Aktuelno

Subota, 03.07.2021.

15:38

Misterije i teorije oko novog albuma Iron Maiden

Izvor: Headliner

Misterije i teorije oko novog albuma Iron Maiden IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

nikola münchen

pre 2 godine

Slušam ih već četrdeset godina. Nisam u sjajnoj finansijskoj situaciji ali novu ploču moram da kupim jer sam nenormalan metalac.
(Tuki, 5. jul 2021 01:15)

Tuki, kako da organizujemo da ti ja kupim tu plocu i posaljem na kucnu adresu?

Korto

pre 2 godine

Kakvo je savršenstvo koncert Maiden England. Nestvarna svirka, zvuk, neverovatni Niko MekBrejn na bubnjevima. Obavezna lektira za sve ljibitelje roka.

Cvele

pre 2 godine

Odrastao sam na zvuku sto se Maiden-a tice 1981- 1988, kasnije ima par svetlih moments ali to za moj ukus nije to, i dan danas sta god da se dohvati iz golden ere mogu da slusam ceo dan, jednostavno to je bilo to, sea of madness, loneliness of long distance runner...

Hrvatska

pre 2 godine

Iron Maiden slusam cijeli zivot, sjecam se kako bi ko nabavio plocu tako bi se nasli kod njega i slusali, trazili skriven znak na omotu, uzivali u muzici...Iron maiden je mijenjao zvuk. Prvo su bili Paul Di'Anno — vokali
Dave Murray — gitara
Dennis Stratton — gitara, prateći vokali
Steve Harris — bas-gitara, prateći vokali
Clive Burr — bubnjevi
Will Malone
Kasnije je dosao Adrian Smith, Paul di'Anno je otisao i dosao je Bruce Dickinson. Meni je Paul bio fenomenalan vokal imao je neku posebnu boju glasa. Dolaskom Brucea Iron Maiden je dobio brzi zvuk, dolaskom Nicko McBriana bubnjevi su upotpunili zvuk, brzinu i obogatili su pjesme. Fenomenalan bubnjar! Iz albuma u album su bili stalno u vrhu, Powerslave im je najbrzi album. Trebao sam ici u Sloveniju u Tivoli na Powerslave turneju, ali roditelji me nisu pustili, bilo je fenomenalno, oni koji su isli dan danas prepricavaju. Kasnije sa SSoaSS su malo usporili, pogotovo sa pjesmom Infinitive dreams, poslije tog albuma poceli su mijenjati stil, nekako su se razvodnili. Odlaskom Brucea, totalno su promijenili zvuk, pjesme duge , nedorecene pjesme i zvuk. Neke pjesme su bile hard rock, dan danas ih volim poslusati. Slusam albume do SSoaSS, pa cak i njega poslusam, ali ostale ne. Imam skoro 50 godina, vozim se prema Rijeci i iza mene neki klinac glasno slusa Mejdene. Najezio sam se. Bii sam sa zenom i rekao joj da ima nade. hahaha Iron Maiden su institucija, uvijek ce se slusati!

najjaci

pre 2 godine

ako bude kao par poslednjih onda neka hvala, poslednji album koji mogu da slusam od njih a da je u nekom "novijem dobu" je brave new world"

Harry

pre 2 godine

@Harry
Evo ja sam bio dugokos čitavu deceniju. Ošišao se, od tada je prošla još decenija. Maideni su ostali, a ja sam završio 2 fakulteta, 8 Maiden koncerata iza sebe, direktor u stranoj firmi sa četvorocifrenom platom u eur (u gornjoj polovini). Ti si verovatno pametan za celo selo.

Up the Irons!
(maxmagnus, 4. jul 2021 00:34)

Znam dugokose koji su isto poput tebe zavrsili fakultete, ali to u njihovom tupoglavom muzickom ukusa kao i kod tebe nista nije promenilo. Da sam u pravu sto se tupoglavosti tice dokazujes i sam bahacenjem sa svoja dva fakulteta i direktorskim mestom u stranoj firmi sa cetvorocifrenom platom u EUR. "Znas" cak da sam ja pametan za celo selo, ne razmisljajuci o tome da mozda zivim u jednoj EU metropoli i radim posao za cetvorostruku platu u EUR, a da pri tome nisam direktor. Znas, primitivizam ni pare ne lece.

warlock

pre 2 godine

.....Oni su sa Wall of Jericho i sa Keeper I i II praktično oduvali Mejdene na Donigntonu 88.godine, ali su ubrzo izgubili na svežini i žestini odlaskom Kai Hansena i Kiskea.
(Ložač kotlare, 3. jul 2021 20:32

Vratio nam se Kiske, ostao Derris a Hansen zamrznuo gamma Ray trenutno i prikljucio se, tako da je Helloween trenutno u naponu snage i kidaju, i ja sam malo ispao iz price pa sam tek nedavno saznao

Đorđe

pre 2 godine

Narodnjaci ili iron maiden, večita dilema kod domaće šabanerije, kasnije su se svi našli kod ace lukasa i kerbera, to je ono pravo rekoše šabani i metal i narodnjaci!

Камарад Стаљин

pre 2 godine

Veštice, vile, pseudosatanizam, ezoterija sa teletabiskom estetikom. Karleuše hevi metala. Žanr su odveli u potpuno pogrešnom pravcu. Nigde bunta, nigde prkosa, nigde konstrunktivne kritike sistema, nigde mozga ni duha. Vrištanje i helanke.

Marky Mark

pre 2 godine

Odlična vest - vredeće čuti kako bi ovakav jedan revival zvučao u 2021. ili 2022. godini. IM su majstori originalnog zvuka, sjajno čistih gitara, perfektne titam sekcije, tekstova smišljenih da praktično edukuju i pokažu razmišljanja autora. Iznad svih i svega što lično cenim jeste bas: smatram da je S.Harris najinovativniji basista rock’n’roll-a, da drži ritam na visiko-zahtevnom nivou i da je pitanje kako će to zazvučati u ovom vremenu kada više nema toliko hormona u svom telu. No, očekujem da iskustvom sastave dobar album, koji ćemo slušati.
(već par decenija mi je “the Trooper”, “Rime of…”, “Running free”, itd. u glavi skoro svakoga dana, uz varijacije, naravno, smatram da je IM vanvremenski bend; preporučujem ljubiteljima Thomas Zwijsen-a sa Nylon Maiden verzijama pesama).

Невен

pre 2 godine

Мој кум се клео у панк ено га не можеш га скинути са народњака. Завршио факс, директор, три језика. Мејдене никад није слушао. Закључак, за културно посрнуће нема правила и нико не зна на којој је то кривини.

Acko

pre 2 godine

Poceo sam slusam Metal sa njima to mi prvi Metal bend koji sam cuo i zavoleo bio sam dete.Legende...najaci bend ikada ko ih kine slusao uzivo i ne zna kako su jaki jer je to jedan od retkih bendova ako ne i jedini koji bolje zvuci uzivo nego na studijski zato su i tako popularni i jaki,slusao ih uzivo u BG to je neverovatno,ceo Bend i Dikinskon kao vokal na istom nivou peva i drze Energiju tokom celog koncerta,kad ih cujete uzivo shvatite kolko nema veze kad ih slusate kuci na CD-u.Tako zvuce uzivo od nasih bendova za koje sam se odusevio je YU Grupa i Riblja corba.Pogotovo YU Grupa.

Невен

pre 2 godine

Да ли је Maiden овакав или онакав нећу да коментарипем, али тврдити да их слушају само сељачине са Балкана? Maiden је већ преко тридесет година један од најпопуларнијих светских бендова, на свим континентима, тако да им је Балкам у целој причи апсолутно небитан...

Vatroslav

pre 2 godine

Neverovatno mi je da neko kaze da voli Mejdene a za album Dance of Death prica da je slab i nije nesto.Vrhunski album sa par vanvremenskih pesama na celu sa naslovnom.Meni je i amolad dobar album a vec ono posle nisam ni slusao.Valjda ce se vratiti na kolosek sa ovim izdanjem.
(Aleksandar, 3. jul 2021 23:43)

Neverovatno mi je da neko ko kaže da voli Mejdene nije ni slušao albume nakon AMOLAD albuma.

kritičko razmišljanje

pre 2 godine

prevaziđeni matoraći, nekad sam ih slušao kad sam bio mlad, sad samo christian rock.
(kritičko razmišljanje, 3. jul 2021 17:44)

Zvuči kao da si pao s konja na vrljavo prase.
(Bojan, 3. jul 2021 18:43)

Evo probaj Black Sabbath - After Forever
to ti je ultimativni christian song
Nikada nije kasno da postanes ratnik svetla ;)

1914

pre 2 godine

Vrhunski bend,bez premca u metalu(od vremena kad su nastali a možda i uopšte)
.Pri tome,prva dva albuma koji nisu metal su vrhunski albumi.Posle povratka Brusa isto vrlo dobri albumi bez slabe tačke.Albumi sa Blejzom,šta im fali,nisu vrh ali sasvim dobri a pogotovo van IM standarda.Čak i No Prayer je produkcijski loš ali ima kvalitet bar za 3 od 5.Sve u svemu,mejdeni ne mogu da promaše,mogu samo da budu njihov prosek,što je u globalu vrlo dobro...

cooh-

pre 2 godine

sanjam replay, tvoj dodir na loop...ups, greška, greška, evo menjamo: Soooo understand
Don't waste your time always searching for those wasted years
Face up, make your stand
Realize you're living in the golden years

Prvi put iskren u komentarima

pre 2 godine

Ja sam slusao Maiden, imao sve njihove albume, majice, postere... i presao sam na narodnjake. Negde kada sam krenuo u srednju skolu. Uradio sam to bukvalno na silu. Posle su mi uvek govorili "vidi se da se pretvaras". O razlozima ne bih govorio.

maxmagnus

pre 2 godine

@Marko

Nemaš blage veze šta je copy/paste. Nijedan bend nema tako kvalitetno odrađene tekstove kao Maiden. Ono što Harris/Dickinson i ostali napišu je masterpice.

