Aktuelno

Utorak, 06.07.2021.

11:35

Nemački mediji: Vozači dubokog džepa gledaće u Zagreb

Izvor: Izvor: DW/Nemanja Rujeviæ

Nemaèki mediji: Vozaèi dubokog džepa gledaæe u Zagreb IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

crna guja

pre 2 godine

Eh da je meni biciklo ili romobil što rimac napravi. Dalje nečemo iči. A kad jedan dan shvatite da rimac prodaje tehnologiju zapamtite tehnologiju a ovo drugo mu je samo hobi i reklama za njegov proizvod. Svaka čast čovijeku.

Spock

pre 2 godine

Neko je ovde pokusao lepo da ti objasni o cemu se radi ali tvoj sovinizam je prosto besmislen.
"Mali narod na balkanu" ...to vrv misis na svoj narod?
Srba ima u JI Evropi cca 10 miliona a vas ni 3, tako da..
I sto se ne zapitas, dal je neko dao ovde bilo kakav ke$?
Naravno da ne.
Nemoj da se iznenadis ako za najvise par godina osvane kod vas vest "rimac prevaren"....
Bugatti je najgora divizija ( pored Ducatti/ja) u celoj VW grupi.
Godinama je VW pokusavao da "uda" tu firmu, bezuspesno.
Sad su nasli zrtvu.
Ali ok, sto se mene tice ja sam siguran u krajnji epilog te price i siguran sam da vi tamo bas nikakve koristi necete imati, taj vas rimac je entuzijasta, sve ok, ali on pakuje baterije u svoja vozila a sve baterije i motore kupuje u Kini?
I nijedno svoje vozilo jos nije prodao?
Ako hoces da znas sta je pravi business pogledaj sta radi DE, oni su doveli fabriku Tesla kod Berlina sa 350.000 vozila godisnje u proizvodnji, dakle proizvodna traka, zaposljavanje radnika itd, VW gradi 7 fabrika baterija, a ti zapenio da je ovo neki extra posao?
Mozda, ali samo za tog decka jer je dobio neku funkciju i vrv malo ke$a na racunu, svi ostali ce se posle slavlja probuditi u realnom svetu, a to znaci da ce bukvalno raditi za Bugatti koji ce se i dalje raditi u FR a ne kod vas, vi cete samo da im budete dobavljaci a ako tako ostane to ce biti uspeh na kraju, ali sumnjam.
Misim, pojma vi tamo nemate kako funkcionise business u D, bas ce vama nemci nesto da "poklanjaju"...
(C i n i k, 07. jul 2021 00:48)

da nisi jadan bio bi smjesan....
Njemacka dovela Teslu?
pa ti nisi normalan...
Njemacka se bori da Tesla ne dodje,koliko je vec protestiranja u Berlinu,pod izlikom da nije sve ekoloski ,zeleni itd...Njemcima nije u Interesu da Tesla radi tu....Elektricni auti u Njemackoj jos nisu primarni....ali nema veze,ti si Cinik pa nema vajde ti objasnjavati ,jer nikad nisi bio objektivan uostalom Cinik si...da je se ovo sve desilo u Srbiji imao bi potpuno drugaciji stav,i to svi ovdje znaju,da uvijek pises iz nekog prijezira a ne objektivnosti ili nekog ppsebnog znanja...jednostabno kontraš si...

Spock

pre 2 godine

Ma kakavih 200, Srbi ne rade ni za 20 evra po vama iz hr?!
Nije jasno sta se vama tamo dogadja i kako ce joint-venture sa rimcem da se odrazi na tvoj i standard tebi slicnih po hr, najsiromasnijoj zemlji u Evropi?
Ali ok, videcemo sta cete komentarisati kada osvane vest da je business propao, pri cemu ce se Bugatti kolko se vidi, i dalje proizvoditi u FR samo sto ce iz hr da dovlace komponente, baterije koje pakuje rimac, a prethodno ih kupuje u Kini?
Polakote sa egzaltiranoscu, misim da cak taj decko nema pojma u kakvu je kombinaciju uopste usao a kamoli da to vi "navijaci" znate tek..
I da, kad vam taj rimac proda makar 1 el auto, javite se...
(C i n i k, 07. jul 2021 00:32)

mozemo biti zadnji u EU ali ne i u Europi,to mjesto je za vas rezervirano...a tebi je najlakse komentirati iz Njemacke ,jel tako ?...a s obzirom da se lovis na svaku vijest o HR,pa makar ona bila i ovakva bombasticna koja dolazi iz Njemacke a ti i dalje sve vidis negativno govori o tebi kao osobi da si jako ogorcen i da sam sebe iznutra izjedas....a to nije zdravo....

Spock

pre 2 godine

Teško je poreći da Mate nije uspješan. Samo pitanje..koliko je Mate isporučio svojih vozila..
(Vedran Lekić, 07. jul 2021 10:32)

pravo pitanje je koliko je isporucio Tehnologije i to Jaguaru,Porscheu,Aston Martinu,Hyndaiu,Koenigseggu...itd itd..

Mike

pre 2 godine

Voleo bih samo da Rimac pročita pa da se zamisli (tako bar ja razmisljam a verujem i ostali inovatori), da mu nesto nedostaje u svekolikom konceptu. Naime, taj koncept je pogresan, jer se ipak vodio saznanjima o (recimo) najboljim baterijama (super-capacitor je bolje resenje), ili najboljim motorima. Ali sistem u sprezi sa izuzetno sposobnim zamajcem (80 kg po svakom tocku), i NIB magnetima u specifičnoj konfiguraciji. I eto, pogon koji ne troši nista i ide večno. Ali, hej, gde je tu zarada? Ili, naposletku, uredjaj InfinitySav kompanije (Koreja), spregnut sa zamajcima takodje. Bez zamajca ne ide. Los Angeles (ili San Francisco, sad se i ne secam) je imao odlican sistem - trolejbus koji ima 9 T tezak zamajac koji ga pogoni izmedju stajalista,i cak i dalje, ako je potrebno, do neke određene razdaljine. A na stajalištu, trole se podignu, zamajac dobije potrebno ubrzanje, i sposoban je dalje da vozi, menja trake ako je potrebno i sl. Dakle, nema potrebe za razvlačenjem mreze celom trasom. Genijalan izum. U svakom slucaju, momak je kul. Svaku sreću zelim.

Zemun

pre 2 godine

Kako da ne a sa aerodroma će kupce da doveze nepostojeći rimčev autonomni taxi kojeg razvija već 9 godina sve o trošku poreskih obveznika!

Josip

pre 2 godine

@ cinik
Doista si megatrol. Ako te plaćaju, zaslužio si ne sendvič, nego pečenu janjetinu i pivo.
Godinama pratim b92, čitam sve i svašta, naročito kad je tema HR. Uvijek čitam komentare, jer rijedak je narod koji ima smisao za humor kao Srbi.
Ogadio si mi to svojim odvratnim mrzilačkim upisima, pa ću (dok ne prođe navika) b92 staviti pod blokadu.
Ne mogu zamisliti što ti je u glavi, ali imam osjećaj da si kao mali mučio životinje.
Pozz iz Splita - cvita Mediterana.

Mantis

pre 2 godine

@cooyote @dingo

Iako se vas dvojica podhebavate, obojica ste potpuno u pravu! :)
(Aerospace, 7. jul 2021 11:16)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Čuj (čitaj), jedino se na takav način moglo odgovoriti Srbima,
koji ne mogu progutati uspjeh bilo koga iz Hrvatske, a i samu
Hrvatsku, a kad je samohvala i uzdizanje svog i svojeg u pitanju,
onda to prelazi sve ukuse i pristojnost. Slučaj Đoković je pravi
primjer ~ uzdizanje u nebesa jednog sportaša, koji je ustvari
obiteljski uspjeh, a ne državni, no Srbima to ništa ne znači ~
OJ JE NAJVEĆI, ON JE HEROJ, a kad se "dogodio" Rimac, nema Srbina
koji nije pljunuo i ocrnio taj događaj. Jer, kako je moguće, da
mala Hrvatska bude sjedište Bugatti-a?
Hrvati i Bugatti ~ nečuveno i nelogično, čak je i njihovo more
najlošije na svijetu. Od Hrvata ništa ne valja i zato Hrvatska
propada, odnosno, već je propala ~ na radost svih Srba. kmek

saki6

pre 2 godine

Porsche drzi Bugatti, Porsche drzi deo Rimca. Spojeni su ili iz finasijskih razloga ili da bi Bugatti u svojoj ponudi imao elektricni model zbog EU regulacija.

nermin Veljačić

pre 2 godine

Peugeot je kupio Opela za 2 milijarde Eura, ovdje nitko ne govori o novcima...RH je darovala zemljište, 1,5 milijardi kuna za razvoj auta bez vozača...tvornice nigdje , radit će se kod nas akumulatori , opet u kojoj tvornici, ili smo samo deponija za smještaj baterija koje u Njemačkoj nemaju gdje spremiti...Gdin Rimac će se obogatit to je sigurno... Peugeot i Fiat su postali Stellantis, dodaje se da je za finalizaciju ugovora o tom spajanju, vrijednom 52 milijarde dolara, trebalo više od godine...Na ovom svijetu se sve vrti oko novaca samo kod nas novaca nem a nigdje...

Nebuloze

pre 2 godine

"..."Na sastanku šef strategije VW-a mi je spomenuo - što misliš da ti preuzmeš Bugatti. Mislio sam da se šali i nisam se obazirao. Par mjeseci kasnije me nazvao i pitao jesam li razmislio o tome. Tada sam shvatio koliko je to ozbiljna stvar i shvatio sam koliko to ima smisla i kako je to win-win-win i za VW i za nas i za Bugatti. Do omjera 55% i 45% došlo je na temelju evaluacije gdje se procjenjuje vrijednost naše proizvodnje automobila, a to je odvojeni posao od proizvodnje komponenti za druge proizvođače. To su sad dvije izdvojene firme. Onda se procjenom Bugattija došlo do tog omjera. Ono što je bilo važno za nas na početku je da imamo upravljanje. Da bi Bugatti radio drugačije i u budućnosti bio profitabilan, uspješan, moraju se stvari promijeniti tako da imamo neovisnost od Volkswagena i Porschea. Oni su iza nas kao kumovi, ali mi imamo upravljačku moć i bilo nam je važno da u Hrvatskoj možemo raditi glavninu posla i da je tu sjedište", rekao je Rimac..."

Reče čovek sa 0 sastavljenih automobila, sa 0 isporučenih automobila i sa 0 homologizovanih automobila...

Milivoj Pimpek

pre 2 godine

Bugatti je brand, ali da to valja ne bi mu to švabo dao. Uvalili mu sranje. Imaju preskupe Veyron i Chiron. Što nisu dali Lamborgini ?

Željko Žorat

pre 2 godine

Dokle god ima naivaca koji misle da tu on necim upravlja, a pogotovo Porscheom ... a Svabe znaju kako i zasto nastaju "startupovi" koji preko noci pocnu neobjasnjivo vrijedit ...

