Subota, 03.04.2021.

07:50

Pokuševski ušao u istoriju NBA VIDEO

Oklahoma Siti Tanderi poraženi su od Finiks Sansa 130:104, ali će taj meč zauvek pamtiti Aleksej Pokuševski.

Izvor: MS

Pokuševski ušao u istoriju NBA VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Zastava101Specijal

pre 3 godine

Kakva bre Evroliga, osrednji Nba tim ce da isprasi prvaka Evrope bez razmisljanja
(Genije, 03. april 2021 16:16)
Ni u ludilu ne bi postizali 140 koševa.

rados

pre 3 godine

Kakve se odbrane igraju u ovom NBA i Bircevic bi ubacivao po 20-30p.
Ne znam kako to pojedini ne vide.
Ovo na basketu ne prolazi, da te neko ovako pusta. Smesno.

Pera

pre 3 godine

Koje ludilo u Oklahomi!
Pre desetak godina tu su igrali u i sto vreme Durant, Vestbruk i Harden (bio rezerva), a bogami i nas Krstic. Danas su postali NBA obdaniste. Osim dvojice pomenutih, skoro svi u timu su jedva presli 20 (ili jos noisu), sa 1-2 godine iskustva. Najstariji (i verovatno jos uvek najbolji) igrac Horford je ziv i zdrav, ali uopste ne igra, zaduzen je da cuva decu. Uz to, u sledecih 6 godina imaju samo u prvim rundama drafta cak 15 pikova!
Sto vise poraza, to bolji pikovi, dakle utakmice im nemaju takmicarski karakter, cilj je jedino da deca uce. Juce je, na primer, Feniks dobio prvu cetvrtinu sa 43-13!
Pokusevski bolju sansu nije mogao da dobije, i za sada je odlicno koristi. Ima fantasticne predispozicije, ako ostvari svoj potencijal, sigurno ce biti zvezda. Kolko sjajna, videcemo.

Genije

pre 3 godine

Drago mi je zbog dečka. Al nek njih dvojica dođu u Evroligu pa da vidimo koliko će koševa, asistencija i skokova imati po meču.
(Che, 03. april 2021 08:43)

Kakva bre Evroliga, osrednji Nba tim ce da isprasi prvaka Evrope bez razmisljanja

Ilija Dukić

pre 3 godine

Ne beleze se. Ovo je vise kao kuriozitet, zanimljivost. Nego nasi prenesu tako i ispadne kao da su tamo svi poremeceni.
(zmajognjeni, 03. april 2021 09:03)

Ne pratiš onda ESPN statistiku i rekorde.

panter pudlica

pre 3 godine

petorka pokusevski marjanovic jokic bircevic
(djura, 03. april 2021 13:50)

To je četvorka koliko znam da brojim. Problem još veći je što očigledno nemaš blage veze sa životom, pa staviš sve centre u "četvorku"...

neko ko zna

pre 3 godine

Ne beleze se. Ovo je vise kao kuriozitet, zanimljivost. Nego nasi prenesu tako i ispadne kao da su tamo svi poremeceni.
(zmajognjeni, 03. april 2021 09:03)

bravo ... valjda ce neki od ovih brojnih komentatora koji se uzbzdjuju procitati ovo i shvatiti.

Dirty

pre 3 godine

Sad je pocelo otvoreno tankovanje Tako da u nekim ekipama forsiraju igrace za sledece sezone. Pokusevski ima srece da je najmladji, ali I sa velikim potencijalom, sto sad mora da koristi. Smajlagic u GSW bi trebao da se izboru za takav status. Ocito je da I oni vidno tankuju, samo u rukavicama, ako se sad ne izboru za bolju poziciju, sledece sezone bice kasno???

Djoksa

pre 3 godine

Sećam se, a nije to baš toliko davno bilo, da je Kobe Brajant bio toliko čudo od igrača da je preskočio koledž i iz srednje škole otišao pravo na draft. To je bila jedno vreme tada glavna vest. Jer je u NBA ligi postojalo jako dugo pravilo da ne možeš da se prijaviš na draft ako nisi igrao koledž košarku. U tom svetlu treba posmatrati i ovaj podatak "dao 20 ili više poena a ima manje od 20 godina i to u tandemu sa drugim igračom koji ima isto manje od 20 god". I onda to treba ukrstiti sa time kakva se odbrana igrala kad su Kobe Brajant i Džejms dolazili u ligu a kakva se odbrana danas igra u NBA ligi i koliko su igrači zaštićeni kao beli medvedi.

Locutus

pre 3 godine

Dobra stvar u NBA je što je to liga bez briga u smislu da nema ispadanja. Tim čim oseti da neće uspeti da se ugura u plejof odmah ubacuje mlade igrače u vatru i sprema ih za sledeću sezonu. Od 30 timova do all stara bar 5-10 odustane od borbe za plejof.

zoran

pre 3 godine

-Na istoku dominiraju po kvalitetu Bruklin i Fila a prati ih Milvoki.
Očekujem finale istoka Bruklin i Fila najbolji su na istoku... Milvoki sve super do plejova a tamo raspad.
-Očekujem da će Bruklin savladati Filu.... Mnogo dobro izgleda Bruklin sa 3 zvezde Durant, Harden i Irving....
- zapad Juta sjajna, Lejkersi nekompletni, Denver moćan, dobar Finiks,Portland....
Očekujem Lejkerse u finalu protiv Jute.....
- onda finale Lejkers i Bruklin
-Zanimljivo ovo sto rade Harden i Durant sa Bruklinom to su trebali raditi u Oklahomi...

Ooel

pre 3 godine

Luka Garza jeste odličan koledž košarkaš ali to su bili i Nikola Jovanović i Stefan Janković i mnogi drugi, pa nisu uspeli napraviti ni odlične Evropske karijere, u NBA su igrali samo razbojnu ligu i imali su ok statistike ali su pokazali da ipak nisu za najveću scenu. Momku želim svu sreću ali mi se čini da neće biti nikakav faktor u NBA, nadam se da grešim.

