Sreda, 19.05.2021.

08:40

Najlepše plaže Grčke - koja je vaš favorit? ANKETA

Izvor: B92

Najlepše plaže Grèke - koja je vaš favorit? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Dragisa

pre 2 godine

Koliko ljudi,toliko razlicitih favorita,podrzavam to,normalno je da je tako. Meni je najdraza Lalaria na Skijatosu-(neverovatna bistrina mora) i nekoliko zabacenih na Hidri do kojih se dolazi camcima-taksijima.Volim i one na Skopelosu,puno sume i hlada. Bio sam na tacno 20 grckih ostrva i nije bilo lako izabrati,ali kad se vec prica o tome,vredelo je malo se i potruditi. Srecno vam leto !

Mkd

pre 2 godine

Prelepa je Grcka i ima mnogo lepih plaza ali najlepsha je plaza na koju si ucio svoje dete da prvi put zapliva.
Ta plaza uvek ostaje u secanju.

J.

pre 2 godine

"Ljudi, nije da se nešto foliram, ali plaže o kojima vi pricate se ne mogu uporediti sa plažama na Kikladima i Dodekaneze ostrvima. "
Andrej
To jednostavno nije tačno. Fantastične su plaže Parosa, Naxisa, Koufonissija pogotovo, ali Elafonissi, Balos, Crissi su spektakularne, više liče na plaže tropskih ostrva, nego mediteranske. Chrissi je mnogo lepša od Vai, zbog peska, a Kedrodassos na zapadu ostrva na nju liči, zbog peska i kadrova. I Elafonissi i Balis imaju delimično roze pesak.
Na Peloponezu bih izdvojila plažu Voidokilia kod Pilosa, zaštićeni park prirode bez ležaljki i barova.

dd

pre 2 godine

najlepse plaze su one na koje moras da poneses hranu,vodu,suncobran....do kojih je malo teze doci i samim tim nema guzve.sve ostalo je komercijala i mlacenje prazne slame.bezvredna diskusija koja nista ne znaci.

kada se malo pomucis da stignes do plaze,pa kada zakoracis na cisto beli kristalni pesak,ili sitan sljunak,pa kada vidis tu cistu kristalno plavu ili tirkiznu vodu.svaki taj teski korak koji ste napravili se isplati,i pretvori u neopisivo lep dogadjaj,koji cete pamtiti ceo zivot.e to su vam najlepse plaze.

selpi

pre 2 godine

Porto Katziki je BILA najbolja plaza do pre 5-6,7 godina kada je zemljotres potpuno promenio njen izgled.
(vido je, 20. maj 2021 08:38)

Pomešao si nesto, oštećena ja alo ne i uništena susedna Egremni plaža, Porto stoji postojano kano klisurina

sreten

pre 2 godine

Najlepše plaže su generalno na Kritu, a najlepša je na Chrissy Islandu za koji je malo ko čuo - najjužnije grčko ostrvo, odmah ispod Krita
(Šlager pevač, 19. maj 2021 22:01)

ali treba krema faktor 9 miliona.... :)

Plaza Vai, Krit. Nekih 360 km suprotno od Elafonisi plaze.

Nana

pre 2 godine

Obisao sam dosta “egzoticnih” destinacija. Plaza Egremni je ona na koju bih se uvek vratio. 10+
(Straight Outta München, 19. maj 2021 21:00)

I meni! I jesmo se vraćali nekoliko godina, žao mi je što je nastradala u zemljotresu ore par gidina i što više nije ista plaža. Obiši smo sve ove plaže i mislim da je to pitanje afiniteta ko šta voli. Nama je lično Egremni najlepša, nikada neću zaboraviti onaj pogled odozgo kada se spuštamo prema onoj taverni na litici. To plavetnilo je očaravajuće.

Ivan

pre 2 godine

Po meni mora Preveli na Kritu da se nađe ovde, mada je i Elafonisi prelepa, definitivno dve najlepše plaže na kojima sam bio. Porto Katsiki je isto prelepa - odlična plaža ali se dosta često zatvara zbog talasa. Meni je omiljena, ako se uopšte može nazvati plažom, Porto Limnionas na Zakintosu.

Boki

pre 2 godine

Opet kazem, lepe su to plaze ali plaza ispod Pancevackog mosta u Krnjaci devedestih. Mulj, smrdi malo na naftu, pomalo smeca i virova ali vredelo je.
(skidanje mraka, 19. maj 2021 22:05)
skidanje mraka
Sad kad bi se tamo kupao dobio bi sve sto se na infektivnoj leči, nema prljavije i strokavije zemlje i rekao nego sto je to Dunav i bar 50% reka u Srbiji. Teska zaraza. Meni samo smeta da onda Srbi ili Beograđani se prepiru koja plaza valja ili ne valja, tipa Halkidiki i olimpska regija je za boraniju, avioni kamioni a pola njih zivi bez kanalizacije, kapiju nisu ofarbali 30 godina, na spratu nemaju ni prozore vec fosne i najlone na prozorima.

