Petak, 13.01.2006.

08:23

Arbitraža: Država dobila rundu

Željko Ivanji kaže da je međunarodna arbitraža u Cirihu odbacila zahtev BK Trejda i da će nastaviti raspravu po kontratužbi PTT-a.

Izvor: B92

Arbitraža: Država dobila rundu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 18 godina

ako pazljivo pogledate, karici su izbusili mobtel i ostavili samo dugove. onda su te dugove prodali austrijancu zajedno sa nejasnim vlasnistvom. sada spsovi koalicioni partneri kao prave neku aferu, kao pozivace se na odgovornost itd. ali u sustini nasim parama placaju kariceve dugove, a verovatno ce da obestete i austrijanca. biznis ide dalje. toj ekipi je najveca nocna mora da dodju strane firme i da se uspostave nekakva pravila igre. sve dok muljaju medjusobno mogu nama da prave pozoriste i podizu dimne zavese.

Neutralni

pre 18 godina

Za Bogoljuba se manje-vise znalo sa kim je surovao i zbog cega. Ono sto meni bode oci je da sve te svinjarije Karici nisu ucinili u poslednjih godinu ili dve, pa sad kao sve je to isplivalo. Mene zanima zasto odgovorne institucije i pojedinci nisu reagovali ranije. Ko je stalno gurao pod tepih ta mutna posla? I ti koji su tu mesetarili treba da odgovaraju!

Kvazimodo

pre 18 godina

Kao prvo Karic i dobar deo vlade su sastavljeni od istih moralnih molekula i atoma da se tako izrazim. Ni njemu ni njima nista strano nije kad je u pitanju sopstveni dzep a o brizi za narod da i ne govorimo, tu ne da nema brige nego bi ceo narod prodali da mogu nekako da usicare. Pa prvo nas je taj Karic preko svojih banaka i drugih sklepanih institucija pljackao sve one godine, doduse ne u tolikoj meri kao Jezda i Dafina, on je to radio prilicno suptilnije.
Dakle doticni ex-brka je u politiku usao samo da bi sacuvao svoje nelegalno zaradjeno bogatstvo jer mu je ocigledno neko blizak vlasti javio da mu se spremaju revizije ugovora i uopste poslovanja tokom svih ovih godina. I da je njemu neko nudio 500 miliona evra i povracaj svega ostalog on ne da bi ugasio stranku nego se nikad vise ne bi pojavio na bilo kojoj televiziji nastavljajuci da zgrce bogatstvo. Tu prica o njegovom toboze patriotizmu i slicnim glupostima moze da proguta samo poprilicno neinteligentna osoba.
Stranka doticne porodice i sire rodbine je leglo koristoljublja. Pa ona je postala pandan ondasnjem JUL-u, dakle sacinjavaju je samo ljudi zeljni para koji misle da preko nje mogu da usicare za sebe, pa to je sve vise nego smesno.

Svakom djavo dodje po svoje

pre 18 godina

Bogoljub Karic dostize vrhunce demagogije svojim tzv "patriotskim izjavama". Ne da mi nije zao da ovu gramzivu burazersku dinastiju stave iza brave nego bih voleo da se vise nikada ne pojave na tlu Srbije. Sibir je verovatno dobro mesto za njega i bracu.

dijana

pre 18 godina

Jeste pa mu nisu dali da organizuje miting, ha, ha, ha... Kad bi smeo da dođe u Beograd, možda bi neka grupica (?!) poštovalaca lika i dela moralne veličine, najvećeg srpskog patriote i rodonačelnika velike dinastije Karića, zalutala do Trga?! Lanč- paketi čine čudo, a zna to Bogoljub; nisam je ja družila sa Slobom i Mirom!

Emilija

pre 18 godina

Bravo LEGALISTI! Kad ce vec jednom zavladati VLADAVINA prava? Ovo sto nam priredjuje Vlada Srbije niko nije mogao ni da zamisli! Sto vise haosa da bi zaboravili gde i kako zivimo! A ubistva, pljacke ala Nacionalna stedionica i ostalo mislite da cemo zaboraviti? Formiranje ovakve Vlade nismo smeli da dozvolimo, vratila nas je opet pet godina nazad..

Zoran 51

pre 18 godina

Sta sad bi, otkuda da BK trejd iz Moskve trazi ostetu kada je on prodao svoj deo Austrijancima ?
Ma pustite Bogoljuba da prica svasta cemo jos cuti. Sto vise bude govorio sve gore po njega.
Nisam simpatizer DSS ali ovo sto sada rade je samo ono sto je Mladjan Dinkic govorio i radio toliko vremena. Dosta tih Karica ispade da su oni najpametniji za sve. Pa kada sve znaju neka nam kazu sta je sa parama koje su osamdesetih godina davane za razvoj Kosova i silnim zaraslim u travu investicijama.
Predugo je Karicevo trajalo svemu dodje kraj.
Svi ti njegovi rodjaci i familija treba samo da odgovore od kojih para su kupil silne kuce gde su to zaradili kolike su im bile plate i da li je na te zarade placen porez.