Bane

pre 3 godine

Dečku svaka čast, ali malo smo opterećeni senzacionalističkim naslovima i prekomernim analiziranjem statistike. Da bi neko "ušao u istoriju" kako naslov kaže, potrebno je malo više. Danas ulazi u istoriju onaj ko prvi osvoji preko 12 poena između 16. i 24. minuta utakmice u okolnostima da su pertle bile plave boje, a broj gledalaca bio manji od 4.623, i prosek godina trenera viši od 42.
Uz dovoljno filtera na obimnu statistiku, svako od nas postaje deo istorije.

ast

pre 3 godine

Zasto vam smeta americka statistika svega i svaceka. Normalno i opusteno se zabavljaju. Bolje nego statistika u Srbiji tipa skok evra, cena mesa, pad komunalije, standard u odnosu na Bugare i sl.

tocka

pre 3 godine

Bravo za Pokua!
Koliko god da ovo izgleda dobro za njega, daju mu maksimalni broj minuta, on do kraja sezone nema puno vremena za razvoj i ako se ne ustali sa ovim ili boljim brojkama to ce mu biti problem jer OKC ove godine tankuje. To znaci da sledece godine stizu visoki draft pikovi, a niko ne garantuje da nece igrati na njegovoj poziciji. Tako da sve ovo fino zvuči, i on stvarno sjajno napreduje, ali vrata neće biti stalno otvorena i vec sledeće godine mozda stigne neki novi Zajon koji će mu pokupiti sve minute. Ali napredak je vidljiv, mnogo je sigurniji i vidi se ogroman potencijal.

kantica blata

pre 3 godine

evo mojih predloga za ispis istorije u NBA od Pokuševskog:

1. Jedini igrač koji se zove ruski a preziva makedonski koji je dao 3 poena

2. Jedini igrač viši od 2.10 i lakši od 100kg koji ima manje od 20 godina koji je promašio 3 šuta za redom

3. Jedini igrač sa manje od 20 godina i patikom većom od 50 koji je dao tricu za vreme corone

urazumiti se, nemojte toliko senzaciobalistički

bisturi

pre 3 godine

@kantica blata
1. zove se i preziva ukrajinski
2. tvoj je problem što si ograničen ispod 100 sa iq, a imaš iznad 100kg
3. smisao za humor - BB show

Armata

pre 3 godine

Neverovatno koliko je napredovao za samo četiri meseca, ima nešto genijalno i nesvakidašnje u njegovoj igri, u rešenjima koja bira, načinu na koji poentira, brzini kojom menja odluke u sekundi i bira bolja rešenja. Vidim da neki spominju Bošnjaka Garzu iz NCAA u kontekstu Pokua, a njega niko neće ni birati na NBA draftu jer ima betonirane noge i u stanju je da samo igra na silu i u napadu.

Ra

pre 3 godine

Godinama pokusavam da pratim NBA redovno, ali jednostavno ne mogu. Ne mogu da pratim ligu u kojoj se svaki drugi dan postavi neki istorijski rekord. Neverovatno je koliko smaraju nebitnim statistickim podacima.

Djole

pre 3 godine

Za lika koji je napisao da se Pokuševski preziva Makedonski nije tačno. Pokuševski(rusko prezime) je iz familije Rusa koje su proterali komunisti posle oktobarske revolucije.

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Mali je GOAT. Jučer je bio članak Bošnjak Luka Garza ove godine 24 poena u prosjeku, a Garza je tri sezone bio jedan od najboljih u razvojnoj ligi, a mali je tamo bio ispod prosjeka. Ali nema kao GOAT anđela čuvara.
(qw, 03. april 2021 08:28)

Nema to veze sa anđelima, nego sa jakim leđima :')

Goran

pre 3 godine

(qw, 3. april 2021 08:28)

Pa okej, lepo, nek je malom srecno, nisam siguran koliko ce mu BiH biti interesantan izbor za reprezentaciju, ali ok, nadajte se.
Prica li Srpski ?

Mikloš Salamander

pre 3 godine

@qw

Kazes Bosnjak,samo po majci otac mu je Amerikanac,decko je rodjen tamo,mislim u Washingtonu DC,mogu da se kladim da decko nema blage veze ko su bosnjaci i gde se nalazi Bosna i Hercegovina,takodje cisto sumnjam da zna i rec srpskog sory bosanskog ili bosnjackog,mozda ovi iz Sarajeva se nadaju da ce zaigrati za rep.pa otuda ono BOŠNJAK!.

Фактор мира стабилности

pre 3 godine

Шта ће бити следећи "историјски рекорд"!? Постаће први играч у НБА, који је везао прво пертлу на левој патици, а десном руком дао 10+ кошева у трећој четвртини, а да је млађи од двадесет три године.

П.С. Одувек су ме нервирали измишљени рекорди и тривијална компетитивност, америчког полит-корект друштва.

panter pudlica

pre 3 godine

Mali je GOAT. Jučer je bio članak Bošnjak Luka Garza ove godine 24 poena u prosjeku, a Garza je tri sezone bio jedan od najboljih u razvojnoj ligi, a mali je tamo bio ispod prosjeka. Ali nema kao GOAT anđela čuvara.
(qw, 03. april 2021 08:28)

Evo ga opet ovaj "jaka leđa/slaba leđa"...
Kako ti ne dosadi više prijatelju? Nije dobro biti ljubomoran na tuđi uspeh, to je jako loša osobina.

Cinco Duros

pre 3 godine

Ovaj dečko jeste fenomen. U Evropi nije ni proigrao sa odraslima, nema fizikalije koje su navodno pretpostavljene za NBA, a dobija ovakvu priliku i gle, ima vrlo solidan učinak. Svaka čast i njemu i ljudima u Oklahomi koji ga vode i usmeravaju.

dzoni28

pre 3 godine

Poku je par godina igrao u Oliju I sigurno je pokupio gomilu 'fora' I pozitivnog bezobrazluka od prekaljenih asova Spanulisa, Printezisa I Papanikolaua.. Odlican Tok karijere izabran, samo napred decko

Bruks 021

pre 3 godine

Che;
Oni u tim god. u EL dobijaju po 2-3 min.U NBA igraju i po 30.To je bitna razlika između trenera u Evropi i NBA.Tamo imaju strpljenja za razvoj igrača.

jekum

pre 3 godine

Svaki dan neki rekord, istorija, fenomenalno, NBA je čudo!
Kad će prvi igrač u istoriji koji je postigao neparan broj poena, neparan broj skokova i paran broj izgubljenih lopti i blokada a koji nije večerao sarmu prethodne večeri i broj patika nije veći od 46

zmajognjeni

pre 3 godine

Svaka cast decku,ali ne mogu da verujem kakvi se sve rekordi beleze u NBA.
(WTF, 03. april 2021 08:44)

Ne beleze se. Ovo je vise kao kuriozitet, zanimljivost. Nego nasi prenesu tako i ispadne kao da su tamo svi poremeceni.

