Sreda, 14.04.2021.

14:08

Sedam klubova na tajnom sastanku – šta se to sprema protiv Evrolige?

Sastanak u Atini protiv Đorđija Bartomeua i Evrolige.

Izvor:

Sedam klubova na tajnom sastanku – šta se to sprema protiv Evrolige? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

...

pre 3 godine

Uefa je jača i od NBA-a, ne može evroliga da se poredi ni malo, pa timovi iz prvog kola kvalifikacija dobijaju više novca nego većina evroligaša.

Da ne govorimo o tome da preko 250 klubova učestvuje u evropska takmičenja, ovde nema dovoljno novca za 18.

Max Von Sidow

pre 3 godine

Ne znam kako se Vama čini ali, evropske ekipe treba da imaju evropski šmek i prepoznatljivost, sve ekipe. Sa silnim amerima mogao bih da podnesem jedino Maccabi jer im je to zaštitini znak, oduvek su ih imali 80% u timu.

Znači, kada se igra EL želeo bih da vidim što više domaćih, autohtonih igrača po svim timovima. Kada igramo protiv Talijana, Francuza, Nemaca, Španaca, Grka itd, da su pretežno njihovi domaći igrači u tim timovima, iznad 80%.
Šta ovako imamo? Imamo ekipe sa 8 - 10 afroamerikanaca koje, bajagi, predstavljaju tu zemlju. Ja mislim da one predstavljaju treću ligu amera koji nemaju mesta u svojoj zemlji. Ljudski je udomiti ih ali, oni nisu reprezenti evropske košarke. Ne doživljavam to tako.

Sasha

pre 3 godine

NBA ima do 2025 ugovor sa ESPN i na osnovu TV prava zaradjuje oko 2.7 milijardi dolara po sezoni. Predvidja se da ce novi ugovor biti vrijedan 7-8 milijardi dolara po sezoni! A Evroliga od TV prava dobija mrvice. NBA zatvoreni sistem igre kojemu tezi Bartomeu nece vjerovatno nikad zazivjeti u Evropi ako se ne pojavi neki izuzetno zanimljiv novac. Za sav ovaj cirkus je najzasluznija FIBA koja je dozvolila da joj privatna kompanija preotme elitno kosarkasko takmicenje...

Comment moments

pre 3 godine

Не знам,неки мој предлог би био следећи:
-12 тимова Исток (рецимо ПАО,Оли,ЦЗВ,Партизан,Фенер,Макаби,Ефес,ЦСКА,Химки,Зенит,Локомотива,Жалгирис)
-12 тимова Запад: (рецимо
Реал,Барса,Валенсија,Басконија,Уникаха,Армани,Виртус,Алба,Бајерн,Асвел,Лимож и 12 евентуално Лондон Тауерси ако је Бертомеу толико запео да му играју ЕЛ)
Пропозиције такмичења следеће:
Тимови из својих зона играју међусобно 2 кола (домаћин-гост) док са тимовима из друге зоне играју само једно коло у сезони.Жреб одређује ко је гост прве сезоне а онда то улази у регуларну процедуру Д-Г-Д-Г из сезоне у сезону.Играла би се 33 кола у регуларном дијелу сезоне (једна утакмица мање него што је тренутно случај) али би организационо то све било много лакше за клубове него ли тренутно.Мање дистанце за прелазити а ако се жреб усклади тимови могу да праве турнеје па ако им одговара могу да направе мини турнеје (рецимо Звезда повеже 2 гостовања Русији када је дупло коло и уштеди преко 50 000 е само на авион,смештај,исхрану итд)
Након што се заврши регуларни дио двије најслабије екипе из зона напуштају такмичење а мењају их екипе из Евро Купа који би такође био организован по наведеном систему.
Плеј оф би био организован по следећем принципу:
1/8 финала на 2 добијена меча: 1 Запад-8 Исток,2 Запад-7 Исток,3 Запад-6 Исток,4 Запад-5 Исток...
1/4 финале 2 добијена меча
1/2 финале 3 добијена меча
Финале 3 добијена меча.
На крају нешто већи број утакмица али нема сумње да би било много занимљивије него сада...

marko992

pre 3 godine

Posto takmicarski smisao nikada nije ni postojao,a sada ocigledno ni ekonomski ne zadovoljava mnoge klubove, ocekujem(nadam se) konacan raspad ovog formata.

