Aktuelno

Sreda, 18.08.2021.

12:00

"Težak" je 160 miliona dolara, ali deci neće ostaviti ništa: "Živi i umri bez novca"

Izvor: B92

"Težak" je 160 miliona dolara, ali deci neæe ostaviti ništa: "Živi i umri bez novca" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

ko-ometator

pre 2 godine

A sto je on uopste stvarao porodicu ako namerava da ih ostavi bez igde icega. Zar ovo nije vrhunac sebicluka? Sto ne donira sav svoj novac sada i ne zivi on u bedi kad vec misli da je neukusno imati?

cole

pre 2 godine

Ovo što je rekao je samo za medije. Neka je on i najveća stipsa, ipak će deo svog bogatstva prebaciti na račune svojih najmilijih. Nemojte olako i lakoverno shvatiti izjave imućnih. Neće on svoju decu ostaviti da gladuju i da se muče.

WotS

pre 2 godine

Pre bih rekao da je ovde reč o eklatantnoj sebičnosti nego o "brizi" za moralno zdravlje potomstva. Roditeljstvo i postoji da bi deca usvojila najvažnie etičke vrednosti, naučila da poštuju rad i budu odgovorni u svemu što čine, unapređujući ono što je ostavljeno njima i njihovom potomstvu. Uspešno roditeljstvo stvara zrele i odgovorne ličnosti, koje znaju pravo mesto novca i blagostanja - svaka usitinu izgrađena ličnost će imati zdrav odnos prema novcu, bilo to 100 dolara ili 100 miliona dolara. Ali, ako ja kao roditelj nemam nameru da išta od svog bogatstva ostavim svojoj deci, onda to znači ili da sam nesposoban da ih vaspitavam da postanu kvalitetne osobe, ili da sam samoživ do patoloških razmera. Trećeg nema. Da je svaka generacija morala da počinje ispočetka, ne bismo stigli dalje od predrodovskog uređenja. Hvala Bogu, niko ništa ne nosi sa sobom na onaj svet - a uskraćivati svojoj deci (i njihovoj deci) da imaju siguran i spokojan život je odlika krajnje uskogrudih i narcisoidnih osoba koje svoju roditeljsku nesposobnost zaklanjaju iza licemernih "svako-za-sebe" floskula.

DsZK

pre 2 godine

Pre bih rekao da je ovde reč o eklatantnoj sebičnosti nego o "brizi" za moralno zdravlje potomstva. Roditeljstvo i postoji da bi deca usvojila najvažnie etičke vrednosti, naučila da poštuju rad i budu odgovorni u svemu što čine, unapređujući ono što je ostavljeno njima i njihovom potomstvu. Uspešno roditeljstvo stvara zrele i odgovorne ličnosti, koje znaju pravo mesto novca i blagostanja - svaka uistinu izgrađena ličnost će imati zdrav odnos prema novcu, bilo to 100 dolara ili 100 miliona dolara. Ali, ako ja kao roditelj nemam nameru da išta od svog bogatstva ostavim svojoj deci, onda to znači ili da sam nesposoban da ih vaspitavam da postanu kvalitetne osobe, ili da sam samoživ do patoloških razmera. Trećeg nema. Da je svaka generacija morala da počinje ispočetka, ne bismo stigli dalje od rodovskog uređenja. Hvala Bogu, niko ništa ne nosi sa sobom na onaj svet - a uskraćivati svojoj deci (i njihovoj deci) da imaju siguran i spokojan život je odlika uskogrudih i narcisoidnih osoba koje svoju roditeljsku nesposobnost zaklanjaju iza licemernih "individualističkih" floskula.

Zoc

pre 2 godine

Moze i da proda voju decu da doda jos nesto svom budzetu!!!.Kome ces ostaviti svoj imetak ako ne svojoj deci?Zasto si ih pravio.Ocigledno da i nema bas mnogo u glavi.🙄

MARSUPILAMI

pre 2 godine

Pere pare. Standardna procedura za taj šljam društva.
(Budući bajker, 18. avgust 2021 14:24)
Menjaj ishranu, ova ti skodi !

dude

pre 2 godine

Ako hoćeš nekog da nahraniš za dan, daj mu da pojede ribu.
Ako hoćeš da ga nahraniš za ceo život, nauči ga da peca.
(XP, 18. avgust 2021 14:55)

ima li neka varijanta sa prasićima?

Kejn

pre 2 godine

Bolest, svojoj deci ostavljam sve i želim im da se što manje muče u životu, da im ne naređuju oni po partijskoj ili bilo kojoj liniji kao meni ceo život, ceo život sa poltronima i mediokritetima!

Srba

pre 2 godine

Mislim da niko ovde ne vidi suštinu, imati poznate i bogate roditelje je prokletstvo jer niko ne očekuje od tih nasledinka da treba i mogu da urade bilo šta jer su “obezbedjeni do kraja života” i uvek se vode kao deca poznatih roditelja i ne gleda im se blagonaklono ni uspeh a ni neuspeh. Uspeh je posledica toga što imaju slavne roditelje i uticaj zbog toga, a neuspeh je isto posledica nemanja volje i motiva jer su u senci uspešnih roditelja. Toj deci je jako tesko da nadju svoj put i da se probiju zbog toga sto su oni sami a ne njihovi roditelji.

Smuleco

pre 2 godine

On zivi na visokoj nozi, uziva zivot i to nam govori da novac koji zaradjuje ipak nije njegov, on je samo VD svoje funkcije, lik kojeg je neko odabrao da zaradjuje lovu za njih, marketinski trik masinerije zvane produkcija! Uzivas dok si ziv a posle kad odes sve pripada nama, tako i sa svim onim tkz milijardera tipa roman abramovic i ostali, to su sve VD! Na vrhu njihove piramide stoji ipak neko drugi;)
(djidji govedina, 18. avgust 2021 15:35)

Bravo! Na ovoj planeti postoji sam nekoliko pravih/milionera milijardera. Uglavnom su to porodice lihvara i špekulanata, koje drže vekovima (neki od njih) najveći deo bogatstva. Ostali su samo "bogataši po zadatku", i zapravo poseduju, beznačajan deo sopstvenog bogatstva.

