Utorak, 18.05.2021.

17:00

Federer odmah ispao

Švajcarac Rodžer Federer eliminisan je u prvom kolu turnira iz serije 250 u Ženevi.

Izvor: SS

Federer odmah ispao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

Milan_PT

pre 2 godine

... Dobija li on tih 20 poena iz prvog kola koje nije igrao ?
(mali mikica, 18. maj 2021 20:49)

Za prolazak prvog kola turnira ATP250 dobija se 10 poena, igrao ili ne.
Dakle, u ponedeljak će Federeru upisati tih 10 poena...

milentije

pre 2 godine

ogromna je lova u pitanju i igrace on jos godinama bez obzira na rezultate .Ove godine premasice miljardu dolara zarade u karijeri . Ima ogromne dugogodisnje sponzorske ugovore sa velikim svetskim brendovima . Lud bi bio kada bi odustao .

igor_t

pre 2 godine

Druze Rodzere, zavrsi lepo karijeru, ne dozvoli da te neki anonimusi izbacuju iz prvog kola 250 serije.
Ocigledno ne mozes vise.
A pogotovo nemas sta da trazis recimo na poslednjem mastersu kao sto je Rim bio.
No znam da nece provitati, pa uzalud pisem, al jbg :D

...

pre 2 godine

Covek je u 37-38. godini osvojio 3 Grend slema i jos 4 Mastersa. Ne razumem cemu omalovazavanje. Nije vazno, ali sve se vraca u zivotu. Videcemo kako ce Novak i Nadal igrati u tim godinama i da li ce ih uopste biti na ATP listi za razliku od Federera koji je u 40. godini zivota i dalje u prvih deset. GOAT za sva vremena!
(Mohikanac_'91., 18. maj 2021 18:22) Nema sta, kapa dole na trajanju. Medjutim, tvoja opaska da li ce Nadal i Novak uopste biti na listi takodje predstavlja omalovazavanje, njih dvojice naravno. Cemu to? Isto tako komentar da se sve vraca u zivotu. Kome bi ovo trebalo da se vrati? Sigurno ne Novaku i Nadalu, jer ne omalovazavaju oni Federera. Oni oduvek o njemu pricaju iskljucivo u superlativima. Kad bolje razmislim, mozda im se to i vraca time sto je jedan apsolutni rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu, a drugi ce verovatno da postane rekorder po broju osvojenih GS koliko vec u junu. Uglavnom, izvesno je da ce obojica do kraja karijera imati vise GS od Federera. Sto se tice same liste, kako iz ATP-a vode racuna o njoj, ne bi bilo iznenandjenje da Federer uletk u top 5 posle ove eliminacije.

cp3

pre 2 godine

usao sad da vidim koji je nosilac Sapovalov i vidim drugi, a deda je bio prvi, sasvim realno i pre pocetka da on osvoji ako prikaze formu kao u Rimu

glukozamin

pre 2 godine

Pa nije odmah ispao! Šta odmah, odigrao je tri seta. Malo li je u tim godinama. I kao što je neko primetio, "dobro je stajao na terenu ali se loše kretao".

Toma

pre 2 godine

Ovde u Svajcarskoj velike kritike na racun Feda. Vecina kaze da mora da ide u penziju, i da sa vestackim produzetkom karijere sve vise ukaljava svoje (slavno) ime.

meda

pre 2 godine

Ja bih ipak sačekao pre potpunog otpisivanja Rođe. Šljaku ionako ne igra odavno, njemu samo trebaju mečevi da uđe u takmičarsku do Vimbldona. Samo Queens nije dovoljan posle ovolike pauze.
Ako uspe da podigne formu do Vimbldona, naravno ne može da osvoji ali ne bi me iznenadilo previše četvrtfinale, možda čak i polufinale, zavisi od žreba naravno, ali namestiće mu neku laganicu, de ćeš bolje za organizatora nego da o "velikom Rođinom povratku" guslaju po medijima do iznemoglosti jednu i po nedelju.

glukozamin

pre 2 godine

Novak i Nadal ... da li ce ih uopste biti na ATP listi za razliku od Federera koji je u 40. godini zivota i dalje u prvih deset. GOAT za sva vremena!
(Mohikanac_'91., 18. maj 2021 18:22)

korona ga drzi medju top 8 bez nje(korone) je 380 igrac sa 45 pojena u ovoj godini .Covek ne igra(i kad igra desi se ovo) a u top 8 - kako?
(man, 18. maj 2021 18:09)

No comment... Osim, takav je i GOAT

Pop

pre 2 godine

Treba znati kada prestati. Ako ne prestane na vreme postace meta klincima za napucavanje da mogu da kazu da su dobili Federera. On je zaslepljen svojim egom. Mogao je da ode kao legenda. Sada ga ne vole zbog bodovanja i plasmana koji nije zasluzio. Realno je negde oko 40-50 mesta. Steta sta sebi radi. Ako je zbog para - pa stvarno ako on nema ne znam ko ima.

GT-K

pre 2 godine

Gledao sam highlightse njegovog meča sa Anduharom, i moram reći da je Federerovo kretanje stvarno loše. Delovao je tromo i sporo, čak ga je Španac u jednom poenu uhvatio na krivoj nozi. Da se nije oslanjao na jake udarce i odlične drop šotove, ovaj meč bi znatno ranije bio završen.

Dax

pre 2 godine

Citam komentare i ne mogu da verujem kakav smo narod.Pa taj covek je sinonim za tenis kao sto je i Sumaher za formulu ili Majkl Dzordan za kosarku.Mogu da vam zamislim facu kada ste videli da je posle onako duge pauze dosao na AO i pobedio Nadala u finalu.Mislim da niste mogli danima da spavate.Napravio je vise od godinu dana pauzu, trebaju mu mecevi sto je normalno.Da nije bilo Djokovica, vi ne bi znali da tenis postoji, mnogi od vas, gledajuci komentare, poceli su od pre neki dan da ga prate.Anduhar je 75. igrac na svetu, a ne kako je neki znalac napisao 400 i neki.Tog su covek jos pre par godina slali u penziju, tacnije komentatori sa B92, ali od tada je on uzeo jos par GS titula iako su mislili da je gotov.Moze Djokovic ili Nadal da imaju 30 GS titula, vise ce njih Federer asocirati na tenis nego Djokovic.To je prosto realnost za koju i sami znate, ali ne zelite da u to verujete i da samim sebi priznate.Nijedan narod ne pljuje toliko po ikonama svetskog sporta kao u Srbiji.Vi to namerno radite jer znate da Djokovica ne postuju dovoljno u svetu pa vam je ovde jedina prilika gde mozete izraziti vas bes i frustracije.

Boris Banović

pre 2 godine

Realno, Rodžer 8.avgusta puni 40 godina, ulazi u 5.deceniju ! Interesantno je šta ga motiviše da i dalje igra takmičarske mečeve. Razumljivo je da ga obavezuje sponzorski ugovor ili da igra egzibicione mečeve u cilju propagiranja tenisa po svetu, da igra mečeve u humanitarne svrhe itd, itd ! Ovako, samo ruši sportski mit o sebi koji je gradio dve decenije !
Rafa i Novak će morati da se dobro oznoje da ga prestignu !

mali mikica

pre 2 godine

Pa nije sramota izgubiti. Moze da se desi svakome pa i Federeru i to ne od mnogo mladjeg igraca. Mene doduse intrigira nesto drugo. Posto je ovde Federer bio slobodan u prvom kolu (1/16 meceva sa 32 igraca) pa izgubio u svom prvom mecu, odnosno u osmini finala (1/8 16 igraca) kako ce sada to da se boduje. Dobija li on tih 20 poena iz prvog kola koje nije igrao ?

Rac

pre 2 godine

Rogerovi fanovi su zaboravili kako on igra. Bilo je to u davno prošlom vremenu.
Samo mi nije jasno zašto drži u zabludi tolike ljude, a oni kao omađijani, osluškuju...
Kao da nije jasno da je Roger prošlost što se tiče tenisa.
Da li im je sad jasno?

