Petak, 28.05.2021.

22:08

Krivokapić poslao otvoreno pismo: "Zavera"

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić optužio je lidera Demokratskog fronta Andriju Mandića da stoji iza kreiranja političke zavere protiv njega.

Izvor: B92

Krivokapiæ poslao otvoreno pismo: "Zavera" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Кривокапић је направио глупост, а зашто, још нисмо открили све околности.

Zbogom pameti

pre 2 godine

Cek bre u kom veku zivimo? Konkurs na temu ko je veci vernik? Neprimereno sa obe strane. Otkad je ljubav prema bogu i crkvi (jedini?) bitan argument za bilo koju kljucnu drzavnu/politicku funkciju.

Kao u Iranu da se desava.

Djordje Stanojevic

pre 2 godine

E moj profesore, pa to je tek pocetak, nemas pojma sa kakvim profesionalnim politickim malverzantima imas posla a puna im usta Srbije !
Sad ispade da je i pokojni Mitropolit kovao zaveru protiv sebe i svog naroda secamo se ovde u Srbiji te hajke i harange protiv njega u svim rezimskim medijima sve dok nije umro , izgleda jedino oni imaju ekskluzivu na Srpstvo ?

bla bla

pre 2 godine

Strasno je cime se ovi bave vec danima. U 21. veku se svadjaju da li drzava potpisuje "ugovor" sa nekom crkvom. To je toliko retrogradno da nemam reci. Nije ni cudno sto smo svi u regionu u blatu do guse, iz kojeg se necemo jos dugo izvuci.

Ddd

pre 2 godine

Sa Milom se znalo da je anti-srpski iz interesa, sa ovim ne znas na cemu si. Sto bi narod rekao nit smrdi, nit mirise. A pravi se mnogo naivan.

ICXC NIKA

pre 2 godine

Profesore puna podrska. Takodje poruka Srbima u CG da budu sto su uvek bili, svetionik i temelj srpstva. Nekada se borilo protiv turaka, austro-ugara, nemaca, nato pakta, a danas je borba najteza jer je nasuprot vas i nas jedna od najjacih svetskih mafija. Izdrzite braco Srbi, prvo u CG, zatim u R.Srpskoj, a mojoj i nasoj Srbiji neka je Bog na pomoci! Amin

Rale

pre 2 godine

Pre svega narodu je trebalo objssniti da SPC i Amfilohije nisu bili u dobrim odnosima .Amfilohije je bio samovoljan ali na zalost prevelik otpadnik da bi SPC usla u otvoreni sukob sa njim i rizikovala podele. Sada to sve treba vratiti u kanonske okvire i tu je problem. Amfilohije je napravio Mila i tako obezbedio sebi nezavisnu mitropoliju a onda je Milo ojacao pa krenuo da sece pupcanu.vrpcu.
Krivokapica je doveo Amfilohije ali on mora razumeti da je to bio sustinski problem i da se mora vratiti pod okrilje SPC. Dnevna politika je tu nevazna a u tom svetlu.on i ne treba da brani svoju vladu vec da pripremi teren za nove demokratske izbore. Sto bi.branio nesto sto je skupljeno s konca i konopca bez odraza najvise biraca ??

Dambldor

pre 2 godine

Posten covek tesko pliva sa ovim ajkulama,samo nije hteo da dozvoli samovolju ,stari Mitropolit Amfilohije je odredio Jonikija za svog naslednika , i narod to zeli .Ali onaj kome se ne sme ime pomenuti ima druge planove .Krivokapic je to procitao .

Željko

pre 2 godine

Vrati ambasadora,povuci priznanje tzv.kosova,izdji iz nato alijanse,promeni zastavu,potpisi ugovor,uhapsi mila i sve njegove e posle mozemo da pricamo...

stefan

pre 2 godine

Bla bla bla Patrijarh da odredi datum kada ja želim, pod uslove koje sam ja smislio bla bla bla.

Bago meni kako sam izuzetan,
Zdravko Krivokapić

samo kazem

pre 2 godine

Uff, koja patetika! Moji su nekad bili Crnogorci, ali vec preko 100 godina zivimo u Srbiji i sad smo Srbi. Treba uraditi sledece:
Pomoci Milu da se vrati na vlast.
Odvojiti CG od Srbije, priznati njihovu crkvu i sve ostalo. Ko je Crnogorac, pravac tamo, ko zeli da bude Srbin, nek prekine sve veze sa CG. Procistiti policiju i vojslku od crnogorskog lobija. 2006 su glasali da hoce nezavisnost, eto im je!
Cvrsce obezbediti granicu, da kriminalni elementi ne ulaze. U vrlo kratkom roku ce CG progutati Hrvatska i Albanija i to je to...

!

pre 2 godine

@veliki strumf
Nije DF osvojio najvise glasova medju tadasnjom opozicijom, nego Krivokapic koji je bio na celu liste. I tu nije bio samo DF, nego jos mnogo partija, ukljucujuci SNP npr.
Vidjeli smo DF bez Krivokapica u Niksicu i H. Novom. U Niksicu izgubili 10% glasova od avgusta, u HN izgubili 30% glasova u odnosu na avgust.
Sam DF, koji je sastavljen od 3 partije ima UKUPNO oko 15% glasova u CG.

Krivokapic je premijer CG, ne mitropolit. On zastupa interese DRZAVE, ne Crkve.
Da nisi mislio da ce neko iz Beograda da postavlja mitropolita u CG?!
Isti onaj koji je birao i patrijarha? Malo morgen!

Dok je Mandic bio na celu izbornih listi, gubio je sve moguce izbore, Milo se sprdao s njim i njegovim kolegama.
Sa Zdravkom nema sprdnje.

Ambasadora nece da vrati, jer to nije po zakonu. Ambasador neka nauci da ne vrijedja drzavu u kojoj je, pa ce mozda u nekoj drugoj drzavi proci bez protjerivanja.
I to nema veze s time da li je neko pravovjeran ili nije.
Cestita drzavnost Kosovu jer je CG priznala Kosovo.
Zasto Srbija nije cestitala dan drzavnosti Crnoj Gori? Nije vas sramota?
Za razliku od Srbije, u Crnoj Gori ne hapse ni premijer ni predsjednik, nego policija i tuzilastvo. To sto su neki umislili da ce da izazovu rat u CG zarad ciljeva Srbije je samo posledica vaseg poremecenog shvatanja zivota, politike i "vjere". Nece moci.
Posto se SPC drznula da ucestvuje da izborima u CG i podrzava partije i kandidate, tako ce i Vlada CG ubuduce otvoreno da se mijesa u poslove Crkve u CG.
Samo sto ova Vlada ima podrsku svih svestenika Mitropolije CP.
Pa ako treba Crkva da se razdvaja neka, bolje i to nego da nam Vucic i Bulovic biraju mitropolite.

istina

pre 2 godine

Док су Мило и његови следбеници током литија бранили срамни закон, тровали су народ причом да Српска православна црква "црногорске светиње" хоће да преотме и понесе у Србију. Ту причу у том периоду углавном није пушила ни већина оних који се национално изјашњавају као Црногорци. Међутим, читајући коментаре Срба и проматрајући реакције, Здравко и демократе, успели су изгледа да убеде један део Срба, да Србија и Српска православна црква, заиста желе да отму нешто од Црне Горе. Свака част свима који себе неиронично сматрају Србима, а пишу "Никада ништа са онима у Србији и Београду". Због оваквих идиота пожелим да се Србија дистанцира од Црне Горе, па да видим докле ћете. "Никада више у Београд" била је крилатица коју су понављале усташе. И ставови појединих Срба из Црне Горе, према Србима из Србије, често се не разликују од усташких. Оно што Милу није пошло за руком, пошло је овом "Тројанском коњу" и његовим другарима из Демократске Црне Горе, успели су да поделе српски народ у Црној Гори и убеде један, надам се мањи део, да Србија и Београд раде против њега. Судиће вам историја кад тад, као што је судила свим издајницима и душманима овог народа. А нема већих душмана од издајника.

