Utorak, 30.03.2021.

11:00

Gordon u Denveru – dobar potez ili ne?

Izvor: Stefan Nikoliæ

Gordon u Denveru – dobar potez ili ne? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Dr Martin Hoffman

pre 3 godine

Gordon nije u onoj formi kao kada je osvojio takmičenje u zakucavanjima. Već je dostigao svoj "peek", tako da ne treba očekivati mnogo "flashy" zakucavanja,niti mnogo poena po utakmici, već "team play", zbog toga je i doveden. Igra dobro odbranu, što Denveru i odgovara jer je jak na ofanzivnoj strani. Popravio šut za tri poena u prethodne 2 godine sa oko 30% na oko 37%. Dakle, sve u svemu ne treba očekivati od njega nekog "high scorer-a", ali mislim da će doprineti igri Denver u "lock-ovima" u defanzivi kao i u pasovima i "cut-ovima" u napadu. Denver, je oslabljen bio od početka odlaskom Granta, a i Milsap je u godinama, tako da je dolazak Gordona po meni pun pogodak. Mislim da će Majkl Porter Jr. vrenenom još napredovati i razviti u pravog "all-star-a", ali svakako bi doveo još nekog dobrog šutera (SG) ako je to moguće. Da me je neko pitao pre trejda koga bi doveo pre Beal-a ili Gordona, naravno bi pre Beal-a, ali svakako je Denver dobitnik ovim trejdom. Pozz

jo

pre 3 godine

Denver je lose odradio zadnjih pola godine a ovo im je definitivno pogodak no mislim da im za pricu o prstenu treba ipak neko jače ime

Pera Ždera

pre 3 godine

Najjvise mi "smeta" u dovodjenju Gordona sto ce, kada se Denver domogne top 2-3 pozicije zapada, novi "argument" za ne dati MVP nagradu Nikoli biti " Da ali dovedeni su mu Gordon i Mekgi", usput namerno zamnemarujuci (naravno), postojanje Irvinga i vrv do kraja i Durenta u Bruklinu i ostalih super i all star zvezda u timovima ostalih kandidata :D

Malo sale, odlican trejd koji je ozbiljnije rano komentarisati (vec protiv Klipersa i vcrs Filadelfije cemo imati prilicno jasniju sliku). Samo da se Nikola, kao neretko sto je bio slucaj, ne povuce, ne smanji gas, agresivnost ka kosu, br suteva, sada kada svakako ima bolju timsku podrsku.

Jedan MVP ne bi smeo tako da postupi, vec bi trebao nastaviti gde je stao sa brojevima, kroz i dalje izrazitu timsku kosarku, naravno.

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Gordona su na draftu opisivali kao izrazito atletskog defanzivca, problem je što je Orlando zbog njegovog košarkaškog IQ-a i fizičkih predispozicija hteo od njega da napravi šutera i sekundarnog pleja što Gordonu nikako nije odgovaralo. Denveru je potreban dobar defanzivac koji povezuje linije odbrane što Gordon svakako jeste jer u odbrani pokriva od pozicije 1 do 5. Sve u svemu mislim da u napadu neće previše smetati odnosno da će se lako uklopiti u sadašnju igru a da će u odbrani itekako doprineti i po potrebi preuzimati protekciju ringa ili odbranu na superstar krilima kakvih ima dosta na zapadu. Najbitnije je što je Gordon svestan čime može da doprinese i jako je motivisan da to uradi jer u Denveru neće imati nikakav pritisak u napadu kakav je imao u Orlandu. Ja sam ubeđen da je Denver sa Aronom i Džavalom pronašao zakrpe za svoje rupe a vreme će pokazati da li sam u pravu...

SubmisivniDominator

pre 3 godine

Mnogi NBA analiticari govore da je Denver uradio najbolji posao u ovom trejd prozoru a vi niste sigurni, garbidz tajm? decko prva petorka. odbrana? doveden je da cuva Lebrona, Kavaja i ostale ajkule NBA lige zbog svog atleticizma. smatra se da ce uz Jokiceve asistencije i nacin igre Denvera ostvariti pun potencijal. decko ce zakucati 5+ puta na utakmici, vi pricate o slobodnim bacanjima? bas su i Seku odmogli u karijeri, ili ovom Zajonu Vilijamsu. oni ce 90% vremena zakucavati, ubacivati se i davati zicere. suteri su Marej i MPJ.

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 3 godine

@(bskfan, 30. mart 2021 12:47)

Sjajna analiza! I ja sam se malo pribojavao kakav je kao osoba ali me je posle intervjua dobrodošlice i intervjua nakon utakmice, u kojima je imao osmeh od uveta do uveta, ubedio da je itekako svestan zašto ga je Denver doveo i čime može da doprinese i da jedva čeka da to i uradi. I čini mi se da je svestan da je Denver za njega i njegove sposobnosti perfektan klub i siguran sam da će i on procvetati u Denveru nakon "moraš da kreiraš u napadu" strategije koja mu je bila nametnuta u Orlandu...

misa87

pre 3 godine

Trebao im je defanzivac,i malo snage u timu,lejkersi su ih dobili isključivo na snagu u finalu zapada,svi su manje više lagani igrači i slabi defanzivci....

Borko Jovanović

pre 3 godine

Potrošnja lopti,odnosno jasno pozivanje akcija u napadu jeste ključno u dobrom korišćenju pojačanja.
Gordon ima kvalitet i u odbrani se zaista puno očekuje od njega.
Ali, ako Barton ispali 17 i Gordon 13 lopti npr. imaćemo problema i to je ono što može dovesti i do nesrećnog Jokića, što je Denveru najvažnije. Jokić srećan i zadovoljan rešenjima u napadu je već skoro pobeda.
Bojim se da će tu biti problema, jer i Barton i Gordon i Marej i Porter vole puno šutirati.
Iskreno, Barton je tu višak i drugačiji profil beka treba Denveru.
Nadam se da će Jokić sve izdržati i biti istorijski MVP.

manuginobili

pre 3 godine

Bespotrebno pitanje, ovo je odlican potez Denvera i savrsen partner za Jokica sto se vidjelo cak i na prvoj utakmici, sta ce tek biti kada se malo uigraju?!...Atletski mocno krilo, to je bas ono sto treba Denveru a to je Gordon, pri tome ima tek 25 godina i jos nije dosegao puni potencijal...Denver je odjednom puno ozbiljnija ekipa, kad predjes sa Millsapa na Gordona to je vec veliki napredak...Samo sto nikako ne mogu prezaliti ostanak Bartona, to je jedini covjek koji je uspio iznervirati onako hladnog i smirenog Jokica svojim glupostima a to bas i nije lako :) (jos je to uspio i MPJ, istine radi) ...da recimo uspiju jos dovesti Avery Bradleya koji je po nacinu igre copy-paste Garry Harris ali sa mnogo boljim i konstantnijim sutem a da se Barton preseli na klupu e to bi bilo idealno, mogli bi u borbu sa svakim timom u ligi.

bskfan

pre 3 godine

Sto se tice petorki veoma je vazno da se Bartonu uzme lopta iz ruku, sto znaci da bi bekovsko uparivanje trebalo da bude ovako:

Marej-Barton
Marej-Dozijer
Kampaco-Marej
Moris-Marej
Moris-Dozijer

Pitanje na koje Malone treba da nadje odgovor je: koja petorka ce mu igrati zavrsnicu? Da li ce u njoj biti Barton, Moris, Kampaco ili Dozijer? Barton po iskustvu ima prednost, Moris je najsigurniji sa loptom, Kampaco je najenergicniji, Dozijer je sa dugim rukama verovatno najbolji u odbrani. To je ujedno i jedino slabo mesto u Denveru jer su Jokic, Marej, MPJ i Gordon sigurni starteri.

Sa klupe ce osim 2-3 pomenuta beka ulaziti jos Milsap, Grin, dok je McGee verovatno zacementiran kao drugi centar. Neki minut moze da dobije jos samo Nadzi.

To je 12 igraca, a u plejofu ce Malone igrati verovatno sa 9 igraca, tako da ce na svakoj utakmici, u zavisnosti od protivnika, iz rotacije ispadati po 3 igraca.

PimPong

pre 3 godine

Mislim da ni Harris (zbog povrede) ni Gordon (zbog odbrane) nisu idealni za ovu ekipu Denvera. Mislim da su mogli da dovedu nekog manje poznatog igraca, a da se malo bolje pojacaju. Nadam se da nisam u pravu, sve najbolje!

nikola

pre 3 godine

Ako uzmemo u obzir samo trejd, a ne Gordon sam, kao igrac, Denver je napravio odlican posao. Harris je u poslednjih par godina, vecito povredjen i odsutan, u napadu se ugasio posle one prve povrede, nema sut, nema ni prodor. To sto je dobar i posten saigrac je jedno, ali on ovakav ne moze da doprinese vise nego Gordon. Definitivno.

x

pre 3 godine

a zamislite orlando buyout-je visiok ugovor gerija herisa :) i onda dodje u denver opet, a?
(Hahaha, 30. mart 2021 12:26)

Ja se. nadam da će Hjuston da buyoutuje ugovor Bredlija. I da ga uzme Denver. Igra. odbranu kao Heris, ali ima mnogo bolji šut.