JPR24

pre 3 godine

(qw, 3. april 2021 08:28) Vi glatko kao Hazari mozete da nestanete,bez ikakve civilizacijske stete. Cemu vi sluzite uopste?
(Durlan, 03. april 2021 09:17)
Služe da od bukve prave bogumile...

Roki

pre 3 godine

Kukatilo

Da mi je samo videti na šta ti licis.

WTF

Meni uopšte ne smetaju rekordi, pogotovo kad je neko nas u pitanju. Eto, npr, kad neki tandem posle njih to ostvari spomenuce da je Pokusevski to prvi ostvario. Biće ih još, u to sam uveren.

bobrock

pre 3 godine

Bravo za Pokuševskog! Statistika smara a imam osjećaj i uništava pomalo igru, ali očiglednu ljudi rade posao za koji su plaćeni pa izvuku svaku i najbanalniju stvar

Najiskrenije

pre 3 godine

Svaka cast Jokicu,za mene je on MVP,Bogi smekercina,Bobi dobri div,svaka cast i Belom i Smajliju,ali najvise se obradujem dobroj partiji Pokua. Ovaj "mali" mi pokazao da sam sposoban da se radujem tudjem uspehu kao svom. Pa eto Poku,ako si dokon i citas komentare...jos nista nije uradjeno (naspram talenta koji si pokazao),samo si dao nagovestaj sta si sposoban da uradis,zato ove dobre partije neka ti budu vetar u ledja,neka ti daju motiv da se svaka kapljica znoja prolivena na treningu visestruko isplati...nista nije gotovo,tek si krenuo svoj let ka zvezdama. Ma znas ti to sve i to se vidi. Ziv mi bio 100 godina i zelim ti jos mnogo ovakvih i boljih partija.

detektiv

pre 3 godine

Prvi mec sa procentom 50% . Jako bitno. Sut za tri 4/6. Nekoliko jako dobrih ulaza. Prednja promjene mu je odlicna, odlicna mnogi padaju na nju. Sve u svemu samo naprijed!

Mile Dodik

pre 3 godine

Pa ovaj će biti bolji igrač nego Dzordan. Mogu da se kladim da Džordan u njegovim godinama nije ni igrao za prvi tim, a ovaj daje po 20 poena svaku utakmicu. Sve, sve i to još Srbin, pobeđivaćemo +20,30 Dream team.

qw

pre 3 godine

Mali je GOAT. Jučer je bio članak Bošnjak Luka Garza ove godine 24 poena u prosjeku, a Garza je tri sezone bio jedan od najboljih u razvojnoj ligi, a mali je tamo bio ispod prosjeka. Ali nema kao GOAT anđela čuvara.

NemanjaBB

pre 3 godine

Haha pa sjajno! Mali ce sa jos par cistih kg biti zver ?
(NemanjaBB, 03. april 2021 08:12)

Ja sam stavio ,,smajli" na kraju recenice, ne ,,upitnik". Ovako izgleda retardirano.

DukiNS

pre 3 godine

Drago mi je zbog Pokuševskog, imamo odličnog igrača za A tim za narednih desetak godina. Mada bih više voleo da Finiks malo posustane zbog pozicije Denvera i Jokića, ali su zaista neverovatni ove sezone, svaka im čast. Trener veruje mladim igračima i daje im šansu, a ovi su to maksimalno iskoristili. I dalje ih smatram iznenađenjem sezone.

Гиле

pre 3 godine

Добро је што је дошао у тим где ће се градити екипа следеће 3 године. Он ће играти све више, фитнес тренери и нутрициинисти ће му појачати масу поготово током лета. Почео је сезону слабо, али се све више види потенцијал. Биће ту још доста осцилација, али видно напредује. За разлику од Смајлагића. Додуше и игра знатно више.

DukiNS

pre 3 godine

Drago mi je zbog Pokuševskog, imamo odličnog igrača za A tim za narednih desetak godina. Mada bih više voleo da Finiks malo posustane zbog pozicije Denvera i Jokića, ali su zaista neverovatni ove sezone, svaka im čast. Trener veruje mladim igračima i daje im šansu, a ovi su to maksimalno iskoristili. I dalje ih smatram iznenađenjem sezone.

zmajognjeni

pre 3 godine

Svaka cast decku,ali ne mogu da verujem kakvi se sve rekordi beleze u NBA.
(WTF, 03. april 2021 08:44)

Ne beleze se. Ovo je vise kao kuriozitet, zanimljivost. Nego nasi prenesu tako i ispadne kao da su tamo svi poremeceni.

NemanjaBB

pre 3 godine

Haha pa sjajno! Mali ce sa jos par cistih kg biti zver ?
(NemanjaBB, 03. april 2021 08:12)

Ja sam stavio ,,smajli" na kraju recenice, ne ,,upitnik". Ovako izgleda retardirano.

Гиле

pre 3 godine

Добро је што је дошао у тим где ће се градити екипа следеће 3 године. Он ће играти све више, фитнес тренери и нутрициинисти ће му појачати масу поготово током лета. Почео је сезону слабо, али се све више види потенцијал. Биће ту још доста осцилација, али видно напредује. За разлику од Смајлагића. Додуше и игра знатно више.

