Sreda, 24.03.2021.

08:00

Jokić je nezaustavljiv – 12. tripl-dabl u sezoni

Srpski centar Nikola Jokić ponovo je bio nezaustavljiv.

Izvor:

Jokiæ je nezaustavljiv – 12. tripl-dabl u sezoni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Kikujiro

pre 3 godine

Jokić MVP, i to je toliko očigledno, samo onaj ko gleda košarku površno to ne vidi, odličan u odbrani, fantastičan ofanzivno, ne postoji veće uživanje u današnjoj košarci nego gledati Jokića, zadovoljstvo bez granica gledati košarkaškog genija i umetnika na delu.

bradina

pre 3 godine

Iz utakmice u utakmicu Jokic dokazuje da je "najkorisniji igrac" u prevodu MVP,svog time i NBA! Stavite bilo kog igraca NBA u konkurenciju,da igra za Denver pa cete uvideti zasto je on najveci kandidat za ovogodisnju nagradu1
Jos kad vidis kako tim propada dok je na klupi i odmara se uz to svi pozurujemo vreme na semaforu. Kad znamo da trener Meloun se tvrdoglavo ili ne, drzi iste seme,forsirajuci nisku postavu u kojoj "davitelji lopte" poput Marija i Bartona luduju svi znamo i odahnemo kad se Nikola vrati na parket.Kraj price,bez obzira na statistiku pravi poznavaoc kosarke uziva u igri koju pokazuju Jokic i Doncic jedini pravi "najkorisniji igraci tima"!

Herr

pre 3 godine

da odgovorim gospodi koja su pristojno replicirala...prvo tocno je da je to moje mišljenje i ne tražim da ga se uzima kao činjenicu jer mi ovde komentiramo i svatko iznosi svoje..tako mogu i ja svoje..ne znači da nisam u pravu zato sto je vas vecina uvjerena u suprotno..da je Nikola npr.Bugarin nikoga ovde ne bi zanimao...a drugom koji kaze da nije Grk bas toliko bolji od Jokica u obrani ne znam sta bih odgovorio jer ako misli da je na tom djelu parketa medju njima mala razlika onda zbilja price dalje nema..pola igre napadas a pola se branis,ako je jedan igrac dominantan na oba kraja parketa ja bih mu uvjek dao prednost u odnosu na nekoga koji je odlican samo na jednoj strani..Nikola je talentiraniji igrac ali ne znaci da donosi svojoj ekipi vise nego Giannis koji je stalno medju 2-3 najbolja u obrani u cijeloj ligi i ima 30PPG u prosjeku i glavni je organizator igre..playoff je nesto drugo,MVP nije nagrada za playoff a nema ni jedan ni drugi titulu tako da ne vidim zasto bi Jokic i tu imao prednost .. opet samo moje misljenje..sportski pozdrav svima

Horacije

pre 3 godine

@Lajavi Krelac

Ne vide da si ironičan, svakodnevno neko omalovažava Novaka pa automatski sve negativno u vezi njega osudjuju.

bskfan

pre 3 godine

Sto se tice MPJ-a on je bio pun pogodak za 14. pik a to se vidi i po tome sto za njega mogu da dobiju mnoge jake igrace. Kako se cuje, Cikago da je spreman da za paket oko MPJ-a ponudi LaVina i Markanena, sto bi bilo jako interesantan potez. Markaken sa svojom visinom i sutem moze da bude dobar fit za Jokica, a LaVine je svakako bolji od Bartona ili povredjenog Harisa.

Denver je sada na prekretnici, lako mogu da odu navise ali i nanize. U svakom slucaju ja bih reskirao jer je jasno da u ovom sastavu ne mogu mnogo u plejofu. Da li ici na boljeg strelca (LaVina) ili na plejmejkera Lonza koji bi Mareja poslao na svoju pravu poziciju? Da li ici na sigurnu opciju Barnsa ili na macku u dzaku Gordona? Sta dati za Furnijea koji je izrazio zelju da igra u Denveru? Burna vremena u Denveru, sto je u stvari samo dokaz da se dobro radilo, mada je jasno da je glavni razlog tog uspeha Jokic. Da stavis Jokica i u raspalu Minesotu za godinu dana bi bili u plejofu.

Lajavi Krelac

pre 3 godine

Ma kakav bre MVP, ne igra covek odbranu...

Sta ima veze sto postize tripl dablove i sam nosi ekipu..

Nije to dovoljno.

Ne, ne, ne nije on kandoadt za MVP igraca. Ne.

Joel Embiid i Lebron James su bolji iako ne igraju.

Tako je, nema Jokic pojma i mora jos mnooogoooo da napreduje.

Evil Zo

pre 3 godine

Total - Points-(4th) Rebounds-(5th) Assists-(3rd) Steals-(2nd) + Double Doubles-(1st) Triple Doubles-(2nd) Fantasy Points-(1st) Efficiency-(1st) Najveci favorit za MVP titulu,niko mu nije dao ni promil sanse (pre pocetka sezone) da ce biti deo MVP trke.Nadam se dobrom trejdu,mada sumnjam zbog slabog menadzmenta...

severnjak

pre 3 godine

@ Herr ... Pa nije bas da je “Grk” toliko bolji u odbrani, ali dobro. U napadu je Nikola za njega izmislio kosarku. One trick pony tesko moze protiv ozbiljne odbrane da radi trokorake i zakucava, a sut mu je u rangu Bobija Marjanovica ( cak bih se kladio na Bobana u takmicenju u trojkama ). E sad, ta zakucavanja su mnogo atraktivnija od Jokinih poena , ali svakome svoje ...

Sta reci?

pre 3 godine

Jokic je ucestvovao u 43.64% (48 od 110) svih poena Denvera (28 poena+20 iz 10 asist). Jokic je ucestvovao u 1 poenu Denvera na svakih 45 sekundi (48 poena za 36 minuta i 15 sekundi).

Sid

pre 3 godine

Dunsteri stvarno misle da je asistencija stvarno zasluga igraca koji je dodao loptu,sto moze da bude i najobicnija povratna a da igrac zabije preko ruke. Ali kad Jokic postigne poen na dodavanje nekog drugog onda se to ne racuna. A kad neko promasi,onda je taj kriv sto mu je upropastio asistenciju. Jer kosarka se igra zbog njega i njegove statistike. A on bi u bilo kom drugom timu a da nije Denver osvojio titulu,jer u drugim timovima niko ne promasuje i svi sutiraju 70% iz igre i 60% za 3 poena,tako da bi on imao triple dabl na svakom mecu.

Mix

pre 3 godine

Odvalice ih Toronto veceras i Jokica i komplet Denver, samo gledajte...
(lol, 24. mart 2021 08:56) # Link komentara
Preporučujem (+9)Ne preporučujem (-129

Toronto se batice raspada, Siakam i trener su se psovali, po izlasku sa terena, Siakama kaznio NBA zbog toga, ono bas si upucen, nije nemoguce, ali ne znam sta ti to cekujes da vidis?
Ali samo gledajte

zemunski kej

pre 3 godine

Gledao. Lagano su dobili Orlando koji je jedna od losijih ekipa u NBA. Citam da ce da trejduju pola tima i dovedu nove. Jokic odlican ,Porter sve bolji. Ali za plej off im treba visoko krilo kao Grant sto je bio i zdrav Geri Heris da cuva najboljeg protivnickog igraca. Vidim da ga selite ali ovo sto se najjavljuje nista ne moze da odmeni Herisa . A visokog dobrog krila nema ni u NBA da je slobodan.Pokusevski sa 213 i onom atletikom i tehnikom bi bio idealan za Denver.Ali tek sledece sezone kada malo upozna igru i ligu.

Hm

pre 3 godine

Barton ponovo dobar. Da nije imao ona dva izleta u svom stilu, bio bi vrlo dobar. U odnosu na Mareja i Portera odigrao je odlicno odbranu, a ni u sutu nije bio slabiji.

Utisak meca...na nekih 3-4.min od pocetka, kada u napadu Porter baca kosku Jokicu, ovaj se nije ni osvrnuo. Krece kontra trojice iz Orlanda a jedini koji ih prati je Barton. Jedini. Ostala cetvorica kafenisu na polovini Orlanda. ;)

I sta se desilo?! Barton stigao, udario rampu i izborio podbacivanje. Majstor. Sto kazu komentatori Denver...Will the Thrill.

Milan

pre 3 godine

Jokić je nešto najbolje što se desilo svetskoj košarci u 21 veku, u moru fizikalaca sa 5 do 7% masti u telu konačno jedan genije koji ne igra na čistu fiziku i hemiju.

Herr

pre 3 godine

Netko je ovde pitao zasto ne rjese utakmicu na +30 kad vec mogu.. Onda bi Jokic zavrsio sa malo manjim brojkama pa bi mnogi ovde napadali trenera kako mu krade TD jer je dobio naredbu od marsovaca.. Ne mrzi Nikolu nitko, vi nadjete 2 analiticara koja bleje nesto pa odmah urotu forsirate.. Isto tako pisete da ako ne bude MVP da je to svetska prevara.. Pa ta nagrada je takva kakva je, i Ameri takvi kakvi jesu neznam sta se palite toliko kad sve znate.. a koliko se moze procitati stvarno sve znate... P. S. Zasto Giannis ne bi dobio MVP.. Niti je losiji igrac od Nikole niti su mu brojke losije, tim mu je bolji i igra bolje, kao obrambeni je toliko bolji da nije ni usporedivo.. Vise poena, skokova, par assista manje i igra u 2 smjera.. On ce na kraju i biti jer ce mu tim biti u prvih par gdje bi MVP i trebao povesti svoj tim...a ne da citamo svaki dan kako je kriv Barton, pa Porter, pa Milsap, pa Murray... I oni su se ocito urotili protiv Nikole samo da ne uzme nagradu a Denver nije ni u konferenciji medju prva 3 a kamoli u ligi, tako moze i Doncic bit MVP ima super brojke i 2 poraza vise.. Odnosno iste argumente, s tim da on stvarno igra sa nikakvim igracima, samo Slovenci manje kmece od vas
..ubit ce vas paranoja, gledajte kosarku, uzivajte u Jokicu

bskfan

pre 3 godine

Vidim ovde neko rece kako Denver ima brdo igraca koje moze da ponudi u trejdu, a u stvari nije tako. Hauard i Witington su na two-way ugovoru tako da sa njima nema trejda a ionako ih niko ne bi hteo. Moris je kasno potpisao ugovor tako da ne moze biti trejdovan u ovom prelaznom roku. Milsap ima no-trade klauzulu tako da moze biti trejdovan samo uz njegovu saglasnost. Sa Grinom i Hjertensonom ne znam sta se tacno desava ali mislim da su i oni van tih desavanja. Cancara bi mogli da trejduju ali on je tu najbolji Jokicev prijatelj a igra za minimimum tako da je tesko verovati da ce on biti trejdovan. Ko zna kako je teklla operacija dovodjenja Kampaca jasno mu je da su male sanse da i on bude trejdovan. U sustini sve se svodi na samo 4-5 imena: Haris i Barton uz eventualno neki filer kao sto su Bo Bol, Hampton i Nadzi. I Hampton i Nadzi su retki igraci koji su sami hteli da budu u Denveru (sto se inace retko desava sa rukijima), a i cena im je mala tako da su oni tu samo kranja nuzda u pogledu trejda ukoliko bas bude moralo.

Kako sada stvari stoje, vece su sanse da Denver dovede Barnsa i Lonza. Cena za Barnsa ne bi trebalo da bude velika (Haris + nesto) a Nola ionako vise zeli pikove nego igrace tako da bi tu za Lonza otisao Bol Bol i mozda jedan pik. Dobar target bi bi i Brogdon jer je Haris iz Indijane tako da su od ranije hteli da ga dovedu. Haris + pik za Brogdona bi bio dobar posao. Inace, tacno je da je Gordon umisljen lik; Barns je gospodin igrac.

IgorPa

pre 3 godine

@Pera Zdera

To sa MPJ skok sutrm mi se sve cini da su posledice i traume povrede kicme/ledja. Kao da jos uvek ima taj neki strah da se zadrzi malo duze. Barem meni se tako cini.

Licno ne bih voleo ni Furnijea a ni Gordona da vidim u Denveru( pogotovo ne Gordona). Gordon mi vec duze vremena (kada je zdrav) deluje kao isfrustrirama primadona a nije ni neki suter. Pa radije da vrate Keneta Farida koga barem svi vole ako vec hoce tip igraca kao sto je Gordon. Ali voleo bih da vidim Lonzo-a koji je zaista dobar defanzivac i veoma kvalitetan plej. Jokic green mpj marej lonzo u buducnosti bi bila zanimljiva 5 a klupa hartenstajn (kada nemaju nekog drugog) nanji barton monte kampaco. Dalejo od idealnog sastava ali treba raditi sa ovim sto se ima.

Bila bi steta da Nanjija trejduju za nekog. A bol Bol ne znam sta je sa tim deckom. Gurali ga i imalo potencijala da igra i nestade. Cuo sam da je ljut na sve u denveru i da se tako ponasa ali opet nista potvrdjeno.

Hmmm evo ideje da se Harten posalje u Klivlend za Dzavala Mekgija. Ako vec nece da razvijaju Hartena neka uzmu nazad Dzavala barem je dobar i dalje defanzivni centar i nije tolika luda na terenu kao pre GSW sto je bio.

Goks

pre 3 godine

Sve što Jokiću treba je jedan solidan šuter, sa "sigurnih"15 do 20 poena po utakmici i pre svega jedna četvorka koja će da radi rudarski posao na oba kraja. Koja će da skače, pravi blokove, daje zicere...radi " prljav" posao. Mislim da bi tada mogli do titule, nošeni Nikolinim kossrkaskim genijem.

