Zanimljivosti

Nedelja, 14.03.2021.

08:48

Top 10: Najprodavaniji automobili svih vremena

Izvor: Izvor: B92, Automobili.hr

Top 10: Najprodavaniji automobili svih vremena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 3 godine

Dobronameran savet za b92: kada preuzimate neki tekst od drugog portala osim bukvalnog ispravljanja ijekavice u ekavicu obratite paznji i na informacije koje su predstavljene. Naime u tekstu stoji da buba ima najduzi staz (1938) a ford t je "stariji" za celih 30 godina (1908). Inace prva corola izgleda fenomenalno...

Srđan BL

pre 3 godine

Za Bubu 1300 koja ove godine puni 50 godina u porodicnom vlasnistvu, mogu reci kako ima dusu... Zvuk boksera, miris benzina u autu koji je bivsu Jugu presao od Vardara do Triglava...

Bananamen

pre 3 godine

Poslednja recenica ti je najbolja i tu se slazemo.
Alfa se ne poredi sa Golfom. Alfu 159 mozes da kupis za 4-5k kakvu hoces. Da ne govorim o onim Giullietama, Mitu i ostalim sklopocijama lepog izgleda. Italijanskog pravog. Divni su nema sta. Mozda i najlepsi realno. Priznajem. Samo... mene zanimaju automobili.
(Hentreal, 15. mart 2021 16:02)

Tebe zanimaju prevozna sredstva od tacke A do tacke B. Genericna, dosadna. Verovatno ti je vrhunac automobilizma Golf V 1.9 tdi. Eventualno a3. Nema, to sto Svabo napravi, ne moze niko. Je l tako? A isti taj Svabo kupio tehnologiju od nekog tamo Zabara. Isti taj Svabo (dobro, ne bas isti, drugi Svabo je u pitanju) ubacuje motore od nekog tamo Zabara. Verovatno nikad nisi ni seo u neku Alfu, pa ti zato i ne zameram. I ja sam mislio da je caletov Kadet d najbolji auto i da je brzi od Jaguara. Ej, imao je 1.300 kubika! Ne znam ni sto se palim na ovo, verovatno si samo trol koji se nasladjuje dok cita ovo.

Mara buba

pre 3 godine

Bubu sam krao tati sa 12 godina i prvi auto da sam sam pokrenuo i vozio... tako je krenula moja priča o ljubavi prema automobilima.

Hentreal

pre 3 godine

(Bananamen, 15. mart 2021 00:33)

Poslednja recenica ti je najbolja i tu se slazemo.
Alfa se ne poredi sa Golfom. Alfu 159 mozes da kupis za 4-5k kakvu hoces. Da ne govorim o onim Giullietama, Mitu i ostalim sklopocijama lepog izgleda. Italijanskog pravog. Divni su nema sta. Mozda i najlepsi realno. Priznajem. Samo... mene zanimaju automobili.

vampirbg

pre 3 godine

Ne vidim poentu da se npr racuna zbirna prodaja svih Golfova. Razlika izmedju prvog i najnovijeg modela je tolika da to nije isti auto. Samo se isto zove.

Bananamen

pre 3 godine

Pa i buba ima 2 generacije. Ova prva generacije se pravila sve do 2003.godine. Poslenja napravljena u Meksiku. Druga generacije se pravila od 1997. pa sve do 2011., prve dve godine u Wolfsburgu, posle u Meksiku.
(MrGood, 14. mart 2021 22:37)

Ima buba i trecu generaciju.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Eh, objasnicu vam zasto je buba najbolji auto.
78 kada su pocele uplate u TASu za Golf 1 koji je vec bio planetarnih hit moj cale ode u Vogoscu da ga kupi i na nase zaprepascenje dodje sutradan sa Bubom.
Ajd sad nije bilo tada hajfaj uredjaja da voziti se kompresorom nije smetalo a i cale nije morao da slusa majku kako mu bobonja.
E kao student sam polozio i dihvatio bubu pa sam prosao sa njim za 4 godine oko 100 hiljada.
Ajd sto nije stala nego sam trosio jednu devojku na 2-3 hiljade km iako je trebalo biti spretan u njoj.
Posle nekoliko krseva poput juga, Nive vec deset godina vozim dva japanska auta koja su nova kostala oko 30kk ali moram da priznam da predjem i 50 hiljada dok promenim partnerku.
Moram da priznam da ih je lepo voziti, pouzdani su, udobni ali meni je Buba najbolji auto na svetu a posle nje Niva jer me je vozila u svaku bestragiju i planinu gde sam hteo.

Ivan Stefanovic

pre 3 godine

Interesantno je da nema ni Fiat 500/750/Fica/Seat... Samo Fica 1 000 000... Bar 7-8 ooo ooo pod razlicitim imenima. Lista je totalno djubre i marketinski trik...

Bananamen

pre 3 godine

(Hentreal, 14. mart 2021 22:57)

Evo, drug, da ti ja kazem iz licnog iskustva. Vozio sam 159 godinu dana, osim redovnog servisa nista pipnuo nisam (dok je nisam udario, tad je i prodata). A znam coveka, koji je kupio 4 godine starog Pasata B6 (tad je bio 4 godine star, ne sad), kome je zaribala uljna pumpa i stradao cuveni 2.0 tdi. Tako da o pouzdanosti necemo da pricamo. Sve zavisi kakav primerak ti zapadne. Ne pricam o novim vozilima jer imam iskustva samo sa polovnim. Ne kazem da su VW vozila losa, naprotiv, vec vi toliko preuvelicavate i pravite mitove o tim vozilima da ste mi dosadili. Uostalom, dzabe ja to pricam, takvima kao sto si ti ne vredi pricati. Ti si svoje zacrtao i gotovo. I jos nesto, da Italijani ne valjaju, ne bi VW kupio od njih patent za sistem ubrizgavanja devedesetih. Ne bi fiat napravio prvi common rail motor (prvi auto sa CR motor je bila Alfa 156, 1.9 jtd jos 1997., 10 godina pre prvog VW sa CR motorom). Uostalom, Alfa se ne uporedjuje sa Golfom i ostalim VW, nego sa nekim drugim proizvodjacima. Pozdrav i svako dobro.

Милан

pre 3 godine

Да је Форд задржао име модела Т до сад би Форд Т био продат у зилијарду примерака. Ово само дас ауто болид може да направи као листу најпродаванијих аутомобила модела аутомобила.

Nenad

pre 3 godine

Srbi i kola.
Još jedna stvar gde mislimo da smo najpametniji,a pojma nemamo
Što se tiče ovih Golf paćenika
Da Golf valja vozili bi ga nemci,a ne balkanci.

Za žgaravicu šefe.....slave mi - reko mi doktor!

pre 3 godine

Naravno - zadržavanje starog imena za potpuno nove i drugačije automobile dovodi u pitanje listu.
Takođe - Ford T se prodao u 15 miliona primeraka u vreme kada je npr. svaka deseta porodica imala automobil, a danas ih ima svaka - bar jedan, a i broj stanovnika se drasticno uvećao, pa je njegova dominacija na tržištu sigurno neprikosnovena.

MrGood

pre 3 godine

@svi

Pa i buba ima 2 generacije. Ova prva generacije se pravila sve do 2003.godine. Poslenja napravljena u Meksiku. Druga generacije se pravila od 1997. pa sve do 2011., prve dve godine u Wolfsburgu, posle u Meksiku.

Hentreal

pre 3 godine

(dio mio, 14. mart 2021 21:33)

Oa vidis momak...sada cu da te demantujem i pokazem koliko ti ne znas.
Po tom narodnom vozilu se cela klasa zove zar ne? GOLF klasa. Sigurnk se ne zove Giulieta klasa. Ja ovde pricam za GOLFA. Ne za sportske automobile. Koja to Alfa moze da se meri sa VW? MITO? Giullieta?? O tome pisi kada bude rubrika igracke iz Kinder jajeta, ili mozda rubrika Najjeftinija polovna vozila. Porediti Golfa sa bilo kojim autom iz klase je brutalna ludost. Ako zeliz mozemo da otpocnemo temu i o jacim klasama, ili sportskim, da vidimo gde ti je ta Alfa, a gde GT, ili R.:-)) Sorry bro. Polovnu Alfu mozes za 3000-4000 da nadjes i na trafici i to u fulu. Dobijes i poklon vaucer za servis. Zato sto je dobra? Ne brale moj. Zato sto je sminka na 4 tocka. Decija zvecka za kratkorocnu upotrebu. Nema Alfe koja na dizalici nije provela pola veka. Kada pricas o Golfu, lepo se obuci, pokloni i pocni. Za Golf V danas mozes da kupis odlicnu Giullietu, a time sam ti zapusio usta. Mozes da volis u navijas za koga zelis, ali ne dozvoli da budes glup. Golf i Mercedes se manje kvare od svih vozila, a da ne govorimo o jednoj Alfi. Za osobe do 25 godina. Ti sada bistri o Formuli 1 i dalje i slavnoj istoriji. Lepi oni brate jesu. Ali i devojke umeju da ti kazu kada vide da si priglup samo.... lep si.

dio mio

pre 3 godine

hentreal@ taj golf je narodno vozilo otud tolika prodaja. i ne moze se meriti sa bmw i mercedesom i audijem .sa sportskim autimobilima kao ni sa alfa romeom koji ima duzu istoriju u formuli 1 od mnogih. a ti ga uporedjejes sa renom i daciom. sportska kola alfa, bmw. vidi se koliko pojma nemas o kolima.

