Aktuelno

Utorak, 06.07.2021.

07:52

Dan za pamćenje – Rimac preuzeo Bugatti! VIDEO

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Dan za pamæenje – Rimac preuzeo Bugatti! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Edison

pre 2 godine

Znao sam da su Srbi ljubomorni na sve hrvatsko, ali ovo je potpuno apsurdno.
Ali u redu, Hrvati su se proslavili u industriji visoke tehnologije, a Srbi prodaju svinjske noge u Kinu. Dakle, može postojati razlog za ljubomoru.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Jedini koji zaista pravi svoje baterije je Tesla a uskoro pocinje i VW jer prave 7 fabrika baterija na tlu Evrope.
(111, 06. jul 2021 16:12)

Tu si se debelo zahebao, prijatelju. Prvi čovek Poršea (glavni u grupaciji) upravo je izjavio da Rimčeva tehnologija baterija (a šta drugo je važno u EV?) garantuje budućnost električnog Bugatija i da su se u grupaciji upravo zato opredelili za Rimca!
Inače Rimac sada ima tri firme, Rimac automobili, Rimac Bugati i Rimac tehnolodži (nao hao i baterije) u kojoj su pored njega akcionari Porše i KIA , a oko 25 odsto ide na berzu...

Čiča Miloje

pre 2 godine

tako znam da kada je nešto superiorno i kvalitetno ne treba marketing......... Svakako će biti zanimljivo promatrati priču do kraja.......
(Mate Sablić, 06. jul 2021 15:42)

Šta misliš o najkiju, kokakoli, meku, i slično... Gde se okreneš reklama da ti oči istera...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Koliko Mate plaća radnike koji motaju kablove... Ovde radimo za 200 evra... Ima li neko mesto na toj liniji... pelene donosimo sami...

Miroslav Zadro

pre 2 godine

Spektakl u Dubrovniku bio je točka na "i", priče koja je prije 18 mjeseci prvo zvučalo kao bajka - Bugatti je vlasništvo jedne svjetske kompanije iz Hrvatske. Ali Mate Rimac već je pokazao da je dream-maker - ne promijenivši išta od mladenačke zanesenosti i strasti(u središnjem Htv dnevniku -"nosio sam duge hlače cijeli dan" , u bermudama je objašnjavao deal.
Događaj na Lovrijencu potrajao je u noć i nadam se da će se uskoro pojaviti i noćni fotosi i snimke.

Vaš sajt prenio je atmosferu i cijeli događaj vjerodostojno,informativno i s pozitivnom vibrom.
Inače to i nije nešto iznad standarda b92net. - no ipak hvala iz Zagreba i Hrtvatske

Pera Marković

pre 2 godine

Ova "vijest", je simptom da je Hrvatska propala, inače bi bila u rubrici "vijesti iz ekonomije", ovako se izbezumljenom i osiromašenom narodu nude perle i šarena stakla kao nekoć konkvistadori domorodcima, da im zamažu oči.

Arpad

pre 2 godine

JER TO KUPIO OD DOBIVENIH NOVACA OD RH ,,,ONDA TO NE MOŽE BIT USPEH ,,,KAD TI DOBIJEŠ OD DRŽAVE MILIJARDU I POL KUNA NIT ORAO NIT KOPAO ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Damir Vesely

pre 2 godine

Dok se veliki narodi dive pjesnicima i misliocima, balkanska živež masturbira na poduzetnike. Zato će im i djeca biti poput njih.

BorG

pre 2 godine

Verovatno da Rimac zna šta radi, kada je uzeo pod svoje krilo ,jedno od najzvučnijih ali istovremeno i najzaduženijih brendova na svetu .
Znate treba imati puno para i vizije za takav riskantan korak .
Plašim se da Rimac ima samo viziju (ko i svaki uspešan balkanac) i da će njegov deo kolača veoma brzo pojesti belosvetski Bugatijevi bankari ...

Drajver

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1886611#k36596967

Rimac nije kupio vec dobio procenat u vlasnickoj strukturi. Cinjenica, isto kao i cinjenica da Bugati ne belezi profit, no to nije bitno jer je sve uvezano sa VAG grupom, pa i sam Rimac.
Drugo, osvrtanje na nacionalnu pripadnost je primitivan nacin vodjenja diskusije i apsolutno neosnovan posto pre svega Hrvati upuceni u tematiku prvi kazu da je otac doticnog dosao do novca na kojekakve nacine a svi znaju da je desetine patenata kupio a ne patentirao sam! Problem je nastao kada su neki od proizvodjaca zeleli da korist eodredjena resenja kako ne bi trosili vreme i resurse na r&d i tu je i tajna njegovog uspeha!

Iggy

pre 2 godine

"...Razumeo bih da je recimo Rimac uzeo npr. Teslu jel je to proširivanje palete u nekom nižem segmentu...."

Iggy,

Ovo više nije ni smešno koliko je besmislena glupost koju si napisao. Tesla i nešto proizvodi (200k/Q) dok je Rimac sam fiktivna finansijska budalaština za presipanje novaca iz džepa u džep...
(In Didakto, 06. jul 2021 16:30)
In Didakto, Tesla je ovde samo spomenuta kao primer firme električnih automobila u nižoj klasi nego Rimac ili Bugati, i koja bi dobro dopunila paletu automobila od srednje klase pa naviše. Nažalost nema drugih primera takvih kompanija koje ekskluzivno proizvode električne automobile. Nisam glup i znam da je Tesla kao kompanija pojam ne samo za Rimac nego i za ceo VW koncern.
I ne razumem zašto se moramo vređati, da li ste vi svesni koliko ste prsli?

omniameamecumporto

pre 2 godine

Rimac nema plan da napravi auto za običnog građanina za to postoje Kinezi oni to rade već za 3,5 tisuće eura. Naravno da će u ovoj elektrifikaciji automobila mnoge velike kompanije nestati sa lica zemlje. Isto tako je vjerojatno da će neke koje proizvode sportska vozila ipak ostati. Možda je Bugatti taj. Rimac se bavi tehnologijama za te sportske automobile koje će na kraju krajeva preuzeti i obični narodni auti, tako je to u tehnici.
U elektroauto industriji još treba puno toga za reći, ako ovakav elektro automobil nije na pravom putu uskoro ćemo saznati. Rimac i njegov razvojni tim tu je da nam to i otkrije. Sigurno je jedno da se na ugljikovodike nikada više nećemo vratiti. Isto je sigurno da dolazi autonomja kretanja vozila. Dakle ima posla za Rimca pustimo vremenu da me demantira ili potvrdi. Muka mi je od veličanja, hejtovanja, pljuvanja i mržnje. Stvarno čovjek treba imati živce, više ne znaš gdje su prave vrijednosti ,a gje je jal, zloba i ljubomora.

Let3

pre 2 godine

Drago mi da Rimac na čelu firme koja godišnje radi 2 milijarde kuna minusa:)

O tome niti riječi:) To je Bugatti :)

Dali i mi Hrvati preuzimamo taj dug ili če Rimac i njegov stari iz svojeg đepa plačati za bugatti?:)

Iza ograde

pre 2 godine

Ja ne znam sto su svi Srbi ovdje ljuti na Rimca??
Vjerojatno su htjeli da kupe neki model Bugattia i nemaju love a Rimac kupio cijelu tvornicu :)

Argo

pre 2 godine

Kakvo lozenje na Rimca. Normalan puk slaze devize na Jadranu dok vas vaš veliki vodja uvjerava kako ste ispred hrvatske u svemu. Samo zapitajte Srbe koji dolaze raditi sezonski koja je razlika

T

pre 2 godine

U Srbiji ima inzenjera koji rade za Rimac. Ali nazalost, indirektno: kao zaposleni jedne makedonske firme koja ima odeljenje u Srbiji, pa im Rimac outsource-uje deo posla.

In Didakto

pre 2 godine

"...Razumeo bih da je recimo Rimac uzeo npr. Teslu jel je to proširivanje palete u nekom nižem segmentu...."

Iggy,

Ovo više nije ni smešno koliko je besmislena glupost koju si napisao. Tesla i nešto proizvodi (200k/Q) dok je Rimac sam fiktivna finansijska budalaština za presipanje novaca iz džepa u džep...

El Loko

pre 2 godine

A nesega dragoga Mate, rimac grupa je 55% vlasnik bugattija a porsche 45% , s tim da porsche ima 25 % rimac grupe...... nije mi sad nista jasno, znaci ima 55% a nije vecinski vlasnik hahhahahahahah

111

pre 2 godine

Kolko sam mogao da ispratim vesti na site u D rec je o joint-venture konceptu, dakle to je kad se 2 firme udruze radi zajednickog poduhvata na odredjeno vreme.
Misim da VW nije uradio nista a da nije sebe obezbedio, to sto ce se Bugatti i dalje raditi u FR a da ce elektro komponente da dolaze iz hr gde je 5 x niza cena radne snage dovoljno mi govori o tome da ipak ovde postoji deo nepoznanica, kolko sam propratio niko nista nije platio, ni VW tom rimcu ni obratno, dakle to opet znaci da je samo rec o joint-venture varijanti.
Misim da je Bugatti firma koji pravi minuse VW jer se takva kola slabo prodaju i to u ne vise od 50 komada godisnje, da je razvoj svakog modela preskup i da nisu imali vremena da razvijaju svoj koncept za super brza EV i da je zato napravljen dil sa Rimcem da im on prakticno ugradjuje komponente koje on opet dobija iz Kine i pakuje u hr a da ce po prodaji vozila deliti profit u odnosu 55:45%.
Treba da znate i da Rimac ne proizvodi baterije za vozila nego ih pakuje a kupuje ih u Kini.
Jedini koji zaista pravi svoje baterije je Tesla a uskoro pocinje i VW jer prave 7 fabrika baterija na tlu Evrope.

Ante Matić

pre 2 godine

Wv kao jedna od najjačih korporacija na svijetu sve karte stavlja na nekog prevaranta bosančerosa iz jedne raspale vukojebine zvane Republika Hrvatska?Omg,lol,WTF??

Mate Sablić

pre 2 godine

Kao laik primjećujem da se vodi žestoki marketing za proizvod Mate Rimca, ali isto tako znam da kada je nešto superiorno i kvalitetno ne treba marketing......... Svakako će biti zanimljivo promatrati priču do kraja.......

Odron Brdić

pre 2 godine

Bogati draga ko će to vozit jesil ti normalan... imaš li ti išta u toj ćuturi! Što nisi preuzeo Volf cvagena a ne to šta niko nevozi

Jerko

pre 2 godine

Kakva je ovo vijest uopće - VW predao gubitaški dio kompanije nekom drugom, za neke svoje račune. I mi sada treba da skačemo po granama radi toga? Pa to u mnogim zemljama i nije vijest za narod, već samo za investitore koje zanima takva branša industrije.
I ne, ovdje ne postoje pametniji od najpametnijih, već ovdje postoje gluplji od glupljih.

Nenad Grbac

pre 2 godine

Još jedan Bosančeros koji je za novac hrvatskih poreznih obveznika kupio firmu ili tvornicu. No, razlika je u tome što je to firma od koje su svi odustali i koju nitko pametan ne želi kupiti. A nemojte ni pomisliti da će Nijemci i Talijani dozvoliti Bosančerosu da sve upropasti i izvuće se bez zatvora ili da navodnu "proizvodnju" preseli, u Bosanski pašaluk, točnije Hercegovinu.