Alex

pre 3 godine

Nadam se da je ovo početak kraja evrolige. Ljudi koji vode FIBU su nesposobni, korumpirani i ne umeju da se suprotstave onom zlu iz Španije. Mada sve to je zakuvao Bora Stanković koji je kao prvi čovek FIBE dozvolio da se napravi privatna liga koja će vrlo brzo da se zatvori. Mi koji smo ih sve učili košarke (sem bivšeg SSSR-a i SAD-a) za koju godinu ćemo se "diviti" klubovima iz Nemačke, V.Britanije i drugih košarkaških velesila, a naši će igrati neka trećerazredna takmičenja. Ovo je proces koji se uveliko sprovodi, a na to je Željko Obradović upozoravao još pre više od 10 godina.

el-kiddo

pre 3 godine

Umesto da najbolje pokupi od LŠ u fudbalu, poput kvalifikacija za ulazak u EL, dobar nagradni fond klubovima, slobodni termini u toku prozora za reprezentacije, oni sve rade suprotno.

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Činjenica da na tom sastanku nema klubova iz Španije samo ide u prilog slutnjama da Bartomeu radi u korist klubova iz Španije. Inače ovaj format Evrolige je neodrživ, u rangu je sa našom fudbalskom ligom od 20 klubova iako nemamo kvalitet ni za ligu od 10 klubova...

KoRn

pre 3 godine

Pokušaj kopiranja NBA a jedan igrac u NBA košta kao cela Evroliga i svi Evrokupovi u košarci.NBA obrce milijarde a ovi ne obrcu ništa.Real,Barsa,Bajern, su tu samo zbog fudbalskih klubova.Turci peru pare preko košarke,CSKA održavaju neki milijarderi.Jednostavno Evropska klupska košarska se raspada,svi odlaze u NBA ,najvece zvezde u Evropi su Mirotic i sada ubedljivo najveca zvezda je Gasol.Bez košarkaških zvezda nema ni gledanosti.Još osnivanjem razvojne NBA lige još više su ih zakopali jer sada dobar Amer ce pre da igra razvojnu ligu nego da igra u Evropi.Kinezi su još više zakopali Evropu jer sada u Kini ima kvalitetniiih Amera nego u Evropi.To je kao kada bi Jugo 45 kopirao Ferari 488.Ovi bre prave ugovore od 150,200 miliona.Igraci koji uopste ne ulaze u igru zaradjuju tri puta više nego da igraju u najboljem Evropskom klubu.O uslovima u NBA je suvišno pricati znaci to je 100 godina ispred Evrope.Evo sada da se radi anketa da se nabroje pet igraca koji igraju Evroligu a da nisu iz zemlje u kojoj se radi anketa pa ja mislim da ne bi znalo jedno 80 posto ljudi.Najveca zvezda i to ubedljivo je bio klinac od 17 godina.I još da dodam da današnji klinci kada vide šta rade Stef Kari,Durent,Lilard,Harden itd,itd teško ih je naterati da gledaju Evropsku košarku.To je kao da posle PSG- Bajern gledaš Radnik Surdulica-Macva Šabac.

Наложени циган угашени

pre 3 godine

Valjda ce i moj Partizan sad da dobije wild card kako je Ostoja obecao. Malo se smorim sto smo svake sezone na raspustu od januara. Da i mi jednom gledamo takmicarsku utakmicu naseg kluba u aprilu, a ne samo da setamo, pijemo kafe, vakcinisemo se i navijamo protiv Zvezde.
(Grobar na raspustu, 14. april 2021 14:58)

Све би то било у реду да вам и даље нисмо кнедла у грлу. Тек, није то тема. Иако је ово само "фрка у рају", надам се да ће исход бити распад ове накарадне творевине.

lazar

pre 3 godine

Sve sto treba da urade jeste da sacekaju da isteknu ovi desetogodisnji ugovori i da krenu u neku normalnu pricu sa Fibom. Ako spanci nece neka igraju endesa ligu sa sve albom i virtusom. Ionako su smesne ekipe to. Da je srece da se onaj nesrecnik otera iz kosarke i da istoj svane!

