Ponedeljak, 14.06.2021.

12:00

Denver "počišćen", Jokić MVP: Šta sad?

Kako će Denver Nagetsi pristupiti letnjoj "pijaci" i na koji će način pokušati da pojačaju svoj tim?

Izvor: SN

Denver "poèišæen", Jokiæ MVP: Šta sad? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Vlada

pre 2 godine

Dovesti Lilarda i Mekkoluma u zamenu za Portera i Bartona i ako treba jos i Bol Bola. Lilard igra pleja, Marej i Mekkolum bekove, Gordon krilnog centra. Mekkolum i Gordon su dobri u odbrani. Ja inace ne vidim kako ce Bol Bol ikada biti dobar igrac. On ima konstituciju skakaca u vis, a ne kosarkasa. Ne mogu da racunam koliko bi sve ovo kostalo, ako je previse osloboditi se i Gordona i naci nekog jeftinijeg ko igra odbranu.

Mnogi ovde pominju Kraudera. Pa zbog cega bi on zeleo da napusti Finiks sada kad su skockali mladu i perspektivnu ekipu u kojoj ima znacajnu ulogu. Od toga nema nista.

Mozda dovesti Risona Holmsa iz Sakramenta za rezervnog centra. Njemu je plata 5 miliona a nije los.

Oki

pre 2 godine

Denver ako ne odradi neke ozbiljne trejdove u narednih godinu-dve, a žele da zadrže Jokića po svaku cenu, proći će Jokić kao Čarls Barkli u karijeri, bez ijednog prstena. Čak i da su imali Mareja ne bi prošli Finiks. Treba Jokiću još jedna zvezda u timu, dakle ili Marej da se još dosta poboljša što je jako teško posle povrede ili da dovedu nekog pleja ili šutera koji može konzistentno da daje 30+ poena. Ako ne mogu ništa od toga onda će se Jokić mučiti bezveze celu karijeru, a da ne osvoji ništa, a zna se da je njemu prsten najbitniji

goxy

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)
Evo sada cu da objasnim koliko smo mi neobjektivni,nerelani i samo gledamo sebe.Ovakvi komentari su pisani prošle godine u slucaju Janis i za svaki takav komentar je deljeno brdo pluseva a sada posto je u pitanju Jokic onda ovaj komentar dobija minuse.Isto je bilo kada su MVP bili Vestbruk i Harden .Ajde objasnite sta je ovaj komentar pogrešan.Svaka cast Jokicu jeste to nesto veliko zato sto je u pitanju jedan igrac iz Srbije ali u realnosti totalno nebitna nagrada.Evo recimo da je dobio Stef Kari sta bi mu vredela ta nagrada?100 puta je bolje biti MVP finala plej ofa jer si tada postao šampion nego MVP regularnog dela.
(KoRn, 14. jun 2021 19:32)

To sto je tada bilo a ocigledno i sada ima retarda koji ne shvataju sta znaci MVP nagrada u NBA to ne znaci da ta nagrada ne znaci nista. Naprotiv.

Buntovnik Sa Razlogom

pre 2 godine

@ Imay i Locutus

Neverovatno, a mislio sam da nasa pametovanja i prepucavanja ovde na net-u ne zanimaju nikoga van Balkana :)

Svakako, puno srece Milojevicu u daljoj karijeri. Ima sjajan trenerski potencijal, a i dobro ce doci Srbiji jos jedan vrhunski trenerski strucnjak. Sve najbolje, Dejane.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Da se nešto pitam (a ne pitam se ništa),prvo bih otpustio trenera jer je Meloun vrlo limitiran i šablonski postupa. Treba im neki inovator koji će se brže prilagođavati, jer po onome što sam video imali su na početku sezone mnogo talenata koji praktično nisu dobijali šansu a siguran sam da ne bi bili mnogo lošiji od ovih koji su šansu dobivali (Hempton, Bol Bol, Nađi). Ukratko novi trener, otarasati se Bartona, Milsapa, Grina i pod obavezno MPJ (niti će imati prostora za plaćanje, niti on može bitno napredovati a sada za njega mogu dobiti mnogo). Moris, PJD, Nađi, Gordon i Nikola. Na klupi Kampaco, pik sa drafta obavezno bek, kršteno krilo koga dovesti, Čančar, Bol Bol i Mek Gi, uz malog Hauarda, Riversa koga treba ostaviti jer je jeftin a iskusan, Herisona za specijalne defanzivne zadatke, oporavljenog Mareja. I onda pokušati da se dovede igrač tipa Bogdana ili Bojana Bogdanović (specijalista za šut) i to bi već bila ekipa ukoliko bi svi bili zdravi od koje bi moglo da se očekuje da može igrati sa svima. Ukoliko ne bude bio razvoj situacije takav, onda Nikola da odigra još ovu jednu sezonu koju ima i da potom kako zna isposluje trejd u neku ekipu sa istoka (Boston, Toronto ili Majami) koja ima potencijal i gde bi se bar u regularnom delu sezone manje trošio i svakako lakše dolazio do plej offa. Ili da ostane u Denveru postane legenda i da se o njemu da se priča kao jednom od najboljih igrača koji nije osvojio titulu (Barkli, Stokton i td.).

Kozuki Oden

pre 2 godine

Sumadin
"Gordon takođe ulazi u poslednju godinu svog ugovora, pa bi narednog leta mogao da ode kao slobodan igrač..."

Poborski, bas lepo pise...

Imay

pre 2 godine

Ajd' da probaju nesto ovako....

Dovesti Dekija Milojevica u strucni stab i dozvoliti mu odmah da bude prvi pomocnik Melounu....

Znači čitaju se komentari i u GSW! Poranili jutros i brže potpisli Miloja!

Milan

pre 2 godine

Svaka NBA ekipa, osim Bruklina koji placa preko 100 milion luksuzne takse zbog probijanja limita, ima dva superstara koji nose igru tima. Feniks bez Bukera ili Pola bi bio podjednako los kao i Denver u ovoj seriji. Svi napadi i sva igra ide preko ove dvojice, bas kao sto i Denverova ide preko Mareja i Jokica. Ne moze ni jedna ekipa da nadoknadi gubitak all-star nivo igraca. Pogledajte Lejkerse i Bruklin, glavne konkurente za titulu do nedavno. Lejkersi su bez Dejvisa ispali u prvom kolu, a Bruklin se muci sa Baksima bez Hardena, iako imaju jednog Durenta i Irvinga.

Porter je fenomenalan igrac, jedan od najboljih sutera u ligi, ali na svojoj poziciji i u svojoj ulozi, uhvati i sutiraj. I ako mu Denver ne da maks ugovor, neko drugi sigurno hoce. Toliki je talenat. Kada je Marej ispao trazilo se od Portera da ulazi na post, dribla i radi druge stvari koje od njega niko nikada nije trazio. Normalno je da nije uspeo. Odbrana je nesto sto dolazi sa godinama. Pogledajte all-defensive team, najmladji igrac je Simons sa 24 godine, ali on je fenomen. Svi drugi su barem 27. I Marej je bio rupa u odbrani do prosle sezone. Zdrav Denver je dobio Feniks dva puta ove sezone na njihovom terenu. Pricate ovde o jakom odbrambenom beku, PJ Dozier je jedan od najboljih mladih bekova u odbrani. Denveru treba samo zdrav tim, u plej ofu 90% vremena igra prva petorka. Kada su zdravi, mogu lako do finala konferencije. A odatle je sve moguce.

Goran

pre 2 godine

Neka dovedu Harisa iz Filadelfije za Portera i sve ce biti ok. Feniks je ove godine nevjerovatno dobra ekipa. Izgubiti od njih nije sramota. Ako se Pol ne povredi kladim se u gajbu piva da ce igrati u finalu a mozda cak i osvojiti prsten!

Locutus

pre 2 godine

Ajd' da probaju nesto ovako....

Dovesti Dekija Milojevica u strucni stab i dozvoliti mu odmah da bude prvi pomocnik Melounu. Povecati minutazu najmladjim igracima u timu, Milsapa penzionisati. McGee da obavezno igra oko 15 minuta po mecu. Bol Bola koristiti u reketu sto vise, pa momak je visok 218 cm, ako nabaci jos koje kilo eto premije. Barton da ulazi sa klupe, nesto poput Vilijamsa iz Atlante. Odbrana se uci i nije toliki bauk poput suta za tri poena. Imaju igrace u timu koji su sposobni za takve stvari. Fali im jos pouzdan suter, trojkas. Tu jedino da se otvore.

E sada, jedna zanimljivost. Ove sezone im se vrlo cesto desavalo da se protiv njih raspucaju brojni plejevi, bekovi, krila. Mislim da je nekolicina i postavljala rekorde karijere upravo u mecevima sa Denverom. Opasne meceve i cifre su imali Bertans, Bogdanovic, Lilard....Tu je ipak najveca odgovornost trenera, e zato smatram da Milojevic to brukanje ne bi dozvolio.
Mozda im je receno ( NBA menadzment )da igraju na takav brz nacin ispucavanja lopti i bez odbrane, ali mislim da je svakom timu ispod casti da neko nad njima postize rekorde. To Miloje ne bi dozvolio, ako vec Meloun ne reaguje iz nekog ( mozda materijalnog i pretnje otkaza ) razloga...

...
(Buntovnik Sa Razlogom, 15. jun 2021 00:12)

Zakasnio si...
Dejan Milojević postaće novi član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa.

mrkela

pre 2 godine

Pa šta sad? Ništa, Nikola će i sledeće sezone da vuče kao konj.Ostali će tu i tamo da bljesnu, a sve će da bude jasnije kad se vrati Murry.On je opet veliko pitanje, da li će da bude spreman i da li može da bude isti kao pre povrede.Do sada nisu uspeli da privuku neko veće ime, pa ne vidim kako će sad.Fali im mnogo toga za neke više domete...Gordon se nije pokazao,MPJ je veliki znak pitanja,u smislu da li njega vredi čekati.Rivers je isto limitiran igrač,kao i Green.Ostali su manje više prosek ili u najboljem slučaju solidni igrači.
I slažem se sa ovim komentarom za Gordona, daleko bolji i upotrebljiviji igrač je bio Grent.

Sumadin

pre 2 godine

Gordon je zreo za trejd, ceo plej-of je bio uzasan u oba pravca. Grent je za njega Skoti Pipen...
(Kozuki Oden, 14. jun 2021 18:39)

Zreo za trejd a lepo pise da mu sada istice ugovor i da je slobodan agent?

Ozymandias

pre 2 godine

Koliko ja vidim, mnogo lakša opcija je da Jokić ode nego da menjaju bukvalno sve. To se neće desiti, naravno. Zamislite njega npr u Bostonu,tu mi on nekako leži. On kao organizator,a ova četvorica da zuje. Nerealno!
Što se tiče Denvera, ista priča koju svi pratioci istog znaju. Barton i Milsap out( treba li razlog),MPJ out dok se ne povredi na duže, ionako pričam godinama da on može biti solidan treći igrač negde, kakav crni max ugovor, dečko jednodimenzionalan... Da sednu tamo GM, trener, stručni štab i da nađu Nikoli saigrače koji odgovaraju njegovom stilu igre i da igraju odbranu. Po mogućstvu, neki kršten šuter. Moje skromno mišljenje.

GoranRS

pre 2 godine

Pročitao sam sve komentare objavljene do sad i ja ću biti jedini, ili u manjini svakako, koji nije za to da Gordona trejduju. Njega Meloun nije koristio kako treba i to je jedan od razloga slabe igre u plejofu ( djelimično je i Gordonova krivica jer je protiv Portlanda drugo poluvrijeme zaključao Lilarda totalno pa je Meloun pomislio da može "ganjati" i Bukera i Pola cijelu seriju)
Ako se sjećate kad je tek došao Gordon nekoliko idućih utakmica su rasturali a Gordon je bio stalno nasmijan i osjećala se pozitivna energija. Onda kreću problemi( ovo su neke insajderske informacije sa portala iz kolorada) i svadje unutar tima a glavni protagonisti su bili Čančar i Bol sa jedne strane nezadovoljni statusom i Gordon im se suprotstavio a Jokić je stao na stranu Čančara. Nakon toga u idućih desetak i više utakmica Jokić uopšte ne daje ni jednu upotrebljivu loptu za Gordona ( ovo se lako može provjeriti ko ima legaue pass nek pregleda snimke utakmica )
Ovu narušenu hemiju unutar tima mora riješiti Konoli. Ili zamijeniti Gordona ili se odreći nezadovoljnih iz tima plus pokušati dovesti jednog plejmejkera/beka a riješiti se ovolikog broja visokih igrača jer trend u NBA je što više pogoditi trojki i što više šutera imati u ekipi .

Doktor docent akademik strucnjak

pre 2 godine

Jedan all star, recimo bredli bil, kolins iz Atlante i dva sutera i jedan krsteni centar recimo bar drvo poput Plamlija sad izgleda ok.
Za Portera i Bol Bola moze dobar paket da se napravi...

Neznalica

pre 2 godine

Kada je Grent u pitanju, on je otisao za 20 miliona po sezoni i isto toliko mu je nudio Denver, izjednacio je ponudu ali je Grent trazio vecu minutazu i vise prostora u igri, sto Denver nije bio spreman da mu ponudi i covek je otisao tamo gde je dobio sve sto je trazio - dakle, nije ga niko pustio ali nije ni otisao za duplo vise para, otisao je tamo gde ce vise da igra i bude lider ekipe. Pitanje je kako bi to sve funkcionisalo da je ostao, mozda je najbolja opcija za obe strane upravo to sto je otisao.
Denver ima dobar skauting tim i verovatno ce na draftu pokusati da se domognu igraca koji su "ispod radara" kao sto su to ucinili sa Jokicem, Marejem i Porterom a njih ce, po svaku cenu, gledati da zadrze ali ce to tesko ici bez poreza na luksuz.
Iako oni nisu skloni "riziku", sada imaju potencijal da pregovaraju sa nekim superstarom - Porter, Barton, Gordon uz pikove prve runde u naredne dve godine, to zvuci vrlo primamljivo, da li ce se kasnije imati ovako povoljnu situaciju? Govore da im se svidja Bredli Bil, a ni njemu nije mrska ideja da igra sa Jokicem i Marejem, posto svakako ne postaje mladji a prsten u Vasingtonu je daleko. Dakle, kada ako ne sada?

Locutus

pre 2 godine

Meloun za 6 godina nije uspeo igrače da nauči da brane pika. Puno priča o odbrani, a rezultat slab. Čovek je ovako gotivan, ali njemu se poklopilo da uzme mladu ekipu gde je svaki igrač napredovao pa je samim tim napredovala i ekipa. On kao trener kao da ništa u međuvremenu nije naučio.

Porter je u suštini truba. Za regularni deo sezone OK, ali čim mu zalepe flaster nema ga nigde. U odbrani još gori. Bridžis je oko Portera pravio krugove, ovaj se samo saplitao. Lopta mu stalno ispada iz ruku, sav je bangav. Verovatno je to posledica povrede leđa, pitanje je hoće li se to uopšte poptraviti.

Mari...uh. Ako se izvuče na 70-80% od onoga što je bio treba da bude presrećan. Često se povređuje i svaka naredna povreda je bila teža od prethodne. Čim se on povredio tako mlad, to znači da će se još više povređivati kada bude stariji. Žao mi dečka, ali Denver je bacio 60 miliona na 2 sezone koje Mari neće igrati.

Gordon će biti ok, ali samo ako bude igrao krilnog centra. Nema on brzinu i šut za krilo, a morao je da igra krilo da bi sakrivao Portera na krilnom centru.

Ostali tu i tamo. Sve je to skupljeno jeftino sa koca i konopca, teško je očekivati neki veliki kvalitet. Prerano su poštrošili pare na Marija i Milsapa. Sada hoće da daju Porteru maks ugovor. Mene samo interesuje kako će namiriti preostale igrače ako Jokić, Mari (koji neće igrati), Porter i Gordon izvuku preko 100 miliona u startu.

Imay

pre 2 godine

Već bi imali titulu:
1. da su uspeli da menjaju Nurkića za Dejmonda Grina, na pr. ili bilo koga osim Plamlija, ili
2. da je Milsap opravdao 10 od 100 miliona koje je na pravdi boga dobio.

Buntovnik Sa Razlogom

pre 2 godine

Ajd' da probaju nesto ovako....

