Utorak, 28.02.2006.

08:16

EU: Ili Mladić ili Evropa

Savet ministara EU dao Srbiji mesec dana da izruči Mladića, u suprotnom izostaje sledeća runda pregovora sa EU.

Izvor: B92

EU: Ili Mladiæ ili Evropa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

sasa.r

pre 18 godina

Dok god u Srbiji bude dominiralo misljenje da Mladica treba predati Hagu da bi se ispunio jos jedan od uslova medjunarodne zajednice za pristup EU, Srbija ce biti na stranputici!
Mladica treba poslati u Hag zato sto je optuzen za genocid nad jednim cijelim narodom, zbog Srebrenice itd!
Da li heroj moze biti covjek koji je odgovoran za ubijanje zena i djece!?
Mladic je samo preduslov za buducnost i nista vise.

Todorovic

pre 18 godina

Стaнкoвић je oдбaциo спeкулaциje o изнoсимa кoje нajтрaжeниjи хaшки oптужeник Рaткo Млaдић нaвoднo трaжи дa би сe прeдao, истичући дa Млaдићa 'нe интeрeсуje мaтeриjaлнa дoбит'.

Zoran

pre 18 godina

Srbija ne moze (zeli) da preda Mladica iz prostog razloga: Na taj nacin bice dokazano da je Srbija bila direktno involvirana u rat u Bosni, i reparacije ce biti placane generacijama. To je ono sto vlada Srbije pokusava da izbegne. Ratko Mladic je bio na platnom spisku vojske Srbije i Crne Gore odakle uzima i penziju.

Kad bi to zelela vlada Srbije bi isporucila Mladica za 10 minuta. Problem je u tome sto ako taj covek stigne ziv u Hag, Srbija ce generacijama placati reparacije BIH. Suma koja ce verovatno biti dosdjena u korist BIH iznosice milijarde dolara koje Srbija jednostavno nema, i pokusava da umanji rizik da taj novac eventualno bude dosudjen u korist BIH.

Srpski narod treba da shavti da nije taoc Mladica, vec da sad stizu fakture za greske pocinjene u poslednjih 15 godina. Ova faktura je samo jedna u nizu.

бата

pre 18 godina

Многи мисле да ћемо решити све проблеме предајом Младића.Њеловом предајом тек крећу права условљавања.Он је само део леденог брега.

avtobus

pre 18 godina

Pa kad smo mogli cekati 13. Juli, 25. Septembar, 4. Novembar, 30. Januar, 28. Februar, onda mozemo i taj bajni April.
Koostuniceeee, videcemo Mladica sa lisicama kad tad i to veoma, veoma uskoro. Dani su odbrojani i za Mladica i za Karadzica i za Hadzica. Evropo, pritiskaj jos jace, imas podrsku vecine Srba.

ana

pre 18 godina

Ne znam zasto je svet tako popustljiv prema nama? Da li se nada da cemo biti normalni? Ja se isto nadam, mada manje nego ranije. Smesne su izjave : "rok je odavno prosao a dajemo jos mesec dana". Kojih mesec dana? Necu da zivim izolovana, necu da imam nizak standard, necu de me bude sramota gde zivim! Moja Vlada je zaduzena da misli na dobrobit svojih gradjana i DUZNA je da radi svoj posao !!!

Zlatko,Perth

pre 18 godina

Obaveza Vlade Srbije da izruci gen. Mladica ukoliko se nalazi na teritoriji Srbije jer je na to obavezuje dejtonski sporazum. Nakon toga Srbija treba da postavlja uslove EU uz koje bi bila voljna postati clan te zajednice pa da vidimo kako ce oni reagovati. Clanstvo u EU nece samo po sebi donijeti nista ukoliko se ne pocne raditi i stvarati.

Mirsad Dizdarević

pre 18 godina

Srbiju bi čekala svijetla evropska budućnost u koliko isporući generala Mladića u Hag.Ovo je ćista besmislica.Svima je jasno da general sam odlučuje,a o svijetloj budućnosti smo se već naslušali i u nju nevjeruju ni mala djeca.Primjer Švajcarske govori koliko je EU atraktivna,a razmišljanje t.j.čekanje najpogodnije prilike o napuštanju EU je Engleska realnost.Astronomskim riječnikom za Srbiju je EU nešto poput nestale galaksije u svemiru,zbog ogromne udaljenosti još samo svjetlost dopire.

Simonida

pre 18 godina

Gradjanska Srbija treba da se okupi javno i poruci Mladicu da nece da bude njegov taoc, odmah i sada. Ako su radikali skupili 8-10 hiljada ljudi, onda pro-evropski orijentisani gradjani treba da pokazu da je njihova snaga i u brojevima i u vrednostima, mnogo veca. Nevladine organizacije, demokratske partije, fakulteti, civilno drustvo .. probudite se. To nije podrska vladi da uradi ono sto mora, to je po ko zna koji put glas da postoji druga, VIDLJIVA Srbija koja vise nece da slusa, gleda i trpi ovo maltretiranje i odugovlacenje.

Zoran S

pre 18 godina

Eto imate jos mesec dana, vi, Kostunice, Nikolicu (bolje mrtav nego ziv u Hag), Stankovicu (bolje mrtav nego ziv u Hag), SPS-ovci (bolje mrtav nego ziv u Hag), razumno dovoljno vremena da se izgrlite i izljubite za vise godina unapred, sa vasim dragim Mladicem. Bice vam tesko, razumijem, ali zivot kao sto znate, nije nimalo lak i jednostavan... Zato ne gubite vreme ...

naser

pre 18 godina

Lostunice ne daj Mladica sta ce nama Evropa ali bar vidi da obnovis pokret nesvrstanih pa da tu budes glavni, a i omladina da moze slobodno i bez vize da putuje i studira u Nigeriji, Sudanu .... e onda ce da nas moli Evropa da se vratimo a ti im postavis uslov da ti puste pretpostavljenog.....