Прота Матеја

pre 2 godine

 VLADIKA JOANIKIJE I PATRIJARH SU U SVOJIM IZJAVAMA ISKAZALI OGROMNO NEZADOVOLJSTVO ZBOG TOGA, RAZLOGE OCENILI NEPRIHVATLJIVIM! Shvatate li vi to, vi koji ga nazivate velikim vernikom? Kad je vernik i postuje SPC zasto nije potpisao ugovor, sto je uopste dolazio??? Pa da bi vrsio pritisak da se izabere za mitropolita Joanikije, a sam Jonaikije se suprotstavio tom njegovom pritisku!...
(veliki strumf, 29. maj 2021 00:14)

Браво! Један од ретких који је употпуности схватио о каквом човеку се овде ради. Ови остали су сви овде по задатку. И да додам Велики Струмфе. Кривокапић је објавио на твитеру своје захтеве пре него што је дошао у Патријаршију. А овамо прича како је забога само хтео да изнесе свој скромни предлог за митрополита. Како да не? Он се овим чином директно умешао у избор митрополита и што је најжалосније самог човека кога као предлаже довео у крајње незгодан и компромитујући положај. Ако га изаберу, а по свој прилици он је и онако био виђен као једини кандидат за тај положај изгубиће на угледу код људи који ће то видети као избор из нужде а не зато што је он најбољи избор. Ако га пак не изаберу тек онда ће Кривокапић ударити клин у тело цркве у коју се куне. Човек је тотално незрео и само штету чини.

veliki strumf

pre 2 godine

Ljudi procitaju ovo srceparajuce pismo (covek ima viska slobodnog vremena cim ovolika pisma moze da pise dok ima milion problema u drzavi) i odmah padnu i poveruju. A sta je napisao, za sta je optuzio Mandica??? Prvo, Mandic je na celu DF koji je dobio najvise glasova i oborio Mila. Sta je dobio za uzvrat? Koju fotelju, parce vlasti? Nista! A ko je dobio sve, dobio mesto premijera? Pa evo ovaj sto place. Drugo, u saopstenju SPC od sinoc se kaze da je Krivokapic dosao u Beograd da bi potpisao ugovor, a kad je dosao izmislio razloge da ga ne moze potpisati. I VLADIKA JOANIKIJE I PATRIJARH SU U SVOJIM IZJAVAMA ISKAZALI OGROMNO NEZADOVOLJSTVO ZBOG TOGA, RAZLOGE OCENILI NEPRIHVATLJIVIM! Shvatate li vi to, vi koji ga nazivate velikim vernikom? Kad je vernik i postuje SPC zasto nije potpisao ugovor, sto je uopste dolazio??? Pa da bi vrsio pritisak da se izabere za mitropolita Joanikije, a sam Jonaikije se suprotstavio tom njegovom pritisku! Jel vi shvatate to ili citate samo izmisljene razloge ovog lika? Sad ispada da je Mandic kriv sto ugovor nije potpisan i sto je Krivokapic predlozio da bude postpisan 30.10. Ludilo. A kad je tako pravoveran, zasto ne vrati naseg ambasadora? Zasto cestita drzavnost Kosovu? Zasto se pravda kada je cestitao Dan Republike Srpske? Zasto jos nikoga nije od Milovih uhapsio? Zasto ide svaki dan na poklonjen je ambasadorima? I jos milion zasto... Ne nasedajte na lazi i izmisljotine ovog potpuno pogubljenog lika.

mile

pre 2 godine

Nece covek u nacionalisticko blato DF, zato ga i miniraju na svakom koraku
(Podrska Krivokapicu, 28. maj 2021 23:43)

Sve bi to moglo da prodje kao nekakva istina da ga sami Joanikije i patrijarh nisu demantovali. Ovo sada je da se spasi sto se spasti moze, bolesna zena, mitropolit Amfilohije, nebo i zemlja...

stranac

pre 2 godine

https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1865544#k36258421 Cinik, mi smo autohtoni u CG. Meni zaista nije jasno kakvu matičnu zemlju ti pominješ. Da tvoj đed možda nije došao iz CG u Srbiju pa si pomiješao pojam matične zemlje?

Ludvig Van Hofenbah

pre 2 godine

da sam na mjestu A V dobro bih razmislio,navio sat za buđenje u 6 i u 7 javio botovi stop
jer profesor je čovjek iz naroda,takvi najbolje ruše
Podrška za Zdravka

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Bilo bi lepo da Đukanović napokon završi u zatvoru. Želim im svima dugogodišnje robije. Svim političarima u zadnjih 30 godina. Za sve ratove, inflacije, sankcije, bedu. Za svaki izgubljen mladi život ‘99-te na Kosovu krvlju plaćen svaki kvadrat stambenog prostora…

C i n i k

pre 2 godine

Годинама је "господин" Мандић у политици и ништа вредно није донео током тих година на политичкој сцени осим можда (верујем) личних интереса. Вечити опозиционар је хтео да искористи г. Криволапића као "тројанског коња" и преко њега се дочепа толико жељене власти јер самостани излазак на изборе донео би му тотални фијаско. Нешто слично је урадио Ђинђић са г. Коштуницом јер је била чињеница да Ђинђић као кандидат ДОС-а не би могао победити Милошевића. Мислим да народ није толико наиван колико Мандић мисли и да је прозрео његове намере. Време ће показати ко је од њих двојице истински патриота а ко патриота из личних интереса.
(Дрндоје, 28. maj 2021 22:57)



Drndoje, u najmanju je ruku sramno pisati tako o casnom coveku kao sto je Mandic, on je mogao odavno sa Dps/om i Milom Djukajem da napravi Vladu da mu je materijalno bio interes, nadam se da to znas, ali srpske stranke u Cg nece nikada ici preko svojih principa, svaka podrska DF/u !

a

pre 2 godine

Izglasano u skupštini,i čeka se tvoj potpis,...i ti predlažeš oktobar.Znači
litije,volja naroda,....sve se svelo na ucenjivanje jednog čoveka.I to nas sve
pravi buda....Svaki dan odlaganja pravi štetu SPC,Srbima.Što niste tako odu-
govlačili sa vatikanom i islamskom zajednicom ?

NijeBitno

pre 2 godine

Pitam se zašto ovaj čovek zvuci drugačije,decenija smo trovani govorničkom mantrom i matricom profesionalnih političara da jedna ovakva ispovest ljudima deluje amaterski,itd...razapeli ste ga,to jedino i znamo,bez sudjenja,krvolocni i žedni tudjih padova,sto ,bukvalno,jedino u ovom slučaju ne želim samo ovom čoveku. Prosto mi uliva poverenje ,i bas zato sto nije izbrušen lažov kao npr Milo (za koga smo zaboravili npr da je učestvovao u ratu,bio veliki Srbin kada je imao koristi od toga itd a vidite ga danas,to vazi i za celu političku garnituru u Srbiji,zemljace kratkog pamćenja )koji je uz talenat imao praksu 30 godina da usavrsi retoriku lazi,zavaravanja i stvaranja iluzije tim ljudima tamo,ja bas zato verujem da je on možda i naivan ali i častan čovek. A vreme će nam dati odgovor.

