Sreda, 22.02.2006.

08:47

Lajčak: Nema promene procenta

Miroslav Lajčak odbacio mogućnost bilo kakve promene ponuđenog procenta za izglasavanje odluke na referendumu.

Izvor: Beta

Lajèak: Nema promene procenta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 18 godina

Ne vidim mesta panici, mislim da 55% od izaslih nije nikakav problem. A da li neko od nasih navijaca razmislja sta cemo mi sa Crnom Gorom ako oko 50% gradjana ne zeli da zivi sa nama. To vam je kao da zivite sa zenom koja vam svaki drugi dan predlaze razvod. Da li cemo mi biti srecniji i zadovoljniji? Pa i kod njih dolaze mladje generacije koje su u velikom broju za odvajanje. Da li nam treba da nakon 2-3 godine opet bijemo glavu oko istog problema?

Dragomir

pre 18 godina

Licno ne bih voleo da se Crna Gora osamostali. Premalena je brate to je problem. Interesantno je da to niti procenat na referendumu nisu bili problem za Nemacku da prizna recimo Sloveniju (premalena) ili BiH (procenat na referendumu totalno nelegalan). Tako da zaista nema smisla pricati sta je pravedno. Divlja su ovo vremena po mnogo cemu!

glodur

pre 18 godina

Šoć preti građanskim ratom? Želi da se kandiduje za novog đenerala, onolicki? Pa taj je bivši referent pravne službe jednog podgoričkog preduzeća zvezdane trenutke svog mizernog političkog života doživeo u koaliciji sa Milom.
Srbija u liku DrVoja kandiduje Crnoj Gori nove kamiondžije, magacionere i psihijatre. Kao da ih vec nema dovoljno u Hagu.

Drazen, Niksic

pre 18 godina

Savjet ministara EU sastaje se u ponedjeljak, 27. februara. Gotovo sam siguran da ce ministri smanjiti kvalifikovanu vecinu pod uticajem mocne crnogorske diplomatije (od koje se EU ledi krv u zilama), koju predvodi legendarni Miodrag Vlahovic-Pecanac.

Logoras

pre 18 godina

Ovo 50%+1 od ukupnog broja upisanih biraca, za sta se hvataju "zabrinuti" da volja "naroda" nece biti adekvatno izrazena, takodje nije u redu.
Medju onima koji nece izaci ima sigurno i onih kojima je svejedno da li ce zivjeti u drzavnoj zajednici ili u samostalnoj drzavi, nezainteresovani su...
Ili onih koji bi najradije savez nezavisnih drzava...itd itd
Znaci oni ne pripadaju ni jednoj od ZA i PROTV grupa i zasto bi njihovu zelju (ili nemogucnost odluke) tumacili kao podrsku "onim" drugima, bez obzira da li su ti "drugi" pristalice nezavisnosti ili zajednicke drzave...
A sto se referenduma u Srbiji tice?... Pa Srbiju niko nije pitao da li zeli drzavnu zajednicu ili svoju drzavu. Ni proslog puta. Njene interese bolje od sopstvenog gradjanstva znaju njene izabrane "demokrate"...
Crnogorski pak autokrata Milo, gle cuda, hoce da se jasno vidi volja njegovih gradjana na referendumu...

Palestinac

pre 18 godina

E pa nemamo puno da razmisljamo ovoga puta izmedju izolacije koju bi nam donio Djukanovic kao Enver Hodza u svoje vrijeme i Evrpske SCG dje nam nece razna prevarantska fela bez grama intelektualnog kapaciteta visiti o vratu sa svojim hipotekama!

Logoras

pre 18 godina

2 pitanja
1 - "jeste li za nezavisnu"
2 - "jeste li za zajednicku"
Pa ko dobije vise...
Ali ne...jer treba Crnogorce prevariti, naterati...
Svi koji su protiv takvog rjesenja su za mene jednostavno PREVARANTI, ma kako se zvali...
Bio to Solana, Evropa, Kostunica, Srbija, Milo, Crna Gora...
U CG je manjina za zajednicku drzavu i tu cinjenicu niko ne moze nikakvom gimnastikom da promjeni. Mozda nekome broj onih koji se izjasnjavaju za nezavisnu drzavu nije impresivan, ali sta da radimo kada smo podijeljeni od kad je svijeta i vijeka?
Ukoliko ostane zajednicaka drzava ocekujem da brojni Srbi koji se ovdje zdusno "bore" za nova evropska shvatanja pravicnosti ne upraznjavaju ponovo svoju omiljenu disciplinu i opet psuju nase "nove europejce" kada im se onako strucni pocnu baskariti u ugodnim saveznim ili federativnim foteljama...
Placacete svoju privrzenost Evropi, placajuci Miloseviceve vjerne saborce...
...nije nejasno onome ko hoce da vidi da je u Srbiji "i poslije Milosevica - Milosevic"...

montenigger

pre 18 godina

Nije mi jasno zasto zelite da ostanete u drzavi u kojoj vecina gradjana druge clanice ne zeli da zivi sa vama,pa ma koji procenat to bio.Ajde da se fino razdruzimo,pa da zivimo u miru i ljubavi...