Lazar

pre 2 godine

Federer pored sponzorskih pogod ima jos 2 sportska cilja. a to su wimbledon i olimpiske igra. I to je kraj sjajne karijere. Sve drugo vise nema smisla jer je sada u prvih 50 po igri...to je moje misljenje. Pozdrav svim ljudima dobre volje...

kića

pre 2 godine

Koga briga što je izgubio, on nije GOAT zato što gubi ili dobija, on je GOAT zato što igra najljepši tenis, to što ga ova dvojica mlate već deset i kusur godina, ma to je nebitno. Pamtiće se samo stil igre i ljepota tenisa i GS al ako samo on bude imao najviše GS, ako Novak na kraju bude imao najviše GS, to onda ne važi, tad će se gledati stil tenisa i jel te voli publika ili ne voli.

Demar Derozan

pre 2 godine

Vecina koji komentarisu nisu ni gledali mec. Fed igrao prvi mec na sljaci, treba da odluci da li ce igrati Rg, nije se ni oznojio, kad god se malo uozbiljio osvojio je poen, i pored toga imao dobijen mec . On zna sta radi, cuva sebe, e to je privilegija najtalentovanijih i gosppde. Setite se Rg2019, pre toga nije igrao 3 gpd, a2019. srigao do polufinala, kao od sale, nije se ni oznojio. Od njega se uci, ali mnogima skola nije jaca strana.

Lajavi Krelac

pre 2 godine

Ukoliko stvarno nije nateran od sponzora ugovorima da igra, čovek rizikuje neku ozbiljnu povredu, daleko bilo.

Bude li igrao na još dva velika turnira ispadaće u 2. kolu.

Tako bikvalno poništava sve ono što je godinama mukotrpno gradio.

Veličina ''velikih i najboljih'' jeste u tome što su se uvek povlačili kada je za to bilo vreme.

Taj trenutak je za njega bio 1, januar 2021. i on je prošao.

Kako ljudi glupo upropaste sve ono što su imali.

Dragi Ivić

pre 2 godine

Неко спомену Џајића; лаф и прави спортсмен. Једном приликом је изјавио: ''Схватио сам да ми на терену више није место кад нисам успео да ''претрчим'' најспоријег играча лиге, Мужинића''. Нека неко ово преведе и пошаље Федереру. Може му бити од користи...

zex

pre 2 godine

Federer naravno na sljaci nema nikakve sanse.Najbolje bi bilo da ne igra RG.Uz dobar zreb na Vimbldonu moze dogurati daleko cak ga i osvojiti.Treba mu malo meceva da udje u formu.
Ako gledamo njega,Nadala i Djokovica on igra najljepsi tenis, ipak je igrac br3,Nadal je drugi a Djokovic daleko ispred njih.Da nije saplitan od strane ATP-a imao bi bar 5 GS titula vise.

danilo

pre 2 godine

Žao mi ovog tvrdoglavog čoveka! Sve što je bio, i vredelo pomena počinje da munjevitom brzinom bledi...jer,ovo je strmoglavi pad koji Federera sigurno neće učiniti GOAT-m...
Umesto da se povukao na vrhu slave i ostao slavni Federer.
Žao mi čoveka, ali tako prolaze oni koji ne shvatanja gde i kad im je vreme da se povuku sa scene.

No name

pre 2 godine

Ovaj Andjuhar znao Nadala namuči u prošlosti uopšte igrač kao većina Španaca koji znaju na šljaci.

Federer na mahove izgledao na ono starog al izgubio na kraju meč.

Kretnja udarci su bili tu kao u Dohi. Vidi se nije zaboravio na šljaci da igra kao na ostalim podlogama. No' nešto drugo u pitanju.

Da li je nedostatak motivacije ili nešto drugo neminovno da je kraj blizu. Ako mu nije cilj da ukalja reputaciju svoju.

Zaslužena pobeda Pabla koji nije baš u nekoj formi a ni na rekjingu najbolje da stoji. A dobit Rodžera pa makar ovakvog je uspeh i san za svakog tenisera.

trla baba ln

pre 2 godine

Bolje je da sam sidješ sa scene, nego da te neko zamoli da to učiniš" - David Coverdale
(Mihajlo, 18. maj 2021 18:44)

I on bi mogao sam sebe da posluša.

Vule

pre 2 godine

Није лако у тим годинама вратити се на терен послије годину паузе. Свакако да би можда боље било да је завршио каријеру, да не дозволи да га сви побјеђују, али не треба му замјерити на такмичарској жељи. Можда би био конкурентан да није било повреде. Брејди доминира и након 40-те, Буфон још увијек игра, Валверде се такмичи у бициклизму и осваја трке, један је од фаворита и за Олимпијске игре. Није немогуће играти са 40 и не треба њему то замјерити и вријеђати га само зато што је у питању Роџер Федерер, који је био велики ривал Ђоковићу.

Djido

pre 2 godine

neko sam ko ... se trudi objektivno da gleda na stvari.
znam da Feca ne cita srpske portale.
Elegancija u igri je i dalje prisutna.
inace bolje je stajao na terenu od Spanca.
(Milos84, 18. maj 2021 18:32)

Hej, objektivni imam nekoliko pitanja,

Ko je Feca!?
Kako mu je ta "prisutna elegancija" pomogla u današnjem meču?
Inače, slažem se da je bolje stajao na terenu, ali se lošije kretao. Zato je i izgubio.

autostoper

pre 2 godine

neko pre neki dan reče kako Novak ima sreće za rekord sa brojem nedelja na prvom mesu zbog covid računanja poena. A zapravo ništa manje turnira nije odgirao(madird malo malo pa ne igra verovatno zbog odnosa sa publikom), svakaoo bi bio prvi i da nije covida sa ovim rezultatima.

Šta reći za Federera, čovek nije igrao tri meča za godinu dana i to što je odigrao gubio od ljudi van top50. I on je sad isred Beretinija, koji igra cele sezone osvojio Beograd, finale Madrida. Pa Rublev koji je ove godine 3-4 po broju osvojenih poena, drži trenutno 4 500ke nekoliko polufinala- finala mastersa i jedva ga prestigao prošle nedelje.

Milos84

pre 2 godine

Ovako, gledao sam mec, i neko sam ko naravno voli Novaka ali se trudi objektivno da gleda na stvari. Samo cu reci, iako znam da Feca ne cita srpske portale da nikako, ali nikako ne treba da odustaje i da ide u penziju! Anduhar je odlican igrac na sljaci bio kroz citavu karijeru, a Rodzer je tesno, jedva na misice izgubio ovo iako nije igrao dve god mec na sljaci. I dalje ima igru za top 10 na svetu a ima 40 godina. Elegancija u igri je i dalje prisutna, udarci su i dalje tu, jedino sto je imao puno neiznudjenih gresaka, to ga je i kostalo poraza, inace bolje je stajao na terenu od Spanca.

Bambi GOAT na ledu

pre 2 godine

Pa sada neka ga Djordje zove, da mu uruci pozivnicu, da ne ide covek na RG nespreman. A tamo mozda prodje prvo kolo, ako naidje na Zekica ili Tepavca (valjda prodju jval) npr. Sa Troickim vec ne bi imao sanse.....

Globtroter

pre 2 godine

A hoce li u penziju posle tih desetak meceva kad vidi gdje je?
(drop shot, 17. maj 2021 19:18)

Kojih desetak mečeva? Misliš 4, maksimalno 5 pošto će ga častiti u Ženevi zbog zasluga.
(Globtroter, 17. maj 2021 19:47)


Evo komentara od pre neki dan. Dakle neće biti ni 4-5 mečeva, 2 ili 3 maksimalno na dva turnira. Gotovo je.

Imao je vrhunski turnir na Wimbldonu pre dve godine gde je igrao u vrhunskoj formi i opet mu nije bilo dovoljno da pobedi Novaka iako je iskreno bio bolji. Trebalo je da se povuče, ali nedostatak realnosti će mu doneti poniženje na kraju karijere.

Čiki

pre 2 godine

Sramota je da ima zaštićeni rejting. On bi trebalo da ispadne iz sto. Neko igra turnire i zaradjuju bodove ili gubi penje se ili pada na ATP

/*/

pre 2 godine

Sad će otkazati Pariz, pazite šta vam kažem...
(realno, 18. maj 2021

Federer izjavio da je razmisljao da otkaze Pariz a ti bi da ispadnes poznavalec teniskih desavanja. Ove godine Federer je u penziji, Nadal
iduce godine a Novak 2023. pa da odmorimo. Federer je star pa mu oprastam poraze ali i Cilica do juce top 10 mlate klinci. I on je za penziju.
Zao mi je sto nisam gledao kako Mladi Svajcarac mlati Cilica. Volim kad klinci djelju starce.