Vojkan

pre 2 godine

Dakle komentari su fenomenalno plitki.
Čovek je napravio čistu domaću firmu, od ničega, uspeo da dovede vrhunske automobilske firme kao investitore, a mi sada izmisljamo toplu vodu da bi taj njegov uspeh omalovažili.
Da li grafikoni pokazuju ovo ili ono, da li je neko vlasnik nečega, sve to nije bitno za njegove zaposlene koji imaju platu o kojoj u Srbiji može samo da se sanja.

Neko

pre 2 godine

@ omniameamecumporto

Rimac nije prevaren, to nisam napisao... stvar je dogovora, ne znam sta tu nije jasno.

Sjediste se prebacuje u Zagreb, isto zbog dogovora. U Svetoj Nedelji ce se razvijati buduci pogonski sklop za Bugati. Proizvodnja ostaje u Francuskoj,
Pogonski sklop se ni dosad nije razvijao u Francuskoj.

Nema razloga da se iko odupire takvoj ideji, zato se i kaze, "postignut je dogovor".
Nema ti sta tu biti "znak".

Brojke su egzaktne, tu nema mašte.
Rimac se ubudece sastoji od dve firme. U jednoj Mate ima vecinski paket od 37% (Rimac Tehnolodži), u drugoj Bugati Rimac, Porše ima 58, Mate 20%.

U prevodu, Mate dobio udio u Bugatiu, za zamjenu za udio Porsea u Rimcu i sigurno veću podršku VW grupacije.

Te fraze "majstore" i slično, ostavi za poznanike...

Kupio ga nije, kako mediji prenose, i to je poenta mog prvog komentara.
Momku svaka čast.

Mantis

pre 2 godine

Pukli su u fudbalu, sad im je jedino preostalo da se lože na rimca...
(kilo kilo, 6. jul 2021 11:27)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Od čega ste vi pukli, kad se već 70 godina ložite na FiJat??

Бата

pre 2 godine

"Izlog-država" je kada velike sile proizvedu u nekom konfliktnom području razvoj neke njima podobne države. Proizvedu da se u toj "izlog-državi" događaju naizgled progresivne i dobre stvari, da bi javnost okolnih država "gledajući u izlog" poželela da bude deo "pobedničkog društva" i "na pravoj strani". To su u modernoj istoriji bile na primer Južna Koreja, Zapadna Nemačka, i naravno SFRJ. Naravno, taj "razvoj i napredak" pravi vlasnik spakuje i odnese kad prestane potreba za predstavom.

Marija

pre 2 godine

Majko... svi po postotcima kao da su svi racunovode brate. Nije bitno ko sta odakle dokle...bitno je da je sve to uspjeh kako ga god okrenes. bio on 1% ili 99% u svakom slucaju 100% veci uspjeh od svih nas koji trenutno tipkamo :) Rimac ili tko god ide za bojim sutra, odakle god bio zelim im svima samo vjetar u leda

Bikar Jakov

pre 2 godine

Porsche udjel u Rimac grupi 24% i 45% u Buggatiju
Rimac grupa 55% u Buggatiju od toga 13% je od Porschea
Porsche 45% + 13% = 58% udjela u Buggatiju...
Kakve su ovo muljatorske scheme... zasto se Porsche kompanija rascjepa i spaja opet u Istu grupu? Nema smisla su opet neke scheme za pranje para?

Iggy

pre 2 godine

Bojim se da su mu samo okačili kamen oko vrata! Ne razumem zašto Rimcu treba Bugati, obe marke gađaju isto tržište supersportskih automobila. Razumeo bih da je recimo Rimac uzeo npr. Teslu jel je to proširivanje palete u nekom nižem segmentu.
Samo se nadam da to nije neka igra u kojoj krajnji ishod jeste preuzimanje Rimca!

Timo Timo

pre 2 godine

Pa gdi su ti Rimcevi auti na putevima u Europi ...e blago vama,stvarno na pameti.Ja vidim Teslu 100 x dnevno ,e od toga se zivi,tami ima posla,to Hrvatskoj treba !
Kak cete se vi opariti od toga dragi moji...e toje pitanje za politicare...

Mr. Johannes

pre 2 godine

Bugatti je tvrtka u ogromnom (akumuliranom) gubitku unatoč cijeni vozila jer automobilu koji može postići 400 km/h eksponencijalno rastu zahtjevi za kvalitetnim i čvrstim materijalima i uređajima. Proizvodnja i ugradnja takvih materijala i modula zahtijeva posebne specijalne strojeve i posebno obučenu radnu snagu. Koja jako puno košta. I to ne može biti profitabilno samo tako.
I sad si zamislite, Rimac funkcionira na sličnom principu.
Kome zapravo treba tehnologija automobila od 2 sekunde do 100 na sat? Nikome.
VW je napravio vrlo upotrebljiv električni automobil bez pomoći Rimca.
VW zapravo želi spasiti Porsche koji je trenutno profitabilan ali znaju da će uskoro morati potpuno prijeći na struju. E, ali tu imaju jako veliki problem jer imaju potpuno inferiornu tehnologiju koja iz 100kW/h baterije jedva izvlači 300 km dometa (skoro duplo jeftinija Tesla izvlači 600 km). I sad su oni sve karte stavili na Rimca.
Vrlo rizično. Ja se ne bih kockao na njihovom mjestu. Ne znaju on još tko su Rimci! :-)

Katić Marko

pre 2 godine

Rimac nije ni svjestan da radi protiv hrvatskog naroda i hrvatske drzave, uostalom buducnost u autoindustriji je takva ce sam auto biti jeftini proizvod, dok ce pogonsko gorivo bit ultra skupo.Plakat cemo za ovim vremenima kad je litra goriva bila 10kn.

Natko velnić

pre 2 godine

Bugatti je donedavno generirao 120 miliona EURA gubitka godišnje, vjerojatno kumulativno je u minusu nekih 300-400 miliona EUR.
Zadnjih nekoliko godina ostvaruje neki mali profit, što znači da će pokriti akumulirani gubitak tvrtke za nekih 30-40 godina. :-)
Osim ako ih vlasnik ne zatvori ili uvali nekom naivcu.
Ups!? :-)

Happy egg

pre 2 godine

Od iduće godine obavezni su automatski limitatori brzine na svim cestama, tako da nema više jurnjave iznad 50 u gradu i 90 na otvorenoj cesti. Ali ćete se u dva-tri milijuna kuna vrijednom autu moći izguštati na autocesti. Tamo ćete moći potegnuti čak 130.

deonice na izvolte

pre 2 godine

Burza, a pogotovo IPO je uvijek vrhunska manipulacija. Vrijednost inicijalnih dionica nema nikakve veze s vrijednošću tvrtke nego s procijenjenim interesom špekulanata/manipulatora na Burzi. Ako će postojati interes i ako špekulanti umjetnim nabildavanjem vrijednosti dionica privuku sirotinju da izgube svoju lovu na Burzi oni će profitirati. Ako ne, Rimac će propasti.
On jednostavno ne može biti profitabilan ni u teoriji.
Pratim 'priču'.
Jedino mi je žao priglupe sirotinje koja će popušiti ovu priču, kupiti dionice i izgubiti svoje novce. :-)

Mario Donkić

pre 2 godine

O ovoj se "vijesti" priča već mjesec dana među ljudima koji prate situaciju. I predvidjeli su da će danas Rimac morati napraviti show jer nije do 30.6. kada je bilo planirano, napravio homologaciju pa vam maže oči.

Darko Jaglič

pre 2 godine

Bugatti je zaista iznimni projekt koji se dogodio jednom i nikada više neće zasigurno. Sestavine tog projekta su slavno ime propalog proizvođača super luksuznih automobila, ogromni kapital VW grupe i nevjerovatni entuzijazam vrha VW grupe. Reinkanirani Bugatti nije čak ni zamišljen da donosi profit, to je bio čisti prestiž, samo da se pokaže koliko je VW grupa moćna. Samo od toga je prošlo barem 15 godina, mnogo toga se promjenilo otada. Zaštitni znak VW grupe su bila tri slova TDI. Tri slova su doživjela gadne udare, dieselgate i najveći, pomor dizela. u novoj situaciji Bugatti je sadašnjoj upravi samo neželjen relikt nekog prošlog vremena koji donosi samo gubitke.
Nemam pojma kako automobil koji košta i do milijun eura donosi samo gubitke ali definitivno je to istina. Sad ulazi u priču Porshe koji se kao divi Rimčevem geniju i ulaže u njegovu firmu. Porsche je isto dio VW grupe(više manje), tako da priča dobiva smisao. Tkzv ulaganje je priprema terena za Rimčevo preuzimanje Bugattija kojeg niko ne želi i ne znaju što s njim.Naravno to preuzimanje ćemo platiti mi, mada opet tu su i europski fondovi pa ko zna Samo znam da će glupave domoljube uhvatiti euforija kao Hrvati preuzimaju Bugattija, nešto slično kao one gluposti s Elanom samo što će ovo biti 10x jače od toga"

Sveta NS

pre 2 godine

Bugatti ima ogroman akumulirani gubitak. Nije profitabilan, samo je u malom operativnom plusu zadnje 3 godine. I s tim plusom moraju pokriti ovaj ogromni akumulirani gubitak. Ako ostanu profitabilni to će im uspjeti za nekih 30-40 godina. :-)

Branimir Ahmetović

pre 2 godine

Bravo! Jedan “blast from the past”... sjecam se ‘80-tih kad je Slovenac, inovator I kasnije politicar, Ivan Kramberger sklepao svoj Bugatti😏...

Legend

pre 2 godine

Nek preuzme neku profitabilnu firmu, recimo Audi.
(Damir Tursan, 6. jul 2021 11:18)

Ostavio tebi da preuzmeš Audi da profitiraš...

Martin Martin

pre 2 godine

Bravo..takav čovjek za premijera..a ne anemicni bacač floskula naucenih na jeftinom pr tecaju za sve podkapacitirane koji dobe posao po rodjackom i stranckom kljucu mjesto u partiji i sustavu...isto vrijedi i za uzivalaca kokaina i klauna koji zabavlja široke mase dok se iza paravana događaju bitne stvari...

E. Popović

pre 2 godine

Nakon što su izgubili u nogometu, Hrvati su u vjerskom zanosu i kolektivnoj histeriji samo ovaj puta zbog Rimca. To im je jednostavno potrebno, i fanatično će braniti tu iluziju.

Roberto

pre 2 godine

Ma, svaka čast!
Ipak, imam jedno pitanje.
Imate li Vi g. Rimac kakav plan da napravite auto za običlnog hrvatskog građanina ili je i dalje Vaša perspektiva usmjerena na 1% čovječansta koje ima para da kupi auto od Rimca, Tesle, Ferarri-a ili Lamborghini-a..........?
Plus toga da Vi svojom tzv, "promocijom hrvatske pameti" samo oduzimate EU sredstva nekom malom privatniku koji zapošljava 10-ak ljudi.
Onih 10-ak koji svojo plaćom Vaše automobilističke egzibicije mogu gledati sam na Youtube-u.
I ništa više.
Svaka Vam čast na svemu što ste do sada postigli ali, kakve koristi imam ja i kakvih 3 - 4 milijuna hrvatskih građana koji od toga nemaju doslovno - NIŠTA!
Zauzvrat Vi uzimate sredstva iz EU fondova jer......i ta ekipa se loži na super aute.
Bugatti uz Hrvatskoj......who cares!?!?
Marginalna stvar za 99,999 %populacije HR.
Kvazinovinari apsolutno izuzeti.

jerko Jere Jakoliš

pre 2 godine

Sigurno je da VW grupa nije predala Bugatti da se preko nje neko drugi bogatti, jer da Bugatti ima budućnost ne bi je ni divestali. To nije ime koje obećava i VW-u je bilo samo trošak. Rimac nema proizvodnu liniju za automobile i za to mu treba Bugatti da u njega može svoje motore umetatti (ima tu i snobovskih snova i ambicija). Ali ako Rimac ima novu i željenu tehnologiju njemu ime Bugatti, a ni dugovi, ne trebaju. Ja mislim da će Rimac Bugatti izgubitti, a VW onda ponovo prodati Bugatti nekoj bogattoj gospodi iz Dubaia, koja će onda na Bugattiju gubiti novac, jer taj brand nema ni svrhe ni budućnosti.

