Četvrtak, 08.04.2021.

11:31

"Sada ne možeš pobeći od mene"; "Stao je tek kad sam povratila"; "Pitao je 'Foliraš me?'"

Izvor: B92

"Sada ne možeš pobeæi od mene"; "Stao je tek kad sam povratila"; "Pitao je 'Foliraš me?'" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

192 Komentari

Sortiraj po:

sedmatruba

pre 2 godine

postojala je cak i narodna "ko se bije taj se voli" bilo je dosta "zadirkivanja sa curama, valjda zargonski 1up-ing, belezenje teritorijalne procesije i animalni prokreacionizam..

mada i dalje tvrdim da smo mi vise bili uplaseni, da mi se nekad ispovracala riba na tizer otiso bi u manastir na keca

od kako su hipergamija i toksicni maskulizam uzeli maha a i ostare se od devedesetih - nazalost u danasnje vreme od vecine da ne uzme covek blindirani ora' iz ruke a ne da ih napada, a one sto bi napadao (karmicki?) glume ko nejmar pa mi smor..

Miksa

pre 3 godine

Pa ova Merima me potpuno smorila.
Kaže, sve smo mi bile zaljubljene u tebe.. ali nisam verovala da bas mene želiš. Znaci , bilo je varnica izmedju njih .. on je pokušao.. ona nije htela.. On se posle izvinio.. ona mu oprostila ali mu sad ipak pucala u ledja...

stručnjak iz DDR-a

pre 3 godine

@balkane moj nataknem te na Ajd ne lupetaj, molim te, pogledaj šta se dešava na zapadu, još gore stvari. Sve nižerazredne glumice imaju “odnose” s kojekakvim agrntima, menadžerima i sl kako bi obezbedile neku ulogu.

neko_sa_strane

pre 3 godine

Lecic je "prosao" (ako je prosao??) poligraf, jer on vjeruje da to sto je radio Danijeli NIJE SILOVANJE, nego njegova nagrada, na kraju krajeva to je i snimljeno u njihovom razgovoru prije par godina, da Danijela treba biti sretna jer je on stavio..... nemam snage ni zelje da ga citiram!!!

Riječanin

pre 3 godine

Jugoslavija je bilo surovo društvo iako sam je obožavao. 75 sam godište i okolo sebe sam od 1985 do 1990 godine vidio i čuo mnoga silovanja i pokušaja a milicija nije reagovala. Ajde žene pričate jer neki ne mogu da shvate kako je to bilo.

John

pre 3 godine

(Rooze, 8. april 2021 18:22)

Da li ti uopšte znaš šta se podrazumeva pod "lažnim prijavljivanjem"?
To kako ti i ostali kojima su puna usta "uvođenja drakonskih kazni za lažno prijavljivanje" nije kažnjivo apsolutno nigde - Osoba A prijavi osobu B da je učinila krivično delo X (bukvalno bilo koje, sasvim je nebitno); povede se krivični postupak i osoba B ne bude osuđena. I sad, po vašem, treba osoba A da ide u zatvor. Ne ide to tako.
Već ovako:
"Ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine"

Slavisa

pre 3 godine

Mislim da ljudi zaboravljaju da je to vreme bilo potpuno drugacije od ovog danas. Da bi dosli do devojke, a narocito do sexa- muskarci su morali biti uporni i na neki nacin nasrtljivi. Pokusaju , pa upali ili ne upali. Nije tu bilo ni govora o silovanju, znalo se dobro da ako devojka kaze ili pokaze da nece , muskarac bi odustajalo. Ali bilo je tu ukradenih poljubaca, stiskavaca, pa ako upali upali. To je sve bilo drustveno prihvatljivo, jer i mnoge devojke koje su zelele sex, tada se ne bi usudile da kazu da hoce sex, pa bi se vadile na to da ih je neki " prevario " . Tako je to funkcionisalo ranije i bilo je drustveno prihvatljivo za sve. Danas bi to bilo proglaseno za seksualni napad, zlostavljanje i pokusaj silovanja. Prosto drugacije je vreme, drugaciji kontekst i ne mozemo dogadjaj od pre 40 godina da tumacimo u danasnjem kontekstu.

Nebitno

pre 3 godine

Bio sam student od 22 godine kad je devojka koja je imala 19-20 došla kod mene kad sam bio sam i napala me da je silujem jer je to uzbuđivalo i tražila da je bijem ali samo ne po licu da se ne vidi... bilo je čudno i zanimljivo ali me nije uzbudilo i odbio sam. Naljutila se i posle je uvek bila besna na mene. Da sam uradio nešto, da li bi to danas bilo silovanje??

jel

pre 3 godine

Ма дајте више , сетила се сада ?
Много велика рупа у памћењу.
(Аболирани Човић од Косова, 8. april 2021 20:41)
-0-------------------

Ne vidim da je negde izjavila da je zaboravila, pa se sada setila.

JivaNS

pre 3 godine

Merimice, molim te, dozvoli mi da ti se izvinim. Iz dubine srca. Molim tvoj oproštaj. Molim te najiskrenije. Hvala ti. Ti si mi dala najvažniju lekciju u životu... Oh, kako boli! Ne mogu dovoljno da zahvalim tvojoj mudrosti. Sretan sam da nisam uspeo da dovršim strašno nedelo. Ne znam ni danas šta me je tada spopalo. Potpuna strasna ludost... Hvala tebi, Merimice! Sretan sam da nisam. Molim te, oprosti mi.
Kad sam pročitao ovaj deo, upalila mi se lampica u mozgu, setio sam se ispovesti jedne devojke koja je skoro silovana u praznom kupeu voza i pošto se odbranila, prilično je otresita kada je napadnu, lik se vratio i izvinjavao se u ovom stilu, dok mu nije oprostila.

Аболирани Човић од Косова

pre 3 godine

Ма дајте више , сетила се сада ?
Много велика рупа у памћењу.

ANALiticar

pre 3 godine

Ocigledno se lozi na nasilni sex. Plus smatra da je neodoljiv. Plus ne ume da se iskontrolise kad mu ona stvar udari u glavu. Ne verujem da je silovatelj, ali da je kreten jeste. Ovo pokajanje, kad je zvao da se izvinjava, kaze da kad je normalan ima neke moralne norme koje su prihvatljive. I jos nesto, secate se crnog? Ono kad ga uhvati ludilo kako divlja? E pa izgleda da Lecic i nije glumio...

balkane moj nataknem te na...

pre 3 godine

To moras nju da pitas. I zasto je 43 godine cutala, zasto ga nije prijavila, zasto se glumacki probijala skidajuci se gola pred kamerama... Sve su to pitanja za nju. Cinjenica je da je nije silovao, kao sto je i ona sama napisala, vec da je navodno pokusao. Ja samo zelim da zene prijave silovanje, pokusaj silovanja, a ne da pisu o tome posle 10, 20 ili 43 godine. Zbog drugih zena. Zelim da paznju dobiju zene koje prijave silovanje, da se njima da medijska paznja i da se one ohrabre, kao primjer kako treba a ne da se podrzavaju ove koje ih uce kako ne treba, i koje pamte svako slovo izgovoreno posle 43 godine iako su dozivjele traumu. Urezalo se u sjecanje, sta?
(Srdjan84)

Nemaš ti pojma šta je silovanje, nemaš pojma o psihologiji žene, nemaš pojma kako one to doživljavaju, kako reaguju, ali ipak smatraš da je važno da svi čujemo šta ti misliš o svemu. To je i generalni problem sa ovim prokletim Balkanom, koje god oblasti da se dohvatimo premalo je pravih znalaca, ali zato gluperdi i samozvanih stručnjaka koji se utrkuju koji će pre da pametuje, e takvih imamo k'o pleve.

Rasa

pre 3 godine

Kako moze da optuzi coveka pre nego sto se utvrdi da li je bilo silovanja ili ne!? Ocigledno je i ona zeljna slave preko .... ili hoce ovde da se dovuce. Sramota!

II

pre 3 godine

"Silovanja ipak nije bilo u ovom slučaju a vi sada galamite kolilo god hoćete."
(GALILEO, 08. april 2021 16:06)

Bilo je fizickog i psihickog nasilja i zlostavljanja i za to bi trebalo da odgovara i da snosi odgovornost. To povracanje je prouzrokovano velikim sokom i strahom i to se nikako ne moze ignorisati. Bacanje devojke na pod, koriscenje snage i fizicke sile da bi se ona savladala nije nikakva igra, to je nasilje. I nista ga ni u ovom slucaju ne moze oprati i opravdati - NASILJE je NASILJE.

Dobro je da mediji sve ovo objavljuju, bar kao upozorenje svim potencijalnim nasilnicima i silovateljima.

Volina

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

Molim, bre? To sto ti tako razmisljas ne znaci da svi tako razmisljaju, i nemoj da generazlizujes da bi opravdao svoju bizarnu percepciju. Ako neko dodje kod mene po knjigu dosao je po knjigu, ako dodje po savet dosao je po savet, bilo da je musko ili zensko. Cuj, misle da ste dosle na seks. Ne mislimo to. Ali ocigledno ima bolesnika ovde koji tako misle.
(zmajognjeni, 08. april 2021 13:01)

Ako kod meme neko dodje na seks doso je na seks nemam obzira jer musko il zemska persona

Markan

pre 3 godine

Kad bih ja mogao da kaznim ovo čudovište, to bi bio zatvor u nekoj ćeliji sa dva tri crna pa tako do kraja njegovog manijackog života, da vidi šta je silovanje

Rooze

pre 3 godine

Kad se vec menja USTAV jel mogu da se unesu izmene da ovakva dela NE ZASTAREVAJU i da se podignu kazne i za druge vrste kriminala, od utaje poreza do drugih vrsta nasilnistva i da se uvede kumulativno kaznjavanje gde se sve sabira, a ne ubice da se izvuku sa dobrim vladanjem i kriminalcima da ostanu milioni od pljacki, a dilerima da ne padne na pamet da nastave sa istim poslom?
(Dule, 08. april 2021 15:41)

Sve moze, ali da dodam da se uvedu i drakonske kazne za lazne prijave? Moze i to?
Da vidimo bas koliko ce onda jos "hrabrih zena" da se odvazi da prica o dogadjajima od pre sto godina.
I da kao svedoka navode mrtve ljude.

Lena

pre 3 godine

Citam i ne mogu da verujem da je ovo drustvo otislo u rikverc. Nisam nikakva feministkinja i muka mi je od onih sto pokusavaju da steknu popularnost na skandalima. Zene koje koriste "poziciju zene" da bi obmanule muskarce kako bi napredovale u bilo cemu, kaljaju ceo zenski rod i daju potpuno pogresnu sliku o zenama. Verujte takve su manjina. Zensko dete se od malena vaspitava da bude dobra majka, zena, cerka, komsinica, koleginica, da ima vremena i razumevanja za sve oko sebe.
Merima je jedna od tih cestitih zena. Cutala je sve ove godine, jer se ZAVETOVALA (oni koji ne razumeju ovu rec, pogledajte u recniku) da nece pricati o tome ako on to ne ponovi prema nekoj drugoj zeni. Ona nema nikakvog interesa da o ovome prica jer verujte ona je ostvarena zena, karijerno i finansijski, a pre svega je ostvarena kao ljudsko bice. Seca se svega naravno, jer zrtvi, kada dozive ovakav sok, se sve pojedinosti urezuju u mozak i to se zove TRAUMA, koja ostaje zarobljena u glavi dok god se ne oslobodi. Da bi se delimicno oslobodila, cesto se preporucuje vodjenje dnevnika, da bi ta trauma na nekin nacin izasla iz mozga i olaksala bol. Nije ga prijavila jer nije pocinjeno delo silovanja, a kod nas pokusaj = nista. Razmislite malo pre nego sto pocnete da sudite. Razmislite o vasim majkama, cerkama, sestrama, zenama, ko zna da li se tako nesto desilo nekoj od njih. A cute. Cute jer znaju da moraju, jer osuda je kao doliveno ulje na vatri.

Macak

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,ane vide to muškarci na taj način.

Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija...
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

Tuzan je tvoj svijet druze. Proveo sam mladost krajem 70tih i tokom 80 tih u Jugi, putujuci po koncertima, ziveci sa divnim ljudima. Ivica iz B Crkve, Divlji, Misa iz Palanke, cupavi Misa iz Sapca, Spec, Taka iz Travnika..Skakali bi iz voza u voz, Bitola, Subotica u Maju, koncerti u Puli, gitarijada u Zajecaru u avgustu..gde god bi dosli, nasao bi se neko da ti pomogne, da ti prenociste. Cesto lokalne devojke, nekad smo i po tri cetiri prenocili kod neke cure, znale su i da nas nahrane, ostajali bi nekad par dana u njihovom gradu, zezali se. Nikome od nas nije palo na pamet da su nas pozvale da bi mi legli sa njima, niti su one imale ideju da smo mi prikriveni silovatelji- "jer tako radi muski mozak". Hvala tim divnim djevojkama u Puli , Kikindi, NS, SA, BG, ucinili smo mladost ljepsom jedni drugima. Saljem vam pozdrave i zagrljaj!

Lajla

pre 3 godine

Da li su ljudi slepi i ne vide koliko je on pun sebe, arogancija izvire iz svake pore. Taj stav - znas li ti ko sam ja, treba da ti bude cast sto sam te odabrao - to nije laz, meni upravo to sve objasnjava. On se svidjao mnogim devojkama, oduvek, ali je zato mislio da ima pravo i na ove druge - jer ko takvog frajera ne bi hteo? Ne razumem, sta ljudi misle da Merima dobija ovim? Sto bi se bacala u talog ovdasnji, iz koga je odavno pobegla? Njoj sve ovo ne treba, ali ocigledno oseca moralnu obavezu da razotkrije manijaka, i kajanje sto nije to ucinila pre. Kakvu to politicku karijeru ima Lecic - pa to je smesno! Ima opozicija mnogo jacih figura, da bi bas on bio odabran. Ali samo me uzasava to mnostvo odvratnih komentara, koji su sami sebi odgovor - zasto nisi rekla ranije? Gde mi zivimo i zasto nisu rekle, sad je kristalno jasno...

V

pre 3 godine

Ti "mm pismena" onda bolje gledaj Farmu i Parove pa zadovolji svoju strast za pikanterijama, a ja ću sačekati da sud uradi svoj posao.
(ZZZZ, 08. april 2021 13:38)

Hajde ne foliraj se, ti i ostali što mu tepate "Leka"... Sa tim "čekanjem da sud odluči".
Toliko ste providni, a niste ni svesni. Šta li to vidite u ogledalu, kroz prizmu ovog slučaja, to samo vi znate.

o boze

pre 3 godine

"Uplićući nogice" - cemu ova patetika?! Koliko teatralnosti! Kao dramski komad da pise! A ja by-the-way verujem da ih je Lecic napastvovao, i on je odvratan, teatralan i arogantan - uvek bio, ali i ove "glumice" ga preterase! Obrati se sudu, sta pises dramske tekstove i radis dokumentarce - pravi put je pravni put! Ovako samo privlacite paznju i antipatije javnosti!

Radoje

pre 3 godine

Mislim I nadam se da će još mnoge stvari isplivati. I još mnogi ljudi.
Nipodaštavanje žena kod nas je endemska pojava.
Ovaj narod i naše majke i sestre zaslužuju mnogo više.

maladapte

pre 3 godine

То је та веза Штајнфелд - Исаковић. Још само да га за силовање оптуже Борка Павићевић, Соња Лихт и Ана Френкел.

SODOFF

pre 3 godine

"Njegov glas. Plakao je. 'Merimice, molim te, dozvoli mi da ti se izvinim. Iz dubine srca. Molim tvoj oproštaj. Molim te najiskrenije. Hvala ti. Ti si mi dala najvažniju lekciju u životu... Oh, kako boli! Ne mogu dovoljno da zahvalim tvojoj mudrosti. Sretan sam da nisam uspeo da dovršim strašno nedelo. Ne znam ni danas šta me je tada spopalo. Potpuna strasna ludost... Hvala tebi, Merimice! Sretan sam da nisam. Molim te, oprosti mi. Ja nikada pre nisam tako nešto počinio, niti ću ikada to ponovo pokušati. Sigurno ne. Ti si me spasla. Ti si spasla moju dušu. Hvala ti'", prenosi Merima Isaković u opširnoj ispovesti "Nedeljniku"

I svake ove reci se Merimica seca, 43 godine nakon sto su izrecene?

Za ljude koji se podsmevaju Merimi...

pre 3 godine

Kada opisuje njegov zadah i trulez - zlo se veoma često i fizički manifestuje, samo sto je većina ljudi uspavana i te stvari ne primećuje.

Владимир

pre 3 godine

@Srdjan84

Волео бих да је тебе неко силовао па да видим како би ти ЈУНАЧИНО реаговао. Како је лако судити о другима када су прошли кроз ужасне ствари. Срам те било!

Надам се да ће све објаве последњих пар месеци помоћи да се такве ствари мање дешавају, да жртве почну да имају више смелости да причају о томе са својим најближим којима највише верују и да пријављују такве монструме.

Dzoni

pre 3 godine

Osudiste coveka bez suda bez dokaza. Silovanje je krivicno delo koje se najteze dokazuje,ali zato odlucno sluzi za blacenje. Vidim ovde neki pisu da u vreme komunizma sud nije radio uopste,ili da je on bio popularan pa ga je nemoguce osuditi. Mislim da je totalno suprotno, sudstvo je bilo manje korumpirano nego danas. Lecic je nevin dok sud ne kaze da je kriv i tacka.!

Q

pre 3 godine

E baš sam nikakav Kazanova. Za razliku od ovog "Znaš li to ko sam ja", kog ni pegla ne može da odbije, meni kad partnerka nije u fazonu 100% i vidno raspoložena, interesovanje instant nestaje. Valjda jer je za tango potrebno dvoje, je li.


Nego na stranu ironija, pod ključ bre bitangu! Da mu, kad već pita, drugari u kavezu plastično objasne ko je on!

Podrška zrtvama.

pre 3 godine

Koliko komentara u odbrani silovatelja. Šta to govori o narodu? Optužuju žrtve zašto nisu prije kazale istinu? Bolje da kazu ikad nego nikad. Možda je bio premočan pa su se bojale za karijeru. Uglavnom podrška žrtvama a palac dolje zlostavljaču i silovatelju.

John

pre 3 godine

(Srdjan84, 8. april 2021 16:19)

Ćutala je zato što je to ostavila iza sebe. Ćutala je zato što je ubrzo posle toga morala da se nosi sa još većom traumom, ovaj put ne samo psihičkom, nego i fizičkom koja joj je bukvalno izmenila život iz korena.
Da je tad prijavila, ko bi joj verovao? To je bila '78 godina... Mada joj ni sad mnogi ne veruju... Šta je ona bila tada? Niko i ništa. A on je već imao jednu ozbiljnu ulogu iza sebe.
Uostalom i sama je dala odgovor:
"'Opraštam ti', rekoh. 'Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličan bol, svima ću reći šta se desilo.' Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije", piše Merima Isaković.

A kad smo kod skidanja, skidala se i Mira Furlan. I šta s tim?

Strasilo

pre 3 godine

Meni je Lecic uvek bio sumnjiv, ali bi hteo da dam i jedan drugi ugao. Zamislite koliko je puta ova priča prošla, ali sa drugačijim ishodom, da je žena rekla: Ovo je bilo super. Sta ako je to većina u njegovom slučaju? Kakva je njegova percepcija u tom slučaju? Verovatno: Foliras me?

marjan

pre 3 godine

Od kometara mozemo da zakljucimo da ako je neko nepokretan da to automatski znaci da uvek govori istinu, mada smo do nedavno imali i navode da zenama treba verovati samo sto su zene.

Ako se neko pita sta postoji zajednicko u ovom i prethodnom slucaju jeste sto je ona prva snimila film a druga napisala knjigu gde da svaka reklama dobro dodje.

Predstava

pre 3 godine

Uopste ne ulazim u pricu oko celog dogadja, niti sam sud, niti sam imao uvid u dokaze, a nije mi ova devojka rod pa da ja "presudjujem".

Malo mi smeta iznosenje ovakvih stvari bez ikakvih dokaza i plasi me ovaj trend, jer se vrlo lako moze desiti da nevini mladi momci nagrabuse zbog neuzvracene ljubavi, osvete ili nekog drugog razloga.

Da me neko ne shvati pogresno, za osuđene silovatelje najstroza kazna i da se njihova kuca obelezi na mapi(kao i Engleskoj) da svi znaju da tu zivi seksualni prestupnik!

Ali ovakav vid opisa dogadjaja, stvaranje drame i opisi kao u nekom knjizevnom delu, samo bacaju ljagu na ovakve slucajeve! SILOVANJE ili pokusaj istog, je sam po sebi odvratan cin! I treba ga opisati surovo realno. A "truo zadah""ne ne mogu na silu" "ovo mi je najbolje odigrana uloga", samo deluje kao glumatanje.

samo kazem

pre 3 godine

Nisi naveo ni jedan dokaz validan na sudu.
(Srdjan84)

A ti znas koji su dokazi validni na sudu. Balkancima ne treba ni pravni, cesto ni medicinski fakultet a kamoli sudska ili medicinska specijalizacija da bi na primer "ocenili" validnost dokaza ili svetsku COVID zaveru.

HanSolo

pre 3 godine

Evo me.

Moj otac neki dan komentariše kako je danas moderno optužiti za silovanje.

A ja mu nikad nisam rekla da me je njegov prijatelj, koji je jako često dolazio kod nas, seksualno zlostavljao kao dete. Počelo je onda kada nisam ni bila svesna šta se dešava i trajalo je do puberteta, kad sam ga odgurnula jednom.

Moj otac me nikad nije naučio da se to odmah mora reći, već nonšalantno misli da bih ja to njemu tek tako rekla.

Ljudi, učite svoju decu da takve stvari nisu u redu i da se odmah moraju prijaviti, pa ćemo imati i manje slučajeva da se nešto prijavljuje nakon toliko vremena.

U mom slučaju, sve se odvijalo pre više od 15 godina.

I pitanje je, koliko je nas devojčica bilo žrtva tom čoveku, koji je uvek bio rado viđen gost jer je naizgled bio dobar prijatelj i rado pomagao za šta god.

Ja i dalje ćutim, a vi i moj otac govorite kako je "moderno prijavljivati danas".
(Takav nam je mentalitet, 08. april 2021 13:45)

Auuhhh, lepa ženo.. Mnogo mi je žao za tu tvoju tugu.. Neznam šta da ti napipem nego da kod nas muškaraca ima ogromne svinje i zveri! Tebi veliku podršku u svemu u životu. Ti si ipak jako snažna i hrabra osoba i tako uvek ostani. Glavu u vis i nedaj nikad da se tako nešto desi tvojoj deci! Veliko poštovanje tebi. Rasplakala si me.

Sanja

pre 3 godine

Mnogo je vazno da sto vise zrtava istupi.
Ovakvi monstrumi moraju d abudu prokazani. Svako cutanje mu daje prostora da jos nekome zivot unisti.

Cutanje ubja.

manijak to ne moze biti svak`

pre 3 godine

Nisam pravnik ali mislim da bi se ovaj slucaj najbolje rijesio da neko
Lecicu posalje komad strika/uzeta i da mu skrati muke koje mu nanose
ove sto su se 'kasno sjetile' da su silovana. Ubij se manijace a mi
cemo posle 40g osuditi ove sto te 'lazno' optuzuju.

V

pre 3 godine

Silovanja ipak nije bilo u ovom slučaju a vi sada galamite kolilo god hoćete.
(GALILEO, 08. april 2021 16:06)

Da, sreća te se ispovraćala pa se on našao u čudu da je moguće uopšte da on proizvede toliku količinu gnušanja i gađenja da se žrtva ispovraća od muke...
Eto žene, ako NE nije dovoljno, ispovraćatajte se po napasniku.