Najiskrenije

pre 3 godine

Svaka cast Jokicu,za mene je on MVP,Bogi smekercina,Bobi dobri div,svaka cast i Belom i Smajliju,ali najvise se obradujem dobroj partiji Pokua. Ovaj "mali" mi pokazao da sam sposoban da se radujem tudjem uspehu kao svom. Pa eto Poku,ako si dokon i citas komentare...jos nista nije uradjeno (naspram talenta koji si pokazao),samo si dao nagovestaj sta si sposoban da uradis,zato ove dobre partije neka ti budu vetar u ledja,neka ti daju motiv da se svaka kapljica znoja prolivena na treningu visestruko isplati...nista nije gotovo,tek si krenuo svoj let ka zvezdama. Ma znas ti to sve i to se vidi. Ziv mi bio 100 godina i zelim ti jos mnogo ovakvih i boljih partija.

dzoni28

pre 3 godine

Poku je par godina igrao u Oliju I sigurno je pokupio gomilu 'fora' I pozitivnog bezobrazluka od prekaljenih asova Spanulisa, Printezisa I Papanikolaua.. Odlican Tok karijere izabran, samo napred decko

detektiv

pre 3 godine

Prvi mec sa procentom 50% . Jako bitno. Sut za tri 4/6. Nekoliko jako dobrih ulaza. Prednja promjene mu je odlicna, odlicna mnogi padaju na nju. Sve u svemu samo naprijed!

jekum

pre 3 godine

Svaki dan neki rekord, istorija, fenomenalno, NBA je čudo!
Kad će prvi igrač u istoriji koji je postigao neparan broj poena, neparan broj skokova i paran broj izgubljenih lopti i blokada a koji nije večerao sarmu prethodne večeri i broj patika nije veći od 46

Bruks 021

pre 3 godine

Che;
Oni u tim god. u EL dobijaju po 2-3 min.U NBA igraju i po 30.To je bitna razlika između trenera u Evropi i NBA.Tamo imaju strpljenja za razvoj igrača.

panter pudlica

pre 3 godine

Mali je GOAT. Jučer je bio članak Bošnjak Luka Garza ove godine 24 poena u prosjeku, a Garza je tri sezone bio jedan od najboljih u razvojnoj ligi, a mali je tamo bio ispod prosjeka. Ali nema kao GOAT anđela čuvara.
(qw, 03. april 2021 08:28)

Evo ga opet ovaj "jaka leđa/slaba leđa"...
Kako ti ne dosadi više prijatelju? Nije dobro biti ljubomoran na tuđi uspeh, to je jako loša osobina.

bobrock

pre 3 godine

Bravo za Pokuševskog! Statistika smara a imam osjećaj i uništava pomalo igru, ali očiglednu ljudi rade posao za koji su plaćeni pa izvuku svaku i najbanalniju stvar

ast

pre 3 godine

Zasto vam smeta americka statistika svega i svaceka. Normalno i opusteno se zabavljaju. Bolje nego statistika u Srbiji tipa skok evra, cena mesa, pad komunalije, standard u odnosu na Bugare i sl.

Djole

pre 3 godine

Za lika koji je napisao da se Pokuševski preziva Makedonski nije tačno. Pokuševski(rusko prezime) je iz familije Rusa koje su proterali komunisti posle oktobarske revolucije.

Mikloš Salamander

pre 3 godine

@qw

Kazes Bosnjak,samo po majci otac mu je Amerikanac,decko je rodjen tamo,mislim u Washingtonu DC,mogu da se kladim da decko nema blage veze ko su bosnjaci i gde se nalazi Bosna i Hercegovina,takodje cisto sumnjam da zna i rec srpskog sory bosanskog ili bosnjackog,mozda ovi iz Sarajeva se nadaju da ce zaigrati za rep.pa otuda ono BOŠNJAK!.

Cinco Duros

pre 3 godine

Ovaj dečko jeste fenomen. U Evropi nije ni proigrao sa odraslima, nema fizikalije koje su navodno pretpostavljene za NBA, a dobija ovakvu priliku i gle, ima vrlo solidan učinak. Svaka čast i njemu i ljudima u Oklahomi koji ga vode i usmeravaju.

tocka

pre 3 godine

Bravo za Pokua!
Koliko god da ovo izgleda dobro za njega, daju mu maksimalni broj minuta, on do kraja sezone nema puno vremena za razvoj i ako se ne ustali sa ovim ili boljim brojkama to ce mu biti problem jer OKC ove godine tankuje. To znaci da sledece godine stizu visoki draft pikovi, a niko ne garantuje da nece igrati na njegovoj poziciji. Tako da sve ovo fino zvuči, i on stvarno sjajno napreduje, ali vrata neće biti stalno otvorena i vec sledeće godine mozda stigne neki novi Zajon koji će mu pokupiti sve minute. Ali napredak je vidljiv, mnogo je sigurniji i vidi se ogroman potencijal.

Bane

pre 3 godine

Dečku svaka čast, ali malo smo opterećeni senzacionalističkim naslovima i prekomernim analiziranjem statistike. Da bi neko "ušao u istoriju" kako naslov kaže, potrebno je malo više. Danas ulazi u istoriju onaj ko prvi osvoji preko 12 poena između 16. i 24. minuta utakmice u okolnostima da su pertle bile plave boje, a broj gledalaca bio manji od 4.623, i prosek godina trenera viši od 42.
Uz dovoljno filtera na obimnu statistiku, svako od nas postaje deo istorije.

Roki

pre 3 godine

Kukatilo

Da mi je samo videti na šta ti licis.

WTF

Meni uopšte ne smetaju rekordi, pogotovo kad je neko nas u pitanju. Eto, npr, kad neki tandem posle njih to ostvari spomenuce da je Pokusevski to prvi ostvario. Biće ih još, u to sam uveren.

Фактор мира стабилности

pre 3 godine

Шта ће бити следећи "историјски рекорд"!? Постаће први играч у НБА, који је везао прво пертлу на левој патици, а десном руком дао 10+ кошева у трећој четвртини, а да је млађи од двадесет три године.

П.С. Одувек су ме нервирали измишљени рекорди и тривијална компетитивност, америчког полит-корект друштва.

