Petak, 24.02.2006.

12:17

Koštunica: Činimo sve što možemo

Vojislav Koštunica oglasio se putem saopštenja pred sastanak EU i naveo da Vlada čini sve da ispuni obaveze prema Hagu.

Izvor: B92

Koštunica: Èinimo sve što možemo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

samo strpljivo

pre 18 godina

A mozda bi Karla mogla da pritisne EU da Kosovo ostane u Srbiji, il da pritisne EU da isti princip primeni na RS i Kosovo, mozda bi onda saradnja sa Hagom isla malo blaze i bez otpora Radikala i ostalih ne tako minornih struja u Srbiji. Aman ljudi pa nije Voja lud da 1) preda Ratka 2) potom mora da ode sa vlasti 3) potom dodju Radikali, i onda nema nista ni od Kosova ni od stabilnosti na Balkanu. Podrzavam Labusa, i mi trebamo podrsku od Evrope, jer nam vec dovoljno ista zagorcava zivot - saradnja sa Hagom da ali ne bezuslovna - Evropa mora da pomogne da imamo politicki konsenzus da sve sto radimo ne izaziva potrese. Ne mozemo samo gorke pilule da gutamo za dzabe, ako se Evropi ne svidja nasa demokratija koja realno odslikava sta se desava u Srpskoj politici, pa nek rizikuje dolazak Radikala na vlast. Ovog puta niko se ne bi skupljao 5og Oktobra da rusi radikale jer nema nama Evropa sta da da, ako prvo mora sve da nam uzme. Poenta, da smo mi na pragu Evrope ko sto nismo kao sto Hrvatska jeste pa da nam kazu - hapsi Ratka udji u Evropu kao sto Hrvati isporucise Gotovinu a sve razgovore vec odradili pre toga - kladim se da bi svaka vlast to uradila, ne mi smo jos svetlosnim godinama daleko od Evrope a vec nas gaze i nedaju nam da se ni priblizimo.

kozma

pre 18 godina

Sto bas juce? Plasim se da ce nam EU na kraju kazati - dodjite juce! Pa Kostunica ni Bogoljuba nije uhvatio, a kamoli Ratka, mislim da je do zla boga los hvatac.

bagi

pre 18 godina

Jednom se ispred Skupstine orilo: "Kostunice, spasi Srbiju iz ludnice!" Jednom i vise nikad.
Ako gresim neka me neko ispravi.
Da li je danas, posle pet godina, bolje? Naravno da jeste. Posle brodoloma vise ne plivamo po pucini drzeci se za ostatke broda i batrgajuci se da ne potonemo. Svet nas je smestio u camce za spasavanje. Samo nema kapetana da kaze na kojoj je strani obala i posalje mornare na vesla.
Imam utisak da su kapetani (prvi i ostali ministri u Vladi) ipak u helikopetru iznad mesta brodoloma i ne dele sudbinu brodolomaca.
Je l' reseno pitanje Kosova? Nije.
Je l' reseno pitanje odnosa sa Crnom Gorom? Nije.
Je l' reseno pitanje saradje sa Hagom? Nije.
Je l' zavrseno sudjenje Djindjicevim ubicama? Nije.
Je l' privredi krenulo? Nije.
Pa, kako da verujemo neprincipijelnoj koaliciji koja opstaje radi ocuvanja gole vlasti.
Uostalom, hajde da damo i ta tri dana bivsem ekspertu i Djindjicevom kandidatu za sefa drzave, sada ostrascenog politickog radnika na funkciji vicepremijera, da odrzi rec. O KosTUNJAVOM vise ne vredi trositi reci.

Gancho

pre 18 godina

Tesko Vama sa ovom vladom.Zar je moguce da toliko dozvoljavate da Vas zavitljavaju neki poput Kostunice i "Grobara".Jadan je onaj narod koji ima takvu Vladu.

mo

pre 18 godina

ima li uopste vise srpstva medju nama, ima li Srba koji znaju zdravo da misle ili im je ovaj zapad ubio, ili bolje reci isprao svaku celiju razuma...a o patriotizmu da i ne govorimo.
Ako neznamo sta je patriotizam i kako se cuva svoje a i otima tudje, pokusajmo neke stavari da naucimo od nasih susjeda...oni su, nazalost, puni ideja.
(mo. Toronto)

Milos

pre 18 godina

Labusove izjave i njegovo balansiranje, u pokusaju da se istovremeno dopadne i Zapadu i Kostunici (i Tomi Nikolicu), vec postaju bljutavi.Taj covek ce vrlo brzo izgubiti kredibilitet i kod onih poslednjih kod kojih ga jos ima,ako takvi uopste postoje.
Stvarno jadno!

Jelena

pre 18 godina

Šta je ovo - "Ja što imam informacije – ništa se neće desiti za naredna tri dana". Signal "Necemo te dirati u naredna tri dana, pobegni!" ili "Šatro te necemo dirati u naredna tri dana (lažemo da bismo te lakše uhvatili)"? Svejedno, narode, ne žuri se njima kao nama - perspektive iz kojih gledamo na stvari su isuviše različite, dubinu džepova da ne pominjemo.

Tatjana, Portugal

pre 18 godina

E pa gospodine Kostunica, to koliko Vi mozete ocigledno nije dovoljno! U Portugalu sam vec 6 meseci i place mi se kada vidim koliko je nasa omladina ogranicena u odnosu na omladinu ostatka Evrope. Oni studiraju normalno, putuju normalno, zive bez mrznje i ne opterecuju se glupostima. I to ne zato sto su bolji (ili gori) od nas, vec zato sto imaju sistem koji ih stiti od raznih Mladica i ostalih mracnih tipova. Nadam se da ce se konacno neko u toj vladi prizvati pameti. Evropa nece cekati na nas, oni trebaju nama vise nego mi njima.

Dragana R Savin, The Bahamas

pre 18 godina

Bilo bi komicno da nije tragicno. Ms Carla Del Ponte nesto kaze, e to mi verujemo. Nije ona samo Tuziteljka, njena uloga je i politicka. Ne zavaravajmo se!! Malo soli treba dodati i njenim izjavama. Par tona, mozda!

Znanac - Stranac

pre 18 godina

Interesantno je da se i danas postavlja pitanje zasto Srbija isporucuje "svoje" gradjanje. Ja cu pokusati da navedem samo neke:
1. Srbija mora da postuje sopstvene zakone po kome su osumnjiceni za neko pocinjeno delo moraju privesti pravdi. Tako se cuva reputacija drzave kod kuce ali i u svetu.
2. Srbija kao clan UN mora da ispumjava zahteve suda koga su osnovale UN.
3. Milosevic je licno potpisao da ce svi optuzeni biti isporuceni Hagu( verovatno nije mislo na sebe)
4. Ako ikada neko zeli da napravi neku drzavu od ove tvorevine morat ce kad tad da pocne primenjivati zakone na sve gradjane a ne samo na ...
5. U vreme kada imamo i previse scenarija zasto, kako i ko je sta radio u predhodnom ratnom periodu ova vlast bi, da zeli istinu, morala da traga za glavnim akterima u tom ratu.
6. Pokusajem da se manipulira (kao nekada Milosevic) optuzenicima, govori isuvise o nihovom ali i o vladinom moralnom stavu nego bilo sta sto oni rade.
7. Laz je kaznjiva ali se u ovj drzavi pospjesuje kao patriotska osobina...
8. Narod ce dobiti sansu ukljucivanjem u svet da vidi da se laz, prevara i manipulacija ne isplati pa ce valjda znati da to cene u buducnosti.
9. Zbog nase dece.
10. Zbog njhove dece....
A sto se tice dogadjaja od poslednjih dana valjda je svima jasno da je Vlada citavo vreme manipulisala i optuzenicima i obicnim ljudima i svima pa sve izgleda jadno i bedno da covek pukne od muke...

Maja_V

pre 18 godina

TOn kojim se medjunarodna zajednica obraca nama, je mnogo manje ostar, nego npr.ton Tome Grobara koji apeluje da komsija Ratko izvrsi samoubistvo. Pa ko tu krsi ljudska prava, Eu ili Toma? Cisto da se razjasni!

jorma

pre 18 godina

Koliko se ja secam, Srbija je ne tako davno potpisala sporazum (neki "zli jezici" bi to nazvali kaputilacijom) da NATO moze da u Srbiji radi sta hoce, gde hoce i kako hoce. Pa evo, sad imaju priliku za tako nesto, neka jednostavno uhapse Mladica i Karadzica - Srbija se ionako nista ne pita.

Maja-V

pre 18 godina

AKo sam dobro razumela Kostunicu, on apeluje na evropske politicare da imaju milosti prema "evropskom duhu" koji se zapatio kod Srba tj.nas,za razliku od njegovog klero-nacionalno-kvazi-patriotskog. I sad mi takvi, fini jevropejci, treba da mu sluzimo kao izgovor da izbegne zasluzenu kaznu tj.da njegova zemlja ne primirise Evropi. A ne, ovde se radi o klasicnoj zameni teza...Za doticnog, najveca kazna bi predstavljala gubitak vlasti a ulazak u Evropu mu je "deveta rupa na svirali"!

Kaca

pre 18 godina

Cinis sve sto mozes? A sta si dosada radio. Gledas li makar televizor i na tom jednom programu Srpske drzavne televizije mozes da vidis strahote koje su tvoji omiljeni "heroji" cinili.

Ptica rugalica

pre 18 godina

Koliko vidim Mladic je zapadu potreban kako bi Srbiji za gubitak Kosova ponudio evropske integracije. Sada EU za gubitak Kosova Srbiji ne moze da ponudi nista. Fer nagodba zar ne? ;)

Zoran

pre 18 godina

Uz sav ovaj cirkus jos i samo jedan detalj koji govori koliko je "ekipa" oko g. Kostunice stvarno resena da to pitanje resi a koliko ne i koliki je njihov stvarni kredibilitet (tj koliko im "svet" veruje:
G Vladeta Jankovic je tokom 2001-2004 bio ambasador SCG u Velikoj Britaniji, ocigledno kao kadar DSS-a. U britanskoj javnosti i "ozbiljnim" krugovima nije ga nigde bilo, igrao je nesto sto je licilo na "nemu ulogu" u operi, lik koji se ne cuje. Jednom jedini put se pojavio na BBC-ju, bio je to pocetak 2002 i intervjuisali su ga na temu da li se g Ratko Mladic nalazi u Srbiji ili ne. Voditelj BBC-ja je govorio da "njihovi" izvori govore da je on u Srbiji i da se krije u vojnim objektima a g Jankovic je na sve to odgovarao da on "odgovorno tvrdi" da g Mladic sigurno nije u Srbiji, a poooosebno da nema sanse da se krije u vojnim objektima. Bio je toliko neubedljiv i toliko je lose lagao da je mene koji sam to gledao bila sramota. Sad Vlada u kojoj je taj isti g Jankovic savetnik premijera iznosi zvanican dokument koji kaze upravo ono sto je tvrdio voditelj BBC-ja: da je tokom 2002, sve do Juna, g Mladic bio po Srbiji u vojnim objektima.

Jel oni stvarno misle da je svako ko zivi van SCG blesav, i da zaborave jos sutra sta se danas desilo? Koji sad kredibilitet ima taj isti g Jankovic i taj g Kostunica koga ovaj "savetuje" po spoljnopolitickim pitanjima da komunicira za britanskim establishment-om. Jel oni stvarno misle da su ovi toliko naivni?

Eto, cisto da narod u Srbiji zna ko ga zastupa.

Brane

pre 18 godina

Vesti o Mladicu se ne mogu posmatrati izvan konteksta pregovora o Kosovu, Evro integracijama, RS, Nato. To su sve price koje kad bi se resavale odvojeno, mi bi ostali kratkih rukava u svim. Jednostavno, nase karte su slabije i na Kosovu i u Bosni, pogotovo u vezi pristupanja Nato ili EU (trebalo bi nam ruku na srce 20 godina redovnim postupkom). Narodski receno, bilo bi 5:0 kad bi se te stvari resavale odvojeno. Kostunica sasvim normalno razmislja da pokusa da spoji neke stvari, da ih resava u paketu, da promesa karte, iskoristi Mladica kao Dzokera u nekoj ruci i izuce koliko toliko povoljniji rezultat. Pa i 4:1 bi bio uspeh. Imam poverenja u ovu vladu vise nego i jednu pre nje. Nije onakava kakvu bi pozeleo ali je dovoljno dobra da verujem da nam zeli dobro.

Zoran

pre 18 godina

Iz ovih izjava Premijera i njegovog zamenika znamo samo da se sledeća tri dana neće ništa desiti po ovom najvažnijem pitanju za državu i njene građane. Znači ova Vlada zna šta se neće uraditi, ali je interes naroda i države da Vlada zna kada i šta će biti urađeno. Sve vlade rade po planu i programu koji ima sastavni deo sa terminima do tada to i tome slično, samo u srbiji znaju šta se neće uraditi. Ova Vlada je za Ginesovu knjigu pa ovo zaista nema na kugli zemaljskoj da se Vlada oglasi sa ovakvim izjavama i nikome ništa ovce na broju i vukovi siti u srbiji.

rade

pre 18 godina

A sta ako Mladic nije u Srbiji? Nisam do sada video nijedan solidan dokaz o njegovoj lokaciji. Bio bi lud da se ne skloni iz Srbije u kojoj svi predpostavljaju da se nalazi.

Pera Kojot Super Genije

pre 18 godina

E bas bi mi bilo cef da nam te pregovore suspenduju vec jednom. Kostunica i Labus se ponasaju nenormalno, umesto da slusaju sta im Vuk Draskovic govori, jedini clan vlade koji je svestan sta se desava.
Ovome sta Kostunica radi, tj. ne radi, mogao bi pozavideti i Toma Nikolic.

stratus

pre 18 godina

"Očekujem da odluka o Mladićevom prebacivanju u Hag bude doneta što pre, kao što i očekujem da on bude uhapšen u što skorije vreme" Ako je Ljajic to zaista ovako rekao, onda je rekao vise nego sto se i sam nada. Naime, prvo se hapsi, a onda prebacuje u Hag, a ne obrnuto, kao u njegovoj recenici. Mislim da je shvatio sta je uradio kada je izgovorio prvi deo recenice, a onda je pokusao sa drugim to da popravi. Sve ovo pod uslovom da je ovo zaista preneseno doslovce.