кукурику

pre 2 godine

Очегледно Пелопонез заобилазите а плажа дуга километрима код градића Захаро је рај. Иначе Пелопонез је још неоткривен за туристе а прави је бисер. Изгуглајте Монемвазију и Нафплио а то је кап у мору лепоте

Andrej

pre 2 godine

Ljudi, nije da se nešto foliram, ali plaže o kojima vi pricate se ne mogu uporediti sa plažama na Kikladima i Dodekaneze ostrvima. Do tih ostrva naše agencije ne vode a plaže su bozanstvene, tihe i mirne.

chemistry

pre 2 godine

Koukounaries Skiathos.
(DrSofronijeTheGreat, 19. maj 2021 23:46)

Definitivno plaza po mom ukusu. Puno prirodnog hlada, borovi, divlje patke koje plutaju u kristalno cistom moru, najfiniji pesak... A iza plaze jezero koje se sa strane uliva u more.

selpi

pre 2 godine

Navajo je carobna plaza ali Paleokastrica na Krfu je apsolutno neopisiva, to treba doziveti..
(maredinjo, 19. maj 2021 20:37)

Ne znam sta je kome merilo lepote, ali Paleokastrica mi je ostavila utisak da sam na nekoj azijskoj destinaciji, šteta što je onaj parking za posetioce manastira iza. Silazak stepenicama i pogled sa njih na Porto Katziki oduzima dah.

J.

pre 2 godine

"Južno od Elafonisija - divlja plaža Kedrasos, kroz kedrovu šumu izlazite na more. Nestvaran osećaj."
(Lade, 19
Kedrodasos. Šuma kedrova .

Svako leto Grčka

pre 2 godine

Grčka je blagoslovena plažama, najrazličitijim, neverovatnim... da poželiš da se udaviš! Neću reći koje su, da bih dok su još neizvikane i prazne na miru mogla da uživam u njima. Ljudi sve pokvare, pogotovu sad kad nas ima previše na kugli zemaljskoj.

Alexa

pre 2 godine

Kupala se na sve četiri, lepe na slikama, ali:Sarakiniko je bezveze za kupanje, ima lepših plaža na Milosu( mom omiljenom ostrvu). Porto Kaciki je uzas- ledena,talasi,kamenčići padaju na glavu. Na Elafonisosu duva vetar non stop i nosi pesak. Najlepša plaža Grčke je Myrtos. Pristupna ko Elafonisos, boja vode ko Navajo i Porto Kaciki, topla voda.

Cinique

pre 2 godine

More je svuda more, a jedino Grci i Crnogorci mogu i more da zgade i ogade. Omiljena plaža u Grčkoj je kao dilema hoćeš li batine štapom ili korbačem.

z’brda

pre 2 godine

lepa plaža vam je kao lepa a prosta žena. Divno da gledaš, al posle pola sata ako nema stene da se skoči u duboku vodu, tuša da sapereš so sa sebe, suncobran i ležaljku da se skloniš u hlad, kafić da popiješ kapućino i mohito, restoran da pojedeš sveže lignje na žaru ili neku ulovljenu ribu, onda ti je dan na njoj mučenje.
Molim za preporuke. Bio sam na Krfu - paradajz samo takav! Hvala

Luja

pre 2 godine

Krit je nenadmašan kako god da okreneš. Prosto zam zaljubljen u to ostrvo. Što se plaža tiče ima ih , bukvalno, na stotine: Elafonisi, Balos, Preveli,Falasarna, bezimene plaže na Libijskom moru itd. Ipak, najčistija i najlepša plaža koju sam obišao u Grčkoj je Kukunaris na Skijatosu.

idf

pre 2 godine

Plaza na Paleokastrici… to je jedna od najlepsih mesta kad imas gde da stavis peskir. Vrlo uska, uz magistralu…
Volim plaze u uvalama, sa zelenilom kao ta ili Aliki na Tasosu… ipak, najvaznije je da ima prirodni hlad. Dzabe divni pesak i cisto more kad je nepregledno dugacka ko Kopakabana… Da li vojvodjanska ravnica izaziva neprijatnost? Isto s takvom plazom.

Igor

pre 2 godine

Bio sa porodicom na svim nabrojanim...
Na Kritu nam je Seitan Limani bila najinteresantnija, a najlepše utiske su nam ostavile plaže na ostrvima Skopelos, Naksos i Folegandros...

Урке

pre 2 godine

Фтери, Манта, Амиди, мора се изнајмити чамац али вреди сваку пару, грк одржи 15 минута обуку и пловило је твоје 12h , чиста авантура, сам на плажи, чамац паркиран поред, борова шума, облутци, тиркизно море, Кефалонија је савршена, да додам и Петани плажу.

Maximus

pre 2 godine

Najlepša je najjeftinija plaža. Xamil Albanija, ko na Maldivima a cene 10x niže od Grčke.
Samo sam se pitao što sam toliko para bacio na ostrvima. Bar na plaži, pica 14 EUR, filovana samo seckanim viršlama i podgrejana u mikrotalasnoj, plaža Alifonosi.
Ili plaćanje ulaska na plaže na Halkidikiju uz obaveznu min konzumaciju od 15 EUR ili ti kafa i Koka-Kola.

