Petak, 09.04.2021.

13:07

Preminuo princ Filip

Izvor: B92

Preminuo princ Filip IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

janbo

pre 3 godine

Dakle u suštini i on je nemačkog porekla, i onda kažu da Nemci nisu najveći narod na svetu, pa oni vladaju svetom bukvalno, skoro sve dinastije su njihove, u 19.v svi su dobijali nekog nemačkog plemića da im vlada, dakle Grci, Bugari, Rumuni, Albanci svi su imali stranog nemačkog vladara. A da ne pričamo da u USA većina belaca je takođe germanskog porekla.

Samo mi smo imali naše hajduke narodnu dinastiju, i opet nam smetali i danas smetaju.
Pa kako ovaj narod da očekuje išta dobro, nemoguće je...

Zok1

pre 3 godine

Srbija nema mnogo prijatelja na Zapadu, a pokojni princ Filip je bio jedan od njih. Samo Bog zna koliko je i na koji način pomogao naš Hilandar.

zoki

pre 3 godine

Au što sam žalostan. Inače veoma bitna informacija!
(Cccccc!, 9. april 2021 13:17)


Jeste veoma je bitna informacija. Na svakom portalu sa vestima , to je na prvom mestu. A ako te vec ne zanima mogao si i da se suzdrzis od komentarisanja.

Milosav

pre 3 godine

Kad umoran budem pao (Novica Negovanovic)

Najlepse sam ruze brao
lov lovio carnom gorom
lepotice milovao
pesmom tugu razbijao
vracao se kuci zorom

Gde sam nas’o strasti
tu i nisam prasto
pa sad kad mi dusa gori
barem znadem zasto

zare

pre 3 godine

Cisto da znaju ovi sa cinicnim komentarima, Princ Filip je donator manastira Hilandar.
(Uros, 09. april 2021 13:32)

Tako je, covek je polozio kamen temeljac

goran

pre 3 godine

"U slucaju da reinkarnacija postoji, ja bih voleo da se reinkarniram kao smrtonosni virus da bi pomogao borbi protiv viska populacije"

Pinc Filip 1988

“In the event that I am reincarnated, I would like to return as a deadly virus, to contribute something to solving overpopulation,”

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Познавао сам неке који су примили вакцину па умрли. Ма јок, нема везе вакцина. Можда са овим случајем нема везе, али дефинитивно вакцина може да проузрокује смрт.
(СОССД.ГИХСБпмг.амин, 09. april 2021 14:08)

Znači po tebi ko ne primi vakcinu, živeće večno. Mnogo sam gluposti čuo od antivaksera, ali ovo je jedna od većih. Evo ja sam se vakcinisao koliko po tebi mi je još ostalo, onako da znam.

Eusebio

pre 3 godine

Saučešće Britanskom narodu i kraljevskoj porodici.Princ Filip,vojvoda od Edinburga,bio je u veoma dobrim odnosima sa našim prestolonaslednikom Aleksandrom.Neka počiva u miru.

T

pre 3 godine

Postoji malo pleme na Vanuatuu koje veruje da je princ Filip bog ili bozansko bice. Oni su nekako zakljucili da je upravo on lik iz njihovih legendi koji je dosao izdaleka i ozenio mocnu zenu i posle dosao na njihovo ostrvo. Cak su isli u Bakingemsku palatu da ga posete.

Dusan011

pre 3 godine

RIP. Šteta što pokojnik nije čitao Alana Forda, parafrazirajuci Broja 1:
“Čuj Filipe, ja sam odveć star ali mogu ti savjet dati, ukoliko kaniš živjeti, ne smeš umrijeti!”

U originalu savet britanskom generalu Nelsonu pre Tragalgarske bitke, ...”ukoliko kaniš pobjediti, ne smiješ izgubiti!”

Romana MatzMarković

pre 3 godine

Povodom smrti preminulog princa Filipa od Edimburga, supruga kraljice Elizabete II upućujem saučešće iz jedne male zemlje velikog duha, saučestvujemo u zajedničkom bolu povodom gubitka člana kraljevske porodice, usnulog princa jedinstvenog po gospodstvenosti, uzdržanosti i velike ljubavi prema porodici. Večna mu slava! Jedinka u okeanu mnošva Vas pozdravlja na putu ka besmrtnosti!

Gde ja živim

pre 3 godine

Lep život, dug život, ali nije moglo više. Ne znamo mnogo o kraljevskoj porodici i nikada nećemo saznati, ali ima tu nečeg tradicionalnog i interesantnog ovako izdaleka. Filip je delovao uvek kao simpatičan dekica, duhovit tip. Neka mu je laka zemlja.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Princ Filip je bio retka svetla tačka u britanskoj kraljevskoj porodici. U mnogim situacijama im je zadavao glavobolje jer je iskakao iz protokola. Kako je poreklom Grk a i majka mu je bila pravoslavna monahinja, nikada nije zaboravio svoje pravoslavne korene i tradiciju, iako je formalno morao da pređe u anglikansku crkvu. Pravoslavlje je intimno preneo i na princa Čarlsa, koji je veliki dobrotvor manastira Hilandar i drugih na Svetoj Gori.
(Berliner, 9. april 2021 13:42)

Грчка краљевска породица није грчког већ немачког порекла. Кадетска грана Олденбурга, Гликсбурзи. Прешли су у православље, али принц Филип је морао да прихвати англиканску верску догму кад се приженио.

Komša

pre 3 godine

Nekako se ljudi sve vise dele na dosadne i zanimljive a neke druge podele su potisnute.
Sta god mislili o njemu lik je bio sve samo ne dosadan.
Umro je jedan neobičan ,interesantan čovek.