Srdjan84

pre 3 godine

Ajmo drugacije onda, koja je korist nepokretne zene, koja zivi na Novom Zelandu, da se javlja i laze o takvim stvarima?
(Dzoni-1970-, 08. april 2021 15:10)

To moras nju da pitas. I zasto je 43 godine cutala, zasto ga nije prijavila, zasto se glumacki probijala skidajuci se gola pred kamerama... Sve su to pitanja za nju. Cinjenica je da je nije silovao, kao sto je i ona sama napisala, vec da je navodno pokusao. Ja samo zelim da zene prijave silovanje, pokusaj silovanja, a ne da pisu o tome posle 10, 20 ili 43 godine. Zbog drugih zena. Zelim da paznju dobiju zene koje prijave silovanje, da se njima da medijska paznja i da se one ohrabre, kao primjer kako treba a ne da se podrzavaju ove koje ih uce kako ne treba, i koje pamte svako slovo izgovoreno posle 43 godine iako su dozivjele traumu. Urezalo se u sjecanje, sta?

Pater familias

pre 3 godine

Ljudi moji, nešto s nama nije u redu!
Kakve sve komentare čitam, ne verujem da među nama nema silovatelja! Ako je istina, Lečić je jednu silovao, drugu pokušao da siluje. Nije olakšavajuća okolnost to što nije uspeo! Kad se setim koja je zvezda u usponu bila Merima, puna života i duha posle nesreće koja je sve promenila! Nju najmanje! Imao sam priliku da je vidim na rehabilitaciji u Seltersu, mislim 1982. U njoj, nepokretnoj bilo je toliko života, da sam se osećao potpuno bezvredno, a bio sam mlađi i potpuno zdrav. Postala je psiholog, mnogi bi istrunuli u kolicima. Iako tekst deluje dramatično, verujem joj do poslednje reči. Uostalom, i događaj je dramatičan. Ko prođe kroz nešto slično, pamti sve detalje do kraja života. Ne vidim motiv da bilo šta izmisli. Uzgred, verujem i Danijeli. Ako je Lečić kojim slučajem neosnovano napadnut, imaću problem sa savešću zbog ovog komentara, bez obzira što je anoniman, jer mu u ovom trenutku želim najsuroviju kaznu!

Sodoma i Gomora

pre 3 godine

Ne vredi.
Ovadasnja populacija je toliko popucala po svim savovima da su ogromnom broju takozvanih Srba postala sasvim normalna i ubistva i pljacke i silovaja i svi ostali oblici kriminala.
Pa se onda pitamo kakva je buducnost Srbije?
Nikakva! Nema je!
A tako i treba da bude, jer sto pre nestanemo, krace cemo da se mucimo.

Srdjan84

pre 3 godine

Ja ću ti navesti razlog!
Pored nekoliko prijava za napastvovanja i sliovanja (nekoliko, znači višestruki povratnik činjenja ovog teškog krivičnog dela), postoji i krucijalni dokaz da je pomenuti zaista učinio zlodela za koja ga žrtve danas terete.
Dokaz je audio snimak gde on razgovara sa svojom žrtvom i pominju zlostavljanje!
Više nego dovoljno dokaza. Ljudi su osuđivani i sa mnogo slabijim dokazima.
Podrška žrtvama i nemojte se obazirati na šovinističke komentare jer sličan je sličnog uvek branio!
(BBRS, 08. april 2021 14:27)

Nisi naveo ni jedan dokaz validan na sudu.

J.

pre 3 godine

"Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način."
Jupi
Molim?! Moj sin vidi baš na taj način. Možda zato što ga je majka tako vaspitala?

so strange

pre 3 godine

Potpuno iste reci su izgovorene...to mnogo govori ili o njemu (tj poremecaju koji mozda ima) ili o njima ( mozda su se dogovorile da govore isto).

Eksperti bi trebalo da utvrde o cemu se ovde zapravo radi.

Neko iz naroda

pre 3 godine

Meni je sve bilo jasno i još pre nego što je Merima ovo objavila. Sada pogotovo.
Razloga za ćutanje svih ovih godina sigurno ima, u mojoj porodici imam mladu ženu koja je godinama ćutala, pa i onda kada je silovatelj prestao da joj bude šef. Ove dve žene nemaju nikakve koristi od toga da se baš sada sve obelodani. Potpuno im verujem.
Ovaj čovek je zver.... a zver mora u kavez.
Što pre, to bolje. Za sve nas.

bora

pre 3 godine

@Jupi
Nemaš ti prava da govoriš u ime svih muškaraca, i da tvrdiš da ako žena ili devojka uđe u tuđi stan ili kod nekog muškarca da on percepira da je to pristanak na seks. Daleko od toga da je tako. Kod neljudi i sitnih duša jeste.

Dule

pre 3 godine

Kad se vec menja USTAV jel mogu da se unesu izmene da ovakva dela NE ZASTAREVAJU i da se podignu kazne i za druge vrste kriminala, od utaje poreza do drugih vrsta nasilnistva i da se uvede kumulativno kaznjavanje gde se sve sabira, a ne ubice da se izvuku sa dobrim vladanjem i kriminalcima da ostanu milioni od pljacki, a dilerima da ne padne na pamet da nastave sa istim poslom?

csc

pre 3 godine

OK, ako je pokusao silovanje tad, a kod Danijele uspeo kasnije, zatvorite ga i bacite kljuc. Sta drugo. Ne svidja mi se sto ostecene vise informacija daju medijima nego tuzilastvu, i to godinama kasnije, a jedino je vazna odluka suda. Da je imao prethodne prijave za ovakve stvari, gde ga je devojka u modricama prijavila, odavno bi robijao. Ovako, nit je za verovanje njima, niti njemu, a fizickih dokaza nema.

Dzoni-1970-

pre 3 godine

Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 08. april 2021 13:31)

Da. Tako ja pola moje zgrade ne podrzavam, vidim komsiju i sve mi je jasno. Hahhaha! Odokativna presuda! Haha!
(Srdjan84, 08. april 2021 14:25)

Ajmo drugacije onda, koja je korist nepokretne zene, koja zivi na Novom Zelandu, da se javlja i laze o takvim stvarima?

Зорка

pre 3 godine

Сад, после овог писанија Мериме Исаковић, сигуран сам да овом човеку треба псијатарска помоћ. Дефинитивно, овај човек вуче сексуалне трауме из раног детињства.

Srba

pre 3 godine

ne treba Leka ni da se osudi ni da se oslobodi.
Ovim treba da se prekine moda mačo šovinizma i zloupotreba lepote.
Nadam se da će i sve one preplašene sekretarice moćnika smoći snage da iznesu svoja traumatična iskustva, kojih ima onoliko. Nisu samo Jutka i Leka nasilnici, balkan je poznat po bednom odnosu muškaraca prema ženama.

Valerija

pre 3 godine

Sad je širem krugu, a ne samo onima koji su imali direktan kontakt sa njim, jasno da je u pitanju nasilnik, manijak i siledžija, Lečić konačno ima šanse u svojoj političkoj karijeri.

Neka ga još neka žena optuži za silovanje i prelazak cenzusa mu je zagarantovan.

Needukovan

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

A kad tvoju mamu šef pozove u kancelariju na poslovni razgovor, jel ona tad došla na razgovor ili je došla da se šiba?
Hvala na odgovoru.

singrrr!

pre 3 godine

Flajko: da li s ti iole pismen?! gurnuo ju je "ka zidu"! lezao je na njoj na zidu?! on ju je pritiskao uza zid a ona je srecom bacila peglu po njemu.

Dole napasnici

pre 3 godine

Cova je poluglumac, polucovek, to je oduvek bilo jasno, ali izgleda da su se "macke" primale na ovu njusku!
Ocigledno da mu sexualne fantazije nisu dovoljnio hranile ego pa je postao politicar.
E, siguran sam da je tu nasao sebe!
Dobro je da ugasise onu reklamu gde njuska reklamira sexualna pomagala!

Coa

pre 3 godine

Da li ste pročitali komentar prije nego ste pritisnuli pošalji? Čisto sumnjam. Po vama ispada da moje ćerke ne bi trebale ni u kojoj situaciji da udju u kola nekog svog drugara ili da odu na neku zabavu?! Unaprijed osudjujete sve žene koje učine tako nešto, jer zaboga moraju da znaju da se muški mozak ne sastoji samo od lijeve i desne hemisfere, već i od 'onog ispod-pojasnog? A jelte, taj dio muškog mozga u gaćama je toliko važan, da sve njegove želje se moraju ispuniti. Pretpostavljam čak i pod cijenu upotrebe sile? A usput vašim komentarom činite i medvjedju uslugu muškarcima (rekao bih velikoj većini), jer morate znati da eto ima i nas koji taj donji mozak ne koristimo kao argument u žensko-muškim odnosima.
(Nije loše ponekad razmisliti, 08. april 2021 13:27)

Bravo!
Samo jedno niste u pravu. Velika većina muškaraca razmišlja slično vama, pustite vi ove što se skupljaju na ovoj vesti i svaku komentarišu, prate.
To su sve potencijalni slučajevi kao što je Lečić, da ne upotrebim neku težu ali ispravniju reč.
Naklon do poda i poštovanje svakoj sestri, svakoj majci, svakoj baki! Svaki ovakav slučaj trebate odmah da prijavite a monstruma kad osude, on će svoju kaznu platiti dvostruko znajući kakvo mišljenje robijaši imaju o silovateljima, nasilnicima i svakom ko digne ruku na ženski rod!!!

Zver

pre 3 godine

Šta bi bilo da su ga sve njegove žrtve odmah prijavile, odnosno, kakva bi bila Lečićeva filmska karijera.
Verovatno bi sadio i prodavao paradajiz na Kalenić pijaci.

Gagi

pre 3 godine

Kakvih sve komentara ima, tupavih i maco tipa: "sta je cekala 43 godine", "hoce publicitet, slavu...". i ostale nebuloze.
Sve je lepo objasnila u izjavi, spasila se silovanja i nije o tome govorila, posto joj se izvinio i obecala da ce da cuti, dok i ako ne sazna da je to ponovio.
Zena dozivela stravicnu nesrecu sa 21 godinom i OSTALA NEPOKRETNA, kakvu slavu hoce sa ovakvom pricom, razmislite malo ljudi, ako imate malo mozga?
Svaka cast za hrabrost, vidim to kao podrsku drugoj silovanoj koleginici i kao mogucnost da se spreci eventualno novo silovanje Lecica ili nekog slicno.
Puna podrska Merimi i Danijeli.

BBRS

pre 3 godine

Odakle ih samo vade ko zeceve iz sesira,čuj molim te '78 godine pokušao silovanje,pa i moju su babu jurili četnici '41 da je zakolju a ona se tuzna sakrila u buretu
(nema ovde leba, 08. april 2021 13:09)

I šta se dogodilo Četnicima posle rata?
Isto ono što bi trebalo Lečiću da se desi!

Miki

pre 3 godine

Nakon što sam video slučaj Krisa Votsa (Chris Watts) koji je bio divac otac sve dok jedne večeri nije zadavio svoju trudnu ženu i njihove dve preslatke ćerkice zbog ljubavnice sa kojom je imao ideju da otpočne nov život, više nikom ne verujem. Na inernetu postoje snimci kako je hladno davao izjave medijima, policiji, kako je neverovatno lagao, dok se na ispitivanju u policiji nije slomio i priznao nakon čega su pronašli telo žene u plitkom grobu, a ćerke je ubacio u naftni rezervoar na naftnom polju gde je bio zaposlen.

lucc

pre 3 godine

Dok sam studirao druzio sam se sa jednom devojkom, mislim bas smo bili ortaci. Njena drugarica mi he bila devojka. Jedne noci sam se uroljo sa tom drugaricom, bas napio. Trenutka kad smo usli na gajbu se i ne secam, uglavnom ujuru me pita tipa sta ti je ono znacilo. Vidim ljuta! Jao kao sta je bilo, nemam pojma ja. Kad smo legli ja sam krenuo rukama, a oba me babola pesnicom. Toliko smo bili ok da smo u istom krevetu spavali. Bio sa Dr Jekil kad se napijem, a sad pobekad stvarno retko

Koja nebuloza

pre 3 godine

Haha! I sta ako ih neko prozove? Ako ti je Lecic antipatican, ne znaci da je kriv. Nije kriv Hitler nego oni sto su ga slusali, sto nisu digli glas, pobunili se, stali zlu odma za vrat , a ne posle rata i pobijenih miliona govorili kako su samo radili svoj posao. Tako su i doticne trebale da stanu silovatelju, 1978, ili 2000 i neke, a ne kad je sve proslo i kad ne postoji sansa da bude osudjen, ako je uopste i kriv.
(kaokakao, 08. april 2021 13:32)

Jel moguće da baš ništa ne kapiraš i ne razumeš?!
Jel moguće da si do te mere plitak i prizeman?!
Znaš li ti šta za ženu predstavlja silovanje, sa fizičke i mentalne strane?
Znaš li da dobar deo silovanih žena ima doživotne posledice i da nisu retki sučajevi totalnog psihičkog poremećaja?!
Vidim da predstavu o tome nemaš ali zamisli recimo tvoju ćerku ili sestru u ulozi žrtve pa onda još jednom razmisli o gluposti koju si napisao!!!
A ova zadnja rečenica, tek mi sad upade u oči, mi govori da ni ti nisi baš daleko od Lečića, slično vi razmišljate. Takve u K.P domovima najviše vole!!!

Zemljoradnik

pre 3 godine

Lecic i sad treba da je leci, ako je nepokretna.
(antihrist, 08. april 2021 13:29)

- Tebi je potrebna pomoć. Obrati se nekom stručnom na vreme.

miki

pre 3 godine

Dok je bio ministar kulture u tadasnjoj vladi pojavila se slika na kojoj uzima meze sa tela obnazene zene. Secate li se? A, ove, posle toliko godina prijavljuju silovanja i seksualno zlostavljanje. Sta li su cekale toliko vremena? Ako se to zaista desavalo, da se blagovremeno prijavljivalo ne bi bilo toliko slucajeva. Ne pokusavam da ga branim, ali u svim tim izjavama nesto "smrdi" !

Leaves of grass

pre 3 godine

preterujete ljudi!

Leka iako po meni antipatican I nikakav glumac, ipak je prosao poligraf. I cela prica prve devojke je malo ljuljava I ne pije vodu kad se dublje razmotri.
Nesto su se okomili coveka, jer vid sad od jednom, cim se malo stisalo I vodenica krenula na njegovu stranu, gle cuda, pojavi se jos jedna I to ni manje ni vise od pre 50 I kusur godina. Pa gde si bila do sada, sta te zadrzalo (pisala se knjiga)

sladoledsmesom

pre 3 godine

@Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 8. april 2021 13:31)

Kao scena u filmu Idiokratija kada sudija pita tužioca zašto misli da je optuženi to uradio a tužilac kaže: Pa pogledajte ga samo...

Na tom nivou je razmišljanje bar 70% opskurnih likova ovde.

Hoćemo li pravo i pravdu ili divlji zapad, vešala i inkviziciju?

LeoLajke

pre 3 godine

Aman ljudi svako silovanje mora biti kažnjeno!Mora se povecati dužina izdržavanja kazne.Ali bre od ovih lažnih silovanja više pravo neće da bude primećeno!I onda prave žrtve će ostati psihički uništeno jer su neke "glumice"htele slavu za svije filmove i knjige!

BBRS

pre 3 godine

Ljudi,...ovaj covek je jos na slobodi !
(Ja, 08. april 2021 12:40)

Navedi ama bas jedan dobar razlog zasto ne bi bio na slobodi? Zato sto se neke babe prisjecaju mladosti pa im se malo muti slika? Pa potrcala do Gage da se pozali. Sto bas ode kod Gage? Sto ne ode kod nekoga malo ruznijeg glumca.
(kaokakao, 08. april 2021 13:20)

Ja ću ti navesti razlog!
Pored nekoliko prijava za napastvovanja i sliovanja (nekoliko, znači višestruki povratnik činjenja ovog teškog krivičnog dela), postoji i krucijalni dokaz da je pomenuti zaista učinio zlodela za koja ga žrtve danas terete.
Dokaz je audio snimak gde on razgovara sa svojom žrtvom i pominju zlostavljanje!
Više nego dovoljno dokaza. Ljudi su osuđivani i sa mnogo slabijim dokazima.
Podrška žrtvama i nemojte se obazirati na šovinističke komentare jer sličan je sličnog uvek branio!

singrrr!

pre 3 godine

djordje: bas recenica "znas ti ko sam ja" potvrdjuje o kakvom egomanijaku je rec... vec tada je bio opsednut idejom sopstvene vaznosti i prava na sve.

Srdjan84

pre 3 godine

Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 08. april 2021 13:31)

Da. Tako ja pola moje zgrade ne podrzavam, vidim komsiju i sve mi je jasno. Hahhaha! Odokativna presuda! Haha!

Симо

pre 3 godine

Силовање је злочин присиљавања особе на сексуални акт са тешким физичким и емоционалним последицама. Силовање је један од тежих облика сексуалног насиља.

Силовање представља вагиналну, аналну или оралну пенетрацију сексуалне природе на телу другог лица без њеног, односно његовог пристанка, коришћењем било ког дела тела, односно предмета

Misandei

pre 3 godine

Cuj ovog moze li se povracati na ledjima?! On ne zna, ali ce dati svoj komentar i cjenjeno misljenje. Danas svi sebi daju za pravo da komentarisu, od politike, medicine, do ovako osjetljivih tema.

Djordje

pre 3 godine

Mislim sve ali recenica "Znas li ti ko sam ja?", da izadje iz usta jednog studenta glume, koji jos nije postao nista profesionalno mi zvuci kao naknadno dodavanje. Sve vise podseca na film Rasomon, gde svako jedan te isti dogadjaj opisuje na pet razlicitih nacina, tako da covek ima utisak da se radi o potpuno razlicitim dogadjajima i u razlicito vreme.

mm

pre 3 godine

Ti napisa ceo roman. Koji je smisao svega toga?Te pikanterije nas neintersuju. Imaš policiju pa njima to izloži. Sad bi Leka trebao da napiše repliku.
Ne branim nikog, ali mi sve to deluje jako bljutavo.
(ZZZZ)

Odakle ti ideja da govoriš u ime svih ljudi koji ovo prate? "Te pikanterije nas ne interesuju"? Mene i te kako interesuju. Ovakve stvari moraju svi da znaju jer previše su ozbiljne i HVALA MERIMA što si nas o svemu obavestila. Uzgred, ne samo da taj manir bezrazložnog prisvajanja sebi uloge govornika u ime svih ukazuje na visok stepen arogancije i samoljublja, već i reč "neinteresuju" ovome dodaje i polupismenost.

Takav nam je mentalitet

pre 3 godine

Gde su oni što ne progovore nikad.
Gde su žene koje strah,sram i stid sprecavaju da javno iznesu događaje poput ovog.I ne samo javno,nego najbližima!


(Legolas, 8. april 2021 12:14)

Evo me.

Moj otac neki dan komentariše kako je danas moderno optužiti za silovanje.

A ja mu nikad nisam rekla da me je njegov prijatelj, koji je jako često dolazio kod nas, seksualno zlostavljao kao dete. Počelo je onda kada nisam ni bila svesna šta se dešava i trajalo je do puberteta, kad sam ga odgurnula jednom.

Moj otac me nikad nije naučio da se to odmah mora reći, već nonšalantno misli da bih ja to njemu tek tako rekla.

Ljudi, učite svoju decu da takve stvari nisu u redu i da se odmah moraju prijaviti, pa ćemo imati i manje slučajeva da se nešto prijavljuje nakon toliko vremena.

U mom slučaju, sve se odvijalo pre više od 15 godina.

I pitanje je, koliko je nas devojčica bilo žrtva tom čoveku, koji je uvek bio rado viđen gost jer je naizgled bio dobar prijatelj i rado pomagao za šta god.

Ja i dalje ćutim, a vi i moj otac govorite kako je "moderno prijavljivati danas".

Огњен

pre 3 godine

И ова изјава само потврђује о каквом се насилнику ради. Биће посла и за психологе и психијатре, да се направи профил његове личности и да се утврди на шта је све спреман. Па ако је опасан по околину онда га сместити у неку установу. Жао ми је ових девојака због тога што су то проживели и што је то оставило сигурно лоше мишљење о мушкарцима. Сада сви видимо ко је он.

Andrija

pre 3 godine

@Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)
Govori u svoje ime, kod mene je bilo koja drugarica ili devojka mogla da dodje kad god je bila pozvana, da ostane koliko hoce i da ode kad hoce. Nista se nikad nije podrazumevalo. Nikad. Sram te bilo!

b.

pre 3 godine

Ajde prestanite da opanjkavate ovaj narod. Da ga pljujete i generalizujete u svakoj mogućoj prilici. Preko dve trećine komentara osuđuje ponašanje ovog "čoveka", a verujem da je u stvarnosti to i više. Kakvi god da smo, nismo narod bez empatije.

X=iks

pre 3 godine

Što ne prozivaju Gagu, Boru, Paju, Čkalju, Miju, Ejdusa, Mikija, Kusturicu? Što baš ovog šabačkog čivijaša?
(britko pero, 8. april 2021 12:42)

Mozda zato sto su se, osim poslednje dvojice, na vreme sklonili? Kao i Brando. Za onu dvojicu, daleko bilo, jos ima vremena.

kaokakao

pre 3 godine

Što ne prozivaju Gagu, Boru, Paju, Čkalju, Miju, Ejdusa, Mikija, Kusturicu? Što baš ovog šabačkog čivijaša?
(britko pero, 08. april 2021 12:42)

Haha! I sta ako ih neko prozove? Ako ti je Lecic antipatican, ne znaci da je kriv. Nije kriv Hitler nego oni sto su ga slusali, sto nisu digli glas, pobunili se, stali zlu odma za vrat , a ne posle rata i pobijenih miliona govorili kako su samo radili svoj posao. Tako su i doticne trebale da stanu silovatelju, 1978, ili 2000 i neke, a ne kad je sve proslo i kad ne postoji sansa da bude osudjen, ako je uopste i kriv.

PAR

pre 3 godine

@Jupi Ja prosto ne mogu da poverujem šta čitam. Znači samim ulaskom u nečiji auto ili stan mi smo pristale na seksualni čin? Vrlo zanimljivo. Povrh svega, ovde se ne radi o strancu. Radi se o kolegi koga je poznavala. Ne mogu naravno da znam da li je ova priča istinita baš kao što ne možete ni vi, ali eto verujem da jeste. No, to je na sudovima da utvrde. Ja ne znam da li me više zgražava ova priča, pod uslovom da je istinita, ili stavovi poput vašeg.

Reality kultura

pre 3 godine

@Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 8. april 2021 13:31)


Opa, da sud odmah preventivno osudi sve cije nam se njuske ne svidjaju. Sto je sigurno sigurno, garant su nesto lose uradili ili ce nesto lose uraditi u buducnosti. Takvim presudama se branimo od zla. Ovaj slucaj je dobar presedan, da se uvede u sudsku praksu. Ko dobije dovoljno "palceva na dole" na svom profilu na Facebook-u da se posalje preventivno u zatvor na tri godine.

Dzoni-1970-

pre 3 godine

Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...

zmajognjeni

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

Molim, bre? To sto ti tako razmisljas ne znaci da svi tako razmisljaju, i nemoj da generazlizujes da bi opravdao svoju bizarnu percepciju. Ako neko dodje kod mene po knjigu dosao je po knjigu, ako dodje po savet dosao je po savet, bilo da je musko ili zensko. Cuj, misle da ste dosle na seks. Ne mislimo to. Ali ocigledno ima bolesnika ovde koji tako misle.

kaokakao

pre 3 godine

Ljudi,...ovaj covek je jos na slobodi !
(Ja, 08. april 2021 12:40)

Navedi ama bas jedan dobar razlog zasto ne bi bio na slobodi? Zato sto se neke babe prisjecaju mladosti pa im se malo muti slika? Pa potrcala do Gage da se pozali. Sto bas ode kod Gage? Sto ne ode kod nekoga malo ruznijeg glumca.

ninepi

pre 3 godine

Da je Perica otisao u policiju, mnogo toga loseg se ne bi dogodilo dalje. Ona ni do dan danas nije otisla da ga prijavi u policiju, vec kod zute stampe, da ga provlaci po njoj i da stice publicitet. To sto je u invalidskim kolicima, zao mi je zbog njene tragedije, ali ovo sve lici na cirkus. Ako te je neko silovaop, idi u policiju i prijavi. Je li imas oca, majku, jesi li im se pozalila, jesu li oni cutali. Je li uopste bilo silovanja, ili samo malo zesceg valjanja???

problemi sa desnima

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju bila samo losa oralna higijenima ili parodontopatija koja bi mogla da da ovakav miris...