Dovesti Dekija Milojevica u strucni stab i dozvoliti mu odmah da bude prvi pomocnik Melounu. Povecati minutazu najmladjim igracima u timu, Milsapa penzionisati. McGee da obavezno igra oko 15 minuta po mecu. Bol Bola koristiti u reketu sto vise, pa momak je visok 218 cm, ako nabaci jos koje kilo eto premije. Barton da ulazi sa klupe, nesto poput Vilijamsa iz Atlante. Odbrana se uci i nije toliki bauk poput suta za tri poena. Imaju igrace u timu koji su sposobni za takve stvari. Fali im jos pouzdan suter, trojkas. Tu jedino da se otvore.

E sada, jedna zanimljivost. Ove sezone im se vrlo cesto desavalo da se protiv njih raspucaju brojni plejevi, bekovi, krila. Mislim da je nekolicina i postavljala rekorde karijere upravo u mecevima sa Denverom. Opasne meceve i cifre su imali Bertans, Bogdanovic, Lilard....Tu je ipak najveca odgovornost trenera, e zato smatram da Milojevic to brukanje ne bi dozvolio.
Mozda im je receno ( NBA menadzment )da igraju na takav brz nacin ispucavanja lopti i bez odbrane, ali mislim da je svakom timu ispod casti da neko nad njima postize rekorde. To Miloje ne bi dozvolio, ako vec Meloun ne reaguje iz nekog ( mozda materijalnog i pretnje otkaza ) razloga...

Toliko za pocetak, ne moraju nista drasticno da preduzimaju za sada, obratiti paznju na Melouna i dovesti jednog odlicnog sutera. Pa sta bude, plej of im ne gine, za prsten otom, potom....

marica

pre 2 godine

Ovogodišnji tim je mnogo slabiji od tima prošle godine , ali je zato Jokić mnogo bolji nego prošle godine, pa ih je nekako dovukao do ovogodišnjeg maksimuma.
Definitivno fali bar dva vrhunska igrača na pozicijama 1, 3 ili 4 da bi se mogli nadati prstenu.
i to pod uslovom da ostane trio Jokić Marej Porter

Milos

pre 2 godine

Najveca zagonetka za sledecu sezonu Denvera je brzina oporavka Mareja. On se moze vratiti u novembru/decembru, ali i u martu/aprilu.
A upravo to odlucuje o sezoni.
Skloniji sam da verujem da ce oporavak Mareja pre trajati duze nego krace.
Sledece sezone ce se Denver boriti za ulazak u plej of jer im je igra samo preko Jokica vec poprilicno procitana...

marko

pre 2 godine

Navijao sam protiv Lejkersa. Sa onako sepavim Dejvisom zamalo Finiks da dobiju. Lejkersi i Bruklin u punom pogonu bez problema pobijedjuju bilo koga. Za Denver tek sansa za 2-3 godine kad se ovi penzionisu. Ako Denver ne rastavi tim i drugi ne ojacaju mozda prsten.

Gud ili gut

pre 2 godine

Spor, glomazan igrač, sa odrazom od dva centimentra, ne može biti najbolji igrač najbolje lige, može samo najkorisniji. Taki je i izabran, tripl-dabl, ima jedan što postizava 20 trojki (puta tri) i jedan što skače kao Đordsan oni su najbolji.

Saša

pre 2 godine

Ajde osnovni problem Denvera, na jednostavan način: U prvoj petorci dva najviša igrača igraju slabu odbranu. To su Jokić i Porter.
Pošto to nikako ne može ako se želi postići nešto ozbiljnije, dva su moguća rešenja: Da Porter postane brži i jači u odbrani pošto je još mlad (jer Jokić ne može da postane brži i skočniji) ili da umesto Portera dodje neko kao što je bio Milsep u boljim danima, tako da pozicije 3, 4 i 5 pokrivaju Gordon, igrač kao Milsep i Jokić. Ako bi to bilo tako, morao bi se naći dobar šuter koji pokriva poziciju 2 i 3.

Straight Outta München

pre 2 godine

Mislim da je jedino resenje da tankuju, i onda da uz dosta srece pokupe neku zver sa drafta, jer imaju realno mlad kostur sa Jokicem i Marejem. Ovako su ni na nebubni na zemlji. Evo Finiks je sklepao ekipu za dve godine i sada su nepobedivi. Isti slucaj bi bio i sa Denverom. Jokic, Marej i neka zver sa drafta tipa Buker i sl… Ovako ne vredi.

Bez prvog pleja drugo kolo je maksimum

pre 2 godine

Ništa. Počišćeni su zato što nisu igrali odbranu. Stvar je prosta - svedeš protivnika na manje od 110 poena, šanse za pobedu su 90%, ako svedeš protivnika na manje od 100 poena, šanse za pobedu su 100%.
Ne znam zašto se priča o lošem šutu kao razlogu poraza kada je problem neizgrađen šut. Akcije su im bile bezidejne. U 4 utakmice nisu napravili 10 valjanih akcija, sve je išlo na silu.
(Globtroter)

Slazem se za odbranu, koja je bila dosta losija od one protiv Dejma i Portlanda. Napad je vec druga prica, suterski su pukli, masa situacija iz kojih su ranije rutinski pogadjali su sada promasivali, narocito sa 3. Cini se da ih je umor stigao.

ElHombre

pre 2 godine

Realno faul nije bio za iskljucenje ali po meni taman da Jokara moze da odmori malo, zasluzio je a Denver ne bi mogao do finala ove godine tako da nema veze, kad bi dobili jos jednog All Star igraca pa da Jokic ne mora sam da igra bilo bi dobro.

z’brda

pre 2 godine

U stvari, najbolje pojačanje za Jokića je da napusti Denver. Nije to grad u kome se ostaje celu karijeru. To ti je kao kad bi Messi igrao u Espanjolu umesto u Barçi.

sampion evrope 92

pre 2 godine

Fantastično sto imaju 1 pika 2021
I 1 pika 2022.... tu bi uzeo jednog pleja i jednog beka sutera!
-Izvrsio bih neki trejd sa Finiksom za Kraudera.... Krauder nije nesto mnogo cenjen ali bi cvrstinom i snagom mnogo olaksao Jokiću.
Krauder ima tu energiju i drskost i prgav i zna....resio bi im problem sa Lebronom u slučaju duela Lejkersi Denver.... Jokara je igrač majstor ali treba mu i neko da unese cvrstinu i da radi prljave stvari...a nije bas da ne zna da pogodi Krauder....
(zoran, 14. jun 2021 19:29)

Pikove prve runde a ne prve pikove, ima tu malo razlike.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gordon nema ni pola kvalitete Mareja koji je usput i strašan strelac sa sjajnim ulazima i odličnom odbranom prošle godine je u Playoffu upravo Marej nosio Denver do finale sa Lakersima gde je ubacivao po 50 poena sudije pokrale Denver prošle godine prave zamene za kvalitet igrača Mareja nisu našli ni izbliza sa Gordonom.Povreda Mareja je osakatila Denver.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Milan11
Verovao ili ne, Denver zapravo ima specijalca za odbranu bekova ali on sedi na kraju klupe i dobija sansu tek onda kada ne mogu da stignu protivnika...

srle

pre 2 godine

Trebalo bi kako znaju i umeju da se otarase MPJ. Čovek nema pojma da sebi stvori situaciju za šut, a i kada mu igrači ostave otvorenu poziciju često promašuje. Nije šuter, kretnja loša, sklon je povredama, trejd Portera je idealan za Denver. Što se tiče Jokića, ostaće u Denveru. Ponudiće mu super max ugovor i to je to. Nema ništa od prstena ako ostane u Denveru, pored njega jedino je Marej vrhunski igrač. Ostali nisu vredni pomena, možda će zadržati Montea, jer je pokazao neki kvalitet. Ako misle da urade nešto po pitanju rezultata, Denver Nagetsi moraju dovesti neke kvalitetne igrače, kvalitetnog beka u odbrani i centra koji će biti zamena Jokiću. Otežavajuća okolnost Denvera je što su mala franšiza, malo tržište, videli smo kako im sudije sviraju i to kako se odnose prema MVP igraču. Kad se sve uzme u obzir, ako ostane, Jokić najverovatnije neće biti šampion NBA. Ali ostvario je već sada mnogo, pa i ako ostane do kraja karijere u Denveru, odlično.

z’brda

pre 2 godine

MPJ Definitivno nije za max ugovor, jer je pokazao u PO da nema petlju da se upusti u duel, da bije, da kida, da pokaže zube, bilo kakvu agresivnost.

Gordon nije upošljen kako treba, umesto da prodire pod koš i dobija sl. bacanja i zakucava, on šutira sa polu distance i distance i pogadja sve živo osim obruča.

Campazzo samo u drugoj postavi da odmara startere. Pokazalo se na CP3 da ne zna da igra odbranu. On samo zuji ko muva.

Ne mogu sada ceo tim da analiziram, ali u principu Denver treba znatno da se pojača ako misli da parira Finiksu, Juti pre svega u narednim godinama

Zmi zmi

pre 2 godine

Moraju se otresti MJP-a, za debele pare. Jos sut karta za Riversa, Gordona 100% i Milsapa.
Dovedite dva jako dobra igraca, ostali da ostanu.

panter pudlica

pre 2 godine

Čim su prošle sezone pustili Grenta, već je tada bilo jasno da nemaju nikakav plan da osnaže ekipu, već naprotiv. Sve je palo na Jokića i Mareja, nije se razmišljalo ozbiljnije da neko od njih može i da se povredi što se i desilo i na kraju ovakav kraj sezone se i naslućivao. Ne nadam da će za sledeću sezonu napraviti pomak. Kako nisu bili sposobni ni u vreme Karmela da skocaju ozbiljnu ekipu, tako nisu ni sada. Rekao bih da je Nikoli najpametnije da traži trejd u neku ozbiljniju ekipu, ovde će samo gubiti godine bez veze...

Pogan

pre 2 godine

(panter pudlica, 14. jun 2021 20:13)

Opet dezurna ekipa NBA "eksperata" prdi na repeat cele godine o PUSTANJU Grenta. Niko nije PUSTIO Grenta, covek je otisao u (raspao i tanking) tim gde ima DUPLO vecu platu, vecu minutazu i DUPLO vise suteva nego u Denveru. Te pare i uslove bukvalno nigde drugde ne bi dobio.
Cuj pustili ga, kao mogli su sve to da mu ponude, ali su neznalice. Strasno kakve se gluposti ovde mogu procitati.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gordon nema ni pola kvalitete Mareja koji je usput i strašan strelac sa sjajnim ulazima i odličnom odbranom prošle godine je u Playoffu upravo Marej nosio Denver do finale sa Lakersima gde je ubacivao po 50 poena sudije pokrale Denver prošle godine prave zamene za kvalitet igrača Mareja nisu našli ni izbliza sa Gordonom.Povreda Mareja je osakatila Denver.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gordon nema ni pola kvalitete Mareja koji je usput i strašan strelac sa sjajnim ulazima i odličnom odbranom prošle godine je u Playoffu upravo Marej nosio Denver do finale sa Lakersima gde je ubacivao po 50 poena sudije pokrale Denver prošle godine prave zamene za kvalitet igrača Mareja nisu našli ni izbliza sa Gordonom..

mr

pre 2 godine

Слаби су на бековима, нема ко да организује и нема ко да игра одбрану. Требали су ове сезоне по сваку цену да иду на Пола, Друа па чак и Хардена. Са Херисом су погрешили, са довођењем гомиле сличних играча катастрофално погрешили. Тако да када се погледа много грешака, а захваљујући Јокићу и шашавој сезони су чудом и довде стигли.

Vaše ime

pre 2 godine

Nema leba od ovoga. Jokicu je neophodan SUPERSTAR. Kad bi samo mogli nekako da izmisle Doncica ili Lilarda, Bila ili tako nekog, a nije nemoguce, nek se otvore malo za taj porez. Ako nista Jokic moze da se rotira sa Porcelanisom ili da zapali u GS, sa oporavljenim Klejom kidali bi kao nekada.

KoRn

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)
Evo sada cu da objasnim koliko smo mi neobjektivni,nerelani i samo gledamo sebe.Ovakvi komentari su pisani prošle godine u slucaju Janis i za svaki takav komentar je deljeno brdo pluseva a sada posto je u pitanju Jokic onda ovaj komentar dobija minuse.Isto je bilo kada su MVP bili Vestbruk i Harden .Ajde objasnite sta je ovaj komentar pogrešan.Svaka cast Jokicu jeste to nesto veliko zato sto je u pitanju jedan igrac iz Srbije ali u realnosti totalno nebitna nagrada.Evo recimo da je dobio Stef Kari sta bi mu vredela ta nagrada?100 puta je bolje biti MVP finala plej ofa jer si tada postao šampion nego MVP regularnog dela.

tocka

pre 2 godine

Ne treba im MPJ kocka. Treba da trejduju sve što mogu i dovedu prave igrače, a ne prospekte.
Druga opcija je da opet budu bez all-star igrača i da krpe roster poluigračima, pa se nadaju da će proći prvo kolo plejofa.
Očajnički im treba vrhunski bek šuter i jako defanzivno visoko krilo.
Prespavali su prošli prelazni rok i povredjeni Marej im je došao kao neka kazna za pasivnost.
Jokić neće menjati sredinu, iako bi mu to bilo najbolje rešenje.

Anthony Soprano

pre 2 godine

Zadrzati samo Jokica, (mozda)MPJ, Monte Morisa, PJ Doziera, Kampaca i mozda Riversa. Ostali poluigraci, siledzije i privatnici, kud koji mili moji. Dovesti Jokicu krstenog beka sutera, plejmejkera i 1-2 dobrih defanzivaca, uz takodje krstenog bek-ap centra i moze se pricati o nekom rezultatu. Ovako vise ne ide, da Jokic sam(uz povremeno Mareja) vec 3 godine vuce Denver kroz regularni deo i plej of, nema smisla. Ukoliko mu ne dovedu adekvatna pojacanja, treba da zatrazi trejd. U najboljim je godinama i mislim da bi u paru sa nekim ol star kalibar igracem, tipa Lilard ili Doncic titula bila na dohvat ruke.

zoran

pre 2 godine

-Prosle godine kompletni!
Ove godine bez Mareja jako su bili oslabljeni za plejof...2 igrač ekipe!
-videli smo i kako prođoše Lejkersi od kako se povredio Dejvis...
-zamislimo Filu bez Embida bio bi raspad... Atlantu bez Janga.
-Da bi neko bio sampion Nba mora
i da se napravi tim i da se poklopi
da igrači budu fit u plejofu!
—Sto se tiče Denvera mora nekoga dovesti, izvrsiti neki odličan trejd...
Evidentno i ako su Marej i Joker klasa fali jos nesto tu.
Zavisi i dal gazde zele rizik novca?
Ko bi im super legao? Ko je nezadovoljan a trazi ekipu za prsten.... Ja bih sve karte bacio na Kraudera, s njim bi dobili cvrstinu sto fali i veliku pomoć Jokiću.... Marej će se oporaviti a imaju i već nekih igrača koji znaju pogoditi u serijama...samo Krauder!

znanje-imanje

pre 2 godine

Puni krug cinizma: Denver puca - Tori Krejg ide dalje. Čijim je sumanutim odašiljam i počela još jedna sezona maksimalnog diletantizma франшизе kojoj se zadesio Nikola Jokić.
Denver na puno načina nema kvalitet ali nije to zašto zadnje 3 sezone nije sebi dao šansu za titulu. Čak ne toliko ni BLM i ostale očite manipulacije NBA (neki su manje a neki više jednaki) već loše vođenje kluba. Džaba onda sva ta kombinatorika ovaj-onaj. Jedino da Malounu montiramo slušalice i prevodimo komande koje mu šalje Vujošević: Majkl - sad tajm-aut. Ali malopre je bio? Majkl uradi kako ti se kaže. Posle ti neće trebati tajm-aut. Majkl ne, ostavi ga u igri. Majkl sad napravi tehničku. Ne, Majkl, nemoj da MPJ juri Bukera.
Maloun "ima rezultat"? Kakva iluzija. Ne, ima Nikolu. Eno Nejt koji kao "nije imao rezultat" u Indijani pa su ga budale otpustile. Preporodio Atlantu jer ZNA.
Ali se još pogubnijim ispostavlja neverovatan fakt da je za 6 godina ovog tutumraka Denver najpovređeniji u NBA. Ključno: svaki bek Denvera je imao dugotrajne povrede nogu. S.v.a.k.i. Preko takve destrukcije sopstvenog tima se ne može. Džaba bilo ko - kad će ga povrediti. Biološki menadžment, od količine treninga do planskih pauza svakom u sezoni je preduslov uspeha u PO. Ovaj ni zadnje 3 besmislene utakmice ne odmara MPJ i Nikolu. Evo mu ga sad.
Sve obalske франшизе davaće Nikoli za sledeći max ugovor sve što (preko toga) traži. Ne, treba da ostane tu, na super-maxu. Ali da ih uceni šansom za titulu: novim trenerom.

