Ponedeljak, 01.02.2021.

00:14

Svi Jokićevi koševi protiv centra od 205 miliona $ VIDEO

Nikola Jokić odigrao je protiv Jute Džez jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Izvor: B92

Svi Jokiæevi koševi protiv centra od 205 miliona $ VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

ANALiticar

pre 3 godine

Pratim kosarku 40 godina, igram rekreativno, trenutno pratim Aba ligu, evro ligu, evro kup i NBA. Nedeljno odgledam 5 do 7 utakmica. Naravno sve utakmice Denvera, Partizana, Zvezde.
Nisam neki strucnjak, ali molim Vas, molim Vas, ne lupajte vise za losu odbranu u NBA, i celicnu odbranu u Evropi. U NBA se igra ekstra odbrana, ali jednostavno napad je nevidjeno dobar i tesko se brani. Protok lopte kod 70% NBA ekipa je neverovatno brz, i lopta uvek nadje nekog ko je sam. Drugo, igraci su neverovatno precizni, ulazi sa 9m, preko ruke, iz skoka, sve. To se vezba. Trece, mnogoo se prave blokovi bez lopte, da bi se na kraju doslo do toga da je neko sam. NBA dozivljava evoluciju u igri, a ako cemo posteno, evro kosarka stagnira, staticni napadi sa malo dodavanja, losim protokom lopte, gde plej i dalje bez razloga tucka loptu 20 sek, a gde igraci redovno promasuju tricu i kad su sami.
Znam da se mnogi ne slazu, eto izneo sam svoje misljenje.

ccc?

pre 3 godine

Ali na 2.12..vrh. U reketu Jokic prolazi Gobera, sutira , promasuje, skace i hvata loptu iznad glave Gobera, promasuje i poentira iz treceg puta? Gober..gleda? Igrac koji u proseku ima 14.1 skokova po utakmici? Trener Jute je sve pokusao, bar 3 igraca su cuvali Jokica ali ..ne vredi.

Mikose 'p

pre 3 godine

Znaci losiji je i od Milicica i Cabarkape?Jedan ima NBA prsten a jedan titulu sa reprezentacijom.Dobra ti logika ahahaha
(Markos, 01. februar 2021 08:51)

Napisao sam savršeno smislen i razuman komentar.
Ako bude osvojio zlato sa reprezentacijom kao njen najbolji igrač, to sam rekao, može ući u priču za najboljeg Srbina u istoriji. Ni slučajno pre toga. Zlato na svetskom, na olimpijadi. To recimo najviše cenim kod igrača, trofej koji mi donese kao najbolji ili jedan od najboljih igrača tog tima.

Ovo rekordi u NBA bukvalno, ali bukvalno ništa ne znače za nekoga ko voli srpsku košarku.

Divos

pre 3 godine

Непотребни злуради контекст на рачун Гобера.
Гобер је одличан центар, дефанзиво чудовиште у рекету.
Јокић је одиграо одлично и прошли и овај меч у дуелу са Французом, не зато што је Гобер лош у дефанзиви, напротив, звер у одбрани, него зато што је Никола фантастичан играч са високим кошаркашким IQ који ће за сваког противника наћи против игру.
Омаловажавњем Гобера, омаловажавамо и Николу, а то момак из Сомбора није заслужио.

Што се тиче Гоберовпг уговора, не постоји тај који познаје релације у ен-би-еју који ће рећи да тај уговор није заслужио, он је добио паре које "мора добити", играчи тог нивоа морају добити максималац, који је одређен према стажу у ен-би-еју, ни више ни мање, Ако неће Јута, има барем 15 франшиза који то себи могу приуштити и који хоће.

Његов уговор тренутно "стрши", са нагласком на тренутно, због чињенице да је то уговор за период 2021-26, који многи играчи још нису потпшисали, некима истиче уговор 2022-е, 2023-е итд, када буду потписивали максималац они који ће имати 10+ година стажа тај уговор неће бити ни међу 10 највећих.
Заправо, у сезони 2021-22, првој години овог Гоберовог толико развиканог уговора, има пуно играча са већим уговором, Гобер је са 35.344.828 $ тренутно 19. у тој сезони по висини уговора. Веће уговоре од њега имају рецимо Тобајас Херос, Кемба Вокер или пак Крис Мидлтон, одлични играчи али вероватно ће сви тренери у ен-би-еју у равнању предност дати Гоберу и Гобера би радије видели у саставу.

JPR24

pre 3 godine

Jokic nije dao sve poene preko Gobera, daleko od toga. Gober nija mogao ništa, pa je trener Jute isprobavao druge varijante, sa Bigdanovicem i drugim igračima. Ali jednostavno, Jokic ima znanje da pređe preko bilo koga i poentira ili doda ! Zato i jeste vanserijski igrač. A Gober, pitajte Porzingisa i Dalas, u dve utakmice ih je napunio u reketu ! Sad, ugovor sto ima, precenjen, okej, ali takva su pravila u NBA, plata se saradjuje po raznim kriterijumima, godine, staž u NBA, imenovanje u neku od najboljih ekipa All NBA, igranje na All-Staru, imenovanje za defanzivca godine ili neku od tih kategorija, sve to upada u kriterijume za platu, on je to iskoristio zato sto ima pravo na to i osigurao sebe. Da je bas toliko loš, ne bi ni bio tu, iako naravno, Jokic, Embiid, Adebayo i još nekoliko centara imaju daleko daleko više talenta od Gobera, to nije sporno.

Goran

pre 3 godine

Mnogi se ovde zale na negativnu pricu o Goberu u kontekstu ugovora pa i generalno.
(Pera Ždera, 1. februar 2021 09:02)

Gober mi apsolutno ne smeta zbog toga sto je dobio ugovor od 200mil, Gober mi smeta jer je generalno los lik, a to je pokazao i sa onom debilnom sprdnjom sa korona virusom, kada je zarazio svoje saigrace iz kluba.

Gober mi smeta jer je egoistican, i jer je direktno par puta javno prozivao Jokica, smejao se cinicno i govorio da je bolji od Nikole, i da on zasluzuje da bude pre Nikole i na All Star, i u prvim timovima NBA.

To sto ima ugovor od 200mil samo dokazuje da ima odlicnog menadzera i da se super prodao, svakako da ne zasluzuje tolike novce, ali jeste medju boljim centrima lige, i to ne treba da mu se osporava.

Generalno stari tip krakatog centra koji je dobar u odbrani, lepo zatvara reket, ali je u napadu jako ogranicen jer sve moras da mu serviras na tacni.

Pera Ždera

pre 3 godine

Mnogi se ovde zale na negativnu pricu o Goberu u kontekstu ugovora pa i generalno. Naravno da cemo analizirati Gobera u negativnom kontekstu kada mu kao "najboljem" def centru lige "debeli i spori" centar da 47 poena i svaki put ga bukvalno nadigra. Pa protiv koga je najbolji defanzivno ako nije protiv direktnog rivala na svojoj poziciji?

200+ miliona za Gobera jesu neeekako shvatljivi, gledajuci trziste, moranje Jute, nikako kosarkaski, ali cudjenje na sprdnju takvog ugovora za tako ogranicenog igraca je jos vece ludilo :))

Kazu Nikola spor debeo a on redovno pruza najbolje partije protiv najsanaznijih, "elitnih" centara lige, unakazi ih igrom. Igrom neshvatljivom sa te pozicije, ispostavlja se  neodbranjivom.

Kazu i da mu je ocajna odbrana. Gober 12p od toga 8 ili 10 dok je Jokic bio na klupi. Potenciraju Gobera kao odlicnog defanzivca, zmure na ocajnu ofanzivu ako ga neko ne spoji sa kosem (pravdaju njegovu ogranicenost - znate takva mu je uloga) dok kod Jokica cesto - Ok sto je elitan u napadu ali sta cemo sa losijom odbranom. Sve je manjentoga ali i dalje zulja mozak.

Jokicev elitni napad i SOLIDNA odbrana uvek pobedjuju Goberovu "odlicnu" odbranu i ispodprosecan napad! sistem igrac protiv igraca ogranicene uloge, Vic protiv krutosti, sut protiv nepostojanja istog, vestina protiv atleticizma, kreacija protiv ogranicenosti (kosarkaske). Jokic deli uloge po terenu dok bi Gober van svoje jedine moguce ispao smesan.

