Četvrtak, 15.04.2021.

12:15

Prvi poraz Đokovića u godini!

Prvi teniser sveta Novak Đoković eliminisan je u 3. kolu Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: MS

Prvi poraz Ðokoviæa u godini! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

211 Komentari

Sortiraj po:

317>

pre 3 godine

Novak kaze da podsetim ove sto baljezgaju odmah posle nekog poraza NAJVECEG u moru tenisera sadasnjice:
Moji ciljevi u ovoj godini su moja porodica,pobede na GS(jedan vec osvojen AO),OI u Tokiju i da ostanem na 1. mestu ATP rang liste sto duze mogu!
Izvucite zakljucak!

Mali Hijavata

pre 3 godine

Kako se Djokovic usudjuje da izgubi mec i tako dovede u pitanje superiornosti naseg naroda, he, he, he?. Nebeski narod ne moze sebi da dozvoli ozgubljene meceve.
(Nostradamus, 15. april 2021 19:24)

Nemoj tako...pa nebeski narod je naučio Djokovića da igra, kao što je odškolovao Teslu, pobedio na Kosovu dva puta, spasio deo svog bića u Hrvatskoj i sprečio da Sloba sloboda ukrade milijardu i po maraka.

Brane

pre 3 godine

A vi, kako te?
(Goran Loznica, 15. april 2021 16:38)

Kakva si ti ameba covece. Jesi sretan ha? Kad bi samo znao koliko si mizeran i prazan...kao pas lutalica.

Bane

pre 3 godine

Naš čovek ga vidi tamo i upita:
Kako je, Nole?

- Monako...
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 15. april 2021 16:23)

A puca zavist, pakost, zloba, ljubomra a?

frulas

pre 3 godine

Lepo pise da je 15. april najbaksuzniji dan u godini. Ubijen Linkoln, potonuo "Titanik", izgoreo Notr-Dam. I onda jos i Djokovic izgubi. Stvarno, tezak baksuzluk.
(Milica, 15. april 2021 20:37)

Vaistinu, meni danas trogodisnjica kako sam raskinuo sa curom. Ima nesto.

Beobrad

pre 3 godine

Preko noci Nole zaboravi da igra tenis!
Od odlicnog tenisa protiv Sinera, do danas neprepoznatljivog Novaka.
Nema veze ni vetar, ni hladnoca, ma jok.Jednostavno je zaboravio da igra tenis preko noci, to je sva istina. Koliko samo pojedini ovde ne poznaju Novaka i sta mu smeta kroz celu karujeru!

Milica

pre 3 godine

Lepo pise da je 15. april najbaksuzniji dan u godini. Ubijen Linkoln, potonuo "Titanik", izgoreo Notr-Dam. I onda jos i Djokovic izgubi. Stvarno, tezak baksuzluk.

Toma

pre 3 godine

Sve to stoji, No1e nije imao dan, ali sta cemo sa kardinalnom sudskom kradjom u zadnjem gemu kada su se lomila koplja. Ista "dama" koja je delovala na US openu. Slucajno ?

zoran

pre 3 godine

@Toma Mit o tome da kada Novak izgubi to je zato "što nije imao svoj dan, bio povređen ...." a nikada nije izgubio zato što je na tom terenu u tom trenutku protivnik XY bio bolj; I priznanje da je tada protivnik bio bolji je deo "ferpleja".

cek-cek

pre 3 godine

@Beobrad
A ima li protivnik (bilo ko) pravo da mu ne odgovaraju uslovi (vetar, kisa, sunce, hladnoca, vlaga itd), da ima los dan ili da se ne oseca dobro kada izgubi od Novaka ili se to ne racuna? Nesto ne vidim da to bilo ko od vas potencira kada Novak pobedi, tada citamo samo uvredljive i ponizavajuce komentare na racun protivnika. Eto npr Nadalu ne odgovaraju dvoranski uslovi, a poznata je stvar da zbog bolesnih kolena beton mu ne odgovara pa pokusava da sto vise preskoci turnire (ima pravo na to). E na sljaci se samo i iskljucivo Nadal pita, od njega zavisi da li ce da pobedi ili izgubi, moze protivnik da igra mec zivota ali ako je Nadal u elementu nema teorije da ga dobije bilo ko, isto i ako izgubi.

Beobrad

pre 3 godine

@cek-cek
Niko ne spori da je Evans do u detalj sproveo taktiku kojom je nadmudrio i zasluzeno danas pobedio! Ali Novak je napravio ogroman broj NEIZNUDJENIH gresaka, koje nemaju veze sa Evansom i njegovom dobrom igrom!
Zna se da Novaku jos od pocetka karijere smetaju vremenski uslovi, vetar najvise, ali i sunce i kisa. Zato i jeste najbolji igrac ikada u dvoranskim uslovima, gde nema ni vetra, ni sunca, ni kise.
A jos se bolje i vise zna da ishod ama bas svakog meca zavisi iskljucivo i jedino od Novaka!
Da Novak nije bio u grcu, a po mom misljenju bio je zbog vetra i hladnoce ponajvise, Evans bi glatko izgubio sa sve taktikom i dobro odigranim mecom.

Nostradamus

pre 3 godine

Kako se Djokovic usudjuje da izgubi mec i tako dovede u pitanje superiornosti naseg naroda, he, he, he?. Nebeski narod ne moze sebi da dozvoli ozgubljene meceve.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

У Београду да поправиш утисак. За ово данас морам изразити незадовољство. Ал ајд, прошли смо многе "битке", и било је и болнијих пораза. Опраштам ти ово данас. ЧЕКА ТЕ ТВОЈ БЕОГРАД, ТВОЈА СРБИЈА. 👋🇷🇸

olja

pre 3 godine

bekhend slajs na bekhend stranu ga je ubio, dobro je neko rekao. ako uzmemo u obzir da su ga nervirali atmosferski uslovi, stanje terena, odsustvo navijanja, sudijske greske, upornost protivnika i raznovrsnost njegovih poteza, dobro je i igrao.

Bole

pre 3 godine

Sad ni masters vise nije bitan?! Pa zar nije to uz renking najvaznija stvar? Do sad smo ovde citali da je to bitnije od zlata sa OI i bar podjednako bitno kao GS jer na njima igraju najbolji. Koliko ste samo nerealni i kako menjate stavove kako vetar duva tj. u zavisnosti od Novakovih rezultata. Da Novak ima zlato, to bi bila najbitnija stvar u univerzumu.

Rafa- dežurni Nolov tabadžija

pre 3 godine

Evanse, ljut sam na tebe, gde sad da ga odereš s nulom kad sam se nameračio da ga ponovo deklasiram ? Ne može preko reda,ipak treba da se zna da sam ja taj koji ga s krompirom šalje kući.

Trle

pre 3 godine

Izgubio pa sta,ni prvi ni poslednji put,a i ne nerviram se vise kad izgubi na mastersu,bitni su jos samo slemovi,a Rafa ce pokupiti sve na sljaci osim nadam se RG a i tamo mu dajem 90 % sansi da osvoji iako bi voleo da osvoji Nole ali mu ne dajem vise od 10 % sansi da osvoji.

Barca

pre 3 godine

Kao sto sam i predvideo,2 0 za Evansa. Nisam stigao da pogledam mec, pogledao sam 5 min highlighta, nisam video niti jedan udarac sa bekhend strane Evansa a da nije bio slajs. Verobatno ih je bilo, na prste jedne ruke mozda. Novak je fizicki jedan od najslabijih igraca u prvih 100 a i dalje verovatno. Naravno da snaga nije presudan faktor ali na sljaci svakako jeste.Kada mu posaljes mrtvu loptu, on ne moze da zavrsi poen pre 20 razmena. Pa i da osvoji vecinu takvih poena, potpuno je normalno forsirati protiv njega takav stil igre jer nema vise 25 godina. takticki ga je Evans potpuno nadigrao

Tetiuhin

pre 3 godine

Nole bezi od Rafe naa sljaci kao od djavola...to je strah od onih Rafinih krompira koje je darivao Noletu...zato ovakvi kalkulisani porazi, kao nije mu se igralo...puno gresio...ma vazi, kao da ne znamo ko je Nole

no name

pre 3 godine

Novak sve gore igra na sljaci .nekad je bio najbolji sljakas posle rafe .Sad ga neki evans dobija na pismen nacin.Primetno los procenat ubacenog prvog servisa,mnogo neiznudjenih gresaka oko 40 cini mi se .al sve bi ja ovo ove poraze dao za titulu na RG.

ri-Košet

pre 3 godine

Ovaj ga odero ko panta-pitu.
(:D, 15. april 2021 16:39)

To je uradio Nadal prošle godine u finalu RG-a, ovaj ga je samo nadmudrio.

JPR24

pre 3 godine

Užas kakav narod! Jedva čekali da izgubi. Samo nek komšiji crkne krava! I kao što smo tu gdje jesmo?! Ma sve zasluženo i treba da vas ovaj šiša ko ovce !
(Rade Republika Srpska, 15. april 2021 16:16)

Nije džabe pisana Filozofija Palanke ! Ovo sad je postalo i gore, Filozofija Kretenizma ! Kad vidiš kakve gluposti narod veruje, ni 50kg aspirina nije dovoljno za glavobolju od tolike niskosti i budalaštine !

srle

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.
(Jelena, 15. april 2021 14:50)

Bitni su itekako, pa mastersi su odmah iz grend slemova. Nije ovo lak poraz Đokovića nijedan nije lak, međutim ovo je toliko bezbolno, da Novak nema potrebe žaliti za bilo čim. Ostaje na prvom mestu. Pritom dobra priprema pred druge turnire na šljaci, slede važni turniri kao što su RG i Vimbldon, pa Olimpijske igre. To je cilj Novaka, a ne Monte Karlo koji je osvajao dva puta.

објавите ми коментар

pre 3 godine

Taktika za desnoruke tenisere protiv Novaka na sljaci je toliko ocigledna, cudo da je svi ne forsiraju:

Slice backhand u Novakov backhand, sto nize to bolje naravno, uz menjanje 'duzine' (povremeno kracu lopticu). Novak u toj situaciji ne moze da udari svoj 'pravi' backhand, nikako mu to ne odgovara. Nema strpljenja Nole da igra non-stop slice, pa pokusa dvorucni top-spin, loptica ili odskoci visoko protivniku i to mu omoguci jak udarac kojim preuzme inicijativu ili Nole promasi... to je najcesci epilog ovakvih poena.

Tako je danas Evans pobedio, tako je Wavrinka pobedio u onom prokletom finalu 2015-te u Parizu, tako je Federer pobedio 2011-te u Parizu u polufinalu...

Naravno lako je to reci, jednostavno na izgled, mislio sam da to mogu da sprovedu u delo samo vrhunski teniseri... ali eto uspeo je i Evans koji, uz duzno postovanje, nije bas u samom vrhu.

Naravno - da je Nole danas bio pravi verovatno bi ipak pobedio (sa mukom), tj. taktika ne bi upalila (opet - uz duzno postovanje Evansu)... ali nije Nole bio 'svoj', a mora se priznati i da je Evans igrao sjajno.
(TurboNator, 15. april 2021 16:00)

Апсолутно тачно. То показује и чињеница да је од 2006. на РГ изгубио (поред Надала) само од играча са једноручним бекхендом (и од Мелцера 2010). То је баш због свега што је ТурбоНатор написао, а играчи са једноручним бекхендом обично имају бољи слајс, због чињенице да је такав бекхенд инфериоран кад долази брза и јака лопта, јер немају времена за дугачак замах, а ни снаге да само одбију лопту као играчи са дворучним бекхендом. Такође и једноручним бекхендом се јаче удара лоптица па они то користе да нападају Новакове покушаје да дигне лопту топспин бекхендом. То је стварно најбољи начин да се добије Новак на шљаци, осим ако се не зовеш Рафаел Надал :-)

NjKV

pre 3 godine

Jos otkako je uzeo Ivanisevica u tim sam tvrdio: hrvat ce ga unistiti, ne odjednom, vec polagano ali sigurno.
(Zoran Dikanov, 15. april 2021 17:20)

Mnogi su ga hvalili tokom Australian Opena kako mu je pomogao oko servisa i sve to (pogotovo u finalu protiv Medvedeva), a sad ga ocrnjuju i govore kako ga uništava. Make up your mind, people!

Zex

pre 3 godine

(Barca, 15. april 2021 17:07)

Novak je fizicki broj 1 to nema veze sa porazom.Evans je vracao sve Novak promasivao i to je to.Pises gluposti

zvezdoprc

pre 3 godine

(Tamni vilajet)Naravno da su bitni i mastersi.Odakle tebi podatak da Đoković ima 10 više od Nadala kad ima samo jedan više !?

koloidni rastvor

pre 3 godine

Nolovci na teskim mukama
(Milos, 15. april 2021 16:57)

Reče tip koji postavlja već sedmi komentar u jednoj vesti. Nije te bilo na Ozi Openu. Gde si bio? Ah, da...
Usput, da te pohvalim što si prestao da mucaš onim tvojim dvama/trima tačkama.

TurboNator

pre 3 godine

Za podrsku mog komentara o taktici desnjaka protiv Novaka na sljaci:

Izjava Evansa posle pobede - recenica/paragraf u sredini:

"He gave away some cheap ones today, which he never normally does. But I'm just really happy," said Evans.

"He kept me waiting a little bit in the changing room at the start of the match. That got me a bit extra fired up.

"My game plan was to try to bring him forward and have him hit the ball low in the court.

"It was difficult to get to the net and I felt sometimes I was doing too much running.

"But I also thought I did a good job to get out of my service games. He had so many break points and didn't take them, so I was a little lucky there."

Gambeeet

pre 3 godine

Šablonski Novakov poraz (onaj mučki, ujedno nešto što najviše boli sve njegove navijače). Bez pomoći servisa, greške iz svih strana na pretek, totalno odsustvo volje i želje, koja i kada se tračkom pojavi, protivnik je već uveliko razigran i veruje u pobedu, propuštanje uzastopnih lepih prilika u nizu prepasivnim tenisom i plitkim top-spinovima, a sve u nadi da će zahuktali rival napraviti grubu grešku, a neće. Jasno, posledica manjka samopouzdanja i vere u sopstvene udarce, izazvanih samo njemu znanim razlozima. Btw, opet, kao i u meču protiv Ducija ponavljam, Evans me je i više nego prijatno iznenadio svojom partijom i pametnom igrom, da čovek koji 5 godina nema pobedu do ovog turnira na najsporijoj podlozi, a da vrlo često u toku meča zaliči na odličnog, strpljivog šljakaša, stvarno da se čovek zapita gde je bio do sada na crvenoj podlozi?. Baš me zanima da li će klonuti protiv takođe izrazito upornog Davida Gofana u narednoj fazi, definitivno su moguća oba scenarija. Što se Novaka tiče, brzo će on zaboraviti ovaj meč, koji i jeste samo za zaborav, ali sigurno da ima razloga za brigu u nastavku sezone na šljaci, Cicipas odličan na istoj (pokazao i prošle godine na RG, ima i pobedu protiv Nadala u Madridu), biće tu psihofizički oporavljeni Tim, i još mnogo mladih šljakaša željnih ovog današnjeg skalpa koji je Britanac uzeo Noletu, za Rafu i da ne pričam, evo ga već na 5-0 protiv Griše. Stiče se utisak da će sve dok bude u stanju da hoda osvajati RG, tako da će Noletu, posle svega prethodno rečenog, biti jako, jako teško - ali ako neko može, može on! Preko Beograda, u nove pobede!