Damir Sajko

pre 2 godine

Koliko smo love spickali na brodogradnju Bandice , Sanadere, Rimce i ostale da smo dali zemlju nekoj desetorici pametnih ljudi bili bi bogata drzava ali ne HDZ je podijelio hrvatsku na 200 bogatih i ostale.

Armando feliciano

pre 2 godine

Hercegovci su izuzetno talentitrani za biznis .Mamići , Bandić pa sad Rimac.Nije se rodio taj koji je uspio zeznuti Hercegovca.

MisterNo OS

pre 2 godine

Je, sigurno me fascinirao, inace imam para da kupujem bugatije i rimceve elektronce, pa jedva cekam da vidim sta cete izbacit novo da i to ne kupim...

Tomislav Balta

pre 2 godine

Nigdje nisam uspio vidjeti KAKO je preuzeo i koliko je koštalo preuzimanje....
Nagodinu slijedi Maseratti, pa onda Lancia i Saab......

Wagabundo Mali

pre 2 godine

Kakva igra,Mate pokazi mi transfer novca gdje je tvoja firma kupila Buggat, Pa ti na računu nemaš ni Milijon eura....ja bi bio presretan da iz tvoje velike firme idu kamioni robe prema kupcima EU...ali znamo da je to daleko od istine.

Mario S.

pre 2 godine

Ovo preseravanje stvarno mora prestati.
Ali to me ne brine, brine me kad stvari krenu krivo koliko će sve nas to koštati.
Već smo mu dali razne poticaje, besplatno zemljište kraj Zagreba, gotovo beskamatne kredite HBOR-a i 200 miliona EURA iz EU fonda za obnovu od korone. :-)

Kurtović MetalDizajn

pre 2 godine

Ne postaje mate rimac vecinski vlasnik Bugattia nego Rimac automobili sa udjelom od 55% a posto znamo da vw ima 24% udjela u rimac automobilima ispada da je vw bugatti proda Sam sebi

leptirica

pre 2 godine

(C i n i k, 07. jul 2021 00:48)

Na tvoju žalost, nije Mate dobio "nešto keša", već je većinski vlasnik Bugattija. Procijenjena vrijednost prije izlaska na burzu Rimac grupe, trećine koje je Mate vlasnik je 6 milijardi eura. I na kraju nećemo mi opet biti "neki dobavljači", već će sjedište firme biti u Hrvatskoj i kompletan razvoj. Spusti se na zemlju i prihvati istinu.

iz kredita, naravno

pre 2 godine

Dok Hrvati kupuju Bugati, mi se akamo sa tehn. pregledima.
Dok oni razvijaju vrhunsku tehniku, ...............
mi ŠTA radimo???
Mi pravimo
nacionalni stadion,

C i n i k

pre 2 godine

Mi se možemo nositi sa svijetom samo ako proizvodimo mala serije specijalnih vozila u koje ugrađujemo svoje znanje. Rimac je dobio brand, sad će prodavati nešto što bi prodavao trenutno pod svojim imenom puno skuplje, da bi svoje ime podigao morao bi uložiti hrpu para i pitanje je kako bi to prošlo.
(sarkazam, 06. jul 2021 22:07)


Zapamti sta si pisao kad sledece ili za par godina osvane vest kod vas "Rimac bankrotirao"...

C i n i k

pre 2 godine

Opet veseli"Srbi"znaju da je Rimac pogrešio,pored tolikog tima intelektualaca oko sebe zašto nije pitao jedan mali narod na Balkanu da mu oni predoče sta da kupi...Bugati je stvar prestiža,brend koji postavlja neke standarde,izbacuje ograničene serije modela koji vrede par miliona evra ali eto "Srbi"opet znaju nešto što Mate ne zna...Sta ces!!!!
(lifeisgood, 06. jul 2021 17:53)



Neko je ovde pokusao lepo da ti objasni o cemu se radi ali tvoj sovinizam je prosto besmislen.
"Mali narod na balkanu" ...to vrv misis na svoj narod?
Srba ima u JI Evropi cca 10 miliona a vas ni 3, tako da..
I sto se ne zapitas, dal je neko dao ovde bilo kakav ke$?
Naravno da ne.
Nemoj da se iznenadis ako za najvise par godina osvane kod vas vest "rimac prevaren"....
Bugatti je najgora divizija ( pored Ducatti/ja) u celoj VW grupi.
Godinama je VW pokusavao da "uda" tu firmu, bezuspesno.
Sad su nasli zrtvu.
Ali ok, sto se mene tice ja sam siguran u krajnji epilog te price i siguran sam da vi tamo bas nikakve koristi necete imati, taj vas rimac je entuzijasta, sve ok, ali on pakuje baterije u svoja vozila a sve baterije i motore kupuje u Kini?
I nijedno svoje vozilo jos nije prodao?
Ako hoces da znas sta je pravi business pogledaj sta radi DE, oni su doveli fabriku Tesla kod Berlina sa 350.000 vozila godisnje u proizvodnji, dakle proizvodna traka, zaposljavanje radnika itd, VW gradi 7 fabrika baterija, a ti zapenio da je ovo neki extra posao?
Mozda, ali samo za tog decka jer je dobio neku funkciju i vrv malo ke$a na racunu, svi ostali ce se posle slavlja probuditi u realnom svetu, a to znaci da ce bukvalno raditi za Bugatti koji ce se i dalje raditi u FR a ne kod vas, vi cete samo da im budete dobavljaci a ako tako ostane to ce biti uspeh na kraju, ali sumnjam.
Misim, pojma vi tamo nemate kako funkcionise business u D, bas ce vama nemci nesto da "poklanjaju"...

C i n i k

pre 2 godine

Vama srbima svi propadaju svi su bankrotirali svi su gladni a plata u Srbiji 200 evrića stvarno ste sila svi su ljubomorni na vas aj zdravo
(albi, 06. jul 2021 20:52)


Ma kakavih 200, Srbi ne rade ni za 20 evra po vama iz hr?!
Nije jasno sta se vama tamo dogadja i kako ce joint-venture sa rimcem da se odrazi na tvoj i standard tebi slicnih po hr, najsiromasnijoj zemlji u Evropi?
Ali ok, videcemo sta cete komentarisati kada osvane vest da je business propao, pri cemu ce se Bugatti kolko se vidi, i dalje proizvoditi u FR samo sto ce iz hr da dovlace komponente, baterije koje pakuje rimac, a prethodno ih kupuje u Kini?
Polakote sa egzaltiranoscu, misim da cak taj decko nema pojma u kakvu je kombinaciju uopste usao a kamoli da to vi "navijaci" znate tek..
I da, kad vam taj rimac proda makar 1 el auto, javite se...

Dingo

pre 2 godine

Potpuno nerazumevanje postojece situacije. Nije Hrvatska napravila
nikakav automobil, nikakvu firmu koja je postala vlasnik Bugatti-ja
vec Mate Rimac - privrednik. Sa tim nemaju nista ni Plankovic ni
Milanović ni država Hrvatska. Olakšavajuća okolnost je sto je Hrvataksa clanica EU i nista vise od toga. Tako da je bespredmetno komentarisati
sta smo mi a sta su oni (Hrvati) postigli. Postigao je on, Mate Rimac.
Svi koji bi želeli nesto slicno kod nas nek se uhvate posla i krenu.
Mozda nekom i uspe. Od komentarisanja nema napretka.
(Coyote, 6. jul 2021 19:26)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Potpuno nerazumevanje postojece situacije. Nije Srbija igrala ni jedan
match, nikakakvim tenisom Srbija nije postala prva na ATP listi, vec novak
Đokovićc - tenisač. Sa tim nemaju nista ni Vučić ni Brnabić ni država Srbija. Otežavajuća okolnost je sto je Srbija clanica van EU i nista
vise od toga. Tako da je bespredmetno komentarisati sta smo mi a sta su
oni (Srbi) postigli. Postigao je on, Novak Đoković. Svi koji bi želeli
nesto slicno kod nas nek se uhvate posla i krenu. Mozda nekom i uspe.
Od komentarisanja nema napretka.

sarkazam

pre 2 godine

Meni nije jasno kako su Srbi stali na proizvodnji kablova i autoguma pokraj ovakvih stručnjaka. Komšije evo iz prve ruke iz tvornice specijalnih vozila iz HR koja komponente kupuje diljem svijeta, ni kablove u malim serijam niste sposobni napraviti u malim serijama. Vi mislite da mi iz malih državica možemo biti neki faktor na masivnom tržištu zato i jeste gdje ste sad. Mi se možemo nositi sa svijetom samo ako proizvodimo mala serije specijalnih vozila u koje ugrađujemo svoje znanje. Rimac je dobio brand, sad će prodavati nešto što bi prodavao trenutno pod svojim imenom puno skuplje, da bi svoje ime podigao morao bi uložiti hrpu para i pitanje je kako bi to prošlo.

Freddie

pre 2 godine

Rimac je najcool poduzetnik na Jadranu"
na jadranu?
pa to baš i nije neki kompliment..
najveći od svih cimer-fraj poduzetnika po magistrali...
(Nika Duzoru, 06. jul 2021 17:12)

hm, i Italija je na jadranu.. znas ono: ferrari, lamborginni i tako to..

albi

pre 2 godine

Vama srbima svi propadaju svi su bankrotirali svi su gladni a plata u Srbiji 200 evrića stvarno ste sila svi su ljubomorni na vas aj zdravo

The Unforgiven

pre 2 godine

Bugati je stvar prestiža,brend koji postavlja neke standarde,izbacuje ograničene serije modela koji vrede par miliona evra ali eto "Srbi"opet znaju nešto što Mate ne zna...Sta ces!!!!
(lifeisgood, 6. jul 2021 17:53)
---------------------

Bugatti je takodje brend koji ima daleko vece troskove proizvodnje i razvoja nego sto je cena njegovih modela i zbog toga od kada je ponovo ozivljen nikada nije ostvario profit. Bugatti jedino moze da opstane tako sto ce imati bogatog gazdu koji je placati gubitke radi imidza. Volkswagen je mogao to da radi. A Rimac, za koji se na prste dve ruke moze nabrojati koliko serijskih vozila je do sada proizvdeo, ne bas.

budimo realni

pre 2 godine

Ovo više nema veze sa Rimcem, njemu svaka čast što radi sve ove godine, ali ovo je tipično kolonijalno iskorištavanje Švaba.
I ostaje gorak okus u tome.

