Ponedeljak, 01.02.2021.

09:20

Jokić nadmašio Janisa – samo je jedan ispred njega u istoriji NBA

Nikola Jokić je sjajnim igrama ove sezone po mnogima glavni kandidat za najkorisnijeg košarkaša NBA lige (MVP).

Izvor: MS

Jokiæ nadmašio Janisa – samo je jedan ispred njega u istoriji NBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Kalevra

pre 3 godine

Znači po ovoj statistici je Domatas Sabonis bolji igrač od Dankana ili Olajuvona.....a po tripldablovima Westbrook bolji od Jordana....!!!!

Kozuki Oden

pre 3 godine

Zekonja Utegurovic
Sramota je misliti da je Vilt priblizno dobar kao Hakim. Dajte, bre, ljudi... Pa covek je u jednoj sezoni imao preko 48min u proseku, a ogroman broj blokada u to vreme je bila silazna putanja (to je cinjenica, pravilo je promenjeno jer su Vilt, Rasel i drugari lupali rampe kao ovaj nesrecni MekGi tacno pred obruc).

Twolf
Volton je takodje i veliki fan Jokiceve igre.

Borba

pre 3 godine

I ovaj bolji od Jordana :-)))) Samo Janjus iz Zadruge da prestigne Jordana u tripl-quadrapl-dubl
(dottore, 01. februar 2021 13:33)

Ko je Janjus? Da li neko može da me prosvetli? Mozda greska u kuckanju ili u mozgu?

pegone

pre 3 godine

@(lal, 1. februar 2021 13:05)

Pa vec se dogodilo jednom ili dvaput u ovoj sezoni da ne ulazi u zadnjojn cetvrtini i ako mu je nedostajala asistencija za trostruku dvostruku.
Zato se sad javljaju mukice da uzivaju ako Jokic ne napravi neki rekord.

bmiles

pre 3 godine

Ovaj rekord je pod sumnjom mislim ovog igraca sa 35 jedino ako Wiki-pedija gresi!? U moru statistika a data podaci su dobro azurirani od 1986. godine(gde imponuje DD statistika naseg Divca 328 na preko 1000 utakmica).
Od ranije je poznato da rekord drzi Vilt Cembrlen koji je 3 sezone imao uzastopnih 227 uzastopnih DD! Oscar Robertson je najboli 3D kosarkas sa neverovatnih 191 3D.za petama mu je Vestbruk sa 150,nas Jokic je na 9.mestu sa 46 i ispred njega od aktivnih igraca su pored Vestbruka samo Lebron(90) i Harden (48).
U novijoj istoriji rekord konstannih DD Kevin Love(2008/09) dok je igrao za Minesotu,53,sto je tesko dostici, te godine imao je najvise DD ukupno 71.
Po nekim statistickim podacima u DD ukupno kroz karijeru Vilt Cembrlen daleko ispred svih 968 a priblizili su mu se najvise Tim Dankan(poeni-skokovi),Dzon Stokton(poeni-asistencije)) i Rasel Vestbruk (skokovi-asistencije).

IgorPa

pre 3 godine

@bmiles

Vilt je sve to napravio pre nego sto se liga ujedinila, i samim tim ona se racuna pre ujedinjenja a od 74 ili 76 i ujedinjenja ide druga statistika.

Boris Banović

pre 3 godine

Dokle više s ovom statistikom !
Bilo bi interesantno voditi statistiku koji igrač u istoriji NBA je napravio najviše faula u napadu ili koji igrač je dobio najviše isključujućih ličnih grešaka itd, itd, veoma interesantno !?

Twolf

pre 3 godine

Bill Walton ludi hippie i ljubitelj Grateful Dead-a. Covek je imao preko 50 operacija, da mu se telo nije raspalo bio bi u top 10 igraca svih vremena.

IgorPa

pre 3 godine

@Boris Banović

Rasid Valas ti je vodeci po tehnickim i po izbacivanju xD. Lako pitanje. I Ameri vode statistiku za to ko je koliko krofni na klupi pojeo a ne nesto tako hahah

Boaće

pre 3 godine

Laž je da Jokić nije hteo da obori rekord...
Napadao je dva zadnja napada treću Jutinu petorku...
A, Meloun ga izveo minut i po pre kraja... dakle, on nije hteo...

Zekonja Utegurovic

pre 3 godine

Kozuki Oden, nije sramota ne znati, sramota je time se hvaliti. Baci pogled na duele Olajdžuvon vs Džabar od 40 godina, uzmeš olovku i odmah prešaraš broj 34...

Beks

pre 3 godine

@Zvezdarac Totalna neistina,prepurucujem ti video "the truth about Wilt and Bill competition". Njih osmorica velikih igraca su igrali svako vece jedan protiv drugog,a sto se tice skokova mislim da u bilo kojoj eri niko ne bi parirao Wiltu,jer ima jos duzi raspon ruku od Gobera a daleko je bio brzi u svom prajmu i skocniji. Imate onaj video kada udara blokadu gde se vidi da mu je saka iznad pola table.

basketball-reference je vaš prijatelj

pre 3 godine

Nije drugi “ikada” nego u modernoj eri, od kad su se spojili NBA i ABA. Wilt Chamberlain ili Bill Russell su imali double double u skoro svakoj utakmici.

Stacy P

pre 3 godine

Meni je jedna stvar najupečatljivija. Od svih igrača iz Srbije (pa
može se reći i iz bivše YU - Dončić i uz ogradu da stvarno ne
znamo šta bi bilo da je D. Petrović dobio pravu šansu od početka)
Jokić ima najveći uticaj na igru tima uz jako dobru statistiku.
Statistika, bar meni, nije bitna - bitni su rezultati a u najmanju ruku
on i Marej su povukli do finala konferencije. E sad dovoljno sam mator
da se sećam igara Divca u Lejkersima u finalu plej ofa 91
(gde smo se svi oduševljavali njegovim brojakama - a lako ih je naći
na internetu) dosta ljudi se seća i igara Divca i Stojakovića u
Sakramentu (uz svo poštovanje Stojakovića prva "violina" tog tima je bio
Veber a ne on) i po mom mišljenju to ne može da se meri sa ovim što
radi Jokić. Jednostavno kad se sve sabere to je za red veličine više od
toga što su oni postizali + što me stvarno oduševljava kada neko
sportskom inteligencijom eliminiše nedostatak brzine i skočnosti
(za snagu mislim da su u zabludi oni koji misle da je "mekan).
A to koliko će rekorda držati, koliko TD će imati nije toliko važno
važna je titula i važno je u kakvom sećanju će ostati kad završi karijeru.
Što se peprezanticije tiče za...te više prozivanje za Argentinu po meni
najviše je podbacio (bez obzira što mislim da je jako dobar igrač)
i to na kompletnom turniru Bjelica a i verovatno bi to malo drugačije
izgledalo u odbrani sa Milosavljevićem i Kalinićem - da se sad ne
raspravljamo što ovaj drugi nije išao.

