Utorak, 16.02.2021.

10:12

Grot napao Novaka, nazvao ga zlim momkom svetskog tenisa!

Gotovo da nema dana da se na stranicama medija u Australiji ne objavi neka negativna stvar o Novaku Đokoviću.

Izvor: Z.K.

Grot napao Novaka, nazvao ga zlim momkom svetskog tenisa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

posmatrač

pre 3 godine

Priču su dobro osmislili, ali agonija i patnja se ne završava sa Đokovićem, jer dolazi Medvedev
(Boris, 16. februar 2021 19:10)
Baš tako, i još nije sam, kao što vidimo, mada je činjenica da on izgleda kao potencijalno najozbiljniji kandidat da sledeći preuzme vrh. Povratka na staro nema. Tenis nije više u tolikoj meri sport privilegovanih, kao što je bio ranije, i neki imaju veliki problem da to svare, a pogotovo što sa jedne strane se trude da furaju tu kao neku navodno izvornu gospodštinu, a sa druge strane se takođe trude da furaju (tolerišu) i neke kao savremene tendencije u vidu Kirijosa i sličnih, u suštini samo nadobudnih i nevaspitanih. Stvari koje su jednostavno nespojive.

posmatrač

pre 3 godine

Suština ovog teksta, baš kao i svih ostalih, manje ili više negativnih o Novaku je uvek ta pogrešna, uglavnom kapitalistička (da ne kažem zapadna), pretpostavka, koja polazi od sopstvenog autorovog stava, koji je eto ovde još i jasno naveden u jednom trenutku. Dakle, on je napisao “...Teniseri su sebični ljudi, ne samo Đoković, svi mi...” Ako to malo proširimo, i čitav taj “problem” koji Novak ima sa “zapadom”, možemo jasno razumeti da u stvari većina tih koji ga “napadaju”, a u stvari više obezvređuju u svojim komentarima, zapravo tako misle o svim ljudima, a ne samo o teniserima, i da je u stvari tu suština “problema”. Teniseri su teniseri, i oni, baš kao i gotovo svi profesionalci u svom poslu moraju da budu sebični prema svojim konkurentima na poslu, kako bi došli do nekog uspeha, ali “na kraju dana” svi su oni samo ljudi, ili bi barem trebali to biti. I zašto bi se onda čudili što neki (e, da je sreće i svi) razmišljaju kao ljudi pre svega. Neki na žalost nemaju kapacitet da to shvate, i tu se ogleda svo to nerazumevanje za te njima “nelogične” i “neshvatljive” Novakove ideje i akcije. Kapitalizam jeste surov, ali i tu postoje ljudi, i siguran sam da su oni većina, samo što je ova druga grupa po običaju (baš kao i kod nas), uvek glasnija, pošto je i bezobraznija, a evo i po svom samom svedočenju, sebičnija.

Navijac Djokovica

pre 3 godine

U ovom clanku odnosno analizi, ne vidim nista loseg po Djokovica.
Naprotiv, Grot ga nije napao, vec je napisao svoje misljenje, da li se
to nekome svidjelo ili ne.
Kao sto je netko na pocetku komentara napisao, Djokovic bi
trebao ovo svakako procitati i razmisliti, kako dalje. Ne treba se preko
stampe i na konferencijama za stampu opravdavati, jer zna da kao
David, protiv Golijata (celi svet) ne moze da se bori. Ali bas zato, protiv
tog Golijata moze sa svojom borbom i pobedama pokazati na terenu
da je najbolji u historiji. Ovo sto je danas pokazao protiv jakog Zvereva,
retko koji teniser bi to uspeo, u trecem setu gubi 4:1 i dobija ga, kao i
u 4 setu, kod 3:0 stize ga i pobedjuje „asovskog rivala“. CESTITKE!!
Uveren sam, da kad zavrsti karijeru, da ce taj Golijat ipak morati
priznati, da je Djokovic bio iznimka u teniskom svetu, pored svojih
dva jaka rivala.

Stevo

pre 3 godine

Ja nisam video tekst kao skroz negativan - u stvari, on je covek rekao istinu, Rodzeru i Nadalu (tj onima koji stoje iza njih) je trebao negativac i izabrali su Novaka... i to je sasvim tacno. Upravo zbog toga se sve sto Novak kaze, ili uradi, tumaci negativno. Mislim da je novinar, na osnovu ovog sto pise ovde (nisam citao original), u stvari na diplomatski nacin (da ne bude da je na Novakovoj strani, jer se plasi) rekao sta je ovde sustina.
(pozitivan tekst!?, 16. februar 2021 17:53

Tekst je loš jer Novak uopšte ne razmišlja sebično kako se želi prikazati.

Slobodan

pre 3 godine

Ne misim da je nesta lose rekao, sem mozda je precutao cinjenicu da je iz male zemlje iz Istocne Evope i kao takav (vrhunski sampion) je morao biti "meta" vlasnika ovog sporta- zapadnog svijeta. Pitanje je sta ce biti sa ovim sportom ako se nastavi ovaj trend da najbolji dolaze sa Istoka (Rusije). Licno nikad nisam podrzavao Novakove vanteniske aktivnosti i smatram da mu samo stetu nanose i mislim da su ga kostale kojeg GS.

pozitivan tekst!?

pre 3 godine

Ne nismo razumjeli šta je pisac htio da kaže:-)
Jednog dana kada se podvuče crta velike trojke, vidjeće se sva genijalnost Novaka Đokovića. Zapamtite, biće još više poštovan zbog djela koje čini van terena.
Novače Legendo, više nas je!!!
(Stevo, 16. februar 2021 16:16)

Ja nisam video tekst kao skroz negativan - u stvari, on je covek rekao istinu, Rodzeru i Nadalu (tj onima koji stoje iza njih) je trebao negativac i izabrali su Novaka... i to je sasvim tacno. Upravo zbog toga se sve sto Novak kaze, ili uradi, tumaci negativno. Mislim da je novinar, na osnovu ovog sto pise ovde (nisam citao original), u stvari na diplomatski nacin (da ne bude da je na Novakovoj strani, jer se plasi) rekao sta je ovde sustina.

Petar

pre 3 godine

Samo neka on osvoji vise grand slemova od Rodzera i Rafe pa neka ga mrzi celi svet. Kao sto je moja pokojna baba Miruna znala da kaze: "Samo se za dobrim konjem prasina dize!"

slaviša šmigič

pre 3 godine

Kakve gluposti svi dobro znaju,da Novak Sspada u red najmirnijih tenisera u eri ovog sporta porediti Novaka sa Twiterašonm Kiriosom je ludost pa nemogu reči sem,da je ovaj čovek lud kao,da se druži sa mazgom zvanom Kirios kako bi se uguzrao eliti koja napada svakodnevno Novaka i traže neki glupi razlok u Adrian turu zašto se nespomene ko kad i gde je doneo taj virus a ne da se napada Francuski nobelovac Montanje jer je rasčlenio sve oko virusa i dokazao,da su stavljane sekvence hiva i rekao isto što je rekao i Novak,da neče,da vakciniše ni sebe ni svoju decu i od tada su svakodnevni napadi baš od ove farmako mafije koja je usko povezana sa keraljevim porodicama koje su glavne što se tiče tenisa.Ako je Novask loš onda je Kirios i ovaj što je to pisao veoma zao poput ubice silovateljha ukrade decu,siluje i ubije fuj.

Leti vreme

pre 3 godine

Za vreme AO svaki Australijanac koji je nekad drzao reket u ruci uzme sebi za pravo da komentarise sve i svašta kako bi dobio par minuta paznje. Recenicom "kada Nole bude čitao ovo..." pokazuje koliko je zeljan paznje jer prvi reket sveta neće potrositi 3min da čita analizu svoje igre od strane teniskog anonimusa ili analizu svog karaktera od strane coveka sa kojim nije dve reči razmenio u zivotu.
Čovek piše za one što čitaju novine na pecanju ili na sljakerskoj pauzi za rucak.

Stevo

pre 3 godine

Ne nismo razumjeli šta je pisac htio da kaže:-)
Jednog dana kada se podvuče crta velike trojke, vidjeće se sva genijalnost Novaka Đokovića. Zapamtite, biće još više poštovan zbog djela koje čini van terena.
Novače Legendo, više nas je!!!

Sima Pavlović

pre 3 godine

Čitajući ove likove, ispade da bi za Novaka mnogo bolje bilo da se ne zauzima nizakoga nego da gleda svoja posla. Sebičnost se postavlja kao uzor, a altruizam se podcenjuje i ismeva. Mozda bi Novak stvarno trebao da prestane da zastupa druge i gleda isključivo u svoje dvorište.

Neo@

pre 3 godine

Pa ovo nije negativna analiza, štaviše čovek rekao neku svoju subjektivnu analizu koja je približna suštini današnjeg poimanja teniskih navijača u svetu, odnosno korelacije zapadnih vrednosti prema svemu što ne dolazi sa zapada, u ovom slučaju se radi o tenisu... A tenis je sport bogatih ljudi! A bogate zemlje ne dolaze sa istoka kako oni misle!
I što je najgore po zapad, novi talenti niču na istoku, po Rusiji uglavnom, a koji će pre ili kasnije nakon ove generacije uzeti primat u tenisu, što mu dodje još jedan prst u oko zapadu!
Nole vam je kao nekada Zvezda npr. u fudbalu, i koja hipoteticki rečeno da sad krene osvajati svake druge godine titule LS, oni bi promenili format takmičenja, a kako su ga već promenili kad je i stvarno uzela tu titulu.
Zapad je naličje licemerje i ega ljudskog, sa nekim časnim izuzecima...

Jani

pre 3 godine

Pita mene drugar zasto svi mrze Noleta, pa fenomenalan igrac je.
A ja njega pitam sta misli o Marku Markezu.
Kaze on mrzim tog gmizavca spanskog (normalno svi mi volimo Valentina Rosija)
E to je to, za sve drugo osim nas sa balkana Nole je Mark Markez a Federer i Nadal Valentino Rossi.
Ali kog briga za njih, drs se Nole i za par godina bices i zvanico GOAT to ti niko ne moze uzeti, a Federer nek bude najvoleniji teniser svih vremena, Nadal moze bidi najzgodnii teniser svih vremena :-) al jedan bice GOAT
Pozdrav iz Makedonije

štraus sa grbavice

pre 3 godine

Kako Novak bude podizao GOAT lestvicu tako će i ovih "Grotova" biti sve više. Novak je neželjeni šampion i to zapadnjaci ne mogu da probave.

Ni malo ovo nije slučajno i liči da je ova histerija orkestrirana iz jednog centra u cilju da se Novak destabilizuje i psihički poremeti. Ovima na zapadu je to poslednje oružje koje imaju na raspolaganju.

Nikola B.Luka

pre 3 godine

Mozemo li da izvucemo grafikon na temu:"Negativne objave i komentari na racun Noleta prije i poslije stajanja na zulj ATP-ju?"
Da vidimo malo kako to izgleda....

cviker

pre 3 godine

Noćko Zloćko.

u ovom tekstu Grot je, bar, za jednu stvar u pravu, a to je:

"On igra pored dvojice najpopularnijih i najfenomenalnijih teniskih talenata koje je ovaj sport ikad video. I mada je više nego izvesno da će ih prestići po broju osvojenih grend slem titula..."

Aussie

pre 3 godine

Novakov problem je to sto mu se prezime zavrsava sa “vic”. Zato se i pisu ovakve gluposti. Staviti Novaka i Kigriosa u isti tekst je sramotno. Jedan je medju najboljim igracima ikada drugi je dvorska luda.

Jovica

pre 3 godine

Ne razumijem cime ga je napao? Covjek je lijepo objasnio zasto se Novaku sve ovo desava. Veoma realan i nepistrasan clanak i misljenje. Ali, kad smo mi takvi kakvi smo, mi cemo i u savjetu vidjeti napad. Nazalost :(

Bil

pre 3 godine

Stvarno ne znam zašto objavljujete U Srbiji ovakve nebitne vesti, koje samo nerviraju nas navijače. Oni su svakako pokazali sebe u izjavama okolini u kojoj su a nama su nebitni.

PA DA DA DA

pre 3 godine

Razumem, moraju ljudi da zaradjuju pare na drustvenim mrezama, a narocito kada neko svetsko Ime okarakterisete kao loseg ... pare samo padaju....

veliki mucenik djole

pre 3 godine

Noletovo ponasanje na terenu nervira neutralne ljubitelje teniss, to je cinjenica, i zato uvek navijaju protiv njega. To je sto srbin i tzv 'wog' u australiji (neko ko je poreklom iz juzne evrope i malo tamniji/temperementniji od prosecnog engleza, kao Sam Groth npr) mu takodje ne pomaze. Ali verujem da njegovi uspesi i dugovecnost najvise smetaju hejterima, i to sto ce za koju godinu da presisa Federera i mozda nadala, to teniskim snobovima nikako ne prija

my way

pre 3 godine

Da ga parafraziram, Australijanci kao ne znaju sta je Novak hteo kada je predao predloge tenisera organizatoru, a apsolutno sam siguran da i u plitkoci i u dubini duse znaju. Hteo je da svi budu ravnopravni na turniru sto je vise moguce, sportski i posteno. Znam da to nesto sto je svakom Srbinu jasno, jer je i u njemu kulturoloski i vrednosno ukorenjeno, nije evidentno zapadnjaku. Medjutim, da bas toliko ne razumeju Novakove namere, u to ne mogu da poverujem. Mozda i gresim, mozda je zaista taj individualizam, tacnije egoizam kako Grot kaze, otisao toliko daleko kod njih.

Realno gledajuci

pre 3 godine

Djokovic je kriv za to, stalno psuje dere se kao neki ludak, lomi rekete a to se ne moze videti kod Feredera i Nadala. Stalno se pravi pametan, zeli da pravi paralarne institucije as ATP, Novak radi protiv sebe. Gluposti to je to zasto je iz SRB su gluposti, jer Ana Inavonic je bila iz SRB i svi na Zapadu su je obozavali i navijali za nju. Ana se ponasala drugacije i Anina familija nista nije izjavljivala.

dr mr

pre 3 godine

kada neko nešto kaže o motivima druge osobe, on samo govori o tome kako on razmišlja, tj kaže kakav je on. Sada znamo kakav je ovaj novinar. Ništa tu nema o Novaku, samo o njemu. Tužno mali čovek, iskreno ga žalim.

majstor

pre 3 godine

Kada vidim logiku i temperament "australijskih" tenisera bude me sramota sto sam hteo da se preselim tamo pre 20 godina...koji mozak i koja logika cccc

Ja

pre 3 godine

Ja obozavam Novaka. Ali ziveci na Zapadu primecujem razlike u njihovom i nasem mentalitetu, i neke stvari koje su kod nas uobicajene kod njih jednostavno ne prolaze. Mislim da su kljucne reci uctivost i suzdrzanost. Nije tesko svesno ih primeniti, a cine znacajnu razliku. Mi u mentalitetu imamo zelju da se dodvorimo (5 vekova pod Turcima je ucinilo svoje) i da se dopadnemo, ali nasi nacini ne prolaze na Zapadu. Suzdrzanost, uctivost, i ne moras da se dopadnes nikome (paradoksalno, sa takvim stavom ces se dopasti). Mislim da ima dosta toga tacnog u ovom tekstu, i da neki dobri zakljucci mogu da se izvuku.

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Savet za Noleta,kralju ne obracaj uopste paznju na te izjave,fokusiraj se na tenis i igru i za pocetak da osvojis AO pa idemo dalje!

466453

pre 3 godine

Ne budite naivni, svi koji javno biste Novaka su dobro plaćeni da to rade!
Medijski publicitet je u pitanju, ko ima jači megafon dalje se čuje.
Novak to dobro zna i ne mari a kad nešto dolazi od tenisera i bivših znaju i ptice na grani da ti individualci žive život u jednoj od najprljavijih okolina po pitanju zlobe, ljubomore, pakosti.
Bog prašta, Nole takođe, što bi se mi jedili?

belopoljanski

pre 3 godine

Ko bese ovaj Sem Grot. Aaaa setio sam se jedan iz ekipe "drvoseca". Mlatni reketom tenisku lopticu sto jace i to bi bilo to od tenisa u njihovoj reziji.

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Trla baba lan... da joj prodje dan.. Da joj prodje da joj prodje da joj prodje dan...
Novak je pametan, kulturan i čovek bez mane i kompleksa što ljudi na Zapadu izgleda nikad neće biti jasno.

Domaćin

pre 3 godine

Po komentarima se tačno vidi da nolobotovi čitaju samo naslov. Da Nolo ima makar jednog pravog prijatelja, rekao bi mu isto što u tekstu piše.

kuc kuc

pre 3 godine

Zanivo da je i Australija pod britanskom krunom. I baš nekako tamo uvek englesko-australijski novinari svake godine imaju neku priču o Novaku.
To samo ćorav ne vidi.

haylee

pre 3 godine

Klikbejt naslov. Na ovaj način samo potpaljujete dalje mržnju.
Grot je manje više lepo rekao.

