Aktuelno

Ponedeljak, 26.04.2021.

09:07

Dacia bolja od Golfa i Mercedesa VIDEO

Izvor: B92

Dacia bolja od Golfa i Mercedesa VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 3 godine

Svaki rabadžija svoga konja hvali da se razumemo od golfa jedino što je valjala to je dvojka sve ostalo je jedna 0 i mercedes 190 sve ostalo se pravi da lepo izgleda moćno brzo oprema ludilo ali i da propada da proizvodnja ne stane i da ide prodaja što bi rekli nedaj bože da bankrotiram lim na vozilima sve tanji ja iskreno vozim dačiu i zadovoljan sam za naše puteve i više nego odlična što se motora tiče druga golf dvica jeftino održavanje oprema solidna sve u svemu odlična pre mesec dana vozio sam juga nekog po gradu i stanem na semafor i udari me lik sa rendž roverom iz 2015 nije gldao da je crveno krsta mi moga ulupi gepek i puknu štop svetla na jugu na roveru otpao branik puko spojler maska far čovek se uhvatio za glavu šta reći za pametnog dovoljno

nijenego

pre 3 godine

@nesha
Moze da bude kruta osovina,moze da bude nezavisno vesanje ali kod Golfa i u jednom i u drugom slucaju postoje spiralne opruge. Ako ima opruge onda nije torziona osovina..cuo si sigurno nekad za izraz torziono uvijanje. moze da bude izvedeno sa jednom gredom koja se uvija ili sa vise gredi ili šipki..ne Renou cetvorci postoji recimo dve šipke koje se uvijaju i tako amortizuju..kada dodje do zamora materijala moguce je "napeti" šipku jer postoje nutevi...sto ovo pisem? Pa da bi uvideo razliku izmedju torzije i opruge..kod golfa kad "legne" ne menjas torzionu osovinu nego opruge.

Srđan BL

pre 3 godine

nesha
Torziono ogibljenje nije isto sto i polukruta osovina. "Torzija" podrazumjeva metalnu sipku cijim u uvijanjem dobijas "amortizaciju" dok kod polukrute osovine imas spiralne opruge...

Straight Outta München

pre 3 godine

bogaljis nekoga bez ikakvog razloga i to je tebi ok, jer eto ti si bezbedan. Koje razmisljanje...Tipican vozac Dacije.
(Straight Outta München, 26. april 2021 20:32)

Ako znas da vozis, ni sa tenkom neces nikoga da obogaljis
(lele kakvih umova ima, 26. april 2021 21:18)


Leleeee znaci Volvo silno gresi, treba da im ti objasnis....Nije ni cudo sto su u Srbiji ubedljivo najgori vozaci u Evropi. Covek misli ako dobro vozis da pesak ne mora da bude zasticen :) To je taj nacin razmisljanja...Odnos +\- sve govori. Dno dna.

Tačno

pre 3 godine

I Logan 2. generacije je vrlo stabilan auto,a i kočnice su mu odlične. Šteta što se više ne proizvodi, koštao je nov 8100 evra u srednjem paketu opreme 2014. godine. Nikada više neće moći da se kupi nov auto u toj klasi za taj novac.

nesha

pre 3 godine

nije nego

Golf 7 i Golf 8 ( ne znam sve verzije benzinaca kod Golfa 8 ) u verzijama 1.0 tsi, 1.2 tsi, 1.6 tdi, imaju tzv.torzionu ili polukrutu osovinu na zadnjem vešanju.Istu poseduju i Seat Leon i Škoda Octavia od 2013 god. sa istim motorima.Lako proverljivo,treba samo pogledati ispod ili proveriti tehn.specifikacije.Verzije istih modela sa motorima 2.0 tdi uključujući VRC kod Škode i FR kod Leona poseduju tzv.multi-link ili nezavisno vešanje.

kimi R

pre 3 godine

@nijenego
Meni je još interesantnije što niti jednima niti drugima to baš ništa ne znači u svakodnevnom stani kreni saobraćaju, i ponekom vožnjom autoputem. Ovamo su svi rođeni na Hokenhajmu i mrse damu.

šone

pre 3 godine

@nesha
Sve i jedan Japanac u tom segmentu ima šipku a bogami i novi 308 pa se niko ne hvata toga. Stvarno se bez tog mortizera teško živi.

nijenego

pre 3 godine

@nesha
Nesho ni jedan golf nema torziju nazad a pogotovo nema torzinu!
Ako ne verujes kad vidis Golfa 1 pa sve do poslednjeg modela,primetices da ima spiralne opruge. Ne razumem,zasto dati tako dobar komentar,dobar zakljucak a onda shvatiti da bas i nije neki poznavalac..
Ako je za utehu,ima ih gomila sto prosto obozavaju Golfa i svi imaju torziju nazad..
Interesantno je da svi do jednog pljuju po "francuzima" jer imaju torziju.

nesha

pre 3 godine

Kad smo kod Golfa.Verovatno je u pitanju Golf 8 i njegov test "severnog".Nije se proslavio jer je od verzije 6, vraćen pozadi na torzinu (polukrutu) osovinu.Radi smanjenja troškova.I da, šipka za podizanje haube je opet bez amortizera,klasična.U isto vreme Wintercorn,predsednik u pravnog odbora koncerna je zarađivao 17 mil.evra god. bez bonusa.Penzija mu je sada 3100 evra - ali dnevno.Toliko o smanjenju troškova,a sve u vezi stabilnosti.

Jtd

pre 3 godine

Od 2020 godine Logan/Sandero imaju CMF-B platformu koja se i sad pokazala bolja od mnogih. Proizvod je Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance i ima više varijanti.
Nije Logan/Sandero sveukupno bolji auto od Golfa, ali ovaj test pokazuje da mu je šasija, oslanjanje i upravljanje sveukupno bolje na ovom testu nego Golfovo.

Bob

pre 3 godine

A sta mislite da je cena Dačije kao cena Golfa.
Pa takvu Dačiju ne bi Golf stigao u kvalitetu i performansama narednih 100 do 150 godina.

zapažanje

pre 3 godine

Nije lako dilerima prodavati daciju sandero u zemlji u kojoj on na oglasima košta koliko i nova Toyota yaris.
Zato su ovakvi komentari prodavca ovde.

