Utorak, 06.04.2021.

11:00

Šta je Elizabet Olsen propustila da vidi u Srbiji?

Izvor: B92

Šta je Elizabet Olsen propustila da vidi u Srbiji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 3 godine

Malogradjanstitna. Cela drzava se uzjogunila sto se nekoj tamo glumici ne svidja u Srbiji i sto je to rekla javno, pa sad pokusavamo da pokazemo kako smo lepi, kulturni, kako ima sta da se vidi. Stvarno smo jadni. To uvlacenje strancima nema granice.

mosa

pre 3 godine

Ko je to i koga briga sts ko misli? Prosto mi smo mi, i boli nas levo uvo ko sta prica. Ja volim svoju zemlju i ne obracam paznju na price. Bitno je da krenemo da cistimo tu zemlju od smeca i flasa, pa da uzivamo u njoj. Nemamo neke top atrakcije, ali to sto imamo treba da cenimo i uzivamo u tome.

Zoran

pre 3 godine

@lojze maribor
Dodji u Srbiju, budi moj gost, a ja cu ti dokazati da sam u pravu, videces i jos lepse i zanimljivije gradove od NS i Bg, veruj mi. Bio sam i u tvojoj zemlji prelepa je nema sta. Mesta koje spominjes da posetim, vec sam posetio vise puta, isto je prelepo, ali nista vise od Srbije.

Serb

pre 3 godine

Dobro je sto nema vise turista, prosle godine je bio haos od ovih nasih, zamisli samo pijane britance i skote sa rusima ovde...
Neka nase prljavstine nama, pusti istetovirane ludake da urlaju po Majorci!

bralee

pre 3 godine

Ima da se gleda i vidi gomila smecaaa i deponija, sve su one lepe i onako Srbske, jer ih generacijski pune domacini,jer nemaju deponiju eeee bree u 21 veku.

lojze- maribor

pre 3 godine

@ Zoran
Komentar ti jasno demostrira da si kao turistički vodić na radnom zadatku. U vezi Šumadije "sa kojom se ne može uspoređivati ni jedan evropski region", preporučavam ti da konačno obiđeš Toskanu ili Provansu, da ne pominjem brojne druge manje poznate evropske regione. A u vezi mnoštva "prelepih srpskih gradova", nikako da saznam bar jedno ime sa te favoritske liste, a koje ne uključuje Beograd i Novi Sad. Ukratko - tvoj materijal za reklamni bilten, što se mene tiče, nema ama baš nikakvu prođu.

Adidas

pre 3 godine

Ovdje su nabrojane prirodne znamenitosti za sto Srbi nisu zasluzni. Ove znamenitosti su postojale i pre Srba i postojale bi i bez njih. Dvirci po Vojvodini nisu deo srpskog kulturnog nasljedja.. dakle ispada da je Olsen u pravu ako je ovo sve.

mario

pre 3 godine

Vjerojatno nije vidjela i ono smeće oko jezera i po rijekama,a to nisam ja izmislio već piše u jednoj vijesti na ovom portalu.
@Brdjanin Pogledaj malo bolje turistićku ponodu u USA,pa onda piši,a ne ovako paušalno.

Mika

pre 3 godine

Prirode ima da se vidi, ali prirodnih lepota ima svuda i neki jednostavno ninne uzivaju u tome nego bi vise grad da gledaju.
E sad, sto se grada tice, na nivou smo raspalog grada koji stvarno izgleda kao da je pre 13 godina lose pravlje. Pseci izmet na svaka 2 metra, popucale ulice i urbanisticki plan koji je neko pravio u bunilu, sve zgrada do zgrade, bojeno sareno, nabijeno do zla boga i beton na sve strane. Zelenih povrsina gotovo da nema i leti zivimo u pravom pravcatom paklu, koji je pritom medju najzagadjenijim gradovima na svetu.

Tako da da, super je meni da odem
Zlatibor da se opustim, ali zato svakog dana moram da gledam jedmo veliko bezukusno i bezidejno nista.

Zoran

pre 3 godine

Ne mogu da shvatim da pojedini sami po sebi pljuju i po svojoj zemlji, dok se neki drugi iz regiona slade kad to citaju. Ja sam neko ko je proputovao dobar deo Evrope, i slobodno mogu reci da je Srbija prelepa zemlja, i ima neku posebnu lepotu koja se ne vidja svugde. Prelepi sever, ravnica, izobilje kanala, jezera, bara, reka, rezervata prirode. Sa lepotama Sumadije ne moze se usporednivati ni jedan evropski region, zapadna i istocna Srbija prepuna prelelih reka, vodopada, suma, pecina, naj lepsih planina. Djerdap najveci i najlepsi nacjonalni par na balkanu i sire, pa kao slag stari srpski manastiri koje tako lepe i u tom broju nema niko u svetu.Pa Beograd ubedljivo centar lepote i zabave u ovom delu Evrope. I gomila drugih prelepih gradova. Mogao bi da pisem do sutra o lepotama Srbije. I sam radim u parku prirode gornje podunavlje, pa moje turiste pored parka prirode odvedem i po mestima sirom Srbije, i svi isto reaguju odusevljeni prirodom, vodama, planinama, vodopadima, pecinama, sumama, manastjrima, i naravno lepim i dobrim ljudima. A tu nam je blizu i nasa lepa Crna gora, i Republika srpska! Neka budala je pisala da sever Srbije i dole Golubac, Djerdap, tvrdjave... Nisu delo srpkog identiteta i rada, pa to moze izjaviti neko ko je opasno poremecen,jer onda je cela Evropa necija tudja,i narocito Balkan. Srbija je jedna od nanlepsih zemalja Evrope, samo je moramo cuvati i voleti kao majku rodjenu!!!

Sale

pre 3 godine

Naša zemlja je prelepa sa bogatom istorijom ali ona je očigledno mislila na jedan deo stanovništva pa je generizovala utisak o Srbiji. Nije pogrešila ali je morala biti konkretnija u izjavi.

biba

pre 3 godine

"To što smo turistički neatraktivni možemo zahvaliti našim precima koji su bežali od mora ko đavo od tamjana. Prosto je neverovatno da Srba na Balkanu ima 10 000 000 miliona, a ne postoji ni jedno jedino srpsko selo na moru. Svi su bežali u brda"

Da ste pazili na casovima istorije znali biste da su prve srpske drzave na Balkanu bile upravo na obali mora. Malo juzno od splita pa dalje istocno su bile srpske zemlje i ziveli Srbi. To sto Srba ima najvise na ovim prostorima a nemamo more nije rezultat nikakvog bezanja od mora nego uticaja katolicke crkve koja je bila dominantna duz obale gde su Srbi izgubili svoj identitet. Vidimo samo u kratkom vremenskom periodu desavanja u Crnoj Gori gde se pred nasim ocima radi na promeni identiteta stanovnistva tamo, jezika, vere i nacije. Tako je bilo kroz celu istoriju.

csc

pre 3 godine

I opet, milion tih Italijana i Austrijanaca, pored tih svojih prelepih jezera plate 20€ samo da bi uživo videli najlepša od svih: Plitvička jezera.
(brb, 7. april 2021 05:07)
Plitvice su u Hrvatskoj. Lepa su, istina, ali nemaju veze sa Srbijom.

hadžija

pre 3 godine

Srbija ima više da pokaže nego mnoge zemlje Evrope a što se tiče prljavštine čistija je nego mnoge zemlje komentatora. Otkačite se od Srbije jer zloba ubija.
(Xxc, 6. april 2021 21:37)
упореди аустријску вукојебину са нашом! а за чешку кажу: ако посумњате да сте се изгубили у планини, продужите још 20-так минута и налетећете на пивницу са домаћим одличним пивом
исто ко у србији?

Mauro-Pula

pre 3 godine

Vidim da nekima smetaju hrvatski komentatori pa izjavljujem: provodim na ovom sajtu svakodnevno nekoliko sati. Svjestan sam svojih gena i znam kome pripadam. Jeste li zadovoljni?

Nelson

pre 3 godine

@Sandzak, nije Srbija samo Sandzak. Izađi malo, putuj, pa ćeš videti da ima šta da se vidi, npr. ćele kula u Nišu. "Esad", ako nećeš, to je tvoj problem.

HA HA!

posmatracica

pre 3 godine

Srbija nije bas nesto lijepa kao zemlja ali su Srpkinje sigurno medju ljepsim zenama Europe.
(Ante Zrinski, 06. april 2021 23:34)

Zato joj je i bilo kako joj je bilo, ovde je treća klasa.

Mr M

pre 3 godine

A zasto mora svakom da se svidi Srbija? I bas me zanima sta je tako fascinantno u Bgdu sto se tice arhitekture, ima zanimljivih stvari naravno, ali ima mnogo zanimljivijih gradova

posmatracica

pre 3 godine

Bio na Gjeravici na planinarenju i Kopaoniku prije par godina, Kosovo iskreno ima puno ljepše prirodne ljepote nego Srbija... Cijeli taj kraj dolje, kada se još malo sredi, bit će neka mini Slovenija...
(Fiume, 06. april 2021 22:24)

Kosovo je Srbija.

aleksandar

pre 3 godine

zašto dajete mesta likovima,koji su ne bitni,ko je ta,pa njena država USA,ima istoriju kao moja zgrada,koja je sazidana 1963,dosta o tome

Brdjanin

pre 3 godine

@ Los Angeles

Vidi se iz komentara da si pun gneva i zavisti prema rodjenoj zemlji. Potpuno razumljivo s obzorom da si otišao u stranu zemlju, radeći kao šljaker, da tamo uživaš u plastičnoj i gmo hrani, svim mogućim veštačkim stimulansima mozga pod izgovorom kako si srećan jer ne živiš ovde, a svaki slobodan trenutak visiš na B92 i pljuješ po zemlji koja te je odhranila.

Ljudi kao ti će ceo život biti duboko nezadovoljni gde god oni to bili, iz prostog razloga jer si svoje napistio a tamo ne pripadaš.

Što se tiče hrane Amerika može da nam pljune pod prozor. Te bajke koje prosipaš o izboru i ukusu hrane, to si video na
24 kitchen.
Prema tome, budi ti i dalje “srećan i uspešan” u USA a savete kakva je Srbija i šta ima da se vidi ovde prepusti nekome zrelijem i pametnijem.

posmatracica

pre 3 godine

nije nju niko hteo da vidi u Srbiji pa joj je zato bilo s##nje... ovde je na ulici potpuno neupadljiva. Logično je da svet doživljavamo onako kako se u njemu osećamo, znaci razumem je, i ja bih bila besna da me niko ne gleda, samo nek ne lupa gluposti.

матори

pre 3 godine

Доказујете нешто некој тамо а она мисли да Србија постоји само 13 година. Хаха
Она то због вереника који је оставио за нашу Хаха

mr

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...
(plavi bechar, 6. april 2021 21:00) # Link komentara

Ma da je tekst o tortama iz Kragujevca, mora se spomenuti najveća opsesija.
(Demant, 06. april 2021 21:35)

A sta drugo sa ocekujes od rvata koji masovno 24h dnevno provode ovde? Zato i provode jer su opsednuti Srbima.
(neda, 6. april 2021 22:39)

А где да иду, на немачке сајтове? Па не могу њих гени да зову у Беч и Пешту, већ тамо где припадају. Не кривите их, то је јаче од њих.

Lax

pre 3 godine

Demant glumice ne bi trebalo da budu prirodne lepote, to smo mogli i oteti pre tih 13 godina :), nego manastiri, muzeji, arhitektura, hrana, kultura...

OPRM OK

pre 3 godine

pa koliko srbija postoji dugo? nije 13 nego 15 godina.
(strucnost ispred politike, 06. april 2021 21:34)

Njoj i mogu da oprostim glupost
i neznanje,ali tebi ne!

brb

pre 3 godine

Ljudi, kakav Uvac, kakva jezera po Srbiji? Jeste li vi videli nekad jezera u Alpima (Italija, ili Austrija...recimo)?
(csc, 6. april 2021 22:51)
I opet, milion tih Italijana i Austrijanaca, pored tih svojih prelepih jezera plate 20€ samo da bi uživo videli najlepša od svih: Plitvička jezera.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Ne mogu da verujem kako je moguće da jedna ovakva izjava, koja je toliko pogrešna, zato što je lako proveriva,i svakom iole obrazovanim čoveku jasna, od kada postoji Srbija, izazove ovoliko intetesovanje, odnosno komentare naših ljudi!?

sve

pre 3 godine

Propustila je sve, a i vi ste se ogranicili samo na prirodne lepote i neke kao dvorce. Crkve su pre svega dokaz o istoriji, Miroslavljevo jevandjelje, Dusanov zakonik...

Pppp

pre 3 godine

Ne mogu da verujem da ste svi zaboravili nesto sto nema nigde niko u svetu a ima u Nisu. To je Ćele Kula. To ima samo tamo i nigde vise. To je kao krivi toranj u Pizi ili Ajfelova kula u Parizu. Samo sto je Ajfelova kula komila gvozdja koja je dobro izreklamirana a nasa Ćele kula je napravljena od ljudskih glava!
Moze da se reklamira istrorijski ili u horor fazonu ili kako god ima toliko nacina ali ocigledno smo glup narod za to ili se ispod Dunava nista ne gleda.

bojan

pre 3 godine

nije da nema ama baš ništa ,ali iskreno nema mnogo toga da se vidi+drzava slabo ulaze. jednostavno bg nije Beč,nije ni barselona.... a,ostatak države nema tako lepe predele kao Austrija,Italija,Francuska itd,ali opet mogla bi neka prica da se napravi sa velikim državnim ulaganjima.

Putnik

pre 3 godine

Realno, sve ovo je ili vrlo teško obići ili ništa naročito. Kada se uporedi sa Evropskim ili svetskim prirodnim lepotama, gotovo da nije vredno truda. Priroda nam je osrednja, loše održavana, nedostupna, zaprljana i zapostavljena.

Ceo život radim kao vodič za destinacije koje su u Alpima, Pirinejima i Karpatima, pre toga sam radio celu bivšu Jugoslaviju. Godinama sam planinario po celom svetu, nema planine u Srbiji na koju se nisam više puta popeo, nema reke koju nisam posetio, jezera na kojem nisam bio. Kao član Gorske službe spasavanja mnoge od tih lokacija sam video i u nevreme. Vrlo dobro znam šta pričam.

Trebalo bi da počnemo sa dosta samokritičnosti da gledamo svoju zemlju i da je popravljamo. Trenutno Bugarska i Rumunija nude 100 puta više i bolje od Srbije, a da ne pominjemo jednu Austriju, Švajcarsku, Francusku, Italiju, Španiju.

C i n i k

pre 3 godine

Cik nk nadje danas tu "glumicu", nje nigde nma, pogasila sve naloge i ko u zemlju da je propala?
Nk je nadje nko da je pitamo demokratski ko je ona i sta predstavlja?

nebitan srbin

pre 3 godine

sta srbija nudi. pa sreco moja srbija nudi globe iz doba komunizma globe iz doba socijalizma globe iz doba demokratije i naravno globe zlatnog doba. istina je da postojimo tek trinaest godina i da smo narod koji je najvise ubijan u bivsoj nam drzavi i narod koji i pored toga najvise cezne za bratsrvom i jedinstvom.poslednji narod koji se odrekao jugoslavije.mi smo narod koji se najvise ku.cio celim svetom a na kraju povukli se kao pi.ke 99. i proglasili svoju pobedu nad nato paktom.da li nas treba voleti??? zabole nas uvo devojko sta ti mislis o nama.

Los Angeles

pre 3 godine

@Il: Balaševićka se rodila u pogrešnoj državi - za nekog ko ima novca nema apsolutno nikakvog smisla da živi u dosadnoj Švajcarskoj! Ta zemlja je užas, i svaki istočnoevropljanin je tamo momentalno vidjen kao niža vrsta i tako i tretiran. Ta zemlja je ok samo za radničku klasu ljudi koji moraju da rade da bi se izvukli i zaradili (ona ne mora), pa su se nekako domogli te Švajcarske. Zemlja je ok za posetu par puta, odeš na skijanje ili leti na planinarenje, stazice, mountainbike. Predivna jezera, ali to je to, kraj priče. Posle 7 dana već dosadno. Isto kao i Nemačka ili Austrija, FUJ. Tako da je apsolutno razumem zašto bi, kad već ima novac i pasoš, ipak izabrala da živi tamo gde su joj koreni, gde je ipak neko, a ne u nacističko-sterilnoj, rasističkoj Švajcarskoj.

Djoda

pre 3 godine

Aman ljudi, prestanite da pokazujete da smo iskompleksirani!!! Sad se upinjemo iz petnih zila da pokazemo i dokazemo nesto, umesto samo da iskuliramo. One koji su sigurni u svoju vrednost, ne dotice tudje misljenje tako lako.