Tvornice od Bugattaja će biti u Stuttgardu, sjedište firme u Hrvatskoj:) Znači sav novac od EU za elektrifikaciju namjenjen Hrvatskoj će završavati kod Bugatti Rimca u Struttgartu:)

I ovo đubrat Švabska radi već godinama po cijeloj EU ali neda njim vrag mira, oni jednostavno moraju:)

Rimac neme veze sa time, apsolutno nikakve on je svoju priliku vidio u tome i to je pošteno:)

Znači novac namjenjen za Hrvate će završavati u Stuttgartu, svi to znamo i ja, i Vi i Rimac ali ajmo se praviti blesavi:)

Coyote

pre 2 godine

Potpuno nerazumevanje postojece situacije. Nije Hrvatska napravila nikakav automobil, nikakvu firmu koja je postala vlasnik Bugatti-ja vec Mate Rimac - privrednik. Sa tim nemaju nista ni Plankovic ni Milanović ni država Hrvatska. Olakšavajuća okolnost je sto je Hrvataksa clanica EU i nista vise od toga. Tako da je bespredmetno komentarisati sta smo mi a sta su oni (Hrvati) postigli. Postigao je on, Mate Rimac. Svi koji bi želeli nesto slicno kod nas nek se uhvate posla i krenu. Mozda nekom i uspe. Od komentarisanja nema napretka.

Miki Stanić

pre 2 godine

Resice problem male prodaje Bugattija posto je resio taj problem svoga automobila?!?! Nije ni poceo prakticno proizvodnju a vec izgubio 45% vlasnistva. Zasto drzava nije usla u biznis pa da bude hrvatska kompanija?

Nika Duzoru

pre 2 godine

"Rimac je najcool poduzetnik na Jadranu"
na jadranu?
pa to baš i nije neki kompliment..
najveći od svih cimer-fraj poduzetnika po magistrali...

lifeisgood

pre 2 godine

Opet veseli"Srbi"znaju da je Rimac pogrešio,pored tolikog tima intelektualaca oko sebe zašto nije pitao jedan mali narod na Balkanu da mu oni predoče sta da kupi...Bugati je stvar prestiža,brend koji postavlja neke standarde,izbacuje ograničene serije modela koji vrede par miliona evra ali eto "Srbi"opet znaju nešto što Mate ne zna...Sta ces!!!!

Pitt Schroeder

pre 2 godine

Sada je RIMAC BOGAT COVJEK. Svaka mu cast,Sada mu ne trebaju MILIARDE OD DRZAVE. Te novce moze drzava sad da usmjeri u Petrinju i Zagreb za obnovu kuca.Mislim da ce to uciniti Rimac jer je on socialno osjetljiv na te ljude koji sada po vrucini zive u tim kontenjerima pa te MILIARDE ce usmjeriti na pravu adresu.

Janko Milat

pre 2 godine

"...da uprava VW grupe već dugo traži način da se rastane od svojih luksuznih marki sportskih automobila, a istovremenu zadrži kontrolu nad sofisticiranom tehnologijom."
Bingo! Oduševljenim urođenicima podvali šarena ogledalca u obliku gubitaša, iz pozadine drži kontrolu nad svime, zarađuj na dionicama i parama iz fondova. 5 muha jednim udarcem.

Paul Kalkbraner

pre 2 godine

Bugatti-Rimac? Zar ne bi trebalo biti Rimac-Bugatti ili zapravo Rimac automobili baš i nisu vlasnici Bugattija. Porsche ima 69% udjela u Buggatiju!

Sonja Vuco

pre 2 godine

joj, kul, Sveta Nedelja je na Jadranu, to je jednako istinito i jednako kul kao i kada si uvjeren da si preuzeo tvrtku, a imaš u vlasništvu 37% od 55%

Mario Vargas Ljosa

pre 2 godine

Da, ljudi iz Bugattija su jučer rekli da su se šefovi VAG-a silno željeli riješiti Bugattija već duže vrijeme. Kažu, izgleda da su napokon ostvarili svoj naum. :-)

Zdravko Medvjedić

pre 2 godine

I ja bih se osjećao cool da tuđim novcima kupim gubitaša, a mediji me slave kao da sam proizveo neki automobil u voznom stanju.

Pjer Ivanović

pre 2 godine

Novi program Kradezea:" Razjebati Rimca i Bugattija te financirati kupnju novog voznog parka za Ministarstvo Limitacije rada Nedjeljom."

Gorak lekić

pre 2 godine

Da bog da je Rimac ostao 100% u njegovom vlasništvu ovo priču svi znamo kako ide dalje, sad kreće Njemčki anšlus na Hrvatski proračun:)

Od firme koja je praktički u bankrotu, VW je pred bankrotom to uopče do jučer nisam znao:) Valjda zvog svih odšteta koje je morao plačati jer je godima lažirao podatke o zagađivanju okoliša.

Njihovi direktori ne smiju Van EU jer će istog trena biti uhapšeni, po čitavom svijetu su izdane tjeralice za njima koje EU ne prizna:)

Goran Lekić

pre 2 godine

Ma u Stuttgartu će biti tvornice, jel si toliko naivan:) Sve će ostati u Njemačkoj u HR će otvoriti ured za javljanje na EU natječaje, ustvari već je otvoren kod Bugatti Rimca:)

Već imaju tim ljudi u HR koji ništa drugo ne radi nego se javlja za proračun:)

111

pre 2 godine

BUGATTI JE HRVATSKI! A ja se jos sećam kad je Aca rekao. Neću se smiriti dok u Srbiju ne dovedem još jednog proizvođača automobila. Možda je mislio na Ikarbus Yilong? Mada oni prave autobuse. Mada u Srbiji ni jedan od kad je fabrika prodata. Samo katanac na kapiji zarđao od 2019 kad je prodata uz pompu.
(Kusur za Bor, 06. jul 2021 13:31


Ne lupetaj, pojma nemas.
Ovo je tamo katastrofa u najavi za tog bosanca.
Bugatti iako zvanicno prikazuje plus u poslovanju, je najgora firma u VW.
O tome postoji sijaset textova u De jos od pre par godina.
VW je naterao tog lika iz Bosne da napravi grupu i da posebnu grupu cini Bugatti-Rimac a to znaci da ce Bugatti tj VW sa svega 45% troskova da ima skoro bagatelnu radnu snagu i tehnologiju za EV a da nije morao da ulaze bas nista.
Nikakve kupovine-prodaje ovde nije bilo, niko nije platio nista u ke$u, ni Rimac ni VW.
Grupa je joint/venture princip, dakle rec je ogranicenom poduhvatu na odredjeno vreme, to nije cak ni partnerstvo nego samo ad hoc zakednicki poduhvat, bosanac ce na Bugatti da ugradjuje svoje baterije koje pakuje iz Kine kao i elektromotore i po prodaji auta dele zaradu u odnosu 55:45% i to je cela prica koja ce trajati najvise par godina, i u textu ti pise da je rec o joint-venture dogovoru, dakle pre nego krenes da se glupiras edukuj se malo.

Toni Maroni

pre 2 godine

Jako bitno za sirotinji tko je u hrvatskoj u posljednjih 30 godina iole ozbiljan otvorio tvornicu pogon ili da se nešto proizvodi kakav nesretni Rimac ovo je zemlja žmuklera lopova i prodavača magle ljudi jesu ovce ali ne svi!

Marko Habak

pre 2 godine

A teško je biti najcool u banana državi u kojoj su ti tata i HDZ desetkovali cijele generacije mladih i pametnih, a onima koji su ostali svakondevno zagorčavaju poduzetnički život.. Naravno Nijemci to gledaju iz svoje perspektive. Malo Lidla i Kauflanda, a onda red jeftine radne snage i kao šglag na tortu par milijardi kuna koje će dobiti besplatno bez ikakvih obveza

Kusur za Bor

pre 2 godine

BUGATTI JE HRVATSKI! A ja se jos sećam kad je Aca rekao. Neću se smiriti dok u Srbiju ne dovedem još jednog proizvođača automobila. Možda je mislio na Ikarbus Yilong? Mada oni prave autobuse. Mada u Srbiji ni jedan od kad je fabrika prodata. Samo katanac na kapiji zarđao od 2019 kad je prodata uz pompu.

lifeisgood

pre 2 godine

Opet veseli"Srbi"znaju da je Rimac pogrešio,pored tolikog tima intelektualaca oko sebe zašto nije pitao jedan mali narod na Balkanu da mu oni predoče sta da kupi...Bugati je stvar prestiža,brend koji postavlja neke standarde,izbacuje ograničene serije modela koji vrede par miliona evra ali eto "Srbi"opet znaju nešto što Mate ne zna...Sta ces!!!!

Kusur za Bor

pre 2 godine

BUGATTI JE HRVATSKI! A ja se jos sećam kad je Aca rekao. Neću se smiriti dok u Srbiju ne dovedem još jednog proizvođača automobila. Možda je mislio na Ikarbus Yilong? Mada oni prave autobuse. Mada u Srbiji ni jedan od kad je fabrika prodata. Samo katanac na kapiji zarđao od 2019 kad je prodata uz pompu.

albi

pre 2 godine

Vama srbima svi propadaju svi su bankrotirali svi su gladni a plata u Srbiji 200 evrića stvarno ste sila svi su ljubomorni na vas aj zdravo

Freddie

pre 2 godine

Rimac je najcool poduzetnik na Jadranu"
na jadranu?
pa to baš i nije neki kompliment..
najveći od svih cimer-fraj poduzetnika po magistrali...
(Nika Duzoru, 06. jul 2021 17:12)

hm, i Italija je na jadranu.. znas ono: ferrari, lamborginni i tako to..

sarkazam

pre 2 godine

Meni nije jasno kako su Srbi stali na proizvodnji kablova i autoguma pokraj ovakvih stručnjaka. Komšije evo iz prve ruke iz tvornice specijalnih vozila iz HR koja komponente kupuje diljem svijeta, ni kablove u malim serijam niste sposobni napraviti u malim serijama. Vi mislite da mi iz malih državica možemo biti neki faktor na masivnom tržištu zato i jeste gdje ste sad. Mi se možemo nositi sa svijetom samo ako proizvodimo mala serije specijalnih vozila u koje ugrađujemo svoje znanje. Rimac je dobio brand, sad će prodavati nešto što bi prodavao trenutno pod svojim imenom puno skuplje, da bi svoje ime podigao morao bi uložiti hrpu para i pitanje je kako bi to prošlo.

Dingo

pre 2 godine

Potpuno nerazumevanje postojece situacije. Nije Hrvatska napravila
nikakav automobil, nikakvu firmu koja je postala vlasnik Bugatti-ja
vec Mate Rimac - privrednik. Sa tim nemaju nista ni Plankovic ni
Milanović ni država Hrvatska. Olakšavajuća okolnost je sto je Hrvataksa clanica EU i nista vise od toga. Tako da je bespredmetno komentarisati
sta smo mi a sta su oni (Hrvati) postigli. Postigao je on, Mate Rimac.
Svi koji bi želeli nesto slicno kod nas nek se uhvate posla i krenu.
Mozda nekom i uspe. Od komentarisanja nema napretka.
(Coyote, 6. jul 2021 19:26)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Potpuno nerazumevanje postojece situacije. Nije Srbija igrala ni jedan
match, nikakakvim tenisom Srbija nije postala prva na ATP listi, vec novak
Đokovićc - tenisač. Sa tim nemaju nista ni Vučić ni Brnabić ni država Srbija. Otežavajuća okolnost je sto je Srbija clanica van EU i nista
vise od toga. Tako da je bespredmetno komentarisati sta smo mi a sta su
oni (Srbi) postigli. Postigao je on, Novak Đoković. Svi koji bi želeli
nesto slicno kod nas nek se uhvate posla i krenu. Mozda nekom i uspe.
Od komentarisanja nema napretka.