Armata

pre 3 godine

Neverovatno koliko je napredovao za samo četiri meseca, ima nešto genijalno i nesvakidašnje u njegovoj igri, u rešenjima koja bira, načinu na koji poentira, brzini kojom menja odluke u sekundi i bira bolja rešenja. Vidim da neki spominju Bošnjaka Garzu iz NCAA u kontekstu Pokua, a njega niko neće ni birati na NBA draftu jer ima betonirane noge i u stanju je da samo igra na silu i u napadu.

bisturi

pre 3 godine

@kantica blata
1. zove se i preziva ukrajinski
2. tvoj je problem što si ograničen ispod 100 sa iq, a imaš iznad 100kg
3. smisao za humor - BB show

kantica blata

pre 3 godine

evo mojih predloga za ispis istorije u NBA od Pokuševskog:

1. Jedini igrač koji se zove ruski a preziva makedonski koji je dao 3 poena

2. Jedini igrač viši od 2.10 i lakši od 100kg koji ima manje od 20 godina koji je promašio 3 šuta za redom

3. Jedini igrač sa manje od 20 godina i patikom većom od 50 koji je dao tricu za vreme corone

urazumiti se, nemojte toliko senzaciobalistički

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Mali je GOAT. Jučer je bio članak Bošnjak Luka Garza ove godine 24 poena u prosjeku, a Garza je tri sezone bio jedan od najboljih u razvojnoj ligi, a mali je tamo bio ispod prosjeka. Ali nema kao GOAT anđela čuvara.
(qw, 03. april 2021 08:28)

Nema to veze sa anđelima, nego sa jakim leđima :')

JPR24

pre 3 godine

(qw, 3. april 2021 08:28) Vi glatko kao Hazari mozete da nestanete,bez ikakve civilizacijske stete. Cemu vi sluzite uopste?
(Durlan, 03. april 2021 09:17)
Služe da od bukve prave bogumile...

Mile Dodik

pre 3 godine

Pa ovaj će biti bolji igrač nego Dzordan. Mogu da se kladim da Džordan u njegovim godinama nije ni igrao za prvi tim, a ovaj daje po 20 poena svaku utakmicu. Sve, sve i to još Srbin, pobeđivaćemo +20,30 Dream team.

Ra

pre 3 godine

Godinama pokusavam da pratim NBA redovno, ali jednostavno ne mogu. Ne mogu da pratim ligu u kojoj se svaki drugi dan postavi neki istorijski rekord. Neverovatno je koliko smaraju nebitnim statistickim podacima.

Locutus

pre 3 godine

Dobra stvar u NBA je što je to liga bez briga u smislu da nema ispadanja. Tim čim oseti da neće uspeti da se ugura u plejof odmah ubacuje mlade igrače u vatru i sprema ih za sledeću sezonu. Od 30 timova do all stara bar 5-10 odustane od borbe za plejof.

Goran

pre 3 godine

(qw, 3. april 2021 08:28)

Pa okej, lepo, nek je malom srecno, nisam siguran koliko ce mu BiH biti interesantan izbor za reprezentaciju, ali ok, nadajte se.
Prica li Srpski ?

neko ko zna

pre 3 godine

Ne beleze se. Ovo je vise kao kuriozitet, zanimljivost. Nego nasi prenesu tako i ispadne kao da su tamo svi poremeceni.
(zmajognjeni, 03. april 2021 09:03)

bravo ... valjda ce neki od ovih brojnih komentatora koji se uzbzdjuju procitati ovo i shvatiti.

panter pudlica

pre 3 godine

petorka pokusevski marjanovic jokic bircevic
(djura, 03. april 2021 13:50)

To je četvorka koliko znam da brojim. Problem još veći je što očigledno nemaš blage veze sa životom, pa staviš sve centre u "četvorku"...

Genije

pre 3 godine

Drago mi je zbog dečka. Al nek njih dvojica dođu u Evroligu pa da vidimo koliko će koševa, asistencija i skokova imati po meču.
(Che, 03. april 2021 08:43)

Kakva bre Evroliga, osrednji Nba tim ce da isprasi prvaka Evrope bez razmisljanja

Pera

pre 3 godine

Koje ludilo u Oklahomi!
Pre desetak godina tu su igrali u i sto vreme Durant, Vestbruk i Harden (bio rezerva), a bogami i nas Krstic. Danas su postali NBA obdaniste. Osim dvojice pomenutih, skoro svi u timu su jedva presli 20 (ili jos noisu), sa 1-2 godine iskustva. Najstariji (i verovatno jos uvek najbolji) igrac Horford je ziv i zdrav, ali uopste ne igra, zaduzen je da cuva decu. Uz to, u sledecih 6 godina imaju samo u prvim rundama drafta cak 15 pikova!
Sto vise poraza, to bolji pikovi, dakle utakmice im nemaju takmicarski karakter, cilj je jedino da deca uce. Juce je, na primer, Feniks dobio prvu cetvrtinu sa 43-13!
Pokusevski bolju sansu nije mogao da dobije, i za sada je odlicno koristi. Ima fantasticne predispozicije, ako ostvari svoj potencijal, sigurno ce biti zvezda. Kolko sjajna, videcemo.

Ooel

pre 3 godine

Luka Garza jeste odličan koledž košarkaš ali to su bili i Nikola Jovanović i Stefan Janković i mnogi drugi, pa nisu uspeli napraviti ni odlične Evropske karijere, u NBA su igrali samo razbojnu ligu i imali su ok statistike ali su pokazali da ipak nisu za najveću scenu. Momku želim svu sreću ali mi se čini da neće biti nikakav faktor u NBA, nadam se da grešim.

Dirty

pre 3 godine

Sad je pocelo otvoreno tankovanje Tako da u nekim ekipama forsiraju igrace za sledece sezone. Pokusevski ima srece da je najmladji, ali I sa velikim potencijalom, sto sad mora da koristi. Smajlagic u GSW bi trebao da se izboru za takav status. Ocito je da I oni vidno tankuju, samo u rukavicama, ako se sad ne izboru za bolju poziciju, sledece sezone bice kasno???

Ilija Dukić

pre 3 godine

Ne beleze se. Ovo je vise kao kuriozitet, zanimljivost. Nego nasi prenesu tako i ispadne kao da su tamo svi poremeceni.
(zmajognjeni, 03. april 2021 09:03)

Ne pratiš onda ESPN statistiku i rekorde.

