Petak, 23.04.2021.

10:15

Peresov brutalan odgovor – za izlaz iz ESL 300 miliona evra

Greške se skupo plaćaju i tom matricom se vodi i presednik Real Madrida Florentino Peres.

Izvor: MS

Peresov brutalan odgovor – za izlaz iz ESL 300 miliona evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

korosavendz

pre 3 godine

Poslace petlice da igraju superligu, uzeti vam po 300 miliona a Mesi i Benzema nek igraju protiv Milanovog, Totinhemovog ili Arsenalovog podmlatka. Ili neka nagradna igra, ko da najvise novca igra za klub u superligi.

mili-topo

pre 3 godine

pregovori su trajali 3 godine
celom organizacijom je upravljala firma koja je promotor super lige
promotor je obezbedio 300 miliona svakom ucesniku za samo ucestvovanje i jos 300 miliona pobedniku
da bi se osigurao od necijeg odustajanja promotor je u ugovor ubacio klauzulu da onaj klub koji u prve 3 godine odustane mora da plati izlazak iz superlige 300 miliona promotoru koji sve to organizuje i rizikuje
pare ne idu florentinu vec organizatoru
oni koji su potpisali ugovor to moraju i da ispostuju, a potpisali su svih 11 osim barçe, jer se laporta ogradio jer potpis mora da potvrde "sosiosi" akcionari na skupstini
zato sada englezi cute, a od uefe je postavljen rumenige da pregovara sa florentinom kako bi se naslo neko resenje

uefa i fifa su privatne firme udruzenja
i ako neko ima dovoljno novca moze slobodno da organizuje slicnu organizaciju ili neko takmicenje kako njemu odgovara pa ko hoce hoce

kada bi izbacili velike klubove iz uefe i fife samo bi pomogli nekome da pokrene konkurentsku organizaciju i unisti fifa i uefa

Zivjeli EU i SAD!

pre 3 godine

Zasto taj tip jos nije u zatvoru? I ostalih jedanaest?

Pokusao je osnovati kartel i ukrasti milijarde vrijedan business.

Da sam ja bacio ciglu u izlog i pokusao ukrasti nesto unutra ali me prolaznici sprijecili da ukradem bili i ja jos bio vani a ne iza resetaka?

Zasto za milijardere ne vazi zakon?

automatski generisan komentar

pre 3 godine

Koji je pravni osnov ? Koji je pravni osnov izbaciti klub ? (mr.wolf, 23. april 2021 11:10)

Na primer, isti onaj kojim ti je zabranjeno da radis bilo sta cime bi pravio konkurenciju formi za koju radis. Osim toga, od slucaja do slucaja, odnosno od kluba do kluba i od zemlje do zemlje, moglo bi se naci jos dosta pravnih osnova. Ovi su pravili jedan veliki racun bez krcmara.

ja bih proterao autobus ovuda

pre 3 godine

Niko nema monopol nad fudbalom, pa nie UEFA, i svako može kako hoće da upravlja sa svojim kapitalom po cenu da sve propadne. (Mrki, 23. april 2021 10:35)

Ko ti je to rekao? Istina, nema UEFA monopol, ima FIFA, a UEFA je njen kontinentalni ogranak. Vidis, ako vec, logikom kapitala (koju zamisljas krajnje povrsno), dozivljavas tu "Superligu" kao "industriju zabave", e, pa onda ni u pravoj industiji zabave ne moze svako da radi sta mu padne na pamet i kako bi mu se cinilo najzgodnije. Danas tamo postoje stvari koje se zovu "formati" i smatraju se "intelektualnom svojinom". U ovom slucaju "format" je - sam fudbal, a vlasnik tog formata je FIFA. Da, svako moze kako hoce da upravlja *svojim* kapitalom po cenu da sve propadne. Problem je samo sto su ovi klubovi (odnosno njihovi finansijeri) zamislili (ili nisu ni promislili, "podrazumevalo im se") da pri tom koriste mnoge resurse koji nisu njihovi. Ali su *neciji*.

Mare

pre 3 godine

Kakva bre Liga Sampiona, zanimljivo tek od cetvrtfinala.
Ljudi ne shvataju da je fudbal postao biznis.
Ovde samo treba da se kaze, primamo prva 4 iz Englesku, prva 4 iz Italiju, prva 4 iz Spaniju i poneko iz ostale beton lige.
Opet ce to da budu maltene isti timovi manje vise i to je to.

theslaninica

pre 3 godine

mr.wolf, 23. april 2021 11:10

Prvni osnov za izbacivanje postoji - savezi svih evropskih država su pod patronatom UEFE, koja, uzgred, organizuje EP u fudbalu za sve kategorije. Savezi sami apliciraju za članstvo u UEFA, znači ne tuku ih lopatom. U statutu UEFA piše da države članice moraju poštovati statut UEFA i sva takmičenja UEFA. 12 klubova reši da organizuje takmičenje koje nije pod UEFA palicom - UEFA zatraži od pojedinih saveza isključenje iz takmičenja a za EP ne dozvoli regstraciju igračima koji su članovi tih 12 klubova. FIFA je već dala podršku UEFA - pa ovo sve pomeri i na SP i sva druga takmičenja. Sve po Ugovorima na koje se poziva i uvaj mrtvak iz Madrida, samo što svako misli da je njegov veći od najvećeg...
Da može svako da organizuje takmičenje kako mu se hoće - lige bi davno bile udruživane, tipa - zapadno balkanska, austro-ugarska i sl. ali ne može, jer ih UEFA ne dozvoljava, za njih su nacionala prvenstva i dalje prioritet za svaki savez. Ovi lešinari su decenijama već u strahovitim minusima, nađi negde, u pitanju su milijarde evra, tako da je ovo pokušaj da se izvade jer je za njih ovo win-win situacija - ako prođe izvadiće se iz kanala za 2-3 godine, ako ne prođe - nisu se izvadili jer ih je zeznula UEFA. Najgore što meni izgleda da pola on njih 12 ne zna razliku između kornera i auta...toliko im je do fudbala...

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Po ovome za pristup ligi trebali su da dobiju po 300 miliona € i u obavezi su da plate 300 miliona € u slučaju istupanja. Znači da su svi ti klubovi ušli u ligu pre istupanja iz iste pa će vam isporučiti odštetu za izlazak iz lige čim dobiju premije za ulazak u ligu...

Srle

pre 3 godine

(mr.wolf, 23. april 2021 11:10)
Ovo sto se desilo moze da se poredi sa npr... Hteo si da radis za vece pare i dogovorio si se sa novim poslodavcem oko plate. U medjuvremenu si obavestio starog da dajes otkaz u odredjenom roku. Medjutim stvar sa novim je pukla i sad mozda bi da se vratis u staru firmu da radis kao sto je bilo do pre neki dan ali se nisi pokajao, pljujes firmu i pricas kako su te pljackali sve ove godine. I sad ti pricas nama da nema pravnih osnova da ih kazne??? Po cemu...ako hoce da ih kazne imaju vise nego ocigledna prava da to i ucine.
PS: Naravno da nece kazniti sve timove koji su ucestovali pa se povukli jer bi to bilo glupo i kontraproduktivno od UEFE ali da kazne ova tri tvrdokorna tima je veoma realna opcija.

ko-ometator

pre 3 godine

Pa super izbaci ih uefa i naplati stetu koju su im naneli jer imaju sponzorske i tv i druge ugovore potpisane isplate to ovim klubovima i eto im osteta

Čika Mirko

pre 3 godine

Rijetko antipatičan čovjek. Jedan od glavnih krivaca za uništavanje fudbala kao igre i pretvaranja u protok nenormalnih soma novca.

Boris

pre 3 godine

Ako su sklopili ugovor sa JP Morgan, onda u tom ugovoru su jasno definisana pravila na koji nacin moze da se izadje iz lige kojoj su pristupili. Ne sastavljaju tako velike ugovor neki diletanti, tako da ce JP Morgan da im uzme sve sto su potpisali. Ta kompanija je sposobnija od svih ovih klubova zajedno.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Jedna zanimljivost, TV kuća koja bi prenosila tu SL je vlasništvo upravo Pereza.