zvezdarac

pre 3 godine

Ovaj kao 'rekord' je od početka sezone uzastopni dabl-dablovi ali od UJEDINJENJA Nba i Aba lige...Wilt je u ruki sezoni imao 56 uzastopnih DD, verovatno i TD i QD ali se nisu brojale blokade i ukradene lopte, nije bila zvanična statistika (klupski statističar je na oko 200 utakmica zabeležio ne manje od 8 blokada) kraj priče...
(Zekonja Utegurovic, 01. februar 2021 14:37)

Wilt gotivan i sve to ali druze on je za sve ostale bio visi za glavu, to kao da ja dodjem i sa osnovcima brisem parket.. Malo nerealna era nba.. Pozdrav!

Zekonja Utegurovic

pre 3 godine

U svojoj drugoj sezoni 60-61, najbolji centar u istoriji je zabeležio svih 79 dabl-dablova s tim da nije ni jednu utakmicu imao manje od 16 poena i manje od 15 uhvaćenih lopti...Rekord nedostižan bar 10000 godina.

Goran

pre 3 godine

@Da, Jokića ne zanima statistika zato što je skromni Srbin naravno. Šta pričate ljudi? I te kako ga zanima statistika jer mora da potpiše supermax.
(Pantela, 1. februar 2021 13:26)

Njemu supermax sleduje i sa 20-10-5, bitno je samo da na kraju sezone udje u BILO koju petorku ALL NBA, moze i treca ;)

--------------------------------

@ Vidis li druže da hoce od njega da naprave božanstvo ovde. Nega ne zanima statistika, ali da ga zanima bio bi mu prodek: 40720/20. :)

A najači je onaj što tvrdi da Dončić večito gleda u semafor da vidi koliko mu fali za TD. :)))
(Donato, 1. februar 2021 13:48)

Naravno da gleda, mali lozac, siluje loptu kao da je rodio licno, ciganise se non stop sa sudijama, ima usage rate od 36%, drugi u NBA (do skoro je imao 38%), sut za tri bednih 29%, prvi u NBA po uncontested rebounds da bi imao sto vise triple doublova, pravi od sebe Westbricka V2.0, u true shooting % je na 115 mestu NBA lige.

Ali da me neko ne shvati kao iskljucivog Luka hejtera, decko je odlican igrac, i vecinu ovih stvari koje sam nabrojao podrzava Dalas i vlasnik Dalasa Kjuban licno, tako da, on radi to sto radi jer mu se moze, ocigledno.
Meni se licno ne svidja, isforsirano...

neca

pre 3 godine

Jokić igra nestvarno. Drugačije od svega što smo u košarci videli. A da je takav drugačiji igrač najbolji ili nije ono što znam je da nemam više pojma kakav je to najbolji igrač. Njega bi mogli da analiziramo danima i ja bih pažljivo čitao i opet ne bih imao pojma. A mislio sam da se u košarku razumem.

Zekonja Utegurovic

pre 3 godine

Ovaj kao 'rekord' je od početka sezone uzastopni dabl-dablovi ali od UJEDINJENJA Nba i Aba lige...Wilt je u ruki sezoni imao 56 uzastopnih DD, verovatno i TD i QD ali se nisu brojale blokade i ukradene lopte, nije bila zvanična statistika (klupski statističar je na oko 200 utakmica zabeležio ne manje od 8 blokada) kraj priče...

Direktor

pre 3 godine

Има среће да НБА још није открила Бирчу.
(Селектор, 1. februar 2021 14:30)

Možeš ti Birči malo da pljuneš pod prozor.

WillyWonka

pre 3 godine

"@dr Udo Brinkman, po ovim brojkama, Viltov rekord je iz više sezona, moguće i Kevinov. A ovo iz članka se odnosi možda na period od početka sezone, nakon spajanja? Ne bih baš da istražujem samo teoretišem
(NikolaKG80, 1. februar 2021 13:35)"

Ovaj Nikolin rekord se odnosi na broj uzastopnih double-double učinaka od početka sezone. A Kevin Love je imao 53 uzastopna u jednoj sezoni (2010/11), ali ne od početka sezone, pa to ne spada u ovu kategoriju. Za Wilta stvarno ne znam.

NikolaKG80

pre 3 godine

@dr Udo Brinkman, po ovim brojkama, Viltov rekord je iz više sezona, moguće i Kevinov. A ovo iz članka se odnosi možda na period od početka sezone, nakon spajanja? Ne bih baš da istražujem samo teoretišem

Miki

pre 3 godine

Ne volim ovakve clanke gde se igrac na pocetku sezone progkasava za najboljeg. Cestitajte coveku i pustite ga da igra, nemojte mu stvarati ni presiju, niti ga dizati u nebesa, niti ga omalivazavati kad pogresi. Sve ceatitke Nikoli uz zelje da ga zdravlje sluzi, naravno i sportska sreca, te da radom, bormenoscu, umecem i visokom koncetracijom na terenu izvuce iz sebe maksimum

Legolas

pre 3 godine

Čim bude pored sebe imao dva dobra šutera, čak i solidna, a ne cepanke, padaju svi mogući rekorsi. Pa dečku upropaste po sest sedam asistencija čistih skoro po jednoj utakmici, jer niti pogađaju, a izgleda niti treniraju i vežbaju šuteve.
Što se skokova tiče, i poena to ne zavisi od njih pa će tu uvek biti skoro dvocifren.
Mada, sinoć kako je iskulirao da juri rekord, izgleda da je njemu apsolutno svejedno, ta prica sa rekordima raznoraznim.

dr Udo Brinkman

pre 3 godine

Ipak, od kad se zvanicno radi statistika, Kevin Love ima 53 u nizu, a pre njega velicanstveni Vilt Cemberlen !!!

