Aktuelno

Petak, 09.04.2021.

13:47

Svi "biseri" princa Filipa po kojima će ga pamtiti

Izvor: Beta

Svi "biseri" princa Filipa po kojima æe ga pamtiti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Јабучило

pre 3 godine

Kralj nije. Suprug jeste. Muž decenijama nije. Nacista jeste. Rasista jeste. Nimalo nije duhovit. U fašizmu nema ništa smešno.
(VUK, 10. april 2021 09:50)

Немаш духа, младићу. Штета.

Јабучило

pre 3 godine

postojale bi duhovite izjave na svoj racun, kao i o svojoj porodici

Зезао се на рачун своје ћерке која воли коње: "Ако не прди или не једе сено, не занима је."

Pater familias

pre 3 godine

Ovo nisu gafovi i lapsusi, ovo se zove kvalitetan smisao za humor. Ili ga imaš ili nemaš. Ko nema taj kuka na sve i svašta (rasizam, uvreda, moja prava, bla bla bla)
(Jovan, 09. april 2021 20:37)

"Što priliči Jupiteru, ne priliči volu". Ali vo sme sebi da dopusti ono što princ ne bi smeo! Možda je on u neformalnom razgovoru bio duhovit, ali je protokol vrlo krut i ove izjave su sramota za kraljevsku porodicu! Zašto uopšte nisam iznenađen saznanjem da njegov primitivizam, ne da ne nailazi na osudu, nego se veliča?! Drugo je kad se mi okupimo i malo "zezamo" na bilo koju temu, pa i on privatno, koliko privatnosti može da da ima jedan princ. Ovo su sve bili zvanični nastupi i tu nije dozvoljeno biti klovn. Zato je meni Hari kralj! Odrekao se privilegija da bi živeo bez stega!

mm

pre 3 godine

Osim komentara koji je potpisao "komša" i koji je zaslužio da se malo razmisli o njemu, ostali odgovori na moj komentar odaju tipičnu srpsku kratkovidost, neobrazovanost i neutemeljenu (slepu, bezrazložnu) kategoričnost. Ljudi, učite engleski, čitajte, obrazujte se, razmišljajte... Samo tako ćemo jednog dana od ove nesrećne zemlje napraviti pristojno mesto za život.

Stevan

pre 3 godine

Ma kakav britanski humor, vredjao je sve zive. To nije nikakav humor. I ne poredite ga sa Muckama, ono je bio zdrav humor, ovaj njegov nije

propeler zviz

pre 3 godine

Engleski smisao za humor, slican nasem. Mnogo gotivan je bio princ Filip. Nasmejan covek koji je ziveo 100 godina. Pocivaj u miru legendo.
(prolive, 09. april 2021 20:51)

Slican kursadzijama?? Bata djosi?? Ami g??? Ne lupetaj 'leba ti...

Komša

pre 3 godine

Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm, 9. april 2021 23:00) 

Nema veze toliko naše ponašanje i poimanje sveta sa turskom imperijom.
Jednostavno smo takvi.
Srbi su egalitaristi a elitizam shvataju isključivo kao "disciplinu duhovnog uzdizanja". To je sa jedne strane dobro a sa druge i neka vrsta prokletstva - kao kod Francuza.
Svako ko pokušava da izigrava elitu obavezno nailazi bar na podsmeh (kod onih koji razumeju humor princa Filipa ) ili na mržnju (kod onih koji "numeju" da se šale i shvataju izigravanje elite kao pokušaj dominacije).
Nismo ništa manje necivilizovani od drugih naroda - samo nas baš briga za "mi smo i bitićemo fini" ponašanje.

Zato su Alan Ford ,Mucke ili Pajtonovci kod nas veoma dobro prihvaceni.
Secam se neke engleske serije kada "britanski divljak" kaze plemenskom starešini - "Traži te neki tip što mu raste lišce iz ušiju" (cezar)
Tako srpski da je to neverovatno.

Zato je Filip kralj - čovek iskočio iz Alan Forda.Pajtonovac u kraljevskoj porodici.

Jack

pre 3 godine

@Ninamandarina

Megan bi svakako smotala princa, ona samo glumi uvređenost. Za nju je to deo posla influenserke.

Ovaj Filip je trebalo da bude smatran feminističkom ikonom obzirom na ulogu koju je imao u kraljevskom braku. I maestralno je odigrao, punih 7 decenija.

Gospodar Zarin

pre 3 godine

Samo za MI6 botove:
"Prince Philip received the first Covid19 injection on the 9th January 2021. The date of the second injection? It would have been minimum 4 weeks later or around mid February. He was admitted to hospital on the 17th February 2021. That is just after the second dose of Astrazeneca Oxford injection."

Hm

pre 3 godine

Nije mu bilo lako. Bio je "prizetko" 80 godina. Odrekao se svog porekla, prezimena, karijere, prava da njegova deca nose njegovo prezime, sve zarad toga da bude princ. Nije mi uopšte simpatičan njegov britanski humor jer on nije britanac i nije sa njegove pozicije bilo umesno da se tako uvredljivo ponaša prema ljudima.
(DEX, 9. april 2021 23:39)

Samo jedna ispravka, nije se on nicega odrekao da bi bio princ. I tu titulu je dobio na poklon od svoje zene. :)

Za ove sto pominju "britanski humor"...da bi se za ova njegova, vecinom lupetanja, moglo reci da su britanski humor, postojale bi duhovite izjave na svoj racun, kao i o svojoj porodici, zemlji, naciji...A toga, kao sto vidimo nema. Ali ima podsmevanja Filipincima, Indusima...Daleko je to od humora.

А. Петров

pre 3 godine

@“... Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm, 09. april 2021 23:00)”

Па да, сада би били успешни као Нигерија.

Gorki

pre 3 godine

Površno gledaš na ovo. Englezi su najveći civilizatori u istoriji čovečanstava. Dobro, tu je "mrtva trka" sa Rimskim carstvom. Englezi su takođe i najveći hrišćani. Njihovi Puritanci su stvorili Ameriku. Iza njihovog "suvog" humora i lucidnih komentara (koji mnogima liče na aroganciju i sarkazam) ?!!!kriju se u stvari duboka humanost i ljubav prema ljudskim bićima?!?!!!. ?!?!Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo?!!!?!!!!!!!. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm

Da li se ti šališ, ili ozbiljno misliš ovo što si napisao?! Naročito mislim na ove dve rečenice koje sam stavio pod znacima navoda. Englezi imaju humanost prema drugim bicima?!?! Njihova misija je bila da divlje i paganske naorode civilizuju?!?!
Bože, šta sve neću pročitati ovde?
Jedina misija Engleza oduvek je bila da vladaju nad što većim delom sveta, da za njih rade i crnce narodi koje su kolonizovali, da popljačkaju sva blaga na koja su nailazili kod ljudi i naroda koje su kolonizovali, da bi oni mogli na miru u Engleskoj da piju "caj u 5", da bi mogli da održavaju "balove" i da glume neku "aristokratiju" i "gospodstvo"!!! Nista vise od toga. Samozivan narod koji je uvek kroz istoriju bio parazit i ziveo na tudja ledja.

severnjak

pre 3 godine

Nisam znao da je bio takav car. Prvi predstavnik te ogavne porodice koji mi se dopada, a nisam ni znao za ove provale do sada. Fico, neka ti je laka zemlja, imao si se rasta roditi.