L

pre 3 godine

Evroliga bi trebala imati format kao nekad uz Kup Kupova i nekadasnji Kup Koraca. Tada je evropska kosarka bila najbolja i igrale su samo najbolje ekipe iz nacionalnih liga, a ne oni koji imaju novac ili neku vezu. Sve ostalo je propast za celu evropsku kosarku. Ovde nema para kao u Americi da bi se mogla napraviti liga slicna NBA ligi. Tu su odavno trebali nacionalni savezi da preseku. Nekad gledati Jugoplastiku, Partizan, Aris, Filips, Makabi itd. i ovo sada je nebo i zemlja. Ekipe pune stranaca skromnih kvaliteta, domaci igraci imaju malo prostora za igru, jednostavno ovo nije dobro i nije interesanto, narocito poslednjih 6-7 godina. Ovaj novi format je mnogo los i previse je utakmica. Onaj stari format sa grupama je bio interesantniji i bilo je sanse da i neka ekipa koja nema mnogo para napravi dobar rezultat. Ovako ovo nema smisla.

ika Crni

pre 3 godine

Sta god da pokusavaju dyabe je sad,veyali su sedeseto godisnjim ugovorima,a onaj spanac je em lukav em advokat...ako se spremaju unapred nesto da rade onda je ok.

ccc?

pre 3 godine

Nema Španaca. Interesamtno.
(Aleksis Sanco Panco,

Ocekivano. CZ dobila 500 hiljada eu, sto je za ova dva kluba smesan novac. Oba imaju pomoc fudbalskih klubova, plus marketing, prodaja svega sto ima veze sa klubom, tv prava..Sve to sto imaju ova dva kluba, ovih 7 koji su se sastali ne mogu ni da im pridju. I onda ti EL da 500 hiljada eu? Time jedan igrac moze da se plati ..

Grobar na raspustu

pre 3 godine

Valjda ce i moj Partizan sad da dobije wild card kako je Ostoja obecao. Malo se smorim sto smo svake sezone na raspustu od januara. Da i mi jednom gledamo takmicarsku utakmicu naseg kluba u aprilu, a ne samo da setamo, pijemo kafe, vakcinisemo se i navijamo protiv Zvezde.

Dr.Primarijus

pre 3 godine

Pokusaj priblizavanja NBA sistemu je neodrziv i kad tad ce puci, samim tim i Bartomeu s njim, jer ne moze da obezbedi sredstva za to. Mada ni ranije nije bilo profitabilno, cak i gore. Jednostavno marketinski Amerika je druga galaksija i novac koji se tamo okrece nama je nepojmljiv.

Dr.Primarijus

pre 3 godine

Pokusaj priblizavanja NBA sistemu je neodrziv i kad tad ce puci, samim tim i Bartomeu s njim, jer ne moze da obezbedi sredstva za to. Mada ni ranije nije bilo profitabilno, cak i gore. Jednostavno marketinski Amerika je druga galaksija i novac koji se tamo okrece nama je nepojmljiv.

L

pre 3 godine

Evroliga bi trebala imati format kao nekad uz Kup Kupova i nekadasnji Kup Koraca. Tada je evropska kosarka bila najbolja i igrale su samo najbolje ekipe iz nacionalnih liga, a ne oni koji imaju novac ili neku vezu. Sve ostalo je propast za celu evropsku kosarku. Ovde nema para kao u Americi da bi se mogla napraviti liga slicna NBA ligi. Tu su odavno trebali nacionalni savezi da preseku. Nekad gledati Jugoplastiku, Partizan, Aris, Filips, Makabi itd. i ovo sada je nebo i zemlja. Ekipe pune stranaca skromnih kvaliteta, domaci igraci imaju malo prostora za igru, jednostavno ovo nije dobro i nije interesanto, narocito poslednjih 6-7 godina. Ovaj novi format je mnogo los i previse je utakmica. Onaj stari format sa grupama je bio interesantniji i bilo je sanse da i neka ekipa koja nema mnogo para napravi dobar rezultat. Ovako ovo nema smisla.