Zoran

pre 3 godine

ko želi svetsku kuhinju, moraće do nekih civilizovanijih mesta. Pozdrav i putujte svetom!!
(Los Angeles, 6. april 2021 20:50)
A neko obiđe svet i ne nauči baš ništa. Niti vidi sveta niti zna gde je bio.
A nema dela Planete gde se ne može naći nešto dobro i lepo.

ketiS

pre 3 godine

Moram da priznam da sam prilicno iznenadjena cinjenicom da u tekstu nije spomenuto bogato kulturno nasledje srednjovekovne Srbije, te 19-vekovne Obrenovica i Karadjordjevica Srbije, koje su bile "uvod" u vrhunac srpske drzavnosti - Jugoslaviju. Naravno da treba postovati multikulturalnost nase drzave, te isticati nasledje i svih drugih kultura koje su se vekovima "talozile" na prostoru danasnje Srbije, ali bi ipak naglasak trebalo staviti na ono sto Srbiju odvaja od svih drzava sa prostora ex-YU, a to je sopstveno i izvorno kulturnoistorijsko nasledje, o kome pomenuta glumica ne zna nista. U svakom slucaju, sta god da je motiv njene izjave, ona, dakle izjava, daleko vise govori o njoj, no o Srbiji.

max

pre 3 godine

Žena je dobila pare da to izjavi kako to ne vidite jer izjava nema smisla sem sa strane albanaca koji plačaju propagandu a naši ništa ne rade.

Esad Tutin

pre 3 godine

Srbija nema se sta vidjeti dosadna
(Sandzak, 06. april 2021 23:48)

Pa nije bolan Srbija samo Sandzak. Sandzak je dosadan ali ostatak Srbije je preljep u sta sam se licno uvjerio.

fukara ne odlucuje

pre 3 godine

Zavisi koga pitate. Ako pitate ljude koji boluju od autošovnizma ili naše susede onda nema ništa. Ako pitate nas normalne ima dovoljno da obogati jednu osobu.

janbo

pre 3 godine

Al da neko izvuče bajatu vest i sad sve svi nalože. Prvo ova lista više govori u prilog njoj. BG je grad koji je do nedavno bio pogranična kasaba i ništa ni nema videti lepo od arhitekture sem par zgrada iz doba Kraljevine. NS je lep taj AU stil u centru i to je to.
Prirodne lepote, šta stavili ste par planina kakvih ima svuda, pa eto tu u Bosni odmah prelepe planien takođe, jezera? Al veštačka? Đavola varoš zanimljivo, ali tamo kad si, nista specijalno.
Dvorci su uglavnom uništeni jer su neki naši preci razorili i pretvarali u svašta, a oni su opet iz AU doba i pravili ih Švabe, Mađari i poneki Srbi.
Ja sam isto mislio da je nađa država najlepša, dok nisam krenuo da putujem pa onda vidiš čoveče šta sve ima...

Il

pre 3 godine

Devojka koja je postavila sporan intervju zbog kojeg su ljudi čuli za ovu glumicu je Tatjana Basevic, možda čak i jedina “influenserka” koja postavlja sadržaj koji je patriotski...npr pokrenula je akciju na drustvenim mrežama kada je Lipa postavila mapu velike Albanije, bori se protiv srbofobije u stranim medijima itd
A činjenica da je rodjena u Svajcarskoj ali je došla da živi u Srbiji, je pravi primer patriotizma.

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Propustila je da vidi gomilu smeca po svim tim mestima. Nego, nije ni strasno sto nije nista videla po Srbiji, strasno je da izjavi da Srbija postoji samo 13 godina. Mada, mozda nije ni to strasno, ako se uzme u obzir da je samo jos jedan bot iz Holivuda.

zeljko vlainić

pre 3 godine

Sta vas briga sta je ona rekla.... Kom je to ustvari bitno.... Mozda se zaljubila u nekog srbina ili srpkinju pa dozivjela neuzvracenu ljubav...
Dio srba se svakoj budali da isprovocirati, cemu to??? Ako si to dozvolite zaista ce ispasti da ne vrijedite....
Uostalom, netko ko u par dana boravka u nekoj zemlji izrazi ovakav komentar govori najviše o sebi... Da je uzasno frustriran i nezadovoljan na prvom mjestu sam sa sobom....

Zoki

pre 3 godine

Posto vidim da ni u tekstu a ni u komentarima niko ne spominje najlepsi grad u SRB Suboticu i Palic, vreme bi bilo da se ispravi nepravda iz 1920 kada je tek 2 godine nakon zavrsetka rata odluceno uz čašicu viskija da granicna linija prodje "iznad" a ne "ispod" grada. Od tada pocinje stagnacija i propadanje grada koji je bio 4. po velicini u onoj monarhiji, celokupna industrija i fabrike su preseljene u druge gradove nove kraljevine, intelektualci, umetnici i privrednici napustaju grad koji preuzimaju od tada pa do danas ljudi kratkih vidika i bez trunke osecaja pripadnosti ovome prelepome gradu. Ima tamo severnije samo 180km jos uvek sete za tom linijom i bice valjda jednom opet nekih novih crtača koji ce ispraviti tu nesrecnu koincidenciju i opet je povući "ispod" pa da opet procveta pabonski slobodni grad.
(lala djilkoš, 06. april 2021 22:49)

Hoce naravno kad Skoplje ponovo postane glavni grad Srbije i juzna Dalmacija ponovo bude u sastavu Srbije. Znas i sam odgovor kada.

neda

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...
(plavi bechar, 6. april 2021 21:00) # Link komentara

Ma da je tekst o tortama iz Kragujevca, mora se spomenuti najveća opsesija.
(Demant, 06. april 2021 21:35)

A sta drugo sa ocekujes od rvata koji masovno 24h dnevno provode ovde? Zato i provode jer su opsednuti Srbima.

Miloš

pre 3 godine

Eno, lepo je Robert Čoban izguglao - devojku je verenik ostavio zbog Srpkinje. Ta zna više o Srbiji nego 99% čovečanstva, samo nas ne voli. Potpuno razumljivo. Idemo dalje...

Aron

pre 3 godine

Elizabet Olson je uglavnom u pravu. Beograd je ružan grad, arhitektura je nešto izmedju sivog socializma i neplanskih nedovršenih kuća. Urbanistički u njemu vlada potpuni haos. To važi i za većinu gradova u Srbiji. Ljudi ovde su zaista bučni i agresivni, kultura nam nije jača strana i to iskreno mislimo sami o sebi.

Никола87

pre 3 godine

@Марија Антоанета

Татјана Пајковић, жена бившег вереника Олсенове, је чиста Американка, и то поносна Democrat. Заправо ни не обзнањује своје српско порекло, нигде. А и не верујем да њено порекло значи ни њеном мужу ни Олсеновој.

Ccc

pre 3 godine

Meni se cini da je njena izjava istrgnuta iz konteksta, razgovor je bio saljiv, drugo ko zna sta su joj napricali lokalci kad je bila tu a i zena lepo kaze jednom nedeljno je isla u oblizak, ne legne svakome svako mesto ni kontekstualno ni turisticki, ali steta glumica nije losa, mada cemo je posle ovoga svi gledati kao onu sto je pricala gluposti o Srbima, isto ko i Andjelinu od najlepsa je Lara Kroft do oba izdajnica sto mrzi Srbe....

Јабучило

pre 3 godine

Глумица је ово рекла јер је бивши дечко оставио због српкиње, буквално куцајте на гуглу ex boyfriend и видећете са ким је сада у браку. Слично као и Медлин Олбрајт која нас презире из сличног разлога хаха
(Марија Антоанета, 06. april 2021 21:42)

Не бејах лењ, и заиста - Бојд Холбрук, бивши вереник Олсенове је ожењен - Татјаном Пајковић.

amb

pre 3 godine

Zena je rekla da u Srbiji ne postoji nista vredno paznje, a da su ga stvorili Srbi.
I u pravu je. Naveli ste neke prirodne lepote, planine, reke, jezera, a nista od toga nije delo Srba. Niti su to neke posebne prirodne lepote, narocito kada se uporede sa lepotama susednih zemalja, npr. Hrvatske, Crne Gore, Grcke...
U kulturnom smislu, nemamo skoro nista vredno paznje.
Novi Sad nikakve veze nema sa Srbima, bio je deo Ugarske, ne Srbije. Beograd takodje, a Golubacka tvrdjava em nema veze sa Srbima, jer su je izgradili Madjari, em nije nikakva narocita tvrdjava, vredna paznje. Pogledajte malo evropske tvrdjave i stare gradove.
O vojvodjanskim dvorcima da ne pricamo, to su madjarski i nemacki dvorci, ne srpski.
Dakle, glumica je u pravu.

Diaspora

pre 3 godine

Naravno, da je Olsonica, nebitna, mlada i neiskusna soba, ucinila losu
reklamu na nekoj americkoj TV, ali se Srbija zbog nje ne treba sekirati,
jer u svetu ima mnogo poznatijih i vaznijih ljudi koji su videli Srbiju i
njene prirodne lepote. Mozda je upravo, ucinila kontra-efekat, jer
ce upravo iz tog razloga mnogi hteti uveriti, da li je to tacno ili ne.
Pozdrav i sve najbolje narodu i drzavi Srbiji!!!

lala djilkoš

pre 3 godine

Posto vidim da ni u tekstu a ni u komentarima niko ne spominje najlepsi grad u SRB Suboticu i Palic, vreme bi bilo da se ispravi nepravda iz 1920 kada je tek 2 godine nakon zavrsetka rata odluceno uz čašicu viskija da granicna linija prodje "iznad" a ne "ispod" grada. Od tada pocinje stagnacija i propadanje grada koji je bio 4. po velicini u onoj monarhiji, celokupna industrija i fabrike su preseljene u druge gradove nove kraljevine, intelektualci, umetnici i privrednici napustaju grad koji preuzimaju od tada pa do danas ljudi kratkih vidika i bez trunke osecaja pripadnosti ovome prelepome gradu. Ima tamo severnije samo 180km jos uvek sete za tom linijom i bice valjda jednom opet nekih novih crtača koji ce ispraviti tu nesrecnu koincidenciju i opet je povući "ispod" pa da opet procveta pabonski slobodni grad.

a

pre 3 godine

@srba Budi pošten pa se potpiši kao "hrvoje".Od svih "su-
sjeda" Srbi su najviše ratovali i ginuli za slobodu.Tvoj omi-
ljeni Zagreb nikad nije bio bombardovan.Nikad ustanaka ili
borbe protiv nemaca.

Ja mislim

pre 3 godine

Zaboravili ste okačiti one plastične flaše i najlon kese na Drini, a ima ih i na drugim rekama.
Osim toga, Srbija je onakva kakvom je drugi vide, a ne onakva kakvom je mi vidimo. Hteli mi to ili ne. Odite malo po Evropi pa vidite, Sloveniju, Austriju, Švajcarsk, Italiju ...........

csc

pre 3 godine

Ljudi, kakav Uvac, kakva jezera po Srbiji? Jeste li vi videli nekad jezera u Alpima (Italija, ili Austrija...recimo)? Dajte da se ne brukamo, mi jesmo rupa, samo nam je tesko da priznamo. Uostalom, o tome gde smo, i koliko smo iskompleksirani, govori i cinjenica da se svi digli na noge zbog izjave neke glumice. Ovakve izjave glimica bi za neke druge narode bilo ispod casti da i primete, a tek li da vode kampanju.

Fiume

pre 3 godine

Bio na Gjeravici na planinarenju i Kopaoniku prije par godina, Kosovo iskreno ima puno ljepše prirodne ljepote nego Srbija... Cijeli taj kraj dolje, kada se još malo sredi, bit će neka mini Slovenija...

Mister No

pre 3 godine

Što dalje od Srbije i ostatka sveta. Maksimum je 20 hiljada kilometara na našoj planeti. Neko pusto ostrvo na Pacifiku, i to je to. Laku noć.

Vlada

pre 3 godine

@Dule

Iskreno ona je glumacki vise afirmisana globalno nego svi nasi glumci zajedno. Koji sem balkana nisu nikakvo globalno prisustvo napravili. To sto je izjavila nije rezultat zlobe i mrznje prema Srbiji nego neznanja. Kazes anonimus.. A ko je cuo za Dragana Nikolica, Pavla Vujisica, Ckalju, Mikija Manojlovica, Lazara Ristovskog itd u svetu? Njoj je neko ispricao to sto je rekla, verovatno saradnik/ca i to je uzela za gotovo. Sto ti ne bi poverovao amerikancu da ti kaze nesto o njima a radite zajedno? Koliko drzava i glavnih gradova znas u SAD?

Zoran

pre 3 godine

4316

Srbija apsolutno nema ništa ponuditi turistima. Ovo prikazano u ovom članku samo ide u prilog onom sto je gospođica rekla. Sve prikazano je postojalo i pre Srbije. To što smo turistički neatraktivni možemo zahvaliti našim precima koji su bežali od mora ko đavo od tamjana. Prosto je neverovatno da Srba na Balkanu ima 10 000 000 miliona, a ne postoji ni jedno jedino srpsko selo na moru. Svi su bežali u brda.
(Che, 06. april 2021 21:40)

Važno je samo osoliti određeni deo tela po tvome misljenju da bi se neko zvao turistom. To znaci da zemlje poput Austrije, Češke, Madjarske, Slovačke, bogate Švajcarske nemaju šta da pokažu turistima od prirodnih lepota, o kulturnim znamenitostima je suvišno i govoriti.

vilander

pre 3 godine

Bolje objavite razlog takvog stava te glumice umesto da pravdate njenu mrznju. Raskinula je 2014 veridbu sa glumcem Robertom Bojdom Holbrukom, nista specijalno, osim sto je taj lik ostavio Elizabet zbog jedne Srpkinje, - Tatjane Pajkovic, sa kojom je i dan danas u braku i imaju sina.

Djubrera na sve strane

pre 3 godine

Zagadjenje se vidi golim okom, reke pune djubreta, pomor ribe itd itd. Bolje da cutimo i pokrijemo se usima. Mi smo retko prljav narod.

Јабучило

pre 3 godine

Аман, једна површна каћиперка нешто налупала и сад се ми примамо... Знамо ваљда ко смо, шта смо и шта имамо!

hypatija

pre 3 godine

Generalno, moderna Srbija kao država i postoji tih petnaest zadnjih godina. To nije pogrešila. Srbi, kao narod postoje mnogo duže i uglavnom su se motali po ovim balkanskim prostranstvima. O postojanju srpskog naroda svedoče mnogobrojni manastiri , koji su zapravo jedini srpski kulturno-istorijski spomenici , a jedino njih niste spomenuli.

La la iz Banata

pre 3 godine

Evo odmah se javljaju oni koji nisu izašli iz svog socrealističkog bloka na NBg ili divljeg nelegalizovanog naselja sa kanalizacionim ispustima u prvoj jarugi. Ima Srbija mnogo, mnogo toga da pokaže lepoga i zanimljivoga. Problem je što se gradska banda ostrvila i podivljala. Baca djubre gde ko stigne, sve zatrpano kesama i flašama. Po rekama i jezerima plove veš mašine i plastična ostrva umesto ladja. Pored svakog puta smetlište. Svako radi šta hoće. Nije, gospodo gradski aljkavci, toga bilo pre tridesetak godina. Sad se ljutite koliko hoćete, ali aljkavost, djubre i izrovane blatne kaljuge od zelenih površina takav utisak ostavljaju. Osim toga, dušu jedne zemlje čini njen narod, a ovde su ljudi u soorije vreme postali neljudi.

putnik

pre 3 godine

Mozes joj pokazivati sta hoces kad ona ne vidi, ne zanima je. verovatno je neka seljanka sto se dokopala slave i novca na frku pa je sad ceo svet njen. Da bi covek video mora da bude vise nego bogat i slavan.

Sandra

pre 3 godine

Divlje deponije djubrista pored reke Save. Sporeti, frizideri, kauci, cigle......o plasticnim flasama i kontejnerima koje plutaju uz obalu i da ne peicam. Zgrade i kuce sa oronulim fasadama gde je i armatura probila.....

Xxc

pre 3 godine

Srbija ima više da pokaže nego mnoge zemlje Evrope a što se tiče prljavštine čistija je nego mnoge zemlje komentatora. Otkačite se od Srbije jer zloba ubija.