Dr Pilot

pre 2 godine

Ja pratim tenis već dve godine ali ne znam ko je ovaj. Nikada ga nisam gledao.
Sad sam hteo, ali on ispade.
(Djido, 18. maj 2021 17:51)

Taj ti bajo najbolji svih vremena! Imas na you tube ,pusti da vidis kako se igra tenis! Sad je vec penzioner,igra zbog sponzora!

nemanja

pre 2 godine

Ne znam zasto ljudi i dalje uzimaju Federera za ozbiljno, ima 39 godina i nije igrao dugo. On vise nije nikakav faktor u svetskom tenisu. Bio jeste, ali vise nije.

izhlapjeli starac

pre 2 godine

Meni je Nole ono što mi je Džaja bio kao klincu.
Ali ne mogu da ne cenim Federera, ako ni zbog čega, zbog najlepših poraza koje je doživeo od Novaka.
Ne znam šta mu ovo treba. Pokvariće utisak o sebi.

Dragana

pre 2 godine

Ispustio je pobedu. Nedostatak mečeva je njegov veliki problem i to se jasno vidi. Izgubio je rutinu a bez mečeva ne može da je vrati. Možda je bila greška što se nije pojavio u Madridu.

marko992

pre 2 godine

Totalna glupost,neka plati penale za potpisane ugovore i ne blamira se vise.
Ako nastavi sa pokusajima izgledace sve gore i gore.
Nadam se da Novak nece nesto slicno uciniti,igrac koji je najbolji(ili medju najboljima) svih vremena treba da zna kada je kraj.

Veder

pre 2 godine

Gledao sam meč i mogu da kažem da Feđa nije igrao loše, ali vidi se da je duga pauza ostavila traga, osim toga nabacio je malo više kilograma što mu je usporilo kretanje. Na njegovom mestu otkazao bih RG, ne verujem da može da podigne formu i uđe u bolji ritam.

Mito

pre 2 godine

Federer treba da shvati da je kraj, a ne da ga svaka šuša mlati. Lepo je dobijati pare od reklama, a ne igrati. Četrdeset godina nije kraj života, samo je izgleda problem što Federer ne zna šta će. Pošto sam odavno otišao u penziju, taj prvi dan posle rada je glup, ali čovek nađe zanimaciju i organizuje se.

sašo

pre 2 godine

Ako nekad krene ovako da gubi naš Novak Djoković, to jest maksimum 2 kolo nekog turnira. Pamet u glavu i odmah se povuci od igranja tenisa, nisu važni ni novci od marketinga ni pojava na teniskim tenerima. Nemoj da dozvoliš da blatiš karijeru zarad produžavanja teniske karijere. Ovo što Federer radi je uništavanje svog imena ma koliko ono bilo veliko. 1 meč na turniru 250 ispada. Da li mu je to potrebno u 39 godina?

Mohikanac_'91.

pre 2 godine

Covek je u 37-38. godini osvojio 3 Grend slema i jos 4 Mastersa. Ne razumem cemu omalovazavanje. Nije vazno, ali sve se vraca u zivotu. Videcemo kako ce Novak i Nadal igrati u tim godinama i da li ce ih uopste biti na ATP listi za razliku od Federera koji je u 40. godini zivota i dalje u prvih deset. GOAT za sva vremena!

Kralj mača

pre 2 godine

Долазе ствари полако на своје, одоше Федерер и Мареј у пензију. Остаје још Надал, па Ноле да пообара све рекорде!

man

pre 2 godine

korona ga drzi medju top 8 bez nje(korone) je 380 igrac sa 45 pojena u ovoj godini .Covek ne igra(i kad igra desi se ovo) a u top 8 - kako?

Жеља

pre 2 godine

Ма најбоље основати лигу. :-) Енди, Рођа, Дел Потро,... Па да играју и да одржавају здравље у каснијим годинама на активан начин. Овако ће се само често повређивати и психички траумирати а нема потребе. Навијачи ће и даље моћи да их гледају са уживањем.

Dušan

pre 2 godine

Možemo da volimo Nadala i Đokovića koliko hoćemo, ali moramo teška srca biti objektivni.

Niko, ali niko nije i nikad neće biti elegantniji teniser na svetu od Rodžera. Kako on elegantno servira, kako lepršavo udara lopticu iz bekhenda, kako mu lepo stoji džemper kad ga nosi. Zaista sam uživao danas u njegovoj eleganciji i lepršavosti po čemu je GOAT bez svake sumnje.

A onaj pitbull Nadal i onaj gumiflex Novak neka se bore za najboljeg tenisera svih vremena.

Dobro

pre 2 godine

Gledao sam na streamu. Nije bio loš Rodja, pogotovo u drugom setu. Kada mu servis ide, može da igra ne na šljaci nego i na oranici. Sve druge servise mu je Anduhar uništavao iz prve. Malo je omatorio, pogotovo sa vamos-tamos trčanju duž osnovne linije .... ali nije uopšte bio loš.
Ipak, bilo koji GS je za njega mislena imenica. Eto ...

Iz zemlje lala, uvek vaš,

Speed

pre 2 godine

Zaista steta.Vidi se da Federeru fale mecevi i da je puno gresio a ovaj levat Ajduhar igrao fenomenalbo.Zalosno sad ce se mnogi koji ne cene Federera radovati i pisati glupisti poput dzemperko i sl.i otpisivati velikog genija.Napred Federer,tako falis tenisu

Sinke

pre 2 godine

Mozda ze desi neko cudo,ali kako sada stvari stoje,mislim da ce igrati do kraja ove sezone i da ce zavrsiti karijeru..Do kraja sezone ce znati na cemu je,ako bude cesto gubio od nize rangiranih tenisera,vjerovatno ce se penzionisati.

Sinke

pre 2 godine

Mozda ze desi neko cudo,ali kako sada stvari stoje,mislim da ce igrati do kraja ove sezone i da ce zavrsiti karijeru..Do kraja sezone ce znati na cemu je,ako bude cesto gubio od nize rangiranih tenisera,vjerovatno ce se penzionisati.

Bambi GOAT na ledu

pre 2 godine

Pa sada neka ga Djordje zove, da mu uruci pozivnicu, da ne ide covek na RG nespreman. A tamo mozda prodje prvo kolo, ako naidje na Zekica ili Tepavca (valjda prodju jval) npr. Sa Troickim vec ne bi imao sanse.....

Dobro

pre 2 godine

Gledao sam na streamu. Nije bio loš Rodja, pogotovo u drugom setu. Kada mu servis ide, može da igra ne na šljaci nego i na oranici. Sve druge servise mu je Anduhar uništavao iz prve. Malo je omatorio, pogotovo sa vamos-tamos trčanju duž osnovne linije .... ali nije uopšte bio loš.
Ipak, bilo koji GS je za njega mislena imenica. Eto ...

Iz zemlje lala, uvek vaš,

Mito

pre 2 godine

Federer treba da shvati da je kraj, a ne da ga svaka šuša mlati. Lepo je dobijati pare od reklama, a ne igrati. Četrdeset godina nije kraj života, samo je izgleda problem što Federer ne zna šta će. Pošto sam odavno otišao u penziju, taj prvi dan posle rada je glup, ali čovek nađe zanimaciju i organizuje se.

nemanja

pre 2 godine

Ne znam zasto ljudi i dalje uzimaju Federera za ozbiljno, ima 39 godina i nije igrao dugo. On vise nije nikakav faktor u svetskom tenisu. Bio jeste, ali vise nije.

Veder

pre 2 godine

Gledao sam meč i mogu da kažem da Feđa nije igrao loše, ali vidi se da je duga pauza ostavila traga, osim toga nabacio je malo više kilograma što mu je usporilo kretanje. Na njegovom mestu otkazao bih RG, ne verujem da može da podigne formu i uđe u bolji ritam.