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 3 godine

Bitni su GS a ne ovo, sjetite se od koga je gubio u prvoj polovici 2018 i što ste pisali. Zaboga on je i 2016 u Rimu izgubio prvi set 6-0 od Thomaza Belluccia i par tjedana kasnije slavio u Parizu...
(CroFed, 15. april 2021 16:26)

Hvala na branjenju, ali sve je bitno. Mastersi vrlo. Sve osim RF-ovih turnira od 250.

Robert

pre 3 godine

Bitno da smo se ovde slatko ismejali Federeru nakon poraza u trećem kolu posle 13-14 meseci od poslednjeg meča. E, pa evo i Nole tako završio i to još od igrača koji u karijeri ima svega nekoliko pobeda na šljaci. Možda sada bude malo više razumevanja za druge, ali čisto sumnjam.

Tamni vilajet

pre 3 godine

Mastersi i nisu toliko bitni, nek mu služe više kao priprema za gs-ove, želim mu da obori i taj rekord uskoro.
(nikos, 15. april 2021 14:41)

Naravno da Mastersi nisu bitni, ima ih ubedljivo najviše od svih, barem desetak više od Nadala, što da se cima čovek...

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 3 godine

Nole na turniru u Beogradu za koji dan:
Osećam se kao kod kuće.

Kapirate? Čiji je rezident?








Šalim se, volim ja našeg Novaka.
Biće sve OK.

Goran Loznica

pre 3 godine

Један од најгорих мечева Новака које сам гледао, а гледао сам их доста. Еванс нема оружје којим би победио Новака, бекхенд испод просека, форхенд просек, сервис такође. Једини начин да га победи је да Новак не буде ни на 20% својих могућности, што се данас и десило. Свако има лоше дане, има право и Новак.
(Трооки Гавран, 15. april 2021 15:34)
Ma nije bio ni na 2%, sa 20% vec dobija Nadal i Federera istovremeno hahahahahhaa

Goran Loznica

pre 3 godine

Ono kad gledas Novaka kako gubi i znas da ce da dobije mec :) Cak i da izgubi prvi set sa nulom, dobice ga posle.
(jone, 15. april 2021 13:27)
A vi, kako te?

Lik

pre 3 godine

Oni koji duže prate ovu igru shvataju o čemu se radi a hejteri nek se teše i uživaju, ionako ne kapiraju ništa.
Već posle AO bilo je jasno koji put je zacrtao Novak u nastavku karijere, samo GS-ovi su mu važni a ovo ostalo će da otaljava kako/ako/kada mu dođe.
Njega Mastersi više ne zanimaju, ko će ovo da pamti i pominje...niko, ali GS-ovi ulaze u istoriju i to je jedino preostalo kao motiv. Čak ni prvo mesto mu više nije motiv, oborio je rekord broja nedelja i šta sad tu ima da se lomata.

TurboNator

pre 3 godine

Taktika za desnoruke tenisere protiv Novaka na sljaci je toliko ocigledna, cudo da je svi ne forsiraju:

Slice backhand u Novakov backhand, sto nize to bolje naravno, uz menjanje 'duzine' (povremeno kracu lopticu). Novak u toj situaciji ne moze da udari svoj 'pravi' backhand, nikako mu to ne odgovara. Nema strpljenja Nole da igra non-stop slice, pa pokusa dvorucni top-spin, loptica ili odskoci visoko protivniku i to mu omoguci jak udarac kojim preuzme inicijativu ili Nole promasi... to je najcesci epilog ovakvih poena.

Tako je danas Evans pobedio, tako je Wavrinka pobedio u onom prokletom finalu 2015-te u Parizu, tako je Federer pobedio 2011-te u Parizu u polufinalu...

Naravno lako je to reci, jednostavno na izgled, mislio sam da to mogu da sprovedu u delo samo vrhunski teniseri... ali eto uspeo je i Evans koji, uz duzno postovanje, nije bas u samom vrhu.

Naravno - da je Nole danas bio pravi verovatno bi ipak pobedio (sa mukom), tj. taktika ne bi upalila (opet - uz duzno postovanje Evansu)... ali nije Nole bio 'svoj', a mora se priznati i da je Evans igrao sjajno.

Ljubo

pre 3 godine

Не може нико да ме убеди да ово није танкирање, после јучерашњег онако перфектно одиграног меча!

Aleksandar

pre 3 godine

Bezvoljni Đoković je upao u defanzivnu zamku Evansa.
Igrati beskrajne izmene udaraca a ne promeniti nipša je samo dokaz da i Đoković nema previše živaca.
Neko je uzeo lepe pare u kladionici.

xxx7

pre 3 godine

Mastersi i nisu toliko bitni, nek mu služe više kao priprema za gs-ove, želim mu da obori i taj rekord uskoro.
(nikos, 15. april 2021 14:41)

Naravno da Mastersi nisu bitni, ima ih ubedljivo najviše od svih, barem desetak više od Nadala, što da se cima čovek...
(Tamni vilajet, 15. april 2021 16:31)

Ubedljivo najvise?! Ima jedan vise 36 prema 35, i to ce verovatno posle ovog turnira da se promeni. Sta sve nece ljudi da se iznalupaju, desetak vise?! Bar je danas lako informisati se na netu,ako nesto ne znas ili nisi siguran. Ali tako svi Novakovi fanovi i gledaju na Novakovu karijeru,preuvelicano.

Rakita

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.
(Jelena, 15. april 2021 14:50)

U ovom trenutku u Novakovoj karijeri nisu bitni. Osvojio ih je sve po najmanje 2 puta.Taj rekord ostace verovatno zauvek. Covek ima najvise mastersa, nema najvise GS--a. Odmori malo Jeko.

2CRAZY

pre 3 godine

Em Nole ocajno odigrao, em sudija ocajna, to je ona sto ga je izbacila sa US Opena, siguran sam da ima nesto protiv njega, takav govor tela uvek ima.

BojanNS

pre 3 godine

Taman, ovde je ispao u 1/8finala, u Beogradu ispadne u 1/4finalu, u Madridu u 1/2finalu, u Rimu izgubi u finalu i na kraju osvoji RG.

TurboNator

pre 3 godine

kad je to Evans dobio Federera?
(stari9, 15. april 2021 15:51)

Sto dajete minuse coveku kad je u pravu? Evans nikada nije pobedio Federera. Lako je proveriti:

https://www.atptour.com/en/players/atp-head-2-head/roger-federer-vs-daniel-evans/f324/e687

Čika Žika

pre 3 godine

Nekad RTS prenosio sve Masters 1000 serije, Vimbldon i Roland Garros, zašto sad ovo, čemu to kako da gledamo ako nemamo SK.
(Gospodin, 15. april 2021 13:25)

@gospa
nekada si ziveo u socijalizmu. drugi su radili da bi ti u kuci i gledao besplatno tenis. sad su druga, bolja vremena. sada svako gleda ono za sta plati. jasno?

Lamborghini Diablo

pre 3 godine

Kada vidim Nadala kako proslavlja popede i dodaje so na ranu protivniku bude mi ok što Novak nije izgubio od njega u finalu... Bolje sada što je izgubio. Možda izvuče nešto korisno.

dior

pre 3 godine

Koliko ste samo prozivali Rogera svi pre mesec dana koji je odigrao prvi meč NAKON GODINU I PO DANA samo jer je izbacio par loptica u aut, što je bilo prouzrokovano neverovatnim slajsom koji ima Dani Evans, što je i danas pokazao naravno. Sjajno je igrao Evans, kao i tada, samo tada nije uspeo da pobedi za razliku od današnjeg meča.

Beobrad

pre 3 godine

Novaku oduvek smeta vetar! Zbog vetra je izgubio i finale Us opena 2012. od Mareja!
Vatar, sunce i kisa su Novakovi neprijatelji!
Vatar i dosadno - uporni Evans su razlozi danasnjeg poraza!

cek-cek

pre 3 godine

@Beobrad
Uvek ali uvek kad je izgubio to je ustvari zbog vetra, ok i sunca, i kise, i....aj da ne ponavljam spisak razloga. Ali nikad, nikad jer je protivnik bio mozda bolji, je l tako?! A da li je mozda nekad nesto od toga zasmetalo protivniku kada izgubi od Diokovica? Onako pitam, cisto da znam da li postoji i ta mogucnost.

Jare u mleku

pre 3 godine

Ne bih se složio da je ovo najgori meč Djokovića. Evans i nije neki as ali je danas odigrao maestralno. Mislim na taktiku. Drži loptu u igri i uspori igru. Za to moraš imati dobar bekhend slajs, a to je Evansu najjači udarac. Kad su protivničke lopte slabe, Novak mora udarati mnogo jače a onda su greške neminovne. Tempom igre ga je Evans držao van ritma ceo meč.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 3 godine

То би била "мрља" у каријери великог шампиона. Јел сад схваташ, и ви остали?
(ДЕЛИЈА??, 15. april 2021 14:48)

Ajde!?

Ako na kraju osvoji RG i još neke Slemove, koga briga za poraz od Evansa.
Jel kapiraš, vječiti?

R. J. Black

pre 3 godine

Novaku očigledno nije bio dan, a samim tim je i Danijel dobro odigrao. U moru grešaka i propuštenih prilika, rekao bih da je krucijalna bila ona na 4:4 u prvom setu. Da je tada Novak podigao nivo igre, ovaj meč bi imao drugačiji ishod. Ovako je samo dalo još više samopouzdanja Britancu, koji je poslednji ekser zakucao onim spektakularnim vinerom na 1:3 u drugom setu (džabe ona Novakova set lopta).

Kile

pre 3 godine

Novakova asimilacija na slajs igru protivnika je uvijek bila blago rečeno loša, tako da ovo nije neko nevjerovatno iznenađenje. Biće bolje na RG. A i ne bi bilo loše da nabaci koji kilogram...

Tic/Tac/Toe

pre 3 godine

Ne znam za vas, ali ja sam momentalno prestao da gledam čim je Evans vratio brejk pri rezultatu 3:1 za Novaka u drugom setu. Tačno sam znao da nema vajde od ovog meča.

T

pre 3 godine

"Naravno da Mastersi nisu bitni, ima ih ubedljivo najviše od svih, barem desetak više od Nadala, što da se cima čovek..."
Djokovic ih ima 36, Nadal 35.

a

pre 3 godine

Ništa strašno što je izgzbio. Da li se vama svaki dan ide na posao, u školu itd. Jednostavno dodje loš dan. Koliko je trenirao posle AO ovo se moglo očekivati. Sezona tek sada počinje. Ima sada Beograd, Madrid, Rim. Dovoljno da se prilagodi na zemljane terene

War Inside My Head

pre 3 godine

Govorio sam i ranije,a i dalje ostajem pri tom stavu,Novaku govor tijela i izraz lica,na početku meča pokazuju neko njegovo raspoloženje,stav,želju!Danas to nije bilo prvi put,posljednje finale RG,a i više puta tokom karijere su primjeri takvog prilaska meču.Nekad je uspijevao da se razbudi,ali češće je gubio mečeve u sličnim danima.Zašto se to dešava,samo on zna?Moguće vjetar i uslovi,koji mu nikako ne odgovaraju,ali ne bi smio sa svojim iskustvom takve stvari da dozvoljava?Evansu čestitke,ne bih volio da iko pomisli da umanjujem današnju zasluženu pobjedu.

mix

pre 3 godine

Bolje što je sada izgubio od Evansa nego da izgubi od Nadala. Zato što Nadal ponižava protivnike proslavama svojih pobeda iako je pre toga bilo evidentno da će pobediti.
(Frozen Throne 123, 15. april 2021 15:31)

Tako je, bolje da ne dodje do Nadala da ne bi slucajno pokvario medjusobni skor, jer je to, po svima ovde, najvazniji GOAT parametar. Dovoljno je da do kraja karijere gubi od kojekakvih Evansa umesto od Nadala da bi strucnjaci ovde pricali kako je H2H najvazniji parametar, i to, naravno, tek sa 50+ odigranih meceva.

vrg

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.
(Jelena, 15. april 2021 14:50)

ahaha pa bitni su i te kako, ali je novak tu vec rekorder. isto vazi i za broj nedelja na prvom mestu.
sada je najbitnije ono po cemu jedino jos nije prvi, a to su slemovi. mada i bez njih je goat, ali sto da ne srusi sve sto moze, kad vec moze.

Lukavi

pre 3 godine

Ne znam sta je problem i cemu odma negativa. Evans je bio bolji danas, stvarno svaka mu cast. Novak se vratio na teren posle vise od mesec dana pauze pritom na sljaku. Ovo je prvo turnir na sljaci, lagano... Uci ce u formu do RGa mada tu je jasno da samo cudo treba da se desi pa da Nadal ne uzme, a cuda se nekad desavaju :D

Svakako Novak treba da proba da odigra sto bolje sljaku zbog bodova a imperativ treba da mu budu Vimbldon i olimpijske igre.

Rade Republika Srpska

pre 3 godine

Užas kakav narod! Jedva čekali da izgubi. Samo nek komšiji crkne krava! I kao što smo tu gdje jesmo?! Ma sve zasluženo i treba da vas ovaj šiša ko ovce !

CroFed

pre 3 godine

Bitni su GS a ne ovo, sjetite se od koga je gubio u prvoj polovici 2018 i što ste pisali. Zaboga on je i 2016 u Rimu izgubio prvi set 6-0 od Thomaza Belluccia i par tjedana kasnije slavio u Parizu...

NY

pre 3 godine

Po koji put se to ovaj zagrejava za RG? Koliko znam učestvovao je RG 11 puta i samo jednom ga osvojio! I prošle godine smo slušali tu priču i pretprošle... Dokle više? A kada ne osvoji RG onda opet menjate ploču - zagrejava se za nešto drugo!
(Vopi, 15. april 2021 14:57)

A što mora da osvoji RG? Sprema se pa šta bude. Osvojio AO a njegove podloge su Wimbledon i AO. Dovoljno

stari9

pre 3 godine

mnogo losa igra Djokovica. On jeste na sljaci relativno slab, ali je ovo igra koja je bas previse losa, nije pobedio Evans igrom , nego je Novak sam sebe pobedio , ogromnim brojem neinudjenih gresaka. Jako jako los mec, ali i verovatno nespreman Novak za ovakav pristup Evansa. Ne zaboravimo da se Evans dobio Federera koji jeste bio slab, ali je Federer.
(Aluvial, 15. april 2021 15:28)


kad je to Evans dobio Federera?

