Subota, 12.06.2021.

08:05

Trenutak za istoriju – Jokiću uručena MVP nagrada VIDEO

Nikola Jokić dobio je najveći individualni trofej koji postoji u košarci – zvanično je "krunisan" za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Izvor: SS

Trenutak za istoriju – Jokiæu uruèena MVP nagrada VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Pera Ždera

pre 2 godine

Ne spadam u grupu koja je forsirala pricu kako je Denver bolji bez Mareja nakon povrede usled dominantog zavrsetka sezone na ledjima Nikole.

Marej u svoj karakteristicnoj nekonstantnosti (koja je def sve manja svake sezone) odvlaci veliki deo paznje odbrane, taktike na sebe sto je u POffu jako bitno. Ok, Nikola bi i tetkicu iz hale napravio korisnim igracem kroz svoju orkestraciju ali kada je najbitnije i kada se pusta vise fizicke igre, kada se igraju serije u najbitnijem delu sezone, ne moze jedan igrac nikako da nosi pricu.

Upravo taj detalj, serija uzastopnih utakmica, cini problematiku jer dobri treneri, sa dobrim osecajem i zdravim rezonom lako adaptiraju igru, postavljaju taktiku kada je kljuc braniti jednog igraca dok ostali bunare. Sa dve udarne igle je to dosta tezeee a Marej ti svakako jeste, dokazano. Posebno kada su bitnije utakmice pa i u proslom POffu. Ovako kada branis jedinu realnu, konstantnu opasnost, kada branis MVPja, biras koje iruzije mu oduzimas, gde ga gusis, usporavas... Jasno, isporuci on svoje ali dovoljno je da ga nateras na neku igru koja nije njegova, oduzmes mu bar i donekle orkestraciju i tim je u ozbiljnom problemu. Plus posledice umora i PREVELIKOG tereta kraja regularne sezone.

Uz Mareja bi kroz prepoznatljivu "two man" igru lakse kombinovao + one kombinacije kada naizmenicno pomazu klupu bez zajednickih minuta = odmor Nikole i obrnuto. To sa Porterom kroz njegov IQ i specificnu ulogu jednostavno nije moguce i nikada nece ni biti. On mora biti treci igrac Denvera ali ne u smislu poena (tako elitan suter cesto mora davati i najvise poena na mecu) vec takticki i kroz ulogu u igri. Uostalom, prisustvom Mareja igra se siri i u korist Portera.

Dva igraca koji mogu da izmisljaju poene, sto individualno sto medjusobnom saradnjom + Porter koji uvek moze iza njih da uzima svoje suteve i slobodnije igra svoju igru sto svakako nije prodor, mnogo lopte u rukama i fokus na njemu najveci posle Nikole.

Nikola MVP + Marej, nadam se dovoljno onaj stari u buducnosti + iskusniji, pametniji Porter u pravoj ulozi kroz prethodnu dvojicu + frenimenalni Moris u svojoj ulozi + Ok Dozijer + obecavajuci Zeke + Milsap ali kroz veteranski minimum i glas iskustva sa klupe + OBAVEZNO iole pismen zamenski centar za + par pazljivo promisljenih igraca uloge obrambeno, spot up suterske orijentacije + vrv sledeci korak u trenerskom smislu = Denver ozbiljno napada prsten!!

Gordona, vecno nedorecenog igraca ofanzivno mozda i trejdovati, nisam pametan. Barton tek rebus. Cesto ocajan ali kroz pravu ulogu tj upotrebu trenera (udarna igla sa klupe jer poene stvarno zna cesto da izmisli), moze biti koristan. Svakako u prici za paket u bilo kakvom potencijalnom trejdu.

Meloun je super lik, dostaaa toga je doprineo, posebno mentorski i kroz hemiju sa igracima ali uvek nesto zulja za korak dalje. Korak dalje za prosligodisnjeg finalistu zapada koji od ove sezone ima i najboljeg igraca lige. Jos je nikad otvorenija / raznovrsnija sa Lejkersima u zalasku i Klipersima uvek u nekoj tenziji. Naredna sezona, pa i dve su kljucne za Jokica i pitanje da li u Denveru ili ipak negde drugde.

Baticca

pre 2 godine

@oliver
Bravo Oli. Petica za tebe iz pismenosti,al kec iz rezonovanja. Ocigledno te nisu ucili da citas malo izmedju redova,al dobro. Mozda si mlad i ima vremena. Unovci negde "pamet". Nemoj na sportskim stranama za koju hiljadu,mozda cak ne vise od jedne,da mesas ovu svetu stvar u Srbiji,sport,sa politikom. Jer nemaju veze jedno sa drugim. Cak sta vise,u obrnutoj su proporciji. Niko od ovih momaka nije imao pomoc drzave,sve rad i trud. Probaj malo i ti. U suprotnom sendvici ce biti sve siromasniji,sok sve blaži. Pozdrav "pametnjakovicu"

Klaxon

pre 2 godine

@Trebali su sledeću utakmicu da mu uruče nagradu i metlu u paketu. Somborac nikad neće osvojiti prsten i nikad neće biti zvezda.
(JK, 12. jun 2021 08:33)

Kompleksasu, kosarka je kolektivan sport, a Jokic je odavno zvezda.

Bojan

pre 2 godine

(Oliver, 12. jun 2021 09:33)

Šta pričaš ti čoveče? Kakvi autošovinisti, kakve zasluge države Srbije što ovi sportisti negde postižu lične uspehe? Daj leči se.

Oliver

pre 2 godine

@baticca

Za razliku od tebe,ja sam veoma pismen i obrazovan,pa znam da se pise "netalentovan",a ne "ne talentovan". Znaci,zajedno,a ne odvojeno. To se uci tamo negde u 5.razredu osnovne škole. Drugo, ja sam pominjao vakcine,a vakcine je obezbedio predsednik ove drzave,to je istina i ja cu tu istinu govoriti dok je sveta i veka. Jer je to istina!! A ti sto su pohapseni,pa ko ih je pohapsio,mogli su da ostanu i nepohapseni!!

Petar

pre 2 godine

Tako mi je nevazan Denver,nego aj ti sad Jokara lepo zavrsi tamo tu jos jednu utakmicu pa se lepo odmori,da budes spreman za olimpijadu!!!

