Utorak, 06.07.2021.

08:27

"Svaka srpska suza zaslužuje film", počinje snimanje i serije

Izvor: B92

"Svaka srpska suza zaslužuje film", poèinje snimanje i serije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

159 Komentari

Sortiraj po:

Ruairidh

pre 2 godine

(znam ja, 7. jul 2021 12:43), Prijatelju ma djaba im objasnjavati, oni imaju neku svoju istinu i drze se toga. A jedini odgovor im je jasenovac i sa tim misle da im je sve oprosteno. Citao sam svojevremeno o jednome pilotu JRV koji je tokom bombardiranja hrvatskih polozaja govorio kako je samo mislio o jasenovcu i onda je bacao bombe. Kao da su hrvatski civili bili krivi za jaasenovac.

Secenarista

pre 2 godine

Bolje snimiti film o nekom detetu koje je spasila Diana Budisavljevic, a koje zavrsava u hrvatskoj porodici i devedesetih ucestvuje u "Oluji" - prica o vecitom vracanju istog, a istovremeno o identitetu!

Negroni

pre 2 godine

Po komentarima "tvojih" ( koji malim pocetnim slovom pisete Jasenovac ) reklo bi se da je film upravo postigao pravi cilj.
(Hanzo Hatori, 7. jul 2021 18:52)

Ne bas, ipak je vas cilj da ovaj film dogura do hollywooda i da tamo dobije mozda neku nagradu, sta se absolutno nece desiti

Hanzo Hatori

pre 2 godine

@Blaz

Po komentarima "tvojih" ( koji malim pocetnim slovom pisete Jasenovac ) reklo bi se da je film upravo postigao pravi cilj.

Hanzo Hatori

pre 2 godine

"Serija započinje. Naoružani, neuredni, neobrijani civili postavili..."
(Niks KS,6. jul 2021 23:05)
Klasican primer stvaranja nacionalnih stereotipa. Ovaj opis odgovara recimo primeru na koji nacin bi u americkom filmu ili seriji bili predstavljeni Meksikanci.

mario

pre 2 godine

Naravno obradite i period od 1991-1995 kada ste prvo protjerali sve hrvate njih 350 000 i kako ste im opljačkali,spalili i srušili imovinu istine radi.

znam ja

pre 2 godine

može pitanje za susede?
Zašto toliko mrzite Srbe i zašto su morali biti proterani iz Hrvatske?
Nadam se iskrenim i normalnim odgovorima...ako ih iko zna
(max cavalera, 6. jul 2021 11:24)

Kao prvo, 99 % Hrvata ne mrzi Srbe, a 100 % Hrvata mrzi četnike. Ja osobno znam dosta Srba koji se nisu priključili četnicima i ostali su živjeti u Hrvatskoj. Iz Slavonije sam i na poslu radim sa dosta Srba i nemam nikakvih problema s njima. Niti oni sa mnom. E sad, prouči malo događaje iz 1990. i 1991. godine na području Hrvatske. Pogledaj što je bio uzrok čija je posljedica Oluja. Ako se ne varam, nešto ispod 12 % stanovništva tadašnje SR Hrvatske su bili Srbi koji su htjeli oduzeti 50 % područja Hrvatske i priključiti Srbiji, a okupirali su oko 40% područja sa kojeg su napadali i granatirali ostatak koji nije bio okupiran. To su sve činili uz svu moguću pomoć tadašnje JNA koja im je pružala svu vojnu i drugu logistiku. Ako nije tako, neka mi netko odgovori kako "goloruki narod" ima tenkove, avione topove... A prije toga je JNA ispraznila skladišta tadašnje Teritorijalne obrane Hrvatske i svo oružje podijelila Srbima na teritoriji gdje su živjeli, a nigdje nisu bili većina. Sad, bilo je sela gdje su bili većina ali niti na jednom geografskom području (Slavonija, Dalmacija, Lika i dr.) nisu bili većina. Ako ne vjeruješ, provjeri popise stanovništva 1991. ili 1981. g. U periodu 1991.-1995. sa okupiranog područja Hrvatske od strane Srba protjerano je preko 500.000 stanovnika RH nesrba.

a

pre 2 godine

@Ja iz KŠ Serija može da počne spašavanjem Ante Pavelića u centru Vatikana.
Obrijani ,u mantijama,čuvaju jednog od najvećih monstruma u istoriji.

Pera

pre 2 godine

Da li će u seriji biti reči i o srpskom odbijanju Sporazuma Z-4 po kom su Srbi mogli imati 100 više nego danas i nadasve ostali bi na svojim ognjištima?

W.Wallace

pre 2 godine

Makar da jedina scena bude mitraljiranje nemocne dece avionskim topom, pa je dovoljno da bude horor. Danasnje generacije i ne veruju da bi to normalno ljudsko bice ikad ucinilo...

Kengur

pre 2 godine

@Ja iz KŠ

A zasto barikade u Dalmaciji?

Zasto ne krenuti od ukidanja Srba kao konstitutivnog naroda ili promena ustava sta vec.

Pa onda flashback jednog od aktera tih barikada kako je bio mali a celu mu porodicu pobile ustase, i onda odlazi da postavi barikadu sa mislima 'zar opet da nas koljete sa srbosjekom'.

I onda ovaj tvoj deo kako dolazi vozac na barikadu...

Ja iz KŠ

pre 2 godine

Serija započinje. Naoružani, neuredni, neobrijani civili postavili barikade na cesti u Dalmaciji. Nailazi neko vozilom, leguitimiraju ga privode vozača na ispitivanje, otimaju stvari i vozilo. Potom nešto telefoniraju i podrugljivo komentiraju zbivanja nakon prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj.

Srecko

pre 2 godine

Tužno je što se radi toliko površno umesto da se uradi kvalitetno i prezentuje na pravi način u inostranstvu. Očigledno nismo ništa naučili posle onog debakla sa Darom, ali smo ubedili sebe da je to uspeh.
(Andy, 6. jul 2021 09:01)

Mozete vi prezentovati sta hocete. Osobnoo jedva cekam da snimite film o "Oluji" i izblamirate se u inozemstvu. O Dari jos i mozete snimati, ali "Oluju" je inostranstvo gledalo na TVu cetiri godine. Vasu istinu mozete prikazivati na vasarima po Srbiji. Siguran sam da ce tamo biti hit

djedmedjed

pre 2 godine

Hoćete u uvodu snimiti epizodu iz 1989.gdje se prikazuje Gazimestan, Slobini govori i mitinzi,prevažanje moštiju "cara" Lazara širom Jugoslavije, postavljanje balvana, paljenje kuća i crkava, pljačke, ubojstva, protjerivanja Hrvata s najlon kesicama...? Ako hoćete, "neopozivo" naručujem cijelu seriju !

Marinero

pre 2 godine

Neka snima tko što hoće, ali dopustite da svi imamo neki pogled o onome što se dogodilo 90ih. Cijeli svijet uz poneku iznimku prepoznaje srpsku stranu u ratovima u bivšoj Jugi kao prvenstveno odgovornu, vaš pogled o nelegalnom otcepljenju je listom odbačen jer nije bio nelegalan. Juga se raspala, a u vašim glavama mi smo se 'otcepili' nelegalno. Od koga, čega? Srbije? Pa Juga je mogla postojati samo kao zajednica ravnopravnih naroda i republika. Čini se da su to shvatili svi osim Srba. Priču o vječitoj ugroženosti Srba posvuda i od sviju perpetuirali su SANU i drugi velikosrpski centri moći davno prije dolaska HDZ-a na vlast. Ako je itko čitao Branu Crnčevića sredinom 80ih u Dugi zna o čemu pričam. Tu je korijen sukoba, a Oluji je prethodilo žestoko etničko čišćenje Hrvata iz tzv. krajine kakvo svijet nije vidio nakon WW2. Ili su otjerani ili su živjeli u samoizolaciji kao ona skupina Podlapačana kod Udbine koje je samo UN spasio od pogroma. Malo ravnoteže vam ne bi škodilo. Samo Srbi žrtve, a svi drugi zločinci. I Hrvati i Bošnjaci i Albanci, pa čak i Slovenci. Eh...

Parabellum

pre 2 godine

Umjesto što gledate svakakve propagadne filmove imate odličan dokumentarac Death of Yugoslavia.
Imate čak i komentare od glavnih aktera i točno govore što su radili i sa kojim ciljem.

Igor Sulic

pre 2 godine

Evo scene od jednog ucesnika ooluje.Prolaze ljudi na traktirima, autima..Moj drug prepoznahe susjeda koji mu je silovao sestru, ubio baku i zapalio kucu. Nije se stigao niti presvuci-dole su mu bile vojne hlace a gore neka civilna majica. Mi pazimo na njega da ne napravi neku glupost. "Pogledaj me m..k. ti .e..m"! Viknu moj drug
A onda scena, lik izvlaci svoju kci id 5 ili 6 godina i stavlja pored sebe...
Hulja je hulja, kome god pripadao...

kro-manjonci

pre 2 godine

Koliko agresivnih hrvatijanaca... pa braco, istorija ne pocinje od balvan revolucije. ni od 89 i Gazimestana. Ima toljaga dva kraja. no, vi ste opet uspeli da se preprodate i podate, takav vam je mentalitet. Ne bih diskutovao sa vama, jer taj mentalni sklop koji vi imate je djavolja rabota i nema vam spasa.

ab

pre 2 godine

(MIRO, 6. jul 2021 08:36)

Da, Miro, obradiće se i proterivanje tzv. urbanih Srba, tj. Srba iz Zagreba, zadra, Splita, Šibenika, Osijeka, pre bilo kakve pobune.
Spomenuće se i preko sto zapaljenih srpskih sela u zapadnoj Slavoniji dok ste u isto vreme navodno "branili" Vukovar.

Tereza

pre 2 godine

može pitanje za susede?
Zašto toliko mrzite Srbe i zašto su morali biti proterani iz Hrvatske?
Nadam se iskrenim i normalnim odgovorima...ako ih iko zna
(max cavalera, 6. jul 2021 11:24)

Vi ste nama šiptari. Zato.

Luka

pre 2 godine

Nadam se da će bit prikazan i pukovnik Čedomir Bulat kako se predaje zajedno sa 5000 vojnika 21.kordunskog korpusa i sa svim naoružanjem, i kako čestita hrvatskom generalu Stipetiću na pobjedi.

Che

pre 2 godine

Ovo piše neko kome je djed ubijen u Oluji na kućno pragu. Ako film neće obrađivati ono što je prethodilo Oluji (protjerivanje Hrvata, ratno huškanje te na kraju izdaju od strane Beograda) bolje da ga ni ne snimaju. Ako budu snimili samo Hrvate kako pale sela, ubijaju seljake i pucaju po traktorskim kolonama bolje da ni ne snimaju. U oba slučaja će proći ko "Dara" ili "General-film o Gotovini". Jednostavno u ovom prethodnom ratu ne postoji crno-bijelo..

Miša

pre 2 godine

Svaki film na temu stradanja tokom raspada Jugoslavije je tačan, bilo srpski, bilo hrvatski, bilo bosanski. Sve što se tamo opisuje se zaista dogodilo, ni jedan scenarista nema potrebe da izmišlja, samo treba da pročita sveske svedočanstava koje su izbeglice (na svim stranama) ostavile unhcr-u (na primer). Hoću da kažem, autentičnog materijala nažalost ne nedostaje. Ali iako je svaki film materijalno istinit, ni jedan nije suštinski istinit, jer ni jedan ne nudi tačan odgovor na pitanje: zašto. Ta činjenice se najbolje ogleda u ovoj i svakoj sličnoj gomili komentara, od kojih niti jedno ne pogađa taj odgovor. A svi misle da znaju.

Tuga s juga

pre 2 godine

Samo snimajte komsije.
Na you tube je dovoljno dokumentarnih snimaka koji pokazuju istinu.
Ove je film za unutrasnju upotrebu. U Dubrovniku je tokom rata bilo makar 50 stranih novinara. Ispada smijesno.

pet komada to je vaša nada

pre 2 godine

Za sve susjede koji se pitaju da li film počinje Vukovarom i Srebrenicom, evo malo detalja sa snimanja:

Film počinje 1914. i zločinima u Mačvi od strane bečkih konjušara iz vražje divizije protiv Srba koji ih pre toga nisu napali, niti su ih ugrožavali.

Dobro, znamo svi da konjušarska plata mora da se zaradi, a i gazda iz Beča mora da bude zadovoljan.

Nastavlja se 1918. ulaskom novog gazde Aleksandra u Zagreb na oduševljenje tih istih konjušara.

Dobro, novi gazda je novi gazda, kad ti je slugeranjstvo u krvi, nije to problem.

Priča se potom nastavlja 1941. i ulaskom novog gazde iz Berlina u Zagreb na oduševljenje onih istih konjušara, dok se ceo normalan svet grozi nacističkih zločina. S obzirom da treba zadiviti novog gazdu, pravi se NDH, Jasenovac, Jadovno, logori za decu, srbosek.

Dobro, novi gazda je novi gazda, kad ti je slugeranjstvo u krvi, nije to problem. Kažu jedni drugima - ako vas pitaju što to radite komšijama, recite da je neki poslanik ubio drugog pre 13 godina, moramo da imamo neki izgovor.

Stiže potom 1945. i dolazi novi gazda u Zagreb na oduševljenje istih onih konjušara, koji sad pevaju o bratstvu i jedinstvu sa onima koje su do juče klali i maljem ubijali.

Da li treba da ponavljam deo o novom gazdi? Nema potrebe, znamo mi, znaju i oni.

Stižemo konačno i do 1991., vraćanja konjušara iz Argentine, vraća se i gazda iz Nemačke, peva se Danke Dojčland.

Nadam se da su susjedi zadovoljni.

max cavalera

pre 2 godine

komentari susjeda iz Hrvatske potpuno neracionalni, neobjektivni a tolerancija im je nepoznanica u svakom pogledu.
Jadno...baš jadno

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

Mog dedu, koji je bio podoficir u JNA, se na početku rata zatekao u Hrvatskoj i bio je regrutovan u vojsku Krajine. On je sa svojim vodom 5 godina boravio u brdima iznad Knina i odatle branio grad. Noć pre "Oluje", komanda im je poslala jedan kamion sa municijom i rečeno im je da je stanje redovno. Sutradan su videli hrvatsku vojsku kako ulazi u Knin. Zvali su komandu, ali su veze bile prekinute. O tome da je organizovana masovna evakuacija stanovništva nisu bili obavešteni. Imali su sreće što Hrvati posle ulaska u Knin nisu imali veliku želju da se motaju po okolnim brdima pa su mogli da mirno napuste položaj i povuku se u Republiku Srpsku.

E sad se tu postavlja par pitanja: zašto ih je komanda lagala da je sve redovno? Zašto nisu bili obavešteni o evakuaciji? Ko je prekinuo veze? Da nisu Hrvati možda? Ne, oni su, kao i cela RSK, izdani od strane vlasti i ostavljeni da se sami snalaze.

E o toj izdaji snimite seriju. Izdaja sopstvenog naroda je gora od bilo kakvog zločina.

Pozdrav.

Da se ne lažemo

pre 2 godine

""Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID."