Coabree

pre 3 godine

Sad vidite koliko je Federer imao teskog protivnika u Dohi odmah na startu turnira serije 250, i to na betonu... Jedva je to dobio Federer.

miodrag

pre 3 godine

Loša igra Novaka protiv Evansa. Previše pasivno odigrao Novak bez ikakvog napada i previše neiznuđenih grešaka. Evans se sjajno držao u komfor zoni i zasluženo dobio ovaj meč.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Један од најгорих мечева Новака које сам гледао, а гледао сам их доста. Еванс нема оружје којим би победио Новака, бекхенд испод просека, форхенд просек, сервис такође. Једини начин да га победи је да Новак не буде ни на 20% својих могућности, што се данас и десило. Свако има лоше дане, има право и Новак.

nemanja

pre 3 godine

Niti je sve fatalno kad se izgubi, niti je sve dobro kad se pobeđuje.

Za razliku od brojnih komentatora ovde, i kad je osvojio AO , ja nisam mislio niti sada mislim da će Đoković oboriti rekord po broju GS i da će biti uspešan u 37. godini kao Rodžer.

Razlog je zato što ima drugačiji stil igre prije svega, a drugo nemoguće je uvek igrati dobro i držati takvu konstantnost i motivaciju tokom cele sezone. Ovaj poraz nije strašan ali pokazuje da je Nole itekako ranjiv i da će da bude ranjiv, a to je i normalno, s obzirom na njegove godine i činjenicu da je gotovo sve svoje profesionalne ciljeve ispunio.

Frozen Throne 123

pre 3 godine

Bolje što je sada izgubio od Evansa nego da izgubi od Nadala. Zato što Nadal ponižava protivnike proslavama svojih pobeda iako je pre toga bilo evidentno da će pobediti.

Holden Caulfield

pre 3 godine

Kakvo mucenje za gledati, Djokovic u raspolozenju-mrzim sam sebe i citav svijet :)...juce protiv Sinera super-danas kao da je neki drugi igrac izasao umjesto njega, tesko je to shvatiti, samo on zna istinu, imam utisak kao da je cekao da Evans sam sebe pobijedi jer se njemu nije bas igralo, a ovaj opet uporan i dosadan do bola nije se predavao i zasluzeno dobio.

kraljicaelizabeta

pre 3 godine

Možda je i bolje ovako, bojim se da bi ga sa ovakvom igrom Nadal u finalu pokidao. Neka se polako priprema za RG, ovo ne znači mnogo za pripreme, sezona je tek počela i bolje da se ne zamara napornim mečevima od starta. Često se dešavalo da oni koji započnu sezonu slabo dobro prodju na RG

mile

pre 3 godine

Gledao sam meč u većem delu..Novak je imao set loptu u drugom setu. Na svaki Evansov servis igralo se duuugoo pa nikako brejk a Novak je lako osvajao gemove na svoj servis. Gledao sam do 5:5 a šta se posle desilo ne znam ali je ovo u principu bio tesan meč koji je prevagnuo na Evansovu stranu. Mnogo puta do sada je Novak dobijao ovakve mečeve eto sada nije uspeo. Biće bolje..

Mikii

pre 3 godine

Ne bi bilo loše da počne da razmišlja o igranju jedno 8-9 turnira u toku godine gde će igrati punom paron nego da dođe na turnir samo da se kaže da je tu i doživi ovakvo poniženje i fijasko!
(Krtola, 15. april 2021 15:21)

Prvenstveno da napomenem da Djokovic uoste nije igrao lose ni malodusno, vec je protivnik odigrao maestralno. Zatim bih da pitam o kakvom ponizenju i fijasku govorimo? Evans nije ni malo naivan protivnik, a na ovoj podlozi su stvari ipak malo drugacije u odnosu na beton. Znam da ste skloni momentalnom pljuvanju u pravcu svog ljubimca, ali sezona na sljaci je tek pocela, samo polako, bez nervoze.

Aluvial

pre 3 godine

mnogo losa igra Djokovica. On jeste na sljaci relativno slab, ali je ovo igra koja je bas previse losa, nije pobedio Evans igrom , nego je Novak sam sebe pobedio , ogromnim brojem neinudjenih gresaka. Jako jako los mec, ali i verovatno nespreman Novak za ovakav pristup Evansa. Ne zaboravimo da se Evans dobio Federera koji jeste bio slab, ali je Federer.

Mirka

pre 3 godine

Suština je da je Novak fizički slab za šljaku i kretanje koje ona zahteva. Nestabilan je! Fizički nejak, teže se zaustavlja, kao lane na ledu. Nije Rafa slučajno dominantan na šljaci, prosto jak je fizički plus ima idealnu igru za šljaku. Ne treba očekivati nešto na RG jer mislim da nije realno. Njegov superkvalitet ne može na ovoj podlozi da nadomesti tu fizičku inferiornost. Poraz u finalu RG prošle godine je realnost za ovako mršavog Novaka. Nažalost. Novak je bio mnogo teži i jači u danima kada je uspevao sa Nadalom da se nosi na šljaci.
Na travi i betonu je ipak drugačije tako da do Vimbldona bolje da sačuvamo živce i izbegnemo tenis.

Krtola

pre 3 godine

Đoković na ovom turniru kao da je ispunio sebi cilj kada je pobedio Sinera što mu je predstavljalo poesbnu satisfakciju jer tog dečka poistovećuju s njim. I u principu to bi bilo to od ovog turnira. Ovaj meč je odigrao užasno, malodušno bez ikakvih emocija, jedna ravna linija. Ne bi bilo loše da počne da razmišlja o igranju jedno 8-9 turnira u toku godine gde će igrati punom paron nego da dođe na turnir samo da se kaže da je tu i doživi ovakvo poniženje i fijasko!

Volim tenis

pre 3 godine

Realno svaki turnir je bitan i lepo ga je osvojiti. Ali na kraju se broje samo GS turniri. Ne postoji igrač na svetu koji bi menjao 1 GS za 10 Mastersa. Na kraju se sve svodi na broj GS titula. A i tu je razlika izmedju Vimbldona i ostala tri GS. Vimbldon je prvenstvo sveta.

Kolja

pre 3 godine

Evans ga taktički uništio.Ali Novaku se apsolutno nije igralo danas.I bolje sto je izgubio.Nije spreman za šljaku i Beograd mu je šansa da se spremi za Rolan Garos.To moze da igra bez ikakvog imperativa i da trenira udarce.Ovo mu je jedan od najlošijih mečeva u karijeri.Da je bio dupli teren ne bi ga pogodio.U prvom setu 22 neiznuđene greške, a Evans igra iskljucivo slajs iz bekhenda.Potpuno neverovatno.Ali kako god bilo,Nole nema šta da traži na zemlji u Rolan Garosu.Zato će Wimbldon da uzme bez izgubljenog seta,a i OI.I dosta za ovu godinu.

Jelena

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.

Blaster

pre 3 godine

Đoković namerno radi ovakve stvari kao protiv Evansa. Pošto mu nema ravnog on Evansa pušta jedan set da bi simulirao igru pod pritiskom. To je sve vid njegove pripreme i zbog toga je on Bog preokreta na teškim mečevima. Po tome je Nole jedinstven. On se sprema za RG i ovo mu je sve deo priprema. Ko razume shvatiće ja sam pokušao da objasnim.

Mika

pre 3 godine

Novak na ovakvim turnirima tempira formu i ovo je rezultat taktike, a ne trenutne forme.

Igrace Novak jos bar 4-5 godina, a za to vreme ce osvojiti sigurno jos 10 GSova, zivi bili, pa videli.

Coabree

pre 3 godine

Koji tempo drzi Evans drzi sa slajsom ovako moze do sutra, novaku ovo pravi velike poteskoce, mislim da Dan Evans dobija ovo 5:4 30:15 za Evansa dok pisem ovo.

Mikii

pre 3 godine

Sa ovakvom igrom Nadal ce ga unistiti.
(SK Mak, 15. april 2021 14:23)

Na sljaci uopste nije vazno kako igra Djokovic, vec iskljucivo Nadal. Ako on bude na svom nivou, unistice bilo koga, kako god taj neko igrao.

veder

pre 3 godine

Loše danas ide, ne razumem zašto je prihvatio besomučnr razmene, Evans može do sutra da prebacuje.Očajan servis, ne znam zašto nije Ivanišević tamo, servis, volej... Valjda nema šta više da radi, osim podrške. Novak jedva dobija svoj servis gem, i to nije slučajno, loš servis, taktički igra loše, ne razumem šta se dešava.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ ММ - И мени гледање спорта без публике није баш пријатно и толико занимљиво ал шта да радимо кад је тако. Једино Звезду и Новака гледам са истим жаром. И Србију. Остали су доста мање битни. Видиш шта нам урадише мој друже.

Vopi

pre 3 godine

@delija

Po koji put se to ovaj zagrejava za RG? Koliko znam učestvovao je RG 11 puta i samo jednom ga osvojio! I prošle godine smo slušali tu priču i pretprošle... Dokle više? A kada ne osvoji RG onda opet menjate ploču - zagrejava se za nešto drugo!

Dani87

pre 3 godine

Ima li na internetu koja strana da prenosi u živo? Lp.
(Stojan, 15. april 2021 14:13)

Skinite sa Googla Sportzone aplikaciju i tu imate sve moguće prenose svih sportova.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ ЖЕЉА - Знамо ми то да се он овде загријава за Ролан Гарос ал ипак би било брука изгубити од Еванса. То би била "мрља" у каријери великог шампиона. Јел сад схваташ, и ви остали?

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Može Evans lepo da počne, a i Nole da krene loše, ali ...pitanje je koliko dugo može Evans da izdrži ovaj tempo protiv boljeg igrača. To je problem. Svako može da napravi brejk ili dupli brejk. Treba istrajati, a to je teško. Mislim da Nole ovo dobija. Ne lako, ali dobija. Možda čak i sa 2:0. Malo je hladno, treba da udje u ritam. Samo polako...

is

pre 3 godine

Mislim da Nole nije planirao da stigne dalje od drugog-treceg kola na ovom turniru.
(Radomir, 15. april 2021 13:31) 

Uh kako mrzim ova opravdanja. Možeš misliti malo lošije krenuo meč, vratiće se, nema potrebe da izmišljamo neke teorije.

Kikujiro

pre 3 godine

Ne znam zašto se potcenjuje Evans, u odličnoj je formi, plus njegov način igre ne odgovara Novaku, moja prognoza je da će se igrati tri seta, 3-6, 7-6, 6-2.

Mikii

pre 3 godine

Sa ovakvom igrom Nadal ce ga unistiti.
(SK Mak, 15. april 2021 14:23)

Na sljaci uopste nije vazno kako igra Djokovic, vec iskljucivo Nadal. Ako on bude na svom nivou, unistice bilo koga, kako god taj neko igrao.

NY

pre 3 godine

Po koji put se to ovaj zagrejava za RG? Koliko znam učestvovao je RG 11 puta i samo jednom ga osvojio! I prošle godine smo slušali tu priču i pretprošle... Dokle više? A kada ne osvoji RG onda opet menjate ploču - zagrejava se za nešto drugo!
(Vopi, 15. april 2021 14:57)

A što mora da osvoji RG? Sprema se pa šta bude. Osvojio AO a njegove podloge su Wimbledon i AO. Dovoljno

Jelena

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.

is

pre 3 godine

Mislim da Nole nije planirao da stigne dalje od drugog-treceg kola na ovom turniru.
(Radomir, 15. april 2021 13:31) 

Uh kako mrzim ova opravdanja. Možeš misliti malo lošije krenuo meč, vratiće se, nema potrebe da izmišljamo neke teorije.

Krtola

pre 3 godine

Đoković na ovom turniru kao da je ispunio sebi cilj kada je pobedio Sinera što mu je predstavljalo poesbnu satisfakciju jer tog dečka poistovećuju s njim. I u principu to bi bilo to od ovog turnira. Ovaj meč je odigrao užasno, malodušno bez ikakvih emocija, jedna ravna linija. Ne bi bilo loše da počne da razmišlja o igranju jedno 8-9 turnira u toku godine gde će igrati punom paron nego da dođe na turnir samo da se kaže da je tu i doživi ovakvo poniženje i fijasko!

Holden Caulfield

pre 3 godine

Kakvo mucenje za gledati, Djokovic u raspolozenju-mrzim sam sebe i citav svijet :)...juce protiv Sinera super-danas kao da je neki drugi igrac izasao umjesto njega, tesko je to shvatiti, samo on zna istinu, imam utisak kao da je cekao da Evans sam sebe pobijedi jer se njemu nije bas igralo, a ovaj opet uporan i dosadan do bola nije se predavao i zasluzeno dobio.

kraljicaelizabeta

pre 3 godine

Možda je i bolje ovako, bojim se da bi ga sa ovakvom igrom Nadal u finalu pokidao. Neka se polako priprema za RG, ovo ne znači mnogo za pripreme, sezona je tek počela i bolje da se ne zamara napornim mečevima od starta. Često se dešavalo da oni koji započnu sezonu slabo dobro prodju na RG

Mika

pre 3 godine

Novak na ovakvim turnirima tempira formu i ovo je rezultat taktike, a ne trenutne forme.

Igrace Novak jos bar 4-5 godina, a za to vreme ce osvojiti sigurno jos 10 GSova, zivi bili, pa videli.

Coabree

pre 3 godine

Sad vidite koliko je Federer imao teskog protivnika u Dohi odmah na startu turnira serije 250, i to na betonu... Jedva je to dobio Federer.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Један од најгорих мечева Новака које сам гледао, а гледао сам их доста. Еванс нема оружје којим би победио Новака, бекхенд испод просека, форхенд просек, сервис такође. Једини начин да га победи је да Новак не буде ни на 20% својих могућности, што се данас и десило. Свако има лоше дане, има право и Новак.

Mikii

pre 3 godine

Ne bi bilo loše da počne da razmišlja o igranju jedno 8-9 turnira u toku godine gde će igrati punom paron nego da dođe na turnir samo da se kaže da je tu i doživi ovakvo poniženje i fijasko!
(Krtola, 15. april 2021 15:21)

Prvenstveno da napomenem da Djokovic uoste nije igrao lose ni malodusno, vec je protivnik odigrao maestralno. Zatim bih da pitam o kakvom ponizenju i fijasku govorimo? Evans nije ni malo naivan protivnik, a na ovoj podlozi su stvari ipak malo drugacije u odnosu na beton. Znam da ste skloni momentalnom pljuvanju u pravcu svog ljubimca, ali sezona na sljaci je tek pocela, samo polako, bez nervoze.

Kikujiro

pre 3 godine

Ne znam zašto se potcenjuje Evans, u odličnoj je formi, plus njegov način igre ne odgovara Novaku, moja prognoza je da će se igrati tri seta, 3-6, 7-6, 6-2.

veder

pre 3 godine

Loše danas ide, ne razumem zašto je prihvatio besomučnr razmene, Evans može do sutra da prebacuje.Očajan servis, ne znam zašto nije Ivanišević tamo, servis, volej... Valjda nema šta više da radi, osim podrške. Novak jedva dobija svoj servis gem, i to nije slučajno, loš servis, taktički igra loše, ne razumem šta se dešava.