I.

pre 18 godina

Najbolji u svemu su mi Austrijanci: Šlaf kupuje mačku u džaku, pa kad vidi da je crknuta, brže traži pomoć austrijske države (i dobija je, pošto smo boranija). Nikom nije jasno šta je to on kupio (verovatno ni njemu), ali se svejedno busa u grudi da mu je nešto oteto. Da je tako prošao s takvim mešetarenjem u SAD, niko se ne bi ni počešao, a kamo li da vicekancelar protestuje kod američke vlade!?

Mitar

pre 18 godina

Karic neka podkrepi sve svoje tvrdnje papirologijom, a ne recima njegovim. Drugo takodje zeli da stvori ambijent politicko-ekonmoskog prepucavanja kao da se nalazi na pijaci, a narod placa ceh njegovim pohlepnim hirovima, kako na Kosovu tako i u Srbiji.

Kanada

pre 18 godina

Bogoljub Karic je pocetkom devedesetih pustio propagandu kako je njemu Srbija za biznis mala, kako se on i njegova porodica sele u Kanadu i kako on izvan granica Srbije pravi kapital. Istina je da je Karic sve pare zaradio u ovoj napacenoj Srbiji i da nije zaradio i doneo u Srbiju jedan cent. Lako je pljackati sopstveni lakoverni i naivni narod i biti desna ruka rezimu koji je Srbiju bacio u blato a mnogo je teze uspeti tamo gde je uspeh merilo stvarnih biznis sposobnosti.

Slađana

pre 18 godina

Praktično, ako je Vlada Srbije protivpravno i na nezakonit način prisvojila deo Mobtela, građani Srbije će plaćati dug stranim ulagačima u narednom periodu, a zauzvrat niko neće ulagati u Srbiju.

Teoreticar

pre 18 godina

SPS = PSS
Radi se samo o premestanju slova. Sve ostalo je isto. Ne radi se ovde o MOBTELU a jos manje o Karicu. I MOBTEL i Karic su samo exponenti igraca iz senke koji zele nazad na vlast i nista vise. Nesretni Bogoljub se zaista ni kriv ni duzan obogatio tokom protekle decenije i sve vreme je predstavljao Slobin alibi kako se eto u Srbiji dok on vlada moze "posteno" raditi i zaraditi. U stvari Bogoljub je samo "spavac" ex-rezima koji ce se "probuditi" kada mu se to kaze.
Karic je granicu presao kada je pokusao da "otkupi" vecinu u srpskom parlamentu. Sto nije njegova pamet. Pare jesu (a i to je diskutabilno).
Licno nije mi ga zao jer je gazio preko mrtvih kada je sticao svoje bogatstvo. Setite se samo Markovica kome je oteo BELL PAGETE negde pocetkom devedesetih To je uradjeno uz amin Slobe licno i pomoc DB-a. Markovic je glavom bez obzira pobegao preko Rumunije nazad u Kanadu.
Inace Bogoljub se strasno zamerio nekim ljudima oko MOBTELA jer je gotova kombinacija-ideja ukradena-skinuta (po direktnom Slobinom nalogu) od INEX-INTEREXPORTA (direktor je tad Sarenac a Slobin rodjeni brat Bora je inace dugogodisnji predstavnik INEX-a u Moskvi. Otuda ova veza i otuda Mira i Marko u Rusiji) koji je trebao da pocne da radi mobilnu telefoniju u Srbiji. Kazu da je Sarenac posle tog sastanka kod Slobe koji je presudio u korist Bogoljuba bio toliko ljut da je doslovce Karicu rekao "kad me vidis na ulici sledeci put bolje predji na drugu stranu".

Tundra i Tajga

pre 18 godina

Ode Mobtel za saku dolara. I ja bih ga kupio za te novce od kredita stranih banaka na vise godina, isplatio bih ga od prometa za par meseci i postao bih bogatas.
Zasto nisu objavili javni oglas za preuzimanje Mobtela?

PATRIOTA

pre 18 godina

Nadam se da je proslo vreme lopova i da ce neko uhapsiti ovog coveka koji je nas je sve ojadio poslenjih petnaest godina. Ova zemlja dobro i funkcionise kada pomislim ko ju je sve pljackao i ko je jos uvek pljacka. A bogija bez brkova umesto da bude sramota razmece se tuzbama protiv drzave i to na milijarderske iznose...

Dragan

pre 18 godina

Da li su u Vladi i u PTT-u svesni koliku ce odstetu iz budzeta ili deviznih rezervi morati da plate ukoliko medjunarodna arbitraza presudi u korist BK? Naravno, ako presuda bude u korist Srbije i PTT nece biti nikakvih problema. Ako je ova zemlja vec prihvatila tu arbitrazu, zasto se nije sacekalo jos tih 2-3 dana posto sam negde procitao da ce vec danas biti objavljena njena presuda? Ako se vec cekalo 2-3 godine, moglo se sacekati jos 2-3 dana.