Djoksa

pre 3 godine

Sećam se, a nije to baš toliko davno bilo, da je Kobe Brajant bio toliko čudo od igrača da je preskočio koledž i iz srednje škole otišao pravo na draft. To je bila jedno vreme tada glavna vest. Jer je u NBA ligi postojalo jako dugo pravilo da ne možeš da se prijaviš na draft ako nisi igrao koledž košarku. U tom svetlu treba posmatrati i ovaj podatak "dao 20 ili više poena a ima manje od 20 godina i to u tandemu sa drugim igračom koji ima isto manje od 20 god". I onda to treba ukrstiti sa time kakva se odbrana igrala kad su Kobe Brajant i Džejms dolazili u ligu a kakva se odbrana danas igra u NBA ligi i koliko su igrači zaštićeni kao beli medvedi.

qw

pre 3 godine

Mali je GOAT. Jučer je bio članak Bošnjak Luka Garza ove godine 24 poena u prosjeku, a Garza je tri sezone bio jedan od najboljih u razvojnoj ligi, a mali je tamo bio ispod prosjeka. Ali nema kao GOAT anđela čuvara.

zoran

pre 3 godine

-Na istoku dominiraju po kvalitetu Bruklin i Fila a prati ih Milvoki.
Očekujem finale istoka Bruklin i Fila najbolji su na istoku... Milvoki sve super do plejova a tamo raspad.
-Očekujem da će Bruklin savladati Filu.... Mnogo dobro izgleda Bruklin sa 3 zvezde Durant, Harden i Irving....
- zapad Juta sjajna, Lejkersi nekompletni, Denver moćan, dobar Finiks,Portland....
Očekujem Lejkerse u finalu protiv Jute.....
- onda finale Lejkers i Bruklin
-Zanimljivo ovo sto rade Harden i Durant sa Bruklinom to su trebali raditi u Oklahomi...

rados

pre 3 godine

Kakve se odbrane igraju u ovom NBA i Bircevic bi ubacivao po 20-30p.
Ne znam kako to pojedini ne vide.
Ovo na basketu ne prolazi, da te neko ovako pusta. Smesno.

Zastava101Specijal

pre 3 godine

Kakva bre Evroliga, osrednji Nba tim ce da isprasi prvaka Evrope bez razmisljanja
(Genije, 03. april 2021 16:16)
Ni u ludilu ne bi postizali 140 koševa.

qw

pre 3 godine

Mali je GOAT. Jučer je bio članak Bošnjak Luka Garza ove godine 24 poena u prosjeku, a Garza je tri sezone bio jedan od najboljih u razvojnoj ligi, a mali je tamo bio ispod prosjeka. Ali nema kao GOAT anđela čuvara.

Mile Dodik

pre 3 godine

Pa ovaj će biti bolji igrač nego Dzordan. Mogu da se kladim da Džordan u njegovim godinama nije ni igrao za prvi tim, a ovaj daje po 20 poena svaku utakmicu. Sve, sve i to još Srbin, pobeđivaćemo +20,30 Dream team.

kantica blata

pre 3 godine

evo mojih predloga za ispis istorije u NBA od Pokuševskog:

1. Jedini igrač koji se zove ruski a preziva makedonski koji je dao 3 poena

2. Jedini igrač viši od 2.10 i lakši od 100kg koji ima manje od 20 godina koji je promašio 3 šuta za redom

3. Jedini igrač sa manje od 20 godina i patikom većom od 50 koji je dao tricu za vreme corone

urazumiti se, nemojte toliko senzaciobalistički

Djoksa

pre 3 godine

Sećam se, a nije to baš toliko davno bilo, da je Kobe Brajant bio toliko čudo od igrača da je preskočio koledž i iz srednje škole otišao pravo na draft. To je bila jedno vreme tada glavna vest. Jer je u NBA ligi postojalo jako dugo pravilo da ne možeš da se prijaviš na draft ako nisi igrao koledž košarku. U tom svetlu treba posmatrati i ovaj podatak "dao 20 ili više poena a ima manje od 20 godina i to u tandemu sa drugim igračom koji ima isto manje od 20 god". I onda to treba ukrstiti sa time kakva se odbrana igrala kad su Kobe Brajant i Džejms dolazili u ligu a kakva se odbrana danas igra u NBA ligi i koliko su igrači zaštićeni kao beli medvedi.

jekum

pre 3 godine

Svaki dan neki rekord, istorija, fenomenalno, NBA je čudo!
Kad će prvi igrač u istoriji koji je postigao neparan broj poena, neparan broj skokova i paran broj izgubljenih lopti i blokada a koji nije večerao sarmu prethodne večeri i broj patika nije veći od 46

zoran

pre 3 godine

-Na istoku dominiraju po kvalitetu Bruklin i Fila a prati ih Milvoki.
Očekujem finale istoka Bruklin i Fila najbolji su na istoku... Milvoki sve super do plejova a tamo raspad.
-Očekujem da će Bruklin savladati Filu.... Mnogo dobro izgleda Bruklin sa 3 zvezde Durant, Harden i Irving....
- zapad Juta sjajna, Lejkersi nekompletni, Denver moćan, dobar Finiks,Portland....
Očekujem Lejkerse u finalu protiv Jute.....
- onda finale Lejkers i Bruklin
-Zanimljivo ovo sto rade Harden i Durant sa Bruklinom to su trebali raditi u Oklahomi...

Ra

pre 3 godine

Godinama pokusavam da pratim NBA redovno, ali jednostavno ne mogu. Ne mogu da pratim ligu u kojoj se svaki drugi dan postavi neki istorijski rekord. Neverovatno je koliko smaraju nebitnim statistickim podacima.

Фактор мира стабилности

pre 3 godine

Шта ће бити следећи "историјски рекорд"!? Постаће први играч у НБА, који је везао прво пертлу на левој патици, а десном руком дао 10+ кошева у трећој четвртини, а да је млађи од двадесет три године.

П.С. Одувек су ме нервирали измишљени рекорди и тривијална компетитивност, америчког полит-корект друштва.

DukiNS

pre 3 godine

Drago mi je zbog Pokuševskog, imamo odličnog igrača za A tim za narednih desetak godina. Mada bih više voleo da Finiks malo posustane zbog pozicije Denvera i Jokića, ali su zaista neverovatni ove sezone, svaka im čast. Trener veruje mladim igračima i daje im šansu, a ovi su to maksimalno iskoristili. I dalje ih smatram iznenađenjem sezone.

rados

pre 3 godine

Kakve se odbrane igraju u ovom NBA i Bircevic bi ubacivao po 20-30p.
Ne znam kako to pojedini ne vide.
Ovo na basketu ne prolazi, da te neko ovako pusta. Smesno.