Bilo je 300.000 mrtvih Srba tokom Oluje?

max cavalera

pre 2 godine

može pitanje za susede?
Zašto toliko mrzite Srbe i zašto su morali biti proterani iz Hrvatske?
Nadam se iskrenim i normalnim odgovorima...ako ih iko zna

ko-ometator

pre 2 godine

(Lovac, 06. jul 2021 08:52)
Pocinje tako sto Baba i Deda pricaju unucima da se ne secaju nikog od svoje rodbine jer su ubijeni u drugom svetskom ratu i mole ih da ne veruje takvim krvnicima i ne cekaju ih goloruki na kucnom pragu. Izgleda da je vama najveci srpski zlocin to sto smo se branili 90-ih da nam se nebi ponovile 40-te.

max cavalera

pre 2 godine

@ Dalmatinac

kao kičma filma, uvod bi trebao biti početak genocida nad Srbima u Hrvatskoj 42. i nastavak istog 90. i to sve uz pomoć vaše vam majke Njemačke.
Kličite o Hrvati kličite, danke Deutschland, hvala ti za sve!

jovo

pre 2 godine

Umesto što se snimaju ovi propagandni filmovi bolje bi bilo da istoričari sa sve tri strane sednu zajedno, napišu zajedničku istoriju i snime se zajednički dokumentarni filmovi.
Tako više neće biti mesta za jednostrana tumačenja i profitiraju na raspirivanju mržnje.
(On pomera brda i vozi leteći auto, 06. jul 2021 09:30)

Aj sve i da ih nadjemo mislis da bi se mogli dogovoriti pa treci dan bi se poklali izmedju sebe

max cavalera

pre 2 godine

nikada pomirenja na ovim prostorima...koliko vidim, Hrvati jedva dočekaju da ostave nebulozan komentar tipa "pucali ste na svoju domovinu" a ista ta "domovina" je već devedesete uz dozvolu Njemačke, počela da hapsi, otpušta sa poslova, proteruje i tiho genocidiše SVOJ narod jer je isti eto druge vjere tj. pravoslavne i možda se čak osjećaju kao Srbi. Ali to nije bitno jer je cilj bio ostvariti započeto još 42. u ndh...a to je pobij, proteraj i pokrsti.
Uz pomoć svoje maćehe Njemačke to su napokon ostvarili. I "danke Deutschland, hvala ti za sve" odjekuje još u većini hrvatskih glava.
A da se malo uhvate za te glave i otvore oči pa vide, da je rat nešto najgore što se desiti može i da su sve tri strane apsolutno ugrožene bile...nebitno kako i da uvide da svaka majka isto plače...e to se izgleda na veliku žalost neće desiti.
Srbija i srpski narod su demonizovani i dok oni slave oluje i Srebrenica se proglašava genocidom, pravi genocid, a to je upravo ta oluja a i bljesak su opravdani i legalni. To je svjetska propaganda.
Uzdravlje svima...i otvorite oči da vidite šumu od drveća...

Mario iz Zagreba

pre 2 godine

A da mozda snimite film kako ste sravnili jedan grad na Dunavu 91', i kako vas je tadašnja politika gurnula u rat siromastvo i nestanak sa vjekovnih ognjišta??

S

pre 2 godine

@bokelj
Sta da snimimo o Srebrenici? Kako Naser jase konja, a posle toga bezi helikopterom UN? Kako muslimani decenijama sakupljaju i zive i mrtve i predstavljaju ih kao zrtve Srebrenice? kako predsednica NVO Majke Srebrenice i dalje uzima milione maraka?

Miro ZG

pre 2 godine

Мој Микула из Лике у Хрватској (који вероватно живиш близу стратишта Срба), Хрватска је до деведесете била република Срба и Хрвата подједнако, а онда су Хрвати укинули то право Србима, а демографска слика је на штету Срба била жестоко нарушена управо геноцидом 1941-1945. Славонија и Далмација, приде, до 1939 (или кад је већ настала бановина Хрватска) никада нису били у саставу Хрватске. Лукавство да Себи не добију аутономну покрајину у Хрватској у замену за конститутивност (као већи вид самосвојности) је успело. Али немој да замењујеш тезе. Срби су се дигли на оружје јер им је постојање било угрожено. Знамо се врло добро, Микула.
(Јабучило, 6. jul 2021 10:08)

Balvan revolucija (blokiranje puteva od strane Srba u Hrvatskoj) je počela u 8. mjesecu 1990. godine. Novi hrvatski Ustav je donesen u 12. mjesecu 1990. godine. Uzgred rečeno, u SFRJ nije postojao pojam konstitutivnosti niti su Srbi na bilo koji način imali neka veća prava u Hrvatskoj nego u ostalim Republikama. Štoviše svi narodi su imali jednaka prava u svim državama.

Miro ZG

pre 2 godine

Prikazace gradjane koji puskom idu protiv svoje domovine SFRJ ne bi li teroristickim aktom odcepili deo njene teritorije, a kad im vojska iste te domovine to pocnes da branim onda ce da proglase agresiju. Videces, bice zanimljivo.
(Milija, 6. jul 2021 09:55)

Ako je tako što je ta ista vojska nije isto napravila u Sloveniji? Vjerojatno zato jer tamo nije bilo dovoljno Srba na naprave ustanak. A kad su pustili Sloveniju, onda ta SFRJ više nije ni postojala.

miroljub Ć.

pre 2 godine

Pazi što se snima samo kraj rata kad smo ga izgubili pa prikazujemo sebe kao žrtvu i nevinašca, a pre toga od 1992 do 1995 proterali sve nesprsko iz tzv. RSK.

ezdees

pre 2 godine

Da pogodin. Film će počet genocidon u vukovaru, škabrnji i ovčari, a završit sa Novakovićevin tenkovima koji gaze kolone vlastitih civila?

MIRO

pre 2 godine

Luka@ ne počelo je i pre toga ulaskom polupismenih srbijanskih oficira i totalno nepismenih žandarma u Hrvatske gradove i sela, iživljavanjem na svemu što ne razumemo i što je kulturnije od nas, počelo je i ubijanjem poslanika u skupštini....dva grada u Hrvatskoj su imala više industrije nego Srbija, Crna gora i Makedobija zajedno!

max cavalera

pre 2 godine

@ mudri

koliko je cipela proizvedeno za vaše civile u Vukovaru onomad...pošto su peške bežali?
Koliko moraš biti nečovek da napišeš takav komentar...a da, pa toliki da proteraš 500.000 Srba iz Hrvatske!

Стрикан Ђорђе

pre 2 godine

Ово ће бити врло добар мови браћо.
Сачекајмо да буде готов па онда дајмо свој суд. И да не заборавим, догодине у Книну и тако то.

max

pre 2 godine

Evo mogu ja pomoći sa scenarijem - jedna scena iz Knina nakon uspustave RSK gdje ti nedužni civili kamenuju na smrt svoje komšije, roditelje mog prijatelja samo zato što su Hrvati - učiteljicu i vozača. On je srećom bio sa bakom na moru.

Dalmatinac

pre 2 godine

Kao kičma filma bi trebala biti činjenica da su Srbi htjeli ostvariti vjekovnu težnju za ostvarenje sna Velike Srbije sa izlaskom na Jadransko more, a dobili rezultat u kojem za ulazak na Kosovo treba pasoš. Sretnim Srbima vlasnicima hrvatskog pasoša, ulazak na Kosovo bez problema.

onako

pre 2 godine

ko ce da glumi zlobinog ministra propagande? a onog povratnika iz haga sto je isao u krajinu da huska srbe?
koliko epizoda je posveceno junackim delima arkana i kapetana dragana?
ko ce glumiti skretnicara kolone izbeglica kod rume ka vojvodini braneci im da idu u srbiju?

Јабучило

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?
(Mikula iz Like u Hrvatskoj, 06. jul 2021 09:34)

Мој Микула из Лике у Хрватској (који вероватно живиш близу стратишта Срба), Хрватска је до деведесете била република Срба и Хрвата подједнако, а онда су Хрвати укинули то право Србима, а демографска слика је на штету Срба била жестоко нарушена управо геноцидом 1941-1945. Славонија и Далмација, приде, до 1939 (или кад је већ настала бановина Хрватска) никада нису били у саставу Хрватске. Лукавство да Себи не добију аутономну покрајину у Хрватској у замену за конститутивност (као већи вид самосвојности) је успело. Али немој да замењујеш тезе. Срби су се дигли на оружје јер им је постојање било угрожено. Знамо се врло добро, Микула.

Zoran

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Kao i uvek stalno zaboravite nešto (fašizam, Jadovno...) prvo ste Srbima davali otkaze sa posla, uništavali spomenike mahom Srba iz Drugog svetskog rata, oduzimali imovinu, davali otkaz Hrvatima antifašistima, doneli Ustav i izbrisali Srbe a koji su činili 1/4 stanovništva, da bi ih motivisali uveli šahovnicu... A onda su budale podigle "balvan revoluciju"! I sve dok vi ne vidite da ste činili zlo i u Prvom i Drugom i Trećem ratu, ne moraju suđenja ali da vidite sebe kakvi ste, možda i bude komšijskog suživota. A po lovcue, to nikada neće biti, jer vi ste ubice koje od sebe prave žrtvu i živote na tom mitu.

Stojko

pre 2 godine

@On pomera brda i vozi leteći auto
Evo u bosni imas bas to, tri strane koj epokusavaju nesto zajedno da urade. Pa vidi gde su i dokle su. aha, da to su neke druge tri strane, ove o kojima ti pricas bi bile pametnije, pokazale su to do sad vise puta.

Milan

pre 2 godine

Za komšije koji pitaju hoće li se snimati prvo o proterivanju Hrvata iz Krajine odgovor je hoće ali će se prvo snimati ispijanje akumulatorske kiseline i zatvaranje i prebijanje nedužnih ljudi, ubijanje porodice Zec, isključivanju vode i struje kasarnam u kojima je obitavalo na stotine vojnika. Niste u stanju da osudite ratne zločine sa evidentnim dokazima kao što je Merčep i Gkavaš nego ih pošaljete u terme. More mršš sa ovog portala.

realno

pre 2 godine

ajde shvatite više da ste jedini narod koji je uzeo oružje jna koje su svi narodi plaćali i napao druge narode i na kraju dobili po tamburi. neće vam pomoći snimanje filmova i srbovanje. samo trujete svoj narod. ostat će vam zapisano zauvijek da ste kukavički narod koji je bio baja dok je imao oružje da udara po drugima a na kraju dobili po repu.

Dugmetara_rulz

pre 2 godine

Uf, pa ovo će im kupiti još 20 godina fore da se nazivaju "izbjeglicama".
(Bojan, 6. jul 2021 08:44)

Auuuu druze, ne znam svrhu tvog postojanja na ovoj planeti. Jedno je samo jasno, osobe kao ti su jasni predstavnici vrste ljudi koja nezadovoljstvo sopstvene nesposobnosti prebacuje na Vucica, Dacica, Tadica, Slobu, "izbjeglice", "kosovare", itd itd. Uglavnom su svi krivi sem tebe, zar ne. Nesposoban si i to je to, tu ti izbeglice nisu krive. A sad trk do mame i tate po 200 kinti i pravac kafic u krugu dvojke, grickanje plasticne kasicice ce te smiriti....

advocatus diaboli

pre 2 godine

Ovo obavezno da ide na uvodnoj šrici - "Izlazim pred ovaj Tribunal sa dubokim osjećanjem sramote i kajanja. Dozvolio sam sebi sudjelovati u progonu najgore vrste protiv ljudi samo zato što su bili Hrvati a ne Srbi. Žaljenje koje osjećam zbog toga je bol sa kojim moram živjeti ostatak života. Molim moju braću Hrvate da oproste braći Srbima. Preklinjem moj srpski narod da ostavi prošlost iza sebe i okrene se budućnosti gdje će dobro, suosjećanje i pravda na neki način olakšati rezultate zla u kojemu sam i sam sudjelovao." Milan Babić, prvi predsjednik paradržave Republika Srpska Krajina

grupni_flex

pre 2 godine

"Za komšije koji pitaju hoće li se snimati prvo o proterivanju Hrvata iz Krajine odgovor je hoće ali će se prvo snimati ispijanje akumulatorske kiseline i zatvaranje i prebijanje nedužnih ljudi, ubijanje porodice Zec, isključivanju vode i struje kasarnam u kojima je obitavalo na stotine vojnika."
(Milan, 6. jul 2021 10:06)

Ne može se ovo što si napisao (a i to je zločin, da se razumijemo) snimati prvo, kad se desilo kasnije.
Stvar je vrlo jednostavna i lako provjerljiva na netu, pa možeš mitomanizirat koliko hoćeš ali bez uspjeha.
1. dvije godine srbovanja po cijeloj bivšoj Jugi, mitinzi "istine", rušenje pokrajinskih rukovodstava, Slobin govor na Gazimestanu (Hoćemo oružje, hoćemo oružje) - '89. godina
2. izbori u Hrvatskoj i pobjeda HDZ-a (baš vam hvala) - 5. mjesec 1990.
3. balvan revolucija; protjerivanje i ubojstva Hrvata - 8. mjesec 1990. pa na dalje
4. ovo što si naveo gore

Naravno da zločine nad civilima ne opravdavam kao što nitko normalan ne bi. Ali desilo se kasnije kao direktna posljedica ovog pod brojem 1.

Ivan ZG

pre 2 godine

"Svaka srpska suza zaslužuje film",
a svaki leš hrvata ne zaslužuje ni - grob.
Tako je i počeo rat.
A da. Tamo gdje je jedan srbin tamo je Srbija.
To naravno vrijedi samo za nebeski narod. Za druge to nikako ne vrijedi.
Pa kada nisu nebeski tj. ne žive u oblacima.

max cavalera

pre 2 godine

@ Ivan Zagreb

ne lupetaj!
svojim komentarom pokazuješ, da ništa ne znaš i da nikada nećeš biti objektivan i tolerantan. Tako da, bolje čitaj neke hrvatske novine.

Aleksandar

pre 2 godine

Srbi iz Krajine za Hrvate u Republici Srpskoj. Samo slepac ne može da vidi perfidni dogovor Milošević - Tuđman. Kao što više nema Srba u Hrvatskoj, tako nema ni Hrvata u RS. Hrvatska cela, a RS bezmalo etnički čista.

Poznavalac prilika

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Ja ću ti reći odakle počinje. Proglašavanjem ustavotvornog naroda u Hrvatskoj manjinom u rođenoj državi. I ulaskom bojovnika u kuće i stanove legitimnih vlasnika u svim većim gradovima Hrvatske.

Harambaša

pre 2 godine

Vidi, vidi što su nam se komšije razgoropadile, jedni ne kriju da su komšije i negoduju, drugi prete kao među nama su, treći glume Srbe bezuspešno, četvrti već znaju kakav će scenario da bude, muka živa ih spopala.
Biće Srbija jaka i dobra ne sekirajte se. :)

Vladimir

pre 2 godine

Razlog 1. zarada
Razlog 2. umetnost

Navedeni su normalni i uobičajeni razlozi za snimanje filma.
Nije ni jedan od navedenih...
Razlog 3. interes i održivost mržnje i sukoba.

Karakondžula

pre 2 godine

... da je pameti, ovo bi trebalo da radi neki veliki režiser, koji od te priče može i ume da napravi veliki svetski hit... da se u to uloži mnogo novca, mnogo promoviše i pušta besplatno po svetu... to je veci interes nego asfaltiranje Srbije za interese Koneza, EU, Albanaca... dok srpski živalj rapidno napušta rodnu grudu...

LineaBg

pre 2 godine

otkud da ne glume Djuricko, Gordan Kikic, Milan Maric, Milena Radulovic?
(abc, 06. jul 2021 09:01)
Neće niko od njih ponovo u projekte iste kao Sutjeska,Bitka na Naretvi.Mi još "ratujemo" u glavi.Mesto da se ide napred.

bg011

pre 2 godine

samo bi hteo da se zna i uloga milosevica, koja je dizao narod na oruzje, postavio im 2 magarca da ih vode i svadjaju se (martic i babic), postavi im vojni vrh koji pred oluju izvuce oruzje i raskrci puteve za izvlacenje, koji 30 dana pred oluju vezba po krajinskim gradovima evakuaciju, a ne borbu, miniranje puteva, mostova, planina da se oteza napad...
i na kraju kad narod udje u srbiju, ne smeju koroz bg da prodju, da se ne uznemire beogradjani, a posto je tad bio derbi, zvezda i partizan su bili glavna vest, a oluja u 17 min. toliko o potpori.