BIZ

pre 3 godine

Obično imam mnogo više minusa nego pluseva, pitam se da li se baš toliko ne razumem u košarku iako sam je i igrao i pratim čitavog života. Ovog puta bih pomenuo Evana Furnijea, koji se pominje kao moguće pojačanje Denvera. Pošto od starta sezone govorim da im treba jedan izrazito dobar bek šuter, i naravno da bih najradije video Bogdana tu, a posle njega Bojana, i Evan bi bio odlično rešenje. Mnoogoo je potrebniji takav igrač nego recimo Bredli Bil ili bilo koji drugi igrač koji dugo drži loptu u rukama. Glavni play u napadu Denvera je Nikola, i potreban je igrač koji neće organizovati igru, niti menjati koncepciju. U Denveru se sve zna, znaju i protivnici sve, ali ukoliko uz Jokića i Mareja, proradi šut Porteru i recimo Furnijeu, tu odbrane nema. Jer Jokić i Marej individualno mogu rešavati situacije jedan na jedan, a ukoliko ih udvajaju, Porter i taj bek koji je potreban šutem spolja bi zatrpali koš.
(Vuki, 24. mart 2021 09:35)

Tu si negde, pola pola. Za potrebu dobrog šutera u Denveru jesi u pravu. Ali to da bi ti tu video Bogdana - to je ona druga polovina. Gde njega nađe?? Van linije za 3 je na 33%. Međutim kada se bolje pogleda, na levom korneru je na 66%, desni korner 39% na mali broj pokušaja. Ostale pozicije, centar, levo desno krilo je na 35, 27 i 26% sa kojih najviše šutira. E sad, da ne ispadne da ja blatim Bogdana ti mi reci jesu li ovo ok procenti.

Milan

pre 3 godine

Ne znam ko bi mu mogao biti konkurencija, ali Nikola se sa ovim brojkama ozbiljno nameće ne samo za MVP, već i za MIP, bukvalno je sve brojke neverovatno mnogo podigao.

x

pre 3 godine

Солидна утакмица Денвера,водили 22 на полувремену,па се потпуно опустили у трећој четвртини,па је Орландо направио налет и стигли на само -5.Јокић стандардно трипл дабл,ништа ново.Бартон лоше одиграо,Мареј солидно.Милсеп,Ннаји,Доужер имали добре улоге.Мелоун је напокон кренуо да користи Ннајиа,али оно што је чудно је што више Ар Џеј Хемптон нема никакву улогу.
(nolethebest, 24. mart 2021 08:51)

Hempton je bio u izolaciji 2 nedelje. Ja milsim da je dobio dozvolu da igra tek od prosle utakmice. Zato ga nema.

borisc

pre 3 godine

MVP. Sa ovakvim procentom suta ima ovakve brojke pa ne znam sta treba da uradi da bi bio MVP. Jokic se igra kosarke to je svima jasno. I jos jednom velikog strucnjaka saleta pecka sto ga stavio na 4ku na SP. jos me dusa boli

Kikujiro

pre 3 godine

Besmisleno je analizirati ovu utakmicu, niko nije bio maksimalno fokusiran, dve senke su se nadvile nad Denverom, prva senka je pucnjava koja se dogodila u prodavnici King supers u Bolderu koji se nalazi oko 40 kilometara od Denvera, 10 ljudi je ubijeno. Majkl Meloun je na konferenciji posle utakmice pročitao imena svih žrtava i zaplakao, I Marej je posle utakmice pričao o žrtvama. Druga senka je to je mogući trejd.

Nezavisno od ove utakmice, generalno najteže je biti konstantan, fascinantno je da posle 43 utakmice on je na 27.1 poena, 11.3 skokova, 8.6 asistencija, 1.6 ukradenih, 57.1%, 42.7%, 86.9%, od svih tih utakmica imao je samo jednu lošu i jednu slabu utakmicu, i odigrao je svih 43. Jokić je jedini igrač koji je u prvih 10 na listi igrača po poenima, skokovima i asistencijama, plus u prvih deset je i po ukradenim loptama, a to može da postane i još neverovatnije. On je samo na jedno mesto zaostatka da udje u prvih 10 po procentima šuta, uz to on je trenutno na 18 mestu po procentu šuta za tri poena, nedostaje mu samo 1.4% da udje u prvih deset, kada bi i to uspeo...

Dragan Borca

pre 3 godine

Monte i Geri kada se vrate pasce i Bartonu minutaza i bice to jos bolje. Milsap sa klupe maximalno 2x7 minuta, a mali Zeke 20 da igra. Njima bi najvece pojacanje bilo smestiti Milsapa na klupu i skresati Bakiju minutazu. Baki zadnje 4 utakmice fantasticnih 7- 32 sut za 3 poena, mati mila😁 Zadnjih 5 sut 33-79 ajoj. Povreda Montea im je problem jer mnogo vise ide lopta Bartonu u ruke, tako da ocekujem i to da se nivelise, da se deo Bartonovih suteva prelije ka Porteru i Monteu. Orlando je slabasna ekipa veceras ce biti teze protiv Toronta, mada i Toronto nesto kuburi. Da su makar 2 utakmice dobili od 5 poraza protiv Sakramenta i Vasingtona bili bi sada treci za dlaku iza drugoga. To je Maloun kriv sa svojim postavama od 4 beka. Steta ali im se dosta toga namesta da zavrse sezonu makar cetvrti, jer se onda dobija prednost domaceg terena gde ce vec biti po 5000 ljudi na tribinama, sto uopste nije zanemarljiv faktor. A, ako Jokic izdrzi sa ovakvim igrama do kraja mozda se cak umesaju i u borbu za drugo mesto.

Ja mislim da je Maloun jedina osoba na svetu koja ne vidi da je Milsap propO na level Djure Ostojica.

Jokicu najslabija tacka atletika a on uporno gura presporog penzosa pored njega, neverovatno.

Ali dobro, kad se vrati Monte Milsap ide na klupu a Porter na 4, tako je rekO cika Maloun, videcemo da li ce ispostovati svoje reci

Lejkersi i Klipersi su pobedivi ali dosta zavisi od Malouna, koliko ce njegov fetis za penzose i vezare biti u plej- ofu

MPP

pre 3 godine

NEMA

tačke na terenu sa koje ovaj čovek nije opasan po protivnički koš. Tu nema odbrane, uz minimalan utrošak energije i fantastičnim procenat šuta. On igra sve bolje i bolje....
Ovako NIKO ne igra , niti je ikad igrao na ovakav način. Sećate se kad se govorilo pre dve godine da će Nikolu brzo "provaliti" protivnički treneri i da teško može u budućnosti da igra na ovakav način ! I ?
Evo ga sa prosekom od skoro 30 poena u REGULARNOM delu sezone ....
Ne da ga nisu "pročitali" ,
nego momak usavršava svoj način igre na dnevnom nivou .... A ŠTA ĆE SE TEK DESITI U
PLAY OFF-u, kad bude podigao nivo svoje igre kao što je činio svih ovih godina ?

Denver mora "nešto da nahvata"
do sutra sa nekim trejdom .

MORA !

Kalbas

pre 3 godine

Krajem druge četvrtine, Barton preseca napad, iza leđa ga prati MPJ u nadi da će mu asistira ti za kucanje, Barton se okreće na sekund i vidi MPJ ali svejedno sam kuca. Realno dva privatnika. 😁

A ista situacija bila ranije samo što Marej ostavlja loptu MPJ-u i ovaj zakucava.

Muka je gledati Bartona, veoma često glupe poteze pravi, mnogo divlja sam i on mora imati minimu 15 šuteva po meču. Par puta ga Jokic pronalazi on kao da prvi put igra s njim i ne konta njegova dodavanja.

Kako Jokic ostvari 10 asistencije s ovim padavičarima ja se uvek čudim.
Marej loše šutirao, MPJ i Barton malo bolje procentualno od njega.

PJ Dozier, ove sezone se ofanzivno pretvara u Bartona. Divlja ne rezonski, on čovek za tri i sa polidistance ne može da pogodi, ponekad ga, ali veoma retko ukenja. Jedino polaganjem ili kucanjem postiže poene.

Milsap je bio solidan u odbrani, ali vidi se da je već za penziju. Isto Marej par puta kiksa, jednom umesto da ide na polaganje na Jokarine asisistenxiju, on kuca i maši od obruč. 😁

Jokić?

Čovek je konstanta cele sezone, bez njega bi ovi padavičarima bili lottery team. Procenti šuta nestatvarni. Kad on de na klupu prenos se topi u 95% slučajeva.

tocka

pre 3 godine

Denver još nije igrao ovako cele sezone kao što je sinoć igrao prvo polvreme. Jokić i Kampaco su totalno uništili suparničku odbranu, ono je bilo zadovoljstvo gledati. To je čak bolje izgledalo od onog Denvera od pre dve godine kada je Heris još bio u svom piku bez povreda, jer je Kampaco lud asistent ko Jokić. A i angažman svih u odbrani je bio na visokom nivou. U jednom momentu su svi imali po ukradenu ili dve ukradene lolte u Denveru.
Pomislio sam samo da Meloun ne startuje treću četvrtinu bez Kampaca jer ritam će da padne, i tačno to se desi. I prilično brzo Orlando se približava na -5. To je bilo toliko očigledno. Umesto da pusti čoveka da igra kojem je još bio i rodjendan i videlo se da je u svom fazonu. Zašto ne održati tih 30 razlike do četvrte i onda ubaciti kompletnu najmladju postavu da grebe? Bol Bola skoro pa nismo ni videli celu sezonu, Čančar isto. Pola klupe ne mora uopšte da dolazi na utakmice, bolje da vode čirlidersice.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Još jedna vrhunska partija Jokića. Ukoliko bi se prvenstvo ovog trenutka prekinulo, nema dileme da bi Jokić bio MVP, ima zaista monstruoznu statistiku, a i ovo što gledamo iz noći u noć deluje kao košarkaška poezija. Statistika kaže da je u odnosu na sve protivkandidate u ogromnoj prednosti u velikoj većini kategorija. Ali prvenstvo nije završeno ima nešto više od trećine utakmica do kraja tako da sačekajmo. Ono što je trenutno u fokusu je potencijalni trejd. Denver po informacijama nišani Lonzo Bola, Barnsa i Furnijea. Imaju brdo igrača da ponude (Kampaco, Moris, Hauard, Hempton, Dozier, Heris, Barton, Milsap, Grin, Bol Bol, Čančar, Hortenštajn)i dosta pikova jer su izuzetno mlada ekipa pa im draft sigurno i nije u fokusu u narednih godinu dve. Po meni sačuvaće veliku trojku Jokić, Marej, MPJ, a voleo bih da ostave i Doziera, Nađija, Kampaca i Grina. Ukoliko bi doveli nabrojane onda bi startna petorka verovatno izgledala : Lonzo, Marej, Barns, MPJ i Jokić. Atletski i defanzivno daleko bolja petorka od trenutne sa Bartonom i Milsapom, a i u ofanzivi bi bili opasniji i raznovrsniji.Klupa sa Furnijeom ( uz Kampaca, Doziera,Našija i Grina ) kao predvodnika bi verovatno davala veču podršku od dosadašnje. To bi im obezbedilo borbu za visok plasman a možda i napad na titulu. Jedino sam pesimista jer dosadašnji potezi uprave su bili loši, i nisam siguran da su se opametili preko noći.

Vuki

pre 3 godine

Obično imam mnogo više minusa nego pluseva, pitam se da li se baš toliko ne razumem u košarku iako sam je i igrao i pratim čitavog života. Ovog puta bih pomenuo Evana Furnijea, koji se pominje kao moguće pojačanje Denvera. Pošto od starta sezone govorim da im treba jedan izrazito dobar bek šuter, i naravno da bih najradije video Bogdana tu, a posle njega Bojana, i Evan bi bio odlično rešenje. Mnoogoo je potrebniji takav igrač nego recimo Bredli Bil ili bilo koji drugi igrač koji dugo drži loptu u rukama. Glavni play u napadu Denvera je Nikola, i potreban je igrač koji neće organizovati igru, niti menjati koncepciju. U Denveru se sve zna, znaju i protivnici sve, ali ukoliko uz Jokića i Mareja, proradi šut Porteru i recimo Furnijeu, tu odbrane nema. Jer Jokić i Marej individualno mogu rešavati situacije jedan na jedan, a ukoliko ih udvajaju, Porter i taj bek koji je potreban šutem spolja bi zatrpali koš.

delijamomak

pre 3 godine

kampaco odaje utisak odlicnog igraca za denver, gledao sam do poslednje cetvrtine. ima pregled kao jokic, nizak je, ali to nadoknadjuje borbenoscu i brzinom...odlican je

auuu

pre 3 godine

Auuu sad smo gotovi, sad ce da nam probuše mozak ovi sa Jokicem, kako je goat, kako je mvp, kako je neprikosnoveni mvp,..... Auuuuu.. Pa kad krenu da analiziraju utakmice sa dugackim tekstovima i glume trenere... Auu.. Bežite deco dok možete...

Никола

pre 3 godine

Разумем контрирање. И сам то радим, понекад.
Али више није пихтијаст, озбиљније ради на себи и ето резултата.
Дуго ме није привукла нечија игра, премлад сам био да бих разумео Летећег у свом "прајму", после њега Тимотије Данкан, Новицки и неке које сам заборавио.
Џејмс...
Има нешто одбојно у њему.
Али Јокић, још од кад је овде кружило да му Мишко пумпа бројке у АБА ми је привукао фокус.
Напумпа их и у НБА.
Стога кажем (пардон, пишем) уживајмо. Нека потраје и здравље га послужи.
Не што је срБ(п)ске крви но што такву игру не видех. Спој ватерпола, одбојке са нетипичном грађом динароидног типа и умом бритким као сабља. Али прво што је наш.
Надам се да ће трејдови успети и донети неку сигурност и изнад свега одсуство Бартона трећег, штеточине првог реда.

x

pre 3 godine

Necu reci nista novo, ali Barton unistava svaki koncept igre. Zadrzava loptu kod sebe i onda uvaljuje saigracima vruc krompir nekoliko sekundi pre isteka napada. O njegovim solo prodorima da ne pricam... Ja se nadam je da ovo njegovo trosenje lopti i nabijanje statistike povezano sa odlaskom (da je dogovor da to radi da bi se lakse prodao)

nolethebest

pre 3 godine

Солидна утакмица Денвера,водили 22 на полувремену,па се потпуно опустили у трећој четвртини,па је Орландо направио налет и стигли на само -5.Јокић стандардно трипл дабл,ништа ново.Бартон лоше одиграо,Мареј солидно.Милсеп,Ннаји,Доужер имали добре улоге.Мелоун је напокон кренуо да користи Ннајиа,али оно што је чудно је што више Ар Џеј Хемптон нема никакву улогу.

