Aktuelno

Četvrtak, 25.03.2021.

16:55

U Njujork tajmsu tvrdnja da je Lečić napastovao Danijelu Štajnfeld i pre kobne noći VIDEO

Izvor: B92

U Njujork tajmsu tvrdnja da je Leèiæ napastovao Danijelu Štajnfeld i pre kobne noæi VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

muškarac, koji nije prećutao

pre 3 godine

Sex. Već postoji da viruteln sex( pornići) je najlepša slika, dok u realnosti tu najlepšu sliku nije lako dostići, tačnije baš suprotno teško je. Ono što Švedska radila da to ne treba da bude savršeno, mi radimo suprotno ili će biti savršen ili ga neće biti.

Naravno iz muškog ugla, sex sam imao ili ću ga imati sa osobom koja me seksualno prviče iz bilo kog razloga, suprotnog ženskog pola. Ta aktivnost treba da bude pre svega uživanje. Vidim da muškarci "moćni" valjda prodaju priče u stilu časti, znaš ko sam ja, igre moći itd. A žene tu vide dokaz ljubavi( ako takve postoje), usluga, poslovni ugovor prodajem- plati, što više mušakraca zainteresovanih dokaz da vredim +sms poruke "moćniha zaintersovanih" ( ne uspešnih , nego moćnika , dokle to ide?)itd itd. Kao i rad što smo ogadili većini društva, radiio ne radio svira mi radio, ne može mene toliko malo da plati , koliko ja mogu malo da radim; bolje da bilo šta nego da me neko jebe na poslu.

Sad je vreme da se ogadi sex.Pošto to više neće biti aktivnost za uživanje!. Šta ima da se sexam u realnosti, kad će da me neko siluje pre ill posle.

slatkorečivost zna da ispadne gorka

pre 3 godine

Šta je sa vama muškarcima što tako komentarišete (jeste li pročitali tekst u celosti uopšte)?

Piše da je tražio da prošetaju po parku (dakle, na otvorenom - u javnosti (gde ima drugih ljudi)) i da ju je potom NA SILU odveo na neko drugo mesto (gde ju je silovao). Ako su neki od vas i pre bili za to sa se ipak ne donose preuranjeni zaključci (već da tužilaštvo treba da odradi svoj posao), zašto sada osuđujete Danijelu (otkud vi znate šta je ona mislila i nameravala tada (pa rekla je da su bili kolege te da su se često viđali)? Otkud znate da joj on pre toga nije obećao da se "scena" iz svlačionice neće ponoviti (pa i on je glumac, i to sa mnogo dužim stažom)?

Žao mi je što izgleda sa su neki jedva čekali da ponovo ženu optuže - priznajem da to što je uradila (tražila pomoć od njega) zvuči baš naivno, ali, još jednom - ne znate ni vi sve detalje, a, ako je tačno to što ona tvrdi, moglo bi da mu se sudi i za otmicu i za silovanje (jer ona tamo nije bila sa njim svojevoljno, kako sama kaže).

???

pre 3 godine

Mnogo je šuplja ova priča. Ako te neko danas napadne a ti se izvučeš, zamisli pozove te sutra i ti misliš, ma hoće kući da me vozi. Jesi ti pri svesti? Ja u tvoju priču ne verujem. Ako se dokaže da lažeš onda u zatvor sa istim trajanjem kao za silovanje.

Pantagruel

pre 3 godine

Оног часа кад га се Њујорк тајмс дохватио, његова глумачка каријера је завршена. Након што изађе из затвора моћи ће да игра једино по аматерским трупама, под условом да толико остари да га нико не препозна.

Jagoda

pre 3 godine

I sad su srbi silovtelji taman dobro doslo amerikancima i albancima i kao ovo nista nije izrezirano i prodato amerikancima jer gospoda je u Americi a glupe kolege i koleginice ne kapiraju nista pa udri po Leki, sudi pre nego sto i izjavu da, pre nego sto ga j.tuzilac saslusa .Boze sta nam se desava, kakav smo mi to narod

neutralni felš

pre 3 godine

Kad NYT tvrdi nešto protiv državljanina Srbije, treba ga pod hitno osloboditi optužbe.
Bez ironije, sarkazma i cinizma.
(Kladovo, 25. mart 2021 19:08)

njujork tajms je ugledan i referentan časopis, treba ga bar ponekad čitati.

neutralni felš

pre 3 godine

4 godine posle brutalnog silovanja , lečenja od postraumatskog sindroma , napuštanja države....traumatizovana žrtva silovanja 77 minuta razgovara sa svojim predatorom i sve to spontano snima !?!?!?!? Hmmmm...da li je to lagan put do novca ?
(Psihijatar, 25. mart 2021 19:58)


ne, to je lagan put do osvete. kad se svetis novac ti je na poslednjem mestu... "hmmmmm"

neutralni felš

pre 3 godine

Akcija protiv Srba i Srbije se nastavlja.
Počelo sa Darom iz Jasenovca.
(Kladovo, 25. mart 2021 19:11)

... a nastavilo sa Lekom iz Diktafona.

Petronije

pre 3 godine

Tad joj je trebao za radnu vizu, sad za status zrtve za boravisnu dozvolu i uz to promociju nezapazenog filma. A on ne moze da veruje da nekoj nije privlacan. Budala.
(Kiza, 25. mart 2021 18:18)

Od milion komentara, ovaj je najbolji. Moje skromno mišljenje.

boki

pre 3 godine

eh kad su naše gluposti stigle čak i do nju jork tajmsa.Kad je došlo do toga da i njihovi mediji sude našem društvu.A čovek možda nije ni kriv ni dužan. Ko zna ko i zašto ga namestili

Psihijatar

pre 3 godine

4 godine posle brutalnog silovanja , lečenja od postraumatskog sindroma , napuštanja države....traumatizovana žrtva silovanja 77 minuta razgovara sa svojim predatorom i sve to spontano snima !?!?!?!? Hmmmm...da li je to lagan put do novca ?

andjelija

pre 3 godine

Svasta. Njujork Tajms pise o ovome?? OK
Dala njima ceo snimak i oni analiziraju??
Sto vise dana prolazi, sto vise vesti procitam sve vise zapetljancije.
Totalno sve cudno, meni bar. Ovaj slucaj definitivno prepun nelogicnosti, nismo mi tu da sudimo naravno, ali eto komentarisemo, cudimo se..
Jezim se na pomisao silovanja, i prirodno sam na strani zena i zrtve, ali jednostavno nesto se ne uklapa.
Npr nije mi jasno da jedna zrtva posle traume
silovanja ode u Ameriku i snimi film - cash only-
film prepun porno sadrzaja, eksplicitnih scena seksa u kojim ucestvuje.
Verovatno je to nebitno, meni licno se ne uklapa u posttraumatski period.
S druge strane ne verujem ni Lecicu.
Nedoreceni su oboje i skrivaju istinu.

ne etiketiraj

pre 3 godine

"Pedofilija se u ovom društvu podržava?! Ako on čovek kaže da nije bilo ni odnosa, vežbali za ulogu. Ona tada 28 a on tada 56. Šta je ona njemu mogla i mentalno i fizički? Duplo je stariji, duplo. Nije se ni rodila kad je on već decu imao.
(Jedza83, 25. mart 2021 18:05)"

Izvoli obrazuj se, wikipedia HR pedofilija https://hr.wikipedia.org/wiki/Pedofilija

Danijela je odavno navrsila pubertet.

joja

pre 3 godine

Pošto je isti kalup "fajterki" ista je i logičnost.
slučaj 1:
Neko te siluje? Pa naravno, odatle su neizbežne konsekvence da odeš još nekoliko puta da te siluje a nakon toga mu i proslediš mlađu sestru dok ti produžavaš na Akademiju kod njegove žene.
slučaj 2:
Neko te spopadne? Pa naravno, odatle su neizbežne konsekvence da kasnije ideš da se sastaneš sa njim i ideš kolima u nepoznatom pravcu, sve očekujući i daljnje usluge. Naravno godinama kasnije opušteni sastanak sa silovateljom na kafi, koji tajno snimaš, pa bez pristanka puštaš u film i medije.
slučaj New York Times:
Steinfeld = סטיינפלד >>> Лечић
žena = MeToo >>> не-жена

Trigger

pre 3 godine

06. maj 2012 - dan kada se Demokrate izgubile izbore i Leka pao sa vlasti.

