Petak, 02.04.2021.

09:22

"Za pijane i drogirane vozače razmisliti o oduzimanju vozila"

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

"Za pijane i drogirane vozaèe razmisliti o oduzimanju vozila" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Koviljka Šević

pre 3 godine

Drogiranima oduzeti, vozačku doživotno!Pijani a odmah na jednu godinu s tim kada se isto ponovi, da ponovo polažu vozački test, vožnju, tek posle pune tri godine i to proveravati krv na dugoročni test alkohola! To je specijalno testiranje krvi kao što rade i zavisnici a na drogu! Tako rade u Nemačkoj što i nije tako loše. Ali... to ne znači da neće pijani i drogirani i pored toga kršiti zakon i opet ubijati nedužne vozače! Na žalost!

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 3 godine

Naravno da je gostovao na pinku, a gde drugo...ovo je cist populizam, prica ono sto ljudi zele da cuju. I naravno da se ovo nikad nece desiti.
Resenje je vrlo jednostavno.
Broj 1 napraviti socijalnu kartu stanovnistva.To znaci da onaj koji ima mesecna primanja od 120 000 ne moze da plati istu kaznu kao onaj koji ima primanja 30 000, vec ta kazna mora biti mnogo veca, tj.prilagodjena njegovim primanjima. Ovo je model koji daje odlicne rezultate u mnogim rayvijenim zemljama. Kod nas na zalost nikad nece zaziveti, jer je ovde jedino bitno sirotinji skidati kozu sa ledja, a frajeri sa dzipom samo prodju pored policije i mahnu

made in serbia

pre 3 godine

E bas ste pametni. Drogiran i pijan ću sesti u bilo koji auto koji mogu.... Oduzmi mi danas već sutra mogu da otmem i opet drogiran vozim. “OK” rećićete. “Pa šta onda hoćeš da uradimo?”..... Ne znam da li ste uopšte svesni da onog momenta kada uđete u kola, vi posedujete potencijalno oružje. Može život da ti bude lep. Da imaš sreću, novca, zdravlja, decu, suprugu, ma sve naj naj ali jednog dana može neka budala da te osakati ili Vi nekoga. Sve prethodno pada u vodu. U mulj..... Predlog je SAMO ZATVOR I NOVAC. Ne pravite se maloumni, Zakone pišete vi jer ste u kafanama većim delom života. Znaš kako bi zatvori bili puni vas da imamo Ministarstvo pravde????

Joza mali

pre 3 godine

Zavisi kome! Ja citav zivot vozim mrtav pijan i drogiran ali 30 na sat i nisam nikad napravio udes, ni zagrebao nekog! Zasto meni da se oduzme? A oni kreteni sto voze 150 na sat i naprave tezak udes na dozivotnu robiju!

dzozey

pre 3 godine

Ako pod dejstvom alkohola/narkotika neko izazove saobracajnu nesrecu...oduzimaj mu sve da on ne bi unustio neciji zivot i porodicu! Ako nije doslo do nesrece, samo dozvolu + zabrana + edukacija o posledicama voznje pod dejstvom uz prikazivanje slika najtezih udesa i to naravno mora da se plati.

oduzimač

pre 3 godine

Kad počnu da oduzimaju imovinu političarima koji su se nakrali boga oca, e onda neka pocnu da razmisljaju o oduzuminja vozila.

Ende

pre 3 godine

Ovde nijedna kazna ne vazi za svakog. U toj situaciji je svejedno kakave ce biti kazne koje se selektivno primenjuju. Nemaju nikakav efekat osim dodatnog pljackanja sirotinje.

Sremac

pre 3 godine

Evo kod mene u Dobanovcima svako leto ima neka dezurna budala kolima ili motorom da juri preko 100 na sat kroz selo. Trenutno je aktuelan jedan klinac na motoru. Dosta njih je veoma neslavno zavrsilo, a sta cemo sa njima? Hoce li njih neko da sankcionise? Kad prelazim ulicu gledam levo desno i osluckujem asfalt kao u onom crtacu!
Takvim mentolima bih ja oduzeo sta voze + ponovno polaganje pa neka onda opet izigravaju debile.

Đuro

pre 3 godine

Iz godine u godinu se poteže ova tema, nikad kraja. Oduzimanje vozila je nemoguće. Ja pozajmim auto, treznom vozaču. On se napije, pa zar zbog toga meni oduzeti vozilo? Radite pijanom vozaču šta hoćete, ne dirajte imovinu onog ko nije kriv.

grubijan

pre 3 godine

Ovako ce tatini sinovi i bahate pijanice da razmisle sledeci put da li ce da voze 150 kroz grad, ili posle kafane da sednu u auto. Takodje ce se spreciti bogati i uticajni pojedinci da se izvuku samo placanjem novcane kazne, tj. oduzimanjem pomenutog vozila. To je jednom solidnom delu pocinilaca cak i laksa opcija, njima je nesto sto moze da se plati najjeftinie.
(Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 02. april 2021 14:45)


To će da važi samo za sirotinju, mi sa parama se izvučemo bez problema

Maltezer

pre 3 godine

"Dozvolu da oduzmu to razumem i smatram cak i efikasnijom merom ali oduzeti nekom vozilo jer je vozio pijan je blaga retardacija u logici...
(lepi, 02. april 2021 10:55)"

Nedostatak dozvole neće nikoga sprečiti da vozi. Nedostatak vozila hoće. A ja nisam za oduzimanje vozila bahatim vozačima. Već samo da ga država pozajmi, upakuje u kockicu, naplati to i vrati vozaču, ipak je njegovo. Jednako i za vozačku. Makaze, na 16 delova i vratiti je nazad.
Ovo što predlažem postoji u mnogim zemljama i pokazalo se kao vrlo delotvorna mera protiv bahate vožnje.

hik,hik

pre 3 godine

Prvo hvatanje pijanog ili drogiranog vozaca,maximalna novcana kazna od 3000 e ,negativni bodovi,60 dana zatvora. Drugo hvatanje,trajno oduzimanje vozacke,5000 e novcana kazna ili 5 godina zatvora! Reseno!

Mirijevac

pre 3 godine

Ако је неко пијан и вози аутомобил обавезно казна у зависности колико промила алкохола у крви има. Ако изазове несрећу без последица ,строжије казне. Али ако изазове несрећу са смртним исходом најстрожије казне ,минимум 15 година затвора и третирање као тешко кривично дело. И ту опет имамо недоумице, неко убије човека и добије мању казну одузимању аутомобила ,то није нормално,зато што тај ауто није купио само возач већ ичланови породице. Дакле ,не одузимати ауто већ најстрожије кажњавање прекршиоца.

Ne, nisam robot

pre 3 godine

"Jedan od najvećih problema u saobraćaju su pijani i drogirani vozači..."
Jel? Nisu problem pešadijski rovovi na putevima, nesinhronizovani semafori, najniža ograničenja brzine u Evropi namenjena isključivo kažnjavanju učesnika u saobraćaju, policija koja kažnjava samo kad im se naredi, ležeći policajci na neadekvatnim mestima i brojniji od stanovnika, šahte za čiju tehnologiju u Srbiji ne postoji mogućnost da budu u nivou kolovoza...?

A o oduzimanju imovine imam samo da vam kažem da to prvi put kad probate ima da padne na apelaciji pa na Ustavnom sudu. Zato se deset godina i plaši narod oduzimanjem automobila i zato se neće nikad ni desiti. Zašto za početak ne oduzimate imovinu stečenu kriminalom? A jeste, pa da, razumem...

Markonjero

pre 3 godine

Voznja u pijanom stanju treba da se tretira kao ubistvo u pokusaju. Svestan si da si pijan i da ne treba da vozis ali ipak to radis bez obzira sto si takodje svestan da neko zbog toga moze da pogine. To je ubistvo u pokusaju

La la iz Banata

pre 3 godine

Ne može imovina da im se uzima, a i da im se oduzme opet može da kupi drugi auto tako da to nije rešenje.
Bolje da im oduzimaju dozvole na veoma dugačak period od 2 godine pa na više...
(borovac, 02. april 2021 10:03)

Naravno da može. Svuda u svetu. Ako se imovina koristi za izvršenje krivičnog dela, imovina se može oduzeti. Kao što se može oduzeti vlasnički pištolj ili puška ako se vrši krivićno delo. Samo treba vožnju u pijanom ili high stanju zakonski proglasiti teškim krivičnim delom, što i jeste. Vidim sada se svi kao nešto kunu u privatnu imovinu, a dok ste bili komunisti nije vam smetalo da ljudima otimate i zemlju i stoku i kuće i sve iz kuće? I to samo zato što vi niste to imali.

Splavar

pre 3 godine

Oduzimanje dozvole i zatvorska kazna moze. Oduzimanje vozila nikako jer se privatna imovina mora stititi od zloupotreba od strane drzave. Birokrate se lako navuku na takvu moc, ko zna sta bi vam sledece uzeli, setite se dedova i pradedova u doba Broza

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Kakvo crno oduzimanje imovine? Pod pretpostavkom da je prekrsaj nacinjen, jer je to jedini razlog za sprovodjenje sankcije, predlazem:

1. Oduzimanje dozvole na duzi period, pa cak i trajno oduzimanje.

2. Kaznjavanje zatvorskim kaznama u skladu sa pocinjenim prekrsajem.

Ovako ce tatini sinovi i bahate pijanice da razmisle sledeci put da li ce da voze 150 kroz grad, ili posle kafane da sednu u auto. Takodje ce se spreciti bogati i uticajni pojedinci da se izvuku samo placanjem novcane kazne, tj. oduzimanjem pomenutog vozila. To je jednom solidnom delu pocinilaca cak i laksa opcija, njima je nesto sto moze da se plati najjeftinie.

tom&jerry

pre 3 godine

@ "One koji se ne slazu da se oduzme vozilo, kakvu bi oni kaznu trazili
za vozaca, da mu taj pijani ili drogirani vozac pregazi dete ili nekoga
iz obitelji. Zar bi mu sve oprostio?"

Ne,ne bi.Ali bi se kazana za voznju u alkoholisanom stanju(preko 0,5 promila) sastojala od obaveznog lecenja od alkoholizma u ustanovi zatvorenog tipa (jer ako nisi u stanju da razlucis zasto ne smes voziti pijan onda si alkoholicar) a zatim,za povratak u drustvo i na posao moras da prodjes komisiju i psihijatrijsko vestacenje.Kome ni to nije dovoljno-robija. Auto neka zadrzi! Poslodavci da se stimulisu da onima koji voze pijani lepo daju otkaz! Ja ne mogu da nadjem ni jedan jedini dobar razlog zasto bi neko seo u auto pijan.Malo samokontrole nije naodmet.

lazna briga

pre 3 godine

zvuci sjajno. samo-sta sprecava policiju da proglasi nekog da je pijan/drogiran i uzme bentlija? secate se- saricev bentli, slupala ga je ona pevacica ljupka, a dobila ga je od ljubavnika-sefa policije. zakon koji omoguci policiji da uzme kola koja im se svidjaju i cao. resenje- uvedite obavezni verifikator kartice u kola, ne moze da se vozi ako vozacka nije validna i ne odgovara otisku prsta. za 10 godina sva vozila moraju da imaju tako nesto, kad oduzmete dozvolu- nista nece moci da vozi. ovako- bogatiji bahatiji- uzmes im auto- samo ce da nastave da gaze u drugim kolima

Perica mali

pre 3 godine

Naravno da se sme uzimati privatna svojina...Jer u ovom slučaju to je sredstvo kojim se može da počiniti i ubistvo. To rade i u svajcarskoj. Tako da podrška ideji. Pa neka se onaj koji vozi bahato zapita dali hoće dal mu se isplati , a ja bih predložio i humanitarne licitacije po oduzimanju.

Neko iz mase

pre 3 godine

I onda će za nekog druga člana koji na pešakom prelazu na semaforu ispred kamere ubije nekog da nestane snimak i "šef" će samo da kaže "pa šta" i puj pike ne važi. Ali zato će nekome ko vozi po svom selu na pravcu da oduzmu vozilo...
Da se razumemo, voznja pod dejstvom alkohola je mnogo opasna stvar i treba je kažnjavati. Zatvor ili privremeno/trajno oduzimanje dozvole je dovoljno. Oduzimanje imovine u zemlji sa ovakvim sudstvom je zaista besmislena krađa u najavi.