Josip

pre 2 godine

@ cinik
Doista si megatrol. Ako te plaćaju, zaslužio si ne sendvič, nego pečenu janjetinu i pivo.
Godinama pratim b92, čitam sve i svašta, naročito kad je tema HR. Uvijek čitam komentare, jer rijedak je narod koji ima smisao za humor kao Srbi.
Ogadio si mi to svojim odvratnim mrzilačkim upisima, pa ću (dok ne prođe navika) b92 staviti pod blokadu.
Ne mogu zamisliti što ti je u glavi, ali imam osjećaj da si kao mali mučio životinje.
Pozz iz Splita - cvita Mediterana.

111

pre 2 godine

BUGATTI JE HRVATSKI! A ja se jos sećam kad je Aca rekao. Neću se smiriti dok u Srbiju ne dovedem još jednog proizvođača automobila. Možda je mislio na Ikarbus Yilong? Mada oni prave autobuse. Mada u Srbiji ni jedan od kad je fabrika prodata. Samo katanac na kapiji zarđao od 2019 kad je prodata uz pompu.
(Kusur za Bor, 06. jul 2021 13:31


Ne lupetaj, pojma nemas.
Ovo je tamo katastrofa u najavi za tog bosanca.
Bugatti iako zvanicno prikazuje plus u poslovanju, je najgora firma u VW.
O tome postoji sijaset textova u De jos od pre par godina.
VW je naterao tog lika iz Bosne da napravi grupu i da posebnu grupu cini Bugatti-Rimac a to znaci da ce Bugatti tj VW sa svega 45% troskova da ima skoro bagatelnu radnu snagu i tehnologiju za EV a da nije morao da ulaze bas nista.
Nikakve kupovine-prodaje ovde nije bilo, niko nije platio nista u ke$u, ni Rimac ni VW.
Grupa je joint/venture princip, dakle rec je ogranicenom poduhvatu na odredjeno vreme, to nije cak ni partnerstvo nego samo ad hoc zakednicki poduhvat, bosanac ce na Bugatti da ugradjuje svoje baterije koje pakuje iz Kine kao i elektromotore i po prodaji auta dele zaradu u odnosu 55:45% i to je cela prica koja ce trajati najvise par godina, i u textu ti pise da je rec o joint-venture dogovoru, dakle pre nego krenes da se glupiras edukuj se malo.

iz kredita, naravno

pre 2 godine

Dok Hrvati kupuju Bugati, mi se akamo sa tehn. pregledima.
Dok oni razvijaju vrhunsku tehniku, ...............
mi ŠTA radimo???
Mi pravimo
nacionalni stadion,

Marko Habak

pre 2 godine

A teško je biti najcool u banana državi u kojoj su ti tata i HDZ desetkovali cijele generacije mladih i pametnih, a onima koji su ostali svakondevno zagorčavaju poduzetnički život.. Naravno Nijemci to gledaju iz svoje perspektive. Malo Lidla i Kauflanda, a onda red jeftine radne snage i kao šglag na tortu par milijardi kuna koje će dobiti besplatno bez ikakvih obveza

leptirica

pre 2 godine

(C i n i k, 07. jul 2021 00:48)

Na tvoju žalost, nije Mate dobio "nešto keša", već je većinski vlasnik Bugattija. Procijenjena vrijednost prije izlaska na burzu Rimac grupe, trećine koje je Mate vlasnik je 6 milijardi eura. I na kraju nećemo mi opet biti "neki dobavljači", već će sjedište firme biti u Hrvatskoj i kompletan razvoj. Spusti se na zemlju i prihvati istinu.

Mantis

pre 2 godine

@cooyote @dingo

Iako se vas dvojica podhebavate, obojica ste potpuno u pravu! :)
(Aerospace, 7. jul 2021 11:16)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Čuj (čitaj), jedino se na takav način moglo odgovoriti Srbima,
koji ne mogu progutati uspjeh bilo koga iz Hrvatske, a i samu
Hrvatsku, a kad je samohvala i uzdizanje svog i svojeg u pitanju,
onda to prelazi sve ukuse i pristojnost. Slučaj Đoković je pravi
primjer ~ uzdizanje u nebesa jednog sportaša, koji je ustvari
obiteljski uspjeh, a ne državni, no Srbima to ništa ne znači ~
OJ JE NAJVEĆI, ON JE HEROJ, a kad se "dogodio" Rimac, nema Srbina
koji nije pljunuo i ocrnio taj događaj. Jer, kako je moguće, da
mala Hrvatska bude sjedište Bugatti-a?
Hrvati i Bugatti ~ nečuveno i nelogično, čak je i njihovo more
najlošije na svijetu. Od Hrvata ništa ne valja i zato Hrvatska
propada, odnosno, već je propala ~ na radost svih Srba. kmek

Coyote

pre 2 godine

Potpuno nerazumevanje postojece situacije. Nije Hrvatska napravila nikakav automobil, nikakvu firmu koja je postala vlasnik Bugatti-ja vec Mate Rimac - privrednik. Sa tim nemaju nista ni Plankovic ni Milanović ni država Hrvatska. Olakšavajuća okolnost je sto je Hrvataksa clanica EU i nista vise od toga. Tako da je bespredmetno komentarisati sta smo mi a sta su oni (Hrvati) postigli. Postigao je on, Mate Rimac. Svi koji bi želeli nesto slicno kod nas nek se uhvate posla i krenu. Mozda nekom i uspe. Od komentarisanja nema napretka.

Paul Kalkbraner

pre 2 godine

Bugatti-Rimac? Zar ne bi trebalo biti Rimac-Bugatti ili zapravo Rimac automobili baš i nisu vlasnici Bugattija. Porsche ima 69% udjela u Buggatiju!

Nika Duzoru

pre 2 godine

"Rimac je najcool poduzetnik na Jadranu"
na jadranu?
pa to baš i nije neki kompliment..
najveći od svih cimer-fraj poduzetnika po magistrali...

Spock

pre 2 godine

Teško je poreći da Mate nije uspješan. Samo pitanje..koliko je Mate isporučio svojih vozila..
(Vedran Lekić, 07. jul 2021 10:32)

pravo pitanje je koliko je isporucio Tehnologije i to Jaguaru,Porscheu,Aston Martinu,Hyndaiu,Koenigseggu...itd itd..

C i n i k

pre 2 godine

Opet veseli"Srbi"znaju da je Rimac pogrešio,pored tolikog tima intelektualaca oko sebe zašto nije pitao jedan mali narod na Balkanu da mu oni predoče sta da kupi...Bugati je stvar prestiža,brend koji postavlja neke standarde,izbacuje ograničene serije modela koji vrede par miliona evra ali eto "Srbi"opet znaju nešto što Mate ne zna...Sta ces!!!!
(lifeisgood, 06. jul 2021 17:53)



Neko je ovde pokusao lepo da ti objasni o cemu se radi ali tvoj sovinizam je prosto besmislen.
"Mali narod na balkanu" ...to vrv misis na svoj narod?
Srba ima u JI Evropi cca 10 miliona a vas ni 3, tako da..
I sto se ne zapitas, dal je neko dao ovde bilo kakav ke$?
Naravno da ne.
Nemoj da se iznenadis ako za najvise par godina osvane kod vas vest "rimac prevaren"....
Bugatti je najgora divizija ( pored Ducatti/ja) u celoj VW grupi.
Godinama je VW pokusavao da "uda" tu firmu, bezuspesno.
Sad su nasli zrtvu.
Ali ok, sto se mene tice ja sam siguran u krajnji epilog te price i siguran sam da vi tamo bas nikakve koristi necete imati, taj vas rimac je entuzijasta, sve ok, ali on pakuje baterije u svoja vozila a sve baterije i motore kupuje u Kini?
I nijedno svoje vozilo jos nije prodao?
Ako hoces da znas sta je pravi business pogledaj sta radi DE, oni su doveli fabriku Tesla kod Berlina sa 350.000 vozila godisnje u proizvodnji, dakle proizvodna traka, zaposljavanje radnika itd, VW gradi 7 fabrika baterija, a ti zapenio da je ovo neki extra posao?
Mozda, ali samo za tog decka jer je dobio neku funkciju i vrv malo ke$a na racunu, svi ostali ce se posle slavlja probuditi u realnom svetu, a to znaci da ce bukvalno raditi za Bugatti koji ce se i dalje raditi u FR a ne kod vas, vi cete samo da im budete dobavljaci a ako tako ostane to ce biti uspeh na kraju, ali sumnjam.
Misim, pojma vi tamo nemate kako funkcionise business u D, bas ce vama nemci nesto da "poklanjaju"...

Pitt Schroeder

pre 2 godine

Sada je RIMAC BOGAT COVJEK. Svaka mu cast,Sada mu ne trebaju MILIARDE OD DRZAVE. Te novce moze drzava sad da usmjeri u Petrinju i Zagreb za obnovu kuca.Mislim da ce to uciniti Rimac jer je on socialno osjetljiv na te ljude koji sada po vrucini zive u tim kontenjerima pa te MILIARDE ce usmjeriti na pravu adresu.

Armando feliciano

pre 2 godine

Hercegovci su izuzetno talentitrani za biznis .Mamići , Bandić pa sad Rimac.Nije se rodio taj koji je uspio zeznuti Hercegovca.

Goran Lekić

pre 2 godine

Ma u Stuttgartu će biti tvornice, jel si toliko naivan:) Sve će ostati u Njemačkoj u HR će otvoriti ured za javljanje na EU natječaje, ustvari već je otvoren kod Bugatti Rimca:)

Već imaju tim ljudi u HR koji ništa drugo ne radi nego se javlja za proračun:)

budimo realni

pre 2 godine

Ovo više nema veze sa Rimcem, njemu svaka čast što radi sve ove godine, ali ovo je tipično kolonijalno iskorištavanje Švaba.
I ostaje gorak okus u tome.

Tvornice od Bugattaja će biti u Stuttgardu, sjedište firme u Hrvatskoj:) Znači sav novac od EU za elektrifikaciju namjenjen Hrvatskoj će završavati kod Bugatti Rimca u Struttgartu:)

I ovo đubrat Švabska radi već godinama po cijeloj EU ali neda njim vrag mira, oni jednostavno moraju:)

Rimac neme veze sa time, apsolutno nikakve on je svoju priliku vidio u tome i to je pošteno:)

Znači novac namjenjen za Hrvate će završavati u Stuttgartu, svi to znamo i ja, i Vi i Rimac ali ajmo se praviti blesavi:)

Spock

pre 2 godine

Ma kakavih 200, Srbi ne rade ni za 20 evra po vama iz hr?!
Nije jasno sta se vama tamo dogadja i kako ce joint-venture sa rimcem da se odrazi na tvoj i standard tebi slicnih po hr, najsiromasnijoj zemlji u Evropi?
Ali ok, videcemo sta cete komentarisati kada osvane vest da je business propao, pri cemu ce se Bugatti kolko se vidi, i dalje proizvoditi u FR samo sto ce iz hr da dovlace komponente, baterije koje pakuje rimac, a prethodno ih kupuje u Kini?
Polakote sa egzaltiranoscu, misim da cak taj decko nema pojma u kakvu je kombinaciju uopste usao a kamoli da to vi "navijaci" znate tek..
I da, kad vam taj rimac proda makar 1 el auto, javite se...
(C i n i k, 07. jul 2021 00:32)

mozemo biti zadnji u EU ali ne i u Europi,to mjesto je za vas rezervirano...a tebi je najlakse komentirati iz Njemacke ,jel tako ?...a s obzirom da se lovis na svaku vijest o HR,pa makar ona bila i ovakva bombasticna koja dolazi iz Njemacke a ti i dalje sve vidis negativno govori o tebi kao osobi da si jako ogorcen i da sam sebe iznutra izjedas....a to nije zdravo....

