Petak, 13.08.2021.

19:00

Jokić među elitom, Dončić u Top 10

Nikola Jokić, srpski košarkaš, nalazi se na listi najboljih igrača sveta, a blizu njega je i Luka Dončić.

Izvor: SN

Jokiæ meðu elitom, Donèiæ u Top 10 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Mad Max

pre 2 godine

Klasična priča kako ko osvoji neku titulu odmah je ljudima svima taj najbolji na svetu. Janis nije realno ni u top 3 igraca lige al sad je krenulo lozenje naroda nebeskog zato jer je Janis osvojio titulu u godini koja je obeležena nezapamćenim povredama, i da ih nije bilo u tako velikom broju on bi i dalje bio miljama daleko od titule. Pa njega je jedan Toronto rasšrafio kao traktor njivu. O čemu mi pričamo?
(as, 13. avgust 2021 19:15)

Tipicna prica nekoga ko uopste nije pogledao niti jednu jedinu utakmicu Janisa u ovogodisnjem NBA plej ofu! Covece, pa decko je ovu poslednju zavrsnicu odigrao doktorski, a vec nekoliko (i to uzastopnih) godina/sezona je jedan od ubedljivo najboljih NBA igraca prema svim relevantnim statistickim parametrima. Prvo pogledaj nekoga kako igra (a Janis igra VRHUNSKI), pa onda razmisli da li ces lupati ovakve gluposti!

neki veliki dr

pre 2 godine

Nemojte vise objavljivati vesti o Jokicu, ispunite zelju prvosrbijancima, kojima vise smeta Jokic nego svi lopovi koji su prodefilovali ovom drzavom. Prvosrbijancima objavljujte vesti o Tokiju i dalje, malo nesto o SPC, srpskoj Crnoj Gori, srpskom primorju, velikoj Srbiji, srpskom Svetu, a Jokica ostavite nama drugosrbijancima, jer mi ga razumemo zasto ne zeli da provede leto u karantinu u Tokiju vec zeli sa trudnom zenom. Generalno, sloboda izbora je ono sto krasi modernu civilizaciju, ali to ocigledno smeta prvosrbijancima

Aleks

pre 2 godine

Kao što neko reče, ove liste su jako subjektivne. Svaki poznati analitičar i veb sajt je naprave pa se onda raspreda da li je trebalo tako ili ovako. Mislim da je ako se izuzmu timski i individualni uspesi i gleda samo igra najbolji KD. Ali ako se sve uzme u obzir + odbrana Janis je najbolji. I prosto je neverovatno da ljudi bez blama pišu kako su Dončić i Jokić bolji od njega...

Locutus

Tako je, naši bez Bogdana nisu uspeli da se plasiraju. ;)

Bellamy

pre 2 godine

Sad sam pogledao statistiku, Dražen je imao u proseku 2 šuta za 3 poena tokom NBA karijere, pa je imao dobar procenat šuta od 43,7% i tek 0,9 trojki po meču. Da li je to bolje od Peđe Stojakovića koji je imao 5,5 šuteva za 3 poena sa procentom od 40,1% i 2,2 trojke po meču. Zanimljivo, Peđa je svoju poslednju sezonu imao 66,7% procenat šuta za 3, šutirao 3 trojke po meču, pogodio 2, 100% slobodna bacanja ... ali odigrao samo 2 meča za Toronto. Priča kako je Dražen najbolji šuter je smešna, šutirao u proseku 2 trojke po meču, tako i Boban Marjanović ima najbolju statistiku, ali odigra 5 minuta po meču!

s1pac

pre 2 godine

(Dragan RS, 13. avgust 2021 19:05)

Buraz ti si se nešto zabunio, nije Jokić mogao da igra u vašoj reprezentaciji ni da je hteo, on je iz Sombora a ne iz Bosne.
(Bojan, 13. avgust 2021 22:05).

Buraz ti si i zbunjen i izgubljen čim ovakav komentar postavljaš. Osim toga Dragan je ostavio dosta tačan komentar.

Gambeeet

pre 2 godine

Kao neko ko dugo i strastveno prati NBA, smatram da je trenutno uverljivo najbolji košarkaš današnjice, a to je samo još jednom potvrdio i partijama u nacionalnom dresu na OI - Kevin Durent. Uvek sam izdvajao njega Kavaja i LeBrona kao jedine prave superstarove ove lige, koji su u plej-ofu potpuno druge zverke u odnosu na ostatak lige, uz eventualno dodatak Stefa Karija i onih nesvakidašnjih bravura što nam je uglavnom pružao u regularnim sezonama počevši od 15-16 naovamo. Drugu grupu momaka bi mi činili Janis, Dejvis, Luka, Jokić i Harden, pa potom Lilard, Džordž, Batler, Irving, Buker i još neke zvezde lige, nevezano za ovaj redosled po kojem sam ih ispisao, verovatno ću nekog i zaboraviti, Tejtuma recimo, koji bi ove godine mogao da se isprofiliše kao TOP 10 igrač. LeBrona polako stižu godine, pa ne bi trebalo da čudi ako padne u ovaj "2 ešalon", a na njegovo mesto dođu Luka ili Janis/Nikola/Dejvis, što bi, jelte, bilo sasvim normalno, ipak svi ti momci sad ulaze u svoj prajm i od njih očekujemo još bolje partije, iako su već do sada pokazali o kakvim košarkašima se radi. Sve je podložno diskusiji, ali zaista mislim da ne bi trebalo sporiti da je KD trenutno, a bio bi i jedno dobro vreme da ne beše teške povrede, jedino uz izazov Kavaja, najbolji košarkaš sveta, ipak govorimo o momku koji bio uvek bio 1. opcija svoje ekipe, koji bi šutirao u najvažnijim momentima ili vukao ekipu iz zaostatka (kao Amere sad u Tokiju), čak i da nastupaju SAD u svom najjačem mogućem sastavu, nezaustavljiva napadačka sila, koji je počeo svoje vanredno dugačke ekstremitete da koristi i na defanzivnom delu parketa od ere GSW, i postao jedan od najboljih i u tom segmentu. Još malo čekanja, pa da uživamo u partijama svih ovih momaka kroz 2 meseca i kusur dana. Samo da svi ostanu zdravi i dočekamo sledeći plejof sa ekipama u najjačim mogućim sastavima.

Pera Ždera

pre 2 godine

Jako je diskutabilno kako "poredjati" ovu sedmorku (desetorku) jer mnogi to rade kroz prizmu "1 na 1" kvaliteta, kroz individualno uporedjivanje, dok je nekima prioritet uticaj na tim, igru itd (vise preferiram). Sustina/istina je negde izmedju.

Timski gledano Jokicu, Kariju, Luki, Lebronu pa i novopronadjenom Hardenu (dalekooo racionalnije igra u Bruklinu, kada ne mora da bude prvi strelac), ostali ne mogu da pridju. Dejvis je najbolji ako uz sebe ima nekog da ga eksploatise (Lebron), Irvingu ne treba niko :) Durent je sam za sebe masina i elitni skorer ali ni blizu timskog uticaja kao gore pomenuti. Lenard, hmm... cudno. Ima vec neko vreme Dzordza + plejadu radilica i ozbiljnih defanzivaca pa nista konkretno. Naravno, zver je, najbolji two way igrac u ligi ali opet ne tako timski uticajan. Janis, isto zver ali u ODLICNOM timu.

Primera radi, i oko Janisa i oko Jokica je neoohodno graditi tim i igru ALI, oko Nikole da bi on sve ostale ucinio boljima dok oko Janisa ne bi li svi ostali njega sustinski ucinili boljim. Naravno ne ovako crno belo ali to je neka razlika kada je timski uticaj u pitanju. Dovoljno je zamisliti zamenu ekipa... Jokic u Milvoki, Janis u Denver, hmm :))

Kad smo vec kod toga...

Janis ima Midltona, Holideja..

Lenard Dzordza..

Durent Hardena i Irvinga i ova dvojica njega :)

Lebron Dejvisa, sada i Vestbruka i brdo odlicnih veterana i igraca uloga (mnogi nekadasnji i allstar igraci)

Dejvis Lebrona..

Jokic nema Mareja i ima Portera (ni blizu gore pomenutih za sada) i vecinu ugovoraca i G liga igraca.

Luka staklenog, nikada vise onakvog Porzingisa..

Kari nema Kleja, ima istrosenog Grina itd

Tako da, Jokic, Luka i Kari za mene obavljaju "nesto" tezi posao od ostalih.

Na kraju, sustinski, svako od njih je na svoj nacin, kroz svoju ulogu u timu, top 7 (10) pa je poredak ovako ili onako, za ovog ili onog, dosta subjektivan (licni ukus, afinitet ka nekom igracu) a u manjoj meri objektivan i to je sasvim ok :)

realno

pre 2 godine

Jokic je svetski kosarkaski superstar...to je realno...za reprezentaciju je igrao na SP,propustio je OI....igrace na nekom sledecem SP,EP,OI....naravno neki put ce i propustiti...jer i on je samo covek sa svojim privatnim zivotom...ko to ne razume meni ga malo žao....samo cepaj Jokara...jedva cekam novu sezonu NBA.

Lađa UE

pre 2 godine

Potpisujem prvi komentar oveg teksta!

Jokić je klasičan magarac koji ne konta koliku odgovornost nosi kao no.1 naš igrač. Ne radi se tu samo o fizićkom neigranju za repku, već pre svega o lošem primeru drugim mladim igraičima tj. stvaranju loše atmosfere.

Ko ptati NBA svako drugo-trće veče ustaje da gleda budalu... Čita o njemu, ponosi se i svojata ga... Kako ne oseća odgovornost i obavezu???

Jako je neukusno porediti Đokca sa konjušarskim ljudskim minimumom.

Drljo

pre 2 godine

Janis nije najbolji, a Stef je bolji od Jokića. Osim toga realna lista. Lebron, Durant, Harden Kavaj su bolji igrači, verovatno bi bili MVP kandidati pre Jokića da nije bilo povreda. Jokić je imao istorijsku sezonu i zaslužio mesto top igrača, najbolja stat, odigrao sve utakmice, vukao osrednji Denver, čak i bez Marija.

