Ponedeljak, 03.05.2021.

23:45

Selbi šampion sveta u snukeru

Engleski snuker igrač Mark Selbi osvojio je Svetsko prvenstvo u snukeru, nakon što je u finalu pobedio Šona Marfija sa 18:15 u frejmovima.

Izvor: MT

Selbi šampion sveta u snukeru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Čiča Miloje

pre 2 godine

2010.g Roni-Selby.Dotada sam samo bacao pogled katkad na snooker,i bilo mi je prilično monotono gledanje ubacivanja kuglica(pravo površno gledanje).E tad je Selby počeo raditi

Sinko dam si rekao od kad gledaš snuker...
To što je za tebe novo, radio je maestralno Higins...još odavno pre Selbija, Trampa Robertsona, kao i Mark Vilijams, kada je osvajao titule...

žungul

pre 2 godine

Finale Mastersa 2010.g Roni-Selby.Dotada sam samo bacao pogled katkad na snooker,i bilo mi je prilično monotono gledanje ubacivanja kuglica(pravo površno gledanje).E tad je Selby počeo raditi snookere,tzv.komplicirati,mijenjati ritam,itd.To me baš zaintrigiralo,zainteresiralo,i otada sam skoro pa ovisnik o snookeru.Zahvaljujući Selbyu upoznao sam ovu fantastičnu igru i pregršt fantastičnih igrača.Inače,taj meč je pobijedio 10-9,iako je gubio 9-6.Svaka čast svim tim igračima,virtuozi.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Tako je selby samo napred. Hejteri mogu samo da ti pljunu kroz prozor i nista vise
(Sto ne moze niko mozes ti, 04. maj 2021 08:50)

Ja ne vidim da bilo ko ovde mrzi Selbija, niti mu osporava titulu i umeće...! Radi se samo tome da se nekome ne dopada stil igre, tj, odredjeno mrcvarenje protivnika, kao i dela gledalaca! O kakvim "hejterima" ti pričaš? Gledaš na stvari samo crno-belo, i ako ne voliš , ti mrziš. Ti si taj mrzitelj!
Inače, ja sam uživao sa ženom gledajući ceremoniju dodele pehara, radost Selbijeve porodice, preslatku ćerkicu, lepu ženu , familuju... Iako sam navijao za Marfija... Snuker je sport , igra, veština, nije rat, čoveče !

Bg

pre 2 godine

Ajax je sedamdesetih igrao prelep fudbal i bio prvak Evrope. Inter je pre toga igrao bunker i bio prvak Evrope. Danas svi pričaju o Ajaxu i njegovom totalnom fudbalu niko ne priča o Interu. Jasno je da je Selbi Inter!

Čiča Miloje

pre 2 godine

Todor.Nije ga Roni nazvao, nego mu je to nadimak u svetu snukera,kao što je i Roniju nadimak raketa.Vi koji pljujete po Selbiju setite se prošlogodišnjeg polufinala i ono nepoštovanje igre i protivnika od strane Ronija. Vama je obraz-đon. Kad vam treba svi ste kratke pameti.
(Nemaš pojma, 04. maj

Koji ti problem imaš, čoveče... Au...!

Admiral

pre 2 godine

@ Nista lepse od kmecanja O Salivenaca. Vase muke tek pocinju jer ce Selbi biti najtrofejniji igrac ikada za 5-6 godina a vi pucajte od muke!
(Legolas, 04. maj 2021 01:42)

I sta onda? Dzaba, moze da osvoji i 20 ali publika ga ne voli jer igra predosadan snuker, kukavicki i nikada nece biti cenjen i voljen kao O Saliven koji je sinonim ove igre i kada se kaze snuker svi pomisle na Ronija!

pedala

pre 2 godine

Samo da dodam za neupućene koji kukaju na Selbijevu igru: on je bio svetski prvak u bilijaru a ove godine je bio u finalu šut-aut turnira, toliko o njegovoj dosadnoj igri. Majstor!

Topnik

pre 2 godine

Selby je legenda i mentalno jedan od najjačih sportaša koje sam gledao. Nepravedno kritiziran svakako, možda njegov stil nije najatraktivniji, ali ne može svatko igrati kao O'Sullivan ili Trump. Draž sporta je u tome da postoje različiti stilovi. Snooker je ne samo igra tehnike i ubacivanja kugli, nego i igra taktike i psihologije, tako da je Selby jedan kompletan igrač.

sasha

pre 2 godine

Ne vidim gde je problem u vezi Selbijeve defanzive.Je li neko pravi problem od toga sto Djokovic ima najbolji ritern.Po meni to su iste stvari.