Husref

pre 18 godina

Ma sjajna dilema:
ili Mladic - covek koji je optuzen za ratne zlocine, koji se skriva i otezava situaciju u Srbiji
ili EU - organizacija koja nas ponizava, obmanjuje, ucenjuje, igra se "stapa i sargarepe" iz licnih interesa.

Ja ne bih ni jedno ni drugo. Je l' moze nesto trece?

Zoran

pre 18 godina

Vojska nije pod kontrolom vlasti ali ni BIA niti policija. To dovodi do zaključka da te službe kontrolišu vladu. Sam primer Hadžića je dovoljan dokaz da imaju kontrolu nad vladom. Članovi Điđićeve vlade su i priznali da nisu imali kontrolu nad vojskom niti nad policijom, pobuna crvenih beretki. Znači da nama ove službe danas odlučuju o sudbini i sami postavljaju vlade kako njima odgovara, ovo je nažalost istina koju znaju i UN, i EU, zato i imaju tolerancije odnosno daju građanima još šanse da se oslobode ovih kriminalnih organizacija i konačno dočekaju oslobođenje i normalan način života i političkog delovanja. Ko ima tu hrabrost da se suprostavi, Zoran je pokušao i oni su ga ubili, treba da se neko žrtvuje za ovaj narod a ne samo da obećavaju.

Ko pita, ne skita

pre 18 godina

Posto hor kastrata nagovara generala da se ubije, sta se u tom slucaju desava sa Srbijom? Da li bi nas vazni u Evropi kamenovali odmah, ili sve ostavili za kasnije? Ili, nas ne bi kamenovali vec samo stavli u staklene vitrine kako bi nas svi videli i na nama ucili posmatranjem.

momabrazil

pre 18 godina

Kad se uporedi jedna Srbija, i jedan NATO sa sve CIA i kad se zna da je u Srbiji tesko sakriti neku tajnu, da strani agenti ulaze slobodno a da je za Mladicem raspisana ogromna nagrada, kakvu krivicu onda ima Srbija sto Mladic nije uhapsen a ako SAD zatrazi da inspekcije udju slobodno bilo gde trazeci Mladica pa chak i agenti, Srbija bi dozvolila. Postovana frustrirana gospodo sa Zapada. Srbija je u zadnjih 15 godina prezivela sto bi malo ko, sanckije, ratovi ogroman demografski poremecaj stanovnistva, mladi u inonstranstvu i sad kad se Srbija malo oporavila kad je minimalna plata vec na nekom ne toliko sramotnom nivou, i kad postoji neka nada da cemo putovati bez viza i ziveti ravnopravno u Evropi , namece se Mladic. Recite srpskoj javnosti otvoreno sta se ochekuje od vlade, a ako vlada kaze da ne zna gde je Mladic, recite sta treba da uradi da dokaze da ne zna. Smarali ste Hrvatsku sa Gotovinom sad ovo smaranje sa Mladicem, pa ako se tako nastavi stvarno ce se pomisliti da je on savremeni hajduk i borac protiv novog svetskog poredka u glavama onih koji vide Srbiju u Aziji. Neka Kostunica ode u London i Pariz i ponudi da strani agenti traze Mladica i neka zatraze podrsku njihovih sluzbi , a ako vojska jos uvek nije pod civilnom vlascu e pa to je sramtota i krivica nase vlada sto je nesposobna da je stavi pod svoje.

misa rex

pre 18 godina

Opet se brukamo pred svetom, i dokazujemo da jedino pod pritiskom mozemo nesto da uradimo. Sve vise verujem da Mladic nije politicki problem, vec da je problem u tome sto neko zahteva da tromi premijer i njegova policija rade svoj posao. Sve u svemu - veoma neozbiljno...

Paraliza

pre 18 godina

Vojska nije pod kontrolom vlasti ali ni vlast nije pod sopstvenom kontrolom - da su ga tretirali kao nekoga koji je dozvolio egzekuciju 8,000 vezanih ljudi u par dana, za sta nema opravdanja ni pred bogom (a oni vole da se krste) ni pred narodom, on bi davnih dana bio tamo i osudjen ili oslobodjen, bila bi nam bolja pozicija 1) pregovorima sa Evropom 2) Kosovom 3) tuzbom u hagu i 4)nama samima.

Vansranacki analiticar

pre 18 godina

Mladica u Hag da snosi licne posledice za Srebrenicu u meri u kojoj su optuzbe tacne. A Srbija, pre nego sto nam oduzmu Kosovo i Metohiju, da udje u konfederalni odnos sa Rusijom i Belorusijom.
Ja bih to danas kazao posredniku UN - pa da ne prica gluposti da je odluka o nezavisnosti vec doneta.

Nele

pre 18 godina

Vec vidjeno. Pred kraj roka Mladic se pojavljuje u centru Beograda neuredan i neobrijan i prijavljuje se policiji. Jocic i Bulatovic, "bez flastera na ustima", pricaju sa njim ("uzimaju mu podatke") a na pitanje gde se krio i ko mu je pomagao Jocic odgovara da to uoprste nije bitno. Ha... Naravno, kakav je Mladic "heroj" ("lepota sveta i mozga")tesko da ce i makar taj scenario da nas strefi.

LondonCalling

pre 18 godina

Da izrucimo generala i kao nagradu dobijemo pregovore sa EU? Ne hvala. Vecina gradjana Britanije bi volela da je u takvoj situaciji, da napokon izadju iz institucije koju ne podrzavaju.
Ne vidim zasto Srbija pristaje na ponizenja i oduzimanje teritorije da bi se prikljucila nekom nimalo ekskluzivnom klubu.

