Sreda, 18.08.2021.

09:25

Jokić prvi MVP od 2008. koji neće igrati za Božić

NBA liga prekinula je jednu veliku tradiciju rasporedom za novu sezonu, direktno "oštetivši" Nikolu Jokića.

Izvor: B92

Jokiæ prvi MVP od 2008. koji neæe igrati za Božiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

tocka

pre 2 godine

Denver je malo trziste, a Nikola je deci dosadan jer ne zakucava preko ljudi ko Janis ili LeBron i slicni.
Denver je bez Mareja ekipa koja nekako moze da se dovuče do plej ofa, i to da je ostatak zdrav. Opet nista nisu napravili u prelaznom roku. Rookie Bones moze biti nesto sto ce napraviti razliku, ali nedovoljno da bi sad to prelomilo. Jeste bezveze ova odluka, ali je nekako i očekivana.

Imay

pre 2 godine

Dečko je prvak sveta, MVP NBA lige! Meni dosta za prošlu godinu... Vuče celu franšizu ma način koji nije odavno (ili nikad) viđen u košarci. Najbolji je ambasador naše zemlje uz Novaka... Njegovu odluku treba poštovati i bez komentara prihvatiti! Zato što očigledno zna.

znalac

pre 2 godine

Nema veze sa eksplicitnim placanjem (VOD) nego implicitnim kroz reklame (AVOD). Sportski streaming market za najvece dogadjaje u USA je AVOD. Najveci sportski dogadjaj u USA (Superbowl) je besplatan (uz reklame). Olimpijada primetime isto (NBC). Finale NBA, World Series Baseball… itd. — to su pravi primeri za poredjenje.

Streaming trziste filmova i serija (HBO, Netflix, Amazon Prime, AppleTV, itd) je potpuno drugacije organizivano (i za to si u pravu, tamo je sve novo i najbolje iza “paywall”-a).

Drax

pre 2 godine

Denver je losa ekipa da nemaju Jokica bili bi gori od Orlanda ili Sakramenta u plejofu.Ako doguraju drugu rundu to ce biti cudo.Menadzment im je nula,zadnje 3 godine su osuli duboku ekipu i napravili krs oko Jokica.Pustili su Granta da ode za nista trejdovali Bizlija,Krega,Herisa,Plamlija,Hernangomesa a ostavili neke nizerazredne igrace koje je Finiks oduvao sa parketa 4:0.Marej tu nista ne menja a sad je jos i polovna roba sa ACL povredom.

The Unforgiven

pre 2 godine

Utah igra za bozic ali prenosi ESPN (specijalizovana sportska kablovska stanica — placa se, manje gledalaca). Big market timove (Boston, Golden State (Bay Area), LA BKN) prenosi ABC (besplatna grneralna nacionalna televizija, mnogo mnogo vise gledalaca).
(znalac, 18. avgust 2021 19:51)
--------------------------

To sto je ESPN specijalna kablovska stanica koja se placa bi trebao da bude razlog vise da prenose vece utakmice, a ne utakmicu Utah koji je medju najmanjim trzistima u NBA.

Ispade po tebi da oni koji gledaju besplatno dobijaju daleko bolju utakmicu nego oni koji placaju da gledaju utakmicu. Ima li to smisla? To je kao da kazes da vece filmove pokazuje besplatna generalna nacionalna televizija nego recimo HBO ... ;)

znalac

pre 2 godine

Utah igra za bozic ali prenosi ESPN (specijalizovana sportska kablovska stanica — placa se, manje gledalaca). Big market timove (Boston, Golden State (Bay Area), LA BKN) prenosi ABC (besplatna grneralna nacionalna televizija, mnogo mnogo vise gledalaca).

The Unforgiven

pre 2 godine

Denver je tzv “small market team” i potpuno je ocekivano da “big market teams” (pretezno iz LA i NY a Brooklyn je predgradje NY) budu tada prisutni na ekranima. Slicno se desavalo svojevremeno i Sacramentu (osim ako nije igrao derbi sa LA).
(znalac, 18. avgust 2021 16:32)
---------------

Kako onda objasniti da Utah igra na katolicki Bozic?

Imenijebitno

pre 2 godine

Dobro je ljudi, shvatili smo, ne zanima vas (a komentarisete na svaku vest), za vas je izdajica, bla, bla, i sve sto pricate, a sad lepo iskulirajte i ne ulazite na vesti kojih ce biti, pogotovo kad krene sezona, jer ima nas koje zanima i koji ga gotivimo bez obzira na sve. I manite se smesnih komentara tipa nezreo je a decko zreliji od vecine komentatora koji ironicno tvrde to a vezali su se za uspeh reprezentacije pa kao dete koje nije dobilo igracku placu, posesivni su, agresivni itd. Zrelost? Da ne pominjem negativne komentare o konjusarstvu i sl. Decko uziva u necemu sto je prelepo a ne slava, uspeh, itd. Vi treba da odrastete, ne Jokic.

znalac

pre 2 godine

Igranje na bozic je jako bitno jer je to jedno od retkih veceri kada u USA dobar deo stanovnistva ne radi nego sedi kuci i gleda TV tj gleda sport tj gleda reklame u njemu i tako generise novac. Od broja gledalaca koji gledaju reklame zavise mnoge zarade i isplate u mnogo povezanih industrija. Denver je tzv “small market team” i potpuno je ocekivano da “big market teams” (pretezno iz LA i NY a Brooklyn je predgradje NY) budu tada prisutni na ekranima. Slicno se desavalo svojevremeno i Sacramentu (osim ako nije igrao derbi sa LA).

nba

pre 2 godine

I dalje kuknjava oko reprezentacije. Koliko vidim, uglavnom od likova kojima je maksimalan domet u zivotu to sto su se rodili (ili se osecaju) kao pripadnici jednog naroda ili grupe.
Lepo je sediti s pivom u ruci i osecati se bitnim jer tamo neki momci znoj liju za to. I onda kad se neki nevernik oglusi jer eto iz svojih subjektivnih razloga odbio da ucini da se ja osecam bitno i vazno - onda je on najgori, jer kako se usudio da mi to uradi.
Mozda bi bolje bilo da se svako od nas malo pobrine za sebe i svoju bitnost. A sport, za svakog ko nije aktivno ukljucen u njega, je zabava, a ne element za dizanje ega, a pogotovo ne kao razlog da se neko mrzi - ako nista drugo, nije hriscanski.