Roko

pre 3 godine

ajde ljudi sta realno ima u Srbiji? Beograd,Zlatibor,Tara? Ma dajte molim vas.Ko je malo putovao i video sveta taj nema čime kod nas da se oduševi.Kod nas moze lepo da se pojede(mada je i tu kvalitet pao),nocni provod u Beogradu nije los,lepe devojke i to je to.Realno nismo turisticka zemlja,jer nemamo ni mora,ni nekih planina, a i jezera su nam skroz neuredjena.Ekologoju da ne pominjem, zadnji smo u evropi

Sava

pre 3 godine

Zemlja nam je lepa, ima mnogo destinacija koje bi mogle da se posete, ALI realno... dosta je prljavo i zapušteno. Zamislite kada bi se:
-sredili svi dvorci Vojvodine i organizovao bal-turizam sa sve oblačenjem u stare kostime iz XVIII i XIX veka, muzikom, hranom iz tog doba;
-napravili vidikovci na Uvcu sa svih strana i helikopter tura preko Uvca, ali da se pazi da se ne oštete ptice koje lete tuda;
-džinovski stakleni most za pešake preko Lazarevog kanjona (uz obavezno poštovanje ekoloških mera);
-maksimalno uložilo u seoski-eko turizam;
-obnovile sve stare vodenice širom Srbije i određene pretvorene u mini-hotele (Sava Savanović-vampir-turizam za neustrašive);
-izgradio neki veliki gejmer centar u centralnoj Srbiji (možda Kragujevcu) sa theme-parks tipa Star Wars, Marvel, DC, epska fantastika...;
-srušili svi ilegalni objekti na Zlatiboru, Kopaoniku, Divčibarima i dr planinama i doneo strogi zakon o gradnji isključivo lokalne arhitekture (tipa kuće, hoteli od drveta, određene boje i sl);
-srušilo ono ruglo u Beogradu na vodi i Beton hala i napravio OGROOOMAN park od Sajma do Marine Dorćol sa fontanama, skulpturama, biciklističkim i pešačkim stazama (poput parkova u Kjotu, St Luisu, Beču...);
-izgradilo 10-20 tematskih muzeja vezanih za srpsku kulturu, tradiciju (tipa Muzej poljoprivrede u Srbiji, Muzej ženskog stvaralaštva u Srbiji, Muzej muzike u Srbiji; Muzej hrane u Srbiji i sl-u svakom gradu po 1-2)
itd
Znam, fantaziram, ali bilo bi lepo. Pozdrav svima!

Goran

pre 3 godine

Mnooooogo toga propustenog da se napise, a da jesu identitet Srbije. Pre svega manastiri, pa stari gradovi po celoj Srbiji, Maglic, Uzicka tvrdjava... Gomila banja, neke od njih jos od Rimljana tu. Lepenski vir... Nije Srbija samo Uvac, Zlatibor i Djavolja varos, to nismo mi stvorili, manastire i tvrdjave iz srednjeg veka jesmo. Oni pokazuju ko smo i odakle smo.

Klon

pre 3 godine

O lepotama posecenih suma, zagadjenog vazduha i potrovanih reka Srbije moze da fantazira samo neko ko nije dobacio dalje od svoje prcije.
Bled, Bohinj, Soča-druga planeta!
-
Ma i one braon mrlje po Jadranu od kanalizacije , narocito braon bisera Dubrovnika sa vremenskom prognozom dajete i kretanje kanalizacionih mrlja da turisti na vreme izadju iz vode.

Valdens

pre 3 godine

Srbija ima mnogo toga, međutim zemlja je toliko zaprljana da ko vidi to đubre ostane mu urezano u pameti, i kad pomisli na Srbiju prvo se toga seti. Mnogo toga treba urediti, očistiti popraviti. Treba raditi na tome više, a malo manje pričati. Srbija nema more, ali zato imamo banje sa vrhunskom vodom i vazduhom. Treba ulagati u banjski turizam mnogo više. To ma kratak rok može da da dobre rezultate. Što se dotične tiče ne treba je komentarisati.

gregor - varaždin

pre 3 godine

A gdje su manastiri? Mislim da su oni najvrijednije "točke" na turističkoj mapi Srbije. Doživljaj međutim kvare standardno loši putevi te nevjerojatne usputne "kolekcije" smeća i svakovrsnog otpada.

Pedja

pre 3 godine

Jedino sto vredi videti su Beograd i par gradova u Vojvodini. Priroda u Srbiji nije nista posebno, toga ima u vecini evropskih zemalja. Sva nabrojana jezera su vestacka. Ne samo da nemamo more nego nemamo ni prava jezera. Ne zavaravajmo se.
Ali gospodja je bila u Beogradu, a on je pun energije, zanimljiv, bucan, uvek budan, atraktivan svakom ko dodje.
Zakljucak gospodja je kokoska

nemate pojma

pre 3 godine

Srbija postoji kao drzava od 2006, u cemu je problem?
Postojala je i citave 42 godine na prelasku iz 19og u 20i vek.
Pre toga pre 1439. i pada Smedereva.
Ostalo nije bila drzava Srbija vec neke druge drzave u kojima su ziveli Srbi..
A sta je za vas Srbija? Teritorija na kojoj zive Srbi? OK poznato je da mi to tako gledamo u tom smislu naravno da je terirorija postojala i narod ali ne i drzava.

Che

pre 3 godine

Srbija apsolutno nema ništa ponuditi turistima. Ovo prikazano u ovom članku samo ide u prilog onom sto je gospođica rekla. Sve prikazano je postojalo i pre Srbije. To što smo turistički neatraktivni možemo zahvaliti našim precima koji su bežali od mora ko đavo od tamjana. Prosto je neverovatno da Srba na Balkanu ima 10 000 000 miliona, a ne postoji ni jedno jedino srpsko selo na moru. Svi su bežali u brda.

O boze...

pre 3 godine

Koji smo mi kompleksasi i cime se bavimo. Koga briga sta je rekla neka tamo, i to ko zna kad dajte vise ljudi.
Mi da smo neki dzekovi samo bismo odmahnuli rukom i nastavili dalje, to bi uradili recimo Englezi. A mi se ljutimo, svadjamo, pravdamo ej pravdamo, objasnjavamo...
Stvarno smo pacenici

plavi bechar

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...

Марија Антоанета

pre 3 godine

Глумица је ово рекла јер је бивши дечко оставио због српкиње, буквално куцајте на гуглу ex boyfriend и видећете са ким је сада у браку. Слично као и Медлин Олбрајт која нас презире из сличног разлога хаха

ercov

pre 3 godine

Čuj Pirot i Stara planina, šta ima da se vidi u Pirotu obična kasaba i ništa više a na Staroj planini jedan hotel i da vas pojede medved i to je to

Aleksandar

pre 3 godine

Neverovatno koliko priče o toj izjavi. Samo se palite. Ona je pričala o Kosovu. Šta zna glumica gde je došla, Srbija, Kosovo to je njoj isto.

Ahab

pre 3 godine

Bas ste djubretom zatrpani Uvac nasli da stavite na prvo mesto.
Sjajno!
Elem, izlupetala se u onoj izjavi, ali nista posebno nije propustila.
O lepotama posecenih suma, zagadjenog vazduha i potrovanih reka Srbije moze da fantazira samo neko ko nije dobacio dalje od svoje prcije.
Bled, Bohinj, Soča-druga planeta!

milan

pre 3 godine

Ko je bre j...!
Sta lozite narod nekom ribom za koju malo ko zna u moru glumaca, pritom ce se za deset godina jedino mozda pisati o njoj kako se usvinjila od burgera i brze hrane...tako to obicno biva

Demant

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...
(plavi bechar, 6. april 2021 21:00) # Link komentara

Ma da je tekst o tortama iz Kragujevca, mora se spomenuti najveća opsesija.

Dule

pre 3 godine

Ne znam zasto pisete o Srbiji da bi dokazali nesto i to totalnom glumackom anonimusu. Sa nasom zemljom su svi odusevljeni sem doticnim anonimusom i po nekim domacim g.....a
Opusteno jer ja kada dovedem Norvezane oni su odusevljeni u svakom pogledu. Zivela Srbija

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Za sve su krivi srpski političari u zadnjih 30 godina. Da se ne lažemo. Spali smo na najniže grane i ekonomski i sa kulturom u očima sveta. Jedan Ričard Nikoson je dolazio u BGD dok se ova nije ni rodila, zato i ne zna. Možda i za Niksona i Kenedija nije čula. Ko će ga znati. Nema velikog muzičkog sastava koji u prošlom veku nije dolazio u Srbiju. Ko će takvim ljudima da objasni da je 10 vekova starija Srbija od njene države kada u ovoj zemlji najveću promociju prave Maca diskrecija(da li je ili nije) i da li je Miki Đuričić pobio sa nekim uživo u emisiji? Normalno da smo za svet sad niko i ništa...

SODOFF

pre 3 godine

Ma ko je bre ....! Rodjena u Kaliforniji, saveznoj drzavi koja je do 1950 godine sluzila za deponovanje nuklearnog otpada. To mnogo govori o onima koji su tamo odrasli. Vecina nema pojma o stvarnom zivotu. Sva prica im se svodi na to da se dobro napuse i da "uzivaju" u zivotu. Lujka nije vredna ovolike paznje.

gandalf

pre 3 godine

Mozda se devojci nije nista svidelo ovde, ne zato sto nas mrzi vec jednostavno zato sto joj se nije svidelo! Zar moramo svakome da se svidimo? Zar se vama gde god da odete uvek sve svidi? Ovo drugo sto je rekla vezano od kada postojimo se nalupala ili je mozda nesto nespretno htela da kaze.

srba

pre 3 godine

Lepo rece žena. Sem šume i kamenja nema sta da se vidi. Kakvih dvoraca i oalata ima u Ceskoj, Austriji, Mađarskoj, Rumuniji.... Cvetnih parkova, uređenih jezeta... Kod nas je sve neuređeno i prljavo. Jezerima pluta đubre. Do Uvca nema ni normalnog puta...

Los Angeles

pre 3 godine

Ne balavite. Srbija je na dnu Evropskih destinacija za turiste. Ono malo lepote što ima, je ili upropašteno djubretom na sve strane, ili toliko nepristupačno da moraš satima da pešačiš stazicama, naravno o nikakvim sadržajima ni govora u blizinu tih mesta. Narod je užasno nekulturan, jednostavno loš. Isto važi za većinu Balkanskih naroda, s tom razlikom da neki imaju more, što malo poboljšava situaciju, tu pre svega mislim na Hrvatsku, Crnu Goru, Albaniju, i ostatke kulture iza Italije, Mletačke republike i slično. Hrana vam je takodje vrlo jednolična, uglavnom samo lokalne mesine i par recepata, a ko želi svetsku kuhinju, moraće do nekih civilizovanijih mesta. Pozdrav i putujte svetom!!

Mohikakac_91'.

pre 3 godine

Realno nema nista da se vidi u Srbiju
(neda, 06. april 2021 20:3

Pa za ono sto ti jedino zelis da vidis, ide se u Ulicu Crvenih Fenjera u Amsterdamu. Gubis vreme ovde

Milojko

pre 3 godine

Da se ne lazemo, od Pirota preko Golupca do Zlatarskog jezera ima 3 dana voznje. A cak i da krece oz Beograda, treba joj dosta da se vozi do bilo koje od nabrojanih destinacija, ne toliko dobrim putevima.

srba

pre 3 godine

Lepo rece žena. Sem šume i kamenja nema sta da se vidi. Kakvih dvoraca i oalata ima u Ceskoj, Austriji, Mađarskoj, Rumuniji.... Cvetnih parkova, uređenih jezeta... Kod nas je sve neuređeno i prljavo. Jezerima pluta đubre. Do Uvca nema ni normalnog puta...

Los Angeles

pre 3 godine

Ne balavite. Srbija je na dnu Evropskih destinacija za turiste. Ono malo lepote što ima, je ili upropašteno djubretom na sve strane, ili toliko nepristupačno da moraš satima da pešačiš stazicama, naravno o nikakvim sadržajima ni govora u blizinu tih mesta. Narod je užasno nekulturan, jednostavno loš. Isto važi za većinu Balkanskih naroda, s tom razlikom da neki imaju more, što malo poboljšava situaciju, tu pre svega mislim na Hrvatsku, Crnu Goru, Albaniju, i ostatke kulture iza Italije, Mletačke republike i slično. Hrana vam je takodje vrlo jednolična, uglavnom samo lokalne mesine i par recepata, a ko želi svetsku kuhinju, moraće do nekih civilizovanijih mesta. Pozdrav i putujte svetom!!

O boze...

pre 3 godine

Koji smo mi kompleksasi i cime se bavimo. Koga briga sta je rekla neka tamo, i to ko zna kad dajte vise ljudi.
Mi da smo neki dzekovi samo bismo odmahnuli rukom i nastavili dalje, to bi uradili recimo Englezi. A mi se ljutimo, svadjamo, pravdamo ej pravdamo, objasnjavamo...
Stvarno smo pacenici

csc

pre 3 godine

Ljudi, kakav Uvac, kakva jezera po Srbiji? Jeste li vi videli nekad jezera u Alpima (Italija, ili Austrija...recimo)? Dajte da se ne brukamo, mi jesmo rupa, samo nam je tesko da priznamo. Uostalom, o tome gde smo, i koliko smo iskompleksirani, govori i cinjenica da se svi digli na noge zbog izjave neke glumice. Ovakve izjave glimica bi za neke druge narode bilo ispod casti da i primete, a tek li da vode kampanju.

Dule

pre 3 godine

Ne znam zasto pisete o Srbiji da bi dokazali nesto i to totalnom glumackom anonimusu. Sa nasom zemljom su svi odusevljeni sem doticnim anonimusom i po nekim domacim g.....a
Opusteno jer ja kada dovedem Norvezane oni su odusevljeni u svakom pogledu. Zivela Srbija

Марија Антоанета

pre 3 godine

Глумица је ово рекла јер је бивши дечко оставио због српкиње, буквално куцајте на гуглу ex boyfriend и видећете са ким је сада у браку. Слично као и Медлин Олбрајт која нас презире из сличног разлога хаха

Che

pre 3 godine

Srbija apsolutno nema ništa ponuditi turistima. Ovo prikazano u ovom članku samo ide u prilog onom sto je gospođica rekla. Sve prikazano je postojalo i pre Srbije. To što smo turistički neatraktivni možemo zahvaliti našim precima koji su bežali od mora ko đavo od tamjana. Prosto je neverovatno da Srba na Balkanu ima 10 000 000 miliona, a ne postoji ni jedno jedino srpsko selo na moru. Svi su bežali u brda.

Sava

pre 3 godine

Zemlja nam je lepa, ima mnogo destinacija koje bi mogle da se posete, ALI realno... dosta je prljavo i zapušteno. Zamislite kada bi se:
-sredili svi dvorci Vojvodine i organizovao bal-turizam sa sve oblačenjem u stare kostime iz XVIII i XIX veka, muzikom, hranom iz tog doba;
-napravili vidikovci na Uvcu sa svih strana i helikopter tura preko Uvca, ali da se pazi da se ne oštete ptice koje lete tuda;
-džinovski stakleni most za pešake preko Lazarevog kanjona (uz obavezno poštovanje ekoloških mera);
-maksimalno uložilo u seoski-eko turizam;
-obnovile sve stare vodenice širom Srbije i određene pretvorene u mini-hotele (Sava Savanović-vampir-turizam za neustrašive);
-izgradio neki veliki gejmer centar u centralnoj Srbiji (možda Kragujevcu) sa theme-parks tipa Star Wars, Marvel, DC, epska fantastika...;
-srušili svi ilegalni objekti na Zlatiboru, Kopaoniku, Divčibarima i dr planinama i doneo strogi zakon o gradnji isključivo lokalne arhitekture (tipa kuće, hoteli od drveta, određene boje i sl);
-srušilo ono ruglo u Beogradu na vodi i Beton hala i napravio OGROOOMAN park od Sajma do Marine Dorćol sa fontanama, skulpturama, biciklističkim i pešačkim stazama (poput parkova u Kjotu, St Luisu, Beču...);
-izgradilo 10-20 tematskih muzeja vezanih za srpsku kulturu, tradiciju (tipa Muzej poljoprivrede u Srbiji, Muzej ženskog stvaralaštva u Srbiji, Muzej muzike u Srbiji; Muzej hrane u Srbiji i sl-u svakom gradu po 1-2)
itd
Znam, fantaziram, ali bilo bi lepo. Pozdrav svima!

gandalf

pre 3 godine

Mozda se devojci nije nista svidelo ovde, ne zato sto nas mrzi vec jednostavno zato sto joj se nije svidelo! Zar moramo svakome da se svidimo? Zar se vama gde god da odete uvek sve svidi? Ovo drugo sto je rekla vezano od kada postojimo se nalupala ili je mozda nesto nespretno htela da kaze.

ercov

pre 3 godine

Čuj Pirot i Stara planina, šta ima da se vidi u Pirotu obična kasaba i ništa više a na Staroj planini jedan hotel i da vas pojede medved i to je to

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Za sve su krivi srpski političari u zadnjih 30 godina. Da se ne lažemo. Spali smo na najniže grane i ekonomski i sa kulturom u očima sveta. Jedan Ričard Nikoson je dolazio u BGD dok se ova nije ni rodila, zato i ne zna. Možda i za Niksona i Kenedija nije čula. Ko će ga znati. Nema velikog muzičkog sastava koji u prošlom veku nije dolazio u Srbiju. Ko će takvim ljudima da objasni da je 10 vekova starija Srbija od njene države kada u ovoj zemlji najveću promociju prave Maca diskrecija(da li je ili nije) i da li je Miki Đuričić pobio sa nekim uživo u emisiji? Normalno da smo za svet sad niko i ništa...

amb

pre 3 godine

Zena je rekla da u Srbiji ne postoji nista vredno paznje, a da su ga stvorili Srbi.
I u pravu je. Naveli ste neke prirodne lepote, planine, reke, jezera, a nista od toga nije delo Srba. Niti su to neke posebne prirodne lepote, narocito kada se uporede sa lepotama susednih zemalja, npr. Hrvatske, Crne Gore, Grcke...
U kulturnom smislu, nemamo skoro nista vredno paznje.
Novi Sad nikakve veze nema sa Srbima, bio je deo Ugarske, ne Srbije. Beograd takodje, a Golubacka tvrdjava em nema veze sa Srbima, jer su je izgradili Madjari, em nije nikakva narocita tvrdjava, vredna paznje. Pogledajte malo evropske tvrdjave i stare gradove.
O vojvodjanskim dvorcima da ne pricamo, to su madjarski i nemacki dvorci, ne srpski.
Dakle, glumica je u pravu.