KoRn

pre 3 godine

Pokušaj kopiranja NBA a jedan igrac u NBA košta kao cela Evroliga i svi Evrokupovi u košarci.NBA obrce milijarde a ovi ne obrcu ništa.Real,Barsa,Bajern, su tu samo zbog fudbalskih klubova.Turci peru pare preko košarke,CSKA održavaju neki milijarderi.Jednostavno Evropska klupska košarska se raspada,svi odlaze u NBA ,najvece zvezde u Evropi su Mirotic i sada ubedljivo najveca zvezda je Gasol.Bez košarkaških zvezda nema ni gledanosti.Još osnivanjem razvojne NBA lige još više su ih zakopali jer sada dobar Amer ce pre da igra razvojnu ligu nego da igra u Evropi.Kinezi su još više zakopali Evropu jer sada u Kini ima kvalitetniiih Amera nego u Evropi.To je kao kada bi Jugo 45 kopirao Ferari 488.Ovi bre prave ugovore od 150,200 miliona.Igraci koji uopste ne ulaze u igru zaradjuju tri puta više nego da igraju u najboljem Evropskom klubu.O uslovima u NBA je suvišno pricati znaci to je 100 godina ispred Evrope.Evo sada da se radi anketa da se nabroje pet igraca koji igraju Evroligu a da nisu iz zemlje u kojoj se radi anketa pa ja mislim da ne bi znalo jedno 80 posto ljudi.Najveca zvezda i to ubedljivo je bio klinac od 17 godina.I još da dodam da današnji klinci kada vide šta rade Stef Kari,Durent,Lilard,Harden itd,itd teško ih je naterati da gledaju Evropsku košarku.To je kao da posle PSG- Bajern gledaš Radnik Surdulica-Macva Šabac.

ccc?

pre 3 godine

Nema Španaca. Interesamtno.
(Aleksis Sanco Panco,

Ocekivano. CZ dobila 500 hiljada eu, sto je za ova dva kluba smesan novac. Oba imaju pomoc fudbalskih klubova, plus marketing, prodaja svega sto ima veze sa klubom, tv prava..Sve to sto imaju ova dva kluba, ovih 7 koji su se sastali ne mogu ni da im pridju. I onda ti EL da 500 hiljada eu? Time jedan igrac moze da se plati ..

Alex

pre 3 godine

Nadam se da je ovo početak kraja evrolige. Ljudi koji vode FIBU su nesposobni, korumpirani i ne umeju da se suprotstave onom zlu iz Španije. Mada sve to je zakuvao Bora Stanković koji je kao prvi čovek FIBE dozvolio da se napravi privatna liga koja će vrlo brzo da se zatvori. Mi koji smo ih sve učili košarke (sem bivšeg SSSR-a i SAD-a) za koju godinu ćemo se "diviti" klubovima iz Nemačke, V.Britanije i drugih košarkaških velesila, a naši će igrati neka trećerazredna takmičenja. Ovo je proces koji se uveliko sprovodi, a na to je Željko Obradović upozoravao još pre više od 10 godina.

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Činjenica da na tom sastanku nema klubova iz Španije samo ide u prilog slutnjama da Bartomeu radi u korist klubova iz Španije. Inače ovaj format Evrolige je neodrživ, u rangu je sa našom fudbalskom ligom od 20 klubova iako nemamo kvalitet ni za ligu od 10 klubova...

marko992

pre 3 godine

Posto takmicarski smisao nikada nije ni postojao,a sada ocigledno ni ekonomski ne zadovoljava mnoge klubove, ocekujem(nadam se) konacan raspad ovog formata.