Kolja

pre 3 godine

Evans ga taktički uništio.Ali Novaku se apsolutno nije igralo danas.I bolje sto je izgubio.Nije spreman za šljaku i Beograd mu je šansa da se spremi za Rolan Garos.To moze da igra bez ikakvog imperativa i da trenira udarce.Ovo mu je jedan od najlošijih mečeva u karijeri.Da je bio dupli teren ne bi ga pogodio.U prvom setu 22 neiznuđene greške, a Evans igra iskljucivo slajs iz bekhenda.Potpuno neverovatno.Ali kako god bilo,Nole nema šta da traži na zemlji u Rolan Garosu.Zato će Wimbldon da uzme bez izgubljenog seta,a i OI.I dosta za ovu godinu.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Može Evans lepo da počne, a i Nole da krene loše, ali ...pitanje je koliko dugo može Evans da izdrži ovaj tempo protiv boljeg igrača. To je problem. Svako može da napravi brejk ili dupli brejk. Treba istrajati, a to je teško. Mislim da Nole ovo dobija. Ne lako, ali dobija. Možda čak i sa 2:0. Malo je hladno, treba da udje u ritam. Samo polako...

Mirka

pre 3 godine

Suština je da je Novak fizički slab za šljaku i kretanje koje ona zahteva. Nestabilan je! Fizički nejak, teže se zaustavlja, kao lane na ledu. Nije Rafa slučajno dominantan na šljaci, prosto jak je fizički plus ima idealnu igru za šljaku. Ne treba očekivati nešto na RG jer mislim da nije realno. Njegov superkvalitet ne može na ovoj podlozi da nadomesti tu fizičku inferiornost. Poraz u finalu RG prošle godine je realnost za ovako mršavog Novaka. Nažalost. Novak je bio mnogo teži i jači u danima kada je uspevao sa Nadalom da se nosi na šljaci.
Na travi i betonu je ipak drugačije tako da do Vimbldona bolje da sačuvamo živce i izbegnemo tenis.

Vopi

pre 3 godine

@delija

Po koji put se to ovaj zagrejava za RG? Koliko znam učestvovao je RG 11 puta i samo jednom ga osvojio! I prošle godine smo slušali tu priču i pretprošle... Dokle više? A kada ne osvoji RG onda opet menjate ploču - zagrejava se za nešto drugo!

Blaster

pre 3 godine

Đoković namerno radi ovakve stvari kao protiv Evansa. Pošto mu nema ravnog on Evansa pušta jedan set da bi simulirao igru pod pritiskom. To je sve vid njegove pripreme i zbog toga je on Bog preokreta na teškim mečevima. Po tome je Nole jedinstven. On se sprema za RG i ovo mu je sve deo priprema. Ko razume shvatiće ja sam pokušao da objasnim.

Robert

pre 3 godine

Bitno da smo se ovde slatko ismejali Federeru nakon poraza u trećem kolu posle 13-14 meseci od poslednjeg meča. E, pa evo i Nole tako završio i to još od igrača koji u karijeri ima svega nekoliko pobeda na šljaci. Možda sada bude malo više razumevanja za druge, ali čisto sumnjam.

miodrag

pre 3 godine

Loša igra Novaka protiv Evansa. Previše pasivno odigrao Novak bez ikakvog napada i previše neiznuđenih grešaka. Evans se sjajno držao u komfor zoni i zasluženo dobio ovaj meč.

NjKV

pre 3 godine

Jos otkako je uzeo Ivanisevica u tim sam tvrdio: hrvat ce ga unistiti, ne odjednom, vec polagano ali sigurno.
(Zoran Dikanov, 15. april 2021 17:20)

Mnogi su ga hvalili tokom Australian Opena kako mu je pomogao oko servisa i sve to (pogotovo u finalu protiv Medvedeva), a sad ga ocrnjuju i govore kako ga uništava. Make up your mind, people!

nemanja

pre 3 godine

Niti je sve fatalno kad se izgubi, niti je sve dobro kad se pobeđuje.

Za razliku od brojnih komentatora ovde, i kad je osvojio AO , ja nisam mislio niti sada mislim da će Đoković oboriti rekord po broju GS i da će biti uspešan u 37. godini kao Rodžer.

Razlog je zato što ima drugačiji stil igre prije svega, a drugo nemoguće je uvek igrati dobro i držati takvu konstantnost i motivaciju tokom cele sezone. Ovaj poraz nije strašan ali pokazuje da je Nole itekako ranjiv i da će da bude ranjiv, a to je i normalno, s obzirom na njegove godine i činjenicu da je gotovo sve svoje profesionalne ciljeve ispunio.

xxx7

pre 3 godine

Mastersi i nisu toliko bitni, nek mu služe više kao priprema za gs-ove, želim mu da obori i taj rekord uskoro.
(nikos, 15. april 2021 14:41)

Naravno da Mastersi nisu bitni, ima ih ubedljivo najviše od svih, barem desetak više od Nadala, što da se cima čovek...
(Tamni vilajet, 15. april 2021 16:31)

Ubedljivo najvise?! Ima jedan vise 36 prema 35, i to ce verovatno posle ovog turnira da se promeni. Sta sve nece ljudi da se iznalupaju, desetak vise?! Bar je danas lako informisati se na netu,ako nesto ne znas ili nisi siguran. Ali tako svi Novakovi fanovi i gledaju na Novakovu karijeru,preuvelicano.

Frozen Throne 123

pre 3 godine

Bolje što je sada izgubio od Evansa nego da izgubi od Nadala. Zato što Nadal ponižava protivnike proslavama svojih pobeda iako je pre toga bilo evidentno da će pobediti.

Volim tenis

pre 3 godine

Realno svaki turnir je bitan i lepo ga je osvojiti. Ali na kraju se broje samo GS turniri. Ne postoji igrač na svetu koji bi menjao 1 GS za 10 Mastersa. Na kraju se sve svodi na broj GS titula. A i tu je razlika izmedju Vimbldona i ostala tri GS. Vimbldon je prvenstvo sveta.

Nostradamus

pre 3 godine

Kako se Djokovic usudjuje da izgubi mec i tako dovede u pitanje superiornosti naseg naroda, he, he, he?. Nebeski narod ne moze sebi da dozvoli ozgubljene meceve.

Bole

pre 3 godine

Sad ni masters vise nije bitan?! Pa zar nije to uz renking najvaznija stvar? Do sad smo ovde citali da je to bitnije od zlata sa OI i bar podjednako bitno kao GS jer na njima igraju najbolji. Koliko ste samo nerealni i kako menjate stavove kako vetar duva tj. u zavisnosti od Novakovih rezultata. Da Novak ima zlato, to bi bila najbitnija stvar u univerzumu.

cek-cek

pre 3 godine

@Beobrad
Uvek ali uvek kad je izgubio to je ustvari zbog vetra, ok i sunca, i kise, i....aj da ne ponavljam spisak razloga. Ali nikad, nikad jer je protivnik bio mozda bolji, je l tako?! A da li je mozda nekad nesto od toga zasmetalo protivniku kada izgubi od Diokovica? Onako pitam, cisto da znam da li postoji i ta mogucnost.

mile

pre 3 godine

Gledao sam meč u većem delu..Novak je imao set loptu u drugom setu. Na svaki Evansov servis igralo se duuugoo pa nikako brejk a Novak je lako osvajao gemove na svoj servis. Gledao sam do 5:5 a šta se posle desilo ne znam ali je ovo u principu bio tesan meč koji je prevagnuo na Evansovu stranu. Mnogo puta do sada je Novak dobijao ovakve mečeve eto sada nije uspeo. Biće bolje..

Aluvial

pre 3 godine

mnogo losa igra Djokovica. On jeste na sljaci relativno slab, ali je ovo igra koja je bas previse losa, nije pobedio Evans igrom , nego je Novak sam sebe pobedio , ogromnim brojem neinudjenih gresaka. Jako jako los mec, ali i verovatno nespreman Novak za ovakav pristup Evansa. Ne zaboravimo da se Evans dobio Federera koji jeste bio slab, ali je Federer.

stari9

pre 3 godine

mnogo losa igra Djokovica. On jeste na sljaci relativno slab, ali je ovo igra koja je bas previse losa, nije pobedio Evans igrom , nego je Novak sam sebe pobedio , ogromnim brojem neinudjenih gresaka. Jako jako los mec, ali i verovatno nespreman Novak za ovakav pristup Evansa. Ne zaboravimo da se Evans dobio Federera koji jeste bio slab, ali je Federer.
(Aluvial, 15. april 2021 15:28)


kad je to Evans dobio Federera?

Lukavi

pre 3 godine

Ne znam sta je problem i cemu odma negativa. Evans je bio bolji danas, stvarno svaka mu cast. Novak se vratio na teren posle vise od mesec dana pauze pritom na sljaku. Ovo je prvo turnir na sljaci, lagano... Uci ce u formu do RGa mada tu je jasno da samo cudo treba da se desi pa da Nadal ne uzme, a cuda se nekad desavaju :D

Svakako Novak treba da proba da odigra sto bolje sljaku zbog bodova a imperativ treba da mu budu Vimbldon i olimpijske igre.

mix

pre 3 godine

Bolje što je sada izgubio od Evansa nego da izgubi od Nadala. Zato što Nadal ponižava protivnike proslavama svojih pobeda iako je pre toga bilo evidentno da će pobediti.
(Frozen Throne 123, 15. april 2021 15:31)

Tako je, bolje da ne dodje do Nadala da ne bi slucajno pokvario medjusobni skor, jer je to, po svima ovde, najvazniji GOAT parametar. Dovoljno je da do kraja karijere gubi od kojekakvih Evansa umesto od Nadala da bi strucnjaci ovde pricali kako je H2H najvazniji parametar, i to, naravno, tek sa 50+ odigranih meceva.

dior

pre 3 godine

Koliko ste samo prozivali Rogera svi pre mesec dana koji je odigrao prvi meč NAKON GODINU I PO DANA samo jer je izbacio par loptica u aut, što je bilo prouzrokovano neverovatnim slajsom koji ima Dani Evans, što je i danas pokazao naravno. Sjajno je igrao Evans, kao i tada, samo tada nije uspeo da pobedi za razliku od današnjeg meča.

T

pre 3 godine

"Naravno da Mastersi nisu bitni, ima ih ubedljivo najviše od svih, barem desetak više od Nadala, što da se cima čovek..."
Djokovic ih ima 36, Nadal 35.

Tetiuhin

pre 3 godine

Nole bezi od Rafe naa sljaci kao od djavola...to je strah od onih Rafinih krompira koje je darivao Noletu...zato ovakvi kalkulisani porazi, kao nije mu se igralo...puno gresio...ma vazi, kao da ne znamo ko je Nole

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ ЖЕЉА - Знамо ми то да се он овде загријава за Ролан Гарос ал ипак би било брука изгубити од Еванса. То би била "мрља" у каријери великог шампиона. Јел сад схваташ, и ви остали?

cek-cek

pre 3 godine

@Beobrad
A ima li protivnik (bilo ko) pravo da mu ne odgovaraju uslovi (vetar, kisa, sunce, hladnoca, vlaga itd), da ima los dan ili da se ne oseca dobro kada izgubi od Novaka ili se to ne racuna? Nesto ne vidim da to bilo ko od vas potencira kada Novak pobedi, tada citamo samo uvredljive i ponizavajuce komentare na racun protivnika. Eto npr Nadalu ne odgovaraju dvoranski uslovi, a poznata je stvar da zbog bolesnih kolena beton mu ne odgovara pa pokusava da sto vise preskoci turnire (ima pravo na to). E na sljaci se samo i iskljucivo Nadal pita, od njega zavisi da li ce da pobedi ili izgubi, moze protivnik da igra mec zivota ali ako je Nadal u elementu nema teorije da ga dobije bilo ko, isto i ako izgubi.

Barca

pre 3 godine

Kao sto sam i predvideo,2 0 za Evansa. Nisam stigao da pogledam mec, pogledao sam 5 min highlighta, nisam video niti jedan udarac sa bekhend strane Evansa a da nije bio slajs. Verobatno ih je bilo, na prste jedne ruke mozda. Novak je fizicki jedan od najslabijih igraca u prvih 100 a i dalje verovatno. Naravno da snaga nije presudan faktor ali na sljaci svakako jeste.Kada mu posaljes mrtvu loptu, on ne moze da zavrsi poen pre 20 razmena. Pa i da osvoji vecinu takvih poena, potpuno je normalno forsirati protiv njega takav stil igre jer nema vise 25 godina. takticki ga je Evans potpuno nadigrao

frulas

pre 3 godine

Lepo pise da je 15. april najbaksuzniji dan u godini. Ubijen Linkoln, potonuo "Titanik", izgoreo Notr-Dam. I onda jos i Djokovic izgubi. Stvarno, tezak baksuzluk.
(Milica, 15. april 2021 20:37)

Vaistinu, meni danas trogodisnjica kako sam raskinuo sa curom. Ima nesto.

koloidni rastvor

pre 3 godine

Nolovci na teskim mukama
(Milos, 15. april 2021 16:57)

Reče tip koji postavlja već sedmi komentar u jednoj vesti. Nije te bilo na Ozi Openu. Gde si bio? Ah, da...
Usput, da te pohvalim što si prestao da mucaš onim tvojim dvama/trima tačkama.

Jare u mleku

pre 3 godine

Ne bih se složio da je ovo najgori meč Djokovića. Evans i nije neki as ali je danas odigrao maestralno. Mislim na taktiku. Drži loptu u igri i uspori igru. Za to moraš imati dobar bekhend slajs, a to je Evansu najjači udarac. Kad su protivničke lopte slabe, Novak mora udarati mnogo jače a onda su greške neminovne. Tempom igre ga je Evans držao van ritma ceo meč.

Goran Loznica

pre 3 godine

Ono kad gledas Novaka kako gubi i znas da ce da dobije mec :) Cak i da izgubi prvi set sa nulom, dobice ga posle.
(jone, 15. april 2021 13:27)
A vi, kako te?

Rafa- dežurni Nolov tabadžija

pre 3 godine

Evanse, ljut sam na tebe, gde sad da ga odereš s nulom kad sam se nameračio da ga ponovo deklasiram ? Ne može preko reda,ipak treba da se zna da sam ja taj koji ga s krompirom šalje kući.

Dani87

pre 3 godine

Ima li na internetu koja strana da prenosi u živo? Lp.
(Stojan, 15. april 2021 14:13)

Skinite sa Googla Sportzone aplikaciju i tu imate sve moguće prenose svih sportova.

Ljubo

pre 3 godine

Не може нико да ме убеди да ово није танкирање, после јучерашњег онако перфектно одиграног меча!

Aleksandar

pre 3 godine

Bezvoljni Đoković je upao u defanzivnu zamku Evansa.
Igrati beskrajne izmene udaraca a ne promeniti nipša je samo dokaz da i Đoković nema previše živaca.
Neko je uzeo lepe pare u kladionici.

