Ponedeljak, 09.08.2021.

14:40

Kventin Tarantino neće nikada podeliti milione sa svojom majkom

Izvor: B92

Kventin Tarantino neæe nikada podeliti milione sa svojom majkom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Ok

pre 2 godine

Zašto osuđujete čoveka? Koga briga da li će dati majci ili neće? To je njihov odnos. Možda je nečovečno, mada ne verujem da je razlog samo ovo što je rekao da bi mu odluka bila takva. Postoje roditelji koji žele da iskorišćavaju svoju decu i da ih muzu do zadnjeg. Znam primere. Svašta se na ovom svetu dešava. Čovek je jednostavno zaradio i nije dužan nikom ništa da stvara.Svi imaju moć reprodukcije, hvala Bogu, ali to nije razlog da budeš nekom dužan za nešto. Svako dolazi na ovaj svet sa pravom slobode. Isto tako svako ima svoje izbore, šta da se radi.

kzen

pre 2 godine

Bolesnik, statistički gledano njegova majka je bila potpuno u pravu da mu kaže da od pisanja nema hleba i da treba da se više potrudi u školi. Šta da stvarno nije uspeo kao "spisatelj" kao što je slučaj sa 99.9% onih koji sanjaju o takvim karijerama?
Da iz tog razloga potpuno odseče majku koja ga je sama odgajala 18 godina pokazuje samo koliko je on mentalno poremećen.

Filmofil

pre 2 godine

Za filmske NEZNALICE: "Pulp Fiction", "Inglorious Basterds", "Kill Bill" 1,2,3 "Sin City", "Django Unchained", "Reservoir Dogs". "Jackie Brown" - svaki film od prethodno navedenih ocenjen od strane gledalaca na najpoznatijem filmskom sajtu IMDB ocenama preko 8 ("Pulp Fiction" čak 8.9) što jedino znači - Quentin Tarantino = Čovek filmski genije

Dejan

pre 2 godine

Kakav slepac! Pa njegovoj majci je verovatno potrebniji dobar odnos sa sinom nego novac.
Uzgred, sve što bi joj i dao na kraju bi opet došlo u njegove ruke.
Šta treba jednoj staroj ženi više od hiljadarke mesečno kao materijalna sigurnost i dobar odnos sa svojim detetom!?

Mustra

pre 2 godine

Aman ljudi, lik je stari provokator. Odmah ste se naložili, trebalo je da kaže, moja mama je najbolja na svetu. Onda on ne bi bio Tarantino, nego Džastin Timberlejk.

LineaBg

pre 2 godine

Teško je kada roditelj kinji dete pogotovo majka sina. Kastracioni psihički bol zakidanja. Svakako dotični nema izgrađeno poštovanje prema roditelju zahvaljujući kome se i dokazivao.Da ga je lažno podsticala što mnogi rade sa decom možda nikada ne bi ni uspeo. Ali to je tako. Oni imaju takav odnos jer ne pripadaju patrijahalnom vaspitanju. Ima ovakvih ponašanja nažalost i kod nas. Kakav god ti je roditelj barem ga poštuj dao ti je život. Ali egocentricima je to nemoguće objasniti.

dule

pre 2 godine

Za ove što kukaju da bogataši ne daju nikom ništa dok ne umru.

Odgovorno vam tvrdim da na jednog takvog dođe devet koji decu zasipaju parama.

A i taj jedan u deset je obezbedio svojoj deci obrazovanje i društvene veze da ne moraju mnogo ni da brinu ni da se muče.

Nisi ni školuvao ni razmislio

pre 2 godine

“ Filmovi su mu dno. Kill Bill ...zasto ? Izbacuju na povrsinu najlosije iz ljudi. Takve su mu misli, takve su mu emocije....takav mu je i zivot...degenerik...ali takav je i svet trenutno...to se forsira s namerom.
(Miki maus, 10. avgust 2021 10:13) ”

Komentar o filmu na nivou petogodišnjeg deteta.

Sale

pre 2 godine

@Filmovi su mu dno. Kill Bill ...zasto ? Izbacuju na povrsinu najlosije iz ljudi. Takve su mu misli, takve su mu emocije....takav mu je i zivot...degenerik...ali takav je i svet trenutno...to se forsira s namerom.
(Miki maus, 10. avgust 2021 10:13)
Sedi dole, jedan!

Šta ti dečko radiš?

pre 2 godine

Velika većina istočne Evrope, kao i kompletna Afrika i Azija ne razumeju osnovne postulate protestanata. Otud i ovakvi komentari.