Јабучило

pre 2 godine

Србија и Српска су Крајину тако масно пустилњ низ воду да немам речи... А као да су сви заборавили и Западну Славонију...

realno

pre 2 godine

baš me zanima kako će da krene film. garantiram da se neće spomenuti kako je nastala ta tvorevina krajina i gdje su nestali hrvati sa tih područja. čisti propagandni filmovi prvo jasenovac pa onda o oluji a zaboraviš da su poveznica svih ratova u bivsoj jugi srbi. pogađate, tamo gdje nema srba u većem obimu nije bilo ni ratova...znači slovenija i makedonija. hrvatska , bosna i crna gora uvučeni u ratove a crna gora se još koprca u problemima. pogađate...veći udio srba i srbovanje. jedini narod ste u bivšoj jugi koji su uzeli oružje jna koje su plaćali svi narodi bivše juge i napali ostale narode. to vam ostaje zapisano za uvijek.

kro-manjon

pre 2 godine

Taman se sve malo zaboravi ali političari vade keca iz rukava. Pošto je ekonomija na aparatima i drmaju se stolice treba narod zaokupirati nečim. U nedostatku novca i zadovoljstva, mržnja je ta koja ispuni čoveka i da mandat političarima da nastave sa svojim uobičajenim aktivnostima.

Бобан

pre 2 godine

Ако се ми небудемо бринули да се српске жртве и страдање српског народа не забораве ,други неће сигурно.Поготово народи који су нашем страдању дали свој добринос.Добро је да се овакви филмови снимају.

Bilko

pre 2 godine

"Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID.

Prije toga se 1991. dogodio genocid nad hrvatskim stanovništvom unutar takozvane "Srpske krajine". Protjerano je bilo 200 000 Hrvata, a oni koji su ostali su trpili teror.

peki

pre 2 godine

"Oluja" je naziv koji su smislili hrvatski zlocinci, zasto sramotite Srbe i Srbiju koristeci isti taj naziv? Da necete mozda i njihove horde da zovete "branitelji"?

Željko

pre 2 godine

"Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID.

s1pac

pre 2 godine

Umesto što se snimaju ovi propagandni filmovi bolje bi bilo da istoričari sa sve tri strane sednu zajedno, napišu zajedničku istoriju i snime se zajednički dokumentarni filmovi.
Tako više neće biti mesta za jednostrana tumačenja i profitiraju na raspirivanju mržnje.
(On pomera brda i vozi leteći auto, 06. jul 2021 09:30)

Sa kim? Možda bi ti snimio film sa ovim iz komentara,Mikulom iz Like koji kaže da su ljudi uzeli puške pa pucali u svoju domovinu? Prao bi zločine nekih ZNGovaca koji su maltretirali i ubijali civile,a na kraju ih i proterali i onda lepo snimiti zajednički film koji nije propaganda.

Duvajga

pre 2 godine

"Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?"

Ne...ne počinje tako. To što ti opisuješ, se dešavalo u sred tog građanskog rata u Hrvatskoj.
A Oluja (zločin o kojem govori ovaj film) se dogodila na samom završetku tog rata.

donnie

pre 2 godine

"Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID.
(Željko, 6. jul 2021 09:34)

"Oluja"je samo posljedica Vukovara,Lipika,Gospića,Ovčare,Ćelija,Kijeva,Škabrnje,Petrinje,Srebrenice...hoćeš dalje?

Mikula iz Like u Hrvatskoj

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 2 godine

Umesto što se snimaju ovi propagandni filmovi bolje bi bilo da istoričari sa sve tri strane sednu zajedno, napišu zajedničku istoriju i snime se zajednički dokumentarni filmovi.
Tako više neće biti mesta za jednostrana tumačenja i profitiraju na raspirivanju mržnje.

bg011

pre 2 godine

kaze komentar ko ce glumiti gradjane koji sa puskom u ruci idu protiv svoje domovine? domovine koja ih je 40 ih sprovodila u logore, a 90 ih htela da ih vise nema. to je ta domovina??

Đurić

pre 2 godine

Mikula njihova domovina je bila sfrj na koju ste vi uzeli oružje i pucali na regrute, prošli put bez oružja ste ih kao stoku vodili na klanje, sa bestijalnošću kojom su se i vaši saveznici nacisti gadili!

Mikula iz Like u Hrvatskoj

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?

Luka

pre 2 godine

@ Lovac

Ne, pocelo je mnogo ranije. Pocelo je u Jasenovcu, Jadovnu, Jastrebarskom, Hercegovini i po stotinama drugih logora i jama po NDH.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Meni je samo žao što Tuđmana prevari smrt pre osude za ratne zločine. Ima njih dosta ratnih profitera koji nisu dana robijali. Dosta njih koji su uništili milionima ljudi živote, mladosti i detinjstva. Neki sede u državnim foteljama i dan danas…

Milija

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?
(Mikula iz Like u Hrvatskoj, 6. jul 2021 09:34)

Prikazace gradjane koji puskom idu protiv svoje domovine SFRJ ne bi li teroristickim aktom odcepili deo njene teritorije, a kad im vojska iste te domovine to pocnes da branim onda ce da proglase agresiju. Videces, bice zanimljivo.

Marko

pre 2 godine

Sad očekujte komentare ponajviše od prokletih Srba kako oluja nije istina i kako je preuveličana i kako to treba zaboraviti zarad Evropskih integracija.

MadMax

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)


A kako pocinje potencijalni film etnickih Italijana o Istarskom egzodusu, proterivanju njih 300.000 posle drugog svetskog rata koji su ziveli na teritoriji danasnje Hrvatske jos od rimskog carstva. Jel su i oni mozda pravoslavci? Jel to isto razlog?

da, rat je uzas, svako normalan to zna i kaze

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Nego, ne znam jesi ovdasnji prokletnik sa +381 ili si stvarno Vathr. Vidim potpisao si se sa Lovac. Eee nesrecnice, da je bilo komande - ne bi vi mnogo toga slavili, zahvalite CIVILIZIRANOJ EUROPSKOJ uniji.

Andy

pre 2 godine

Za 5 meseci ne može da se uradi ozbiljan film i serija. Kada se radi ozbiljan film, potrebno je uraditi pripremu ili preprodukciju pa ući u snimanje, znači tu su sada koje traje minimum mesec dana, ali ako pričamo o ozbiljnom filmu 3-6 meseci, onda se ide u montažu gde se nekada provede i oko godinu dana, ali bez još 3-6 meseci teško da može da se očekuje dobra montaža. Posle se ide u ostale postprodukcione sektora, obrada zvuka i slike koji traju još oko 3 meseca pa tek onda priprema za prikazivanje. Dakle samo za kvalitetan film treba oko 12 meseci od početka snimanja, a još plus za seriju treba skoro još toliko, možda oko 10 meseci ako se iskoristi snimajući materijal za film... S obzirom na to, na ekipu koja radi, na odabir glumaca, ovo će biti neka vrsta produkcije filma na nivou TV drame. Dakle nešto samo za unutrašnju upotrebu. Ali je verovatno stigla naredba iz vrha do kada mora da bude tako da će biti. Tužno je što se radi toliko površno umesto da se uradi kvalitetno i prezentuje na pravi način u inostranstvu. Očigledno nismo ništa naučili posle onog debakla sa Darom, ali smo ubedili sebe da je to uspeh.

Joza mali

pre 2 godine

Oluja je bila zlocinacki dogovor Milosevica i Tudjmana, nemojte da izvrcete stvari i pocnite da pricate sta je stvarno bilo! Pravite filmove da produzavate mrznju Srba i Hrvata!

Sloba

pre 2 godine

Ja sam o zbegovima i bežaniji iz drugog svetskog rata slušao od babe. Ni o tome nemamo film . Ali ne treba naručivati politički podobne filmove jer je rezultat takvih po pravilu slabašan a koštaju puno.

sta je to?

pre 2 godine

I treba da se snimi. Nadam se da ce se pomenuti ucesnici ovih zbivanja setiti i okupacije Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine i udostojiti se da snime jedan ili vise filmova. Ocekujem da su mnogo toga videli i doziveli.
Pozdrav svima i samo neka se snima.

Toki

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Biće upotrebljen mai-geri Zvoneta Bobana, a sledeće godine se snima prikvel - ekranizacija Jame Ivana Gorana Kovačića, o izvesnim aktivnostima koji otklanjaju dileme šta je starije - koka ili jaje.

Zox

pre 2 godine

Ovo bese kad je sadasnja vlast bila vlast a namucenim ljudim branili ulazak u Beograd? Nisu imali nikakvu pomoc od drzave nego se narod sam organizovao i iznosio im vodu i pice na avgustovskoj vrelini? Stvarno ne bismo smeli da zaboravimo takve stvari!

Avatar

pre 2 godine

Svaka cast ljudi,napokon da se cuje i vidi i o Srpskim zrtvama.Svaka cast ljudima koji su dali zeleno svetlo i novac obezbedili da se cuje i nas krik!!!Neki to gledaju drugim ocima,ali citava propaganda protiv Srba vodi se sada vec decenijama i moramo na isti nacin da odgovorimo i ulazemo u neke stvari koje nisu opipljive,ali koje ce tek u buducnosti nasoj deci obezbediti bolji tretman u svetu.

Lovac

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?

nenad

pre 2 godine

Sve ste zaboravili kako je bilo, zato snimajte pa se posle pitajte sto su vam ti filmovi jednog dana biti samo propaganda ! Tako su u Titovo vreme radili . A narod zatrovan. Cemu to?

bunga-b

pre 2 godine

Dobro, snimite film o najvećem ratnom porazu Srbije, o najvećoj izdaji srpskog naroda od strane njihovih vodja, ispadnite još jednom jadni i glupi u nameri da nas pokažete kao žrtve iako smo već nepovratno prepoznati kao zločinački narod. Plus razveselite Tompsona i ostale ustaške susede, branitelje, hrvatske nacionaliste i sve ostale (verovatno sve Hrvate) koji Oluju slave kao svoju najveću pobedu, dok je za nas to najveća sramota.

Lovac

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?

bunga-b

pre 2 godine

Dobro, snimite film o najvećem ratnom porazu Srbije, o najvećoj izdaji srpskog naroda od strane njihovih vodja, ispadnite još jednom jadni i glupi u nameri da nas pokažete kao žrtve iako smo već nepovratno prepoznati kao zločinački narod. Plus razveselite Tompsona i ostale ustaške susede, branitelje, hrvatske nacionaliste i sve ostale (verovatno sve Hrvate) koji Oluju slave kao svoju najveću pobedu, dok je za nas to najveća sramota.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Meni je samo žao što Tuđmana prevari smrt pre osude za ratne zločine. Ima njih dosta ratnih profitera koji nisu dana robijali. Dosta njih koji su uništili milionima ljudi živote, mladosti i detinjstva. Neki sede u državnim foteljama i dan danas…

realno

pre 2 godine

baš me zanima kako će da krene film. garantiram da se neće spomenuti kako je nastala ta tvorevina krajina i gdje su nestali hrvati sa tih područja. čisti propagandni filmovi prvo jasenovac pa onda o oluji a zaboraviš da su poveznica svih ratova u bivsoj jugi srbi. pogađate, tamo gdje nema srba u većem obimu nije bilo ni ratova...znači slovenija i makedonija. hrvatska , bosna i crna gora uvučeni u ratove a crna gora se još koprca u problemima. pogađate...veći udio srba i srbovanje. jedini narod ste u bivšoj jugi koji su uzeli oružje jna koje su plaćali svi narodi bivše juge i napali ostale narode. to vam ostaje zapisano za uvijek.

Ivan ZG

pre 2 godine

"Svaka srpska suza zaslužuje film",
a svaki leš hrvata ne zaslužuje ni - grob.
Tako je i počeo rat.
A da. Tamo gdje je jedan srbin tamo je Srbija.
To naravno vrijedi samo za nebeski narod. Za druge to nikako ne vrijedi.
Pa kada nisu nebeski tj. ne žive u oblacima.

Željko

pre 2 godine

"Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID.

advocatus diaboli

pre 2 godine

Ovo obavezno da ide na uvodnoj šrici - "Izlazim pred ovaj Tribunal sa dubokim osjećanjem sramote i kajanja. Dozvolio sam sebi sudjelovati u progonu najgore vrste protiv ljudi samo zato što su bili Hrvati a ne Srbi. Žaljenje koje osjećam zbog toga je bol sa kojim moram živjeti ostatak života. Molim moju braću Hrvate da oproste braći Srbima. Preklinjem moj srpski narod da ostavi prošlost iza sebe i okrene se budućnosti gdje će dobro, suosjećanje i pravda na neki način olakšati rezultate zla u kojemu sam i sam sudjelovao." Milan Babić, prvi predsjednik paradržave Republika Srpska Krajina

realno

pre 2 godine

ajde shvatite više da ste jedini narod koji je uzeo oružje jna koje su svi narodi plaćali i napao druge narode i na kraju dobili po tamburi. neće vam pomoći snimanje filmova i srbovanje. samo trujete svoj narod. ostat će vam zapisano zauvijek da ste kukavički narod koji je bio baja dok je imao oružje da udara po drugima a na kraju dobili po repu.

Zox

pre 2 godine

Ovo bese kad je sadasnja vlast bila vlast a namucenim ljudim branili ulazak u Beograd? Nisu imali nikakvu pomoc od drzave nego se narod sam organizovao i iznosio im vodu i pice na avgustovskoj vrelini? Stvarno ne bismo smeli da zaboravimo takve stvari!

Andy

pre 2 godine

Za 5 meseci ne može da se uradi ozbiljan film i serija. Kada se radi ozbiljan film, potrebno je uraditi pripremu ili preprodukciju pa ući u snimanje, znači tu su sada koje traje minimum mesec dana, ali ako pričamo o ozbiljnom filmu 3-6 meseci, onda se ide u montažu gde se nekada provede i oko godinu dana, ali bez još 3-6 meseci teško da može da se očekuje dobra montaža. Posle se ide u ostale postprodukcione sektora, obrada zvuka i slike koji traju još oko 3 meseca pa tek onda priprema za prikazivanje. Dakle samo za kvalitetan film treba oko 12 meseci od početka snimanja, a još plus za seriju treba skoro još toliko, možda oko 10 meseci ako se iskoristi snimajući materijal za film... S obzirom na to, na ekipu koja radi, na odabir glumaca, ovo će biti neka vrsta produkcije filma na nivou TV drame. Dakle nešto samo za unutrašnju upotrebu. Ali je verovatno stigla naredba iz vrha do kada mora da bude tako da će biti. Tužno je što se radi toliko površno umesto da se uradi kvalitetno i prezentuje na pravi način u inostranstvu. Očigledno nismo ništa naučili posle onog debakla sa Darom, ali smo ubedili sebe da je to uspeh.

Dalmatinac

pre 2 godine

Kao kičma filma bi trebala biti činjenica da su Srbi htjeli ostvariti vjekovnu težnju za ostvarenje sna Velike Srbije sa izlaskom na Jadransko more, a dobili rezultat u kojem za ulazak na Kosovo treba pasoš. Sretnim Srbima vlasnicima hrvatskog pasoša, ulazak na Kosovo bez problema.