Baticca

pre 2 godine

@Oliver
ne mesaj ove sampione sa drzavom. Oni su plod iskljucivo sopstvenog rada i svojih roditelja i entuzijazma njihovih trenera. Nikako sistema. Kad pominjes vec onda pomeni i skorasnju politicku svitu koja je pohapsena ,kojoj je sistem pomogao da maznjava i otima. Ne talentovani ,lenji i pohlepni. Novak,Jokic,Bogdan ,Vasa su sampioni svog rada neuporedivi sa tom klapom

pedja

pre 2 godine

(znanje-imanje, 12. jun 2021 08:32)
A ti si inače osvojio prsten u NBAu pa znaš posavetovati šta neki tamo debeli Somborac treba da uradi da bi osvojio prsten.

tocka

pre 2 godine

U interjvuu sa novinarem Denvera Jokić se obavezao Denveru, kao Dankan Sparsima. To je jako lepo, ali može ga koštati mnogo frustracija u budućnosti. Tim Koneli je košarkaški genije koji je stvorio GSW, ali tamo je jedan Stef Kari bio peti plaćeni igrač u celoj ekipi i to dugo vremena. Denver je u panici dao više para Mareju od Jokića, a moraće i MPJ-a da zakuca i obećavaju Supermaks Jokiću. Pa ko će uopšte da igra osim ove trojice? Na stranu što će Mari najverovatnije presedeti i celu sledeću sezonu, a verovatno nikada neće opravdati ugovor koji ima.
Ovakav Denver nije za finale, a neće ni biti u naredne dve godine minimum. Ne znam kakvo čudo može da učini uprava i koga mogu da dovedu. Voleo bih da Nikola jednog dana uzme i prsten, ali ukoliko ostane u Denveru to se neće dogoditi u skorije vreme. Evo sad sa Sansima se jasno vidi
razlika u kvalitetu. Dva All-Star igrača, vrhunski šuter i dobar defanzivac, odličan centar... jaki su na svim pozicijama, disciplinovani u odbrani i rasturaju Denver. Denver trenutno ipak ne moze protiv Sansa, Jute, Netsa i mozda protiv File... to je suviše stepenica.

vaxilar

pre 2 godine

Nikad me zaboraviti izjavu Djordjevica i Danilovica da on ovakav ne bi imao mesta sa njima, a Bogdan bi mogao. Izjava je do zla Boga pokvarena jer Bogdan igra na njihovim pozicijama, a Jokic je centar.

Takva mrznja prema svemu sto ima veze sa Crvenom Zvezdom nam unistava sport iznova i iznova. Ne moze Zvezda toliko da vrati sport u Srbiji na dobar put koliko oni mogu da ga uniste.

Bengal Tiger

pre 2 godine

Okej,znaci kad ovo danas pomnozim sa 2 dobijam 224. Kad ovo drugo pomnozim dobijam oko 192!! Zasto ti je cudno sto je 80tih padalo samo malo manje poena nego danas kada su cele petorke igrale sa visokom inteligencijom u igri i dodavanjima medju sobom,odlicnim protokom i otvaranjima,inteligentno recimo kao Kris Pol a ne staticnost i ispucavanja recimo Lilarda. Kosarka Spursa iz 2014 godine,taj rad,melem za oci!

Oliver

pre 2 godine

Razumem autosoviniste,stravično im je ovih dana..Nikola Jokić,Vasa Micic,Djokovic razbio nadala,vakcinisano pola naroda,korone vise nema,optimizam se siri,radost se deli...Srbija pobedjuje na svim poljima,sto je strava i uzas za autosoviniste,hehehe

Kikujiro

pre 2 godine

Bravo Nikola za još jednu odličnu utakmicu u PO, iako si umoran i povredjen boriš se kao harbri lav do poslednje kapi krvi, genije da nam budeš zdrav.

I da još jednom da čestitamo najboljem i NAJBOLJEM igraču NBA lige i najboljem evropskom igraču ikada Nikoli Jokiću na tituli MVP, apsolutno zasluženo, i više od toga, mesta dva i tri su prazna, pa tek onda ostali.

Da budete zdravi sledeće sezone, da se Marej vrati pre PO pa i titula da se napadne. Konji čekaju nestrpljivo, i molim te nemoj da ideš u repku, nemoj da rizikuješ povredu.

Hvala što ste ti i Denver "blagoslovili" Novaka da pobedi Rafala, bravo.

Kikujiro

pre 2 godine

Bravo Nikola za još jednu odličnu utakmicu u PO, iako si umoran i povredjen boriš se kao harbri lav do poslednje kapi krvi, genije da nam budeš zdrav.

I da još jednom da čestitamo najboljem i NAJBOLJEM igraču NBA lige i najboljem evropskom igraču ikada Nikoli Jokiću na tituli MVP, apsolutno zasluženo, i više od toga, mesta dva i tri su prazna, pa tek onda ostali.

Da budete zdravi sledeće sezone, da se Marej vrati pre PO pa i titula da se napadne. Konji čekaju nestrpljivo, i molim te nemoj da ideš u repku, nemoj da rizikuješ povredu.

Hvala što ste ti i Denver "blagoslovili" Novaka da pobedi Rafala, bravo.

Sinoc NJ15 imao 10of.skok. a kazu bio los :)

pre 2 godine

32 poena, 20 skokova (od toga 10 ofanzivnih) i 10 asistencija. Jokic se upravo pridruzio Viltu i Karimu kao jedinim igracima u istoriji NBA koji su imali u plej-ofu utakmicu sa 30+ poena 20+skokova i 10+ asistencija. Ali sta vrijedi kad on sam na ovom mecu ima vise poena , vise skokova i vise asistencija nego 4 njegova saigraca iz prve petorke. MVP Nikola igra sa grupom slucajnih prolaznika ! Pregazio je Ejtona na ovon mecu a ovaj nije mogao vijerovati dok je gledao statistiku Jokica nakon meca pa je rekao "to je ludo,to je MVP"

Sinoc imao 10 of.skok. a kazu bio los :))

pre 2 godine

Ovo pisu Ameri:Nikola Jokic joins Wilt Chamberlain and Kareem Abdul-Jabbar as the only players with 30+Pts, 20+ Reb, 10+ Ast in a playoff ...

Kikujiro

pre 2 godine

Bravo Nikola za još jednu odličnu utakmicu u PO, iako si umoran i povredjen boriš se kao harbri lav do poslednje kapi krvi, genije da nam budeš zdrav.

I da još jednom da čestitamo najboljem i NAJBOLJEM igraču NBA lige i najboljem evropskom igraču ikada Nikoli Jokiću na tituli MVP, apsolutno zasluženo, i više od toga, mesta dva i tri su prazna, pa tek onda ostali.

Da budete zdravi sledeće sezone, da se Marej vrati pre PO pa i titula da se napadne. Konji čekaju nestrpljivo, i molim te nemoj da ideš u repku, nemoj da rizikuješ povredu.

Hvala što ste ti i Denver "blagoslovili" Novaka da pobedi Rafala, bravo.

Sa ex YU tla niko nikad kao MVP Nikola

pre 2 godine

Nba league average,1996 97ppg,1997 99ppg,1999 91ppg...2021 112ppg!! Dok nas danima sa laznim informacijama smara osoba koja potencira nekakva 202 poena u proseku,230 poena u proseku.
(Bengal Tiger, 12. jun 2021 08:36) Nista nisi razumio. To su poeni koliko U PROSJEKU JEDAN NBA TIM zabije na mecu a posto postoje 2 tima na parketu(cudo nevidjeno) taj broj moras pomnoziti sa 2 da bi dobio broj poena na mecu... A sad pogledaj koliko je poena padalo u prvoj polovini 1990ih 1980ih 1970ih 1960ih 2000ih 2010ih.

Bengal Tiger

pre 2 godine

Nba league average,1996 97ppg,1997 99ppg,1999 91ppg...2021 112ppg!! Dok nas danima sa laznim informacijama smara osoba koja potencira nekakva 202 poena u proseku,230 poena u proseku.