Nessony

pre 18 godina

Nemam rijeci! Ali stvarno nemam rijeci za nikakav komentar! Pa sto to rade vasi politicari od vas u Srbiji? Zar oni misle da ako mogu zavaravati same sebe onda to mogu raditi sa citavim svijetom i vlastitim narodom? Ovo samo govori koliko Srbija nije u stanju izabrati odgovornu vlast i vladu. Svi kao nesto hoce uraditi, a mole boga da se nista ne desi. Kao malo bi htjeli u Europu pa malo ne bi! Ovo je totalno sizofrenicno ponasanje. Steta sto taj ceh placaju gradjani vise od 15 godina debelim zaostajanjem od svijeata. Dajte uradite vec jednom nesto po tom pitanju!

002-001

pre 18 godina

Vi ste sve ucinili da nas potlacite i da Djindjica nema. Nista drugo vam i nije bio cilj. Karli vise verujem nego bilo kome od vas u vladi i kad ona kaze da mozete jednim migom oka da sprovedete Mladica, onda znaci da vi nas lazete.

Tina

pre 18 godina

Ja sam strasno razocarana,nemam reci da iskazem svoj protest prema ovoj Vladi i njenim predstavnicima.Ova Vlada je jedna sramota za nasu zemlju i za nas narod !! Prosto ne mogu da verujem da sve ovo nas narod dozvoljava i pitam se samo :"Sta cemo jos dozvoliti"? NEKA NAM JE BOG U POMOCI...

Istok - Zapad

pre 18 godina

Nista tako ne deprimira kao kada politicar za kojeg mislite da je jedan od malo normalnijih pocne da daje izjave od kojih se stidite. Ne moze da se resi za tri dana? Tacno, moze da se resi za jedan, samo da ima volje. Ugled zemlje?? Pa koja zemlja na svetu ima gori ugled od nase? Ako smem da dodam, ugled zemlje je na otprilike istom nivou kao i moral onih koji sede u vladi sa SPS-om.

Mladic u inostranstvu

pre 18 godina

Da li se iko od vas pita sta su to evropske integracije? Sta to nama u praksi nudi EU, ne na papiru, od toga se ne zivi? Za sada oni nama ne nude nista a mi njima treba da uradimo nesto. Sve za dzabaka! Zivim u inostranstvu zbog glupe politike koju nasa zemlja vodi vec duze vrijeme, ali cijela ova prica me toliko iritira da im NIKAD ne bih isporucio doticnu dvojku!

Goran

pre 18 godina

Svaka cast vladi na mudroj politici. Bolje je da nas ulazak u EU bude odlozen za par godina nego da ga na silu hapse, Mladic se ubije a radikali optuze vlast za prolivanje srpske krvi i ubistvo Srpskog junaka i ode vlada pa onda necemo uci u EU za par decenija dok neskinemo radikale. Slobu smo jedva skinuli za 10 godina uz pomoc zapada, a radikale necemo ni za 20.

Sever Bachke

pre 18 godina

Nasa Vlada sluzi da narodu maze oci i da se toboze deklarise za Evropu, dok Srbijom zaista vladaju ljudi iz Generalstaba cija se volja sprovodi. Kostunica je u pravu kada kaze da se Vlada pita oni bi Mladica uhapsili ranije. Ovo samo dokazuje njihovu nemoc i mlitavost.

Bata

pre 18 godina

Stvarno je licemerno kako se covek hvali uspesnim pregovorima i evropskim integracijama, a zaobilazi da pomene hapsenje Mladica. NECE BITI evropskih integracija ako to ne resis, Vojo, sto se pravis toliko nevest? Svi vec znaju da su "u cara Trojana kozije usi", cemu vise ta sarada i predstava - za koga?!?

paja

pre 18 godina

Ovde ima nekih stvari koje nisu logične.
Prvo, jasno je da Vlada Republike Srbije želi da skine pitanje Haga sa dnevnog reda (na ovaj ili onaj način). U tom pravcu se čine određeni napori koji nisu ni mali ni beznačajni.
Drugo, zahtev da se Mladić isporuči je u redu jer je to međunarodna obaveza. Ono što nije u redu je da se to uradi u situaciji kada je on nedostupan (sakriven ko zna gde). Ovo što se dešava zadnjih godina oko njegovog lociranja su samo spekulacije, odnosno pokušaj da se on izmami da reaguje, ili njegov pokušaj da sačuva svoj lik u javnosti (da ga ne zaborave pristalice).
Treće, Ukoliko je stav MZ stvarna saradnja sa Hagom onda u vezi rečenog mora da se postave određeni standardi saradnje sa merljivim indikatorima, odnosno da se ostvari zadovoljavajući kvalitet saradnje koji se ogleda u razumnim naporima da se ciljevi dostignu. Ono što možemo da vidimo iz medija je da standardi saradnje ne postoje već postoji sam cilj koji mora da bude postignut (isporuka Mladića a posle toga i Karadžića), da je optuženi (Republika Srbija) kriva (po bilo kom osnovu) dok ne dokaže da je nevina, što u odnosima između institucija nije dopustivo a pogotovo između država.
Ovakvi ultimatumi koji se postavljaju nisu osnov za dobru saradnju u budućnosti ako je tačno da Republika Srbija čini (kao instituicija) maksimalne napore da postigne ciljeve saradnje sa Hagom. Ja sam uveren da Koštunica i cela Vlada radi maksimalno što je u njenoj moći a da ne prekrši međunarodne norme (ljudska prava, itd.). Ustvari tonom koji nam se uslovi postavljaju ultimatumi insistira se da se Srbija mane zakona i da preduzme neke druge mere (mučenje, kršenje ljudskih prava svih optuženih).
Ovo me dovodi do toga da je potrebno uspostaviti institut zaštite prava država u međunarodnim odnosima, jer se prava institucija Srbije i države Srbije u međunarodnim odnosima krše i nikom ništa (i to ne samo u ovom slučaju).
Što se tiče ovih galama oko Mladića mislim da ih samo Mladićevo obezbeđenje pušta da bi diglo tenziju i da bi sačuvalo njegov lik i delo u BH i SCG a i šire. Sa ovom pretpostavkom realno je da on nije ovde i da se negde skriva.
Kad pogledate EU i okolne zemlje imate toliko mogućnosti da se čovek sakrije a da bude neprimećen. Kada se u EU lopovi i drugi kriminalcij lako skrivaju godinama to je još lakše profesionalcu sa profesionalnim obezbeđenjem.
Ne bi me čudilo da je Mladić u nekoj zemlji EU (verovatno Poljska, Nemačka ili Francuska, jer je tu najbezbedniji – veliki broj stanovnika iz raznih država, u pojedinim delovima velikih gradova policija godinama ne zalazi, itd.).
Zamislite situaciju: EU suspenduje pregovore o SSA sa SCG a sutradan Mladić pošalje svoju fotografiju ispred nekog spomenika u Berlinu, Varšavi ili Parizu sa DNK materijalom za koji se ispostavi da je autentičan. Da li će biti odgovorna Srbija ili EU za nemarnost i nesposobnost da se Mladić uhapsi.

Dragan R

pre 18 godina

Glavni problem je sto ni Labus ni Vuk ne smeju nista da urade sto bi urusilo ovu nesposobnu vladu. Razlog je jednostavan, tada bi se otkrilo njihovo postenje u raznim mutnim radnjama. Zato oni samo prete izlaskomiz vlade a nista ne cine da zaustave nase propadanje. Premijer sada prica da bi mu bilo lakse da je to uradjeno ranije i tu misli na Djindjica a nikako na sebe iako je on licno penzionisao Mladica i znao svo vreme gde se on nalazi. Setite se da se sastajao sa Sljivancaninom na promociji jedne knjige.Svakom sa dva grama mozga je jasno da ova vlada zna gde je Ratko i da ona mimo njegove volje najverovatnije odlucuje o njegovoj sudbini. To znaci da iako bi se on predao vlada mu ne dozvoljava. Kako tumaciti da Mladici sa svojom okolinom pregovara o predaji i da je bolestan a ne zna se gde je. Skim pregovora, sa svojom kuvaricom ili soferom ili KOSOM koji ga drzi u pritvoru. Inace uslovi su bili da se Sloba pusti u Moskvu pa da se pojavi Mladic. Naravno racuna se da Hag nebi mogao da pritisne Ruse da vrate Slobu kao sto cuvaju i ostale nase svetinje (avetinje).

Maja

pre 18 godina

Gospodo "politicari", da nekazem tezu rec, ako drzava sa svim svojim aparatom ne moze da uhapsi Mladica, onda mi opravdano strahujemo da su on i njegova"sacica" pomagaca uhapsili Vas! U tom slucaju, dajte ostavke-cisto iz tehnickih, a ne politickih razloga! Ps. I da menjamo naziv zemlje, nesto zvucno, tipa Paragvaj, Honduras...

ana

pre 18 godina

Kostunica se oglasio!!!??? Vidi, cuda. Govori uopsteno, sve je to mogao da kaze i pre 4,5 godina. Sada je takva izjava smesna. Labus kaze da ne moze "za tri dana". Koja tri dana??? Trebalo je odavno, pre 333 dana ako ne mnogo ranije. Ovo je moje zemlja, ali EU ne treba da popusti, treba ih naterati da ga uhapse jer je ocigledno da to nece da urade dobrom voljom. A kada neko stiti zlocinca, plus je u Vladi, ili premijer, jadna nam majka...

Doctor Wu

pre 18 godina

Roanova izjava je neocekivan 'twist' i, izgleda, otkriva gde je i sa kojim ciljem 'skuvana' citava afera. Mladic bi, ako mu je iole stalo do Srbije i Srba, trebalo da se preda koliko odmah.

madregora

pre 18 godina

E, moj ti... Trebalo je jos juce...Sta je sve ovde trebalo da se odradi jos juce...Lepo kinezi kazu "Svi su pametni, samo neko pre a neko posle"...

Nele

pre 18 godina

I mi bi smo bili zadovoljni da nas je jos pre tri dana Kostunica udostojio svojim oglasavanjem povodom Mladica a ne da se ponasa kao Milosevic da istura neke nebitne likove da nas izvestavaju.

tatjana

pre 18 godina

Molim vas pročitajte još jednom šta su Koštunica i Labus izjavili. Pa ovo je nečuveno. Koštunica je veoma zadovoljan dosadašnjim pregovorima, vlada uverava evropske partnere u punu odlučnost da zemlju vodi u EU, on priča o međusobnom poverenju...I ranije sam imala utisak da je on pomalo autističan ali sada sam sigurna. Naravno i prethodni put kad se oglasio posle 6 dana od grobareve izjave o proglašenju okupacije Kosova da li se sećate šta je rekao - da je ubeđen da neće biti nasilnih rešenja, nego će se poštovati integritet SCG - bla, bla... Kakav lep sastav na slobodnu temu. Aman čoveče, jel´si ti gluv ili glup? A tek Labus sa svojim rebusima - "u naredna 3 dana se neće ništa novo desiti u saradnji sa Hagom. Možda će doći do rešenja, možda neće."
E pa nema više Zokija da se podmetne za sve vas, a i kako ćete SPS-u i radikalima u oči pogledati...

anto

pre 18 godina

A hoce li Labus konacno poceti da resava i pitanja iz svoje "struke" ili ce i dalje goreti od zelje da zauzme Kostunicino mesto? Stide li se sami sebe uopste?

komsija

pre 18 godina

Ne mozes da trazis poverenje dragi gospodine! Poverenje se zasluzuje! Kako evropski partneri mogu da budu vasi partneri, kada vase reci idu suprotnim vasim delima? Cak i reci u vecini slucajeva su "lekcija" za Evropu. Naprimer vi ucite Evropu kako je medjunarodno pravo da jedna drzava cuva svoje granice i protiv volje svog Naroda. Vi ucite njoj kako je drzavna tajna predati dokumente Haskom Tribunalu. Vi ucite njoj kako drzati paralene strukture na Kosovu je najpametnija stvar. Vi ucite njoj, da trositi novac srpskih radnika na placenje penzija Ratko Mladica i njegovih saradnika a ne na nerazvijene podrucije, je najpametniji srpski izum. Vi ucite Evropi srpskim trikovima zmurivanja: Jedan put znaci: Mladice, na petama smo. Trcaj!... Dva puta znaci: Spavaj mirno moje srce...Naime, spisak je predug za ovaj slucaj... Ja verujum njega, kako je on "zeljan" za Evropu, ali isto tako ja verujem njega kako on zeli da napravi Evropu od Srbije ali ne i Srbiju od Evrope.
Ipak nije sve crno! Jedino sto je dobro u ovom trenutku je da ideje "nebeskih" su prebaceni sada na Evropu, i za sekund, mi vase komsije mozemo da se predahmo. Mozda i to je prividno i pogresno. Ne zelim da verujem, ali cini mi se da je smirivanje pred bure, dok nova generacija Srbije u mesu SANU knjige cita knjige Evrope...

apostasy

pre 18 godina

Ne, nego vam sad treba dati jos 5 godina da ga locirate? Ma sram da vas bude! Kad razmislim, bolje i da se ne obracate javnosti. Kad cutite bar naivno mislimo da mozda nesto radite.

