Četvrtak, 24.06.2021.

08:45

"Evropsko prvenstvo nije pošteno"

Belgijski reprezentativac Tomas Vermalen smatra da Evropsko prvenstvu, ovako organizovano, nije pošteno.

Izvor: MT

"Evropsko prvenstvo nije pošteno" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 2 godine

Unistili su tradiciju Evropskog Prvenstva. Unistili su lepotu i jednostavnost fudbala. Izmisljaju sveke godine neke novitete i inovacije, da bi opravdali sponozirama i investitorima milijarde ulozenog novca. Pitao me stariji komsija u kojoj se zemlji odrzava ovo prventsvo. Pokusao sam da mu objasnim i nista coveku nije bilo jasno. Ne zna se ni ko je domacin ni ko je gost. BRLJOTINA od takmicenja! Liga nacija je dokaz koliko su skrenuli. Za dve godine ce im pasti na pamet da izmesaju nacionalne timove, naprimer pola tima iz Spanije i pola iz Andore da igraju dubl sa timom Nemacke i Lihtenstajna. A za cetri godine ce poceti da guraju da se spoji zenski i muski fudbal, garantujem vam!

Mijo

pre 2 godine

Za sledeći EURO da nema kvalifikacija - 51 učesnik i bar na 3 kontinenta da se igra :)
(Živadin J., 24. jun 2021 13:04)

Mi na Balkanu da napravimo nase EURO-NEURO takmicenje svake godine: Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Titograd, Beograd, Skoplje. Da se svi lepo kvalifikujemo i da nas Hrvati deru svake godine.

BANAT

pre 2 godine

Nije problem sto se igra po celoj Evropi. Evropa je mala, manja od SAD i Kine, Kanade. Putovanja bi bila jos gori faktor da se igra u SAD. Putovanja po Brazilu su isto bila jako iscpljujuca. Jedini je problem sto neke ekipe putuju jako puno, a neke jako malo. Da se to pravedno rasporedilo sve bi bilo uredu

Jaime Vardy

pre 2 godine

zar nije logično da se prvenstveno organizuje u drzavi sa dobrim stadionima
nemačka Engleska Rusija spanija itd.
a ne u svim po malo

tvrtko

pre 2 godine

(Loreda, 24. jun 2021 09:33)
Hrvatska je odabrala sama da joj baza bude u Rovinju. Da je odabrala London ili Glazgov, ne bi toliko putovali. Doduše, razlog za neodabiranje Londona ili Glazgova je druga priča.

Belgija je isto mogla da odabere Sankt Petersburg za svoju bazu, jer su igrali dve utakmice tamo. Putovali bi samo na jednu, u Kopenhagen.
Ovo prvenstvo je specifično, kovid je mnogo toga uslovio u smislu odabiranja baza za reprezentacije, pa otud i toliko putovanja.
Ako je već moralo da se igra po celoj Evropi, bilo bi bolje da se to odradilo u prvoj, grupnoj fazi. Posle toga, u eliminacionoj fazi, da se odrede dve lokacije ili dva grada, pa da se "gornji deo" žreba igra na jednoj, a "donji deo" na drugoj lokaciji. Bilo bi manje putovanja, samim tim i "poštenije" prvenstvo :)

Zivota

pre 2 godine

Kulminacija cirkusa koji je poceo 2000. podelom domacinstva! Nisi sposoban samostalno da organizujes EP? Ne kandidujes se uopste za organizaciju.

veliki strumf

pre 2 godine

Apsolutno se slazem da je krajnje neposteno, i to cu i da navedem. S druge strane, meni je ovo prvenstvo veoma zabavno. Secate li se bilo kog prvenstva gde je padalo ovoliko golova, gde su i znatno slabije reprezentacije iznenadile jace (madjari igrali nereseno i sa Francuzima i sa Nemcima, na primer), gde je bilo ovoliko puno sansi (npr. Svedska-Slovacka samo 1-0, a moglo da padne gomila golova, ili Danska-Finska, Austrija-Ukrajina...). S druge strane: 1. neki timovi sve utakmice igrali kuci (Engleska, Danska), a neki po 2 utakmice kuci, sto je ogromna prednost. 2. Neke reprezentacije su igrale na neutralnom terenu, a neke su gostovale kod domacina, sto je veliki minus za njih (npr. Hrvatska). 3. Nke reprezentacije zbog kovid mera i kada su igrale kuci imale su vrlo slabu podrsku navijaca, zbog malog broj na tribinama (npr. Skotska), a negde su bili puni stadioni (Madjarska, Danska). 4. Nekim reprezentacijama zbog mera navijaci nisu mogli da otputuju na utakmice (evo sada navijavi Velsa verovatno nece moci u Amsterdam), a nekim su mogli. 5. Najvaznije, neke reprezentacije su stalno bile po aerodromima, u avionu, menjali gradove, drzave, a drugi su sve vreme bili u svojoj zemlji, u istom hotelu, igrali na svom stadionu... Uz sve to, nije isto igrati jedan mec u Kopenhagenu ili St. Petersburgu, pa onda otici u vrelu Sevilju. Dakle, potpuno ludilo i opste rasulo.

d a v a - deo prvi

pre 2 godine

UEFA je odavno pogubila konce... U poslednje vreme povukla je toliko nekih besmislenih poteza koji su napravili više štete nego koristi... Kao prvo ona Liga nacija... Neću da ulazim u sam koncept takmičenja, ali mislim da ono nije smelo da bude "prečica" ka učešću na velikim takmičenjima... Mislim, pobednik utakmice Makedonija - Gruzija ide na Evropsko prvenstvo... Ili isto tako pobednik utakmice Škotska - Srbija... Sve ove nabrojane reprezentacije kvalitetom zaostaju sa ostalim učesnicima... Dovoljno je to što su uvek "prošvercuje" neka slabija reprezentacija (tipa Vels, Finska, Mađarska)... Ne treba na silu gurati reprezentacije tamo gde realno ne pripadaju...

