Četvrtak, 01.04.2021.

12:53

Serija povreda Jokićevih rivala za MVP: Čoveče, tako je blizu

Trka za MVP nagradu NBA lige ove sezone trenutno se svela na jedno (aktivno) ime.

Izvor: MS

Serija povreda Jokiæevih rivala za MVP: Èoveèe, tako je blizu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Kikujiro

pre 3 godine

U poslednje dve utakmice Jokić je u padu igre, nekako energetski je u minusu, verovatno je i ovaj trejd uticao na njega, biće interesantno videti može li to da prevazidje i da nastavi da igra "konstantno dobro na visokom nivou" do kraja sezone.

Nekako sve primamo već kao normalno ali ako pogledamo njegove brojke u martu mesecu to baš i nije tako, svaka mu čast.

27.1 poena
11.4 skokova
8.4 asistencija
58.5% šut iz igre
43.9% za tri

Postoji razlika u slobodnim bacanjima, u februaru je imao 96.5% a u martu 82.7%.

Konstantno dobro je 20, 10, 5

Konstantno dobro na visokom nivou je 27, 11, 8, to su brojke za PO, a Jokić ih ima več sada, ako Denver bude pobedjivao Jokić verovatno ulazi u "dezanzivu", na odmor na 20, 10, 5 do kraja sezone.

revolution

pre 3 godine

vecina iraca koji su u konkurenciji igraju iicku kosarku...jako brzu i eksplozivnu.....jokic je u slowmotion modu i verovatnoca da se povredi je jako mala.....niti trci brzo, niti menja prava , niti skace do neba, niti radi crossover.....igra glavom i sutira.....samo napred...mikad srbi nisu bili izikalci u kosraci...to sad ovi treneri pokusavaju da naprave od nasih igraca....umesto da razvijaju prirodne talente za igru pod kosem oni prave afroamerikance u pokusaju....kad su nasi igraci lose sutirali....

rados

pre 3 godine

Ajde izdrzi u tom ritmu jos mesec dana! Zamislite da bude i zvanicno najbolji igrac na svetu ove godine. Ludilo
(Milan, 1. april 2021 16:43)

Sto mi nesto puca ko ce da bude mvp u ovoj danas cirkus NBA ligi.
Dok smo pratili Sacremento to je bila druga prica, druga kosarka, ovo je parodija nekadasnje NBA lige. Nema centara, nema krilnih centara, nema odbrana, igraju neke Avdije, Pokusevski, Balovi, igra ko stigne.

Evropljanin

pre 3 godine

ZA Jokica govore njegove cifre. Ali protiv njega ide cinjenica da je em BELAC em SRBIN! Znatno je lakse, zbog mira u kuci, kao i podrsku za “Black lives matter” dodeliti Nikoli DRUGO mesto.

Majčin sin

pre 3 godine

@Rocky Balboa
Ima slične proseke poena, skokova i asistencija ali svi drugi brojevi su debelo na strani Jokića. Po procentu šuta iz igre Nikola je u svakoj kategoriji bolji za 6-9%, što je ogromna razlika. takođe 3 izgubljene lopte prema 4,3 što je 40% više... Sva napredna statistika takođe, itd. itd.

Milutin

pre 3 godine

Kada on bude MVP nekog finala onda nek se javi, sta imas od MVP-a u regularnom delu? Pa to je vec osvajalo milion igraca u istoriji nba lige, a MVP finala malo njih.
(yxz, 1. april 2021 14:48)

Broj osvajača MVP regularne sezone je potpuno isti kao broj osvajača MVP finala (po jedan svake sezone).

Moraš stvarno da budeš “specijalan” pa da ne znaš ovako nešto.

Robert

pre 3 godine

Kao da je bitno da li je sa mrljom ili ne. Nije njegova mrlja, svakako. Ionako ce se za par godina samo pricati o tome da je Nikola Jokic bio MVP 2020/2021, a ne o tome da li su ostali kandidati bili povredjeni.
(Bole, 1. april 2021 14:01)

Nije baš tako. Tu "mrlju" pamtiće svako kome Nikola nije miljenik. Recimo, u tenisu, svi Srbi dobro pamte koliko je slemova osvojio Federer protiv bezveznih rivala na početku karijere i svi uspesi iz tog perioda mu se osporavaju. Pamte se čak i slemovi osvoji kasnije, a na kojima nije bilo Novaka. Naravno, njegovi miljenici o tome ni ne razmišljaju, a njih je mnogo više. E, tako bi bilo i sa Jokićem i MVP titulom, jer sigurno ima više miljenika Lebrona i ostalih.

Rocky Balboa

pre 3 godine

Nisam fan Hardena ali po meni je apsolutno u trci za MVP, ima iste brojke kao i Joker samo zamijenite skokove i asistencije i klub mu je vodeći na istoku, sve bez Duranta i sa konstantnim preskocima Irvinga, po meni nikada nije zrelije igrao. Sa druge strane Embiid i Lebron više nisu opcija.

Beks

pre 3 godine

Lejkersi izgubili od Milvokija bez Lebrona i Davisa,dva najbolja igraca,Klipersi dobili Milvoki bez Dzordza ali sa najboljim igracem Lenardom u postavi i onaj pojmas "the truth" napise "Milvoki ubio Lejkerse bez Lebrona i Davisa a izgubili 25 od Klipersa bez Dzordza,Ronda,Ibake,Beverlija pametnom dosta" alo sine Klipersima je ipak igrao najbolji igrac a Detroit Pistonsi su razmontirali Lejkerse bez Davisa a sa Lebronom 15 razlike. Osakaceni Orlando je izgubio od Lejkersa bez ove dvojice a dobio Kliperse sa Lenardom i koje ti zakljucke donosis tu,sramotni fanovi! Jos navodi Ronda koji jos nije debitovao.