Jerko

pre 2 godine

Proizvodnja ostaje u Francuskoj i svih stotinjak radnika šta tamo možda imaju. Isto tako je neko iz Katara mogao preuzeti Bugatti Bogatti.
Bugatti je s poslovne točke gledanja firma za gubljenje novaca.

Jović ZG

pre 2 godine

Meni je nestvarno gledati kako se hrvatski narod, u maniri korisnika usluga Vrapča, veseli 'uspjehu' nečije privatne tvrtke, kojoj smo doduše, iz državnog proračuna poklonili već milione EURA naših novaca.
I ne samo to, poklonili smo mu i 200 miliona EURA iz EU Fonda za obnovu nakon korone.
Iz Fonda za obnovu Hrvatske. A to je tek početak.
Platit' ćemo mi i ostale igračke koje si je mali Mate zamislio kao dijete a njegov tata nije imao dovoljno novaca da mu to financira. Jedna igračka bitnija od druge za život prosječnog Hrvata.

Miloš Radojković

pre 2 godine

Jel može netko objasnit kako je Rimac vlasnik Bugattija ako je isti 45% u vlasništvu Porschea, a 55% Rimac grupe, a istovremeno 24% te iste Rimac grupe je u vlasništvu Porschea, pa ako izračunamo tih 24% od 55% je cca 13%, te prema tome ispada da je udio Porschea u novonastaloj tvrtki čiji je dio Bugatti 45+13= cca 58%. Tko je onda tu stvarni većinski vlasnik Bugattija ?

Mario Jonas

pre 2 godine

Rimac tek mora postati profitabilan. Ako ne postane profitabilan prije nego proda sve svoje udjele da bi mogao isplatiti plaće onda mu leti glava i Rimac više neće biti hrvatski.
Mislim, više nije ni sada ali dobro, dajmo mu još malo kredita. Dobar je muljator, pokupio je silne novce od investitora i hrvatske države. :-)

omniameamecumporto

pre 2 godine

Neko, znači prevarili Rimca,samo Rimac to još ne zna.
Ako je sve farsa, od kuda mu snaga i argument da razvoj i sjedište kompanije prebaci u Zagreb.Zašto mu se iz Bugattija ili iz Njemačke ne odupru na toj suludoj ideji.To je za mene veliki znak.
Ti si čini mi se razvio maštu kao i oni skeptici koji nikad u ništa sa Rimcem vjerovali nisu i veliki si majstor za tumačenje blok dijagrama...svaka čast.

jo

pre 2 godine

Porsche(toliko je zamrseno da se ne zna da li je VW kupio Porsvche ili obratno), koji je inace jedan od vlasnika VW grupacije, pa tako i Bugattija, sa svojim udelom u Rimcu(koji je takodje veliki) organizuje neki transfer tehnologija, pranje novca, ciscenje od dieselgatea a kako bi to uradio osim preko svojih vekovnih poslusnika hrvata... Jer sto bi softwearskoj firmi koja vec proizvodi el.automobile trebala tehnologija proizVodnje preskupog w16 motora a ne treba im ni ime Bugatti jer su se vec pozicionirali na trzistu stekli svoje ime sa Concept One i Two...

Elvis

pre 2 godine

Očito je u sve bio uključen VW s njemačke strane na čije je zalaganje i lobiranje sve prošlo, jer je to ta razina korupcije. Večeras će Matan Svečano Objaviti, na Ovaj Povijesni Dan u Hrvata:
- preuzimanje Buggatija od strane RA
- daljnji ulazak VW u vlasništvo RA na račun propale mrcine Buggatija koja im je samo generirala trošak
- svečani početak gradnje kampusa Sv.Nedjelja
- možda najavi i IPO za godinu dana na recimo londonskoj ili njujorškoj burzi, ali prije frankfurtskoj - zna se zašto.
I sve to prije no što je prošao JAVNI natječaj za dodjelu sredstava.
Dakle, sve kako sam mjesecima prije najavljivao.
Homologaciji je prošao zakonski krajnji rok 30.06, ali to ionako nije važno, jer su "kupci ionako uplatili kaparu". Nepoznati kupci.
Na 3,4 milrd za Robotaxi i stambeno-poslovno-garažni kompleks na Savi će se čekati još malo, sve do prije prije izlaska na na IPO, a možda se i novo čelništvo Zagreba urazumi pa mu da budzašto, kad je već Miki bio neuviđavan pa umro prije vremena.
Hrvatska - država u kojoj je korupcijom apsolutno sve moguće."

Renato

pre 2 godine

Novinari, kad već dajete sliku sa udjelom dionica u novoj firmi, onda napišite i ovo: Porsche je manjinski dioničar od 24% u RIMAC GROUP, ali je zato upravo postao najveći dioničar u BUGATTI & RIMAC AUTOMOBILI od 58,2%, dok je Mate došao na 20,35%. Zar to nitko ne razumije??? Bude li država ulagala naš novac, direktno će 58,2% ići Nijemcima (+Hyundai) u džep. Netko tu nije normalan??? Mislim da je upravo Porsche preuzeo Rimac automobile, a ne Rimac Bugatti, čiji je postao vlasnik 20,35%. Btw. Bugatti je u minusu. Bravo Hrvati

karlo zagreb

pre 2 godine

Da..i što sad.Što to meni znači i opčenito radničkoj klasi i ostaloj sirotinji firma koja proizvodi bolide za bahatu i bogatu žgadiju koja je puna love..ama baš ništa.

Hugo

pre 2 godine

Mate Rimac je spasao Bugatti u idealnom trenutku, sumraku automobila sa SUS motorima i poodmaklom jutru električnih automobila. Da se T-Rex, Chiron W16 & 1.500ks, nije sada konektovao na električnu utičnicu, gledali bi smo ga samo po muzejima.

Neko

pre 2 godine

Uz dužno poštovanje prema Mati, napravio je fenomenalnu stvar... ovo je ipak medijska prevara.
Svako ko logički prouči grafikon sa vlasničkim udjelom, vidjeće da je u suštini Porše preveo Rimac automobile pod svoju grupaciju.
Mate je ostao vecinski vlasnik u Rimac Tehnolodži, ali u Bugati Rimac kompaniji nije.
Porse tu ima 45 posto, plus 24 posto od 55 sa koliko ucestvuje Rimac. Sto Poršeu ukupno daje nekih 58 posto. Mate učestvuje sa 37 posto od 55 od Rimca. Što mu daje učesće od nekih 20 posto u novoj kompaniji Bugati Rimac. Ponavljam u Rimac Tehnolodži jeste većinski akcionar sa 37 posto.
Pretpostavljam da je dobio upravljačka prava u Bugatiu, ali nije baš kupio kako mediji redom prenose.
Malo sam zakomplikovao sa procentima, al kazem... vidi se na grafikonu.
Nije hejt, covjeku svaka cast... al nije sve onako kako medijski predstavljaju.
Uglavnom, srećno...

dex

pre 2 godine

Neverovatan uspeh, svaka cast! Momak je genije i samo napred! Neverovatan uspeh za njega, odlicna stvar za Hrvatsku ( mada mu verovatno nisu mnogo pomogli) i vazno za ceo region a verujem i za ceo svet.

Neko

pre 2 godine

Uz dužno poštovanje prema Mati, napravio je fenomenalnu stvar... ovo je ipak medijska prevara.
Svako ko logički prouči grafikon sa vlasničkim udjelom, vidjeće da je u suštini Porše preveo Rimac automobile pod svoju grupaciju.
Mate je ostao vecinski vlasnik u Rimac Tehnolodži, ali u Bugati Rimac kompaniji nije.
Porse tu ima 45 posto, plus 24 posto od 55 sa koliko ucestvuje Rimac. Sto Poršeu ukupno daje nekih 58 posto. Mate učestvuje sa 37 posto od 55 od Rimca. Što mu daje učesće od nekih 20 posto u novoj kompaniji Bugati Rimac. Ponavljam u Rimac Tehnolodži jeste većinski akcionar sa 37 posto.
Pretpostavljam da je dobio upravljačka prava u Bugatiu, ali nije baš kupio kako mediji redom prenose.
Malo sam zakomplikovao sa procentima, al kazem... vidi se na grafikonu.
Nije hejt, covjeku svaka cast... al nije sve onako kako medijski predstavljaju.
Uglavnom, srećno...

dex

pre 2 godine

Neverovatan uspeh, svaka cast! Momak je genije i samo napred! Neverovatan uspeh za njega, odlicna stvar za Hrvatsku ( mada mu verovatno nisu mnogo pomogli) i vazno za ceo region a verujem i za ceo svet.

Mantis

pre 2 godine

Pukli su u fudbalu, sad im je jedino preostalo da se lože na rimca...
(kilo kilo, 6. jul 2021 11:27)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Od čega ste vi pukli, kad se već 70 godina ložite na FiJat??

Vojkan

pre 2 godine

Dakle komentari su fenomenalno plitki.
Čovek je napravio čistu domaću firmu, od ničega, uspeo da dovede vrhunske automobilske firme kao investitore, a mi sada izmisljamo toplu vodu da bi taj njegov uspeh omalovažili.
Da li grafikoni pokazuju ovo ili ono, da li je neko vlasnik nečega, sve to nije bitno za njegove zaposlene koji imaju platu o kojoj u Srbiji može samo da se sanja.

Hugo

pre 2 godine

Mate Rimac je spasao Bugatti u idealnom trenutku, sumraku automobila sa SUS motorima i poodmaklom jutru električnih automobila. Da se T-Rex, Chiron W16 & 1.500ks, nije sada konektovao na električnu utičnicu, gledali bi smo ga samo po muzejima.

omniameamecumporto

pre 2 godine

Neko, znači prevarili Rimca,samo Rimac to još ne zna.
Ako je sve farsa, od kuda mu snaga i argument da razvoj i sjedište kompanije prebaci u Zagreb.Zašto mu se iz Bugattija ili iz Njemačke ne odupru na toj suludoj ideji.To je za mene veliki znak.
Ti si čini mi se razvio maštu kao i oni skeptici koji nikad u ništa sa Rimcem vjerovali nisu i veliki si majstor za tumačenje blok dijagrama...svaka čast.

Iza ograde

pre 2 godine

Ja ne znam sto su svi Srbi ovdje ljuti na Rimca??
Vjerojatno su htjeli da kupe neki model Bugattia i nemaju love a Rimac kupio cijelu tvornicu :)

Marija

pre 2 godine

Majko... svi po postotcima kao da su svi racunovode brate. Nije bitno ko sta odakle dokle...bitno je da je sve to uspjeh kako ga god okrenes. bio on 1% ili 99% u svakom slucaju 100% veci uspjeh od svih nas koji trenutno tipkamo :) Rimac ili tko god ide za bojim sutra, odakle god bio zelim im svima samo vjetar u leda

Legend

pre 2 godine

Nek preuzme neku profitabilnu firmu, recimo Audi.
(Damir Tursan, 6. jul 2021 11:18)

Ostavio tebi da preuzmeš Audi da profitiraš...