Čika Žika

pre 3 godine

Nekad RTS prenosio sve Masters 1000 serije, Vimbldon i Roland Garros, zašto sad ovo, čemu to kako da gledamo ako nemamo SK.
(Gospodin, 15. april 2021 13:25)

@gospa
nekada si ziveo u socijalizmu. drugi su radili da bi ti u kuci i gledao besplatno tenis. sad su druga, bolja vremena. sada svako gleda ono za sta plati. jasno?

ri-Košet

pre 3 godine

Ovaj ga odero ko panta-pitu.
(:D, 15. april 2021 16:39)

To je uradio Nadal prošle godine u finalu RG-a, ovaj ga je samo nadmudrio.

TurboNator

pre 3 godine

kad je to Evans dobio Federera?
(stari9, 15. april 2021 15:51)

Sto dajete minuse coveku kad je u pravu? Evans nikada nije pobedio Federera. Lako je proveriti:

https://www.atptour.com/en/players/atp-head-2-head/roger-federer-vs-daniel-evans/f324/e687

War Inside My Head

pre 3 godine

Govorio sam i ranije,a i dalje ostajem pri tom stavu,Novaku govor tijela i izraz lica,na početku meča pokazuju neko njegovo raspoloženje,stav,želju!Danas to nije bilo prvi put,posljednje finale RG,a i više puta tokom karijere su primjeri takvog prilaska meču.Nekad je uspijevao da se razbudi,ali češće je gubio mečeve u sličnim danima.Zašto se to dešava,samo on zna?Moguće vjetar i uslovi,koji mu nikako ne odgovaraju,ali ne bi smio sa svojim iskustvom takve stvari da dozvoljava?Evansu čestitke,ne bih volio da iko pomisli da umanjujem današnju zasluženu pobjedu.

Beobrad

pre 3 godine

@cek-cek
Niko ne spori da je Evans do u detalj sproveo taktiku kojom je nadmudrio i zasluzeno danas pobedio! Ali Novak je napravio ogroman broj NEIZNUDJENIH gresaka, koje nemaju veze sa Evansom i njegovom dobrom igrom!
Zna se da Novaku jos od pocetka karijere smetaju vremenski uslovi, vetar najvise, ali i sunce i kisa. Zato i jeste najbolji igrac ikada u dvoranskim uslovima, gde nema ni vetra, ni sunca, ni kise.
A jos se bolje i vise zna da ishod ama bas svakog meca zavisi iskljucivo i jedino od Novaka!
Da Novak nije bio u grcu, a po mom misljenju bio je zbog vetra i hladnoce ponajvise, Evans bi glatko izgubio sa sve taktikom i dobro odigranim mecom.

Beobrad

pre 3 godine

Novaku oduvek smeta vetar! Zbog vetra je izgubio i finale Us opena 2012. od Mareja!
Vatar, sunce i kisa su Novakovi neprijatelji!
Vatar i dosadno - uporni Evans su razlozi danasnjeg poraza!

zoran

pre 3 godine

@Toma Mit o tome da kada Novak izgubi to je zato "što nije imao svoj dan, bio povređen ...." a nikada nije izgubio zato što je na tom terenu u tom trenutku protivnik XY bio bolj; I priznanje da je tada protivnik bio bolji je deo "ferpleja".

Gambeeet

pre 3 godine

Šablonski Novakov poraz (onaj mučki, ujedno nešto što najviše boli sve njegove navijače). Bez pomoći servisa, greške iz svih strana na pretek, totalno odsustvo volje i želje, koja i kada se tračkom pojavi, protivnik je već uveliko razigran i veruje u pobedu, propuštanje uzastopnih lepih prilika u nizu prepasivnim tenisom i plitkim top-spinovima, a sve u nadi da će zahuktali rival napraviti grubu grešku, a neće. Jasno, posledica manjka samopouzdanja i vere u sopstvene udarce, izazvanih samo njemu znanim razlozima. Btw, opet, kao i u meču protiv Ducija ponavljam, Evans me je i više nego prijatno iznenadio svojom partijom i pametnom igrom, da čovek koji 5 godina nema pobedu do ovog turnira na najsporijoj podlozi, a da vrlo često u toku meča zaliči na odličnog, strpljivog šljakaša, stvarno da se čovek zapita gde je bio do sada na crvenoj podlozi?. Baš me zanima da li će klonuti protiv takođe izrazito upornog Davida Gofana u narednoj fazi, definitivno su moguća oba scenarija. Što se Novaka tiče, brzo će on zaboraviti ovaj meč, koji i jeste samo za zaborav, ali sigurno da ima razloga za brigu u nastavku sezone na šljaci, Cicipas odličan na istoj (pokazao i prošle godine na RG, ima i pobedu protiv Nadala u Madridu), biće tu psihofizički oporavljeni Tim, i još mnogo mladih šljakaša željnih ovog današnjeg skalpa koji je Britanac uzeo Noletu, za Rafu i da ne pričam, evo ga već na 5-0 protiv Griše. Stiče se utisak da će sve dok bude u stanju da hoda osvajati RG, tako da će Noletu, posle svega prethodno rečenog, biti jako, jako teško - ali ako neko može, može on! Preko Beograda, u nove pobede!

zvezdoprc

pre 3 godine

(Tamni vilajet)Naravno da su bitni i mastersi.Odakle tebi podatak da Đoković ima 10 više od Nadala kad ima samo jedan više !?

објавите ми коментар

pre 3 godine

Taktika za desnoruke tenisere protiv Novaka na sljaci je toliko ocigledna, cudo da je svi ne forsiraju:

Slice backhand u Novakov backhand, sto nize to bolje naravno, uz menjanje 'duzine' (povremeno kracu lopticu). Novak u toj situaciji ne moze da udari svoj 'pravi' backhand, nikako mu to ne odgovara. Nema strpljenja Nole da igra non-stop slice, pa pokusa dvorucni top-spin, loptica ili odskoci visoko protivniku i to mu omoguci jak udarac kojim preuzme inicijativu ili Nole promasi... to je najcesci epilog ovakvih poena.

Tako je danas Evans pobedio, tako je Wavrinka pobedio u onom prokletom finalu 2015-te u Parizu, tako je Federer pobedio 2011-te u Parizu u polufinalu...

Naravno lako je to reci, jednostavno na izgled, mislio sam da to mogu da sprovedu u delo samo vrhunski teniseri... ali eto uspeo je i Evans koji, uz duzno postovanje, nije bas u samom vrhu.

Naravno - da je Nole danas bio pravi verovatno bi ipak pobedio (sa mukom), tj. taktika ne bi upalila (opet - uz duzno postovanje Evansu)... ali nije Nole bio 'svoj', a mora se priznati i da je Evans igrao sjajno.
(TurboNator, 15. april 2021 16:00)

Апсолутно тачно. То показује и чињеница да је од 2006. на РГ изгубио (поред Надала) само од играча са једноручним бекхендом (и од Мелцера 2010). То је баш због свега што је ТурбоНатор написао, а играчи са једноручним бекхендом обично имају бољи слајс, због чињенице да је такав бекхенд инфериоран кад долази брза и јака лопта, јер немају времена за дугачак замах, а ни снаге да само одбију лопту као играчи са дворучним бекхендом. Такође и једноручним бекхендом се јаче удара лоптица па они то користе да нападају Новакове покушаје да дигне лопту топспин бекхендом. То је стварно најбољи начин да се добије Новак на шљаци, осим ако се не зовеш Рафаел Надал :-)

Milica

pre 3 godine

Lepo pise da je 15. april najbaksuzniji dan u godini. Ubijen Linkoln, potonuo "Titanik", izgoreo Notr-Dam. I onda jos i Djokovic izgubi. Stvarno, tezak baksuzluk.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Kako se Djokovic usudjuje da izgubi mec i tako dovede u pitanje superiornosti naseg naroda, he, he, he?. Nebeski narod ne moze sebi da dozvoli ozgubljene meceve.
(Nostradamus, 15. april 2021 19:24)

Nemoj tako...pa nebeski narod je naučio Djokovića da igra, kao što je odškolovao Teslu, pobedio na Kosovu dva puta, spasio deo svog bića u Hrvatskoj i sprečio da Sloba sloboda ukrade milijardu i po maraka.

Goran Loznica

pre 3 godine

Један од најгорих мечева Новака које сам гледао, а гледао сам их доста. Еванс нема оружје којим би победио Новака, бекхенд испод просека, форхенд просек, сервис такође. Једини начин да га победи је да Новак не буде ни на 20% својих могућности, што се данас и десило. Свако има лоше дане, има право и Новак.
(Трооки Гавран, 15. april 2021 15:34)
Ma nije bio ni na 2%, sa 20% vec dobija Nadal i Federera istovremeno hahahahahhaa

no name

pre 3 godine

Novak sve gore igra na sljaci .nekad je bio najbolji sljakas posle rafe .Sad ga neki evans dobija na pismen nacin.Primetno los procenat ubacenog prvog servisa,mnogo neiznudjenih gresaka oko 40 cini mi se .al sve bi ja ovo ove poraze dao za titulu na RG.

Rade Republika Srpska

pre 3 godine

Užas kakav narod! Jedva čekali da izgubi. Samo nek komšiji crkne krava! I kao što smo tu gdje jesmo?! Ma sve zasluženo i treba da vas ovaj šiša ko ovce !

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

У Београду да поправиш утисак. За ово данас морам изразити незадовољство. Ал ајд, прошли смо многе "битке", и било је и болнијих пораза. Опраштам ти ово данас. ЧЕКА ТЕ ТВОЈ БЕОГРАД, ТВОЈА СРБИЈА. 👋🇷🇸

Toma

pre 3 godine

Sve to stoji, No1e nije imao dan, ali sta cemo sa kardinalnom sudskom kradjom u zadnjem gemu kada su se lomila koplja. Ista "dama" koja je delovala na US openu. Slucajno ?

TurboNator

pre 3 godine

Taktika za desnoruke tenisere protiv Novaka na sljaci je toliko ocigledna, cudo da je svi ne forsiraju:

Slice backhand u Novakov backhand, sto nize to bolje naravno, uz menjanje 'duzine' (povremeno kracu lopticu). Novak u toj situaciji ne moze da udari svoj 'pravi' backhand, nikako mu to ne odgovara. Nema strpljenja Nole da igra non-stop slice, pa pokusa dvorucni top-spin, loptica ili odskoci visoko protivniku i to mu omoguci jak udarac kojim preuzme inicijativu ili Nole promasi... to je najcesci epilog ovakvih poena.

Tako je danas Evans pobedio, tako je Wavrinka pobedio u onom prokletom finalu 2015-te u Parizu, tako je Federer pobedio 2011-te u Parizu u polufinalu...

Naravno lako je to reci, jednostavno na izgled, mislio sam da to mogu da sprovedu u delo samo vrhunski teniseri... ali eto uspeo je i Evans koji, uz duzno postovanje, nije bas u samom vrhu.

Naravno - da je Nole danas bio pravi verovatno bi ipak pobedio (sa mukom), tj. taktika ne bi upalila (opet - uz duzno postovanje Evansu)... ali nije Nole bio 'svoj', a mora se priznati i da je Evans igrao sjajno.

olja

pre 3 godine

bekhend slajs na bekhend stranu ga je ubio, dobro je neko rekao. ako uzmemo u obzir da su ga nervirali atmosferski uslovi, stanje terena, odsustvo navijanja, sudijske greske, upornost protivnika i raznovrsnost njegovih poteza, dobro je i igrao.

Coabree

pre 3 godine

Koji tempo drzi Evans drzi sa slajsom ovako moze do sutra, novaku ovo pravi velike poteskoce, mislim da Dan Evans dobija ovo 5:4 30:15 za Evansa dok pisem ovo.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ ММ - И мени гледање спорта без публике није баш пријатно и толико занимљиво ал шта да радимо кад је тако. Једино Звезду и Новака гледам са истим жаром. И Србију. Остали су доста мање битни. Видиш шта нам урадише мој друже.

Beobrad

pre 3 godine

Preko noci Nole zaboravi da igra tenis!
Od odlicnog tenisa protiv Sinera, do danas neprepoznatljivog Novaka.
Nema veze ni vetar, ni hladnoca, ma jok.Jednostavno je zaboravio da igra tenis preko noci, to je sva istina. Koliko samo pojedini ovde ne poznaju Novaka i sta mu smeta kroz celu karujeru!

Lik

pre 3 godine

Oni koji duže prate ovu igru shvataju o čemu se radi a hejteri nek se teše i uživaju, ionako ne kapiraju ništa.
Već posle AO bilo je jasno koji put je zacrtao Novak u nastavku karijere, samo GS-ovi su mu važni a ovo ostalo će da otaljava kako/ako/kada mu dođe.
Njega Mastersi više ne zanimaju, ko će ovo da pamti i pominje...niko, ali GS-ovi ulaze u istoriju i to je jedino preostalo kao motiv. Čak ni prvo mesto mu više nije motiv, oborio je rekord broja nedelja i šta sad tu ima da se lomata.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 3 godine

То би била "мрља" у каријери великог шампиона. Јел сад схваташ, и ви остали?
(ДЕЛИЈА??, 15. april 2021 14:48)

Ajde!?

Ako na kraju osvoji RG i još neke Slemove, koga briga za poraz od Evansa.
Jel kapiraš, vječiti?

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 3 godine

Bitni su GS a ne ovo, sjetite se od koga je gubio u prvoj polovici 2018 i što ste pisali. Zaboga on je i 2016 u Rimu izgubio prvi set 6-0 od Thomaza Belluccia i par tjedana kasnije slavio u Parizu...
(CroFed, 15. april 2021 16:26)

Hvala na branjenju, ali sve je bitno. Mastersi vrlo. Sve osim RF-ovih turnira od 250.

Kile

pre 3 godine

Novakova asimilacija na slajs igru protivnika je uvijek bila blago rečeno loša, tako da ovo nije neko nevjerovatno iznenađenje. Biće bolje na RG. A i ne bi bilo loše da nabaci koji kilogram...

Trle

pre 3 godine

Izgubio pa sta,ni prvi ni poslednji put,a i ne nerviram se vise kad izgubi na mastersu,bitni su jos samo slemovi,a Rafa ce pokupiti sve na sljaci osim nadam se RG a i tamo mu dajem 90 % sansi da osvoji iako bi voleo da osvoji Nole ali mu ne dajem vise od 10 % sansi da osvoji.

2CRAZY

pre 3 godine

Em Nole ocajno odigrao, em sudija ocajna, to je ona sto ga je izbacila sa US Opena, siguran sam da ima nesto protiv njega, takav govor tela uvek ima.

Rakita

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.
(Jelena, 15. april 2021 14:50)

U ovom trenutku u Novakovoj karijeri nisu bitni. Osvojio ih je sve po najmanje 2 puta.Taj rekord ostace verovatno zauvek. Covek ima najvise mastersa, nema najvise GS--a. Odmori malo Jeko.

R. J. Black

pre 3 godine

Novaku očigledno nije bio dan, a samim tim je i Danijel dobro odigrao. U moru grešaka i propuštenih prilika, rekao bih da je krucijalna bila ona na 4:4 u prvom setu. Da je tada Novak podigao nivo igre, ovaj meč bi imao drugačiji ishod. Ovako je samo dalo još više samopouzdanja Britancu, koji je poslednji ekser zakucao onim spektakularnim vinerom na 1:3 u drugom setu (džabe ona Novakova set lopta).