Haha

pre 3 godine

@(Stefan, 26. april 2021 23:28)

Stari Sandero je poznat po tome da je moguce lako ga prevrnuti. Pitajte autolimare sto sredjuju ove iz uvoza koliko prevrnutih Sandera srede mesecno ili godisnje.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Dacia je bolja od Golfa na testu severnog jelena, ALO. Niko ne priča da je bolji automobil! Kao najosnovnije uvek poredite cenu. Ti automobili ne pripadaju istoj cenovnoj grupi, tako da sva poredjenja nemaju smisla. Dečiju treba zapravo posmatrati i ocenjivati odvojeno. Radi se i više nego pristojnom automobilu za taj novac, koji je dokazao da ima kvalitet time što traje stotinama hiljada kiliometara. Tu prestaje sve. Svako dalje ulaženje u detalje, je pogrešan pristup. Da li ima "ovo ili ono", što imaju drugi, ima ako su iste cene! Veoma je jednostavno pričati o Dečiji, samo je posmatrajte samu za sebe, i pritom je ne poredite sa boljim, ali polovnim kolima, jer novo i polovno nikada nije isto, nemojte da vas neko laže da je isto, pozdrav.

Stefan

pre 3 godine

Dal je moguće da je auto prošao sve testove bezbednosti a da ovoliko skače pri naglom promenu pravca,mogli su da stave neke tvrđe amortizere i opruge,kada bi u njoj bilo 4 osoba sa stvarima garantujem da bi se prevrnula.

OK Real

pre 3 godine

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.
(grubijan, 26. april 2021 14:54)

Jel ti to iz iskustva ili gluposti?
Ja imam Daciju Logan iz 2005 presla 205.000 Km. Redovno odrzavao. Promenio auspuh i pumpu za vodu. Ove godine mi se oko rezervoara i na donjem delu vrata pojavila rdja koju cu srediti za 100 evra. Jeste bucna preko 130 ali me nikada nije ostavila na putu. Evo ti lekcije, da ne lupas drugi put

rebro

pre 3 godine

Svima nešto ne valja Dačija, ali je bolji auto od Golfa ili Fijata. Nema elektroniku koju imaju drugi automobili, ali to ne znači da je auto loš. Problem je u svesti Srba koji smatraju da je bolje deset godina star A6 nego novi Duster. To psishijatri ne mogu da izleče.

lele kakvih umova ima

pre 3 godine

Obogaljis nekoga bez ikakvog razloga i to je tebi ok, jer eto ti si bezbedan. Koje razmisljanje...Tipican vozac Dacije.
(Straight Outta München, 26. april 2021 20:32)

Ako znas da vozis, ni sa tenkom neces nikoga da obogaljis

AVelja

pre 3 godine

@kobaja Grande
Tebra dobra priča ali loša poenta. Poenta je da je Dačija siromašni auto koji ne nudi skoro ništa i da ga vozimo jer nemamo para. Toplije bi ti bilo oko srca da si u nekoj mecki ili pet puta boljim kolima. Znam iz iskustva kako je i jedno i drugo, život takav bio. Nekad dobar nekad los, ali ako ne moram, iz Džipa ne izlazim. Nema to veze kod mene sa prestižom, jednostavno sigurnost, preglednost, visina, koža sa grejacima itd itd. Sve imam i što mi treba i što ne. Poenta je da je Dačija dobar auto za te pare, ali realnost je da srce ne bira takav auto već novčanik i moranje.

Dedamica

pre 3 godine

....dacia logan 1.6 cng,3.63 kg metana x97 dinara=353dinara van gradska,5.2 kg x97 dinara=504 dinara grad,Pozdrav za Tdi paćenike....

neko tamo

pre 3 godine

@Katarina

Mozda nece kupiti Daciu, ali ne vidim zasto bi posle ovoga bacao pare na Mecku, ako mu je bezbednost putnika bitna stavka.

Straight Outta München

pre 3 godine

(Nemanja, 26. april 2021 17:26)

Obogaljis nekoga bez ikakvog razloga i to je tebi ok, jer eto ti si bezbedan. Koje razmisljanje...Tipican vozac Dacije.

Milan

pre 3 godine

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.
(grubijan, 26. april 2021 14:54)
Ljudi voze Dacije po 15 godina vec, sa metalik bojom kao novom.

Daytona 500

pre 3 godine

@Grubijan

Dacia je jednostavan, ali robustan auto. Ne haba se tako lako, primera na sve strane.
Stavi Daciu i neki fancy auto istih godina jedan spram drugog, veca je sansa da ce ovaj drugi delovati ofucanije. Svi hvale lepu i meku plastiku, samo sto ce ta plastika za par godina (ne)odrzavanja da se presijava kao celava glava na suncu. Pun Beograd BMW-a i Audija od 2010-2015, spolja gladac a unutra izlizan volan, plastika sija u mraku a sedista poderana.

neko tamo

pre 3 godine

@grubijan

Otkud ti to da ce se raspasti!? Svrati do Rumunije, nije daleko, pogledaj koliko im traju one stare Dacije, sedi u neki taksi na primer pa vidi koliko su presli sa njima i pitaj taksiste kako ih sluze te Dacije. Tamo ih cesto koriste kao firmina taksi vozila po dva vozaca, tako da nema razloga da muljaju, a kilometar sat ce te iznenaditi. Mozda i batalis Golf.

Ne tuguj, ima za šta da se živi.

pre 3 godine

Bogami je ovaj naš ljubitelj VW teško podneo vest. Bez šale, njegovi "komentari" su šizofreni i zabrinjavajući.

jojufff

pre 3 godine

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.
(grubijan, 26. april 2021 14:54)

Me znam za ovu novu ali one prethodne se ne raspadaju.
Po makadamu slobdno mozes tjerati 60-80 kmh i nakon duzeg vremena se nista ne pohaba.
Pravo sluzbeno terensko vozilo.

lele kakvih umova ima

pre 3 godine

Mozda je Dacia bolja od Golfa, ali niste napisali kog Golfa. Po mom sudu, Dacia je mozda bolja od Golfa I, ali sigurno nije bolja od Golfa II.
(dr, 26. april 2021 12:34)

Tvom sudu?! Sine, ili si odradio isti test (i imas dokaze za to) ili cuti i pokrij se usima

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Goran.