Hentreal

pre 3 godine

(Mali Hijavata, 14. mart 2021 15:27)
Poredis Reno i Golf?
Reno poredi sa Daciom, Alfom, Fordom.
Za Golfa 7 mozes 2 Renoa da uzmes, a to nije slucajno. Nije to dzabe tako. Ej Golf je skup mozes Audija a4 u bla bla. hahahahaha.
Pa ti kupi onda Audija, a za Golfa se strpi.
Ne kosta toliko jer je tres kao neki. Koliko god da kosta, to je Golf! Lider! Zato kosta momak. I opet je i u Nemackoj prodavanijo od svih ostalih. To je jedini auto te klase sa kojim mozes na put oko planete rame uz rame sa Meckom S, BMW5, Audi A8 itd. Kosta kosta. Znam da kosta....samo gde nadje Renault??? A jaoooo. Da si rekao bar A3, ili Toyota....uhhhh

Hentreal

pre 3 godine

Imam ja jednog prijatelja koji je imao bubu 70.i neke... danas "dospeo" do fijat stila... i kad god se povede priča o automobilima, mečkama i BMW-eima, a on, moja buba, što je to bio auto...
Igra loto i nada se da će jednog dana kupiti neki pristojan auto...
(Bolesni skot, 14. mart 2021 15:29)

Neverovatno koja slicnost. Imam i ja jednog drugara Vlajka koji vozi BMW 5, a ima i trojku. Stare lesine po 15 godina, ali i dalje mogu da se voze. Veruj mi da bi ih prodao i jos doplatio jedno 5000 da provoza Golf 7 makar mesec dana. Sto se tice Golfa 8, ponudio bi i zenu sa garsonjerom. Ja sam licno vozio:
Focus 1.6 2008 - najgora sklopocija ikada
Stilo 1.9 JTD: Mrcina bez karaktera sa svim upaljenim lampicama. Zvecka
Auris 2009- solidan automobil
Mazda 3 2014 - Sjajan.
Peugeot 307 1.6 Igracka koja zvecka
Superb 2012 2.0 - Zahvalan auto
Konacno sluzbeni (nazalost) VW7 automatik. Najbolje sto sam doziveo i provozao. Bez dalje diskusije. Nije za poredjenje ni sa cim. Oduvao ih je kao vetar kesu. Mogu svi da probaju, ali cela se klasa zove Golf klasa. 244.000 km i samo mali servisi. Motor se ne cuje. Kao i kod svakog Golfa od petice, ne boli glava.
DAS AUTO
Od Bube, pa 1,2(the king),3,4,5,6,7,8
svi slicni, ali svi najbolji u klasi. Uvek ce biti tako. Ostalima jedino ostaje da spustaju cenu i budze dizajn i opremu.
Nesto kao sto rade Alfa i Peugeot. Raj za servisere

statuskan

pre 3 godine

Korola ubedljivo najkvaliterniji auto, secam se modela sa pocetka '90 i dan danas ih ima
(trt, 14. mart 2021 17:01)

Imaš snimak na netu, gde čovek iz Srbije vozi upravo taj model skoro 30 godina.Dotični čikica kada pere auto usput opere i ceo motor onako sa crevom. Nakon toga upali auto kao mina. Čudo, čudo od automobila!

Zoki

pre 3 godine

Ford T je prodat u tom broj primeraka, u vreme kada je na planeti živelo 1-2 milijarde stanovnika, a kočije sa konjima i dalje bile prevozno sredstvo.

Eto

pre 3 godine

Golfa jedinica je prodato 6.8 miliona, dvojke 6.3 miliona, lada niva je na oko 2.5 miliona, lada standard (vaz 2101) oko 4.8 miliona, lada 2106 4.3m, fiat 500 oko 4 mil (italijanski do 1975 godište) itd.

Tako da ih buba sa 22mil šije opasno sve.

EU Citizen

pre 3 godine

Ovo su besmislice, ovde treba da se računa jedna generacija. modela, jer prva i poslednja generacija nekog modela koji se prodaje pola veka kao Korola ili Golf nemaju ama baš. ništa zajedničko, verovatno nijedan deo nije isti. Taj podatak bi voleo da čujem, mada je sigurno neki levi auto kao i bsi sa spiska, mase nisu poznate po ukusu za automobile :)

aleks

pre 3 godine

Mešate babe i žabe, pasat korola golf i svi ostali su od prve do poslednje generacije potpuno drugačiji automobili samo im je ime isto jedino buba se ista pravila u vise drzava i to je najprodavaniji automobil svih vremena

gangula

pre 3 godine

Hentreal, 14. mart 2021 14:29)

Imam ja jednog prijatelja koji je imao bubu 70.i neke... danas "dospeo" do fijat stila... i kad god se povede priča o automobilima, mečkama i BMW-eima, a on, moja buba, što je to bio auto...
Igra loto i nada se da će jednog dana kupiti neki pristojan auto...
(Bolesni skot, 14. mart 2021 15:29)
Što je najgore, oba auta su se sjajno pokazala i to za male pare. O bubi ne treba ni govoriti, stilo je realno veliko iznenađenje. Italijan, a pouzdan auto. Još uvek se dosta vozi ima ih na ulicama i to u ne malom broju. Nekoliko ljudi znam koji voze stila sa preko 700 čak i 800 hiljada kilometara.

Djoka iz NY

pre 3 godine

Uz to sto su Buba i Ford T izgledali i bili potpuno isti tokom cele proizvodnje - tako da su bez konkurencije...
(Ivan Stefanovic, 14. mart 2021 14:44)

Čak je i Buba redizajnirana. Ford T treba biti prvi na listi jer jedini nije imao nikakav redizajn pa onda originalna Buba pa pet mesta prazno pa svi ostali.

Bolesni skot

pre 3 godine

Hentreal, 14. mart 2021 14:29)

Imam ja jednog prijatelja koji je imao bubu 70.i neke... danas "dospeo" do fijat stila... i kad god se povede priča o automobilima, mečkama i BMW-eima, a on, moja buba, što je to bio auto...
Igra loto i nada se da će jednog dana kupiti neki pristojan auto...

Mali Hijavata

pre 3 godine

@
Ima veze i to velike. Golf 2 je izgradio ime razlikujuci se kvalitetom od automobila svoje generacije. To omogucava golfu 7 a danas i 8 da automobile koji se bitno ne razlikuju od konkurencije prodaju u velikom broju primeraka. Ime koje povezuje razlicite generacije uopste nije mala stvar.
(Future, 14. mart 2021 14:30

Osim imena, ništa nije isto. Golf 2 je bio poslednji model u srednjoj klasi, 3 je bila nešto izmedju srednje i više srednje klase a 4 je veštački gurnut u višu srednju klasu i čak je 1998 koštao 30000 nemačkih maraka. Audi A4 sa istim motorom 1.9 tdi, koštao je 32000. Samo lud čovek je kupovao Golf 4.
Takodje, mislim da je i golf 2 prilično izvikan auto, bio je kvalitetan, dugotrajan, malo je trošio, ali bio je preskup. Za taj novac tada, mogao si da kupiš Micubiši lanser koji je jednako trajan, malo je trošio takodje, a bio je udobniji i sa većim gepekom, plus Reno 4. Dakle, dva večna auta za jedan.
Na Ženevskom sajmu krajem devedesetih, povodom sto godina automobilizma, izašao je veliki bilten sa glasanjem inženjera iz svih najvećih auto kompanija na svetu. Uključeni su apsolutno svi parametri, od cene do mehaničkih karakteristika... ubedljivo je pobedio Reno 4.

Future

pre 3 godine

kakve veze ima golf 2 sa golfom 7 osim imena?
(dubrovnik, 14. mart 2021 10:16)
@
Ima veze i to velike. Golf 2 je izgradio ime razlikujuci se kvalitetom od automobila svoje generacije. To omogucava golfu 7 a danas i 8 da automobile koji se bitno ne razlikuju od konkurencije prodaju u velikom broju primeraka. Ime koje povezuje razlicite generacije uopste nije mala stvar.