Ako Novak želi taj krst nekoga ko će da paradigmatski menja stvari neka ga nosi. Ali onda mora da bude spreman na sav ovaj otpor koji doživljava. Mnogo gore je bilo Arturu Ešu, pa je upravo on izgurao formiranje ATPa. Ako hoće da ga po takom nečem pamte, onda to odobravanje koje želi sada mora da sačeka, kada će u retrospektivi biti jasno da je uradio nešto veliko za tenis, a ne samo za sebe.

CroFed

pre 3 godine

Novica je inteligentniji/lukaviji od Kyrgiosa, filozof, širi i ljubav (nakon meča) a ne samo ljutnju (tokom meča). Uz to je i humanitarac kao i pravi sportaš...

Luka

pre 3 godine

Ovi sto brane Novaka uporedjuju ga sa Trampom, eto koliko su realni. Ne mrze njega sto je Srbin vec sto stalno nesto zanoveta i buni se, previja se od bolova ali ipak pobedjuje , vristi, psuje, lomi rekete...pa to ne dolikuje najboljem na Svetu.

JPR24

pre 3 godine

Buahaha, nije u karijeri uspeo ni u top 50 da uđe... 38 pobeda za 62 poraza... Jedini uspeh mu je servis od 263km/s na čelendžeru... I on je neki Ekspert !??? Hajd onaj Vilander što trabunja te levo, te desno, ali je barem nešto osvojio, ostavio trag u tenisu... ali ovaj ???

Straight Outta München

pre 3 godine

Cak i kada uradi nesto da pomogne svojim kolegama on nekako uradi losi stvar??????? No comment. Sta sve covek moze da napise...

M

pre 3 godine

Odlican tekst, veoma dobro napisano i veoma interesantno glediste. Medjutim provlaci se jedno: Novak je kriv sto ga ne vole jer njegovi stavovi i akcije ne idu niz dlaku mejn strimu. Slicno kao sa Lendlom, od Novaka se pravi zlikovac. Medjutim ni jednom se ne obradjuje kvalitet tih stavova i akcija, one su apriori pogresne. Npr medijski tretman Nadalove povrede: povredjen, a sve meceve dobio sa 3:0, i nikom nista. S druge strane sumnja se u Djokovicevu povredu. Novak iskace iz dirigovanog konteksta ATP u kojem su Rafael I Rodzer perjanice i neprikosnovene zvezde, on remeti njihov idealan rivalitet. To za sebicnost je negde i tacno. Sebicno je iznositi svoj suprostavljajuci stav od kojeg nemate koristi, ali isto tako je sebicno kada cutite, a od toga imate koristi. Samo sto od takvog odnosa Novak itekako profitira. Njemu je to hrana, takav odnos javnosti galvanizuje njegove pobede. On nikako u svemu tome nije gubitnik.

Dragan

pre 3 godine

Još jedan dingo from Down Under... Grot je nikakav teniser, pa hoće na ovaj način malo medijskog prostora. Miš komentariše lavlju riku. Smešno...

Predo

pre 3 godine

Sve i da se složim sa ovim teniskim drvosečom (ne znam jeste li ga gledali, to što ga nazivam drvosečom, nema veze sa ovim tekstom, prvo je što kaže da postoji sukob između Krjiosa i Novaka. Nema sukoba, samo Krjios "brlja" po internetu, NOvak ne odgovara. A drugo, Grot žali Novaka što nema prijatelja. Za Grota su čuli ovakvi teniski zaljubljenici kao ja, neam nas sigurno milion. A Đoković ima milion prijatelja, barem u svojim sunarodnacima.

Djole

pre 3 godine

Rece Sem Grot koji, da je uz svoje fizicke predispozicije imao i gram mozga u glavi, mogao da postane ozbiljan teniser. Nazalost mediji su to, daje se izvesna tezina i ovom objektivno pritupom momku, cije je misljenje potpuno irelevantno. Nije ni pokusao da obrazlozi sta je to pogresno u Novakovim stavovima, jer ne dobacuje tako daleko. "Federerovi i Nadalovi fanovi kazu da je to lose, a oni su u vecini, pa onda mora i da jeste lose". Objasnjenje deteta od 8 godina, od koga Sem razvojno nije predaleko odmakao.
Kolika je Novakova mentalna snaga ne pokazuje to kako se drzi u teskim mecevima, koliko uspeva da izdrzi pritisak "javnosti" ciji su eksponenti ovakve vrhunske atlete, ali mentalno nedozrele da se ozbiljno bave sportom poput tenisa gde neko moze nad njim da dominira i sa desetinom njegove snage. Iako on to ne moze bas lako da shvati, mogao je da oseti na terenu, gde je Novak ne ograo, nego se igrao sa njim, iako fizicki inferiorniji.
Ovim bih pozvao i redakciju da ne pridaje paznje svakom tocilu koje bi da pljune na Novaka. Ok, nije omiljen, svesni smo toga, ali to nema nikakve veze sa njim samim. Da je cutao, zamerali bi mu zast cuti. Da kaze "dobar dan", zamerili bu mu. Nije lako svim tim velikim teniskim nacijama da se pojavi neko fin i odmeren iz zemlje koju predstavljaju kao barbarskom, i zaustavi "njihov" tenis na 10 godina.

Soko sivi

pre 3 godine

Dobar tekst osim onog dela za Adelejd! Jedino ako si nabaždaren da u svemu vidiš svetsku zaveru protiv Srba moŸeš u ovome videti napad. Ljudi treba malo više da čitaju sam tekst a ne da im u startu naslov oboji mišljenje pre nego pročitaj

466453

pre 3 godine

Hajde ovako, Novak je došao iz rupe iz koje smatra da je, boze moj to je bivši teniser a ne akademik. Krade im pehare na AO, tako ga vide, smanjuje istorijsku vrednost svih njihovih najvećih tenisera i to na njihovom tlu, gde je najuspešniji.
Uz to i vrlo ironično je da je Australija jedna od država gde je medju našim imigrantima i njihovom decom najveći udeo doktora nauka, titula stečenih na njihovom tlu. Da ova spodoba to zna, bilo bi za očekivati da i njih napadne da podkradaju Australiju na ogroman novac. Ili, stani, onemogućeno im je da iznesu novac koji su zaradili bez da plate ogroman porez te će većina ostati u Australiji.
Ko je zao?

magla svuda oko nas

pre 3 godine

lep tekst, ko ga je procitao zna da je covek lepo rekao , ako je neko uopste i procitao, naslov je pogresan, sluzi samo za klik!!

HanSolo

pre 3 godine

Sve u svemu.. Malo i jeste tačno.. Šta mu treba da pravi novu organizaciju i takve stvari?!
U ovom trenutku treba da se končentriše na sebe i GS! Ovo ga sve košta energije.. I tačno je.. Treba da zatvori usta po nekim stvarima poput vakcinisanja i takve stvari.. On nema znanje za te stvari.. Ne mora da se vakciniše ali čemu da on pametuje!? Uvek sam uz njim, ali mu ovo nikako nije trebalo.. A ni Adrija tur.. Jako neodgovorno..

Green

pre 3 godine

Текст је добро написан, али оно што провејава из текста то је да Новак једноставно није и никада неће бити на нивоу ове двојице. Можда грешим, можда сам субјективан, јер се ради о Нолету, али... А тон је управо такав јер ће их он по свему судећи, превазићи.

Xo1

pre 3 godine

Pod hitno napraviti cricket reprezentaciju Srbije. I za jedno 10 godina igrati finale protiv Bangladesha.
Za trece mesto England vs Australia.

Zola

pre 3 godine

Problem je što će biti najbolji. To mu ne može osporiti pa ajde da budemo maliciozni i damo mu neki "dobar savet". Previše je Novak osvajao AO i Ne nazire mu se kaj. A to je veliki problem za nekog ko dolazi iz istočne evrope.

Lukavi

pre 3 godine

Ok je sve to, rekao je i neke realne stvari za novaka i njegov pr itd, ali meni na kraju dana nije jasno sta to Novak zapravo lose radi? Kao pogodi linisjkog sudiju slucajno i bude diskfalifikovan sto je meni smesno ali kao ajde. Al onda naslovi kao da je otisao i lupio samarcinu klinki koji skuplja loptice, samo se o tome radi. Lik se prodere na terenu od toga se pravi intriga kako je to nesportski :D, evo sad se povredi krece razapinjaanje kako je samo eto smeo da se povredi jelte u trenutku je rekao da misli da mu je pukao misic i sad kao eto lazov je hahahaha.

Upravu je ovaj lik sto kaze da je djokovic odgovoran za svoju sliku u medijima ali niko da pokaze i kako se mediji prema njemu odnose ne samo sad nego kroz celu karijeru.

Primer: Zamislite da je Djokovic izjavio za Federera ono sto je ovaj za njega izjavio nakon polu finala US opena 2011. Ili da je Novak mahao prstom nakon polu finala RGa 2011, ili da Novak ne izadje na finale protiv Rodzera pa onda 7 dana kasnije igra Davis Cup, i da kida, ili da Novak kaze Rodzerovim roditeljima u sred meca da ucute, ili da Jelena Djokovic nazove Vavrinku "cry baby" u sred meca?

Dakle jeste Novak kriv sto sebe dovodi u te situacije, ali ima i druga strana medalje koju ocigledno niko ne zeli da vidi ili namerno ne vide.

Srce i Dusa

pre 3 godine

Mi Srbi imamo dusu i srce, to je ono sto zapad ne razume.
Vremenom su izgubili osecanja, ostao je samo novac i uspeh kao merilo vrednosti...tu dolazi pravi konflikt, zbog toga ne razumeju Djokovice...covek ima ljudskost...to ih zbunjuje, anomalija...

Obican Srbin

pre 3 godine

sustina svega je da nasi mediji pumpaju izvestaje,jer ko procita izjavu vidi se da covek koji ga je navodno tesko napao,ustvari vise rekao lepo o njemu. Tako da naslovi koje citamo su ustvari vise izmisljotine u cilju citanja teksta,a manje istina

ser žile

pre 3 godine

Nikad svet neće neće razumeti naš mentalitet i to da kad nekom želimo da pomognemo to radimo od srca i ne svodimo nikakve računice niti zbog toga želimo bilo kakve druge benefite.. Svi su kao veliki vernici ali slaba vajda od toga kad u sebi taj osećaj nemaju

Milos84

pre 3 godine

Najjaci su mi ovi sto se kriju iza recenice ja volim Novaka ali ovo je kao dobronamerna kritika, pa onda usledi kilometarksi post o svim njegovim 'manama' . Da ih zna licno proradila bi ona izreka Sacuvaj me Boze od mojih prijatelja, a od neprijatelja cu se sam nekako sacuvati.

Irena

pre 3 godine

Pritom je sve tako lepo upakovano da c?e se svako ko z?eli biti objektivan zapitati ima li istine u ovom tekstu. Ljudi, haj'te trgnite se! Nole sebic?an? Gleda iskljuc?ivo svoje interese? Da li mi to govorimo o istoj osobi? Znate li s?ta je to empatija ili ste zaboravili? Da li se mi to polako ali sigurno pretvaramo u obic?no potros?ac?ko drus?tvo, hladno, bez emocija, a samim tim i bez sposobnosti da one koji imaju empatiju prepoznamo kao takve, vec? ih etiketiramo kao glumce koji pokus?avaju da izvuku korist radec?i sve iz sopstvenog sebic?nog interesa. Ljudi trgnite se malo!

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Ja sam ovo izlaganje dotičnog shvatio totalno drugačije od ovog domaćeg nazovi novinara, koji očigledno nije za taj posao.
Grot uopšte nije napao niti pljuvao Novaka, rekao je sve realno kako jeste. Kulminacija teksta je onaj deo gde je domaći novinar shvatio da je poruka Novaku da začepi usta uopšte nije tog smisla, već nekog sasvim drugog. Blago nama sa takvim novinarima, ko pročita samo naslov, već stvara totalno pogrešnu sliku o tekstu.

Simke

pre 3 godine

Sve sto je rekao ovaj covek je istina. Novak je teniski majstor ali ponašanje, izjave, postupci, razmisljanje mu je katastrofa. Ja navijam za njega ali sam upoznao gomilu ljudi koji su zapanjeni njegovim razmisljanjima. Umesto da izvuce pouke iz gresaka on pravi jos vece...sam sebe uništava.

Запад,профит,капитал

pre 3 godine

Нисам приметио да је неки нарочито лош контекст овог Гротовог излагања(узгред речено ко беше он).Али овај део са тенисерима као егоистима ми се свиђа.Новак је "зао" тенисер јер су Роџер и Рафа продукт запада у њиховом спорту и ту нема шта да тражи сем да их шибне на терену.Међутим после свих напада на њега да настави и даље да покушава да помогне лошије пласираним тенисерима биће више од мазохизма.Нарочито што се нико од тих тенисера није јавио и стао у његову одбрану.Моја порука,Новаче буди егоиста,гледај само себе нема помоћи ни за кога сем за Србију.Волео бих да се прикаже у еврима сва помоћ коју си овој земљи дао као фолирант и зликовац.

Robi

pre 3 godine

Sustina teksta je da je zlikovac jer je trazio bolje uslove za ljude u Melburnu?!?
:D
Ne znam sto pridajete vaznost ovakvim glupostima, jasno je da nikakvu vrijednost nemaju ovakvi tekstovi i da su ostrasceno napisani.
Ali lijepo je nama sa strane posmatrati kakav tretman covjek ima i vidjeti pravu globalnu sliku i za stvari vece od tenisa.
E sad neka svako nalazi razloge zasto je to tako i neka se nosi sa tim kako zna :)

Zagor

pre 3 godine

Ne znam sta se desava sa ovim "australcima" Otvorili sezonu lova na Novaka, izgleda da je to najlakse.
Ugledajte se na Pat Raftera, koji je to sportsmen bio a bogami i odlicam tenis igrac.

Dvostruki standardi

pre 3 godine

Nema tu filozofije, da je Novak englez, pisali bi hvalospjeve o njemu.
(kaokakao, 16. februar 2021 10:33)



Ovde u Srbiji bi ga onda pljuvali najstrasnije, isti ti koji danas pisu hvalospeve.

Golgy17

pre 3 godine

Odlican i zanimljiv tekst sto se mene tice. Covek takodje ima pravo da iznese svoje misljenje, a ja se slazem sa dosta od napisanog.

Inace apsolutno podrzavam i volim Novaka, cisto da se razumemo. I treba da pretekne sve ostale po broju titula.

dule

pre 3 godine

Nisam čitao originslni tekst, sli ovako prenešeno izrečeno o Đokoviću je ok. Ja se ne slažem o onome da treba da začepi pošto previše tenisera iz samog vrha, čak rekao bi 2/3 njih su dosadni pc botovi.

Đoković je tu na ivici, imao je i on gomilu pc ..... ali ima i prilično začuđujućih izjava.

Što se Nika tiče, on je itekako potreban tenisu, ali o njemu se može pričati kao ko je polutalenat koji nikad ništa značajno nije uradio u tenisu. Što se tiče društvenih mreža, on samo proziva druge tenisere i priča o koroni. Ipak, i kao takav je potreban da prodrma kavez.

Dragan Borca

pre 3 godine

"Najfenomenalnijih teniskih talenata", mislim i da sam Eskim rekao bih da Djokovic na 100% je nesto najbolje od tenisa sto sam ikada video, gotovo nemoguce je bilo pobediti Novaka na 100% spremnosti i fokusa

despot

pre 3 godine

Можете му пљунути под прозор,"господо".Кад се сетим само Мекинроа,како је псовао,али сочније да не може,Ноле је оличење лијепог понашања

deda miloje

pre 3 godine

A sto je ovaj tekst 'kampanja' protiv Djokovica? U ovom tekstu autor govori o tome kakav imidz Djokovic ima medju navijacima i u medijima. Znaci, on ne kaze da je to njegov stav nego govori o tome kako ga drugi vide. Nije mi jasno koliko je to tesko shvatiti.

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Ja sam ovo izlaganje dotičnog shvatio totalno drugačije od ovog domaćeg nazovi novinara, koji očigledno nije za taj posao.
Grot uopšte nije napao niti pljuvao Novaka, rekao je sve realno kako jeste. Kulminacija teksta je onaj deo gde je domaći novinar shvatio da je poruka Novaku da začepi usta uopšte nije tog smisla, već nekog sasvim drugog. Blago nama sa takvim novinarima, ko pročita samo naslov, već stvara totalno pogrešnu sliku o tekstu.

onako

pre 3 godine

Gotovo svi velikani koji su unapredili nešto, bili su u manjini. Da su svi koji vode uvek u većini, nikada se ništa ne bi promenilo niti unapredilo.

Dakle, jeste u manjini i tako i treba da bude.

Sad to kome je nekoga žao ili ne... Mnogo volim Nadala, iskreno mislim da je jedan od dvojice najvećih, a verovatno u ovom trenutku i najveći, ali kada sam juče slušao njegovu konferenciju za štampu... ne znam, meni je recimo žao da čujem takav nastup jednog velikana. Naravno, dobar je, i dalje ga volim i to se neće promeniti, samo eto, bilo mi je neprijatno da ga slušam.