Rajkovic

pre 2 godine

Manite se omalovazavanja Janisa prvo iko skoro da i nema sut ne postoji igrac na svetu koji bi gs dobio 1nq1 ono sto je uradio u finalu ona analfabeta (kralj)nije za celu svoju karjeru Janisa sledece godine gledate sa sutom sa poludistance budite uvereni nije Janis kao Luka umetnik i genijalac al je sila nebeska naznake suta pokazo je i u finalo bice to doterano on je veliki fanatik pa da vidimo koce smeti da mu pridze luka je drugi kosarkas njemu isto fali pouzdan sut nema tu silu i brzinu ali fintama resava sve uz pregled igre najbolji na svetu Durent ubitacni skoksut uglavnom pouzda nekad zakaze ali retko Kavaji cetvrti Kari oeti Dejvis 6......

ZigZagler

pre 2 godine

Najzalije mi je sto Yugoslavia vise nepostoji najvise zbog kosarke!
(Niko nikad kao Yugoslavia, 13. avgust 2021 21:39)

Iskreno Što se mene tiče, Jokić je za mene umro, odkad se nije odazvao pozivu za reprezentaciju. Žao mi je što sam ustajao i gledao njegove utakmice. Gubio vreme i živce.
Pratim i gledam samo Bogdana i Luku. Više ni konje ne mogu da gledam, ni hipodrom. Čim vidim konja pomislim na Jokića. A i Sombor me neće videti skoro. Ne zalazim više na tu stranu. Izbegavam

ZigZagler

pre 2 godine

Jokara bi mogao igrati za nas Hrvate samo ako zeli. Rado cemo ga primiti. Neka razmisli?
(Kaiser Roger, 13. avgust 2021 19:05)

Eto vam ga. I mnogo vam hvala. Dajemo, ne žalimo. Svu sreću želimo i vama i njemu.

Crna mamba

pre 2 godine

Janis, Durent, Lebron, Kavaji, Kari

I onda borba izmedju Hardena i Jokica. Jokic bolji za tim u napadu, ali Harden kada hoce da igra odbranu mnogo bolji od Jokica u tom segmentu. Ali obojica bolji kao robin nego betmen

Ja, silver.

pre 2 godine

Svako može da tumači stvari na svoj način, i u tome nema ništa loše. Svi mi drugačije gledamo na stvari. Meni recimo, je najbolji igrač lige Lenard, što u ovom trenutku ne mora da bude nužno tačno. Ako bi već recimo, pak, morao reći jednoga igrača kojeg bi stavio ispred njega onda je to Durent. Naravno, poštovanje za sve ostale zvezde-igrače al ja to vidim tako. I teško da mogu da promenim mišljenje preko noći. Tačnije, ne verujem da ću ga promeniti narednih 4-5 godina bez obzira na >>rezultat

Bojan

pre 2 godine

(Dragan RS, 13. avgust 2021 19:05)

Buraz ti si se nešto zabunio, nije Jokić mogao da igra u vašoj reprezentaciji ni da je hteo, on je iz Sombora a ne iz Bosne.

joks

pre 2 godine

Sta ste navalili na Jokica?! Nijedan nas klub ga nije hteo, to su i treneri izjavili, covek otisao u Ameriku i sve je sam postigao. Drzava nije dala na njega ni kinte kao ni za Djokovica. Sam je uapeo i može mu se.

Western Devil

pre 2 godine

@as, 13. avgust 2021 19:15

Daj brate malo bar realnosti, imao je jednu od najboljih utakmica ikada, 50 poena, 5 blokada, a pre toga u Game 5 blokirao Ejtona za pobedu. Ti i ovi što su ti dali plus ste nemači pojma par ekselans.

Montenegrinos

pre 2 godine

1. Durent
2. Kawhi
3. LeBron
4. Curry
5. Dončić
6. Jokić
7. Janis

Ko tvrdi drugačije neka promeni odmah sport komotno.
(manu ginobili, 13. avgust 2021 19:29)

Idi gledaj snuker
(isprani mozak, 13. avgust 2021 21:54


ahahahhahahahaha plakanjeee!!!
🤣🤣

markoni

pre 2 godine

(Dragan RS, 13. avgust 2021 19:05)

Buraz ti si se nešto zabunio, nije Jokić mogao da igra u vašoj reprezentaciji ni da je hteo, on je iz Sombora a ne iz Bosne.
(Bojan, 13. avgust 2021 22:05). Odbacujemo ove , pa one ... ne mogu ovi biti srbi zbog toga i toga a oni zbog nečeg drugog pa nam posle đavo kriv sto se sve pokrajine odcepljuju i cvetaju nove nacije ko pečurke oko nas ....nije niko kriv sto se preko noći probudio u nekoj novokompovanoj državi, takvi kao ti su najgori neprijatelji svih srba , neće elitisti poput tebe odlučivati ko je šta niti braniti nekom da bude pripadnik kojeg god naroda ....menjam 1000 neprijatelja kao tebe za jednog čoveka iz banja luke . pozdrav iz šumadije.

Locutus

pre 2 godine

Nemam nista protiv Jokica,ali dok neostavi trag u reprezentaciji ne pratim uopste sta radi i kako mu ide. To bi izgledalo kao da gledam u komsijino dvoriste,a nece da mi pomogne da osisam travu :)
(NBGD, 13. avgust 2021 19:12)

Lako je bilo ostaviti trag u reprezentaicji kada su ozbiljnu košarku igrali SSSR, SFRJ i ponekad Španija, dok su Amerikanci slali studente na takmičenja. Iz SFRJ reprezentacije si mogao izbaciti najboljeg igrača i opet bi rezultat bio isti. Danas ako izuzmeš najboljeg srpskog igrača, preostali ne mogu ni da se kvalifikuju na OI.

reflektor

pre 2 godine

Kari je avangardan igrac, kao i Durent, kao i Jokic, kao i Kavaji.Lebron je sirov i osvajao je titule, ali nekako nema taj "pecat" kao ovi gore.Jokic napravi ludim pet protivnickih igraca i jos je centar.Durent je verovatno najbolja 3-4 pozicija u istoriji, Lenard najbolji all-round a Kari je sa GS napravio masineriju i taj stil kosarke podseca na Pepovu Barsu u fudbalu.Harden nikad nista iako je individualno jak kao zemlja, Dejvis je vrh, a Janis je jednostavno zivotinja i ima dva vrhunska saigraca i jos tri odlicna i zato je osvojio titulu.

isprani mozak

pre 2 godine

1. Durent
2. Kawhi
3. LeBron
4. Curry
5. Dončić
6. Jokić
7. Janis

Ko tvrdi drugačije neka promeni odmah sport komotno.
(manu ginobili, 13. avgust 2021 19:29)

Idi gledaj snuker

smeh

pre 2 godine

@varan

Na kojim si ti drogama/lekovima bio kada si pisao onaj komentar? Ako ne koristiš išta od navedenog možda bi trebao da počneš. Jedino verujem da je tebi super u glavi i da se super zabavljaš sa zmajevima.

jelenko

pre 2 godine

@humanista
A koliko si ti humanisto dao ovoj zemlji,bilo materijalno ili drukcije,evo taj los covek ostavio milione za bolnice,respiratore,i to narodu koji ga vredja i pljuje jos mnogo pre Olimpijade,a mogao je donirati tamo gde ga cene,i gde su mnogo jace pogodjeni koronom i njegov novac potrebniji,a kosarkaski je trenurno broj 1 jer niko nije toliko postigao sa toliko limitiranim sagracima,svako od ovih ima bar nekog krstenog da im pripomogne.A ti nastavi da mrzis ako ti je to jedino zadovoljstvo zivljenja

Dragan Borca

pre 2 godine

1. Jokic

2. Doncic

3. Grk

4. Durant

5. Lebron( omatorio)

Luka i Jokic imaju UBEDLJIVO najslabije saigrace od svih osim Karija

Grk nije bolji od Luke i Jokica ali imao je puno bolje saigrace u plejofu

Grk sa Jokicevim ili Lukinim saigracima ne bi ni u plejof usao :)

hercegovac

pre 2 godine

@
Daj Janisu Portera i Milsapa a Jokicu Midltona i Holideja pa da vidimo kako stvari zaista stoje,inace obojica su MVP svako za sebe samo regilarni deo 82 utakmice,tu se zaista pokazuje suvi kvalitet,borba za prsten je ipak stvar kvalitetnijeg rostera timova,sta mislis sta bi tek Doncic da ima ove Janisove a ne raspalog Porginzisa kao jedinog sto ga prati

domacalobanja. com

pre 2 godine

Klasična priča kako ko osvoji neku titulu odmah je ljudima svima taj najbolji na svetu. Janis nije realno ni u top 3 igraca lige al sad je krenulo lozenje naroda nebeskog zato jer je Janis osvojio titulu u godini koja je obeležena nezapamćenim povredama, i da ih nije bilo u tako velikom broju on bi i dalje bio miljama daleko od titule. Pa njega je jedan Toronto rasšrafio kao traktor njivu. O čemu mi pričamo?
(as, 13. avgust 2021 19:15)

Lozenje nebeskog naroda? Je l' Athletic casopis nebeskog naroda? Ili pod time podrazumevas amere? Bitno da se malo opljune, nema veze da li ima smisla

Puh

pre 2 godine

Misljenja sam da su igre za klub i igre za reprezentaciju dva razlicita pojma.
Najbolji primeri za to su Kampaco za Argentinu i Peti Mils za Australiju.
Po misljenju strucnjaka, oni mozda nisu ni u top 100 u NBA… A pogledajte njihove igre, brojke i rezultate u dresu nacionalnog tima.

jojufff

pre 2 godine

Obozavam vijesti o Jokicu samo zbog komentara.
Treba se redovno vozikati po Srbiji i gledati kroz prozor tu radost naroda, entuzijazam..polet, volontira se na sve strane..radnih akcija koliko hoces.
Narod noge polomi za boljitak Srbije.
Samo Jokara odmara cijele godine i neće nista da radi!