Čiki

pre 2 godine

Sramota je da ima zaštićeni rejting. On bi trebalo da ispadne iz sto. Neko igra turnire i zaradjuju bodove ili gubi penje se ili pada na ATP

Жеља

pre 2 godine

Ма најбоље основати лигу. :-) Енди, Рођа, Дел Потро,... Па да играју и да одржавају здравље у каснијим годинама на активан начин. Овако ће се само често повређивати и психички траумирати а нема потребе. Навијачи ће и даље моћи да их гледају са уживањем.

sašo

pre 2 godine

Ako nekad krene ovako da gubi naš Novak Djoković, to jest maksimum 2 kolo nekog turnira. Pamet u glavu i odmah se povuci od igranja tenisa, nisu važni ni novci od marketinga ni pojava na teniskim tenerima. Nemoj da dozvoliš da blatiš karijeru zarad produžavanja teniske karijere. Ovo što Federer radi je uništavanje svog imena ma koliko ono bilo veliko. 1 meč na turniru 250 ispada. Da li mu je to potrebno u 39 godina?

izhlapjeli starac

pre 2 godine

Meni je Nole ono što mi je Džaja bio kao klincu.
Ali ne mogu da ne cenim Federera, ako ni zbog čega, zbog najlepših poraza koje je doživeo od Novaka.
Ne znam šta mu ovo treba. Pokvariće utisak o sebi.

Dragi Ivić

pre 2 godine

Неко спомену Џајића; лаф и прави спортсмен. Једном приликом је изјавио: ''Схватио сам да ми на терену више није место кад нисам успео да ''претрчим'' најспоријег играча лиге, Мужинића''. Нека неко ово преведе и пошаље Федереру. Може му бити од користи...

Kralj mača

pre 2 godine

Долазе ствари полако на своје, одоше Федерер и Мареј у пензију. Остаје још Надал, па Ноле да пообара све рекорде!

Dušan

pre 2 godine

Možemo da volimo Nadala i Đokovića koliko hoćemo, ali moramo teška srca biti objektivni.

Niko, ali niko nije i nikad neće biti elegantniji teniser na svetu od Rodžera. Kako on elegantno servira, kako lepršavo udara lopticu iz bekhenda, kako mu lepo stoji džemper kad ga nosi. Zaista sam uživao danas u njegovoj eleganciji i lepršavosti po čemu je GOAT bez svake sumnje.

A onaj pitbull Nadal i onaj gumiflex Novak neka se bore za najboljeg tenisera svih vremena.

Pop

pre 2 godine

Treba znati kada prestati. Ako ne prestane na vreme postace meta klincima za napucavanje da mogu da kazu da su dobili Federera. On je zaslepljen svojim egom. Mogao je da ode kao legenda. Sada ga ne vole zbog bodovanja i plasmana koji nije zasluzio. Realno je negde oko 40-50 mesta. Steta sta sebi radi. Ako je zbog para - pa stvarno ako on nema ne znam ko ima.

glukozamin

pre 2 godine

Pa nije odmah ispao! Šta odmah, odigrao je tri seta. Malo li je u tim godinama. I kao što je neko primetio, "dobro je stajao na terenu ali se loše kretao".

man

pre 2 godine

korona ga drzi medju top 8 bez nje(korone) je 380 igrac sa 45 pojena u ovoj godini .Covek ne igra(i kad igra desi se ovo) a u top 8 - kako?

Djido

pre 2 godine

neko sam ko ... se trudi objektivno da gleda na stvari.
znam da Feca ne cita srpske portale.
Elegancija u igri je i dalje prisutna.
inace bolje je stajao na terenu od Spanca.
(Milos84, 18. maj 2021 18:32)

Hej, objektivni imam nekoliko pitanja,

Ko je Feca!?
Kako mu je ta "prisutna elegancija" pomogla u današnjem meču?
Inače, slažem se da je bolje stajao na terenu, ali se lošije kretao. Zato je i izgubio.

Toma

pre 2 godine

Ovde u Svajcarskoj velike kritike na racun Feda. Vecina kaze da mora da ide u penziju, i da sa vestackim produzetkom karijere sve vise ukaljava svoje (slavno) ime.

Rac

pre 2 godine

Rogerovi fanovi su zaboravili kako on igra. Bilo je to u davno prošlom vremenu.
Samo mi nije jasno zašto drži u zabludi tolike ljude, a oni kao omađijani, osluškuju...
Kao da nije jasno da je Roger prošlost što se tiče tenisa.
Da li im je sad jasno?

Globtroter

pre 2 godine

A hoce li u penziju posle tih desetak meceva kad vidi gdje je?
(drop shot, 17. maj 2021 19:18)

Kojih desetak mečeva? Misliš 4, maksimalno 5 pošto će ga častiti u Ženevi zbog zasluga.
(Globtroter, 17. maj 2021 19:47)


Evo komentara od pre neki dan. Dakle neće biti ni 4-5 mečeva, 2 ili 3 maksimalno na dva turnira. Gotovo je.

Imao je vrhunski turnir na Wimbldonu pre dve godine gde je igrao u vrhunskoj formi i opet mu nije bilo dovoljno da pobedi Novaka iako je iskreno bio bolji. Trebalo je da se povuče, ali nedostatak realnosti će mu doneti poniženje na kraju karijere.

marko992

pre 2 godine

Totalna glupost,neka plati penale za potpisane ugovore i ne blamira se vise.
Ako nastavi sa pokusajima izgledace sve gore i gore.
Nadam se da Novak nece nesto slicno uciniti,igrac koji je najbolji(ili medju najboljima) svih vremena treba da zna kada je kraj.

Dragana

pre 2 godine

Ispustio je pobedu. Nedostatak mečeva je njegov veliki problem i to se jasno vidi. Izgubio je rutinu a bez mečeva ne može da je vrati. Možda je bila greška što se nije pojavio u Madridu.

danilo

pre 2 godine

Žao mi ovog tvrdoglavog čoveka! Sve što je bio, i vredelo pomena počinje da munjevitom brzinom bledi...jer,ovo je strmoglavi pad koji Federera sigurno neće učiniti GOAT-m...
Umesto da se povukao na vrhu slave i ostao slavni Federer.
Žao mi čoveka, ali tako prolaze oni koji ne shvatanja gde i kad im je vreme da se povuku sa scene.

zex

pre 2 godine

Federer naravno na sljaci nema nikakve sanse.Najbolje bi bilo da ne igra RG.Uz dobar zreb na Vimbldonu moze dogurati daleko cak ga i osvojiti.Treba mu malo meceva da udje u formu.
Ako gledamo njega,Nadala i Djokovica on igra najljepsi tenis, ipak je igrac br3,Nadal je drugi a Djokovic daleko ispred njih.Da nije saplitan od strane ATP-a imao bi bar 5 GS titula vise.

autostoper

pre 2 godine

neko pre neki dan reče kako Novak ima sreće za rekord sa brojem nedelja na prvom mesu zbog covid računanja poena. A zapravo ništa manje turnira nije odgirao(madird malo malo pa ne igra verovatno zbog odnosa sa publikom), svakaoo bi bio prvi i da nije covida sa ovim rezultatima.

Šta reći za Federera, čovek nije igrao tri meča za godinu dana i to što je odigrao gubio od ljudi van top50. I on je sad isred Beretinija, koji igra cele sezone osvojio Beograd, finale Madrida. Pa Rublev koji je ove godine 3-4 po broju osvojenih poena, drži trenutno 4 500ke nekoliko polufinala- finala mastersa i jedva ga prestigao prošle nedelje.

Dax

pre 2 godine

Citam komentare i ne mogu da verujem kakav smo narod.Pa taj covek je sinonim za tenis kao sto je i Sumaher za formulu ili Majkl Dzordan za kosarku.Mogu da vam zamislim facu kada ste videli da je posle onako duge pauze dosao na AO i pobedio Nadala u finalu.Mislim da niste mogli danima da spavate.Napravio je vise od godinu dana pauzu, trebaju mu mecevi sto je normalno.Da nije bilo Djokovica, vi ne bi znali da tenis postoji, mnogi od vas, gledajuci komentare, poceli su od pre neki dan da ga prate.Anduhar je 75. igrac na svetu, a ne kako je neki znalac napisao 400 i neki.Tog su covek jos pre par godina slali u penziju, tacnije komentatori sa B92, ali od tada je on uzeo jos par GS titula iako su mislili da je gotov.Moze Djokovic ili Nadal da imaju 30 GS titula, vise ce njih Federer asocirati na tenis nego Djokovic.To je prosto realnost za koju i sami znate, ali ne zelite da u to verujete i da samim sebi priznate.Nijedan narod ne pljuje toliko po ikonama svetskog sporta kao u Srbiji.Vi to namerno radite jer znate da Djokovica ne postuju dovoljno u svetu pa vam je ovde jedina prilika gde mozete izraziti vas bes i frustracije.