Nakon proslog POffa, ovakvih dominacija u reg delu sezone, nazalost uvek ce biti filozofa i pljuvaca svakom 15tom prilikom kad Gober nekako dobaci do 20p a Jokicu bude off dan.

Protojevrej Staford

pre 3 godine

Zašto bi gubio snagu protiv možda najboljeg defanzivca u protivnickoj ekipi. Izbegavanje takvog duela se zove taktika. Jokic je dao skoro 40% koseva svoje ekipe, a nije se igralo na njega, sam se izborio za, skoro svaku loptu svojim bežanjem od cuvara i pravovremenim otkrivanjem. Čitam dosta stranih portala i apsolutno nigde u pismenom delu sveta nisam video da se ovoliko pljuju svoji, ne samo jokic nego i svi ostali.

Strahinja

pre 3 godine

Na minut i po do kraja, Jokiću fali jedan koš da obori rekord karijere. Tajm aut Denvera, svi pričaju Jokiću da uvalja još taj jedan, a lik uzima trenerku i seda na stolicu. Kakav je doktor košarke. Boli ga uvo za rekord. Došao da pobedi i otišao.
(Mare, 01. februar 2021 00:27)

Covek igra na pobedu i kada pobedi on je pobedio, nije bitno da li je dodavao celu utakmicu ili mu fali skol za tripl dabl.
Bog kosarke rodjen u nasem Somboru, uzivajte ljudi.

zhol

pre 3 godine

Nebitno,ali svega trećinu koševa je dao u direktnom duelu sa Goberom.Apostrofirate nešto što nije bitno.Igrao je agresivno kao nikada,tako da bi bilo isto bilop ko da ga je čuvao.Da je vijao statistiku ,ko zna dokle bi stigao.Kada igra ovako,niko ga ne može čuvati.
(vojislav, 01. februar 2021 07:56)

Slazem se, vecina koseva nije protiv Gobera, i to bas zato sto ga je upropastio, i upropastava ga redovno, pa trener menja cuvare na Jokicu, pokusava nesto, sta ce jbg, ali kad igra ovako kao vcrs stvarno je potpuno nebitno ko ce da ga brani, utrpace svoje poene kome god. Ali senzacionalisticki je napisati "svi kosevi koje je dao Goberu", jer je isti preplacen i vazi za najboljeg defanzivca,a ako naslov navede citaoca da pomisli da je svih 47 dao Goberu, jos bolje.

takinardi83

pre 3 godine

Jokic je u direktnom duelu 1na1 sa Goberom dao svega 8 poena, a uk.15 gde je Gober preuzimao Jokica od drugog cuvara ako sam dobro prebrojao koseve na snimku, tako da ne vidim razlog za ovakve pompezne i preuvelicane naslove. Mnogo vise koseva je dao onoj crncugi sa br.15.

Иван

pre 3 godine

Ех,како ми знамо да се попишамо на нечије успехе!На гомилу нечијих трофеја,на хиљаде и хиљаде нечијих тренинга,на милионе нечијих одвезених километара,на нечији проливен зној,на толике напоре,на повреде.Пљувачи све сами интернет аналитичари,мајстори тастатуре који нису видели ни рекета,ни терена,а о пистама и да не причамо.Не заслужујемо ми ниједног врхунског спортисту.Само се питам,шта би поједини радили да овај портал забрани коментаре.

Mikose 'p

pre 3 godine

Dal gledaju ovog momka DIVAC, Kukoč, Rađa, Bodiroga, Danilović, Stojaković.... Najbolji igrač u ISTORIJI EVROPE JE TU! I mi ga upravo gledamo
(veljko, 01. februar 2021 06:44)

Kada bude osvojio zlato sa reprezentacijom kao njen najbolji igrač, kada bude osvojio titulu u NBA(pošto Evroligu nije, i neće), tada se može pričati o tome da je naš najbolji igrač.

Igra fantastično u NBA ligi, i OBOŽAVAM da ga gledam, iskreno. Ali meni kao Srbinu on nikakvu radost nije doneo.
Da bi se reklo da je naš najbolji igrač ikada, mora neki trofej osvojiti u karijeri, bilo sa klubom ili reprezentacijom.

To ne bi trebalo da bude preteško za njega pošto je neuporedivo bolji, je l, od smeća koje nam je donosilo zlato poput Kiće, Praje, Bodiroge, Peđe, Saleta, Danilovića i ostalih.

drvobradi

pre 3 godine

200 miliona za sta? U napadu covek ne postoji, a vidimo i kakvu odbranu igra. Goberu bi i Mijailo Grušanović lagano dao 30 (ozbiljan sam za ovo). Najprecenjeniji centar ikada, od dana 1 vidi se da je drvo, nema leđnu tehniku, šut, pregled igre, ništa, samo visinu.
Bitna stvar u NBA je kako neko odigra protiv igraca na istoj poziciji, direktne konkurencije. Sinoc ga je Jokic urnisao, održao mu časove košarke.
A nije toliko teško, Jokić je spor i nema skok. Zalepi se za njega,neka podeli 20 lopti, briga te, ne sme da ti postigne 33p za poluvreme. Kako šutira ostatak Denvera, od tih 20 lopti koje Jokic podeli, možda bi trećinu iskoristili.

vojislav

pre 3 godine

Nebitno,ali svega trećinu koševa je dao u direktnom duelu sa Goberom.Apostrofirate nešto što nije bitno.Igrao je agresivno kao nikada,tako da bi bilo isto bilop ko da ga je čuvao.Da je vijao statistiku ,ko zna dokle bi stigao.Kada igra ovako,niko ga ne može čuvati.

goran

pre 3 godine

@Manuginobili Naravno da je Gober precenjen,Pau Gasol sa 37 godina mu je sasuo 40 poena na finalnoj utakmici. Najjace od svega sto je i Manu Ginobili daleko bolji igrac od Joloa koji naravno nije dobio svoj tim i slobodu kao Jolo,kao glavni je izdominirao USA i potom osvojio olimpijadu,a njegov pajtos iz tih vremena napunio Joloa? Kojeg sada trpaju kao najboljeg centra pazi ikada??? Sreca pa u svakoj normalnoj zemlji nije ni u top 50,ali u Srbiji je sve normalno pa i to? 
(Sid, 1. februar 2021 01:49) 

Opusti se,ne treba toliko pokvarenosti i zlobe. Februar je kraći mesec,preguraćeš sa 300 evra platom :(
(Legend, 01. februar 2021 06:25)

problem je mart, zato sto je u februaru imao manji broj radnih dana :)

Si

pre 3 godine

Koliko bi Nagetsi trebali da plate Joklica dogodine kada on redovno daje preko 20 poena a Gober za 200 mil. tek nesto vise od 10 poena po utakmici.

Jezekilj

pre 3 godine

Ja bih volio da se jave oni koji su pljuvali Jokića nakon prve dvije utakmice u prošlom plejofu protiv Jute. Kako ima strah od Gobera i sl. Mislim da će se sami prepoznati!
Jel znate uopšte šta ste pričali?!
Ljudi, imamo košarkaškog genija!!! U ovom trenutku vjerovatno jednog od tri najbolja igrača na planeti. Nema dalje.

Legend

pre 3 godine

@Manuginobili Naravno da je Gober precenjen,Pau Gasol sa 37 godina mu je sasuo 40 poena na finalnoj utakmici. Najjace od svega sto je i Manu Ginobili daleko bolji igrac od Joloa koji naravno nije dobio svoj tim i slobodu kao Jolo,kao glavni je izdominirao USA i potom osvojio olimpijadu,a njegov pajtos iz tih vremena napunio Joloa😁 Kojeg sada trpaju kao najboljeg centra pazi ikada😂😂😂 Sreca pa u svakoj normalnoj zemlji nije ni u top 50,ali u Srbiji je sve normalno pa i to😂
(Sid, 1. februar 2021 01:49)

Opusti se,ne treba toliko pokvarenosti i zlobe. Februar je kraći mesec,preguraćeš sa 300 evra platom :(

veljko

pre 3 godine

Dal gledaju ovog momka DIVAC, Kukoč, Rađa, Bodiroga, Danilović, Stojaković.... Najbolji igrač u ISTORIJI EVROPE JE TU! I mi ga upravo gledamo

Milan S

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 01. februar 2021 00:51
hahahahahahahaha

Beks

pre 3 godine

@Veliki Nigde veze rodjo,promenila se igra i ne mora uopste da se uporedjuje,a to da se nekada igralo samo pod kosem stvarno nigde veze,skoro svi visoki igraci su imali Jump Shoot i bili u stanju da ubadaju dalje od kosa,mnogi su bili u stanju da ubodu trojku i bili daleko mobilniji i vestiji igraci od Gobera,od ledjne tehnike i mnostvo drugih oruzija u arsenalu. Ja bih da se komentarise u datom trenutku i ne palite se na ove provokativne komentare!