Kalevra

pre 3 godine

Može ovako....recimo ograničenje na nekoj deonici puta 80....tolerancija 90.....ali sve preko ekstremne kazne... Vozi majmun 100 godina zatvora,vozio 110 dvije godine,vozio 120 tri godine...sa stokom se ne može drugačije.....a u ovoj državi nekoliko miliona stoke

Perica mali

pre 3 godine

Naravno da se sme uzimati privatna svojina...Jer u ovom slučaju to je sredstvo kojim se može da počiniti i ubistvo. To rade i u svajcarskoj. Tako da podrška ideji. Pa neka se onaj koji vozi bahato zapita dali hoće dal mu se isplati , a ja bih predložio i humanitarne licitacije po oduzimanju.

mita

pre 3 godine

Vrlo jednostavno, za vise od 1 promila ide godinu dana zabrane upravljanja vozilom i 1000e, drugi put za vise od 1 promila dozivotna zabrana i zatvor od mesec dana. Ukoliko se i posle toga desi slican ispad, zatvor 5 godina.

Za manje od 1 promila uvesti visoke novcane kazne i zabranu, a ukoliko se desi vise od 3 puta, idu dozivotne zabrane i zatvor. Pa da vidimo koliko ce biti manje nesreca i smrtnih slucajeva na putevima.

Petar

pre 3 godine

Kad mi ti Okanovicu budes dao pare za 4 letnje gume,odma ih montiram . . .A zanima me kako ces da oduzmes vozilo onom ko je pijan i drogiran a vozi rent-a-car ili neciji pozajmljen auto?
(bombas, 02. april 2021 11:23)

Izvini, zašto misliš da Okanović treba da ti kupuje gume? Kakve su to gluposti?
Ko nema para da vozi bezbedan auto, ne treba ni da vozi. Nije obavezno.

Goran

pre 3 godine

Da, slažem se treba oduzeti vozilo za vožnju pod dejstvom opijata (preko odredjene granice) i za prekoračenje brzine u odredjenim zonama. Ovde na Floridi vozilo ti može biti oduzeto za niz prekršaja na 30, 60, 90 dana. Za vožnju pod dejstvom opijata, vožnju neregistrovanog vozila, vožnju sa suspendovanom vozackom. Vozacka takodjer. Za niz prekršaja ideš odmah u zatvor sa lica mesta nema nikakvog razgovora. Ako voziš 30 preko dozvoljenog u školskoj zoni odmah u bajbukanu. Nema advokata nema razgovora i pregovora. Usput ti može biti oduzeto i vozilo. Dani se počinju brojati od dana kada izadjes iz zatvora. Placas slepanje i dnevne troškove dok je vozilo oduzeto. Ako nemaš para da sve to platiš na kraju ne dobiješ vozilo. Posle odredjenog isteka vremena vozilo mogu prodati na aukciji ili ga prodati u staro gvozdje da bi se naplatili. Zakon je jasan. Za niz prekršaja dobiješ javni rad, pa fino ti obuku narandžasto odelo pa kesu za smece i cistis i kupis oko puteva papirice. Za idiote koji neće da poštuju sigurnost drugih uvek postoji rešenje. Svako ima pravo da poseduje automobil i da ga vozi, ali pod odredjenim sigurnosnim pravilima. Svako onaj koji ta pravila krši prema propisanim pravilima može da bude kažnjen i oduzimanjem vozila.

Marko

pre 3 godine

Glupost je oduzimanje vozila jer nije ni ustavno. Treba svi da imamo alkotestere u autu koji nece da se upali i da krene ako je lice popilo. To ce biti dovoljno jer smatram da onaj koji popije i sedne da vozi nije odgovoran zato sto ne moze da razmislja trezveno. Sto se tice drogiranih, njih treba staviti u zatvor na 60 dana. I naravno, da kazne budu prema visini primanja, a ne ovakve kao sada. Onda ce posteno da plati i vlasnik Mercedesa i vlasnik Punta. Nije u redu da obojica plate 20000 za 1 promil kada vlasnik Mercedesa ima veca primanja.

XXL

pre 3 godine

Ne znam, nekako nemam komentar na tu temu jer je pitanje komplexno. Ako imamo pijanduru i narkomana za volanom to je kao bomba bez osigurača na žurci tinejdžera.

jelizor

pre 3 godine

Dozvoljena količina je 0.2 promila za vozače koji imaju vozačku dozvolu, a 0.0 promila za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, za vozače koji obavljaju javni prevoz putnika ili tereta, kao i za vozače vozila pod pratnjom i vozila sa prvenstvom prolaza.

Drugim rečima, to je manje od jednog tzv. malog piva od 0.3 l.

Ovo je podatak koji zna svako ko je položio vozački ispit.

I?

I ništa. Opet će biti pijanih. Dosadašnje kaznene mere apsolutno nikakve rezultate nisu postigle. Dakle, pojačati. Upravo, kako bi i porodica osetila konkretnu štetu zbog pijanih člana porodice kojeg 'lebom 'rane, a zarad čega?! (ga 'rane)

Obi van

pre 3 godine

UV švajcarskoj se auto oduzima trajno za grubo prekoračenje brzine. I ima efekta. Dok to nije bilo uvedeno svaki vikend neki tinejdžer je imao udes zbog prebrze vožnje. Pogotovo Balkanerosi su znali voziti po seoskim putevima po 180 -200. Kad su im počeli uzimati te njihove bijele BMW-ove i slično, prestalo je preko noći

Obi van

pre 3 godine

za teško pijanstvo, drogu i prebrzu vožnju svakako oduzimati. To te psihopate najviše pogađa.
Neko ko juri 150kmh gde je 50 ograničeno, nije psihički zreo da ima automobil.
Isto tako oni što voze naduvani ili sa 2 promila

EU Citizen

pre 3 godine

Ovaj lik treba da dobije krivičnu prijavu, pošto pokušava da organizuje zločinčki poduhvat krađe privatne imovine. Tipičan "ekspert".

marica, kriv i razumevanje

pre 3 godine

oduzimanje vozila ma kako se to drzavi svidjalo nije moguce, ali trajno oduzimanje vozacke dozvole jeste, ne puni budzet al povecava bezbednost

Mico

pre 3 godine

Slažem se,samo..onda da policijska vozila,budu registrovana i da imaju zimske gume.Da se snima svako zaustavljanje i da ne bude korupcije..tek onda oduzimaj vozilo.

Brutalno

pre 3 godine

Predlog za reketiranje najgore vrste. Zatvor postoji za one koji drogirani i pijani voze auto.
Pa sta treba oduzeti pijanom ili drogiranom koji pesske prelazi ulicu i izazove nesrecu? Da mu oduzmu noge?
Ne moze korona toliko da uspori druge da mi mozemo psihicki da ih stignemo i da shvatimo da je automobil posta osnovno sredstvo za zivot i kao takav uopste ne treba da dolazi u pricu o oduzimanju. Auto nije oruzje vec prevozno sredstvom i osnovno sredstvo.

Slaninar

pre 3 godine

kad mi država kupi auto može i da ga oduzima. mogu da vozim kako hoću, mogu i da ubijem nekoga i ići ću u zatvor ali vozilo je moje i samo moje i biće tako dok ja kazem da će biti.
(Ra, 02. april 2021 09:46)

"mogu da vozim kako hocu, mogu i da ubijem nekoga i ici cu u zatvor", bas zbog ovakvog stava jesmo tu gde smo

Mico

pre 3 godine

Okanovicu imaš li ti nešto za prijaviti..neki snimak ili nešto slično,sa neke rampe.ili tako nesto,da vidimo šta je taj vozač konzumirao.

Analiticar

pre 3 godine

Sve postoji vec napisano,u praksi sprovedeno u uredjenim drzavama.Tolerancija ZERO-NULA i resen problem.nema los test,nisam ovo nisam ono.Gotova prica.

Stefan

pre 3 godine

Svaka supstanca je opasna (alkohol je van konkurencije, on je najopasnija socijalno prihvatljiva droga) za upravljanje motornim vozilom, ali kanabis i ostale supstance ne mogu da idu u isti koš! Kao ni lekovi za smirenje. Pa pola Srbije je na lexilijumu i ksalolu, i to što legalno što na svoju ruku. To je danas postalo folklor! Ne branim kanabis, ali mislim da preterujete! Ceo moderni svet ima dekriminalizovani odnos prema kanabisu. Ali, slažem se da nije pametno pušiti i upravljati vozilom, zapravo potpuno sam protiv!

Shkot

pre 3 godine

Oduzimanje auto je normalna procedura u nekim zemljama Evrope zbog pijanstva/drogiranja, nasilničke vožnje ili vožnje bez vozačke dozvole.

miki

pre 3 godine

Za pijanog vozača novčana kazna i dobrovoljan rad u psihijatrijskoj ustanovi. Za ponovljeni prekršaj otvaranje kartona u navedenoj ustanovi.

gledalac

pre 3 godine

Oduzimanje nije baš neko rešenje. Treba proglasiti za krivično delo. Treba VISOKA novčana i zatvorska kazna i doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom. (uz gradaciju težine učinjenog krivičnog dela)

FILOZOF

pre 3 godine

Na 5 god.oduzeti vozačku.Vozilo oduzeti i prodati na licitaciji,te naplatiti od tog iznosa troškove ,a ostali iznos vratiti pijanduri i drogerašu.Ako ponovi delo,onda trajna zabrana.Vrlo jednostavno i prosto.

izhlapjeli starac

pre 3 godine

kad mi država kupi auto može i da ga oduzima. mogu da vozim kako hoću, mogu i da ubijem nekoga i ići ću u zatvor ali vozilo je moje i samo moje i biće tako dok ja kazem da će biti.
(Ra, 02. april 2021 09:46)

Pazi, može neko i tebe da ubije

Lars

pre 3 godine

Za pocetak nabavite bolje testove za drogu a ne ove "roditeljske" sto budu pozitivni i nakon 7 dana od konzumacije. Ne smem da sednem u auto jer sam popusio dzoint prosli vikend.. budalastine!

humanista

pre 3 godine

Dati ,,nadleznost,,g.Okanovicu pa nek on licno ,,oduzima vozila,,
Inace licno bih podrzao i tu mogucnost,,oduzimanja vozila,, ali neka je donesu oni koji su i zaduzeni za to.

Strokavi mozak

pre 3 godine

Jesam protiv alkohola i voznje i ne sedam u auto pijan a volim da popijem ali oduzimati dozvolu i auto nekom.Moze ali nek mi isplate kolika je vrednost auta ili dozvole koju sam platio ja iz dzepa svog.Moze da oduzmu ali da se ne izrazavam sta.Nesposobna drzava da organizuje bilo sta pa daj da otimamo.Od zatvora naprivili hotelski smestaj pa im se ne isplati da salju u zatvor.Ja sam za drustveno koristan rad i to tezak,ali svi a ne selektivno.Naravno ako je samo zaustavljen ako je saobracajka ili saobracajka sa smrtnim ishodom robija teska.

Bob

pre 3 godine

Oduzimanje vozila je pogrešno.
Uz dobrog advokata ima da se vrati vozilo i plus da se nadoknadi učinjena šteta licu. Da ne pričam o drugim stvarima koje lice može da navede.
Sta će sa tim vozilima da se radi?
Bolje je velika novčana kazna i lečenje od alkohola i narkomanije o svom trošku.
Pijani i vozači pod dejstvom narkotika su potencijlne ubice.
Dešavalo se da takvi ubiji cele porodice u drugom vozilu.
Prema takvima ne treba imati milosti kao i oni što nemaju milosti prema ostalim grđanima.