Yamac bende

pre 2 godine

Na mene je najveci utisak ostavio Doncic, jer je jedanaesti na listi a u isto vreme clan top 10. To nikome jos nije poslao za rukom. Bravo, Luka.

as

pre 2 godine

Klasična priča kako ko osvoji neku titulu odmah je ljudima svima taj najbolji na svetu. Janis nije realno ni u top 3 igraca lige al sad je krenulo lozenje naroda nebeskog zato jer je Janis osvojio titulu u godini koja je obeležena nezapamćenim povredama, i da ih nije bilo u tako velikom broju on bi i dalje bio miljama daleko od titule. Pa njega je jedan Toronto rasšrafio kao traktor njivu. O čemu mi pričamo?

fc apatrid

pre 2 godine

@Dragan RS
Ne znam zasto te je(a i sve druge)razocarao neigranjem ovo leto,bukvalno svako na njegovom mestu nakon toliko vezanih utakmica,tolikih napora,toliko unistenog tela,usput rodjenja deteta bi preskocio ovo leto,pritom sanse za zlato su nam bile ravne nuli pored Amera i apsolutno je mnoooogo vaznije Evropsko dogodine gde sa dobro odradjenom smenom generacija,novim ljudima u Savezu i timom prilagodjenim Jokicevim kvalitetima a ne kao do sad da krpi rupe na cetvorci mozemo realno do zlata nakon pune 2 decenije,Spanci ostaju bez pola tima,Francuzi sigurno nece imati ovako jak tim kao na OI,Slovencima vrlo izvesno da ce Doncic faliti dogodine da se ne preforsira ipak je jos premlad,Grci sve sa Janisom losiji od nas,Litvanci nikad slabiji,Italijani napreduju ali nisu bolji,Rusi matori,tako da treba verovati u bolje dane nase reprezntativne kosarke

varan

pre 2 godine

Jokic bolji od Embida i Davisa?
Hahahaha.
Pa K.Irving sa sve nestabilnom glavom je daleko bolji igrac od Doncica i Jokica. Covek je bio najzasluzniji sa titulu Clivlenda, muci se svake sezone sa povredama i to je jedini razlog zbog cega nije u top 5 NBA igraca.
Curry isto tako mora biti ispred Jokica i Doncica.
Janis 1.? Smesno
Janis, Jokic, Doncic na SP, OI, ne mogu pod boljom odbranom da predju 15p. Ako su oni u top 10 u NBA, kakva je to onda NBA?
Tesko je izabrati najboljeg u NBA zadnjih par sezona prvenstveno zbog povreda i pada forme mnogih igraca tipa (K.Leonard) koji ako je neko primetio vise i ne igra odbranu. Kvalitet je drasticno opao zadnjih 5-10god, pa tako u vrhu najboljih u NBA imamo i repera Lilarda, koji je daleko od nekog odlicnog kosarkasa.

A ovog novinara koji kaze kako je Jokic popravio formu, treba pitati kako covek koji jede krofne, hamburgere i pije koka kolu za par meseci omrsa i stekne kondiciju. Jer javna je tajna da se i Jokic uostalom, kao i vecina NBA liga dopinguje, i da je to jedan od razloga zasto i nije mogao igrati na OI, jer bi testovi to olako utvrdili.
Sada se pitam, ako se neko dopinguje da li to spada u prevaru, varanje, jer smo mnoge druge sportiste osudjivali zbog dopinga, da li bi Jokic mogao da igra na istom nivou bez tih hemikalija koje uzima?

Hakeem

pre 2 godine

Po kom osnovu Lebron treci? I to ispred Karija, Jokica, Doncica, pa i Kavaja. (Pricam za ovu sezonu samo)
Dakle ocekivao sam da ga stave na broj 1 al ipak bi previse bilo cak i za njih. On nije cak ni u svom timu najbolji.

@

pre 2 godine

@as
O cemu ti pricas? Janis je sampion NBA lige, tvoja ljubomora je proizvod kompleksa i ljubomore.
Mislis da Jokiceva MVP nagrada vazi, a Janisove ne vaze?
Koliko je finala igrao Jokic? A koliko Janis?
Dakle, Janis je najbolji, sampion, dominira covek, a ti mozes samo da lajes.

Dragan RS

pre 2 godine

Doncic uziva u statusu zvjezde sto Ameri i vole da vide kod igraca dok naseg mutavog bas briga za to... Mora se mislit na svoj marketing kad si vec u NBA i uspjesan si u tome sto radis. Nikola je ofanzivno ubjedljivo najbolji centar lige, Embid je ljestvicu ispod a svi ostali im nisu ni do koljenja. Koliko god me skroz razocarao svojim pristupom ovog ljeta za repku toliko sam pozelio da ga gledam jaba je. Lijepo ga je gledati nije samo sto je nas, ko god kaze da mu je igra smor nema veze o kosarci, igra lijepo za oci. Odavno jedan centar nije imao ovakav footwork u NBA. Vaskrnuo je igru centara koja je bila dominantna 90tih i posle se svelo sve na bekove centri su 20 godina bili tu samo za skokove odbranu i lagane poene ispod kosa kad plej doda. Nesto da sam kreira kao Nikola vecinu svojih poena nema sanse.

NBGD

pre 2 godine

Nemam nista protiv Jokica,ali dok neostavi trag u reprezentaciji ne pratim uopste sta radi i kako mu ide. To bi izgledalo kao da gledam u komsijino dvoriste,a nece da mi pomogne da osisam travu :)

Aron

pre 2 godine

Nepravedna lista jer je Jokic trebao da bude ili prvi ili drugi, ne sedmi. Ipak je on MVP. Vrhunski košarkaš po meni već sada najbolji naš igrač koji je ikada igrao u NBA. Bolji od Stojkovića. Problem je što je stvarno igrao malo za reprezentaciju, samo dva puta. Recimo Stojanović je za našu reprezentaciju igrao samo četiri puta ali sa njim smo bili prvaci Evrope i Sveta. A on u tom uspehu je bio glavni igrač.

aero djilas

pre 2 godine

@NBGD
A kakav je Djokovic ostavio trag u reprezentaciji,jedan DK(taj jedan osvojeni nema samo onaj ko ga nije ni igrao),na 3 olimpiade kao apsolutni favorit za zlato nista,pa je opet najveci Srbin posle Tesle,vise ga volimo od nas samih,hocemo ga na ikone novcanice...Otkud toliki dvostruki standardi,pritom kosarka mnogo bitniji sport i MVP NBA ima svakako vecu tezinu od Slemova,pritom sta ti ostaje ako neces da gledas Jokica,drugo i trece pozivce u NBA,tursku i italijansku ligu ili ove nase propale blizance prepune stranaca finansirani novcima poreskih obveznika.Voleo ti to ili ne Jokic je trenutno najvaznije nesto sto dolazi iz Srbije,i koliko god neki negodovali to je cinjenica koju ne mozemo ignorisati,plus koliko god voleli nase Olimpijce sa medaljama da se ne lazemo niko nece naprasno poceti da prati vaterpolo,tekvondo i streljastvo,i dalje ce najvise paznje uz Djokovica biti na Nagetsima i Jokicu,ili mislis da ce biti drukcije?

moskitos

pre 2 godine

@Ravna linija
Bukvalno najvece pojedinacno dostignuce nekog naseh sportiste ikada,jedino su Dejo Savicevic sa pocetka devedesetih i Mijat sa kraja bili realno u top 5-6 fudbalera sveta ali oni su Crnogorci,ostalo tenis itd realno neuporedivo sa fudbalom i kosarkom.Nesto sto imamo sad i ko zna kad,ali ne,mi smo pametniji,odricemo ga se jer nije nakon ubilacke sezone dosao da umre u Tokiu da bi u najboljem slucaju bio ponovo drugi sto nikog ne bi zadovoljilo(zato smo i oterali Djordjevica)i radije bi da se umesto sa Jokicem borimo za zlato dogodine borimo za drugi krug ali sa "patriotama"u timu,eno nam ga najveci patriota i srbenda,na 4 Olimpijade jedna bronza,izdajnik da vise nikad ne zaigra na OI ce biti zanavek tu uspesniji

Yamac bende

pre 2 godine

Na mene je najveci utisak ostavio Doncic, jer je jedanaesti na listi a u isto vreme clan top 10. To nikome jos nije poslao za rukom. Bravo, Luka.

jojufff

pre 2 godine

Obozavam vijesti o Jokicu samo zbog komentara.
Treba se redovno vozikati po Srbiji i gledati kroz prozor tu radost naroda, entuzijazam..polet, volontira se na sve strane..radnih akcija koliko hoces.
Narod noge polomi za boljitak Srbije.
Samo Jokara odmara cijele godine i neće nista da radi!

as

pre 2 godine

Klasična priča kako ko osvoji neku titulu odmah je ljudima svima taj najbolji na svetu. Janis nije realno ni u top 3 igraca lige al sad je krenulo lozenje naroda nebeskog zato jer je Janis osvojio titulu u godini koja je obeležena nezapamćenim povredama, i da ih nije bilo u tako velikom broju on bi i dalje bio miljama daleko od titule. Pa njega je jedan Toronto rasšrafio kao traktor njivu. O čemu mi pričamo?

Dragan RS

pre 2 godine

Doncic uziva u statusu zvjezde sto Ameri i vole da vide kod igraca dok naseg mutavog bas briga za to... Mora se mislit na svoj marketing kad si vec u NBA i uspjesan si u tome sto radis. Nikola je ofanzivno ubjedljivo najbolji centar lige, Embid je ljestvicu ispod a svi ostali im nisu ni do koljenja. Koliko god me skroz razocarao svojim pristupom ovog ljeta za repku toliko sam pozelio da ga gledam jaba je. Lijepo ga je gledati nije samo sto je nas, ko god kaze da mu je igra smor nema veze o kosarci, igra lijepo za oci. Odavno jedan centar nije imao ovakav footwork u NBA. Vaskrnuo je igru centara koja je bila dominantna 90tih i posle se svelo sve na bekove centri su 20 godina bili tu samo za skokove odbranu i lagane poene ispod kosa kad plej doda. Nesto da sam kreira kao Nikola vecinu svojih poena nema sanse.

ZigZagler

pre 2 godine

Najzalije mi je sto Yugoslavia vise nepostoji najvise zbog kosarke!
(Niko nikad kao Yugoslavia, 13. avgust 2021 21:39)

Iskreno Što se mene tiče, Jokić je za mene umro, odkad se nije odazvao pozivu za reprezentaciju. Žao mi je što sam ustajao i gledao njegove utakmice. Gubio vreme i živce.
Pratim i gledam samo Bogdana i Luku. Više ni konje ne mogu da gledam, ni hipodrom. Čim vidim konja pomislim na Jokića. A i Sombor me neće videti skoro. Ne zalazim više na tu stranu. Izbegavam

Hakeem

pre 2 godine

Po kom osnovu Lebron treci? I to ispred Karija, Jokica, Doncica, pa i Kavaja. (Pricam za ovu sezonu samo)
Dakle ocekivao sam da ga stave na broj 1 al ipak bi previse bilo cak i za njih. On nije cak ni u svom timu najbolji.

joks

pre 2 godine

Sta ste navalili na Jokica?! Nijedan nas klub ga nije hteo, to su i treneri izjavili, covek otisao u Ameriku i sve je sam postigao. Drzava nije dala na njega ni kinte kao ni za Djokovica. Sam je uapeo i može mu se.