Nenad

pre 18 godina

Bilo bi fer i demokratski da CG moze da izadje iz zajednice na isti nacin na koji je i usla, nadam se da svi vi znate kako se to dogodilo (referendum 50% + 1 od izaslih) i iako sam iz Srbije ne vidim nikakvu vezu nezavisnosti CG i pitanja Kosova, tu vezu vide samo nesposobni politicari, domaci i iz EU, koji ne mogu da razrese haos koji su sami zakuvali. Ovo je sve jadno i ponizavajuce posebno za Srbiju koja stalno treba da nekog na silu tera da s njom ostane u zajednici. I na kraju kada ce neko nas pitati na referendumu kakvu zajednicu zelimo, mozda bi se vecina odlucila za nezavisnu Srbiju.

milans

pre 18 godina

Milo kuka za nezavisnoscu, eto znate zasto... ali zasto li kukaju obicni ljudi? Bas zanimljivo. A mozda bi trebalo nekim nacinom sugerisati Solani i g. Lajcaku da jos povecaju-na recimo 66.66% i to od ukupnog broja, a ne od izaslih... Jer neki Soc tamo prijeti gradjanskim ratom, pa bi se ovako visokim procentom te prijetnje ucinile besmislenim.

DeKOb

pre 18 godina

Bilo da je nezavisna ili udruzena, Crnoj Gori treba jedno dobro "vetrenje". Ova garnitura se ustajala.
Reakcije Vlade i predsednika sve vise zvuce kao Miloseviceva "borba za istinu". Evropski politicari su rekli svoje.

Lost in translation

pre 18 godina

Па Црногорци су мислили да ће својим "ораторским" способностима и бравурама убиједити Лајчака и ЕУ у исправност њихових ставова. Али вјероватно се нешто изгубило у преводу ... Као сад, а шта ако гласа 54.99 одсто ЗА и због тога референдум пропадне. Па исто би се тако могло поставити питање и шта да је потребано 50 одсто па за независност гласа 49.99 и референдум опет пропадне. Па господо, ствар је у принципу, више него у проценту ...

Trooper

pre 18 godina

Pozdrav za bracu Srbe iz Crne Gore, tj. za sve Crnogorce...
A kazhite vi meni gospodo secesionisti da li znate zashto Milo toliko kuka za nezavisnom drzavom... Evo, ja cu da vam kazhem: Da bi moga' opet da se kandiduje za preshjednicko mesto (X2) i time opet bude imao imunitet, pa nece moci da ga apse Talijani, a boga mi i ovi ostali. Pa kada ce da vam bude jasno da je njemu bitnija sopstvena kozha od bilo kakvog statusa Crne Gore, sad Milo ispade veliki borac za Crnu Goru, a u stvari - bori se da spase rodjenu kozhu...

Podgoricanin

pre 18 godina

Potpuno podrzavam ovu odluku Evropske Unije. Glasacu za nezavisnost, ali ako ne mozemo da skupimo 55% onda ne treba ni da je bude. Sve ispod toga nosilo bi rizik od tenzija i gradjanskog rata. Partije koje se zalazu za suverenu CG su na vlasti vec devet godina i drze u rukama medije, policiju, obrazovnaje, i sudstvo. Ako ne mogu da skupe ovoliko, neka se pokriju usima i idu.

Pravnik

pre 18 godina

Mislim da je ovo nepravedno i ne smije se prihvatiti nikako ovaj Solanin trik jer se dogovarao sa Kostunicom i pokusava da ispuni njegovu zelju. Ni jedan covjek nije vredniji od drugoga ma kakav on bio :jedan covjek jedan glas. Opozicija krece na referendumu sa 10% prednosti sto znaci da je Solana prekrsio evropski zakon pokusavajuci da mijenja venecijanski zakon i neprihvatljivo je uci u bilo kakav referendum prije dodatnog objasnjenja i imali pravo da jedan covjek koji se ne bavi i ne razumese puno u to uci i cackati tamo gdje nema pravo. Ako je on u pravo onda Venecijansku komisiju treba ukinuti jer je samo na papiru.

Rajo Niksic

pre 18 godina

Frka a Milo, pa dosta je bilo!? E pa nece ici ovaj put bas tako glatko i slatko! Oni su svejesni da uz sve moguce i nemoguce pritiske nemaju ni 40% upisanih biraca, odnosno oko 47% aktivnih! 55% je za njih san (kao djevojacki) koji ne mogu ni da dosanjaju. Bice da kukaju i kmece preko medija to znaci preko svih osim RTV Elmaga i Dana! Ipak me to pomalo plasi jer su oni spremni na sve samo da odrze sadasnje pozicije, bojim se da su i na rat i nasilje spremni! Ipak sve ce im to biti uzalud, jer priznati se mora za Drzavnu zajednicu je vecinska Crna Gora! U normalnim okolnostima, bez ispiranja mozgova i nevidjene medijske uke i bruke, za SGC bi glasalo preko 65% glasaca.