Zamislite samo jednu kraljevsku porodicu,bilo koju ,ozbiljnu kao ozbiljna muzika,svu utegnutu i jednog Pajtonovca koji se mota tu oko njih i zadaje im glavobolje.

Uspešno operisan od protokola i političke korektnosti.
Veoma simpatičan lik.

šef

pre 3 godine

neverovatan čovek!,on je jedini bio pravoslavac!,puno je pomogao Hilandaru,crkvama u Rumuniji i Bugarskoj,...i da nije bilo njega Engleska kraljevska porodica me ne bi interesovala ni malo,opet šteta!

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 3 godine

Како ми је смешно што се неки ложе на енглеску краљевску породицу. А да смо ми краљевина пљували би за све паре наше.

Nosi mi se crna boja

pre 3 godine

E steta sto nije uhvatio 105 pa opet. Svi ce da odemo u crnu zemlju uz razliku da je on bio zgubidan i jeo sa srebrenu kasiku od kako zna za sebe. Nije se istrosio. A nasi roditelji odlaze sa 60-70 retki sa 80. Unistio ih " bolji zivot". Filipe R.I.P. Ako se nisi nazivuo i neces.

v

pre 3 godine

Molim vas iskulirajte frazu: "Pametnom dosta", a da pritom navedete izolovani slucaj u vezi vakcinisanja - extremno iritantno pamentim ljudima!

andreas kisser

pre 3 godine

ne razumem izjave tipa 'filip je bio jedina svetla u porodici'! prvo, da pitate te koji daju izjave tog tipa da nabroje tri clana kraljevske porodice van nukleusa oko same elizabete i carlsa, vrovatno nece znati. drugo, sto proizilazi iz prvog, odakle znate kakvi su ostali kada se retko ko od njih pojavljuje u javnosti, jer sto su dalje od samog prestola, to imaju manje sluzbenih duznosti. ali tipicno srpski, svi sve znaju. fiilip i elizabeta su inace dve strane jednog novcica, savrsen par koji se u svakom trenutku braka i njene vladavine savrseno dopunjavao. oboje su odlicno (elizabeta naravno i dalje) razumeli svoje uloge i igrali ih bespogovorno. ovi sto lupaju kako je navodno filip neka lenstina nemaju pojma; pisace se doktorati i knjige o elizabeti i filipu i njihovoj posvecenosti duznosti koje su obavljali. na takav nacin podrediti svoj licni zivot, emocije i zelje, protokolu i obavazama zarad dobrobiti krune i drzave... to nije za svakoga. nije to mogla da razume ni jedna dajana, koja je aristokratskog porekla, a kamoli seljancica iz americke vukojebine koja je sanjala da postane princeza. u svakom slucaju, bas me pogodila ova vest, mada sam pretpostavljao da nece jos dugo jer ona slika kada nasputa bolnicu je vec bila slika coveka koji nece jos dugo. pocivao u miru.

Zeolit

pre 3 godine

Крштењем православац, нетипичан човек, донатор манастира.
Његове провале можете наћи свуда на нету.
Вјечнаја памјат, принче, не мораш више да се кријеш.

pa kako to?

pre 3 godine

Ako se ne vakcinisete a umrete, bicete ukljuceni u statistiku umrlih od kovida.

Ako se vakcinisete i umrete posle par meseci, vasa smrt sigurno nema veze sa kovidom i vakcinom.

nikola 44

pre 3 godine

Како ми је смешно што се неки ложе на енглеску краљевску породицу. А да смо ми краљевина пљували би за све паре наше.
(СОССД.ГИХСБпмг.амин, 9. april 2021 14:05)

Nase i bez para s pravom! Pljuvanje Vindzora mi nikad nije bilo jasno. Spada to valjda u folklor srpske prirodno-poslovicne gluposti?

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

Prvo, nije umro od Covida. Kakve veze ima vakcina?
Drugo, imao je 99 god, pa koliko je trebalo da zivi???

Pametnom dosta? Da nisi ti taj pametan mozda?
(logika..., 09. april 2021 13:39)

Познавао сам неке који су примили вакцину па умрли. Ма јок, нема везе вакцина. Можда са овим случајем нема везе, али дефинитивно вакцина може да проузрокује смрт.

dino

pre 3 godine

Nemojte tako, Filip je bio legenda, duhovit na jedan interesantan način,
sve u svemu kul lik za razliku od ostatka porodice koji predstavlja
suštu suprotnost, da ne kažem oličenje zla.
(Pako Alkaser, 09. april 2021 13:37)

Baš je bio interesantan, da nije bio princ, zbog svog humora dobio bi preko ledja svaki dan. Stari š...

Condolences to the Royal Family from Serbian people.

pre 3 godine

We will never forget his kindness. May God give him eternal rest and the family the strength to bear the great pain.

Anoniman

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja, nije vazno sta je po tituli.
A nas bi pljuvali samo zato sto mi nemamo red, rad i disciplinu. Dosta vas ce se suprostaviti ovoj cinjenici, ali istina boli. Treba da budes slozen a ne da razmisljas kako ces nekog da predjes i ukrades novac u bilo kom poslu.

Ali da bi tako nesto doveo kod nas, treba 500 god da prodje, minimum.

Elizabeta

pre 3 godine

Želim da ovom prilikom izrazim saučešće britanskoj kraljici i celokupnoj kraljevskoj porodici.
(carafrikeiazije, 09. april 2021 13:20)

Hvala.

NJKV Elizabeta II

Stefan

pre 3 godine

Pre nego sto krene pljuvacina. Ovaj covek koliko god bio lud na jednu stranu obnovio je ogroman broj manastira i crkvenog dobra u Rumuniji, Gerckoj itd. Kod nas naravno nije smeo jer mu veca sila to nije dozvoljavala.

