Aktuelno

Četvrtak, 28.01.2021.

11:00

"Ne bi moglo da se desi da me neko siluje 17 puta, da ja imam 17 godina i da ćutim" VIDEO

Izvor: B92

"Ne bi moglo da se desi da me neko siluje 17 puta, da ja imam 17 godina i da æutim" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

sofija

pre 3 godine

Mnogo smo moralno I intelektualno nevini kao drustvo. Cuj ove gde su modrice? Pa nisu svi pedofili sadisti. Niti je svaki silovatelj manijak iz zbuna, Majko mila jesmo naivni.

Ja

pre 3 godine

Pejgamber Radovan

Ti znas sta je mene interesovalo? Govorim o cetiri moja brata, o bivsem momku koga sam cekala iz vojske, o najboljem drugu koji mi je sada muz i o jos mnogim ljudima u mom zivotu, koje sam ispratila u vojsku i docekala iz nje i sa kojima sam i sada u bliskom kontaktu. Nisam primetila, niti su oni sami primetili kod sebe neke promene u licnosti, na koje bi mi ukazali. Izuzimam jednog drugara koji je u vojsci trpeo neku vrstu mobinga i maltretiranja i koji odatle izasao bukvalno sa traumama, ali ni on nije izasao kao izmenjena licnost. Zao mi je sto vam rusim sneska, ali tako je kako je. Svi su jedva cekali da se vrate kuci odande i to je sve, to je jedini utisak iz vojske koji su sa sobom poneli. Dovidjenja, prijatno!

kako se kaže "prevari me jednom, krivica je tvoja, prevari me dvaput, krivica je moja"

pre 3 godine

Danas su svi stručnjaci za silovanje jer je to u modi, ali mnogo bi bolje bilo da znaju šta je to Stokholmski sindrom.

abc

pre 3 godine

Sve sto Tinska govori stoji, ali u slucaju da je to neki novi profesor, recimo odes na privatni cas i naravno neces dozvoliti da te neko spopada i siluje svakog utorka, ne sa 17, nego ni sa 14. Ali, ovo su bila deca od 8-9-10 godina koja su polazila u tu skolu... on je od sebe izgradio kult, vrhovni autoritet koji mozda kod kuce nisu imale... one su njega obozavale, mozda i bivale zaljubljene kako su postajale tinejdzerke, ovakva figura je mogla da im radi sta hoce.. naravno ne svima, tako ih je i birao, znao je on dobro ko ce na sta pristati, ko bi vristao, ko ima kakav odnos sa roditeljima iako oni nisu dolazili... i verovatno je ispipavao teren, malo po malo, nije on njih napadao sa vrata uz pretnju po zivot i telo.. i uzivao u celom tom procesu, ne samo u ovome za sta ga optuzuju.

pa sad...

pre 3 godine

Danas je njegov advokat izjavio, da je Aleksić operisao prostatu, valjda su mu odstranili, posledica operacije je da nemože da ima erekciju. E, sad, da li je to tačno, utvrdiće istraga i veštačenje.
(marko, 28. januar 2021 16:20)

Koliko znam prostata nije neophodna za seksualni odnost, ona proizvodi seme a testiti spermu. Bez prostate se ne moze napraviti dete, ali bi trebalo da moze da se ima seks. Cak bi po nekoj logici, moglo da bude i lakse imati sex nego kada je prostata uvecana jer u tom slucaju moze da pritiska krvne sudove i kanal koji sprovodi sprermu. Nisam strucnjak ali logika mi govori ovako.

Realno

pre 3 godine

“Ako je ona pod traumom potpuno je logično da joj je teško, da plače da u svedočenju gubi osećaj za racionalno, da počinje da jeca, da ne želi toga da se seća. Šta sad ne želi toga da se seća, a pravi seriju od toga?", kazao je Bokan”—e pa vidiš Bokane, postoje jake osobe koje ne placu i žele da sve sto vernike prikazu javnosti! A i ne dožive sve traumu.
(A, 28. januar 2021 17:38) # Link komentara
Osnovni uslov da bi se nešto kvalifikovalo kao silovanje je TRAUMA. Nema traume, nema silovanja.

PSL

pre 3 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali jedno je pričati ja ne bih ovako ili onako dok se ne nađeš u datoj situaciji. Postavlja se pitanje zašto žene trpe nasilje u porodici? Koliko smo imali prilika da vidimo da su žene trpile fizičko i psihičko nasilje i po dvadeset godina? Zašto? Zato što imamo sistem koji ih neće zaštititi. I kada prijavi nasilje šta se desi sve u stilu, pa neće se više ponoviti, muž dobije neku opomenu i teraj dalje ili joj se kaže pa nemoj ga provocirati i td. e sad nismo svi istog karaktera pa eto ja verujem da Jelena Tinska ne bi trpela da je muž tuče ili ne daj Bože da je neko siluje, ali isto tako verujem da je mnogo mnogo više onih koje ćute.