Petar

pre 18 godina

Sto vise izjava Karic daje to vise podrzavam vladu da istraje i izbori se sa ovim zlom Srbije. On da vodi racuna o ljudima u Srbiji? Pa on se svojim izjavama, svesno ili nesvesno, ruga osiromasenom narodu dok su za njega i njegove milioni evra deciji dzeparac.
Sramota. Ovo je trebalo davno uraditi i ne treba se zadrzati na ovome. Sablja, tajkuni, korupcija u svim sferama drstva je nesto sto se mora iskoreniti ako Srbija zeli da ozdravi.
Samo napred i puna podrska!

Voja

pre 18 godina

Drzava preuzima dugove Mobtela, u ime Politike placa zakup zgrade koji je takodje dat bankama zbog proavnanja duga. Da li ce nam reci da ovim radnjama nije ugrozen budzet za ovu godinu, ili cemo to saznati kad opet navrati MMF, sa kojima jos uvek nije zavrsena prica.

Pera Kojot Super Genije

pre 18 godina

Ovo sa skupom na Trgu je cista glupost. Skup se prijavljuje OUP Stari Grad a ne opstini, tako da Kariceva prica predstavlja bezobrazno opravdanje za cinjenicu da po svoj prilici ne moze da okupi ni 100 ljudi, sada kada nema Mobtel da prisutne plati kao sto je to radio u predizbornim kampanjama. Bogoljub Karic je prvoklasni prevarant i Milosevicev podrepas. Nadam se da ce biti priveden cim kroci u Srbiju, a ako ne dodje da ce biti raspisana Interpolova poternica za njim.

sale

pre 18 godina

Nikad nisam simpatisao Karica pa ni sad (uvek mi je nekako previse licio na Dafinu i Jezdu, ali kao da se, za razliku od njih, nekako "provukao"), ali ako cemo pravo, na kraju balade oduzimanje licence je zaista postalo oduzimanje imovine:
Ode licenca -> preti stecaj -> PTT uskace da "pomogne" i "odbrani" Mobtel od zlih banaka (koje bi trebale da budu vodjene od strane kompletnih neznalica pa da ugase "koku koja nosi zlatna jaja" i rasprodaju imovinu da bi naplatile potrazivanja) -> PTT stice dodatni deo Mobtela i postaje vecinski (70%) VLASNIK. Zasto je za nas bolje ako Mobtel pripada PTT-u a ne bankama? Da nece cena postarine da se smanji zbog povecanih prihoda poste?

SEVER

pre 18 godina

Koliko će još Bogoljub da zaobilazi Srbiju pre nego što kroči u Srbiju i bude uhapšen. Zamajava oči javnosti a sada zaista vidimo koliko je to "pošteni "Bogoljub bio pošten. Tolika dugovanja nije mogla da napravi ni jedna firma u Srbiji jer već nakon 100.000 dinara poverioci su spremni da pokrenu stečaj, a kod njega ni nakon dogovanja od 100 miliona eura stečaj niko nije smeo da pokrene, jer je držao Trgovinski sud u svojim rukama. Nikada Bogoljub Karić i njegov PSS neće ući u skupštinske klupe a verujem da je sudstvo i policija zaista spremno da ga uhapsi ODMAH.

SEVER

pre 18 godina

Koliko će još Bogoljub da zaobilazi Srbiju pre nego što kroči u Srbiju i bude uhapšen. Zamajava oči javnosti a sada zaista vidimo koliko je to "pošteni "Bogoljub bio pošten. Tolika dugovanja nije mogla da napravi ni jedna firma u Srbiji jer već nakon 100.000 dinara poverioci su spremni da pokrenu stečaj, a kod njega ni nakon dogovanja od 100 miliona eura stečaj niko nije smeo da pokrene, jer je držao Trgovinski sud u svojim rukama. Nikada Bogoljub Karić i njegov PSS neće ući u skupštinske klupe a verujem da je sudstvo i policija zaista spremno da ga uhapsi ODMAH.

Pera Kojot Super Genije

pre 18 godina

Ovo sa skupom na Trgu je cista glupost. Skup se prijavljuje OUP Stari Grad a ne opstini, tako da Kariceva prica predstavlja bezobrazno opravdanje za cinjenicu da po svoj prilici ne moze da okupi ni 100 ljudi, sada kada nema Mobtel da prisutne plati kao sto je to radio u predizbornim kampanjama. Bogoljub Karic je prvoklasni prevarant i Milosevicev podrepas. Nadam se da ce biti priveden cim kroci u Srbiju, a ako ne dodje da ce biti raspisana Interpolova poternica za njim.