@profesionalni muzičar
Nisi ni prošao pored jednog.

@Harry
Evo ja sam bio dugokos čitavu deceniju. Ošišao se, od tada je prošla još decenija. Maideni su ostali, a ja sam završio 2 fakulteta, 8 Maiden koncerata iza sebe, direktor u stranoj firmi sa četvorocifrenom platom u eur (u gornjoj polovini). Ti si verovatno pametan za celo selo.

Replika u ZG (i na celoj turneji) jeste Spitfire (popularni Merlin), stiropor. Nikako ne umanjuje vrednost.

Up the Irons!

Jogi

pre 2 godine

@ yugosi

Treba se nadati i verovati,tu smo isti,ali realnost je nešto drugo,isto kao i sa Metalikom. Nikad više “The Trooper”,nikad više “Whiplash”,niti išta približno tome. Mogu i jedni i drugi da sviraju još 30 godina,uvek ću rado poslušati nešto novo i kupiti novi album,ako ni zbog čega drugog ono zbog lične kolekcije,ali osećaj stavljanja vinila “Piece of Mind” ili “Ride the Lightning” na gramofon,neće zameniti ništa što će i jedni i drugi snimiti ove ili narednih godina. Realno.

Uzgred,pazi sliku - Edrijan i Dejv dekice,a Stiva k’o da su teleportovali iz 1986 🤣🤣🤣

Walk on...

pre 2 godine

Ukoliko Stonsi, Beatles, AC/DC itd predstavljaju galaksije, onda su Iron Maiden vasiona.
Ne postoji slab album Iron Maidena. Samo prosto ne moze svaki dostici kvalitet Number of the beast ili Brave new world. AMOLAD je tekstualno mozda i najbolji njihov album. Na poslednjem pesma Empire of the clouds za sve one koji tvrde da nema pomaka i bilo kakve inovativnosti u novim albumima. Ko u 18 minuta te pesme pronadje dosadan deo treba mu odati priznanje

slayer!

pre 2 godine

uvek bili i ostali poprilicni dziberi u helankama,
nesto kao `sweet metal` za ove sto bi da budu `tvrdi rokeri`
nije ni cudo sto su tako popularni na balkanu..

Helingen

pre 2 godine

Legende. Bio jednom u BG i jednom ZG na koncertima. Brutalno. Niko ne zna napraviti takvu atmosferu. Zamjeram im malo dolazak u Sarajevo u ratu, nema poterebe da se mijesaju u politiku. Ima dosta stvari koje ne razumiju i ne trebaju ici pod ruku medijima. Ipak, bili i ostali isti, posebni, sami svoji i uz to jebeno dobri
(Bob, 03. jul 2021 17:22)

Maideni nikada nisu bili u Sarajevu, a pogotovo za vrijeme rata. Tamo je 1994. bio Bruce sa pratecim bendom (grupom muzicara) u organizaciji UN. Svirao (pjevao) je u jednom klubu za britanske mirovnjake i odredjeni broj domacih fanova. Inace, Bruce u to vrijeme nije bio clan Maidena, jer je napustio bend nesto ranije. Ponovo se vratio 1999. Dakle, bend Iron Maiden nikakve veze nema sa tim nastupom. Zanimljivo je da je prvi pik organizatora koncerta (Engleza) bio Motorhead ali je Lemmy odbio ponudu. P.S. Likovi koji govore da IM kroz karijeru nije mijenjao zvuk nazalost nisu ni slusali ovaj bend. Istina je da se nisu priklanjali trendovima i ubacivali growl vokale, rap, tehno, autotune u svoj zvuk ali reci da nisu mijenjali zvuk moze samo tezak amater i slab poznavalac njihovog zvuka.

Aleksandar

pre 2 godine

Neverovatno mi je da neko kaze da voli Mejdene a za album Dance of Death prica da je slab i nije nesto.Vrhunski album sa par vanvremenskih pesama na celu sa naslovnom.Meni je i amolad dobar album a vec ono posle nisam ni slusao.Valjda ce se vratiti na kolosek sa ovim izdanjem.

Ti si muzičar?

pre 2 godine

Nevidjena seljana… uživajte ako ne znate za bolje.
(Profesionalni muzičar, 3. jul 2021 20:53

Profesionalni muzičar ne koristi takve izraze, idi laži nekog drugog.

strucnost ispred politike

pre 2 godine

top bend zasnovan na korenima black sabbath. fenomenalni muzicari i textovi. odrastao uz njih a oni i dalje traju. jedan od retkih bendova sa top live performance.

expert

pre 2 godine

A propo onih koji kažu da su Maideni šumadijski narodnjaci odsvirani gitarama, samo jedno pitanje - šta tačno fali šumadijskim narodnjacima?

ls

pre 2 godine

Prosla muzika i band koji pripadaju nekom proslom vremenu
(seven, 3. jul 2021 18:57


Bitno da je sada auto tjun vrh vrhica jel tako? Muzika ovog benda ce se slusati i narednih 50 godina, mozda i duze, ali zato ce ovi danasnji novokomponovani hiphoperi, autotjuneri, mc-ji i ostali ku...ci da padnu u zaborav za 5-6 godina i niko ih se nece secati. O kvalitetu muzike je suvisno govoriti, jer to sto ovi ljudi sviraju je cista umetnost i talenat, ovo su ozbiljni profesionalci i umetnici, a ne ovi danasnji sklepavaci tonova. Danasnja muzika se moze slobodno nazvati "steta nota".

Arch Enemy

pre 2 godine

Darkside
Meni takodje njihov najdraži album je bio i ostao Somewhere In Time, bezvremenski album koji zvuči kao da je s druge planete ili naše smještene u vremenu tamo negdje 2356. godine i onda na kraju albuma ide jedna antologijska pjesma kao TRIBUTE za najvećeg i najhrabrijeg kralja ratnika svih vremena ,, Alexander The Great " koja je jednostavno i zvukom i textom remek djelo posvećeno njemu !

Dragojlo

pre 2 godine

@seven
Evo za tebe Breksvica i Vojaz krenuse u solo vode. To je prava vanvremenska muzika a ne da se secam nekih pesama od pre 30 godina i da idem po nekim stadionima na koncerte.

Mica

pre 2 godine

Prosla muzika i band koji pripadaju nekom proslom vremenu
(seven, 3. jul 2021 18:57

Da se pitate vi fenseri zabranili bi ste sve što valja, od Baha do Bitlsa.

yugosi

pre 2 godine

Sto sam stariji(a vec sam usao u petu deceniju) , sve vise volim da ih slusam. Samo moje misljenje da sve sto su izdali posle 2000. godine nije to to. Nadam se da ce ovaj album vrati na stari put.

Zer01

pre 2 godine

Gledao sam ih u Zagrebu, magija, pravi Spitfire avion 1:1 okacen iznad stejdza i Aces High. Brusov glas je malo pukao posle kancera grla i malo su out-of-sync ali je energija bila fantasticna. Za tako mator bend super, jedva cekam novi album. Crknite hejteri.

Ložač kotlare

pre 2 godine

Iron Maiden, uz Metaliku, su sinonim za hevi metal i muziku osamdesetih i devedesetih. Jednostavmo su obeležili jedno vreme i inspirisali desetine, ako ne i stotine, drugih bendova i žanrova da nastanu. Ali nekako su Mejdeni uvek bili sinonim za kičericu što se tiče 'pravih' fanova rok i metal muzike, jer će ti fanovi uvek istaći ili izabarati pre jedan Judas Priest, Saxon ili čak Motorhead odnosno Slayer ili recimo Megadeth, Antrax, Testament ili Overkill pre nego jednu Metaliku, koja je istini za volju nakon Black albuma postala komercijalan bend za zgrtanje love. Jednostavno ova dva benda su postigla najviše odnosno doprli su svojom muzikom do najraznovrsnije publike, pa čak i do ovih hardkor narodnjaka kod nas. Mejden je institucija, ali ako pogledate (za one koji znaju) bend koji je mogao kao retko koji da im parira u 80-tim bio je nemački Helloween sa Kiskeom. Oni su sa Wall of Jericho i sa Keeper I i II praktično oduvali Mejdene na Donigntonu 88.godine, ali su ubrzo izgubili na svežini i žestini odlaskom Kai Hansena i Kiskea.

total2

pre 2 godine

@Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.

Da, tačno je dosta njihovih pesama melodično, uz svu težinu i svirke i ponekad tematike, no šta je tu loše, nije to jednako harmonika. Neko više voli manje melodije, i ja nekad volim da poslušam i neki dobar drum & base, ali i kad smo kod ritma, koji to bend ima jaču ritam sekciju od Steve Haris na basu i Nico McBrain na bubnjevima?

Arch Enemy

pre 2 godine

Ras
Ja mislim da ste vas dvojica jedini na svijetu koji znate za ove slučajeve hahaha prelaska sa Iron Maiden na narodnjake, inače znam što direktno što indirektno na hiljade i hiljade ljudi koji cijeli život slušaju samo Metal tako da ću ovo vaše saopštenje shvatiti više kao kafanski vic da uz pivu nasmijete goste!
Inače - Kalmah, BloodBound, Inner Sanctum, Subliminal Fear, As I Fall, Undawn, Arcite, Eye Of The Enemy, Dark Oath, Made of Hate, Deals Death, Chaos Eyected, Death, Sybreed, Rogue Empire, Lahmia, Nox Arcana, Saint Of Disgrace, Venom, King Diamond, Black Sabath, Dio, Slipknot itd. itd......

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Nekad najomiljenija grupa mog sina (1975. -)! U vreme svog tinejdžerskog i mladićkog doba toliko zaluđen hevi metal muzikom, da je slušao i ,,Sepulturu'' :) , a zidovi njegove sobe su bili prekriveni omotima LP, naslovnicama časopisa koje je jedva nekako nabavljao tokom '90. i tekstovima. Od njega sam prvi put saznala za taj muzički žanr i vremenom sam, mic po mic, ipak navikla da to silom prilika slušam (toliko glasno je bilo, da su se oba sprata kuće tresla), a i komšiluk je bio prisiljen da sluša Ijana i ostale iz svih hm grupa... (Ja sam i dalje zaljubljena u bosanske sevdalinke i bosanske poravne pesme.)