Ivan

pre 2 godine

Možda grešim, možda nisam dovoljno prepreden i lukav ali čini mi se da ovaj čovek govori iz srca i sve mi se čini da se istina uvek izokrene u svoju suprotnost. Mnogo je prljavštine, čini mi se da je zlo doseglo svoju granicu i da se više i ne krije. Sve ovo se dešava po dopuštenju, ovo su ključna vremena za spasenje duše i na koju se stranu čovek sada odredi po tome će mu se i suditi i meriti. Nikad se zlo nije jasnije videlo nego danas - svi su pozvani ali malo će ih biti koji su se odazvali! Da li si ti među njima?

C i n i k

pre 2 godine

A misliš da Vuk Drašković nije imao korist što je izigravao opoziciju Slobodanu Miloševiću? Slobo, Vuk, Šešelj sve pripadnici UDBA. Da li si siguran da Mandić nije čovek Milo Đukanovića i Vučića?!
(Loznica, Gučevo, Cer…, 28. maj 2021 23:38


Slobo je dirigovao UDBOM, on nije bio "pripadnik".
Sto se tice Mandica, da, siguran sam u njegovu cast i postenje i energiju koju daje za srpske interese, i da nikakav dil on nema sa Djukajem, upravo suprotno, Mandic bi glavu dao da Djukaja strpa u Spuz, jedino ne kapiram to oko AV?
Sta to znaci uopste?
Treba da znas jedno, i zapamti, ko god da je Predsednik Srbije taj je lider srpskoga korpusa u JI Evropi, ko god to bio, svaki Predsednik Srbije je svetionik za srpski narod, a dal ga neko voli ili ne je nevazna stvar, rec je u principima i postovanju bilo kod Predsednika matice zemlje.

SrbinNP

pre 2 godine

Pa i SPC je izdala saopštenje sa su iznenađeni što nije potpisan Ugovor, a zato ste došli!!! I oni su zavera? NjSv i Mitropolija Joanikije su napisali da to što ste Vi "hvalaili" Joanikija nije dobro, već nasuprot štetno!
A Rezolucije o Srebrenici?
SRAM VAS BILO!!! IZDAJA

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

C i n i k, 28. maj 2021 23:27)



A misliš da Vuk Drašković nije imao korist što je izigravao opoziciju Slobodanu Miloševiću? Slobo, Vuk, Šešelj sve pripadnici UDBA. Da li si siguran da Mandić nije čovek Milo Đukanovića i Vučića?!

giStro

pre 2 godine

Evo molim uredništvo da sada u ovim ne radnim satima kad narod sedi kod kuće i čita ove sve portale vidi kako običan i pošten narod vidi ovaj tekst i ovu objavu predsednika Krivokapića . A rezultat je potpuna podrška čoveku.
A čekajte da se javi iz centrale ili već ujutru kada počne botovsko radno vreme kako će se nasilno promeniti i osuditi ova izjava od navodnih čitatelja.
To je sramotno i tako bolesno da ja nemam nikakav komentar.

C i n i k

pre 2 godine

Ali zasto tek 30.10?
I sta ti je to uradio Mandic koji se povukao sa Liste da bi ti bio prvi na njoj a danas ne zelis DF u Vladu?!
DF je osvojio 130.000 glasova covece, to je stranka koja je prosla golgotu u borbi sa Dps/ om ali ti to ne postujes izgleda..
Pises da si ti nka zrtva, a sta su onda ljudi iz DF/a?

Дрндоје

pre 2 godine

Годинама је "господин" Мандић у политици и ништа вредно није донео током тих година на политичкој сцени осим можда (верујем) личних интереса. Вечити опозиционар је хтео да искористи г. Криволапића као "тројанског коња" и преко њега се дочепа толико жељене власти јер самостани излазак на изборе донео би му тотални фијаско. Нешто слично је урадио Ђинђић са г. Коштуницом јер је била чињеница да Ђинђић као кандидат ДОС-а не би могао победити Милошевића. Мислим да народ није толико наиван колико Мандић мисли и да је прозрео његове намере. Време ће показати ко је од њих двојице истински патриота а ко патриота из личних интереса.

Sisoje

pre 2 godine

Krivokapic pravi gresku za greskom, vidi se da nije profesionalni politicar ... Zasto je uopste putovao sinoc za Beograd? Da kaze da hoce Joanikija? Pa to se ne radi, nema on prava da naredjuje Crkvi; time ni Joanikiju nije nacinio nikakvu uslugu, naprotiv, smanjio mu je sanse. Sporazum mora da potpise jer je inace gotov kao premijer, i sve je izveo najtrapavije moguce. Ni ovim pismom bas nije pokazao zavidnu drzavnicku vestinu. Najbolje bi bilo da malo ucuti.

lukas joca

pre 2 godine

Само да напоменем да је г.Ђандић и Д.Ф. препустио мјесто носиоца листе вама г. Кривокапићу (необавјештени)

Дрндоје

pre 2 godine

Годинама је "господин" Мандић у политици и ништа вредно није донео током тих година на политичкој сцени осим можда (верујем) личних интереса. Вечити опозиционар је хтео да искористи г. Криволапића као "тројанског коња" и преко њега се дочепа толико жељене власти јер самостани излазак на изборе донео би му тотални фијаско. Нешто слично је урадио Ђинђић са г. Коштуницом јер је била чињеница да Ђинђић као кандидат ДОС-а не би могао победити Милошевића. Мислим да народ није толико наиван колико Мандић мисли и да је прозрео његове намере. Време ће показати ко је од њих двојице истински патриота а ко патриота из личних интереса.

Ludvig Van Hofenbah

pre 2 godine

da sam na mjestu A V dobro bih razmislio,navio sat za buđenje u 6 i u 7 javio botovi stop
jer profesor je čovjek iz naroda,takvi najbolje ruše
Podrška za Zdravka

Ivan

pre 2 godine

Možda grešim, možda nisam dovoljno prepreden i lukav ali čini mi se da ovaj čovek govori iz srca i sve mi se čini da se istina uvek izokrene u svoju suprotnost. Mnogo je prljavštine, čini mi se da je zlo doseglo svoju granicu i da se više i ne krije. Sve ovo se dešava po dopuštenju, ovo su ključna vremena za spasenje duše i na koju se stranu čovek sada odredi po tome će mu se i suditi i meriti. Nikad se zlo nije jasnije videlo nego danas - svi su pozvani ali malo će ih biti koji su se odazvali! Da li si ti među njima?

giStro

pre 2 godine

Evo molim uredništvo da sada u ovim ne radnim satima kad narod sedi kod kuće i čita ove sve portale vidi kako običan i pošten narod vidi ovaj tekst i ovu objavu predsednika Krivokapića . A rezultat je potpuna podrška čoveku.
A čekajte da se javi iz centrale ili već ujutru kada počne botovsko radno vreme kako će se nasilno promeniti i osuditi ova izjava od navodnih čitatelja.
To je sramotno i tako bolesno da ja nemam nikakav komentar.