Puh

pre 2 godine

Misljenja sam da su igre za klub i igre za reprezentaciju dva razlicita pojma.
Najbolji primeri za to su Kampaco za Argentinu i Peti Mils za Australiju.
Po misljenju strucnjaka, oni mozda nisu ni u top 100 u NBA… A pogledajte njihove igre, brojke i rezultate u dresu nacionalnog tima.

fc apatrid

pre 2 godine

@Dragan RS
Ne znam zasto te je(a i sve druge)razocarao neigranjem ovo leto,bukvalno svako na njegovom mestu nakon toliko vezanih utakmica,tolikih napora,toliko unistenog tela,usput rodjenja deteta bi preskocio ovo leto,pritom sanse za zlato su nam bile ravne nuli pored Amera i apsolutno je mnoooogo vaznije Evropsko dogodine gde sa dobro odradjenom smenom generacija,novim ljudima u Savezu i timom prilagodjenim Jokicevim kvalitetima a ne kao do sad da krpi rupe na cetvorci mozemo realno do zlata nakon pune 2 decenije,Spanci ostaju bez pola tima,Francuzi sigurno nece imati ovako jak tim kao na OI,Slovencima vrlo izvesno da ce Doncic faliti dogodine da se ne preforsira ipak je jos premlad,Grci sve sa Janisom losiji od nas,Litvanci nikad slabiji,Italijani napreduju ali nisu bolji,Rusi matori,tako da treba verovati u bolje dane nase reprezntativne kosarke

NBGD

pre 2 godine

Nemam nista protiv Jokica,ali dok neostavi trag u reprezentaciji ne pratim uopste sta radi i kako mu ide. To bi izgledalo kao da gledam u komsijino dvoriste,a nece da mi pomogne da osisam travu :)

Locutus

pre 2 godine

Nemam nista protiv Jokica,ali dok neostavi trag u reprezentaciji ne pratim uopste sta radi i kako mu ide. To bi izgledalo kao da gledam u komsijino dvoriste,a nece da mi pomogne da osisam travu :)
(NBGD, 13. avgust 2021 19:12)

Lako je bilo ostaviti trag u reprezentaicji kada su ozbiljnu košarku igrali SSSR, SFRJ i ponekad Španija, dok su Amerikanci slali studente na takmičenja. Iz SFRJ reprezentacije si mogao izbaciti najboljeg igrača i opet bi rezultat bio isti. Danas ako izuzmeš najboljeg srpskog igrača, preostali ne mogu ni da se kvalifikuju na OI.

Dragan Borca

pre 2 godine

1. Jokic

2. Doncic

3. Grk

4. Durant

5. Lebron( omatorio)

Luka i Jokic imaju UBEDLJIVO najslabije saigrace od svih osim Karija

Grk nije bolji od Luke i Jokica ali imao je puno bolje saigrace u plejofu

Grk sa Jokicevim ili Lukinim saigracima ne bi ni u plejof usao :)

reflektor

pre 2 godine

Kari je avangardan igrac, kao i Durent, kao i Jokic, kao i Kavaji.Lebron je sirov i osvajao je titule, ali nekako nema taj "pecat" kao ovi gore.Jokic napravi ludim pet protivnickih igraca i jos je centar.Durent je verovatno najbolja 3-4 pozicija u istoriji, Lenard najbolji all-round a Kari je sa GS napravio masineriju i taj stil kosarke podseca na Pepovu Barsu u fudbalu.Harden nikad nista iako je individualno jak kao zemlja, Dejvis je vrh, a Janis je jednostavno zivotinja i ima dva vrhunska saigraca i jos tri odlicna i zato je osvojio titulu.

jelenko

pre 2 godine

@humanista
A koliko si ti humanisto dao ovoj zemlji,bilo materijalno ili drukcije,evo taj los covek ostavio milione za bolnice,respiratore,i to narodu koji ga vredja i pljuje jos mnogo pre Olimpijade,a mogao je donirati tamo gde ga cene,i gde su mnogo jace pogodjeni koronom i njegov novac potrebniji,a kosarkaski je trenurno broj 1 jer niko nije toliko postigao sa toliko limitiranim sagracima,svako od ovih ima bar nekog krstenog da im pripomogne.A ti nastavi da mrzis ako ti je to jedino zadovoljstvo zivljenja

hercegovac

pre 2 godine

@
Daj Janisu Portera i Milsapa a Jokicu Midltona i Holideja pa da vidimo kako stvari zaista stoje,inace obojica su MVP svako za sebe samo regilarni deo 82 utakmice,tu se zaista pokazuje suvi kvalitet,borba za prsten je ipak stvar kvalitetnijeg rostera timova,sta mislis sta bi tek Doncic da ima ove Janisove a ne raspalog Porginzisa kao jedinog sto ga prati

isprani mozak

pre 2 godine

1. Durent
2. Kawhi
3. LeBron
4. Curry
5. Dončić
6. Jokić
7. Janis

Ko tvrdi drugačije neka promeni odmah sport komotno.
(manu ginobili, 13. avgust 2021 19:29)

Idi gledaj snuker

Aron

pre 2 godine

Nepravedna lista jer je Jokic trebao da bude ili prvi ili drugi, ne sedmi. Ipak je on MVP. Vrhunski košarkaš po meni već sada najbolji naš igrač koji je ikada igrao u NBA. Bolji od Stojkovića. Problem je što je stvarno igrao malo za reprezentaciju, samo dva puta. Recimo Stojanović je za našu reprezentaciju igrao samo četiri puta ali sa njim smo bili prvaci Evrope i Sveta. A on u tom uspehu je bio glavni igrač.

markoni

pre 2 godine

(Dragan RS, 13. avgust 2021 19:05)

Buraz ti si se nešto zabunio, nije Jokić mogao da igra u vašoj reprezentaciji ni da je hteo, on je iz Sombora a ne iz Bosne.
(Bojan, 13. avgust 2021 22:05). Odbacujemo ove , pa one ... ne mogu ovi biti srbi zbog toga i toga a oni zbog nečeg drugog pa nam posle đavo kriv sto se sve pokrajine odcepljuju i cvetaju nove nacije ko pečurke oko nas ....nije niko kriv sto se preko noći probudio u nekoj novokompovanoj državi, takvi kao ti su najgori neprijatelji svih srba , neće elitisti poput tebe odlučivati ko je šta niti braniti nekom da bude pripadnik kojeg god naroda ....menjam 1000 neprijatelja kao tebe za jednog čoveka iz banja luke . pozdrav iz šumadije.

@

pre 2 godine

@as
O cemu ti pricas? Janis je sampion NBA lige, tvoja ljubomora je proizvod kompleksa i ljubomore.
Mislis da Jokiceva MVP nagrada vazi, a Janisove ne vaze?
Koliko je finala igrao Jokic? A koliko Janis?
Dakle, Janis je najbolji, sampion, dominira covek, a ti mozes samo da lajes.

aero djilas

pre 2 godine

@NBGD
A kakav je Djokovic ostavio trag u reprezentaciji,jedan DK(taj jedan osvojeni nema samo onaj ko ga nije ni igrao),na 3 olimpiade kao apsolutni favorit za zlato nista,pa je opet najveci Srbin posle Tesle,vise ga volimo od nas samih,hocemo ga na ikone novcanice...Otkud toliki dvostruki standardi,pritom kosarka mnogo bitniji sport i MVP NBA ima svakako vecu tezinu od Slemova,pritom sta ti ostaje ako neces da gledas Jokica,drugo i trece pozivce u NBA,tursku i italijansku ligu ili ove nase propale blizance prepune stranaca finansirani novcima poreskih obveznika.Voleo ti to ili ne Jokic je trenutno najvaznije nesto sto dolazi iz Srbije,i koliko god neki negodovali to je cinjenica koju ne mozemo ignorisati,plus koliko god voleli nase Olimpijce sa medaljama da se ne lazemo niko nece naprasno poceti da prati vaterpolo,tekvondo i streljastvo,i dalje ce najvise paznje uz Djokovica biti na Nagetsima i Jokicu,ili mislis da ce biti drukcije?

Ja, silver.

pre 2 godine

Svako može da tumači stvari na svoj način, i u tome nema ništa loše. Svi mi drugačije gledamo na stvari. Meni recimo, je najbolji igrač lige Lenard, što u ovom trenutku ne mora da bude nužno tačno. Ako bi već recimo, pak, morao reći jednoga igrača kojeg bi stavio ispred njega onda je to Durent. Naravno, poštovanje za sve ostale zvezde-igrače al ja to vidim tako. I teško da mogu da promenim mišljenje preko noći. Tačnije, ne verujem da ću ga promeniti narednih 4-5 godina bez obzira na >>rezultat

moskitos

pre 2 godine

@Ravna linija
Bukvalno najvece pojedinacno dostignuce nekog naseh sportiste ikada,jedino su Dejo Savicevic sa pocetka devedesetih i Mijat sa kraja bili realno u top 5-6 fudbalera sveta ali oni su Crnogorci,ostalo tenis itd realno neuporedivo sa fudbalom i kosarkom.Nesto sto imamo sad i ko zna kad,ali ne,mi smo pametniji,odricemo ga se jer nije nakon ubilacke sezone dosao da umre u Tokiu da bi u najboljem slucaju bio ponovo drugi sto nikog ne bi zadovoljilo(zato smo i oterali Djordjevica)i radije bi da se umesto sa Jokicem borimo za zlato dogodine borimo za drugi krug ali sa "patriotama"u timu,eno nam ga najveci patriota i srbenda,na 4 Olimpijade jedna bronza,izdajnik da vise nikad ne zaigra na OI ce biti zanavek tu uspesniji

Lađa UE

pre 2 godine

Potpisujem prvi komentar oveg teksta!

Jokić je klasičan magarac koji ne konta koliku odgovornost nosi kao no.1 naš igrač. Ne radi se tu samo o fizićkom neigranju za repku, već pre svega o lošem primeru drugim mladim igraičima tj. stvaranju loše atmosfere.

Ko ptati NBA svako drugo-trće veče ustaje da gleda budalu... Čita o njemu, ponosi se i svojata ga... Kako ne oseća odgovornost i obavezu???