Branislav

pre 18 godina

Zasto je potrebno: 55/45? Evo zasto: Nezavisna Crna Gora je promena u ustrojstvu drzave, ostanak u zajednici nije. Kao i u slucaju svih velikih promena (recimo promena ustava) gde su obicno potrebne vise nego natpolovicne vecine (obicno 2/3) i ovde se savetuje isto. Sa druge strane, kakva bi to drzava bila kad se ne bi sa velikom sigurnoscu znalo da li je vecina njenih gradjana za ili protiv njenog osamostaljenja? Pogledajmo primer Bosne i sve ce nam biti jasno.

nsv

pre 18 godina

U pitanju je jednostavno tajming, a Milo je kolateralna steta. Nije da mi ga je zao. Moze da se tumaci i kao elegantan nacin da ga skinu s vrata. EU je ovo smislila zato sto trenutak nije zgodan (proglasavanje nezavisnosti Kosova). Procenti su samo koska. A Milo se, kao sto vidimo, primio k'o peMzija.

posmatracnica ns

pre 18 godina

Pa posto vidima da je problem u procentima ja se onda zalazem za 50% + 1 glas od ukupnog broja upisanih biraca. Eto to bi bilo bas demokratija i onda bi vecna vladala manjinom. Posto se radi od veoma vaznom pitanju mislim da bi polovina +1 glas trebalo da bude mera za tu odluku. Ovako 55 % od izaslih biraca moze bit i samo 25% upisanih biraca recimo. To tek nije demokratski.

Nenad

pre 18 godina

Samo napred, braćo Crnogorci! Milu je za vratom obećanje koje je dao: "Ako Crna Gora ne bude samostalna, ja se više neću baviti politikom". To njega boli, jer mu se, verovatno, smeši nekoliko krivičnih prijava.

Logoras

pre 18 godina

A zasto da bude 55/45? Zasto da je za drzavnu zajednicu dovoljno 45%, a za nezavisnu drzavu nije dovoljno ni 54.9%?
Ima li ikog da moze da da suvisli odgovor na ovo jednostavno pitanje?
Hajd samo da pomenem da se ne radi ni o kakvoj livadi ili plemenu nego o jednoj staroj drzavi sa svojom tradicijom, dinastijom itd itd.
Nece Evropa tako, nego hoce da ima drzavnu zajednicu u kojoj bi Crnogorci bili, jel, potpuno ravnopravni?
Ovo je kao demokratski, Evropski, jedan gradjanin - pola glasa.
...i smuci mi se od ovih zluradosti isto kao i od ovog slovackog posrednika koji je cijelo vrijeme u dzepu imao ovo gotovo "solomonsko" rjesenje, a navodno dosao da "pomogne", da bude "medijator" da se postigne dogovor...
Smuci mi se od "sibicara", dolazili iz Evrope, Srbije ili Crne Gore...
Pa nadgledajte referendum, postavite norme koje ce objezbijediti da ne bude nikakvih prevara i slicno, a ne da se vi sluzite prevarama kako bi natjerali jedan mali narod da zivi bez svoje drzave, kako bi pomogli da izgubi svoj identitet...

Zoran

pre 18 godina

Dobro, recimo neka ostane tih famoznih 55% izaslih glasaca za "vecinu". A referendumsko pitanje neka bude: "Da li ste za to da CG ostane u SCG?" Neka se opozicija onda grci da predje 55% za odgovor DA...

momčilo

pre 18 godina

Nema veze, pobijedičemo bilo koji procenat nam nametnu.
Milo je genije, preživio je mnoge srpske vožde, pa će i ove.
NAROD JE UZ NJEGA .

diko

pre 18 godina

Ceda Jovanovic je ucestvovao na skupu o referendumu. On se zalagao, gle cuda, da Crna Gora u neku ruku i pored preporuke Lajcaka, ako za samostalnost glasa manje od 55% glasaca, proglasi samostalnost na nacin koji je to uradila npr Ceska ili Slovacka , sto znaci da ce tihim priznavanjem uspet da dodju do cilja koji su sebi zacrtali. sa moje strane zelim im srecan put, samo mi je zao ljudi koji su i dalje za zajednicu, a independiste pozivam da sa sobom povedu i Cedu jer mislim da bi sa postojecim rezimom u Crnoj Gori mogao da sklopi dobar biznis, znate na sta mislim ili mislim da znate.

diko

pre 18 godina

Ceda Jovanovic je ucestvovao na skupu o referendumu. On se zalagao, gle cuda, da Crna Gora u neku ruku i pored preporuke Lajcaka, ako za samostalnost glasa manje od 55% glasaca, proglasi samostalnost na nacin koji je to uradila npr Ceska ili Slovacka , sto znaci da ce tihim priznavanjem uspet da dodju do cilja koji su sebi zacrtali. sa moje strane zelim im srecan put, samo mi je zao ljudi koji su i dalje za zajednicu, a independiste pozivam da sa sobom povedu i Cedu jer mislim da bi sa postojecim rezimom u Crnoj Gori mogao da sklopi dobar biznis, znate na sta mislim ili mislim da znate.

momčilo

pre 18 godina

Nema veze, pobijedičemo bilo koji procenat nam nametnu.
Milo je genije, preživio je mnoge srpske vožde, pa će i ove.
NAROD JE UZ NJEGA .

Zoran

pre 18 godina

Dobro, recimo neka ostane tih famoznih 55% izaslih glasaca za "vecinu". A referendumsko pitanje neka bude: "Da li ste za to da CG ostane u SCG?" Neka se opozicija onda grci da predje 55% za odgovor DA...

