Petak, 09.12.2005.

08:13

Gotovina večeras ili sutra u Hagu

Haški optuženik hrvatski general Ante Gotovina trebalo bi ili u petak uveče ili u subotu ujutro da bude prebačen u Hag.

Izvor: B92

Gotovina veèeras ili sutra u Hagu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

baki

pre 18 godina

dali ce i njemu kao i pavkovicu da prebacuju sto se nije odmah predao... kazu bio tamo, bio ovamo sa laznim pasosem a pecati svih tih zemalja su verovatno pravi...mozda ce i njega da puste kao i onog albanca...svi oni koji su ubedjeni da je mladic u srbiji bi mogli da pomognu i da posto vec znaju da je ovde, kazu i gde se tacno krije...ako ikada predamo mladica i karadzica, verovatno ce nam traziti jos nesto i jos nesto i...kako god da se ponasamo, u evropu, u najboljem slucaju, mozemo tek za 8-10 godina...dal neko moze da imenuje ljude iz vlasti, ili oko vlasti, koji stite mladica...

Posmatrac

pre 18 godina

Negde '80-tih mislio sam da u Legiju stranaca odlazi samo balkanski olos; zeljan KRVI i brze zarade ubijajuci i neduzne po raznim krajevima sveta.
Tada, nisam ni sanjao da ce isti (Balkano-NACIONALNI SLJAM) postati jednog dana Generali i Nacionalne DIKE Beograda i Zagreba pa i sire.
Bio sam u LICNOJ zabludi!?!

Kaplar

pre 18 godina

Istina je da su legijaši obrazovani, učeni i trenirani kao nekadašnji gladijatori, veoma temeljno i dugotrajno, osnovna namena ZA BORBU u svim uslovima. Zakoni, milosrdje, oprost su im strani, učeni su da poštuju nadredjene i naredbu, sve ostalo je sporedno. Takav je i Hrvatski Legija, takav je i Srpski Legija, a kako i zašto su oni dospeli na ove prostore, i kako dobili veoma visoke pozicije u organima sile, i moć veću od generala i ministara, može se samo pretpostavljati. A onda dodje vreme kada su odradili svoje, a još uvek mogu biti veoma opasni.

Ivan

pre 18 godina

Ne znam kako bilo ko moze da velica ili veruje u nekoga ko je bio u Legiji stranaca???
SVAKO na vlasti, a pogotovu oni - legijasi, rade iskljucivo za NOVAC i moc (tj. igranje ubijanja!). Sve ostalo - domobrani, rodoljubi, nacionalisti, itd. su price za maloumne i Balkanski svet. Jer jedino svet bivse SFRJ (izuzev Slovenije) veruje u spasitelje sa masinkama, ubicama iz Somalije i ostalih Africkih zemalja (gde su se, jel'te, borili za mir!), koji navodno ginu za svoju zemlju.
Ehej! Osvestite se svi. Sramota je da se u Hrvatskoj prave neredi zarad jednog nitkova iz legije stranaca. Kada citam kako se hrvatski mediji odnose prema njemu i kako ga Hrvati brane, prosto mi muka pripadne. Gde mi to zivimo? Isto je i sa Srbima kada cujem velicanje Mladica, Amfilohija! Dokle ce Balkan da zivi u fasizmu? Dokle god toga bude - bice i ratova na ovim prostorima. A pametni ce da odlaze iz ovog legla primitivizma i mrznje. A toliko lepa zemlja!

italy

pre 18 godina

Hapsenje ex-generala je bitno zbog Srbije i njenog priblizavanja Evropi. Tome u prilog ide i svjetska vijest upravo iz Beograda i iz usta gospodje Del Ponte, sto je sve nastimovano- da bi se u najkracem roku preko slucaja ovog kriminalca proklamovanog u generala, u Hagu, hrvatski "legitimni rat" osudio zlocinackim, i shodno tome agresijom nad Srbima, nekada ustavotvornim narodom te drzave, u kojoj danas gotovo i ne postoje, i koja danas, indirektnim nastimovanim predavanjem svojih krvnika, ima ambiciju da se od njih udalji, tj udje u EU. To nije lagan proces. Dakle, Srbija treba da ukapira da joj Evropa nije neprijatelj: naprotiv: izmedju redova joj stavlja do znanja da nije zavrsila stvari sa hrvatskom fasistickom politikom, i etnickim ciscenjem nad Srbima u Hrvatskoj. Ovo je dakle jedan ozbilja pocetak raspleta situacije.

Stefan

pre 18 godina

Sve dok ima onih koji protestuju zbog hapsenja Gotovine - HRVATSKA NIJE NAPREDOVALA. Oni i dalje nesmanjeno veruju da su "Oluja" i "Bljesak" bile opravdane i "domobranske" akcije. Strasno. Njihov rezim se pokazao veoma hrabrim jer se stavio na stranu Evrope, a ne naroda. Mislim da im se ne pise dobro na sledecim izborima. Sad su ovi nasi "misevi" na redu.

conspiracy theory

pre 18 godina

Jel' samo mene malo zbunjuje cinjenica da su Gotovina i Legija bili zajedno u legiji stranaca, na istim akcijama, istih godina, na istim mestima, da su se vratili u maticne zemlje (Hrvatska i Srbija) iste godine da vrbuju dobrovoljce za nacionalisticki rat..... ah da, i neverovatne veze sa hrvatskim i srpskim podzemljem u inostranstvu i ovde......hmm???

Nesony

pre 18 godina

Argentina, Čile, Rusija, Kina, Češka, Tahiti i Mauricijus! Sto je? Nema vise zlonamjernih komentara kako je Hrvatska "izvezla" Gotovinu i "servirala" ga Spanjolcima?! Zasto su neki u Srbiji jos uvjek zlobni sto god to dobro Hrvatska uradi? Pa nemojte, nista valjda mala djeca!

odlozeno placanje

pre 18 godina

Jos jedna farsa da se ocrni Srbija. "Eto pronasli smo i uhapsili Gotovinu". Smesno. Kako li su ga samo tek tako pronasli. Sad ce da nas totalno zatvore jer mi stvarno nemamo i ne znamo gde su Ratko i Radovan. Imali su hrvati Gotovinu u rukavu i izvukli kad je bilo potrebno. a uostalom, i da ga nisu uhapsili nista im se ne bi desilo.

hrvat

pre 18 godina

Španjolski ministar dodao je da je prema "dvije krivotvorene putovnice", koje je posjedovao, general Gotovina bio u Argentini, Čileu, Rusiji, Kini, Češkoj, Tahitiju i Mauricijusu.

legenda

pre 18 godina

I tako...vec se radjaju legende. E legende moje. Te HR ga je isporucila Spanjolskoj da ga oni uhapse, te bio je u HR do zadnjeg trenutka....kad naucite vjerovati u dokaze nestace i mitomanije.
U zdravlje mitomani i legnde stare!

Srba

pre 18 godina

Isuvise mnogo price o tome da je Hrvatska prethodno "izvezla " pa onda omoguclia Spancima da uhapse Gotovinu. Taj covek je u zatvoru zahvaljujuci podacima koje je dala Hrvatska . Mi smo i dalje zapleteni u mrezu onih koji su nam ubili premijera. Snaga jedne drzave se meri prema tome koliko je sposobnma da se obracuna sa svojim sljamom. Kad prestane da bude za to sposobna to vise nijhe drzava vec farsa.