Smrad trulezi? Je l' to malo umetnicke slobode u opisu dogadjaja ili je Lecic sam djavo, licno?
(Marko, 08. april 2021 12:27)

nema ovde leba

pre 3 godine

Odakle ih samo vade ko zeceve iz sesira,čuj molim te '78 godine pokušao silovanje,pa i moju su babu jurili četnici '41 da je zakolju a ona se tuzna sakrila u buretu

cune iz gruže

pre 3 godine

@Marko
Smrad truleži je verovatno kvaran zubić pun pasulja odležao nekoliko dana na temperaturi 36, a ne metafora. Ipak pričamo o 1978. godini

Nije loše ponekad razmisliti

pre 3 godine

@Jupi
Da li ste pročitali komentar prije nego ste pritisnuli pošalji? Čisto sumnjam. Po vama ispada da moje ćerke ne bi trebale ni u kojoj situaciji da udju u kola nekog svog drugara ili da odu na neku zabavu?! Unaprijed osudjujete sve žene koje učine tako nešto, jer zaboga moraju da znaju da se muški mozak ne sastoji samo od lijeve i desne hemisfere, već i od 'onog ispod-pojasnog? A jelte, taj dio muškog mozga u gaćama je toliko važan, da sve njegove želje se moraju ispuniti. Pretpostavljam čak i pod cijenu upotrebe sile? A usput vašim komentarom činite i medvjedju uslugu muškarcima (rekao bih velikoj većini), jer morate znati da eto ima i nas koji taj donji mozak ne koristimo kao argument u žensko-muškim odnosima.

ljubav svima

pre 3 godine

1988 g sa svojih 19g stopirala sam iz N.S za Bg. stao je naizgled fin cika. Napanjo je grejanje do daske pa sam skinula jaknu, onda sam primetila da je spustio levu ruku sa volana, kraickom oka sam videla da je poceo da onanise. Skrenuo je sa puta u neke kukuruze. Kroz glavu su mi prolazile neverovatnom brzinom mogucnosti koje imam - nemam. Shvatila sam da na snagu nemam sanse i da cu pored silovanja biti i premlacena i sinulo mi je u trenutku.... taktika zbunjivanja i ako mi uspe paljba. Okrenula sam se ka njemu, stavila ruku na njegovo desno rame i uz nevin osmeh perfektnom glumom izgovorila: jako dobro izgledas, toliko si zgodan i privlacan sigirna sam da te svaka zeli, ali vidi ja sam lezbejka i tebi kao takva sigurno krajnje neprivlacna. Pogledao me je zapanjeno i na sekund se zbunio, ali je meni taj sekund bio dovoljan da izletim iz kola i pobegnem.
Celog zivota se divim sebi kako sam uopste smislila tako nesto u trenutku potpunig straha i nemoci i shvatila da devijantne osobe imaju obrazac zastrasivanja na koji racunaju. Iskakanje iz obrasca ih zbunjuje i razoruzava barem na kratko.
I da, vise nikada u zivotu nisam stopirala.
Neka se sve zrtve jave, silovatelji su u dubini duse iskompleksirane kukavice

cune iz gruže

pre 3 godine

Odvratno, taj čovek je dogurao do ministra, bio poštovan i uvažavan godinama, sad tek vidim koliko žene ne treba da ćute, treba sve da ih prijave, ko zna kakvih iznenađenja će biti.

Maja

pre 3 godine

"Da li ti znaš o sam ja?" i "Treba da ti je čast što te ja želim" nemaju veze sa time da li je neko nešto u bilo kom svetu. Ima veze sa time šta je u njegovoj glavi, on misli da on treba da ima moć, da svi treba da uvažavaju to što on hoće da uradi. Čovek je bolestan u psihu kao i svi silovatelji.
Silovanje je ispoljavanje moći i dominacije od strane kukavica, sve to kroz seksualno napastvovanje.

PSL

pre 3 godine

Mislim da je Lečić za psihologa. Ako je sve ovo istina čovek je mentalno bolestan i opasan za okolinu. Prosto neverovatno da je potpuno iste reči izgovorio u oba slučaja. Od A do Š. Ko će i na osnovu čega utvrditi istinu? Na osnovu toga ko se kome više dopada, pa eto ja ću verovati glumicama, a neko drugi Lečiću. Krenulo je od Holivuda, pa eto stiglo do nas. Videćemo ko je sledeći na redu da bude optužen. Ono što dodatno ne ide na ruku Lečiću je reakcija njegovih kolega koji su igrali predstavu sa njim i odbili dalje učešće u tome. Po meni nekom ko je iskren, dobar i plemenit ne bi baš tako kolege okrenule leđa i to nešto govori o njemu i njegovom karakteru. Naravno nije dokaz da je nekog silovao.

питам за друга

pre 3 godine

Изгледа да се глумци разликују од осталих по томе што им дијалог личи на филмски сценарио. И у нагорим тренуцима садржи неку достојанствену дозу лирике. Свиђа ми се и ово "Знаш ли ти ко сам ја? Треба да ти је част што те желим". Изгледа да човек не испада из улоге, нити заборавља текст, дуже од четрдест година. Нема више таквих глумаца.

Sir Oliver

pre 3 godine

Vi sto drzite stranu Lecicu, zbog cega tacno mislite da ona laze? Koji bi bio njen interes za to? Zasto bi uopste htela da naudi nevinom coveku? Za Lecica je i inace poznato da spopada klinke, nevezano za sve ovo, tako da mi ova prica ima mnogo vise smisla, nego da je njoj, eto tako doslo jedno jutro da izmisli sve ovo iz cista mira.
Nego zbog cega vi po difoltu stajete na stranu raznih Lecica, Mika i slicnih? Da nemate i vi po neku "anegdotu" iz proslosti, pa ne volite da se prica javno o tome? Opet, uz svo postovanje pretpostavke nevinosti, stvarno mi je tesko da zamislim da je Lecic nevinasce, a da su ove dve ludace koje izmisljaju jer im je tako doslo.

sremac

pre 3 godine

Iskreno, mogli smo i predpostaviti. Ovakvi predatori su imali sigurno dosta vise ovakvih ispada, jednostavno, bolesnici koje treba ustrojiti jer drugog leka nema.

Lol

pre 3 godine

Ovo je farsa i to politička. Baba Merima setila se posle 50 godina da je išla tipu u stan i on je spopao. Baba Lidija i baba Jelena Tinska žale se što njih ne spopadaju. Baba Eva se uvlači javno muškarcima pljujući žene u nadi da će neko i nju spopasti pre smrti.

ZZZZ

pre 3 godine

Ti napisa ceo roman. Koji je smisao svega toga?Te pikanterije nas neintersuju. Imaš policiju pa njima to izloži. Sad bi Leka trebao da napiše repliku.
Ne branim nikog, ali mi sve to deluje jako bljutavo.

SUNĐER BOB

pre 3 godine

Ala drami ko da pise scenaroo..niko od nas ne zna sta je istina da li je kriv ili nije ali posle ovakvog dramljenja svako ce stati na njenu stranu..ipak je ona glumica i psiholog..i ne osuđujte unapred nikog..a ne zaneko delo koje je bilo pre 40 god...lako je nekog osuđivati bez dokaza..

Marijana

pre 3 godine

Da isto kada pričate sa gomilom muškaraca, oni se tripuju da hoćete nešto sa njima. Ja kad sam radila sa ljudima, nisam znala da li da plačem, jer ti tripovi muškaraca, su bili smešni. Hiljadu muškaraca smara na kasi, pre jednog što se istripovao, i posle njega. Muškarci misle ako pričaš sa njima da si se zaljubila u njih. Iskulirajte, nema razlike izmedju kase i trake u nekoj firmi, sve prolazi, a mi smo samo posmatrači.. Prosto plata nam treba, ne pričamo sa vama jer nam se svidjate, već moramo biti ljubazne.

Aule

pre 3 godine

Proslo je preko 40 godina... cetrdeset!
Pateticno i ne verujem nista, svakom ovakvom "ispovescu" verujem sve manje i manje.
Cetrdeset godina...ma vazi.

severoistok - ATEISTA

pre 3 godine

Slazu se kocke Lecicu; mada jedan slucaj me pruza dokaz za drugi slucaj, ali sigurno se gradi profil recidiviste, tj. lica sa istorijom seksualnog nasilja. Ti moli boga da se ne pojavi i treci svedok, ali prema ophadjanju to je vec izvesno, i verovatno bice ih u mnozini. Koliko god da je tesko, zrtve nasilja moraju znati da nije uopste sramota izaci i reci sta im je ovaj nasilnik uradio.

Вук Караџић

pre 3 godine

стандардна прича. монструми деценијама раде шта хоће, често о умру пре него што се сазна за њихове злочине.

Dada

pre 3 godine

Ne iznenađuje me ali strasno mi je bilo čitati ovo jer mi je strasno da je jos neko preživeo nasilje poput ovoga. To ostavlja duboke posledice i jos mi je gore kad vidim ove komentare gde se njemu daje toliko na veličini i važnosti,a on je samo jedan obični siledžija i silovatelj. Ljiga od čoveka. Pokvaren smo mi narod kad se ovaj čovek diže u zvezde i brani. A ova žena kao i Danijela opanjkava i postavljaju joj se debilna pitanja zašto je ćutala i znate "svako je nevin dok se ne dokaže suprotno". Nije kriva glumačka profesija nego naprosto toga ima svuda. Meni je samoj o tome tesko da pričam a mogu samo zamisliti kako je njima bilo to obelodaniti i sad ih razapinju po internetu kao da je to u redu. Boze me sačuvaj pogrešnih vrednosti i stavova.
Žene ostanite jake! 💪💪

kmnccn

pre 3 godine

Užasavajući komentari. Prosto da se stidim što sam muškarac. Toliko su izvrnuti pogledi muškaraca na ove optužbe da je to strašno. Ova žena nema ništa od ove ispovesti. Nije da to radi za ulogu i promociju. Živi daleko i neće ostvariti nikakvu korist. Ja sam mnogo gotivio Lečića ali ovim ženama verujem sve. Njega nisu optužile žene sa sumnjivom reputacijom i moralnim vrlinama. Ništa loše i negativno nisi mogao da pročitaš o njima pre ovoga. A ne postaje se izvrnutoumna lažna žrtva silovanja tek tako, preko noći, na klik.

Kuper Gari

pre 3 godine

Sivodomac. Nije glumac. Samo je prirodan pred kamerama i na sceni. Hohštapler , nasilnik i silovatelj.
(VUK, 08. april 2021 12:01)

I Bajazit...

Citac

pre 3 godine

Da li je moguce da je u oba slucaja covek ponovio doslovno iste recenice? Neka veruje ko sta hoce, ali ili on desetljecima siluje zene po nekom sektaskom ritualu uvek izgovarajuci jednu istu formulu, ili ce ovde biti ipak da se radi o repeticiji koju literarna teorija oznacava kao prepoznatljiv element tzv. konstruisanog iskaza.

ljubica

pre 3 godine

Ovom ludilu nema kraja. Pa Lecic je u to vreme imao 22 godine i bio niko i nista kao i glumica - psiholog ili sta je vec. Pa sto ga onda ne prijavi? I to joj bese malo i jos mrtvog Dragana Nikolica navede za post svedoka za silovanje.

Legolas

pre 3 godine

Gde su oni što ne progovore nikad.
Gde su žene koje strah,sram i stid sprecavaju da javno iznesu događaje poput ovog.I ne samo javno,nego najbližima!

Gde su deca pod torturom i presijom nezrelih i priglupih roditelja!!
Kakvo smo društvo postali kada čiitamo o ostavljenim bebama,po pragovima kuća i trotorima!!

A kakvo ćemo biti tek?
Nakon godina Zadruga i Parova,mudrolija Baka Praseta i sličnih njemu?!?!
Gde idemo kao društvo treba da se zapitamo!

Srbin

pre 3 godine

Ajmo sad polako. Laze, hoce publicitet, slavu, paznju. A kako vi zamisljate u drzavi gde je muški šovinizam jako izrazena pojava da se utera pravda. Iskljucivo sa snimljenim materijalom silovanja i u prisustvu 2 svedoka. A i onda je pitanje da li bi i to za vas bilo relevatno. Svi vi koji drzite stranu silovatelju a imate decu razmislite koliko je to pametno. Neke stvari i neka svest se mora menjati. Cak i u Srbijici majci.

A to sto sud jos nije doneo odluku, pa nismo mi u Svedskoj ili Norveskoj pa da cekamo na sud. Jer tako cemo se nacekati jos dugo.

Izmedju 2 zla, osude bez presude i neprocesuiranje potencijalnog silovatelja za kojeg smo skoro svi sigurni da jeste silovatelje treba izabrati manje zlo. A to je u ovom slucaju javana osuda u napred.

kaokakao

pre 3 godine

Ona upamtila svaki detalj, kao da citam dramu Cehova. A najjace sto koristi i neke momente iz snimka Danijele, ono da joj je cast sto je on zeli. I kolko razumjeh, on je na kraju nije ni silovao?

Dragana

pre 3 godine

Posle 43 godine ne čudi me da mnogi posumnjaju u istinitost ovih reči. Ko je bio Branislav Lečić 1978 pa da kaže " jel' ti znaš ko sam ja "? Student glume kao i ona. I da li je do silovanja uopšte došlo? Iz teksta se da zaključiti da nije već da se radi o pokušaju silovanja. Da li se sve baš tako odigralo ili je preuveličano? Ispada da su glumice žene koje su u velikom broju silovane ili seksualno zlostavljane i sete se toga mnogo kasnije. Naravno da ne odobravam nasilje bilo koje vrste. Ima i mnogo gorih zlostavljanja od silovanja i svako može biti žrtva. Ovakve priče koje se forsiraju u medijima samo doprinose da se stvara još veći jaz u društvu koje je ionako podeljeno u svakom smislu. Sudi se preko društvenih mreža i medija. Nikad neće biti bolje sve dok je ovako. Tek ove tvrdnje je teško dokazati. Ne znam istinu, mogu da imam samo mišljenje a svako nek živi sa svojom savešću šta god da je rekao ili uradio.

UnrealEngine

pre 3 godine

Svako ko je prosao skolovanje na nekoj od umetnickih akademija (dramskih, ne tvrdim za ostale) u Srbiji, a vrlo moguce i sire, zna vrlo dobro o cemu se ovde tacno radi. Za 'autsajdere' ne bih elaborirao previse, dovoljno je samo da kazem da nema potrebe da zauzimate neke ostrascene stavove tipa: ''Sto se nije ranije javila, sta je do sad cekala?'', jer je problem sistemski, a pipci te hobotnice dobacuju do prvih godina akademija. To mora da se resava, da se cupa iz korena, i nemojte braniti napasnike na prazno, mozda ce i vasa deca biti u prilici da budu zloupotrebljeni na slican nacin. To je problem svih nas, koliko god vam mozda izgledalo da se vas trenutno ne tice, pa tako olako mozete da dajete kojekakve izjave. Polako, doci ce sve na svoje, ima tu tuzilastvo svoj deo posla da obavi, ne mi, ali ne dajte da relativizacijom zloupotrebe dajete mocnicima vetar u ledja, jer, opet kazem - ovo mora da se cupa iz korena, a za taj koren nam treba drustveni konsenzus.

Jupi

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.

sejo

pre 3 godine

E boze me sacuvaj ima li ovim stvarima kraja sto si gospodjo cutala do sada nista ja ovo ne razumem ova nasa filmska industrija je izgleda porno industrija.

DDDD

pre 3 godine

@Sejo

Zar nisi čitao tekst? Nije uspeo da je siluje jer je povratila po sebi pa ga je prošla želja u tom trenutku i tako se izvukla, ali je pokušaj silovanja postojao. Tada je pobegla iz stana i verovatno ga ubuduće izbegavala...

ZZZZ

pre 3 godine

Ti napisa ceo roman. Koji je smisao svega toga?Te pikanterije nas neintersuju. Imaš policiju pa njima to izloži. Sad bi Leka trebao da napiše repliku.
Ne branim nikog, ali mi sve to deluje jako bljutavo.

DDDD

pre 3 godine

@Sejo

Zar nisi čitao tekst? Nije uspeo da je siluje jer je povratila po sebi pa ga je prošla želja u tom trenutku i tako se izvukla, ali je pokušaj silovanja postojao. Tada je pobegla iz stana i verovatno ga ubuduće izbegavala...

Legolas

pre 3 godine

Gde su oni što ne progovore nikad.
Gde su žene koje strah,sram i stid sprecavaju da javno iznesu događaje poput ovog.I ne samo javno,nego najbližima!

Gde su deca pod torturom i presijom nezrelih i priglupih roditelja!!
Kakvo smo društvo postali kada čiitamo o ostavljenim bebama,po pragovima kuća i trotorima!!

A kakvo ćemo biti tek?
Nakon godina Zadruga i Parova,mudrolija Baka Praseta i sličnih njemu?!?!
Gde idemo kao društvo treba da se zapitamo!

ljubav svima

pre 3 godine

1988 g sa svojih 19g stopirala sam iz N.S za Bg. stao je naizgled fin cika. Napanjo je grejanje do daske pa sam skinula jaknu, onda sam primetila da je spustio levu ruku sa volana, kraickom oka sam videla da je poceo da onanise. Skrenuo je sa puta u neke kukuruze. Kroz glavu su mi prolazile neverovatnom brzinom mogucnosti koje imam - nemam. Shvatila sam da na snagu nemam sanse i da cu pored silovanja biti i premlacena i sinulo mi je u trenutku.... taktika zbunjivanja i ako mi uspe paljba. Okrenula sam se ka njemu, stavila ruku na njegovo desno rame i uz nevin osmeh perfektnom glumom izgovorila: jako dobro izgledas, toliko si zgodan i privlacan sigirna sam da te svaka zeli, ali vidi ja sam lezbejka i tebi kao takva sigurno krajnje neprivlacna. Pogledao me je zapanjeno i na sekund se zbunio, ali je meni taj sekund bio dovoljan da izletim iz kola i pobegnem.
Celog zivota se divim sebi kako sam uopste smislila tako nesto u trenutku potpunig straha i nemoci i shvatila da devijantne osobe imaju obrazac zastrasivanja na koji racunaju. Iskakanje iz obrasca ih zbunjuje i razoruzava barem na kratko.
I da, vise nikada u zivotu nisam stopirala.
Neka se sve zrtve jave, silovatelji su u dubini duse iskompleksirane kukavice

Maja

pre 3 godine

"Da li ti znaš o sam ja?" i "Treba da ti je čast što te ja želim" nemaju veze sa time da li je neko nešto u bilo kom svetu. Ima veze sa time šta je u njegovoj glavi, on misli da on treba da ima moć, da svi treba da uvažavaju to što on hoće da uradi. Čovek je bolestan u psihu kao i svi silovatelji.
Silovanje je ispoljavanje moći i dominacije od strane kukavica, sve to kroz seksualno napastvovanje.

Dada

pre 3 godine

Ne iznenađuje me ali strasno mi je bilo čitati ovo jer mi je strasno da je jos neko preživeo nasilje poput ovoga. To ostavlja duboke posledice i jos mi je gore kad vidim ove komentare gde se njemu daje toliko na veličini i važnosti,a on je samo jedan obični siledžija i silovatelj. Ljiga od čoveka. Pokvaren smo mi narod kad se ovaj čovek diže u zvezde i brani. A ova žena kao i Danijela opanjkava i postavljaju joj se debilna pitanja zašto je ćutala i znate "svako je nevin dok se ne dokaže suprotno". Nije kriva glumačka profesija nego naprosto toga ima svuda. Meni je samoj o tome tesko da pričam a mogu samo zamisliti kako je njima bilo to obelodaniti i sad ih razapinju po internetu kao da je to u redu. Boze me sačuvaj pogrešnih vrednosti i stavova.
Žene ostanite jake! 💪💪

Kuper Gari

pre 3 godine

Sivodomac. Nije glumac. Samo je prirodan pred kamerama i na sceni. Hohštapler , nasilnik i silovatelj.
(VUK, 08. april 2021 12:01)

I Bajazit...

severoistok - ATEISTA

pre 3 godine

Slazu se kocke Lecicu; mada jedan slucaj me pruza dokaz za drugi slucaj, ali sigurno se gradi profil recidiviste, tj. lica sa istorijom seksualnog nasilja. Ti moli boga da se ne pojavi i treci svedok, ali prema ophadjanju to je vec izvesno, i verovatno bice ih u mnozini. Koliko god da je tesko, zrtve nasilja moraju znati da nije uopste sramota izaci i reci sta im je ovaj nasilnik uradio.

Zemljoradnik

pre 3 godine

Lecic i sad treba da je leci, ako je nepokretna.
(antihrist, 08. april 2021 13:29)

- Tebi je potrebna pomoć. Obrati se nekom stručnom na vreme.

zmajognjeni

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

Molim, bre? To sto ti tako razmisljas ne znaci da svi tako razmisljaju, i nemoj da generazlizujes da bi opravdao svoju bizarnu percepciju. Ako neko dodje kod mene po knjigu dosao je po knjigu, ako dodje po savet dosao je po savet, bilo da je musko ili zensko. Cuj, misle da ste dosle na seks. Ne mislimo to. Ali ocigledno ima bolesnika ovde koji tako misle.

Needukovan

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

A kad tvoju mamu šef pozove u kancelariju na poslovni razgovor, jel ona tad došla na razgovor ili je došla da se šiba?
Hvala na odgovoru.

Takav nam je mentalitet

pre 3 godine

Gde su oni što ne progovore nikad.
Gde su žene koje strah,sram i stid sprecavaju da javno iznesu događaje poput ovog.I ne samo javno,nego najbližima!


(Legolas, 8. april 2021 12:14)

Evo me.

Moj otac neki dan komentariše kako je danas moderno optužiti za silovanje.

A ja mu nikad nisam rekla da me je njegov prijatelj, koji je jako često dolazio kod nas, seksualno zlostavljao kao dete. Počelo je onda kada nisam ni bila svesna šta se dešava i trajalo je do puberteta, kad sam ga odgurnula jednom.

Moj otac me nikad nije naučio da se to odmah mora reći, već nonšalantno misli da bih ja to njemu tek tako rekla.

Ljudi, učite svoju decu da takve stvari nisu u redu i da se odmah moraju prijaviti, pa ćemo imati i manje slučajeva da se nešto prijavljuje nakon toliko vremena.

U mom slučaju, sve se odvijalo pre više od 15 godina.

I pitanje je, koliko je nas devojčica bilo žrtva tom čoveku, koji je uvek bio rado viđen gost jer je naizgled bio dobar prijatelj i rado pomagao za šta god.

Ja i dalje ćutim, a vi i moj otac govorite kako je "moderno prijavljivati danas".

Nije loše ponekad razmisliti

pre 3 godine

@Jupi
Da li ste pročitali komentar prije nego ste pritisnuli pošalji? Čisto sumnjam. Po vama ispada da moje ćerke ne bi trebale ni u kojoj situaciji da udju u kola nekog svog drugara ili da odu na neku zabavu?! Unaprijed osudjujete sve žene koje učine tako nešto, jer zaboga moraju da znaju da se muški mozak ne sastoji samo od lijeve i desne hemisfere, već i od 'onog ispod-pojasnog? A jelte, taj dio muškog mozga u gaćama je toliko važan, da sve njegove želje se moraju ispuniti. Pretpostavljam čak i pod cijenu upotrebe sile? A usput vašim komentarom činite i medvjedju uslugu muškarcima (rekao bih velikoj većini), jer morate znati da eto ima i nas koji taj donji mozak ne koristimo kao argument u žensko-muškim odnosima.