Toni Maroni

pre 2 godine

Jako bitno za sirotinji tko je u hrvatskoj u posljednjih 30 godina iole ozbiljan otvorio tvornicu pogon ili da se nešto proizvodi kakav nesretni Rimac ovo je zemlja žmuklera lopova i prodavača magle ljudi jesu ovce ali ne svi!

Gorak lekić

pre 2 godine

Da bog da je Rimac ostao 100% u njegovom vlasništvu ovo priču svi znamo kako ide dalje, sad kreće Njemčki anšlus na Hrvatski proračun:)

Od firme koja je praktički u bankrotu, VW je pred bankrotom to uopče do jučer nisam znao:) Valjda zvog svih odšteta koje je morao plačati jer je godima lažirao podatke o zagađivanju okoliša.

Njihovi direktori ne smiju Van EU jer će istog trena biti uhapšeni, po čitavom svijetu su izdane tjeralice za njima koje EU ne prizna:)

Miki Stanić

pre 2 godine

Resice problem male prodaje Bugattija posto je resio taj problem svoga automobila?!?! Nije ni poceo prakticno proizvodnju a vec izgubio 45% vlasnistva. Zasto drzava nije usla u biznis pa da bude hrvatska kompanija?

Spock

pre 2 godine

Neko je ovde pokusao lepo da ti objasni o cemu se radi ali tvoj sovinizam je prosto besmislen.
"Mali narod na balkanu" ...to vrv misis na svoj narod?
Srba ima u JI Evropi cca 10 miliona a vas ni 3, tako da..
I sto se ne zapitas, dal je neko dao ovde bilo kakav ke$?
Naravno da ne.
Nemoj da se iznenadis ako za najvise par godina osvane kod vas vest "rimac prevaren"....
Bugatti je najgora divizija ( pored Ducatti/ja) u celoj VW grupi.
Godinama je VW pokusavao da "uda" tu firmu, bezuspesno.
Sad su nasli zrtvu.
Ali ok, sto se mene tice ja sam siguran u krajnji epilog te price i siguran sam da vi tamo bas nikakve koristi necete imati, taj vas rimac je entuzijasta, sve ok, ali on pakuje baterije u svoja vozila a sve baterije i motore kupuje u Kini?
I nijedno svoje vozilo jos nije prodao?
Ako hoces da znas sta je pravi business pogledaj sta radi DE, oni su doveli fabriku Tesla kod Berlina sa 350.000 vozila godisnje u proizvodnji, dakle proizvodna traka, zaposljavanje radnika itd, VW gradi 7 fabrika baterija, a ti zapenio da je ovo neki extra posao?
Mozda, ali samo za tog decka jer je dobio neku funkciju i vrv malo ke$a na racunu, svi ostali ce se posle slavlja probuditi u realnom svetu, a to znaci da ce bukvalno raditi za Bugatti koji ce se i dalje raditi u FR a ne kod vas, vi cete samo da im budete dobavljaci a ako tako ostane to ce biti uspeh na kraju, ali sumnjam.
Misim, pojma vi tamo nemate kako funkcionise business u D, bas ce vama nemci nesto da "poklanjaju"...
(C i n i k, 07. jul 2021 00:48)

da nisi jadan bio bi smjesan....
Njemacka dovela Teslu?
pa ti nisi normalan...
Njemacka se bori da Tesla ne dodje,koliko je vec protestiranja u Berlinu,pod izlikom da nije sve ekoloski ,zeleni itd...Njemcima nije u Interesu da Tesla radi tu....Elektricni auti u Njemackoj jos nisu primarni....ali nema veze,ti si Cinik pa nema vajde ti objasnjavati ,jer nikad nisi bio objektivan uostalom Cinik si...da je se ovo sve desilo u Srbiji imao bi potpuno drugaciji stav,i to svi ovdje znaju,da uvijek pises iz nekog prijezira a ne objektivnosti ili nekog ppsebnog znanja...jednostabno kontraš si...

Mario Vargas Ljosa

pre 2 godine

Da, ljudi iz Bugattija su jučer rekli da su se šefovi VAG-a silno željeli riješiti Bugattija već duže vrijeme. Kažu, izgleda da su napokon ostvarili svoj naum. :-)

Janko Milat

pre 2 godine

"...da uprava VW grupe već dugo traži način da se rastane od svojih luksuznih marki sportskih automobila, a istovremenu zadrži kontrolu nad sofisticiranom tehnologijom."
Bingo! Oduševljenim urođenicima podvali šarena ogledalca u obliku gubitaša, iz pozadine drži kontrolu nad svime, zarađuj na dionicama i parama iz fondova. 5 muha jednim udarcem.

The Unforgiven

pre 2 godine

Bugati je stvar prestiža,brend koji postavlja neke standarde,izbacuje ograničene serije modela koji vrede par miliona evra ali eto "Srbi"opet znaju nešto što Mate ne zna...Sta ces!!!!
(lifeisgood, 6. jul 2021 17:53)
---------------------

Bugatti je takodje brend koji ima daleko vece troskove proizvodnje i razvoja nego sto je cena njegovih modela i zbog toga od kada je ponovo ozivljen nikada nije ostvario profit. Bugatti jedino moze da opstane tako sto ce imati bogatog gazdu koji je placati gubitke radi imidza. Volkswagen je mogao to da radi. A Rimac, za koji se na prste dve ruke moze nabrojati koliko serijskih vozila je do sada proizvdeo, ne bas.

C i n i k

pre 2 godine

Vama srbima svi propadaju svi su bankrotirali svi su gladni a plata u Srbiji 200 evrića stvarno ste sila svi su ljubomorni na vas aj zdravo
(albi, 06. jul 2021 20:52)


Ma kakavih 200, Srbi ne rade ni za 20 evra po vama iz hr?!
Nije jasno sta se vama tamo dogadja i kako ce joint-venture sa rimcem da se odrazi na tvoj i standard tebi slicnih po hr, najsiromasnijoj zemlji u Evropi?
Ali ok, videcemo sta cete komentarisati kada osvane vest da je business propao, pri cemu ce se Bugatti kolko se vidi, i dalje proizvoditi u FR samo sto ce iz hr da dovlace komponente, baterije koje pakuje rimac, a prethodno ih kupuje u Kini?
Polakote sa egzaltiranoscu, misim da cak taj decko nema pojma u kakvu je kombinaciju uopste usao a kamoli da to vi "navijaci" znate tek..
I da, kad vam taj rimac proda makar 1 el auto, javite se...

Sonja Vuco

pre 2 godine

joj, kul, Sveta Nedelja je na Jadranu, to je jednako istinito i jednako kul kao i kada si uvjeren da si preuzeo tvrtku, a imaš u vlasništvu 37% od 55%

MisterNo OS

pre 2 godine

Je, sigurno me fascinirao, inace imam para da kupujem bugatije i rimceve elektronce, pa jedva cekam da vidim sta cete izbacit novo da i to ne kupim...

Nebuloze

pre 2 godine

"..."Na sastanku šef strategije VW-a mi je spomenuo - što misliš da ti preuzmeš Bugatti. Mislio sam da se šali i nisam se obazirao. Par mjeseci kasnije me nazvao i pitao jesam li razmislio o tome. Tada sam shvatio koliko je to ozbiljna stvar i shvatio sam koliko to ima smisla i kako je to win-win-win i za VW i za nas i za Bugatti. Do omjera 55% i 45% došlo je na temelju evaluacije gdje se procjenjuje vrijednost naše proizvodnje automobila, a to je odvojeni posao od proizvodnje komponenti za druge proizvođače. To su sad dvije izdvojene firme. Onda se procjenom Bugattija došlo do tog omjera. Ono što je bilo važno za nas na početku je da imamo upravljanje. Da bi Bugatti radio drugačije i u budućnosti bio profitabilan, uspješan, moraju se stvari promijeniti tako da imamo neovisnost od Volkswagena i Porschea. Oni su iza nas kao kumovi, ali mi imamo upravljačku moć i bilo nam je važno da u Hrvatskoj možemo raditi glavninu posla i da je tu sjedište", rekao je Rimac..."

Reče čovek sa 0 sastavljenih automobila, sa 0 isporučenih automobila i sa 0 homologizovanih automobila...

Pjer Ivanović

pre 2 godine

Novi program Kradezea:" Razjebati Rimca i Bugattija te financirati kupnju novog voznog parka za Ministarstvo Limitacije rada Nedjeljom."

C i n i k

pre 2 godine

Mi se možemo nositi sa svijetom samo ako proizvodimo mala serije specijalnih vozila u koje ugrađujemo svoje znanje. Rimac je dobio brand, sad će prodavati nešto što bi prodavao trenutno pod svojim imenom puno skuplje, da bi svoje ime podigao morao bi uložiti hrpu para i pitanje je kako bi to prošlo.
(sarkazam, 06. jul 2021 22:07)


Zapamti sta si pisao kad sledece ili za par godina osvane vest kod vas "Rimac bankrotirao"...

Kurtović MetalDizajn

pre 2 godine

Ne postaje mate rimac vecinski vlasnik Bugattia nego Rimac automobili sa udjelom od 55% a posto znamo da vw ima 24% udjela u rimac automobilima ispada da je vw bugatti proda Sam sebi

Zdravko Medvjedić

pre 2 godine

I ja bih se osjećao cool da tuđim novcima kupim gubitaša, a mediji me slave kao da sam proizveo neki automobil u voznom stanju.

Wagabundo Mali

pre 2 godine

Kakva igra,Mate pokazi mi transfer novca gdje je tvoja firma kupila Buggat, Pa ti na računu nemaš ni Milijon eura....ja bi bio presretan da iz tvoje velike firme idu kamioni robe prema kupcima EU...ali znamo da je to daleko od istine.

nermin Veljačić

pre 2 godine

Peugeot je kupio Opela za 2 milijarde Eura, ovdje nitko ne govori o novcima...RH je darovala zemljište, 1,5 milijardi kuna za razvoj auta bez vozača...tvornice nigdje , radit će se kod nas akumulatori , opet u kojoj tvornici, ili smo samo deponija za smještaj baterija koje u Njemačkoj nemaju gdje spremiti...Gdin Rimac će se obogatit to je sigurno... Peugeot i Fiat su postali Stellantis, dodaje se da je za finalizaciju ugovora o tom spajanju, vrijednom 52 milijarde dolara, trebalo više od godine...Na ovom svijetu se sve vrti oko novaca samo kod nas novaca nem a nigdje...