Sinko, kada već ostavljaš ovakav post,možda bi bilo bolje da se pogledaš u ogledalo...
O kakvom upristojavanju i kulturi ti pričaš ?
Ustvari preformulisaću : Ispod kog kamena ti izgamiza ?
Verovatno je ispod tvog kamena bitnije kakav ti je "losov test" nego to što ima 2 zvezdice na kreš testu...
Za tebe nije "Dačija".Ti si za "karting".
Goli "karting".

P.S. Ako je i od prodavca "Dačije" mnogo je.

dejo

pre 3 godine

@grubijan
Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.

Evo kod mene u firmi duster, kolege mu dušu vade, kada naiđe na ležećeg umesto da popusti gas on dodaje. Tako nekoliko godina , nikako da se raspadne.

Kalevra

pre 3 godine

Lada,Yugo i Dačija su najbolja auta na svijetu a Mercedes BMW Audi Opel Golf Reno Honda Toyota...itd su kapitalističko smeće.....svaki Srbin koji vozi to kapitalističko smeće ili nosi zapadnjačke brendova garderobe je izdajnik Srpskog naroda,strani špijun,ustaša.....eeee sad vi pogledajte oko sebe i vidjećete koliko je Srba ustaše.....😂😂😂😂😂

Goran

pre 3 godine

Bitno je da izbegneš losove na putu,a što će i mali udes da te ubogalji to nema veze...
(Čeki opinionista del cazzo, 26. april 2021 11:32

Najpre se upristoji, dovedi se u red mentalno pa i kulturoloski, tek onda ostavljaj bljuvotine. Koji si ti goli cazzo...

Timer

pre 3 godine

Bitno je da izbegneš losove na putu...
(Čeki opinionista del cazzo, 26. april 2021 11:32)

Ima na putu i male dece koja istrčavaju za loptom, baba i deda izgubljenih u vremenu, odrona, otvorenih šahtovaa, traktora koji iskaču iz mraka... Ova dacia će ih izbeći a tvoj golf neće.

grubijan

pre 3 godine

Ima na putu i male dece koja istrčavaju za loptom, baba i deda izgubljenih u vremenu, odrona, otvorenih šahtovaa, traktora koji iskaču iz mraka... Ova dacia će ih izbeći a tvoj golf neće.
(Timer, 26. april 2021 14:43)

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.

Rekontra

pre 3 godine

Šta vredi severni jelen,ako gineš pri svakom sudaru.
(gnjat, 26. april 2021 11:46) 

Ko ume da čita ne bi ovako lupao. Na kreš testu je prošao odlično. Prosek mu kvari što nema pomagala za one koji spavaju dok voze.

bm

pre 3 godine

Genijalna su opravdanja ovih što bi da odbrane neodbranjivo. Rezultat je bolji od nekih i tačka. Ne daj bože da je obrnuto, isti ti bi rekli "zna se šta je Švabo, tradicija je to od 100god" i sl.

Bmw

pre 3 godine

Šta vredi severni jelen,ako gineš pri svakom sudaru.
(gnjat, 26. april 2021 11:46)
Auto nije lose prosao zbog zastite putnika nego zbog zastite pesaka
Drugo lose ocene je dobio jer je sad u testu i sistemi aktvine pomoci vozacu koje ovaj auto nema osim ABS. Zbog tih elektro @#$% su auto u poslednjih 10 godina poskupela 3 do 5 hiljada evra, realno ako imas 5 grama mozga ne trebaju ti pogotovo u automobilima sa ovako slabim motorima.

Jovan

pre 3 godine

Sandero uopšte nije bio loš na testu, pogledajte prvo video sa testiranja, zgužvao se koliko i mnoga moderna vozila. Dve zvezdice je dobio samo zbog nedostatka napredne elektronike i povrede po pešake.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Meni je najjaci Dacia Duster 1.3turbo.
Isti motor kao u Mercedesu A, B ili CLA. Prosto, srce ti 2 broja vece kad pored tebe stane Mecka, a ti bez pardona pitas:
- Koliko ti trosi u gradu?
- Oko 7.
- I tebi?

Vozač

pre 3 godine

Pa to bi vam svaki vozač Dačie rekao i bez testa, pri tom diskretno dodavši da se motor iz njegovog Dustera ugrađuje i u A, B i C klasu.

Rekontra

pre 3 godine

Šta vredi severni jelen,ako gineš pri svakom sudaru.
(gnjat, 26. april 2021 11:46) 

Ko ume da čita ne bi ovako lupao. Na kreš testu je prošao odlično. Prosek mu kvari što nema pomagala za one koji spavaju dok voze.

Vozač

pre 3 godine

Pa to bi vam svaki vozač Dačie rekao i bez testa, pri tom diskretno dodavši da se motor iz njegovog Dustera ugrađuje i u A, B i C klasu.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Meni je najjaci Dacia Duster 1.3turbo.
Isti motor kao u Mercedesu A, B ili CLA. Prosto, srce ti 2 broja vece kad pored tebe stane Mecka, a ti bez pardona pitas:
- Koliko ti trosi u gradu?
- Oko 7.
- I tebi?

Bmw

pre 3 godine

Šta vredi severni jelen,ako gineš pri svakom sudaru.
(gnjat, 26. april 2021 11:46)
Auto nije lose prosao zbog zastite putnika nego zbog zastite pesaka
Drugo lose ocene je dobio jer je sad u testu i sistemi aktvine pomoci vozacu koje ovaj auto nema osim ABS. Zbog tih elektro @#$% su auto u poslednjih 10 godina poskupela 3 do 5 hiljada evra, realno ako imas 5 grama mozga ne trebaju ti pogotovo u automobilima sa ovako slabim motorima.

Jovan

pre 3 godine

Sandero uopšte nije bio loš na testu, pogledajte prvo video sa testiranja, zgužvao se koliko i mnoga moderna vozila. Dve zvezdice je dobio samo zbog nedostatka napredne elektronike i povrede po pešake.