Hentreal

pre 3 godine

DAS AUTO!!
FOREVER VW!!

Ostalo je ... Stavicemo svu mogucu opremu koja postoji, najlepse felne, myziku, grejace ovoga i onoga, sve senzore, pravicemo svaki cas novi dizajn da privucemo kupce, ali kada se sve sabere dzabe. Ostaje kvalitet, ostaje vecni lider. Jedan i jedini ozbiljan pored Mercedesa. VW!
Ko hoce da se igra vozaca u lepuskastim kolima i privlaci paznju 3-4 godine, neka ode u Alfa salon. Jedino sto onda treba da povede racuna je da mu parking bude blizu servisa. To vazi i za Francuze, Koreance, da ne govorim Engleze i Amere. Japanci su se po kvalitetu priblizili Nemcu, ali ce uvek biti Japanci. Svaka im cast, zaista kidaju, ali uvek postojibto malo ali.

Bolesni skot

pre 3 godine

Pežo 404 prodat u više od dva miliona... od '60. do 70. i neke... prvi i poslednji potpuno isti, osim šal table, ona je dobila okrugle instrumente '66.
godine i rasporeda brzina u menjaču...
Priznajem samo takve automobile...
A pasati i slično, koji menjaju modele svakih nekoliko godina... to nije to!

Kancelar i ja

pre 3 godine

Slažem se sa svima koji negoduju što se poredi prodaja jedne bube ili Forda T, koji su se prodavali bez bitnijih izmena decenijama, i auta koji se drastično razlikuju tehnički, generacijski, kako god, a imaju samo isti naziv. S druge strane, nemoguće je danas, i u buduće, napraviti auto koji će se približiti broju primeraka prodatih starih klasičnih modela, jer danas svi proizvođači istovremeno prodaju 5-25 različitih modela, najčešće u svim klasama. Nekad je svaki proizvošač imao 2-5 različitih modela, poneki i samo jedan, pa su se proizvodili i prodavali u znatno većoj količini.

mile ®

pre 3 godine

@hahahah
Izgleda si ovde samo ti bot, da imaš malo mozga kao što izgleda nemaš. Video bi da ljubitelji svih drugih proizvođača pokušavaju da ospore listu koja je uzgred vrlo jednostavna. Brojke govore sve, a ne šta voliš ili ne voliš. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.infoplease.com/world/travel-transportation/top-ten-best-selling-cars-all-time&ved=2ahUKEwjtqauu0K_vAhUPCxoKHci2A8cQFjABegQIExAC&usg=AOvVaw1XZ2fS6EAwbhoCFquPaqjL

fensi_lik_vracar

pre 3 godine

Listi definitivno fali Renault 4! Mislim da je on jedan od najprodavanijih automobila svih vremena uz Ford T i Bubu, ne računajući modele koji su se mijenjali kroz generacije.
(Nik, 14. mart 2021 11:12) ako ti kazes tako onda je tako

Slovenac

pre 3 godine

@Dubrovnik: da malo znas, kao sto ne znas, znao bi i to, da realno nista sa prve Bube ne pase na Bubu sa kraja proizvodnje. Isti je slucaj i sa Fordom T. A ti bi to vodio kao jedan model
? Skoro svaki auto ima svoje razlicice, neki lice vise medjusobno, neki manje. Ali ovde je prica o modelu. I imenu modela. Tako da je lestvica sasvim ispravna.

Straight Outta München

pre 3 godine

Vozio Toyotu Corolu 2003 god, 2.0 Dizel. Taj auto mi je i dalje najdrazi, prodao sam ga davne 2008. Ali jedan od tri sa kojim nisam imao nikada ni jedan problem. Redovan servis i to je to. D4d neprevazidjen.

Pravedni

pre 3 godine

Golf se zvao Rabbit u nekim zemljama , a Golf sedan se zvao Jetta. Takodje u Kini se zvao drugacije. Jel to ulazi u brojke? Da.
Tako da vam je vest glupa

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Какво је ово будаласање!? То што су се деценијама под истим брендираним именом продавали потпуно различити аутомобили не говори апсолутно ништа.

Bgd

pre 3 godine

Slažem se sa komentarima da Golf ili Korola od pre 30-40 godina i ova nova verzija nemaju ništa zajedničko osim imena. Ali mislim da isto tako je teško porediti bubu koja se proizvodila od 30ih pa do pre 15ak godina sa nekim drugim autom koji je bio u ponudi 10-15 god.

Thor

pre 3 godine

U BIH je ovo porazan članak. Razočaranost povodom ovog članka je daleko veća nego nedostatak covid inekcija. Pa zar nije Golf 2 na listi broj 1?

Nik

pre 3 godine

Listi definitivno fali Renault 4! Mislim da je on jedan od najprodavanijih automobila svih vremena uz Ford T i Bubu, ne računajući modele koji su se mijenjali kroz generacije.

Karlo

pre 3 godine

Buba i golf a za mene lično samo buba kao simbol slobode i nekih lepših vremena, kada smo sa njom išli i na more i na koncerte i po celoj evropi!

dubrovnik

pre 3 godine

bezvezne lista, osim bube i Forda T sve drugo su auta koja su se generacijama prodavala pod istim imenom poput golfa. kakve veze ima golf 2 sa golfom 7 osim imena?

Maltezer

pre 3 godine

Da je Ford odlučio da nove automobile brendira pod starim imenom, i danas bismo imali Model T, a Escort i Focus ne bi postojali. I u tom slučaju bi taj model bio najprodavaniji, UBEDLJIVO! Stoga, s ove liste je Buba, pa Model T i nijedan drugi.

Dejan

pre 3 godine

Meni se čini da je Fordov model T daleko najprodavaniji auto u istoriji, a kada to kažem treba imati na umu da mu je najveći takmac buba koja se proizvodila mnogo duže, ali i u više država kojima je prodata licenca, dok je model T pravljen isključivo na jednom mestu.

dubrovnik

pre 3 godine

bezvezne lista, osim bube i Forda T sve drugo su auta koja su se generacijama prodavala pod istim imenom poput golfa. kakve veze ima golf 2 sa golfom 7 osim imena?

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Какво је ово будаласање!? То што су се деценијама под истим брендираним именом продавали потпуно различити аутомобили не говори апсолутно ништа.

Thor

pre 3 godine

U BIH je ovo porazan članak. Razočaranost povodom ovog članka je daleko veća nego nedostatak covid inekcija. Pa zar nije Golf 2 na listi broj 1?

Maltezer

pre 3 godine

Da je Ford odlučio da nove automobile brendira pod starim imenom, i danas bismo imali Model T, a Escort i Focus ne bi postojali. I u tom slučaju bi taj model bio najprodavaniji, UBEDLJIVO! Stoga, s ove liste je Buba, pa Model T i nijedan drugi.

Nik

pre 3 godine

Listi definitivno fali Renault 4! Mislim da je on jedan od najprodavanijih automobila svih vremena uz Ford T i Bubu, ne računajući modele koji su se mijenjali kroz generacije.

Dejan

pre 3 godine

Meni se čini da je Fordov model T daleko najprodavaniji auto u istoriji, a kada to kažem treba imati na umu da mu je najveći takmac buba koja se proizvodila mnogo duže, ali i u više država kojima je prodata licenca, dok je model T pravljen isključivo na jednom mestu.

Zoki

pre 3 godine

Ford T je prodat u tom broj primeraka, u vreme kada je na planeti živelo 1-2 milijarde stanovnika, a kočije sa konjima i dalje bile prevozno sredstvo.

Djoka iz NY

pre 3 godine

Uz to sto su Buba i Ford T izgledali i bili potpuno isti tokom cele proizvodnje - tako da su bez konkurencije...
(Ivan Stefanovic, 14. mart 2021 14:44)

Čak je i Buba redizajnirana. Ford T treba biti prvi na listi jer jedini nije imao nikakav redizajn pa onda originalna Buba pa pet mesta prazno pa svi ostali.

Bolesni skot

pre 3 godine

Pežo 404 prodat u više od dva miliona... od '60. do 70. i neke... prvi i poslednji potpuno isti, osim šal table, ona je dobila okrugle instrumente '66.
godine i rasporeda brzina u menjaču...
Priznajem samo takve automobile...
A pasati i slično, koji menjaju modele svakih nekoliko godina... to nije to!