Ova matora strvina će ući u rečnike kao najveće zlo ne fudbala nego u sveta sporta u njegovoj istoriji. Pravi stadion od preko pola milijarde u sred ove pandemije i najveće finansijske krize poslednjih 30 i kusur godina. Najavljuje treće galaktikose i Mbapea od 300 miliona. 5 mardelja i 2 ludnice su malo za ovog odvratnog i bahatog monstruma.

Alex

pre 3 godine

Eto kako mali Perica zamišlja biznis. Tako ja mogu da kažem da sam izgubio 100 evra na tiketu jer mi nisu prošle utakmice a uložio sam 10 evra. Zeznuo me neki klub i pao mi tiket. Poenta je da ne možeš da izgubiš nešto što nisi imao, samo ono što si uložio. E tako i ovaj majstor misli da je "bizmismen".

pegla i kabl

pre 3 godine

Pohlepni parazit koji je napravio iskljucivo biznis od fudbala i ubio draz sporta.
(Pljuvac svih stilova, 23. april 2021 10:15)

@pljuvac
pa ko da uzme pare onda koje placamo? da idu u dobrotvorne svrhe?))) koji ste svi d*bili hahhahaha

Gospodin Džovi

pre 3 godine

“To je otprilike novac koji bi svi klubovi dobili samo za učešće u tom takmičenju od američkog investicionog fonda "J.P. Morgan".”

Hoho znači i oni su uključeni. Pa nek propadnu svi.

Paja

pre 3 godine

Ako duguju J.P. Morgan-u vratice do zadnjeg dolara/evra, ovo je jedna od par najopasnijih organizacija ako treba povadice im bre zube i igracima i rukovosdtvu da povrate novac ove niko nije preveslao.

Z.Mamić"AV me pitao, kad ćeš u moju zvezdu"

pre 3 godine

za one koji ne znaju, porodica Perez je skoro 2 veka ugledna madridska advokatska porodična kancelarija.
Zar ste i pomislili da se neće zaštiti?
Počinje da mi se sviđa ovaj lik

Čiča Miloje

pre 3 godine

Uradiš nešto protiv pravila organizacuje u kojoj si, ona te kazni, a ti tužiš i još tražiš odštetu...
Mali Mikica tako zamišlja... Da je taj pohlepni Frankov djak uložio 300 miliona, još bih mogao da razumem...
Ovako je za Verovali ili ne!

reflektor

pre 3 godine

Jasno je da je ova liga bila nuzna za Real i Barselonu.U ogromnom su minusu i moraju da se trzaju.Isplanirali su ligu napravili posao i sad kad nema nista, ludilo i trzanje.UEFA kakva gid da je je organizacija koja ima jasno rasporedjena sredstva i ona sigurno nije u minusu.Englezi cute, Interbi Milan cute, samo se iz ova tri kluba oglasavaju sto govori da je njima najvise stalo i zapelo kako bi se reklo.Pa Real i Barsa imaju oko milijardu evra dugo nije im situacija dobra i idu u ovaj projekat od koga nema nista, bar ne onako kako su zamislili.

mr.wolf

pre 3 godine

Нека играју суперлигу сами, без публике, без играња у националној лиги, купу, без права тих играча да играју у својој репрезентацији. Распашће се за пар дана цела идеја грамзивих ала. И да им избаце клубове из националних савеза. Нека се затвори су "велики" клубови.
(Ђокиња, 23. april 2021 10:32)

Jel ti stvarno mislis da to tek tako funkcionise, izbacis ih i kraj ? EU ima svoje zakone, kako mozes da izbacis igrace iz reprezentacije ? Koji je pravni osnov ? Koji je pravni osnov izbaciti klub ?
UEFA drzi monopol, to je ocigledno. Zasto, kad EU zakon to dozvoljava, neki Pera Peric ne moze da kaze, pravim ligu/kup i ulazem toliko i toliko para ? Pa ko hoce, hoce ko nece, nece....
Ja stvarno ne kapiram te vase komentate, izbacite ih, kaznite ih.... kako, pravni osnov ?
Kad bi ti hteo da ides da radis za vecu platu, sta mislis, jel bi mogo poslodavac da te spreci ? Ne, zna se procedura.
Ili jos bolje, ako hoces da radis u EU, da ti tvoja maticna zzemlja, eto tek tako, zabrani ulaz u tvoju zemlju kad dolazis na odmor, jer eto, ima pravo, ona te skolovala i obucila ?
UEFA je potpuno ista organizacija kao i ESL, sa rqzlikom sto ima vise clanova, pa samim tim i vecu moc.

Stevan Vasic

pre 3 godine

Citam pojedine komentare i mislim se... Lako je nepismenom i neukom coveku da ima stav i misljenje za sve, jer on svoje zakljucke i stavove formira na osnovu one kolicine znanja i inteligencije koje sam poseduje, pa zato i ne cudi sto u njegovoj praznoj glavi sve deluje jednostavno i lako.

NijeBitno

pre 3 godine

Rеsio čovek da da smanji minus Realu kako zna i ume,more,svakako bih voleo i Barsa i Real i truli Juventus ne gledam u nekom evropskom takmicenju jedno 3-4 god,a i posto im ova liga nije prošla svakako su pred bankrotom,cim se ovoliko trzaju.

vaxilar

pre 3 godine

Podrska Ceferinu da ih kazni najsurovije moguce, a podrska Perezu i da naplati svaki dinar zbog ovih koji prvo hoce, pa onda nece.

Kad ides ides do kraja, a ne da se povlacis cim dune vetar.

David

pre 3 godine

Vidim neki ovde krive UEFU što je primila Kosovo. Gospodo nije nama UEFA kriva za Kosovo kao ni Olimpijski komitet za prijem Kosova u članstvo. Predstavnici Srbije ss nisu bunili a Divac je i glasao za prijem. Isto je i za Parlament Kosova, policiju, sudstvo sve je to Srbija potpisala 2013 godine.

Lax

pre 3 godine

I neka me sad neko ubedi da ovo ne tinja odavno i da Uefa nije gurala i pomagala ova tri kluba da bar neko vreme odloži sukob... Lige šampiona, izbori za igrača godine, gledanje kroz prste za transfere, poreze, nameštanje... Bolje da pukne sistem, da se resetuje, nego da se vrate pa da im se još više čini

Milos

pre 3 godine

Kakav kralj. Bas bih boleo da je ovo istina pa da kazne oce sto su se prelali i priklonili mafiji iz uefe. Zaboravili ste Srbi vrlo brzo da je ta ista Uefa pustila Kosovo da igra i to mimo pravila.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 3 godine

To je otprilike novac koji bi svi klubovi dobili samo za učešće u tom takmičenju od američkog investicionog fonda Dži-Pi Morgan.


Tako ti je to kada ulaziš u kolo sa Rotšildima. Pre neki dan napisa i dobih gomilu - što sam rekao da se oni neće pomiriti sa tim da ne zarade veliku količinu novca. Zašto su uopšte svi ovi klubovi ulazili u priču sa tom porodicom, koja samo zlo na svetu donosi?!

Luke Babbitt gravedigger

pre 3 godine

Ajd sad lepo UEFA kaze ako ovo ne ukinete izbacujemo Juve, Barsu, i Real na 5 godina iz svih takmicenja, pa da vidimo. Kakva bagra, brate mili.
(Sabre, 23. april 2021 10:17)

Ja ne znam šta čekaju? Pa nisu oni iznad celog sveta

dacha Zvezda

pre 3 godine

Matori izlapeli FRANKOVAC ne odustaje!!
Al dzabe mu to sve.. Sve i da mu plate to, 300 miliona on sprca na kupovinu Halanda i plate Bejlu i debelom Azaru...
I za 3 meseca opet...
Problem OSTAJE ISTI!!!

Ђокиња

pre 3 godine

Нека играју суперлигу сами, без публике, без играња у националној лиги, купу, без права тих играча да играју у својој репрезентацији. Распашће се за пар дана цела идеја грамзивих ала. И да им избаце клубове из националних савеза. Нека се затвори су "велики" клубови.

Aca

pre 3 godine

Zašto toliko buke, negativnog naboja? U Fudbali je već previše para. Ljudi ne umeju da nađu kvalitetniju zabavau, da pročitaju knjigu, pogledaju dobar film, provedu vreme sa decom, ženom, nego gledaju po 3 utkamice dnevno......a dobro je jedna u nedelju dana. Kad ljudi naprave odličnu ligu, gde igraju najbolji fudbaleri svi se bune. Da li će biti bolje za fudbal kad banktoriraju svi ti veliki klubovi? Kad bude manje para u fudbalu, pa bankrotira i Zvezda i Partizan jer nema ko da plati milione za njihove prosečne fudbalere?