07. maj 2012. - dan "silovanja".

I da je bilo kako DŠ tvrdi, Leki se mora takva činjenica uzeti kao olakšavajuća okolnost kao i ženama PMS.

Clear

pre 3 godine

(Jedza83, 25. mart 2021 18:05)
Pedofilija? Prema ženi od 28 godina????
Upravo se ovde ne podržava pedofilija ni na koji način, za razliku od ekipe oko Njujork Tajmsa, koja se godinama družila sa Epstinom na njegovom ostrvcetu

Viza

pre 3 godine

Pa zar ona nije pobegla u Ameriku zbog toga što je Leka silovao? A sela sa Lekom u kola da bi joj on dao potpis za vizu. Mnogo nelogičnosti.

johnny b

pre 3 godine

Ona samu sebe minira ovim stvarima. Zamisli neko te siluje a ti cutis o tome i onda posle nekog vremena kazes da si silovana ali ne kazes ko te je silovao, pa posle godinu dana kazes ko je to ustvari. Na sve to, siluje te u kolima?? Sta ce ona u kolima sa nekim ko je spopada i ko je stariji od nje 40 godina?

Kiza

pre 3 godine

Tad joj je trebao za radnu vizu, sad za status zrtve za boravisnu dozvolu i uz to promociju nezapazenog filma. A on ne moze da veruje da nekoj nije privlacan. Budala.

Milan

pre 3 godine

Za silovanje najstroža kazna. Ali zavukao joj ruku pod suknju a ona mu se posle obratila za pomoć i sela s njim u auto. Silovanje je užas, ali strasno je i optužiti coveka koji mozda nije kriv. Ako neko pokusa da vas siluje, ne prilaziti mu ni blizu a kamoli tražiti pomoć.

au

pre 3 godine

Zalosno je to sto joj se desilo i nadam se da ce se sve dokazati na kraju i krivac biti priveden pravdi.
Ali tako postoji i druga strana medalje koja njoj ostaje da nosi. A to je da je mogla mnogo ranije da reaguje i da nesto uradi a ne da ceka da joj se karijera utemelji pa da onda krene. Da je to odmah uradila sve bi bilo ok i normalno ali na zalost ona to nije, pricamo o slucaju iz 2012. godine. 9 godina je gradila karijeru i onda joj je postalo tesko.

offshore court

pre 3 godine

Да ли је Штајнфелдова америчка држављанка? Питам јер ми није јасно оволико мешање Њујорк тајмса.
(Јабучило, 25. mart 2021 17:16)

Ona njima nas prestavi kao jednu malu konzervativnu zemlju koja brani mocnika, oni polude da joj daju paznju. To od prilike tako ide, samo mislim da se preracunala, Njujork Tajms joj ovde ne ide u korist.

Jedza83

pre 3 godine

Pedofilija se u ovom društvu podržava?! Ako on čovek kaže da nije bilo ni odnosa, vežbali za ulogu. Ona tada 28 a on tada 56. Šta je ona njemu mogla i mentalno i fizički? Duplo je stariji, duplo. Nije se ni rodila kad je on već decu imao.

stara skola

pre 3 godine

Pitam se koji je procenat nas muskaraca koji smo izmanipulisali neke zene da dodjemo do odnosa sa njom, a isto tako se pitam i koji je procenat zena koje su izmanipulisale muskarcima da dodju do neke svoje potrebe.
Podrska Lecicu!

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Udružila se sa američkim NVO da bi njena optužba dobila na težini znajući da je njen slučaj zbog nedokazivosti suviše klimav. Pri čemu više indikatora upućuje da je šema između njih dvoje suštinski bila obostrana. Bože me prosti, osvetoljubiva žena će te u***ati k'o sam đavo.

Boris

pre 3 godine

Bolje ne pisite dalje, inace cu zaista poverovati da glumica laze. Cuj molim te, on je napastvovao i danima pre, stavljao joj ruku medju haljinu, a ona ipak usla u kola sa njim pa je te noci silovao??? Taman cu da promenim misljenje o ovom slucaju, majke mi.

Picopevac

pre 3 godine

E šou živi.On je nju faćkao danima nedeljama,gurao joj ruku pod haljinu,a ona posle svega toga trazi uslugu od njega.Verovatno je jos tada mislila da ga prijavi ali je čekala da prodje 7-8 godina...Izvinite se čoveku svi ali odmah!

bgd011

pre 3 godine

"kako je rekla u jednom intervjuu, obratila Lečiću, za kojeg je smatrala da ima uticajnu političku pozadinu, zbog pisma preporuke za američku radnu vizu." ....

Cekaj malo ...pipkao te ..bio neumesan i ne prijavis ga .. dok ti nije dao preporuku da bi dobila vizu?? To je to... zvanicno sam na strani Lečića.

Lobisti sa zapada

pre 3 godine

Nisu mogli da unište Srpski narod pa se setili ej ajmo kulturno i duševno da ih uništimo. Ovo je sve nameštaljka. Čuli priče Njujork Tajms zamisli gde je neko zatražio pomoć. Bože pomozi.

Dzentlmen

pre 3 godine

hahahah! Vrh! A sta ces "Ti", prepostena i cedna u njegovoj svlacionici? A sta ces ti u njegovom automobilu? Kako bre nikada, ikada u mom autu nije sela nijedna koja nije htela nesto, kako u mom stanu nije zavrsila ni jedna koja to nije htela? Upsss, bolje da cutim, mora da sam predator i silovatelj a? Mala je imala plan, druze, navukla te... Gotov si.

Los Angeles

pre 3 godine

Jok nemojte da verujete NYT-su koji direktno razgovara sa oštećenom, verujte Putinu i ruskom komersantu. Naravno da je priča interesantna New York Times-u kada prate direktne konsekvence pokreta #meetoo u Americi oko Vajnštajna i njegovih silovanja. Nije mi jasno kako je vaše društvo toliko nisko potonulo.

Millennium

pre 3 godine

Čekaj, on je nju spopadao i pre, zavukao joj ruku pod suknju, a ona je ipak tražila usluge od njega, šetala se sa njim i na kraju sela u kola? Ja sam muškarac, ali bih voleo da ovde žene i devojke ostave komentar da li bi sele sa kolegom u auto koji im je zavukao ruku pod suknju a da to nisu želele? I da li to ona pokušava preko Njujork Tajmsa da skrene pažnju na sebe u Americi i eventualno unovči to što joj se desilo preko Me Too pokreta? Kao što je Milena već spremila scenario za seriju.

dule pacov

pre 3 godine

a onaj telefonski razgovor nije nikakav dokaz..dokazuje samo da je leka manipulator, perverznjak i da voli onu stvar vise nego leba da jede..ali ne i silovatelj sto je potpuno nesto drugo

Zorica

pre 3 godine

Malo je zaista sumnjivo ovo uplitanje Njujork Tajmsa. Ovo samo moze da naskodi Danijeli i da potporu onima koji misle da sve ovo radi zbog reklame. U Americi je trenutno veoma popularno biti zrtva nasilja, i jos ako se uz to snimi i dokumentarac, kao sto je ona uradila. Iako sam u pocetku bila na njenoj strani, sada sve pocinje da mi deluje veoma sumnjivo. I da li se uopste zna cime se ona bavi u Americi? Da li radi kao glumica? U Njujorku je jako tesko se probiti u glumackim vodama i mozda je ovo zaista nacin da skrene paznju na sebe i izgradi karijeru.

dule pacov

pre 3 godine

nadam se da leka nije kriv samo iz razloga jer je u startu markiran kao silovatelj bez da je dokazano.. ne moze tako..
pocece da se zloupotrebljava to pa ce devojke iz osvete ili zarad medijske paznje poceti svasta da nazivaju silovanjem..
dokazi, papirici, crno na belo...

Ebigaaa

pre 3 godine

Zestoko osudjujem bilo kakvo silovanje, maltretiranje ili bilo sta sto ulazi u nesto sto se radi protiv necije volje...... i ne sumnjam da je Lecic to uradio jer mu po faci vidim i po onom govoru da ima nesto u njemu....ALI - i to veliko ALI !!!

