Utorak, 27.04.2021.

20:00

Imate staro i neregistrovano vozilo? Možda ostanete bez njega VIDEO

Izvor: B92

Imate staro i neregistrovano vozilo? Možda ostanete bez njega VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

rebro

pre 3 godine

@Perica, ja razumem frustraciju tehničkim pregledom i registracijom, ali to postoji na Balkanu kao vid terora nad stanovništvom. Elem, zašto bi registracija imala rok važnosti? Da li kada kupiš stan moraš svake godine da dokazuješ da si vlasnik istog? Ne jer piše u katastru. Isto je i za automobile. U Češkoj postoji registar vozila i nije unadležnosti policije već grada/regije. Svaki automobil ima VIN broj, a ne broj motora. To je relikvija komunizma. Svaki vlasnik auta ima tehnički dokument o automobilu koji u Srbiji stoji u policji što je apsurd.
Svaki vozač dobija onoliko zelenih kartona koliko želi jer je to samo papir, a od ove godine možemo sami da ga štampamo i u beloj boji.
Srbija sve to može da prepiše od Češke, ali neće jer je lakše udarati po džepu. Mene registracija košta 32 evra, a nevažno je da li imam auto od 1000 ili 5000 kubika. Promena vlasništva košta 2 evra.
Znači može lakše i jednostavnije, ali vlast u Srbiji tera po komunističkom modelu - udri!

rebro

pre 3 godine

@Perica, tehnički pregled se u Češkoj rafi za novo vozilo nakon 4 godine, a za polovno na svake 2 godine. Na tablicama stoji darum do kada vsži tehnički i emisiona kontrola. Nalepnice nemamo, ali imamo VIN broj i on je utisnut na 5 različitih mesta. Parking servis nemamo. To je u nadležnosti policije.

Perica

pre 3 godine

@rebro
Ne znam koja je poenta ovoga što ste napisali u vezi Češke? Kako onda u Češkoj znaju da li je i kada auto prošao tehnički pregled ako nema tablica i još gore registracione markice? Kako uopšte da nađu vlasnika i uruče mu rešenje? Jedino preko broja motora (ako ga ima i ako je čitljivo) ali to bi značilo da Parking servis treba da glumi detektive. Možda ste nevezano sa samim člankom hteli reći da nema potrebe da se svake godine naplaćuje registracija (što se slažem) ali tehnički pregled treba da se radi jednom godišnje i pri tome neki vid markice treba da postoji da ne bi neko imao ideju, kao ovaj "profesor", da namerno napakosti nekome.

T

pre 3 godine

"To je nezakonito oduzimanje imovine...mrdnite moju Fiću sa parkinga,tuzicu vas i dobiti bar 3 puta vise nego sto ona vredi!"
Zato ti dobijes prvo resenje da vozilo mora da se skloni. Gde vlasnik povrsine (grad) trazi od tebe da sklonis svoju imovinu (auto) sa njihove imovine (parking mesto) jer krsis propis koji kaze da tu mogu da stoje samo registrovana vozila. Kada prodje zakonom definisani period i oni smatraju da su te obavestili a da ti uporno ne pomeras svoju imovinu, oni smatraju da je imovina napustena, i prisvajaju je. Isto kao kada bi ti bacio loptu u moje dvoriste, ja te zamolio da je ti uzmes, a ti neces, ja posle nekog vremena imam pravo da smatram da si se ti odrekao te lopte i da ja mogu da radim sa njom sta je volja. Znas, ovo jeste jedna generalno neuspela drzava, ali nije bas kompletna anarhija i neki propisi ipak postoje.

Miki

pre 3 godine

Odmah zabraniti izlaganje polovnih automobila na javnim parkinzima! To nije nekoliko slučajeva, to su desetine hiljada krševa koji su preseljeni iz Šapca na Novi Beograd, Vidikovac, Petlovo Brdo, Mirijevo. Učinite nešto!

abc

pre 3 godine

To je nezakonito oduzimanje imovine...mrdnite moju Fiću sa parkinga,tuzicu vas i dobiti bar 3 puta vise nego sto ona vredi!
(Surovoiskrenaosoba tzv.realista, 28. april 2021 10:43)

Ako se fica slucajno zapali onda ce morati da ga pomere svakako...

rebro

pre 3 godine

@Perica, Češka tih problema nema jer se svaki automobil može registrovati samo jednom i nikada više. Kada prodate auto vlasnik ili menja tablice ili zadržava iste, ali plaća samo promenu vlasništva jer auto je već registrovan. Ne možete ga dva puta registrovati.
No, do ove godine su na parkinzima mogli da stoje automobili stari 100 godina i bez tablica, ali novim zakonom ako auto nije prošao tehnički pregled i stoji duže vreme bez tablica onda policija može da ga odnese, ali mora da nađe vlasnika da mu uruči rešenje.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 3 godine

Vi sto komentarisete ili ste mnogo mladi ili nemate prave ideje ?! Pa znate li kako se stari napusteni auto lepo ,,ispolira,, sa flasom benzina ! Osim ako ste iz Pirota pa vam skupo !

Perica

pre 3 godine

posvađaš se sa komšijom, siđeš skineš mu tablice , pozoveš pauka, skuvaš kafu sedneš na terasu i gledaš predstavu :))))

Mislite da se ovo neće desiti ? :))))))
(profesor Dušan, 28. april 2021 10:01)
Nadam se da niste stvarno profesor (bilo čega) Ali nevezano za to, u Srbiji zato postoji registraciona nalepnica baš za ovakve situacije. Mnogi su mislili da služi samo kao dodatni harač od strane države ali sada svi vidimo da ima svoju svrhu.