Vitez Koja

pre 3 godine

Površno gledaš na ovo. Englezi su najveći civilizatori u istoriji čovečanstava. Dobro, tu je "mrtva trka" sa Rimskim carstvom. Englezi su takođe i najveći hrišćani. Njihovi Puritanci su stvorili Ameriku. Iza njihovog "suvog" humora i lucidnih komentara (koji mnogima liče na aroganciju i sarkazam) kriju se u stvari duboka humanost i ljubav prema ljudskim bićima. Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm, 9. april 2021 23:00)

Jeste. Sećam se i kako su nas pokušali milosrdno da civilizuju 1999. godine..

goran

pre 3 godine

Da li ste se spremili za spavanje? Placem...

Stari dobri britki humor, umiruca vrsta pod navalom politicki korektnih zombija i njihovih prava.
A vidim da tih dusebriznickih zombija ima i u komentarima.
Uglavnom, pocivaj u miru, covece iz nekog drugog vremena, vremena kada mozak nije bio sundjer za drustvene mreze.

Maja

pre 3 godine

Britanski humor bla bla... da vas vidim kako bi hvalili taj "humor" da je slucajno potkacio Srbiju i Srbe. Sve je to slatko i zabavno dokle god se tice drugih ali kad ona glupaca odvali kako Srbija postoji 13 godina... draaaaama!

dodji sebi

pre 3 godine

Što je članak prekinut? Da je Megan ovo pročitala pre nego što je rešila da smota princa ne bi se sad našla uvredjenom. Čovek je proživeo veći deo svog dugog života u nekom drugom svetu, a ne u ovoj bljuvotini od političke korektnosti kojom nas dave u poslednje vreme na svakom koraku.
(Ninamandarina, 9. april 2021 23:28) # Link komentara

Ne znam sto se onda bunite kad vam neka glumica kaze da Srbija postoji samo 13 godina i da nema sta tu da se vidi> Onda se brze bolje pozivate na tu politicku korektnost umseto da uzivate u sali

John

pre 3 godine

sve sem onog o nagluvoj deci mi je bas ok .
(John Doe, 9. april 2021 23:18)

Majka mu je bila potpuo gluva.
Tako da pošto ga je gluvoća i lično pogađala, može i da se sprda na tu temu...

Asparagus

pre 3 godine

Ja ne bih to nazvala vrcavim engleskim humorom, vec prosto nedostatkom empatije. Sprdati se na onskav nacin s radnicima bez posla, koji misle od cega ce ziveti sutra, iz njegove udobne ususkanosti, to je neotesano i bezosecajno. Ja nemam utisak da je bio fina osoba; imao je neverovatne privilegije vozeci u 90 i nekoj i izazvavsi sudar za koji uopste nije ni odgovarao. Njemu su radili neverovatne medicinske procedure da mu produze zivot, a neko mlad ne doceka novo srce. Sve to mi ne izaziva divljenje prema njemu, stavise, uzasavala sam ga se.

Petar

pre 3 godine

Po svemu se da zaključiti da je bio pun predrasuda i da je bio rasista? Ali jeste smešan... Sve oko britanske kraljevske porodice je smešno. I ne samo britanske - pogledajte našu!

Dioskor

pre 3 godine

Nerazumevanje britanskog humora mi je jedan od glavnih pokazatelja nečijeg IQ-a.
(Berliner, 09. april 2021 23:34)

Grešiš. Najinteligentiji je humor na svoj račun ali i to ne ume svako. Najlakše je ošajdariti po drugome.

drvobradi

pre 3 godine

@Gospodar Zarin
Nije objavljeno čime su vakcinisani Elizabeta i Filip. Najverovatnije je u pitanju Pfizer, pošto je to bila najviše testirana vakcina za ljude preko 65g. Čovek je umro od starosti.

DEX

pre 3 godine

Nije mu bilo lako. Bio je "prizetko" 80 godina. Odrekao se svog porekla, prezimena, karijere, prava da njegova deca nose njegovo prezime, sve zarad toga da bude princ. Nije mi uopšte simpatičan njegov britanski humor jer on nije britanac i nije sa njegove pozicije bilo umesno da se tako uvredljivo ponaša prema ljudima.

Ninamandarina

pre 3 godine

Što je članak prekinut? Da je Megan ovo pročitala pre nego što je rešila da smota princa ne bi se sad našla uvredjenom. Čovek je proživeo veći deo svog dugog života u nekom drugom svetu, a ne u ovoj bljuvotini od političke korektnosti kojom nas dave u poslednje vreme na svakom koraku.

Mikelangello

pre 3 godine

Zaboravili ste da citirate najvecu izjavu ali i najtuzniju: Princ Filip je bio jedini muskarac na svetu kojem nije bilo dozvoljeno da deca nose njegovo prezime!

Trt

pre 3 godine

Svaka druga može da se tretira kao rasizam.
(sisoje, 9. april 2021 19:41

Zato ga u UK smatraju rasistom, a kod nas da ima super smisao za humor.

mm

pre 3 godine

Jel postojao jedan "biser" da nije čisto vredjanje svog sagovornika? Ja jesam za engleski humor ali ovo nije on u punom sjaju.
(peki)

Površno gledaš na ovo. Englezi su najveći civilizatori u istoriji čovečanstava. Dobro, tu je "mrtva trka" sa Rimskim carstvom. Englezi su takođe i najveći hrišćani. Njihovi Puritanci su stvorili Ameriku. Iza njihovog "suvog" humora i lucidnih komentara (koji mnogima liče na aroganciju i sarkazam) kriju se u stvari duboka humanost i ljubav prema ljudskim bićima. Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.

John

pre 3 godine

Engleski smisao za humor, slican nasem.
(prolive, 9. april 2021 20:51)

Zato su "Mućke" posle ENgleske najpopularnije bile na ovim prostorima.

(Mustafa Aga, 9. april 2021 20:51)

Veru nikada nije promenio. Kršten je samo jednom - u pravoslavnoj veri. Kada se oženio (odnosno, neposredno pre toga) je formalno "primljen" u Anglikansku crkvu, ali nikada nije kršten kao anglikanac.
A ime je promenio iz istog razloga iz kog je Džorž V promenio ime dinastiji - staro je zvučalo suviše nemački, što tada (posle Prvog i Drugog rata) nije zvučalo kako treba.
Filipovo pravo prezime je, pre svega, bilo previše dugačko (Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg), po majci bi bilo Battenberg, što je na engleski prevedeno kao Mauntbatten.
I preko oca (i babe) je direktni potomak ruskih careva, šta ćemo s tim? I sam je jednom rekao - Voleo bih da posetim SOvjetski Savez iako su ta đubrad pobila pole moje porodice

gargleblaster

pre 3 godine

Hahahaha, obozavam ovo.
Stara dobra politicki uvredljiva vremena i humor koji smo koristili i voleli.
Niko nije bio postedjen.
Za koju godinu se vracamo na sve 4 ali bice neumesno da se nazivamo majmunima.