Lajavi Krelac

pre 2 godine

Ukoliko stvarno nije nateran od sponzora ugovorima da igra, čovek rizikuje neku ozbiljnu povredu, daleko bilo.

Bude li igrao na još dva velika turnira ispadaće u 2. kolu.

Tako bikvalno poništava sve ono što je godinama mukotrpno gradio.

Veličina ''velikih i najboljih'' jeste u tome što su se uvek povlačili kada je za to bilo vreme.

Taj trenutak je za njega bio 1, januar 2021. i on je prošao.

Kako ljudi glupo upropaste sve ono što su imali.

GT-K

pre 2 godine

Gledao sam highlightse njegovog meča sa Anduharom, i moram reći da je Federerovo kretanje stvarno loše. Delovao je tromo i sporo, čak ga je Španac u jednom poenu uhvatio na krivoj nozi. Da se nije oslanjao na jake udarce i odlične drop šotove, ovaj meč bi znatno ranije bio završen.

Speed

pre 2 godine

Zaista steta.Vidi se da Federeru fale mecevi i da je puno gresio a ovaj levat Ajduhar igrao fenomenalbo.Zalosno sad ce se mnogi koji ne cene Federera radovati i pisati glupisti poput dzemperko i sl.i otpisivati velikog genija.Napred Federer,tako falis tenisu

Boris Banović

pre 2 godine

Realno, Rodžer 8.avgusta puni 40 godina, ulazi u 5.deceniju ! Interesantno je šta ga motiviše da i dalje igra takmičarske mečeve. Razumljivo je da ga obavezuje sponzorski ugovor ili da igra egzibicione mečeve u cilju propagiranja tenisa po svetu, da igra mečeve u humanitarne svrhe itd, itd ! Ovako, samo ruši sportski mit o sebi koji je gradio dve decenije !
Rafa i Novak će morati da se dobro oznoje da ga prestignu !

meda

pre 2 godine

Ja bih ipak sačekao pre potpunog otpisivanja Rođe. Šljaku ionako ne igra odavno, njemu samo trebaju mečevi da uđe u takmičarsku do Vimbldona. Samo Queens nije dovoljan posle ovolike pauze.
Ako uspe da podigne formu do Vimbldona, naravno ne može da osvoji ali ne bi me iznenadilo previše četvrtfinale, možda čak i polufinale, zavisi od žreba naravno, ali namestiće mu neku laganicu, de ćeš bolje za organizatora nego da o "velikom Rođinom povratku" guslaju po medijima do iznemoglosti jednu i po nedelju.

...

pre 2 godine

Covek je u 37-38. godini osvojio 3 Grend slema i jos 4 Mastersa. Ne razumem cemu omalovazavanje. Nije vazno, ali sve se vraca u zivotu. Videcemo kako ce Novak i Nadal igrati u tim godinama i da li ce ih uopste biti na ATP listi za razliku od Federera koji je u 40. godini zivota i dalje u prvih deset. GOAT za sva vremena!
(Mohikanac_'91., 18. maj 2021 18:22) Nema sta, kapa dole na trajanju. Medjutim, tvoja opaska da li ce Nadal i Novak uopste biti na listi takodje predstavlja omalovazavanje, njih dvojice naravno. Cemu to? Isto tako komentar da se sve vraca u zivotu. Kome bi ovo trebalo da se vrati? Sigurno ne Novaku i Nadalu, jer ne omalovazavaju oni Federera. Oni oduvek o njemu pricaju iskljucivo u superlativima. Kad bolje razmislim, mozda im se to i vraca time sto je jedan apsolutni rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu, a drugi ce verovatno da postane rekorder po broju osvojenih GS koliko vec u junu. Uglavnom, izvesno je da ce obojica do kraja karijera imati vise GS od Federera. Sto se tice same liste, kako iz ATP-a vode racuna o njoj, ne bi bilo iznenandjenje da Federer uletk u top 5 posle ove eliminacije.

kića

pre 2 godine

Koga briga što je izgubio, on nije GOAT zato što gubi ili dobija, on je GOAT zato što igra najljepši tenis, to što ga ova dvojica mlate već deset i kusur godina, ma to je nebitno. Pamtiće se samo stil igre i ljepota tenisa i GS al ako samo on bude imao najviše GS, ako Novak na kraju bude imao najviše GS, to onda ne važi, tad će se gledati stil tenisa i jel te voli publika ili ne voli.

Milos84

pre 2 godine

Ovako, gledao sam mec, i neko sam ko naravno voli Novaka ali se trudi objektivno da gleda na stvari. Samo cu reci, iako znam da Feca ne cita srpske portale da nikako, ali nikako ne treba da odustaje i da ide u penziju! Anduhar je odlican igrac na sljaci bio kroz citavu karijeru, a Rodzer je tesno, jedva na misice izgubio ovo iako nije igrao dve god mec na sljaci. I dalje ima igru za top 10 na svetu a ima 40 godina. Elegancija u igri je i dalje prisutna, udarci su i dalje tu, jedino sto je imao puno neiznudjenih gresaka, to ga je i kostalo poraza, inace bolje je stajao na terenu od Spanca.

trla baba ln

pre 2 godine

Bolje je da sam sidješ sa scene, nego da te neko zamoli da to učiniš" - David Coverdale
(Mihajlo, 18. maj 2021 18:44)

I on bi mogao sam sebe da posluša.

Lazar

pre 2 godine

Federer pored sponzorskih pogod ima jos 2 sportska cilja. a to su wimbledon i olimpiske igra. I to je kraj sjajne karijere. Sve drugo vise nema smisla jer je sada u prvih 50 po igri...to je moje misljenje. Pozdrav svim ljudima dobre volje...

No name

pre 2 godine

Ovaj Andjuhar znao Nadala namuči u prošlosti uopšte igrač kao većina Španaca koji znaju na šljaci.

Federer na mahove izgledao na ono starog al izgubio na kraju meč.

Kretnja udarci su bili tu kao u Dohi. Vidi se nije zaboravio na šljaci da igra kao na ostalim podlogama. No' nešto drugo u pitanju.

Da li je nedostatak motivacije ili nešto drugo neminovno da je kraj blizu. Ako mu nije cilj da ukalja reputaciju svoju.

Zaslužena pobeda Pabla koji nije baš u nekoj formi a ni na rekjingu najbolje da stoji. A dobit Rodžera pa makar ovakvog je uspeh i san za svakog tenisera.

mali mikica

pre 2 godine

Pa nije sramota izgubiti. Moze da se desi svakome pa i Federeru i to ne od mnogo mladjeg igraca. Mene doduse intrigira nesto drugo. Posto je ovde Federer bio slobodan u prvom kolu (1/16 meceva sa 32 igraca) pa izgubio u svom prvom mecu, odnosno u osmini finala (1/8 16 igraca) kako ce sada to da se boduje. Dobija li on tih 20 poena iz prvog kola koje nije igrao ?

glukozamin

pre 2 godine

Novak i Nadal ... da li ce ih uopste biti na ATP listi za razliku od Federera koji je u 40. godini zivota i dalje u prvih deset. GOAT za sva vremena!
(Mohikanac_'91., 18. maj 2021 18:22)

korona ga drzi medju top 8 bez nje(korone) je 380 igrac sa 45 pojena u ovoj godini .Covek ne igra(i kad igra desi se ovo) a u top 8 - kako?
(man, 18. maj 2021 18:09)

No comment... Osim, takav je i GOAT

Vule

pre 2 godine

Није лако у тим годинама вратити се на терен послије годину паузе. Свакако да би можда боље било да је завршио каријеру, да не дозволи да га сви побјеђују, али не треба му замјерити на такмичарској жељи. Можда би био конкурентан да није било повреде. Брејди доминира и након 40-те, Буфон још увијек игра, Валверде се такмичи у бициклизму и осваја трке, један је од фаворита и за Олимпијске игре. Није немогуће играти са 40 и не треба њему то замјерити и вријеђати га само зато што је у питању Роџер Федерер, који је био велики ривал Ђоковићу.

Mohikanac_'91.

pre 2 godine

Covek je u 37-38. godini osvojio 3 Grend slema i jos 4 Mastersa. Ne razumem cemu omalovazavanje. Nije vazno, ali sve se vraca u zivotu. Videcemo kako ce Novak i Nadal igrati u tim godinama i da li ce ih uopste biti na ATP listi za razliku od Federera koji je u 40. godini zivota i dalje u prvih deset. GOAT za sva vremena!