Komunista

pre 18 godina

Ako se to desi, protiv Kostunice, Labusa i ostalih odmah podici krivicne prijave zbog ugrozavanja nacionalnih interesa ove zemlje. Mozda je saradnja sa sudom UN (citaj integracija Srbije u Evropu) Kostunici deveta rupa na svirali, ali zbog toga mora da odgovara!

dragoljub

pre 18 godina

I za generala Mladica,(kojeg licno ne smatram ni zlocincem ni herojem vec covekom koji ispunjavajuci svoju vojnicku zakletvu branio svoju drzavu(SFRJ), njene granice, ustav), kao i za Srbiju mislim da bi najbolje bilo da se ubije. Protiv svetskih sila se ne moze izboriti, a samim osudjivanjem njega osudice i Srbiju (koja je naravno imala krivaca), ali bi se time zaboravili svi zlocini Muslimana, Hrvata, vojske UN nad Srbima. Ipak su u Bosni ratovali Muslimani i Pravoslavci medjusobno ...
dragoljubdragic@yahoo.com

Patriota

pre 18 godina

Nase vlasti (ukljucujuci i Djindjicevu vladu) su nebrojeno puta do sad pokazale da izvrsavaju obaveze samo pod pritiskom. Zato verujem da ce isporuciti Mladica 4. aprila u ponoc kad vec bude 100 posto izvesno da drugacije ne moze. Time se pokazuje zapadu da treba i dalje da nas pritiskaju i salju razne ultimatume. Zahtevi se u medjuvremenu prosiruju... Verovatno ce uskoro od nas traziti i Osamu Bin Ladena da nadjemo

Zoks

pre 18 godina

Naravno,
Evropa ne zeli da u svoje clanstvo primi zemlju u kojoj postoji paralelna vojna vlast. Mladic je test, a njegovo isporucenje je potvrda da vlada vrsi kontrolu nad svojom drzavom i njenim institucijama.

viewsonic

pre 18 godina

Kao i u mnogim prelomnim situacijama kroz istoriju, Srbi ce da izaberu put koji nije u njihovom interesu.
I onda se pitamo: sto nam je lose?

Marko, ex-NS

pre 18 godina

Cobel je rekao pravu stvar:"Stalno pominjanje novih rokova je tužno..." Ovo tuzno stanje, i gotovo sazaljenje u ocima drugih, mozemo da zahvalimo jednoj istocnjackoj politici nesuocavanja, beskrajnog odugovlacenja, podcenjivanja i MZ i naroda u ime kojeg deluje, a koja nema ni osecaj za stvarnost, ni utisak o dobu i vremenu. Rezultat je stvarno tuzan.

jelena iz brisel

pre 18 godina

Znachi idemo ponovo u krug ! Opet ista prica, opet isti uslovi, as usual.
Skandalozno je koliko su ljudi koji treba time da se bave neodgovorni. Sramno

tweety

pre 18 godina

Draga Vlado,
ja bih ipak u Evropu, ne bih da se vracam u pecinsko doba. Prestanite de dokazujete da ne znate gde je Mladic, isporucite ga i da idemo dalje.

Misko-bgd

pre 18 godina

Mesec dana fore? Pa zar je moguce da cemo jos mesec dana slusati kuknjavu kako niko nezna gde je doticni i kako svi jedva cekaju da bude u Hagu, al' zaboga oni su tu nemocni! Ma dosta foliranja, treba nama Evropa da izgradi jedan zid kao sto su izraelci palestincima! Mi za bolje i nismo...

Bajern

pre 18 godina

Vosjka u SRBIJI nije pod kontrolom vlasti. Da je tome tako ukazuje slucaj Mladic. To pokazuju i cinjenice poslednjih deset godina. Mladic nikada nece biti predan Hagu. Likvidirati ce ga Milosevicevi placenici. Ipak je bio on vojnik koji je izvrsavao naredenja svojih pretpostavljenih sefova zarazenih od Velikosrpskog nacionalizma i sovinizma. Na kraju se zarazio i sam . Ne brini Ratko izlecit ce te PENICILIN DEL PONTE.

Bajern

pre 18 godina

Vosjka u SRBIJI nije pod kontrolom vlasti. Da je tome tako ukazuje slucaj Mladic. To pokazuju i cinjenice poslednjih deset godina. Mladic nikada nece biti predan Hagu. Likvidirati ce ga Milosevicevi placenici. Ipak je bio on vojnik koji je izvrsavao naredenja svojih pretpostavljenih sefova zarazenih od Velikosrpskog nacionalizma i sovinizma. Na kraju se zarazio i sam . Ne brini Ratko izlecit ce te PENICILIN DEL PONTE.

Misko-bgd

pre 18 godina

Mesec dana fore? Pa zar je moguce da cemo jos mesec dana slusati kuknjavu kako niko nezna gde je doticni i kako svi jedva cekaju da bude u Hagu, al' zaboga oni su tu nemocni! Ma dosta foliranja, treba nama Evropa da izgradi jedan zid kao sto su izraelci palestincima! Mi za bolje i nismo...

tweety

pre 18 godina

Draga Vlado,
ja bih ipak u Evropu, ne bih da se vracam u pecinsko doba. Prestanite de dokazujete da ne znate gde je Mladic, isporucite ga i da idemo dalje.

dragoljub

pre 18 godina

I za generala Mladica,(kojeg licno ne smatram ni zlocincem ni herojem vec covekom koji ispunjavajuci svoju vojnicku zakletvu branio svoju drzavu(SFRJ), njene granice, ustav), kao i za Srbiju mislim da bi najbolje bilo da se ubije. Protiv svetskih sila se ne moze izboriti, a samim osudjivanjem njega osudice i Srbiju (koja je naravno imala krivaca), ali bi se time zaboravili svi zlocini Muslimana, Hrvata, vojske UN nad Srbima. Ipak su u Bosni ratovali Muslimani i Pravoslavci medjusobno ...
dragoljubdragic@yahoo.com