Smešan MVP u smešnom timu

pre 2 godine

Možda zato što je Jokić prvi MPV koji je počišćen (4:0) u drugom kolu plej-ofa. I to nakon 1989. godine.
Kada se vidi kakvu je tradiciju prekinuo Nikola, onda ova tradicija igranja za božić mvp, i nije tako strašna.
Ipak je razmak od 1989. naspram 2008. mnogo veći prekid tradicije.

Иван

pre 2 godine

Велики део огорчености народа према Јокићу заснива се у ствари на уверењу да смо у Токију могли до злата. Стварност је међутим другачија: са Теодосићем и Бјелицом који нису више оно што су некада били, само са Јокићем и Богдановићем (за Васу не знам шта више да мислим) који нажалост још увек нису показали да су компатибилни, тешко да бисмо угрозили Американце. Међутим, од наредне године би требало да имамо неколико великих освежења по питању квалитета: Покушевски ће бити још бољи, Смаилагић ће набити коначно неко искуство, Јовић ће додатно напредовати у Меги. Ту ће већ бити и довољно ударних игли и довољно радника за највише домете. Очито је да ће Кокошков остати (чим га нису до сада шутнили), таман да на европском првенству стекну почетно самопоуздање, па онда на светском да се навикну на трофеје и у Паризу да прекину доминацију Амера (којима ће тада бити матори ови играчи што су данас најбољи, типа Дурент, Кари, Лилард, Харден, Леброн, па и Дејвис). Те ЛОИ су наша велика шанса, полако са осудом Јокића.

CJC

pre 2 godine

(Dragan Borca, 18. avgust 2021 11:18)

Burazeru, Peja je doneo Srbiji EP i SP 2001 i 2002, isto nakon teških serija sa šampionima Lejkersima.
2001 je bio MVP a u finalu SP je ubacio 29 poena... Što se mene tiče, dosta, nije ni morao više nikad da igra za državu.
A to da će Jokić imati 5-6 nastupa, neka hvala, ako će takav dolaziti da igra ne treba nam.

jone

pre 2 godine

Mnogo sam se bio vezao za Nikolu tokom ovih godina i srce me boli sto je sve ispalo kako je ispalo, i svi ste/smo u pravu, nema opravdanja. Siguran sam da on nije los decko, samo je evidentno mnogo nezreo.

Dragan Borca

pre 2 godine

Zadnjih par godina nijedan kosarkas, fudbaler, hokejas, rukometas itd-- znaci niko na celom svetu nema toliko odigranih utakmica kao Jokic u 3 godine. Iscedili su ga kao limun toliko da je zadnjih par protiv Finiksa od umora masovno promasivao obicna slobodna bacanja. Za Jokicevo neigranje vise treba kriviti Denver kao klub i trenera pogotovo. Malone je prvi deo sezone cesto igrao sa 4 mala igraca i to je dodatno opterecivalo Jokica. Da ne pricam sto su mu ostavili presporog Milsapa na 4 koji je jedva trcao i tu ga isto iscedili. Dok se Milsap nije povredio Jokic je fakticki trcao i igrao i za njega jer se ovaj penzos vukao kao prebijena macka po terenu.

Nije mi jasan toliki gnev kao da nikada nije igrao za reprezentaciju. Stojakovic za celu karijeru ima 5 nastupa. Divac od kada je otisao u NBA isto. I Jokic ce verovatno u karijeri imati 5-6 nastupa za reprezentaciju i to u vreme kada su takmicenja smanjena i plus korona sve poremetila.

Malone i Denverov menadzment su ubedljivo najveci krivci za njegov premor. Koneli i Malone svoju nesposobnost oko dovodjenja jacih igraca zamaskiravaju konstantnim cedjenjem Jokica svaku utakmicu. On im igra i pleja i centra i stalno tako godinama. To su nadljudski napori ovo sto je Jokic igrao zadnjih 3-4 godine. Nazalost premor ga stigao u najgorem momentu. Jokic je vec sa 21.godinom igrao finale Olimpijade i nije bas da nije vec imao veliki uspeh sa reprezentacijom. Bas je sve tako glupo i nesrecno ispalo.

Mudrac

pre 2 godine

I dalje ne mogu da razumem da si odbio docek na balkonu i igranje na olimpijadi (svi su milili da idemo i to ne nije fovodilo u pitanje)...
Pazi nema sanse da mu zbog ovog fejla ne bude zao, ako vec nije... Znaci nema sanse!
Jer iskreno ne znam da li je i jedan sportista pojedinacno docekan na balkonu osim novaka, mozda cavic?

CJC

pre 2 godine

Jako sam prijatno iznenađen komentarima protiv ove spodobe, treba ga max ignorisati, ne vidim čime je zaslužio vesti o njemu svaki dan.
Kolko me je iznervirao letos bukvalno me je naveo da navijam čak i za Lebrona protiv njega.