Pater familias

pre 3 godine

Ljudi moji, nešto s nama nije u redu!
Kakve sve komentare čitam, ne verujem da među nama nema silovatelja! Ako je istina, Lečić je jednu silovao, drugu pokušao da siluje. Nije olakšavajuća okolnost to što nije uspeo! Kad se setim koja je zvezda u usponu bila Merima, puna života i duha posle nesreće koja je sve promenila! Nju najmanje! Imao sam priliku da je vidim na rehabilitaciji u Seltersu, mislim 1982. U njoj, nepokretnoj bilo je toliko života, da sam se osećao potpuno bezvredno, a bio sam mlađi i potpuno zdrav. Postala je psiholog, mnogi bi istrunuli u kolicima. Iako tekst deluje dramatično, verujem joj do poslednje reči. Uostalom, i događaj je dramatičan. Ko prođe kroz nešto slično, pamti sve detalje do kraja života. Ne vidim motiv da bilo šta izmisli. Uzgred, verujem i Danijeli. Ako je Lečić kojim slučajem neosnovano napadnut, imaću problem sa savešću zbog ovog komentara, bez obzira što je anoniman, jer mu u ovom trenutku želim najsuroviju kaznu!

Gagi

pre 3 godine

Kakvih sve komentara ima, tupavih i maco tipa: "sta je cekala 43 godine", "hoce publicitet, slavu...". i ostale nebuloze.
Sve je lepo objasnila u izjavi, spasila se silovanja i nije o tome govorila, posto joj se izvinio i obecala da ce da cuti, dok i ako ne sazna da je to ponovio.
Zena dozivela stravicnu nesrecu sa 21 godinom i OSTALA NEPOKRETNA, kakvu slavu hoce sa ovakvom pricom, razmislite malo ljudi, ako imate malo mozga?
Svaka cast za hrabrost, vidim to kao podrsku drugoj silovanoj koleginici i kao mogucnost da se spreci eventualno novo silovanje Lecica ili nekog slicno.
Puna podrska Merimi i Danijeli.

Citac

pre 3 godine

Da li je moguce da je u oba slucaja covek ponovio doslovno iste recenice? Neka veruje ko sta hoce, ali ili on desetljecima siluje zene po nekom sektaskom ritualu uvek izgovarajuci jednu istu formulu, ili ce ovde biti ipak da se radi o repeticiji koju literarna teorija oznacava kao prepoznatljiv element tzv. konstruisanog iskaza.

Andrija

pre 3 godine

@Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)
Govori u svoje ime, kod mene je bilo koja drugarica ili devojka mogla da dodje kad god je bila pozvana, da ostane koliko hoce i da ode kad hoce. Nista se nikad nije podrazumevalo. Nikad. Sram te bilo!

Srba

pre 3 godine

ne treba Leka ni da se osudi ni da se oslobodi.
Ovim treba da se prekine moda mačo šovinizma i zloupotreba lepote.
Nadam se da će i sve one preplašene sekretarice moćnika smoći snage da iznesu svoja traumatična iskustva, kojih ima onoliko. Nisu samo Jutka i Leka nasilnici, balkan je poznat po bednom odnosu muškaraca prema ženama.

Srbin

pre 3 godine

Ajmo sad polako. Laze, hoce publicitet, slavu, paznju. A kako vi zamisljate u drzavi gde je muški šovinizam jako izrazena pojava da se utera pravda. Iskljucivo sa snimljenim materijalom silovanja i u prisustvu 2 svedoka. A i onda je pitanje da li bi i to za vas bilo relevatno. Svi vi koji drzite stranu silovatelju a imate decu razmislite koliko je to pametno. Neke stvari i neka svest se mora menjati. Cak i u Srbijici majci.

A to sto sud jos nije doneo odluku, pa nismo mi u Svedskoj ili Norveskoj pa da cekamo na sud. Jer tako cemo se nacekati jos dugo.

Izmedju 2 zla, osude bez presude i neprocesuiranje potencijalnog silovatelja za kojeg smo skoro svi sigurni da jeste silovatelje treba izabrati manje zlo. A to je u ovom slucaju javana osuda u napred.

kmnccn

pre 3 godine

Užasavajući komentari. Prosto da se stidim što sam muškarac. Toliko su izvrnuti pogledi muškaraca na ove optužbe da je to strašno. Ova žena nema ništa od ove ispovesti. Nije da to radi za ulogu i promociju. Živi daleko i neće ostvariti nikakvu korist. Ja sam mnogo gotivio Lečića ali ovim ženama verujem sve. Njega nisu optužile žene sa sumnjivom reputacijom i moralnim vrlinama. Ništa loše i negativno nisi mogao da pročitaš o njima pre ovoga. A ne postaje se izvrnutoumna lažna žrtva silovanja tek tako, preko noći, na klik.

Macak

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,ane vide to muškarci na taj način.

Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija...
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

Tuzan je tvoj svijet druze. Proveo sam mladost krajem 70tih i tokom 80 tih u Jugi, putujuci po koncertima, ziveci sa divnim ljudima. Ivica iz B Crkve, Divlji, Misa iz Palanke, cupavi Misa iz Sapca, Spec, Taka iz Travnika..Skakali bi iz voza u voz, Bitola, Subotica u Maju, koncerti u Puli, gitarijada u Zajecaru u avgustu..gde god bi dosli, nasao bi se neko da ti pomogne, da ti prenociste. Cesto lokalne devojke, nekad smo i po tri cetiri prenocili kod neke cure, znale su i da nas nahrane, ostajali bi nekad par dana u njihovom gradu, zezali se. Nikome od nas nije palo na pamet da su nas pozvale da bi mi legli sa njima, niti su one imale ideju da smo mi prikriveni silovatelji- "jer tako radi muski mozak". Hvala tim divnim djevojkama u Puli , Kikindi, NS, SA, BG, ucinili smo mladost ljepsom jedni drugima. Saljem vam pozdrave i zagrljaj!

Lena

pre 3 godine

Citam i ne mogu da verujem da je ovo drustvo otislo u rikverc. Nisam nikakva feministkinja i muka mi je od onih sto pokusavaju da steknu popularnost na skandalima. Zene koje koriste "poziciju zene" da bi obmanule muskarce kako bi napredovale u bilo cemu, kaljaju ceo zenski rod i daju potpuno pogresnu sliku o zenama. Verujte takve su manjina. Zensko dete se od malena vaspitava da bude dobra majka, zena, cerka, komsinica, koleginica, da ima vremena i razumevanja za sve oko sebe.
Merima je jedna od tih cestitih zena. Cutala je sve ove godine, jer se ZAVETOVALA (oni koji ne razumeju ovu rec, pogledajte u recniku) da nece pricati o tome ako on to ne ponovi prema nekoj drugoj zeni. Ona nema nikakvog interesa da o ovome prica jer verujte ona je ostvarena zena, karijerno i finansijski, a pre svega je ostvarena kao ljudsko bice. Seca se svega naravno, jer zrtvi, kada dozive ovakav sok, se sve pojedinosti urezuju u mozak i to se zove TRAUMA, koja ostaje zarobljena u glavi dok god se ne oslobodi. Da bi se delimicno oslobodila, cesto se preporucuje vodjenje dnevnika, da bi ta trauma na nekin nacin izasla iz mozga i olaksala bol. Nije ga prijavila jer nije pocinjeno delo silovanja, a kod nas pokusaj = nista. Razmislite malo pre nego sto pocnete da sudite. Razmislite o vasim majkama, cerkama, sestrama, zenama, ko zna da li se tako nesto desilo nekoj od njih. A cute. Cute jer znaju da moraju, jer osuda je kao doliveno ulje na vatri.

cune iz gruže

pre 3 godine

Odvratno, taj čovek je dogurao do ministra, bio poštovan i uvažavan godinama, sad tek vidim koliko žene ne treba da ćute, treba sve da ih prijave, ko zna kakvih iznenađenja će biti.

питам за друга

pre 3 godine

Изгледа да се глумци разликују од осталих по томе што им дијалог личи на филмски сценарио. И у нагорим тренуцима садржи неку достојанствену дозу лирике. Свиђа ми се и ово "Знаш ли ти ко сам ја? Треба да ти је част што те желим". Изгледа да човек не испада из улоге, нити заборавља текст, дуже од четрдест година. Нема више таквих глумаца.

BBRS

pre 3 godine

Odakle ih samo vade ko zeceve iz sesira,čuj molim te '78 godine pokušao silovanje,pa i moju su babu jurili četnici '41 da je zakolju a ona se tuzna sakrila u buretu
(nema ovde leba, 08. april 2021 13:09)

I šta se dogodilo Četnicima posle rata?
Isto ono što bi trebalo Lečiću da se desi!

bora

pre 3 godine

@Jupi
Nemaš ti prava da govoriš u ime svih muškaraca, i da tvrdiš da ako žena ili devojka uđe u tuđi stan ili kod nekog muškarca da on percepira da je to pristanak na seks. Daleko od toga da je tako. Kod neljudi i sitnih duša jeste.

Sir Oliver

pre 3 godine

Vi sto drzite stranu Lecicu, zbog cega tacno mislite da ona laze? Koji bi bio njen interes za to? Zasto bi uopste htela da naudi nevinom coveku? Za Lecica je i inace poznato da spopada klinke, nevezano za sve ovo, tako da mi ova prica ima mnogo vise smisla, nego da je njoj, eto tako doslo jedno jutro da izmisli sve ovo iz cista mira.
Nego zbog cega vi po difoltu stajete na stranu raznih Lecica, Mika i slicnih? Da nemate i vi po neku "anegdotu" iz proslosti, pa ne volite da se prica javno o tome? Opet, uz svo postovanje pretpostavke nevinosti, stvarno mi je tesko da zamislim da je Lecic nevinasce, a da su ove dve ludace koje izmisljaju jer im je tako doslo.

Dzoni-1970-

pre 3 godine

Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 08. april 2021 13:31)

Da. Tako ja pola moje zgrade ne podrzavam, vidim komsiju i sve mi je jasno. Hahhaha! Odokativna presuda! Haha!
(Srdjan84, 08. april 2021 14:25)

Ajmo drugacije onda, koja je korist nepokretne zene, koja zivi na Novom Zelandu, da se javlja i laze o takvim stvarima?

HanSolo

pre 3 godine

Evo me.

Moj otac neki dan komentariše kako je danas moderno optužiti za silovanje.

A ja mu nikad nisam rekla da me je njegov prijatelj, koji je jako često dolazio kod nas, seksualno zlostavljao kao dete. Počelo je onda kada nisam ni bila svesna šta se dešava i trajalo je do puberteta, kad sam ga odgurnula jednom.

Moj otac me nikad nije naučio da se to odmah mora reći, već nonšalantno misli da bih ja to njemu tek tako rekla.

Ljudi, učite svoju decu da takve stvari nisu u redu i da se odmah moraju prijaviti, pa ćemo imati i manje slučajeva da se nešto prijavljuje nakon toliko vremena.

U mom slučaju, sve se odvijalo pre više od 15 godina.

I pitanje je, koliko je nas devojčica bilo žrtva tom čoveku, koji je uvek bio rado viđen gost jer je naizgled bio dobar prijatelj i rado pomagao za šta god.

Ja i dalje ćutim, a vi i moj otac govorite kako je "moderno prijavljivati danas".
(Takav nam je mentalitet, 08. april 2021 13:45)

Auuhhh, lepa ženo.. Mnogo mi je žao za tu tvoju tugu.. Neznam šta da ti napipem nego da kod nas muškaraca ima ogromne svinje i zveri! Tebi veliku podršku u svemu u životu. Ti si ipak jako snažna i hrabra osoba i tako uvek ostani. Glavu u vis i nedaj nikad da se tako nešto desi tvojoj deci! Veliko poštovanje tebi. Rasplakala si me.

Marijana

pre 3 godine

Da isto kada pričate sa gomilom muškaraca, oni se tripuju da hoćete nešto sa njima. Ja kad sam radila sa ljudima, nisam znala da li da plačem, jer ti tripovi muškaraca, su bili smešni. Hiljadu muškaraca smara na kasi, pre jednog što se istripovao, i posle njega. Muškarci misle ako pričaš sa njima da si se zaljubila u njih. Iskulirajte, nema razlike izmedju kase i trake u nekoj firmi, sve prolazi, a mi smo samo posmatrači.. Prosto plata nam treba, ne pričamo sa vama jer nam se svidjate, već moramo biti ljubazne.

mm

pre 3 godine

Ti napisa ceo roman. Koji je smisao svega toga?Te pikanterije nas neintersuju. Imaš policiju pa njima to izloži. Sad bi Leka trebao da napiše repliku.
Ne branim nikog, ali mi sve to deluje jako bljutavo.
(ZZZZ)

Odakle ti ideja da govoriš u ime svih ljudi koji ovo prate? "Te pikanterije nas ne interesuju"? Mene i te kako interesuju. Ovakve stvari moraju svi da znaju jer previše su ozbiljne i HVALA MERIMA što si nas o svemu obavestila. Uzgred, ne samo da taj manir bezrazložnog prisvajanja sebi uloge govornika u ime svih ukazuje na visok stepen arogancije i samoljublja, već i reč "neinteresuju" ovome dodaje i polupismenost.

Coa

pre 3 godine

Da li ste pročitali komentar prije nego ste pritisnuli pošalji? Čisto sumnjam. Po vama ispada da moje ćerke ne bi trebale ni u kojoj situaciji da udju u kola nekog svog drugara ili da odu na neku zabavu?! Unaprijed osudjujete sve žene koje učine tako nešto, jer zaboga moraju da znaju da se muški mozak ne sastoji samo od lijeve i desne hemisfere, već i od 'onog ispod-pojasnog? A jelte, taj dio muškog mozga u gaćama je toliko važan, da sve njegove želje se moraju ispuniti. Pretpostavljam čak i pod cijenu upotrebe sile? A usput vašim komentarom činite i medvjedju uslugu muškarcima (rekao bih velikoj većini), jer morate znati da eto ima i nas koji taj donji mozak ne koristimo kao argument u žensko-muškim odnosima.
(Nije loše ponekad razmisliti, 08. april 2021 13:27)

Bravo!
Samo jedno niste u pravu. Velika većina muškaraca razmišlja slično vama, pustite vi ove što se skupljaju na ovoj vesti i svaku komentarišu, prate.
To su sve potencijalni slučajevi kao što je Lečić, da ne upotrebim neku težu ali ispravniju reč.
Naklon do poda i poštovanje svakoj sestri, svakoj majci, svakoj baki! Svaki ovakav slučaj trebate odmah da prijavite a monstruma kad osude, on će svoju kaznu platiti dvostruko znajući kakvo mišljenje robijaši imaju o silovateljima, nasilnicima i svakom ko digne ruku na ženski rod!!!

Neko iz naroda

pre 3 godine

Meni je sve bilo jasno i još pre nego što je Merima ovo objavila. Sada pogotovo.
Razloga za ćutanje svih ovih godina sigurno ima, u mojoj porodici imam mladu ženu koja je godinama ćutala, pa i onda kada je silovatelj prestao da joj bude šef. Ove dve žene nemaju nikakve koristi od toga da se baš sada sve obelodani. Potpuno im verujem.
Ovaj čovek je zver.... a zver mora u kavez.
Što pre, to bolje. Za sve nas.

BBRS

pre 3 godine

Ljudi,...ovaj covek je jos na slobodi !
(Ja, 08. april 2021 12:40)

Navedi ama bas jedan dobar razlog zasto ne bi bio na slobodi? Zato sto se neke babe prisjecaju mladosti pa im se malo muti slika? Pa potrcala do Gage da se pozali. Sto bas ode kod Gage? Sto ne ode kod nekoga malo ruznijeg glumca.
(kaokakao, 08. april 2021 13:20)

Ja ću ti navesti razlog!
Pored nekoliko prijava za napastvovanja i sliovanja (nekoliko, znači višestruki povratnik činjenja ovog teškog krivičnog dela), postoji i krucijalni dokaz da je pomenuti zaista učinio zlodela za koja ga žrtve danas terete.
Dokaz je audio snimak gde on razgovara sa svojom žrtvom i pominju zlostavljanje!
Više nego dovoljno dokaza. Ljudi su osuđivani i sa mnogo slabijim dokazima.
Podrška žrtvama i nemojte se obazirati na šovinističke komentare jer sličan je sličnog uvek branio!

Zver

pre 3 godine

Šta bi bilo da su ga sve njegove žrtve odmah prijavile, odnosno, kakva bi bila Lečićeva filmska karijera.
Verovatno bi sadio i prodavao paradajiz na Kalenić pijaci.

Dzoni-1970-

pre 3 godine

Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...

Miki

pre 3 godine

Nakon što sam video slučaj Krisa Votsa (Chris Watts) koji je bio divac otac sve dok jedne večeri nije zadavio svoju trudnu ženu i njihove dve preslatke ćerkice zbog ljubavnice sa kojom je imao ideju da otpočne nov život, više nikom ne verujem. Na inernetu postoje snimci kako je hladno davao izjave medijima, policiji, kako je neverovatno lagao, dok se na ispitivanju u policiji nije slomio i priznao nakon čega su pronašli telo žene u plitkom grobu, a ćerke je ubacio u naftni rezervoar na naftnom polju gde je bio zaposlen.

Radoje

pre 3 godine

Mislim I nadam se da će još mnoge stvari isplivati. I još mnogi ljudi.
Nipodaštavanje žena kod nas je endemska pojava.
Ovaj narod i naše majke i sestre zaslužuju mnogo više.

II

pre 3 godine

"Silovanja ipak nije bilo u ovom slučaju a vi sada galamite kolilo god hoćete."
(GALILEO, 08. april 2021 16:06)

Bilo je fizickog i psihickog nasilja i zlostavljanja i za to bi trebalo da odgovara i da snosi odgovornost. To povracanje je prouzrokovano velikim sokom i strahom i to se nikako ne moze ignorisati. Bacanje devojke na pod, koriscenje snage i fizicke sile da bi se ona savladala nije nikakva igra, to je nasilje. I nista ga ni u ovom slucaju ne moze oprati i opravdati - NASILJE je NASILJE.

Dobro je da mediji sve ovo objavljuju, bar kao upozorenje svim potencijalnim nasilnicima i silovateljima.

V

pre 3 godine

Silovanja ipak nije bilo u ovom slučaju a vi sada galamite kolilo god hoćete.
(GALILEO, 08. april 2021 16:06)

Da, sreća te se ispovraćala pa se on našao u čudu da je moguće uopšte da on proizvede toliku količinu gnušanja i gađenja da se žrtva ispovraća od muke...
Eto žene, ako NE nije dovoljno, ispovraćatajte se po napasniku.

Зорка

pre 3 godine

Сад, после овог писанија Мериме Исаковић, сигуран сам да овом човеку треба псијатарска помоћ. Дефинитивно, овај човек вуче сексуалне трауме из раног детињства.

singrrr!

pre 3 godine

djordje: bas recenica "znas ti ko sam ja" potvrdjuje o kakvom egomanijaku je rec... vec tada je bio opsednut idejom sopstvene vaznosti i prava na sve.

Lajla

pre 3 godine

Da li su ljudi slepi i ne vide koliko je on pun sebe, arogancija izvire iz svake pore. Taj stav - znas li ti ko sam ja, treba da ti bude cast sto sam te odabrao - to nije laz, meni upravo to sve objasnjava. On se svidjao mnogim devojkama, oduvek, ali je zato mislio da ima pravo i na ove druge - jer ko takvog frajera ne bi hteo? Ne razumem, sta ljudi misle da Merima dobija ovim? Sto bi se bacala u talog ovdasnji, iz koga je odavno pobegla? Njoj sve ovo ne treba, ali ocigledno oseca moralnu obavezu da razotkrije manijaka, i kajanje sto nije to ucinila pre. Kakvu to politicku karijeru ima Lecic - pa to je smesno! Ima opozicija mnogo jacih figura, da bi bas on bio odabran. Ali samo me uzasava to mnostvo odvratnih komentara, koji su sami sebi odgovor - zasto nisi rekla ranije? Gde mi zivimo i zasto nisu rekle, sad je kristalno jasno...

Dragana

pre 3 godine

Posle 43 godine ne čudi me da mnogi posumnjaju u istinitost ovih reči. Ko je bio Branislav Lečić 1978 pa da kaže " jel' ti znaš ko sam ja "? Student glume kao i ona. I da li je do silovanja uopšte došlo? Iz teksta se da zaključiti da nije već da se radi o pokušaju silovanja. Da li se sve baš tako odigralo ili je preuveličano? Ispada da su glumice žene koje su u velikom broju silovane ili seksualno zlostavljane i sete se toga mnogo kasnije. Naravno da ne odobravam nasilje bilo koje vrste. Ima i mnogo gorih zlostavljanja od silovanja i svako može biti žrtva. Ovakve priče koje se forsiraju u medijima samo doprinose da se stvara još veći jaz u društvu koje je ionako podeljeno u svakom smislu. Sudi se preko društvenih mreža i medija. Nikad neće biti bolje sve dok je ovako. Tek ove tvrdnje je teško dokazati. Ne znam istinu, mogu da imam samo mišljenje a svako nek živi sa svojom savešću šta god da je rekao ili uradio.

Огњен

pre 3 godine

И ова изјава само потврђује о каквом се насилнику ради. Биће посла и за психологе и психијатре, да се направи профил његове личности и да се утврди на шта је све спреман. Па ако је опасан по околину онда га сместити у неку установу. Жао ми је ових девојака због тога што су то проживели и што је то оставило сигурно лоше мишљење о мушкарцима. Сада сви видимо ко је он.

sejo

pre 3 godine

E boze me sacuvaj ima li ovim stvarima kraja sto si gospodjo cutala do sada nista ja ovo ne razumem ova nasa filmska industrija je izgleda porno industrija.

J.

pre 3 godine

"Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način."
Jupi
Molim?! Moj sin vidi baš na taj način. Možda zato što ga je majka tako vaspitala?

Podrška zrtvama.

pre 3 godine

Koliko komentara u odbrani silovatelja. Šta to govori o narodu? Optužuju žrtve zašto nisu prije kazale istinu? Bolje da kazu ikad nego nikad. Možda je bio premočan pa su se bojale za karijeru. Uglavnom podrška žrtvama a palac dolje zlostavljaču i silovatelju.

ljubica

pre 3 godine

Ovom ludilu nema kraja. Pa Lecic je u to vreme imao 22 godine i bio niko i nista kao i glumica - psiholog ili sta je vec. Pa sto ga onda ne prijavi? I to joj bese malo i jos mrtvog Dragana Nikolica navede za post svedoka za silovanje.

kaokakao

pre 3 godine

Ona upamtila svaki detalj, kao da citam dramu Cehova. A najjace sto koristi i neke momente iz snimka Danijele, ono da joj je cast sto je on zeli. I kolko razumjeh, on je na kraju nije ni silovao?

Za ljude koji se podsmevaju Merimi...

pre 3 godine

Kada opisuje njegov zadah i trulez - zlo se veoma često i fizički manifestuje, samo sto je većina ljudi uspavana i te stvari ne primećuje.

PAR

pre 3 godine

@Jupi Ja prosto ne mogu da poverujem šta čitam. Znači samim ulaskom u nečiji auto ili stan mi smo pristale na seksualni čin? Vrlo zanimljivo. Povrh svega, ovde se ne radi o strancu. Radi se o kolegi koga je poznavala. Ne mogu naravno da znam da li je ova priča istinita baš kao što ne možete ni vi, ali eto verujem da jeste. No, to je na sudovima da utvrde. Ja ne znam da li me više zgražava ova priča, pod uslovom da je istinita, ili stavovi poput vašeg.

Вук Караџић

pre 3 godine

стандардна прича. монструми деценијама раде шта хоће, често о умру пре него што се сазна за њихове злочине.

John

pre 3 godine

(Srdjan84, 8. april 2021 16:19)

Ćutala je zato što je to ostavila iza sebe. Ćutala je zato što je ubrzo posle toga morala da se nosi sa još većom traumom, ovaj put ne samo psihičkom, nego i fizičkom koja joj je bukvalno izmenila život iz korena.
Da je tad prijavila, ko bi joj verovao? To je bila '78 godina... Mada joj ni sad mnogi ne veruju... Šta je ona bila tada? Niko i ništa. A on je već imao jednu ozbiljnu ulogu iza sebe.
Uostalom i sama je dala odgovor:
"'Opraštam ti', rekoh. 'Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličan bol, svima ću reći šta se desilo.' Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije", piše Merima Isaković.

A kad smo kod skidanja, skidala se i Mira Furlan. I šta s tim?

Владимир

pre 3 godine

@Srdjan84

Волео бих да је тебе неко силовао па да видим како би ти ЈУНАЧИНО реаговао. Како је лако судити о другима када су прошли кроз ужасне ствари. Срам те било!