Milan

pre 3 godine

Britanski humor. Mogu da zamislim face sagovornika. Hahahhaha!
Setite se samo serije "Crna guja". Mnogi ne razumeju taj njihov humor i ja ih žalim...

Marko

pre 3 godine

Au! Vidim po komentarima da su i u Srbiji poceli da se pojavljuju oni koji kopiraju novu modu sa zapada o politickoj ispravnosti. Cemu cete onda da se smejete, ako hocete da ugodite svakome? Zivim u Kanadi gde i najbezazlenija sala moze da bude proglasena uvredom nekoga. Zato se Kanadjani vise in ne smeju nego sapucu. Gore nego sto je kod nas bila (ili je jos? ) politicka podobnost. U kombinaciji sa Koronom savrsen nacin da se ljudima stavi brnjica na usta.

Toni

pre 3 godine

Za mene je ovakav smisao za humor sjajan. Ne vidim ni u jednom trenutku ponižavanje sagovornika, prosto je to banalizovan pogled na svijet od nekog ko je, kao, neupućen. Na kraju to zvuči vrlo duhovito, a sigurno je bio vrlo obrazovan i svjestan svake situacije. Jednostavno, ovakvi ispadi prve trenutak zabavnim, i to tipični Englezi rade sjajno.

Sulic igor

pre 3 godine

Ha ha ..Zaboravili ste glavnu "Ukoliko leti a nije avion, ide po zemlji a nije vozilo i pliva a nije brod niti podmornica-kinezi ce to pojesti "!

II

pre 3 godine

Princ, kraljicin muz, ne bi trebalo da zbija degutantne sale prilikom zvanicnih poseta i susreta. Nije on bio glumac u humoristickoj seriji vec, posle kraljice Elizabete, najveci poglavar britanske monarhije.

Владимир

pre 3 godine

Онда мора да је он био тај који се питао које ће боје бити Арчи зашта је неке била оптужила она Меган. :-)

Gospodar Zarin

pre 3 godine

Zaboravili ste detalj da je završio u bolnici nakon druge doze AZ vakcine. Inače je bio prstalica depopulizacije. Otprilike je izjavio je kada bi mogao da se reinkarnira bio bi smrtonisni virus da bi pomogao depopulaciju stanovništva... Bukvalno je probao sopstvenu medicinu.

Pobogu

pre 3 godine

То је енглески хумор,тешко разумљив осталом свету,једино ми смо слични са њима по томе.
Па нису Мућке и Ало Ало случајно најпопуларније биле овде(ван Енглеска)
Човек је очито био духовит и збијао шалу свуда
(gerrad, 9. april 2021 19:54)

Neke od izjava nisu duhovite već gruba drskost.
Trump-a kritikuju zbog sličnih a mekših izjava a bio na vlasti samo 4 godine. A ovaj...

Nemacki "humor"

pre 3 godine

Ovaj tzv."princ" je Nemac, sve sestre su mu bile udate za naciste.
Inace, himor.mu je ok, slatko sam se nasmejao, kao i reakcijama na isto

Jovan

pre 3 godine

Ovo nisu gafovi i lapsusi, ovo se zove kvalitetan smisao za humor. Ili ga imaš ili nemaš. Ko nema taj kuka na sve i svašta (rasizam, uvreda, moja prava, bla bla bla)

Mustafa Aga

pre 3 godine

Arogantno ponashanje, iskompleksirane osobe...Smeje se drugima a sam promenio svoju veru, ime i ko zna chega josh da bi se debelo udao...Pardon, ozenio...

Bruder

pre 3 godine

To samo Kralj moze da prozbori ,ali posto on nije bio kralj nego senka kraljice,onda moze da laprda sta hoce ,ali ipak postovanje prema kralju. I jos je prevrnuo Land Rovera ,to samo Kralj moze ....zato skidam kapu kralju i mir

una

pre 3 godine

Čovjek je rođen 1921. godine, ej! Tih godina niko nije previše mario za političku korektnost, a i, realno, moglo mu se da priča šta mu je na umu.

makarije

pre 3 godine

Princ je pravi kralj od čoveka. Terao je izgleda šegu gde god je mogao. Slatko me nasmejao. Svaka mu čast. Mogu da se ljute samo ne zanimljivi ljudi, bez smisla za himor.

gerrad

pre 3 godine

То је енглески хумор,тешко разумљив осталом свету,једино ми смо слични са њима по томе.
Па нису Мућке и Ало Ало случајно најпопуларније биле овде(ван Енглеска)
Човек је очито био духовит и збијао шалу свуда

makarije

pre 3 godine

Princ je pravi kralj od čoveka. Terao je izgleda šegu gde god je mogao. Slatko me nasmejao. Svaka mu čast. Mogu da se ljute samo ne zanimljivi ljudi, bez smisla za himor.

gerrad

pre 3 godine

То је енглески хумор,тешко разумљив осталом свету,једино ми смо слични са њима по томе.
Па нису Мућке и Ало Ало случајно најпопуларније биле овде(ван Енглеска)
Човек је очито био духовит и збијао шалу свуда

una

pre 3 godine

Čovjek je rođen 1921. godine, ej! Tih godina niko nije previše mario za političku korektnost, a i, realno, moglo mu se da priča šta mu je na umu.

Jovan

pre 3 godine

Ovo nisu gafovi i lapsusi, ovo se zove kvalitetan smisao za humor. Ili ga imaš ili nemaš. Ko nema taj kuka na sve i svašta (rasizam, uvreda, moja prava, bla bla bla)

Sulic igor

pre 3 godine

Ha ha ..Zaboravili ste glavnu "Ukoliko leti a nije avion, ide po zemlji a nije vozilo i pliva a nije brod niti podmornica-kinezi ce to pojesti "!

Trt

pre 3 godine

Svaka druga može da se tretira kao rasizam.
(sisoje, 9. april 2021 19:41

Zato ga u UK smatraju rasistom, a kod nas da ima super smisao za humor.

Ninamandarina

pre 3 godine

Što je članak prekinut? Da je Megan ovo pročitala pre nego što je rešila da smota princa ne bi se sad našla uvredjenom. Čovek je proživeo veći deo svog dugog života u nekom drugom svetu, a ne u ovoj bljuvotini od političke korektnosti kojom nas dave u poslednje vreme na svakom koraku.

gargleblaster

pre 3 godine

Hahahaha, obozavam ovo.
Stara dobra politicki uvredljiva vremena i humor koji smo koristili i voleli.
Niko nije bio postedjen.
Za koju godinu se vracamo na sve 4 ali bice neumesno da se nazivamo majmunima.