Jako je neukusno porediti Đokca sa konjušarskim ljudskim minimumom.

domacalobanja. com

pre 2 godine

Klasična priča kako ko osvoji neku titulu odmah je ljudima svima taj najbolji na svetu. Janis nije realno ni u top 3 igraca lige al sad je krenulo lozenje naroda nebeskog zato jer je Janis osvojio titulu u godini koja je obeležena nezapamćenim povredama, i da ih nije bilo u tako velikom broju on bi i dalje bio miljama daleko od titule. Pa njega je jedan Toronto rasšrafio kao traktor njivu. O čemu mi pričamo?
(as, 13. avgust 2021 19:15)

Lozenje nebeskog naroda? Je l' Athletic casopis nebeskog naroda? Ili pod time podrazumevas amere? Bitno da se malo opljune, nema veze da li ima smisla

varan

pre 2 godine

Jokic bolji od Embida i Davisa?
Hahahaha.
Pa K.Irving sa sve nestabilnom glavom je daleko bolji igrac od Doncica i Jokica. Covek je bio najzasluzniji sa titulu Clivlenda, muci se svake sezone sa povredama i to je jedini razlog zbog cega nije u top 5 NBA igraca.
Curry isto tako mora biti ispred Jokica i Doncica.
Janis 1.? Smesno
Janis, Jokic, Doncic na SP, OI, ne mogu pod boljom odbranom da predju 15p. Ako su oni u top 10 u NBA, kakva je to onda NBA?
Tesko je izabrati najboljeg u NBA zadnjih par sezona prvenstveno zbog povreda i pada forme mnogih igraca tipa (K.Leonard) koji ako je neko primetio vise i ne igra odbranu. Kvalitet je drasticno opao zadnjih 5-10god, pa tako u vrhu najboljih u NBA imamo i repera Lilarda, koji je daleko od nekog odlicnog kosarkasa.

A ovog novinara koji kaze kako je Jokic popravio formu, treba pitati kako covek koji jede krofne, hamburgere i pije koka kolu za par meseci omrsa i stekne kondiciju. Jer javna je tajna da se i Jokic uostalom, kao i vecina NBA liga dopinguje, i da je to jedan od razloga zasto i nije mogao igrati na OI, jer bi testovi to olako utvrdili.
Sada se pitam, ako se neko dopinguje da li to spada u prevaru, varanje, jer smo mnoge druge sportiste osudjivali zbog dopinga, da li bi Jokic mogao da igra na istom nivou bez tih hemikalija koje uzima?

Montenegrinos

pre 2 godine

1. Durent
2. Kawhi
3. LeBron
4. Curry
5. Dončić
6. Jokić
7. Janis

Ko tvrdi drugačije neka promeni odmah sport komotno.
(manu ginobili, 13. avgust 2021 19:29)

Idi gledaj snuker
(isprani mozak, 13. avgust 2021 21:54


ahahahhahahahaha plakanjeee!!!
🤣🤣

Western Devil

pre 2 godine

@as, 13. avgust 2021 19:15

Daj brate malo bar realnosti, imao je jednu od najboljih utakmica ikada, 50 poena, 5 blokada, a pre toga u Game 5 blokirao Ejtona za pobedu. Ti i ovi što su ti dali plus ste nemači pojma par ekselans.

ZigZagler

pre 2 godine

Jokara bi mogao igrati za nas Hrvate samo ako zeli. Rado cemo ga primiti. Neka razmisli?
(Kaiser Roger, 13. avgust 2021 19:05)

Eto vam ga. I mnogo vam hvala. Dajemo, ne žalimo. Svu sreću želimo i vama i njemu.

realno

pre 2 godine

Jokic je svetski kosarkaski superstar...to je realno...za reprezentaciju je igrao na SP,propustio je OI....igrace na nekom sledecem SP,EP,OI....naravno neki put ce i propustiti...jer i on je samo covek sa svojim privatnim zivotom...ko to ne razume meni ga malo žao....samo cepaj Jokara...jedva cekam novu sezonu NBA.

Drljo

pre 2 godine

Janis nije najbolji, a Stef je bolji od Jokića. Osim toga realna lista. Lebron, Durant, Harden Kavaj su bolji igrači, verovatno bi bili MVP kandidati pre Jokića da nije bilo povreda. Jokić je imao istorijsku sezonu i zaslužio mesto top igrača, najbolja stat, odigrao sve utakmice, vukao osrednji Denver, čak i bez Marija.

Pera Ždera

pre 2 godine

Jako je diskutabilno kako "poredjati" ovu sedmorku (desetorku) jer mnogi to rade kroz prizmu "1 na 1" kvaliteta, kroz individualno uporedjivanje, dok je nekima prioritet uticaj na tim, igru itd (vise preferiram). Sustina/istina je negde izmedju.

Timski gledano Jokicu, Kariju, Luki, Lebronu pa i novopronadjenom Hardenu (dalekooo racionalnije igra u Bruklinu, kada ne mora da bude prvi strelac), ostali ne mogu da pridju. Dejvis je najbolji ako uz sebe ima nekog da ga eksploatise (Lebron), Irvingu ne treba niko :) Durent je sam za sebe masina i elitni skorer ali ni blizu timskog uticaja kao gore pomenuti. Lenard, hmm... cudno. Ima vec neko vreme Dzordza + plejadu radilica i ozbiljnih defanzivaca pa nista konkretno. Naravno, zver je, najbolji two way igrac u ligi ali opet ne tako timski uticajan. Janis, isto zver ali u ODLICNOM timu.

Primera radi, i oko Janisa i oko Jokica je neoohodno graditi tim i igru ALI, oko Nikole da bi on sve ostale ucinio boljima dok oko Janisa ne bi li svi ostali njega sustinski ucinili boljim. Naravno ne ovako crno belo ali to je neka razlika kada je timski uticaj u pitanju. Dovoljno je zamisliti zamenu ekipa... Jokic u Milvoki, Janis u Denver, hmm :))

Kad smo vec kod toga...

Janis ima Midltona, Holideja..

Lenard Dzordza..

Durent Hardena i Irvinga i ova dvojica njega :)

Lebron Dejvisa, sada i Vestbruka i brdo odlicnih veterana i igraca uloga (mnogi nekadasnji i allstar igraci)

Dejvis Lebrona..

Jokic nema Mareja i ima Portera (ni blizu gore pomenutih za sada) i vecinu ugovoraca i G liga igraca.

Luka staklenog, nikada vise onakvog Porzingisa..

Kari nema Kleja, ima istrosenog Grina itd

Tako da, Jokic, Luka i Kari za mene obavljaju "nesto" tezi posao od ostalih.

Na kraju, sustinski, svako od njih je na svoj nacin, kroz svoju ulogu u timu, top 7 (10) pa je poredak ovako ili onako, za ovog ili onog, dosta subjektivan (licni ukus, afinitet ka nekom igracu) a u manjoj meri objektivan i to je sasvim ok :)

Bojan

pre 2 godine

(Dragan RS, 13. avgust 2021 19:05)

Buraz ti si se nešto zabunio, nije Jokić mogao da igra u vašoj reprezentaciji ni da je hteo, on je iz Sombora a ne iz Bosne.

Gambeeet

pre 2 godine

Kao neko ko dugo i strastveno prati NBA, smatram da je trenutno uverljivo najbolji košarkaš današnjice, a to je samo još jednom potvrdio i partijama u nacionalnom dresu na OI - Kevin Durent. Uvek sam izdvajao njega Kavaja i LeBrona kao jedine prave superstarove ove lige, koji su u plej-ofu potpuno druge zverke u odnosu na ostatak lige, uz eventualno dodatak Stefa Karija i onih nesvakidašnjih bravura što nam je uglavnom pružao u regularnim sezonama počevši od 15-16 naovamo. Drugu grupu momaka bi mi činili Janis, Dejvis, Luka, Jokić i Harden, pa potom Lilard, Džordž, Batler, Irving, Buker i još neke zvezde lige, nevezano za ovaj redosled po kojem sam ih ispisao, verovatno ću nekog i zaboraviti, Tejtuma recimo, koji bi ove godine mogao da se isprofiliše kao TOP 10 igrač. LeBrona polako stižu godine, pa ne bi trebalo da čudi ako padne u ovaj "2 ešalon", a na njegovo mesto dođu Luka ili Janis/Nikola/Dejvis, što bi, jelte, bilo sasvim normalno, ipak svi ti momci sad ulaze u svoj prajm i od njih očekujemo još bolje partije, iako su već do sada pokazali o kakvim košarkašima se radi. Sve je podložno diskusiji, ali zaista mislim da ne bi trebalo sporiti da je KD trenutno, a bio bi i jedno dobro vreme da ne beše teške povrede, jedino uz izazov Kavaja, najbolji košarkaš sveta, ipak govorimo o momku koji bio uvek bio 1. opcija svoje ekipe, koji bi šutirao u najvažnijim momentima ili vukao ekipu iz zaostatka (kao Amere sad u Tokiju), čak i da nastupaju SAD u svom najjačem mogućem sastavu, nezaustavljiva napadačka sila, koji je počeo svoje vanredno dugačke ekstremitete da koristi i na defanzivnom delu parketa od ere GSW, i postao jedan od najboljih i u tom segmentu. Još malo čekanja, pa da uživamo u partijama svih ovih momaka kroz 2 meseca i kusur dana. Samo da svi ostanu zdravi i dočekamo sledeći plejof sa ekipama u najjačim mogućim sastavima.

Crna mamba

pre 2 godine

Janis, Durent, Lebron, Kavaji, Kari

I onda borba izmedju Hardena i Jokica. Jokic bolji za tim u napadu, ali Harden kada hoce da igra odbranu mnogo bolji od Jokica u tom segmentu. Ali obojica bolji kao robin nego betmen

smeh

pre 2 godine

@varan

Na kojim si ti drogama/lekovima bio kada si pisao onaj komentar? Ako ne koristiš išta od navedenog možda bi trebao da počneš. Jedino verujem da je tebi super u glavi i da se super zabavljaš sa zmajevima.

Bellamy

pre 2 godine

Sad sam pogledao statistiku, Dražen je imao u proseku 2 šuta za 3 poena tokom NBA karijere, pa je imao dobar procenat šuta od 43,7% i tek 0,9 trojki po meču. Da li je to bolje od Peđe Stojakovića koji je imao 5,5 šuteva za 3 poena sa procentom od 40,1% i 2,2 trojke po meču. Zanimljivo, Peđa je svoju poslednju sezonu imao 66,7% procenat šuta za 3, šutirao 3 trojke po meču, pogodio 2, 100% slobodna bacanja ... ali odigrao samo 2 meča za Toronto. Priča kako je Dražen najbolji šuter je smešna, šutirao u proseku 2 trojke po meču, tako i Boban Marjanović ima najbolju statistiku, ali odigra 5 minuta po meču!