Milan

pre 3 godine

Jokic je i prije svih ovih povreda bio prvi u MVP trci vecinu sezone
(manuginobili,

Ako ćemo iskreno veći deo sezone su Lebron i Embid bili prvi u trci, zasluženo ili ne to je već za diskusiju ali je tako, naročito je Lebron diskutabilan. Po meni je Nikola MVP i kada su svi zdravi.

vrg

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!
(bo, 1. april 2021 13:43)

ma jeste... ako se oporave, tek ce onda jokicu da ukradu titulu. samo gledaju kom crncu da je uvale, zarad mira u kuci.

a nazalost, samo se titula pamti u celom svetu. niko za 10 godina nece reci da je jokic po svim brojkama trebao da dobije mvp priznaje, nego ce stajati da ih dzejms ima 5, harden 2, ili koga vec izmisle.

isto tako, niko nece pricati za 10 godina kako je jokic priznanje dobio jer je bio povredjen ovaj ili onaj.

mislim da je ovo prilika tipa sad ili nikad.

naravno, mi znamo da je jokic ove godine najbolji, ali lepo bi bilo da ga proglase za mvp-a, pa makar i sa povredama ostalih. sta da im radis, nisu imali srece, a i ona je sastavni deo zivota. i to mnoooooogo bitan.

Stefan

pre 3 godine

Sta se desilo sa Hardenom, jel zna neko, nemoguce da nema nijedne vijesti o tome, ipak je on najozbiljni Jokicev rival za MVP-ja.

Joker

pre 3 godine

Jokic je i prije svih ovih povreda bio prvi u MVP trci vecinu sezone, tako da price da ce mu povrede rivala pomoci u eventualnom osvajanju MVP titule nemaju smisla, ko malo vise prati zbivanja u NBA zna kako stvari stoje, ovo je jedna od istorijskih sezona nekog igraca u NBA a mi mozemo biti ponosni sto je taj igrac nas.
(manuginobili, 01. april 2021 13:54

Jok odmogle su mu. Licno mislim da zasluzuje da bude MVP svakako, jer ima katastrofa tim, sad posle ovih trejdova i ajde, ali vecinu sezone uzas, Hartestajn drugi centar, Barton nezamenljiv, ostali isto sem Mareja tanko, Porter sad krenuo malo, ali nepouzdan. Istok mnogo slabiji, Filadelfija i bez Embida jaka ekipa, ali da se ne lazemo da se nije povredio Embid bi uzeo MVP-ja. Ne zato sto je imao bolju sezonu vec jer se gleda najvise broj pobeda cak i pre statistike, koja im je slicna, Jokic bolji dosta u asistencijama, ali realno Embid u odbrani. Tako da mu je definitivno pomogla. Kvota je bila 7 tad, nakon povreda Lebrona i Embida je 2. To ti je valjda neki pokazatelj.

Mare

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!
(bo, 1. april 2021 13:43)

Po nekom mom mišljenju to je plus za Nikolu. To samo pokazuje koliko je spremniji za razliku od drugih. Nije lako da odigraš celu sezonu u brutalnom ritmu i da je prodješ bez neke povrede. Bukvalno su se Lebron, Embid, Harden a umalo i Jokić povredili u istoj nedelji. Setite se kad je Jokić izvrnuo zglob pre par utakmica, pa je presedeo na klupi koji minut. Srećom nije bila opasna povreda a lako je moglo da se desi. E zato i jeste MVP, jer je spremniju od drugih a uz to pruža i vrhunske partije iz dana u dan.

Bole

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!
(bo, 1. april 2021 13:43)

Kao da je bitno da li je sa mrljom ili ne. Nije njegova mrlja, svakako. Ionako ce se za par godina samo pricati o tome da je Nikola Jokic bio MVP 2020/2021, a ne o tome da li su ostali kandidati bili povredjeni.

Jim Beam

pre 3 godine

@bo
Čak i da bude tako, to će trajati pola sezone a njegovo ime će zauvek biti upisano kao da je najbolji igrač sezone 2020/2021 (nadam se još neke kasnije). Ko se još seća kako je recimo Stiv Neš bio MVP dve sezone za redom, a Nikola za razliku od njega ima skoro duplo bolje brojke.

Jokićev uspeh je još veći samim tim što je toliko specifičan; dominantan centar bez izraženih atletskih sposobnosti i omiljen igrač bez profila na društvenim medijima. Naći će se neki npr. Stiven A. Smit koji će da laje protiv toga, ali u praksi mogu samo kapu da mu skinu kako igra. Nadam se da će se Denver još malo podići i da će uspeti da ga poguraju do te titule, jer samo to može da ga spreči.

Kikujiro

pre 3 godine

U ovom trenutku za Jokića ovo je četvrta ili peta najbolja sezona u istoriji NBA od bilo kog igrača, nisam siguran ali mislim da sam to negde pričitao pre neki dan, uostalom za Jokića je najbitnije da Denver pobedjuje, to mu donosi osmeh a ne to što je on MVP.

yxz

pre 3 godine

Kada on bude MVP nekog finala onda nek se javi, sta imas od MVP-a u regularnom delu? Pa to je vec osvajalo milion igraca u istoriji nba lige, a MVP finala malo njih. Realno i da nisu njegovi rivali povredjeni nikad ne bi bio MVP, Embid, Harden... Obojica bi bili ispred njega...