Ja mislim

pre 3 godine

Zaboravili ste okačiti one plastične flaše i najlon kese na Drini, a ima ih i na drugim rekama.
Osim toga, Srbija je onakva kakvom je drugi vide, a ne onakva kakvom je mi vidimo. Hteli mi to ili ne. Odite malo po Evropi pa vidite, Sloveniju, Austriju, Švajcarsk, Italiju ...........

Goran

pre 3 godine

Mnooooogo toga propustenog da se napise, a da jesu identitet Srbije. Pre svega manastiri, pa stari gradovi po celoj Srbiji, Maglic, Uzicka tvrdjava... Gomila banja, neke od njih jos od Rimljana tu. Lepenski vir... Nije Srbija samo Uvac, Zlatibor i Djavolja varos, to nismo mi stvorili, manastire i tvrdjave iz srednjeg veka jesmo. Oni pokazuju ko smo i odakle smo.

Ahab

pre 3 godine

Bas ste djubretom zatrpani Uvac nasli da stavite na prvo mesto.
Sjajno!
Elem, izlupetala se u onoj izjavi, ali nista posebno nije propustila.
O lepotama posecenih suma, zagadjenog vazduha i potrovanih reka Srbije moze da fantazira samo neko ko nije dobacio dalje od svoje prcije.
Bled, Bohinj, Soča-druga planeta!

zeljko vlainić

pre 3 godine

Sta vas briga sta je ona rekla.... Kom je to ustvari bitno.... Mozda se zaljubila u nekog srbina ili srpkinju pa dozivjela neuzvracenu ljubav...
Dio srba se svakoj budali da isprovocirati, cemu to??? Ako si to dozvolite zaista ce ispasti da ne vrijedite....
Uostalom, netko ko u par dana boravka u nekoj zemlji izrazi ovakav komentar govori najviše o sebi... Da je uzasno frustriran i nezadovoljan na prvom mjestu sam sa sobom....

Djubrera na sve strane

pre 3 godine

Zagadjenje se vidi golim okom, reke pune djubreta, pomor ribe itd itd. Bolje da cutimo i pokrijemo se usima. Mi smo retko prljav narod.

Valdens

pre 3 godine

Srbija ima mnogo toga, međutim zemlja je toliko zaprljana da ko vidi to đubre ostane mu urezano u pameti, i kad pomisli na Srbiju prvo se toga seti. Mnogo toga treba urediti, očistiti popraviti. Treba raditi na tome više, a malo manje pričati. Srbija nema more, ali zato imamo banje sa vrhunskom vodom i vazduhom. Treba ulagati u banjski turizam mnogo više. To ma kratak rok može da da dobre rezultate. Što se dotične tiče ne treba je komentarisati.

Sandra

pre 3 godine

Divlje deponije djubrista pored reke Save. Sporeti, frizideri, kauci, cigle......o plasticnim flasama i kontejnerima koje plutaju uz obalu i da ne peicam. Zgrade i kuce sa oronulim fasadama gde je i armatura probila.....

Zoki

pre 3 godine

Posto vidim da ni u tekstu a ni u komentarima niko ne spominje najlepsi grad u SRB Suboticu i Palic, vreme bi bilo da se ispravi nepravda iz 1920 kada je tek 2 godine nakon zavrsetka rata odluceno uz čašicu viskija da granicna linija prodje "iznad" a ne "ispod" grada. Od tada pocinje stagnacija i propadanje grada koji je bio 4. po velicini u onoj monarhiji, celokupna industrija i fabrike su preseljene u druge gradove nove kraljevine, intelektualci, umetnici i privrednici napustaju grad koji preuzimaju od tada pa do danas ljudi kratkih vidika i bez trunke osecaja pripadnosti ovome prelepome gradu. Ima tamo severnije samo 180km jos uvek sete za tom linijom i bice valjda jednom opet nekih novih crtača koji ce ispraviti tu nesrecnu koincidenciju i opet je povući "ispod" pa da opet procveta pabonski slobodni grad.
(lala djilkoš, 06. april 2021 22:49)

Hoce naravno kad Skoplje ponovo postane glavni grad Srbije i juzna Dalmacija ponovo bude u sastavu Srbije. Znas i sam odgovor kada.

Miloš

pre 3 godine

Eno, lepo je Robert Čoban izguglao - devojku je verenik ostavio zbog Srpkinje. Ta zna više o Srbiji nego 99% čovečanstva, samo nas ne voli. Potpuno razumljivo. Idemo dalje...

SODOFF

pre 3 godine

Ma ko je bre ....! Rodjena u Kaliforniji, saveznoj drzavi koja je do 1950 godine sluzila za deponovanje nuklearnog otpada. To mnogo govori o onima koji su tamo odrasli. Vecina nema pojma o stvarnom zivotu. Sva prica im se svodi na to da se dobro napuse i da "uzivaju" u zivotu. Lujka nije vredna ovolike paznje.

Milojko

pre 3 godine

Da se ne lazemo, od Pirota preko Golupca do Zlatarskog jezera ima 3 dana voznje. A cak i da krece oz Beograda, treba joj dosta da se vozi do bilo koje od nabrojanih destinacija, ne toliko dobrim putevima.

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Propustila je da vidi gomilu smeca po svim tim mestima. Nego, nije ni strasno sto nije nista videla po Srbiji, strasno je da izjavi da Srbija postoji samo 13 godina. Mada, mozda nije ni to strasno, ako se uzme u obzir da je samo jos jedan bot iz Holivuda.

milan

pre 3 godine

Ko je bre j...!
Sta lozite narod nekom ribom za koju malo ko zna u moru glumaca, pritom ce se za deset godina jedino mozda pisati o njoj kako se usvinjila od burgera i brze hrane...tako to obicno biva

Xxc

pre 3 godine

Srbija ima više da pokaže nego mnoge zemlje Evrope a što se tiče prljavštine čistija je nego mnoge zemlje komentatora. Otkačite se od Srbije jer zloba ubija.

Aron

pre 3 godine

Elizabet Olson je uglavnom u pravu. Beograd je ružan grad, arhitektura je nešto izmedju sivog socializma i neplanskih nedovršenih kuća. Urbanistički u njemu vlada potpuni haos. To važi i za većinu gradova u Srbiji. Ljudi ovde su zaista bučni i agresivni, kultura nam nije jača strana i to iskreno mislimo sami o sebi.

plavi bechar

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...

Roko

pre 3 godine

ajde ljudi sta realno ima u Srbiji? Beograd,Zlatibor,Tara? Ma dajte molim vas.Ko je malo putovao i video sveta taj nema čime kod nas da se oduševi.Kod nas moze lepo da se pojede(mada je i tu kvalitet pao),nocni provod u Beogradu nije los,lepe devojke i to je to.Realno nismo turisticka zemlja,jer nemamo ni mora,ni nekih planina, a i jezera su nam skroz neuredjena.Ekologoju da ne pominjem, zadnji smo u evropi

gregor - varaždin

pre 3 godine

A gdje su manastiri? Mislim da su oni najvrijednije "točke" na turističkoj mapi Srbije. Doživljaj međutim kvare standardno loši putevi te nevjerojatne usputne "kolekcije" smeća i svakovrsnog otpada.

Il

pre 3 godine

Devojka koja je postavila sporan intervju zbog kojeg su ljudi čuli za ovu glumicu je Tatjana Basevic, možda čak i jedina “influenserka” koja postavlja sadržaj koji je patriotski...npr pokrenula je akciju na drustvenim mrežama kada je Lipa postavila mapu velike Albanije, bori se protiv srbofobije u stranim medijima itd
A činjenica da je rodjena u Svajcarskoj ali je došla da živi u Srbiji, je pravi primer patriotizma.

Zoran

pre 3 godine

4316

Srbija apsolutno nema ništa ponuditi turistima. Ovo prikazano u ovom članku samo ide u prilog onom sto je gospođica rekla. Sve prikazano je postojalo i pre Srbije. To što smo turistički neatraktivni možemo zahvaliti našim precima koji su bežali od mora ko đavo od tamjana. Prosto je neverovatno da Srba na Balkanu ima 10 000 000 miliona, a ne postoji ni jedno jedino srpsko selo na moru. Svi su bežali u brda.
(Che, 06. april 2021 21:40)

Važno je samo osoliti određeni deo tela po tvome misljenju da bi se neko zvao turistom. To znaci da zemlje poput Austrije, Češke, Madjarske, Slovačke, bogate Švajcarske nemaju šta da pokažu turistima od prirodnih lepota, o kulturnim znamenitostima je suvišno i govoriti.

Mohikakac_91'.

pre 3 godine

Realno nema nista da se vidi u Srbiju
(neda, 06. april 2021 20:3

Pa za ono sto ti jedino zelis da vidis, ide se u Ulicu Crvenih Fenjera u Amsterdamu. Gubis vreme ovde

Vlada

pre 3 godine

@Dule

Iskreno ona je glumacki vise afirmisana globalno nego svi nasi glumci zajedno. Koji sem balkana nisu nikakvo globalno prisustvo napravili. To sto je izjavila nije rezultat zlobe i mrznje prema Srbiji nego neznanja. Kazes anonimus.. A ko je cuo za Dragana Nikolica, Pavla Vujisica, Ckalju, Mikija Manojlovica, Lazara Ristovskog itd u svetu? Njoj je neko ispricao to sto je rekla, verovatno saradnik/ca i to je uzela za gotovo. Sto ti ne bi poverovao amerikancu da ti kaze nesto o njima a radite zajedno? Koliko drzava i glavnih gradova znas u SAD?

La la iz Banata

pre 3 godine

Evo odmah se javljaju oni koji nisu izašli iz svog socrealističkog bloka na NBg ili divljeg nelegalizovanog naselja sa kanalizacionim ispustima u prvoj jarugi. Ima Srbija mnogo, mnogo toga da pokaže lepoga i zanimljivoga. Problem je što se gradska banda ostrvila i podivljala. Baca djubre gde ko stigne, sve zatrpano kesama i flašama. Po rekama i jezerima plove veš mašine i plastična ostrva umesto ladja. Pored svakog puta smetlište. Svako radi šta hoće. Nije, gospodo gradski aljkavci, toga bilo pre tridesetak godina. Sad se ljutite koliko hoćete, ali aljkavost, djubre i izrovane blatne kaljuge od zelenih površina takav utisak ostavljaju. Osim toga, dušu jedne zemlje čini njen narod, a ovde su ljudi u soorije vreme postali neljudi.

hypatija

pre 3 godine

Generalno, moderna Srbija kao država i postoji tih petnaest zadnjih godina. To nije pogrešila. Srbi, kao narod postoje mnogo duže i uglavnom su se motali po ovim balkanskim prostranstvima. O postojanju srpskog naroda svedoče mnogobrojni manastiri , koji su zapravo jedini srpski kulturno-istorijski spomenici , a jedino njih niste spomenuli.

Pedja

pre 3 godine

Jedino sto vredi videti su Beograd i par gradova u Vojvodini. Priroda u Srbiji nije nista posebno, toga ima u vecini evropskih zemalja. Sva nabrojana jezera su vestacka. Ne samo da nemamo more nego nemamo ni prava jezera. Ne zavaravajmo se.
Ali gospodja je bila u Beogradu, a on je pun energije, zanimljiv, bucan, uvek budan, atraktivan svakom ko dodje.
Zakljucak gospodja je kokoska

lala djilkoš

pre 3 godine

Posto vidim da ni u tekstu a ni u komentarima niko ne spominje najlepsi grad u SRB Suboticu i Palic, vreme bi bilo da se ispravi nepravda iz 1920 kada je tek 2 godine nakon zavrsetka rata odluceno uz čašicu viskija da granicna linija prodje "iznad" a ne "ispod" grada. Od tada pocinje stagnacija i propadanje grada koji je bio 4. po velicini u onoj monarhiji, celokupna industrija i fabrike su preseljene u druge gradove nove kraljevine, intelektualci, umetnici i privrednici napustaju grad koji preuzimaju od tada pa do danas ljudi kratkih vidika i bez trunke osecaja pripadnosti ovome prelepome gradu. Ima tamo severnije samo 180km jos uvek sete za tom linijom i bice valjda jednom opet nekih novih crtača koji ce ispraviti tu nesrecnu koincidenciju i opet je povući "ispod" pa da opet procveta pabonski slobodni grad.

nemate pojma

pre 3 godine

Srbija postoji kao drzava od 2006, u cemu je problem?
Postojala je i citave 42 godine na prelasku iz 19og u 20i vek.
Pre toga pre 1439. i pada Smedereva.
Ostalo nije bila drzava Srbija vec neke druge drzave u kojima su ziveli Srbi..
A sta je za vas Srbija? Teritorija na kojoj zive Srbi? OK poznato je da mi to tako gledamo u tom smislu naravno da je terirorija postojala i narod ali ne i drzava.

Јабучило

pre 3 godine

Глумица је ово рекла јер је бивши дечко оставио због српкиње, буквално куцајте на гуглу ex boyfriend и видећете са ким је сада у браку. Слично као и Медлин Олбрајт која нас презире из сличног разлога хаха
(Марија Антоанета, 06. april 2021 21:42)

Не бејах лењ, и заиста - Бојд Холбрук, бивши вереник Олсенове је ожењен - Татјаном Пајковић.

Demant

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...
(plavi bechar, 6. april 2021 21:00) # Link komentara

Ma da je tekst o tortama iz Kragujevca, mora se spomenuti najveća opsesija.

Никола87

pre 3 godine

@Марија Антоанета

Татјана Пајковић, жена бившег вереника Олсенове, је чиста Американка, и то поносна Democrat. Заправо ни не обзнањује своје српско порекло, нигде. А и не верујем да њено порекло значи ни њеном мужу ни Олсеновој.

neda

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...
(plavi bechar, 6. april 2021 21:00) # Link komentara

Ma da je tekst o tortama iz Kragujevca, mora se spomenuti najveća opsesija.
(Demant, 06. april 2021 21:35)

A sta drugo sa ocekujes od rvata koji masovno 24h dnevno provode ovde? Zato i provode jer su opsednuti Srbima.

posmatracica

pre 3 godine

Bio na Gjeravici na planinarenju i Kopaoniku prije par godina, Kosovo iskreno ima puno ljepše prirodne ljepote nego Srbija... Cijeli taj kraj dolje, kada se još malo sredi, bit će neka mini Slovenija...
(Fiume, 06. april 2021 22:24)

Kosovo je Srbija.

brb

pre 3 godine

Ljudi, kakav Uvac, kakva jezera po Srbiji? Jeste li vi videli nekad jezera u Alpima (Italija, ili Austrija...recimo)?
(csc, 6. april 2021 22:51)
I opet, milion tih Italijana i Austrijanaca, pored tih svojih prelepih jezera plate 20€ samo da bi uživo videli najlepša od svih: Plitvička jezera.