Globtroter

pre 2 godine

Ništa. Počišćeni su zato što nisu igrali odbranu. Stvar je prosta - svedeš protivnika na manje od 110 poena, šanse za pobedu su 90%, ako svedeš protivnika na manje od 100 poena, šanse za pobedu su 100%.

Ne znam zašto se priča o lošem šutu kao razlogu poraza kada je problem neizgrađen šut. Akcije su im bile bezidejne. U 4 utakmice nisu napravili 10 valjanih akcija, sve je išlo na silu.

A na drugoj strani Pol i Buker su vrteli jedno te isto i neverovatno je da igrači Denvera nisu bili u stanju da ih zaustave. Razumem da ti protivnik prodaje foru jednu ili dve utakmice, ali četri u nizu?! Pa kakva je to odbrana i šta je Melounov pečat?

Denver je za 3 sezone došao od jedne od najboljih defanzivnih ekipa do jedne lažne ofanzivne ekipe koja nema šta da traži u playoff-u. Nikola je takođe zaslužan za rupe u odbrani i bojim se da će se to videti i u reprezentaciji. Samo se nadam da Kokoškov neće biti krivac...

kaligula

pre 2 godine

denver je mala i kosarkaski nebitna sredina a nagetsi fransiza u vlasnistvu poznatog skrtice... sta dalje? nikola ili nagetsi?... ako nikola hoce mir i karijeru bez trzavica, treba da ostane u denveru... vec je legenda kluba i do kraja karijere bi oborio sve lokalne rekorde... naravno, prestenje u tom slucaju nece videti... nagetsi prosto nemaju prostora izrasti u fransizu koja je bitna na nacionalnom nivou...denver ima nfl fransizu broncos koja je bila vec na vrhu, vecina ljudi voli fudbal i to je to... tako da- ako nikola ima ambiciju da nosa prstenje, menjace sredinu... ako zeli da gaji konje, denver je pravo mesto za njega... naravno, sasvim legitiman i samo njegov izbor....

zoran

pre 2 godine

Dovedite Kraudera... Nije mnogo cenjen igrač, lako ga se Majami resio...Krauder je prgav, nezgodan i jak ko zver i to sto fali ta odbrana uh al bi im legao.... Treba neko da odrađuje i prljav posao... Jokara je majsor igre al nije prljav igrač treba mu neko da radi to za ekipu...
Pogađaće bekovi bolje, vratiće se i Marej.... Al treba čvrsina onda treba Krauder ili takav neko da ga nađu....
Koliko je samo prljavog posla odradio za Finiks.

zoran

pre 2 godine

-Fantastično sto imaju 1 pika 2021
I 1 pika 2022.... tu bi uzeo jednog pleja i jednog beka sutera!
-Izvrsio bih neki trejd sa Finiksom za Kraudera.... Krauder nije nesto mnogo cenjen ali bi cvrstinom i snagom mnogo olaksao Jokiću.
Krauder ima tu energiju i drskost i prgav i zna....resio bi im problem sa Lebronom u slučaju duela Lejkersi Denver.... Jokara je igrač majstor ali treba mu i neko da unese cvrstinu i da radi prljave stvari...a nije bas da ne zna da pogodi Krauder....

Admiral

pre 2 godine

@ (Fff, 14. jun 2021 18:57)

Koliko zavisti u komentaru, tuzno. Sta su ljudi ocekivali da Jokic sam osvoji prsten?? Pa ne ide to tako, cak ni jedan Dzordan to ne bi uspeo bez adekvatnih saigraca. Da je Jokic imao saigrace kao sto su Vejd, Bos i Alen bili u Majamiju laznom kralju ili kasnije Irving i Lav u Klivlendu ili sada Dejvis u Lal i on bi se prosetao do prstena i to vise nego lazni kralj (sa takvim saigracima za tolike sezone samo par prstenova). Sa kim da osvoji trofej sa Gordnom i Porterom?!

srbijasine

pre 2 godine

Najbolje bi bilo da Jok ode, a da zadrze sve ove indijance, posebno Bartona, njemu odma da produze ugovor. Denver je ocaj ekipa bez ambicioznog vlasnika, sto dalje od njih.

Bjelasicompaslastada

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)

E moj sine

Tedy

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)

Naravno da nije tako
U slučaju Nikole Jokića radi se MVP regularnog dela sezone...tako se ta nagrada zove...
To su sve one "nebitne utakmice" koje te odvedu u play off...... I uzorak je ogroman da bi bilo slučajno....
..... Ne mogu da se složim da je Finiks baš brisao pod sa njim... Pristojna mu je statistika......Taj Finiks je u rundi ispred izbacila LA Lakers, što bi trebalo da znači da Lebron nema pojma, je li tako?....
Priča je kompleksna..... Lakersibsu bez Davisa, nešto slično kao Denver bez Mareja.... Sa zdravim Marejem i zdravim Bartonom bilo bi to posve drugačije...

Pera Ždera

pre 2 godine

Nikola MVP + Marej, nadam se dovoljno onaj stari u buducnosti + iskusniji, pametniji Porter u pravoj ulozi kroz prethodnu dvojicu + frenomenalni Moris u svojoj ulozi + Ok Dozijer + obecavajuci Zeke + Milsap ali kroz veteranski minimum i glas iskustva sa klupe + OBAVEZNO iole pismen zamenski centar za Nikolu (12-15min za odmor) + par pazljivo promisljenih igraca uloge obrambeno, spot up suterske orijentacije + vrv sledeci korak u trenerskom smislu = Denver ozbiljno napada prsten!!

Gordona, vecno nedorecenog igraca ofanzivno vrv i trejdovati. Raspao se u ovij seriji u oba pravca. Barton je tek rebus. Cesto ocajan ali kroz pravu ulogu tj upotrebu trenera (udarna igla sa klupe jer poene stvarno zna cesto da izmisli), moze biti koristan. Svakako u prici za paket u bilo kakvom potencijalnom trejdu. Grin takodje u pakete za trejd (njegove minute posvetiti Nadjiju).

Kampaca izdrzati do kraja ugovora koji je i onako prilicno mali za ono sto doprinosi (dosta limita ima ali energetski nezamenjiv). Slabije partije kroz ulogu sa starterima, izazvanu povredama treba donekle i zanemariti. Nakon ugovora lupati glavu sta i da li nesto sa njim. Svakako pit bul takvog sampionskog karaktera i energije za godinu dana iskusniji/adaptiraniji na NBA + leto u kojem ce fanaticno da radi na ispravkama sebe, igre, suta, hmmm... Rezultat moze biti zanimljiv i upotrebljiv!

Meloun je super lik, dostaaa toga je doprineo, posebno mentorski i kroz hemiju sa igracima ali uvek nesto zulja za korak dalje. Korak dalje za proslogodisnjeg finalistu zapada koji od ove sezone ima i MVPja. Jos je nikad otvorenija / raznovrsnija trka sa Lejkersima u zalasku i Klipersima uvek u nekoj tenziji.

Neko je spomenuo ranije primer sa S Kerom koji menja Dzeksona u Ratnicima (prethidno Nelsona koji je odlicno postavio slagalicu) i pravi neophodan korak dalje ka sampionima. Zahvaliti se Melounu za sve ali za tsj osecaj vise, koju sekundu brze, emociju jace, traziti drugog...

Naredna sezona, pa i dve su kljucne za Jokica i pitanje da li u Denveru ili ipak negde drugde...

KoRn

pre 2 godine

Najgore od svega sto su oni odlaskom jednog Plamlija postali slabiji.Trejdovali onog Nemca doveli Mekgija koji ne ulazi u igru.Znaci trejdovali da bi imali igraca manje.Povreda Mareja nije mogla da se nadoknadi koliko god se neki tripovali da bez njega kao igraju bolje.

Peranović

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)

Pomnožen si s nulom...

Milan11

pre 2 godine

Loše složena momčad, nema tu pravog balansa.
Višak nekakvih krila/krilnih centara koji i ne dobivaju pravu šansu (Bol, Čančar, Nnaji...), a fale kršteni bekovi i u odbrani i u napadu.
Problem je jer osim Jokića ni ono što valja - ne valja.
Fale 2-3 vrhunska šutera. Fali rezervni centar. Fali specialac za odbranu na bekovima. Fali jedan istinski plejmejker koji može iskreirati nešto kad Jokića nema na terenu (Murray u stvari igra više kao dvojka, a Campazzo je limitiran i nepredvidljiv, znači eventualno igrač za par minuta po utakmici)... Znači trebalo bi zameniti bukvalno pola tima i ići u polovni re-building.
Ovako, trejdom ili (ne)potpisom jednog ili dva igrača ne dobiva se ništa, prosipanje iz šupljega u prazno, isto kao prošle godine.

Fff

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.

2CRAZY

pre 2 godine

Jako losi su i Gordon i Porter... Porter oce samo max ugovor? ne bih mu dao nikakav, ocajan je... aj sto je nepostojeci u odbrani, ali ni u napadu nije davao skoro nista u plej of-u...
Cak je i Marej bolji od njega... sto se mene tice, prodao bih Gordona i Portera, Mareja bih zadrzao jer se dobro slaze sa Jokicem i dao bih mu fore joj jednu sezonu da vidimo dal moze da bude konstantan... Denveru treba neki dobar suter, koji igra dobru odbranu, nesto tipa Lenarda i Pol Dzordza, ali nerealno je njih ocekivati, ali takav tip igraca...

Jokic

pre 2 godine

Gledao sam snimak utakmice i isprva sam se razocarao onim iskljucenjem i faulom.
Medjutim, nakon sto sam video reakcije gotovo svih fanova NBA lige po internetu, zakljucio sam da je ovo daleko bolje nego uzeti koju utakmicu od Feniksa.
Ovo je oetavilo pecat, o tome se prica puno vise nego o kosarci.

Srba Milenijalac

pre 2 godine

Jokic ne moze sve sâm. Njegovi saigraci su grupa gradjana koja bez Jokica ne bi bila ni predzadnja. On je najbolji kosarkas na planeti zbog kog djeca pocinju da igraju kosarku.
Najbitnije je da se sad odmori pa onda polako da pocinje sa pripremom sledece sezone.
OI treba da preskoci jer je realno umoran. I niko ne treba da mu sto zamjeri, on je svoje prema otadzbini oduzio sa ovim MVP.

Jokic

pre 2 godine

Gledao sam snimak utakmice i isprva sam se razocarao onim iskljucenjem i faulom.
Medjutim, nakon sto sam video reakcije gotovo svih fanova NBA lige po internetu, zakljucio sam da je ovo daleko bolje nego uzeti koju utakmicu od Feniksa.
Ovo je oetavilo pecat, o tome se prica puno vise nego o kosarci.

Peranović

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)

Pomnožen si s nulom...

kaligula

pre 2 godine

denver je mala i kosarkaski nebitna sredina a nagetsi fransiza u vlasnistvu poznatog skrtice... sta dalje? nikola ili nagetsi?... ako nikola hoce mir i karijeru bez trzavica, treba da ostane u denveru... vec je legenda kluba i do kraja karijere bi oborio sve lokalne rekorde... naravno, prestenje u tom slucaju nece videti... nagetsi prosto nemaju prostora izrasti u fransizu koja je bitna na nacionalnom nivou...denver ima nfl fransizu broncos koja je bila vec na vrhu, vecina ljudi voli fudbal i to je to... tako da- ako nikola ima ambiciju da nosa prstenje, menjace sredinu... ako zeli da gaji konje, denver je pravo mesto za njega... naravno, sasvim legitiman i samo njegov izbor....

Milan11

pre 2 godine

Loše složena momčad, nema tu pravog balansa.
Višak nekakvih krila/krilnih centara koji i ne dobivaju pravu šansu (Bol, Čančar, Nnaji...), a fale kršteni bekovi i u odbrani i u napadu.
Problem je jer osim Jokića ni ono što valja - ne valja.
Fale 2-3 vrhunska šutera. Fali rezervni centar. Fali specialac za odbranu na bekovima. Fali jedan istinski plejmejker koji može iskreirati nešto kad Jokića nema na terenu (Murray u stvari igra više kao dvojka, a Campazzo je limitiran i nepredvidljiv, znači eventualno igrač za par minuta po utakmici)... Znači trebalo bi zameniti bukvalno pola tima i ići u polovni re-building.
Ovako, trejdom ili (ne)potpisom jednog ili dva igrača ne dobiva se ništa, prosipanje iz šupljega u prazno, isto kao prošle godine.

Srba Milenijalac

pre 2 godine

Jokic ne moze sve sâm. Njegovi saigraci su grupa gradjana koja bez Jokica ne bi bila ni predzadnja. On je najbolji kosarkas na planeti zbog kog djeca pocinju da igraju kosarku.
Najbitnije je da se sad odmori pa onda polako da pocinje sa pripremom sledece sezone.
OI treba da preskoci jer je realno umoran. I niko ne treba da mu sto zamjeri, on je svoje prema otadzbini oduzio sa ovim MVP.

tocka

pre 2 godine

Ne treba im MPJ kocka. Treba da trejduju sve što mogu i dovedu prave igrače, a ne prospekte.
Druga opcija je da opet budu bez all-star igrača i da krpe roster poluigračima, pa se nadaju da će proći prvo kolo plejofa.
Očajnički im treba vrhunski bek šuter i jako defanzivno visoko krilo.
Prespavali su prošli prelazni rok i povredjeni Marej im je došao kao neka kazna za pasivnost.
Jokić neće menjati sredinu, iako bi mu to bilo najbolje rešenje.

KoRn

pre 2 godine

Najgore od svega sto su oni odlaskom jednog Plamlija postali slabiji.Trejdovali onog Nemca doveli Mekgija koji ne ulazi u igru.Znaci trejdovali da bi imali igraca manje.Povreda Mareja nije mogla da se nadoknadi koliko god se neki tripovali da bez njega kao igraju bolje.

2CRAZY

pre 2 godine

Jako losi su i Gordon i Porter... Porter oce samo max ugovor? ne bih mu dao nikakav, ocajan je... aj sto je nepostojeci u odbrani, ali ni u napadu nije davao skoro nista u plej of-u...
Cak je i Marej bolji od njega... sto se mene tice, prodao bih Gordona i Portera, Mareja bih zadrzao jer se dobro slaze sa Jokicem i dao bih mu fore joj jednu sezonu da vidimo dal moze da bude konstantan... Denveru treba neki dobar suter, koji igra dobru odbranu, nesto tipa Lenarda i Pol Dzordza, ali nerealno je njih ocekivati, ali takav tip igraca...

Bjelasicompaslastada

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)

E moj sine

Anthony Soprano

pre 2 godine

Zadrzati samo Jokica, (mozda)MPJ, Monte Morisa, PJ Doziera, Kampaca i mozda Riversa. Ostali poluigraci, siledzije i privatnici, kud koji mili moji. Dovesti Jokicu krstenog beka sutera, plejmejkera i 1-2 dobrih defanzivaca, uz takodje krstenog bek-ap centra i moze se pricati o nekom rezultatu. Ovako vise ne ide, da Jokic sam(uz povremeno Mareja) vec 3 godine vuce Denver kroz regularni deo i plej of, nema smisla. Ukoliko mu ne dovedu adekvatna pojacanja, treba da zatrazi trejd. U najboljim je godinama i mislim da bi u paru sa nekim ol star kalibar igracem, tipa Lilard ili Doncic titula bila na dohvat ruke.