Logoras

pre 18 godina

A zasto da bude 55/45? Zasto da je za drzavnu zajednicu dovoljno 45%, a za nezavisnu drzavu nije dovoljno ni 54.9%?
Ima li ikog da moze da da suvisli odgovor na ovo jednostavno pitanje?
Hajd samo da pomenem da se ne radi ni o kakvoj livadi ili plemenu nego o jednoj staroj drzavi sa svojom tradicijom, dinastijom itd itd.
Nece Evropa tako, nego hoce da ima drzavnu zajednicu u kojoj bi Crnogorci bili, jel, potpuno ravnopravni?
Ovo je kao demokratski, Evropski, jedan gradjanin - pola glasa.
...i smuci mi se od ovih zluradosti isto kao i od ovog slovackog posrednika koji je cijelo vrijeme u dzepu imao ovo gotovo "solomonsko" rjesenje, a navodno dosao da "pomogne", da bude "medijator" da se postigne dogovor...
Smuci mi se od "sibicara", dolazili iz Evrope, Srbije ili Crne Gore...
Pa nadgledajte referendum, postavite norme koje ce objezbijediti da ne bude nikakvih prevara i slicno, a ne da se vi sluzite prevarama kako bi natjerali jedan mali narod da zivi bez svoje drzave, kako bi pomogli da izgubi svoj identitet...

Nenad

pre 18 godina

Samo napred, braćo Crnogorci! Milu je za vratom obećanje koje je dao: "Ako Crna Gora ne bude samostalna, ja se više neću baviti politikom". To njega boli, jer mu se, verovatno, smeši nekoliko krivičnih prijava.

posmatracnica ns

pre 18 godina

Pa posto vidima da je problem u procentima ja se onda zalazem za 50% + 1 glas od ukupnog broja upisanih biraca. Eto to bi bilo bas demokratija i onda bi vecna vladala manjinom. Posto se radi od veoma vaznom pitanju mislim da bi polovina +1 glas trebalo da bude mera za tu odluku. Ovako 55 % od izaslih biraca moze bit i samo 25% upisanih biraca recimo. To tek nije demokratski.

nsv

pre 18 godina

U pitanju je jednostavno tajming, a Milo je kolateralna steta. Nije da mi ga je zao. Moze da se tumaci i kao elegantan nacin da ga skinu s vrata. EU je ovo smislila zato sto trenutak nije zgodan (proglasavanje nezavisnosti Kosova). Procenti su samo koska. A Milo se, kao sto vidimo, primio k'o peMzija.

Branislav

pre 18 godina

Zasto je potrebno: 55/45? Evo zasto: Nezavisna Crna Gora je promena u ustrojstvu drzave, ostanak u zajednici nije. Kao i u slucaju svih velikih promena (recimo promena ustava) gde su obicno potrebne vise nego natpolovicne vecine (obicno 2/3) i ovde se savetuje isto. Sa druge strane, kakva bi to drzava bila kad se ne bi sa velikom sigurnoscu znalo da li je vecina njenih gradjana za ili protiv njenog osamostaljenja? Pogledajmo primer Bosne i sve ce nam biti jasno.

Rajo Niksic

pre 18 godina

Frka a Milo, pa dosta je bilo!? E pa nece ici ovaj put bas tako glatko i slatko! Oni su svejesni da uz sve moguce i nemoguce pritiske nemaju ni 40% upisanih biraca, odnosno oko 47% aktivnih! 55% je za njih san (kao djevojacki) koji ne mogu ni da dosanjaju. Bice da kukaju i kmece preko medija to znaci preko svih osim RTV Elmaga i Dana! Ipak me to pomalo plasi jer su oni spremni na sve samo da odrze sadasnje pozicije, bojim se da su i na rat i nasilje spremni! Ipak sve ce im to biti uzalud, jer priznati se mora za Drzavnu zajednicu je vecinska Crna Gora! U normalnim okolnostima, bez ispiranja mozgova i nevidjene medijske uke i bruke, za SGC bi glasalo preko 65% glasaca.

Pravnik

pre 18 godina

Mislim da je ovo nepravedno i ne smije se prihvatiti nikako ovaj Solanin trik jer se dogovarao sa Kostunicom i pokusava da ispuni njegovu zelju. Ni jedan covjek nije vredniji od drugoga ma kakav on bio :jedan covjek jedan glas. Opozicija krece na referendumu sa 10% prednosti sto znaci da je Solana prekrsio evropski zakon pokusavajuci da mijenja venecijanski zakon i neprihvatljivo je uci u bilo kakav referendum prije dodatnog objasnjenja i imali pravo da jedan covjek koji se ne bavi i ne razumese puno u to uci i cackati tamo gdje nema pravo. Ako je on u pravo onda Venecijansku komisiju treba ukinuti jer je samo na papiru.

Trooper

pre 18 godina

Pozdrav za bracu Srbe iz Crne Gore, tj. za sve Crnogorce...
A kazhite vi meni gospodo secesionisti da li znate zashto Milo toliko kuka za nezavisnom drzavom... Evo, ja cu da vam kazhem: Da bi moga' opet da se kandiduje za preshjednicko mesto (X2) i time opet bude imao imunitet, pa nece moci da ga apse Talijani, a boga mi i ovi ostali. Pa kada ce da vam bude jasno da je njemu bitnija sopstvena kozha od bilo kakvog statusa Crne Gore, sad Milo ispade veliki borac za Crnu Goru, a u stvari - bori se da spase rodjenu kozhu...