NijeBitno

pre 2 godine

Pitam se zašto ovaj čovek zvuci drugačije,decenija smo trovani govorničkom mantrom i matricom profesionalnih političara da jedna ovakva ispovest ljudima deluje amaterski,itd...razapeli ste ga,to jedino i znamo,bez sudjenja,krvolocni i žedni tudjih padova,sto ,bukvalno,jedino u ovom slučaju ne želim samo ovom čoveku. Prosto mi uliva poverenje ,i bas zato sto nije izbrušen lažov kao npr Milo (za koga smo zaboravili npr da je učestvovao u ratu,bio veliki Srbin kada je imao koristi od toga itd a vidite ga danas,to vazi i za celu političku garnituru u Srbiji,zemljace kratkog pamćenja )koji je uz talenat imao praksu 30 godina da usavrsi retoriku lazi,zavaravanja i stvaranja iluzije tim ljudima tamo,ja bas zato verujem da je on možda i naivan ali i častan čovek. A vreme će nam dati odgovor.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Bilo bi lepo da Đukanović napokon završi u zatvoru. Želim im svima dugogodišnje robije. Svim političarima u zadnjih 30 godina. Za sve ratove, inflacije, sankcije, bedu. Za svaki izgubljen mladi život ‘99-te na Kosovu krvlju plaćen svaki kvadrat stambenog prostora…

veliki strumf

pre 2 godine

Ljudi procitaju ovo srceparajuce pismo (covek ima viska slobodnog vremena cim ovolika pisma moze da pise dok ima milion problema u drzavi) i odmah padnu i poveruju. A sta je napisao, za sta je optuzio Mandica??? Prvo, Mandic je na celu DF koji je dobio najvise glasova i oborio Mila. Sta je dobio za uzvrat? Koju fotelju, parce vlasti? Nista! A ko je dobio sve, dobio mesto premijera? Pa evo ovaj sto place. Drugo, u saopstenju SPC od sinoc se kaze da je Krivokapic dosao u Beograd da bi potpisao ugovor, a kad je dosao izmislio razloge da ga ne moze potpisati. I VLADIKA JOANIKIJE I PATRIJARH SU U SVOJIM IZJAVAMA ISKAZALI OGROMNO NEZADOVOLJSTVO ZBOG TOGA, RAZLOGE OCENILI NEPRIHVATLJIVIM! Shvatate li vi to, vi koji ga nazivate velikim vernikom? Kad je vernik i postuje SPC zasto nije potpisao ugovor, sto je uopste dolazio??? Pa da bi vrsio pritisak da se izabere za mitropolita Joanikije, a sam Jonaikije se suprotstavio tom njegovom pritisku! Jel vi shvatate to ili citate samo izmisljene razloge ovog lika? Sad ispada da je Mandic kriv sto ugovor nije potpisan i sto je Krivokapic predlozio da bude postpisan 30.10. Ludilo. A kad je tako pravoveran, zasto ne vrati naseg ambasadora? Zasto cestita drzavnost Kosovu? Zasto se pravda kada je cestitao Dan Republike Srpske? Zasto jos nikoga nije od Milovih uhapsio? Zasto ide svaki dan na poklonjen je ambasadorima? I jos milion zasto... Ne nasedajte na lazi i izmisljotine ovog potpuno pogubljenog lika.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

C i n i k, 28. maj 2021 23:27)



A misliš da Vuk Drašković nije imao korist što je izigravao opoziciju Slobodanu Miloševiću? Slobo, Vuk, Šešelj sve pripadnici UDBA. Da li si siguran da Mandić nije čovek Milo Đukanovića i Vučića?!

C i n i k

pre 2 godine

Ali zasto tek 30.10?
I sta ti je to uradio Mandic koji se povukao sa Liste da bi ti bio prvi na njoj a danas ne zelis DF u Vladu?!
DF je osvojio 130.000 glasova covece, to je stranka koja je prosla golgotu u borbi sa Dps/ om ali ti to ne postujes izgleda..
Pises da si ti nka zrtva, a sta su onda ljudi iz DF/a?

mile

pre 2 godine

Nece covek u nacionalisticko blato DF, zato ga i miniraju na svakom koraku
(Podrska Krivokapicu, 28. maj 2021 23:43)

Sve bi to moglo da prodje kao nekakva istina da ga sami Joanikije i patrijarh nisu demantovali. Ovo sada je da se spasi sto se spasti moze, bolesna zena, mitropolit Amfilohije, nebo i zemlja...

Sisoje

pre 2 godine

Krivokapic pravi gresku za greskom, vidi se da nije profesionalni politicar ... Zasto je uopste putovao sinoc za Beograd? Da kaze da hoce Joanikija? Pa to se ne radi, nema on prava da naredjuje Crkvi; time ni Joanikiju nije nacinio nikakvu uslugu, naprotiv, smanjio mu je sanse. Sporazum mora da potpise jer je inace gotov kao premijer, i sve je izveo najtrapavije moguce. Ni ovim pismom bas nije pokazao zavidnu drzavnicku vestinu. Najbolje bi bilo da malo ucuti.

SrbinNP

pre 2 godine

Pa i SPC je izdala saopštenje sa su iznenađeni što nije potpisan Ugovor, a zato ste došli!!! I oni su zavera? NjSv i Mitropolija Joanikije su napisali da to što ste Vi "hvalaili" Joanikija nije dobro, već nasuprot štetno!
A Rezolucije o Srebrenici?
SRAM VAS BILO!!! IZDAJA

a

pre 2 godine

Izglasano u skupštini,i čeka se tvoj potpis,...i ti predlažeš oktobar.Znači
litije,volja naroda,....sve se svelo na ucenjivanje jednog čoveka.I to nas sve
pravi buda....Svaki dan odlaganja pravi štetu SPC,Srbima.Što niste tako odu-
govlačili sa vatikanom i islamskom zajednicom ?

C i n i k

pre 2 godine

Годинама је "господин" Мандић у политици и ништа вредно није донео током тих година на политичкој сцени осим можда (верујем) личних интереса. Вечити опозиционар је хтео да искористи г. Криволапића као "тројанског коња" и преко њега се дочепа толико жељене власти јер самостани излазак на изборе донео би му тотални фијаско. Нешто слично је урадио Ђинђић са г. Коштуницом јер је била чињеница да Ђинђић као кандидат ДОС-а не би могао победити Милошевића. Мислим да народ није толико наиван колико Мандић мисли и да је прозрео његове намере. Време ће показати ко је од њих двојице истински патриота а ко патриота из личних интереса.
(Дрндоје, 28. maj 2021 22:57)



Drndoje, u najmanju je ruku sramno pisati tako o casnom coveku kao sto je Mandic, on je mogao odavno sa Dps/om i Milom Djukajem da napravi Vladu da mu je materijalno bio interes, nadam se da to znas, ali srpske stranke u Cg nece nikada ici preko svojih principa, svaka podrska DF/u !

stranac

pre 2 godine

https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1865544#k36258421 Cinik, mi smo autohtoni u CG. Meni zaista nije jasno kakvu matičnu zemlju ti pominješ. Da tvoj đed možda nije došao iz CG u Srbiju pa si pomiješao pojam matične zemlje?