Гласно и јасно

pre 2 godine

Па нека отвори више коцкарница која дају свакодневно три до педесет долара у виду фри плеја сваком члану који се појави тог дана. Људи су њему помогли како да стекне тај новац и то је један од начина како људски да им узврати.

djidji govedina

pre 2 godine

On zivi na visokoj nozi, uziva zivot i to nam govori da novac koji zaradjuje ipak nije njegov, on je samo VD svoje funkcije, lik kojeg je neko odabrao da zaradjuje lovu za njih, marketinski trik masinerije zvane produkcija! Uzivas dok si ziv a posle kad odes sve pripada nama, tako i sa svim onim tkz milijardera tipa roman abramovic i ostali, to su sve VD! Na vrhu njihove piramide stoji ipak neko drugi;)

Milos

pre 2 godine

Mislim da nije uredu osudjivati ovog a i drugog čoveka koji su se iscimali poprilično da bi zaradili to što imaju (imali su i malo sreće sigurno). Mnogo naših ljudi je tako uspelo na Zapadu ili čak i na Istoku ali nikome to nije palo sa neba. Gomila rada, stresa, nespavanja i odricanja.
Ako vam se baš ne svidja da tolike pare dobijaju glumci, fudbaleri pa čak i neke individue koje ni blizu to ne zaslužuju, onda prestanite da ih finansirate. Prestanite da plaćate za holivudske filmove, utakmice i gledate rijaliti programe.
Drugo on nije rekao da deci neće da ostavi ništa. Ostaviće im sigurno toliko da mogu da žive skromno i da ne rade ništa ali to nije poenta života. Poenta je pronaći šta vas ispunjava u životu i to raditi koliko god možete. Pare često dodju usput.
Ostatak tog bogatstva verovatno planira da uloži u nešto što će pomoći zajednici (pronalaženje novih lekova, smanjivanje siromaštva ili šta god drugo).
To je mnogo bolje nego da razmazi decu koja će to da bace na kućerine, automobile, jahte i drogu.

peca

pre 2 godine

Problem je sto on, kao i gomila drugih, misli da je "zasluzio" ili "zaradio" 160 miliona. Ne shvata da je imao samo ludu srecu, da takvih "glumaca" ima stotine ili hiljade

Kakve veze ima da li je imao ludu srecu ili je zasluzio, on je, covece, zaradio te pare, ima ih, a ovi drugi, koji su bolji i lepsi i sta god, nisu? Novac je njegov, zaradjen, nije ga ukrao, i mozemo samo da mu zavidimo, jer ja tako nesto nikada ne bih mogao da zaradim. Takodje mislim, da je bolje da deci ne ostavlja nista, da im omoguci kvalitetno skolovanje i krov nad glavom, a za ostalo neka se sami pobrinu, a ne da zive debilno i da postanu obicni trutovi.

posle mene potop

pre 2 godine

Smatra da bi pre nego sto umre trebalo da se rijesi svega. Znaci bogatstvo
je nebitno za druge a ja cu ipak da ga imam. Da nista nije govorio a da je
krenuo da pravi kuce, skole... po africkim selima pa da kazem LjUDINA.

Malo podsjeca na bravara.

Eugen

pre 2 godine

Covek treba da uziva u onome sto je svojim rukama, pamecu, nekim srecnim okolnostima mozda stvorio, al' kad dodje "poziv" da se ide, onda treba ostatak stecenog podeliti svom potomstvu... ako potomstvo to zasluzuje. Ne zasluzuje svako "dete" nesto da nasledi. Ima "dece" koja su lencuge, raspikuce i bitange.

flex

pre 2 godine

On ce da trosi i da uziva ali deci ce uskratiti uzivanje hehehe.

Ljudi, ovde se ne radi o nekoj maloj deci 10-15 god pa ce ih pare upropastiti. Kao sto vidimo njegova cerka sada vec ima 29 god i da kazemo da ce on poziveti jos 20 god, onda ostavlja pare ljudima u ozbiljnim godinama koja su valja vaspitana sa njegove strane.

Naravno da cu sve ostaviti svojim potomcima. Imam troje dece koje svakodnevno vaspitavamo i pretvaramo u ozbiljne, kvalitetne ljude.

Kljuc je u vaspitanju, kad ga napustis i odes da juris za novcem, onda upropastis dete, a dobijes ono u sta si svojr vreme ulagao, tj. novac.

Ulazite vreme u decu i budite bez brige.

Jovan

pre 2 godine

"Ovaj sigurno nema ni kapi srBske krvi, bravo!!!!
(autošovinista, 18. avgust 2021 12:45)"

Pomislih suprotno, ovaj nema kapi Engleske krvi. Oni su venčavali nekad davno braću i sestre da bi kapital ostao u porodici.
Menjaju se vremena, mnogo su se nakrali po svetu, sad su elita.

Mladen

pre 2 godine

Neshvatljivo je to balkanskom umu koji nije putovao, školovao se malo više i čitao, družio se sa strancima, upoznavao druge kulture, koji ne mrzi, ne zgrće i ne otima.
Uloga roditelja je da decu osposobe za samostalan život i da im objasne da se svet ne vrti oko njih.
Pozdrav

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

@Petar.
Sinko, razlika između tebe i Krejga je u tome što je tvoj ideal imati razmažena derišta,a njegov ostaviti ljude spremne da se bore za sebe.
Razlika,iako izgleda nevelika, dovodi do toga da Englezi i dalje drmaju svetom,sviđalo se to nama ili ne,a mi polako odumiremo i povremeno budemo išamarani od strane NWO tj. samih Engleza.
Objašnjenje jeste šturo,ali tvoja kratkovidost je opasna,a ja slabo crtam...

Pera

pre 2 godine

Mislim da srpski mentalitet ovo uopste razumeti ne moze.Ima ovakvih jos primera .Jedan takav je i u poznatoj milijarderskoj,nemackoj porodici Krupp gdje je otac sina zbog nezahvalnosti ostavio bez nasledstva.Kod nas je to po onoj iz filma:ko bre nema para?Il pet karata il nijednu :)

a

pre 2 godine

Ove njegove reči su problematične.Ima 53 godine i priča o postmortem(posle smrti).
Kao da su mu dani odbrojani.A on,vrlo aktivan,nikad bolje,...Sve je ovo promocija.
Nalupetaš nešto što masa voli,i juriš u bioskope da gledamo ovu "ljudinu".

@max

pre 2 godine

Ako su pare neukusne sto ih se ne odreknes odmah? Zasto ti zelis da uzivas u njima do kraja zivota a onda kad umres da to ne dobiju tvoja deca? Koja je ovo foliraza
(max, 18. avgust 2021 12:50) 

On trosi ono sto je on zaradio, a neukusno je da oni trose nesto sto im je samo tako palo s neba. Neka zarade i oni pa nek trose.

eddie

pre 2 godine

Nije problem sto nece deci da ostavi pare. Problem je sto on, kao i gomila drugih, misli da je "zasluzio" ili "zaradio" 160 miliona. Ne shvata da je imao samo ludu srecu, da takvih "glumaca" ima stotine ili hiljade u Engleskoj, i da on, osim srece da ga odaberu za filmove o Bondu, nema nista bolje od tih hiljada drugih, koji glume u pozoristima za takve plate, da nikada nece zaraditi ni jedan, a kamoli 160 miliona.