Timer

pre 3 godine

Bitno je da izbegneš losove na putu...
(Čeki opinionista del cazzo, 26. april 2021 11:32)

Ima na putu i male dece koja istrčavaju za loptom, baba i deda izgubljenih u vremenu, odrona, otvorenih šahtovaa, traktora koji iskaču iz mraka... Ova dacia će ih izbeći a tvoj golf neće.

bm

pre 3 godine

Genijalna su opravdanja ovih što bi da odbrane neodbranjivo. Rezultat je bolji od nekih i tačka. Ne daj bože da je obrnuto, isti ti bi rekli "zna se šta je Švabo, tradicija je to od 100god" i sl.

dejo

pre 3 godine

@grubijan
Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.

Evo kod mene u firmi duster, kolege mu dušu vade, kada naiđe na ležećeg umesto da popusti gas on dodaje. Tako nekoliko godina , nikako da se raspadne.

lele kakvih umova ima

pre 3 godine

Mozda je Dacia bolja od Golfa, ali niste napisali kog Golfa. Po mom sudu, Dacia je mozda bolja od Golfa I, ali sigurno nije bolja od Golfa II.
(dr, 26. april 2021 12:34)

Tvom sudu?! Sine, ili si odradio isti test (i imas dokaze za to) ili cuti i pokrij se usima

OK Real

pre 3 godine

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.
(grubijan, 26. april 2021 14:54)

Jel ti to iz iskustva ili gluposti?
Ja imam Daciju Logan iz 2005 presla 205.000 Km. Redovno odrzavao. Promenio auspuh i pumpu za vodu. Ove godine mi se oko rezervoara i na donjem delu vrata pojavila rdja koju cu srediti za 100 evra. Jeste bucna preko 130 ali me nikada nije ostavila na putu. Evo ti lekcije, da ne lupas drugi put

rebro

pre 3 godine

Svima nešto ne valja Dačija, ali je bolji auto od Golfa ili Fijata. Nema elektroniku koju imaju drugi automobili, ali to ne znači da je auto loš. Problem je u svesti Srba koji smatraju da je bolje deset godina star A6 nego novi Duster. To psishijatri ne mogu da izleče.

Goran

pre 3 godine

Bitno je da izbegneš losove na putu,a što će i mali udes da te ubogalji to nema veze...
(Čeki opinionista del cazzo, 26. april 2021 11:32

Najpre se upristoji, dovedi se u red mentalno pa i kulturoloski, tek onda ostavljaj bljuvotine. Koji si ti goli cazzo...

Milan

pre 3 godine

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.
(grubijan, 26. april 2021 14:54)
Ljudi voze Dacije po 15 godina vec, sa metalik bojom kao novom.

jojufff

pre 3 godine

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.
(grubijan, 26. april 2021 14:54)

Me znam za ovu novu ali one prethodne se ne raspadaju.
Po makadamu slobdno mozes tjerati 60-80 kmh i nakon duzeg vremena se nista ne pohaba.
Pravo sluzbeno terensko vozilo.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Dacia je bolja od Golfa na testu severnog jelena, ALO. Niko ne priča da je bolji automobil! Kao najosnovnije uvek poredite cenu. Ti automobili ne pripadaju istoj cenovnoj grupi, tako da sva poredjenja nemaju smisla. Dečiju treba zapravo posmatrati i ocenjivati odvojeno. Radi se i više nego pristojnom automobilu za taj novac, koji je dokazao da ima kvalitet time što traje stotinama hiljada kiliometara. Tu prestaje sve. Svako dalje ulaženje u detalje, je pogrešan pristup. Da li ima "ovo ili ono", što imaju drugi, ima ako su iste cene! Veoma je jednostavno pričati o Dečiji, samo je posmatrajte samu za sebe, i pritom je ne poredite sa boljim, ali polovnim kolima, jer novo i polovno nikada nije isto, nemojte da vas neko laže da je isto, pozdrav.

Ne tuguj, ima za šta da se živi.

pre 3 godine

Bogami je ovaj naš ljubitelj VW teško podneo vest. Bez šale, njegovi "komentari" su šizofreni i zabrinjavajući.

Daytona 500

pre 3 godine

@Grubijan

Dacia je jednostavan, ali robustan auto. Ne haba se tako lako, primera na sve strane.
Stavi Daciu i neki fancy auto istih godina jedan spram drugog, veca je sansa da ce ovaj drugi delovati ofucanije. Svi hvale lepu i meku plastiku, samo sto ce ta plastika za par godina (ne)odrzavanja da se presijava kao celava glava na suncu. Pun Beograd BMW-a i Audija od 2010-2015, spolja gladac a unutra izlizan volan, plastika sija u mraku a sedista poderana.

lele kakvih umova ima

pre 3 godine

Obogaljis nekoga bez ikakvog razloga i to je tebi ok, jer eto ti si bezbedan. Koje razmisljanje...Tipican vozac Dacije.
(Straight Outta München, 26. april 2021 20:32)

Ako znas da vozis, ni sa tenkom neces nikoga da obogaljis

neko tamo

pre 3 godine

@grubijan

Otkud ti to da ce se raspasti!? Svrati do Rumunije, nije daleko, pogledaj koliko im traju one stare Dacije, sedi u neki taksi na primer pa vidi koliko su presli sa njima i pitaj taksiste kako ih sluze te Dacije. Tamo ih cesto koriste kao firmina taksi vozila po dva vozaca, tako da nema razloga da muljaju, a kilometar sat ce te iznenaditi. Mozda i batalis Golf.

AVelja

pre 3 godine

@kobaja Grande
Tebra dobra priča ali loša poenta. Poenta je da je Dačija siromašni auto koji ne nudi skoro ništa i da ga vozimo jer nemamo para. Toplije bi ti bilo oko srca da si u nekoj mecki ili pet puta boljim kolima. Znam iz iskustva kako je i jedno i drugo, život takav bio. Nekad dobar nekad los, ali ako ne moram, iz Džipa ne izlazim. Nema to veze kod mene sa prestižom, jednostavno sigurnost, preglednost, visina, koža sa grejacima itd itd. Sve imam i što mi treba i što ne. Poenta je da je Dačija dobar auto za te pare, ali realnost je da srce ne bira takav auto već novčanik i moranje.

Dedamica

pre 3 godine

....dacia logan 1.6 cng,3.63 kg metana x97 dinara=353dinara van gradska,5.2 kg x97 dinara=504 dinara grad,Pozdrav za Tdi paćenike....

neko tamo

pre 3 godine

@Katarina

Mozda nece kupiti Daciu, ali ne vidim zasto bi posle ovoga bacao pare na Mecku, ako mu je bezbednost putnika bitna stavka.