Surovoiskrenaosoba tzv.realista

pre 3 godine

To je nezakonito oduzimanje imovine...mrdnite moju Fiću sa parkinga,tuzicu vas i dobiti bar 3 puta vise nego sto ona vredi!

mojslucaj

pre 3 godine

ispred mog ulaza na extra parking mestu pokrivenom kamerom, stoji neregistrovan auto koji mladi par koristi kao ostavu za igracke. mali im 2,5 sobni stan za njih i dvoje dece. naravno, imaju jos jedan auto na istom parkingu, njega voze.

Manjapk

pre 3 godine

Profesor Dušan. Nije to baš tako, postoji i nalepnica koja je dokaz da li je vozilo registrovano, pa zatim br. motora, šasije...

profesor Dušan

pre 3 godine

posvađaš se sa komšijom, siđeš skineš mu tablice , pozoveš pauka, skuvaš kafu sedneš na terasu i gledaš predstavu :))))

Mislite da se ovo neće desiti ? :))))))

Milojko ludi

pre 3 godine

Ajmo komunalni inspektori + parking servis, pravac blok 70, kineski tržni centar. Gomila kombija i furgona, parkiranih na ciglama, neregistrovani magacini. A mi stanari nigde parkinga

марко

pre 3 godine

А шта ћемо са возилима са страним таблицама који један комшија уредно паркира и то по десетак комада? Неће да плати плац, већ је узурпирао паркинг који без проблема користи као ауто плац.

SASA

pre 3 godine

U jednom gradu cekam casovnicara jer je ostavio papir da se vraca za deset minuta. Na trotoaru tri kioska i svi prodaju isto, novine i cigarete. Razmisljam kako imaju racuna? Staje kamion, izlazi gospodja iz kioska i iz jednog neregisrovanog vadi nekoliko boksa cigareta. Znaci magacin u gepeku.

samo da kazem

pre 3 godine

To je tako ali samo u novinama.
Kod nas u ulici je vec problem oko parkiranja.Neki tip je ostavio pokvaren auto,ima nalepnicu,istekla odavno registracija,stajao je 16 meseci.Zvali policiju,dosli su neki komunalci,ostavili mu neko resenje ispod brisaca.Pise da mora u roku od 15 dana da ga pomeri.Proslo je od tada jos 6 meseci,taj vlasnik ga je prodao nekom,oterali ga slepom.Bar da je neki auto,ali neispravan,izudaran,krs.

XXL

pre 3 godine

@Brada - jes' vala ima na tom "Pežou" nalepnica (do 22.04.2020.) znači ima i gazda od krša al' šta da se radi. Malo mesto pa 'ajd skini tablice, a iz zgrade kad treba nešto pametno da vide nema ih nigde, a za ovo ujutro bi svi znali ko ih je odvalio. Pozz svim komentatorima pa i za onog @jaretina sa sve prilozi što se više ne oglašava, a čita ...

Mišo

pre 3 godine

Ovako stoje stvari u Italiji gde živim, nema šanse da neosiguran auto bude na javnoj površini, već samo na privatnoj. Lokalna policija ima neki furgon sa punim krovom nekih kamera koji čita tablice i računar prepoznaje neregistrovane i odmah dođu i odnesu ga. Razlog je i to ako slučajno dođe do "češanja" ne može da se naplati jer sve ide preko osiguranja. Čak i ako je krivica auta sa osiguranjem, a ovo drugo stoji vi ga ogrebete, ono će biti krivo jer ne može neosiguran auto biti napolju. Kao što rekoh ako posedujete sopstvenu garažu ili plac u tom slučaju nemate problema. Tako što se tiče ovog zakona podržavam 100%.

Dejan

pre 3 godine

Podržavam. Hoćeš da čuvaš oldtajmera/uspomenu? Plati parking/garažu, a ne da zauzimaš drugima parking mesto i praviš ruglo od kraja.

Brada

pre 3 godine

Kod mene tu u kraju parkirana dva napustena automobila, namestili su se da ima taman mesta da se parkiras izmedju njih. Mnogi izbegavaju jer je usko, ja obozavam kad vidim slobodno mesto jer znam da sam zasticen sa svih strana i znam da ujutru necu videti strafte, ulubljenja itd...

Brada

pre 3 godine

Ispred zgrade gde živim u mom gradu na Dunavu stoji jedan napušten automobil praznih guma na felnama i komunalci mu ne mogu ništa jer ima na njemu - tablice. Tako stojimo mi komšije i sprdamo se oko toga krša i ovaj jedan pozove policiju da vidimo da li može po tablicama da se utvrdi čiji je i da ga vlasnik ukloni. Naravno od policije ispala da gledamo svoja posla i tu dalje u razgovoru spomenem možda je neko gepekovan pa ako se oseti smrad iz njega valjda će nadležne službe reagovati, a automobil nit' smrdi nit' miriše al' zauzima parking već dve godine.
(XXL, 27. april 2021 20:37)

skidaj tablice
(gardonier, 27. april 2021 22:11)


Srecom nema nalepnica na kolima da se utvrdi da li je registrovan ili ne, jos kad bi to izmislili eeeeee....

Jovke

pre 3 godine

Molim vas donesite odluku da vozilo koje ima natpis Na prodaju ne sme da zauzima javnu površinu! Svaki osvetljen parking je postao buvljak polovnih automobila. Čitavi placevi iz Šapca su preseljeni u Beograd!!!

QurIber

pre 3 godine

Staro i neregistrovano? Pa to je samoukim srpskim majstorima omiljena kombinacija. Jednog dana ce da ga srede, ima da leti. Svako malo zalegnu ispod njega, naulje ruke i kao nesto popravljaju. Omiljeno im je nedeljom u dva da cukaju limariju. A krsina, ni presa ga nece.