Mali Hijavata

pre 3 godine

@
Ima veze i to velike. Golf 2 je izgradio ime razlikujuci se kvalitetom od automobila svoje generacije. To omogucava golfu 7 a danas i 8 da automobile koji se bitno ne razlikuju od konkurencije prodaju u velikom broju primeraka. Ime koje povezuje razlicite generacije uopste nije mala stvar.
(Future, 14. mart 2021 14:30

Osim imena, ništa nije isto. Golf 2 je bio poslednji model u srednjoj klasi, 3 je bila nešto izmedju srednje i više srednje klase a 4 je veštački gurnut u višu srednju klasu i čak je 1998 koštao 30000 nemačkih maraka. Audi A4 sa istim motorom 1.9 tdi, koštao je 32000. Samo lud čovek je kupovao Golf 4.
Takodje, mislim da je i golf 2 prilično izvikan auto, bio je kvalitetan, dugotrajan, malo je trošio, ali bio je preskup. Za taj novac tada, mogao si da kupiš Micubiši lanser koji je jednako trajan, malo je trošio takodje, a bio je udobniji i sa većim gepekom, plus Reno 4. Dakle, dva večna auta za jedan.
Na Ženevskom sajmu krajem devedesetih, povodom sto godina automobilizma, izašao je veliki bilten sa glasanjem inženjera iz svih najvećih auto kompanija na svetu. Uključeni su apsolutno svi parametri, od cene do mehaničkih karakteristika... ubedljivo je pobedio Reno 4.

Kancelar i ja

pre 3 godine

Slažem se sa svima koji negoduju što se poredi prodaja jedne bube ili Forda T, koji su se prodavali bez bitnijih izmena decenijama, i auta koji se drastično razlikuju tehnički, generacijski, kako god, a imaju samo isti naziv. S druge strane, nemoguće je danas, i u buduće, napraviti auto koji će se približiti broju primeraka prodatih starih klasičnih modela, jer danas svi proizvođači istovremeno prodaju 5-25 različitih modela, najčešće u svim klasama. Nekad je svaki proizvošač imao 2-5 različitih modela, poneki i samo jedan, pa su se proizvodili i prodavali u znatno većoj količini.

statuskan

pre 3 godine

Korola ubedljivo najkvaliterniji auto, secam se modela sa pocetka '90 i dan danas ih ima
(trt, 14. mart 2021 17:01)

Imaš snimak na netu, gde čovek iz Srbije vozi upravo taj model skoro 30 godina.Dotični čikica kada pere auto usput opere i ceo motor onako sa crevom. Nakon toga upali auto kao mina. Čudo, čudo od automobila!

Straight Outta München

pre 3 godine

Vozio Toyotu Corolu 2003 god, 2.0 Dizel. Taj auto mi je i dalje najdrazi, prodao sam ga davne 2008. Ali jedan od tri sa kojim nisam imao nikada ni jedan problem. Redovan servis i to je to. D4d neprevazidjen.

EU Citizen

pre 3 godine

Ovo su besmislice, ovde treba da se računa jedna generacija. modela, jer prva i poslednja generacija nekog modela koji se prodaje pola veka kao Korola ili Golf nemaju ama baš. ništa zajedničko, verovatno nijedan deo nije isti. Taj podatak bi voleo da čujem, mada je sigurno neki levi auto kao i bsi sa spiska, mase nisu poznate po ukusu za automobile :)

Karlo

pre 3 godine

Buba i golf a za mene lično samo buba kao simbol slobode i nekih lepših vremena, kada smo sa njom išli i na more i na koncerte i po celoj evropi!

aleks

pre 3 godine

Mešate babe i žabe, pasat korola golf i svi ostali su od prve do poslednje generacije potpuno drugačiji automobili samo im je ime isto jedino buba se ista pravila u vise drzava i to je najprodavaniji automobil svih vremena

Pravedni

pre 3 godine

Golf se zvao Rabbit u nekim zemljama , a Golf sedan se zvao Jetta. Takodje u Kini se zvao drugacije. Jel to ulazi u brojke? Da.
Tako da vam je vest glupa

gangula

pre 3 godine

Hentreal, 14. mart 2021 14:29)

Imam ja jednog prijatelja koji je imao bubu 70.i neke... danas "dospeo" do fijat stila... i kad god se povede priča o automobilima, mečkama i BMW-eima, a on, moja buba, što je to bio auto...
Igra loto i nada se da će jednog dana kupiti neki pristojan auto...
(Bolesni skot, 14. mart 2021 15:29)
Što je najgore, oba auta su se sjajno pokazala i to za male pare. O bubi ne treba ni govoriti, stilo je realno veliko iznenađenje. Italijan, a pouzdan auto. Još uvek se dosta vozi ima ih na ulicama i to u ne malom broju. Nekoliko ljudi znam koji voze stila sa preko 700 čak i 800 hiljada kilometara.

Eto

pre 3 godine

Golfa jedinica je prodato 6.8 miliona, dvojke 6.3 miliona, lada niva je na oko 2.5 miliona, lada standard (vaz 2101) oko 4.8 miliona, lada 2106 4.3m, fiat 500 oko 4 mil (italijanski do 1975 godište) itd.

Tako da ih buba sa 22mil šije opasno sve.

Nenad

pre 3 godine

Srbi i kola.
Još jedna stvar gde mislimo da smo najpametniji,a pojma nemamo
Što se tiče ovih Golf paćenika
Da Golf valja vozili bi ga nemci,a ne balkanci.

Bgd

pre 3 godine

Slažem se sa komentarima da Golf ili Korola od pre 30-40 godina i ova nova verzija nemaju ništa zajedničko osim imena. Ali mislim da isto tako je teško porediti bubu koja se proizvodila od 30ih pa do pre 15ak godina sa nekim drugim autom koji je bio u ponudi 10-15 god.

fensi_lik_vracar

pre 3 godine

Listi definitivno fali Renault 4! Mislim da je on jedan od najprodavanijih automobila svih vremena uz Ford T i Bubu, ne računajući modele koji su se mijenjali kroz generacije.
(Nik, 14. mart 2021 11:12) ako ti kazes tako onda je tako

Bolesni skot

pre 3 godine

Hentreal, 14. mart 2021 14:29)

Imam ja jednog prijatelja koji je imao bubu 70.i neke... danas "dospeo" do fijat stila... i kad god se povede priča o automobilima, mečkama i BMW-eima, a on, moja buba, što je to bio auto...
Igra loto i nada se da će jednog dana kupiti neki pristojan auto...

Za žgaravicu šefe.....slave mi - reko mi doktor!

pre 3 godine

Naravno - zadržavanje starog imena za potpuno nove i drugačije automobile dovodi u pitanje listu.
Takođe - Ford T se prodao u 15 miliona primeraka u vreme kada je npr. svaka deseta porodica imala automobil, a danas ih ima svaka - bar jedan, a i broj stanovnika se drasticno uvećao, pa je njegova dominacija na tržištu sigurno neprikosnovena.

Future

pre 3 godine

kakve veze ima golf 2 sa golfom 7 osim imena?
(dubrovnik, 14. mart 2021 10:16)
@
Ima veze i to velike. Golf 2 je izgradio ime razlikujuci se kvalitetom od automobila svoje generacije. To omogucava golfu 7 a danas i 8 da automobile koji se bitno ne razlikuju od konkurencije prodaju u velikom broju primeraka. Ime koje povezuje razlicite generacije uopste nije mala stvar.

Милан

pre 3 godine

Да је Форд задржао име модела Т до сад би Форд Т био продат у зилијарду примерака. Ово само дас ауто болид може да направи као листу најпродаванијих аутомобила модела аутомобила.

Hentreal

pre 3 godine

(dio mio, 14. mart 2021 21:33)

Oa vidis momak...sada cu da te demantujem i pokazem koliko ti ne znas.
Po tom narodnom vozilu se cela klasa zove zar ne? GOLF klasa. Sigurnk se ne zove Giulieta klasa. Ja ovde pricam za GOLFA. Ne za sportske automobile. Koja to Alfa moze da se meri sa VW? MITO? Giullieta?? O tome pisi kada bude rubrika igracke iz Kinder jajeta, ili mozda rubrika Najjeftinija polovna vozila. Porediti Golfa sa bilo kojim autom iz klase je brutalna ludost. Ako zeliz mozemo da otpocnemo temu i o jacim klasama, ili sportskim, da vidimo gde ti je ta Alfa, a gde GT, ili R.:-)) Sorry bro. Polovnu Alfu mozes za 3000-4000 da nadjes i na trafici i to u fulu. Dobijes i poklon vaucer za servis. Zato sto je dobra? Ne brale moj. Zato sto je sminka na 4 tocka. Decija zvecka za kratkorocnu upotrebu. Nema Alfe koja na dizalici nije provela pola veka. Kada pricas o Golfu, lepo se obuci, pokloni i pocni. Za Golf V danas mozes da kupis odlicnu Giullietu, a time sam ti zapusio usta. Mozes da volis u navijas za koga zelis, ali ne dozvoli da budes glup. Golf i Mercedes se manje kvare od svih vozila, a da ne govorimo o jednoj Alfi. Za osobe do 25 godina. Ti sada bistri o Formuli 1 i dalje i slavnoj istoriji. Lepi oni brate jesu. Ali i devojke umeju da ti kazu kada vide da si priglup samo.... lep si.