KoRn

pre 3 godine

Do juce JaVale Mcgee bio ono sprdacina za nebeski narod,spomeneš njegovo ime odmah komentari Shaqtin a fool.Sada prešao u Denver Mcgee postade najbolji srpski košarkaš posle Jokica.Stvarno smo narod za posmatranje.Decko bio treca opcija u Lejkersima,u plej ofu nije skupio sve zajedno jedno 20 minuta i on je sada odjednom postao fantastican igrac.Rodman je mala beba za njega što se tice defanzive.Mislim Mcgee i fantasticno to je stvarno usko povezano.Za nebeski narod Mcgee je fantastican a Zion Williamson je prevara od igraca.Hahahahahhaahahahh.

Joka

pre 3 godine

Искрено мислим да трејд нија баш најсјајнији за Денвер. За Гордона су дали превише:Хариса, свог најбољег играча у одбрани, правог тимског играча кога сви саиграчи у тиму воле и поштују, Хамптона свог најбољег пика са драфта, и пика из прве рунде ове године. Гордона у тиму имају загарантовано сезону ипо, а онда постаје неограничено слободан агент, што значи да може да бира тим у ком највише жели да игра. Гордон је добар играч, и мислим да ће се уклопити у игру Денвера, али мислим да су могли да склопе бољи посао и да дају доста мање Орланду заузврат. Једино добро у одласку хериса је што су ослободили доста простора у селери кепу

pant-La

pre 3 godine

Herisovu ulogu preuzece kampaco, tako da tu nisu mnogo izgubili.. Gordon je doveden pre svega zbog odbrane na krilu, gde je zapad pun sa dobrim igracima, pre svih lebron i kavaj, videli smo i da je zajon nezaustavljiv, on ima telo koje moze da parira njihovim, ne mora da ih zaustavi ali barem da ih uspori, sto bi trebalo da bude dovoljno, da pomogne u skoku, zalepi neku bananu, ubaci poneku otvorenu trojku i da se gosti sa besplatnim čizburgerima, od njega sasvim dovoljno, svakako mnogo bolja defanzivna opcija na krilu od mpj, milsapa, grina, doziera, bartona.. Mekgi je celu karijeru rezervni centar, ima 33god, igra dobru odbranu, stiti obruc, iskusan je i naviknut na tu ulogu u timu, tako da je i on odlicno resenje..

Goran

pre 3 godine

Sad se može samo nagađati, a mišljenje menjati više puta:
- tokom ostatka sezone
- plejofa
- za godinu dana kad se vidi da li će produžiti ugovor u Devneru ili otići kao slobodni agent
- za par godina kad se vidi šta će ispasti od RJ Hamptona i pika...

Vaše ime

pre 3 godine

Do juce JaVale Mcgee bio ono sprdacina za nebeski narod,spomeneš njegovo ime odmah komentari Shaqtin a fool.Sada prešao u Denver Mcgee postade najbolji srpski košarkaš posle Jokica.Stvarno smo narod za posmatranje.Decko bio treca opcija u Lejkersima,u plej ofu nije skupio sve zajedno jedno 20 minuta i on je sada odjednom postao fantastican igrac.Rodman je mala beba za njega što se tice defanzive.Mislim Mcgee i fantasticno to je stvarno usko povezano.Za nebeski narod Mcgee je fantastican a Zion Williamson je prevara od igraca.Hahahahahhaahahahh.
(KoRn, 30. mart 2021 13:17)

Al si ti pomesao nesto te pilulice, a?

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Voleo bih da upoznam osobu koja je pisala ovaj tekst. Doticna osoba pise da je Gordonu ogroman problem igra u odbrani???

Gordon je prvenstveno doveden u Denver radi njegove odbrane na atletski nadarenim igracima (Lebron, Kavaj, Janis, itd), a potom zato sto je timski igrac koji ce da se povinuje ulozi u timu. Bice cetvrta opcija u napadu, ali ce zato da ima pasove od Jokica za atraktivna zakucavanja i jeftine poene. Apsolutno dobrodosao dodatak u rotaciji, sa Mekgijem je Denver jos jaci nego prosle godine. Tacno je da je odlazak Herisa minus, ali je decko konstantno povredjen, i ne moze na pravi nacin da doprinese odbrani.

Dragan Borca

pre 3 godine

Sve je bolje od presporog Milsapa. A pogotovo atleticna momcina, a koliko vidim i pozitivac. Prozivaju ga nesto kako voli duvati travu😁 Ma Gordon je odlican samo sto je sklon povredama, to je jedino sto moze biti problem. Ovo mu je sedma sezona a samo 3 je odigrao u punom obimu, dosta se povredjivao zbog nacina igre.

Postalo je bilo mucno gledati kako Milsapa i Jokica probijaju kao od sale u reketu. Mislim da Milsap ne bi doneo neku razliku ni nasim Abaligasima sa onolikim dup..om...
Pretrcavali su ih lako
Samo da ih povrede glavnih igraca zaobidju, tipa Marej, Porter, Jokic i Gordon a ostalo ce skrpe nesto

bskfan

pre 3 godine

Ako izuzmemo 2-3 top igraca, Gordon je verovatno najbolje resenje za poziciju SF-a u Denveru. MPJ mora da igra na mestu PF-a, sto znaci da im je neophodan izuzetno atletski SF-, a Gordon je upravo to. Najveca boljka Denvera su bili laki ulazi, sada toga vise nece biti. Od kad je otisao Faried, tu lobova skoro da i nije bilo, a sada bi to trebalo da se promeni. Interesantno je reci da Grant, iako je i on izuzetan atleta, nije imao nos za hvatanje lobova. I MPJ, iako izuzetno visok, ni on nema nos za hvatanje lobova. Faried je tu bio majstor nad majstorima, sta god da mu je Jokic bacio on je pretvarao u zakucavanje.

Sto se tice odbrane, sta tu reci, brojke kazuju same za sebe. Gordon je jedan od retkih igraca koji moze da cuva LeBrona, Kavajia, Luku...da ne pominjemo DeRozana i Barnsa koji su inace rasturili Denver sa Bartonom i Milsapom. Ko je gledao utakmicu protiv Hoksa mogao je da vidi kako odjednom postava Denvera izgleda izuzetno visoko, kao zid. Sa Gordonom ce Jokicu biti mnogo lakse u odbrani, a i ujedno je sjajan fit za MPJ-a koji ima skok i blokade ali nema snagu i rad nogu. Sa druge strane, i Gordon je tu na dobitku jer kada igras sa Jokicem, MPJ-om i Marejom, on ce tu imati puno prostora da kao nebranjeni-slabo branjeni igrac ima i bolje cifre u napadu.

Bilo je tu nedoumica u pogledu toga kaakv je on kao osoba, da li je napucan itd, ali ako se nakon par dana nesto moze reci - izgleda da tu nece biti problema.

Вук Караџић

pre 3 godine

већ у првој утакмици је показао да је пун погодак, и да ће бити важан за Денвер као, рецимо, што је Кукоч био за Булсе. изванредан кошаркаш, да позитивним ставом према тимској игри. може Денвер до прстена, биће јако тврд орах у плеј офу.

Sasa

pre 3 godine

"Majk Meloun je poznat kao defanzivni trener, neko ko je tokom većeg dela svoje karijere posebno obraćao pažnju na odbranu"

Sva sreća pa se to vidi u igri njegove ekipe...
(panter pudlica, 30. mart 2021 11:28) # Link komentara

Trejd je dobar ali nije najbolji, zna se koji je najbolji - Nikola u Cikagu.......

JPR24

pre 3 godine

Dobar ili ne... Posle jedne utakmice nema nikakvog smisla. I to protiv Atlante koju su pojeli. Slede im Fila i Klipersi, tu ćemo videti već nešto ozbiljnije i konkretnije. Pozitivna stvar je sto Gordon nije srljao, da se pokaže, već je odigrao za ekipu, a ako tako nastavi i on i saigrači, onda može biti nešto interesantno ot toga.

ferplay

pre 3 godine

Naravno da je dobar potez, jednostavno je deo slagalice koji im je bio nephoodan. Problem je sto im nedostaje jos bar dva u rotaciji za titulu. Odbrana na perimetru i suter (Barton nije ni jedno ni drugo).
(jone, 30. mart 2021 11:35)

Koju titulu brate, sta vama sve pada na pamet...

тхис ланд

pre 3 godine

Овде запратили и посвећени успешни бизнисмени из Америке, како ли постижу?
Већ вечерас против Филе гледамо, је л'си нинџа ил'си минџа. Вамос Факундо!

panter pudlica

pre 3 godine

"Majk Meloun je poznat kao defanzivni trener, neko ko je tokom većeg dela svoje karijere posebno obraćao pažnju na odbranu"

Sva sreća pa se to vidi u igri njegove ekipe...

rale

pre 3 godine

Prosle godine, dok Gari nije ustopovao Micela iz Jute, serija je bila van kontrole. Mislim da ce imati nepremostiv problem ako ne zaobidju Jutu u plejofu.