Nekome je žao Đokovića i neprijatno mu je da ga sluša, ali hej, šta da se radi, nisu svi velikani u većini i ne treba da budu.

Surovoiskrenaosoba tzv.realista

pre 3 godine

Nije zao..ali malo smara..u sve se mesa....uzmi brate igraj,to je gladijatorska igra,covek na coveka,prestani da delis srca,svi ti se smeju,prestani da se mesas u sve,uzmi GS da preteknes Federera u svemu...i zakucaj se na prvom mestu za narednih 100 godina najmanje...

N.S.

pre 3 godine

Broje se titule ,GS i nedelje na prvom mestu. Mogu da pišu šta god hoće.Sigurno je tatakav stav prema njemu ga nervira ali ga i motiviše. Setite se finala Vimbldona 2019 protiv Federera. Novak je navikao da bude na nišanu zapadne štampe i nedobronamernih novinara. Idemo Novače po 18 GS!!!!

Zoran M.

pre 3 godine

Ovo ce trajati do kraja Noletove karijere.Nole bi mogao da doprinese tome da se sve to smiri malo. Djokovic ima svoj karakter ali to drugima smeta.U danasnjem svetu sve sto nije kako "oni" zele nije dobro.
Uvek uz tebe....idemo.

Kralj mača

pre 3 godine

Ове Новакове хејтере треба све медијски размонтирати од стране наших медија и системски се потрудити да та демонтажа редовно "цури" у светске медије, како би коначно мало скалали, пошто већ образа и васпитања немају. Треба њима неко добро да отвори очи, крајње је време, да постави "огледало" испред њих и да анализира и објављује сваки њихов гест, потез, изјаву, догађај и томе слично, баш исто као што раде Новаку. Једноставно, да и ми имамо људе који ће бити плаћени за то, као што они имају своје. А онда у зависности од реакције јавности, само се усредсредити на поређење реакција у њиховом и Новаковом случају, како би им се пластично објаснило њихово лицемерје и двоструки аршини у размишљању када је Новак у питању у односу на остале. Након тога наставити са демонтажом док их не сатерају уза зид, пошто би све негирали и копрцали се док могу, а треба им и ту могућност на крају одузети.

Analitičar amater

pre 3 godine

Očigledno da ovu mega hajku na Novaka neko sponzoriše jer jedino tako misle da mogu da poremete najboljeg na svetu.Skupilo se društvo sa koca i konopca i za neki novac prosipaju svoja znanja o tenisu.Guraj Nole i otresi ih sve i ne osvrći se na licemere i luzere.

Dragi Ivić

pre 3 godine

Ко је овај човек? Још један од оних који би да се прослави нападајући Ђоковића. Живи испод нас, на другој страни Земљине кугле, на крај света, седи , брља и скреће пажњу на себе.
ПС
Иначе, разумљива ми је и препорука Нолету да мало стиша своје реакције, не због ових мишева, већ због себе и свог мира. Пси лају, а караван пролази...

Danijel

pre 3 godine

Teniski svet je jako velik i ima raznih mišljenja, kod nas iz nekog razloga čim neko kaže nesto o Novaku a da nije pohvalno odmah se prenosi i od toga se pravi vest. To me podseća na priču o muvi i pčeli, nasi mediji su očigledno muve kad je Novak u pitanju.

djoni

pre 3 godine

Ali ovi gugl prevodi "svačija šolja"...Taj izraz ("everyone's cup of tea") postoji u engleskom i tamo ima neko značenje, ali u srpskom nema ama baš nikakvog smisla. Slobodni prevod može biti "Ponašanje Nika Kirjosa nije svima po volji" ili "Ne slažu se svi s njim" ili "Nisu vi ljubitelji ponašanja/mišljenja Nika Kirjosa" ili nešto poput toga. Ne može se sve baš bukvalno prevoditi, a ako imate desetine hiljada čitalaca onda je to malo neozbiljno.

Grot(eska)

pre 3 godine

Biće da je tom njihovom svetu potreban još jedan Srbin, negativac, bad guy ili "zlikovac", da bi lečili svoje komplekse što je baš taj Srbin na putu da postane najveći svih vremena u istoriji tenisa. Neka se ne brinu za Novaka, on može okupiti mnogo veće društvo za pikanje lopte nego što su ovakvi nazovi stručnjaci imali čitalaca u celoj svojoj karijeri.

Corba

pre 3 godine

Obozavam Novaka. Ali ovo je toliko dobar tekst, da Nole treba da ga okaci u dnevnoj sobi. Deluje kao bezobrazluk, ali je izuzetno dobra analiza i kada kazem dobra mislim velikim delom dobronamerna.

Ovaj deo mi je mozda i najbolji:

Ko god ga savetuje, radi loš posao. Ili možda on nikog ne sluša. Sa svakom novom kontroverzom, dolazi i neko novo opravdanje, 'mislio sam na druge, radio sam to za tenis' i tako dalje. Ali tvrdnje da deluje zarad višeg dobra često deluju samoporažavajuće transparentno. Budimo iskreni, to je uglavnom očigledno prvo i prevashodno sve zbog njega samog. Teniseri su sebični ljudi, ne samo Đoković, svi mi.

komentar

pre 3 godine

Ajde da ga je par njih napalo, pa da kažeš da je NDJ u pravu. Ovako kad ga svi napadaju, malo pada u vodu da je NDJ u pravu. Realno, kolege ga poznaju bolje nego mi.

Olja

pre 3 godine

Nole prolazi kroz gustu prljavu medijsku prasinu, a ovaj GS, ako ga osvoji, a nadam se da hoce, imace mnogo vecu vrijednost od bilo kod dosad, posebno "onog" osvojenog na US openu, kada je ogroman dio publike bio na strani svakog njegovog protivnika. Mnogo snage mu je sada potrebno, ne fizicke, nego mentalne da izdrzi pritisak koji su mu nametnuli. Neka mu je srecno!

Irena

pre 3 godine

Svako polazi od sebe. Tako i gospodin Grot, kada kaz?e da je Novak Djokovic? sebic?an i da nis?ta ne radi zarad dobra drugih, vec? iskljuc?ivo iz svojih interesa.
E pa dragi gospodine Grot, kako ste to i sami naveli u svojoj kolumni, svidelo Vam se to ili ne svidelo, nisu svi isti. ;)

lal

pre 3 godine

dve teniske zvezde?!? ispravno je: bog i sesirdzija...
samim tim rat izmedju boga i sesirdzije je nemoguc... novak je milostiv i za sada ga ignorise, ako ga dovoljno naljuti pretvorice ga u prah i pepeo..

dovla

pre 3 godine

Rupertova stampa moze Novaka da cimne.
Kao i svi ostali.
Svi ce puci od muke sto je bas on ubedljivo najbolji igrac svih vremena. Bez konkurencije.

roki

pre 3 godine

nije ga napao, text je manje više korektan. Čovek priča da mu je krivo što javnost percipira Noleta kao lošeg momka. Izvrćete suštinu bombastičnim naslovima

Rajkovic

pre 3 godine

Novak je pre svega dobar covek, tako da podrzavanje ovih lupetanja protiv njega mi nisu jasna. Njihova sujeta, ljubomora i bezobrazluk nemaju granice.

Šou Biznis

pre 3 godine

I posle pametuju ovde neki ljudi kako mi pljujemo Federera i Nadala zato oni ne vole Djokovica... Profesionalno od njih, nema sta

Alex

pre 3 godine

Djokovicu moze savjet do kraja karijere? Bavi se samo tenisom, igraj koliko mozes, daj maksimum i ovo nek ti bude motiv da ti karijera sto duze traje jer ima li veceg izazova i satisfakcije nego kad vidis koliko im smeta da budes GOAT iz inata to i uradis. A kad pobedjujes hladne izjave i nezainterovanost kao da to radis s lakocom. Pa ce da te mole da im nesto kazes. Kao sto vidis oni sve sto se ti vise povlacis i izvinjavas oni te gaze. Za adria tur nisi morao nikom da se pravdas, uradio sam to i ispalo je kako je ispalo i tacka. Samo kazes dosta vise o tome ne zelim da pricam i zdravo. Ti si sad dovoljno uticajan i nisi mali u tom sportu da moras bilo kome sta da opravdavas i samo ostro sa bagrom. I na kraju smanji nervozu na terenu, to je najvaznije. Cini mi se da nikad nisi bio toliko nervozan, sto je cudno jer pretezno kako sazrevas budes mirniji.

Mihael

pre 3 godine

Moram, da kažem da samo u Srbiji i nigde više u svetu nema ovakvih članaka.Sam nisam iz Srbije i čat paralaleno sve novine i vidim šta se radi u Srbiji. Svaki tekst neko iz Srbije je nevino napadnut, svi ne vole srbe i generalno čitav svet je protiv srba. Ljudi opustite se više, ne pišite gluposti. Svaki tekst od Novaka pišete u negativnom kontekstu. Ovaj tekst uopšte nije zlonameran, nego dobronameran. Pisao sam i u teksu gde stric Nadal iznosi svoje mišljenje o povredi koje je podpuno pravilno, pošteno i svako razmišlja na takav način (logično). Svud mediji plasiraju teorije zavere, napadanje zapada, drugih medija, čitavog sveta na sve što je srbsko. Aman ljudi oladite malo od takvih izmišljenih kritika. Vjerujem da takav tekst diže čitanje i komentiranje jer čitaoci imaju potrebu da brane svoje ljude, sportiste... Ali realno obmanjjujete ljude vi mediji. Napišite nešta pozitivno pred sam meč. Mnogo pametnije...

Драган КНН

pre 3 godine

И мене су нападали у младости , али хвала Богу жив сам , здрав сам ! Новак је громада људска у сваком погледу са огромним банковним рачуном . Тко му завиди , његов проблем !

Ja

pre 3 godine

Nije njima bio potreban zlikovac. Oni su hteli da imaju dva mala 'boga' tenisa Rafu i Fecu, da budu večiti rivali, najveći duo svih vremena. A onda se pojavio neko bolji, pa još sa Balkana. To kvari bajkovitu sliku tenisa, to im drma kavez.

DJole

pre 3 godine

Sada već više nije normalna ova kampanja protiv Đokovića... Nešto slično kao na Trampa. Zato njegovi rezultati imaju veću vrijednost od Nadalovih i Federerovih. Da je Novak imao Federerov tretman, on bi već sada bio na 20+ GS-ova. Svi su svjesni da on nezadrživo grabi kao famoznom GOAT-u, pa moraju da bacaju kamenje sa strane...
Ali čuj ovo zlikovac. Nema nježnije, toplije osobe od njega. Overall nice guy što bi se reklo. Ali ućutkaće njih on đe je najbitnije - na terenu!

johnny b

pre 3 godine

I kako ste vi na osnovu teksta zakljucili da je on njega napao? Covek rekao sustinu. Rodjer i Rafa su bili najbolji teniseri sveta dok nije dosao Novak. Dug period su se smenjivali a onda je doslo Noletovo vreme. Ne vidim da ga je bilo gde u tekstu napao osim sto je imao svoje misljenje o njemu.

uvekljubazan

pre 3 godine

Nije ništa loše rekao. Opisao je kako teniski svet vidi Novaka i zašto ga ne vole. Ovakav tekst bi trebalo da prija Novaku, ne u smislu da nastavi da se trudi da ga svi zavole, nego da bude to što jeste, teniska zver koja je pokvarila bal dve princeze. Da batali srca i da gazi.

Lex

pre 3 godine

Da je Novak izabrao Nike, kada je imao priliku do ove hajke na njega ne bi nikada došlo.
(detektiv, 16. februar 2021 10:31)

Макар га је Виландер попустио :))

DJole

pre 3 godine

Sada već više nije normalna ova kampanja protiv Đokovića... Nešto slično kao na Trampa. Zato njegovi rezultati imaju veću vrijednost od Nadalovih i Federerovih. Da je Novak imao Federerov tretman, on bi već sada bio na 20+ GS-ova. Svi su svjesni da on nezadrživo grabi kao famoznom GOAT-u, pa moraju da bacaju kamenje sa strane...
Ali čuj ovo zlikovac. Nema nježnije, toplije osobe od njega. Overall nice guy što bi se reklo. Ali ućutkaće njih on đe je najbitnije - na terenu!

johnny b

pre 3 godine

I kako ste vi na osnovu teksta zakljucili da je on njega napao? Covek rekao sustinu. Rodjer i Rafa su bili najbolji teniseri sveta dok nije dosao Novak. Dug period su se smenjivali a onda je doslo Noletovo vreme. Ne vidim da ga je bilo gde u tekstu napao osim sto je imao svoje misljenje o njemu.

Corba

pre 3 godine

Obozavam Novaka. Ali ovo je toliko dobar tekst, da Nole treba da ga okaci u dnevnoj sobi. Deluje kao bezobrazluk, ali je izuzetno dobra analiza i kada kazem dobra mislim velikim delom dobronamerna.

Ovaj deo mi je mozda i najbolji:

Ko god ga savetuje, radi loš posao. Ili možda on nikog ne sluša. Sa svakom novom kontroverzom, dolazi i neko novo opravdanje, 'mislio sam na druge, radio sam to za tenis' i tako dalje. Ali tvrdnje da deluje zarad višeg dobra često deluju samoporažavajuće transparentno. Budimo iskreni, to je uglavnom očigledno prvo i prevashodno sve zbog njega samog. Teniseri su sebični ljudi, ne samo Đoković, svi mi.

Golgy17

pre 3 godine

Odlican i zanimljiv tekst sto se mene tice. Covek takodje ima pravo da iznese svoje misljenje, a ja se slazem sa dosta od napisanog.

Inace apsolutno podrzavam i volim Novaka, cisto da se razumemo. I treba da pretekne sve ostale po broju titula.

despot

pre 3 godine

Можете му пљунути под прозор,"господо".Кад се сетим само Мекинроа,како је псовао,али сочније да не може,Ноле је оличење лијепог понашања

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Ja sam ovo izlaganje dotičnog shvatio totalno drugačije od ovog domaćeg nazovi novinara, koji očigledno nije za taj posao.
Grot uopšte nije napao niti pljuvao Novaka, rekao je sve realno kako jeste. Kulminacija teksta je onaj deo gde je domaći novinar shvatio da je poruka Novaku da začepi usta uopšte nije tog smisla, već nekog sasvim drugog. Blago nama sa takvim novinarima, ko pročita samo naslov, već stvara totalno pogrešnu sliku o tekstu.

djoni

pre 3 godine

Ali ovi gugl prevodi "svačija šolja"...Taj izraz ("everyone's cup of tea") postoji u engleskom i tamo ima neko značenje, ali u srpskom nema ama baš nikakvog smisla. Slobodni prevod može biti "Ponašanje Nika Kirjosa nije svima po volji" ili "Ne slažu se svi s njim" ili "Nisu vi ljubitelji ponašanja/mišljenja Nika Kirjosa" ili nešto poput toga. Ne može se sve baš bukvalno prevoditi, a ako imate desetine hiljada čitalaca onda je to malo neozbiljno.

Zoran M.

pre 3 godine

Ovo ce trajati do kraja Noletove karijere.Nole bi mogao da doprinese tome da se sve to smiri malo. Djokovic ima svoj karakter ali to drugima smeta.U danasnjem svetu sve sto nije kako "oni" zele nije dobro.
Uvek uz tebe....idemo.

Ja

pre 3 godine

Nije njima bio potreban zlikovac. Oni su hteli da imaju dva mala 'boga' tenisa Rafu i Fecu, da budu večiti rivali, najveći duo svih vremena. A onda se pojavio neko bolji, pa još sa Balkana. To kvari bajkovitu sliku tenisa, to im drma kavez.

Aussie

pre 3 godine

Novakov problem je to sto mu se prezime zavrsava sa “vic”. Zato se i pisu ovakve gluposti. Staviti Novaka i Kigriosa u isti tekst je sramotno. Jedan je medju najboljim igracima ikada drugi je dvorska luda.

štraus sa grbavice

pre 3 godine

Kako Novak bude podizao GOAT lestvicu tako će i ovih "Grotova" biti sve više. Novak je neželjeni šampion i to zapadnjaci ne mogu da probave.

Ni malo ovo nije slučajno i liči da je ova histerija orkestrirana iz jednog centra u cilju da se Novak destabilizuje i psihički poremeti. Ovima na zapadu je to poslednje oružje koje imaju na raspolaganju.

Obican Srbin

pre 3 godine

sustina svega je da nasi mediji pumpaju izvestaje,jer ko procita izjavu vidi se da covek koji ga je navodno tesko napao,ustvari vise rekao lepo o njemu. Tako da naslovi koje citamo su ustvari vise izmisljotine u cilju citanja teksta,a manje istina

uvekljubazan

pre 3 godine

Nije ništa loše rekao. Opisao je kako teniski svet vidi Novaka i zašto ga ne vole. Ovakav tekst bi trebalo da prija Novaku, ne u smislu da nastavi da se trudi da ga svi zavole, nego da bude to što jeste, teniska zver koja je pokvarila bal dve princeze. Da batali srca i da gazi.