Danko

pre 18 godina

Napokon se oglasio i Premijer, napokon je obavesten...
Ima samo jedan problem u ovoj Vladi a to je da sve sto je ucinjeno ili tek treba da ce ucini trebalo je uciniti ne juce kako kaze Premijer vec pre godinu i vise.
Neobavestenost nas ponovo gura u ponor!!!

apostasy

pre 18 godina

Tek sad razmisljam da je Vlada mozda pustila dezinformacije o hapsenju Mladica tek da bi izgledalo da se kao nesto radi ali se krije ali eto kao procurilo... I kao 5 godina niste mogli da ga locirata pa vam sad treba jos 5? Ma sram da vas bude, bolji ste kad se i ne obracate javnosti, tad bar mislimo da kao nesto radite.

Mirjana

pre 18 godina

Kako bi ova vlada funkcionisala da nije saopstenja? Cim je neki problem, vlast se zavuce u misije rupe, pa poneki cinovnik napise neko saopstenje kako bi se narod malo smirio. Mozda Kostunica preuredjuje kabinet kako bi sto lepse ispratio Mladica, ili ceka da se uradi Nemanjina da nam "junak" ne ode blatnjavih vojnickih cizama!!! Ipak, nije sve danas tako crno, sutra ce biti jos crnje!!!

Dejan NS

pre 18 godina

Sa jedne strane: hapšenje zločinaca, šansa za strana ulaganja, nastavak pregovora, perspektiva... A sa druge kraj koalicije sa SPS, i distanca sa radikalima. Koštunica i Labus imaju težak izbor.
P.S. Bodrume vrati se sve ti je oprošteno!

Mashinovodja

pre 18 godina

Baš sam se obradovao kad sam čuo da g.Labus "veruje" da ćemo (opet, po hiljaditi jubilarni put) proći samo sa "oštrim upozorenjem". A ova dosadašnja upozorenja su bila onako, kao bajagi, jel' te g.Labuse? Otprilike, neka vrsta zabave za dokonu publiku na galeriji, a u stvari samo su se šalili?!
Alo bre, manite se ćorava posla i zamajavanja i nas i sveta, pa ili hapsite ili recite jasno i glasno "nećemo i ne smemo da ga hapsimo jer smo negde izgubili one naše muške atribute". Pa neka bude šta će biti. A neće biti lepo.
Na vaše pitanje "zar neko može da očekuje da se u tri dana reši nešto što nije moglo za pet godina?" odgovoriću vam samo sa: da g.Labuse, itekako može da se reši, i to ne za tri dana, nego za tri minuta. Naravno, kad se hoće. A kad se neće i ne sme (a neće se i ne sme), onda nije dovoljno ni tri dana, ni trista godina.

Ivan M

pre 18 godina

Kostunice - zasto bi IKO u tebe imao i trunku poverenja? Sta si to ti uradio sa svojom vladom da zasluzis to poverenje? Kad ga budes zaradio, videcemo - do tada, no comment.

Labuse - ja sam mislio da vi uporno trazite Mladica. Otkud sada ta vest da se nece nista desiti u naredna tri dana? Kako ti to znas? Jel' to zato sto se ceka da se prebace pare na Mladicev racun u Svajcarskoj? Da ste vi to zaista hteli, uklonili bi ste Mladica i njegove DB cuvare i aveti za 10 minuta. Ali ne, oni vam odgovaraju to gde su. Odvratni ste mi i jedva cekam dan da vas vidim u vanparlemantarnoj opoziciji, i da onda krenu istrage u vase delatnosti dok ste bili na vlasti.

Ne znam koji je od vas gori, ali znam da ste za ovu nasu zemlju velike stetocine i da ne zasluzujete tu vlast koju toliko volite. Fuj!!!!

Diko

pre 18 godina

moje misljenje je da je vlada namerno pustila u etar informaciju o hapsenju da bi ispitala kako ce narod da reaguje, a sada kada su videli da od neke preterane reakcije nema nista slobodno mogu da krenu u zavrsni cin. Ratko ipak treba da se preda bez obzira sto mislim da sud nije pravedan, kako drugacije objasniti da su pustili ljude poput Ljimaja i Haradinaja.Obaveze moramo da ispunjavamo pa makar bile i toliko gorke kao sto je ova ali se ne smemo radovati odlasku jos jednog Srpskog generala.

Komunista

pre 18 godina

Dok god se sud UN napokon ne odluci da podigne krivicne prijave protiv pojedinih celnika srpskog rezima zbog opstukcije medjunarodne pravde nece biti Mladic tamo gde pripada. A sto se Srbije tice treba ispitati mogucnost za pokretanje krivicne odgovornosti protiv Kostunice, Labusa, Jocica i svih clanova kabineta zbog ugrozavanja nacionalnih interesa Srbije. Ako zbog njiohopve devete rupe na svirali Srbija ostane van evropskih integracija, to nije samo skandal, to je direktno podrivanje drzave i naroda.

Nenad

pre 18 godina

Ma o kakvom poverenju on prica!Ko bi poverovao coveku i Vladi koja je toliko puta slagala i nas i EU. Karla kaze znaju gde je, Kostunica kaze ne znamo: pa ko koga laze? Bojim se da nikada necemo saznati...

Realni

pre 18 godina

Labus: "Zar neko može da očekuje da se u tri dana reši nešto što nije moglo za pet godina?" --- Pa sta ste radili poslednje 2 godine? Je li Vam g. Labus ovo prvi put da cujete da je PUNA SARADNJA s tribunalom glavni uslov za evro-atlanske integracije (a ja mislim i u uopste napredak Srbije)!?

Dule

pre 18 godina

Na zalost nasa drzava jos jedanputa ne uspeva da prepozna sta je dobro za Srbiju a sta lose. Ovi novi politicari su na vlasti vec 5 godina i malo toga su ucinili da Srbiju dovedu do Evrope. Ovo bahato ponasanje treba sto pre da se promeni. Zar je nekolicina ljudi vaznija od 9 miliona Srba? Ako su i nevini zasto se bojati haskog tribunala?
Sto se Srbija pre otvori svetu to bolje, imamo potencijal samo nas politika unazaduje.

Dario

pre 18 godina

Znate vi dobro g. Kostunica da rijec 'poverenje' na ovim prostorima vec duze znaci nesto potpuno drugo a i rijeci same po sebi nemaju univerzalno znacenje. Da li po Kostunicinoj logici treba svi da vjerujemo dokazanim prevarantima kad se pozivaju na 'poverenje'?

Dima

pre 18 godina

Da, svako normalan zna da za tri dana moze da se resi nesto sto 5 godina nije reseno. Ako prikupis informacije, ili odlucis da to uradis, onda to i moze da se desi za tri dana. Nije rec o pravljenju svemirskog satla, pa da od dana odluke treba resiti velika pitanja i tehnicko-tehnoloske probleme. Radi se hapsenju jednog coveka, za sta specijalni odred policije moza da bude sprema i na licu mesta za najvise nekoliko sati jer Srbija ipak nije velika zemlja pa da od Beograda do na primer nekog manastira u CG treba 20 sati letenja... Uostalom, kakve to nebulozne izjave daje Labus, ne veruje. Cime se to on sluzi? Kristalnom kuglom, uslugama vidovite zorke ili licnim astrologom. Njegove ozbiljne kolege iz Evrope i sveta se sluze informacijama i argumentima, a Labus verovanjem?! Neverovatno!

Maja_V

pre 18 godina

Oni su njoj ponudili "odredjenu proceduru" a ona je odbila! Zemljo otvori se!!!! Mozda su hteli da isporuce Ratka, umotanog u beli carsav i sa flasterom na ustima. O da, i da naravno Karla proguta pricu "nije bitno gde se krio, vazno da je sada tu". Pa ako se tu umesa i pusta zelja da se Sloba pusti iz zatvora, eto nas u blatu do guse!

Zeljka

pre 18 godina

Moze to, g. Labuse, da se resi za jedan sat, a ne za tri dana. Dobro vi to znate, samo se pravite mutavi. Da vam nije preslo od g. Kostunice?! Ne bi me cudilo... stidite se!

Koment

pre 18 godina

"Ne moze u tri dana ono sto nije moglo u 5 godina". Mladica trazi Hag deset godina. I ko kaze da se "nije moglo" kada se svrckao slobodno na sve strane a Kostunica ga ukazom penzionisao 2002 i ismijavao Karlu. A i sve mu jatake znate a i ne ponasate se prema njemu kao prema optuzenom za zlocine, ni imovinu mu niste zamrzli i nikakvih hapsenja nije bilo, jednom recju zavititlavate se i sa nama i sa svetom koji ce zaista sa pravom reci "dosta".

Spiritualni materijalista

pre 18 godina

Vise ne razlikujem Vladetu od Miroljuba, jednu od druge stucovane sede brade, savetnika od zamenika, lazi od volje za vlascu, propast od nade...

Suki

pre 18 godina

Ovaj Labus ko da resava neki neresivi matematicki problem?!! Pa treba samo da uhapsite jednog coveka. Za to je, bre, i 5 minuta puno a ne 3 dana. Najveca misterija u Srbiji posle Tarabica je kako vlada sa ovom filozofijom ista uspeva da uradi. DOLE VLADA!!!

Alex

pre 18 godina

Srpski vicepremijer očekuje da će biti usvojena izjava koja će vrlo oštro upozoriti SCG da mora da završi saradnju sa Haškim tribunalom.
A šta će biti ako oni ipak budu malo oštriji, pa prekinu pregovore. Hoće li tada dotični gospodin imati malo političkog morala pa dati ostavku.
Pogrešna procena može mnogo da košta i zbog nje se u svetu pada sa vlasti, samo se u diktaturama posle takve pogrešne procene ne dešava ništa.
Videćemo, daj Bože da je Labus u pravu, mada bi bilo bolje da umesto što molimo Boga, ispunimo obaveze koje imamo.

Spiritualni materijalista

pre 18 godina

Vise ne razlikujem Vladetu od Miroljuba, jednu od druge stucovane sede brade, savetnika od zamenika, lazi od volje za vlascu, propast od nade...

Alex

pre 18 godina

Srpski vicepremijer očekuje da će biti usvojena izjava koja će vrlo oštro upozoriti SCG da mora da završi saradnju sa Haškim tribunalom.
A šta će biti ako oni ipak budu malo oštriji, pa prekinu pregovore. Hoće li tada dotični gospodin imati malo političkog morala pa dati ostavku.
Pogrešna procena može mnogo da košta i zbog nje se u svetu pada sa vlasti, samo se u diktaturama posle takve pogrešne procene ne dešava ništa.
Videćemo, daj Bože da je Labus u pravu, mada bi bilo bolje da umesto što molimo Boga, ispunimo obaveze koje imamo.

Koment

pre 18 godina

"Ne moze u tri dana ono sto nije moglo u 5 godina". Mladica trazi Hag deset godina. I ko kaze da se "nije moglo" kada se svrckao slobodno na sve strane a Kostunica ga ukazom penzionisao 2002 i ismijavao Karlu. A i sve mu jatake znate a i ne ponasate se prema njemu kao prema optuzenom za zlocine, ni imovinu mu niste zamrzli i nikakvih hapsenja nije bilo, jednom recju zavititlavate se i sa nama i sa svetom koji ce zaista sa pravom reci "dosta".

Suki

pre 18 godina

Ovaj Labus ko da resava neki neresivi matematicki problem?!! Pa treba samo da uhapsite jednog coveka. Za to je, bre, i 5 minuta puno a ne 3 dana. Najveca misterija u Srbiji posle Tarabica je kako vlada sa ovom filozofijom ista uspeva da uradi. DOLE VLADA!!!

Zeljka

pre 18 godina

Moze to, g. Labuse, da se resi za jedan sat, a ne za tri dana. Dobro vi to znate, samo se pravite mutavi. Da vam nije preslo od g. Kostunice?! Ne bi me cudilo... stidite se!

Maja_V

pre 18 godina

Oni su njoj ponudili "odredjenu proceduru" a ona je odbila! Zemljo otvori se!!!! Mozda su hteli da isporuce Ratka, umotanog u beli carsav i sa flasterom na ustima. O da, i da naravno Karla proguta pricu "nije bitno gde se krio, vazno da je sada tu". Pa ako se tu umesa i pusta zelja da se Sloba pusti iz zatvora, eto nas u blatu do guse!

Dima

pre 18 godina

Da, svako normalan zna da za tri dana moze da se resi nesto sto 5 godina nije reseno. Ako prikupis informacije, ili odlucis da to uradis, onda to i moze da se desi za tri dana. Nije rec o pravljenju svemirskog satla, pa da od dana odluke treba resiti velika pitanja i tehnicko-tehnoloske probleme. Radi se hapsenju jednog coveka, za sta specijalni odred policije moza da bude sprema i na licu mesta za najvise nekoliko sati jer Srbija ipak nije velika zemlja pa da od Beograda do na primer nekog manastira u CG treba 20 sati letenja... Uostalom, kakve to nebulozne izjave daje Labus, ne veruje. Cime se to on sluzi? Kristalnom kuglom, uslugama vidovite zorke ili licnim astrologom. Njegove ozbiljne kolege iz Evrope i sveta se sluze informacijama i argumentima, a Labus verovanjem?! Neverovatno!

Realni

pre 18 godina

Labus: "Zar neko može da očekuje da se u tri dana reši nešto što nije moglo za pet godina?" --- Pa sta ste radili poslednje 2 godine? Je li Vam g. Labus ovo prvi put da cujete da je PUNA SARADNJA s tribunalom glavni uslov za evro-atlanske integracije (a ja mislim i u uopste napredak Srbije)!?

Dule

pre 18 godina

Na zalost nasa drzava jos jedanputa ne uspeva da prepozna sta je dobro za Srbiju a sta lose. Ovi novi politicari su na vlasti vec 5 godina i malo toga su ucinili da Srbiju dovedu do Evrope. Ovo bahato ponasanje treba sto pre da se promeni. Zar je nekolicina ljudi vaznija od 9 miliona Srba? Ako su i nevini zasto se bojati haskog tribunala?
Sto se Srbija pre otvori svetu to bolje, imamo potencijal samo nas politika unazaduje.