- Dokle si ti Danijela bila spremna da trpis zarad svoje karijere... sta si koj moj trazila u kuci u tri lepe sa njim sama... zbog cega to ranije nisi prekinula???? Osudjujem Lecica....ali osudjujem i tebe jer si bila spremna da tepis torture zarad svoje karijere....e sad ti doslo iz dupeta u glavu i ajde sad budi zrtva. Lecica po meni treba osuditi ako se sve to dokaze, ali ona po meni nije tolika zrrva kolikom se pravi u medijima. Cisto sumnjam da ce se moj komentar izbaciti...

sasha

pre 3 godine

Niste svesni sta se sve kvalifikuje kao silovanje. U sudskoj medicini se smatra silovanjem, ako ste imali seks sa zenom dok je bila u alkoholisanom stanju, bez obzira sto je na to pristala i sto je vi niste napili.
Mogla je da inicira vidjanje i da ga zavodi, ako je rekla NE to je silovanje.
Nije to moje ili tvoje misljenje, nego tako zakon definise.

Nikola

pre 3 godine

ko se od zena na Balkanu usudi da udje u ovo,treba mu skinuti kapu,naklon do poda.Valjda je devojka spremna na svo provlacenje po blatu sto je ceka.Ovde lopovi kolo igraju,teske ubice izlaze za pet sest godina,deca mocnika ubijaju devojke na pesackom.Sve zene koje ste to prosle a niste reagovale a i svi napasnici,razmislite o svojim postupcima.

Hit

pre 3 godine

Ali najjače je što ona u svom filmu ima isečak navodne video ispovesti koju je snimila tog dana u Srbiji - na engleskom! Za čiju publiku? Sa kojim ciljem?

sima strahota

pre 3 godine

Citao sam jutros clanak, nije joj trebalo da spominje vizu. Implicitno je time priznala da je ocekivala protivuslugu, pa ga nije zbog toga prijavila odmah

Јабучило

pre 3 godine

Да ли је Штајнфелдова америчка држављанка? Питам јер ми није јасно оволико мешање Њујорк тајмса.

mladen.ba

pre 3 godine

Kaze kako je, citiram, "trazio da mu radi neke stvari". A ona mu ih je radila jer je zeljela da se "to mucenje zaustavi". E sad, sa svojih 40 godina i solidnog ljubavnog iskustva ja se pitam na koji nacin i kojom logikom se silovanje zavrsava tako sto silovatelju ispunjavas seksualne zelje i fantazije. Nekako mi djelotvornije izgleda da se suprotstavis, odgurnes ga, opsujes, udaris samar i sl.

Da ne budem pogresno shvacen - vjerujem da je Lecic kriv i stava sam da treba odgovarati. On je zelio sex, a ona radnu vizu. Gade mi se muskarci koji koriste svoj uticaj kao ucjenu za odnos. Ali samo malo manje sam gadljiv na zene koje najprije iskoriste benefite tog odnosa, a onda, retroaktivno, deceniju ili vise, se sjete da su silovane.

RCZ

pre 3 godine

Ja za svoga zivota jos nisam cuo da silovatelj posle pocinjenog dela silovanja ostane u kontaktu za zenom koju je silovao, a narocito da redovno sa njom prica telefonom... ?! Jel neko od vas ovde to cuo ??? Meni ova sapunica sve vise lici na kajanje posle j.... Ili da budem precizniji , mozda je mlada dama ocekivala da ce mu posle sexa biti bliska , a to nije postala , pa se razocarala i u Lečića i svoj status jer nije joj islo po planu . Pa sad , ajde da kazemo da je bilo silovanje. Ma hajde. Uz duzno postovanje nasim zenama , sestrama , majkama , cerkama mislim da nemamo iluzije da nisu ni sve zene " same u glavi ". Sta je ovoj zeni u glavi , niko ne zna. Ali bilo bi zanimljivo saznati .

Lola M

pre 3 godine

Podrška Lečiću. Ne može da se stvara crno-bela slika kao u srednjem veku da se proglasom neko optužuje i osudjuje baš za one stvari koje su teške za dokazati sa ogromnim prostorom za manipulaciju, čime se vrši pritisak na sud, a tužioci i sudije privatno prate medije i pod pritiskom su sigurno.

ziv

pre 3 godine

Ohoho. Pa ako su mislili sa tim tekstom stati u njenu odbranu, malo su se prevarili. Evo ja sam do sad davao odnos 75:25 za Danijelu, a sada je taj isti odnos ali za Lecica. Prvo, sta je radila u njegovoj svlacionici (ako neko slucajno napise "zalutala", "nesto joj zatrebalo", "slucajno" i ostale gluposti, povraticu)? Drugo, liku koji ti je gurnuo ruku pod suknju i od kojeg si pobegla, dosla si traziti pomoc bilo kakvu??? Trece, ta pomoc ustvari znaci "da pogura" dobijanje vize, sto svakako nije legalno. I na kraju, kako vidimo, Danijela ima americku vizu, dakle, Lecic ispunio svoj deo dogovora, iskoristio politicki uticaj, a ne verujem da mu je Danijela platila kesom. To sto je ona plakala, ne znaci da nije htela ispuniti svoj deo. I sta sad, Danijela dobila Ameriku, snasla se i resila da se osveti Lecicu zato sto joj nije bezuslovno sredio vizu. Ja to tako vidim, sad ne znam kako vi.

Dejan

pre 3 godine

"kompletan snimak od 77 minuta razgovora, koji je inače trajao oko 90 minuta, a snimala je dok joj se nije ispraznila baterija na telefonu."

Ako se baterija ispraznila posle 77 minuta, kako su razgovarali preostalih 13? Dovikivali se?

Макс

pre 3 godine

Њујорк Тајмс?!? Па, ако смо и мислили да је ова пријава након 8 година наводног силовања случајан догађај, сад је потпуно јасно да је ово операција. Каква и са којим крајњим циљем, то можемо да се досећамо...

Boris

pre 3 godine

Bolje ne pisite dalje, inace cu zaista poverovati da glumica laze. Cuj molim te, on je napastvovao i danima pre, stavljao joj ruku medju haljinu, a ona ipak usla u kola sa njim pa je te noci silovao??? Taman cu da promenim misljenje o ovom slucaju, majke mi.

Јабучило

pre 3 godine

Да ли је Штајнфелдова америчка држављанка? Питам јер ми није јасно оволико мешање Њујорк тајмса.

sima strahota

pre 3 godine

Citao sam jutros clanak, nije joj trebalo da spominje vizu. Implicitno je time priznala da je ocekivala protivuslugu, pa ga nije zbog toga prijavila odmah

Макс

pre 3 godine

Њујорк Тајмс?!? Па, ако смо и мислили да је ова пријава након 8 година наводног силовања случајан догађај, сад је потпуно јасно да је ово операција. Каква и са којим крајњим циљем, то можемо да се досећамо...

dule pacov

pre 3 godine

a onaj telefonski razgovor nije nikakav dokaz..dokazuje samo da je leka manipulator, perverznjak i da voli onu stvar vise nego leba da jede..ali ne i silovatelj sto je potpuno nesto drugo

Lola M

pre 3 godine

Podrška Lečiću. Ne može da se stvara crno-bela slika kao u srednjem veku da se proglasom neko optužuje i osudjuje baš za one stvari koje su teške za dokazati sa ogromnim prostorom za manipulaciju, čime se vrši pritisak na sud, a tužioci i sudije privatno prate medije i pod pritiskom su sigurno.

Ebigaaa

pre 3 godine

Zestoko osudjujem bilo kakvo silovanje, maltretiranje ili bilo sta sto ulazi u nesto sto se radi protiv necije volje...... i ne sumnjam da je Lecic to uradio jer mu po faci vidim i po onom govoru da ima nesto u njemu....ALI - i to veliko ALI !!!

- Dokle si ti Danijela bila spremna da trpis zarad svoje karijere... sta si koj moj trazila u kuci u tri lepe sa njim sama... zbog cega to ranije nisi prekinula???? Osudjujem Lecica....ali osudjujem i tebe jer si bila spremna da tepis torture zarad svoje karijere....e sad ti doslo iz dupeta u glavu i ajde sad budi zrtva. Lecica po meni treba osuditi ako se sve to dokaze, ali ona po meni nije tolika zrrva kolikom se pravi u medijima. Cisto sumnjam da ce se moj komentar izbaciti...