Admiral

pre 2 godine

@ (Fff, 14. jun 2021 18:57)

Koliko zavisti u komentaru, tuzno. Sta su ljudi ocekivali da Jokic sam osvoji prsten?? Pa ne ide to tako, cak ni jedan Dzordan to ne bi uspeo bez adekvatnih saigraca. Da je Jokic imao saigrace kao sto su Vejd, Bos i Alen bili u Majamiju laznom kralju ili kasnije Irving i Lav u Klivlendu ili sada Dejvis u Lal i on bi se prosetao do prstena i to vise nego lazni kralj (sa takvim saigracima za tolike sezone samo par prstenova). Sa kim da osvoji trofej sa Gordnom i Porterom?!

Tedy

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)

Naravno da nije tako
U slučaju Nikole Jokića radi se MVP regularnog dela sezone...tako se ta nagrada zove...
To su sve one "nebitne utakmice" koje te odvedu u play off...... I uzorak je ogroman da bi bilo slučajno....
..... Ne mogu da se složim da je Finiks baš brisao pod sa njim... Pristojna mu je statistika......Taj Finiks je u rundi ispred izbacila LA Lakers, što bi trebalo da znači da Lebron nema pojma, je li tako?....
Priča je kompleksna..... Lakersibsu bez Davisa, nešto slično kao Denver bez Mareja.... Sa zdravim Marejem i zdravim Bartonom bilo bi to posve drugačije...

znanje-imanje

pre 2 godine

Puni krug cinizma: Denver puca - Tori Krejg ide dalje. Čijim je sumanutim odašiljam i počela još jedna sezona maksimalnog diletantizma франшизе kojoj se zadesio Nikola Jokić.
Denver na puno načina nema kvalitet ali nije to zašto zadnje 3 sezone nije sebi dao šansu za titulu. Čak ne toliko ni BLM i ostale očite manipulacije NBA (neki su manje a neki više jednaki) već loše vođenje kluba. Džaba onda sva ta kombinatorika ovaj-onaj. Jedino da Malounu montiramo slušalice i prevodimo komande koje mu šalje Vujošević: Majkl - sad tajm-aut. Ali malopre je bio? Majkl uradi kako ti se kaže. Posle ti neće trebati tajm-aut. Majkl ne, ostavi ga u igri. Majkl sad napravi tehničku. Ne, Majkl, nemoj da MPJ juri Bukera.
Maloun "ima rezultat"? Kakva iluzija. Ne, ima Nikolu. Eno Nejt koji kao "nije imao rezultat" u Indijani pa su ga budale otpustile. Preporodio Atlantu jer ZNA.
Ali se još pogubnijim ispostavlja neverovatan fakt da je za 6 godina ovog tutumraka Denver najpovređeniji u NBA. Ključno: svaki bek Denvera je imao dugotrajne povrede nogu. S.v.a.k.i. Preko takve destrukcije sopstvenog tima se ne može. Džaba bilo ko - kad će ga povrediti. Biološki menadžment, od količine treninga do planskih pauza svakom u sezoni je preduslov uspeha u PO. Ovaj ni zadnje 3 besmislene utakmice ne odmara MPJ i Nikolu. Evo mu ga sad.
Sve obalske франшизе davaće Nikoli za sledeći max ugovor sve što (preko toga) traži. Ne, treba da ostane tu, na super-maxu. Ali da ih uceni šansom za titulu: novim trenerom.

sampion evrope 92

pre 2 godine

Fantastično sto imaju 1 pika 2021
I 1 pika 2022.... tu bi uzeo jednog pleja i jednog beka sutera!
-Izvrsio bih neki trejd sa Finiksom za Kraudera.... Krauder nije nesto mnogo cenjen ali bi cvrstinom i snagom mnogo olaksao Jokiću.
Krauder ima tu energiju i drskost i prgav i zna....resio bi im problem sa Lebronom u slučaju duela Lejkersi Denver.... Jokara je igrač majstor ali treba mu i neko da unese cvrstinu i da radi prljave stvari...a nije bas da ne zna da pogodi Krauder....
(zoran, 14. jun 2021 19:29)

Pikove prve runde a ne prve pikove, ima tu malo razlike.

zoran

pre 2 godine

Dovedite Kraudera... Nije mnogo cenjen igrač, lako ga se Majami resio...Krauder je prgav, nezgodan i jak ko zver i to sto fali ta odbrana uh al bi im legao.... Treba neko da odrađuje i prljav posao... Jokara je majsor igre al nije prljav igrač treba mu neko da radi to za ekipu...
Pogađaće bekovi bolje, vratiće se i Marej.... Al treba čvrsina onda treba Krauder ili takav neko da ga nađu....
Koliko je samo prljavog posla odradio za Finiks.

Vaše ime

pre 2 godine

Nema leba od ovoga. Jokicu je neophodan SUPERSTAR. Kad bi samo mogli nekako da izmisle Doncica ili Lilarda, Bila ili tako nekog, a nije nemoguce, nek se otvore malo za taj porez. Ako nista Jokic moze da se rotira sa Porcelanisom ili da zapali u GS, sa oporavljenim Klejom kidali bi kao nekada.

Pera Ždera

pre 2 godine

Nikola MVP + Marej, nadam se dovoljno onaj stari u buducnosti + iskusniji, pametniji Porter u pravoj ulozi kroz prethodnu dvojicu + frenomenalni Moris u svojoj ulozi + Ok Dozijer + obecavajuci Zeke + Milsap ali kroz veteranski minimum i glas iskustva sa klupe + OBAVEZNO iole pismen zamenski centar za Nikolu (12-15min za odmor) + par pazljivo promisljenih igraca uloge obrambeno, spot up suterske orijentacije + vrv sledeci korak u trenerskom smislu = Denver ozbiljno napada prsten!!

Gordona, vecno nedorecenog igraca ofanzivno vrv i trejdovati. Raspao se u ovij seriji u oba pravca. Barton je tek rebus. Cesto ocajan ali kroz pravu ulogu tj upotrebu trenera (udarna igla sa klupe jer poene stvarno zna cesto da izmisli), moze biti koristan. Svakako u prici za paket u bilo kakvom potencijalnom trejdu. Grin takodje u pakete za trejd (njegove minute posvetiti Nadjiju).

Kampaca izdrzati do kraja ugovora koji je i onako prilicno mali za ono sto doprinosi (dosta limita ima ali energetski nezamenjiv). Slabije partije kroz ulogu sa starterima, izazvanu povredama treba donekle i zanemariti. Nakon ugovora lupati glavu sta i da li nesto sa njim. Svakako pit bul takvog sampionskog karaktera i energije za godinu dana iskusniji/adaptiraniji na NBA + leto u kojem ce fanaticno da radi na ispravkama sebe, igre, suta, hmmm... Rezultat moze biti zanimljiv i upotrebljiv!

Meloun je super lik, dostaaa toga je doprineo, posebno mentorski i kroz hemiju sa igracima ali uvek nesto zulja za korak dalje. Korak dalje za proslogodisnjeg finalistu zapada koji od ove sezone ima i MVPja. Jos je nikad otvorenija / raznovrsnija trka sa Lejkersima u zalasku i Klipersima uvek u nekoj tenziji.

Neko je spomenuo ranije primer sa S Kerom koji menja Dzeksona u Ratnicima (prethidno Nelsona koji je odlicno postavio slagalicu) i pravi neophodan korak dalje ka sampionima. Zahvaliti se Melounu za sve ali za tsj osecaj vise, koju sekundu brze, emociju jace, traziti drugog...

Naredna sezona, pa i dve su kljucne za Jokica i pitanje da li u Denveru ili ipak negde drugde...

z’brda

pre 2 godine

MPJ Definitivno nije za max ugovor, jer je pokazao u PO da nema petlju da se upusti u duel, da bije, da kida, da pokaže zube, bilo kakvu agresivnost.

Gordon nije upošljen kako treba, umesto da prodire pod koš i dobija sl. bacanja i zakucava, on šutira sa polu distance i distance i pogadja sve živo osim obruča.

Campazzo samo u drugoj postavi da odmara startere. Pokazalo se na CP3 da ne zna da igra odbranu. On samo zuji ko muva.

Ne mogu sada ceo tim da analiziram, ali u principu Denver treba znatno da se pojača ako misli da parira Finiksu, Juti pre svega u narednim godinama

zoran

pre 2 godine

-Prosle godine kompletni!
Ove godine bez Mareja jako su bili oslabljeni za plejof...2 igrač ekipe!
-videli smo i kako prođoše Lejkersi od kako se povredio Dejvis...
-zamislimo Filu bez Embida bio bi raspad... Atlantu bez Janga.
-Da bi neko bio sampion Nba mora
i da se napravi tim i da se poklopi
da igrači budu fit u plejofu!
—Sto se tiče Denvera mora nekoga dovesti, izvrsiti neki odličan trejd...
Evidentno i ako su Marej i Joker klasa fali jos nesto tu.
Zavisi i dal gazde zele rizik novca?
Ko bi im super legao? Ko je nezadovoljan a trazi ekipu za prsten.... Ja bih sve karte bacio na Kraudera, s njim bi dobili cvrstinu sto fali i veliku pomoć Jokiću.... Marej će se oporaviti a imaju i već nekih igrača koji znaju pogoditi u serijama...samo Krauder!

Pogan

pre 2 godine

(panter pudlica, 14. jun 2021 20:13)

Opet dezurna ekipa NBA "eksperata" prdi na repeat cele godine o PUSTANJU Grenta. Niko nije PUSTIO Grenta, covek je otisao u (raspao i tanking) tim gde ima DUPLO vecu platu, vecu minutazu i DUPLO vise suteva nego u Denveru. Te pare i uslove bukvalno nigde drugde ne bi dobio.
Cuj pustili ga, kao mogli su sve to da mu ponude, ali su neznalice. Strasno kakve se gluposti ovde mogu procitati.

Fff

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.

z’brda

pre 2 godine

U stvari, najbolje pojačanje za Jokića je da napusti Denver. Nije to grad u kome se ostaje celu karijeru. To ti je kao kad bi Messi igrao u Espanjolu umesto u Barçi.

zoran

pre 2 godine

-Fantastično sto imaju 1 pika 2021
I 1 pika 2022.... tu bi uzeo jednog pleja i jednog beka sutera!
-Izvrsio bih neki trejd sa Finiksom za Kraudera.... Krauder nije nesto mnogo cenjen ali bi cvrstinom i snagom mnogo olaksao Jokiću.
Krauder ima tu energiju i drskost i prgav i zna....resio bi im problem sa Lebronom u slučaju duela Lejkersi Denver.... Jokara je igrač majstor ali treba mu i neko da unese cvrstinu i da radi prljave stvari...a nije bas da ne zna da pogodi Krauder....

srle

pre 2 godine

Trebalo bi kako znaju i umeju da se otarase MPJ. Čovek nema pojma da sebi stvori situaciju za šut, a i kada mu igrači ostave otvorenu poziciju često promašuje. Nije šuter, kretnja loša, sklon je povredama, trejd Portera je idealan za Denver. Što se tiče Jokića, ostaće u Denveru. Ponudiće mu super max ugovor i to je to. Nema ništa od prstena ako ostane u Denveru, pored njega jedino je Marej vrhunski igrač. Ostali nisu vredni pomena, možda će zadržati Montea, jer je pokazao neki kvalitet. Ako misle da urade nešto po pitanju rezultata, Denver Nagetsi moraju dovesti neke kvalitetne igrače, kvalitetnog beka u odbrani i centra koji će biti zamena Jokiću. Otežavajuća okolnost Denvera je što su mala franšiza, malo tržište, videli smo kako im sudije sviraju i to kako se odnose prema MVP igraču. Kad se sve uzme u obzir, ako ostane, Jokić najverovatnije neće biti šampion NBA. Ali ostvario je već sada mnogo, pa i ako ostane do kraja karijere u Denveru, odlično.

mr

pre 2 godine

Слаби су на бековима, нема ко да организује и нема ко да игра одбрану. Требали су ове сезоне по сваку цену да иду на Пола, Друа па чак и Хардена. Са Херисом су погрешили, са довођењем гомиле сличних играча катастрофално погрешили. Тако да када се погледа много грешака, а захваљујући Јокићу и шашавој сезони су чудом и довде стигли.

panter pudlica

pre 2 godine

Čim su prošle sezone pustili Grenta, već je tada bilo jasno da nemaju nikakav plan da osnaže ekipu, već naprotiv. Sve je palo na Jokića i Mareja, nije se razmišljalo ozbiljnije da neko od njih može i da se povredi što se i desilo i na kraju ovakav kraj sezone se i naslućivao. Ne nadam da će za sledeću sezonu napraviti pomak. Kako nisu bili sposobni ni u vreme Karmela da skocaju ozbiljnu ekipu, tako nisu ni sada. Rekao bih da je Nikoli najpametnije da traži trejd u neku ozbiljniju ekipu, ovde će samo gubiti godine bez veze...

srbijasine

pre 2 godine

Najbolje bi bilo da Jok ode, a da zadrze sve ove indijance, posebno Bartona, njemu odma da produze ugovor. Denver je ocaj ekipa bez ambicioznog vlasnika, sto dalje od njih.

Globtroter

pre 2 godine

Ništa. Počišćeni su zato što nisu igrali odbranu. Stvar je prosta - svedeš protivnika na manje od 110 poena, šanse za pobedu su 90%, ako svedeš protivnika na manje od 100 poena, šanse za pobedu su 100%.

Ne znam zašto se priča o lošem šutu kao razlogu poraza kada je problem neizgrađen šut. Akcije su im bile bezidejne. U 4 utakmice nisu napravili 10 valjanih akcija, sve je išlo na silu.

A na drugoj strani Pol i Buker su vrteli jedno te isto i neverovatno je da igrači Denvera nisu bili u stanju da ih zaustave. Razumem da ti protivnik prodaje foru jednu ili dve utakmice, ali četri u nizu?! Pa kakva je to odbrana i šta je Melounov pečat?

Denver je za 3 sezone došao od jedne od najboljih defanzivnih ekipa do jedne lažne ofanzivne ekipe koja nema šta da traži u playoff-u. Nikola je takođe zaslužan za rupe u odbrani i bojim se da će se to videti i u reprezentaciji. Samo se nadam da Kokoškov neće biti krivac...

Kozuki Oden

pre 2 godine

Milan11
Verovao ili ne, Denver zapravo ima specijalca za odbranu bekova ali on sedi na kraju klupe i dobija sansu tek onda kada ne mogu da stignu protivnika...

Zmi zmi

pre 2 godine

Moraju se otresti MJP-a, za debele pare. Jos sut karta za Riversa, Gordona 100% i Milsapa.
Dovedite dva jako dobra igraca, ostali da ostanu.

Bez prvog pleja drugo kolo je maksimum

pre 2 godine

Ništa. Počišćeni su zato što nisu igrali odbranu. Stvar je prosta - svedeš protivnika na manje od 110 poena, šanse za pobedu su 90%, ako svedeš protivnika na manje od 100 poena, šanse za pobedu su 100%.
Ne znam zašto se priča o lošem šutu kao razlogu poraza kada je problem neizgrađen šut. Akcije su im bile bezidejne. U 4 utakmice nisu napravili 10 valjanih akcija, sve je išlo na silu.
(Globtroter)

Slazem se za odbranu, koja je bila dosta losija od one protiv Dejma i Portlanda. Napad je vec druga prica, suterski su pukli, masa situacija iz kojih su ranije rutinski pogadjali su sada promasivali, narocito sa 3. Cini se da ih je umor stigao.

marica

pre 2 godine

Ovogodišnji tim je mnogo slabiji od tima prošle godine , ali je zato Jokić mnogo bolji nego prošle godine, pa ih je nekako dovukao do ovogodišnjeg maksimuma.
Definitivno fali bar dva vrhunska igrača na pozicijama 1, 3 ili 4 da bi se mogli nadati prstenu.
i to pod uslovom da ostane trio Jokić Marej Porter

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gordon nema ni pola kvalitete Mareja koji je usput i strašan strelac sa sjajnim ulazima i odličnom odbranom prošle godine je u Playoffu upravo Marej nosio Denver do finale sa Lakersima gde je ubacivao po 50 poena sudije pokrale Denver prošle godine prave zamene za kvalitet igrača Mareja nisu našli ni izbliza sa Gordonom.Povreda Mareja je osakatila Denver.

Milos

pre 2 godine

Najveca zagonetka za sledecu sezonu Denvera je brzina oporavka Mareja. On se moze vratiti u novembru/decembru, ali i u martu/aprilu.
A upravo to odlucuje o sezoni.
Skloniji sam da verujem da ce oporavak Mareja pre trajati duze nego krace.
Sledece sezone ce se Denver boriti za ulazak u plej of jer im je igra samo preko Jokica vec poprilicno procitana...