Rajkovic

pre 2 godine

Manite se omalovazavanja Janisa prvo iko skoro da i nema sut ne postoji igrac na svetu koji bi gs dobio 1nq1 ono sto je uradio u finalu ona analfabeta (kralj)nije za celu svoju karjeru Janisa sledece godine gledate sa sutom sa poludistance budite uvereni nije Janis kao Luka umetnik i genijalac al je sila nebeska naznake suta pokazo je i u finalo bice to doterano on je veliki fanatik pa da vidimo koce smeti da mu pridze luka je drugi kosarkas njemu isto fali pouzdan sut nema tu silu i brzinu ali fintama resava sve uz pregled igre najbolji na svetu Durent ubitacni skoksut uglavnom pouzda nekad zakaze ali retko Kavaji cetvrti Kari oeti Dejvis 6......

s1pac

pre 2 godine

(Dragan RS, 13. avgust 2021 19:05)

Buraz ti si se nešto zabunio, nije Jokić mogao da igra u vašoj reprezentaciji ni da je hteo, on je iz Sombora a ne iz Bosne.
(Bojan, 13. avgust 2021 22:05).

Buraz ti si i zbunjen i izgubljen čim ovakav komentar postavljaš. Osim toga Dragan je ostavio dosta tačan komentar.

Aleks

pre 2 godine

Kao što neko reče, ove liste su jako subjektivne. Svaki poznati analitičar i veb sajt je naprave pa se onda raspreda da li je trebalo tako ili ovako. Mislim da je ako se izuzmu timski i individualni uspesi i gleda samo igra najbolji KD. Ali ako se sve uzme u obzir + odbrana Janis je najbolji. I prosto je neverovatno da ljudi bez blama pišu kako su Dončić i Jokić bolji od njega...

Locutus

Tako je, naši bez Bogdana nisu uspeli da se plasiraju. ;)

neki veliki dr

pre 2 godine

Nemojte vise objavljivati vesti o Jokicu, ispunite zelju prvosrbijancima, kojima vise smeta Jokic nego svi lopovi koji su prodefilovali ovom drzavom. Prvosrbijancima objavljujte vesti o Tokiju i dalje, malo nesto o SPC, srpskoj Crnoj Gori, srpskom primorju, velikoj Srbiji, srpskom Svetu, a Jokica ostavite nama drugosrbijancima, jer mi ga razumemo zasto ne zeli da provede leto u karantinu u Tokiju vec zeli sa trudnom zenom. Generalno, sloboda izbora je ono sto krasi modernu civilizaciju, ali to ocigledno smeta prvosrbijancima

Mad Max

pre 2 godine

Klasična priča kako ko osvoji neku titulu odmah je ljudima svima taj najbolji na svetu. Janis nije realno ni u top 3 igraca lige al sad je krenulo lozenje naroda nebeskog zato jer je Janis osvojio titulu u godini koja je obeležena nezapamćenim povredama, i da ih nije bilo u tako velikom broju on bi i dalje bio miljama daleko od titule. Pa njega je jedan Toronto rasšrafio kao traktor njivu. O čemu mi pričamo?
(as, 13. avgust 2021 19:15)

Tipicna prica nekoga ko uopste nije pogledao niti jednu jedinu utakmicu Janisa u ovogodisnjem NBA plej ofu! Covece, pa decko je ovu poslednju zavrsnicu odigrao doktorski, a vec nekoliko (i to uzastopnih) godina/sezona je jedan od ubedljivo najboljih NBA igraca prema svim relevantnim statistickim parametrima. Prvo pogledaj nekoga kako igra (a Janis igra VRHUNSKI), pa onda razmisli da li ces lupati ovakve gluposti!

ZigZagler

pre 2 godine

Najzalije mi je sto Yugoslavia vise nepostoji najvise zbog kosarke!
(Niko nikad kao Yugoslavia, 13. avgust 2021 21:39)

Iskreno Što se mene tiče, Jokić je za mene umro, odkad se nije odazvao pozivu za reprezentaciju. Žao mi je što sam ustajao i gledao njegove utakmice. Gubio vreme i živce.
Pratim i gledam samo Bogdana i Luku. Više ni konje ne mogu da gledam, ni hipodrom. Čim vidim konja pomislim na Jokića. A i Sombor me neće videti skoro. Ne zalazim više na tu stranu. Izbegavam

varan

pre 2 godine

Jokic bolji od Embida i Davisa?
Hahahaha.
Pa K.Irving sa sve nestabilnom glavom je daleko bolji igrac od Doncica i Jokica. Covek je bio najzasluzniji sa titulu Clivlenda, muci se svake sezone sa povredama i to je jedini razlog zbog cega nije u top 5 NBA igraca.
Curry isto tako mora biti ispred Jokica i Doncica.
Janis 1.? Smesno
Janis, Jokic, Doncic na SP, OI, ne mogu pod boljom odbranom da predju 15p. Ako su oni u top 10 u NBA, kakva je to onda NBA?
Tesko je izabrati najboljeg u NBA zadnjih par sezona prvenstveno zbog povreda i pada forme mnogih igraca tipa (K.Leonard) koji ako je neko primetio vise i ne igra odbranu. Kvalitet je drasticno opao zadnjih 5-10god, pa tako u vrhu najboljih u NBA imamo i repera Lilarda, koji je daleko od nekog odlicnog kosarkasa.

A ovog novinara koji kaze kako je Jokic popravio formu, treba pitati kako covek koji jede krofne, hamburgere i pije koka kolu za par meseci omrsa i stekne kondiciju. Jer javna je tajna da se i Jokic uostalom, kao i vecina NBA liga dopinguje, i da je to jedan od razloga zasto i nije mogao igrati na OI, jer bi testovi to olako utvrdili.
Sada se pitam, ako se neko dopinguje da li to spada u prevaru, varanje, jer smo mnoge druge sportiste osudjivali zbog dopinga, da li bi Jokic mogao da igra na istom nivou bez tih hemikalija koje uzima?

NBGD

pre 2 godine

Nemam nista protiv Jokica,ali dok neostavi trag u reprezentaciji ne pratim uopste sta radi i kako mu ide. To bi izgledalo kao da gledam u komsijino dvoriste,a nece da mi pomogne da osisam travu :)

jojufff

pre 2 godine

Obozavam vijesti o Jokicu samo zbog komentara.
Treba se redovno vozikati po Srbiji i gledati kroz prozor tu radost naroda, entuzijazam..polet, volontira se na sve strane..radnih akcija koliko hoces.
Narod noge polomi za boljitak Srbije.
Samo Jokara odmara cijele godine i neće nista da radi!

aero djilas

pre 2 godine

@NBGD
A kakav je Djokovic ostavio trag u reprezentaciji,jedan DK(taj jedan osvojeni nema samo onaj ko ga nije ni igrao),na 3 olimpiade kao apsolutni favorit za zlato nista,pa je opet najveci Srbin posle Tesle,vise ga volimo od nas samih,hocemo ga na ikone novcanice...Otkud toliki dvostruki standardi,pritom kosarka mnogo bitniji sport i MVP NBA ima svakako vecu tezinu od Slemova,pritom sta ti ostaje ako neces da gledas Jokica,drugo i trece pozivce u NBA,tursku i italijansku ligu ili ove nase propale blizance prepune stranaca finansirani novcima poreskih obveznika.Voleo ti to ili ne Jokic je trenutno najvaznije nesto sto dolazi iz Srbije,i koliko god neki negodovali to je cinjenica koju ne mozemo ignorisati,plus koliko god voleli nase Olimpijce sa medaljama da se ne lazemo niko nece naprasno poceti da prati vaterpolo,tekvondo i streljastvo,i dalje ce najvise paznje uz Djokovica biti na Nagetsima i Jokicu,ili mislis da ce biti drukcije?

moskitos

pre 2 godine

@Ravna linija
Bukvalno najvece pojedinacno dostignuce nekog naseh sportiste ikada,jedino su Dejo Savicevic sa pocetka devedesetih i Mijat sa kraja bili realno u top 5-6 fudbalera sveta ali oni su Crnogorci,ostalo tenis itd realno neuporedivo sa fudbalom i kosarkom.Nesto sto imamo sad i ko zna kad,ali ne,mi smo pametniji,odricemo ga se jer nije nakon ubilacke sezone dosao da umre u Tokiu da bi u najboljem slucaju bio ponovo drugi sto nikog ne bi zadovoljilo(zato smo i oterali Djordjevica)i radije bi da se umesto sa Jokicem borimo za zlato dogodine borimo za drugi krug ali sa "patriotama"u timu,eno nam ga najveci patriota i srbenda,na 4 Olimpijade jedna bronza,izdajnik da vise nikad ne zaigra na OI ce biti zanavek tu uspesniji

Dragan Borca

pre 2 godine

1. Jokic

2. Doncic

3. Grk

4. Durant

5. Lebron( omatorio)

Luka i Jokic imaju UBEDLJIVO najslabije saigrace od svih osim Karija

Grk nije bolji od Luke i Jokica ali imao je puno bolje saigrace u plejofu

Grk sa Jokicevim ili Lukinim saigracima ne bi ni u plejof usao :)

as

pre 2 godine

Klasična priča kako ko osvoji neku titulu odmah je ljudima svima taj najbolji na svetu. Janis nije realno ni u top 3 igraca lige al sad je krenulo lozenje naroda nebeskog zato jer je Janis osvojio titulu u godini koja je obeležena nezapamćenim povredama, i da ih nije bilo u tako velikom broju on bi i dalje bio miljama daleko od titule. Pa njega je jedan Toronto rasšrafio kao traktor njivu. O čemu mi pričamo?

fc apatrid

pre 2 godine

@Dragan RS
Ne znam zasto te je(a i sve druge)razocarao neigranjem ovo leto,bukvalno svako na njegovom mestu nakon toliko vezanih utakmica,tolikih napora,toliko unistenog tela,usput rodjenja deteta bi preskocio ovo leto,pritom sanse za zlato su nam bile ravne nuli pored Amera i apsolutno je mnoooogo vaznije Evropsko dogodine gde sa dobro odradjenom smenom generacija,novim ljudima u Savezu i timom prilagodjenim Jokicevim kvalitetima a ne kao do sad da krpi rupe na cetvorci mozemo realno do zlata nakon pune 2 decenije,Spanci ostaju bez pola tima,Francuzi sigurno nece imati ovako jak tim kao na OI,Slovencima vrlo izvesno da ce Doncic faliti dogodine da se ne preforsira ipak je jos premlad,Grci sve sa Janisom losiji od nas,Litvanci nikad slabiji,Italijani napreduju ali nisu bolji,Rusi matori,tako da treba verovati u bolje dane nase reprezntativne kosarke

joks

pre 2 godine

Sta ste navalili na Jokica?! Nijedan nas klub ga nije hteo, to su i treneri izjavili, covek otisao u Ameriku i sve je sam postigao. Drzava nije dala na njega ni kinte kao ni za Djokovica. Sam je uapeo i može mu se.