Goran

pre 3 godine

(qw, 3. april 2021 08:28)

Pa okej, lepo, nek je malom srecno, nisam siguran koliko ce mu BiH biti interesantan izbor za reprezentaciju, ali ok, nadajte se.
Prica li Srpski ?

zmajognjeni

pre 3 godine

Svaka cast decku,ali ne mogu da verujem kakvi se sve rekordi beleze u NBA.
(WTF, 03. april 2021 08:44)

Ne beleze se. Ovo je vise kao kuriozitet, zanimljivost. Nego nasi prenesu tako i ispadne kao da su tamo svi poremeceni.

JPR24

pre 3 godine

(qw, 3. april 2021 08:28) Vi glatko kao Hazari mozete da nestanete,bez ikakve civilizacijske stete. Cemu vi sluzite uopste?
(Durlan, 03. april 2021 09:17)
Služe da od bukve prave bogumile...

Bane

pre 3 godine

Dečku svaka čast, ali malo smo opterećeni senzacionalističkim naslovima i prekomernim analiziranjem statistike. Da bi neko "ušao u istoriju" kako naslov kaže, potrebno je malo više. Danas ulazi u istoriju onaj ko prvi osvoji preko 12 poena između 16. i 24. minuta utakmice u okolnostima da su pertle bile plave boje, a broj gledalaca bio manji od 4.623, i prosek godina trenera viši od 42.
Uz dovoljno filtera na obimnu statistiku, svako od nas postaje deo istorije.

Ooel

pre 3 godine

Luka Garza jeste odličan koledž košarkaš ali to su bili i Nikola Jovanović i Stefan Janković i mnogi drugi, pa nisu uspeli napraviti ni odlične Evropske karijere, u NBA su igrali samo razbojnu ligu i imali su ok statistike ali su pokazali da ipak nisu za najveću scenu. Momku želim svu sreću ali mi se čini da neće biti nikakav faktor u NBA, nadam se da grešim.

NemanjaBB

pre 3 godine

Haha pa sjajno! Mali ce sa jos par cistih kg biti zver ?
(NemanjaBB, 03. april 2021 08:12)

Ja sam stavio ,,smajli" na kraju recenice, ne ,,upitnik". Ovako izgleda retardirano.

Mikloš Salamander

pre 3 godine

@qw

Kazes Bosnjak,samo po majci otac mu je Amerikanac,decko je rodjen tamo,mislim u Washingtonu DC,mogu da se kladim da decko nema blage veze ko su bosnjaci i gde se nalazi Bosna i Hercegovina,takodje cisto sumnjam da zna i rec srpskog sory bosanskog ili bosnjackog,mozda ovi iz Sarajeva se nadaju da ce zaigrati za rep.pa otuda ono BOŠNJAK!.

Roki

pre 3 godine

Kukatilo

Da mi je samo videti na šta ti licis.

WTF

Meni uopšte ne smetaju rekordi, pogotovo kad je neko nas u pitanju. Eto, npr, kad neki tandem posle njih to ostvari spomenuce da je Pokusevski to prvi ostvario. Biće ih još, u to sam uveren.

ast

pre 3 godine

Zasto vam smeta americka statistika svega i svaceka. Normalno i opusteno se zabavljaju. Bolje nego statistika u Srbiji tipa skok evra, cena mesa, pad komunalije, standard u odnosu na Bugare i sl.

bisturi

pre 3 godine

@kantica blata
1. zove se i preziva ukrajinski
2. tvoj je problem što si ograničen ispod 100 sa iq, a imaš iznad 100kg
3. smisao za humor - BB show

neko ko zna

pre 3 godine

Ne beleze se. Ovo je vise kao kuriozitet, zanimljivost. Nego nasi prenesu tako i ispadne kao da su tamo svi poremeceni.
(zmajognjeni, 03. april 2021 09:03)

bravo ... valjda ce neki od ovih brojnih komentatora koji se uzbzdjuju procitati ovo i shvatiti.

Genije

pre 3 godine

Drago mi je zbog dečka. Al nek njih dvojica dođu u Evroligu pa da vidimo koliko će koševa, asistencija i skokova imati po meču.
(Che, 03. april 2021 08:43)

Kakva bre Evroliga, osrednji Nba tim ce da isprasi prvaka Evrope bez razmisljanja

dzoni28

pre 3 godine

Poku je par godina igrao u Oliju I sigurno je pokupio gomilu 'fora' I pozitivnog bezobrazluka od prekaljenih asova Spanulisa, Printezisa I Papanikolaua.. Odlican Tok karijere izabran, samo napred decko

Djole

pre 3 godine

Za lika koji je napisao da se Pokuševski preziva Makedonski nije tačno. Pokuševski(rusko prezime) je iz familije Rusa koje su proterali komunisti posle oktobarske revolucije.

Гиле

pre 3 godine

Добро је што је дошао у тим где ће се градити екипа следеће 3 године. Он ће играти све више, фитнес тренери и нутрициинисти ће му појачати масу поготово током лета. Почео је сезону слабо, али се све више види потенцијал. Биће ту још доста осцилација, али видно напредује. За разлику од Смајлагића. Додуше и игра знатно више.

bobrock

pre 3 godine

Bravo za Pokuševskog! Statistika smara a imam osjećaj i uništava pomalo igru, ali očiglednu ljudi rade posao za koji su plaćeni pa izvuku svaku i najbanalniju stvar

Najiskrenije

pre 3 godine

Svaka cast Jokicu,za mene je on MVP,Bogi smekercina,Bobi dobri div,svaka cast i Belom i Smajliju,ali najvise se obradujem dobroj partiji Pokua. Ovaj "mali" mi pokazao da sam sposoban da se radujem tudjem uspehu kao svom. Pa eto Poku,ako si dokon i citas komentare...jos nista nije uradjeno (naspram talenta koji si pokazao),samo si dao nagovestaj sta si sposoban da uradis,zato ove dobre partije neka ti budu vetar u ledja,neka ti daju motiv da se svaka kapljica znoja prolivena na treningu visestruko isplati...nista nije gotovo,tek si krenuo svoj let ka zvezdama. Ma znas ti to sve i to se vidi. Ziv mi bio 100 godina i zelim ti jos mnogo ovakvih i boljih partija.

