Sreda, 14.12.2005.

10:43

Ahmadinedžad: Holokaust je mit

Predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad kaže da je holokaust mit.

Izvor: FoNet

Ahmadinedžad: Holokaust je mit IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Darko

pre 18 godina

Sve mi se cini da je to Americki igrac.Nastimali su izbore smjenili umjerenog predsjednika i postavili radikala.Umjerenjaka nebi mogli da napadnu Iran bi zavrsio nuklearni program i Amerikanci nebi mogli da ih ucjenjuju.Radikal sad govori svasta i prijeti svima tako da daje alibi da ga napadnu.Ameri ce ga napasti i poslije ce im uzeti naftu i nuklearna postrojenja.Izraelci su vec i rekli da ce napasti Iran.

Drevna civilizacija

pre 18 godina

... On nije negirao Holkaust, naprotiv, on kaze da je postaojao, samo je zeleo da naglasi da Holkaust nije vezan za Iran, nego za Zapadnu "civilizaciju", a da Izrael, koristi Holkaust za stvaranje dominacije na Middle Eastu....

Leon

pre 18 godina

Na zalost, istina je da se s tim holokaustom previse trguje, kao sto je istina da je bio i postojao...Ne vidim razlog da se na ime istog izvode ovakvi zakljucci, i koje veze Iran ima sa Holokaustom? oni su bili van cele price dok se to desavalo? Ovaj covek je izabran da izazove novi rat, s tom razlikom sto ce to vec biti svetski, rat...jer ce se ceo muslimanski svet tada konanco dogovoriti da ratuje...E sad, ko je sve to znao, to je vec druga stvar. Smatram da Izrael ima apsolutno pravo da ima svoju drzavu gde se ona vec nalazi i smatram da bi bilo vise nego fer kada bi Jordan i Sirija i Egipat dali svoje pogranicne puste delove teritorije Izraelu. Cemu onaj Sinaj stoji onako nit Egipatski nit Izraelski?

Mile

pre 18 godina

Na stranu to sto je Ahmedinedžad zaboravio jednu "sitnicu", da Evropljani jesu krivi za Genocid i proterivanje Jevreja u drugoj polovini 20 veka, ali su Arapi i Persijanici krivi za progon Jevreja u predhodnih 19 vekova, meni je izjava Ahmedinedžada zanimljiva iz jednog drugog razloga.
Svi smo mi ucili o Genocidu nad Jevrejeima i 2. Sv. Ratu, medjutim ako je ono sto se desavalo u Bosni ISTO (jednako) onome sto se desavalo Jevrejima u 2. Sv. Ratu, A PO PRESUDI SUDA U HAGU JESTE, onda je za ocekivati da ce se ovakva pitanja ponovo postavljati u buducnosti.
Da pojasnim ne mislim ja da se Genocid nad Jevrejima nije desio, vec sam PROTIV degradacije pojma Gencida, jer upravo ta degradacija (ce) dovodi(ti) do ovakvih izjava.

Bleeeeee

pre 18 godina

Kako to da niko ovde ne razume Irance? Pa kod nas umalo da pobede radikali, a ovaj nije nista drugo nego iranski radikal.
Treba da se razjasni da je Iran pod sankcijama zapada dugo godina, do te mere da ni rezervne delove za civilne avione nemogu da uvezu, tako da se vise aviona u zadnjih godina srusilo zbog toga. Iranci su ogorceni i uz pomoc svog "drugog dnevnika" normalno da ce izabrati ovakvog presednika.
A ko smo mi da ih sudimo?

Boris Godunov

pre 18 godina

Ne znam zasto je jedna besmislena izjava, jednog neobrazovanog i neodgovornog coveka podigla toliku prasinu. Jasno je da je zlocin nad Jevrejima pocinjen, zna se ko ga je pocinio i tu vise nista nije nepoznato. Takodje je jasno da je Izrael jedina demokratska drzava u tom delu sveta i da je zbog vrednog naroda i dobre organizacije i najrazvijenija u svom okruzenju. Premestanje drzave sa jednog mesta na drugo? Nikada nisam cuo vecu glupost! Mislim da ne treba obracati paznju na takve izjave, a sto se tice predsednika Irana, njega bira iranski narod i tu se nista ne moze...

Бора

pre 18 godina

Чуди ме како су људи брзо заборавили да је Иран био глвни снабдевач оружја про Амеичких снага на Балкану и Никарагви и да су Оаму бин Ладена направили Американци.
Оканите се Слободана Милошевића он са тим будалама није имао никакве пословне везе.

Kosovar in NY

pre 18 godina

Prvo on je izaberen od iranskog naroda ( kao i Sloba )
drugo on zna da samo tako kako sada prica moci da bude u vlast ( kao i sloba)
i trece on ce poceti neki rat protiv Izrael , samo sto Izrael ne treba pomoc od amerikanca ali amerikanci ce im pomoci jer izarael ni bi iso u rat sam to je za MZ malo prasina u oci a onda svi KOMENTARI ce ovde biti
" puno podrske iranskom naroda jer mi znamo kako je biti Bombardovani"
ejjjj i vas predsednik i vecina opozicije su bili kao ovaj LUDAK ,

Giovani Caracioli di Vietri

pre 18 godina

Izgleda da predsednik Ahmadinedzad priprema Iran za drugu islamsku revoluciju, ovog puta "nuklearnu". On spada u red konzervativnih politicara, i njegov potez tumacim kao odgoovr konzervativne reakcije u Iranu, koja je nazalost dominantna u politickom zivotu te zemlje. Izolacija danas ne vodi nikuda, a ovaj notorna izjava volje sefa drzave trebalo bi da nosi posledice i po samu drzavu. Svaka izjava sefa drzave se smatra zvanicnim stavom zemlje, pa cak i izjava ovakve prirode. Besramno krsenje svih kodeksa javnog ponasanja - od govora mrznje pa do antisemitizma.

Marko

pre 18 godina

kad god cujem izjavu ovog 'lika' setim se prorocanstva da ce se Antihrist roditi na Zemlji. Ako to nije bio Hitler, onda je Ahmedinedzad prava licnost za takvu titulu.

Brkic

pre 18 godina

Pa kako se ja sjecam jos za vreme Sadama Huseina se govorilo da posle invazije na Iraq sledi invazija na Iran !!Istina je da je Izraelski rezim ,okupatorski rezim !!a i to da je tu drzavu stvorila Amerika i Evropa !!

Srdjan

pre 18 godina

Eh, Eh, Eh.
Nemojmo se primati na prvu loptu.
Svi ti diktatori po svetu koji davajuci ovakve izjave izazivaju kod nas osecaj opravdanosti vojne intervencije od strane USA zapravo su plod aktivnosti predsednikove administracije.
Pa sta vi mislite, kako se stvara klima da u nekoj zemlji zapocne diktatura?
Ko projektuje postizanje te klime ?
Nije nijedan narod toliko glup da genetski bira diktatore. Ja stojim pri tome da USA kontrolise situaciju od pocetka do kraja.
Dakle, od samog nastanka diktature pa do boze moj opravdane intervencije...
Izvinite, ali i kod nas je prvo stvarana klima nekoliko godina a tek je onda narod izabrao Slobu.
Drugo,
Izjava ovog diktatora ima dva dela: i to jedan koji je odvratan i tice se holokausta i drugi koji se tice nacina funkcionisanja ove planete koji je neosporna istina.