Baxuz

pre 3 godine

Ja imam dvoja kola.al nemam pare da ih registrujem, jedan je tristac od dede a drugo kec mediteran od caleta. I da ih registrujem pa sta cu kad su tesko u voznom stanju. Pa gde cu ih nego na parking pred zgradom?

XXL

pre 3 godine

@maxy - kao što napisah panduri nas 'ladno ispalili, a parking je javni. Ma cirkus živi više se niko i ne obazire da isteruje šta je ispravno, a šta ne. Doduše mnogi od nas se i parkiramo pored tog "Pežoa" jer time štitimo jednu stranu svog automobila obzirom kako je parking iscrtan i obeležen uzano stranice automobila su nam iščvokani od vrata drugih automobila kada neko pokuša da uđe ili izađe iz svog. No dobro valjda će se pojaviti i neki vlasnik toga auta.

Еустахије

pre 3 godine

Ево и у мом граду на Дунаву испред зграде где живим већ више од годину дана 4 аутомобила стоје напуштена.
Само што ја пре 2 месеца нисам звао полицију већ сликао сва 4 аута и послао комуналној инспекцији.
После неких месец дана сва 4 нестадоше са паркинга.
Инспекција изашла на терен, направили записник, по таблицама и налепници нашли власнике, послали им решења на адресу да сами уклоне возила или ће им бити наплаћено уклањање и сви остали трошкови.
Е сад како знам то, па власник једног од та 4 возила је мој комшија који је кад му је стигло решење звао неки отпад и продао им ауто.

maxy

pre 3 godine

@xxl

Nisu bitne tablice, već registraciona nalepnica. Ako je registracija istekla za više od jednog meseca tablice moraju da se vrate i da se plati kazna. Registracija kod takvog vozila ne može više da se produži, već da se eventualno vozilo ponovo registruje (nove tablice i saobraćajna). Policija je dužna da takvom vozilu skine tablice i vlasniku napiše kaznu, a komunalne službe imaju pravo da vozilo uklone sa javne površine.

Problem je ako se vozilo nalazi na privatnoj površini.

gardonier

pre 3 godine

Ispred zgrade gde živim u mom gradu na Dunavu stoji jedan napušten automobil praznih guma na felnama i komunalci mu ne mogu ništa jer ima na njemu - tablice. Tako stojimo mi komšije i sprdamo se oko toga krša i ovaj jedan pozove policiju da vidimo da li može po tablicama da se utvrdi čiji je i da ga vlasnik ukloni. Naravno od policije ispala da gledamo svoja posla i tu dalje u razgovoru spomenem možda je neko gepekovan pa ako se oseti smrad iz njega valjda će nadležne službe reagovati, a automobil nit' smrdi nit' miriše al' zauzima parking već dve godine.
(XXL, 27. april 2021 20:37)

skidaj tablice

Jeste, kako da ne...

pre 3 godine

Dobra fora... Sad kad vidite neki auto koji stoji dugo, a niko nije mogao da ga skloni sa određenog mesta, vi mu samo skinite tablice :))) Komšiji takodje skinite tablice da bi ste dobili slobodno mesto za parkiranje vašeg auta :)))

XXL

pre 3 godine

Ispred zgrade gde živim u mom gradu na Dunavu stoji jedan napušten automobil praznih guma na felnama i komunalci mu ne mogu ništa jer ima na njemu - tablice. Tako stojimo mi komšije i sprdamo se oko toga krša i ovaj jedan pozove policiju da vidimo da li može po tablicama da se utvrdi čiji je i da ga vlasnik ukloni. Naravno od policije ispala da gledamo svoja posla i tu dalje u razgovoru spomenem možda je neko gepekovan pa ako se oseti smrad iz njega valjda će nadležne službe reagovati, a automobil nit' smrdi nit' miriše al' zauzima parking već dve godine.

Еустахије

pre 3 godine

Ево и у мом граду на Дунаву испред зграде где живим већ више од годину дана 4 аутомобила стоје напуштена.
Само што ја пре 2 месеца нисам звао полицију већ сликао сва 4 аута и послао комуналној инспекцији.
После неких месец дана сва 4 нестадоше са паркинга.
Инспекција изашла на терен, направили записник, по таблицама и налепници нашли власнике, послали им решења на адресу да сами уклоне возила или ће им бити наплаћено уклањање и сви остали трошкови.
Е сад како знам то, па власник једног од та 4 возила је мој комшија који је кад му је стигло решење звао неки отпад и продао им ауто.

XXL

pre 3 godine

Ispred zgrade gde živim u mom gradu na Dunavu stoji jedan napušten automobil praznih guma na felnama i komunalci mu ne mogu ništa jer ima na njemu - tablice. Tako stojimo mi komšije i sprdamo se oko toga krša i ovaj jedan pozove policiju da vidimo da li može po tablicama da se utvrdi čiji je i da ga vlasnik ukloni. Naravno od policije ispala da gledamo svoja posla i tu dalje u razgovoru spomenem možda je neko gepekovan pa ako se oseti smrad iz njega valjda će nadležne službe reagovati, a automobil nit' smrdi nit' miriše al' zauzima parking već dve godine.

Jovke

pre 3 godine

Molim vas donesite odluku da vozilo koje ima natpis Na prodaju ne sme da zauzima javnu površinu! Svaki osvetljen parking je postao buvljak polovnih automobila. Čitavi placevi iz Šapca su preseljeni u Beograd!!!

maxy

pre 3 godine

@xxl

Nisu bitne tablice, već registraciona nalepnica. Ako je registracija istekla za više od jednog meseca tablice moraju da se vrate i da se plati kazna. Registracija kod takvog vozila ne može više da se produži, već da se eventualno vozilo ponovo registruje (nove tablice i saobraćajna). Policija je dužna da takvom vozilu skine tablice i vlasniku napiše kaznu, a komunalne službe imaju pravo da vozilo uklone sa javne površine.