Longest continuous streak of double-doubles: According to the Elias Sports Bureau, Wilt Chamberlain holds the record with 227 consecutive double-doubles from 1964 to 1967.[11] Chamberlain also holds the second- and third-longest continuous streaks of double-doubles with 220 and 133.[11] This record is before the ABA–NBA merger in 1976. The longest streak of double-doubles since the merger was 53 games, achieved by Kevin Love, then of the Minnesota Timberwolves.[12]

lal

pre 3 godine

"Ispred njega je samo Bil Volton sa čak 34 dabl-dabla zaredom u sezoni 1976/1977."

koliko ga ne zanima licna statistika, ne bi me cudilo da u 34oj utakmici sedne na klupu 10 minuta pre kraja sa 9 skokova ako vode 20 razlike...

Aleksa

pre 3 godine

Znao je da utakmicu gledaju uzivo u Srbiji pa je bio jos napaljeniji, mada on bi mogao ovako stalno da trener to trazi od njega, ali procenti ovi su jezivi

Lav Jasin

pre 3 godine

Kamo srece da je glavni, ubise u USA da je ove sezone Lebron bolji od Jokica, a i Embida guraju isto, ipak tesko je njima da priznaju da je MVP belac nazalost ipak Black Lives Matters!!!

znanje-imanje

pre 3 godine

Tim ne mora da ima vođu. Jokić to ni ne želi da bude. Dankan i Parker su radili šta treba i to je bilo dovoljno - ali su imali trenera koji em postavi šta se radi em se sluša. Nažalost grupa teletabisa, ma kako to i ne želi svejedno ište vođu. Zato je (ali sezonu-dve prekasno) Jokić počeo da šutira stolice.
Dosada je i grešio na ovakvu postavku pametnih trenera. Snajder je Gobera igrao svo vreme kad Nikola ne igra! Niti su ga puno udvajali, duplo manje nego normalno. Ne ona prosta šema gde se najbolji igrač udvaja, faulira i bije, rotira na njemu non-stop itd. Nasuprot, (dosada, nadam se) opasnije za Denver je ovo: Jokić nek da kolikogod, ma i što više. Jer ostali su svi labilni, pa ako još i nemaju loptu puno u rukama promašiće više nego što će on najbolji da napuni. Tu bi ranije Nikola pošto-poto tražio da ih sve razradi. Ali džaba - kada je tesno oni maše i maše. Naprotiv ovako treba: sam napraviš razliku pa kad su opušteni onda će i oni za tobom...
Loša stvar je da je Nikola pogoršao kako pravi blok bekovima?! Nije više ono tesno i masivno. Sad zadnju desetinku tih 40cm nagiba tela umesto da dovrši blok - ne, već krene iz njega i kontra telom od odbrambenog. Umesto da da korak i po prednosti svome to je sada samo pola koraka, za njih mnogo teža situacija... Dosta čudno, kao i premalo igranje 2-na-2 sa Džamalom.
Nisu oporavili Marija a posle Doziera povređen je sad i Haris. Slede problemi... Voltonov rekord je nebitan već može li on hor teletabisa odvesti do titule?

Donato

pre 3 godine

Da, Jokića ne zanima statistika zato što je skromni Srbin naravno. Šta pričate ljudi? I te kako ga zanima statistika jer mora da potpiše supermax.
(Pantela, 1. februar 2021 13:26) #

Vidis li druže da hoce od njega da naprave božanstvo ovde. Nega ne zanima statistika, ali da ga zanima bio bi mu prodek: 40720/20. :)

A najači je onaj što tvrdi da Dončić večito gleda u semafor da vidi koliko mu fali za TD. :)))

Pantela

pre 3 godine

Da, Jokića ne zanima statistika zato što je skromni Srbin naravno. Šta pričate ljudi? I te kako ga zanima statistika jer mora da potpiše supermax.

sasa jokic

pre 3 godine

Nikola ce biti najbolji kosarkas u NBA sa prostora bivse Jugoslavije. Decko je ultra inteligentan, i ima vrhunski anticipaciju i periferni pogled kao Pirlo, vidi raspored igraca “ispod oka”. Samo neka dobro trenira i cuva se povreda, a sledece godine ga ceka 220+ miliona ugovor, bez da se racunaju sponzorski ugovori, jer je zanimljiv i duhovit lik.

Vlax

pre 3 godine

Jokara je kralj, igracina. Nema sta, bice jedan od najvecih. Ali ovo izvlacenje raznih statistika je malo preterano. Ispade ovaj domentis sabonis skoro pa najbolji igrac. Na ovoj listi je cetvrti.

lal

pre 3 godine

"Ispred njega je samo Bil Volton sa čak 34 dabl-dabla zaredom u sezoni 1976/1977."

koliko ga ne zanima licna statistika, ne bi me cudilo da u 34oj utakmici sedne na klupu 10 minuta pre kraja sa 9 skokova ako vode 20 razlike...

sasa jokic

pre 3 godine

Nikola ce biti najbolji kosarkas u NBA sa prostora bivse Jugoslavije. Decko je ultra inteligentan, i ima vrhunski anticipaciju i periferni pogled kao Pirlo, vidi raspored igraca “ispod oka”. Samo neka dobro trenira i cuva se povreda, a sledece godine ga ceka 220+ miliona ugovor, bez da se racunaju sponzorski ugovori, jer je zanimljiv i duhovit lik.

Legolas

pre 3 godine

Čim bude pored sebe imao dva dobra šutera, čak i solidna, a ne cepanke, padaju svi mogući rekorsi. Pa dečku upropaste po sest sedam asistencija čistih skoro po jednoj utakmici, jer niti pogađaju, a izgleda niti treniraju i vežbaju šuteve.
Što se skokova tiče, i poena to ne zavisi od njih pa će tu uvek biti skoro dvocifren.
Mada, sinoć kako je iskulirao da juri rekord, izgleda da je njemu apsolutno svejedno, ta prica sa rekordima raznoraznim.

Lav Jasin

pre 3 godine

Kamo srece da je glavni, ubise u USA da je ove sezone Lebron bolji od Jokica, a i Embida guraju isto, ipak tesko je njima da priznaju da je MVP belac nazalost ipak Black Lives Matters!!!