Vasa UK

pre 18 godina

Zar se zemlje bombarduju zbog toga sto njihovi lideri ne veruju u odredjene istorijske cinjenice? Gospodin je ocigledno ekstremista, ali napasti zemlju zbog izjave je apsurdno. I u Evropi ima puno ljudi koji ne veruju da se Holokaust dogodio. U vezi toga se ne moze uraditi bas nista.
Radi se o zatucanosti. I Bush misli da smo svi postali od Adama i Eve.

Ma 'ajte molim vas

pre 18 godina

Jeste li sigurni da su Sloba i Seselj na sigurnom i Sheveningenu ili ovoj ... drze casove iz vladanja? 1 iz Vladanja i Ukor pred izkljucenje.

Student

pre 18 godina

Uopste ne vidim veliki problem u tome da Iran razvije nuklearne bombe, bar ne veci od toga sto ih neki vec imaju. Uostalom pogledajte:
http://www.b92.net/info/zivot/nauka.php?nav_id=180542&yyyy=2005&mm=11

Dusan

pre 18 godina

Novoizabrani predsednik Irana kao da nema predstavu o vremenu u kojem zivi. On se, nema dileme, krece u odvojenom koordinatnom sistemu, ili barem takav utisak odaje svaka njegova izjava. Ono sto je u svemu ovome paradoksalno jeste to da ce najveci profit iz njegove bahatosti izvuci upravo Cionisti, veliki lobi jevrejske drzave koji ima za cilj da patnju svog naroda proglasi za jedinu patnju ovoga sveta i time potre brojne patnje koje taj narod nanosi narodima kojima vec pola veka ubija decu, otima zemlju i rusi domove. Eksploatacija evropskog 'Holokausta', ali i vise od toga, izjava kakva je ova jesu pouzdan garant da ce Izrael i dalje uspevati da se predstavi kao globalni mucenik, a da ce pri tom nastaviti da bude regionalni tiranin...

Crni Finac

pre 18 godina

O, kako mi je poznat ovaj recept sejanja mrznje u sopstvenom narodu prema svemu sto dolazi sa zapada! A tek ovo negiranje tudjih zrtava uvijanjem cinjenica u polu-istine... Pa ovaj prepisuje od Seselja 200 posto! No, i za Seselja se pricalo da je "ko macija guza", i "da nas je mogao sve zk" (Top lista nadrealista), pa je na kraju zavrsio tamo gde mu je i mesto.

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

Kiliko 'pljuvanja' po jadnom Ahmadinedžadu; a kada se neki strani politicar zalaze za cepanje Srbije, onda 'on ima pravo na svoje misljenje'.

D&V

pre 18 godina

Zapadna Evropa i Severna Amerika jesu u svemu vodece sile u svetu, ukljucijuci i to sto imaju najhumanija drustva u istoriji planete zemlje. To treba da zahvale protestantskom nasledju. Svako odstupanje od tog nasledja donosile je tamne mrlje Anglo-Evropsko-Americkoj civilizaciji. Ali, sta to mogu da ponude horde musavih talibana pa da tako pljuju na drustva koja su ih nesebicno primila u svoje maticne zemlje da uzivaju blagodeti prosvetiteljstva, reformacije i napretka? Teror, divljstvo, nasilje, nekulturu, prostakluk... NE, hvala!

Dusan

pre 18 godina

Ovo je samo jedna od budalastina koju je izjavio u zadnjih par meseci.
E takvom treba dozvoliti i opravdavati pravljenje nuklearnog oruzija. Jer zaboga mi ne volimo Amerikance!

NN lice

pre 18 godina

Primitivni narodi biraju ovakve kreature, pa im posle smeta sto je SAD "svetski policajac". (I da se ne cudimo mnogo - pomislimo sta bi Seselj govorio da je predsednik Srbije, sto je bilo u jednom trenutku vrlo realno. A tek negacija Srebrenice...)

Danko

pre 18 godina

Ovaj Predsednik bas se trudi da ga napadne zapad i da ga skinu sa vlast. Sta je hteo sa ovakim provokacijama i kome to ide na ruke pokazace buducnost.

racko

pre 18 godina

Iran je preziveo hiljade godina pod najrazlictijim pritiscima, njegova civilizacija ne zasluzuje da je unisti nekakvi neodgovorni vodja, samo se nadam da nece postati novi Iraq.

komsija

pre 18 godina

Poziv lici na poziv: "albanci preko Prokletija". Te nemoj da se cudite, jer Ahmedinedzad je bio unutar i vi niste primetili. Kazem opet: sa starne sve je jasnije. Za to hvala Americi jer za druge albanci i izraelci bi bili na dnu mora.
Znam da mozda je "preterano", ali ne mora da se zaboravlja...

S

pre 18 godina

Jesam li ja lud ili sta? Od kada mi (Srbi) podrzavamo jednoglasno Ameriku u njenim imperijalistickim poduhvatima.
Slazem se da ovaj covek govori sa dosta mrznje, no opet ima tu pomalo i istine. Njegov opis zapadne civilizacije elegantno moze da udje u enciklopedije....

svi (ni)su isti

pre 18 godina

Ovaj se mnogo razgalamio, mozda su vec napravili atomsku bombu? Sa druge strane, ni ne treba mu, Amerikanci ipak ne mogu da pobiju sve muslimane. Imam osecaj da se sprema velika frka, kako god da okrenes. Smatram da su SAD prenaglile sa mnogim svojim akcijama koje su kratkorocno bile uspesne ali njihovo kumulativno dejstvo, dugorocno gledano ne donosi nista dobro.

Aster Blistok

pre 18 godina

Je li? Mrdni se malkice iz Irana, pa se zaputi u Aushwitz, Dachau, Treblinku, Sobibor, Bergen-Belsen, treba li vise nabrajati?

Branka

pre 18 godina

Logicno je da zemlja koja je na samoubilackim kursevima obucila 45.000 polaznika, i time pokazala koliko postuje ljudske zivote svojih sunarodnika, nema pijetet za milione ljudi ubijenih u koncentracionim logorima.

Danica Petrovic

pre 18 godina

Grozim se ovakvih izjava, dela, prikrivanja istine ili izvrtanja, poziva na bilo kakvo nasilje. Takodje se grozim i nad postupcima Izraelaca nad Palestincima, njihov odnos prema njima u Izraelu, na ugnjetavanje, potcenjivanje, ubijanje i ponizavanje.

Pathon

pre 18 godina

I kada se samo setim koliko smo mi Ahmadinedzada imali na Balkanu u proteklih 15 godina, depresija me mrvi. Ostace upamceno za 21. vek da jedni pozivaju na preseljenje citave drzave sa jednog na drugi kontinent, da drugi bombarduju i okupiraju daleke zemlje, da se treci dizu u vazduh po zeleznicima i autobusima evropskih prestonica, da se cetvrti mlataraju po plazama Australije u hiljadama zbog rasnih razlika, da se peti ubijaju bombama zbog "ratnih heroja", da im sesti klicu i nose majice sa njihovim likovima... Tuzan je i jadan ovaj nas svet!