Psiholog sa detetom

pre 3 godine

One koji se ne slazu da se oduzme vozilo, kakvu bi oni kaznu trazili
za vozaca, da mu taj pijani ili drogirani vozac pregazi dete ili nekoga
iz obitelji. Zar bi mu sve oprostio? Mnogima su oduzimane vozacke
pa su svejedno sedali za auto i dalje vozili.
Ovde se ne misli oduzimanje auta za stalno, vec privremeno, dok
traje kazna.

drmr

pre 3 godine

Nasilna vožnja - zatvor kao u svim normalnim zemljama, neko strada, suditi za ubistvo sa predumišljajem a ne kao za saobraćajnu nesreću.. Jel postoje pravila saobraćaja? Hoćeš da voziš poštuj pravila...

Milutin

pre 3 godine

Privatna svojina mora da bude svetinja.Kada se to jednom ublazi ko vam garantuje da nece sutra auta, stanovi i ostalo ici na dobos za sve i svasta? Ko je bahat moze lepo da plati debelo, da ode u zatvor i to je sankcija sasvim dovoljna. Ionako su nam saobracajne kazne duplo vece od proseka u EU u odnosu na platu.

Totalnonebitan

pre 3 godine

Vozilo nije resenje nego dozvola na par meseci prvo pa ako ponovi godina, pa opet ako ponovi trajno. Ako vozi bez dozvole zatvor na isti nacin.

bombas

pre 3 godine

Kad mi ti Okanovicu budes dao pare za 4 letnje gume,odma ih montiram . . .A zanima me kako ces da oduzmes vozilo onom ko je pijan i drogiran a vozi rent-a-car ili neciji pozajmljen auto?

Nebojša

pre 3 godine

Ne znam dali bih oduzimao za prvi prekršaj u slučaju da nije bilo žrtava ali ako se slučaj ponovlja to je već opasnost na za druge i takvoj personi treba oduzeti vozilo.

Pipi

pre 3 godine

Treba prvo razmisliti sta se smatra pijanstvom, i zasto je prag sa 0.5 spusten na 0.3, a sve cesce se pricao o 0! I zasto to recimo u Nemackoj nije tako!? I da li ce biti dovoljno da pojedete jabuku da predjete prag.

kako da ne

pre 3 godine

Ne mozes da oduzmes nekome imovinu jer je pijan ili drogiran. Mozes da mu uzmes dozvolu za upravljanje motornim vozilom i tako da ga nateras da proda taj isti auto jer on svojom imovinom upravlja. Ili ako je presao neku cifru u promilima da ga zatvoris na 2-3 meseca. Ali ne mozes da mu oduzmes ono sto je on platio. Okej da mu drzava kupi auto pa ‘kada nije dobar’ da mu oduzme, ali ako sam kupis ne moze ti to niko oduzeti.

borovac

pre 3 godine

Ne može imovina da im se uzima, a i da im se oduzme opet može da kupi drugi auto tako da to nije rešenje.
Bolje da im oduzimaju dozvole na veoma dugačak period od 2 godine pa na više...

tri karte za holivud

pre 3 godine

vozilo je imovina, privatna svojina, ne samo vozaca, nego cele porodice, i sad bi ti pametni Okanovicu da uzimas neciju svojinu pa da je posle prodajete svojim prijateljima bud zasto. Rigorozno, rigorozno, bez pardona, kaznjavati one koji voze pijani i drogirani, ali problem nije samo u njima nego u drustvu zato sto 90 posto tih koji se tako ponasaju imaju nekog ko ce da im skine kaznu ili pocepa prijavu. oduzimanje vozila-nikad nista gluplje nisam cuo, da li ste toliko nesposobni da nista pametnije ne mozete da smislite. da se zakon sprovodi za svakog isto, ne bi trebalo nista drugo, ali posto su neki zasticeni . . .

stara skola

pre 3 godine

Sto se tice oduzimanja vozila, ne znam bas, jer taj neodgovorni mozda ima porodicu, pa nije fer prema njima. Mogu da prodaju vozilo i da im ostanu pare za zivot, npr. da kupe kartu za bus, plate taxi, da jedu, obuku se, stagod. Ili mozda moze da vozi neko normalan iz te porodice. Auto nije luksuz vec potreba.
Govorim o situaciji ako je samo uhvacen pijan, a nije napravio neko zlo.
Poenta je da sam za to da se zauvek oduzme dozvola!
Nista negativni bodovi i te gluposti.
Ko vise puta vozi pijan i ne bude uhvacen, opet ce.
I ako bude uhvacen, plati kaznu, dobije te negativne bodove, opet ce voziti pijan.
Svi to znamo!
Godinu dana na sva usta ponavljati da ce trajno biti oduzeta dozvola i onda - oduzimati!
To je jedino resenje.
Sta onaj koji ostane invalid ili izgubi zivot ima od toga sto ce pijana ili drogirana budala ostati bez automobila?
Svi cemo dobiti jedino ako se takvim ljudima ukine svaka mogucnost da ponovo voze.
(milkinja, 02. april 2021 10:21



Sto ne misli na porodicu kad pijan ili drogiran sedne u auto?

Podrzavam oduzimanje dozvole trajno, a podrzavam i oduzimanje vozila.

da

pre 3 godine

Za svaki prekrsaj voznje u pijanom stanju treba bez izuzetka oduzeti dozvolu bez mogucnosti da se opet dobije. I stroge zatvorske kazne posle ako voze bez nje.

lepi

pre 3 godine

Dozvolu da oduzmu to razumem i smatram cak i efikasnijom merom ali oduzeti nekom vozilo jer je vozio pijan je blaga retardacija u logici.

Ako je to kazna kupovacu jugica od 100e za potrebe pijanstva pa neka ga nose kad me uhvate, ja cu kupiti drugi. 10 puta da ga vozim pijan visestruko se isplatio.

Drugo, da necete mozda stanove da oduzimate zbog pustanja masine nocu npr.?

Ne vidim niti jedan razlog ni logiku u ovome. Uzmite lepo pijancima i narkomanima dozvole na par godina a ako vozi bez dozvole min kazna zatvor. I sta je sporno?

дингоспо

pre 3 godine

Наравно да не. Одузети дозволу, па поново на полагање, са много вишим таксама него за полагање први пут (које је иначе прескупо).

Dado

pre 3 godine

Totalni promasaj. Automobil nema nikakve veze sa voznjom pod dejstvom neke supstance ili alkohola. Moze se desiti da osoba vozi automobil cija je vrednost par stotina evra, pa tako kaznjavanje nece imati nikakvog uticija da se opameti. Iskljucivo zatvor za teze slucaje i velika novcana kazna koja prati zabranu upravljanja vozilom koja stupa po isteku zatvorske kazne, a za lakse slucajeve zabrana upravljanja, drustveno korisni rad i velika novcana kazna.

milkinja

pre 3 godine

Sto se tice oduzimanja vozila, ne znam bas, jer taj neodgovorni mozda ima porodicu, pa nije fer prema njima. Mogu da prodaju vozilo i da im ostanu pare za zivot, npr. da kupe kartu za bus, plate taxi, da jedu, obuku se, stagod. Ili mozda moze da vozi neko normalan iz te porodice. Auto nije luksuz vec potreba.
Govorim o situaciji ako je samo uhvacen pijan, a nije napravio neko zlo.
Poenta je da sam za to da se zauvek oduzme dozvola!
Nista negativni bodovi i te gluposti.
Ko vise puta vozi pijan i ne bude uhvacen, opet ce.
I ako bude uhvacen, plati kaznu, dobije te negativne bodove, opet ce voziti pijan.
Svi to znamo!
Godinu dana na sva usta ponavljati da ce trajno biti oduzeta dozvola i onda - oduzimati!
To je jedino resenje.
Sta onaj koji ostane invalid ili izgubi zivot ima od toga sto ce pijana ili drogirana budala ostati bez automobila?
Svi cemo dobiti jedino ako se takvim ljudima ukine svaka mogucnost da ponovo voze.

Milutin

pre 3 godine

Ne branim pijane vozače,ali oni naprave 20 posto saobraćajki,njima uzimamo vozilo(to je moja imovina) a šta će biti sa ostalih 80 posto,možda razmisliti o tome ako je pijan preko 2 promila i više,a koće sankcionisati crne džipove za vožnju za koju treba puno vremena da se opiše,nasilnička vožnja može za jugo ........

Ra

pre 3 godine

kad mi država kupi auto može i da ga oduzima. mogu da vozim kako hoću, mogu i da ubijem nekoga i ići ću u zatvor ali vozilo je moje i samo moje i biće tako dok ja kazem da će biti.

Ra

pre 3 godine

kad mi država kupi auto može i da ga oduzima. mogu da vozim kako hoću, mogu i da ubijem nekoga i ići ću u zatvor ali vozilo je moje i samo moje i biće tako dok ja kazem da će biti.

дингоспо

pre 3 godine

Наравно да не. Одузети дозволу, па поново на полагање, са много вишим таксама него за полагање први пут (које је иначе прескупо).

Milutin

pre 3 godine

Ne branim pijane vozače,ali oni naprave 20 posto saobraćajki,njima uzimamo vozilo(to je moja imovina) a šta će biti sa ostalih 80 posto,možda razmisliti o tome ako je pijan preko 2 promila i više,a koće sankcionisati crne džipove za vožnju za koju treba puno vremena da se opiše,nasilnička vožnja može za jugo ........

Dado

pre 3 godine

Totalni promasaj. Automobil nema nikakve veze sa voznjom pod dejstvom neke supstance ili alkohola. Moze se desiti da osoba vozi automobil cija je vrednost par stotina evra, pa tako kaznjavanje nece imati nikakvog uticija da se opameti. Iskljucivo zatvor za teze slucaje i velika novcana kazna koja prati zabranu upravljanja vozilom koja stupa po isteku zatvorske kazne, a za lakse slucajeve zabrana upravljanja, drustveno korisni rad i velika novcana kazna.

Pipi

pre 3 godine

Treba prvo razmisliti sta se smatra pijanstvom, i zasto je prag sa 0.5 spusten na 0.3, a sve cesce se pricao o 0! I zasto to recimo u Nemackoj nije tako!? I da li ce biti dovoljno da pojedete jabuku da predjete prag.

milkinja

pre 3 godine

Sto se tice oduzimanja vozila, ne znam bas, jer taj neodgovorni mozda ima porodicu, pa nije fer prema njima. Mogu da prodaju vozilo i da im ostanu pare za zivot, npr. da kupe kartu za bus, plate taxi, da jedu, obuku se, stagod. Ili mozda moze da vozi neko normalan iz te porodice. Auto nije luksuz vec potreba.
Govorim o situaciji ako je samo uhvacen pijan, a nije napravio neko zlo.
Poenta je da sam za to da se zauvek oduzme dozvola!
Nista negativni bodovi i te gluposti.
Ko vise puta vozi pijan i ne bude uhvacen, opet ce.
I ako bude uhvacen, plati kaznu, dobije te negativne bodove, opet ce voziti pijan.
Svi to znamo!
Godinu dana na sva usta ponavljati da ce trajno biti oduzeta dozvola i onda - oduzimati!
To je jedino resenje.
Sta onaj koji ostane invalid ili izgubi zivot ima od toga sto ce pijana ili drogirana budala ostati bez automobila?
Svi cemo dobiti jedino ako se takvim ljudima ukine svaka mogucnost da ponovo voze.

Lars

pre 3 godine

Za pocetak nabavite bolje testove za drogu a ne ove "roditeljske" sto budu pozitivni i nakon 7 dana od konzumacije. Ne smem da sednem u auto jer sam popusio dzoint prosli vikend.. budalastine!

bombas

pre 3 godine

Kad mi ti Okanovicu budes dao pare za 4 letnje gume,odma ih montiram . . .A zanima me kako ces da oduzmes vozilo onom ko je pijan i drogiran a vozi rent-a-car ili neciji pozajmljen auto?

Bob

pre 3 godine

Oduzimanje vozila je pogrešno.
Uz dobrog advokata ima da se vrati vozilo i plus da se nadoknadi učinjena šteta licu. Da ne pričam o drugim stvarima koje lice može da navede.
Sta će sa tim vozilima da se radi?
Bolje je velika novčana kazna i lečenje od alkohola i narkomanije o svom trošku.
Pijani i vozači pod dejstvom narkotika su potencijlne ubice.
Dešavalo se da takvi ubiji cele porodice u drugom vozilu.
Prema takvima ne treba imati milosti kao i oni što nemaju milosti prema ostalim grđanima.