Ostin A

pre 3 godine

Koliko vidim većinu vremena su ga čuvali Royce O'Neal i Derick Favors. Valjda su mislili da će brži igrači zaustaviti njegov šut spolja.

Ali nevezano za to, Jokić je 2 kategorije bolji centar od Gobera.

Pavle

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 01. februar 2021 00:51)
Ti si miki faca u kostolac bre

Ronaldo

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 01. februar 2021 00:51)
Ko god da si, teško ćeš spavati ovu noć :)

Kozuki Oden

pre 3 godine

Zamolio bih komentatore da prekinu sa ismevanjem Goberove odbrane, stice se utisak da je Jokic losiji igrac nego sto jeste (kao da puni Aleksa Lena).

Ok je reci da je precenjen defanzivac iako zapravo nije ("samo" ima prejak ugovor u odnosu na ukupan kvalitet) - Jokic je jednostavno fenomenalan kosarkas i sigurno buduci HoF.

Sid

pre 3 godine

@Manuginobili Naravno da je Gober precenjen,Pau Gasol sa 37 godina mu je sasuo 40 poena na finalnoj utakmici. Najjace od svega sto je i Manu Ginobili daleko bolji igrac od Joloa koji naravno nije dobio svoj tim i slobodu kao Jolo,kao glavni je izdominirao USA i potom osvojio olimpijadu,a njegov pajtos iz tih vremena napunio Joloa😁 Kojeg sada trpaju kao najboljeg centra pazi ikada😂😂😂 Sreca pa u svakoj normalnoj zemlji nije ni u top 50,ali u Srbiji je sve normalno pa i to😂

Marko

pre 3 godine

Da da NBA je smesna liga, a zasto onda niko drugi na svetu ne igra vako nego samo Jokic???
Decko napusti sajt odma muka mi je vise od vas...alo bre nas covek Srbin NAJBOLJI kosarkas sveta u ovom trenutku iz tako male zemlje takve legende i vi se nadjete da plujete...TUGA koliko smo nezahvalan i ljubomoran narod!

Veliki brat

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 1. februar 2021 00:51)

Promenila su se "malo" i pravila, prvo je 2001. godine dozvoljena zona (tj. neka vrsta zone, da li ograničena vremenski, nebitno), i to je nateralo većinu ekipa da favorizuju šuteve sa distance, jer pojedinci koji su veoma efikasni u igri 1-na-1 imaju daleko manje šanse danas ako nemaju dobar šut sa distance.

Pogledaš finala iz 90-ih, vidiš da se išlo pretežno na igru pod košem i sigurnih 2 poena, danas se šutira i po metar od linije za troju, a šut od 30-35% za tri poena se smatra odličnim!

Promenila su se i pravila u vezi ostvarivanja kontakta odbrambenog igrača sa napadačem koji ima loptu, pravila u vezi faula (nekad je bilo dovoljno da preprečiš put igraču koji ulazi u korake i staneš tako da su ti oba stopala na parketu, danas to nije baš tako, jer se favorizuje napad i kroz pravila, igrač koji je krenuo u korake ne može naglo da promeni putanju, i ako mu uletiš u putanju, možeš da budeš zalepljen za parket sa oba stopala koliko hoćeš, to je faul u odbrani).

Mnogo toga je promenjeno u pravilima, iako se mogu činiti kao sitnice, imaju veliki uticaj na promenu načina i ritma igre.

Mare

pre 3 godine

Na minut i po do kraja, Jokiću fali jedan koš da obori rekord karijere. Tajm aut Denvera, svi pričaju Jokiću da uvalja još taj jedan, a lik uzima trenerku i seda na stolicu. Kakav je doktor košarke. Boli ga uvo za rekord. Došao da pobedi i otišao.

Jedno je odavno jasno

pre 3 godine

Boljeg nismo imali! 😎 Legenda nasa! Krivo mi je sto nije imao 50 poena. Cak se i Marej iznervirao i to zamerio Meloun. 😁 Nurkić od muke počeo da tvituje o Srebrenici. 😁 Kako lepo veče, sad čekam Bruklin.

bmiles

pre 3 godine

Sekil O'Nil sprema elaborat video o ovoj utakmici sa naslov: Jokic vredi vise!kad Jokic bude
Kakvo ce mu reakcija biti kad Nikola u leto 2022. obori i taj rekord (barata se cifrom od 230 miliona dokra)!?
Nadam se da posle ovakve partije malo zacute i oni trolovi sa nase "strane" sve ih pozdravlja "veseli Somborac".

Miki Kostolac

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.

manuginobili

pre 3 godine

Gobert je toliko precjenjen cak i kao defanzivac,covjek kad izidje iz reketa bukvalno ne zna gdje se nalazi...za napad da i ne pricam,da nema asistiranih koseva davao bi 4 kose u prosjeku i to iskljucivo iz skokova u napadu,i to je to...neka podigne spomenik svom menageru i neka mu se zahvaljuje svaki dan za onih 200 miliona sto je dobio,to je jedan od najgorih ugovora u Nba.

Mare

pre 3 godine

Na minut i po do kraja, Jokiću fali jedan koš da obori rekord karijere. Tajm aut Denvera, svi pričaju Jokiću da uvalja još taj jedan, a lik uzima trenerku i seda na stolicu. Kakav je doktor košarke. Boli ga uvo za rekord. Došao da pobedi i otišao.

Jedno je odavno jasno

pre 3 godine

Boljeg nismo imali! 😎 Legenda nasa! Krivo mi je sto nije imao 50 poena. Cak se i Marej iznervirao i to zamerio Meloun. 😁 Nurkić od muke počeo da tvituje o Srebrenici. 😁 Kako lepo veče, sad čekam Bruklin.

bmiles

pre 3 godine

Sekil O'Nil sprema elaborat video o ovoj utakmici sa naslov: Jokic vredi vise!kad Jokic bude
Kakvo ce mu reakcija biti kad Nikola u leto 2022. obori i taj rekord (barata se cifrom od 230 miliona dokra)!?
Nadam se da posle ovakve partije malo zacute i oni trolovi sa nase "strane" sve ih pozdravlja "veseli Somborac".

manuginobili

pre 3 godine

Gobert je toliko precjenjen cak i kao defanzivac,covjek kad izidje iz reketa bukvalno ne zna gdje se nalazi...za napad da i ne pricam,da nema asistiranih koseva davao bi 4 kose u prosjeku i to iskljucivo iz skokova u napadu,i to je to...neka podigne spomenik svom menageru i neka mu se zahvaljuje svaki dan za onih 200 miliona sto je dobio,to je jedan od najgorih ugovora u Nba.

Pavle

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 01. februar 2021 00:51)
Ti si miki faca u kostolac bre

Ostin A

pre 3 godine

Koliko vidim većinu vremena su ga čuvali Royce O'Neal i Derick Favors. Valjda su mislili da će brži igrači zaustaviti njegov šut spolja.

Ali nevezano za to, Jokić je 2 kategorije bolji centar od Gobera.

Marko

pre 3 godine

Da da NBA je smesna liga, a zasto onda niko drugi na svetu ne igra vako nego samo Jokic???
Decko napusti sajt odma muka mi je vise od vas...alo bre nas covek Srbin NAJBOLJI kosarkas sveta u ovom trenutku iz tako male zemlje takve legende i vi se nadjete da plujete...TUGA koliko smo nezahvalan i ljubomoran narod!

Jezekilj

pre 3 godine

Ja bih volio da se jave oni koji su pljuvali Jokića nakon prve dvije utakmice u prošlom plejofu protiv Jute. Kako ima strah od Gobera i sl. Mislim da će se sami prepoznati!
Jel znate uopšte šta ste pričali?!
Ljudi, imamo košarkaškog genija!!! U ovom trenutku vjerovatno jednog od tri najbolja igrača na planeti. Nema dalje.