Djenka

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)

Svasta sam cuo ali ovo jos nisam. Pobedio si internet za danas decko. To ne znaci da si u pravu, to samo znaci da si me nasmejao do suza.

Inace Hallowed be thy name je bas seljacka pesma, kao da je pisao Era Ojadanic ili Ivan 200 na sat. Mozda je zato proglasena najboljom heavy metal pesmom svih vremena, zato sto je ceo svet zalutao u turbo metal, zar ne? Meni sve jedno, to je moja omiljena mejden stvar, pracena pesmom The Trooper.

Jos jednom svaka cast za trolovanje, moji mejdenasi su se primili da si ozbiljan:)

KoRn

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)
Neverovatno ali istinito. Čovek sa kojim sam išao u školu je toliko bio zagrižen da je bio spreman i na tuču ako se usudiš da kažeš nešto protiv Maidena ma koliko bezazleno bilo. Pre par godina se sretnemo i pitam ga: još slušaš metal? "Ma ne, kafanska priča, ostarilo se volim kad popijem malo narodnjake i tako to..."
(Ras, 03. jul 2021 18:57)
Kakve to veze ima sa bendom Iron Maiden.Ja poznajem neke koji su kao tinejdzeri slusali Sepulturu,Kreator,Napalm Death,Cannibal Corpse,Obituary itd,itd a danas se prže na Cecu,Acu Lukasa i ostale turbo indzekšn izvodjace.Takvih ima mali milion a najmanje ima onih koji su slušali Iron Maiden.Tako da lupate za medalju.Normalno je da se čovek sa godinama menja.Ja slusam Hard Metal ceo svoj život slušam i tvrdje bendove kao sto je Korn ali pored toga volim sa drustvom kada se zapijemo da cujem neke.pesme Tome Zdravkovica,Tozovca,Miroslava Ilica,Silvane Armenulic.Volim da cujem staru kafansku muziku jer je puna emocija.

gargleblaster

pre 2 godine

Maideni su esencijalni i historijski band.
Njihov uticaj na kompletan rock uopste je tesko i sagledati, nivoe koje su postavljali u muzici i zivotu je tesko prevazici, tesko i za njih.
No, to je institucija i sve njihovo pozdravljamo bez rezerve jer je njihovo prosecno akademija za danasnji mainstream.
Obaska Dickinson, renesansni covek i model za svakog od nas.
Rock on legende, trajacete zauvek.

Zeleni Zub

pre 2 godine

Ogromna mašinerija koja inertno tera dalje iako su im albumi odavno slabunjavi i dosadni.

Poslednji valjan bio Brave New World posle očajnih 90ih i pika kvaliteta u Fear of the Dark i pre njega Seventh Son (opet između grozni i najgori No Prayer).

Inače tačno je ono poređenje s AC/DC. Grupe koje jako slabo menjaju svoj zvuk i zato imaju verne fanove koji ne vole zajebavanje s formulom.

Hrkjush

pre 2 godine

Slusao Mejdene sa 15, 16 godina, ponekad volim da poslusam neki stari album kad me uhvati nostalgija. Svaka im cast sto i dalje guraju, mora dobro da se zaradi.

Bojan

pre 2 godine

prevaziđeni matoraći, nekad sam ih slušao kad sam bio mlad, sad samo christian rock.
(kritičko razmišljanje, 3. jul 2021 17:44)

Zvuči kao da si pao s konja na vrljavo prase.

Nemanja

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)

Zapravo to im je jedina mrlja u karijeri - što se među njihovim fanovima nađe i poneka seljačina koja završi na loženju na harmuniku.

Darkside

pre 2 godine

Prvi album koji sam čuo je bio Killers, valjda mi je i zato njihov omiljen, tačnije omiljen uz Somewhere in Time, ne mogu da se odlučim, njega kada slušam, to je poseban doživaljaj, kao da niste na ovoj planeti, sva ta mistika koja ih okružuje...neopisivo. Tu je iza odmah i Seventh Son, Powerslave...legende.

Ras

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)
Neverovatno ali istinito. Čovek sa kojim sam išao u školu je toliko bio zagrižen da je bio spreman i na tuču ako se usudiš da kažeš nešto protiv Maidena ma koliko bezazleno bilo. Pre par godina se sretnemo i pitam ga: još slušaš metal? "Ma ne, kafanska priča, ostarilo se volim kad popijem malo narodnjake i tako to..."

Total

pre 2 godine

@Davno izašli iz bilo kakve ozbiljne priče.
Od stare slave se ne živi.

Pa recimo zadnji ( dupli ) album "Book of souls" jesi poslušao? A onda žive koncerte tih matoraća, kada izvode veoma zahtevene pesme ( u svkaom pogledu ) koje traju i preko 10 min? ( na tom albumu recimo imaju i pesemu dužu i od legendarnog Rime of the Ancient Mariner ). To jest, i po samoj dužini pesama koje se ne uklapaju u komercijalnih 2-3 minuta ( prsečne maidenove su puta tri ) oni nikad nisu bili main stream niti komercijala. Da ne idemo u tematuku, gde nema - voleo sam je, nemam nikoga laganih tema. Ko ih voli, on zna šta je, ostali gledaju i slušaju komercijalne kanale. A tek da koncerte, gde se vidi ko zna i ko je pravi bend gde nema mladjih koji mogu tako da odsviraju. Samo zadnja turneja im je bila ogromna, to i bez svirki samo putovanja dan za danom da izdrži i neko mladji a ne neko njihovuh godina....ALi opet - oni nikad nisu pravili karijeru na sex, droge, žene, nego čist profesionalizam, izadješ na binu i pokažeš šta znaš. Bukvalno ne postoji bend koji tako dugo traje u kontinuietu ( Ne računajte mi tu Stonse, oni praktično ne sviraju od sredine 70-ih , nsamo su brend a mašina je iza njih )

Bob

pre 2 godine

Legende. Bio jednom u BG i jednom ZG na koncertima. Brutalno. Niko ne zna napraviti takvu atmosferu. Zamjeram im malo dolazak u Sarajevo u ratu, nema poterebe da se mijesaju u politiku. Ima dosta stvari koje ne razumiju i ne trebaju ici pod ruku medijima. Ipak, bili i ostali isti, posebni, sami svoji i uz to jebeno dobri

long live and David Coverdale

pre 2 godine

Kolekcija se širi.9 koncerata do sada,sledeće godine jubilej i to kakav.Deseti koncert pa jos u Doningtonu.11.06.2022.
We shall fight in the fields and in the streets,we shall fight on the hills, we shall never surrender.
Up the Irons!!!

Šta ti dečko radiš?

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.

Bojan

pre 2 godine

prevaziđeni matoraći, nekad sam ih slušao kad sam bio mlad, sad samo christian rock.
(kritičko razmišljanje, 3. jul 2021 17:44)

Zvuči kao da si pao s konja na vrljavo prase.

Total

pre 2 godine

@Davno izašli iz bilo kakve ozbiljne priče.
Od stare slave se ne živi.

Pa recimo zadnji ( dupli ) album "Book of souls" jesi poslušao? A onda žive koncerte tih matoraća, kada izvode veoma zahtevene pesme ( u svkaom pogledu ) koje traju i preko 10 min? ( na tom albumu recimo imaju i pesemu dužu i od legendarnog Rime of the Ancient Mariner ). To jest, i po samoj dužini pesama koje se ne uklapaju u komercijalnih 2-3 minuta ( prsečne maidenove su puta tri ) oni nikad nisu bili main stream niti komercijala. Da ne idemo u tematuku, gde nema - voleo sam je, nemam nikoga laganih tema. Ko ih voli, on zna šta je, ostali gledaju i slušaju komercijalne kanale. A tek da koncerte, gde se vidi ko zna i ko je pravi bend gde nema mladjih koji mogu tako da odsviraju. Samo zadnja turneja im je bila ogromna, to i bez svirki samo putovanja dan za danom da izdrži i neko mladji a ne neko njihovuh godina....ALi opet - oni nikad nisu pravili karijeru na sex, droge, žene, nego čist profesionalizam, izadješ na binu i pokažeš šta znaš. Bukvalno ne postoji bend koji tako dugo traje u kontinuietu ( Ne računajte mi tu Stonse, oni praktično ne sviraju od sredine 70-ih , nsamo su brend a mašina je iza njih )

Nemanja

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)

Zapravo to im je jedina mrlja u karijeri - što se među njihovim fanovima nađe i poneka seljačina koja završi na loženju na harmuniku.

Mica

pre 2 godine

Prosla muzika i band koji pripadaju nekom proslom vremenu
(seven, 3. jul 2021 18:57

Da se pitate vi fenseri zabranili bi ste sve što valja, od Baha do Bitlsa.

Darkside

pre 2 godine

Prvi album koji sam čuo je bio Killers, valjda mi je i zato njihov omiljen, tačnije omiljen uz Somewhere in Time, ne mogu da se odlučim, njega kada slušam, to je poseban doživaljaj, kao da niste na ovoj planeti, sva ta mistika koja ih okružuje...neopisivo. Tu je iza odmah i Seventh Son, Powerslave...legende.

Ti si muzičar?

pre 2 godine

Nevidjena seljana… uživajte ako ne znate za bolje.
(Profesionalni muzičar, 3. jul 2021 20:53

Profesionalni muzičar ne koristi takve izraze, idi laži nekog drugog.

ls

pre 2 godine

Prosla muzika i band koji pripadaju nekom proslom vremenu
(seven, 3. jul 2021 18:57


Bitno da je sada auto tjun vrh vrhica jel tako? Muzika ovog benda ce se slusati i narednih 50 godina, mozda i duze, ali zato ce ovi danasnji novokomponovani hiphoperi, autotjuneri, mc-ji i ostali ku...ci da padnu u zaborav za 5-6 godina i niko ih se nece secati. O kvalitetu muzike je suvisno govoriti, jer to sto ovi ljudi sviraju je cista umetnost i talenat, ovo su ozbiljni profesionalci i umetnici, a ne ovi danasnji sklepavaci tonova. Danasnja muzika se moze slobodno nazvati "steta nota".

long live and David Coverdale

pre 2 godine

Kolekcija se širi.9 koncerata do sada,sledeće godine jubilej i to kakav.Deseti koncert pa jos u Doningtonu.11.06.2022.
We shall fight in the fields and in the streets,we shall fight on the hills, we shall never surrender.
Up the Irons!!!