Dejan NS

pre 18 godina

Sa jedne strane: hapšenje zločinaca, šansa za strana ulaganja, nastavak pregovora, perspektiva... A sa druge kraj koalicije sa SPS, i distanca sa radikalima. Koštunica i Labus imaju težak izbor.
P.S. Bodrume vrati se sve ti je oprošteno!

Mashinovodja

pre 18 godina

Baš sam se obradovao kad sam čuo da g.Labus "veruje" da ćemo (opet, po hiljaditi jubilarni put) proći samo sa "oštrim upozorenjem". A ova dosadašnja upozorenja su bila onako, kao bajagi, jel' te g.Labuse? Otprilike, neka vrsta zabave za dokonu publiku na galeriji, a u stvari samo su se šalili?!
Alo bre, manite se ćorava posla i zamajavanja i nas i sveta, pa ili hapsite ili recite jasno i glasno "nećemo i ne smemo da ga hapsimo jer smo negde izgubili one naše muške atribute". Pa neka bude šta će biti. A neće biti lepo.
Na vaše pitanje "zar neko može da očekuje da se u tri dana reši nešto što nije moglo za pet godina?" odgovoriću vam samo sa: da g.Labuse, itekako može da se reši, i to ne za tri dana, nego za tri minuta. Naravno, kad se hoće. A kad se neće i ne sme (a neće se i ne sme), onda nije dovoljno ni tri dana, ni trista godina.

Diko

pre 18 godina

moje misljenje je da je vlada namerno pustila u etar informaciju o hapsenju da bi ispitala kako ce narod da reaguje, a sada kada su videli da od neke preterane reakcije nema nista slobodno mogu da krenu u zavrsni cin. Ratko ipak treba da se preda bez obzira sto mislim da sud nije pravedan, kako drugacije objasniti da su pustili ljude poput Ljimaja i Haradinaja.Obaveze moramo da ispunjavamo pa makar bile i toliko gorke kao sto je ova ali se ne smemo radovati odlasku jos jednog Srpskog generala.

Ivan M

pre 18 godina

Kostunice - zasto bi IKO u tebe imao i trunku poverenja? Sta si to ti uradio sa svojom vladom da zasluzis to poverenje? Kad ga budes zaradio, videcemo - do tada, no comment.

Labuse - ja sam mislio da vi uporno trazite Mladica. Otkud sada ta vest da se nece nista desiti u naredna tri dana? Kako ti to znas? Jel' to zato sto se ceka da se prebace pare na Mladicev racun u Svajcarskoj? Da ste vi to zaista hteli, uklonili bi ste Mladica i njegove DB cuvare i aveti za 10 minuta. Ali ne, oni vam odgovaraju to gde su. Odvratni ste mi i jedva cekam dan da vas vidim u vanparlemantarnoj opoziciji, i da onda krenu istrage u vase delatnosti dok ste bili na vlasti.

Ne znam koji je od vas gori, ali znam da ste za ovu nasu zemlju velike stetocine i da ne zasluzujete tu vlast koju toliko volite. Fuj!!!!

Mirjana

pre 18 godina

Kako bi ova vlada funkcionisala da nije saopstenja? Cim je neki problem, vlast se zavuce u misije rupe, pa poneki cinovnik napise neko saopstenje kako bi se narod malo smirio. Mozda Kostunica preuredjuje kabinet kako bi sto lepse ispratio Mladica, ili ceka da se uradi Nemanjina da nam "junak" ne ode blatnjavih vojnickih cizama!!! Ipak, nije sve danas tako crno, sutra ce biti jos crnje!!!

Nenad

pre 18 godina

Ma o kakvom poverenju on prica!Ko bi poverovao coveku i Vladi koja je toliko puta slagala i nas i EU. Karla kaze znaju gde je, Kostunica kaze ne znamo: pa ko koga laze? Bojim se da nikada necemo saznati...

Komunista

pre 18 godina

Dok god se sud UN napokon ne odluci da podigne krivicne prijave protiv pojedinih celnika srpskog rezima zbog opstukcije medjunarodne pravde nece biti Mladic tamo gde pripada. A sto se Srbije tice treba ispitati mogucnost za pokretanje krivicne odgovornosti protiv Kostunice, Labusa, Jocica i svih clanova kabineta zbog ugrozavanja nacionalnih interesa Srbije. Ako zbog njiohopve devete rupe na svirali Srbija ostane van evropskih integracija, to nije samo skandal, to je direktno podrivanje drzave i naroda.

Dario

pre 18 godina

Znate vi dobro g. Kostunica da rijec 'poverenje' na ovim prostorima vec duze znaci nesto potpuno drugo a i rijeci same po sebi nemaju univerzalno znacenje. Da li po Kostunicinoj logici treba svi da vjerujemo dokazanim prevarantima kad se pozivaju na 'poverenje'?

ana

pre 18 godina

Kostunica se oglasio!!!??? Vidi, cuda. Govori uopsteno, sve je to mogao da kaze i pre 4,5 godina. Sada je takva izjava smesna. Labus kaze da ne moze "za tri dana". Koja tri dana??? Trebalo je odavno, pre 333 dana ako ne mnogo ranije. Ovo je moje zemlja, ali EU ne treba da popusti, treba ih naterati da ga uhapse jer je ocigledno da to nece da urade dobrom voljom. A kada neko stiti zlocinca, plus je u Vladi, ili premijer, jadna nam majka...

Danko

pre 18 godina

Napokon se oglasio i Premijer, napokon je obavesten...
Ima samo jedan problem u ovoj Vladi a to je da sve sto je ucinjeno ili tek treba da ce ucini trebalo je uciniti ne juce kako kaze Premijer vec pre godinu i vise.
Neobavestenost nas ponovo gura u ponor!!!

madregora

pre 18 godina

E, moj ti... Trebalo je jos juce...Sta je sve ovde trebalo da se odradi jos juce...Lepo kinezi kazu "Svi su pametni, samo neko pre a neko posle"...

Doctor Wu

pre 18 godina

Roanova izjava je neocekivan 'twist' i, izgleda, otkriva gde je i sa kojim ciljem 'skuvana' citava afera. Mladic bi, ako mu je iole stalo do Srbije i Srba, trebalo da se preda koliko odmah.

anto

pre 18 godina

A hoce li Labus konacno poceti da resava i pitanja iz svoje "struke" ili ce i dalje goreti od zelje da zauzme Kostunicino mesto? Stide li se sami sebe uopste?

Nele

pre 18 godina

I mi bi smo bili zadovoljni da nas je jos pre tri dana Kostunica udostojio svojim oglasavanjem povodom Mladica a ne da se ponasa kao Milosevic da istura neke nebitne likove da nas izvestavaju.

Maja

pre 18 godina

Gospodo "politicari", da nekazem tezu rec, ako drzava sa svim svojim aparatom ne moze da uhapsi Mladica, onda mi opravdano strahujemo da su on i njegova"sacica" pomagaca uhapsili Vas! U tom slucaju, dajte ostavke-cisto iz tehnickih, a ne politickih razloga! Ps. I da menjamo naziv zemlje, nesto zvucno, tipa Paragvaj, Honduras...

komsija

pre 18 godina

Ne mozes da trazis poverenje dragi gospodine! Poverenje se zasluzuje! Kako evropski partneri mogu da budu vasi partneri, kada vase reci idu suprotnim vasim delima? Cak i reci u vecini slucajeva su "lekcija" za Evropu. Naprimer vi ucite Evropu kako je medjunarodno pravo da jedna drzava cuva svoje granice i protiv volje svog Naroda. Vi ucite njoj kako je drzavna tajna predati dokumente Haskom Tribunalu. Vi ucite njoj kako drzati paralene strukture na Kosovu je najpametnija stvar. Vi ucite njoj, da trositi novac srpskih radnika na placenje penzija Ratko Mladica i njegovih saradnika a ne na nerazvijene podrucije, je najpametniji srpski izum. Vi ucite Evropi srpskim trikovima zmurivanja: Jedan put znaci: Mladice, na petama smo. Trcaj!... Dva puta znaci: Spavaj mirno moje srce...Naime, spisak je predug za ovaj slucaj... Ja verujum njega, kako je on "zeljan" za Evropu, ali isto tako ja verujem njega kako on zeli da napravi Evropu od Srbije ali ne i Srbiju od Evrope.
Ipak nije sve crno! Jedino sto je dobro u ovom trenutku je da ideje "nebeskih" su prebaceni sada na Evropu, i za sekund, mi vase komsije mozemo da se predahmo. Mozda i to je prividno i pogresno. Ne zelim da verujem, ali cini mi se da je smirivanje pred bure, dok nova generacija Srbije u mesu SANU knjige cita knjige Evrope...

tatjana

pre 18 godina

Molim vas pročitajte još jednom šta su Koštunica i Labus izjavili. Pa ovo je nečuveno. Koštunica je veoma zadovoljan dosadašnjim pregovorima, vlada uverava evropske partnere u punu odlučnost da zemlju vodi u EU, on priča o međusobnom poverenju...I ranije sam imala utisak da je on pomalo autističan ali sada sam sigurna. Naravno i prethodni put kad se oglasio posle 6 dana od grobareve izjave o proglašenju okupacije Kosova da li se sećate šta je rekao - da je ubeđen da neće biti nasilnih rešenja, nego će se poštovati integritet SCG - bla, bla... Kakav lep sastav na slobodnu temu. Aman čoveče, jel´si ti gluv ili glup? A tek Labus sa svojim rebusima - "u naredna 3 dana se neće ništa novo desiti u saradnji sa Hagom. Možda će doći do rešenja, možda neće."
E pa nema više Zokija da se podmetne za sve vas, a i kako ćete SPS-u i radikalima u oči pogledati...

apostasy

pre 18 godina

Tek sad razmisljam da je Vlada mozda pustila dezinformacije o hapsenju Mladica tek da bi izgledalo da se kao nesto radi ali se krije ali eto kao procurilo... I kao 5 godina niste mogli da ga locirata pa vam sad treba jos 5? Ma sram da vas bude, bolji ste kad se i ne obracate javnosti, tad bar mislimo da kao nesto radite.

apostasy

pre 18 godina

Ne, nego vam sad treba dati jos 5 godina da ga locirate? Ma sram da vas bude! Kad razmislim, bolje i da se ne obracate javnosti. Kad cutite bar naivno mislimo da mozda nesto radite.

Bata

pre 18 godina

Stvarno je licemerno kako se covek hvali uspesnim pregovorima i evropskim integracijama, a zaobilazi da pomene hapsenje Mladica. NECE BITI evropskih integracija ako to ne resis, Vojo, sto se pravis toliko nevest? Svi vec znaju da su "u cara Trojana kozije usi", cemu vise ta sarada i predstava - za koga?!?

Dragan R

pre 18 godina

Glavni problem je sto ni Labus ni Vuk ne smeju nista da urade sto bi urusilo ovu nesposobnu vladu. Razlog je jednostavan, tada bi se otkrilo njihovo postenje u raznim mutnim radnjama. Zato oni samo prete izlaskomiz vlade a nista ne cine da zaustave nase propadanje. Premijer sada prica da bi mu bilo lakse da je to uradjeno ranije i tu misli na Djindjica a nikako na sebe iako je on licno penzionisao Mladica i znao svo vreme gde se on nalazi. Setite se da se sastajao sa Sljivancaninom na promociji jedne knjige.Svakom sa dva grama mozga je jasno da ova vlada zna gde je Ratko i da ona mimo njegove volje najverovatnije odlucuje o njegovoj sudbini. To znaci da iako bi se on predao vlada mu ne dozvoljava. Kako tumaciti da Mladici sa svojom okolinom pregovara o predaji i da je bolestan a ne zna se gde je. Skim pregovora, sa svojom kuvaricom ili soferom ili KOSOM koji ga drzi u pritvoru. Inace uslovi su bili da se Sloba pusti u Moskvu pa da se pojavi Mladic. Naravno racuna se da Hag nebi mogao da pritisne Ruse da vrate Slobu kao sto cuvaju i ostale nase svetinje (avetinje).

Goran

pre 18 godina

Svaka cast vladi na mudroj politici. Bolje je da nas ulazak u EU bude odlozen za par godina nego da ga na silu hapse, Mladic se ubije a radikali optuze vlast za prolivanje srpske krvi i ubistvo Srpskog junaka i ode vlada pa onda necemo uci u EU za par decenija dok neskinemo radikale. Slobu smo jedva skinuli za 10 godina uz pomoc zapada, a radikale necemo ni za 20.

Sever Bachke

pre 18 godina

Nasa Vlada sluzi da narodu maze oci i da se toboze deklarise za Evropu, dok Srbijom zaista vladaju ljudi iz Generalstaba cija se volja sprovodi. Kostunica je u pravu kada kaze da se Vlada pita oni bi Mladica uhapsili ranije. Ovo samo dokazuje njihovu nemoc i mlitavost.