Zoran

pre 3 godine

Ne mogu da shvatim da pojedini sami po sebi pljuju i po svojoj zemlji, dok se neki drugi iz regiona slade kad to citaju. Ja sam neko ko je proputovao dobar deo Evrope, i slobodno mogu reci da je Srbija prelepa zemlja, i ima neku posebnu lepotu koja se ne vidja svugde. Prelepi sever, ravnica, izobilje kanala, jezera, bara, reka, rezervata prirode. Sa lepotama Sumadije ne moze se usporednivati ni jedan evropski region, zapadna i istocna Srbija prepuna prelelih reka, vodopada, suma, pecina, naj lepsih planina. Djerdap najveci i najlepsi nacjonalni par na balkanu i sire, pa kao slag stari srpski manastiri koje tako lepe i u tom broju nema niko u svetu.Pa Beograd ubedljivo centar lepote i zabave u ovom delu Evrope. I gomila drugih prelepih gradova. Mogao bi da pisem do sutra o lepotama Srbije. I sam radim u parku prirode gornje podunavlje, pa moje turiste pored parka prirode odvedem i po mestima sirom Srbije, i svi isto reaguju odusevljeni prirodom, vodama, planinama, vodopadima, pecinama, sumama, manastjrima, i naravno lepim i dobrim ljudima. A tu nam je blizu i nasa lepa Crna gora, i Republika srpska! Neka budala je pisala da sever Srbije i dole Golubac, Djerdap, tvrdjave... Nisu delo srpkog identiteta i rada, pa to moze izjaviti neko ko je opasno poremecen,jer onda je cela Evropa necija tudja,i narocito Balkan. Srbija je jedna od nanlepsih zemalja Evrope, samo je moramo cuvati i voleti kao majku rodjenu!!!

Brdjanin

pre 3 godine

@ Los Angeles

Vidi se iz komentara da si pun gneva i zavisti prema rodjenoj zemlji. Potpuno razumljivo s obzorom da si otišao u stranu zemlju, radeći kao šljaker, da tamo uživaš u plastičnoj i gmo hrani, svim mogućim veštačkim stimulansima mozga pod izgovorom kako si srećan jer ne živiš ovde, a svaki slobodan trenutak visiš na B92 i pljuješ po zemlji koja te je odhranila.

Ljudi kao ti će ceo život biti duboko nezadovoljni gde god oni to bili, iz prostog razloga jer si svoje napistio a tamo ne pripadaš.

Što se tiče hrane Amerika može da nam pljune pod prozor. Te bajke koje prosipaš o izboru i ukusu hrane, to si video na
24 kitchen.
Prema tome, budi ti i dalje “srećan i uspešan” u USA a savete kakva je Srbija i šta ima da se vidi ovde prepusti nekome zrelijem i pametnijem.

Mauro-Pula

pre 3 godine

Vidim da nekima smetaju hrvatski komentatori pa izjavljujem: provodim na ovom sajtu svakodnevno nekoliko sati. Svjestan sam svojih gena i znam kome pripadam. Jeste li zadovoljni?

Јабучило

pre 3 godine

Аман, једна површна каћиперка нешто налупала и сад се ми примамо... Знамо ваљда ко смо, шта смо и шта имамо!

a

pre 3 godine

@srba Budi pošten pa se potpiši kao "hrvoje".Od svih "su-
sjeda" Srbi su najviše ratovali i ginuli za slobodu.Tvoj omi-
ljeni Zagreb nikad nije bio bombardovan.Nikad ustanaka ili
borbe protiv nemaca.

posmatracica

pre 3 godine

Srbija nije bas nesto lijepa kao zemlja ali su Srpkinje sigurno medju ljepsim zenama Europe.
(Ante Zrinski, 06. april 2021 23:34)

Zato joj je i bilo kako joj je bilo, ovde je treća klasa.

Klon

pre 3 godine

O lepotama posecenih suma, zagadjenog vazduha i potrovanih reka Srbije moze da fantazira samo neko ko nije dobacio dalje od svoje prcije.
Bled, Bohinj, Soča-druga planeta!
-
Ma i one braon mrlje po Jadranu od kanalizacije , narocito braon bisera Dubrovnika sa vremenskom prognozom dajete i kretanje kanalizacionih mrlja da turisti na vreme izadju iz vode.

Fiume

pre 3 godine

Bio na Gjeravici na planinarenju i Kopaoniku prije par godina, Kosovo iskreno ima puno ljepše prirodne ljepote nego Srbija... Cijeli taj kraj dolje, kada se još malo sredi, bit će neka mini Slovenija...

Putnik

pre 3 godine

Realno, sve ovo je ili vrlo teško obići ili ništa naročito. Kada se uporedi sa Evropskim ili svetskim prirodnim lepotama, gotovo da nije vredno truda. Priroda nam je osrednja, loše održavana, nedostupna, zaprljana i zapostavljena.

Ceo život radim kao vodič za destinacije koje su u Alpima, Pirinejima i Karpatima, pre toga sam radio celu bivšu Jugoslaviju. Godinama sam planinario po celom svetu, nema planine u Srbiji na koju se nisam više puta popeo, nema reke koju nisam posetio, jezera na kojem nisam bio. Kao član Gorske službe spasavanja mnoge od tih lokacija sam video i u nevreme. Vrlo dobro znam šta pričam.

Trebalo bi da počnemo sa dosta samokritičnosti da gledamo svoju zemlju i da je popravljamo. Trenutno Bugarska i Rumunija nude 100 puta više i bolje od Srbije, a da ne pominjemo jednu Austriju, Švajcarsku, Francusku, Italiju, Španiju.

OPRM OK

pre 3 godine

pa koliko srbija postoji dugo? nije 13 nego 15 godina.
(strucnost ispred politike, 06. april 2021 21:34)

Njoj i mogu da oprostim glupost
i neznanje,ali tebi ne!

Mr M

pre 3 godine

A zasto mora svakom da se svidi Srbija? I bas me zanima sta je tako fascinantno u Bgdu sto se tice arhitekture, ima zanimljivih stvari naravno, ali ima mnogo zanimljivijih gradova

biba

pre 3 godine

"To što smo turistički neatraktivni možemo zahvaliti našim precima koji su bežali od mora ko đavo od tamjana. Prosto je neverovatno da Srba na Balkanu ima 10 000 000 miliona, a ne postoji ni jedno jedino srpsko selo na moru. Svi su bežali u brda"

Da ste pazili na casovima istorije znali biste da su prve srpske drzave na Balkanu bile upravo na obali mora. Malo juzno od splita pa dalje istocno su bile srpske zemlje i ziveli Srbi. To sto Srba ima najvise na ovim prostorima a nemamo more nije rezultat nikakvog bezanja od mora nego uticaja katolicke crkve koja je bila dominantna duz obale gde su Srbi izgubili svoj identitet. Vidimo samo u kratkom vremenskom periodu desavanja u Crnoj Gori gde se pred nasim ocima radi na promeni identiteta stanovnistva tamo, jezika, vere i nacije. Tako je bilo kroz celu istoriju.

lojze- maribor

pre 3 godine

@ Zoran
Komentar ti jasno demostrira da si kao turistički vodić na radnom zadatku. U vezi Šumadije "sa kojom se ne može uspoređivati ni jedan evropski region", preporučavam ti da konačno obiđeš Toskanu ili Provansu, da ne pominjem brojne druge manje poznate evropske regione. A u vezi mnoštva "prelepih srpskih gradova", nikako da saznam bar jedno ime sa te favoritske liste, a koje ne uključuje Beograd i Novi Sad. Ukratko - tvoj materijal za reklamni bilten, što se mene tiče, nema ama baš nikakvu prođu.

mr

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...
(plavi bechar, 6. april 2021 21:00) # Link komentara

Ma da je tekst o tortama iz Kragujevca, mora se spomenuti najveća opsesija.
(Demant, 06. april 2021 21:35)

A sta drugo sa ocekujes od rvata koji masovno 24h dnevno provode ovde? Zato i provode jer su opsednuti Srbima.
(neda, 6. april 2021 22:39)

А где да иду, на немачке сајтове? Па не могу њих гени да зову у Беч и Пешту, већ тамо где припадају. Не кривите их, то је јаче од њих.

Diaspora

pre 3 godine

Naravno, da je Olsonica, nebitna, mlada i neiskusna soba, ucinila losu
reklamu na nekoj americkoj TV, ali se Srbija zbog nje ne treba sekirati,
jer u svetu ima mnogo poznatijih i vaznijih ljudi koji su videli Srbiju i
njene prirodne lepote. Mozda je upravo, ucinila kontra-efekat, jer
ce upravo iz tog razloga mnogi hteti uveriti, da li je to tacno ili ne.
Pozdrav i sve najbolje narodu i drzavi Srbiji!!!

Adidas

pre 3 godine

Ovdje su nabrojane prirodne znamenitosti za sto Srbi nisu zasluzni. Ove znamenitosti su postojale i pre Srba i postojale bi i bez njih. Dvirci po Vojvodini nisu deo srpskog kulturnog nasljedja.. dakle ispada da je Olsen u pravu ako je ovo sve.

vilander

pre 3 godine

Bolje objavite razlog takvog stava te glumice umesto da pravdate njenu mrznju. Raskinula je 2014 veridbu sa glumcem Robertom Bojdom Holbrukom, nista specijalno, osim sto je taj lik ostavio Elizabet zbog jedne Srpkinje, - Tatjane Pajkovic, sa kojom je i dan danas u braku i imaju sina.

Esad Tutin

pre 3 godine

Srbija nema se sta vidjeti dosadna
(Sandzak, 06. april 2021 23:48)

Pa nije bolan Srbija samo Sandzak. Sandzak je dosadan ali ostatak Srbije je preljep u sta sam se licno uvjerio.

Pppp

pre 3 godine

Ne mogu da verujem da ste svi zaboravili nesto sto nema nigde niko u svetu a ima u Nisu. To je Ćele Kula. To ima samo tamo i nigde vise. To je kao krivi toranj u Pizi ili Ajfelova kula u Parizu. Samo sto je Ajfelova kula komila gvozdja koja je dobro izreklamirana a nasa Ćele kula je napravljena od ljudskih glava!
Moze da se reklamira istrorijski ili u horor fazonu ili kako god ima toliko nacina ali ocigledno smo glup narod za to ili se ispod Dunava nista ne gleda.

bojan

pre 3 godine

nije da nema ama baš ništa ,ali iskreno nema mnogo toga da se vidi+drzava slabo ulaze. jednostavno bg nije Beč,nije ni barselona.... a,ostatak države nema tako lepe predele kao Austrija,Italija,Francuska itd,ali opet mogla bi neka prica da se napravi sa velikim državnim ulaganjima.

csc

pre 3 godine

I opet, milion tih Italijana i Austrijanaca, pored tih svojih prelepih jezera plate 20€ samo da bi uživo videli najlepša od svih: Plitvička jezera.
(brb, 7. april 2021 05:07)
Plitvice su u Hrvatskoj. Lepa su, istina, ali nemaju veze sa Srbijom.

bralee

pre 3 godine

Ima da se gleda i vidi gomila smecaaa i deponija, sve su one lepe i onako Srbske, jer ih generacijski pune domacini,jer nemaju deponiju eeee bree u 21 veku.

posmatracica

pre 3 godine

nije nju niko hteo da vidi u Srbiji pa joj je zato bilo s##nje... ovde je na ulici potpuno neupadljiva. Logično je da svet doživljavamo onako kako se u njemu osećamo, znaci razumem je, i ja bih bila besna da me niko ne gleda, samo nek ne lupa gluposti.

janbo

pre 3 godine

Al da neko izvuče bajatu vest i sad sve svi nalože. Prvo ova lista više govori u prilog njoj. BG je grad koji je do nedavno bio pogranična kasaba i ništa ni nema videti lepo od arhitekture sem par zgrada iz doba Kraljevine. NS je lep taj AU stil u centru i to je to.
Prirodne lepote, šta stavili ste par planina kakvih ima svuda, pa eto tu u Bosni odmah prelepe planien takođe, jezera? Al veštačka? Đavola varoš zanimljivo, ali tamo kad si, nista specijalno.
Dvorci su uglavnom uništeni jer su neki naši preci razorili i pretvarali u svašta, a oni su opet iz AU doba i pravili ih Švabe, Mađari i poneki Srbi.
Ja sam isto mislio da je nađa država najlepša, dok nisam krenuo da putujem pa onda vidiš čoveče šta sve ima...

Zoran

pre 3 godine

@lojze maribor
Dodji u Srbiju, budi moj gost, a ja cu ti dokazati da sam u pravu, videces i jos lepse i zanimljivije gradove od NS i Bg, veruj mi. Bio sam i u tvojoj zemlji prelepa je nema sta. Mesta koje spominjes da posetim, vec sam posetio vise puta, isto je prelepo, ali nista vise od Srbije.

Aleksandar

pre 3 godine

Neverovatno koliko priče o toj izjavi. Samo se palite. Ona je pričala o Kosovu. Šta zna glumica gde je došla, Srbija, Kosovo to je njoj isto.

Mister No

pre 3 godine

Što dalje od Srbije i ostatka sveta. Maksimum je 20 hiljada kilometara na našoj planeti. Neko pusto ostrvo na Pacifiku, i to je to. Laku noć.

Ccc

pre 3 godine

Meni se cini da je njena izjava istrgnuta iz konteksta, razgovor je bio saljiv, drugo ko zna sta su joj napricali lokalci kad je bila tu a i zena lepo kaze jednom nedeljno je isla u oblizak, ne legne svakome svako mesto ni kontekstualno ni turisticki, ali steta glumica nije losa, mada cemo je posle ovoga svi gledati kao onu sto je pricala gluposti o Srbima, isto ko i Andjelinu od najlepsa je Lara Kroft do oba izdajnica sto mrzi Srbe....

putnik

pre 3 godine

Mozes joj pokazivati sta hoces kad ona ne vidi, ne zanima je. verovatno je neka seljanka sto se dokopala slave i novca na frku pa je sad ceo svet njen. Da bi covek video mora da bude vise nego bogat i slavan.

Zoran

pre 3 godine

ko želi svetsku kuhinju, moraće do nekih civilizovanijih mesta. Pozdrav i putujte svetom!!
(Los Angeles, 6. april 2021 20:50)
A neko obiđe svet i ne nauči baš ništa. Niti vidi sveta niti zna gde je bio.
A nema dela Planete gde se ne može naći nešto dobro i lepo.

fukara ne odlucuje

pre 3 godine

Zavisi koga pitate. Ako pitate ljude koji boluju od autošovnizma ili naše susede onda nema ništa. Ako pitate nas normalne ima dovoljno da obogati jednu osobu.

aleksandar

pre 3 godine

zašto dajete mesta likovima,koji su ne bitni,ko je ta,pa njena država USA,ima istoriju kao moja zgrada,koja je sazidana 1963,dosta o tome

hadžija

pre 3 godine

Srbija ima više da pokaže nego mnoge zemlje Evrope a što se tiče prljavštine čistija je nego mnoge zemlje komentatora. Otkačite se od Srbije jer zloba ubija.
(Xxc, 6. april 2021 21:37)
упореди аустријску вукојебину са нашом! а за чешку кажу: ако посумњате да сте се изгубили у планини, продужите још 20-так минута и налетећете на пивницу са домаћим одличним пивом
исто ко у србији?

nebitan srbin

pre 3 godine

sta srbija nudi. pa sreco moja srbija nudi globe iz doba komunizma globe iz doba socijalizma globe iz doba demokratije i naravno globe zlatnog doba. istina je da postojimo tek trinaest godina i da smo narod koji je najvise ubijan u bivsoj nam drzavi i narod koji i pored toga najvise cezne za bratsrvom i jedinstvom.poslednji narod koji se odrekao jugoslavije.mi smo narod koji se najvise ku.cio celim svetom a na kraju povukli se kao pi.ke 99. i proglasili svoju pobedu nad nato paktom.da li nas treba voleti??? zabole nas uvo devojko sta ti mislis o nama.

max

pre 3 godine

Žena je dobila pare da to izjavi kako to ne vidite jer izjava nema smisla sem sa strane albanaca koji plačaju propagandu a naši ništa ne rade.

Lax

pre 3 godine

Demant glumice ne bi trebalo da budu prirodne lepote, to smo mogli i oteti pre tih 13 godina :), nego manastiri, muzeji, arhitektura, hrana, kultura...