TurboNator

pre 3 godine

Za podrsku mog komentara o taktici desnjaka protiv Novaka na sljaci:

Izjava Evansa posle pobede - recenica/paragraf u sredini:

"He gave away some cheap ones today, which he never normally does. But I'm just really happy," said Evans.

"He kept me waiting a little bit in the changing room at the start of the match. That got me a bit extra fired up.

"My game plan was to try to bring him forward and have him hit the ball low in the court.

"It was difficult to get to the net and I felt sometimes I was doing too much running.

"But I also thought I did a good job to get out of my service games. He had so many break points and didn't take them, so I was a little lucky there."

Lamborghini Diablo

pre 3 godine

Kada vidim Nadala kako proslavlja popede i dodaje so na ranu protivniku bude mi ok što Novak nije izgubio od njega u finalu... Bolje sada što je izgubio. Možda izvuče nešto korisno.

BojanNS

pre 3 godine

Taman, ovde je ispao u 1/8finala, u Beogradu ispadne u 1/4finalu, u Madridu u 1/2finalu, u Rimu izgubi u finalu i na kraju osvoji RG.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 3 godine

Nole na turniru u Beogradu za koji dan:
Osećam se kao kod kuće.

Kapirate? Čiji je rezident?








Šalim se, volim ja našeg Novaka.
Biće sve OK.

Tic/Tac/Toe

pre 3 godine

Ne znam za vas, ali ja sam momentalno prestao da gledam čim je Evans vratio brejk pri rezultatu 3:1 za Novaka u drugom setu. Tačno sam znao da nema vajde od ovog meča.

JPR24

pre 3 godine

Užas kakav narod! Jedva čekali da izgubi. Samo nek komšiji crkne krava! I kao što smo tu gdje jesmo?! Ma sve zasluženo i treba da vas ovaj šiša ko ovce !
(Rade Republika Srpska, 15. april 2021 16:16)

Nije džabe pisana Filozofija Palanke ! Ovo sad je postalo i gore, Filozofija Kretenizma ! Kad vidiš kakve gluposti narod veruje, ni 50kg aspirina nije dovoljno za glavobolju od tolike niskosti i budalaštine !

Tamni vilajet

pre 3 godine

Mastersi i nisu toliko bitni, nek mu služe više kao priprema za gs-ove, želim mu da obori i taj rekord uskoro.
(nikos, 15. april 2021 14:41)

Naravno da Mastersi nisu bitni, ima ih ubedljivo najviše od svih, barem desetak više od Nadala, što da se cima čovek...

srle

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.
(Jelena, 15. april 2021 14:50)

Bitni su itekako, pa mastersi su odmah iz grend slemova. Nije ovo lak poraz Đokovića nijedan nije lak, međutim ovo je toliko bezbolno, da Novak nema potrebe žaliti za bilo čim. Ostaje na prvom mestu. Pritom dobra priprema pred druge turnire na šljaci, slede važni turniri kao što su RG i Vimbldon, pa Olimpijske igre. To je cilj Novaka, a ne Monte Karlo koji je osvajao dva puta.

a

pre 3 godine

Ništa strašno što je izgzbio. Da li se vama svaki dan ide na posao, u školu itd. Jednostavno dodje loš dan. Koliko je trenirao posle AO ovo se moglo očekivati. Sezona tek sada počinje. Ima sada Beograd, Madrid, Rim. Dovoljno da se prilagodi na zemljane terene

Zex

pre 3 godine

(Barca, 15. april 2021 17:07)

Novak je fizicki broj 1 to nema veze sa porazom.Evans je vracao sve Novak promasivao i to je to.Pises gluposti

vrg

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.
(Jelena, 15. april 2021 14:50)

ahaha pa bitni su i te kako, ali je novak tu vec rekorder. isto vazi i za broj nedelja na prvom mestu.
sada je najbitnije ono po cemu jedino jos nije prvi, a to su slemovi. mada i bez njih je goat, ali sto da ne srusi sve sto moze, kad vec moze.

Brane

pre 3 godine

A vi, kako te?
(Goran Loznica, 15. april 2021 16:38)

Kakva si ti ameba covece. Jesi sretan ha? Kad bi samo znao koliko si mizeran i prazan...kao pas lutalica.

CroFed

pre 3 godine

Bitni su GS a ne ovo, sjetite se od koga je gubio u prvoj polovici 2018 i što ste pisali. Zaboga on je i 2016 u Rimu izgubio prvi set 6-0 od Thomaza Belluccia i par tjedana kasnije slavio u Parizu...

317>

pre 3 godine

Novak kaze da podsetim ove sto baljezgaju odmah posle nekog poraza NAJVECEG u moru tenisera sadasnjice:
Moji ciljevi u ovoj godini su moja porodica,pobede na GS(jedan vec osvojen AO),OI u Tokiju i da ostanem na 1. mestu ATP rang liste sto duze mogu!
Izvucite zakljucak!

Bane

pre 3 godine

Naš čovek ga vidi tamo i upita:
Kako je, Nole?

- Monako...
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 15. april 2021 16:23)

A puca zavist, pakost, zloba, ljubomra a?

Mika

pre 3 godine

Novak na ovakvim turnirima tempira formu i ovo je rezultat taktike, a ne trenutne forme.

Igrace Novak jos bar 4-5 godina, a za to vreme ce osvojiti sigurno jos 10 GSova, zivi bili, pa videli.

Blaster

pre 3 godine

Đoković namerno radi ovakve stvari kao protiv Evansa. Pošto mu nema ravnog on Evansa pušta jedan set da bi simulirao igru pod pritiskom. To je sve vid njegove pripreme i zbog toga je on Bog preokreta na teškim mečevima. Po tome je Nole jedinstven. On se sprema za RG i ovo mu je sve deo priprema. Ko razume shvatiće ja sam pokušao da objasnim.

Krtola

pre 3 godine

Đoković na ovom turniru kao da je ispunio sebi cilj kada je pobedio Sinera što mu je predstavljalo poesbnu satisfakciju jer tog dečka poistovećuju s njim. I u principu to bi bilo to od ovog turnira. Ovaj meč je odigrao užasno, malodušno bez ikakvih emocija, jedna ravna linija. Ne bi bilo loše da počne da razmišlja o igranju jedno 8-9 turnira u toku godine gde će igrati punom paron nego da dođe na turnir samo da se kaže da je tu i doživi ovakvo poniženje i fijasko!

NY

pre 3 godine

Po koji put se to ovaj zagrejava za RG? Koliko znam učestvovao je RG 11 puta i samo jednom ga osvojio! I prošle godine smo slušali tu priču i pretprošle... Dokle više? A kada ne osvoji RG onda opet menjate ploču - zagrejava se za nešto drugo!
(Vopi, 15. april 2021 14:57)

A što mora da osvoji RG? Sprema se pa šta bude. Osvojio AO a njegove podloge su Wimbledon i AO. Dovoljno

Vopi

pre 3 godine

@delija

Po koji put se to ovaj zagrejava za RG? Koliko znam učestvovao je RG 11 puta i samo jednom ga osvojio! I prošle godine smo slušali tu priču i pretprošle... Dokle više? A kada ne osvoji RG onda opet menjate ploču - zagrejava se za nešto drugo!

Frozen Throne 123

pre 3 godine

Bolje što je sada izgubio od Evansa nego da izgubi od Nadala. Zato što Nadal ponižava protivnike proslavama svojih pobeda iako je pre toga bilo evidentno da će pobediti.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ ЖЕЉА - Знамо ми то да се он овде загријава за Ролан Гарос ал ипак би било брука изгубити од Еванса. То би била "мрља" у каријери великог шампиона. Јел сад схваташ, и ви остали?

Kikujiro

pre 3 godine

Ne znam zašto se potcenjuje Evans, u odličnoj je formi, plus njegov način igre ne odgovara Novaku, moja prognoza je da će se igrati tri seta, 3-6, 7-6, 6-2.

is

pre 3 godine

Mislim da Nole nije planirao da stigne dalje od drugog-treceg kola na ovom turniru.
(Radomir, 15. april 2021 13:31) 

Uh kako mrzim ova opravdanja. Možeš misliti malo lošije krenuo meč, vratiće se, nema potrebe da izmišljamo neke teorije.

Jelena

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.

nemanja

pre 3 godine

Niti je sve fatalno kad se izgubi, niti je sve dobro kad se pobeđuje.

Za razliku od brojnih komentatora ovde, i kad je osvojio AO , ja nisam mislio niti sada mislim da će Đoković oboriti rekord po broju GS i da će biti uspešan u 37. godini kao Rodžer.

Razlog je zato što ima drugačiji stil igre prije svega, a drugo nemoguće je uvek igrati dobro i držati takvu konstantnost i motivaciju tokom cele sezone. Ovaj poraz nije strašan ali pokazuje da je Nole itekako ranjiv i da će da bude ranjiv, a to je i normalno, s obzirom na njegove godine i činjenicu da je gotovo sve svoje profesionalne ciljeve ispunio.

Volim tenis

pre 3 godine

Realno svaki turnir je bitan i lepo ga je osvojiti. Ali na kraju se broje samo GS turniri. Ne postoji igrač na svetu koji bi menjao 1 GS za 10 Mastersa. Na kraju se sve svodi na broj GS titula. A i tu je razlika izmedju Vimbldona i ostala tri GS. Vimbldon je prvenstvo sveta.

Mikii

pre 3 godine

Sa ovakvom igrom Nadal ce ga unistiti.
(SK Mak, 15. april 2021 14:23)

Na sljaci uopste nije vazno kako igra Djokovic, vec iskljucivo Nadal. Ako on bude na svom nivou, unistice bilo koga, kako god taj neko igrao.

Tamni vilajet

pre 3 godine

Mastersi i nisu toliko bitni, nek mu služe više kao priprema za gs-ove, želim mu da obori i taj rekord uskoro.
(nikos, 15. april 2021 14:41)

Naravno da Mastersi nisu bitni, ima ih ubedljivo najviše od svih, barem desetak više od Nadala, što da se cima čovek...

Aluvial

pre 3 godine

mnogo losa igra Djokovica. On jeste na sljaci relativno slab, ali je ovo igra koja je bas previse losa, nije pobedio Evans igrom , nego je Novak sam sebe pobedio , ogromnim brojem neinudjenih gresaka. Jako jako los mec, ali i verovatno nespreman Novak za ovakav pristup Evansa. Ne zaboravimo da se Evans dobio Federera koji jeste bio slab, ali je Federer.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Može Evans lepo da počne, a i Nole da krene loše, ali ...pitanje je koliko dugo može Evans da izdrži ovaj tempo protiv boljeg igrača. To je problem. Svako može da napravi brejk ili dupli brejk. Treba istrajati, a to je teško. Mislim da Nole ovo dobija. Ne lako, ali dobija. Možda čak i sa 2:0. Malo je hladno, treba da udje u ritam. Samo polako...

Toma

pre 3 godine

Sve to stoji, No1e nije imao dan, ali sta cemo sa kardinalnom sudskom kradjom u zadnjem gemu kada su se lomila koplja. Ista "dama" koja je delovala na US openu. Slucajno ?

stari9

pre 3 godine

mnogo losa igra Djokovica. On jeste na sljaci relativno slab, ali je ovo igra koja je bas previse losa, nije pobedio Evans igrom , nego je Novak sam sebe pobedio , ogromnim brojem neinudjenih gresaka. Jako jako los mec, ali i verovatno nespreman Novak za ovakav pristup Evansa. Ne zaboravimo da se Evans dobio Federera koji jeste bio slab, ali je Federer.
(Aluvial, 15. april 2021 15:28)


kad je to Evans dobio Federera?

Kolja

pre 3 godine

Evans ga taktički uništio.Ali Novaku se apsolutno nije igralo danas.I bolje sto je izgubio.Nije spreman za šljaku i Beograd mu je šansa da se spremi za Rolan Garos.To moze da igra bez ikakvog imperativa i da trenira udarce.Ovo mu je jedan od najlošijih mečeva u karijeri.Da je bio dupli teren ne bi ga pogodio.U prvom setu 22 neiznuđene greške, a Evans igra iskljucivo slajs iz bekhenda.Potpuno neverovatno.Ali kako god bilo,Nole nema šta da traži na zemlji u Rolan Garosu.Zato će Wimbldon da uzme bez izgubljenog seta,a i OI.I dosta za ovu godinu.

Ljubo

pre 3 godine

Не може нико да ме убеди да ово није танкирање, после јучерашњег онако перфектно одиграног меча!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ ММ - И мени гледање спорта без публике није баш пријатно и толико занимљиво ал шта да радимо кад је тако. Једино Звезду и Новака гледам са истим жаром. И Србију. Остали су доста мање битни. Видиш шта нам урадише мој друже.

koloidni rastvor

pre 3 godine

Nolovci na teskim mukama
(Milos, 15. april 2021 16:57)

Reče tip koji postavlja već sedmi komentar u jednoj vesti. Nije te bilo na Ozi Openu. Gde si bio? Ah, da...
Usput, da te pohvalim što si prestao da mucaš onim tvojim dvama/trima tačkama.

Beobrad

pre 3 godine

@cek-cek
Niko ne spori da je Evans do u detalj sproveo taktiku kojom je nadmudrio i zasluzeno danas pobedio! Ali Novak je napravio ogroman broj NEIZNUDJENIH gresaka, koje nemaju veze sa Evansom i njegovom dobrom igrom!
Zna se da Novaku jos od pocetka karijere smetaju vremenski uslovi, vetar najvise, ali i sunce i kisa. Zato i jeste najbolji igrac ikada u dvoranskim uslovima, gde nema ni vetra, ni sunca, ni kise.
A jos se bolje i vise zna da ishod ama bas svakog meca zavisi iskljucivo i jedino od Novaka!
Da Novak nije bio u grcu, a po mom misljenju bio je zbog vetra i hladnoce ponajvise, Evans bi glatko izgubio sa sve taktikom i dobro odigranim mecom.