Nemaš pojma

pre 2 godine

@ Todor.Nije ga Roni nazvao, nego mu je to nadimak u svetu snukera,kao što je i Roniju nadimak raketa.Vi koji pljujete po Selbiju setite se prošlogodišnjeg polufinala i ono nepoštovanje igre i protivnika od strane Ronija. Vama je obraz-đon. Kad vam treba svi ste kratke pameti.

Браво мајсторе

pre 2 godine

Марк Селб, не игра атрактивно као Рони или Џад али је накупио четири титуле.Шта вреди Џаду,што осваја масу титула годишње,кад му се на СП увек скрати рука.Селби је требао бити првак и прошле године,али су пука срећа и богови снукера били на страни Ронија.Шон Марфи,сјајан играч и велики господин.

mahea

pre 2 godine

U zadnjem frejmu protiv Binghama imao je previse srece. Dva puta je masio zelenu kuglu i bijela mu se srecno sakriva iza braon kugle. Mislim da bi tu bilo najpostenije da se igrao odlucujuci frejm. Cak se i Bingham zalio na njegovu sporu igru. VrhunskI igrac, jedan od najboljih u istoriji je Selby ali sinoc sam navijao za Marfija.

Bg

pre 2 godine

Sinoć u snukeru je Nole pobedio Federera. Snuker koji igra Selbi je do zla boga dosadan i iritantan. Samo što Selbi nije bezobrazan kao Nolo.

Salle

pre 2 godine

Stara škola Snukera, meni lično dosadan za gledanje, ali mentalno najstabilniji igrač današnjice. Kao piton, krene lagano da te davi...U svakom slučaju, 4 titule u koliko 10 godina? Svaka čast.

gangula

pre 2 godine

Voleli ga ili ne Selbi je vrhunski snukeraš i verovatno najbolji igrač u poslednjih 10 godina. Mentalno čvrst kao stena, ne zaleće se da ubacuje kao sumanut, vrhunska defanzivna igra.

Zli komsija

pre 2 godine

Bolje bi bilo napisati: Marfi je pritisnuo dugme za samounistenje. Marfi je, po meni, igrao bolje od Selbija ali je pobedio sebe. Niko mu nije kriv. Ima je barem 5-6 frejmova na dohvat ruke ali je "uspeo" da mu Selbi ukrade frejmove, ukljucujuci i poslednji frejm, gde je bilo ocigledno da su sanse za poslednju crvenu bile 30-70% i on ide glavom u zid. Ne samo to, kad god je gresio, nikad ama nikad nije imao plan B sto nije bio slucaj kod Selbija.
Ipak, mora se odati prizanje i Selbiju, koji je zahvaljujuci svom karakteru na prvom mestu, pa i kvalitetu uspeo da se izbori medju najodabranije snukerase ikada. Ove osobine ga krase tokom cele njegove karijere. Po meni, posebno je bio dobar u polufinalu protiv Bingama, koji je po njegovom priznanju igrao najbolji snuker karijere, a ipak Selbi ga dobija.

селби

pre 2 godine

Тужно је што се многи ни не разумију у снукер, а себи дају за право да коментаришу исти! Снукер је интелигентна игра, и као таква изискује тактику, а не уски спектар могућности, типа само напад или само одбрана. Селбију иде на оба аспекта, а логично је да сви у снукеру знају да нападну, али не зна свако да се и квалитетно брани. Многи замјерају Селбију и одуговлачење код удараца, али не видим у томе проблем, да се подробно размисли о наредном потезу, па чак и неколико потеза унапријед. У реду је ако је то некоме досадно, али је срамотно потцјењивати Селбија, који себи крчи пут ка томе да буде најбољи икада! Заслужена титула, биће их још много!

Legolas

pre 2 godine

Nista lepse od kmecanja O Salivenaca. Vase muke tek pocinju jer ce Selbi biti najtrofejniji igrac ikada za 5-6 godina a vi pucajte od muke!

pedala

pre 2 godine

Selbi dosadan? Ko je gledao finale video je na pauzi poslednje sesije najbolje udarce, i čak tri su Selbijeva Ova igra se ne zove ubaci kuglu u rupu već snuker a snuker je kada belu kuglu postaviš tako da protivnik nema nijednu otvorenu kuglu. A Selbi je u tome najbolji (uz Higinsa) i potpuno zasluženo je osvojio titulu. Ovo finale je bilo odlično i presudila je druga sesija i neverovatna defanziva Selbija i ofanziva kada treba. I na kraju odlučila je poslednja kugla. Odličan snuker i za mene najbolji meč je bio Bingam - Selbi.