Storno

pre 3 godine

Fudbal se igra posle škole, drugari na lokalnom terenu, utakmica između dva mesta, lokalna liga...To treba da bude više hobi nego sport!
Nadam se da će nestati profesionalni fudbal i sa njim i ostali "gladijatorski" sportovi!

chupavi

pre 3 godine

Kad je nekada na vlast dolazio novi vladar, onda se znalo, ko ga podrzi dobija unapredjenje ko je protiv ode glava... Ocigledno je resenje za Real i ovog matorca u ovom sporu sa UEFA nakon sto su se ostali povukli.

Ra

pre 3 godine

tako se to radi. ESL je budućnost, a liga šampiona je format koji više ne odgovara ni malim ni velikim timovima. samim tim što kukate zbog ESL pokazujete koliko su ti klubovi bitni i kako su zapravo oni fudbal, a ne Zvezda, Maribor i Bate Borisov, jer da je tako kako vi kažete onda bi se oduševljenjem dočekali LŠ u kojoj je Sevilja prvi favorit za trofej.

dubrovnik

pre 3 godine

najbolje da svi to uplate realu da mogu rušiti rekorde u cijenama igrača. ili da prodaju gradu trening centar da se izvuku iz dugova. taj odvratni klub je počeo sa divljanjem cijena igrača kada su kupili Figa, Zidana, Beckama i Ronalda - sve u par godina. a sada bi kupili Mbapea i Haalanda i ne pitaju za cijenu. prije 2 godine su uzeli Hazarda i potrošili oko 250 milki na njega a lik odigra 38 utakmica u 2 godine. tako su i Kaku uzeli za ogroman novac i momak je nestao iz ozbiljnog nogometa.
ovaj perez i real su nešto najgore što se moglo dogoditi nogometu.

xcvb

pre 3 godine

tako je florentino.ovi mucenici sto se izvinjavaju da plate izlaznu klauzulu i onda da se izvine. ne moze ovde ocu ka.im, necu ka.im. ova tri kluba jedino sto vredi.

marko992

pre 3 godine

Ajd sad lepo UEFA kaze ako ovo ne ukinete izbacujemo Juve, Barsu, i Real na 5 godina iz svih takmicenja, pa da vidimo. Kakva bagra, brate mili.
(Sabre, 23. april 2021 10:17)

Nisi u pravu,trebalo je ranije da razmisle, nije ih niko sibao po glavi da potpisu.
Trpece posledice to je sigurno.

pera ložač

pre 3 godine

Ako nek uzmu pare, a nek ih onda izbace iz Lige sampiona i La lige :D
(ja, 23. april 2021 10:22)

Pa izašli su iz Superlige jer je UEFA tražila 60 milijardi nadoknade, jer imaju ugovore sa sponzorima.
Koliko vidim biće svega, ali ništa dobrog osnivačima.

Sabre

pre 3 godine

Ajd sad lepo UEFA kaze ako ovo ne ukinete izbacujemo Juve, Barsu, i Real na 5 godina iz svih takmicenja, pa da vidimo. Kakva bagra, brate mili.

Bata

pre 3 godine

(Aca, 23. april 2021 10:42)

fudbal nece da bankrotira,ne boji se.


pored gore nabrojanih silnih obaveza ti imas vreme da razmisljas o problemima u fudbalu

Mrki

pre 3 godine

Ja mislim da kada pola ovih Engleza ne budi ni bilo u Evropi ove godine(jer će Lester, WestHam, a možda i Everton ići po plasmanu), odigraće jednu godinu ove revijalne lige, pa će da vide u kom sveru će to ići.

Ja mislim da za obe lige ima mesta, kao što ima kod nas u Evropi onih koji gldaju NBA i onih koji gledaju lokalne i sve druge Evropske košarkaške lige.

Niko nema monopol nad fudbalom, pa nie UEFA, i svako može kako hoće da upravlja sa svojim kapitalom po cenu da sve propadne.

Ovde će sve presuditi gledaoci koji će dolaziti ili neće dolaziti na stadione, i TV kuće koje će nešto prenositi ili neće prenositi, a i kladionice, koje će za nešto davati kvote, a za nešto možda i neće.

Ovo će bit šou liga za pare i verovatno za ozbiljnom promenom raznih pravila i sa njima će dobiti neku drugu igru, a mi gledaoci preko TV-a ili uživo će da biramo šta će da gledamo.

Ja lično i dalje nisam preboleo promenu u odbojci da je svaki servis poen i od kada su to uveli ja sam prestao da gledam odbojku, jer ova mi više nije nekako prava odbojka. I to je samo moje mišljnje, a drugima se sviđa ovakva i to skroz ok, jer možda su izgubili mene kao gledaoca, ali su dobili milione drugih.

Želim izbor i želim promene, i da mogu da biram. I to je to.

A što se tiče plaćanja penala, to je u skladu sa ugovorima koji su potpisali, pa sada neka uzmu pare od UEFE da plate izlazak iz lige.

zzzz

pre 3 godine

Posle Privrednog suda 17 u Madridu, javlja se i čuveni časopis Vazpopuli. Očekuju se i saznanja sajta njuz.net u nastavku ove sage.

Ivan

pre 3 godine

Što bi rekao Dragče "Vidite ovako,trenutno mogu da vam dam... a za ostalo čemo se dogovoriti"
(Moj rođak sa sela, 23. april 2021 10:25)

U civilizovanom svetu postoje ugovori, upravo da bi se zastitili od pojave frnomena Dragce.

Sta pise konkretno u ugovoru na osnovu kog Perez trazi novac, mozes da procitas ako otvoris tekst.

Sabre

pre 3 godine

Ajd sad lepo UEFA kaze ako ovo ne ukinete izbacujemo Juve, Barsu, i Real na 5 godina iz svih takmicenja, pa da vidimo. Kakva bagra, brate mili.

dubrovnik

pre 3 godine

najbolje da svi to uplate realu da mogu rušiti rekorde u cijenama igrača. ili da prodaju gradu trening centar da se izvuku iz dugova. taj odvratni klub je počeo sa divljanjem cijena igrača kada su kupili Figa, Zidana, Beckama i Ronalda - sve u par godina. a sada bi kupili Mbapea i Haalanda i ne pitaju za cijenu. prije 2 godine su uzeli Hazarda i potrošili oko 250 milki na njega a lik odigra 38 utakmica u 2 godine. tako su i Kaku uzeli za ogroman novac i momak je nestao iz ozbiljnog nogometa.
ovaj perez i real su nešto najgore što se moglo dogoditi nogometu.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Matori izlapeli FRANKOVAC ne odustaje!!
Al dzabe mu to sve.. Sve i da mu plate to, 300 miliona on sprca na kupovinu Halanda i plate Bejlu i debelom Azaru...
I za 3 meseca opet...
Problem OSTAJE ISTI!!!

Storno

pre 3 godine

Fudbal se igra posle škole, drugari na lokalnom terenu, utakmica između dva mesta, lokalna liga...To treba da bude više hobi nego sport!
Nadam se da će nestati profesionalni fudbal i sa njim i ostali "gladijatorski" sportovi!

Lax

pre 3 godine

I neka me sad neko ubedi da ovo ne tinja odavno i da Uefa nije gurala i pomagala ova tri kluba da bar neko vreme odloži sukob... Lige šampiona, izbori za igrača godine, gledanje kroz prste za transfere, poreze, nameštanje... Bolje da pukne sistem, da se resetuje, nego da se vrate pa da im se još više čini

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Jedna zanimljivost, TV kuća koja bi prenosila tu SL je vlasništvo upravo Pereza.

Ova matora strvina će ući u rečnike kao najveće zlo ne fudbala nego u sveta sporta u njegovoj istoriji. Pravi stadion od preko pola milijarde u sred ove pandemije i najveće finansijske krize poslednjih 30 i kusur godina. Najavljuje treće galaktikose i Mbapea od 300 miliona. 5 mardelja i 2 ludnice su malo za ovog odvratnog i bahatog monstruma.

pera ložač

pre 3 godine

Ako nek uzmu pare, a nek ih onda izbace iz Lige sampiona i La lige :D
(ja, 23. april 2021 10:22)

Pa izašli su iz Superlige jer je UEFA tražila 60 milijardi nadoknade, jer imaju ugovore sa sponzorima.
Koliko vidim biće svega, ali ništa dobrog osnivačima.