Voja

pre 18 godina

Drzava preuzima dugove Mobtela, u ime Politike placa zakup zgrade koji je takodje dat bankama zbog proavnanja duga. Da li ce nam reci da ovim radnjama nije ugrozen budzet za ovu godinu, ili cemo to saznati kad opet navrati MMF, sa kojima jos uvek nije zavrsena prica.

sale

pre 18 godina

Nikad nisam simpatisao Karica pa ni sad (uvek mi je nekako previse licio na Dafinu i Jezdu, ali kao da se, za razliku od njih, nekako "provukao"), ali ako cemo pravo, na kraju balade oduzimanje licence je zaista postalo oduzimanje imovine:
Ode licenca -> preti stecaj -> PTT uskace da "pomogne" i "odbrani" Mobtel od zlih banaka (koje bi trebale da budu vodjene od strane kompletnih neznalica pa da ugase "koku koja nosi zlatna jaja" i rasprodaju imovinu da bi naplatile potrazivanja) -> PTT stice dodatni deo Mobtela i postaje vecinski (70%) VLASNIK. Zasto je za nas bolje ako Mobtel pripada PTT-u a ne bankama? Da nece cena postarine da se smanji zbog povecanih prihoda poste?

Dragan

pre 18 godina

Da li su u Vladi i u PTT-u svesni koliku ce odstetu iz budzeta ili deviznih rezervi morati da plate ukoliko medjunarodna arbitraza presudi u korist BK? Naravno, ako presuda bude u korist Srbije i PTT nece biti nikakvih problema. Ako je ova zemlja vec prihvatila tu arbitrazu, zasto se nije sacekalo jos tih 2-3 dana posto sam negde procitao da ce vec danas biti objavljena njena presuda? Ako se vec cekalo 2-3 godine, moglo se sacekati jos 2-3 dana.

Petar

pre 18 godina

Sto vise izjava Karic daje to vise podrzavam vladu da istraje i izbori se sa ovim zlom Srbije. On da vodi racuna o ljudima u Srbiji? Pa on se svojim izjavama, svesno ili nesvesno, ruga osiromasenom narodu dok su za njega i njegove milioni evra deciji dzeparac.
Sramota. Ovo je trebalo davno uraditi i ne treba se zadrzati na ovome. Sablja, tajkuni, korupcija u svim sferama drstva je nesto sto se mora iskoreniti ako Srbija zeli da ozdravi.
Samo napred i puna podrska!

Teoreticar

pre 18 godina

SPS = PSS
Radi se samo o premestanju slova. Sve ostalo je isto. Ne radi se ovde o MOBTELU a jos manje o Karicu. I MOBTEL i Karic su samo exponenti igraca iz senke koji zele nazad na vlast i nista vise. Nesretni Bogoljub se zaista ni kriv ni duzan obogatio tokom protekle decenije i sve vreme je predstavljao Slobin alibi kako se eto u Srbiji dok on vlada moze "posteno" raditi i zaraditi. U stvari Bogoljub je samo "spavac" ex-rezima koji ce se "probuditi" kada mu se to kaze.
Karic je granicu presao kada je pokusao da "otkupi" vecinu u srpskom parlamentu. Sto nije njegova pamet. Pare jesu (a i to je diskutabilno).
Licno nije mi ga zao jer je gazio preko mrtvih kada je sticao svoje bogatstvo. Setite se samo Markovica kome je oteo BELL PAGETE negde pocetkom devedesetih To je uradjeno uz amin Slobe licno i pomoc DB-a. Markovic je glavom bez obzira pobegao preko Rumunije nazad u Kanadu.
Inace Bogoljub se strasno zamerio nekim ljudima oko MOBTELA jer je gotova kombinacija-ideja ukradena-skinuta (po direktnom Slobinom nalogu) od INEX-INTEREXPORTA (direktor je tad Sarenac a Slobin rodjeni brat Bora je inace dugogodisnji predstavnik INEX-a u Moskvi. Otuda ova veza i otuda Mira i Marko u Rusiji) koji je trebao da pocne da radi mobilnu telefoniju u Srbiji. Kazu da je Sarenac posle tog sastanka kod Slobe koji je presudio u korist Bogoljuba bio toliko ljut da je doslovce Karicu rekao "kad me vidis na ulici sledeci put bolje predji na drugu stranu".

Slađana

pre 18 godina

Praktično, ako je Vlada Srbije protivpravno i na nezakonit način prisvojila deo Mobtela, građani Srbije će plaćati dug stranim ulagačima u narednom periodu, a zauzvrat niko neće ulagati u Srbiju.

Tundra i Tajga

pre 18 godina

Ode Mobtel za saku dolara. I ja bih ga kupio za te novce od kredita stranih banaka na vise godina, isplatio bih ga od prometa za par meseci i postao bih bogatas.
Zasto nisu objavili javni oglas za preuzimanje Mobtela?