Kozuki Oden

pre 3 godine

Zamolio bih komentatore da prekinu sa ismevanjem Goberove odbrane, stice se utisak da je Jokic losiji igrac nego sto jeste (kao da puni Aleksa Lena).

Ok je reci da je precenjen defanzivac iako zapravo nije ("samo" ima prejak ugovor u odnosu na ukupan kvalitet) - Jokic je jednostavno fenomenalan kosarkas i sigurno buduci HoF.

Legend

pre 3 godine

@Manuginobili Naravno da je Gober precenjen,Pau Gasol sa 37 godina mu je sasuo 40 poena na finalnoj utakmici. Najjace od svega sto je i Manu Ginobili daleko bolji igrac od Joloa koji naravno nije dobio svoj tim i slobodu kao Jolo,kao glavni je izdominirao USA i potom osvojio olimpijadu,a njegov pajtos iz tih vremena napunio Joloa😁 Kojeg sada trpaju kao najboljeg centra pazi ikada😂😂😂 Sreca pa u svakoj normalnoj zemlji nije ni u top 50,ali u Srbiji je sve normalno pa i to😂
(Sid, 1. februar 2021 01:49)

Opusti se,ne treba toliko pokvarenosti i zlobe. Februar je kraći mesec,preguraćeš sa 300 evra platom :(

Veliki brat

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 1. februar 2021 00:51)

Promenila su se "malo" i pravila, prvo je 2001. godine dozvoljena zona (tj. neka vrsta zone, da li ograničena vremenski, nebitno), i to je nateralo većinu ekipa da favorizuju šuteve sa distance, jer pojedinci koji su veoma efikasni u igri 1-na-1 imaju daleko manje šanse danas ako nemaju dobar šut sa distance.

Pogledaš finala iz 90-ih, vidiš da se išlo pretežno na igru pod košem i sigurnih 2 poena, danas se šutira i po metar od linije za troju, a šut od 30-35% za tri poena se smatra odličnim!

Promenila su se i pravila u vezi ostvarivanja kontakta odbrambenog igrača sa napadačem koji ima loptu, pravila u vezi faula (nekad je bilo dovoljno da preprečiš put igraču koji ulazi u korake i staneš tako da su ti oba stopala na parketu, danas to nije baš tako, jer se favorizuje napad i kroz pravila, igrač koji je krenuo u korake ne može naglo da promeni putanju, i ako mu uletiš u putanju, možeš da budeš zalepljen za parket sa oba stopala koliko hoćeš, to je faul u odbrani).

Mnogo toga je promenjeno u pravilima, iako se mogu činiti kao sitnice, imaju veliki uticaj na promenu načina i ritma igre.

goran

pre 3 godine

@Manuginobili Naravno da je Gober precenjen,Pau Gasol sa 37 godina mu je sasuo 40 poena na finalnoj utakmici. Najjace od svega sto je i Manu Ginobili daleko bolji igrac od Joloa koji naravno nije dobio svoj tim i slobodu kao Jolo,kao glavni je izdominirao USA i potom osvojio olimpijadu,a njegov pajtos iz tih vremena napunio Joloa? Kojeg sada trpaju kao najboljeg centra pazi ikada??? Sreca pa u svakoj normalnoj zemlji nije ni u top 50,ali u Srbiji je sve normalno pa i to? 
(Sid, 1. februar 2021 01:49) 

Opusti se,ne treba toliko pokvarenosti i zlobe. Februar je kraći mesec,preguraćeš sa 300 evra platom :(
(Legend, 01. februar 2021 06:25)

problem je mart, zato sto je u februaru imao manji broj radnih dana :)

veljko

pre 3 godine

Dal gledaju ovog momka DIVAC, Kukoč, Rađa, Bodiroga, Danilović, Stojaković.... Najbolji igrač u ISTORIJI EVROPE JE TU! I mi ga upravo gledamo

Ronaldo

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 01. februar 2021 00:51)
Ko god da si, teško ćeš spavati ovu noć :)

Milan S

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 01. februar 2021 00:51
hahahahahahahaha

Goran

pre 3 godine

Mnogi se ovde zale na negativnu pricu o Goberu u kontekstu ugovora pa i generalno.
(Pera Ždera, 1. februar 2021 09:02)

Gober mi apsolutno ne smeta zbog toga sto je dobio ugovor od 200mil, Gober mi smeta jer je generalno los lik, a to je pokazao i sa onom debilnom sprdnjom sa korona virusom, kada je zarazio svoje saigrace iz kluba.

Gober mi smeta jer je egoistican, i jer je direktno par puta javno prozivao Jokica, smejao se cinicno i govorio da je bolji od Nikole, i da on zasluzuje da bude pre Nikole i na All Star, i u prvim timovima NBA.

To sto ima ugovor od 200mil samo dokazuje da ima odlicnog menadzera i da se super prodao, svakako da ne zasluzuje tolike novce, ali jeste medju boljim centrima lige, i to ne treba da mu se osporava.

Generalno stari tip krakatog centra koji je dobar u odbrani, lepo zatvara reket, ali je u napadu jako ogranicen jer sve moras da mu serviras na tacni.

ANALiticar

pre 3 godine

Pratim kosarku 40 godina, igram rekreativno, trenutno pratim Aba ligu, evro ligu, evro kup i NBA. Nedeljno odgledam 5 do 7 utakmica. Naravno sve utakmice Denvera, Partizana, Zvezde.
Nisam neki strucnjak, ali molim Vas, molim Vas, ne lupajte vise za losu odbranu u NBA, i celicnu odbranu u Evropi. U NBA se igra ekstra odbrana, ali jednostavno napad je nevidjeno dobar i tesko se brani. Protok lopte kod 70% NBA ekipa je neverovatno brz, i lopta uvek nadje nekog ko je sam. Drugo, igraci su neverovatno precizni, ulazi sa 9m, preko ruke, iz skoka, sve. To se vezba. Trece, mnogoo se prave blokovi bez lopte, da bi se na kraju doslo do toga da je neko sam. NBA dozivljava evoluciju u igri, a ako cemo posteno, evro kosarka stagnira, staticni napadi sa malo dodavanja, losim protokom lopte, gde plej i dalje bez razloga tucka loptu 20 sek, a gde igraci redovno promasuju tricu i kad su sami.
Znam da se mnogi ne slazu, eto izneo sam svoje misljenje.

Иван

pre 3 godine

Ех,како ми знамо да се попишамо на нечије успехе!На гомилу нечијих трофеја,на хиљаде и хиљаде нечијих тренинга,на милионе нечијих одвезених километара,на нечији проливен зној,на толике напоре,на повреде.Пљувачи све сами интернет аналитичари,мајстори тастатуре који нису видели ни рекета,ни терена,а о пистама и да не причамо.Не заслужујемо ми ниједног врхунског спортисту.Само се питам,шта би поједини радили да овај портал забрани коментаре.

Strahinja

pre 3 godine

Na minut i po do kraja, Jokiću fali jedan koš da obori rekord karijere. Tajm aut Denvera, svi pričaju Jokiću da uvalja još taj jedan, a lik uzima trenerku i seda na stolicu. Kakav je doktor košarke. Boli ga uvo za rekord. Došao da pobedi i otišao.
(Mare, 01. februar 2021 00:27)

Covek igra na pobedu i kada pobedi on je pobedio, nije bitno da li je dodavao celu utakmicu ili mu fali skol za tripl dabl.
Bog kosarke rodjen u nasem Somboru, uzivajte ljudi.

vojislav

pre 3 godine

Nebitno,ali svega trećinu koševa je dao u direktnom duelu sa Goberom.Apostrofirate nešto što nije bitno.Igrao je agresivno kao nikada,tako da bi bilo isto bilop ko da ga je čuvao.Da je vijao statistiku ,ko zna dokle bi stigao.Kada igra ovako,niko ga ne može čuvati.