Kiza

pre 3 godine

Tad joj je trebao za radnu vizu, sad za status zrtve za boravisnu dozvolu i uz to promociju nezapazenog filma. A on ne moze da veruje da nekoj nije privlacan. Budala.

Milan

pre 3 godine

Za silovanje najstroža kazna. Ali zavukao joj ruku pod suknju a ona mu se posle obratila za pomoć i sela s njim u auto. Silovanje je užas, ali strasno je i optužiti coveka koji mozda nije kriv. Ako neko pokusa da vas siluje, ne prilaziti mu ni blizu a kamoli tražiti pomoć.

Viza

pre 3 godine

Pa zar ona nije pobegla u Ameriku zbog toga što je Leka silovao? A sela sa Lekom u kola da bi joj on dao potpis za vizu. Mnogo nelogičnosti.

Dzentlmen

pre 3 godine

hahahah! Vrh! A sta ces "Ti", prepostena i cedna u njegovoj svlacionici? A sta ces ti u njegovom automobilu? Kako bre nikada, ikada u mom autu nije sela nijedna koja nije htela nesto, kako u mom stanu nije zavrsila ni jedna koja to nije htela? Upsss, bolje da cutim, mora da sam predator i silovatelj a? Mala je imala plan, druze, navukla te... Gotov si.

Psihijatar

pre 3 godine

4 godine posle brutalnog silovanja , lečenja od postraumatskog sindroma , napuštanja države....traumatizovana žrtva silovanja 77 minuta razgovara sa svojim predatorom i sve to spontano snima !?!?!?!? Hmmmm...da li je to lagan put do novca ?

Picopevac

pre 3 godine

E šou živi.On je nju faćkao danima nedeljama,gurao joj ruku pod haljinu,a ona posle svega toga trazi uslugu od njega.Verovatno je jos tada mislila da ga prijavi ali je čekala da prodje 7-8 godina...Izvinite se čoveku svi ali odmah!

offshore court

pre 3 godine

Да ли је Штајнфелдова америчка држављанка? Питам јер ми није јасно оволико мешање Њујорк тајмса.
(Јабучило, 25. mart 2021 17:16)

Ona njima nas prestavi kao jednu malu konzervativnu zemlju koja brani mocnika, oni polude da joj daju paznju. To od prilike tako ide, samo mislim da se preracunala, Njujork Tajms joj ovde ne ide u korist.

Lobisti sa zapada

pre 3 godine

Nisu mogli da unište Srpski narod pa se setili ej ajmo kulturno i duševno da ih uništimo. Ovo je sve nameštaljka. Čuli priče Njujork Tajms zamisli gde je neko zatražio pomoć. Bože pomozi.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Udružila se sa američkim NVO da bi njena optužba dobila na težini znajući da je njen slučaj zbog nedokazivosti suviše klimav. Pri čemu više indikatora upućuje da je šema između njih dvoje suštinski bila obostrana. Bože me prosti, osvetoljubiva žena će te u***ati k'o sam đavo.

Petronije

pre 3 godine

Tad joj je trebao za radnu vizu, sad za status zrtve za boravisnu dozvolu i uz to promociju nezapazenog filma. A on ne moze da veruje da nekoj nije privlacan. Budala.
(Kiza, 25. mart 2021 18:18)

Od milion komentara, ovaj je najbolji. Moje skromno mišljenje.

stara skola

pre 3 godine

Pitam se koji je procenat nas muskaraca koji smo izmanipulisali neke zene da dodjemo do odnosa sa njom, a isto tako se pitam i koji je procenat zena koje su izmanipulisale muskarcima da dodju do neke svoje potrebe.
Podrska Lecicu!

joja

pre 3 godine

Pošto je isti kalup "fajterki" ista je i logičnost.
slučaj 1:
Neko te siluje? Pa naravno, odatle su neizbežne konsekvence da odeš još nekoliko puta da te siluje a nakon toga mu i proslediš mlađu sestru dok ti produžavaš na Akademiju kod njegove žene.
slučaj 2:
Neko te spopadne? Pa naravno, odatle su neizbežne konsekvence da kasnije ideš da se sastaneš sa njim i ideš kolima u nepoznatom pravcu, sve očekujući i daljnje usluge. Naravno godinama kasnije opušteni sastanak sa silovateljom na kafi, koji tajno snimaš, pa bez pristanka puštaš u film i medije.
slučaj New York Times:
Steinfeld = סטיינפלד >>> Лечић
žena = MeToo >>> не-жена

andjelija

pre 3 godine

Svasta. Njujork Tajms pise o ovome?? OK
Dala njima ceo snimak i oni analiziraju??
Sto vise dana prolazi, sto vise vesti procitam sve vise zapetljancije.
Totalno sve cudno, meni bar. Ovaj slucaj definitivno prepun nelogicnosti, nismo mi tu da sudimo naravno, ali eto komentarisemo, cudimo se..
Jezim se na pomisao silovanja, i prirodno sam na strani zena i zrtve, ali jednostavno nesto se ne uklapa.
Npr nije mi jasno da jedna zrtva posle traume
silovanja ode u Ameriku i snimi film - cash only-
film prepun porno sadrzaja, eksplicitnih scena seksa u kojim ucestvuje.
Verovatno je to nebitno, meni licno se ne uklapa u posttraumatski period.
S druge strane ne verujem ni Lecicu.
Nedoreceni su oboje i skrivaju istinu.

Hit

pre 3 godine

Ali najjače je što ona u svom filmu ima isečak navodne video ispovesti koju je snimila tog dana u Srbiji - na engleskom! Za čiju publiku? Sa kojim ciljem?

johnny b

pre 3 godine

Ona samu sebe minira ovim stvarima. Zamisli neko te siluje a ti cutis o tome i onda posle nekog vremena kazes da si silovana ali ne kazes ko te je silovao, pa posle godinu dana kazes ko je to ustvari. Na sve to, siluje te u kolima?? Sta ce ona u kolima sa nekim ko je spopada i ko je stariji od nje 40 godina?

Clear

pre 3 godine

(Jedza83, 25. mart 2021 18:05)
Pedofilija? Prema ženi od 28 godina????
Upravo se ovde ne podržava pedofilija ni na koji način, za razliku od ekipe oko Njujork Tajmsa, koja se godinama družila sa Epstinom na njegovom ostrvcetu

ziv

pre 3 godine

Ohoho. Pa ako su mislili sa tim tekstom stati u njenu odbranu, malo su se prevarili. Evo ja sam do sad davao odnos 75:25 za Danijelu, a sada je taj isti odnos ali za Lecica. Prvo, sta je radila u njegovoj svlacionici (ako neko slucajno napise "zalutala", "nesto joj zatrebalo", "slucajno" i ostale gluposti, povraticu)? Drugo, liku koji ti je gurnuo ruku pod suknju i od kojeg si pobegla, dosla si traziti pomoc bilo kakvu??? Trece, ta pomoc ustvari znaci "da pogura" dobijanje vize, sto svakako nije legalno. I na kraju, kako vidimo, Danijela ima americku vizu, dakle, Lecic ispunio svoj deo dogovora, iskoristio politicki uticaj, a ne verujem da mu je Danijela platila kesom. To sto je ona plakala, ne znaci da nije htela ispuniti svoj deo. I sta sad, Danijela dobila Ameriku, snasla se i resila da se osveti Lecicu zato sto joj nije bezuslovno sredio vizu. Ja to tako vidim, sad ne znam kako vi.

ne etiketiraj

pre 3 godine

"Pedofilija se u ovom društvu podržava?! Ako on čovek kaže da nije bilo ni odnosa, vežbali za ulogu. Ona tada 28 a on tada 56. Šta je ona njemu mogla i mentalno i fizički? Duplo je stariji, duplo. Nije se ni rodila kad je on već decu imao.
(Jedza83, 25. mart 2021 18:05)"

Izvoli obrazuj se, wikipedia HR pedofilija https://hr.wikipedia.org/wiki/Pedofilija

Danijela je odavno navrsila pubertet.

Trigger

pre 3 godine

06. maj 2012 - dan kada se Demokrate izgubile izbore i Leka pao sa vlasti.

07. maj 2012. - dan "silovanja".