Apis Mezaj

pre 3 godine

Polako se navikavamo na ovo. Ajmo sad reset button, pa opet... Ljudi imao je opet triple double. Na vecitoj listi je osmi, tj. od petka sedmi. Sve vece sanse da bude MVP ove sezone, na u ABA, u NBA. Srbin.

Pera Ždera

pre 3 godine

Dva razlicita poluvremena. Prvo, Denver fenomenalan, protok, timski, odbrana odlicna. Drugo, krece divljanje (Barton/Marej), dribling u nedogled, zaletanjea bez pasa, tona nerezonskih suteva - Orlando nadoknadio do -5. Do kraja Marej i Porter pogadjali, Nikola rutinski, pobeda.

Jokic magican protiv magicnih. Radio sta je hteo, kad je hteo, koliko je hteo. Rapsodija magicnog dodavnja njega i Kampaca. MVP - sve receno toliko puta.

Prijatno iznenadio Meloun sa Nadjijem na petici, kao zamena Nikoli. Njega pre Hartenstajna u toj ulozi, uvek! Steta sto vec sledecu nece igrai ni 2min (Meloun??)

Potencijalni novi Nugget - Gordon nista specijalno, naprotiv. Malo je par meceva (od kako obratih vise paznje) za ozbiljniji komentar ali... Sinoc bas obratih paznju, kroz razmisljanja o klapanju u Denverov sistem na obe strane terena. Hmm...
Nekako ni 3ka ni 4ka + dosta mu je lopta u rukama (antiDenver). Veliki deo meca prenosio loptu, (igrao pleja??), cuvao Mareja? Ako Meloun ostavi Portera na trojci (greska) dosta mi je bolji od Gordona, posebno na 4ci. U tom slucaju bi i mogli nekako da se kombinuju. Gordon (3ka), Porter (4ka). Ipak, vise sam protiv nego za (nit nesto poentira + trazi loptu) ali ako bi njegov dolazak rezultirao davanjem Bartona i ubacivanjem Milsapa sa klupe - apsolutno DA :)

Kapmaco RAZVALIO ulogu "klasicnog" pleja. Neverovatna dodavanja. Nametnuo ritam trcanjem, tempom u driblingu. Takve plejmejkere dosta vise volim (Teo tako igra npr). Cim dobije loptu iz bloka, nastavlja dribling, kretnju, pomera odbranu, asistira. Bekovi tempa i razmisljanja iz driblinga. Nasuprot tome su npr Moris i Micic (kada sam vec dao primer Tea pa paralela). Plejevi koji se "zaustavljaju", organizuju vise poziciono iz mrtve tacke (polazak u dribling, ne nastavljanje istog kroz prijem) na pola terena. Nemaju taj vic, pregled koji razbija odbranu, reakciju u delicu sekunde iz driblinga. Dosta nenormalnih dodavanja njega i Nikole saigraci nisu pogadjali.

Kroz navedeno Kampcaco dostaa prija Denveru na obe strane terena. Zvrk, brz, igrac tempa, smeta, krade, nervira. Steta sto nema bar 27 umesto 29 :)

Marej odlican (mimo sebicnosti pocetkom 3ce 1/4ne). Igranje na 2ci sa Kampacom na 1ci jeste savrsena kombinacija. Barton koji izigrava pleja u startnoj sa njim na 2ci vec nikako.

Porter vec standardno dobar. Jedan detalj - Jako losa navika skakanje previse unapred pri sutu i zabacivanje nogu u stranu a posebno savijanje nogu unazad. Nekakvo neartikulisano zabacivanje koje sigurno utice na stabilnost izbacaja. Cudno.

Postaje tuzno koliko Je Milsap spor, nemocan u reketu. Tu i tamo ubaci kroz Nikolino spajanje sa kosem ali umorno, sporo. 36 godina a Melounu i DALJE igra startera??

Furnije 31p, pogoditi ko ga je cuvao (Barton/Marej). Inace vecim delom odlicna timska odbrana, 12 ukradenih (ali i 10 izgubljenih)

Uskoro istice vreme za trejd poteze pa da ispratimo sta (ne)ce Denver uraditi.

01011001

pre 3 godine

ali kako je Nikola ubacio ono (mslm da je u četvrtoj). Sa zemlje, bez skoka, preko dva centra koja su ispred njega, + 3 visoki igrač je bio tu, uz faul (bez pištaljke). Vidi se da ne mogu da ga poremete kad digne ruke sa loptom, ni kad su mu u faci i 'u šutu'

steva

pre 3 godine

Tesko da me bilo sta moze iznervirati , ali kad im Nikola baci asistenciju na ziceru , a oni promase ...:)) Ili kad Porter i Murray uhvate loptu , istrce do linije za 3 poena i sutnu , zavrse napad u 3 sekundi ( a ne stizu , imauju veliku prednost) . Taj nedostatak kosarakaske inteligencije , gluposti , nerezeonski potezi ...to me ubi .Barton se istice u tim stvarima . I jos jedna stvar mi nije jasna , Campaco ...onakav osecaj za igru , pregled , asistencije...a ruka daska petica . Ajd da covek promasi sut z atri poena , nek ga djavo odnese, ali ono su cigletine .

ps.
po nekad mi se otme i "sa kakvim ti pacerima igras , moj Jokicu" :))

MilanNS

pre 3 godine

Jokiću ovo postaje rutina, standard. Jasno je šta imamo, meni je jako drago zbog toga kao i svim normalnim ljudima iz Srbije.
Na nenormalne ne treba trošiti živce, rasprava sa budalama ne vodi ničemu.

Srećno Nikola, mnogo zdravlja i sreće u nastavku sezone i životi generalno ti želim.

Moljac

pre 3 godine

Jedna od dve promašene trojke je u poslednjoj sekundi napada, a druga na isteku četvrtine, s pola terena. Baš je Skot Hejstings rekao kako niko drugi ne sme da šutira i kvari sebi statistiku time sem Džokera. Konačno je, nakon nekoliko utakmica u kojima je bio malo van forme, zbog one povrede zgloba, igrao dobro kako ume. Jasno, u onim utakmicama u kojima za svoje standarde nije bio dobar i dalje je bio ubedljivo najbolji na terenu. A noćas, noćas je igrao s lakoćom. Odnosno, noćas se igrao s lakoćom. Ne znam kako vi, za mene je MVP.

веверица

pre 3 godine

јокићев напредак у односу на прошлу сезону је ненормалан. између свих осталих ствари, подигао је % шута за три са 32% на 42%. толики напредак у шуту не знам да ли сам икада видео, посебно за једну сезону.

karaulac

pre 3 godine

Јокара је и претходних година био импресиван, али ове године се нешто ново догађа, као да има неограничено пуно самопоуздања. Осим тога, не терену делује за барем 10% бржи и ангажованији. Што би рекли Американци, "he is leaner and meaner".

Karleuša

pre 3 godine

Moram da ponovim jer malo realnosti ne bi bilo na odmet. On je samo najbolji igrač u prosečnom timu. Videli smo na Ol staru čim se nađe među najboljima nigde ga nema. Ol star nije komedija nego atrakcija, a on nije pokazao ništa atraktivno jer jednostavno nema šta da pokaže.

Idemo redom, činjenice na stolu. 

1. Da li zakucava? Ne, a pogotovo atraktivano. 
2. Da li je vešt u driblingu? Ne 
3. Da li dribla licem u lice? Ne 
4. Da li je dobar u odbrani? Ne 
5. Da li preko njega trpaju i babe i žabe? Da 
6. Da li daje koševe na guranje? Da 
7. Da li je atraktivan? Da, ali samo Srbima 

Imao je dva zakucavanja za pet godina NBA karijere, doduše mlohava, ali kad je treći put pokušao doživeo je totalni fijasko. Zaleteo se, a niko oko njega promašio ceo koš i povredio skočni zglob.

Bio je članak Jokić "zaludeo" celu petorku rivala. To šta se zavrteo tri puta oko svoje ose nebeski narod ne zanima, a to se čak i u mojoj ulici kaže koraci.

Njegovi poeni nisu atraktivni, daje koševe na guranje ko što stari pezejac pali na guranje. A kad ga prišarafe stanje ko yugic uzbrdo, pa deli vruče krompire koje drugi pretvaraju u poene.

I mi ne tražimo samo dobrog pevača, nego pored dobar glas mora da ima malo i pozitivne diskosti. A on je ko pevač koji otpeva strofu dobro, a kad dođe refren ne zakuca i ne privuče ti pažnju, ko da se ništa nije desilo. Tako i on ubaci 30 poena, ali ni jedan atraktivan, ono da te odlepi od stolice. Ili ko neka pevačica koja se pojavi na bini, a ona ni butkicu, ni plećkicu, neatraktivna, mlohava i smara ko šta on smara sa neatraktivnom igrom.

Takav igrač nikad ne bi trebao osvojiti MVP nagradu, i nadam se da nikad neće takav igrač dobiti MVP nagradu. Pogotovo danas u 21. veku publici ne trebaju mlohavi smaraci jer nikoga neće zabaviti mlohavi Marinko do kolena, nego veseli Marko do pupka. MVP kandidat, a kamoli osvajač mora da kida ako treba 48 minuta ko da je na vručoj ringli. Zato iz svega gore navedenog, kao paket Somborac nikad neće biti zvezda.

MilanNS

pre 3 godine

Jokiću ovo postaje rutina, standard. Jasno je šta imamo, meni je jako drago zbog toga kao i svim normalnim ljudima iz Srbije.
Na nenormalne ne treba trošiti živce, rasprava sa budalama ne vodi ničemu.

Srećno Nikola, mnogo zdravlja i sreće u nastavku sezone i životi generalno ti želim.

Apis Mezaj

pre 3 godine

Polako se navikavamo na ovo. Ajmo sad reset button, pa opet... Ljudi imao je opet triple double. Na vecitoj listi je osmi, tj. od petka sedmi. Sve vece sanse da bude MVP ove sezone, na u ABA, u NBA. Srbin.

Pera Ždera

pre 3 godine

Dva razlicita poluvremena. Prvo, Denver fenomenalan, protok, timski, odbrana odlicna. Drugo, krece divljanje (Barton/Marej), dribling u nedogled, zaletanjea bez pasa, tona nerezonskih suteva - Orlando nadoknadio do -5. Do kraja Marej i Porter pogadjali, Nikola rutinski, pobeda.

Jokic magican protiv magicnih. Radio sta je hteo, kad je hteo, koliko je hteo. Rapsodija magicnog dodavnja njega i Kampaca. MVP - sve receno toliko puta.

Prijatno iznenadio Meloun sa Nadjijem na petici, kao zamena Nikoli. Njega pre Hartenstajna u toj ulozi, uvek! Steta sto vec sledecu nece igrai ni 2min (Meloun??)

Potencijalni novi Nugget - Gordon nista specijalno, naprotiv. Malo je par meceva (od kako obratih vise paznje) za ozbiljniji komentar ali... Sinoc bas obratih paznju, kroz razmisljanja o klapanju u Denverov sistem na obe strane terena. Hmm...
Nekako ni 3ka ni 4ka + dosta mu je lopta u rukama (antiDenver). Veliki deo meca prenosio loptu, (igrao pleja??), cuvao Mareja? Ako Meloun ostavi Portera na trojci (greska) dosta mi je bolji od Gordona, posebno na 4ci. U tom slucaju bi i mogli nekako da se kombinuju. Gordon (3ka), Porter (4ka). Ipak, vise sam protiv nego za (nit nesto poentira + trazi loptu) ali ako bi njegov dolazak rezultirao davanjem Bartona i ubacivanjem Milsapa sa klupe - apsolutno DA :)

Kapmaco RAZVALIO ulogu "klasicnog" pleja. Neverovatna dodavanja. Nametnuo ritam trcanjem, tempom u driblingu. Takve plejmejkere dosta vise volim (Teo tako igra npr). Cim dobije loptu iz bloka, nastavlja dribling, kretnju, pomera odbranu, asistira. Bekovi tempa i razmisljanja iz driblinga. Nasuprot tome su npr Moris i Micic (kada sam vec dao primer Tea pa paralela). Plejevi koji se "zaustavljaju", organizuju vise poziciono iz mrtve tacke (polazak u dribling, ne nastavljanje istog kroz prijem) na pola terena. Nemaju taj vic, pregled koji razbija odbranu, reakciju u delicu sekunde iz driblinga. Dosta nenormalnih dodavanja njega i Nikole saigraci nisu pogadjali.

Kroz navedeno Kampcaco dostaa prija Denveru na obe strane terena. Zvrk, brz, igrac tempa, smeta, krade, nervira. Steta sto nema bar 27 umesto 29 :)

Marej odlican (mimo sebicnosti pocetkom 3ce 1/4ne). Igranje na 2ci sa Kampacom na 1ci jeste savrsena kombinacija. Barton koji izigrava pleja u startnoj sa njim na 2ci vec nikako.

Porter vec standardno dobar. Jedan detalj - Jako losa navika skakanje previse unapred pri sutu i zabacivanje nogu u stranu a posebno savijanje nogu unazad. Nekakvo neartikulisano zabacivanje koje sigurno utice na stabilnost izbacaja. Cudno.

Postaje tuzno koliko Je Milsap spor, nemocan u reketu. Tu i tamo ubaci kroz Nikolino spajanje sa kosem ali umorno, sporo. 36 godina a Melounu i DALJE igra startera??

Furnije 31p, pogoditi ko ga je cuvao (Barton/Marej). Inace vecim delom odlicna timska odbrana, 12 ukradenih (ali i 10 izgubljenih)

Uskoro istice vreme za trejd poteze pa da ispratimo sta (ne)ce Denver uraditi.