chox

pre 2 godine

Svi vi koji mislite da je snuker samo puko ubacivanje kugli u rupe imate raznorazne egzibicije u bilijaru pa to pratite , a ovo sto igra Selbi( postavljanje snuker pozicija , takticka igra ...) je pravi snuker . I publika je bila protiv njega , sve me to podseca na Djokovica , i za njega govore da nije atraktivan ali kad sve skupis on je najbolji... Svaka cast Selbi

kaokakao

pre 2 godine

Svi koji vole ovu igru su navijali za Marfija.
(Mane, 03. maj 2021 23:59)

O cemu pricas? Selby je genije, ima svoj stil, kao sto Marfi ima svoj.

chox

pre 2 godine

Svi vi koji mislite da je snuker samo puko ubacivanje kugli u rupe imate raznorazne egzibicije u bilijaru pa to pratite , a ovo sto igra Selbi( postavljanje snuker pozicija , takticka igra ...) je pravi snuker . I publika je bila protiv njega , sve me to podseca na Djokovica , i za njega govore da nije atraktivan ali kad sve skupis on je najbolji... Svaka cast Selbi

Todor

pre 2 godine

Selbi je vrhunski igrač, najbolji defanzivac od svih.... Ali brate toliko je iritanta, da mi je u nekim trenucima bio odvratan...! Marfi je sam kriv, jer je očajno odigrava mnogo važne poteze, bar u sedam fremova je Selbiju crvenu pred rupu ostavljao...To normalno ne umanjuje uspeh Selbija... Ali mršenje i nepotrebno odugovlačenje igre i večeras i u polufinalu protiv Bingama, baca mrlju na njegovo ponašanje... Zato ga je Roni na Eurosportu nazvao Jester from Lester... (Cirkuzan iz Lestera)...
Pozdrav svima koji vole snuker!

grobar

pre 2 godine

Mark Selbi je Novak Djokovic snukeraske igre.Ne igra atraktivno,publika ne navija za njega,trudi se da bude duhovit kao Novak na pocetku karijere.Ali isto tako pronalazi uvek i za svakog protivnika nacin kako da pobedi.Zna tacno kad treba da ubrza ritam i isto tako kad da uspori tempo i time razbije protivnika.Verujem da ce ovaj covek uzeti jos par titula svetskog sampiona a mozda cak i da prestigne Hendrija.Svaka cast za eurosport sto prenosi ovu prelepu igru.

Sinke

pre 2 godine

Odusevljen sam igrom Sona Marfija...Ali Selbija je mnogo tesko dobiti,jer je defanzivno najjaci igrac u istoriji snukera i iscrpi te taktikom i defanzivom,bukvalno protivnika psihicki izmori.

memento

pre 2 godine

Žao mi je one zadnje crvene kugle u 33. frejmu za Marfija, bio je u strašnom naletu, i ko zna, možda bi bili odigrani i svih 35 frejmova da je tu kuglu istaktizirao. Ovako, Selbi je pokazao da je sa pravom verovatno i najveći all round snukeraš svih vremena.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Snuker je gospodska igra ... a Selbi se ni u finalu, ni u polufinalu, nije ponašao kao džentlmen... Šteta, vrhunski je igrač , nemilosrdan u defanzivi, ali bacio je senku na titulu svojim ponašanjem i nepoštovanjem ni protivnika ni publike...

Браво мајсторе

pre 2 godine

Марк Селб, не игра атрактивно као Рони или Џад али је накупио четири титуле.Шта вреди Џаду,што осваја масу титула годишње,кад му се на СП увек скрати рука.Селби је требао бити првак и прошле године,али су пука срећа и богови снукера били на страни Ронија.Шон Марфи,сјајан играч и велики господин.

grobar

pre 2 godine

Mark Selbi je Novak Djokovic snukeraske igre.Ne igra atraktivno,publika ne navija za njega,trudi se da bude duhovit kao Novak na pocetku karijere.Ali isto tako pronalazi uvek i za svakog protivnika nacin kako da pobedi.Zna tacno kad treba da ubrza ritam i isto tako kad da uspori tempo i time razbije protivnika.Verujem da ce ovaj covek uzeti jos par titula svetskog sampiona a mozda cak i da prestigne Hendrija.Svaka cast za eurosport sto prenosi ovu prelepu igru.

Salle

pre 2 godine

Stara škola Snukera, meni lično dosadan za gledanje, ali mentalno najstabilniji igrač današnjice. Kao piton, krene lagano da te davi...U svakom slučaju, 4 titule u koliko 10 godina? Svaka čast.