Da se naježiš

pre 2 godine

Pehar i nagrada su sjajna stvar,ali ovaj huk sa tribina je neprocenjiv.Jedino priznanje,koje ne možeš isfolirati i prevariti,i jedina nagrada od srca.

Niko ne pita Kukija kako je bilo na All-Staru

pre 2 godine

Prosjek poena po utakmici: 1960ih-230,1 a nije bilo trojke //1970ih-216,9 a nije bilo trojke //Doba Dzordanovih,Lerijevih,Medzikovih rekorda 1980ih-218,5 poena po utakmici, a trojka se postizala mnogo mnogo rijedje nego danas //1990ih-202,0//2000ih-193,8//
2010ih-204,2. Eto kako se igrala odbrana kroz istoriju, a nama MJ23 fanboys,Wilt fanboys, Kukoc i Drazen fanboys,prodaju maglu o odbrani,hand-checkingu,nazadovanju kosarke i slicnom, i sve kako bi istakli svoje ljubimce na racun danasnje kosarke... Sto je najcrnje,cak su se i neki treneri primili na bajke. p.s. I opet cu vam srusiti snjeska, braco Grim !

Cole

pre 2 godine

Svaka cast DOKRORE!!!
Stao si rame uz rame sa najvecima,
mnogi velikani nisu imali tu cast
da budu proglaseni za najboljeg
u regularmoj sezoni.

Koliko dominantno igra govore
i sledece cinjenice najvecih
u poslednjih 30 godina u PO-u.

MJ - 33,4 P uz 48,7%, za tri 33,2%,
6,4 skokova, 5,7 asistencija,
2,1 ukradene, 0,9 blokada
i 3,1 izgubljene lopte;

KB - 25,6 P uz 44,8%, za tri 33,1%,
4,5 skokova, 6,2 asistencije,
1,4 ukradene, 0,7 blokada
i 2,9 izgubljene lopte;

NJ - 26,0 P uz 51,2%, za tri 40,9%,
11,3 skoka, 6,5 asistencija,
1,0 ukradene, 0,9 blokada
i 2,9 izgubljene lopte.

P.S.
Jedini igrac u istoriji koji
ima 25+P, 10+SK i 5+AS.

Naklon do poda MAJSTORE!!!

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 2 godine

Sve sto je do sada u karijeri ostvarivao izgledalo mi je nemoguce, od samog odlaska u NBA, faze probijanja, all stara, MVP nagrade, i uvek je me Nikola demantovao i naravno bilo mi je drago.
Nadam se da ce me i za prsten demantovati, jer izgleda mi nemoguce da ce ga ikad uzeti.
P.S. Ogromna steta sto nisu na pocetku sezone trejdovali Mareja, posle 'balona' imao je jaku cenu.

znanje-imanje

pre 2 godine

Ni dobar a kamoli "strašan" meč Jokića.
To je to. Čudo je odrađeno, BurekPower je MVP. Ali titula? Za nju treba biti bolji. Zadnje 3 sezone Denver je imao malu ali realnu šansu - ali ne sa ovim trenerom. I da, Denver je nepoželjna franšiza. Ali to je eksterno, neizvesno i ne baš verovatno. Ono što Nikola može su 3 bitna poboljšanja.
1. Igra prečesto predaleko od koša. Mora da nauči da "asistira" tako što je centar. I kad ne dobije loptu da menja težište igre. Sada je tome nerad - to nije dobro.
2. Ovde je glavni prolaz Sansa to da Ajton napravi blok - a Nikola je neka masa negde pozadi. Ajde sad, crko je očito - ali ako je čak i Boban postao vižljast može i on. Više nema šta da uči u košarci - osim da koliko god može bude manje loš tu, a ne target za pik and rol. To mu je najveća mana.
3. Od 6 godina u NBA on je prve 4 bio odličan kad pravi blok. Ali zadnje 2 sezone on skoro da sabotira svoje (ionako ne vrhunske) bekove - prosto beži iz bloka kada im najviše treba. Vrlo čudna promena i naročito vidljiva sinoć. Ajton pravi blok, posvećen tome 100% a Nikola ne. Mislio sam svašta o tome, da disciplinuje one pajvane i da ih diozira, ali ništa nije baš logično. U masi komentara o Nikoli niko ni da spomene ovaj izuzetno bitan a i bizaran problem. Nađite snimke od ranije: on je zid i težak za obići, i ovo sada - skoro da je nekoristan.
Neverovatno da je bolji svake godine. Ako bar donekle koriguje ove tri mane - i sačuva se malo a ne ovako crkne - titula će biti verovatnija.

Legolas

pre 2 godine

Pobedila je skromnost,ljudski oblik najlepše vrste.
Onaj koji je spontan,human,onaj dečiji!!!
Željan igre.Ne slave.
Željan lopte i košarke,ne medija i intervjua.Ne steroida,već prirode.
Pobeda lepote i mašte!
Srbija se raduje!
Srbija ti je dužna,velikog dočeka,i još većeg poštovanja!!
Unikat,bezvremen,otišao za života u legendu i u priču.Večnu!
Hvala ti skromni i dobri čoveče!
Mnogo zdravlja i sreće ti želim!

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 2 godine

Sve sto je do sada u karijeri ostvarivao izgledalo mi je nemoguce, od samog odlaska u NBA, faze probijanja, all stara, MVP nagrade, i uvek je me Nikola demantovao i naravno bilo mi je drago.
Nadam se da ce me i za prsten demantovati, jer izgleda mi nemoguce da ce ga ikad uzeti.
P.S. Ogromna steta sto nisu na pocetku sezone trejdovali Mareja, posle 'balona' imao je jaku cenu.

Da se naježiš

pre 2 godine

Pehar i nagrada su sjajna stvar,ali ovaj huk sa tribina je neprocenjiv.Jedino priznanje,koje ne možeš isfolirati i prevariti,i jedina nagrada od srca.

Legolas

pre 2 godine

Pobedila je skromnost,ljudski oblik najlepše vrste.
Onaj koji je spontan,human,onaj dečiji!!!
Željan igre.Ne slave.
Željan lopte i košarke,ne medija i intervjua.Ne steroida,već prirode.
Pobeda lepote i mašte!
Srbija se raduje!
Srbija ti je dužna,velikog dočeka,i još većeg poštovanja!!
Unikat,bezvremen,otišao za života u legendu i u priču.Večnu!
Hvala ti skromni i dobri čoveče!
Mnogo zdravlja i sreće ti želim!

Cole

pre 2 godine

Svaka cast DOKRORE!!!
Stao si rame uz rame sa najvecima,
mnogi velikani nisu imali tu cast
da budu proglaseni za najboljeg
u regularmoj sezoni.

Koliko dominantno igra govore
i sledece cinjenice najvecih
u poslednjih 30 godina u PO-u.

MJ - 33,4 P uz 48,7%, za tri 33,2%,
6,4 skokova, 5,7 asistencija,
2,1 ukradene, 0,9 blokada
i 3,1 izgubljene lopte;

KB - 25,6 P uz 44,8%, za tri 33,1%,
4,5 skokova, 6,2 asistencije,
1,4 ukradene, 0,7 blokada
i 2,9 izgubljene lopte;

NJ - 26,0 P uz 51,2%, za tri 40,9%,
11,3 skoka, 6,5 asistencija,
1,0 ukradene, 0,9 blokada
i 2,9 izgubljene lopte.