Medea

pre 2 godine

Pa  da glupo je! Nemoj da se iznenadiš kad te sarane u najbliži kontejnerv onda...
(Zemun, 18. avgust 2021 12:58)

To je srećom tvoja projekcija tebe samog/me.Deca vole roditelja iskreno i bez novca ako je iskreno. Isto bih uradila da sam na njegovom mestu.

brm

pre 2 godine

Rekao je da ne želi budućim generacijama da ostavi velike svote novca, a ne da ne želi ništa da im ostavi. Siguran sam da će do odrastanja deca dobiti život kakav mi možemo samo da zamišljamo, najbolje škole koje budu deca htela, krov nad glavom i koji milion. Verovatno ne želi da im ostavi toliku količinu novca da do kraja života ne moraju ništa da rade, jer mnoga deca bogataša upadnu u tu zamku pa posle postanu narkomani, izgubljeni u svetu jer sa 30-40 godina počnu da upadaju u depresiju jer nisu ništa u životu uradila i počnu da se osećaju bezvredno. Džaba ti novac ako sam počneš da shvataš da si nesposoban i da živiš na socijalnoj pomoći tuđeg rada.

Dragče

pre 2 godine

znači neukusno je da ostavi toliki novac svojim naslednicima, a nije neukusno što je dobio toliki novac za trange frange (što bi rekla Rahela Ferari). Čist cinizam...

XP

pre 2 godine

@ja
Kolko bi velikih kompanija danas postojalo da se biznis nije prenosio sa generacije na generaciju?
(hm, 18. avgust 2021 13:28)

A koliko bi ih opstalo da naslednici nisu naučili posao, nego samo krckali stečeno? Kako niko ne kaže "treba osposobiti decu da stvaraju" nego da naslede i da krckaju. Šta će oni onda ostaviti svojoj deci?

ne znam

pre 2 godine

Ne kapiram ovo. Mislim, tvoje je da decu vaspitavas i napravis od njih ljude. Opet, neko se rodi 'nakrivo nasadjen' pa tu ne pomaze nista, ni vaspitanje, ni skole. Kakav ce neko da bude nema nikakve veze sa novcem. Sto se mene tice, moja deca mogu od onoga sto naslede od mene da naprave bogatstvo a mogu i sve da razbucaju, njihova stvar. Kad umrem nemam uticaja na to, a ni ne zelim da ga imam. Ako mu je neukusno, moze slobodno sve pare odmah da baci :/ Sustina je da sustine u njegovoj izjavi zapravo i nema.

Marko

pre 2 godine

Ja nikad ne bih mogao tako da razmišljam. Ok, ima puno para, neka donira veliki deo novca u humanitarne svrhe a nek jedan deo ostavi deci...

Kome ces nego svojima da ostavis?

pre 2 godine

Nemam bas nesto puno da ostavim deci (imam dvoje), ali to sto imam, a to je prilicno velika kuca (300m²) i za moje pojmove ne tako mala ustedjevina u banci ostavicu svakako njima, racunajuci da im time malo olaksam "start" u zivotu, da ne moraju kao ja pre 40 godina bukvalno od nule da krenu. E sad, ne budu li znali sa time sto ce od mene da naslede pametno da raspolazu, a znace, jer su oboje pametni, to vise nije moj problem. Sa sobom ne mogu ionako nista da ponesem tako da...

blicko

pre 2 godine

Nece deci nista ostaviti jer je porez na nasledstvo ogroman. Zato ce osnovati fond za borbu protiv ko zna cega a direktor i upravni odbor bice njegovi naslednici i naravno fond ce placati sve njihove potrebe. Eto to je cela filozofija.

Петар

pre 2 godine

А зашто да не остави деци? Слепац. Па није камен на путу него твоје дете!
Које су то изопачене филозофије данас? Деца постају најгори непријатељи?
Не разумем да је у 21 веку породица нешто најгоре што постоји...

ccc

pre 2 godine

Ima tu malo istine ili sebicluka, zavisi kako se gleda. Ali istina da moje generacije npr ‘88 razmisljaju samo kako ce od koga sta da naslede a malo njih ima zelju da sam nesto stvori

zika

pre 2 godine

nece da pravi snobove od dece. beograd je pun takvih potomaka sto po ceo dan sede u kaficu, dok im je dzip nepropisno parkiran na sred ulice, a cak i da pregaze nekoga lako se resi. covek razmislja ispravno, ali nece ih ni ostaviti na ulici sigurno.

Ja

pre 2 godine

Bravo! Jedino je ovo ispravno. Deci treba obezbediti da se skoluju i dati im nesto za pocetak da ih se pogura. Ostalo je na njima, da se potrude i snadju. Kada bi im sve dao, samo bi ih pogurao u pogresnom smeru. Novac koji se dobije na lepe oci se ne ceni.

Vecina naroda sa ovih prostora samo gleda sta ce da nasledi, bez neke zelje da nesto sam stvori.

max

pre 2 godine

Ako su pare neukusne sto ih se ne odreknes odmah? Zasto ti zelis da uzivas u njima do kraja zivota a onda kad umres da to ne dobiju tvoja deca? Koja je ovo foliraza

Куп је битан

pre 2 godine

Занимљиво је како овако нешто никада не изјављују из поридица Рокфелер, Ротшилд итд.

Ja

pre 2 godine

Bravo! Jedino je ovo ispravno. Deci treba obezbediti da se skoluju i dati im nesto za pocetak da ih se pogura. Ostalo je na njima, da se potrude i snadju. Kada bi im sve dao, samo bi ih pogurao u pogresnom smeru. Novac koji se dobije na lepe oci se ne ceni.

Vecina naroda sa ovih prostora samo gleda sta ce da nasledi, bez neke zelje da nesto sam stvori.

blicko

pre 2 godine

Nece deci nista ostaviti jer je porez na nasledstvo ogroman. Zato ce osnovati fond za borbu protiv ko zna cega a direktor i upravni odbor bice njegovi naslednici i naravno fond ce placati sve njihove potrebe. Eto to je cela filozofija.

Kome ces nego svojima da ostavis?

pre 2 godine

Nemam bas nesto puno da ostavim deci (imam dvoje), ali to sto imam, a to je prilicno velika kuca (300m²) i za moje pojmove ne tako mala ustedjevina u banci ostavicu svakako njima, racunajuci da im time malo olaksam "start" u zivotu, da ne moraju kao ja pre 40 godina bukvalno od nule da krenu. E sad, ne budu li znali sa time sto ce od mene da naslede pametno da raspolazu, a znace, jer su oboje pametni, to vise nije moj problem. Sa sobom ne mogu ionako nista da ponesem tako da...

zika

pre 2 godine

nece da pravi snobove od dece. beograd je pun takvih potomaka sto po ceo dan sede u kaficu, dok im je dzip nepropisno parkiran na sred ulice, a cak i da pregaze nekoga lako se resi. covek razmislja ispravno, ali nece ih ni ostaviti na ulici sigurno.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

@Petar.
Sinko, razlika između tebe i Krejga je u tome što je tvoj ideal imati razmažena derišta,a njegov ostaviti ljude spremne da se bore za sebe.
Razlika,iako izgleda nevelika, dovodi do toga da Englezi i dalje drmaju svetom,sviđalo se to nama ili ne,a mi polako odumiremo i povremeno budemo išamarani od strane NWO tj. samih Engleza.
Objašnjenje jeste šturo,ali tvoja kratkovidost je opasna,a ja slabo crtam...

eddie

pre 2 godine

Nije problem sto nece deci da ostavi pare. Problem je sto on, kao i gomila drugih, misli da je "zasluzio" ili "zaradio" 160 miliona. Ne shvata da je imao samo ludu srecu, da takvih "glumaca" ima stotine ili hiljade u Engleskoj, i da on, osim srece da ga odaberu za filmove o Bondu, nema nista bolje od tih hiljada drugih, koji glume u pozoristima za takve plate, da nikada nece zaraditi ni jedan, a kamoli 160 miliona.