Locutus

pre 2 godine

Meloun za 6 godina nije uspeo igrače da nauči da brane pika. Puno priča o odbrani, a rezultat slab. Čovek je ovako gotivan, ali njemu se poklopilo da uzme mladu ekipu gde je svaki igrač napredovao pa je samim tim napredovala i ekipa. On kao trener kao da ništa u međuvremenu nije naučio.

Porter je u suštini truba. Za regularni deo sezone OK, ali čim mu zalepe flaster nema ga nigde. U odbrani još gori. Bridžis je oko Portera pravio krugove, ovaj se samo saplitao. Lopta mu stalno ispada iz ruku, sav je bangav. Verovatno je to posledica povrede leđa, pitanje je hoće li se to uopšte poptraviti.

Mari...uh. Ako se izvuče na 70-80% od onoga što je bio treba da bude presrećan. Često se povređuje i svaka naredna povreda je bila teža od prethodne. Čim se on povredio tako mlad, to znači da će se još više povređivati kada bude stariji. Žao mi dečka, ali Denver je bacio 60 miliona na 2 sezone koje Mari neće igrati.

Gordon će biti ok, ali samo ako bude igrao krilnog centra. Nema on brzinu i šut za krilo, a morao je da igra krilo da bi sakrivao Portera na krilnom centru.

Ostali tu i tamo. Sve je to skupljeno jeftino sa koca i konopca, teško je očekivati neki veliki kvalitet. Prerano su poštrošili pare na Marija i Milsapa. Sada hoće da daju Porteru maks ugovor. Mene samo interesuje kako će namiriti preostale igrače ako Jokić, Mari (koji neće igrati), Porter i Gordon izvuku preko 100 miliona u startu.

KoRn

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)
Evo sada cu da objasnim koliko smo mi neobjektivni,nerelani i samo gledamo sebe.Ovakvi komentari su pisani prošle godine u slucaju Janis i za svaki takav komentar je deljeno brdo pluseva a sada posto je u pitanju Jokic onda ovaj komentar dobija minuse.Isto je bilo kada su MVP bili Vestbruk i Harden .Ajde objasnite sta je ovaj komentar pogrešan.Svaka cast Jokicu jeste to nesto veliko zato sto je u pitanju jedan igrac iz Srbije ali u realnosti totalno nebitna nagrada.Evo recimo da je dobio Stef Kari sta bi mu vredela ta nagrada?100 puta je bolje biti MVP finala plej ofa jer si tada postao šampion nego MVP regularnog dela.

Ozymandias

pre 2 godine

Koliko ja vidim, mnogo lakša opcija je da Jokić ode nego da menjaju bukvalno sve. To se neće desiti, naravno. Zamislite njega npr u Bostonu,tu mi on nekako leži. On kao organizator,a ova četvorica da zuje. Nerealno!
Što se tiče Denvera, ista priča koju svi pratioci istog znaju. Barton i Milsap out( treba li razlog),MPJ out dok se ne povredi na duže, ionako pričam godinama da on može biti solidan treći igrač negde, kakav crni max ugovor, dečko jednodimenzionalan... Da sednu tamo GM, trener, stručni štab i da nađu Nikoli saigrače koji odgovaraju njegovom stilu igre i da igraju odbranu. Po mogućstvu, neki kršten šuter. Moje skromno mišljenje.

goxy

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)
Evo sada cu da objasnim koliko smo mi neobjektivni,nerelani i samo gledamo sebe.Ovakvi komentari su pisani prošle godine u slucaju Janis i za svaki takav komentar je deljeno brdo pluseva a sada posto je u pitanju Jokic onda ovaj komentar dobija minuse.Isto je bilo kada su MVP bili Vestbruk i Harden .Ajde objasnite sta je ovaj komentar pogrešan.Svaka cast Jokicu jeste to nesto veliko zato sto je u pitanju jedan igrac iz Srbije ali u realnosti totalno nebitna nagrada.Evo recimo da je dobio Stef Kari sta bi mu vredela ta nagrada?100 puta je bolje biti MVP finala plej ofa jer si tada postao šampion nego MVP regularnog dela.
(KoRn, 14. jun 2021 19:32)

To sto je tada bilo a ocigledno i sada ima retarda koji ne shvataju sta znaci MVP nagrada u NBA to ne znaci da ta nagrada ne znaci nista. Naprotiv.

Locutus

pre 2 godine

Ajd' da probaju nesto ovako....

Dovesti Dekija Milojevica u strucni stab i dozvoliti mu odmah da bude prvi pomocnik Melounu. Povecati minutazu najmladjim igracima u timu, Milsapa penzionisati. McGee da obavezno igra oko 15 minuta po mecu. Bol Bola koristiti u reketu sto vise, pa momak je visok 218 cm, ako nabaci jos koje kilo eto premije. Barton da ulazi sa klupe, nesto poput Vilijamsa iz Atlante. Odbrana se uci i nije toliki bauk poput suta za tri poena. Imaju igrace u timu koji su sposobni za takve stvari. Fali im jos pouzdan suter, trojkas. Tu jedino da se otvore.

E sada, jedna zanimljivost. Ove sezone im se vrlo cesto desavalo da se protiv njih raspucaju brojni plejevi, bekovi, krila. Mislim da je nekolicina i postavljala rekorde karijere upravo u mecevima sa Denverom. Opasne meceve i cifre su imali Bertans, Bogdanovic, Lilard....Tu je ipak najveca odgovornost trenera, e zato smatram da Milojevic to brukanje ne bi dozvolio.
Mozda im je receno ( NBA menadzment )da igraju na takav brz nacin ispucavanja lopti i bez odbrane, ali mislim da je svakom timu ispod casti da neko nad njima postize rekorde. To Miloje ne bi dozvolio, ako vec Meloun ne reaguje iz nekog ( mozda materijalnog i pretnje otkaza ) razloga...

...
(Buntovnik Sa Razlogom, 15. jun 2021 00:12)

Zakasnio si...
Dejan Milojević postaće novi član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa.

Imay

pre 2 godine

Već bi imali titulu:
1. da su uspeli da menjaju Nurkića za Dejmonda Grina, na pr. ili bilo koga osim Plamlija, ili
2. da je Milsap opravdao 10 od 100 miliona koje je na pravdi boga dobio.

GoranRS

pre 2 godine

Pročitao sam sve komentare objavljene do sad i ja ću biti jedini, ili u manjini svakako, koji nije za to da Gordona trejduju. Njega Meloun nije koristio kako treba i to je jedan od razloga slabe igre u plejofu ( djelimično je i Gordonova krivica jer je protiv Portlanda drugo poluvrijeme zaključao Lilarda totalno pa je Meloun pomislio da može "ganjati" i Bukera i Pola cijelu seriju)
Ako se sjećate kad je tek došao Gordon nekoliko idućih utakmica su rasturali a Gordon je bio stalno nasmijan i osjećala se pozitivna energija. Onda kreću problemi( ovo su neke insajderske informacije sa portala iz kolorada) i svadje unutar tima a glavni protagonisti su bili Čančar i Bol sa jedne strane nezadovoljni statusom i Gordon im se suprotstavio a Jokić je stao na stranu Čančara. Nakon toga u idućih desetak i više utakmica Jokić uopšte ne daje ni jednu upotrebljivu loptu za Gordona ( ovo se lako može provjeriti ko ima legaue pass nek pregleda snimke utakmica )
Ovu narušenu hemiju unutar tima mora riješiti Konoli. Ili zamijeniti Gordona ili se odreći nezadovoljnih iz tima plus pokušati dovesti jednog plejmejkera/beka a riješiti se ovolikog broja visokih igrača jer trend u NBA je što više pogoditi trojki i što više šutera imati u ekipi .

Neznalica

pre 2 godine

Kada je Grent u pitanju, on je otisao za 20 miliona po sezoni i isto toliko mu je nudio Denver, izjednacio je ponudu ali je Grent trazio vecu minutazu i vise prostora u igri, sto Denver nije bio spreman da mu ponudi i covek je otisao tamo gde je dobio sve sto je trazio - dakle, nije ga niko pustio ali nije ni otisao za duplo vise para, otisao je tamo gde ce vise da igra i bude lider ekipe. Pitanje je kako bi to sve funkcionisalo da je ostao, mozda je najbolja opcija za obe strane upravo to sto je otisao.
Denver ima dobar skauting tim i verovatno ce na draftu pokusati da se domognu igraca koji su "ispod radara" kao sto su to ucinili sa Jokicem, Marejem i Porterom a njih ce, po svaku cenu, gledati da zadrze ali ce to tesko ici bez poreza na luksuz.
Iako oni nisu skloni "riziku", sada imaju potencijal da pregovaraju sa nekim superstarom - Porter, Barton, Gordon uz pikove prve runde u naredne dve godine, to zvuci vrlo primamljivo, da li ce se kasnije imati ovako povoljnu situaciju? Govore da im se svidja Bredli Bil, a ni njemu nije mrska ideja da igra sa Jokicem i Marejem, posto svakako ne postaje mladji a prsten u Vasingtonu je daleko. Dakle, kada ako ne sada?

Imay

pre 2 godine

Ajd' da probaju nesto ovako....

Dovesti Dekija Milojevica u strucni stab i dozvoliti mu odmah da bude prvi pomocnik Melounu....

Znači čitaju se komentari i u GSW! Poranili jutros i brže potpisli Miloja!

Dragan Feliks

pre 2 godine

Da se nešto pitam (a ne pitam se ništa),prvo bih otpustio trenera jer je Meloun vrlo limitiran i šablonski postupa. Treba im neki inovator koji će se brže prilagođavati, jer po onome što sam video imali su na početku sezone mnogo talenata koji praktično nisu dobijali šansu a siguran sam da ne bi bili mnogo lošiji od ovih koji su šansu dobivali (Hempton, Bol Bol, Nađi). Ukratko novi trener, otarasati se Bartona, Milsapa, Grina i pod obavezno MPJ (niti će imati prostora za plaćanje, niti on može bitno napredovati a sada za njega mogu dobiti mnogo). Moris, PJD, Nađi, Gordon i Nikola. Na klupi Kampaco, pik sa drafta obavezno bek, kršteno krilo koga dovesti, Čančar, Bol Bol i Mek Gi, uz malog Hauarda, Riversa koga treba ostaviti jer je jeftin a iskusan, Herisona za specijalne defanzivne zadatke, oporavljenog Mareja. I onda pokušati da se dovede igrač tipa Bogdana ili Bojana Bogdanović (specijalista za šut) i to bi već bila ekipa ukoliko bi svi bili zdravi od koje bi moglo da se očekuje da može igrati sa svima. Ukoliko ne bude bio razvoj situacije takav, onda Nikola da odigra još ovu jednu sezonu koju ima i da potom kako zna isposluje trejd u neku ekipu sa istoka (Boston, Toronto ili Majami) koja ima potencijal i gde bi se bar u regularnom delu sezone manje trošio i svakako lakše dolazio do plej offa. Ili da ostane u Denveru postane legenda i da se o njemu da se priča kao jednom od najboljih igrača koji nije osvojio titulu (Barkli, Stokton i td.).

marko

pre 2 godine

Navijao sam protiv Lejkersa. Sa onako sepavim Dejvisom zamalo Finiks da dobiju. Lejkersi i Bruklin u punom pogonu bez problema pobijedjuju bilo koga. Za Denver tek sansa za 2-3 godine kad se ovi penzionisu. Ako Denver ne rastavi tim i drugi ne ojacaju mozda prsten.

Goran

pre 2 godine

Neka dovedu Harisa iz Filadelfije za Portera i sve ce biti ok. Feniks je ove godine nevjerovatno dobra ekipa. Izgubiti od njih nije sramota. Ako se Pol ne povredi kladim se u gajbu piva da ce igrati u finalu a mozda cak i osvojiti prsten!

Gud ili gut

pre 2 godine

Spor, glomazan igrač, sa odrazom od dva centimentra, ne može biti najbolji igrač najbolje lige, može samo najkorisniji. Taki je i izabran, tripl-dabl, ima jedan što postizava 20 trojki (puta tri) i jedan što skače kao Đordsan oni su najbolji.

Sumadin

pre 2 godine

Gordon je zreo za trejd, ceo plej-of je bio uzasan u oba pravca. Grent je za njega Skoti Pipen...
(Kozuki Oden, 14. jun 2021 18:39)

Zreo za trejd a lepo pise da mu sada istice ugovor i da je slobodan agent?

Milan

pre 2 godine

Svaka NBA ekipa, osim Bruklina koji placa preko 100 milion luksuzne takse zbog probijanja limita, ima dva superstara koji nose igru tima. Feniks bez Bukera ili Pola bi bio podjednako los kao i Denver u ovoj seriji. Svi napadi i sva igra ide preko ove dvojice, bas kao sto i Denverova ide preko Mareja i Jokica. Ne moze ni jedna ekipa da nadoknadi gubitak all-star nivo igraca. Pogledajte Lejkerse i Bruklin, glavne konkurente za titulu do nedavno. Lejkersi su bez Dejvisa ispali u prvom kolu, a Bruklin se muci sa Baksima bez Hardena, iako imaju jednog Durenta i Irvinga.

Porter je fenomenalan igrac, jedan od najboljih sutera u ligi, ali na svojoj poziciji i u svojoj ulozi, uhvati i sutiraj. I ako mu Denver ne da maks ugovor, neko drugi sigurno hoce. Toliki je talenat. Kada je Marej ispao trazilo se od Portera da ulazi na post, dribla i radi druge stvari koje od njega niko nikada nije trazio. Normalno je da nije uspeo. Odbrana je nesto sto dolazi sa godinama. Pogledajte all-defensive team, najmladji igrac je Simons sa 24 godine, ali on je fenomen. Svi drugi su barem 27. I Marej je bio rupa u odbrani do prosle sezone. Zdrav Denver je dobio Feniks dva puta ove sezone na njihovom terenu. Pricate ovde o jakom odbrambenom beku, PJ Dozier je jedan od najboljih mladih bekova u odbrani. Denveru treba samo zdrav tim, u plej ofu 90% vremena igra prva petorka. Kada su zdravi, mogu lako do finala konferencije. A odatle je sve moguce.

ElHombre

pre 2 godine

Realno faul nije bio za iskljucenje ali po meni taman da Jokara moze da odmori malo, zasluzio je a Denver ne bi mogao do finala ove godine tako da nema veze, kad bi dobili jos jednog All Star igraca pa da Jokic ne mora sam da igra bilo bi dobro.

Saša

pre 2 godine

Ajde osnovni problem Denvera, na jednostavan način: U prvoj petorci dva najviša igrača igraju slabu odbranu. To su Jokić i Porter.
Pošto to nikako ne može ako se želi postići nešto ozbiljnije, dva su moguća rešenja: Da Porter postane brži i jači u odbrani pošto je još mlad (jer Jokić ne može da postane brži i skočniji) ili da umesto Portera dodje neko kao što je bio Milsep u boljim danima, tako da pozicije 3, 4 i 5 pokrivaju Gordon, igrač kao Milsep i Jokić. Ako bi to bilo tako, morao bi se naći dobar šuter koji pokriva poziciju 2 i 3.

Doktor docent akademik strucnjak

pre 2 godine

Jedan all star, recimo bredli bil, kolins iz Atlante i dva sutera i jedan krsteni centar recimo bar drvo poput Plamlija sad izgleda ok.
Za Portera i Bol Bola moze dobar paket da se napravi...

mrkela

pre 2 godine

Pa šta sad? Ništa, Nikola će i sledeće sezone da vuče kao konj.Ostali će tu i tamo da bljesnu, a sve će da bude jasnije kad se vrati Murry.On je opet veliko pitanje, da li će da bude spreman i da li može da bude isti kao pre povrede.Do sada nisu uspeli da privuku neko veće ime, pa ne vidim kako će sad.Fali im mnogo toga za neke više domete...Gordon se nije pokazao,MPJ je veliki znak pitanja,u smislu da li njega vredi čekati.Rivers je isto limitiran igrač,kao i Green.Ostali su manje više prosek ili u najboljem slučaju solidni igrači.
I slažem se sa ovim komentarom za Gordona, daleko bolji i upotrebljiviji igrač je bio Grent.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gordon nema ni pola kvalitete Mareja koji je usput i strašan strelac sa sjajnim ulazima i odličnom odbranom prošle godine je u Playoffu upravo Marej nosio Denver do finale sa Lakersima gde je ubacivao po 50 poena sudije pokrale Denver prošle godine prave zamene za kvalitet igrača Mareja nisu našli ni izbliza sa Gordonom..