Vuk

pre 18 godina

Još samo na sudu treba dokazati da, kao ni svi ostali sa prostora bivše Jugoslavije, Gotovina nije radio sam, već po nalogu najvišeg državnog rukovodstva. Nije optužen samo on, već cela Hrvatska. Ako je akcija nasilnog "reintegriranja" bila dozvoljena, ko je to dozvolio? I ko će da posvedoči da su Oluja i Bljesak proizvod Amerikanaca ili Nemaca ili koga god, kad je njihovim zvaničnicima zabranjeno da svedoče u Hagu?! Da neće Gotovina možda da svedoči sam protiv sebe i rođene države? Teško. Da mu neće naći svedoke - saradnike? Teško. To može samo u Srbiji! Ne može u Bosni, ne može na Kosmetu, nigde - samo kod nas.

Koliko bi bilo reakcija i kakve bi one bile kada bi mi Srbi nasilno reintegrisali državni prostor Srbije na kome žive Albanci koji žele nezavisnost, pa još pritom počinili i neke zločine? Ista stvar se desila i u Hrvatskoj - Srbi su želeli da se odvoje, Hrvati nisu dali, pobedili su i u redu stvar. A mi na Kosovu? Koje je to interese imala Hrvatska u Krajini, a da ih mi nemamo na Kosmetu? I jedno i drugo je državna teritorija koja se brani, i oružjem, ako treba.
Pretpostavljam da će osuda biti kao u slučaju Artukovića - on je osuđen za ubistvo jednog lica i organizovanje ubistva par stotina partizana. A čovek je napravio Jasenovac?!
I mi još čestitamo Hrvatima na bliskom ulasku u EU?! Kao, rešili su probleme zločina?! Mi Srbi imamo problem sa inteligencijom. To je, izgleda, odgovor na sve.

Demos i Fobos

pre 18 godina

Zanimljiva vest i jos zanimljiviji komentari. Oni su odraz misljenja vecine stanovnistva. Tvrdim da izdaleka sve izgleda jasnije. Jasno je, meni u Americi, da smo isti kao narod. IDENTICNI! Niko ne kaze: " Hvala bogu da je jos jedan zlikovac uhvacen!" I ovde je u pitanju surevnjivost, nadmetanje... Ko je manje zao: nasi zlikovci, ili neciji drugi? U Zagrebu se prostaci biju sa policijom oko jednog mafijasa. U Srbiji isti profil ljudi brani domace zlikovacke "vojnike." Sramota!

Berislav

pre 18 godina

Treba citati "nobelovski govor" Harolda Pintera zajedno sa vestima o balkanskim ratnim zlocincima da bi slika bila potpuna. Protiv zlocina se treba boriti svuda i na svakom mestu. Paradoks covecanstva i ljudske civilizacije uopste je ta vecita relativizacija zlocina pocinjenih u ratu. Od genocida Rimljana nad Galima do najnovijih balkanskih i bliskoistocnih ubijanja imamo da se zlocini na nekoj strani slave kao junastva. Da li smo mi jos uvek u predvorju prave civilizacije odn.stanju produzenog varvarstva. Ali koja je razlika(osim u nijansama)izmedju Napoleonovih pohoda, turskog genocida nad Jermenima, srpskog nad Bosnjacima, hrvatskog nad Srbima ,srpskog nad Albancima i vice versa, americkog nad Arapima i td.i td. Svi narodi se nepogersivo isto ponasaju kada njihovi tamane druge: relativizuju, objasnjavaju, pravdaju i to je vec toliko puta ponovljneo do dosade. Onog trenutka kada prema ratnim zlocincima (ili nacionalnim herojima sve jedno) budemo imali isti stav kao prema obicnom ubici moci ce mo reci da smo napokonb izasli iz divljastva i stupili na put prave civilizacije a do tada je dug put.
Berislav, Beograd

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Mislim da je "slučaj Gotovina", u kuhinjama zapadnih političkih alhemičara, odlično osmišljen i odradjen. Uhapšen je na destinaciji koja nije Hrvatska i "nema veze" sa Hrvatskom. Bravo za Hrvatsku, koja se i ovaj put pokazala kao dobar igrač, sa savršenom logističkom podrškom zemalja, koje su je stimulisale na nasilnu secesiju a potom ekspresno priznale. Danke Dojčland...i ostali. Siguran sam da Gotovina nije "pao" zato što je Hrvatskoj pretila bilo kakva kazna za neizručenje /to je priča za malu decu i naivne/ već, prosto rečeno, zbog Srbije. Što će se u sledećim danima i pokazati. Gotovina i njegovi zločini, već danas, neće više biti aktuelni. On će se kao slučaj "podgrevati" i biti orudje, samo kada se na Srbiju treba izvršiti pritisak i prilepiti šamar. I samo u slučajevima kada treba istaći Hrvatsku saradnju i srpsku nesaradnju sa sudom u Hagu. Inače, zločini, počinjeni nad srpskim narodom nikoga ne interesuju. Čak ni aktuelno srpsko rukovodstvo, koje bi trebalo da parira istim metodama i načinom, koji neograničeno i nemilosrdno upotrebljavaju i zloupotrebljavaju naša dojučerašnja "braća". To smo već videli bezbroj puta, tokom ratnih zbivanja, potom u vreme sklapanja mira i, na kraju, u haškom tribunalu. Ništa nije slučajno. Pa čak i ovo, "na silu" prekinuto letovanje, generala Gotovine.

Mashinovodja

pre 18 godina

Čestitke Hrvatima! Sada je loptica (ponovo) u našem dvorištu, iz kog u stvari nije nikad ni izašla.
Međutim, (još) nije saopšten vrlo važan detalj: otkad Gotovina boravi u Španiji i gde je sve boravio od trenutka napuštanja Hrvatske pa do trenutka hapšenja. Naravno, moraće da objasni i ko mu je sve pri tome pomagao.
Da je Srbin, Gotovina ne bi imao tih problema: lepo bi nam objasnio da se godinu dana krio u nekom šahtu, a zatim iz njega izašao prekriven belim čaršavom. Istovremeno bi g.Jočić bi javno izrazio žestoki "pijetet" prema njemu i izjavio da sve to uopšte nije ni bitno, bitno je samo to da je g.Gotovina u zatvoru jer veruje ovoj vladi.

Novosadjanin, A.S.

pre 18 godina

Ah, kada bi samo srpski politicari bili kao hrvatski!
Procitajte izjavu Ive Sanadera povodom "uhicenja Gotovine", i drugih politicara, npr na HINA.
Nasi nikako da nauce "jedno kazes, drugo radis", mislim, to su izucili i koriste, ali samo protiv nas samih.

GuC

pre 18 godina

Nemam sta da cestitam nikome, covek je optuzen za zlocine koji su ucinjeni nad najsiromasnijem i najstarijem stanovnistvom, onom koje su branili cuveni dobrovoljci iz Srbije:((. Nadam se da ce ovaj Gotovina, zlocinac i ozbiljan kriminalac, odrobijati svoje dozivotno. Meni je to najvaznije, a politicke implikacije ovog hapsenja bi svakom normalnom politicaru Srbije trebalo da bude POSLEDNJA OPOMENA. medjutim, kako njima nije stalo ni do cega, kako prizeljkuju sankcije, crna trzista, inflacije, sukobe, a kako ne bi morali ikada ista i da urade za ovu zemlju, nece se dogoditi nista sto ce spreciti ovo srljanje Srbije u ponovnu katastrofu. Za to vreme Mladic i Karadzic negde meze uz rakijicu, cuvaju ih domacini, sto naoruzani, sto raspevani...

ja

pre 18 godina

Gotovina se morao skrivati u Hrvatskoj pa su ga onda Hrvati u suradnji s EU poslali u EU kako bi ha uhapsilo u EU kako bi Hrvatska i njezini građani sve to bolje podnijeli i kako bi ne znam ti još što... ma, naravno! EU uvijek tako puno brine o tome kako će se osjećati građani bilo koje od zemalja izvan EU da su bez problema pristali izvesti jednu ovakvu akciju, samo da bi Hrvatima bilo lakše... Moš mislit! Ali, morao se on skrivati u Hrvatskoj jer nije moguće da se Mladić skriva u Srbiji, a Gotovina se ne skriva u Hrvatskoj! Valjda po principu svi smo isti? E pa nismo... Mi Gotovinu nismo skrivali niti smo ubijali vojnike koji su na njega slučajno naletili niti bilo što slično!!!