Problem je ako se vozilo nalazi na privatnoj površini.

марко

pre 3 godine

А шта ћемо са возилима са страним таблицама који један комшија уредно паркира и то по десетак комада? Неће да плати плац, већ је узурпирао паркинг који без проблема користи као ауто плац.

QurIber

pre 3 godine

Staro i neregistrovano? Pa to je samoukim srpskim majstorima omiljena kombinacija. Jednog dana ce da ga srede, ima da leti. Svako malo zalegnu ispod njega, naulje ruke i kao nesto popravljaju. Omiljeno im je nedeljom u dva da cukaju limariju. A krsina, ni presa ga nece.

Mišo

pre 3 godine

Ovako stoje stvari u Italiji gde živim, nema šanse da neosiguran auto bude na javnoj površini, već samo na privatnoj. Lokalna policija ima neki furgon sa punim krovom nekih kamera koji čita tablice i računar prepoznaje neregistrovane i odmah dođu i odnesu ga. Razlog je i to ako slučajno dođe do "češanja" ne može da se naplati jer sve ide preko osiguranja. Čak i ako je krivica auta sa osiguranjem, a ovo drugo stoji vi ga ogrebete, ono će biti krivo jer ne može neosiguran auto biti napolju. Kao što rekoh ako posedujete sopstvenu garažu ili plac u tom slučaju nemate problema. Tako što se tiče ovog zakona podržavam 100%.

Brada

pre 3 godine

Ispred zgrade gde živim u mom gradu na Dunavu stoji jedan napušten automobil praznih guma na felnama i komunalci mu ne mogu ništa jer ima na njemu - tablice. Tako stojimo mi komšije i sprdamo se oko toga krša i ovaj jedan pozove policiju da vidimo da li može po tablicama da se utvrdi čiji je i da ga vlasnik ukloni. Naravno od policije ispala da gledamo svoja posla i tu dalje u razgovoru spomenem možda je neko gepekovan pa ako se oseti smrad iz njega valjda će nadležne službe reagovati, a automobil nit' smrdi nit' miriše al' zauzima parking već dve godine.
(XXL, 27. april 2021 20:37)

skidaj tablice
(gardonier, 27. april 2021 22:11)


Srecom nema nalepnica na kolima da se utvrdi da li je registrovan ili ne, jos kad bi to izmislili eeeeee....

Milojko ludi

pre 3 godine

Ajmo komunalni inspektori + parking servis, pravac blok 70, kineski tržni centar. Gomila kombija i furgona, parkiranih na ciglama, neregistrovani magacini. A mi stanari nigde parkinga

gardonier

pre 3 godine

Ispred zgrade gde živim u mom gradu na Dunavu stoji jedan napušten automobil praznih guma na felnama i komunalci mu ne mogu ništa jer ima na njemu - tablice. Tako stojimo mi komšije i sprdamo se oko toga krša i ovaj jedan pozove policiju da vidimo da li može po tablicama da se utvrdi čiji je i da ga vlasnik ukloni. Naravno od policije ispala da gledamo svoja posla i tu dalje u razgovoru spomenem možda je neko gepekovan pa ako se oseti smrad iz njega valjda će nadležne službe reagovati, a automobil nit' smrdi nit' miriše al' zauzima parking već dve godine.
(XXL, 27. april 2021 20:37)

skidaj tablice

XXL

pre 3 godine

@maxy - kao što napisah panduri nas 'ladno ispalili, a parking je javni. Ma cirkus živi više se niko i ne obazire da isteruje šta je ispravno, a šta ne. Doduše mnogi od nas se i parkiramo pored tog "Pežoa" jer time štitimo jednu stranu svog automobila obzirom kako je parking iscrtan i obeležen uzano stranice automobila su nam iščvokani od vrata drugih automobila kada neko pokuša da uđe ili izađe iz svog. No dobro valjda će se pojaviti i neki vlasnik toga auta.

SASA

pre 3 godine

U jednom gradu cekam casovnicara jer je ostavio papir da se vraca za deset minuta. Na trotoaru tri kioska i svi prodaju isto, novine i cigarete. Razmisljam kako imaju racuna? Staje kamion, izlazi gospodja iz kioska i iz jednog neregisrovanog vadi nekoliko boksa cigareta. Znaci magacin u gepeku.

Brada

pre 3 godine

Kod mene tu u kraju parkirana dva napustena automobila, namestili su se da ima taman mesta da se parkiras izmedju njih. Mnogi izbegavaju jer je usko, ja obozavam kad vidim slobodno mesto jer znam da sam zasticen sa svih strana i znam da ujutru necu videti strafte, ulubljenja itd...

mojslucaj

pre 3 godine

ispred mog ulaza na extra parking mestu pokrivenom kamerom, stoji neregistrovan auto koji mladi par koristi kao ostavu za igracke. mali im 2,5 sobni stan za njih i dvoje dece. naravno, imaju jos jedan auto na istom parkingu, njega voze.

Dejan

pre 3 godine

Podržavam. Hoćeš da čuvaš oldtajmera/uspomenu? Plati parking/garažu, a ne da zauzimaš drugima parking mesto i praviš ruglo od kraja.