Argo

pre 2 godine

Kakvo lozenje na Rimca. Normalan puk slaze devize na Jadranu dok vas vaš veliki vodja uvjerava kako ste ispred hrvatske u svemu. Samo zapitajte Srbe koji dolaze raditi sezonski koja je razlika

T

pre 2 godine

U Srbiji ima inzenjera koji rade za Rimac. Ali nazalost, indirektno: kao zaposleni jedne makedonske firme koja ima odeljenje u Srbiji, pa im Rimac outsource-uje deo posla.

omniameamecumporto

pre 2 godine

Rimac nema plan da napravi auto za običnog građanina za to postoje Kinezi oni to rade već za 3,5 tisuće eura. Naravno da će u ovoj elektrifikaciji automobila mnoge velike kompanije nestati sa lica zemlje. Isto tako je vjerojatno da će neke koje proizvode sportska vozila ipak ostati. Možda je Bugatti taj. Rimac se bavi tehnologijama za te sportske automobile koje će na kraju krajeva preuzeti i obični narodni auti, tako je to u tehnici.
U elektroauto industriji još treba puno toga za reći, ako ovakav elektro automobil nije na pravom putu uskoro ćemo saznati. Rimac i njegov razvojni tim tu je da nam to i otkrije. Sigurno je jedno da se na ugljikovodike nikada više nećemo vratiti. Isto je sigurno da dolazi autonomja kretanja vozila. Dakle ima posla za Rimca pustimo vremenu da me demantira ili potvrdi. Muka mi je od veličanja, hejtovanja, pljuvanja i mržnje. Stvarno čovjek treba imati živce, više ne znaš gdje su prave vrijednosti ,a gje je jal, zloba i ljubomora.

Edison

pre 2 godine

Znao sam da su Srbi ljubomorni na sve hrvatsko, ali ovo je potpuno apsurdno.
Ali u redu, Hrvati su se proslavili u industriji visoke tehnologije, a Srbi prodaju svinjske noge u Kinu. Dakle, može postojati razlog za ljubomoru.

Renato

pre 2 godine

Novinari, kad već dajete sliku sa udjelom dionica u novoj firmi, onda napišite i ovo: Porsche je manjinski dioničar od 24% u RIMAC GROUP, ali je zato upravo postao najveći dioničar u BUGATTI & RIMAC AUTOMOBILI od 58,2%, dok je Mate došao na 20,35%. Zar to nitko ne razumije??? Bude li država ulagala naš novac, direktno će 58,2% ići Nijemcima (+Hyundai) u džep. Netko tu nije normalan??? Mislim da je upravo Porsche preuzeo Rimac automobile, a ne Rimac Bugatti, čiji je postao vlasnik 20,35%. Btw. Bugatti je u minusu. Bravo Hrvati

Neko

pre 2 godine

@ omniameamecumporto

Rimac nije prevaren, to nisam napisao... stvar je dogovora, ne znam sta tu nije jasno.

Sjediste se prebacuje u Zagreb, isto zbog dogovora. U Svetoj Nedelji ce se razvijati buduci pogonski sklop za Bugati. Proizvodnja ostaje u Francuskoj,
Pogonski sklop se ni dosad nije razvijao u Francuskoj.

Nema razloga da se iko odupire takvoj ideji, zato se i kaze, "postignut je dogovor".
Nema ti sta tu biti "znak".

Brojke su egzaktne, tu nema mašte.
Rimac se ubudece sastoji od dve firme. U jednoj Mate ima vecinski paket od 37% (Rimac Tehnolodži), u drugoj Bugati Rimac, Porše ima 58, Mate 20%.

U prevodu, Mate dobio udio u Bugatiu, za zamjenu za udio Porsea u Rimcu i sigurno veću podršku VW grupacije.

Te fraze "majstore" i slično, ostavi za poznanike...

Kupio ga nije, kako mediji prenose, i to je poenta mog prvog komentara.
Momku svaka čast.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Koliko Mate plaća radnike koji motaju kablove... Ovde radimo za 200 evra... Ima li neko mesto na toj liniji... pelene donosimo sami...

Miroslav Zadro

pre 2 godine

Spektakl u Dubrovniku bio je točka na "i", priče koja je prije 18 mjeseci prvo zvučalo kao bajka - Bugatti je vlasništvo jedne svjetske kompanije iz Hrvatske. Ali Mate Rimac već je pokazao da je dream-maker - ne promijenivši išta od mladenačke zanesenosti i strasti(u središnjem Htv dnevniku -"nosio sam duge hlače cijeli dan" , u bermudama je objašnjavao deal.
Događaj na Lovrijencu potrajao je u noć i nadam se da će se uskoro pojaviti i noćni fotosi i snimke.

Vaš sajt prenio je atmosferu i cijeli događaj vjerodostojno,informativno i s pozitivnom vibrom.
Inače to i nije nešto iznad standarda b92net. - no ipak hvala iz Zagreba i Hrtvatske

jo

pre 2 godine

Porsche(toliko je zamrseno da se ne zna da li je VW kupio Porsvche ili obratno), koji je inace jedan od vlasnika VW grupacije, pa tako i Bugattija, sa svojim udelom u Rimcu(koji je takodje veliki) organizuje neki transfer tehnologija, pranje novca, ciscenje od dieselgatea a kako bi to uradio osim preko svojih vekovnih poslusnika hrvata... Jer sto bi softwearskoj firmi koja vec proizvodi el.automobile trebala tehnologija proizVodnje preskupog w16 motora a ne treba im ni ime Bugatti jer su se vec pozicionirali na trzistu stekli svoje ime sa Concept One i Two...

Martin Martin

pre 2 godine

Bravo..takav čovjek za premijera..a ne anemicni bacač floskula naucenih na jeftinom pr tecaju za sve podkapacitirane koji dobe posao po rodjackom i stranckom kljucu mjesto u partiji i sustavu...isto vrijedi i za uzivalaca kokaina i klauna koji zabavlja široke mase dok se iza paravana događaju bitne stvari...

BorG

pre 2 godine

Verovatno da Rimac zna šta radi, kada je uzeo pod svoje krilo ,jedno od najzvučnijih ali istovremeno i najzaduženijih brendova na svetu .
Znate treba imati puno para i vizije za takav riskantan korak .
Plašim se da Rimac ima samo viziju (ko i svaki uspešan balkanac) i da će njegov deo kolača veoma brzo pojesti belosvetski Bugatijevi bankari ...

karlo zagreb

pre 2 godine

Da..i što sad.Što to meni znači i opčenito radničkoj klasi i ostaloj sirotinji firma koja proizvodi bolide za bahatu i bogatu žgadiju koja je puna love..ama baš ništa.

Miloš Radojković

pre 2 godine

Jel može netko objasnit kako je Rimac vlasnik Bugattija ako je isti 45% u vlasništvu Porschea, a 55% Rimac grupe, a istovremeno 24% te iste Rimac grupe je u vlasništvu Porschea, pa ako izračunamo tih 24% od 55% je cca 13%, te prema tome ispada da je udio Porschea u novonastaloj tvrtki čiji je dio Bugatti 45+13= cca 58%. Tko je onda tu stvarni većinski vlasnik Bugattija ?

Бата

pre 2 godine

"Izlog-država" je kada velike sile proizvedu u nekom konfliktnom području razvoj neke njima podobne države. Proizvedu da se u toj "izlog-državi" događaju naizgled progresivne i dobre stvari, da bi javnost okolnih država "gledajući u izlog" poželela da bude deo "pobedničkog društva" i "na pravoj strani". To su u modernoj istoriji bile na primer Južna Koreja, Zapadna Nemačka, i naravno SFRJ. Naravno, taj "razvoj i napredak" pravi vlasnik spakuje i odnese kad prestane potreba za predstavom.

Ante Matić

pre 2 godine

Wv kao jedna od najjačih korporacija na svijetu sve karte stavlja na nekog prevaranta bosančerosa iz jedne raspale vukojebine zvane Republika Hrvatska?Omg,lol,WTF??

Čiča Miloje

pre 2 godine

Jedini koji zaista pravi svoje baterije je Tesla a uskoro pocinje i VW jer prave 7 fabrika baterija na tlu Evrope.
(111, 06. jul 2021 16:12)

Tu si se debelo zahebao, prijatelju. Prvi čovek Poršea (glavni u grupaciji) upravo je izjavio da Rimčeva tehnologija baterija (a šta drugo je važno u EV?) garantuje budućnost električnog Bugatija i da su se u grupaciji upravo zato opredelili za Rimca!
Inače Rimac sada ima tri firme, Rimac automobili, Rimac Bugati i Rimac tehnolodži (nao hao i baterije) u kojoj su pored njega akcionari Porše i KIA , a oko 25 odsto ide na berzu...

Jović ZG

pre 2 godine

Meni je nestvarno gledati kako se hrvatski narod, u maniri korisnika usluga Vrapča, veseli 'uspjehu' nečije privatne tvrtke, kojoj smo doduše, iz državnog proračuna poklonili već milione EURA naših novaca.
I ne samo to, poklonili smo mu i 200 miliona EURA iz EU Fonda za obnovu nakon korone.
Iz Fonda za obnovu Hrvatske. A to je tek početak.
Platit' ćemo mi i ostale igračke koje si je mali Mate zamislio kao dijete a njegov tata nije imao dovoljno novaca da mu to financira. Jedna igračka bitnija od druge za život prosječnog Hrvata.

111

pre 2 godine

Kolko sam mogao da ispratim vesti na site u D rec je o joint-venture konceptu, dakle to je kad se 2 firme udruze radi zajednickog poduhvata na odredjeno vreme.
Misim da VW nije uradio nista a da nije sebe obezbedio, to sto ce se Bugatti i dalje raditi u FR a da ce elektro komponente da dolaze iz hr gde je 5 x niza cena radne snage dovoljno mi govori o tome da ipak ovde postoji deo nepoznanica, kolko sam propratio niko nista nije platio, ni VW tom rimcu ni obratno, dakle to opet znaci da je samo rec o joint-venture varijanti.
Misim da je Bugatti firma koji pravi minuse VW jer se takva kola slabo prodaju i to u ne vise od 50 komada godisnje, da je razvoj svakog modela preskup i da nisu imali vremena da razvijaju svoj koncept za super brza EV i da je zato napravljen dil sa Rimcem da im on prakticno ugradjuje komponente koje on opet dobija iz Kine i pakuje u hr a da ce po prodaji vozila deliti profit u odnosu 55:45%.
Treba da znate i da Rimac ne proizvodi baterije za vozila nego ih pakuje a kupuje ih u Kini.
Jedini koji zaista pravi svoje baterije je Tesla a uskoro pocinje i VW jer prave 7 fabrika baterija na tlu Evrope.

In Didakto

pre 2 godine

"...Razumeo bih da je recimo Rimac uzeo npr. Teslu jel je to proširivanje palete u nekom nižem segmentu...."

Iggy,

Ovo više nije ni smešno koliko je besmislena glupost koju si napisao. Tesla i nešto proizvodi (200k/Q) dok je Rimac sam fiktivna finansijska budalaština za presipanje novaca iz džepa u džep...

Mate Sablić

pre 2 godine

Kao laik primjećujem da se vodi žestoki marketing za proizvod Mate Rimca, ali isto tako znam da kada je nešto superiorno i kvalitetno ne treba marketing......... Svakako će biti zanimljivo promatrati priču do kraja.......