Kikujiro

pre 3 godine

Šta ima bilo ko da se "loži", Jokić je bio realno MVP i pre nego što su se svi ovi povredili, jedini minus to je plasman Denvera na tebeli. Noćas ako pobede idu na četvrto mesto, do trečeg mesta teško, nije nemoguće. Uz to morao bi Nikola povremeno da ima nekoliko ekstra partija uz one obične klasične. Nisam siguran da on uopšte razmišlja o tome, niti da će na bilo koji način da forsira kada za to nema potrebe ako Denver pobedjuje, on će sada da predje na laganih 20, 10, 5 do kraja sezone bez forsiranja.

Baki

pre 3 godine

Kakve su ovo gluposti, o MVP-u se odlucuje u maju, a oni se vracaju na teren za par utakmica.. Embid ,koji je veci favorit od Jokica za MVP, je vec trebalo da zaigra.

Ć

pre 3 godine

Ako Harden bude odustvovao nedelju dan ili više, onda kreće nova propaganda i Lilard se stavlja u prvi plan, verovatno će dodati još nekoga fore radi. A Jokić se opet povlači u stranu.

Da se razumemo, da su svi zdravi, Jokić bi u normalnom svetu morao da bude mvp, a kamoli sada.

Locutus

pre 3 godine

U ovom trenutku za Jokića ovo je četvrta ili peta najbolja sezona u istoriji NBA od bilo kog igrača, nisam siguran ali mislim da sam to negde pričitao pre neki dan, uostalom za Jokića je najbitnije da Denver pobedjuje, to mu donosi osmeh a ne to što je on MVP.
(Kikujiro, 1. april 2021 14:29)

Najbolji PER u sitoriji NBA lige. Ne verujem da će uspeti da održi taj nivo do kraja, ali trenutno je tako.

Locutus

pre 3 godine

Kakve su ovo gluposti, o MVP-u se odlucuje u maju, a oni se vracaju na teren za par utakmica.. Embid ,koji je veci favorit od Jokica za MVP, je vec trebalo da zaigra.
(Baki, 1. april 2021 14:05)

Embid je propustio 16 utakmica do sada, a sigurno će propustiti još neku. Da odigra sve do kraja (igra se 72) imaće preko 22% propuštenih utakmica, tako da teško može da bude uopšte u priči za MVP. Jedan od najbitnih kriterijuma za izbor MVP je da se odigra bar 80% utakmica.

Hoces Iskreno ?

pre 3 godine

Da se Embid nije povredio , bila bi to opasna trka za MVP u kojoj bi presudno bilo mesto na tabeli.
Jokic i Embid imaju odlicnu sezonu.

x

pre 3 godine

Harden nije teze povredjen. Verovatno ce igrati vec na sledecoj utakmici protiv Sarlota (kaze Stiv Nes).
Ali odakle to da je Harden kandidat za MVP!? Utakice za Hjuston treba da zaboravimo? PUj pike ne vazi?
Uskoro se vraca Durent, pa ce mu pasti prosek poena. Ne moze Bruklin da daje 200 poena. Poeni ce morati da se podele medju trojicom glavnih.

bo

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!

manuginobili

pre 3 godine

Jokic je i prije svih ovih povreda bio prvi u MVP trci vecinu sezone, tako da price da ce mu povrede rivala pomoci u eventualnom osvajanju MVP titule nemaju smisla, ko malo vise prati zbivanja u NBA zna kako stvari stoje, ovo je jedna od istorijskih sezona nekog igraca u NBA a mi mozemo biti ponosni sto je taj igrac nas.

bo

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!

manuginobili

pre 3 godine

Jokic je i prije svih ovih povreda bio prvi u MVP trci vecinu sezone, tako da price da ce mu povrede rivala pomoci u eventualnom osvajanju MVP titule nemaju smisla, ko malo vise prati zbivanja u NBA zna kako stvari stoje, ovo je jedna od istorijskih sezona nekog igraca u NBA a mi mozemo biti ponosni sto je taj igrac nas.

Bole

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!
(bo, 1. april 2021 13:43)

Kao da je bitno da li je sa mrljom ili ne. Nije njegova mrlja, svakako. Ionako ce se za par godina samo pricati o tome da je Nikola Jokic bio MVP 2020/2021, a ne o tome da li su ostali kandidati bili povredjeni.

x

pre 3 godine

Harden nije teze povredjen. Verovatno ce igrati vec na sledecoj utakmici protiv Sarlota (kaze Stiv Nes).
Ali odakle to da je Harden kandidat za MVP!? Utakice za Hjuston treba da zaboravimo? PUj pike ne vazi?
Uskoro se vraca Durent, pa ce mu pasti prosek poena. Ne moze Bruklin da daje 200 poena. Poeni ce morati da se podele medju trojicom glavnih.

Ć

pre 3 godine

Ako Harden bude odustvovao nedelju dan ili više, onda kreće nova propaganda i Lilard se stavlja u prvi plan, verovatno će dodati još nekoga fore radi. A Jokić se opet povlači u stranu.

Da se razumemo, da su svi zdravi, Jokić bi u normalnom svetu morao da bude mvp, a kamoli sada.