Ali cisto da znate da je prakticno bio pravoslavac i poslednja veza pravoslavalja sa Britanijom.

Berliner

pre 3 godine

Princ Filip je bio retka svetla tačka u britanskoj kraljevskoj porodici. U mnogim situacijama im je zadavao glavobolje jer je iskakao iz protokola. Kako je poreklom Grk a i majka mu je bila pravoslavna monahinja, nikada nije zaboravio svoje pravoslavne korene i tradiciju, iako je formalno morao da pređe u anglikansku crkvu. Pravoslavlje je intimno preneo i na princa Čarlsa, koji je veliki dobrotvor manastira Hilandar i drugih na Svetoj Gori.

MM

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

I ja nisam neka pristalica vakcinacije ali bree covece 99 god imao sta lupetas!

logika...

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

Prvo, nije umro od Covida. Kakve veze ima vakcina?
Drugo, imao je 99 god, pa koliko je trebalo da zivi???

Pametnom dosta? Da nisi ti taj pametan mozda?

Afrička šljivovica za Morave

pre 3 godine

Sad da joj uvalim mog dedu Gigu Moravca u snazi švaler ih bre kad je uvati. ima da nam prepiše i krunu i englesku

Pako Alkaser

pre 3 godine

Nemojte tako, Filip je bio legenda, duhovit na jedan interesantan način,
sve u svemu kul lik za razliku od ostatka porodice koji predstavlja
suštu suprotnost, da ne kažem oličenje zla.

OLD TRAFORD

pre 3 godine

Bio je velika faca Filip....Ko je gledao seriju The Crown -Kruna video je i upoznao njegovu licnost neverovatna faca najveca od svih KRALJEVICA .Istinski smeker

ls

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

Prvo, nije umro od Covida. Kakve veze ima vakcina?
Drugo, imao je 99 god, pa koliko je trebalo da zivi???

Pametnom dosta? Da nisi ti taj pametan mozda?
(logika..., 09. april 2021 13:39)

Stvarno, ova vakcina nema nikakve veze sa kovidom, to je tacno. A da se brat Hari izlupetao, jeste.

NS

pre 3 godine

zarazila sam se serijom Kruna na Netflixu, najupecatljivi lik mi je bas on! sinoc odgledah epizodu o prvom coveku na Mesecu, koja ustvari prica pricu o Filipu i preispitivanju i veri. najjaca epizoda do sada za mene. fascinirana sam njime skroz!

bambus koala

pre 3 godine

E to je zivot! Dogurao do 100ke, ziveo u svili i kadifi, pio pticijeg mleka. A ne da radis ko konj u tri smene i izvrnes se u 45oj.

Molim vas, "mislite svojom glavom"

pre 3 godine

@Hari

"Pametnom dosta", argument koji nesumnjivo daje kredibilitet i istinitost izjavi, te autora izjave automatski proglašava inteligentnim.

Jo

pre 3 godine

Bio je klasa od čoveka. Iako u trajnoj senci kraljice Elizabete, ostavio je značajan trag unoseći dozu neformalnog u kraljevski život, naročito kroz svoje nekonvencionalne izjave. A seljačine koje su se već javile sa svojim prostački dosetkama razumem tek toliko da niti znaju niti umeju drugačije.

yossarian

pre 3 godine

@Hrundi Bakshi

Da Prince Filip u 99. Zasto te cudi. Zvanje kralja "nadvisuje" zvanje kraljice a obzirom da je kraljica suveren on je mog biti jedino princ. Zena princa ilijama ce pak biti kraljica.
Inace sjajan zivopisan lik sa mnogo legendarnih gafova.



Princ u 99 god?!
(Hrundi Bakshi, 9. april 2021 13:17)

Berliner

pre 3 godine

Princ Filip je bio retka svetla tačka u britanskoj kraljevskoj porodici. U mnogim situacijama im je zadavao glavobolje jer je iskakao iz protokola. Kako je poreklom Grk a i majka mu je bila pravoslavna monahinja, nikada nije zaboravio svoje pravoslavne korene i tradiciju, iako je formalno morao da pređe u anglikansku crkvu. Pravoslavlje je intimno preneo i na princa Čarlsa, koji je veliki dobrotvor manastira Hilandar i drugih na Svetoj Gori.

MM

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

I ja nisam neka pristalica vakcinacije ali bree covece 99 god imao sta lupetas!

Molim vas, "mislite svojom glavom"

pre 3 godine

@Hari

"Pametnom dosta", argument koji nesumnjivo daje kredibilitet i istinitost izjavi, te autora izjave automatski proglašava inteligentnim.

logika...

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

Prvo, nije umro od Covida. Kakve veze ima vakcina?
Drugo, imao je 99 god, pa koliko je trebalo da zivi???

Pametnom dosta? Da nisi ti taj pametan mozda?

Stefan

pre 3 godine

Pre nego sto krene pljuvacina. Ovaj covek koliko god bio lud na jednu stranu obnovio je ogroman broj manastira i crkvenog dobra u Rumuniji, Gerckoj itd. Kod nas naravno nije smeo jer mu veca sila to nije dozvoljavala.

Ali cisto da znate da je prakticno bio pravoslavac i poslednja veza pravoslavalja sa Britanijom.

Jo

pre 3 godine

Bio je klasa od čoveka. Iako u trajnoj senci kraljice Elizabete, ostavio je značajan trag unoseći dozu neformalnog u kraljevski život, naročito kroz svoje nekonvencionalne izjave. A seljačine koje su se već javile sa svojim prostački dosetkama razumem tek toliko da niti znaju niti umeju drugačije.

bambus koala

pre 3 godine

E to je zivot! Dogurao do 100ke, ziveo u svili i kadifi, pio pticijeg mleka. A ne da radis ko konj u tri smene i izvrnes se u 45oj.