Helingen

pre 2 godine

Legende. Bio jednom u BG i jednom ZG na koncertima. Brutalno. Niko ne zna napraviti takvu atmosferu. Zamjeram im malo dolazak u Sarajevo u ratu, nema poterebe da se mijesaju u politiku. Ima dosta stvari koje ne razumiju i ne trebaju ici pod ruku medijima. Ipak, bili i ostali isti, posebni, sami svoji i uz to jebeno dobri
(Bob, 03. jul 2021 17:22)

Maideni nikada nisu bili u Sarajevu, a pogotovo za vrijeme rata. Tamo je 1994. bio Bruce sa pratecim bendom (grupom muzicara) u organizaciji UN. Svirao (pjevao) je u jednom klubu za britanske mirovnjake i odredjeni broj domacih fanova. Inace, Bruce u to vrijeme nije bio clan Maidena, jer je napustio bend nesto ranije. Ponovo se vratio 1999. Dakle, bend Iron Maiden nikakve veze nema sa tim nastupom. Zanimljivo je da je prvi pik organizatora koncerta (Engleza) bio Motorhead ali je Lemmy odbio ponudu. P.S. Likovi koji govore da IM kroz karijeru nije mijenjao zvuk nazalost nisu ni slusali ovaj bend. Istina je da se nisu priklanjali trendovima i ubacivali growl vokale, rap, tehno, autotune u svoj zvuk ali reci da nisu mijenjali zvuk moze samo tezak amater i slab poznavalac njihovog zvuka.

Bob

pre 2 godine

Legende. Bio jednom u BG i jednom ZG na koncertima. Brutalno. Niko ne zna napraviti takvu atmosferu. Zamjeram im malo dolazak u Sarajevo u ratu, nema poterebe da se mijesaju u politiku. Ima dosta stvari koje ne razumiju i ne trebaju ici pod ruku medijima. Ipak, bili i ostali isti, posebni, sami svoji i uz to jebeno dobri

Arch Enemy

pre 2 godine

Darkside
Meni takodje njihov najdraži album je bio i ostao Somewhere In Time, bezvremenski album koji zvuči kao da je s druge planete ili naše smještene u vremenu tamo negdje 2356. godine i onda na kraju albuma ide jedna antologijska pjesma kao TRIBUTE za najvećeg i najhrabrijeg kralja ratnika svih vremena ,, Alexander The Great " koja je jednostavno i zvukom i textom remek djelo posvećeno njemu !

strucnost ispred politike

pre 2 godine

top bend zasnovan na korenima black sabbath. fenomenalni muzicari i textovi. odrastao uz njih a oni i dalje traju. jedan od retkih bendova sa top live performance.

Zer01

pre 2 godine

Gledao sam ih u Zagrebu, magija, pravi Spitfire avion 1:1 okacen iznad stejdza i Aces High. Brusov glas je malo pukao posle kancera grla i malo su out-of-sync ali je energija bila fantasticna. Za tako mator bend super, jedva cekam novi album. Crknite hejteri.

Djenka

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)

Svasta sam cuo ali ovo jos nisam. Pobedio si internet za danas decko. To ne znaci da si u pravu, to samo znaci da si me nasmejao do suza.

Inace Hallowed be thy name je bas seljacka pesma, kao da je pisao Era Ojadanic ili Ivan 200 na sat. Mozda je zato proglasena najboljom heavy metal pesmom svih vremena, zato sto je ceo svet zalutao u turbo metal, zar ne? Meni sve jedno, to je moja omiljena mejden stvar, pracena pesmom The Trooper.

Jos jednom svaka cast za trolovanje, moji mejdenasi su se primili da si ozbiljan:)

expert

pre 2 godine

A propo onih koji kažu da su Maideni šumadijski narodnjaci odsvirani gitarama, samo jedno pitanje - šta tačno fali šumadijskim narodnjacima?

gargleblaster

pre 2 godine

Maideni su esencijalni i historijski band.
Njihov uticaj na kompletan rock uopste je tesko i sagledati, nivoe koje su postavljali u muzici i zivotu je tesko prevazici, tesko i za njih.
No, to je institucija i sve njihovo pozdravljamo bez rezerve jer je njihovo prosecno akademija za danasnji mainstream.
Obaska Dickinson, renesansni covek i model za svakog od nas.
Rock on legende, trajacete zauvek.

total2

pre 2 godine

@Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.

Da, tačno je dosta njihovih pesama melodično, uz svu težinu i svirke i ponekad tematike, no šta je tu loše, nije to jednako harmonika. Neko više voli manje melodije, i ja nekad volim da poslušam i neki dobar drum & base, ali i kad smo kod ritma, koji to bend ima jaču ritam sekciju od Steve Haris na basu i Nico McBrain na bubnjevima?

yugosi

pre 2 godine

Sto sam stariji(a vec sam usao u petu deceniju) , sve vise volim da ih slusam. Samo moje misljenje da sve sto su izdali posle 2000. godine nije to to. Nadam se da ce ovaj album vrati na stari put.

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Nekad najomiljenija grupa mog sina (1975. -)! U vreme svog tinejdžerskog i mladićkog doba toliko zaluđen hevi metal muzikom, da je slušao i ,,Sepulturu'' :) , a zidovi njegove sobe su bili prekriveni omotima LP, naslovnicama časopisa koje je jedva nekako nabavljao tokom '90. i tekstovima. Od njega sam prvi put saznala za taj muzički žanr i vremenom sam, mic po mic, ipak navikla da to silom prilika slušam (toliko glasno je bilo, da su se oba sprata kuće tresla), a i komšiluk je bio prisiljen da sluša Ijana i ostale iz svih hm grupa... (Ja sam i dalje zaljubljena u bosanske sevdalinke i bosanske poravne pesme.)

KoRn

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)
Neverovatno ali istinito. Čovek sa kojim sam išao u školu je toliko bio zagrižen da je bio spreman i na tuču ako se usudiš da kažeš nešto protiv Maidena ma koliko bezazleno bilo. Pre par godina se sretnemo i pitam ga: još slušaš metal? "Ma ne, kafanska priča, ostarilo se volim kad popijem malo narodnjake i tako to..."
(Ras, 03. jul 2021 18:57)
Kakve to veze ima sa bendom Iron Maiden.Ja poznajem neke koji su kao tinejdzeri slusali Sepulturu,Kreator,Napalm Death,Cannibal Corpse,Obituary itd,itd a danas se prže na Cecu,Acu Lukasa i ostale turbo indzekšn izvodjace.Takvih ima mali milion a najmanje ima onih koji su slušali Iron Maiden.Tako da lupate za medalju.Normalno je da se čovek sa godinama menja.Ja slusam Hard Metal ceo svoj život slušam i tvrdje bendove kao sto je Korn ali pored toga volim sa drustvom kada se zapijemo da cujem neke.pesme Tome Zdravkovica,Tozovca,Miroslava Ilica,Silvane Armenulic.Volim da cujem staru kafansku muziku jer je puna emocija.

Ras

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)
Neverovatno ali istinito. Čovek sa kojim sam išao u školu je toliko bio zagrižen da je bio spreman i na tuču ako se usudiš da kažeš nešto protiv Maidena ma koliko bezazleno bilo. Pre par godina se sretnemo i pitam ga: još slušaš metal? "Ma ne, kafanska priča, ostarilo se volim kad popijem malo narodnjake i tako to..."

Šta ti dečko radiš?

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.

Dragojlo

pre 2 godine

@seven
Evo za tebe Breksvica i Vojaz krenuse u solo vode. To je prava vanvremenska muzika a ne da se secam nekih pesama od pre 30 godina i da idem po nekim stadionima na koncerte.

Невен

pre 2 godine

Да ли је Maiden овакав или онакав нећу да коментарипем, али тврдити да их слушају само сељачине са Балкана? Maiden је већ преко тридесет година један од најпопуларнијих светских бендова, на свим континентима, тако да им је Балкам у целој причи апсолутно небитан...

Zeleni Zub

pre 2 godine

Ogromna mašinerija koja inertno tera dalje iako su im albumi odavno slabunjavi i dosadni.

Poslednji valjan bio Brave New World posle očajnih 90ih i pika kvaliteta u Fear of the Dark i pre njega Seventh Son (opet između grozni i najgori No Prayer).

Inače tačno je ono poređenje s AC/DC. Grupe koje jako slabo menjaju svoj zvuk i zato imaju verne fanove koji ne vole zajebavanje s formulom.

Ložač kotlare

pre 2 godine

Iron Maiden, uz Metaliku, su sinonim za hevi metal i muziku osamdesetih i devedesetih. Jednostavmo su obeležili jedno vreme i inspirisali desetine, ako ne i stotine, drugih bendova i žanrova da nastanu. Ali nekako su Mejdeni uvek bili sinonim za kičericu što se tiče 'pravih' fanova rok i metal muzike, jer će ti fanovi uvek istaći ili izabarati pre jedan Judas Priest, Saxon ili čak Motorhead odnosno Slayer ili recimo Megadeth, Antrax, Testament ili Overkill pre nego jednu Metaliku, koja je istini za volju nakon Black albuma postala komercijalan bend za zgrtanje love. Jednostavno ova dva benda su postigla najviše odnosno doprli su svojom muzikom do najraznovrsnije publike, pa čak i do ovih hardkor narodnjaka kod nas. Mejden je institucija, ali ako pogledate (za one koji znaju) bend koji je mogao kao retko koji da im parira u 80-tim bio je nemački Helloween sa Kiskeom. Oni su sa Wall of Jericho i sa Keeper I i II praktično oduvali Mejdene na Donigntonu 88.godine, ali su ubrzo izgubili na svežini i žestini odlaskom Kai Hansena i Kiskea.