d a v a - deo drugi

pre 2 godine

Sve to je posledica još jednog besmislenog poteza od strane UEFA - a to je proširenje broja učesnika Evropskog prvenstva... Šesnaest učesnika je idealan broj... Četiri grupe po četiri reprezentacije, prva dve idu dalje... Ovo da idu i neke trećeplasirane ekipe je neviđena glupost... Nisu sve grupe iste jačine, a ti praviš neku pomoćnu tabelu najboljih trećeplasiranih reprezentacija... Po meni je veći uspjeh dva boda Mađara u onakvoj grupi nego tri boda Ukrajinaca... Španci "nakantaše" Slovake i Ukrajinci zbog bolje gol razlike prođoše dalje ?! Znači Ukrajinci su prošli zahvaljujući nekoj sasvim "levoj" utakmici koja nema veze s’ njima i što je još gore koja uopšte nije igrana u okviru njihove grupe...

Maximus

pre 2 godine

Pa mogu da se slozim, ali opet na ovaj nacin su i neke druge zemlje dobile priliku da ugoste timove i naprave neki business, ne verujem da ce se ikada vise ovako organizovati ova Platinijeva ideja, misim da ce sve biti restartovano na fabricka podesavanja za sl EP.

Istina

pre 2 godine

Čovek je apsolutno u pravu.Ovako nešto je potpuna budalaština i nikako ne bi smelo da se više ponovi.EP može da organizuje jedna država,eventualno dve i da se sve utakmice igraju tamo.Ovo ne liči ni na šta,jednima majka,drugima maćeha.

posteno.

pre 2 godine

Pa jos grupe. U levom delu sve same sile a u desnom katastrofa. Tako će wels ili danska da stignu do polufinala a realno grupu nisu smeli proći.

d a v a - deo treći

pre 2 godine

Dalje, to što četiri od šest trećeplasiranih ekipa ide dalje, daje više prostora raznim kalkulacijama... Pa vidimo da su neke ekipe bolje prošle zauzimajući drugo (pa čak i treće mjesto) od pobednika grupe... Meni se ovo ništa ne sviđa... I prošlo Evropsko prevenstvo je bilo loše (bilo je dosta reprezentacija ograničenog kvaliteta što je opet dovelo do nekih potpuno nezanimljivih utakmica), ali ovo je tek katastrofa... Tome doprinosi i još jedan u nizu "bisera" UEFA - a to je da se prvenstvo igra po "čitavoj" Evropi... Ali neću o tome... Sve se vidi iz komentara ostalih posetioca ovog sajta... Volim fudbal tako da ću nekako ispratiti ovo prvenstvo, al’ opet volio bih da se sve vrati na staro... 16 ekipa, jedan, eventualno dva domaćina...

tvinkelmikelson

pre 2 godine

Ovakvo takmičenje mora da ima jednog domaćina.
(ivan, 24. jun 2021 09:43)

slažem se ili dva domaćina ako se radi o manjim federacijama, kao prvenstvo kada su bili domaćini švajcarska i austrija.ovako nije to to, nema one euforije, prvenstvo je a kao i da nije, barem za mene.

estiar

pre 2 godine

Nije pošteno ni da su Francuska, Nemačka i Portugal u istoj grupi. Ja neznam po čemu su se određivali šeširi? Šampion sveta i Evrope u istoj grupi... Za Nemačku razumem, pošto su imali slabe rezultate na prošlim prvenstvima.

brm

pre 2 godine

Ovakvo takmičenje mora da ima jednog domaćina.
(ivan, 24. jun 2021 09:43)

Mislim da nije problem u jednom ili više domaćina, nego da svi proputuju približnu kilometražu. Čak i kad je jedan domaćin, ni taj domaćin ne igra sve utakmice u istom gradu. Ali da jedna reprezentacija igra u Sankt Peterburgu, a posle u Sevilji, pa to je suludo.

Aki

pre 2 godine

Dva teska promasaja UEFE:

1. Takmicenje sa 24 ekipa, gde se proslepuju svakakve grupe gradjana. Bolje da vrate na 16

2. 15, ili koliko vec gradova domacina, od Glazgova do Bakua, od St.Petersburga do Sevilje

Bajker

pre 2 godine

Obavezno da se vrati na staro. Sto se tice navijaca, ovaj sistem je oslabio euforiju, nema se ni utisak da je prvenstvo. Sto se tice takmicara, skandalozno je da je prosla uopste ideja da neko putuje preko cele evrope a neko igra kod kuce.

krki

pre 2 godine

Znas sta Vermelenu, ti odes u Kinu i za dve, tri nedelje zaradis para koliko ja za 40 godina staza sto lomim noge po ceo dan. E to nije posteno. Tako da sedi tu i cuti a ako ti se ne svidja idi u penziju ionako si milioner.

humanista

pre 2 godine

A da li je ijedno Evropsko prvenstvo ikada bilo ,,posteno,,Uvek se nekima ,,gledalo kroz prste,,Uvek su postojale povlascene ekipe, a o sudjenju da i ne pisem.