селби

pre 2 godine

Тужно је што се многи ни не разумију у снукер, а себи дају за право да коментаришу исти! Снукер је интелигентна игра, и као таква изискује тактику, а не уски спектар могућности, типа само напад или само одбрана. Селбију иде на оба аспекта, а логично је да сви у снукеру знају да нападну, али не зна свако да се и квалитетно брани. Многи замјерају Селбију и одуговлачење код удараца, али не видим у томе проблем, да се подробно размисли о наредном потезу, па чак и неколико потеза унапријед. У реду је ако је то некоме досадно, али је срамотно потцјењивати Селбија, који себи крчи пут ка томе да буде најбољи икада! Заслужена титула, биће их још много!

gangula

pre 2 godine

Voleli ga ili ne Selbi je vrhunski snukeraš i verovatno najbolji igrač u poslednjih 10 godina. Mentalno čvrst kao stena, ne zaleće se da ubacuje kao sumanut, vrhunska defanzivna igra.

Zli komsija

pre 2 godine

Bolje bi bilo napisati: Marfi je pritisnuo dugme za samounistenje. Marfi je, po meni, igrao bolje od Selbija ali je pobedio sebe. Niko mu nije kriv. Ima je barem 5-6 frejmova na dohvat ruke ali je "uspeo" da mu Selbi ukrade frejmove, ukljucujuci i poslednji frejm, gde je bilo ocigledno da su sanse za poslednju crvenu bile 30-70% i on ide glavom u zid. Ne samo to, kad god je gresio, nikad ama nikad nije imao plan B sto nije bio slucaj kod Selbija.
Ipak, mora se odati prizanje i Selbiju, koji je zahvaljujuci svom karakteru na prvom mestu, pa i kvalitetu uspeo da se izbori medju najodabranije snukerase ikada. Ove osobine ga krase tokom cele njegove karijere. Po meni, posebno je bio dobar u polufinalu protiv Bingama, koji je po njegovom priznanju igrao najbolji snuker karijere, a ipak Selbi ga dobija.

Sinke

pre 2 godine

Odusevljen sam igrom Sona Marfija...Ali Selbija je mnogo tesko dobiti,jer je defanzivno najjaci igrac u istoriji snukera i iscrpi te taktikom i defanzivom,bukvalno protivnika psihicki izmori.

kaokakao

pre 2 godine

Svi koji vole ovu igru su navijali za Marfija.
(Mane, 03. maj 2021 23:59)

O cemu pricas? Selby je genije, ima svoj stil, kao sto Marfi ima svoj.

pedala

pre 2 godine

Selbi dosadan? Ko je gledao finale video je na pauzi poslednje sesije najbolje udarce, i čak tri su Selbijeva Ova igra se ne zove ubaci kuglu u rupu već snuker a snuker je kada belu kuglu postaviš tako da protivnik nema nijednu otvorenu kuglu. A Selbi je u tome najbolji (uz Higinsa) i potpuno zasluženo je osvojio titulu. Ovo finale je bilo odlično i presudila je druga sesija i neverovatna defanziva Selbija i ofanziva kada treba. I na kraju odlučila je poslednja kugla. Odličan snuker i za mene najbolji meč je bio Bingam - Selbi.

chox

pre 2 godine

Svi vi koji mislite da je snuker samo puko ubacivanje kugli u rupe imate raznorazne egzibicije u bilijaru pa to pratite , a ovo sto igra Selbi( postavljanje snuker pozicija , takticka igra ...) je pravi snuker . I publika je bila protiv njega , sve me to podseca na Djokovica , i za njega govore da nije atraktivan ali kad sve skupis on je najbolji... Svaka cast Selbi

pedala

pre 2 godine

Samo da dodam za neupućene koji kukaju na Selbijevu igru: on je bio svetski prvak u bilijaru a ove godine je bio u finalu šut-aut turnira, toliko o njegovoj dosadnoj igri. Majstor!

memento

pre 2 godine

Žao mi je one zadnje crvene kugle u 33. frejmu za Marfija, bio je u strašnom naletu, i ko zna, možda bi bili odigrani i svih 35 frejmova da je tu kuglu istaktizirao. Ovako, Selbi je pokazao da je sa pravom verovatno i najveći all round snukeraš svih vremena.