P lovka

pre 18 godina

Manje je važno da li je Gitovina bio u Hrvatskoj, kad je bio, ko ga je štitio, zašto je postupao kako je postupao i nanosio štete sebi i naročito Hrvatskoj... Važno je da su svi relevantni činioci učestvovali u akciji uvodjenja zakona i sudova na Balkanu, posebno je važno za Hrvatsku da su definitivno prihvatili pravila igre.
Ne valja što se za Srbiju ne može reći ništa od toga, ne valja što državni organi aktivno i pasivno favorizuju bezzakonje, neodgovornost... Ne valja što podršku za svoju "patriotsku politiku", valjda je patriotizam opravdanje za kršenje svih ostalih pravila, traže u onim slojevima društva gde ili ne znaju šta je napredno društveno uredjenje, ili im to nikako ne odgovara. Sreća je da je civilizovanje Balkana proces koji je stigao i na naše granice. Nosioci desetogodišnje politike su propustili šansu da, poput još nekih država iz balkanskog lonca, krenu u civilizovan život samo uz poneka hapšenja i osude, priliku su definitivno bacili pod noge 12 marta nesretne godine. Sada je na redu malo veće spremanje i zato je otpor tako uporan, grčevit i iracionalan.

NN lice

pre 18 godina

To sto je Gotovina uhapsen na Kanarskim ostvima uopste ne znaci da se nije krio u Hrvatskoj. Naprotiv! Verovatno su Hrvati "isposlovali" transport optuzenika u turisticki raj da bi skinuli s vrata patriote. Kao, uhapsili ga Spanci, Turci, Kinezi...samo da nismo mi. Verujem da ce i nasi da se nagode da Mladica "iznenadi" neka havajska ili eskimska policija da nasi policajci (i ministri) ne bi bili meta antihaskog lobija. Samo je Djindjic isao "grlom u jagode"...

npb

pre 18 godina

Vrlo nezgodna situacija za Srbiju. Gotovina je tamo gde treba da bude, a dva najveca optuzenika su "ko zna gde". I sve to nekoliko dana nakon sto je Fatmir Limaj pusten na slobodu, sto stvara sliku o pristrasnosti suda.
Da vidimo kako ce se Kostunica snaci u svemu tome.
O "herojstvu" Mladica i Karadzica ne treba trositi reci - kako su bili herojski snajperi nad Sarajevom, tako je i njihovo skrivanje i breme koje su ostavili Srbiji.

La Bosnie et Herzegovina

pre 18 godina

Drago mi je da je ovaj osumnjiceni uhicen i nadam se da ce pravda pobijediti. Osobno opravdavam akciju "Oluja" jer je reintegrirala okupirane teritorije Hrvatske, ali osudjujem najstrozije svaki zlocin koji je HV pocinila nad srpskim civilima. Hapsenje Gotovine je korak naprijed na HR, BiH, SCG. Nadam se da ce se uskoro i Mladic i Karadzic naci pred licem pravde.

Niksicanin

pre 18 godina

He... Nasli ga na Kanarskim ostrvima. Prije bih rekao da su ga uhapsili u Hrvatskoj, pa ga tamo poslali kao da ne bude da je nedje po nasoj lipoj boravio. Pa pogledajte kako je obucen i smiren, pa covjek je znao da ce ga hapsit. Bio na veceri... smijesno.

nsv

pre 18 godina

Ovo je odlicna vest za posten svet. Tuzni su fasisti na svim stranama, osim onih koji su naravno besni. Evropska demokratija je ovim pokazala da itekako ima potencijala, i u idejama i u sposobnosti da ih sprovede.

Dejan NS

pre 18 godina

Uključite štopericu, kad uhvatimo Mladića i Karadžića zaustavite je. Vreme na štoperici će pokazati koliko zaostajemo za Hrvatskom...

Golub

pre 18 godina

Iskreno se nadam da ce svi koji su osumciceni za ratne zlocine biti privedeni pred lice pravde i da ce moci da dokazu svoju nevinost ili da budu pravedno osudjeni. Takodje i srpski optuzenici treba da se predaju, za dobrobit cele nacije.

Mijic

pre 18 godina

Bravo u svakom slucaju Hrvatskoj. Ali ja tesko mogu da zagrizem udicu da on nije bio u Hrvatskoj. Mislim da je naprotiv bio u Hrvatskoj, ali da je deo dogovora o hapsenju bio da se uhapsi negde u EU, s obzirom da je hrvatska vlast tvrdila energicno da nije u Hr. Tako bi trebali nasi da uzmu primer i da Mladica prebace sa Topcidera recimo u Brazil i da ga tamo uhapse. Gde su ti "heroji" zbag kojih mi svi trpimo ? Ako nisu krivi, eto im nacina da to javno i kazu. Ovako se ponasaju kao da jesu krivi.

Mijic

pre 18 godina

Bravo u svakom slucaju Hrvatskoj. Ali ja tesko mogu da zagrizem udicu da on nije bio u Hrvatskoj. Mislim da je naprotiv bio u Hrvatskoj, ali da je deo dogovora o hapsenju bio da se uhapsi negde u EU, s obzirom da je hrvatska vlast tvrdila energicno da nije u Hr. Tako bi trebali nasi da uzmu primer i da Mladica prebace sa Topcidera recimo u Brazil i da ga tamo uhapse. Gde su ti "heroji" zbag kojih mi svi trpimo ? Ako nisu krivi, eto im nacina da to javno i kazu. Ovako se ponasaju kao da jesu krivi.

Dejan NS

pre 18 godina

Uključite štopericu, kad uhvatimo Mladića i Karadžića zaustavite je. Vreme na štoperici će pokazati koliko zaostajemo za Hrvatskom...

Golub

pre 18 godina

Iskreno se nadam da ce svi koji su osumciceni za ratne zlocine biti privedeni pred lice pravde i da ce moci da dokazu svoju nevinost ili da budu pravedno osudjeni. Takodje i srpski optuzenici treba da se predaju, za dobrobit cele nacije.

nsv

pre 18 godina

Ovo je odlicna vest za posten svet. Tuzni su fasisti na svim stranama, osim onih koji su naravno besni. Evropska demokratija je ovim pokazala da itekako ima potencijala, i u idejama i u sposobnosti da ih sprovede.

npb

pre 18 godina

Vrlo nezgodna situacija za Srbiju. Gotovina je tamo gde treba da bude, a dva najveca optuzenika su "ko zna gde". I sve to nekoliko dana nakon sto je Fatmir Limaj pusten na slobodu, sto stvara sliku o pristrasnosti suda.
Da vidimo kako ce se Kostunica snaci u svemu tome.
O "herojstvu" Mladica i Karadzica ne treba trositi reci - kako su bili herojski snajperi nad Sarajevom, tako je i njihovo skrivanje i breme koje su ostavili Srbiji.