Demar Derozan

pre 2 godine

Vecina koji komentarisu nisu ni gledali mec. Fed igrao prvi mec na sljaci, treba da odluci da li ce igrati Rg, nije se ni oznojio, kad god se malo uozbiljio osvojio je poen, i pored toga imao dobijen mec . On zna sta radi, cuva sebe, e to je privilegija najtalentovanijih i gosppde. Setite se Rg2019, pre toga nije igrao 3 gpd, a2019. srigao do polufinala, kao od sale, nije se ni oznojio. Od njega se uci, ali mnogima skola nije jaca strana.

/*/

pre 2 godine

Sad će otkazati Pariz, pazite šta vam kažem...
(realno, 18. maj 2021

Federer izjavio da je razmisljao da otkaze Pariz a ti bi da ispadnes poznavalec teniskih desavanja. Ove godine Federer je u penziji, Nadal
iduce godine a Novak 2023. pa da odmorimo. Federer je star pa mu oprastam poraze ali i Cilica do juce top 10 mlate klinci. I on je za penziju.
Zao mi je sto nisam gledao kako Mladi Svajcarac mlati Cilica. Volim kad klinci djelju starce.

Dr Pilot

pre 2 godine

Ja pratim tenis već dve godine ali ne znam ko je ovaj. Nikada ga nisam gledao.
Sad sam hteo, ali on ispade.
(Djido, 18. maj 2021 17:51)

Taj ti bajo najbolji svih vremena! Imas na you tube ,pusti da vidis kako se igra tenis! Sad je vec penzioner,igra zbog sponzora!

igor_t

pre 2 godine

Druze Rodzere, zavrsi lepo karijeru, ne dozvoli da te neki anonimusi izbacuju iz prvog kola 250 serije.
Ocigledno ne mozes vise.
A pogotovo nemas sta da trazis recimo na poslednjem mastersu kao sto je Rim bio.
No znam da nece provitati, pa uzalud pisem, al jbg :D

Milan_PT

pre 2 godine

... Dobija li on tih 20 poena iz prvog kola koje nije igrao ?
(mali mikica, 18. maj 2021 20:49)

Za prolazak prvog kola turnira ATP250 dobija se 10 poena, igrao ili ne.
Dakle, u ponedeljak će Federeru upisati tih 10 poena...

cp3

pre 2 godine

usao sad da vidim koji je nosilac Sapovalov i vidim drugi, a deda je bio prvi, sasvim realno i pre pocetka da on osvoji ako prikaze formu kao u Rimu

milentije

pre 2 godine

ogromna je lova u pitanju i igrace on jos godinama bez obzira na rezultate .Ove godine premasice miljardu dolara zarade u karijeri . Ima ogromne dugogodisnje sponzorske ugovore sa velikim svetskim brendovima . Lud bi bio kada bi odustao .

Dušan

pre 2 godine

Možemo da volimo Nadala i Đokovića koliko hoćemo, ali moramo teška srca biti objektivni.

Niko, ali niko nije i nikad neće biti elegantniji teniser na svetu od Rodžera. Kako on elegantno servira, kako lepršavo udara lopticu iz bekhenda, kako mu lepo stoji džemper kad ga nosi. Zaista sam uživao danas u njegovoj eleganciji i lepršavosti po čemu je GOAT bez svake sumnje.

A onaj pitbull Nadal i onaj gumiflex Novak neka se bore za najboljeg tenisera svih vremena.

Mohikanac_'91.

pre 2 godine

Covek je u 37-38. godini osvojio 3 Grend slema i jos 4 Mastersa. Ne razumem cemu omalovazavanje. Nije vazno, ali sve se vraca u zivotu. Videcemo kako ce Novak i Nadal igrati u tim godinama i da li ce ih uopste biti na ATP listi za razliku od Federera koji je u 40. godini zivota i dalje u prvih deset. GOAT za sva vremena!

Dax

pre 2 godine

Citam komentare i ne mogu da verujem kakav smo narod.Pa taj covek je sinonim za tenis kao sto je i Sumaher za formulu ili Majkl Dzordan za kosarku.Mogu da vam zamislim facu kada ste videli da je posle onako duge pauze dosao na AO i pobedio Nadala u finalu.Mislim da niste mogli danima da spavate.Napravio je vise od godinu dana pauzu, trebaju mu mecevi sto je normalno.Da nije bilo Djokovica, vi ne bi znali da tenis postoji, mnogi od vas, gledajuci komentare, poceli su od pre neki dan da ga prate.Anduhar je 75. igrac na svetu, a ne kako je neki znalac napisao 400 i neki.Tog su covek jos pre par godina slali u penziju, tacnije komentatori sa B92, ali od tada je on uzeo jos par GS titula iako su mislili da je gotov.Moze Djokovic ili Nadal da imaju 30 GS titula, vise ce njih Federer asocirati na tenis nego Djokovic.To je prosto realnost za koju i sami znate, ali ne zelite da u to verujete i da samim sebi priznate.Nijedan narod ne pljuje toliko po ikonama svetskog sporta kao u Srbiji.Vi to namerno radite jer znate da Djokovica ne postuju dovoljno u svetu pa vam je ovde jedina prilika gde mozete izraziti vas bes i frustracije.

Speed

pre 2 godine

Zaista steta.Vidi se da Federeru fale mecevi i da je puno gresio a ovaj levat Ajduhar igrao fenomenalbo.Zalosno sad ce se mnogi koji ne cene Federera radovati i pisati glupisti poput dzemperko i sl.i otpisivati velikog genija.Napred Federer,tako falis tenisu

Dr Pilot

pre 2 godine

Ja pratim tenis već dve godine ali ne znam ko je ovaj. Nikada ga nisam gledao.
Sad sam hteo, ali on ispade.
(Djido, 18. maj 2021 17:51)

Taj ti bajo najbolji svih vremena! Imas na you tube ,pusti da vidis kako se igra tenis! Sad je vec penzioner,igra zbog sponzora!

Demar Derozan

pre 2 godine

Vecina koji komentarisu nisu ni gledali mec. Fed igrao prvi mec na sljaci, treba da odluci da li ce igrati Rg, nije se ni oznojio, kad god se malo uozbiljio osvojio je poen, i pored toga imao dobijen mec . On zna sta radi, cuva sebe, e to je privilegija najtalentovanijih i gosppde. Setite se Rg2019, pre toga nije igrao 3 gpd, a2019. srigao do polufinala, kao od sale, nije se ni oznojio. Od njega se uci, ali mnogima skola nije jaca strana.

kića

pre 2 godine

Koga briga što je izgubio, on nije GOAT zato što gubi ili dobija, on je GOAT zato što igra najljepši tenis, to što ga ova dvojica mlate već deset i kusur godina, ma to je nebitno. Pamtiće se samo stil igre i ljepota tenisa i GS al ako samo on bude imao najviše GS, ako Novak na kraju bude imao najviše GS, to onda ne važi, tad će se gledati stil tenisa i jel te voli publika ili ne voli.

Milos84

pre 2 godine

Ovako, gledao sam mec, i neko sam ko naravno voli Novaka ali se trudi objektivno da gleda na stvari. Samo cu reci, iako znam da Feca ne cita srpske portale da nikako, ali nikako ne treba da odustaje i da ide u penziju! Anduhar je odlican igrac na sljaci bio kroz citavu karijeru, a Rodzer je tesno, jedva na misice izgubio ovo iako nije igrao dve god mec na sljaci. I dalje ima igru za top 10 na svetu a ima 40 godina. Elegancija u igri je i dalje prisutna, udarci su i dalje tu, jedino sto je imao puno neiznudjenih gresaka, to ga je i kostalo poraza, inace bolje je stajao na terenu od Spanca.

zex

pre 2 godine

Federer naravno na sljaci nema nikakve sanse.Najbolje bi bilo da ne igra RG.Uz dobar zreb na Vimbldonu moze dogurati daleko cak ga i osvojiti.Treba mu malo meceva da udje u formu.
Ako gledamo njega,Nadala i Djokovica on igra najljepsi tenis, ipak je igrac br3,Nadal je drugi a Djokovic daleko ispred njih.Da nije saplitan od strane ATP-a imao bi bar 5 GS titula vise.