Psiholog sa detetom

pre 3 godine

One koji se ne slazu da se oduzme vozilo, kakvu bi oni kaznu trazili
za vozaca, da mu taj pijani ili drogirani vozac pregazi dete ili nekoga
iz obitelji. Zar bi mu sve oprostio? Mnogima su oduzimane vozacke
pa su svejedno sedali za auto i dalje vozili.
Ovde se ne misli oduzimanje auta za stalno, vec privremeno, dok
traje kazna.

kako da ne

pre 3 godine

Ne mozes da oduzmes nekome imovinu jer je pijan ili drogiran. Mozes da mu uzmes dozvolu za upravljanje motornim vozilom i tako da ga nateras da proda taj isti auto jer on svojom imovinom upravlja. Ili ako je presao neku cifru u promilima da ga zatvoris na 2-3 meseca. Ali ne mozes da mu oduzmes ono sto je on platio. Okej da mu drzava kupi auto pa ‘kada nije dobar’ da mu oduzme, ali ako sam kupis ne moze ti to niko oduzeti.

Totalnonebitan

pre 3 godine

Vozilo nije resenje nego dozvola na par meseci prvo pa ako ponovi godina, pa opet ako ponovi trajno. Ako vozi bez dozvole zatvor na isti nacin.

tri karte za holivud

pre 3 godine

vozilo je imovina, privatna svojina, ne samo vozaca, nego cele porodice, i sad bi ti pametni Okanovicu da uzimas neciju svojinu pa da je posle prodajete svojim prijateljima bud zasto. Rigorozno, rigorozno, bez pardona, kaznjavati one koji voze pijani i drogirani, ali problem nije samo u njima nego u drustvu zato sto 90 posto tih koji se tako ponasaju imaju nekog ko ce da im skine kaznu ili pocepa prijavu. oduzimanje vozila-nikad nista gluplje nisam cuo, da li ste toliko nesposobni da nista pametnije ne mozete da smislite. da se zakon sprovodi za svakog isto, ne bi trebalo nista drugo, ali posto su neki zasticeni . . .

Strokavi mozak

pre 3 godine

Jesam protiv alkohola i voznje i ne sedam u auto pijan a volim da popijem ali oduzimati dozvolu i auto nekom.Moze ali nek mi isplate kolika je vrednost auta ili dozvole koju sam platio ja iz dzepa svog.Moze da oduzmu ali da se ne izrazavam sta.Nesposobna drzava da organizuje bilo sta pa daj da otimamo.Od zatvora naprivili hotelski smestaj pa im se ne isplati da salju u zatvor.Ja sam za drustveno koristan rad i to tezak,ali svi a ne selektivno.Naravno ako je samo zaustavljen ako je saobracajka ili saobracajka sa smrtnim ishodom robija teska.

borovac

pre 3 godine

Ne može imovina da im se uzima, a i da im se oduzme opet može da kupi drugi auto tako da to nije rešenje.
Bolje da im oduzimaju dozvole na veoma dugačak period od 2 godine pa na više...

lepi

pre 3 godine

Dozvolu da oduzmu to razumem i smatram cak i efikasnijom merom ali oduzeti nekom vozilo jer je vozio pijan je blaga retardacija u logici.

Ako je to kazna kupovacu jugica od 100e za potrebe pijanstva pa neka ga nose kad me uhvate, ja cu kupiti drugi. 10 puta da ga vozim pijan visestruko se isplatio.

Drugo, da necete mozda stanove da oduzimate zbog pustanja masine nocu npr.?

Ne vidim niti jedan razlog ni logiku u ovome. Uzmite lepo pijancima i narkomanima dozvole na par godina a ako vozi bez dozvole min kazna zatvor. I sta je sporno?

Ne, nisam robot

pre 3 godine

"Jedan od najvećih problema u saobraćaju su pijani i drogirani vozači..."
Jel? Nisu problem pešadijski rovovi na putevima, nesinhronizovani semafori, najniža ograničenja brzine u Evropi namenjena isključivo kažnjavanju učesnika u saobraćaju, policija koja kažnjava samo kad im se naredi, ležeći policajci na neadekvatnim mestima i brojniji od stanovnika, šahte za čiju tehnologiju u Srbiji ne postoji mogućnost da budu u nivou kolovoza...?

A o oduzimanju imovine imam samo da vam kažem da to prvi put kad probate ima da padne na apelaciji pa na Ustavnom sudu. Zato se deset godina i plaši narod oduzimanjem automobila i zato se neće nikad ni desiti. Zašto za početak ne oduzimate imovinu stečenu kriminalom? A jeste, pa da, razumem...

FILOZOF

pre 3 godine

Na 5 god.oduzeti vozačku.Vozilo oduzeti i prodati na licitaciji,te naplatiti od tog iznosa troškove ,a ostali iznos vratiti pijanduri i drogerašu.Ako ponovi delo,onda trajna zabrana.Vrlo jednostavno i prosto.

stara skola

pre 3 godine

Sto se tice oduzimanja vozila, ne znam bas, jer taj neodgovorni mozda ima porodicu, pa nije fer prema njima. Mogu da prodaju vozilo i da im ostanu pare za zivot, npr. da kupe kartu za bus, plate taxi, da jedu, obuku se, stagod. Ili mozda moze da vozi neko normalan iz te porodice. Auto nije luksuz vec potreba.
Govorim o situaciji ako je samo uhvacen pijan, a nije napravio neko zlo.
Poenta je da sam za to da se zauvek oduzme dozvola!
Nista negativni bodovi i te gluposti.
Ko vise puta vozi pijan i ne bude uhvacen, opet ce.
I ako bude uhvacen, plati kaznu, dobije te negativne bodove, opet ce voziti pijan.
Svi to znamo!
Godinu dana na sva usta ponavljati da ce trajno biti oduzeta dozvola i onda - oduzimati!
To je jedino resenje.
Sta onaj koji ostane invalid ili izgubi zivot ima od toga sto ce pijana ili drogirana budala ostati bez automobila?
Svi cemo dobiti jedino ako se takvim ljudima ukine svaka mogucnost da ponovo voze.
(milkinja, 02. april 2021 10:21



Sto ne misli na porodicu kad pijan ili drogiran sedne u auto?

Podrzavam oduzimanje dozvole trajno, a podrzavam i oduzimanje vozila.

Mirijevac

pre 3 godine

Ако је неко пијан и вози аутомобил обавезно казна у зависности колико промила алкохола у крви има. Ако изазове несрећу без последица ,строжије казне. Али ако изазове несрећу са смртним исходом најстрожије казне ,минимум 15 година затвора и третирање као тешко кривично дело. И ту опет имамо недоумице, неко убије човека и добије мању казну одузимању аутомобила ,то није нормално,зато што тај ауто није купио само возач већ ичланови породице. Дакле ,не одузимати ауто већ најстрожије кажњавање прекршиоца.

hik,hik

pre 3 godine

Prvo hvatanje pijanog ili drogiranog vozaca,maximalna novcana kazna od 3000 e ,negativni bodovi,60 dana zatvora. Drugo hvatanje,trajno oduzimanje vozacke,5000 e novcana kazna ili 5 godina zatvora! Reseno!

Nebojša

pre 3 godine

Ne znam dali bih oduzimao za prvi prekršaj u slučaju da nije bilo žrtava ali ako se slučaj ponovlja to je već opasnost na za druge i takvoj personi treba oduzeti vozilo.

da

pre 3 godine

Za svaki prekrsaj voznje u pijanom stanju treba bez izuzetka oduzeti dozvolu bez mogucnosti da se opet dobije. I stroge zatvorske kazne posle ako voze bez nje.

tom&jerry

pre 3 godine

@ "One koji se ne slazu da se oduzme vozilo, kakvu bi oni kaznu trazili
za vozaca, da mu taj pijani ili drogirani vozac pregazi dete ili nekoga
iz obitelji. Zar bi mu sve oprostio?"

Ne,ne bi.Ali bi se kazana za voznju u alkoholisanom stanju(preko 0,5 promila) sastojala od obaveznog lecenja od alkoholizma u ustanovi zatvorenog tipa (jer ako nisi u stanju da razlucis zasto ne smes voziti pijan onda si alkoholicar) a zatim,za povratak u drustvo i na posao moras da prodjes komisiju i psihijatrijsko vestacenje.Kome ni to nije dovoljno-robija. Auto neka zadrzi! Poslodavci da se stimulisu da onima koji voze pijani lepo daju otkaz! Ja ne mogu da nadjem ni jedan jedini dobar razlog zasto bi neko seo u auto pijan.Malo samokontrole nije naodmet.

Splavar

pre 3 godine

Oduzimanje dozvole i zatvorska kazna moze. Oduzimanje vozila nikako jer se privatna imovina mora stititi od zloupotreba od strane drzave. Birokrate se lako navuku na takvu moc, ko zna sta bi vam sledece uzeli, setite se dedova i pradedova u doba Broza

Markonjero

pre 3 godine

Voznja u pijanom stanju treba da se tretira kao ubistvo u pokusaju. Svestan si da si pijan i da ne treba da vozis ali ipak to radis bez obzira sto si takodje svestan da neko zbog toga moze da pogine. To je ubistvo u pokusaju

Đuro

pre 3 godine

Iz godine u godinu se poteže ova tema, nikad kraja. Oduzimanje vozila je nemoguće. Ja pozajmim auto, treznom vozaču. On se napije, pa zar zbog toga meni oduzeti vozilo? Radite pijanom vozaču šta hoćete, ne dirajte imovinu onog ko nije kriv.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Kakvo crno oduzimanje imovine? Pod pretpostavkom da je prekrsaj nacinjen, jer je to jedini razlog za sprovodjenje sankcije, predlazem:

1. Oduzimanje dozvole na duzi period, pa cak i trajno oduzimanje.

2. Kaznjavanje zatvorskim kaznama u skladu sa pocinjenim prekrsajem.

Ovako ce tatini sinovi i bahate pijanice da razmisle sledeci put da li ce da voze 150 kroz grad, ili posle kafane da sednu u auto. Takodje ce se spreciti bogati i uticajni pojedinci da se izvuku samo placanjem novcane kazne, tj. oduzimanjem pomenutog vozila. To je jednom solidnom delu pocinilaca cak i laksa opcija, njima je nesto sto moze da se plati najjeftinie.

grubijan

pre 3 godine

Ovako ce tatini sinovi i bahate pijanice da razmisle sledeci put da li ce da voze 150 kroz grad, ili posle kafane da sednu u auto. Takodje ce se spreciti bogati i uticajni pojedinci da se izvuku samo placanjem novcane kazne, tj. oduzimanjem pomenutog vozila. To je jednom solidnom delu pocinilaca cak i laksa opcija, njima je nesto sto moze da se plati najjeftinie.
(Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 02. april 2021 14:45)


To će da važi samo za sirotinju, mi sa parama se izvučemo bez problema

Obi van

pre 3 godine

UV švajcarskoj se auto oduzima trajno za grubo prekoračenje brzine. I ima efekta. Dok to nije bilo uvedeno svaki vikend neki tinejdžer je imao udes zbog prebrze vožnje. Pogotovo Balkanerosi su znali voziti po seoskim putevima po 180 -200. Kad su im počeli uzimati te njihove bijele BMW-ove i slično, prestalo je preko noći

Goran

pre 3 godine

Da, slažem se treba oduzeti vozilo za vožnju pod dejstvom opijata (preko odredjene granice) i za prekoračenje brzine u odredjenim zonama. Ovde na Floridi vozilo ti može biti oduzeto za niz prekršaja na 30, 60, 90 dana. Za vožnju pod dejstvom opijata, vožnju neregistrovanog vozila, vožnju sa suspendovanom vozackom. Vozacka takodjer. Za niz prekršaja ideš odmah u zatvor sa lica mesta nema nikakvog razgovora. Ako voziš 30 preko dozvoljenog u školskoj zoni odmah u bajbukanu. Nema advokata nema razgovora i pregovora. Usput ti može biti oduzeto i vozilo. Dani se počinju brojati od dana kada izadjes iz zatvora. Placas slepanje i dnevne troškove dok je vozilo oduzeto. Ako nemaš para da sve to platiš na kraju ne dobiješ vozilo. Posle odredjenog isteka vremena vozilo mogu prodati na aukciji ili ga prodati u staro gvozdje da bi se naplatili. Zakon je jasan. Za niz prekršaja dobiješ javni rad, pa fino ti obuku narandžasto odelo pa kesu za smece i cistis i kupis oko puteva papirice. Za idiote koji neće da poštuju sigurnost drugih uvek postoji rešenje. Svako ima pravo da poseduje automobil i da ga vozi, ali pod odredjenim sigurnosnim pravilima. Svako onaj koji ta pravila krši prema propisanim pravilima može da bude kažnjen i oduzimanjem vozila.