PATRIOTA

pre 18 godina

Nadam se da je proslo vreme lopova i da ce neko uhapsiti ovog coveka koji je nas je sve ojadio poslenjih petnaest godina. Ova zemlja dobro i funkcionise kada pomislim ko ju je sve pljackao i ko je jos uvek pljacka. A bogija bez brkova umesto da bude sramota razmece se tuzbama protiv drzave i to na milijarderske iznose...

Kanada

pre 18 godina

Bogoljub Karic je pocetkom devedesetih pustio propagandu kako je njemu Srbija za biznis mala, kako se on i njegova porodica sele u Kanadu i kako on izvan granica Srbije pravi kapital. Istina je da je Karic sve pare zaradio u ovoj napacenoj Srbiji i da nije zaradio i doneo u Srbiju jedan cent. Lako je pljackati sopstveni lakoverni i naivni narod i biti desna ruka rezimu koji je Srbiju bacio u blato a mnogo je teze uspeti tamo gde je uspeh merilo stvarnih biznis sposobnosti.

I.

pre 18 godina

Najbolji u svemu su mi Austrijanci: Šlaf kupuje mačku u džaku, pa kad vidi da je crknuta, brže traži pomoć austrijske države (i dobija je, pošto smo boranija). Nikom nije jasno šta je to on kupio (verovatno ni njemu), ali se svejedno busa u grudi da mu je nešto oteto. Da je tako prošao s takvim mešetarenjem u SAD, niko se ne bi ni počešao, a kamo li da vicekancelar protestuje kod američke vlade!?

Mitar

pre 18 godina

Karic neka podkrepi sve svoje tvrdnje papirologijom, a ne recima njegovim. Drugo takodje zeli da stvori ambijent politicko-ekonmoskog prepucavanja kao da se nalazi na pijaci, a narod placa ceh njegovim pohlepnim hirovima, kako na Kosovu tako i u Srbiji.

Zoran 51

pre 18 godina

Sta sad bi, otkuda da BK trejd iz Moskve trazi ostetu kada je on prodao svoj deo Austrijancima ?
Ma pustite Bogoljuba da prica svasta cemo jos cuti. Sto vise bude govorio sve gore po njega.
Nisam simpatizer DSS ali ovo sto sada rade je samo ono sto je Mladjan Dinkic govorio i radio toliko vremena. Dosta tih Karica ispade da su oni najpametniji za sve. Pa kada sve znaju neka nam kazu sta je sa parama koje su osamdesetih godina davane za razvoj Kosova i silnim zaraslim u travu investicijama.
Predugo je Karicevo trajalo svemu dodje kraj.
Svi ti njegovi rodjaci i familija treba samo da odgovore od kojih para su kupil silne kuce gde su to zaradili kolike su im bile plate i da li je na te zarade placen porez.

Emilija

pre 18 godina

Bravo LEGALISTI! Kad ce vec jednom zavladati VLADAVINA prava? Ovo sto nam priredjuje Vlada Srbije niko nije mogao ni da zamisli! Sto vise haosa da bi zaboravili gde i kako zivimo! A ubistva, pljacke ala Nacionalna stedionica i ostalo mislite da cemo zaboraviti? Formiranje ovakve Vlade nismo smeli da dozvolimo, vratila nas je opet pet godina nazad..

dijana

pre 18 godina

Jeste pa mu nisu dali da organizuje miting, ha, ha, ha... Kad bi smeo da dođe u Beograd, možda bi neka grupica (?!) poštovalaca lika i dela moralne veličine, najvećeg srpskog patriote i rodonačelnika velike dinastije Karića, zalutala do Trga?! Lanč- paketi čine čudo, a zna to Bogoljub; nisam je ja družila sa Slobom i Mirom!

Svakom djavo dodje po svoje

pre 18 godina

Bogoljub Karic dostize vrhunce demagogije svojim tzv "patriotskim izjavama". Ne da mi nije zao da ovu gramzivu burazersku dinastiju stave iza brave nego bih voleo da se vise nikada ne pojave na tlu Srbije. Sibir je verovatno dobro mesto za njega i bracu.

Kvazimodo

pre 18 godina

Kao prvo Karic i dobar deo vlade su sastavljeni od istih moralnih molekula i atoma da se tako izrazim. Ni njemu ni njima nista strano nije kad je u pitanju sopstveni dzep a o brizi za narod da i ne govorimo, tu ne da nema brige nego bi ceo narod prodali da mogu nekako da usicare. Pa prvo nas je taj Karic preko svojih banaka i drugih sklepanih institucija pljackao sve one godine, doduse ne u tolikoj meri kao Jezda i Dafina, on je to radio prilicno suptilnije.
Dakle doticni ex-brka je u politiku usao samo da bi sacuvao svoje nelegalno zaradjeno bogatstvo jer mu je ocigledno neko blizak vlasti javio da mu se spremaju revizije ugovora i uopste poslovanja tokom svih ovih godina. I da je njemu neko nudio 500 miliona evra i povracaj svega ostalog on ne da bi ugasio stranku nego se nikad vise ne bi pojavio na bilo kojoj televiziji nastavljajuci da zgrce bogatstvo. Tu prica o njegovom toboze patriotizmu i slicnim glupostima moze da proguta samo poprilicno neinteligentna osoba.
Stranka doticne porodice i sire rodbine je leglo koristoljublja. Pa ona je postala pandan ondasnjem JUL-u, dakle sacinjavaju je samo ljudi zeljni para koji misle da preko nje mogu da usicare za sebe, pa to je sve vise nego smesno.