Dragana

pre 2 godine

Ispustio je pobedu. Nedostatak mečeva je njegov veliki problem i to se jasno vidi. Izgubio je rutinu a bez mečeva ne može da je vrati. Možda je bila greška što se nije pojavio u Madridu.

/*/

pre 2 godine

Sad će otkazati Pariz, pazite šta vam kažem...
(realno, 18. maj 2021

Federer izjavio da je razmisljao da otkaze Pariz a ti bi da ispadnes poznavalec teniskih desavanja. Ove godine Federer je u penziji, Nadal
iduce godine a Novak 2023. pa da odmorimo. Federer je star pa mu oprastam poraze ali i Cilica do juce top 10 mlate klinci. I on je za penziju.
Zao mi je sto nisam gledao kako Mladi Svajcarac mlati Cilica. Volim kad klinci djelju starce.

glukozamin

pre 2 godine

Novak i Nadal ... da li ce ih uopste biti na ATP listi za razliku od Federera koji je u 40. godini zivota i dalje u prvih deset. GOAT za sva vremena!
(Mohikanac_'91., 18. maj 2021 18:22)

korona ga drzi medju top 8 bez nje(korone) je 380 igrac sa 45 pojena u ovoj godini .Covek ne igra(i kad igra desi se ovo) a u top 8 - kako?
(man, 18. maj 2021 18:09)

No comment... Osim, takav je i GOAT

Жеља

pre 2 godine

Ма најбоље основати лигу. :-) Енди, Рођа, Дел Потро,... Па да играју и да одржавају здравље у каснијим годинама на активан начин. Овако ће се само често повређивати и психички траумирати а нема потребе. Навијачи ће и даље моћи да их гледају са уживањем.

Bambi GOAT na ledu

pre 2 godine

Pa sada neka ga Djordje zove, da mu uruci pozivnicu, da ne ide covek na RG nespreman. A tamo mozda prodje prvo kolo, ako naidje na Zekica ili Tepavca (valjda prodju jval) npr. Sa Troickim vec ne bi imao sanse.....

Dobro

pre 2 godine

Gledao sam na streamu. Nije bio loš Rodja, pogotovo u drugom setu. Kada mu servis ide, može da igra ne na šljaci nego i na oranici. Sve druge servise mu je Anduhar uništavao iz prve. Malo je omatorio, pogotovo sa vamos-tamos trčanju duž osnovne linije .... ali nije uopšte bio loš.
Ipak, bilo koji GS je za njega mislena imenica. Eto ...

Iz zemlje lala, uvek vaš,

nemanja

pre 2 godine

Ne znam zasto ljudi i dalje uzimaju Federera za ozbiljno, ima 39 godina i nije igrao dugo. On vise nije nikakav faktor u svetskom tenisu. Bio jeste, ali vise nije.

Čiki

pre 2 godine

Sramota je da ima zaštićeni rejting. On bi trebalo da ispadne iz sto. Neko igra turnire i zaradjuju bodove ili gubi penje se ili pada na ATP

Vule

pre 2 godine

Није лако у тим годинама вратити се на терен послије годину паузе. Свакако да би можда боље било да је завршио каријеру, да не дозволи да га сви побјеђују, али не треба му замјерити на такмичарској жељи. Можда би био конкурентан да није било повреде. Брејди доминира и након 40-те, Буфон још увијек игра, Валверде се такмичи у бициклизму и осваја трке, један је од фаворита и за Олимпијске игре. Није немогуће играти са 40 и не треба њему то замјерити и вријеђати га само зато што је у питању Роџер Федерер, који је био велики ривал Ђоковићу.

Lazar

pre 2 godine

Federer pored sponzorskih pogod ima jos 2 sportska cilja. a to su wimbledon i olimpiske igra. I to je kraj sjajne karijere. Sve drugo vise nema smisla jer je sada u prvih 50 po igri...to je moje misljenje. Pozdrav svim ljudima dobre volje...

izhlapjeli starac

pre 2 godine

Meni je Nole ono što mi je Džaja bio kao klincu.
Ali ne mogu da ne cenim Federera, ako ni zbog čega, zbog najlepših poraza koje je doživeo od Novaka.
Ne znam šta mu ovo treba. Pokvariće utisak o sebi.

sašo

pre 2 godine

Ako nekad krene ovako da gubi naš Novak Djoković, to jest maksimum 2 kolo nekog turnira. Pamet u glavu i odmah se povuci od igranja tenisa, nisu važni ni novci od marketinga ni pojava na teniskim tenerima. Nemoj da dozvoliš da blatiš karijeru zarad produžavanja teniske karijere. Ovo što Federer radi je uništavanje svog imena ma koliko ono bilo veliko. 1 meč na turniru 250 ispada. Da li mu je to potrebno u 39 godina?

Mito

pre 2 godine

Federer treba da shvati da je kraj, a ne da ga svaka šuša mlati. Lepo je dobijati pare od reklama, a ne igrati. Četrdeset godina nije kraj života, samo je izgleda problem što Federer ne zna šta će. Pošto sam odavno otišao u penziju, taj prvi dan posle rada je glup, ali čovek nađe zanimaciju i organizuje se.

mali mikica

pre 2 godine

Pa nije sramota izgubiti. Moze da se desi svakome pa i Federeru i to ne od mnogo mladjeg igraca. Mene doduse intrigira nesto drugo. Posto je ovde Federer bio slobodan u prvom kolu (1/16 meceva sa 32 igraca) pa izgubio u svom prvom mecu, odnosno u osmini finala (1/8 16 igraca) kako ce sada to da se boduje. Dobija li on tih 20 poena iz prvog kola koje nije igrao ?

Boris Banović

pre 2 godine

Realno, Rodžer 8.avgusta puni 40 godina, ulazi u 5.deceniju ! Interesantno je šta ga motiviše da i dalje igra takmičarske mečeve. Razumljivo je da ga obavezuje sponzorski ugovor ili da igra egzibicione mečeve u cilju propagiranja tenisa po svetu, da igra mečeve u humanitarne svrhe itd, itd ! Ovako, samo ruši sportski mit o sebi koji je gradio dve decenije !
Rafa i Novak će morati da se dobro oznoje da ga prestignu !

Rac

pre 2 godine

Rogerovi fanovi su zaboravili kako on igra. Bilo je to u davno prošlom vremenu.
Samo mi nije jasno zašto drži u zabludi tolike ljude, a oni kao omađijani, osluškuju...
Kao da nije jasno da je Roger prošlost što se tiče tenisa.
Da li im je sad jasno?

meda

pre 2 godine

Ja bih ipak sačekao pre potpunog otpisivanja Rođe. Šljaku ionako ne igra odavno, njemu samo trebaju mečevi da uđe u takmičarsku do Vimbldona. Samo Queens nije dovoljan posle ovolike pauze.
Ako uspe da podigne formu do Vimbldona, naravno ne može da osvoji ali ne bi me iznenadilo previše četvrtfinale, možda čak i polufinale, zavisi od žreba naravno, ali namestiće mu neku laganicu, de ćeš bolje za organizatora nego da o "velikom Rođinom povratku" guslaju po medijima do iznemoglosti jednu i po nedelju.

Kralj mača

pre 2 godine

Долазе ствари полако на своје, одоше Федерер и Мареј у пензију. Остаје још Надал, па Ноле да пообара све рекорде!

Lajavi Krelac

pre 2 godine

Ukoliko stvarno nije nateran od sponzora ugovorima da igra, čovek rizikuje neku ozbiljnu povredu, daleko bilo.

Bude li igrao na još dva velika turnira ispadaće u 2. kolu.

Tako bikvalno poništava sve ono što je godinama mukotrpno gradio.

Veličina ''velikih i najboljih'' jeste u tome što su se uvek povlačili kada je za to bilo vreme.

Taj trenutak je za njega bio 1, januar 2021. i on je prošao.

Kako ljudi glupo upropaste sve ono što su imali.

danilo

pre 2 godine

Žao mi ovog tvrdoglavog čoveka! Sve što je bio, i vredelo pomena počinje da munjevitom brzinom bledi...jer,ovo je strmoglavi pad koji Federera sigurno neće učiniti GOAT-m...
Umesto da se povukao na vrhu slave i ostao slavni Federer.
Žao mi čoveka, ali tako prolaze oni koji ne shvatanja gde i kad im je vreme da se povuku sa scene.

glukozamin

pre 2 godine

Pa nije odmah ispao! Šta odmah, odigrao je tri seta. Malo li je u tim godinama. I kao što je neko primetio, "dobro je stajao na terenu ali se loše kretao".