Podgoricanin

pre 18 godina

Potpuno podrzavam ovu odluku Evropske Unije. Glasacu za nezavisnost, ali ako ne mozemo da skupimo 55% onda ne treba ni da je bude. Sve ispod toga nosilo bi rizik od tenzija i gradjanskog rata. Partije koje se zalazu za suverenu CG su na vlasti vec devet godina i drze u rukama medije, policiju, obrazovnaje, i sudstvo. Ako ne mogu da skupe ovoliko, neka se pokriju usima i idu.

Lost in translation

pre 18 godina

Па Црногорци су мислили да ће својим "ораторским" способностима и бравурама убиједити Лајчака и ЕУ у исправност њихових ставова. Али вјероватно се нешто изгубило у преводу ... Као сад, а шта ако гласа 54.99 одсто ЗА и због тога референдум пропадне. Па исто би се тако могло поставити питање и шта да је потребано 50 одсто па за независност гласа 49.99 и референдум опет пропадне. Па господо, ствар је у принципу, више него у проценту ...

DeKOb

pre 18 godina

Bilo da je nezavisna ili udruzena, Crnoj Gori treba jedno dobro "vetrenje". Ova garnitura se ustajala.
Reakcije Vlade i predsednika sve vise zvuce kao Miloseviceva "borba za istinu". Evropski politicari su rekli svoje.

milans

pre 18 godina

Milo kuka za nezavisnoscu, eto znate zasto... ali zasto li kukaju obicni ljudi? Bas zanimljivo. A mozda bi trebalo nekim nacinom sugerisati Solani i g. Lajcaku da jos povecaju-na recimo 66.66% i to od ukupnog broja, a ne od izaslih... Jer neki Soc tamo prijeti gradjanskim ratom, pa bi se ovako visokim procentom te prijetnje ucinile besmislenim.

Nenad

pre 18 godina

Bilo bi fer i demokratski da CG moze da izadje iz zajednice na isti nacin na koji je i usla, nadam se da svi vi znate kako se to dogodilo (referendum 50% + 1 od izaslih) i iako sam iz Srbije ne vidim nikakvu vezu nezavisnosti CG i pitanja Kosova, tu vezu vide samo nesposobni politicari, domaci i iz EU, koji ne mogu da razrese haos koji su sami zakuvali. Ovo je sve jadno i ponizavajuce posebno za Srbiju koja stalno treba da nekog na silu tera da s njom ostane u zajednici. I na kraju kada ce neko nas pitati na referendumu kakvu zajednicu zelimo, mozda bi se vecina odlucila za nezavisnu Srbiju.

montenigger

pre 18 godina

Nije mi jasno zasto zelite da ostanete u drzavi u kojoj vecina gradjana druge clanice ne zeli da zivi sa vama,pa ma koji procenat to bio.Ajde da se fino razdruzimo,pa da zivimo u miru i ljubavi...

Logoras

pre 18 godina

2 pitanja
1 - "jeste li za nezavisnu"
2 - "jeste li za zajednicku"
Pa ko dobije vise...
Ali ne...jer treba Crnogorce prevariti, naterati...
Svi koji su protiv takvog rjesenja su za mene jednostavno PREVARANTI, ma kako se zvali...
Bio to Solana, Evropa, Kostunica, Srbija, Milo, Crna Gora...
U CG je manjina za zajednicku drzavu i tu cinjenicu niko ne moze nikakvom gimnastikom da promjeni. Mozda nekome broj onih koji se izjasnjavaju za nezavisnu drzavu nije impresivan, ali sta da radimo kada smo podijeljeni od kad je svijeta i vijeka?
Ukoliko ostane zajednicaka drzava ocekujem da brojni Srbi koji se ovdje zdusno "bore" za nova evropska shvatanja pravicnosti ne upraznjavaju ponovo svoju omiljenu disciplinu i opet psuju nase "nove europejce" kada im se onako strucni pocnu baskariti u ugodnim saveznim ili federativnim foteljama...
Placacete svoju privrzenost Evropi, placajuci Miloseviceve vjerne saborce...
...nije nejasno onome ko hoce da vidi da je u Srbiji "i poslije Milosevica - Milosevic"...

Palestinac

pre 18 godina

E pa nemamo puno da razmisljamo ovoga puta izmedju izolacije koju bi nam donio Djukanovic kao Enver Hodza u svoje vrijeme i Evrpske SCG dje nam nece razna prevarantska fela bez grama intelektualnog kapaciteta visiti o vratu sa svojim hipotekama!

Logoras

pre 18 godina

Ovo 50%+1 od ukupnog broja upisanih biraca, za sta se hvataju "zabrinuti" da volja "naroda" nece biti adekvatno izrazena, takodje nije u redu.
Medju onima koji nece izaci ima sigurno i onih kojima je svejedno da li ce zivjeti u drzavnoj zajednici ili u samostalnoj drzavi, nezainteresovani su...
Ili onih koji bi najradije savez nezavisnih drzava...itd itd
Znaci oni ne pripadaju ni jednoj od ZA i PROTV grupa i zasto bi njihovu zelju (ili nemogucnost odluke) tumacili kao podrsku "onim" drugima, bez obzira da li su ti "drugi" pristalice nezavisnosti ili zajednicke drzave...
A sto se referenduma u Srbiji tice?... Pa Srbiju niko nije pitao da li zeli drzavnu zajednicu ili svoju drzavu. Ni proslog puta. Njene interese bolje od sopstvenog gradjanstva znaju njene izabrane "demokrate"...
Crnogorski pak autokrata Milo, gle cuda, hoce da se jasno vidi volja njegovih gradjana na referendumu...