Toni

pre 3 godine

Za mene je ovakav smisao za humor sjajan. Ne vidim ni u jednom trenutku ponižavanje sagovornika, prosto je to banalizovan pogled na svijet od nekog ko je, kao, neupućen. Na kraju to zvuči vrlo duhovito, a sigurno je bio vrlo obrazovan i svjestan svake situacije. Jednostavno, ovakvi ispadi prve trenutak zabavnim, i to tipični Englezi rade sjajno.

Marko

pre 3 godine

Au! Vidim po komentarima da su i u Srbiji poceli da se pojavljuju oni koji kopiraju novu modu sa zapada o politickoj ispravnosti. Cemu cete onda da se smejete, ako hocete da ugodite svakome? Zivim u Kanadi gde i najbezazlenija sala moze da bude proglasena uvredom nekoga. Zato se Kanadjani vise in ne smeju nego sapucu. Gore nego sto je kod nas bila (ili je jos? ) politicka podobnost. U kombinaciji sa Koronom savrsen nacin da se ljudima stavi brnjica na usta.

Milan

pre 3 godine

Britanski humor. Mogu da zamislim face sagovornika. Hahahhaha!
Setite se samo serije "Crna guja". Mnogi ne razumeju taj njihov humor i ja ih žalim...

John

pre 3 godine

Engleski smisao za humor, slican nasem.
(prolive, 9. april 2021 20:51)

Zato su "Mućke" posle ENgleske najpopularnije bile na ovim prostorima.

(Mustafa Aga, 9. april 2021 20:51)

Veru nikada nije promenio. Kršten je samo jednom - u pravoslavnoj veri. Kada se oženio (odnosno, neposredno pre toga) je formalno "primljen" u Anglikansku crkvu, ali nikada nije kršten kao anglikanac.
A ime je promenio iz istog razloga iz kog je Džorž V promenio ime dinastiji - staro je zvučalo suviše nemački, što tada (posle Prvog i Drugog rata) nije zvučalo kako treba.
Filipovo pravo prezime je, pre svega, bilo previše dugačko (Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg), po majci bi bilo Battenberg, što je na engleski prevedeno kao Mauntbatten.
I preko oca (i babe) je direktni potomak ruskih careva, šta ćemo s tim? I sam je jednom rekao - Voleo bih da posetim SOvjetski Savez iako su ta đubrad pobila pole moje porodice

Nemacki "humor"

pre 3 godine

Ovaj tzv."princ" je Nemac, sve sestre su mu bile udate za naciste.
Inace, himor.mu je ok, slatko sam se nasmejao, kao i reakcijama na isto

Gospodar Zarin

pre 3 godine

Zaboravili ste detalj da je završio u bolnici nakon druge doze AZ vakcine. Inače je bio prstalica depopulizacije. Otprilike je izjavio je kada bi mogao da se reinkarnira bio bi smrtonisni virus da bi pomogao depopulaciju stanovništva... Bukvalno je probao sopstvenu medicinu.

Bruder

pre 3 godine

To samo Kralj moze da prozbori ,ali posto on nije bio kralj nego senka kraljice,onda moze da laprda sta hoce ,ali ipak postovanje prema kralju. I jos je prevrnuo Land Rovera ,to samo Kralj moze ....zato skidam kapu kralju i mir

Mikelangello

pre 3 godine

Zaboravili ste da citirate najvecu izjavu ali i najtuzniju: Princ Filip je bio jedini muskarac na svetu kojem nije bilo dozvoljeno da deca nose njegovo prezime!

Pobogu

pre 3 godine

То је енглески хумор,тешко разумљив осталом свету,једино ми смо слични са њима по томе.
Па нису Мућке и Ало Ало случајно најпопуларније биле овде(ван Енглеска)
Човек је очито био духовит и збијао шалу свуда
(gerrad, 9. april 2021 19:54)

Neke od izjava nisu duhovite već gruba drskost.
Trump-a kritikuju zbog sličnih a mekših izjava a bio na vlasti samo 4 godine. A ovaj...

Владимир

pre 3 godine

Онда мора да је он био тај који се питао које ће боје бити Арчи зашта је неке била оптужила она Меган. :-)

DEX

pre 3 godine

Nije mu bilo lako. Bio je "prizetko" 80 godina. Odrekao se svog porekla, prezimena, karijere, prava da njegova deca nose njegovo prezime, sve zarad toga da bude princ. Nije mi uopšte simpatičan njegov britanski humor jer on nije britanac i nije sa njegove pozicije bilo umesno da se tako uvredljivo ponaša prema ljudima.

mm

pre 3 godine

Jel postojao jedan "biser" da nije čisto vredjanje svog sagovornika? Ja jesam za engleski humor ali ovo nije on u punom sjaju.
(peki)

Površno gledaš na ovo. Englezi su najveći civilizatori u istoriji čovečanstava. Dobro, tu je "mrtva trka" sa Rimskim carstvom. Englezi su takođe i najveći hrišćani. Njihovi Puritanci su stvorili Ameriku. Iza njihovog "suvog" humora i lucidnih komentara (koji mnogima liče na aroganciju i sarkazam) kriju se u stvari duboka humanost i ljubav prema ljudskim bićima. Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.

drvobradi

pre 3 godine

@Gospodar Zarin
Nije objavljeno čime su vakcinisani Elizabeta i Filip. Najverovatnije je u pitanju Pfizer, pošto je to bila najviše testirana vakcina za ljude preko 65g. Čovek je umro od starosti.

Mustafa Aga

pre 3 godine

Arogantno ponashanje, iskompleksirane osobe...Smeje se drugima a sam promenio svoju veru, ime i ko zna chega josh da bi se debelo udao...Pardon, ozenio...

II

pre 3 godine

Princ, kraljicin muz, ne bi trebalo da zbija degutantne sale prilikom zvanicnih poseta i susreta. Nije on bio glumac u humoristickoj seriji vec, posle kraljice Elizabete, najveci poglavar britanske monarhije.

Stevan

pre 3 godine

Ma kakav britanski humor, vredjao je sve zive. To nije nikakav humor. I ne poredite ga sa Muckama, ono je bio zdrav humor, ovaj njegov nije

Gorki

pre 3 godine

Površno gledaš na ovo. Englezi su najveći civilizatori u istoriji čovečanstava. Dobro, tu je "mrtva trka" sa Rimskim carstvom. Englezi su takođe i najveći hrišćani. Njihovi Puritanci su stvorili Ameriku. Iza njihovog "suvog" humora i lucidnih komentara (koji mnogima liče na aroganciju i sarkazam) ?!!!kriju se u stvari duboka humanost i ljubav prema ljudskim bićima?!?!!!. ?!?!Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo?!!!?!!!!!!!. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm

Da li se ti šališ, ili ozbiljno misliš ovo što si napisao?! Naročito mislim na ove dve rečenice koje sam stavio pod znacima navoda. Englezi imaju humanost prema drugim bicima?!?! Njihova misija je bila da divlje i paganske naorode civilizuju?!?!
Bože, šta sve neću pročitati ovde?
Jedina misija Engleza oduvek je bila da vladaju nad što većim delom sveta, da za njih rade i crnce narodi koje su kolonizovali, da popljačkaju sva blaga na koja su nailazili kod ljudi i naroda koje su kolonizovali, da bi oni mogli na miru u Engleskoj da piju "caj u 5", da bi mogli da održavaju "balove" i da glume neku "aristokratiju" i "gospodstvo"!!! Nista vise od toga. Samozivan narod koji je uvek kroz istoriju bio parazit i ziveo na tudja ledja.

propeler zviz

pre 3 godine

Engleski smisao za humor, slican nasem. Mnogo gotivan je bio princ Filip. Nasmejan covek koji je ziveo 100 godina. Pocivaj u miru legendo.
(prolive, 09. april 2021 20:51)

Slican kursadzijama?? Bata djosi?? Ami g??? Ne lupetaj 'leba ti...