NN lice

pre 18 godina

To sto je Gotovina uhapsen na Kanarskim ostvima uopste ne znaci da se nije krio u Hrvatskoj. Naprotiv! Verovatno su Hrvati "isposlovali" transport optuzenika u turisticki raj da bi skinuli s vrata patriote. Kao, uhapsili ga Spanci, Turci, Kinezi...samo da nismo mi. Verujem da ce i nasi da se nagode da Mladica "iznenadi" neka havajska ili eskimska policija da nasi policajci (i ministri) ne bi bili meta antihaskog lobija. Samo je Djindjic isao "grlom u jagode"...

La Bosnie et Herzegovina

pre 18 godina

Drago mi je da je ovaj osumnjiceni uhicen i nadam se da ce pravda pobijediti. Osobno opravdavam akciju "Oluja" jer je reintegrirala okupirane teritorije Hrvatske, ali osudjujem najstrozije svaki zlocin koji je HV pocinila nad srpskim civilima. Hapsenje Gotovine je korak naprijed na HR, BiH, SCG. Nadam se da ce se uskoro i Mladic i Karadzic naci pred licem pravde.

Niksicanin

pre 18 godina

He... Nasli ga na Kanarskim ostrvima. Prije bih rekao da su ga uhapsili u Hrvatskoj, pa ga tamo poslali kao da ne bude da je nedje po nasoj lipoj boravio. Pa pogledajte kako je obucen i smiren, pa covjek je znao da ce ga hapsit. Bio na veceri... smijesno.

P lovka

pre 18 godina

Manje je važno da li je Gitovina bio u Hrvatskoj, kad je bio, ko ga je štitio, zašto je postupao kako je postupao i nanosio štete sebi i naročito Hrvatskoj... Važno je da su svi relevantni činioci učestvovali u akciji uvodjenja zakona i sudova na Balkanu, posebno je važno za Hrvatsku da su definitivno prihvatili pravila igre.
Ne valja što se za Srbiju ne može reći ništa od toga, ne valja što državni organi aktivno i pasivno favorizuju bezzakonje, neodgovornost... Ne valja što podršku za svoju "patriotsku politiku", valjda je patriotizam opravdanje za kršenje svih ostalih pravila, traže u onim slojevima društva gde ili ne znaju šta je napredno društveno uredjenje, ili im to nikako ne odgovara. Sreća je da je civilizovanje Balkana proces koji je stigao i na naše granice. Nosioci desetogodišnje politike su propustili šansu da, poput još nekih država iz balkanskog lonca, krenu u civilizovan život samo uz poneka hapšenja i osude, priliku su definitivno bacili pod noge 12 marta nesretne godine. Sada je na redu malo veće spremanje i zato je otpor tako uporan, grčevit i iracionalan.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Mislim da je "slučaj Gotovina", u kuhinjama zapadnih političkih alhemičara, odlično osmišljen i odradjen. Uhapšen je na destinaciji koja nije Hrvatska i "nema veze" sa Hrvatskom. Bravo za Hrvatsku, koja se i ovaj put pokazala kao dobar igrač, sa savršenom logističkom podrškom zemalja, koje su je stimulisale na nasilnu secesiju a potom ekspresno priznale. Danke Dojčland...i ostali. Siguran sam da Gotovina nije "pao" zato što je Hrvatskoj pretila bilo kakva kazna za neizručenje /to je priča za malu decu i naivne/ već, prosto rečeno, zbog Srbije. Što će se u sledećim danima i pokazati. Gotovina i njegovi zločini, već danas, neće više biti aktuelni. On će se kao slučaj "podgrevati" i biti orudje, samo kada se na Srbiju treba izvršiti pritisak i prilepiti šamar. I samo u slučajevima kada treba istaći Hrvatsku saradnju i srpsku nesaradnju sa sudom u Hagu. Inače, zločini, počinjeni nad srpskim narodom nikoga ne interesuju. Čak ni aktuelno srpsko rukovodstvo, koje bi trebalo da parira istim metodama i načinom, koji neograničeno i nemilosrdno upotrebljavaju i zloupotrebljavaju naša dojučerašnja "braća". To smo već videli bezbroj puta, tokom ratnih zbivanja, potom u vreme sklapanja mira i, na kraju, u haškom tribunalu. Ništa nije slučajno. Pa čak i ovo, "na silu" prekinuto letovanje, generala Gotovine.

GuC

pre 18 godina

Nemam sta da cestitam nikome, covek je optuzen za zlocine koji su ucinjeni nad najsiromasnijem i najstarijem stanovnistvom, onom koje su branili cuveni dobrovoljci iz Srbije:((. Nadam se da ce ovaj Gotovina, zlocinac i ozbiljan kriminalac, odrobijati svoje dozivotno. Meni je to najvaznije, a politicke implikacije ovog hapsenja bi svakom normalnom politicaru Srbije trebalo da bude POSLEDNJA OPOMENA. medjutim, kako njima nije stalo ni do cega, kako prizeljkuju sankcije, crna trzista, inflacije, sukobe, a kako ne bi morali ikada ista i da urade za ovu zemlju, nece se dogoditi nista sto ce spreciti ovo srljanje Srbije u ponovnu katastrofu. Za to vreme Mladic i Karadzic negde meze uz rakijicu, cuvaju ih domacini, sto naoruzani, sto raspevani...

Novosadjanin, A.S.

pre 18 godina

Ah, kada bi samo srpski politicari bili kao hrvatski!
Procitajte izjavu Ive Sanadera povodom "uhicenja Gotovine", i drugih politicara, npr na HINA.
Nasi nikako da nauce "jedno kazes, drugo radis", mislim, to su izucili i koriste, ali samo protiv nas samih.

Mashinovodja

pre 18 godina

Čestitke Hrvatima! Sada je loptica (ponovo) u našem dvorištu, iz kog u stvari nije nikad ni izašla.
Međutim, (još) nije saopšten vrlo važan detalj: otkad Gotovina boravi u Španiji i gde je sve boravio od trenutka napuštanja Hrvatske pa do trenutka hapšenja. Naravno, moraće da objasni i ko mu je sve pri tome pomagao.
Da je Srbin, Gotovina ne bi imao tih problema: lepo bi nam objasnio da se godinu dana krio u nekom šahtu, a zatim iz njega izašao prekriven belim čaršavom. Istovremeno bi g.Jočić bi javno izrazio žestoki "pijetet" prema njemu i izjavio da sve to uopšte nije ni bitno, bitno je samo to da je g.Gotovina u zatvoru jer veruje ovoj vladi.

ja

pre 18 godina

Gotovina se morao skrivati u Hrvatskoj pa su ga onda Hrvati u suradnji s EU poslali u EU kako bi ha uhapsilo u EU kako bi Hrvatska i njezini građani sve to bolje podnijeli i kako bi ne znam ti još što... ma, naravno! EU uvijek tako puno brine o tome kako će se osjećati građani bilo koje od zemalja izvan EU da su bez problema pristali izvesti jednu ovakvu akciju, samo da bi Hrvatima bilo lakše... Moš mislit! Ali, morao se on skrivati u Hrvatskoj jer nije moguće da se Mladić skriva u Srbiji, a Gotovina se ne skriva u Hrvatskoj! Valjda po principu svi smo isti? E pa nismo... Mi Gotovinu nismo skrivali niti smo ubijali vojnike koji su na njega slučajno naletili niti bilo što slično!!!