Šlager pevač

pre 2 godine

Najlepše plaže su generalno na Kritu, a najlepša je na Chrissy Islandu za koji je malo ko čuo - najjužnije grčko ostrvo, odmah ispod Krita

skidanje mraka

pre 2 godine

Opet kazem, lepe su to plaze ali plaza ispod Pancevackog mosta u Krnjaci devedestih. Mulj, smrdi malo na naftu, pomalo smeca i virova ali vredelo je.

mrk

pre 2 godine

da hocu da gledam 200 nekulturnih beogradjana otisao bih na adu ciganliju a ne u grcku. ovako imam jednu plazu u sasvim drugoj drzavi i milina

tomato turista

pre 2 godine

Sani i Egeopelagitika na Kasandri.
Kalamici i Karidi na Sitoniji.
Vulica i Komica na Atosu.
Amolofi i Babilon, Severna Grčka.
Paleokastrica i Glifada na Krfu.
Potistika i Milopotamos ,Pelion.
Pahis i Saliara na Tasosu.
Katizma i Egremni na Lefkadi.
Antisamos i Mitros na Kefaloniji.
Ima još...kratak dan.

lfc

pre 2 godine

Meni je Krit prelep ali u tok regiji zapad/severozapad mi je najlepsa Falasarna za plivanje. Onako neki kraj plaze uhvatis, ne u sredini gde je guzva i enjoy. Elafonisi i Balos su top za fotkanje i instagram. Za kupanje ne, Elefonisi ides 50 metara i voda ti do kolena.

LegenDeda

pre 2 godine

Kratak vam spisak: Gialova (Jalova) - Navarino, jugozapadni Peloponez; Legrena, 2km pre Suniona, Atika, Egremni, spomenut u komentarima, Lefkada; Santa Maria, severni Paros -jutros se kupao...

Ibna

pre 2 godine

Nei Pori. Idealno za klince. Sitan pesak, postepeno do duboke vode.
(Nista bolje, 19. maj 2021 20:49)

Ok, to je praktično ko ima malu decu. Ali to more boje Dunava u celoj Olimpskoj regiji je meni odbojno.

idf

pre 2 godine

Ne moze plaza bez prirodnog hlada biti lepa.
Osim ako se misli na lepotu za fotkanje.

Mozda je najbolja formulacija pitanja: koja plaza je za preporuku.

Мирко

pre 2 godine

Нема у конкуренцији Миртос плаже која је на Кефалонији?! Љепша од Навајо сигурно. Прво, тиркизне боје које се простиру километрима. Таласи и пјена као у филмовима. А Навајо плажа пола сата и мораш назад. Стијене падају на главу. Ништа посебно. Кефалонија је најљепше острво Јонског мора.

J.

pre 2 godine

Manje ljudi je bilo na Kritu i Kikladima, pa manje glasaju za te plaže. Ipak, meni je Balis lepši od Elafonisija, a i Kavourotripes (Orange) je ekstra.

Jasna

pre 2 godine

Kada bi bila samo plaža-mogla bih se odlučiti.
Ali tu je i prilaz samoj plaži, silazak do vode, dolazak brodom, ograničeno vreme boravka, bez toaleta, voda iz ranca.....
Dakle, neću dalje.
Ima primorskih zemalja sa rajski plažama mnogo pristupačnije.

Lajko

pre 2 godine

Bio na Elafonisiju i Porto Kacikiju, Elafonisi me nije odusevio, naprotiv. Porto Kaciki jeste. Na Rodosu ima bar 5 plaza koje su me lepse od obe

Мирко

pre 2 godine

Нема у конкуренцији Миртос плаже која је на Кефалонији?! Љепша од Навајо сигурно. Прво, тиркизне боје које се простиру километрима. Таласи и пјена као у филмовима. А Навајо плажа пола сата и мораш назад. Стијене падају на главу. Ништа посебно. Кефалонија је најљепше острво Јонског мора.

Ibna

pre 2 godine

Nei Pori. Idealno za klince. Sitan pesak, postepeno do duboke vode.
(Nista bolje, 19. maj 2021 20:49)

Ok, to je praktično ko ima malu decu. Ali to more boje Dunava u celoj Olimpskoj regiji je meni odbojno.

lfc

pre 2 godine

Meni je Krit prelep ali u tok regiji zapad/severozapad mi je najlepsa Falasarna za plivanje. Onako neki kraj plaze uhvatis, ne u sredini gde je guzva i enjoy. Elafonisi i Balos su top za fotkanje i instagram. Za kupanje ne, Elefonisi ides 50 metara i voda ti do kolena.

Luja

pre 2 godine

Krit je nenadmašan kako god da okreneš. Prosto zam zaljubljen u to ostrvo. Što se plaža tiče ima ih , bukvalno, na stotine: Elafonisi, Balos, Preveli,Falasarna, bezimene plaže na Libijskom moru itd. Ipak, najčistija i najlepša plaža koju sam obišao u Grčkoj je Kukunaris na Skijatosu.