Jeste, kako da ne...

pre 3 godine

Dobra fora... Sad kad vidite neki auto koji stoji dugo, a niko nije mogao da ga skloni sa određenog mesta, vi mu samo skinite tablice :))) Komšiji takodje skinite tablice da bi ste dobili slobodno mesto za parkiranje vašeg auta :)))

T

pre 3 godine

"To je nezakonito oduzimanje imovine...mrdnite moju Fiću sa parkinga,tuzicu vas i dobiti bar 3 puta vise nego sto ona vredi!"
Zato ti dobijes prvo resenje da vozilo mora da se skloni. Gde vlasnik povrsine (grad) trazi od tebe da sklonis svoju imovinu (auto) sa njihove imovine (parking mesto) jer krsis propis koji kaze da tu mogu da stoje samo registrovana vozila. Kada prodje zakonom definisani period i oni smatraju da su te obavestili a da ti uporno ne pomeras svoju imovinu, oni smatraju da je imovina napustena, i prisvajaju je. Isto kao kada bi ti bacio loptu u moje dvoriste, ja te zamolio da je ti uzmes, a ti neces, ja posle nekog vremena imam pravo da smatram da si se ti odrekao te lopte i da ja mogu da radim sa njom sta je volja. Znas, ovo jeste jedna generalno neuspela drzava, ali nije bas kompletna anarhija i neki propisi ipak postoje.

Perica

pre 3 godine

posvađaš se sa komšijom, siđeš skineš mu tablice , pozoveš pauka, skuvaš kafu sedneš na terasu i gledaš predstavu :))))

Mislite da se ovo neće desiti ? :))))))
(profesor Dušan, 28. april 2021 10:01)
Nadam se da niste stvarno profesor (bilo čega) Ali nevezano za to, u Srbiji zato postoji registraciona nalepnica baš za ovakve situacije. Mnogi su mislili da služi samo kao dodatni harač od strane države ali sada svi vidimo da ima svoju svrhu.

Baxuz

pre 3 godine

Ja imam dvoja kola.al nemam pare da ih registrujem, jedan je tristac od dede a drugo kec mediteran od caleta. I da ih registrujem pa sta cu kad su tesko u voznom stanju. Pa gde cu ih nego na parking pred zgradom?

profesor Dušan

pre 3 godine

posvađaš se sa komšijom, siđeš skineš mu tablice , pozoveš pauka, skuvaš kafu sedneš na terasu i gledaš predstavu :))))

Mislite da se ovo neće desiti ? :))))))

Manjapk

pre 3 godine

Profesor Dušan. Nije to baš tako, postoji i nalepnica koja je dokaz da li je vozilo registrovano, pa zatim br. motora, šasije...

samo da kazem

pre 3 godine

To je tako ali samo u novinama.
Kod nas u ulici je vec problem oko parkiranja.Neki tip je ostavio pokvaren auto,ima nalepnicu,istekla odavno registracija,stajao je 16 meseci.Zvali policiju,dosli su neki komunalci,ostavili mu neko resenje ispod brisaca.Pise da mora u roku od 15 dana da ga pomeri.Proslo je od tada jos 6 meseci,taj vlasnik ga je prodao nekom,oterali ga slepom.Bar da je neki auto,ali neispravan,izudaran,krs.

Miki

pre 3 godine

Odmah zabraniti izlaganje polovnih automobila na javnim parkinzima! To nije nekoliko slučajeva, to su desetine hiljada krševa koji su preseljeni iz Šapca na Novi Beograd, Vidikovac, Petlovo Brdo, Mirijevo. Učinite nešto!

abc

pre 3 godine

To je nezakonito oduzimanje imovine...mrdnite moju Fiću sa parkinga,tuzicu vas i dobiti bar 3 puta vise nego sto ona vredi!
(Surovoiskrenaosoba tzv.realista, 28. april 2021 10:43)

Ako se fica slucajno zapali onda ce morati da ga pomere svakako...

XXL

pre 3 godine

@Brada - jes' vala ima na tom "Pežou" nalepnica (do 22.04.2020.) znači ima i gazda od krša al' šta da se radi. Malo mesto pa 'ajd skini tablice, a iz zgrade kad treba nešto pametno da vide nema ih nigde, a za ovo ujutro bi svi znali ko ih je odvalio. Pozz svim komentatorima pa i za onog @jaretina sa sve prilozi što se više ne oglašava, a čita ...

rebro

pre 3 godine

@Perica, Češka tih problema nema jer se svaki automobil može registrovati samo jednom i nikada više. Kada prodate auto vlasnik ili menja tablice ili zadržava iste, ali plaća samo promenu vlasništva jer auto je već registrovan. Ne možete ga dva puta registrovati.
No, do ove godine su na parkinzima mogli da stoje automobili stari 100 godina i bez tablica, ali novim zakonom ako auto nije prošao tehnički pregled i stoji duže vreme bez tablica onda policija može da ga odnese, ali mora da nađe vlasnika da mu uruči rešenje.

Surovoiskrenaosoba tzv.realista

pre 3 godine

To je nezakonito oduzimanje imovine...mrdnite moju Fiću sa parkinga,tuzicu vas i dobiti bar 3 puta vise nego sto ona vredi!

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 3 godine

Vi sto komentarisete ili ste mnogo mladi ili nemate prave ideje ?! Pa znate li kako se stari napusteni auto lepo ,,ispolira,, sa flasom benzina ! Osim ako ste iz Pirota pa vam skupo !

rebro

pre 3 godine

@Perica, tehnički pregled se u Češkoj rafi za novo vozilo nakon 4 godine, a za polovno na svake 2 godine. Na tablicama stoji darum do kada vsži tehnički i emisiona kontrola. Nalepnice nemamo, ali imamo VIN broj i on je utisnut na 5 različitih mesta. Parking servis nemamo. To je u nadležnosti policije.

