Aktuelno

Nedelja, 04.07.2021.

08:58

Glumica Jelena Đukić: "Muškarci koriste moć, bila sam žrtva mobinga"

Izvor: B92

Glumica Jelena Ðukiæ: "Muškarci koriste moæ, bila sam žrtva mobinga" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Zok1

pre 2 godine

Mobbing bi već samim imenom (mob - grupa, gomila, rulja) trebao da podrazumeva grupno maltretiranje, a ne ono od strane pojedinca (bulling). Mobbing i bulling ne uključuju seksualno uznemiravanje (sexual harrasment). Zbunjuje me ova izjava, a još više komentari...

SPA

pre 2 godine

Zanimljivo da pola komentatora ne kapira šta je mobing pa priča o predatorima i sl. Mobing je dugotrajno maltretiranje i ponižavanje na poslu. Samo što nema toliko veze sa polom jer ga i žene sprovode, često su i gore. I ne, to nije uobičajena neprijatnost jer je šef/šefica kreten, već ciljani akt ponižavanja kada te neko izdvaja iz grupe bilo da ti ne daje posao uopšte, stalno proziva pred drugima, ili opet kontra samo tebe zatrpava poslom i sl.

Nadoljub

pre 2 godine

"Ja sam bila u situaciji gde sam mogla da kažem ne", bila je iskrena Jelena"

Znači sve zavisi od situacije, a ne od ličnosti i morala. Da li to postoji situacija u kojoj će reći da? Da li si ti čovek, moralna ličnost ili proizvod situacije? Gadi mi se kada čujem da je "situacija bila takva". To je samo pogrešno opravdanje za nemoral i loše crte ličnosti koja nije formirana i utvrdjena moralnim stubovima. Da, moral košta, nije jeftino biti moralna osoba. Jeftin si kada situacija, okolnosti upravljaju tobom i volja drugih. Zato je njihovo zanimanje tako problematično. Jer tamo za uspeh ima tako puno "situacija" koje ne mogu ili ne žele da zaobidju, zanimanje u kome moral i uspeh retko idu zajedno. Takav im je višedecenijski sistem. Moćnici ucenjuju i omogućavaju priliku za uspeh, ali to košta morala. To je svuda tako u svetu, pa i kod nas. Ako nećeš, čuvaj se situacije, oni ne vole odbijanje, upotrebiće silu.

joj

pre 2 godine

Draga Jelena, ne treba zena sama da se stiti od predatora,treba unapred da bude zasticena zakonima i propisima. Koliko je tuzno sto ona misli da je normalno da se muskarci tako ponasaju... Toga svuda ima... Pa ajde da se potrudimo da toga ubuduce nema. Ako ne zbog nas, onda zbog devojcica koje dolaze.

Mannheimer

pre 2 godine

A jel to ona upravo implicirala na seksualnu pripadnost te moćne osobe !? Možda se moćnik uopšte ne oseća kao muškarac ? Jel zna ona šta stoji u zakonu?

Kalevra

pre 2 godine

Žene koriste vlastito tijelo u svrhu manipulacije....današnja mlada žena na Balkanu ispranog mozga od gledanja rijaliti nakaza i sžestradnih dromfulja je bwzoshećajni (osim prema sebi) predator koji muškarca (bogatog) doživljava kao potencijalni plijen a one koji nisu bogati doživljava kao nižu beskorisni vrstu.....sreća vaša što živite na Balkanu gdje je muškarac zatucani čoban kojim možete manipulirati....
Ja lično današnje Balkanske mlade žene doživljavam kao lokal starlete sa inteligencijom pavijana koje trguju svojim tijelom...kao na pijaci ili mesnici....eee pa ima i nas muškaraca kojima ne možete manipulisari svojim bezvrijednim mesom......kvalitetnijeg mesa ima u mesnici a i hvala bogu još uvijek ima i pravih poštenih prostitutki....😂😂😂😂😂

vlada

pre 2 godine

Nema razlike izmedju zena i muskaraca u smislu mobinga. Nije vazno kog su pola, cim osete moc svi se ponasaju isto. Koliko ima muskaraca koji mobiraju toliko proporcionalno ima i zena. Jedino ih je manje na polozajima moci pa se to ne primeti koliko kod muskaraca. Takodje i gejevi su tek takvi.

nevolem

pre 2 godine

@srba iako za neke stvari jesi u pravu, jeziv nacin razmisljanja. Jos toliko pluseva. Tipicni podanicki, beskicmenjacki stav kakav nas krasi (gradjane ove zemlje) vec ihaaj. Dakle tvoj savet je da trpis sefa dok te mobinguje jer je isto i u drugoj firmi, a na kraju krajeva ako trpis i sam ces biti sef. Nisi napisao da li ces onda ti isto ko tvoj sef. A i da neces, jezivo brate, jezivo.

Gdegod vas muce, vidite da vam firma, zemlja, kucni savet ide u propast, pa pobunite se, suprostavite se. Ako ostanete bez posla, cegagod, pa samo Boze zdravlja, radite na sebi (nije lako da vas upozorim) razvicete bolje taj skill koji koristite u poslu ili neki drugi. Malo kicme, pa onda nece vasa deca,ukoliko su talentovana, morati da beze iz ove zemlje. Nego ce mozda ona ili vasi unuci da ostanu ovde. Ne sve ja pa ja i to na najjadniji moguci nacin. Samo umuvaj se, uvali, utrpaj, precicom. I muskarci i zene. Jer, ono, to je tako, pa moram i ja tako. Jeeeezivo, jos toliko pluseva.ali zato nam je i tako.

RX

pre 2 godine

To je zato sto je gluma izuzetno vazan drustveno korisni posao, koji zahteva individuu u kojoj se natprosecna inteligencija susrela sa neverovatnom cvrstinom duha i spremnoscu da se ono najintimnije, ono licno podeli sa nepoznatim osobama, kako bi se u njihovoj dusi pobudila emocija, jer s' pravom kazu stari mislioci: "Teatar, a samim tim glumac, je terapeut duse jednog polisa"... Drugim recima, ne palamudi i napusti profesiju ako ti se ne svidja, postani kasirka npr. onda sigurno neces imati priliku da dajes izjave o surovostima koje prolazis dok zaradjujes leba bez motike.

Ttgiago

pre 2 godine

Модерни феминизам тражи све привилегије које имају мушкарци, да задржи све привилегије које имају жене, а да нема одговорности ни мушкарца ни жене. То је болест која уништава жену, отуђује је од мајчинства и љубави према деци и супротном полу. Познајем жену која мрзи свога сина јер је мушко. Не уништавајте толико тога лепог између мушкарца и жене

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 2 godine

A sta ja da kazem, koji sam kao muskarac bio zrtva mobinga od strane direktora?
Ima li razlike ako je u pitanju muskarac ili zena?
Da li sam ja dikriminisan?
Skroz sam zbunjen...