Drazen, Niksic

pre 18 godina

Savjet ministara EU sastaje se u ponedjeljak, 27. februara. Gotovo sam siguran da ce ministri smanjiti kvalifikovanu vecinu pod uticajem mocne crnogorske diplomatije (od koje se EU ledi krv u zilama), koju predvodi legendarni Miodrag Vlahovic-Pecanac.

glodur

pre 18 godina

Šoć preti građanskim ratom? Želi da se kandiduje za novog đenerala, onolicki? Pa taj je bivši referent pravne službe jednog podgoričkog preduzeća zvezdane trenutke svog mizernog političkog života doživeo u koaliciji sa Milom.
Srbija u liku DrVoja kandiduje Crnoj Gori nove kamiondžije, magacionere i psihijatre. Kao da ih vec nema dovoljno u Hagu.

Dragomir

pre 18 godina

Licno ne bih voleo da se Crna Gora osamostali. Premalena je brate to je problem. Interesantno je da to niti procenat na referendumu nisu bili problem za Nemacku da prizna recimo Sloveniju (premalena) ili BiH (procenat na referendumu totalno nelegalan). Tako da zaista nema smisla pricati sta je pravedno. Divlja su ovo vremena po mnogo cemu!

Bojan

pre 18 godina

Ne vidim mesta panici, mislim da 55% od izaslih nije nikakav problem. A da li neko od nasih navijaca razmislja sta cemo mi sa Crnom Gorom ako oko 50% gradjana ne zeli da zivi sa nama. To vam je kao da zivite sa zenom koja vam svaki drugi dan predlaze razvod. Da li cemo mi biti srecniji i zadovoljniji? Pa i kod njih dolaze mladje generacije koje su u velikom broju za odvajanje. Da li nam treba da nakon 2-3 godine opet bijemo glavu oko istog problema?

diko

pre 18 godina

Ceda Jovanovic je ucestvovao na skupu o referendumu. On se zalagao, gle cuda, da Crna Gora u neku ruku i pored preporuke Lajcaka, ako za samostalnost glasa manje od 55% glasaca, proglasi samostalnost na nacin koji je to uradila npr Ceska ili Slovacka , sto znaci da ce tihim priznavanjem uspet da dodju do cilja koji su sebi zacrtali. sa moje strane zelim im srecan put, samo mi je zao ljudi koji su i dalje za zajednicu, a independiste pozivam da sa sobom povedu i Cedu jer mislim da bi sa postojecim rezimom u Crnoj Gori mogao da sklopi dobar biznis, znate na sta mislim ili mislim da znate.

momčilo

pre 18 godina

Nema veze, pobijedičemo bilo koji procenat nam nametnu.
Milo je genije, preživio je mnoge srpske vožde, pa će i ove.
NAROD JE UZ NJEGA .

Zoran

pre 18 godina

Dobro, recimo neka ostane tih famoznih 55% izaslih glasaca za "vecinu". A referendumsko pitanje neka bude: "Da li ste za to da CG ostane u SCG?" Neka se opozicija onda grci da predje 55% za odgovor DA...

Logoras

pre 18 godina

A zasto da bude 55/45? Zasto da je za drzavnu zajednicu dovoljno 45%, a za nezavisnu drzavu nije dovoljno ni 54.9%?
Ima li ikog da moze da da suvisli odgovor na ovo jednostavno pitanje?
Hajd samo da pomenem da se ne radi ni o kakvoj livadi ili plemenu nego o jednoj staroj drzavi sa svojom tradicijom, dinastijom itd itd.
Nece Evropa tako, nego hoce da ima drzavnu zajednicu u kojoj bi Crnogorci bili, jel, potpuno ravnopravni?
Ovo je kao demokratski, Evropski, jedan gradjanin - pola glasa.
...i smuci mi se od ovih zluradosti isto kao i od ovog slovackog posrednika koji je cijelo vrijeme u dzepu imao ovo gotovo "solomonsko" rjesenje, a navodno dosao da "pomogne", da bude "medijator" da se postigne dogovor...
Smuci mi se od "sibicara", dolazili iz Evrope, Srbije ili Crne Gore...
Pa nadgledajte referendum, postavite norme koje ce objezbijediti da ne bude nikakvih prevara i slicno, a ne da se vi sluzite prevarama kako bi natjerali jedan mali narod da zivi bez svoje drzave, kako bi pomogli da izgubi svoj identitet...

Nenad

pre 18 godina

Samo napred, braćo Crnogorci! Milu je za vratom obećanje koje je dao: "Ako Crna Gora ne bude samostalna, ja se više neću baviti politikom". To njega boli, jer mu se, verovatno, smeši nekoliko krivičnih prijava.

posmatracnica ns

pre 18 godina

Pa posto vidima da je problem u procentima ja se onda zalazem za 50% + 1 glas od ukupnog broja upisanih biraca. Eto to bi bilo bas demokratija i onda bi vecna vladala manjinom. Posto se radi od veoma vaznom pitanju mislim da bi polovina +1 glas trebalo da bude mera za tu odluku. Ovako 55 % od izaslih biraca moze bit i samo 25% upisanih biraca recimo. To tek nije demokratski.

nsv

pre 18 godina

U pitanju je jednostavno tajming, a Milo je kolateralna steta. Nije da mi ga je zao. Moze da se tumaci i kao elegantan nacin da ga skinu s vrata. EU je ovo smislila zato sto trenutak nije zgodan (proglasavanje nezavisnosti Kosova). Procenti su samo koska. A Milo se, kao sto vidimo, primio k'o peMzija.