Miki

pre 3 godine

Ne volim ovakve clanke gde se igrac na pocetku sezone progkasava za najboljeg. Cestitajte coveku i pustite ga da igra, nemojte mu stvarati ni presiju, niti ga dizati u nebesa, niti ga omalivazavati kad pogresi. Sve ceatitke Nikoli uz zelje da ga zdravlje sluzi, naravno i sportska sreca, te da radom, bormenoscu, umecem i visokom koncetracijom na terenu izvuce iz sebe maksimum

Aleksa

pre 3 godine

Znao je da utakmicu gledaju uzivo u Srbiji pa je bio jos napaljeniji, mada on bi mogao ovako stalno da trener to trazi od njega, ali procenti ovi su jezivi

Goran

pre 3 godine

@Da, Jokića ne zanima statistika zato što je skromni Srbin naravno. Šta pričate ljudi? I te kako ga zanima statistika jer mora da potpiše supermax.
(Pantela, 1. februar 2021 13:26)

Njemu supermax sleduje i sa 20-10-5, bitno je samo da na kraju sezone udje u BILO koju petorku ALL NBA, moze i treca ;)

--------------------------------

@ Vidis li druže da hoce od njega da naprave božanstvo ovde. Nega ne zanima statistika, ali da ga zanima bio bi mu prodek: 40720/20. :)

A najači je onaj što tvrdi da Dončić večito gleda u semafor da vidi koliko mu fali za TD. :)))
(Donato, 1. februar 2021 13:48)

Naravno da gleda, mali lozac, siluje loptu kao da je rodio licno, ciganise se non stop sa sudijama, ima usage rate od 36%, drugi u NBA (do skoro je imao 38%), sut za tri bednih 29%, prvi u NBA po uncontested rebounds da bi imao sto vise triple doublova, pravi od sebe Westbricka V2.0, u true shooting % je na 115 mestu NBA lige.

Ali da me neko ne shvati kao iskljucivog Luka hejtera, decko je odlican igrac, i vecinu ovih stvari koje sam nabrojao podrzava Dalas i vlasnik Dalasa Kjuban licno, tako da, on radi to sto radi jer mu se moze, ocigledno.
Meni se licno ne svidja, isforsirano...

Direktor

pre 3 godine

Има среће да НБА још није открила Бирчу.
(Селектор, 1. februar 2021 14:30)

Možeš ti Birči malo da pljuneš pod prozor.

Zekonja Utegurovic

pre 3 godine

U svojoj drugoj sezoni 60-61, najbolji centar u istoriji je zabeležio svih 79 dabl-dablova s tim da nije ni jednu utakmicu imao manje od 16 poena i manje od 15 uhvaćenih lopti...Rekord nedostižan bar 10000 godina.

znanje-imanje

pre 3 godine

Tim ne mora da ima vođu. Jokić to ni ne želi da bude. Dankan i Parker su radili šta treba i to je bilo dovoljno - ali su imali trenera koji em postavi šta se radi em se sluša. Nažalost grupa teletabisa, ma kako to i ne želi svejedno ište vođu. Zato je (ali sezonu-dve prekasno) Jokić počeo da šutira stolice.
Dosada je i grešio na ovakvu postavku pametnih trenera. Snajder je Gobera igrao svo vreme kad Nikola ne igra! Niti su ga puno udvajali, duplo manje nego normalno. Ne ona prosta šema gde se najbolji igrač udvaja, faulira i bije, rotira na njemu non-stop itd. Nasuprot, (dosada, nadam se) opasnije za Denver je ovo: Jokić nek da kolikogod, ma i što više. Jer ostali su svi labilni, pa ako još i nemaju loptu puno u rukama promašiće više nego što će on najbolji da napuni. Tu bi ranije Nikola pošto-poto tražio da ih sve razradi. Ali džaba - kada je tesno oni maše i maše. Naprotiv ovako treba: sam napraviš razliku pa kad su opušteni onda će i oni za tobom...
Loša stvar je da je Nikola pogoršao kako pravi blok bekovima?! Nije više ono tesno i masivno. Sad zadnju desetinku tih 40cm nagiba tela umesto da dovrši blok - ne, već krene iz njega i kontra telom od odbrambenog. Umesto da da korak i po prednosti svome to je sada samo pola koraka, za njih mnogo teža situacija... Dosta čudno, kao i premalo igranje 2-na-2 sa Džamalom.
Nisu oporavili Marija a posle Doziera povređen je sad i Haris. Slede problemi... Voltonov rekord je nebitan već može li on hor teletabisa odvesti do titule?

Stacy P

pre 3 godine

Meni je jedna stvar najupečatljivija. Od svih igrača iz Srbije (pa
može se reći i iz bivše YU - Dončić i uz ogradu da stvarno ne
znamo šta bi bilo da je D. Petrović dobio pravu šansu od početka)
Jokić ima najveći uticaj na igru tima uz jako dobru statistiku.
Statistika, bar meni, nije bitna - bitni su rezultati a u najmanju ruku
on i Marej su povukli do finala konferencije. E sad dovoljno sam mator
da se sećam igara Divca u Lejkersima u finalu plej ofa 91
(gde smo se svi oduševljavali njegovim brojakama - a lako ih je naći
na internetu) dosta ljudi se seća i igara Divca i Stojakovića u
Sakramentu (uz svo poštovanje Stojakovića prva "violina" tog tima je bio
Veber a ne on) i po mom mišljenju to ne može da se meri sa ovim što
radi Jokić. Jednostavno kad se sve sabere to je za red veličine više od
toga što su oni postizali + što me stvarno oduševljava kada neko
sportskom inteligencijom eliminiše nedostatak brzine i skočnosti
(za snagu mislim da su u zabludi oni koji misle da je "mekan).
A to koliko će rekorda držati, koliko TD će imati nije toliko važno
važna je titula i važno je u kakvom sećanju će ostati kad završi karijeru.
Što se peprezanticije tiče za...te više prozivanje za Argentinu po meni
najviše je podbacio (bez obzira što mislim da je jako dobar igrač)
i to na kompletnom turniru Bjelica a i verovatno bi to malo drugačije
izgledalo u odbrani sa Milosavljevićem i Kalinićem - da se sad ne
raspravljamo što ovaj drugi nije išao.

neca

pre 3 godine

Jokić igra nestvarno. Drugačije od svega što smo u košarci videli. A da je takav drugačiji igrač najbolji ili nije ono što znam je da nemam više pojma kakav je to najbolji igrač. Njega bi mogli da analiziramo danima i ja bih pažljivo čitao i opet ne bih imao pojma. A mislio sam da se u košarku razumem.

dr Udo Brinkman

pre 3 godine

Ipak, od kad se zvanicno radi statistika, Kevin Love ima 53 u nizu, a pre njega velicanstveni Vilt Cemberlen !!!