Grobar na raspustu

pre 3 godine

Valjda ce i moj Partizan sad da dobije wild card kako je Ostoja obecao. Malo se smorim sto smo svake sezone na raspustu od januara. Da i mi jednom gledamo takmicarsku utakmicu naseg kluba u aprilu, a ne samo da setamo, pijemo kafe, vakcinisemo se i navijamo protiv Zvezde.

lazar

pre 3 godine

Sve sto treba da urade jeste da sacekaju da isteknu ovi desetogodisnji ugovori i da krenu u neku normalnu pricu sa Fibom. Ako spanci nece neka igraju endesa ligu sa sve albom i virtusom. Ionako su smesne ekipe to. Da je srece da se onaj nesrecnik otera iz kosarke i da istoj svane!

Comment moments

pre 3 godine

Не знам,неки мој предлог би био следећи:
-12 тимова Исток (рецимо ПАО,Оли,ЦЗВ,Партизан,Фенер,Макаби,Ефес,ЦСКА,Химки,Зенит,Локомотива,Жалгирис)
-12 тимова Запад: (рецимо
Реал,Барса,Валенсија,Басконија,Уникаха,Армани,Виртус,Алба,Бајерн,Асвел,Лимож и 12 евентуално Лондон Тауерси ако је Бертомеу толико запео да му играју ЕЛ)
Пропозиције такмичења следеће:
Тимови из својих зона играју међусобно 2 кола (домаћин-гост) док са тимовима из друге зоне играју само једно коло у сезони.Жреб одређује ко је гост прве сезоне а онда то улази у регуларну процедуру Д-Г-Д-Г из сезоне у сезону.Играла би се 33 кола у регуларном дијелу сезоне (једна утакмица мање него што је тренутно случај) али би организационо то све било много лакше за клубове него ли тренутно.Мање дистанце за прелазити а ако се жреб усклади тимови могу да праве турнеје па ако им одговара могу да направе мини турнеје (рецимо Звезда повеже 2 гостовања Русији када је дупло коло и уштеди преко 50 000 е само на авион,смештај,исхрану итд)
Након што се заврши регуларни дио двије најслабије екипе из зона напуштају такмичење а мењају их екипе из Евро Купа који би такође био организован по наведеном систему.
Плеј оф би био организован по следећем принципу:
1/8 финала на 2 добијена меча: 1 Запад-8 Исток,2 Запад-7 Исток,3 Запад-6 Исток,4 Запад-5 Исток...
1/4 финале 2 добијена меча
1/2 финале 3 добијена меча
Финале 3 добијена меча.
На крају нешто већи број утакмица али нема сумње да би било много занимљивије него сада...

Наложени циган угашени

pre 3 godine

Valjda ce i moj Partizan sad da dobije wild card kako je Ostoja obecao. Malo se smorim sto smo svake sezone na raspustu od januara. Da i mi jednom gledamo takmicarsku utakmicu naseg kluba u aprilu, a ne samo da setamo, pijemo kafe, vakcinisemo se i navijamo protiv Zvezde.
(Grobar na raspustu, 14. april 2021 14:58)

Све би то било у реду да вам и даље нисмо кнедла у грлу. Тек, није то тема. Иако је ово само "фрка у рају", надам се да ће исход бити распад ове накарадне творевине.

ika Crni

pre 3 godine

Sta god da pokusavaju dyabe je sad,veyali su sedeseto godisnjim ugovorima,a onaj spanac je em lukav em advokat...ako se spremaju unapred nesto da rade onda je ok.

Sasha

pre 3 godine

NBA ima do 2025 ugovor sa ESPN i na osnovu TV prava zaradjuje oko 2.7 milijardi dolara po sezoni. Predvidja se da ce novi ugovor biti vrijedan 7-8 milijardi dolara po sezoni! A Evroliga od TV prava dobija mrvice. NBA zatvoreni sistem igre kojemu tezi Bartomeu nece vjerovatno nikad zazivjeti u Evropi ako se ne pojavi neki izuzetno zanimljiv novac. Za sav ovaj cirkus je najzasluznija FIBA koja je dozvolila da joj privatna kompanija preotme elitno kosarkasko takmicenje...

el-kiddo

pre 3 godine

Umesto da najbolje pokupi od LŠ u fudbalu, poput kvalifikacija za ulazak u EL, dobar nagradni fond klubovima, slobodni termini u toku prozora za reprezentacije, oni sve rade suprotno.