Dragče

pre 2 godine

znači neukusno je da ostavi toliki novac svojim naslednicima, a nije neukusno što je dobio toliki novac za trange frange (što bi rekla Rahela Ferari). Čist cinizam...

Eugen

pre 2 godine

Covek treba da uziva u onome sto je svojim rukama, pamecu, nekim srecnim okolnostima mozda stvorio, al' kad dodje "poziv" da se ide, onda treba ostatak stecenog podeliti svom potomstvu... ako potomstvo to zasluzuje. Ne zasluzuje svako "dete" nesto da nasledi. Ima "dece" koja su lencuge, raspikuce i bitange.

ccc

pre 2 godine

Ima tu malo istine ili sebicluka, zavisi kako se gleda. Ali istina da moje generacije npr ‘88 razmisljaju samo kako ce od koga sta da naslede a malo njih ima zelju da sam nesto stvori

brm

pre 2 godine

Rekao je da ne želi budućim generacijama da ostavi velike svote novca, a ne da ne želi ništa da im ostavi. Siguran sam da će do odrastanja deca dobiti život kakav mi možemo samo da zamišljamo, najbolje škole koje budu deca htela, krov nad glavom i koji milion. Verovatno ne želi da im ostavi toliku količinu novca da do kraja života ne moraju ništa da rade, jer mnoga deca bogataša upadnu u tu zamku pa posle postanu narkomani, izgubljeni u svetu jer sa 30-40 godina počnu da upadaju u depresiju jer nisu ništa u životu uradila i počnu da se osećaju bezvredno. Džaba ti novac ako sam počneš da shvataš da si nesposoban i da živiš na socijalnoj pomoći tuđeg rada.

@max

pre 2 godine

Ako su pare neukusne sto ih se ne odreknes odmah? Zasto ti zelis da uzivas u njima do kraja zivota a onda kad umres da to ne dobiju tvoja deca? Koja je ovo foliraza
(max, 18. avgust 2021 12:50) 

On trosi ono sto je on zaradio, a neukusno je da oni trose nesto sto im je samo tako palo s neba. Neka zarade i oni pa nek trose.

Куп је битан

pre 2 godine

Занимљиво је како овако нешто никада не изјављују из поридица Рокфелер, Ротшилд итд.

dude

pre 2 godine

Ako hoćeš nekog da nahraniš za dan, daj mu da pojede ribu.
Ako hoćeš da ga nahraniš za ceo život, nauči ga da peca.
(XP, 18. avgust 2021 14:55)

ima li neka varijanta sa prasićima?

ne znam

pre 2 godine

Ne kapiram ovo. Mislim, tvoje je da decu vaspitavas i napravis od njih ljude. Opet, neko se rodi 'nakrivo nasadjen' pa tu ne pomaze nista, ni vaspitanje, ni skole. Kakav ce neko da bude nema nikakve veze sa novcem. Sto se mene tice, moja deca mogu od onoga sto naslede od mene da naprave bogatstvo a mogu i sve da razbucaju, njihova stvar. Kad umrem nemam uticaja na to, a ni ne zelim da ga imam. Ako mu je neukusno, moze slobodno sve pare odmah da baci :/ Sustina je da sustine u njegovoj izjavi zapravo i nema.

max

pre 2 godine

Ako su pare neukusne sto ih se ne odreknes odmah? Zasto ti zelis da uzivas u njima do kraja zivota a onda kad umres da to ne dobiju tvoja deca? Koja je ovo foliraza

Петар

pre 2 godine

А зашто да не остави деци? Слепац. Па није камен на путу него твоје дете!
Које су то изопачене филозофије данас? Деца постају најгори непријатељи?
Не разумем да је у 21 веку породица нешто најгоре што постоји...

flex

pre 2 godine

On ce da trosi i da uziva ali deci ce uskratiti uzivanje hehehe.

Ljudi, ovde se ne radi o nekoj maloj deci 10-15 god pa ce ih pare upropastiti. Kao sto vidimo njegova cerka sada vec ima 29 god i da kazemo da ce on poziveti jos 20 god, onda ostavlja pare ljudima u ozbiljnim godinama koja su valja vaspitana sa njegove strane.

Naravno da cu sve ostaviti svojim potomcima. Imam troje dece koje svakodnevno vaspitavamo i pretvaramo u ozbiljne, kvalitetne ljude.

Kljuc je u vaspitanju, kad ga napustis i odes da juris za novcem, onda upropastis dete, a dobijes ono u sta si svojr vreme ulagao, tj. novac.

Ulazite vreme u decu i budite bez brige.

a

pre 2 godine

Ove njegove reči su problematične.Ima 53 godine i priča o postmortem(posle smrti).
Kao da su mu dani odbrojani.A on,vrlo aktivan,nikad bolje,...Sve je ovo promocija.
Nalupetaš nešto što masa voli,i juriš u bioskope da gledamo ovu "ljudinu".

Marko

pre 2 godine

Ja nikad ne bih mogao tako da razmišljam. Ok, ima puno para, neka donira veliki deo novca u humanitarne svrhe a nek jedan deo ostavi deci...

Kejn

pre 2 godine

Bolest, svojoj deci ostavljam sve i želim im da se što manje muče u životu, da im ne naređuju oni po partijskoj ili bilo kojoj liniji kao meni ceo život, ceo život sa poltronima i mediokritetima!

peca

pre 2 godine

Problem je sto on, kao i gomila drugih, misli da je "zasluzio" ili "zaradio" 160 miliona. Ne shvata da je imao samo ludu srecu, da takvih "glumaca" ima stotine ili hiljade

Kakve veze ima da li je imao ludu srecu ili je zasluzio, on je, covece, zaradio te pare, ima ih, a ovi drugi, koji su bolji i lepsi i sta god, nisu? Novac je njegov, zaradjen, nije ga ukrao, i mozemo samo da mu zavidimo, jer ja tako nesto nikada ne bih mogao da zaradim. Takodje mislim, da je bolje da deci ne ostavlja nista, da im omoguci kvalitetno skolovanje i krov nad glavom, a za ostalo neka se sami pobrinu, a ne da zive debilno i da postanu obicni trutovi.