El Loko

pre 2 godine

A nesega dragoga Mate, rimac grupa je 55% vlasnik bugattija a porsche 45% , s tim da porsche ima 25 % rimac grupe...... nije mi sad nista jasno, znaci ima 55% a nije vecinski vlasnik hahhahahahahah

Elvis

pre 2 godine

Očito je u sve bio uključen VW s njemačke strane na čije je zalaganje i lobiranje sve prošlo, jer je to ta razina korupcije. Večeras će Matan Svečano Objaviti, na Ovaj Povijesni Dan u Hrvata:
- preuzimanje Buggatija od strane RA
- daljnji ulazak VW u vlasništvo RA na račun propale mrcine Buggatija koja im je samo generirala trošak
- svečani početak gradnje kampusa Sv.Nedjelja
- možda najavi i IPO za godinu dana na recimo londonskoj ili njujorškoj burzi, ali prije frankfurtskoj - zna se zašto.
I sve to prije no što je prošao JAVNI natječaj za dodjelu sredstava.
Dakle, sve kako sam mjesecima prije najavljivao.
Homologaciji je prošao zakonski krajnji rok 30.06, ali to ionako nije važno, jer su "kupci ionako uplatili kaparu". Nepoznati kupci.
Na 3,4 milrd za Robotaxi i stambeno-poslovno-garažni kompleks na Savi će se čekati još malo, sve do prije prije izlaska na na IPO, a možda se i novo čelništvo Zagreba urazumi pa mu da budzašto, kad je već Miki bio neuviđavan pa umro prije vremena.
Hrvatska - država u kojoj je korupcijom apsolutno sve moguće."

Iggy

pre 2 godine

Bojim se da su mu samo okačili kamen oko vrata! Ne razumem zašto Rimcu treba Bugati, obe marke gađaju isto tržište supersportskih automobila. Razumeo bih da je recimo Rimac uzeo npr. Teslu jel je to proširivanje palete u nekom nižem segmentu.
Samo se nadam da to nije neka igra u kojoj krajnji ishod jeste preuzimanje Rimca!

Mr. Johannes

pre 2 godine

Bugatti je tvrtka u ogromnom (akumuliranom) gubitku unatoč cijeni vozila jer automobilu koji može postići 400 km/h eksponencijalno rastu zahtjevi za kvalitetnim i čvrstim materijalima i uređajima. Proizvodnja i ugradnja takvih materijala i modula zahtijeva posebne specijalne strojeve i posebno obučenu radnu snagu. Koja jako puno košta. I to ne može biti profitabilno samo tako.
I sad si zamislite, Rimac funkcionira na sličnom principu.
Kome zapravo treba tehnologija automobila od 2 sekunde do 100 na sat? Nikome.
VW je napravio vrlo upotrebljiv električni automobil bez pomoći Rimca.
VW zapravo želi spasiti Porsche koji je trenutno profitabilan ali znaju da će uskoro morati potpuno prijeći na struju. E, ali tu imaju jako veliki problem jer imaju potpuno inferiornu tehnologiju koja iz 100kW/h baterije jedva izvlači 300 km dometa (skoro duplo jeftinija Tesla izvlači 600 km). I sad su oni sve karte stavili na Rimca.
Vrlo rizično. Ja se ne bih kockao na njihovom mjestu. Ne znaju on još tko su Rimci! :-)

Jerko

pre 2 godine

Kakva je ovo vijest uopće - VW predao gubitaški dio kompanije nekom drugom, za neke svoje račune. I mi sada treba da skačemo po granama radi toga? Pa to u mnogim zemljama i nije vijest za narod, već samo za investitore koje zanima takva branša industrije.
I ne, ovdje ne postoje pametniji od najpametnijih, već ovdje postoje gluplji od glupljih.

Nenad Grbac

pre 2 godine

Još jedan Bosančeros koji je za novac hrvatskih poreznih obveznika kupio firmu ili tvornicu. No, razlika je u tome što je to firma od koje su svi odustali i koju nitko pametan ne želi kupiti. A nemojte ni pomisliti da će Nijemci i Talijani dozvoliti Bosančerosu da sve upropasti i izvuće se bez zatvora ili da navodnu "proizvodnju" preseli, u Bosanski pašaluk, točnije Hercegovinu.

Let3

pre 2 godine

Drago mi da Rimac na čelu firme koja godišnje radi 2 milijarde kuna minusa:)

O tome niti riječi:) To je Bugatti :)

Dali i mi Hrvati preuzimamo taj dug ili če Rimac i njegov stari iz svojeg đepa plačati za bugatti?:)

Mario Jonas

pre 2 godine

Rimac tek mora postati profitabilan. Ako ne postane profitabilan prije nego proda sve svoje udjele da bi mogao isplatiti plaće onda mu leti glava i Rimac više neće biti hrvatski.
Mislim, više nije ni sada ali dobro, dajmo mu još malo kredita. Dobar je muljator, pokupio je silne novce od investitora i hrvatske države. :-)

Drajver

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1886611#k36596967

Rimac nije kupio vec dobio procenat u vlasnickoj strukturi. Cinjenica, isto kao i cinjenica da Bugati ne belezi profit, no to nije bitno jer je sve uvezano sa VAG grupom, pa i sam Rimac.
Drugo, osvrtanje na nacionalnu pripadnost je primitivan nacin vodjenja diskusije i apsolutno neosnovan posto pre svega Hrvati upuceni u tematiku prvi kazu da je otac doticnog dosao do novca na kojekakve nacine a svi znaju da je desetine patenata kupio a ne patentirao sam! Problem je nastao kada su neki od proizvodjaca zeleli da korist eodredjena resenja kako ne bi trosili vreme i resurse na r&d i tu je i tajna njegovog uspeha!

Roberto

pre 2 godine

Ma, svaka čast!
Ipak, imam jedno pitanje.
Imate li Vi g. Rimac kakav plan da napravite auto za običlnog hrvatskog građanina ili je i dalje Vaša perspektiva usmjerena na 1% čovječansta koje ima para da kupi auto od Rimca, Tesle, Ferarri-a ili Lamborghini-a..........?
Plus toga da Vi svojom tzv, "promocijom hrvatske pameti" samo oduzimate EU sredstva nekom malom privatniku koji zapošljava 10-ak ljudi.
Onih 10-ak koji svojo plaćom Vaše automobilističke egzibicije mogu gledati sam na Youtube-u.
I ništa više.
Svaka Vam čast na svemu što ste do sada postigli ali, kakve koristi imam ja i kakvih 3 - 4 milijuna hrvatskih građana koji od toga nemaju doslovno - NIŠTA!
Zauzvrat Vi uzimate sredstva iz EU fondova jer......i ta ekipa se loži na super aute.
Bugatti uz Hrvatskoj......who cares!?!?
Marginalna stvar za 99,999 %populacije HR.
Kvazinovinari apsolutno izuzeti.

Happy egg

pre 2 godine

Od iduće godine obavezni su automatski limitatori brzine na svim cestama, tako da nema više jurnjave iznad 50 u gradu i 90 na otvorenoj cesti. Ali ćete se u dva-tri milijuna kuna vrijednom autu moći izguštati na autocesti. Tamo ćete moći potegnuti čak 130.

Mario Donkić

pre 2 godine

O ovoj se "vijesti" priča već mjesec dana među ljudima koji prate situaciju. I predvidjeli su da će danas Rimac morati napraviti show jer nije do 30.6. kada je bilo planirano, napravio homologaciju pa vam maže oči.

Darko Jaglič

pre 2 godine

Bugatti je zaista iznimni projekt koji se dogodio jednom i nikada više neće zasigurno. Sestavine tog projekta su slavno ime propalog proizvođača super luksuznih automobila, ogromni kapital VW grupe i nevjerovatni entuzijazam vrha VW grupe. Reinkanirani Bugatti nije čak ni zamišljen da donosi profit, to je bio čisti prestiž, samo da se pokaže koliko je VW grupa moćna. Samo od toga je prošlo barem 15 godina, mnogo toga se promjenilo otada. Zaštitni znak VW grupe su bila tri slova TDI. Tri slova su doživjela gadne udare, dieselgate i najveći, pomor dizela. u novoj situaciji Bugatti je sadašnjoj upravi samo neželjen relikt nekog prošlog vremena koji donosi samo gubitke.
Nemam pojma kako automobil koji košta i do milijun eura donosi samo gubitke ali definitivno je to istina. Sad ulazi u priču Porshe koji se kao divi Rimčevem geniju i ulaže u njegovu firmu. Porsche je isto dio VW grupe(više manje), tako da priča dobiva smisao. Tkzv ulaganje je priprema terena za Rimčevo preuzimanje Bugattija kojeg niko ne želi i ne znaju što s njim.Naravno to preuzimanje ćemo platiti mi, mada opet tu su i europski fondovi pa ko zna Samo znam da će glupave domoljube uhvatiti euforija kao Hrvati preuzimaju Bugattija, nešto slično kao one gluposti s Elanom samo što će ovo biti 10x jače od toga"

Natko velnić

pre 2 godine

Bugatti je donedavno generirao 120 miliona EURA gubitka godišnje, vjerojatno kumulativno je u minusu nekih 300-400 miliona EUR.
Zadnjih nekoliko godina ostvaruje neki mali profit, što znači da će pokriti akumulirani gubitak tvrtke za nekih 30-40 godina. :-)
Osim ako ih vlasnik ne zatvori ili uvali nekom naivcu.
Ups!? :-)

Branimir Ahmetović

pre 2 godine

Bravo! Jedan “blast from the past”... sjecam se ‘80-tih kad je Slovenac, inovator I kasnije politicar, Ivan Kramberger sklepao svoj Bugatti😏...

Bikar Jakov

pre 2 godine

Porsche udjel u Rimac grupi 24% i 45% u Buggatiju
Rimac grupa 55% u Buggatiju od toga 13% je od Porschea
Porsche 45% + 13% = 58% udjela u Buggatiju...
Kakve su ovo muljatorske scheme... zasto se Porsche kompanija rascjepa i spaja opet u Istu grupu? Nema smisla su opet neke scheme za pranje para?

deonice na izvolte

pre 2 godine

Burza, a pogotovo IPO je uvijek vrhunska manipulacija. Vrijednost inicijalnih dionica nema nikakve veze s vrijednošću tvrtke nego s procijenjenim interesom špekulanata/manipulatora na Burzi. Ako će postojati interes i ako špekulanti umjetnim nabildavanjem vrijednosti dionica privuku sirotinju da izgube svoju lovu na Burzi oni će profitirati. Ako ne, Rimac će propasti.
On jednostavno ne može biti profitabilan ni u teoriji.
Pratim 'priču'.
Jedino mi je žao priglupe sirotinje koja će popušiti ovu priču, kupiti dionice i izgubiti svoje novce. :-)

Čiča Miloje

pre 2 godine

tako znam da kada je nešto superiorno i kvalitetno ne treba marketing......... Svakako će biti zanimljivo promatrati priču do kraja.......
(Mate Sablić, 06. jul 2021 15:42)

Šta misliš o najkiju, kokakoli, meku, i slično... Gde se okreneš reklama da ti oči istera...

jerko Jere Jakoliš

pre 2 godine

Sigurno je da VW grupa nije predala Bugatti da se preko nje neko drugi bogatti, jer da Bugatti ima budućnost ne bi je ni divestali. To nije ime koje obećava i VW-u je bilo samo trošak. Rimac nema proizvodnu liniju za automobile i za to mu treba Bugatti da u njega može svoje motore umetatti (ima tu i snobovskih snova i ambicija). Ali ako Rimac ima novu i željenu tehnologiju njemu ime Bugatti, a ni dugovi, ne trebaju. Ja mislim da će Rimac Bugatti izgubitti, a VW onda ponovo prodati Bugatti nekoj bogattoj gospodi iz Dubaia, koja će onda na Bugattiju gubiti novac, jer taj brand nema ni svrhe ni budućnosti.