I da je bilo kako DŠ tvrdi, Leki se mora takva činjenica uzeti kao olakšavajuća okolnost kao i ženama PMS.

boki

pre 3 godine

eh kad su naše gluposti stigle čak i do nju jork tajmsa.Kad je došlo do toga da i njihovi mediji sude našem društvu.A čovek možda nije ni kriv ni dužan. Ko zna ko i zašto ga namestili

???

pre 3 godine

Mnogo je šuplja ova priča. Ako te neko danas napadne a ti se izvučeš, zamisli pozove te sutra i ti misliš, ma hoće kući da me vozi. Jesi ti pri svesti? Ja u tvoju priču ne verujem. Ako se dokaže da lažeš onda u zatvor sa istim trajanjem kao za silovanje.

au

pre 3 godine

Zalosno je to sto joj se desilo i nadam se da ce se sve dokazati na kraju i krivac biti priveden pravdi.
Ali tako postoji i druga strana medalje koja njoj ostaje da nosi. A to je da je mogla mnogo ranije da reaguje i da nesto uradi a ne da ceka da joj se karijera utemelji pa da onda krene. Da je to odmah uradila sve bi bilo ok i normalno ali na zalost ona to nije, pricamo o slucaju iz 2012. godine. 9 godina je gradila karijeru i onda joj je postalo tesko.

neutralni felš

pre 3 godine

Akcija protiv Srba i Srbije se nastavlja.
Počelo sa Darom iz Jasenovca.
(Kladovo, 25. mart 2021 19:11)

... a nastavilo sa Lekom iz Diktafona.

Pantagruel

pre 3 godine

Оног часа кад га се Њујорк тајмс дохватио, његова глумачка каријера је завршена. Након што изађе из затвора моћи ће да игра једино по аматерским трупама, под условом да толико остари да га нико не препозна.

neutralni felš

pre 3 godine

4 godine posle brutalnog silovanja , lečenja od postraumatskog sindroma , napuštanja države....traumatizovana žrtva silovanja 77 minuta razgovara sa svojim predatorom i sve to spontano snima !?!?!?!? Hmmmm...da li je to lagan put do novca ?
(Psihijatar, 25. mart 2021 19:58)


ne, to je lagan put do osvete. kad se svetis novac ti je na poslednjem mestu... "hmmmmm"

Jagoda

pre 3 godine

I sad su srbi silovtelji taman dobro doslo amerikancima i albancima i kao ovo nista nije izrezirano i prodato amerikancima jer gospoda je u Americi a glupe kolege i koleginice ne kapiraju nista pa udri po Leki, sudi pre nego sto i izjavu da, pre nego sto ga j.tuzilac saslusa .Boze sta nam se desava, kakav smo mi to narod

mladen.ba

pre 3 godine

Kaze kako je, citiram, "trazio da mu radi neke stvari". A ona mu ih je radila jer je zeljela da se "to mucenje zaustavi". E sad, sa svojih 40 godina i solidnog ljubavnog iskustva ja se pitam na koji nacin i kojom logikom se silovanje zavrsava tako sto silovatelju ispunjavas seksualne zelje i fantazije. Nekako mi djelotvornije izgleda da se suprotstavis, odgurnes ga, opsujes, udaris samar i sl.

Da ne budem pogresno shvacen - vjerujem da je Lecic kriv i stava sam da treba odgovarati. On je zelio sex, a ona radnu vizu. Gade mi se muskarci koji koriste svoj uticaj kao ucjenu za odnos. Ali samo malo manje sam gadljiv na zene koje najprije iskoriste benefite tog odnosa, a onda, retroaktivno, deceniju ili vise, se sjete da su silovane.

neutralni felš

pre 3 godine

Kad NYT tvrdi nešto protiv državljanina Srbije, treba ga pod hitno osloboditi optužbe.
Bez ironije, sarkazma i cinizma.
(Kladovo, 25. mart 2021 19:08)

njujork tajms je ugledan i referentan časopis, treba ga bar ponekad čitati.

slatkorečivost zna da ispadne gorka

pre 3 godine

Šta je sa vama muškarcima što tako komentarišete (jeste li pročitali tekst u celosti uopšte)?

Piše da je tražio da prošetaju po parku (dakle, na otvorenom - u javnosti (gde ima drugih ljudi)) i da ju je potom NA SILU odveo na neko drugo mesto (gde ju je silovao). Ako su neki od vas i pre bili za to sa se ipak ne donose preuranjeni zaključci (već da tužilaštvo treba da odradi svoj posao), zašto sada osuđujete Danijelu (otkud vi znate šta je ona mislila i nameravala tada (pa rekla je da su bili kolege te da su se često viđali)? Otkud znate da joj on pre toga nije obećao da se "scena" iz svlačionice neće ponoviti (pa i on je glumac, i to sa mnogo dužim stažom)?

Žao mi je što izgleda sa su neki jedva čekali da ponovo ženu optuže - priznajem da to što je uradila (tražila pomoć od njega) zvuči baš naivno, ali, još jednom - ne znate ni vi sve detalje, a, ako je tačno to što ona tvrdi, moglo bi da mu se sudi i za otmicu i za silovanje (jer ona tamo nije bila sa njim svojevoljno, kako sama kaže).

muškarac, koji nije prećutao

pre 3 godine

Sex. Već postoji da viruteln sex( pornići) je najlepša slika, dok u realnosti tu najlepšu sliku nije lako dostići, tačnije baš suprotno teško je. Ono što Švedska radila da to ne treba da bude savršeno, mi radimo suprotno ili će biti savršen ili ga neće biti.

Naravno iz muškog ugla, sex sam imao ili ću ga imati sa osobom koja me seksualno prviče iz bilo kog razloga, suprotnog ženskog pola. Ta aktivnost treba da bude pre svega uživanje. Vidim da muškarci "moćni" valjda prodaju priče u stilu časti, znaš ko sam ja, igre moći itd. A žene tu vide dokaz ljubavi( ako takve postoje), usluga, poslovni ugovor prodajem- plati, što više mušakraca zainteresovanih dokaz da vredim +sms poruke "moćniha zaintersovanih" ( ne uspešnih , nego moćnika , dokle to ide?)itd itd. Kao i rad što smo ogadili većini društva, radiio ne radio svira mi radio, ne može mene toliko malo da plati , koliko ja mogu malo da radim; bolje da bilo šta nego da me neko jebe na poslu.

Sad je vreme da se ogadi sex.Pošto to više neće biti aktivnost za uživanje!. Šta ima da se sexam u realnosti, kad će da me neko siluje pre ill posle.

Millennium

pre 3 godine

Čekaj, on je nju spopadao i pre, zavukao joj ruku pod suknju, a ona je ipak tražila usluge od njega, šetala se sa njim i na kraju sela u kola? Ja sam muškarac, ali bih voleo da ovde žene i devojke ostave komentar da li bi sele sa kolegom u auto koji im je zavukao ruku pod suknju a da to nisu želele? I da li to ona pokušava preko Njujork Tajmsa da skrene pažnju na sebe u Americi i eventualno unovči to što joj se desilo preko Me Too pokreta? Kao što je Milena već spremila scenario za seriju.

Dejan

pre 3 godine

"kompletan snimak od 77 minuta razgovora, koji je inače trajao oko 90 minuta, a snimala je dok joj se nije ispraznila baterija na telefonu."

Ako se baterija ispraznila posle 77 minuta, kako su razgovarali preostalih 13? Dovikivali se?

bgd011

pre 3 godine

"kako je rekla u jednom intervjuu, obratila Lečiću, za kojeg je smatrala da ima uticajnu političku pozadinu, zbog pisma preporuke za američku radnu vizu." ....

Cekaj malo ...pipkao te ..bio neumesan i ne prijavis ga .. dok ti nije dao preporuku da bi dobila vizu?? To je to... zvanicno sam na strani Lečića.

Jedza83

pre 3 godine

Pedofilija se u ovom društvu podržava?! Ako on čovek kaže da nije bilo ni odnosa, vežbali za ulogu. Ona tada 28 a on tada 56. Šta je ona njemu mogla i mentalno i fizički? Duplo je stariji, duplo. Nije se ni rodila kad je on već decu imao.