Milos

pre 2 godine

Mislim da nije uredu osudjivati ovog a i drugog čoveka koji su se iscimali poprilično da bi zaradili to što imaju (imali su i malo sreće sigurno). Mnogo naših ljudi je tako uspelo na Zapadu ili čak i na Istoku ali nikome to nije palo sa neba. Gomila rada, stresa, nespavanja i odricanja.
Ako vam se baš ne svidja da tolike pare dobijaju glumci, fudbaleri pa čak i neke individue koje ni blizu to ne zaslužuju, onda prestanite da ih finansirate. Prestanite da plaćate za holivudske filmove, utakmice i gledate rijaliti programe.
Drugo on nije rekao da deci neće da ostavi ništa. Ostaviće im sigurno toliko da mogu da žive skromno i da ne rade ništa ali to nije poenta života. Poenta je pronaći šta vas ispunjava u životu i to raditi koliko god možete. Pare često dodju usput.
Ostatak tog bogatstva verovatno planira da uloži u nešto što će pomoći zajednici (pronalaženje novih lekova, smanjivanje siromaštva ili šta god drugo).
To je mnogo bolje nego da razmazi decu koja će to da bace na kućerine, automobile, jahte i drogu.

posle mene potop

pre 2 godine

Smatra da bi pre nego sto umre trebalo da se rijesi svega. Znaci bogatstvo
je nebitno za druge a ja cu ipak da ga imam. Da nista nije govorio a da je
krenuo da pravi kuce, skole... po africkim selima pa da kazem LjUDINA.

Malo podsjeca na bravara.

Srba

pre 2 godine

Mislim da niko ovde ne vidi suštinu, imati poznate i bogate roditelje je prokletstvo jer niko ne očekuje od tih nasledinka da treba i mogu da urade bilo šta jer su “obezbedjeni do kraja života” i uvek se vode kao deca poznatih roditelja i ne gleda im se blagonaklono ni uspeh a ni neuspeh. Uspeh je posledica toga što imaju slavne roditelje i uticaj zbog toga, a neuspeh je isto posledica nemanja volje i motiva jer su u senci uspešnih roditelja. Toj deci je jako tesko da nadju svoj put i da se probiju zbog toga sto su oni sami a ne njihovi roditelji.

Pera

pre 2 godine

Mislim da srpski mentalitet ovo uopste razumeti ne moze.Ima ovakvih jos primera .Jedan takav je i u poznatoj milijarderskoj,nemackoj porodici Krupp gdje je otac sina zbog nezahvalnosti ostavio bez nasledstva.Kod nas je to po onoj iz filma:ko bre nema para?Il pet karata il nijednu :)

MARSUPILAMI

pre 2 godine

Pere pare. Standardna procedura za taj šljam društva.
(Budući bajker, 18. avgust 2021 14:24)
Menjaj ishranu, ova ti skodi !

Mladen

pre 2 godine

Neshvatljivo je to balkanskom umu koji nije putovao, školovao se malo više i čitao, družio se sa strancima, upoznavao druge kulture, koji ne mrzi, ne zgrće i ne otima.
Uloga roditelja je da decu osposobe za samostalan život i da im objasne da se svet ne vrti oko njih.
Pozdrav

WotS

pre 2 godine

Pre bih rekao da je ovde reč o eklatantnoj sebičnosti nego o "brizi" za moralno zdravlje potomstva. Roditeljstvo i postoji da bi deca usvojila najvažnie etičke vrednosti, naučila da poštuju rad i budu odgovorni u svemu što čine, unapređujući ono što je ostavljeno njima i njihovom potomstvu. Uspešno roditeljstvo stvara zrele i odgovorne ličnosti, koje znaju pravo mesto novca i blagostanja - svaka usitinu izgrađena ličnost će imati zdrav odnos prema novcu, bilo to 100 dolara ili 100 miliona dolara. Ali, ako ja kao roditelj nemam nameru da išta od svog bogatstva ostavim svojoj deci, onda to znači ili da sam nesposoban da ih vaspitavam da postanu kvalitetne osobe, ili da sam samoživ do patoloških razmera. Trećeg nema. Da je svaka generacija morala da počinje ispočetka, ne bismo stigli dalje od predrodovskog uređenja. Hvala Bogu, niko ništa ne nosi sa sobom na onaj svet - a uskraćivati svojoj deci (i njihovoj deci) da imaju siguran i spokojan život je odlika krajnje uskogrudih i narcisoidnih osoba koje svoju roditeljsku nesposobnost zaklanjaju iza licemernih "svako-za-sebe" floskula.

Jovan

pre 2 godine

"Ovaj sigurno nema ni kapi srBske krvi, bravo!!!!
(autošovinista, 18. avgust 2021 12:45)"

Pomislih suprotno, ovaj nema kapi Engleske krvi. Oni su venčavali nekad davno braću i sestre da bi kapital ostao u porodici.
Menjaju se vremena, mnogo su se nakrali po svetu, sad su elita.

XP

pre 2 godine

@ja
Kolko bi velikih kompanija danas postojalo da se biznis nije prenosio sa generacije na generaciju?
(hm, 18. avgust 2021 13:28)

A koliko bi ih opstalo da naslednici nisu naučili posao, nego samo krckali stečeno? Kako niko ne kaže "treba osposobiti decu da stvaraju" nego da naslede i da krckaju. Šta će oni onda ostaviti svojoj deci?

djidji govedina

pre 2 godine

On zivi na visokoj nozi, uziva zivot i to nam govori da novac koji zaradjuje ipak nije njegov, on je samo VD svoje funkcije, lik kojeg je neko odabrao da zaradjuje lovu za njih, marketinski trik masinerije zvane produkcija! Uzivas dok si ziv a posle kad odes sve pripada nama, tako i sa svim onim tkz milijardera tipa roman abramovic i ostali, to su sve VD! Na vrhu njihove piramide stoji ipak neko drugi;)

Smuleco

pre 2 godine

On zivi na visokoj nozi, uziva zivot i to nam govori da novac koji zaradjuje ipak nije njegov, on je samo VD svoje funkcije, lik kojeg je neko odabrao da zaradjuje lovu za njih, marketinski trik masinerije zvane produkcija! Uzivas dok si ziv a posle kad odes sve pripada nama, tako i sa svim onim tkz milijardera tipa roman abramovic i ostali, to su sve VD! Na vrhu njihove piramide stoji ipak neko drugi;)
(djidji govedina, 18. avgust 2021 15:35)

Bravo! Na ovoj planeti postoji sam nekoliko pravih/milionera milijardera. Uglavnom su to porodice lihvara i špekulanata, koje drže vekovima (neki od njih) najveći deo bogatstva. Ostali su samo "bogataši po zadatku", i zapravo poseduju, beznačajan deo sopstvenog bogatstva.

Zoc

pre 2 godine

Moze i da proda voju decu da doda jos nesto svom budzetu!!!.Kome ces ostaviti svoj imetak ako ne svojoj deci?Zasto si ih pravio.Ocigledno da i nema bas mnogo u glavi.🙄

cole

pre 2 godine

Ovo što je rekao je samo za medije. Neka je on i najveća stipsa, ipak će deo svog bogatstva prebaciti na račune svojih najmilijih. Nemojte olako i lakoverno shvatiti izjave imućnih. Neće on svoju decu ostaviti da gladuju i da se muče.