Vuk Samotnjak

pre 18 godina

Ovaj lik mi se itekako gadi. Ipak, pre bilo kakve vojne intervencije treba preduzeti sve druge moguce mere, i u najmanju ruku sacekati rezultate sledecih izbora. Treba pruziti sansu biracima (ma kako ona bila mala) da uvide svoju gresku i da se ograde od ovog lika.
Fundamentalizam se ne leci izolacijom i bombardovanjem zamlje nazad u 13-ti vek. Zato je potrebno sto vise otvorenosti, sto vise kontakta sa iranom (stanovnicima) uz osudu ovakvih gluposti.
Zalosno je i sto u njegovim izjavama ima i malo istine - zasto jevrejska drzava nije formirana npr od Nemacke teritorije (t.j najveceg krivca za holokaust)?
Ipak, ovaj gnusni lik pripada trinaestom ili nekom jos daljem veku, ali se nadam da nece ostatak Irana povuci tamo (uz zapadnu pomoc).
Strasno.

Dovla

pre 18 godina

Samo vi nastavite da čačkate mečku, mile bradonje, ionako vas tri četvrtine sveta već naprosto obožavaju zbog humanosti, miroljubivosti i civilizovanosti, pa će neko za jedno sto godina isto tako da tvrdi da je "Islamocid' čist mit ...

misa rex

pre 18 godina

Eto sta se desava kada neodgovoran i neobrazovan narod izabere isto tako neodgovornog i neobrazovanog lidera. Ovaj slucaj ima velike slicnosti sa simbiozom Slobe i srpskog naroda devedesetih. E, zbog neodgovornosti i necivilizovanosti naroda i lidera i postoje instrumenti kao sto su sankcije. U ovom slucaju veoma opravdane i izazvane, bas kao sto je to bio slucaj i sa nama. Krajnje je vreme da ljudi shvate da se na izbore ne izlazi sa inatom i mrznjom u srcu, vec sa objektivnoscu i odgovornoscu prema sebi, svojoj familiji pa na kraju i narodu kome pripadas. Definitivno, Savet bezbednosti i sluzi tome da se varvari poput Hitlera ne bi ponovili u istoriji.

Komunista

pre 18 godina

Potrebno je da se medjunarodna zajednica energicno suprotstavi ovakvom govoru mrznje. Tuzno je sto su u jednoj zemlji sa tako bogatim i znacajnim kulturnim nasledjem ovakvi zaseli na narodnu grbacu.

Mainstream

pre 18 godina

Cinjenica je da je drzava Izrael nastala na diskutabilnim osnovama bez uvazavanja problema Palestinaca, takodje je cinjenica da Izrael ponekad sprovodi preostre mere prema Palestini koje osudjuje cela medj.zajednica, ALI ovakav ton ovakvo odvratno ispoljavanje mrznje ovakvo neverovatno odsustvo takta i jednostavno glupo oslanjanje na snagu i ne iznenadjuje, ipak je u pitanju bivsi CUVENI gradonacelnik Teherana. Mada da je Amerika drugacije ucestvovala u pregovorima i da je zapadna civilizacija povlacila razumnije poteze ne bi ni bilo ovakvih kreatura kakav je predsednik Irana.

Samo sam zrno u pesku

pre 18 godina

Na zalost, civilizacija se sastoji od nepravednih dela, ugnjetavanja i siromastva za veci deo planete, da bi jedan mali broj privilegovanih, nevidljivih ljudi ziveli u blagostanju! Siromastvo je jedini pravi deo globalizma. Odgovorni za genocide po celom svetu, kojih je bilo od pamtiveka, do danas, nikada nisu platili njegovu visoku cenu. Cak sta vise, samo su se konsolidovali i kao da su od zelatina, menjali svoj oblik. Tuzno, zar ne?

Slaj BL

pre 18 godina

"Obican" narod je "obican" narod! I ovaj lik, Ahmadinedzad je pobijedio na izborima obecavajuci "leb od 5 dinara"!!! I ljudi mu povjerovali....

Давид Кон

pre 18 godina

Jevreji i Izrael se nece puno nasekirati oko toga sta ova budala od predsednika ima da kaze.
Jedno je sigurno, Izrael moze zbrisati sa lica zemlje najbitnija iranska vojna postrojenja dok si reko keks!

Toliko o tome!

Gajic

pre 18 godina

Zgrozen sam izjavom g.Ahmadinedžada koji na jedan banalan i sraman nacin opravdava najveci zlocin u istoriji covecanstva i samim tim favorizuje politiku i ideologiju Adolfa Hitlera koja je milione ljudi oterala u grob (Jevreje, Hriscane, pa i muslimane cijoj grupu pripada i sam gospodin Ahmadinedžad). Moje misljenje je da takve ljude popud njega treba "saseci u korenu".

Mondijalista

pre 18 godina

Irancima bi trebalo objasniti da bi bilo najbolje da ponove izbore, Ahmadinedžad je pogreška koju treba što pre da isprave...

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 18 godina

Kakav bolesnik... Taman ih pociste iz jedne drzave, niknu u drugoj... Ovaj covek je velika opasnost za region i za svet uopste...

Vladimirr

pre 18 godina

Izabravsi ovu tipcinu za predsednika, Iranci su zapecatili svoju, ionako klimavu, sudbinu. Eto nama novog Iraka za godinu-dve, ali ovog puta izgleda sa punim pravom.

Drevna civilizacija

pre 18 godina

... On nije negirao Holkaust, naprotiv, on kaze da je postaojao, samo je zeleo da naglasi da Holkaust nije vezan za Iran, nego za Zapadnu "civilizaciju", a da Izrael, koristi Holkaust za stvaranje dominacije na Middle Eastu....

Gajic

pre 18 godina

Zgrozen sam izjavom g.Ahmadinedžada koji na jedan banalan i sraman nacin opravdava najveci zlocin u istoriji covecanstva i samim tim favorizuje politiku i ideologiju Adolfa Hitlera koja je milione ljudi oterala u grob (Jevreje, Hriscane, pa i muslimane cijoj grupu pripada i sam gospodin Ahmadinedžad). Moje misljenje je da takve ljude popud njega treba "saseci u korenu".

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

Kiliko 'pljuvanja' po jadnom Ahmadinedžadu; a kada se neki strani politicar zalaze za cepanje Srbije, onda 'on ima pravo na svoje misljenje'.

Бора

pre 18 godina

Чуди ме како су људи брзо заборавили да је Иран био глвни снабдевач оружја про Амеичких снага на Балкану и Никарагви и да су Оаму бин Ладена направили Американци.
Оканите се Слободана Милошевића он са тим будалама није имао никакве пословне везе.

Vladimirr

pre 18 godina

Izabravsi ovu tipcinu za predsednika, Iranci su zapecatili svoju, ionako klimavu, sudbinu. Eto nama novog Iraka za godinu-dve, ali ovog puta izgleda sa punim pravom.

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 18 godina

Kakav bolesnik... Taman ih pociste iz jedne drzave, niknu u drugoj... Ovaj covek je velika opasnost za region i za svet uopste...

Mondijalista

pre 18 godina

Irancima bi trebalo objasniti da bi bilo najbolje da ponove izbore, Ahmadinedžad je pogreška koju treba što pre da isprave...

Komunista

pre 18 godina

Potrebno je da se medjunarodna zajednica energicno suprotstavi ovakvom govoru mrznje. Tuzno je sto su u jednoj zemlji sa tako bogatim i znacajnim kulturnim nasledjem ovakvi zaseli na narodnu grbacu.

Slaj BL

pre 18 godina

"Obican" narod je "obican" narod! I ovaj lik, Ahmadinedzad je pobijedio na izborima obecavajuci "leb od 5 dinara"!!! I ljudi mu povjerovali....