Ra

pre 3 godine

tako se to radi. ESL je budućnost, a liga šampiona je format koji više ne odgovara ni malim ni velikim timovima. samim tim što kukate zbog ESL pokazujete koliko su ti klubovi bitni i kako su zapravo oni fudbal, a ne Zvezda, Maribor i Bate Borisov, jer da je tako kako vi kažete onda bi se oduševljenjem dočekali LŠ u kojoj je Sevilja prvi favorit za trofej.

Čiča Miloje

pre 3 godine

Uradiš nešto protiv pravila organizacuje u kojoj si, ona te kazni, a ti tužiš i još tražiš odštetu...
Mali Mikica tako zamišlja... Da je taj pohlepni Frankov djak uložio 300 miliona, još bih mogao da razumem...
Ovako je za Verovali ili ne!

NijeBitno

pre 3 godine

Rеsio čovek da da smanji minus Realu kako zna i ume,more,svakako bih voleo i Barsa i Real i truli Juventus ne gledam u nekom evropskom takmicenju jedno 3-4 god,a i posto im ova liga nije prošla svakako su pred bankrotom,cim se ovoliko trzaju.

Milos

pre 3 godine

Kakav kralj. Bas bih boleo da je ovo istina pa da kazne oce sto su se prelali i priklonili mafiji iz uefe. Zaboravili ste Srbi vrlo brzo da je ta ista Uefa pustila Kosovo da igra i to mimo pravila.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 3 godine

To je otprilike novac koji bi svi klubovi dobili samo za učešće u tom takmičenju od američkog investicionog fonda Dži-Pi Morgan.


Tako ti je to kada ulaziš u kolo sa Rotšildima. Pre neki dan napisa i dobih gomilu - što sam rekao da se oni neće pomiriti sa tim da ne zarade veliku količinu novca. Zašto su uopšte svi ovi klubovi ulazili u priču sa tom porodicom, koja samo zlo na svetu donosi?!

mr.wolf

pre 3 godine

Нека играју суперлигу сами, без публике, без играња у националној лиги, купу, без права тих играча да играју у својој репрезентацији. Распашће се за пар дана цела идеја грамзивих ала. И да им избаце клубове из националних савеза. Нека се затвори су "велики" клубови.
(Ђокиња, 23. april 2021 10:32)

Jel ti stvarno mislis da to tek tako funkcionise, izbacis ih i kraj ? EU ima svoje zakone, kako mozes da izbacis igrace iz reprezentacije ? Koji je pravni osnov ? Koji je pravni osnov izbaciti klub ?
UEFA drzi monopol, to je ocigledno. Zasto, kad EU zakon to dozvoljava, neki Pera Peric ne moze da kaze, pravim ligu/kup i ulazem toliko i toliko para ? Pa ko hoce, hoce ko nece, nece....
Ja stvarno ne kapiram te vase komentate, izbacite ih, kaznite ih.... kako, pravni osnov ?
Kad bi ti hteo da ides da radis za vecu platu, sta mislis, jel bi mogo poslodavac da te spreci ? Ne, zna se procedura.
Ili jos bolje, ako hoces da radis u EU, da ti tvoja maticna zzemlja, eto tek tako, zabrani ulaz u tvoju zemlju kad dolazis na odmor, jer eto, ima pravo, ona te skolovala i obucila ?
UEFA je potpuno ista organizacija kao i ESL, sa rqzlikom sto ima vise clanova, pa samim tim i vecu moc.

marko992

pre 3 godine

Ajd sad lepo UEFA kaze ako ovo ne ukinete izbacujemo Juve, Barsu, i Real na 5 godina iz svih takmicenja, pa da vidimo. Kakva bagra, brate mili.
(Sabre, 23. april 2021 10:17)

Nisi u pravu,trebalo je ranije da razmisle, nije ih niko sibao po glavi da potpisu.
Trpece posledice to je sigurno.

Gospodin Džovi

pre 3 godine

“To je otprilike novac koji bi svi klubovi dobili samo za učešće u tom takmičenju od američkog investicionog fonda "J.P. Morgan".”

Hoho znači i oni su uključeni. Pa nek propadnu svi.

Stevan Vasic

pre 3 godine

Citam pojedine komentare i mislim se... Lako je nepismenom i neukom coveku da ima stav i misljenje za sve, jer on svoje zakljucke i stavove formira na osnovu one kolicine znanja i inteligencije koje sam poseduje, pa zato i ne cudi sto u njegovoj praznoj glavi sve deluje jednostavno i lako.

Ђокиња

pre 3 godine

Нека играју суперлигу сами, без публике, без играња у националној лиги, купу, без права тих играча да играју у својој репрезентацији. Распашће се за пар дана цела идеја грамзивих ала. И да им избаце клубове из националних савеза. Нека се затвори су "велики" клубови.

Paja

pre 3 godine

Ako duguju J.P. Morgan-u vratice do zadnjeg dolara/evra, ovo je jedna od par najopasnijih organizacija ako treba povadice im bre zube i igracima i rukovosdtvu da povrate novac ove niko nije preveslao.

David

pre 3 godine

Vidim neki ovde krive UEFU što je primila Kosovo. Gospodo nije nama UEFA kriva za Kosovo kao ni Olimpijski komitet za prijem Kosova u članstvo. Predstavnici Srbije ss nisu bunili a Divac je i glasao za prijem. Isto je i za Parlament Kosova, policiju, sudstvo sve je to Srbija potpisala 2013 godine.

Ivan

pre 3 godine

Što bi rekao Dragče "Vidite ovako,trenutno mogu da vam dam... a za ostalo čemo se dogovoriti"
(Moj rođak sa sela, 23. april 2021 10:25)

U civilizovanom svetu postoje ugovori, upravo da bi se zastitili od pojave frnomena Dragce.

Sta pise konkretno u ugovoru na osnovu kog Perez trazi novac, mozes da procitas ako otvoris tekst.

zzzz

pre 3 godine

Posle Privrednog suda 17 u Madridu, javlja se i čuveni časopis Vazpopuli. Očekuju se i saznanja sajta njuz.net u nastavku ove sage.

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Po ovome za pristup ligi trebali su da dobiju po 300 miliona € i u obavezi su da plate 300 miliona € u slučaju istupanja. Znači da su svi ti klubovi ušli u ligu pre istupanja iz iste pa će vam isporučiti odštetu za izlazak iz lige čim dobiju premije za ulazak u ligu...

Aca

pre 3 godine

Zašto toliko buke, negativnog naboja? U Fudbali je već previše para. Ljudi ne umeju da nađu kvalitetniju zabavau, da pročitaju knjigu, pogledaju dobar film, provedu vreme sa decom, ženom, nego gledaju po 3 utkamice dnevno......a dobro je jedna u nedelju dana. Kad ljudi naprave odličnu ligu, gde igraju najbolji fudbaleri svi se bune. Da li će biti bolje za fudbal kad banktoriraju svi ti veliki klubovi? Kad bude manje para u fudbalu, pa bankrotira i Zvezda i Partizan jer nema ko da plati milione za njihove prosečne fudbalere?

Luke Babbitt gravedigger

pre 3 godine

Ajd sad lepo UEFA kaze ako ovo ne ukinete izbacujemo Juve, Barsu, i Real na 5 godina iz svih takmicenja, pa da vidimo. Kakva bagra, brate mili.
(Sabre, 23. april 2021 10:17)

Ja ne znam šta čekaju? Pa nisu oni iznad celog sveta

Alex

pre 3 godine

Eto kako mali Perica zamišlja biznis. Tako ja mogu da kažem da sam izgubio 100 evra na tiketu jer mi nisu prošle utakmice a uložio sam 10 evra. Zeznuo me neki klub i pao mi tiket. Poenta je da ne možeš da izgubiš nešto što nisi imao, samo ono što si uložio. E tako i ovaj majstor misli da je "bizmismen".