Iggy

pre 2 godine

"...Razumeo bih da je recimo Rimac uzeo npr. Teslu jel je to proširivanje palete u nekom nižem segmentu...."

Iggy,

Ovo više nije ni smešno koliko je besmislena glupost koju si napisao. Tesla i nešto proizvodi (200k/Q) dok je Rimac sam fiktivna finansijska budalaština za presipanje novaca iz džepa u džep...
(In Didakto, 06. jul 2021 16:30)
In Didakto, Tesla je ovde samo spomenuta kao primer firme električnih automobila u nižoj klasi nego Rimac ili Bugati, i koja bi dobro dopunila paletu automobila od srednje klase pa naviše. Nažalost nema drugih primera takvih kompanija koje ekskluzivno proizvode električne automobile. Nisam glup i znam da je Tesla kao kompanija pojam ne samo za Rimac nego i za ceo VW koncern.
I ne razumem zašto se moramo vređati, da li ste vi svesni koliko ste prsli?

Arpad

pre 2 godine

JER TO KUPIO OD DOBIVENIH NOVACA OD RH ,,,ONDA TO NE MOŽE BIT USPEH ,,,KAD TI DOBIJEŠ OD DRŽAVE MILIJARDU I POL KUNA NIT ORAO NIT KOPAO ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jerko

pre 2 godine

Proizvodnja ostaje u Francuskoj i svih stotinjak radnika šta tamo možda imaju. Isto tako je neko iz Katara mogao preuzeti Bugatti Bogatti.
Bugatti je s poslovne točke gledanja firma za gubljenje novaca.

Timo Timo

pre 2 godine

Pa gdi su ti Rimcevi auti na putevima u Europi ...e blago vama,stvarno na pameti.Ja vidim Teslu 100 x dnevno ,e od toga se zivi,tami ima posla,to Hrvatskoj treba !
Kak cete se vi opariti od toga dragi moji...e toje pitanje za politicare...

Odron Brdić

pre 2 godine

Bogati draga ko će to vozit jesil ti normalan... imaš li ti išta u toj ćuturi! Što nisi preuzeo Volf cvagena a ne to šta niko nevozi

Damir Vesely

pre 2 godine

Dok se veliki narodi dive pjesnicima i misliocima, balkanska živež masturbira na poduzetnike. Zato će im i djeca biti poput njih.

Pera Marković

pre 2 godine

Ova "vijest", je simptom da je Hrvatska propala, inače bi bila u rubrici "vijesti iz ekonomije", ovako se izbezumljenom i osiromašenom narodu nude perle i šarena stakla kao nekoć konkvistadori domorodcima, da im zamažu oči.

E. Popović

pre 2 godine

Nakon što su izgubili u nogometu, Hrvati su u vjerskom zanosu i kolektivnoj histeriji samo ovaj puta zbog Rimca. To im je jednostavno potrebno, i fanatično će braniti tu iluziju.

Katić Marko

pre 2 godine

Rimac nije ni svjestan da radi protiv hrvatskog naroda i hrvatske drzave, uostalom buducnost u autoindustriji je takva ce sam auto biti jeftini proizvod, dok ce pogonsko gorivo bit ultra skupo.Plakat cemo za ovim vremenima kad je litra goriva bila 10kn.

Sveta NS

pre 2 godine

Bugatti ima ogroman akumulirani gubitak. Nije profitabilan, samo je u malom operativnom plusu zadnje 3 godine. I s tim plusom moraju pokriti ovaj ogromni akumulirani gubitak. Ako ostanu profitabilni to će im uspjeti za nekih 30-40 godina. :-)

E. Popović

pre 2 godine

Nakon što su izgubili u nogometu, Hrvati su u vjerskom zanosu i kolektivnoj histeriji samo ovaj puta zbog Rimca. To im je jednostavno potrebno, i fanatično će braniti tu iluziju.

Ante Matić

pre 2 godine

Wv kao jedna od najjačih korporacija na svijetu sve karte stavlja na nekog prevaranta bosančerosa iz jedne raspale vukojebine zvane Republika Hrvatska?Omg,lol,WTF??

Neko

pre 2 godine

Uz dužno poštovanje prema Mati, napravio je fenomenalnu stvar... ovo je ipak medijska prevara.
Svako ko logički prouči grafikon sa vlasničkim udjelom, vidjeće da je u suštini Porše preveo Rimac automobile pod svoju grupaciju.
Mate je ostao vecinski vlasnik u Rimac Tehnolodži, ali u Bugati Rimac kompaniji nije.
Porse tu ima 45 posto, plus 24 posto od 55 sa koliko ucestvuje Rimac. Sto Poršeu ukupno daje nekih 58 posto. Mate učestvuje sa 37 posto od 55 od Rimca. Što mu daje učesće od nekih 20 posto u novoj kompaniji Bugati Rimac. Ponavljam u Rimac Tehnolodži jeste većinski akcionar sa 37 posto.
Pretpostavljam da je dobio upravljačka prava u Bugatiu, ali nije baš kupio kako mediji redom prenose.
Malo sam zakomplikovao sa procentima, al kazem... vidi se na grafikonu.
Nije hejt, covjeku svaka cast... al nije sve onako kako medijski predstavljaju.
Uglavnom, srećno...

Бата

pre 2 godine

"Izlog-država" je kada velike sile proizvedu u nekom konfliktnom području razvoj neke njima podobne države. Proizvedu da se u toj "izlog-državi" događaju naizgled progresivne i dobre stvari, da bi javnost okolnih država "gledajući u izlog" poželela da bude deo "pobedničkog društva" i "na pravoj strani". To su u modernoj istoriji bile na primer Južna Koreja, Zapadna Nemačka, i naravno SFRJ. Naravno, taj "razvoj i napredak" pravi vlasnik spakuje i odnese kad prestane potreba za predstavom.

jerko Jere Jakoliš

pre 2 godine

Sigurno je da VW grupa nije predala Bugatti da se preko nje neko drugi bogatti, jer da Bugatti ima budućnost ne bi je ni divestali. To nije ime koje obećava i VW-u je bilo samo trošak. Rimac nema proizvodnu liniju za automobile i za to mu treba Bugatti da u njega može svoje motore umetatti (ima tu i snobovskih snova i ambicija). Ali ako Rimac ima novu i željenu tehnologiju njemu ime Bugatti, a ni dugovi, ne trebaju. Ja mislim da će Rimac Bugatti izgubitti, a VW onda ponovo prodati Bugatti nekoj bogattoj gospodi iz Dubaia, koja će onda na Bugattiju gubiti novac, jer taj brand nema ni svrhe ni budućnosti.

Mario Jonas

pre 2 godine

Rimac tek mora postati profitabilan. Ako ne postane profitabilan prije nego proda sve svoje udjele da bi mogao isplatiti plaće onda mu leti glava i Rimac više neće biti hrvatski.
Mislim, više nije ni sada ali dobro, dajmo mu još malo kredita. Dobar je muljator, pokupio je silne novce od investitora i hrvatske države. :-)

Renato

pre 2 godine

Novinari, kad već dajete sliku sa udjelom dionica u novoj firmi, onda napišite i ovo: Porsche je manjinski dioničar od 24% u RIMAC GROUP, ali je zato upravo postao najveći dioničar u BUGATTI & RIMAC AUTOMOBILI od 58,2%, dok je Mate došao na 20,35%. Zar to nitko ne razumije??? Bude li država ulagala naš novac, direktno će 58,2% ići Nijemcima (+Hyundai) u džep. Netko tu nije normalan??? Mislim da je upravo Porsche preuzeo Rimac automobile, a ne Rimac Bugatti, čiji je postao vlasnik 20,35%. Btw. Bugatti je u minusu. Bravo Hrvati

Miloš Radojković

pre 2 godine

Jel može netko objasnit kako je Rimac vlasnik Bugattija ako je isti 45% u vlasništvu Porschea, a 55% Rimac grupe, a istovremeno 24% te iste Rimac grupe je u vlasništvu Porschea, pa ako izračunamo tih 24% od 55% je cca 13%, te prema tome ispada da je udio Porschea u novonastaloj tvrtki čiji je dio Bugatti 45+13= cca 58%. Tko je onda tu stvarni većinski vlasnik Bugattija ?

Elvis

pre 2 godine

Očito je u sve bio uključen VW s njemačke strane na čije je zalaganje i lobiranje sve prošlo, jer je to ta razina korupcije. Večeras će Matan Svečano Objaviti, na Ovaj Povijesni Dan u Hrvata:
- preuzimanje Buggatija od strane RA
- daljnji ulazak VW u vlasništvo RA na račun propale mrcine Buggatija koja im je samo generirala trošak
- svečani početak gradnje kampusa Sv.Nedjelja
- možda najavi i IPO za godinu dana na recimo londonskoj ili njujorškoj burzi, ali prije frankfurtskoj - zna se zašto.
I sve to prije no što je prošao JAVNI natječaj za dodjelu sredstava.
Dakle, sve kako sam mjesecima prije najavljivao.
Homologaciji je prošao zakonski krajnji rok 30.06, ali to ionako nije važno, jer su "kupci ionako uplatili kaparu". Nepoznati kupci.
Na 3,4 milrd za Robotaxi i stambeno-poslovno-garažni kompleks na Savi će se čekati još malo, sve do prije prije izlaska na na IPO, a možda se i novo čelništvo Zagreba urazumi pa mu da budzašto, kad je već Miki bio neuviđavan pa umro prije vremena.
Hrvatska - država u kojoj je korupcijom apsolutno sve moguće."

Jović ZG

pre 2 godine

Meni je nestvarno gledati kako se hrvatski narod, u maniri korisnika usluga Vrapča, veseli 'uspjehu' nečije privatne tvrtke, kojoj smo doduše, iz državnog proračuna poklonili već milione EURA naših novaca.
I ne samo to, poklonili smo mu i 200 miliona EURA iz EU Fonda za obnovu nakon korone.
Iz Fonda za obnovu Hrvatske. A to je tek početak.
Platit' ćemo mi i ostale igračke koje si je mali Mate zamislio kao dijete a njegov tata nije imao dovoljno novaca da mu to financira. Jedna igračka bitnija od druge za život prosječnog Hrvata.

Mr. Johannes

pre 2 godine

Bugatti je tvrtka u ogromnom (akumuliranom) gubitku unatoč cijeni vozila jer automobilu koji može postići 400 km/h eksponencijalno rastu zahtjevi za kvalitetnim i čvrstim materijalima i uređajima. Proizvodnja i ugradnja takvih materijala i modula zahtijeva posebne specijalne strojeve i posebno obučenu radnu snagu. Koja jako puno košta. I to ne može biti profitabilno samo tako.
I sad si zamislite, Rimac funkcionira na sličnom principu.
Kome zapravo treba tehnologija automobila od 2 sekunde do 100 na sat? Nikome.
VW je napravio vrlo upotrebljiv električni automobil bez pomoći Rimca.
VW zapravo želi spasiti Porsche koji je trenutno profitabilan ali znaju da će uskoro morati potpuno prijeći na struju. E, ali tu imaju jako veliki problem jer imaju potpuno inferiornu tehnologiju koja iz 100kW/h baterije jedva izvlači 300 km dometa (skoro duplo jeftinija Tesla izvlači 600 km). I sad su oni sve karte stavili na Rimca.
Vrlo rizično. Ja se ne bih kockao na njihovom mjestu. Ne znaju on još tko su Rimci! :-)

Pera Marković

pre 2 godine

Ova "vijest", je simptom da je Hrvatska propala, inače bi bila u rubrici "vijesti iz ekonomije", ovako se izbezumljenom i osiromašenom narodu nude perle i šarena stakla kao nekoć konkvistadori domorodcima, da im zamažu oči.