Jim Beam

pre 3 godine

@bo
Čak i da bude tako, to će trajati pola sezone a njegovo ime će zauvek biti upisano kao da je najbolji igrač sezone 2020/2021 (nadam se još neke kasnije). Ko se još seća kako je recimo Stiv Neš bio MVP dve sezone za redom, a Nikola za razliku od njega ima skoro duplo bolje brojke.

Jokićev uspeh je još veći samim tim što je toliko specifičan; dominantan centar bez izraženih atletskih sposobnosti i omiljen igrač bez profila na društvenim medijima. Naći će se neki npr. Stiven A. Smit koji će da laje protiv toga, ali u praksi mogu samo kapu da mu skinu kako igra. Nadam se da će se Denver još malo podići i da će uspeti da ga poguraju do te titule, jer samo to može da ga spreči.

Locutus

pre 3 godine

Kakve su ovo gluposti, o MVP-u se odlucuje u maju, a oni se vracaju na teren za par utakmica.. Embid ,koji je veci favorit od Jokica za MVP, je vec trebalo da zaigra.
(Baki, 1. april 2021 14:05)

Embid je propustio 16 utakmica do sada, a sigurno će propustiti još neku. Da odigra sve do kraja (igra se 72) imaće preko 22% propuštenih utakmica, tako da teško može da bude uopšte u priči za MVP. Jedan od najbitnih kriterijuma za izbor MVP je da se odigra bar 80% utakmica.

Kikujiro

pre 3 godine

Šta ima bilo ko da se "loži", Jokić je bio realno MVP i pre nego što su se svi ovi povredili, jedini minus to je plasman Denvera na tebeli. Noćas ako pobede idu na četvrto mesto, do trečeg mesta teško, nije nemoguće. Uz to morao bi Nikola povremeno da ima nekoliko ekstra partija uz one obične klasične. Nisam siguran da on uopšte razmišlja o tome, niti da će na bilo koji način da forsira kada za to nema potrebe ako Denver pobedjuje, on će sada da predje na laganih 20, 10, 5 do kraja sezone bez forsiranja.

Locutus

pre 3 godine

U ovom trenutku za Jokića ovo je četvrta ili peta najbolja sezona u istoriji NBA od bilo kog igrača, nisam siguran ali mislim da sam to negde pričitao pre neki dan, uostalom za Jokića je najbitnije da Denver pobedjuje, to mu donosi osmeh a ne to što je on MVP.
(Kikujiro, 1. april 2021 14:29)

Najbolji PER u sitoriji NBA lige. Ne verujem da će uspeti da održi taj nivo do kraja, ali trenutno je tako.

Milutin

pre 3 godine

Kada on bude MVP nekog finala onda nek se javi, sta imas od MVP-a u regularnom delu? Pa to je vec osvajalo milion igraca u istoriji nba lige, a MVP finala malo njih.
(yxz, 1. april 2021 14:48)

Broj osvajača MVP regularne sezone je potpuno isti kao broj osvajača MVP finala (po jedan svake sezone).

Moraš stvarno da budeš “specijalan” pa da ne znaš ovako nešto.

vrg

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!
(bo, 1. april 2021 13:43)

ma jeste... ako se oporave, tek ce onda jokicu da ukradu titulu. samo gledaju kom crncu da je uvale, zarad mira u kuci.

a nazalost, samo se titula pamti u celom svetu. niko za 10 godina nece reci da je jokic po svim brojkama trebao da dobije mvp priznaje, nego ce stajati da ih dzejms ima 5, harden 2, ili koga vec izmisle.

isto tako, niko nece pricati za 10 godina kako je jokic priznanje dobio jer je bio povredjen ovaj ili onaj.

mislim da je ovo prilika tipa sad ili nikad.

naravno, mi znamo da je jokic ove godine najbolji, ali lepo bi bilo da ga proglase za mvp-a, pa makar i sa povredama ostalih. sta da im radis, nisu imali srece, a i ona je sastavni deo zivota. i to mnoooooogo bitan.

Kikujiro

pre 3 godine

U ovom trenutku za Jokića ovo je četvrta ili peta najbolja sezona u istoriji NBA od bilo kog igrača, nisam siguran ali mislim da sam to negde pričitao pre neki dan, uostalom za Jokića je najbitnije da Denver pobedjuje, to mu donosi osmeh a ne to što je on MVP.

Mare

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!
(bo, 1. april 2021 13:43)

Po nekom mom mišljenju to je plus za Nikolu. To samo pokazuje koliko je spremniji za razliku od drugih. Nije lako da odigraš celu sezonu u brutalnom ritmu i da je prodješ bez neke povrede. Bukvalno su se Lebron, Embid, Harden a umalo i Jokić povredili u istoj nedelji. Setite se kad je Jokić izvrnuo zglob pre par utakmica, pa je presedeo na klupi koji minut. Srećom nije bila opasna povreda a lako je moglo da se desi. E zato i jeste MVP, jer je spremniju od drugih a uz to pruža i vrhunske partije iz dana u dan.

Milan

pre 3 godine

Jokic je i prije svih ovih povreda bio prvi u MVP trci vecinu sezone
(manuginobili,

Ako ćemo iskreno veći deo sezone su Lebron i Embid bili prvi u trci, zasluženo ili ne to je već za diskusiju ali je tako, naročito je Lebron diskutabilan. Po meni je Nikola MVP i kada su svi zdravi.