Max Von Sidow

pre 3 godine

Ne znam kako se Vama čini ali, evropske ekipe treba da imaju evropski šmek i prepoznatljivost, sve ekipe. Sa silnim amerima mogao bih da podnesem jedino Maccabi jer im je to zaštitini znak, oduvek su ih imali 80% u timu.

Znači, kada se igra EL želeo bih da vidim što više domaćih, autohtonih igrača po svim timovima. Kada igramo protiv Talijana, Francuza, Nemaca, Španaca, Grka itd, da su pretežno njihovi domaći igrači u tim timovima, iznad 80%.
Šta ovako imamo? Imamo ekipe sa 8 - 10 afroamerikanaca koje, bajagi, predstavljaju tu zemlju. Ja mislim da one predstavljaju treću ligu amera koji nemaju mesta u svojoj zemlji. Ljudski je udomiti ih ali, oni nisu reprezenti evropske košarke. Ne doživljavam to tako.

...

pre 3 godine

Uefa je jača i od NBA-a, ne može evroliga da se poredi ni malo, pa timovi iz prvog kola kvalifikacija dobijaju više novca nego većina evroligaša.

Da ne govorimo o tome da preko 250 klubova učestvuje u evropska takmičenja, ovde nema dovoljno novca za 18.

Grobar na raspustu

pre 3 godine

Valjda ce i moj Partizan sad da dobije wild card kako je Ostoja obecao. Malo se smorim sto smo svake sezone na raspustu od januara. Da i mi jednom gledamo takmicarsku utakmicu naseg kluba u aprilu, a ne samo da setamo, pijemo kafe, vakcinisemo se i navijamo protiv Zvezde.

Наложени циган угашени

pre 3 godine

Valjda ce i moj Partizan sad da dobije wild card kako je Ostoja obecao. Malo se smorim sto smo svake sezone na raspustu od januara. Da i mi jednom gledamo takmicarsku utakmicu naseg kluba u aprilu, a ne samo da setamo, pijemo kafe, vakcinisemo se i navijamo protiv Zvezde.
(Grobar na raspustu, 14. april 2021 14:58)

Све би то било у реду да вам и даље нисмо кнедла у грлу. Тек, није то тема. Иако је ово само "фрка у рају", надам се да ће исход бити распад ове накарадне творевине.

Comment moments

pre 3 godine

Не знам,неки мој предлог би био следећи:
-12 тимова Исток (рецимо ПАО,Оли,ЦЗВ,Партизан,Фенер,Макаби,Ефес,ЦСКА,Химки,Зенит,Локомотива,Жалгирис)
-12 тимова Запад: (рецимо
Реал,Барса,Валенсија,Басконија,Уникаха,Армани,Виртус,Алба,Бајерн,Асвел,Лимож и 12 евентуално Лондон Тауерси ако је Бертомеу толико запео да му играју ЕЛ)
Пропозиције такмичења следеће:
Тимови из својих зона играју међусобно 2 кола (домаћин-гост) док са тимовима из друге зоне играју само једно коло у сезони.Жреб одређује ко је гост прве сезоне а онда то улази у регуларну процедуру Д-Г-Д-Г из сезоне у сезону.Играла би се 33 кола у регуларном дијелу сезоне (једна утакмица мање него што је тренутно случај) али би организационо то све било много лакше за клубове него ли тренутно.Мање дистанце за прелазити а ако се жреб усклади тимови могу да праве турнеје па ако им одговара могу да направе мини турнеје (рецимо Звезда повеже 2 гостовања Русији када је дупло коло и уштеди преко 50 000 е само на авион,смештај,исхрану итд)
Након што се заврши регуларни дио двије најслабије екипе из зона напуштају такмичење а мењају их екипе из Евро Купа који би такође био организован по наведеном систему.
Плеј оф би био организован по следећем принципу:
1/8 финала на 2 добијена меча: 1 Запад-8 Исток,2 Запад-7 Исток,3 Запад-6 Исток,4 Запад-5 Исток...
1/4 финале 2 добијена меча
1/2 финале 3 добијена меча
Финале 3 добијена меча.
На крају нешто већи број утакмица али нема сумње да би било много занимљивије него сада...