Petar

pre 3 godine

Kad mi ti Okanovicu budes dao pare za 4 letnje gume,odma ih montiram . . .A zanima me kako ces da oduzmes vozilo onom ko je pijan i drogiran a vozi rent-a-car ili neciji pozajmljen auto?
(bombas, 02. april 2021 11:23)

Izvini, zašto misliš da Okanović treba da ti kupuje gume? Kakve su to gluposti?
Ko nema para da vozi bezbedan auto, ne treba ni da vozi. Nije obavezno.

Slaninar

pre 3 godine

kad mi država kupi auto može i da ga oduzima. mogu da vozim kako hoću, mogu i da ubijem nekoga i ići ću u zatvor ali vozilo je moje i samo moje i biće tako dok ja kazem da će biti.
(Ra, 02. april 2021 09:46)

"mogu da vozim kako hocu, mogu i da ubijem nekoga i ici cu u zatvor", bas zbog ovakvog stava jesmo tu gde smo

lazna briga

pre 3 godine

zvuci sjajno. samo-sta sprecava policiju da proglasi nekog da je pijan/drogiran i uzme bentlija? secate se- saricev bentli, slupala ga je ona pevacica ljupka, a dobila ga je od ljubavnika-sefa policije. zakon koji omoguci policiji da uzme kola koja im se svidjaju i cao. resenje- uvedite obavezni verifikator kartice u kola, ne moze da se vozi ako vozacka nije validna i ne odgovara otisku prsta. za 10 godina sva vozila moraju da imaju tako nesto, kad oduzmete dozvolu- nista nece moci da vozi. ovako- bogatiji bahatiji- uzmes im auto- samo ce da nastave da gaze u drugim kolima

Sremac

pre 3 godine

Evo kod mene u Dobanovcima svako leto ima neka dezurna budala kolima ili motorom da juri preko 100 na sat kroz selo. Trenutno je aktuelan jedan klinac na motoru. Dosta njih je veoma neslavno zavrsilo, a sta cemo sa njima? Hoce li njih neko da sankcionise? Kad prelazim ulicu gledam levo desno i osluckujem asfalt kao u onom crtacu!
Takvim mentolima bih ja oduzeo sta voze + ponovno polaganje pa neka onda opet izigravaju debile.

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 3 godine

Naravno da je gostovao na pinku, a gde drugo...ovo je cist populizam, prica ono sto ljudi zele da cuju. I naravno da se ovo nikad nece desiti.
Resenje je vrlo jednostavno.
Broj 1 napraviti socijalnu kartu stanovnistva.To znaci da onaj koji ima mesecna primanja od 120 000 ne moze da plati istu kaznu kao onaj koji ima primanja 30 000, vec ta kazna mora biti mnogo veca, tj.prilagodjena njegovim primanjima. Ovo je model koji daje odlicne rezultate u mnogim rayvijenim zemljama. Kod nas na zalost nikad nece zaziveti, jer je ovde jedino bitno sirotinji skidati kozu sa ledja, a frajeri sa dzipom samo prodju pored policije i mahnu

Shkot

pre 3 godine

Oduzimanje auto je normalna procedura u nekim zemljama Evrope zbog pijanstva/drogiranja, nasilničke vožnje ili vožnje bez vozačke dozvole.

Mico

pre 3 godine

Okanovicu imaš li ti nešto za prijaviti..neki snimak ili nešto slično,sa neke rampe.ili tako nesto,da vidimo šta je taj vozač konzumirao.

Perica mali

pre 3 godine

Naravno da se sme uzimati privatna svojina...Jer u ovom slučaju to je sredstvo kojim se može da počiniti i ubistvo. To rade i u svajcarskoj. Tako da podrška ideji. Pa neka se onaj koji vozi bahato zapita dali hoće dal mu se isplati , a ja bih predložio i humanitarne licitacije po oduzimanju.

Maltezer

pre 3 godine

"Dozvolu da oduzmu to razumem i smatram cak i efikasnijom merom ali oduzeti nekom vozilo jer je vozio pijan je blaga retardacija u logici...
(lepi, 02. april 2021 10:55)"

Nedostatak dozvole neće nikoga sprečiti da vozi. Nedostatak vozila hoće. A ja nisam za oduzimanje vozila bahatim vozačima. Već samo da ga država pozajmi, upakuje u kockicu, naplati to i vrati vozaču, ipak je njegovo. Jednako i za vozačku. Makaze, na 16 delova i vratiti je nazad.
Ovo što predlažem postoji u mnogim zemljama i pokazalo se kao vrlo delotvorna mera protiv bahate vožnje.

Obi van

pre 3 godine

za teško pijanstvo, drogu i prebrzu vožnju svakako oduzimati. To te psihopate najviše pogađa.
Neko ko juri 150kmh gde je 50 ograničeno, nije psihički zreo da ima automobil.
Isto tako oni što voze naduvani ili sa 2 promila

Perica mali

pre 3 godine

Naravno da se sme uzimati privatna svojina...Jer u ovom slučaju to je sredstvo kojim se može da počiniti i ubistvo. To rade i u svajcarskoj. Tako da podrška ideji. Pa neka se onaj koji vozi bahato zapita dali hoće dal mu se isplati , a ja bih predložio i humanitarne licitacije po oduzimanju.

izhlapjeli starac

pre 3 godine

kad mi država kupi auto može i da ga oduzima. mogu da vozim kako hoću, mogu i da ubijem nekoga i ići ću u zatvor ali vozilo je moje i samo moje i biće tako dok ja kazem da će biti.
(Ra, 02. april 2021 09:46)

Pazi, može neko i tebe da ubije

Mico

pre 3 godine

Slažem se,samo..onda da policijska vozila,budu registrovana i da imaju zimske gume.Da se snima svako zaustavljanje i da ne bude korupcije..tek onda oduzimaj vozilo.

Stefan

pre 3 godine

Svaka supstanca je opasna (alkohol je van konkurencije, on je najopasnija socijalno prihvatljiva droga) za upravljanje motornim vozilom, ali kanabis i ostale supstance ne mogu da idu u isti koš! Kao ni lekovi za smirenje. Pa pola Srbije je na lexilijumu i ksalolu, i to što legalno što na svoju ruku. To je danas postalo folklor! Ne branim kanabis, ali mislim da preterujete! Ceo moderni svet ima dekriminalizovani odnos prema kanabisu. Ali, slažem se da nije pametno pušiti i upravljati vozilom, zapravo potpuno sam protiv!

XXL

pre 3 godine

Ne znam, nekako nemam komentar na tu temu jer je pitanje komplexno. Ako imamo pijanduru i narkomana za volanom to je kao bomba bez osigurača na žurci tinejdžera.

Neko iz mase

pre 3 godine

I onda će za nekog druga člana koji na pešakom prelazu na semaforu ispred kamere ubije nekog da nestane snimak i "šef" će samo da kaže "pa šta" i puj pike ne važi. Ali zato će nekome ko vozi po svom selu na pravcu da oduzmu vozilo...
Da se razumemo, voznja pod dejstvom alkohola je mnogo opasna stvar i treba je kažnjavati. Zatvor ili privremeno/trajno oduzimanje dozvole je dovoljno. Oduzimanje imovine u zemlji sa ovakvim sudstvom je zaista besmislena krađa u najavi.

EU Citizen

pre 3 godine

Ovaj lik treba da dobije krivičnu prijavu, pošto pokušava da organizuje zločinčki poduhvat krađe privatne imovine. Tipičan "ekspert".

Brutalno

pre 3 godine

Predlog za reketiranje najgore vrste. Zatvor postoji za one koji drogirani i pijani voze auto.
Pa sta treba oduzeti pijanom ili drogiranom koji pesske prelazi ulicu i izazove nesrecu? Da mu oduzmu noge?
Ne moze korona toliko da uspori druge da mi mozemo psihicki da ih stignemo i da shvatimo da je automobil posta osnovno sredstvo za zivot i kao takav uopste ne treba da dolazi u pricu o oduzimanju. Auto nije oruzje vec prevozno sredstvom i osnovno sredstvo.

marica, kriv i razumevanje

pre 3 godine

oduzimanje vozila ma kako se to drzavi svidjalo nije moguce, ali trajno oduzimanje vozacke dozvole jeste, ne puni budzet al povecava bezbednost

jelizor

pre 3 godine

Dozvoljena količina je 0.2 promila za vozače koji imaju vozačku dozvolu, a 0.0 promila za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, za vozače koji obavljaju javni prevoz putnika ili tereta, kao i za vozače vozila pod pratnjom i vozila sa prvenstvom prolaza.

Drugim rečima, to je manje od jednog tzv. malog piva od 0.3 l.

Ovo je podatak koji zna svako ko je položio vozački ispit.

I?

I ništa. Opet će biti pijanih. Dosadašnje kaznene mere apsolutno nikakve rezultate nisu postigle. Dakle, pojačati. Upravo, kako bi i porodica osetila konkretnu štetu zbog pijanih člana porodice kojeg 'lebom 'rane, a zarad čega?! (ga 'rane)

La la iz Banata

pre 3 godine

Ne može imovina da im se uzima, a i da im se oduzme opet može da kupi drugi auto tako da to nije rešenje.
Bolje da im oduzimaju dozvole na veoma dugačak period od 2 godine pa na više...
(borovac, 02. april 2021 10:03)

Naravno da može. Svuda u svetu. Ako se imovina koristi za izvršenje krivičnog dela, imovina se može oduzeti. Kao što se može oduzeti vlasnički pištolj ili puška ako se vrši krivićno delo. Samo treba vožnju u pijanom ili high stanju zakonski proglasiti teškim krivičnim delom, što i jeste. Vidim sada se svi kao nešto kunu u privatnu imovinu, a dok ste bili komunisti nije vam smetalo da ljudima otimate i zemlju i stoku i kuće i sve iz kuće? I to samo zato što vi niste to imali.

dzozey

pre 3 godine

Ako pod dejstvom alkohola/narkotika neko izazove saobracajnu nesrecu...oduzimaj mu sve da on ne bi unustio neciji zivot i porodicu! Ako nije doslo do nesrece, samo dozvolu + zabrana + edukacija o posledicama voznje pod dejstvom uz prikazivanje slika najtezih udesa i to naravno mora da se plati.

Joza mali

pre 3 godine

Zavisi kome! Ja citav zivot vozim mrtav pijan i drogiran ali 30 na sat i nisam nikad napravio udes, ni zagrebao nekog! Zasto meni da se oduzme? A oni kreteni sto voze 150 na sat i naprave tezak udes na dozivotnu robiju!

Milutin

pre 3 godine

Privatna svojina mora da bude svetinja.Kada se to jednom ublazi ko vam garantuje da nece sutra auta, stanovi i ostalo ici na dobos za sve i svasta? Ko je bahat moze lepo da plati debelo, da ode u zatvor i to je sankcija sasvim dovoljna. Ionako su nam saobracajne kazne duplo vece od proseka u EU u odnosu na platu.

Analiticar

pre 3 godine

Sve postoji vec napisano,u praksi sprovedeno u uredjenim drzavama.Tolerancija ZERO-NULA i resen problem.nema los test,nisam ovo nisam ono.Gotova prica.

oduzimač

pre 3 godine

Kad počnu da oduzimaju imovinu političarima koji su se nakrali boga oca, e onda neka pocnu da razmisljaju o oduzuminja vozila.