Z.Mamić"AV me pitao, kad ćeš u moju zvezdu"

pre 3 godine

za one koji ne znaju, porodica Perez je skoro 2 veka ugledna madridska advokatska porodična kancelarija.
Zar ste i pomislili da se neće zaštiti?
Počinje da mi se sviđa ovaj lik

Čika Mirko

pre 3 godine

Rijetko antipatičan čovjek. Jedan od glavnih krivaca za uništavanje fudbala kao igre i pretvaranja u protok nenormalnih soma novca.

vaxilar

pre 3 godine

Podrska Ceferinu da ih kazni najsurovije moguce, a podrska Perezu i da naplati svaki dinar zbog ovih koji prvo hoce, pa onda nece.

Kad ides ides do kraja, a ne da se povlacis cim dune vetar.

Mrki

pre 3 godine

Ja mislim da kada pola ovih Engleza ne budi ni bilo u Evropi ove godine(jer će Lester, WestHam, a možda i Everton ići po plasmanu), odigraće jednu godinu ove revijalne lige, pa će da vide u kom sveru će to ići.

Ja mislim da za obe lige ima mesta, kao što ima kod nas u Evropi onih koji gldaju NBA i onih koji gledaju lokalne i sve druge Evropske košarkaške lige.

Niko nema monopol nad fudbalom, pa nie UEFA, i svako može kako hoće da upravlja sa svojim kapitalom po cenu da sve propadne.

Ovde će sve presuditi gledaoci koji će dolaziti ili neće dolaziti na stadione, i TV kuće koje će nešto prenositi ili neće prenositi, a i kladionice, koje će za nešto davati kvote, a za nešto možda i neće.

Ovo će bit šou liga za pare i verovatno za ozbiljnom promenom raznih pravila i sa njima će dobiti neku drugu igru, a mi gledaoci preko TV-a ili uživo će da biramo šta će da gledamo.

Ja lično i dalje nisam preboleo promenu u odbojci da je svaki servis poen i od kada su to uveli ja sam prestao da gledam odbojku, jer ova mi više nije nekako prava odbojka. I to je samo moje mišljnje, a drugima se sviđa ovakva i to skroz ok, jer možda su izgubili mene kao gledaoca, ali su dobili milione drugih.

Želim izbor i želim promene, i da mogu da biram. I to je to.

A što se tiče plaćanja penala, to je u skladu sa ugovorima koji su potpisali, pa sada neka uzmu pare od UEFE da plate izlazak iz lige.

Boris

pre 3 godine

Ako su sklopili ugovor sa JP Morgan, onda u tom ugovoru su jasno definisana pravila na koji nacin moze da se izadje iz lige kojoj su pristupili. Ne sastavljaju tako velike ugovor neki diletanti, tako da ce JP Morgan da im uzme sve sto su potpisali. Ta kompanija je sposobnija od svih ovih klubova zajedno.

Bata

pre 3 godine

(Aca, 23. april 2021 10:42)

fudbal nece da bankrotira,ne boji se.


pored gore nabrojanih silnih obaveza ti imas vreme da razmisljas o problemima u fudbalu

reflektor

pre 3 godine

Jasno je da je ova liga bila nuzna za Real i Barselonu.U ogromnom su minusu i moraju da se trzaju.Isplanirali su ligu napravili posao i sad kad nema nista, ludilo i trzanje.UEFA kakva gid da je je organizacija koja ima jasno rasporedjena sredstva i ona sigurno nije u minusu.Englezi cute, Interbi Milan cute, samo se iz ova tri kluba oglasavaju sto govori da je njima najvise stalo i zapelo kako bi se reklo.Pa Real i Barsa imaju oko milijardu evra dugo nije im situacija dobra i idu u ovaj projekat od koga nema nista, bar ne onako kako su zamislili.

xcvb

pre 3 godine

tako je florentino.ovi mucenici sto se izvinjavaju da plate izlaznu klauzulu i onda da se izvine. ne moze ovde ocu ka.im, necu ka.im. ova tri kluba jedino sto vredi.

chupavi

pre 3 godine

Kad je nekada na vlast dolazio novi vladar, onda se znalo, ko ga podrzi dobija unapredjenje ko je protiv ode glava... Ocigledno je resenje za Real i ovog matorca u ovom sporu sa UEFA nakon sto su se ostali povukli.

Srle

pre 3 godine

(mr.wolf, 23. april 2021 11:10)
Ovo sto se desilo moze da se poredi sa npr... Hteo si da radis za vece pare i dogovorio si se sa novim poslodavcem oko plate. U medjuvremenu si obavestio starog da dajes otkaz u odredjenom roku. Medjutim stvar sa novim je pukla i sad mozda bi da se vratis u staru firmu da radis kao sto je bilo do pre neki dan ali se nisi pokajao, pljujes firmu i pricas kako su te pljackali sve ove godine. I sad ti pricas nama da nema pravnih osnova da ih kazne??? Po cemu...ako hoce da ih kazne imaju vise nego ocigledna prava da to i ucine.
PS: Naravno da nece kazniti sve timove koji su ucestovali pa se povukli jer bi to bilo glupo i kontraproduktivno od UEFE ali da kazne ova tri tvrdokorna tima je veoma realna opcija.

Zivjeli EU i SAD!

pre 3 godine

Zasto taj tip jos nije u zatvoru? I ostalih jedanaest?

Pokusao je osnovati kartel i ukrasti milijarde vrijedan business.

Da sam ja bacio ciglu u izlog i pokusao ukrasti nesto unutra ali me prolaznici sprijecili da ukradem bili i ja jos bio vani a ne iza resetaka?

Zasto za milijardere ne vazi zakon?

theslaninica

pre 3 godine

mr.wolf, 23. april 2021 11:10

Prvni osnov za izbacivanje postoji - savezi svih evropskih država su pod patronatom UEFE, koja, uzgred, organizuje EP u fudbalu za sve kategorije. Savezi sami apliciraju za članstvo u UEFA, znači ne tuku ih lopatom. U statutu UEFA piše da države članice moraju poštovati statut UEFA i sva takmičenja UEFA. 12 klubova reši da organizuje takmičenje koje nije pod UEFA palicom - UEFA zatraži od pojedinih saveza isključenje iz takmičenja a za EP ne dozvoli regstraciju igračima koji su članovi tih 12 klubova. FIFA je već dala podršku UEFA - pa ovo sve pomeri i na SP i sva druga takmičenja. Sve po Ugovorima na koje se poziva i uvaj mrtvak iz Madrida, samo što svako misli da je njegov veći od najvećeg...
Da može svako da organizuje takmičenje kako mu se hoće - lige bi davno bile udruživane, tipa - zapadno balkanska, austro-ugarska i sl. ali ne može, jer ih UEFA ne dozvoljava, za njih su nacionala prvenstva i dalje prioritet za svaki savez. Ovi lešinari su decenijama već u strahovitim minusima, nađi negde, u pitanju su milijarde evra, tako da je ovo pokušaj da se izvade jer je za njih ovo win-win situacija - ako prođe izvadiće se iz kanala za 2-3 godine, ako ne prođe - nisu se izvadili jer ih je zeznula UEFA. Najgore što meni izgleda da pola on njih 12 ne zna razliku između kornera i auta...toliko im je do fudbala...

Mare

pre 3 godine

Kakva bre Liga Sampiona, zanimljivo tek od cetvrtfinala.
Ljudi ne shvataju da je fudbal postao biznis.
Ovde samo treba da se kaze, primamo prva 4 iz Englesku, prva 4 iz Italiju, prva 4 iz Spaniju i poneko iz ostale beton lige.
Opet ce to da budu maltene isti timovi manje vise i to je to.

ko-ometator

pre 3 godine

Pa super izbaci ih uefa i naplati stetu koju su im naneli jer imaju sponzorske i tv i druge ugovore potpisane isplate to ovim klubovima i eto im osteta

automatski generisan komentar

pre 3 godine

Koji je pravni osnov ? Koji je pravni osnov izbaciti klub ? (mr.wolf, 23. april 2021 11:10)

Na primer, isti onaj kojim ti je zabranjeno da radis bilo sta cime bi pravio konkurenciju formi za koju radis. Osim toga, od slucaja do slucaja, odnosno od kluba do kluba i od zemlje do zemlje, moglo bi se naci jos dosta pravnih osnova. Ovi su pravili jedan veliki racun bez krcmara.

ja bih proterao autobus ovuda

pre 3 godine

Niko nema monopol nad fudbalom, pa nie UEFA, i svako može kako hoće da upravlja sa svojim kapitalom po cenu da sve propadne. (Mrki, 23. april 2021 10:35)