Majčin sin

pre 3 godine

@Rocky Balboa
Ima slične proseke poena, skokova i asistencija ali svi drugi brojevi su debelo na strani Jokića. Po procentu šuta iz igre Nikola je u svakoj kategoriji bolji za 6-9%, što je ogromna razlika. takođe 3 izgubljene lopte prema 4,3 što je 40% više... Sva napredna statistika takođe, itd. itd.

Hoces Iskreno ?

pre 3 godine

Da se Embid nije povredio , bila bi to opasna trka za MVP u kojoj bi presudno bilo mesto na tabeli.
Jokic i Embid imaju odlicnu sezonu.

Evropljanin

pre 3 godine

ZA Jokica govore njegove cifre. Ali protiv njega ide cinjenica da je em BELAC em SRBIN! Znatno je lakse, zbog mira u kuci, kao i podrsku za “Black lives matter” dodeliti Nikoli DRUGO mesto.

Joker

pre 3 godine

Jokic je i prije svih ovih povreda bio prvi u MVP trci vecinu sezone, tako da price da ce mu povrede rivala pomoci u eventualnom osvajanju MVP titule nemaju smisla, ko malo vise prati zbivanja u NBA zna kako stvari stoje, ovo je jedna od istorijskih sezona nekog igraca u NBA a mi mozemo biti ponosni sto je taj igrac nas.
(manuginobili, 01. april 2021 13:54

Jok odmogle su mu. Licno mislim da zasluzuje da bude MVP svakako, jer ima katastrofa tim, sad posle ovih trejdova i ajde, ali vecinu sezone uzas, Hartestajn drugi centar, Barton nezamenljiv, ostali isto sem Mareja tanko, Porter sad krenuo malo, ali nepouzdan. Istok mnogo slabiji, Filadelfija i bez Embida jaka ekipa, ali da se ne lazemo da se nije povredio Embid bi uzeo MVP-ja. Ne zato sto je imao bolju sezonu vec jer se gleda najvise broj pobeda cak i pre statistike, koja im je slicna, Jokic bolji dosta u asistencijama, ali realno Embid u odbrani. Tako da mu je definitivno pomogla. Kvota je bila 7 tad, nakon povreda Lebrona i Embida je 2. To ti je valjda neki pokazatelj.

revolution

pre 3 godine

vecina iraca koji su u konkurenciji igraju iicku kosarku...jako brzu i eksplozivnu.....jokic je u slowmotion modu i verovatnoca da se povredi je jako mala.....niti trci brzo, niti menja prava , niti skace do neba, niti radi crossover.....igra glavom i sutira.....samo napred...mikad srbi nisu bili izikalci u kosraci...to sad ovi treneri pokusavaju da naprave od nasih igraca....umesto da razvijaju prirodne talente za igru pod kosem oni prave afroamerikance u pokusaju....kad su nasi igraci lose sutirali....

Baki

pre 3 godine

Kakve su ovo gluposti, o MVP-u se odlucuje u maju, a oni se vracaju na teren za par utakmica.. Embid ,koji je veci favorit od Jokica za MVP, je vec trebalo da zaigra.

Stefan

pre 3 godine

Sta se desilo sa Hardenom, jel zna neko, nemoguce da nema nijedne vijesti o tome, ipak je on najozbiljni Jokicev rival za MVP-ja.

Beks

pre 3 godine

Lejkersi izgubili od Milvokija bez Lebrona i Davisa,dva najbolja igraca,Klipersi dobili Milvoki bez Dzordza ali sa najboljim igracem Lenardom u postavi i onaj pojmas "the truth" napise "Milvoki ubio Lejkerse bez Lebrona i Davisa a izgubili 25 od Klipersa bez Dzordza,Ronda,Ibake,Beverlija pametnom dosta" alo sine Klipersima je ipak igrao najbolji igrac a Detroit Pistonsi su razmontirali Lejkerse bez Davisa a sa Lebronom 15 razlike. Osakaceni Orlando je izgubio od Lejkersa bez ove dvojice a dobio Kliperse sa Lenardom i koje ti zakljucke donosis tu,sramotni fanovi! Jos navodi Ronda koji jos nije debitovao.

Rocky Balboa

pre 3 godine

Nisam fan Hardena ali po meni je apsolutno u trci za MVP, ima iste brojke kao i Joker samo zamijenite skokove i asistencije i klub mu je vodeći na istoku, sve bez Duranta i sa konstantnim preskocima Irvinga, po meni nikada nije zrelije igrao. Sa druge strane Embiid i Lebron više nisu opcija.

rados

pre 3 godine

Ajde izdrzi u tom ritmu jos mesec dana! Zamislite da bude i zvanicno najbolji igrac na svetu ove godine. Ludilo
(Milan, 1. april 2021 16:43)

Sto mi nesto puca ko ce da bude mvp u ovoj danas cirkus NBA ligi.
Dok smo pratili Sacremento to je bila druga prica, druga kosarka, ovo je parodija nekadasnje NBA lige. Nema centara, nema krilnih centara, nema odbrana, igraju neke Avdije, Pokusevski, Balovi, igra ko stigne.