Istok - Zapad

pre 18 godina

Nista tako ne deprimira kao kada politicar za kojeg mislite da je jedan od malo normalnijih pocne da daje izjave od kojih se stidite. Ne moze da se resi za tri dana? Tacno, moze da se resi za jedan, samo da ima volje. Ugled zemlje?? Pa koja zemlja na svetu ima gori ugled od nase? Ako smem da dodam, ugled zemlje je na otprilike istom nivou kao i moral onih koji sede u vladi sa SPS-om.

paja

pre 18 godina

Ovde ima nekih stvari koje nisu logične.
Prvo, jasno je da Vlada Republike Srbije želi da skine pitanje Haga sa dnevnog reda (na ovaj ili onaj način). U tom pravcu se čine određeni napori koji nisu ni mali ni beznačajni.
Drugo, zahtev da se Mladić isporuči je u redu jer je to međunarodna obaveza. Ono što nije u redu je da se to uradi u situaciji kada je on nedostupan (sakriven ko zna gde). Ovo što se dešava zadnjih godina oko njegovog lociranja su samo spekulacije, odnosno pokušaj da se on izmami da reaguje, ili njegov pokušaj da sačuva svoj lik u javnosti (da ga ne zaborave pristalice).
Treće, Ukoliko je stav MZ stvarna saradnja sa Hagom onda u vezi rečenog mora da se postave određeni standardi saradnje sa merljivim indikatorima, odnosno da se ostvari zadovoljavajući kvalitet saradnje koji se ogleda u razumnim naporima da se ciljevi dostignu. Ono što možemo da vidimo iz medija je da standardi saradnje ne postoje već postoji sam cilj koji mora da bude postignut (isporuka Mladića a posle toga i Karadžića), da je optuženi (Republika Srbija) kriva (po bilo kom osnovu) dok ne dokaže da je nevina, što u odnosima između institucija nije dopustivo a pogotovo između država.
Ovakvi ultimatumi koji se postavljaju nisu osnov za dobru saradnju u budućnosti ako je tačno da Republika Srbija čini (kao instituicija) maksimalne napore da postigne ciljeve saradnje sa Hagom. Ja sam uveren da Koštunica i cela Vlada radi maksimalno što je u njenoj moći a da ne prekrši međunarodne norme (ljudska prava, itd.). Ustvari tonom koji nam se uslovi postavljaju ultimatumi insistira se da se Srbija mane zakona i da preduzme neke druge mere (mučenje, kršenje ljudskih prava svih optuženih).
Ovo me dovodi do toga da je potrebno uspostaviti institut zaštite prava država u međunarodnim odnosima, jer se prava institucija Srbije i države Srbije u međunarodnim odnosima krše i nikom ništa (i to ne samo u ovom slučaju).
Što se tiče ovih galama oko Mladića mislim da ih samo Mladićevo obezbeđenje pušta da bi diglo tenziju i da bi sačuvalo njegov lik i delo u BH i SCG a i šire. Sa ovom pretpostavkom realno je da on nije ovde i da se negde skriva.
Kad pogledate EU i okolne zemlje imate toliko mogućnosti da se čovek sakrije a da bude neprimećen. Kada se u EU lopovi i drugi kriminalcij lako skrivaju godinama to je još lakše profesionalcu sa profesionalnim obezbeđenjem.
Ne bi me čudilo da je Mladić u nekoj zemlji EU (verovatno Poljska, Nemačka ili Francuska, jer je tu najbezbedniji – veliki broj stanovnika iz raznih država, u pojedinim delovima velikih gradova policija godinama ne zalazi, itd.).
Zamislite situaciju: EU suspenduje pregovore o SSA sa SCG a sutradan Mladić pošalje svoju fotografiju ispred nekog spomenika u Berlinu, Varšavi ili Parizu sa DNK materijalom za koji se ispostavi da je autentičan. Da li će biti odgovorna Srbija ili EU za nemarnost i nesposobnost da se Mladić uhapsi.

Mladic u inostranstvu

pre 18 godina

Da li se iko od vas pita sta su to evropske integracije? Sta to nama u praksi nudi EU, ne na papiru, od toga se ne zivi? Za sada oni nama ne nude nista a mi njima treba da uradimo nesto. Sve za dzabaka! Zivim u inostranstvu zbog glupe politike koju nasa zemlja vodi vec duze vrijeme, ali cijela ova prica me toliko iritira da im NIKAD ne bih isporucio doticnu dvojku!

Tina

pre 18 godina

Ja sam strasno razocarana,nemam reci da iskazem svoj protest prema ovoj Vladi i njenim predstavnicima.Ova Vlada je jedna sramota za nasu zemlju i za nas narod !! Prosto ne mogu da verujem da sve ovo nas narod dozvoljava i pitam se samo :"Sta cemo jos dozvoliti"? NEKA NAM JE BOG U POMOCI...

002-001

pre 18 godina

Vi ste sve ucinili da nas potlacite i da Djindjica nema. Nista drugo vam i nije bio cilj. Karli vise verujem nego bilo kome od vas u vladi i kad ona kaze da mozete jednim migom oka da sprovedete Mladica, onda znaci da vi nas lazete.

rade

pre 18 godina

A sta ako Mladic nije u Srbiji? Nisam do sada video nijedan solidan dokaz o njegovoj lokaciji. Bio bi lud da se ne skloni iz Srbije u kojoj svi predpostavljaju da se nalazi.

Zoran

pre 18 godina

Iz ovih izjava Premijera i njegovog zamenika znamo samo da se sledeća tri dana neće ništa desiti po ovom najvažnijem pitanju za državu i njene građane. Znači ova Vlada zna šta se neće uraditi, ali je interes naroda i države da Vlada zna kada i šta će biti urađeno. Sve vlade rade po planu i programu koji ima sastavni deo sa terminima do tada to i tome slično, samo u srbiji znaju šta se neće uraditi. Ova Vlada je za Ginesovu knjigu pa ovo zaista nema na kugli zemaljskoj da se Vlada oglasi sa ovakvim izjavama i nikome ništa ovce na broju i vukovi siti u srbiji.

Nessony

pre 18 godina

Nemam rijeci! Ali stvarno nemam rijeci za nikakav komentar! Pa sto to rade vasi politicari od vas u Srbiji? Zar oni misle da ako mogu zavaravati same sebe onda to mogu raditi sa citavim svijetom i vlastitim narodom? Ovo samo govori koliko Srbija nije u stanju izabrati odgovornu vlast i vladu. Svi kao nesto hoce uraditi, a mole boga da se nista ne desi. Kao malo bi htjeli u Europu pa malo ne bi! Ovo je totalno sizofrenicno ponasanje. Steta sto taj ceh placaju gradjani vise od 15 godina debelim zaostajanjem od svijeata. Dajte uradite vec jednom nesto po tom pitanju!

Pera Kojot Super Genije

pre 18 godina

E bas bi mi bilo cef da nam te pregovore suspenduju vec jednom. Kostunica i Labus se ponasaju nenormalno, umesto da slusaju sta im Vuk Draskovic govori, jedini clan vlade koji je svestan sta se desava.
Ovome sta Kostunica radi, tj. ne radi, mogao bi pozavideti i Toma Nikolic.

stratus

pre 18 godina

"Očekujem da odluka o Mladićevom prebacivanju u Hag bude doneta što pre, kao što i očekujem da on bude uhapšen u što skorije vreme" Ako je Ljajic to zaista ovako rekao, onda je rekao vise nego sto se i sam nada. Naime, prvo se hapsi, a onda prebacuje u Hag, a ne obrnuto, kao u njegovoj recenici. Mislim da je shvatio sta je uradio kada je izgovorio prvi deo recenice, a onda je pokusao sa drugim to da popravi. Sve ovo pod uslovom da je ovo zaista preneseno doslovce.

Maja-V

pre 18 godina

AKo sam dobro razumela Kostunicu, on apeluje na evropske politicare da imaju milosti prema "evropskom duhu" koji se zapatio kod Srba tj.nas,za razliku od njegovog klero-nacionalno-kvazi-patriotskog. I sad mi takvi, fini jevropejci, treba da mu sluzimo kao izgovor da izbegne zasluzenu kaznu tj.da njegova zemlja ne primirise Evropi. A ne, ovde se radi o klasicnoj zameni teza...Za doticnog, najveca kazna bi predstavljala gubitak vlasti a ulazak u Evropu mu je "deveta rupa na svirali"!

Ptica rugalica

pre 18 godina

Koliko vidim Mladic je zapadu potreban kako bi Srbiji za gubitak Kosova ponudio evropske integracije. Sada EU za gubitak Kosova Srbiji ne moze da ponudi nista. Fer nagodba zar ne? ;)

Kaca

pre 18 godina

Cinis sve sto mozes? A sta si dosada radio. Gledas li makar televizor i na tom jednom programu Srpske drzavne televizije mozes da vidis strahote koje su tvoji omiljeni "heroji" cinili.

Zoran

pre 18 godina

Uz sav ovaj cirkus jos i samo jedan detalj koji govori koliko je "ekipa" oko g. Kostunice stvarno resena da to pitanje resi a koliko ne i koliki je njihov stvarni kredibilitet (tj koliko im "svet" veruje:
G Vladeta Jankovic je tokom 2001-2004 bio ambasador SCG u Velikoj Britaniji, ocigledno kao kadar DSS-a. U britanskoj javnosti i "ozbiljnim" krugovima nije ga nigde bilo, igrao je nesto sto je licilo na "nemu ulogu" u operi, lik koji se ne cuje. Jednom jedini put se pojavio na BBC-ju, bio je to pocetak 2002 i intervjuisali su ga na temu da li se g Ratko Mladic nalazi u Srbiji ili ne. Voditelj BBC-ja je govorio da "njihovi" izvori govore da je on u Srbiji i da se krije u vojnim objektima a g Jankovic je na sve to odgovarao da on "odgovorno tvrdi" da g Mladic sigurno nije u Srbiji, a poooosebno da nema sanse da se krije u vojnim objektima. Bio je toliko neubedljiv i toliko je lose lagao da je mene koji sam to gledao bila sramota. Sad Vlada u kojoj je taj isti g Jankovic savetnik premijera iznosi zvanican dokument koji kaze upravo ono sto je tvrdio voditelj BBC-ja: da je tokom 2002, sve do Juna, g Mladic bio po Srbiji u vojnim objektima.

Jel oni stvarno misle da je svako ko zivi van SCG blesav, i da zaborave jos sutra sta se danas desilo? Koji sad kredibilitet ima taj isti g Jankovic i taj g Kostunica koga ovaj "savetuje" po spoljnopolitickim pitanjima da komunicira za britanskim establishment-om. Jel oni stvarno misle da su ovi toliko naivni?

Eto, cisto da narod u Srbiji zna ko ga zastupa.

jorma

pre 18 godina

Koliko se ja secam, Srbija je ne tako davno potpisala sporazum (neki "zli jezici" bi to nazvali kaputilacijom) da NATO moze da u Srbiji radi sta hoce, gde hoce i kako hoce. Pa evo, sad imaju priliku za tako nesto, neka jednostavno uhapse Mladica i Karadzica - Srbija se ionako nista ne pita.

Maja_V

pre 18 godina

TOn kojim se medjunarodna zajednica obraca nama, je mnogo manje ostar, nego npr.ton Tome Grobara koji apeluje da komsija Ratko izvrsi samoubistvo. Pa ko tu krsi ljudska prava, Eu ili Toma? Cisto da se razjasni!

Znanac - Stranac

pre 18 godina

Interesantno je da se i danas postavlja pitanje zasto Srbija isporucuje "svoje" gradjanje. Ja cu pokusati da navedem samo neke:
1. Srbija mora da postuje sopstvene zakone po kome su osumnjiceni za neko pocinjeno delo moraju privesti pravdi. Tako se cuva reputacija drzave kod kuce ali i u svetu.
2. Srbija kao clan UN mora da ispumjava zahteve suda koga su osnovale UN.
3. Milosevic je licno potpisao da ce svi optuzeni biti isporuceni Hagu( verovatno nije mislo na sebe)
4. Ako ikada neko zeli da napravi neku drzavu od ove tvorevine morat ce kad tad da pocne primenjivati zakone na sve gradjane a ne samo na ...
5. U vreme kada imamo i previse scenarija zasto, kako i ko je sta radio u predhodnom ratnom periodu ova vlast bi, da zeli istinu, morala da traga za glavnim akterima u tom ratu.
6. Pokusajem da se manipulira (kao nekada Milosevic) optuzenicima, govori isuvise o nihovom ali i o vladinom moralnom stavu nego bilo sta sto oni rade.
7. Laz je kaznjiva ali se u ovj drzavi pospjesuje kao patriotska osobina...
8. Narod ce dobiti sansu ukljucivanjem u svet da vidi da se laz, prevara i manipulacija ne isplati pa ce valjda znati da to cene u buducnosti.
9. Zbog nase dece.
10. Zbog njhove dece....
A sto se tice dogadjaja od poslednjih dana valjda je svima jasno da je Vlada citavo vreme manipulisala i optuzenicima i obicnim ljudima i svima pa sve izgleda jadno i bedno da covek pukne od muke...

Brane

pre 18 godina

Vesti o Mladicu se ne mogu posmatrati izvan konteksta pregovora o Kosovu, Evro integracijama, RS, Nato. To su sve price koje kad bi se resavale odvojeno, mi bi ostali kratkih rukava u svim. Jednostavno, nase karte su slabije i na Kosovu i u Bosni, pogotovo u vezi pristupanja Nato ili EU (trebalo bi nam ruku na srce 20 godina redovnim postupkom). Narodski receno, bilo bi 5:0 kad bi se te stvari resavale odvojeno. Kostunica sasvim normalno razmislja da pokusa da spoji neke stvari, da ih resava u paketu, da promesa karte, iskoristi Mladica kao Dzokera u nekoj ruci i izuce koliko toliko povoljniji rezultat. Pa i 4:1 bi bio uspeh. Imam poverenja u ovu vladu vise nego i jednu pre nje. Nije onakava kakvu bi pozeleo ali je dovoljno dobra da verujem da nam zeli dobro.

Dragana R Savin, The Bahamas

pre 18 godina

Bilo bi komicno da nije tragicno. Ms Carla Del Ponte nesto kaze, e to mi verujemo. Nije ona samo Tuziteljka, njena uloga je i politicka. Ne zavaravajmo se!! Malo soli treba dodati i njenim izjavama. Par tona, mozda!

Tatjana, Portugal

pre 18 godina

E pa gospodine Kostunica, to koliko Vi mozete ocigledno nije dovoljno! U Portugalu sam vec 6 meseci i place mi se kada vidim koliko je nasa omladina ogranicena u odnosu na omladinu ostatka Evrope. Oni studiraju normalno, putuju normalno, zive bez mrznje i ne opterecuju se glupostima. I to ne zato sto su bolji (ili gori) od nas, vec zato sto imaju sistem koji ih stiti od raznih Mladica i ostalih mracnih tipova. Nadam se da ce se konacno neko u toj vladi prizvati pameti. Evropa nece cekati na nas, oni trebaju nama vise nego mi njima.