Longest continuous streak of double-doubles: According to the Elias Sports Bureau, Wilt Chamberlain holds the record with 227 consecutive double-doubles from 1964 to 1967.[11] Chamberlain also holds the second- and third-longest continuous streaks of double-doubles with 220 and 133.[11] This record is before the ABA–NBA merger in 1976. The longest streak of double-doubles since the merger was 53 games, achieved by Kevin Love, then of the Minnesota Timberwolves.[12]

Zekonja Utegurovic

pre 3 godine

Ovaj kao 'rekord' je od početka sezone uzastopni dabl-dablovi ali od UJEDINJENJA Nba i Aba lige...Wilt je u ruki sezoni imao 56 uzastopnih DD, verovatno i TD i QD ali se nisu brojale blokade i ukradene lopte, nije bila zvanična statistika (klupski statističar je na oko 200 utakmica zabeležio ne manje od 8 blokada) kraj priče...

WillyWonka

pre 3 godine

"@dr Udo Brinkman, po ovim brojkama, Viltov rekord je iz više sezona, moguće i Kevinov. A ovo iz članka se odnosi možda na period od početka sezone, nakon spajanja? Ne bih baš da istražujem samo teoretišem
(NikolaKG80, 1. februar 2021 13:35)"

Ovaj Nikolin rekord se odnosi na broj uzastopnih double-double učinaka od početka sezone. A Kevin Love je imao 53 uzastopna u jednoj sezoni (2010/11), ali ne od početka sezone, pa to ne spada u ovu kategoriju. Za Wilta stvarno ne znam.

Vlax

pre 3 godine

Jokara je kralj, igracina. Nema sta, bice jedan od najvecih. Ali ovo izvlacenje raznih statistika je malo preterano. Ispade ovaj domentis sabonis skoro pa najbolji igrac. Na ovoj listi je cetvrti.

basketball-reference je vaš prijatelj

pre 3 godine

Nije drugi “ikada” nego u modernoj eri, od kad su se spojili NBA i ABA. Wilt Chamberlain ili Bill Russell su imali double double u skoro svakoj utakmici.

NikolaKG80

pre 3 godine

@dr Udo Brinkman, po ovim brojkama, Viltov rekord je iz više sezona, moguće i Kevinov. A ovo iz članka se odnosi možda na period od početka sezone, nakon spajanja? Ne bih baš da istražujem samo teoretišem

Beks

pre 3 godine

@Zvezdarac Totalna neistina,prepurucujem ti video "the truth about Wilt and Bill competition". Njih osmorica velikih igraca su igrali svako vece jedan protiv drugog,a sto se tice skokova mislim da u bilo kojoj eri niko ne bi parirao Wiltu,jer ima jos duzi raspon ruku od Gobera a daleko je bio brzi u svom prajmu i skocniji. Imate onaj video kada udara blokadu gde se vidi da mu je saka iznad pola table.

Pantela

pre 3 godine

Da, Jokića ne zanima statistika zato što je skromni Srbin naravno. Šta pričate ljudi? I te kako ga zanima statistika jer mora da potpiše supermax.

Donato

pre 3 godine

Da, Jokića ne zanima statistika zato što je skromni Srbin naravno. Šta pričate ljudi? I te kako ga zanima statistika jer mora da potpiše supermax.
(Pantela, 1. februar 2021 13:26) #

Vidis li druže da hoce od njega da naprave božanstvo ovde. Nega ne zanima statistika, ali da ga zanima bio bi mu prodek: 40720/20. :)

A najači je onaj što tvrdi da Dončić večito gleda u semafor da vidi koliko mu fali za TD. :)))

Twolf

pre 3 godine

Bill Walton ludi hippie i ljubitelj Grateful Dead-a. Covek je imao preko 50 operacija, da mu se telo nije raspalo bio bi u top 10 igraca svih vremena.

Zekonja Utegurovic

pre 3 godine

Kozuki Oden, nije sramota ne znati, sramota je time se hvaliti. Baci pogled na duele Olajdžuvon vs Džabar od 40 godina, uzmeš olovku i odmah prešaraš broj 34...

IgorPa

pre 3 godine

@Boris Banović

Rasid Valas ti je vodeci po tehnickim i po izbacivanju xD. Lako pitanje. I Ameri vode statistiku za to ko je koliko krofni na klupi pojeo a ne nesto tako hahah

zvezdarac

pre 3 godine

Ovaj kao 'rekord' je od početka sezone uzastopni dabl-dablovi ali od UJEDINJENJA Nba i Aba lige...Wilt je u ruki sezoni imao 56 uzastopnih DD, verovatno i TD i QD ali se nisu brojale blokade i ukradene lopte, nije bila zvanična statistika (klupski statističar je na oko 200 utakmica zabeležio ne manje od 8 blokada) kraj priče...
(Zekonja Utegurovic, 01. februar 2021 14:37)

Wilt gotivan i sve to ali druze on je za sve ostale bio visi za glavu, to kao da ja dodjem i sa osnovcima brisem parket.. Malo nerealna era nba.. Pozdrav!

Boaće

pre 3 godine

Laž je da Jokić nije hteo da obori rekord...
Napadao je dva zadnja napada treću Jutinu petorku...
A, Meloun ga izveo minut i po pre kraja... dakle, on nije hteo...

pegone

pre 3 godine

@(lal, 1. februar 2021 13:05)

Pa vec se dogodilo jednom ili dvaput u ovoj sezoni da ne ulazi u zadnjojn cetvrtini i ako mu je nedostajala asistencija za trostruku dvostruku.
Zato se sad javljaju mukice da uzivaju ako Jokic ne napravi neki rekord.

bmiles

pre 3 godine

Ovaj rekord je pod sumnjom mislim ovog igraca sa 35 jedino ako Wiki-pedija gresi!? U moru statistika a data podaci su dobro azurirani od 1986. godine(gde imponuje DD statistika naseg Divca 328 na preko 1000 utakmica).
Od ranije je poznato da rekord drzi Vilt Cembrlen koji je 3 sezone imao uzastopnih 227 uzastopnih DD! Oscar Robertson je najboli 3D kosarkas sa neverovatnih 191 3D.za petama mu je Vestbruk sa 150,nas Jokic je na 9.mestu sa 46 i ispred njega od aktivnih igraca su pored Vestbruka samo Lebron(90) i Harden (48).
U novijoj istoriji rekord konstannih DD Kevin Love(2008/09) dok je igrao za Minesotu,53,sto je tesko dostici, te godine imao je najvise DD ukupno 71.
Po nekim statistickim podacima u DD ukupno kroz karijeru Vilt Cembrlen daleko ispred svih 968 a priblizili su mu se najvise Tim Dankan(poeni-skokovi),Dzon Stokton(poeni-asistencije)) i Rasel Vestbruk (skokovi-asistencije).