P.S.
Jedini igrac u istoriji koji
ima 25+P, 10+SK i 5+AS.

Naklon do poda MAJSTORE!!!

Sinoc NJ15 imao 10of.skok. a kazu bio los :)

pre 2 godine

32 poena, 20 skokova (od toga 10 ofanzivnih) i 10 asistencija. Jokic se upravo pridruzio Viltu i Karimu kao jedinim igracima u istoriji NBA koji su imali u plej-ofu utakmicu sa 30+ poena 20+skokova i 10+ asistencija. Ali sta vrijedi kad on sam na ovom mecu ima vise poena , vise skokova i vise asistencija nego 4 njegova saigraca iz prve petorke. MVP Nikola igra sa grupom slucajnih prolaznika ! Pregazio je Ejtona na ovon mecu a ovaj nije mogao vijerovati dok je gledao statistiku Jokica nakon meca pa je rekao "to je ludo,to je MVP"

Sinoc imao 10 of.skok. a kazu bio los :))

pre 2 godine

Ovo pisu Ameri:Nikola Jokic joins Wilt Chamberlain and Kareem Abdul-Jabbar as the only players with 30+Pts, 20+ Reb, 10+ Ast in a playoff ...

Oliver

pre 2 godine

Razumem autosoviniste,stravično im je ovih dana..Nikola Jokić,Vasa Micic,Djokovic razbio nadala,vakcinisano pola naroda,korone vise nema,optimizam se siri,radost se deli...Srbija pobedjuje na svim poljima,sto je strava i uzas za autosoviniste,hehehe

Kikujiro

pre 2 godine

Bravo Nikola za još jednu odličnu utakmicu u PO, iako si umoran i povredjen boriš se kao harbri lav do poslednje kapi krvi, genije da nam budeš zdrav.

I da još jednom da čestitamo najboljem i NAJBOLJEM igraču NBA lige i najboljem evropskom igraču ikada Nikoli Jokiću na tituli MVP, apsolutno zasluženo, i više od toga, mesta dva i tri su prazna, pa tek onda ostali.

Da budete zdravi sledeće sezone, da se Marej vrati pre PO pa i titula da se napadne. Konji čekaju nestrpljivo, i molim te nemoj da ideš u repku, nemoj da rizikuješ povredu.

Hvala što ste ti i Denver "blagoslovili" Novaka da pobedi Rafala, bravo.

tocka

pre 2 godine

U interjvuu sa novinarem Denvera Jokić se obavezao Denveru, kao Dankan Sparsima. To je jako lepo, ali može ga koštati mnogo frustracija u budućnosti. Tim Koneli je košarkaški genije koji je stvorio GSW, ali tamo je jedan Stef Kari bio peti plaćeni igrač u celoj ekipi i to dugo vremena. Denver je u panici dao više para Mareju od Jokića, a moraće i MPJ-a da zakuca i obećavaju Supermaks Jokiću. Pa ko će uopšte da igra osim ove trojice? Na stranu što će Mari najverovatnije presedeti i celu sledeću sezonu, a verovatno nikada neće opravdati ugovor koji ima.
Ovakav Denver nije za finale, a neće ni biti u naredne dve godine minimum. Ne znam kakvo čudo može da učini uprava i koga mogu da dovedu. Voleo bih da Nikola jednog dana uzme i prsten, ali ukoliko ostane u Denveru to se neće dogoditi u skorije vreme. Evo sad sa Sansima se jasno vidi
razlika u kvalitetu. Dva All-Star igrača, vrhunski šuter i dobar defanzivac, odličan centar... jaki su na svim pozicijama, disciplinovani u odbrani i rasturaju Denver. Denver trenutno ipak ne moze protiv Sansa, Jute, Netsa i mozda protiv File... to je suviše stepenica.

Sa ex YU tla niko nikad kao MVP Nikola

pre 2 godine

Nba league average,1996 97ppg,1997 99ppg,1999 91ppg...2021 112ppg!! Dok nas danima sa laznim informacijama smara osoba koja potencira nekakva 202 poena u proseku,230 poena u proseku.
(Bengal Tiger, 12. jun 2021 08:36) Nista nisi razumio. To su poeni koliko U PROSJEKU JEDAN NBA TIM zabije na mecu a posto postoje 2 tima na parketu(cudo nevidjeno) taj broj moras pomnoziti sa 2 da bi dobio broj poena na mecu... A sad pogledaj koliko je poena padalo u prvoj polovini 1990ih 1980ih 1970ih 1960ih 2000ih 2010ih.

Niko ne pita Kukija kako je bilo na All-Staru

pre 2 godine

Prosjek poena po utakmici: 1960ih-230,1 a nije bilo trojke //1970ih-216,9 a nije bilo trojke //Doba Dzordanovih,Lerijevih,Medzikovih rekorda 1980ih-218,5 poena po utakmici, a trojka se postizala mnogo mnogo rijedje nego danas //1990ih-202,0//2000ih-193,8//
2010ih-204,2. Eto kako se igrala odbrana kroz istoriju, a nama MJ23 fanboys,Wilt fanboys, Kukoc i Drazen fanboys,prodaju maglu o odbrani,hand-checkingu,nazadovanju kosarke i slicnom, i sve kako bi istakli svoje ljubimce na racun danasnje kosarke... Sto je najcrnje,cak su se i neki treneri primili na bajke. p.s. I opet cu vam srusiti snjeska, braco Grim !

vaxilar

pre 2 godine

Nikad me zaboraviti izjavu Djordjevica i Danilovica da on ovakav ne bi imao mesta sa njima, a Bogdan bi mogao. Izjava je do zla Boga pokvarena jer Bogdan igra na njihovim pozicijama, a Jokic je centar.

Takva mrznja prema svemu sto ima veze sa Crvenom Zvezdom nam unistava sport iznova i iznova. Ne moze Zvezda toliko da vrati sport u Srbiji na dobar put koliko oni mogu da ga uniste.

pedja

pre 2 godine

(znanje-imanje, 12. jun 2021 08:32)
A ti si inače osvojio prsten u NBAu pa znaš posavetovati šta neki tamo debeli Somborac treba da uradi da bi osvojio prsten.

Baticca

pre 2 godine

@Oliver
ne mesaj ove sampione sa drzavom. Oni su plod iskljucivo sopstvenog rada i svojih roditelja i entuzijazma njihovih trenera. Nikako sistema. Kad pominjes vec onda pomeni i skorasnju politicku svitu koja je pohapsena ,kojoj je sistem pomogao da maznjava i otima. Ne talentovani ,lenji i pohlepni. Novak,Jokic,Bogdan ,Vasa su sampioni svog rada neuporedivi sa tom klapom

Bengal Tiger

pre 2 godine

Nba league average,1996 97ppg,1997 99ppg,1999 91ppg...2021 112ppg!! Dok nas danima sa laznim informacijama smara osoba koja potencira nekakva 202 poena u proseku,230 poena u proseku.

Kikujiro

pre 2 godine

Bravo Nikola za još jednu odličnu utakmicu u PO, iako si umoran i povredjen boriš se kao harbri lav do poslednje kapi krvi, genije da nam budeš zdrav.