Zoks

pre 18 godina

Naravno,
Evropa ne zeli da u svoje clanstvo primi zemlju u kojoj postoji paralelna vojna vlast. Mladic je test, a njegovo isporucenje je potvrda da vlada vrsi kontrolu nad svojom drzavom i njenim institucijama.

viewsonic

pre 18 godina

Kao i u mnogim prelomnim situacijama kroz istoriju, Srbi ce da izaberu put koji nije u njihovom interesu.
I onda se pitamo: sto nam je lose?

jelena iz brisel

pre 18 godina

Znachi idemo ponovo u krug ! Opet ista prica, opet isti uslovi, as usual.
Skandalozno je koliko su ljudi koji treba time da se bave neodgovorni. Sramno

Patriota

pre 18 godina

Nase vlasti (ukljucujuci i Djindjicevu vladu) su nebrojeno puta do sad pokazale da izvrsavaju obaveze samo pod pritiskom. Zato verujem da ce isporuciti Mladica 4. aprila u ponoc kad vec bude 100 posto izvesno da drugacije ne moze. Time se pokazuje zapadu da treba i dalje da nas pritiskaju i salju razne ultimatume. Zahtevi se u medjuvremenu prosiruju... Verovatno ce uskoro od nas traziti i Osamu Bin Ladena da nadjemo

Marko, ex-NS

pre 18 godina

Cobel je rekao pravu stvar:"Stalno pominjanje novih rokova je tužno..." Ovo tuzno stanje, i gotovo sazaljenje u ocima drugih, mozemo da zahvalimo jednoj istocnjackoj politici nesuocavanja, beskrajnog odugovlacenja, podcenjivanja i MZ i naroda u ime kojeg deluje, a koja nema ni osecaj za stvarnost, ni utisak o dobu i vremenu. Rezultat je stvarno tuzan.

LondonCalling

pre 18 godina

Da izrucimo generala i kao nagradu dobijemo pregovore sa EU? Ne hvala. Vecina gradjana Britanije bi volela da je u takvoj situaciji, da napokon izadju iz institucije koju ne podrzavaju.
Ne vidim zasto Srbija pristaje na ponizenja i oduzimanje teritorije da bi se prikljucila nekom nimalo ekskluzivnom klubu.

Komunista

pre 18 godina

Ako se to desi, protiv Kostunice, Labusa i ostalih odmah podici krivicne prijave zbog ugrozavanja nacionalnih interesa ove zemlje. Mozda je saradnja sa sudom UN (citaj integracija Srbije u Evropu) Kostunici deveta rupa na svirali, ali zbog toga mora da odgovara!

Vansranacki analiticar

pre 18 godina

Mladica u Hag da snosi licne posledice za Srebrenicu u meri u kojoj su optuzbe tacne. A Srbija, pre nego sto nam oduzmu Kosovo i Metohiju, da udje u konfederalni odnos sa Rusijom i Belorusijom.
Ja bih to danas kazao posredniku UN - pa da ne prica gluposti da je odluka o nezavisnosti vec doneta.

Paraliza

pre 18 godina

Vojska nije pod kontrolom vlasti ali ni vlast nije pod sopstvenom kontrolom - da su ga tretirali kao nekoga koji je dozvolio egzekuciju 8,000 vezanih ljudi u par dana, za sta nema opravdanja ni pred bogom (a oni vole da se krste) ni pred narodom, on bi davnih dana bio tamo i osudjen ili oslobodjen, bila bi nam bolja pozicija 1) pregovorima sa Evropom 2) Kosovom 3) tuzbom u hagu i 4)nama samima.

Nele

pre 18 godina

Vec vidjeno. Pred kraj roka Mladic se pojavljuje u centru Beograda neuredan i neobrijan i prijavljuje se policiji. Jocic i Bulatovic, "bez flastera na ustima", pricaju sa njim ("uzimaju mu podatke") a na pitanje gde se krio i ko mu je pomagao Jocic odgovara da to uoprste nije bitno. Ha... Naravno, kakav je Mladic "heroj" ("lepota sveta i mozga")tesko da ce i makar taj scenario da nas strefi.

momabrazil

pre 18 godina

Kad se uporedi jedna Srbija, i jedan NATO sa sve CIA i kad se zna da je u Srbiji tesko sakriti neku tajnu, da strani agenti ulaze slobodno a da je za Mladicem raspisana ogromna nagrada, kakvu krivicu onda ima Srbija sto Mladic nije uhapsen a ako SAD zatrazi da inspekcije udju slobodno bilo gde trazeci Mladica pa chak i agenti, Srbija bi dozvolila. Postovana frustrirana gospodo sa Zapada. Srbija je u zadnjih 15 godina prezivela sto bi malo ko, sanckije, ratovi ogroman demografski poremecaj stanovnistva, mladi u inonstranstvu i sad kad se Srbija malo oporavila kad je minimalna plata vec na nekom ne toliko sramotnom nivou, i kad postoji neka nada da cemo putovati bez viza i ziveti ravnopravno u Evropi , namece se Mladic. Recite srpskoj javnosti otvoreno sta se ochekuje od vlade, a ako vlada kaze da ne zna gde je Mladic, recite sta treba da uradi da dokaze da ne zna. Smarali ste Hrvatsku sa Gotovinom sad ovo smaranje sa Mladicem, pa ako se tako nastavi stvarno ce se pomisliti da je on savremeni hajduk i borac protiv novog svetskog poredka u glavama onih koji vide Srbiju u Aziji. Neka Kostunica ode u London i Pariz i ponudi da strani agenti traze Mladica i neka zatraze podrsku njihovih sluzbi , a ako vojska jos uvek nije pod civilnom vlascu e pa to je sramtota i krivica nase vlada sto je nesposobna da je stavi pod svoje.

misa rex

pre 18 godina

Opet se brukamo pred svetom, i dokazujemo da jedino pod pritiskom mozemo nesto da uradimo. Sve vise verujem da Mladic nije politicki problem, vec da je problem u tome sto neko zahteva da tromi premijer i njegova policija rade svoj posao. Sve u svemu - veoma neozbiljno...