Željko Žorat

pre 2 godine

Dokle god ima naivaca koji misle da tu on necim upravlja, a pogotovo Porscheom ... a Svabe znaju kako i zasto nastaju "startupovi" koji preko noci pocnu neobjasnjivo vrijedit ...

Mario S.

pre 2 godine

Ovo preseravanje stvarno mora prestati.
Ali to me ne brine, brine me kad stvari krenu krivo koliko će sve nas to koštati.
Već smo mu dali razne poticaje, besplatno zemljište kraj Zagreba, gotovo beskamatne kredite HBOR-a i 200 miliona EURA iz EU fonda za obnovu od korone. :-)

Damir Sajko

pre 2 godine

Koliko smo love spickali na brodogradnju Bandice , Sanadere, Rimce i ostale da smo dali zemlju nekoj desetorici pametnih ljudi bili bi bogata drzava ali ne HDZ je podijelio hrvatsku na 200 bogatih i ostale.

Tomislav Balta

pre 2 godine

Nigdje nisam uspio vidjeti KAKO je preuzeo i koliko je koštalo preuzimanje....
Nagodinu slijedi Maseratti, pa onda Lancia i Saab......

Milivoj Pimpek

pre 2 godine

Bugatti je brand, ali da to valja ne bi mu to švabo dao. Uvalili mu sranje. Imaju preskupe Veyron i Chiron. Što nisu dali Lamborgini ?

Zemun

pre 2 godine

Kako da ne a sa aerodroma će kupce da doveze nepostojeći rimčev autonomni taxi kojeg razvija već 9 godina sve o trošku poreskih obveznika!

crna guja

pre 2 godine

Eh da je meni biciklo ili romobil što rimac napravi. Dalje nečemo iči. A kad jedan dan shvatite da rimac prodaje tehnologiju zapamtite tehnologiju a ovo drugo mu je samo hobi i reklama za njegov proizvod. Svaka čast čovijeku.

saki6

pre 2 godine

Porsche drzi Bugatti, Porsche drzi deo Rimca. Spojeni su ili iz finasijskih razloga ili da bi Bugatti u svojoj ponudi imao elektricni model zbog EU regulacija.

Mike

pre 2 godine

Voleo bih samo da Rimac pročita pa da se zamisli (tako bar ja razmisljam a verujem i ostali inovatori), da mu nesto nedostaje u svekolikom konceptu. Naime, taj koncept je pogresan, jer se ipak vodio saznanjima o (recimo) najboljim baterijama (super-capacitor je bolje resenje), ili najboljim motorima. Ali sistem u sprezi sa izuzetno sposobnim zamajcem (80 kg po svakom tocku), i NIB magnetima u specifičnoj konfiguraciji. I eto, pogon koji ne troši nista i ide večno. Ali, hej, gde je tu zarada? Ili, naposletku, uredjaj InfinitySav kompanije (Koreja), spregnut sa zamajcima takodje. Bez zamajca ne ide. Los Angeles (ili San Francisco, sad se i ne secam) je imao odlican sistem - trolejbus koji ima 9 T tezak zamajac koji ga pogoni izmedju stajalista,i cak i dalje, ako je potrebno, do neke određene razdaljine. A na stajalištu, trole se podignu, zamajac dobije potrebno ubrzanje, i sposoban je dalje da vozi, menja trake ako je potrebno i sl. Dakle, nema potrebe za razvlačenjem mreze celom trasom. Genijalan izum. U svakom slucaju, momak je kul. Svaku sreću zelim.

111

pre 2 godine

BUGATTI JE HRVATSKI! A ja se jos sećam kad je Aca rekao. Neću se smiriti dok u Srbiju ne dovedem još jednog proizvođača automobila. Možda je mislio na Ikarbus Yilong? Mada oni prave autobuse. Mada u Srbiji ni jedan od kad je fabrika prodata. Samo katanac na kapiji zarđao od 2019 kad je prodata uz pompu.
(Kusur za Bor, 06. jul 2021 13:31


Ne lupetaj, pojma nemas.
Ovo je tamo katastrofa u najavi za tog bosanca.
Bugatti iako zvanicno prikazuje plus u poslovanju, je najgora firma u VW.
O tome postoji sijaset textova u De jos od pre par godina.
VW je naterao tog lika iz Bosne da napravi grupu i da posebnu grupu cini Bugatti-Rimac a to znaci da ce Bugatti tj VW sa svega 45% troskova da ima skoro bagatelnu radnu snagu i tehnologiju za EV a da nije morao da ulaze bas nista.
Nikakve kupovine-prodaje ovde nije bilo, niko nije platio nista u ke$u, ni Rimac ni VW.
Grupa je joint/venture princip, dakle rec je ogranicenom poduhvatu na odredjeno vreme, to nije cak ni partnerstvo nego samo ad hoc zakednicki poduhvat, bosanac ce na Bugatti da ugradjuje svoje baterije koje pakuje iz Kine kao i elektromotore i po prodaji auta dele zaradu u odnosu 55:45% i to je cela prica koja ce trajati najvise par godina, i u textu ti pise da je rec o joint-venture dogovoru, dakle pre nego krenes da se glupiras edukuj se malo.

Marko Habak

pre 2 godine

A teško je biti najcool u banana državi u kojoj su ti tata i HDZ desetkovali cijele generacije mladih i pametnih, a onima koji su ostali svakondevno zagorčavaju poduzetnički život.. Naravno Nijemci to gledaju iz svoje perspektive. Malo Lidla i Kauflanda, a onda red jeftine radne snage i kao šglag na tortu par milijardi kuna koje će dobiti besplatno bez ikakvih obveza

Miki Stanić

pre 2 godine

Resice problem male prodaje Bugattija posto je resio taj problem svoga automobila?!?! Nije ni poceo prakticno proizvodnju a vec izgubio 45% vlasnistva. Zasto drzava nije usla u biznis pa da bude hrvatska kompanija?

Paul Kalkbraner

pre 2 godine

Bugatti-Rimac? Zar ne bi trebalo biti Rimac-Bugatti ili zapravo Rimac automobili baš i nisu vlasnici Bugattija. Porsche ima 69% udjela u Buggatiju!

Gorak lekić

pre 2 godine

Da bog da je Rimac ostao 100% u njegovom vlasništvu ovo priču svi znamo kako ide dalje, sad kreće Njemčki anšlus na Hrvatski proračun:)

Od firme koja je praktički u bankrotu, VW je pred bankrotom to uopče do jučer nisam znao:) Valjda zvog svih odšteta koje je morao plačati jer je godima lažirao podatke o zagađivanju okoliša.

Njihovi direktori ne smiju Van EU jer će istog trena biti uhapšeni, po čitavom svijetu su izdane tjeralice za njima koje EU ne prizna:)

budimo realni

pre 2 godine

Ovo više nema veze sa Rimcem, njemu svaka čast što radi sve ove godine, ali ovo je tipično kolonijalno iskorištavanje Švaba.
I ostaje gorak okus u tome.

Tvornice od Bugattaja će biti u Stuttgardu, sjedište firme u Hrvatskoj:) Znači sav novac od EU za elektrifikaciju namjenjen Hrvatskoj će završavati kod Bugatti Rimca u Struttgartu:)

I ovo đubrat Švabska radi već godinama po cijeloj EU ali neda njim vrag mira, oni jednostavno moraju:)

Rimac neme veze sa time, apsolutno nikakve on je svoju priliku vidio u tome i to je pošteno:)

Znači novac namjenjen za Hrvate će završavati u Stuttgartu, svi to znamo i ja, i Vi i Rimac ali ajmo se praviti blesavi:)

C i n i k

pre 2 godine

Opet veseli"Srbi"znaju da je Rimac pogrešio,pored tolikog tima intelektualaca oko sebe zašto nije pitao jedan mali narod na Balkanu da mu oni predoče sta da kupi...Bugati je stvar prestiža,brend koji postavlja neke standarde,izbacuje ograničene serije modela koji vrede par miliona evra ali eto "Srbi"opet znaju nešto što Mate ne zna...Sta ces!!!!
(lifeisgood, 06. jul 2021 17:53)



Neko je ovde pokusao lepo da ti objasni o cemu se radi ali tvoj sovinizam je prosto besmislen.
"Mali narod na balkanu" ...to vrv misis na svoj narod?
Srba ima u JI Evropi cca 10 miliona a vas ni 3, tako da..
I sto se ne zapitas, dal je neko dao ovde bilo kakav ke$?
Naravno da ne.
Nemoj da se iznenadis ako za najvise par godina osvane kod vas vest "rimac prevaren"....
Bugatti je najgora divizija ( pored Ducatti/ja) u celoj VW grupi.
Godinama je VW pokusavao da "uda" tu firmu, bezuspesno.
Sad su nasli zrtvu.
Ali ok, sto se mene tice ja sam siguran u krajnji epilog te price i siguran sam da vi tamo bas nikakve koristi necete imati, taj vas rimac je entuzijasta, sve ok, ali on pakuje baterije u svoja vozila a sve baterije i motore kupuje u Kini?
I nijedno svoje vozilo jos nije prodao?
Ako hoces da znas sta je pravi business pogledaj sta radi DE, oni su doveli fabriku Tesla kod Berlina sa 350.000 vozila godisnje u proizvodnji, dakle proizvodna traka, zaposljavanje radnika itd, VW gradi 7 fabrika baterija, a ti zapenio da je ovo neki extra posao?
Mozda, ali samo za tog decka jer je dobio neku funkciju i vrv malo ke$a na racunu, svi ostali ce se posle slavlja probuditi u realnom svetu, a to znaci da ce bukvalno raditi za Bugatti koji ce se i dalje raditi u FR a ne kod vas, vi cete samo da im budete dobavljaci a ako tako ostane to ce biti uspeh na kraju, ali sumnjam.
Misim, pojma vi tamo nemate kako funkcionise business u D, bas ce vama nemci nesto da "poklanjaju"...

Zdravko Medvjedić

pre 2 godine

I ja bih se osjećao cool da tuđim novcima kupim gubitaša, a mediji me slave kao da sam proizveo neki automobil u voznom stanju.

Toni Maroni

pre 2 godine

Jako bitno za sirotinji tko je u hrvatskoj u posljednjih 30 godina iole ozbiljan otvorio tvornicu pogon ili da se nešto proizvodi kakav nesretni Rimac ovo je zemlja žmuklera lopova i prodavača magle ljudi jesu ovce ali ne svi!