Ko ti je to rekao? Istina, nema UEFA monopol, ima FIFA, a UEFA je njen kontinentalni ogranak. Vidis, ako vec, logikom kapitala (koju zamisljas krajnje povrsno), dozivljavas tu "Superligu" kao "industriju zabave", e, pa onda ni u pravoj industiji zabave ne moze svako da radi sta mu padne na pamet i kako bi mu se cinilo najzgodnije. Danas tamo postoje stvari koje se zovu "formati" i smatraju se "intelektualnom svojinom". U ovom slucaju "format" je - sam fudbal, a vlasnik tog formata je FIFA. Da, svako moze kako hoce da upravlja *svojim* kapitalom po cenu da sve propadne. Problem je samo sto su ovi klubovi (odnosno njihovi finansijeri) zamislili (ili nisu ni promislili, "podrazumevalo im se") da pri tom koriste mnoge resurse koji nisu njihovi. Ali su *neciji*.

mili-topo

pre 3 godine

pregovori su trajali 3 godine
celom organizacijom je upravljala firma koja je promotor super lige
promotor je obezbedio 300 miliona svakom ucesniku za samo ucestvovanje i jos 300 miliona pobedniku
da bi se osigurao od necijeg odustajanja promotor je u ugovor ubacio klauzulu da onaj klub koji u prve 3 godine odustane mora da plati izlazak iz superlige 300 miliona promotoru koji sve to organizuje i rizikuje
pare ne idu florentinu vec organizatoru
oni koji su potpisali ugovor to moraju i da ispostuju, a potpisali su svih 11 osim barçe, jer se laporta ogradio jer potpis mora da potvrde "sosiosi" akcionari na skupstini
zato sada englezi cute, a od uefe je postavljen rumenige da pregovara sa florentinom kako bi se naslo neko resenje

uefa i fifa su privatne firme udruzenja
i ako neko ima dovoljno novca moze slobodno da organizuje slicnu organizaciju ili neko takmicenje kako njemu odgovara pa ko hoce hoce

kada bi izbacili velike klubove iz uefe i fife samo bi pomogli nekome da pokrene konkurentsku organizaciju i unisti fifa i uefa

korosavendz

pre 3 godine

Poslace petlice da igraju superligu, uzeti vam po 300 miliona a Mesi i Benzema nek igraju protiv Milanovog, Totinhemovog ili Arsenalovog podmlatka. Ili neka nagradna igra, ko da najvise novca igra za klub u superligi.

pegla i kabl

pre 3 godine

Pohlepni parazit koji je napravio iskljucivo biznis od fudbala i ubio draz sporta.
(Pljuvac svih stilova, 23. april 2021 10:15)

@pljuvac
pa ko da uzme pare onda koje placamo? da idu u dobrotvorne svrhe?))) koji ste svi d*bili hahhahaha

Ra

pre 3 godine

tako se to radi. ESL je budućnost, a liga šampiona je format koji više ne odgovara ni malim ni velikim timovima. samim tim što kukate zbog ESL pokazujete koliko su ti klubovi bitni i kako su zapravo oni fudbal, a ne Zvezda, Maribor i Bate Borisov, jer da je tako kako vi kažete onda bi se oduševljenjem dočekali LŠ u kojoj je Sevilja prvi favorit za trofej.

xcvb

pre 3 godine

tako je florentino.ovi mucenici sto se izvinjavaju da plate izlaznu klauzulu i onda da se izvine. ne moze ovde ocu ka.im, necu ka.im. ova tri kluba jedino sto vredi.

mr.wolf

pre 3 godine

Нека играју суперлигу сами, без публике, без играња у националној лиги, купу, без права тих играча да играју у својој репрезентацији. Распашће се за пар дана цела идеја грамзивих ала. И да им избаце клубове из националних савеза. Нека се затвори су "велики" клубови.
(Ђокиња, 23. april 2021 10:32)

Jel ti stvarno mislis da to tek tako funkcionise, izbacis ih i kraj ? EU ima svoje zakone, kako mozes da izbacis igrace iz reprezentacije ? Koji je pravni osnov ? Koji je pravni osnov izbaciti klub ?
UEFA drzi monopol, to je ocigledno. Zasto, kad EU zakon to dozvoljava, neki Pera Peric ne moze da kaze, pravim ligu/kup i ulazem toliko i toliko para ? Pa ko hoce, hoce ko nece, nece....
Ja stvarno ne kapiram te vase komentate, izbacite ih, kaznite ih.... kako, pravni osnov ?
Kad bi ti hteo da ides da radis za vecu platu, sta mislis, jel bi mogo poslodavac da te spreci ? Ne, zna se procedura.
Ili jos bolje, ako hoces da radis u EU, da ti tvoja maticna zzemlja, eto tek tako, zabrani ulaz u tvoju zemlju kad dolazis na odmor, jer eto, ima pravo, ona te skolovala i obucila ?
UEFA je potpuno ista organizacija kao i ESL, sa rqzlikom sto ima vise clanova, pa samim tim i vecu moc.

Mare

pre 3 godine

Kakva bre Liga Sampiona, zanimljivo tek od cetvrtfinala.
Ljudi ne shvataju da je fudbal postao biznis.
Ovde samo treba da se kaze, primamo prva 4 iz Englesku, prva 4 iz Italiju, prva 4 iz Spaniju i poneko iz ostale beton lige.
Opet ce to da budu maltene isti timovi manje vise i to je to.

Sabre

pre 3 godine

Ajd sad lepo UEFA kaze ako ovo ne ukinete izbacujemo Juve, Barsu, i Real na 5 godina iz svih takmicenja, pa da vidimo. Kakva bagra, brate mili.

Z.Mamić"AV me pitao, kad ćeš u moju zvezdu"

pre 3 godine

za one koji ne znaju, porodica Perez je skoro 2 veka ugledna madridska advokatska porodična kancelarija.
Zar ste i pomislili da se neće zaštiti?
Počinje da mi se sviđa ovaj lik

Mrki

pre 3 godine

Ja mislim da kada pola ovih Engleza ne budi ni bilo u Evropi ove godine(jer će Lester, WestHam, a možda i Everton ići po plasmanu), odigraće jednu godinu ove revijalne lige, pa će da vide u kom sveru će to ići.

Ja mislim da za obe lige ima mesta, kao što ima kod nas u Evropi onih koji gldaju NBA i onih koji gledaju lokalne i sve druge Evropske košarkaške lige.

Niko nema monopol nad fudbalom, pa nie UEFA, i svako može kako hoće da upravlja sa svojim kapitalom po cenu da sve propadne.

Ovde će sve presuditi gledaoci koji će dolaziti ili neće dolaziti na stadione, i TV kuće koje će nešto prenositi ili neće prenositi, a i kladionice, koje će za nešto davati kvote, a za nešto možda i neće.

Ovo će bit šou liga za pare i verovatno za ozbiljnom promenom raznih pravila i sa njima će dobiti neku drugu igru, a mi gledaoci preko TV-a ili uživo će da biramo šta će da gledamo.

Ja lično i dalje nisam preboleo promenu u odbojci da je svaki servis poen i od kada su to uveli ja sam prestao da gledam odbojku, jer ova mi više nije nekako prava odbojka. I to je samo moje mišljnje, a drugima se sviđa ovakva i to skroz ok, jer možda su izgubili mene kao gledaoca, ali su dobili milione drugih.

Želim izbor i želim promene, i da mogu da biram. I to je to.

A što se tiče plaćanja penala, to je u skladu sa ugovorima koji su potpisali, pa sada neka uzmu pare od UEFE da plate izlazak iz lige.

Milos

pre 3 godine

Kakav kralj. Bas bih boleo da je ovo istina pa da kazne oce sto su se prelali i priklonili mafiji iz uefe. Zaboravili ste Srbi vrlo brzo da je ta ista Uefa pustila Kosovo da igra i to mimo pravila.

Aca

pre 3 godine

Zašto toliko buke, negativnog naboja? U Fudbali je već previše para. Ljudi ne umeju da nađu kvalitetniju zabavau, da pročitaju knjigu, pogledaju dobar film, provedu vreme sa decom, ženom, nego gledaju po 3 utkamice dnevno......a dobro je jedna u nedelju dana. Kad ljudi naprave odličnu ligu, gde igraju najbolji fudbaleri svi se bune. Da li će biti bolje za fudbal kad banktoriraju svi ti veliki klubovi? Kad bude manje para u fudbalu, pa bankrotira i Zvezda i Partizan jer nema ko da plati milione za njihove prosečne fudbalere?