Berislav

pre 18 godina

Treba citati "nobelovski govor" Harolda Pintera zajedno sa vestima o balkanskim ratnim zlocincima da bi slika bila potpuna. Protiv zlocina se treba boriti svuda i na svakom mestu. Paradoks covecanstva i ljudske civilizacije uopste je ta vecita relativizacija zlocina pocinjenih u ratu. Od genocida Rimljana nad Galima do najnovijih balkanskih i bliskoistocnih ubijanja imamo da se zlocini na nekoj strani slave kao junastva. Da li smo mi jos uvek u predvorju prave civilizacije odn.stanju produzenog varvarstva. Ali koja je razlika(osim u nijansama)izmedju Napoleonovih pohoda, turskog genocida nad Jermenima, srpskog nad Bosnjacima, hrvatskog nad Srbima ,srpskog nad Albancima i vice versa, americkog nad Arapima i td.i td. Svi narodi se nepogersivo isto ponasaju kada njihovi tamane druge: relativizuju, objasnjavaju, pravdaju i to je vec toliko puta ponovljneo do dosade. Onog trenutka kada prema ratnim zlocincima (ili nacionalnim herojima sve jedno) budemo imali isti stav kao prema obicnom ubici moci ce mo reci da smo napokonb izasli iz divljastva i stupili na put prave civilizacije a do tada je dug put.
Berislav, Beograd

Demos i Fobos

pre 18 godina

Zanimljiva vest i jos zanimljiviji komentari. Oni su odraz misljenja vecine stanovnistva. Tvrdim da izdaleka sve izgleda jasnije. Jasno je, meni u Americi, da smo isti kao narod. IDENTICNI! Niko ne kaze: " Hvala bogu da je jos jedan zlikovac uhvacen!" I ovde je u pitanju surevnjivost, nadmetanje... Ko je manje zao: nasi zlikovci, ili neciji drugi? U Zagrebu se prostaci biju sa policijom oko jednog mafijasa. U Srbiji isti profil ljudi brani domace zlikovacke "vojnike." Sramota!

Vuk

pre 18 godina

Još samo na sudu treba dokazati da, kao ni svi ostali sa prostora bivše Jugoslavije, Gotovina nije radio sam, već po nalogu najvišeg državnog rukovodstva. Nije optužen samo on, već cela Hrvatska. Ako je akcija nasilnog "reintegriranja" bila dozvoljena, ko je to dozvolio? I ko će da posvedoči da su Oluja i Bljesak proizvod Amerikanaca ili Nemaca ili koga god, kad je njihovim zvaničnicima zabranjeno da svedoče u Hagu?! Da neće Gotovina možda da svedoči sam protiv sebe i rođene države? Teško. Da mu neće naći svedoke - saradnike? Teško. To može samo u Srbiji! Ne može u Bosni, ne može na Kosmetu, nigde - samo kod nas.

Koliko bi bilo reakcija i kakve bi one bile kada bi mi Srbi nasilno reintegrisali državni prostor Srbije na kome žive Albanci koji žele nezavisnost, pa još pritom počinili i neke zločine? Ista stvar se desila i u Hrvatskoj - Srbi su želeli da se odvoje, Hrvati nisu dali, pobedili su i u redu stvar. A mi na Kosovu? Koje je to interese imala Hrvatska u Krajini, a da ih mi nemamo na Kosmetu? I jedno i drugo je državna teritorija koja se brani, i oružjem, ako treba.
Pretpostavljam da će osuda biti kao u slučaju Artukovića - on je osuđen za ubistvo jednog lica i organizovanje ubistva par stotina partizana. A čovek je napravio Jasenovac?!
I mi još čestitamo Hrvatima na bliskom ulasku u EU?! Kao, rešili su probleme zločina?! Mi Srbi imamo problem sa inteligencijom. To je, izgleda, odgovor na sve.

Srba

pre 18 godina

Isuvise mnogo price o tome da je Hrvatska prethodno "izvezla " pa onda omoguclia Spancima da uhapse Gotovinu. Taj covek je u zatvoru zahvaljujuci podacima koje je dala Hrvatska . Mi smo i dalje zapleteni u mrezu onih koji su nam ubili premijera. Snaga jedne drzave se meri prema tome koliko je sposobnma da se obracuna sa svojim sljamom. Kad prestane da bude za to sposobna to vise nijhe drzava vec farsa.

legenda

pre 18 godina

I tako...vec se radjaju legende. E legende moje. Te HR ga je isporucila Spanjolskoj da ga oni uhapse, te bio je u HR do zadnjeg trenutka....kad naucite vjerovati u dokaze nestace i mitomanije.
U zdravlje mitomani i legnde stare!

odlozeno placanje

pre 18 godina

Jos jedna farsa da se ocrni Srbija. "Eto pronasli smo i uhapsili Gotovinu". Smesno. Kako li su ga samo tek tako pronasli. Sad ce da nas totalno zatvore jer mi stvarno nemamo i ne znamo gde su Ratko i Radovan. Imali su hrvati Gotovinu u rukavu i izvukli kad je bilo potrebno. a uostalom, i da ga nisu uhapsili nista im se ne bi desilo.

hrvat

pre 18 godina

Španjolski ministar dodao je da je prema "dvije krivotvorene putovnice", koje je posjedovao, general Gotovina bio u Argentini, Čileu, Rusiji, Kini, Češkoj, Tahitiju i Mauricijusu.

conspiracy theory

pre 18 godina

Jel' samo mene malo zbunjuje cinjenica da su Gotovina i Legija bili zajedno u legiji stranaca, na istim akcijama, istih godina, na istim mestima, da su se vratili u maticne zemlje (Hrvatska i Srbija) iste godine da vrbuju dobrovoljce za nacionalisticki rat..... ah da, i neverovatne veze sa hrvatskim i srpskim podzemljem u inostranstvu i ovde......hmm???

Stefan

pre 18 godina

Sve dok ima onih koji protestuju zbog hapsenja Gotovine - HRVATSKA NIJE NAPREDOVALA. Oni i dalje nesmanjeno veruju da su "Oluja" i "Bljesak" bile opravdane i "domobranske" akcije. Strasno. Njihov rezim se pokazao veoma hrabrim jer se stavio na stranu Evrope, a ne naroda. Mislim da im se ne pise dobro na sledecim izborima. Sad su ovi nasi "misevi" na redu.

Nesony

pre 18 godina

Argentina, Čile, Rusija, Kina, Češka, Tahiti i Mauricijus! Sto je? Nema vise zlonamjernih komentara kako je Hrvatska "izvezla" Gotovinu i "servirala" ga Spanjolcima?! Zasto su neki u Srbiji jos uvjek zlobni sto god to dobro Hrvatska uradi? Pa nemojte, nista valjda mala djeca!

italy

pre 18 godina

Hapsenje ex-generala je bitno zbog Srbije i njenog priblizavanja Evropi. Tome u prilog ide i svjetska vijest upravo iz Beograda i iz usta gospodje Del Ponte, sto je sve nastimovano- da bi se u najkracem roku preko slucaja ovog kriminalca proklamovanog u generala, u Hagu, hrvatski "legitimni rat" osudio zlocinackim, i shodno tome agresijom nad Srbima, nekada ustavotvornim narodom te drzave, u kojoj danas gotovo i ne postoje, i koja danas, indirektnim nastimovanim predavanjem svojih krvnika, ima ambiciju da se od njih udalji, tj udje u EU. To nije lagan proces. Dakle, Srbija treba da ukapira da joj Evropa nije neprijatelj: naprotiv: izmedju redova joj stavlja do znanja da nije zavrsila stvari sa hrvatskom fasistickom politikom, i etnickim ciscenjem nad Srbima u Hrvatskoj. Ovo je dakle jedan ozbilja pocetak raspleta situacije.