Dragan

pre 3 godine

Još jedan dingo from Down Under... Grot je nikakav teniser, pa hoće na ovaj način malo medijskog prostora. Miš komentariše lavlju riku. Smešno...

Straight Outta München

pre 3 godine

Cak i kada uradi nesto da pomogne svojim kolegama on nekako uradi losi stvar??????? No comment. Sta sve covek moze da napise...

Djole

pre 3 godine

Rece Sem Grot koji, da je uz svoje fizicke predispozicije imao i gram mozga u glavi, mogao da postane ozbiljan teniser. Nazalost mediji su to, daje se izvesna tezina i ovom objektivno pritupom momku, cije je misljenje potpuno irelevantno. Nije ni pokusao da obrazlozi sta je to pogresno u Novakovim stavovima, jer ne dobacuje tako daleko. "Federerovi i Nadalovi fanovi kazu da je to lose, a oni su u vecini, pa onda mora i da jeste lose". Objasnjenje deteta od 8 godina, od koga Sem razvojno nije predaleko odmakao.
Kolika je Novakova mentalna snaga ne pokazuje to kako se drzi u teskim mecevima, koliko uspeva da izdrzi pritisak "javnosti" ciji su eksponenti ovakve vrhunske atlete, ali mentalno nedozrele da se ozbiljno bave sportom poput tenisa gde neko moze nad njim da dominira i sa desetinom njegove snage. Iako on to ne moze bas lako da shvati, mogao je da oseti na terenu, gde je Novak ne ograo, nego se igrao sa njim, iako fizicki inferiorniji.
Ovim bih pozvao i redakciju da ne pridaje paznje svakom tocilu koje bi da pljune na Novaka. Ok, nije omiljen, svesni smo toga, ali to nema nikakve veze sa njim samim. Da je cutao, zamerali bi mu zast cuti. Da kaze "dobar dan", zamerili bu mu. Nije lako svim tim velikim teniskim nacijama da se pojavi neko fin i odmeren iz zemlje koju predstavljaju kao barbarskom, i zaustavi "njihov" tenis na 10 godina.

ser žile

pre 3 godine

Nikad svet neće neće razumeti naš mentalitet i to da kad nekom želimo da pomognemo to radimo od srca i ne svodimo nikakve računice niti zbog toga želimo bilo kakve druge benefite.. Svi su kao veliki vernici ali slaba vajda od toga kad u sebi taj osećaj nemaju

belopoljanski

pre 3 godine

Ko bese ovaj Sem Grot. Aaaa setio sam se jedan iz ekipe "drvoseca". Mlatni reketom tenisku lopticu sto jace i to bi bilo to od tenisa u njihovoj reziji.

M

pre 3 godine

Odlican tekst, veoma dobro napisano i veoma interesantno glediste. Medjutim provlaci se jedno: Novak je kriv sto ga ne vole jer njegovi stavovi i akcije ne idu niz dlaku mejn strimu. Slicno kao sa Lendlom, od Novaka se pravi zlikovac. Medjutim ni jednom se ne obradjuje kvalitet tih stavova i akcija, one su apriori pogresne. Npr medijski tretman Nadalove povrede: povredjen, a sve meceve dobio sa 3:0, i nikom nista. S druge strane sumnja se u Djokovicevu povredu. Novak iskace iz dirigovanog konteksta ATP u kojem su Rafael I Rodzer perjanice i neprikosnovene zvezde, on remeti njihov idealan rivalitet. To za sebicnost je negde i tacno. Sebicno je iznositi svoj suprostavljajuci stav od kojeg nemate koristi, ali isto tako je sebicno kada cutite, a od toga imate koristi. Samo sto od takvog odnosa Novak itekako profitira. Njemu je to hrana, takav odnos javnosti galvanizuje njegove pobede. On nikako u svemu tome nije gubitnik.

veliki mucenik djole

pre 3 godine

Noletovo ponasanje na terenu nervira neutralne ljubitelje teniss, to je cinjenica, i zato uvek navijaju protiv njega. To je sto srbin i tzv 'wog' u australiji (neko ko je poreklom iz juzne evrope i malo tamniji/temperementniji od prosecnog engleza, kao Sam Groth npr) mu takodje ne pomaze. Ali verujem da njegovi uspesi i dugovecnost najvise smetaju hejterima, i to sto ce za koju godinu da presisa Federera i mozda nadala, to teniskim snobovima nikako ne prija

kuc kuc

pre 3 godine

Zanivo da je i Australija pod britanskom krunom. I baš nekako tamo uvek englesko-australijski novinari svake godine imaju neku priču o Novaku.
To samo ćorav ne vidi.

Nikola B.Luka

pre 3 godine

Mozemo li da izvucemo grafikon na temu:"Negativne objave i komentari na racun Noleta prije i poslije stajanja na zulj ATP-ju?"
Da vidimo malo kako to izgleda....

Neo@

pre 3 godine

Pa ovo nije negativna analiza, štaviše čovek rekao neku svoju subjektivnu analizu koja je približna suštini današnjeg poimanja teniskih navijača u svetu, odnosno korelacije zapadnih vrednosti prema svemu što ne dolazi sa zapada, u ovom slučaju se radi o tenisu... A tenis je sport bogatih ljudi! A bogate zemlje ne dolaze sa istoka kako oni misle!
I što je najgore po zapad, novi talenti niču na istoku, po Rusiji uglavnom, a koji će pre ili kasnije nakon ove generacije uzeti primat u tenisu, što mu dodje još jedan prst u oko zapadu!
Nole vam je kao nekada Zvezda npr. u fudbalu, i koja hipoteticki rečeno da sad krene osvajati svake druge godine titule LS, oni bi promenili format takmičenja, a kako su ga već promenili kad je i stvarno uzela tu titulu.
Zapad je naličje licemerje i ega ljudskog, sa nekim časnim izuzecima...

dr mr

pre 3 godine

kada neko nešto kaže o motivima druge osobe, on samo govori o tome kako on razmišlja, tj kaže kakav je on. Sada znamo kakav je ovaj novinar. Ništa tu nema o Novaku, samo o njemu. Tužno mali čovek, iskreno ga žalim.

JPR24

pre 3 godine

Buahaha, nije u karijeri uspeo ni u top 50 da uđe... 38 pobeda za 62 poraza... Jedini uspeh mu je servis od 263km/s na čelendžeru... I on je neki Ekspert !??? Hajd onaj Vilander što trabunja te levo, te desno, ali je barem nešto osvojio, ostavio trag u tenisu... ali ovaj ???

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Savet za Noleta,kralju ne obracaj uopste paznju na te izjave,fokusiraj se na tenis i igru i za pocetak da osvojis AO pa idemo dalje!

Jani

pre 3 godine

Pita mene drugar zasto svi mrze Noleta, pa fenomenalan igrac je.
A ja njega pitam sta misli o Marku Markezu.
Kaze on mrzim tog gmizavca spanskog (normalno svi mi volimo Valentina Rosija)
E to je to, za sve drugo osim nas sa balkana Nole je Mark Markez a Federer i Nadal Valentino Rossi.
Ali kog briga za njih, drs se Nole i za par godina bices i zvanico GOAT to ti niko ne moze uzeti, a Federer nek bude najvoleniji teniser svih vremena, Nadal moze bidi najzgodnii teniser svih vremena :-) al jedan bice GOAT
Pozdrav iz Makedonije

Rajkovic

pre 3 godine

Novak je pre svega dobar covek, tako da podrzavanje ovih lupetanja protiv njega mi nisu jasna. Njihova sujeta, ljubomora i bezobrazluk nemaju granice.

Surovoiskrenaosoba tzv.realista

pre 3 godine

Nije zao..ali malo smara..u sve se mesa....uzmi brate igraj,to je gladijatorska igra,covek na coveka,prestani da delis srca,svi ti se smeju,prestani da se mesas u sve,uzmi GS da preteknes Federera u svemu...i zakucaj se na prvom mestu za narednih 100 godina najmanje...

Srce i Dusa

pre 3 godine

Mi Srbi imamo dusu i srce, to je ono sto zapad ne razume.
Vremenom su izgubili osecanja, ostao je samo novac i uspeh kao merilo vrednosti...tu dolazi pravi konflikt, zbog toga ne razumeju Djokovice...covek ima ljudskost...to ih zbunjuje, anomalija...

haylee

pre 3 godine

Klikbejt naslov. Na ovaj način samo potpaljujete dalje mržnju.
Grot je manje više lepo rekao.

Ako Novak želi taj krst nekoga ko će da paradigmatski menja stvari neka ga nosi. Ali onda mora da bude spreman na sav ovaj otpor koji doživljava. Mnogo gore je bilo Arturu Ešu, pa je upravo on izgurao formiranje ATPa. Ako hoće da ga po takom nečem pamte, onda to odobravanje koje želi sada mora da sačeka, kada će u retrospektivi biti jasno da je uradio nešto veliko za tenis, a ne samo za sebe.

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Trla baba lan... da joj prodje dan.. Da joj prodje da joj prodje da joj prodje dan...
Novak je pametan, kulturan i čovek bez mane i kompleksa što ljudi na Zapadu izgleda nikad neće biti jasno.

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Ja sam ovo izlaganje dotičnog shvatio totalno drugačije od ovog domaćeg nazovi novinara, koji očigledno nije za taj posao.
Grot uopšte nije napao niti pljuvao Novaka, rekao je sve realno kako jeste. Kulminacija teksta je onaj deo gde je domaći novinar shvatio da je poruka Novaku da začepi usta uopšte nije tog smisla, već nekog sasvim drugog. Blago nama sa takvim novinarima, ko pročita samo naslov, već stvara totalno pogrešnu sliku o tekstu.

Драган КНН

pre 3 godine

И мене су нападали у младости , али хвала Богу жив сам , здрав сам ! Новак је громада људска у сваком погледу са огромним банковним рачуном . Тко му завиди , његов проблем !

cviker

pre 3 godine

Noćko Zloćko.

u ovom tekstu Grot je, bar, za jednu stvar u pravu, a to je:

"On igra pored dvojice najpopularnijih i najfenomenalnijih teniskih talenata koje je ovaj sport ikad video. I mada je više nego izvesno da će ih prestići po broju osvojenih grend slem titula..."

Predo

pre 3 godine

Sve i da se složim sa ovim teniskim drvosečom (ne znam jeste li ga gledali, to što ga nazivam drvosečom, nema veze sa ovim tekstom, prvo je što kaže da postoji sukob između Krjiosa i Novaka. Nema sukoba, samo Krjios "brlja" po internetu, NOvak ne odgovara. A drugo, Grot žali Novaka što nema prijatelja. Za Grota su čuli ovakvi teniski zaljubljenici kao ja, neam nas sigurno milion. A Đoković ima milion prijatelja, barem u svojim sunarodnacima.

CroFed

pre 3 godine

Novica je inteligentniji/lukaviji od Kyrgiosa, filozof, širi i ljubav (nakon meča) a ne samo ljutnju (tokom meča). Uz to je i humanitarac kao i pravi sportaš...

my way

pre 3 godine

Da ga parafraziram, Australijanci kao ne znaju sta je Novak hteo kada je predao predloge tenisera organizatoru, a apsolutno sam siguran da i u plitkoci i u dubini duse znaju. Hteo je da svi budu ravnopravni na turniru sto je vise moguce, sportski i posteno. Znam da to nesto sto je svakom Srbinu jasno, jer je i u njemu kulturoloski i vrednosno ukorenjeno, nije evidentno zapadnjaku. Medjutim, da bas toliko ne razumeju Novakove namere, u to ne mogu da poverujem. Mozda i gresim, mozda je zaista taj individualizam, tacnije egoizam kako Grot kaze, otisao toliko daleko kod njih.

Mihael

pre 3 godine

Moram, da kažem da samo u Srbiji i nigde više u svetu nema ovakvih članaka.Sam nisam iz Srbije i čat paralaleno sve novine i vidim šta se radi u Srbiji. Svaki tekst neko iz Srbije je nevino napadnut, svi ne vole srbe i generalno čitav svet je protiv srba. Ljudi opustite se više, ne pišite gluposti. Svaki tekst od Novaka pišete u negativnom kontekstu. Ovaj tekst uopšte nije zlonameran, nego dobronameran. Pisao sam i u teksu gde stric Nadal iznosi svoje mišljenje o povredi koje je podpuno pravilno, pošteno i svako razmišlja na takav način (logično). Svud mediji plasiraju teorije zavere, napadanje zapada, drugih medija, čitavog sveta na sve što je srbsko. Aman ljudi oladite malo od takvih izmišljenih kritika. Vjerujem da takav tekst diže čitanje i komentiranje jer čitaoci imaju potrebu da brane svoje ljude, sportiste... Ali realno obmanjjujete ljude vi mediji. Napišite nešta pozitivno pred sam meč. Mnogo pametnije...

Xo1

pre 3 godine

Pod hitno napraviti cricket reprezentaciju Srbije. I za jedno 10 godina igrati finale protiv Bangladesha.
Za trece mesto England vs Australia.

Ja

pre 3 godine

Ja obozavam Novaka. Ali ziveci na Zapadu primecujem razlike u njihovom i nasem mentalitetu, i neke stvari koje su kod nas uobicajene kod njih jednostavno ne prolaze. Mislim da su kljucne reci uctivost i suzdrzanost. Nije tesko svesno ih primeniti, a cine znacajnu razliku. Mi u mentalitetu imamo zelju da se dodvorimo (5 vekova pod Turcima je ucinilo svoje) i da se dopadnemo, ali nasi nacini ne prolaze na Zapadu. Suzdrzanost, uctivost, i ne moras da se dopadnes nikome (paradoksalno, sa takvim stavom ces se dopasti). Mislim da ima dosta toga tacnog u ovom tekstu, i da neki dobri zakljucci mogu da se izvuku.

roki

pre 3 godine

nije ga napao, text je manje više korektan. Čovek priča da mu je krivo što javnost percipira Noleta kao lošeg momka. Izvrćete suštinu bombastičnim naslovima

PA DA DA DA

pre 3 godine

Razumem, moraju ljudi da zaradjuju pare na drustvenim mrezama, a narocito kada neko svetsko Ime okarakterisete kao loseg ... pare samo padaju....

Kralj mača

pre 3 godine

Ове Новакове хејтере треба све медијски размонтирати од стране наших медија и системски се потрудити да та демонтажа редовно "цури" у светске медије, како би коначно мало скалали, пошто већ образа и васпитања немају. Треба њима неко добро да отвори очи, крајње је време, да постави "огледало" испред њих и да анализира и објављује сваки њихов гест, потез, изјаву, догађај и томе слично, баш исто као што раде Новаку. Једноставно, да и ми имамо људе који ће бити плаћени за то, као што они имају своје. А онда у зависности од реакције јавности, само се усредсредити на поређење реакција у њиховом и Новаковом случају, како би им се пластично објаснило њихово лицемерје и двоструки аршини у размишљању када је Новак у питању у односу на остале. Након тога наставити са демонтажом док их не сатерају уза зид, пошто би све негирали и копрцали се док могу, а треба им и ту могућност на крају одузети.

Lukavi

pre 3 godine

Ok je sve to, rekao je i neke realne stvari za novaka i njegov pr itd, ali meni na kraju dana nije jasno sta to Novak zapravo lose radi? Kao pogodi linisjkog sudiju slucajno i bude diskfalifikovan sto je meni smesno ali kao ajde. Al onda naslovi kao da je otisao i lupio samarcinu klinki koji skuplja loptice, samo se o tome radi. Lik se prodere na terenu od toga se pravi intriga kako je to nesportski :D, evo sad se povredi krece razapinjaanje kako je samo eto smeo da se povredi jelte u trenutku je rekao da misli da mu je pukao misic i sad kao eto lazov je hahahaha.

Upravu je ovaj lik sto kaze da je djokovic odgovoran za svoju sliku u medijima ali niko da pokaze i kako se mediji prema njemu odnose ne samo sad nego kroz celu karijeru.

Primer: Zamislite da je Djokovic izjavio za Federera ono sto je ovaj za njega izjavio nakon polu finala US opena 2011. Ili da je Novak mahao prstom nakon polu finala RGa 2011, ili da Novak ne izadje na finale protiv Rodzera pa onda 7 dana kasnije igra Davis Cup, i da kida, ili da Novak kaze Rodzerovim roditeljima u sred meca da ucute, ili da Jelena Djokovic nazove Vavrinku "cry baby" u sred meca?

Dakle jeste Novak kriv sto sebe dovodi u te situacije, ali ima i druga strana medalje koju ocigledno niko ne zeli da vidi ili namerno ne vide.

466453

pre 3 godine

Hajde ovako, Novak je došao iz rupe iz koje smatra da je, boze moj to je bivši teniser a ne akademik. Krade im pehare na AO, tako ga vide, smanjuje istorijsku vrednost svih njihovih najvećih tenisera i to na njihovom tlu, gde je najuspešniji.
Uz to i vrlo ironično je da je Australija jedna od država gde je medju našim imigrantima i njihovom decom najveći udeo doktora nauka, titula stečenih na njihovom tlu. Da ova spodoba to zna, bilo bi za očekivati da i njih napadne da podkradaju Australiju na ogroman novac. Ili, stani, onemogućeno im je da iznesu novac koji su zaradili bez da plate ogroman porez te će većina ostati u Australiji.
Ko je zao?