Урке

pre 2 godine

Фтери, Манта, Амиди, мора се изнајмити чамац али вреди сваку пару, грк одржи 15 минута обуку и пловило је твоје 12h , чиста авантура, сам на плажи, чамац паркиран поред, борова шума, облутци, тиркизно море, Кефалонија је савршена, да додам и Петани плажу.

skidanje mraka

pre 2 godine

Opet kazem, lepe su to plaze ali plaza ispod Pancevackog mosta u Krnjaci devedestih. Mulj, smrdi malo na naftu, pomalo smeca i virova ali vredelo je.

J.

pre 2 godine

Manje ljudi je bilo na Kritu i Kikladima, pa manje glasaju za te plaže. Ipak, meni je Balis lepši od Elafonisija, a i Kavourotripes (Orange) je ekstra.

Jasna

pre 2 godine

Kada bi bila samo plaža-mogla bih se odlučiti.
Ali tu je i prilaz samoj plaži, silazak do vode, dolazak brodom, ograničeno vreme boravka, bez toaleta, voda iz ranca.....
Dakle, neću dalje.
Ima primorskih zemalja sa rajski plažama mnogo pristupačnije.

tomato turista

pre 2 godine

Sani i Egeopelagitika na Kasandri.
Kalamici i Karidi na Sitoniji.
Vulica i Komica na Atosu.
Amolofi i Babilon, Severna Grčka.
Paleokastrica i Glifada na Krfu.
Potistika i Milopotamos ,Pelion.
Pahis i Saliara na Tasosu.
Katizma i Egremni na Lefkadi.
Antisamos i Mitros na Kefaloniji.
Ima još...kratak dan.

idf

pre 2 godine

Plaza na Paleokastrici… to je jedna od najlepsih mesta kad imas gde da stavis peskir. Vrlo uska, uz magistralu…
Volim plaze u uvalama, sa zelenilom kao ta ili Aliki na Tasosu… ipak, najvaznije je da ima prirodni hlad. Dzabe divni pesak i cisto more kad je nepregledno dugacka ko Kopakabana… Da li vojvodjanska ravnica izaziva neprijatnost? Isto s takvom plazom.

Šlager pevač

pre 2 godine

Najlepše plaže su generalno na Kritu, a najlepša je na Chrissy Islandu za koji je malo ko čuo - najjužnije grčko ostrvo, odmah ispod Krita

mrk

pre 2 godine

da hocu da gledam 200 nekulturnih beogradjana otisao bih na adu ciganliju a ne u grcku. ovako imam jednu plazu u sasvim drugoj drzavi i milina

Boki

pre 2 godine

Opet kazem, lepe su to plaze ali plaza ispod Pancevackog mosta u Krnjaci devedestih. Mulj, smrdi malo na naftu, pomalo smeca i virova ali vredelo je.
(skidanje mraka, 19. maj 2021 22:05)
skidanje mraka
Sad kad bi se tamo kupao dobio bi sve sto se na infektivnoj leči, nema prljavije i strokavije zemlje i rekao nego sto je to Dunav i bar 50% reka u Srbiji. Teska zaraza. Meni samo smeta da onda Srbi ili Beograđani se prepiru koja plaza valja ili ne valja, tipa Halkidiki i olimpska regija je za boraniju, avioni kamioni a pola njih zivi bez kanalizacije, kapiju nisu ofarbali 30 godina, na spratu nemaju ni prozore vec fosne i najlone na prozorima.

Lajko

pre 2 godine

Bio na Elafonisiju i Porto Kacikiju, Elafonisi me nije odusevio, naprotiv. Porto Kaciki jeste. Na Rodosu ima bar 5 plaza koje su me lepse od obe

dd

pre 2 godine

najlepse plaze su one na koje moras da poneses hranu,vodu,suncobran....do kojih je malo teze doci i samim tim nema guzve.sve ostalo je komercijala i mlacenje prazne slame.bezvredna diskusija koja nista ne znaci.

kada se malo pomucis da stignes do plaze,pa kada zakoracis na cisto beli kristalni pesak,ili sitan sljunak,pa kada vidis tu cistu kristalno plavu ili tirkiznu vodu.svaki taj teski korak koji ste napravili se isplati,i pretvori u neopisivo lep dogadjaj,koji cete pamtiti ceo zivot.e to su vam najlepse plaze.

Igor

pre 2 godine

Bio sa porodicom na svim nabrojanim...
Na Kritu nam je Seitan Limani bila najinteresantnija, a najlepše utiske su nam ostavile plaže na ostrvima Skopelos, Naksos i Folegandros...

selpi

pre 2 godine

Porto Katziki je BILA najbolja plaza do pre 5-6,7 godina kada je zemljotres potpuno promenio njen izgled.
(vido je, 20. maj 2021 08:38)

Pomešao si nesto, oštećena ja alo ne i uništena susedna Egremni plaža, Porto stoji postojano kano klisurina

idf

pre 2 godine

Ne moze plaza bez prirodnog hlada biti lepa.
Osim ako se misli na lepotu za fotkanje.

Mozda je najbolja formulacija pitanja: koja plaza je za preporuku.