Moljac

pre 3 godine

Jedna od dve promašene trojke je u poslednjoj sekundi napada, a druga na isteku četvrtine, s pola terena. Baš je Skot Hejstings rekao kako niko drugi ne sme da šutira i kvari sebi statistiku time sem Džokera. Konačno je, nakon nekoliko utakmica u kojima je bio malo van forme, zbog one povrede zgloba, igrao dobro kako ume. Jasno, u onim utakmicama u kojima za svoje standarde nije bio dobar i dalje je bio ubedljivo najbolji na terenu. A noćas, noćas je igrao s lakoćom. Odnosno, noćas se igrao s lakoćom. Ne znam kako vi, za mene je MVP.

karaulac

pre 3 godine

Јокара је и претходних година био импресиван, али ове године се нешто ново догађа, као да има неограничено пуно самопоуздања. Осим тога, не терену делује за барем 10% бржи и ангажованији. Што би рекли Американци, "he is leaner and meaner".

Никола

pre 3 godine

Разумем контрирање. И сам то радим, понекад.
Али више није пихтијаст, озбиљније ради на себи и ето резултата.
Дуго ме није привукла нечија игра, премлад сам био да бих разумео Летећег у свом "прајму", после њега Тимотије Данкан, Новицки и неке које сам заборавио.
Џејмс...
Има нешто одбојно у њему.
Али Јокић, још од кад је овде кружило да му Мишко пумпа бројке у АБА ми је привукао фокус.
Напумпа их и у НБА.
Стога кажем (пардон, пишем) уживајмо. Нека потраје и здравље га послужи.
Не што је срБ(п)ске крви но што такву игру не видех. Спој ватерпола, одбојке са нетипичном грађом динароидног типа и умом бритким као сабља. Али прво што је наш.
Надам се да ће трејдови успети и донети неку сигурност и изнад свега одсуство Бартона трећег, штеточине првог реда.

веверица

pre 3 godine

јокићев напредак у односу на прошлу сезону је ненормалан. између свих осталих ствари, подигао је % шута за три са 32% на 42%. толики напредак у шуту не знам да ли сам икада видео, посебно за једну сезону.

01011001

pre 3 godine

ali kako je Nikola ubacio ono (mslm da je u četvrtoj). Sa zemlje, bez skoka, preko dva centra koja su ispred njega, + 3 visoki igrač je bio tu, uz faul (bez pištaljke). Vidi se da ne mogu da ga poremete kad digne ruke sa loptom, ni kad su mu u faci i 'u šutu'

steva

pre 3 godine

Tesko da me bilo sta moze iznervirati , ali kad im Nikola baci asistenciju na ziceru , a oni promase ...:)) Ili kad Porter i Murray uhvate loptu , istrce do linije za 3 poena i sutnu , zavrse napad u 3 sekundi ( a ne stizu , imauju veliku prednost) . Taj nedostatak kosarakaske inteligencije , gluposti , nerezeonski potezi ...to me ubi .Barton se istice u tim stvarima . I jos jedna stvar mi nije jasna , Campaco ...onakav osecaj za igru , pregled , asistencije...a ruka daska petica . Ajd da covek promasi sut z atri poena , nek ga djavo odnese, ali ono su cigletine .

ps.
po nekad mi se otme i "sa kakvim ti pacerima igras , moj Jokicu" :))

delijamomak

pre 3 godine

kampaco odaje utisak odlicnog igraca za denver, gledao sam do poslednje cetvrtine. ima pregled kao jokic, nizak je, ali to nadoknadjuje borbenoscu i brzinom...odlican je

MPP

pre 3 godine

NEMA

tačke na terenu sa koje ovaj čovek nije opasan po protivnički koš. Tu nema odbrane, uz minimalan utrošak energije i fantastičnim procenat šuta. On igra sve bolje i bolje....
Ovako NIKO ne igra , niti je ikad igrao na ovakav način. Sećate se kad se govorilo pre dve godine da će Nikolu brzo "provaliti" protivnički treneri i da teško može u budućnosti da igra na ovakav način ! I ?
Evo ga sa prosekom od skoro 30 poena u REGULARNOM delu sezone ....
Ne da ga nisu "pročitali" ,
nego momak usavršava svoj način igre na dnevnom nivou .... A ŠTA ĆE SE TEK DESITI U
PLAY OFF-u, kad bude podigao nivo svoje igre kao što je činio svih ovih godina ?

Denver mora "nešto da nahvata"
do sutra sa nekim trejdom .

MORA !

Kalbas

pre 3 godine

Krajem druge četvrtine, Barton preseca napad, iza leđa ga prati MPJ u nadi da će mu asistira ti za kucanje, Barton se okreće na sekund i vidi MPJ ali svejedno sam kuca. Realno dva privatnika. 😁

A ista situacija bila ranije samo što Marej ostavlja loptu MPJ-u i ovaj zakucava.

Muka je gledati Bartona, veoma često glupe poteze pravi, mnogo divlja sam i on mora imati minimu 15 šuteva po meču. Par puta ga Jokic pronalazi on kao da prvi put igra s njim i ne konta njegova dodavanja.

Kako Jokic ostvari 10 asistencije s ovim padavičarima ja se uvek čudim.
Marej loše šutirao, MPJ i Barton malo bolje procentualno od njega.

PJ Dozier, ove sezone se ofanzivno pretvara u Bartona. Divlja ne rezonski, on čovek za tri i sa polidistance ne može da pogodi, ponekad ga, ali veoma retko ukenja. Jedino polaganjem ili kucanjem postiže poene.

Milsap je bio solidan u odbrani, ali vidi se da je već za penziju. Isto Marej par puta kiksa, jednom umesto da ide na polaganje na Jokarine asisistenxiju, on kuca i maši od obruč. 😁

Jokić?

Čovek je konstanta cele sezone, bez njega bi ovi padavičarima bili lottery team. Procenti šuta nestatvarni. Kad on de na klupu prenos se topi u 95% slučajeva.

Vuki

pre 3 godine

Obično imam mnogo više minusa nego pluseva, pitam se da li se baš toliko ne razumem u košarku iako sam je i igrao i pratim čitavog života. Ovog puta bih pomenuo Evana Furnijea, koji se pominje kao moguće pojačanje Denvera. Pošto od starta sezone govorim da im treba jedan izrazito dobar bek šuter, i naravno da bih najradije video Bogdana tu, a posle njega Bojana, i Evan bi bio odlično rešenje. Mnoogoo je potrebniji takav igrač nego recimo Bredli Bil ili bilo koji drugi igrač koji dugo drži loptu u rukama. Glavni play u napadu Denvera je Nikola, i potreban je igrač koji neće organizovati igru, niti menjati koncepciju. U Denveru se sve zna, znaju i protivnici sve, ali ukoliko uz Jokića i Mareja, proradi šut Porteru i recimo Furnijeu, tu odbrane nema. Jer Jokić i Marej individualno mogu rešavati situacije jedan na jedan, a ukoliko ih udvajaju, Porter i taj bek koji je potreban šutem spolja bi zatrpali koš.

x

pre 3 godine

Necu reci nista novo, ali Barton unistava svaki koncept igre. Zadrzava loptu kod sebe i onda uvaljuje saigracima vruc krompir nekoliko sekundi pre isteka napada. O njegovim solo prodorima da ne pricam... Ja se nadam je da ovo njegovo trosenje lopti i nabijanje statistike povezano sa odlaskom (da je dogovor da to radi da bi se lakse prodao)

Kikujiro

pre 3 godine

Besmisleno je analizirati ovu utakmicu, niko nije bio maksimalno fokusiran, dve senke su se nadvile nad Denverom, prva senka je pucnjava koja se dogodila u prodavnici King supers u Bolderu koji se nalazi oko 40 kilometara od Denvera, 10 ljudi je ubijeno. Majkl Meloun je na konferenciji posle utakmice pročitao imena svih žrtava i zaplakao, I Marej je posle utakmice pričao o žrtvama. Druga senka je to je mogući trejd.

Nezavisno od ove utakmice, generalno najteže je biti konstantan, fascinantno je da posle 43 utakmice on je na 27.1 poena, 11.3 skokova, 8.6 asistencija, 1.6 ukradenih, 57.1%, 42.7%, 86.9%, od svih tih utakmica imao je samo jednu lošu i jednu slabu utakmicu, i odigrao je svih 43. Jokić je jedini igrač koji je u prvih 10 na listi igrača po poenima, skokovima i asistencijama, plus u prvih deset je i po ukradenim loptama, a to može da postane i još neverovatnije. On je samo na jedno mesto zaostatka da udje u prvih 10 po procentima šuta, uz to on je trenutno na 18 mestu po procentu šuta za tri poena, nedostaje mu samo 1.4% da udje u prvih deset, kada bi i to uspeo...

Milan

pre 3 godine

Jokić je nešto najbolje što se desilo svetskoj košarci u 21 veku, u moru fizikalaca sa 5 do 7% masti u telu konačno jedan genije koji ne igra na čistu fiziku i hemiju.

tocka

pre 3 godine

Denver još nije igrao ovako cele sezone kao što je sinoć igrao prvo polvreme. Jokić i Kampaco su totalno uništili suparničku odbranu, ono je bilo zadovoljstvo gledati. To je čak bolje izgledalo od onog Denvera od pre dve godine kada je Heris još bio u svom piku bez povreda, jer je Kampaco lud asistent ko Jokić. A i angažman svih u odbrani je bio na visokom nivou. U jednom momentu su svi imali po ukradenu ili dve ukradene lolte u Denveru.
Pomislio sam samo da Meloun ne startuje treću četvrtinu bez Kampaca jer ritam će da padne, i tačno to se desi. I prilično brzo Orlando se približava na -5. To je bilo toliko očigledno. Umesto da pusti čoveka da igra kojem je još bio i rodjendan i videlo se da je u svom fazonu. Zašto ne održati tih 30 razlike do četvrte i onda ubaciti kompletnu najmladju postavu da grebe? Bol Bola skoro pa nismo ni videli celu sezonu, Čančar isto. Pola klupe ne mora uopšte da dolazi na utakmice, bolje da vode čirlidersice.

Dragan Feliks

pre 3 godine

Još jedna vrhunska partija Jokića. Ukoliko bi se prvenstvo ovog trenutka prekinulo, nema dileme da bi Jokić bio MVP, ima zaista monstruoznu statistiku, a i ovo što gledamo iz noći u noć deluje kao košarkaška poezija. Statistika kaže da je u odnosu na sve protivkandidate u ogromnoj prednosti u velikoj većini kategorija. Ali prvenstvo nije završeno ima nešto više od trećine utakmica do kraja tako da sačekajmo. Ono što je trenutno u fokusu je potencijalni trejd. Denver po informacijama nišani Lonzo Bola, Barnsa i Furnijea. Imaju brdo igrača da ponude (Kampaco, Moris, Hauard, Hempton, Dozier, Heris, Barton, Milsap, Grin, Bol Bol, Čančar, Hortenštajn)i dosta pikova jer su izuzetno mlada ekipa pa im draft sigurno i nije u fokusu u narednih godinu dve. Po meni sačuvaće veliku trojku Jokić, Marej, MPJ, a voleo bih da ostave i Doziera, Nađija, Kampaca i Grina. Ukoliko bi doveli nabrojane onda bi startna petorka verovatno izgledala : Lonzo, Marej, Barns, MPJ i Jokić. Atletski i defanzivno daleko bolja petorka od trenutne sa Bartonom i Milsapom, a i u ofanzivi bi bili opasniji i raznovrsniji.Klupa sa Furnijeom ( uz Kampaca, Doziera,Našija i Grina ) kao predvodnika bi verovatno davala veču podršku od dosadašnje. To bi im obezbedilo borbu za visok plasman a možda i napad na titulu. Jedino sam pesimista jer dosadašnji potezi uprave su bili loši, i nisam siguran da su se opametili preko noći.

BIZ

pre 3 godine

Obično imam mnogo više minusa nego pluseva, pitam se da li se baš toliko ne razumem u košarku iako sam je i igrao i pratim čitavog života. Ovog puta bih pomenuo Evana Furnijea, koji se pominje kao moguće pojačanje Denvera. Pošto od starta sezone govorim da im treba jedan izrazito dobar bek šuter, i naravno da bih najradije video Bogdana tu, a posle njega Bojana, i Evan bi bio odlično rešenje. Mnoogoo je potrebniji takav igrač nego recimo Bredli Bil ili bilo koji drugi igrač koji dugo drži loptu u rukama. Glavni play u napadu Denvera je Nikola, i potreban je igrač koji neće organizovati igru, niti menjati koncepciju. U Denveru se sve zna, znaju i protivnici sve, ali ukoliko uz Jokića i Mareja, proradi šut Porteru i recimo Furnijeu, tu odbrane nema. Jer Jokić i Marej individualno mogu rešavati situacije jedan na jedan, a ukoliko ih udvajaju, Porter i taj bek koji je potreban šutem spolja bi zatrpali koš.
(Vuki, 24. mart 2021 09:35)

Tu si negde, pola pola. Za potrebu dobrog šutera u Denveru jesi u pravu. Ali to da bi ti tu video Bogdana - to je ona druga polovina. Gde njega nađe?? Van linije za 3 je na 33%. Međutim kada se bolje pogleda, na levom korneru je na 66%, desni korner 39% na mali broj pokušaja. Ostale pozicije, centar, levo desno krilo je na 35, 27 i 26% sa kojih najviše šutira. E sad, da ne ispadne da ja blatim Bogdana ti mi reci jesu li ovo ok procenti.

nolethebest

pre 3 godine

Солидна утакмица Денвера,водили 22 на полувремену,па се потпуно опустили у трећој четвртини,па је Орландо направио налет и стигли на само -5.Јокић стандардно трипл дабл,ништа ново.Бартон лоше одиграо,Мареј солидно.Милсеп,Ннаји,Доужер имали добре улоге.Мелоун је напокон кренуо да користи Ннајиа,али оно што је чудно је што више Ар Џеј Хемптон нема никакву улогу.