Јабучило

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?
(Mikula iz Like u Hrvatskoj, 06. jul 2021 09:34)

Мој Микула из Лике у Хрватској (који вероватно живиш близу стратишта Срба), Хрватска је до деведесете била република Срба и Хрвата подједнако, а онда су Хрвати укинули то право Србима, а демографска слика је на штету Срба била жестоко нарушена управо геноцидом 1941-1945. Славонија и Далмација, приде, до 1939 (или кад је већ настала бановина Хрватска) никада нису били у саставу Хрватске. Лукавство да Себи не добију аутономну покрајину у Хрватској у замену за конститутивност (као већи вид самосвојности) је успело. Али немој да замењујеш тезе. Срби су се дигли на оружје јер им је постојање било угрожено. Знамо се врло добро, Микула.

Mikula iz Like u Hrvatskoj

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?

bg011

pre 2 godine

samo bi hteo da se zna i uloga milosevica, koja je dizao narod na oruzje, postavio im 2 magarca da ih vode i svadjaju se (martic i babic), postavi im vojni vrh koji pred oluju izvuce oruzje i raskrci puteve za izvlacenje, koji 30 dana pred oluju vezba po krajinskim gradovima evakuaciju, a ne borbu, miniranje puteva, mostova, planina da se oteza napad...
i na kraju kad narod udje u srbiju, ne smeju koroz bg da prodju, da se ne uznemire beogradjani, a posto je tad bio derbi, zvezda i partizan su bili glavna vest, a oluja u 17 min. toliko o potpori.

onako

pre 2 godine

ko ce da glumi zlobinog ministra propagande? a onog povratnika iz haga sto je isao u krajinu da huska srbe?
koliko epizoda je posveceno junackim delima arkana i kapetana dragana?
ko ce glumiti skretnicara kolone izbeglica kod rume ka vojvodini braneci im da idu u srbiju?

Vladimir

pre 2 godine

Razlog 1. zarada
Razlog 2. umetnost

Navedeni su normalni i uobičajeni razlozi za snimanje filma.
Nije ni jedan od navedenih...
Razlog 3. interes i održivost mržnje i sukoba.

miroljub Ć.

pre 2 godine

Pazi što se snima samo kraj rata kad smo ga izgubili pa prikazujemo sebe kao žrtvu i nevinašca, a pre toga od 1992 do 1995 proterali sve nesprsko iz tzv. RSK.

Marko

pre 2 godine

Sad očekujte komentare ponajviše od prokletih Srba kako oluja nije istina i kako je preuveličana i kako to treba zaboraviti zarad Evropskih integracija.

max

pre 2 godine

Evo mogu ja pomoći sa scenarijem - jedna scena iz Knina nakon uspustave RSK gdje ti nedužni civili kamenuju na smrt svoje komšije, roditelje mog prijatelja samo zato što su Hrvati - učiteljicu i vozača. On je srećom bio sa bakom na moru.

Milan

pre 2 godine

Za komšije koji pitaju hoće li se snimati prvo o proterivanju Hrvata iz Krajine odgovor je hoće ali će se prvo snimati ispijanje akumulatorske kiseline i zatvaranje i prebijanje nedužnih ljudi, ubijanje porodice Zec, isključivanju vode i struje kasarnam u kojima je obitavalo na stotine vojnika. Niste u stanju da osudite ratne zločine sa evidentnim dokazima kao što je Merčep i Gkavaš nego ih pošaljete u terme. More mršš sa ovog portala.

donnie

pre 2 godine

"Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID.
(Željko, 6. jul 2021 09:34)

"Oluja"je samo posljedica Vukovara,Lipika,Gospića,Ovčare,Ćelija,Kijeva,Škabrnje,Petrinje,Srebrenice...hoćeš dalje?

ezdees

pre 2 godine

Da pogodin. Film će počet genocidon u vukovaru, škabrnji i ovčari, a završit sa Novakovićevin tenkovima koji gaze kolone vlastitih civila?

MIRO

pre 2 godine

Luka@ ne počelo je i pre toga ulaskom polupismenih srbijanskih oficira i totalno nepismenih žandarma u Hrvatske gradove i sela, iživljavanjem na svemu što ne razumemo i što je kulturnije od nas, počelo je i ubijanjem poslanika u skupštini....dva grada u Hrvatskoj su imala više industrije nego Srbija, Crna gora i Makedobija zajedno!

sta je to?

pre 2 godine

I treba da se snimi. Nadam se da ce se pomenuti ucesnici ovih zbivanja setiti i okupacije Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine i udostojiti se da snime jedan ili vise filmova. Ocekujem da su mnogo toga videli i doziveli.
Pozdrav svima i samo neka se snima.

Bilko

pre 2 godine

"Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID.

Prije toga se 1991. dogodio genocid nad hrvatskim stanovništvom unutar takozvane "Srpske krajine". Protjerano je bilo 200 000 Hrvata, a oni koji su ostali su trpili teror.

nenad

pre 2 godine

Sve ste zaboravili kako je bilo, zato snimajte pa se posle pitajte sto su vam ti filmovi jednog dana biti samo propaganda ! Tako su u Titovo vreme radili . A narod zatrovan. Cemu to?

Luka

pre 2 godine

Nadam se da će bit prikazan i pukovnik Čedomir Bulat kako se predaje zajedno sa 5000 vojnika 21.kordunskog korpusa i sa svim naoružanjem, i kako čestita hrvatskom generalu Stipetiću na pobjedi.

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 2 godine

Umesto što se snimaju ovi propagandni filmovi bolje bi bilo da istoričari sa sve tri strane sednu zajedno, napišu zajedničku istoriju i snime se zajednički dokumentarni filmovi.
Tako više neće biti mesta za jednostrana tumačenja i profitiraju na raspirivanju mržnje.

Miro ZG

pre 2 godine

Мој Микула из Лике у Хрватској (који вероватно живиш близу стратишта Срба), Хрватска је до деведесете била република Срба и Хрвата подједнако, а онда су Хрвати укинули то право Србима, а демографска слика је на штету Срба била жестоко нарушена управо геноцидом 1941-1945. Славонија и Далмација, приде, до 1939 (или кад је већ настала бановина Хрватска) никада нису били у саставу Хрватске. Лукавство да Себи не добију аутономну покрајину у Хрватској у замену за конститутивност (као већи вид самосвојности) је успело. Али немој да замењујеш тезе. Срби су се дигли на оружје јер им је постојање било угрожено. Знамо се врло добро, Микула.
(Јабучило, 6. jul 2021 10:08)

Balvan revolucija (blokiranje puteva od strane Srba u Hrvatskoj) je počela u 8. mjesecu 1990. godine. Novi hrvatski Ustav je donesen u 12. mjesecu 1990. godine. Uzgred rečeno, u SFRJ nije postojao pojam konstitutivnosti niti su Srbi na bilo koji način imali neka veća prava u Hrvatskoj nego u ostalim Republikama. Štoviše svi narodi su imali jednaka prava u svim državama.

djedmedjed

pre 2 godine

Hoćete u uvodu snimiti epizodu iz 1989.gdje se prikazuje Gazimestan, Slobini govori i mitinzi,prevažanje moštiju "cara" Lazara širom Jugoslavije, postavljanje balvana, paljenje kuća i crkava, pljačke, ubojstva, protjerivanja Hrvata s najlon kesicama...? Ako hoćete, "neopozivo" naručujem cijelu seriju !

Dugmetara_rulz

pre 2 godine

Uf, pa ovo će im kupiti još 20 godina fore da se nazivaju "izbjeglicama".
(Bojan, 6. jul 2021 08:44)

Auuuu druze, ne znam svrhu tvog postojanja na ovoj planeti. Jedno je samo jasno, osobe kao ti su jasni predstavnici vrste ljudi koja nezadovoljstvo sopstvene nesposobnosti prebacuje na Vucica, Dacica, Tadica, Slobu, "izbjeglice", "kosovare", itd itd. Uglavnom su svi krivi sem tebe, zar ne. Nesposoban si i to je to, tu ti izbeglice nisu krive. A sad trk do mame i tate po 200 kinti i pravac kafic u krugu dvojke, grickanje plasticne kasicice ce te smiriti....

S

pre 2 godine

@bokelj
Sta da snimimo o Srebrenici? Kako Naser jase konja, a posle toga bezi helikopterom UN? Kako muslimani decenijama sakupljaju i zive i mrtve i predstavljaju ih kao zrtve Srebrenice? kako predsednica NVO Majke Srebrenice i dalje uzima milione maraka?

Marinero

pre 2 godine

Neka snima tko što hoće, ali dopustite da svi imamo neki pogled o onome što se dogodilo 90ih. Cijeli svijet uz poneku iznimku prepoznaje srpsku stranu u ratovima u bivšoj Jugi kao prvenstveno odgovornu, vaš pogled o nelegalnom otcepljenju je listom odbačen jer nije bio nelegalan. Juga se raspala, a u vašim glavama mi smo se 'otcepili' nelegalno. Od koga, čega? Srbije? Pa Juga je mogla postojati samo kao zajednica ravnopravnih naroda i republika. Čini se da su to shvatili svi osim Srba. Priču o vječitoj ugroženosti Srba posvuda i od sviju perpetuirali su SANU i drugi velikosrpski centri moći davno prije dolaska HDZ-a na vlast. Ako je itko čitao Branu Crnčevića sredinom 80ih u Dugi zna o čemu pričam. Tu je korijen sukoba, a Oluji je prethodilo žestoko etničko čišćenje Hrvata iz tzv. krajine kakvo svijet nije vidio nakon WW2. Ili su otjerani ili su živjeli u samoizolaciji kao ona skupina Podlapačana kod Udbine koje je samo UN spasio od pogroma. Malo ravnoteže vam ne bi škodilo. Samo Srbi žrtve, a svi drugi zločinci. I Hrvati i Bošnjaci i Albanci, pa čak i Slovenci. Eh...

grupni_flex

pre 2 godine

"Za komšije koji pitaju hoće li se snimati prvo o proterivanju Hrvata iz Krajine odgovor je hoće ali će se prvo snimati ispijanje akumulatorske kiseline i zatvaranje i prebijanje nedužnih ljudi, ubijanje porodice Zec, isključivanju vode i struje kasarnam u kojima je obitavalo na stotine vojnika."
(Milan, 6. jul 2021 10:06)

Ne može se ovo što si napisao (a i to je zločin, da se razumijemo) snimati prvo, kad se desilo kasnije.
Stvar je vrlo jednostavna i lako provjerljiva na netu, pa možeš mitomanizirat koliko hoćeš ali bez uspjeha.
1. dvije godine srbovanja po cijeloj bivšoj Jugi, mitinzi "istine", rušenje pokrajinskih rukovodstava, Slobin govor na Gazimestanu (Hoćemo oružje, hoćemo oružje) - '89. godina
2. izbori u Hrvatskoj i pobjeda HDZ-a (baš vam hvala) - 5. mjesec 1990.
3. balvan revolucija; protjerivanje i ubojstva Hrvata - 8. mjesec 1990. pa na dalje
4. ovo što si naveo gore

Naravno da zločine nad civilima ne opravdavam kao što nitko normalan ne bi. Ali desilo se kasnije kao direktna posljedica ovog pod brojem 1.

Mario iz Zagreba

pre 2 godine

A da mozda snimite film kako ste sravnili jedan grad na Dunavu 91', i kako vas je tadašnja politika gurnula u rat siromastvo i nestanak sa vjekovnih ognjišta??

Ja iz KŠ

pre 2 godine

Serija započinje. Naoružani, neuredni, neobrijani civili postavili barikade na cesti u Dalmaciji. Nailazi neko vozilom, leguitimiraju ga privode vozača na ispitivanje, otimaju stvari i vozilo. Potom nešto telefoniraju i podrugljivo komentiraju zbivanja nakon prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj.

Бобан

pre 2 godine

Ако се ми небудемо бринули да се српске жртве и страдање српског народа не забораве ,други неће сигурно.Поготово народи који су нашем страдању дали свој добринос.Добро је да се овакви филмови снимају.

Igor Sulic

pre 2 godine

Evo scene od jednog ucesnika ooluje.Prolaze ljudi na traktirima, autima..Moj drug prepoznahe susjeda koji mu je silovao sestru, ubio baku i zapalio kucu. Nije se stigao niti presvuci-dole su mu bile vojne hlace a gore neka civilna majica. Mi pazimo na njega da ne napravi neku glupost. "Pogledaj me m..k. ti .e..m"! Viknu moj drug
A onda scena, lik izvlaci svoju kci id 5 ili 6 godina i stavlja pored sebe...
Hulja je hulja, kome god pripadao...

Che

pre 2 godine

Ovo piše neko kome je djed ubijen u Oluji na kućno pragu. Ako film neće obrađivati ono što je prethodilo Oluji (protjerivanje Hrvata, ratno huškanje te na kraju izdaju od strane Beograda) bolje da ga ni ne snimaju. Ako budu snimili samo Hrvate kako pale sela, ubijaju seljake i pucaju po traktorskim kolonama bolje da ni ne snimaju. U oba slučaja će proći ko "Dara" ili "General-film o Gotovini". Jednostavno u ovom prethodnom ratu ne postoji crno-bijelo..

Miro ZG

pre 2 godine

Prikazace gradjane koji puskom idu protiv svoje domovine SFRJ ne bi li teroristickim aktom odcepili deo njene teritorije, a kad im vojska iste te domovine to pocnes da branim onda ce da proglase agresiju. Videces, bice zanimljivo.
(Milija, 6. jul 2021 09:55)

Ako je tako što je ta ista vojska nije isto napravila u Sloveniji? Vjerojatno zato jer tamo nije bilo dovoljno Srba na naprave ustanak. A kad su pustili Sloveniju, onda ta SFRJ više nije ni postojala.

Srecko

pre 2 godine

Tužno je što se radi toliko površno umesto da se uradi kvalitetno i prezentuje na pravi način u inostranstvu. Očigledno nismo ništa naučili posle onog debakla sa Darom, ali smo ubedili sebe da je to uspeh.
(Andy, 6. jul 2021 09:01)

Mozete vi prezentovati sta hocete. Osobnoo jedva cekam da snimite film o "Oluji" i izblamirate se u inozemstvu. O Dari jos i mozete snimati, ali "Oluju" je inostranstvo gledalo na TVu cetiri godine. Vasu istinu mozete prikazivati na vasarima po Srbiji. Siguran sam da ce tamo biti hit

Tereza

pre 2 godine

može pitanje za susede?
Zašto toliko mrzite Srbe i zašto su morali biti proterani iz Hrvatske?
Nadam se iskrenim i normalnim odgovorima...ako ih iko zna
(max cavalera, 6. jul 2021 11:24)

Vi ste nama šiptari. Zato.

Da se ne lažemo

pre 2 godine

""Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID."

Bilo je 300.000 mrtvih Srba tokom Oluje?

Luka

pre 2 godine

@ Lovac

Ne, pocelo je mnogo ranije. Pocelo je u Jasenovcu, Jadovnu, Jastrebarskom, Hercegovini i po stotinama drugih logora i jama po NDH.

Đurić

pre 2 godine

Mikula njihova domovina je bila sfrj na koju ste vi uzeli oružje i pucali na regrute, prošli put bez oružja ste ih kao stoku vodili na klanje, sa bestijalnošću kojom su se i vaši saveznici nacisti gadili!