Neutralni

pre 18 godina

Za Bogoljuba se manje-vise znalo sa kim je surovao i zbog cega. Ono sto meni bode oci je da sve te svinjarije Karici nisu ucinili u poslednjih godinu ili dve, pa sad kao sve je to isplivalo. Mene zanima zasto odgovorne institucije i pojedinci nisu reagovali ranije. Ko je stalno gurao pod tepih ta mutna posla? I ti koji su tu mesetarili treba da odgovaraju!

nikola

pre 18 godina

ako pazljivo pogledate, karici su izbusili mobtel i ostavili samo dugove. onda su te dugove prodali austrijancu zajedno sa nejasnim vlasnistvom. sada spsovi koalicioni partneri kao prave neku aferu, kao pozivace se na odgovornost itd. ali u sustini nasim parama placaju kariceve dugove, a verovatno ce da obestete i austrijanca. biznis ide dalje. toj ekipi je najveca nocna mora da dodju strane firme i da se uspostave nekakva pravila igre. sve dok muljaju medjusobno mogu nama da prave pozoriste i podizu dimne zavese.

SEVER

pre 18 godina

Koliko će još Bogoljub da zaobilazi Srbiju pre nego što kroči u Srbiju i bude uhapšen. Zamajava oči javnosti a sada zaista vidimo koliko je to "pošteni "Bogoljub bio pošten. Tolika dugovanja nije mogla da napravi ni jedna firma u Srbiji jer već nakon 100.000 dinara poverioci su spremni da pokrenu stečaj, a kod njega ni nakon dogovanja od 100 miliona eura stečaj niko nije smeo da pokrene, jer je držao Trgovinski sud u svojim rukama. Nikada Bogoljub Karić i njegov PSS neće ući u skupštinske klupe a verujem da je sudstvo i policija zaista spremno da ga uhapsi ODMAH.

Pera Kojot Super Genije

pre 18 godina

Ovo sa skupom na Trgu je cista glupost. Skup se prijavljuje OUP Stari Grad a ne opstini, tako da Kariceva prica predstavlja bezobrazno opravdanje za cinjenicu da po svoj prilici ne moze da okupi ni 100 ljudi, sada kada nema Mobtel da prisutne plati kao sto je to radio u predizbornim kampanjama. Bogoljub Karic je prvoklasni prevarant i Milosevicev podrepas. Nadam se da ce biti priveden cim kroci u Srbiju, a ako ne dodje da ce biti raspisana Interpolova poternica za njim.

Voja

pre 18 godina

Drzava preuzima dugove Mobtela, u ime Politike placa zakup zgrade koji je takodje dat bankama zbog proavnanja duga. Da li ce nam reci da ovim radnjama nije ugrozen budzet za ovu godinu, ili cemo to saznati kad opet navrati MMF, sa kojima jos uvek nije zavrsena prica.

sale

pre 18 godina

Nikad nisam simpatisao Karica pa ni sad (uvek mi je nekako previse licio na Dafinu i Jezdu, ali kao da se, za razliku od njih, nekako "provukao"), ali ako cemo pravo, na kraju balade oduzimanje licence je zaista postalo oduzimanje imovine:
Ode licenca -> preti stecaj -> PTT uskace da "pomogne" i "odbrani" Mobtel od zlih banaka (koje bi trebale da budu vodjene od strane kompletnih neznalica pa da ugase "koku koja nosi zlatna jaja" i rasprodaju imovinu da bi naplatile potrazivanja) -> PTT stice dodatni deo Mobtela i postaje vecinski (70%) VLASNIK. Zasto je za nas bolje ako Mobtel pripada PTT-u a ne bankama? Da nece cena postarine da se smanji zbog povecanih prihoda poste?

Dragan

pre 18 godina

Da li su u Vladi i u PTT-u svesni koliku ce odstetu iz budzeta ili deviznih rezervi morati da plate ukoliko medjunarodna arbitraza presudi u korist BK? Naravno, ako presuda bude u korist Srbije i PTT nece biti nikakvih problema. Ako je ova zemlja vec prihvatila tu arbitrazu, zasto se nije sacekalo jos tih 2-3 dana posto sam negde procitao da ce vec danas biti objavljena njena presuda? Ako se vec cekalo 2-3 godine, moglo se sacekati jos 2-3 dana.