L

pre 3 godine

Evroliga bi trebala imati format kao nekad uz Kup Kupova i nekadasnji Kup Koraca. Tada je evropska kosarka bila najbolja i igrale su samo najbolje ekipe iz nacionalnih liga, a ne oni koji imaju novac ili neku vezu. Sve ostalo je propast za celu evropsku kosarku. Ovde nema para kao u Americi da bi se mogla napraviti liga slicna NBA ligi. Tu su odavno trebali nacionalni savezi da preseku. Nekad gledati Jugoplastiku, Partizan, Aris, Filips, Makabi itd. i ovo sada je nebo i zemlja. Ekipe pune stranaca skromnih kvaliteta, domaci igraci imaju malo prostora za igru, jednostavno ovo nije dobro i nije interesanto, narocito poslednjih 6-7 godina. Ovaj novi format je mnogo los i previse je utakmica. Onaj stari format sa grupama je bio interesantniji i bilo je sanse da i neka ekipa koja nema mnogo para napravi dobar rezultat. Ovako ovo nema smisla.

KoRn

pre 3 godine

Pokušaj kopiranja NBA a jedan igrac u NBA košta kao cela Evroliga i svi Evrokupovi u košarci.NBA obrce milijarde a ovi ne obrcu ništa.Real,Barsa,Bajern, su tu samo zbog fudbalskih klubova.Turci peru pare preko košarke,CSKA održavaju neki milijarderi.Jednostavno Evropska klupska košarska se raspada,svi odlaze u NBA ,najvece zvezde u Evropi su Mirotic i sada ubedljivo najveca zvezda je Gasol.Bez košarkaških zvezda nema ni gledanosti.Još osnivanjem razvojne NBA lige još više su ih zakopali jer sada dobar Amer ce pre da igra razvojnu ligu nego da igra u Evropi.Kinezi su još više zakopali Evropu jer sada u Kini ima kvalitetniiih Amera nego u Evropi.To je kao kada bi Jugo 45 kopirao Ferari 488.Ovi bre prave ugovore od 150,200 miliona.Igraci koji uopste ne ulaze u igru zaradjuju tri puta više nego da igraju u najboljem Evropskom klubu.O uslovima u NBA je suvišno pricati znaci to je 100 godina ispred Evrope.Evo sada da se radi anketa da se nabroje pet igraca koji igraju Evroligu a da nisu iz zemlje u kojoj se radi anketa pa ja mislim da ne bi znalo jedno 80 posto ljudi.Najveca zvezda i to ubedljivo je bio klinac od 17 godina.I još da dodam da današnji klinci kada vide šta rade Stef Kari,Durent,Lilard,Harden itd,itd teško ih je naterati da gledaju Evropsku košarku.To je kao da posle PSG- Bajern gledaš Radnik Surdulica-Macva Šabac.

Alex

pre 3 godine

Nadam se da je ovo početak kraja evrolige. Ljudi koji vode FIBU su nesposobni, korumpirani i ne umeju da se suprotstave onom zlu iz Španije. Mada sve to je zakuvao Bora Stanković koji je kao prvi čovek FIBE dozvolio da se napravi privatna liga koja će vrlo brzo da se zatvori. Mi koji smo ih sve učili košarke (sem bivšeg SSSR-a i SAD-a) za koju godinu ćemo se "diviti" klubovima iz Nemačke, V.Britanije i drugih košarkaških velesila, a naši će igrati neka trećerazredna takmičenja. Ovo je proces koji se uveliko sprovodi, a na to je Željko Obradović upozoravao još pre više od 10 godina.

ccc?