Medea

pre 2 godine

Pa  da glupo je! Nemoj da se iznenadiš kad te sarane u najbliži kontejnerv onda...
(Zemun, 18. avgust 2021 12:58)

To je srećom tvoja projekcija tebe samog/me.Deca vole roditelja iskreno i bez novca ako je iskreno. Isto bih uradila da sam na njegovom mestu.

Гласно и јасно

pre 2 godine

Па нека отвори више коцкарница која дају свакодневно три до педесет долара у виду фри плеја сваком члану који се појави тог дана. Људи су њему помогли како да стекне тај новац и то је један од начина како људски да им узврати.

DsZK

pre 2 godine

Pre bih rekao da je ovde reč o eklatantnoj sebičnosti nego o "brizi" za moralno zdravlje potomstva. Roditeljstvo i postoji da bi deca usvojila najvažnie etičke vrednosti, naučila da poštuju rad i budu odgovorni u svemu što čine, unapređujući ono što je ostavljeno njima i njihovom potomstvu. Uspešno roditeljstvo stvara zrele i odgovorne ličnosti, koje znaju pravo mesto novca i blagostanja - svaka uistinu izgrađena ličnost će imati zdrav odnos prema novcu, bilo to 100 dolara ili 100 miliona dolara. Ali, ako ja kao roditelj nemam nameru da išta od svog bogatstva ostavim svojoj deci, onda to znači ili da sam nesposoban da ih vaspitavam da postanu kvalitetne osobe, ili da sam samoživ do patoloških razmera. Trećeg nema. Da je svaka generacija morala da počinje ispočetka, ne bismo stigli dalje od rodovskog uređenja. Hvala Bogu, niko ništa ne nosi sa sobom na onaj svet - a uskraćivati svojoj deci (i njihovoj deci) da imaju siguran i spokojan život je odlika uskogrudih i narcisoidnih osoba koje svoju roditeljsku nesposobnost zaklanjaju iza licemernih "individualističkih" floskula.

ko-ometator

pre 2 godine

A sto je on uopste stvarao porodicu ako namerava da ih ostavi bez igde icega. Zar ovo nije vrhunac sebicluka? Sto ne donira sav svoj novac sada i ne zivi on u bedi kad vec misli da je neukusno imati?

Ja

pre 2 godine

Bravo! Jedino je ovo ispravno. Deci treba obezbediti da se skoluju i dati im nesto za pocetak da ih se pogura. Ostalo je na njima, da se potrude i snadju. Kada bi im sve dao, samo bi ih pogurao u pogresnom smeru. Novac koji se dobije na lepe oci se ne ceni.

Vecina naroda sa ovih prostora samo gleda sta ce da nasledi, bez neke zelje da nesto sam stvori.

Петар

pre 2 godine

А зашто да не остави деци? Слепац. Па није камен на путу него твоје дете!
Које су то изопачене филозофије данас? Деца постају најгори непријатељи?
Не разумем да је у 21 веку породица нешто најгоре што постоји...

max

pre 2 godine

Ako su pare neukusne sto ih se ne odreknes odmah? Zasto ti zelis da uzivas u njima do kraja zivota a onda kad umres da to ne dobiju tvoja deca? Koja je ovo foliraza

Dragče

pre 2 godine

znači neukusno je da ostavi toliki novac svojim naslednicima, a nije neukusno što je dobio toliki novac za trange frange (što bi rekla Rahela Ferari). Čist cinizam...

eddie

pre 2 godine

Nije problem sto nece deci da ostavi pare. Problem je sto on, kao i gomila drugih, misli da je "zasluzio" ili "zaradio" 160 miliona. Ne shvata da je imao samo ludu srecu, da takvih "glumaca" ima stotine ili hiljade u Engleskoj, i da on, osim srece da ga odaberu za filmove o Bondu, nema nista bolje od tih hiljada drugih, koji glume u pozoristima za takve plate, da nikada nece zaraditi ni jedan, a kamoli 160 miliona.

djidji govedina

pre 2 godine

On zivi na visokoj nozi, uziva zivot i to nam govori da novac koji zaradjuje ipak nije njegov, on je samo VD svoje funkcije, lik kojeg je neko odabrao da zaradjuje lovu za njih, marketinski trik masinerije zvane produkcija! Uzivas dok si ziv a posle kad odes sve pripada nama, tako i sa svim onim tkz milijardera tipa roman abramovic i ostali, to su sve VD! Na vrhu njihove piramide stoji ipak neko drugi;)

Zoc

pre 2 godine

Moze i da proda voju decu da doda jos nesto svom budzetu!!!.Kome ces ostaviti svoj imetak ako ne svojoj deci?Zasto si ih pravio.Ocigledno da i nema bas mnogo u glavi.🙄

a

pre 2 godine

Ove njegove reči su problematične.Ima 53 godine i priča o postmortem(posle smrti).
Kao da su mu dani odbrojani.A on,vrlo aktivan,nikad bolje,...Sve je ovo promocija.
Nalupetaš nešto što masa voli,i juriš u bioskope da gledamo ovu "ljudinu".

@max

pre 2 godine

Ako su pare neukusne sto ih se ne odreknes odmah? Zasto ti zelis da uzivas u njima do kraja zivota a onda kad umres da to ne dobiju tvoja deca? Koja je ovo foliraza
(max, 18. avgust 2021 12:50) 

On trosi ono sto je on zaradio, a neukusno je da oni trose nesto sto im je samo tako palo s neba. Neka zarade i oni pa nek trose.

blicko

pre 2 godine

Nece deci nista ostaviti jer je porez na nasledstvo ogroman. Zato ce osnovati fond za borbu protiv ko zna cega a direktor i upravni odbor bice njegovi naslednici i naravno fond ce placati sve njihove potrebe. Eto to je cela filozofija.

ne znam

pre 2 godine

Ne kapiram ovo. Mislim, tvoje je da decu vaspitavas i napravis od njih ljude. Opet, neko se rodi 'nakrivo nasadjen' pa tu ne pomaze nista, ni vaspitanje, ni skole. Kakav ce neko da bude nema nikakve veze sa novcem. Sto se mene tice, moja deca mogu od onoga sto naslede od mene da naprave bogatstvo a mogu i sve da razbucaju, njihova stvar. Kad umrem nemam uticaja na to, a ni ne zelim da ga imam. Ako mu je neukusno, moze slobodno sve pare odmah da baci :/ Sustina je da sustine u njegovoj izjavi zapravo i nema.