Zoran S

pre 18 godina

Eto imate jos mesec dana, vi, Kostunice, Nikolicu (bolje mrtav nego ziv u Hag), Stankovicu (bolje mrtav nego ziv u Hag), SPS-ovci (bolje mrtav nego ziv u Hag), razumno dovoljno vremena da se izgrlite i izljubite za vise godina unapred, sa vasim dragim Mladicem. Bice vam tesko, razumijem, ali zivot kao sto znate, nije nimalo lak i jednostavan... Zato ne gubite vreme ...

Ko pita, ne skita

pre 18 godina

Posto hor kastrata nagovara generala da se ubije, sta se u tom slucaju desava sa Srbijom? Da li bi nas vazni u Evropi kamenovali odmah, ili sve ostavili za kasnije? Ili, nas ne bi kamenovali vec samo stavli u staklene vitrine kako bi nas svi videli i na nama ucili posmatranjem.

Zoran

pre 18 godina

Vojska nije pod kontrolom vlasti ali ni BIA niti policija. To dovodi do zaključka da te službe kontrolišu vladu. Sam primer Hadžića je dovoljan dokaz da imaju kontrolu nad vladom. Članovi Điđićeve vlade su i priznali da nisu imali kontrolu nad vojskom niti nad policijom, pobuna crvenih beretki. Znači da nama ove službe danas odlučuju o sudbini i sami postavljaju vlade kako njima odgovara, ovo je nažalost istina koju znaju i UN, i EU, zato i imaju tolerancije odnosno daju građanima još šanse da se oslobode ovih kriminalnih organizacija i konačno dočekaju oslobođenje i normalan način života i političkog delovanja. Ko ima tu hrabrost da se suprostavi, Zoran je pokušao i oni su ga ubili, treba da se neko žrtvuje za ovaj narod a ne samo da obećavaju.

naser

pre 18 godina

Lostunice ne daj Mladica sta ce nama Evropa ali bar vidi da obnovis pokret nesvrstanih pa da tu budes glavni, a i omladina da moze slobodno i bez vize da putuje i studira u Nigeriji, Sudanu .... e onda ce da nas moli Evropa da se vratimo a ti im postavis uslov da ti puste pretpostavljenog.....

Husref

pre 18 godina

Ma sjajna dilema:
ili Mladic - covek koji je optuzen za ratne zlocine, koji se skriva i otezava situaciju u Srbiji
ili EU - organizacija koja nas ponizava, obmanjuje, ucenjuje, igra se "stapa i sargarepe" iz licnih interesa.

Ja ne bih ni jedno ni drugo. Je l' moze nesto trece?

Zlatko,Perth

pre 18 godina

Obaveza Vlade Srbije da izruci gen. Mladica ukoliko se nalazi na teritoriji Srbije jer je na to obavezuje dejtonski sporazum. Nakon toga Srbija treba da postavlja uslove EU uz koje bi bila voljna postati clan te zajednice pa da vidimo kako ce oni reagovati. Clanstvo u EU nece samo po sebi donijeti nista ukoliko se ne pocne raditi i stvarati.

Mirsad Dizdarević

pre 18 godina

Srbiju bi čekala svijetla evropska budućnost u koliko isporući generala Mladića u Hag.Ovo je ćista besmislica.Svima je jasno da general sam odlučuje,a o svijetloj budućnosti smo se već naslušali i u nju nevjeruju ni mala djeca.Primjer Švajcarske govori koliko je EU atraktivna,a razmišljanje t.j.čekanje najpogodnije prilike o napuštanju EU je Engleska realnost.Astronomskim riječnikom za Srbiju je EU nešto poput nestale galaksije u svemiru,zbog ogromne udaljenosti još samo svjetlost dopire.

Simonida

pre 18 godina

Gradjanska Srbija treba da se okupi javno i poruci Mladicu da nece da bude njegov taoc, odmah i sada. Ako su radikali skupili 8-10 hiljada ljudi, onda pro-evropski orijentisani gradjani treba da pokazu da je njihova snaga i u brojevima i u vrednostima, mnogo veca. Nevladine organizacije, demokratske partije, fakulteti, civilno drustvo .. probudite se. To nije podrska vladi da uradi ono sto mora, to je po ko zna koji put glas da postoji druga, VIDLJIVA Srbija koja vise nece da slusa, gleda i trpi ovo maltretiranje i odugovlacenje.

ana

pre 18 godina

Ne znam zasto je svet tako popustljiv prema nama? Da li se nada da cemo biti normalni? Ja se isto nadam, mada manje nego ranije. Smesne su izjave : "rok je odavno prosao a dajemo jos mesec dana". Kojih mesec dana? Necu da zivim izolovana, necu da imam nizak standard, necu de me bude sramota gde zivim! Moja Vlada je zaduzena da misli na dobrobit svojih gradjana i DUZNA je da radi svoj posao !!!

avtobus

pre 18 godina

Pa kad smo mogli cekati 13. Juli, 25. Septembar, 4. Novembar, 30. Januar, 28. Februar, onda mozemo i taj bajni April.
Koostuniceeee, videcemo Mladica sa lisicama kad tad i to veoma, veoma uskoro. Dani su odbrojani i za Mladica i za Karadzica i za Hadzica. Evropo, pritiskaj jos jace, imas podrsku vecine Srba.