The Unforgiven

pre 2 godine

Bugati je stvar prestiža,brend koji postavlja neke standarde,izbacuje ograničene serije modela koji vrede par miliona evra ali eto "Srbi"opet znaju nešto što Mate ne zna...Sta ces!!!!
(lifeisgood, 6. jul 2021 17:53)
---------------------

Bugatti je takodje brend koji ima daleko vece troskove proizvodnje i razvoja nego sto je cena njegovih modela i zbog toga od kada je ponovo ozivljen nikada nije ostvario profit. Bugatti jedino moze da opstane tako sto ce imati bogatog gazdu koji je placati gubitke radi imidza. Volkswagen je mogao to da radi. A Rimac, za koji se na prste dve ruke moze nabrojati koliko serijskih vozila je do sada proizvdeo, ne bas.

Nika Duzoru

pre 2 godine

"Rimac je najcool poduzetnik na Jadranu"
na jadranu?
pa to baš i nije neki kompliment..
najveći od svih cimer-fraj poduzetnika po magistrali...

C i n i k

pre 2 godine

Mi se možemo nositi sa svijetom samo ako proizvodimo mala serije specijalnih vozila u koje ugrađujemo svoje znanje. Rimac je dobio brand, sad će prodavati nešto što bi prodavao trenutno pod svojim imenom puno skuplje, da bi svoje ime podigao morao bi uložiti hrpu para i pitanje je kako bi to prošlo.
(sarkazam, 06. jul 2021 22:07)


Zapamti sta si pisao kad sledece ili za par godina osvane vest kod vas "Rimac bankrotirao"...

Nebuloze

pre 2 godine

"..."Na sastanku šef strategije VW-a mi je spomenuo - što misliš da ti preuzmeš Bugatti. Mislio sam da se šali i nisam se obazirao. Par mjeseci kasnije me nazvao i pitao jesam li razmislio o tome. Tada sam shvatio koliko je to ozbiljna stvar i shvatio sam koliko to ima smisla i kako je to win-win-win i za VW i za nas i za Bugatti. Do omjera 55% i 45% došlo je na temelju evaluacije gdje se procjenjuje vrijednost naše proizvodnje automobila, a to je odvojeni posao od proizvodnje komponenti za druge proizvođače. To su sad dvije izdvojene firme. Onda se procjenom Bugattija došlo do tog omjera. Ono što je bilo važno za nas na početku je da imamo upravljanje. Da bi Bugatti radio drugačije i u budućnosti bio profitabilan, uspješan, moraju se stvari promijeniti tako da imamo neovisnost od Volkswagena i Porschea. Oni su iza nas kao kumovi, ali mi imamo upravljačku moć i bilo nam je važno da u Hrvatskoj možemo raditi glavninu posla i da je tu sjedište", rekao je Rimac..."

Reče čovek sa 0 sastavljenih automobila, sa 0 isporučenih automobila i sa 0 homologizovanih automobila...

C i n i k

pre 2 godine

Vama srbima svi propadaju svi su bankrotirali svi su gladni a plata u Srbiji 200 evrića stvarno ste sila svi su ljubomorni na vas aj zdravo
(albi, 06. jul 2021 20:52)


Ma kakavih 200, Srbi ne rade ni za 20 evra po vama iz hr?!
Nije jasno sta se vama tamo dogadja i kako ce joint-venture sa rimcem da se odrazi na tvoj i standard tebi slicnih po hr, najsiromasnijoj zemlji u Evropi?
Ali ok, videcemo sta cete komentarisati kada osvane vest da je business propao, pri cemu ce se Bugatti kolko se vidi, i dalje proizvoditi u FR samo sto ce iz hr da dovlace komponente, baterije koje pakuje rimac, a prethodno ih kupuje u Kini?
Polakote sa egzaltiranoscu, misim da cak taj decko nema pojma u kakvu je kombinaciju uopste usao a kamoli da to vi "navijaci" znate tek..
I da, kad vam taj rimac proda makar 1 el auto, javite se...

Janko Milat

pre 2 godine

"...da uprava VW grupe već dugo traži način da se rastane od svojih luksuznih marki sportskih automobila, a istovremenu zadrži kontrolu nad sofisticiranom tehnologijom."
Bingo! Oduševljenim urođenicima podvali šarena ogledalca u obliku gubitaša, iz pozadine drži kontrolu nad svime, zarađuj na dionicama i parama iz fondova. 5 muha jednim udarcem.

Pjer Ivanović

pre 2 godine

Novi program Kradezea:" Razjebati Rimca i Bugattija te financirati kupnju novog voznog parka za Ministarstvo Limitacije rada Nedjeljom."

Sonja Vuco

pre 2 godine

joj, kul, Sveta Nedelja je na Jadranu, to je jednako istinito i jednako kul kao i kada si uvjeren da si preuzeo tvrtku, a imaš u vlasništvu 37% od 55%

Goran Lekić

pre 2 godine

Ma u Stuttgartu će biti tvornice, jel si toliko naivan:) Sve će ostati u Njemačkoj u HR će otvoriti ured za javljanje na EU natječaje, ustvari već je otvoren kod Bugatti Rimca:)

Već imaju tim ljudi u HR koji ništa drugo ne radi nego se javlja za proračun:)

Mario S.

pre 2 godine

Ovo preseravanje stvarno mora prestati.
Ali to me ne brine, brine me kad stvari krenu krivo koliko će sve nas to koštati.
Već smo mu dali razne poticaje, besplatno zemljište kraj Zagreba, gotovo beskamatne kredite HBOR-a i 200 miliona EURA iz EU fonda za obnovu od korone. :-)

Pitt Schroeder

pre 2 godine

Sada je RIMAC BOGAT COVJEK. Svaka mu cast,Sada mu ne trebaju MILIARDE OD DRZAVE. Te novce moze drzava sad da usmjeri u Petrinju i Zagreb za obnovu kuca.Mislim da ce to uciniti Rimac jer je on socialno osjetljiv na te ljude koji sada po vrucini zive u tim kontenjerima pa te MILIARDE ce usmjeriti na pravu adresu.

Kusur za Bor

pre 2 godine

BUGATTI JE HRVATSKI! A ja se jos sećam kad je Aca rekao. Neću se smiriti dok u Srbiju ne dovedem još jednog proizvođača automobila. Možda je mislio na Ikarbus Yilong? Mada oni prave autobuse. Mada u Srbiji ni jedan od kad je fabrika prodata. Samo katanac na kapiji zarđao od 2019 kad je prodata uz pompu.

Mario Vargas Ljosa

pre 2 godine

Da, ljudi iz Bugattija su jučer rekli da su se šefovi VAG-a silno željeli riješiti Bugattija već duže vrijeme. Kažu, izgleda da su napokon ostvarili svoj naum. :-)

Milivoj Pimpek

pre 2 godine

Bugatti je brand, ali da to valja ne bi mu to švabo dao. Uvalili mu sranje. Imaju preskupe Veyron i Chiron. Što nisu dali Lamborgini ?

Damir Sajko

pre 2 godine

Koliko smo love spickali na brodogradnju Bandice , Sanadere, Rimce i ostale da smo dali zemlju nekoj desetorici pametnih ljudi bili bi bogata drzava ali ne HDZ je podijelio hrvatsku na 200 bogatih i ostale.

Wagabundo Mali

pre 2 godine

Kakva igra,Mate pokazi mi transfer novca gdje je tvoja firma kupila Buggat, Pa ti na računu nemaš ni Milijon eura....ja bi bio presretan da iz tvoje velike firme idu kamioni robe prema kupcima EU...ali znamo da je to daleko od istine.

nermin Veljačić

pre 2 godine

Peugeot je kupio Opela za 2 milijarde Eura, ovdje nitko ne govori o novcima...RH je darovala zemljište, 1,5 milijardi kuna za razvoj auta bez vozača...tvornice nigdje , radit će se kod nas akumulatori , opet u kojoj tvornici, ili smo samo deponija za smještaj baterija koje u Njemačkoj nemaju gdje spremiti...Gdin Rimac će se obogatit to je sigurno... Peugeot i Fiat su postali Stellantis, dodaje se da je za finalizaciju ugovora o tom spajanju, vrijednom 52 milijarde dolara, trebalo više od godine...Na ovom svijetu se sve vrti oko novaca samo kod nas novaca nem a nigdje...

Kurtović MetalDizajn

pre 2 godine

Ne postaje mate rimac vecinski vlasnik Bugattia nego Rimac automobili sa udjelom od 55% a posto znamo da vw ima 24% udjela u rimac automobilima ispada da je vw bugatti proda Sam sebi

lifeisgood

pre 2 godine

Opet veseli"Srbi"znaju da je Rimac pogrešio,pored tolikog tima intelektualaca oko sebe zašto nije pitao jedan mali narod na Balkanu da mu oni predoče sta da kupi...Bugati je stvar prestiža,brend koji postavlja neke standarde,izbacuje ograničene serije modela koji vrede par miliona evra ali eto "Srbi"opet znaju nešto što Mate ne zna...Sta ces!!!!

Coyote

pre 2 godine

Potpuno nerazumevanje postojece situacije. Nije Hrvatska napravila nikakav automobil, nikakvu firmu koja je postala vlasnik Bugatti-ja vec Mate Rimac - privrednik. Sa tim nemaju nista ni Plankovic ni Milanović ni država Hrvatska. Olakšavajuća okolnost je sto je Hrvataksa clanica EU i nista vise od toga. Tako da je bespredmetno komentarisati sta smo mi a sta su oni (Hrvati) postigli. Postigao je on, Mate Rimac. Svi koji bi želeli nesto slicno kod nas nek se uhvate posla i krenu. Mozda nekom i uspe. Od komentarisanja nema napretka.

Željko Žorat

pre 2 godine

Dokle god ima naivaca koji misle da tu on necim upravlja, a pogotovo Porscheom ... a Svabe znaju kako i zasto nastaju "startupovi" koji preko noci pocnu neobjasnjivo vrijedit ...

Tomislav Balta

pre 2 godine

Nigdje nisam uspio vidjeti KAKO je preuzeo i koliko je koštalo preuzimanje....
Nagodinu slijedi Maseratti, pa onda Lancia i Saab......