матори

pre 3 godine

Доказујете нешто некој тамо а она мисли да Србија постоји само 13 година. Хаха
Она то због вереника који је оставио за нашу Хаха

Mika

pre 3 godine

Prirode ima da se vidi, ali prirodnih lepota ima svuda i neki jednostavno ninne uzivaju u tome nego bi vise grad da gledaju.
E sad, sto se grada tice, na nivou smo raspalog grada koji stvarno izgleda kao da je pre 13 godina lose pravlje. Pseci izmet na svaka 2 metra, popucale ulice i urbanisticki plan koji je neko pravio u bunilu, sve zgrada do zgrade, bojeno sareno, nabijeno do zla boga i beton na sve strane. Zelenih povrsina gotovo da nema i leti zivimo u pravom pravcatom paklu, koji je pritom medju najzagadjenijim gradovima na svetu.

Tako da da, super je meni da odem
Zlatibor da se opustim, ali zato svakog dana moram da gledam jedmo veliko bezukusno i bezidejno nista.

Serb

pre 3 godine

Dobro je sto nema vise turista, prosle godine je bio haos od ovih nasih, zamisli samo pijane britance i skote sa rusima ovde...
Neka nase prljavstine nama, pusti istetovirane ludake da urlaju po Majorci!

Los Angeles

pre 3 godine

@Il: Balaševićka se rodila u pogrešnoj državi - za nekog ko ima novca nema apsolutno nikakvog smisla da živi u dosadnoj Švajcarskoj! Ta zemlja je užas, i svaki istočnoevropljanin je tamo momentalno vidjen kao niža vrsta i tako i tretiran. Ta zemlja je ok samo za radničku klasu ljudi koji moraju da rade da bi se izvukli i zaradili (ona ne mora), pa su se nekako domogli te Švajcarske. Zemlja je ok za posetu par puta, odeš na skijanje ili leti na planinarenje, stazice, mountainbike. Predivna jezera, ali to je to, kraj priče. Posle 7 dana već dosadno. Isto kao i Nemačka ili Austrija, FUJ. Tako da je apsolutno razumem zašto bi, kad već ima novac i pasoš, ipak izabrala da živi tamo gde su joj koreni, gde je ipak neko, a ne u nacističko-sterilnoj, rasističkoj Švajcarskoj.

sve

pre 3 godine

Propustila je sve, a i vi ste se ogranicili samo na prirodne lepote i neke kao dvorce. Crkve su pre svega dokaz o istoriji, Miroslavljevo jevandjelje, Dusanov zakonik...

mario

pre 3 godine

Vjerojatno nije vidjela i ono smeće oko jezera i po rijekama,a to nisam ja izmislio već piše u jednoj vijesti na ovom portalu.
@Brdjanin Pogledaj malo bolje turistićku ponodu u USA,pa onda piši,a ne ovako paušalno.

Jovan

pre 3 godine

Malogradjanstitna. Cela drzava se uzjogunila sto se nekoj tamo glumici ne svidja u Srbiji i sto je to rekla javno, pa sad pokusavamo da pokazemo kako smo lepi, kulturni, kako ima sta da se vidi. Stvarno smo jadni. To uvlacenje strancima nema granice.

Djoda

pre 3 godine

Aman ljudi, prestanite da pokazujete da smo iskompleksirani!!! Sad se upinjemo iz petnih zila da pokazemo i dokazemo nesto, umesto samo da iskuliramo. One koji su sigurni u svoju vrednost, ne dotice tudje misljenje tako lako.

ketiS

pre 3 godine

Moram da priznam da sam prilicno iznenadjena cinjenicom da u tekstu nije spomenuto bogato kulturno nasledje srednjovekovne Srbije, te 19-vekovne Obrenovica i Karadjordjevica Srbije, koje su bile "uvod" u vrhunac srpske drzavnosti - Jugoslaviju. Naravno da treba postovati multikulturalnost nase drzave, te isticati nasledje i svih drugih kultura koje su se vekovima "talozile" na prostoru danasnje Srbije, ali bi ipak naglasak trebalo staviti na ono sto Srbiju odvaja od svih drzava sa prostora ex-YU, a to je sopstveno i izvorno kulturnoistorijsko nasledje, o kome pomenuta glumica ne zna nista. U svakom slucaju, sta god da je motiv njene izjave, ona, dakle izjava, daleko vise govori o njoj, no o Srbiji.

C i n i k

pre 3 godine

Cik nk nadje danas tu "glumicu", nje nigde nma, pogasila sve naloge i ko u zemlju da je propala?
Nk je nadje nko da je pitamo demokratski ko je ona i sta predstavlja?

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Ne mogu da verujem kako je moguće da jedna ovakva izjava, koja je toliko pogrešna, zato što je lako proveriva,i svakom iole obrazovanim čoveku jasna, od kada postoji Srbija, izazove ovoliko intetesovanje, odnosno komentare naših ljudi!?

Sale

pre 3 godine

Naša zemlja je prelepa sa bogatom istorijom ali ona je očigledno mislila na jedan deo stanovništva pa je generizovala utisak o Srbiji. Nije pogrešila ali je morala biti konkretnija u izjavi.

mosa

pre 3 godine

Ko je to i koga briga sts ko misli? Prosto mi smo mi, i boli nas levo uvo ko sta prica. Ja volim svoju zemlju i ne obracam paznju na price. Bitno je da krenemo da cistimo tu zemlju od smeca i flasa, pa da uzivamo u njoj. Nemamo neke top atrakcije, ali to sto imamo treba da cenimo i uzivamo u tome.

Nelson

pre 3 godine

@Sandzak, nije Srbija samo Sandzak. Izađi malo, putuj, pa ćeš videti da ima šta da se vidi, npr. ćele kula u Nišu. "Esad", ako nećeš, to je tvoj problem.

HA HA!

Los Angeles

pre 3 godine

Ne balavite. Srbija je na dnu Evropskih destinacija za turiste. Ono malo lepote što ima, je ili upropašteno djubretom na sve strane, ili toliko nepristupačno da moraš satima da pešačiš stazicama, naravno o nikakvim sadržajima ni govora u blizinu tih mesta. Narod je užasno nekulturan, jednostavno loš. Isto važi za većinu Balkanskih naroda, s tom razlikom da neki imaju more, što malo poboljšava situaciju, tu pre svega mislim na Hrvatsku, Crnu Goru, Albaniju, i ostatke kulture iza Italije, Mletačke republike i slično. Hrana vam je takodje vrlo jednolična, uglavnom samo lokalne mesine i par recepata, a ko želi svetsku kuhinju, moraće do nekih civilizovanijih mesta. Pozdrav i putujte svetom!!

Xxc

pre 3 godine

Srbija ima više da pokaže nego mnoge zemlje Evrope a što se tiče prljavštine čistija je nego mnoge zemlje komentatora. Otkačite se od Srbije jer zloba ubija.

Che

pre 3 godine

Srbija apsolutno nema ništa ponuditi turistima. Ovo prikazano u ovom članku samo ide u prilog onom sto je gospođica rekla. Sve prikazano je postojalo i pre Srbije. To što smo turistički neatraktivni možemo zahvaliti našim precima koji su bežali od mora ko đavo od tamjana. Prosto je neverovatno da Srba na Balkanu ima 10 000 000 miliona, a ne postoji ni jedno jedino srpsko selo na moru. Svi su bežali u brda.

plavi bechar

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...

amb

pre 3 godine

Zena je rekla da u Srbiji ne postoji nista vredno paznje, a da su ga stvorili Srbi.
I u pravu je. Naveli ste neke prirodne lepote, planine, reke, jezera, a nista od toga nije delo Srba. Niti su to neke posebne prirodne lepote, narocito kada se uporede sa lepotama susednih zemalja, npr. Hrvatske, Crne Gore, Grcke...
U kulturnom smislu, nemamo skoro nista vredno paznje.
Novi Sad nikakve veze nema sa Srbima, bio je deo Ugarske, ne Srbije. Beograd takodje, a Golubacka tvrdjava em nema veze sa Srbima, jer su je izgradili Madjari, em nije nikakva narocita tvrdjava, vredna paznje. Pogledajte malo evropske tvrdjave i stare gradove.
O vojvodjanskim dvorcima da ne pricamo, to su madjarski i nemacki dvorci, ne srpski.
Dakle, glumica je u pravu.

srba

pre 3 godine

Lepo rece žena. Sem šume i kamenja nema sta da se vidi. Kakvih dvoraca i oalata ima u Ceskoj, Austriji, Mađarskoj, Rumuniji.... Cvetnih parkova, uređenih jezeta... Kod nas je sve neuređeno i prljavo. Jezerima pluta đubre. Do Uvca nema ni normalnog puta...

lala djilkoš

pre 3 godine

Posto vidim da ni u tekstu a ni u komentarima niko ne spominje najlepsi grad u SRB Suboticu i Palic, vreme bi bilo da se ispravi nepravda iz 1920 kada je tek 2 godine nakon zavrsetka rata odluceno uz čašicu viskija da granicna linija prodje "iznad" a ne "ispod" grada. Od tada pocinje stagnacija i propadanje grada koji je bio 4. po velicini u onoj monarhiji, celokupna industrija i fabrike su preseljene u druge gradove nove kraljevine, intelektualci, umetnici i privrednici napustaju grad koji preuzimaju od tada pa do danas ljudi kratkih vidika i bez trunke osecaja pripadnosti ovome prelepome gradu. Ima tamo severnije samo 180km jos uvek sete za tom linijom i bice valjda jednom opet nekih novih crtača koji ce ispraviti tu nesrecnu koincidenciju i opet je povući "ispod" pa da opet procveta pabonski slobodni grad.

Dule

pre 3 godine

Ne znam zasto pisete o Srbiji da bi dokazali nesto i to totalnom glumackom anonimusu. Sa nasom zemljom su svi odusevljeni sem doticnim anonimusom i po nekim domacim g.....a
Opusteno jer ja kada dovedem Norvezane oni su odusevljeni u svakom pogledu. Zivela Srbija

ercov

pre 3 godine

Čuj Pirot i Stara planina, šta ima da se vidi u Pirotu obična kasaba i ništa više a na Staroj planini jedan hotel i da vas pojede medved i to je to

Марија Антоанета

pre 3 godine

Глумица је ово рекла јер је бивши дечко оставио због српкиње, буквално куцајте на гуглу ex boyfriend и видећете са ким је сада у браку. Слично као и Медлин Олбрајт која нас презире из сличног разлога хаха

Pedja

pre 3 godine

Jedino sto vredi videti su Beograd i par gradova u Vojvodini. Priroda u Srbiji nije nista posebno, toga ima u vecini evropskih zemalja. Sva nabrojana jezera su vestacka. Ne samo da nemamo more nego nemamo ni prava jezera. Ne zavaravajmo se.
Ali gospodja je bila u Beogradu, a on je pun energije, zanimljiv, bucan, uvek budan, atraktivan svakom ko dodje.
Zakljucak gospodja je kokoska

SODOFF

pre 3 godine

Ma ko je bre ....! Rodjena u Kaliforniji, saveznoj drzavi koja je do 1950 godine sluzila za deponovanje nuklearnog otpada. To mnogo govori o onima koji su tamo odrasli. Vecina nema pojma o stvarnom zivotu. Sva prica im se svodi na to da se dobro napuse i da "uzivaju" u zivotu. Lujka nije vredna ovolike paznje.

csc

pre 3 godine

Ljudi, kakav Uvac, kakva jezera po Srbiji? Jeste li vi videli nekad jezera u Alpima (Italija, ili Austrija...recimo)? Dajte da se ne brukamo, mi jesmo rupa, samo nam je tesko da priznamo. Uostalom, o tome gde smo, i koliko smo iskompleksirani, govori i cinjenica da se svi digli na noge zbog izjave neke glumice. Ovakve izjave glimica bi za neke druge narode bilo ispod casti da i primete, a tek li da vode kampanju.

Mohikakac_91'.

pre 3 godine

Realno nema nista da se vidi u Srbiju
(neda, 06. april 2021 20:3

Pa za ono sto ti jedino zelis da vidis, ide se u Ulicu Crvenih Fenjera u Amsterdamu. Gubis vreme ovde

neda

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...
(plavi bechar, 6. april 2021 21:00) # Link komentara

Ma da je tekst o tortama iz Kragujevca, mora se spomenuti najveća opsesija.
(Demant, 06. april 2021 21:35)

A sta drugo sa ocekujes od rvata koji masovno 24h dnevno provode ovde? Zato i provode jer su opsednuti Srbima.

Fiume

pre 3 godine

Bio na Gjeravici na planinarenju i Kopaoniku prije par godina, Kosovo iskreno ima puno ljepše prirodne ljepote nego Srbija... Cijeli taj kraj dolje, kada se još malo sredi, bit će neka mini Slovenija...

Il

pre 3 godine

Devojka koja je postavila sporan intervju zbog kojeg su ljudi čuli za ovu glumicu je Tatjana Basevic, možda čak i jedina “influenserka” koja postavlja sadržaj koji je patriotski...npr pokrenula je akciju na drustvenim mrežama kada je Lipa postavila mapu velike Albanije, bori se protiv srbofobije u stranim medijima itd
A činjenica da je rodjena u Svajcarskoj ali je došla da živi u Srbiji, je pravi primer patriotizma.

Ahab

pre 3 godine

Bas ste djubretom zatrpani Uvac nasli da stavite na prvo mesto.
Sjajno!
Elem, izlupetala se u onoj izjavi, ali nista posebno nije propustila.
O lepotama posecenih suma, zagadjenog vazduha i potrovanih reka Srbije moze da fantazira samo neko ko nije dobacio dalje od svoje prcije.
Bled, Bohinj, Soča-druga planeta!

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Za sve su krivi srpski političari u zadnjih 30 godina. Da se ne lažemo. Spali smo na najniže grane i ekonomski i sa kulturom u očima sveta. Jedan Ričard Nikoson je dolazio u BGD dok se ova nije ni rodila, zato i ne zna. Možda i za Niksona i Kenedija nije čula. Ko će ga znati. Nema velikog muzičkog sastava koji u prošlom veku nije dolazio u Srbiju. Ko će takvim ljudima da objasni da je 10 vekova starija Srbija od njene države kada u ovoj zemlji najveću promociju prave Maca diskrecija(da li je ili nije) i da li je Miki Đuričić pobio sa nekim uživo u emisiji? Normalno da smo za svet sad niko i ništa...

a

pre 3 godine

@srba Budi pošten pa se potpiši kao "hrvoje".Od svih "su-
sjeda" Srbi su najviše ratovali i ginuli za slobodu.Tvoj omi-
ljeni Zagreb nikad nije bio bombardovan.Nikad ustanaka ili
borbe protiv nemaca.

Goran

pre 3 godine

Mnooooogo toga propustenog da se napise, a da jesu identitet Srbije. Pre svega manastiri, pa stari gradovi po celoj Srbiji, Maglic, Uzicka tvrdjava... Gomila banja, neke od njih jos od Rimljana tu. Lepenski vir... Nije Srbija samo Uvac, Zlatibor i Djavolja varos, to nismo mi stvorili, manastire i tvrdjave iz srednjeg veka jesmo. Oni pokazuju ko smo i odakle smo.

nemate pojma

pre 3 godine

Srbija postoji kao drzava od 2006, u cemu je problem?
Postojala je i citave 42 godine na prelasku iz 19og u 20i vek.
Pre toga pre 1439. i pada Smedereva.
Ostalo nije bila drzava Srbija vec neke druge drzave u kojima su ziveli Srbi..
A sta je za vas Srbija? Teritorija na kojoj zive Srbi? OK poznato je da mi to tako gledamo u tom smislu naravno da je terirorija postojala i narod ali ne i drzava.

Aron

pre 3 godine

Elizabet Olson je uglavnom u pravu. Beograd je ružan grad, arhitektura je nešto izmedju sivog socializma i neplanskih nedovršenih kuća. Urbanistički u njemu vlada potpuni haos. To važi i za većinu gradova u Srbiji. Ljudi ovde su zaista bučni i agresivni, kultura nam nije jača strana i to iskreno mislimo sami o sebi.

Никола87

pre 3 godine

@Марија Антоанета

Татјана Пајковић, жена бившег вереника Олсенове, је чиста Американка, и то поносна Democrat. Заправо ни не обзнањује своје српско порекло, нигде. А и не верујем да њено порекло значи ни њеном мужу ни Олсеновој.

Demant

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...
(plavi bechar, 6. april 2021 21:00) # Link komentara

Ma da je tekst o tortama iz Kragujevca, mora se spomenuti najveća opsesija.