C i n i k

pre 2 godine

A misliš da Vuk Drašković nije imao korist što je izigravao opoziciju Slobodanu Miloševiću? Slobo, Vuk, Šešelj sve pripadnici UDBA. Da li si siguran da Mandić nije čovek Milo Đukanovića i Vučića?!
(Loznica, Gučevo, Cer…, 28. maj 2021 23:38


Slobo je dirigovao UDBOM, on nije bio "pripadnik".
Sto se tice Mandica, da, siguran sam u njegovu cast i postenje i energiju koju daje za srpske interese, i da nikakav dil on nema sa Djukajem, upravo suprotno, Mandic bi glavu dao da Djukaja strpa u Spuz, jedino ne kapiram to oko AV?
Sta to znaci uopste?
Treba da znas jedno, i zapamti, ko god da je Predsednik Srbije taj je lider srpskoga korpusa u JI Evropi, ko god to bio, svaki Predsednik Srbije je svetionik za srpski narod, a dal ga neko voli ili ne je nevazna stvar, rec je u principima i postovanju bilo kod Predsednika matice zemlje.

lukas joca

pre 2 godine

Само да напоменем да је г.Ђандић и Д.Ф. препустио мјесто носиоца листе вама г. Кривокапићу (необавјештени)

Dambldor

pre 2 godine

Posten covek tesko pliva sa ovim ajkulama,samo nije hteo da dozvoli samovolju ,stari Mitropolit Amfilohije je odredio Jonikija za svog naslednika , i narod to zeli .Ali onaj kome se ne sme ime pomenuti ima druge planove .Krivokapic je to procitao .

ICXC NIKA

pre 2 godine

Profesore puna podrska. Takodje poruka Srbima u CG da budu sto su uvek bili, svetionik i temelj srpstva. Nekada se borilo protiv turaka, austro-ugara, nemaca, nato pakta, a danas je borba najteza jer je nasuprot vas i nas jedna od najjacih svetskih mafija. Izdrzite braco Srbi, prvo u CG, zatim u R.Srpskoj, a mojoj i nasoj Srbiji neka je Bog na pomoci! Amin

Ddd

pre 2 godine

Sa Milom se znalo da je anti-srpski iz interesa, sa ovim ne znas na cemu si. Sto bi narod rekao nit smrdi, nit mirise. A pravi se mnogo naivan.

!

pre 2 godine

@veliki strumf
Nije DF osvojio najvise glasova medju tadasnjom opozicijom, nego Krivokapic koji je bio na celu liste. I tu nije bio samo DF, nego jos mnogo partija, ukljucujuci SNP npr.
Vidjeli smo DF bez Krivokapica u Niksicu i H. Novom. U Niksicu izgubili 10% glasova od avgusta, u HN izgubili 30% glasova u odnosu na avgust.
Sam DF, koji je sastavljen od 3 partije ima UKUPNO oko 15% glasova u CG.

Krivokapic je premijer CG, ne mitropolit. On zastupa interese DRZAVE, ne Crkve.
Da nisi mislio da ce neko iz Beograda da postavlja mitropolita u CG?!
Isti onaj koji je birao i patrijarha? Malo morgen!

Dok je Mandic bio na celu izbornih listi, gubio je sve moguce izbore, Milo se sprdao s njim i njegovim kolegama.
Sa Zdravkom nema sprdnje.

Ambasadora nece da vrati, jer to nije po zakonu. Ambasador neka nauci da ne vrijedja drzavu u kojoj je, pa ce mozda u nekoj drugoj drzavi proci bez protjerivanja.
I to nema veze s time da li je neko pravovjeran ili nije.
Cestita drzavnost Kosovu jer je CG priznala Kosovo.
Zasto Srbija nije cestitala dan drzavnosti Crnoj Gori? Nije vas sramota?
Za razliku od Srbije, u Crnoj Gori ne hapse ni premijer ni predsjednik, nego policija i tuzilastvo. To sto su neki umislili da ce da izazovu rat u CG zarad ciljeva Srbije je samo posledica vaseg poremecenog shvatanja zivota, politike i "vjere". Nece moci.
Posto se SPC drznula da ucestvuje da izborima u CG i podrzava partije i kandidate, tako ce i Vlada CG ubuduce otvoreno da se mijesa u poslove Crkve u CG.
Samo sto ova Vlada ima podrsku svih svestenika Mitropolije CP.
Pa ako treba Crkva da se razdvaja neka, bolje i to nego da nam Vucic i Bulovic biraju mitropolite.

Željko

pre 2 godine

Vrati ambasadora,povuci priznanje tzv.kosova,izdji iz nato alijanse,promeni zastavu,potpisi ugovor,uhapsi mila i sve njegove e posle mozemo da pricamo...

Djordje Stanojevic

pre 2 godine

E moj profesore, pa to je tek pocetak, nemas pojma sa kakvim profesionalnim politickim malverzantima imas posla a puna im usta Srbije !
Sad ispade da je i pokojni Mitropolit kovao zaveru protiv sebe i svog naroda secamo se ovde u Srbiji te hajke i harange protiv njega u svim rezimskim medijima sve dok nije umro , izgleda jedino oni imaju ekskluzivu na Srpstvo ?

Rale

pre 2 godine

Pre svega narodu je trebalo objssniti da SPC i Amfilohije nisu bili u dobrim odnosima .Amfilohije je bio samovoljan ali na zalost prevelik otpadnik da bi SPC usla u otvoreni sukob sa njim i rizikovala podele. Sada to sve treba vratiti u kanonske okvire i tu je problem. Amfilohije je napravio Mila i tako obezbedio sebi nezavisnu mitropoliju a onda je Milo ojacao pa krenuo da sece pupcanu.vrpcu.
Krivokapica je doveo Amfilohije ali on mora razumeti da je to bio sustinski problem i da se mora vratiti pod okrilje SPC. Dnevna politika je tu nevazna a u tom svetlu.on i ne treba da brani svoju vladu vec da pripremi teren za nove demokratske izbore. Sto bi.branio nesto sto je skupljeno s konca i konopca bez odraza najvise biraca ??

Прота Матеја

pre 2 godine

 VLADIKA JOANIKIJE I PATRIJARH SU U SVOJIM IZJAVAMA ISKAZALI OGROMNO NEZADOVOLJSTVO ZBOG TOGA, RAZLOGE OCENILI NEPRIHVATLJIVIM! Shvatate li vi to, vi koji ga nazivate velikim vernikom? Kad je vernik i postuje SPC zasto nije potpisao ugovor, sto je uopste dolazio??? Pa da bi vrsio pritisak da se izabere za mitropolita Joanikije, a sam Jonaikije se suprotstavio tom njegovom pritisku!...
(veliki strumf, 29. maj 2021 00:14)

Браво! Један од ретких који је употпуности схватио о каквом човеку се овде ради. Ови остали су сви овде по задатку. И да додам Велики Струмфе. Кривокапић је објавио на твитеру своје захтеве пре него што је дошао у Патријаршију. А овамо прича како је забога само хтео да изнесе свој скромни предлог за митрополита. Како да не? Он се овим чином директно умешао у избор митрополита и што је најжалосније самог човека кога као предлаже довео у крајње незгодан и компромитујући положај. Ако га изаберу, а по свој прилици он је и онако био виђен као једини кандидат за тај положај изгубиће на угледу код људи који ће то видети као избор из нужде а не зато што је он најбољи избор. Ако га пак не изаберу тек онда ће Кривокапић ударити клин у тело цркве у коју се куне. Човек је тотално незрео и само штету чини.

Zbogom pameti

pre 2 godine

Cek bre u kom veku zivimo? Konkurs na temu ko je veci vernik? Neprimereno sa obe strane. Otkad je ljubav prema bogu i crkvi (jedini?) bitan argument za bilo koju kljucnu drzavnu/politicku funkciju.