pre 3 godine

Nema Španaca. Interesamtno.
(Aleksis Sanco Panco,

Ocekivano. CZ dobila 500 hiljada eu, sto je za ova dva kluba smesan novac. Oba imaju pomoc fudbalskih klubova, plus marketing, prodaja svega sto ima veze sa klubom, tv prava..Sve to sto imaju ova dva kluba, ovih 7 koji su se sastali ne mogu ni da im pridju. I onda ti EL da 500 hiljada eu? Time jedan igrac moze da se plati ..

lazar

pre 3 godine

Sve sto treba da urade jeste da sacekaju da isteknu ovi desetogodisnji ugovori i da krenu u neku normalnu pricu sa Fibom. Ako spanci nece neka igraju endesa ligu sa sve albom i virtusom. Ionako su smesne ekipe to. Da je srece da se onaj nesrecnik otera iz kosarke i da istoj svane!

ika Crni

pre 3 godine

Sta god da pokusavaju dyabe je sad,veyali su sedeseto godisnjim ugovorima,a onaj spanac je em lukav em advokat...ako se spremaju unapred nesto da rade onda je ok.

Max Von Sidow

pre 3 godine

Ne znam kako se Vama čini ali, evropske ekipe treba da imaju evropski šmek i prepoznatljivost, sve ekipe. Sa silnim amerima mogao bih da podnesem jedino Maccabi jer im je to zaštitini znak, oduvek su ih imali 80% u timu.

Znači, kada se igra EL želeo bih da vidim što više domaćih, autohtonih igrača po svim timovima. Kada igramo protiv Talijana, Francuza, Nemaca, Španaca, Grka itd, da su pretežno njihovi domaći igrači u tim timovima, iznad 80%.
Šta ovako imamo? Imamo ekipe sa 8 - 10 afroamerikanaca koje, bajagi, predstavljaju tu zemlju. Ja mislim da one predstavljaju treću ligu amera koji nemaju mesta u svojoj zemlji. Ljudski je udomiti ih ali, oni nisu reprezenti evropske košarke. Ne doživljavam to tako.

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Činjenica da na tom sastanku nema klubova iz Španije samo ide u prilog slutnjama da Bartomeu radi u korist klubova iz Španije. Inače ovaj format Evrolige je neodrživ, u rangu je sa našom fudbalskom ligom od 20 klubova iako nemamo kvalitet ni za ligu od 10 klubova...

marko992

pre 3 godine

Posto takmicarski smisao nikada nije ni postojao,a sada ocigledno ni ekonomski ne zadovoljava mnoge klubove, ocekujem(nadam se) konacan raspad ovog formata.

Dr.Primarijus

pre 3 godine

Pokusaj priblizavanja NBA sistemu je neodrziv i kad tad ce puci, samim tim i Bartomeu s njim, jer ne moze da obezbedi sredstva za to. Mada ni ranije nije bilo profitabilno, cak i gore. Jednostavno marketinski Amerika je druga galaksija i novac koji se tamo okrece nama je nepojmljiv.

el-kiddo

pre 3 godine

Umesto da najbolje pokupi od LŠ u fudbalu, poput kvalifikacija za ulazak u EL, dobar nagradni fond klubovima, slobodni termini u toku prozora za reprezentacije, oni sve rade suprotno.

Sasha

pre 3 godine

NBA ima do 2025 ugovor sa ESPN i na osnovu TV prava zaradjuje oko 2.7 milijardi dolara po sezoni. Predvidja se da ce novi ugovor biti vrijedan 7-8 milijardi dolara po sezoni! A Evroliga od TV prava dobija mrvice. NBA zatvoreni sistem igre kojemu tezi Bartomeu nece vjerovatno nikad zazivjeti u Evropi ako se ne pojavi neki izuzetno zanimljiv novac. Za sav ovaj cirkus je najzasluznija FIBA koja je dozvolila da joj privatna kompanija preotme elitno kosarkasko takmicenje...

...

pre 3 godine

Uefa je jača i od NBA-a, ne može evroliga da se poredi ni malo, pa timovi iz prvog kola kvalifikacija dobijaju više novca nego većina evroligaša.

Da ne govorimo o tome da preko 250 klubova učestvuje u evropska takmičenja, ovde nema dovoljno novca za 18.