Topnik

pre 2 godine

Selby je legenda i mentalno jedan od najjačih sportaša koje sam gledao. Nepravedno kritiziran svakako, možda njegov stil nije najatraktivniji, ali ne može svatko igrati kao O'Sullivan ili Trump. Draž sporta je u tome da postoje različiti stilovi. Snooker je ne samo igra tehnike i ubacivanja kugli, nego i igra taktike i psihologije, tako da je Selby jedan kompletan igrač.

mahea

pre 2 godine

U zadnjem frejmu protiv Binghama imao je previse srece. Dva puta je masio zelenu kuglu i bijela mu se srecno sakriva iza braon kugle. Mislim da bi tu bilo najpostenije da se igrao odlucujuci frejm. Cak se i Bingham zalio na njegovu sporu igru. VrhunskI igrac, jedan od najboljih u istoriji je Selby ali sinoc sam navijao za Marfija.

sasha

pre 2 godine

Ne vidim gde je problem u vezi Selbijeve defanzive.Je li neko pravi problem od toga sto Djokovic ima najbolji ritern.Po meni to su iste stvari.

Nemaš pojma

pre 2 godine

@ Todor.Nije ga Roni nazvao, nego mu je to nadimak u svetu snukera,kao što je i Roniju nadimak raketa.Vi koji pljujete po Selbiju setite se prošlogodišnjeg polufinala i ono nepoštovanje igre i protivnika od strane Ronija. Vama je obraz-đon. Kad vam treba svi ste kratke pameti.

chox

pre 2 godine

Svi vi koji mislite da je snuker samo puko ubacivanje kugli u rupe imate raznorazne egzibicije u bilijaru pa to pratite , a ovo sto igra Selbi( postavljanje snuker pozicija , takticka igra ...) je pravi snuker . I publika je bila protiv njega , sve me to podseca na Djokovica , i za njega govore da nije atraktivan ali kad sve skupis on je najbolji... Svaka cast Selbi

Legolas

pre 2 godine

Nista lepse od kmecanja O Salivenaca. Vase muke tek pocinju jer ce Selbi biti najtrofejniji igrac ikada za 5-6 godina a vi pucajte od muke!

Todor

pre 2 godine

Selbi je vrhunski igrač, najbolji defanzivac od svih.... Ali brate toliko je iritanta, da mi je u nekim trenucima bio odvratan...! Marfi je sam kriv, jer je očajno odigrava mnogo važne poteze, bar u sedam fremova je Selbiju crvenu pred rupu ostavljao...To normalno ne umanjuje uspeh Selbija... Ali mršenje i nepotrebno odugovlačenje igre i večeras i u polufinalu protiv Bingama, baca mrlju na njegovo ponašanje... Zato ga je Roni na Eurosportu nazvao Jester from Lester... (Cirkuzan iz Lestera)...
Pozdrav svima koji vole snuker!

Bg

pre 2 godine

Sinoć u snukeru je Nole pobedio Federera. Snuker koji igra Selbi je do zla boga dosadan i iritantan. Samo što Selbi nije bezobrazan kao Nolo.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Tako je selby samo napred. Hejteri mogu samo da ti pljunu kroz prozor i nista vise
(Sto ne moze niko mozes ti, 04. maj 2021 08:50)

Ja ne vidim da bilo ko ovde mrzi Selbija, niti mu osporava titulu i umeće...! Radi se samo tome da se nekome ne dopada stil igre, tj, odredjeno mrcvarenje protivnika, kao i dela gledalaca! O kakvim "hejterima" ti pričaš? Gledaš na stvari samo crno-belo, i ako ne voliš , ti mrziš. Ti si taj mrzitelj!
Inače, ja sam uživao sa ženom gledajući ceremoniju dodele pehara, radost Selbijeve porodice, preslatku ćerkicu, lepu ženu , familuju... Iako sam navijao za Marfija... Snuker je sport , igra, veština, nije rat, čoveče !

Bg

pre 2 godine

Ajax je sedamdesetih igrao prelep fudbal i bio prvak Evrope. Inter je pre toga igrao bunker i bio prvak Evrope. Danas svi pričaju o Ajaxu i njegovom totalnom fudbalu niko ne priča o Interu. Jasno je da je Selbi Inter!

žungul

pre 2 godine

Finale Mastersa 2010.g Roni-Selby.Dotada sam samo bacao pogled katkad na snooker,i bilo mi je prilično monotono gledanje ubacivanja kuglica(pravo površno gledanje).E tad je Selby počeo raditi snookere,tzv.komplicirati,mijenjati ritam,itd.To me baš zaintrigiralo,zainteresiralo,i otada sam skoro pa ovisnik o snookeru.Zahvaljujući Selbyu upoznao sam ovu fantastičnu igru i pregršt fantastičnih igrača.Inače,taj meč je pobijedio 10-9,iako je gubio 9-6.Svaka čast svim tim igračima,virtuozi.