Šmrka

pre 2 godine

Naravno nije mu ovaj film jedini promašaj imao je on to i ranije. Na primer filmove "Death Proof" i "Kill Bill 2" koji nemaju nikakav smisao. Ili potpuno neozbiljni i sujetan film za tinejdžere kao što je "Kill Bill".
(Aron, 10. avgust 2021 09:15)

Death Proof jeste đubre. Dobar deo Kill Bill-ova može da se premota ali ti filmovi imaju i neke od boljih scena na filmu uopšte. Baš kraj drugog dela i cela scena od dolaska u Bilovu kuću je, barem meni, vrh. Monolog o Supermenu, recimo? "Clark Kent is Superman's critique on the whole human race". Tarantinovo majstorstvo da rasplet najnapetije scenu razvuče i odlaže naizgled banalnim dijalogom i dozira gledaocu je jako duhovit.

PatriJota za tastaturom

pre 2 godine

Da on sam ima bar jedno dete o kome mora da brine, znao bi da roditelji ulazu mnogo vise i ljubavi i truda nego sto ce njihova deca ikada biti svesna. Tek kad ta deca i sama postanu roditelji, tek onda shvate kroz sta su sve njihovi roditelji prosli da bi njih izveli nap pravi put.

Shaded bastard

pre 2 godine

Или сте врло млади, или вам филм није пасија. Филм је сјајан, али, да бисте уживали, морате да имате одређено предзнање - из историја Холивуда и историја филма генерално.
(Ксенија, 10. avgust 2021 09:51)

Ta foliskula je već dosta izlizana. Ako je I donekle istinita, onda je to definitivno bio pogrešan Tarantinov potez.
Do sada nije pravio filmove za koje je potrebno neko predznanje.

Film je ili zabavan, ili dosadan. Ovaj je bio dosadan, do samog finiša. Tu smo videli ono što smo želeli.

I ne mislim tu samo na akciju. "Heightful eight" nema uopšte akcije, pa je zabavan.
Činjenica je da je "Once upon a time in Hollywood" jedan od njegovih najgorih filmova. Jednostavno nema taj neki njegov pečat, i to je to.

Ako izuzmemo scenu u kojoj Margot Robi pokazuje stopala u bioskopu(sa čim nemam nikakav problem, čak naprotiv), ne bih ni za milion godina pogodio da je ovo Tarantinov film ako uzmemo u obzir sve sem poslednjih 10 minuta.

Daj malo mozga

pre 2 godine

Koja trebaš bit narcisoidna budaletina da zapamtiš jedan sarkastični komentar iz djetinjstva. Vidi se da je teški grandoman, već onda je mislija da je književni genije.
(Netijak, 10. avgust 2021 10:02)

Kao i svaki genije, Tarantino je ekscentrik. Nije to sigurno jedini "zao" komentar koji mu je majka uputila, siguran sam. Ne radi se o tome.

To je u njegovoj glavi prosto bila granica koju nije trebalo da pređe.
Trebalo je da ga podrži u onome što je njemu najvažnije na svetu, u momentu kada mu je to bilo najvažnije na svetu, a ona ga je unizila na najgori mogući način.

Deca pamte, pa vrate. Sledeći put se zapitajte zašto dete strpa roditelja u dom. Možda neće da se brine o nekome ko ga je unižavao ceo život.

Čitajući komentare ovde, ispade da majke nikad ne greše, samo na račun toga što su majke. To je glupost.

Netijak

pre 2 godine

Koja trebaš bit narcisoidna budaletina da zapamtiš jedan sarkastični komentar iz djetinjstva. Vidi se da je teški grandoman, već onda je mislija da je književni genije.

Milenko

pre 2 godine

Čoveče...on za sve te filmove namakao 120milki...a onda Rijana, Biber, Gaga... izbace 2 albuma na koje i oni koji slušaju to sranje od muzike, zaborave posle par godina... i zarade 500milki.

Miki maus

pre 2 godine

Filmovi su mu dno. Kill Bill ...zasto ? Izbacuju na povrsinu najlosije iz ljudi. Takve su mu misli, takve su mu emocije....takav mu je i zivot...degenerik...ali takav je i svet trenutno...to se forsira s namerom.

Neko iz proste mase

pre 2 godine

Meni je majka govorila dok sam bio mali zivotinjo, djubre, sram te bilo, po nekad je pala I koja cushka po guzi, ali kad sam porasto nisam zalio ni zadnji dinar da potrosim na nju da joj ulepsam starost. Bila je najbolja majka na svetu, jer njena osecanja I brigu za mene nisam ocenjivao preko reci koje izgovori u ljutni kad sam bio nevaljao.

sisoje

pre 2 godine

Za ove što kukaju da bogataši ne daju nikom ništa dok ne umru. Možda to jeste ekstremno ali je bolje i to nego da pusti decu da se bahate, gaze ljude po ulici... Ovako bar će da nauče da zarade i poštuju to što im je ostavljeno. I čovek ne rizikuje da će da završi na ulici jer su ga naslednici pre smrti izbacili iz rodjene kuće.

Postoje naravno i bolji načini kao recimo vaspitanje dece, ali jurnjava za parama isključuje neku posvećenost deci. Tako da...

Ксенија

pre 2 godine

@ Арон

Или сте врло млади, или вам филм није пасија. Филм је сјајан, али, да бисте уживали, морате да имате одређено предзнање - из историја Холивуда и историја филма генерално.