Milos

pre 18 godina

Labusove izjave i njegovo balansiranje, u pokusaju da se istovremeno dopadne i Zapadu i Kostunici (i Tomi Nikolicu), vec postaju bljutavi.Taj covek ce vrlo brzo izgubiti kredibilitet i kod onih poslednjih kod kojih ga jos ima,ako takvi uopste postoje.
Stvarno jadno!

Jelena

pre 18 godina

Šta je ovo - "Ja što imam informacije – ništa se neće desiti za naredna tri dana". Signal "Necemo te dirati u naredna tri dana, pobegni!" ili "Šatro te necemo dirati u naredna tri dana (lažemo da bismo te lakše uhvatili)"? Svejedno, narode, ne žuri se njima kao nama - perspektive iz kojih gledamo na stvari su isuviše različite, dubinu džepova da ne pominjemo.

Gancho

pre 18 godina

Tesko Vama sa ovom vladom.Zar je moguce da toliko dozvoljavate da Vas zavitljavaju neki poput Kostunice i "Grobara".Jadan je onaj narod koji ima takvu Vladu.

mo

pre 18 godina

ima li uopste vise srpstva medju nama, ima li Srba koji znaju zdravo da misle ili im je ovaj zapad ubio, ili bolje reci isprao svaku celiju razuma...a o patriotizmu da i ne govorimo.
Ako neznamo sta je patriotizam i kako se cuva svoje a i otima tudje, pokusajmo neke stavari da naucimo od nasih susjeda...oni su, nazalost, puni ideja.
(mo. Toronto)

kozma

pre 18 godina

Sto bas juce? Plasim se da ce nam EU na kraju kazati - dodjite juce! Pa Kostunica ni Bogoljuba nije uhvatio, a kamoli Ratka, mislim da je do zla boga los hvatac.

bagi

pre 18 godina

Jednom se ispred Skupstine orilo: "Kostunice, spasi Srbiju iz ludnice!" Jednom i vise nikad.
Ako gresim neka me neko ispravi.
Da li je danas, posle pet godina, bolje? Naravno da jeste. Posle brodoloma vise ne plivamo po pucini drzeci se za ostatke broda i batrgajuci se da ne potonemo. Svet nas je smestio u camce za spasavanje. Samo nema kapetana da kaze na kojoj je strani obala i posalje mornare na vesla.
Imam utisak da su kapetani (prvi i ostali ministri u Vladi) ipak u helikopetru iznad mesta brodoloma i ne dele sudbinu brodolomaca.
Je l' reseno pitanje Kosova? Nije.
Je l' reseno pitanje odnosa sa Crnom Gorom? Nije.
Je l' reseno pitanje saradje sa Hagom? Nije.
Je l' zavrseno sudjenje Djindjicevim ubicama? Nije.
Je l' privredi krenulo? Nije.
Pa, kako da verujemo neprincipijelnoj koaliciji koja opstaje radi ocuvanja gole vlasti.
Uostalom, hajde da damo i ta tri dana bivsem ekspertu i Djindjicevom kandidatu za sefa drzave, sada ostrascenog politickog radnika na funkciji vicepremijera, da odrzi rec. O KosTUNJAVOM vise ne vredi trositi reci.

samo strpljivo

pre 18 godina

A mozda bi Karla mogla da pritisne EU da Kosovo ostane u Srbiji, il da pritisne EU da isti princip primeni na RS i Kosovo, mozda bi onda saradnja sa Hagom isla malo blaze i bez otpora Radikala i ostalih ne tako minornih struja u Srbiji. Aman ljudi pa nije Voja lud da 1) preda Ratka 2) potom mora da ode sa vlasti 3) potom dodju Radikali, i onda nema nista ni od Kosova ni od stabilnosti na Balkanu. Podrzavam Labusa, i mi trebamo podrsku od Evrope, jer nam vec dovoljno ista zagorcava zivot - saradnja sa Hagom da ali ne bezuslovna - Evropa mora da pomogne da imamo politicki konsenzus da sve sto radimo ne izaziva potrese. Ne mozemo samo gorke pilule da gutamo za dzabe, ako se Evropi ne svidja nasa demokratija koja realno odslikava sta se desava u Srpskoj politici, pa nek rizikuje dolazak Radikala na vlast. Ovog puta niko se ne bi skupljao 5og Oktobra da rusi radikale jer nema nama Evropa sta da da, ako prvo mora sve da nam uzme. Poenta, da smo mi na pragu Evrope ko sto nismo kao sto Hrvatska jeste pa da nam kazu - hapsi Ratka udji u Evropu kao sto Hrvati isporucise Gotovinu a sve razgovore vec odradili pre toga - kladim se da bi svaka vlast to uradila, ne mi smo jos svetlosnim godinama daleko od Evrope a vec nas gaze i nedaju nam da se ni priblizimo.

Spiritualni materijalista

pre 18 godina

Vise ne razlikujem Vladetu od Miroljuba, jednu od druge stucovane sede brade, savetnika od zamenika, lazi od volje za vlascu, propast od nade...

Alex

pre 18 godina

Srpski vicepremijer očekuje da će biti usvojena izjava koja će vrlo oštro upozoriti SCG da mora da završi saradnju sa Haškim tribunalom.
A šta će biti ako oni ipak budu malo oštriji, pa prekinu pregovore. Hoće li tada dotični gospodin imati malo političkog morala pa dati ostavku.
Pogrešna procena može mnogo da košta i zbog nje se u svetu pada sa vlasti, samo se u diktaturama posle takve pogrešne procene ne dešava ništa.
Videćemo, daj Bože da je Labus u pravu, mada bi bilo bolje da umesto što molimo Boga, ispunimo obaveze koje imamo.

Koment

pre 18 godina

"Ne moze u tri dana ono sto nije moglo u 5 godina". Mladica trazi Hag deset godina. I ko kaze da se "nije moglo" kada se svrckao slobodno na sve strane a Kostunica ga ukazom penzionisao 2002 i ismijavao Karlu. A i sve mu jatake znate a i ne ponasate se prema njemu kao prema optuzenom za zlocine, ni imovinu mu niste zamrzli i nikakvih hapsenja nije bilo, jednom recju zavititlavate se i sa nama i sa svetom koji ce zaista sa pravom reci "dosta".

Suki

pre 18 godina

Ovaj Labus ko da resava neki neresivi matematicki problem?!! Pa treba samo da uhapsite jednog coveka. Za to je, bre, i 5 minuta puno a ne 3 dana. Najveca misterija u Srbiji posle Tarabica je kako vlada sa ovom filozofijom ista uspeva da uradi. DOLE VLADA!!!

Zeljka

pre 18 godina

Moze to, g. Labuse, da se resi za jedan sat, a ne za tri dana. Dobro vi to znate, samo se pravite mutavi. Da vam nije preslo od g. Kostunice?! Ne bi me cudilo... stidite se!

Maja_V

pre 18 godina

Oni su njoj ponudili "odredjenu proceduru" a ona je odbila! Zemljo otvori se!!!! Mozda su hteli da isporuce Ratka, umotanog u beli carsav i sa flasterom na ustima. O da, i da naravno Karla proguta pricu "nije bitno gde se krio, vazno da je sada tu". Pa ako se tu umesa i pusta zelja da se Sloba pusti iz zatvora, eto nas u blatu do guse!

Dima

pre 18 godina

Da, svako normalan zna da za tri dana moze da se resi nesto sto 5 godina nije reseno. Ako prikupis informacije, ili odlucis da to uradis, onda to i moze da se desi za tri dana. Nije rec o pravljenju svemirskog satla, pa da od dana odluke treba resiti velika pitanja i tehnicko-tehnoloske probleme. Radi se hapsenju jednog coveka, za sta specijalni odred policije moza da bude sprema i na licu mesta za najvise nekoliko sati jer Srbija ipak nije velika zemlja pa da od Beograda do na primer nekog manastira u CG treba 20 sati letenja... Uostalom, kakve to nebulozne izjave daje Labus, ne veruje. Cime se to on sluzi? Kristalnom kuglom, uslugama vidovite zorke ili licnim astrologom. Njegove ozbiljne kolege iz Evrope i sveta se sluze informacijama i argumentima, a Labus verovanjem?! Neverovatno!

Realni

pre 18 godina

Labus: "Zar neko može da očekuje da se u tri dana reši nešto što nije moglo za pet godina?" --- Pa sta ste radili poslednje 2 godine? Je li Vam g. Labus ovo prvi put da cujete da je PUNA SARADNJA s tribunalom glavni uslov za evro-atlanske integracije (a ja mislim i u uopste napredak Srbije)!?

Dule

pre 18 godina

Na zalost nasa drzava jos jedanputa ne uspeva da prepozna sta je dobro za Srbiju a sta lose. Ovi novi politicari su na vlasti vec 5 godina i malo toga su ucinili da Srbiju dovedu do Evrope. Ovo bahato ponasanje treba sto pre da se promeni. Zar je nekolicina ljudi vaznija od 9 miliona Srba? Ako su i nevini zasto se bojati haskog tribunala?
Sto se Srbija pre otvori svetu to bolje, imamo potencijal samo nas politika unazaduje.

Dejan NS

pre 18 godina

Sa jedne strane: hapšenje zločinaca, šansa za strana ulaganja, nastavak pregovora, perspektiva... A sa druge kraj koalicije sa SPS, i distanca sa radikalima. Koštunica i Labus imaju težak izbor.
P.S. Bodrume vrati se sve ti je oprošteno!

Mashinovodja

pre 18 godina

Baš sam se obradovao kad sam čuo da g.Labus "veruje" da ćemo (opet, po hiljaditi jubilarni put) proći samo sa "oštrim upozorenjem". A ova dosadašnja upozorenja su bila onako, kao bajagi, jel' te g.Labuse? Otprilike, neka vrsta zabave za dokonu publiku na galeriji, a u stvari samo su se šalili?!
Alo bre, manite se ćorava posla i zamajavanja i nas i sveta, pa ili hapsite ili recite jasno i glasno "nećemo i ne smemo da ga hapsimo jer smo negde izgubili one naše muške atribute". Pa neka bude šta će biti. A neće biti lepo.
Na vaše pitanje "zar neko može da očekuje da se u tri dana reši nešto što nije moglo za pet godina?" odgovoriću vam samo sa: da g.Labuse, itekako može da se reši, i to ne za tri dana, nego za tri minuta. Naravno, kad se hoće. A kad se neće i ne sme (a neće se i ne sme), onda nije dovoljno ni tri dana, ni trista godina.

Diko

pre 18 godina

moje misljenje je da je vlada namerno pustila u etar informaciju o hapsenju da bi ispitala kako ce narod da reaguje, a sada kada su videli da od neke preterane reakcije nema nista slobodno mogu da krenu u zavrsni cin. Ratko ipak treba da se preda bez obzira sto mislim da sud nije pravedan, kako drugacije objasniti da su pustili ljude poput Ljimaja i Haradinaja.Obaveze moramo da ispunjavamo pa makar bile i toliko gorke kao sto je ova ali se ne smemo radovati odlasku jos jednog Srpskog generala.

Ivan M

pre 18 godina

Kostunice - zasto bi IKO u tebe imao i trunku poverenja? Sta si to ti uradio sa svojom vladom da zasluzis to poverenje? Kad ga budes zaradio, videcemo - do tada, no comment.

Labuse - ja sam mislio da vi uporno trazite Mladica. Otkud sada ta vest da se nece nista desiti u naredna tri dana? Kako ti to znas? Jel' to zato sto se ceka da se prebace pare na Mladicev racun u Svajcarskoj? Da ste vi to zaista hteli, uklonili bi ste Mladica i njegove DB cuvare i aveti za 10 minuta. Ali ne, oni vam odgovaraju to gde su. Odvratni ste mi i jedva cekam dan da vas vidim u vanparlemantarnoj opoziciji, i da onda krenu istrage u vase delatnosti dok ste bili na vlasti.

Ne znam koji je od vas gori, ali znam da ste za ovu nasu zemlju velike stetocine i da ne zasluzujete tu vlast koju toliko volite. Fuj!!!!

Mirjana

pre 18 godina

Kako bi ova vlada funkcionisala da nije saopstenja? Cim je neki problem, vlast se zavuce u misije rupe, pa poneki cinovnik napise neko saopstenje kako bi se narod malo smirio. Mozda Kostunica preuredjuje kabinet kako bi sto lepse ispratio Mladica, ili ceka da se uradi Nemanjina da nam "junak" ne ode blatnjavih vojnickih cizama!!! Ipak, nije sve danas tako crno, sutra ce biti jos crnje!!!

Nenad

pre 18 godina

Ma o kakvom poverenju on prica!Ko bi poverovao coveku i Vladi koja je toliko puta slagala i nas i EU. Karla kaze znaju gde je, Kostunica kaze ne znamo: pa ko koga laze? Bojim se da nikada necemo saznati...

Komunista

pre 18 godina

Dok god se sud UN napokon ne odluci da podigne krivicne prijave protiv pojedinih celnika srpskog rezima zbog opstukcije medjunarodne pravde nece biti Mladic tamo gde pripada. A sto se Srbije tice treba ispitati mogucnost za pokretanje krivicne odgovornosti protiv Kostunice, Labusa, Jocica i svih clanova kabineta zbog ugrozavanja nacionalnih interesa Srbije. Ako zbog njiohopve devete rupe na svirali Srbija ostane van evropskih integracija, to nije samo skandal, to je direktno podrivanje drzave i naroda.

Dario

pre 18 godina

Znate vi dobro g. Kostunica da rijec 'poverenje' na ovim prostorima vec duze znaci nesto potpuno drugo a i rijeci same po sebi nemaju univerzalno znacenje. Da li po Kostunicinoj logici treba svi da vjerujemo dokazanim prevarantima kad se pozivaju na 'poverenje'?

ana

pre 18 godina

Kostunica se oglasio!!!??? Vidi, cuda. Govori uopsteno, sve je to mogao da kaze i pre 4,5 godina. Sada je takva izjava smesna. Labus kaze da ne moze "za tri dana". Koja tri dana??? Trebalo je odavno, pre 333 dana ako ne mnogo ranije. Ovo je moje zemlja, ali EU ne treba da popusti, treba ih naterati da ga uhapse jer je ocigledno da to nece da urade dobrom voljom. A kada neko stiti zlocinca, plus je u Vladi, ili premijer, jadna nam majka...