IgorPa

pre 3 godine

@bmiles

Vilt je sve to napravio pre nego sto se liga ujedinila, i samim tim ona se racuna pre ujedinjenja a od 74 ili 76 i ujedinjenja ide druga statistika.

Borba

pre 3 godine

I ovaj bolji od Jordana :-)))) Samo Janjus iz Zadruge da prestigne Jordana u tripl-quadrapl-dubl
(dottore, 01. februar 2021 13:33)

Ko je Janjus? Da li neko može da me prosvetli? Mozda greska u kuckanju ili u mozgu?

Boris Banović

pre 3 godine

Dokle više s ovom statistikom !
Bilo bi interesantno voditi statistiku koji igrač u istoriji NBA je napravio najviše faula u napadu ili koji igrač je dobio najviše isključujućih ličnih grešaka itd, itd, veoma interesantno !?

Kozuki Oden

pre 3 godine

Zekonja Utegurovic
Sramota je misliti da je Vilt priblizno dobar kao Hakim. Dajte, bre, ljudi... Pa covek je u jednoj sezoni imao preko 48min u proseku, a ogroman broj blokada u to vreme je bila silazna putanja (to je cinjenica, pravilo je promenjeno jer su Vilt, Rasel i drugari lupali rampe kao ovaj nesrecni MekGi tacno pred obruc).

Twolf
Volton je takodje i veliki fan Jokiceve igre.

Kalevra

pre 3 godine

Znači po ovoj statistici je Domatas Sabonis bolji igrač od Dankana ili Olajuvona.....a po tripldablovima Westbrook bolji od Jordana....!!!!

Direktor

pre 3 godine

Има среће да НБА још није открила Бирчу.
(Селектор, 1. februar 2021 14:30)

Možeš ti Birči malo da pljuneš pod prozor.

Pantela

pre 3 godine

Da, Jokića ne zanima statistika zato što je skromni Srbin naravno. Šta pričate ljudi? I te kako ga zanima statistika jer mora da potpiše supermax.

Lav Jasin

pre 3 godine

Kamo srece da je glavni, ubise u USA da je ove sezone Lebron bolji od Jokica, a i Embida guraju isto, ipak tesko je njima da priznaju da je MVP belac nazalost ipak Black Lives Matters!!!

Donato

pre 3 godine

Da, Jokića ne zanima statistika zato što je skromni Srbin naravno. Šta pričate ljudi? I te kako ga zanima statistika jer mora da potpiše supermax.
(Pantela, 1. februar 2021 13:26) #

Vidis li druže da hoce od njega da naprave božanstvo ovde. Nega ne zanima statistika, ali da ga zanima bio bi mu prodek: 40720/20. :)

A najači je onaj što tvrdi da Dončić večito gleda u semafor da vidi koliko mu fali za TD. :)))

dr Udo Brinkman

pre 3 godine

Ipak, od kad se zvanicno radi statistika, Kevin Love ima 53 u nizu, a pre njega velicanstveni Vilt Cemberlen !!!

Longest continuous streak of double-doubles: According to the Elias Sports Bureau, Wilt Chamberlain holds the record with 227 consecutive double-doubles from 1964 to 1967.[11] Chamberlain also holds the second- and third-longest continuous streaks of double-doubles with 220 and 133.[11] This record is before the ABA–NBA merger in 1976. The longest streak of double-doubles since the merger was 53 games, achieved by Kevin Love, then of the Minnesota Timberwolves.[12]

sasa jokic

pre 3 godine

Nikola ce biti najbolji kosarkas u NBA sa prostora bivse Jugoslavije. Decko je ultra inteligentan, i ima vrhunski anticipaciju i periferni pogled kao Pirlo, vidi raspored igraca “ispod oka”. Samo neka dobro trenira i cuva se povreda, a sledece godine ga ceka 220+ miliona ugovor, bez da se racunaju sponzorski ugovori, jer je zanimljiv i duhovit lik.

Legolas

pre 3 godine

Čim bude pored sebe imao dva dobra šutera, čak i solidna, a ne cepanke, padaju svi mogući rekorsi. Pa dečku upropaste po sest sedam asistencija čistih skoro po jednoj utakmici, jer niti pogađaju, a izgleda niti treniraju i vežbaju šuteve.
Što se skokova tiče, i poena to ne zavisi od njih pa će tu uvek biti skoro dvocifren.
Mada, sinoć kako je iskulirao da juri rekord, izgleda da je njemu apsolutno svejedno, ta prica sa rekordima raznoraznim.

lal

pre 3 godine

"Ispred njega je samo Bil Volton sa čak 34 dabl-dabla zaredom u sezoni 1976/1977."

koliko ga ne zanima licna statistika, ne bi me cudilo da u 34oj utakmici sedne na klupu 10 minuta pre kraja sa 9 skokova ako vode 20 razlike...