Kalevra

pre 3 godine

Lada,Yugo i Dačija su najbolja auta na svijetu a Mercedes BMW Audi Opel Golf Reno Honda Toyota...itd su kapitalističko smeće.....svaki Srbin koji vozi to kapitalističko smeće ili nosi zapadnjačke brendova garderobe je izdajnik Srpskog naroda,strani špijun,ustaša.....eeee sad vi pogledajte oko sebe i vidjećete koliko je Srba ustaše.....😂😂😂😂😂

Jtd

pre 3 godine

Od 2020 godine Logan/Sandero imaju CMF-B platformu koja se i sad pokazala bolja od mnogih. Proizvod je Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance i ima više varijanti.
Nije Logan/Sandero sveukupno bolji auto od Golfa, ali ovaj test pokazuje da mu je šasija, oslanjanje i upravljanje sveukupno bolje na ovom testu nego Golfovo.

Bob

pre 3 godine

A sta mislite da je cena Dačije kao cena Golfa.
Pa takvu Dačiju ne bi Golf stigao u kvalitetu i performansama narednih 100 do 150 godina.

grubijan

pre 3 godine

Ima na putu i male dece koja istrčavaju za loptom, baba i deda izgubljenih u vremenu, odrona, otvorenih šahtovaa, traktora koji iskaču iz mraka... Ova dacia će ih izbeći a tvoj golf neće.
(Timer, 26. april 2021 14:43)

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.

kimi R

pre 3 godine

@nijenego
Meni je još interesantnije što niti jednima niti drugima to baš ništa ne znači u svakodnevnom stani kreni saobraćaju, i ponekom vožnjom autoputem. Ovamo su svi rođeni na Hokenhajmu i mrse damu.

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Goran.

Sinko, kada već ostavljaš ovakav post,možda bi bilo bolje da se pogledaš u ogledalo...
O kakvom upristojavanju i kulturi ti pričaš ?
Ustvari preformulisaću : Ispod kog kamena ti izgamiza ?
Verovatno je ispod tvog kamena bitnije kakav ti je "losov test" nego to što ima 2 zvezdice na kreš testu...
Za tebe nije "Dačija".Ti si za "karting".
Goli "karting".

P.S. Ako je i od prodavca "Dačije" mnogo je.

Stefan

pre 3 godine

Dal je moguće da je auto prošao sve testove bezbednosti a da ovoliko skače pri naglom promenu pravca,mogli su da stave neke tvrđe amortizere i opruge,kada bi u njoj bilo 4 osoba sa stvarima garantujem da bi se prevrnula.

zapažanje

pre 3 godine

Nije lako dilerima prodavati daciju sandero u zemlji u kojoj on na oglasima košta koliko i nova Toyota yaris.
Zato su ovakvi komentari prodavca ovde.

nesha

pre 3 godine

Kad smo kod Golfa.Verovatno je u pitanju Golf 8 i njegov test "severnog".Nije se proslavio jer je od verzije 6, vraćen pozadi na torzinu (polukrutu) osovinu.Radi smanjenja troškova.I da, šipka za podizanje haube je opet bez amortizera,klasična.U isto vreme Wintercorn,predsednik u pravnog odbora koncerna je zarađivao 17 mil.evra god. bez bonusa.Penzija mu je sada 3100 evra - ali dnevno.Toliko o smanjenju troškova,a sve u vezi stabilnosti.

Tačno

pre 3 godine

I Logan 2. generacije je vrlo stabilan auto,a i kočnice su mu odlične. Šteta što se više ne proizvodi, koštao je nov 8100 evra u srednjem paketu opreme 2014. godine. Nikada više neće moći da se kupi nov auto u toj klasi za taj novac.

Haha

pre 3 godine

@(Stefan, 26. april 2021 23:28)

Stari Sandero je poznat po tome da je moguce lako ga prevrnuti. Pitajte autolimare sto sredjuju ove iz uvoza koliko prevrnutih Sandera srede mesecno ili godisnje.

nesha

pre 3 godine

nije nego

Golf 7 i Golf 8 ( ne znam sve verzije benzinaca kod Golfa 8 ) u verzijama 1.0 tsi, 1.2 tsi, 1.6 tdi, imaju tzv.torzionu ili polukrutu osovinu na zadnjem vešanju.Istu poseduju i Seat Leon i Škoda Octavia od 2013 god. sa istim motorima.Lako proverljivo,treba samo pogledati ispod ili proveriti tehn.specifikacije.Verzije istih modela sa motorima 2.0 tdi uključujući VRC kod Škode i FR kod Leona poseduju tzv.multi-link ili nezavisno vešanje.

šone

pre 3 godine

@nesha
Sve i jedan Japanac u tom segmentu ima šipku a bogami i novi 308 pa se niko ne hvata toga. Stvarno se bez tog mortizera teško živi.

Straight Outta München

pre 3 godine

bogaljis nekoga bez ikakvog razloga i to je tebi ok, jer eto ti si bezbedan. Koje razmisljanje...Tipican vozac Dacije.
(Straight Outta München, 26. april 2021 20:32)

Ako znas da vozis, ni sa tenkom neces nikoga da obogaljis
(lele kakvih umova ima, 26. april 2021 21:18)


Leleeee znaci Volvo silno gresi, treba da im ti objasnis....Nije ni cudo sto su u Srbiji ubedljivo najgori vozaci u Evropi. Covek misli ako dobro vozis da pesak ne mora da bude zasticen :) To je taj nacin razmisljanja...Odnos +\- sve govori. Dno dna.

Srđan BL

pre 3 godine

nesha
Torziono ogibljenje nije isto sto i polukruta osovina. "Torzija" podrazumjeva metalnu sipku cijim u uvijanjem dobijas "amortizaciju" dok kod polukrute osovine imas spiralne opruge...

nijenego

pre 3 godine

@nesha
Nesho ni jedan golf nema torziju nazad a pogotovo nema torzinu!
Ako ne verujes kad vidis Golfa 1 pa sve do poslednjeg modela,primetices da ima spiralne opruge. Ne razumem,zasto dati tako dobar komentar,dobar zakljucak a onda shvatiti da bas i nije neki poznavalac..
Ako je za utehu,ima ih gomila sto prosto obozavaju Golfa i svi imaju torziju nazad..
Interesantno je da svi do jednog pljuju po "francuzima" jer imaju torziju.