GM

pre 3 godine

Evo od sinoc ne spavam, ne mogu da prestanem da razmisljam i pokusam da odgovorim na ovo pitanje...

Prosto, toliko blogova, vesti, intervjua... posvecenih i uradjenim sa srpskim sportistima - plivacima, gimnasticarima, skijasima, skolskom sportu i svim ostalim mogucim temama u OVOJ zemlji koje se ticu mladih srpskih sportista... da evo posto je sve to uradjeno i radi se, sad mogu lepo da se posvetim privatnom biznisu u Americi.

Jedva cekam da dodjem do odgovora vezanog za Gordona i Denver Nagetse.

Bradilic

pre 3 godine

Sada na pozicijama 4 i 5 imaju Joku, Megija, Milsapa, Gordona, Grina i Ndzaija. Kad uzmes da ce Joka igrati 40min kad bude tesko, shvatis da je to bio nebitan trejd. Mnogo je bolje bilo da su nekog beka doveli, sad imaju Mareja, Bartona i Portera, a izmene povredjeni Moris i niko vise. Kampaco i ovi klinci ne mogu da igraju ozbiljnu plej-of kosarku u NBA.

Duxducis

pre 3 godine

Od 2019 pa na ovamo Janis šuta 41% kad ga čuva Gordon, Dončić 25%, Sijakam 21,4%, Lebron 35,3%, Lenard 50%. Možda i najbolji procenti u ligi. Izvor Stats squatch na Twitteru. Zbog njih je i dovoden. A prvu utakmicu su i prelomile serije dok je on bio na terenu.

Komarac

pre 3 godine

Kakav crni garbage time, Gordon je igrao do 4 minuta pred kraj trece cetvrtine, tada je izasao i nije se vise vracao u igru. Ostatak prve petorke je igrao do pred kraj trece i takodje se niko osim Bartona nije vise vracao u igru. Tako da Gordon je igrao kada se resavao mec, a ne kad je vec bilo sve reseno. Uglavnom volim ovakve tekstove, ali danas ste nazalost omanuli, jako lose, sa pogresnim informacijama.

el

pre 3 godine

Zaista mi je žao Gerija ali njegovih problema je bilo mnogo za startera tima koji hoće da se bori za titulu. Impotentan u napadu, konstantno odsutan zbog povreda, potpuno izgubljeno samopouzdanje i bez ikakve naznake promene. Ko zna, možda baš u Orlandu bez pritiska preporodi svoju karijeru. Ne znam odakle ta priča da Gordon nije dobar odbrambeni igrač, ali vrlo je pogrešna a što se odbrane na perimetru tiče, ni tu i Geri nije mnogo bio od pomoći jer višak svi timovi prave na krilima gde je Porter koji jako lako ispada i(ili) ostaje u bloku. To će i nastaviti da se dešava. Što se Granta tiče, njegov je izbor bio da ode i ma koji to razlog bio pa čak i toliko glup kao što je naveo, ima pravo na to. Ono što je ostavilo gorak ukus u ustima je što je to apsolutno neočekivano uradio i da se u svim novinama pisalo da je sve rešeno i da je samo pitanje formalnosti potpis ugovora. Ostavio je Denver potpuno nespreman pred sam kraj prelaznog roka na cedilu. Ali, eto kako se sve preko noči promeni, jer Gordon je daleko bolji igrač nego što će Grent ikada biti i sada deluje kao da im je i učinio i uslugu. Po meni, x faktor će biti sada prilično snažna Denverova klupa.

Majčin sin

pre 3 godine

Sa ova dva poslednja pojačanja Denver je postao izuzetno ozbiljna ekipa. Napad im uglavnom nije bio problem ali odbrana jeste bila loša. Na utakmici protiv Atlante sve je izgledalo odlično. Ako uspeju da spreče velike padove u igri za vreme kada je Jokić na klupi i ako kanališu Bartona na pravi način mogu jako daleko stići bez obzira koliko su se pojačali Lejkersi, Klipersi i Netsi i koliko su dobri Džezeri i Sansi.

Denver

pre 3 godine

Ni moja baba ne bi napisala da je Gordon los u odbrani i da su minuti dosli u garbage time a lik igra prvu petorku. Stvarno los tekst, najiskrenije

ghh

pre 3 godine

Atletična četvorka im je svakako bila neophodna, tako da iz ugla isključivo Gordona svakako dobar, pitanje je samo da li će defanzivno odsustvo Gerija Herisa koga su dali u tom trejdu biti preveliki gubitak za plejof jer je odbrana spolja bila najveći problem i sa njim, a bio je jasno najbolji defanzivac tu.

winter is coming

pre 3 godine

I Gordon i Mcgee fantasticni igraci sa ulogom koji dodaju dubinu i odbrambeni faktor Denveru kojima to itekako treba. Najbolji trejd u ovom prelaznom roku po mom misljenju.

realna prica

pre 3 godine

Treba biti realan i reći da su Gordonovi minuti došli u popularnom "Garbage time", vremenu kada je utakmica već bila rešena.

hahaha pa dal ste uopste gledali utakmicu ili tek koliko da napisete nesto, on je bio u prvoj petorci i igrao veci deo, sve kontra ste uspeli da napisete ?

Srpce

pre 3 godine

Cus pitanje... Lik ih je preko noci napravio kontenderom, oni pitaju ovo... Sto rece Gordon na predstavljanju 'moci cu mozda da zaustavim kojeg bitnog igraca na zapadu'.
On i ako je los u napadu, on je sigurica da ce da uzme mjeru Bronu i Lenardu.
A nije bas da je los u napadu.

jone

pre 3 godine

Naravno da je dobar potez, jednostavno je deo slagalice koji im je bio nephoodan. Problem je sto im nedostaje jos bar dva u rotaciji za titulu. Odbrana na perimetru i suter (Barton nije ni jedno ni drugo).

realna prica

pre 3 godine

Treba biti realan i reći da su Gordonovi minuti došli u popularnom "Garbage time", vremenu kada je utakmica već bila rešena.

hahaha pa dal ste uopste gledali utakmicu ili tek koliko da napisete nesto, on je bio u prvoj petorci i igrao veci deo, sve kontra ste uspeli da napisete ?

Denver

pre 3 godine

Ni moja baba ne bi napisala da je Gordon los u odbrani i da su minuti dosli u garbage time a lik igra prvu petorku. Stvarno los tekst, najiskrenije

ghh

pre 3 godine

Atletična četvorka im je svakako bila neophodna, tako da iz ugla isključivo Gordona svakako dobar, pitanje je samo da li će defanzivno odsustvo Gerija Herisa koga su dali u tom trejdu biti preveliki gubitak za plejof jer je odbrana spolja bila najveći problem i sa njim, a bio je jasno najbolji defanzivac tu.

panter pudlica

pre 3 godine

"Majk Meloun je poznat kao defanzivni trener, neko ko je tokom većeg dela svoje karijere posebno obraćao pažnju na odbranu"

Sva sreća pa se to vidi u igri njegove ekipe...

Komarac

pre 3 godine

Kakav crni garbage time, Gordon je igrao do 4 minuta pred kraj trece cetvrtine, tada je izasao i nije se vise vracao u igru. Ostatak prve petorke je igrao do pred kraj trece i takodje se niko osim Bartona nije vise vracao u igru. Tako da Gordon je igrao kada se resavao mec, a ne kad je vec bilo sve reseno. Uglavnom volim ovakve tekstove, ali danas ste nazalost omanuli, jako lose, sa pogresnim informacijama.

winter is coming

pre 3 godine

I Gordon i Mcgee fantasticni igraci sa ulogom koji dodaju dubinu i odbrambeni faktor Denveru kojima to itekako treba. Najbolji trejd u ovom prelaznom roku po mom misljenju.

el

pre 3 godine

Zaista mi je žao Gerija ali njegovih problema je bilo mnogo za startera tima koji hoće da se bori za titulu. Impotentan u napadu, konstantno odsutan zbog povreda, potpuno izgubljeno samopouzdanje i bez ikakve naznake promene. Ko zna, možda baš u Orlandu bez pritiska preporodi svoju karijeru. Ne znam odakle ta priča da Gordon nije dobar odbrambeni igrač, ali vrlo je pogrešna a što se odbrane na perimetru tiče, ni tu i Geri nije mnogo bio od pomoći jer višak svi timovi prave na krilima gde je Porter koji jako lako ispada i(ili) ostaje u bloku. To će i nastaviti da se dešava. Što se Granta tiče, njegov je izbor bio da ode i ma koji to razlog bio pa čak i toliko glup kao što je naveo, ima pravo na to. Ono što je ostavilo gorak ukus u ustima je što je to apsolutno neočekivano uradio i da se u svim novinama pisalo da je sve rešeno i da je samo pitanje formalnosti potpis ugovora. Ostavio je Denver potpuno nespreman pred sam kraj prelaznog roka na cedilu. Ali, eto kako se sve preko noči promeni, jer Gordon je daleko bolji igrač nego što će Grent ikada biti i sada deluje kao da im je i učinio i uslugu. Po meni, x faktor će biti sada prilično snažna Denverova klupa.