Гласно и јасно

pre 2 godine

Па нека отвори више коцкарница која дају свакодневно три до педесет долара у виду фри плеја сваком члану који се појави тог дана. Људи су њему помогли како да стекне тај новац и то је један од начина како људски да им узврати.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

@Petar.
Sinko, razlika između tebe i Krejga je u tome što je tvoj ideal imati razmažena derišta,a njegov ostaviti ljude spremne da se bore za sebe.
Razlika,iako izgleda nevelika, dovodi do toga da Englezi i dalje drmaju svetom,sviđalo se to nama ili ne,a mi polako odumiremo i povremeno budemo išamarani od strane NWO tj. samih Engleza.
Objašnjenje jeste šturo,ali tvoja kratkovidost je opasna,a ja slabo crtam...

Kejn

pre 2 godine

Bolest, svojoj deci ostavljam sve i želim im da se što manje muče u životu, da im ne naređuju oni po partijskoj ili bilo kojoj liniji kao meni ceo život, ceo život sa poltronima i mediokritetima!

flex

pre 2 godine

On ce da trosi i da uziva ali deci ce uskratiti uzivanje hehehe.

Ljudi, ovde se ne radi o nekoj maloj deci 10-15 god pa ce ih pare upropastiti. Kao sto vidimo njegova cerka sada vec ima 29 god i da kazemo da ce on poziveti jos 20 god, onda ostavlja pare ljudima u ozbiljnim godinama koja su valja vaspitana sa njegove strane.

Naravno da cu sve ostaviti svojim potomcima. Imam troje dece koje svakodnevno vaspitavamo i pretvaramo u ozbiljne, kvalitetne ljude.

Kljuc je u vaspitanju, kad ga napustis i odes da juris za novcem, onda upropastis dete, a dobijes ono u sta si svojr vreme ulagao, tj. novac.

Ulazite vreme u decu i budite bez brige.

Smuleco

pre 2 godine

On zivi na visokoj nozi, uziva zivot i to nam govori da novac koji zaradjuje ipak nije njegov, on je samo VD svoje funkcije, lik kojeg je neko odabrao da zaradjuje lovu za njih, marketinski trik masinerije zvane produkcija! Uzivas dok si ziv a posle kad odes sve pripada nama, tako i sa svim onim tkz milijardera tipa roman abramovic i ostali, to su sve VD! Na vrhu njihove piramide stoji ipak neko drugi;)
(djidji govedina, 18. avgust 2021 15:35)

Bravo! Na ovoj planeti postoji sam nekoliko pravih/milionera milijardera. Uglavnom su to porodice lihvara i špekulanata, koje drže vekovima (neki od njih) najveći deo bogatstva. Ostali su samo "bogataši po zadatku", i zapravo poseduju, beznačajan deo sopstvenog bogatstva.

Marko

pre 2 godine

Ja nikad ne bih mogao tako da razmišljam. Ok, ima puno para, neka donira veliki deo novca u humanitarne svrhe a nek jedan deo ostavi deci...

zika

pre 2 godine

nece da pravi snobove od dece. beograd je pun takvih potomaka sto po ceo dan sede u kaficu, dok im je dzip nepropisno parkiran na sred ulice, a cak i da pregaze nekoga lako se resi. covek razmislja ispravno, ali nece ih ni ostaviti na ulici sigurno.

Eugen

pre 2 godine

Covek treba da uziva u onome sto je svojim rukama, pamecu, nekim srecnim okolnostima mozda stvorio, al' kad dodje "poziv" da se ide, onda treba ostatak stecenog podeliti svom potomstvu... ako potomstvo to zasluzuje. Ne zasluzuje svako "dete" nesto da nasledi. Ima "dece" koja su lencuge, raspikuce i bitange.

Kome ces nego svojima da ostavis?

pre 2 godine

Nemam bas nesto puno da ostavim deci (imam dvoje), ali to sto imam, a to je prilicno velika kuca (300m²) i za moje pojmove ne tako mala ustedjevina u banci ostavicu svakako njima, racunajuci da im time malo olaksam "start" u zivotu, da ne moraju kao ja pre 40 godina bukvalno od nule da krenu. E sad, ne budu li znali sa time sto ce od mene da naslede pametno da raspolazu, a znace, jer su oboje pametni, to vise nije moj problem. Sa sobom ne mogu ionako nista da ponesem tako da...

Куп је битан

pre 2 godine

Занимљиво је како овако нешто никада не изјављују из поридица Рокфелер, Ротшилд итд.

ccc

pre 2 godine

Ima tu malo istine ili sebicluka, zavisi kako se gleda. Ali istina da moje generacije npr ‘88 razmisljaju samo kako ce od koga sta da naslede a malo njih ima zelju da sam nesto stvori

peca

pre 2 godine

Problem je sto on, kao i gomila drugih, misli da je "zasluzio" ili "zaradio" 160 miliona. Ne shvata da je imao samo ludu srecu, da takvih "glumaca" ima stotine ili hiljade

Kakve veze ima da li je imao ludu srecu ili je zasluzio, on je, covece, zaradio te pare, ima ih, a ovi drugi, koji su bolji i lepsi i sta god, nisu? Novac je njegov, zaradjen, nije ga ukrao, i mozemo samo da mu zavidimo, jer ja tako nesto nikada ne bih mogao da zaradim. Takodje mislim, da je bolje da deci ne ostavlja nista, da im omoguci kvalitetno skolovanje i krov nad glavom, a za ostalo neka se sami pobrinu, a ne da zive debilno i da postanu obicni trutovi.

brm

pre 2 godine

Rekao je da ne želi budućim generacijama da ostavi velike svote novca, a ne da ne želi ništa da im ostavi. Siguran sam da će do odrastanja deca dobiti život kakav mi možemo samo da zamišljamo, najbolje škole koje budu deca htela, krov nad glavom i koji milion. Verovatno ne želi da im ostavi toliku količinu novca da do kraja života ne moraju ništa da rade, jer mnoga deca bogataša upadnu u tu zamku pa posle postanu narkomani, izgubljeni u svetu jer sa 30-40 godina počnu da upadaju u depresiju jer nisu ništa u životu uradila i počnu da se osećaju bezvredno. Džaba ti novac ako sam počneš da shvataš da si nesposoban i da živiš na socijalnoj pomoći tuđeg rada.

Medea

pre 2 godine

Pa  da glupo je! Nemoj da se iznenadiš kad te sarane u najbliži kontejnerv onda...
(Zemun, 18. avgust 2021 12:58)

To je srećom tvoja projekcija tebe samog/me.Deca vole roditelja iskreno i bez novca ako je iskreno. Isto bih uradila da sam na njegovom mestu.