Из угла

pre 2 godine

Никад ни неће бити поштено за све играче, али би било више непоштено да неке државе никад не угосте Европско првенство. Поштено за гледаоце и за приход државе, непоштено за играче. Играчи могу и да изгубе, а гледаоци само да добију искуством гледања Европског првенства уживо, чак и ако није домаћи тим.

veteran

pre 2 godine

@Krle
Nije samo sustina u tome da je neko bio domacin. Problem su putovanja. I to jeste objektivan problem. Kada je jedna zemlja domacin naprave se baze u gradovima, hotelima, svima je priblizno jednako i manje su razlike nego oni npr sto su dva puta leteli u Sankt Petersburbg i jednom u Kopenhagen.. Slozices se da je malo suludo..

Loreda

pre 2 godine

Pa svakako da nije pošteno, naročito što se tiče Hrvatske. Od 3 utakmice samo je sa Češkom igrano na neutralnom terenu dok je ostale dvije igrala na terenu domaćina. Nakon svake utakmice morali su putovati natrag u Hrvatsku. Uz sve to zbog covid mjera hrvatski navijači nisu mogli putovati na utakmice, a poznato je da će hrvatski navijači putovati i na kraj svijeta i oni su glavni pogon reprezentacije. Mene čudi da se Hrvatska uopće uspjela kvalificirati u osminu finala.

Petar

pre 2 godine

Najgore prvenstvo svih vremena. Prvo to sto kaze (neki igraju kuci a neki nonstop putuju), onda nema atmosfere nikakve posto imas utakmicu ili dve u nekom gradu, navijaci se ne vidjaju i druze u zemlji domacina posto je svako u nekoj drugoj drzavi, pustili na EP ekipe kojima tu nije mesto po kvalitetu i na kraju jos treceplasirani (iz vec ionako manje kvalitetnog turnira) prolaze grupe…

Baltazar

pre 2 godine

Nama je taj osećaj poznat od uvek. Morate da budete mnogo bolji da bi se izborili sa nepravdama u sportu i pobedili. Ovo što je naveo Vermelen je odličan primer, ali treba spomenuti i jučerašnju košarkašku utakmicu naših devojaka sa Španijom. Čak ni nameštenu utakmicu i izmišljena slobodna bacanja nije bilo dovoljno za pobedu.
O Novaku bi mogla knjiga da se napiše.

Ivan V.

pre 2 godine

Ovo je jedan od najgore oraganizovanih prvenstava.Da 11 zemalja bude domacin nikako ne stvara sliku da je u toku EP,vec kao neke kvalifikacije...uopste nema tu zar.Najvise 2 zemlje treba da budu domacini,kao sto je i pre bilo.

prolaznik

pre 2 godine

"Moramo prihvatiti to, ali nije pošteno" - Slažem se. U uvjetima gdje nijanse odlučuju o pobjedniku, hendikep gostujućeg terena i stalnog putovanja nije zanemariv.

Dragan Nikolovski

pre 2 godine

Ovo je bilo veliki eksperiment prvenstva treba u jednu veliku drzavu ili max dve gde ce final 4 u jednom gradu da se igra, ispalo je neposteno prema vecinom ekipa a Engleze skoro se nisu oznoili, odlaganje na godinu dana i fakt da idu treco plasirani isto frlja mrlju. Kako i da e videcemo sada round of 16 ocekujem dobar fudbal.

XXL

pre 2 godine

Ovakav sistem organizacije je katastrofa, pored odigravanja utakmica u više država i prednosti domaćeg terena, tako i sa sistemom 24 ekipe! Bilo je ekipa koje ne zaslužuju kvalitetom da se nađu na završnom turniru! Prođeš grupu kao trećeplasirani i dođeš do finala? Najbolji sistem je sa 16 ekipa, samo dve iz grupe idu dalje i odmah 1/4 finale!

Рајко Четник, ушати је био наш

pre 2 godine

Апсолутно је човек у праву, УЕФА је изгубила компас.
Првенство је нерегуларно ако све селекције немају довољно и подједнако времена за одмор и тренинг.
УЕФА мафија.

Рајко Четник, ушати је био наш

pre 2 godine

Апсолутно је човек у праву, УЕФА је изгубила компас.
Првенство је нерегуларно ако све селекције немају довољно и подједнако времена за одмор и тренинг.
УЕФА мафија.

XXL

pre 2 godine

Ovakav sistem organizacije je katastrofa, pored odigravanja utakmica u više država i prednosti domaćeg terena, tako i sa sistemom 24 ekipe! Bilo je ekipa koje ne zaslužuju kvalitetom da se nađu na završnom turniru! Prođeš grupu kao trećeplasirani i dođeš do finala? Najbolji sistem je sa 16 ekipa, samo dve iz grupe idu dalje i odmah 1/4 finale!

Ivan V.

pre 2 godine

Ovo je jedan od najgore oraganizovanih prvenstava.Da 11 zemalja bude domacin nikako ne stvara sliku da je u toku EP,vec kao neke kvalifikacije...uopste nema tu zar.Najvise 2 zemlje treba da budu domacini,kao sto je i pre bilo.

Bajker

pre 2 godine

Obavezno da se vrati na staro. Sto se tice navijaca, ovaj sistem je oslabio euforiju, nema se ni utisak da je prvenstvo. Sto se tice takmicara, skandalozno je da je prosla uopste ideja da neko putuje preko cele evrope a neko igra kod kuce.

prolaznik

pre 2 godine

"Moramo prihvatiti to, ali nije pošteno" - Slažem se. U uvjetima gdje nijanse odlučuju o pobjedniku, hendikep gostujućeg terena i stalnog putovanja nije zanemariv.