Jovica

pre 3 godine

Ne razumijem cime ga je napao? Covjek je lijepo objasnio zasto se Novaku sve ovo desava. Veoma realan i nepistrasan clanak i misljenje. Ali, kad smo mi takvi kakvi smo, mi cemo i u savjetu vidjeti napad. Nazalost :(

Lex

pre 3 godine

Da je Novak izabrao Nike, kada je imao priliku do ove hajke na njega ne bi nikada došlo.
(detektiv, 16. februar 2021 10:31)

Макар га је Виландер попустио :))

Dvostruki standardi

pre 3 godine

Nema tu filozofije, da je Novak englez, pisali bi hvalospjeve o njemu.
(kaokakao, 16. februar 2021 10:33)



Ovde u Srbiji bi ga onda pljuvali najstrasnije, isti ti koji danas pisu hvalospeve.

Simke

pre 3 godine

Sve sto je rekao ovaj covek je istina. Novak je teniski majstor ali ponašanje, izjave, postupci, razmisljanje mu je katastrofa. Ja navijam za njega ali sam upoznao gomilu ljudi koji su zapanjeni njegovim razmisljanjima. Umesto da izvuce pouke iz gresaka on pravi jos vece...sam sebe uništava.

Dragi Ivić

pre 3 godine

Ко је овај човек? Још један од оних који би да се прослави нападајући Ђоковића. Живи испод нас, на другој страни Земљине кугле, на крај света, седи , брља и скреће пажњу на себе.
ПС
Иначе, разумљива ми је и препорука Нолету да мало стиша своје реакције, не због ових мишева, већ због себе и свог мира. Пси лају, а караван пролази...

Realno gledajuci

pre 3 godine

Djokovic je kriv za to, stalno psuje dere se kao neki ludak, lomi rekete a to se ne moze videti kod Feredera i Nadala. Stalno se pravi pametan, zeli da pravi paralarne institucije as ATP, Novak radi protiv sebe. Gluposti to je to zasto je iz SRB su gluposti, jer Ana Inavonic je bila iz SRB i svi na Zapadu su je obozavali i navijali za nju. Ana se ponasala drugacije i Anina familija nista nije izjavljivala.

Olja

pre 3 godine

Nole prolazi kroz gustu prljavu medijsku prasinu, a ovaj GS, ako ga osvoji, a nadam se da hoce, imace mnogo vecu vrijednost od bilo kod dosad, posebno "onog" osvojenog na US openu, kada je ogroman dio publike bio na strani svakog njegovog protivnika. Mnogo snage mu je sada potrebno, ne fizicke, nego mentalne da izdrzi pritisak koji su mu nametnuli. Neka mu je srecno!

dule

pre 3 godine

Nisam čitao originslni tekst, sli ovako prenešeno izrečeno o Đokoviću je ok. Ja se ne slažem o onome da treba da začepi pošto previše tenisera iz samog vrha, čak rekao bi 2/3 njih su dosadni pc botovi.

Đoković je tu na ivici, imao je i on gomilu pc ..... ali ima i prilično začuđujućih izjava.

Što se Nika tiče, on je itekako potreban tenisu, ali o njemu se može pričati kao ko je polutalenat koji nikad ništa značajno nije uradio u tenisu. Što se tiče društvenih mreža, on samo proziva druge tenisere i priča o koroni. Ipak, i kao takav je potreban da prodrma kavez.

N.S.

pre 3 godine

Broje se titule ,GS i nedelje na prvom mestu. Mogu da pišu šta god hoće.Sigurno je tatakav stav prema njemu ga nervira ali ga i motiviše. Setite se finala Vimbldona 2019 protiv Federera. Novak je navikao da bude na nišanu zapadne štampe i nedobronamernih novinara. Idemo Novače po 18 GS!!!!

dovla

pre 3 godine

Rupertova stampa moze Novaka da cimne.
Kao i svi ostali.
Svi ce puci od muke sto je bas on ubedljivo najbolji igrac svih vremena. Bez konkurencije.

Stevo

pre 3 godine

Ne nismo razumjeli šta je pisac htio da kaže:-)
Jednog dana kada se podvuče crta velike trojke, vidjeće se sva genijalnost Novaka Đokovića. Zapamtite, biće još više poštovan zbog djela koje čini van terena.
Novače Legendo, više nas je!!!

Analitičar amater

pre 3 godine

Očigledno da ovu mega hajku na Novaka neko sponzoriše jer jedino tako misle da mogu da poremete najboljeg na svetu.Skupilo se društvo sa koca i konopca i za neki novac prosipaju svoja znanja o tenisu.Guraj Nole i otresi ih sve i ne osvrći se na licemere i luzere.

Grot(eska)

pre 3 godine

Biće da je tom njihovom svetu potreban još jedan Srbin, negativac, bad guy ili "zlikovac", da bi lečili svoje komplekse što je baš taj Srbin na putu da postane najveći svih vremena u istoriji tenisa. Neka se ne brinu za Novaka, on može okupiti mnogo veće društvo za pikanje lopte nego što su ovakvi nazovi stručnjaci imali čitalaca u celoj svojoj karijeri.

Green

pre 3 godine

Текст је добро написан, али оно што провејава из текста то је да Новак једноставно није и никада неће бити на нивоу ове двојице. Можда грешим, можда сам субјективан, јер се ради о Нолету, али... А тон је управо такав јер ће их он по свему судећи, превазићи.

Zola

pre 3 godine

Problem je što će biti najbolji. To mu ne može osporiti pa ajde da budemo maliciozni i damo mu neki "dobar savet". Previše je Novak osvajao AO i Ne nazire mu se kaj. A to je veliki problem za nekog ko dolazi iz istočne evrope.

majstor

pre 3 godine

Kada vidim logiku i temperament "australijskih" tenisera bude me sramota sto sam hteo da se preselim tamo pre 20 godina...koji mozak i koja logika cccc

Запад,профит,капитал

pre 3 godine

Нисам приметио да је неки нарочито лош контекст овог Гротовог излагања(узгред речено ко беше он).Али овај део са тенисерима као егоистима ми се свиђа.Новак је "зао" тенисер јер су Роџер и Рафа продукт запада у њиховом спорту и ту нема шта да тражи сем да их шибне на терену.Међутим после свих напада на њега да настави и даље да покушава да помогне лошије пласираним тенисерима биће више од мазохизма.Нарочито што се нико од тих тенисера није јавио и стао у његову одбрану.Моја порука,Новаче буди егоиста,гледај само себе нема помоћи ни за кога сем за Србију.Волео бих да се прикаже у еврима сва помоћ коју си овој земљи дао као фолирант и зликовац.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

lep tekst, ko ga je procitao zna da je covek lepo rekao , ako je neko uopste i procitao, naslov je pogresan, sluzi samo za klik!!

466453

pre 3 godine

Ne budite naivni, svi koji javno biste Novaka su dobro plaćeni da to rade!
Medijski publicitet je u pitanju, ko ima jači megafon dalje se čuje.
Novak to dobro zna i ne mari a kad nešto dolazi od tenisera i bivših znaju i ptice na grani da ti individualci žive život u jednoj od najprljavijih okolina po pitanju zlobe, ljubomore, pakosti.
Bog prašta, Nole takođe, što bi se mi jedili?

Sima Pavlović

pre 3 godine

Čitajući ove likove, ispade da bi za Novaka mnogo bolje bilo da se ne zauzima nizakoga nego da gleda svoja posla. Sebičnost se postavlja kao uzor, a altruizam se podcenjuje i ismeva. Mozda bi Novak stvarno trebao da prestane da zastupa druge i gleda isključivo u svoje dvorište.

deda miloje

pre 3 godine

A sto je ovaj tekst 'kampanja' protiv Djokovica? U ovom tekstu autor govori o tome kakav imidz Djokovic ima medju navijacima i u medijima. Znaci, on ne kaze da je to njegov stav nego govori o tome kako ga drugi vide. Nije mi jasno koliko je to tesko shvatiti.

Alex

pre 3 godine

Djokovicu moze savjet do kraja karijere? Bavi se samo tenisom, igraj koliko mozes, daj maksimum i ovo nek ti bude motiv da ti karijera sto duze traje jer ima li veceg izazova i satisfakcije nego kad vidis koliko im smeta da budes GOAT iz inata to i uradis. A kad pobedjujes hladne izjave i nezainterovanost kao da to radis s lakocom. Pa ce da te mole da im nesto kazes. Kao sto vidis oni sve sto se ti vise povlacis i izvinjavas oni te gaze. Za adria tur nisi morao nikom da se pravdas, uradio sam to i ispalo je kako je ispalo i tacka. Samo kazes dosta vise o tome ne zelim da pricam i zdravo. Ti si sad dovoljno uticajan i nisi mali u tom sportu da moras bilo kome sta da opravdavas i samo ostro sa bagrom. I na kraju smanji nervozu na terenu, to je najvaznije. Cini mi se da nikad nisi bio toliko nervozan, sto je cudno jer pretezno kako sazrevas budes mirniji.

Bil

pre 3 godine

Stvarno ne znam zašto objavljujete U Srbiji ovakve nebitne vesti, koje samo nerviraju nas navijače. Oni su svakako pokazali sebe u izjavama okolini u kojoj su a nama su nebitni.

Zagor

pre 3 godine

Ne znam sta se desava sa ovim "australcima" Otvorili sezonu lova na Novaka, izgleda da je to najlakse.
Ugledajte se na Pat Raftera, koji je to sportsmen bio a bogami i odlicam tenis igrac.

Dragan Borca

pre 3 godine

"Najfenomenalnijih teniskih talenata", mislim i da sam Eskim rekao bih da Djokovic na 100% je nesto najbolje od tenisa sto sam ikada video, gotovo nemoguce je bilo pobediti Novaka na 100% spremnosti i fokusa

Leti vreme

pre 3 godine

Za vreme AO svaki Australijanac koji je nekad drzao reket u ruci uzme sebi za pravo da komentarise sve i svašta kako bi dobio par minuta paznje. Recenicom "kada Nole bude čitao ovo..." pokazuje koliko je zeljan paznje jer prvi reket sveta neće potrositi 3min da čita analizu svoje igre od strane teniskog anonimusa ili analizu svog karaktera od strane coveka sa kojim nije dve reči razmenio u zivotu.
Čovek piše za one što čitaju novine na pecanju ili na sljakerskoj pauzi za rucak.

onako

pre 3 godine

Gotovo svi velikani koji su unapredili nešto, bili su u manjini. Da su svi koji vode uvek u većini, nikada se ništa ne bi promenilo niti unapredilo.

Dakle, jeste u manjini i tako i treba da bude.

Sad to kome je nekoga žao ili ne... Mnogo volim Nadala, iskreno mislim da je jedan od dvojice najvećih, a verovatno u ovom trenutku i najveći, ali kada sam juče slušao njegovu konferenciju za štampu... ne znam, meni je recimo žao da čujem takav nastup jednog velikana. Naravno, dobar je, i dalje ga volim i to se neće promeniti, samo eto, bilo mi je neprijatno da ga slušam.

Nekome je žao Đokovića i neprijatno mu je da ga sluša, ali hej, šta da se radi, nisu svi velikani u većini i ne treba da budu.

Robi

pre 3 godine

Sustina teksta je da je zlikovac jer je trazio bolje uslove za ljude u Melburnu?!?
:D
Ne znam sto pridajete vaznost ovakvim glupostima, jasno je da nikakvu vrijednost nemaju ovakvi tekstovi i da su ostrasceno napisani.
Ali lijepo je nama sa strane posmatrati kakav tretman covjek ima i vidjeti pravu globalnu sliku i za stvari vece od tenisa.
E sad neka svako nalazi razloge zasto je to tako i neka se nosi sa tim kako zna :)

HanSolo

pre 3 godine

Sve u svemu.. Malo i jeste tačno.. Šta mu treba da pravi novu organizaciju i takve stvari?!
U ovom trenutku treba da se končentriše na sebe i GS! Ovo ga sve košta energije.. I tačno je.. Treba da zatvori usta po nekim stvarima poput vakcinisanja i takve stvari.. On nema znanje za te stvari.. Ne mora da se vakciniše ali čemu da on pametuje!? Uvek sam uz njim, ali mu ovo nikako nije trebalo.. A ni Adrija tur.. Jako neodgovorno..

Irena

pre 3 godine

Pritom je sve tako lepo upakovano da c?e se svako ko z?eli biti objektivan zapitati ima li istine u ovom tekstu. Ljudi, haj'te trgnite se! Nole sebic?an? Gleda iskljuc?ivo svoje interese? Da li mi to govorimo o istoj osobi? Znate li s?ta je to empatija ili ste zaboravili? Da li se mi to polako ali sigurno pretvaramo u obic?no potros?ac?ko drus?tvo, hladno, bez emocija, a samim tim i bez sposobnosti da one koji imaju empatiju prepoznamo kao takve, vec? ih etiketiramo kao glumce koji pokus?avaju da izvuku korist radec?i sve iz sopstvenog sebic?nog interesa. Ljudi trgnite se malo!

Luka

pre 3 godine

Ovi sto brane Novaka uporedjuju ga sa Trampom, eto koliko su realni. Ne mrze njega sto je Srbin vec sto stalno nesto zanoveta i buni se, previja se od bolova ali ipak pobedjuje , vristi, psuje, lomi rekete...pa to ne dolikuje najboljem na Svetu.

Petar

pre 3 godine

Samo neka on osvoji vise grand slemova od Rodzera i Rafe pa neka ga mrzi celi svet. Kao sto je moja pokojna baba Miruna znala da kaze: "Samo se za dobrim konjem prasina dize!"

lal

pre 3 godine

dve teniske zvezde?!? ispravno je: bog i sesirdzija...
samim tim rat izmedju boga i sesirdzije je nemoguc... novak je milostiv i za sada ga ignorise, ako ga dovoljno naljuti pretvorice ga u prah i pepeo..

Milos84

pre 3 godine

Najjaci su mi ovi sto se kriju iza recenice ja volim Novaka ali ovo je kao dobronamerna kritika, pa onda usledi kilometarksi post o svim njegovim 'manama' . Da ih zna licno proradila bi ona izreka Sacuvaj me Boze od mojih prijatelja, a od neprijatelja cu se sam nekako sacuvati.

Domaćin

pre 3 godine

Po komentarima se tačno vidi da nolobotovi čitaju samo naslov. Da Nolo ima makar jednog pravog prijatelja, rekao bi mu isto što u tekstu piše.

Irena

pre 3 godine

Svako polazi od sebe. Tako i gospodin Grot, kada kaz?e da je Novak Djokovic? sebic?an i da nis?ta ne radi zarad dobra drugih, vec? iskljuc?ivo iz svojih interesa.
E pa dragi gospodine Grot, kako ste to i sami naveli u svojoj kolumni, svidelo Vam se to ili ne svidelo, nisu svi isti. ;)

Danijel

pre 3 godine

Teniski svet je jako velik i ima raznih mišljenja, kod nas iz nekog razloga čim neko kaže nesto o Novaku a da nije pohvalno odmah se prenosi i od toga se pravi vest. To me podseća na priču o muvi i pčeli, nasi mediji su očigledno muve kad je Novak u pitanju.

Slobodan

pre 3 godine

Ne misim da je nesta lose rekao, sem mozda je precutao cinjenicu da je iz male zemlje iz Istocne Evope i kao takav (vrhunski sampion) je morao biti "meta" vlasnika ovog sporta- zapadnog svijeta. Pitanje je sta ce biti sa ovim sportom ako se nastavi ovaj trend da najbolji dolaze sa Istoka (Rusije). Licno nikad nisam podrzavao Novakove vanteniske aktivnosti i smatram da mu samo stetu nanose i mislim da su ga kostale kojeg GS.

Šou Biznis

pre 3 godine

I posle pametuju ovde neki ljudi kako mi pljujemo Federera i Nadala zato oni ne vole Djokovica... Profesionalno od njih, nema sta

slaviša šmigič

pre 3 godine

Kakve gluposti svi dobro znaju,da Novak Sspada u red najmirnijih tenisera u eri ovog sporta porediti Novaka sa Twiterašonm Kiriosom je ludost pa nemogu reči sem,da je ovaj čovek lud kao,da se druži sa mazgom zvanom Kirios kako bi se uguzrao eliti koja napada svakodnevno Novaka i traže neki glupi razlok u Adrian turu zašto se nespomene ko kad i gde je doneo taj virus a ne da se napada Francuski nobelovac Montanje jer je rasčlenio sve oko virusa i dokazao,da su stavljane sekvence hiva i rekao isto što je rekao i Novak,da neče,da vakciniše ni sebe ni svoju decu i od tada su svakodnevni napadi baš od ove farmako mafije koja je usko povezana sa keraljevim porodicama koje su glavne što se tiče tenisa.Ako je Novask loš onda je Kirios i ovaj što je to pisao veoma zao poput ubice silovateljha ukrade decu,siluje i ubije fuj.

pozitivan tekst!?

pre 3 godine

Ne nismo razumjeli šta je pisac htio da kaže:-)
Jednog dana kada se podvuče crta velike trojke, vidjeće se sva genijalnost Novaka Đokovića. Zapamtite, biće još više poštovan zbog djela koje čini van terena.
Novače Legendo, više nas je!!!
(Stevo, 16. februar 2021 16:16)

Ja nisam video tekst kao skroz negativan - u stvari, on je covek rekao istinu, Rodzeru i Nadalu (tj onima koji stoje iza njih) je trebao negativac i izabrali su Novaka... i to je sasvim tacno. Upravo zbog toga se sve sto Novak kaze, ili uradi, tumaci negativno. Mislim da je novinar, na osnovu ovog sto pise ovde (nisam citao original), u stvari na diplomatski nacin (da ne bude da je na Novakovoj strani, jer se plasi) rekao sta je ovde sustina.