Vladan R

pre 2 godine

Ako ne sve, velika većina može može da kaže ne. Što ih njih kaže ne, na nepristojnu ponudu, moc onih koji bi istu da zloupotrebe opada. Na žalost ne mali broj njih pristane, cime apetiti mocnika, postaju neutoljivi. Da ne bude zabune, svi ti koji na taj način, koriste moć, su najveći bednici i jadnici, ali sa manje pristanka, moc bi im drasticno opala.

Jedza83

pre 2 godine

Ne znam šta je problem, pažljivo je birala reči i samo ispričala svoje iskustvo. Nije rekla da žene obavezno nisu a muškarci jesu. Odmah komentari kao da je rekla nešto isključivo.

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Sestro, da si ti meni ziva i zdrava, nema nikakve razlike izmedju muskaraca i zena po pitanju zloupotrebe moci na pozicijama. Iz licnog primera, bio sam zrtva mobinga samo zato sto nisam bio favorit regionalne menadzerke kad se pozicija popunjavala. Iako sam radio dobro (stariji kolega i direktni nadredjeni su bili zadovoljni), ta zena mi je svakodnevno pravila pritisak time da me dovodi u situacije da moram da se pravdam (jer ona misli da ne radim nista) i da joj od taska do taska objasnjavam sta radim, kako i zasto. To je trajalo godinu dana dok nisam dao otkaz i procvetao u drugoj kompaniji.
Zene ne da nisu imune na zloupotrebe, nego nisi ni svesna... Da ne nabrajam tudja iskustva.
To ko je meta, a ko agresor mobinga bukvalno nema nikakve veze sa polom. Znam primer gde zaposlene zene bukvalno placu na poslu jer se sefica istresa na njima.
(Prdekana, 4. jul 2021 09:16)


Nadam se da će dotična i njene istomišljenice pročitati Vaš, inače odličan, komentar i nešto naučiti.

makarije

pre 2 godine

Uz svo poštovanje celom ženskom rodu, svako ko je bio zaposlen, u dve firme bio je izložen mobingu. Šta više i žene znaju biti nekorektne kada imaju moć, pogotovo prema ženama. Često se pod izgovorom mobinga, opravdava i sopstvena nesposobnost, neodgovornost i ne ispunjavanje radnih obaveza. Ako imate takve probleme treba ih izneti odmah, a ne posle više godina. Kao početnik morate svašta istrpeti dok se ne pozicionirate znanjem i zalaganjem. Šef ili vlasnik sa punim pravom od Vas traži da ispunite zahteve na poslu, ako to nije u suprotnosti sa osnovnim ljudskim normama.

4k4.Dex

pre 2 godine

Prvo, ne koriste muškarci moć nego svi ljudi, i muškarci i žene koriste moć i to je u ljudskoj prirodi. Problem je što se na visoka mesta ne postavljaju ljudi koji su zaslužili da budu tu nego preko veza i kombinacija radi Kurta i Murta. Problem je sistem koji dozvoljava da toliko mnogo šefova i direktora budu najniži oblici života i zato se to dešava.

glumkinja gresi

pre 2 godine

Onaj koji koristi moc na stetu nekog drugog i taj drugi ostecenii nemaju rod jer svako moze da se nadje u jednoj od te dve uloge bez obzira na svoj pol i pol te druge strane. Godinama sam radio kao spoljni sradnik za jednu nasu a inostranu vrlo poznatu firmu na obotsrano zadovoljstvo obeju strana, a momentom kada su dvojicu iskusnih direktora zamenile dve direktorke osetio sam sta je to nepostovanje i ponizavanje, ali ne zelim kazati da sam zrtva zena jer bi to bila osuda celog zenskog roda sto nije tacno.

Ana

pre 2 godine

Pa ako ima mobinga bez obzira na pol, zasto se to pitanje ne otvori? Zasto zivimo u nasilnickom drustvu, i zasto nasilje svi dozivljavamo?
Da li nam tako odgovara pa pokusavamo ucutkati svakoga ko se protiv nasilja pobuni i o nasilju progovori?
Jel nam normalno to?

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Devojka mi redovno govori kako nema nista gore od rada sa zenama. Ovo joj je treci posao i treci na kojem je okruzena zenama. Konstantno spletkarenje, ogovaranje, toksicna atmosfera, ljubomora, frustracije itd. Ne kazem da su muskarci nesto bolji, i mi imamo svoje lose strane, ali daleko je lakse raditi sa nama, nego sa zenama. Najbolji primer mocne zene je ona Elen Degenerik. Svi znamo kako se ona ponasala prema zaposlenima. Dakle, sto se tice moci i zloupotrebe iste, tu su muskarci i zene jednaki. Ko ne moze da joj se odupre i da joj dozvoli da ih ne obuzme, bice normalna osoba,a ko ne moze, ili nece, bice uzasan sef/sefica. Vrlo jednostavno. Problem je sto sve vise zena pokusava da ovakve stvari pripise iskljucivo muskarcima, kao da su zene svetice.

Maxa

pre 2 godine

Kao što neko reče mobing nema pol i nema mesta podelama na muškarce i žene. Mene je mobingovala žena šef iliti šefica i to ne samo mene ili samo muškarce. Pre toga sam ima najgoreg direktora iz pakla - muškarca. Mobing je prisutan u skoro svim firmama u Srbiji i država ne čini mnogo da tome stane na put a posledice toga ćemo osetiti svi kad stres dođe na naplatu pa krenu zdravstveni problemi... Ali dobro... Bitno je da je zaposlenima u državnim institucijama koji svojim nečinjenjem ili čak stavljanjem na stranu mobera dobro.

PiŽon

pre 2 godine

Dobra prilika, jedinac, meda, sponzor, vlasnik, fudbaler, sposoban... Poenta je da je uglavnom iz interesa. A interesantno je da glumice imaju traumu od iskoriscavanja sa bas bas odlozenim dejstvom.

srle

pre 2 godine

Ha ha, ma tako je.. Svi mi muskarci smo nasilni, zli i pritajeni manijaci a zene su ciste duse, boginje itd. Iskreno, danasnje devojke, govorim o vecini su generacije ispranih mozgova, zrtve medijskih manipulacija. Nije ni cudo sto retko koja veza ili brak opstane duze od godinu dve.

Dragan

pre 2 godine

"a postoje takvi muškarci, koji su na pozicijama, da koriste svoju moć."

A žene na pozicijama, koje koriste svoju moć, srećom ne postoje i ne zloupotrebljavaju je?