Avatar

pre 2 godine

Svaka cast ljudi,napokon da se cuje i vidi i o Srpskim zrtvama.Svaka cast ljudima koji su dali zeleno svetlo i novac obezbedili da se cuje i nas krik!!!Neki to gledaju drugim ocima,ali citava propaganda protiv Srba vodi se sada vec decenijama i moramo na isti nacin da odgovorimo i ulazemo u neke stvari koje nisu opipljive,ali koje ce tek u buducnosti nasoj deci obezbediti bolji tretman u svetu.

kro-manjon

pre 2 godine

Taman se sve malo zaboravi ali političari vade keca iz rukava. Pošto je ekonomija na aparatima i drmaju se stolice treba narod zaokupirati nečim. U nedostatku novca i zadovoljstva, mržnja je ta koja ispuni čoveka i da mandat političarima da nastave sa svojim uobičajenim aktivnostima.

Јабучило

pre 2 godine

Србија и Српска су Крајину тако масно пустилњ низ воду да немам речи... А као да су сви заборавили и Западну Славонију...

Milija

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?
(Mikula iz Like u Hrvatskoj, 6. jul 2021 09:34)

Prikazace gradjane koji puskom idu protiv svoje domovine SFRJ ne bi li teroristickim aktom odcepili deo njene teritorije, a kad im vojska iste te domovine to pocnes da branim onda ce da proglase agresiju. Videces, bice zanimljivo.

max cavalera

pre 2 godine

@ Dalmatinac

kao kičma filma, uvod bi trebao biti početak genocida nad Srbima u Hrvatskoj 42. i nastavak istog 90. i to sve uz pomoć vaše vam majke Njemačke.
Kličite o Hrvati kličite, danke Deutschland, hvala ti za sve!

Joza mali

pre 2 godine

Oluja je bila zlocinacki dogovor Milosevica i Tudjmana, nemojte da izvrcete stvari i pocnite da pricate sta je stvarno bilo! Pravite filmove da produzavate mrznju Srba i Hrvata!

Mikula iz Like u Hrvatskoj

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?

Harambaša

pre 2 godine

Vidi, vidi što su nam se komšije razgoropadile, jedni ne kriju da su komšije i negoduju, drugi prete kao među nama su, treći glume Srbe bezuspešno, četvrti već znaju kakav će scenario da bude, muka živa ih spopala.
Biće Srbija jaka i dobra ne sekirajte se. :)

MadMax

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)


A kako pocinje potencijalni film etnickih Italijana o Istarskom egzodusu, proterivanju njih 300.000 posle drugog svetskog rata koji su ziveli na teritoriji danasnje Hrvatske jos od rimskog carstva. Jel su i oni mozda pravoslavci? Jel to isto razlog?

ko-ometator

pre 2 godine

(Lovac, 06. jul 2021 08:52)
Pocinje tako sto Baba i Deda pricaju unucima da se ne secaju nikog od svoje rodbine jer su ubijeni u drugom svetskom ratu i mole ih da ne veruje takvim krvnicima i ne cekaju ih goloruki na kucnom pragu. Izgleda da je vama najveci srpski zlocin to sto smo se branili 90-ih da nam se nebi ponovile 40-te.

kro-manjonci

pre 2 godine

Koliko agresivnih hrvatijanaca... pa braco, istorija ne pocinje od balvan revolucije. ni od 89 i Gazimestana. Ima toljaga dva kraja. no, vi ste opet uspeli da se preprodate i podate, takav vam je mentalitet. Ne bih diskutovao sa vama, jer taj mentalni sklop koji vi imate je djavolja rabota i nema vam spasa.

bg011

pre 2 godine

kaze komentar ko ce glumiti gradjane koji sa puskom u ruci idu protiv svoje domovine? domovine koja ih je 40 ih sprovodila u logore, a 90 ih htela da ih vise nema. to je ta domovina??

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

Mog dedu, koji je bio podoficir u JNA, se na početku rata zatekao u Hrvatskoj i bio je regrutovan u vojsku Krajine. On je sa svojim vodom 5 godina boravio u brdima iznad Knina i odatle branio grad. Noć pre "Oluje", komanda im je poslala jedan kamion sa municijom i rečeno im je da je stanje redovno. Sutradan su videli hrvatsku vojsku kako ulazi u Knin. Zvali su komandu, ali su veze bile prekinute. O tome da je organizovana masovna evakuacija stanovništva nisu bili obavešteni. Imali su sreće što Hrvati posle ulaska u Knin nisu imali veliku želju da se motaju po okolnim brdima pa su mogli da mirno napuste položaj i povuku se u Republiku Srpsku.

E sad se tu postavlja par pitanja: zašto ih je komanda lagala da je sve redovno? Zašto nisu bili obavešteni o evakuaciji? Ko je prekinuo veze? Da nisu Hrvati možda? Ne, oni su, kao i cela RSK, izdani od strane vlasti i ostavljeni da se sami snalaze.

E o toj izdaji snimite seriju. Izdaja sopstvenog naroda je gora od bilo kakvog zločina.

Pozdrav.

Duvajga

pre 2 godine

"Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?"

Ne...ne počinje tako. To što ti opisuješ, se dešavalo u sred tog građanskog rata u Hrvatskoj.
A Oluja (zločin o kojem govori ovaj film) se dogodila na samom završetku tog rata.

Parabellum

pre 2 godine

Umjesto što gledate svakakve propagadne filmove imate odličan dokumentarac Death of Yugoslavia.
Imate čak i komentare od glavnih aktera i točno govore što su radili i sa kojim ciljem.

Sloba

pre 2 godine

Ja sam o zbegovima i bežaniji iz drugog svetskog rata slušao od babe. Ni o tome nemamo film . Ali ne treba naručivati politički podobne filmove jer je rezultat takvih po pravilu slabašan a koštaju puno.

max cavalera

pre 2 godine

nikada pomirenja na ovim prostorima...koliko vidim, Hrvati jedva dočekaju da ostave nebulozan komentar tipa "pucali ste na svoju domovinu" a ista ta "domovina" je već devedesete uz dozvolu Njemačke, počela da hapsi, otpušta sa poslova, proteruje i tiho genocidiše SVOJ narod jer je isti eto druge vjere tj. pravoslavne i možda se čak osjećaju kao Srbi. Ali to nije bitno jer je cilj bio ostvariti započeto još 42. u ndh...a to je pobij, proteraj i pokrsti.
Uz pomoć svoje maćehe Njemačke to su napokon ostvarili. I "danke Deutschland, hvala ti za sve" odjekuje još u većini hrvatskih glava.
A da se malo uhvate za te glave i otvore oči pa vide, da je rat nešto najgore što se desiti može i da su sve tri strane apsolutno ugrožene bile...nebitno kako i da uvide da svaka majka isto plače...e to se izgleda na veliku žalost neće desiti.
Srbija i srpski narod su demonizovani i dok oni slave oluje i Srebrenica se proglašava genocidom, pravi genocid, a to je upravo ta oluja a i bljesak su opravdani i legalni. To je svjetska propaganda.
Uzdravlje svima...i otvorite oči da vidite šumu od drveća...

max cavalera

pre 2 godine

@ Ivan Zagreb

ne lupetaj!
svojim komentarom pokazuješ, da ništa ne znaš i da nikada nećeš biti objektivan i tolerantan. Tako da, bolje čitaj neke hrvatske novine.

ab

pre 2 godine

(MIRO, 6. jul 2021 08:36)

Da, Miro, obradiće se i proterivanje tzv. urbanih Srba, tj. Srba iz Zagreba, zadra, Splita, Šibenika, Osijeka, pre bilo kakve pobune.
Spomenuće se i preko sto zapaljenih srpskih sela u zapadnoj Slavoniji dok ste u isto vreme navodno "branili" Vukovar.

Tuga s juga

pre 2 godine

Samo snimajte komsije.
Na you tube je dovoljno dokumentarnih snimaka koji pokazuju istinu.
Ove je film za unutrasnju upotrebu. U Dubrovniku je tokom rata bilo makar 50 stranih novinara. Ispada smijesno.

Poznavalac prilika

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Ja ću ti reći odakle počinje. Proglašavanjem ustavotvornog naroda u Hrvatskoj manjinom u rođenoj državi. I ulaskom bojovnika u kuće i stanove legitimnih vlasnika u svim većim gradovima Hrvatske.

jovo

pre 2 godine

Umesto što se snimaju ovi propagandni filmovi bolje bi bilo da istoričari sa sve tri strane sednu zajedno, napišu zajedničku istoriju i snime se zajednički dokumentarni filmovi.
Tako više neće biti mesta za jednostrana tumačenja i profitiraju na raspirivanju mržnje.
(On pomera brda i vozi leteći auto, 06. jul 2021 09:30)

Aj sve i da ih nadjemo mislis da bi se mogli dogovoriti pa treci dan bi se poklali izmedju sebe

pet komada to je vaša nada

pre 2 godine

Za sve susjede koji se pitaju da li film počinje Vukovarom i Srebrenicom, evo malo detalja sa snimanja:

Film počinje 1914. i zločinima u Mačvi od strane bečkih konjušara iz vražje divizije protiv Srba koji ih pre toga nisu napali, niti su ih ugrožavali.

Dobro, znamo svi da konjušarska plata mora da se zaradi, a i gazda iz Beča mora da bude zadovoljan.

Nastavlja se 1918. ulaskom novog gazde Aleksandra u Zagreb na oduševljenje tih istih konjušara.

Dobro, novi gazda je novi gazda, kad ti je slugeranjstvo u krvi, nije to problem.

Priča se potom nastavlja 1941. i ulaskom novog gazde iz Berlina u Zagreb na oduševljenje onih istih konjušara, dok se ceo normalan svet grozi nacističkih zločina. S obzirom da treba zadiviti novog gazdu, pravi se NDH, Jasenovac, Jadovno, logori za decu, srbosek.

Dobro, novi gazda je novi gazda, kad ti je slugeranjstvo u krvi, nije to problem. Kažu jedni drugima - ako vas pitaju što to radite komšijama, recite da je neki poslanik ubio drugog pre 13 godina, moramo da imamo neki izgovor.

Stiže potom 1945. i dolazi novi gazda u Zagreb na oduševljenje istih onih konjušara, koji sad pevaju o bratstvu i jedinstvu sa onima koje su do juče klali i maljem ubijali.

Da li treba da ponavljam deo o novom gazdi? Nema potrebe, znamo mi, znaju i oni.

Stižemo konačno i do 1991., vraćanja konjušara iz Argentine, vraća se i gazda iz Nemačke, peva se Danke Dojčland.

Nadam se da su susjedi zadovoljni.

Zoran

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Kao i uvek stalno zaboravite nešto (fašizam, Jadovno...) prvo ste Srbima davali otkaze sa posla, uništavali spomenike mahom Srba iz Drugog svetskog rata, oduzimali imovinu, davali otkaz Hrvatima antifašistima, doneli Ustav i izbrisali Srbe a koji su činili 1/4 stanovništva, da bi ih motivisali uveli šahovnicu... A onda su budale podigle "balvan revoluciju"! I sve dok vi ne vidite da ste činili zlo i u Prvom i Drugom i Trećem ratu, ne moraju suđenja ali da vidite sebe kakvi ste, možda i bude komšijskog suživota. A po lovcue, to nikada neće biti, jer vi ste ubice koje od sebe prave žrtvu i živote na tom mitu.

s1pac

pre 2 godine

Umesto što se snimaju ovi propagandni filmovi bolje bi bilo da istoričari sa sve tri strane sednu zajedno, napišu zajedničku istoriju i snime se zajednički dokumentarni filmovi.
Tako više neće biti mesta za jednostrana tumačenja i profitiraju na raspirivanju mržnje.
(On pomera brda i vozi leteći auto, 06. jul 2021 09:30)

Sa kim? Možda bi ti snimio film sa ovim iz komentara,Mikulom iz Like koji kaže da su ljudi uzeli puške pa pucali u svoju domovinu? Prao bi zločine nekih ZNGovaca koji su maltretirali i ubijali civile,a na kraju ih i proterali i onda lepo snimiti zajednički film koji nije propaganda.

max cavalera

pre 2 godine

@ mudri

koliko je cipela proizvedeno za vaše civile u Vukovaru onomad...pošto su peške bežali?
Koliko moraš biti nečovek da napišeš takav komentar...a da, pa toliki da proteraš 500.000 Srba iz Hrvatske!

Toki

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Biće upotrebljen mai-geri Zvoneta Bobana, a sledeće godine se snima prikvel - ekranizacija Jame Ivana Gorana Kovačića, o izvesnim aktivnostima koji otklanjaju dileme šta je starije - koka ili jaje.

LineaBg

pre 2 godine

otkud da ne glume Djuricko, Gordan Kikic, Milan Maric, Milena Radulovic?
(abc, 06. jul 2021 09:01)
Neće niko od njih ponovo u projekte iste kao Sutjeska,Bitka na Naretvi.Mi još "ratujemo" u glavi.Mesto da se ide napred.

Aleksandar

pre 2 godine

Srbi iz Krajine za Hrvate u Republici Srpskoj. Samo slepac ne može da vidi perfidni dogovor Milošević - Tuđman. Kao što više nema Srba u Hrvatskoj, tako nema ni Hrvata u RS. Hrvatska cela, a RS bezmalo etnički čista.

peki

pre 2 godine

"Oluja" je naziv koji su smislili hrvatski zlocinci, zasto sramotite Srbe i Srbiju koristeci isti taj naziv? Da necete mozda i njihove horde da zovete "branitelji"?

max cavalera

pre 2 godine

može pitanje za susede?
Zašto toliko mrzite Srbe i zašto su morali biti proterani iz Hrvatske?
Nadam se iskrenim i normalnim odgovorima...ako ih iko zna

da, rat je uzas, svako normalan to zna i kaze

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Nego, ne znam jesi ovdasnji prokletnik sa +381 ili si stvarno Vathr. Vidim potpisao si se sa Lovac. Eee nesrecnice, da je bilo komande - ne bi vi mnogo toga slavili, zahvalite CIVILIZIRANOJ EUROPSKOJ uniji.

Stojko

pre 2 godine

@On pomera brda i vozi leteći auto
Evo u bosni imas bas to, tri strane koj epokusavaju nesto zajedno da urade. Pa vidi gde su i dokle su. aha, da to su neke druge tri strane, ove o kojima ti pricas bi bile pametnije, pokazale su to do sad vise puta.

Стрикан Ђорђе

pre 2 godine

Ово ће бити врло добар мови браћо.
Сачекајмо да буде готов па онда дајмо свој суд. И да не заборавим, догодине у Книну и тако то.

Miša

pre 2 godine

Svaki film na temu stradanja tokom raspada Jugoslavije je tačan, bilo srpski, bilo hrvatski, bilo bosanski. Sve što se tamo opisuje se zaista dogodilo, ni jedan scenarista nema potrebe da izmišlja, samo treba da pročita sveske svedočanstava koje su izbeglice (na svim stranama) ostavile unhcr-u (na primer). Hoću da kažem, autentičnog materijala nažalost ne nedostaje. Ali iako je svaki film materijalno istinit, ni jedan nije suštinski istinit, jer ni jedan ne nudi tačan odgovor na pitanje: zašto. Ta činjenice se najbolje ogleda u ovoj i svakoj sličnoj gomili komentara, od kojih niti jedno ne pogađa taj odgovor. A svi misle da znaju.

max cavalera

pre 2 godine

komentari susjeda iz Hrvatske potpuno neracionalni, neobjektivni a tolerancija im je nepoznanica u svakom pogledu.
Jadno...baš jadno

znam ja

pre 2 godine

može pitanje za susede?
Zašto toliko mrzite Srbe i zašto su morali biti proterani iz Hrvatske?
Nadam se iskrenim i normalnim odgovorima...ako ih iko zna
(max cavalera, 6. jul 2021 11:24)

Kao prvo, 99 % Hrvata ne mrzi Srbe, a 100 % Hrvata mrzi četnike. Ja osobno znam dosta Srba koji se nisu priključili četnicima i ostali su živjeti u Hrvatskoj. Iz Slavonije sam i na poslu radim sa dosta Srba i nemam nikakvih problema s njima. Niti oni sa mnom. E sad, prouči malo događaje iz 1990. i 1991. godine na području Hrvatske. Pogledaj što je bio uzrok čija je posljedica Oluja. Ako se ne varam, nešto ispod 12 % stanovništva tadašnje SR Hrvatske su bili Srbi koji su htjeli oduzeti 50 % područja Hrvatske i priključiti Srbiji, a okupirali su oko 40% područja sa kojeg su napadali i granatirali ostatak koji nije bio okupiran. To su sve činili uz svu moguću pomoć tadašnje JNA koja im je pružala svu vojnu i drugu logistiku. Ako nije tako, neka mi netko odgovori kako "goloruki narod" ima tenkove, avione topove... A prije toga je JNA ispraznila skladišta tadašnje Teritorijalne obrane Hrvatske i svo oružje podijelila Srbima na teritoriji gdje su živjeli, a nigdje nisu bili većina. Sad, bilo je sela gdje su bili većina ali niti na jednom geografskom području (Slavonija, Dalmacija, Lika i dr.) nisu bili većina. Ako ne vjeruješ, provjeri popise stanovništva 1991. ili 1981. g. U periodu 1991.-1995. sa okupiranog područja Hrvatske od strane Srba protjerano je preko 500.000 stanovnika RH nesrba.