Aca

pre 3 godine

Njih su roditelji slali u školu. Roditelji su već dali bogatstvo da oni uspeju u životu. Da li je lako maloletanoj osobi (detetu) da baci sve to i izneveri svoje snove i snove njihovih roditelja?

mamakoka

pre 3 godine

Ovde nesto nije bilo u redu. Mozda nisu silovane,ali nečeg je bilo. Ako on prodje nekažnjeno kakva se poruka šalje? Koliko ima Mika Aleksića po školama ,koji vrebaju iz prikrajka? Hoćemo li moci mirno da šaljemo decu svakog dana u školu?

Pejgamber Radovan

pre 3 godine

Mnogi moji poznanici su isli u vojsku i nisam primetila da su se vratili drugaciji nego sto su otisli.
(Ja, 28. januar 2021 17:34)

Nisu išli u vojsku da bi im penisi porasli. Nege druge promene su se sigurno desile, ali tebe to nije interesovalo...

Mare

pre 3 godine

Jelena dajes sebi mnogo za pravo, to sta ti mislis sta bi ti radila u tom slucaju i sta je tebi cudno je totalno nebitno jer nije se tebi desilo i na kraju krajeva ne znas o cemu pricas. Posebno komplikovane su situacije gde je silovatelj ima autoritet roditelja koji se pazljivo gradio tokom godina, koliko zrtava seksualnog nasilja ima u porodicama koje se ponavljaju i gde zrtva oseca da nema kome da se obrati i da joj niko nece verovati, da ne pricam o dubokom osecaju sramote i osecaja krivice koju takve zrtve obicno nose.

R49

pre 3 godine

U ovom slučaju svi su u pravu, zato istraga mora da bude detaljna i sveobuhvatna. Inače prostata nije neophodna prilikom silovanja, to valjda svi znaju.

Komša

pre 3 godine

"..ako neko moze da te siluje vise puta a ti nastavis i dalje da ides kod njega? o tome nikome ne pricas,cak ni roditeljima?"

@dd

Može.
Isto kao što mali siledžija u školi svaki dan otima užinu mladjem djaku i ovaj uporno dolazi u školu,dobija klepetušu i uredno mu je predaje.
I to tako traje,popusti u školi verovatno ali i dalje ćuti i ne prijavljuje siledžiju .
Dok neko ne primeti,prijavi ili dok on ne pukne pa mu ciglom razbije glavu pa se onda odmota cela prica...

Verujem da ti je ova ,sigurno banalnija i manje stresna situacija od silovanja poznata.
Takva ,ili varijante bez užina a samo sa maltretoranjem,vredjanjem je redovna stvar skoro.
Žrtva je paralisana.
Nije svesna da lako može da se odbrani sama ili da potraži pomoc.
Ne ponasa se racionalno.

Kao što klinac iz ove price nije prekinuo maltretiranje a mogao je to da uradi posle 10 minuta a ne jednog tromesečja ili polugodišta tako i zrtva silovanja moze da se ponasa isto.

Ja

pre 3 godine

Panke

Odakle Vam te ideje? Ako Vam to nisu dovoljni argumenti, evo Vam jos, jer ja sam neko ko obozaaavaaaa argumente: poznato je da u nekim zaostalim drzavama sveta, koje su stalno u nekom stanju oruzanog sukoba, postoje deca ratnici i vojnici. Ta deca pucaju na odrasle ljude i ubijaju ih precizno i rutinski, nemaju vise od desetak godina, prosla su vojnu obuku i drilovana su po vojnickom sistemu, odvojena od roditelja, bez nade da ce im se ikad vratiti, bez svesti da su zloupotrebljena i da im je neko ukrao detinjstvo i svaku sansu da ikada budu normalni ljudi, a mozda i svaku sansu da uopste odrastu. Jesu li Vam to formirane licnosti? Je l i dalje mislite da su vojska ili paravojska merilo neke zrelosti i formirane licnosti?

Јабучило

pre 3 godine

Danas je njegov advokat izjavio, da je Aleksić operisao prostatu, valjda su mu odstranili, posledica operacije je da nemože da ima erekciju. E, sad, da li je to tačno, utvrdiće istraga i veštačenje.
(marko, 28. januar 2021 16:20)

Био је случај силовања код нас, има томе много година, али је било у новинама. Наиме, полно немоћни старац је силовао девојчицу од 12-13 година прстом у колима (нису у возном стању) свог покојног сина. Тако да... Све је могуће.

Јабучило

pre 3 godine

Nema tu silovanja,sve su pristale dobrovoljno.
(partizanovac, 28. januar 2021 13:16)

Ове изјаве су подједнако опасне као и оне да су све силоване... Пустимо суд да ради своје.