бата

pre 18 godina

Многи мисле да ћемо решити све проблеме предајом Младића.Њеловом предајом тек крећу права условљавања.Он је само део леденог брега.

Zoran

pre 18 godina

Srbija ne moze (zeli) da preda Mladica iz prostog razloga: Na taj nacin bice dokazano da je Srbija bila direktno involvirana u rat u Bosni, i reparacije ce biti placane generacijama. To je ono sto vlada Srbije pokusava da izbegne. Ratko Mladic je bio na platnom spisku vojske Srbije i Crne Gore odakle uzima i penziju.

Kad bi to zelela vlada Srbije bi isporucila Mladica za 10 minuta. Problem je u tome sto ako taj covek stigne ziv u Hag, Srbija ce generacijama placati reparacije BIH. Suma koja ce verovatno biti dosdjena u korist BIH iznosice milijarde dolara koje Srbija jednostavno nema, i pokusava da umanji rizik da taj novac eventualno bude dosudjen u korist BIH.

Srpski narod treba da shavti da nije taoc Mladica, vec da sad stizu fakture za greske pocinjene u poslednjih 15 godina. Ova faktura je samo jedna u nizu.

Todorovic

pre 18 godina

Стaнкoвић je oдбaциo спeкулaциje o изнoсимa кoje нajтрaжeниjи хaшки oптужeник Рaткo Млaдић нaвoднo трaжи дa би сe прeдao, истичући дa Млaдићa 'нe интeрeсуje мaтeриjaлнa дoбит'.

sasa.r

pre 18 godina

Dok god u Srbiji bude dominiralo misljenje da Mladica treba predati Hagu da bi se ispunio jos jedan od uslova medjunarodne zajednice za pristup EU, Srbija ce biti na stranputici!
Mladica treba poslati u Hag zato sto je optuzen za genocid nad jednim cijelim narodom, zbog Srebrenice itd!
Da li heroj moze biti covjek koji je odgovoran za ubijanje zena i djece!?
Mladic je samo preduslov za buducnost i nista vise.

Bajern

pre 18 godina

Vosjka u SRBIJI nije pod kontrolom vlasti. Da je tome tako ukazuje slucaj Mladic. To pokazuju i cinjenice poslednjih deset godina. Mladic nikada nece biti predan Hagu. Likvidirati ce ga Milosevicevi placenici. Ipak je bio on vojnik koji je izvrsavao naredenja svojih pretpostavljenih sefova zarazenih od Velikosrpskog nacionalizma i sovinizma. Na kraju se zarazio i sam . Ne brini Ratko izlecit ce te PENICILIN DEL PONTE.

Misko-bgd

pre 18 godina

Mesec dana fore? Pa zar je moguce da cemo jos mesec dana slusati kuknjavu kako niko nezna gde je doticni i kako svi jedva cekaju da bude u Hagu, al' zaboga oni su tu nemocni! Ma dosta foliranja, treba nama Evropa da izgradi jedan zid kao sto su izraelci palestincima! Mi za bolje i nismo...

tweety

pre 18 godina

Draga Vlado,
ja bih ipak u Evropu, ne bih da se vracam u pecinsko doba. Prestanite de dokazujete da ne znate gde je Mladic, isporucite ga i da idemo dalje.

dragoljub

pre 18 godina

I za generala Mladica,(kojeg licno ne smatram ni zlocincem ni herojem vec covekom koji ispunjavajuci svoju vojnicku zakletvu branio svoju drzavu(SFRJ), njene granice, ustav), kao i za Srbiju mislim da bi najbolje bilo da se ubije. Protiv svetskih sila se ne moze izboriti, a samim osudjivanjem njega osudice i Srbiju (koja je naravno imala krivaca), ali bi se time zaboravili svi zlocini Muslimana, Hrvata, vojske UN nad Srbima. Ipak su u Bosni ratovali Muslimani i Pravoslavci medjusobno ...
dragoljubdragic@yahoo.com

Zoks

pre 18 godina

Naravno,
Evropa ne zeli da u svoje clanstvo primi zemlju u kojoj postoji paralelna vojna vlast. Mladic je test, a njegovo isporucenje je potvrda da vlada vrsi kontrolu nad svojom drzavom i njenim institucijama.

viewsonic

pre 18 godina

Kao i u mnogim prelomnim situacijama kroz istoriju, Srbi ce da izaberu put koji nije u njihovom interesu.
I onda se pitamo: sto nam je lose?

jelena iz brisel

pre 18 godina

Znachi idemo ponovo u krug ! Opet ista prica, opet isti uslovi, as usual.
Skandalozno je koliko su ljudi koji treba time da se bave neodgovorni. Sramno

Patriota

pre 18 godina

Nase vlasti (ukljucujuci i Djindjicevu vladu) su nebrojeno puta do sad pokazale da izvrsavaju obaveze samo pod pritiskom. Zato verujem da ce isporuciti Mladica 4. aprila u ponoc kad vec bude 100 posto izvesno da drugacije ne moze. Time se pokazuje zapadu da treba i dalje da nas pritiskaju i salju razne ultimatume. Zahtevi se u medjuvremenu prosiruju... Verovatno ce uskoro od nas traziti i Osamu Bin Ladena da nadjemo

Marko, ex-NS

pre 18 godina

Cobel je rekao pravu stvar:"Stalno pominjanje novih rokova je tužno..." Ovo tuzno stanje, i gotovo sazaljenje u ocima drugih, mozemo da zahvalimo jednoj istocnjackoj politici nesuocavanja, beskrajnog odugovlacenja, podcenjivanja i MZ i naroda u ime kojeg deluje, a koja nema ni osecaj za stvarnost, ni utisak o dobu i vremenu. Rezultat je stvarno tuzan.