Dragan Borca

pre 3 godine

Monte i Geri kada se vrate pasce i Bartonu minutaza i bice to jos bolje. Milsap sa klupe maximalno 2x7 minuta, a mali Zeke 20 da igra. Njima bi najvece pojacanje bilo smestiti Milsapa na klupu i skresati Bakiju minutazu. Baki zadnje 4 utakmice fantasticnih 7- 32 sut za 3 poena, mati mila😁 Zadnjih 5 sut 33-79 ajoj. Povreda Montea im je problem jer mnogo vise ide lopta Bartonu u ruke, tako da ocekujem i to da se nivelise, da se deo Bartonovih suteva prelije ka Porteru i Monteu. Orlando je slabasna ekipa veceras ce biti teze protiv Toronta, mada i Toronto nesto kuburi. Da su makar 2 utakmice dobili od 5 poraza protiv Sakramenta i Vasingtona bili bi sada treci za dlaku iza drugoga. To je Maloun kriv sa svojim postavama od 4 beka. Steta ali im se dosta toga namesta da zavrse sezonu makar cetvrti, jer se onda dobija prednost domaceg terena gde ce vec biti po 5000 ljudi na tribinama, sto uopste nije zanemarljiv faktor. A, ako Jokic izdrzi sa ovakvim igrama do kraja mozda se cak umesaju i u borbu za drugo mesto.

Ja mislim da je Maloun jedina osoba na svetu koja ne vidi da je Milsap propO na level Djure Ostojica.

Jokicu najslabija tacka atletika a on uporno gura presporog penzosa pored njega, neverovatno.

Ali dobro, kad se vrati Monte Milsap ide na klupu a Porter na 4, tako je rekO cika Maloun, videcemo da li ce ispostovati svoje reci

Lejkersi i Klipersi su pobedivi ali dosta zavisi od Malouna, koliko ce njegov fetis za penzose i vezare biti u plej- ofu

bskfan

pre 3 godine

Vidim ovde neko rece kako Denver ima brdo igraca koje moze da ponudi u trejdu, a u stvari nije tako. Hauard i Witington su na two-way ugovoru tako da sa njima nema trejda a ionako ih niko ne bi hteo. Moris je kasno potpisao ugovor tako da ne moze biti trejdovan u ovom prelaznom roku. Milsap ima no-trade klauzulu tako da moze biti trejdovan samo uz njegovu saglasnost. Sa Grinom i Hjertensonom ne znam sta se tacno desava ali mislim da su i oni van tih desavanja. Cancara bi mogli da trejduju ali on je tu najbolji Jokicev prijatelj a igra za minimimum tako da je tesko verovati da ce on biti trejdovan. Ko zna kako je teklla operacija dovodjenja Kampaca jasno mu je da su male sanse da i on bude trejdovan. U sustini sve se svodi na samo 4-5 imena: Haris i Barton uz eventualno neki filer kao sto su Bo Bol, Hampton i Nadzi. I Hampton i Nadzi su retki igraci koji su sami hteli da budu u Denveru (sto se inace retko desava sa rukijima), a i cena im je mala tako da su oni tu samo kranja nuzda u pogledu trejda ukoliko bas bude moralo.

Kako sada stvari stoje, vece su sanse da Denver dovede Barnsa i Lonza. Cena za Barnsa ne bi trebalo da bude velika (Haris + nesto) a Nola ionako vise zeli pikove nego igrace tako da bi tu za Lonza otisao Bol Bol i mozda jedan pik. Dobar target bi bi i Brogdon jer je Haris iz Indijane tako da su od ranije hteli da ga dovedu. Haris + pik za Brogdona bi bio dobar posao. Inace, tacno je da je Gordon umisljen lik; Barns je gospodin igrac.

Goks

pre 3 godine

Sve što Jokiću treba je jedan solidan šuter, sa "sigurnih"15 do 20 poena po utakmici i pre svega jedna četvorka koja će da radi rudarski posao na oba kraja. Koja će da skače, pravi blokove, daje zicere...radi " prljav" posao. Mislim da bi tada mogli do titule, nošeni Nikolinim kossrkaskim genijem.

borisc

pre 3 godine

MVP. Sa ovakvim procentom suta ima ovakve brojke pa ne znam sta treba da uradi da bi bio MVP. Jokic se igra kosarke to je svima jasno. I jos jednom velikog strucnjaka saleta pecka sto ga stavio na 4ku na SP. jos me dusa boli

Mix

pre 3 godine

Odvalice ih Toronto veceras i Jokica i komplet Denver, samo gledajte...
(lol, 24. mart 2021 08:56) # Link komentara
Preporučujem (+9)Ne preporučujem (-129

Toronto se batice raspada, Siakam i trener su se psovali, po izlasku sa terena, Siakama kaznio NBA zbog toga, ono bas si upucen, nije nemoguce, ali ne znam sta ti to cekujes da vidis?
Ali samo gledajte

x

pre 3 godine

Солидна утакмица Денвера,водили 22 на полувремену,па се потпуно опустили у трећој четвртини,па је Орландо направио налет и стигли на само -5.Јокић стандардно трипл дабл,ништа ново.Бартон лоше одиграо,Мареј солидно.Милсеп,Ннаји,Доужер имали добре улоге.Мелоун је напокон кренуо да користи Ннајиа,али оно што је чудно је што више Ар Џеј Хемптон нема никакву улогу.
(nolethebest, 24. mart 2021 08:51)

Hempton je bio u izolaciji 2 nedelje. Ja milsim da je dobio dozvolu da igra tek od prosle utakmice. Zato ga nema.

Milan

pre 3 godine

Ne znam ko bi mu mogao biti konkurencija, ali Nikola se sa ovim brojkama ozbiljno nameće ne samo za MVP, već i za MIP, bukvalno je sve brojke neverovatno mnogo podigao.

IgorPa

pre 3 godine

@Pera Zdera

To sa MPJ skok sutrm mi se sve cini da su posledice i traume povrede kicme/ledja. Kao da jos uvek ima taj neki strah da se zadrzi malo duze. Barem meni se tako cini.

Licno ne bih voleo ni Furnijea a ni Gordona da vidim u Denveru( pogotovo ne Gordona). Gordon mi vec duze vremena (kada je zdrav) deluje kao isfrustrirama primadona a nije ni neki suter. Pa radije da vrate Keneta Farida koga barem svi vole ako vec hoce tip igraca kao sto je Gordon. Ali voleo bih da vidim Lonzo-a koji je zaista dobar defanzivac i veoma kvalitetan plej. Jokic green mpj marej lonzo u buducnosti bi bila zanimljiva 5 a klupa hartenstajn (kada nemaju nekog drugog) nanji barton monte kampaco. Dalejo od idealnog sastava ali treba raditi sa ovim sto se ima.

Bila bi steta da Nanjija trejduju za nekog. A bol Bol ne znam sta je sa tim deckom. Gurali ga i imalo potencijala da igra i nestade. Cuo sam da je ljut na sve u denveru i da se tako ponasa ali opet nista potvrdjeno.

Hmmm evo ideje da se Harten posalje u Klivlend za Dzavala Mekgija. Ako vec nece da razvijaju Hartena neka uzmu nazad Dzavala barem je dobar i dalje defanzivni centar i nije tolika luda na terenu kao pre GSW sto je bio.

severnjak

pre 3 godine

@ Herr ... Pa nije bas da je “Grk” toliko bolji u odbrani, ali dobro. U napadu je Nikola za njega izmislio kosarku. One trick pony tesko moze protiv ozbiljne odbrane da radi trokorake i zakucava, a sut mu je u rangu Bobija Marjanovica ( cak bih se kladio na Bobana u takmicenju u trojkama ). E sad, ta zakucavanja su mnogo atraktivnija od Jokinih poena , ali svakome svoje ...

Karleuša

pre 3 godine

Moram da ponovim jer malo realnosti ne bi bilo na odmet. On je samo najbolji igrač u prosečnom timu. Videli smo na Ol staru čim se nađe među najboljima nigde ga nema. Ol star nije komedija nego atrakcija, a on nije pokazao ništa atraktivno jer jednostavno nema šta da pokaže.

Idemo redom, činjenice na stolu. 

1. Da li zakucava? Ne, a pogotovo atraktivano. 
2. Da li je vešt u driblingu? Ne 
3. Da li dribla licem u lice? Ne 
4. Da li je dobar u odbrani? Ne 
5. Da li preko njega trpaju i babe i žabe? Da 
6. Da li daje koševe na guranje? Da 
7. Da li je atraktivan? Da, ali samo Srbima 

Imao je dva zakucavanja za pet godina NBA karijere, doduše mlohava, ali kad je treći put pokušao doživeo je totalni fijasko. Zaleteo se, a niko oko njega promašio ceo koš i povredio skočni zglob.

Bio je članak Jokić "zaludeo" celu petorku rivala. To šta se zavrteo tri puta oko svoje ose nebeski narod ne zanima, a to se čak i u mojoj ulici kaže koraci.

Njegovi poeni nisu atraktivni, daje koševe na guranje ko što stari pezejac pali na guranje. A kad ga prišarafe stanje ko yugic uzbrdo, pa deli vruče krompire koje drugi pretvaraju u poene.

I mi ne tražimo samo dobrog pevača, nego pored dobar glas mora da ima malo i pozitivne diskosti. A on je ko pevač koji otpeva strofu dobro, a kad dođe refren ne zakuca i ne privuče ti pažnju, ko da se ništa nije desilo. Tako i on ubaci 30 poena, ali ni jedan atraktivan, ono da te odlepi od stolice. Ili ko neka pevačica koja se pojavi na bini, a ona ni butkicu, ni plećkicu, neatraktivna, mlohava i smara ko šta on smara sa neatraktivnom igrom.

Takav igrač nikad ne bi trebao osvojiti MVP nagradu, i nadam se da nikad neće takav igrač dobiti MVP nagradu. Pogotovo danas u 21. veku publici ne trebaju mlohavi smaraci jer nikoga neće zabaviti mlohavi Marinko do kolena, nego veseli Marko do pupka. MVP kandidat, a kamoli osvajač mora da kida ako treba 48 minuta ko da je na vručoj ringli. Zato iz svega gore navedenog, kao paket Somborac nikad neće biti zvezda.

auuu

pre 3 godine

Auuu sad smo gotovi, sad ce da nam probuše mozak ovi sa Jokicem, kako je goat, kako je mvp, kako je neprikosnoveni mvp,..... Auuuuu.. Pa kad krenu da analiziraju utakmice sa dugackim tekstovima i glume trenere... Auu.. Bežite deco dok možete...

Herr

pre 3 godine

Netko je ovde pitao zasto ne rjese utakmicu na +30 kad vec mogu.. Onda bi Jokic zavrsio sa malo manjim brojkama pa bi mnogi ovde napadali trenera kako mu krade TD jer je dobio naredbu od marsovaca.. Ne mrzi Nikolu nitko, vi nadjete 2 analiticara koja bleje nesto pa odmah urotu forsirate.. Isto tako pisete da ako ne bude MVP da je to svetska prevara.. Pa ta nagrada je takva kakva je, i Ameri takvi kakvi jesu neznam sta se palite toliko kad sve znate.. a koliko se moze procitati stvarno sve znate... P. S. Zasto Giannis ne bi dobio MVP.. Niti je losiji igrac od Nikole niti su mu brojke losije, tim mu je bolji i igra bolje, kao obrambeni je toliko bolji da nije ni usporedivo.. Vise poena, skokova, par assista manje i igra u 2 smjera.. On ce na kraju i biti jer ce mu tim biti u prvih par gdje bi MVP i trebao povesti svoj tim...a ne da citamo svaki dan kako je kriv Barton, pa Porter, pa Milsap, pa Murray... I oni su se ocito urotili protiv Nikole samo da ne uzme nagradu a Denver nije ni u konferenciji medju prva 3 a kamoli u ligi, tako moze i Doncic bit MVP ima super brojke i 2 poraza vise.. Odnosno iste argumente, s tim da on stvarno igra sa nikakvim igracima, samo Slovenci manje kmece od vas
..ubit ce vas paranoja, gledajte kosarku, uzivajte u Jokicu

bskfan

pre 3 godine

Sto se tice MPJ-a on je bio pun pogodak za 14. pik a to se vidi i po tome sto za njega mogu da dobiju mnoge jake igrace. Kako se cuje, Cikago da je spreman da za paket oko MPJ-a ponudi LaVina i Markanena, sto bi bilo jako interesantan potez. Markaken sa svojom visinom i sutem moze da bude dobar fit za Jokica, a LaVine je svakako bolji od Bartona ili povredjenog Harisa.

Denver je sada na prekretnici, lako mogu da odu navise ali i nanize. U svakom slucaju ja bih reskirao jer je jasno da u ovom sastavu ne mogu mnogo u plejofu. Da li ici na boljeg strelca (LaVina) ili na plejmejkera Lonza koji bi Mareja poslao na svoju pravu poziciju? Da li ici na sigurnu opciju Barnsa ili na macku u dzaku Gordona? Sta dati za Furnijea koji je izrazio zelju da igra u Denveru? Burna vremena u Denveru, sto je u stvari samo dokaz da se dobro radilo, mada je jasno da je glavni razlog tog uspeha Jokic. Da stavis Jokica i u raspalu Minesotu za godinu dana bi bili u plejofu.

Evil Zo

pre 3 godine

Total - Points-(4th) Rebounds-(5th) Assists-(3rd) Steals-(2nd) + Double Doubles-(1st) Triple Doubles-(2nd) Fantasy Points-(1st) Efficiency-(1st) Najveci favorit za MVP titulu,niko mu nije dao ni promil sanse (pre pocetka sezone) da ce biti deo MVP trke.Nadam se dobrom trejdu,mada sumnjam zbog slabog menadzmenta...

Sta reci?

pre 3 godine

Jokic je ucestvovao u 43.64% (48 od 110) svih poena Denvera (28 poena+20 iz 10 asist). Jokic je ucestvovao u 1 poenu Denvera na svakih 45 sekundi (48 poena za 36 minuta i 15 sekundi).

Hm

pre 3 godine

Barton ponovo dobar. Da nije imao ona dva izleta u svom stilu, bio bi vrlo dobar. U odnosu na Mareja i Portera odigrao je odlicno odbranu, a ni u sutu nije bio slabiji.