Spale

pre 2 godine

Bas me nešto zabole za lika koji neće da igra za svoju zemlju, koji se celo leto nije pojavio u nekoj sportskoj emisiji u Srbiji, koji nije otišao u neki kamp da da neki savet klincima koji ga gledaju kao idola. Bljuc

slobo.b

pre 2 godine

MVP NBA koji se po povratku u zemlju ne pojavi ni u jednom mediju, ne da nijednu izjavu, ne obrati se javnosti, ne pokaže klincima dokle uz rad i talenat naravno može da se stigne, unapred uz gomilu glupih razloga koji drugim igračima nisu bili prepreka odbije reprezentaciju (a i to preko drugih, oca),
Stefan, 18. avgust 2021 09:48

100 posto si u pravu,previse arogancije u njegovim ponasanju prema navijacima u Srbiji,
vjerovatno cu ga I dalje gledati zato sto volim kosarku I nase kosarkase ali nikada vise se necu nervirat za tu jednu asistenciju ili ti jedan skok od tripl dabla, izgubio je 80 posto navijaca u Srbiji zbog takvog ponasanja,pa ne samo zbog ne igranja za Srbiju,vec I zbog ignorisanja navijaca u Srbiji.

pandora

pre 2 godine

Kao i svake godine jedan nebulozan tekst o tome kako Jokica niko ne voli.
Ne znam da li ga vole ili ne u Americi, ali znam da ga u svojoj zemlji mnogi ne vole. To je zbog njegovih pojedinih odluka i sramotnog ponasanja.
Meni je svejedno igrao ili ne, Denver ne pratim, a Jokica kao igraca nesto preterano i ne gotivim. Po meni obican statisticar poput Westbrooka, koji u jakim utakmicama nista ne donosi svom timu.

nidža

pre 2 godine

Hoće li Jokić nekad osvojiti neki trofej u karijeri? Ne izgleda tako s obzirom da NBA prstenu skoro sigurno neće prići, a za reprezentaciju neće da igra

Dule Astro

pre 2 godine

Postoje klubovi i igrači koji jednostavno nisu atraktivni. Denver i Jokić su klasični primer za to.

Ne gleda se timska igra i inteligencija, već se gledaju zakucavanja, ispucavanja za tri poena i besmisleni driblinzi.

Pa samo se setite kada je poslednji put neki atraktivni igrač igrao u Denveru? Ajverson pre 15 godina.

Legionar

pre 2 godine

Hitler i nacisti su isto tako omalovažavali Džesija Ovensa, pa su ksnije snimani filmovi o njemu. Doći će dan kad će tako snimati filmove o Đokoviću i Jokiću, kad današnji nacisti odu sa vlasti.

Stefan

pre 2 godine

Uopšte me ne zanima, tj. nimalo mi nije žao zbog ovakvog rasporeda, naprotiv.
MVP NBA koji se po povratku u zemlju ne pojavi ni u jednom mediju, ne da nijednu izjavu, ne obrati se javnosti, ne pokaže klincima dokle uz rad i talenat naravno može da se stigne, unapred uz gomilu glupih razloga koji drugim igračima nisu bili prepreka odbije reprezentaciju (a i to preko drugih, oca), ponaša se potpuno autistično...

Msm, ok, sve najbolje u životu, svaka čast na postignutom itd. ali verujem da većinu ljudi u Srbiji Jokić više uopšte ne zanima.
Naravno, boli njega uvo za sve nas, ima milione, konje koji su najvažniji jel, živi u SAD, rešeni svi problemi u narednih x generacija, ali ovde ga stvarno više niko normalan neće pratiti na način koji su ga ljudi u velikoj meri pratili prethodnih godina. U životu mi više ne bi palo na pamet da u pola noći gledam Denver, nerviram se...

Reki

pre 2 godine

Nikola, najveći i najbolji srpski košarkaš svih vremena! MVP NBA lige. Koga boli uvo što ne igra za božić. Pokazaće on ko je na parketu.

Stefan

pre 2 godine

Uopšte me ne zanima, tj. nimalo mi nije žao zbog ovakvog rasporeda, naprotiv.
MVP NBA koji se po povratku u zemlju ne pojavi ni u jednom mediju, ne da nijednu izjavu, ne obrati se javnosti, ne pokaže klincima dokle uz rad i talenat naravno može da se stigne, unapred uz gomilu glupih razloga koji drugim igračima nisu bili prepreka odbije reprezentaciju (a i to preko drugih, oca), ponaša se potpuno autistično...

Msm, ok, sve najbolje u životu, svaka čast na postignutom itd. ali verujem da većinu ljudi u Srbiji Jokić više uopšte ne zanima.
Naravno, boli njega uvo za sve nas, ima milione, konje koji su najvažniji jel, živi u SAD, rešeni svi problemi u narednih x generacija, ali ovde ga stvarno više niko normalan neće pratiti na način koji su ga ljudi u velikoj meri pratili prethodnih godina. U životu mi više ne bi palo na pamet da u pola noći gledam Denver, nerviram se...