Beks

pre 3 godine

@Veliki Nigde veze rodjo,promenila se igra i ne mora uopste da se uporedjuje,a to da se nekada igralo samo pod kosem stvarno nigde veze,skoro svi visoki igraci su imali Jump Shoot i bili u stanju da ubadaju dalje od kosa,mnogi su bili u stanju da ubodu trojku i bili daleko mobilniji i vestiji igraci od Gobera,od ledjne tehnike i mnostvo drugih oruzija u arsenalu. Ja bih da se komentarise u datom trenutku i ne palite se na ove provokativne komentare!

zhol

pre 3 godine

Nebitno,ali svega trećinu koševa je dao u direktnom duelu sa Goberom.Apostrofirate nešto što nije bitno.Igrao je agresivno kao nikada,tako da bi bilo isto bilop ko da ga je čuvao.Da je vijao statistiku ,ko zna dokle bi stigao.Kada igra ovako,niko ga ne može čuvati.
(vojislav, 01. februar 2021 07:56)

Slazem se, vecina koseva nije protiv Gobera, i to bas zato sto ga je upropastio, i upropastava ga redovno, pa trener menja cuvare na Jokicu, pokusava nesto, sta ce jbg, ali kad igra ovako kao vcrs stvarno je potpuno nebitno ko ce da ga brani, utrpace svoje poene kome god. Ali senzacionalisticki je napisati "svi kosevi koje je dao Goberu", jer je isti preplacen i vazi za najboljeg defanzivca,a ako naslov navede citaoca da pomisli da je svih 47 dao Goberu, jos bolje.

Si

pre 3 godine

Koliko bi Nagetsi trebali da plate Joklica dogodine kada on redovno daje preko 20 poena a Gober za 200 mil. tek nesto vise od 10 poena po utakmici.

Pera Ždera

pre 3 godine

Mnogi se ovde zale na negativnu pricu o Goberu u kontekstu ugovora pa i generalno. Naravno da cemo analizirati Gobera u negativnom kontekstu kada mu kao "najboljem" def centru lige "debeli i spori" centar da 47 poena i svaki put ga bukvalno nadigra. Pa protiv koga je najbolji defanzivno ako nije protiv direktnog rivala na svojoj poziciji?

200+ miliona za Gobera jesu neeekako shvatljivi, gledajuci trziste, moranje Jute, nikako kosarkaski, ali cudjenje na sprdnju takvog ugovora za tako ogranicenog igraca je jos vece ludilo :))

Kazu Nikola spor debeo a on redovno pruza najbolje partije protiv najsanaznijih, "elitnih" centara lige, unakazi ih igrom. Igrom neshvatljivom sa te pozicije, ispostavlja se  neodbranjivom.

Kazu i da mu je ocajna odbrana. Gober 12p od toga 8 ili 10 dok je Jokic bio na klupi. Potenciraju Gobera kao odlicnog defanzivca, zmure na ocajnu ofanzivu ako ga neko ne spoji sa kosem (pravdaju njegovu ogranicenost - znate takva mu je uloga) dok kod Jokica cesto - Ok sto je elitan u napadu ali sta cemo sa losijom odbranom. Sve je manjentoga ali i dalje zulja mozak.

Jokicev elitni napad i SOLIDNA odbrana uvek pobedjuju Goberovu "odlicnu" odbranu i ispodprosecan napad! sistem igrac protiv igraca ogranicene uloge, Vic protiv krutosti, sut protiv nepostojanja istog, vestina protiv atleticizma, kreacija protiv ogranicenosti (kosarkaske). Jokic deli uloge po terenu dok bi Gober van svoje jedine moguce ispao smesan.

Nakon proslog POffa, ovakvih dominacija u reg delu sezone, nazalost uvek ce biti filozofa i pljuvaca svakom 15tom prilikom kad Gober nekako dobaci do 20p a Jokicu bude off dan.

Protojevrej Staford

pre 3 godine

Zašto bi gubio snagu protiv možda najboljeg defanzivca u protivnickoj ekipi. Izbegavanje takvog duela se zove taktika. Jokic je dao skoro 40% koseva svoje ekipe, a nije se igralo na njega, sam se izborio za, skoro svaku loptu svojim bežanjem od cuvara i pravovremenim otkrivanjem. Čitam dosta stranih portala i apsolutno nigde u pismenom delu sveta nisam video da se ovoliko pljuju svoji, ne samo jokic nego i svi ostali.

JPR24

pre 3 godine

Jokic nije dao sve poene preko Gobera, daleko od toga. Gober nija mogao ništa, pa je trener Jute isprobavao druge varijante, sa Bigdanovicem i drugim igračima. Ali jednostavno, Jokic ima znanje da pređe preko bilo koga i poentira ili doda ! Zato i jeste vanserijski igrač. A Gober, pitajte Porzingisa i Dalas, u dve utakmice ih je napunio u reketu ! Sad, ugovor sto ima, precenjen, okej, ali takva su pravila u NBA, plata se saradjuje po raznim kriterijumima, godine, staž u NBA, imenovanje u neku od najboljih ekipa All NBA, igranje na All-Staru, imenovanje za defanzivca godine ili neku od tih kategorija, sve to upada u kriterijume za platu, on je to iskoristio zato sto ima pravo na to i osigurao sebe. Da je bas toliko loš, ne bi ni bio tu, iako naravno, Jokic, Embiid, Adebayo i još nekoliko centara imaju daleko daleko više talenta od Gobera, to nije sporno.

Divos

pre 3 godine

Непотребни злуради контекст на рачун Гобера.
Гобер је одличан центар, дефанзиво чудовиште у рекету.
Јокић је одиграо одлично и прошли и овај меч у дуелу са Французом, не зато што је Гобер лош у дефанзиви, напротив, звер у одбрани, него зато што је Никола фантастичан играч са високим кошаркашким IQ који ће за сваког противника наћи против игру.
Омаловажавњем Гобера, омаловажавамо и Николу, а то момак из Сомбора није заслужио.

Што се тиче Гоберовпг уговора, не постоји тај који познаје релације у ен-би-еју који ће рећи да тај уговор није заслужио, он је добио паре које "мора добити", играчи тог нивоа морају добити максималац, који је одређен према стажу у ен-би-еју, ни више ни мање, Ако неће Јута, има барем 15 франшиза који то себи могу приуштити и који хоће.

Његов уговор тренутно "стрши", са нагласком на тренутно, због чињенице да је то уговор за период 2021-26, који многи играчи још нису потпшисали, некима истиче уговор 2022-е, 2023-е итд, када буду потписивали максималац они који ће имати 10+ година стажа тај уговор неће бити ни међу 10 највећих.
Заправо, у сезони 2021-22, првој години овог Гоберовог толико развиканог уговора, има пуно играча са већим уговором, Гобер је са 35.344.828 $ тренутно 19. у тој сезони по висини уговора. Веће уговоре од њега имају рецимо Тобајас Херос, Кемба Вокер или пак Крис Мидлтон, одлични играчи али вероватно ће сви тренери у ен-би-еју у равнању предност дати Гоберу и Гобера би радије видели у саставу.

Miki Kostolac

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.

ccc?

pre 3 godine

Ali na 2.12..vrh. U reketu Jokic prolazi Gobera, sutira , promasuje, skace i hvata loptu iznad glave Gobera, promasuje i poentira iz treceg puta? Gober..gleda? Igrac koji u proseku ima 14.1 skokova po utakmici? Trener Jute je sve pokusao, bar 3 igraca su cuvali Jokica ali ..ne vredi.

Mikose 'p

pre 3 godine

Dal gledaju ovog momka DIVAC, Kukoč, Rađa, Bodiroga, Danilović, Stojaković.... Najbolji igrač u ISTORIJI EVROPE JE TU! I mi ga upravo gledamo
(veljko, 01. februar 2021 06:44)

Kada bude osvojio zlato sa reprezentacijom kao njen najbolji igrač, kada bude osvojio titulu u NBA(pošto Evroligu nije, i neće), tada se može pričati o tome da je naš najbolji igrač.

Igra fantastično u NBA ligi, i OBOŽAVAM da ga gledam, iskreno. Ali meni kao Srbinu on nikakvu radost nije doneo.
Da bi se reklo da je naš najbolji igrač ikada, mora neki trofej osvojiti u karijeri, bilo sa klubom ili reprezentacijom.

To ne bi trebalo da bude preteško za njega pošto je neuporedivo bolji, je l, od smeća koje nam je donosilo zlato poput Kiće, Praje, Bodiroge, Peđe, Saleta, Danilovića i ostalih.