Hrvatska

pre 2 godine

Iron Maiden slusam cijeli zivot, sjecam se kako bi ko nabavio plocu tako bi se nasli kod njega i slusali, trazili skriven znak na omotu, uzivali u muzici...Iron maiden je mijenjao zvuk. Prvo su bili Paul Di'Anno — vokali
Dave Murray — gitara
Dennis Stratton — gitara, prateći vokali
Steve Harris — bas-gitara, prateći vokali
Clive Burr — bubnjevi
Will Malone
Kasnije je dosao Adrian Smith, Paul di'Anno je otisao i dosao je Bruce Dickinson. Meni je Paul bio fenomenalan vokal imao je neku posebnu boju glasa. Dolaskom Brucea Iron Maiden je dobio brzi zvuk, dolaskom Nicko McBriana bubnjevi su upotpunili zvuk, brzinu i obogatili su pjesme. Fenomenalan bubnjar! Iz albuma u album su bili stalno u vrhu, Powerslave im je najbrzi album. Trebao sam ici u Sloveniju u Tivoli na Powerslave turneju, ali roditelji me nisu pustili, bilo je fenomenalno, oni koji su isli dan danas prepricavaju. Kasnije sa SSoaSS su malo usporili, pogotovo sa pjesmom Infinitive dreams, poslije tog albuma poceli su mijenjati stil, nekako su se razvodnili. Odlaskom Brucea, totalno su promijenili zvuk, pjesme duge , nedorecene pjesme i zvuk. Neke pjesme su bile hard rock, dan danas ih volim poslusati. Slusam albume do SSoaSS, pa cak i njega poslusam, ali ostale ne. Imam skoro 50 godina, vozim se prema Rijeci i iza mene neki klinac glasno slusa Mejdene. Najezio sam se. Bii sam sa zenom i rekao joj da ima nade. hahaha Iron Maiden su institucija, uvijek ce se slusati!

Hrkjush

pre 2 godine

Slusao Mejdene sa 15, 16 godina, ponekad volim da poslusam neki stari album kad me uhvati nostalgija. Svaka im cast sto i dalje guraju, mora dobro da se zaradi.

Arch Enemy

pre 2 godine

Ras
Ja mislim da ste vas dvojica jedini na svijetu koji znate za ove slučajeve hahaha prelaska sa Iron Maiden na narodnjake, inače znam što direktno što indirektno na hiljade i hiljade ljudi koji cijeli život slušaju samo Metal tako da ću ovo vaše saopštenje shvatiti više kao kafanski vic da uz pivu nasmijete goste!
Inače - Kalmah, BloodBound, Inner Sanctum, Subliminal Fear, As I Fall, Undawn, Arcite, Eye Of The Enemy, Dark Oath, Made of Hate, Deals Death, Chaos Eyected, Death, Sybreed, Rogue Empire, Lahmia, Nox Arcana, Saint Of Disgrace, Venom, King Diamond, Black Sabath, Dio, Slipknot itd. itd......

Aleksandar

pre 2 godine

Neverovatno mi je da neko kaze da voli Mejdene a za album Dance of Death prica da je slab i nije nesto.Vrhunski album sa par vanvremenskih pesama na celu sa naslovnom.Meni je i amolad dobar album a vec ono posle nisam ni slusao.Valjda ce se vratiti na kolosek sa ovim izdanjem.

1914

pre 2 godine

Vrhunski bend,bez premca u metalu(od vremena kad su nastali a možda i uopšte)
.Pri tome,prva dva albuma koji nisu metal su vrhunski albumi.Posle povratka Brusa isto vrlo dobri albumi bez slabe tačke.Albumi sa Blejzom,šta im fali,nisu vrh ali sasvim dobri a pogotovo van IM standarda.Čak i No Prayer je produkcijski loš ali ima kvalitet bar za 3 od 5.Sve u svemu,mejdeni ne mogu da promaše,mogu samo da budu njihov prosek,što je u globalu vrlo dobro...

Vatroslav

pre 2 godine

Neverovatno mi je da neko kaze da voli Mejdene a za album Dance of Death prica da je slab i nije nesto.Vrhunski album sa par vanvremenskih pesama na celu sa naslovnom.Meni je i amolad dobar album a vec ono posle nisam ni slusao.Valjda ce se vratiti na kolosek sa ovim izdanjem.
(Aleksandar, 3. jul 2021 23:43)

Neverovatno mi je da neko ko kaže da voli Mejdene nije ni slušao albume nakon AMOLAD albuma.

Acko

pre 2 godine

Poceo sam slusam Metal sa njima to mi prvi Metal bend koji sam cuo i zavoleo bio sam dete.Legende...najaci bend ikada ko ih kine slusao uzivo i ne zna kako su jaki jer je to jedan od retkih bendova ako ne i jedini koji bolje zvuci uzivo nego na studijski zato su i tako popularni i jaki,slusao ih uzivo u BG to je neverovatno,ceo Bend i Dikinskon kao vokal na istom nivou peva i drze Energiju tokom celog koncerta,kad ih cujete uzivo shvatite kolko nema veze kad ih slusate kuci na CD-u.Tako zvuce uzivo od nasih bendova za koje sam se odusevio je YU Grupa i Riblja corba.Pogotovo YU Grupa.

Jogi

pre 2 godine

@ yugosi

Treba se nadati i verovati,tu smo isti,ali realnost je nešto drugo,isto kao i sa Metalikom. Nikad više “The Trooper”,nikad više “Whiplash”,niti išta približno tome. Mogu i jedni i drugi da sviraju još 30 godina,uvek ću rado poslušati nešto novo i kupiti novi album,ako ni zbog čega drugog ono zbog lične kolekcije,ali osećaj stavljanja vinila “Piece of Mind” ili “Ride the Lightning” na gramofon,neće zameniti ništa što će i jedni i drugi snimiti ove ili narednih godina. Realno.

Uzgred,pazi sliku - Edrijan i Dejv dekice,a Stiva k’o da su teleportovali iz 1986 🤣🤣🤣

maxmagnus

pre 2 godine

@Marko

Nemaš blage veze šta je copy/paste. Nijedan bend nema tako kvalitetno odrađene tekstove kao Maiden. Ono što Harris/Dickinson i ostali napišu je masterpice.

@profesionalni muzičar
Nisi ni prošao pored jednog.

@Harry
Evo ja sam bio dugokos čitavu deceniju. Ošišao se, od tada je prošla još decenija. Maideni su ostali, a ja sam završio 2 fakulteta, 8 Maiden koncerata iza sebe, direktor u stranoj firmi sa četvorocifrenom platom u eur (u gornjoj polovini). Ti si verovatno pametan za celo selo.

Replika u ZG (i na celoj turneji) jeste Spitfire (popularni Merlin), stiropor. Nikako ne umanjuje vrednost.

Up the Irons!

Walk on...

pre 2 godine

Ukoliko Stonsi, Beatles, AC/DC itd predstavljaju galaksije, onda su Iron Maiden vasiona.
Ne postoji slab album Iron Maidena. Samo prosto ne moze svaki dostici kvalitet Number of the beast ili Brave new world. AMOLAD je tekstualno mozda i najbolji njihov album. Na poslednjem pesma Empire of the clouds za sve one koji tvrde da nema pomaka i bilo kakve inovativnosti u novim albumima. Ko u 18 minuta te pesme pronadje dosadan deo treba mu odati priznanje

Marky Mark

pre 2 godine

Odlična vest - vredeće čuti kako bi ovakav jedan revival zvučao u 2021. ili 2022. godini. IM su majstori originalnog zvuka, sjajno čistih gitara, perfektne titam sekcije, tekstova smišljenih da praktično edukuju i pokažu razmišljanja autora. Iznad svih i svega što lično cenim jeste bas: smatram da je S.Harris najinovativniji basista rock’n’roll-a, da drži ritam na visiko-zahtevnom nivou i da je pitanje kako će to zazvučati u ovom vremenu kada više nema toliko hormona u svom telu. No, očekujem da iskustvom sastave dobar album, koji ćemo slušati.
(već par decenija mi je “the Trooper”, “Rime of…”, “Running free”, itd. u glavi skoro svakoga dana, uz varijacije, naravno, smatram da je IM vanvremenski bend; preporučujem ljubiteljima Thomas Zwijsen-a sa Nylon Maiden verzijama pesama).

slayer!

pre 2 godine

uvek bili i ostali poprilicni dziberi u helankama,
nesto kao `sweet metal` za ove sto bi da budu `tvrdi rokeri`
nije ni cudo sto su tako popularni na balkanu..

Cvele

pre 2 godine

Odrastao sam na zvuku sto se Maiden-a tice 1981- 1988, kasnije ima par svetlih moments ali to za moj ukus nije to, i dan danas sta god da se dohvati iz golden ere mogu da slusam ceo dan, jednostavno to je bilo to, sea of madness, loneliness of long distance runner...

Невен

pre 2 godine

Мој кум се клео у панк ено га не можеш га скинути са народњака. Завршио факс, директор, три језика. Мејдене никад није слушао. Закључак, за културно посрнуће нема правила и нико не зна на којој је то кривини.

nikola münchen

pre 2 godine

Slušam ih već četrdeset godina. Nisam u sjajnoj finansijskoj situaciji ali novu ploču moram da kupim jer sam nenormalan metalac.
(Tuki, 5. jul 2021 01:15)

Tuki, kako da organizujemo da ti ja kupim tu plocu i posaljem na kucnu adresu?

kritičko razmišljanje

pre 2 godine

prevaziđeni matoraći, nekad sam ih slušao kad sam bio mlad, sad samo christian rock.
(kritičko razmišljanje, 3. jul 2021 17:44)

Zvuči kao da si pao s konja na vrljavo prase.
(Bojan, 3. jul 2021 18:43)

Evo probaj Black Sabbath - After Forever
to ti je ultimativni christian song
Nikada nije kasno da postanes ratnik svetla ;)

Korto

pre 2 godine

Kakvo je savršenstvo koncert Maiden England. Nestvarna svirka, zvuk, neverovatni Niko MekBrejn na bubnjevima. Obavezna lektira za sve ljibitelje roka.