KS

pre 2 godine

Bio sa bio sam u sličnim situacijama. Ali, strah nisam osećao. Radio sam posao da ne može niko ništa da mi prigovori. Ali, uzalud... Obično šef-šefica je psihopata ili baš nenačitana osoba.

only fools and horses

pre 2 godine

Ima mobilna i seksualnog uznemiravanja od strane muškaraca na položaju. Uvek je bilo. Ali koliko ja vidim mnogo više je suprotnog, odnosno diskretnog pa i otvorenog nabacivanja od strane žena prema šefovima na poslu, prema profesorom i asistentima na fakultetima. A koliko čujem čak i u srednjoj školi je itekako prisutno. Siguran sam da je jako prisutno i u glumačkoj branši.
Ne znam kako to nazvati, ali isto je neka vrsta seksualnog uznemiravanja.
A što se tiče običnog mobinga, tu nema goreg nego od strane žena rukovodioca prema drugim ženama.

srba

pre 2 godine

Ja sam muskarac pa sam na poslu bio zrtva mobinga nebrojeno puta. Nadređeni će uvek da koristi polozaj. To je stvar sistema koji to tolerise. Da sam se bunio izgubio bih posao, pa bih morao da trazim novi na kojem bi opet bilo isto. Naučiš da istrpis šefa i radiš. Vremenom napredujes i pritisak se smanjuje. Na kraju i sam dobiješ poziciju sa koje naređuješ. To tako radi svuda. Nema to puno veze sa ženama. U mojoj firmi su čak žene u boljem polozaju jer se manje opterećuju i češće im se popusta.

Mare

pre 2 godine

Malo zatucano... Pre su zene te koje mobinguju u kompanijama... Prenose frustracije iz privatnog života na poslovni i leče komplekse na svojim podređenima iz kojekakvih razloga...

Prdekana

pre 2 godine

Sestro, da si ti meni ziva i zdrava, nema nikakve razlike izmedju muskaraca i zena po pitanju zloupotrebe moci na pozicijama. Iz licnog primera, bio sam zrtva mobinga samo zato sto nisam bio favorit regionalne menadzerke kad se pozicija popunjavala. Iako sam radio dobro (stariji kolega i direktni nadredjeni su bili zadovoljni), ta zena mi je svakodnevno pravila pritisak time da me dovodi u situacije da moram da se pravdam (jer ona misli da ne radim nista) i da joj od taska do taska objasnjavam sta radim, kako i zasto. To je trajalo godinu dana dok nisam dao otkaz i procvetao u drugoj kompaniji.
Zene ne da nisu imune na zloupotrebe, nego nisi ni svesna... Da ne nabrajam tudja iskustva.
To ko je meta, a ko agresor mobinga bukvalno nema nikakve veze sa polom. Znam primer gde zaposlene zene bukvalno placu na poslu jer se sefica istresa na njima.

Arthur

pre 2 godine

Ajmo sad...
Borbe mogu da pocnu...
Feministkinje vs ...
Ili ko god...
Daj sta se palite
Mobing je mobing
Silovanje je silovanje
Ne mesajte te dve stvari i ne mesajte da "više ovih nego onih to rade".
Zlo nema pol.

Boris

pre 2 godine

Jadni su muškarci koji putem svog statusa i položaja na silu pridobijajau pažnju žena, po meni se to ne razlikuje od silovanja. Zamislite ucenu samohrane majke sa dvoje dece kojoj direktor preti otkazom ukoliko se ne vidja sa njim ili cure koja treba da se zaposli ili ostvari normalno zagarantovano pravo a balvan joj to moze onemoguciti. U principu siromaštvo je prvi razlog za ovo a te monstume debelo kznjavati. Mene zanima dokle je stiglo sa Palmom, zasto se cuti, covek je dokazano monstrum.

Dragan Petrovic

pre 2 godine

Sreća je što tamo nema radnika različitih nacionalnosti i rasa. Tek onda bi videli šta je kukanje ovaj jaci onaj slabiji. Odavno sam prestao da se osvrćem na to da li me neko iskorišćava ili ja nekog iskorišćavam. Kome se ne dopada nešto uvek može da ode. Dosta više kukanja.

Komentario

pre 2 godine

Gospođo, to sugeriše da to samo muškarci rade.


Koliko znam iz iskustva puno žena koje mi pričaju da su međusobno spremne da vade jedne drugoj oči da bi imale neku korist ili dobitak.

Ne generalizujem. Često čujem od žena koje kažu da ne vole da radu na mestu gde je previše žena. Mora da su muškarci opet krivi haha.. Poz

Djordje NS

pre 2 godine

A kad u životu 1000 puta prođete bolje od muškaraca i pridobijete sve privilegije i olakšice samo na to jer ste žensko i što ste lepe bez obzira na to da li ste kvalifikovane ili dobre u tome što radite onda nije problem? Ne znam za slučaj da ste tad uložile žalbu i zahtevale ravnopravan odnos sa ostalim muškarcima.

Komentario

pre 2 godine

Gospođo, to sugeriše da to samo muškarci rade.


Koliko znam iz iskustva puno žena koje mi pričaju da su međusobno spremne da vade jedne drugoj oči da bi imale neku korist ili dobitak.

Ne generalizujem. Često čujem od žena koje kažu da ne vole da radu na mestu gde je previše žena. Mora da su muškarci opet krivi haha.. Poz

srba

pre 2 godine

Ja sam muskarac pa sam na poslu bio zrtva mobinga nebrojeno puta. Nadređeni će uvek da koristi polozaj. To je stvar sistema koji to tolerise. Da sam se bunio izgubio bih posao, pa bih morao da trazim novi na kojem bi opet bilo isto. Naučiš da istrpis šefa i radiš. Vremenom napredujes i pritisak se smanjuje. Na kraju i sam dobiješ poziciju sa koje naređuješ. To tako radi svuda. Nema to puno veze sa ženama. U mojoj firmi su čak žene u boljem polozaju jer se manje opterećuju i češće im se popusta.

Djordje NS

pre 2 godine

A kad u životu 1000 puta prođete bolje od muškaraca i pridobijete sve privilegije i olakšice samo na to jer ste žensko i što ste lepe bez obzira na to da li ste kvalifikovane ili dobre u tome što radite onda nije problem? Ne znam za slučaj da ste tad uložile žalbu i zahtevale ravnopravan odnos sa ostalim muškarcima.

only fools and horses

pre 2 godine

Ima mobilna i seksualnog uznemiravanja od strane muškaraca na položaju. Uvek je bilo. Ali koliko ja vidim mnogo više je suprotnog, odnosno diskretnog pa i otvorenog nabacivanja od strane žena prema šefovima na poslu, prema profesorom i asistentima na fakultetima. A koliko čujem čak i u srednjoj školi je itekako prisutno. Siguran sam da je jako prisutno i u glumačkoj branši.
Ne znam kako to nazvati, ali isto je neka vrsta seksualnog uznemiravanja.
A što se tiče običnog mobinga, tu nema goreg nego od strane žena rukovodioca prema drugim ženama.