RCZ

pre 3 godine

Ja za svoga zivota jos nisam cuo da silovatelj posle pocinjenog dela silovanja ostane u kontaktu za zenom koju je silovao, a narocito da redovno sa njom prica telefonom... ?! Jel neko od vas ovde to cuo ??? Meni ova sapunica sve vise lici na kajanje posle j.... Ili da budem precizniji , mozda je mlada dama ocekivala da ce mu posle sexa biti bliska , a to nije postala , pa se razocarala i u Lečića i svoj status jer nije joj islo po planu . Pa sad , ajde da kazemo da je bilo silovanje. Ma hajde. Uz duzno postovanje nasim zenama , sestrama , majkama , cerkama mislim da nemamo iluzije da nisu ni sve zene " same u glavi ". Sta je ovoj zeni u glavi , niko ne zna. Ali bilo bi zanimljivo saznati .

sasha

pre 3 godine

Niste svesni sta se sve kvalifikuje kao silovanje. U sudskoj medicini se smatra silovanjem, ako ste imali seks sa zenom dok je bila u alkoholisanom stanju, bez obzira sto je na to pristala i sto je vi niste napili.
Mogla je da inicira vidjanje i da ga zavodi, ako je rekla NE to je silovanje.
Nije to moje ili tvoje misljenje, nego tako zakon definise.

Zorica

pre 3 godine

Malo je zaista sumnjivo ovo uplitanje Njujork Tajmsa. Ovo samo moze da naskodi Danijeli i da potporu onima koji misle da sve ovo radi zbog reklame. U Americi je trenutno veoma popularno biti zrtva nasilja, i jos ako se uz to snimi i dokumentarac, kao sto je ona uradila. Iako sam u pocetku bila na njenoj strani, sada sve pocinje da mi deluje veoma sumnjivo. I da li se uopste zna cime se ona bavi u Americi? Da li radi kao glumica? U Njujorku je jako tesko se probiti u glumackim vodama i mozda je ovo zaista nacin da skrene paznju na sebe i izgradi karijeru.

dule pacov

pre 3 godine

nadam se da leka nije kriv samo iz razloga jer je u startu markiran kao silovatelj bez da je dokazano.. ne moze tako..
pocece da se zloupotrebljava to pa ce devojke iz osvete ili zarad medijske paznje poceti svasta da nazivaju silovanjem..
dokazi, papirici, crno na belo...

Nikola

pre 3 godine

ko se od zena na Balkanu usudi da udje u ovo,treba mu skinuti kapu,naklon do poda.Valjda je devojka spremna na svo provlacenje po blatu sto je ceka.Ovde lopovi kolo igraju,teske ubice izlaze za pet sest godina,deca mocnika ubijaju devojke na pesackom.Sve zene koje ste to prosle a niste reagovale a i svi napasnici,razmislite o svojim postupcima.

Los Angeles

pre 3 godine

Jok nemojte da verujete NYT-su koji direktno razgovara sa oštećenom, verujte Putinu i ruskom komersantu. Naravno da je priča interesantna New York Times-u kada prate direktne konsekvence pokreta #meetoo u Americi oko Vajnštajna i njegovih silovanja. Nije mi jasno kako je vaše društvo toliko nisko potonulo.

Lobisti sa zapada

pre 3 godine

Nisu mogli da unište Srpski narod pa se setili ej ajmo kulturno i duševno da ih uništimo. Ovo je sve nameštaljka. Čuli priče Njujork Tajms zamisli gde je neko zatražio pomoć. Bože pomozi.

Jedza83

pre 3 godine

Pedofilija se u ovom društvu podržava?! Ako on čovek kaže da nije bilo ni odnosa, vežbali za ulogu. Ona tada 28 a on tada 56. Šta je ona njemu mogla i mentalno i fizički? Duplo je stariji, duplo. Nije se ni rodila kad je on već decu imao.

Boris

pre 3 godine

Bolje ne pisite dalje, inace cu zaista poverovati da glumica laze. Cuj molim te, on je napastvovao i danima pre, stavljao joj ruku medju haljinu, a ona ipak usla u kola sa njim pa je te noci silovao??? Taman cu da promenim misljenje o ovom slucaju, majke mi.

stara skola

pre 3 godine

Pitam se koji je procenat nas muskaraca koji smo izmanipulisali neke zene da dodjemo do odnosa sa njom, a isto tako se pitam i koji je procenat zena koje su izmanipulisale muskarcima da dodju do neke svoje potrebe.
Podrska Lecicu!

Lola M

pre 3 godine

Podrška Lečiću. Ne može da se stvara crno-bela slika kao u srednjem veku da se proglasom neko optužuje i osudjuje baš za one stvari koje su teške za dokazati sa ogromnim prostorom za manipulaciju, čime se vrši pritisak na sud, a tužioci i sudije privatno prate medije i pod pritiskom su sigurno.

Psihijatar

pre 3 godine

4 godine posle brutalnog silovanja , lečenja od postraumatskog sindroma , napuštanja države....traumatizovana žrtva silovanja 77 minuta razgovara sa svojim predatorom i sve to spontano snima !?!?!?!? Hmmmm...da li je to lagan put do novca ?

Јабучило

pre 3 godine

Да ли је Штајнфелдова америчка држављанка? Питам јер ми није јасно оволико мешање Њујорк тајмса.

sima strahota

pre 3 godine

Citao sam jutros clanak, nije joj trebalo da spominje vizu. Implicitno je time priznala da je ocekivala protivuslugu, pa ga nije zbog toga prijavila odmah

Макс

pre 3 godine

Њујорк Тајмс?!? Па, ако смо и мислили да је ова пријава након 8 година наводног силовања случајан догађај, сад је потпуно јасно да је ово операција. Каква и са којим крајњим циљем, то можемо да се досећамо...

dule pacov

pre 3 godine

a onaj telefonski razgovor nije nikakav dokaz..dokazuje samo da je leka manipulator, perverznjak i da voli onu stvar vise nego leba da jede..ali ne i silovatelj sto je potpuno nesto drugo

joja

pre 3 godine

Pošto je isti kalup "fajterki" ista je i logičnost.
slučaj 1:
Neko te siluje? Pa naravno, odatle su neizbežne konsekvence da odeš još nekoliko puta da te siluje a nakon toga mu i proslediš mlađu sestru dok ti produžavaš na Akademiju kod njegove žene.
slučaj 2:
Neko te spopadne? Pa naravno, odatle su neizbežne konsekvence da kasnije ideš da se sastaneš sa njim i ideš kolima u nepoznatom pravcu, sve očekujući i daljnje usluge. Naravno godinama kasnije opušteni sastanak sa silovateljom na kafi, koji tajno snimaš, pa bez pristanka puštaš u film i medije.
slučaj New York Times:
Steinfeld = סטיינפלד >>> Лечић
žena = MeToo >>> не-жена

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Udružila se sa američkim NVO da bi njena optužba dobila na težini znajući da je njen slučaj zbog nedokazivosti suviše klimav. Pri čemu više indikatora upućuje da je šema između njih dvoje suštinski bila obostrana. Bože me prosti, osvetoljubiva žena će te u***ati k'o sam đavo.

Ebigaaa

pre 3 godine

Zestoko osudjujem bilo kakvo silovanje, maltretiranje ili bilo sta sto ulazi u nesto sto se radi protiv necije volje...... i ne sumnjam da je Lecic to uradio jer mu po faci vidim i po onom govoru da ima nesto u njemu....ALI - i to veliko ALI !!!

- Dokle si ti Danijela bila spremna da trpis zarad svoje karijere... sta si koj moj trazila u kuci u tri lepe sa njim sama... zbog cega to ranije nisi prekinula???? Osudjujem Lecica....ali osudjujem i tebe jer si bila spremna da tepis torture zarad svoje karijere....e sad ti doslo iz dupeta u glavu i ajde sad budi zrtva. Lecica po meni treba osuditi ako se sve to dokaze, ali ona po meni nije tolika zrrva kolikom se pravi u medijima. Cisto sumnjam da ce se moj komentar izbaciti...

Viza

pre 3 godine

Pa zar ona nije pobegla u Ameriku zbog toga što je Leka silovao? A sela sa Lekom u kola da bi joj on dao potpis za vizu. Mnogo nelogičnosti.

boki

pre 3 godine

eh kad su naše gluposti stigle čak i do nju jork tajmsa.Kad je došlo do toga da i njihovi mediji sude našem društvu.A čovek možda nije ni kriv ni dužan. Ko zna ko i zašto ga namestili

Trigger

pre 3 godine

06. maj 2012 - dan kada se Demokrate izgubile izbore i Leka pao sa vlasti.