panter pudlica

pre 3 godine

Mali je GOAT. Jučer je bio članak Bošnjak Luka Garza ove godine 24 poena u prosjeku, a Garza je tri sezone bio jedan od najboljih u razvojnoj ligi, a mali je tamo bio ispod prosjeka. Ali nema kao GOAT anđela čuvara.
(qw, 03. april 2021 08:28)

Evo ga opet ovaj "jaka leđa/slaba leđa"...
Kako ti ne dosadi više prijatelju? Nije dobro biti ljubomoran na tuđi uspeh, to je jako loša osobina.

tocka

pre 3 godine

Bravo za Pokua!
Koliko god da ovo izgleda dobro za njega, daju mu maksimalni broj minuta, on do kraja sezone nema puno vremena za razvoj i ako se ne ustali sa ovim ili boljim brojkama to ce mu biti problem jer OKC ove godine tankuje. To znaci da sledece godine stizu visoki draft pikovi, a niko ne garantuje da nece igrati na njegovoj poziciji. Tako da sve ovo fino zvuči, i on stvarno sjajno napreduje, ali vrata neće biti stalno otvorena i vec sledeće godine mozda stigne neki novi Zajon koji će mu pokupiti sve minute. Ali napredak je vidljiv, mnogo je sigurniji i vidi se ogroman potencijal.

Armata

pre 3 godine

Neverovatno koliko je napredovao za samo četiri meseca, ima nešto genijalno i nesvakidašnje u njegovoj igri, u rešenjima koja bira, načinu na koji poentira, brzini kojom menja odluke u sekundi i bira bolja rešenja. Vidim da neki spominju Bošnjaka Garzu iz NCAA u kontekstu Pokua, a njega niko neće ni birati na NBA draftu jer ima betonirane noge i u stanju je da samo igra na silu i u napadu.

Locutus

pre 3 godine

Dobra stvar u NBA je što je to liga bez briga u smislu da nema ispadanja. Tim čim oseti da neće uspeti da se ugura u plejof odmah ubacuje mlade igrače u vatru i sprema ih za sledeću sezonu. Od 30 timova do all stara bar 5-10 odustane od borbe za plejof.

Bruks 021

pre 3 godine

Che;
Oni u tim god. u EL dobijaju po 2-3 min.U NBA igraju i po 30.To je bitna razlika između trenera u Evropi i NBA.Tamo imaju strpljenja za razvoj igrača.

detektiv

pre 3 godine

Prvi mec sa procentom 50% . Jako bitno. Sut za tri 4/6. Nekoliko jako dobrih ulaza. Prednja promjene mu je odlicna, odlicna mnogi padaju na nju. Sve u svemu samo naprijed!

Cinco Duros

pre 3 godine

Ovaj dečko jeste fenomen. U Evropi nije ni proigrao sa odraslima, nema fizikalije koje su navodno pretpostavljene za NBA, a dobija ovakvu priliku i gle, ima vrlo solidan učinak. Svaka čast i njemu i ljudima u Oklahomi koji ga vode i usmeravaju.

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Mali je GOAT. Jučer je bio članak Bošnjak Luka Garza ove godine 24 poena u prosjeku, a Garza je tri sezone bio jedan od najboljih u razvojnoj ligi, a mali je tamo bio ispod prosjeka. Ali nema kao GOAT anđela čuvara.
(qw, 03. april 2021 08:28)

Nema to veze sa anđelima, nego sa jakim leđima :')

Ilija Dukić

pre 3 godine

Ne beleze se. Ovo je vise kao kuriozitet, zanimljivost. Nego nasi prenesu tako i ispadne kao da su tamo svi poremeceni.
(zmajognjeni, 03. april 2021 09:03)

Ne pratiš onda ESPN statistiku i rekorde.

panter pudlica

pre 3 godine

petorka pokusevski marjanovic jokic bircevic
(djura, 03. april 2021 13:50)

To je četvorka koliko znam da brojim. Problem još veći je što očigledno nemaš blage veze sa životom, pa staviš sve centre u "četvorku"...

Pera

pre 3 godine

Koje ludilo u Oklahomi!
Pre desetak godina tu su igrali u i sto vreme Durant, Vestbruk i Harden (bio rezerva), a bogami i nas Krstic. Danas su postali NBA obdaniste. Osim dvojice pomenutih, skoro svi u timu su jedva presli 20 (ili jos noisu), sa 1-2 godine iskustva. Najstariji (i verovatno jos uvek najbolji) igrac Horford je ziv i zdrav, ali uopste ne igra, zaduzen je da cuva decu. Uz to, u sledecih 6 godina imaju samo u prvim rundama drafta cak 15 pikova!
Sto vise poraza, to bolji pikovi, dakle utakmice im nemaju takmicarski karakter, cilj je jedino da deca uce. Juce je, na primer, Feniks dobio prvu cetvrtinu sa 43-13!
Pokusevski bolju sansu nije mogao da dobije, i za sada je odlicno koristi. Ima fantasticne predispozicije, ako ostvari svoj potencijal, sigurno ce biti zvezda. Kolko sjajna, videcemo.

Dirty

pre 3 godine

Sad je pocelo otvoreno tankovanje Tako da u nekim ekipama forsiraju igrace za sledece sezone. Pokusevski ima srece da je najmladji, ali I sa velikim potencijalom, sto sad mora da koristi. Smajlagic u GSW bi trebao da se izboru za takav status. Ocito je da I oni vidno tankuju, samo u rukavicama, ako se sad ne izboru za bolju poziciju, sledece sezone bice kasno???

Zastava101Specijal

pre 3 godine

Kakva bre Evroliga, osrednji Nba tim ce da isprasi prvaka Evrope bez razmisljanja
(Genije, 03. april 2021 16:16)
Ni u ludilu ne bi postizali 140 koševa.