Sanja

pre 3 godine

U mojoj bivsoj firmi, kad su nam nadredjeni trazili da potpisemo nezakonit, krajnje ponizavajuc papir i to pod pretnjom otkaza, svi su sem mene, potpisali. Svi, muskarci i zene. A prvi su potpisali oni koji su se pretstavljali kao hrabri i bucni. Sve odrasli ljudi. Zbog mog nepotpisivanja, otkaza, usamljenosti u situaciji, kao i zbog moguceg sudskog postupka na kom ne bi ni bilo dokazivanja, jer su dokazi bili jasni kao dan.. ja sam dobila cir na zelucu. U toj prici su svi bili odrasli i niko nije emotivno bio vezan za svoje okruzenje, niti su nas sefovi vaspitavali i izigravali oceve. Toliko o tome sta bi ko radio. Nikom notmalnom ne treba takva vrsta stresa, a nije cak u pitanju ni seksualno zlostavljanje.

Slucaj

pre 3 godine

Koliko je zena dozivelo da im se manijak prilepi u prepunom autobusu? Pokusavaju da se pomere, cekaju stanicu da se preslazu ljudi. I cute, od stida sto im se to desava! Iako okolo ima desetine ljudi, ne ocekuju pomoc nego samo kriju svoj stid...

panke

pre 3 godine

Ja


verovatno su sluzili vojsku bez oruzija po zabavistima i ambulantama,tamo sigurno neces nista nauciti.naravno da treba da slusas i radis sta ti se kaze,zamisli da svima ugadjaju na sta bi licila vojska,na cirkus.i za godinu dana ti dodju neke stvari iz dupeta u glavu,a kome ne doju ostace blesav do kraja zivota.

seljadin

pre 3 godine

u VJ su momci imali pravo da idu sa 17 godina, mnogi su bili u Vukovaru sa 17 godina, znaci momak je dovoljno star da se bori protiv deda od 60 godina i izgubi zivot sa 17 godina, a devojka je nedovoljno stara da spava sa kim hoce ?

Ja

pre 3 godine

Marko

Neke devojke su i svedocile da ih je zlostavljao prstima i vibratorom, a verovatno dok je mogao, radio je to i penisom. Sigurno moze da se utvrdi kad je operisao prostatu i to ce samo pomoci da se kockice sloze, da se utvrdi hronologija dogadjaja, da se odgovori na pitanje zasto je neke silovao na klasican nacin, a druge ne.

EU Citizen

pre 3 godine

Tinska sve rekla, nema šta da se doda. To se ne zove "silovanje" već jedan bolestan odnos, tip svakako jeste ljiga koja je po svoj prilici prekršila sva pravila profesionalne etike i mora zbog toga da odgovara, ali žrtva pravog silovanja se svakako ne vraća na to mesto i to se ne dešava još sedam puta. Koliko je kriv profesor, toliko je kriva i ta devojka, odnosno njeni roditelji i potpuno pogrešno vaspitanje u kući. Naravno, kao roditelju ženskog deteta i čoveku koji ima neke iz moje vizure normalne kriterijume, bilo bi mi dosta i samo to što mi neko kaže da nemam pristupa školi koju plaćam ili da dete ne treba da roditeljima priča šta se tamo dešava.

EU Citizen

pre 3 godine

@ana
Ne, ako je žrtva ucenjena, to nije silovanje, to je ucena, na koju je ta žrtva dobrovoljno pristala, jer uvek postoji alternativa. I to je krivično delo, razume se, ali ni u kom slučaju nije silovanje, a samo toksični neomarksistički levičari poput vas se trude da zamagle jasne granice između vrsta i karaktera zločina i da potpuno oslobode žrtve od saodgvornosti.

A

pre 3 godine

“Ako je ona pod traumom potpuno je logično da joj je teško, da plače da u svedočenju gubi osećaj za racionalno, da počinje da jeca, da ne želi toga da se seća. Šta sad ne želi toga da se seća, a pravi seriju od toga?", kazao je Bokan”—e pa vidiš Bokane, postoje jake osobe koje ne placu i žele da sve sto vernike prikazu javnosti! A i ne dožive sve traumu.

Nexus

pre 3 godine

Odmah da se izjasnim da se gnušam i silovanja i bilo koje vrste nasilja nad ženama, ali hajde da budemo realni do kraja. Koliko djevojaka prije punoljetstva dobrovoljno stupa u polne odnose? Ko može da tvrdi da one ne znaju u šta se upuštaju, a ovdje pričamo da te mlade osobe ne znaju ništa o silovanju tj. da ne razlikuju dobrovoljno od prisile. Danas mladi mnogo ranije nego prije stiču saznanja o seksualnosti nego u prijašnjim vremenima. Nema medija koji ne govore o toj temi a i roditelji su daleko liberalniji nego ranije. Zbog čega se priče o silovanjima prije prijavljuju medijima nego pravosudnim organima. Da li to znači da mediji i javnost nakon objavljivanja takvih stvari treba da izvrše pritisak na one koji treba da istraže čitav slučaj. Što se tiče izjave Jelene Tinske da neko ko je silovan ne bi išao kod silovatelja ponovo ko zna koliko puta, mogu reći da se slažem sa njom, jer ne mogu da vjerujem da neko na granici punoljetstva ne razlikuje dobro i loše.