Loreda

pre 2 godine

Pa svakako da nije pošteno, naročito što se tiče Hrvatske. Od 3 utakmice samo je sa Češkom igrano na neutralnom terenu dok je ostale dvije igrala na terenu domaćina. Nakon svake utakmice morali su putovati natrag u Hrvatsku. Uz sve to zbog covid mjera hrvatski navijači nisu mogli putovati na utakmice, a poznato je da će hrvatski navijači putovati i na kraj svijeta i oni su glavni pogon reprezentacije. Mene čudi da se Hrvatska uopće uspjela kvalificirati u osminu finala.

brm

pre 2 godine

Ovakvo takmičenje mora da ima jednog domaćina.
(ivan, 24. jun 2021 09:43)

Mislim da nije problem u jednom ili više domaćina, nego da svi proputuju približnu kilometražu. Čak i kad je jedan domaćin, ni taj domaćin ne igra sve utakmice u istom gradu. Ali da jedna reprezentacija igra u Sankt Peterburgu, a posle u Sevilji, pa to je suludo.

veteran

pre 2 godine

@Krle
Nije samo sustina u tome da je neko bio domacin. Problem su putovanja. I to jeste objektivan problem. Kada je jedna zemlja domacin naprave se baze u gradovima, hotelima, svima je priblizno jednako i manje su razlike nego oni npr sto su dva puta leteli u Sankt Petersburbg i jednom u Kopenhagen.. Slozices se da je malo suludo..

tvinkelmikelson

pre 2 godine

Ovakvo takmičenje mora da ima jednog domaćina.
(ivan, 24. jun 2021 09:43)

slažem se ili dva domaćina ako se radi o manjim federacijama, kao prvenstvo kada su bili domaćini švajcarska i austrija.ovako nije to to, nema one euforije, prvenstvo je a kao i da nije, barem za mene.

Baltazar

pre 2 godine

Nama je taj osećaj poznat od uvek. Morate da budete mnogo bolji da bi se izborili sa nepravdama u sportu i pobedili. Ovo što je naveo Vermelen je odličan primer, ali treba spomenuti i jučerašnju košarkašku utakmicu naših devojaka sa Španijom. Čak ni nameštenu utakmicu i izmišljena slobodna bacanja nije bilo dovoljno za pobedu.
O Novaku bi mogla knjiga da se napiše.

Aki

pre 2 godine

Dva teska promasaja UEFE:

1. Takmicenje sa 24 ekipa, gde se proslepuju svakakve grupe gradjana. Bolje da vrate na 16

2. 15, ili koliko vec gradova domacina, od Glazgova do Bakua, od St.Petersburga do Sevilje

Petar

pre 2 godine

Najgore prvenstvo svih vremena. Prvo to sto kaze (neki igraju kuci a neki nonstop putuju), onda nema atmosfere nikakve posto imas utakmicu ili dve u nekom gradu, navijaci se ne vidjaju i druze u zemlji domacina posto je svako u nekoj drugoj drzavi, pustili na EP ekipe kojima tu nije mesto po kvalitetu i na kraju jos treceplasirani (iz vec ionako manje kvalitetnog turnira) prolaze grupe…

estiar

pre 2 godine

Nije pošteno ni da su Francuska, Nemačka i Portugal u istoj grupi. Ja neznam po čemu su se određivali šeširi? Šampion sveta i Evrope u istoj grupi... Za Nemačku razumem, pošto su imali slabe rezultate na prošlim prvenstvima.

krki

pre 2 godine

Znas sta Vermelenu, ti odes u Kinu i za dve, tri nedelje zaradis para koliko ja za 40 godina staza sto lomim noge po ceo dan. E to nije posteno. Tako da sedi tu i cuti a ako ti se ne svidja idi u penziju ionako si milioner.

Dragan Nikolovski

pre 2 godine

Ovo je bilo veliki eksperiment prvenstva treba u jednu veliku drzavu ili max dve gde ce final 4 u jednom gradu da se igra, ispalo je neposteno prema vecinom ekipa a Engleze skoro se nisu oznoili, odlaganje na godinu dana i fakt da idu treco plasirani isto frlja mrlju. Kako i da e videcemo sada round of 16 ocekujem dobar fudbal.

Zivota

pre 2 godine

Kulminacija cirkusa koji je poceo 2000. podelom domacinstva! Nisi sposoban samostalno da organizujes EP? Ne kandidujes se uopste za organizaciju.

humanista

pre 2 godine

A da li je ijedno Evropsko prvenstvo ikada bilo ,,posteno,,Uvek se nekima ,,gledalo kroz prste,,Uvek su postojale povlascene ekipe, a o sudjenju da i ne pisem.

veliki strumf

pre 2 godine

Apsolutno se slazem da je krajnje neposteno, i to cu i da navedem. S druge strane, meni je ovo prvenstvo veoma zabavno. Secate li se bilo kog prvenstva gde je padalo ovoliko golova, gde su i znatno slabije reprezentacije iznenadile jace (madjari igrali nereseno i sa Francuzima i sa Nemcima, na primer), gde je bilo ovoliko puno sansi (npr. Svedska-Slovacka samo 1-0, a moglo da padne gomila golova, ili Danska-Finska, Austrija-Ukrajina...). S druge strane: 1. neki timovi sve utakmice igrali kuci (Engleska, Danska), a neki po 2 utakmice kuci, sto je ogromna prednost. 2. Neke reprezentacije su igrale na neutralnom terenu, a neke su gostovale kod domacina, sto je veliki minus za njih (npr. Hrvatska). 3. Nke reprezentacije zbog kovid mera i kada su igrale kuci imale su vrlo slabu podrsku navijaca, zbog malog broj na tribinama (npr. Skotska), a negde su bili puni stadioni (Madjarska, Danska). 4. Nekim reprezentacijama zbog mera navijaci nisu mogli da otputuju na utakmice (evo sada navijavi Velsa verovatno nece moci u Amsterdam), a nekim su mogli. 5. Najvaznije, neke reprezentacije su stalno bile po aerodromima, u avionu, menjali gradove, drzave, a drugi su sve vreme bili u svojoj zemlji, u istom hotelu, igrali na svom stadionu... Uz sve to, nije isto igrati jedan mec u Kopenhagenu ili St. Petersburgu, pa onda otici u vrelu Sevilju. Dakle, potpuno ludilo i opste rasulo.