07. maj 2012. - dan "silovanja".

I da je bilo kako DŠ tvrdi, Leki se mora takva činjenica uzeti kao olakšavajuća okolnost kao i ženama PMS.

Jagoda

pre 3 godine

I sad su srbi silovtelji taman dobro doslo amerikancima i albancima i kao ovo nista nije izrezirano i prodato amerikancima jer gospoda je u Americi a glupe kolege i koleginice ne kapiraju nista pa udri po Leki, sudi pre nego sto i izjavu da, pre nego sto ga j.tuzilac saslusa .Boze sta nam se desava, kakav smo mi to narod

johnny b

pre 3 godine

Ona samu sebe minira ovim stvarima. Zamisli neko te siluje a ti cutis o tome i onda posle nekog vremena kazes da si silovana ali ne kazes ko te je silovao, pa posle godinu dana kazes ko je to ustvari. Na sve to, siluje te u kolima?? Sta ce ona u kolima sa nekim ko je spopada i ko je stariji od nje 40 godina?

au

pre 3 godine

Zalosno je to sto joj se desilo i nadam se da ce se sve dokazati na kraju i krivac biti priveden pravdi.
Ali tako postoji i druga strana medalje koja njoj ostaje da nosi. A to je da je mogla mnogo ranije da reaguje i da nesto uradi a ne da ceka da joj se karijera utemelji pa da onda krene. Da je to odmah uradila sve bi bilo ok i normalno ali na zalost ona to nije, pricamo o slucaju iz 2012. godine. 9 godina je gradila karijeru i onda joj je postalo tesko.

Dzentlmen

pre 3 godine

hahahah! Vrh! A sta ces "Ti", prepostena i cedna u njegovoj svlacionici? A sta ces ti u njegovom automobilu? Kako bre nikada, ikada u mom autu nije sela nijedna koja nije htela nesto, kako u mom stanu nije zavrsila ni jedna koja to nije htela? Upsss, bolje da cutim, mora da sam predator i silovatelj a? Mala je imala plan, druze, navukla te... Gotov si.

Pantagruel

pre 3 godine

Оног часа кад га се Њујорк тајмс дохватио, његова глумачка каријера је завршена. Након што изађе из затвора моћи ће да игра једино по аматерским трупама, под условом да толико остари да га нико не препозна.

offshore court

pre 3 godine

Да ли је Штајнфелдова америчка држављанка? Питам јер ми није јасно оволико мешање Њујорк тајмса.
(Јабучило, 25. mart 2021 17:16)

Ona njima nas prestavi kao jednu malu konzervativnu zemlju koja brani mocnika, oni polude da joj daju paznju. To od prilike tako ide, samo mislim da se preracunala, Njujork Tajms joj ovde ne ide u korist.

???

pre 3 godine

Mnogo je šuplja ova priča. Ako te neko danas napadne a ti se izvučeš, zamisli pozove te sutra i ti misliš, ma hoće kući da me vozi. Jesi ti pri svesti? Ja u tvoju priču ne verujem. Ako se dokaže da lažeš onda u zatvor sa istim trajanjem kao za silovanje.

Milan

pre 3 godine

Za silovanje najstroža kazna. Ali zavukao joj ruku pod suknju a ona mu se posle obratila za pomoć i sela s njim u auto. Silovanje je užas, ali strasno je i optužiti coveka koji mozda nije kriv. Ako neko pokusa da vas siluje, ne prilaziti mu ni blizu a kamoli tražiti pomoć.

Kiza

pre 3 godine

Tad joj je trebao za radnu vizu, sad za status zrtve za boravisnu dozvolu i uz to promociju nezapazenog filma. A on ne moze da veruje da nekoj nije privlacan. Budala.

ne etiketiraj

pre 3 godine

"Pedofilija se u ovom društvu podržava?! Ako on čovek kaže da nije bilo ni odnosa, vežbali za ulogu. Ona tada 28 a on tada 56. Šta je ona njemu mogla i mentalno i fizički? Duplo je stariji, duplo. Nije se ni rodila kad je on već decu imao.
(Jedza83, 25. mart 2021 18:05)"

Izvoli obrazuj se, wikipedia HR pedofilija https://hr.wikipedia.org/wiki/Pedofilija

Danijela je odavno navrsila pubertet.

neutralni felš

pre 3 godine

Kad NYT tvrdi nešto protiv državljanina Srbije, treba ga pod hitno osloboditi optužbe.
Bez ironije, sarkazma i cinizma.
(Kladovo, 25. mart 2021 19:08)

njujork tajms je ugledan i referentan časopis, treba ga bar ponekad čitati.

slatkorečivost zna da ispadne gorka

pre 3 godine

Šta je sa vama muškarcima što tako komentarišete (jeste li pročitali tekst u celosti uopšte)?

Piše da je tražio da prošetaju po parku (dakle, na otvorenom - u javnosti (gde ima drugih ljudi)) i da ju je potom NA SILU odveo na neko drugo mesto (gde ju je silovao). Ako su neki od vas i pre bili za to sa se ipak ne donose preuranjeni zaključci (već da tužilaštvo treba da odradi svoj posao), zašto sada osuđujete Danijelu (otkud vi znate šta je ona mislila i nameravala tada (pa rekla je da su bili kolege te da su se često viđali)? Otkud znate da joj on pre toga nije obećao da se "scena" iz svlačionice neće ponoviti (pa i on je glumac, i to sa mnogo dužim stažom)?

Žao mi je što izgleda sa su neki jedva čekali da ponovo ženu optuže - priznajem da to što je uradila (tražila pomoć od njega) zvuči baš naivno, ali, još jednom - ne znate ni vi sve detalje, a, ako je tačno to što ona tvrdi, moglo bi da mu se sudi i za otmicu i za silovanje (jer ona tamo nije bila sa njim svojevoljno, kako sama kaže).

Hit

pre 3 godine

Ali najjače je što ona u svom filmu ima isečak navodne video ispovesti koju je snimila tog dana u Srbiji - na engleskom! Za čiju publiku? Sa kojim ciljem?

Picopevac

pre 3 godine

E šou živi.On je nju faćkao danima nedeljama,gurao joj ruku pod haljinu,a ona posle svega toga trazi uslugu od njega.Verovatno je jos tada mislila da ga prijavi ali je čekala da prodje 7-8 godina...Izvinite se čoveku svi ali odmah!

Petronije

pre 3 godine

Tad joj je trebao za radnu vizu, sad za status zrtve za boravisnu dozvolu i uz to promociju nezapazenog filma. A on ne moze da veruje da nekoj nije privlacan. Budala.
(Kiza, 25. mart 2021 18:18)

Od milion komentara, ovaj je najbolji. Moje skromno mišljenje.

Los Angeles

pre 3 godine

Jok nemojte da verujete NYT-su koji direktno razgovara sa oštećenom, verujte Putinu i ruskom komersantu. Naravno da je priča interesantna New York Times-u kada prate direktne konsekvence pokreta #meetoo u Americi oko Vajnštajna i njegovih silovanja. Nije mi jasno kako je vaše društvo toliko nisko potonulo.

andjelija

pre 3 godine

Svasta. Njujork Tajms pise o ovome?? OK
Dala njima ceo snimak i oni analiziraju??
Sto vise dana prolazi, sto vise vesti procitam sve vise zapetljancije.
Totalno sve cudno, meni bar. Ovaj slucaj definitivno prepun nelogicnosti, nismo mi tu da sudimo naravno, ali eto komentarisemo, cudimo se..
Jezim se na pomisao silovanja, i prirodno sam na strani zena i zrtve, ali jednostavno nesto se ne uklapa.
Npr nije mi jasno da jedna zrtva posle traume
silovanja ode u Ameriku i snimi film - cash only-
film prepun porno sadrzaja, eksplicitnih scena seksa u kojim ucestvuje.
Verovatno je to nebitno, meni licno se ne uklapa u posttraumatski period.
S druge strane ne verujem ni Lecicu.
Nedoreceni su oboje i skrivaju istinu.