Harry

pre 3 godine

Vajnstin je osudjen na 23 godine robije, a da sud nije imao ni jedan materijalni dokaz za silovanja i druga seksualna zlostavljanja i isto je zrtvama trebalo mnogo godina da prodje da bi izasle u javnost sa tim sta im se desavalo u proslosti. Pri svemu tome Vajnstin nije silovao maloletnice i zlostavljao decu poput „naseg“ Mike. Vajnstin je prakticno osudjen na dozivotnu kaznu s obzirom na starost i zdravstveno stanje, a sa Mikom je situacija skoro identicna. Sledece godine puni 70-u (nadam se da ce rodjendan da slavi u zatvoru), a onomad neko rece da je i srcani bolesnik. Moze i njemu da se desi da bude osudjen na „dozivotnu“.

gagi4

pre 3 godine

Ako ista tog Aleksica oslobodi, to ce biti ova medijska naklapanja! Imate zakon koji jasno definise, sta je silovanje, sta je obljuba, sta je bludna radnja, sve lepo pise, propisuje kazne, a i zastarelost dela! Ne moze Aleksic da odgovara ako ga neko prijavi anonimno, kao ona devojka pre neki dan, koju je silovao utorkom, i tako sedam meseci?! Dakle, ako hoce pravdu, morace da podnese prijavu tuzilastvu, a ne da pravi senzacije po novinama, time samo rizikuje da sve padne u vodu!

Bruder

pre 3 godine

Da se razumemo ,lik je predator ,znaci T-rex ...to je sindrom ovaca ....kada se ukoce i cekaju svoj red da ih vuk zakolje ,to se isto desavalo u ratu ...znaci lupam hiljadu zarvorenika idu na klanje ,ubijanje ,a 10 vojnika stoji ....ali sindrom stada ...nemoj da iskaces iz reda ...bices ubijen....i niko nece . pljackasi banke koriste istu situaciju ,njih 3 udje u banku gde je 50 ljudi i svi rade ono sto pljackas kaze jer ima oruzije ....znaci postujem izrael ,i njihovo stanovnistvo ...nema predaje do zadnjeg coveka . Ili svi idemo odjednom ,pogine 8-10 ljudi ali ne moze 1000 . pa ako mi je sudjeno da poginem ,neka bude da nisam cekao u redu kao tele ...

Ja

pre 3 godine

Panke

Ne znam po cemu je vojska dokaz zrelosti, zaista. Odes tamo i radis sta ti se kaze, mozak ostavis kod kuce. To je stvaranje podanickog i poslusnickog mentaliteta u odnosu orema drzavi, a ne stvaranje psihicki zrelog coveka. Mnogi moji poznanici su isli u vojsku i nisam primetila da su se vratili drugaciji nego sto su otisli.

Јабучило

pre 3 godine

Poštenoj ženi silovanje ne bi trebalo nikako da se desi. Ona bi se pre ubila braneći čast. Dakle, Tinska bolje da ćuti, nego da priča na sva zvona ko je i kada na FDU spopadao pre 100 godina. Dala je za ocenu, pa se pokajala i neka ne glumi poštenje.
(Lol, 28. januar 2021 12:39)

Или само врло добро зна како те ствари функционишу?

Silverfox

pre 3 godine

(ana, 28. januar 2021 11:53) U srpskom zakonodavstvu postoji krivično delo obljube zloupotrebom položaja i ono što se desilo maloletnim učenicama bi verovatno moglo da se karakteriše na taj način. Međutim, onoga trenutka kada te učenice navrše 18, to više nije ni obljuba zloupotrebom položaja. Za "klasično" silovanje je potrebna prisila, pretnja prisile ili ucena (ali ne ona u stilu "nećeš dobiti ulogu"). Mislim da nigde u svetu nije zabeležen slučaj da je mentalno zdrava punoletna osoba silovana jednom sedmično tokom pola godine, a da pri tome nije bila u zatočeništvu.

ja sam

pre 3 godine

Najvise volim ove sto sve znaju sta bi i kako bi uradili i reagovali u zivotu,sa 17,27,57....a kad im se slicno desi....corak. Onda je to "nesto drugo". Nisu svi isti,ne reagujemo svi isto ni na dobre a kamoli uzasne stvari! I sta sad, koja je poenta te price "sto si se vratila opet tamo da te opet siluje?" Je li to opravdava silovanje i seksualno uznemiravanje? Posto si se vratila,sve je ok,to si htjela?!? Fuj...