LondonCalling

pre 18 godina

Da izrucimo generala i kao nagradu dobijemo pregovore sa EU? Ne hvala. Vecina gradjana Britanije bi volela da je u takvoj situaciji, da napokon izadju iz institucije koju ne podrzavaju.
Ne vidim zasto Srbija pristaje na ponizenja i oduzimanje teritorije da bi se prikljucila nekom nimalo ekskluzivnom klubu.

Komunista

pre 18 godina

Ako se to desi, protiv Kostunice, Labusa i ostalih odmah podici krivicne prijave zbog ugrozavanja nacionalnih interesa ove zemlje. Mozda je saradnja sa sudom UN (citaj integracija Srbije u Evropu) Kostunici deveta rupa na svirali, ali zbog toga mora da odgovara!

Vansranacki analiticar

pre 18 godina

Mladica u Hag da snosi licne posledice za Srebrenicu u meri u kojoj su optuzbe tacne. A Srbija, pre nego sto nam oduzmu Kosovo i Metohiju, da udje u konfederalni odnos sa Rusijom i Belorusijom.
Ja bih to danas kazao posredniku UN - pa da ne prica gluposti da je odluka o nezavisnosti vec doneta.

Paraliza

pre 18 godina

Vojska nije pod kontrolom vlasti ali ni vlast nije pod sopstvenom kontrolom - da su ga tretirali kao nekoga koji je dozvolio egzekuciju 8,000 vezanih ljudi u par dana, za sta nema opravdanja ni pred bogom (a oni vole da se krste) ni pred narodom, on bi davnih dana bio tamo i osudjen ili oslobodjen, bila bi nam bolja pozicija 1) pregovorima sa Evropom 2) Kosovom 3) tuzbom u hagu i 4)nama samima.

Nele

pre 18 godina

Vec vidjeno. Pred kraj roka Mladic se pojavljuje u centru Beograda neuredan i neobrijan i prijavljuje se policiji. Jocic i Bulatovic, "bez flastera na ustima", pricaju sa njim ("uzimaju mu podatke") a na pitanje gde se krio i ko mu je pomagao Jocic odgovara da to uoprste nije bitno. Ha... Naravno, kakav je Mladic "heroj" ("lepota sveta i mozga")tesko da ce i makar taj scenario da nas strefi.

momabrazil

pre 18 godina

Kad se uporedi jedna Srbija, i jedan NATO sa sve CIA i kad se zna da je u Srbiji tesko sakriti neku tajnu, da strani agenti ulaze slobodno a da je za Mladicem raspisana ogromna nagrada, kakvu krivicu onda ima Srbija sto Mladic nije uhapsen a ako SAD zatrazi da inspekcije udju slobodno bilo gde trazeci Mladica pa chak i agenti, Srbija bi dozvolila. Postovana frustrirana gospodo sa Zapada. Srbija je u zadnjih 15 godina prezivela sto bi malo ko, sanckije, ratovi ogroman demografski poremecaj stanovnistva, mladi u inonstranstvu i sad kad se Srbija malo oporavila kad je minimalna plata vec na nekom ne toliko sramotnom nivou, i kad postoji neka nada da cemo putovati bez viza i ziveti ravnopravno u Evropi , namece se Mladic. Recite srpskoj javnosti otvoreno sta se ochekuje od vlade, a ako vlada kaze da ne zna gde je Mladic, recite sta treba da uradi da dokaze da ne zna. Smarali ste Hrvatsku sa Gotovinom sad ovo smaranje sa Mladicem, pa ako se tako nastavi stvarno ce se pomisliti da je on savremeni hajduk i borac protiv novog svetskog poredka u glavama onih koji vide Srbiju u Aziji. Neka Kostunica ode u London i Pariz i ponudi da strani agenti traze Mladica i neka zatraze podrsku njihovih sluzbi , a ako vojska jos uvek nije pod civilnom vlascu e pa to je sramtota i krivica nase vlada sto je nesposobna da je stavi pod svoje.

misa rex

pre 18 godina

Opet se brukamo pred svetom, i dokazujemo da jedino pod pritiskom mozemo nesto da uradimo. Sve vise verujem da Mladic nije politicki problem, vec da je problem u tome sto neko zahteva da tromi premijer i njegova policija rade svoj posao. Sve u svemu - veoma neozbiljno...

Zoran S

pre 18 godina

Eto imate jos mesec dana, vi, Kostunice, Nikolicu (bolje mrtav nego ziv u Hag), Stankovicu (bolje mrtav nego ziv u Hag), SPS-ovci (bolje mrtav nego ziv u Hag), razumno dovoljno vremena da se izgrlite i izljubite za vise godina unapred, sa vasim dragim Mladicem. Bice vam tesko, razumijem, ali zivot kao sto znate, nije nimalo lak i jednostavan... Zato ne gubite vreme ...

Ko pita, ne skita

pre 18 godina

Posto hor kastrata nagovara generala da se ubije, sta se u tom slucaju desava sa Srbijom? Da li bi nas vazni u Evropi kamenovali odmah, ili sve ostavili za kasnije? Ili, nas ne bi kamenovali vec samo stavli u staklene vitrine kako bi nas svi videli i na nama ucili posmatranjem.