d a v a - deo drugi

pre 2 godine

Sve to je posledica još jednog besmislenog poteza od strane UEFA - a to je proširenje broja učesnika Evropskog prvenstva... Šesnaest učesnika je idealan broj... Četiri grupe po četiri reprezentacije, prva dve idu dalje... Ovo da idu i neke trećeplasirane ekipe je neviđena glupost... Nisu sve grupe iste jačine, a ti praviš neku pomoćnu tabelu najboljih trećeplasiranih reprezentacija... Po meni je veći uspjeh dva boda Mađara u onakvoj grupi nego tri boda Ukrajinaca... Španci "nakantaše" Slovake i Ukrajinci zbog bolje gol razlike prođoše dalje ?! Znači Ukrajinci su prošli zahvaljujući nekoj sasvim "levoj" utakmici koja nema veze s’ njima i što je još gore koja uopšte nije igrana u okviru njihove grupe...

Istina

pre 2 godine

Čovek je apsolutno u pravu.Ovako nešto je potpuna budalaština i nikako ne bi smelo da se više ponovi.EP može da organizuje jedna država,eventualno dve i da se sve utakmice igraju tamo.Ovo ne liči ni na šta,jednima majka,drugima maćeha.

BANAT

pre 2 godine

Nije problem sto se igra po celoj Evropi. Evropa je mala, manja od SAD i Kine, Kanade. Putovanja bi bila jos gori faktor da se igra u SAD. Putovanja po Brazilu su isto bila jako iscpljujuca. Jedini je problem sto neke ekipe putuju jako puno, a neke jako malo. Da se to pravedno rasporedilo sve bi bilo uredu

posteno.

pre 2 godine

Pa jos grupe. U levom delu sve same sile a u desnom katastrofa. Tako će wels ili danska da stignu do polufinala a realno grupu nisu smeli proći.

d a v a - deo treći

pre 2 godine

Dalje, to što četiri od šest trećeplasiranih ekipa ide dalje, daje više prostora raznim kalkulacijama... Pa vidimo da su neke ekipe bolje prošle zauzimajući drugo (pa čak i treće mjesto) od pobednika grupe... Meni se ovo ništa ne sviđa... I prošlo Evropsko prevenstvo je bilo loše (bilo je dosta reprezentacija ograničenog kvaliteta što je opet dovelo do nekih potpuno nezanimljivih utakmica), ali ovo je tek katastrofa... Tome doprinosi i još jedan u nizu "bisera" UEFA - a to je da se prvenstvo igra po "čitavoj" Evropi... Ali neću o tome... Sve se vidi iz komentara ostalih posetioca ovog sajta... Volim fudbal tako da ću nekako ispratiti ovo prvenstvo, al’ opet volio bih da se sve vrati na staro... 16 ekipa, jedan, eventualno dva domaćina...

Maximus

pre 2 godine

Pa mogu da se slozim, ali opet na ovaj nacin su i neke druge zemlje dobile priliku da ugoste timove i naprave neki business, ne verujem da ce se ikada vise ovako organizovati ova Platinijeva ideja, misim da ce sve biti restartovano na fabricka podesavanja za sl EP.

d a v a - deo prvi

pre 2 godine

UEFA je odavno pogubila konce... U poslednje vreme povukla je toliko nekih besmislenih poteza koji su napravili više štete nego koristi... Kao prvo ona Liga nacija... Neću da ulazim u sam koncept takmičenja, ali mislim da ono nije smelo da bude "prečica" ka učešću na velikim takmičenjima... Mislim, pobednik utakmice Makedonija - Gruzija ide na Evropsko prvenstvo... Ili isto tako pobednik utakmice Škotska - Srbija... Sve ove nabrojane reprezentacije kvalitetom zaostaju sa ostalim učesnicima... Dovoljno je to što su uvek "prošvercuje" neka slabija reprezentacija (tipa Vels, Finska, Mađarska)... Ne treba na silu gurati reprezentacije tamo gde realno ne pripadaju...

Jaime Vardy

pre 2 godine

zar nije logično da se prvenstveno organizuje u drzavi sa dobrim stadionima
nemačka Engleska Rusija spanija itd.
a ne u svim po malo

Из угла

pre 2 godine

Никад ни неће бити поштено за све играче, али би било више непоштено да неке државе никад не угосте Европско првенство. Поштено за гледаоце и за приход државе, непоштено за играче. Играчи могу и да изгубе, а гледаоци само да добију искуством гледања Европског првенства уживо, чак и ако није домаћи тим.

tvrtko

pre 2 godine

(Loreda, 24. jun 2021 09:33)
Hrvatska je odabrala sama da joj baza bude u Rovinju. Da je odabrala London ili Glazgov, ne bi toliko putovali. Doduše, razlog za neodabiranje Londona ili Glazgova je druga priča.