Robert

pre 3 godine

Kao da je bitno da li je sa mrljom ili ne. Nije njegova mrlja, svakako. Ionako ce se za par godina samo pricati o tome da je Nikola Jokic bio MVP 2020/2021, a ne o tome da li su ostali kandidati bili povredjeni.
(Bole, 1. april 2021 14:01)

Nije baš tako. Tu "mrlju" pamtiće svako kome Nikola nije miljenik. Recimo, u tenisu, svi Srbi dobro pamte koliko je slemova osvojio Federer protiv bezveznih rivala na početku karijere i svi uspesi iz tog perioda mu se osporavaju. Pamte se čak i slemovi osvoji kasnije, a na kojima nije bilo Novaka. Naravno, njegovi miljenici o tome ni ne razmišljaju, a njih je mnogo više. E, tako bi bilo i sa Jokićem i MVP titulom, jer sigurno ima više miljenika Lebrona i ostalih.

yxz

pre 3 godine

Kada on bude MVP nekog finala onda nek se javi, sta imas od MVP-a u regularnom delu? Pa to je vec osvajalo milion igraca u istoriji nba lige, a MVP finala malo njih. Realno i da nisu njegovi rivali povredjeni nikad ne bi bio MVP, Embid, Harden... Obojica bi bili ispred njega...

Kikujiro

pre 3 godine

U poslednje dve utakmice Jokić je u padu igre, nekako energetski je u minusu, verovatno je i ovaj trejd uticao na njega, biće interesantno videti može li to da prevazidje i da nastavi da igra "konstantno dobro na visokom nivou" do kraja sezone.

Nekako sve primamo već kao normalno ali ako pogledamo njegove brojke u martu mesecu to baš i nije tako, svaka mu čast.

27.1 poena
11.4 skokova
8.4 asistencija
58.5% šut iz igre
43.9% za tri

Postoji razlika u slobodnim bacanjima, u februaru je imao 96.5% a u martu 82.7%.

Konstantno dobro je 20, 10, 5

Konstantno dobro na visokom nivou je 27, 11, 8, to su brojke za PO, a Jokić ih ima več sada, ako Denver bude pobedjivao Jokić verovatno ulazi u "dezanzivu", na odmor na 20, 10, 5 do kraja sezone.

Baki

pre 3 godine

Kakve su ovo gluposti, o MVP-u se odlucuje u maju, a oni se vracaju na teren za par utakmica.. Embid ,koji je veci favorit od Jokica za MVP, je vec trebalo da zaigra.

yxz

pre 3 godine

Kada on bude MVP nekog finala onda nek se javi, sta imas od MVP-a u regularnom delu? Pa to je vec osvajalo milion igraca u istoriji nba lige, a MVP finala malo njih. Realno i da nisu njegovi rivali povredjeni nikad ne bi bio MVP, Embid, Harden... Obojica bi bili ispred njega...

rados

pre 3 godine

Ajde izdrzi u tom ritmu jos mesec dana! Zamislite da bude i zvanicno najbolji igrac na svetu ove godine. Ludilo
(Milan, 1. april 2021 16:43)

Sto mi nesto puca ko ce da bude mvp u ovoj danas cirkus NBA ligi.
Dok smo pratili Sacremento to je bila druga prica, druga kosarka, ovo je parodija nekadasnje NBA lige. Nema centara, nema krilnih centara, nema odbrana, igraju neke Avdije, Pokusevski, Balovi, igra ko stigne.

Robert

pre 3 godine

Kao da je bitno da li je sa mrljom ili ne. Nije njegova mrlja, svakako. Ionako ce se za par godina samo pricati o tome da je Nikola Jokic bio MVP 2020/2021, a ne o tome da li su ostali kandidati bili povredjeni.
(Bole, 1. april 2021 14:01)

Nije baš tako. Tu "mrlju" pamtiće svako kome Nikola nije miljenik. Recimo, u tenisu, svi Srbi dobro pamte koliko je slemova osvojio Federer protiv bezveznih rivala na početku karijere i svi uspesi iz tog perioda mu se osporavaju. Pamte se čak i slemovi osvoji kasnije, a na kojima nije bilo Novaka. Naravno, njegovi miljenici o tome ni ne razmišljaju, a njih je mnogo više. E, tako bi bilo i sa Jokićem i MVP titulom, jer sigurno ima više miljenika Lebrona i ostalih.

bo

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!

Rocky Balboa

pre 3 godine

Nisam fan Hardena ali po meni je apsolutno u trci za MVP, ima iste brojke kao i Joker samo zamijenite skokove i asistencije i klub mu je vodeći na istoku, sve bez Duranta i sa konstantnim preskocima Irvinga, po meni nikada nije zrelije igrao. Sa druge strane Embiid i Lebron više nisu opcija.

Kikujiro

pre 3 godine

U ovom trenutku za Jokića ovo je četvrta ili peta najbolja sezona u istoriji NBA od bilo kog igrača, nisam siguran ali mislim da sam to negde pričitao pre neki dan, uostalom za Jokića je najbitnije da Denver pobedjuje, to mu donosi osmeh a ne to što je on MVP.

Evropljanin

pre 3 godine

ZA Jokica govore njegove cifre. Ali protiv njega ide cinjenica da je em BELAC em SRBIN! Znatno je lakse, zbog mira u kuci, kao i podrsku za “Black lives matter” dodeliti Nikoli DRUGO mesto.

x

pre 3 godine

Harden nije teze povredjen. Verovatno ce igrati vec na sledecoj utakmici protiv Sarlota (kaze Stiv Nes).
Ali odakle to da je Harden kandidat za MVP!? Utakice za Hjuston treba da zaboravimo? PUj pike ne vazi?
Uskoro se vraca Durent, pa ce mu pasti prosek poena. Ne moze Bruklin da daje 200 poena. Poeni ce morati da se podele medju trojicom glavnih.