Spale

pre 2 godine

Bas me nešto zabole za lika koji neće da igra za svoju zemlju, koji se celo leto nije pojavio u nekoj sportskoj emisiji u Srbiji, koji nije otišao u neki kamp da da neki savet klincima koji ga gledaju kao idola. Bljuc

slobo.b

pre 2 godine

MVP NBA koji se po povratku u zemlju ne pojavi ni u jednom mediju, ne da nijednu izjavu, ne obrati se javnosti, ne pokaže klincima dokle uz rad i talenat naravno može da se stigne, unapred uz gomilu glupih razloga koji drugim igračima nisu bili prepreka odbije reprezentaciju (a i to preko drugih, oca),
Stefan, 18. avgust 2021 09:48

100 posto si u pravu,previse arogancije u njegovim ponasanju prema navijacima u Srbiji,
vjerovatno cu ga I dalje gledati zato sto volim kosarku I nase kosarkase ali nikada vise se necu nervirat za tu jednu asistenciju ili ti jedan skok od tripl dabla, izgubio je 80 posto navijaca u Srbiji zbog takvog ponasanja,pa ne samo zbog ne igranja za Srbiju,vec I zbog ignorisanja navijaca u Srbiji.

nidža

pre 2 godine

Hoće li Jokić nekad osvojiti neki trofej u karijeri? Ne izgleda tako s obzirom da NBA prstenu skoro sigurno neće prići, a za reprezentaciju neće da igra

CJC

pre 2 godine

(Dragan Borca, 18. avgust 2021 11:18)

Burazeru, Peja je doneo Srbiji EP i SP 2001 i 2002, isto nakon teških serija sa šampionima Lejkersima.
2001 je bio MVP a u finalu SP je ubacio 29 poena... Što se mene tiče, dosta, nije ni morao više nikad da igra za državu.
A to da će Jokić imati 5-6 nastupa, neka hvala, ako će takav dolaziti da igra ne treba nam.

Dragan Borca

pre 2 godine

Zadnjih par godina nijedan kosarkas, fudbaler, hokejas, rukometas itd-- znaci niko na celom svetu nema toliko odigranih utakmica kao Jokic u 3 godine. Iscedili su ga kao limun toliko da je zadnjih par protiv Finiksa od umora masovno promasivao obicna slobodna bacanja. Za Jokicevo neigranje vise treba kriviti Denver kao klub i trenera pogotovo. Malone je prvi deo sezone cesto igrao sa 4 mala igraca i to je dodatno opterecivalo Jokica. Da ne pricam sto su mu ostavili presporog Milsapa na 4 koji je jedva trcao i tu ga isto iscedili. Dok se Milsap nije povredio Jokic je fakticki trcao i igrao i za njega jer se ovaj penzos vukao kao prebijena macka po terenu.

Nije mi jasan toliki gnev kao da nikada nije igrao za reprezentaciju. Stojakovic za celu karijeru ima 5 nastupa. Divac od kada je otisao u NBA isto. I Jokic ce verovatno u karijeri imati 5-6 nastupa za reprezentaciju i to u vreme kada su takmicenja smanjena i plus korona sve poremetila.

Malone i Denverov menadzment su ubedljivo najveci krivci za njegov premor. Koneli i Malone svoju nesposobnost oko dovodjenja jacih igraca zamaskiravaju konstantnim cedjenjem Jokica svaku utakmicu. On im igra i pleja i centra i stalno tako godinama. To su nadljudski napori ovo sto je Jokic igrao zadnjih 3-4 godine. Nazalost premor ga stigao u najgorem momentu. Jokic je vec sa 21.godinom igrao finale Olimpijade i nije bas da nije vec imao veliki uspeh sa reprezentacijom. Bas je sve tako glupo i nesrecno ispalo.

Dule Astro

pre 2 godine

Postoje klubovi i igrači koji jednostavno nisu atraktivni. Denver i Jokić su klasični primer za to.

Ne gleda se timska igra i inteligencija, već se gledaju zakucavanja, ispucavanja za tri poena i besmisleni driblinzi.

Pa samo se setite kada je poslednji put neki atraktivni igrač igrao u Denveru? Ajverson pre 15 godina.

nba

pre 2 godine

I dalje kuknjava oko reprezentacije. Koliko vidim, uglavnom od likova kojima je maksimalan domet u zivotu to sto su se rodili (ili se osecaju) kao pripadnici jednog naroda ili grupe.
Lepo je sediti s pivom u ruci i osecati se bitnim jer tamo neki momci znoj liju za to. I onda kad se neki nevernik oglusi jer eto iz svojih subjektivnih razloga odbio da ucini da se ja osecam bitno i vazno - onda je on najgori, jer kako se usudio da mi to uradi.
Mozda bi bolje bilo da se svako od nas malo pobrine za sebe i svoju bitnost. A sport, za svakog ko nije aktivno ukljucen u njega, je zabava, a ne element za dizanje ega, a pogotovo ne kao razlog da se neko mrzi - ako nista drugo, nije hriscanski.

Reki

pre 2 godine

Nikola, najveći i najbolji srpski košarkaš svih vremena! MVP NBA lige. Koga boli uvo što ne igra za božić. Pokazaće on ko je na parketu.

pandora

pre 2 godine

Kao i svake godine jedan nebulozan tekst o tome kako Jokica niko ne voli.
Ne znam da li ga vole ili ne u Americi, ali znam da ga u svojoj zemlji mnogi ne vole. To je zbog njegovih pojedinih odluka i sramotnog ponasanja.
Meni je svejedno igrao ili ne, Denver ne pratim, a Jokica kao igraca nesto preterano i ne gotivim. Po meni obican statisticar poput Westbrooka, koji u jakim utakmicama nista ne donosi svom timu.

Legionar

pre 2 godine

Hitler i nacisti su isto tako omalovažavali Džesija Ovensa, pa su ksnije snimani filmovi o njemu. Doći će dan kad će tako snimati filmove o Đokoviću i Jokiću, kad današnji nacisti odu sa vlasti.