Sid

pre 3 godine

@Manuginobili Naravno da je Gober precenjen,Pau Gasol sa 37 godina mu je sasuo 40 poena na finalnoj utakmici. Najjace od svega sto je i Manu Ginobili daleko bolji igrac od Joloa koji naravno nije dobio svoj tim i slobodu kao Jolo,kao glavni je izdominirao USA i potom osvojio olimpijadu,a njegov pajtos iz tih vremena napunio Joloa😁 Kojeg sada trpaju kao najboljeg centra pazi ikada😂😂😂 Sreca pa u svakoj normalnoj zemlji nije ni u top 50,ali u Srbiji je sve normalno pa i to😂

Mikose 'p

pre 3 godine

Znaci losiji je i od Milicica i Cabarkape?Jedan ima NBA prsten a jedan titulu sa reprezentacijom.Dobra ti logika ahahaha
(Markos, 01. februar 2021 08:51)

Napisao sam savršeno smislen i razuman komentar.
Ako bude osvojio zlato sa reprezentacijom kao njen najbolji igrač, to sam rekao, može ući u priču za najboljeg Srbina u istoriji. Ni slučajno pre toga. Zlato na svetskom, na olimpijadi. To recimo najviše cenim kod igrača, trofej koji mi donese kao najbolji ili jedan od najboljih igrača tog tima.

Ovo rekordi u NBA bukvalno, ali bukvalno ništa ne znače za nekoga ko voli srpsku košarku.

takinardi83

pre 3 godine

Jokic je u direktnom duelu 1na1 sa Goberom dao svega 8 poena, a uk.15 gde je Gober preuzimao Jokica od drugog cuvara ako sam dobro prebrojao koseve na snimku, tako da ne vidim razlog za ovakve pompezne i preuvelicane naslove. Mnogo vise koseva je dao onoj crncugi sa br.15.

drvobradi

pre 3 godine

200 miliona za sta? U napadu covek ne postoji, a vidimo i kakvu odbranu igra. Goberu bi i Mijailo Grušanović lagano dao 30 (ozbiljan sam za ovo). Najprecenjeniji centar ikada, od dana 1 vidi se da je drvo, nema leđnu tehniku, šut, pregled igre, ništa, samo visinu.
Bitna stvar u NBA je kako neko odigra protiv igraca na istoj poziciji, direktne konkurencije. Sinoc ga je Jokic urnisao, održao mu časove košarke.
A nije toliko teško, Jokić je spor i nema skok. Zalepi se za njega,neka podeli 20 lopti, briga te, ne sme da ti postigne 33p za poluvreme. Kako šutira ostatak Denvera, od tih 20 lopti koje Jokic podeli, možda bi trećinu iskoristili.

Miki Kostolac

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.

Sid

pre 3 godine

@Manuginobili Naravno da je Gober precenjen,Pau Gasol sa 37 godina mu je sasuo 40 poena na finalnoj utakmici. Najjace od svega sto je i Manu Ginobili daleko bolji igrac od Joloa koji naravno nije dobio svoj tim i slobodu kao Jolo,kao glavni je izdominirao USA i potom osvojio olimpijadu,a njegov pajtos iz tih vremena napunio Joloa😁 Kojeg sada trpaju kao najboljeg centra pazi ikada😂😂😂 Sreca pa u svakoj normalnoj zemlji nije ni u top 50,ali u Srbiji je sve normalno pa i to😂

Milan S

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 01. februar 2021 00:51
hahahahahahahaha

takinardi83

pre 3 godine

Jokic je u direktnom duelu 1na1 sa Goberom dao svega 8 poena, a uk.15 gde je Gober preuzimao Jokica od drugog cuvara ako sam dobro prebrojao koseve na snimku, tako da ne vidim razlog za ovakve pompezne i preuvelicane naslove. Mnogo vise koseva je dao onoj crncugi sa br.15.

Mikose 'p

pre 3 godine

Dal gledaju ovog momka DIVAC, Kukoč, Rađa, Bodiroga, Danilović, Stojaković.... Najbolji igrač u ISTORIJI EVROPE JE TU! I mi ga upravo gledamo
(veljko, 01. februar 2021 06:44)

Kada bude osvojio zlato sa reprezentacijom kao njen najbolji igrač, kada bude osvojio titulu u NBA(pošto Evroligu nije, i neće), tada se može pričati o tome da je naš najbolji igrač.

Igra fantastično u NBA ligi, i OBOŽAVAM da ga gledam, iskreno. Ali meni kao Srbinu on nikakvu radost nije doneo.
Da bi se reklo da je naš najbolji igrač ikada, mora neki trofej osvojiti u karijeri, bilo sa klubom ili reprezentacijom.

To ne bi trebalo da bude preteško za njega pošto je neuporedivo bolji, je l, od smeća koje nam je donosilo zlato poput Kiće, Praje, Bodiroge, Peđe, Saleta, Danilovića i ostalih.

Jedno je odavno jasno

pre 3 godine

Boljeg nismo imali! 😎 Legenda nasa! Krivo mi je sto nije imao 50 poena. Cak se i Marej iznervirao i to zamerio Meloun. 😁 Nurkić od muke počeo da tvituje o Srebrenici. 😁 Kako lepo veče, sad čekam Bruklin.

Mare

pre 3 godine

Na minut i po do kraja, Jokiću fali jedan koš da obori rekord karijere. Tajm aut Denvera, svi pričaju Jokiću da uvalja još taj jedan, a lik uzima trenerku i seda na stolicu. Kakav je doktor košarke. Boli ga uvo za rekord. Došao da pobedi i otišao.

Pavle

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 01. februar 2021 00:51)
Ti si miki faca u kostolac bre

Ronaldo

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 01. februar 2021 00:51)
Ko god da si, teško ćeš spavati ovu noć :)

veljko

pre 3 godine

Dal gledaju ovog momka DIVAC, Kukoč, Rađa, Bodiroga, Danilović, Stojaković.... Najbolji igrač u ISTORIJI EVROPE JE TU! I mi ga upravo gledamo

Mikose 'p

pre 3 godine

Znaci losiji je i od Milicica i Cabarkape?Jedan ima NBA prsten a jedan titulu sa reprezentacijom.Dobra ti logika ahahaha
(Markos, 01. februar 2021 08:51)

Napisao sam savršeno smislen i razuman komentar.
Ako bude osvojio zlato sa reprezentacijom kao njen najbolji igrač, to sam rekao, može ući u priču za najboljeg Srbina u istoriji. Ni slučajno pre toga. Zlato na svetskom, na olimpijadi. To recimo najviše cenim kod igrača, trofej koji mi donese kao najbolji ili jedan od najboljih igrača tog tima.

Ovo rekordi u NBA bukvalno, ali bukvalno ništa ne znače za nekoga ko voli srpsku košarku.

drvobradi

pre 3 godine

200 miliona za sta? U napadu covek ne postoji, a vidimo i kakvu odbranu igra. Goberu bi i Mijailo Grušanović lagano dao 30 (ozbiljan sam za ovo). Najprecenjeniji centar ikada, od dana 1 vidi se da je drvo, nema leđnu tehniku, šut, pregled igre, ništa, samo visinu.
Bitna stvar u NBA je kako neko odigra protiv igraca na istoj poziciji, direktne konkurencije. Sinoc ga je Jokic urnisao, održao mu časove košarke.
A nije toliko teško, Jokić je spor i nema skok. Zalepi se za njega,neka podeli 20 lopti, briga te, ne sme da ti postigne 33p za poluvreme. Kako šutira ostatak Denvera, od tih 20 lopti koje Jokic podeli, možda bi trećinu iskoristili.

manuginobili

pre 3 godine

Gobert je toliko precjenjen cak i kao defanzivac,covjek kad izidje iz reketa bukvalno ne zna gdje se nalazi...za napad da i ne pricam,da nema asistiranih koseva davao bi 4 kose u prosjeku i to iskljucivo iz skokova u napadu,i to je to...neka podigne spomenik svom menageru i neka mu se zahvaljuje svaki dan za onih 200 miliona sto je dobio,to je jedan od najgorih ugovora u Nba.