Aleksandar

pre 3 godine

Svaki rabadžija svoga konja hvali da se razumemo od golfa jedino što je valjala to je dvojka sve ostalo je jedna 0 i mercedes 190 sve ostalo se pravi da lepo izgleda moćno brzo oprema ludilo ali i da propada da proizvodnja ne stane i da ide prodaja što bi rekli nedaj bože da bankrotiram lim na vozilima sve tanji ja iskreno vozim dačiu i zadovoljan sam za naše puteve i više nego odlična što se motora tiče druga golf dvica jeftino održavanje oprema solidna sve u svemu odlična pre mesec dana vozio sam juga nekog po gradu i stanem na semafor i udari me lik sa rendž roverom iz 2015 nije gldao da je crveno krsta mi moga ulupi gepek i puknu štop svetla na jugu na roveru otpao branik puko spojler maska far čovek se uhvatio za glavu šta reći za pametnog dovoljno

Straight Outta München

pre 3 godine

(Nemanja, 26. april 2021 17:26)

Obogaljis nekoga bez ikakvog razloga i to je tebi ok, jer eto ti si bezbedan. Koje razmisljanje...Tipican vozac Dacije.

nijenego

pre 3 godine

@nesha
Moze da bude kruta osovina,moze da bude nezavisno vesanje ali kod Golfa i u jednom i u drugom slucaju postoje spiralne opruge. Ako ima opruge onda nije torziona osovina..cuo si sigurno nekad za izraz torziono uvijanje. moze da bude izvedeno sa jednom gredom koja se uvija ili sa vise gredi ili šipki..ne Renou cetvorci postoji recimo dve šipke koje se uvijaju i tako amortizuju..kada dodje do zamora materijala moguce je "napeti" šipku jer postoje nutevi...sto ovo pisem? Pa da bi uvideo razliku izmedju torzije i opruge..kod golfa kad "legne" ne menjas torzionu osovinu nego opruge.

grubijan

pre 3 godine

Ima na putu i male dece koja istrčavaju za loptom, baba i deda izgubljenih u vremenu, odrona, otvorenih šahtovaa, traktora koji iskaču iz mraka... Ova dacia će ih izbeći a tvoj golf neće.
(Timer, 26. april 2021 14:43)

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.

Kalevra

pre 3 godine

Lada,Yugo i Dačija su najbolja auta na svijetu a Mercedes BMW Audi Opel Golf Reno Honda Toyota...itd su kapitalističko smeće.....svaki Srbin koji vozi to kapitalističko smeće ili nosi zapadnjačke brendova garderobe je izdajnik Srpskog naroda,strani špijun,ustaša.....eeee sad vi pogledajte oko sebe i vidjećete koliko je Srba ustaše.....😂😂😂😂😂

Straight Outta München

pre 3 godine

(Nemanja, 26. april 2021 17:26)

Obogaljis nekoga bez ikakvog razloga i to je tebi ok, jer eto ti si bezbedan. Koje razmisljanje...Tipican vozac Dacije.

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@Goran.

Sinko, kada već ostavljaš ovakav post,možda bi bilo bolje da se pogledaš u ogledalo...
O kakvom upristojavanju i kulturi ti pričaš ?
Ustvari preformulisaću : Ispod kog kamena ti izgamiza ?
Verovatno je ispod tvog kamena bitnije kakav ti je "losov test" nego to što ima 2 zvezdice na kreš testu...
Za tebe nije "Dačija".Ti si za "karting".
Goli "karting".

P.S. Ako je i od prodavca "Dačije" mnogo je.

AVelja

pre 3 godine

@kobaja Grande
Tebra dobra priča ali loša poenta. Poenta je da je Dačija siromašni auto koji ne nudi skoro ništa i da ga vozimo jer nemamo para. Toplije bi ti bilo oko srca da si u nekoj mecki ili pet puta boljim kolima. Znam iz iskustva kako je i jedno i drugo, život takav bio. Nekad dobar nekad los, ali ako ne moram, iz Džipa ne izlazim. Nema to veze kod mene sa prestižom, jednostavno sigurnost, preglednost, visina, koža sa grejacima itd itd. Sve imam i što mi treba i što ne. Poenta je da je Dačija dobar auto za te pare, ali realnost je da srce ne bira takav auto već novčanik i moranje.

Stefan

pre 3 godine

Dal je moguće da je auto prošao sve testove bezbednosti a da ovoliko skače pri naglom promenu pravca,mogli su da stave neke tvrđe amortizere i opruge,kada bi u njoj bilo 4 osoba sa stvarima garantujem da bi se prevrnula.

Goran

pre 3 godine

Bitno je da izbegneš losove na putu,a što će i mali udes da te ubogalji to nema veze...
(Čeki opinionista del cazzo, 26. april 2021 11:32

Najpre se upristoji, dovedi se u red mentalno pa i kulturoloski, tek onda ostavljaj bljuvotine. Koji si ti goli cazzo...

Daytona 500

pre 3 godine

@Grubijan

Dacia je jednostavan, ali robustan auto. Ne haba se tako lako, primera na sve strane.
Stavi Daciu i neki fancy auto istih godina jedan spram drugog, veca je sansa da ce ovaj drugi delovati ofucanije. Svi hvale lepu i meku plastiku, samo sto ce ta plastika za par godina (ne)odrzavanja da se presijava kao celava glava na suncu. Pun Beograd BMW-a i Audija od 2010-2015, spolja gladac a unutra izlizan volan, plastika sija u mraku a sedista poderana.