Utisak meca...na nekih 3-4.min od pocetka, kada u napadu Porter baca kosku Jokicu, ovaj se nije ni osvrnuo. Krece kontra trojice iz Orlanda a jedini koji ih prati je Barton. Jedini. Ostala cetvorica kafenisu na polovini Orlanda. ;)

I sta se desilo?! Barton stigao, udario rampu i izborio podbacivanje. Majstor. Sto kazu komentatori Denver...Will the Thrill.

Lajavi Krelac

pre 3 godine

Ma kakav bre MVP, ne igra covek odbranu...

Sta ima veze sto postize tripl dablove i sam nosi ekipu..

Nije to dovoljno.

Ne, ne, ne nije on kandoadt za MVP igraca. Ne.

Joel Embiid i Lebron James su bolji iako ne igraju.

Tako je, nema Jokic pojma i mora jos mnooogoooo da napreduje.

Kikujiro

pre 3 godine

Jokić MVP, i to je toliko očigledno, samo onaj ko gleda košarku površno to ne vidi, odličan u odbrani, fantastičan ofanzivno, ne postoji veće uživanje u današnjoj košarci nego gledati Jokića, zadovoljstvo bez granica gledati košarkaškog genija i umetnika na delu.

Herr

pre 3 godine

da odgovorim gospodi koja su pristojno replicirala...prvo tocno je da je to moje mišljenje i ne tražim da ga se uzima kao činjenicu jer mi ovde komentiramo i svatko iznosi svoje..tako mogu i ja svoje..ne znači da nisam u pravu zato sto je vas vecina uvjerena u suprotno..da je Nikola npr.Bugarin nikoga ovde ne bi zanimao...a drugom koji kaze da nije Grk bas toliko bolji od Jokica u obrani ne znam sta bih odgovorio jer ako misli da je na tom djelu parketa medju njima mala razlika onda zbilja price dalje nema..pola igre napadas a pola se branis,ako je jedan igrac dominantan na oba kraja parketa ja bih mu uvjek dao prednost u odnosu na nekoga koji je odlican samo na jednoj strani..Nikola je talentiraniji igrac ali ne znaci da donosi svojoj ekipi vise nego Giannis koji je stalno medju 2-3 najbolja u obrani u cijeloj ligi i ima 30PPG u prosjeku i glavni je organizator igre..playoff je nesto drugo,MVP nije nagrada za playoff a nema ni jedan ni drugi titulu tako da ne vidim zasto bi Jokic i tu imao prednost .. opet samo moje misljenje..sportski pozdrav svima

Sid

pre 3 godine

Dunsteri stvarno misle da je asistencija stvarno zasluga igraca koji je dodao loptu,sto moze da bude i najobicnija povratna a da igrac zabije preko ruke. Ali kad Jokic postigne poen na dodavanje nekog drugog onda se to ne racuna. A kad neko promasi,onda je taj kriv sto mu je upropastio asistenciju. Jer kosarka se igra zbog njega i njegove statistike. A on bi u bilo kom drugom timu a da nije Denver osvojio titulu,jer u drugim timovima niko ne promasuje i svi sutiraju 70% iz igre i 60% za 3 poena,tako da bi on imao triple dabl na svakom mecu.

Horacije

pre 3 godine

@Lajavi Krelac

Ne vide da si ironičan, svakodnevno neko omalovažava Novaka pa automatski sve negativno u vezi njega osudjuju.

bradina

pre 3 godine

Iz utakmice u utakmicu Jokic dokazuje da je "najkorisniji igrac" u prevodu MVP,svog time i NBA! Stavite bilo kog igraca NBA u konkurenciju,da igra za Denver pa cete uvideti zasto je on najveci kandidat za ovogodisnju nagradu1
Jos kad vidis kako tim propada dok je na klupi i odmara se uz to svi pozurujemo vreme na semaforu. Kad znamo da trener Meloun se tvrdoglavo ili ne, drzi iste seme,forsirajuci nisku postavu u kojoj "davitelji lopte" poput Marija i Bartona luduju svi znamo i odahnemo kad se Nikola vrati na parket.Kraj price,bez obzira na statistiku pravi poznavaoc kosarke uziva u igri koju pokazuju Jokic i Doncic jedini pravi "najkorisniji igraci tima"!

zemunski kej

pre 3 godine

Gledao. Lagano su dobili Orlando koji je jedna od losijih ekipa u NBA. Citam da ce da trejduju pola tima i dovedu nove. Jokic odlican ,Porter sve bolji. Ali za plej off im treba visoko krilo kao Grant sto je bio i zdrav Geri Heris da cuva najboljeg protivnickog igraca. Vidim da ga selite ali ovo sto se najjavljuje nista ne moze da odmeni Herisa . A visokog dobrog krila nema ni u NBA da je slobodan.Pokusevski sa 213 i onom atletikom i tehnikom bi bio idealan za Denver.Ali tek sledece sezone kada malo upozna igru i ligu.

Karleuša

pre 3 godine

Moram da ponovim jer malo realnosti ne bi bilo na odmet. On je samo najbolji igrač u prosečnom timu. Videli smo na Ol staru čim se nađe među najboljima nigde ga nema. Ol star nije komedija nego atrakcija, a on nije pokazao ništa atraktivno jer jednostavno nema šta da pokaže.

Idemo redom, činjenice na stolu. 

1. Da li zakucava? Ne, a pogotovo atraktivano. 
2. Da li je vešt u driblingu? Ne 
3. Da li dribla licem u lice? Ne 
4. Da li je dobar u odbrani? Ne 
5. Da li preko njega trpaju i babe i žabe? Da 
6. Da li daje koševe na guranje? Da 
7. Da li je atraktivan? Da, ali samo Srbima 

Imao je dva zakucavanja za pet godina NBA karijere, doduše mlohava, ali kad je treći put pokušao doživeo je totalni fijasko. Zaleteo se, a niko oko njega promašio ceo koš i povredio skočni zglob.

Bio je članak Jokić "zaludeo" celu petorku rivala. To šta se zavrteo tri puta oko svoje ose nebeski narod ne zanima, a to se čak i u mojoj ulici kaže koraci.

Njegovi poeni nisu atraktivni, daje koševe na guranje ko što stari pezejac pali na guranje. A kad ga prišarafe stanje ko yugic uzbrdo, pa deli vruče krompire koje drugi pretvaraju u poene.

I mi ne tražimo samo dobrog pevača, nego pored dobar glas mora da ima malo i pozitivne diskosti. A on je ko pevač koji otpeva strofu dobro, a kad dođe refren ne zakuca i ne privuče ti pažnju, ko da se ništa nije desilo. Tako i on ubaci 30 poena, ali ni jedan atraktivan, ono da te odlepi od stolice. Ili ko neka pevačica koja se pojavi na bini, a ona ni butkicu, ni plećkicu, neatraktivna, mlohava i smara ko šta on smara sa neatraktivnom igrom.

Takav igrač nikad ne bi trebao osvojiti MVP nagradu, i nadam se da nikad neće takav igrač dobiti MVP nagradu. Pogotovo danas u 21. veku publici ne trebaju mlohavi smaraci jer nikoga neće zabaviti mlohavi Marinko do kolena, nego veseli Marko do pupka. MVP kandidat, a kamoli osvajač mora da kida ako treba 48 minuta ko da je na vručoj ringli. Zato iz svega gore navedenog, kao paket Somborac nikad neće biti zvezda.

auuu

pre 3 godine

Auuu sad smo gotovi, sad ce da nam probuše mozak ovi sa Jokicem, kako je goat, kako je mvp, kako je neprikosnoveni mvp,..... Auuuuu.. Pa kad krenu da analiziraju utakmice sa dugackim tekstovima i glume trenere... Auu.. Bežite deco dok možete...

Herr

pre 3 godine

Netko je ovde pitao zasto ne rjese utakmicu na +30 kad vec mogu.. Onda bi Jokic zavrsio sa malo manjim brojkama pa bi mnogi ovde napadali trenera kako mu krade TD jer je dobio naredbu od marsovaca.. Ne mrzi Nikolu nitko, vi nadjete 2 analiticara koja bleje nesto pa odmah urotu forsirate.. Isto tako pisete da ako ne bude MVP da je to svetska prevara.. Pa ta nagrada je takva kakva je, i Ameri takvi kakvi jesu neznam sta se palite toliko kad sve znate.. a koliko se moze procitati stvarno sve znate... P. S. Zasto Giannis ne bi dobio MVP.. Niti je losiji igrac od Nikole niti su mu brojke losije, tim mu je bolji i igra bolje, kao obrambeni je toliko bolji da nije ni usporedivo.. Vise poena, skokova, par assista manje i igra u 2 smjera.. On ce na kraju i biti jer ce mu tim biti u prvih par gdje bi MVP i trebao povesti svoj tim...a ne da citamo svaki dan kako je kriv Barton, pa Porter, pa Milsap, pa Murray... I oni su se ocito urotili protiv Nikole samo da ne uzme nagradu a Denver nije ni u konferenciji medju prva 3 a kamoli u ligi, tako moze i Doncic bit MVP ima super brojke i 2 poraza vise.. Odnosno iste argumente, s tim da on stvarno igra sa nikakvim igracima, samo Slovenci manje kmece od vas
..ubit ce vas paranoja, gledajte kosarku, uzivajte u Jokicu

Sid

pre 3 godine

Dunsteri stvarno misle da je asistencija stvarno zasluga igraca koji je dodao loptu,sto moze da bude i najobicnija povratna a da igrac zabije preko ruke. Ali kad Jokic postigne poen na dodavanje nekog drugog onda se to ne racuna. A kad neko promasi,onda je taj kriv sto mu je upropastio asistenciju. Jer kosarka se igra zbog njega i njegove statistike. A on bi u bilo kom drugom timu a da nije Denver osvojio titulu,jer u drugim timovima niko ne promasuje i svi sutiraju 70% iz igre i 60% za 3 poena,tako da bi on imao triple dabl na svakom mecu.

Pera Ždera

pre 3 godine

Dva razlicita poluvremena. Prvo, Denver fenomenalan, protok, timski, odbrana odlicna. Drugo, krece divljanje (Barton/Marej), dribling u nedogled, zaletanjea bez pasa, tona nerezonskih suteva - Orlando nadoknadio do -5. Do kraja Marej i Porter pogadjali, Nikola rutinski, pobeda.

Jokic magican protiv magicnih. Radio sta je hteo, kad je hteo, koliko je hteo. Rapsodija magicnog dodavnja njega i Kampaca. MVP - sve receno toliko puta.

Prijatno iznenadio Meloun sa Nadjijem na petici, kao zamena Nikoli. Njega pre Hartenstajna u toj ulozi, uvek! Steta sto vec sledecu nece igrai ni 2min (Meloun??)

Potencijalni novi Nugget - Gordon nista specijalno, naprotiv. Malo je par meceva (od kako obratih vise paznje) za ozbiljniji komentar ali... Sinoc bas obratih paznju, kroz razmisljanja o klapanju u Denverov sistem na obe strane terena. Hmm...
Nekako ni 3ka ni 4ka + dosta mu je lopta u rukama (antiDenver). Veliki deo meca prenosio loptu, (igrao pleja??), cuvao Mareja? Ako Meloun ostavi Portera na trojci (greska) dosta mi je bolji od Gordona, posebno na 4ci. U tom slucaju bi i mogli nekako da se kombinuju. Gordon (3ka), Porter (4ka). Ipak, vise sam protiv nego za (nit nesto poentira + trazi loptu) ali ako bi njegov dolazak rezultirao davanjem Bartona i ubacivanjem Milsapa sa klupe - apsolutno DA :)

Kapmaco RAZVALIO ulogu "klasicnog" pleja. Neverovatna dodavanja. Nametnuo ritam trcanjem, tempom u driblingu. Takve plejmejkere dosta vise volim (Teo tako igra npr). Cim dobije loptu iz bloka, nastavlja dribling, kretnju, pomera odbranu, asistira. Bekovi tempa i razmisljanja iz driblinga. Nasuprot tome su npr Moris i Micic (kada sam vec dao primer Tea pa paralela). Plejevi koji se "zaustavljaju", organizuju vise poziciono iz mrtve tacke (polazak u dribling, ne nastavljanje istog kroz prijem) na pola terena. Nemaju taj vic, pregled koji razbija odbranu, reakciju u delicu sekunde iz driblinga. Dosta nenormalnih dodavanja njega i Nikole saigraci nisu pogadjali.

Kroz navedeno Kampcaco dostaa prija Denveru na obe strane terena. Zvrk, brz, igrac tempa, smeta, krade, nervira. Steta sto nema bar 27 umesto 29 :)

Marej odlican (mimo sebicnosti pocetkom 3ce 1/4ne). Igranje na 2ci sa Kampacom na 1ci jeste savrsena kombinacija. Barton koji izigrava pleja u startnoj sa njim na 2ci vec nikako.

Porter vec standardno dobar. Jedan detalj - Jako losa navika skakanje previse unapred pri sutu i zabacivanje nogu u stranu a posebno savijanje nogu unazad. Nekakvo neartikulisano zabacivanje koje sigurno utice na stabilnost izbacaja. Cudno.

Postaje tuzno koliko Je Milsap spor, nemocan u reketu. Tu i tamo ubaci kroz Nikolino spajanje sa kosem ali umorno, sporo. 36 godina a Melounu i DALJE igra startera??

Furnije 31p, pogoditi ko ga je cuvao (Barton/Marej). Inace vecim delom odlicna timska odbrana, 12 ukradenih (ali i 10 izgubljenih)

Uskoro istice vreme za trejd poteze pa da ispratimo sta (ne)ce Denver uraditi.