Давид Кон

pre 18 godina

Jevreji i Izrael se nece puno nasekirati oko toga sta ova budala od predsednika ima da kaze.
Jedno je sigurno, Izrael moze zbrisati sa lica zemlje najbitnija iranska vojna postrojenja dok si reko keks!

Toliko o tome!

misa rex

pre 18 godina

Eto sta se desava kada neodgovoran i neobrazovan narod izabere isto tako neodgovornog i neobrazovanog lidera. Ovaj slucaj ima velike slicnosti sa simbiozom Slobe i srpskog naroda devedesetih. E, zbog neodgovornosti i necivilizovanosti naroda i lidera i postoje instrumenti kao sto su sankcije. U ovom slucaju veoma opravdane i izazvane, bas kao sto je to bio slucaj i sa nama. Krajnje je vreme da ljudi shvate da se na izbore ne izlazi sa inatom i mrznjom u srcu, vec sa objektivnoscu i odgovornoscu prema sebi, svojoj familiji pa na kraju i narodu kome pripadas. Definitivno, Savet bezbednosti i sluzi tome da se varvari poput Hitlera ne bi ponovili u istoriji.

Mainstream

pre 18 godina

Cinjenica je da je drzava Izrael nastala na diskutabilnim osnovama bez uvazavanja problema Palestinaca, takodje je cinjenica da Izrael ponekad sprovodi preostre mere prema Palestini koje osudjuje cela medj.zajednica, ALI ovakav ton ovakvo odvratno ispoljavanje mrznje ovakvo neverovatno odsustvo takta i jednostavno glupo oslanjanje na snagu i ne iznenadjuje, ipak je u pitanju bivsi CUVENI gradonacelnik Teherana. Mada da je Amerika drugacije ucestvovala u pregovorima i da je zapadna civilizacija povlacila razumnije poteze ne bi ni bilo ovakvih kreatura kakav je predsednik Irana.

Samo sam zrno u pesku

pre 18 godina

Na zalost, civilizacija se sastoji od nepravednih dela, ugnjetavanja i siromastva za veci deo planete, da bi jedan mali broj privilegovanih, nevidljivih ljudi ziveli u blagostanju! Siromastvo je jedini pravi deo globalizma. Odgovorni za genocide po celom svetu, kojih je bilo od pamtiveka, do danas, nikada nisu platili njegovu visoku cenu. Cak sta vise, samo su se konsolidovali i kao da su od zelatina, menjali svoj oblik. Tuzno, zar ne?

Dovla

pre 18 godina

Samo vi nastavite da čačkate mečku, mile bradonje, ionako vas tri četvrtine sveta već naprosto obožavaju zbog humanosti, miroljubivosti i civilizovanosti, pa će neko za jedno sto godina isto tako da tvrdi da je "Islamocid' čist mit ...

Aster Blistok

pre 18 godina

Je li? Mrdni se malkice iz Irana, pa se zaputi u Aushwitz, Dachau, Treblinku, Sobibor, Bergen-Belsen, treba li vise nabrajati?

Pathon

pre 18 godina

I kada se samo setim koliko smo mi Ahmadinedzada imali na Balkanu u proteklih 15 godina, depresija me mrvi. Ostace upamceno za 21. vek da jedni pozivaju na preseljenje citave drzave sa jednog na drugi kontinent, da drugi bombarduju i okupiraju daleke zemlje, da se treci dizu u vazduh po zeleznicima i autobusima evropskih prestonica, da se cetvrti mlataraju po plazama Australije u hiljadama zbog rasnih razlika, da se peti ubijaju bombama zbog "ratnih heroja", da im sesti klicu i nose majice sa njihovim likovima... Tuzan je i jadan ovaj nas svet!

Branka

pre 18 godina

Logicno je da zemlja koja je na samoubilackim kursevima obucila 45.000 polaznika, i time pokazala koliko postuje ljudske zivote svojih sunarodnika, nema pijetet za milione ljudi ubijenih u koncentracionim logorima.

Vuk Samotnjak

pre 18 godina

Ovaj lik mi se itekako gadi. Ipak, pre bilo kakve vojne intervencije treba preduzeti sve druge moguce mere, i u najmanju ruku sacekati rezultate sledecih izbora. Treba pruziti sansu biracima (ma kako ona bila mala) da uvide svoju gresku i da se ograde od ovog lika.
Fundamentalizam se ne leci izolacijom i bombardovanjem zamlje nazad u 13-ti vek. Zato je potrebno sto vise otvorenosti, sto vise kontakta sa iranom (stanovnicima) uz osudu ovakvih gluposti.
Zalosno je i sto u njegovim izjavama ima i malo istine - zasto jevrejska drzava nije formirana npr od Nemacke teritorije (t.j najveceg krivca za holokaust)?
Ipak, ovaj gnusni lik pripada trinaestom ili nekom jos daljem veku, ali se nadam da nece ostatak Irana povuci tamo (uz zapadnu pomoc).
Strasno.

Danica Petrovic

pre 18 godina

Grozim se ovakvih izjava, dela, prikrivanja istine ili izvrtanja, poziva na bilo kakvo nasilje. Takodje se grozim i nad postupcima Izraelaca nad Palestincima, njihov odnos prema njima u Izraelu, na ugnjetavanje, potcenjivanje, ubijanje i ponizavanje.

svi (ni)su isti

pre 18 godina

Ovaj se mnogo razgalamio, mozda su vec napravili atomsku bombu? Sa druge strane, ni ne treba mu, Amerikanci ipak ne mogu da pobiju sve muslimane. Imam osecaj da se sprema velika frka, kako god da okrenes. Smatram da su SAD prenaglile sa mnogim svojim akcijama koje su kratkorocno bile uspesne ali njihovo kumulativno dejstvo, dugorocno gledano ne donosi nista dobro.

Danko

pre 18 godina

Ovaj Predsednik bas se trudi da ga napadne zapad i da ga skinu sa vlast. Sta je hteo sa ovakim provokacijama i kome to ide na ruke pokazace buducnost.

komsija

pre 18 godina

Poziv lici na poziv: "albanci preko Prokletija". Te nemoj da se cudite, jer Ahmedinedzad je bio unutar i vi niste primetili. Kazem opet: sa starne sve je jasnije. Za to hvala Americi jer za druge albanci i izraelci bi bili na dnu mora.
Znam da mozda je "preterano", ali ne mora da se zaboravlja...

NN lice

pre 18 godina

Primitivni narodi biraju ovakve kreature, pa im posle smeta sto je SAD "svetski policajac". (I da se ne cudimo mnogo - pomislimo sta bi Seselj govorio da je predsednik Srbije, sto je bilo u jednom trenutku vrlo realno. A tek negacija Srebrenice...)

S

pre 18 godina

Jesam li ja lud ili sta? Od kada mi (Srbi) podrzavamo jednoglasno Ameriku u njenim imperijalistickim poduhvatima.
Slazem se da ovaj covek govori sa dosta mrznje, no opet ima tu pomalo i istine. Njegov opis zapadne civilizacije elegantno moze da udje u enciklopedije....

racko

pre 18 godina

Iran je preziveo hiljade godina pod najrazlictijim pritiscima, njegova civilizacija ne zasluzuje da je unisti nekakvi neodgovorni vodja, samo se nadam da nece postati novi Iraq.