Mare

pre 2 godine

Malo zatucano... Pre su zene te koje mobinguju u kompanijama... Prenose frustracije iz privatnog života na poslovni i leče komplekse na svojim podređenima iz kojekakvih razloga...

Dragan

pre 2 godine

"a postoje takvi muškarci, koji su na pozicijama, da koriste svoju moć."

A žene na pozicijama, koje koriste svoju moć, srećom ne postoje i ne zloupotrebljavaju je?

Prdekana

pre 2 godine

Sestro, da si ti meni ziva i zdrava, nema nikakve razlike izmedju muskaraca i zena po pitanju zloupotrebe moci na pozicijama. Iz licnog primera, bio sam zrtva mobinga samo zato sto nisam bio favorit regionalne menadzerke kad se pozicija popunjavala. Iako sam radio dobro (stariji kolega i direktni nadredjeni su bili zadovoljni), ta zena mi je svakodnevno pravila pritisak time da me dovodi u situacije da moram da se pravdam (jer ona misli da ne radim nista) i da joj od taska do taska objasnjavam sta radim, kako i zasto. To je trajalo godinu dana dok nisam dao otkaz i procvetao u drugoj kompaniji.
Zene ne da nisu imune na zloupotrebe, nego nisi ni svesna... Da ne nabrajam tudja iskustva.
To ko je meta, a ko agresor mobinga bukvalno nema nikakve veze sa polom. Znam primer gde zaposlene zene bukvalno placu na poslu jer se sefica istresa na njima.

Arthur

pre 2 godine

Ajmo sad...
Borbe mogu da pocnu...
Feministkinje vs ...
Ili ko god...
Daj sta se palite
Mobing je mobing
Silovanje je silovanje
Ne mesajte te dve stvari i ne mesajte da "više ovih nego onih to rade".
Zlo nema pol.

KS

pre 2 godine

Bio sa bio sam u sličnim situacijama. Ali, strah nisam osećao. Radio sam posao da ne može niko ništa da mi prigovori. Ali, uzalud... Obično šef-šefica je psihopata ili baš nenačitana osoba.

Boris

pre 2 godine

Jadni su muškarci koji putem svog statusa i položaja na silu pridobijajau pažnju žena, po meni se to ne razlikuje od silovanja. Zamislite ucenu samohrane majke sa dvoje dece kojoj direktor preti otkazom ukoliko se ne vidja sa njim ili cure koja treba da se zaposli ili ostvari normalno zagarantovano pravo a balvan joj to moze onemoguciti. U principu siromaštvo je prvi razlog za ovo a te monstume debelo kznjavati. Mene zanima dokle je stiglo sa Palmom, zasto se cuti, covek je dokazano monstrum.

4k4.Dex

pre 2 godine

Prvo, ne koriste muškarci moć nego svi ljudi, i muškarci i žene koriste moć i to je u ljudskoj prirodi. Problem je što se na visoka mesta ne postavljaju ljudi koji su zaslužili da budu tu nego preko veza i kombinacija radi Kurta i Murta. Problem je sistem koji dozvoljava da toliko mnogo šefova i direktora budu najniži oblici života i zato se to dešava.

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Sestro, da si ti meni ziva i zdrava, nema nikakve razlike izmedju muskaraca i zena po pitanju zloupotrebe moci na pozicijama. Iz licnog primera, bio sam zrtva mobinga samo zato sto nisam bio favorit regionalne menadzerke kad se pozicija popunjavala. Iako sam radio dobro (stariji kolega i direktni nadredjeni su bili zadovoljni), ta zena mi je svakodnevno pravila pritisak time da me dovodi u situacije da moram da se pravdam (jer ona misli da ne radim nista) i da joj od taska do taska objasnjavam sta radim, kako i zasto. To je trajalo godinu dana dok nisam dao otkaz i procvetao u drugoj kompaniji.
Zene ne da nisu imune na zloupotrebe, nego nisi ni svesna... Da ne nabrajam tudja iskustva.
To ko je meta, a ko agresor mobinga bukvalno nema nikakve veze sa polom. Znam primer gde zaposlene zene bukvalno placu na poslu jer se sefica istresa na njima.
(Prdekana, 4. jul 2021 09:16)


Nadam se da će dotična i njene istomišljenice pročitati Vaš, inače odličan, komentar i nešto naučiti.

Dragan Petrovic

pre 2 godine

Sreća je što tamo nema radnika različitih nacionalnosti i rasa. Tek onda bi videli šta je kukanje ovaj jaci onaj slabiji. Odavno sam prestao da se osvrćem na to da li me neko iskorišćava ili ja nekog iskorišćavam. Kome se ne dopada nešto uvek može da ode. Dosta više kukanja.

Ttgiago

pre 2 godine

Модерни феминизам тражи све привилегије које имају мушкарци, да задржи све привилегије које имају жене, а да нема одговорности ни мушкарца ни жене. То је болест која уништава жену, отуђује је од мајчинства и љубави према деци и супротном полу. Познајем жену која мрзи свога сина јер је мушко. Не уништавајте толико тога лепог између мушкарца и жене

srle

pre 2 godine

Ha ha, ma tako je.. Svi mi muskarci smo nasilni, zli i pritajeni manijaci a zene su ciste duse, boginje itd. Iskreno, danasnje devojke, govorim o vecini su generacije ispranih mozgova, zrtve medijskih manipulacija. Nije ni cudo sto retko koja veza ili brak opstane duze od godinu dve.

RX

pre 2 godine

To je zato sto je gluma izuzetno vazan drustveno korisni posao, koji zahteva individuu u kojoj se natprosecna inteligencija susrela sa neverovatnom cvrstinom duha i spremnoscu da se ono najintimnije, ono licno podeli sa nepoznatim osobama, kako bi se u njihovoj dusi pobudila emocija, jer s' pravom kazu stari mislioci: "Teatar, a samim tim glumac, je terapeut duse jednog polisa"... Drugim recima, ne palamudi i napusti profesiju ako ti se ne svidja, postani kasirka npr. onda sigurno neces imati priliku da dajes izjave o surovostima koje prolazis dok zaradjujes leba bez motike.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Devojka mi redovno govori kako nema nista gore od rada sa zenama. Ovo joj je treci posao i treci na kojem je okruzena zenama. Konstantno spletkarenje, ogovaranje, toksicna atmosfera, ljubomora, frustracije itd. Ne kazem da su muskarci nesto bolji, i mi imamo svoje lose strane, ali daleko je lakse raditi sa nama, nego sa zenama. Najbolji primer mocne zene je ona Elen Degenerik. Svi znamo kako se ona ponasala prema zaposlenima. Dakle, sto se tice moci i zloupotrebe iste, tu su muskarci i zene jednaki. Ko ne moze da joj se odupre i da joj dozvoli da ih ne obuzme, bice normalna osoba,a ko ne moze, ili nece, bice uzasan sef/sefica. Vrlo jednostavno. Problem je sto sve vise zena pokusava da ovakve stvari pripise iskljucivo muskarcima, kao da su zene svetice.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 2 godine