Herr

pre 3 godine

da odgovorim gospodi koja su pristojno replicirala...prvo tocno je da je to moje mišljenje i ne tražim da ga se uzima kao činjenicu jer mi ovde komentiramo i svatko iznosi svoje..tako mogu i ja svoje..ne znači da nisam u pravu zato sto je vas vecina uvjerena u suprotno..da je Nikola npr.Bugarin nikoga ovde ne bi zanimao...a drugom koji kaze da nije Grk bas toliko bolji od Jokica u obrani ne znam sta bih odgovorio jer ako misli da je na tom djelu parketa medju njima mala razlika onda zbilja price dalje nema..pola igre napadas a pola se branis,ako je jedan igrac dominantan na oba kraja parketa ja bih mu uvjek dao prednost u odnosu na nekoga koji je odlican samo na jednoj strani..Nikola je talentiraniji igrac ali ne znaci da donosi svojoj ekipi vise nego Giannis koji je stalno medju 2-3 najbolja u obrani u cijeloj ligi i ima 30PPG u prosjeku i glavni je organizator igre..playoff je nesto drugo,MVP nije nagrada za playoff a nema ni jedan ni drugi titulu tako da ne vidim zasto bi Jokic i tu imao prednost .. opet samo moje misljenje..sportski pozdrav svima

Hm

pre 3 godine

Barton ponovo dobar. Da nije imao ona dva izleta u svom stilu, bio bi vrlo dobar. U odnosu na Mareja i Portera odigrao je odlicno odbranu, a ni u sutu nije bio slabiji.

Utisak meca...na nekih 3-4.min od pocetka, kada u napadu Porter baca kosku Jokicu, ovaj se nije ni osvrnuo. Krece kontra trojice iz Orlanda a jedini koji ih prati je Barton. Jedini. Ostala cetvorica kafenisu na polovini Orlanda. ;)

I sta se desilo?! Barton stigao, udario rampu i izborio podbacivanje. Majstor. Sto kazu komentatori Denver...Will the Thrill.

Apis Mezaj

pre 3 godine

Polako se navikavamo na ovo. Ajmo sad reset button, pa opet... Ljudi imao je opet triple double. Na vecitoj listi je osmi, tj. od petka sedmi. Sve vece sanse da bude MVP ove sezone, na u ABA, u NBA. Srbin.

MilanNS

pre 3 godine

Jokiću ovo postaje rutina, standard. Jasno je šta imamo, meni je jako drago zbog toga kao i svim normalnim ljudima iz Srbije.
Na nenormalne ne treba trošiti živce, rasprava sa budalama ne vodi ničemu.

Srećno Nikola, mnogo zdravlja i sreće u nastavku sezone i životi generalno ti želim.

Vuki

pre 3 godine

Obično imam mnogo više minusa nego pluseva, pitam se da li se baš toliko ne razumem u košarku iako sam je i igrao i pratim čitavog života. Ovog puta bih pomenuo Evana Furnijea, koji se pominje kao moguće pojačanje Denvera. Pošto od starta sezone govorim da im treba jedan izrazito dobar bek šuter, i naravno da bih najradije video Bogdana tu, a posle njega Bojana, i Evan bi bio odlično rešenje. Mnoogoo je potrebniji takav igrač nego recimo Bredli Bil ili bilo koji drugi igrač koji dugo drži loptu u rukama. Glavni play u napadu Denvera je Nikola, i potreban je igrač koji neće organizovati igru, niti menjati koncepciju. U Denveru se sve zna, znaju i protivnici sve, ali ukoliko uz Jokića i Mareja, proradi šut Porteru i recimo Furnijeu, tu odbrane nema. Jer Jokić i Marej individualno mogu rešavati situacije jedan na jedan, a ukoliko ih udvajaju, Porter i taj bek koji je potreban šutem spolja bi zatrpali koš.

Никола

pre 3 godine

Разумем контрирање. И сам то радим, понекад.
Али више није пихтијаст, озбиљније ради на себи и ето резултата.
Дуго ме није привукла нечија игра, премлад сам био да бих разумео Летећег у свом "прајму", после њега Тимотије Данкан, Новицки и неке које сам заборавио.
Џејмс...
Има нешто одбојно у њему.
Али Јокић, још од кад је овде кружило да му Мишко пумпа бројке у АБА ми је привукао фокус.
Напумпа их и у НБА.
Стога кажем (пардон, пишем) уживајмо. Нека потраје и здравље га послужи.
Не што је срБ(п)ске крви но што такву игру не видех. Спој ватерпола, одбојке са нетипичном грађом динароидног типа и умом бритким као сабља. Али прво што је наш.
Надам се да ће трејдови успети и донети неку сигурност и изнад свега одсуство Бартона трећег, штеточине првог реда.

Lajavi Krelac

pre 3 godine

Ma kakav bre MVP, ne igra covek odbranu...

Sta ima veze sto postize tripl dablove i sam nosi ekipu..

Nije to dovoljno.

Ne, ne, ne nije on kandoadt za MVP igraca. Ne.

Joel Embiid i Lebron James su bolji iako ne igraju.

Tako je, nema Jokic pojma i mora jos mnooogoooo da napreduje.

zemunski kej

pre 3 godine

Gledao. Lagano su dobili Orlando koji je jedna od losijih ekipa u NBA. Citam da ce da trejduju pola tima i dovedu nove. Jokic odlican ,Porter sve bolji. Ali za plej off im treba visoko krilo kao Grant sto je bio i zdrav Geri Heris da cuva najboljeg protivnickog igraca. Vidim da ga selite ali ovo sto se najjavljuje nista ne moze da odmeni Herisa . A visokog dobrog krila nema ni u NBA da je slobodan.Pokusevski sa 213 i onom atletikom i tehnikom bi bio idealan za Denver.Ali tek sledece sezone kada malo upozna igru i ligu.

karaulac

pre 3 godine

Јокара је и претходних година био импресиван, али ове године се нешто ново догађа, као да има неограничено пуно самопоуздања. Осим тога, не терену делује за барем 10% бржи и ангажованији. Што би рекли Американци, "he is leaner and meaner".

Dragan Borca

pre 3 godine

Monte i Geri kada se vrate pasce i Bartonu minutaza i bice to jos bolje. Milsap sa klupe maximalno 2x7 minuta, a mali Zeke 20 da igra. Njima bi najvece pojacanje bilo smestiti Milsapa na klupu i skresati Bakiju minutazu. Baki zadnje 4 utakmice fantasticnih 7- 32 sut za 3 poena, mati mila😁 Zadnjih 5 sut 33-79 ajoj. Povreda Montea im je problem jer mnogo vise ide lopta Bartonu u ruke, tako da ocekujem i to da se nivelise, da se deo Bartonovih suteva prelije ka Porteru i Monteu. Orlando je slabasna ekipa veceras ce biti teze protiv Toronta, mada i Toronto nesto kuburi. Da su makar 2 utakmice dobili od 5 poraza protiv Sakramenta i Vasingtona bili bi sada treci za dlaku iza drugoga. To je Maloun kriv sa svojim postavama od 4 beka. Steta ali im se dosta toga namesta da zavrse sezonu makar cetvrti, jer se onda dobija prednost domaceg terena gde ce vec biti po 5000 ljudi na tribinama, sto uopste nije zanemarljiv faktor. A, ako Jokic izdrzi sa ovakvim igrama do kraja mozda se cak umesaju i u borbu za drugo mesto.

Ja mislim da je Maloun jedina osoba na svetu koja ne vidi da je Milsap propO na level Djure Ostojica.

Jokicu najslabija tacka atletika a on uporno gura presporog penzosa pored njega, neverovatno.

Ali dobro, kad se vrati Monte Milsap ide na klupu a Porter na 4, tako je rekO cika Maloun, videcemo da li ce ispostovati svoje reci

Lejkersi i Klipersi su pobedivi ali dosta zavisi od Malouna, koliko ce njegov fetis za penzose i vezare biti u plej- ofu

Kalbas

pre 3 godine

Krajem druge četvrtine, Barton preseca napad, iza leđa ga prati MPJ u nadi da će mu asistira ti za kucanje, Barton se okreće na sekund i vidi MPJ ali svejedno sam kuca. Realno dva privatnika. 😁

A ista situacija bila ranije samo što Marej ostavlja loptu MPJ-u i ovaj zakucava.

Muka je gledati Bartona, veoma često glupe poteze pravi, mnogo divlja sam i on mora imati minimu 15 šuteva po meču. Par puta ga Jokic pronalazi on kao da prvi put igra s njim i ne konta njegova dodavanja.

Kako Jokic ostvari 10 asistencije s ovim padavičarima ja se uvek čudim.
Marej loše šutirao, MPJ i Barton malo bolje procentualno od njega.

PJ Dozier, ove sezone se ofanzivno pretvara u Bartona. Divlja ne rezonski, on čovek za tri i sa polidistance ne može da pogodi, ponekad ga, ali veoma retko ukenja. Jedino polaganjem ili kucanjem postiže poene.

Milsap je bio solidan u odbrani, ali vidi se da je već za penziju. Isto Marej par puta kiksa, jednom umesto da ide na polaganje na Jokarine asisistenxiju, on kuca i maši od obruč. 😁

Jokić?

Čovek je konstanta cele sezone, bez njega bi ovi padavičarima bili lottery team. Procenti šuta nestatvarni. Kad on de na klupu prenos se topi u 95% slučajeva.

Moljac

pre 3 godine

Jedna od dve promašene trojke je u poslednjoj sekundi napada, a druga na isteku četvrtine, s pola terena. Baš je Skot Hejstings rekao kako niko drugi ne sme da šutira i kvari sebi statistiku time sem Džokera. Konačno je, nakon nekoliko utakmica u kojima je bio malo van forme, zbog one povrede zgloba, igrao dobro kako ume. Jasno, u onim utakmicama u kojima za svoje standarde nije bio dobar i dalje je bio ubedljivo najbolji na terenu. A noćas, noćas je igrao s lakoćom. Odnosno, noćas se igrao s lakoćom. Ne znam kako vi, za mene je MVP.

01011001

pre 3 godine

ali kako je Nikola ubacio ono (mslm da je u četvrtoj). Sa zemlje, bez skoka, preko dva centra koja su ispred njega, + 3 visoki igrač je bio tu, uz faul (bez pištaljke). Vidi se da ne mogu da ga poremete kad digne ruke sa loptom, ni kad su mu u faci i 'u šutu'

borisc

pre 3 godine

MVP. Sa ovakvim procentom suta ima ovakve brojke pa ne znam sta treba da uradi da bi bio MVP. Jokic se igra kosarke to je svima jasno. I jos jednom velikog strucnjaka saleta pecka sto ga stavio na 4ku na SP. jos me dusa boli

x

pre 3 godine

Necu reci nista novo, ali Barton unistava svaki koncept igre. Zadrzava loptu kod sebe i onda uvaljuje saigracima vruc krompir nekoliko sekundi pre isteka napada. O njegovim solo prodorima da ne pricam... Ja se nadam je da ovo njegovo trosenje lopti i nabijanje statistike povezano sa odlaskom (da je dogovor da to radi da bi se lakse prodao)

steva

pre 3 godine

Tesko da me bilo sta moze iznervirati , ali kad im Nikola baci asistenciju na ziceru , a oni promase ...:)) Ili kad Porter i Murray uhvate loptu , istrce do linije za 3 poena i sutnu , zavrse napad u 3 sekundi ( a ne stizu , imauju veliku prednost) . Taj nedostatak kosarakaske inteligencije , gluposti , nerezeonski potezi ...to me ubi .Barton se istice u tim stvarima . I jos jedna stvar mi nije jasna , Campaco ...onakav osecaj za igru , pregled , asistencije...a ruka daska petica . Ajd da covek promasi sut z atri poena , nek ga djavo odnese, ali ono su cigletine .

ps.
po nekad mi se otme i "sa kakvim ti pacerima igras , moj Jokicu" :))

Kikujiro

pre 3 godine

Besmisleno je analizirati ovu utakmicu, niko nije bio maksimalno fokusiran, dve senke su se nadvile nad Denverom, prva senka je pucnjava koja se dogodila u prodavnici King supers u Bolderu koji se nalazi oko 40 kilometara od Denvera, 10 ljudi je ubijeno. Majkl Meloun je na konferenciji posle utakmice pročitao imena svih žrtava i zaplakao, I Marej je posle utakmice pričao o žrtvama. Druga senka je to je mogući trejd.

Nezavisno od ove utakmice, generalno najteže je biti konstantan, fascinantno je da posle 43 utakmice on je na 27.1 poena, 11.3 skokova, 8.6 asistencija, 1.6 ukradenih, 57.1%, 42.7%, 86.9%, od svih tih utakmica imao je samo jednu lošu i jednu slabu utakmicu, i odigrao je svih 43. Jokić je jedini igrač koji je u prvih 10 na listi igrača po poenima, skokovima i asistencijama, plus u prvih deset je i po ukradenim loptama, a to može da postane i još neverovatnije. On je samo na jedno mesto zaostatka da udje u prvih 10 po procentima šuta, uz to on je trenutno na 18 mestu po procentu šuta za tri poena, nedostaje mu samo 1.4% da udje u prvih deset, kada bi i to uspeo...

bskfan

pre 3 godine

Sto se tice MPJ-a on je bio pun pogodak za 14. pik a to se vidi i po tome sto za njega mogu da dobiju mnoge jake igrace. Kako se cuje, Cikago da je spreman da za paket oko MPJ-a ponudi LaVina i Markanena, sto bi bilo jako interesantan potez. Markaken sa svojom visinom i sutem moze da bude dobar fit za Jokica, a LaVine je svakako bolji od Bartona ili povredjenog Harisa.

Denver je sada na prekretnici, lako mogu da odu navise ali i nanize. U svakom slucaju ja bih reskirao jer je jasno da u ovom sastavu ne mogu mnogo u plejofu. Da li ici na boljeg strelca (LaVina) ili na plejmejkera Lonza koji bi Mareja poslao na svoju pravu poziciju? Da li ici na sigurnu opciju Barnsa ili na macku u dzaku Gordona? Sta dati za Furnijea koji je izrazio zelju da igra u Denveru? Burna vremena u Denveru, sto je u stvari samo dokaz da se dobro radilo, mada je jasno da je glavni razlog tog uspeha Jokic. Da stavis Jokica i u raspalu Minesotu za godinu dana bi bili u plejofu.