Ende

pre 3 godine

Ovde nijedna kazna ne vazi za svakog. U toj situaciji je svejedno kakave ce biti kazne koje se selektivno primenjuju. Nemaju nikakav efekat osim dodatnog pljackanja sirotinje.

made in serbia

pre 3 godine

E bas ste pametni. Drogiran i pijan ću sesti u bilo koji auto koji mogu.... Oduzmi mi danas već sutra mogu da otmem i opet drogiran vozim. “OK” rećićete. “Pa šta onda hoćeš da uradimo?”..... Ne znam da li ste uopšte svesni da onog momenta kada uđete u kola, vi posedujete potencijalno oružje. Može život da ti bude lep. Da imaš sreću, novca, zdravlja, decu, suprugu, ma sve naj naj ali jednog dana može neka budala da te osakati ili Vi nekoga. Sve prethodno pada u vodu. U mulj..... Predlog je SAMO ZATVOR I NOVAC. Ne pravite se maloumni, Zakone pišete vi jer ste u kafanama većim delom života. Znaš kako bi zatvori bili puni vas da imamo Ministarstvo pravde????

drmr

pre 3 godine

Nasilna vožnja - zatvor kao u svim normalnim zemljama, neko strada, suditi za ubistvo sa predumišljajem a ne kao za saobraćajnu nesreću.. Jel postoje pravila saobraćaja? Hoćeš da voziš poštuj pravila...

miki

pre 3 godine

Za pijanog vozača novčana kazna i dobrovoljan rad u psihijatrijskoj ustanovi. Za ponovljeni prekršaj otvaranje kartona u navedenoj ustanovi.

Kalevra

pre 3 godine

Može ovako....recimo ograničenje na nekoj deonici puta 80....tolerancija 90.....ali sve preko ekstremne kazne... Vozi majmun 100 godina zatvora,vozio 110 dvije godine,vozio 120 tri godine...sa stokom se ne može drugačije.....a u ovoj državi nekoliko miliona stoke

Marko

pre 3 godine

Glupost je oduzimanje vozila jer nije ni ustavno. Treba svi da imamo alkotestere u autu koji nece da se upali i da krene ako je lice popilo. To ce biti dovoljno jer smatram da onaj koji popije i sedne da vozi nije odgovoran zato sto ne moze da razmislja trezveno. Sto se tice drogiranih, njih treba staviti u zatvor na 60 dana. I naravno, da kazne budu prema visini primanja, a ne ovakve kao sada. Onda ce posteno da plati i vlasnik Mercedesa i vlasnik Punta. Nije u redu da obojica plate 20000 za 1 promil kada vlasnik Mercedesa ima veca primanja.

mita

pre 3 godine

Vrlo jednostavno, za vise od 1 promila ide godinu dana zabrane upravljanja vozilom i 1000e, drugi put za vise od 1 promila dozivotna zabrana i zatvor od mesec dana. Ukoliko se i posle toga desi slican ispad, zatvor 5 godina.

Za manje od 1 promila uvesti visoke novcane kazne i zabranu, a ukoliko se desi vise od 3 puta, idu dozivotne zabrane i zatvor. Pa da vidimo koliko ce biti manje nesreca i smrtnih slucajeva na putevima.

gledalac

pre 3 godine

Oduzimanje nije baš neko rešenje. Treba proglasiti za krivično delo. Treba VISOKA novčana i zatvorska kazna i doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom. (uz gradaciju težine učinjenog krivičnog dela)

humanista

pre 3 godine

Dati ,,nadleznost,,g.Okanovicu pa nek on licno ,,oduzima vozila,,
Inace licno bih podrzao i tu mogucnost,,oduzimanja vozila,, ali neka je donesu oni koji su i zaduzeni za to.

Koviljka Šević

pre 3 godine

Drogiranima oduzeti, vozačku doživotno!Pijani a odmah na jednu godinu s tim kada se isto ponovi, da ponovo polažu vozački test, vožnju, tek posle pune tri godine i to proveravati krv na dugoročni test alkohola! To je specijalno testiranje krvi kao što rade i zavisnici a na drogu! Tako rade u Nemačkoj što i nije tako loše. Ali... to ne znači da neće pijani i drogirani i pored toga kršiti zakon i opet ubijati nedužne vozače! Na žalost!

Ra

pre 3 godine

kad mi država kupi auto može i da ga oduzima. mogu da vozim kako hoću, mogu i da ubijem nekoga i ići ću u zatvor ali vozilo je moje i samo moje i biće tako dok ja kazem da će biti.

Strokavi mozak

pre 3 godine

Jesam protiv alkohola i voznje i ne sedam u auto pijan a volim da popijem ali oduzimati dozvolu i auto nekom.Moze ali nek mi isplate kolika je vrednost auta ili dozvole koju sam platio ja iz dzepa svog.Moze da oduzmu ali da se ne izrazavam sta.Nesposobna drzava da organizuje bilo sta pa daj da otimamo.Od zatvora naprivili hotelski smestaj pa im se ne isplati da salju u zatvor.Ja sam za drustveno koristan rad i to tezak,ali svi a ne selektivno.Naravno ako je samo zaustavljen ako je saobracajka ili saobracajka sa smrtnim ishodom robija teska.

Psiholog sa detetom

pre 3 godine

One koji se ne slazu da se oduzme vozilo, kakvu bi oni kaznu trazili
za vozaca, da mu taj pijani ili drogirani vozac pregazi dete ili nekoga
iz obitelji. Zar bi mu sve oprostio? Mnogima su oduzimane vozacke
pa su svejedno sedali za auto i dalje vozili.
Ovde se ne misli oduzimanje auta za stalno, vec privremeno, dok
traje kazna.

Lars

pre 3 godine

Za pocetak nabavite bolje testove za drogu a ne ove "roditeljske" sto budu pozitivni i nakon 7 dana od konzumacije. Ne smem da sednem u auto jer sam popusio dzoint prosli vikend.. budalastine!

stara skola

pre 3 godine

Sto se tice oduzimanja vozila, ne znam bas, jer taj neodgovorni mozda ima porodicu, pa nije fer prema njima. Mogu da prodaju vozilo i da im ostanu pare za zivot, npr. da kupe kartu za bus, plate taxi, da jedu, obuku se, stagod. Ili mozda moze da vozi neko normalan iz te porodice. Auto nije luksuz vec potreba.
Govorim o situaciji ako je samo uhvacen pijan, a nije napravio neko zlo.
Poenta je da sam za to da se zauvek oduzme dozvola!
Nista negativni bodovi i te gluposti.
Ko vise puta vozi pijan i ne bude uhvacen, opet ce.
I ako bude uhvacen, plati kaznu, dobije te negativne bodove, opet ce voziti pijan.
Svi to znamo!
Godinu dana na sva usta ponavljati da ce trajno biti oduzeta dozvola i onda - oduzimati!
To je jedino resenje.
Sta onaj koji ostane invalid ili izgubi zivot ima od toga sto ce pijana ili drogirana budala ostati bez automobila?
Svi cemo dobiti jedino ako se takvim ljudima ukine svaka mogucnost da ponovo voze.
(milkinja, 02. april 2021 10:21



Sto ne misli na porodicu kad pijan ili drogiran sedne u auto?

Podrzavam oduzimanje dozvole trajno, a podrzavam i oduzimanje vozila.

FILOZOF

pre 3 godine

Na 5 god.oduzeti vozačku.Vozilo oduzeti i prodati na licitaciji,te naplatiti od tog iznosa troškove ,a ostali iznos vratiti pijanduri i drogerašu.Ako ponovi delo,onda trajna zabrana.Vrlo jednostavno i prosto.

bombas

pre 3 godine

Kad mi ti Okanovicu budes dao pare za 4 letnje gume,odma ih montiram . . .A zanima me kako ces da oduzmes vozilo onom ko je pijan i drogiran a vozi rent-a-car ili neciji pozajmljen auto?

milkinja

pre 3 godine

Sto se tice oduzimanja vozila, ne znam bas, jer taj neodgovorni mozda ima porodicu, pa nije fer prema njima. Mogu da prodaju vozilo i da im ostanu pare za zivot, npr. da kupe kartu za bus, plate taxi, da jedu, obuku se, stagod. Ili mozda moze da vozi neko normalan iz te porodice. Auto nije luksuz vec potreba.
Govorim o situaciji ako je samo uhvacen pijan, a nije napravio neko zlo.
Poenta je da sam za to da se zauvek oduzme dozvola!
Nista negativni bodovi i te gluposti.
Ko vise puta vozi pijan i ne bude uhvacen, opet ce.
I ako bude uhvacen, plati kaznu, dobije te negativne bodove, opet ce voziti pijan.
Svi to znamo!
Godinu dana na sva usta ponavljati da ce trajno biti oduzeta dozvola i onda - oduzimati!
To je jedino resenje.
Sta onaj koji ostane invalid ili izgubi zivot ima od toga sto ce pijana ili drogirana budala ostati bez automobila?
Svi cemo dobiti jedino ako se takvim ljudima ukine svaka mogucnost da ponovo voze.

Nebojša

pre 3 godine

Ne znam dali bih oduzimao za prvi prekršaj u slučaju da nije bilo žrtava ali ako se slučaj ponovlja to je već opasnost na za druge i takvoj personi treba oduzeti vozilo.

borovac

pre 3 godine

Ne može imovina da im se uzima, a i da im se oduzme opet može da kupi drugi auto tako da to nije rešenje.
Bolje da im oduzimaju dozvole na veoma dugačak period od 2 godine pa na više...

дингоспо

pre 3 godine

Наравно да не. Одузети дозволу, па поново на полагање, са много вишим таксама него за полагање први пут (које је иначе прескупо).

Pipi

pre 3 godine

Treba prvo razmisliti sta se smatra pijanstvom, i zasto je prag sa 0.5 spusten na 0.3, a sve cesce se pricao o 0! I zasto to recimo u Nemackoj nije tako!? I da li ce biti dovoljno da pojedete jabuku da predjete prag.

Maltezer

pre 3 godine

"Dozvolu da oduzmu to razumem i smatram cak i efikasnijom merom ali oduzeti nekom vozilo jer je vozio pijan je blaga retardacija u logici...
(lepi, 02. april 2021 10:55)"

Nedostatak dozvole neće nikoga sprečiti da vozi. Nedostatak vozila hoće. A ja nisam za oduzimanje vozila bahatim vozačima. Već samo da ga država pozajmi, upakuje u kockicu, naplati to i vrati vozaču, ipak je njegovo. Jednako i za vozačku. Makaze, na 16 delova i vratiti je nazad.
Ovo što predlažem postoji u mnogim zemljama i pokazalo se kao vrlo delotvorna mera protiv bahate vožnje.

tri karte za holivud

pre 3 godine

vozilo je imovina, privatna svojina, ne samo vozaca, nego cele porodice, i sad bi ti pametni Okanovicu da uzimas neciju svojinu pa da je posle prodajete svojim prijateljima bud zasto. Rigorozno, rigorozno, bez pardona, kaznjavati one koji voze pijani i drogirani, ali problem nije samo u njima nego u drustvu zato sto 90 posto tih koji se tako ponasaju imaju nekog ko ce da im skine kaznu ili pocepa prijavu. oduzimanje vozila-nikad nista gluplje nisam cuo, da li ste toliko nesposobni da nista pametnije ne mozete da smislite. da se zakon sprovodi za svakog isto, ne bi trebalo nista drugo, ali posto su neki zasticeni . . .

lepi

pre 3 godine

Dozvolu da oduzmu to razumem i smatram cak i efikasnijom merom ali oduzeti nekom vozilo jer je vozio pijan je blaga retardacija u logici.

Ako je to kazna kupovacu jugica od 100e za potrebe pijanstva pa neka ga nose kad me uhvate, ja cu kupiti drugi. 10 puta da ga vozim pijan visestruko se isplatio.

Drugo, da necete mozda stanove da oduzimate zbog pustanja masine nocu npr.?

Ne vidim niti jedan razlog ni logiku u ovome. Uzmite lepo pijancima i narkomanima dozvole na par godina a ako vozi bez dozvole min kazna zatvor. I sta je sporno?