Belgija je isto mogla da odabere Sankt Petersburg za svoju bazu, jer su igrali dve utakmice tamo. Putovali bi samo na jednu, u Kopenhagen.
Ovo prvenstvo je specifično, kovid je mnogo toga uslovio u smislu odabiranja baza za reprezentacije, pa otud i toliko putovanja.
Ako je već moralo da se igra po celoj Evropi, bilo bi bolje da se to odradilo u prvoj, grupnoj fazi. Posle toga, u eliminacionoj fazi, da se odrede dve lokacije ili dva grada, pa da se "gornji deo" žreba igra na jednoj, a "donji deo" na drugoj lokaciji. Bilo bi manje putovanja, samim tim i "poštenije" prvenstvo :)

Nikola

pre 2 godine

Unistili su tradiciju Evropskog Prvenstva. Unistili su lepotu i jednostavnost fudbala. Izmisljaju sveke godine neke novitete i inovacije, da bi opravdali sponozirama i investitorima milijarde ulozenog novca. Pitao me stariji komsija u kojoj se zemlji odrzava ovo prventsvo. Pokusao sam da mu objasnim i nista coveku nije bilo jasno. Ne zna se ni ko je domacin ni ko je gost. BRLJOTINA od takmicenja! Liga nacija je dokaz koliko su skrenuli. Za dve godine ce im pasti na pamet da izmesaju nacionalne timove, naprimer pola tima iz Spanije i pola iz Andore da igraju dubl sa timom Nemacke i Lihtenstajna. A za cetri godine ce poceti da guraju da se spoji zenski i muski fudbal, garantujem vam!

Mijo

pre 2 godine

Za sledeći EURO da nema kvalifikacija - 51 učesnik i bar na 3 kontinenta da se igra :)
(Živadin J., 24. jun 2021 13:04)

Mi na Balkanu da napravimo nase EURO-NEURO takmicenje svake godine: Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Titograd, Beograd, Skoplje. Da se svi lepo kvalifikujemo i da nas Hrvati deru svake godine.

krki

pre 2 godine

Znas sta Vermelenu, ti odes u Kinu i za dve, tri nedelje zaradis para koliko ja za 40 godina staza sto lomim noge po ceo dan. E to nije posteno. Tako da sedi tu i cuti a ako ti se ne svidja idi u penziju ionako si milioner.

Из угла

pre 2 godine

Никад ни неће бити поштено за све играче, али би било више непоштено да неке државе никад не угосте Европско првенство. Поштено за гледаоце и за приход државе, непоштено за играче. Играчи могу и да изгубе, а гледаоци само да добију искуством гледања Европског првенства уживо, чак и ако није домаћи тим.

Loreda

pre 2 godine

Pa svakako da nije pošteno, naročito što se tiče Hrvatske. Od 3 utakmice samo je sa Češkom igrano na neutralnom terenu dok je ostale dvije igrala na terenu domaćina. Nakon svake utakmice morali su putovati natrag u Hrvatsku. Uz sve to zbog covid mjera hrvatski navijači nisu mogli putovati na utakmice, a poznato je da će hrvatski navijači putovati i na kraj svijeta i oni su glavni pogon reprezentacije. Mene čudi da se Hrvatska uopće uspjela kvalificirati u osminu finala.

XXL

pre 2 godine

Ovakav sistem organizacije je katastrofa, pored odigravanja utakmica u više država i prednosti domaćeg terena, tako i sa sistemom 24 ekipe! Bilo je ekipa koje ne zaslužuju kvalitetom da se nađu na završnom turniru! Prođeš grupu kao trećeplasirani i dođeš do finala? Najbolji sistem je sa 16 ekipa, samo dve iz grupe idu dalje i odmah 1/4 finale!

Baltazar

pre 2 godine

Nama je taj osećaj poznat od uvek. Morate da budete mnogo bolji da bi se izborili sa nepravdama u sportu i pobedili. Ovo što je naveo Vermelen je odličan primer, ali treba spomenuti i jučerašnju košarkašku utakmicu naših devojaka sa Španijom. Čak ni nameštenu utakmicu i izmišljena slobodna bacanja nije bilo dovoljno za pobedu.
O Novaku bi mogla knjiga da se napiše.

Рајко Четник, ушати је био наш

pre 2 godine

Апсолутно је човек у праву, УЕФА је изгубила компас.
Првенство је нерегуларно ако све селекције немају довољно и подједнако времена за одмор и тренинг.
УЕФА мафија.

humanista

pre 2 godine

A da li je ijedno Evropsko prvenstvo ikada bilo ,,posteno,,Uvek se nekima ,,gledalo kroz prste,,Uvek su postojale povlascene ekipe, a o sudjenju da i ne pisem.

estiar

pre 2 godine

Nije pošteno ni da su Francuska, Nemačka i Portugal u istoj grupi. Ja neznam po čemu su se određivali šeširi? Šampion sveta i Evrope u istoj grupi... Za Nemačku razumem, pošto su imali slabe rezultate na prošlim prvenstvima.

Petar

pre 2 godine

Najgore prvenstvo svih vremena. Prvo to sto kaze (neki igraju kuci a neki nonstop putuju), onda nema atmosfere nikakve posto imas utakmicu ili dve u nekom gradu, navijaci se ne vidjaju i druze u zemlji domacina posto je svako u nekoj drugoj drzavi, pustili na EP ekipe kojima tu nije mesto po kvalitetu i na kraju jos treceplasirani (iz vec ionako manje kvalitetnog turnira) prolaze grupe…

Bajker

pre 2 godine

Obavezno da se vrati na staro. Sto se tice navijaca, ovaj sistem je oslabio euforiju, nema se ni utisak da je prvenstvo. Sto se tice takmicara, skandalozno je da je prosla uopste ideja da neko putuje preko cele evrope a neko igra kod kuce.