Aron

pre 2 godine

Malo preteruje ali ima logike to što priča. Tarantino je ekcentrik i ima dosta fenomenalnih filmova u umetničkom smislu kao "Petparacke Priče", "Džeki Braun", "Inglorious Bastards" i "Ulični Psi". Kvalitetni, zanimljivi, Intelligentni i duhoviti. Nažalost ovaj zadnji film "Bilo Jednon U Holivudu" je dosta loš, bukvalno se ništa ne dešava osim na kraju. Film traje dva i po sata a čini se kao da traje dva i po dana, preduge, besmislene i naporne scene i patetični dijalozi. Ovo ostvarenje mu dođe kao neka vrsta omaža Holivudu šezdesetih i ništa više. Naravno nije mu ovaj film jedini promašaj imao je on to i ranije. Na primer filmove "Death Proof" i "Kill Bill 2" koji nemaju nikakav smisao. Ili potpuno neozbiljni i sujetan film za tinejdžere kao što je "Kill Bill".

svi mi preostalih 7 milijardi ljudi na svetu

pre 2 godine

Meni njegovi filmovi nisu ništa posebno.
(Kill Bill precenjen, 10. avgust 2021 08:35)

Ni ti nama nisi nista posebno.

key and peele

pre 2 godine

you re too old to hold grudges against a person, let alone to a parent. jedan zivot imas da ceo bude obelezen ljutnjom. deo ajde, ali ceo...

Serpiko

pre 2 godine

Dobro znamo da je u USA veliki porez na poklone i nasledstvo ali jer morate svaki put u medijima da složite i priču o tome? Te Gejts nece ostaviti deci, te Mask nece nista nikom pokloniti... a onda idemo na "rajska ostrva"...

Che

pre 2 godine

O Americi je potpuno normalno da neko ko je strašno bogat ima braću i roditelje koji rade od 9-17 i žive s običnim smrtnicima. Bogati na kraju sve ostave svojoj djeci i supružnicima, i to većinom tek nakon smrti. Ostala rodbina ne dobije ni peni. Ja radim u Ohaju u fabrici s momkom kome je ćale multimilioner, a on s devojkom živi u rentanim dvosobnom stančiću. Neće dobiti ni peni dok je god ćale živ..Dobro, kupio mu je polovnog Mustanga kad je završio srednju školu.

Milos

pre 2 godine

Glupan. Brinula se za njega i pokusavala da mu pomeri fokus na ucenje. Nije bila u pravu ali ovolika kazna je krajnje neprimerena.
Ostala sama sa njim sa 16 godina i odgajila uspešnog čoveka koji joj ovako vraća.
Nadam se da joj i ne trebaju njegove pare i da lepo zivi i bez njih.

Nebojša

pre 2 godine

Kventin,ipak sve duguješ majci.Mislim da te je sopstvena nesigurnost uz averziju prema majčinoj izjavi odgurnula ka uspehu kao katapult.Čak i da nije zbog toga,majka ti je,podigla te je od kilograma mesa, pokaži dostojanstvo!Smatrao sam te za atipičnog Amera,nemoj biti isti.Ne treba ti 120m u sanduku, podeli nešto i maj bližoj familiji, ipak smo mi vrsta projekcije naših porodičnih gena i sklonosti koje nas kreiraju kao figuru. Samo ono što si nekome poklonio, jednoga dana će biti samo tvoje!

Che

pre 2 godine

O Americi je potpuno normalno da neko ko je strašno bogat ima braću i roditelje koji rade od 9-17 i žive s običnim smrtnicima. Bogati na kraju sve ostave svojoj djeci i supružnicima, i to većinom tek nakon smrti. Ostala rodbina ne dobije ni peni. Ja radim u Ohaju u fabrici s momkom kome je ćale multimilioner, a on s devojkom živi u rentanim dvosobnom stančiću. Neće dobiti ni peni dok je god ćale živ..Dobro, kupio mu je polovnog Mustanga kad je završio srednju školu.

Milos

pre 2 godine

Glupan. Brinula se za njega i pokusavala da mu pomeri fokus na ucenje. Nije bila u pravu ali ovolika kazna je krajnje neprimerena.
Ostala sama sa njim sa 16 godina i odgajila uspešnog čoveka koji joj ovako vraća.
Nadam se da joj i ne trebaju njegove pare i da lepo zivi i bez njih.

Nebojša

pre 2 godine

Kventin,ipak sve duguješ majci.Mislim da te je sopstvena nesigurnost uz averziju prema majčinoj izjavi odgurnula ka uspehu kao katapult.Čak i da nije zbog toga,majka ti je,podigla te je od kilograma mesa, pokaži dostojanstvo!Smatrao sam te za atipičnog Amera,nemoj biti isti.Ne treba ti 120m u sanduku, podeli nešto i maj bližoj familiji, ipak smo mi vrsta projekcije naših porodičnih gena i sklonosti koje nas kreiraju kao figuru. Samo ono što si nekome poklonio, jednoga dana će biti samo tvoje!

svi mi preostalih 7 milijardi ljudi na svetu

pre 2 godine

Meni njegovi filmovi nisu ništa posebno.
(Kill Bill precenjen, 10. avgust 2021 08:35)

Ni ti nama nisi nista posebno.