krsta

pre 3 godine

Tinska - moralna gromada
zato je svoj brak sa Igorom Pervićem pretvorila u rijaliti. Ko sve u Srbiji deli lekcije, sve sam rijaliti nivo.

panke

pre 3 godine

halo bing


ako sa sedamnaest godina ne znas da se odbranis onda si retardiran.momci sa 18 su isli u vojsku,a kazu da devojke pre sazrevaju,mozda vizicki a mozak ko kolibri!!!!

dd

pre 3 godine

kako neko moze da te siluje vise puta a ti nastavis i dalje da ides kod njega? o tome nikome ne pricas,cak ni roditeljima?

ja ne branim njega da se razumemo!!!ali brate to nije normalno.ako te neko siluje pa valjda se branis cupas,grebes,ujedas...posle odes u policiju pa na lekarski pregled,imas modrice,ispod noktiju njegovu kozu,tecnosti iz koje se uzima DNK!!!nista ne peres na sebi da se ne bi zeznula.njega privode dokazi su tu i to je to.

ali ako ti cutis vise od 10g i jos kazes "vise puta me je silovao"to je neverovatno glupa izjava.i fakticki si ga oslobodila krivice,jer on moze na sudu da kaze da si dobrovoljno pristala ne sex bez obaveza!!!i sta mu mozes???

zar je moguce da devojke cute o tome i to godinama.i nikom ne pricaju???i ajd sad sta da pomislis?kada kaze VISE PUTA SAM SILOVANA?to je nenormalno brate!!

mamakoka

pre 3 godine

Ja sam bila ozbiljna sa 17 godina,ali nisam bila formirana nimalo. Nekad su deca ranije sazrevala,sad je to nesto kasnije. U podrumu zgrade gde smo živeli umalo me nisu napastvovala 2 brata iz komšiluka. Imala sam 8,9 godina. Kad sam shvatila da ce da se desi nesto strasno samo sam rekla da cu da vrištim iz sveg glasa ,ako se približe jos korak. I oni su sami bili jos uvek deca. Ovo o čemu pričamo je stvarno. Postoji svugde. Stalno moras da si na oprezu. Kao društvo moramo da menjamo svest. Žene su drugorazredna bića uopšte ne samo u Srbiji. Ovaj covek je godinama oblikovao psihu ovih devojčica. I desilo se to sto se desilo.

Joca

pre 3 godine

Bila sam 5.razred OŠ (11 godina), igrala sam lastiš u parkiću sa drugaricama i neki malo stariji dečak je odjednom prišao i uštinuo me za d***.

Rekla sam mami čim sam došla kući.

Sa svojom decom pričam svakog dana. Osetim kad su ukrivo zakopčali dugmad, a kamoli kad ih nešto muči.

Toliko i pozdrav.

Sanja

pre 3 godine

zbog ovakvih komtentara moralnih rugoba su devojke godinama i cutale. dobrovoljno ili ne, to sto je ovaj hohstapler uradio, gnusan je zlocin

marko

pre 3 godine

Danas je njegov advokat izjavio, da je Aleksić operisao prostatu, valjda su mu odstranili, posledica operacije je da nemože da ima erekciju. E, sad, da li je to tačno, utvrdiće istraga i veštačenje.

nišlija

pre 3 godine

@PLO:Kažeš žrtva psihički pripremana...Pa i žene se pripremaju vekovima,milenijumima da kad se udaju da ispunjavaju bračne dužnosti pa skoro da neznam nijedan brak koji posle naaajviiiše 5 god ima sex.

Nemanja

pre 3 godine

Svaka zena sanja o strogom profesoru, svaki muskarac o strogoj profesorki, to su seksualni snovi svakoga, ne zaboravi to...
(Razmisli dublje, 28. januar 2021 12:51)

Ono kad tripuješ da svi imaju tvoje fantazije.

Ivana

pre 3 godine

Izjava: "Što nisi išla petkom".
Pa ako je utorkom dozivljavala sta je vec dozivljavala, petkom po onoj narodnoj "petak-metak" tek bi je dokosurio.
Sve je ovo meni sumnjivo. Nadam se da ce sud u skorije vreme presuditi.

5ar

pre 3 godine

Znači po zakonu je silovati ako tu žrtvu siluješ više puta?
Kakve veze ima sa bilo čim to zašto je ćutala, i zašto je bila više puta silovana? Kakve veze sa razumom ima to da li je to bila sekta, da li su roditelji znali, ili nisu, da li je ona čak i pristajala na sve to?
Alo, maloletna osoba je imala seks sa čovekom od 60 i kusur god. čak i da ga je molila za seks, po zakonu, morao bi da odgovara. Ili ćemo da menjamo zakon, ili čemo da poštujemo zakon, šta će biti od ta dva?

tabela zapadne konferencije

pre 3 godine

Procitam ovaj tekst, posle udjem u komentare, procitam komentare, vidim odnose pluseva i minuseva... I zakljucim da smo jedno veoma ograniceno i nakaradno drustvo, lepo je neko rekao, mi ni ne zasluzujemo bolju vlast.