Navijac Djokovica

pre 3 godine

U ovom clanku odnosno analizi, ne vidim nista loseg po Djokovica.
Naprotiv, Grot ga nije napao, vec je napisao svoje misljenje, da li se
to nekome svidjelo ili ne.
Kao sto je netko na pocetku komentara napisao, Djokovic bi
trebao ovo svakako procitati i razmisliti, kako dalje. Ne treba se preko
stampe i na konferencijama za stampu opravdavati, jer zna da kao
David, protiv Golijata (celi svet) ne moze da se bori. Ali bas zato, protiv
tog Golijata moze sa svojom borbom i pobedama pokazati na terenu
da je najbolji u historiji. Ovo sto je danas pokazao protiv jakog Zvereva,
retko koji teniser bi to uspeo, u trecem setu gubi 4:1 i dobija ga, kao i
u 4 setu, kod 3:0 stize ga i pobedjuje „asovskog rivala“. CESTITKE!!
Uveren sam, da kad zavrsti karijeru, da ce taj Golijat ipak morati
priznati, da je Djokovic bio iznimka u teniskom svetu, pored svojih
dva jaka rivala.

Stevo

pre 3 godine

Ja nisam video tekst kao skroz negativan - u stvari, on je covek rekao istinu, Rodzeru i Nadalu (tj onima koji stoje iza njih) je trebao negativac i izabrali su Novaka... i to je sasvim tacno. Upravo zbog toga se sve sto Novak kaze, ili uradi, tumaci negativno. Mislim da je novinar, na osnovu ovog sto pise ovde (nisam citao original), u stvari na diplomatski nacin (da ne bude da je na Novakovoj strani, jer se plasi) rekao sta je ovde sustina.
(pozitivan tekst!?, 16. februar 2021 17:53

Tekst je loš jer Novak uopšte ne razmišlja sebično kako se želi prikazati.

Soko sivi

pre 3 godine

Dobar tekst osim onog dela za Adelejd! Jedino ako si nabaždaren da u svemu vidiš svetsku zaveru protiv Srba moŸeš u ovome videti napad. Ljudi treba malo više da čitaju sam tekst a ne da im u startu naslov oboji mišljenje pre nego pročitaj

komentar

pre 3 godine

Ajde da ga je par njih napalo, pa da kažeš da je NDJ u pravu. Ovako kad ga svi napadaju, malo pada u vodu da je NDJ u pravu. Realno, kolege ga poznaju bolje nego mi.

posmatrač

pre 3 godine

Suština ovog teksta, baš kao i svih ostalih, manje ili više negativnih o Novaku je uvek ta pogrešna, uglavnom kapitalistička (da ne kažem zapadna), pretpostavka, koja polazi od sopstvenog autorovog stava, koji je eto ovde još i jasno naveden u jednom trenutku. Dakle, on je napisao “...Teniseri su sebični ljudi, ne samo Đoković, svi mi...” Ako to malo proširimo, i čitav taj “problem” koji Novak ima sa “zapadom”, možemo jasno razumeti da u stvari većina tih koji ga “napadaju”, a u stvari više obezvređuju u svojim komentarima, zapravo tako misle o svim ljudima, a ne samo o teniserima, i da je u stvari tu suština “problema”. Teniseri su teniseri, i oni, baš kao i gotovo svi profesionalci u svom poslu moraju da budu sebični prema svojim konkurentima na poslu, kako bi došli do nekog uspeha, ali “na kraju dana” svi su oni samo ljudi, ili bi barem trebali to biti. I zašto bi se onda čudili što neki (e, da je sreće i svi) razmišljaju kao ljudi pre svega. Neki na žalost nemaju kapacitet da to shvate, i tu se ogleda svo to nerazumevanje za te njima “nelogične” i “neshvatljive” Novakove ideje i akcije. Kapitalizam jeste surov, ali i tu postoje ljudi, i siguran sam da su oni većina, samo što je ova druga grupa po običaju (baš kao i kod nas), uvek glasnija, pošto je i bezobraznija, a evo i po svom samom svedočenju, sebičnija.

posmatrač

pre 3 godine

Priču su dobro osmislili, ali agonija i patnja se ne završava sa Đokovićem, jer dolazi Medvedev
(Boris, 16. februar 2021 19:10)
Baš tako, i još nije sam, kao što vidimo, mada je činjenica da on izgleda kao potencijalno najozbiljniji kandidat da sledeći preuzme vrh. Povratka na staro nema. Tenis nije više u tolikoj meri sport privilegovanih, kao što je bio ranije, i neki imaju veliki problem da to svare, a pogotovo što sa jedne strane se trude da furaju tu kao neku navodno izvornu gospodštinu, a sa druge strane se takođe trude da furaju (tolerišu) i neke kao savremene tendencije u vidu Kirijosa i sličnih, u suštini samo nadobudnih i nevaspitanih. Stvari koje su jednostavno nespojive.

DJole

pre 3 godine

Sada već više nije normalna ova kampanja protiv Đokovića... Nešto slično kao na Trampa. Zato njegovi rezultati imaju veću vrijednost od Nadalovih i Federerovih. Da je Novak imao Federerov tretman, on bi već sada bio na 20+ GS-ova. Svi su svjesni da on nezadrživo grabi kao famoznom GOAT-u, pa moraju da bacaju kamenje sa strane...
Ali čuj ovo zlikovac. Nema nježnije, toplije osobe od njega. Overall nice guy što bi se reklo. Ali ućutkaće njih on đe je najbitnije - na terenu!

Corba

pre 3 godine

Obozavam Novaka. Ali ovo je toliko dobar tekst, da Nole treba da ga okaci u dnevnoj sobi. Deluje kao bezobrazluk, ali je izuzetno dobra analiza i kada kazem dobra mislim velikim delom dobronamerna.

Ovaj deo mi je mozda i najbolji:

Ko god ga savetuje, radi loš posao. Ili možda on nikog ne sluša. Sa svakom novom kontroverzom, dolazi i neko novo opravdanje, 'mislio sam na druge, radio sam to za tenis' i tako dalje. Ali tvrdnje da deluje zarad višeg dobra često deluju samoporažavajuće transparentno. Budimo iskreni, to je uglavnom očigledno prvo i prevashodno sve zbog njega samog. Teniseri su sebični ljudi, ne samo Đoković, svi mi.

johnny b

pre 3 godine

I kako ste vi na osnovu teksta zakljucili da je on njega napao? Covek rekao sustinu. Rodjer i Rafa su bili najbolji teniseri sveta dok nije dosao Novak. Dug period su se smenjivali a onda je doslo Noletovo vreme. Ne vidim da ga je bilo gde u tekstu napao osim sto je imao svoje misljenje o njemu.

Kralj mača

pre 3 godine

Ове Новакове хејтере треба све медијски размонтирати од стране наших медија и системски се потрудити да та демонтажа редовно "цури" у светске медије, како би коначно мало скалали, пошто већ образа и васпитања немају. Треба њима неко добро да отвори очи, крајње је време, да постави "огледало" испред њих и да анализира и објављује сваки њихов гест, потез, изјаву, догађај и томе слично, баш исто као што раде Новаку. Једноставно, да и ми имамо људе који ће бити плаћени за то, као што они имају своје. А онда у зависности од реакције јавности, само се усредсредити на поређење реакција у њиховом и Новаковом случају, како би им се пластично објаснило њихово лицемерје и двоструки аршини у размишљању када је Новак у питању у односу на остале. Након тога наставити са демонтажом док их не сатерају уза зид, пошто би све негирали и копрцали се док могу, а треба им и ту могућност на крају одузети.

Luka

pre 3 godine

Ovi sto brane Novaka uporedjuju ga sa Trampom, eto koliko su realni. Ne mrze njega sto je Srbin vec sto stalno nesto zanoveta i buni se, previja se od bolova ali ipak pobedjuje , vristi, psuje, lomi rekete...pa to ne dolikuje najboljem na Svetu.

despot

pre 3 godine

Можете му пљунути под прозор,"господо".Кад се сетим само Мекинроа,како је псовао,али сочније да не може,Ноле је оличење лијепог понашања

Realno gledajuci

pre 3 godine

Djokovic je kriv za to, stalno psuje dere se kao neki ludak, lomi rekete a to se ne moze videti kod Feredera i Nadala. Stalno se pravi pametan, zeli da pravi paralarne institucije as ATP, Novak radi protiv sebe. Gluposti to je to zasto je iz SRB su gluposti, jer Ana Inavonic je bila iz SRB i svi na Zapadu su je obozavali i navijali za nju. Ana se ponasala drugacije i Anina familija nista nije izjavljivala.

Domaćin

pre 3 godine

Po komentarima se tačno vidi da nolobotovi čitaju samo naslov. Da Nolo ima makar jednog pravog prijatelja, rekao bi mu isto što u tekstu piše.

Jovica

pre 3 godine

Ne razumijem cime ga je napao? Covjek je lijepo objasnio zasto se Novaku sve ovo desava. Veoma realan i nepistrasan clanak i misljenje. Ali, kad smo mi takvi kakvi smo, mi cemo i u savjetu vidjeti napad. Nazalost :(

Ja

pre 3 godine

Ja obozavam Novaka. Ali ziveci na Zapadu primecujem razlike u njihovom i nasem mentalitetu, i neke stvari koje su kod nas uobicajene kod njih jednostavno ne prolaze. Mislim da su kljucne reci uctivost i suzdrzanost. Nije tesko svesno ih primeniti, a cine znacajnu razliku. Mi u mentalitetu imamo zelju da se dodvorimo (5 vekova pod Turcima je ucinilo svoje) i da se dopadnemo, ali nasi nacini ne prolaze na Zapadu. Suzdrzanost, uctivost, i ne moras da se dopadnes nikome (paradoksalno, sa takvim stavom ces se dopasti). Mislim da ima dosta toga tacnog u ovom tekstu, i da neki dobri zakljucci mogu da se izvuku.

komentar

pre 3 godine

Ajde da ga je par njih napalo, pa da kažeš da je NDJ u pravu. Ovako kad ga svi napadaju, malo pada u vodu da je NDJ u pravu. Realno, kolege ga poznaju bolje nego mi.

cviker

pre 3 godine

Noćko Zloćko.

u ovom tekstu Grot je, bar, za jednu stvar u pravu, a to je:

"On igra pored dvojice najpopularnijih i najfenomenalnijih teniskih talenata koje je ovaj sport ikad video. I mada je više nego izvesno da će ih prestići po broju osvojenih grend slem titula..."

Simke

pre 3 godine

Sve sto je rekao ovaj covek je istina. Novak je teniski majstor ali ponašanje, izjave, postupci, razmisljanje mu je katastrofa. Ja navijam za njega ali sam upoznao gomilu ljudi koji su zapanjeni njegovim razmisljanjima. Umesto da izvuce pouke iz gresaka on pravi jos vece...sam sebe uništava.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

lep tekst, ko ga je procitao zna da je covek lepo rekao , ako je neko uopste i procitao, naslov je pogresan, sluzi samo za klik!!

Soko sivi

pre 3 godine

Dobar tekst osim onog dela za Adelejd! Jedino ako si nabaždaren da u svemu vidiš svetsku zaveru protiv Srba moŸeš u ovome videti napad. Ljudi treba malo više da čitaju sam tekst a ne da im u startu naslov oboji mišljenje pre nego pročitaj

dule

pre 3 godine

Nisam čitao originslni tekst, sli ovako prenešeno izrečeno o Đokoviću je ok. Ja se ne slažem o onome da treba da začepi pošto previše tenisera iz samog vrha, čak rekao bi 2/3 njih su dosadni pc botovi.

Đoković je tu na ivici, imao je i on gomilu pc ..... ali ima i prilično začuđujućih izjava.

Što se Nika tiče, on je itekako potreban tenisu, ali o njemu se može pričati kao ko je polutalenat koji nikad ništa značajno nije uradio u tenisu. Što se tiče društvenih mreža, on samo proziva druge tenisere i priča o koroni. Ipak, i kao takav je potreban da prodrma kavez.

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Ja sam ovo izlaganje dotičnog shvatio totalno drugačije od ovog domaćeg nazovi novinara, koji očigledno nije za taj posao.
Grot uopšte nije napao niti pljuvao Novaka, rekao je sve realno kako jeste. Kulminacija teksta je onaj deo gde je domaći novinar shvatio da je poruka Novaku da začepi usta uopšte nije tog smisla, već nekog sasvim drugog. Blago nama sa takvim novinarima, ko pročita samo naslov, već stvara totalno pogrešnu sliku o tekstu.

Zoran M.

pre 3 godine

Ovo ce trajati do kraja Noletove karijere.Nole bi mogao da doprinese tome da se sve to smiri malo. Djokovic ima svoj karakter ali to drugima smeta.U danasnjem svetu sve sto nije kako "oni" zele nije dobro.
Uvek uz tebe....idemo.

HanSolo

pre 3 godine

Sve u svemu.. Malo i jeste tačno.. Šta mu treba da pravi novu organizaciju i takve stvari?!
U ovom trenutku treba da se končentriše na sebe i GS! Ovo ga sve košta energije.. I tačno je.. Treba da zatvori usta po nekim stvarima poput vakcinisanja i takve stvari.. On nema znanje za te stvari.. Ne mora da se vakciniše ali čemu da on pametuje!? Uvek sam uz njim, ali mu ovo nikako nije trebalo.. A ni Adrija tur.. Jako neodgovorno..

Srce i Dusa

pre 3 godine

Mi Srbi imamo dusu i srce, to je ono sto zapad ne razume.
Vremenom su izgubili osecanja, ostao je samo novac i uspeh kao merilo vrednosti...tu dolazi pravi konflikt, zbog toga ne razumeju Djokovice...covek ima ljudskost...to ih zbunjuje, anomalija...

deda miloje

pre 3 godine

A sto je ovaj tekst 'kampanja' protiv Djokovica? U ovom tekstu autor govori o tome kakav imidz Djokovic ima medju navijacima i u medijima. Znaci, on ne kaze da je to njegov stav nego govori o tome kako ga drugi vide. Nije mi jasno koliko je to tesko shvatiti.

Mihael

pre 3 godine

Moram, da kažem da samo u Srbiji i nigde više u svetu nema ovakvih članaka.Sam nisam iz Srbije i čat paralaleno sve novine i vidim šta se radi u Srbiji. Svaki tekst neko iz Srbije je nevino napadnut, svi ne vole srbe i generalno čitav svet je protiv srba. Ljudi opustite se više, ne pišite gluposti. Svaki tekst od Novaka pišete u negativnom kontekstu. Ovaj tekst uopšte nije zlonameran, nego dobronameran. Pisao sam i u teksu gde stric Nadal iznosi svoje mišljenje o povredi koje je podpuno pravilno, pošteno i svako razmišlja na takav način (logično). Svud mediji plasiraju teorije zavere, napadanje zapada, drugih medija, čitavog sveta na sve što je srbsko. Aman ljudi oladite malo od takvih izmišljenih kritika. Vjerujem da takav tekst diže čitanje i komentiranje jer čitaoci imaju potrebu da brane svoje ljude, sportiste... Ali realno obmanjjujete ljude vi mediji. Napišite nešta pozitivno pred sam meč. Mnogo pametnije...

Surovoiskrenaosoba tzv.realista

pre 3 godine

Nije zao..ali malo smara..u sve se mesa....uzmi brate igraj,to je gladijatorska igra,covek na coveka,prestani da delis srca,svi ti se smeju,prestani da se mesas u sve,uzmi GS da preteknes Federera u svemu...i zakucaj se na prvom mestu za narednih 100 godina najmanje...

Golgy17

pre 3 godine

Odlican i zanimljiv tekst sto se mene tice. Covek takodje ima pravo da iznese svoje misljenje, a ja se slazem sa dosta od napisanog.

Inace apsolutno podrzavam i volim Novaka, cisto da se razumemo. I treba da pretekne sve ostale po broju titula.