Danko

pre 18 godina

Napokon se oglasio i Premijer, napokon je obavesten...
Ima samo jedan problem u ovoj Vladi a to je da sve sto je ucinjeno ili tek treba da ce ucini trebalo je uciniti ne juce kako kaze Premijer vec pre godinu i vise.
Neobavestenost nas ponovo gura u ponor!!!

madregora

pre 18 godina

E, moj ti... Trebalo je jos juce...Sta je sve ovde trebalo da se odradi jos juce...Lepo kinezi kazu "Svi su pametni, samo neko pre a neko posle"...

Doctor Wu

pre 18 godina

Roanova izjava je neocekivan 'twist' i, izgleda, otkriva gde je i sa kojim ciljem 'skuvana' citava afera. Mladic bi, ako mu je iole stalo do Srbije i Srba, trebalo da se preda koliko odmah.

anto

pre 18 godina

A hoce li Labus konacno poceti da resava i pitanja iz svoje "struke" ili ce i dalje goreti od zelje da zauzme Kostunicino mesto? Stide li se sami sebe uopste?

Nele

pre 18 godina

I mi bi smo bili zadovoljni da nas je jos pre tri dana Kostunica udostojio svojim oglasavanjem povodom Mladica a ne da se ponasa kao Milosevic da istura neke nebitne likove da nas izvestavaju.

Maja

pre 18 godina

Gospodo "politicari", da nekazem tezu rec, ako drzava sa svim svojim aparatom ne moze da uhapsi Mladica, onda mi opravdano strahujemo da su on i njegova"sacica" pomagaca uhapsili Vas! U tom slucaju, dajte ostavke-cisto iz tehnickih, a ne politickih razloga! Ps. I da menjamo naziv zemlje, nesto zvucno, tipa Paragvaj, Honduras...

komsija

pre 18 godina

Ne mozes da trazis poverenje dragi gospodine! Poverenje se zasluzuje! Kako evropski partneri mogu da budu vasi partneri, kada vase reci idu suprotnim vasim delima? Cak i reci u vecini slucajeva su "lekcija" za Evropu. Naprimer vi ucite Evropu kako je medjunarodno pravo da jedna drzava cuva svoje granice i protiv volje svog Naroda. Vi ucite njoj kako je drzavna tajna predati dokumente Haskom Tribunalu. Vi ucite njoj kako drzati paralene strukture na Kosovu je najpametnija stvar. Vi ucite njoj, da trositi novac srpskih radnika na placenje penzija Ratko Mladica i njegovih saradnika a ne na nerazvijene podrucije, je najpametniji srpski izum. Vi ucite Evropi srpskim trikovima zmurivanja: Jedan put znaci: Mladice, na petama smo. Trcaj!... Dva puta znaci: Spavaj mirno moje srce...Naime, spisak je predug za ovaj slucaj... Ja verujum njega, kako je on "zeljan" za Evropu, ali isto tako ja verujem njega kako on zeli da napravi Evropu od Srbije ali ne i Srbiju od Evrope.
Ipak nije sve crno! Jedino sto je dobro u ovom trenutku je da ideje "nebeskih" su prebaceni sada na Evropu, i za sekund, mi vase komsije mozemo da se predahmo. Mozda i to je prividno i pogresno. Ne zelim da verujem, ali cini mi se da je smirivanje pred bure, dok nova generacija Srbije u mesu SANU knjige cita knjige Evrope...

tatjana

pre 18 godina

Molim vas pročitajte još jednom šta su Koštunica i Labus izjavili. Pa ovo je nečuveno. Koštunica je veoma zadovoljan dosadašnjim pregovorima, vlada uverava evropske partnere u punu odlučnost da zemlju vodi u EU, on priča o međusobnom poverenju...I ranije sam imala utisak da je on pomalo autističan ali sada sam sigurna. Naravno i prethodni put kad se oglasio posle 6 dana od grobareve izjave o proglašenju okupacije Kosova da li se sećate šta je rekao - da je ubeđen da neće biti nasilnih rešenja, nego će se poštovati integritet SCG - bla, bla... Kakav lep sastav na slobodnu temu. Aman čoveče, jel´si ti gluv ili glup? A tek Labus sa svojim rebusima - "u naredna 3 dana se neće ništa novo desiti u saradnji sa Hagom. Možda će doći do rešenja, možda neće."
E pa nema više Zokija da se podmetne za sve vas, a i kako ćete SPS-u i radikalima u oči pogledati...

apostasy

pre 18 godina

Tek sad razmisljam da je Vlada mozda pustila dezinformacije o hapsenju Mladica tek da bi izgledalo da se kao nesto radi ali se krije ali eto kao procurilo... I kao 5 godina niste mogli da ga locirata pa vam sad treba jos 5? Ma sram da vas bude, bolji ste kad se i ne obracate javnosti, tad bar mislimo da kao nesto radite.

apostasy

pre 18 godina

Ne, nego vam sad treba dati jos 5 godina da ga locirate? Ma sram da vas bude! Kad razmislim, bolje i da se ne obracate javnosti. Kad cutite bar naivno mislimo da mozda nesto radite.

Bata

pre 18 godina

Stvarno je licemerno kako se covek hvali uspesnim pregovorima i evropskim integracijama, a zaobilazi da pomene hapsenje Mladica. NECE BITI evropskih integracija ako to ne resis, Vojo, sto se pravis toliko nevest? Svi vec znaju da su "u cara Trojana kozije usi", cemu vise ta sarada i predstava - za koga?!?

Dragan R

pre 18 godina

Glavni problem je sto ni Labus ni Vuk ne smeju nista da urade sto bi urusilo ovu nesposobnu vladu. Razlog je jednostavan, tada bi se otkrilo njihovo postenje u raznim mutnim radnjama. Zato oni samo prete izlaskomiz vlade a nista ne cine da zaustave nase propadanje. Premijer sada prica da bi mu bilo lakse da je to uradjeno ranije i tu misli na Djindjica a nikako na sebe iako je on licno penzionisao Mladica i znao svo vreme gde se on nalazi. Setite se da se sastajao sa Sljivancaninom na promociji jedne knjige.Svakom sa dva grama mozga je jasno da ova vlada zna gde je Ratko i da ona mimo njegove volje najverovatnije odlucuje o njegovoj sudbini. To znaci da iako bi se on predao vlada mu ne dozvoljava. Kako tumaciti da Mladici sa svojom okolinom pregovara o predaji i da je bolestan a ne zna se gde je. Skim pregovora, sa svojom kuvaricom ili soferom ili KOSOM koji ga drzi u pritvoru. Inace uslovi su bili da se Sloba pusti u Moskvu pa da se pojavi Mladic. Naravno racuna se da Hag nebi mogao da pritisne Ruse da vrate Slobu kao sto cuvaju i ostale nase svetinje (avetinje).

Goran

pre 18 godina

Svaka cast vladi na mudroj politici. Bolje je da nas ulazak u EU bude odlozen za par godina nego da ga na silu hapse, Mladic se ubije a radikali optuze vlast za prolivanje srpske krvi i ubistvo Srpskog junaka i ode vlada pa onda necemo uci u EU za par decenija dok neskinemo radikale. Slobu smo jedva skinuli za 10 godina uz pomoc zapada, a radikale necemo ni za 20.

Sever Bachke

pre 18 godina

Nasa Vlada sluzi da narodu maze oci i da se toboze deklarise za Evropu, dok Srbijom zaista vladaju ljudi iz Generalstaba cija se volja sprovodi. Kostunica je u pravu kada kaze da se Vlada pita oni bi Mladica uhapsili ranije. Ovo samo dokazuje njihovu nemoc i mlitavost.

Istok - Zapad

pre 18 godina

Nista tako ne deprimira kao kada politicar za kojeg mislite da je jedan od malo normalnijih pocne da daje izjave od kojih se stidite. Ne moze da se resi za tri dana? Tacno, moze da se resi za jedan, samo da ima volje. Ugled zemlje?? Pa koja zemlja na svetu ima gori ugled od nase? Ako smem da dodam, ugled zemlje je na otprilike istom nivou kao i moral onih koji sede u vladi sa SPS-om.

paja

pre 18 godina

Ovde ima nekih stvari koje nisu logične.
Prvo, jasno je da Vlada Republike Srbije želi da skine pitanje Haga sa dnevnog reda (na ovaj ili onaj način). U tom pravcu se čine određeni napori koji nisu ni mali ni beznačajni.
Drugo, zahtev da se Mladić isporuči je u redu jer je to međunarodna obaveza. Ono što nije u redu je da se to uradi u situaciji kada je on nedostupan (sakriven ko zna gde). Ovo što se dešava zadnjih godina oko njegovog lociranja su samo spekulacije, odnosno pokušaj da se on izmami da reaguje, ili njegov pokušaj da sačuva svoj lik u javnosti (da ga ne zaborave pristalice).
Treće, Ukoliko je stav MZ stvarna saradnja sa Hagom onda u vezi rečenog mora da se postave određeni standardi saradnje sa merljivim indikatorima, odnosno da se ostvari zadovoljavajući kvalitet saradnje koji se ogleda u razumnim naporima da se ciljevi dostignu. Ono što možemo da vidimo iz medija je da standardi saradnje ne postoje već postoji sam cilj koji mora da bude postignut (isporuka Mladića a posle toga i Karadžića), da je optuženi (Republika Srbija) kriva (po bilo kom osnovu) dok ne dokaže da je nevina, što u odnosima između institucija nije dopustivo a pogotovo između država.
Ovakvi ultimatumi koji se postavljaju nisu osnov za dobru saradnju u budućnosti ako je tačno da Republika Srbija čini (kao instituicija) maksimalne napore da postigne ciljeve saradnje sa Hagom. Ja sam uveren da Koštunica i cela Vlada radi maksimalno što je u njenoj moći a da ne prekrši međunarodne norme (ljudska prava, itd.). Ustvari tonom koji nam se uslovi postavljaju ultimatumi insistira se da se Srbija mane zakona i da preduzme neke druge mere (mučenje, kršenje ljudskih prava svih optuženih).
Ovo me dovodi do toga da je potrebno uspostaviti institut zaštite prava država u međunarodnim odnosima, jer se prava institucija Srbije i države Srbije u međunarodnim odnosima krše i nikom ništa (i to ne samo u ovom slučaju).
Što se tiče ovih galama oko Mladića mislim da ih samo Mladićevo obezbeđenje pušta da bi diglo tenziju i da bi sačuvalo njegov lik i delo u BH i SCG a i šire. Sa ovom pretpostavkom realno je da on nije ovde i da se negde skriva.
Kad pogledate EU i okolne zemlje imate toliko mogućnosti da se čovek sakrije a da bude neprimećen. Kada se u EU lopovi i drugi kriminalcij lako skrivaju godinama to je još lakše profesionalcu sa profesionalnim obezbeđenjem.
Ne bi me čudilo da je Mladić u nekoj zemlji EU (verovatno Poljska, Nemačka ili Francuska, jer je tu najbezbedniji – veliki broj stanovnika iz raznih država, u pojedinim delovima velikih gradova policija godinama ne zalazi, itd.).
Zamislite situaciju: EU suspenduje pregovore o SSA sa SCG a sutradan Mladić pošalje svoju fotografiju ispred nekog spomenika u Berlinu, Varšavi ili Parizu sa DNK materijalom za koji se ispostavi da je autentičan. Da li će biti odgovorna Srbija ili EU za nemarnost i nesposobnost da se Mladić uhapsi.

Mladic u inostranstvu

pre 18 godina

Da li se iko od vas pita sta su to evropske integracije? Sta to nama u praksi nudi EU, ne na papiru, od toga se ne zivi? Za sada oni nama ne nude nista a mi njima treba da uradimo nesto. Sve za dzabaka! Zivim u inostranstvu zbog glupe politike koju nasa zemlja vodi vec duze vrijeme, ali cijela ova prica me toliko iritira da im NIKAD ne bih isporucio doticnu dvojku!

Tina

pre 18 godina

Ja sam strasno razocarana,nemam reci da iskazem svoj protest prema ovoj Vladi i njenim predstavnicima.Ova Vlada je jedna sramota za nasu zemlju i za nas narod !! Prosto ne mogu da verujem da sve ovo nas narod dozvoljava i pitam se samo :"Sta cemo jos dozvoliti"? NEKA NAM JE BOG U POMOCI...

002-001

pre 18 godina

Vi ste sve ucinili da nas potlacite i da Djindjica nema. Nista drugo vam i nije bio cilj. Karli vise verujem nego bilo kome od vas u vladi i kad ona kaze da mozete jednim migom oka da sprovedete Mladica, onda znaci da vi nas lazete.

rade

pre 18 godina

A sta ako Mladic nije u Srbiji? Nisam do sada video nijedan solidan dokaz o njegovoj lokaciji. Bio bi lud da se ne skloni iz Srbije u kojoj svi predpostavljaju da se nalazi.

Zoran

pre 18 godina

Iz ovih izjava Premijera i njegovog zamenika znamo samo da se sledeća tri dana neće ništa desiti po ovom najvažnijem pitanju za državu i njene građane. Znači ova Vlada zna šta se neće uraditi, ali je interes naroda i države da Vlada zna kada i šta će biti urađeno. Sve vlade rade po planu i programu koji ima sastavni deo sa terminima do tada to i tome slično, samo u srbiji znaju šta se neće uraditi. Ova Vlada je za Ginesovu knjigu pa ovo zaista nema na kugli zemaljskoj da se Vlada oglasi sa ovakvim izjavama i nikome ništa ovce na broju i vukovi siti u srbiji.