I da još jednom da čestitamo najboljem i NAJBOLJEM igraču NBA lige i najboljem evropskom igraču ikada Nikoli Jokiću na tituli MVP, apsolutno zasluženo, i više od toga, mesta dva i tri su prazna, pa tek onda ostali.

Da budete zdravi sledeće sezone, da se Marej vrati pre PO pa i titula da se napadne. Konji čekaju nestrpljivo, i molim te nemoj da ideš u repku, nemoj da rizikuješ povredu.

Hvala što ste ti i Denver "blagoslovili" Novaka da pobedi Rafala, bravo.

Petar

pre 2 godine

Tako mi je nevazan Denver,nego aj ti sad Jokara lepo zavrsi tamo tu jos jednu utakmicu pa se lepo odmori,da budes spreman za olimpijadu!!!

Kikujiro

pre 2 godine

Bravo Nikola za još jednu odličnu utakmicu u PO, iako si umoran i povredjen boriš se kao harbri lav do poslednje kapi krvi, genije da nam budeš zdrav.

I da još jednom da čestitamo najboljem i NAJBOLJEM igraču NBA lige i najboljem evropskom igraču ikada Nikoli Jokiću na tituli MVP, apsolutno zasluženo, i više od toga, mesta dva i tri su prazna, pa tek onda ostali.

Da budete zdravi sledeće sezone, da se Marej vrati pre PO pa i titula da se napadne. Konji čekaju nestrpljivo, i molim te nemoj da ideš u repku, nemoj da rizikuješ povredu.

Hvala što ste ti i Denver "blagoslovili" Novaka da pobedi Rafala, bravo.

Klaxon

pre 2 godine

@Trebali su sledeću utakmicu da mu uruče nagradu i metlu u paketu. Somborac nikad neće osvojiti prsten i nikad neće biti zvezda.
(JK, 12. jun 2021 08:33)

Kompleksasu, kosarka je kolektivan sport, a Jokic je odavno zvezda.

znanje-imanje

pre 2 godine

Ni dobar a kamoli "strašan" meč Jokića.
To je to. Čudo je odrađeno, BurekPower je MVP. Ali titula? Za nju treba biti bolji. Zadnje 3 sezone Denver je imao malu ali realnu šansu - ali ne sa ovim trenerom. I da, Denver je nepoželjna franšiza. Ali to je eksterno, neizvesno i ne baš verovatno. Ono što Nikola može su 3 bitna poboljšanja.
1. Igra prečesto predaleko od koša. Mora da nauči da "asistira" tako što je centar. I kad ne dobije loptu da menja težište igre. Sada je tome nerad - to nije dobro.
2. Ovde je glavni prolaz Sansa to da Ajton napravi blok - a Nikola je neka masa negde pozadi. Ajde sad, crko je očito - ali ako je čak i Boban postao vižljast može i on. Više nema šta da uči u košarci - osim da koliko god može bude manje loš tu, a ne target za pik and rol. To mu je najveća mana.
3. Od 6 godina u NBA on je prve 4 bio odličan kad pravi blok. Ali zadnje 2 sezone on skoro da sabotira svoje (ionako ne vrhunske) bekove - prosto beži iz bloka kada im najviše treba. Vrlo čudna promena i naročito vidljiva sinoć. Ajton pravi blok, posvećen tome 100% a Nikola ne. Mislio sam svašta o tome, da disciplinuje one pajvane i da ih diozira, ali ništa nije baš logično. U masi komentara o Nikoli niko ni da spomene ovaj izuzetno bitan a i bizaran problem. Nađite snimke od ranije: on je zid i težak za obići, i ovo sada - skoro da je nekoristan.
Neverovatno da je bolji svake godine. Ako bar donekle koriguje ove tri mane - i sačuva se malo a ne ovako crkne - titula će biti verovatnija.

Bengal Tiger

pre 2 godine

Okej,znaci kad ovo danas pomnozim sa 2 dobijam 224. Kad ovo drugo pomnozim dobijam oko 192!! Zasto ti je cudno sto je 80tih padalo samo malo manje poena nego danas kada su cele petorke igrale sa visokom inteligencijom u igri i dodavanjima medju sobom,odlicnim protokom i otvaranjima,inteligentno recimo kao Kris Pol a ne staticnost i ispucavanja recimo Lilarda. Kosarka Spursa iz 2014 godine,taj rad,melem za oci!

Bojan

pre 2 godine

(Oliver, 12. jun 2021 09:33)

Šta pričaš ti čoveče? Kakvi autošovinisti, kakve zasluge države Srbije što ovi sportisti negde postižu lične uspehe? Daj leči se.

Baticca

pre 2 godine

@oliver
Bravo Oli. Petica za tebe iz pismenosti,al kec iz rezonovanja. Ocigledno te nisu ucili da citas malo izmedju redova,al dobro. Mozda si mlad i ima vremena. Unovci negde "pamet". Nemoj na sportskim stranama za koju hiljadu,mozda cak ne vise od jedne,da mesas ovu svetu stvar u Srbiji,sport,sa politikom. Jer nemaju veze jedno sa drugim. Cak sta vise,u obrnutoj su proporciji. Niko od ovih momaka nije imao pomoc drzave,sve rad i trud. Probaj malo i ti. U suprotnom sendvici ce biti sve siromasniji,sok sve blaži. Pozdrav "pametnjakovicu"

Pera Ždera

pre 2 godine

Ne spadam u grupu koja je forsirala pricu kako je Denver bolji bez Mareja nakon povrede usled dominantog zavrsetka sezone na ledjima Nikole.

Marej u svoj karakteristicnoj nekonstantnosti (koja je def sve manja svake sezone) odvlaci veliki deo paznje odbrane, taktike na sebe sto je u POffu jako bitno. Ok, Nikola bi i tetkicu iz hale napravio korisnim igracem kroz svoju orkestraciju ali kada je najbitnije i kada se pusta vise fizicke igre, kada se igraju serije u najbitnijem delu sezone, ne moze jedan igrac nikako da nosi pricu.

Upravo taj detalj, serija uzastopnih utakmica, cini problematiku jer dobri treneri, sa dobrim osecajem i zdravim rezonom lako adaptiraju igru, postavljaju taktiku kada je kljuc braniti jednog igraca dok ostali bunare. Sa dve udarne igle je to dosta tezeee a Marej ti svakako jeste, dokazano. Posebno kada su bitnije utakmice pa i u proslom POffu. Ovako kada branis jedinu realnu, konstantnu opasnost, kada branis MVPja, biras koje iruzije mu oduzimas, gde ga gusis, usporavas... Jasno, isporuci on svoje ali dovoljno je da ga nateras na neku igru koja nije njegova, oduzmes mu bar i donekle orkestraciju i tim je u ozbiljnom problemu. Plus posledice umora i PREVELIKOG tereta kraja regularne sezone.

Uz Mareja bi kroz prepoznatljivu "two man" igru lakse kombinovao + one kombinacije kada naizmenicno pomazu klupu bez zajednickih minuta = odmor Nikole i obrnuto. To sa Porterom kroz njegov IQ i specificnu ulogu jednostavno nije moguce i nikada nece ni biti. On mora biti treci igrac Denvera ali ne u smislu poena (tako elitan suter cesto mora davati i najvise poena na mecu) vec takticki i kroz ulogu u igri. Uostalom, prisustvom Mareja igra se siri i u korist Portera.