Kao u Iranu da se desava.

istina

pre 2 godine

Док су Мило и његови следбеници током литија бранили срамни закон, тровали су народ причом да Српска православна црква "црногорске светиње" хоће да преотме и понесе у Србију. Ту причу у том периоду углавном није пушила ни већина оних који се национално изјашњавају као Црногорци. Међутим, читајући коментаре Срба и проматрајући реакције, Здравко и демократе, успели су изгледа да убеде један део Срба, да Србија и Српска православна црква, заиста желе да отму нешто од Црне Горе. Свака част свима који себе неиронично сматрају Србима, а пишу "Никада ништа са онима у Србији и Београду". Због оваквих идиота пожелим да се Србија дистанцира од Црне Горе, па да видим докле ћете. "Никада више у Београд" била је крилатица коју су понављале усташе. И ставови појединих Срба из Црне Горе, према Србима из Србије, често се не разликују од усташких. Оно што Милу није пошло за руком, пошло је овом "Тројанском коњу" и његовим другарима из Демократске Црне Горе, успели су да поделе српски народ у Црној Гори и убеде један, надам се мањи део, да Србија и Београд раде против њега. Судиће вам историја кад тад, као што је судила свим издајницима и душманима овог народа. А нема већих душмана од издајника.

stefan

pre 2 godine

Bla bla bla Patrijarh da odredi datum kada ja želim, pod uslove koje sam ja smislio bla bla bla.

Bago meni kako sam izuzetan,
Zdravko Krivokapić

samo kazem

pre 2 godine

Uff, koja patetika! Moji su nekad bili Crnogorci, ali vec preko 100 godina zivimo u Srbiji i sad smo Srbi. Treba uraditi sledece:
Pomoci Milu da se vrati na vlast.
Odvojiti CG od Srbije, priznati njihovu crkvu i sve ostalo. Ko je Crnogorac, pravac tamo, ko zeli da bude Srbin, nek prekine sve veze sa CG. Procistiti policiju i vojslku od crnogorskog lobija. 2006 su glasali da hoce nezavisnost, eto im je!
Cvrsce obezbediti granicu, da kriminalni elementi ne ulaze. U vrlo kratkom roku ce CG progutati Hrvatska i Albanija i to je to...

bla bla

pre 2 godine

Strasno je cime se ovi bave vec danima. U 21. veku se svadjaju da li drzava potpisuje "ugovor" sa nekom crkvom. To je toliko retrogradno da nemam reci. Nije ni cudno sto smo svi u regionu u blatu do guse, iz kojeg se necemo jos dugo izvuci.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Кривокапић је направио глупост, а зашто, још нисмо открили све околности.

veliki strumf

pre 2 godine

Ljudi procitaju ovo srceparajuce pismo (covek ima viska slobodnog vremena cim ovolika pisma moze da pise dok ima milion problema u drzavi) i odmah padnu i poveruju. A sta je napisao, za sta je optuzio Mandica??? Prvo, Mandic je na celu DF koji je dobio najvise glasova i oborio Mila. Sta je dobio za uzvrat? Koju fotelju, parce vlasti? Nista! A ko je dobio sve, dobio mesto premijera? Pa evo ovaj sto place. Drugo, u saopstenju SPC od sinoc se kaze da je Krivokapic dosao u Beograd da bi potpisao ugovor, a kad je dosao izmislio razloge da ga ne moze potpisati. I VLADIKA JOANIKIJE I PATRIJARH SU U SVOJIM IZJAVAMA ISKAZALI OGROMNO NEZADOVOLJSTVO ZBOG TOGA, RAZLOGE OCENILI NEPRIHVATLJIVIM! Shvatate li vi to, vi koji ga nazivate velikim vernikom? Kad je vernik i postuje SPC zasto nije potpisao ugovor, sto je uopste dolazio??? Pa da bi vrsio pritisak da se izabere za mitropolita Joanikije, a sam Jonaikije se suprotstavio tom njegovom pritisku! Jel vi shvatate to ili citate samo izmisljene razloge ovog lika? Sad ispada da je Mandic kriv sto ugovor nije potpisan i sto je Krivokapic predlozio da bude postpisan 30.10. Ludilo. A kad je tako pravoveran, zasto ne vrati naseg ambasadora? Zasto cestita drzavnost Kosovu? Zasto se pravda kada je cestitao Dan Republike Srpske? Zasto jos nikoga nije od Milovih uhapsio? Zasto ide svaki dan na poklonjen je ambasadorima? I jos milion zasto... Ne nasedajte na lazi i izmisljotine ovog potpuno pogubljenog lika.

C i n i k

pre 2 godine

Ali zasto tek 30.10?
I sta ti je to uradio Mandic koji se povukao sa Liste da bi ti bio prvi na njoj a danas ne zelis DF u Vladu?!
DF je osvojio 130.000 glasova covece, to je stranka koja je prosla golgotu u borbi sa Dps/ om ali ti to ne postujes izgleda..
Pises da si ti nka zrtva, a sta su onda ljudi iz DF/a?

C i n i k

pre 2 godine

Годинама је "господин" Мандић у политици и ништа вредно није донео током тих година на политичкој сцени осим можда (верујем) личних интереса. Вечити опозиционар је хтео да искористи г. Криволапића као "тројанског коња" и преко њега се дочепа толико жељене власти јер самостани излазак на изборе донео би му тотални фијаско. Нешто слично је урадио Ђинђић са г. Коштуницом јер је била чињеница да Ђинђић као кандидат ДОС-а не би могао победити Милошевића. Мислим да народ није толико наиван колико Мандић мисли и да је прозрео његове намере. Време ће показати ко је од њих двојице истински патриота а ко патриота из личних интереса.
(Дрндоје, 28. maj 2021 22:57)



Drndoje, u najmanju je ruku sramno pisati tako o casnom coveku kao sto je Mandic, on je mogao odavno sa Dps/om i Milom Djukajem da napravi Vladu da mu je materijalno bio interes, nadam se da to znas, ali srpske stranke u Cg nece nikada ici preko svojih principa, svaka podrska DF/u !

C i n i k

pre 2 godine

A misliš da Vuk Drašković nije imao korist što je izigravao opoziciju Slobodanu Miloševiću? Slobo, Vuk, Šešelj sve pripadnici UDBA. Da li si siguran da Mandić nije čovek Milo Đukanovića i Vučića?!
(Loznica, Gučevo, Cer…, 28. maj 2021 23:38


Slobo je dirigovao UDBOM, on nije bio "pripadnik".
Sto se tice Mandica, da, siguran sam u njegovu cast i postenje i energiju koju daje za srpske interese, i da nikakav dil on nema sa Djukajem, upravo suprotno, Mandic bi glavu dao da Djukaja strpa u Spuz, jedino ne kapiram to oko AV?
Sta to znaci uopste?
Treba da znas jedno, i zapamti, ko god da je Predsednik Srbije taj je lider srpskoga korpusa u JI Evropi, ko god to bio, svaki Predsednik Srbije je svetionik za srpski narod, a dal ga neko voli ili ne je nevazna stvar, rec je u principima i postovanju bilo kod Predsednika matice zemlje.