Mikii

pre 3 godine

Ne bi bilo loše da počne da razmišlja o igranju jedno 8-9 turnira u toku godine gde će igrati punom paron nego da dođe na turnir samo da se kaže da je tu i doživi ovakvo poniženje i fijasko!
(Krtola, 15. april 2021 15:21)

Prvenstveno da napomenem da Djokovic uoste nije igrao lose ni malodusno, vec je protivnik odigrao maestralno. Zatim bih da pitam o kakvom ponizenju i fijasku govorimo? Evans nije ni malo naivan protivnik, a na ovoj podlozi su stvari ipak malo drugacije u odnosu na beton. Znam da ste skloni momentalnom pljuvanju u pravcu svog ljubimca, ali sezona na sljaci je tek pocela, samo polako, bez nervoze.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

У Београду да поправиш утисак. За ово данас морам изразити незадовољство. Ал ајд, прошли смо многе "битке", и било је и болнијих пораза. Опраштам ти ово данас. ЧЕКА ТЕ ТВОЈ БЕОГРАД, ТВОЈА СРБИЈА. 👋🇷🇸

Lik

pre 3 godine

Oni koji duže prate ovu igru shvataju o čemu se radi a hejteri nek se teše i uživaju, ionako ne kapiraju ništa.
Već posle AO bilo je jasno koji put je zacrtao Novak u nastavku karijere, samo GS-ovi su mu važni a ovo ostalo će da otaljava kako/ako/kada mu dođe.
Njega Mastersi više ne zanimaju, ko će ovo da pamti i pominje...niko, ali GS-ovi ulaze u istoriju i to je jedino preostalo kao motiv. Čak ni prvo mesto mu više nije motiv, oborio je rekord broja nedelja i šta sad tu ima da se lomata.

kraljicaelizabeta

pre 3 godine

Možda je i bolje ovako, bojim se da bi ga sa ovakvom igrom Nadal u finalu pokidao. Neka se polako priprema za RG, ovo ne znači mnogo za pripreme, sezona je tek počela i bolje da se ne zamara napornim mečevima od starta. Često se dešavalo da oni koji započnu sezonu slabo dobro prodju na RG

Čika Žika

pre 3 godine

Nekad RTS prenosio sve Masters 1000 serije, Vimbldon i Roland Garros, zašto sad ovo, čemu to kako da gledamo ako nemamo SK.
(Gospodin, 15. april 2021 13:25)

@gospa
nekada si ziveo u socijalizmu. drugi su radili da bi ti u kuci i gledao besplatno tenis. sad su druga, bolja vremena. sada svako gleda ono za sta plati. jasno?

a

pre 3 godine

Ništa strašno što je izgzbio. Da li se vama svaki dan ide na posao, u školu itd. Jednostavno dodje loš dan. Koliko je trenirao posle AO ovo se moglo očekivati. Sezona tek sada počinje. Ima sada Beograd, Madrid, Rim. Dovoljno da se prilagodi na zemljane terene

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 3 godine

То би била "мрља" у каријери великог шампиона. Јел сад схваташ, и ви остали?
(ДЕЛИЈА??, 15. april 2021 14:48)

Ajde!?

Ako na kraju osvoji RG i još neke Slemove, koga briga za poraz od Evansa.
Jel kapiraš, vječiti?

Rafa- dežurni Nolov tabadžija

pre 3 godine

Evanse, ljut sam na tebe, gde sad da ga odereš s nulom kad sam se nameračio da ga ponovo deklasiram ? Ne može preko reda,ipak treba da se zna da sam ja taj koji ga s krompirom šalje kući.

BojanNS

pre 3 godine

Taman, ovde je ispao u 1/8finala, u Beogradu ispadne u 1/4finalu, u Madridu u 1/2finalu, u Rimu izgubi u finalu i na kraju osvoji RG.

Mirka

pre 3 godine

Suština je da je Novak fizički slab za šljaku i kretanje koje ona zahteva. Nestabilan je! Fizički nejak, teže se zaustavlja, kao lane na ledu. Nije Rafa slučajno dominantan na šljaci, prosto jak je fizički plus ima idealnu igru za šljaku. Ne treba očekivati nešto na RG jer mislim da nije realno. Njegov superkvalitet ne može na ovoj podlozi da nadomesti tu fizičku inferiornost. Poraz u finalu RG prošle godine je realnost za ovako mršavog Novaka. Nažalost. Novak je bio mnogo teži i jači u danima kada je uspevao sa Nadalom da se nosi na šljaci.
Na travi i betonu je ipak drugačije tako da do Vimbldona bolje da sačuvamo živce i izbegnemo tenis.

Rade Republika Srpska

pre 3 godine

Užas kakav narod! Jedva čekali da izgubi. Samo nek komšiji crkne krava! I kao što smo tu gdje jesmo?! Ma sve zasluženo i treba da vas ovaj šiša ko ovce !

2CRAZY

pre 3 godine

Em Nole ocajno odigrao, em sudija ocajna, to je ona sto ga je izbacila sa US Opena, siguran sam da ima nesto protiv njega, takav govor tela uvek ima.

JPR24

pre 3 godine

Užas kakav narod! Jedva čekali da izgubi. Samo nek komšiji crkne krava! I kao što smo tu gdje jesmo?! Ma sve zasluženo i treba da vas ovaj šiša ko ovce !
(Rade Republika Srpska, 15. april 2021 16:16)

Nije džabe pisana Filozofija Palanke ! Ovo sad je postalo i gore, Filozofija Kretenizma ! Kad vidiš kakve gluposti narod veruje, ni 50kg aspirina nije dovoljno za glavobolju od tolike niskosti i budalaštine !

Tetiuhin

pre 3 godine

Nole bezi od Rafe naa sljaci kao od djavola...to je strah od onih Rafinih krompira koje je darivao Noletu...zato ovakvi kalkulisani porazi, kao nije mu se igralo...puno gresio...ma vazi, kao da ne znamo ko je Nole

Трооки Гавран

pre 3 godine

Један од најгорих мечева Новака које сам гледао, а гледао сам их доста. Еванс нема оружје којим би победио Новака, бекхенд испод просека, форхенд просек, сервис такође. Једини начин да га победи је да Новак не буде ни на 20% својих могућности, што се данас и десило. Свако има лоше дане, има право и Новак.

Rakita

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.
(Jelena, 15. april 2021 14:50)

U ovom trenutku u Novakovoj karijeri nisu bitni. Osvojio ih je sve po najmanje 2 puta.Taj rekord ostace verovatno zauvek. Covek ima najvise mastersa, nema najvise GS--a. Odmori malo Jeko.

vrg

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.
(Jelena, 15. april 2021 14:50)

ahaha pa bitni su i te kako, ali je novak tu vec rekorder. isto vazi i za broj nedelja na prvom mestu.
sada je najbitnije ono po cemu jedino jos nije prvi, a to su slemovi. mada i bez njih je goat, ali sto da ne srusi sve sto moze, kad vec moze.

Bane

pre 3 godine

Naš čovek ga vidi tamo i upita:
Kako je, Nole?

- Monako...
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 15. april 2021 16:23)

A puca zavist, pakost, zloba, ljubomra a?

mix

pre 3 godine

Bolje što je sada izgubio od Evansa nego da izgubi od Nadala. Zato što Nadal ponižava protivnike proslavama svojih pobeda iako je pre toga bilo evidentno da će pobediti.
(Frozen Throne 123, 15. april 2021 15:31)

Tako je, bolje da ne dodje do Nadala da ne bi slucajno pokvario medjusobni skor, jer je to, po svima ovde, najvazniji GOAT parametar. Dovoljno je da do kraja karijere gubi od kojekakvih Evansa umesto od Nadala da bi strucnjaci ovde pricali kako je H2H najvazniji parametar, i to, naravno, tek sa 50+ odigranih meceva.

Zex

pre 3 godine

(Barca, 15. april 2021 17:07)

Novak je fizicki broj 1 to nema veze sa porazom.Evans je vracao sve Novak promasivao i to je to.Pises gluposti

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 3 godine

Bitni su GS a ne ovo, sjetite se od koga je gubio u prvoj polovici 2018 i što ste pisali. Zaboga on je i 2016 u Rimu izgubio prvi set 6-0 od Thomaza Belluccia i par tjedana kasnije slavio u Parizu...
(CroFed, 15. april 2021 16:26)

Hvala na branjenju, ali sve je bitno. Mastersi vrlo. Sve osim RF-ovih turnira od 250.

Milica

pre 3 godine

Lepo pise da je 15. april najbaksuzniji dan u godini. Ubijen Linkoln, potonuo "Titanik", izgoreo Notr-Dam. I onda jos i Djokovic izgubi. Stvarno, tezak baksuzluk.

Brane

pre 3 godine

A vi, kako te?
(Goran Loznica, 15. april 2021 16:38)

Kakva si ti ameba covece. Jesi sretan ha? Kad bi samo znao koliko si mizeran i prazan...kao pas lutalica.

Coabree

pre 3 godine

Sad vidite koliko je Federer imao teskog protivnika u Dohi odmah na startu turnira serije 250, i to na betonu... Jedva je to dobio Federer.

mile

pre 3 godine

Gledao sam meč u većem delu..Novak je imao set loptu u drugom setu. Na svaki Evansov servis igralo se duuugoo pa nikako brejk a Novak je lako osvajao gemove na svoj servis. Gledao sam do 5:5 a šta se posle desilo ne znam ali je ovo u principu bio tesan meč koji je prevagnuo na Evansovu stranu. Mnogo puta do sada je Novak dobijao ovakve mečeve eto sada nije uspeo. Biće bolje..

CroFed

pre 3 godine

Bitni su GS a ne ovo, sjetite se od koga je gubio u prvoj polovici 2018 i što ste pisali. Zaboga on je i 2016 u Rimu izgubio prvi set 6-0 od Thomaza Belluccia i par tjedana kasnije slavio u Parizu...

cek-cek

pre 3 godine

@Beobrad
A ima li protivnik (bilo ko) pravo da mu ne odgovaraju uslovi (vetar, kisa, sunce, hladnoca, vlaga itd), da ima los dan ili da se ne oseca dobro kada izgubi od Novaka ili se to ne racuna? Nesto ne vidim da to bilo ko od vas potencira kada Novak pobedi, tada citamo samo uvredljive i ponizavajuce komentare na racun protivnika. Eto npr Nadalu ne odgovaraju dvoranski uslovi, a poznata je stvar da zbog bolesnih kolena beton mu ne odgovara pa pokusava da sto vise preskoci turnire (ima pravo na to). E na sljaci se samo i iskljucivo Nadal pita, od njega zavisi da li ce da pobedi ili izgubi, moze protivnik da igra mec zivota ali ako je Nadal u elementu nema teorije da ga dobije bilo ko, isto i ako izgubi.

Lamborghini Diablo

pre 3 godine

Kada vidim Nadala kako proslavlja popede i dodaje so na ranu protivniku bude mi ok što Novak nije izgubio od njega u finalu... Bolje sada što je izgubio. Možda izvuče nešto korisno.

srle

pre 3 godine

Dobro, pošto većina ovde kaže da mastersi nisu bitni i da je to samo trening za GS, onda ubuduće nemojte da ih navodite kao glavni parametar u trci za goata.
(Jelena, 15. april 2021 14:50)

Bitni su itekako, pa mastersi su odmah iz grend slemova. Nije ovo lak poraz Đokovića nijedan nije lak, međutim ovo je toliko bezbolno, da Novak nema potrebe žaliti za bilo čim. Ostaje na prvom mestu. Pritom dobra priprema pred druge turnire na šljaci, slede važni turniri kao što su RG i Vimbldon, pa Olimpijske igre. To je cilj Novaka, a ne Monte Karlo koji je osvajao dva puta.

Beobrad

pre 3 godine

Preko noci Nole zaboravi da igra tenis!
Od odlicnog tenisa protiv Sinera, do danas neprepoznatljivog Novaka.
Nema veze ni vetar, ni hladnoca, ma jok.Jednostavno je zaboravio da igra tenis preko noci, to je sva istina. Koliko samo pojedini ovde ne poznaju Novaka i sta mu smeta kroz celu karujeru!

Beobrad

pre 3 godine

Novaku oduvek smeta vetar! Zbog vetra je izgubio i finale Us opena 2012. od Mareja!
Vatar, sunce i kisa su Novakovi neprijatelji!
Vatar i dosadno - uporni Evans su razlozi danasnjeg poraza!

TurboNator

pre 3 godine

Za podrsku mog komentara o taktici desnjaka protiv Novaka na sljaci:

Izjava Evansa posle pobede - recenica/paragraf u sredini:

"He gave away some cheap ones today, which he never normally does. But I'm just really happy," said Evans.

"He kept me waiting a little bit in the changing room at the start of the match. That got me a bit extra fired up.

"My game plan was to try to bring him forward and have him hit the ball low in the court.

"It was difficult to get to the net and I felt sometimes I was doing too much running.

"But I also thought I did a good job to get out of my service games. He had so many break points and didn't take them, so I was a little lucky there."

Nostradamus

pre 3 godine

Kako se Djokovic usudjuje da izgubi mec i tako dovede u pitanje superiornosti naseg naroda, he, he, he?. Nebeski narod ne moze sebi da dozvoli ozgubljene meceve.

Lukavi

pre 3 godine

Ne znam sta je problem i cemu odma negativa. Evans je bio bolji danas, stvarno svaka mu cast. Novak se vratio na teren posle vise od mesec dana pauze pritom na sljaku. Ovo je prvo turnir na sljaci, lagano... Uci ce u formu do RGa mada tu je jasno da samo cudo treba da se desi pa da Nadal ne uzme, a cuda se nekad desavaju :D

Svakako Novak treba da proba da odigra sto bolje sljaku zbog bodova a imperativ treba da mu budu Vimbldon i olimpijske igre.

Gambeeet

pre 3 godine

Šablonski Novakov poraz (onaj mučki, ujedno nešto što najviše boli sve njegove navijače). Bez pomoći servisa, greške iz svih strana na pretek, totalno odsustvo volje i želje, koja i kada se tračkom pojavi, protivnik je već uveliko razigran i veruje u pobedu, propuštanje uzastopnih lepih prilika u nizu prepasivnim tenisom i plitkim top-spinovima, a sve u nadi da će zahuktali rival napraviti grubu grešku, a neće. Jasno, posledica manjka samopouzdanja i vere u sopstvene udarce, izazvanih samo njemu znanim razlozima. Btw, opet, kao i u meču protiv Ducija ponavljam, Evans me je i više nego prijatno iznenadio svojom partijom i pametnom igrom, da čovek koji 5 godina nema pobedu do ovog turnira na najsporijoj podlozi, a da vrlo često u toku meča zaliči na odličnog, strpljivog šljakaša, stvarno da se čovek zapita gde je bio do sada na crvenoj podlozi?. Baš me zanima da li će klonuti protiv takođe izrazito upornog Davida Gofana u narednoj fazi, definitivno su moguća oba scenarija. Što se Novaka tiče, brzo će on zaboraviti ovaj meč, koji i jeste samo za zaborav, ali sigurno da ima razloga za brigu u nastavku sezone na šljaci, Cicipas odličan na istoj (pokazao i prošle godine na RG, ima i pobedu protiv Nadala u Madridu), biće tu psihofizički oporavljeni Tim, i još mnogo mladih šljakaša željnih ovog današnjeg skalpa koji je Britanac uzeo Noletu, za Rafu i da ne pričam, evo ga već na 5-0 protiv Griše. Stiče se utisak da će sve dok bude u stanju da hoda osvajati RG, tako da će Noletu, posle svega prethodno rečenog, biti jako, jako teško - ali ako neko može, može on! Preko Beograda, u nove pobede!

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 3 godine

Nole na turniru u Beogradu za koji dan:
Osećam se kao kod kuće.

Kapirate? Čiji je rezident?








Šalim se, volim ja našeg Novaka.
Biće sve OK.