Karakondžula

pre 2 godine

... da je pameti, ovo bi trebalo da radi neki veliki režiser, koji od te priče može i ume da napravi veliki svetski hit... da se u to uloži mnogo novca, mnogo promoviše i pušta besplatno po svetu... to je veci interes nego asfaltiranje Srbije za interese Koneza, EU, Albanaca... dok srpski živalj rapidno napušta rodnu grudu...

Ruairidh

pre 2 godine

(znam ja, 7. jul 2021 12:43), Prijatelju ma djaba im objasnjavati, oni imaju neku svoju istinu i drze se toga. A jedini odgovor im je jasenovac i sa tim misle da im je sve oprosteno. Citao sam svojevremeno o jednome pilotu JRV koji je tokom bombardiranja hrvatskih polozaja govorio kako je samo mislio o jasenovcu i onda je bacao bombe. Kao da su hrvatski civili bili krivi za jaasenovac.

mario

pre 2 godine

Naravno obradite i period od 1991-1995 kada ste prvo protjerali sve hrvate njih 350 000 i kako ste im opljačkali,spalili i srušili imovinu istine radi.

Pera

pre 2 godine

Da li će u seriji biti reči i o srpskom odbijanju Sporazuma Z-4 po kom su Srbi mogli imati 100 više nego danas i nadasve ostali bi na svojim ognjištima?

Negroni

pre 2 godine

Po komentarima "tvojih" ( koji malim pocetnim slovom pisete Jasenovac ) reklo bi se da je film upravo postigao pravi cilj.
(Hanzo Hatori, 7. jul 2021 18:52)

Ne bas, ipak je vas cilj da ovaj film dogura do hollywooda i da tamo dobije mozda neku nagradu, sta se absolutno nece desiti

Kengur

pre 2 godine

@Ja iz KŠ

A zasto barikade u Dalmaciji?

Zasto ne krenuti od ukidanja Srba kao konstitutivnog naroda ili promena ustava sta vec.

Pa onda flashback jednog od aktera tih barikada kako je bio mali a celu mu porodicu pobile ustase, i onda odlazi da postavi barikadu sa mislima 'zar opet da nas koljete sa srbosjekom'.

I onda ovaj tvoj deo kako dolazi vozac na barikadu...

Hanzo Hatori

pre 2 godine

@Blaz

Po komentarima "tvojih" ( koji malim pocetnim slovom pisete Jasenovac ) reklo bi se da je film upravo postigao pravi cilj.

Secenarista

pre 2 godine

Bolje snimiti film o nekom detetu koje je spasila Diana Budisavljevic, a koje zavrsava u hrvatskoj porodici i devedesetih ucestvuje u "Oluji" - prica o vecitom vracanju istog, a istovremeno o identitetu!

a

pre 2 godine

@Ja iz KŠ Serija može da počne spašavanjem Ante Pavelića u centru Vatikana.
Obrijani ,u mantijama,čuvaju jednog od najvećih monstruma u istoriji.

W.Wallace

pre 2 godine

Makar da jedina scena bude mitraljiranje nemocne dece avionskim topom, pa je dovoljno da bude horor. Danasnje generacije i ne veruju da bi to normalno ljudsko bice ikad ucinilo...

Hanzo Hatori

pre 2 godine

"Serija započinje. Naoružani, neuredni, neobrijani civili postavili..."
(Niks KS,6. jul 2021 23:05)
Klasican primer stvaranja nacionalnih stereotipa. Ovaj opis odgovara recimo primeru na koji nacin bi u americkom filmu ili seriji bili predstavljeni Meksikanci.

Lovac

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?

realno

pre 2 godine

baš me zanima kako će da krene film. garantiram da se neće spomenuti kako je nastala ta tvorevina krajina i gdje su nestali hrvati sa tih područja. čisti propagandni filmovi prvo jasenovac pa onda o oluji a zaboraviš da su poveznica svih ratova u bivsoj jugi srbi. pogađate, tamo gdje nema srba u većem obimu nije bilo ni ratova...znači slovenija i makedonija. hrvatska , bosna i crna gora uvučeni u ratove a crna gora se još koprca u problemima. pogađate...veći udio srba i srbovanje. jedini narod ste u bivšoj jugi koji su uzeli oružje jna koje su plaćali svi narodi bivše juge i napali ostale narode. to vam ostaje zapisano za uvijek.

Ivan ZG

pre 2 godine

"Svaka srpska suza zaslužuje film",
a svaki leš hrvata ne zaslužuje ni - grob.
Tako je i počeo rat.
A da. Tamo gdje je jedan srbin tamo je Srbija.
To naravno vrijedi samo za nebeski narod. Za druge to nikako ne vrijedi.
Pa kada nisu nebeski tj. ne žive u oblacima.

Željko

pre 2 godine

"Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID.

Mikula iz Like u Hrvatskoj

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?

sta je to?

pre 2 godine

I treba da se snimi. Nadam se da ce se pomenuti ucesnici ovih zbivanja setiti i okupacije Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine i udostojiti se da snime jedan ili vise filmova. Ocekujem da su mnogo toga videli i doziveli.
Pozdrav svima i samo neka se snima.

Avatar

pre 2 godine

Svaka cast ljudi,napokon da se cuje i vidi i o Srpskim zrtvama.Svaka cast ljudima koji su dali zeleno svetlo i novac obezbedili da se cuje i nas krik!!!Neki to gledaju drugim ocima,ali citava propaganda protiv Srba vodi se sada vec decenijama i moramo na isti nacin da odgovorimo i ulazemo u neke stvari koje nisu opipljive,ali koje ce tek u buducnosti nasoj deci obezbediti bolji tretman u svetu.

realno

pre 2 godine

ajde shvatite više da ste jedini narod koji je uzeo oružje jna koje su svi narodi plaćali i napao druge narode i na kraju dobili po tamburi. neće vam pomoći snimanje filmova i srbovanje. samo trujete svoj narod. ostat će vam zapisano zauvijek da ste kukavički narod koji je bio baja dok je imao oružje da udara po drugima a na kraju dobili po repu.

Milan

pre 2 godine

Za komšije koji pitaju hoće li se snimati prvo o proterivanju Hrvata iz Krajine odgovor je hoće ali će se prvo snimati ispijanje akumulatorske kiseline i zatvaranje i prebijanje nedužnih ljudi, ubijanje porodice Zec, isključivanju vode i struje kasarnam u kojima je obitavalo na stotine vojnika. Niste u stanju da osudite ratne zločine sa evidentnim dokazima kao što je Merčep i Gkavaš nego ih pošaljete u terme. More mršš sa ovog portala.

Marko

pre 2 godine

Sad očekujte komentare ponajviše od prokletih Srba kako oluja nije istina i kako je preuveličana i kako to treba zaboraviti zarad Evropskih integracija.

Dalmatinac

pre 2 godine

Kao kičma filma bi trebala biti činjenica da su Srbi htjeli ostvariti vjekovnu težnju za ostvarenje sna Velike Srbije sa izlaskom na Jadransko more, a dobili rezultat u kojem za ulazak na Kosovo treba pasoš. Sretnim Srbima vlasnicima hrvatskog pasoša, ulazak na Kosovo bez problema.

Јабучило

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?
(Mikula iz Like u Hrvatskoj, 06. jul 2021 09:34)

Мој Микула из Лике у Хрватској (који вероватно живиш близу стратишта Срба), Хрватска је до деведесете била република Срба и Хрвата подједнако, а онда су Хрвати укинули то право Србима, а демографска слика је на штету Срба била жестоко нарушена управо геноцидом 1941-1945. Славонија и Далмација, приде, до 1939 (или кад је већ настала бановина Хрватска) никада нису били у саставу Хрватске. Лукавство да Себи не добију аутономну покрајину у Хрватској у замену за конститутивност (као већи вид самосвојности) је успело. Али немој да замењујеш тезе. Срби су се дигли на оружје јер им је постојање било угрожено. Знамо се врло добро, Микула.

bunga-b

pre 2 godine

Dobro, snimite film o najvećem ratnom porazu Srbije, o najvećoj izdaji srpskog naroda od strane njihovih vodja, ispadnite još jednom jadni i glupi u nameri da nas pokažete kao žrtve iako smo već nepovratno prepoznati kao zločinački narod. Plus razveselite Tompsona i ostale ustaške susede, branitelje, hrvatske nacionaliste i sve ostale (verovatno sve Hrvate) koji Oluju slave kao svoju najveću pobedu, dok je za nas to najveća sramota.

kro-manjonci

pre 2 godine

Koliko agresivnih hrvatijanaca... pa braco, istorija ne pocinje od balvan revolucije. ni od 89 i Gazimestana. Ima toljaga dva kraja. no, vi ste opet uspeli da se preprodate i podate, takav vam je mentalitet. Ne bih diskutovao sa vama, jer taj mentalni sklop koji vi imate je djavolja rabota i nema vam spasa.

max cavalera

pre 2 godine

@ Dalmatinac

kao kičma filma, uvod bi trebao biti početak genocida nad Srbima u Hrvatskoj 42. i nastavak istog 90. i to sve uz pomoć vaše vam majke Njemačke.
Kličite o Hrvati kličite, danke Deutschland, hvala ti za sve!

Luka

pre 2 godine

@ Lovac

Ne, pocelo je mnogo ranije. Pocelo je u Jasenovcu, Jadovnu, Jastrebarskom, Hercegovini i po stotinama drugih logora i jama po NDH.

Duvajga

pre 2 godine

"Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?"

Ne...ne počinje tako. To što ti opisuješ, se dešavalo u sred tog građanskog rata u Hrvatskoj.
A Oluja (zločin o kojem govori ovaj film) se dogodila na samom završetku tog rata.

Poznavalac prilika

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Ja ću ti reći odakle počinje. Proglašavanjem ustavotvornog naroda u Hrvatskoj manjinom u rođenoj državi. I ulaskom bojovnika u kuće i stanove legitimnih vlasnika u svim većim gradovima Hrvatske.

S

pre 2 godine

@bokelj
Sta da snimimo o Srebrenici? Kako Naser jase konja, a posle toga bezi helikopterom UN? Kako muslimani decenijama sakupljaju i zive i mrtve i predstavljaju ih kao zrtve Srebrenice? kako predsednica NVO Majke Srebrenice i dalje uzima milione maraka?

da, rat je uzas, svako normalan to zna i kaze

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Nego, ne znam jesi ovdasnji prokletnik sa +381 ili si stvarno Vathr. Vidim potpisao si se sa Lovac. Eee nesrecnice, da je bilo komande - ne bi vi mnogo toga slavili, zahvalite CIVILIZIRANOJ EUROPSKOJ uniji.

advocatus diaboli

pre 2 godine

Ovo obavezno da ide na uvodnoj šrici - "Izlazim pred ovaj Tribunal sa dubokim osjećanjem sramote i kajanja. Dozvolio sam sebi sudjelovati u progonu najgore vrste protiv ljudi samo zato što su bili Hrvati a ne Srbi. Žaljenje koje osjećam zbog toga je bol sa kojim moram živjeti ostatak života. Molim moju braću Hrvate da oproste braći Srbima. Preklinjem moj srpski narod da ostavi prošlost iza sebe i okrene se budućnosti gdje će dobro, suosjećanje i pravda na neki način olakšati rezultate zla u kojemu sam i sam sudjelovao." Milan Babić, prvi predsjednik paradržave Republika Srpska Krajina

Harambaša

pre 2 godine

Vidi, vidi što su nam se komšije razgoropadile, jedni ne kriju da su komšije i negoduju, drugi prete kao među nama su, treći glume Srbe bezuspešno, četvrti već znaju kakav će scenario da bude, muka živa ih spopala.
Biće Srbija jaka i dobra ne sekirajte se. :)

ko-ometator

pre 2 godine

(Lovac, 06. jul 2021 08:52)
Pocinje tako sto Baba i Deda pricaju unucima da se ne secaju nikog od svoje rodbine jer su ubijeni u drugom svetskom ratu i mole ih da ne veruje takvim krvnicima i ne cekaju ih goloruki na kucnom pragu. Izgleda da je vama najveci srpski zlocin to sto smo se branili 90-ih da nam se nebi ponovile 40-te.

nenad

pre 2 godine

Sve ste zaboravili kako je bilo, zato snimajte pa se posle pitajte sto su vam ti filmovi jednog dana biti samo propaganda ! Tako su u Titovo vreme radili . A narod zatrovan. Cemu to?

Đurić

pre 2 godine

Mikula njihova domovina je bila sfrj na koju ste vi uzeli oružje i pucali na regrute, prošli put bez oružja ste ih kao stoku vodili na klanje, sa bestijalnošću kojom su se i vaši saveznici nacisti gadili!

max cavalera

pre 2 godine

može pitanje za susede?
Zašto toliko mrzite Srbe i zašto su morali biti proterani iz Hrvatske?
Nadam se iskrenim i normalnim odgovorima...ako ih iko zna

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Meni je samo žao što Tuđmana prevari smrt pre osude za ratne zločine. Ima njih dosta ratnih profitera koji nisu dana robijali. Dosta njih koji su uništili milionima ljudi živote, mladosti i detinjstva. Neki sede u državnim foteljama i dan danas…

peki

pre 2 godine

"Oluja" je naziv koji su smislili hrvatski zlocinci, zasto sramotite Srbe i Srbiju koristeci isti taj naziv? Da necete mozda i njihove horde da zovete "branitelji"?

max cavalera

pre 2 godine

@ mudri

koliko je cipela proizvedeno za vaše civile u Vukovaru onomad...pošto su peške bežali?
Koliko moraš biti nečovek da napišeš takav komentar...a da, pa toliki da proteraš 500.000 Srba iz Hrvatske!

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 2 godine

Umesto što se snimaju ovi propagandni filmovi bolje bi bilo da istoričari sa sve tri strane sednu zajedno, napišu zajedničku istoriju i snime se zajednički dokumentarni filmovi.
Tako više neće biti mesta za jednostrana tumačenja i profitiraju na raspirivanju mržnje.

MadMax

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)


A kako pocinje potencijalni film etnickih Italijana o Istarskom egzodusu, proterivanju njih 300.000 posle drugog svetskog rata koji su ziveli na teritoriji danasnje Hrvatske jos od rimskog carstva. Jel su i oni mozda pravoslavci? Jel to isto razlog?