Aki

pre 2 godine

Dva teska promasaja UEFE:

1. Takmicenje sa 24 ekipa, gde se proslepuju svakakve grupe gradjana. Bolje da vrate na 16

2. 15, ili koliko vec gradova domacina, od Glazgova do Bakua, od St.Petersburga do Sevilje

veliki strumf

pre 2 godine

Apsolutno se slazem da je krajnje neposteno, i to cu i da navedem. S druge strane, meni je ovo prvenstvo veoma zabavno. Secate li se bilo kog prvenstva gde je padalo ovoliko golova, gde su i znatno slabije reprezentacije iznenadile jace (madjari igrali nereseno i sa Francuzima i sa Nemcima, na primer), gde je bilo ovoliko puno sansi (npr. Svedska-Slovacka samo 1-0, a moglo da padne gomila golova, ili Danska-Finska, Austrija-Ukrajina...). S druge strane: 1. neki timovi sve utakmice igrali kuci (Engleska, Danska), a neki po 2 utakmice kuci, sto je ogromna prednost. 2. Neke reprezentacije su igrale na neutralnom terenu, a neke su gostovale kod domacina, sto je veliki minus za njih (npr. Hrvatska). 3. Nke reprezentacije zbog kovid mera i kada su igrale kuci imale su vrlo slabu podrsku navijaca, zbog malog broj na tribinama (npr. Skotska), a negde su bili puni stadioni (Madjarska, Danska). 4. Nekim reprezentacijama zbog mera navijaci nisu mogli da otputuju na utakmice (evo sada navijavi Velsa verovatno nece moci u Amsterdam), a nekim su mogli. 5. Najvaznije, neke reprezentacije su stalno bile po aerodromima, u avionu, menjali gradove, drzave, a drugi su sve vreme bili u svojoj zemlji, u istom hotelu, igrali na svom stadionu... Uz sve to, nije isto igrati jedan mec u Kopenhagenu ili St. Petersburgu, pa onda otici u vrelu Sevilju. Dakle, potpuno ludilo i opste rasulo.

Ivan V.

pre 2 godine

Ovo je jedan od najgore oraganizovanih prvenstava.Da 11 zemalja bude domacin nikako ne stvara sliku da je u toku EP,vec kao neke kvalifikacije...uopste nema tu zar.Najvise 2 zemlje treba da budu domacini,kao sto je i pre bilo.

tvrtko

pre 2 godine

(Loreda, 24. jun 2021 09:33)
Hrvatska je odabrala sama da joj baza bude u Rovinju. Da je odabrala London ili Glazgov, ne bi toliko putovali. Doduše, razlog za neodabiranje Londona ili Glazgova je druga priča.

Belgija je isto mogla da odabere Sankt Petersburg za svoju bazu, jer su igrali dve utakmice tamo. Putovali bi samo na jednu, u Kopenhagen.
Ovo prvenstvo je specifično, kovid je mnogo toga uslovio u smislu odabiranja baza za reprezentacije, pa otud i toliko putovanja.
Ako je već moralo da se igra po celoj Evropi, bilo bi bolje da se to odradilo u prvoj, grupnoj fazi. Posle toga, u eliminacionoj fazi, da se odrede dve lokacije ili dva grada, pa da se "gornji deo" žreba igra na jednoj, a "donji deo" na drugoj lokaciji. Bilo bi manje putovanja, samim tim i "poštenije" prvenstvo :)

d a v a - deo drugi

pre 2 godine

Sve to je posledica još jednog besmislenog poteza od strane UEFA - a to je proširenje broja učesnika Evropskog prvenstva... Šesnaest učesnika je idealan broj... Četiri grupe po četiri reprezentacije, prva dve idu dalje... Ovo da idu i neke trećeplasirane ekipe je neviđena glupost... Nisu sve grupe iste jačine, a ti praviš neku pomoćnu tabelu najboljih trećeplasiranih reprezentacija... Po meni je veći uspjeh dva boda Mađara u onakvoj grupi nego tri boda Ukrajinaca... Španci "nakantaše" Slovake i Ukrajinci zbog bolje gol razlike prođoše dalje ?! Znači Ukrajinci su prošli zahvaljujući nekoj sasvim "levoj" utakmici koja nema veze s’ njima i što je još gore koja uopšte nije igrana u okviru njihove grupe...

prolaznik

pre 2 godine

"Moramo prihvatiti to, ali nije pošteno" - Slažem se. U uvjetima gdje nijanse odlučuju o pobjedniku, hendikep gostujućeg terena i stalnog putovanja nije zanemariv.

posteno.

pre 2 godine

Pa jos grupe. U levom delu sve same sile a u desnom katastrofa. Tako će wels ili danska da stignu do polufinala a realno grupu nisu smeli proći.

d a v a - deo prvi

pre 2 godine

UEFA je odavno pogubila konce... U poslednje vreme povukla je toliko nekih besmislenih poteza koji su napravili više štete nego koristi... Kao prvo ona Liga nacija... Neću da ulazim u sam koncept takmičenja, ali mislim da ono nije smelo da bude "prečica" ka učešću na velikim takmičenjima... Mislim, pobednik utakmice Makedonija - Gruzija ide na Evropsko prvenstvo... Ili isto tako pobednik utakmice Škotska - Srbija... Sve ove nabrojane reprezentacije kvalitetom zaostaju sa ostalim učesnicima... Dovoljno je to što su uvek "prošvercuje" neka slabija reprezentacija (tipa Vels, Finska, Mađarska)... Ne treba na silu gurati reprezentacije tamo gde realno ne pripadaju...