Goran Loznica

pre 3 godine

Један од најгорих мечева Новака које сам гледао, а гледао сам их доста. Еванс нема оружје којим би победио Новака, бекхенд испод просека, форхенд просек, сервис такође. Једини начин да га победи је да Новак не буде ни на 20% својих могућности, што се данас и десило. Свако има лоше дане, има право и Новак.
(Трооки Гавран, 15. april 2021 15:34)
Ma nije bio ni na 2%, sa 20% vec dobija Nadal i Federera istovremeno hahahahahhaa

Barca

pre 3 godine

Kao sto sam i predvideo,2 0 za Evansa. Nisam stigao da pogledam mec, pogledao sam 5 min highlighta, nisam video niti jedan udarac sa bekhend strane Evansa a da nije bio slajs. Verobatno ih je bilo, na prste jedne ruke mozda. Novak je fizicki jedan od najslabijih igraca u prvih 100 a i dalje verovatno. Naravno da snaga nije presudan faktor ali na sljaci svakako jeste.Kada mu posaljes mrtvu loptu, on ne moze da zavrsi poen pre 20 razmena. Pa i da osvoji vecinu takvih poena, potpuno je normalno forsirati protiv njega takav stil igre jer nema vise 25 godina. takticki ga je Evans potpuno nadigrao

Coabree

pre 3 godine

Koji tempo drzi Evans drzi sa slajsom ovako moze do sutra, novaku ovo pravi velike poteskoce, mislim da Dan Evans dobija ovo 5:4 30:15 za Evansa dok pisem ovo.

Holden Caulfield

pre 3 godine

Kakvo mucenje za gledati, Djokovic u raspolozenju-mrzim sam sebe i citav svijet :)...juce protiv Sinera super-danas kao da je neki drugi igrac izasao umjesto njega, tesko je to shvatiti, samo on zna istinu, imam utisak kao da je cekao da Evans sam sebe pobijedi jer se njemu nije bas igralo, a ovaj opet uporan i dosadan do bola nije se predavao i zasluzeno dobio.

TurboNator

pre 3 godine

Taktika za desnoruke tenisere protiv Novaka na sljaci je toliko ocigledna, cudo da je svi ne forsiraju:

Slice backhand u Novakov backhand, sto nize to bolje naravno, uz menjanje 'duzine' (povremeno kracu lopticu). Novak u toj situaciji ne moze da udari svoj 'pravi' backhand, nikako mu to ne odgovara. Nema strpljenja Nole da igra non-stop slice, pa pokusa dvorucni top-spin, loptica ili odskoci visoko protivniku i to mu omoguci jak udarac kojim preuzme inicijativu ili Nole promasi... to je najcesci epilog ovakvih poena.

Tako je danas Evans pobedio, tako je Wavrinka pobedio u onom prokletom finalu 2015-te u Parizu, tako je Federer pobedio 2011-te u Parizu u polufinalu...

Naravno lako je to reci, jednostavno na izgled, mislio sam da to mogu da sprovedu u delo samo vrhunski teniseri... ali eto uspeo je i Evans koji, uz duzno postovanje, nije bas u samom vrhu.

Naravno - da je Nole danas bio pravi verovatno bi ipak pobedio (sa mukom), tj. taktika ne bi upalila (opet - uz duzno postovanje Evansu)... ali nije Nole bio 'svoj', a mora se priznati i da je Evans igrao sjajno.

cek-cek

pre 3 godine

@Beobrad
Uvek ali uvek kad je izgubio to je ustvari zbog vetra, ok i sunca, i kise, i....aj da ne ponavljam spisak razloga. Ali nikad, nikad jer je protivnik bio mozda bolji, je l tako?! A da li je mozda nekad nesto od toga zasmetalo protivniku kada izgubi od Diokovica? Onako pitam, cisto da znam da li postoji i ta mogucnost.

Trle

pre 3 godine

Izgubio pa sta,ni prvi ni poslednji put,a i ne nerviram se vise kad izgubi na mastersu,bitni su jos samo slemovi,a Rafa ce pokupiti sve na sljaci osim nadam se RG a i tamo mu dajem 90 % sansi da osvoji iako bi voleo da osvoji Nole ali mu ne dajem vise od 10 % sansi da osvoji.

Bole

pre 3 godine

Sad ni masters vise nije bitan?! Pa zar nije to uz renking najvaznija stvar? Do sad smo ovde citali da je to bitnije od zlata sa OI i bar podjednako bitno kao GS jer na njima igraju najbolji. Koliko ste samo nerealni i kako menjate stavove kako vetar duva tj. u zavisnosti od Novakovih rezultata. Da Novak ima zlato, to bi bila najbitnija stvar u univerzumu.

olja

pre 3 godine

bekhend slajs na bekhend stranu ga je ubio, dobro je neko rekao. ako uzmemo u obzir da su ga nervirali atmosferski uslovi, stanje terena, odsustvo navijanja, sudijske greske, upornost protivnika i raznovrsnost njegovih poteza, dobro je i igrao.

zoran

pre 3 godine

@Toma Mit o tome da kada Novak izgubi to je zato "što nije imao svoj dan, bio povređen ...." a nikada nije izgubio zato što je na tom terenu u tom trenutku protivnik XY bio bolj; I priznanje da je tada protivnik bio bolji je deo "ferpleja".

Aleksandar

pre 3 godine

Bezvoljni Đoković je upao u defanzivnu zamku Evansa.
Igrati beskrajne izmene udaraca a ne promeniti nipša je samo dokaz da i Đoković nema previše živaca.
Neko je uzeo lepe pare u kladionici.

Kile

pre 3 godine

Novakova asimilacija na slajs igru protivnika je uvijek bila blago rečeno loša, tako da ovo nije neko nevjerovatno iznenađenje. Biće bolje na RG. A i ne bi bilo loše da nabaci koji kilogram...

T

pre 3 godine

"Naravno da Mastersi nisu bitni, ima ih ubedljivo najviše od svih, barem desetak više od Nadala, što da se cima čovek..."
Djokovic ih ima 36, Nadal 35.

no name

pre 3 godine

Novak sve gore igra na sljaci .nekad je bio najbolji sljakas posle rafe .Sad ga neki evans dobija na pismen nacin.Primetno los procenat ubacenog prvog servisa,mnogo neiznudjenih gresaka oko 40 cini mi se .al sve bi ja ovo ove poraze dao za titulu na RG.

TurboNator

pre 3 godine

kad je to Evans dobio Federera?
(stari9, 15. april 2021 15:51)

Sto dajete minuse coveku kad je u pravu? Evans nikada nije pobedio Federera. Lako je proveriti:

https://www.atptour.com/en/players/atp-head-2-head/roger-federer-vs-daniel-evans/f324/e687

Goran Loznica

pre 3 godine

Ono kad gledas Novaka kako gubi i znas da ce da dobije mec :) Cak i da izgubi prvi set sa nulom, dobice ga posle.
(jone, 15. april 2021 13:27)
A vi, kako te?

veder

pre 3 godine

Loše danas ide, ne razumem zašto je prihvatio besomučnr razmene, Evans može do sutra da prebacuje.Očajan servis, ne znam zašto nije Ivanišević tamo, servis, volej... Valjda nema šta više da radi, osim podrške. Novak jedva dobija svoj servis gem, i to nije slučajno, loš servis, taktički igra loše, ne razumem šta se dešava.

miodrag

pre 3 godine

Loša igra Novaka protiv Evansa. Previše pasivno odigrao Novak bez ikakvog napada i previše neiznuđenih grešaka. Evans se sjajno držao u komfor zoni i zasluženo dobio ovaj meč.

Robert

pre 3 godine

Bitno da smo se ovde slatko ismejali Federeru nakon poraza u trećem kolu posle 13-14 meseci od poslednjeg meča. E, pa evo i Nole tako završio i to još od igrača koji u karijeri ima svega nekoliko pobeda na šljaci. Možda sada bude malo više razumevanja za druge, ali čisto sumnjam.

War Inside My Head

pre 3 godine

Govorio sam i ranije,a i dalje ostajem pri tom stavu,Novaku govor tijela i izraz lica,na početku meča pokazuju neko njegovo raspoloženje,stav,želju!Danas to nije bilo prvi put,posljednje finale RG,a i više puta tokom karijere su primjeri takvog prilaska meču.Nekad je uspijevao da se razbudi,ali češće je gubio mečeve u sličnim danima.Zašto se to dešava,samo on zna?Moguće vjetar i uslovi,koji mu nikako ne odgovaraju,ali ne bi smio sa svojim iskustvom takve stvari da dozvoljava?Evansu čestitke,ne bih volio da iko pomisli da umanjujem današnju zasluženu pobjedu.

R. J. Black

pre 3 godine

Novaku očigledno nije bio dan, a samim tim je i Danijel dobro odigrao. U moru grešaka i propuštenih prilika, rekao bih da je krucijalna bila ona na 4:4 u prvom setu. Da je tada Novak podigao nivo igre, ovaj meč bi imao drugačiji ishod. Ovako je samo dalo još više samopouzdanja Britancu, koji je poslednji ekser zakucao onim spektakularnim vinerom na 1:3 u drugom setu (džabe ona Novakova set lopta).

xxx7

pre 3 godine

Mastersi i nisu toliko bitni, nek mu služe više kao priprema za gs-ove, želim mu da obori i taj rekord uskoro.
(nikos, 15. april 2021 14:41)

Naravno da Mastersi nisu bitni, ima ih ubedljivo najviše od svih, barem desetak više od Nadala, što da se cima čovek...
(Tamni vilajet, 15. april 2021 16:31)

Ubedljivo najvise?! Ima jedan vise 36 prema 35, i to ce verovatno posle ovog turnira da se promeni. Sta sve nece ljudi da se iznalupaju, desetak vise?! Bar je danas lako informisati se na netu,ako nesto ne znas ili nisi siguran. Ali tako svi Novakovi fanovi i gledaju na Novakovu karijeru,preuvelicano.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Kako se Djokovic usudjuje da izgubi mec i tako dovede u pitanje superiornosti naseg naroda, he, he, he?. Nebeski narod ne moze sebi da dozvoli ozgubljene meceve.
(Nostradamus, 15. april 2021 19:24)

Nemoj tako...pa nebeski narod je naučio Djokovića da igra, kao što je odškolovao Teslu, pobedio na Kosovu dva puta, spasio deo svog bića u Hrvatskoj i sprečio da Sloba sloboda ukrade milijardu i po maraka.

zvezdoprc

pre 3 godine

(Tamni vilajet)Naravno da su bitni i mastersi.Odakle tebi podatak da Đoković ima 10 više od Nadala kad ima samo jedan više !?

објавите ми коментар

pre 3 godine

Taktika za desnoruke tenisere protiv Novaka na sljaci je toliko ocigledna, cudo da je svi ne forsiraju:

Slice backhand u Novakov backhand, sto nize to bolje naravno, uz menjanje 'duzine' (povremeno kracu lopticu). Novak u toj situaciji ne moze da udari svoj 'pravi' backhand, nikako mu to ne odgovara. Nema strpljenja Nole da igra non-stop slice, pa pokusa dvorucni top-spin, loptica ili odskoci visoko protivniku i to mu omoguci jak udarac kojim preuzme inicijativu ili Nole promasi... to je najcesci epilog ovakvih poena.

Tako je danas Evans pobedio, tako je Wavrinka pobedio u onom prokletom finalu 2015-te u Parizu, tako je Federer pobedio 2011-te u Parizu u polufinalu...

Naravno lako je to reci, jednostavno na izgled, mislio sam da to mogu da sprovedu u delo samo vrhunski teniseri... ali eto uspeo je i Evans koji, uz duzno postovanje, nije bas u samom vrhu.

Naravno - da je Nole danas bio pravi verovatno bi ipak pobedio (sa mukom), tj. taktika ne bi upalila (opet - uz duzno postovanje Evansu)... ali nije Nole bio 'svoj', a mora se priznati i da je Evans igrao sjajno.
(TurboNator, 15. april 2021 16:00)

Апсолутно тачно. То показује и чињеница да је од 2006. на РГ изгубио (поред Надала) само од играча са једноручним бекхендом (и од Мелцера 2010). То је баш због свега што је ТурбоНатор написао, а играчи са једноручним бекхендом обично имају бољи слајс, због чињенице да је такав бекхенд инфериоран кад долази брза и јака лопта, јер немају времена за дугачак замах, а ни снаге да само одбију лопту као играчи са дворучним бекхендом. Такође и једноручним бекхендом се јаче удара лоптица па они то користе да нападају Новакове покушаје да дигне лопту топспин бекхендом. То је стварно најбољи начин да се добије Новак на шљаци, осим ако се не зовеш Рафаел Надал :-)

frulas

pre 3 godine

Lepo pise da je 15. april najbaksuzniji dan u godini. Ubijen Linkoln, potonuo "Titanik", izgoreo Notr-Dam. I onda jos i Djokovic izgubi. Stvarno, tezak baksuzluk.
(Milica, 15. april 2021 20:37)

Vaistinu, meni danas trogodisnjica kako sam raskinuo sa curom. Ima nesto.

Tic/Tac/Toe

pre 3 godine

Ne znam za vas, ali ja sam momentalno prestao da gledam čim je Evans vratio brejk pri rezultatu 3:1 za Novaka u drugom setu. Tačno sam znao da nema vajde od ovog meča.

Dani87

pre 3 godine

Ima li na internetu koja strana da prenosi u živo? Lp.
(Stojan, 15. april 2021 14:13)

Skinite sa Googla Sportzone aplikaciju i tu imate sve moguće prenose svih sportova.

Jare u mleku

pre 3 godine

Ne bih se složio da je ovo najgori meč Djokovića. Evans i nije neki as ali je danas odigrao maestralno. Mislim na taktiku. Drži loptu u igri i uspori igru. Za to moraš imati dobar bekhend slajs, a to je Evansu najjači udarac. Kad su protivničke lopte slabe, Novak mora udarati mnogo jače a onda su greške neminovne. Tempom igre ga je Evans držao van ritma ceo meč.

dior

pre 3 godine

Koliko ste samo prozivali Rogera svi pre mesec dana koji je odigrao prvi meč NAKON GODINU I PO DANA samo jer je izbacio par loptica u aut, što je bilo prouzrokovano neverovatnim slajsom koji ima Dani Evans, što je i danas pokazao naravno. Sjajno je igrao Evans, kao i tada, samo tada nije uspeo da pobedi za razliku od današnjeg meča.

ri-Košet

pre 3 godine

Ovaj ga odero ko panta-pitu.
(:D, 15. april 2021 16:39)

To je uradio Nadal prošle godine u finalu RG-a, ovaj ga je samo nadmudrio.

NjKV

pre 3 godine

Jos otkako je uzeo Ivanisevica u tim sam tvrdio: hrvat ce ga unistiti, ne odjednom, vec polagano ali sigurno.
(Zoran Dikanov, 15. april 2021 17:20)

Mnogi su ga hvalili tokom Australian Opena kako mu je pomogao oko servisa i sve to (pogotovo u finalu protiv Medvedeva), a sad ga ocrnjuju i govore kako ga uništava. Make up your mind, people!

317>

pre 3 godine

Novak kaze da podsetim ove sto baljezgaju odmah posle nekog poraza NAJVECEG u moru tenisera sadasnjice:
Moji ciljevi u ovoj godini su moja porodica,pobede na GS(jedan vec osvojen AO),OI u Tokiju i da ostanem na 1. mestu ATP rang liste sto duze mogu!
Izvucite zakljucak!