Imenijebitno

pre 2 godine

Dobro je ljudi, shvatili smo, ne zanima vas (a komentarisete na svaku vest), za vas je izdajica, bla, bla, i sve sto pricate, a sad lepo iskulirajte i ne ulazite na vesti kojih ce biti, pogotovo kad krene sezona, jer ima nas koje zanima i koji ga gotivimo bez obzira na sve. I manite se smesnih komentara tipa nezreo je a decko zreliji od vecine komentatora koji ironicno tvrde to a vezali su se za uspeh reprezentacije pa kao dete koje nije dobilo igracku placu, posesivni su, agresivni itd. Zrelost? Da ne pominjem negativne komentare o konjusarstvu i sl. Decko uziva u necemu sto je prelepo a ne slava, uspeh, itd. Vi treba da odrastete, ne Jokic.

CJC

pre 2 godine

Jako sam prijatno iznenađen komentarima protiv ove spodobe, treba ga max ignorisati, ne vidim čime je zaslužio vesti o njemu svaki dan.
Kolko me je iznervirao letos bukvalno me je naveo da navijam čak i za Lebrona protiv njega.

Иван

pre 2 godine

Велики део огорчености народа према Јокићу заснива се у ствари на уверењу да смо у Токију могли до злата. Стварност је међутим другачија: са Теодосићем и Бјелицом који нису више оно што су некада били, само са Јокићем и Богдановићем (за Васу не знам шта више да мислим) који нажалост још увек нису показали да су компатибилни, тешко да бисмо угрозили Американце. Међутим, од наредне године би требало да имамо неколико великих освежења по питању квалитета: Покушевски ће бити још бољи, Смаилагић ће набити коначно неко искуство, Јовић ће додатно напредовати у Меги. Ту ће већ бити и довољно ударних игли и довољно радника за највише домете. Очито је да ће Кокошков остати (чим га нису до сада шутнили), таман да на европском првенству стекну почетно самопоуздање, па онда на светском да се навикну на трофеје и у Паризу да прекину доминацију Амера (којима ће тада бити матори ови играчи што су данас најбољи, типа Дурент, Кари, Лилард, Харден, Леброн, па и Дејвис). Те ЛОИ су наша велика шанса, полако са осудом Јокића.

jone

pre 2 godine

Mnogo sam se bio vezao za Nikolu tokom ovih godina i srce me boli sto je sve ispalo kako je ispalo, i svi ste/smo u pravu, nema opravdanja. Siguran sam da on nije los decko, samo je evidentno mnogo nezreo.

Smešan MVP u smešnom timu

pre 2 godine

Možda zato što je Jokić prvi MPV koji je počišćen (4:0) u drugom kolu plej-ofa. I to nakon 1989. godine.
Kada se vidi kakvu je tradiciju prekinuo Nikola, onda ova tradicija igranja za božić mvp, i nije tako strašna.
Ipak je razmak od 1989. naspram 2008. mnogo veći prekid tradicije.

Mudrac

pre 2 godine

I dalje ne mogu da razumem da si odbio docek na balkonu i igranje na olimpijadi (svi su milili da idemo i to ne nije fovodilo u pitanje)...
Pazi nema sanse da mu zbog ovog fejla ne bude zao, ako vec nije... Znaci nema sanse!
Jer iskreno ne znam da li je i jedan sportista pojedinacno docekan na balkonu osim novaka, mozda cavic?

znalac

pre 2 godine

Igranje na bozic je jako bitno jer je to jedno od retkih veceri kada u USA dobar deo stanovnistva ne radi nego sedi kuci i gleda TV tj gleda sport tj gleda reklame u njemu i tako generise novac. Od broja gledalaca koji gledaju reklame zavise mnoge zarade i isplate u mnogo povezanih industrija. Denver je tzv “small market team” i potpuno je ocekivano da “big market teams” (pretezno iz LA i NY a Brooklyn je predgradje NY) budu tada prisutni na ekranima. Slicno se desavalo svojevremeno i Sacramentu (osim ako nije igrao derbi sa LA).

Imay

pre 2 godine

Dečko je prvak sveta, MVP NBA lige! Meni dosta za prošlu godinu... Vuče celu franšizu ma način koji nije odavno (ili nikad) viđen u košarci. Najbolji je ambasador naše zemlje uz Novaka... Njegovu odluku treba poštovati i bez komentara prihvatiti! Zato što očigledno zna.

The Unforgiven

pre 2 godine

Utah igra za bozic ali prenosi ESPN (specijalizovana sportska kablovska stanica — placa se, manje gledalaca). Big market timove (Boston, Golden State (Bay Area), LA BKN) prenosi ABC (besplatna grneralna nacionalna televizija, mnogo mnogo vise gledalaca).
(znalac, 18. avgust 2021 19:51)
--------------------------

To sto je ESPN specijalna kablovska stanica koja se placa bi trebao da bude razlog vise da prenose vece utakmice, a ne utakmicu Utah koji je medju najmanjim trzistima u NBA.

Ispade po tebi da oni koji gledaju besplatno dobijaju daleko bolju utakmicu nego oni koji placaju da gledaju utakmicu. Ima li to smisla? To je kao da kazes da vece filmove pokazuje besplatna generalna nacionalna televizija nego recimo HBO ... ;)

The Unforgiven

pre 2 godine

Denver je tzv “small market team” i potpuno je ocekivano da “big market teams” (pretezno iz LA i NY a Brooklyn je predgradje NY) budu tada prisutni na ekranima. Slicno se desavalo svojevremeno i Sacramentu (osim ako nije igrao derbi sa LA).
(znalac, 18. avgust 2021 16:32)
---------------

Kako onda objasniti da Utah igra na katolicki Bozic?