d a v a - deo treći

pre 2 godine

Dalje, to što četiri od šest trećeplasiranih ekipa ide dalje, daje više prostora raznim kalkulacijama... Pa vidimo da su neke ekipe bolje prošle zauzimajući drugo (pa čak i treće mjesto) od pobednika grupe... Meni se ovo ništa ne sviđa... I prošlo Evropsko prevenstvo je bilo loše (bilo je dosta reprezentacija ograničenog kvaliteta što je opet dovelo do nekih potpuno nezanimljivih utakmica), ali ovo je tek katastrofa... Tome doprinosi i još jedan u nizu "bisera" UEFA - a to je da se prvenstvo igra po "čitavoj" Evropi... Ali neću o tome... Sve se vidi iz komentara ostalih posetioca ovog sajta... Volim fudbal tako da ću nekako ispratiti ovo prvenstvo, al’ opet volio bih da se sve vrati na staro... 16 ekipa, jedan, eventualno dva domaćina...

Zivota

pre 2 godine

Kulminacija cirkusa koji je poceo 2000. podelom domacinstva! Nisi sposoban samostalno da organizujes EP? Ne kandidujes se uopste za organizaciju.

Nikola

pre 2 godine

Unistili su tradiciju Evropskog Prvenstva. Unistili su lepotu i jednostavnost fudbala. Izmisljaju sveke godine neke novitete i inovacije, da bi opravdali sponozirama i investitorima milijarde ulozenog novca. Pitao me stariji komsija u kojoj se zemlji odrzava ovo prventsvo. Pokusao sam da mu objasnim i nista coveku nije bilo jasno. Ne zna se ni ko je domacin ni ko je gost. BRLJOTINA od takmicenja! Liga nacija je dokaz koliko su skrenuli. Za dve godine ce im pasti na pamet da izmesaju nacionalne timove, naprimer pola tima iz Spanije i pola iz Andore da igraju dubl sa timom Nemacke i Lihtenstajna. A za cetri godine ce poceti da guraju da se spoji zenski i muski fudbal, garantujem vam!

veteran

pre 2 godine

@Krle
Nije samo sustina u tome da je neko bio domacin. Problem su putovanja. I to jeste objektivan problem. Kada je jedna zemlja domacin naprave se baze u gradovima, hotelima, svima je priblizno jednako i manje su razlike nego oni npr sto su dva puta leteli u Sankt Petersburbg i jednom u Kopenhagen.. Slozices se da je malo suludo..

brm

pre 2 godine

Ovakvo takmičenje mora da ima jednog domaćina.
(ivan, 24. jun 2021 09:43)

Mislim da nije problem u jednom ili više domaćina, nego da svi proputuju približnu kilometražu. Čak i kad je jedan domaćin, ni taj domaćin ne igra sve utakmice u istom gradu. Ali da jedna reprezentacija igra u Sankt Peterburgu, a posle u Sevilji, pa to je suludo.

tvinkelmikelson

pre 2 godine

Ovakvo takmičenje mora da ima jednog domaćina.
(ivan, 24. jun 2021 09:43)

slažem se ili dva domaćina ako se radi o manjim federacijama, kao prvenstvo kada su bili domaćini švajcarska i austrija.ovako nije to to, nema one euforije, prvenstvo je a kao i da nije, barem za mene.

Dragan Nikolovski

pre 2 godine

Ovo je bilo veliki eksperiment prvenstva treba u jednu veliku drzavu ili max dve gde ce final 4 u jednom gradu da se igra, ispalo je neposteno prema vecinom ekipa a Engleze skoro se nisu oznoili, odlaganje na godinu dana i fakt da idu treco plasirani isto frlja mrlju. Kako i da e videcemo sada round of 16 ocekujem dobar fudbal.

Maximus

pre 2 godine

Pa mogu da se slozim, ali opet na ovaj nacin su i neke druge zemlje dobile priliku da ugoste timove i naprave neki business, ne verujem da ce se ikada vise ovako organizovati ova Platinijeva ideja, misim da ce sve biti restartovano na fabricka podesavanja za sl EP.

BANAT

pre 2 godine

Nije problem sto se igra po celoj Evropi. Evropa je mala, manja od SAD i Kine, Kanade. Putovanja bi bila jos gori faktor da se igra u SAD. Putovanja po Brazilu su isto bila jako iscpljujuca. Jedini je problem sto neke ekipe putuju jako puno, a neke jako malo. Da se to pravedno rasporedilo sve bi bilo uredu

Jaime Vardy

pre 2 godine

zar nije logično da se prvenstveno organizuje u drzavi sa dobrim stadionima
nemačka Engleska Rusija spanija itd.
a ne u svim po malo

Mijo

pre 2 godine

Za sledeći EURO da nema kvalifikacija - 51 učesnik i bar na 3 kontinenta da se igra :)
(Živadin J., 24. jun 2021 13:04)

Mi na Balkanu da napravimo nase EURO-NEURO takmicenje svake godine: Ljubljana, Zagreb, Sarajevo, Titograd, Beograd, Skoplje. Da se svi lepo kvalifikujemo i da nas Hrvati deru svake godine.

Istina

pre 2 godine

Čovek je apsolutno u pravu.Ovako nešto je potpuna budalaština i nikako ne bi smelo da se više ponovi.EP može da organizuje jedna država,eventualno dve i da se sve utakmice igraju tamo.Ovo ne liči ni na šta,jednima majka,drugima maćeha.