LegenDeda

pre 2 godine

Kratak vam spisak: Gialova (Jalova) - Navarino, jugozapadni Peloponez; Legrena, 2km pre Suniona, Atika, Egremni, spomenut u komentarima, Lefkada; Santa Maria, severni Paros -jutros se kupao...

кукурику

pre 2 godine

Очегледно Пелопонез заобилазите а плажа дуга километрима код градића Захаро је рај. Иначе Пелопонез је још неоткривен за туристе а прави је бисер. Изгуглајте Монемвазију и Нафплио а то је кап у мору лепоте

Mkd

pre 2 godine

Prelepa je Grcka i ima mnogo lepih plaza ali najlepsha je plaza na koju si ucio svoje dete da prvi put zapliva.
Ta plaza uvek ostaje u secanju.

Svako leto Grčka

pre 2 godine

Grčka je blagoslovena plažama, najrazličitijim, neverovatnim... da poželiš da se udaviš! Neću reći koje su, da bih dok su još neizvikane i prazne na miru mogla da uživam u njima. Ljudi sve pokvare, pogotovu sad kad nas ima previše na kugli zemaljskoj.

Maximus

pre 2 godine

Najlepša je najjeftinija plaža. Xamil Albanija, ko na Maldivima a cene 10x niže od Grčke.
Samo sam se pitao što sam toliko para bacio na ostrvima. Bar na plaži, pica 14 EUR, filovana samo seckanim viršlama i podgrejana u mikrotalasnoj, plaža Alifonosi.
Ili plaćanje ulaska na plaže na Halkidikiju uz obaveznu min konzumaciju od 15 EUR ili ti kafa i Koka-Kola.

Nana

pre 2 godine

Obisao sam dosta “egzoticnih” destinacija. Plaza Egremni je ona na koju bih se uvek vratio. 10+
(Straight Outta München, 19. maj 2021 21:00)

I meni! I jesmo se vraćali nekoliko godina, žao mi je što je nastradala u zemljotresu ore par gidina i što više nije ista plaža. Obiši smo sve ove plaže i mislim da je to pitanje afiniteta ko šta voli. Nama je lično Egremni najlepša, nikada neću zaboraviti onaj pogled odozgo kada se spuštamo prema onoj taverni na litici. To plavetnilo je očaravajuće.

J.

pre 2 godine

"Ljudi, nije da se nešto foliram, ali plaže o kojima vi pricate se ne mogu uporediti sa plažama na Kikladima i Dodekaneze ostrvima. "
Andrej
To jednostavno nije tačno. Fantastične su plaže Parosa, Naxisa, Koufonissija pogotovo, ali Elafonissi, Balos, Crissi su spektakularne, više liče na plaže tropskih ostrva, nego mediteranske. Chrissi je mnogo lepša od Vai, zbog peska, a Kedrodassos na zapadu ostrva na nju liči, zbog peska i kadrova. I Elafonissi i Balis imaju delimično roze pesak.
Na Peloponezu bih izdvojila plažu Voidokilia kod Pilosa, zaštićeni park prirode bez ležaljki i barova.

z’brda

pre 2 godine

lepa plaža vam je kao lepa a prosta žena. Divno da gledaš, al posle pola sata ako nema stene da se skoči u duboku vodu, tuša da sapereš so sa sebe, suncobran i ležaljku da se skloniš u hlad, kafić da popiješ kapućino i mohito, restoran da pojedeš sveže lignje na žaru ili neku ulovljenu ribu, onda ti je dan na njoj mučenje.
Molim za preporuke. Bio sam na Krfu - paradajz samo takav! Hvala

J.

pre 2 godine

"Južno od Elafonisija - divlja plaža Kedrasos, kroz kedrovu šumu izlazite na more. Nestvaran osećaj."
(Lade, 19
Kedrodasos. Šuma kedrova .

sreten

pre 2 godine

Najlepše plaže su generalno na Kritu, a najlepša je na Chrissy Islandu za koji je malo ko čuo - najjužnije grčko ostrvo, odmah ispod Krita
(Šlager pevač, 19. maj 2021 22:01)

ali treba krema faktor 9 miliona.... :)

Plaza Vai, Krit. Nekih 360 km suprotno od Elafonisi plaze.

chemistry

pre 2 godine

Koukounaries Skiathos.
(DrSofronijeTheGreat, 19. maj 2021 23:46)

Definitivno plaza po mom ukusu. Puno prirodnog hlada, borovi, divlje patke koje plutaju u kristalno cistom moru, najfiniji pesak... A iza plaze jezero koje se sa strane uliva u more.

Andrej

pre 2 godine

Ljudi, nije da se nešto foliram, ali plaže o kojima vi pricate se ne mogu uporediti sa plažama na Kikladima i Dodekaneze ostrvima. Do tih ostrva naše agencije ne vode a plaže su bozanstvene, tihe i mirne.

Dragisa

pre 2 godine

Koliko ljudi,toliko razlicitih favorita,podrzavam to,normalno je da je tako. Meni je najdraza Lalaria na Skijatosu-(neverovatna bistrina mora) i nekoliko zabacenih na Hidri do kojih se dolazi camcima-taksijima.Volim i one na Skopelosu,puno sume i hlada. Bio sam na tacno 20 grckih ostrva i nije bilo lako izabrati,ali kad se vec prica o tome,vredelo je malo se i potruditi. Srecno vam leto !