Dusan

pre 18 godina

Ovo je samo jedna od budalastina koju je izjavio u zadnjih par meseci.
E takvom treba dozvoliti i opravdavati pravljenje nuklearnog oruzija. Jer zaboga mi ne volimo Amerikance!

Crni Finac

pre 18 godina

O, kako mi je poznat ovaj recept sejanja mrznje u sopstvenom narodu prema svemu sto dolazi sa zapada! A tek ovo negiranje tudjih zrtava uvijanjem cinjenica u polu-istine... Pa ovaj prepisuje od Seselja 200 posto! No, i za Seselja se pricalo da je "ko macija guza", i "da nas je mogao sve zk" (Top lista nadrealista), pa je na kraju zavrsio tamo gde mu je i mesto.

Student

pre 18 godina

Uopste ne vidim veliki problem u tome da Iran razvije nuklearne bombe, bar ne veci od toga sto ih neki vec imaju. Uostalom pogledajte:
http://www.b92.net/info/zivot/nauka.php?nav_id=180542&yyyy=2005&mm=11

D&V

pre 18 godina

Zapadna Evropa i Severna Amerika jesu u svemu vodece sile u svetu, ukljucijuci i to sto imaju najhumanija drustva u istoriji planete zemlje. To treba da zahvale protestantskom nasledju. Svako odstupanje od tog nasledja donosile je tamne mrlje Anglo-Evropsko-Americkoj civilizaciji. Ali, sta to mogu da ponude horde musavih talibana pa da tako pljuju na drustva koja su ih nesebicno primila u svoje maticne zemlje da uzivaju blagodeti prosvetiteljstva, reformacije i napretka? Teror, divljstvo, nasilje, nekulturu, prostakluk... NE, hvala!

Dusan

pre 18 godina

Novoizabrani predsednik Irana kao da nema predstavu o vremenu u kojem zivi. On se, nema dileme, krece u odvojenom koordinatnom sistemu, ili barem takav utisak odaje svaka njegova izjava. Ono sto je u svemu ovome paradoksalno jeste to da ce najveci profit iz njegove bahatosti izvuci upravo Cionisti, veliki lobi jevrejske drzave koji ima za cilj da patnju svog naroda proglasi za jedinu patnju ovoga sveta i time potre brojne patnje koje taj narod nanosi narodima kojima vec pola veka ubija decu, otima zemlju i rusi domove. Eksploatacija evropskog 'Holokausta', ali i vise od toga, izjava kakva je ova jesu pouzdan garant da ce Izrael i dalje uspevati da se predstavi kao globalni mucenik, a da ce pri tom nastaviti da bude regionalni tiranin...

Ma 'ajte molim vas

pre 18 godina

Jeste li sigurni da su Sloba i Seselj na sigurnom i Sheveningenu ili ovoj ... drze casove iz vladanja? 1 iz Vladanja i Ukor pred izkljucenje.

Vasa UK

pre 18 godina

Zar se zemlje bombarduju zbog toga sto njihovi lideri ne veruju u odredjene istorijske cinjenice? Gospodin je ocigledno ekstremista, ali napasti zemlju zbog izjave je apsurdno. I u Evropi ima puno ljudi koji ne veruju da se Holokaust dogodio. U vezi toga se ne moze uraditi bas nista.
Radi se o zatucanosti. I Bush misli da smo svi postali od Adama i Eve.

Giovani Caracioli di Vietri

pre 18 godina

Izgleda da predsednik Ahmadinedzad priprema Iran za drugu islamsku revoluciju, ovog puta "nuklearnu". On spada u red konzervativnih politicara, i njegov potez tumacim kao odgoovr konzervativne reakcije u Iranu, koja je nazalost dominantna u politickom zivotu te zemlje. Izolacija danas ne vodi nikuda, a ovaj notorna izjava volje sefa drzave trebalo bi da nosi posledice i po samu drzavu. Svaka izjava sefa drzave se smatra zvanicnim stavom zemlje, pa cak i izjava ovakve prirode. Besramno krsenje svih kodeksa javnog ponasanja - od govora mrznje pa do antisemitizma.

Srdjan

pre 18 godina

Eh, Eh, Eh.
Nemojmo se primati na prvu loptu.
Svi ti diktatori po svetu koji davajuci ovakve izjave izazivaju kod nas osecaj opravdanosti vojne intervencije od strane USA zapravo su plod aktivnosti predsednikove administracije.
Pa sta vi mislite, kako se stvara klima da u nekoj zemlji zapocne diktatura?
Ko projektuje postizanje te klime ?
Nije nijedan narod toliko glup da genetski bira diktatore. Ja stojim pri tome da USA kontrolise situaciju od pocetka do kraja.
Dakle, od samog nastanka diktature pa do boze moj opravdane intervencije...
Izvinite, ali i kod nas je prvo stvarana klima nekoliko godina a tek je onda narod izabrao Slobu.
Drugo,
Izjava ovog diktatora ima dva dela: i to jedan koji je odvratan i tice se holokausta i drugi koji se tice nacina funkcionisanja ove planete koji je neosporna istina.

Marko

pre 18 godina

kad god cujem izjavu ovog 'lika' setim se prorocanstva da ce se Antihrist roditi na Zemlji. Ako to nije bio Hitler, onda je Ahmedinedzad prava licnost za takvu titulu.

Brkic

pre 18 godina

Pa kako se ja sjecam jos za vreme Sadama Huseina se govorilo da posle invazije na Iraq sledi invazija na Iran !!Istina je da je Izraelski rezim ,okupatorski rezim !!a i to da je tu drzavu stvorila Amerika i Evropa !!

Kosovar in NY

pre 18 godina

Prvo on je izaberen od iranskog naroda ( kao i Sloba )
drugo on zna da samo tako kako sada prica moci da bude u vlast ( kao i sloba)
i trece on ce poceti neki rat protiv Izrael , samo sto Izrael ne treba pomoc od amerikanca ali amerikanci ce im pomoci jer izarael ni bi iso u rat sam to je za MZ malo prasina u oci a onda svi KOMENTARI ce ovde biti
" puno podrske iranskom naroda jer mi znamo kako je biti Bombardovani"
ejjjj i vas predsednik i vecina opozicije su bili kao ovaj LUDAK ,

Boris Godunov

pre 18 godina

Ne znam zasto je jedna besmislena izjava, jednog neobrazovanog i neodgovornog coveka podigla toliku prasinu. Jasno je da je zlocin nad Jevrejima pocinjen, zna se ko ga je pocinio i tu vise nista nije nepoznato. Takodje je jasno da je Izrael jedina demokratska drzava u tom delu sveta i da je zbog vrednog naroda i dobre organizacije i najrazvijenija u svom okruzenju. Premestanje drzave sa jednog mesta na drugo? Nikada nisam cuo vecu glupost! Mislim da ne treba obracati paznju na takve izjave, a sto se tice predsednika Irana, njega bira iranski narod i tu se nista ne moze...

Bleeeeee

pre 18 godina

Kako to da niko ovde ne razume Irance? Pa kod nas umalo da pobede radikali, a ovaj nije nista drugo nego iranski radikal.
Treba da se razjasni da je Iran pod sankcijama zapada dugo godina, do te mere da ni rezervne delove za civilne avione nemogu da uvezu, tako da se vise aviona u zadnjih godina srusilo zbog toga. Iranci su ogorceni i uz pomoc svog "drugog dnevnika" normalno da ce izabrati ovakvog presednika.
A ko smo mi da ih sudimo?