Ivan

pre 3 godine

Što bi rekao Dragče "Vidite ovako,trenutno mogu da vam dam... a za ostalo čemo se dogovoriti"
(Moj rođak sa sela, 23. april 2021 10:25)

U civilizovanom svetu postoje ugovori, upravo da bi se zastitili od pojave frnomena Dragce.

Sta pise konkretno u ugovoru na osnovu kog Perez trazi novac, mozes da procitas ako otvoris tekst.

Zivjeli EU i SAD!

pre 3 godine

Zasto taj tip jos nije u zatvoru? I ostalih jedanaest?

Pokusao je osnovati kartel i ukrasti milijarde vrijedan business.

Da sam ja bacio ciglu u izlog i pokusao ukrasti nesto unutra ali me prolaznici sprijecili da ukradem bili i ja jos bio vani a ne iza resetaka?

Zasto za milijardere ne vazi zakon?

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 3 godine

To je otprilike novac koji bi svi klubovi dobili samo za učešće u tom takmičenju od američkog investicionog fonda Dži-Pi Morgan.


Tako ti je to kada ulaziš u kolo sa Rotšildima. Pre neki dan napisa i dobih gomilu - što sam rekao da se oni neće pomiriti sa tim da ne zarade veliku količinu novca. Zašto su uopšte svi ovi klubovi ulazili u priču sa tom porodicom, koja samo zlo na svetu donosi?!

Čiča Miloje

pre 3 godine

Uradiš nešto protiv pravila organizacuje u kojoj si, ona te kazni, a ti tužiš i još tražiš odštetu...
Mali Mikica tako zamišlja... Da je taj pohlepni Frankov djak uložio 300 miliona, još bih mogao da razumem...
Ovako je za Verovali ili ne!

pegla i kabl

pre 3 godine

Pohlepni parazit koji je napravio iskljucivo biznis od fudbala i ubio draz sporta.
(Pljuvac svih stilova, 23. april 2021 10:15)

@pljuvac
pa ko da uzme pare onda koje placamo? da idu u dobrotvorne svrhe?))) koji ste svi d*bili hahhahaha

dacha Zvezda

pre 3 godine

Matori izlapeli FRANKOVAC ne odustaje!!
Al dzabe mu to sve.. Sve i da mu plate to, 300 miliona on sprca na kupovinu Halanda i plate Bejlu i debelom Azaru...
I za 3 meseca opet...
Problem OSTAJE ISTI!!!

Alex

pre 3 godine

Eto kako mali Perica zamišlja biznis. Tako ja mogu da kažem da sam izgubio 100 evra na tiketu jer mi nisu prošle utakmice a uložio sam 10 evra. Zeznuo me neki klub i pao mi tiket. Poenta je da ne možeš da izgubiš nešto što nisi imao, samo ono što si uložio. E tako i ovaj majstor misli da je "bizmismen".

Stevan Vasic

pre 3 godine

Citam pojedine komentare i mislim se... Lako je nepismenom i neukom coveku da ima stav i misljenje za sve, jer on svoje zakljucke i stavove formira na osnovu one kolicine znanja i inteligencije koje sam poseduje, pa zato i ne cudi sto u njegovoj praznoj glavi sve deluje jednostavno i lako.

marko992

pre 3 godine

Ajd sad lepo UEFA kaze ako ovo ne ukinete izbacujemo Juve, Barsu, i Real na 5 godina iz svih takmicenja, pa da vidimo. Kakva bagra, brate mili.
(Sabre, 23. april 2021 10:17)

Nisi u pravu,trebalo je ranije da razmisle, nije ih niko sibao po glavi da potpisu.
Trpece posledice to je sigurno.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Jedna zanimljivost, TV kuća koja bi prenosila tu SL je vlasništvo upravo Pereza.

Ova matora strvina će ući u rečnike kao najveće zlo ne fudbala nego u sveta sporta u njegovoj istoriji. Pravi stadion od preko pola milijarde u sred ove pandemije i najveće finansijske krize poslednjih 30 i kusur godina. Najavljuje treće galaktikose i Mbapea od 300 miliona. 5 mardelja i 2 ludnice su malo za ovog odvratnog i bahatog monstruma.

Ђокиња

pre 3 godine

Нека играју суперлигу сами, без публике, без играња у националној лиги, купу, без права тих играча да играју у својој репрезентацији. Распашће се за пар дана цела идеја грамзивих ала. И да им избаце клубове из националних савеза. Нека се затвори су "велики" клубови.

theslaninica

pre 3 godine

mr.wolf, 23. april 2021 11:10

Prvni osnov za izbacivanje postoji - savezi svih evropskih država su pod patronatom UEFE, koja, uzgred, organizuje EP u fudbalu za sve kategorije. Savezi sami apliciraju za članstvo u UEFA, znači ne tuku ih lopatom. U statutu UEFA piše da države članice moraju poštovati statut UEFA i sva takmičenja UEFA. 12 klubova reši da organizuje takmičenje koje nije pod UEFA palicom - UEFA zatraži od pojedinih saveza isključenje iz takmičenja a za EP ne dozvoli regstraciju igračima koji su članovi tih 12 klubova. FIFA je već dala podršku UEFA - pa ovo sve pomeri i na SP i sva druga takmičenja. Sve po Ugovorima na koje se poziva i uvaj mrtvak iz Madrida, samo što svako misli da je njegov veći od najvećeg...
Da može svako da organizuje takmičenje kako mu se hoće - lige bi davno bile udruživane, tipa - zapadno balkanska, austro-ugarska i sl. ali ne može, jer ih UEFA ne dozvoljava, za njih su nacionala prvenstva i dalje prioritet za svaki savez. Ovi lešinari su decenijama već u strahovitim minusima, nađi negde, u pitanju su milijarde evra, tako da je ovo pokušaj da se izvade jer je za njih ovo win-win situacija - ako prođe izvadiće se iz kanala za 2-3 godine, ako ne prođe - nisu se izvadili jer ih je zeznula UEFA. Najgore što meni izgleda da pola on njih 12 ne zna razliku između kornera i auta...toliko im je do fudbala...

ja bih proterao autobus ovuda

pre 3 godine

Niko nema monopol nad fudbalom, pa nie UEFA, i svako može kako hoće da upravlja sa svojim kapitalom po cenu da sve propadne. (Mrki, 23. april 2021 10:35)

Ko ti je to rekao? Istina, nema UEFA monopol, ima FIFA, a UEFA je njen kontinentalni ogranak. Vidis, ako vec, logikom kapitala (koju zamisljas krajnje povrsno), dozivljavas tu "Superligu" kao "industriju zabave", e, pa onda ni u pravoj industiji zabave ne moze svako da radi sta mu padne na pamet i kako bi mu se cinilo najzgodnije. Danas tamo postoje stvari koje se zovu "formati" i smatraju se "intelektualnom svojinom". U ovom slucaju "format" je - sam fudbal, a vlasnik tog formata je FIFA. Da, svako moze kako hoce da upravlja *svojim* kapitalom po cenu da sve propadne. Problem je samo sto su ovi klubovi (odnosno njihovi finansijeri) zamislili (ili nisu ni promislili, "podrazumevalo im se") da pri tom koriste mnoge resurse koji nisu njihovi. Ali su *neciji*.

Storno

pre 3 godine

Fudbal se igra posle škole, drugari na lokalnom terenu, utakmica između dva mesta, lokalna liga...To treba da bude više hobi nego sport!
Nadam se da će nestati profesionalni fudbal i sa njim i ostali "gladijatorski" sportovi!