Alexa

pre 2 godine

Kupala se na sve četiri, lepe na slikama, ali:Sarakiniko je bezveze za kupanje, ima lepših plaža na Milosu( mom omiljenom ostrvu). Porto Kaciki je uzas- ledena,talasi,kamenčići padaju na glavu. Na Elafonisosu duva vetar non stop i nosi pesak. Najlepša plaža Grčke je Myrtos. Pristupna ko Elafonisos, boja vode ko Navajo i Porto Kaciki, topla voda.

selpi

pre 2 godine

Navajo je carobna plaza ali Paleokastrica na Krfu je apsolutno neopisiva, to treba doziveti..
(maredinjo, 19. maj 2021 20:37)

Ne znam sta je kome merilo lepote, ali Paleokastrica mi je ostavila utisak da sam na nekoj azijskoj destinaciji, šteta što je onaj parking za posetioce manastira iza. Silazak stepenicama i pogled sa njih na Porto Katziki oduzima dah.

Ivan

pre 2 godine

Po meni mora Preveli na Kritu da se nađe ovde, mada je i Elafonisi prelepa, definitivno dve najlepše plaže na kojima sam bio. Porto Katsiki je isto prelepa - odlična plaža ali se dosta često zatvara zbog talasa. Meni je omiljena, ako se uopšte može nazvati plažom, Porto Limnionas na Zakintosu.

Cinique

pre 2 godine

More je svuda more, a jedino Grci i Crnogorci mogu i more da zgade i ogade. Omiljena plaža u Grčkoj je kao dilema hoćeš li batine štapom ili korbačem.

Maximus

pre 2 godine

Najlepša je najjeftinija plaža. Xamil Albanija, ko na Maldivima a cene 10x niže od Grčke.
Samo sam se pitao što sam toliko para bacio na ostrvima. Bar na plaži, pica 14 EUR, filovana samo seckanim viršlama i podgrejana u mikrotalasnoj, plaža Alifonosi.
Ili plaćanje ulaska na plaže na Halkidikiju uz obaveznu min konzumaciju od 15 EUR ili ti kafa i Koka-Kola.

mrk

pre 2 godine

da hocu da gledam 200 nekulturnih beogradjana otisao bih na adu ciganliju a ne u grcku. ovako imam jednu plazu u sasvim drugoj drzavi i milina

Jasna

pre 2 godine

Kada bi bila samo plaža-mogla bih se odlučiti.
Ali tu je i prilaz samoj plaži, silazak do vode, dolazak brodom, ograničeno vreme boravka, bez toaleta, voda iz ranca.....
Dakle, neću dalje.
Ima primorskih zemalja sa rajski plažama mnogo pristupačnije.

Мирко

pre 2 godine

Нема у конкуренцији Миртос плаже која је на Кефалонији?! Љепша од Навајо сигурно. Прво, тиркизне боје које се простиру километрима. Таласи и пјена као у филмовима. А Навајо плажа пола сата и мораш назад. Стијене падају на главу. Ништа посебно. Кефалонија је најљепше острво Јонског мора.

Lajko

pre 2 godine

Bio na Elafonisiju i Porto Kacikiju, Elafonisi me nije odusevio, naprotiv. Porto Kaciki jeste. Na Rodosu ima bar 5 plaza koje su me lepse od obe

Cinique

pre 2 godine

More je svuda more, a jedino Grci i Crnogorci mogu i more da zgade i ogade. Omiljena plaža u Grčkoj je kao dilema hoćeš li batine štapom ili korbačem.

idf

pre 2 godine

Plaza na Paleokastrici… to je jedna od najlepsih mesta kad imas gde da stavis peskir. Vrlo uska, uz magistralu…
Volim plaze u uvalama, sa zelenilom kao ta ili Aliki na Tasosu… ipak, najvaznije je da ima prirodni hlad. Dzabe divni pesak i cisto more kad je nepregledno dugacka ko Kopakabana… Da li vojvodjanska ravnica izaziva neprijatnost? Isto s takvom plazom.

z’brda

pre 2 godine

lepa plaža vam je kao lepa a prosta žena. Divno da gledaš, al posle pola sata ako nema stene da se skoči u duboku vodu, tuša da sapereš so sa sebe, suncobran i ležaljku da se skloniš u hlad, kafić da popiješ kapućino i mohito, restoran da pojedeš sveže lignje na žaru ili neku ulovljenu ribu, onda ti je dan na njoj mučenje.
Molim za preporuke. Bio sam na Krfu - paradajz samo takav! Hvala

skidanje mraka

pre 2 godine

Opet kazem, lepe su to plaze ali plaza ispod Pancevackog mosta u Krnjaci devedestih. Mulj, smrdi malo na naftu, pomalo smeca i virova ali vredelo je.

Ibna

pre 2 godine

Nei Pori. Idealno za klince. Sitan pesak, postepeno do duboke vode.
(Nista bolje, 19. maj 2021 20:49)

Ok, to je praktično ko ima malu decu. Ali to more boje Dunava u celoj Olimpskoj regiji je meni odbojno.