Nessony

pre 18 godina

Nemam rijeci! Ali stvarno nemam rijeci za nikakav komentar! Pa sto to rade vasi politicari od vas u Srbiji? Zar oni misle da ako mogu zavaravati same sebe onda to mogu raditi sa citavim svijetom i vlastitim narodom? Ovo samo govori koliko Srbija nije u stanju izabrati odgovornu vlast i vladu. Svi kao nesto hoce uraditi, a mole boga da se nista ne desi. Kao malo bi htjeli u Europu pa malo ne bi! Ovo je totalno sizofrenicno ponasanje. Steta sto taj ceh placaju gradjani vise od 15 godina debelim zaostajanjem od svijeata. Dajte uradite vec jednom nesto po tom pitanju!

Pera Kojot Super Genije

pre 18 godina

E bas bi mi bilo cef da nam te pregovore suspenduju vec jednom. Kostunica i Labus se ponasaju nenormalno, umesto da slusaju sta im Vuk Draskovic govori, jedini clan vlade koji je svestan sta se desava.
Ovome sta Kostunica radi, tj. ne radi, mogao bi pozavideti i Toma Nikolic.

stratus

pre 18 godina

"Očekujem da odluka o Mladićevom prebacivanju u Hag bude doneta što pre, kao što i očekujem da on bude uhapšen u što skorije vreme" Ako je Ljajic to zaista ovako rekao, onda je rekao vise nego sto se i sam nada. Naime, prvo se hapsi, a onda prebacuje u Hag, a ne obrnuto, kao u njegovoj recenici. Mislim da je shvatio sta je uradio kada je izgovorio prvi deo recenice, a onda je pokusao sa drugim to da popravi. Sve ovo pod uslovom da je ovo zaista preneseno doslovce.

Maja-V

pre 18 godina

AKo sam dobro razumela Kostunicu, on apeluje na evropske politicare da imaju milosti prema "evropskom duhu" koji se zapatio kod Srba tj.nas,za razliku od njegovog klero-nacionalno-kvazi-patriotskog. I sad mi takvi, fini jevropejci, treba da mu sluzimo kao izgovor da izbegne zasluzenu kaznu tj.da njegova zemlja ne primirise Evropi. A ne, ovde se radi o klasicnoj zameni teza...Za doticnog, najveca kazna bi predstavljala gubitak vlasti a ulazak u Evropu mu je "deveta rupa na svirali"!

Ptica rugalica

pre 18 godina

Koliko vidim Mladic je zapadu potreban kako bi Srbiji za gubitak Kosova ponudio evropske integracije. Sada EU za gubitak Kosova Srbiji ne moze da ponudi nista. Fer nagodba zar ne? ;)

Kaca

pre 18 godina

Cinis sve sto mozes? A sta si dosada radio. Gledas li makar televizor i na tom jednom programu Srpske drzavne televizije mozes da vidis strahote koje su tvoji omiljeni "heroji" cinili.

Zoran

pre 18 godina

Uz sav ovaj cirkus jos i samo jedan detalj koji govori koliko je "ekipa" oko g. Kostunice stvarno resena da to pitanje resi a koliko ne i koliki je njihov stvarni kredibilitet (tj koliko im "svet" veruje:
G Vladeta Jankovic je tokom 2001-2004 bio ambasador SCG u Velikoj Britaniji, ocigledno kao kadar DSS-a. U britanskoj javnosti i "ozbiljnim" krugovima nije ga nigde bilo, igrao je nesto sto je licilo na "nemu ulogu" u operi, lik koji se ne cuje. Jednom jedini put se pojavio na BBC-ju, bio je to pocetak 2002 i intervjuisali su ga na temu da li se g Ratko Mladic nalazi u Srbiji ili ne. Voditelj BBC-ja je govorio da "njihovi" izvori govore da je on u Srbiji i da se krije u vojnim objektima a g Jankovic je na sve to odgovarao da on "odgovorno tvrdi" da g Mladic sigurno nije u Srbiji, a poooosebno da nema sanse da se krije u vojnim objektima. Bio je toliko neubedljiv i toliko je lose lagao da je mene koji sam to gledao bila sramota. Sad Vlada u kojoj je taj isti g Jankovic savetnik premijera iznosi zvanican dokument koji kaze upravo ono sto je tvrdio voditelj BBC-ja: da je tokom 2002, sve do Juna, g Mladic bio po Srbiji u vojnim objektima.

Jel oni stvarno misle da je svako ko zivi van SCG blesav, i da zaborave jos sutra sta se danas desilo? Koji sad kredibilitet ima taj isti g Jankovic i taj g Kostunica koga ovaj "savetuje" po spoljnopolitickim pitanjima da komunicira za britanskim establishment-om. Jel oni stvarno misle da su ovi toliko naivni?

Eto, cisto da narod u Srbiji zna ko ga zastupa.

jorma

pre 18 godina

Koliko se ja secam, Srbija je ne tako davno potpisala sporazum (neki "zli jezici" bi to nazvali kaputilacijom) da NATO moze da u Srbiji radi sta hoce, gde hoce i kako hoce. Pa evo, sad imaju priliku za tako nesto, neka jednostavno uhapse Mladica i Karadzica - Srbija se ionako nista ne pita.

Maja_V

pre 18 godina

TOn kojim se medjunarodna zajednica obraca nama, je mnogo manje ostar, nego npr.ton Tome Grobara koji apeluje da komsija Ratko izvrsi samoubistvo. Pa ko tu krsi ljudska prava, Eu ili Toma? Cisto da se razjasni!

Znanac - Stranac

pre 18 godina

Interesantno je da se i danas postavlja pitanje zasto Srbija isporucuje "svoje" gradjanje. Ja cu pokusati da navedem samo neke:
1. Srbija mora da postuje sopstvene zakone po kome su osumnjiceni za neko pocinjeno delo moraju privesti pravdi. Tako se cuva reputacija drzave kod kuce ali i u svetu.
2. Srbija kao clan UN mora da ispumjava zahteve suda koga su osnovale UN.
3. Milosevic je licno potpisao da ce svi optuzeni biti isporuceni Hagu( verovatno nije mislo na sebe)
4. Ako ikada neko zeli da napravi neku drzavu od ove tvorevine morat ce kad tad da pocne primenjivati zakone na sve gradjane a ne samo na ...
5. U vreme kada imamo i previse scenarija zasto, kako i ko je sta radio u predhodnom ratnom periodu ova vlast bi, da zeli istinu, morala da traga za glavnim akterima u tom ratu.
6. Pokusajem da se manipulira (kao nekada Milosevic) optuzenicima, govori isuvise o nihovom ali i o vladinom moralnom stavu nego bilo sta sto oni rade.
7. Laz je kaznjiva ali se u ovj drzavi pospjesuje kao patriotska osobina...
8. Narod ce dobiti sansu ukljucivanjem u svet da vidi da se laz, prevara i manipulacija ne isplati pa ce valjda znati da to cene u buducnosti.
9. Zbog nase dece.
10. Zbog njhove dece....
A sto se tice dogadjaja od poslednjih dana valjda je svima jasno da je Vlada citavo vreme manipulisala i optuzenicima i obicnim ljudima i svima pa sve izgleda jadno i bedno da covek pukne od muke...

Brane

pre 18 godina

Vesti o Mladicu se ne mogu posmatrati izvan konteksta pregovora o Kosovu, Evro integracijama, RS, Nato. To su sve price koje kad bi se resavale odvojeno, mi bi ostali kratkih rukava u svim. Jednostavno, nase karte su slabije i na Kosovu i u Bosni, pogotovo u vezi pristupanja Nato ili EU (trebalo bi nam ruku na srce 20 godina redovnim postupkom). Narodski receno, bilo bi 5:0 kad bi se te stvari resavale odvojeno. Kostunica sasvim normalno razmislja da pokusa da spoji neke stvari, da ih resava u paketu, da promesa karte, iskoristi Mladica kao Dzokera u nekoj ruci i izuce koliko toliko povoljniji rezultat. Pa i 4:1 bi bio uspeh. Imam poverenja u ovu vladu vise nego i jednu pre nje. Nije onakava kakvu bi pozeleo ali je dovoljno dobra da verujem da nam zeli dobro.

Dragana R Savin, The Bahamas

pre 18 godina

Bilo bi komicno da nije tragicno. Ms Carla Del Ponte nesto kaze, e to mi verujemo. Nije ona samo Tuziteljka, njena uloga je i politicka. Ne zavaravajmo se!! Malo soli treba dodati i njenim izjavama. Par tona, mozda!

Tatjana, Portugal

pre 18 godina

E pa gospodine Kostunica, to koliko Vi mozete ocigledno nije dovoljno! U Portugalu sam vec 6 meseci i place mi se kada vidim koliko je nasa omladina ogranicena u odnosu na omladinu ostatka Evrope. Oni studiraju normalno, putuju normalno, zive bez mrznje i ne opterecuju se glupostima. I to ne zato sto su bolji (ili gori) od nas, vec zato sto imaju sistem koji ih stiti od raznih Mladica i ostalih mracnih tipova. Nadam se da ce se konacno neko u toj vladi prizvati pameti. Evropa nece cekati na nas, oni trebaju nama vise nego mi njima.

Milos

pre 18 godina

Labusove izjave i njegovo balansiranje, u pokusaju da se istovremeno dopadne i Zapadu i Kostunici (i Tomi Nikolicu), vec postaju bljutavi.Taj covek ce vrlo brzo izgubiti kredibilitet i kod onih poslednjih kod kojih ga jos ima,ako takvi uopste postoje.
Stvarno jadno!

Jelena

pre 18 godina

Šta je ovo - "Ja što imam informacije – ništa se neće desiti za naredna tri dana". Signal "Necemo te dirati u naredna tri dana, pobegni!" ili "Šatro te necemo dirati u naredna tri dana (lažemo da bismo te lakše uhvatili)"? Svejedno, narode, ne žuri se njima kao nama - perspektive iz kojih gledamo na stvari su isuviše različite, dubinu džepova da ne pominjemo.

Gancho

pre 18 godina

Tesko Vama sa ovom vladom.Zar je moguce da toliko dozvoljavate da Vas zavitljavaju neki poput Kostunice i "Grobara".Jadan je onaj narod koji ima takvu Vladu.

mo

pre 18 godina

ima li uopste vise srpstva medju nama, ima li Srba koji znaju zdravo da misle ili im je ovaj zapad ubio, ili bolje reci isprao svaku celiju razuma...a o patriotizmu da i ne govorimo.
Ako neznamo sta je patriotizam i kako se cuva svoje a i otima tudje, pokusajmo neke stavari da naucimo od nasih susjeda...oni su, nazalost, puni ideja.
(mo. Toronto)

kozma

pre 18 godina

Sto bas juce? Plasim se da ce nam EU na kraju kazati - dodjite juce! Pa Kostunica ni Bogoljuba nije uhvatio, a kamoli Ratka, mislim da je do zla boga los hvatac.

bagi

pre 18 godina

Jednom se ispred Skupstine orilo: "Kostunice, spasi Srbiju iz ludnice!" Jednom i vise nikad.
Ako gresim neka me neko ispravi.
Da li je danas, posle pet godina, bolje? Naravno da jeste. Posle brodoloma vise ne plivamo po pucini drzeci se za ostatke broda i batrgajuci se da ne potonemo. Svet nas je smestio u camce za spasavanje. Samo nema kapetana da kaze na kojoj je strani obala i posalje mornare na vesla.
Imam utisak da su kapetani (prvi i ostali ministri u Vladi) ipak u helikopetru iznad mesta brodoloma i ne dele sudbinu brodolomaca.
Je l' reseno pitanje Kosova? Nije.
Je l' reseno pitanje odnosa sa Crnom Gorom? Nije.
Je l' reseno pitanje saradje sa Hagom? Nije.
Je l' zavrseno sudjenje Djindjicevim ubicama? Nije.
Je l' privredi krenulo? Nije.
Pa, kako da verujemo neprincipijelnoj koaliciji koja opstaje radi ocuvanja gole vlasti.
Uostalom, hajde da damo i ta tri dana bivsem ekspertu i Djindjicevom kandidatu za sefa drzave, sada ostrascenog politickog radnika na funkciji vicepremijera, da odrzi rec. O KosTUNJAVOM vise ne vredi trositi reci.

samo strpljivo

pre 18 godina

A mozda bi Karla mogla da pritisne EU da Kosovo ostane u Srbiji, il da pritisne EU da isti princip primeni na RS i Kosovo, mozda bi onda saradnja sa Hagom isla malo blaze i bez otpora Radikala i ostalih ne tako minornih struja u Srbiji. Aman ljudi pa nije Voja lud da 1) preda Ratka 2) potom mora da ode sa vlasti 3) potom dodju Radikali, i onda nema nista ni od Kosova ni od stabilnosti na Balkanu. Podrzavam Labusa, i mi trebamo podrsku od Evrope, jer nam vec dovoljno ista zagorcava zivot - saradnja sa Hagom da ali ne bezuslovna - Evropa mora da pomogne da imamo politicki konsenzus da sve sto radimo ne izaziva potrese. Ne mozemo samo gorke pilule da gutamo za dzabe, ako se Evropi ne svidja nasa demokratija koja realno odslikava sta se desava u Srpskoj politici, pa nek rizikuje dolazak Radikala na vlast. Ovog puta niko se ne bi skupljao 5og Oktobra da rusi radikale jer nema nama Evropa sta da da, ako prvo mora sve da nam uzme. Poenta, da smo mi na pragu Evrope ko sto nismo kao sto Hrvatska jeste pa da nam kazu - hapsi Ratka udji u Evropu kao sto Hrvati isporucise Gotovinu a sve razgovore vec odradili pre toga - kladim se da bi svaka vlast to uradila, ne mi smo jos svetlosnim godinama daleko od Evrope a vec nas gaze i nedaju nam da se ni priblizimo.