Камарад Стаљин

pre 2 godine

Veštice, vile, pseudosatanizam, ezoterija sa teletabiskom estetikom. Karleuše hevi metala. Žanr su odveli u potpuno pogrešnom pravcu. Nigde bunta, nigde prkosa, nigde konstrunktivne kritike sistema, nigde mozga ni duha. Vrištanje i helanke.

Đorđe

pre 2 godine

Narodnjaci ili iron maiden, večita dilema kod domaće šabanerije, kasnije su se svi našli kod ace lukasa i kerbera, to je ono pravo rekoše šabani i metal i narodnjaci!

warlock

pre 2 godine

.....Oni su sa Wall of Jericho i sa Keeper I i II praktično oduvali Mejdene na Donigntonu 88.godine, ali su ubrzo izgubili na svežini i žestini odlaskom Kai Hansena i Kiskea.
(Ložač kotlare, 3. jul 2021 20:32

Vratio nam se Kiske, ostao Derris a Hansen zamrznuo gamma Ray trenutno i prikljucio se, tako da je Helloween trenutno u naponu snage i kidaju, i ja sam malo ispao iz price pa sam tek nedavno saznao

cooh-

pre 2 godine

sanjam replay, tvoj dodir na loop...ups, greška, greška, evo menjamo: Soooo understand
Don't waste your time always searching for those wasted years
Face up, make your stand
Realize you're living in the golden years

Harry

pre 2 godine

@Harry
Evo ja sam bio dugokos čitavu deceniju. Ošišao se, od tada je prošla još decenija. Maideni su ostali, a ja sam završio 2 fakulteta, 8 Maiden koncerata iza sebe, direktor u stranoj firmi sa četvorocifrenom platom u eur (u gornjoj polovini). Ti si verovatno pametan za celo selo.

Up the Irons!
(maxmagnus, 4. jul 2021 00:34)

Znam dugokose koji su isto poput tebe zavrsili fakultete, ali to u njihovom tupoglavom muzickom ukusa kao i kod tebe nista nije promenilo. Da sam u pravu sto se tupoglavosti tice dokazujes i sam bahacenjem sa svoja dva fakulteta i direktorskim mestom u stranoj firmi sa cetvorocifrenom platom u EUR. "Znas" cak da sam ja pametan za celo selo, ne razmisljajuci o tome da mozda zivim u jednoj EU metropoli i radim posao za cetvorostruku platu u EUR, a da pri tome nisam direktor. Znas, primitivizam ni pare ne lece.

Prvi put iskren u komentarima

pre 2 godine

Ja sam slusao Maiden, imao sve njihove albume, majice, postere... i presao sam na narodnjake. Negde kada sam krenuo u srednju skolu. Uradio sam to bukvalno na silu. Posle su mi uvek govorili "vidi se da se pretvaras". O razlozima ne bih govorio.

najjaci

pre 2 godine

ako bude kao par poslednjih onda neka hvala, poslednji album koji mogu da slusam od njih a da je u nekom "novijem dobu" je brave new world"

Šta ti dečko radiš?

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.

slayer!

pre 2 godine

uvek bili i ostali poprilicni dziberi u helankama,
nesto kao `sweet metal` za ove sto bi da budu `tvrdi rokeri`
nije ni cudo sto su tako popularni na balkanu..

Ras

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)
Neverovatno ali istinito. Čovek sa kojim sam išao u školu je toliko bio zagrižen da je bio spreman i na tuču ako se usudiš da kažeš nešto protiv Maidena ma koliko bezazleno bilo. Pre par godina se sretnemo i pitam ga: još slušaš metal? "Ma ne, kafanska priča, ostarilo se volim kad popijem malo narodnjake i tako to..."

Камарад Стаљин

pre 2 godine

Veštice, vile, pseudosatanizam, ezoterija sa teletabiskom estetikom. Karleuše hevi metala. Žanr su odveli u potpuno pogrešnom pravcu. Nigde bunta, nigde prkosa, nigde konstrunktivne kritike sistema, nigde mozga ni duha. Vrištanje i helanke.

Ložač kotlare

pre 2 godine

Iron Maiden, uz Metaliku, su sinonim za hevi metal i muziku osamdesetih i devedesetih. Jednostavmo su obeležili jedno vreme i inspirisali desetine, ako ne i stotine, drugih bendova i žanrova da nastanu. Ali nekako su Mejdeni uvek bili sinonim za kičericu što se tiče 'pravih' fanova rok i metal muzike, jer će ti fanovi uvek istaći ili izabarati pre jedan Judas Priest, Saxon ili čak Motorhead odnosno Slayer ili recimo Megadeth, Antrax, Testament ili Overkill pre nego jednu Metaliku, koja je istini za volju nakon Black albuma postala komercijalan bend za zgrtanje love. Jednostavno ova dva benda su postigla najviše odnosno doprli su svojom muzikom do najraznovrsnije publike, pa čak i do ovih hardkor narodnjaka kod nas. Mejden je institucija, ali ako pogledate (za one koji znaju) bend koji je mogao kao retko koji da im parira u 80-tim bio je nemački Helloween sa Kiskeom. Oni su sa Wall of Jericho i sa Keeper I i II praktično oduvali Mejdene na Donigntonu 88.godine, ali su ubrzo izgubili na svežini i žestini odlaskom Kai Hansena i Kiskea.

Bob

pre 2 godine

Legende. Bio jednom u BG i jednom ZG na koncertima. Brutalno. Niko ne zna napraviti takvu atmosferu. Zamjeram im malo dolazak u Sarajevo u ratu, nema poterebe da se mijesaju u politiku. Ima dosta stvari koje ne razumiju i ne trebaju ici pod ruku medijima. Ipak, bili i ostali isti, posebni, sami svoji i uz to jebeno dobri

Prvi put iskren u komentarima

pre 2 godine

Ja sam slusao Maiden, imao sve njihove albume, majice, postere... i presao sam na narodnjake. Negde kada sam krenuo u srednju skolu. Uradio sam to bukvalno na silu. Posle su mi uvek govorili "vidi se da se pretvaras". O razlozima ne bih govorio.

Harry

pre 2 godine

@Harry
Evo ja sam bio dugokos čitavu deceniju. Ošišao se, od tada je prošla još decenija. Maideni su ostali, a ja sam završio 2 fakulteta, 8 Maiden koncerata iza sebe, direktor u stranoj firmi sa četvorocifrenom platom u eur (u gornjoj polovini). Ti si verovatno pametan za celo selo.

Up the Irons!
(maxmagnus, 4. jul 2021 00:34)

Znam dugokose koji su isto poput tebe zavrsili fakultete, ali to u njihovom tupoglavom muzickom ukusa kao i kod tebe nista nije promenilo. Da sam u pravu sto se tupoglavosti tice dokazujes i sam bahacenjem sa svoja dva fakulteta i direktorskim mestom u stranoj firmi sa cetvorocifrenom platom u EUR. "Znas" cak da sam ja pametan za celo selo, ne razmisljajuci o tome da mozda zivim u jednoj EU metropoli i radim posao za cetvorostruku platu u EUR, a da pri tome nisam direktor. Znas, primitivizam ni pare ne lece.

Nemanja

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)

Zapravo to im je jedina mrlja u karijeri - što se među njihovim fanovima nađe i poneka seljačina koja završi na loženju na harmuniku.

KoRn

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)
Neverovatno ali istinito. Čovek sa kojim sam išao u školu je toliko bio zagrižen da je bio spreman i na tuču ako se usudiš da kažeš nešto protiv Maidena ma koliko bezazleno bilo. Pre par godina se sretnemo i pitam ga: još slušaš metal? "Ma ne, kafanska priča, ostarilo se volim kad popijem malo narodnjake i tako to..."
(Ras, 03. jul 2021 18:57)
Kakve to veze ima sa bendom Iron Maiden.Ja poznajem neke koji su kao tinejdzeri slusali Sepulturu,Kreator,Napalm Death,Cannibal Corpse,Obituary itd,itd a danas se prže na Cecu,Acu Lukasa i ostale turbo indzekšn izvodjace.Takvih ima mali milion a najmanje ima onih koji su slušali Iron Maiden.Tako da lupate za medalju.Normalno je da se čovek sa godinama menja.Ja slusam Hard Metal ceo svoj život slušam i tvrdje bendove kao sto je Korn ali pored toga volim sa drustvom kada se zapijemo da cujem neke.pesme Tome Zdravkovica,Tozovca,Miroslava Ilica,Silvane Armenulic.Volim da cujem staru kafansku muziku jer je puna emocija.

Arch Enemy

pre 2 godine

Ras
Ja mislim da ste vas dvojica jedini na svijetu koji znate za ove slučajeve hahaha prelaska sa Iron Maiden na narodnjake, inače znam što direktno što indirektno na hiljade i hiljade ljudi koji cijeli život slušaju samo Metal tako da ću ovo vaše saopštenje shvatiti više kao kafanski vic da uz pivu nasmijete goste!
Inače - Kalmah, BloodBound, Inner Sanctum, Subliminal Fear, As I Fall, Undawn, Arcite, Eye Of The Enemy, Dark Oath, Made of Hate, Deals Death, Chaos Eyected, Death, Sybreed, Rogue Empire, Lahmia, Nox Arcana, Saint Of Disgrace, Venom, King Diamond, Black Sabath, Dio, Slipknot itd. itd......

Đorđe

pre 2 godine

Narodnjaci ili iron maiden, večita dilema kod domaće šabanerije, kasnije su se svi našli kod ace lukasa i kerbera, to je ono pravo rekoše šabani i metal i narodnjaci!

Bojan

pre 2 godine

prevaziđeni matoraći, nekad sam ih slušao kad sam bio mlad, sad samo christian rock.
(kritičko razmišljanje, 3. jul 2021 17:44)

Zvuči kao da si pao s konja na vrljavo prase.