Drax

pre 2 godine

Denver je losa ekipa da nemaju Jokica bili bi gori od Orlanda ili Sakramenta u plejofu.Ako doguraju drugu rundu to ce biti cudo.Menadzment im je nula,zadnje 3 godine su osuli duboku ekipu i napravili krs oko Jokica.Pustili su Granta da ode za nista trejdovali Bizlija,Krega,Herisa,Plamlija,Hernangomesa a ostavili neke nizerazredne igrace koje je Finiks oduvao sa parketa 4:0.Marej tu nista ne menja a sad je jos i polovna roba sa ACL povredom.

znalac

pre 2 godine

Nema veze sa eksplicitnim placanjem (VOD) nego implicitnim kroz reklame (AVOD). Sportski streaming market za najvece dogadjaje u USA je AVOD. Najveci sportski dogadjaj u USA (Superbowl) je besplatan (uz reklame). Olimpijada primetime isto (NBC). Finale NBA, World Series Baseball… itd. — to su pravi primeri za poredjenje.

Streaming trziste filmova i serija (HBO, Netflix, Amazon Prime, AppleTV, itd) je potpuno drugacije organizivano (i za to si u pravu, tamo je sve novo i najbolje iza “paywall”-a).

znalac

pre 2 godine

Utah igra za bozic ali prenosi ESPN (specijalizovana sportska kablovska stanica — placa se, manje gledalaca). Big market timove (Boston, Golden State (Bay Area), LA BKN) prenosi ABC (besplatna grneralna nacionalna televizija, mnogo mnogo vise gledalaca).

tocka

pre 2 godine

Denver je malo trziste, a Nikola je deci dosadan jer ne zakucava preko ljudi ko Janis ili LeBron i slicni.
Denver je bez Mareja ekipa koja nekako moze da se dovuče do plej ofa, i to da je ostatak zdrav. Opet nista nisu napravili u prelaznom roku. Rookie Bones moze biti nesto sto ce napraviti razliku, ali nedovoljno da bi sad to prelomilo. Jeste bezveze ova odluka, ali je nekako i očekivana.

Legionar

pre 2 godine

Hitler i nacisti su isto tako omalovažavali Džesija Ovensa, pa su ksnije snimani filmovi o njemu. Doći će dan kad će tako snimati filmove o Đokoviću i Jokiću, kad današnji nacisti odu sa vlasti.

Reki

pre 2 godine

Nikola, najveći i najbolji srpski košarkaš svih vremena! MVP NBA lige. Koga boli uvo što ne igra za božić. Pokazaće on ko je na parketu.

Stefan

pre 2 godine

Uopšte me ne zanima, tj. nimalo mi nije žao zbog ovakvog rasporeda, naprotiv.
MVP NBA koji se po povratku u zemlju ne pojavi ni u jednom mediju, ne da nijednu izjavu, ne obrati se javnosti, ne pokaže klincima dokle uz rad i talenat naravno može da se stigne, unapred uz gomilu glupih razloga koji drugim igračima nisu bili prepreka odbije reprezentaciju (a i to preko drugih, oca), ponaša se potpuno autistično...

Msm, ok, sve najbolje u životu, svaka čast na postignutom itd. ali verujem da većinu ljudi u Srbiji Jokić više uopšte ne zanima.
Naravno, boli njega uvo za sve nas, ima milione, konje koji su najvažniji jel, živi u SAD, rešeni svi problemi u narednih x generacija, ali ovde ga stvarno više niko normalan neće pratiti na način koji su ga ljudi u velikoj meri pratili prethodnih godina. U životu mi više ne bi palo na pamet da u pola noći gledam Denver, nerviram se...

pandora

pre 2 godine

Kao i svake godine jedan nebulozan tekst o tome kako Jokica niko ne voli.
Ne znam da li ga vole ili ne u Americi, ali znam da ga u svojoj zemlji mnogi ne vole. To je zbog njegovih pojedinih odluka i sramotnog ponasanja.
Meni je svejedno igrao ili ne, Denver ne pratim, a Jokica kao igraca nesto preterano i ne gotivim. Po meni obican statisticar poput Westbrooka, koji u jakim utakmicama nista ne donosi svom timu.

Dragan Borca

pre 2 godine

Zadnjih par godina nijedan kosarkas, fudbaler, hokejas, rukometas itd-- znaci niko na celom svetu nema toliko odigranih utakmica kao Jokic u 3 godine. Iscedili su ga kao limun toliko da je zadnjih par protiv Finiksa od umora masovno promasivao obicna slobodna bacanja. Za Jokicevo neigranje vise treba kriviti Denver kao klub i trenera pogotovo. Malone je prvi deo sezone cesto igrao sa 4 mala igraca i to je dodatno opterecivalo Jokica. Da ne pricam sto su mu ostavili presporog Milsapa na 4 koji je jedva trcao i tu ga isto iscedili. Dok se Milsap nije povredio Jokic je fakticki trcao i igrao i za njega jer se ovaj penzos vukao kao prebijena macka po terenu.

Nije mi jasan toliki gnev kao da nikada nije igrao za reprezentaciju. Stojakovic za celu karijeru ima 5 nastupa. Divac od kada je otisao u NBA isto. I Jokic ce verovatno u karijeri imati 5-6 nastupa za reprezentaciju i to u vreme kada su takmicenja smanjena i plus korona sve poremetila.

Malone i Denverov menadzment su ubedljivo najveci krivci za njegov premor. Koneli i Malone svoju nesposobnost oko dovodjenja jacih igraca zamaskiravaju konstantnim cedjenjem Jokica svaku utakmicu. On im igra i pleja i centra i stalno tako godinama. To su nadljudski napori ovo sto je Jokic igrao zadnjih 3-4 godine. Nazalost premor ga stigao u najgorem momentu. Jokic je vec sa 21.godinom igrao finale Olimpijade i nije bas da nije vec imao veliki uspeh sa reprezentacijom. Bas je sve tako glupo i nesrecno ispalo.