A sta ja da kazem, koji sam kao muskarac bio zrtva mobinga od strane direktora?
Ima li razlike ako je u pitanju muskarac ili zena?
Da li sam ja dikriminisan?
Skroz sam zbunjen...

makarije

pre 2 godine

Uz svo poštovanje celom ženskom rodu, svako ko je bio zaposlen, u dve firme bio je izložen mobingu. Šta više i žene znaju biti nekorektne kada imaju moć, pogotovo prema ženama. Često se pod izgovorom mobinga, opravdava i sopstvena nesposobnost, neodgovornost i ne ispunjavanje radnih obaveza. Ako imate takve probleme treba ih izneti odmah, a ne posle više godina. Kao početnik morate svašta istrpeti dok se ne pozicionirate znanjem i zalaganjem. Šef ili vlasnik sa punim pravom od Vas traži da ispunite zahteve na poslu, ako to nije u suprotnosti sa osnovnim ljudskim normama.

glumkinja gresi

pre 2 godine

Onaj koji koristi moc na stetu nekog drugog i taj drugi ostecenii nemaju rod jer svako moze da se nadje u jednoj od te dve uloge bez obzira na svoj pol i pol te druge strane. Godinama sam radio kao spoljni sradnik za jednu nasu a inostranu vrlo poznatu firmu na obotsrano zadovoljstvo obeju strana, a momentom kada su dvojicu iskusnih direktora zamenile dve direktorke osetio sam sta je to nepostovanje i ponizavanje, ali ne zelim kazati da sam zrtva zena jer bi to bila osuda celog zenskog roda sto nije tacno.

Ana

pre 2 godine

Pa ako ima mobinga bez obzira na pol, zasto se to pitanje ne otvori? Zasto zivimo u nasilnickom drustvu, i zasto nasilje svi dozivljavamo?
Da li nam tako odgovara pa pokusavamo ucutkati svakoga ko se protiv nasilja pobuni i o nasilju progovori?
Jel nam normalno to?

Maxa

pre 2 godine

Kao što neko reče mobing nema pol i nema mesta podelama na muškarce i žene. Mene je mobingovala žena šef iliti šefica i to ne samo mene ili samo muškarce. Pre toga sam ima najgoreg direktora iz pakla - muškarca. Mobing je prisutan u skoro svim firmama u Srbiji i država ne čini mnogo da tome stane na put a posledice toga ćemo osetiti svi kad stres dođe na naplatu pa krenu zdravstveni problemi... Ali dobro... Bitno je da je zaposlenima u državnim institucijama koji svojim nečinjenjem ili čak stavljanjem na stranu mobera dobro.

PiŽon

pre 2 godine

Dobra prilika, jedinac, meda, sponzor, vlasnik, fudbaler, sposoban... Poenta je da je uglavnom iz interesa. A interesantno je da glumice imaju traumu od iskoriscavanja sa bas bas odlozenim dejstvom.

Vladan R

pre 2 godine

Ako ne sve, velika većina može može da kaže ne. Što ih njih kaže ne, na nepristojnu ponudu, moc onih koji bi istu da zloupotrebe opada. Na žalost ne mali broj njih pristane, cime apetiti mocnika, postaju neutoljivi. Da ne bude zabune, svi ti koji na taj način, koriste moć, su najveći bednici i jadnici, ali sa manje pristanka, moc bi im drasticno opala.

Kalevra

pre 2 godine

Žene koriste vlastito tijelo u svrhu manipulacije....današnja mlada žena na Balkanu ispranog mozga od gledanja rijaliti nakaza i sžestradnih dromfulja je bwzoshećajni (osim prema sebi) predator koji muškarca (bogatog) doživljava kao potencijalni plijen a one koji nisu bogati doživljava kao nižu beskorisni vrstu.....sreća vaša što živite na Balkanu gdje je muškarac zatucani čoban kojim možete manipulirati....
Ja lično današnje Balkanske mlade žene doživljavam kao lokal starlete sa inteligencijom pavijana koje trguju svojim tijelom...kao na pijaci ili mesnici....eee pa ima i nas muškaraca kojima ne možete manipulisari svojim bezvrijednim mesom......kvalitetnijeg mesa ima u mesnici a i hvala bogu još uvijek ima i pravih poštenih prostitutki....😂😂😂😂😂

Jedza83

pre 2 godine

Ne znam šta je problem, pažljivo je birala reči i samo ispričala svoje iskustvo. Nije rekla da žene obavezno nisu a muškarci jesu. Odmah komentari kao da je rekla nešto isključivo.

vlada

pre 2 godine

Nema razlike izmedju zena i muskaraca u smislu mobinga. Nije vazno kog su pola, cim osete moc svi se ponasaju isto. Koliko ima muskaraca koji mobiraju toliko proporcionalno ima i zena. Jedino ih je manje na polozajima moci pa se to ne primeti koliko kod muskaraca. Takodje i gejevi su tek takvi.

nevolem

pre 2 godine

@srba iako za neke stvari jesi u pravu, jeziv nacin razmisljanja. Jos toliko pluseva. Tipicni podanicki, beskicmenjacki stav kakav nas krasi (gradjane ove zemlje) vec ihaaj. Dakle tvoj savet je da trpis sefa dok te mobinguje jer je isto i u drugoj firmi, a na kraju krajeva ako trpis i sam ces biti sef. Nisi napisao da li ces onda ti isto ko tvoj sef. A i da neces, jezivo brate, jezivo.

Gdegod vas muce, vidite da vam firma, zemlja, kucni savet ide u propast, pa pobunite se, suprostavite se. Ako ostanete bez posla, cegagod, pa samo Boze zdravlja, radite na sebi (nije lako da vas upozorim) razvicete bolje taj skill koji koristite u poslu ili neki drugi. Malo kicme, pa onda nece vasa deca,ukoliko su talentovana, morati da beze iz ove zemlje. Nego ce mozda ona ili vasi unuci da ostanu ovde. Ne sve ja pa ja i to na najjadniji moguci nacin. Samo umuvaj se, uvali, utrpaj, precicom. I muskarci i zene. Jer, ono, to je tako, pa moram i ja tako. Jeeeezivo, jos toliko pluseva.ali zato nam je i tako.

Mannheimer

pre 2 godine

A jel to ona upravo implicirala na seksualnu pripadnost te moćne osobe !? Možda se moćnik uopšte ne oseća kao muškarac ? Jel zna ona šta stoji u zakonu?