Sisoje

pre 2 godine

Krivokapic pravi gresku za greskom, vidi se da nije profesionalni politicar ... Zasto je uopste putovao sinoc za Beograd? Da kaze da hoce Joanikija? Pa to se ne radi, nema on prava da naredjuje Crkvi; time ni Joanikiju nije nacinio nikakvu uslugu, naprotiv, smanjio mu je sanse. Sporazum mora da potpise jer je inace gotov kao premijer, i sve je izveo najtrapavije moguce. Ni ovim pismom bas nije pokazao zavidnu drzavnicku vestinu. Najbolje bi bilo da malo ucuti.

lukas joca

pre 2 godine

Само да напоменем да је г.Ђандић и Д.Ф. препустио мјесто носиоца листе вама г. Кривокапићу (необавјештени)

SrbinNP

pre 2 godine

Pa i SPC je izdala saopštenje sa su iznenađeni što nije potpisan Ugovor, a zato ste došli!!! I oni su zavera? NjSv i Mitropolija Joanikije su napisali da to što ste Vi "hvalaili" Joanikija nije dobro, već nasuprot štetno!
A Rezolucije o Srebrenici?
SRAM VAS BILO!!! IZDAJA

a

pre 2 godine

Izglasano u skupštini,i čeka se tvoj potpis,...i ti predlažeš oktobar.Znači
litije,volja naroda,....sve se svelo na ucenjivanje jednog čoveka.I to nas sve
pravi buda....Svaki dan odlaganja pravi štetu SPC,Srbima.Što niste tako odu-
govlačili sa vatikanom i islamskom zajednicom ?

mile

pre 2 godine

Nece covek u nacionalisticko blato DF, zato ga i miniraju na svakom koraku
(Podrska Krivokapicu, 28. maj 2021 23:43)

Sve bi to moglo da prodje kao nekakva istina da ga sami Joanikije i patrijarh nisu demantovali. Ovo sada je da se spasi sto se spasti moze, bolesna zena, mitropolit Amfilohije, nebo i zemlja...

Željko

pre 2 godine

Vrati ambasadora,povuci priznanje tzv.kosova,izdji iz nato alijanse,promeni zastavu,potpisi ugovor,uhapsi mila i sve njegove e posle mozemo da pricamo...

Ludvig Van Hofenbah

pre 2 godine

da sam na mjestu A V dobro bih razmislio,navio sat za buđenje u 6 i u 7 javio botovi stop
jer profesor je čovjek iz naroda,takvi najbolje ruše
Podrška za Zdravka

Дрндоје

pre 2 godine

Годинама је "господин" Мандић у политици и ништа вредно није донео током тих година на политичкој сцени осим можда (верујем) личних интереса. Вечити опозиционар је хтео да искористи г. Криволапића као "тројанског коња" и преко њега се дочепа толико жељене власти јер самостани излазак на изборе донео би му тотални фијаско. Нешто слично је урадио Ђинђић са г. Коштуницом јер је била чињеница да Ђинђић као кандидат ДОС-а не би могао победити Милошевића. Мислим да народ није толико наиван колико Мандић мисли и да је прозрео његове намере. Време ће показати ко је од њих двојице истински патриота а ко патриота из личних интереса.

Ivan

pre 2 godine

Možda grešim, možda nisam dovoljno prepreden i lukav ali čini mi se da ovaj čovek govori iz srca i sve mi se čini da se istina uvek izokrene u svoju suprotnost. Mnogo je prljavštine, čini mi se da je zlo doseglo svoju granicu i da se više i ne krije. Sve ovo se dešava po dopuštenju, ovo su ključna vremena za spasenje duše i na koju se stranu čovek sada odredi po tome će mu se i suditi i meriti. Nikad se zlo nije jasnije videlo nego danas - svi su pozvani ali malo će ih biti koji su se odazvali! Da li si ti među njima?

Ddd

pre 2 godine

Sa Milom se znalo da je anti-srpski iz interesa, sa ovim ne znas na cemu si. Sto bi narod rekao nit smrdi, nit mirise. A pravi se mnogo naivan.

giStro

pre 2 godine

Evo molim uredništvo da sada u ovim ne radnim satima kad narod sedi kod kuće i čita ove sve portale vidi kako običan i pošten narod vidi ovaj tekst i ovu objavu predsednika Krivokapića . A rezultat je potpuna podrška čoveku.
A čekajte da se javi iz centrale ili već ujutru kada počne botovsko radno vreme kako će se nasilno promeniti i osuditi ova izjava od navodnih čitatelja.
To je sramotno i tako bolesno da ja nemam nikakav komentar.

Rale

pre 2 godine

Pre svega narodu je trebalo objssniti da SPC i Amfilohije nisu bili u dobrim odnosima .Amfilohije je bio samovoljan ali na zalost prevelik otpadnik da bi SPC usla u otvoreni sukob sa njim i rizikovala podele. Sada to sve treba vratiti u kanonske okvire i tu je problem. Amfilohije je napravio Mila i tako obezbedio sebi nezavisnu mitropoliju a onda je Milo ojacao pa krenuo da sece pupcanu.vrpcu.
Krivokapica je doveo Amfilohije ali on mora razumeti da je to bio sustinski problem i da se mora vratiti pod okrilje SPC. Dnevna politika je tu nevazna a u tom svetlu.on i ne treba da brani svoju vladu vec da pripremi teren za nove demokratske izbore. Sto bi.branio nesto sto je skupljeno s konca i konopca bez odraza najvise biraca ??

NijeBitno

pre 2 godine

Pitam se zašto ovaj čovek zvuci drugačije,decenija smo trovani govorničkom mantrom i matricom profesionalnih političara da jedna ovakva ispovest ljudima deluje amaterski,itd...razapeli ste ga,to jedino i znamo,bez sudjenja,krvolocni i žedni tudjih padova,sto ,bukvalno,jedino u ovom slučaju ne želim samo ovom čoveku. Prosto mi uliva poverenje ,i bas zato sto nije izbrušen lažov kao npr Milo (za koga smo zaboravili npr da je učestvovao u ratu,bio veliki Srbin kada je imao koristi od toga itd a vidite ga danas,to vazi i za celu političku garnituru u Srbiji,zemljace kratkog pamćenja )koji je uz talenat imao praksu 30 godina da usavrsi retoriku lazi,zavaravanja i stvaranja iluzije tim ljudima tamo,ja bas zato verujem da je on možda i naivan ali i častan čovek. A vreme će nam dati odgovor.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Bilo bi lepo da Đukanović napokon završi u zatvoru. Želim im svima dugogodišnje robije. Svim političarima u zadnjih 30 godina. Za sve ratove, inflacije, sankcije, bedu. Za svaki izgubljen mladi život ‘99-te na Kosovu krvlju plaćen svaki kvadrat stambenog prostora…

ICXC NIKA

pre 2 godine

Profesore puna podrska. Takodje poruka Srbima u CG da budu sto su uvek bili, svetionik i temelj srpstva. Nekada se borilo protiv turaka, austro-ugara, nemaca, nato pakta, a danas je borba najteza jer je nasuprot vas i nas jedna od najjacih svetskih mafija. Izdrzite braco Srbi, prvo u CG, zatim u R.Srpskoj, a mojoj i nasoj Srbiji neka je Bog na pomoci! Amin

samo kazem

pre 2 godine

Uff, koja patetika! Moji su nekad bili Crnogorci, ali vec preko 100 godina zivimo u Srbiji i sad smo Srbi. Treba uraditi sledece:
Pomoci Milu da se vrati na vlast.
Odvojiti CG od Srbije, priznati njihovu crkvu i sve ostalo. Ko je Crnogorac, pravac tamo, ko zeli da bude Srbin, nek prekine sve veze sa CG. Procistiti policiju i vojslku od crnogorskog lobija. 2006 su glasali da hoce nezavisnost, eto im je!
Cvrsce obezbediti granicu, da kriminalni elementi ne ulaze. U vrlo kratkom roku ce CG progutati Hrvatska i Albanija i to je to...