Dva igraca koji mogu da izmisljaju poene, sto individualno sto medjusobnom saradnjom + Porter koji uvek moze iza njih da uzima svoje suteve i slobodnije igra svoju igru sto svakako nije prodor, mnogo lopte u rukama i fokus na njemu najveci posle Nikole.

Nikola MVP + Marej, nadam se dovoljno onaj stari u buducnosti + iskusniji, pametniji Porter u pravoj ulozi kroz prethodnu dvojicu + frenimenalni Moris u svojoj ulozi + Ok Dozijer + obecavajuci Zeke + Milsap ali kroz veteranski minimum i glas iskustva sa klupe + OBAVEZNO iole pismen zamenski centar za + par pazljivo promisljenih igraca uloge obrambeno, spot up suterske orijentacije + vrv sledeci korak u trenerskom smislu = Denver ozbiljno napada prsten!!

Gordona, vecno nedorecenog igraca ofanzivno mozda i trejdovati, nisam pametan. Barton tek rebus. Cesto ocajan ali kroz pravu ulogu tj upotrebu trenera (udarna igla sa klupe jer poene stvarno zna cesto da izmisli), moze biti koristan. Svakako u prici za paket u bilo kakvom potencijalnom trejdu.

Meloun je super lik, dostaaa toga je doprineo, posebno mentorski i kroz hemiju sa igracima ali uvek nesto zulja za korak dalje. Korak dalje za prosligodisnjeg finalistu zapada koji od ove sezone ima i najboljeg igraca lige. Jos je nikad otvorenija / raznovrsnija sa Lejkersima u zalasku i Klipersima uvek u nekoj tenziji. Naredna sezona, pa i dve su kljucne za Jokica i pitanje da li u Denveru ili ipak negde drugde.

Oliver

pre 2 godine

@baticca

Za razliku od tebe,ja sam veoma pismen i obrazovan,pa znam da se pise "netalentovan",a ne "ne talentovan". Znaci,zajedno,a ne odvojeno. To se uci tamo negde u 5.razredu osnovne škole. Drugo, ja sam pominjao vakcine,a vakcine je obezbedio predsednik ove drzave,to je istina i ja cu tu istinu govoriti dok je sveta i veka. Jer je to istina!! A ti sto su pohapseni,pa ko ih je pohapsio,mogli su da ostanu i nepohapseni!!

znanje-imanje

pre 2 godine

Ni dobar a kamoli "strašan" meč Jokića.
To je to. Čudo je odrađeno, BurekPower je MVP. Ali titula? Za nju treba biti bolji. Zadnje 3 sezone Denver je imao malu ali realnu šansu - ali ne sa ovim trenerom. I da, Denver je nepoželjna franšiza. Ali to je eksterno, neizvesno i ne baš verovatno. Ono što Nikola može su 3 bitna poboljšanja.
1. Igra prečesto predaleko od koša. Mora da nauči da "asistira" tako što je centar. I kad ne dobije loptu da menja težište igre. Sada je tome nerad - to nije dobro.
2. Ovde je glavni prolaz Sansa to da Ajton napravi blok - a Nikola je neka masa negde pozadi. Ajde sad, crko je očito - ali ako je čak i Boban postao vižljast može i on. Više nema šta da uči u košarci - osim da koliko god može bude manje loš tu, a ne target za pik and rol. To mu je najveća mana.
3. Od 6 godina u NBA on je prve 4 bio odličan kad pravi blok. Ali zadnje 2 sezone on skoro da sabotira svoje (ionako ne vrhunske) bekove - prosto beži iz bloka kada im najviše treba. Vrlo čudna promena i naročito vidljiva sinoć. Ajton pravi blok, posvećen tome 100% a Nikola ne. Mislio sam svašta o tome, da disciplinuje one pajvane i da ih diozira, ali ništa nije baš logično. U masi komentara o Nikoli niko ni da spomene ovaj izuzetno bitan a i bizaran problem. Nađite snimke od ranije: on je zid i težak za obići, i ovo sada - skoro da je nekoristan.
Neverovatno da je bolji svake godine. Ako bar donekle koriguje ove tri mane - i sačuva se malo a ne ovako crkne - titula će biti verovatnija.

Bengal Tiger

pre 2 godine

Nba league average,1996 97ppg,1997 99ppg,1999 91ppg...2021 112ppg!! Dok nas danima sa laznim informacijama smara osoba koja potencira nekakva 202 poena u proseku,230 poena u proseku.

vaxilar

pre 2 godine

Nikad me zaboraviti izjavu Djordjevica i Danilovica da on ovakav ne bi imao mesta sa njima, a Bogdan bi mogao. Izjava je do zla Boga pokvarena jer Bogdan igra na njihovim pozicijama, a Jokic je centar.

Takva mrznja prema svemu sto ima veze sa Crvenom Zvezdom nam unistava sport iznova i iznova. Ne moze Zvezda toliko da vrati sport u Srbiji na dobar put koliko oni mogu da ga uniste.

Niko ne pita Kukija kako je bilo na All-Staru

pre 2 godine

Prosjek poena po utakmici: 1960ih-230,1 a nije bilo trojke //1970ih-216,9 a nije bilo trojke //Doba Dzordanovih,Lerijevih,Medzikovih rekorda 1980ih-218,5 poena po utakmici, a trojka se postizala mnogo mnogo rijedje nego danas //1990ih-202,0//2000ih-193,8//
2010ih-204,2. Eto kako se igrala odbrana kroz istoriju, a nama MJ23 fanboys,Wilt fanboys, Kukoc i Drazen fanboys,prodaju maglu o odbrani,hand-checkingu,nazadovanju kosarke i slicnom, i sve kako bi istakli svoje ljubimce na racun danasnje kosarke... Sto je najcrnje,cak su se i neki treneri primili na bajke. p.s. I opet cu vam srusiti snjeska, braco Grim !

Oliver

pre 2 godine

Razumem autosoviniste,stravično im je ovih dana..Nikola Jokić,Vasa Micic,Djokovic razbio nadala,vakcinisano pola naroda,korone vise nema,optimizam se siri,radost se deli...Srbija pobedjuje na svim poljima,sto je strava i uzas za autosoviniste,hehehe

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 2 godine

Sve sto je do sada u karijeri ostvarivao izgledalo mi je nemoguce, od samog odlaska u NBA, faze probijanja, all stara, MVP nagrade, i uvek je me Nikola demantovao i naravno bilo mi je drago.
Nadam se da ce me i za prsten demantovati, jer izgleda mi nemoguce da ce ga ikad uzeti.
P.S. Ogromna steta sto nisu na pocetku sezone trejdovali Mareja, posle 'balona' imao je jaku cenu.