Perica

pre 3 godine

@rebro
Ne znam koja je poenta ovoga što ste napisali u vezi Češke? Kako onda u Češkoj znaju da li je i kada auto prošao tehnički pregled ako nema tablica i još gore registracione markice? Kako uopšte da nađu vlasnika i uruče mu rešenje? Jedino preko broja motora (ako ga ima i ako je čitljivo) ali to bi značilo da Parking servis treba da glumi detektive. Možda ste nevezano sa samim člankom hteli reći da nema potrebe da se svake godine naplaćuje registracija (što se slažem) ali tehnički pregled treba da se radi jednom godišnje i pri tome neki vid markice treba da postoji da ne bi neko imao ideju, kao ovaj "profesor", da namerno napakosti nekome.

rebro

pre 3 godine

@Perica, ja razumem frustraciju tehničkim pregledom i registracijom, ali to postoji na Balkanu kao vid terora nad stanovništvom. Elem, zašto bi registracija imala rok važnosti? Da li kada kupiš stan moraš svake godine da dokazuješ da si vlasnik istog? Ne jer piše u katastru. Isto je i za automobile. U Češkoj postoji registar vozila i nije unadležnosti policije već grada/regije. Svaki automobil ima VIN broj, a ne broj motora. To je relikvija komunizma. Svaki vlasnik auta ima tehnički dokument o automobilu koji u Srbiji stoji u policji što je apsurd.
Svaki vozač dobija onoliko zelenih kartona koliko želi jer je to samo papir, a od ove godine možemo sami da ga štampamo i u beloj boji.
Srbija sve to može da prepiše od Češke, ali neće jer je lakše udarati po džepu. Mene registracija košta 32 evra, a nevažno je da li imam auto od 1000 ili 5000 kubika. Promena vlasništva košta 2 evra.
Znači može lakše i jednostavnije, ali vlast u Srbiji tera po komunističkom modelu - udri!

Baxuz

pre 3 godine

Ja imam dvoja kola.al nemam pare da ih registrujem, jedan je tristac od dede a drugo kec mediteran od caleta. I da ih registrujem pa sta cu kad su tesko u voznom stanju. Pa gde cu ih nego na parking pred zgradom?

profesor Dušan

pre 3 godine

posvađaš se sa komšijom, siđeš skineš mu tablice , pozoveš pauka, skuvaš kafu sedneš na terasu i gledaš predstavu :))))

Mislite da se ovo neće desiti ? :))))))

Surovoiskrenaosoba tzv.realista

pre 3 godine

To je nezakonito oduzimanje imovine...mrdnite moju Fiću sa parkinga,tuzicu vas i dobiti bar 3 puta vise nego sto ona vredi!

Jeste, kako da ne...

pre 3 godine

Dobra fora... Sad kad vidite neki auto koji stoji dugo, a niko nije mogao da ga skloni sa određenog mesta, vi mu samo skinite tablice :))) Komšiji takodje skinite tablice da bi ste dobili slobodno mesto za parkiranje vašeg auta :)))

Jovke

pre 3 godine

Molim vas donesite odluku da vozilo koje ima natpis Na prodaju ne sme da zauzima javnu površinu! Svaki osvetljen parking je postao buvljak polovnih automobila. Čitavi placevi iz Šapca su preseljeni u Beograd!!!

QurIber

pre 3 godine

Staro i neregistrovano? Pa to je samoukim srpskim majstorima omiljena kombinacija. Jednog dana ce da ga srede, ima da leti. Svako malo zalegnu ispod njega, naulje ruke i kao nesto popravljaju. Omiljeno im je nedeljom u dva da cukaju limariju. A krsina, ni presa ga nece.

gardonier

pre 3 godine

Ispred zgrade gde živim u mom gradu na Dunavu stoji jedan napušten automobil praznih guma na felnama i komunalci mu ne mogu ništa jer ima na njemu - tablice. Tako stojimo mi komšije i sprdamo se oko toga krša i ovaj jedan pozove policiju da vidimo da li može po tablicama da se utvrdi čiji je i da ga vlasnik ukloni. Naravno od policije ispala da gledamo svoja posla i tu dalje u razgovoru spomenem možda je neko gepekovan pa ako se oseti smrad iz njega valjda će nadležne službe reagovati, a automobil nit' smrdi nit' miriše al' zauzima parking već dve godine.
(XXL, 27. april 2021 20:37)

skidaj tablice

XXL

pre 3 godine

Ispred zgrade gde živim u mom gradu na Dunavu stoji jedan napušten automobil praznih guma na felnama i komunalci mu ne mogu ništa jer ima na njemu - tablice. Tako stojimo mi komšije i sprdamo se oko toga krša i ovaj jedan pozove policiju da vidimo da li može po tablicama da se utvrdi čiji je i da ga vlasnik ukloni. Naravno od policije ispala da gledamo svoja posla i tu dalje u razgovoru spomenem možda je neko gepekovan pa ako se oseti smrad iz njega valjda će nadležne službe reagovati, a automobil nit' smrdi nit' miriše al' zauzima parking već dve godine.