Buntovnik Sa Razlogom

pre 2 godine

@ Imay i Locutus

Neverovatno, a mislio sam da nasa pametovanja i prepucavanja ovde na net-u ne zanimaju nikoga van Balkana :)

Svakako, puno srece Milojevicu u daljoj karijeri. Ima sjajan trenerski potencijal, a i dobro ce doci Srbiji jos jedan vrhunski trenerski strucnjak. Sve najbolje, Dejane.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gordon nema ni pola kvalitete Mareja koji je usput i strašan strelac sa sjajnim ulazima i odličnom odbranom prošle godine je u Playoffu upravo Marej nosio Denver do finale sa Lakersima gde je ubacivao po 50 poena sudije pokrale Denver prošle godine prave zamene za kvalitet igrača Mareja nisu našli ni izbliza sa Gordonom.Povreda Mareja je osakatila Denver.

Straight Outta München

pre 2 godine

Mislim da je jedino resenje da tankuju, i onda da uz dosta srece pokupe neku zver sa drafta, jer imaju realno mlad kostur sa Jokicem i Marejem. Ovako su ni na nebubni na zemlji. Evo Finiks je sklepao ekipu za dve godine i sada su nepobedivi. Isti slucaj bi bio i sa Denverom. Jokic, Marej i neka zver sa drafta tipa Buker i sl… Ovako ne vredi.

Oki

pre 2 godine

Denver ako ne odradi neke ozbiljne trejdove u narednih godinu-dve, a žele da zadrže Jokića po svaku cenu, proći će Jokić kao Čarls Barkli u karijeri, bez ijednog prstena. Čak i da su imali Mareja ne bi prošli Finiks. Treba Jokiću još jedna zvezda u timu, dakle ili Marej da se još dosta poboljša što je jako teško posle povrede ili da dovedu nekog pleja ili šutera koji može konzistentno da daje 30+ poena. Ako ne mogu ništa od toga onda će se Jokić mučiti bezveze celu karijeru, a da ne osvoji ništa, a zna se da je njemu prsten najbitniji

Buntovnik Sa Razlogom

pre 2 godine

Ajd' da probaju nesto ovako....

Dovesti Dekija Milojevica u strucni stab i dozvoliti mu odmah da bude prvi pomocnik Melounu. Povecati minutazu najmladjim igracima u timu, Milsapa penzionisati. McGee da obavezno igra oko 15 minuta po mecu. Bol Bola koristiti u reketu sto vise, pa momak je visok 218 cm, ako nabaci jos koje kilo eto premije. Barton da ulazi sa klupe, nesto poput Vilijamsa iz Atlante. Odbrana se uci i nije toliki bauk poput suta za tri poena. Imaju igrace u timu koji su sposobni za takve stvari. Fali im jos pouzdan suter, trojkas. Tu jedino da se otvore.

E sada, jedna zanimljivost. Ove sezone im se vrlo cesto desavalo da se protiv njih raspucaju brojni plejevi, bekovi, krila. Mislim da je nekolicina i postavljala rekorde karijere upravo u mecevima sa Denverom. Opasne meceve i cifre su imali Bertans, Bogdanovic, Lilard....Tu je ipak najveca odgovornost trenera, e zato smatram da Milojevic to brukanje ne bi dozvolio.
Mozda im je receno ( NBA menadzment )da igraju na takav brz nacin ispucavanja lopti i bez odbrane, ali mislim da je svakom timu ispod casti da neko nad njima postize rekorde. To Miloje ne bi dozvolio, ako vec Meloun ne reaguje iz nekog ( mozda materijalnog i pretnje otkaza ) razloga...

Toliko za pocetak, ne moraju nista drasticno da preduzimaju za sada, obratiti paznju na Melouna i dovesti jednog odlicnog sutera. Pa sta bude, plej of im ne gine, za prsten otom, potom....

Kozuki Oden

pre 2 godine

Sumadin
"Gordon takođe ulazi u poslednju godinu svog ugovora, pa bi narednog leta mogao da ode kao slobodan igrač..."

Poborski, bas lepo pise...

Vlada

pre 2 godine

Dovesti Lilarda i Mekkoluma u zamenu za Portera i Bartona i ako treba jos i Bol Bola. Lilard igra pleja, Marej i Mekkolum bekove, Gordon krilnog centra. Mekkolum i Gordon su dobri u odbrani. Ja inace ne vidim kako ce Bol Bol ikada biti dobar igrac. On ima konstituciju skakaca u vis, a ne kosarkasa. Ne mogu da racunam koliko bi sve ovo kostalo, ako je previse osloboditi se i Gordona i naci nekog jeftinijeg ko igra odbranu.

Mnogi ovde pominju Kraudera. Pa zbog cega bi on zeleo da napusti Finiks sada kad su skockali mladu i perspektivnu ekipu u kojoj ima znacajnu ulogu. Od toga nema nista.

Mozda dovesti Risona Holmsa iz Sakramenta za rezervnog centra. Njemu je plata 5 miliona a nije los.

Fff

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.

Srba Milenijalac

pre 2 godine

Jokic ne moze sve sâm. Njegovi saigraci su grupa gradjana koja bez Jokica ne bi bila ni predzadnja. On je najbolji kosarkas na planeti zbog kog djeca pocinju da igraju kosarku.
Najbitnije je da se sad odmori pa onda polako da pocinje sa pripremom sledece sezone.
OI treba da preskoci jer je realno umoran. I niko ne treba da mu sto zamjeri, on je svoje prema otadzbini oduzio sa ovim MVP.

KoRn

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)
Evo sada cu da objasnim koliko smo mi neobjektivni,nerelani i samo gledamo sebe.Ovakvi komentari su pisani prošle godine u slucaju Janis i za svaki takav komentar je deljeno brdo pluseva a sada posto je u pitanju Jokic onda ovaj komentar dobija minuse.Isto je bilo kada su MVP bili Vestbruk i Harden .Ajde objasnite sta je ovaj komentar pogrešan.Svaka cast Jokicu jeste to nesto veliko zato sto je u pitanju jedan igrac iz Srbije ali u realnosti totalno nebitna nagrada.Evo recimo da je dobio Stef Kari sta bi mu vredela ta nagrada?100 puta je bolje biti MVP finala plej ofa jer si tada postao šampion nego MVP regularnog dela.

Peranović

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)

Pomnožen si s nulom...

Gud ili gut

pre 2 godine

Spor, glomazan igrač, sa odrazom od dva centimentra, ne može biti najbolji igrač najbolje lige, može samo najkorisniji. Taki je i izabran, tripl-dabl, ima jedan što postizava 20 trojki (puta tri) i jedan što skače kao Đordsan oni su najbolji.

Bjelasicompaslastada

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)

E moj sine

Admiral

pre 2 godine

@ (Fff, 14. jun 2021 18:57)

Koliko zavisti u komentaru, tuzno. Sta su ljudi ocekivali da Jokic sam osvoji prsten?? Pa ne ide to tako, cak ni jedan Dzordan to ne bi uspeo bez adekvatnih saigraca. Da je Jokic imao saigrace kao sto su Vejd, Bos i Alen bili u Majamiju laznom kralju ili kasnije Irving i Lav u Klivlendu ili sada Dejvis u Lal i on bi se prosetao do prstena i to vise nego lazni kralj (sa takvim saigracima za tolike sezone samo par prstenova). Sa kim da osvoji trofej sa Gordnom i Porterom?!

2CRAZY

pre 2 godine

Jako losi su i Gordon i Porter... Porter oce samo max ugovor? ne bih mu dao nikakav, ocajan je... aj sto je nepostojeci u odbrani, ali ni u napadu nije davao skoro nista u plej of-u...
Cak je i Marej bolji od njega... sto se mene tice, prodao bih Gordona i Portera, Mareja bih zadrzao jer se dobro slaze sa Jokicem i dao bih mu fore joj jednu sezonu da vidimo dal moze da bude konstantan... Denveru treba neki dobar suter, koji igra dobru odbranu, nesto tipa Lenarda i Pol Dzordza, ali nerealno je njih ocekivati, ali takav tip igraca...

Anthony Soprano

pre 2 godine

Zadrzati samo Jokica, (mozda)MPJ, Monte Morisa, PJ Doziera, Kampaca i mozda Riversa. Ostali poluigraci, siledzije i privatnici, kud koji mili moji. Dovesti Jokicu krstenog beka sutera, plejmejkera i 1-2 dobrih defanzivaca, uz takodje krstenog bek-ap centra i moze se pricati o nekom rezultatu. Ovako vise ne ide, da Jokic sam(uz povremeno Mareja) vec 3 godine vuce Denver kroz regularni deo i plej of, nema smisla. Ukoliko mu ne dovedu adekvatna pojacanja, treba da zatrazi trejd. U najboljim je godinama i mislim da bi u paru sa nekim ol star kalibar igracem, tipa Lilard ili Doncic titula bila na dohvat ruke.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gordon nema ni pola kvalitete Mareja koji je usput i strašan strelac sa sjajnim ulazima i odličnom odbranom prošle godine je u Playoffu upravo Marej nosio Denver do finale sa Lakersima gde je ubacivao po 50 poena sudije pokrale Denver prošle godine prave zamene za kvalitet igrača Mareja nisu našli ni izbliza sa Gordonom..

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gordon nema ni pola kvalitete Mareja koji je usput i strašan strelac sa sjajnim ulazima i odličnom odbranom prošle godine je u Playoffu upravo Marej nosio Denver do finale sa Lakersima gde je ubacivao po 50 poena sudije pokrale Denver prošle godine prave zamene za kvalitet igrača Mareja nisu našli ni izbliza sa Gordonom.Povreda Mareja je osakatila Denver.

znanje-imanje

pre 2 godine

Puni krug cinizma: Denver puca - Tori Krejg ide dalje. Čijim je sumanutim odašiljam i počela još jedna sezona maksimalnog diletantizma франшизе kojoj se zadesio Nikola Jokić.
Denver na puno načina nema kvalitet ali nije to zašto zadnje 3 sezone nije sebi dao šansu za titulu. Čak ne toliko ni BLM i ostale očite manipulacije NBA (neki su manje a neki više jednaki) već loše vođenje kluba. Džaba onda sva ta kombinatorika ovaj-onaj. Jedino da Malounu montiramo slušalice i prevodimo komande koje mu šalje Vujošević: Majkl - sad tajm-aut. Ali malopre je bio? Majkl uradi kako ti se kaže. Posle ti neće trebati tajm-aut. Majkl ne, ostavi ga u igri. Majkl sad napravi tehničku. Ne, Majkl, nemoj da MPJ juri Bukera.
Maloun "ima rezultat"? Kakva iluzija. Ne, ima Nikolu. Eno Nejt koji kao "nije imao rezultat" u Indijani pa su ga budale otpustile. Preporodio Atlantu jer ZNA.
Ali se još pogubnijim ispostavlja neverovatan fakt da je za 6 godina ovog tutumraka Denver najpovređeniji u NBA. Ključno: svaki bek Denvera je imao dugotrajne povrede nogu. S.v.a.k.i. Preko takve destrukcije sopstvenog tima se ne može. Džaba bilo ko - kad će ga povrediti. Biološki menadžment, od količine treninga do planskih pauza svakom u sezoni je preduslov uspeha u PO. Ovaj ni zadnje 3 besmislene utakmice ne odmara MPJ i Nikolu. Evo mu ga sad.
Sve obalske франшизе davaće Nikoli za sledeći max ugovor sve što (preko toga) traži. Ne, treba da ostane tu, na super-maxu. Ali da ih uceni šansom za titulu: novim trenerom.

Globtroter

pre 2 godine

Ništa. Počišćeni su zato što nisu igrali odbranu. Stvar je prosta - svedeš protivnika na manje od 110 poena, šanse za pobedu su 90%, ako svedeš protivnika na manje od 100 poena, šanse za pobedu su 100%.

Ne znam zašto se priča o lošem šutu kao razlogu poraza kada je problem neizgrađen šut. Akcije su im bile bezidejne. U 4 utakmice nisu napravili 10 valjanih akcija, sve je išlo na silu.

A na drugoj strani Pol i Buker su vrteli jedno te isto i neverovatno je da igrači Denvera nisu bili u stanju da ih zaustave. Razumem da ti protivnik prodaje foru jednu ili dve utakmice, ali četri u nizu?! Pa kakva je to odbrana i šta je Melounov pečat?

Denver je za 3 sezone došao od jedne od najboljih defanzivnih ekipa do jedne lažne ofanzivne ekipe koja nema šta da traži u playoff-u. Nikola je takođe zaslužan za rupe u odbrani i bojim se da će se to videti i u reprezentaciji. Samo se nadam da Kokoškov neće biti krivac...

Saša

pre 2 godine

Ajde osnovni problem Denvera, na jednostavan način: U prvoj petorci dva najviša igrača igraju slabu odbranu. To su Jokić i Porter.
Pošto to nikako ne može ako se želi postići nešto ozbiljnije, dva su moguća rešenja: Da Porter postane brži i jači u odbrani pošto je još mlad (jer Jokić ne može da postane brži i skočniji) ili da umesto Portera dodje neko kao što je bio Milsep u boljim danima, tako da pozicije 3, 4 i 5 pokrivaju Gordon, igrač kao Milsep i Jokić. Ako bi to bilo tako, morao bi se naći dobar šuter koji pokriva poziciju 2 i 3.

Straight Outta München

pre 2 godine

Mislim da je jedino resenje da tankuju, i onda da uz dosta srece pokupe neku zver sa drafta, jer imaju realno mlad kostur sa Jokicem i Marejem. Ovako su ni na nebubni na zemlji. Evo Finiks je sklepao ekipu za dve godine i sada su nepobedivi. Isti slucaj bi bio i sa Denverom. Jokic, Marej i neka zver sa drafta tipa Buker i sl… Ovako ne vredi.

panter pudlica

pre 2 godine

Čim su prošle sezone pustili Grenta, već je tada bilo jasno da nemaju nikakav plan da osnaže ekipu, već naprotiv. Sve je palo na Jokića i Mareja, nije se razmišljalo ozbiljnije da neko od njih može i da se povredi što se i desilo i na kraju ovakav kraj sezone se i naslućivao. Ne nadam da će za sledeću sezonu napraviti pomak. Kako nisu bili sposobni ni u vreme Karmela da skocaju ozbiljnu ekipu, tako nisu ni sada. Rekao bih da je Nikoli najpametnije da traži trejd u neku ozbiljniju ekipu, ovde će samo gubiti godine bez veze...

slaviša šmigič

pre 2 godine

Gordon nema ni pola kvalitete Mareja koji je usput i strašan strelac sa sjajnim ulazima i odličnom odbranom prošle godine je u Playoffu upravo Marej nosio Denver do finale sa Lakersima gde je ubacivao po 50 poena sudije pokrale Denver prošle godine prave zamene za kvalitet igrača Mareja nisu našli ni izbliza sa Gordonom.Povreda Mareja je osakatila Denver.

srle

pre 2 godine

Trebalo bi kako znaju i umeju da se otarase MPJ. Čovek nema pojma da sebi stvori situaciju za šut, a i kada mu igrači ostave otvorenu poziciju često promašuje. Nije šuter, kretnja loša, sklon je povredama, trejd Portera je idealan za Denver. Što se tiče Jokića, ostaće u Denveru. Ponudiće mu super max ugovor i to je to. Nema ništa od prstena ako ostane u Denveru, pored njega jedino je Marej vrhunski igrač. Ostali nisu vredni pomena, možda će zadržati Montea, jer je pokazao neki kvalitet. Ako misle da urade nešto po pitanju rezultata, Denver Nagetsi moraju dovesti neke kvalitetne igrače, kvalitetnog beka u odbrani i centra koji će biti zamena Jokiću. Otežavajuća okolnost Denvera je što su mala franšiza, malo tržište, videli smo kako im sudije sviraju i to kako se odnose prema MVP igraču. Kad se sve uzme u obzir, ako ostane, Jokić najverovatnije neće biti šampion NBA. Ali ostvario je već sada mnogo, pa i ako ostane do kraja karijere u Denveru, odlično.