Maja

pre 3 godine

Britanski humor bla bla... da vas vidim kako bi hvalili taj "humor" da je slucajno potkacio Srbiju i Srbe. Sve je to slatko i zabavno dokle god se tice drugih ali kad ona glupaca odvali kako Srbija postoji 13 godina... draaaaama!

Komša

pre 3 godine

Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm, 9. april 2021 23:00) 

Nema veze toliko naše ponašanje i poimanje sveta sa turskom imperijom.
Jednostavno smo takvi.
Srbi su egalitaristi a elitizam shvataju isključivo kao "disciplinu duhovnog uzdizanja". To je sa jedne strane dobro a sa druge i neka vrsta prokletstva - kao kod Francuza.
Svako ko pokušava da izigrava elitu obavezno nailazi bar na podsmeh (kod onih koji razumeju humor princa Filipa ) ili na mržnju (kod onih koji "numeju" da se šale i shvataju izigravanje elite kao pokušaj dominacije).
Nismo ništa manje necivilizovani od drugih naroda - samo nas baš briga za "mi smo i bitićemo fini" ponašanje.

Zato su Alan Ford ,Mucke ili Pajtonovci kod nas veoma dobro prihvaceni.
Secam se neke engleske serije kada "britanski divljak" kaze plemenskom starešini - "Traži te neki tip što mu raste lišce iz ušiju" (cezar)
Tako srpski da je to neverovatno.

Zato je Filip kralj - čovek iskočio iz Alan Forda.Pajtonovac u kraljevskoj porodici.

Hm

pre 3 godine

Nije mu bilo lako. Bio je "prizetko" 80 godina. Odrekao se svog porekla, prezimena, karijere, prava da njegova deca nose njegovo prezime, sve zarad toga da bude princ. Nije mi uopšte simpatičan njegov britanski humor jer on nije britanac i nije sa njegove pozicije bilo umesno da se tako uvredljivo ponaša prema ljudima.
(DEX, 9. april 2021 23:39)

Samo jedna ispravka, nije se on nicega odrekao da bi bio princ. I tu titulu je dobio na poklon od svoje zene. :)

Za ove sto pominju "britanski humor"...da bi se za ova njegova, vecinom lupetanja, moglo reci da su britanski humor, postojale bi duhovite izjave na svoj racun, kao i o svojoj porodici, zemlji, naciji...A toga, kao sto vidimo nema. Ali ima podsmevanja Filipincima, Indusima...Daleko je to od humora.

Dioskor

pre 3 godine

Nerazumevanje britanskog humora mi je jedan od glavnih pokazatelja nečijeg IQ-a.
(Berliner, 09. april 2021 23:34)

Grešiš. Najinteligentiji je humor na svoj račun ali i to ne ume svako. Najlakše je ošajdariti po drugome.

John

pre 3 godine

sve sem onog o nagluvoj deci mi je bas ok .
(John Doe, 9. april 2021 23:18)

Majka mu je bila potpuo gluva.
Tako da pošto ga je gluvoća i lično pogađala, može i da se sprda na tu temu...

dodji sebi

pre 3 godine

Što je članak prekinut? Da je Megan ovo pročitala pre nego što je rešila da smota princa ne bi se sad našla uvredjenom. Čovek je proživeo veći deo svog dugog života u nekom drugom svetu, a ne u ovoj bljuvotini od političke korektnosti kojom nas dave u poslednje vreme na svakom koraku.
(Ninamandarina, 9. april 2021 23:28) # Link komentara

Ne znam sto se onda bunite kad vam neka glumica kaze da Srbija postoji samo 13 godina i da nema sta tu da se vidi> Onda se brze bolje pozivate na tu politicku korektnost umseto da uzivate u sali

Vitez Koja

pre 3 godine

Površno gledaš na ovo. Englezi su najveći civilizatori u istoriji čovečanstava. Dobro, tu je "mrtva trka" sa Rimskim carstvom. Englezi su takođe i najveći hrišćani. Njihovi Puritanci su stvorili Ameriku. Iza njihovog "suvog" humora i lucidnih komentara (koji mnogima liče na aroganciju i sarkazam) kriju se u stvari duboka humanost i ljubav prema ljudskim bićima. Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm, 9. april 2021 23:00)

Jeste. Sećam se i kako su nas pokušali milosrdno da civilizuju 1999. godine..

goran

pre 3 godine

Da li ste se spremili za spavanje? Placem...

Stari dobri britki humor, umiruca vrsta pod navalom politicki korektnih zombija i njihovih prava.
A vidim da tih dusebriznickih zombija ima i u komentarima.
Uglavnom, pocivaj u miru, covece iz nekog drugog vremena, vremena kada mozak nije bio sundjer za drustvene mreze.

А. Петров

pre 3 godine

@“... Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm, 09. april 2021 23:00)”

Па да, сада би били успешни као Нигерија.

Asparagus

pre 3 godine

Ja ne bih to nazvala vrcavim engleskim humorom, vec prosto nedostatkom empatije. Sprdati se na onskav nacin s radnicima bez posla, koji misle od cega ce ziveti sutra, iz njegove udobne ususkanosti, to je neotesano i bezosecajno. Ja nemam utisak da je bio fina osoba; imao je neverovatne privilegije vozeci u 90 i nekoj i izazvavsi sudar za koji uopste nije ni odgovarao. Njemu su radili neverovatne medicinske procedure da mu produze zivot, a neko mlad ne doceka novo srce. Sve to mi ne izaziva divljenje prema njemu, stavise, uzasavala sam ga se.

Jack

pre 3 godine

@Ninamandarina

Megan bi svakako smotala princa, ona samo glumi uvređenost. Za nju je to deo posla influenserke.

Ovaj Filip je trebalo da bude smatran feminističkom ikonom obzirom na ulogu koju je imao u kraljevskom braku. I maestralno je odigrao, punih 7 decenija.

Јабучило

pre 3 godine

Kralj nije. Suprug jeste. Muž decenijama nije. Nacista jeste. Rasista jeste. Nimalo nije duhovit. U fašizmu nema ništa smešno.
(VUK, 10. april 2021 09:50)

Немаш духа, младићу. Штета.

Petar

pre 3 godine

Po svemu se da zaključiti da je bio pun predrasuda i da je bio rasista? Ali jeste smešan... Sve oko britanske kraljevske porodice je smešno. I ne samo britanske - pogledajte našu!

severnjak

pre 3 godine

Nisam znao da je bio takav car. Prvi predstavnik te ogavne porodice koji mi se dopada, a nisam ni znao za ove provale do sada. Fico, neka ti je laka zemlja, imao si se rasta roditi.