Надам се да ће све објаве последњих пар месеци помоћи да се такве ствари мање дешавају, да жртве почну да имају више смелости да причају о томе са својим најближим којима највише верују и да пријављују такве монструме.

SUNĐER BOB

pre 3 godine

Ala drami ko da pise scenaroo..niko od nas ne zna sta je istina da li je kriv ili nije ali posle ovakvog dramljenja svako ce stati na njenu stranu..ipak je ona glumica i psiholog..i ne osuđujte unapred nikog..a ne zaneko delo koje je bilo pre 40 god...lako je nekog osuđivati bez dokaza..

Jupi

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.

PSL

pre 3 godine

Mislim da je Lečić za psihologa. Ako je sve ovo istina čovek je mentalno bolestan i opasan za okolinu. Prosto neverovatno da je potpuno iste reči izgovorio u oba slučaja. Od A do Š. Ko će i na osnovu čega utvrditi istinu? Na osnovu toga ko se kome više dopada, pa eto ja ću verovati glumicama, a neko drugi Lečiću. Krenulo je od Holivuda, pa eto stiglo do nas. Videćemo ko je sledeći na redu da bude optužen. Ono što dodatno ne ide na ruku Lečiću je reakcija njegovih kolega koji su igrali predstavu sa njim i odbili dalje učešće u tome. Po meni nekom ko je iskren, dobar i plemenit ne bi baš tako kolege okrenule leđa i to nešto govori o njemu i njegovom karakteru. Naravno nije dokaz da je nekog silovao.

Misandei

pre 3 godine

Cuj ovog moze li se povracati na ledjima?! On ne zna, ali ce dati svoj komentar i cjenjeno misljenje. Danas svi sebi daju za pravo da komentarisu, od politike, medicine, do ovako osjetljivih tema.

Koja nebuloza

pre 3 godine

Haha! I sta ako ih neko prozove? Ako ti je Lecic antipatican, ne znaci da je kriv. Nije kriv Hitler nego oni sto su ga slusali, sto nisu digli glas, pobunili se, stali zlu odma za vrat , a ne posle rata i pobijenih miliona govorili kako su samo radili svoj posao. Tako su i doticne trebale da stanu silovatelju, 1978, ili 2000 i neke, a ne kad je sve proslo i kad ne postoji sansa da bude osudjen, ako je uopste i kriv.
(kaokakao, 08. april 2021 13:32)

Jel moguće da baš ništa ne kapiraš i ne razumeš?!
Jel moguće da si do te mere plitak i prizeman?!
Znaš li ti šta za ženu predstavlja silovanje, sa fizičke i mentalne strane?
Znaš li da dobar deo silovanih žena ima doživotne posledice i da nisu retki sučajevi totalnog psihičkog poremećaja?!
Vidim da predstavu o tome nemaš ali zamisli recimo tvoju ćerku ili sestru u ulozi žrtve pa onda još jednom razmisli o gluposti koju si napisao!!!
A ova zadnja rečenica, tek mi sad upade u oči, mi govori da ni ti nisi baš daleko od Lečića, slično vi razmišljate. Takve u K.P domovima najviše vole!!!

V

pre 3 godine

Ti "mm pismena" onda bolje gledaj Farmu i Parove pa zadovolji svoju strast za pikanterijama, a ja ću sačekati da sud uradi svoj posao.
(ZZZZ, 08. april 2021 13:38)

Hajde ne foliraj se, ti i ostali što mu tepate "Leka"... Sa tim "čekanjem da sud odluči".
Toliko ste providni, a niste ni svesni. Šta li to vidite u ogledalu, kroz prizmu ovog slučaja, to samo vi znate.

sremac

pre 3 godine

Iskreno, mogli smo i predpostaviti. Ovakvi predatori su imali sigurno dosta vise ovakvih ispada, jednostavno, bolesnici koje treba ustrojiti jer drugog leka nema.

Dole napasnici

pre 3 godine

Cova je poluglumac, polucovek, to je oduvek bilo jasno, ali izgleda da su se "macke" primale na ovu njusku!
Ocigledno da mu sexualne fantazije nisu dovoljnio hranile ego pa je postao politicar.
E, siguran sam da je tu nasao sebe!
Dobro je da ugasise onu reklamu gde njuska reklamira sexualna pomagala!

balkane moj nataknem te na...

pre 3 godine

To moras nju da pitas. I zasto je 43 godine cutala, zasto ga nije prijavila, zasto se glumacki probijala skidajuci se gola pred kamerama... Sve su to pitanja za nju. Cinjenica je da je nije silovao, kao sto je i ona sama napisala, vec da je navodno pokusao. Ja samo zelim da zene prijave silovanje, pokusaj silovanja, a ne da pisu o tome posle 10, 20 ili 43 godine. Zbog drugih zena. Zelim da paznju dobiju zene koje prijave silovanje, da se njima da medijska paznja i da se one ohrabre, kao primjer kako treba a ne da se podrzavaju ove koje ih uce kako ne treba, i koje pamte svako slovo izgovoreno posle 43 godine iako su dozivjele traumu. Urezalo se u sjecanje, sta?
(Srdjan84)

Nemaš ti pojma šta je silovanje, nemaš pojma o psihologiji žene, nemaš pojma kako one to doživljavaju, kako reaguju, ali ipak smatraš da je važno da svi čujemo šta ti misliš o svemu. To je i generalni problem sa ovim prokletim Balkanom, koje god oblasti da se dohvatimo premalo je pravih znalaca, ali zato gluperdi i samozvanih stručnjaka koji se utrkuju koji će pre da pametuje, e takvih imamo k'o pleve.

Симо

pre 3 godine

Силовање је злочин присиљавања особе на сексуални акт са тешким физичким и емоционалним последицама. Силовање је један од тежих облика сексуалног насиља.

Силовање представља вагиналну, аналну или оралну пенетрацију сексуалне природе на телу другог лица без њеног, односно његовог пристанка, коришћењем било ког дела тела, односно предмета

SODOFF

pre 3 godine

"Njegov glas. Plakao je. 'Merimice, molim te, dozvoli mi da ti se izvinim. Iz dubine srca. Molim tvoj oproštaj. Molim te najiskrenije. Hvala ti. Ti si mi dala najvažniju lekciju u životu... Oh, kako boli! Ne mogu dovoljno da zahvalim tvojoj mudrosti. Sretan sam da nisam uspeo da dovršim strašno nedelo. Ne znam ni danas šta me je tada spopalo. Potpuna strasna ludost... Hvala tebi, Merimice! Sretan sam da nisam. Molim te, oprosti mi. Ja nikada pre nisam tako nešto počinio, niti ću ikada to ponovo pokušati. Sigurno ne. Ti si me spasla. Ti si spasla moju dušu. Hvala ti'", prenosi Merima Isaković u opširnoj ispovesti "Nedeljniku"

I svake ove reci se Merimica seca, 43 godine nakon sto su izrecene?

cune iz gruže

pre 3 godine

@Marko
Smrad truleži je verovatno kvaran zubić pun pasulja odležao nekoliko dana na temperaturi 36, a ne metafora. Ipak pričamo o 1978. godini

ZZZZ

pre 3 godine

Ti napisa ceo roman. Koji je smisao svega toga?Te pikanterije nas neintersuju. Imaš policiju pa njima to izloži. Sad bi Leka trebao da napiše repliku.
Ne branim nikog, ali mi sve to deluje jako bljutavo.

Q

pre 3 godine

E baš sam nikakav Kazanova. Za razliku od ovog "Znaš li to ko sam ja", kog ni pegla ne može da odbije, meni kad partnerka nije u fazonu 100% i vidno raspoložena, interesovanje instant nestaje. Valjda jer je za tango potrebno dvoje, je li.


Nego na stranu ironija, pod ključ bre bitangu! Da mu, kad već pita, drugari u kavezu plastično objasne ko je on!

Aule

pre 3 godine

Proslo je preko 40 godina... cetrdeset!
Pateticno i ne verujem nista, svakom ovakvom "ispovescu" verujem sve manje i manje.
Cetrdeset godina...ma vazi.

Djordje

pre 3 godine

Mislim sve ali recenica "Znas li ti ko sam ja?", da izadje iz usta jednog studenta glume, koji jos nije postao nista profesionalno mi zvuci kao naknadno dodavanje. Sve vise podseca na film Rasomon, gde svako jedan te isti dogadjaj opisuje na pet razlicitih nacina, tako da covek ima utisak da se radi o potpuno razlicitim dogadjajima i u razlicito vreme.

ANALiticar

pre 3 godine

Ocigledno se lozi na nasilni sex. Plus smatra da je neodoljiv. Plus ne ume da se iskontrolise kad mu ona stvar udari u glavu. Ne verujem da je silovatelj, ali da je kreten jeste. Ovo pokajanje, kad je zvao da se izvinjava, kaze da kad je normalan ima neke moralne norme koje su prihvatljive. I jos nesto, secate se crnog? Ono kad ga uhvati ludilo kako divlja? E pa izgleda da Lecic i nije glumio...

maladapte

pre 3 godine

То је та веза Штајнфелд - Исаковић. Још само да га за силовање оптуже Борка Павићевић, Соња Лихт и Ана Френкел.

Sodoma i Gomora

pre 3 godine

Ne vredi.
Ovadasnja populacija je toliko popucala po svim savovima da su ogromnom broju takozvanih Srba postala sasvim normalna i ubistva i pljacke i silovaja i svi ostali oblici kriminala.
Pa se onda pitamo kakva je buducnost Srbije?
Nikakva! Nema je!
A tako i treba da bude, jer sto pre nestanemo, krace cemo da se mucimo.

UnrealEngine

pre 3 godine

Svako ko je prosao skolovanje na nekoj od umetnickih akademija (dramskih, ne tvrdim za ostale) u Srbiji, a vrlo moguce i sire, zna vrlo dobro o cemu se ovde tacno radi. Za 'autsajdere' ne bih elaborirao previse, dovoljno je samo da kazem da nema potrebe da zauzimate neke ostrascene stavove tipa: ''Sto se nije ranije javila, sta je do sad cekala?'', jer je problem sistemski, a pipci te hobotnice dobacuju do prvih godina akademija. To mora da se resava, da se cupa iz korena, i nemojte braniti napasnike na prazno, mozda ce i vasa deca biti u prilici da budu zloupotrebljeni na slican nacin. To je problem svih nas, koliko god vam mozda izgledalo da se vas trenutno ne tice, pa tako olako mozete da dajete kojekakve izjave. Polako, doci ce sve na svoje, ima tu tuzilastvo svoj deo posla da obavi, ne mi, ali ne dajte da relativizacijom zloupotrebe dajete mocnicima vetar u ledja, jer, opet kazem - ovo mora da se cupa iz korena, a za taj koren nam treba drustveni konsenzus.

Srdjan84

pre 3 godine

Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 08. april 2021 13:31)

Da. Tako ja pola moje zgrade ne podrzavam, vidim komsiju i sve mi je jasno. Hahhaha! Odokativna presuda! Haha!

problemi sa desnima

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju bila samo losa oralna higijenima ili parodontopatija koja bi mogla da da ovakav miris...

Smrad trulezi? Je l' to malo umetnicke slobode u opisu dogadjaja ili je Lecic sam djavo, licno?
(Marko, 08. april 2021 12:27)

Leaves of grass

pre 3 godine

preterujete ljudi!

Leka iako po meni antipatican I nikakav glumac, ipak je prosao poligraf. I cela prica prve devojke je malo ljuljava I ne pije vodu kad se dublje razmotri.
Nesto su se okomili coveka, jer vid sad od jednom, cim se malo stisalo I vodenica krenula na njegovu stranu, gle cuda, pojavi se jos jedna I to ni manje ni vise od pre 50 I kusur godina. Pa gde si bila do sada, sta te zadrzalo (pisala se knjiga)

Dzoni

pre 3 godine

Osudiste coveka bez suda bez dokaza. Silovanje je krivicno delo koje se najteze dokazuje,ali zato odlucno sluzi za blacenje. Vidim ovde neki pisu da u vreme komunizma sud nije radio uopste,ili da je on bio popularan pa ga je nemoguce osuditi. Mislim da je totalno suprotno, sudstvo je bilo manje korumpirano nego danas. Lecic je nevin dok sud ne kaze da je kriv i tacka.!

Volina

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

Molim, bre? To sto ti tako razmisljas ne znaci da svi tako razmisljaju, i nemoj da generazlizujes da bi opravdao svoju bizarnu percepciju. Ako neko dodje kod mene po knjigu dosao je po knjigu, ako dodje po savet dosao je po savet, bilo da je musko ili zensko. Cuj, misle da ste dosle na seks. Ne mislimo to. Ali ocigledno ima bolesnika ovde koji tako misle.
(zmajognjeni, 08. april 2021 13:01)

Ako kod meme neko dodje na seks doso je na seks nemam obzira jer musko il zemska persona

so strange

pre 3 godine

Potpuno iste reci su izgovorene...to mnogo govori ili o njemu (tj poremecaju koji mozda ima) ili o njima ( mozda su se dogovorile da govore isto).

Eksperti bi trebalo da utvrde o cemu se ovde zapravo radi.

ZZZZ

pre 3 godine

Ti napisa ceo roman. Koji je smisao svega toga?Te pikanterije nas neintersuju. Imaš policiju pa njima to izloži. Sad bi Leka trebao da napiše repliku.
Ne branim nikog, ali mi sve to deluje jako bljutavo.

Valerija

pre 3 godine

Sad je širem krugu, a ne samo onima koji su imali direktan kontakt sa njim, jasno da je u pitanju nasilnik, manijak i siledžija, Lečić konačno ima šanse u svojoj političkoj karijeri.

Neka ga još neka žena optuži za silovanje i prelazak cenzusa mu je zagarantovan.

samo kazem

pre 3 godine

Nisi naveo ni jedan dokaz validan na sudu.
(Srdjan84)

A ti znas koji su dokazi validni na sudu. Balkancima ne treba ni pravni, cesto ni medicinski fakultet a kamoli sudska ili medicinska specijalizacija da bi na primer "ocenili" validnost dokaza ili svetsku COVID zaveru.

sladoledsmesom

pre 3 godine

@Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 8. april 2021 13:31)

Kao scena u filmu Idiokratija kada sudija pita tužioca zašto misli da je optuženi to uradio a tužilac kaže: Pa pogledajte ga samo...

Na tom nivou je razmišljanje bar 70% opskurnih likova ovde.

Hoćemo li pravo i pravdu ili divlji zapad, vešala i inkviziciju?

singrrr!

pre 3 godine

Flajko: da li s ti iole pismen?! gurnuo ju je "ka zidu"! lezao je na njoj na zidu?! on ju je pritiskao uza zid a ona je srecom bacila peglu po njemu.

JivaNS

pre 3 godine

Merimice, molim te, dozvoli mi da ti se izvinim. Iz dubine srca. Molim tvoj oproštaj. Molim te najiskrenije. Hvala ti. Ti si mi dala najvažniju lekciju u životu... Oh, kako boli! Ne mogu dovoljno da zahvalim tvojoj mudrosti. Sretan sam da nisam uspeo da dovršim strašno nedelo. Ne znam ni danas šta me je tada spopalo. Potpuna strasna ludost... Hvala tebi, Merimice! Sretan sam da nisam. Molim te, oprosti mi.
Kad sam pročitao ovaj deo, upalila mi se lampica u mozgu, setio sam se ispovesti jedne devojke koja je skoro silovana u praznom kupeu voza i pošto se odbranila, prilično je otresita kada je napadnu, lik se vratio i izvinjavao se u ovom stilu, dok mu nije oprostila.

Sanja

pre 3 godine

Mnogo je vazno da sto vise zrtava istupi.
Ovakvi monstrumi moraju d abudu prokazani. Svako cutanje mu daje prostora da jos nekome zivot unisti.

Cutanje ubja.

jel

pre 3 godine

Ма дајте више , сетила се сада ?
Много велика рупа у памћењу.
(Аболирани Човић од Косова, 8. april 2021 20:41)
-0-------------------

Ne vidim da je negde izjavila da je zaboravila, pa se sada setila.

Riječanin

pre 3 godine

Jugoslavija je bilo surovo društvo iako sam je obožavao. 75 sam godište i okolo sebe sam od 1985 do 1990 godine vidio i čuo mnoga silovanja i pokušaja a milicija nije reagovala. Ajde žene pričate jer neki ne mogu da shvate kako je to bilo.

kaokakao

pre 3 godine

Što ne prozivaju Gagu, Boru, Paju, Čkalju, Miju, Ejdusa, Mikija, Kusturicu? Što baš ovog šabačkog čivijaša?
(britko pero, 08. april 2021 12:42)

Haha! I sta ako ih neko prozove? Ako ti je Lecic antipatican, ne znaci da je kriv. Nije kriv Hitler nego oni sto su ga slusali, sto nisu digli glas, pobunili se, stali zlu odma za vrat , a ne posle rata i pobijenih miliona govorili kako su samo radili svoj posao. Tako su i doticne trebale da stanu silovatelju, 1978, ili 2000 i neke, a ne kad je sve proslo i kad ne postoji sansa da bude osudjen, ako je uopste i kriv.

Strasilo

pre 3 godine

Meni je Lecic uvek bio sumnjiv, ali bi hteo da dam i jedan drugi ugao. Zamislite koliko je puta ova priča prošla, ali sa drugačijim ishodom, da je žena rekla: Ovo je bilo super. Sta ako je to većina u njegovom slučaju? Kakva je njegova percepcija u tom slučaju? Verovatno: Foliras me?

o boze

pre 3 godine

"Uplićući nogice" - cemu ova patetika?! Koliko teatralnosti! Kao dramski komad da pise! A ja by-the-way verujem da ih je Lecic napastvovao, i on je odvratan, teatralan i arogantan - uvek bio, ali i ove "glumice" ga preterase! Obrati se sudu, sta pises dramske tekstove i radis dokumentarce - pravi put je pravni put! Ovako samo privlacite paznju i antipatije javnosti!

kaokakao

pre 3 godine

Ljudi,...ovaj covek je jos na slobodi !
(Ja, 08. april 2021 12:40)

Navedi ama bas jedan dobar razlog zasto ne bi bio na slobodi? Zato sto se neke babe prisjecaju mladosti pa im se malo muti slika? Pa potrcala do Gage da se pozali. Sto bas ode kod Gage? Sto ne ode kod nekoga malo ruznijeg glumca.

Dule

pre 3 godine

Kad se vec menja USTAV jel mogu da se unesu izmene da ovakva dela NE ZASTAREVAJU i da se podignu kazne i za druge vrste kriminala, od utaje poreza do drugih vrsta nasilnistva i da se uvede kumulativno kaznjavanje gde se sve sabira, a ne ubice da se izvuku sa dobrim vladanjem i kriminalcima da ostanu milioni od pljacki, a dilerima da ne padne na pamet da nastave sa istim poslom?

Srdjan84

pre 3 godine

Ja ću ti navesti razlog!
Pored nekoliko prijava za napastvovanja i sliovanja (nekoliko, znači višestruki povratnik činjenja ovog teškog krivičnog dela), postoji i krucijalni dokaz da je pomenuti zaista učinio zlodela za koja ga žrtve danas terete.
Dokaz je audio snimak gde on razgovara sa svojom žrtvom i pominju zlostavljanje!
Više nego dovoljno dokaza. Ljudi su osuđivani i sa mnogo slabijim dokazima.
Podrška žrtvama i nemojte se obazirati na šovinističke komentare jer sličan je sličnog uvek branio!
(BBRS, 08. april 2021 14:27)

Nisi naveo ni jedan dokaz validan na sudu.

Markan

pre 3 godine

Kad bih ja mogao da kaznim ovo čudovište, to bi bio zatvor u nekoj ćeliji sa dva tri crna pa tako do kraja njegovog manijackog života, da vidi šta je silovanje

nema ovde leba

pre 3 godine

Odakle ih samo vade ko zeceve iz sesira,čuj molim te '78 godine pokušao silovanje,pa i moju su babu jurili četnici '41 da je zakolju a ona se tuzna sakrila u buretu

Predstava

pre 3 godine

Uopste ne ulazim u pricu oko celog dogadja, niti sam sud, niti sam imao uvid u dokaze, a nije mi ova devojka rod pa da ja "presudjujem".

Malo mi smeta iznosenje ovakvih stvari bez ikakvih dokaza i plasi me ovaj trend, jer se vrlo lako moze desiti da nevini mladi momci nagrabuse zbog neuzvracene ljubavi, osvete ili nekog drugog razloga.

Da me neko ne shvati pogresno, za osuđene silovatelje najstroza kazna i da se njihova kuca obelezi na mapi(kao i Engleskoj) da svi znaju da tu zivi seksualni prestupnik!

Ali ovakav vid opisa dogadjaja, stvaranje drame i opisi kao u nekom knjizevnom delu, samo bacaju ljagu na ovakve slucajeve! SILOVANJE ili pokusaj istog, je sam po sebi odvratan cin! I treba ga opisati surovo realno. A "truo zadah""ne ne mogu na silu" "ovo mi je najbolje odigrana uloga", samo deluje kao glumatanje.

Lol

pre 3 godine

Ovo je farsa i to politička. Baba Merima setila se posle 50 godina da je išla tipu u stan i on je spopao. Baba Lidija i baba Jelena Tinska žale se što njih ne spopadaju. Baba Eva se uvlači javno muškarcima pljujući žene u nadi da će neko i nju spopasti pre smrti.

Srdjan84

pre 3 godine

Ajmo drugacije onda, koja je korist nepokretne zene, koja zivi na Novom Zelandu, da se javlja i laze o takvim stvarima?
(Dzoni-1970-, 08. april 2021 15:10)

To moras nju da pitas. I zasto je 43 godine cutala, zasto ga nije prijavila, zasto se glumacki probijala skidajuci se gola pred kamerama... Sve su to pitanja za nju. Cinjenica je da je nije silovao, kao sto je i ona sama napisala, vec da je navodno pokusao. Ja samo zelim da zene prijave silovanje, pokusaj silovanja, a ne da pisu o tome posle 10, 20 ili 43 godine. Zbog drugih zena. Zelim da paznju dobiju zene koje prijave silovanje, da se njima da medijska paznja i da se one ohrabre, kao primjer kako treba a ne da se podrzavaju ove koje ih uce kako ne treba, i koje pamte svako slovo izgovoreno posle 43 godine iako su dozivjele traumu. Urezalo se u sjecanje, sta?

csc

pre 3 godine

OK, ako je pokusao silovanje tad, a kod Danijele uspeo kasnije, zatvorite ga i bacite kljuc. Sta drugo. Ne svidja mi se sto ostecene vise informacija daju medijima nego tuzilastvu, i to godinama kasnije, a jedino je vazna odluka suda. Da je imao prethodne prijave za ovakve stvari, gde ga je devojka u modricama prijavila, odavno bi robijao. Ovako, nit je za verovanje njima, niti njemu, a fizickih dokaza nema.

X=iks

pre 3 godine

Što ne prozivaju Gagu, Boru, Paju, Čkalju, Miju, Ejdusa, Mikija, Kusturicu? Što baš ovog šabačkog čivijaša?
(britko pero, 8. april 2021 12:42)

Mozda zato sto su se, osim poslednje dvojice, na vreme sklonili? Kao i Brando. Za onu dvojicu, daleko bilo, jos ima vremena.

ninepi

pre 3 godine

Da je Perica otisao u policiju, mnogo toga loseg se ne bi dogodilo dalje. Ona ni do dan danas nije otisla da ga prijavi u policiju, vec kod zute stampe, da ga provlaci po njoj i da stice publicitet. To sto je u invalidskim kolicima, zao mi je zbog njene tragedije, ali ovo sve lici na cirkus. Ako te je neko silovaop, idi u policiju i prijavi. Je li imas oca, majku, jesi li im se pozalila, jesu li oni cutali. Je li uopste bilo silovanja, ili samo malo zesceg valjanja???