Boris

pre 3 godine

Ako su sklopili ugovor sa JP Morgan, onda u tom ugovoru su jasno definisana pravila na koji nacin moze da se izadje iz lige kojoj su pristupili. Ne sastavljaju tako velike ugovor neki diletanti, tako da ce JP Morgan da im uzme sve sto su potpisali. Ta kompanija je sposobnija od svih ovih klubova zajedno.

mili-topo

pre 3 godine

pregovori su trajali 3 godine
celom organizacijom je upravljala firma koja je promotor super lige
promotor je obezbedio 300 miliona svakom ucesniku za samo ucestvovanje i jos 300 miliona pobedniku
da bi se osigurao od necijeg odustajanja promotor je u ugovor ubacio klauzulu da onaj klub koji u prve 3 godine odustane mora da plati izlazak iz superlige 300 miliona promotoru koji sve to organizuje i rizikuje
pare ne idu florentinu vec organizatoru
oni koji su potpisali ugovor to moraju i da ispostuju, a potpisali su svih 11 osim barçe, jer se laporta ogradio jer potpis mora da potvrde "sosiosi" akcionari na skupstini
zato sada englezi cute, a od uefe je postavljen rumenige da pregovara sa florentinom kako bi se naslo neko resenje

uefa i fifa su privatne firme udruzenja
i ako neko ima dovoljno novca moze slobodno da organizuje slicnu organizaciju ili neko takmicenje kako njemu odgovara pa ko hoce hoce

kada bi izbacili velike klubove iz uefe i fife samo bi pomogli nekome da pokrene konkurentsku organizaciju i unisti fifa i uefa

vaxilar

pre 3 godine

Podrska Ceferinu da ih kazni najsurovije moguce, a podrska Perezu i da naplati svaki dinar zbog ovih koji prvo hoce, pa onda nece.

Kad ides ides do kraja, a ne da se povlacis cim dune vetar.

Srle

pre 3 godine

(mr.wolf, 23. april 2021 11:10)
Ovo sto se desilo moze da se poredi sa npr... Hteo si da radis za vece pare i dogovorio si se sa novim poslodavcem oko plate. U medjuvremenu si obavestio starog da dajes otkaz u odredjenom roku. Medjutim stvar sa novim je pukla i sad mozda bi da se vratis u staru firmu da radis kao sto je bilo do pre neki dan ali se nisi pokajao, pljujes firmu i pricas kako su te pljackali sve ove godine. I sad ti pricas nama da nema pravnih osnova da ih kazne??? Po cemu...ako hoce da ih kazne imaju vise nego ocigledna prava da to i ucine.
PS: Naravno da nece kazniti sve timove koji su ucestovali pa se povukli jer bi to bilo glupo i kontraproduktivno od UEFE ali da kazne ova tri tvrdokorna tima je veoma realna opcija.

Čika Mirko

pre 3 godine

Rijetko antipatičan čovjek. Jedan od glavnih krivaca za uništavanje fudbala kao igre i pretvaranja u protok nenormalnih soma novca.

Luke Babbitt gravedigger

pre 3 godine

Ajd sad lepo UEFA kaze ako ovo ne ukinete izbacujemo Juve, Barsu, i Real na 5 godina iz svih takmicenja, pa da vidimo. Kakva bagra, brate mili.
(Sabre, 23. april 2021 10:17)

Ja ne znam šta čekaju? Pa nisu oni iznad celog sveta

chupavi

pre 3 godine

Kad je nekada na vlast dolazio novi vladar, onda se znalo, ko ga podrzi dobija unapredjenje ko je protiv ode glava... Ocigledno je resenje za Real i ovog matorca u ovom sporu sa UEFA nakon sto su se ostali povukli.

Gospodin Džovi

pre 3 godine

“To je otprilike novac koji bi svi klubovi dobili samo za učešće u tom takmičenju od američkog investicionog fonda "J.P. Morgan".”

Hoho znači i oni su uključeni. Pa nek propadnu svi.

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Po ovome za pristup ligi trebali su da dobiju po 300 miliona € i u obavezi su da plate 300 miliona € u slučaju istupanja. Znači da su svi ti klubovi ušli u ligu pre istupanja iz iste pa će vam isporučiti odštetu za izlazak iz lige čim dobiju premije za ulazak u ligu...

automatski generisan komentar

pre 3 godine

Koji je pravni osnov ? Koji je pravni osnov izbaciti klub ? (mr.wolf, 23. april 2021 11:10)

Na primer, isti onaj kojim ti je zabranjeno da radis bilo sta cime bi pravio konkurenciju formi za koju radis. Osim toga, od slucaja do slucaja, odnosno od kluba do kluba i od zemlje do zemlje, moglo bi se naci jos dosta pravnih osnova. Ovi su pravili jedan veliki racun bez krcmara.

dubrovnik

pre 3 godine

najbolje da svi to uplate realu da mogu rušiti rekorde u cijenama igrača. ili da prodaju gradu trening centar da se izvuku iz dugova. taj odvratni klub je počeo sa divljanjem cijena igrača kada su kupili Figa, Zidana, Beckama i Ronalda - sve u par godina. a sada bi kupili Mbapea i Haalanda i ne pitaju za cijenu. prije 2 godine su uzeli Hazarda i potrošili oko 250 milki na njega a lik odigra 38 utakmica u 2 godine. tako su i Kaku uzeli za ogroman novac i momak je nestao iz ozbiljnog nogometa.
ovaj perez i real su nešto najgore što se moglo dogoditi nogometu.

NijeBitno

pre 3 godine

Rеsio čovek da da smanji minus Realu kako zna i ume,more,svakako bih voleo i Barsa i Real i truli Juventus ne gledam u nekom evropskom takmicenju jedno 3-4 god,a i posto im ova liga nije prošla svakako su pred bankrotom,cim se ovoliko trzaju.

Paja

pre 3 godine

Ako duguju J.P. Morgan-u vratice do zadnjeg dolara/evra, ovo je jedna od par najopasnijih organizacija ako treba povadice im bre zube i igracima i rukovosdtvu da povrate novac ove niko nije preveslao.

zzzz

pre 3 godine

Posle Privrednog suda 17 u Madridu, javlja se i čuveni časopis Vazpopuli. Očekuju se i saznanja sajta njuz.net u nastavku ove sage.

Lax

pre 3 godine

I neka me sad neko ubedi da ovo ne tinja odavno i da Uefa nije gurala i pomagala ova tri kluba da bar neko vreme odloži sukob... Lige šampiona, izbori za igrača godine, gledanje kroz prste za transfere, poreze, nameštanje... Bolje da pukne sistem, da se resetuje, nego da se vrate pa da im se još više čini

pera ložač

pre 3 godine

Ako nek uzmu pare, a nek ih onda izbace iz Lige sampiona i La lige :D
(ja, 23. april 2021 10:22)

Pa izašli su iz Superlige jer je UEFA tražila 60 milijardi nadoknade, jer imaju ugovore sa sponzorima.
Koliko vidim biće svega, ali ništa dobrog osnivačima.

Bata

pre 3 godine

(Aca, 23. april 2021 10:42)

fudbal nece da bankrotira,ne boji se.


pored gore nabrojanih silnih obaveza ti imas vreme da razmisljas o problemima u fudbalu

reflektor

pre 3 godine

Jasno je da je ova liga bila nuzna za Real i Barselonu.U ogromnom su minusu i moraju da se trzaju.Isplanirali su ligu napravili posao i sad kad nema nista, ludilo i trzanje.UEFA kakva gid da je je organizacija koja ima jasno rasporedjena sredstva i ona sigurno nije u minusu.Englezi cute, Interbi Milan cute, samo se iz ova tri kluba oglasavaju sto govori da je njima najvise stalo i zapelo kako bi se reklo.Pa Real i Barsa imaju oko milijardu evra dugo nije im situacija dobra i idu u ovaj projekat od koga nema nista, bar ne onako kako su zamislili.

ko-ometator

pre 3 godine

Pa super izbaci ih uefa i naplati stetu koju su im naneli jer imaju sponzorske i tv i druge ugovore potpisane isplate to ovim klubovima i eto im osteta

David

pre 3 godine

Vidim neki ovde krive UEFU što je primila Kosovo. Gospodo nije nama UEFA kriva za Kosovo kao ni Olimpijski komitet za prijem Kosova u članstvo. Predstavnici Srbije ss nisu bunili a Divac je i glasao za prijem. Isto je i za Parlament Kosova, policiju, sudstvo sve je to Srbija potpisala 2013 godine.

korosavendz

pre 3 godine

Poslace petlice da igraju superligu, uzeti vam po 300 miliona a Mesi i Benzema nek igraju protiv Milanovog, Totinhemovog ili Arsenalovog podmlatka. Ili neka nagradna igra, ko da najvise novca igra za klub u superligi.