revolution

pre 3 godine

vecina iraca koji su u konkurenciji igraju iicku kosarku...jako brzu i eksplozivnu.....jokic je u slowmotion modu i verovatnoca da se povredi je jako mala.....niti trci brzo, niti menja prava , niti skace do neba, niti radi crossover.....igra glavom i sutira.....samo napred...mikad srbi nisu bili izikalci u kosraci...to sad ovi treneri pokusavaju da naprave od nasih igraca....umesto da razvijaju prirodne talente za igru pod kosem oni prave afroamerikance u pokusaju....kad su nasi igraci lose sutirali....

manuginobili

pre 3 godine

Jokic je i prije svih ovih povreda bio prvi u MVP trci vecinu sezone, tako da price da ce mu povrede rivala pomoci u eventualnom osvajanju MVP titule nemaju smisla, ko malo vise prati zbivanja u NBA zna kako stvari stoje, ovo je jedna od istorijskih sezona nekog igraca u NBA a mi mozemo biti ponosni sto je taj igrac nas.

Locutus

pre 3 godine

U ovom trenutku za Jokića ovo je četvrta ili peta najbolja sezona u istoriji NBA od bilo kog igrača, nisam siguran ali mislim da sam to negde pričitao pre neki dan, uostalom za Jokića je najbitnije da Denver pobedjuje, to mu donosi osmeh a ne to što je on MVP.
(Kikujiro, 1. april 2021 14:29)

Najbolji PER u sitoriji NBA lige. Ne verujem da će uspeti da održi taj nivo do kraja, ali trenutno je tako.

Milan

pre 3 godine

Jokic je i prije svih ovih povreda bio prvi u MVP trci vecinu sezone
(manuginobili,

Ako ćemo iskreno veći deo sezone su Lebron i Embid bili prvi u trci, zasluženo ili ne to je već za diskusiju ali je tako, naročito je Lebron diskutabilan. Po meni je Nikola MVP i kada su svi zdravi.

Beks

pre 3 godine

Lejkersi izgubili od Milvokija bez Lebrona i Davisa,dva najbolja igraca,Klipersi dobili Milvoki bez Dzordza ali sa najboljim igracem Lenardom u postavi i onaj pojmas "the truth" napise "Milvoki ubio Lejkerse bez Lebrona i Davisa a izgubili 25 od Klipersa bez Dzordza,Ronda,Ibake,Beverlija pametnom dosta" alo sine Klipersima je ipak igrao najbolji igrac a Detroit Pistonsi su razmontirali Lejkerse bez Davisa a sa Lebronom 15 razlike. Osakaceni Orlando je izgubio od Lejkersa bez ove dvojice a dobio Kliperse sa Lenardom i koje ti zakljucke donosis tu,sramotni fanovi! Jos navodi Ronda koji jos nije debitovao.

Kikujiro

pre 3 godine

Šta ima bilo ko da se "loži", Jokić je bio realno MVP i pre nego što su se svi ovi povredili, jedini minus to je plasman Denvera na tebeli. Noćas ako pobede idu na četvrto mesto, do trečeg mesta teško, nije nemoguće. Uz to morao bi Nikola povremeno da ima nekoliko ekstra partija uz one obične klasične. Nisam siguran da on uopšte razmišlja o tome, niti da će na bilo koji način da forsira kada za to nema potrebe ako Denver pobedjuje, on će sada da predje na laganih 20, 10, 5 do kraja sezone bez forsiranja.

Ć

pre 3 godine

Ako Harden bude odustvovao nedelju dan ili više, onda kreće nova propaganda i Lilard se stavlja u prvi plan, verovatno će dodati još nekoga fore radi. A Jokić se opet povlači u stranu.

Da se razumemo, da su svi zdravi, Jokić bi u normalnom svetu morao da bude mvp, a kamoli sada.

Jim Beam

pre 3 godine

@bo
Čak i da bude tako, to će trajati pola sezone a njegovo ime će zauvek biti upisano kao da je najbolji igrač sezone 2020/2021 (nadam se još neke kasnije). Ko se još seća kako je recimo Stiv Neš bio MVP dve sezone za redom, a Nikola za razliku od njega ima skoro duplo bolje brojke.

Jokićev uspeh je još veći samim tim što je toliko specifičan; dominantan centar bez izraženih atletskih sposobnosti i omiljen igrač bez profila na društvenim medijima. Naći će se neki npr. Stiven A. Smit koji će da laje protiv toga, ali u praksi mogu samo kapu da mu skinu kako igra. Nadam se da će se Denver još malo podići i da će uspeti da ga poguraju do te titule, jer samo to može da ga spreči.

Joker

pre 3 godine

Jokic je i prije svih ovih povreda bio prvi u MVP trci vecinu sezone, tako da price da ce mu povrede rivala pomoci u eventualnom osvajanju MVP titule nemaju smisla, ko malo vise prati zbivanja u NBA zna kako stvari stoje, ovo je jedna od istorijskih sezona nekog igraca u NBA a mi mozemo biti ponosni sto je taj igrac nas.
(manuginobili, 01. april 2021 13:54

Jok odmogle su mu. Licno mislim da zasluzuje da bude MVP svakako, jer ima katastrofa tim, sad posle ovih trejdova i ajde, ali vecinu sezone uzas, Hartestajn drugi centar, Barton nezamenljiv, ostali isto sem Mareja tanko, Porter sad krenuo malo, ali nepouzdan. Istok mnogo slabiji, Filadelfija i bez Embida jaka ekipa, ali da se ne lazemo da se nije povredio Embid bi uzeo MVP-ja. Ne zato sto je imao bolju sezonu vec jer se gleda najvise broj pobeda cak i pre statistike, koja im je slicna, Jokic bolji dosta u asistencijama, ali realno Embid u odbrani. Tako da mu je definitivno pomogla. Kvota je bila 7 tad, nakon povreda Lebrona i Embida je 2. To ti je valjda neki pokazatelj.