OLD TRAFORD

pre 3 godine

Bio je velika faca Filip....Ko je gledao seriju The Crown -Kruna video je i upoznao njegovu licnost neverovatna faca najveca od svih KRALJEVICA .Istinski smeker

Zeolit

pre 3 godine

Крштењем православац, нетипичан човек, донатор манастира.
Његове провале можете наћи свуда на нету.
Вјечнаја памјат, принче, не мораш више да се кријеш.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Princ Filip je bio retka svetla tačka u britanskoj kraljevskoj porodici. U mnogim situacijama im je zadavao glavobolje jer je iskakao iz protokola. Kako je poreklom Grk a i majka mu je bila pravoslavna monahinja, nikada nije zaboravio svoje pravoslavne korene i tradiciju, iako je formalno morao da pređe u anglikansku crkvu. Pravoslavlje je intimno preneo i na princa Čarlsa, koji je veliki dobrotvor manastira Hilandar i drugih na Svetoj Gori.
(Berliner, 9. april 2021 13:42)

Грчка краљевска породица није грчког већ немачког порекла. Кадетска грана Олденбурга, Гликсбурзи. Прешли су у православље, али принц Филип је морао да прихвати англиканску верску догму кад се приженио.

šef

pre 3 godine

neverovatan čovek!,on je jedini bio pravoslavac!,puno je pomogao Hilandaru,crkvama u Rumuniji i Bugarskoj,...i da nije bilo njega Engleska kraljevska porodica me ne bi interesovala ni malo,opet šteta!

Elizabeta

pre 3 godine

Želim da ovom prilikom izrazim saučešće britanskoj kraljici i celokupnoj kraljevskoj porodici.
(carafrikeiazije, 09. april 2021 13:20)

Hvala.

NJKV Elizabeta II

Pako Alkaser

pre 3 godine

Nemojte tako, Filip je bio legenda, duhovit na jedan interesantan način,
sve u svemu kul lik za razliku od ostatka porodice koji predstavlja
suštu suprotnost, da ne kažem oličenje zla.

Gde ja živim

pre 3 godine

Lep život, dug život, ali nije moglo više. Ne znamo mnogo o kraljevskoj porodici i nikada nećemo saznati, ali ima tu nečeg tradicionalnog i interesantnog ovako izdaleka. Filip je delovao uvek kao simpatičan dekica, duhovit tip. Neka mu je laka zemlja.

Nosi mi se crna boja

pre 3 godine

E steta sto nije uhvatio 105 pa opet. Svi ce da odemo u crnu zemlju uz razliku da je on bio zgubidan i jeo sa srebrenu kasiku od kako zna za sebe. Nije se istrosio. A nasi roditelji odlaze sa 60-70 retki sa 80. Unistio ih " bolji zivot". Filipe R.I.P. Ako se nisi nazivuo i neces.

NS

pre 3 godine

zarazila sam se serijom Kruna na Netflixu, najupecatljivi lik mi je bas on! sinoc odgledah epizodu o prvom coveku na Mesecu, koja ustvari prica pricu o Filipu i preispitivanju i veri. najjaca epizoda do sada za mene. fascinirana sam njime skroz!

andreas kisser

pre 3 godine

ne razumem izjave tipa 'filip je bio jedina svetla u porodici'! prvo, da pitate te koji daju izjave tog tipa da nabroje tri clana kraljevske porodice van nukleusa oko same elizabete i carlsa, vrovatno nece znati. drugo, sto proizilazi iz prvog, odakle znate kakvi su ostali kada se retko ko od njih pojavljuje u javnosti, jer sto su dalje od samog prestola, to imaju manje sluzbenih duznosti. ali tipicno srpski, svi sve znaju. fiilip i elizabeta su inace dve strane jednog novcica, savrsen par koji se u svakom trenutku braka i njene vladavine savrseno dopunjavao. oboje su odlicno (elizabeta naravno i dalje) razumeli svoje uloge i igrali ih bespogovorno. ovi sto lupaju kako je navodno filip neka lenstina nemaju pojma; pisace se doktorati i knjige o elizabeti i filipu i njihovoj posvecenosti duznosti koje su obavljali. na takav nacin podrediti svoj licni zivot, emocije i zelje, protokolu i obavazama zarad dobrobiti krune i drzave... to nije za svakoga. nije to mogla da razume ni jedna dajana, koja je aristokratskog porekla, a kamoli seljancica iz americke vukojebine koja je sanjala da postane princeza. u svakom slucaju, bas me pogodila ova vest, mada sam pretpostavljao da nece jos dugo jer ona slika kada nasputa bolnicu je vec bila slika coveka koji nece jos dugo. pocivao u miru.

nikola 44

pre 3 godine

Како ми је смешно што се неки ложе на енглеску краљевску породицу. А да смо ми краљевина пљували би за све паре наше.
(СОССД.ГИХСБпмг.амин, 9. april 2021 14:05)

Nase i bez para s pravom! Pljuvanje Vindzora mi nikad nije bilo jasno. Spada to valjda u folklor srpske prirodno-poslovicne gluposti?

Eusebio

pre 3 godine

Saučešće Britanskom narodu i kraljevskoj porodici.Princ Filip,vojvoda od Edinburga,bio je u veoma dobrim odnosima sa našim prestolonaslednikom Aleksandrom.Neka počiva u miru.