Timo Timo

pre 2 godine

Pa gdi su ti Rimcevi auti na putevima u Europi ...e blago vama,stvarno na pameti.Ja vidim Teslu 100 x dnevno ,e od toga se zivi,tami ima posla,to Hrvatskoj treba !
Kak cete se vi opariti od toga dragi moji...e toje pitanje za politicare...

Nenad Grbac

pre 2 godine

Još jedan Bosančeros koji je za novac hrvatskih poreznih obveznika kupio firmu ili tvornicu. No, razlika je u tome što je to firma od koje su svi odustali i koju nitko pametan ne želi kupiti. A nemojte ni pomisliti da će Nijemci i Talijani dozvoliti Bosančerosu da sve upropasti i izvuće se bez zatvora ili da navodnu "proizvodnju" preseli, u Bosanski pašaluk, točnije Hercegovinu.

karlo zagreb

pre 2 godine

Da..i što sad.Što to meni znači i opčenito radničkoj klasi i ostaloj sirotinji firma koja proizvodi bolide za bahatu i bogatu žgadiju koja je puna love..ama baš ništa.

El Loko

pre 2 godine

A nesega dragoga Mate, rimac grupa je 55% vlasnik bugattija a porsche 45% , s tim da porsche ima 25 % rimac grupe...... nije mi sad nista jasno, znaci ima 55% a nije vecinski vlasnik hahhahahahahah

Roberto

pre 2 godine

Ma, svaka čast!
Ipak, imam jedno pitanje.
Imate li Vi g. Rimac kakav plan da napravite auto za običlnog hrvatskog građanina ili je i dalje Vaša perspektiva usmjerena na 1% čovječansta koje ima para da kupi auto od Rimca, Tesle, Ferarri-a ili Lamborghini-a..........?
Plus toga da Vi svojom tzv, "promocijom hrvatske pameti" samo oduzimate EU sredstva nekom malom privatniku koji zapošljava 10-ak ljudi.
Onih 10-ak koji svojo plaćom Vaše automobilističke egzibicije mogu gledati sam na Youtube-u.
I ništa više.
Svaka Vam čast na svemu što ste do sada postigli ali, kakve koristi imam ja i kakvih 3 - 4 milijuna hrvatskih građana koji od toga nemaju doslovno - NIŠTA!
Zauzvrat Vi uzimate sredstva iz EU fondova jer......i ta ekipa se loži na super aute.
Bugatti uz Hrvatskoj......who cares!?!?
Marginalna stvar za 99,999 %populacije HR.
Kvazinovinari apsolutno izuzeti.

Arpad

pre 2 godine

JER TO KUPIO OD DOBIVENIH NOVACA OD RH ,,,ONDA TO NE MOŽE BIT USPEH ,,,KAD TI DOBIJEŠ OD DRŽAVE MILIJARDU I POL KUNA NIT ORAO NIT KOPAO ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

jo

pre 2 godine

Porsche(toliko je zamrseno da se ne zna da li je VW kupio Porsvche ili obratno), koji je inace jedan od vlasnika VW grupacije, pa tako i Bugattija, sa svojim udelom u Rimcu(koji je takodje veliki) organizuje neki transfer tehnologija, pranje novca, ciscenje od dieselgatea a kako bi to uradio osim preko svojih vekovnih poslusnika hrvata... Jer sto bi softwearskoj firmi koja vec proizvodi el.automobile trebala tehnologija proizVodnje preskupog w16 motora a ne treba im ni ime Bugatti jer su se vec pozicionirali na trzistu stekli svoje ime sa Concept One i Two...

Jerko

pre 2 godine

Kakva je ovo vijest uopće - VW predao gubitaški dio kompanije nekom drugom, za neke svoje račune. I mi sada treba da skačemo po granama radi toga? Pa to u mnogim zemljama i nije vijest za narod, već samo za investitore koje zanima takva branša industrije.
I ne, ovdje ne postoje pametniji od najpametnijih, već ovdje postoje gluplji od glupljih.

Katić Marko

pre 2 godine

Rimac nije ni svjestan da radi protiv hrvatskog naroda i hrvatske drzave, uostalom buducnost u autoindustriji je takva ce sam auto biti jeftini proizvod, dok ce pogonsko gorivo bit ultra skupo.Plakat cemo za ovim vremenima kad je litra goriva bila 10kn.

Damir Vesely

pre 2 godine

Dok se veliki narodi dive pjesnicima i misliocima, balkanska živež masturbira na poduzetnike. Zato će im i djeca biti poput njih.

Neko

pre 2 godine

@ omniameamecumporto

Rimac nije prevaren, to nisam napisao... stvar je dogovora, ne znam sta tu nije jasno.

Sjediste se prebacuje u Zagreb, isto zbog dogovora. U Svetoj Nedelji ce se razvijati buduci pogonski sklop za Bugati. Proizvodnja ostaje u Francuskoj,
Pogonski sklop se ni dosad nije razvijao u Francuskoj.

Nema razloga da se iko odupire takvoj ideji, zato se i kaze, "postignut je dogovor".
Nema ti sta tu biti "znak".

Brojke su egzaktne, tu nema mašte.
Rimac se ubudece sastoji od dve firme. U jednoj Mate ima vecinski paket od 37% (Rimac Tehnolodži), u drugoj Bugati Rimac, Porše ima 58, Mate 20%.

U prevodu, Mate dobio udio u Bugatiu, za zamjenu za udio Porsea u Rimcu i sigurno veću podršku VW grupacije.

Te fraze "majstore" i slično, ostavi za poznanike...

Kupio ga nije, kako mediji prenose, i to je poenta mog prvog komentara.
Momku svaka čast.

omniameamecumporto

pre 2 godine

Neko, znači prevarili Rimca,samo Rimac to još ne zna.
Ako je sve farsa, od kuda mu snaga i argument da razvoj i sjedište kompanije prebaci u Zagreb.Zašto mu se iz Bugattija ili iz Njemačke ne odupru na toj suludoj ideji.To je za mene veliki znak.
Ti si čini mi se razvio maštu kao i oni skeptici koji nikad u ništa sa Rimcem vjerovali nisu i veliki si majstor za tumačenje blok dijagrama...svaka čast.

Jerko

pre 2 godine

Proizvodnja ostaje u Francuskoj i svih stotinjak radnika šta tamo možda imaju. Isto tako je neko iz Katara mogao preuzeti Bugatti Bogatti.
Bugatti je s poslovne točke gledanja firma za gubljenje novaca.

Mate Sablić

pre 2 godine

Kao laik primjećujem da se vodi žestoki marketing za proizvod Mate Rimca, ali isto tako znam da kada je nešto superiorno i kvalitetno ne treba marketing......... Svakako će biti zanimljivo promatrati priču do kraja.......

Let3

pre 2 godine

Drago mi da Rimac na čelu firme koja godišnje radi 2 milijarde kuna minusa:)

O tome niti riječi:) To je Bugatti :)

Dali i mi Hrvati preuzimamo taj dug ili če Rimac i njegov stari iz svojeg đepa plačati za bugatti?:)

Natko velnić

pre 2 godine

Bugatti je donedavno generirao 120 miliona EURA gubitka godišnje, vjerojatno kumulativno je u minusu nekih 300-400 miliona EUR.
Zadnjih nekoliko godina ostvaruje neki mali profit, što znači da će pokriti akumulirani gubitak tvrtke za nekih 30-40 godina. :-)
Osim ako ih vlasnik ne zatvori ili uvali nekom naivcu.
Ups!? :-)

Sveta NS

pre 2 godine

Bugatti ima ogroman akumulirani gubitak. Nije profitabilan, samo je u malom operativnom plusu zadnje 3 godine. I s tim plusom moraju pokriti ovaj ogromni akumulirani gubitak. Ako ostanu profitabilni to će im uspjeti za nekih 30-40 godina. :-)

Darko Jaglič

pre 2 godine

Bugatti je zaista iznimni projekt koji se dogodio jednom i nikada više neće zasigurno. Sestavine tog projekta su slavno ime propalog proizvođača super luksuznih automobila, ogromni kapital VW grupe i nevjerovatni entuzijazam vrha VW grupe. Reinkanirani Bugatti nije čak ni zamišljen da donosi profit, to je bio čisti prestiž, samo da se pokaže koliko je VW grupa moćna. Samo od toga je prošlo barem 15 godina, mnogo toga se promjenilo otada. Zaštitni znak VW grupe su bila tri slova TDI. Tri slova su doživjela gadne udare, dieselgate i najveći, pomor dizela. u novoj situaciji Bugatti je sadašnjoj upravi samo neželjen relikt nekog prošlog vremena koji donosi samo gubitke.
Nemam pojma kako automobil koji košta i do milijun eura donosi samo gubitke ali definitivno je to istina. Sad ulazi u priču Porshe koji se kao divi Rimčevem geniju i ulaže u njegovu firmu. Porsche je isto dio VW grupe(više manje), tako da priča dobiva smisao. Tkzv ulaganje je priprema terena za Rimčevo preuzimanje Bugattija kojeg niko ne želi i ne znaju što s njim.Naravno to preuzimanje ćemo platiti mi, mada opet tu su i europski fondovi pa ko zna Samo znam da će glupave domoljube uhvatiti euforija kao Hrvati preuzimaju Bugattija, nešto slično kao one gluposti s Elanom samo što će ovo biti 10x jače od toga"

Iggy

pre 2 godine

Bojim se da su mu samo okačili kamen oko vrata! Ne razumem zašto Rimcu treba Bugati, obe marke gađaju isto tržište supersportskih automobila. Razumeo bih da je recimo Rimac uzeo npr. Teslu jel je to proširivanje palete u nekom nižem segmentu.
Samo se nadam da to nije neka igra u kojoj krajnji ishod jeste preuzimanje Rimca!

111

pre 2 godine

Kolko sam mogao da ispratim vesti na site u D rec je o joint-venture konceptu, dakle to je kad se 2 firme udruze radi zajednickog poduhvata na odredjeno vreme.
Misim da VW nije uradio nista a da nije sebe obezbedio, to sto ce se Bugatti i dalje raditi u FR a da ce elektro komponente da dolaze iz hr gde je 5 x niza cena radne snage dovoljno mi govori o tome da ipak ovde postoji deo nepoznanica, kolko sam propratio niko nista nije platio, ni VW tom rimcu ni obratno, dakle to opet znaci da je samo rec o joint-venture varijanti.
Misim da je Bugatti firma koji pravi minuse VW jer se takva kola slabo prodaju i to u ne vise od 50 komada godisnje, da je razvoj svakog modela preskup i da nisu imali vremena da razvijaju svoj koncept za super brza EV i da je zato napravljen dil sa Rimcem da im on prakticno ugradjuje komponente koje on opet dobija iz Kine i pakuje u hr a da ce po prodaji vozila deliti profit u odnosu 55:45%.
Treba da znate i da Rimac ne proizvodi baterije za vozila nego ih pakuje a kupuje ih u Kini.
Jedini koji zaista pravi svoje baterije je Tesla a uskoro pocinje i VW jer prave 7 fabrika baterija na tlu Evrope.