Serpiko

pre 2 godine

Dobro znamo da je u USA veliki porez na poklone i nasledstvo ali jer morate svaki put u medijima da složite i priču o tome? Te Gejts nece ostaviti deci, te Mask nece nista nikom pokloniti... a onda idemo na "rajska ostrva"...

key and peele

pre 2 godine

you re too old to hold grudges against a person, let alone to a parent. jedan zivot imas da ceo bude obelezen ljutnjom. deo ajde, ali ceo...

sisoje

pre 2 godine

Za ove što kukaju da bogataši ne daju nikom ništa dok ne umru. Možda to jeste ekstremno ali je bolje i to nego da pusti decu da se bahate, gaze ljude po ulici... Ovako bar će da nauče da zarade i poštuju to što im je ostavljeno. I čovek ne rizikuje da će da završi na ulici jer su ga naslednici pre smrti izbacili iz rodjene kuće.

Postoje naravno i bolji načini kao recimo vaspitanje dece, ali jurnjava za parama isključuje neku posvećenost deci. Tako da...

Miki maus

pre 2 godine

Filmovi su mu dno. Kill Bill ...zasto ? Izbacuju na povrsinu najlosije iz ljudi. Takve su mu misli, takve su mu emocije....takav mu je i zivot...degenerik...ali takav je i svet trenutno...to se forsira s namerom.

Ксенија

pre 2 godine

@ Арон

Или сте врло млади, или вам филм није пасија. Филм је сјајан, али, да бисте уживали, морате да имате одређено предзнање - из историја Холивуда и историја филма генерално.

Netijak

pre 2 godine

Koja trebaš bit narcisoidna budaletina da zapamtiš jedan sarkastični komentar iz djetinjstva. Vidi se da je teški grandoman, već onda je mislija da je književni genije.

Neko iz proste mase

pre 2 godine

Meni je majka govorila dok sam bio mali zivotinjo, djubre, sram te bilo, po nekad je pala I koja cushka po guzi, ali kad sam porasto nisam zalio ni zadnji dinar da potrosim na nju da joj ulepsam starost. Bila je najbolja majka na svetu, jer njena osecanja I brigu za mene nisam ocenjivao preko reci koje izgovori u ljutni kad sam bio nevaljao.

PatriJota za tastaturom

pre 2 godine

Da on sam ima bar jedno dete o kome mora da brine, znao bi da roditelji ulazu mnogo vise i ljubavi i truda nego sto ce njihova deca ikada biti svesna. Tek kad ta deca i sama postanu roditelji, tek onda shvate kroz sta su sve njihovi roditelji prosli da bi njih izveli nap pravi put.

Aron

pre 2 godine

Malo preteruje ali ima logike to što priča. Tarantino je ekcentrik i ima dosta fenomenalnih filmova u umetničkom smislu kao "Petparacke Priče", "Džeki Braun", "Inglorious Bastards" i "Ulični Psi". Kvalitetni, zanimljivi, Intelligentni i duhoviti. Nažalost ovaj zadnji film "Bilo Jednon U Holivudu" je dosta loš, bukvalno se ništa ne dešava osim na kraju. Film traje dva i po sata a čini se kao da traje dva i po dana, preduge, besmislene i naporne scene i patetični dijalozi. Ovo ostvarenje mu dođe kao neka vrsta omaža Holivudu šezdesetih i ništa više. Naravno nije mu ovaj film jedini promašaj imao je on to i ranije. Na primer filmove "Death Proof" i "Kill Bill 2" koji nemaju nikakav smisao. Ili potpuno neozbiljni i sujetan film za tinejdžere kao što je "Kill Bill".

Daj malo mozga

pre 2 godine

Koja trebaš bit narcisoidna budaletina da zapamtiš jedan sarkastični komentar iz djetinjstva. Vidi se da je teški grandoman, već onda je mislija da je književni genije.
(Netijak, 10. avgust 2021 10:02)

Kao i svaki genije, Tarantino je ekscentrik. Nije to sigurno jedini "zao" komentar koji mu je majka uputila, siguran sam. Ne radi se o tome.

To je u njegovoj glavi prosto bila granica koju nije trebalo da pređe.
Trebalo je da ga podrži u onome što je njemu najvažnije na svetu, u momentu kada mu je to bilo najvažnije na svetu, a ona ga je unizila na najgori mogući način.

Deca pamte, pa vrate. Sledeći put se zapitajte zašto dete strpa roditelja u dom. Možda neće da se brine o nekome ko ga je unižavao ceo život.