Ivan

pre 18 godina

Ne znam kako bilo ko moze da velica ili veruje u nekoga ko je bio u Legiji stranaca???
SVAKO na vlasti, a pogotovu oni - legijasi, rade iskljucivo za NOVAC i moc (tj. igranje ubijanja!). Sve ostalo - domobrani, rodoljubi, nacionalisti, itd. su price za maloumne i Balkanski svet. Jer jedino svet bivse SFRJ (izuzev Slovenije) veruje u spasitelje sa masinkama, ubicama iz Somalije i ostalih Africkih zemalja (gde su se, jel'te, borili za mir!), koji navodno ginu za svoju zemlju.
Ehej! Osvestite se svi. Sramota je da se u Hrvatskoj prave neredi zarad jednog nitkova iz legije stranaca. Kada citam kako se hrvatski mediji odnose prema njemu i kako ga Hrvati brane, prosto mi muka pripadne. Gde mi to zivimo? Isto je i sa Srbima kada cujem velicanje Mladica, Amfilohija! Dokle ce Balkan da zivi u fasizmu? Dokle god toga bude - bice i ratova na ovim prostorima. A pametni ce da odlaze iz ovog legla primitivizma i mrznje. A toliko lepa zemlja!

Kaplar

pre 18 godina

Istina je da su legijaši obrazovani, učeni i trenirani kao nekadašnji gladijatori, veoma temeljno i dugotrajno, osnovna namena ZA BORBU u svim uslovima. Zakoni, milosrdje, oprost su im strani, učeni su da poštuju nadredjene i naredbu, sve ostalo je sporedno. Takav je i Hrvatski Legija, takav je i Srpski Legija, a kako i zašto su oni dospeli na ove prostore, i kako dobili veoma visoke pozicije u organima sile, i moć veću od generala i ministara, može se samo pretpostavljati. A onda dodje vreme kada su odradili svoje, a još uvek mogu biti veoma opasni.

Posmatrac

pre 18 godina

Negde '80-tih mislio sam da u Legiju stranaca odlazi samo balkanski olos; zeljan KRVI i brze zarade ubijajuci i neduzne po raznim krajevima sveta.
Tada, nisam ni sanjao da ce isti (Balkano-NACIONALNI SLJAM) postati jednog dana Generali i Nacionalne DIKE Beograda i Zagreba pa i sire.
Bio sam u LICNOJ zabludi!?!

baki

pre 18 godina

dali ce i njemu kao i pavkovicu da prebacuju sto se nije odmah predao... kazu bio tamo, bio ovamo sa laznim pasosem a pecati svih tih zemalja su verovatno pravi...mozda ce i njega da puste kao i onog albanca...svi oni koji su ubedjeni da je mladic u srbiji bi mogli da pomognu i da posto vec znaju da je ovde, kazu i gde se tacno krije...ako ikada predamo mladica i karadzica, verovatno ce nam traziti jos nesto i jos nesto i...kako god da se ponasamo, u evropu, u najboljem slucaju, mozemo tek za 8-10 godina...dal neko moze da imenuje ljude iz vlasti, ili oko vlasti, koji stite mladica...

Berislav

pre 18 godina

Treba citati "nobelovski govor" Harolda Pintera zajedno sa vestima o balkanskim ratnim zlocincima da bi slika bila potpuna. Protiv zlocina se treba boriti svuda i na svakom mestu. Paradoks covecanstva i ljudske civilizacije uopste je ta vecita relativizacija zlocina pocinjenih u ratu. Od genocida Rimljana nad Galima do najnovijih balkanskih i bliskoistocnih ubijanja imamo da se zlocini na nekoj strani slave kao junastva. Da li smo mi jos uvek u predvorju prave civilizacije odn.stanju produzenog varvarstva. Ali koja je razlika(osim u nijansama)izmedju Napoleonovih pohoda, turskog genocida nad Jermenima, srpskog nad Bosnjacima, hrvatskog nad Srbima ,srpskog nad Albancima i vice versa, americkog nad Arapima i td.i td. Svi narodi se nepogersivo isto ponasaju kada njihovi tamane druge: relativizuju, objasnjavaju, pravdaju i to je vec toliko puta ponovljneo do dosade. Onog trenutka kada prema ratnim zlocincima (ili nacionalnim herojima sve jedno) budemo imali isti stav kao prema obicnom ubici moci ce mo reci da smo napokonb izasli iz divljastva i stupili na put prave civilizacije a do tada je dug put.
Berislav, Beograd

Mijic

pre 18 godina

Bravo u svakom slucaju Hrvatskoj. Ali ja tesko mogu da zagrizem udicu da on nije bio u Hrvatskoj. Mislim da je naprotiv bio u Hrvatskoj, ali da je deo dogovora o hapsenju bio da se uhapsi negde u EU, s obzirom da je hrvatska vlast tvrdila energicno da nije u Hr. Tako bi trebali nasi da uzmu primer i da Mladica prebace sa Topcidera recimo u Brazil i da ga tamo uhapse. Gde su ti "heroji" zbag kojih mi svi trpimo ? Ako nisu krivi, eto im nacina da to javno i kazu. Ovako se ponasaju kao da jesu krivi.

Dejan NS

pre 18 godina

Uključite štopericu, kad uhvatimo Mladića i Karadžića zaustavite je. Vreme na štoperici će pokazati koliko zaostajemo za Hrvatskom...

Golub

pre 18 godina

Iskreno se nadam da ce svi koji su osumciceni za ratne zlocine biti privedeni pred lice pravde i da ce moci da dokazu svoju nevinost ili da budu pravedno osudjeni. Takodje i srpski optuzenici treba da se predaju, za dobrobit cele nacije.

nsv

pre 18 godina

Ovo je odlicna vest za posten svet. Tuzni su fasisti na svim stranama, osim onih koji su naravno besni. Evropska demokratija je ovim pokazala da itekako ima potencijala, i u idejama i u sposobnosti da ih sprovede.

npb

pre 18 godina

Vrlo nezgodna situacija za Srbiju. Gotovina je tamo gde treba da bude, a dva najveca optuzenika su "ko zna gde". I sve to nekoliko dana nakon sto je Fatmir Limaj pusten na slobodu, sto stvara sliku o pristrasnosti suda.
Da vidimo kako ce se Kostunica snaci u svemu tome.
O "herojstvu" Mladica i Karadzica ne treba trositi reci - kako su bili herojski snajperi nad Sarajevom, tako je i njihovo skrivanje i breme koje su ostavili Srbiji.

NN lice

pre 18 godina

To sto je Gotovina uhapsen na Kanarskim ostvima uopste ne znaci da se nije krio u Hrvatskoj. Naprotiv! Verovatno su Hrvati "isposlovali" transport optuzenika u turisticki raj da bi skinuli s vrata patriote. Kao, uhapsili ga Spanci, Turci, Kinezi...samo da nismo mi. Verujem da ce i nasi da se nagode da Mladica "iznenadi" neka havajska ili eskimska policija da nasi policajci (i ministri) ne bi bili meta antihaskog lobija. Samo je Djindjic isao "grlom u jagode"...

La Bosnie et Herzegovina

pre 18 godina

Drago mi je da je ovaj osumnjiceni uhicen i nadam se da ce pravda pobijediti. Osobno opravdavam akciju "Oluja" jer je reintegrirala okupirane teritorije Hrvatske, ali osudjujem najstrozije svaki zlocin koji je HV pocinila nad srpskim civilima. Hapsenje Gotovine je korak naprijed na HR, BiH, SCG. Nadam se da ce se uskoro i Mladic i Karadzic naci pred licem pravde.

Niksicanin

pre 18 godina

He... Nasli ga na Kanarskim ostrvima. Prije bih rekao da su ga uhapsili u Hrvatskoj, pa ga tamo poslali kao da ne bude da je nedje po nasoj lipoj boravio. Pa pogledajte kako je obucen i smiren, pa covjek je znao da ce ga hapsit. Bio na veceri... smijesno.