Zoran

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Kao i uvek stalno zaboravite nešto (fašizam, Jadovno...) prvo ste Srbima davali otkaze sa posla, uništavali spomenike mahom Srba iz Drugog svetskog rata, oduzimali imovinu, davali otkaz Hrvatima antifašistima, doneli Ustav i izbrisali Srbe a koji su činili 1/4 stanovništva, da bi ih motivisali uveli šahovnicu... A onda su budale podigle "balvan revoluciju"! I sve dok vi ne vidite da ste činili zlo i u Prvom i Drugom i Trećem ratu, ne moraju suđenja ali da vidite sebe kakvi ste, možda i bude komšijskog suživota. A po lovcue, to nikada neće biti, jer vi ste ubice koje od sebe prave žrtvu i živote na tom mitu.

Milija

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?
(Mikula iz Like u Hrvatskoj, 6. jul 2021 09:34)

Prikazace gradjane koji puskom idu protiv svoje domovine SFRJ ne bi li teroristickim aktom odcepili deo njene teritorije, a kad im vojska iste te domovine to pocnes da branim onda ce da proglase agresiju. Videces, bice zanimljivo.

max cavalera

pre 2 godine

nikada pomirenja na ovim prostorima...koliko vidim, Hrvati jedva dočekaju da ostave nebulozan komentar tipa "pucali ste na svoju domovinu" a ista ta "domovina" je već devedesete uz dozvolu Njemačke, počela da hapsi, otpušta sa poslova, proteruje i tiho genocidiše SVOJ narod jer je isti eto druge vjere tj. pravoslavne i možda se čak osjećaju kao Srbi. Ali to nije bitno jer je cilj bio ostvariti započeto još 42. u ndh...a to je pobij, proteraj i pokrsti.
Uz pomoć svoje maćehe Njemačke to su napokon ostvarili. I "danke Deutschland, hvala ti za sve" odjekuje još u većini hrvatskih glava.
A da se malo uhvate za te glave i otvore oči pa vide, da je rat nešto najgore što se desiti može i da su sve tri strane apsolutno ugrožene bile...nebitno kako i da uvide da svaka majka isto plače...e to se izgleda na veliku žalost neće desiti.
Srbija i srpski narod su demonizovani i dok oni slave oluje i Srebrenica se proglašava genocidom, pravi genocid, a to je upravo ta oluja a i bljesak su opravdani i legalni. To je svjetska propaganda.
Uzdravlje svima...i otvorite oči da vidite šumu od drveća...

ab

pre 2 godine

(MIRO, 6. jul 2021 08:36)

Da, Miro, obradiće se i proterivanje tzv. urbanih Srba, tj. Srba iz Zagreba, zadra, Splita, Šibenika, Osijeka, pre bilo kakve pobune.
Spomenuće se i preko sto zapaljenih srpskih sela u zapadnoj Slavoniji dok ste u isto vreme navodno "branili" Vukovar.

Бобан

pre 2 godine

Ако се ми небудемо бринули да се српске жртве и страдање српског народа не забораве ,други неће сигурно.Поготово народи који су нашем страдању дали свој добринос.Добро је да се овакви филмови снимају.

s1pac

pre 2 godine

Umesto što se snimaju ovi propagandni filmovi bolje bi bilo da istoričari sa sve tri strane sednu zajedno, napišu zajedničku istoriju i snime se zajednički dokumentarni filmovi.
Tako više neće biti mesta za jednostrana tumačenja i profitiraju na raspirivanju mržnje.
(On pomera brda i vozi leteći auto, 06. jul 2021 09:30)

Sa kim? Možda bi ti snimio film sa ovim iz komentara,Mikulom iz Like koji kaže da su ljudi uzeli puške pa pucali u svoju domovinu? Prao bi zločine nekih ZNGovaca koji su maltretirali i ubijali civile,a na kraju ih i proterali i onda lepo snimiti zajednički film koji nije propaganda.

bg011

pre 2 godine

kaze komentar ko ce glumiti gradjane koji sa puskom u ruci idu protiv svoje domovine? domovine koja ih je 40 ih sprovodila u logore, a 90 ih htela da ih vise nema. to je ta domovina??

max cavalera

pre 2 godine

@ Ivan Zagreb

ne lupetaj!
svojim komentarom pokazuješ, da ništa ne znaš i da nikada nećeš biti objektivan i tolerantan. Tako da, bolje čitaj neke hrvatske novine.

Mario iz Zagreba

pre 2 godine

A da mozda snimite film kako ste sravnili jedan grad na Dunavu 91', i kako vas je tadašnja politika gurnula u rat siromastvo i nestanak sa vjekovnih ognjišta??

pet komada to je vaša nada

pre 2 godine

Za sve susjede koji se pitaju da li film počinje Vukovarom i Srebrenicom, evo malo detalja sa snimanja:

Film počinje 1914. i zločinima u Mačvi od strane bečkih konjušara iz vražje divizije protiv Srba koji ih pre toga nisu napali, niti su ih ugrožavali.

Dobro, znamo svi da konjušarska plata mora da se zaradi, a i gazda iz Beča mora da bude zadovoljan.

Nastavlja se 1918. ulaskom novog gazde Aleksandra u Zagreb na oduševljenje tih istih konjušara.

Dobro, novi gazda je novi gazda, kad ti je slugeranjstvo u krvi, nije to problem.

Priča se potom nastavlja 1941. i ulaskom novog gazde iz Berlina u Zagreb na oduševljenje onih istih konjušara, dok se ceo normalan svet grozi nacističkih zločina. S obzirom da treba zadiviti novog gazdu, pravi se NDH, Jasenovac, Jadovno, logori za decu, srbosek.

Dobro, novi gazda je novi gazda, kad ti je slugeranjstvo u krvi, nije to problem. Kažu jedni drugima - ako vas pitaju što to radite komšijama, recite da je neki poslanik ubio drugog pre 13 godina, moramo da imamo neki izgovor.

Stiže potom 1945. i dolazi novi gazda u Zagreb na oduševljenje istih onih konjušara, koji sad pevaju o bratstvu i jedinstvu sa onima koje su do juče klali i maljem ubijali.

Da li treba da ponavljam deo o novom gazdi? Nema potrebe, znamo mi, znaju i oni.

Stižemo konačno i do 1991., vraćanja konjušara iz Argentine, vraća se i gazda iz Nemačke, peva se Danke Dojčland.

Nadam se da su susjedi zadovoljni.

donnie

pre 2 godine

"Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID.
(Željko, 6. jul 2021 09:34)

"Oluja"je samo posljedica Vukovara,Lipika,Gospića,Ovčare,Ćelija,Kijeva,Škabrnje,Petrinje,Srebrenice...hoćeš dalje?

Miro ZG

pre 2 godine

Мој Микула из Лике у Хрватској (који вероватно живиш близу стратишта Срба), Хрватска је до деведесете била република Срба и Хрвата подједнако, а онда су Хрвати укинули то право Србима, а демографска слика је на штету Срба била жестоко нарушена управо геноцидом 1941-1945. Славонија и Далмација, приде, до 1939 (или кад је већ настала бановина Хрватска) никада нису били у саставу Хрватске. Лукавство да Себи не добију аутономну покрајину у Хрватској у замену за конститутивност (као већи вид самосвојности) је успело. Али немој да замењујеш тезе. Срби су се дигли на оружје јер им је постојање било угрожено. Знамо се врло добро, Микула.
(Јабучило, 6. jul 2021 10:08)

Balvan revolucija (blokiranje puteva od strane Srba u Hrvatskoj) je počela u 8. mjesecu 1990. godine. Novi hrvatski Ustav je donesen u 12. mjesecu 1990. godine. Uzgred rečeno, u SFRJ nije postojao pojam konstitutivnosti niti su Srbi na bilo koji način imali neka veća prava u Hrvatskoj nego u ostalim Republikama. Štoviše svi narodi su imali jednaka prava u svim državama.

MIRO

pre 2 godine

Luka@ ne počelo je i pre toga ulaskom polupismenih srbijanskih oficira i totalno nepismenih žandarma u Hrvatske gradove i sela, iživljavanjem na svemu što ne razumemo i što je kulturnije od nas, počelo je i ubijanjem poslanika u skupštini....dva grada u Hrvatskoj su imala više industrije nego Srbija, Crna gora i Makedobija zajedno!

Tereza

pre 2 godine

može pitanje za susede?
Zašto toliko mrzite Srbe i zašto su morali biti proterani iz Hrvatske?
Nadam se iskrenim i normalnim odgovorima...ako ih iko zna
(max cavalera, 6. jul 2021 11:24)

Vi ste nama šiptari. Zato.

max

pre 2 godine

Evo mogu ja pomoći sa scenarijem - jedna scena iz Knina nakon uspustave RSK gdje ti nedužni civili kamenuju na smrt svoje komšije, roditelje mog prijatelja samo zato što su Hrvati - učiteljicu i vozača. On je srećom bio sa bakom na moru.

ezdees

pre 2 godine

Da pogodin. Film će počet genocidon u vukovaru, škabrnji i ovčari, a završit sa Novakovićevin tenkovima koji gaze kolone vlastitih civila?

Bilko

pre 2 godine

"Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID.

Prije toga se 1991. dogodio genocid nad hrvatskim stanovništvom unutar takozvane "Srpske krajine". Protjerano je bilo 200 000 Hrvata, a oni koji su ostali su trpili teror.

Toki

pre 2 godine

Kako počinje? Protjerivanjem i ubijanjem Hrvata, granatiranjem Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca, Gospića, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika? Ili razaranjem Vukovara i ratnim zločinima na Ovčari? Kako počinje serija, tako?
(Lovac, 6. jul 2021 08:52)

Biće upotrebljen mai-geri Zvoneta Bobana, a sledeće godine se snima prikvel - ekranizacija Jame Ivana Gorana Kovačića, o izvesnim aktivnostima koji otklanjaju dileme šta je starije - koka ili jaje.

Vladimir

pre 2 godine

Razlog 1. zarada
Razlog 2. umetnost

Navedeni su normalni i uobičajeni razlozi za snimanje filma.
Nije ni jedan od navedenih...
Razlog 3. interes i održivost mržnje i sukoba.

miroljub Ć.

pre 2 godine

Pazi što se snima samo kraj rata kad smo ga izgubili pa prikazujemo sebe kao žrtvu i nevinašca, a pre toga od 1992 do 1995 proterali sve nesprsko iz tzv. RSK.

Da se ne lažemo

pre 2 godine

""Oluja" je najveći genocid izvršen nad srpskim narodom posle drugog svetskog rata.Plansko i sistematsko uništenje i proterivanje srpskog naroda sa njegovog vekovnog ognjišta je GENOCID."

Bilo je 300.000 mrtvih Srba tokom Oluje?

Dugmetara_rulz

pre 2 godine

Uf, pa ovo će im kupiti još 20 godina fore da se nazivaju "izbjeglicama".
(Bojan, 6. jul 2021 08:44)

Auuuu druze, ne znam svrhu tvog postojanja na ovoj planeti. Jedno je samo jasno, osobe kao ti su jasni predstavnici vrste ljudi koja nezadovoljstvo sopstvene nesposobnosti prebacuje na Vucica, Dacica, Tadica, Slobu, "izbjeglice", "kosovare", itd itd. Uglavnom su svi krivi sem tebe, zar ne. Nesposoban si i to je to, tu ti izbeglice nisu krive. A sad trk do mame i tate po 200 kinti i pravac kafic u krugu dvojke, grickanje plasticne kasicice ce te smiriti....

max cavalera

pre 2 godine

komentari susjeda iz Hrvatske potpuno neracionalni, neobjektivni a tolerancija im je nepoznanica u svakom pogledu.
Jadno...baš jadno

Ja iz KŠ

pre 2 godine

Serija započinje. Naoružani, neuredni, neobrijani civili postavili barikade na cesti u Dalmaciji. Nailazi neko vozilom, leguitimiraju ga privode vozača na ispitivanje, otimaju stvari i vozilo. Potom nešto telefoniraju i podrugljivo komentiraju zbivanja nakon prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj.

Стрикан Ђорђе

pre 2 godine

Ово ће бити врло добар мови браћо.
Сачекајмо да буде готов па онда дајмо свој суд. И да не заборавим, догодине у Книну и тако то.

Karakondžula

pre 2 godine

... da je pameti, ovo bi trebalo da radi neki veliki režiser, koji od te priče može i ume da napravi veliki svetski hit... da se u to uloži mnogo novca, mnogo promoviše i pušta besplatno po svetu... to je veci interes nego asfaltiranje Srbije za interese Koneza, EU, Albanaca... dok srpski živalj rapidno napušta rodnu grudu...

Joza mali

pre 2 godine

Oluja je bila zlocinacki dogovor Milosevica i Tudjmana, nemojte da izvrcete stvari i pocnite da pricate sta je stvarno bilo! Pravite filmove da produzavate mrznju Srba i Hrvata!

Srecko

pre 2 godine

Tužno je što se radi toliko površno umesto da se uradi kvalitetno i prezentuje na pravi način u inostranstvu. Očigledno nismo ništa naučili posle onog debakla sa Darom, ali smo ubedili sebe da je to uspeh.
(Andy, 6. jul 2021 09:01)

Mozete vi prezentovati sta hocete. Osobnoo jedva cekam da snimite film o "Oluji" i izblamirate se u inozemstvu. O Dari jos i mozete snimati, ali "Oluju" je inostranstvo gledalo na TVu cetiri godine. Vasu istinu mozete prikazivati na vasarima po Srbiji. Siguran sam da ce tamo biti hit

grupni_flex

pre 2 godine

"Za komšije koji pitaju hoće li se snimati prvo o proterivanju Hrvata iz Krajine odgovor je hoće ali će se prvo snimati ispijanje akumulatorske kiseline i zatvaranje i prebijanje nedužnih ljudi, ubijanje porodice Zec, isključivanju vode i struje kasarnam u kojima je obitavalo na stotine vojnika."
(Milan, 6. jul 2021 10:06)

Ne može se ovo što si napisao (a i to je zločin, da se razumijemo) snimati prvo, kad se desilo kasnije.
Stvar je vrlo jednostavna i lako provjerljiva na netu, pa možeš mitomanizirat koliko hoćeš ali bez uspjeha.
1. dvije godine srbovanja po cijeloj bivšoj Jugi, mitinzi "istine", rušenje pokrajinskih rukovodstava, Slobin govor na Gazimestanu (Hoćemo oružje, hoćemo oružje) - '89. godina
2. izbori u Hrvatskoj i pobjeda HDZ-a (baš vam hvala) - 5. mjesec 1990.
3. balvan revolucija; protjerivanje i ubojstva Hrvata - 8. mjesec 1990. pa na dalje
4. ovo što si naveo gore

Naravno da zločine nad civilima ne opravdavam kao što nitko normalan ne bi. Ali desilo se kasnije kao direktna posljedica ovog pod brojem 1.

onako

pre 2 godine

ko ce da glumi zlobinog ministra propagande? a onog povratnika iz haga sto je isao u krajinu da huska srbe?
koliko epizoda je posveceno junackim delima arkana i kapetana dragana?
ko ce glumiti skretnicara kolone izbeglica kod rume ka vojvodini braneci im da idu u srbiju?

Miro ZG

pre 2 godine

Prikazace gradjane koji puskom idu protiv svoje domovine SFRJ ne bi li teroristickim aktom odcepili deo njene teritorije, a kad im vojska iste te domovine to pocnes da branim onda ce da proglase agresiju. Videces, bice zanimljivo.
(Milija, 6. jul 2021 09:55)

Ako je tako što je ta ista vojska nije isto napravila u Sloveniji? Vjerojatno zato jer tamo nije bilo dovoljno Srba na naprave ustanak. A kad su pustili Sloveniju, onda ta SFRJ više nije ni postojala.