Lađa UE

pre 2 godine

Potpisujem prvi komentar oveg teksta!

Jokić je klasičan magarac koji ne konta koliku odgovornost nosi kao no.1 naš igrač. Ne radi se tu samo o fizićkom neigranju za repku, već pre svega o lošem primeru drugim mladim igraičima tj. stvaranju loše atmosfere.

Ko ptati NBA svako drugo-trće veče ustaje da gleda budalu... Čita o njemu, ponosi se i svojata ga... Kako ne oseća odgovornost i obavezu???

Jako je neukusno porediti Đokca sa konjušarskim ljudskim minimumom.

Aron

pre 2 godine

Nepravedna lista jer je Jokic trebao da bude ili prvi ili drugi, ne sedmi. Ipak je on MVP. Vrhunski košarkaš po meni već sada najbolji naš igrač koji je ikada igrao u NBA. Bolji od Stojkovića. Problem je što je stvarno igrao malo za reprezentaciju, samo dva puta. Recimo Stojanović je za našu reprezentaciju igrao samo četiri puta ali sa njim smo bili prvaci Evrope i Sveta. A on u tom uspehu je bio glavni igrač.

Bojan

pre 2 godine

(Dragan RS, 13. avgust 2021 19:05)

Buraz ti si se nešto zabunio, nije Jokić mogao da igra u vašoj reprezentaciji ni da je hteo, on je iz Sombora a ne iz Bosne.

Crna mamba

pre 2 godine

Janis, Durent, Lebron, Kavaji, Kari

I onda borba izmedju Hardena i Jokica. Jokic bolji za tim u napadu, ali Harden kada hoce da igra odbranu mnogo bolji od Jokica u tom segmentu. Ali obojica bolji kao robin nego betmen

Dragan RS

pre 2 godine

Doncic uziva u statusu zvjezde sto Ameri i vole da vide kod igraca dok naseg mutavog bas briga za to... Mora se mislit na svoj marketing kad si vec u NBA i uspjesan si u tome sto radis. Nikola je ofanzivno ubjedljivo najbolji centar lige, Embid je ljestvicu ispod a svi ostali im nisu ni do koljenja. Koliko god me skroz razocarao svojim pristupom ovog ljeta za repku toliko sam pozelio da ga gledam jaba je. Lijepo ga je gledati nije samo sto je nas, ko god kaze da mu je igra smor nema veze o kosarci, igra lijepo za oci. Odavno jedan centar nije imao ovakav footwork u NBA. Vaskrnuo je igru centara koja je bila dominantna 90tih i posle se svelo sve na bekove centri su 20 godina bili tu samo za skokove odbranu i lagane poene ispod kosa kad plej doda. Nesto da sam kreira kao Nikola vecinu svojih poena nema sanse.

Locutus

pre 2 godine

Nemam nista protiv Jokica,ali dok neostavi trag u reprezentaciji ne pratim uopste sta radi i kako mu ide. To bi izgledalo kao da gledam u komsijino dvoriste,a nece da mi pomogne da osisam travu :)
(NBGD, 13. avgust 2021 19:12)

Lako je bilo ostaviti trag u reprezentaicji kada su ozbiljnu košarku igrali SSSR, SFRJ i ponekad Španija, dok su Amerikanci slali studente na takmičenja. Iz SFRJ reprezentacije si mogao izbaciti najboljeg igrača i opet bi rezultat bio isti. Danas ako izuzmeš najboljeg srpskog igrača, preostali ne mogu ni da se kvalifikuju na OI.

@

pre 2 godine

@as
O cemu ti pricas? Janis je sampion NBA lige, tvoja ljubomora je proizvod kompleksa i ljubomore.
Mislis da Jokiceva MVP nagrada vazi, a Janisove ne vaze?
Koliko je finala igrao Jokic? A koliko Janis?
Dakle, Janis je najbolji, sampion, dominira covek, a ti mozes samo da lajes.

ZigZagler

pre 2 godine

Jokara bi mogao igrati za nas Hrvate samo ako zeli. Rado cemo ga primiti. Neka razmisli?
(Kaiser Roger, 13. avgust 2021 19:05)

Eto vam ga. I mnogo vam hvala. Dajemo, ne žalimo. Svu sreću želimo i vama i njemu.

jelenko

pre 2 godine

@humanista
A koliko si ti humanisto dao ovoj zemlji,bilo materijalno ili drukcije,evo taj los covek ostavio milione za bolnice,respiratore,i to narodu koji ga vredja i pljuje jos mnogo pre Olimpijade,a mogao je donirati tamo gde ga cene,i gde su mnogo jace pogodjeni koronom i njegov novac potrebniji,a kosarkaski je trenurno broj 1 jer niko nije toliko postigao sa toliko limitiranim sagracima,svako od ovih ima bar nekog krstenog da im pripomogne.A ti nastavi da mrzis ako ti je to jedino zadovoljstvo zivljenja

Hakeem

pre 2 godine

Po kom osnovu Lebron treci? I to ispred Karija, Jokica, Doncica, pa i Kavaja. (Pricam za ovu sezonu samo)
Dakle ocekivao sam da ga stave na broj 1 al ipak bi previse bilo cak i za njih. On nije cak ni u svom timu najbolji.

isprani mozak

pre 2 godine

1. Durent
2. Kawhi
3. LeBron
4. Curry
5. Dončić
6. Jokić
7. Janis

Ko tvrdi drugačije neka promeni odmah sport komotno.
(manu ginobili, 13. avgust 2021 19:29)

Idi gledaj snuker

Yamac bende

pre 2 godine

Na mene je najveci utisak ostavio Doncic, jer je jedanaesti na listi a u isto vreme clan top 10. To nikome jos nije poslao za rukom. Bravo, Luka.

Western Devil

pre 2 godine

@as, 13. avgust 2021 19:15

Daj brate malo bar realnosti, imao je jednu od najboljih utakmica ikada, 50 poena, 5 blokada, a pre toga u Game 5 blokirao Ejtona za pobedu. Ti i ovi što su ti dali plus ste nemači pojma par ekselans.

realno

pre 2 godine

Jokic je svetski kosarkaski superstar...to je realno...za reprezentaciju je igrao na SP,propustio je OI....igrace na nekom sledecem SP,EP,OI....naravno neki put ce i propustiti...jer i on je samo covek sa svojim privatnim zivotom...ko to ne razume meni ga malo žao....samo cepaj Jokara...jedva cekam novu sezonu NBA.

markoni

pre 2 godine

(Dragan RS, 13. avgust 2021 19:05)

Buraz ti si se nešto zabunio, nije Jokić mogao da igra u vašoj reprezentaciji ni da je hteo, on je iz Sombora a ne iz Bosne.
(Bojan, 13. avgust 2021 22:05). Odbacujemo ove , pa one ... ne mogu ovi biti srbi zbog toga i toga a oni zbog nečeg drugog pa nam posle đavo kriv sto se sve pokrajine odcepljuju i cvetaju nove nacije ko pečurke oko nas ....nije niko kriv sto se preko noći probudio u nekoj novokompovanoj državi, takvi kao ti su najgori neprijatelji svih srba , neće elitisti poput tebe odlučivati ko je šta niti braniti nekom da bude pripadnik kojeg god naroda ....menjam 1000 neprijatelja kao tebe za jednog čoveka iz banja luke . pozdrav iz šumadije.

hercegovac

pre 2 godine

@
Daj Janisu Portera i Milsapa a Jokicu Midltona i Holideja pa da vidimo kako stvari zaista stoje,inace obojica su MVP svako za sebe samo regilarni deo 82 utakmice,tu se zaista pokazuje suvi kvalitet,borba za prsten je ipak stvar kvalitetnijeg rostera timova,sta mislis sta bi tek Doncic da ima ove Janisove a ne raspalog Porginzisa kao jedinog sto ga prati

reflektor

pre 2 godine

Kari je avangardan igrac, kao i Durent, kao i Jokic, kao i Kavaji.Lebron je sirov i osvajao je titule, ali nekako nema taj "pecat" kao ovi gore.Jokic napravi ludim pet protivnickih igraca i jos je centar.Durent je verovatno najbolja 3-4 pozicija u istoriji, Lenard najbolji all-round a Kari je sa GS napravio masineriju i taj stil kosarke podseca na Pepovu Barsu u fudbalu.Harden nikad nista iako je individualno jak kao zemlja, Dejvis je vrh, a Janis je jednostavno zivotinja i ima dva vrhunska saigraca i jos tri odlicna i zato je osvojio titulu.

Montenegrinos

pre 2 godine

1. Durent
2. Kawhi
3. LeBron
4. Curry
5. Dončić
6. Jokić
7. Janis

Ko tvrdi drugačije neka promeni odmah sport komotno.
(manu ginobili, 13. avgust 2021 19:29)

Idi gledaj snuker
(isprani mozak, 13. avgust 2021 21:54


ahahahhahahahaha plakanjeee!!!
🤣🤣

Puh

pre 2 godine

Misljenja sam da su igre za klub i igre za reprezentaciju dva razlicita pojma.
Najbolji primeri za to su Kampaco za Argentinu i Peti Mils za Australiju.
Po misljenju strucnjaka, oni mozda nisu ni u top 100 u NBA… A pogledajte njihove igre, brojke i rezultate u dresu nacionalnog tima.

domacalobanja. com

pre 2 godine

Klasična priča kako ko osvoji neku titulu odmah je ljudima svima taj najbolji na svetu. Janis nije realno ni u top 3 igraca lige al sad je krenulo lozenje naroda nebeskog zato jer je Janis osvojio titulu u godini koja je obeležena nezapamćenim povredama, i da ih nije bilo u tako velikom broju on bi i dalje bio miljama daleko od titule. Pa njega je jedan Toronto rasšrafio kao traktor njivu. O čemu mi pričamo?
(as, 13. avgust 2021 19:15)

Lozenje nebeskog naroda? Je l' Athletic casopis nebeskog naroda? Ili pod time podrazumevas amere? Bitno da se malo opljune, nema veze da li ima smisla

Rajkovic

pre 2 godine

Manite se omalovazavanja Janisa prvo iko skoro da i nema sut ne postoji igrac na svetu koji bi gs dobio 1nq1 ono sto je uradio u finalu ona analfabeta (kralj)nije za celu svoju karjeru Janisa sledece godine gledate sa sutom sa poludistance budite uvereni nije Janis kao Luka umetnik i genijalac al je sila nebeska naznake suta pokazo je i u finalo bice to doterano on je veliki fanatik pa da vidimo koce smeti da mu pridze luka je drugi kosarkas njemu isto fali pouzdan sut nema tu silu i brzinu ali fintama resava sve uz pregled igre najbolji na svetu Durent ubitacni skoksut uglavnom pouzda nekad zakaze ali retko Kavaji cetvrti Kari oeti Dejvis 6......