Gospodar Zarin

pre 3 godine

Samo za MI6 botove:
"Prince Philip received the first Covid19 injection on the 9th January 2021. The date of the second injection? It would have been minimum 4 weeks later or around mid February. He was admitted to hospital on the 17th February 2021. That is just after the second dose of Astrazeneca Oxford injection."

mm

pre 3 godine

Osim komentara koji je potpisao "komša" i koji je zaslužio da se malo razmisli o njemu, ostali odgovori na moj komentar odaju tipičnu srpsku kratkovidost, neobrazovanost i neutemeljenu (slepu, bezrazložnu) kategoričnost. Ljudi, učite engleski, čitajte, obrazujte se, razmišljajte... Samo tako ćemo jednog dana od ove nesrećne zemlje napraviti pristojno mesto za život.

Јабучило

pre 3 godine

postojale bi duhovite izjave na svoj racun, kao i o svojoj porodici

Зезао се на рачун своје ћерке која воли коње: "Ако не прди или не једе сено, не занима је."

Pater familias

pre 3 godine

Ovo nisu gafovi i lapsusi, ovo se zove kvalitetan smisao za humor. Ili ga imaš ili nemaš. Ko nema taj kuka na sve i svašta (rasizam, uvreda, moja prava, bla bla bla)
(Jovan, 09. april 2021 20:37)

"Što priliči Jupiteru, ne priliči volu". Ali vo sme sebi da dopusti ono što princ ne bi smeo! Možda je on u neformalnom razgovoru bio duhovit, ali je protokol vrlo krut i ove izjave su sramota za kraljevsku porodicu! Zašto uopšte nisam iznenađen saznanjem da njegov primitivizam, ne da ne nailazi na osudu, nego se veliča?! Drugo je kad se mi okupimo i malo "zezamo" na bilo koju temu, pa i on privatno, koliko privatnosti može da da ima jedan princ. Ovo su sve bili zvanični nastupi i tu nije dozvoljeno biti klovn. Zato je meni Hari kralj! Odrekao se privilegija da bi živeo bez stega!

Mustafa Aga

pre 3 godine

Arogantno ponashanje, iskompleksirane osobe...Smeje se drugima a sam promenio svoju veru, ime i ko zna chega josh da bi se debelo udao...Pardon, ozenio...

mm

pre 3 godine

Jel postojao jedan "biser" da nije čisto vredjanje svog sagovornika? Ja jesam za engleski humor ali ovo nije on u punom sjaju.
(peki)

Površno gledaš na ovo. Englezi su najveći civilizatori u istoriji čovečanstava. Dobro, tu je "mrtva trka" sa Rimskim carstvom. Englezi su takođe i najveći hrišćani. Njihovi Puritanci su stvorili Ameriku. Iza njihovog "suvog" humora i lucidnih komentara (koji mnogima liče na aroganciju i sarkazam) kriju se u stvari duboka humanost i ljubav prema ljudskim bićima. Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.

DEX

pre 3 godine

Nije mu bilo lako. Bio je "prizetko" 80 godina. Odrekao se svog porekla, prezimena, karijere, prava da njegova deca nose njegovo prezime, sve zarad toga da bude princ. Nije mi uopšte simpatičan njegov britanski humor jer on nije britanac i nije sa njegove pozicije bilo umesno da se tako uvredljivo ponaša prema ljudima.

Gospodar Zarin

pre 3 godine

Zaboravili ste detalj da je završio u bolnici nakon druge doze AZ vakcine. Inače je bio prstalica depopulizacije. Otprilike je izjavio je kada bi mogao da se reinkarnira bio bi smrtonisni virus da bi pomogao depopulaciju stanovništva... Bukvalno je probao sopstvenu medicinu.

II

pre 3 godine

Princ, kraljicin muz, ne bi trebalo da zbija degutantne sale prilikom zvanicnih poseta i susreta. Nije on bio glumac u humoristickoj seriji vec, posle kraljice Elizabete, najveci poglavar britanske monarhije.

Pobogu

pre 3 godine

То је енглески хумор,тешко разумљив осталом свету,једино ми смо слични са њима по томе.
Па нису Мућке и Ало Ало случајно најпопуларније биле овде(ван Енглеска)
Човек је очито био духовит и збијао шалу свуда
(gerrad, 9. april 2021 19:54)

Neke od izjava nisu duhovite već gruba drskost.
Trump-a kritikuju zbog sličnih a mekših izjava a bio na vlasti samo 4 godine. A ovaj...

makarije

pre 3 godine

Princ je pravi kralj od čoveka. Terao je izgleda šegu gde god je mogao. Slatko me nasmejao. Svaka mu čast. Mogu da se ljute samo ne zanimljivi ljudi, bez smisla za himor.

Jovan

pre 3 godine

Ovo nisu gafovi i lapsusi, ovo se zove kvalitetan smisao za humor. Ili ga imaš ili nemaš. Ko nema taj kuka na sve i svašta (rasizam, uvreda, moja prava, bla bla bla)

Mikelangello

pre 3 godine

Zaboravili ste da citirate najvecu izjavu ali i najtuzniju: Princ Filip je bio jedini muskarac na svetu kojem nije bilo dozvoljeno da deca nose njegovo prezime!

gerrad

pre 3 godine

То је енглески хумор,тешко разумљив осталом свету,једино ми смо слични са њима по томе.
Па нису Мућке и Ало Ало случајно најпопуларније биле овде(ван Енглеска)
Човек је очито био духовит и збијао шалу свуда

Nemacki "humor"

pre 3 godine

Ovaj tzv."princ" je Nemac, sve sestre su mu bile udate za naciste.
Inace, himor.mu je ok, slatko sam se nasmejao, kao i reakcijama na isto

Toni

pre 3 godine

Za mene je ovakav smisao za humor sjajan. Ne vidim ni u jednom trenutku ponižavanje sagovornika, prosto je to banalizovan pogled na svijet od nekog ko je, kao, neupućen. Na kraju to zvuči vrlo duhovito, a sigurno je bio vrlo obrazovan i svjestan svake situacije. Jednostavno, ovakvi ispadi prve trenutak zabavnim, i to tipični Englezi rade sjajno.

Trt

pre 3 godine

Svaka druga može da se tretira kao rasizam.
(sisoje, 9. april 2021 19:41

Zato ga u UK smatraju rasistom, a kod nas da ima super smisao za humor.

una

pre 3 godine

Čovjek je rođen 1921. godine, ej! Tih godina niko nije previše mario za političku korektnost, a i, realno, moglo mu se da priča šta mu je na umu.

gargleblaster

pre 3 godine

Hahahaha, obozavam ovo.
Stara dobra politicki uvredljiva vremena i humor koji smo koristili i voleli.
Niko nije bio postedjen.
Za koju godinu se vracamo na sve 4 ali bice neumesno da se nazivamo majmunima.