Branislav

pre 18 godina

Zasto je potrebno: 55/45? Evo zasto: Nezavisna Crna Gora je promena u ustrojstvu drzave, ostanak u zajednici nije. Kao i u slucaju svih velikih promena (recimo promena ustava) gde su obicno potrebne vise nego natpolovicne vecine (obicno 2/3) i ovde se savetuje isto. Sa druge strane, kakva bi to drzava bila kad se ne bi sa velikom sigurnoscu znalo da li je vecina njenih gradjana za ili protiv njenog osamostaljenja? Pogledajmo primer Bosne i sve ce nam biti jasno.

Rajo Niksic

pre 18 godina

Frka a Milo, pa dosta je bilo!? E pa nece ici ovaj put bas tako glatko i slatko! Oni su svejesni da uz sve moguce i nemoguce pritiske nemaju ni 40% upisanih biraca, odnosno oko 47% aktivnih! 55% je za njih san (kao djevojacki) koji ne mogu ni da dosanjaju. Bice da kukaju i kmece preko medija to znaci preko svih osim RTV Elmaga i Dana! Ipak me to pomalo plasi jer su oni spremni na sve samo da odrze sadasnje pozicije, bojim se da su i na rat i nasilje spremni! Ipak sve ce im to biti uzalud, jer priznati se mora za Drzavnu zajednicu je vecinska Crna Gora! U normalnim okolnostima, bez ispiranja mozgova i nevidjene medijske uke i bruke, za SGC bi glasalo preko 65% glasaca.

Pravnik

pre 18 godina

Mislim da je ovo nepravedno i ne smije se prihvatiti nikako ovaj Solanin trik jer se dogovarao sa Kostunicom i pokusava da ispuni njegovu zelju. Ni jedan covjek nije vredniji od drugoga ma kakav on bio :jedan covjek jedan glas. Opozicija krece na referendumu sa 10% prednosti sto znaci da je Solana prekrsio evropski zakon pokusavajuci da mijenja venecijanski zakon i neprihvatljivo je uci u bilo kakav referendum prije dodatnog objasnjenja i imali pravo da jedan covjek koji se ne bavi i ne razumese puno u to uci i cackati tamo gdje nema pravo. Ako je on u pravo onda Venecijansku komisiju treba ukinuti jer je samo na papiru.

Trooper

pre 18 godina

Pozdrav za bracu Srbe iz Crne Gore, tj. za sve Crnogorce...
A kazhite vi meni gospodo secesionisti da li znate zashto Milo toliko kuka za nezavisnom drzavom... Evo, ja cu da vam kazhem: Da bi moga' opet da se kandiduje za preshjednicko mesto (X2) i time opet bude imao imunitet, pa nece moci da ga apse Talijani, a boga mi i ovi ostali. Pa kada ce da vam bude jasno da je njemu bitnija sopstvena kozha od bilo kakvog statusa Crne Gore, sad Milo ispade veliki borac za Crnu Goru, a u stvari - bori se da spase rodjenu kozhu...

Podgoricanin

pre 18 godina

Potpuno podrzavam ovu odluku Evropske Unije. Glasacu za nezavisnost, ali ako ne mozemo da skupimo 55% onda ne treba ni da je bude. Sve ispod toga nosilo bi rizik od tenzija i gradjanskog rata. Partije koje se zalazu za suverenu CG su na vlasti vec devet godina i drze u rukama medije, policiju, obrazovnaje, i sudstvo. Ako ne mogu da skupe ovoliko, neka se pokriju usima i idu.

Lost in translation

pre 18 godina

Па Црногорци су мислили да ће својим "ораторским" способностима и бравурама убиједити Лајчака и ЕУ у исправност њихових ставова. Али вјероватно се нешто изгубило у преводу ... Као сад, а шта ако гласа 54.99 одсто ЗА и због тога референдум пропадне. Па исто би се тако могло поставити питање и шта да је потребано 50 одсто па за независност гласа 49.99 и референдум опет пропадне. Па господо, ствар је у принципу, више него у проценту ...

DeKOb

pre 18 godina

Bilo da je nezavisna ili udruzena, Crnoj Gori treba jedno dobro "vetrenje". Ova garnitura se ustajala.
Reakcije Vlade i predsednika sve vise zvuce kao Miloseviceva "borba za istinu". Evropski politicari su rekli svoje.

milans

pre 18 godina

Milo kuka za nezavisnoscu, eto znate zasto... ali zasto li kukaju obicni ljudi? Bas zanimljivo. A mozda bi trebalo nekim nacinom sugerisati Solani i g. Lajcaku da jos povecaju-na recimo 66.66% i to od ukupnog broja, a ne od izaslih... Jer neki Soc tamo prijeti gradjanskim ratom, pa bi se ovako visokim procentom te prijetnje ucinile besmislenim.