P lovka

pre 18 godina

Manje je važno da li je Gitovina bio u Hrvatskoj, kad je bio, ko ga je štitio, zašto je postupao kako je postupao i nanosio štete sebi i naročito Hrvatskoj... Važno je da su svi relevantni činioci učestvovali u akciji uvodjenja zakona i sudova na Balkanu, posebno je važno za Hrvatsku da su definitivno prihvatili pravila igre.
Ne valja što se za Srbiju ne može reći ništa od toga, ne valja što državni organi aktivno i pasivno favorizuju bezzakonje, neodgovornost... Ne valja što podršku za svoju "patriotsku politiku", valjda je patriotizam opravdanje za kršenje svih ostalih pravila, traže u onim slojevima društva gde ili ne znaju šta je napredno društveno uredjenje, ili im to nikako ne odgovara. Sreća je da je civilizovanje Balkana proces koji je stigao i na naše granice. Nosioci desetogodišnje politike su propustili šansu da, poput još nekih država iz balkanskog lonca, krenu u civilizovan život samo uz poneka hapšenja i osude, priliku su definitivno bacili pod noge 12 marta nesretne godine. Sada je na redu malo veće spremanje i zato je otpor tako uporan, grčevit i iracionalan.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Mislim da je "slučaj Gotovina", u kuhinjama zapadnih političkih alhemičara, odlično osmišljen i odradjen. Uhapšen je na destinaciji koja nije Hrvatska i "nema veze" sa Hrvatskom. Bravo za Hrvatsku, koja se i ovaj put pokazala kao dobar igrač, sa savršenom logističkom podrškom zemalja, koje su je stimulisale na nasilnu secesiju a potom ekspresno priznale. Danke Dojčland...i ostali. Siguran sam da Gotovina nije "pao" zato što je Hrvatskoj pretila bilo kakva kazna za neizručenje /to je priča za malu decu i naivne/ već, prosto rečeno, zbog Srbije. Što će se u sledećim danima i pokazati. Gotovina i njegovi zločini, već danas, neće više biti aktuelni. On će se kao slučaj "podgrevati" i biti orudje, samo kada se na Srbiju treba izvršiti pritisak i prilepiti šamar. I samo u slučajevima kada treba istaći Hrvatsku saradnju i srpsku nesaradnju sa sudom u Hagu. Inače, zločini, počinjeni nad srpskim narodom nikoga ne interesuju. Čak ni aktuelno srpsko rukovodstvo, koje bi trebalo da parira istim metodama i načinom, koji neograničeno i nemilosrdno upotrebljavaju i zloupotrebljavaju naša dojučerašnja "braća". To smo već videli bezbroj puta, tokom ratnih zbivanja, potom u vreme sklapanja mira i, na kraju, u haškom tribunalu. Ništa nije slučajno. Pa čak i ovo, "na silu" prekinuto letovanje, generala Gotovine.

GuC

pre 18 godina

Nemam sta da cestitam nikome, covek je optuzen za zlocine koji su ucinjeni nad najsiromasnijem i najstarijem stanovnistvom, onom koje su branili cuveni dobrovoljci iz Srbije:((. Nadam se da ce ovaj Gotovina, zlocinac i ozbiljan kriminalac, odrobijati svoje dozivotno. Meni je to najvaznije, a politicke implikacije ovog hapsenja bi svakom normalnom politicaru Srbije trebalo da bude POSLEDNJA OPOMENA. medjutim, kako njima nije stalo ni do cega, kako prizeljkuju sankcije, crna trzista, inflacije, sukobe, a kako ne bi morali ikada ista i da urade za ovu zemlju, nece se dogoditi nista sto ce spreciti ovo srljanje Srbije u ponovnu katastrofu. Za to vreme Mladic i Karadzic negde meze uz rakijicu, cuvaju ih domacini, sto naoruzani, sto raspevani...

Novosadjanin, A.S.

pre 18 godina

Ah, kada bi samo srpski politicari bili kao hrvatski!
Procitajte izjavu Ive Sanadera povodom "uhicenja Gotovine", i drugih politicara, npr na HINA.
Nasi nikako da nauce "jedno kazes, drugo radis", mislim, to su izucili i koriste, ali samo protiv nas samih.

Mashinovodja

pre 18 godina

Čestitke Hrvatima! Sada je loptica (ponovo) u našem dvorištu, iz kog u stvari nije nikad ni izašla.
Međutim, (još) nije saopšten vrlo važan detalj: otkad Gotovina boravi u Španiji i gde je sve boravio od trenutka napuštanja Hrvatske pa do trenutka hapšenja. Naravno, moraće da objasni i ko mu je sve pri tome pomagao.
Da je Srbin, Gotovina ne bi imao tih problema: lepo bi nam objasnio da se godinu dana krio u nekom šahtu, a zatim iz njega izašao prekriven belim čaršavom. Istovremeno bi g.Jočić bi javno izrazio žestoki "pijetet" prema njemu i izjavio da sve to uopšte nije ni bitno, bitno je samo to da je g.Gotovina u zatvoru jer veruje ovoj vladi.

ja

pre 18 godina

Gotovina se morao skrivati u Hrvatskoj pa su ga onda Hrvati u suradnji s EU poslali u EU kako bi ha uhapsilo u EU kako bi Hrvatska i njezini građani sve to bolje podnijeli i kako bi ne znam ti još što... ma, naravno! EU uvijek tako puno brine o tome kako će se osjećati građani bilo koje od zemalja izvan EU da su bez problema pristali izvesti jednu ovakvu akciju, samo da bi Hrvatima bilo lakše... Moš mislit! Ali, morao se on skrivati u Hrvatskoj jer nije moguće da se Mladić skriva u Srbiji, a Gotovina se ne skriva u Hrvatskoj! Valjda po principu svi smo isti? E pa nismo... Mi Gotovinu nismo skrivali niti smo ubijali vojnike koji su na njega slučajno naletili niti bilo što slično!!!

Demos i Fobos

pre 18 godina

Zanimljiva vest i jos zanimljiviji komentari. Oni su odraz misljenja vecine stanovnistva. Tvrdim da izdaleka sve izgleda jasnije. Jasno je, meni u Americi, da smo isti kao narod. IDENTICNI! Niko ne kaze: " Hvala bogu da je jos jedan zlikovac uhvacen!" I ovde je u pitanju surevnjivost, nadmetanje... Ko je manje zao: nasi zlikovci, ili neciji drugi? U Zagrebu se prostaci biju sa policijom oko jednog mafijasa. U Srbiji isti profil ljudi brani domace zlikovacke "vojnike." Sramota!

Vuk

pre 18 godina

Još samo na sudu treba dokazati da, kao ni svi ostali sa prostora bivše Jugoslavije, Gotovina nije radio sam, već po nalogu najvišeg državnog rukovodstva. Nije optužen samo on, već cela Hrvatska. Ako je akcija nasilnog "reintegriranja" bila dozvoljena, ko je to dozvolio? I ko će da posvedoči da su Oluja i Bljesak proizvod Amerikanaca ili Nemaca ili koga god, kad je njihovim zvaničnicima zabranjeno da svedoče u Hagu?! Da neće Gotovina možda da svedoči sam protiv sebe i rođene države? Teško. Da mu neće naći svedoke - saradnike? Teško. To može samo u Srbiji! Ne može u Bosni, ne može na Kosmetu, nigde - samo kod nas.