CJC

pre 2 godine

Jako sam prijatno iznenađen komentarima protiv ove spodobe, treba ga max ignorisati, ne vidim čime je zaslužio vesti o njemu svaki dan.
Kolko me je iznervirao letos bukvalno me je naveo da navijam čak i za Lebrona protiv njega.

Spale

pre 2 godine

Bas me nešto zabole za lika koji neće da igra za svoju zemlju, koji se celo leto nije pojavio u nekoj sportskoj emisiji u Srbiji, koji nije otišao u neki kamp da da neki savet klincima koji ga gledaju kao idola. Bljuc

Smešan MVP u smešnom timu

pre 2 godine

Možda zato što je Jokić prvi MPV koji je počišćen (4:0) u drugom kolu plej-ofa. I to nakon 1989. godine.
Kada se vidi kakvu je tradiciju prekinuo Nikola, onda ova tradicija igranja za božić mvp, i nije tako strašna.
Ipak je razmak od 1989. naspram 2008. mnogo veći prekid tradicije.

slobo.b

pre 2 godine

MVP NBA koji se po povratku u zemlju ne pojavi ni u jednom mediju, ne da nijednu izjavu, ne obrati se javnosti, ne pokaže klincima dokle uz rad i talenat naravno može da se stigne, unapred uz gomilu glupih razloga koji drugim igračima nisu bili prepreka odbije reprezentaciju (a i to preko drugih, oca),
Stefan, 18. avgust 2021 09:48

100 posto si u pravu,previse arogancije u njegovim ponasanju prema navijacima u Srbiji,
vjerovatno cu ga I dalje gledati zato sto volim kosarku I nase kosarkase ali nikada vise se necu nervirat za tu jednu asistenciju ili ti jedan skok od tripl dabla, izgubio je 80 posto navijaca u Srbiji zbog takvog ponasanja,pa ne samo zbog ne igranja za Srbiju,vec I zbog ignorisanja navijaca u Srbiji.

nidža

pre 2 godine

Hoće li Jokić nekad osvojiti neki trofej u karijeri? Ne izgleda tako s obzirom da NBA prstenu skoro sigurno neće prići, a za reprezentaciju neće da igra

nba

pre 2 godine

I dalje kuknjava oko reprezentacije. Koliko vidim, uglavnom od likova kojima je maksimalan domet u zivotu to sto su se rodili (ili se osecaju) kao pripadnici jednog naroda ili grupe.
Lepo je sediti s pivom u ruci i osecati se bitnim jer tamo neki momci znoj liju za to. I onda kad se neki nevernik oglusi jer eto iz svojih subjektivnih razloga odbio da ucini da se ja osecam bitno i vazno - onda je on najgori, jer kako se usudio da mi to uradi.
Mozda bi bolje bilo da se svako od nas malo pobrine za sebe i svoju bitnost. A sport, za svakog ko nije aktivno ukljucen u njega, je zabava, a ne element za dizanje ega, a pogotovo ne kao razlog da se neko mrzi - ako nista drugo, nije hriscanski.

CJC

pre 2 godine

(Dragan Borca, 18. avgust 2021 11:18)

Burazeru, Peja je doneo Srbiji EP i SP 2001 i 2002, isto nakon teških serija sa šampionima Lejkersima.
2001 je bio MVP a u finalu SP je ubacio 29 poena... Što se mene tiče, dosta, nije ni morao više nikad da igra za državu.
A to da će Jokić imati 5-6 nastupa, neka hvala, ako će takav dolaziti da igra ne treba nam.

Mudrac

pre 2 godine

I dalje ne mogu da razumem da si odbio docek na balkonu i igranje na olimpijadi (svi su milili da idemo i to ne nije fovodilo u pitanje)...
Pazi nema sanse da mu zbog ovog fejla ne bude zao, ako vec nije... Znaci nema sanse!
Jer iskreno ne znam da li je i jedan sportista pojedinacno docekan na balkonu osim novaka, mozda cavic?

jone

pre 2 godine

Mnogo sam se bio vezao za Nikolu tokom ovih godina i srce me boli sto je sve ispalo kako je ispalo, i svi ste/smo u pravu, nema opravdanja. Siguran sam da on nije los decko, samo je evidentno mnogo nezreo.

Иван

pre 2 godine

Велики део огорчености народа према Јокићу заснива се у ствари на уверењу да смо у Токију могли до злата. Стварност је међутим другачија: са Теодосићем и Бјелицом који нису више оно што су некада били, само са Јокићем и Богдановићем (за Васу не знам шта више да мислим) који нажалост још увек нису показали да су компатибилни, тешко да бисмо угрозили Американце. Међутим, од наредне године би требало да имамо неколико великих освежења по питању квалитета: Покушевски ће бити још бољи, Смаилагић ће набити коначно неко искуство, Јовић ће додатно напредовати у Меги. Ту ће већ бити и довољно ударних игли и довољно радника за највише домете. Очито је да ће Кокошков остати (чим га нису до сада шутнили), таман да на европском првенству стекну почетно самопоуздање, па онда на светском да се навикну на трофеје и у Паризу да прекину доминацију Амера (којима ће тада бити матори ови играчи што су данас најбољи, типа Дурент, Кари, Лилард, Харден, Леброн, па и Дејвис). Те ЛОИ су наша велика шанса, полако са осудом Јокића.