Drljo

pre 2 godine

Janis nije najbolji, a Stef je bolji od Jokića. Osim toga realna lista. Lebron, Durant, Harden Kavaj su bolji igrači, verovatno bi bili MVP kandidati pre Jokića da nije bilo povreda. Jokić je imao istorijsku sezonu i zaslužio mesto top igrača, najbolja stat, odigrao sve utakmice, vukao osrednji Denver, čak i bez Marija.

Ja, silver.

pre 2 godine

Svako može da tumači stvari na svoj način, i u tome nema ništa loše. Svi mi drugačije gledamo na stvari. Meni recimo, je najbolji igrač lige Lenard, što u ovom trenutku ne mora da bude nužno tačno. Ako bi već recimo, pak, morao reći jednoga igrača kojeg bi stavio ispred njega onda je to Durent. Naravno, poštovanje za sve ostale zvezde-igrače al ja to vidim tako. I teško da mogu da promenim mišljenje preko noći. Tačnije, ne verujem da ću ga promeniti narednih 4-5 godina bez obzira na >>rezultat

smeh

pre 2 godine

@varan

Na kojim si ti drogama/lekovima bio kada si pisao onaj komentar? Ako ne koristiš išta od navedenog možda bi trebao da počneš. Jedino verujem da je tebi super u glavi i da se super zabavljaš sa zmajevima.

Aleks

pre 2 godine

Kao što neko reče, ove liste su jako subjektivne. Svaki poznati analitičar i veb sajt je naprave pa se onda raspreda da li je trebalo tako ili ovako. Mislim da je ako se izuzmu timski i individualni uspesi i gleda samo igra najbolji KD. Ali ako se sve uzme u obzir + odbrana Janis je najbolji. I prosto je neverovatno da ljudi bez blama pišu kako su Dončić i Jokić bolji od njega...

Locutus

Tako je, naši bez Bogdana nisu uspeli da se plasiraju. ;)

Bellamy

pre 2 godine

Sad sam pogledao statistiku, Dražen je imao u proseku 2 šuta za 3 poena tokom NBA karijere, pa je imao dobar procenat šuta od 43,7% i tek 0,9 trojki po meču. Da li je to bolje od Peđe Stojakovića koji je imao 5,5 šuteva za 3 poena sa procentom od 40,1% i 2,2 trojke po meču. Zanimljivo, Peđa je svoju poslednju sezonu imao 66,7% procenat šuta za 3, šutirao 3 trojke po meču, pogodio 2, 100% slobodna bacanja ... ali odigrao samo 2 meča za Toronto. Priča kako je Dražen najbolji šuter je smešna, šutirao u proseku 2 trojke po meču, tako i Boban Marjanović ima najbolju statistiku, ali odigra 5 minuta po meču!

Gambeeet

pre 2 godine

Kao neko ko dugo i strastveno prati NBA, smatram da je trenutno uverljivo najbolji košarkaš današnjice, a to je samo još jednom potvrdio i partijama u nacionalnom dresu na OI - Kevin Durent. Uvek sam izdvajao njega Kavaja i LeBrona kao jedine prave superstarove ove lige, koji su u plej-ofu potpuno druge zverke u odnosu na ostatak lige, uz eventualno dodatak Stefa Karija i onih nesvakidašnjih bravura što nam je uglavnom pružao u regularnim sezonama počevši od 15-16 naovamo. Drugu grupu momaka bi mi činili Janis, Dejvis, Luka, Jokić i Harden, pa potom Lilard, Džordž, Batler, Irving, Buker i još neke zvezde lige, nevezano za ovaj redosled po kojem sam ih ispisao, verovatno ću nekog i zaboraviti, Tejtuma recimo, koji bi ove godine mogao da se isprofiliše kao TOP 10 igrač. LeBrona polako stižu godine, pa ne bi trebalo da čudi ako padne u ovaj "2 ešalon", a na njegovo mesto dođu Luka ili Janis/Nikola/Dejvis, što bi, jelte, bilo sasvim normalno, ipak svi ti momci sad ulaze u svoj prajm i od njih očekujemo još bolje partije, iako su već do sada pokazali o kakvim košarkašima se radi. Sve je podložno diskusiji, ali zaista mislim da ne bi trebalo sporiti da je KD trenutno, a bio bi i jedno dobro vreme da ne beše teške povrede, jedino uz izazov Kavaja, najbolji košarkaš sveta, ipak govorimo o momku koji bio uvek bio 1. opcija svoje ekipe, koji bi šutirao u najvažnijim momentima ili vukao ekipu iz zaostatka (kao Amere sad u Tokiju), čak i da nastupaju SAD u svom najjačem mogućem sastavu, nezaustavljiva napadačka sila, koji je počeo svoje vanredno dugačke ekstremitete da koristi i na defanzivnom delu parketa od ere GSW, i postao jedan od najboljih i u tom segmentu. Još malo čekanja, pa da uživamo u partijama svih ovih momaka kroz 2 meseca i kusur dana. Samo da svi ostanu zdravi i dočekamo sledeći plejof sa ekipama u najjačim mogućim sastavima.

Pera Ždera

pre 2 godine

Jako je diskutabilno kako "poredjati" ovu sedmorku (desetorku) jer mnogi to rade kroz prizmu "1 na 1" kvaliteta, kroz individualno uporedjivanje, dok je nekima prioritet uticaj na tim, igru itd (vise preferiram). Sustina/istina je negde izmedju.

Timski gledano Jokicu, Kariju, Luki, Lebronu pa i novopronadjenom Hardenu (dalekooo racionalnije igra u Bruklinu, kada ne mora da bude prvi strelac), ostali ne mogu da pridju. Dejvis je najbolji ako uz sebe ima nekog da ga eksploatise (Lebron), Irvingu ne treba niko :) Durent je sam za sebe masina i elitni skorer ali ni blizu timskog uticaja kao gore pomenuti. Lenard, hmm... cudno. Ima vec neko vreme Dzordza + plejadu radilica i ozbiljnih defanzivaca pa nista konkretno. Naravno, zver je, najbolji two way igrac u ligi ali opet ne tako timski uticajan. Janis, isto zver ali u ODLICNOM timu.

Primera radi, i oko Janisa i oko Jokica je neoohodno graditi tim i igru ALI, oko Nikole da bi on sve ostale ucinio boljima dok oko Janisa ne bi li svi ostali njega sustinski ucinili boljim. Naravno ne ovako crno belo ali to je neka razlika kada je timski uticaj u pitanju. Dovoljno je zamisliti zamenu ekipa... Jokic u Milvoki, Janis u Denver, hmm :))

Kad smo vec kod toga...

Janis ima Midltona, Holideja..

Lenard Dzordza..

Durent Hardena i Irvinga i ova dvojica njega :)

Lebron Dejvisa, sada i Vestbruka i brdo odlicnih veterana i igraca uloga (mnogi nekadasnji i allstar igraci)

Dejvis Lebrona..

Jokic nema Mareja i ima Portera (ni blizu gore pomenutih za sada) i vecinu ugovoraca i G liga igraca.

Luka staklenog, nikada vise onakvog Porzingisa..

Kari nema Kleja, ima istrosenog Grina itd

Tako da, Jokic, Luka i Kari za mene obavljaju "nesto" tezi posao od ostalih.

Na kraju, sustinski, svako od njih je na svoj nacin, kroz svoju ulogu u timu, top 7 (10) pa je poredak ovako ili onako, za ovog ili onog, dosta subjektivan (licni ukus, afinitet ka nekom igracu) a u manjoj meri objektivan i to je sasvim ok :)

neki veliki dr

pre 2 godine

Nemojte vise objavljivati vesti o Jokicu, ispunite zelju prvosrbijancima, kojima vise smeta Jokic nego svi lopovi koji su prodefilovali ovom drzavom. Prvosrbijancima objavljujte vesti o Tokiju i dalje, malo nesto o SPC, srpskoj Crnoj Gori, srpskom primorju, velikoj Srbiji, srpskom Svetu, a Jokica ostavite nama drugosrbijancima, jer mi ga razumemo zasto ne zeli da provede leto u karantinu u Tokiju vec zeli sa trudnom zenom. Generalno, sloboda izbora je ono sto krasi modernu civilizaciju, ali to ocigledno smeta prvosrbijancima

s1pac

pre 2 godine

(Dragan RS, 13. avgust 2021 19:05)

Buraz ti si se nešto zabunio, nije Jokić mogao da igra u vašoj reprezentaciji ni da je hteo, on je iz Sombora a ne iz Bosne.
(Bojan, 13. avgust 2021 22:05).

Buraz ti si i zbunjen i izgubljen čim ovakav komentar postavljaš. Osim toga Dragan je ostavio dosta tačan komentar.

Mad Max

pre 2 godine

Klasična priča kako ko osvoji neku titulu odmah je ljudima svima taj najbolji na svetu. Janis nije realno ni u top 3 igraca lige al sad je krenulo lozenje naroda nebeskog zato jer je Janis osvojio titulu u godini koja je obeležena nezapamćenim povredama, i da ih nije bilo u tako velikom broju on bi i dalje bio miljama daleko od titule. Pa njega je jedan Toronto rasšrafio kao traktor njivu. O čemu mi pričamo?
(as, 13. avgust 2021 19:15)

Tipicna prica nekoga ko uopste nije pogledao niti jednu jedinu utakmicu Janisa u ovogodisnjem NBA plej ofu! Covece, pa decko je ovu poslednju zavrsnicu odigrao doktorski, a vec nekoliko (i to uzastopnih) godina/sezona je jedan od ubedljivo najboljih NBA igraca prema svim relevantnim statistickim parametrima. Prvo pogledaj nekoga kako igra (a Janis igra VRHUNSKI), pa onda razmisli da li ces lupati ovakve gluposti!