Čitajući komentare ovde, ispade da majke nikad ne greše, samo na račun toga što su majke. To je glupost.

Milenko

pre 2 godine

Čoveče...on za sve te filmove namakao 120milki...a onda Rijana, Biber, Gaga... izbace 2 albuma na koje i oni koji slušaju to sranje od muzike, zaborave posle par godina... i zarade 500milki.

dule

pre 2 godine

Za ove što kukaju da bogataši ne daju nikom ništa dok ne umru.

Odgovorno vam tvrdim da na jednog takvog dođe devet koji decu zasipaju parama.

A i taj jedan u deset je obezbedio svojoj deci obrazovanje i društvene veze da ne moraju mnogo ni da brinu ni da se muče.

Nisi ni školuvao ni razmislio

pre 2 godine

“ Filmovi su mu dno. Kill Bill ...zasto ? Izbacuju na povrsinu najlosije iz ljudi. Takve su mu misli, takve su mu emocije....takav mu je i zivot...degenerik...ali takav je i svet trenutno...to se forsira s namerom.
(Miki maus, 10. avgust 2021 10:13) ”

Komentar o filmu na nivou petogodišnjeg deteta.

Sale

pre 2 godine

@Filmovi su mu dno. Kill Bill ...zasto ? Izbacuju na povrsinu najlosije iz ljudi. Takve su mu misli, takve su mu emocije....takav mu je i zivot...degenerik...ali takav je i svet trenutno...to se forsira s namerom.
(Miki maus, 10. avgust 2021 10:13)
Sedi dole, jedan!

Šmrka

pre 2 godine

Naravno nije mu ovaj film jedini promašaj imao je on to i ranije. Na primer filmove "Death Proof" i "Kill Bill 2" koji nemaju nikakav smisao. Ili potpuno neozbiljni i sujetan film za tinejdžere kao što je "Kill Bill".
(Aron, 10. avgust 2021 09:15)

Death Proof jeste đubre. Dobar deo Kill Bill-ova može da se premota ali ti filmovi imaju i neke od boljih scena na filmu uopšte. Baš kraj drugog dela i cela scena od dolaska u Bilovu kuću je, barem meni, vrh. Monolog o Supermenu, recimo? "Clark Kent is Superman's critique on the whole human race". Tarantinovo majstorstvo da rasplet najnapetije scenu razvuče i odlaže naizgled banalnim dijalogom i dozira gledaocu je jako duhovit.

Šta ti dečko radiš?

pre 2 godine

Velika većina istočne Evrope, kao i kompletna Afrika i Azija ne razumeju osnovne postulate protestanata. Otud i ovakvi komentari.

Shaded bastard

pre 2 godine

Или сте врло млади, или вам филм није пасија. Филм је сјајан, али, да бисте уживали, морате да имате одређено предзнање - из историја Холивуда и историја филма генерално.
(Ксенија, 10. avgust 2021 09:51)

Ta foliskula je već dosta izlizana. Ako je I donekle istinita, onda je to definitivno bio pogrešan Tarantinov potez.
Do sada nije pravio filmove za koje je potrebno neko predznanje.

Film je ili zabavan, ili dosadan. Ovaj je bio dosadan, do samog finiša. Tu smo videli ono što smo želeli.

I ne mislim tu samo na akciju. "Heightful eight" nema uopšte akcije, pa je zabavan.
Činjenica je da je "Once upon a time in Hollywood" jedan od njegovih najgorih filmova. Jednostavno nema taj neki njegov pečat, i to je to.

Ako izuzmemo scenu u kojoj Margot Robi pokazuje stopala u bioskopu(sa čim nemam nikakav problem, čak naprotiv), ne bih ni za milion godina pogodio da je ovo Tarantinov film ako uzmemo u obzir sve sem poslednjih 10 minuta.

kzen

pre 2 godine

Bolesnik, statistički gledano njegova majka je bila potpuno u pravu da mu kaže da od pisanja nema hleba i da treba da se više potrudi u školi. Šta da stvarno nije uspeo kao "spisatelj" kao što je slučaj sa 99.9% onih koji sanjaju o takvim karijerama?
Da iz tog razloga potpuno odseče majku koja ga je sama odgajala 18 godina pokazuje samo koliko je on mentalno poremećen.

Mustra

pre 2 godine

Aman ljudi, lik je stari provokator. Odmah ste se naložili, trebalo je da kaže, moja mama je najbolja na svetu. Onda on ne bi bio Tarantino, nego Džastin Timberlejk.

Dejan

pre 2 godine

Kakav slepac! Pa njegovoj majci je verovatno potrebniji dobar odnos sa sinom nego novac.
Uzgred, sve što bi joj i dao na kraju bi opet došlo u njegove ruke.
Šta treba jednoj staroj ženi više od hiljadarke mesečno kao materijalna sigurnost i dobar odnos sa svojim detetom!?