Hentreal

pre 3 godine

DAS AUTO!!
FOREVER VW!!

Ostalo je ... Stavicemo svu mogucu opremu koja postoji, najlepse felne, myziku, grejace ovoga i onoga, sve senzore, pravicemo svaki cas novi dizajn da privucemo kupce, ali kada se sve sabere dzabe. Ostaje kvalitet, ostaje vecni lider. Jedan i jedini ozbiljan pored Mercedesa. VW!
Ko hoce da se igra vozaca u lepuskastim kolima i privlaci paznju 3-4 godine, neka ode u Alfa salon. Jedino sto onda treba da povede racuna je da mu parking bude blizu servisa. To vazi i za Francuze, Koreance, da ne govorim Engleze i Amere. Japanci su se po kvalitetu priblizili Nemcu, ali ce uvek biti Japanci. Svaka im cast, zaista kidaju, ali uvek postojibto malo ali.

dio mio

pre 3 godine

hentreal@ taj golf je narodno vozilo otud tolika prodaja. i ne moze se meriti sa bmw i mercedesom i audijem .sa sportskim autimobilima kao ni sa alfa romeom koji ima duzu istoriju u formuli 1 od mnogih. a ti ga uporedjejes sa renom i daciom. sportska kola alfa, bmw. vidi se koliko pojma nemas o kolima.

Hentreal

pre 3 godine

(Mali Hijavata, 14. mart 2021 15:27)
Poredis Reno i Golf?
Reno poredi sa Daciom, Alfom, Fordom.
Za Golfa 7 mozes 2 Renoa da uzmes, a to nije slucajno. Nije to dzabe tako. Ej Golf je skup mozes Audija a4 u bla bla. hahahahaha.
Pa ti kupi onda Audija, a za Golfa se strpi.
Ne kosta toliko jer je tres kao neki. Koliko god da kosta, to je Golf! Lider! Zato kosta momak. I opet je i u Nemackoj prodavanijo od svih ostalih. To je jedini auto te klase sa kojim mozes na put oko planete rame uz rame sa Meckom S, BMW5, Audi A8 itd. Kosta kosta. Znam da kosta....samo gde nadje Renault??? A jaoooo. Da si rekao bar A3, ili Toyota....uhhhh

Slovenac

pre 3 godine

@Dubrovnik: da malo znas, kao sto ne znas, znao bi i to, da realno nista sa prve Bube ne pase na Bubu sa kraja proizvodnje. Isti je slucaj i sa Fordom T. A ti bi to vodio kao jedan model
? Skoro svaki auto ima svoje razlicice, neki lice vise medjusobno, neki manje. Ali ovde je prica o modelu. I imenu modela. Tako da je lestvica sasvim ispravna.

Hentreal

pre 3 godine

Imam ja jednog prijatelja koji je imao bubu 70.i neke... danas "dospeo" do fijat stila... i kad god se povede priča o automobilima, mečkama i BMW-eima, a on, moja buba, što je to bio auto...
Igra loto i nada se da će jednog dana kupiti neki pristojan auto...
(Bolesni skot, 14. mart 2021 15:29)

Neverovatno koja slicnost. Imam i ja jednog drugara Vlajka koji vozi BMW 5, a ima i trojku. Stare lesine po 15 godina, ali i dalje mogu da se voze. Veruj mi da bi ih prodao i jos doplatio jedno 5000 da provoza Golf 7 makar mesec dana. Sto se tice Golfa 8, ponudio bi i zenu sa garsonjerom. Ja sam licno vozio:
Focus 1.6 2008 - najgora sklopocija ikada
Stilo 1.9 JTD: Mrcina bez karaktera sa svim upaljenim lampicama. Zvecka
Auris 2009- solidan automobil
Mazda 3 2014 - Sjajan.
Peugeot 307 1.6 Igracka koja zvecka
Superb 2012 2.0 - Zahvalan auto
Konacno sluzbeni (nazalost) VW7 automatik. Najbolje sto sam doziveo i provozao. Bez dalje diskusije. Nije za poredjenje ni sa cim. Oduvao ih je kao vetar kesu. Mogu svi da probaju, ali cela se klasa zove Golf klasa. 244.000 km i samo mali servisi. Motor se ne cuje. Kao i kod svakog Golfa od petice, ne boli glava.
DAS AUTO
Od Bube, pa 1,2(the king),3,4,5,6,7,8
svi slicni, ali svi najbolji u klasi. Uvek ce biti tako. Ostalima jedino ostaje da spustaju cenu i budze dizajn i opremu.
Nesto kao sto rade Alfa i Peugeot. Raj za servisere

MrGood

pre 3 godine

@svi

Pa i buba ima 2 generacije. Ova prva generacije se pravila sve do 2003.godine. Poslenja napravljena u Meksiku. Druga generacije se pravila od 1997. pa sve do 2011., prve dve godine u Wolfsburgu, posle u Meksiku.

mile ®

pre 3 godine

@hahahah
Izgleda si ovde samo ti bot, da imaš malo mozga kao što izgleda nemaš. Video bi da ljubitelji svih drugih proizvođača pokušavaju da ospore listu koja je uzgred vrlo jednostavna. Brojke govore sve, a ne šta voliš ili ne voliš. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.infoplease.com/world/travel-transportation/top-ten-best-selling-cars-all-time&ved=2ahUKEwjtqauu0K_vAhUPCxoKHci2A8cQFjABegQIExAC&usg=AOvVaw1XZ2fS6EAwbhoCFquPaqjL

Bananamen

pre 3 godine

(Hentreal, 14. mart 2021 22:57)

Evo, drug, da ti ja kazem iz licnog iskustva. Vozio sam 159 godinu dana, osim redovnog servisa nista pipnuo nisam (dok je nisam udario, tad je i prodata). A znam coveka, koji je kupio 4 godine starog Pasata B6 (tad je bio 4 godine star, ne sad), kome je zaribala uljna pumpa i stradao cuveni 2.0 tdi. Tako da o pouzdanosti necemo da pricamo. Sve zavisi kakav primerak ti zapadne. Ne pricam o novim vozilima jer imam iskustva samo sa polovnim. Ne kazem da su VW vozila losa, naprotiv, vec vi toliko preuvelicavate i pravite mitove o tim vozilima da ste mi dosadili. Uostalom, dzabe ja to pricam, takvima kao sto si ti ne vredi pricati. Ti si svoje zacrtao i gotovo. I jos nesto, da Italijani ne valjaju, ne bi VW kupio od njih patent za sistem ubrizgavanja devedesetih. Ne bi fiat napravio prvi common rail motor (prvi auto sa CR motor je bila Alfa 156, 1.9 jtd jos 1997., 10 godina pre prvog VW sa CR motorom). Uostalom, Alfa se ne uporedjuje sa Golfom i ostalim VW, nego sa nekim drugim proizvodjacima. Pozdrav i svako dobro.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Eh, objasnicu vam zasto je buba najbolji auto.
78 kada su pocele uplate u TASu za Golf 1 koji je vec bio planetarnih hit moj cale ode u Vogoscu da ga kupi i na nase zaprepascenje dodje sutradan sa Bubom.
Ajd sad nije bilo tada hajfaj uredjaja da voziti se kompresorom nije smetalo a i cale nije morao da slusa majku kako mu bobonja.
E kao student sam polozio i dihvatio bubu pa sam prosao sa njim za 4 godine oko 100 hiljada.
Ajd sto nije stala nego sam trosio jednu devojku na 2-3 hiljade km iako je trebalo biti spretan u njoj.
Posle nekoliko krseva poput juga, Nive vec deset godina vozim dva japanska auta koja su nova kostala oko 30kk ali moram da priznam da predjem i 50 hiljada dok promenim partnerku.
Moram da priznam da ih je lepo voziti, pouzdani su, udobni ali meni je Buba najbolji auto na svetu a posle nje Niva jer me je vozila u svaku bestragiju i planinu gde sam hteo.

vampirbg

pre 3 godine

Ne vidim poentu da se npr racuna zbirna prodaja svih Golfova. Razlika izmedju prvog i najnovijeg modela je tolika da to nije isti auto. Samo se isto zove.

Mara buba

pre 3 godine

Bubu sam krao tati sa 12 godina i prvi auto da sam sam pokrenuo i vozio... tako je krenula moja priča o ljubavi prema automobilima.