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 3 godine

Како ми је смешно што се неки ложе на енглеску краљевску породицу. А да смо ми краљевина пљували би за све паре наше.

Anoniman

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja, nije vazno sta je po tituli.
A nas bi pljuvali samo zato sto mi nemamo red, rad i disciplinu. Dosta vas ce se suprostaviti ovoj cinjenici, ali istina boli. Treba da budes slozen a ne da razmisljas kako ces nekog da predjes i ukrades novac u bilo kom poslu.

Ali da bi tako nesto doveo kod nas, treba 500 god da prodje, minimum.

Komša

pre 3 godine

Nekako se ljudi sve vise dele na dosadne i zanimljive a neke druge podele su potisnute.
Sta god mislili o njemu lik je bio sve samo ne dosadan.
Umro je jedan neobičan ,interesantan čovek.

Zamislite samo jednu kraljevsku porodicu,bilo koju ,ozbiljnu kao ozbiljna muzika,svu utegnutu i jednog Pajtonovca koji se mota tu oko njih i zadaje im glavobolje.

Uspešno operisan od protokola i političke korektnosti.
Veoma simpatičan lik.

dino

pre 3 godine

Nemojte tako, Filip je bio legenda, duhovit na jedan interesantan način,
sve u svemu kul lik za razliku od ostatka porodice koji predstavlja
suštu suprotnost, da ne kažem oličenje zla.
(Pako Alkaser, 09. april 2021 13:37)

Baš je bio interesantan, da nije bio princ, zbog svog humora dobio bi preko ledja svaki dan. Stari š...

v

pre 3 godine

Molim vas iskulirajte frazu: "Pametnom dosta", a da pritom navedete izolovani slucaj u vezi vakcinisanja - extremno iritantno pamentim ljudima!

pa kako to?

pre 3 godine

Ako se ne vakcinisete a umrete, bicete ukljuceni u statistiku umrlih od kovida.

Ako se vakcinisete i umrete posle par meseci, vasa smrt sigurno nema veze sa kovidom i vakcinom.

Romana MatzMarković

pre 3 godine

Povodom smrti preminulog princa Filipa od Edimburga, supruga kraljice Elizabete II upućujem saučešće iz jedne male zemlje velikog duha, saučestvujemo u zajedničkom bolu povodom gubitka člana kraljevske porodice, usnulog princa jedinstvenog po gospodstvenosti, uzdržanosti i velike ljubavi prema porodici. Večna mu slava! Jedinka u okeanu mnošva Vas pozdravlja na putu ka besmrtnosti!

Dusan011

pre 3 godine

RIP. Šteta što pokojnik nije čitao Alana Forda, parafrazirajuci Broja 1:
“Čuj Filipe, ja sam odveć star ali mogu ti savjet dati, ukoliko kaniš živjeti, ne smeš umrijeti!”

U originalu savet britanskom generalu Nelsonu pre Tragalgarske bitke, ...”ukoliko kaniš pobjediti, ne smiješ izgubiti!”

yossarian

pre 3 godine

@Hrundi Bakshi

Da Prince Filip u 99. Zasto te cudi. Zvanje kralja "nadvisuje" zvanje kraljice a obzirom da je kraljica suveren on je mog biti jedino princ. Zena princa ilijama ce pak biti kraljica.
Inace sjajan zivopisan lik sa mnogo legendarnih gafova.



Princ u 99 god?!
(Hrundi Bakshi, 9. april 2021 13:17)

Afrička šljivovica za Morave

pre 3 godine

Sad da joj uvalim mog dedu Gigu Moravca u snazi švaler ih bre kad je uvati. ima da nam prepiše i krunu i englesku

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

Prvo, nije umro od Covida. Kakve veze ima vakcina?
Drugo, imao je 99 god, pa koliko je trebalo da zivi???

Pametnom dosta? Da nisi ti taj pametan mozda?
(logika..., 09. april 2021 13:39)

Познавао сам неке који су примили вакцину па умрли. Ма јок, нема везе вакцина. Можда са овим случајем нема везе, али дефинитивно вакцина може да проузрокује смрт.

Condolences to the Royal Family from Serbian people.

pre 3 godine

We will never forget his kindness. May God give him eternal rest and the family the strength to bear the great pain.

ls

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

Prvo, nije umro od Covida. Kakve veze ima vakcina?
Drugo, imao je 99 god, pa koliko je trebalo da zivi???

Pametnom dosta? Da nisi ti taj pametan mozda?
(logika..., 09. april 2021 13:39)

Stvarno, ova vakcina nema nikakve veze sa kovidom, to je tacno. A da se brat Hari izlupetao, jeste.

zare

pre 3 godine

Cisto da znaju ovi sa cinicnim komentarima, Princ Filip je donator manastira Hilandar.
(Uros, 09. april 2021 13:32)

Tako je, covek je polozio kamen temeljac

Zok1

pre 3 godine

Srbija nema mnogo prijatelja na Zapadu, a pokojni princ Filip je bio jedan od njih. Samo Bog zna koliko je i na koji način pomogao naš Hilandar.

janbo

pre 3 godine

Dakle u suštini i on je nemačkog porekla, i onda kažu da Nemci nisu najveći narod na svetu, pa oni vladaju svetom bukvalno, skoro sve dinastije su njihove, u 19.v svi su dobijali nekog nemačkog plemića da im vlada, dakle Grci, Bugari, Rumuni, Albanci svi su imali stranog nemačkog vladara. A da ne pričamo da u USA većina belaca je takođe germanskog porekla.