тхис ланд

pre 3 godine

Овде запратили и посвећени успешни бизнисмени из Америке, како ли постижу?
Већ вечерас против Филе гледамо, је л'си нинџа ил'си минџа. Вамос Факундо!

Srpce

pre 3 godine

Cus pitanje... Lik ih je preko noci napravio kontenderom, oni pitaju ovo... Sto rece Gordon na predstavljanju 'moci cu mozda da zaustavim kojeg bitnog igraca na zapadu'.
On i ako je los u napadu, on je sigurica da ce da uzme mjeru Bronu i Lenardu.
A nije bas da je los u napadu.

Majčin sin

pre 3 godine

Sa ova dva poslednja pojačanja Denver je postao izuzetno ozbiljna ekipa. Napad im uglavnom nije bio problem ali odbrana jeste bila loša. Na utakmici protiv Atlante sve je izgledalo odlično. Ako uspeju da spreče velike padove u igri za vreme kada je Jokić na klupi i ako kanališu Bartona na pravi način mogu jako daleko stići bez obzira koliko su se pojačali Lejkersi, Klipersi i Netsi i koliko su dobri Džezeri i Sansi.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Voleo bih da upoznam osobu koja je pisala ovaj tekst. Doticna osoba pise da je Gordonu ogroman problem igra u odbrani???

Gordon je prvenstveno doveden u Denver radi njegove odbrane na atletski nadarenim igracima (Lebron, Kavaj, Janis, itd), a potom zato sto je timski igrac koji ce da se povinuje ulozi u timu. Bice cetvrta opcija u napadu, ali ce zato da ima pasove od Jokica za atraktivna zakucavanja i jeftine poene. Apsolutno dobrodosao dodatak u rotaciji, sa Mekgijem je Denver jos jaci nego prosle godine. Tacno je da je odlazak Herisa minus, ali je decko konstantno povredjen, i ne moze na pravi nacin da doprinese odbrani.

JPR24

pre 3 godine

Dobar ili ne... Posle jedne utakmice nema nikakvog smisla. I to protiv Atlante koju su pojeli. Slede im Fila i Klipersi, tu ćemo videti već nešto ozbiljnije i konkretnije. Pozitivna stvar je sto Gordon nije srljao, da se pokaže, već je odigrao za ekipu, a ako tako nastavi i on i saigrači, onda može biti nešto interesantno ot toga.

pant-La

pre 3 godine

Herisovu ulogu preuzece kampaco, tako da tu nisu mnogo izgubili.. Gordon je doveden pre svega zbog odbrane na krilu, gde je zapad pun sa dobrim igracima, pre svih lebron i kavaj, videli smo i da je zajon nezaustavljiv, on ima telo koje moze da parira njihovim, ne mora da ih zaustavi ali barem da ih uspori, sto bi trebalo da bude dovoljno, da pomogne u skoku, zalepi neku bananu, ubaci poneku otvorenu trojku i da se gosti sa besplatnim čizburgerima, od njega sasvim dovoljno, svakako mnogo bolja defanzivna opcija na krilu od mpj, milsapa, grina, doziera, bartona.. Mekgi je celu karijeru rezervni centar, ima 33god, igra dobru odbranu, stiti obruc, iskusan je i naviknut na tu ulogu u timu, tako da je i on odlicno resenje..

Duxducis

pre 3 godine

Od 2019 pa na ovamo Janis šuta 41% kad ga čuva Gordon, Dončić 25%, Sijakam 21,4%, Lebron 35,3%, Lenard 50%. Možda i najbolji procenti u ligi. Izvor Stats squatch na Twitteru. Zbog njih je i dovoden. A prvu utakmicu su i prelomile serije dok je on bio na terenu.

bskfan

pre 3 godine

Ako izuzmemo 2-3 top igraca, Gordon je verovatno najbolje resenje za poziciju SF-a u Denveru. MPJ mora da igra na mestu PF-a, sto znaci da im je neophodan izuzetno atletski SF-, a Gordon je upravo to. Najveca boljka Denvera su bili laki ulazi, sada toga vise nece biti. Od kad je otisao Faried, tu lobova skoro da i nije bilo, a sada bi to trebalo da se promeni. Interesantno je reci da Grant, iako je i on izuzetan atleta, nije imao nos za hvatanje lobova. I MPJ, iako izuzetno visok, ni on nema nos za hvatanje lobova. Faried je tu bio majstor nad majstorima, sta god da mu je Jokic bacio on je pretvarao u zakucavanje.

Sto se tice odbrane, sta tu reci, brojke kazuju same za sebe. Gordon je jedan od retkih igraca koji moze da cuva LeBrona, Kavajia, Luku...da ne pominjemo DeRozana i Barnsa koji su inace rasturili Denver sa Bartonom i Milsapom. Ko je gledao utakmicu protiv Hoksa mogao je da vidi kako odjednom postava Denvera izgleda izuzetno visoko, kao zid. Sa Gordonom ce Jokicu biti mnogo lakse u odbrani, a i ujedno je sjajan fit za MPJ-a koji ima skok i blokade ali nema snagu i rad nogu. Sa druge strane, i Gordon je tu na dobitku jer kada igras sa Jokicem, MPJ-om i Marejom, on ce tu imati puno prostora da kao nebranjeni-slabo branjeni igrac ima i bolje cifre u napadu.

Bilo je tu nedoumica u pogledu toga kaakv je on kao osoba, da li je napucan itd, ali ako se nakon par dana nesto moze reci - izgleda da tu nece biti problema.

Vaše ime

pre 3 godine

Do juce JaVale Mcgee bio ono sprdacina za nebeski narod,spomeneš njegovo ime odmah komentari Shaqtin a fool.Sada prešao u Denver Mcgee postade najbolji srpski košarkaš posle Jokica.Stvarno smo narod za posmatranje.Decko bio treca opcija u Lejkersima,u plej ofu nije skupio sve zajedno jedno 20 minuta i on je sada odjednom postao fantastican igrac.Rodman je mala beba za njega što se tice defanzive.Mislim Mcgee i fantasticno to je stvarno usko povezano.Za nebeski narod Mcgee je fantastican a Zion Williamson je prevara od igraca.Hahahahahhaahahahh.
(KoRn, 30. mart 2021 13:17)

Al si ti pomesao nesto te pilulice, a?

Dragan Borca

pre 3 godine

Sve je bolje od presporog Milsapa. A pogotovo atleticna momcina, a koliko vidim i pozitivac. Prozivaju ga nesto kako voli duvati travu😁 Ma Gordon je odlican samo sto je sklon povredama, to je jedino sto moze biti problem. Ovo mu je sedma sezona a samo 3 je odigrao u punom obimu, dosta se povredjivao zbog nacina igre.

Postalo je bilo mucno gledati kako Milsapa i Jokica probijaju kao od sale u reketu. Mislim da Milsap ne bi doneo neku razliku ni nasim Abaligasima sa onolikim dup..om...
Pretrcavali su ih lako
Samo da ih povrede glavnih igraca zaobidju, tipa Marej, Porter, Jokic i Gordon a ostalo ce skrpe nesto

SubmisivniDominator

pre 3 godine

Mnogi NBA analiticari govore da je Denver uradio najbolji posao u ovom trejd prozoru a vi niste sigurni, garbidz tajm? decko prva petorka. odbrana? doveden je da cuva Lebrona, Kavaja i ostale ajkule NBA lige zbog svog atleticizma. smatra se da ce uz Jokiceve asistencije i nacin igre Denvera ostvariti pun potencijal. decko ce zakucati 5+ puta na utakmici, vi pricate o slobodnim bacanjima? bas su i Seku odmogli u karijeri, ili ovom Zajonu Vilijamsu. oni ce 90% vremena zakucavati, ubacivati se i davati zicere. suteri su Marej i MPJ.

jone

pre 3 godine

Naravno da je dobar potez, jednostavno je deo slagalice koji im je bio nephoodan. Problem je sto im nedostaje jos bar dva u rotaciji za titulu. Odbrana na perimetru i suter (Barton nije ni jedno ni drugo).

Вук Караџић

pre 3 godine

већ у првој утакмици је показао да је пун погодак, и да ће бити важан за Денвер као, рецимо, што је Кукоч био за Булсе. изванредан кошаркаш, да позитивним ставом према тимској игри. може Денвер до прстена, биће јако тврд орах у плеј офу.