Milan

pre 3 godine

Britanski humor. Mogu da zamislim face sagovornika. Hahahhaha!
Setite se samo serije "Crna guja". Mnogi ne razumeju taj njihov humor i ja ih žalim...

Marko

pre 3 godine

Au! Vidim po komentarima da su i u Srbiji poceli da se pojavljuju oni koji kopiraju novu modu sa zapada o politickoj ispravnosti. Cemu cete onda da se smejete, ako hocete da ugodite svakome? Zivim u Kanadi gde i najbezazlenija sala moze da bude proglasena uvredom nekoga. Zato se Kanadjani vise in ne smeju nego sapucu. Gore nego sto je kod nas bila (ili je jos? ) politicka podobnost. U kombinaciji sa Koronom savrsen nacin da se ljudima stavi brnjica na usta.

Ninamandarina

pre 3 godine

Što je članak prekinut? Da je Megan ovo pročitala pre nego što je rešila da smota princa ne bi se sad našla uvredjenom. Čovek je proživeo veći deo svog dugog života u nekom drugom svetu, a ne u ovoj bljuvotini od političke korektnosti kojom nas dave u poslednje vreme na svakom koraku.

John

pre 3 godine

Engleski smisao za humor, slican nasem.
(prolive, 9. april 2021 20:51)

Zato su "Mućke" posle ENgleske najpopularnije bile na ovim prostorima.

(Mustafa Aga, 9. april 2021 20:51)

Veru nikada nije promenio. Kršten je samo jednom - u pravoslavnoj veri. Kada se oženio (odnosno, neposredno pre toga) je formalno "primljen" u Anglikansku crkvu, ali nikada nije kršten kao anglikanac.
A ime je promenio iz istog razloga iz kog je Džorž V promenio ime dinastiji - staro je zvučalo suviše nemački, što tada (posle Prvog i Drugog rata) nije zvučalo kako treba.
Filipovo pravo prezime je, pre svega, bilo previše dugačko (Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg), po majci bi bilo Battenberg, što je na engleski prevedeno kao Mauntbatten.
I preko oca (i babe) je direktni potomak ruskih careva, šta ćemo s tim? I sam je jednom rekao - Voleo bih da posetim SOvjetski Savez iako su ta đubrad pobila pole moje porodice

Bruder

pre 3 godine

To samo Kralj moze da prozbori ,ali posto on nije bio kralj nego senka kraljice,onda moze da laprda sta hoce ,ali ipak postovanje prema kralju. I jos je prevrnuo Land Rovera ,to samo Kralj moze ....zato skidam kapu kralju i mir

drvobradi

pre 3 godine

@Gospodar Zarin
Nije objavljeno čime su vakcinisani Elizabeta i Filip. Najverovatnije je u pitanju Pfizer, pošto je to bila najviše testirana vakcina za ljude preko 65g. Čovek je umro od starosti.

Stevan

pre 3 godine

Ma kakav britanski humor, vredjao je sve zive. To nije nikakav humor. I ne poredite ga sa Muckama, ono je bio zdrav humor, ovaj njegov nije

Sulic igor

pre 3 godine

Ha ha ..Zaboravili ste glavnu "Ukoliko leti a nije avion, ide po zemlji a nije vozilo i pliva a nije brod niti podmornica-kinezi ce to pojesti "!

propeler zviz

pre 3 godine

Engleski smisao za humor, slican nasem. Mnogo gotivan je bio princ Filip. Nasmejan covek koji je ziveo 100 godina. Pocivaj u miru legendo.
(prolive, 09. april 2021 20:51)

Slican kursadzijama?? Bata djosi?? Ami g??? Ne lupetaj 'leba ti...

Владимир

pre 3 godine

Онда мора да је он био тај који се питао које ће боје бити Арчи зашта је неке била оптужила она Меган. :-)

Gorki

pre 3 godine

Površno gledaš na ovo. Englezi su najveći civilizatori u istoriji čovečanstava. Dobro, tu je "mrtva trka" sa Rimskim carstvom. Englezi su takođe i najveći hrišćani. Njihovi Puritanci su stvorili Ameriku. Iza njihovog "suvog" humora i lucidnih komentara (koji mnogima liče na aroganciju i sarkazam) ?!!!kriju se u stvari duboka humanost i ljubav prema ljudskim bićima?!?!!!. ?!?!Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo?!!!?!!!!!!!. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm

Da li se ti šališ, ili ozbiljno misliš ovo što si napisao?! Naročito mislim na ove dve rečenice koje sam stavio pod znacima navoda. Englezi imaju humanost prema drugim bicima?!?! Njihova misija je bila da divlje i paganske naorode civilizuju?!?!
Bože, šta sve neću pročitati ovde?
Jedina misija Engleza oduvek je bila da vladaju nad što većim delom sveta, da za njih rade i crnce narodi koje su kolonizovali, da popljačkaju sva blaga na koja su nailazili kod ljudi i naroda koje su kolonizovali, da bi oni mogli na miru u Engleskoj da piju "caj u 5", da bi mogli da održavaju "balove" i da glume neku "aristokratiju" i "gospodstvo"!!! Nista vise od toga. Samozivan narod koji je uvek kroz istoriju bio parazit i ziveo na tudja ledja.

severnjak

pre 3 godine

Nisam znao da je bio takav car. Prvi predstavnik te ogavne porodice koji mi se dopada, a nisam ni znao za ove provale do sada. Fico, neka ti je laka zemlja, imao si se rasta roditi.

Asparagus

pre 3 godine

Ja ne bih to nazvala vrcavim engleskim humorom, vec prosto nedostatkom empatije. Sprdati se na onskav nacin s radnicima bez posla, koji misle od cega ce ziveti sutra, iz njegove udobne ususkanosti, to je neotesano i bezosecajno. Ja nemam utisak da je bio fina osoba; imao je neverovatne privilegije vozeci u 90 i nekoj i izazvavsi sudar za koji uopste nije ni odgovarao. Njemu su radili neverovatne medicinske procedure da mu produze zivot, a neko mlad ne doceka novo srce. Sve to mi ne izaziva divljenje prema njemu, stavise, uzasavala sam ga se.

Gospodar Zarin

pre 3 godine

Samo za MI6 botove:
"Prince Philip received the first Covid19 injection on the 9th January 2021. The date of the second injection? It would have been minimum 4 weeks later or around mid February. He was admitted to hospital on the 17th February 2021. That is just after the second dose of Astrazeneca Oxford injection."

Komša

pre 3 godine

Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm, 9. april 2021 23:00) 

Nema veze toliko naše ponašanje i poimanje sveta sa turskom imperijom.
Jednostavno smo takvi.
Srbi su egalitaristi a elitizam shvataju isključivo kao "disciplinu duhovnog uzdizanja". To je sa jedne strane dobro a sa druge i neka vrsta prokletstva - kao kod Francuza.
Svako ko pokušava da izigrava elitu obavezno nailazi bar na podsmeh (kod onih koji razumeju humor princa Filipa ) ili na mržnju (kod onih koji "numeju" da se šale i shvataju izigravanje elite kao pokušaj dominacije).
Nismo ništa manje necivilizovani od drugih naroda - samo nas baš briga za "mi smo i bitićemo fini" ponašanje.