Luja

pre 2 godine

Krit je nenadmašan kako god da okreneš. Prosto zam zaljubljen u to ostrvo. Što se plaža tiče ima ih , bukvalno, na stotine: Elafonisi, Balos, Preveli,Falasarna, bezimene plaže na Libijskom moru itd. Ipak, najčistija i najlepša plaža koju sam obišao u Grčkoj je Kukunaris na Skijatosu.

idf

pre 2 godine

Ne moze plaza bez prirodnog hlada biti lepa.
Osim ako se misli na lepotu za fotkanje.

Mozda je najbolja formulacija pitanja: koja plaza je za preporuku.

tomato turista

pre 2 godine

Sani i Egeopelagitika na Kasandri.
Kalamici i Karidi na Sitoniji.
Vulica i Komica na Atosu.
Amolofi i Babilon, Severna Grčka.
Paleokastrica i Glifada na Krfu.
Potistika i Milopotamos ,Pelion.
Pahis i Saliara na Tasosu.
Katizma i Egremni na Lefkadi.
Antisamos i Mitros na Kefaloniji.
Ima još...kratak dan.

Šlager pevač

pre 2 godine

Najlepše plaže su generalno na Kritu, a najlepša je na Chrissy Islandu za koji je malo ko čuo - najjužnije grčko ostrvo, odmah ispod Krita

Andrej

pre 2 godine

Ljudi, nije da se nešto foliram, ali plaže o kojima vi pricate se ne mogu uporediti sa plažama na Kikladima i Dodekaneze ostrvima. Do tih ostrva naše agencije ne vode a plaže su bozanstvene, tihe i mirne.

J.

pre 2 godine

Manje ljudi je bilo na Kritu i Kikladima, pa manje glasaju za te plaže. Ipak, meni je Balis lepši od Elafonisija, a i Kavourotripes (Orange) je ekstra.

Igor

pre 2 godine

Bio sa porodicom na svim nabrojanim...
Na Kritu nam je Seitan Limani bila najinteresantnija, a najlepše utiske su nam ostavile plaže na ostrvima Skopelos, Naksos i Folegandros...

J.

pre 2 godine

"Ljudi, nije da se nešto foliram, ali plaže o kojima vi pricate se ne mogu uporediti sa plažama na Kikladima i Dodekaneze ostrvima. "
Andrej
To jednostavno nije tačno. Fantastične su plaže Parosa, Naxisa, Koufonissija pogotovo, ali Elafonissi, Balos, Crissi su spektakularne, više liče na plaže tropskih ostrva, nego mediteranske. Chrissi je mnogo lepša od Vai, zbog peska, a Kedrodassos na zapadu ostrva na nju liči, zbog peska i kadrova. I Elafonissi i Balis imaju delimično roze pesak.
Na Peloponezu bih izdvojila plažu Voidokilia kod Pilosa, zaštićeni park prirode bez ležaljki i barova.

Mkd

pre 2 godine

Prelepa je Grcka i ima mnogo lepih plaza ali najlepsha je plaza na koju si ucio svoje dete da prvi put zapliva.
Ta plaza uvek ostaje u secanju.

lfc

pre 2 godine

Meni je Krit prelep ali u tok regiji zapad/severozapad mi je najlepsa Falasarna za plivanje. Onako neki kraj plaze uhvatis, ne u sredini gde je guzva i enjoy. Elafonisi i Balos su top za fotkanje i instagram. Za kupanje ne, Elefonisi ides 50 metara i voda ti do kolena.

LegenDeda

pre 2 godine

Kratak vam spisak: Gialova (Jalova) - Navarino, jugozapadni Peloponez; Legrena, 2km pre Suniona, Atika, Egremni, spomenut u komentarima, Lefkada; Santa Maria, severni Paros -jutros se kupao...

Урке

pre 2 godine

Фтери, Манта, Амиди, мора се изнајмити чамац али вреди сваку пару, грк одржи 15 минута обуку и пловило је твоје 12h , чиста авантура, сам на плажи, чамац паркиран поред, борова шума, облутци, тиркизно море, Кефалонија је савршена, да додам и Петани плажу.

кукурику

pre 2 godine

Очегледно Пелопонез заобилазите а плажа дуга километрима код градића Захаро је рај. Иначе Пелопонез је још неоткривен за туристе а прави је бисер. Изгуглајте Монемвазију и Нафплио а то је кап у мору лепоте

Boki

pre 2 godine

Opet kazem, lepe su to plaze ali plaza ispod Pancevackog mosta u Krnjaci devedestih. Mulj, smrdi malo na naftu, pomalo smeca i virova ali vredelo je.
(skidanje mraka, 19. maj 2021 22:05)
skidanje mraka
Sad kad bi se tamo kupao dobio bi sve sto se na infektivnoj leči, nema prljavije i strokavije zemlje i rekao nego sto je to Dunav i bar 50% reka u Srbiji. Teska zaraza. Meni samo smeta da onda Srbi ili Beograđani se prepiru koja plaza valja ili ne valja, tipa Halkidiki i olimpska regija je za boraniju, avioni kamioni a pola njih zivi bez kanalizacije, kapiju nisu ofarbali 30 godina, na spratu nemaju ni prozore vec fosne i najlone na prozorima.