Zoki

pre 3 godine

Posto vidim da ni u tekstu a ni u komentarima niko ne spominje najlepsi grad u SRB Suboticu i Palic, vreme bi bilo da se ispravi nepravda iz 1920 kada je tek 2 godine nakon zavrsetka rata odluceno uz čašicu viskija da granicna linija prodje "iznad" a ne "ispod" grada. Od tada pocinje stagnacija i propadanje grada koji je bio 4. po velicini u onoj monarhiji, celokupna industrija i fabrike su preseljene u druge gradove nove kraljevine, intelektualci, umetnici i privrednici napustaju grad koji preuzimaju od tada pa do danas ljudi kratkih vidika i bez trunke osecaja pripadnosti ovome prelepome gradu. Ima tamo severnije samo 180km jos uvek sete za tom linijom i bice valjda jednom opet nekih novih crtača koji ce ispraviti tu nesrecnu koincidenciju i opet je povući "ispod" pa da opet procveta pabonski slobodni grad.
(lala djilkoš, 06. april 2021 22:49)

Hoce naravno kad Skoplje ponovo postane glavni grad Srbije i juzna Dalmacija ponovo bude u sastavu Srbije. Znas i sam odgovor kada.

Klon

pre 3 godine

O lepotama posecenih suma, zagadjenog vazduha i potrovanih reka Srbije moze da fantazira samo neko ko nije dobacio dalje od svoje prcije.
Bled, Bohinj, Soča-druga planeta!
-
Ma i one braon mrlje po Jadranu od kanalizacije , narocito braon bisera Dubrovnika sa vremenskom prognozom dajete i kretanje kanalizacionih mrlja da turisti na vreme izadju iz vode.

vilander

pre 3 godine

Bolje objavite razlog takvog stava te glumice umesto da pravdate njenu mrznju. Raskinula je 2014 veridbu sa glumcem Robertom Bojdom Holbrukom, nista specijalno, osim sto je taj lik ostavio Elizabet zbog jedne Srpkinje, - Tatjane Pajkovic, sa kojom je i dan danas u braku i imaju sina.

Milojko

pre 3 godine

Da se ne lazemo, od Pirota preko Golupca do Zlatarskog jezera ima 3 dana voznje. A cak i da krece oz Beograda, treba joj dosta da se vozi do bilo koje od nabrojanih destinacija, ne toliko dobrim putevima.

Miloš

pre 3 godine

Eno, lepo je Robert Čoban izguglao - devojku je verenik ostavio zbog Srpkinje. Ta zna više o Srbiji nego 99% čovečanstva, samo nas ne voli. Potpuno razumljivo. Idemo dalje...

Zoran

pre 3 godine

4316

Srbija apsolutno nema ništa ponuditi turistima. Ovo prikazano u ovom članku samo ide u prilog onom sto je gospođica rekla. Sve prikazano je postojalo i pre Srbije. To što smo turistički neatraktivni možemo zahvaliti našim precima koji su bežali od mora ko đavo od tamjana. Prosto je neverovatno da Srba na Balkanu ima 10 000 000 miliona, a ne postoji ni jedno jedino srpsko selo na moru. Svi su bežali u brda.
(Che, 06. april 2021 21:40)

Važno je samo osoliti određeni deo tela po tvome misljenju da bi se neko zvao turistom. To znaci da zemlje poput Austrije, Češke, Madjarske, Slovačke, bogate Švajcarske nemaju šta da pokažu turistima od prirodnih lepota, o kulturnim znamenitostima je suvišno i govoriti.

posmatracica

pre 3 godine

Bio na Gjeravici na planinarenju i Kopaoniku prije par godina, Kosovo iskreno ima puno ljepše prirodne ljepote nego Srbija... Cijeli taj kraj dolje, kada se još malo sredi, bit će neka mini Slovenija...
(Fiume, 06. april 2021 22:24)

Kosovo je Srbija.

milan

pre 3 godine

Ko je bre j...!
Sta lozite narod nekom ribom za koju malo ko zna u moru glumaca, pritom ce se za deset godina jedino mozda pisati o njoj kako se usvinjila od burgera i brze hrane...tako to obicno biva

putnik

pre 3 godine

Mozes joj pokazivati sta hoces kad ona ne vidi, ne zanima je. verovatno je neka seljanka sto se dokopala slave i novca na frku pa je sad ceo svet njen. Da bi covek video mora da bude vise nego bogat i slavan.

Јабучило

pre 3 godine

Глумица је ово рекла јер је бивши дечко оставио због српкиње, буквално куцајте на гуглу ex boyfriend и видећете са ким је сада у браку. Слично као и Медлин Олбрајт која нас презире из сличног разлога хаха
(Марија Антоанета, 06. april 2021 21:42)

Не бејах лењ, и заиста - Бојд Холбрук, бивши вереник Олсенове је ожењен - Татјаном Пајковић.

Brdjanin

pre 3 godine

@ Los Angeles

Vidi se iz komentara da si pun gneva i zavisti prema rodjenoj zemlji. Potpuno razumljivo s obzorom da si otišao u stranu zemlju, radeći kao šljaker, da tamo uživaš u plastičnoj i gmo hrani, svim mogućim veštačkim stimulansima mozga pod izgovorom kako si srećan jer ne živiš ovde, a svaki slobodan trenutak visiš na B92 i pljuješ po zemlji koja te je odhranila.

Ljudi kao ti će ceo život biti duboko nezadovoljni gde god oni to bili, iz prostog razloga jer si svoje napistio a tamo ne pripadaš.

Što se tiče hrane Amerika može da nam pljune pod prozor. Te bajke koje prosipaš o izboru i ukusu hrane, to si video na
24 kitchen.
Prema tome, budi ti i dalje “srećan i uspešan” u USA a savete kakva je Srbija i šta ima da se vidi ovde prepusti nekome zrelijem i pametnijem.

Valdens

pre 3 godine

Srbija ima mnogo toga, međutim zemlja je toliko zaprljana da ko vidi to đubre ostane mu urezano u pameti, i kad pomisli na Srbiju prvo se toga seti. Mnogo toga treba urediti, očistiti popraviti. Treba raditi na tome više, a malo manje pričati. Srbija nema more, ali zato imamo banje sa vrhunskom vodom i vazduhom. Treba ulagati u banjski turizam mnogo više. To ma kratak rok može da da dobre rezultate. Što se dotične tiče ne treba je komentarisati.

Mister No

pre 3 godine

Što dalje od Srbije i ostatka sveta. Maksimum je 20 hiljada kilometara na našoj planeti. Neko pusto ostrvo na Pacifiku, i to je to. Laku noć.

hypatija

pre 3 godine

Generalno, moderna Srbija kao država i postoji tih petnaest zadnjih godina. To nije pogrešila. Srbi, kao narod postoje mnogo duže i uglavnom su se motali po ovim balkanskim prostranstvima. O postojanju srpskog naroda svedoče mnogobrojni manastiri , koji su zapravo jedini srpski kulturno-istorijski spomenici , a jedino njih niste spomenuli.

mr

pre 3 godine

Apsolutno ništa...
(Impaired memory, 06. april 2021 20:48)

Pa ništa specijalno
(Mile, 06. april 2021 20:47)

Dobro je braco Hrvati, vidimo ko ste i odakle pisete, dzabe trolovanje...
(plavi bechar, 6. april 2021 21:00) # Link komentara

Ma da je tekst o tortama iz Kragujevca, mora se spomenuti najveća opsesija.
(Demant, 06. april 2021 21:35)

A sta drugo sa ocekujes od rvata koji masovno 24h dnevno provode ovde? Zato i provode jer su opsednuti Srbima.
(neda, 6. april 2021 22:39)

А где да иду, на немачке сајтове? Па не могу њих гени да зову у Беч и Пешту, већ тамо где припадају. Не кривите их, то је јаче од њих.

Zoran

pre 3 godine

Ne mogu da shvatim da pojedini sami po sebi pljuju i po svojoj zemlji, dok se neki drugi iz regiona slade kad to citaju. Ja sam neko ko je proputovao dobar deo Evrope, i slobodno mogu reci da je Srbija prelepa zemlja, i ima neku posebnu lepotu koja se ne vidja svugde. Prelepi sever, ravnica, izobilje kanala, jezera, bara, reka, rezervata prirode. Sa lepotama Sumadije ne moze se usporednivati ni jedan evropski region, zapadna i istocna Srbija prepuna prelelih reka, vodopada, suma, pecina, naj lepsih planina. Djerdap najveci i najlepsi nacjonalni par na balkanu i sire, pa kao slag stari srpski manastiri koje tako lepe i u tom broju nema niko u svetu.Pa Beograd ubedljivo centar lepote i zabave u ovom delu Evrope. I gomila drugih prelepih gradova. Mogao bi da pisem do sutra o lepotama Srbije. I sam radim u parku prirode gornje podunavlje, pa moje turiste pored parka prirode odvedem i po mestima sirom Srbije, i svi isto reaguju odusevljeni prirodom, vodama, planinama, vodopadima, pecinama, sumama, manastjrima, i naravno lepim i dobrim ljudima. A tu nam je blizu i nasa lepa Crna gora, i Republika srpska! Neka budala je pisala da sever Srbije i dole Golubac, Djerdap, tvrdjave... Nisu delo srpkog identiteta i rada, pa to moze izjaviti neko ko je opasno poremecen,jer onda je cela Evropa necija tudja,i narocito Balkan. Srbija je jedna od nanlepsih zemalja Evrope, samo je moramo cuvati i voleti kao majku rodjenu!!!

Sava

pre 3 godine

Zemlja nam je lepa, ima mnogo destinacija koje bi mogle da se posete, ALI realno... dosta je prljavo i zapušteno. Zamislite kada bi se:
-sredili svi dvorci Vojvodine i organizovao bal-turizam sa sve oblačenjem u stare kostime iz XVIII i XIX veka, muzikom, hranom iz tog doba;
-napravili vidikovci na Uvcu sa svih strana i helikopter tura preko Uvca, ali da se pazi da se ne oštete ptice koje lete tuda;
-džinovski stakleni most za pešake preko Lazarevog kanjona (uz obavezno poštovanje ekoloških mera);
-maksimalno uložilo u seoski-eko turizam;
-obnovile sve stare vodenice širom Srbije i određene pretvorene u mini-hotele (Sava Savanović-vampir-turizam za neustrašive);
-izgradio neki veliki gejmer centar u centralnoj Srbiji (možda Kragujevcu) sa theme-parks tipa Star Wars, Marvel, DC, epska fantastika...;
-srušili svi ilegalni objekti na Zlatiboru, Kopaoniku, Divčibarima i dr planinama i doneo strogi zakon o gradnji isključivo lokalne arhitekture (tipa kuće, hoteli od drveta, određene boje i sl);
-srušilo ono ruglo u Beogradu na vodi i Beton hala i napravio OGROOOMAN park od Sajma do Marine Dorćol sa fontanama, skulpturama, biciklističkim i pešačkim stazama (poput parkova u Kjotu, St Luisu, Beču...);
-izgradilo 10-20 tematskih muzeja vezanih za srpsku kulturu, tradiciju (tipa Muzej poljoprivrede u Srbiji, Muzej ženskog stvaralaštva u Srbiji, Muzej muzike u Srbiji; Muzej hrane u Srbiji i sl-u svakom gradu po 1-2)
itd
Znam, fantaziram, ali bilo bi lepo. Pozdrav svima!

O boze...

pre 3 godine

Koji smo mi kompleksasi i cime se bavimo. Koga briga sta je rekla neka tamo, i to ko zna kad dajte vise ljudi.
Mi da smo neki dzekovi samo bismo odmahnuli rukom i nastavili dalje, to bi uradili recimo Englezi. A mi se ljutimo, svadjamo, pravdamo ej pravdamo, objasnjavamo...
Stvarno smo pacenici

Aleksandar

pre 3 godine

Neverovatno koliko priče o toj izjavi. Samo se palite. Ona je pričala o Kosovu. Šta zna glumica gde je došla, Srbija, Kosovo to je njoj isto.

Vlada

pre 3 godine

@Dule

Iskreno ona je glumacki vise afirmisana globalno nego svi nasi glumci zajedno. Koji sem balkana nisu nikakvo globalno prisustvo napravili. To sto je izjavila nije rezultat zlobe i mrznje prema Srbiji nego neznanja. Kazes anonimus.. A ko je cuo za Dragana Nikolica, Pavla Vujisica, Ckalju, Mikija Manojlovica, Lazara Ristovskog itd u svetu? Njoj je neko ispricao to sto je rekla, verovatno saradnik/ca i to je uzela za gotovo. Sto ti ne bi poverovao amerikancu da ti kaze nesto o njima a radite zajedno? Koliko drzava i glavnih gradova znas u SAD?

lojze- maribor

pre 3 godine

@ Zoran
Komentar ti jasno demostrira da si kao turistički vodić na radnom zadatku. U vezi Šumadije "sa kojom se ne može uspoređivati ni jedan evropski region", preporučavam ti da konačno obiđeš Toskanu ili Provansu, da ne pominjem brojne druge manje poznate evropske regione. A u vezi mnoštva "prelepih srpskih gradova", nikako da saznam bar jedno ime sa te favoritske liste, a koje ne uključuje Beograd i Novi Sad. Ukratko - tvoj materijal za reklamni bilten, što se mene tiče, nema ama baš nikakvu prođu.

gregor - varaždin

pre 3 godine

A gdje su manastiri? Mislim da su oni najvrijednije "točke" na turističkoj mapi Srbije. Doživljaj međutim kvare standardno loši putevi te nevjerojatne usputne "kolekcije" smeća i svakovrsnog otpada.

Roko

pre 3 godine

ajde ljudi sta realno ima u Srbiji? Beograd,Zlatibor,Tara? Ma dajte molim vas.Ko je malo putovao i video sveta taj nema čime kod nas da se oduševi.Kod nas moze lepo da se pojede(mada je i tu kvalitet pao),nocni provod u Beogradu nije los,lepe devojke i to je to.Realno nismo turisticka zemlja,jer nemamo ni mora,ni nekih planina, a i jezera su nam skroz neuredjena.Ekologoju da ne pominjem, zadnji smo u evropi

Pljuvac svih stilova

pre 3 godine

Propustila je da vidi gomilu smeca po svim tim mestima. Nego, nije ni strasno sto nije nista videla po Srbiji, strasno je da izjavi da Srbija postoji samo 13 godina. Mada, mozda nije ni to strasno, ako se uzme u obzir da je samo jos jedan bot iz Holivuda.

Adidas

pre 3 godine

Ovdje su nabrojane prirodne znamenitosti za sto Srbi nisu zasluzni. Ove znamenitosti su postojale i pre Srba i postojale bi i bez njih. Dvirci po Vojvodini nisu deo srpskog kulturnog nasljedja.. dakle ispada da je Olsen u pravu ako je ovo sve.

gandalf

pre 3 godine

Mozda se devojci nije nista svidelo ovde, ne zato sto nas mrzi vec jednostavno zato sto joj se nije svidelo! Zar moramo svakome da se svidimo? Zar se vama gde god da odete uvek sve svidi? Ovo drugo sto je rekla vezano od kada postojimo se nalupala ili je mozda nesto nespretno htela da kaze.

Djubrera na sve strane

pre 3 godine

Zagadjenje se vidi golim okom, reke pune djubreta, pomor ribe itd itd. Bolje da cutimo i pokrijemo se usima. Mi smo retko prljav narod.

OPRM OK

pre 3 godine

pa koliko srbija postoji dugo? nije 13 nego 15 godina.
(strucnost ispred politike, 06. april 2021 21:34)

Njoj i mogu da oprostim glupost
i neznanje,ali tebi ne!

La la iz Banata

pre 3 godine

Evo odmah se javljaju oni koji nisu izašli iz svog socrealističkog bloka na NBg ili divljeg nelegalizovanog naselja sa kanalizacionim ispustima u prvoj jarugi. Ima Srbija mnogo, mnogo toga da pokaže lepoga i zanimljivoga. Problem je što se gradska banda ostrvila i podivljala. Baca djubre gde ko stigne, sve zatrpano kesama i flašama. Po rekama i jezerima plove veš mašine i plastična ostrva umesto ladja. Pored svakog puta smetlište. Svako radi šta hoće. Nije, gospodo gradski aljkavci, toga bilo pre tridesetak godina. Sad se ljutite koliko hoćete, ali aljkavost, djubre i izrovane blatne kaljuge od zelenih površina takav utisak ostavljaju. Osim toga, dušu jedne zemlje čini njen narod, a ovde su ljudi u soorije vreme postali neljudi.