Reality kultura

pre 3 godine

@Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 8. april 2021 13:31)


Opa, da sud odmah preventivno osudi sve cije nam se njuske ne svidjaju. Sto je sigurno sigurno, garant su nesto lose uradili ili ce nesto lose uraditi u buducnosti. Takvim presudama se branimo od zla. Ovaj slucaj je dobar presedan, da se uvede u sudsku praksu. Ko dobije dovoljno "palceva na dole" na svom profilu na Facebook-u da se posalje preventivno u zatvor na tri godine.

marjan

pre 3 godine

Od kometara mozemo da zakljucimo da ako je neko nepokretan da to automatski znaci da uvek govori istinu, mada smo do nedavno imali i navode da zenama treba verovati samo sto su zene.

Ako se neko pita sta postoji zajednicko u ovom i prethodnom slucaju jeste sto je ona prva snimila film a druga napisala knjigu gde da svaka reklama dobro dodje.

miki

pre 3 godine

Dok je bio ministar kulture u tadasnjoj vladi pojavila se slika na kojoj uzima meze sa tela obnazene zene. Secate li se? A, ove, posle toliko godina prijavljuju silovanja i seksualno zlostavljanje. Sta li su cekale toliko vremena? Ako se to zaista desavalo, da se blagovremeno prijavljivalo ne bi bilo toliko slucajeva. Ne pokusavam da ga branim, ali u svim tim izjavama nesto "smrdi" !

manijak to ne moze biti svak`

pre 3 godine

Nisam pravnik ali mislim da bi se ovaj slucaj najbolje rijesio da neko
Lecicu posalje komad strika/uzeta i da mu skrati muke koje mu nanose
ove sto su se 'kasno sjetile' da su silovana. Ubij se manijace a mi
cemo posle 40g osuditi ove sto te 'lazno' optuzuju.

Nebitno

pre 3 godine

Bio sam student od 22 godine kad je devojka koja je imala 19-20 došla kod mene kad sam bio sam i napala me da je silujem jer je to uzbuđivalo i tražila da je bijem ali samo ne po licu da se ne vidi... bilo je čudno i zanimljivo ali me nije uzbudilo i odbio sam. Naljutila se i posle je uvek bila besna na mene. Da sam uradio nešto, da li bi to danas bilo silovanje??

Slavisa

pre 3 godine

Mislim da ljudi zaboravljaju da je to vreme bilo potpuno drugacije od ovog danas. Da bi dosli do devojke, a narocito do sexa- muskarci su morali biti uporni i na neki nacin nasrtljivi. Pokusaju , pa upali ili ne upali. Nije tu bilo ni govora o silovanju, znalo se dobro da ako devojka kaze ili pokaze da nece , muskarac bi odustajalo. Ali bilo je tu ukradenih poljubaca, stiskavaca, pa ako upali upali. To je sve bilo drustveno prihvatljivo, jer i mnoge devojke koje su zelele sex, tada se ne bi usudile da kazu da hoce sex, pa bi se vadile na to da ih je neki " prevario " . Tako je to funkcionisalo ranije i bilo je drustveno prihvatljivo za sve. Danas bi to bilo proglaseno za seksualni napad, zlostavljanje i pokusaj silovanja. Prosto drugacije je vreme, drugaciji kontekst i ne mozemo dogadjaj od pre 40 godina da tumacimo u danasnjem kontekstu.

LeoLajke

pre 3 godine

Aman ljudi svako silovanje mora biti kažnjeno!Mora se povecati dužina izdržavanja kazne.Ali bre od ovih lažnih silovanja više pravo neće da bude primećeno!I onda prave žrtve će ostati psihički uništeno jer su neke "glumice"htele slavu za svije filmove i knjige!

b.

pre 3 godine

Ajde prestanite da opanjkavate ovaj narod. Da ga pljujete i generalizujete u svakoj mogućoj prilici. Preko dve trećine komentara osuđuje ponašanje ovog "čoveka", a verujem da je u stvarnosti to i više. Kakvi god da smo, nismo narod bez empatije.

Rasa

pre 3 godine

Kako moze da optuzi coveka pre nego sto se utvrdi da li je bilo silovanja ili ne!? Ocigledno je i ona zeljna slave preko .... ili hoce ovde da se dovuce. Sramota!

Rooze

pre 3 godine

Kad se vec menja USTAV jel mogu da se unesu izmene da ovakva dela NE ZASTAREVAJU i da se podignu kazne i za druge vrste kriminala, od utaje poreza do drugih vrsta nasilnistva i da se uvede kumulativno kaznjavanje gde se sve sabira, a ne ubice da se izvuku sa dobrim vladanjem i kriminalcima da ostanu milioni od pljacki, a dilerima da ne padne na pamet da nastave sa istim poslom?
(Dule, 08. april 2021 15:41)

Sve moze, ali da dodam da se uvedu i drakonske kazne za lazne prijave? Moze i to?
Da vidimo bas koliko ce onda jos "hrabrih zena" da se odvazi da prica o dogadjajima od pre sto godina.
I da kao svedoka navode mrtve ljude.

lucc

pre 3 godine

Dok sam studirao druzio sam se sa jednom devojkom, mislim bas smo bili ortaci. Njena drugarica mi he bila devojka. Jedne noci sam se uroljo sa tom drugaricom, bas napio. Trenutka kad smo usli na gajbu se i ne secam, uglavnom ujuru me pita tipa sta ti je ono znacilo. Vidim ljuta! Jao kao sta je bilo, nemam pojma ja. Kad smo legli ja sam krenuo rukama, a oba me babola pesnicom. Toliko smo bili ok da smo u istom krevetu spavali. Bio sa Dr Jekil kad se napijem, a sad pobekad stvarno retko

John

pre 3 godine

(Rooze, 8. april 2021 18:22)

Da li ti uopšte znaš šta se podrazumeva pod "lažnim prijavljivanjem"?
To kako ti i ostali kojima su puna usta "uvođenja drakonskih kazni za lažno prijavljivanje" nije kažnjivo apsolutno nigde - Osoba A prijavi osobu B da je učinila krivično delo X (bukvalno bilo koje, sasvim je nebitno); povede se krivični postupak i osoba B ne bude osuđena. I sad, po vašem, treba osoba A da ide u zatvor. Ne ide to tako.
Već ovako:
"Ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine"

Аболирани Човић од Косова

pre 3 godine

Ма дајте више , сетила се сада ?
Много велика рупа у памћењу.

neko_sa_strane

pre 3 godine

Lecic je "prosao" (ako je prosao??) poligraf, jer on vjeruje da to sto je radio Danijeli NIJE SILOVANJE, nego njegova nagrada, na kraju krajeva to je i snimljeno u njihovom razgovoru prije par godina, da Danijela treba biti sretna jer je on stavio..... nemam snage ni zelje da ga citiram!!!

stručnjak iz DDR-a

pre 3 godine

@balkane moj nataknem te na Ajd ne lupetaj, molim te, pogledaj šta se dešava na zapadu, još gore stvari. Sve nižerazredne glumice imaju “odnose” s kojekakvim agrntima, menadžerima i sl kako bi obezbedile neku ulogu.

Miksa

pre 3 godine

Pa ova Merima me potpuno smorila.
Kaže, sve smo mi bile zaljubljene u tebe.. ali nisam verovala da bas mene želiš. Znaci , bilo je varnica izmedju njih .. on je pokušao.. ona nije htela.. On se posle izvinio.. ona mu oprostila ali mu sad ipak pucala u ledja...

sedmatruba

pre 2 godine

postojala je cak i narodna "ko se bije taj se voli" bilo je dosta "zadirkivanja sa curama, valjda zargonski 1up-ing, belezenje teritorijalne procesije i animalni prokreacionizam..

mada i dalje tvrdim da smo mi vise bili uplaseni, da mi se nekad ispovracala riba na tizer otiso bi u manastir na keca

od kako su hipergamija i toksicni maskulizam uzeli maha a i ostare se od devedesetih - nazalost u danasnje vreme od vecine da ne uzme covek blindirani ora' iz ruke a ne da ih napada, a one sto bi napadao (karmicki?) glume ko nejmar pa mi smor..

sejo

pre 3 godine

E boze me sacuvaj ima li ovim stvarima kraja sto si gospodjo cutala do sada nista ja ovo ne razumem ova nasa filmska industrija je izgleda porno industrija.

Jupi

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.

SUNĐER BOB

pre 3 godine

Ala drami ko da pise scenaroo..niko od nas ne zna sta je istina da li je kriv ili nije ali posle ovakvog dramljenja svako ce stati na njenu stranu..ipak je ona glumica i psiholog..i ne osuđujte unapred nikog..a ne zaneko delo koje je bilo pre 40 god...lako je nekog osuđivati bez dokaza..

kaokakao

pre 3 godine

Ona upamtila svaki detalj, kao da citam dramu Cehova. A najjace sto koristi i neke momente iz snimka Danijele, ono da joj je cast sto je on zeli. I kolko razumjeh, on je na kraju nije ni silovao?

ljubica

pre 3 godine

Ovom ludilu nema kraja. Pa Lecic je u to vreme imao 22 godine i bio niko i nista kao i glumica - psiholog ili sta je vec. Pa sto ga onda ne prijavi? I to joj bese malo i jos mrtvog Dragana Nikolica navede za post svedoka za silovanje.

Aule

pre 3 godine

Proslo je preko 40 godina... cetrdeset!
Pateticno i ne verujem nista, svakom ovakvom "ispovescu" verujem sve manje i manje.
Cetrdeset godina...ma vazi.

ZZZZ

pre 3 godine

Ti napisa ceo roman. Koji je smisao svega toga?Te pikanterije nas neintersuju. Imaš policiju pa njima to izloži. Sad bi Leka trebao da napiše repliku.
Ne branim nikog, ali mi sve to deluje jako bljutavo.

ZZZZ

pre 3 godine

Ti napisa ceo roman. Koji je smisao svega toga?Te pikanterije nas neintersuju. Imaš policiju pa njima to izloži. Sad bi Leka trebao da napiše repliku.
Ne branim nikog, ali mi sve to deluje jako bljutavo.

Dragana

pre 3 godine

Posle 43 godine ne čudi me da mnogi posumnjaju u istinitost ovih reči. Ko je bio Branislav Lečić 1978 pa da kaže " jel' ti znaš ko sam ja "? Student glume kao i ona. I da li je do silovanja uopšte došlo? Iz teksta se da zaključiti da nije već da se radi o pokušaju silovanja. Da li se sve baš tako odigralo ili je preuveličano? Ispada da su glumice žene koje su u velikom broju silovane ili seksualno zlostavljane i sete se toga mnogo kasnije. Naravno da ne odobravam nasilje bilo koje vrste. Ima i mnogo gorih zlostavljanja od silovanja i svako može biti žrtva. Ovakve priče koje se forsiraju u medijima samo doprinose da se stvara još veći jaz u društvu koje je ionako podeljeno u svakom smislu. Sudi se preko društvenih mreža i medija. Nikad neće biti bolje sve dok je ovako. Tek ove tvrdnje je teško dokazati. Ne znam istinu, mogu da imam samo mišljenje a svako nek živi sa svojom savešću šta god da je rekao ili uradio.

Leaves of grass

pre 3 godine

preterujete ljudi!

Leka iako po meni antipatican I nikakav glumac, ipak je prosao poligraf. I cela prica prve devojke je malo ljuljava I ne pije vodu kad se dublje razmotri.
Nesto su se okomili coveka, jer vid sad od jednom, cim se malo stisalo I vodenica krenula na njegovu stranu, gle cuda, pojavi se jos jedna I to ni manje ni vise od pre 50 I kusur godina. Pa gde si bila do sada, sta te zadrzalo (pisala se knjiga)

kaokakao

pre 3 godine

Ljudi,...ovaj covek je jos na slobodi !
(Ja, 08. april 2021 12:40)

Navedi ama bas jedan dobar razlog zasto ne bi bio na slobodi? Zato sto se neke babe prisjecaju mladosti pa im se malo muti slika? Pa potrcala do Gage da se pozali. Sto bas ode kod Gage? Sto ne ode kod nekoga malo ruznijeg glumca.

SODOFF

pre 3 godine

"Njegov glas. Plakao je. 'Merimice, molim te, dozvoli mi da ti se izvinim. Iz dubine srca. Molim tvoj oproštaj. Molim te najiskrenije. Hvala ti. Ti si mi dala najvažniju lekciju u životu... Oh, kako boli! Ne mogu dovoljno da zahvalim tvojoj mudrosti. Sretan sam da nisam uspeo da dovršim strašno nedelo. Ne znam ni danas šta me je tada spopalo. Potpuna strasna ludost... Hvala tebi, Merimice! Sretan sam da nisam. Molim te, oprosti mi. Ja nikada pre nisam tako nešto počinio, niti ću ikada to ponovo pokušati. Sigurno ne. Ti si me spasla. Ti si spasla moju dušu. Hvala ti'", prenosi Merima Isaković u opširnoj ispovesti "Nedeljniku"

I svake ove reci se Merimica seca, 43 godine nakon sto su izrecene?

nema ovde leba

pre 3 godine

Odakle ih samo vade ko zeceve iz sesira,čuj molim te '78 godine pokušao silovanje,pa i moju su babu jurili četnici '41 da je zakolju a ona se tuzna sakrila u buretu

Rasa

pre 3 godine

Kako moze da optuzi coveka pre nego sto se utvrdi da li je bilo silovanja ili ne!? Ocigledno je i ona zeljna slave preko .... ili hoce ovde da se dovuce. Sramota!

Lol

pre 3 godine

Ovo je farsa i to politička. Baba Merima setila se posle 50 godina da je išla tipu u stan i on je spopao. Baba Lidija i baba Jelena Tinska žale se što njih ne spopadaju. Baba Eva se uvlači javno muškarcima pljujući žene u nadi da će neko i nju spopasti pre smrti.

maladapte

pre 3 godine

То је та веза Штајнфелд - Исаковић. Још само да га за силовање оптуже Борка Павићевић, Соња Лихт и Ана Френкел.

Srdjan84

pre 3 godine

Ajmo drugacije onda, koja je korist nepokretne zene, koja zivi na Novom Zelandu, da se javlja i laze o takvim stvarima?
(Dzoni-1970-, 08. april 2021 15:10)

To moras nju da pitas. I zasto je 43 godine cutala, zasto ga nije prijavila, zasto se glumacki probijala skidajuci se gola pred kamerama... Sve su to pitanja za nju. Cinjenica je da je nije silovao, kao sto je i ona sama napisala, vec da je navodno pokusao. Ja samo zelim da zene prijave silovanje, pokusaj silovanja, a ne da pisu o tome posle 10, 20 ili 43 godine. Zbog drugih zena. Zelim da paznju dobiju zene koje prijave silovanje, da se njima da medijska paznja i da se one ohrabre, kao primjer kako treba a ne da se podrzavaju ove koje ih uce kako ne treba, i koje pamte svako slovo izgovoreno posle 43 godine iako su dozivjele traumu. Urezalo se u sjecanje, sta?

ninepi

pre 3 godine

Da je Perica otisao u policiju, mnogo toga loseg se ne bi dogodilo dalje. Ona ni do dan danas nije otisla da ga prijavi u policiju, vec kod zute stampe, da ga provlaci po njoj i da stice publicitet. To sto je u invalidskim kolicima, zao mi je zbog njene tragedije, ali ovo sve lici na cirkus. Ako te je neko silovaop, idi u policiju i prijavi. Je li imas oca, majku, jesi li im se pozalila, jesu li oni cutali. Je li uopste bilo silovanja, ili samo malo zesceg valjanja???

kaokakao

pre 3 godine

Što ne prozivaju Gagu, Boru, Paju, Čkalju, Miju, Ejdusa, Mikija, Kusturicu? Što baš ovog šabačkog čivijaša?
(britko pero, 08. april 2021 12:42)

Haha! I sta ako ih neko prozove? Ako ti je Lecic antipatican, ne znaci da je kriv. Nije kriv Hitler nego oni sto su ga slusali, sto nisu digli glas, pobunili se, stali zlu odma za vrat , a ne posle rata i pobijenih miliona govorili kako su samo radili svoj posao. Tako su i doticne trebale da stanu silovatelju, 1978, ili 2000 i neke, a ne kad je sve proslo i kad ne postoji sansa da bude osudjen, ako je uopste i kriv.

Citac

pre 3 godine

Da li je moguce da je u oba slucaja covek ponovio doslovno iste recenice? Neka veruje ko sta hoce, ali ili on desetljecima siluje zene po nekom sektaskom ritualu uvek izgovarajuci jednu istu formulu, ili ce ovde biti ipak da se radi o repeticiji koju literarna teorija oznacava kao prepoznatljiv element tzv. konstruisanog iskaza.

manijak to ne moze biti svak`

pre 3 godine

Nisam pravnik ali mislim da bi se ovaj slucaj najbolje rijesio da neko
Lecicu posalje komad strika/uzeta i da mu skrati muke koje mu nanose
ove sto su se 'kasno sjetile' da su silovana. Ubij se manijace a mi
cemo posle 40g osuditi ove sto te 'lazno' optuzuju.

Аболирани Човић од Косова

pre 3 godine

Ма дајте више , сетила се сада ?
Много велика рупа у памћењу.

marjan

pre 3 godine

Od kometara mozemo da zakljucimo da ako je neko nepokretan da to automatski znaci da uvek govori istinu, mada smo do nedavno imali i navode da zenama treba verovati samo sto su zene.

Ako se neko pita sta postoji zajednicko u ovom i prethodnom slucaju jeste sto je ona prva snimila film a druga napisala knjigu gde da svaka reklama dobro dodje.

miki

pre 3 godine

Dok je bio ministar kulture u tadasnjoj vladi pojavila se slika na kojoj uzima meze sa tela obnazene zene. Secate li se? A, ove, posle toliko godina prijavljuju silovanja i seksualno zlostavljanje. Sta li su cekale toliko vremena? Ako se to zaista desavalo, da se blagovremeno prijavljivalo ne bi bilo toliko slucajeva. Ne pokusavam da ga branim, ali u svim tim izjavama nesto "smrdi" !

Djordje

pre 3 godine

Mislim sve ali recenica "Znas li ti ko sam ja?", da izadje iz usta jednog studenta glume, koji jos nije postao nista profesionalno mi zvuci kao naknadno dodavanje. Sve vise podseca na film Rasomon, gde svako jedan te isti dogadjaj opisuje na pet razlicitih nacina, tako da covek ima utisak da se radi o potpuno razlicitim dogadjajima i u razlicito vreme.

lucc

pre 3 godine

Dok sam studirao druzio sam se sa jednom devojkom, mislim bas smo bili ortaci. Njena drugarica mi he bila devojka. Jedne noci sam se uroljo sa tom drugaricom, bas napio. Trenutka kad smo usli na gajbu se i ne secam, uglavnom ujuru me pita tipa sta ti je ono znacilo. Vidim ljuta! Jao kao sta je bilo, nemam pojma ja. Kad smo legli ja sam krenuo rukama, a oba me babola pesnicom. Toliko smo bili ok da smo u istom krevetu spavali. Bio sa Dr Jekil kad se napijem, a sad pobekad stvarno retko

o boze

pre 3 godine

"Uplićući nogice" - cemu ova patetika?! Koliko teatralnosti! Kao dramski komad da pise! A ja by-the-way verujem da ih je Lecic napastvovao, i on je odvratan, teatralan i arogantan - uvek bio, ali i ove "glumice" ga preterase! Obrati se sudu, sta pises dramske tekstove i radis dokumentarce - pravi put je pravni put! Ovako samo privlacite paznju i antipatije javnosti!

Srdjan84

pre 3 godine

Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 08. april 2021 13:31)

Da. Tako ja pola moje zgrade ne podrzavam, vidim komsiju i sve mi je jasno. Hahhaha! Odokativna presuda! Haha!

Dzoni

pre 3 godine

Osudiste coveka bez suda bez dokaza. Silovanje je krivicno delo koje se najteze dokazuje,ali zato odlucno sluzi za blacenje. Vidim ovde neki pisu da u vreme komunizma sud nije radio uopste,ili da je on bio popularan pa ga je nemoguce osuditi. Mislim da je totalno suprotno, sudstvo je bilo manje korumpirano nego danas. Lecic je nevin dok sud ne kaze da je kriv i tacka.!

Srdjan84

pre 3 godine

Ja ću ti navesti razlog!
Pored nekoliko prijava za napastvovanja i sliovanja (nekoliko, znači višestruki povratnik činjenja ovog teškog krivičnog dela), postoji i krucijalni dokaz da je pomenuti zaista učinio zlodela za koja ga žrtve danas terete.
Dokaz je audio snimak gde on razgovara sa svojom žrtvom i pominju zlostavljanje!
Više nego dovoljno dokaza. Ljudi su osuđivani i sa mnogo slabijim dokazima.
Podrška žrtvama i nemojte se obazirati na šovinističke komentare jer sličan je sličnog uvek branio!
(BBRS, 08. april 2021 14:27)

Nisi naveo ni jedan dokaz validan na sudu.

LeoLajke

pre 3 godine

Aman ljudi svako silovanje mora biti kažnjeno!Mora se povecati dužina izdržavanja kazne.Ali bre od ovih lažnih silovanja više pravo neće da bude primećeno!I onda prave žrtve će ostati psihički uništeno jer su neke "glumice"htele slavu za svije filmove i knjige!

Slavisa

pre 3 godine

Mislim da ljudi zaboravljaju da je to vreme bilo potpuno drugacije od ovog danas. Da bi dosli do devojke, a narocito do sexa- muskarci su morali biti uporni i na neki nacin nasrtljivi. Pokusaju , pa upali ili ne upali. Nije tu bilo ni govora o silovanju, znalo se dobro da ako devojka kaze ili pokaze da nece , muskarac bi odustajalo. Ali bilo je tu ukradenih poljubaca, stiskavaca, pa ako upali upali. To je sve bilo drustveno prihvatljivo, jer i mnoge devojke koje su zelele sex, tada se ne bi usudile da kazu da hoce sex, pa bi se vadile na to da ih je neki " prevario " . Tako je to funkcionisalo ranije i bilo je drustveno prihvatljivo za sve. Danas bi to bilo proglaseno za seksualni napad, zlostavljanje i pokusaj silovanja. Prosto drugacije je vreme, drugaciji kontekst i ne mozemo dogadjaj od pre 40 godina da tumacimo u danasnjem kontekstu.

Srbin

pre 3 godine

Ajmo sad polako. Laze, hoce publicitet, slavu, paznju. A kako vi zamisljate u drzavi gde je muški šovinizam jako izrazena pojava da se utera pravda. Iskljucivo sa snimljenim materijalom silovanja i u prisustvu 2 svedoka. A i onda je pitanje da li bi i to za vas bilo relevatno. Svi vi koji drzite stranu silovatelju a imate decu razmislite koliko je to pametno. Neke stvari i neka svest se mora menjati. Cak i u Srbijici majci.

A to sto sud jos nije doneo odluku, pa nismo mi u Svedskoj ili Norveskoj pa da cekamo na sud. Jer tako cemo se nacekati jos dugo.

Izmedju 2 zla, osude bez presude i neprocesuiranje potencijalnog silovatelja za kojeg smo skoro svi sigurni da jeste silovatelje treba izabrati manje zlo. A to je u ovom slucaju javana osuda u napred.

Dzoni-1970-

pre 3 godine

Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...

b.

pre 3 godine

Ajde prestanite da opanjkavate ovaj narod. Da ga pljujete i generalizujete u svakoj mogućoj prilici. Preko dve trećine komentara osuđuje ponašanje ovog "čoveka", a verujem da je u stvarnosti to i više. Kakvi god da smo, nismo narod bez empatije.

sladoledsmesom

pre 3 godine

@Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 8. april 2021 13:31)

Kao scena u filmu Idiokratija kada sudija pita tužioca zašto misli da je optuženi to uradio a tužilac kaže: Pa pogledajte ga samo...

Na tom nivou je razmišljanje bar 70% opskurnih likova ovde.

Hoćemo li pravo i pravdu ili divlji zapad, vešala i inkviziciju?