Koliko bi bilo reakcija i kakve bi one bile kada bi mi Srbi nasilno reintegrisali državni prostor Srbije na kome žive Albanci koji žele nezavisnost, pa još pritom počinili i neke zločine? Ista stvar se desila i u Hrvatskoj - Srbi su želeli da se odvoje, Hrvati nisu dali, pobedili su i u redu stvar. A mi na Kosovu? Koje je to interese imala Hrvatska u Krajini, a da ih mi nemamo na Kosmetu? I jedno i drugo je državna teritorija koja se brani, i oružjem, ako treba.
Pretpostavljam da će osuda biti kao u slučaju Artukovića - on je osuđen za ubistvo jednog lica i organizovanje ubistva par stotina partizana. A čovek je napravio Jasenovac?!
I mi još čestitamo Hrvatima na bliskom ulasku u EU?! Kao, rešili su probleme zločina?! Mi Srbi imamo problem sa inteligencijom. To je, izgleda, odgovor na sve.

Srba

pre 18 godina

Isuvise mnogo price o tome da je Hrvatska prethodno "izvezla " pa onda omoguclia Spancima da uhapse Gotovinu. Taj covek je u zatvoru zahvaljujuci podacima koje je dala Hrvatska . Mi smo i dalje zapleteni u mrezu onih koji su nam ubili premijera. Snaga jedne drzave se meri prema tome koliko je sposobnma da se obracuna sa svojim sljamom. Kad prestane da bude za to sposobna to vise nijhe drzava vec farsa.

legenda

pre 18 godina

I tako...vec se radjaju legende. E legende moje. Te HR ga je isporucila Spanjolskoj da ga oni uhapse, te bio je u HR do zadnjeg trenutka....kad naucite vjerovati u dokaze nestace i mitomanije.
U zdravlje mitomani i legnde stare!

odlozeno placanje

pre 18 godina

Jos jedna farsa da se ocrni Srbija. "Eto pronasli smo i uhapsili Gotovinu". Smesno. Kako li su ga samo tek tako pronasli. Sad ce da nas totalno zatvore jer mi stvarno nemamo i ne znamo gde su Ratko i Radovan. Imali su hrvati Gotovinu u rukavu i izvukli kad je bilo potrebno. a uostalom, i da ga nisu uhapsili nista im se ne bi desilo.

hrvat

pre 18 godina

Španjolski ministar dodao je da je prema "dvije krivotvorene putovnice", koje je posjedovao, general Gotovina bio u Argentini, Čileu, Rusiji, Kini, Češkoj, Tahitiju i Mauricijusu.

conspiracy theory

pre 18 godina

Jel' samo mene malo zbunjuje cinjenica da su Gotovina i Legija bili zajedno u legiji stranaca, na istim akcijama, istih godina, na istim mestima, da su se vratili u maticne zemlje (Hrvatska i Srbija) iste godine da vrbuju dobrovoljce za nacionalisticki rat..... ah da, i neverovatne veze sa hrvatskim i srpskim podzemljem u inostranstvu i ovde......hmm???

Stefan

pre 18 godina

Sve dok ima onih koji protestuju zbog hapsenja Gotovine - HRVATSKA NIJE NAPREDOVALA. Oni i dalje nesmanjeno veruju da su "Oluja" i "Bljesak" bile opravdane i "domobranske" akcije. Strasno. Njihov rezim se pokazao veoma hrabrim jer se stavio na stranu Evrope, a ne naroda. Mislim da im se ne pise dobro na sledecim izborima. Sad su ovi nasi "misevi" na redu.

Nesony

pre 18 godina

Argentina, Čile, Rusija, Kina, Češka, Tahiti i Mauricijus! Sto je? Nema vise zlonamjernih komentara kako je Hrvatska "izvezla" Gotovinu i "servirala" ga Spanjolcima?! Zasto su neki u Srbiji jos uvjek zlobni sto god to dobro Hrvatska uradi? Pa nemojte, nista valjda mala djeca!

italy

pre 18 godina

Hapsenje ex-generala je bitno zbog Srbije i njenog priblizavanja Evropi. Tome u prilog ide i svjetska vijest upravo iz Beograda i iz usta gospodje Del Ponte, sto je sve nastimovano- da bi se u najkracem roku preko slucaja ovog kriminalca proklamovanog u generala, u Hagu, hrvatski "legitimni rat" osudio zlocinackim, i shodno tome agresijom nad Srbima, nekada ustavotvornim narodom te drzave, u kojoj danas gotovo i ne postoje, i koja danas, indirektnim nastimovanim predavanjem svojih krvnika, ima ambiciju da se od njih udalji, tj udje u EU. To nije lagan proces. Dakle, Srbija treba da ukapira da joj Evropa nije neprijatelj: naprotiv: izmedju redova joj stavlja do znanja da nije zavrsila stvari sa hrvatskom fasistickom politikom, i etnickim ciscenjem nad Srbima u Hrvatskoj. Ovo je dakle jedan ozbilja pocetak raspleta situacije.

Ivan

pre 18 godina

Ne znam kako bilo ko moze da velica ili veruje u nekoga ko je bio u Legiji stranaca???
SVAKO na vlasti, a pogotovu oni - legijasi, rade iskljucivo za NOVAC i moc (tj. igranje ubijanja!). Sve ostalo - domobrani, rodoljubi, nacionalisti, itd. su price za maloumne i Balkanski svet. Jer jedino svet bivse SFRJ (izuzev Slovenije) veruje u spasitelje sa masinkama, ubicama iz Somalije i ostalih Africkih zemalja (gde su se, jel'te, borili za mir!), koji navodno ginu za svoju zemlju.
Ehej! Osvestite se svi. Sramota je da se u Hrvatskoj prave neredi zarad jednog nitkova iz legije stranaca. Kada citam kako se hrvatski mediji odnose prema njemu i kako ga Hrvati brane, prosto mi muka pripadne. Gde mi to zivimo? Isto je i sa Srbima kada cujem velicanje Mladica, Amfilohija! Dokle ce Balkan da zivi u fasizmu? Dokle god toga bude - bice i ratova na ovim prostorima. A pametni ce da odlaze iz ovog legla primitivizma i mrznje. A toliko lepa zemlja!

Kaplar

pre 18 godina

Istina je da su legijaši obrazovani, učeni i trenirani kao nekadašnji gladijatori, veoma temeljno i dugotrajno, osnovna namena ZA BORBU u svim uslovima. Zakoni, milosrdje, oprost su im strani, učeni su da poštuju nadredjene i naredbu, sve ostalo je sporedno. Takav je i Hrvatski Legija, takav je i Srpski Legija, a kako i zašto su oni dospeli na ove prostore, i kako dobili veoma visoke pozicije u organima sile, i moć veću od generala i ministara, može se samo pretpostavljati. A onda dodje vreme kada su odradili svoje, a još uvek mogu biti veoma opasni.

Posmatrac

pre 18 godina

Negde '80-tih mislio sam da u Legiju stranaca odlazi samo balkanski olos; zeljan KRVI i brze zarade ubijajuci i neduzne po raznim krajevima sveta.
Tada, nisam ni sanjao da ce isti (Balkano-NACIONALNI SLJAM) postati jednog dana Generali i Nacionalne DIKE Beograda i Zagreba pa i sire.
Bio sam u LICNOJ zabludi!?!

baki

pre 18 godina

dali ce i njemu kao i pavkovicu da prebacuju sto se nije odmah predao... kazu bio tamo, bio ovamo sa laznim pasosem a pecati svih tih zemalja su verovatno pravi...mozda ce i njega da puste kao i onog albanca...svi oni koji su ubedjeni da je mladic u srbiji bi mogli da pomognu i da posto vec znaju da je ovde, kazu i gde se tacno krije...ako ikada predamo mladica i karadzica, verovatno ce nam traziti jos nesto i jos nesto i...kako god da se ponasamo, u evropu, u najboljem slucaju, mozemo tek za 8-10 godina...dal neko moze da imenuje ljude iz vlasti, ili oko vlasti, koji stite mladica...