Admiral

pre 2 godine

@ Nista lepse od kmecanja O Salivenaca. Vase muke tek pocinju jer ce Selbi biti najtrofejniji igrac ikada za 5-6 godina a vi pucajte od muke!
(Legolas, 04. maj 2021 01:42)

I sta onda? Dzaba, moze da osvoji i 20 ali publika ga ne voli jer igra predosadan snuker, kukavicki i nikada nece biti cenjen i voljen kao O Saliven koji je sinonim ove igre i kada se kaze snuker svi pomisle na Ronija!

Čiča Miloje

pre 2 godine

Snuker je gospodska igra ... a Selbi se ni u finalu, ni u polufinalu, nije ponašao kao džentlmen... Šteta, vrhunski je igrač , nemilosrdan u defanzivi, ali bacio je senku na titulu svojim ponašanjem i nepoštovanjem ni protivnika ni publike...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Todor.Nije ga Roni nazvao, nego mu je to nadimak u svetu snukera,kao što je i Roniju nadimak raketa.Vi koji pljujete po Selbiju setite se prošlogodišnjeg polufinala i ono nepoštovanje igre i protivnika od strane Ronija. Vama je obraz-đon. Kad vam treba svi ste kratke pameti.
(Nemaš pojma, 04. maj

Koji ti problem imaš, čoveče... Au...!

Čiča Miloje

pre 2 godine

2010.g Roni-Selby.Dotada sam samo bacao pogled katkad na snooker,i bilo mi je prilično monotono gledanje ubacivanja kuglica(pravo površno gledanje).E tad je Selby počeo raditi

Sinko dam si rekao od kad gledaš snuker...
To što je za tebe novo, radio je maestralno Higins...još odavno pre Selbija, Trampa Robertsona, kao i Mark Vilijams, kada je osvajao titule...

Bg

pre 2 godine

Sinoć u snukeru je Nole pobedio Federera. Snuker koji igra Selbi je do zla boga dosadan i iritantan. Samo što Selbi nije bezobrazan kao Nolo.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Snuker je gospodska igra ... a Selbi se ni u finalu, ni u polufinalu, nije ponašao kao džentlmen... Šteta, vrhunski je igrač , nemilosrdan u defanzivi, ali bacio je senku na titulu svojim ponašanjem i nepoštovanjem ni protivnika ni publike...

Legolas

pre 2 godine

Nista lepse od kmecanja O Salivenaca. Vase muke tek pocinju jer ce Selbi biti najtrofejniji igrac ikada za 5-6 godina a vi pucajte od muke!

Todor

pre 2 godine

Selbi je vrhunski igrač, najbolji defanzivac od svih.... Ali brate toliko je iritanta, da mi je u nekim trenucima bio odvratan...! Marfi je sam kriv, jer je očajno odigrava mnogo važne poteze, bar u sedam fremova je Selbiju crvenu pred rupu ostavljao...To normalno ne umanjuje uspeh Selbija... Ali mršenje i nepotrebno odugovlačenje igre i večeras i u polufinalu protiv Bingama, baca mrlju na njegovo ponašanje... Zato ga je Roni na Eurosportu nazvao Jester from Lester... (Cirkuzan iz Lestera)...
Pozdrav svima koji vole snuker!

Nemaš pojma

pre 2 godine

@ Todor.Nije ga Roni nazvao, nego mu je to nadimak u svetu snukera,kao što je i Roniju nadimak raketa.Vi koji pljujete po Selbiju setite se prošlogodišnjeg polufinala i ono nepoštovanje igre i protivnika od strane Ronija. Vama je obraz-đon. Kad vam treba svi ste kratke pameti.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Todor.Nije ga Roni nazvao, nego mu je to nadimak u svetu snukera,kao što je i Roniju nadimak raketa.Vi koji pljujete po Selbiju setite se prošlogodišnjeg polufinala i ono nepoštovanje igre i protivnika od strane Ronija. Vama je obraz-đon. Kad vam treba svi ste kratke pameti.
(Nemaš pojma, 04. maj

Koji ti problem imaš, čoveče... Au...!

mahea

pre 2 godine

U zadnjem frejmu protiv Binghama imao je previse srece. Dva puta je masio zelenu kuglu i bijela mu se srecno sakriva iza braon kugle. Mislim da bi tu bilo najpostenije da se igrao odlucujuci frejm. Cak se i Bingham zalio na njegovu sporu igru. VrhunskI igrac, jedan od najboljih u istoriji je Selby ali sinoc sam navijao za Marfija.

chox

pre 2 godine

Svi vi koji mislite da je snuker samo puko ubacivanje kugli u rupe imate raznorazne egzibicije u bilijaru pa to pratite , a ovo sto igra Selbi( postavljanje snuker pozicija , takticka igra ...) je pravi snuker . I publika je bila protiv njega , sve me to podseca na Djokovica , i za njega govore da nije atraktivan ali kad sve skupis on je najbolji... Svaka cast Selbi

kaokakao

pre 2 godine

Svi koji vole ovu igru su navijali za Marfija.
(Mane, 03. maj 2021 23:59)

O cemu pricas? Selby je genije, ima svoj stil, kao sto Marfi ima svoj.