Toma

pre 2 godine

Ovde u Svajcarskoj velike kritike na racun Feda. Vecina kaze da mora da ide u penziju, i da sa vestackim produzetkom karijere sve vise ukaljava svoje (slavno) ime.

Globtroter

pre 2 godine

A hoce li u penziju posle tih desetak meceva kad vidi gdje je?
(drop shot, 17. maj 2021 19:18)

Kojih desetak mečeva? Misliš 4, maksimalno 5 pošto će ga častiti u Ženevi zbog zasluga.
(Globtroter, 17. maj 2021 19:47)


Evo komentara od pre neki dan. Dakle neće biti ni 4-5 mečeva, 2 ili 3 maksimalno na dva turnira. Gotovo je.

Imao je vrhunski turnir na Wimbldonu pre dve godine gde je igrao u vrhunskoj formi i opet mu nije bilo dovoljno da pobedi Novaka iako je iskreno bio bolji. Trebalo je da se povuče, ali nedostatak realnosti će mu doneti poniženje na kraju karijere.

autostoper

pre 2 godine

neko pre neki dan reče kako Novak ima sreće za rekord sa brojem nedelja na prvom mesu zbog covid računanja poena. A zapravo ništa manje turnira nije odgirao(madird malo malo pa ne igra verovatno zbog odnosa sa publikom), svakaoo bi bio prvi i da nije covida sa ovim rezultatima.

Šta reći za Federera, čovek nije igrao tri meča za godinu dana i to što je odigrao gubio od ljudi van top50. I on je sad isred Beretinija, koji igra cele sezone osvojio Beograd, finale Madrida. Pa Rublev koji je ove godine 3-4 po broju osvojenih poena, drži trenutno 4 500ke nekoliko polufinala- finala mastersa i jedva ga prestigao prošle nedelje.

marko992

pre 2 godine

Totalna glupost,neka plati penale za potpisane ugovore i ne blamira se vise.
Ako nastavi sa pokusajima izgledace sve gore i gore.
Nadam se da Novak nece nesto slicno uciniti,igrac koji je najbolji(ili medju najboljima) svih vremena treba da zna kada je kraj.

Sinke

pre 2 godine

Mozda ze desi neko cudo,ali kako sada stvari stoje,mislim da ce igrati do kraja ove sezone i da ce zavrsiti karijeru..Do kraja sezone ce znati na cemu je,ako bude cesto gubio od nize rangiranih tenisera,vjerovatno ce se penzionisati.

Djido

pre 2 godine

neko sam ko ... se trudi objektivno da gleda na stvari.
znam da Feca ne cita srpske portale.
Elegancija u igri je i dalje prisutna.
inace bolje je stajao na terenu od Spanca.
(Milos84, 18. maj 2021 18:32)

Hej, objektivni imam nekoliko pitanja,

Ko je Feca!?
Kako mu je ta "prisutna elegancija" pomogla u današnjem meču?
Inače, slažem se da je bolje stajao na terenu, ali se lošije kretao. Zato je i izgubio.

Dragi Ivić

pre 2 godine

Неко спомену Џајића; лаф и прави спортсмен. Једном приликом је изјавио: ''Схватио сам да ми на терену више није место кад нисам успео да ''претрчим'' најспоријег играча лиге, Мужинића''. Нека неко ово преведе и пошаље Федереру. Може му бити од користи...

...

pre 2 godine

Covek je u 37-38. godini osvojio 3 Grend slema i jos 4 Mastersa. Ne razumem cemu omalovazavanje. Nije vazno, ali sve se vraca u zivotu. Videcemo kako ce Novak i Nadal igrati u tim godinama i da li ce ih uopste biti na ATP listi za razliku od Federera koji je u 40. godini zivota i dalje u prvih deset. GOAT za sva vremena!
(Mohikanac_'91., 18. maj 2021 18:22) Nema sta, kapa dole na trajanju. Medjutim, tvoja opaska da li ce Nadal i Novak uopste biti na listi takodje predstavlja omalovazavanje, njih dvojice naravno. Cemu to? Isto tako komentar da se sve vraca u zivotu. Kome bi ovo trebalo da se vrati? Sigurno ne Novaku i Nadalu, jer ne omalovazavaju oni Federera. Oni oduvek o njemu pricaju iskljucivo u superlativima. Kad bolje razmislim, mozda im se to i vraca time sto je jedan apsolutni rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu, a drugi ce verovatno da postane rekorder po broju osvojenih GS koliko vec u junu. Uglavnom, izvesno je da ce obojica do kraja karijera imati vise GS od Federera. Sto se tice same liste, kako iz ATP-a vode racuna o njoj, ne bi bilo iznenandjenje da Federer uletk u top 5 posle ove eliminacije.

No name

pre 2 godine

Ovaj Andjuhar znao Nadala namuči u prošlosti uopšte igrač kao većina Španaca koji znaju na šljaci.

Federer na mahove izgledao na ono starog al izgubio na kraju meč.

Kretnja udarci su bili tu kao u Dohi. Vidi se nije zaboravio na šljaci da igra kao na ostalim podlogama. No' nešto drugo u pitanju.

Da li je nedostatak motivacije ili nešto drugo neminovno da je kraj blizu. Ako mu nije cilj da ukalja reputaciju svoju.

Zaslužena pobeda Pabla koji nije baš u nekoj formi a ni na rekjingu najbolje da stoji. A dobit Rodžera pa makar ovakvog je uspeh i san za svakog tenisera.

Pop

pre 2 godine

Treba znati kada prestati. Ako ne prestane na vreme postace meta klincima za napucavanje da mogu da kazu da su dobili Federera. On je zaslepljen svojim egom. Mogao je da ode kao legenda. Sada ga ne vole zbog bodovanja i plasmana koji nije zasluzio. Realno je negde oko 40-50 mesta. Steta sta sebi radi. Ako je zbog para - pa stvarno ako on nema ne znam ko ima.

Veder

pre 2 godine

Gledao sam meč i mogu da kažem da Feđa nije igrao loše, ali vidi se da je duga pauza ostavila traga, osim toga nabacio je malo više kilograma što mu je usporilo kretanje. Na njegovom mestu otkazao bih RG, ne verujem da može da podigne formu i uđe u bolji ritam.

man

pre 2 godine

korona ga drzi medju top 8 bez nje(korone) je 380 igrac sa 45 pojena u ovoj godini .Covek ne igra(i kad igra desi se ovo) a u top 8 - kako?

GT-K

pre 2 godine

Gledao sam highlightse njegovog meča sa Anduharom, i moram reći da je Federerovo kretanje stvarno loše. Delovao je tromo i sporo, čak ga je Španac u jednom poenu uhvatio na krivoj nozi. Da se nije oslanjao na jake udarce i odlične drop šotove, ovaj meč bi znatno ranije bio završen.

milentije

pre 2 godine

ogromna je lova u pitanju i igrace on jos godinama bez obzira na rezultate .Ove godine premasice miljardu dolara zarade u karijeri . Ima ogromne dugogodisnje sponzorske ugovore sa velikim svetskim brendovima . Lud bi bio kada bi odustao .

trla baba ln

pre 2 godine

Bolje je da sam sidješ sa scene, nego da te neko zamoli da to učiniš" - David Coverdale
(Mihajlo, 18. maj 2021 18:44)

I on bi mogao sam sebe da posluša.

igor_t

pre 2 godine

Druze Rodzere, zavrsi lepo karijeru, ne dozvoli da te neki anonimusi izbacuju iz prvog kola 250 serije.
Ocigledno ne mozes vise.
A pogotovo nemas sta da trazis recimo na poslednjem mastersu kao sto je Rim bio.
No znam da nece provitati, pa uzalud pisem, al jbg :D

cp3

pre 2 godine

usao sad da vidim koji je nosilac Sapovalov i vidim drugi, a deda je bio prvi, sasvim realno i pre pocetka da on osvoji ako prikaze formu kao u Rimu

Milan_PT

pre 2 godine

... Dobija li on tih 20 poena iz prvog kola koje nije igrao ?
(mali mikica, 18. maj 2021 20:49)

Za prolazak prvog kola turnira ATP250 dobija se 10 poena, igrao ili ne.
Dakle, u ponedeljak će Federeru upisati tih 10 poena...