Iza ograde

pre 2 godine

Ja ne znam sto su svi Srbi ovdje ljuti na Rimca??
Vjerojatno su htjeli da kupe neki model Bugattia i nemaju love a Rimac kupio cijelu tvornicu :)

In Didakto

pre 2 godine

"...Razumeo bih da je recimo Rimac uzeo npr. Teslu jel je to proširivanje palete u nekom nižem segmentu...."

Iggy,

Ovo više nije ni smešno koliko je besmislena glupost koju si napisao. Tesla i nešto proizvodi (200k/Q) dok je Rimac sam fiktivna finansijska budalaština za presipanje novaca iz džepa u džep...

Mario Donkić

pre 2 godine

O ovoj se "vijesti" priča već mjesec dana među ljudima koji prate situaciju. I predvidjeli su da će danas Rimac morati napraviti show jer nije do 30.6. kada je bilo planirano, napravio homologaciju pa vam maže oči.

Drajver

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1886611#k36596967

Rimac nije kupio vec dobio procenat u vlasnickoj strukturi. Cinjenica, isto kao i cinjenica da Bugati ne belezi profit, no to nije bitno jer je sve uvezano sa VAG grupom, pa i sam Rimac.
Drugo, osvrtanje na nacionalnu pripadnost je primitivan nacin vodjenja diskusije i apsolutno neosnovan posto pre svega Hrvati upuceni u tematiku prvi kazu da je otac doticnog dosao do novca na kojekakve nacine a svi znaju da je desetine patenata kupio a ne patentirao sam! Problem je nastao kada su neki od proizvodjaca zeleli da korist eodredjena resenja kako ne bi trosili vreme i resurse na r&d i tu je i tajna njegovog uspeha!

Bikar Jakov

pre 2 godine

Porsche udjel u Rimac grupi 24% i 45% u Buggatiju
Rimac grupa 55% u Buggatiju od toga 13% je od Porschea
Porsche 45% + 13% = 58% udjela u Buggatiju...
Kakve su ovo muljatorske scheme... zasto se Porsche kompanija rascjepa i spaja opet u Istu grupu? Nema smisla su opet neke scheme za pranje para?

deonice na izvolte

pre 2 godine

Burza, a pogotovo IPO je uvijek vrhunska manipulacija. Vrijednost inicijalnih dionica nema nikakve veze s vrijednošću tvrtke nego s procijenjenim interesom špekulanata/manipulatora na Burzi. Ako će postojati interes i ako špekulanti umjetnim nabildavanjem vrijednosti dionica privuku sirotinju da izgube svoju lovu na Burzi oni će profitirati. Ako ne, Rimac će propasti.
On jednostavno ne može biti profitabilan ni u teoriji.
Pratim 'priču'.
Jedino mi je žao priglupe sirotinje koja će popušiti ovu priču, kupiti dionice i izgubiti svoje novce. :-)

Happy egg

pre 2 godine

Od iduće godine obavezni su automatski limitatori brzine na svim cestama, tako da nema više jurnjave iznad 50 u gradu i 90 na otvorenoj cesti. Ali ćete se u dva-tri milijuna kuna vrijednom autu moći izguštati na autocesti. Tamo ćete moći potegnuti čak 130.

Mantis

pre 2 godine

Pukli su u fudbalu, sad im je jedino preostalo da se lože na rimca...
(kilo kilo, 6. jul 2021 11:27)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Od čega ste vi pukli, kad se već 70 godina ložite na FiJat??

BorG

pre 2 godine

Verovatno da Rimac zna šta radi, kada je uzeo pod svoje krilo ,jedno od najzvučnijih ali istovremeno i najzaduženijih brendova na svetu .
Znate treba imati puno para i vizije za takav riskantan korak .
Plašim se da Rimac ima samo viziju (ko i svaki uspešan balkanac) i da će njegov deo kolača veoma brzo pojesti belosvetski Bugatijevi bankari ...

Iggy

pre 2 godine

"...Razumeo bih da je recimo Rimac uzeo npr. Teslu jel je to proširivanje palete u nekom nižem segmentu...."

Iggy,

Ovo više nije ni smešno koliko je besmislena glupost koju si napisao. Tesla i nešto proizvodi (200k/Q) dok je Rimac sam fiktivna finansijska budalaština za presipanje novaca iz džepa u džep...
(In Didakto, 06. jul 2021 16:30)
In Didakto, Tesla je ovde samo spomenuta kao primer firme električnih automobila u nižoj klasi nego Rimac ili Bugati, i koja bi dobro dopunila paletu automobila od srednje klase pa naviše. Nažalost nema drugih primera takvih kompanija koje ekskluzivno proizvode električne automobile. Nisam glup i znam da je Tesla kao kompanija pojam ne samo za Rimac nego i za ceo VW koncern.
I ne razumem zašto se moramo vređati, da li ste vi svesni koliko ste prsli?

Marija

pre 2 godine

Majko... svi po postotcima kao da su svi racunovode brate. Nije bitno ko sta odakle dokle...bitno je da je sve to uspjeh kako ga god okrenes. bio on 1% ili 99% u svakom slucaju 100% veci uspjeh od svih nas koji trenutno tipkamo :) Rimac ili tko god ide za bojim sutra, odakle god bio zelim im svima samo vjetar u leda

Vojkan

pre 2 godine

Dakle komentari su fenomenalno plitki.
Čovek je napravio čistu domaću firmu, od ničega, uspeo da dovede vrhunske automobilske firme kao investitore, a mi sada izmisljamo toplu vodu da bi taj njegov uspeh omalovažili.
Da li grafikoni pokazuju ovo ili ono, da li je neko vlasnik nečega, sve to nije bitno za njegove zaposlene koji imaju platu o kojoj u Srbiji može samo da se sanja.

dex

pre 2 godine

Neverovatan uspeh, svaka cast! Momak je genije i samo napred! Neverovatan uspeh za njega, odlicna stvar za Hrvatsku ( mada mu verovatno nisu mnogo pomogli) i vazno za ceo region a verujem i za ceo svet.

Branimir Ahmetović

pre 2 godine

Bravo! Jedan “blast from the past”... sjecam se ‘80-tih kad je Slovenac, inovator I kasnije politicar, Ivan Kramberger sklepao svoj Bugatti😏...

Argo

pre 2 godine

Kakvo lozenje na Rimca. Normalan puk slaze devize na Jadranu dok vas vaš veliki vodja uvjerava kako ste ispred hrvatske u svemu. Samo zapitajte Srbe koji dolaze raditi sezonski koja je razlika

T

pre 2 godine

U Srbiji ima inzenjera koji rade za Rimac. Ali nazalost, indirektno: kao zaposleni jedne makedonske firme koja ima odeljenje u Srbiji, pa im Rimac outsource-uje deo posla.

Hugo

pre 2 godine

Mate Rimac je spasao Bugatti u idealnom trenutku, sumraku automobila sa SUS motorima i poodmaklom jutru električnih automobila. Da se T-Rex, Chiron W16 & 1.500ks, nije sada konektovao na električnu utičnicu, gledali bi smo ga samo po muzejima.

Odron Brdić

pre 2 godine

Bogati draga ko će to vozit jesil ti normalan... imaš li ti išta u toj ćuturi! Što nisi preuzeo Volf cvagena a ne to šta niko nevozi

Legend

pre 2 godine

Nek preuzme neku profitabilnu firmu, recimo Audi.
(Damir Tursan, 6. jul 2021 11:18)

Ostavio tebi da preuzmeš Audi da profitiraš...

Martin Martin

pre 2 godine

Bravo..takav čovjek za premijera..a ne anemicni bacač floskula naucenih na jeftinom pr tecaju za sve podkapacitirane koji dobe posao po rodjackom i stranckom kljucu mjesto u partiji i sustavu...isto vrijedi i za uzivalaca kokaina i klauna koji zabavlja široke mase dok se iza paravana događaju bitne stvari...

omniameamecumporto

pre 2 godine

Rimac nema plan da napravi auto za običnog građanina za to postoje Kinezi oni to rade već za 3,5 tisuće eura. Naravno da će u ovoj elektrifikaciji automobila mnoge velike kompanije nestati sa lica zemlje. Isto tako je vjerojatno da će neke koje proizvode sportska vozila ipak ostati. Možda je Bugatti taj. Rimac se bavi tehnologijama za te sportske automobile koje će na kraju krajeva preuzeti i obični narodni auti, tako je to u tehnici.
U elektroauto industriji još treba puno toga za reći, ako ovakav elektro automobil nije na pravom putu uskoro ćemo saznati. Rimac i njegov razvojni tim tu je da nam to i otkrije. Sigurno je jedno da se na ugljikovodike nikada više nećemo vratiti. Isto je sigurno da dolazi autonomja kretanja vozila. Dakle ima posla za Rimca pustimo vremenu da me demantira ili potvrdi. Muka mi je od veličanja, hejtovanja, pljuvanja i mržnje. Stvarno čovjek treba imati živce, više ne znaš gdje su prave vrijednosti ,a gje je jal, zloba i ljubomora.

Čiča Miloje

pre 2 godine

tako znam da kada je nešto superiorno i kvalitetno ne treba marketing......... Svakako će biti zanimljivo promatrati priču do kraja.......
(Mate Sablić, 06. jul 2021 15:42)

Šta misliš o najkiju, kokakoli, meku, i slično... Gde se okreneš reklama da ti oči istera...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Koliko Mate plaća radnike koji motaju kablove... Ovde radimo za 200 evra... Ima li neko mesto na toj liniji... pelene donosimo sami...

Miroslav Zadro

pre 2 godine

Spektakl u Dubrovniku bio je točka na "i", priče koja je prije 18 mjeseci prvo zvučalo kao bajka - Bugatti je vlasništvo jedne svjetske kompanije iz Hrvatske. Ali Mate Rimac već je pokazao da je dream-maker - ne promijenivši išta od mladenačke zanesenosti i strasti(u središnjem Htv dnevniku -"nosio sam duge hlače cijeli dan" , u bermudama je objašnjavao deal.
Događaj na Lovrijencu potrajao je u noć i nadam se da će se uskoro pojaviti i noćni fotosi i snimke.

Vaš sajt prenio je atmosferu i cijeli događaj vjerodostojno,informativno i s pozitivnom vibrom.
Inače to i nije nešto iznad standarda b92net. - no ipak hvala iz Zagreba i Hrtvatske

Čiča Miloje

pre 2 godine

Jedini koji zaista pravi svoje baterije je Tesla a uskoro pocinje i VW jer prave 7 fabrika baterija na tlu Evrope.
(111, 06. jul 2021 16:12)

Tu si se debelo zahebao, prijatelju. Prvi čovek Poršea (glavni u grupaciji) upravo je izjavio da Rimčeva tehnologija baterija (a šta drugo je važno u EV?) garantuje budućnost električnog Bugatija i da su se u grupaciji upravo zato opredelili za Rimca!
Inače Rimac sada ima tri firme, Rimac automobili, Rimac Bugati i Rimac tehnolodži (nao hao i baterije) u kojoj su pored njega akcionari Porše i KIA , a oko 25 odsto ide na berzu...

Edison

pre 2 godine

Znao sam da su Srbi ljubomorni na sve hrvatsko, ali ovo je potpuno apsurdno.
Ali u redu, Hrvati su se proslavili u industriji visoke tehnologije, a Srbi prodaju svinjske noge u Kinu. Dakle, može postojati razlog za ljubomoru.