Nenad

pre 18 godina

Bilo bi fer i demokratski da CG moze da izadje iz zajednice na isti nacin na koji je i usla, nadam se da svi vi znate kako se to dogodilo (referendum 50% + 1 od izaslih) i iako sam iz Srbije ne vidim nikakvu vezu nezavisnosti CG i pitanja Kosova, tu vezu vide samo nesposobni politicari, domaci i iz EU, koji ne mogu da razrese haos koji su sami zakuvali. Ovo je sve jadno i ponizavajuce posebno za Srbiju koja stalno treba da nekog na silu tera da s njom ostane u zajednici. I na kraju kada ce neko nas pitati na referendumu kakvu zajednicu zelimo, mozda bi se vecina odlucila za nezavisnu Srbiju.

montenigger

pre 18 godina

Nije mi jasno zasto zelite da ostanete u drzavi u kojoj vecina gradjana druge clanice ne zeli da zivi sa vama,pa ma koji procenat to bio.Ajde da se fino razdruzimo,pa da zivimo u miru i ljubavi...

Logoras

pre 18 godina

2 pitanja
1 - "jeste li za nezavisnu"
2 - "jeste li za zajednicku"
Pa ko dobije vise...
Ali ne...jer treba Crnogorce prevariti, naterati...
Svi koji su protiv takvog rjesenja su za mene jednostavno PREVARANTI, ma kako se zvali...
Bio to Solana, Evropa, Kostunica, Srbija, Milo, Crna Gora...
U CG je manjina za zajednicku drzavu i tu cinjenicu niko ne moze nikakvom gimnastikom da promjeni. Mozda nekome broj onih koji se izjasnjavaju za nezavisnu drzavu nije impresivan, ali sta da radimo kada smo podijeljeni od kad je svijeta i vijeka?
Ukoliko ostane zajednicaka drzava ocekujem da brojni Srbi koji se ovdje zdusno "bore" za nova evropska shvatanja pravicnosti ne upraznjavaju ponovo svoju omiljenu disciplinu i opet psuju nase "nove europejce" kada im se onako strucni pocnu baskariti u ugodnim saveznim ili federativnim foteljama...
Placacete svoju privrzenost Evropi, placajuci Miloseviceve vjerne saborce...
...nije nejasno onome ko hoce da vidi da je u Srbiji "i poslije Milosevica - Milosevic"...

Palestinac

pre 18 godina

E pa nemamo puno da razmisljamo ovoga puta izmedju izolacije koju bi nam donio Djukanovic kao Enver Hodza u svoje vrijeme i Evrpske SCG dje nam nece razna prevarantska fela bez grama intelektualnog kapaciteta visiti o vratu sa svojim hipotekama!

Logoras

pre 18 godina

Ovo 50%+1 od ukupnog broja upisanih biraca, za sta se hvataju "zabrinuti" da volja "naroda" nece biti adekvatno izrazena, takodje nije u redu.
Medju onima koji nece izaci ima sigurno i onih kojima je svejedno da li ce zivjeti u drzavnoj zajednici ili u samostalnoj drzavi, nezainteresovani su...
Ili onih koji bi najradije savez nezavisnih drzava...itd itd
Znaci oni ne pripadaju ni jednoj od ZA i PROTV grupa i zasto bi njihovu zelju (ili nemogucnost odluke) tumacili kao podrsku "onim" drugima, bez obzira da li su ti "drugi" pristalice nezavisnosti ili zajednicke drzave...
A sto se referenduma u Srbiji tice?... Pa Srbiju niko nije pitao da li zeli drzavnu zajednicu ili svoju drzavu. Ni proslog puta. Njene interese bolje od sopstvenog gradjanstva znaju njene izabrane "demokrate"...
Crnogorski pak autokrata Milo, gle cuda, hoce da se jasno vidi volja njegovih gradjana na referendumu...

Drazen, Niksic

pre 18 godina

Savjet ministara EU sastaje se u ponedjeljak, 27. februara. Gotovo sam siguran da ce ministri smanjiti kvalifikovanu vecinu pod uticajem mocne crnogorske diplomatije (od koje se EU ledi krv u zilama), koju predvodi legendarni Miodrag Vlahovic-Pecanac.

glodur

pre 18 godina

Šoć preti građanskim ratom? Želi da se kandiduje za novog đenerala, onolicki? Pa taj je bivši referent pravne službe jednog podgoričkog preduzeća zvezdane trenutke svog mizernog političkog života doživeo u koaliciji sa Milom.
Srbija u liku DrVoja kandiduje Crnoj Gori nove kamiondžije, magacionere i psihijatre. Kao da ih vec nema dovoljno u Hagu.

Dragomir

pre 18 godina

Licno ne bih voleo da se Crna Gora osamostali. Premalena je brate to je problem. Interesantno je da to niti procenat na referendumu nisu bili problem za Nemacku da prizna recimo Sloveniju (premalena) ili BiH (procenat na referendumu totalno nelegalan). Tako da zaista nema smisla pricati sta je pravedno. Divlja su ovo vremena po mnogo cemu!

Bojan

pre 18 godina

Ne vidim mesta panici, mislim da 55% od izaslih nije nikakav problem. A da li neko od nasih navijaca razmislja sta cemo mi sa Crnom Gorom ako oko 50% gradjana ne zeli da zivi sa nama. To vam je kao da zivite sa zenom koja vam svaki drugi dan predlaze razvod. Da li cemo mi biti srecniji i zadovoljniji? Pa i kod njih dolaze mladje generacije koje su u velikom broju za odvajanje. Da li nam treba da nakon 2-3 godine opet bijemo glavu oko istog problema?