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Ja sam ovo izlaganje dotičnog shvatio totalno drugačije od ovog domaćeg nazovi novinara, koji očigledno nije za taj posao.
Grot uopšte nije napao niti pljuvao Novaka, rekao je sve realno kako jeste. Kulminacija teksta je onaj deo gde je domaći novinar shvatio da je poruka Novaku da začepi usta uopšte nije tog smisla, već nekog sasvim drugog. Blago nama sa takvim novinarima, ko pročita samo naslov, već stvara totalno pogrešnu sliku o tekstu.

Perverzni traktorista

pre 3 godine

Trla baba lan... da joj prodje dan.. Da joj prodje da joj prodje da joj prodje dan...
Novak je pametan, kulturan i čovek bez mane i kompleksa što ljudi na Zapadu izgleda nikad neće biti jasno.

Dragan

pre 3 godine

Još jedan dingo from Down Under... Grot je nikakav teniser, pa hoće na ovaj način malo medijskog prostora. Miš komentariše lavlju riku. Smešno...

roki

pre 3 godine

nije ga napao, text je manje više korektan. Čovek priča da mu je krivo što javnost percipira Noleta kao lošeg momka. Izvrćete suštinu bombastičnim naslovima

ser žile

pre 3 godine

Nikad svet neće neće razumeti naš mentalitet i to da kad nekom želimo da pomognemo to radimo od srca i ne svodimo nikakve računice niti zbog toga želimo bilo kakve druge benefite.. Svi su kao veliki vernici ali slaba vajda od toga kad u sebi taj osećaj nemaju

Djole

pre 3 godine

Rece Sem Grot koji, da je uz svoje fizicke predispozicije imao i gram mozga u glavi, mogao da postane ozbiljan teniser. Nazalost mediji su to, daje se izvesna tezina i ovom objektivno pritupom momku, cije je misljenje potpuno irelevantno. Nije ni pokusao da obrazlozi sta je to pogresno u Novakovim stavovima, jer ne dobacuje tako daleko. "Federerovi i Nadalovi fanovi kazu da je to lose, a oni su u vecini, pa onda mora i da jeste lose". Objasnjenje deteta od 8 godina, od koga Sem razvojno nije predaleko odmakao.
Kolika je Novakova mentalna snaga ne pokazuje to kako se drzi u teskim mecevima, koliko uspeva da izdrzi pritisak "javnosti" ciji su eksponenti ovakve vrhunske atlete, ali mentalno nedozrele da se ozbiljno bave sportom poput tenisa gde neko moze nad njim da dominira i sa desetinom njegove snage. Iako on to ne moze bas lako da shvati, mogao je da oseti na terenu, gde je Novak ne ograo, nego se igrao sa njim, iako fizicki inferiorniji.
Ovim bih pozvao i redakciju da ne pridaje paznje svakom tocilu koje bi da pljune na Novaka. Ok, nije omiljen, svesni smo toga, ali to nema nikakve veze sa njim samim. Da je cutao, zamerali bi mu zast cuti. Da kaze "dobar dan", zamerili bu mu. Nije lako svim tim velikim teniskim nacijama da se pojavi neko fin i odmeren iz zemlje koju predstavljaju kao barbarskom, i zaustavi "njihov" tenis na 10 godina.

Obican Srbin

pre 3 godine

sustina svega je da nasi mediji pumpaju izvestaje,jer ko procita izjavu vidi se da covek koji ga je navodno tesko napao,ustvari vise rekao lepo o njemu. Tako da naslovi koje citamo su ustvari vise izmisljotine u cilju citanja teksta,a manje istina

466453

pre 3 godine

Hajde ovako, Novak je došao iz rupe iz koje smatra da je, boze moj to je bivši teniser a ne akademik. Krade im pehare na AO, tako ga vide, smanjuje istorijsku vrednost svih njihovih najvećih tenisera i to na njihovom tlu, gde je najuspešniji.
Uz to i vrlo ironično je da je Australija jedna od država gde je medju našim imigrantima i njihovom decom najveći udeo doktora nauka, titula stečenih na njihovom tlu. Da ova spodoba to zna, bilo bi za očekivati da i njih napadne da podkradaju Australiju na ogroman novac. Ili, stani, onemogućeno im je da iznesu novac koji su zaradili bez da plate ogroman porez te će većina ostati u Australiji.
Ko je zao?

Robi

pre 3 godine

Sustina teksta je da je zlikovac jer je trazio bolje uslove za ljude u Melburnu?!?
:D
Ne znam sto pridajete vaznost ovakvim glupostima, jasno je da nikakvu vrijednost nemaju ovakvi tekstovi i da su ostrasceno napisani.
Ali lijepo je nama sa strane posmatrati kakav tretman covjek ima i vidjeti pravu globalnu sliku i za stvari vece od tenisa.
E sad neka svako nalazi razloge zasto je to tako i neka se nosi sa tim kako zna :)

Ja

pre 3 godine

Nije njima bio potreban zlikovac. Oni su hteli da imaju dva mala 'boga' tenisa Rafu i Fecu, da budu večiti rivali, najveći duo svih vremena. A onda se pojavio neko bolji, pa još sa Balkana. To kvari bajkovitu sliku tenisa, to im drma kavez.

Aussie

pre 3 godine

Novakov problem je to sto mu se prezime zavrsava sa “vic”. Zato se i pisu ovakve gluposti. Staviti Novaka i Kigriosa u isti tekst je sramotno. Jedan je medju najboljim igracima ikada drugi je dvorska luda.

Analitičar amater

pre 3 godine

Očigledno da ovu mega hajku na Novaka neko sponzoriše jer jedino tako misle da mogu da poremete najboljeg na svetu.Skupilo se društvo sa koca i konopca i za neki novac prosipaju svoja znanja o tenisu.Guraj Nole i otresi ih sve i ne osvrći se na licemere i luzere.

Danijel

pre 3 godine

Teniski svet je jako velik i ima raznih mišljenja, kod nas iz nekog razloga čim neko kaže nesto o Novaku a da nije pohvalno odmah se prenosi i od toga se pravi vest. To me podseća na priču o muvi i pčeli, nasi mediji su očigledno muve kad je Novak u pitanju.

Green

pre 3 godine

Текст је добро написан, али оно што провејава из текста то је да Новак једноставно није и никада неће бити на нивоу ове двојице. Можда грешим, можда сам субјективан, јер се ради о Нолету, али... А тон је управо такав јер ће их он по свему судећи, превазићи.

Zola

pre 3 godine

Problem je što će biti najbolji. To mu ne može osporiti pa ajde da budemo maliciozni i damo mu neki "dobar savet". Previše je Novak osvajao AO i Ne nazire mu se kaj. A to je veliki problem za nekog ko dolazi iz istočne evrope.

Rajkovic

pre 3 godine

Novak je pre svega dobar covek, tako da podrzavanje ovih lupetanja protiv njega mi nisu jasna. Njihova sujeta, ljubomora i bezobrazluk nemaju granice.

Šou Biznis

pre 3 godine

I posle pametuju ovde neki ljudi kako mi pljujemo Federera i Nadala zato oni ne vole Djokovica... Profesionalno od njih, nema sta

Dragan Borca

pre 3 godine

"Najfenomenalnijih teniskih talenata", mislim i da sam Eskim rekao bih da Djokovic na 100% je nesto najbolje od tenisa sto sam ikada video, gotovo nemoguce je bilo pobediti Novaka na 100% spremnosti i fokusa

Dragi Ivić

pre 3 godine

Ко је овај човек? Још један од оних који би да се прослави нападајући Ђоковића. Живи испод нас, на другој страни Земљине кугле, на крај света, седи , брља и скреће пажњу на себе.
ПС
Иначе, разумљива ми је и препорука Нолету да мало стиша своје реакције, не због ових мишева, већ због себе и свог мира. Пси лају, а караван пролази...

lal

pre 3 godine

dve teniske zvezde?!? ispravno je: bog i sesirdzija...
samim tim rat izmedju boga i sesirdzije je nemoguc... novak je milostiv i za sada ga ignorise, ako ga dovoljno naljuti pretvorice ga u prah i pepeo..

dovla

pre 3 godine

Rupertova stampa moze Novaka da cimne.
Kao i svi ostali.
Svi ce puci od muke sto je bas on ubedljivo najbolji igrac svih vremena. Bez konkurencije.

uvekljubazan

pre 3 godine

Nije ništa loše rekao. Opisao je kako teniski svet vidi Novaka i zašto ga ne vole. Ovakav tekst bi trebalo da prija Novaku, ne u smislu da nastavi da se trudi da ga svi zavole, nego da bude to što jeste, teniska zver koja je pokvarila bal dve princeze. Da batali srca i da gazi.

Grot(eska)

pre 3 godine

Biće da je tom njihovom svetu potreban još jedan Srbin, negativac, bad guy ili "zlikovac", da bi lečili svoje komplekse što je baš taj Srbin na putu da postane najveći svih vremena u istoriji tenisa. Neka se ne brinu za Novaka, on može okupiti mnogo veće društvo za pikanje lopte nego što su ovakvi nazovi stručnjaci imali čitalaca u celoj svojoj karijeri.

Xo1

pre 3 godine

Pod hitno napraviti cricket reprezentaciju Srbije. I za jedno 10 godina igrati finale protiv Bangladesha.
Za trece mesto England vs Australia.

belopoljanski

pre 3 godine

Ko bese ovaj Sem Grot. Aaaa setio sam se jedan iz ekipe "drvoseca". Mlatni reketom tenisku lopticu sto jace i to bi bilo to od tenisa u njihovoj reziji.

majstor

pre 3 godine

Kada vidim logiku i temperament "australijskih" tenisera bude me sramota sto sam hteo da se preselim tamo pre 20 godina...koji mozak i koja logika cccc

Bil

pre 3 godine

Stvarno ne znam zašto objavljujete U Srbiji ovakve nebitne vesti, koje samo nerviraju nas navijače. Oni su svakako pokazali sebe u izjavama okolini u kojoj su a nama su nebitni.

dr mr

pre 3 godine

kada neko nešto kaže o motivima druge osobe, on samo govori o tome kako on razmišlja, tj kaže kakav je on. Sada znamo kakav je ovaj novinar. Ništa tu nema o Novaku, samo o njemu. Tužno mali čovek, iskreno ga žalim.

Nikola B.Luka

pre 3 godine

Mozemo li da izvucemo grafikon na temu:"Negativne objave i komentari na racun Noleta prije i poslije stajanja na zulj ATP-ju?"
Da vidimo malo kako to izgleda....

štraus sa grbavice

pre 3 godine

Kako Novak bude podizao GOAT lestvicu tako će i ovih "Grotova" biti sve više. Novak je neželjeni šampion i to zapadnjaci ne mogu da probave.

Ni malo ovo nije slučajno i liči da je ova histerija orkestrirana iz jednog centra u cilju da se Novak destabilizuje i psihički poremeti. Ovima na zapadu je to poslednje oružje koje imaju na raspolaganju.

Zagor

pre 3 godine

Ne znam sta se desava sa ovim "australcima" Otvorili sezonu lova na Novaka, izgleda da je to najlakse.
Ugledajte se na Pat Raftera, koji je to sportsmen bio a bogami i odlicam tenis igrac.

Alex

pre 3 godine

Djokovicu moze savjet do kraja karijere? Bavi se samo tenisom, igraj koliko mozes, daj maksimum i ovo nek ti bude motiv da ti karijera sto duze traje jer ima li veceg izazova i satisfakcije nego kad vidis koliko im smeta da budes GOAT iz inata to i uradis. A kad pobedjujes hladne izjave i nezainterovanost kao da to radis s lakocom. Pa ce da te mole da im nesto kazes. Kao sto vidis oni sve sto se ti vise povlacis i izvinjavas oni te gaze. Za adria tur nisi morao nikom da se pravdas, uradio sam to i ispalo je kako je ispalo i tacka. Samo kazes dosta vise o tome ne zelim da pricam i zdravo. Ti si sad dovoljno uticajan i nisi mali u tom sportu da moras bilo kome sta da opravdavas i samo ostro sa bagrom. I na kraju smanji nervozu na terenu, to je najvaznije. Cini mi se da nikad nisi bio toliko nervozan, sto je cudno jer pretezno kako sazrevas budes mirniji.

Irena

pre 3 godine

Svako polazi od sebe. Tako i gospodin Grot, kada kaz?e da je Novak Djokovic? sebic?an i da nis?ta ne radi zarad dobra drugih, vec? iskljuc?ivo iz svojih interesa.
E pa dragi gospodine Grot, kako ste to i sami naveli u svojoj kolumni, svidelo Vam se to ili ne svidelo, nisu svi isti. ;)

Olja

pre 3 godine

Nole prolazi kroz gustu prljavu medijsku prasinu, a ovaj GS, ako ga osvoji, a nadam se da hoce, imace mnogo vecu vrijednost od bilo kod dosad, posebno "onog" osvojenog na US openu, kada je ogroman dio publike bio na strani svakog njegovog protivnika. Mnogo snage mu je sada potrebno, ne fizicke, nego mentalne da izdrzi pritisak koji su mu nametnuli. Neka mu je srecno!

CroFed

pre 3 godine

Novica je inteligentniji/lukaviji od Kyrgiosa, filozof, širi i ljubav (nakon meča) a ne samo ljutnju (tokom meča). Uz to je i humanitarac kao i pravi sportaš...

Straight Outta München

pre 3 godine

Cak i kada uradi nesto da pomogne svojim kolegama on nekako uradi losi stvar??????? No comment. Sta sve covek moze da napise...

466453

pre 3 godine

Ne budite naivni, svi koji javno biste Novaka su dobro plaćeni da to rade!
Medijski publicitet je u pitanju, ko ima jači megafon dalje se čuje.
Novak to dobro zna i ne mari a kad nešto dolazi od tenisera i bivših znaju i ptice na grani da ti individualci žive život u jednoj od najprljavijih okolina po pitanju zlobe, ljubomore, pakosti.
Bog prašta, Nole takođe, što bi se mi jedili?

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Savet za Noleta,kralju ne obracaj uopste paznju na te izjave,fokusiraj se na tenis i igru i za pocetak da osvojis AO pa idemo dalje!

PA DA DA DA

pre 3 godine

Razumem, moraju ljudi da zaradjuju pare na drustvenim mrezama, a narocito kada neko svetsko Ime okarakterisete kao loseg ... pare samo padaju....

N.S.

pre 3 godine

Broje se titule ,GS i nedelje na prvom mestu. Mogu da pišu šta god hoće.Sigurno je tatakav stav prema njemu ga nervira ali ga i motiviše. Setite se finala Vimbldona 2019 protiv Federera. Novak je navikao da bude na nišanu zapadne štampe i nedobronamernih novinara. Idemo Novače po 18 GS!!!!

Запад,профит,капитал

pre 3 godine

Нисам приметио да је неки нарочито лош контекст овог Гротовог излагања(узгред речено ко беше он).Али овај део са тенисерима као егоистима ми се свиђа.Новак је "зао" тенисер јер су Роџер и Рафа продукт запада у њиховом спорту и ту нема шта да тражи сем да их шибне на терену.Међутим после свих напада на њега да настави и даље да покушава да помогне лошије пласираним тенисерима биће више од мазохизма.Нарочито што се нико од тих тенисера није јавио и стао у његову одбрану.Моја порука,Новаче буди егоиста,гледај само себе нема помоћи ни за кога сем за Србију.Волео бих да се прикаже у еврима сва помоћ коју си овој земљи дао као фолирант и зликовац.

Драган КНН

pre 3 godine

И мене су нападали у младости , али хвала Богу жив сам , здрав сам ! Новак је громада људска у сваком погледу са огромним банковним рачуном . Тко му завиди , његов проблем !

Milos84

pre 3 godine

Najjaci su mi ovi sto se kriju iza recenice ja volim Novaka ali ovo je kao dobronamerna kritika, pa onda usledi kilometarksi post o svim njegovim 'manama' . Da ih zna licno proradila bi ona izreka Sacuvaj me Boze od mojih prijatelja, a od neprijatelja cu se sam nekako sacuvati.

Predo

pre 3 godine

Sve i da se složim sa ovim teniskim drvosečom (ne znam jeste li ga gledali, to što ga nazivam drvosečom, nema veze sa ovim tekstom, prvo je što kaže da postoji sukob između Krjiosa i Novaka. Nema sukoba, samo Krjios "brlja" po internetu, NOvak ne odgovara. A drugo, Grot žali Novaka što nema prijatelja. Za Grota su čuli ovakvi teniski zaljubljenici kao ja, neam nas sigurno milion. A Đoković ima milion prijatelja, barem u svojim sunarodnacima.

M

pre 3 godine

Odlican tekst, veoma dobro napisano i veoma interesantno glediste. Medjutim provlaci se jedno: Novak je kriv sto ga ne vole jer njegovi stavovi i akcije ne idu niz dlaku mejn strimu. Slicno kao sa Lendlom, od Novaka se pravi zlikovac. Medjutim ni jednom se ne obradjuje kvalitet tih stavova i akcija, one su apriori pogresne. Npr medijski tretman Nadalove povrede: povredjen, a sve meceve dobio sa 3:0, i nikom nista. S druge strane sumnja se u Djokovicevu povredu. Novak iskace iz dirigovanog konteksta ATP u kojem su Rafael I Rodzer perjanice i neprikosnovene zvezde, on remeti njihov idealan rivalitet. To za sebicnost je negde i tacno. Sebicno je iznositi svoj suprostavljajuci stav od kojeg nemate koristi, ali isto tako je sebicno kada cutite, a od toga imate koristi. Samo sto od takvog odnosa Novak itekako profitira. Njemu je to hrana, takav odnos javnosti galvanizuje njegove pobede. On nikako u svemu tome nije gubitnik.