Vaše ime

pre 2 godine

Nema leba od ovoga. Jokicu je neophodan SUPERSTAR. Kad bi samo mogli nekako da izmisle Doncica ili Lilarda, Bila ili tako nekog, a nije nemoguce, nek se otvore malo za taj porez. Ako nista Jokic moze da se rotira sa Porcelanisom ili da zapali u GS, sa oporavljenim Klejom kidali bi kao nekada.

Zmi zmi

pre 2 godine

Moraju se otresti MJP-a, za debele pare. Jos sut karta za Riversa, Gordona 100% i Milsapa.
Dovedite dva jako dobra igraca, ostali da ostanu.

Tedy

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)

Naravno da nije tako
U slučaju Nikole Jokića radi se MVP regularnog dela sezone...tako se ta nagrada zove...
To su sve one "nebitne utakmice" koje te odvedu u play off...... I uzorak je ogroman da bi bilo slučajno....
..... Ne mogu da se složim da je Finiks baš brisao pod sa njim... Pristojna mu je statistika......Taj Finiks je u rundi ispred izbacila LA Lakers, što bi trebalo da znači da Lebron nema pojma, je li tako?....
Priča je kompleksna..... Lakersibsu bez Davisa, nešto slično kao Denver bez Mareja.... Sa zdravim Marejem i zdravim Bartonom bilo bi to posve drugačije...

z’brda

pre 2 godine

U stvari, najbolje pojačanje za Jokića je da napusti Denver. Nije to grad u kome se ostaje celu karijeru. To ti je kao kad bi Messi igrao u Espanjolu umesto u Barçi.

kaligula

pre 2 godine

denver je mala i kosarkaski nebitna sredina a nagetsi fransiza u vlasnistvu poznatog skrtice... sta dalje? nikola ili nagetsi?... ako nikola hoce mir i karijeru bez trzavica, treba da ostane u denveru... vec je legenda kluba i do kraja karijere bi oborio sve lokalne rekorde... naravno, prestenje u tom slucaju nece videti... nagetsi prosto nemaju prostora izrasti u fransizu koja je bitna na nacionalnom nivou...denver ima nfl fransizu broncos koja je bila vec na vrhu, vecina ljudi voli fudbal i to je to... tako da- ako nikola ima ambiciju da nosa prstenje, menjace sredinu... ako zeli da gaji konje, denver je pravo mesto za njega... naravno, sasvim legitiman i samo njegov izbor....

zoran

pre 2 godine

-Fantastično sto imaju 1 pika 2021
I 1 pika 2022.... tu bi uzeo jednog pleja i jednog beka sutera!
-Izvrsio bih neki trejd sa Finiksom za Kraudera.... Krauder nije nesto mnogo cenjen ali bi cvrstinom i snagom mnogo olaksao Jokiću.
Krauder ima tu energiju i drskost i prgav i zna....resio bi im problem sa Lebronom u slučaju duela Lejkersi Denver.... Jokara je igrač majstor ali treba mu i neko da unese cvrstinu i da radi prljave stvari...a nije bas da ne zna da pogodi Krauder....

Pera Ždera

pre 2 godine

Nikola MVP + Marej, nadam se dovoljno onaj stari u buducnosti + iskusniji, pametniji Porter u pravoj ulozi kroz prethodnu dvojicu + frenomenalni Moris u svojoj ulozi + Ok Dozijer + obecavajuci Zeke + Milsap ali kroz veteranski minimum i glas iskustva sa klupe + OBAVEZNO iole pismen zamenski centar za Nikolu (12-15min za odmor) + par pazljivo promisljenih igraca uloge obrambeno, spot up suterske orijentacije + vrv sledeci korak u trenerskom smislu = Denver ozbiljno napada prsten!!

Gordona, vecno nedorecenog igraca ofanzivno vrv i trejdovati. Raspao se u ovij seriji u oba pravca. Barton je tek rebus. Cesto ocajan ali kroz pravu ulogu tj upotrebu trenera (udarna igla sa klupe jer poene stvarno zna cesto da izmisli), moze biti koristan. Svakako u prici za paket u bilo kakvom potencijalnom trejdu. Grin takodje u pakete za trejd (njegove minute posvetiti Nadjiju).

Kampaca izdrzati do kraja ugovora koji je i onako prilicno mali za ono sto doprinosi (dosta limita ima ali energetski nezamenjiv). Slabije partije kroz ulogu sa starterima, izazvanu povredama treba donekle i zanemariti. Nakon ugovora lupati glavu sta i da li nesto sa njim. Svakako pit bul takvog sampionskog karaktera i energije za godinu dana iskusniji/adaptiraniji na NBA + leto u kojem ce fanaticno da radi na ispravkama sebe, igre, suta, hmmm... Rezultat moze biti zanimljiv i upotrebljiv!

Meloun je super lik, dostaaa toga je doprineo, posebno mentorski i kroz hemiju sa igracima ali uvek nesto zulja za korak dalje. Korak dalje za proslogodisnjeg finalistu zapada koji od ove sezone ima i MVPja. Jos je nikad otvorenija / raznovrsnija trka sa Lejkersima u zalasku i Klipersima uvek u nekoj tenziji.

Neko je spomenuo ranije primer sa S Kerom koji menja Dzeksona u Ratnicima (prethidno Nelsona koji je odlicno postavio slagalicu) i pravi neophodan korak dalje ka sampionima. Zahvaliti se Melounu za sve ali za tsj osecaj vise, koju sekundu brze, emociju jace, traziti drugog...

Naredna sezona, pa i dve su kljucne za Jokica i pitanje da li u Denveru ili ipak negde drugde...

Pogan

pre 2 godine

(panter pudlica, 14. jun 2021 20:13)

Opet dezurna ekipa NBA "eksperata" prdi na repeat cele godine o PUSTANJU Grenta. Niko nije PUSTIO Grenta, covek je otisao u (raspao i tanking) tim gde ima DUPLO vecu platu, vecu minutazu i DUPLO vise suteva nego u Denveru. Te pare i uslove bukvalno nigde drugde ne bi dobio.
Cuj pustili ga, kao mogli su sve to da mu ponude, ali su neznalice. Strasno kakve se gluposti ovde mogu procitati.

zoran

pre 2 godine

-Prosle godine kompletni!
Ove godine bez Mareja jako su bili oslabljeni za plejof...2 igrač ekipe!
-videli smo i kako prođoše Lejkersi od kako se povredio Dejvis...
-zamislimo Filu bez Embida bio bi raspad... Atlantu bez Janga.
-Da bi neko bio sampion Nba mora
i da se napravi tim i da se poklopi
da igrači budu fit u plejofu!
—Sto se tiče Denvera mora nekoga dovesti, izvrsiti neki odličan trejd...
Evidentno i ako su Marej i Joker klasa fali jos nesto tu.
Zavisi i dal gazde zele rizik novca?
Ko bi im super legao? Ko je nezadovoljan a trazi ekipu za prsten.... Ja bih sve karte bacio na Kraudera, s njim bi dobili cvrstinu sto fali i veliku pomoć Jokiću.... Marej će se oporaviti a imaju i već nekih igrača koji znaju pogoditi u serijama...samo Krauder!

marko

pre 2 godine

Navijao sam protiv Lejkersa. Sa onako sepavim Dejvisom zamalo Finiks da dobiju. Lejkersi i Bruklin u punom pogonu bez problema pobijedjuju bilo koga. Za Denver tek sansa za 2-3 godine kad se ovi penzionisu. Ako Denver ne rastavi tim i drugi ne ojacaju mozda prsten.

Jokic

pre 2 godine

Gledao sam snimak utakmice i isprva sam se razocarao onim iskljucenjem i faulom.
Medjutim, nakon sto sam video reakcije gotovo svih fanova NBA lige po internetu, zakljucio sam da je ovo daleko bolje nego uzeti koju utakmicu od Feniksa.
Ovo je oetavilo pecat, o tome se prica puno vise nego o kosarci.

Milan11

pre 2 godine

Loše složena momčad, nema tu pravog balansa.
Višak nekakvih krila/krilnih centara koji i ne dobivaju pravu šansu (Bol, Čančar, Nnaji...), a fale kršteni bekovi i u odbrani i u napadu.
Problem je jer osim Jokića ni ono što valja - ne valja.
Fale 2-3 vrhunska šutera. Fali rezervni centar. Fali specialac za odbranu na bekovima. Fali jedan istinski plejmejker koji može iskreirati nešto kad Jokića nema na terenu (Murray u stvari igra više kao dvojka, a Campazzo je limitiran i nepredvidljiv, znači eventualno igrač za par minuta po utakmici)... Znači trebalo bi zameniti bukvalno pola tima i ići u polovni re-building.
Ovako, trejdom ili (ne)potpisom jednog ili dva igrača ne dobiva se ništa, prosipanje iz šupljega u prazno, isto kao prošle godine.

srbijasine

pre 2 godine

Najbolje bi bilo da Jok ode, a da zadrze sve ove indijance, posebno Bartona, njemu odma da produze ugovor. Denver je ocaj ekipa bez ambicioznog vlasnika, sto dalje od njih.

marica

pre 2 godine

Ovogodišnji tim je mnogo slabiji od tima prošle godine , ali je zato Jokić mnogo bolji nego prošle godine, pa ih je nekako dovukao do ovogodišnjeg maksimuma.
Definitivno fali bar dva vrhunska igrača na pozicijama 1, 3 ili 4 da bi se mogli nadati prstenu.
i to pod uslovom da ostane trio Jokić Marej Porter

Milan

pre 2 godine

Svaka NBA ekipa, osim Bruklina koji placa preko 100 milion luksuzne takse zbog probijanja limita, ima dva superstara koji nose igru tima. Feniks bez Bukera ili Pola bi bio podjednako los kao i Denver u ovoj seriji. Svi napadi i sva igra ide preko ove dvojice, bas kao sto i Denverova ide preko Mareja i Jokica. Ne moze ni jedna ekipa da nadoknadi gubitak all-star nivo igraca. Pogledajte Lejkerse i Bruklin, glavne konkurente za titulu do nedavno. Lejkersi su bez Dejvisa ispali u prvom kolu, a Bruklin se muci sa Baksima bez Hardena, iako imaju jednog Durenta i Irvinga.

Porter je fenomenalan igrac, jedan od najboljih sutera u ligi, ali na svojoj poziciji i u svojoj ulozi, uhvati i sutiraj. I ako mu Denver ne da maks ugovor, neko drugi sigurno hoce. Toliki je talenat. Kada je Marej ispao trazilo se od Portera da ulazi na post, dribla i radi druge stvari koje od njega niko nikada nije trazio. Normalno je da nije uspeo. Odbrana je nesto sto dolazi sa godinama. Pogledajte all-defensive team, najmladji igrac je Simons sa 24 godine, ali on je fenomen. Svi drugi su barem 27. I Marej je bio rupa u odbrani do prosle sezone. Zdrav Denver je dobio Feniks dva puta ove sezone na njihovom terenu. Pricate ovde o jakom odbrambenom beku, PJ Dozier je jedan od najboljih mladih bekova u odbrani. Denveru treba samo zdrav tim, u plej ofu 90% vremena igra prva petorka. Kada su zdravi, mogu lako do finala konferencije. A odatle je sve moguce.

tocka

pre 2 godine

Ne treba im MPJ kocka. Treba da trejduju sve što mogu i dovedu prave igrače, a ne prospekte.
Druga opcija je da opet budu bez all-star igrača i da krpe roster poluigračima, pa se nadaju da će proći prvo kolo plejofa.
Očajnički im treba vrhunski bek šuter i jako defanzivno visoko krilo.
Prespavali su prošli prelazni rok i povredjeni Marej im je došao kao neka kazna za pasivnost.
Jokić neće menjati sredinu, iako bi mu to bilo najbolje rešenje.

KoRn

pre 2 godine

Najgore od svega sto su oni odlaskom jednog Plamlija postali slabiji.Trejdovali onog Nemca doveli Mekgija koji ne ulazi u igru.Znaci trejdovali da bi imali igraca manje.Povreda Mareja nije mogla da se nadoknadi koliko god se neki tripovali da bez njega kao igraju bolje.

zoran

pre 2 godine

Dovedite Kraudera... Nije mnogo cenjen igrač, lako ga se Majami resio...Krauder je prgav, nezgodan i jak ko zver i to sto fali ta odbrana uh al bi im legao.... Treba neko da odrađuje i prljav posao... Jokara je majsor igre al nije prljav igrač treba mu neko da radi to za ekipu...
Pogađaće bekovi bolje, vratiće se i Marej.... Al treba čvrsina onda treba Krauder ili takav neko da ga nađu....
Koliko je samo prljavog posla odradio za Finiks.

Bez prvog pleja drugo kolo je maksimum

pre 2 godine

Ništa. Počišćeni su zato što nisu igrali odbranu. Stvar je prosta - svedeš protivnika na manje od 110 poena, šanse za pobedu su 90%, ako svedeš protivnika na manje od 100 poena, šanse za pobedu su 100%.
Ne znam zašto se priča o lošem šutu kao razlogu poraza kada je problem neizgrađen šut. Akcije su im bile bezidejne. U 4 utakmice nisu napravili 10 valjanih akcija, sve je išlo na silu.
(Globtroter)

Slazem se za odbranu, koja je bila dosta losija od one protiv Dejma i Portlanda. Napad je vec druga prica, suterski su pukli, masa situacija iz kojih su ranije rutinski pogadjali su sada promasivali, narocito sa 3. Cini se da ih je umor stigao.

Ozymandias

pre 2 godine

Koliko ja vidim, mnogo lakša opcija je da Jokić ode nego da menjaju bukvalno sve. To se neće desiti, naravno. Zamislite njega npr u Bostonu,tu mi on nekako leži. On kao organizator,a ova četvorica da zuje. Nerealno!
Što se tiče Denvera, ista priča koju svi pratioci istog znaju. Barton i Milsap out( treba li razlog),MPJ out dok se ne povredi na duže, ionako pričam godinama da on može biti solidan treći igrač negde, kakav crni max ugovor, dečko jednodimenzionalan... Da sednu tamo GM, trener, stručni štab i da nađu Nikoli saigrače koji odgovaraju njegovom stilu igre i da igraju odbranu. Po mogućstvu, neki kršten šuter. Moje skromno mišljenje.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Da se nešto pitam (a ne pitam se ništa),prvo bih otpustio trenera jer je Meloun vrlo limitiran i šablonski postupa. Treba im neki inovator koji će se brže prilagođavati, jer po onome što sam video imali su na početku sezone mnogo talenata koji praktično nisu dobijali šansu a siguran sam da ne bi bili mnogo lošiji od ovih koji su šansu dobivali (Hempton, Bol Bol, Nađi). Ukratko novi trener, otarasati se Bartona, Milsapa, Grina i pod obavezno MPJ (niti će imati prostora za plaćanje, niti on može bitno napredovati a sada za njega mogu dobiti mnogo). Moris, PJD, Nađi, Gordon i Nikola. Na klupi Kampaco, pik sa drafta obavezno bek, kršteno krilo koga dovesti, Čančar, Bol Bol i Mek Gi, uz malog Hauarda, Riversa koga treba ostaviti jer je jeftin a iskusan, Herisona za specijalne defanzivne zadatke, oporavljenog Mareja. I onda pokušati da se dovede igrač tipa Bogdana ili Bojana Bogdanović (specijalista za šut) i to bi već bila ekipa ukoliko bi svi bili zdravi od koje bi moglo da se očekuje da može igrati sa svima. Ukoliko ne bude bio razvoj situacije takav, onda Nikola da odigra još ovu jednu sezonu koju ima i da potom kako zna isposluje trejd u neku ekipu sa istoka (Boston, Toronto ili Majami) koja ima potencijal i gde bi se bar u regularnom delu sezone manje trošio i svakako lakše dolazio do plej offa. Ili da ostane u Denveru postane legenda i da se o njemu da se priča kao jednom od najboljih igrača koji nije osvojio titulu (Barkli, Stokton i td.).

ElHombre

pre 2 godine

Realno faul nije bio za iskljucenje ali po meni taman da Jokara moze da odmori malo, zasluzio je a Denver ne bi mogao do finala ove godine tako da nema veze, kad bi dobili jos jednog All Star igraca pa da Jokic ne mora sam da igra bilo bi dobro.