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

C i n i k, 28. maj 2021 23:27)



A misliš da Vuk Drašković nije imao korist što je izigravao opoziciju Slobodanu Miloševiću? Slobo, Vuk, Šešelj sve pripadnici UDBA. Da li si siguran da Mandić nije čovek Milo Đukanovića i Vučića?!

stranac

pre 2 godine

https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1865544#k36258421 Cinik, mi smo autohtoni u CG. Meni zaista nije jasno kakvu matičnu zemlju ti pominješ. Da tvoj đed možda nije došao iz CG u Srbiju pa si pomiješao pojam matične zemlje?

stefan

pre 2 godine

Bla bla bla Patrijarh da odredi datum kada ja želim, pod uslove koje sam ja smislio bla bla bla.

Bago meni kako sam izuzetan,
Zdravko Krivokapić

!

pre 2 godine

@veliki strumf
Nije DF osvojio najvise glasova medju tadasnjom opozicijom, nego Krivokapic koji je bio na celu liste. I tu nije bio samo DF, nego jos mnogo partija, ukljucujuci SNP npr.
Vidjeli smo DF bez Krivokapica u Niksicu i H. Novom. U Niksicu izgubili 10% glasova od avgusta, u HN izgubili 30% glasova u odnosu na avgust.
Sam DF, koji je sastavljen od 3 partije ima UKUPNO oko 15% glasova u CG.

Krivokapic je premijer CG, ne mitropolit. On zastupa interese DRZAVE, ne Crkve.
Da nisi mislio da ce neko iz Beograda da postavlja mitropolita u CG?!
Isti onaj koji je birao i patrijarha? Malo morgen!

Dok je Mandic bio na celu izbornih listi, gubio je sve moguce izbore, Milo se sprdao s njim i njegovim kolegama.
Sa Zdravkom nema sprdnje.

Ambasadora nece da vrati, jer to nije po zakonu. Ambasador neka nauci da ne vrijedja drzavu u kojoj je, pa ce mozda u nekoj drugoj drzavi proci bez protjerivanja.
I to nema veze s time da li je neko pravovjeran ili nije.
Cestita drzavnost Kosovu jer je CG priznala Kosovo.
Zasto Srbija nije cestitala dan drzavnosti Crnoj Gori? Nije vas sramota?
Za razliku od Srbije, u Crnoj Gori ne hapse ni premijer ni predsjednik, nego policija i tuzilastvo. To sto su neki umislili da ce da izazovu rat u CG zarad ciljeva Srbije je samo posledica vaseg poremecenog shvatanja zivota, politike i "vjere". Nece moci.
Posto se SPC drznula da ucestvuje da izborima u CG i podrzava partije i kandidate, tako ce i Vlada CG ubuduce otvoreno da se mijesa u poslove Crkve u CG.
Samo sto ova Vlada ima podrsku svih svestenika Mitropolije CP.
Pa ako treba Crkva da se razdvaja neka, bolje i to nego da nam Vucic i Bulovic biraju mitropolite.

istina

pre 2 godine

Док су Мило и његови следбеници током литија бранили срамни закон, тровали су народ причом да Српска православна црква "црногорске светиње" хоће да преотме и понесе у Србију. Ту причу у том периоду углавном није пушила ни већина оних који се национално изјашњавају као Црногорци. Међутим, читајући коментаре Срба и проматрајући реакције, Здравко и демократе, успели су изгледа да убеде један део Срба, да Србија и Српска православна црква, заиста желе да отму нешто од Црне Горе. Свака част свима који себе неиронично сматрају Србима, а пишу "Никада ништа са онима у Србији и Београду". Због оваквих идиота пожелим да се Србија дистанцира од Црне Горе, па да видим докле ћете. "Никада више у Београд" била је крилатица коју су понављале усташе. И ставови појединих Срба из Црне Горе, према Србима из Србије, често се не разликују од усташких. Оно што Милу није пошло за руком, пошло је овом "Тројанском коњу" и његовим другарима из Демократске Црне Горе, успели су да поделе српски народ у Црној Гори и убеде један, надам се мањи део, да Србија и Београд раде против њега. Судиће вам историја кад тад, као што је судила свим издајницима и душманима овог народа. А нема већих душмана од издајника.

Прота Матеја

pre 2 godine

 VLADIKA JOANIKIJE I PATRIJARH SU U SVOJIM IZJAVAMA ISKAZALI OGROMNO NEZADOVOLJSTVO ZBOG TOGA, RAZLOGE OCENILI NEPRIHVATLJIVIM! Shvatate li vi to, vi koji ga nazivate velikim vernikom? Kad je vernik i postuje SPC zasto nije potpisao ugovor, sto je uopste dolazio??? Pa da bi vrsio pritisak da se izabere za mitropolita Joanikije, a sam Jonaikije se suprotstavio tom njegovom pritisku!...
(veliki strumf, 29. maj 2021 00:14)

Браво! Један од ретких који је употпуности схватио о каквом човеку се овде ради. Ови остали су сви овде по задатку. И да додам Велики Струмфе. Кривокапић је објавио на твитеру своје захтеве пре него што је дошао у Патријаршију. А овамо прича како је забога само хтео да изнесе свој скромни предлог за митрополита. Како да не? Он се овим чином директно умешао у избор митрополита и што је најжалосније самог човека кога као предлаже довео у крајње незгодан и компромитујући положај. Ако га изаберу, а по свој прилици он је и онако био виђен као једини кандидат за тај положај изгубиће на угледу код људи који ће то видети као избор из нужде а не зато што је он најбољи избор. Ако га пак не изаберу тек онда ће Кривокапић ударити клин у тело цркве у коју се куне. Човек је тотално незрео и само штету чини.

Dambldor

pre 2 godine

Posten covek tesko pliva sa ovim ajkulama,samo nije hteo da dozvoli samovolju ,stari Mitropolit Amfilohije je odredio Jonikija za svog naslednika , i narod to zeli .Ali onaj kome se ne sme ime pomenuti ima druge planove .Krivokapic je to procitao .

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Кривокапић је направио глупост, а зашто, још нисмо открили све околности.

bla bla

pre 2 godine

Strasno je cime se ovi bave vec danima. U 21. veku se svadjaju da li drzava potpisuje "ugovor" sa nekom crkvom. To je toliko retrogradno da nemam reci. Nije ni cudno sto smo svi u regionu u blatu do guse, iz kojeg se necemo jos dugo izvuci.

Djordje Stanojevic

pre 2 godine

E moj profesore, pa to je tek pocetak, nemas pojma sa kakvim profesionalnim politickim malverzantima imas posla a puna im usta Srbije !
Sad ispade da je i pokojni Mitropolit kovao zaveru protiv sebe i svog naroda secamo se ovde u Srbiji te hajke i harange protiv njega u svim rezimskim medijima sve dok nije umro , izgleda jedino oni imaju ekskluzivu na Srpstvo ?

Zbogom pameti

pre 2 godine

Cek bre u kom veku zivimo? Konkurs na temu ko je veci vernik? Neprimereno sa obe strane. Otkad je ljubav prema bogu i crkvi (jedini?) bitan argument za bilo koju kljucnu drzavnu/politicku funkciju.

Kao u Iranu da se desava.