Milos

pre 2 godine

Mislim da nije uredu osudjivati ovog a i drugog čoveka koji su se iscimali poprilično da bi zaradili to što imaju (imali su i malo sreće sigurno). Mnogo naših ljudi je tako uspelo na Zapadu ili čak i na Istoku ali nikome to nije palo sa neba. Gomila rada, stresa, nespavanja i odricanja.
Ako vam se baš ne svidja da tolike pare dobijaju glumci, fudbaleri pa čak i neke individue koje ni blizu to ne zaslužuju, onda prestanite da ih finansirate. Prestanite da plaćate za holivudske filmove, utakmice i gledate rijaliti programe.
Drugo on nije rekao da deci neće da ostavi ništa. Ostaviće im sigurno toliko da mogu da žive skromno i da ne rade ništa ali to nije poenta života. Poenta je pronaći šta vas ispunjava u životu i to raditi koliko god možete. Pare često dodju usput.
Ostatak tog bogatstva verovatno planira da uloži u nešto što će pomoći zajednici (pronalaženje novih lekova, smanjivanje siromaštva ili šta god drugo).
To je mnogo bolje nego da razmazi decu koja će to da bace na kućerine, automobile, jahte i drogu.

Srba

pre 2 godine

Mislim da niko ovde ne vidi suštinu, imati poznate i bogate roditelje je prokletstvo jer niko ne očekuje od tih nasledinka da treba i mogu da urade bilo šta jer su “obezbedjeni do kraja života” i uvek se vode kao deca poznatih roditelja i ne gleda im se blagonaklono ni uspeh a ni neuspeh. Uspeh je posledica toga što imaju slavne roditelje i uticaj zbog toga, a neuspeh je isto posledica nemanja volje i motiva jer su u senci uspešnih roditelja. Toj deci je jako tesko da nadju svoj put i da se probiju zbog toga sto su oni sami a ne njihovi roditelji.

DsZK

pre 2 godine

Pre bih rekao da je ovde reč o eklatantnoj sebičnosti nego o "brizi" za moralno zdravlje potomstva. Roditeljstvo i postoji da bi deca usvojila najvažnie etičke vrednosti, naučila da poštuju rad i budu odgovorni u svemu što čine, unapređujući ono što je ostavljeno njima i njihovom potomstvu. Uspešno roditeljstvo stvara zrele i odgovorne ličnosti, koje znaju pravo mesto novca i blagostanja - svaka uistinu izgrađena ličnost će imati zdrav odnos prema novcu, bilo to 100 dolara ili 100 miliona dolara. Ali, ako ja kao roditelj nemam nameru da išta od svog bogatstva ostavim svojoj deci, onda to znači ili da sam nesposoban da ih vaspitavam da postanu kvalitetne osobe, ili da sam samoživ do patoloških razmera. Trećeg nema. Da je svaka generacija morala da počinje ispočetka, ne bismo stigli dalje od rodovskog uređenja. Hvala Bogu, niko ništa ne nosi sa sobom na onaj svet - a uskraćivati svojoj deci (i njihovoj deci) da imaju siguran i spokojan život je odlika uskogrudih i narcisoidnih osoba koje svoju roditeljsku nesposobnost zaklanjaju iza licemernih "individualističkih" floskula.

WotS

pre 2 godine

Pre bih rekao da je ovde reč o eklatantnoj sebičnosti nego o "brizi" za moralno zdravlje potomstva. Roditeljstvo i postoji da bi deca usvojila najvažnie etičke vrednosti, naučila da poštuju rad i budu odgovorni u svemu što čine, unapređujući ono što je ostavljeno njima i njihovom potomstvu. Uspešno roditeljstvo stvara zrele i odgovorne ličnosti, koje znaju pravo mesto novca i blagostanja - svaka usitinu izgrađena ličnost će imati zdrav odnos prema novcu, bilo to 100 dolara ili 100 miliona dolara. Ali, ako ja kao roditelj nemam nameru da išta od svog bogatstva ostavim svojoj deci, onda to znači ili da sam nesposoban da ih vaspitavam da postanu kvalitetne osobe, ili da sam samoživ do patoloških razmera. Trećeg nema. Da je svaka generacija morala da počinje ispočetka, ne bismo stigli dalje od predrodovskog uređenja. Hvala Bogu, niko ništa ne nosi sa sobom na onaj svet - a uskraćivati svojoj deci (i njihovoj deci) da imaju siguran i spokojan život je odlika krajnje uskogrudih i narcisoidnih osoba koje svoju roditeljsku nesposobnost zaklanjaju iza licemernih "svako-za-sebe" floskula.

Pera

pre 2 godine

Mislim da srpski mentalitet ovo uopste razumeti ne moze.Ima ovakvih jos primera .Jedan takav je i u poznatoj milijarderskoj,nemackoj porodici Krupp gdje je otac sina zbog nezahvalnosti ostavio bez nasledstva.Kod nas je to po onoj iz filma:ko bre nema para?Il pet karata il nijednu :)

Jovan

pre 2 godine

"Ovaj sigurno nema ni kapi srBske krvi, bravo!!!!
(autošovinista, 18. avgust 2021 12:45)"

Pomislih suprotno, ovaj nema kapi Engleske krvi. Oni su venčavali nekad davno braću i sestre da bi kapital ostao u porodici.
Menjaju se vremena, mnogo su se nakrali po svetu, sad su elita.

Mladen

pre 2 godine

Neshvatljivo je to balkanskom umu koji nije putovao, školovao se malo više i čitao, družio se sa strancima, upoznavao druge kulture, koji ne mrzi, ne zgrće i ne otima.
Uloga roditelja je da decu osposobe za samostalan život i da im objasne da se svet ne vrti oko njih.
Pozdrav

posle mene potop

pre 2 godine

Smatra da bi pre nego sto umre trebalo da se rijesi svega. Znaci bogatstvo
je nebitno za druge a ja cu ipak da ga imam. Da nista nije govorio a da je
krenuo da pravi kuce, skole... po africkim selima pa da kazem LjUDINA.

Malo podsjeca na bravara.

MARSUPILAMI

pre 2 godine

Pere pare. Standardna procedura za taj šljam društva.
(Budući bajker, 18. avgust 2021 14:24)
Menjaj ishranu, ova ti skodi !

dude

pre 2 godine

Ako hoćeš nekog da nahraniš za dan, daj mu da pojede ribu.
Ako hoćeš da ga nahraniš za ceo život, nauči ga da peca.
(XP, 18. avgust 2021 14:55)

ima li neka varijanta sa prasićima?

XP

pre 2 godine

@ja
Kolko bi velikih kompanija danas postojalo da se biznis nije prenosio sa generacije na generaciju?
(hm, 18. avgust 2021 13:28)

A koliko bi ih opstalo da naslednici nisu naučili posao, nego samo krckali stečeno? Kako niko ne kaže "treba osposobiti decu da stvaraju" nego da naslede i da krckaju. Šta će oni onda ostaviti svojoj deci?

ko-ometator

pre 2 godine

A sto je on uopste stvarao porodicu ako namerava da ih ostavi bez igde icega. Zar ovo nije vrhunac sebicluka? Sto ne donira sav svoj novac sada i ne zivi on u bedi kad vec misli da je neukusno imati?

cole

pre 2 godine

Ovo što je rekao je samo za medije. Neka je on i najveća stipsa, ipak će deo svog bogatstva prebaciti na račune svojih najmilijih. Nemojte olako i lakoverno shvatiti izjave imućnih. Neće on svoju decu ostaviti da gladuju i da se muče.