Mikula iz Like u Hrvatskoj

pre 2 godine

Mene najviše interesira oće li prikazati građane koji s puškom u ruci idu protiv svoje domovine. A ko će glumit govornike?

Andy

pre 2 godine

Za 5 meseci ne može da se uradi ozbiljan film i serija. Kada se radi ozbiljan film, potrebno je uraditi pripremu ili preprodukciju pa ući u snimanje, znači tu su sada koje traje minimum mesec dana, ali ako pričamo o ozbiljnom filmu 3-6 meseci, onda se ide u montažu gde se nekada provede i oko godinu dana, ali bez još 3-6 meseci teško da može da se očekuje dobra montaža. Posle se ide u ostale postprodukcione sektora, obrada zvuka i slike koji traju još oko 3 meseca pa tek onda priprema za prikazivanje. Dakle samo za kvalitetan film treba oko 12 meseci od početka snimanja, a još plus za seriju treba skoro još toliko, možda oko 10 meseci ako se iskoristi snimajući materijal za film... S obzirom na to, na ekipu koja radi, na odabir glumaca, ovo će biti neka vrsta produkcije filma na nivou TV drame. Dakle nešto samo za unutrašnju upotrebu. Ali je verovatno stigla naredba iz vrha do kada mora da bude tako da će biti. Tužno je što se radi toliko površno umesto da se uradi kvalitetno i prezentuje na pravi način u inostranstvu. Očigledno nismo ništa naučili posle onog debakla sa Darom, ali smo ubedili sebe da je to uspeh.

Marinero

pre 2 godine

Neka snima tko što hoće, ali dopustite da svi imamo neki pogled o onome što se dogodilo 90ih. Cijeli svijet uz poneku iznimku prepoznaje srpsku stranu u ratovima u bivšoj Jugi kao prvenstveno odgovornu, vaš pogled o nelegalnom otcepljenju je listom odbačen jer nije bio nelegalan. Juga se raspala, a u vašim glavama mi smo se 'otcepili' nelegalno. Od koga, čega? Srbije? Pa Juga je mogla postojati samo kao zajednica ravnopravnih naroda i republika. Čini se da su to shvatili svi osim Srba. Priču o vječitoj ugroženosti Srba posvuda i od sviju perpetuirali su SANU i drugi velikosrpski centri moći davno prije dolaska HDZ-a na vlast. Ako je itko čitao Branu Crnčevića sredinom 80ih u Dugi zna o čemu pričam. Tu je korijen sukoba, a Oluji je prethodilo žestoko etničko čišćenje Hrvata iz tzv. krajine kakvo svijet nije vidio nakon WW2. Ili su otjerani ili su živjeli u samoizolaciji kao ona skupina Podlapačana kod Udbine koje je samo UN spasio od pogroma. Malo ravnoteže vam ne bi škodilo. Samo Srbi žrtve, a svi drugi zločinci. I Hrvati i Bošnjaci i Albanci, pa čak i Slovenci. Eh...

djedmedjed

pre 2 godine

Hoćete u uvodu snimiti epizodu iz 1989.gdje se prikazuje Gazimestan, Slobini govori i mitinzi,prevažanje moštiju "cara" Lazara širom Jugoslavije, postavljanje balvana, paljenje kuća i crkava, pljačke, ubojstva, protjerivanja Hrvata s najlon kesicama...? Ako hoćete, "neopozivo" naručujem cijelu seriju !

Zox

pre 2 godine

Ovo bese kad je sadasnja vlast bila vlast a namucenim ljudim branili ulazak u Beograd? Nisu imali nikakvu pomoc od drzave nego se narod sam organizovao i iznosio im vodu i pice na avgustovskoj vrelini? Stvarno ne bismo smeli da zaboravimo takve stvari!

LineaBg

pre 2 godine

otkud da ne glume Djuricko, Gordan Kikic, Milan Maric, Milena Radulovic?
(abc, 06. jul 2021 09:01)
Neće niko od njih ponovo u projekte iste kao Sutjeska,Bitka na Naretvi.Mi još "ratujemo" u glavi.Mesto da se ide napred.

Luka

pre 2 godine

Nadam se da će bit prikazan i pukovnik Čedomir Bulat kako se predaje zajedno sa 5000 vojnika 21.kordunskog korpusa i sa svim naoružanjem, i kako čestita hrvatskom generalu Stipetiću na pobjedi.

Igor Sulic

pre 2 godine

Evo scene od jednog ucesnika ooluje.Prolaze ljudi na traktirima, autima..Moj drug prepoznahe susjeda koji mu je silovao sestru, ubio baku i zapalio kucu. Nije se stigao niti presvuci-dole su mu bile vojne hlace a gore neka civilna majica. Mi pazimo na njega da ne napravi neku glupost. "Pogledaj me m..k. ti .e..m"! Viknu moj drug
A onda scena, lik izvlaci svoju kci id 5 ili 6 godina i stavlja pored sebe...
Hulja je hulja, kome god pripadao...

Јабучило

pre 2 godine

Србија и Српска су Крајину тако масно пустилњ низ воду да немам речи... А као да су сви заборавили и Западну Славонију...

Tuga s juga

pre 2 godine

Samo snimajte komsije.
Na you tube je dovoljno dokumentarnih snimaka koji pokazuju istinu.
Ove je film za unutrasnju upotrebu. U Dubrovniku je tokom rata bilo makar 50 stranih novinara. Ispada smijesno.

Che

pre 2 godine

Ovo piše neko kome je djed ubijen u Oluji na kućno pragu. Ako film neće obrađivati ono što je prethodilo Oluji (protjerivanje Hrvata, ratno huškanje te na kraju izdaju od strane Beograda) bolje da ga ni ne snimaju. Ako budu snimili samo Hrvate kako pale sela, ubijaju seljake i pucaju po traktorskim kolonama bolje da ni ne snimaju. U oba slučaja će proći ko "Dara" ili "General-film o Gotovini". Jednostavno u ovom prethodnom ratu ne postoji crno-bijelo..

Sloba

pre 2 godine

Ja sam o zbegovima i bežaniji iz drugog svetskog rata slušao od babe. Ni o tome nemamo film . Ali ne treba naručivati politički podobne filmove jer je rezultat takvih po pravilu slabašan a koštaju puno.

Aleksandar

pre 2 godine

Srbi iz Krajine za Hrvate u Republici Srpskoj. Samo slepac ne može da vidi perfidni dogovor Milošević - Tuđman. Kao što više nema Srba u Hrvatskoj, tako nema ni Hrvata u RS. Hrvatska cela, a RS bezmalo etnički čista.

bg011

pre 2 godine

samo bi hteo da se zna i uloga milosevica, koja je dizao narod na oruzje, postavio im 2 magarca da ih vode i svadjaju se (martic i babic), postavi im vojni vrh koji pred oluju izvuce oruzje i raskrci puteve za izvlacenje, koji 30 dana pred oluju vezba po krajinskim gradovima evakuaciju, a ne borbu, miniranje puteva, mostova, planina da se oteza napad...
i na kraju kad narod udje u srbiju, ne smeju koroz bg da prodju, da se ne uznemire beogradjani, a posto je tad bio derbi, zvezda i partizan su bili glavna vest, a oluja u 17 min. toliko o potpori.

kro-manjon

pre 2 godine

Taman se sve malo zaboravi ali političari vade keca iz rukava. Pošto je ekonomija na aparatima i drmaju se stolice treba narod zaokupirati nečim. U nedostatku novca i zadovoljstva, mržnja je ta koja ispuni čoveka i da mandat političarima da nastave sa svojim uobičajenim aktivnostima.

Parabellum

pre 2 godine

Umjesto što gledate svakakve propagadne filmove imate odličan dokumentarac Death of Yugoslavia.
Imate čak i komentare od glavnih aktera i točno govore što su radili i sa kojim ciljem.

Hanzo Hatori

pre 2 godine

@Blaz

Po komentarima "tvojih" ( koji malim pocetnim slovom pisete Jasenovac ) reklo bi se da je film upravo postigao pravi cilj.

mario

pre 2 godine

Naravno obradite i period od 1991-1995 kada ste prvo protjerali sve hrvate njih 350 000 i kako ste im opljačkali,spalili i srušili imovinu istine radi.

znam ja

pre 2 godine

može pitanje za susede?
Zašto toliko mrzite Srbe i zašto su morali biti proterani iz Hrvatske?
Nadam se iskrenim i normalnim odgovorima...ako ih iko zna
(max cavalera, 6. jul 2021 11:24)

Kao prvo, 99 % Hrvata ne mrzi Srbe, a 100 % Hrvata mrzi četnike. Ja osobno znam dosta Srba koji se nisu priključili četnicima i ostali su živjeti u Hrvatskoj. Iz Slavonije sam i na poslu radim sa dosta Srba i nemam nikakvih problema s njima. Niti oni sa mnom. E sad, prouči malo događaje iz 1990. i 1991. godine na području Hrvatske. Pogledaj što je bio uzrok čija je posljedica Oluja. Ako se ne varam, nešto ispod 12 % stanovništva tadašnje SR Hrvatske su bili Srbi koji su htjeli oduzeti 50 % područja Hrvatske i priključiti Srbiji, a okupirali su oko 40% područja sa kojeg su napadali i granatirali ostatak koji nije bio okupiran. To su sve činili uz svu moguću pomoć tadašnje JNA koja im je pružala svu vojnu i drugu logistiku. Ako nije tako, neka mi netko odgovori kako "goloruki narod" ima tenkove, avione topove... A prije toga je JNA ispraznila skladišta tadašnje Teritorijalne obrane Hrvatske i svo oružje podijelila Srbima na teritoriji gdje su živjeli, a nigdje nisu bili većina. Sad, bilo je sela gdje su bili većina ali niti na jednom geografskom području (Slavonija, Dalmacija, Lika i dr.) nisu bili većina. Ako ne vjeruješ, provjeri popise stanovništva 1991. ili 1981. g. U periodu 1991.-1995. sa okupiranog područja Hrvatske od strane Srba protjerano je preko 500.000 stanovnika RH nesrba.

Negroni

pre 2 godine

Po komentarima "tvojih" ( koji malim pocetnim slovom pisete Jasenovac ) reklo bi se da je film upravo postigao pravi cilj.
(Hanzo Hatori, 7. jul 2021 18:52)

Ne bas, ipak je vas cilj da ovaj film dogura do hollywooda i da tamo dobije mozda neku nagradu, sta se absolutno nece desiti

Secenarista

pre 2 godine

Bolje snimiti film o nekom detetu koje je spasila Diana Budisavljevic, a koje zavrsava u hrvatskoj porodici i devedesetih ucestvuje u "Oluji" - prica o vecitom vracanju istog, a istovremeno o identitetu!

Ruairidh

pre 2 godine

(znam ja, 7. jul 2021 12:43), Prijatelju ma djaba im objasnjavati, oni imaju neku svoju istinu i drze se toga. A jedini odgovor im je jasenovac i sa tim misle da im je sve oprosteno. Citao sam svojevremeno o jednome pilotu JRV koji je tokom bombardiranja hrvatskih polozaja govorio kako je samo mislio o jasenovcu i onda je bacao bombe. Kao da su hrvatski civili bili krivi za jaasenovac.

Stojko

pre 2 godine

@On pomera brda i vozi leteći auto
Evo u bosni imas bas to, tri strane koj epokusavaju nesto zajedno da urade. Pa vidi gde su i dokle su. aha, da to su neke druge tri strane, ove o kojima ti pricas bi bile pametnije, pokazale su to do sad vise puta.

jovo

pre 2 godine

Umesto što se snimaju ovi propagandni filmovi bolje bi bilo da istoričari sa sve tri strane sednu zajedno, napišu zajedničku istoriju i snime se zajednički dokumentarni filmovi.
Tako više neće biti mesta za jednostrana tumačenja i profitiraju na raspirivanju mržnje.
(On pomera brda i vozi leteći auto, 06. jul 2021 09:30)

Aj sve i da ih nadjemo mislis da bi se mogli dogovoriti pa treci dan bi se poklali izmedju sebe

W.Wallace

pre 2 godine

Makar da jedina scena bude mitraljiranje nemocne dece avionskim topom, pa je dovoljno da bude horor. Danasnje generacije i ne veruju da bi to normalno ljudsko bice ikad ucinilo...

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

Mog dedu, koji je bio podoficir u JNA, se na početku rata zatekao u Hrvatskoj i bio je regrutovan u vojsku Krajine. On je sa svojim vodom 5 godina boravio u brdima iznad Knina i odatle branio grad. Noć pre "Oluje", komanda im je poslala jedan kamion sa municijom i rečeno im je da je stanje redovno. Sutradan su videli hrvatsku vojsku kako ulazi u Knin. Zvali su komandu, ali su veze bile prekinute. O tome da je organizovana masovna evakuacija stanovništva nisu bili obavešteni. Imali su sreće što Hrvati posle ulaska u Knin nisu imali veliku želju da se motaju po okolnim brdima pa su mogli da mirno napuste položaj i povuku se u Republiku Srpsku.

E sad se tu postavlja par pitanja: zašto ih je komanda lagala da je sve redovno? Zašto nisu bili obavešteni o evakuaciji? Ko je prekinuo veze? Da nisu Hrvati možda? Ne, oni su, kao i cela RSK, izdani od strane vlasti i ostavljeni da se sami snalaze.

E o toj izdaji snimite seriju. Izdaja sopstvenog naroda je gora od bilo kakvog zločina.

Pozdrav.

Pera

pre 2 godine

Da li će u seriji biti reči i o srpskom odbijanju Sporazuma Z-4 po kom su Srbi mogli imati 100 više nego danas i nadasve ostali bi na svojim ognjištima?

Kengur

pre 2 godine

@Ja iz KŠ

A zasto barikade u Dalmaciji?

Zasto ne krenuti od ukidanja Srba kao konstitutivnog naroda ili promena ustava sta vec.

Pa onda flashback jednog od aktera tih barikada kako je bio mali a celu mu porodicu pobile ustase, i onda odlazi da postavi barikadu sa mislima 'zar opet da nas koljete sa srbosjekom'.

I onda ovaj tvoj deo kako dolazi vozac na barikadu...

a

pre 2 godine

@Ja iz KŠ Serija može da počne spašavanjem Ante Pavelića u centru Vatikana.
Obrijani ,u mantijama,čuvaju jednog od najvećih monstruma u istoriji.

Hanzo Hatori

pre 2 godine

"Serija započinje. Naoružani, neuredni, neobrijani civili postavili..."
(Niks KS,6. jul 2021 23:05)
Klasican primer stvaranja nacionalnih stereotipa. Ovaj opis odgovara recimo primeru na koji nacin bi u americkom filmu ili seriji bili predstavljeni Meksikanci.

Miša

pre 2 godine

Svaki film na temu stradanja tokom raspada Jugoslavije je tačan, bilo srpski, bilo hrvatski, bilo bosanski. Sve što se tamo opisuje se zaista dogodilo, ni jedan scenarista nema potrebe da izmišlja, samo treba da pročita sveske svedočanstava koje su izbeglice (na svim stranama) ostavile unhcr-u (na primer). Hoću da kažem, autentičnog materijala nažalost ne nedostaje. Ali iako je svaki film materijalno istinit, ni jedan nije suštinski istinit, jer ni jedan ne nudi tačan odgovor na pitanje: zašto. Ta činjenice se najbolje ogleda u ovoj i svakoj sličnoj gomili komentara, od kojih niti jedno ne pogađa taj odgovor. A svi misle da znaju.