Vozač

pre 3 godine

Pa to bi vam svaki vozač Dačie rekao i bez testa, pri tom diskretno dodavši da se motor iz njegovog Dustera ugrađuje i u A, B i C klasu.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Meni je najjaci Dacia Duster 1.3turbo.
Isti motor kao u Mercedesu A, B ili CLA. Prosto, srce ti 2 broja vece kad pored tebe stane Mecka, a ti bez pardona pitas:
- Koliko ti trosi u gradu?
- Oko 7.
- I tebi?

lele kakvih umova ima

pre 3 godine

Mozda je Dacia bolja od Golfa, ali niste napisali kog Golfa. Po mom sudu, Dacia je mozda bolja od Golfa I, ali sigurno nije bolja od Golfa II.
(dr, 26. april 2021 12:34)

Tvom sudu?! Sine, ili si odradio isti test (i imas dokaze za to) ili cuti i pokrij se usima

Rekontra

pre 3 godine

Šta vredi severni jelen,ako gineš pri svakom sudaru.
(gnjat, 26. april 2021 11:46) 

Ko ume da čita ne bi ovako lupao. Na kreš testu je prošao odlično. Prosek mu kvari što nema pomagala za one koji spavaju dok voze.

rebro

pre 3 godine

Svima nešto ne valja Dačija, ali je bolji auto od Golfa ili Fijata. Nema elektroniku koju imaju drugi automobili, ali to ne znači da je auto loš. Problem je u svesti Srba koji smatraju da je bolje deset godina star A6 nego novi Duster. To psishijatri ne mogu da izleče.

Timer

pre 3 godine

Bitno je da izbegneš losove na putu...
(Čeki opinionista del cazzo, 26. april 2021 11:32)

Ima na putu i male dece koja istrčavaju za loptom, baba i deda izgubljenih u vremenu, odrona, otvorenih šahtovaa, traktora koji iskaču iz mraka... Ova dacia će ih izbeći a tvoj golf neće.

Haha

pre 3 godine

@(Stefan, 26. april 2021 23:28)

Stari Sandero je poznat po tome da je moguce lako ga prevrnuti. Pitajte autolimare sto sredjuju ove iz uvoza koliko prevrnutih Sandera srede mesecno ili godisnje.

Jovan

pre 3 godine

Sandero uopšte nije bio loš na testu, pogledajte prvo video sa testiranja, zgužvao se koliko i mnoga moderna vozila. Dve zvezdice je dobio samo zbog nedostatka napredne elektronike i povrede po pešake.

Dedamica

pre 3 godine

....dacia logan 1.6 cng,3.63 kg metana x97 dinara=353dinara van gradska,5.2 kg x97 dinara=504 dinara grad,Pozdrav za Tdi paćenike....

nijenego

pre 3 godine

@nesha
Nesho ni jedan golf nema torziju nazad a pogotovo nema torzinu!
Ako ne verujes kad vidis Golfa 1 pa sve do poslednjeg modela,primetices da ima spiralne opruge. Ne razumem,zasto dati tako dobar komentar,dobar zakljucak a onda shvatiti da bas i nije neki poznavalac..
Ako je za utehu,ima ih gomila sto prosto obozavaju Golfa i svi imaju torziju nazad..
Interesantno je da svi do jednog pljuju po "francuzima" jer imaju torziju.

Bmw

pre 3 godine

Šta vredi severni jelen,ako gineš pri svakom sudaru.
(gnjat, 26. april 2021 11:46)
Auto nije lose prosao zbog zastite putnika nego zbog zastite pesaka
Drugo lose ocene je dobio jer je sad u testu i sistemi aktvine pomoci vozacu koje ovaj auto nema osim ABS. Zbog tih elektro @#$% su auto u poslednjih 10 godina poskupela 3 do 5 hiljada evra, realno ako imas 5 grama mozga ne trebaju ti pogotovo u automobilima sa ovako slabim motorima.

bm

pre 3 godine

Genijalna su opravdanja ovih što bi da odbrane neodbranjivo. Rezultat je bolji od nekih i tačka. Ne daj bože da je obrnuto, isti ti bi rekli "zna se šta je Švabo, tradicija je to od 100god" i sl.

zapažanje

pre 3 godine

Nije lako dilerima prodavati daciju sandero u zemlji u kojoj on na oglasima košta koliko i nova Toyota yaris.
Zato su ovakvi komentari prodavca ovde.

Milan

pre 3 godine

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.
(grubijan, 26. april 2021 14:54)
Ljudi voze Dacije po 15 godina vec, sa metalik bojom kao novom.

dejo

pre 3 godine

@grubijan
Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.

Evo kod mene u firmi duster, kolege mu dušu vade, kada naiđe na ležećeg umesto da popusti gas on dodaje. Tako nekoliko godina , nikako da se raspadne.

jojufff

pre 3 godine

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.
(grubijan, 26. april 2021 14:54)

Me znam za ovu novu ali one prethodne se ne raspadaju.
Po makadamu slobdno mozes tjerati 60-80 kmh i nakon duzeg vremena se nista ne pohaba.
Pravo sluzbeno terensko vozilo.

neko tamo

pre 3 godine

@grubijan

Otkud ti to da ce se raspasti!? Svrati do Rumunije, nije daleko, pogledaj koliko im traju one stare Dacije, sedi u neki taksi na primer pa vidi koliko su presli sa njima i pitaj taksiste kako ih sluze te Dacije. Tamo ih cesto koriste kao firmina taksi vozila po dva vozaca, tako da nema razloga da muljaju, a kilometar sat ce te iznenaditi. Mozda i batalis Golf.

Bob

pre 3 godine

A sta mislite da je cena Dačije kao cena Golfa.
Pa takvu Dačiju ne bi Golf stigao u kvalitetu i performansama narednih 100 do 150 godina.

neko tamo

pre 3 godine

@Katarina

Mozda nece kupiti Daciu, ali ne vidim zasto bi posle ovoga bacao pare na Mecku, ako mu je bezbednost putnika bitna stavka.

lele kakvih umova ima

pre 3 godine

Obogaljis nekoga bez ikakvog razloga i to je tebi ok, jer eto ti si bezbedan. Koje razmisljanje...Tipican vozac Dacije.
(Straight Outta München, 26. april 2021 20:32)

Ako znas da vozis, ni sa tenkom neces nikoga da obogaljis

OK Real

pre 3 godine

Samo što će Dacia da se raspadne nakon 3 meseca pa neće ni dočekati da izbegava nešto.
(grubijan, 26. april 2021 14:54)

Jel ti to iz iskustva ili gluposti?
Ja imam Daciju Logan iz 2005 presla 205.000 Km. Redovno odrzavao. Promenio auspuh i pumpu za vodu. Ove godine mi se oko rezervoara i na donjem delu vrata pojavila rdja koju cu srediti za 100 evra. Jeste bucna preko 130 ali me nikada nije ostavila na putu. Evo ti lekcije, da ne lupas drugi put

Straight Outta München

pre 3 godine

bogaljis nekoga bez ikakvog razloga i to je tebi ok, jer eto ti si bezbedan. Koje razmisljanje...Tipican vozac Dacije.
(Straight Outta München, 26. april 2021 20:32)

Ako znas da vozis, ni sa tenkom neces nikoga da obogaljis
(lele kakvih umova ima, 26. april 2021 21:18)


Leleeee znaci Volvo silno gresi, treba da im ti objasnis....Nije ni cudo sto su u Srbiji ubedljivo najgori vozaci u Evropi. Covek misli ako dobro vozis da pesak ne mora da bude zasticen :) To je taj nacin razmisljanja...Odnos +\- sve govori. Dno dna.