Bananamen

pre 3 godine

Poslednja recenica ti je najbolja i tu se slazemo.
Alfa se ne poredi sa Golfom. Alfu 159 mozes da kupis za 4-5k kakvu hoces. Da ne govorim o onim Giullietama, Mitu i ostalim sklopocijama lepog izgleda. Italijanskog pravog. Divni su nema sta. Mozda i najlepsi realno. Priznajem. Samo... mene zanimaju automobili.
(Hentreal, 15. mart 2021 16:02)

Tebe zanimaju prevozna sredstva od tacke A do tacke B. Genericna, dosadna. Verovatno ti je vrhunac automobilizma Golf V 1.9 tdi. Eventualno a3. Nema, to sto Svabo napravi, ne moze niko. Je l tako? A isti taj Svabo kupio tehnologiju od nekog tamo Zabara. Isti taj Svabo (dobro, ne bas isti, drugi Svabo je u pitanju) ubacuje motore od nekog tamo Zabara. Verovatno nikad nisi ni seo u neku Alfu, pa ti zato i ne zameram. I ja sam mislio da je caletov Kadet d najbolji auto i da je brzi od Jaguara. Ej, imao je 1.300 kubika! Ne znam ni sto se palim na ovo, verovatno si samo trol koji se nasladjuje dok cita ovo.

Ivan Stefanovic

pre 3 godine

Interesantno je da nema ni Fiat 500/750/Fica/Seat... Samo Fica 1 000 000... Bar 7-8 ooo ooo pod razlicitim imenima. Lista je totalno djubre i marketinski trik...

Bananamen

pre 3 godine

Pa i buba ima 2 generacije. Ova prva generacije se pravila sve do 2003.godine. Poslenja napravljena u Meksiku. Druga generacije se pravila od 1997. pa sve do 2011., prve dve godine u Wolfsburgu, posle u Meksiku.
(MrGood, 14. mart 2021 22:37)

Ima buba i trecu generaciju.

Srđan BL

pre 3 godine

Za Bubu 1300 koja ove godine puni 50 godina u porodicnom vlasnistvu, mogu reci kako ima dusu... Zvuk boksera, miris benzina u autu koji je bivsu Jugu presao od Vardara do Triglava...

Hentreal

pre 3 godine

(Bananamen, 15. mart 2021 00:33)

Poslednja recenica ti je najbolja i tu se slazemo.
Alfa se ne poredi sa Golfom. Alfu 159 mozes da kupis za 4-5k kakvu hoces. Da ne govorim o onim Giullietama, Mitu i ostalim sklopocijama lepog izgleda. Italijanskog pravog. Divni su nema sta. Mozda i najlepsi realno. Priznajem. Samo... mene zanimaju automobili.

Marko

pre 3 godine

Dobronameran savet za b92: kada preuzimate neki tekst od drugog portala osim bukvalnog ispravljanja ijekavice u ekavicu obratite paznji i na informacije koje su predstavljene. Naime u tekstu stoji da buba ima najduzi staz (1938) a ford t je "stariji" za celih 30 godina (1908). Inace prva corola izgleda fenomenalno...

Hentreal

pre 3 godine

DAS AUTO!!
FOREVER VW!!

Ostalo je ... Stavicemo svu mogucu opremu koja postoji, najlepse felne, myziku, grejace ovoga i onoga, sve senzore, pravicemo svaki cas novi dizajn da privucemo kupce, ali kada se sve sabere dzabe. Ostaje kvalitet, ostaje vecni lider. Jedan i jedini ozbiljan pored Mercedesa. VW!
Ko hoce da se igra vozaca u lepuskastim kolima i privlaci paznju 3-4 godine, neka ode u Alfa salon. Jedino sto onda treba da povede racuna je da mu parking bude blizu servisa. To vazi i za Francuze, Koreance, da ne govorim Engleze i Amere. Japanci su se po kvalitetu priblizili Nemcu, ali ce uvek biti Japanci. Svaka im cast, zaista kidaju, ali uvek postojibto malo ali.

Hentreal

pre 3 godine

(Mali Hijavata, 14. mart 2021 15:27)
Poredis Reno i Golf?
Reno poredi sa Daciom, Alfom, Fordom.
Za Golfa 7 mozes 2 Renoa da uzmes, a to nije slucajno. Nije to dzabe tako. Ej Golf je skup mozes Audija a4 u bla bla. hahahahaha.
Pa ti kupi onda Audija, a za Golfa se strpi.
Ne kosta toliko jer je tres kao neki. Koliko god da kosta, to je Golf! Lider! Zato kosta momak. I opet je i u Nemackoj prodavanijo od svih ostalih. To je jedini auto te klase sa kojim mozes na put oko planete rame uz rame sa Meckom S, BMW5, Audi A8 itd. Kosta kosta. Znam da kosta....samo gde nadje Renault??? A jaoooo. Da si rekao bar A3, ili Toyota....uhhhh

Pravedni

pre 3 godine

Golf se zvao Rabbit u nekim zemljama , a Golf sedan se zvao Jetta. Takodje u Kini se zvao drugacije. Jel to ulazi u brojke? Da.
Tako da vam je vest glupa

Hentreal

pre 3 godine

(dio mio, 14. mart 2021 21:33)

Oa vidis momak...sada cu da te demantujem i pokazem koliko ti ne znas.
Po tom narodnom vozilu se cela klasa zove zar ne? GOLF klasa. Sigurnk se ne zove Giulieta klasa. Ja ovde pricam za GOLFA. Ne za sportske automobile. Koja to Alfa moze da se meri sa VW? MITO? Giullieta?? O tome pisi kada bude rubrika igracke iz Kinder jajeta, ili mozda rubrika Najjeftinija polovna vozila. Porediti Golfa sa bilo kojim autom iz klase je brutalna ludost. Ako zeliz mozemo da otpocnemo temu i o jacim klasama, ili sportskim, da vidimo gde ti je ta Alfa, a gde GT, ili R.:-)) Sorry bro. Polovnu Alfu mozes za 3000-4000 da nadjes i na trafici i to u fulu. Dobijes i poklon vaucer za servis. Zato sto je dobra? Ne brale moj. Zato sto je sminka na 4 tocka. Decija zvecka za kratkorocnu upotrebu. Nema Alfe koja na dizalici nije provela pola veka. Kada pricas o Golfu, lepo se obuci, pokloni i pocni. Za Golf V danas mozes da kupis odlicnu Giullietu, a time sam ti zapusio usta. Mozes da volis u navijas za koga zelis, ali ne dozvoli da budes glup. Golf i Mercedes se manje kvare od svih vozila, a da ne govorimo o jednoj Alfi. Za osobe do 25 godina. Ti sada bistri o Formuli 1 i dalje i slavnoj istoriji. Lepi oni brate jesu. Ali i devojke umeju da ti kazu kada vide da si priglup samo.... lep si.

Hentreal

pre 3 godine

Imam ja jednog prijatelja koji je imao bubu 70.i neke... danas "dospeo" do fijat stila... i kad god se povede priča o automobilima, mečkama i BMW-eima, a on, moja buba, što je to bio auto...
Igra loto i nada se da će jednog dana kupiti neki pristojan auto...
(Bolesni skot, 14. mart 2021 15:29)

Neverovatno koja slicnost. Imam i ja jednog drugara Vlajka koji vozi BMW 5, a ima i trojku. Stare lesine po 15 godina, ali i dalje mogu da se voze. Veruj mi da bi ih prodao i jos doplatio jedno 5000 da provoza Golf 7 makar mesec dana. Sto se tice Golfa 8, ponudio bi i zenu sa garsonjerom. Ja sam licno vozio:
Focus 1.6 2008 - najgora sklopocija ikada
Stilo 1.9 JTD: Mrcina bez karaktera sa svim upaljenim lampicama. Zvecka
Auris 2009- solidan automobil
Mazda 3 2014 - Sjajan.
Peugeot 307 1.6 Igracka koja zvecka
Superb 2012 2.0 - Zahvalan auto
Konacno sluzbeni (nazalost) VW7 automatik. Najbolje sto sam doziveo i provozao. Bez dalje diskusije. Nije za poredjenje ni sa cim. Oduvao ih je kao vetar kesu. Mogu svi da probaju, ali cela se klasa zove Golf klasa. 244.000 km i samo mali servisi. Motor se ne cuje. Kao i kod svakog Golfa od petice, ne boli glava.
DAS AUTO
Od Bube, pa 1,2(the king),3,4,5,6,7,8
svi slicni, ali svi najbolji u klasi. Uvek ce biti tako. Ostalima jedino ostaje da spustaju cenu i budze dizajn i opremu.
Nesto kao sto rade Alfa i Peugeot. Raj za servisere

Nenad

pre 3 godine

Srbi i kola.
Još jedna stvar gde mislimo da smo najpametniji,a pojma nemamo
Što se tiče ovih Golf paćenika
Da Golf valja vozili bi ga nemci,a ne balkanci.