dd

pre 2 godine

najlepse plaze su one na koje moras da poneses hranu,vodu,suncobran....do kojih je malo teze doci i samim tim nema guzve.sve ostalo je komercijala i mlacenje prazne slame.bezvredna diskusija koja nista ne znaci.

kada se malo pomucis da stignes do plaze,pa kada zakoracis na cisto beli kristalni pesak,ili sitan sljunak,pa kada vidis tu cistu kristalno plavu ili tirkiznu vodu.svaki taj teski korak koji ste napravili se isplati,i pretvori u neopisivo lep dogadjaj,koji cete pamtiti ceo zivot.e to su vam najlepse plaze.

Alexa

pre 2 godine

Kupala se na sve četiri, lepe na slikama, ali:Sarakiniko je bezveze za kupanje, ima lepših plaža na Milosu( mom omiljenom ostrvu). Porto Kaciki je uzas- ledena,talasi,kamenčići padaju na glavu. Na Elafonisosu duva vetar non stop i nosi pesak. Najlepša plaža Grčke je Myrtos. Pristupna ko Elafonisos, boja vode ko Navajo i Porto Kaciki, topla voda.

chemistry

pre 2 godine

Koukounaries Skiathos.
(DrSofronijeTheGreat, 19. maj 2021 23:46)

Definitivno plaza po mom ukusu. Puno prirodnog hlada, borovi, divlje patke koje plutaju u kristalno cistom moru, najfiniji pesak... A iza plaze jezero koje se sa strane uliva u more.

Dragisa

pre 2 godine

Koliko ljudi,toliko razlicitih favorita,podrzavam to,normalno je da je tako. Meni je najdraza Lalaria na Skijatosu-(neverovatna bistrina mora) i nekoliko zabacenih na Hidri do kojih se dolazi camcima-taksijima.Volim i one na Skopelosu,puno sume i hlada. Bio sam na tacno 20 grckih ostrva i nije bilo lako izabrati,ali kad se vec prica o tome,vredelo je malo se i potruditi. Srecno vam leto !

J.

pre 2 godine

"Južno od Elafonisija - divlja plaža Kedrasos, kroz kedrovu šumu izlazite na more. Nestvaran osećaj."
(Lade, 19
Kedrodasos. Šuma kedrova .

Svako leto Grčka

pre 2 godine

Grčka je blagoslovena plažama, najrazličitijim, neverovatnim... da poželiš da se udaviš! Neću reći koje su, da bih dok su još neizvikane i prazne na miru mogla da uživam u njima. Ljudi sve pokvare, pogotovu sad kad nas ima previše na kugli zemaljskoj.

selpi

pre 2 godine

Navajo je carobna plaza ali Paleokastrica na Krfu je apsolutno neopisiva, to treba doziveti..
(maredinjo, 19. maj 2021 20:37)

Ne znam sta je kome merilo lepote, ali Paleokastrica mi je ostavila utisak da sam na nekoj azijskoj destinaciji, šteta što je onaj parking za posetioce manastira iza. Silazak stepenicama i pogled sa njih na Porto Katziki oduzima dah.

sreten

pre 2 godine

Najlepše plaže su generalno na Kritu, a najlepša je na Chrissy Islandu za koji je malo ko čuo - najjužnije grčko ostrvo, odmah ispod Krita
(Šlager pevač, 19. maj 2021 22:01)

ali treba krema faktor 9 miliona.... :)

Plaza Vai, Krit. Nekih 360 km suprotno od Elafonisi plaze.

Nana

pre 2 godine

Obisao sam dosta “egzoticnih” destinacija. Plaza Egremni je ona na koju bih se uvek vratio. 10+
(Straight Outta München, 19. maj 2021 21:00)

I meni! I jesmo se vraćali nekoliko godina, žao mi je što je nastradala u zemljotresu ore par gidina i što više nije ista plaža. Obiši smo sve ove plaže i mislim da je to pitanje afiniteta ko šta voli. Nama je lično Egremni najlepša, nikada neću zaboraviti onaj pogled odozgo kada se spuštamo prema onoj taverni na litici. To plavetnilo je očaravajuće.

Ivan

pre 2 godine

Po meni mora Preveli na Kritu da se nađe ovde, mada je i Elafonisi prelepa, definitivno dve najlepše plaže na kojima sam bio. Porto Katsiki je isto prelepa - odlična plaža ali se dosta često zatvara zbog talasa. Meni je omiljena, ako se uopšte može nazvati plažom, Porto Limnionas na Zakintosu.

selpi

pre 2 godine

Porto Katziki je BILA najbolja plaza do pre 5-6,7 godina kada je zemljotres potpuno promenio njen izgled.
(vido je, 20. maj 2021 08:38)

Pomešao si nesto, oštećena ja alo ne i uništena susedna Egremni plaža, Porto stoji postojano kano klisurina