BBRS

pre 3 godine

Ljudi,...ovaj covek je jos na slobodi !
(Ja, 08. april 2021 12:40)

Navedi ama bas jedan dobar razlog zasto ne bi bio na slobodi? Zato sto se neke babe prisjecaju mladosti pa im se malo muti slika? Pa potrcala do Gage da se pozali. Sto bas ode kod Gage? Sto ne ode kod nekoga malo ruznijeg glumca.
(kaokakao, 08. april 2021 13:20)

Ja ću ti navesti razlog!
Pored nekoliko prijava za napastvovanja i sliovanja (nekoliko, znači višestruki povratnik činjenja ovog teškog krivičnog dela), postoji i krucijalni dokaz da je pomenuti zaista učinio zlodela za koja ga žrtve danas terete.
Dokaz je audio snimak gde on razgovara sa svojom žrtvom i pominju zlostavljanje!
Više nego dovoljno dokaza. Ljudi su osuđivani i sa mnogo slabijim dokazima.
Podrška žrtvama i nemojte se obazirati na šovinističke komentare jer sličan je sličnog uvek branio!

Reality kultura

pre 3 godine

@Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 8. april 2021 13:31)


Opa, da sud odmah preventivno osudi sve cije nam se njuske ne svidjaju. Sto je sigurno sigurno, garant su nesto lose uradili ili ce nesto lose uraditi u buducnosti. Takvim presudama se branimo od zla. Ovaj slucaj je dobar presedan, da se uvede u sudsku praksu. Ko dobije dovoljno "palceva na dole" na svom profilu na Facebook-u da se posalje preventivno u zatvor na tri godine.

Зорка

pre 3 godine

Сад, после овог писанија Мериме Исаковић, сигуран сам да овом човеку треба псијатарска помоћ. Дефинитивно, овај човек вуче сексуалне трауме из раног детињства.

Predstava

pre 3 godine

Uopste ne ulazim u pricu oko celog dogadja, niti sam sud, niti sam imao uvid u dokaze, a nije mi ova devojka rod pa da ja "presudjujem".

Malo mi smeta iznosenje ovakvih stvari bez ikakvih dokaza i plasi me ovaj trend, jer se vrlo lako moze desiti da nevini mladi momci nagrabuse zbog neuzvracene ljubavi, osvete ili nekog drugog razloga.

Da me neko ne shvati pogresno, za osuđene silovatelje najstroza kazna i da se njihova kuca obelezi na mapi(kao i Engleskoj) da svi znaju da tu zivi seksualni prestupnik!

Ali ovakav vid opisa dogadjaja, stvaranje drame i opisi kao u nekom knjizevnom delu, samo bacaju ljagu na ovakve slucajeve! SILOVANJE ili pokusaj istog, je sam po sebi odvratan cin! I treba ga opisati surovo realno. A "truo zadah""ne ne mogu na silu" "ovo mi je najbolje odigrana uloga", samo deluje kao glumatanje.

BBRS

pre 3 godine

Odakle ih samo vade ko zeceve iz sesira,čuj molim te '78 godine pokušao silovanje,pa i moju su babu jurili četnici '41 da je zakolju a ona se tuzna sakrila u buretu
(nema ovde leba, 08. april 2021 13:09)

I šta se dogodilo Četnicima posle rata?
Isto ono što bi trebalo Lečiću da se desi!

питам за друга

pre 3 godine

Изгледа да се глумци разликују од осталих по томе што им дијалог личи на филмски сценарио. И у нагорим тренуцима садржи неку достојанствену дозу лирике. Свиђа ми се и ово "Знаш ли ти ко сам ја? Треба да ти је част што те желим". Изгледа да човек не испада из улоге, нити заборавља текст, дуже од четрдест година. Нема више таквих глумаца.

cune iz gruže

pre 3 godine

Odvratno, taj čovek je dogurao do ministra, bio poštovan i uvažavan godinama, sad tek vidim koliko žene ne treba da ćute, treba sve da ih prijave, ko zna kakvih iznenađenja će biti.

Dada

pre 3 godine

Ne iznenađuje me ali strasno mi je bilo čitati ovo jer mi je strasno da je jos neko preživeo nasilje poput ovoga. To ostavlja duboke posledice i jos mi je gore kad vidim ove komentare gde se njemu daje toliko na veličini i važnosti,a on je samo jedan obični siledžija i silovatelj. Ljiga od čoveka. Pokvaren smo mi narod kad se ovaj čovek diže u zvezde i brani. A ova žena kao i Danijela opanjkava i postavljaju joj se debilna pitanja zašto je ćutala i znate "svako je nevin dok se ne dokaže suprotno". Nije kriva glumačka profesija nego naprosto toga ima svuda. Meni je samoj o tome tesko da pričam a mogu samo zamisliti kako je njima bilo to obelodaniti i sad ih razapinju po internetu kao da je to u redu. Boze me sačuvaj pogrešnih vrednosti i stavova.
Žene ostanite jake! 💪💪

Rooze

pre 3 godine

Kad se vec menja USTAV jel mogu da se unesu izmene da ovakva dela NE ZASTAREVAJU i da se podignu kazne i za druge vrste kriminala, od utaje poreza do drugih vrsta nasilnistva i da se uvede kumulativno kaznjavanje gde se sve sabira, a ne ubice da se izvuku sa dobrim vladanjem i kriminalcima da ostanu milioni od pljacki, a dilerima da ne padne na pamet da nastave sa istim poslom?
(Dule, 08. april 2021 15:41)

Sve moze, ali da dodam da se uvedu i drakonske kazne za lazne prijave? Moze i to?
Da vidimo bas koliko ce onda jos "hrabrih zena" da se odvazi da prica o dogadjajima od pre sto godina.
I da kao svedoka navode mrtve ljude.

Markan

pre 3 godine

Kad bih ja mogao da kaznim ovo čudovište, to bi bio zatvor u nekoj ćeliji sa dva tri crna pa tako do kraja njegovog manijackog života, da vidi šta je silovanje

Needukovan

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

A kad tvoju mamu šef pozove u kancelariju na poslovni razgovor, jel ona tad došla na razgovor ili je došla da se šiba?
Hvala na odgovoru.

cune iz gruže

pre 3 godine

@Marko
Smrad truleži je verovatno kvaran zubić pun pasulja odležao nekoliko dana na temperaturi 36, a ne metafora. Ipak pričamo o 1978. godini

Dzoni-1970-

pre 3 godine

Samo malouman covek moze da podrzava Lecica, dovoljno je videti ga i sve ti je jasno... Na stranu to sto su one cutale godinama, to je greska naravno...
(Dzoni-1970-, 08. april 2021 13:31)

Da. Tako ja pola moje zgrade ne podrzavam, vidim komsiju i sve mi je jasno. Hahhaha! Odokativna presuda! Haha!
(Srdjan84, 08. april 2021 14:25)

Ajmo drugacije onda, koja je korist nepokretne zene, koja zivi na Novom Zelandu, da se javlja i laze o takvim stvarima?

Podrška zrtvama.

pre 3 godine

Koliko komentara u odbrani silovatelja. Šta to govori o narodu? Optužuju žrtve zašto nisu prije kazale istinu? Bolje da kazu ikad nego nikad. Možda je bio premočan pa su se bojale za karijeru. Uglavnom podrška žrtvama a palac dolje zlostavljaču i silovatelju.

mm

pre 3 godine

Ti napisa ceo roman. Koji je smisao svega toga?Te pikanterije nas neintersuju. Imaš policiju pa njima to izloži. Sad bi Leka trebao da napiše repliku.
Ne branim nikog, ali mi sve to deluje jako bljutavo.
(ZZZZ)

Odakle ti ideja da govoriš u ime svih ljudi koji ovo prate? "Te pikanterije nas ne interesuju"? Mene i te kako interesuju. Ovakve stvari moraju svi da znaju jer previše su ozbiljne i HVALA MERIMA što si nas o svemu obavestila. Uzgred, ne samo da taj manir bezrazložnog prisvajanja sebi uloge govornika u ime svih ukazuje na visok stepen arogancije i samoljublja, već i reč "neinteresuju" ovome dodaje i polupismenost.

Kuper Gari

pre 3 godine

Sivodomac. Nije glumac. Samo je prirodan pred kamerama i na sceni. Hohštapler , nasilnik i silovatelj.
(VUK, 08. april 2021 12:01)

I Bajazit...

problemi sa desnima

pre 3 godine

Mislim da je u pitanju bila samo losa oralna higijenima ili parodontopatija koja bi mogla da da ovakav miris...

Smrad trulezi? Je l' to malo umetnicke slobode u opisu dogadjaja ili je Lecic sam djavo, licno?
(Marko, 08. april 2021 12:27)

Pater familias

pre 3 godine

Ljudi moji, nešto s nama nije u redu!
Kakve sve komentare čitam, ne verujem da među nama nema silovatelja! Ako je istina, Lečić je jednu silovao, drugu pokušao da siluje. Nije olakšavajuća okolnost to što nije uspeo! Kad se setim koja je zvezda u usponu bila Merima, puna života i duha posle nesreće koja je sve promenila! Nju najmanje! Imao sam priliku da je vidim na rehabilitaciji u Seltersu, mislim 1982. U njoj, nepokretnoj bilo je toliko života, da sam se osećao potpuno bezvredno, a bio sam mlađi i potpuno zdrav. Postala je psiholog, mnogi bi istrunuli u kolicima. Iako tekst deluje dramatično, verujem joj do poslednje reči. Uostalom, i događaj je dramatičan. Ko prođe kroz nešto slično, pamti sve detalje do kraja života. Ne vidim motiv da bilo šta izmisli. Uzgred, verujem i Danijeli. Ako je Lečić kojim slučajem neosnovano napadnut, imaću problem sa savešću zbog ovog komentara, bez obzira što je anoniman, jer mu u ovom trenutku želim najsuroviju kaznu!

Nebitno

pre 3 godine

Bio sam student od 22 godine kad je devojka koja je imala 19-20 došla kod mene kad sam bio sam i napala me da je silujem jer je to uzbuđivalo i tražila da je bijem ali samo ne po licu da se ne vidi... bilo je čudno i zanimljivo ali me nije uzbudilo i odbio sam. Naljutila se i posle je uvek bila besna na mene. Da sam uradio nešto, da li bi to danas bilo silovanje??

DDDD

pre 3 godine

@Sejo

Zar nisi čitao tekst? Nije uspeo da je siluje jer je povratila po sebi pa ga je prošla želja u tom trenutku i tako se izvukla, ali je pokušaj silovanja postojao. Tada je pobegla iz stana i verovatno ga ubuduće izbegavala...

Sir Oliver

pre 3 godine

Vi sto drzite stranu Lecicu, zbog cega tacno mislite da ona laze? Koji bi bio njen interes za to? Zasto bi uopste htela da naudi nevinom coveku? Za Lecica je i inace poznato da spopada klinke, nevezano za sve ovo, tako da mi ova prica ima mnogo vise smisla, nego da je njoj, eto tako doslo jedno jutro da izmisli sve ovo iz cista mira.
Nego zbog cega vi po difoltu stajete na stranu raznih Lecica, Mika i slicnih? Da nemate i vi po neku "anegdotu" iz proslosti, pa ne volite da se prica javno o tome? Opet, uz svo postovanje pretpostavke nevinosti, stvarno mi je tesko da zamislim da je Lecic nevinasce, a da su ove dve ludace koje izmisljaju jer im je tako doslo.

X=iks

pre 3 godine

Što ne prozivaju Gagu, Boru, Paju, Čkalju, Miju, Ejdusa, Mikija, Kusturicu? Što baš ovog šabačkog čivijaša?
(britko pero, 8. april 2021 12:42)

Mozda zato sto su se, osim poslednje dvojice, na vreme sklonili? Kao i Brando. Za onu dvojicu, daleko bilo, jos ima vremena.

severoistok - ATEISTA

pre 3 godine

Slazu se kocke Lecicu; mada jedan slucaj me pruza dokaz za drugi slucaj, ali sigurno se gradi profil recidiviste, tj. lica sa istorijom seksualnog nasilja. Ti moli boga da se ne pojavi i treci svedok, ali prema ophadjanju to je vec izvesno, i verovatno bice ih u mnozini. Koliko god da je tesko, zrtve nasilja moraju znati da nije uopste sramota izaci i reci sta im je ovaj nasilnik uradio.

Maja

pre 3 godine

"Da li ti znaš o sam ja?" i "Treba da ti je čast što te ja želim" nemaju veze sa time da li je neko nešto u bilo kom svetu. Ima veze sa time šta je u njegovoj glavi, on misli da on treba da ima moć, da svi treba da uvažavaju to što on hoće da uradi. Čovek je bolestan u psihu kao i svi silovatelji.
Silovanje je ispoljavanje moći i dominacije od strane kukavica, sve to kroz seksualno napastvovanje.

Gagi

pre 3 godine

Kakvih sve komentara ima, tupavih i maco tipa: "sta je cekala 43 godine", "hoce publicitet, slavu...". i ostale nebuloze.
Sve je lepo objasnila u izjavi, spasila se silovanja i nije o tome govorila, posto joj se izvinio i obecala da ce da cuti, dok i ako ne sazna da je to ponovio.
Zena dozivela stravicnu nesrecu sa 21 godinom i OSTALA NEPOKRETNA, kakvu slavu hoce sa ovakvom pricom, razmislite malo ljudi, ako imate malo mozga?
Svaka cast za hrabrost, vidim to kao podrsku drugoj silovanoj koleginici i kao mogucnost da se spreci eventualno novo silovanje Lecica ili nekog slicno.
Puna podrska Merimi i Danijeli.

Neko iz naroda

pre 3 godine

Meni je sve bilo jasno i još pre nego što je Merima ovo objavila. Sada pogotovo.
Razloga za ćutanje svih ovih godina sigurno ima, u mojoj porodici imam mladu ženu koja je godinama ćutala, pa i onda kada je silovatelj prestao da joj bude šef. Ove dve žene nemaju nikakve koristi od toga da se baš sada sve obelodani. Potpuno im verujem.
Ovaj čovek je zver.... a zver mora u kavez.
Što pre, to bolje. Za sve nas.

Владимир

pre 3 godine

@Srdjan84

Волео бих да је тебе неко силовао па да видим како би ти ЈУНАЧИНО реаговао. Како је лако судити о другима када су прошли кроз ужасне ствари. Срам те било!

Надам се да ће све објаве последњих пар месеци помоћи да се такве ствари мање дешавају, да жртве почну да имају више смелости да причају о томе са својим најближим којима највише верују и да пријављују такве монструме.

Za ljude koji se podsmevaju Merimi...

pre 3 godine

Kada opisuje njegov zadah i trulez - zlo se veoma često i fizički manifestuje, samo sto je većina ljudi uspavana i te stvari ne primećuje.

Miksa

pre 3 godine

Pa ova Merima me potpuno smorila.
Kaže, sve smo mi bile zaljubljene u tebe.. ali nisam verovala da bas mene želiš. Znaci , bilo je varnica izmedju njih .. on je pokušao.. ona nije htela.. On se posle izvinio.. ona mu oprostila ali mu sad ipak pucala u ledja...

kmnccn

pre 3 godine

Užasavajući komentari. Prosto da se stidim što sam muškarac. Toliko su izvrnuti pogledi muškaraca na ove optužbe da je to strašno. Ova žena nema ništa od ove ispovesti. Nije da to radi za ulogu i promociju. Živi daleko i neće ostvariti nikakvu korist. Ja sam mnogo gotivio Lečića ali ovim ženama verujem sve. Njega nisu optužile žene sa sumnjivom reputacijom i moralnim vrlinama. Ništa loše i negativno nisi mogao da pročitaš o njima pre ovoga. A ne postaje se izvrnutoumna lažna žrtva silovanja tek tako, preko noći, na klik.

csc

pre 3 godine

OK, ako je pokusao silovanje tad, a kod Danijele uspeo kasnije, zatvorite ga i bacite kljuc. Sta drugo. Ne svidja mi se sto ostecene vise informacija daju medijima nego tuzilastvu, i to godinama kasnije, a jedino je vazna odluka suda. Da je imao prethodne prijave za ovakve stvari, gde ga je devojka u modricama prijavila, odavno bi robijao. Ovako, nit je za verovanje njima, niti njemu, a fizickih dokaza nema.

HanSolo

pre 3 godine

Evo me.

Moj otac neki dan komentariše kako je danas moderno optužiti za silovanje.

A ja mu nikad nisam rekla da me je njegov prijatelj, koji je jako često dolazio kod nas, seksualno zlostavljao kao dete. Počelo je onda kada nisam ni bila svesna šta se dešava i trajalo je do puberteta, kad sam ga odgurnula jednom.

Moj otac me nikad nije naučio da se to odmah mora reći, već nonšalantno misli da bih ja to njemu tek tako rekla.

Ljudi, učite svoju decu da takve stvari nisu u redu i da se odmah moraju prijaviti, pa ćemo imati i manje slučajeva da se nešto prijavljuje nakon toliko vremena.

U mom slučaju, sve se odvijalo pre više od 15 godina.

I pitanje je, koliko je nas devojčica bilo žrtva tom čoveku, koji je uvek bio rado viđen gost jer je naizgled bio dobar prijatelj i rado pomagao za šta god.

Ja i dalje ćutim, a vi i moj otac govorite kako je "moderno prijavljivati danas".
(Takav nam je mentalitet, 08. april 2021 13:45)

Auuhhh, lepa ženo.. Mnogo mi je žao za tu tvoju tugu.. Neznam šta da ti napipem nego da kod nas muškaraca ima ogromne svinje i zveri! Tebi veliku podršku u svemu u životu. Ti si ipak jako snažna i hrabra osoba i tako uvek ostani. Glavu u vis i nedaj nikad da se tako nešto desi tvojoj deci! Veliko poštovanje tebi. Rasplakala si me.

Strasilo

pre 3 godine

Meni je Lecic uvek bio sumnjiv, ali bi hteo da dam i jedan drugi ugao. Zamislite koliko je puta ova priča prošla, ali sa drugačijim ishodom, da je žena rekla: Ovo je bilo super. Sta ako je to većina u njegovom slučaju? Kakva je njegova percepcija u tom slučaju? Verovatno: Foliras me?

Lena

pre 3 godine

Citam i ne mogu da verujem da je ovo drustvo otislo u rikverc. Nisam nikakva feministkinja i muka mi je od onih sto pokusavaju da steknu popularnost na skandalima. Zene koje koriste "poziciju zene" da bi obmanule muskarce kako bi napredovale u bilo cemu, kaljaju ceo zenski rod i daju potpuno pogresnu sliku o zenama. Verujte takve su manjina. Zensko dete se od malena vaspitava da bude dobra majka, zena, cerka, komsinica, koleginica, da ima vremena i razumevanja za sve oko sebe.
Merima je jedna od tih cestitih zena. Cutala je sve ove godine, jer se ZAVETOVALA (oni koji ne razumeju ovu rec, pogledajte u recniku) da nece pricati o tome ako on to ne ponovi prema nekoj drugoj zeni. Ona nema nikakvog interesa da o ovome prica jer verujte ona je ostvarena zena, karijerno i finansijski, a pre svega je ostvarena kao ljudsko bice. Seca se svega naravno, jer zrtvi, kada dozive ovakav sok, se sve pojedinosti urezuju u mozak i to se zove TRAUMA, koja ostaje zarobljena u glavi dok god se ne oslobodi. Da bi se delimicno oslobodila, cesto se preporucuje vodjenje dnevnika, da bi ta trauma na nekin nacin izasla iz mozga i olaksala bol. Nije ga prijavila jer nije pocinjeno delo silovanja, a kod nas pokusaj = nista. Razmislite malo pre nego sto pocnete da sudite. Razmislite o vasim majkama, cerkama, sestrama, zenama, ko zna da li se tako nesto desilo nekoj od njih. A cute. Cute jer znaju da moraju, jer osuda je kao doliveno ulje na vatri.

Legolas

pre 3 godine

Gde su oni što ne progovore nikad.
Gde su žene koje strah,sram i stid sprecavaju da javno iznesu događaje poput ovog.I ne samo javno,nego najbližima!

Gde su deca pod torturom i presijom nezrelih i priglupih roditelja!!
Kakvo smo društvo postali kada čiitamo o ostavljenim bebama,po pragovima kuća i trotorima!!

A kakvo ćemo biti tek?
Nakon godina Zadruga i Parova,mudrolija Baka Praseta i sličnih njemu?!?!
Gde idemo kao društvo treba da se zapitamo!

zmajognjeni

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

Molim, bre? To sto ti tako razmisljas ne znaci da svi tako razmisljaju, i nemoj da generazlizujes da bi opravdao svoju bizarnu percepciju. Ako neko dodje kod mene po knjigu dosao je po knjigu, ako dodje po savet dosao je po savet, bilo da je musko ili zensko. Cuj, misle da ste dosle na seks. Ne mislimo to. Ali ocigledno ima bolesnika ovde koji tako misle.

ljubav svima

pre 3 godine

1988 g sa svojih 19g stopirala sam iz N.S za Bg. stao je naizgled fin cika. Napanjo je grejanje do daske pa sam skinula jaknu, onda sam primetila da je spustio levu ruku sa volana, kraickom oka sam videla da je poceo da onanise. Skrenuo je sa puta u neke kukuruze. Kroz glavu su mi prolazile neverovatnom brzinom mogucnosti koje imam - nemam. Shvatila sam da na snagu nemam sanse i da cu pored silovanja biti i premlacena i sinulo mi je u trenutku.... taktika zbunjivanja i ako mi uspe paljba. Okrenula sam se ka njemu, stavila ruku na njegovo desno rame i uz nevin osmeh perfektnom glumom izgovorila: jako dobro izgledas, toliko si zgodan i privlacan sigirna sam da te svaka zeli, ali vidi ja sam lezbejka i tebi kao takva sigurno krajnje neprivlacna. Pogledao me je zapanjeno i na sekund se zbunio, ali je meni taj sekund bio dovoljan da izletim iz kola i pobegnem.
Celog zivota se divim sebi kako sam uopste smislila tako nesto u trenutku potpunig straha i nemoci i shvatila da devijantne osobe imaju obrazac zastrasivanja na koji racunaju. Iskakanje iz obrasca ih zbunjuje i razoruzava barem na kratko.
I da, vise nikada u zivotu nisam stopirala.
Neka se sve zrtve jave, silovatelji su u dubini duse iskompleksirane kukavice

Огњен

pre 3 godine

И ова изјава само потврђује о каквом се насилнику ради. Биће посла и за психологе и психијатре, да се направи профил његове личности и да се утврди на шта је све спреман. Па ако је опасан по околину онда га сместити у неку установу. Жао ми је ових девојака због тога што су то проживели и што је то оставило сигурно лоше мишљење о мушкарцима. Сада сви видимо ко је он.

Zemljoradnik

pre 3 godine

Lecic i sad treba da je leci, ako je nepokretna.
(antihrist, 08. april 2021 13:29)

- Tebi je potrebna pomoć. Obrati se nekom stručnom na vreme.

II

pre 3 godine

"Silovanja ipak nije bilo u ovom slučaju a vi sada galamite kolilo god hoćete."
(GALILEO, 08. april 2021 16:06)

Bilo je fizickog i psihickog nasilja i zlostavljanja i za to bi trebalo da odgovara i da snosi odgovornost. To povracanje je prouzrokovano velikim sokom i strahom i to se nikako ne moze ignorisati. Bacanje devojke na pod, koriscenje snage i fizicke sile da bi se ona savladala nije nikakva igra, to je nasilje. I nista ga ni u ovom slucaju ne moze oprati i opravdati - NASILJE je NASILJE.

Dobro je da mediji sve ovo objavljuju, bar kao upozorenje svim potencijalnim nasilnicima i silovateljima.

Volina

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način.
Nije ni čudo sto su ranije ćerkama govorili ne seadj u tudja kola,ne ulazi sama u tudj stan...sad ste sve silovane.
Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

Molim, bre? To sto ti tako razmisljas ne znaci da svi tako razmisljaju, i nemoj da generazlizujes da bi opravdao svoju bizarnu percepciju. Ako neko dodje kod mene po knjigu dosao je po knjigu, ako dodje po savet dosao je po savet, bilo da je musko ili zensko. Cuj, misle da ste dosle na seks. Ne mislimo to. Ali ocigledno ima bolesnika ovde koji tako misle.
(zmajognjeni, 08. april 2021 13:01)

Ako kod meme neko dodje na seks doso je na seks nemam obzira jer musko il zemska persona

J.

pre 3 godine

"Samo vi šibajte po tudjim stanovima,automobilima ,sve kao po knjige,savete,prijateljsko ćaskanje... ne vide to muškarci na taj način."
Jupi
Molim?! Moj sin vidi baš na taj način. Možda zato što ga je majka tako vaspitala?