Mojo

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!
(ana, 28. januar 2021 11:53)

Zna se šta je ucena, a šta silovanje. Ko poistovećuje te dve stvari, vređa žrtve pravog silovanja. Ako neko seksom plaća svoju karijeru, to nije silovanje već lični izbor. Ne može niko da me ubedi da će žrtva silovanja da nastavi da dobrovoljno dolazi kod napasnika godinama. Sve ostalo su priče za malu decu.

РУ

pre 3 godine

Ако се којим случајем докаже да није било силовања и да је све ово лаж, најмања казна за лажове би била доживотна робија. Човеку сте уништили живот и пре пресуде. Срамота.

posmatracica sa strane

pre 3 godine

klasičan komentar zapravo. "Meni" ne bi moglo da se desi da "mene" neko siluje, bla, bla. Nije se Vama desilo nego njoj pa ne mozete da sudite. Drugo, nismo svi isti, pa opet ne mozete da sudite. Psihologija se ovim fenomenom bavi, pod temom "zasto napadamo zrtve". Razlog, po njima, lezi cesto u sledecem
- ako se meni nije desilo, a ja sam bolja, pametnija i lepsa, sto bi se njoj desilo.
- ako nije ovo gore, cesto je tema da zelimo da osecamo kontrolu nad sopstvenim zivotom pa ne verujemo da neki pakao moze da traje ili da bude tesko resiv.

ruzno je, kako god da okrenes.

kiki

pre 3 godine

Potpuno je u pravu Jelena. (...)
(Lepa, 28. januar 2021 12:22)

šta je potpuno u pravu - pa već u prvoj rečenici je slagala da je neko "išao da bude silovan 17 puta". za početak, izmislila je i brojku i ponašanje žrtava. za kraj, pitanje je da li bi milena radulović ikada prijavila događaj da se nije dogodilo da joj se obratila nepunoletna klinka koja je doživela isto što i ona. moguće da bi naprosto potisnula događaje kao veliku neprijatnost i lični sramotu, sa čime predatori i računaju. skupila je hrabrost da se suoči ne samo sa sopstvenim osećajem srama, već i sa malignim pojavama i naklapanjima poput ovog jelene tinske. hrabra milenina reakcija da se izloži i stane siledžiji na put, i zaštiti druge devojke. želim joj sve najbolje.

Јабучило

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!
(ana, 28. januar 2021 11:53)

Жена поштено каже и од речи до речи је у праву.

Bronhitis

pre 3 godine

Mnogima se ne dopada ovo šta su rekli Tinska i Bokan, ali visoki pravnici jesu sa njihove strane. Konsultovao sam komšinicu sudiju i gledao emisiju sa još 2 gošće iz vosokog suda. Na osnovu informacija, ovo šta je Aleksić radio i kako su žrtve opisale nije silovanje već je krivično delo - Obljuba - Zloupotrba položaja. Obljuba - ZP ne podrazumeva fizičku silu ili direktnu pretnju ženi da bi pristala na seks i po tome se, pravno definicijski razlikuje od silovanja. To delo može podrazumevati psihičko slamanje ličnosti pre samoč čina obljube, ali ako u konkretno samom činu nema otpora, onda to nije silovanje. Tipičan primer za obljubu - ZP je kad stanodavac kome podstanarka, samohrana majka, nema da plati, kaže da će joj oprostiti dugove i neće nju sa decom izbaciti na ulicu, ako spava sa njim. Ona onda dolazi sama u njegov krevet, ne kaže ,,Ne'', ne buni se, ali je pre toga psihički slomljena. Ovde je slična priča. Njima dvema je Aleksic stavio do znanja da neće postati glumice bez njegove pomoći jer njegova žena drži katedru glume na FDU (Obe su se kasnije upisale baš kod Aleksićeve žene na katedru), a da tamo prolazi samo 12 od 1000 kandidata. Njih dve, bile su psihički slomljene tom istinom. Od njega im je zavisila sudbina. Zato su dolazile opet i opet, iako je to neobavezan kurs i zato su prihvatile da to bude u tušini, da niko u drugoj prostoriji ne čuje, ali su iznutra mrzele sebe i znale su da će jednog dana pući ako to ne kažu.

Pera

pre 3 godine

Pita moj stari deda ako ima još neka da bi ćutala da je siluje 17puta, priznao bi sve i prepisao bi joj stan, a u zatvor bi dobrovoljno išao.