Imenijebitno

pre 2 godine

Dobro je ljudi, shvatili smo, ne zanima vas (a komentarisete na svaku vest), za vas je izdajica, bla, bla, i sve sto pricate, a sad lepo iskulirajte i ne ulazite na vesti kojih ce biti, pogotovo kad krene sezona, jer ima nas koje zanima i koji ga gotivimo bez obzira na sve. I manite se smesnih komentara tipa nezreo je a decko zreliji od vecine komentatora koji ironicno tvrde to a vezali su se za uspeh reprezentacije pa kao dete koje nije dobilo igracku placu, posesivni su, agresivni itd. Zrelost? Da ne pominjem negativne komentare o konjusarstvu i sl. Decko uziva u necemu sto je prelepo a ne slava, uspeh, itd. Vi treba da odrastete, ne Jokic.

Dule Astro

pre 2 godine

Postoje klubovi i igrači koji jednostavno nisu atraktivni. Denver i Jokić su klasični primer za to.

Ne gleda se timska igra i inteligencija, već se gledaju zakucavanja, ispucavanja za tri poena i besmisleni driblinzi.

Pa samo se setite kada je poslednji put neki atraktivni igrač igrao u Denveru? Ajverson pre 15 godina.

Imay

pre 2 godine

Dečko je prvak sveta, MVP NBA lige! Meni dosta za prošlu godinu... Vuče celu franšizu ma način koji nije odavno (ili nikad) viđen u košarci. Najbolji je ambasador naše zemlje uz Novaka... Njegovu odluku treba poštovati i bez komentara prihvatiti! Zato što očigledno zna.

The Unforgiven

pre 2 godine

Denver je tzv “small market team” i potpuno je ocekivano da “big market teams” (pretezno iz LA i NY a Brooklyn je predgradje NY) budu tada prisutni na ekranima. Slicno se desavalo svojevremeno i Sacramentu (osim ako nije igrao derbi sa LA).
(znalac, 18. avgust 2021 16:32)
---------------

Kako onda objasniti da Utah igra na katolicki Bozic?

znalac

pre 2 godine

Utah igra za bozic ali prenosi ESPN (specijalizovana sportska kablovska stanica — placa se, manje gledalaca). Big market timove (Boston, Golden State (Bay Area), LA BKN) prenosi ABC (besplatna grneralna nacionalna televizija, mnogo mnogo vise gledalaca).

Drax

pre 2 godine

Denver je losa ekipa da nemaju Jokica bili bi gori od Orlanda ili Sakramenta u plejofu.Ako doguraju drugu rundu to ce biti cudo.Menadzment im je nula,zadnje 3 godine su osuli duboku ekipu i napravili krs oko Jokica.Pustili su Granta da ode za nista trejdovali Bizlija,Krega,Herisa,Plamlija,Hernangomesa a ostavili neke nizerazredne igrace koje je Finiks oduvao sa parketa 4:0.Marej tu nista ne menja a sad je jos i polovna roba sa ACL povredom.

The Unforgiven

pre 2 godine

Utah igra za bozic ali prenosi ESPN (specijalizovana sportska kablovska stanica — placa se, manje gledalaca). Big market timove (Boston, Golden State (Bay Area), LA BKN) prenosi ABC (besplatna grneralna nacionalna televizija, mnogo mnogo vise gledalaca).
(znalac, 18. avgust 2021 19:51)
--------------------------

To sto je ESPN specijalna kablovska stanica koja se placa bi trebao da bude razlog vise da prenose vece utakmice, a ne utakmicu Utah koji je medju najmanjim trzistima u NBA.

Ispade po tebi da oni koji gledaju besplatno dobijaju daleko bolju utakmicu nego oni koji placaju da gledaju utakmicu. Ima li to smisla? To je kao da kazes da vece filmove pokazuje besplatna generalna nacionalna televizija nego recimo HBO ... ;)

tocka

pre 2 godine

Denver je malo trziste, a Nikola je deci dosadan jer ne zakucava preko ljudi ko Janis ili LeBron i slicni.
Denver je bez Mareja ekipa koja nekako moze da se dovuče do plej ofa, i to da je ostatak zdrav. Opet nista nisu napravili u prelaznom roku. Rookie Bones moze biti nesto sto ce napraviti razliku, ali nedovoljno da bi sad to prelomilo. Jeste bezveze ova odluka, ali je nekako i očekivana.

znalac

pre 2 godine

Igranje na bozic je jako bitno jer je to jedno od retkih veceri kada u USA dobar deo stanovnistva ne radi nego sedi kuci i gleda TV tj gleda sport tj gleda reklame u njemu i tako generise novac. Od broja gledalaca koji gledaju reklame zavise mnoge zarade i isplate u mnogo povezanih industrija. Denver je tzv “small market team” i potpuno je ocekivano da “big market teams” (pretezno iz LA i NY a Brooklyn je predgradje NY) budu tada prisutni na ekranima. Slicno se desavalo svojevremeno i Sacramentu (osim ako nije igrao derbi sa LA).

znalac

pre 2 godine

Nema veze sa eksplicitnim placanjem (VOD) nego implicitnim kroz reklame (AVOD). Sportski streaming market za najvece dogadjaje u USA je AVOD. Najveci sportski dogadjaj u USA (Superbowl) je besplatan (uz reklame). Olimpijada primetime isto (NBC). Finale NBA, World Series Baseball… itd. — to su pravi primeri za poredjenje.

Streaming trziste filmova i serija (HBO, Netflix, Amazon Prime, AppleTV, itd) je potpuno drugacije organizivano (i za to si u pravu, tamo je sve novo i najbolje iza “paywall”-a).