SPA

pre 2 godine

Zanimljivo da pola komentatora ne kapira šta je mobing pa priča o predatorima i sl. Mobing je dugotrajno maltretiranje i ponižavanje na poslu. Samo što nema toliko veze sa polom jer ga i žene sprovode, često su i gore. I ne, to nije uobičajena neprijatnost jer je šef/šefica kreten, već ciljani akt ponižavanja kada te neko izdvaja iz grupe bilo da ti ne daje posao uopšte, stalno proziva pred drugima, ili opet kontra samo tebe zatrpava poslom i sl.

Nadoljub

pre 2 godine

"Ja sam bila u situaciji gde sam mogla da kažem ne", bila je iskrena Jelena"

Znači sve zavisi od situacije, a ne od ličnosti i morala. Da li to postoji situacija u kojoj će reći da? Da li si ti čovek, moralna ličnost ili proizvod situacije? Gadi mi se kada čujem da je "situacija bila takva". To je samo pogrešno opravdanje za nemoral i loše crte ličnosti koja nije formirana i utvrdjena moralnim stubovima. Da, moral košta, nije jeftino biti moralna osoba. Jeftin si kada situacija, okolnosti upravljaju tobom i volja drugih. Zato je njihovo zanimanje tako problematično. Jer tamo za uspeh ima tako puno "situacija" koje ne mogu ili ne žele da zaobidju, zanimanje u kome moral i uspeh retko idu zajedno. Takav im je višedecenijski sistem. Moćnici ucenjuju i omogućavaju priliku za uspeh, ali to košta morala. To je svuda tako u svetu, pa i kod nas. Ako nećeš, čuvaj se situacije, oni ne vole odbijanje, upotrebiće silu.

joj

pre 2 godine

Draga Jelena, ne treba zena sama da se stiti od predatora,treba unapred da bude zasticena zakonima i propisima. Koliko je tuzno sto ona misli da je normalno da se muskarci tako ponasaju... Toga svuda ima... Pa ajde da se potrudimo da toga ubuduce nema. Ako ne zbog nas, onda zbog devojcica koje dolaze.

Zok1

pre 2 godine

Mobbing bi već samim imenom (mob - grupa, gomila, rulja) trebao da podrazumeva grupno maltretiranje, a ne ono od strane pojedinca (bulling). Mobbing i bulling ne uključuju seksualno uznemiravanje (sexual harrasment). Zbunjuje me ova izjava, a još više komentari...

Boris

pre 2 godine

Jadni su muškarci koji putem svog statusa i položaja na silu pridobijajau pažnju žena, po meni se to ne razlikuje od silovanja. Zamislite ucenu samohrane majke sa dvoje dece kojoj direktor preti otkazom ukoliko se ne vidja sa njim ili cure koja treba da se zaposli ili ostvari normalno zagarantovano pravo a balvan joj to moze onemoguciti. U principu siromaštvo je prvi razlog za ovo a te monstume debelo kznjavati. Mene zanima dokle je stiglo sa Palmom, zasto se cuti, covek je dokazano monstrum.

srba

pre 2 godine

Ja sam muskarac pa sam na poslu bio zrtva mobinga nebrojeno puta. Nadređeni će uvek da koristi polozaj. To je stvar sistema koji to tolerise. Da sam se bunio izgubio bih posao, pa bih morao da trazim novi na kojem bi opet bilo isto. Naučiš da istrpis šefa i radiš. Vremenom napredujes i pritisak se smanjuje. Na kraju i sam dobiješ poziciju sa koje naređuješ. To tako radi svuda. Nema to puno veze sa ženama. U mojoj firmi su čak žene u boljem polozaju jer se manje opterećuju i češće im se popusta.

Jedza83

pre 2 godine

Ne znam šta je problem, pažljivo je birala reči i samo ispričala svoje iskustvo. Nije rekla da žene obavezno nisu a muškarci jesu. Odmah komentari kao da je rekla nešto isključivo.

Djordje NS

pre 2 godine

A kad u životu 1000 puta prođete bolje od muškaraca i pridobijete sve privilegije i olakšice samo na to jer ste žensko i što ste lepe bez obzira na to da li ste kvalifikovane ili dobre u tome što radite onda nije problem? Ne znam za slučaj da ste tad uložile žalbu i zahtevale ravnopravan odnos sa ostalim muškarcima.

Dragan Petrovic

pre 2 godine

Sreća je što tamo nema radnika različitih nacionalnosti i rasa. Tek onda bi videli šta je kukanje ovaj jaci onaj slabiji. Odavno sam prestao da se osvrćem na to da li me neko iskorišćava ili ja nekog iskorišćavam. Kome se ne dopada nešto uvek može da ode. Dosta više kukanja.

Komentario

pre 2 godine

Gospođo, to sugeriše da to samo muškarci rade.


Koliko znam iz iskustva puno žena koje mi pričaju da su međusobno spremne da vade jedne drugoj oči da bi imale neku korist ili dobitak.

Ne generalizujem. Često čujem od žena koje kažu da ne vole da radu na mestu gde je previše žena. Mora da su muškarci opet krivi haha.. Poz

Mare

pre 2 godine

Malo zatucano... Pre su zene te koje mobinguju u kompanijama... Prenose frustracije iz privatnog života na poslovni i leče komplekse na svojim podređenima iz kojekakvih razloga...

only fools and horses

pre 2 godine

Ima mobilna i seksualnog uznemiravanja od strane muškaraca na položaju. Uvek je bilo. Ali koliko ja vidim mnogo više je suprotnog, odnosno diskretnog pa i otvorenog nabacivanja od strane žena prema šefovima na poslu, prema profesorom i asistentima na fakultetima. A koliko čujem čak i u srednjoj školi je itekako prisutno. Siguran sam da je jako prisutno i u glumačkoj branši.
Ne znam kako to nazvati, ali isto je neka vrsta seksualnog uznemiravanja.
A što se tiče običnog mobinga, tu nema goreg nego od strane žena rukovodioca prema drugim ženama.

Ttgiago

pre 2 godine

Модерни феминизам тражи све привилегије које имају мушкарци, да задржи све привилегије које имају жене, а да нема одговорности ни мушкарца ни жене. То је болест која уништава жену, отуђује је од мајчинства и љубави према деци и супротном полу. Познајем жену која мрзи свога сина јер је мушко. Не уништавајте толико тога лепог између мушкарца и жене

Arthur

pre 2 godine

Ajmo sad...
Borbe mogu da pocnu...
Feministkinje vs ...
Ili ko god...
Daj sta se palite
Mobing je mobing
Silovanje je silovanje
Ne mesajte te dve stvari i ne mesajte da "više ovih nego onih to rade".
Zlo nema pol.

srle

pre 2 godine

Ha ha, ma tako je.. Svi mi muskarci smo nasilni, zli i pritajeni manijaci a zene su ciste duse, boginje itd. Iskreno, danasnje devojke, govorim o vecini su generacije ispranih mozgova, zrtve medijskih manipulacija. Nije ni cudo sto retko koja veza ili brak opstane duze od godinu dve.