Marko

pre 3 godine

Da da NBA je smesna liga, a zasto onda niko drugi na svetu ne igra vako nego samo Jokic???
Decko napusti sajt odma muka mi je vise od vas...alo bre nas covek Srbin NAJBOLJI kosarkas sveta u ovom trenutku iz tako male zemlje takve legende i vi se nadjete da plujete...TUGA koliko smo nezahvalan i ljubomoran narod!

bmiles

pre 3 godine

Sekil O'Nil sprema elaborat video o ovoj utakmici sa naslov: Jokic vredi vise!kad Jokic bude
Kakvo ce mu reakcija biti kad Nikola u leto 2022. obori i taj rekord (barata se cifrom od 230 miliona dokra)!?
Nadam se da posle ovakve partije malo zacute i oni trolovi sa nase "strane" sve ih pozdravlja "veseli Somborac".

Veliki brat

pre 3 godine

Jokić je solidan ali današnji NBA je smešan zato što nema odbrane. Kada bi došli zveri iz 90 ih godina da igraju današnji NBA punili bi po 50 poena svaki meč preko Joke frljoke. Teško da bi on mogao da probije tadašnje elitne centre. To bi bilo maksimum 10 poena po utakmici.
(Miki Kostolac, 1. februar 2021 00:51)

Promenila su se "malo" i pravila, prvo je 2001. godine dozvoljena zona (tj. neka vrsta zone, da li ograničena vremenski, nebitno), i to je nateralo većinu ekipa da favorizuju šuteve sa distance, jer pojedinci koji su veoma efikasni u igri 1-na-1 imaju daleko manje šanse danas ako nemaju dobar šut sa distance.

Pogledaš finala iz 90-ih, vidiš da se išlo pretežno na igru pod košem i sigurnih 2 poena, danas se šutira i po metar od linije za troju, a šut od 30-35% za tri poena se smatra odličnim!

Promenila su se i pravila u vezi ostvarivanja kontakta odbrambenog igrača sa napadačem koji ima loptu, pravila u vezi faula (nekad je bilo dovoljno da preprečiš put igraču koji ulazi u korake i staneš tako da su ti oba stopala na parketu, danas to nije baš tako, jer se favorizuje napad i kroz pravila, igrač koji je krenuo u korake ne može naglo da promeni putanju, i ako mu uletiš u putanju, možeš da budeš zalepljen za parket sa oba stopala koliko hoćeš, to je faul u odbrani).

Mnogo toga je promenjeno u pravilima, iako se mogu činiti kao sitnice, imaju veliki uticaj na promenu načina i ritma igre.

vojislav

pre 3 godine

Nebitno,ali svega trećinu koševa je dao u direktnom duelu sa Goberom.Apostrofirate nešto što nije bitno.Igrao je agresivno kao nikada,tako da bi bilo isto bilop ko da ga je čuvao.Da je vijao statistiku ,ko zna dokle bi stigao.Kada igra ovako,niko ga ne može čuvati.

Beks

pre 3 godine

@Veliki Nigde veze rodjo,promenila se igra i ne mora uopste da se uporedjuje,a to da se nekada igralo samo pod kosem stvarno nigde veze,skoro svi visoki igraci su imali Jump Shoot i bili u stanju da ubadaju dalje od kosa,mnogi su bili u stanju da ubodu trojku i bili daleko mobilniji i vestiji igraci od Gobera,od ledjne tehnike i mnostvo drugih oruzija u arsenalu. Ja bih da se komentarise u datom trenutku i ne palite se na ove provokativne komentare!

Ostin A

pre 3 godine

Koliko vidim većinu vremena su ga čuvali Royce O'Neal i Derick Favors. Valjda su mislili da će brži igrači zaustaviti njegov šut spolja.

Ali nevezano za to, Jokić je 2 kategorije bolji centar od Gobera.

Legend

pre 3 godine

@Manuginobili Naravno da je Gober precenjen,Pau Gasol sa 37 godina mu je sasuo 40 poena na finalnoj utakmici. Najjace od svega sto je i Manu Ginobili daleko bolji igrac od Joloa koji naravno nije dobio svoj tim i slobodu kao Jolo,kao glavni je izdominirao USA i potom osvojio olimpijadu,a njegov pajtos iz tih vremena napunio Joloa😁 Kojeg sada trpaju kao najboljeg centra pazi ikada😂😂😂 Sreca pa u svakoj normalnoj zemlji nije ni u top 50,ali u Srbiji je sve normalno pa i to😂
(Sid, 1. februar 2021 01:49)

Opusti se,ne treba toliko pokvarenosti i zlobe. Februar je kraći mesec,preguraćeš sa 300 evra platom :(

Divos

pre 3 godine

Непотребни злуради контекст на рачун Гобера.
Гобер је одличан центар, дефанзиво чудовиште у рекету.
Јокић је одиграо одлично и прошли и овај меч у дуелу са Французом, не зато што је Гобер лош у дефанзиви, напротив, звер у одбрани, него зато што је Никола фантастичан играч са високим кошаркашким IQ који ће за сваког противника наћи против игру.
Омаловажавњем Гобера, омаловажавамо и Николу, а то момак из Сомбора није заслужио.

Што се тиче Гоберовпг уговора, не постоји тај који познаје релације у ен-би-еју који ће рећи да тај уговор није заслужио, он је добио паре које "мора добити", играчи тог нивоа морају добити максималац, који је одређен према стажу у ен-би-еју, ни више ни мање, Ако неће Јута, има барем 15 франшиза који то себи могу приуштити и који хоће.

Његов уговор тренутно "стрши", са нагласком на тренутно, због чињенице да је то уговор за период 2021-26, који многи играчи још нису потпшисали, некима истиче уговор 2022-е, 2023-е итд, када буду потписивали максималац они који ће имати 10+ година стажа тај уговор неће бити ни међу 10 највећих.
Заправо, у сезони 2021-22, првој години овог Гоберовог толико развиканог уговора, има пуно играча са већим уговором, Гобер је са 35.344.828 $ тренутно 19. у тој сезони по висини уговора. Веће уговоре од њега имају рецимо Тобајас Херос, Кемба Вокер или пак Крис Мидлтон, одлични играчи али вероватно ће сви тренери у ен-би-еју у равнању предност дати Гоберу и Гобера би радије видели у саставу.

Иван

pre 3 godine

Ех,како ми знамо да се попишамо на нечије успехе!На гомилу нечијих трофеја,на хиљаде и хиљаде нечијих тренинга,на милионе нечијих одвезених километара,на нечији проливен зној,на толике напоре,на повреде.Пљувачи све сами интернет аналитичари,мајстори тастатуре који нису видели ни рекета,ни терена,а о пистама и да не причамо.Не заслужујемо ми ниједног врхунског спортисту.Само се питам,шта би поједини радили да овај портал забрани коментаре.

Strahinja

pre 3 godine

Na minut i po do kraja, Jokiću fali jedan koš da obori rekord karijere. Tajm aut Denvera, svi pričaju Jokiću da uvalja još taj jedan, a lik uzima trenerku i seda na stolicu. Kakav je doktor košarke. Boli ga uvo za rekord. Došao da pobedi i otišao.
(Mare, 01. februar 2021 00:27)

Covek igra na pobedu i kada pobedi on je pobedio, nije bitno da li je dodavao celu utakmicu ili mu fali skol za tripl dabl.
Bog kosarke rodjen u nasem Somboru, uzivajte ljudi.

Goran

pre 3 godine

Mnogi se ovde zale na negativnu pricu o Goberu u kontekstu ugovora pa i generalno.
(Pera Ždera, 1. februar 2021 09:02)

Gober mi apsolutno ne smeta zbog toga sto je dobio ugovor od 200mil, Gober mi smeta jer je generalno los lik, a to je pokazao i sa onom debilnom sprdnjom sa korona virusom, kada je zarazio svoje saigrace iz kluba.

Gober mi smeta jer je egoistican, i jer je direktno par puta javno prozivao Jokica, smejao se cinicno i govorio da je bolji od Nikole, i da on zasluzuje da bude pre Nikole i na All Star, i u prvim timovima NBA.

To sto ima ugovor od 200mil samo dokazuje da ima odlicnog menadzera i da se super prodao, svakako da ne zasluzuje tolike novce, ali jeste medju boljim centrima lige, i to ne treba da mu se osporava.

Generalno stari tip krakatog centra koji je dobar u odbrani, lepo zatvara reket, ali je u napadu jako ogranicen jer sve moras da mu serviras na tacni.