Zato su Alan Ford ,Mucke ili Pajtonovci kod nas veoma dobro prihvaceni.
Secam se neke engleske serije kada "britanski divljak" kaze plemenskom starešini - "Traži te neki tip što mu raste lišce iz ušiju" (cezar)
Tako srpski da je to neverovatno.

Zato je Filip kralj - čovek iskočio iz Alan Forda.Pajtonovac u kraljevskoj porodici.

dodji sebi

pre 3 godine

Što je članak prekinut? Da je Megan ovo pročitala pre nego što je rešila da smota princa ne bi se sad našla uvredjenom. Čovek je proživeo veći deo svog dugog života u nekom drugom svetu, a ne u ovoj bljuvotini od političke korektnosti kojom nas dave u poslednje vreme na svakom koraku.
(Ninamandarina, 9. april 2021 23:28) # Link komentara

Ne znam sto se onda bunite kad vam neka glumica kaze da Srbija postoji samo 13 godina i da nema sta tu da se vidi> Onda se brze bolje pozivate na tu politicku korektnost umseto da uzivate u sali

goran

pre 3 godine

Da li ste se spremili za spavanje? Placem...

Stari dobri britki humor, umiruca vrsta pod navalom politicki korektnih zombija i njihovih prava.
A vidim da tih dusebriznickih zombija ima i u komentarima.
Uglavnom, pocivaj u miru, covece iz nekog drugog vremena, vremena kada mozak nije bio sundjer za drustvene mreze.

А. Петров

pre 3 godine

@“... Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm, 09. april 2021 23:00)”

Па да, сада би били успешни као Нигерија.

Hm

pre 3 godine

Nije mu bilo lako. Bio je "prizetko" 80 godina. Odrekao se svog porekla, prezimena, karijere, prava da njegova deca nose njegovo prezime, sve zarad toga da bude princ. Nije mi uopšte simpatičan njegov britanski humor jer on nije britanac i nije sa njegove pozicije bilo umesno da se tako uvredljivo ponaša prema ljudima.
(DEX, 9. april 2021 23:39)

Samo jedna ispravka, nije se on nicega odrekao da bi bio princ. I tu titulu je dobio na poklon od svoje zene. :)

Za ove sto pominju "britanski humor"...da bi se za ova njegova, vecinom lupetanja, moglo reci da su britanski humor, postojale bi duhovite izjave na svoj racun, kao i o svojoj porodici, zemlji, naciji...A toga, kao sto vidimo nema. Ali ima podsmevanja Filipincima, Indusima...Daleko je to od humora.

mm

pre 3 godine

Osim komentara koji je potpisao "komša" i koji je zaslužio da se malo razmisli o njemu, ostali odgovori na moj komentar odaju tipičnu srpsku kratkovidost, neobrazovanost i neutemeljenu (slepu, bezrazložnu) kategoričnost. Ljudi, učite engleski, čitajte, obrazujte se, razmišljajte... Samo tako ćemo jednog dana od ove nesrećne zemlje napraviti pristojno mesto za život.

Pater familias

pre 3 godine

Ovo nisu gafovi i lapsusi, ovo se zove kvalitetan smisao za humor. Ili ga imaš ili nemaš. Ko nema taj kuka na sve i svašta (rasizam, uvreda, moja prava, bla bla bla)
(Jovan, 09. april 2021 20:37)

"Što priliči Jupiteru, ne priliči volu". Ali vo sme sebi da dopusti ono što princ ne bi smeo! Možda je on u neformalnom razgovoru bio duhovit, ali je protokol vrlo krut i ove izjave su sramota za kraljevsku porodicu! Zašto uopšte nisam iznenađen saznanjem da njegov primitivizam, ne da ne nailazi na osudu, nego se veliča?! Drugo je kad se mi okupimo i malo "zezamo" na bilo koju temu, pa i on privatno, koliko privatnosti može da da ima jedan princ. Ovo su sve bili zvanični nastupi i tu nije dozvoljeno biti klovn. Zato je meni Hari kralj! Odrekao se privilegija da bi živeo bez stega!

Јабучило

pre 3 godine

Kralj nije. Suprug jeste. Muž decenijama nije. Nacista jeste. Rasista jeste. Nimalo nije duhovit. U fašizmu nema ništa smešno.
(VUK, 10. april 2021 09:50)

Немаш духа, младићу. Штета.

Maja

pre 3 godine

Britanski humor bla bla... da vas vidim kako bi hvalili taj "humor" da je slucajno potkacio Srbiju i Srbe. Sve je to slatko i zabavno dokle god se tice drugih ali kad ona glupaca odvali kako Srbija postoji 13 godina... draaaaama!

Vitez Koja

pre 3 godine

Površno gledaš na ovo. Englezi su najveći civilizatori u istoriji čovečanstava. Dobro, tu je "mrtva trka" sa Rimskim carstvom. Englezi su takođe i najveći hrišćani. Njihovi Puritanci su stvorili Ameriku. Iza njihovog "suvog" humora i lucidnih komentara (koji mnogima liče na aroganciju i sarkazam) kriju se u stvari duboka humanost i ljubav prema ljudskim bićima. Njihova je misija bila da divlje, paganske narode unaprede, da ih privedu razumu i podignu na najviši civilizacijski nivo. Kamo sreće da je Srbija bila britanska kolonija , a ne periferna oblast Otomanskog carstva.
(mm, 9. april 2021 23:00)

Jeste. Sećam se i kako su nas pokušali milosrdno da civilizuju 1999. godine..

John

pre 3 godine

sve sem onog o nagluvoj deci mi je bas ok .
(John Doe, 9. april 2021 23:18)

Majka mu je bila potpuo gluva.
Tako da pošto ga je gluvoća i lično pogađala, može i da se sprda na tu temu...

Petar

pre 3 godine

Po svemu se da zaključiti da je bio pun predrasuda i da je bio rasista? Ali jeste smešan... Sve oko britanske kraljevske porodice je smešno. I ne samo britanske - pogledajte našu!

Jack

pre 3 godine

@Ninamandarina

Megan bi svakako smotala princa, ona samo glumi uvređenost. Za nju je to deo posla influenserke.

Ovaj Filip je trebalo da bude smatran feminističkom ikonom obzirom na ulogu koju je imao u kraljevskom braku. I maestralno je odigrao, punih 7 decenija.

Dioskor

pre 3 godine

Nerazumevanje britanskog humora mi je jedan od glavnih pokazatelja nečijeg IQ-a.
(Berliner, 09. april 2021 23:34)

Grešiš. Najinteligentiji je humor na svoj račun ali i to ne ume svako. Najlakše je ošajdariti po drugome.

Јабучило

pre 3 godine

postojale bi duhovite izjave na svoj racun, kao i o svojoj porodici

Зезао се на рачун своје ћерке која воли коње: "Ако не прди или не једе сено, не занима је."