Sima Strahota

pre 3 godine

Nikad nisam cuo ni video da neka devojka uredno odlazi na silovanja i to jednog te istog dana u sedmici. To je toliko besmisleno i nerealno da moras biti dobro ispranog feministickog mozga pa da poverujes u tu nebulozu.

m

pre 3 godine

Zar da Tinska sudi o ovoj stvari? Kada je neka od devojaka rekla da joj se to dogodilo 7 puta? Zašto neko ne ispravi Tinsku u ponavljanju optužbi na račun devojaka? Jel ona advokat Aleksića?

pfff

pre 3 godine

Uff mnogo je to komplikovano. Kad se covek ne unosi onda moze da kaze “pa sto se vracala 7 puta”.
Morate da shvatite da covek koji je na glasu, prof, uspesan u svom poslu fascinira decu. Znaju da ce imati benefit od njega i da ce uspeti da se upisu na fakultet koji ne moze svako da upise, samo najbolji. Ako ti takv jedan covek da kompliment da si odlicna, ti cvetas... pa to traje godinama, red hvaljenja, red pokuda... ali u jednom trenutku imas utisak da si posebna, da si najbolja... tinejdzeri, najgori moguci period... roditelji su bezveze, majku mrzis, cale radi, a profesor ti udeli kompliment i ti procvetas i zivis za to da dobijes opet isti. Na kraju on to zna i koristi, a ti mislis da to tako treba i da je to super, jer se zaljubis u osobu koja ti zeli najbolje i pravi od tebe “bolju” verziju. To je manipulacija. Teska manipulacija koju devojcice tinejdzeri ne prepoznaju. Ja sam sigurna da se u njenoj glavi sukobila zaljubljenost u njega kao prof glume i jedine profesije kojom je zelela da se bavi i one druge strane da je bila svesna da to nije ok, s tim sto je to gurala pod tepih. Ljudi, to nije u redu da vam neko manipulise dete. Nije ok da koristi ljubav prema nekom zanimanju. To prosto nije ok i nemojte sve povrsbo posmatrati. Ja sam gledala nesto sl u muzickoj skoli, gde devojcice od 15,16 godina sedaju u krilo profesoru sa sve osmehom na licu, gde ih ljubi u obraz i kaze kako sy slatke i kako super sviraju. On je bio autoritet i najbolji prof gde su njegovi ucenici najbolji svuda. Je l to vama normalno? Naravno da nije, ali ko je to mogao da vidi sem ucenici i price da se on zapravo postavlja kao da je cale i da je to sve ok.

PoDediniciji

pre 3 godine

“I još papreno plaćaš časove silovanja na koje se uporno vraćaš, i vrištiš tamo i otimaš se...”
—-/
Po definiciji, žena ne mora da se otima i vrišti da bi bilo silovanje. Punoletna žena je dovoljno da kaže “ne”, a maloletna ne mora ništa da kaže i smatra se silovanjem - dovoljno je da je maloletna. Ukoliko je maloletnica htela - jedna vrsta silovanja. Ukoliko maloletnica nije htela - druga vrsta silovanja. U svakom slučaju je protivzakonito. Zakon ne može da meri stepen mentalno i fizičkog razvoja osobe da bi procenio da je ok da neko ima seksualne odnose. Zakon kaže NE one ispod 18. godine.

Skywalker

pre 3 godine

Dokle smo mi dosli? Ja sam ateista bio i danas sam, a u zivotu skoro da nisam prekrsio ijednu Bozju zapovest. Dakle, zena koja je potkraj 90-ih u jednoj televizijskoj emisiji, govoreci o bezgresnom zacecu, rekla, parafraziram "ovde bez k.... nema nista" prica o Bogu i zalaze se za uvodjenje veronauke u skole!

PfC

pre 3 godine

Po zakonu silovanje je akt koji se radi ili uz prinudu ili uz pretnju. Seks ucenom nije silovanje ali je isto krivicno delo. Tako da se Aleksicu svasta moze staviti za optužbu ali ne i silovanje. Konkretno mislim za Milenin slučaj. Jer se vracala tamo to je ono gde pada optuzba za silovanje. To sto je on koristio svoj polozaj i autoritet za seksualno iskorišćavanje i maltretiranje maloletnica odgovarace svakako jer tu ima elementa i pedofilije jer je napastvovao i devojcicu od 10 god, ona ga je prva i prijavila.

Partizanovac

pre 3 godine

Nemoguce je da te neko siluje vise puta a pri tom je i rodjenu sestru odvela u tu istu skolu.Ima tu mnogo nelogicnosti.Ovolika medijska frka ukazuje na nesto drugo.

Nebojsa

pre 3 godine

Sva deca svih poznatih i javanih licnosti su isla u tu skolu-ko je bre ovde lud? Jel ta skola poput crkve u kojoj su morala da se "krste" sva deca svih poznatih roditelja! Lik koji je vodio ovu skolu uzimao ogromnu lovu i nasladjivao se mladim devojkama koje su bile omađijane njegovom "lepotom".
Proverite vi da li je ovo bila skola ili ipak neka sekta.