Samo mi smo imali naše hajduke narodnu dinastiju, i opet nam smetali i danas smetaju.
Pa kako ovaj narod da očekuje išta dobro, nemoguće je...

zoki

pre 3 godine

Au što sam žalostan. Inače veoma bitna informacija!
(Cccccc!, 9. april 2021 13:17)


Jeste veoma je bitna informacija. Na svakom portalu sa vestima , to je na prvom mestu. A ako te vec ne zanima mogao si i da se suzdrzis od komentarisanja.

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Познавао сам неке који су примили вакцину па умрли. Ма јок, нема везе вакцина. Можда са овим случајем нема везе, али дефинитивно вакцина може да проузрокује смрт.
(СОССД.ГИХСБпмг.амин, 09. april 2021 14:08)

Znači po tebi ko ne primi vakcinu, živeće večno. Mnogo sam gluposti čuo od antivaksera, ali ovo je jedna od većih. Evo ja sam se vakcinisao koliko po tebi mi je još ostalo, onako da znam.

T

pre 3 godine

Postoji malo pleme na Vanuatuu koje veruje da je princ Filip bog ili bozansko bice. Oni su nekako zakljucili da je upravo on lik iz njihovih legendi koji je dosao izdaleka i ozenio mocnu zenu i posle dosao na njihovo ostrvo. Cak su isli u Bakingemsku palatu da ga posete.

goran

pre 3 godine

"U slucaju da reinkarnacija postoji, ja bih voleo da se reinkarniram kao smrtonosni virus da bi pomogao borbi protiv viska populacije"

Pinc Filip 1988

“In the event that I am reincarnated, I would like to return as a deadly virus, to contribute something to solving overpopulation,”

Milosav

pre 3 godine

Kad umoran budem pao (Novica Negovanovic)

Najlepse sam ruze brao
lov lovio carnom gorom
lepotice milovao
pesmom tugu razbijao
vracao se kuci zorom

Gde sam nas’o strasti
tu i nisam prasto
pa sad kad mi dusa gori
barem znadem zasto

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

Prvo, nije umro od Covida. Kakve veze ima vakcina?
Drugo, imao je 99 god, pa koliko je trebalo da zivi???

Pametnom dosta? Da nisi ti taj pametan mozda?
(logika..., 09. april 2021 13:39)

Познавао сам неке који су примили вакцину па умрли. Ма јок, нема везе вакцина. Можда са овим случајем нема везе, али дефинитивно вакцина може да проузрокује смрт.

nikola 44

pre 3 godine

Како ми је смешно што се неки ложе на енглеску краљевску породицу. А да смо ми краљевина пљували би за све паре наше.
(СОССД.ГИХСБпмг.амин, 9. april 2021 14:05)

Nase i bez para s pravom! Pljuvanje Vindzora mi nikad nije bilo jasno. Spada to valjda u folklor srpske prirodno-poslovicne gluposti?

pa kako to?

pre 3 godine

Ako se ne vakcinisete a umrete, bicete ukljuceni u statistiku umrlih od kovida.

Ako se vakcinisete i umrete posle par meseci, vasa smrt sigurno nema veze sa kovidom i vakcinom.

Eusebio

pre 3 godine

Saučešće Britanskom narodu i kraljevskoj porodici.Princ Filip,vojvoda od Edinburga,bio je u veoma dobrim odnosima sa našim prestolonaslednikom Aleksandrom.Neka počiva u miru.

Nosi mi se crna boja

pre 3 godine

E steta sto nije uhvatio 105 pa opet. Svi ce da odemo u crnu zemlju uz razliku da je on bio zgubidan i jeo sa srebrenu kasiku od kako zna za sebe. Nije se istrosio. A nasi roditelji odlaze sa 60-70 retki sa 80. Unistio ih " bolji zivot". Filipe R.I.P. Ako se nisi nazivuo i neces.

Afrička šljivovica za Morave

pre 3 godine

Sad da joj uvalim mog dedu Gigu Moravca u snazi švaler ih bre kad je uvati. ima da nam prepiše i krunu i englesku

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 3 godine

Како ми је смешно што се неки ложе на енглеску краљевску породицу. А да смо ми краљевина пљували би за све паре наше.

Romana MatzMarković

pre 3 godine

Povodom smrti preminulog princa Filipa od Edimburga, supruga kraljice Elizabete II upućujem saučešće iz jedne male zemlje velikog duha, saučestvujemo u zajedničkom bolu povodom gubitka člana kraljevske porodice, usnulog princa jedinstvenog po gospodstvenosti, uzdržanosti i velike ljubavi prema porodici. Večna mu slava! Jedinka u okeanu mnošva Vas pozdravlja na putu ka besmrtnosti!

Condolences to the Royal Family from Serbian people.

pre 3 godine

We will never forget his kindness. May God give him eternal rest and the family the strength to bear the great pain.

šef

pre 3 godine

neverovatan čovek!,on je jedini bio pravoslavac!,puno je pomogao Hilandaru,crkvama u Rumuniji i Bugarskoj,...i da nije bilo njega Engleska kraljevska porodica me ne bi interesovala ni malo,opet šteta!

Jo

pre 3 godine

Bio je klasa od čoveka. Iako u trajnoj senci kraljice Elizabete, ostavio je značajan trag unoseći dozu neformalnog u kraljevski život, naročito kroz svoje nekonvencionalne izjave. A seljačine koje su se već javile sa svojim prostački dosetkama razumem tek toliko da niti znaju niti umeju drugačije.