Zeleni Zub

pre 2 godine

Ogromna mašinerija koja inertno tera dalje iako su im albumi odavno slabunjavi i dosadni.

Poslednji valjan bio Brave New World posle očajnih 90ih i pika kvaliteta u Fear of the Dark i pre njega Seventh Son (opet između grozni i najgori No Prayer).

Inače tačno je ono poređenje s AC/DC. Grupe koje jako slabo menjaju svoj zvuk i zato imaju verne fanove koji ne vole zajebavanje s formulom.

Total

pre 2 godine

@Davno izašli iz bilo kakve ozbiljne priče.
Od stare slave se ne živi.

Pa recimo zadnji ( dupli ) album "Book of souls" jesi poslušao? A onda žive koncerte tih matoraća, kada izvode veoma zahtevene pesme ( u svkaom pogledu ) koje traju i preko 10 min? ( na tom albumu recimo imaju i pesemu dužu i od legendarnog Rime of the Ancient Mariner ). To jest, i po samoj dužini pesama koje se ne uklapaju u komercijalnih 2-3 minuta ( prsečne maidenove su puta tri ) oni nikad nisu bili main stream niti komercijala. Da ne idemo u tematuku, gde nema - voleo sam je, nemam nikoga laganih tema. Ko ih voli, on zna šta je, ostali gledaju i slušaju komercijalne kanale. A tek da koncerte, gde se vidi ko zna i ko je pravi bend gde nema mladjih koji mogu tako da odsviraju. Samo zadnja turneja im je bila ogromna, to i bez svirki samo putovanja dan za danom da izdrži i neko mladji a ne neko njihovuh godina....ALi opet - oni nikad nisu pravili karijeru na sex, droge, žene, nego čist profesionalizam, izadješ na binu i pokažeš šta znaš. Bukvalno ne postoji bend koji tako dugo traje u kontinuietu ( Ne računajte mi tu Stonse, oni praktično ne sviraju od sredine 70-ih , nsamo su brend a mašina je iza njih )

Hrkjush

pre 2 godine

Slusao Mejdene sa 15, 16 godina, ponekad volim da poslusam neki stari album kad me uhvati nostalgija. Svaka im cast sto i dalje guraju, mora dobro da se zaradi.

expert

pre 2 godine

A propo onih koji kažu da su Maideni šumadijski narodnjaci odsvirani gitarama, samo jedno pitanje - šta tačno fali šumadijskim narodnjacima?

Darkside

pre 2 godine

Prvi album koji sam čuo je bio Killers, valjda mi je i zato njihov omiljen, tačnije omiljen uz Somewhere in Time, ne mogu da se odlučim, njega kada slušam, to je poseban doživaljaj, kao da niste na ovoj planeti, sva ta mistika koja ih okružuje...neopisivo. Tu je iza odmah i Seventh Son, Powerslave...legende.

yugosi

pre 2 godine

Sto sam stariji(a vec sam usao u petu deceniju) , sve vise volim da ih slusam. Samo moje misljenje da sve sto su izdali posle 2000. godine nije to to. Nadam se da ce ovaj album vrati na stari put.

kritičko razmišljanje

pre 2 godine

prevaziđeni matoraći, nekad sam ih slušao kad sam bio mlad, sad samo christian rock.
(kritičko razmišljanje, 3. jul 2021 17:44)

Zvuči kao da si pao s konja na vrljavo prase.
(Bojan, 3. jul 2021 18:43)

Evo probaj Black Sabbath - After Forever
to ti je ultimativni christian song
Nikada nije kasno da postanes ratnik svetla ;)

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Nekad najomiljenija grupa mog sina (1975. -)! U vreme svog tinejdžerskog i mladićkog doba toliko zaluđen hevi metal muzikom, da je slušao i ,,Sepulturu'' :) , a zidovi njegove sobe su bili prekriveni omotima LP, naslovnicama časopisa koje je jedva nekako nabavljao tokom '90. i tekstovima. Od njega sam prvi put saznala za taj muzički žanr i vremenom sam, mic po mic, ipak navikla da to silom prilika slušam (toliko glasno je bilo, da su se oba sprata kuće tresla), a i komšiluk je bio prisiljen da sluša Ijana i ostale iz svih hm grupa... (Ja sam i dalje zaljubljena u bosanske sevdalinke i bosanske poravne pesme.)

long live and David Coverdale

pre 2 godine

Kolekcija se širi.9 koncerata do sada,sledeće godine jubilej i to kakav.Deseti koncert pa jos u Doningtonu.11.06.2022.
We shall fight in the fields and in the streets,we shall fight on the hills, we shall never surrender.
Up the Irons!!!

Djenka

pre 2 godine

Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.
(Šta ti dečko radiš?, 3. jul 2021 17:29)

Svasta sam cuo ali ovo jos nisam. Pobedio si internet za danas decko. To ne znaci da si u pravu, to samo znaci da si me nasmejao do suza.

Inace Hallowed be thy name je bas seljacka pesma, kao da je pisao Era Ojadanic ili Ivan 200 na sat. Mozda je zato proglasena najboljom heavy metal pesmom svih vremena, zato sto je ceo svet zalutao u turbo metal, zar ne? Meni sve jedno, to je moja omiljena mejden stvar, pracena pesmom The Trooper.

Jos jednom svaka cast za trolovanje, moji mejdenasi su se primili da si ozbiljan:)

strucnost ispred politike

pre 2 godine

top bend zasnovan na korenima black sabbath. fenomenalni muzicari i textovi. odrastao uz njih a oni i dalje traju. jedan od retkih bendova sa top live performance.

Ti si muzičar?

pre 2 godine

Nevidjena seljana… uživajte ako ne znate za bolje.
(Profesionalni muzičar, 3. jul 2021 20:53

Profesionalni muzičar ne koristi takve izraze, idi laži nekog drugog.

najjaci

pre 2 godine

ako bude kao par poslednjih onda neka hvala, poslednji album koji mogu da slusam od njih a da je u nekom "novijem dobu" je brave new world"

Mica

pre 2 godine

Prosla muzika i band koji pripadaju nekom proslom vremenu
(seven, 3. jul 2021 18:57

Da se pitate vi fenseri zabranili bi ste sve što valja, od Baha do Bitlsa.

maxmagnus

pre 2 godine

@Marko

Nemaš blage veze šta je copy/paste. Nijedan bend nema tako kvalitetno odrađene tekstove kao Maiden. Ono što Harris/Dickinson i ostali napišu je masterpice.

@profesionalni muzičar
Nisi ni prošao pored jednog.

@Harry
Evo ja sam bio dugokos čitavu deceniju. Ošišao se, od tada je prošla još decenija. Maideni su ostali, a ja sam završio 2 fakulteta, 8 Maiden koncerata iza sebe, direktor u stranoj firmi sa četvorocifrenom platom u eur (u gornjoj polovini). Ti si verovatno pametan za celo selo.

Replika u ZG (i na celoj turneji) jeste Spitfire (popularni Merlin), stiropor. Nikako ne umanjuje vrednost.

Up the Irons!

Dragojlo

pre 2 godine

@seven
Evo za tebe Breksvica i Vojaz krenuse u solo vode. To je prava vanvremenska muzika a ne da se secam nekih pesama od pre 30 godina i da idem po nekim stadionima na koncerte.

Aleksandar

pre 2 godine

Neverovatno mi je da neko kaze da voli Mejdene a za album Dance of Death prica da je slab i nije nesto.Vrhunski album sa par vanvremenskih pesama na celu sa naslovnom.Meni je i amolad dobar album a vec ono posle nisam ni slusao.Valjda ce se vratiti na kolosek sa ovim izdanjem.

Walk on...

pre 2 godine

Ukoliko Stonsi, Beatles, AC/DC itd predstavljaju galaksije, onda su Iron Maiden vasiona.
Ne postoji slab album Iron Maidena. Samo prosto ne moze svaki dostici kvalitet Number of the beast ili Brave new world. AMOLAD je tekstualno mozda i najbolji njihov album. Na poslednjem pesma Empire of the clouds za sve one koji tvrde da nema pomaka i bilo kakve inovativnosti u novim albumima. Ko u 18 minuta te pesme pronadje dosadan deo treba mu odati priznanje

Hrvatska

pre 2 godine

Iron Maiden slusam cijeli zivot, sjecam se kako bi ko nabavio plocu tako bi se nasli kod njega i slusali, trazili skriven znak na omotu, uzivali u muzici...Iron maiden je mijenjao zvuk. Prvo su bili Paul Di'Anno — vokali
Dave Murray — gitara
Dennis Stratton — gitara, prateći vokali
Steve Harris — bas-gitara, prateći vokali
Clive Burr — bubnjevi
Will Malone
Kasnije je dosao Adrian Smith, Paul di'Anno je otisao i dosao je Bruce Dickinson. Meni je Paul bio fenomenalan vokal imao je neku posebnu boju glasa. Dolaskom Brucea Iron Maiden je dobio brzi zvuk, dolaskom Nicko McBriana bubnjevi su upotpunili zvuk, brzinu i obogatili su pjesme. Fenomenalan bubnjar! Iz albuma u album su bili stalno u vrhu, Powerslave im je najbrzi album. Trebao sam ici u Sloveniju u Tivoli na Powerslave turneju, ali roditelji me nisu pustili, bilo je fenomenalno, oni koji su isli dan danas prepricavaju. Kasnije sa SSoaSS su malo usporili, pogotovo sa pjesmom Infinitive dreams, poslije tog albuma poceli su mijenjati stil, nekako su se razvodnili. Odlaskom Brucea, totalno su promijenili zvuk, pjesme duge , nedorecene pjesme i zvuk. Neke pjesme su bile hard rock, dan danas ih volim poslusati. Slusam albume do SSoaSS, pa cak i njega poslusam, ali ostale ne. Imam skoro 50 godina, vozim se prema Rijeci i iza mene neki klinac glasno slusa Mejdene. Najezio sam se. Bii sam sa zenom i rekao joj da ima nade. hahaha Iron Maiden su institucija, uvijek ce se slusati!

gargleblaster

pre 2 godine

Maideni su esencijalni i historijski band.
Njihov uticaj na kompletan rock uopste je tesko i sagledati, nivoe koje su postavljali u muzici i zivotu je tesko prevazici, tesko i za njih.
No, to je institucija i sve njihovo pozdravljamo bez rezerve jer je njihovo prosecno akademija za danasnji mainstream.
Obaska Dickinson, renesansni covek i model za svakog od nas.
Rock on legende, trajacete zauvek.