LineaBg

pre 2 godine

Teško je kada roditelj kinji dete pogotovo majka sina. Kastracioni psihički bol zakidanja. Svakako dotični nema izgrađeno poštovanje prema roditelju zahvaljujući kome se i dokazivao.Da ga je lažno podsticala što mnogi rade sa decom možda nikada ne bi ni uspeo. Ali to je tako. Oni imaju takav odnos jer ne pripadaju patrijahalnom vaspitanju. Ima ovakvih ponašanja nažalost i kod nas. Kakav god ti je roditelj barem ga poštuj dao ti je život. Ali egocentricima je to nemoguće objasniti.

Filmofil

pre 2 godine

Za filmske NEZNALICE: "Pulp Fiction", "Inglorious Basterds", "Kill Bill" 1,2,3 "Sin City", "Django Unchained", "Reservoir Dogs". "Jackie Brown" - svaki film od prethodno navedenih ocenjen od strane gledalaca na najpoznatijem filmskom sajtu IMDB ocenama preko 8 ("Pulp Fiction" čak 8.9) što jedino znači - Quentin Tarantino = Čovek filmski genije

Ok

pre 2 godine

Zašto osuđujete čoveka? Koga briga da li će dati majci ili neće? To je njihov odnos. Možda je nečovečno, mada ne verujem da je razlog samo ovo što je rekao da bi mu odluka bila takva. Postoje roditelji koji žele da iskorišćavaju svoju decu i da ih muzu do zadnjeg. Znam primere. Svašta se na ovom svetu dešava. Čovek je jednostavno zaradio i nije dužan nikom ništa da stvara.Svi imaju moć reprodukcije, hvala Bogu, ali to nije razlog da budeš nekom dužan za nešto. Svako dolazi na ovaj svet sa pravom slobode. Isto tako svako ima svoje izbore, šta da se radi.

Miki maus

pre 2 godine

Filmovi su mu dno. Kill Bill ...zasto ? Izbacuju na povrsinu najlosije iz ljudi. Takve su mu misli, takve su mu emocije....takav mu je i zivot...degenerik...ali takav je i svet trenutno...to se forsira s namerom.

Aron

pre 2 godine

Malo preteruje ali ima logike to što priča. Tarantino je ekcentrik i ima dosta fenomenalnih filmova u umetničkom smislu kao "Petparacke Priče", "Džeki Braun", "Inglorious Bastards" i "Ulični Psi". Kvalitetni, zanimljivi, Intelligentni i duhoviti. Nažalost ovaj zadnji film "Bilo Jednon U Holivudu" je dosta loš, bukvalno se ništa ne dešava osim na kraju. Film traje dva i po sata a čini se kao da traje dva i po dana, preduge, besmislene i naporne scene i patetični dijalozi. Ovo ostvarenje mu dođe kao neka vrsta omaža Holivudu šezdesetih i ništa više. Naravno nije mu ovaj film jedini promašaj imao je on to i ranije. Na primer filmove "Death Proof" i "Kill Bill 2" koji nemaju nikakav smisao. Ili potpuno neozbiljni i sujetan film za tinejdžere kao što je "Kill Bill".

svi mi preostalih 7 milijardi ljudi na svetu

pre 2 godine

Meni njegovi filmovi nisu ništa posebno.
(Kill Bill precenjen, 10. avgust 2021 08:35)

Ni ti nama nisi nista posebno.

Nebojša

pre 2 godine

Kventin,ipak sve duguješ majci.Mislim da te je sopstvena nesigurnost uz averziju prema majčinoj izjavi odgurnula ka uspehu kao katapult.Čak i da nije zbog toga,majka ti je,podigla te je od kilograma mesa, pokaži dostojanstvo!Smatrao sam te za atipičnog Amera,nemoj biti isti.Ne treba ti 120m u sanduku, podeli nešto i maj bližoj familiji, ipak smo mi vrsta projekcije naših porodičnih gena i sklonosti koje nas kreiraju kao figuru. Samo ono što si nekome poklonio, jednoga dana će biti samo tvoje!

Netijak

pre 2 godine

Koja trebaš bit narcisoidna budaletina da zapamtiš jedan sarkastični komentar iz djetinjstva. Vidi se da je teški grandoman, već onda je mislija da je književni genije.

Milos

pre 2 godine

Glupan. Brinula se za njega i pokusavala da mu pomeri fokus na ucenje. Nije bila u pravu ali ovolika kazna je krajnje neprimerena.
Ostala sama sa njim sa 16 godina i odgajila uspešnog čoveka koji joj ovako vraća.
Nadam se da joj i ne trebaju njegove pare i da lepo zivi i bez njih.

Sale

pre 2 godine

@Filmovi su mu dno. Kill Bill ...zasto ? Izbacuju na povrsinu najlosije iz ljudi. Takve su mu misli, takve su mu emocije....takav mu je i zivot...degenerik...ali takav je i svet trenutno...to se forsira s namerom.
(Miki maus, 10. avgust 2021 10:13)
Sedi dole, jedan!