Zemun

pre 2 godine

Kako da ne a sa aerodroma će kupce da doveze nepostojeći rimčev autonomni taxi kojeg razvija već 9 godina sve o trošku poreskih obveznika!

saki6

pre 2 godine

Porsche drzi Bugatti, Porsche drzi deo Rimca. Spojeni su ili iz finasijskih razloga ili da bi Bugatti u svojoj ponudi imao elektricni model zbog EU regulacija.

albi

pre 2 godine

Vama srbima svi propadaju svi su bankrotirali svi su gladni a plata u Srbiji 200 evrića stvarno ste sila svi su ljubomorni na vas aj zdravo

Dingo

pre 2 godine

Potpuno nerazumevanje postojece situacije. Nije Hrvatska napravila
nikakav automobil, nikakvu firmu koja je postala vlasnik Bugatti-ja
vec Mate Rimac - privrednik. Sa tim nemaju nista ni Plankovic ni
Milanović ni država Hrvatska. Olakšavajuća okolnost je sto je Hrvataksa clanica EU i nista vise od toga. Tako da je bespredmetno komentarisati
sta smo mi a sta su oni (Hrvati) postigli. Postigao je on, Mate Rimac.
Svi koji bi želeli nesto slicno kod nas nek se uhvate posla i krenu.
Mozda nekom i uspe. Od komentarisanja nema napretka.
(Coyote, 6. jul 2021 19:26)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Potpuno nerazumevanje postojece situacije. Nije Srbija igrala ni jedan
match, nikakakvim tenisom Srbija nije postala prva na ATP listi, vec novak
Đokovićc - tenisač. Sa tim nemaju nista ni Vučić ni Brnabić ni država Srbija. Otežavajuća okolnost je sto je Srbija clanica van EU i nista
vise od toga. Tako da je bespredmetno komentarisati sta smo mi a sta su
oni (Srbi) postigli. Postigao je on, Novak Đoković. Svi koji bi želeli
nesto slicno kod nas nek se uhvate posla i krenu. Mozda nekom i uspe.
Od komentarisanja nema napretka.

iz kredita, naravno

pre 2 godine

Dok Hrvati kupuju Bugati, mi se akamo sa tehn. pregledima.
Dok oni razvijaju vrhunsku tehniku, ...............
mi ŠTA radimo???
Mi pravimo
nacionalni stadion,

MisterNo OS

pre 2 godine

Je, sigurno me fascinirao, inace imam para da kupujem bugatije i rimceve elektronce, pa jedva cekam da vidim sta cete izbacit novo da i to ne kupim...

Armando feliciano

pre 2 godine

Hercegovci su izuzetno talentitrani za biznis .Mamići , Bandić pa sad Rimac.Nije se rodio taj koji je uspio zeznuti Hercegovca.

Freddie

pre 2 godine

Rimac je najcool poduzetnik na Jadranu"
na jadranu?
pa to baš i nije neki kompliment..
najveći od svih cimer-fraj poduzetnika po magistrali...
(Nika Duzoru, 06. jul 2021 17:12)

hm, i Italija je na jadranu.. znas ono: ferrari, lamborginni i tako to..

leptirica

pre 2 godine

(C i n i k, 07. jul 2021 00:48)

Na tvoju žalost, nije Mate dobio "nešto keša", već je većinski vlasnik Bugattija. Procijenjena vrijednost prije izlaska na burzu Rimac grupe, trećine koje je Mate vlasnik je 6 milijardi eura. I na kraju nećemo mi opet biti "neki dobavljači", već će sjedište firme biti u Hrvatskoj i kompletan razvoj. Spusti se na zemlju i prihvati istinu.

Mantis

pre 2 godine

@cooyote @dingo

Iako se vas dvojica podhebavate, obojica ste potpuno u pravu! :)
(Aerospace, 7. jul 2021 11:16)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Čuj (čitaj), jedino se na takav način moglo odgovoriti Srbima,
koji ne mogu progutati uspjeh bilo koga iz Hrvatske, a i samu
Hrvatsku, a kad je samohvala i uzdizanje svog i svojeg u pitanju,
onda to prelazi sve ukuse i pristojnost. Slučaj Đoković je pravi
primjer ~ uzdizanje u nebesa jednog sportaša, koji je ustvari
obiteljski uspjeh, a ne državni, no Srbima to ništa ne znači ~
OJ JE NAJVEĆI, ON JE HEROJ, a kad se "dogodio" Rimac, nema Srbina
koji nije pljunuo i ocrnio taj događaj. Jer, kako je moguće, da
mala Hrvatska bude sjedište Bugatti-a?
Hrvati i Bugatti ~ nečuveno i nelogično, čak je i njihovo more
najlošije na svijetu. Od Hrvata ništa ne valja i zato Hrvatska
propada, odnosno, već je propala ~ na radost svih Srba. kmek

Josip

pre 2 godine

@ cinik
Doista si megatrol. Ako te plaćaju, zaslužio si ne sendvič, nego pečenu janjetinu i pivo.
Godinama pratim b92, čitam sve i svašta, naročito kad je tema HR. Uvijek čitam komentare, jer rijedak je narod koji ima smisao za humor kao Srbi.
Ogadio si mi to svojim odvratnim mrzilačkim upisima, pa ću (dok ne prođe navika) b92 staviti pod blokadu.
Ne mogu zamisliti što ti je u glavi, ali imam osjećaj da si kao mali mučio životinje.
Pozz iz Splita - cvita Mediterana.

Mike

pre 2 godine

Voleo bih samo da Rimac pročita pa da se zamisli (tako bar ja razmisljam a verujem i ostali inovatori), da mu nesto nedostaje u svekolikom konceptu. Naime, taj koncept je pogresan, jer se ipak vodio saznanjima o (recimo) najboljim baterijama (super-capacitor je bolje resenje), ili najboljim motorima. Ali sistem u sprezi sa izuzetno sposobnim zamajcem (80 kg po svakom tocku), i NIB magnetima u specifičnoj konfiguraciji. I eto, pogon koji ne troši nista i ide večno. Ali, hej, gde je tu zarada? Ili, naposletku, uredjaj InfinitySav kompanije (Koreja), spregnut sa zamajcima takodje. Bez zamajca ne ide. Los Angeles (ili San Francisco, sad se i ne secam) je imao odlican sistem - trolejbus koji ima 9 T tezak zamajac koji ga pogoni izmedju stajalista,i cak i dalje, ako je potrebno, do neke određene razdaljine. A na stajalištu, trole se podignu, zamajac dobije potrebno ubrzanje, i sposoban je dalje da vozi, menja trake ako je potrebno i sl. Dakle, nema potrebe za razvlačenjem mreze celom trasom. Genijalan izum. U svakom slucaju, momak je kul. Svaku sreću zelim.

sarkazam

pre 2 godine

Meni nije jasno kako su Srbi stali na proizvodnji kablova i autoguma pokraj ovakvih stručnjaka. Komšije evo iz prve ruke iz tvornice specijalnih vozila iz HR koja komponente kupuje diljem svijeta, ni kablove u malim serijam niste sposobni napraviti u malim serijama. Vi mislite da mi iz malih državica možemo biti neki faktor na masivnom tržištu zato i jeste gdje ste sad. Mi se možemo nositi sa svijetom samo ako proizvodimo mala serije specijalnih vozila u koje ugrađujemo svoje znanje. Rimac je dobio brand, sad će prodavati nešto što bi prodavao trenutno pod svojim imenom puno skuplje, da bi svoje ime podigao morao bi uložiti hrpu para i pitanje je kako bi to prošlo.

Spock

pre 2 godine

Ma kakavih 200, Srbi ne rade ni za 20 evra po vama iz hr?!
Nije jasno sta se vama tamo dogadja i kako ce joint-venture sa rimcem da se odrazi na tvoj i standard tebi slicnih po hr, najsiromasnijoj zemlji u Evropi?
Ali ok, videcemo sta cete komentarisati kada osvane vest da je business propao, pri cemu ce se Bugatti kolko se vidi, i dalje proizvoditi u FR samo sto ce iz hr da dovlace komponente, baterije koje pakuje rimac, a prethodno ih kupuje u Kini?
Polakote sa egzaltiranoscu, misim da cak taj decko nema pojma u kakvu je kombinaciju uopste usao a kamoli da to vi "navijaci" znate tek..
I da, kad vam taj rimac proda makar 1 el auto, javite se...
(C i n i k, 07. jul 2021 00:32)

mozemo biti zadnji u EU ali ne i u Europi,to mjesto je za vas rezervirano...a tebi je najlakse komentirati iz Njemacke ,jel tako ?...a s obzirom da se lovis na svaku vijest o HR,pa makar ona bila i ovakva bombasticna koja dolazi iz Njemacke a ti i dalje sve vidis negativno govori o tebi kao osobi da si jako ogorcen i da sam sebe iznutra izjedas....a to nije zdravo....

Spock

pre 2 godine

Neko je ovde pokusao lepo da ti objasni o cemu se radi ali tvoj sovinizam je prosto besmislen.
"Mali narod na balkanu" ...to vrv misis na svoj narod?
Srba ima u JI Evropi cca 10 miliona a vas ni 3, tako da..
I sto se ne zapitas, dal je neko dao ovde bilo kakav ke$?
Naravno da ne.
Nemoj da se iznenadis ako za najvise par godina osvane kod vas vest "rimac prevaren"....
Bugatti je najgora divizija ( pored Ducatti/ja) u celoj VW grupi.
Godinama je VW pokusavao da "uda" tu firmu, bezuspesno.
Sad su nasli zrtvu.
Ali ok, sto se mene tice ja sam siguran u krajnji epilog te price i siguran sam da vi tamo bas nikakve koristi necete imati, taj vas rimac je entuzijasta, sve ok, ali on pakuje baterije u svoja vozila a sve baterije i motore kupuje u Kini?
I nijedno svoje vozilo jos nije prodao?
Ako hoces da znas sta je pravi business pogledaj sta radi DE, oni su doveli fabriku Tesla kod Berlina sa 350.000 vozila godisnje u proizvodnji, dakle proizvodna traka, zaposljavanje radnika itd, VW gradi 7 fabrika baterija, a ti zapenio da je ovo neki extra posao?
Mozda, ali samo za tog decka jer je dobio neku funkciju i vrv malo ke$a na racunu, svi ostali ce se posle slavlja probuditi u realnom svetu, a to znaci da ce bukvalno raditi za Bugatti koji ce se i dalje raditi u FR a ne kod vas, vi cete samo da im budete dobavljaci a ako tako ostane to ce biti uspeh na kraju, ali sumnjam.
Misim, pojma vi tamo nemate kako funkcionise business u D, bas ce vama nemci nesto da "poklanjaju"...
(C i n i k, 07. jul 2021 00:48)

da nisi jadan bio bi smjesan....
Njemacka dovela Teslu?
pa ti nisi normalan...
Njemacka se bori da Tesla ne dodje,koliko je vec protestiranja u Berlinu,pod izlikom da nije sve ekoloski ,zeleni itd...Njemcima nije u Interesu da Tesla radi tu....Elektricni auti u Njemackoj jos nisu primarni....ali nema veze,ti si Cinik pa nema vajde ti objasnjavati ,jer nikad nisi bio objektivan uostalom Cinik si...da je se ovo sve desilo u Srbiji imao bi potpuno drugaciji stav,i to svi ovdje znaju,da uvijek pises iz nekog prijezira a ne objektivnosti ili nekog ppsebnog znanja...jednostabno kontraš si...

Spock

pre 2 godine

Teško je poreći da Mate nije uspješan. Samo pitanje..koliko je Mate isporučio svojih vozila..
(Vedran Lekić, 07. jul 2021 10:32)

pravo pitanje je koliko je isporucio Tehnologije i to Jaguaru,Porscheu,Aston Martinu,Hyndaiu,Koenigseggu...itd itd..

crna guja

pre 2 godine

Eh da je meni biciklo ili romobil što rimac napravi. Dalje nečemo iči. A kad jedan dan shvatite da rimac prodaje tehnologiju zapamtite tehnologiju a ovo drugo mu je samo hobi i reklama za njegov proizvod. Svaka čast čovijeku.