Sa ex YU tla niko nikad kao MVP Nikola

pre 2 godine

Nba league average,1996 97ppg,1997 99ppg,1999 91ppg...2021 112ppg!! Dok nas danima sa laznim informacijama smara osoba koja potencira nekakva 202 poena u proseku,230 poena u proseku.
(Bengal Tiger, 12. jun 2021 08:36) Nista nisi razumio. To su poeni koliko U PROSJEKU JEDAN NBA TIM zabije na mecu a posto postoje 2 tima na parketu(cudo nevidjeno) taj broj moras pomnoziti sa 2 da bi dobio broj poena na mecu... A sad pogledaj koliko je poena padalo u prvoj polovini 1990ih 1980ih 1970ih 1960ih 2000ih 2010ih.

Oliver

pre 2 godine

@baticca

Za razliku od tebe,ja sam veoma pismen i obrazovan,pa znam da se pise "netalentovan",a ne "ne talentovan". Znaci,zajedno,a ne odvojeno. To se uci tamo negde u 5.razredu osnovne škole. Drugo, ja sam pominjao vakcine,a vakcine je obezbedio predsednik ove drzave,to je istina i ja cu tu istinu govoriti dok je sveta i veka. Jer je to istina!! A ti sto su pohapseni,pa ko ih je pohapsio,mogli su da ostanu i nepohapseni!!

Kikujiro

pre 2 godine

Bravo Nikola za još jednu odličnu utakmicu u PO, iako si umoran i povredjen boriš se kao harbri lav do poslednje kapi krvi, genije da nam budeš zdrav.

I da još jednom da čestitamo najboljem i NAJBOLJEM igraču NBA lige i najboljem evropskom igraču ikada Nikoli Jokiću na tituli MVP, apsolutno zasluženo, i više od toga, mesta dva i tri su prazna, pa tek onda ostali.

Da budete zdravi sledeće sezone, da se Marej vrati pre PO pa i titula da se napadne. Konji čekaju nestrpljivo, i molim te nemoj da ideš u repku, nemoj da rizikuješ povredu.

Hvala što ste ti i Denver "blagoslovili" Novaka da pobedi Rafala, bravo.

Kikujiro

pre 2 godine

Bravo Nikola za još jednu odličnu utakmicu u PO, iako si umoran i povredjen boriš se kao harbri lav do poslednje kapi krvi, genije da nam budeš zdrav.

I da još jednom da čestitamo najboljem i NAJBOLJEM igraču NBA lige i najboljem evropskom igraču ikada Nikoli Jokiću na tituli MVP, apsolutno zasluženo, i više od toga, mesta dva i tri su prazna, pa tek onda ostali.

Da budete zdravi sledeće sezone, da se Marej vrati pre PO pa i titula da se napadne. Konji čekaju nestrpljivo, i molim te nemoj da ideš u repku, nemoj da rizikuješ povredu.

Hvala što ste ti i Denver "blagoslovili" Novaka da pobedi Rafala, bravo.

Kikujiro

pre 2 godine

Bravo Nikola za još jednu odličnu utakmicu u PO, iako si umoran i povredjen boriš se kao harbri lav do poslednje kapi krvi, genije da nam budeš zdrav.

I da još jednom da čestitamo najboljem i NAJBOLJEM igraču NBA lige i najboljem evropskom igraču ikada Nikoli Jokiću na tituli MVP, apsolutno zasluženo, i više od toga, mesta dva i tri su prazna, pa tek onda ostali.

Da budete zdravi sledeće sezone, da se Marej vrati pre PO pa i titula da se napadne. Konji čekaju nestrpljivo, i molim te nemoj da ideš u repku, nemoj da rizikuješ povredu.

Hvala što ste ti i Denver "blagoslovili" Novaka da pobedi Rafala, bravo.

Petar

pre 2 godine

Tako mi je nevazan Denver,nego aj ti sad Jokara lepo zavrsi tamo tu jos jednu utakmicu pa se lepo odmori,da budes spreman za olimpijadu!!!

Da se naježiš

pre 2 godine

Pehar i nagrada su sjajna stvar,ali ovaj huk sa tribina je neprocenjiv.Jedino priznanje,koje ne možeš isfolirati i prevariti,i jedina nagrada od srca.

Bengal Tiger

pre 2 godine

Okej,znaci kad ovo danas pomnozim sa 2 dobijam 224. Kad ovo drugo pomnozim dobijam oko 192!! Zasto ti je cudno sto je 80tih padalo samo malo manje poena nego danas kada su cele petorke igrale sa visokom inteligencijom u igri i dodavanjima medju sobom,odlicnim protokom i otvaranjima,inteligentno recimo kao Kris Pol a ne staticnost i ispucavanja recimo Lilarda. Kosarka Spursa iz 2014 godine,taj rad,melem za oci!

Baticca

pre 2 godine

@Oliver
ne mesaj ove sampione sa drzavom. Oni su plod iskljucivo sopstvenog rada i svojih roditelja i entuzijazma njihovih trenera. Nikako sistema. Kad pominjes vec onda pomeni i skorasnju politicku svitu koja je pohapsena ,kojoj je sistem pomogao da maznjava i otima. Ne talentovani ,lenji i pohlepni. Novak,Jokic,Bogdan ,Vasa su sampioni svog rada neuporedivi sa tom klapom

Cole

pre 2 godine

Svaka cast DOKRORE!!!
Stao si rame uz rame sa najvecima,
mnogi velikani nisu imali tu cast
da budu proglaseni za najboljeg
u regularmoj sezoni.

Koliko dominantno igra govore
i sledece cinjenice najvecih
u poslednjih 30 godina u PO-u.

MJ - 33,4 P uz 48,7%, za tri 33,2%,
6,4 skokova, 5,7 asistencija,
2,1 ukradene, 0,9 blokada
i 3,1 izgubljene lopte;

KB - 25,6 P uz 44,8%, za tri 33,1%,
4,5 skokova, 6,2 asistencije,
1,4 ukradene, 0,7 blokada
i 2,9 izgubljene lopte;

NJ - 26,0 P uz 51,2%, za tri 40,9%,
11,3 skoka, 6,5 asistencija,
1,0 ukradene, 0,9 blokada
i 2,9 izgubljene lopte.

P.S.
Jedini igrac u istoriji koji
ima 25+P, 10+SK i 5+AS.

Naklon do poda MAJSTORE!!!

Legolas

pre 2 godine

Pobedila je skromnost,ljudski oblik najlepše vrste.
Onaj koji je spontan,human,onaj dečiji!!!
Željan igre.Ne slave.
Željan lopte i košarke,ne medija i intervjua.Ne steroida,već prirode.
Pobeda lepote i mašte!
Srbija se raduje!
Srbija ti je dužna,velikog dočeka,i još većeg poštovanja!!
Unikat,bezvremen,otišao za života u legendu i u priču.Večnu!
Hvala ti skromni i dobri čoveče!
Mnogo zdravlja i sreće ti želim!