Zoran

pre 18 godina

Vojska nije pod kontrolom vlasti ali ni BIA niti policija. To dovodi do zaključka da te službe kontrolišu vladu. Sam primer Hadžića je dovoljan dokaz da imaju kontrolu nad vladom. Članovi Điđićeve vlade su i priznali da nisu imali kontrolu nad vojskom niti nad policijom, pobuna crvenih beretki. Znači da nama ove službe danas odlučuju o sudbini i sami postavljaju vlade kako njima odgovara, ovo je nažalost istina koju znaju i UN, i EU, zato i imaju tolerancije odnosno daju građanima još šanse da se oslobode ovih kriminalnih organizacija i konačno dočekaju oslobođenje i normalan način života i političkog delovanja. Ko ima tu hrabrost da se suprostavi, Zoran je pokušao i oni su ga ubili, treba da se neko žrtvuje za ovaj narod a ne samo da obećavaju.

naser

pre 18 godina

Lostunice ne daj Mladica sta ce nama Evropa ali bar vidi da obnovis pokret nesvrstanih pa da tu budes glavni, a i omladina da moze slobodno i bez vize da putuje i studira u Nigeriji, Sudanu .... e onda ce da nas moli Evropa da se vratimo a ti im postavis uslov da ti puste pretpostavljenog.....

Husref

pre 18 godina

Ma sjajna dilema:
ili Mladic - covek koji je optuzen za ratne zlocine, koji se skriva i otezava situaciju u Srbiji
ili EU - organizacija koja nas ponizava, obmanjuje, ucenjuje, igra se "stapa i sargarepe" iz licnih interesa.

Ja ne bih ni jedno ni drugo. Je l' moze nesto trece?

Zlatko,Perth

pre 18 godina

Obaveza Vlade Srbije da izruci gen. Mladica ukoliko se nalazi na teritoriji Srbije jer je na to obavezuje dejtonski sporazum. Nakon toga Srbija treba da postavlja uslove EU uz koje bi bila voljna postati clan te zajednice pa da vidimo kako ce oni reagovati. Clanstvo u EU nece samo po sebi donijeti nista ukoliko se ne pocne raditi i stvarati.

Mirsad Dizdarević

pre 18 godina

Srbiju bi čekala svijetla evropska budućnost u koliko isporući generala Mladića u Hag.Ovo je ćista besmislica.Svima je jasno da general sam odlučuje,a o svijetloj budućnosti smo se već naslušali i u nju nevjeruju ni mala djeca.Primjer Švajcarske govori koliko je EU atraktivna,a razmišljanje t.j.čekanje najpogodnije prilike o napuštanju EU je Engleska realnost.Astronomskim riječnikom za Srbiju je EU nešto poput nestale galaksije u svemiru,zbog ogromne udaljenosti još samo svjetlost dopire.

Simonida

pre 18 godina

Gradjanska Srbija treba da se okupi javno i poruci Mladicu da nece da bude njegov taoc, odmah i sada. Ako su radikali skupili 8-10 hiljada ljudi, onda pro-evropski orijentisani gradjani treba da pokazu da je njihova snaga i u brojevima i u vrednostima, mnogo veca. Nevladine organizacije, demokratske partije, fakulteti, civilno drustvo .. probudite se. To nije podrska vladi da uradi ono sto mora, to je po ko zna koji put glas da postoji druga, VIDLJIVA Srbija koja vise nece da slusa, gleda i trpi ovo maltretiranje i odugovlacenje.

ana

pre 18 godina

Ne znam zasto je svet tako popustljiv prema nama? Da li se nada da cemo biti normalni? Ja se isto nadam, mada manje nego ranije. Smesne su izjave : "rok je odavno prosao a dajemo jos mesec dana". Kojih mesec dana? Necu da zivim izolovana, necu da imam nizak standard, necu de me bude sramota gde zivim! Moja Vlada je zaduzena da misli na dobrobit svojih gradjana i DUZNA je da radi svoj posao !!!

avtobus

pre 18 godina

Pa kad smo mogli cekati 13. Juli, 25. Septembar, 4. Novembar, 30. Januar, 28. Februar, onda mozemo i taj bajni April.
Koostuniceeee, videcemo Mladica sa lisicama kad tad i to veoma, veoma uskoro. Dani su odbrojani i za Mladica i za Karadzica i za Hadzica. Evropo, pritiskaj jos jace, imas podrsku vecine Srba.

бата

pre 18 godina

Многи мисле да ћемо решити све проблеме предајом Младића.Њеловом предајом тек крећу права условљавања.Он је само део леденог брега.

Zoran

pre 18 godina

Srbija ne moze (zeli) da preda Mladica iz prostog razloga: Na taj nacin bice dokazano da je Srbija bila direktno involvirana u rat u Bosni, i reparacije ce biti placane generacijama. To je ono sto vlada Srbije pokusava da izbegne. Ratko Mladic je bio na platnom spisku vojske Srbije i Crne Gore odakle uzima i penziju.

Kad bi to zelela vlada Srbije bi isporucila Mladica za 10 minuta. Problem je u tome sto ako taj covek stigne ziv u Hag, Srbija ce generacijama placati reparacije BIH. Suma koja ce verovatno biti dosdjena u korist BIH iznosice milijarde dolara koje Srbija jednostavno nema, i pokusava da umanji rizik da taj novac eventualno bude dosudjen u korist BIH.

Srpski narod treba da shavti da nije taoc Mladica, vec da sad stizu fakture za greske pocinjene u poslednjih 15 godina. Ova faktura je samo jedna u nizu.

Todorovic

pre 18 godina

Стaнкoвић je oдбaциo спeкулaциje o изнoсимa кoje нajтрaжeниjи хaшки oптужeник Рaткo Млaдић нaвoднo трaжи дa би сe прeдao, истичући дa Млaдићa 'нe интeрeсуje мaтeриjaлнa дoбит'.

sasa.r

pre 18 godina

Dok god u Srbiji bude dominiralo misljenje da Mladica treba predati Hagu da bi se ispunio jos jedan od uslova medjunarodne zajednice za pristup EU, Srbija ce biti na stranputici!
Mladica treba poslati u Hag zato sto je optuzen za genocid nad jednim cijelim narodom, zbog Srebrenice itd!
Da li heroj moze biti covjek koji je odgovoran za ubijanje zena i djece!?
Mladic je samo preduslov za buducnost i nista vise.