Future

pre 3 godine

kakve veze ima golf 2 sa golfom 7 osim imena?
(dubrovnik, 14. mart 2021 10:16)
@
Ima veze i to velike. Golf 2 je izgradio ime razlikujuci se kvalitetom od automobila svoje generacije. To omogucava golfu 7 a danas i 8 da automobile koji se bitno ne razlikuju od konkurencije prodaju u velikom broju primeraka. Ime koje povezuje razlicite generacije uopste nije mala stvar.

Thor

pre 3 godine

U BIH je ovo porazan članak. Razočaranost povodom ovog članka je daleko veća nego nedostatak covid inekcija. Pa zar nije Golf 2 na listi broj 1?

Slovenac

pre 3 godine

@Dubrovnik: da malo znas, kao sto ne znas, znao bi i to, da realno nista sa prve Bube ne pase na Bubu sa kraja proizvodnje. Isti je slucaj i sa Fordom T. A ti bi to vodio kao jedan model
? Skoro svaki auto ima svoje razlicice, neki lice vise medjusobno, neki manje. Ali ovde je prica o modelu. I imenu modela. Tako da je lestvica sasvim ispravna.

fensi_lik_vracar

pre 3 godine

Listi definitivno fali Renault 4! Mislim da je on jedan od najprodavanijih automobila svih vremena uz Ford T i Bubu, ne računajući modele koji su se mijenjali kroz generacije.
(Nik, 14. mart 2021 11:12) ako ti kazes tako onda je tako

dubrovnik

pre 3 godine

bezvezne lista, osim bube i Forda T sve drugo su auta koja su se generacijama prodavala pod istim imenom poput golfa. kakve veze ima golf 2 sa golfom 7 osim imena?

Bolesni skot

pre 3 godine

Pežo 404 prodat u više od dva miliona... od '60. do 70. i neke... prvi i poslednji potpuno isti, osim šal table, ona je dobila okrugle instrumente '66.
godine i rasporeda brzina u menjaču...
Priznajem samo takve automobile...
A pasati i slično, koji menjaju modele svakih nekoliko godina... to nije to!

Mali Hijavata

pre 3 godine

@
Ima veze i to velike. Golf 2 je izgradio ime razlikujuci se kvalitetom od automobila svoje generacije. To omogucava golfu 7 a danas i 8 da automobile koji se bitno ne razlikuju od konkurencije prodaju u velikom broju primeraka. Ime koje povezuje razlicite generacije uopste nije mala stvar.
(Future, 14. mart 2021 14:30

Osim imena, ništa nije isto. Golf 2 je bio poslednji model u srednjoj klasi, 3 je bila nešto izmedju srednje i više srednje klase a 4 je veštački gurnut u višu srednju klasu i čak je 1998 koštao 30000 nemačkih maraka. Audi A4 sa istim motorom 1.9 tdi, koštao je 32000. Samo lud čovek je kupovao Golf 4.
Takodje, mislim da je i golf 2 prilično izvikan auto, bio je kvalitetan, dugotrajan, malo je trošio, ali bio je preskup. Za taj novac tada, mogao si da kupiš Micubiši lanser koji je jednako trajan, malo je trošio takodje, a bio je udobniji i sa većim gepekom, plus Reno 4. Dakle, dva večna auta za jedan.
Na Ženevskom sajmu krajem devedesetih, povodom sto godina automobilizma, izašao je veliki bilten sa glasanjem inženjera iz svih najvećih auto kompanija na svetu. Uključeni su apsolutno svi parametri, od cene do mehaničkih karakteristika... ubedljivo je pobedio Reno 4.

EU Citizen

pre 3 godine

Ovo su besmislice, ovde treba da se računa jedna generacija. modela, jer prva i poslednja generacija nekog modela koji se prodaje pola veka kao Korola ili Golf nemaju ama baš. ništa zajedničko, verovatno nijedan deo nije isti. Taj podatak bi voleo da čujem, mada je sigurno neki levi auto kao i bsi sa spiska, mase nisu poznate po ukusu za automobile :)

Фактор мира и стабилности

pre 3 godine

Какво је ово будаласање!? То што су се деценијама под истим брендираним именом продавали потпуно различити аутомобили не говори апсолутно ништа.

Милан

pre 3 godine

Да је Форд задржао име модела Т до сад би Форд Т био продат у зилијарду примерака. Ово само дас ауто болид може да направи као листу најпродаванијих аутомобила модела аутомобила.

Straight Outta München

pre 3 godine

Vozio Toyotu Corolu 2003 god, 2.0 Dizel. Taj auto mi je i dalje najdrazi, prodao sam ga davne 2008. Ali jedan od tri sa kojim nisam imao nikada ni jedan problem. Redovan servis i to je to. D4d neprevazidjen.

Bolesni skot

pre 3 godine

Hentreal, 14. mart 2021 14:29)

Imam ja jednog prijatelja koji je imao bubu 70.i neke... danas "dospeo" do fijat stila... i kad god se povede priča o automobilima, mečkama i BMW-eima, a on, moja buba, što je to bio auto...
Igra loto i nada se da će jednog dana kupiti neki pristojan auto...

Nik

pre 3 godine

Listi definitivno fali Renault 4! Mislim da je on jedan od najprodavanijih automobila svih vremena uz Ford T i Bubu, ne računajući modele koji su se mijenjali kroz generacije.

Bgd

pre 3 godine

Slažem se sa komentarima da Golf ili Korola od pre 30-40 godina i ova nova verzija nemaju ništa zajedničko osim imena. Ali mislim da isto tako je teško porediti bubu koja se proizvodila od 30ih pa do pre 15ak godina sa nekim drugim autom koji je bio u ponudi 10-15 god.

mile ®

pre 3 godine

@hahahah
Izgleda si ovde samo ti bot, da imaš malo mozga kao što izgleda nemaš. Video bi da ljubitelji svih drugih proizvođača pokušavaju da ospore listu koja je uzgred vrlo jednostavna. Brojke govore sve, a ne šta voliš ili ne voliš. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.infoplease.com/world/travel-transportation/top-ten-best-selling-cars-all-time&ved=2ahUKEwjtqauu0K_vAhUPCxoKHci2A8cQFjABegQIExAC&usg=AOvVaw1XZ2fS6EAwbhoCFquPaqjL

Karlo

pre 3 godine

Buba i golf a za mene lično samo buba kao simbol slobode i nekih lepših vremena, kada smo sa njom išli i na more i na koncerte i po celoj evropi!

Maltezer

pre 3 godine

Da je Ford odlučio da nove automobile brendira pod starim imenom, i danas bismo imali Model T, a Escort i Focus ne bi postojali. I u tom slučaju bi taj model bio najprodavaniji, UBEDLJIVO! Stoga, s ove liste je Buba, pa Model T i nijedan drugi.

Eto

pre 3 godine

Golfa jedinica je prodato 6.8 miliona, dvojke 6.3 miliona, lada niva je na oko 2.5 miliona, lada standard (vaz 2101) oko 4.8 miliona, lada 2106 4.3m, fiat 500 oko 4 mil (italijanski do 1975 godište) itd.

Tako da ih buba sa 22mil šije opasno sve.

Dejan

pre 3 godine

Meni se čini da je Fordov model T daleko najprodavaniji auto u istoriji, a kada to kažem treba imati na umu da mu je najveći takmac buba koja se proizvodila mnogo duže, ali i u više država kojima je prodata licenca, dok je model T pravljen isključivo na jednom mestu.

dio mio

pre 3 godine

hentreal@ taj golf je narodno vozilo otud tolika prodaja. i ne moze se meriti sa bmw i mercedesom i audijem .sa sportskim autimobilima kao ni sa alfa romeom koji ima duzu istoriju u formuli 1 od mnogih. a ti ga uporedjejes sa renom i daciom. sportska kola alfa, bmw. vidi se koliko pojma nemas o kolima.

Zoki

pre 3 godine

Ford T je prodat u tom broj primeraka, u vreme kada je na planeti živelo 1-2 milijarde stanovnika, a kočije sa konjima i dalje bile prevozno sredstvo.