Sinoc NJ15 imao 10of.skok. a kazu bio los :)

pre 2 godine

32 poena, 20 skokova (od toga 10 ofanzivnih) i 10 asistencija. Jokic se upravo pridruzio Viltu i Karimu kao jedinim igracima u istoriji NBA koji su imali u plej-ofu utakmicu sa 30+ poena 20+skokova i 10+ asistencija. Ali sta vrijedi kad on sam na ovom mecu ima vise poena , vise skokova i vise asistencija nego 4 njegova saigraca iz prve petorke. MVP Nikola igra sa grupom slucajnih prolaznika ! Pregazio je Ejtona na ovon mecu a ovaj nije mogao vijerovati dok je gledao statistiku Jokica nakon meca pa je rekao "to je ludo,to je MVP"

Klaxon

pre 2 godine

@Trebali su sledeću utakmicu da mu uruče nagradu i metlu u paketu. Somborac nikad neće osvojiti prsten i nikad neće biti zvezda.
(JK, 12. jun 2021 08:33)

Kompleksasu, kosarka je kolektivan sport, a Jokic je odavno zvezda.

pedja

pre 2 godine

(znanje-imanje, 12. jun 2021 08:32)
A ti si inače osvojio prsten u NBAu pa znaš posavetovati šta neki tamo debeli Somborac treba da uradi da bi osvojio prsten.

tocka

pre 2 godine

U interjvuu sa novinarem Denvera Jokić se obavezao Denveru, kao Dankan Sparsima. To je jako lepo, ali može ga koštati mnogo frustracija u budućnosti. Tim Koneli je košarkaški genije koji je stvorio GSW, ali tamo je jedan Stef Kari bio peti plaćeni igrač u celoj ekipi i to dugo vremena. Denver je u panici dao više para Mareju od Jokića, a moraće i MPJ-a da zakuca i obećavaju Supermaks Jokiću. Pa ko će uopšte da igra osim ove trojice? Na stranu što će Mari najverovatnije presedeti i celu sledeću sezonu, a verovatno nikada neće opravdati ugovor koji ima.
Ovakav Denver nije za finale, a neće ni biti u naredne dve godine minimum. Ne znam kakvo čudo može da učini uprava i koga mogu da dovedu. Voleo bih da Nikola jednog dana uzme i prsten, ali ukoliko ostane u Denveru to se neće dogoditi u skorije vreme. Evo sad sa Sansima se jasno vidi
razlika u kvalitetu. Dva All-Star igrača, vrhunski šuter i dobar defanzivac, odličan centar... jaki su na svim pozicijama, disciplinovani u odbrani i rasturaju Denver. Denver trenutno ipak ne moze protiv Sansa, Jute, Netsa i mozda protiv File... to je suviše stepenica.

Bojan

pre 2 godine

(Oliver, 12. jun 2021 09:33)

Šta pričaš ti čoveče? Kakvi autošovinisti, kakve zasluge države Srbije što ovi sportisti negde postižu lične uspehe? Daj leči se.

Pera Ždera

pre 2 godine

Ne spadam u grupu koja je forsirala pricu kako je Denver bolji bez Mareja nakon povrede usled dominantog zavrsetka sezone na ledjima Nikole.

Marej u svoj karakteristicnoj nekonstantnosti (koja je def sve manja svake sezone) odvlaci veliki deo paznje odbrane, taktike na sebe sto je u POffu jako bitno. Ok, Nikola bi i tetkicu iz hale napravio korisnim igracem kroz svoju orkestraciju ali kada je najbitnije i kada se pusta vise fizicke igre, kada se igraju serije u najbitnijem delu sezone, ne moze jedan igrac nikako da nosi pricu.

Upravo taj detalj, serija uzastopnih utakmica, cini problematiku jer dobri treneri, sa dobrim osecajem i zdravim rezonom lako adaptiraju igru, postavljaju taktiku kada je kljuc braniti jednog igraca dok ostali bunare. Sa dve udarne igle je to dosta tezeee a Marej ti svakako jeste, dokazano. Posebno kada su bitnije utakmice pa i u proslom POffu. Ovako kada branis jedinu realnu, konstantnu opasnost, kada branis MVPja, biras koje iruzije mu oduzimas, gde ga gusis, usporavas... Jasno, isporuci on svoje ali dovoljno je da ga nateras na neku igru koja nije njegova, oduzmes mu bar i donekle orkestraciju i tim je u ozbiljnom problemu. Plus posledice umora i PREVELIKOG tereta kraja regularne sezone.

Uz Mareja bi kroz prepoznatljivu "two man" igru lakse kombinovao + one kombinacije kada naizmenicno pomazu klupu bez zajednickih minuta = odmor Nikole i obrnuto. To sa Porterom kroz njegov IQ i specificnu ulogu jednostavno nije moguce i nikada nece ni biti. On mora biti treci igrac Denvera ali ne u smislu poena (tako elitan suter cesto mora davati i najvise poena na mecu) vec takticki i kroz ulogu u igri. Uostalom, prisustvom Mareja igra se siri i u korist Portera.

Dva igraca koji mogu da izmisljaju poene, sto individualno sto medjusobnom saradnjom + Porter koji uvek moze iza njih da uzima svoje suteve i slobodnije igra svoju igru sto svakako nije prodor, mnogo lopte u rukama i fokus na njemu najveci posle Nikole.

Nikola MVP + Marej, nadam se dovoljno onaj stari u buducnosti + iskusniji, pametniji Porter u pravoj ulozi kroz prethodnu dvojicu + frenimenalni Moris u svojoj ulozi + Ok Dozijer + obecavajuci Zeke + Milsap ali kroz veteranski minimum i glas iskustva sa klupe + OBAVEZNO iole pismen zamenski centar za + par pazljivo promisljenih igraca uloge obrambeno, spot up suterske orijentacije + vrv sledeci korak u trenerskom smislu = Denver ozbiljno napada prsten!!

Gordona, vecno nedorecenog igraca ofanzivno mozda i trejdovati, nisam pametan. Barton tek rebus. Cesto ocajan ali kroz pravu ulogu tj upotrebu trenera (udarna igla sa klupe jer poene stvarno zna cesto da izmisli), moze biti koristan. Svakako u prici za paket u bilo kakvom potencijalnom trejdu.

Meloun je super lik, dostaaa toga je doprineo, posebno mentorski i kroz hemiju sa igracima ali uvek nesto zulja za korak dalje. Korak dalje za prosligodisnjeg finalistu zapada koji od ove sezone ima i najboljeg igraca lige. Jos je nikad otvorenija / raznovrsnija sa Lejkersima u zalasku i Klipersima uvek u nekoj tenziji. Naredna sezona, pa i dve su kljucne za Jokica i pitanje da li u Denveru ili ipak negde drugde.

Sinoc imao 10 of.skok. a kazu bio los :))

pre 2 godine

Ovo pisu Ameri:Nikola Jokic joins Wilt Chamberlain and Kareem Abdul-Jabbar as the only players with 30+Pts, 20+ Reb, 10+ Ast in a playoff ...

Baticca

pre 2 godine

@oliver
Bravo Oli. Petica za tebe iz pismenosti,al kec iz rezonovanja. Ocigledno te nisu ucili da citas malo izmedju redova,al dobro. Mozda si mlad i ima vremena. Unovci negde "pamet". Nemoj na sportskim stranama za koju hiljadu,mozda cak ne vise od jedne,da mesas ovu svetu stvar u Srbiji,sport,sa politikom. Jer nemaju veze jedno sa drugim. Cak sta vise,u obrnutoj su proporciji. Niko od ovih momaka nije imao pomoc drzave,sve rad i trud. Probaj malo i ti. U suprotnom sendvici ce biti sve siromasniji,sok sve blaži. Pozdrav "pametnjakovicu"