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Gordona su na draftu opisivali kao izrazito atletskog defanzivca, problem je što je Orlando zbog njegovog košarkaškog IQ-a i fizičkih predispozicija hteo od njega da napravi šutera i sekundarnog pleja što Gordonu nikako nije odgovaralo. Denveru je potreban dobar defanzivac koji povezuje linije odbrane što Gordon svakako jeste jer u odbrani pokriva od pozicije 1 do 5. Sve u svemu mislim da u napadu neće previše smetati odnosno da će se lako uklopiti u sadašnju igru a da će u odbrani itekako doprineti i po potrebi preuzimati protekciju ringa ili odbranu na superstar krilima kakvih ima dosta na zapadu. Najbitnije je što je Gordon svestan čime može da doprinese i jako je motivisan da to uradi jer u Denveru neće imati nikakav pritisak u napadu kakav je imao u Orlandu. Ja sam ubeđen da je Denver sa Aronom i Džavalom pronašao zakrpe za svoje rupe a vreme će pokazati da li sam u pravu...

nikola

pre 3 godine

Ako uzmemo u obzir samo trejd, a ne Gordon sam, kao igrac, Denver je napravio odlican posao. Harris je u poslednjih par godina, vecito povredjen i odsutan, u napadu se ugasio posle one prve povrede, nema sut, nema ni prodor. To sto je dobar i posten saigrac je jedno, ali on ovakav ne moze da doprinese vise nego Gordon. Definitivno.

manuginobili

pre 3 godine

Bespotrebno pitanje, ovo je odlican potez Denvera i savrsen partner za Jokica sto se vidjelo cak i na prvoj utakmici, sta ce tek biti kada se malo uigraju?!...Atletski mocno krilo, to je bas ono sto treba Denveru a to je Gordon, pri tome ima tek 25 godina i jos nije dosegao puni potencijal...Denver je odjednom puno ozbiljnija ekipa, kad predjes sa Millsapa na Gordona to je vec veliki napredak...Samo sto nikako ne mogu prezaliti ostanak Bartona, to je jedini covjek koji je uspio iznervirati onako hladnog i smirenog Jokica svojim glupostima a to bas i nije lako :) (jos je to uspio i MPJ, istine radi) ...da recimo uspiju jos dovesti Avery Bradleya koji je po nacinu igre copy-paste Garry Harris ali sa mnogo boljim i konstantnijim sutem a da se Barton preseli na klupu e to bi bilo idealno, mogli bi u borbu sa svakim timom u ligi.

Goran

pre 3 godine

Sad se može samo nagađati, a mišljenje menjati više puta:
- tokom ostatka sezone
- plejofa
- za godinu dana kad se vidi da li će produžiti ugovor u Devneru ili otići kao slobodni agent
- za par godina kad se vidi šta će ispasti od RJ Hamptona i pika...

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 3 godine

@(bskfan, 30. mart 2021 12:47)

Sjajna analiza! I ja sam se malo pribojavao kakav je kao osoba ali me je posle intervjua dobrodošlice i intervjua nakon utakmice, u kojima je imao osmeh od uveta do uveta, ubedio da je itekako svestan zašto ga je Denver doveo i čime može da doprinese i da jedva čeka da to i uradi. I čini mi se da je svestan da je Denver za njega i njegove sposobnosti perfektan klub i siguran sam da će i on procvetati u Denveru nakon "moraš da kreiraš u napadu" strategije koja mu je bila nametnuta u Orlandu...

misa87

pre 3 godine

Trebao im je defanzivac,i malo snage u timu,lejkersi su ih dobili isključivo na snagu u finalu zapada,svi su manje više lagani igrači i slabi defanzivci....

x

pre 3 godine

a zamislite orlando buyout-je visiok ugovor gerija herisa :) i onda dodje u denver opet, a?
(Hahaha, 30. mart 2021 12:26)

Ja se. nadam da će Hjuston da buyoutuje ugovor Bredlija. I da ga uzme Denver. Igra. odbranu kao Heris, ali ima mnogo bolji šut.

ferplay

pre 3 godine

Naravno da je dobar potez, jednostavno je deo slagalice koji im je bio nephoodan. Problem je sto im nedostaje jos bar dva u rotaciji za titulu. Odbrana na perimetru i suter (Barton nije ni jedno ni drugo).
(jone, 30. mart 2021 11:35)

Koju titulu brate, sta vama sve pada na pamet...

GM

pre 3 godine

Evo od sinoc ne spavam, ne mogu da prestanem da razmisljam i pokusam da odgovorim na ovo pitanje...

Prosto, toliko blogova, vesti, intervjua... posvecenih i uradjenim sa srpskim sportistima - plivacima, gimnasticarima, skijasima, skolskom sportu i svim ostalim mogucim temama u OVOJ zemlji koje se ticu mladih srpskih sportista... da evo posto je sve to uradjeno i radi se, sad mogu lepo da se posvetim privatnom biznisu u Americi.

Jedva cekam da dodjem do odgovora vezanog za Gordona i Denver Nagetse.

Borko Jovanović

pre 3 godine

Potrošnja lopti,odnosno jasno pozivanje akcija u napadu jeste ključno u dobrom korišćenju pojačanja.
Gordon ima kvalitet i u odbrani se zaista puno očekuje od njega.
Ali, ako Barton ispali 17 i Gordon 13 lopti npr. imaćemo problema i to je ono što može dovesti i do nesrećnog Jokića, što je Denveru najvažnije. Jokić srećan i zadovoljan rešenjima u napadu je već skoro pobeda.
Bojim se da će tu biti problema, jer i Barton i Gordon i Marej i Porter vole puno šutirati.
Iskreno, Barton je tu višak i drugačiji profil beka treba Denveru.
Nadam se da će Jokić sve izdržati i biti istorijski MVP.

Pera Ždera

pre 3 godine

Najjvise mi "smeta" u dovodjenju Gordona sto ce, kada se Denver domogne top 2-3 pozicije zapada, novi "argument" za ne dati MVP nagradu Nikoli biti " Da ali dovedeni su mu Gordon i Mekgi", usput namerno zamnemarujuci (naravno), postojanje Irvinga i vrv do kraja i Durenta u Bruklinu i ostalih super i all star zvezda u timovima ostalih kandidata :D

Malo sale, odlican trejd koji je ozbiljnije rano komentarisati (vec protiv Klipersa i vcrs Filadelfije cemo imati prilicno jasniju sliku). Samo da se Nikola, kao neretko sto je bio slucaj, ne povuce, ne smanji gas, agresivnost ka kosu, br suteva, sada kada svakako ima bolju timsku podrsku.

Jedan MVP ne bi smeo tako da postupi, vec bi trebao nastaviti gde je stao sa brojevima, kroz i dalje izrazitu timsku kosarku, naravno.

KoRn

pre 3 godine

Do juce JaVale Mcgee bio ono sprdacina za nebeski narod,spomeneš njegovo ime odmah komentari Shaqtin a fool.Sada prešao u Denver Mcgee postade najbolji srpski košarkaš posle Jokica.Stvarno smo narod za posmatranje.Decko bio treca opcija u Lejkersima,u plej ofu nije skupio sve zajedno jedno 20 minuta i on je sada odjednom postao fantastican igrac.Rodman je mala beba za njega što se tice defanzive.Mislim Mcgee i fantasticno to je stvarno usko povezano.Za nebeski narod Mcgee je fantastican a Zion Williamson je prevara od igraca.Hahahahahhaahahahh.

Bradilic

pre 3 godine

Sada na pozicijama 4 i 5 imaju Joku, Megija, Milsapa, Gordona, Grina i Ndzaija. Kad uzmes da ce Joka igrati 40min kad bude tesko, shvatis da je to bio nebitan trejd. Mnogo je bolje bilo da su nekog beka doveli, sad imaju Mareja, Bartona i Portera, a izmene povredjeni Moris i niko vise. Kampaco i ovi klinci ne mogu da igraju ozbiljnu plej-of kosarku u NBA.

Dr Martin Hoffman

pre 3 godine

Gordon nije u onoj formi kao kada je osvojio takmičenje u zakucavanjima. Već je dostigao svoj "peek", tako da ne treba očekivati mnogo "flashy" zakucavanja,niti mnogo poena po utakmici, već "team play", zbog toga je i doveden. Igra dobro odbranu, što Denveru i odgovara jer je jak na ofanzivnoj strani. Popravio šut za tri poena u prethodne 2 godine sa oko 30% na oko 37%. Dakle, sve u svemu ne treba očekivati od njega nekog "high scorer-a", ali mislim da će doprineti igri Denver u "lock-ovima" u defanzivi kao i u pasovima i "cut-ovima" u napadu. Denver, je oslabljen bio od početka odlaskom Granta, a i Milsap je u godinama, tako da je dolazak Gordona po meni pun pogodak. Mislim da će Majkl Porter Jr. vrenenom još napredovati i razviti u pravog "all-star-a", ali svakako bi doveo još nekog dobrog šutera (SG) ako je to moguće. Da me je neko pitao pre trejda koga bi doveo pre Beal-a ili Gordona, naravno bi pre Beal-a, ali svakako je Denver dobitnik ovim trejdom. Pozz

rale

pre 3 godine

Prosle godine, dok Gari nije ustopovao Micela iz Jute, serija je bila van kontrole. Mislim da ce imati nepremostiv problem ako ne zaobidju Jutu u plejofu.