Bananamen

pre 3 godine

Poslednja recenica ti je najbolja i tu se slazemo.
Alfa se ne poredi sa Golfom. Alfu 159 mozes da kupis za 4-5k kakvu hoces. Da ne govorim o onim Giullietama, Mitu i ostalim sklopocijama lepog izgleda. Italijanskog pravog. Divni su nema sta. Mozda i najlepsi realno. Priznajem. Samo... mene zanimaju automobili.
(Hentreal, 15. mart 2021 16:02)

Tebe zanimaju prevozna sredstva od tacke A do tacke B. Genericna, dosadna. Verovatno ti je vrhunac automobilizma Golf V 1.9 tdi. Eventualno a3. Nema, to sto Svabo napravi, ne moze niko. Je l tako? A isti taj Svabo kupio tehnologiju od nekog tamo Zabara. Isti taj Svabo (dobro, ne bas isti, drugi Svabo je u pitanju) ubacuje motore od nekog tamo Zabara. Verovatno nikad nisi ni seo u neku Alfu, pa ti zato i ne zameram. I ja sam mislio da je caletov Kadet d najbolji auto i da je brzi od Jaguara. Ej, imao je 1.300 kubika! Ne znam ni sto se palim na ovo, verovatno si samo trol koji se nasladjuje dok cita ovo.

Djoka iz NY

pre 3 godine

Uz to sto su Buba i Ford T izgledali i bili potpuno isti tokom cele proizvodnje - tako da su bez konkurencije...
(Ivan Stefanovic, 14. mart 2021 14:44)

Čak je i Buba redizajnirana. Ford T treba biti prvi na listi jer jedini nije imao nikakav redizajn pa onda originalna Buba pa pet mesta prazno pa svi ostali.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Eh, objasnicu vam zasto je buba najbolji auto.
78 kada su pocele uplate u TASu za Golf 1 koji je vec bio planetarnih hit moj cale ode u Vogoscu da ga kupi i na nase zaprepascenje dodje sutradan sa Bubom.
Ajd sad nije bilo tada hajfaj uredjaja da voziti se kompresorom nije smetalo a i cale nije morao da slusa majku kako mu bobonja.
E kao student sam polozio i dihvatio bubu pa sam prosao sa njim za 4 godine oko 100 hiljada.
Ajd sto nije stala nego sam trosio jednu devojku na 2-3 hiljade km iako je trebalo biti spretan u njoj.
Posle nekoliko krseva poput juga, Nive vec deset godina vozim dva japanska auta koja su nova kostala oko 30kk ali moram da priznam da predjem i 50 hiljada dok promenim partnerku.
Moram da priznam da ih je lepo voziti, pouzdani su, udobni ali meni je Buba najbolji auto na svetu a posle nje Niva jer me je vozila u svaku bestragiju i planinu gde sam hteo.

statuskan

pre 3 godine

Korola ubedljivo najkvaliterniji auto, secam se modela sa pocetka '90 i dan danas ih ima
(trt, 14. mart 2021 17:01)

Imaš snimak na netu, gde čovek iz Srbije vozi upravo taj model skoro 30 godina.Dotični čikica kada pere auto usput opere i ceo motor onako sa crevom. Nakon toga upali auto kao mina. Čudo, čudo od automobila!

Bananamen

pre 3 godine

(Hentreal, 14. mart 2021 22:57)

Evo, drug, da ti ja kazem iz licnog iskustva. Vozio sam 159 godinu dana, osim redovnog servisa nista pipnuo nisam (dok je nisam udario, tad je i prodata). A znam coveka, koji je kupio 4 godine starog Pasata B6 (tad je bio 4 godine star, ne sad), kome je zaribala uljna pumpa i stradao cuveni 2.0 tdi. Tako da o pouzdanosti necemo da pricamo. Sve zavisi kakav primerak ti zapadne. Ne pricam o novim vozilima jer imam iskustva samo sa polovnim. Ne kazem da su VW vozila losa, naprotiv, vec vi toliko preuvelicavate i pravite mitove o tim vozilima da ste mi dosadili. Uostalom, dzabe ja to pricam, takvima kao sto si ti ne vredi pricati. Ti si svoje zacrtao i gotovo. I jos nesto, da Italijani ne valjaju, ne bi VW kupio od njih patent za sistem ubrizgavanja devedesetih. Ne bi fiat napravio prvi common rail motor (prvi auto sa CR motor je bila Alfa 156, 1.9 jtd jos 1997., 10 godina pre prvog VW sa CR motorom). Uostalom, Alfa se ne uporedjuje sa Golfom i ostalim VW, nego sa nekim drugim proizvodjacima. Pozdrav i svako dobro.

Ivan Stefanovic

pre 3 godine

Interesantno je da nema ni Fiat 500/750/Fica/Seat... Samo Fica 1 000 000... Bar 7-8 ooo ooo pod razlicitim imenima. Lista je totalno djubre i marketinski trik...

vampirbg

pre 3 godine

Ne vidim poentu da se npr racuna zbirna prodaja svih Golfova. Razlika izmedju prvog i najnovijeg modela je tolika da to nije isti auto. Samo se isto zove.

Za žgaravicu šefe.....slave mi - reko mi doktor!

pre 3 godine

Naravno - zadržavanje starog imena za potpuno nove i drugačije automobile dovodi u pitanje listu.
Takođe - Ford T se prodao u 15 miliona primeraka u vreme kada je npr. svaka deseta porodica imala automobil, a danas ih ima svaka - bar jedan, a i broj stanovnika se drasticno uvećao, pa je njegova dominacija na tržištu sigurno neprikosnovena.

Hentreal

pre 3 godine

(Bananamen, 15. mart 2021 00:33)

Poslednja recenica ti je najbolja i tu se slazemo.
Alfa se ne poredi sa Golfom. Alfu 159 mozes da kupis za 4-5k kakvu hoces. Da ne govorim o onim Giullietama, Mitu i ostalim sklopocijama lepog izgleda. Italijanskog pravog. Divni su nema sta. Mozda i najlepsi realno. Priznajem. Samo... mene zanimaju automobili.

Kancelar i ja

pre 3 godine

Slažem se sa svima koji negoduju što se poredi prodaja jedne bube ili Forda T, koji su se prodavali bez bitnijih izmena decenijama, i auta koji se drastično razlikuju tehnički, generacijski, kako god, a imaju samo isti naziv. S druge strane, nemoguće je danas, i u buduće, napraviti auto koji će se približiti broju primeraka prodatih starih klasičnih modela, jer danas svi proizvođači istovremeno prodaju 5-25 različitih modela, najčešće u svim klasama. Nekad je svaki proizvošač imao 2-5 različitih modela, poneki i samo jedan, pa su se proizvodili i prodavali u znatno većoj količini.

gangula

pre 3 godine

Hentreal, 14. mart 2021 14:29)

Imam ja jednog prijatelja koji je imao bubu 70.i neke... danas "dospeo" do fijat stila... i kad god se povede priča o automobilima, mečkama i BMW-eima, a on, moja buba, što je to bio auto...
Igra loto i nada se da će jednog dana kupiti neki pristojan auto...
(Bolesni skot, 14. mart 2021 15:29)
Što je najgore, oba auta su se sjajno pokazala i to za male pare. O bubi ne treba ni govoriti, stilo je realno veliko iznenađenje. Italijan, a pouzdan auto. Još uvek se dosta vozi ima ih na ulicama i to u ne malom broju. Nekoliko ljudi znam koji voze stila sa preko 700 čak i 800 hiljada kilometara.

MrGood

pre 3 godine

@svi

Pa i buba ima 2 generacije. Ova prva generacije se pravila sve do 2003.godine. Poslenja napravljena u Meksiku. Druga generacije se pravila od 1997. pa sve do 2011., prve dve godine u Wolfsburgu, posle u Meksiku.

aleks

pre 3 godine

Mešate babe i žabe, pasat korola golf i svi ostali su od prve do poslednje generacije potpuno drugačiji automobili samo im je ime isto jedino buba se ista pravila u vise drzava i to je najprodavaniji automobil svih vremena

Bananamen

pre 3 godine

Pa i buba ima 2 generacije. Ova prva generacije se pravila sve do 2003.godine. Poslenja napravljena u Meksiku. Druga generacije se pravila od 1997. pa sve do 2011., prve dve godine u Wolfsburgu, posle u Meksiku.
(MrGood, 14. mart 2021 22:37)

Ima buba i trecu generaciju.

Mara buba

pre 3 godine

Bubu sam krao tati sa 12 godina i prvi auto da sam sam pokrenuo i vozio... tako je krenula moja priča o ljubavi prema automobilima.

Srđan BL

pre 3 godine

Za Bubu 1300 koja ove godine puni 50 godina u porodicnom vlasnistvu, mogu reci kako ima dusu... Zvuk boksera, miris benzina u autu koji je bivsu Jugu presao od Vardara do Triglava...

Marko

pre 3 godine

Dobronameran savet za b92: kada preuzimate neki tekst od drugog portala osim bukvalnog ispravljanja ijekavice u ekavicu obratite paznji i na informacije koje su predstavljene. Naime u tekstu stoji da buba ima najduzi staz (1938) a ford t je "stariji" za celih 30 godina (1908). Inace prva corola izgleda fenomenalno...