Marko

pre 3 godine

Glupost je oduzimanje vozila jer nije ni ustavno. Treba svi da imamo alkotestere u autu koji nece da se upali i da krene ako je lice popilo. To ce biti dovoljno jer smatram da onaj koji popije i sedne da vozi nije odgovoran zato sto ne moze da razmislja trezveno. Sto se tice drogiranih, njih treba staviti u zatvor na 60 dana. I naravno, da kazne budu prema visini primanja, a ne ovakve kao sada. Onda ce posteno da plati i vlasnik Mercedesa i vlasnik Punta. Nije u redu da obojica plate 20000 za 1 promil kada vlasnik Mercedesa ima veca primanja.

La la iz Banata

pre 3 godine

Ne može imovina da im se uzima, a i da im se oduzme opet može da kupi drugi auto tako da to nije rešenje.
Bolje da im oduzimaju dozvole na veoma dugačak period od 2 godine pa na više...
(borovac, 02. april 2021 10:03)

Naravno da može. Svuda u svetu. Ako se imovina koristi za izvršenje krivičnog dela, imovina se može oduzeti. Kao što se može oduzeti vlasnički pištolj ili puška ako se vrši krivićno delo. Samo treba vožnju u pijanom ili high stanju zakonski proglasiti teškim krivičnim delom, što i jeste. Vidim sada se svi kao nešto kunu u privatnu imovinu, a dok ste bili komunisti nije vam smetalo da ljudima otimate i zemlju i stoku i kuće i sve iz kuće? I to samo zato što vi niste to imali.

kako da ne

pre 3 godine

Ne mozes da oduzmes nekome imovinu jer je pijan ili drogiran. Mozes da mu uzmes dozvolu za upravljanje motornim vozilom i tako da ga nateras da proda taj isti auto jer on svojom imovinom upravlja. Ili ako je presao neku cifru u promilima da ga zatvoris na 2-3 meseca. Ali ne mozes da mu oduzmes ono sto je on platio. Okej da mu drzava kupi auto pa ‘kada nije dobar’ da mu oduzme, ali ako sam kupis ne moze ti to niko oduzeti.

Bob

pre 3 godine

Oduzimanje vozila je pogrešno.
Uz dobrog advokata ima da se vrati vozilo i plus da se nadoknadi učinjena šteta licu. Da ne pričam o drugim stvarima koje lice može da navede.
Sta će sa tim vozilima da se radi?
Bolje je velika novčana kazna i lečenje od alkohola i narkomanije o svom trošku.
Pijani i vozači pod dejstvom narkotika su potencijlne ubice.
Dešavalo se da takvi ubiji cele porodice u drugom vozilu.
Prema takvima ne treba imati milosti kao i oni što nemaju milosti prema ostalim grđanima.

Dado

pre 3 godine

Totalni promasaj. Automobil nema nikakve veze sa voznjom pod dejstvom neke supstance ili alkohola. Moze se desiti da osoba vozi automobil cija je vrednost par stotina evra, pa tako kaznjavanje nece imati nikakvog uticija da se opameti. Iskljucivo zatvor za teze slucaje i velika novcana kazna koja prati zabranu upravljanja vozilom koja stupa po isteku zatvorske kazne, a za lakse slucajeve zabrana upravljanja, drustveno korisni rad i velika novcana kazna.

marica, kriv i razumevanje

pre 3 godine

oduzimanje vozila ma kako se to drzavi svidjalo nije moguce, ali trajno oduzimanje vozacke dozvole jeste, ne puni budzet al povecava bezbednost

Perica mali

pre 3 godine

Naravno da se sme uzimati privatna svojina...Jer u ovom slučaju to je sredstvo kojim se može da počiniti i ubistvo. To rade i u svajcarskoj. Tako da podrška ideji. Pa neka se onaj koji vozi bahato zapita dali hoće dal mu se isplati , a ja bih predložio i humanitarne licitacije po oduzimanju.

Milutin

pre 3 godine

Ne branim pijane vozače,ali oni naprave 20 posto saobraćajki,njima uzimamo vozilo(to je moja imovina) a šta će biti sa ostalih 80 posto,možda razmisliti o tome ako je pijan preko 2 promila i više,a koće sankcionisati crne džipove za vožnju za koju treba puno vremena da se opiše,nasilnička vožnja može za jugo ........

Totalnonebitan

pre 3 godine

Vozilo nije resenje nego dozvola na par meseci prvo pa ako ponovi godina, pa opet ako ponovi trajno. Ako vozi bez dozvole zatvor na isti nacin.

Milutin

pre 3 godine

Privatna svojina mora da bude svetinja.Kada se to jednom ublazi ko vam garantuje da nece sutra auta, stanovi i ostalo ici na dobos za sve i svasta? Ko je bahat moze lepo da plati debelo, da ode u zatvor i to je sankcija sasvim dovoljna. Ionako su nam saobracajne kazne duplo vece od proseka u EU u odnosu na platu.

EU Citizen

pre 3 godine

Ovaj lik treba da dobije krivičnu prijavu, pošto pokušava da organizuje zločinčki poduhvat krađe privatne imovine. Tipičan "ekspert".

Obi van

pre 3 godine

UV švajcarskoj se auto oduzima trajno za grubo prekoračenje brzine. I ima efekta. Dok to nije bilo uvedeno svaki vikend neki tinejdžer je imao udes zbog prebrze vožnje. Pogotovo Balkanerosi su znali voziti po seoskim putevima po 180 -200. Kad su im počeli uzimati te njihove bijele BMW-ove i slično, prestalo je preko noći

Goran

pre 3 godine

Da, slažem se treba oduzeti vozilo za vožnju pod dejstvom opijata (preko odredjene granice) i za prekoračenje brzine u odredjenim zonama. Ovde na Floridi vozilo ti može biti oduzeto za niz prekršaja na 30, 60, 90 dana. Za vožnju pod dejstvom opijata, vožnju neregistrovanog vozila, vožnju sa suspendovanom vozackom. Vozacka takodjer. Za niz prekršaja ideš odmah u zatvor sa lica mesta nema nikakvog razgovora. Ako voziš 30 preko dozvoljenog u školskoj zoni odmah u bajbukanu. Nema advokata nema razgovora i pregovora. Usput ti može biti oduzeto i vozilo. Dani se počinju brojati od dana kada izadjes iz zatvora. Placas slepanje i dnevne troškove dok je vozilo oduzeto. Ako nemaš para da sve to platiš na kraju ne dobiješ vozilo. Posle odredjenog isteka vremena vozilo mogu prodati na aukciji ili ga prodati u staro gvozdje da bi se naplatili. Zakon je jasan. Za niz prekršaja dobiješ javni rad, pa fino ti obuku narandžasto odelo pa kesu za smece i cistis i kupis oko puteva papirice. Za idiote koji neće da poštuju sigurnost drugih uvek postoji rešenje. Svako ima pravo da poseduje automobil i da ga vozi, ali pod odredjenim sigurnosnim pravilima. Svako onaj koji ta pravila krši prema propisanim pravilima može da bude kažnjen i oduzimanjem vozila.

Perica mali

pre 3 godine

Naravno da se sme uzimati privatna svojina...Jer u ovom slučaju to je sredstvo kojim se može da počiniti i ubistvo. To rade i u svajcarskoj. Tako da podrška ideji. Pa neka se onaj koji vozi bahato zapita dali hoće dal mu se isplati , a ja bih predložio i humanitarne licitacije po oduzimanju.

Ne, nisam robot

pre 3 godine

"Jedan od najvećih problema u saobraćaju su pijani i drogirani vozači..."
Jel? Nisu problem pešadijski rovovi na putevima, nesinhronizovani semafori, najniža ograničenja brzine u Evropi namenjena isključivo kažnjavanju učesnika u saobraćaju, policija koja kažnjava samo kad im se naredi, ležeći policajci na neadekvatnim mestima i brojniji od stanovnika, šahte za čiju tehnologiju u Srbiji ne postoji mogućnost da budu u nivou kolovoza...?

A o oduzimanju imovine imam samo da vam kažem da to prvi put kad probate ima da padne na apelaciji pa na Ustavnom sudu. Zato se deset godina i plaši narod oduzimanjem automobila i zato se neće nikad ni desiti. Zašto za početak ne oduzimate imovinu stečenu kriminalom? A jeste, pa da, razumem...

Mirijevac

pre 3 godine

Ако је неко пијан и вози аутомобил обавезно казна у зависности колико промила алкохола у крви има. Ако изазове несрећу без последица ,строжије казне. Али ако изазове несрећу са смртним исходом најстрожије казне ,минимум 15 година затвора и третирање као тешко кривично дело. И ту опет имамо недоумице, неко убије човека и добије мању казну одузимању аутомобила ,то није нормално,зато што тај ауто није купио само возач већ ичланови породице. Дакле ,не одузимати ауто већ најстрожије кажњавање прекршиоца.

Joza mali

pre 3 godine

Zavisi kome! Ja citav zivot vozim mrtav pijan i drogiran ali 30 na sat i nisam nikad napravio udes, ni zagrebao nekog! Zasto meni da se oduzme? A oni kreteni sto voze 150 na sat i naprave tezak udes na dozivotnu robiju!

Kalevra

pre 3 godine

Može ovako....recimo ograničenje na nekoj deonici puta 80....tolerancija 90.....ali sve preko ekstremne kazne... Vozi majmun 100 godina zatvora,vozio 110 dvije godine,vozio 120 tri godine...sa stokom se ne može drugačije.....a u ovoj državi nekoliko miliona stoke

Petar

pre 3 godine

Kad mi ti Okanovicu budes dao pare za 4 letnje gume,odma ih montiram . . .A zanima me kako ces da oduzmes vozilo onom ko je pijan i drogiran a vozi rent-a-car ili neciji pozajmljen auto?
(bombas, 02. april 2021 11:23)

Izvini, zašto misliš da Okanović treba da ti kupuje gume? Kakve su to gluposti?
Ko nema para da vozi bezbedan auto, ne treba ni da vozi. Nije obavezno.

lazna briga

pre 3 godine

zvuci sjajno. samo-sta sprecava policiju da proglasi nekog da je pijan/drogiran i uzme bentlija? secate se- saricev bentli, slupala ga je ona pevacica ljupka, a dobila ga je od ljubavnika-sefa policije. zakon koji omoguci policiji da uzme kola koja im se svidjaju i cao. resenje- uvedite obavezni verifikator kartice u kola, ne moze da se vozi ako vozacka nije validna i ne odgovara otisku prsta. za 10 godina sva vozila moraju da imaju tako nesto, kad oduzmete dozvolu- nista nece moci da vozi. ovako- bogatiji bahatiji- uzmes im auto- samo ce da nastave da gaze u drugim kolima

Shkot

pre 3 godine

Oduzimanje auto je normalna procedura u nekim zemljama Evrope zbog pijanstva/drogiranja, nasilničke vožnje ili vožnje bez vozačke dozvole.

Splavar

pre 3 godine

Oduzimanje dozvole i zatvorska kazna moze. Oduzimanje vozila nikako jer se privatna imovina mora stititi od zloupotreba od strane drzave. Birokrate se lako navuku na takvu moc, ko zna sta bi vam sledece uzeli, setite se dedova i pradedova u doba Broza

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Kakvo crno oduzimanje imovine? Pod pretpostavkom da je prekrsaj nacinjen, jer je to jedini razlog za sprovodjenje sankcije, predlazem:

1. Oduzimanje dozvole na duzi period, pa cak i trajno oduzimanje.

2. Kaznjavanje zatvorskim kaznama u skladu sa pocinjenim prekrsajem.

Ovako ce tatini sinovi i bahate pijanice da razmisle sledeci put da li ce da voze 150 kroz grad, ili posle kafane da sednu u auto. Takodje ce se spreciti bogati i uticajni pojedinci da se izvuku samo placanjem novcane kazne, tj. oduzimanjem pomenutog vozila. To je jednom solidnom delu pocinilaca cak i laksa opcija, njima je nesto sto moze da se plati najjeftinie.

hik,hik

pre 3 godine

Prvo hvatanje pijanog ili drogiranog vozaca,maximalna novcana kazna od 3000 e ,negativni bodovi,60 dana zatvora. Drugo hvatanje,trajno oduzimanje vozacke,5000 e novcana kazna ili 5 godina zatvora! Reseno!