Bg

pre 2 godine

Ajax je sedamdesetih igrao prelep fudbal i bio prvak Evrope. Inter je pre toga igrao bunker i bio prvak Evrope. Danas svi pričaju o Ajaxu i njegovom totalnom fudbalu niko ne priča o Interu. Jasno je da je Selbi Inter!

chox

pre 2 godine

Svi vi koji mislite da je snuker samo puko ubacivanje kugli u rupe imate raznorazne egzibicije u bilijaru pa to pratite , a ovo sto igra Selbi( postavljanje snuker pozicija , takticka igra ...) je pravi snuker . I publika je bila protiv njega , sve me to podseca na Djokovica , i za njega govore da nije atraktivan ali kad sve skupis on je najbolji... Svaka cast Selbi

pedala

pre 2 godine

Selbi dosadan? Ko je gledao finale video je na pauzi poslednje sesije najbolje udarce, i čak tri su Selbijeva Ova igra se ne zove ubaci kuglu u rupu već snuker a snuker je kada belu kuglu postaviš tako da protivnik nema nijednu otvorenu kuglu. A Selbi je u tome najbolji (uz Higinsa) i potpuno zasluženo je osvojio titulu. Ovo finale je bilo odlično i presudila je druga sesija i neverovatna defanziva Selbija i ofanziva kada treba. I na kraju odlučila je poslednja kugla. Odličan snuker i za mene najbolji meč je bio Bingam - Selbi.

gangula

pre 2 godine

Voleli ga ili ne Selbi je vrhunski snukeraš i verovatno najbolji igrač u poslednjih 10 godina. Mentalno čvrst kao stena, ne zaleće se da ubacuje kao sumanut, vrhunska defanzivna igra.

Admiral

pre 2 godine

@ Nista lepse od kmecanja O Salivenaca. Vase muke tek pocinju jer ce Selbi biti najtrofejniji igrac ikada za 5-6 godina a vi pucajte od muke!
(Legolas, 04. maj 2021 01:42)

I sta onda? Dzaba, moze da osvoji i 20 ali publika ga ne voli jer igra predosadan snuker, kukavicki i nikada nece biti cenjen i voljen kao O Saliven koji je sinonim ove igre i kada se kaze snuker svi pomisle na Ronija!

селби

pre 2 godine

Тужно је што се многи ни не разумију у снукер, а себи дају за право да коментаришу исти! Снукер је интелигентна игра, и као таква изискује тактику, а не уски спектар могућности, типа само напад или само одбрана. Селбију иде на оба аспекта, а логично је да сви у снукеру знају да нападну, али не зна свако да се и квалитетно брани. Многи замјерају Селбију и одуговлачење код удараца, али не видим у томе проблем, да се подробно размисли о наредном потезу, па чак и неколико потеза унапријед. У реду је ако је то некоме досадно, али је срамотно потцјењивати Селбија, који себи крчи пут ка томе да буде најбољи икада! Заслужена титула, биће их још много!

sasha

pre 2 godine

Ne vidim gde je problem u vezi Selbijeve defanzive.Je li neko pravi problem od toga sto Djokovic ima najbolji ritern.Po meni to su iste stvari.

Salle

pre 2 godine

Stara škola Snukera, meni lično dosadan za gledanje, ali mentalno najstabilniji igrač današnjice. Kao piton, krene lagano da te davi...U svakom slučaju, 4 titule u koliko 10 godina? Svaka čast.

Браво мајсторе

pre 2 godine

Марк Селб, не игра атрактивно као Рони или Џад али је накупио четири титуле.Шта вреди Џаду,што осваја масу титула годишње,кад му се на СП увек скрати рука.Селби је требао бити првак и прошле године,али су пука срећа и богови снукера били на страни Ронија.Шон Марфи,сјајан играч и велики господин.