znanje-imanje

pre 3 godine

Tim ne mora da ima vođu. Jokić to ni ne želi da bude. Dankan i Parker su radili šta treba i to je bilo dovoljno - ali su imali trenera koji em postavi šta se radi em se sluša. Nažalost grupa teletabisa, ma kako to i ne želi svejedno ište vođu. Zato je (ali sezonu-dve prekasno) Jokić počeo da šutira stolice.
Dosada je i grešio na ovakvu postavku pametnih trenera. Snajder je Gobera igrao svo vreme kad Nikola ne igra! Niti su ga puno udvajali, duplo manje nego normalno. Ne ona prosta šema gde se najbolji igrač udvaja, faulira i bije, rotira na njemu non-stop itd. Nasuprot, (dosada, nadam se) opasnije za Denver je ovo: Jokić nek da kolikogod, ma i što više. Jer ostali su svi labilni, pa ako još i nemaju loptu puno u rukama promašiće više nego što će on najbolji da napuni. Tu bi ranije Nikola pošto-poto tražio da ih sve razradi. Ali džaba - kada je tesno oni maše i maše. Naprotiv ovako treba: sam napraviš razliku pa kad su opušteni onda će i oni za tobom...
Loša stvar je da je Nikola pogoršao kako pravi blok bekovima?! Nije više ono tesno i masivno. Sad zadnju desetinku tih 40cm nagiba tela umesto da dovrši blok - ne, već krene iz njega i kontra telom od odbrambenog. Umesto da da korak i po prednosti svome to je sada samo pola koraka, za njih mnogo teža situacija... Dosta čudno, kao i premalo igranje 2-na-2 sa Džamalom.
Nisu oporavili Marija a posle Doziera povređen je sad i Haris. Slede problemi... Voltonov rekord je nebitan već može li on hor teletabisa odvesti do titule?

zvezdarac

pre 3 godine

Ovaj kao 'rekord' je od početka sezone uzastopni dabl-dablovi ali od UJEDINJENJA Nba i Aba lige...Wilt je u ruki sezoni imao 56 uzastopnih DD, verovatno i TD i QD ali se nisu brojale blokade i ukradene lopte, nije bila zvanična statistika (klupski statističar je na oko 200 utakmica zabeležio ne manje od 8 blokada) kraj priče...
(Zekonja Utegurovic, 01. februar 2021 14:37)

Wilt gotivan i sve to ali druze on je za sve ostale bio visi za glavu, to kao da ja dodjem i sa osnovcima brisem parket.. Malo nerealna era nba.. Pozdrav!

Miki

pre 3 godine

Ne volim ovakve clanke gde se igrac na pocetku sezone progkasava za najboljeg. Cestitajte coveku i pustite ga da igra, nemojte mu stvarati ni presiju, niti ga dizati u nebesa, niti ga omalivazavati kad pogresi. Sve ceatitke Nikoli uz zelje da ga zdravlje sluzi, naravno i sportska sreca, te da radom, bormenoscu, umecem i visokom koncetracijom na terenu izvuce iz sebe maksimum

Vlax

pre 3 godine

Jokara je kralj, igracina. Nema sta, bice jedan od najvecih. Ali ovo izvlacenje raznih statistika je malo preterano. Ispade ovaj domentis sabonis skoro pa najbolji igrac. Na ovoj listi je cetvrti.

Aleksa

pre 3 godine

Znao je da utakmicu gledaju uzivo u Srbiji pa je bio jos napaljeniji, mada on bi mogao ovako stalno da trener to trazi od njega, ali procenti ovi su jezivi

Goran

pre 3 godine

@Da, Jokića ne zanima statistika zato što je skromni Srbin naravno. Šta pričate ljudi? I te kako ga zanima statistika jer mora da potpiše supermax.
(Pantela, 1. februar 2021 13:26)

Njemu supermax sleduje i sa 20-10-5, bitno je samo da na kraju sezone udje u BILO koju petorku ALL NBA, moze i treca ;)

--------------------------------

@ Vidis li druže da hoce od njega da naprave božanstvo ovde. Nega ne zanima statistika, ali da ga zanima bio bi mu prodek: 40720/20. :)

A najači je onaj što tvrdi da Dončić večito gleda u semafor da vidi koliko mu fali za TD. :)))
(Donato, 1. februar 2021 13:48)

Naravno da gleda, mali lozac, siluje loptu kao da je rodio licno, ciganise se non stop sa sudijama, ima usage rate od 36%, drugi u NBA (do skoro je imao 38%), sut za tri bednih 29%, prvi u NBA po uncontested rebounds da bi imao sto vise triple doublova, pravi od sebe Westbricka V2.0, u true shooting % je na 115 mestu NBA lige.

Ali da me neko ne shvati kao iskljucivog Luka hejtera, decko je odlican igrac, i vecinu ovih stvari koje sam nabrojao podrzava Dalas i vlasnik Dalasa Kjuban licno, tako da, on radi to sto radi jer mu se moze, ocigledno.
Meni se licno ne svidja, isforsirano...

Zekonja Utegurovic

pre 3 godine

U svojoj drugoj sezoni 60-61, najbolji centar u istoriji je zabeležio svih 79 dabl-dablova s tim da nije ni jednu utakmicu imao manje od 16 poena i manje od 15 uhvaćenih lopti...Rekord nedostižan bar 10000 godina.

Boaće

pre 3 godine

Laž je da Jokić nije hteo da obori rekord...
Napadao je dva zadnja napada treću Jutinu petorku...
A, Meloun ga izveo minut i po pre kraja... dakle, on nije hteo...

Boris Banović

pre 3 godine

Dokle više s ovom statistikom !
Bilo bi interesantno voditi statistiku koji igrač u istoriji NBA je napravio najviše faula u napadu ili koji igrač je dobio najviše isključujućih ličnih grešaka itd, itd, veoma interesantno !?

neca

pre 3 godine

Jokić igra nestvarno. Drugačije od svega što smo u košarci videli. A da je takav drugačiji igrač najbolji ili nije ono što znam je da nemam više pojma kakav je to najbolji igrač. Njega bi mogli da analiziramo danima i ja bih pažljivo čitao i opet ne bih imao pojma. A mislio sam da se u košarku razumem.

bmiles

pre 3 godine

Ovaj rekord je pod sumnjom mislim ovog igraca sa 35 jedino ako Wiki-pedija gresi!? U moru statistika a data podaci su dobro azurirani od 1986. godine(gde imponuje DD statistika naseg Divca 328 na preko 1000 utakmica).
Od ranije je poznato da rekord drzi Vilt Cembrlen koji je 3 sezone imao uzastopnih 227 uzastopnih DD! Oscar Robertson je najboli 3D kosarkas sa neverovatnih 191 3D.za petama mu je Vestbruk sa 150,nas Jokic je na 9.mestu sa 46 i ispred njega od aktivnih igraca su pored Vestbruka samo Lebron(90) i Harden (48).
U novijoj istoriji rekord konstannih DD Kevin Love(2008/09) dok je igrao za Minesotu,53,sto je tesko dostici, te godine imao je najvise DD ukupno 71.
Po nekim statistickim podacima u DD ukupno kroz karijeru Vilt Cembrlen daleko ispred svih 968 a priblizili su mu se najvise Tim Dankan(poeni-skokovi),Dzon Stokton(poeni-asistencije)) i Rasel Vestbruk (skokovi-asistencije).