Ксенија

pre 2 godine

@ Арон

Или сте врло млади, или вам филм није пасија. Филм је сјајан, али, да бисте уживали, морате да имате одређено предзнање - из историја Холивуда и историја филма генерално.

Nisi ni školuvao ni razmislio

pre 2 godine

“ Filmovi su mu dno. Kill Bill ...zasto ? Izbacuju na povrsinu najlosije iz ljudi. Takve su mu misli, takve su mu emocije....takav mu je i zivot...degenerik...ali takav je i svet trenutno...to se forsira s namerom.
(Miki maus, 10. avgust 2021 10:13) ”

Komentar o filmu na nivou petogodišnjeg deteta.

key and peele

pre 2 godine

you re too old to hold grudges against a person, let alone to a parent. jedan zivot imas da ceo bude obelezen ljutnjom. deo ajde, ali ceo...

Serpiko

pre 2 godine

Dobro znamo da je u USA veliki porez na poklone i nasledstvo ali jer morate svaki put u medijima da složite i priču o tome? Te Gejts nece ostaviti deci, te Mask nece nista nikom pokloniti... a onda idemo na "rajska ostrva"...

Daj malo mozga

pre 2 godine

Koja trebaš bit narcisoidna budaletina da zapamtiš jedan sarkastični komentar iz djetinjstva. Vidi se da je teški grandoman, već onda je mislija da je književni genije.
(Netijak, 10. avgust 2021 10:02)

Kao i svaki genije, Tarantino je ekscentrik. Nije to sigurno jedini "zao" komentar koji mu je majka uputila, siguran sam. Ne radi se o tome.

To je u njegovoj glavi prosto bila granica koju nije trebalo da pređe.
Trebalo je da ga podrži u onome što je njemu najvažnije na svetu, u momentu kada mu je to bilo najvažnije na svetu, a ona ga je unizila na najgori mogući način.

Deca pamte, pa vrate. Sledeći put se zapitajte zašto dete strpa roditelja u dom. Možda neće da se brine o nekome ko ga je unižavao ceo život.

Čitajući komentare ovde, ispade da majke nikad ne greše, samo na račun toga što su majke. To je glupost.

PatriJota za tastaturom

pre 2 godine

Da on sam ima bar jedno dete o kome mora da brine, znao bi da roditelji ulazu mnogo vise i ljubavi i truda nego sto ce njihova deca ikada biti svesna. Tek kad ta deca i sama postanu roditelji, tek onda shvate kroz sta su sve njihovi roditelji prosli da bi njih izveli nap pravi put.

Che

pre 2 godine

O Americi je potpuno normalno da neko ko je strašno bogat ima braću i roditelje koji rade od 9-17 i žive s običnim smrtnicima. Bogati na kraju sve ostave svojoj djeci i supružnicima, i to većinom tek nakon smrti. Ostala rodbina ne dobije ni peni. Ja radim u Ohaju u fabrici s momkom kome je ćale multimilioner, a on s devojkom živi u rentanim dvosobnom stančiću. Neće dobiti ni peni dok je god ćale živ..Dobro, kupio mu je polovnog Mustanga kad je završio srednju školu.

sisoje

pre 2 godine

Za ove što kukaju da bogataši ne daju nikom ništa dok ne umru. Možda to jeste ekstremno ali je bolje i to nego da pusti decu da se bahate, gaze ljude po ulici... Ovako bar će da nauče da zarade i poštuju to što im je ostavljeno. I čovek ne rizikuje da će da završi na ulici jer su ga naslednici pre smrti izbacili iz rodjene kuće.

Postoje naravno i bolji načini kao recimo vaspitanje dece, ali jurnjava za parama isključuje neku posvećenost deci. Tako da...

Neko iz proste mase

pre 2 godine

Meni je majka govorila dok sam bio mali zivotinjo, djubre, sram te bilo, po nekad je pala I koja cushka po guzi, ali kad sam porasto nisam zalio ni zadnji dinar da potrosim na nju da joj ulepsam starost. Bila je najbolja majka na svetu, jer njena osecanja I brigu za mene nisam ocenjivao preko reci koje izgovori u ljutni kad sam bio nevaljao.

Šmrka

pre 2 godine

Naravno nije mu ovaj film jedini promašaj imao je on to i ranije. Na primer filmove "Death Proof" i "Kill Bill 2" koji nemaju nikakav smisao. Ili potpuno neozbiljni i sujetan film za tinejdžere kao što je "Kill Bill".
(Aron, 10. avgust 2021 09:15)

Death Proof jeste đubre. Dobar deo Kill Bill-ova može da se premota ali ti filmovi imaju i neke od boljih scena na filmu uopšte. Baš kraj drugog dela i cela scena od dolaska u Bilovu kuću je, barem meni, vrh. Monolog o Supermenu, recimo? "Clark Kent is Superman's critique on the whole human race". Tarantinovo majstorstvo da rasplet najnapetije scenu razvuče i odlaže naizgled banalnim dijalogom i dozira gledaocu je jako duhovit.