Milos

pre 2 godine

Najveca zagonetka za sledecu sezonu Denvera je brzina oporavka Mareja. On se moze vratiti u novembru/decembru, ali i u martu/aprilu.
A upravo to odlucuje o sezoni.
Skloniji sam da verujem da ce oporavak Mareja pre trajati duze nego krace.
Sledece sezone ce se Denver boriti za ulazak u plej of jer im je igra samo preko Jokica vec poprilicno procitana...

Buntovnik Sa Razlogom

pre 2 godine

Ajd' da probaju nesto ovako....

Dovesti Dekija Milojevica u strucni stab i dozvoliti mu odmah da bude prvi pomocnik Melounu. Povecati minutazu najmladjim igracima u timu, Milsapa penzionisati. McGee da obavezno igra oko 15 minuta po mecu. Bol Bola koristiti u reketu sto vise, pa momak je visok 218 cm, ako nabaci jos koje kilo eto premije. Barton da ulazi sa klupe, nesto poput Vilijamsa iz Atlante. Odbrana se uci i nije toliki bauk poput suta za tri poena. Imaju igrace u timu koji su sposobni za takve stvari. Fali im jos pouzdan suter, trojkas. Tu jedino da se otvore.

E sada, jedna zanimljivost. Ove sezone im se vrlo cesto desavalo da se protiv njih raspucaju brojni plejevi, bekovi, krila. Mislim da je nekolicina i postavljala rekorde karijere upravo u mecevima sa Denverom. Opasne meceve i cifre su imali Bertans, Bogdanovic, Lilard....Tu je ipak najveca odgovornost trenera, e zato smatram da Milojevic to brukanje ne bi dozvolio.
Mozda im je receno ( NBA menadzment )da igraju na takav brz nacin ispucavanja lopti i bez odbrane, ali mislim da je svakom timu ispod casti da neko nad njima postize rekorde. To Miloje ne bi dozvolio, ako vec Meloun ne reaguje iz nekog ( mozda materijalnog i pretnje otkaza ) razloga...

Toliko za pocetak, ne moraju nista drasticno da preduzimaju za sada, obratiti paznju na Melouna i dovesti jednog odlicnog sutera. Pa sta bude, plej of im ne gine, za prsten otom, potom....

Imay

pre 2 godine

Već bi imali titulu:
1. da su uspeli da menjaju Nurkića za Dejmonda Grina, na pr. ili bilo koga osim Plamlija, ili
2. da je Milsap opravdao 10 od 100 miliona koje je na pravdi boga dobio.

Neznalica

pre 2 godine

Kada je Grent u pitanju, on je otisao za 20 miliona po sezoni i isto toliko mu je nudio Denver, izjednacio je ponudu ali je Grent trazio vecu minutazu i vise prostora u igri, sto Denver nije bio spreman da mu ponudi i covek je otisao tamo gde je dobio sve sto je trazio - dakle, nije ga niko pustio ali nije ni otisao za duplo vise para, otisao je tamo gde ce vise da igra i bude lider ekipe. Pitanje je kako bi to sve funkcionisalo da je ostao, mozda je najbolja opcija za obe strane upravo to sto je otisao.
Denver ima dobar skauting tim i verovatno ce na draftu pokusati da se domognu igraca koji su "ispod radara" kao sto su to ucinili sa Jokicem, Marejem i Porterom a njih ce, po svaku cenu, gledati da zadrze ali ce to tesko ici bez poreza na luksuz.
Iako oni nisu skloni "riziku", sada imaju potencijal da pregovaraju sa nekim superstarom - Porter, Barton, Gordon uz pikove prve runde u naredne dve godine, to zvuci vrlo primamljivo, da li ce se kasnije imati ovako povoljnu situaciju? Govore da im se svidja Bredli Bil, a ni njemu nije mrska ideja da igra sa Jokicem i Marejem, posto svakako ne postaje mladji a prsten u Vasingtonu je daleko. Dakle, kada ako ne sada?

Goran

pre 2 godine

Neka dovedu Harisa iz Filadelfije za Portera i sve ce biti ok. Feniks je ove godine nevjerovatno dobra ekipa. Izgubiti od njih nije sramota. Ako se Pol ne povredi kladim se u gajbu piva da ce igrati u finalu a mozda cak i osvojiti prsten!

z’brda

pre 2 godine

MPJ Definitivno nije za max ugovor, jer je pokazao u PO da nema petlju da se upusti u duel, da bije, da kida, da pokaže zube, bilo kakvu agresivnost.

Gordon nije upošljen kako treba, umesto da prodire pod koš i dobija sl. bacanja i zakucava, on šutira sa polu distance i distance i pogadja sve živo osim obruča.

Campazzo samo u drugoj postavi da odmara startere. Pokazalo se na CP3 da ne zna da igra odbranu. On samo zuji ko muva.

Ne mogu sada ceo tim da analiziram, ali u principu Denver treba znatno da se pojača ako misli da parira Finiksu, Juti pre svega u narednim godinama

Locutus

pre 2 godine

Meloun za 6 godina nije uspeo igrače da nauči da brane pika. Puno priča o odbrani, a rezultat slab. Čovek je ovako gotivan, ali njemu se poklopilo da uzme mladu ekipu gde je svaki igrač napredovao pa je samim tim napredovala i ekipa. On kao trener kao da ništa u međuvremenu nije naučio.

Porter je u suštini truba. Za regularni deo sezone OK, ali čim mu zalepe flaster nema ga nigde. U odbrani još gori. Bridžis je oko Portera pravio krugove, ovaj se samo saplitao. Lopta mu stalno ispada iz ruku, sav je bangav. Verovatno je to posledica povrede leđa, pitanje je hoće li se to uopšte poptraviti.

Mari...uh. Ako se izvuče na 70-80% od onoga što je bio treba da bude presrećan. Često se povređuje i svaka naredna povreda je bila teža od prethodne. Čim se on povredio tako mlad, to znači da će se još više povređivati kada bude stariji. Žao mi dečka, ali Denver je bacio 60 miliona na 2 sezone koje Mari neće igrati.

Gordon će biti ok, ali samo ako bude igrao krilnog centra. Nema on brzinu i šut za krilo, a morao je da igra krilo da bi sakrivao Portera na krilnom centru.

Ostali tu i tamo. Sve je to skupljeno jeftino sa koca i konopca, teško je očekivati neki veliki kvalitet. Prerano su poštrošili pare na Marija i Milsapa. Sada hoće da daju Porteru maks ugovor. Mene samo interesuje kako će namiriti preostale igrače ako Jokić, Mari (koji neće igrati), Porter i Gordon izvuku preko 100 miliona u startu.

mrkela

pre 2 godine

Pa šta sad? Ništa, Nikola će i sledeće sezone da vuče kao konj.Ostali će tu i tamo da bljesnu, a sve će da bude jasnije kad se vrati Murry.On je opet veliko pitanje, da li će da bude spreman i da li može da bude isti kao pre povrede.Do sada nisu uspeli da privuku neko veće ime, pa ne vidim kako će sad.Fali im mnogo toga za neke više domete...Gordon se nije pokazao,MPJ je veliki znak pitanja,u smislu da li njega vredi čekati.Rivers je isto limitiran igrač,kao i Green.Ostali su manje više prosek ili u najboljem slučaju solidni igrači.
I slažem se sa ovim komentarom za Gordona, daleko bolji i upotrebljiviji igrač je bio Grent.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Milan11
Verovao ili ne, Denver zapravo ima specijalca za odbranu bekova ali on sedi na kraju klupe i dobija sansu tek onda kada ne mogu da stignu protivnika...

mr

pre 2 godine

Слаби су на бековима, нема ко да организује и нема ко да игра одбрану. Требали су ове сезоне по сваку цену да иду на Пола, Друа па чак и Хардена. Са Херисом су погрешили, са довођењем гомиле сличних играча катастрофално погрешили. Тако да када се погледа много грешака, а захваљујући Јокићу и шашавој сезони су чудом и довде стигли.

Doktor docent akademik strucnjak

pre 2 godine

Jedan all star, recimo bredli bil, kolins iz Atlante i dva sutera i jedan krsteni centar recimo bar drvo poput Plamlija sad izgleda ok.
Za Portera i Bol Bola moze dobar paket da se napravi...

Imay

pre 2 godine

Ajd' da probaju nesto ovako....

Dovesti Dekija Milojevica u strucni stab i dozvoliti mu odmah da bude prvi pomocnik Melounu....

Znači čitaju se komentari i u GSW! Poranili jutros i brže potpisli Miloja!

Kozuki Oden

pre 2 godine

Sumadin
"Gordon takođe ulazi u poslednju godinu svog ugovora, pa bi narednog leta mogao da ode kao slobodan igrač..."

Poborski, bas lepo pise...

GoranRS

pre 2 godine

Pročitao sam sve komentare objavljene do sad i ja ću biti jedini, ili u manjini svakako, koji nije za to da Gordona trejduju. Njega Meloun nije koristio kako treba i to je jedan od razloga slabe igre u plejofu ( djelimično je i Gordonova krivica jer je protiv Portlanda drugo poluvrijeme zaključao Lilarda totalno pa je Meloun pomislio da može "ganjati" i Bukera i Pola cijelu seriju)
Ako se sjećate kad je tek došao Gordon nekoliko idućih utakmica su rasturali a Gordon je bio stalno nasmijan i osjećala se pozitivna energija. Onda kreću problemi( ovo su neke insajderske informacije sa portala iz kolorada) i svadje unutar tima a glavni protagonisti su bili Čančar i Bol sa jedne strane nezadovoljni statusom i Gordon im se suprotstavio a Jokić je stao na stranu Čančara. Nakon toga u idućih desetak i više utakmica Jokić uopšte ne daje ni jednu upotrebljivu loptu za Gordona ( ovo se lako može provjeriti ko ima legaue pass nek pregleda snimke utakmica )
Ovu narušenu hemiju unutar tima mora riješiti Konoli. Ili zamijeniti Gordona ili se odreći nezadovoljnih iz tima plus pokušati dovesti jednog plejmejkera/beka a riješiti se ovolikog broja visokih igrača jer trend u NBA je što više pogoditi trojki i što više šutera imati u ekipi .

Sumadin

pre 2 godine

Gordon je zreo za trejd, ceo plej-of je bio uzasan u oba pravca. Grent je za njega Skoti Pipen...
(Kozuki Oden, 14. jun 2021 18:39)

Zreo za trejd a lepo pise da mu sada istice ugovor i da je slobodan agent?

Buntovnik Sa Razlogom

pre 2 godine

@ Imay i Locutus

Neverovatno, a mislio sam da nasa pametovanja i prepucavanja ovde na net-u ne zanimaju nikoga van Balkana :)

Svakako, puno srece Milojevicu u daljoj karijeri. Ima sjajan trenerski potencijal, a i dobro ce doci Srbiji jos jedan vrhunski trenerski strucnjak. Sve najbolje, Dejane.

goxy

pre 2 godine

Šta sad?

Ništa. Sad su valjda ovi koji prate košarku od juče shvatili da ova Mvp titula ne vredi ništa i da je košarka timski a ne individualni sport.

Uz sve to se iskreno nadam da su videli kako Finiks briše pod sa “najboljim” igračem sveta.

I na kraju mala lekcija: Najbolji je Mvp finalne serije koji svom timu donese prsten i pehar a ne najbolji igrač nebitnog regularnog dela sezone.
(Fff, 14. jun 2021 18:57)
Evo sada cu da objasnim koliko smo mi neobjektivni,nerelani i samo gledamo sebe.Ovakvi komentari su pisani prošle godine u slucaju Janis i za svaki takav komentar je deljeno brdo pluseva a sada posto je u pitanju Jokic onda ovaj komentar dobija minuse.Isto je bilo kada su MVP bili Vestbruk i Harden .Ajde objasnite sta je ovaj komentar pogrešan.Svaka cast Jokicu jeste to nesto veliko zato sto je u pitanju jedan igrac iz Srbije ali u realnosti totalno nebitna nagrada.Evo recimo da je dobio Stef Kari sta bi mu vredela ta nagrada?100 puta je bolje biti MVP finala plej ofa jer si tada postao šampion nego MVP regularnog dela.
(KoRn, 14. jun 2021 19:32)

To sto je tada bilo a ocigledno i sada ima retarda koji ne shvataju sta znaci MVP nagrada u NBA to ne znaci da ta nagrada ne znaci nista. Naprotiv.

Vlada

pre 2 godine

Dovesti Lilarda i Mekkoluma u zamenu za Portera i Bartona i ako treba jos i Bol Bola. Lilard igra pleja, Marej i Mekkolum bekove, Gordon krilnog centra. Mekkolum i Gordon su dobri u odbrani. Ja inace ne vidim kako ce Bol Bol ikada biti dobar igrac. On ima konstituciju skakaca u vis, a ne kosarkasa. Ne mogu da racunam koliko bi sve ovo kostalo, ako je previse osloboditi se i Gordona i naci nekog jeftinijeg ko igra odbranu.

Mnogi ovde pominju Kraudera. Pa zbog cega bi on zeleo da napusti Finiks sada kad su skockali mladu i perspektivnu ekipu u kojoj ima znacajnu ulogu. Od toga nema nista.

Mozda dovesti Risona Holmsa iz Sakramenta za rezervnog centra. Njemu je plata 5 miliona a nije los.

sampion evrope 92

pre 2 godine

Fantastično sto imaju 1 pika 2021
I 1 pika 2022.... tu bi uzeo jednog pleja i jednog beka sutera!
-Izvrsio bih neki trejd sa Finiksom za Kraudera.... Krauder nije nesto mnogo cenjen ali bi cvrstinom i snagom mnogo olaksao Jokiću.
Krauder ima tu energiju i drskost i prgav i zna....resio bi im problem sa Lebronom u slučaju duela Lejkersi Denver.... Jokara je igrač majstor ali treba mu i neko da unese cvrstinu i da radi prljave stvari...a nije bas da ne zna da pogodi Krauder....
(zoran, 14. jun 2021 19:29)

Pikove prve runde a ne prve pikove, ima tu malo razlike.

Locutus

pre 2 godine

Ajd' da probaju nesto ovako....

Dovesti Dekija Milojevica u strucni stab i dozvoliti mu odmah da bude prvi pomocnik Melounu. Povecati minutazu najmladjim igracima u timu, Milsapa penzionisati. McGee da obavezno igra oko 15 minuta po mecu. Bol Bola koristiti u reketu sto vise, pa momak je visok 218 cm, ako nabaci jos koje kilo eto premije. Barton da ulazi sa klupe, nesto poput Vilijamsa iz Atlante. Odbrana se uci i nije toliki bauk poput suta za tri poena. Imaju igrace u timu koji su sposobni za takve stvari. Fali im jos pouzdan suter, trojkas. Tu jedino da se otvore.

E sada, jedna zanimljivost. Ove sezone im se vrlo cesto desavalo da se protiv njih raspucaju brojni plejevi, bekovi, krila. Mislim da je nekolicina i postavljala rekorde karijere upravo u mecevima sa Denverom. Opasne meceve i cifre su imali Bertans, Bogdanovic, Lilard....Tu je ipak najveca odgovornost trenera, e zato smatram da Milojevic to brukanje ne bi dozvolio.
Mozda im je receno ( NBA menadzment )da igraju na takav brz nacin ispucavanja lopti i bez odbrane, ali mislim da je svakom timu ispod casti da neko nad njima postize rekorde. To Miloje ne bi dozvolio, ako vec Meloun ne reaguje iz nekog ( mozda materijalnog i pretnje otkaza ) razloga...

...
(Buntovnik Sa Razlogom, 15. jun 2021 00:12)

Zakasnio si...
Dejan Milojević postaće novi član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa.

Oki

pre 2 godine

Denver ako ne odradi neke ozbiljne trejdove u narednih godinu-dve, a žele da zadrže Jokića po svaku cenu, proći će Jokić kao Čarls Barkli u karijeri, bez ijednog prstena. Čak i da su imali Mareja ne bi prošli Finiks. Treba Jokiću još jedna zvezda u timu, dakle ili Marej da se još dosta poboljša što je jako teško posle povrede ili da dovedu nekog pleja ili šutera koji može konzistentno da daje 30+ poena. Ako ne mogu ništa od toga onda će se Jokić mučiti bezveze celu karijeru, a da ne osvoji ništa, a zna se da je njemu prsten najbitniji