Sasa

pre 3 godine

"Majk Meloun je poznat kao defanzivni trener, neko ko je tokom većeg dela svoje karijere posebno obraćao pažnju na odbranu"

Sva sreća pa se to vidi u igri njegove ekipe...
(panter pudlica, 30. mart 2021 11:28) # Link komentara

Trejd je dobar ali nije najbolji, zna se koji je najbolji - Nikola u Cikagu.......

bskfan

pre 3 godine

Sto se tice petorki veoma je vazno da se Bartonu uzme lopta iz ruku, sto znaci da bi bekovsko uparivanje trebalo da bude ovako:

Marej-Barton
Marej-Dozijer
Kampaco-Marej
Moris-Marej
Moris-Dozijer

Pitanje na koje Malone treba da nadje odgovor je: koja petorka ce mu igrati zavrsnicu? Da li ce u njoj biti Barton, Moris, Kampaco ili Dozijer? Barton po iskustvu ima prednost, Moris je najsigurniji sa loptom, Kampaco je najenergicniji, Dozijer je sa dugim rukama verovatno najbolji u odbrani. To je ujedno i jedino slabo mesto u Denveru jer su Jokic, Marej, MPJ i Gordon sigurni starteri.

Sa klupe ce osim 2-3 pomenuta beka ulaziti jos Milsap, Grin, dok je McGee verovatno zacementiran kao drugi centar. Neki minut moze da dobije jos samo Nadzi.

To je 12 igraca, a u plejofu ce Malone igrati verovatno sa 9 igraca, tako da ce na svakoj utakmici, u zavisnosti od protivnika, iz rotacije ispadati po 3 igraca.

jo

pre 3 godine

Denver je lose odradio zadnjih pola godine a ovo im je definitivno pogodak no mislim da im za pricu o prstenu treba ipak neko jače ime

Joka

pre 3 godine

Искрено мислим да трејд нија баш најсјајнији за Денвер. За Гордона су дали превише:Хариса, свог најбољег играча у одбрани, правог тимског играча кога сви саиграчи у тиму воле и поштују, Хамптона свог најбољег пика са драфта, и пика из прве рунде ове године. Гордона у тиму имају загарантовано сезону ипо, а онда постаје неограничено слободан агент, што значи да може да бира тим у ком највише жели да игра. Гордон је добар играч, и мислим да ће се уклопити у игру Денвера, али мислим да су могли да склопе бољи посао и да дају доста мање Орланду заузврат. Једино добро у одласку хериса је што су ослободили доста простора у селери кепу

PimPong

pre 3 godine

Mislim da ni Harris (zbog povrede) ni Gordon (zbog odbrane) nisu idealni za ovu ekipu Denvera. Mislim da su mogli da dovedu nekog manje poznatog igraca, a da se malo bolje pojacaju. Nadam se da nisam u pravu, sve najbolje!

Bradilic

pre 3 godine

Sada na pozicijama 4 i 5 imaju Joku, Megija, Milsapa, Gordona, Grina i Ndzaija. Kad uzmes da ce Joka igrati 40min kad bude tesko, shvatis da je to bio nebitan trejd. Mnogo je bolje bilo da su nekog beka doveli, sad imaju Mareja, Bartona i Portera, a izmene povredjeni Moris i niko vise. Kampaco i ovi klinci ne mogu da igraju ozbiljnu plej-of kosarku u NBA.

GM

pre 3 godine

Evo od sinoc ne spavam, ne mogu da prestanem da razmisljam i pokusam da odgovorim na ovo pitanje...

Prosto, toliko blogova, vesti, intervjua... posvecenih i uradjenim sa srpskim sportistima - plivacima, gimnasticarima, skijasima, skolskom sportu i svim ostalim mogucim temama u OVOJ zemlji koje se ticu mladih srpskih sportista... da evo posto je sve to uradjeno i radi se, sad mogu lepo da se posvetim privatnom biznisu u Americi.

Jedva cekam da dodjem do odgovora vezanog za Gordona i Denver Nagetse.

KoRn

pre 3 godine

Do juce JaVale Mcgee bio ono sprdacina za nebeski narod,spomeneš njegovo ime odmah komentari Shaqtin a fool.Sada prešao u Denver Mcgee postade najbolji srpski košarkaš posle Jokica.Stvarno smo narod za posmatranje.Decko bio treca opcija u Lejkersima,u plej ofu nije skupio sve zajedno jedno 20 minuta i on je sada odjednom postao fantastican igrac.Rodman je mala beba za njega što se tice defanzive.Mislim Mcgee i fantasticno to je stvarno usko povezano.Za nebeski narod Mcgee je fantastican a Zion Williamson je prevara od igraca.Hahahahahhaahahahh.

ferplay

pre 3 godine

Naravno da je dobar potez, jednostavno je deo slagalice koji im je bio nephoodan. Problem je sto im nedostaje jos bar dva u rotaciji za titulu. Odbrana na perimetru i suter (Barton nije ni jedno ni drugo).
(jone, 30. mart 2021 11:35)

Koju titulu brate, sta vama sve pada na pamet...

Joka

pre 3 godine

Искрено мислим да трејд нија баш најсјајнији за Денвер. За Гордона су дали превише:Хариса, свог најбољег играча у одбрани, правог тимског играча кога сви саиграчи у тиму воле и поштују, Хамптона свог најбољег пика са драфта, и пика из прве рунде ове године. Гордона у тиму имају загарантовано сезону ипо, а онда постаје неограничено слободан агент, што значи да може да бира тим у ком највише жели да игра. Гордон је добар играч, и мислим да ће се уклопити у игру Денвера, али мислим да су могли да склопе бољи посао и да дају доста мање Орланду заузврат. Једино добро у одласку хериса је што су ослободили доста простора у селери кепу

PimPong

pre 3 godine

Mislim da ni Harris (zbog povrede) ni Gordon (zbog odbrane) nisu idealni za ovu ekipu Denvera. Mislim da su mogli da dovedu nekog manje poznatog igraca, a da se malo bolje pojacaju. Nadam se da nisam u pravu, sve najbolje!

Sasa

pre 3 godine

"Majk Meloun je poznat kao defanzivni trener, neko ko je tokom većeg dela svoje karijere posebno obraćao pažnju na odbranu"

Sva sreća pa se to vidi u igri njegove ekipe...
(panter pudlica, 30. mart 2021 11:28) # Link komentara

Trejd je dobar ali nije najbolji, zna se koji je najbolji - Nikola u Cikagu.......

rale

pre 3 godine

Prosle godine, dok Gari nije ustopovao Micela iz Jute, serija je bila van kontrole. Mislim da ce imati nepremostiv problem ako ne zaobidju Jutu u plejofu.

jone

pre 3 godine

Naravno da je dobar potez, jednostavno je deo slagalice koji im je bio nephoodan. Problem je sto im nedostaje jos bar dva u rotaciji za titulu. Odbrana na perimetru i suter (Barton nije ni jedno ni drugo).

ghh

pre 3 godine

Atletična četvorka im je svakako bila neophodna, tako da iz ugla isključivo Gordona svakako dobar, pitanje je samo da li će defanzivno odsustvo Gerija Herisa koga su dali u tom trejdu biti preveliki gubitak za plejof jer je odbrana spolja bila najveći problem i sa njim, a bio je jasno najbolji defanzivac tu.

realna prica

pre 3 godine

Treba biti realan i reći da su Gordonovi minuti došli u popularnom "Garbage time", vremenu kada je utakmica već bila rešena.

hahaha pa dal ste uopste gledali utakmicu ili tek koliko da napisete nesto, on je bio u prvoj petorci i igrao veci deo, sve kontra ste uspeli da napisete ?

Denver

pre 3 godine

Ni moja baba ne bi napisala da je Gordon los u odbrani i da su minuti dosli u garbage time a lik igra prvu petorku. Stvarno los tekst, najiskrenije

Dragan Borca

pre 3 godine

Sve je bolje od presporog Milsapa. A pogotovo atleticna momcina, a koliko vidim i pozitivac. Prozivaju ga nesto kako voli duvati travu😁 Ma Gordon je odlican samo sto je sklon povredama, to je jedino sto moze biti problem. Ovo mu je sedma sezona a samo 3 je odigrao u punom obimu, dosta se povredjivao zbog nacina igre.

Postalo je bilo mucno gledati kako Milsapa i Jokica probijaju kao od sale u reketu. Mislim da Milsap ne bi doneo neku razliku ni nasim Abaligasima sa onolikim dup..om...
Pretrcavali su ih lako
Samo da ih povrede glavnih igraca zaobidju, tipa Marej, Porter, Jokic i Gordon a ostalo ce skrpe nesto

x

pre 3 godine

a zamislite orlando buyout-je visiok ugovor gerija herisa :) i onda dodje u denver opet, a?
(Hahaha, 30. mart 2021 12:26)

Ja se. nadam da će Hjuston da buyoutuje ugovor Bredlija. I da ga uzme Denver. Igra. odbranu kao Heris, ali ima mnogo bolji šut.