V

pre 3 godine

Ti "mm pismena" onda bolje gledaj Farmu i Parove pa zadovolji svoju strast za pikanterijama, a ja ću sačekati da sud uradi svoj posao.
(ZZZZ, 08. april 2021 13:38)

Hajde ne foliraj se, ti i ostali što mu tepate "Leka"... Sa tim "čekanjem da sud odluči".
Toliko ste providni, a niste ni svesni. Šta li to vidite u ogledalu, kroz prizmu ovog slučaja, to samo vi znate.

Q

pre 3 godine

E baš sam nikakav Kazanova. Za razliku od ovog "Znaš li to ko sam ja", kog ni pegla ne može da odbije, meni kad partnerka nije u fazonu 100% i vidno raspoložena, interesovanje instant nestaje. Valjda jer je za tango potrebno dvoje, je li.


Nego na stranu ironija, pod ključ bre bitangu! Da mu, kad već pita, drugari u kavezu plastično objasne ko je on!

Lajla

pre 3 godine

Da li su ljudi slepi i ne vide koliko je on pun sebe, arogancija izvire iz svake pore. Taj stav - znas li ti ko sam ja, treba da ti bude cast sto sam te odabrao - to nije laz, meni upravo to sve objasnjava. On se svidjao mnogim devojkama, oduvek, ali je zato mislio da ima pravo i na ove druge - jer ko takvog frajera ne bi hteo? Ne razumem, sta ljudi misle da Merima dobija ovim? Sto bi se bacala u talog ovdasnji, iz koga je odavno pobegla? Njoj sve ovo ne treba, ali ocigledno oseca moralnu obavezu da razotkrije manijaka, i kajanje sto nije to ucinila pre. Kakvu to politicku karijeru ima Lecic - pa to je smesno! Ima opozicija mnogo jacih figura, da bi bas on bio odabran. Ali samo me uzasava to mnostvo odvratnih komentara, koji su sami sebi odgovor - zasto nisi rekla ranije? Gde mi zivimo i zasto nisu rekle, sad je kristalno jasno...

Radoje

pre 3 godine

Mislim I nadam se da će još mnoge stvari isplivati. I još mnogi ljudi.
Nipodaštavanje žena kod nas je endemska pojava.
Ovaj narod i naše majke i sestre zaslužuju mnogo više.

Marijana

pre 3 godine

Da isto kada pričate sa gomilom muškaraca, oni se tripuju da hoćete nešto sa njima. Ja kad sam radila sa ljudima, nisam znala da li da plačem, jer ti tripovi muškaraca, su bili smešni. Hiljadu muškaraca smara na kasi, pre jednog što se istripovao, i posle njega. Muškarci misle ako pričaš sa njima da si se zaljubila u njih. Iskulirajte, nema razlike izmedju kase i trake u nekoj firmi, sve prolazi, a mi smo samo posmatrači.. Prosto plata nam treba, ne pričamo sa vama jer nam se svidjate, već moramo biti ljubazne.

Nije loše ponekad razmisliti

pre 3 godine

@Jupi
Da li ste pročitali komentar prije nego ste pritisnuli pošalji? Čisto sumnjam. Po vama ispada da moje ćerke ne bi trebale ni u kojoj situaciji da udju u kola nekog svog drugara ili da odu na neku zabavu?! Unaprijed osudjujete sve žene koje učine tako nešto, jer zaboga moraju da znaju da se muški mozak ne sastoji samo od lijeve i desne hemisfere, već i od 'onog ispod-pojasnog? A jelte, taj dio muškog mozga u gaćama je toliko važan, da sve njegove želje se moraju ispuniti. Pretpostavljam čak i pod cijenu upotrebe sile? A usput vašim komentarom činite i medvjedju uslugu muškarcima (rekao bih velikoj većini), jer morate znati da eto ima i nas koji taj donji mozak ne koristimo kao argument u žensko-muškim odnosima.

Koja nebuloza

pre 3 godine

Haha! I sta ako ih neko prozove? Ako ti je Lecic antipatican, ne znaci da je kriv. Nije kriv Hitler nego oni sto su ga slusali, sto nisu digli glas, pobunili se, stali zlu odma za vrat , a ne posle rata i pobijenih miliona govorili kako su samo radili svoj posao. Tako su i doticne trebale da stanu silovatelju, 1978, ili 2000 i neke, a ne kad je sve proslo i kad ne postoji sansa da bude osudjen, ako je uopste i kriv.
(kaokakao, 08. april 2021 13:32)

Jel moguće da baš ništa ne kapiraš i ne razumeš?!
Jel moguće da si do te mere plitak i prizeman?!
Znaš li ti šta za ženu predstavlja silovanje, sa fizičke i mentalne strane?
Znaš li da dobar deo silovanih žena ima doživotne posledice i da nisu retki sučajevi totalnog psihičkog poremećaja?!
Vidim da predstavu o tome nemaš ali zamisli recimo tvoju ćerku ili sestru u ulozi žrtve pa onda još jednom razmisli o gluposti koju si napisao!!!
A ova zadnja rečenica, tek mi sad upade u oči, mi govori da ni ti nisi baš daleko od Lečića, slično vi razmišljate. Takve u K.P domovima najviše vole!!!

Srba

pre 3 godine

ne treba Leka ni da se osudi ni da se oslobodi.
Ovim treba da se prekine moda mačo šovinizma i zloupotreba lepote.
Nadam se da će i sve one preplašene sekretarice moćnika smoći snage da iznesu svoja traumatična iskustva, kojih ima onoliko. Nisu samo Jutka i Leka nasilnici, balkan je poznat po bednom odnosu muškaraca prema ženama.

Andrija

pre 3 godine

@Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija,muški i ženski mozak ne misli isto.
(Jupi, 08. april 2021 12:27)
Govori u svoje ime, kod mene je bilo koja drugarica ili devojka mogla da dodje kad god je bila pozvana, da ostane koliko hoce i da ode kad hoce. Nista se nikad nije podrazumevalo. Nikad. Sram te bilo!

Coa

pre 3 godine

Da li ste pročitali komentar prije nego ste pritisnuli pošalji? Čisto sumnjam. Po vama ispada da moje ćerke ne bi trebale ni u kojoj situaciji da udju u kola nekog svog drugara ili da odu na neku zabavu?! Unaprijed osudjujete sve žene koje učine tako nešto, jer zaboga moraju da znaju da se muški mozak ne sastoji samo od lijeve i desne hemisfere, već i od 'onog ispod-pojasnog? A jelte, taj dio muškog mozga u gaćama je toliko važan, da sve njegove želje se moraju ispuniti. Pretpostavljam čak i pod cijenu upotrebe sile? A usput vašim komentarom činite i medvjedju uslugu muškarcima (rekao bih velikoj većini), jer morate znati da eto ima i nas koji taj donji mozak ne koristimo kao argument u žensko-muškim odnosima.
(Nije loše ponekad razmisliti, 08. april 2021 13:27)

Bravo!
Samo jedno niste u pravu. Velika većina muškaraca razmišlja slično vama, pustite vi ove što se skupljaju na ovoj vesti i svaku komentarišu, prate.
To su sve potencijalni slučajevi kao što je Lečić, da ne upotrebim neku težu ali ispravniju reč.
Naklon do poda i poštovanje svakoj sestri, svakoj majci, svakoj baki! Svaki ovakav slučaj trebate odmah da prijavite a monstruma kad osude, on će svoju kaznu platiti dvostruko znajući kakvo mišljenje robijaši imaju o silovateljima, nasilnicima i svakom ko digne ruku na ženski rod!!!

singrrr!

pre 3 godine

djordje: bas recenica "znas ti ko sam ja" potvrdjuje o kakvom egomanijaku je rec... vec tada je bio opsednut idejom sopstvene vaznosti i prava na sve.

Takav nam je mentalitet

pre 3 godine

Gde su oni što ne progovore nikad.
Gde su žene koje strah,sram i stid sprecavaju da javno iznesu događaje poput ovog.I ne samo javno,nego najbližima!


(Legolas, 8. april 2021 12:14)

Evo me.

Moj otac neki dan komentariše kako je danas moderno optužiti za silovanje.

A ja mu nikad nisam rekla da me je njegov prijatelj, koji je jako često dolazio kod nas, seksualno zlostavljao kao dete. Počelo je onda kada nisam ni bila svesna šta se dešava i trajalo je do puberteta, kad sam ga odgurnula jednom.

Moj otac me nikad nije naučio da se to odmah mora reći, već nonšalantno misli da bih ja to njemu tek tako rekla.

Ljudi, učite svoju decu da takve stvari nisu u redu i da se odmah moraju prijaviti, pa ćemo imati i manje slučajeva da se nešto prijavljuje nakon toliko vremena.

U mom slučaju, sve se odvijalo pre više od 15 godina.

I pitanje je, koliko je nas devojčica bilo žrtva tom čoveku, koji je uvek bio rado viđen gost jer je naizgled bio dobar prijatelj i rado pomagao za šta god.

Ja i dalje ćutim, a vi i moj otac govorite kako je "moderno prijavljivati danas".

Sodoma i Gomora

pre 3 godine

Ne vredi.
Ovadasnja populacija je toliko popucala po svim savovima da su ogromnom broju takozvanih Srba postala sasvim normalna i ubistva i pljacke i silovaja i svi ostali oblici kriminala.
Pa se onda pitamo kakva je buducnost Srbije?
Nikakva! Nema je!
A tako i treba da bude, jer sto pre nestanemo, krace cemo da se mucimo.

ANALiticar

pre 3 godine

Ocigledno se lozi na nasilni sex. Plus smatra da je neodoljiv. Plus ne ume da se iskontrolise kad mu ona stvar udari u glavu. Ne verujem da je silovatelj, ali da je kreten jeste. Ovo pokajanje, kad je zvao da se izvinjava, kaze da kad je normalan ima neke moralne norme koje su prihvatljive. I jos nesto, secate se crnog? Ono kad ga uhvati ludilo kako divlja? E pa izgleda da Lecic i nije glumio...

singrrr!

pre 3 godine

Flajko: da li s ti iole pismen?! gurnuo ju je "ka zidu"! lezao je na njoj na zidu?! on ju je pritiskao uza zid a ona je srecom bacila peglu po njemu.

Dole napasnici

pre 3 godine

Cova je poluglumac, polucovek, to je oduvek bilo jasno, ali izgleda da su se "macke" primale na ovu njusku!
Ocigledno da mu sexualne fantazije nisu dovoljnio hranile ego pa je postao politicar.
E, siguran sam da je tu nasao sebe!
Dobro je da ugasise onu reklamu gde njuska reklamira sexualna pomagala!

Sanja

pre 3 godine

Mnogo je vazno da sto vise zrtava istupi.
Ovakvi monstrumi moraju d abudu prokazani. Svako cutanje mu daje prostora da jos nekome zivot unisti.

Cutanje ubja.

samo kazem

pre 3 godine

Nisi naveo ni jedan dokaz validan na sudu.
(Srdjan84)

A ti znas koji su dokazi validni na sudu. Balkancima ne treba ni pravni, cesto ni medicinski fakultet a kamoli sudska ili medicinska specijalizacija da bi na primer "ocenili" validnost dokaza ili svetsku COVID zaveru.

balkane moj nataknem te na...

pre 3 godine

To moras nju da pitas. I zasto je 43 godine cutala, zasto ga nije prijavila, zasto se glumacki probijala skidajuci se gola pred kamerama... Sve su to pitanja za nju. Cinjenica je da je nije silovao, kao sto je i ona sama napisala, vec da je navodno pokusao. Ja samo zelim da zene prijave silovanje, pokusaj silovanja, a ne da pisu o tome posle 10, 20 ili 43 godine. Zbog drugih zena. Zelim da paznju dobiju zene koje prijave silovanje, da se njima da medijska paznja i da se one ohrabre, kao primjer kako treba a ne da se podrzavaju ove koje ih uce kako ne treba, i koje pamte svako slovo izgovoreno posle 43 godine iako su dozivjele traumu. Urezalo se u sjecanje, sta?
(Srdjan84)

Nemaš ti pojma šta je silovanje, nemaš pojma o psihologiji žene, nemaš pojma kako one to doživljavaju, kako reaguju, ali ipak smatraš da je važno da svi čujemo šta ti misliš o svemu. To je i generalni problem sa ovim prokletim Balkanom, koje god oblasti da se dohvatimo premalo je pravih znalaca, ali zato gluperdi i samozvanih stručnjaka koji se utrkuju koji će pre da pametuje, e takvih imamo k'o pleve.

Zver

pre 3 godine

Šta bi bilo da su ga sve njegove žrtve odmah prijavile, odnosno, kakva bi bila Lečićeva filmska karijera.
Verovatno bi sadio i prodavao paradajiz na Kalenić pijaci.

Misandei

pre 3 godine

Cuj ovog moze li se povracati na ledjima?! On ne zna, ali ce dati svoj komentar i cjenjeno misljenje. Danas svi sebi daju za pravo da komentarisu, od politike, medicine, do ovako osjetljivih tema.

so strange

pre 3 godine

Potpuno iste reci su izgovorene...to mnogo govori ili o njemu (tj poremecaju koji mozda ima) ili o njima ( mozda su se dogovorile da govore isto).

Eksperti bi trebalo da utvrde o cemu se ovde zapravo radi.

sremac

pre 3 godine

Iskreno, mogli smo i predpostaviti. Ovakvi predatori su imali sigurno dosta vise ovakvih ispada, jednostavno, bolesnici koje treba ustrojiti jer drugog leka nema.

Miki

pre 3 godine

Nakon što sam video slučaj Krisa Votsa (Chris Watts) koji je bio divac otac sve dok jedne večeri nije zadavio svoju trudnu ženu i njihove dve preslatke ćerkice zbog ljubavnice sa kojom je imao ideju da otpočne nov život, više nikom ne verujem. Na inernetu postoje snimci kako je hladno davao izjave medijima, policiji, kako je neverovatno lagao, dok se na ispitivanju u policiji nije slomio i priznao nakon čega su pronašli telo žene u plitkom grobu, a ćerke je ubacio u naftni rezervoar na naftnom polju gde je bio zaposlen.

Симо

pre 3 godine

Силовање је злочин присиљавања особе на сексуални акт са тешким физичким и емоционалним последицама. Силовање је један од тежих облика сексуалног насиља.

Силовање представља вагиналну, аналну или оралну пенетрацију сексуалне природе на телу другог лица без њеног, односно његовог пристанка, коришћењем било ког дела тела, односно предмета

Valerija

pre 3 godine

Sad je širem krugu, a ne samo onima koji su imali direktan kontakt sa njim, jasno da je u pitanju nasilnik, manijak i siledžija, Lečić konačno ima šanse u svojoj političkoj karijeri.

Neka ga još neka žena optuži za silovanje i prelazak cenzusa mu je zagarantovan.

John

pre 3 godine

(Srdjan84, 8. april 2021 16:19)

Ćutala je zato što je to ostavila iza sebe. Ćutala je zato što je ubrzo posle toga morala da se nosi sa još većom traumom, ovaj put ne samo psihičkom, nego i fizičkom koja joj je bukvalno izmenila život iz korena.
Da je tad prijavila, ko bi joj verovao? To je bila '78 godina... Mada joj ni sad mnogi ne veruju... Šta je ona bila tada? Niko i ništa. A on je već imao jednu ozbiljnu ulogu iza sebe.
Uostalom i sama je dala odgovor:
"'Opraštam ti', rekoh. 'Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličan bol, svima ću reći šta se desilo.' Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije", piše Merima Isaković.

A kad smo kod skidanja, skidala se i Mira Furlan. I šta s tim?

V

pre 3 godine

Silovanja ipak nije bilo u ovom slučaju a vi sada galamite kolilo god hoćete.
(GALILEO, 08. april 2021 16:06)

Da, sreća te se ispovraćala pa se on našao u čudu da je moguće uopšte da on proizvede toliku količinu gnušanja i gađenja da se žrtva ispovraća od muke...
Eto žene, ako NE nije dovoljno, ispovraćatajte se po napasniku.

PSL

pre 3 godine

Mislim da je Lečić za psihologa. Ako je sve ovo istina čovek je mentalno bolestan i opasan za okolinu. Prosto neverovatno da je potpuno iste reči izgovorio u oba slučaja. Od A do Š. Ko će i na osnovu čega utvrditi istinu? Na osnovu toga ko se kome više dopada, pa eto ja ću verovati glumicama, a neko drugi Lečiću. Krenulo je od Holivuda, pa eto stiglo do nas. Videćemo ko je sledeći na redu da bude optužen. Ono što dodatno ne ide na ruku Lečiću je reakcija njegovih kolega koji su igrali predstavu sa njim i odbili dalje učešće u tome. Po meni nekom ko je iskren, dobar i plemenit ne bi baš tako kolege okrenule leđa i to nešto govori o njemu i njegovom karakteru. Naravno nije dokaz da je nekog silovao.

PAR

pre 3 godine

@Jupi Ja prosto ne mogu da poverujem šta čitam. Znači samim ulaskom u nečiji auto ili stan mi smo pristale na seksualni čin? Vrlo zanimljivo. Povrh svega, ovde se ne radi o strancu. Radi se o kolegi koga je poznavala. Ne mogu naravno da znam da li je ova priča istinita baš kao što ne možete ni vi, ali eto verujem da jeste. No, to je na sudovima da utvrde. Ja ne znam da li me više zgražava ova priča, pod uslovom da je istinita, ili stavovi poput vašeg.

Riječanin

pre 3 godine

Jugoslavija je bilo surovo društvo iako sam je obožavao. 75 sam godište i okolo sebe sam od 1985 do 1990 godine vidio i čuo mnoga silovanja i pokušaja a milicija nije reagovala. Ajde žene pričate jer neki ne mogu da shvate kako je to bilo.

bora

pre 3 godine

@Jupi
Nemaš ti prava da govoriš u ime svih muškaraca, i da tvrdiš da ako žena ili devojka uđe u tuđi stan ili kod nekog muškarca da on percepira da je to pristanak na seks. Daleko od toga da je tako. Kod neljudi i sitnih duša jeste.

jel

pre 3 godine

Ма дајте више , сетила се сада ?
Много велика рупа у памћењу.
(Аболирани Човић од Косова, 8. april 2021 20:41)
-0-------------------

Ne vidim da je negde izjavila da je zaboravila, pa se sada setila.

UnrealEngine

pre 3 godine

Svako ko je prosao skolovanje na nekoj od umetnickih akademija (dramskih, ne tvrdim za ostale) u Srbiji, a vrlo moguce i sire, zna vrlo dobro o cemu se ovde tacno radi. Za 'autsajdere' ne bih elaborirao previse, dovoljno je samo da kazem da nema potrebe da zauzimate neke ostrascene stavove tipa: ''Sto se nije ranije javila, sta je do sad cekala?'', jer je problem sistemski, a pipci te hobotnice dobacuju do prvih godina akademija. To mora da se resava, da se cupa iz korena, i nemojte braniti napasnike na prazno, mozda ce i vasa deca biti u prilici da budu zloupotrebljeni na slican nacin. To je problem svih nas, koliko god vam mozda izgledalo da se vas trenutno ne tice, pa tako olako mozete da dajete kojekakve izjave. Polako, doci ce sve na svoje, ima tu tuzilastvo svoj deo posla da obavi, ne mi, ali ne dajte da relativizacijom zloupotrebe dajete mocnicima vetar u ledja, jer, opet kazem - ovo mora da se cupa iz korena, a za taj koren nam treba drustveni konsenzus.

Вук Караџић

pre 3 godine

стандардна прича. монструми деценијама раде шта хоће, често о умру пре него што се сазна за њихове злочине.

Macak

pre 3 godine

Samo vi šibajte po tudjim stanovima,ane vide to muškarci na taj način.

Pa,oni i misle da ste došle na seks.
Muška i ženska percepcija sveta je potpuno drugačija...
(Jupi, 08. april 2021 12:27)

Tuzan je tvoj svijet druze. Proveo sam mladost krajem 70tih i tokom 80 tih u Jugi, putujuci po koncertima, ziveci sa divnim ljudima. Ivica iz B Crkve, Divlji, Misa iz Palanke, cupavi Misa iz Sapca, Spec, Taka iz Travnika..Skakali bi iz voza u voz, Bitola, Subotica u Maju, koncerti u Puli, gitarijada u Zajecaru u avgustu..gde god bi dosli, nasao bi se neko da ti pomogne, da ti prenociste. Cesto lokalne devojke, nekad smo i po tri cetiri prenocili kod neke cure, znale su i da nas nahrane, ostajali bi nekad par dana u njihovom gradu, zezali se. Nikome od nas nije palo na pamet da su nas pozvale da bi mi legli sa njima, niti su one imale ideju da smo mi prikriveni silovatelji- "jer tako radi muski mozak". Hvala tim divnim djevojkama u Puli , Kikindi, NS, SA, BG, ucinili smo mladost ljepsom jedni drugima. Saljem vam pozdrave i zagrljaj!

JivaNS

pre 3 godine

Merimice, molim te, dozvoli mi da ti se izvinim. Iz dubine srca. Molim tvoj oproštaj. Molim te najiskrenije. Hvala ti. Ti si mi dala najvažniju lekciju u životu... Oh, kako boli! Ne mogu dovoljno da zahvalim tvojoj mudrosti. Sretan sam da nisam uspeo da dovršim strašno nedelo. Ne znam ni danas šta me je tada spopalo. Potpuna strasna ludost... Hvala tebi, Merimice! Sretan sam da nisam. Molim te, oprosti mi.
Kad sam pročitao ovaj deo, upalila mi se lampica u mozgu, setio sam se ispovesti jedne devojke koja je skoro silovana u praznom kupeu voza i pošto se odbranila, prilično je otresita kada je napadnu, lik se vratio i izvinjavao se u ovom stilu, dok mu nije oprostila.

Dule

pre 3 godine

Kad se vec menja USTAV jel mogu da se unesu izmene da ovakva dela NE ZASTAREVAJU i da se podignu kazne i za druge vrste kriminala, od utaje poreza do drugih vrsta nasilnistva i da se uvede kumulativno kaznjavanje gde se sve sabira, a ne ubice da se izvuku sa dobrim vladanjem i kriminalcima da ostanu milioni od pljacki, a dilerima da ne padne na pamet da nastave sa istim poslom?

John

pre 3 godine

(Rooze, 8. april 2021 18:22)

Da li ti uopšte znaš šta se podrazumeva pod "lažnim prijavljivanjem"?
To kako ti i ostali kojima su puna usta "uvođenja drakonskih kazni za lažno prijavljivanje" nije kažnjivo apsolutno nigde - Osoba A prijavi osobu B da je učinila krivično delo X (bukvalno bilo koje, sasvim je nebitno); povede se krivični postupak i osoba B ne bude osuđena. I sad, po vašem, treba osoba A da ide u zatvor. Ne ide to tako.
Već ovako:
"Ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine"

stručnjak iz DDR-a

pre 3 godine

@balkane moj nataknem te na Ajd ne lupetaj, molim te, pogledaj šta se dešava na zapadu, još gore stvari. Sve nižerazredne glumice imaju “odnose” s kojekakvim agrntima, menadžerima i sl kako bi obezbedile neku ulogu.

neko_sa_strane

pre 3 godine

Lecic je "prosao" (ako je prosao??) poligraf, jer on vjeruje da to sto je radio Danijeli NIJE SILOVANJE, nego njegova nagrada, na kraju krajeva to je i snimljeno u njihovom razgovoru prije par godina, da Danijela treba biti sretna jer je on stavio..... nemam snage ni zelje da ga citiram!!!

sedmatruba

pre 2 godine

postojala je cak i narodna "ko se bije taj se voli" bilo je dosta "zadirkivanja sa curama, valjda zargonski 1up-ing, belezenje teritorijalne procesije i animalni prokreacionizam..

mada i dalje tvrdim da smo mi vise bili uplaseni, da mi se nekad ispovracala riba na tizer otiso bi u manastir na keca

od kako su hipergamija i toksicni maskulizam uzeli maha a i ostare se od devedesetih - nazalost u danasnje vreme od vecine da ne uzme covek blindirani ora' iz ruke a ne da ih napada, a one sto bi napadao (karmicki?) glume ko nejmar pa mi smor..