Mile

pre 18 godina

Na stranu to sto je Ahmedinedžad zaboravio jednu "sitnicu", da Evropljani jesu krivi za Genocid i proterivanje Jevreja u drugoj polovini 20 veka, ali su Arapi i Persijanici krivi za progon Jevreja u predhodnih 19 vekova, meni je izjava Ahmedinedžada zanimljiva iz jednog drugog razloga.
Svi smo mi ucili o Genocidu nad Jevrejeima i 2. Sv. Ratu, medjutim ako je ono sto se desavalo u Bosni ISTO (jednako) onome sto se desavalo Jevrejima u 2. Sv. Ratu, A PO PRESUDI SUDA U HAGU JESTE, onda je za ocekivati da ce se ovakva pitanja ponovo postavljati u buducnosti.
Da pojasnim ne mislim ja da se Genocid nad Jevrejima nije desio, vec sam PROTIV degradacije pojma Gencida, jer upravo ta degradacija (ce) dovodi(ti) do ovakvih izjava.

Leon

pre 18 godina

Na zalost, istina je da se s tim holokaustom previse trguje, kao sto je istina da je bio i postojao...Ne vidim razlog da se na ime istog izvode ovakvi zakljucci, i koje veze Iran ima sa Holokaustom? oni su bili van cele price dok se to desavalo? Ovaj covek je izabran da izazove novi rat, s tom razlikom sto ce to vec biti svetski, rat...jer ce se ceo muslimanski svet tada konanco dogovoriti da ratuje...E sad, ko je sve to znao, to je vec druga stvar. Smatram da Izrael ima apsolutno pravo da ima svoju drzavu gde se ona vec nalazi i smatram da bi bilo vise nego fer kada bi Jordan i Sirija i Egipat dali svoje pogranicne puste delove teritorije Izraelu. Cemu onaj Sinaj stoji onako nit Egipatski nit Izraelski?

Darko

pre 18 godina

Sve mi se cini da je to Americki igrac.Nastimali su izbore smjenili umjerenog predsjednika i postavili radikala.Umjerenjaka nebi mogli da napadnu Iran bi zavrsio nuklearni program i Amerikanci nebi mogli da ih ucjenjuju.Radikal sad govori svasta i prijeti svima tako da daje alibi da ga napadnu.Ameri ce ga napasti i poslije ce im uzeti naftu i nuklearna postrojenja.Izraelci su vec i rekli da ce napasti Iran.

Marko

pre 18 godina

kad god cujem izjavu ovog 'lika' setim se prorocanstva da ce se Antihrist roditi na Zemlji. Ako to nije bio Hitler, onda je Ahmedinedzad prava licnost za takvu titulu.

Kosovar in NY

pre 18 godina

Prvo on je izaberen od iranskog naroda ( kao i Sloba )
drugo on zna da samo tako kako sada prica moci da bude u vlast ( kao i sloba)
i trece on ce poceti neki rat protiv Izrael , samo sto Izrael ne treba pomoc od amerikanca ali amerikanci ce im pomoci jer izarael ni bi iso u rat sam to je za MZ malo prasina u oci a onda svi KOMENTARI ce ovde biti
" puno podrske iranskom naroda jer mi znamo kako je biti Bombardovani"
ejjjj i vas predsednik i vecina opozicije su bili kao ovaj LUDAK ,

Vladimirr

pre 18 godina

Izabravsi ovu tipcinu za predsednika, Iranci su zapecatili svoju, ionako klimavu, sudbinu. Eto nama novog Iraka za godinu-dve, ali ovog puta izgleda sa punim pravom.

Srdjan

pre 18 godina

Eh, Eh, Eh.
Nemojmo se primati na prvu loptu.
Svi ti diktatori po svetu koji davajuci ovakve izjave izazivaju kod nas osecaj opravdanosti vojne intervencije od strane USA zapravo su plod aktivnosti predsednikove administracije.
Pa sta vi mislite, kako se stvara klima da u nekoj zemlji zapocne diktatura?
Ko projektuje postizanje te klime ?
Nije nijedan narod toliko glup da genetski bira diktatore. Ja stojim pri tome da USA kontrolise situaciju od pocetka do kraja.
Dakle, od samog nastanka diktature pa do boze moj opravdane intervencije...
Izvinite, ali i kod nas je prvo stvarana klima nekoliko godina a tek je onda narod izabrao Slobu.
Drugo,
Izjava ovog diktatora ima dva dela: i to jedan koji je odvratan i tice se holokausta i drugi koji se tice nacina funkcionisanja ove planete koji je neosporna istina.

Boris Godunov

pre 18 godina

Ne znam zasto je jedna besmislena izjava, jednog neobrazovanog i neodgovornog coveka podigla toliku prasinu. Jasno je da je zlocin nad Jevrejima pocinjen, zna se ko ga je pocinio i tu vise nista nije nepoznato. Takodje je jasno da je Izrael jedina demokratska drzava u tom delu sveta i da je zbog vrednog naroda i dobre organizacije i najrazvijenija u svom okruzenju. Premestanje drzave sa jednog mesta na drugo? Nikada nisam cuo vecu glupost! Mislim da ne treba obracati paznju na takve izjave, a sto se tice predsednika Irana, njega bira iranski narod i tu se nista ne moze...

Bleeeeee

pre 18 godina

Kako to da niko ovde ne razume Irance? Pa kod nas umalo da pobede radikali, a ovaj nije nista drugo nego iranski radikal.
Treba da se razjasni da je Iran pod sankcijama zapada dugo godina, do te mere da ni rezervne delove za civilne avione nemogu da uvezu, tako da se vise aviona u zadnjih godina srusilo zbog toga. Iranci su ogorceni i uz pomoc svog "drugog dnevnika" normalno da ce izabrati ovakvog presednika.
A ko smo mi da ih sudimo?

Darko

pre 18 godina

Sve mi se cini da je to Americki igrac.Nastimali su izbore smjenili umjerenog predsjednika i postavili radikala.Umjerenjaka nebi mogli da napadnu Iran bi zavrsio nuklearni program i Amerikanci nebi mogli da ih ucjenjuju.Radikal sad govori svasta i prijeti svima tako da daje alibi da ga napadnu.Ameri ce ga napasti i poslije ce im uzeti naftu i nuklearna postrojenja.Izraelci su vec i rekli da ce napasti Iran.

Gajic

pre 18 godina

Zgrozen sam izjavom g.Ahmadinedžada koji na jedan banalan i sraman nacin opravdava najveci zlocin u istoriji covecanstva i samim tim favorizuje politiku i ideologiju Adolfa Hitlera koja je milione ljudi oterala u grob (Jevreje, Hriscane, pa i muslimane cijoj grupu pripada i sam gospodin Ahmadinedžad). Moje misljenje je da takve ljude popud njega treba "saseci u korenu".

Danica Petrovic

pre 18 godina

Grozim se ovakvih izjava, dela, prikrivanja istine ili izvrtanja, poziva na bilo kakvo nasilje. Takodje se grozim i nad postupcima Izraelaca nad Palestincima, njihov odnos prema njima u Izraelu, na ugnjetavanje, potcenjivanje, ubijanje i ponizavanje.