MPP

pre 3 godine

NEMA

tačke na terenu sa koje ovaj čovek nije opasan po protivnički koš. Tu nema odbrane, uz minimalan utrošak energije i fantastičnim procenat šuta. On igra sve bolje i bolje....
Ovako NIKO ne igra , niti je ikad igrao na ovakav način. Sećate se kad se govorilo pre dve godine da će Nikolu brzo "provaliti" protivnički treneri i da teško može u budućnosti da igra na ovakav način ! I ?
Evo ga sa prosekom od skoro 30 poena u REGULARNOM delu sezone ....
Ne da ga nisu "pročitali" ,
nego momak usavršava svoj način igre na dnevnom nivou .... A ŠTA ĆE SE TEK DESITI U
PLAY OFF-u, kad bude podigao nivo svoje igre kao što je činio svih ovih godina ?

Denver mora "nešto da nahvata"
do sutra sa nekim trejdom .

MORA !

Milan

pre 3 godine

Ne znam ko bi mu mogao biti konkurencija, ali Nikola se sa ovim brojkama ozbiljno nameće ne samo za MVP, već i za MIP, bukvalno je sve brojke neverovatno mnogo podigao.

bskfan

pre 3 godine

Vidim ovde neko rece kako Denver ima brdo igraca koje moze da ponudi u trejdu, a u stvari nije tako. Hauard i Witington su na two-way ugovoru tako da sa njima nema trejda a ionako ih niko ne bi hteo. Moris je kasno potpisao ugovor tako da ne moze biti trejdovan u ovom prelaznom roku. Milsap ima no-trade klauzulu tako da moze biti trejdovan samo uz njegovu saglasnost. Sa Grinom i Hjertensonom ne znam sta se tacno desava ali mislim da su i oni van tih desavanja. Cancara bi mogli da trejduju ali on je tu najbolji Jokicev prijatelj a igra za minimimum tako da je tesko verovati da ce on biti trejdovan. Ko zna kako je teklla operacija dovodjenja Kampaca jasno mu je da su male sanse da i on bude trejdovan. U sustini sve se svodi na samo 4-5 imena: Haris i Barton uz eventualno neki filer kao sto su Bo Bol, Hampton i Nadzi. I Hampton i Nadzi su retki igraci koji su sami hteli da budu u Denveru (sto se inace retko desava sa rukijima), a i cena im je mala tako da su oni tu samo kranja nuzda u pogledu trejda ukoliko bas bude moralo.

Kako sada stvari stoje, vece su sanse da Denver dovede Barnsa i Lonza. Cena za Barnsa ne bi trebalo da bude velika (Haris + nesto) a Nola ionako vise zeli pikove nego igrace tako da bi tu za Lonza otisao Bol Bol i mozda jedan pik. Dobar target bi bi i Brogdon jer je Haris iz Indijane tako da su od ranije hteli da ga dovedu. Haris + pik za Brogdona bi bio dobar posao. Inace, tacno je da je Gordon umisljen lik; Barns je gospodin igrac.

веверица

pre 3 godine

јокићев напредак у односу на прошлу сезону је ненормалан. између свих осталих ствари, подигао је % шута за три са 32% на 42%. толики напредак у шуту не знам да ли сам икада видео, посебно за једну сезону.

nolethebest

pre 3 godine

Солидна утакмица Денвера,водили 22 на полувремену,па се потпуно опустили у трећој четвртини,па је Орландо направио налет и стигли на само -5.Јокић стандардно трипл дабл,ништа ново.Бартон лоше одиграо,Мареј солидно.Милсеп,Ннаји,Доужер имали добре улоге.Мелоун је напокон кренуо да користи Ннајиа,али оно што је чудно је што више Ар Џеј Хемптон нема никакву улогу.

IgorPa

pre 3 godine

@Pera Zdera

To sa MPJ skok sutrm mi se sve cini da su posledice i traume povrede kicme/ledja. Kao da jos uvek ima taj neki strah da se zadrzi malo duze. Barem meni se tako cini.

Licno ne bih voleo ni Furnijea a ni Gordona da vidim u Denveru( pogotovo ne Gordona). Gordon mi vec duze vremena (kada je zdrav) deluje kao isfrustrirama primadona a nije ni neki suter. Pa radije da vrate Keneta Farida koga barem svi vole ako vec hoce tip igraca kao sto je Gordon. Ali voleo bih da vidim Lonzo-a koji je zaista dobar defanzivac i veoma kvalitetan plej. Jokic green mpj marej lonzo u buducnosti bi bila zanimljiva 5 a klupa hartenstajn (kada nemaju nekog drugog) nanji barton monte kampaco. Dalejo od idealnog sastava ali treba raditi sa ovim sto se ima.

Bila bi steta da Nanjija trejduju za nekog. A bol Bol ne znam sta je sa tim deckom. Gurali ga i imalo potencijala da igra i nestade. Cuo sam da je ljut na sve u denveru i da se tako ponasa ali opet nista potvrdjeno.

Hmmm evo ideje da se Harten posalje u Klivlend za Dzavala Mekgija. Ako vec nece da razvijaju Hartena neka uzmu nazad Dzavala barem je dobar i dalje defanzivni centar i nije tolika luda na terenu kao pre GSW sto je bio.

Goks

pre 3 godine

Sve što Jokiću treba je jedan solidan šuter, sa "sigurnih"15 do 20 poena po utakmici i pre svega jedna četvorka koja će da radi rudarski posao na oba kraja. Koja će da skače, pravi blokove, daje zicere...radi " prljav" posao. Mislim da bi tada mogli do titule, nošeni Nikolinim kossrkaskim genijem.

Sta reci?

pre 3 godine

Jokic je ucestvovao u 43.64% (48 od 110) svih poena Denvera (28 poena+20 iz 10 asist). Jokic je ucestvovao u 1 poenu Denvera na svakih 45 sekundi (48 poena za 36 minuta i 15 sekundi).

delijamomak

pre 3 godine

kampaco odaje utisak odlicnog igraca za denver, gledao sam do poslednje cetvrtine. ima pregled kao jokic, nizak je, ali to nadoknadjuje borbenoscu i brzinom...odlican je

Dragan Feliks

pre 3 godine

Još jedna vrhunska partija Jokića. Ukoliko bi se prvenstvo ovog trenutka prekinulo, nema dileme da bi Jokić bio MVP, ima zaista monstruoznu statistiku, a i ovo što gledamo iz noći u noć deluje kao košarkaška poezija. Statistika kaže da je u odnosu na sve protivkandidate u ogromnoj prednosti u velikoj većini kategorija. Ali prvenstvo nije završeno ima nešto više od trećine utakmica do kraja tako da sačekajmo. Ono što je trenutno u fokusu je potencijalni trejd. Denver po informacijama nišani Lonzo Bola, Barnsa i Furnijea. Imaju brdo igrača da ponude (Kampaco, Moris, Hauard, Hempton, Dozier, Heris, Barton, Milsap, Grin, Bol Bol, Čančar, Hortenštajn)i dosta pikova jer su izuzetno mlada ekipa pa im draft sigurno i nije u fokusu u narednih godinu dve. Po meni sačuvaće veliku trojku Jokić, Marej, MPJ, a voleo bih da ostave i Doziera, Nađija, Kampaca i Grina. Ukoliko bi doveli nabrojane onda bi startna petorka verovatno izgledala : Lonzo, Marej, Barns, MPJ i Jokić. Atletski i defanzivno daleko bolja petorka od trenutne sa Bartonom i Milsapom, a i u ofanzivi bi bili opasniji i raznovrsniji.Klupa sa Furnijeom ( uz Kampaca, Doziera,Našija i Grina ) kao predvodnika bi verovatno davala veču podršku od dosadašnje. To bi im obezbedilo borbu za visok plasman a možda i napad na titulu. Jedino sam pesimista jer dosadašnji potezi uprave su bili loši, i nisam siguran da su se opametili preko noći.

BIZ

pre 3 godine

Obično imam mnogo više minusa nego pluseva, pitam se da li se baš toliko ne razumem u košarku iako sam je i igrao i pratim čitavog života. Ovog puta bih pomenuo Evana Furnijea, koji se pominje kao moguće pojačanje Denvera. Pošto od starta sezone govorim da im treba jedan izrazito dobar bek šuter, i naravno da bih najradije video Bogdana tu, a posle njega Bojana, i Evan bi bio odlično rešenje. Mnoogoo je potrebniji takav igrač nego recimo Bredli Bil ili bilo koji drugi igrač koji dugo drži loptu u rukama. Glavni play u napadu Denvera je Nikola, i potreban je igrač koji neće organizovati igru, niti menjati koncepciju. U Denveru se sve zna, znaju i protivnici sve, ali ukoliko uz Jokića i Mareja, proradi šut Porteru i recimo Furnijeu, tu odbrane nema. Jer Jokić i Marej individualno mogu rešavati situacije jedan na jedan, a ukoliko ih udvajaju, Porter i taj bek koji je potreban šutem spolja bi zatrpali koš.
(Vuki, 24. mart 2021 09:35)

Tu si negde, pola pola. Za potrebu dobrog šutera u Denveru jesi u pravu. Ali to da bi ti tu video Bogdana - to je ona druga polovina. Gde njega nađe?? Van linije za 3 je na 33%. Međutim kada se bolje pogleda, na levom korneru je na 66%, desni korner 39% na mali broj pokušaja. Ostale pozicije, centar, levo desno krilo je na 35, 27 i 26% sa kojih najviše šutira. E sad, da ne ispadne da ja blatim Bogdana ti mi reci jesu li ovo ok procenti.

x

pre 3 godine

Солидна утакмица Денвера,водили 22 на полувремену,па се потпуно опустили у трећој четвртини,па је Орландо направио налет и стигли на само -5.Јокић стандардно трипл дабл,ништа ново.Бартон лоше одиграо,Мареј солидно.Милсеп,Ннаји,Доужер имали добре улоге.Мелоун је напокон кренуо да користи Ннајиа,али оно што је чудно је што више Ар Џеј Хемптон нема никакву улогу.
(nolethebest, 24. mart 2021 08:51)

Hempton je bio u izolaciji 2 nedelje. Ja milsim da je dobio dozvolu da igra tek od prosle utakmice. Zato ga nema.

Evil Zo

pre 3 godine

Total - Points-(4th) Rebounds-(5th) Assists-(3rd) Steals-(2nd) + Double Doubles-(1st) Triple Doubles-(2nd) Fantasy Points-(1st) Efficiency-(1st) Najveci favorit za MVP titulu,niko mu nije dao ni promil sanse (pre pocetka sezone) da ce biti deo MVP trke.Nadam se dobrom trejdu,mada sumnjam zbog slabog menadzmenta...

severnjak

pre 3 godine

@ Herr ... Pa nije bas da je “Grk” toliko bolji u odbrani, ali dobro. U napadu je Nikola za njega izmislio kosarku. One trick pony tesko moze protiv ozbiljne odbrane da radi trokorake i zakucava, a sut mu je u rangu Bobija Marjanovica ( cak bih se kladio na Bobana u takmicenju u trojkama ). E sad, ta zakucavanja su mnogo atraktivnija od Jokinih poena , ali svakome svoje ...

tocka

pre 3 godine

Denver još nije igrao ovako cele sezone kao što je sinoć igrao prvo polvreme. Jokić i Kampaco su totalno uništili suparničku odbranu, ono je bilo zadovoljstvo gledati. To je čak bolje izgledalo od onog Denvera od pre dve godine kada je Heris još bio u svom piku bez povreda, jer je Kampaco lud asistent ko Jokić. A i angažman svih u odbrani je bio na visokom nivou. U jednom momentu su svi imali po ukradenu ili dve ukradene lolte u Denveru.
Pomislio sam samo da Meloun ne startuje treću četvrtinu bez Kampaca jer ritam će da padne, i tačno to se desi. I prilično brzo Orlando se približava na -5. To je bilo toliko očigledno. Umesto da pusti čoveka da igra kojem je još bio i rodjendan i videlo se da je u svom fazonu. Zašto ne održati tih 30 razlike do četvrte i onda ubaciti kompletnu najmladju postavu da grebe? Bol Bola skoro pa nismo ni videli celu sezonu, Čančar isto. Pola klupe ne mora uopšte da dolazi na utakmice, bolje da vode čirlidersice.

Milan

pre 3 godine

Jokić je nešto najbolje što se desilo svetskoj košarci u 21 veku, u moru fizikalaca sa 5 do 7% masti u telu konačno jedan genije koji ne igra na čistu fiziku i hemiju.

Mix

pre 3 godine

Odvalice ih Toronto veceras i Jokica i komplet Denver, samo gledajte...
(lol, 24. mart 2021 08:56) # Link komentara
Preporučujem (+9)Ne preporučujem (-129

Toronto se batice raspada, Siakam i trener su se psovali, po izlasku sa terena, Siakama kaznio NBA zbog toga, ono bas si upucen, nije nemoguce, ali ne znam sta ti to cekujes da vidis?
Ali samo gledajte

bradina

pre 3 godine

Iz utakmice u utakmicu Jokic dokazuje da je "najkorisniji igrac" u prevodu MVP,svog time i NBA! Stavite bilo kog igraca NBA u konkurenciju,da igra za Denver pa cete uvideti zasto je on najveci kandidat za ovogodisnju nagradu1
Jos kad vidis kako tim propada dok je na klupi i odmara se uz to svi pozurujemo vreme na semaforu. Kad znamo da trener Meloun se tvrdoglavo ili ne, drzi iste seme,forsirajuci nisku postavu u kojoj "davitelji lopte" poput Marija i Bartona luduju svi znamo i odahnemo kad se Nikola vrati na parket.Kraj price,bez obzira na statistiku pravi poznavaoc kosarke uziva u igri koju pokazuju Jokic i Doncic jedini pravi "najkorisniji igraci tima"!

Kikujiro

pre 3 godine

Jokić MVP, i to je toliko očigledno, samo onaj ko gleda košarku površno to ne vidi, odličan u odbrani, fantastičan ofanzivno, ne postoji veće uživanje u današnjoj košarci nego gledati Jokića, zadovoljstvo bez granica gledati košarkaškog genija i umetnika na delu.

Horacije

pre 3 godine

@Lajavi Krelac

Ne vide da si ironičan, svakodnevno neko omalovažava Novaka pa automatski sve negativno u vezi njega osudjuju.