Kozuki Oden

pre 3 godine

Zamolio bih komentatore da prekinu sa ismevanjem Goberove odbrane, stice se utisak da je Jokic losiji igrac nego sto jeste (kao da puni Aleksa Lena).

Ok je reci da je precenjen defanzivac iako zapravo nije ("samo" ima prejak ugovor u odnosu na ukupan kvalitet) - Jokic je jednostavno fenomenalan kosarkas i sigurno buduci HoF.

Jezekilj

pre 3 godine

Ja bih volio da se jave oni koji su pljuvali Jokića nakon prve dvije utakmice u prošlom plejofu protiv Jute. Kako ima strah od Gobera i sl. Mislim da će se sami prepoznati!
Jel znate uopšte šta ste pričali?!
Ljudi, imamo košarkaškog genija!!! U ovom trenutku vjerovatno jednog od tri najbolja igrača na planeti. Nema dalje.

goran

pre 3 godine

@Manuginobili Naravno da je Gober precenjen,Pau Gasol sa 37 godina mu je sasuo 40 poena na finalnoj utakmici. Najjace od svega sto je i Manu Ginobili daleko bolji igrac od Joloa koji naravno nije dobio svoj tim i slobodu kao Jolo,kao glavni je izdominirao USA i potom osvojio olimpijadu,a njegov pajtos iz tih vremena napunio Joloa? Kojeg sada trpaju kao najboljeg centra pazi ikada??? Sreca pa u svakoj normalnoj zemlji nije ni u top 50,ali u Srbiji je sve normalno pa i to? 
(Sid, 1. februar 2021 01:49) 

Opusti se,ne treba toliko pokvarenosti i zlobe. Februar je kraći mesec,preguraćeš sa 300 evra platom :(
(Legend, 01. februar 2021 06:25)

problem je mart, zato sto je u februaru imao manji broj radnih dana :)

Si

pre 3 godine

Koliko bi Nagetsi trebali da plate Joklica dogodine kada on redovno daje preko 20 poena a Gober za 200 mil. tek nesto vise od 10 poena po utakmici.

zhol

pre 3 godine

Nebitno,ali svega trećinu koševa je dao u direktnom duelu sa Goberom.Apostrofirate nešto što nije bitno.Igrao je agresivno kao nikada,tako da bi bilo isto bilop ko da ga je čuvao.Da je vijao statistiku ,ko zna dokle bi stigao.Kada igra ovako,niko ga ne može čuvati.
(vojislav, 01. februar 2021 07:56)

Slazem se, vecina koseva nije protiv Gobera, i to bas zato sto ga je upropastio, i upropastava ga redovno, pa trener menja cuvare na Jokicu, pokusava nesto, sta ce jbg, ali kad igra ovako kao vcrs stvarno je potpuno nebitno ko ce da ga brani, utrpace svoje poene kome god. Ali senzacionalisticki je napisati "svi kosevi koje je dao Goberu", jer je isti preplacen i vazi za najboljeg defanzivca,a ako naslov navede citaoca da pomisli da je svih 47 dao Goberu, jos bolje.

Pera Ždera

pre 3 godine

Mnogi se ovde zale na negativnu pricu o Goberu u kontekstu ugovora pa i generalno. Naravno da cemo analizirati Gobera u negativnom kontekstu kada mu kao "najboljem" def centru lige "debeli i spori" centar da 47 poena i svaki put ga bukvalno nadigra. Pa protiv koga je najbolji defanzivno ako nije protiv direktnog rivala na svojoj poziciji?

200+ miliona za Gobera jesu neeekako shvatljivi, gledajuci trziste, moranje Jute, nikako kosarkaski, ali cudjenje na sprdnju takvog ugovora za tako ogranicenog igraca je jos vece ludilo :))

Kazu Nikola spor debeo a on redovno pruza najbolje partije protiv najsanaznijih, "elitnih" centara lige, unakazi ih igrom. Igrom neshvatljivom sa te pozicije, ispostavlja se  neodbranjivom.

Kazu i da mu je ocajna odbrana. Gober 12p od toga 8 ili 10 dok je Jokic bio na klupi. Potenciraju Gobera kao odlicnog defanzivca, zmure na ocajnu ofanzivu ako ga neko ne spoji sa kosem (pravdaju njegovu ogranicenost - znate takva mu je uloga) dok kod Jokica cesto - Ok sto je elitan u napadu ali sta cemo sa losijom odbranom. Sve je manjentoga ali i dalje zulja mozak.

Jokicev elitni napad i SOLIDNA odbrana uvek pobedjuju Goberovu "odlicnu" odbranu i ispodprosecan napad! sistem igrac protiv igraca ogranicene uloge, Vic protiv krutosti, sut protiv nepostojanja istog, vestina protiv atleticizma, kreacija protiv ogranicenosti (kosarkaske). Jokic deli uloge po terenu dok bi Gober van svoje jedine moguce ispao smesan.

Nakon proslog POffa, ovakvih dominacija u reg delu sezone, nazalost uvek ce biti filozofa i pljuvaca svakom 15tom prilikom kad Gober nekako dobaci do 20p a Jokicu bude off dan.

ANALiticar

pre 3 godine

Pratim kosarku 40 godina, igram rekreativno, trenutno pratim Aba ligu, evro ligu, evro kup i NBA. Nedeljno odgledam 5 do 7 utakmica. Naravno sve utakmice Denvera, Partizana, Zvezde.
Nisam neki strucnjak, ali molim Vas, molim Vas, ne lupajte vise za losu odbranu u NBA, i celicnu odbranu u Evropi. U NBA se igra ekstra odbrana, ali jednostavno napad je nevidjeno dobar i tesko se brani. Protok lopte kod 70% NBA ekipa je neverovatno brz, i lopta uvek nadje nekog ko je sam. Drugo, igraci su neverovatno precizni, ulazi sa 9m, preko ruke, iz skoka, sve. To se vezba. Trece, mnogoo se prave blokovi bez lopte, da bi se na kraju doslo do toga da je neko sam. NBA dozivljava evoluciju u igri, a ako cemo posteno, evro kosarka stagnira, staticni napadi sa malo dodavanja, losim protokom lopte, gde plej i dalje bez razloga tucka loptu 20 sek, a gde igraci redovno promasuju tricu i kad su sami.
Znam da se mnogi ne slazu, eto izneo sam svoje misljenje.

Protojevrej Staford

pre 3 godine

Zašto bi gubio snagu protiv možda najboljeg defanzivca u protivnickoj ekipi. Izbegavanje takvog duela se zove taktika. Jokic je dao skoro 40% koseva svoje ekipe, a nije se igralo na njega, sam se izborio za, skoro svaku loptu svojim bežanjem od cuvara i pravovremenim otkrivanjem. Čitam dosta stranih portala i apsolutno nigde u pismenom delu sveta nisam video da se ovoliko pljuju svoji, ne samo jokic nego i svi ostali.

JPR24

pre 3 godine

Jokic nije dao sve poene preko Gobera, daleko od toga. Gober nija mogao ništa, pa je trener Jute isprobavao druge varijante, sa Bigdanovicem i drugim igračima. Ali jednostavno, Jokic ima znanje da pređe preko bilo koga i poentira ili doda ! Zato i jeste vanserijski igrač. A Gober, pitajte Porzingisa i Dalas, u dve utakmice ih je napunio u reketu ! Sad, ugovor sto ima, precenjen, okej, ali takva su pravila u NBA, plata se saradjuje po raznim kriterijumima, godine, staž u NBA, imenovanje u neku od najboljih ekipa All NBA, igranje na All-Staru, imenovanje za defanzivca godine ili neku od tih kategorija, sve to upada u kriterijume za platu, on je to iskoristio zato sto ima pravo na to i osigurao sebe. Da je bas toliko loš, ne bi ni bio tu, iako naravno, Jokic, Embiid, Adebayo i još nekoliko centara imaju daleko daleko više talenta od Gobera, to nije sporno.

ccc?

pre 3 godine

Ali na 2.12..vrh. U reketu Jokic prolazi Gobera, sutira , promasuje, skace i hvata loptu iznad glave Gobera, promasuje i poentira iz treceg puta? Gober..gleda? Igrac koji u proseku ima 14.1 skokova po utakmici? Trener Jute je sve pokusao, bar 3 igraca su cuvali Jokica ali ..ne vredi.