Еустахије

pre 3 godine

Ево и у мом граду на Дунаву испред зграде где живим већ више од годину дана 4 аутомобила стоје напуштена.
Само што ја пре 2 месеца нисам звао полицију већ сликао сва 4 аута и послао комуналној инспекцији.
После неких месец дана сва 4 нестадоше са паркинга.
Инспекција изашла на терен, направили записник, по таблицама и налепници нашли власнике, послали им решења на адресу да сами уклоне возила или ће им бити наплаћено уклањање и сви остали трошкови.
Е сад како знам то, па власник једног од та 4 возила је мој комшија који је кад му је стигло решење звао неки отпад и продао им ауто.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 3 godine

Vi sto komentarisete ili ste mnogo mladi ili nemate prave ideje ?! Pa znate li kako se stari napusteni auto lepo ,,ispolira,, sa flasom benzina ! Osim ako ste iz Pirota pa vam skupo !

maxy

pre 3 godine

@xxl

Nisu bitne tablice, već registraciona nalepnica. Ako je registracija istekla za više od jednog meseca tablice moraju da se vrate i da se plati kazna. Registracija kod takvog vozila ne može više da se produži, već da se eventualno vozilo ponovo registruje (nove tablice i saobraćajna). Policija je dužna da takvom vozilu skine tablice i vlasniku napiše kaznu, a komunalne službe imaju pravo da vozilo uklone sa javne površine.

Problem je ako se vozilo nalazi na privatnoj površini.

Brada

pre 3 godine

Kod mene tu u kraju parkirana dva napustena automobila, namestili su se da ima taman mesta da se parkiras izmedju njih. Mnogi izbegavaju jer je usko, ja obozavam kad vidim slobodno mesto jer znam da sam zasticen sa svih strana i znam da ujutru necu videti strafte, ulubljenja itd...

Dejan

pre 3 godine

Podržavam. Hoćeš da čuvaš oldtajmera/uspomenu? Plati parking/garažu, a ne da zauzimaš drugima parking mesto i praviš ruglo od kraja.

rebro

pre 3 godine

@Perica, Češka tih problema nema jer se svaki automobil može registrovati samo jednom i nikada više. Kada prodate auto vlasnik ili menja tablice ili zadržava iste, ali plaća samo promenu vlasništva jer auto je već registrovan. Ne možete ga dva puta registrovati.
No, do ove godine su na parkinzima mogli da stoje automobili stari 100 godina i bez tablica, ali novim zakonom ako auto nije prošao tehnički pregled i stoji duže vreme bez tablica onda policija može da ga odnese, ali mora da nađe vlasnika da mu uruči rešenje.

XXL

pre 3 godine

@Brada - jes' vala ima na tom "Pežou" nalepnica (do 22.04.2020.) znači ima i gazda od krša al' šta da se radi. Malo mesto pa 'ajd skini tablice, a iz zgrade kad treba nešto pametno da vide nema ih nigde, a za ovo ujutro bi svi znali ko ih je odvalio. Pozz svim komentatorima pa i za onog @jaretina sa sve prilozi što se više ne oglašava, a čita ...

Perica

pre 3 godine

@rebro
Ne znam koja je poenta ovoga što ste napisali u vezi Češke? Kako onda u Češkoj znaju da li je i kada auto prošao tehnički pregled ako nema tablica i još gore registracione markice? Kako uopšte da nađu vlasnika i uruče mu rešenje? Jedino preko broja motora (ako ga ima i ako je čitljivo) ali to bi značilo da Parking servis treba da glumi detektive. Možda ste nevezano sa samim člankom hteli reći da nema potrebe da se svake godine naplaćuje registracija (što se slažem) ali tehnički pregled treba da se radi jednom godišnje i pri tome neki vid markice treba da postoji da ne bi neko imao ideju, kao ovaj "profesor", da namerno napakosti nekome.

mojslucaj

pre 3 godine

ispred mog ulaza na extra parking mestu pokrivenom kamerom, stoji neregistrovan auto koji mladi par koristi kao ostavu za igracke. mali im 2,5 sobni stan za njih i dvoje dece. naravno, imaju jos jedan auto na istom parkingu, njega voze.

Milojko ludi

pre 3 godine

Ajmo komunalni inspektori + parking servis, pravac blok 70, kineski tržni centar. Gomila kombija i furgona, parkiranih na ciglama, neregistrovani magacini. A mi stanari nigde parkinga

Perica

pre 3 godine

posvađaš se sa komšijom, siđeš skineš mu tablice , pozoveš pauka, skuvaš kafu sedneš na terasu i gledaš predstavu :))))

Mislite da se ovo neće desiti ? :))))))
(profesor Dušan, 28. april 2021 10:01)
Nadam se da niste stvarno profesor (bilo čega) Ali nevezano za to, u Srbiji zato postoji registraciona nalepnica baš za ovakve situacije. Mnogi su mislili da služi samo kao dodatni harač od strane države ali sada svi vidimo da ima svoju svrhu.

Miki

pre 3 godine

Odmah zabraniti izlaganje polovnih automobila na javnim parkinzima! To nije nekoliko slučajeva, to su desetine hiljada krševa koji su preseljeni iz Šapca na Novi Beograd, Vidikovac, Petlovo Brdo, Mirijevo. Učinite nešto!

XXL

pre 3 godine

@maxy - kao što napisah panduri nas 'ladno ispalili, a parking je javni. Ma cirkus živi više se niko i ne obazire da isteruje šta je ispravno, a šta ne. Doduše mnogi od nas se i parkiramo pored tog "Pežoa" jer time štitimo jednu stranu svog automobila obzirom kako je parking iscrtan i obeležen uzano stranice automobila su nam iščvokani od vrata drugih automobila kada neko pokuša da uđe ili izađe iz svog. No dobro valjda će se pojaviti i neki vlasnik toga auta.