Berliner

pre 3 godine

Princ Filip je bio retka svetla tačka u britanskoj kraljevskoj porodici. U mnogim situacijama im je zadavao glavobolje jer je iskakao iz protokola. Kako je poreklom Grk a i majka mu je bila pravoslavna monahinja, nikada nije zaboravio svoje pravoslavne korene i tradiciju, iako je formalno morao da pređe u anglikansku crkvu. Pravoslavlje je intimno preneo i na princa Čarlsa, koji je veliki dobrotvor manastira Hilandar i drugih na Svetoj Gori.

dino

pre 3 godine

Nemojte tako, Filip je bio legenda, duhovit na jedan interesantan način,
sve u svemu kul lik za razliku od ostatka porodice koji predstavlja
suštu suprotnost, da ne kažem oličenje zla.
(Pako Alkaser, 09. april 2021 13:37)

Baš je bio interesantan, da nije bio princ, zbog svog humora dobio bi preko ledja svaki dan. Stari š...

andreas kisser

pre 3 godine

ne razumem izjave tipa 'filip je bio jedina svetla u porodici'! prvo, da pitate te koji daju izjave tog tipa da nabroje tri clana kraljevske porodice van nukleusa oko same elizabete i carlsa, vrovatno nece znati. drugo, sto proizilazi iz prvog, odakle znate kakvi su ostali kada se retko ko od njih pojavljuje u javnosti, jer sto su dalje od samog prestola, to imaju manje sluzbenih duznosti. ali tipicno srpski, svi sve znaju. fiilip i elizabeta su inace dve strane jednog novcica, savrsen par koji se u svakom trenutku braka i njene vladavine savrseno dopunjavao. oboje su odlicno (elizabeta naravno i dalje) razumeli svoje uloge i igrali ih bespogovorno. ovi sto lupaju kako je navodno filip neka lenstina nemaju pojma; pisace se doktorati i knjige o elizabeti i filipu i njihovoj posvecenosti duznosti koje su obavljali. na takav nacin podrediti svoj licni zivot, emocije i zelje, protokolu i obavazama zarad dobrobiti krune i drzave... to nije za svakoga. nije to mogla da razume ni jedna dajana, koja je aristokratskog porekla, a kamoli seljancica iz americke vukojebine koja je sanjala da postane princeza. u svakom slucaju, bas me pogodila ova vest, mada sam pretpostavljao da nece jos dugo jer ona slika kada nasputa bolnicu je vec bila slika coveka koji nece jos dugo. pocivao u miru.

Elizabeta

pre 3 godine

Želim da ovom prilikom izrazim saučešće britanskoj kraljici i celokupnoj kraljevskoj porodici.
(carafrikeiazije, 09. april 2021 13:20)

Hvala.

NJKV Elizabeta II

Anoniman

pre 3 godine

Neka mu je laka zemlja, nije vazno sta je po tituli.
A nas bi pljuvali samo zato sto mi nemamo red, rad i disciplinu. Dosta vas ce se suprostaviti ovoj cinjenici, ali istina boli. Treba da budes slozen a ne da razmisljas kako ces nekog da predjes i ukrades novac u bilo kom poslu.

Ali da bi tako nesto doveo kod nas, treba 500 god da prodje, minimum.

NS

pre 3 godine

zarazila sam se serijom Kruna na Netflixu, najupecatljivi lik mi je bas on! sinoc odgledah epizodu o prvom coveku na Mesecu, koja ustvari prica pricu o Filipu i preispitivanju i veri. najjaca epizoda do sada za mene. fascinirana sam njime skroz!

Pako Alkaser

pre 3 godine

Nemojte tako, Filip je bio legenda, duhovit na jedan interesantan način,
sve u svemu kul lik za razliku od ostatka porodice koji predstavlja
suštu suprotnost, da ne kažem oličenje zla.

logika...

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

Prvo, nije umro od Covida. Kakve veze ima vakcina?
Drugo, imao je 99 god, pa koliko je trebalo da zivi???

Pametnom dosta? Da nisi ti taj pametan mozda?

OLD TRAFORD

pre 3 godine

Bio je velika faca Filip....Ko je gledao seriju The Crown -Kruna video je i upoznao njegovu licnost neverovatna faca najveca od svih KRALJEVICA .Istinski smeker

Gde ja živim

pre 3 godine

Lep život, dug život, ali nije moglo više. Ne znamo mnogo o kraljevskoj porodici i nikada nećemo saznati, ali ima tu nečeg tradicionalnog i interesantnog ovako izdaleka. Filip je delovao uvek kao simpatičan dekica, duhovit tip. Neka mu je laka zemlja.

janbo

pre 3 godine

Dakle u suštini i on je nemačkog porekla, i onda kažu da Nemci nisu najveći narod na svetu, pa oni vladaju svetom bukvalno, skoro sve dinastije su njihove, u 19.v svi su dobijali nekog nemačkog plemića da im vlada, dakle Grci, Bugari, Rumuni, Albanci svi su imali stranog nemačkog vladara. A da ne pričamo da u USA većina belaca je takođe germanskog porekla.

Samo mi smo imali naše hajduke narodnu dinastiju, i opet nam smetali i danas smetaju.
Pa kako ovaj narod da očekuje išta dobro, nemoguće je...

Zeolit

pre 3 godine

Крштењем православац, нетипичан човек, донатор манастира.
Његове провале можете наћи свуда на нету.
Вјечнаја памјат, принче, не мораш више да се кријеш.

MM

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

I ja nisam neka pristalica vakcinacije ali bree covece 99 god imao sta lupetas!

Stefan

pre 3 godine

Pre nego sto krene pljuvacina. Ovaj covek koliko god bio lud na jednu stranu obnovio je ogroman broj manastira i crkvenog dobra u Rumuniji, Gerckoj itd. Kod nas naravno nije smeo jer mu veca sila to nije dozvoljavala.