JPR24

pre 3 godine

Buahaha, nije u karijeri uspeo ni u top 50 da uđe... 38 pobeda za 62 poraza... Jedini uspeh mu je servis od 263km/s na čelendžeru... I on je neki Ekspert !??? Hajd onaj Vilander što trabunja te levo, te desno, ali je barem nešto osvojio, ostavio trag u tenisu... ali ovaj ???

Jani

pre 3 godine

Pita mene drugar zasto svi mrze Noleta, pa fenomenalan igrac je.
A ja njega pitam sta misli o Marku Markezu.
Kaze on mrzim tog gmizavca spanskog (normalno svi mi volimo Valentina Rosija)
E to je to, za sve drugo osim nas sa balkana Nole je Mark Markez a Federer i Nadal Valentino Rossi.
Ali kog briga za njih, drs se Nole i za par godina bices i zvanico GOAT to ti niko ne moze uzeti, a Federer nek bude najvoleniji teniser svih vremena, Nadal moze bidi najzgodnii teniser svih vremena :-) al jedan bice GOAT
Pozdrav iz Makedonije

Neo@

pre 3 godine

Pa ovo nije negativna analiza, štaviše čovek rekao neku svoju subjektivnu analizu koja je približna suštini današnjeg poimanja teniskih navijača u svetu, odnosno korelacije zapadnih vrednosti prema svemu što ne dolazi sa zapada, u ovom slučaju se radi o tenisu... A tenis je sport bogatih ljudi! A bogate zemlje ne dolaze sa istoka kako oni misle!
I što je najgore po zapad, novi talenti niču na istoku, po Rusiji uglavnom, a koji će pre ili kasnije nakon ove generacije uzeti primat u tenisu, što mu dodje još jedan prst u oko zapadu!
Nole vam je kao nekada Zvezda npr. u fudbalu, i koja hipoteticki rečeno da sad krene osvajati svake druge godine titule LS, oni bi promenili format takmičenja, a kako su ga već promenili kad je i stvarno uzela tu titulu.
Zapad je naličje licemerje i ega ljudskog, sa nekim časnim izuzecima...

slaviša šmigič

pre 3 godine

Kakve gluposti svi dobro znaju,da Novak Sspada u red najmirnijih tenisera u eri ovog sporta porediti Novaka sa Twiterašonm Kiriosom je ludost pa nemogu reči sem,da je ovaj čovek lud kao,da se druži sa mazgom zvanom Kirios kako bi se uguzrao eliti koja napada svakodnevno Novaka i traže neki glupi razlok u Adrian turu zašto se nespomene ko kad i gde je doneo taj virus a ne da se napada Francuski nobelovac Montanje jer je rasčlenio sve oko virusa i dokazao,da su stavljane sekvence hiva i rekao isto što je rekao i Novak,da neče,da vakciniše ni sebe ni svoju decu i od tada su svakodnevni napadi baš od ove farmako mafije koja je usko povezana sa keraljevim porodicama koje su glavne što se tiče tenisa.Ako je Novask loš onda je Kirios i ovaj što je to pisao veoma zao poput ubice silovateljha ukrade decu,siluje i ubije fuj.

Stevo

pre 3 godine

Ja nisam video tekst kao skroz negativan - u stvari, on je covek rekao istinu, Rodzeru i Nadalu (tj onima koji stoje iza njih) je trebao negativac i izabrali su Novaka... i to je sasvim tacno. Upravo zbog toga se sve sto Novak kaze, ili uradi, tumaci negativno. Mislim da je novinar, na osnovu ovog sto pise ovde (nisam citao original), u stvari na diplomatski nacin (da ne bude da je na Novakovoj strani, jer se plasi) rekao sta je ovde sustina.
(pozitivan tekst!?, 16. februar 2021 17:53

Tekst je loš jer Novak uopšte ne razmišlja sebično kako se želi prikazati.

djoni

pre 3 godine

Ali ovi gugl prevodi "svačija šolja"...Taj izraz ("everyone's cup of tea") postoji u engleskom i tamo ima neko značenje, ali u srpskom nema ama baš nikakvog smisla. Slobodni prevod može biti "Ponašanje Nika Kirjosa nije svima po volji" ili "Ne slažu se svi s njim" ili "Nisu vi ljubitelji ponašanja/mišljenja Nika Kirjosa" ili nešto poput toga. Ne može se sve baš bukvalno prevoditi, a ako imate desetine hiljada čitalaca onda je to malo neozbiljno.

haylee

pre 3 godine

Klikbejt naslov. Na ovaj način samo potpaljujete dalje mržnju.
Grot je manje više lepo rekao.

Ako Novak želi taj krst nekoga ko će da paradigmatski menja stvari neka ga nosi. Ali onda mora da bude spreman na sav ovaj otpor koji doživljava. Mnogo gore je bilo Arturu Ešu, pa je upravo on izgurao formiranje ATPa. Ako hoće da ga po takom nečem pamte, onda to odobravanje koje želi sada mora da sačeka, kada će u retrospektivi biti jasno da je uradio nešto veliko za tenis, a ne samo za sebe.

my way

pre 3 godine

Da ga parafraziram, Australijanci kao ne znaju sta je Novak hteo kada je predao predloge tenisera organizatoru, a apsolutno sam siguran da i u plitkoci i u dubini duse znaju. Hteo je da svi budu ravnopravni na turniru sto je vise moguce, sportski i posteno. Znam da to nesto sto je svakom Srbinu jasno, jer je i u njemu kulturoloski i vrednosno ukorenjeno, nije evidentno zapadnjaku. Medjutim, da bas toliko ne razumeju Novakove namere, u to ne mogu da poverujem. Mozda i gresim, mozda je zaista taj individualizam, tacnije egoizam kako Grot kaze, otisao toliko daleko kod njih.

veliki mucenik djole

pre 3 godine

Noletovo ponasanje na terenu nervira neutralne ljubitelje teniss, to je cinjenica, i zato uvek navijaju protiv njega. To je sto srbin i tzv 'wog' u australiji (neko ko je poreklom iz juzne evrope i malo tamniji/temperementniji od prosecnog engleza, kao Sam Groth npr) mu takodje ne pomaze. Ali verujem da njegovi uspesi i dugovecnost najvise smetaju hejterima, i to sto ce za koju godinu da presisa Federera i mozda nadala, to teniskim snobovima nikako ne prija

Dvostruki standardi

pre 3 godine

Nema tu filozofije, da je Novak englez, pisali bi hvalospjeve o njemu.
(kaokakao, 16. februar 2021 10:33)



Ovde u Srbiji bi ga onda pljuvali najstrasnije, isti ti koji danas pisu hvalospeve.

kuc kuc

pre 3 godine

Zanivo da je i Australija pod britanskom krunom. I baš nekako tamo uvek englesko-australijski novinari svake godine imaju neku priču o Novaku.
To samo ćorav ne vidi.

Sima Pavlović

pre 3 godine

Čitajući ove likove, ispade da bi za Novaka mnogo bolje bilo da se ne zauzima nizakoga nego da gleda svoja posla. Sebičnost se postavlja kao uzor, a altruizam se podcenjuje i ismeva. Mozda bi Novak stvarno trebao da prestane da zastupa druge i gleda isključivo u svoje dvorište.

Leti vreme

pre 3 godine

Za vreme AO svaki Australijanac koji je nekad drzao reket u ruci uzme sebi za pravo da komentarise sve i svašta kako bi dobio par minuta paznje. Recenicom "kada Nole bude čitao ovo..." pokazuje koliko je zeljan paznje jer prvi reket sveta neće potrositi 3min da čita analizu svoje igre od strane teniskog anonimusa ili analizu svog karaktera od strane coveka sa kojim nije dve reči razmenio u zivotu.
Čovek piše za one što čitaju novine na pecanju ili na sljakerskoj pauzi za rucak.

Lex

pre 3 godine

Da je Novak izabrao Nike, kada je imao priliku do ove hajke na njega ne bi nikada došlo.
(detektiv, 16. februar 2021 10:31)

Макар га је Виландер попустио :))

onako

pre 3 godine

Gotovo svi velikani koji su unapredili nešto, bili su u manjini. Da su svi koji vode uvek u većini, nikada se ništa ne bi promenilo niti unapredilo.

Dakle, jeste u manjini i tako i treba da bude.

Sad to kome je nekoga žao ili ne... Mnogo volim Nadala, iskreno mislim da je jedan od dvojice najvećih, a verovatno u ovom trenutku i najveći, ali kada sam juče slušao njegovu konferenciju za štampu... ne znam, meni je recimo žao da čujem takav nastup jednog velikana. Naravno, dobar je, i dalje ga volim i to se neće promeniti, samo eto, bilo mi je neprijatno da ga slušam.

Nekome je žao Đokovića i neprijatno mu je da ga sluša, ali hej, šta da se radi, nisu svi velikani u većini i ne treba da budu.

Lukavi

pre 3 godine

Ok je sve to, rekao je i neke realne stvari za novaka i njegov pr itd, ali meni na kraju dana nije jasno sta to Novak zapravo lose radi? Kao pogodi linisjkog sudiju slucajno i bude diskfalifikovan sto je meni smesno ali kao ajde. Al onda naslovi kao da je otisao i lupio samarcinu klinki koji skuplja loptice, samo se o tome radi. Lik se prodere na terenu od toga se pravi intriga kako je to nesportski :D, evo sad se povredi krece razapinjaanje kako je samo eto smeo da se povredi jelte u trenutku je rekao da misli da mu je pukao misic i sad kao eto lazov je hahahaha.

Upravu je ovaj lik sto kaze da je djokovic odgovoran za svoju sliku u medijima ali niko da pokaze i kako se mediji prema njemu odnose ne samo sad nego kroz celu karijeru.

Primer: Zamislite da je Djokovic izjavio za Federera ono sto je ovaj za njega izjavio nakon polu finala US opena 2011. Ili da je Novak mahao prstom nakon polu finala RGa 2011, ili da Novak ne izadje na finale protiv Rodzera pa onda 7 dana kasnije igra Davis Cup, i da kida, ili da Novak kaze Rodzerovim roditeljima u sred meca da ucute, ili da Jelena Djokovic nazove Vavrinku "cry baby" u sred meca?

Dakle jeste Novak kriv sto sebe dovodi u te situacije, ali ima i druga strana medalje koju ocigledno niko ne zeli da vidi ili namerno ne vide.

Irena

pre 3 godine

Pritom je sve tako lepo upakovano da c?e se svako ko z?eli biti objektivan zapitati ima li istine u ovom tekstu. Ljudi, haj'te trgnite se! Nole sebic?an? Gleda iskljuc?ivo svoje interese? Da li mi to govorimo o istoj osobi? Znate li s?ta je to empatija ili ste zaboravili? Da li se mi to polako ali sigurno pretvaramo u obic?no potros?ac?ko drus?tvo, hladno, bez emocija, a samim tim i bez sposobnosti da one koji imaju empatiju prepoznamo kao takve, vec? ih etiketiramo kao glumce koji pokus?avaju da izvuku korist radec?i sve iz sopstvenog sebic?nog interesa. Ljudi trgnite se malo!

Petar

pre 3 godine

Samo neka on osvoji vise grand slemova od Rodzera i Rafe pa neka ga mrzi celi svet. Kao sto je moja pokojna baba Miruna znala da kaze: "Samo se za dobrim konjem prasina dize!"

pozitivan tekst!?

pre 3 godine

Ne nismo razumjeli šta je pisac htio da kaže:-)
Jednog dana kada se podvuče crta velike trojke, vidjeće se sva genijalnost Novaka Đokovića. Zapamtite, biće još više poštovan zbog djela koje čini van terena.
Novače Legendo, više nas je!!!
(Stevo, 16. februar 2021 16:16)

Ja nisam video tekst kao skroz negativan - u stvari, on je covek rekao istinu, Rodzeru i Nadalu (tj onima koji stoje iza njih) je trebao negativac i izabrali su Novaka... i to je sasvim tacno. Upravo zbog toga se sve sto Novak kaze, ili uradi, tumaci negativno. Mislim da je novinar, na osnovu ovog sto pise ovde (nisam citao original), u stvari na diplomatski nacin (da ne bude da je na Novakovoj strani, jer se plasi) rekao sta je ovde sustina.

Slobodan

pre 3 godine

Ne misim da je nesta lose rekao, sem mozda je precutao cinjenicu da je iz male zemlje iz Istocne Evope i kao takav (vrhunski sampion) je morao biti "meta" vlasnika ovog sporta- zapadnog svijeta. Pitanje je sta ce biti sa ovim sportom ako se nastavi ovaj trend da najbolji dolaze sa Istoka (Rusije). Licno nikad nisam podrzavao Novakove vanteniske aktivnosti i smatram da mu samo stetu nanose i mislim da su ga kostale kojeg GS.

Stevo

pre 3 godine

Ne nismo razumjeli šta je pisac htio da kaže:-)
Jednog dana kada se podvuče crta velike trojke, vidjeće se sva genijalnost Novaka Đokovića. Zapamtite, biće još više poštovan zbog djela koje čini van terena.
Novače Legendo, više nas je!!!

Navijac Djokovica

pre 3 godine

U ovom clanku odnosno analizi, ne vidim nista loseg po Djokovica.
Naprotiv, Grot ga nije napao, vec je napisao svoje misljenje, da li se
to nekome svidjelo ili ne.
Kao sto je netko na pocetku komentara napisao, Djokovic bi
trebao ovo svakako procitati i razmisliti, kako dalje. Ne treba se preko
stampe i na konferencijama za stampu opravdavati, jer zna da kao
David, protiv Golijata (celi svet) ne moze da se bori. Ali bas zato, protiv
tog Golijata moze sa svojom borbom i pobedama pokazati na terenu
da je najbolji u historiji. Ovo sto je danas pokazao protiv jakog Zvereva,
retko koji teniser bi to uspeo, u trecem setu gubi 4:1 i dobija ga, kao i
u 4 setu, kod 3:0 stize ga i pobedjuje „asovskog rivala“. CESTITKE!!
Uveren sam, da kad zavrsti karijeru, da ce taj Golijat ipak morati
priznati, da je Djokovic bio iznimka u teniskom svetu, pored svojih
dva jaka rivala.

posmatrač

pre 3 godine

Suština ovog teksta, baš kao i svih ostalih, manje ili više negativnih o Novaku je uvek ta pogrešna, uglavnom kapitalistička (da ne kažem zapadna), pretpostavka, koja polazi od sopstvenog autorovog stava, koji je eto ovde još i jasno naveden u jednom trenutku. Dakle, on je napisao “...Teniseri su sebični ljudi, ne samo Đoković, svi mi...” Ako to malo proširimo, i čitav taj “problem” koji Novak ima sa “zapadom”, možemo jasno razumeti da u stvari većina tih koji ga “napadaju”, a u stvari više obezvređuju u svojim komentarima, zapravo tako misle o svim ljudima, a ne samo o teniserima, i da je u stvari tu suština “problema”. Teniseri su teniseri, i oni, baš kao i gotovo svi profesionalci u svom poslu moraju da budu sebični prema svojim konkurentima na poslu, kako bi došli do nekog uspeha, ali “na kraju dana” svi su oni samo ljudi, ili bi barem trebali to biti. I zašto bi se onda čudili što neki (e, da je sreće i svi) razmišljaju kao ljudi pre svega. Neki na žalost nemaju kapacitet da to shvate, i tu se ogleda svo to nerazumevanje za te njima “nelogične” i “neshvatljive” Novakove ideje i akcije. Kapitalizam jeste surov, ali i tu postoje ljudi, i siguran sam da su oni većina, samo što je ova druga grupa po običaju (baš kao i kod nas), uvek glasnija, pošto je i bezobraznija, a evo i po svom samom svedočenju, sebičnija.

posmatrač

pre 3 godine

Priču su dobro osmislili, ali agonija i patnja se ne završava sa Đokovićem, jer dolazi Medvedev
(Boris, 16. februar 2021 19:10)
Baš tako, i još nije sam, kao što vidimo, mada je činjenica da on izgleda kao potencijalno najozbiljniji kandidat da sledeći preuzme vrh. Povratka na staro nema. Tenis nije više u tolikoj meri sport privilegovanih, kao što je bio ranije, i neki imaju veliki problem da to svare, a pogotovo što sa jedne strane se trude da furaju tu kao neku navodno izvornu gospodštinu, a sa druge strane se takođe trude da furaju (tolerišu) i neke kao savremene tendencije u vidu Kirijosa i sličnih, u suštini samo nadobudnih i nevaspitanih. Stvari koje su jednostavno nespojive.