RX

pre 2 godine

To je zato sto je gluma izuzetno vazan drustveno korisni posao, koji zahteva individuu u kojoj se natprosecna inteligencija susrela sa neverovatnom cvrstinom duha i spremnoscu da se ono najintimnije, ono licno podeli sa nepoznatim osobama, kako bi se u njihovoj dusi pobudila emocija, jer s' pravom kazu stari mislioci: "Teatar, a samim tim glumac, je terapeut duse jednog polisa"... Drugim recima, ne palamudi i napusti profesiju ako ti se ne svidja, postani kasirka npr. onda sigurno neces imati priliku da dajes izjave o surovostima koje prolazis dok zaradjujes leba bez motike.

Dragan

pre 2 godine

"a postoje takvi muškarci, koji su na pozicijama, da koriste svoju moć."

A žene na pozicijama, koje koriste svoju moć, srećom ne postoje i ne zloupotrebljavaju je?

Prdekana

pre 2 godine

Sestro, da si ti meni ziva i zdrava, nema nikakve razlike izmedju muskaraca i zena po pitanju zloupotrebe moci na pozicijama. Iz licnog primera, bio sam zrtva mobinga samo zato sto nisam bio favorit regionalne menadzerke kad se pozicija popunjavala. Iako sam radio dobro (stariji kolega i direktni nadredjeni su bili zadovoljni), ta zena mi je svakodnevno pravila pritisak time da me dovodi u situacije da moram da se pravdam (jer ona misli da ne radim nista) i da joj od taska do taska objasnjavam sta radim, kako i zasto. To je trajalo godinu dana dok nisam dao otkaz i procvetao u drugoj kompaniji.
Zene ne da nisu imune na zloupotrebe, nego nisi ni svesna... Da ne nabrajam tudja iskustva.
To ko je meta, a ko agresor mobinga bukvalno nema nikakve veze sa polom. Znam primer gde zaposlene zene bukvalno placu na poslu jer se sefica istresa na njima.

PiŽon

pre 2 godine

Dobra prilika, jedinac, meda, sponzor, vlasnik, fudbaler, sposoban... Poenta je da je uglavnom iz interesa. A interesantno je da glumice imaju traumu od iskoriscavanja sa bas bas odlozenim dejstvom.

makarije

pre 2 godine

Uz svo poštovanje celom ženskom rodu, svako ko je bio zaposlen, u dve firme bio je izložen mobingu. Šta više i žene znaju biti nekorektne kada imaju moć, pogotovo prema ženama. Često se pod izgovorom mobinga, opravdava i sopstvena nesposobnost, neodgovornost i ne ispunjavanje radnih obaveza. Ako imate takve probleme treba ih izneti odmah, a ne posle više godina. Kao početnik morate svašta istrpeti dok se ne pozicionirate znanjem i zalaganjem. Šef ili vlasnik sa punim pravom od Vas traži da ispunite zahteve na poslu, ako to nije u suprotnosti sa osnovnim ljudskim normama.

Vladan R

pre 2 godine

Ako ne sve, velika većina može može da kaže ne. Što ih njih kaže ne, na nepristojnu ponudu, moc onih koji bi istu da zloupotrebe opada. Na žalost ne mali broj njih pristane, cime apetiti mocnika, postaju neutoljivi. Da ne bude zabune, svi ti koji na taj način, koriste moć, su najveći bednici i jadnici, ali sa manje pristanka, moc bi im drasticno opala.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 2 godine

A sta ja da kazem, koji sam kao muskarac bio zrtva mobinga od strane direktora?
Ima li razlike ako je u pitanju muskarac ili zena?
Da li sam ja dikriminisan?
Skroz sam zbunjen...

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Sestro, da si ti meni ziva i zdrava, nema nikakve razlike izmedju muskaraca i zena po pitanju zloupotrebe moci na pozicijama. Iz licnog primera, bio sam zrtva mobinga samo zato sto nisam bio favorit regionalne menadzerke kad se pozicija popunjavala. Iako sam radio dobro (stariji kolega i direktni nadredjeni su bili zadovoljni), ta zena mi je svakodnevno pravila pritisak time da me dovodi u situacije da moram da se pravdam (jer ona misli da ne radim nista) i da joj od taska do taska objasnjavam sta radim, kako i zasto. To je trajalo godinu dana dok nisam dao otkaz i procvetao u drugoj kompaniji.
Zene ne da nisu imune na zloupotrebe, nego nisi ni svesna... Da ne nabrajam tudja iskustva.
To ko je meta, a ko agresor mobinga bukvalno nema nikakve veze sa polom. Znam primer gde zaposlene zene bukvalno placu na poslu jer se sefica istresa na njima.
(Prdekana, 4. jul 2021 09:16)


Nadam se da će dotična i njene istomišljenice pročitati Vaš, inače odličan, komentar i nešto naučiti.

Ana

pre 2 godine

Pa ako ima mobinga bez obzira na pol, zasto se to pitanje ne otvori? Zasto zivimo u nasilnickom drustvu, i zasto nasilje svi dozivljavamo?
Da li nam tako odgovara pa pokusavamo ucutkati svakoga ko se protiv nasilja pobuni i o nasilju progovori?
Jel nam normalno to?

KS

pre 2 godine

Bio sa bio sam u sličnim situacijama. Ali, strah nisam osećao. Radio sam posao da ne može niko ništa da mi prigovori. Ali, uzalud... Obično šef-šefica je psihopata ili baš nenačitana osoba.

4k4.Dex

pre 2 godine

Prvo, ne koriste muškarci moć nego svi ljudi, i muškarci i žene koriste moć i to je u ljudskoj prirodi. Problem je što se na visoka mesta ne postavljaju ljudi koji su zaslužili da budu tu nego preko veza i kombinacija radi Kurta i Murta. Problem je sistem koji dozvoljava da toliko mnogo šefova i direktora budu najniži oblici života i zato se to dešava.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Devojka mi redovno govori kako nema nista gore od rada sa zenama. Ovo joj je treci posao i treci na kojem je okruzena zenama. Konstantno spletkarenje, ogovaranje, toksicna atmosfera, ljubomora, frustracije itd. Ne kazem da su muskarci nesto bolji, i mi imamo svoje lose strane, ali daleko je lakse raditi sa nama, nego sa zenama. Najbolji primer mocne zene je ona Elen Degenerik. Svi znamo kako se ona ponasala prema zaposlenima. Dakle, sto se tice moci i zloupotrebe iste, tu su muskarci i zene jednaki. Ko ne moze da joj se odupre i da joj dozvoli da ih ne obuzme, bice normalna osoba,a ko ne moze, ili nece, bice uzasan sef/sefica. Vrlo jednostavno. Problem je sto sve vise zena pokusava da ovakve stvari pripise iskljucivo muskarcima, kao da su zene svetice.