Ali cisto da znate da je prakticno bio pravoslavac i poslednja veza pravoslavalja sa Britanijom.

yossarian

pre 3 godine

@Hrundi Bakshi

Da Prince Filip u 99. Zasto te cudi. Zvanje kralja "nadvisuje" zvanje kraljice a obzirom da je kraljica suveren on je mog biti jedino princ. Zena princa ilijama ce pak biti kraljica.
Inace sjajan zivopisan lik sa mnogo legendarnih gafova.



Princ u 99 god?!
(Hrundi Bakshi, 9. april 2021 13:17)

zare

pre 3 godine

Cisto da znaju ovi sa cinicnim komentarima, Princ Filip je donator manastira Hilandar.
(Uros, 09. april 2021 13:32)

Tako je, covek je polozio kamen temeljac

bambus koala

pre 3 godine

E to je zivot! Dogurao do 100ke, ziveo u svili i kadifi, pio pticijeg mleka. A ne da radis ko konj u tri smene i izvrnes se u 45oj.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Princ Filip je bio retka svetla tačka u britanskoj kraljevskoj porodici. U mnogim situacijama im je zadavao glavobolje jer je iskakao iz protokola. Kako je poreklom Grk a i majka mu je bila pravoslavna monahinja, nikada nije zaboravio svoje pravoslavne korene i tradiciju, iako je formalno morao da pređe u anglikansku crkvu. Pravoslavlje je intimno preneo i na princa Čarlsa, koji je veliki dobrotvor manastira Hilandar i drugih na Svetoj Gori.
(Berliner, 9. april 2021 13:42)

Грчка краљевска породица није грчког већ немачког порекла. Кадетска грана Олденбурга, Гликсбурзи. Прешли су у православље, али принц Филип је морао да прихвати англиканску верску догму кад се приженио.

Dusan011

pre 3 godine

RIP. Šteta što pokojnik nije čitao Alana Forda, parafrazirajuci Broja 1:
“Čuj Filipe, ja sam odveć star ali mogu ti savjet dati, ukoliko kaniš živjeti, ne smeš umrijeti!”

U originalu savet britanskom generalu Nelsonu pre Tragalgarske bitke, ...”ukoliko kaniš pobjediti, ne smiješ izgubiti!”

ls

pre 3 godine

A vakcinisao se skoro. Pametnom dosta...
(Hari, 09. april 2021 13:22)

Prvo, nije umro od Covida. Kakve veze ima vakcina?
Drugo, imao je 99 god, pa koliko je trebalo da zivi???

Pametnom dosta? Da nisi ti taj pametan mozda?
(logika..., 09. april 2021 13:39)

Stvarno, ova vakcina nema nikakve veze sa kovidom, to je tacno. A da se brat Hari izlupetao, jeste.

v

pre 3 godine

Molim vas iskulirajte frazu: "Pametnom dosta", a da pritom navedete izolovani slucaj u vezi vakcinisanja - extremno iritantno pamentim ljudima!

Molim vas, "mislite svojom glavom"

pre 3 godine

@Hari

"Pametnom dosta", argument koji nesumnjivo daje kredibilitet i istinitost izjavi, te autora izjave automatski proglašava inteligentnim.

Komša

pre 3 godine

Nekako se ljudi sve vise dele na dosadne i zanimljive a neke druge podele su potisnute.
Sta god mislili o njemu lik je bio sve samo ne dosadan.
Umro je jedan neobičan ,interesantan čovek.

Zamislite samo jednu kraljevsku porodicu,bilo koju ,ozbiljnu kao ozbiljna muzika,svu utegnutu i jednog Pajtonovca koji se mota tu oko njih i zadaje im glavobolje.

Uspešno operisan od protokola i političke korektnosti.
Veoma simpatičan lik.

zoki

pre 3 godine

Au što sam žalostan. Inače veoma bitna informacija!
(Cccccc!, 9. april 2021 13:17)


Jeste veoma je bitna informacija. Na svakom portalu sa vestima , to je na prvom mestu. A ako te vec ne zanima mogao si i da se suzdrzis od komentarisanja.

goran

pre 3 godine

"U slucaju da reinkarnacija postoji, ja bih voleo da se reinkarniram kao smrtonosni virus da bi pomogao borbi protiv viska populacije"

Pinc Filip 1988

“In the event that I am reincarnated, I would like to return as a deadly virus, to contribute something to solving overpopulation,”

Zok1

pre 3 godine

Srbija nema mnogo prijatelja na Zapadu, a pokojni princ Filip je bio jedan od njih. Samo Bog zna koliko je i na koji način pomogao naš Hilandar.

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Познавао сам неке који су примили вакцину па умрли. Ма јок, нема везе вакцина. Можда са овим случајем нема везе, али дефинитивно вакцина може да проузрокује смрт.
(СОССД.ГИХСБпмг.амин, 09. april 2021 14:08)

Znači po tebi ko ne primi vakcinu, živeće večno. Mnogo sam gluposti čuo od antivaksera, ali ovo je jedna od većih. Evo ja sam se vakcinisao koliko po tebi mi je još ostalo, onako da znam.

Milosav

pre 3 godine

Kad umoran budem pao (Novica Negovanovic)

Najlepse sam ruze brao
lov lovio carnom gorom
lepotice milovao
pesmom tugu razbijao
vracao se kuci zorom

Gde sam nas’o strasti
tu i nisam prasto
pa sad kad mi dusa gori
barem znadem zasto

T

pre 3 godine

Postoji malo pleme na Vanuatuu koje veruje da je princ Filip bog ili bozansko bice. Oni su nekako zakljucili da je upravo on lik iz njihovih legendi koji je dosao izdaleka i ozenio mocnu zenu i posle dosao na njihovo ostrvo. Cak su isli u Bakingemsku palatu da ga posete.