Zekonja Utegurovic

pre 3 godine

Ovaj kao 'rekord' je od početka sezone uzastopni dabl-dablovi ali od UJEDINJENJA Nba i Aba lige...Wilt je u ruki sezoni imao 56 uzastopnih DD, verovatno i TD i QD ali se nisu brojale blokade i ukradene lopte, nije bila zvanična statistika (klupski statističar je na oko 200 utakmica zabeležio ne manje od 8 blokada) kraj priče...

Borba

pre 3 godine

I ovaj bolji od Jordana :-)))) Samo Janjus iz Zadruge da prestigne Jordana u tripl-quadrapl-dubl
(dottore, 01. februar 2021 13:33)

Ko je Janjus? Da li neko može da me prosvetli? Mozda greska u kuckanju ili u mozgu?

NikolaKG80

pre 3 godine

@dr Udo Brinkman, po ovim brojkama, Viltov rekord je iz više sezona, moguće i Kevinov. A ovo iz članka se odnosi možda na period od početka sezone, nakon spajanja? Ne bih baš da istražujem samo teoretišem

WillyWonka

pre 3 godine

"@dr Udo Brinkman, po ovim brojkama, Viltov rekord je iz više sezona, moguće i Kevinov. A ovo iz članka se odnosi možda na period od početka sezone, nakon spajanja? Ne bih baš da istražujem samo teoretišem
(NikolaKG80, 1. februar 2021 13:35)"

Ovaj Nikolin rekord se odnosi na broj uzastopnih double-double učinaka od početka sezone. A Kevin Love je imao 53 uzastopna u jednoj sezoni (2010/11), ali ne od početka sezone, pa to ne spada u ovu kategoriju. Za Wilta stvarno ne znam.

Stacy P

pre 3 godine

Meni je jedna stvar najupečatljivija. Od svih igrača iz Srbije (pa
može se reći i iz bivše YU - Dončić i uz ogradu da stvarno ne
znamo šta bi bilo da je D. Petrović dobio pravu šansu od početka)
Jokić ima najveći uticaj na igru tima uz jako dobru statistiku.
Statistika, bar meni, nije bitna - bitni su rezultati a u najmanju ruku
on i Marej su povukli do finala konferencije. E sad dovoljno sam mator
da se sećam igara Divca u Lejkersima u finalu plej ofa 91
(gde smo se svi oduševljavali njegovim brojakama - a lako ih je naći
na internetu) dosta ljudi se seća i igara Divca i Stojakovića u
Sakramentu (uz svo poštovanje Stojakovića prva "violina" tog tima je bio
Veber a ne on) i po mom mišljenju to ne može da se meri sa ovim što
radi Jokić. Jednostavno kad se sve sabere to je za red veličine više od
toga što su oni postizali + što me stvarno oduševljava kada neko
sportskom inteligencijom eliminiše nedostatak brzine i skočnosti
(za snagu mislim da su u zabludi oni koji misle da je "mekan).
A to koliko će rekorda držati, koliko TD će imati nije toliko važno
važna je titula i važno je u kakvom sećanju će ostati kad završi karijeru.
Što se peprezanticije tiče za...te više prozivanje za Argentinu po meni
najviše je podbacio (bez obzira što mislim da je jako dobar igrač)
i to na kompletnom turniru Bjelica a i verovatno bi to malo drugačije
izgledalo u odbrani sa Milosavljevićem i Kalinićem - da se sad ne
raspravljamo što ovaj drugi nije išao.

basketball-reference je vaš prijatelj

pre 3 godine

Nije drugi “ikada” nego u modernoj eri, od kad su se spojili NBA i ABA. Wilt Chamberlain ili Bill Russell su imali double double u skoro svakoj utakmici.

Zekonja Utegurovic

pre 3 godine

Kozuki Oden, nije sramota ne znati, sramota je time se hvaliti. Baci pogled na duele Olajdžuvon vs Džabar od 40 godina, uzmeš olovku i odmah prešaraš broj 34...

Beks

pre 3 godine

@Zvezdarac Totalna neistina,prepurucujem ti video "the truth about Wilt and Bill competition". Njih osmorica velikih igraca su igrali svako vece jedan protiv drugog,a sto se tice skokova mislim da u bilo kojoj eri niko ne bi parirao Wiltu,jer ima jos duzi raspon ruku od Gobera a daleko je bio brzi u svom prajmu i skocniji. Imate onaj video kada udara blokadu gde se vidi da mu je saka iznad pola table.

IgorPa

pre 3 godine

@bmiles

Vilt je sve to napravio pre nego sto se liga ujedinila, i samim tim ona se racuna pre ujedinjenja a od 74 ili 76 i ujedinjenja ide druga statistika.

Kozuki Oden

pre 3 godine

Zekonja Utegurovic
Sramota je misliti da je Vilt priblizno dobar kao Hakim. Dajte, bre, ljudi... Pa covek je u jednoj sezoni imao preko 48min u proseku, a ogroman broj blokada u to vreme je bila silazna putanja (to je cinjenica, pravilo je promenjeno jer su Vilt, Rasel i drugari lupali rampe kao ovaj nesrecni MekGi tacno pred obruc).

Twolf
Volton je takodje i veliki fan Jokiceve igre.

Kalevra

pre 3 godine

Znači po ovoj statistici je Domatas Sabonis bolji igrač od Dankana ili Olajuvona.....a po tripldablovima Westbrook bolji od Jordana....!!!!

IgorPa

pre 3 godine

@Boris Banović

Rasid Valas ti je vodeci po tehnickim i po izbacivanju xD. Lako pitanje. I Ameri vode statistiku za to ko je koliko krofni na klupi pojeo a ne nesto tako hahah

Twolf

pre 3 godine

Bill Walton ludi hippie i ljubitelj Grateful Dead-a. Covek je imao preko 50 operacija, da mu se telo nije raspalo bio bi u top 10 igraca svih vremena.

pegone

pre 3 godine

@(lal, 1. februar 2021 13:05)

Pa vec se dogodilo jednom ili dvaput u ovoj sezoni da ne ulazi u zadnjojn cetvrtini i ako mu je nedostajala asistencija za trostruku dvostruku.
Zato se sad javljaju mukice da uzivaju ako Jokic ne napravi neki rekord.