Ne tuguj, ima za šta da se živi.

pre 3 godine

Bogami je ovaj naš ljubitelj VW teško podneo vest. Bez šale, njegovi "komentari" su šizofreni i zabrinjavajući.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Dacia je bolja od Golfa na testu severnog jelena, ALO. Niko ne priča da je bolji automobil! Kao najosnovnije uvek poredite cenu. Ti automobili ne pripadaju istoj cenovnoj grupi, tako da sva poredjenja nemaju smisla. Dečiju treba zapravo posmatrati i ocenjivati odvojeno. Radi se i više nego pristojnom automobilu za taj novac, koji je dokazao da ima kvalitet time što traje stotinama hiljada kiliometara. Tu prestaje sve. Svako dalje ulaženje u detalje, je pogrešan pristup. Da li ima "ovo ili ono", što imaju drugi, ima ako su iste cene! Veoma je jednostavno pričati o Dečiji, samo je posmatrajte samu za sebe, i pritom je ne poredite sa boljim, ali polovnim kolima, jer novo i polovno nikada nije isto, nemojte da vas neko laže da je isto, pozdrav.

Jtd

pre 3 godine

Od 2020 godine Logan/Sandero imaju CMF-B platformu koja se i sad pokazala bolja od mnogih. Proizvod je Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance i ima više varijanti.
Nije Logan/Sandero sveukupno bolji auto od Golfa, ali ovaj test pokazuje da mu je šasija, oslanjanje i upravljanje sveukupno bolje na ovom testu nego Golfovo.

Aleksandar

pre 3 godine

Svaki rabadžija svoga konja hvali da se razumemo od golfa jedino što je valjala to je dvojka sve ostalo je jedna 0 i mercedes 190 sve ostalo se pravi da lepo izgleda moćno brzo oprema ludilo ali i da propada da proizvodnja ne stane i da ide prodaja što bi rekli nedaj bože da bankrotiram lim na vozilima sve tanji ja iskreno vozim dačiu i zadovoljan sam za naše puteve i više nego odlična što se motora tiče druga golf dvica jeftino održavanje oprema solidna sve u svemu odlična pre mesec dana vozio sam juga nekog po gradu i stanem na semafor i udari me lik sa rendž roverom iz 2015 nije gldao da je crveno krsta mi moga ulupi gepek i puknu štop svetla na jugu na roveru otpao branik puko spojler maska far čovek se uhvatio za glavu šta reći za pametnog dovoljno

nesha

pre 3 godine

Kad smo kod Golfa.Verovatno je u pitanju Golf 8 i njegov test "severnog".Nije se proslavio jer je od verzije 6, vraćen pozadi na torzinu (polukrutu) osovinu.Radi smanjenja troškova.I da, šipka za podizanje haube je opet bez amortizera,klasična.U isto vreme Wintercorn,predsednik u pravnog odbora koncerna je zarađivao 17 mil.evra god. bez bonusa.Penzija mu je sada 3100 evra - ali dnevno.Toliko o smanjenju troškova,a sve u vezi stabilnosti.

Tačno

pre 3 godine

I Logan 2. generacije je vrlo stabilan auto,a i kočnice su mu odlične. Šteta što se više ne proizvodi, koštao je nov 8100 evra u srednjem paketu opreme 2014. godine. Nikada više neće moći da se kupi nov auto u toj klasi za taj novac.

kimi R

pre 3 godine

@nijenego
Meni je još interesantnije što niti jednima niti drugima to baš ništa ne znači u svakodnevnom stani kreni saobraćaju, i ponekom vožnjom autoputem. Ovamo su svi rođeni na Hokenhajmu i mrse damu.

šone

pre 3 godine

@nesha
Sve i jedan Japanac u tom segmentu ima šipku a bogami i novi 308 pa se niko ne hvata toga. Stvarno se bez tog mortizera teško živi.

nesha

pre 3 godine

nije nego

Golf 7 i Golf 8 ( ne znam sve verzije benzinaca kod Golfa 8 ) u verzijama 1.0 tsi, 1.2 tsi, 1.6 tdi, imaju tzv.torzionu ili polukrutu osovinu na zadnjem vešanju.Istu poseduju i Seat Leon i Škoda Octavia od 2013 god. sa istim motorima.Lako proverljivo,treba samo pogledati ispod ili proveriti tehn.specifikacije.Verzije istih modela sa motorima 2.0 tdi uključujući VRC kod Škode i FR kod Leona poseduju tzv.multi-link ili nezavisno vešanje.

nijenego

pre 3 godine

@nesha
Moze da bude kruta osovina,moze da bude nezavisno vesanje ali kod Golfa i u jednom i u drugom slucaju postoje spiralne opruge. Ako ima opruge onda nije torziona osovina..cuo si sigurno nekad za izraz torziono uvijanje. moze da bude izvedeno sa jednom gredom koja se uvija ili sa vise gredi ili šipki..ne Renou cetvorci postoji recimo dve šipke koje se uvijaju i tako amortizuju..kada dodje do zamora materijala moguce je "napeti" šipku jer postoje nutevi...sto ovo pisem? Pa da bi uvideo razliku izmedju torzije i opruge..kod golfa kad "legne" ne menjas torzionu osovinu nego opruge.

Srđan BL

pre 3 godine

nesha
Torziono ogibljenje nije isto sto i polukruta osovina. "Torzija" podrazumjeva metalnu sipku cijim u uvijanjem dobijas "amortizaciju" dok kod polukrute osovine imas spiralne opruge...