Clear

pre 3 godine

(Jedza83, 25. mart 2021 18:05)
Pedofilija? Prema ženi od 28 godina????
Upravo se ovde ne podržava pedofilija ni na koji način, za razliku od ekipe oko Njujork Tajmsa, koja se godinama družila sa Epstinom na njegovom ostrvcetu

ziv

pre 3 godine

Ohoho. Pa ako su mislili sa tim tekstom stati u njenu odbranu, malo su se prevarili. Evo ja sam do sad davao odnos 75:25 za Danijelu, a sada je taj isti odnos ali za Lecica. Prvo, sta je radila u njegovoj svlacionici (ako neko slucajno napise "zalutala", "nesto joj zatrebalo", "slucajno" i ostale gluposti, povraticu)? Drugo, liku koji ti je gurnuo ruku pod suknju i od kojeg si pobegla, dosla si traziti pomoc bilo kakvu??? Trece, ta pomoc ustvari znaci "da pogura" dobijanje vize, sto svakako nije legalno. I na kraju, kako vidimo, Danijela ima americku vizu, dakle, Lecic ispunio svoj deo dogovora, iskoristio politicki uticaj, a ne verujem da mu je Danijela platila kesom. To sto je ona plakala, ne znaci da nije htela ispuniti svoj deo. I sta sad, Danijela dobila Ameriku, snasla se i resila da se osveti Lecicu zato sto joj nije bezuslovno sredio vizu. Ja to tako vidim, sad ne znam kako vi.

neutralni felš

pre 3 godine

Akcija protiv Srba i Srbije se nastavlja.
Počelo sa Darom iz Jasenovca.
(Kladovo, 25. mart 2021 19:11)

... a nastavilo sa Lekom iz Diktafona.

muškarac, koji nije prećutao

pre 3 godine

Sex. Već postoji da viruteln sex( pornići) je najlepša slika, dok u realnosti tu najlepšu sliku nije lako dostići, tačnije baš suprotno teško je. Ono što Švedska radila da to ne treba da bude savršeno, mi radimo suprotno ili će biti savršen ili ga neće biti.

Naravno iz muškog ugla, sex sam imao ili ću ga imati sa osobom koja me seksualno prviče iz bilo kog razloga, suprotnog ženskog pola. Ta aktivnost treba da bude pre svega uživanje. Vidim da muškarci "moćni" valjda prodaju priče u stilu časti, znaš ko sam ja, igre moći itd. A žene tu vide dokaz ljubavi( ako takve postoje), usluga, poslovni ugovor prodajem- plati, što više mušakraca zainteresovanih dokaz da vredim +sms poruke "moćniha zaintersovanih" ( ne uspešnih , nego moćnika , dokle to ide?)itd itd. Kao i rad što smo ogadili većini društva, radiio ne radio svira mi radio, ne može mene toliko malo da plati , koliko ja mogu malo da radim; bolje da bilo šta nego da me neko jebe na poslu.

Sad je vreme da se ogadi sex.Pošto to više neće biti aktivnost za uživanje!. Šta ima da se sexam u realnosti, kad će da me neko siluje pre ill posle.

sasha

pre 3 godine

Niste svesni sta se sve kvalifikuje kao silovanje. U sudskoj medicini se smatra silovanjem, ako ste imali seks sa zenom dok je bila u alkoholisanom stanju, bez obzira sto je na to pristala i sto je vi niste napili.
Mogla je da inicira vidjanje i da ga zavodi, ako je rekla NE to je silovanje.
Nije to moje ili tvoje misljenje, nego tako zakon definise.

neutralni felš

pre 3 godine

4 godine posle brutalnog silovanja , lečenja od postraumatskog sindroma , napuštanja države....traumatizovana žrtva silovanja 77 minuta razgovara sa svojim predatorom i sve to spontano snima !?!?!?!? Hmmmm...da li je to lagan put do novca ?
(Psihijatar, 25. mart 2021 19:58)


ne, to je lagan put do osvete. kad se svetis novac ti je na poslednjem mestu... "hmmmmm"

Dejan

pre 3 godine

"kompletan snimak od 77 minuta razgovora, koji je inače trajao oko 90 minuta, a snimala je dok joj se nije ispraznila baterija na telefonu."

Ako se baterija ispraznila posle 77 minuta, kako su razgovarali preostalih 13? Dovikivali se?

Nikola

pre 3 godine

ko se od zena na Balkanu usudi da udje u ovo,treba mu skinuti kapu,naklon do poda.Valjda je devojka spremna na svo provlacenje po blatu sto je ceka.Ovde lopovi kolo igraju,teske ubice izlaze za pet sest godina,deca mocnika ubijaju devojke na pesackom.Sve zene koje ste to prosle a niste reagovale a i svi napasnici,razmislite o svojim postupcima.

Zorica

pre 3 godine

Malo je zaista sumnjivo ovo uplitanje Njujork Tajmsa. Ovo samo moze da naskodi Danijeli i da potporu onima koji misle da sve ovo radi zbog reklame. U Americi je trenutno veoma popularno biti zrtva nasilja, i jos ako se uz to snimi i dokumentarac, kao sto je ona uradila. Iako sam u pocetku bila na njenoj strani, sada sve pocinje da mi deluje veoma sumnjivo. I da li se uopste zna cime se ona bavi u Americi? Da li radi kao glumica? U Njujorku je jako tesko se probiti u glumackim vodama i mozda je ovo zaista nacin da skrene paznju na sebe i izgradi karijeru.

RCZ

pre 3 godine

Ja za svoga zivota jos nisam cuo da silovatelj posle pocinjenog dela silovanja ostane u kontaktu za zenom koju je silovao, a narocito da redovno sa njom prica telefonom... ?! Jel neko od vas ovde to cuo ??? Meni ova sapunica sve vise lici na kajanje posle j.... Ili da budem precizniji , mozda je mlada dama ocekivala da ce mu posle sexa biti bliska , a to nije postala , pa se razocarala i u Lečića i svoj status jer nije joj islo po planu . Pa sad , ajde da kazemo da je bilo silovanje. Ma hajde. Uz duzno postovanje nasim zenama , sestrama , majkama , cerkama mislim da nemamo iluzije da nisu ni sve zene " same u glavi ". Sta je ovoj zeni u glavi , niko ne zna. Ali bilo bi zanimljivo saznati .

dule pacov

pre 3 godine

nadam se da leka nije kriv samo iz razloga jer je u startu markiran kao silovatelj bez da je dokazano.. ne moze tako..
pocece da se zloupotrebljava to pa ce devojke iz osvete ili zarad medijske paznje poceti svasta da nazivaju silovanjem..
dokazi, papirici, crno na belo...

Millennium

pre 3 godine

Čekaj, on je nju spopadao i pre, zavukao joj ruku pod suknju, a ona je ipak tražila usluge od njega, šetala se sa njim i na kraju sela u kola? Ja sam muškarac, ali bih voleo da ovde žene i devojke ostave komentar da li bi sele sa kolegom u auto koji im je zavukao ruku pod suknju a da to nisu želele? I da li to ona pokušava preko Njujork Tajmsa da skrene pažnju na sebe u Americi i eventualno unovči to što joj se desilo preko Me Too pokreta? Kao što je Milena već spremila scenario za seriju.

bgd011

pre 3 godine

"kako je rekla u jednom intervjuu, obratila Lečiću, za kojeg je smatrala da ima uticajnu političku pozadinu, zbog pisma preporuke za američku radnu vizu." ....

Cekaj malo ...pipkao te ..bio neumesan i ne prijavis ga .. dok ti nije dao preporuku da bi dobila vizu?? To je to... zvanicno sam na strani Lečića.

mladen.ba

pre 3 godine

Kaze kako je, citiram, "trazio da mu radi neke stvari". A ona mu ih je radila jer je zeljela da se "to mucenje zaustavi". E sad, sa svojih 40 godina i solidnog ljubavnog iskustva ja se pitam na koji nacin i kojom logikom se silovanje zavrsava tako sto silovatelju ispunjavas seksualne zelje i fantazije. Nekako mi djelotvornije izgleda da se suprotstavis, odgurnes ga, opsujes, udaris samar i sl.

Da ne budem pogresno shvacen - vjerujem da je Lecic kriv i stava sam da treba odgovarati. On je zelio sex, a ona radnu vizu. Gade mi se muskarci koji koriste svoj uticaj kao ucjenu za odnos. Ali samo malo manje sam gadljiv na zene koje najprije iskoriste benefite tog odnosa, a onda, retroaktivno, deceniju ili vise, se sjete da su silovane.