Milutin

pre 3 godine

Kada on bude MVP nekog finala onda nek se javi, sta imas od MVP-a u regularnom delu? Pa to je vec osvajalo milion igraca u istoriji nba lige, a MVP finala malo njih.
(yxz, 1. april 2021 14:48)

Broj osvajača MVP regularne sezone je potpuno isti kao broj osvajača MVP finala (po jedan svake sezone).

Moraš stvarno da budeš “specijalan” pa da ne znaš ovako nešto.

Bole

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!
(bo, 1. april 2021 13:43)

Kao da je bitno da li je sa mrljom ili ne. Nije njegova mrlja, svakako. Ionako ce se za par godina samo pricati o tome da je Nikola Jokic bio MVP 2020/2021, a ne o tome da li su ostali kandidati bili povredjeni.

Stefan

pre 3 godine

Sta se desilo sa Hardenom, jel zna neko, nemoguce da nema nijedne vijesti o tome, ipak je on najozbiljni Jokicev rival za MVP-ja.

Mare

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!
(bo, 1. april 2021 13:43)

Po nekom mom mišljenju to je plus za Nikolu. To samo pokazuje koliko je spremniji za razliku od drugih. Nije lako da odigraš celu sezonu u brutalnom ritmu i da je prodješ bez neke povrede. Bukvalno su se Lebron, Embid, Harden a umalo i Jokić povredili u istoj nedelji. Setite se kad je Jokić izvrnuo zglob pre par utakmica, pa je presedeo na klupi koji minut. Srećom nije bila opasna povreda a lako je moglo da se desi. E zato i jeste MVP, jer je spremniju od drugih a uz to pruža i vrhunske partije iz dana u dan.

vrg

pre 3 godine

Ma da, samo fali da dobije MVP i da centralna prica bude da je to zbog povreda drugih. Nazalost, kreirace neku mrlju i uspece, zato ostalima zelim da se sto pre oporave i budu zgazeni u trci za MVP!
(bo, 1. april 2021 13:43)

ma jeste... ako se oporave, tek ce onda jokicu da ukradu titulu. samo gledaju kom crncu da je uvale, zarad mira u kuci.

a nazalost, samo se titula pamti u celom svetu. niko za 10 godina nece reci da je jokic po svim brojkama trebao da dobije mvp priznaje, nego ce stajati da ih dzejms ima 5, harden 2, ili koga vec izmisle.

isto tako, niko nece pricati za 10 godina kako je jokic priznanje dobio jer je bio povredjen ovaj ili onaj.

mislim da je ovo prilika tipa sad ili nikad.

naravno, mi znamo da je jokic ove godine najbolji, ali lepo bi bilo da ga proglase za mvp-a, pa makar i sa povredama ostalih. sta da im radis, nisu imali srece, a i ona je sastavni deo zivota. i to mnoooooogo bitan.

Locutus

pre 3 godine

Kakve su ovo gluposti, o MVP-u se odlucuje u maju, a oni se vracaju na teren za par utakmica.. Embid ,koji je veci favorit od Jokica za MVP, je vec trebalo da zaigra.
(Baki, 1. april 2021 14:05)

Embid je propustio 16 utakmica do sada, a sigurno će propustiti još neku. Da odigra sve do kraja (igra se 72) imaće preko 22% propuštenih utakmica, tako da teško može da bude uopšte u priči za MVP. Jedan od najbitnih kriterijuma za izbor MVP je da se odigra bar 80% utakmica.

Hoces Iskreno ?

pre 3 godine

Da se Embid nije povredio , bila bi to opasna trka za MVP u kojoj bi presudno bilo mesto na tabeli.
Jokic i Embid imaju odlicnu sezonu.

Majčin sin

pre 3 godine

@Rocky Balboa
Ima slične proseke poena, skokova i asistencija ali svi drugi brojevi su debelo na strani Jokića. Po procentu šuta iz igre Nikola je u svakoj kategoriji bolji za 6-9%, što je ogromna razlika. takođe 3 izgubljene lopte prema 4,3 što je 40% više... Sva napredna statistika takođe, itd. itd.

Kikujiro

pre 3 godine

U poslednje dve utakmice Jokić je u padu igre, nekako energetski je u minusu, verovatno je i ovaj trejd uticao na njega, biće interesantno videti može li to da prevazidje i da nastavi da igra "konstantno dobro na visokom nivou" do kraja sezone.

Nekako sve primamo već kao normalno ali ako pogledamo njegove brojke u martu mesecu to baš i nije tako, svaka mu čast.

27.1 poena
11.4 skokova
8.4 asistencija
58.5% šut iz igre
43.9% za tri

Postoji razlika u slobodnim bacanjima, u februaru je imao 96.5% a u martu 82.7%.

Konstantno dobro je 20, 10, 5

Konstantno dobro na visokom nivou je 27, 11, 8, to su brojke za PO, a Jokić ih ima več sada, ako Denver bude pobedjivao Jokić verovatno ulazi u "dezanzivu", na odmor na 20, 10, 5 do kraja sezone.