Ma 'ajte molim vas

pre 18 godina

Jeste li sigurni da su Sloba i Seselj na sigurnom i Sheveningenu ili ovoj ... drze casove iz vladanja? 1 iz Vladanja i Ukor pred izkljucenje.

Mile

pre 18 godina

Na stranu to sto je Ahmedinedžad zaboravio jednu "sitnicu", da Evropljani jesu krivi za Genocid i proterivanje Jevreja u drugoj polovini 20 veka, ali su Arapi i Persijanici krivi za progon Jevreja u predhodnih 19 vekova, meni je izjava Ahmedinedžada zanimljiva iz jednog drugog razloga.
Svi smo mi ucili o Genocidu nad Jevrejeima i 2. Sv. Ratu, medjutim ako je ono sto se desavalo u Bosni ISTO (jednako) onome sto se desavalo Jevrejima u 2. Sv. Ratu, A PO PRESUDI SUDA U HAGU JESTE, onda je za ocekivati da ce se ovakva pitanja ponovo postavljati u buducnosti.
Da pojasnim ne mislim ja da se Genocid nad Jevrejima nije desio, vec sam PROTIV degradacije pojma Gencida, jer upravo ta degradacija (ce) dovodi(ti) do ovakvih izjava.

Leon

pre 18 godina

Na zalost, istina je da se s tim holokaustom previse trguje, kao sto je istina da je bio i postojao...Ne vidim razlog da se na ime istog izvode ovakvi zakljucci, i koje veze Iran ima sa Holokaustom? oni su bili van cele price dok se to desavalo? Ovaj covek je izabran da izazove novi rat, s tom razlikom sto ce to vec biti svetski, rat...jer ce se ceo muslimanski svet tada konanco dogovoriti da ratuje...E sad, ko je sve to znao, to je vec druga stvar. Smatram da Izrael ima apsolutno pravo da ima svoju drzavu gde se ona vec nalazi i smatram da bi bilo vise nego fer kada bi Jordan i Sirija i Egipat dali svoje pogranicne puste delove teritorije Izraelu. Cemu onaj Sinaj stoji onako nit Egipatski nit Izraelski?

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 18 godina

Kakav bolesnik... Taman ih pociste iz jedne drzave, niknu u drugoj... Ovaj covek je velika opasnost za region i za svet uopste...

Mondijalista

pre 18 godina

Irancima bi trebalo objasniti da bi bilo najbolje da ponove izbore, Ahmadinedžad je pogreška koju treba što pre da isprave...

Komunista

pre 18 godina

Potrebno je da se medjunarodna zajednica energicno suprotstavi ovakvom govoru mrznje. Tuzno je sto su u jednoj zemlji sa tako bogatim i znacajnim kulturnim nasledjem ovakvi zaseli na narodnu grbacu.

Slaj BL

pre 18 godina

"Obican" narod je "obican" narod! I ovaj lik, Ahmadinedzad je pobijedio na izborima obecavajuci "leb od 5 dinara"!!! I ljudi mu povjerovali....

Давид Кон

pre 18 godina

Jevreji i Izrael se nece puno nasekirati oko toga sta ova budala od predsednika ima da kaze.
Jedno je sigurno, Izrael moze zbrisati sa lica zemlje najbitnija iranska vojna postrojenja dok si reko keks!

Toliko o tome!

misa rex

pre 18 godina

Eto sta se desava kada neodgovoran i neobrazovan narod izabere isto tako neodgovornog i neobrazovanog lidera. Ovaj slucaj ima velike slicnosti sa simbiozom Slobe i srpskog naroda devedesetih. E, zbog neodgovornosti i necivilizovanosti naroda i lidera i postoje instrumenti kao sto su sankcije. U ovom slucaju veoma opravdane i izazvane, bas kao sto je to bio slucaj i sa nama. Krajnje je vreme da ljudi shvate da se na izbore ne izlazi sa inatom i mrznjom u srcu, vec sa objektivnoscu i odgovornoscu prema sebi, svojoj familiji pa na kraju i narodu kome pripadas. Definitivno, Savet bezbednosti i sluzi tome da se varvari poput Hitlera ne bi ponovili u istoriji.

Mainstream

pre 18 godina

Cinjenica je da je drzava Izrael nastala na diskutabilnim osnovama bez uvazavanja problema Palestinaca, takodje je cinjenica da Izrael ponekad sprovodi preostre mere prema Palestini koje osudjuje cela medj.zajednica, ALI ovakav ton ovakvo odvratno ispoljavanje mrznje ovakvo neverovatno odsustvo takta i jednostavno glupo oslanjanje na snagu i ne iznenadjuje, ipak je u pitanju bivsi CUVENI gradonacelnik Teherana. Mada da je Amerika drugacije ucestvovala u pregovorima i da je zapadna civilizacija povlacila razumnije poteze ne bi ni bilo ovakvih kreatura kakav je predsednik Irana.

Samo sam zrno u pesku

pre 18 godina

Na zalost, civilizacija se sastoji od nepravednih dela, ugnjetavanja i siromastva za veci deo planete, da bi jedan mali broj privilegovanih, nevidljivih ljudi ziveli u blagostanju! Siromastvo je jedini pravi deo globalizma. Odgovorni za genocide po celom svetu, kojih je bilo od pamtiveka, do danas, nikada nisu platili njegovu visoku cenu. Cak sta vise, samo su se konsolidovali i kao da su od zelatina, menjali svoj oblik. Tuzno, zar ne?

Dovla

pre 18 godina

Samo vi nastavite da čačkate mečku, mile bradonje, ionako vas tri četvrtine sveta već naprosto obožavaju zbog humanosti, miroljubivosti i civilizovanosti, pa će neko za jedno sto godina isto tako da tvrdi da je "Islamocid' čist mit ...

Aster Blistok

pre 18 godina

Je li? Mrdni se malkice iz Irana, pa se zaputi u Aushwitz, Dachau, Treblinku, Sobibor, Bergen-Belsen, treba li vise nabrajati?

Pathon

pre 18 godina

I kada se samo setim koliko smo mi Ahmadinedzada imali na Balkanu u proteklih 15 godina, depresija me mrvi. Ostace upamceno za 21. vek da jedni pozivaju na preseljenje citave drzave sa jednog na drugi kontinent, da drugi bombarduju i okupiraju daleke zemlje, da se treci dizu u vazduh po zeleznicima i autobusima evropskih prestonica, da se cetvrti mlataraju po plazama Australije u hiljadama zbog rasnih razlika, da se peti ubijaju bombama zbog "ratnih heroja", da im sesti klicu i nose majice sa njihovim likovima... Tuzan je i jadan ovaj nas svet!

Branka

pre 18 godina

Logicno je da zemlja koja je na samoubilackim kursevima obucila 45.000 polaznika, i time pokazala koliko postuje ljudske zivote svojih sunarodnika, nema pijetet za milione ljudi ubijenih u koncentracionim logorima.