Majčin sin

pre 3 godine

Sa ova dva poslednja pojačanja Denver je postao izuzetno ozbiljna ekipa. Napad im uglavnom nije bio problem ali odbrana jeste bila loša. Na utakmici protiv Atlante sve je izgledalo odlično. Ako uspeju da spreče velike padove u igri za vreme kada je Jokić na klupi i ako kanališu Bartona na pravi način mogu jako daleko stići bez obzira koliko su se pojačali Lejkersi, Klipersi i Netsi i koliko su dobri Džezeri i Sansi.

panter pudlica

pre 3 godine

"Majk Meloun je poznat kao defanzivni trener, neko ko je tokom većeg dela svoje karijere posebno obraćao pažnju na odbranu"

Sva sreća pa se to vidi u igri njegove ekipe...

Вук Караџић

pre 3 godine

већ у првој утакмици је показао да је пун погодак, и да ће бити важан за Денвер као, рецимо, што је Кукоч био за Булсе. изванредан кошаркаш, да позитивним ставом према тимској игри. може Денвер до прстена, биће јако тврд орах у плеј офу.

Vaše ime

pre 3 godine

Do juce JaVale Mcgee bio ono sprdacina za nebeski narod,spomeneš njegovo ime odmah komentari Shaqtin a fool.Sada prešao u Denver Mcgee postade najbolji srpski košarkaš posle Jokica.Stvarno smo narod za posmatranje.Decko bio treca opcija u Lejkersima,u plej ofu nije skupio sve zajedno jedno 20 minuta i on je sada odjednom postao fantastican igrac.Rodman je mala beba za njega što se tice defanzive.Mislim Mcgee i fantasticno to je stvarno usko povezano.Za nebeski narod Mcgee je fantastican a Zion Williamson je prevara od igraca.Hahahahahhaahahahh.
(KoRn, 30. mart 2021 13:17)

Al si ti pomesao nesto te pilulice, a?

Srpce

pre 3 godine

Cus pitanje... Lik ih je preko noci napravio kontenderom, oni pitaju ovo... Sto rece Gordon na predstavljanju 'moci cu mozda da zaustavim kojeg bitnog igraca na zapadu'.
On i ako je los u napadu, on je sigurica da ce da uzme mjeru Bronu i Lenardu.
A nije bas da je los u napadu.

Duxducis

pre 3 godine

Od 2019 pa na ovamo Janis šuta 41% kad ga čuva Gordon, Dončić 25%, Sijakam 21,4%, Lebron 35,3%, Lenard 50%. Možda i najbolji procenti u ligi. Izvor Stats squatch na Twitteru. Zbog njih je i dovoden. A prvu utakmicu su i prelomile serije dok je on bio na terenu.

manuginobili

pre 3 godine

Bespotrebno pitanje, ovo je odlican potez Denvera i savrsen partner za Jokica sto se vidjelo cak i na prvoj utakmici, sta ce tek biti kada se malo uigraju?!...Atletski mocno krilo, to je bas ono sto treba Denveru a to je Gordon, pri tome ima tek 25 godina i jos nije dosegao puni potencijal...Denver je odjednom puno ozbiljnija ekipa, kad predjes sa Millsapa na Gordona to je vec veliki napredak...Samo sto nikako ne mogu prezaliti ostanak Bartona, to je jedini covjek koji je uspio iznervirati onako hladnog i smirenog Jokica svojim glupostima a to bas i nije lako :) (jos je to uspio i MPJ, istine radi) ...da recimo uspiju jos dovesti Avery Bradleya koji je po nacinu igre copy-paste Garry Harris ali sa mnogo boljim i konstantnijim sutem a da se Barton preseli na klupu e to bi bilo idealno, mogli bi u borbu sa svakim timom u ligi.

jo

pre 3 godine

Denver je lose odradio zadnjih pola godine a ovo im je definitivno pogodak no mislim da im za pricu o prstenu treba ipak neko jače ime

el

pre 3 godine

Zaista mi je žao Gerija ali njegovih problema je bilo mnogo za startera tima koji hoće da se bori za titulu. Impotentan u napadu, konstantno odsutan zbog povreda, potpuno izgubljeno samopouzdanje i bez ikakve naznake promene. Ko zna, možda baš u Orlandu bez pritiska preporodi svoju karijeru. Ne znam odakle ta priča da Gordon nije dobar odbrambeni igrač, ali vrlo je pogrešna a što se odbrane na perimetru tiče, ni tu i Geri nije mnogo bio od pomoći jer višak svi timovi prave na krilima gde je Porter koji jako lako ispada i(ili) ostaje u bloku. To će i nastaviti da se dešava. Što se Granta tiče, njegov je izbor bio da ode i ma koji to razlog bio pa čak i toliko glup kao što je naveo, ima pravo na to. Ono što je ostavilo gorak ukus u ustima je što je to apsolutno neočekivano uradio i da se u svim novinama pisalo da je sve rešeno i da je samo pitanje formalnosti potpis ugovora. Ostavio je Denver potpuno nespreman pred sam kraj prelaznog roka na cedilu. Ali, eto kako se sve preko noči promeni, jer Gordon je daleko bolji igrač nego što će Grent ikada biti i sada deluje kao da im je i učinio i uslugu. Po meni, x faktor će biti sada prilično snažna Denverova klupa.

winter is coming

pre 3 godine

I Gordon i Mcgee fantasticni igraci sa ulogom koji dodaju dubinu i odbrambeni faktor Denveru kojima to itekako treba. Najbolji trejd u ovom prelaznom roku po mom misljenju.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Voleo bih da upoznam osobu koja je pisala ovaj tekst. Doticna osoba pise da je Gordonu ogroman problem igra u odbrani???

Gordon je prvenstveno doveden u Denver radi njegove odbrane na atletski nadarenim igracima (Lebron, Kavaj, Janis, itd), a potom zato sto je timski igrac koji ce da se povinuje ulozi u timu. Bice cetvrta opcija u napadu, ali ce zato da ima pasove od Jokica za atraktivna zakucavanja i jeftine poene. Apsolutno dobrodosao dodatak u rotaciji, sa Mekgijem je Denver jos jaci nego prosle godine. Tacno je da je odlazak Herisa minus, ali je decko konstantno povredjen, i ne moze na pravi nacin da doprinese odbrani.

Dr Martin Hoffman

pre 3 godine

Gordon nije u onoj formi kao kada je osvojio takmičenje u zakucavanjima. Već je dostigao svoj "peek", tako da ne treba očekivati mnogo "flashy" zakucavanja,niti mnogo poena po utakmici, već "team play", zbog toga je i doveden. Igra dobro odbranu, što Denveru i odgovara jer je jak na ofanzivnoj strani. Popravio šut za tri poena u prethodne 2 godine sa oko 30% na oko 37%. Dakle, sve u svemu ne treba očekivati od njega nekog "high scorer-a", ali mislim da će doprineti igri Denver u "lock-ovima" u defanzivi kao i u pasovima i "cut-ovima" u napadu. Denver, je oslabljen bio od početka odlaskom Granta, a i Milsap je u godinama, tako da je dolazak Gordona po meni pun pogodak. Mislim da će Majkl Porter Jr. vrenenom još napredovati i razviti u pravog "all-star-a", ali svakako bi doveo još nekog dobrog šutera (SG) ako je to moguće. Da me je neko pitao pre trejda koga bi doveo pre Beal-a ili Gordona, naravno bi pre Beal-a, ali svakako je Denver dobitnik ovim trejdom. Pozz

Komarac

pre 3 godine

Kakav crni garbage time, Gordon je igrao do 4 minuta pred kraj trece cetvrtine, tada je izasao i nije se vise vracao u igru. Ostatak prve petorke je igrao do pred kraj trece i takodje se niko osim Bartona nije vise vracao u igru. Tako da Gordon je igrao kada se resavao mec, a ne kad je vec bilo sve reseno. Uglavnom volim ovakve tekstove, ali danas ste nazalost omanuli, jako lose, sa pogresnim informacijama.

тхис ланд

pre 3 godine

Овде запратили и посвећени успешни бизнисмени из Америке, како ли постижу?
Већ вечерас против Филе гледамо, је л'си нинџа ил'си минџа. Вамос Факундо!