SASA

pre 3 godine

U jednom gradu cekam casovnicara jer je ostavio papir da se vraca za deset minuta. Na trotoaru tri kioska i svi prodaju isto, novine i cigarete. Razmisljam kako imaju racuna? Staje kamion, izlazi gospodja iz kioska i iz jednog neregisrovanog vadi nekoliko boksa cigareta. Znaci magacin u gepeku.

samo da kazem

pre 3 godine

To je tako ali samo u novinama.
Kod nas u ulici je vec problem oko parkiranja.Neki tip je ostavio pokvaren auto,ima nalepnicu,istekla odavno registracija,stajao je 16 meseci.Zvali policiju,dosli su neki komunalci,ostavili mu neko resenje ispod brisaca.Pise da mora u roku od 15 dana da ga pomeri.Proslo je od tada jos 6 meseci,taj vlasnik ga je prodao nekom,oterali ga slepom.Bar da je neki auto,ali neispravan,izudaran,krs.

марко

pre 3 godine

А шта ћемо са возилима са страним таблицама који један комшија уредно паркира и то по десетак комада? Неће да плати плац, већ је узурпирао паркинг који без проблема користи као ауто плац.

Manjapk

pre 3 godine

Profesor Dušan. Nije to baš tako, postoji i nalepnica koja je dokaz da li je vozilo registrovano, pa zatim br. motora, šasije...

abc

pre 3 godine

To je nezakonito oduzimanje imovine...mrdnite moju Fiću sa parkinga,tuzicu vas i dobiti bar 3 puta vise nego sto ona vredi!
(Surovoiskrenaosoba tzv.realista, 28. april 2021 10:43)

Ako se fica slucajno zapali onda ce morati da ga pomere svakako...

T

pre 3 godine

"To je nezakonito oduzimanje imovine...mrdnite moju Fiću sa parkinga,tuzicu vas i dobiti bar 3 puta vise nego sto ona vredi!"
Zato ti dobijes prvo resenje da vozilo mora da se skloni. Gde vlasnik povrsine (grad) trazi od tebe da sklonis svoju imovinu (auto) sa njihove imovine (parking mesto) jer krsis propis koji kaze da tu mogu da stoje samo registrovana vozila. Kada prodje zakonom definisani period i oni smatraju da su te obavestili a da ti uporno ne pomeras svoju imovinu, oni smatraju da je imovina napustena, i prisvajaju je. Isto kao kada bi ti bacio loptu u moje dvoriste, ja te zamolio da je ti uzmes, a ti neces, ja posle nekog vremena imam pravo da smatram da si se ti odrekao te lopte i da ja mogu da radim sa njom sta je volja. Znas, ovo jeste jedna generalno neuspela drzava, ali nije bas kompletna anarhija i neki propisi ipak postoje.

rebro

pre 3 godine

@Perica, ja razumem frustraciju tehničkim pregledom i registracijom, ali to postoji na Balkanu kao vid terora nad stanovništvom. Elem, zašto bi registracija imala rok važnosti? Da li kada kupiš stan moraš svake godine da dokazuješ da si vlasnik istog? Ne jer piše u katastru. Isto je i za automobile. U Češkoj postoji registar vozila i nije unadležnosti policije već grada/regije. Svaki automobil ima VIN broj, a ne broj motora. To je relikvija komunizma. Svaki vlasnik auta ima tehnički dokument o automobilu koji u Srbiji stoji u policji što je apsurd.
Svaki vozač dobija onoliko zelenih kartona koliko želi jer je to samo papir, a od ove godine možemo sami da ga štampamo i u beloj boji.
Srbija sve to može da prepiše od Češke, ali neće jer je lakše udarati po džepu. Mene registracija košta 32 evra, a nevažno je da li imam auto od 1000 ili 5000 kubika. Promena vlasništva košta 2 evra.
Znači može lakše i jednostavnije, ali vlast u Srbiji tera po komunističkom modelu - udri!

Brada

pre 3 godine

Ispred zgrade gde živim u mom gradu na Dunavu stoji jedan napušten automobil praznih guma na felnama i komunalci mu ne mogu ništa jer ima na njemu - tablice. Tako stojimo mi komšije i sprdamo se oko toga krša i ovaj jedan pozove policiju da vidimo da li može po tablicama da se utvrdi čiji je i da ga vlasnik ukloni. Naravno od policije ispala da gledamo svoja posla i tu dalje u razgovoru spomenem možda je neko gepekovan pa ako se oseti smrad iz njega valjda će nadležne službe reagovati, a automobil nit' smrdi nit' miriše al' zauzima parking već dve godine.
(XXL, 27. april 2021 20:37)

skidaj tablice
(gardonier, 27. april 2021 22:11)


Srecom nema nalepnica na kolima da se utvrdi da li je registrovan ili ne, jos kad bi to izmislili eeeeee....

Mišo

pre 3 godine

Ovako stoje stvari u Italiji gde živim, nema šanse da neosiguran auto bude na javnoj površini, već samo na privatnoj. Lokalna policija ima neki furgon sa punim krovom nekih kamera koji čita tablice i računar prepoznaje neregistrovane i odmah dođu i odnesu ga. Razlog je i to ako slučajno dođe do "češanja" ne može da se naplati jer sve ide preko osiguranja. Čak i ako je krivica auta sa osiguranjem, a ovo drugo stoji vi ga ogrebete, ono će biti krivo jer ne može neosiguran auto biti napolju. Kao što rekoh ako posedujete sopstvenu garažu ili plac u tom slučaju nemate problema. Tako što se tiče ovog zakona podržavam 100%.

rebro

pre 3 godine

@Perica, tehnički pregled se u Češkoj rafi za novo vozilo nakon 4 godine, a za polovno na svake 2 godine. Na tablicama stoji darum do kada vsži tehnički i emisiona kontrola. Nalepnice nemamo, ali imamo VIN broj i on je utisnut na 5 različitih mesta. Parking servis nemamo. To je u nadležnosti policije.