Arch Enemy

pre 2 godine

Darkside
Meni takodje njihov najdraži album je bio i ostao Somewhere In Time, bezvremenski album koji zvuči kao da je s druge planete ili naše smještene u vremenu tamo negdje 2356. godine i onda na kraju albuma ide jedna antologijska pjesma kao TRIBUTE za najvećeg i najhrabrijeg kralja ratnika svih vremena ,, Alexander The Great " koja je jednostavno i zvukom i textom remek djelo posvećeno njemu !

Helingen

pre 2 godine

Legende. Bio jednom u BG i jednom ZG na koncertima. Brutalno. Niko ne zna napraviti takvu atmosferu. Zamjeram im malo dolazak u Sarajevo u ratu, nema poterebe da se mijesaju u politiku. Ima dosta stvari koje ne razumiju i ne trebaju ici pod ruku medijima. Ipak, bili i ostali isti, posebni, sami svoji i uz to jebeno dobri
(Bob, 03. jul 2021 17:22)

Maideni nikada nisu bili u Sarajevu, a pogotovo za vrijeme rata. Tamo je 1994. bio Bruce sa pratecim bendom (grupom muzicara) u organizaciji UN. Svirao (pjevao) je u jednom klubu za britanske mirovnjake i odredjeni broj domacih fanova. Inace, Bruce u to vrijeme nije bio clan Maidena, jer je napustio bend nesto ranije. Ponovo se vratio 1999. Dakle, bend Iron Maiden nikakve veze nema sa tim nastupom. Zanimljivo je da je prvi pik organizatora koncerta (Engleza) bio Motorhead ali je Lemmy odbio ponudu. P.S. Likovi koji govore da IM kroz karijeru nije mijenjao zvuk nazalost nisu ni slusali ovaj bend. Istina je da se nisu priklanjali trendovima i ubacivali growl vokale, rap, tehno, autotune u svoj zvuk ali reci da nisu mijenjali zvuk moze samo tezak amater i slab poznavalac njihovog zvuka.

cooh-

pre 2 godine

sanjam replay, tvoj dodir na loop...ups, greška, greška, evo menjamo: Soooo understand
Don't waste your time always searching for those wasted years
Face up, make your stand
Realize you're living in the golden years

Acko

pre 2 godine

Poceo sam slusam Metal sa njima to mi prvi Metal bend koji sam cuo i zavoleo bio sam dete.Legende...najaci bend ikada ko ih kine slusao uzivo i ne zna kako su jaki jer je to jedan od retkih bendova ako ne i jedini koji bolje zvuci uzivo nego na studijski zato su i tako popularni i jaki,slusao ih uzivo u BG to je neverovatno,ceo Bend i Dikinskon kao vokal na istom nivou peva i drze Energiju tokom celog koncerta,kad ih cujete uzivo shvatite kolko nema veze kad ih slusate kuci na CD-u.Tako zvuce uzivo od nasih bendova za koje sam se odusevio je YU Grupa i Riblja corba.Pogotovo YU Grupa.

Zer01

pre 2 godine

Gledao sam ih u Zagrebu, magija, pravi Spitfire avion 1:1 okacen iznad stejdza i Aces High. Brusov glas je malo pukao posle kancera grla i malo su out-of-sync ali je energija bila fantasticna. Za tako mator bend super, jedva cekam novi album. Crknite hejteri.

ls

pre 2 godine

Prosla muzika i band koji pripadaju nekom proslom vremenu
(seven, 3. jul 2021 18:57


Bitno da je sada auto tjun vrh vrhica jel tako? Muzika ovog benda ce se slusati i narednih 50 godina, mozda i duze, ali zato ce ovi danasnji novokomponovani hiphoperi, autotjuneri, mc-ji i ostali ku...ci da padnu u zaborav za 5-6 godina i niko ih se nece secati. O kvalitetu muzike je suvisno govoriti, jer to sto ovi ljudi sviraju je cista umetnost i talenat, ovo su ozbiljni profesionalci i umetnici, a ne ovi danasnji sklepavaci tonova. Danasnja muzika se moze slobodno nazvati "steta nota".

Невен

pre 2 godine

Мој кум се клео у панк ено га не можеш га скинути са народњака. Завршио факс, директор, три језика. Мејдене никад није слушао. Закључак, за културно посрнуће нема правила и нико не зна на којој је то кривини.

Jogi

pre 2 godine

@ yugosi

Treba se nadati i verovati,tu smo isti,ali realnost je nešto drugo,isto kao i sa Metalikom. Nikad više “The Trooper”,nikad više “Whiplash”,niti išta približno tome. Mogu i jedni i drugi da sviraju još 30 godina,uvek ću rado poslušati nešto novo i kupiti novi album,ako ni zbog čega drugog ono zbog lične kolekcije,ali osećaj stavljanja vinila “Piece of Mind” ili “Ride the Lightning” na gramofon,neće zameniti ništa što će i jedni i drugi snimiti ove ili narednih godina. Realno.

Uzgred,pazi sliku - Edrijan i Dejv dekice,a Stiva k’o da su teleportovali iz 1986 🤣🤣🤣

1914

pre 2 godine

Vrhunski bend,bez premca u metalu(od vremena kad su nastali a možda i uopšte)
.Pri tome,prva dva albuma koji nisu metal su vrhunski albumi.Posle povratka Brusa isto vrlo dobri albumi bez slabe tačke.Albumi sa Blejzom,šta im fali,nisu vrh ali sasvim dobri a pogotovo van IM standarda.Čak i No Prayer je produkcijski loš ali ima kvalitet bar za 3 od 5.Sve u svemu,mejdeni ne mogu da promaše,mogu samo da budu njihov prosek,što je u globalu vrlo dobro...

nikola münchen

pre 2 godine

Slušam ih već četrdeset godina. Nisam u sjajnoj finansijskoj situaciji ali novu ploču moram da kupim jer sam nenormalan metalac.
(Tuki, 5. jul 2021 01:15)

Tuki, kako da organizujemo da ti ja kupim tu plocu i posaljem na kucnu adresu?

Невен

pre 2 godine

Да ли је Maiden овакав или онакав нећу да коментарипем, али тврдити да их слушају само сељачине са Балкана? Maiden је већ преко тридесет година један од најпопуларнијих светских бендова, на свим континентима, тако да им је Балкам у целој причи апсолутно небитан...

Vatroslav

pre 2 godine

Neverovatno mi je da neko kaze da voli Mejdene a za album Dance of Death prica da je slab i nije nesto.Vrhunski album sa par vanvremenskih pesama na celu sa naslovnom.Meni je i amolad dobar album a vec ono posle nisam ni slusao.Valjda ce se vratiti na kolosek sa ovim izdanjem.
(Aleksandar, 3. jul 2021 23:43)

Neverovatno mi je da neko ko kaže da voli Mejdene nije ni slušao albume nakon AMOLAD albuma.

Marky Mark

pre 2 godine

Odlična vest - vredeće čuti kako bi ovakav jedan revival zvučao u 2021. ili 2022. godini. IM su majstori originalnog zvuka, sjajno čistih gitara, perfektne titam sekcije, tekstova smišljenih da praktično edukuju i pokažu razmišljanja autora. Iznad svih i svega što lično cenim jeste bas: smatram da je S.Harris najinovativniji basista rock’n’roll-a, da drži ritam na visiko-zahtevnom nivou i da je pitanje kako će to zazvučati u ovom vremenu kada više nema toliko hormona u svom telu. No, očekujem da iskustvom sastave dobar album, koji ćemo slušati.
(već par decenija mi je “the Trooper”, “Rime of…”, “Running free”, itd. u glavi skoro svakoga dana, uz varijacije, naravno, smatram da je IM vanvremenski bend; preporučujem ljubiteljima Thomas Zwijsen-a sa Nylon Maiden verzijama pesama).

warlock

pre 2 godine

.....Oni su sa Wall of Jericho i sa Keeper I i II praktično oduvali Mejdene na Donigntonu 88.godine, ali su ubrzo izgubili na svežini i žestini odlaskom Kai Hansena i Kiskea.
(Ložač kotlare, 3. jul 2021 20:32

Vratio nam se Kiske, ostao Derris a Hansen zamrznuo gamma Ray trenutno i prikljucio se, tako da je Helloween trenutno u naponu snage i kidaju, i ja sam malo ispao iz price pa sam tek nedavno saznao

Cvele

pre 2 godine

Odrastao sam na zvuku sto se Maiden-a tice 1981- 1988, kasnije ima par svetlih moments ali to za moj ukus nije to, i dan danas sta god da se dohvati iz golden ere mogu da slusam ceo dan, jednostavno to je bilo to, sea of madness, loneliness of long distance runner...

total2

pre 2 godine

@Zameniš im gitare harmonikom i sve od prve do poslednje pesme su im klasični šumadijski narodnjaci, malo brže odsvirani. Otud i činjenica, da svaki njihov fan iz Srbije pre ili kasnije (bez izuzetka) završi kao deo svadbarske muzike.

Da, tačno je dosta njihovih pesama melodično, uz svu težinu i svirke i ponekad tematike, no šta je tu loše, nije to jednako harmonika. Neko više voli manje melodije, i ja nekad volim da poslušam i neki dobar drum & base, ali i kad smo kod ritma, koji to bend ima jaču ritam sekciju od Steve Haris na basu i Nico McBrain na bubnjevima?

Korto

pre 2 godine

Kakvo je savršenstvo koncert Maiden England. Nestvarna svirka, zvuk, neverovatni Niko MekBrejn na bubnjevima. Obavezna lektira za sve ljibitelje roka.