Petar

pre 18 godina

Sto vise izjava Karic daje to vise podrzavam vladu da istraje i izbori se sa ovim zlom Srbije. On da vodi racuna o ljudima u Srbiji? Pa on se svojim izjavama, svesno ili nesvesno, ruga osiromasenom narodu dok su za njega i njegove milioni evra deciji dzeparac.
Sramota. Ovo je trebalo davno uraditi i ne treba se zadrzati na ovome. Sablja, tajkuni, korupcija u svim sferama drstva je nesto sto se mora iskoreniti ako Srbija zeli da ozdravi.
Samo napred i puna podrska!

Teoreticar

pre 18 godina

SPS = PSS
Radi se samo o premestanju slova. Sve ostalo je isto. Ne radi se ovde o MOBTELU a jos manje o Karicu. I MOBTEL i Karic su samo exponenti igraca iz senke koji zele nazad na vlast i nista vise. Nesretni Bogoljub se zaista ni kriv ni duzan obogatio tokom protekle decenije i sve vreme je predstavljao Slobin alibi kako se eto u Srbiji dok on vlada moze "posteno" raditi i zaraditi. U stvari Bogoljub je samo "spavac" ex-rezima koji ce se "probuditi" kada mu se to kaze.
Karic je granicu presao kada je pokusao da "otkupi" vecinu u srpskom parlamentu. Sto nije njegova pamet. Pare jesu (a i to je diskutabilno).
Licno nije mi ga zao jer je gazio preko mrtvih kada je sticao svoje bogatstvo. Setite se samo Markovica kome je oteo BELL PAGETE negde pocetkom devedesetih To je uradjeno uz amin Slobe licno i pomoc DB-a. Markovic je glavom bez obzira pobegao preko Rumunije nazad u Kanadu.
Inace Bogoljub se strasno zamerio nekim ljudima oko MOBTELA jer je gotova kombinacija-ideja ukradena-skinuta (po direktnom Slobinom nalogu) od INEX-INTEREXPORTA (direktor je tad Sarenac a Slobin rodjeni brat Bora je inace dugogodisnji predstavnik INEX-a u Moskvi. Otuda ova veza i otuda Mira i Marko u Rusiji) koji je trebao da pocne da radi mobilnu telefoniju u Srbiji. Kazu da je Sarenac posle tog sastanka kod Slobe koji je presudio u korist Bogoljuba bio toliko ljut da je doslovce Karicu rekao "kad me vidis na ulici sledeci put bolje predji na drugu stranu".

Slađana

pre 18 godina

Praktično, ako je Vlada Srbije protivpravno i na nezakonit način prisvojila deo Mobtela, građani Srbije će plaćati dug stranim ulagačima u narednom periodu, a zauzvrat niko neće ulagati u Srbiju.

Tundra i Tajga

pre 18 godina

Ode Mobtel za saku dolara. I ja bih ga kupio za te novce od kredita stranih banaka na vise godina, isplatio bih ga od prometa za par meseci i postao bih bogatas.
Zasto nisu objavili javni oglas za preuzimanje Mobtela?

PATRIOTA

pre 18 godina

Nadam se da je proslo vreme lopova i da ce neko uhapsiti ovog coveka koji je nas je sve ojadio poslenjih petnaest godina. Ova zemlja dobro i funkcionise kada pomislim ko ju je sve pljackao i ko je jos uvek pljacka. A bogija bez brkova umesto da bude sramota razmece se tuzbama protiv drzave i to na milijarderske iznose...

Kanada

pre 18 godina

Bogoljub Karic je pocetkom devedesetih pustio propagandu kako je njemu Srbija za biznis mala, kako se on i njegova porodica sele u Kanadu i kako on izvan granica Srbije pravi kapital. Istina je da je Karic sve pare zaradio u ovoj napacenoj Srbiji i da nije zaradio i doneo u Srbiju jedan cent. Lako je pljackati sopstveni lakoverni i naivni narod i biti desna ruka rezimu koji je Srbiju bacio u blato a mnogo je teze uspeti tamo gde je uspeh merilo stvarnih biznis sposobnosti.

I.

pre 18 godina

Najbolji u svemu su mi Austrijanci: Šlaf kupuje mačku u džaku, pa kad vidi da je crknuta, brže traži pomoć austrijske države (i dobija je, pošto smo boranija). Nikom nije jasno šta je to on kupio (verovatno ni njemu), ali se svejedno busa u grudi da mu je nešto oteto. Da je tako prošao s takvim mešetarenjem u SAD, niko se ne bi ni počešao, a kamo li da vicekancelar protestuje kod američke vlade!?

Mitar

pre 18 godina

Karic neka podkrepi sve svoje tvrdnje papirologijom, a ne recima njegovim. Drugo takodje zeli da stvori ambijent politicko-ekonmoskog prepucavanja kao da se nalazi na pijaci, a narod placa ceh njegovim pohlepnim hirovima, kako na Kosovu tako i u Srbiji.