Shaded bastard

pre 2 godine

Или сте врло млади, или вам филм није пасија. Филм је сјајан, али, да бисте уживали, морате да имате одређено предзнање - из историја Холивуда и историја филма генерално.
(Ксенија, 10. avgust 2021 09:51)

Ta foliskula je već dosta izlizana. Ako je I donekle istinita, onda je to definitivno bio pogrešan Tarantinov potez.
Do sada nije pravio filmove za koje je potrebno neko predznanje.

Film je ili zabavan, ili dosadan. Ovaj je bio dosadan, do samog finiša. Tu smo videli ono što smo želeli.

I ne mislim tu samo na akciju. "Heightful eight" nema uopšte akcije, pa je zabavan.
Činjenica je da je "Once upon a time in Hollywood" jedan od njegovih najgorih filmova. Jednostavno nema taj neki njegov pečat, i to je to.

Ako izuzmemo scenu u kojoj Margot Robi pokazuje stopala u bioskopu(sa čim nemam nikakav problem, čak naprotiv), ne bih ni za milion godina pogodio da je ovo Tarantinov film ako uzmemo u obzir sve sem poslednjih 10 minuta.

Šta ti dečko radiš?

pre 2 godine

Velika većina istočne Evrope, kao i kompletna Afrika i Azija ne razumeju osnovne postulate protestanata. Otud i ovakvi komentari.

Filmofil

pre 2 godine

Za filmske NEZNALICE: "Pulp Fiction", "Inglorious Basterds", "Kill Bill" 1,2,3 "Sin City", "Django Unchained", "Reservoir Dogs". "Jackie Brown" - svaki film od prethodno navedenih ocenjen od strane gledalaca na najpoznatijem filmskom sajtu IMDB ocenama preko 8 ("Pulp Fiction" čak 8.9) što jedino znači - Quentin Tarantino = Čovek filmski genije

kzen

pre 2 godine

Bolesnik, statistički gledano njegova majka je bila potpuno u pravu da mu kaže da od pisanja nema hleba i da treba da se više potrudi u školi. Šta da stvarno nije uspeo kao "spisatelj" kao što je slučaj sa 99.9% onih koji sanjaju o takvim karijerama?
Da iz tog razloga potpuno odseče majku koja ga je sama odgajala 18 godina pokazuje samo koliko je on mentalno poremećen.

LineaBg

pre 2 godine

Teško je kada roditelj kinji dete pogotovo majka sina. Kastracioni psihički bol zakidanja. Svakako dotični nema izgrađeno poštovanje prema roditelju zahvaljujući kome se i dokazivao.Da ga je lažno podsticala što mnogi rade sa decom možda nikada ne bi ni uspeo. Ali to je tako. Oni imaju takav odnos jer ne pripadaju patrijahalnom vaspitanju. Ima ovakvih ponašanja nažalost i kod nas. Kakav god ti je roditelj barem ga poštuj dao ti je život. Ali egocentricima je to nemoguće objasniti.

Mustra

pre 2 godine

Aman ljudi, lik je stari provokator. Odmah ste se naložili, trebalo je da kaže, moja mama je najbolja na svetu. Onda on ne bi bio Tarantino, nego Džastin Timberlejk.

Dejan

pre 2 godine

Kakav slepac! Pa njegovoj majci je verovatno potrebniji dobar odnos sa sinom nego novac.
Uzgred, sve što bi joj i dao na kraju bi opet došlo u njegove ruke.
Šta treba jednoj staroj ženi više od hiljadarke mesečno kao materijalna sigurnost i dobar odnos sa svojim detetom!?

dule

pre 2 godine

Za ove što kukaju da bogataši ne daju nikom ništa dok ne umru.

Odgovorno vam tvrdim da na jednog takvog dođe devet koji decu zasipaju parama.

A i taj jedan u deset je obezbedio svojoj deci obrazovanje i društvene veze da ne moraju mnogo ni da brinu ni da se muče.

Milenko

pre 2 godine

Čoveče...on za sve te filmove namakao 120milki...a onda Rijana, Biber, Gaga... izbace 2 albuma na koje i oni koji slušaju to sranje od muzike, zaborave posle par godina... i zarade 500milki.

Ok

pre 2 godine

Zašto osuđujete čoveka? Koga briga da li će dati majci ili neće? To je njihov odnos. Možda je nečovečno, mada ne verujem da je razlog samo ovo što je rekao da bi mu odluka bila takva. Postoje roditelji koji žele da iskorišćavaju svoju decu i da ih muzu do zadnjeg. Znam primere. Svašta se na ovom svetu dešava. Čovek je jednostavno zaradio i nije dužan nikom ništa da stvara.Svi imaju moć reprodukcije, hvala Bogu, ali to nije razlog da budeš nekom dužan za nešto. Svako dolazi na ovaj svet sa pravom slobode. Isto tako svako ima svoje izbore, šta da se radi.