Vuk Samotnjak

pre 18 godina

Ovaj lik mi se itekako gadi. Ipak, pre bilo kakve vojne intervencije treba preduzeti sve druge moguce mere, i u najmanju ruku sacekati rezultate sledecih izbora. Treba pruziti sansu biracima (ma kako ona bila mala) da uvide svoju gresku i da se ograde od ovog lika.
Fundamentalizam se ne leci izolacijom i bombardovanjem zamlje nazad u 13-ti vek. Zato je potrebno sto vise otvorenosti, sto vise kontakta sa iranom (stanovnicima) uz osudu ovakvih gluposti.
Zalosno je i sto u njegovim izjavama ima i malo istine - zasto jevrejska drzava nije formirana npr od Nemacke teritorije (t.j najveceg krivca za holokaust)?
Ipak, ovaj gnusni lik pripada trinaestom ili nekom jos daljem veku, ali se nadam da nece ostatak Irana povuci tamo (uz zapadnu pomoc).
Strasno.

svi (ni)su isti

pre 18 godina

Ovaj se mnogo razgalamio, mozda su vec napravili atomsku bombu? Sa druge strane, ni ne treba mu, Amerikanci ipak ne mogu da pobiju sve muslimane. Imam osecaj da se sprema velika frka, kako god da okrenes. Smatram da su SAD prenaglile sa mnogim svojim akcijama koje su kratkorocno bile uspesne ali njihovo kumulativno dejstvo, dugorocno gledano ne donosi nista dobro.

Danko

pre 18 godina

Ovaj Predsednik bas se trudi da ga napadne zapad i da ga skinu sa vlast. Sta je hteo sa ovakim provokacijama i kome to ide na ruke pokazace buducnost.

komsija

pre 18 godina

Poziv lici na poziv: "albanci preko Prokletija". Te nemoj da se cudite, jer Ahmedinedzad je bio unutar i vi niste primetili. Kazem opet: sa starne sve je jasnije. Za to hvala Americi jer za druge albanci i izraelci bi bili na dnu mora.
Znam da mozda je "preterano", ali ne mora da se zaboravlja...

NN lice

pre 18 godina

Primitivni narodi biraju ovakve kreature, pa im posle smeta sto je SAD "svetski policajac". (I da se ne cudimo mnogo - pomislimo sta bi Seselj govorio da je predsednik Srbije, sto je bilo u jednom trenutku vrlo realno. A tek negacija Srebrenice...)

S

pre 18 godina

Jesam li ja lud ili sta? Od kada mi (Srbi) podrzavamo jednoglasno Ameriku u njenim imperijalistickim poduhvatima.
Slazem se da ovaj covek govori sa dosta mrznje, no opet ima tu pomalo i istine. Njegov opis zapadne civilizacije elegantno moze da udje u enciklopedije....

racko

pre 18 godina

Iran je preziveo hiljade godina pod najrazlictijim pritiscima, njegova civilizacija ne zasluzuje da je unisti nekakvi neodgovorni vodja, samo se nadam da nece postati novi Iraq.

Dusan

pre 18 godina

Ovo je samo jedna od budalastina koju je izjavio u zadnjih par meseci.
E takvom treba dozvoliti i opravdavati pravljenje nuklearnog oruzija. Jer zaboga mi ne volimo Amerikance!

Crni Finac

pre 18 godina

O, kako mi je poznat ovaj recept sejanja mrznje u sopstvenom narodu prema svemu sto dolazi sa zapada! A tek ovo negiranje tudjih zrtava uvijanjem cinjenica u polu-istine... Pa ovaj prepisuje od Seselja 200 posto! No, i za Seselja se pricalo da je "ko macija guza", i "da nas je mogao sve zk" (Top lista nadrealista), pa je na kraju zavrsio tamo gde mu je i mesto.

Student

pre 18 godina

Uopste ne vidim veliki problem u tome da Iran razvije nuklearne bombe, bar ne veci od toga sto ih neki vec imaju. Uostalom pogledajte:
http://www.b92.net/info/zivot/nauka.php?nav_id=180542&yyyy=2005&mm=11

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

Kiliko 'pljuvanja' po jadnom Ahmadinedžadu; a kada se neki strani politicar zalaze za cepanje Srbije, onda 'on ima pravo na svoje misljenje'.

D&V

pre 18 godina

Zapadna Evropa i Severna Amerika jesu u svemu vodece sile u svetu, ukljucijuci i to sto imaju najhumanija drustva u istoriji planete zemlje. To treba da zahvale protestantskom nasledju. Svako odstupanje od tog nasledja donosile je tamne mrlje Anglo-Evropsko-Americkoj civilizaciji. Ali, sta to mogu da ponude horde musavih talibana pa da tako pljuju na drustva koja su ih nesebicno primila u svoje maticne zemlje da uzivaju blagodeti prosvetiteljstva, reformacije i napretka? Teror, divljstvo, nasilje, nekulturu, prostakluk... NE, hvala!

Dusan

pre 18 godina

Novoizabrani predsednik Irana kao da nema predstavu o vremenu u kojem zivi. On se, nema dileme, krece u odvojenom koordinatnom sistemu, ili barem takav utisak odaje svaka njegova izjava. Ono sto je u svemu ovome paradoksalno jeste to da ce najveci profit iz njegove bahatosti izvuci upravo Cionisti, veliki lobi jevrejske drzave koji ima za cilj da patnju svog naroda proglasi za jedinu patnju ovoga sveta i time potre brojne patnje koje taj narod nanosi narodima kojima vec pola veka ubija decu, otima zemlju i rusi domove. Eksploatacija evropskog 'Holokausta', ali i vise od toga, izjava kakva je ova jesu pouzdan garant da ce Izrael i dalje uspevati da se predstavi kao globalni mucenik, a da ce pri tom nastaviti da bude regionalni tiranin...

Vasa UK

pre 18 godina

Zar se zemlje bombarduju zbog toga sto njihovi lideri ne veruju u odredjene istorijske cinjenice? Gospodin je ocigledno ekstremista, ali napasti zemlju zbog izjave je apsurdno. I u Evropi ima puno ljudi koji ne veruju da se Holokaust dogodio. U vezi toga se ne moze uraditi bas nista.
Radi se o zatucanosti. I Bush misli da smo svi postali od Adama i Eve.

Giovani Caracioli di Vietri

pre 18 godina

Izgleda da predsednik Ahmadinedzad priprema Iran za drugu islamsku revoluciju, ovog puta "nuklearnu". On spada u red konzervativnih politicara, i njegov potez tumacim kao odgoovr konzervativne reakcije u Iranu, koja je nazalost dominantna u politickom zivotu te zemlje. Izolacija danas ne vodi nikuda, a ovaj notorna izjava volje sefa drzave trebalo bi da nosi posledice i po samu drzavu. Svaka izjava sefa drzave se smatra zvanicnim stavom zemlje, pa cak i izjava ovakve prirode. Besramno krsenje svih kodeksa javnog ponasanja - od govora mrznje pa do antisemitizma.

Brkic

pre 18 godina

Pa kako se ja sjecam jos za vreme Sadama Huseina se govorilo da posle invazije na Iraq sledi invazija na Iran !!Istina je da je Izraelski rezim ,okupatorski rezim !!a i to da je tu drzavu stvorila Amerika i Evropa !!

Бора

pre 18 godina

Чуди ме како су људи брзо заборавили да је Иран био глвни снабдевач оружја про Амеичких снага на Балкану и Никарагви и да су Оаму бин Ладена направили Американци.
Оканите се Слободана Милошевића он са тим будалама није имао никакве пословне везе.

Drevna civilizacija

pre 18 godina

... On nije negirao Holkaust, naprotiv, on kaze da je postaojao, samo je zeleo da naglasi da Holkaust nije vezan za Iran, nego za Zapadnu "civilizaciju", a da Izrael, koristi Holkaust za stvaranje dominacije na Middle Eastu....