glumkinja gresi

pre 2 godine

Onaj koji koristi moc na stetu nekog drugog i taj drugi ostecenii nemaju rod jer svako moze da se nadje u jednoj od te dve uloge bez obzira na svoj pol i pol te druge strane. Godinama sam radio kao spoljni sradnik za jednu nasu a inostranu vrlo poznatu firmu na obotsrano zadovoljstvo obeju strana, a momentom kada su dvojicu iskusnih direktora zamenile dve direktorke osetio sam sta je to nepostovanje i ponizavanje, ali ne zelim kazati da sam zrtva zena jer bi to bila osuda celog zenskog roda sto nije tacno.

joj

pre 2 godine

Draga Jelena, ne treba zena sama da se stiti od predatora,treba unapred da bude zasticena zakonima i propisima. Koliko je tuzno sto ona misli da je normalno da se muskarci tako ponasaju... Toga svuda ima... Pa ajde da se potrudimo da toga ubuduce nema. Ako ne zbog nas, onda zbog devojcica koje dolaze.

Maxa

pre 2 godine

Kao što neko reče mobing nema pol i nema mesta podelama na muškarce i žene. Mene je mobingovala žena šef iliti šefica i to ne samo mene ili samo muškarce. Pre toga sam ima najgoreg direktora iz pakla - muškarca. Mobing je prisutan u skoro svim firmama u Srbiji i država ne čini mnogo da tome stane na put a posledice toga ćemo osetiti svi kad stres dođe na naplatu pa krenu zdravstveni problemi... Ali dobro... Bitno je da je zaposlenima u državnim institucijama koji svojim nečinjenjem ili čak stavljanjem na stranu mobera dobro.

Kalevra

pre 2 godine

Žene koriste vlastito tijelo u svrhu manipulacije....današnja mlada žena na Balkanu ispranog mozga od gledanja rijaliti nakaza i sžestradnih dromfulja je bwzoshećajni (osim prema sebi) predator koji muškarca (bogatog) doživljava kao potencijalni plijen a one koji nisu bogati doživljava kao nižu beskorisni vrstu.....sreća vaša što živite na Balkanu gdje je muškarac zatucani čoban kojim možete manipulirati....
Ja lično današnje Balkanske mlade žene doživljavam kao lokal starlete sa inteligencijom pavijana koje trguju svojim tijelom...kao na pijaci ili mesnici....eee pa ima i nas muškaraca kojima ne možete manipulisari svojim bezvrijednim mesom......kvalitetnijeg mesa ima u mesnici a i hvala bogu još uvijek ima i pravih poštenih prostitutki....😂😂😂😂😂

Nadoljub

pre 2 godine

"Ja sam bila u situaciji gde sam mogla da kažem ne", bila je iskrena Jelena"

Znači sve zavisi od situacije, a ne od ličnosti i morala. Da li to postoji situacija u kojoj će reći da? Da li si ti čovek, moralna ličnost ili proizvod situacije? Gadi mi se kada čujem da je "situacija bila takva". To je samo pogrešno opravdanje za nemoral i loše crte ličnosti koja nije formirana i utvrdjena moralnim stubovima. Da, moral košta, nije jeftino biti moralna osoba. Jeftin si kada situacija, okolnosti upravljaju tobom i volja drugih. Zato je njihovo zanimanje tako problematično. Jer tamo za uspeh ima tako puno "situacija" koje ne mogu ili ne žele da zaobidju, zanimanje u kome moral i uspeh retko idu zajedno. Takav im je višedecenijski sistem. Moćnici ucenjuju i omogućavaju priliku za uspeh, ali to košta morala. To je svuda tako u svetu, pa i kod nas. Ako nećeš, čuvaj se situacije, oni ne vole odbijanje, upotrebiće silu.

Mannheimer

pre 2 godine

A jel to ona upravo implicirala na seksualnu pripadnost te moćne osobe !? Možda se moćnik uopšte ne oseća kao muškarac ? Jel zna ona šta stoji u zakonu?

nevolem

pre 2 godine

@srba iako za neke stvari jesi u pravu, jeziv nacin razmisljanja. Jos toliko pluseva. Tipicni podanicki, beskicmenjacki stav kakav nas krasi (gradjane ove zemlje) vec ihaaj. Dakle tvoj savet je da trpis sefa dok te mobinguje jer je isto i u drugoj firmi, a na kraju krajeva ako trpis i sam ces biti sef. Nisi napisao da li ces onda ti isto ko tvoj sef. A i da neces, jezivo brate, jezivo.

Gdegod vas muce, vidite da vam firma, zemlja, kucni savet ide u propast, pa pobunite se, suprostavite se. Ako ostanete bez posla, cegagod, pa samo Boze zdravlja, radite na sebi (nije lako da vas upozorim) razvicete bolje taj skill koji koristite u poslu ili neki drugi. Malo kicme, pa onda nece vasa deca,ukoliko su talentovana, morati da beze iz ove zemlje. Nego ce mozda ona ili vasi unuci da ostanu ovde. Ne sve ja pa ja i to na najjadniji moguci nacin. Samo umuvaj se, uvali, utrpaj, precicom. I muskarci i zene. Jer, ono, to je tako, pa moram i ja tako. Jeeeezivo, jos toliko pluseva.ali zato nam je i tako.

vlada

pre 2 godine

Nema razlike izmedju zena i muskaraca u smislu mobinga. Nije vazno kog su pola, cim osete moc svi se ponasaju isto. Koliko ima muskaraca koji mobiraju toliko proporcionalno ima i zena. Jedino ih je manje na polozajima moci pa se to ne primeti koliko kod muskaraca. Takodje i gejevi su tek takvi.

SPA

pre 2 godine

Zanimljivo da pola komentatora ne kapira šta je mobing pa priča o predatorima i sl. Mobing je dugotrajno maltretiranje i ponižavanje na poslu. Samo što nema toliko veze sa polom jer ga i žene sprovode, često su i gore. I ne, to nije uobičajena neprijatnost jer je šef/šefica kreten, već ciljani akt ponižavanja kada te neko izdvaja iz grupe bilo da ti ne daje posao uopšte, stalno proziva pred drugima, ili opet kontra samo tebe zatrpava poslom i sl.

Zok1

pre 2 godine

Mobbing bi već samim imenom (mob - grupa, gomila, rulja) trebao da podrazumeva grupno maltretiranje, a ne ono od strane pojedinca (bulling). Mobbing i bulling ne uključuju seksualno uznemiravanje (sexual harrasment). Zbunjuje me ova izjava, a još više komentari...