Zoran 51

pre 18 godina

Sta sad bi, otkuda da BK trejd iz Moskve trazi ostetu kada je on prodao svoj deo Austrijancima ?
Ma pustite Bogoljuba da prica svasta cemo jos cuti. Sto vise bude govorio sve gore po njega.
Nisam simpatizer DSS ali ovo sto sada rade je samo ono sto je Mladjan Dinkic govorio i radio toliko vremena. Dosta tih Karica ispade da su oni najpametniji za sve. Pa kada sve znaju neka nam kazu sta je sa parama koje su osamdesetih godina davane za razvoj Kosova i silnim zaraslim u travu investicijama.
Predugo je Karicevo trajalo svemu dodje kraj.
Svi ti njegovi rodjaci i familija treba samo da odgovore od kojih para su kupil silne kuce gde su to zaradili kolike su im bile plate i da li je na te zarade placen porez.

Emilija

pre 18 godina

Bravo LEGALISTI! Kad ce vec jednom zavladati VLADAVINA prava? Ovo sto nam priredjuje Vlada Srbije niko nije mogao ni da zamisli! Sto vise haosa da bi zaboravili gde i kako zivimo! A ubistva, pljacke ala Nacionalna stedionica i ostalo mislite da cemo zaboraviti? Formiranje ovakve Vlade nismo smeli da dozvolimo, vratila nas je opet pet godina nazad..

dijana

pre 18 godina

Jeste pa mu nisu dali da organizuje miting, ha, ha, ha... Kad bi smeo da dođe u Beograd, možda bi neka grupica (?!) poštovalaca lika i dela moralne veličine, najvećeg srpskog patriote i rodonačelnika velike dinastije Karića, zalutala do Trga?! Lanč- paketi čine čudo, a zna to Bogoljub; nisam je ja družila sa Slobom i Mirom!

Svakom djavo dodje po svoje

pre 18 godina

Bogoljub Karic dostize vrhunce demagogije svojim tzv "patriotskim izjavama". Ne da mi nije zao da ovu gramzivu burazersku dinastiju stave iza brave nego bih voleo da se vise nikada ne pojave na tlu Srbije. Sibir je verovatno dobro mesto za njega i bracu.

Kvazimodo

pre 18 godina

Kao prvo Karic i dobar deo vlade su sastavljeni od istih moralnih molekula i atoma da se tako izrazim. Ni njemu ni njima nista strano nije kad je u pitanju sopstveni dzep a o brizi za narod da i ne govorimo, tu ne da nema brige nego bi ceo narod prodali da mogu nekako da usicare. Pa prvo nas je taj Karic preko svojih banaka i drugih sklepanih institucija pljackao sve one godine, doduse ne u tolikoj meri kao Jezda i Dafina, on je to radio prilicno suptilnije.
Dakle doticni ex-brka je u politiku usao samo da bi sacuvao svoje nelegalno zaradjeno bogatstvo jer mu je ocigledno neko blizak vlasti javio da mu se spremaju revizije ugovora i uopste poslovanja tokom svih ovih godina. I da je njemu neko nudio 500 miliona evra i povracaj svega ostalog on ne da bi ugasio stranku nego se nikad vise ne bi pojavio na bilo kojoj televiziji nastavljajuci da zgrce bogatstvo. Tu prica o njegovom toboze patriotizmu i slicnim glupostima moze da proguta samo poprilicno neinteligentna osoba.
Stranka doticne porodice i sire rodbine je leglo koristoljublja. Pa ona je postala pandan ondasnjem JUL-u, dakle sacinjavaju je samo ljudi zeljni para koji misle da preko nje mogu da usicare za sebe, pa to je sve vise nego smesno.

Neutralni

pre 18 godina

Za Bogoljuba se manje-vise znalo sa kim je surovao i zbog cega. Ono sto meni bode oci je da sve te svinjarije Karici nisu ucinili u poslednjih godinu ili dve, pa sad kao sve je to isplivalo. Mene zanima zasto odgovorne institucije i pojedinci nisu reagovali ranije. Ko je stalno gurao pod tepih ta mutna posla? I ti koji su tu mesetarili treba da odgovaraju!

nikola

pre 18 godina

ako pazljivo pogledate, karici su izbusili mobtel i ostavili samo dugove. onda su te dugove prodali austrijancu zajedno sa nejasnim vlasnistvom. sada spsovi koalicioni partneri kao prave neku aferu, kao pozivace se na odgovornost itd. ali u sustini nasim parama placaju kariceve dugove, a verovatno ce da obestete i austrijanca. biznis ide dalje. toj ekipi je najveca nocna mora da dodju strane firme i da se uspostave nekakva pravila igre. sve dok muljaju medjusobno mogu nama da prave pozoriste i podizu dimne zavese.