JPR24

pre 3 godine

Dobar ili ne... Posle jedne utakmice nema nikakvog smisla. I to protiv Atlante koju su pojeli. Slede im Fila i Klipersi, tu ćemo videti već nešto ozbiljnije i konkretnije. Pozitivna stvar je sto Gordon nije srljao, da se pokaže, već je odigrao za ekipu, a ako tako nastavi i on i saigrači, onda može biti nešto interesantno ot toga.

pant-La

pre 3 godine

Herisovu ulogu preuzece kampaco, tako da tu nisu mnogo izgubili.. Gordon je doveden pre svega zbog odbrane na krilu, gde je zapad pun sa dobrim igracima, pre svih lebron i kavaj, videli smo i da je zajon nezaustavljiv, on ima telo koje moze da parira njihovim, ne mora da ih zaustavi ali barem da ih uspori, sto bi trebalo da bude dovoljno, da pomogne u skoku, zalepi neku bananu, ubaci poneku otvorenu trojku i da se gosti sa besplatnim čizburgerima, od njega sasvim dovoljno, svakako mnogo bolja defanzivna opcija na krilu od mpj, milsapa, grina, doziera, bartona.. Mekgi je celu karijeru rezervni centar, ima 33god, igra dobru odbranu, stiti obruc, iskusan je i naviknut na tu ulogu u timu, tako da je i on odlicno resenje..

Goran

pre 3 godine

Sad se može samo nagađati, a mišljenje menjati više puta:
- tokom ostatka sezone
- plejofa
- za godinu dana kad se vidi da li će produžiti ugovor u Devneru ili otići kao slobodni agent
- za par godina kad se vidi šta će ispasti od RJ Hamptona i pika...

nikola

pre 3 godine

Ako uzmemo u obzir samo trejd, a ne Gordon sam, kao igrac, Denver je napravio odlican posao. Harris je u poslednjih par godina, vecito povredjen i odsutan, u napadu se ugasio posle one prve povrede, nema sut, nema ni prodor. To sto je dobar i posten saigrac je jedno, ali on ovakav ne moze da doprinese vise nego Gordon. Definitivno.

misa87

pre 3 godine

Trebao im je defanzivac,i malo snage u timu,lejkersi su ih dobili isključivo na snagu u finalu zapada,svi su manje više lagani igrači i slabi defanzivci....

koncentrični krugovi gluposti i neznanja

pre 3 godine

Gordona su na draftu opisivali kao izrazito atletskog defanzivca, problem je što je Orlando zbog njegovog košarkaškog IQ-a i fizičkih predispozicija hteo od njega da napravi šutera i sekundarnog pleja što Gordonu nikako nije odgovaralo. Denveru je potreban dobar defanzivac koji povezuje linije odbrane što Gordon svakako jeste jer u odbrani pokriva od pozicije 1 do 5. Sve u svemu mislim da u napadu neće previše smetati odnosno da će se lako uklopiti u sadašnju igru a da će u odbrani itekako doprineti i po potrebi preuzimati protekciju ringa ili odbranu na superstar krilima kakvih ima dosta na zapadu. Najbitnije je što je Gordon svestan čime može da doprinese i jako je motivisan da to uradi jer u Denveru neće imati nikakav pritisak u napadu kakav je imao u Orlandu. Ja sam ubeđen da je Denver sa Aronom i Džavalom pronašao zakrpe za svoje rupe a vreme će pokazati da li sam u pravu...

kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare

pre 3 godine

@(bskfan, 30. mart 2021 12:47)

Sjajna analiza! I ja sam se malo pribojavao kakav je kao osoba ali me je posle intervjua dobrodošlice i intervjua nakon utakmice, u kojima je imao osmeh od uveta do uveta, ubedio da je itekako svestan zašto ga je Denver doveo i čime može da doprinese i da jedva čeka da to i uradi. I čini mi se da je svestan da je Denver za njega i njegove sposobnosti perfektan klub i siguran sam da će i on procvetati u Denveru nakon "moraš da kreiraš u napadu" strategije koja mu je bila nametnuta u Orlandu...

Pera Ždera

pre 3 godine

Najjvise mi "smeta" u dovodjenju Gordona sto ce, kada se Denver domogne top 2-3 pozicije zapada, novi "argument" za ne dati MVP nagradu Nikoli biti " Da ali dovedeni su mu Gordon i Mekgi", usput namerno zamnemarujuci (naravno), postojanje Irvinga i vrv do kraja i Durenta u Bruklinu i ostalih super i all star zvezda u timovima ostalih kandidata :D

Malo sale, odlican trejd koji je ozbiljnije rano komentarisati (vec protiv Klipersa i vcrs Filadelfije cemo imati prilicno jasniju sliku). Samo da se Nikola, kao neretko sto je bio slucaj, ne povuce, ne smanji gas, agresivnost ka kosu, br suteva, sada kada svakako ima bolju timsku podrsku.

Jedan MVP ne bi smeo tako da postupi, vec bi trebao nastaviti gde je stao sa brojevima, kroz i dalje izrazitu timsku kosarku, naravno.

bskfan

pre 3 godine

Ako izuzmemo 2-3 top igraca, Gordon je verovatno najbolje resenje za poziciju SF-a u Denveru. MPJ mora da igra na mestu PF-a, sto znaci da im je neophodan izuzetno atletski SF-, a Gordon je upravo to. Najveca boljka Denvera su bili laki ulazi, sada toga vise nece biti. Od kad je otisao Faried, tu lobova skoro da i nije bilo, a sada bi to trebalo da se promeni. Interesantno je reci da Grant, iako je i on izuzetan atleta, nije imao nos za hvatanje lobova. I MPJ, iako izuzetno visok, ni on nema nos za hvatanje lobova. Faried je tu bio majstor nad majstorima, sta god da mu je Jokic bacio on je pretvarao u zakucavanje.

Sto se tice odbrane, sta tu reci, brojke kazuju same za sebe. Gordon je jedan od retkih igraca koji moze da cuva LeBrona, Kavajia, Luku...da ne pominjemo DeRozana i Barnsa koji su inace rasturili Denver sa Bartonom i Milsapom. Ko je gledao utakmicu protiv Hoksa mogao je da vidi kako odjednom postava Denvera izgleda izuzetno visoko, kao zid. Sa Gordonom ce Jokicu biti mnogo lakse u odbrani, a i ujedno je sjajan fit za MPJ-a koji ima skok i blokade ali nema snagu i rad nogu. Sa druge strane, i Gordon je tu na dobitku jer kada igras sa Jokicem, MPJ-om i Marejom, on ce tu imati puno prostora da kao nebranjeni-slabo branjeni igrac ima i bolje cifre u napadu.

Bilo je tu nedoumica u pogledu toga kaakv je on kao osoba, da li je napucan itd, ali ako se nakon par dana nesto moze reci - izgleda da tu nece biti problema.

bskfan

pre 3 godine

Sto se tice petorki veoma je vazno da se Bartonu uzme lopta iz ruku, sto znaci da bi bekovsko uparivanje trebalo da bude ovako:

Marej-Barton
Marej-Dozijer
Kampaco-Marej
Moris-Marej
Moris-Dozijer

Pitanje na koje Malone treba da nadje odgovor je: koja petorka ce mu igrati zavrsnicu? Da li ce u njoj biti Barton, Moris, Kampaco ili Dozijer? Barton po iskustvu ima prednost, Moris je najsigurniji sa loptom, Kampaco je najenergicniji, Dozijer je sa dugim rukama verovatno najbolji u odbrani. To je ujedno i jedino slabo mesto u Denveru jer su Jokic, Marej, MPJ i Gordon sigurni starteri.

Sa klupe ce osim 2-3 pomenuta beka ulaziti jos Milsap, Grin, dok je McGee verovatno zacementiran kao drugi centar. Neki minut moze da dobije jos samo Nadzi.

To je 12 igraca, a u plejofu ce Malone igrati verovatno sa 9 igraca, tako da ce na svakoj utakmici, u zavisnosti od protivnika, iz rotacije ispadati po 3 igraca.

Borko Jovanović

pre 3 godine

Potrošnja lopti,odnosno jasno pozivanje akcija u napadu jeste ključno u dobrom korišćenju pojačanja.
Gordon ima kvalitet i u odbrani se zaista puno očekuje od njega.
Ali, ako Barton ispali 17 i Gordon 13 lopti npr. imaćemo problema i to je ono što može dovesti i do nesrećnog Jokića, što je Denveru najvažnije. Jokić srećan i zadovoljan rešenjima u napadu je već skoro pobeda.
Bojim se da će tu biti problema, jer i Barton i Gordon i Marej i Porter vole puno šutirati.
Iskreno, Barton je tu višak i drugačiji profil beka treba Denveru.
Nadam se da će Jokić sve izdržati i biti istorijski MVP.

SubmisivniDominator

pre 3 godine

Mnogi NBA analiticari govore da je Denver uradio najbolji posao u ovom trejd prozoru a vi niste sigurni, garbidz tajm? decko prva petorka. odbrana? doveden je da cuva Lebrona, Kavaja i ostale ajkule NBA lige zbog svog atleticizma. smatra se da ce uz Jokiceve asistencije i nacin igre Denvera ostvariti pun potencijal. decko ce zakucati 5+ puta na utakmici, vi pricate o slobodnim bacanjima? bas su i Seku odmogli u karijeri, ili ovom Zajonu Vilijamsu. oni ce 90% vremena zakucavati, ubacivati se i davati zicere. suteri su Marej i MPJ.