Sandra

pre 3 godine

Divlje deponije djubrista pored reke Save. Sporeti, frizideri, kauci, cigle......o plasticnim flasama i kontejnerima koje plutaju uz obalu i da ne peicam. Zgrade i kuce sa oronulim fasadama gde je i armatura probila.....

brb

pre 3 godine

Ljudi, kakav Uvac, kakva jezera po Srbiji? Jeste li vi videli nekad jezera u Alpima (Italija, ili Austrija...recimo)?
(csc, 6. april 2021 22:51)
I opet, milion tih Italijana i Austrijanaca, pored tih svojih prelepih jezera plate 20€ samo da bi uživo videli najlepša od svih: Plitvička jezera.

posmatracica

pre 3 godine

Srbija nije bas nesto lijepa kao zemlja ali su Srpkinje sigurno medju ljepsim zenama Europe.
(Ante Zrinski, 06. april 2021 23:34)

Zato joj je i bilo kako joj je bilo, ovde je treća klasa.

Јабучило

pre 3 godine

Аман, једна површна каћиперка нешто налупала и сад се ми примамо... Знамо ваљда ко смо, шта смо и шта имамо!

Zoran

pre 3 godine

@lojze maribor
Dodji u Srbiju, budi moj gost, a ja cu ti dokazati da sam u pravu, videces i jos lepse i zanimljivije gradove od NS i Bg, veruj mi. Bio sam i u tvojoj zemlji prelepa je nema sta. Mesta koje spominjes da posetim, vec sam posetio vise puta, isto je prelepo, ali nista vise od Srbije.

Ja mislim

pre 3 godine

Zaboravili ste okačiti one plastične flaše i najlon kese na Drini, a ima ih i na drugim rekama.
Osim toga, Srbija je onakva kakvom je drugi vide, a ne onakva kakvom je mi vidimo. Hteli mi to ili ne. Odite malo po Evropi pa vidite, Sloveniju, Austriju, Švajcarsk, Italiju ...........

max

pre 3 godine

Žena je dobila pare da to izjavi kako to ne vidite jer izjava nema smisla sem sa strane albanaca koji plačaju propagandu a naši ništa ne rade.

C i n i k

pre 3 godine

Cik nk nadje danas tu "glumicu", nje nigde nma, pogasila sve naloge i ko u zemlju da je propala?
Nk je nadje nko da je pitamo demokratski ko je ona i sta predstavlja?

aleksandar

pre 3 godine

zašto dajete mesta likovima,koji su ne bitni,ko je ta,pa njena država USA,ima istoriju kao moja zgrada,koja je sazidana 1963,dosta o tome

Mauro-Pula

pre 3 godine

Vidim da nekima smetaju hrvatski komentatori pa izjavljujem: provodim na ovom sajtu svakodnevno nekoliko sati. Svjestan sam svojih gena i znam kome pripadam. Jeste li zadovoljni?

biba

pre 3 godine

"To što smo turistički neatraktivni možemo zahvaliti našim precima koji su bežali od mora ko đavo od tamjana. Prosto je neverovatno da Srba na Balkanu ima 10 000 000 miliona, a ne postoji ni jedno jedino srpsko selo na moru. Svi su bežali u brda"

Da ste pazili na casovima istorije znali biste da su prve srpske drzave na Balkanu bile upravo na obali mora. Malo juzno od splita pa dalje istocno su bile srpske zemlje i ziveli Srbi. To sto Srba ima najvise na ovim prostorima a nemamo more nije rezultat nikakvog bezanja od mora nego uticaja katolicke crkve koja je bila dominantna duz obale gde su Srbi izgubili svoj identitet. Vidimo samo u kratkom vremenskom periodu desavanja u Crnoj Gori gde se pred nasim ocima radi na promeni identiteta stanovnistva tamo, jezika, vere i nacije. Tako je bilo kroz celu istoriju.

Diaspora

pre 3 godine

Naravno, da je Olsonica, nebitna, mlada i neiskusna soba, ucinila losu
reklamu na nekoj americkoj TV, ali se Srbija zbog nje ne treba sekirati,
jer u svetu ima mnogo poznatijih i vaznijih ljudi koji su videli Srbiju i
njene prirodne lepote. Mozda je upravo, ucinila kontra-efekat, jer
ce upravo iz tog razloga mnogi hteti uveriti, da li je to tacno ili ne.
Pozdrav i sve najbolje narodu i drzavi Srbiji!!!

Ccc

pre 3 godine

Meni se cini da je njena izjava istrgnuta iz konteksta, razgovor je bio saljiv, drugo ko zna sta su joj napricali lokalci kad je bila tu a i zena lepo kaze jednom nedeljno je isla u oblizak, ne legne svakome svako mesto ni kontekstualno ni turisticki, ali steta glumica nije losa, mada cemo je posle ovoga svi gledati kao onu sto je pricala gluposti o Srbima, isto ko i Andjelinu od najlepsa je Lara Kroft do oba izdajnica sto mrzi Srbe....

Esad Tutin

pre 3 godine

Srbija nema se sta vidjeti dosadna
(Sandzak, 06. april 2021 23:48)

Pa nije bolan Srbija samo Sandzak. Sandzak je dosadan ali ostatak Srbije je preljep u sta sam se licno uvjerio.

fukara ne odlucuje

pre 3 godine

Zavisi koga pitate. Ako pitate ljude koji boluju od autošovnizma ili naše susede onda nema ništa. Ako pitate nas normalne ima dovoljno da obogati jednu osobu.

Putnik

pre 3 godine

Realno, sve ovo je ili vrlo teško obići ili ništa naročito. Kada se uporedi sa Evropskim ili svetskim prirodnim lepotama, gotovo da nije vredno truda. Priroda nam je osrednja, loše održavana, nedostupna, zaprljana i zapostavljena.

Ceo život radim kao vodič za destinacije koje su u Alpima, Pirinejima i Karpatima, pre toga sam radio celu bivšu Jugoslaviju. Godinama sam planinario po celom svetu, nema planine u Srbiji na koju se nisam više puta popeo, nema reke koju nisam posetio, jezera na kojem nisam bio. Kao član Gorske službe spasavanja mnoge od tih lokacija sam video i u nevreme. Vrlo dobro znam šta pričam.

Trebalo bi da počnemo sa dosta samokritičnosti da gledamo svoju zemlju i da je popravljamo. Trenutno Bugarska i Rumunija nude 100 puta više i bolje od Srbije, a da ne pominjemo jednu Austriju, Švajcarsku, Francusku, Italiju, Španiju.

csc

pre 3 godine

I opet, milion tih Italijana i Austrijanaca, pored tih svojih prelepih jezera plate 20€ samo da bi uživo videli najlepša od svih: Plitvička jezera.
(brb, 7. april 2021 05:07)
Plitvice su u Hrvatskoj. Lepa su, istina, ali nemaju veze sa Srbijom.

Los Angeles

pre 3 godine

@Il: Balaševićka se rodila u pogrešnoj državi - za nekog ko ima novca nema apsolutno nikakvog smisla da živi u dosadnoj Švajcarskoj! Ta zemlja je užas, i svaki istočnoevropljanin je tamo momentalno vidjen kao niža vrsta i tako i tretiran. Ta zemlja je ok samo za radničku klasu ljudi koji moraju da rade da bi se izvukli i zaradili (ona ne mora), pa su se nekako domogli te Švajcarske. Zemlja je ok za posetu par puta, odeš na skijanje ili leti na planinarenje, stazice, mountainbike. Predivna jezera, ali to je to, kraj priče. Posle 7 dana već dosadno. Isto kao i Nemačka ili Austrija, FUJ. Tako da je apsolutno razumem zašto bi, kad već ima novac i pasoš, ipak izabrala da živi tamo gde su joj koreni, gde je ipak neko, a ne u nacističko-sterilnoj, rasističkoj Švajcarskoj.

Pppp

pre 3 godine

Ne mogu da verujem da ste svi zaboravili nesto sto nema nigde niko u svetu a ima u Nisu. To je Ćele Kula. To ima samo tamo i nigde vise. To je kao krivi toranj u Pizi ili Ajfelova kula u Parizu. Samo sto je Ajfelova kula komila gvozdja koja je dobro izreklamirana a nasa Ćele kula je napravljena od ljudskih glava!
Moze da se reklamira istrorijski ili u horor fazonu ili kako god ima toliko nacina ali ocigledno smo glup narod za to ili se ispod Dunava nista ne gleda.

sve

pre 3 godine

Propustila je sve, a i vi ste se ogranicili samo na prirodne lepote i neke kao dvorce. Crkve su pre svega dokaz o istoriji, Miroslavljevo jevandjelje, Dusanov zakonik...

Nelson

pre 3 godine

@Sandzak, nije Srbija samo Sandzak. Izađi malo, putuj, pa ćeš videti da ima šta da se vidi, npr. ćele kula u Nišu. "Esad", ako nećeš, to je tvoj problem.

HA HA!

zeljko vlainić

pre 3 godine

Sta vas briga sta je ona rekla.... Kom je to ustvari bitno.... Mozda se zaljubila u nekog srbina ili srpkinju pa dozivjela neuzvracenu ljubav...
Dio srba se svakoj budali da isprovocirati, cemu to??? Ako si to dozvolite zaista ce ispasti da ne vrijedite....
Uostalom, netko ko u par dana boravka u nekoj zemlji izrazi ovakav komentar govori najviše o sebi... Da je uzasno frustriran i nezadovoljan na prvom mjestu sam sa sobom....

ketiS

pre 3 godine

Moram da priznam da sam prilicno iznenadjena cinjenicom da u tekstu nije spomenuto bogato kulturno nasledje srednjovekovne Srbije, te 19-vekovne Obrenovica i Karadjordjevica Srbije, koje su bile "uvod" u vrhunac srpske drzavnosti - Jugoslaviju. Naravno da treba postovati multikulturalnost nase drzave, te isticati nasledje i svih drugih kultura koje su se vekovima "talozile" na prostoru danasnje Srbije, ali bi ipak naglasak trebalo staviti na ono sto Srbiju odvaja od svih drzava sa prostora ex-YU, a to je sopstveno i izvorno kulturnoistorijsko nasledje, o kome pomenuta glumica ne zna nista. U svakom slucaju, sta god da je motiv njene izjave, ona, dakle izjava, daleko vise govori o njoj, no o Srbiji.

bojan

pre 3 godine

nije da nema ama baš ništa ,ali iskreno nema mnogo toga da se vidi+drzava slabo ulaze. jednostavno bg nije Beč,nije ni barselona.... a,ostatak države nema tako lepe predele kao Austrija,Italija,Francuska itd,ali opet mogla bi neka prica da se napravi sa velikim državnim ulaganjima.

матори

pre 3 godine

Доказујете нешто некој тамо а она мисли да Србија постоји само 13 година. Хаха
Она то због вереника који је оставио за нашу Хаха

posmatracica

pre 3 godine

nije nju niko hteo da vidi u Srbiji pa joj je zato bilo s##nje... ovde je na ulici potpuno neupadljiva. Logično je da svet doživljavamo onako kako se u njemu osećamo, znaci razumem je, i ja bih bila besna da me niko ne gleda, samo nek ne lupa gluposti.

bralee

pre 3 godine

Ima da se gleda i vidi gomila smecaaa i deponija, sve su one lepe i onako Srbske, jer ih generacijski pune domacini,jer nemaju deponiju eeee bree u 21 veku.

Zoran

pre 3 godine

ko želi svetsku kuhinju, moraće do nekih civilizovanijih mesta. Pozdrav i putujte svetom!!
(Los Angeles, 6. april 2021 20:50)
A neko obiđe svet i ne nauči baš ništa. Niti vidi sveta niti zna gde je bio.
A nema dela Planete gde se ne može naći nešto dobro i lepo.

Mr M

pre 3 godine

A zasto mora svakom da se svidi Srbija? I bas me zanima sta je tako fascinantno u Bgdu sto se tice arhitekture, ima zanimljivih stvari naravno, ali ima mnogo zanimljivijih gradova

mario

pre 3 godine

Vjerojatno nije vidjela i ono smeće oko jezera i po rijekama,a to nisam ja izmislio već piše u jednoj vijesti na ovom portalu.
@Brdjanin Pogledaj malo bolje turistićku ponodu u USA,pa onda piši,a ne ovako paušalno.

Mika

pre 3 godine

Prirode ima da se vidi, ali prirodnih lepota ima svuda i neki jednostavno ninne uzivaju u tome nego bi vise grad da gledaju.
E sad, sto se grada tice, na nivou smo raspalog grada koji stvarno izgleda kao da je pre 13 godina lose pravlje. Pseci izmet na svaka 2 metra, popucale ulice i urbanisticki plan koji je neko pravio u bunilu, sve zgrada do zgrade, bojeno sareno, nabijeno do zla boga i beton na sve strane. Zelenih povrsina gotovo da nema i leti zivimo u pravom pravcatom paklu, koji je pritom medju najzagadjenijim gradovima na svetu.

Tako da da, super je meni da odem
Zlatibor da se opustim, ali zato svakog dana moram da gledam jedmo veliko bezukusno i bezidejno nista.

Lax

pre 3 godine

Demant glumice ne bi trebalo da budu prirodne lepote, to smo mogli i oteti pre tih 13 godina :), nego manastiri, muzeji, arhitektura, hrana, kultura...

Sale

pre 3 godine

Naša zemlja je prelepa sa bogatom istorijom ali ona je očigledno mislila na jedan deo stanovništva pa je generizovala utisak o Srbiji. Nije pogrešila ali je morala biti konkretnija u izjavi.

hadžija

pre 3 godine

Srbija ima više da pokaže nego mnoge zemlje Evrope a što se tiče prljavštine čistija je nego mnoge zemlje komentatora. Otkačite se od Srbije jer zloba ubija.
(Xxc, 6. april 2021 21:37)
упореди аустријску вукојебину са нашом! а за чешку кажу: ако посумњате да сте се изгубили у планини, продужите још 20-так минута и налетећете на пивницу са домаћим одличним пивом
исто ко у србији?

Serb

pre 3 godine

Dobro je sto nema vise turista, prosle godine je bio haos od ovih nasih, zamisli samo pijane britance i skote sa rusima ovde...
Neka nase prljavstine nama, pusti istetovirane ludake da urlaju po Majorci!

nebitan srbin

pre 3 godine

sta srbija nudi. pa sreco moja srbija nudi globe iz doba komunizma globe iz doba socijalizma globe iz doba demokratije i naravno globe zlatnog doba. istina je da postojimo tek trinaest godina i da smo narod koji je najvise ubijan u bivsoj nam drzavi i narod koji i pored toga najvise cezne za bratsrvom i jedinstvom.poslednji narod koji se odrekao jugoslavije.mi smo narod koji se najvise ku.cio celim svetom a na kraju povukli se kao pi.ke 99. i proglasili svoju pobedu nad nato paktom.da li nas treba voleti??? zabole nas uvo devojko sta ti mislis o nama.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Ne mogu da verujem kako je moguće da jedna ovakva izjava, koja je toliko pogrešna, zato što je lako proveriva,i svakom iole obrazovanim čoveku jasna, od kada postoji Srbija, izazove ovoliko intetesovanje, odnosno komentare naših ljudi!?

Jovan

pre 3 godine

Malogradjanstitna. Cela drzava se uzjogunila sto se nekoj tamo glumici ne svidja u Srbiji i sto je to rekla javno, pa sad pokusavamo da pokazemo kako smo lepi, kulturni, kako ima sta da se vidi. Stvarno smo jadni. To uvlacenje strancima nema granice.

janbo

pre 3 godine

Al da neko izvuče bajatu vest i sad sve svi nalože. Prvo ova lista više govori u prilog njoj. BG je grad koji je do nedavno bio pogranična kasaba i ništa ni nema videti lepo od arhitekture sem par zgrada iz doba Kraljevine. NS je lep taj AU stil u centru i to je to.
Prirodne lepote, šta stavili ste par planina kakvih ima svuda, pa eto tu u Bosni odmah prelepe planien takođe, jezera? Al veštačka? Đavola varoš zanimljivo, ali tamo kad si, nista specijalno.
Dvorci su uglavnom uništeni jer su neki naši preci razorili i pretvarali u svašta, a oni su opet iz AU doba i pravili ih Švabe, Mađari i poneki Srbi.
Ja sam isto mislio da je nađa država najlepša, dok nisam krenuo da putujem pa onda vidiš čoveče šta sve ima...

Djoda

pre 3 godine

Aman ljudi, prestanite da pokazujete da smo iskompleksirani!!! Sad se upinjemo iz petnih zila da pokazemo i dokazemo nesto, umesto samo da iskuliramo. One koji su sigurni u svoju vrednost, ne dotice tudje misljenje tako lako.

mosa

pre 3 godine

Ko je to i koga briga sts ko misli? Prosto mi smo mi, i boli nas levo uvo ko sta prica. Ja volim svoju zemlju i ne obracam paznju na price. Bitno je da krenemo da cistimo tu zemlju od smeca i flasa, pa da uzivamo u njoj. Nemamo neke top atrakcije, ali to sto imamo treba da cenimo i uzivamo u tome.