žungul

pre 2 godine

Finale Mastersa 2010.g Roni-Selby.Dotada sam samo bacao pogled katkad na snooker,i bilo mi je prilično monotono gledanje ubacivanja kuglica(pravo površno gledanje).E tad je Selby počeo raditi snookere,tzv.komplicirati,mijenjati ritam,itd.To me baš zaintrigiralo,zainteresiralo,i otada sam skoro pa ovisnik o snookeru.Zahvaljujući Selbyu upoznao sam ovu fantastičnu igru i pregršt fantastičnih igrača.Inače,taj meč je pobijedio 10-9,iako je gubio 9-6.Svaka čast svim tim igračima,virtuozi.

grobar

pre 2 godine

Mark Selbi je Novak Djokovic snukeraske igre.Ne igra atraktivno,publika ne navija za njega,trudi se da bude duhovit kao Novak na pocetku karijere.Ali isto tako pronalazi uvek i za svakog protivnika nacin kako da pobedi.Zna tacno kad treba da ubrza ritam i isto tako kad da uspori tempo i time razbije protivnika.Verujem da ce ovaj covek uzeti jos par titula svetskog sampiona a mozda cak i da prestigne Hendrija.Svaka cast za eurosport sto prenosi ovu prelepu igru.

pedala

pre 2 godine

Samo da dodam za neupućene koji kukaju na Selbijevu igru: on je bio svetski prvak u bilijaru a ove godine je bio u finalu šut-aut turnira, toliko o njegovoj dosadnoj igri. Majstor!

Čiča Miloje

pre 2 godine

2010.g Roni-Selby.Dotada sam samo bacao pogled katkad na snooker,i bilo mi je prilično monotono gledanje ubacivanja kuglica(pravo površno gledanje).E tad je Selby počeo raditi

Sinko dam si rekao od kad gledaš snuker...
To što je za tebe novo, radio je maestralno Higins...još odavno pre Selbija, Trampa Robertsona, kao i Mark Vilijams, kada je osvajao titule...

Sinke

pre 2 godine

Odusevljen sam igrom Sona Marfija...Ali Selbija je mnogo tesko dobiti,jer je defanzivno najjaci igrac u istoriji snukera i iscrpi te taktikom i defanzivom,bukvalno protivnika psihicki izmori.

memento

pre 2 godine

Žao mi je one zadnje crvene kugle u 33. frejmu za Marfija, bio je u strašnom naletu, i ko zna, možda bi bili odigrani i svih 35 frejmova da je tu kuglu istaktizirao. Ovako, Selbi je pokazao da je sa pravom verovatno i najveći all round snukeraš svih vremena.

Zli komsija

pre 2 godine

Bolje bi bilo napisati: Marfi je pritisnuo dugme za samounistenje. Marfi je, po meni, igrao bolje od Selbija ali je pobedio sebe. Niko mu nije kriv. Ima je barem 5-6 frejmova na dohvat ruke ali je "uspeo" da mu Selbi ukrade frejmove, ukljucujuci i poslednji frejm, gde je bilo ocigledno da su sanse za poslednju crvenu bile 30-70% i on ide glavom u zid. Ne samo to, kad god je gresio, nikad ama nikad nije imao plan B sto nije bio slucaj kod Selbija.
Ipak, mora se odati prizanje i Selbiju, koji je zahvaljujuci svom karakteru na prvom mestu, pa i kvalitetu uspeo da se izbori medju najodabranije snukerase ikada. Ove osobine ga krase tokom cele njegove karijere. Po meni, posebno je bio dobar u polufinalu protiv Bingama, koji je po njegovom priznanju igrao najbolji snuker karijere, a ipak Selbi ga dobija.

Topnik

pre 2 godine

Selby je legenda i mentalno jedan od najjačih sportaša koje sam gledao. Nepravedno kritiziran svakako, možda njegov stil nije najatraktivniji, ali ne može svatko igrati kao O'Sullivan ili Trump. Draž sporta je u tome da postoje različiti stilovi. Snooker je ne samo igra tehnike i ubacivanja kugli, nego i igra taktike i psihologije, tako da je Selby jedan kompletan igrač.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Tako je selby samo napred. Hejteri mogu samo da ti pljunu kroz prozor i nista vise
(Sto ne moze niko mozes ti, 04. maj 2021 08:50)

Ja ne vidim da bilo ko ovde mrzi Selbija, niti mu osporava titulu i umeće...! Radi se samo tome da se nekome ne dopada stil igre, tj, odredjeno mrcvarenje protivnika, kao i dela gledalaca! O kakvim "hejterima" ti pričaš? Gledaš na stvari samo crno-belo, i ako ne voliš , ti mrziš. Ti si taj mrzitelj!
Inače, ja sam uživao sa ženom gledajući ceremoniju dodele pehara, radost Selbijeve porodice, preslatku ćerkicu, lepu ženu , familuju... Iako sam navijao za Marfija... Snuker je sport , igra, veština, nije rat, čoveče !