Đuro

pre 3 godine

Iz godine u godinu se poteže ova tema, nikad kraja. Oduzimanje vozila je nemoguće. Ja pozajmim auto, treznom vozaču. On se napije, pa zar zbog toga meni oduzeti vozilo? Radite pijanom vozaču šta hoćete, ne dirajte imovinu onog ko nije kriv.

Sremac

pre 3 godine

Evo kod mene u Dobanovcima svako leto ima neka dezurna budala kolima ili motorom da juri preko 100 na sat kroz selo. Trenutno je aktuelan jedan klinac na motoru. Dosta njih je veoma neslavno zavrsilo, a sta cemo sa njima? Hoce li njih neko da sankcionise? Kad prelazim ulicu gledam levo desno i osluckujem asfalt kao u onom crtacu!
Takvim mentolima bih ja oduzeo sta voze + ponovno polaganje pa neka onda opet izigravaju debile.

oduzimač

pre 3 godine

Kad počnu da oduzimaju imovinu političarima koji su se nakrali boga oca, e onda neka pocnu da razmisljaju o oduzuminja vozila.

da

pre 3 godine

Za svaki prekrsaj voznje u pijanom stanju treba bez izuzetka oduzeti dozvolu bez mogucnosti da se opet dobije. I stroge zatvorske kazne posle ako voze bez nje.

Slaninar

pre 3 godine

kad mi država kupi auto može i da ga oduzima. mogu da vozim kako hoću, mogu i da ubijem nekoga i ići ću u zatvor ali vozilo je moje i samo moje i biće tako dok ja kazem da će biti.
(Ra, 02. april 2021 09:46)

"mogu da vozim kako hocu, mogu i da ubijem nekoga i ici cu u zatvor", bas zbog ovakvog stava jesmo tu gde smo

Analiticar

pre 3 godine

Sve postoji vec napisano,u praksi sprovedeno u uredjenim drzavama.Tolerancija ZERO-NULA i resen problem.nema los test,nisam ovo nisam ono.Gotova prica.

Stefan

pre 3 godine

Svaka supstanca je opasna (alkohol je van konkurencije, on je najopasnija socijalno prihvatljiva droga) za upravljanje motornim vozilom, ali kanabis i ostale supstance ne mogu da idu u isti koš! Kao ni lekovi za smirenje. Pa pola Srbije je na lexilijumu i ksalolu, i to što legalno što na svoju ruku. To je danas postalo folklor! Ne branim kanabis, ali mislim da preterujete! Ceo moderni svet ima dekriminalizovani odnos prema kanabisu. Ali, slažem se da nije pametno pušiti i upravljati vozilom, zapravo potpuno sam protiv!

mita

pre 3 godine

Vrlo jednostavno, za vise od 1 promila ide godinu dana zabrane upravljanja vozilom i 1000e, drugi put za vise od 1 promila dozivotna zabrana i zatvor od mesec dana. Ukoliko se i posle toga desi slican ispad, zatvor 5 godina.

Za manje od 1 promila uvesti visoke novcane kazne i zabranu, a ukoliko se desi vise od 3 puta, idu dozivotne zabrane i zatvor. Pa da vidimo koliko ce biti manje nesreca i smrtnih slucajeva na putevima.

jelizor

pre 3 godine

Dozvoljena količina je 0.2 promila za vozače koji imaju vozačku dozvolu, a 0.0 promila za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, za vozače koji obavljaju javni prevoz putnika ili tereta, kao i za vozače vozila pod pratnjom i vozila sa prvenstvom prolaza.

Drugim rečima, to je manje od jednog tzv. malog piva od 0.3 l.

Ovo je podatak koji zna svako ko je položio vozački ispit.

I?

I ništa. Opet će biti pijanih. Dosadašnje kaznene mere apsolutno nikakve rezultate nisu postigle. Dakle, pojačati. Upravo, kako bi i porodica osetila konkretnu štetu zbog pijanih člana porodice kojeg 'lebom 'rane, a zarad čega?! (ga 'rane)

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 3 godine

Naravno da je gostovao na pinku, a gde drugo...ovo je cist populizam, prica ono sto ljudi zele da cuju. I naravno da se ovo nikad nece desiti.
Resenje je vrlo jednostavno.
Broj 1 napraviti socijalnu kartu stanovnistva.To znaci da onaj koji ima mesecna primanja od 120 000 ne moze da plati istu kaznu kao onaj koji ima primanja 30 000, vec ta kazna mora biti mnogo veca, tj.prilagodjena njegovim primanjima. Ovo je model koji daje odlicne rezultate u mnogim rayvijenim zemljama. Kod nas na zalost nikad nece zaziveti, jer je ovde jedino bitno sirotinji skidati kozu sa ledja, a frajeri sa dzipom samo prodju pored policije i mahnu

izhlapjeli starac

pre 3 godine

kad mi država kupi auto može i da ga oduzima. mogu da vozim kako hoću, mogu i da ubijem nekoga i ići ću u zatvor ali vozilo je moje i samo moje i biće tako dok ja kazem da će biti.
(Ra, 02. april 2021 09:46)

Pazi, može neko i tebe da ubije

humanista

pre 3 godine

Dati ,,nadleznost,,g.Okanovicu pa nek on licno ,,oduzima vozila,,
Inace licno bih podrzao i tu mogucnost,,oduzimanja vozila,, ali neka je donesu oni koji su i zaduzeni za to.

drmr

pre 3 godine

Nasilna vožnja - zatvor kao u svim normalnim zemljama, neko strada, suditi za ubistvo sa predumišljajem a ne kao za saobraćajnu nesreću.. Jel postoje pravila saobraćaja? Hoćeš da voziš poštuj pravila...

Brutalno

pre 3 godine

Predlog za reketiranje najgore vrste. Zatvor postoji za one koji drogirani i pijani voze auto.
Pa sta treba oduzeti pijanom ili drogiranom koji pesske prelazi ulicu i izazove nesrecu? Da mu oduzmu noge?
Ne moze korona toliko da uspori druge da mi mozemo psihicki da ih stignemo i da shvatimo da je automobil posta osnovno sredstvo za zivot i kao takav uopste ne treba da dolazi u pricu o oduzimanju. Auto nije oruzje vec prevozno sredstvom i osnovno sredstvo.

Obi van

pre 3 godine

za teško pijanstvo, drogu i prebrzu vožnju svakako oduzimati. To te psihopate najviše pogađa.
Neko ko juri 150kmh gde je 50 ograničeno, nije psihički zreo da ima automobil.
Isto tako oni što voze naduvani ili sa 2 promila

Markonjero

pre 3 godine

Voznja u pijanom stanju treba da se tretira kao ubistvo u pokusaju. Svestan si da si pijan i da ne treba da vozis ali ipak to radis bez obzira sto si takodje svestan da neko zbog toga moze da pogine. To je ubistvo u pokusaju

tom&jerry

pre 3 godine

@ "One koji se ne slazu da se oduzme vozilo, kakvu bi oni kaznu trazili
za vozaca, da mu taj pijani ili drogirani vozac pregazi dete ili nekoga
iz obitelji. Zar bi mu sve oprostio?"

Ne,ne bi.Ali bi se kazana za voznju u alkoholisanom stanju(preko 0,5 promila) sastojala od obaveznog lecenja od alkoholizma u ustanovi zatvorenog tipa (jer ako nisi u stanju da razlucis zasto ne smes voziti pijan onda si alkoholicar) a zatim,za povratak u drustvo i na posao moras da prodjes komisiju i psihijatrijsko vestacenje.Kome ni to nije dovoljno-robija. Auto neka zadrzi! Poslodavci da se stimulisu da onima koji voze pijani lepo daju otkaz! Ja ne mogu da nadjem ni jedan jedini dobar razlog zasto bi neko seo u auto pijan.Malo samokontrole nije naodmet.

made in serbia

pre 3 godine

E bas ste pametni. Drogiran i pijan ću sesti u bilo koji auto koji mogu.... Oduzmi mi danas već sutra mogu da otmem i opet drogiran vozim. “OK” rećićete. “Pa šta onda hoćeš da uradimo?”..... Ne znam da li ste uopšte svesni da onog momenta kada uđete u kola, vi posedujete potencijalno oružje. Može život da ti bude lep. Da imaš sreću, novca, zdravlja, decu, suprugu, ma sve naj naj ali jednog dana može neka budala da te osakati ili Vi nekoga. Sve prethodno pada u vodu. U mulj..... Predlog je SAMO ZATVOR I NOVAC. Ne pravite se maloumni, Zakone pišete vi jer ste u kafanama većim delom života. Znaš kako bi zatvori bili puni vas da imamo Ministarstvo pravde????

gledalac

pre 3 godine

Oduzimanje nije baš neko rešenje. Treba proglasiti za krivično delo. Treba VISOKA novčana i zatvorska kazna i doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom. (uz gradaciju težine učinjenog krivičnog dela)

Mico

pre 3 godine

Slažem se,samo..onda da policijska vozila,budu registrovana i da imaju zimske gume.Da se snima svako zaustavljanje i da ne bude korupcije..tek onda oduzimaj vozilo.

Mico

pre 3 godine

Okanovicu imaš li ti nešto za prijaviti..neki snimak ili nešto slično,sa neke rampe.ili tako nesto,da vidimo šta je taj vozač konzumirao.

miki

pre 3 godine

Za pijanog vozača novčana kazna i dobrovoljan rad u psihijatrijskoj ustanovi. Za ponovljeni prekršaj otvaranje kartona u navedenoj ustanovi.

XXL

pre 3 godine

Ne znam, nekako nemam komentar na tu temu jer je pitanje komplexno. Ako imamo pijanduru i narkomana za volanom to je kao bomba bez osigurača na žurci tinejdžera.

Neko iz mase

pre 3 godine

I onda će za nekog druga člana koji na pešakom prelazu na semaforu ispred kamere ubije nekog da nestane snimak i "šef" će samo da kaže "pa šta" i puj pike ne važi. Ali zato će nekome ko vozi po svom selu na pravcu da oduzmu vozilo...
Da se razumemo, voznja pod dejstvom alkohola je mnogo opasna stvar i treba je kažnjavati. Zatvor ili privremeno/trajno oduzimanje dozvole je dovoljno. Oduzimanje imovine u zemlji sa ovakvim sudstvom je zaista besmislena krađa u najavi.

grubijan

pre 3 godine

Ovako ce tatini sinovi i bahate pijanice da razmisle sledeci put da li ce da voze 150 kroz grad, ili posle kafane da sednu u auto. Takodje ce se spreciti bogati i uticajni pojedinci da se izvuku samo placanjem novcane kazne, tj. oduzimanjem pomenutog vozila. To je jednom solidnom delu pocinilaca cak i laksa opcija, njima je nesto sto moze da se plati najjeftinie.
(Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 02. april 2021 14:45)


To će da važi samo za sirotinju, mi sa parama se izvučemo bez problema

Ende

pre 3 godine

Ovde nijedna kazna ne vazi za svakog. U toj situaciji je svejedno kakave ce biti kazne koje se selektivno primenjuju. Nemaju nikakav efekat osim dodatnog pljackanja sirotinje.

dzozey

pre 3 godine

Ako pod dejstvom alkohola/narkotika neko izazove saobracajnu nesrecu...oduzimaj mu sve da on ne bi unustio neciji zivot i porodicu! Ako nije doslo do nesrece, samo dozvolu + zabrana + edukacija o posledicama voznje pod dejstvom uz prikazivanje slika najtezih udesa i to naravno mora da se plati.

Koviljka Šević

pre 3 godine

Drogiranima oduzeti, vozačku doživotno!Pijani a odmah na jednu godinu s tim kada se isto ponovi, da ponovo polažu vozački test, vožnju, tek posle pune tri godine i to proveravati krv na dugoročni test alkohola! To je specijalno testiranje krvi kao što rade i zavisnici a na drogu! Tako rade u Nemačkoj što i nije tako loše. Ali... to ne znači da neće pijani i drogirani i pored toga kršiti zakon i opet ubijati nedužne vozače! Na žalost!