Snupy

pre 3 godine

Jelena je super zena, ne predstavlja lazni moral kao sto vi volite.. Sve postene a mi kurve ne mozemo da dodjemo na red od tih moralnih'''''

željko

pre 3 godine

Bravo za Bokana i Tinsku.Jednom logičnom izjavom pokupili su više simpatija nego sve one nelogične izjave svih navodnh žrtava.Aleksića samo što još nisu personifikovali kao Fredi Krugera pa da i u snovima siluje i to po više puta više godina.Milenici ako ne uspe njen SF scenario,uvek može na kasting za novu Wonder Woman 2021 ili u novom Osmom putniku kao glavna heroina naravno,samo ako može da uklopi snimanje sa silnim filmskim spektaklima u Rusiji,s obzirom da dotična ponosno ističe i neku internacionalnu karijeru bezmalo u rangu jednog Šerbedžije.

Snupy

pre 3 godine

Vazno da su one svaki dan isle u skolu,, Stvar Srca"" i plus placale. Da me neko svaki dan zlostavlja na bilo koji nacin i ja dalje da idem i jos da mu platim.. Ej ljudi, pa dajte malo pameti u glavu.

joja

pre 3 godine

"one su psihicki bile pripremane da to nikada nikom ne kazu kad im se desi i to godinama"

On im je po vama od 12e šaputao: "e jednom kad nešto bude niko ne sme da zna..." Ceo komentar PLO je potpuna besmislica na način totalne izmišljotine. Svi plusići tu samo su projekcija, znak upinjanja onih koji hoće da je nešto tako - nezavisno od realnosti. Naš pošto-poto MeToo.

podrška devojkama, samo napred

pre 3 godine

To je drska izjava na štetu žrtve. Nije to silovanje došlo iznenada nego je pripremano i deca su manipulisana. On im je bio kao neki guru kojeg bezpogovorno slede da bi uspele u zivotu i karijeri. Stekao je njihovo poverenje mada su njegive metode bile okrutne, ali one su mislile da to tako mora da bude, da je to cena uspeha, da je to stvarno neka vezba i priprema za buduci uspešan glumački zivot, da su to pripreme za snimanje teških scena za film. Čak i kad su posumljale da nesto nije u redu nisu znale ni umele kako da to reše. Roditelji su plaćali visoku cenu, potrošili pare, i druga deca iz boljih porodica idu u istu školu, pa misle valda to tako mora. Ako neko dete ide na časove od osme ili desete godine kod profesora autoriteta i taj ih ne dira pre 17-te, oni su već izgradili poštovanje i poverenje prema njemu i ta promena je nešto šta pomisle da je došlo vreme za tu vrstu “vežbe”. Ništa ne znaju i ne migu da realno razmišljaju. Apsolitno sam na strani žrtava ma koliko nešto izgledalo “nelogično”. Psiholozi da objasne “nelogičnosti”. Te mlade devojke su bile u potpunoj psihološkoj vlasti svog profesora. I nije pitanje zašto niste pre kazale, nego pohvala da ste kazale uopšte.

C i n i k

pre 3 godine

Gnusam se nasih serija i filmova a pogotovo se gnusam te buduce serije ako je budu snimili.
To bi tek bila svojevrsna budalastina .

Zgembo

pre 3 godine

Silovanje je širok pojam za nas van pravne struke.
Neko kaže da je silovanje ako ženska osoba kaže "ne" a nasilnik se ne povuče. To ovde nije slučaj.
Drugi kaže da je silovanje i kada je žrtva ucenjena? Ovde bi moglo tako da se protumači. Ali onda treba definisati ucenu dovoljno ozbiljnu? Pretnja smrću, batinama ili izbacivanjem iz škole nije ista.
Veoma komplikovana situacija.

Nash Chovek

pre 3 godine

Najmnje 4 meseca ( po njenoj izjavi ) trpela je da je narkoman maltretira I bije, jos ga je I izdrazavala a imala je " malo vise " od 17 godina !
Ne zrela vec prezrela licnost .
I ima hrabrosti da otvori usta.
A Tek o pricama ( Nije bilo interneta) da su joj kolena retko bila zajedno a broj njenih bivsih " osvajana" muskog sveta ni OZNA (ili BIA po danasnjem ) ne moze da dozna.

night owl

pre 3 godine

Nemam određeni stav po pitanju serije ili filma o ovom nasilju, ali ovaj gospodin bi trebalo da zna da upravo pisanje takvog scenarija može biti oslobađajuće za žrtvu. Potpuno je pogrešno, potiskivati i truditi se da to zaboraviš jer onda postaješ psihiči bolestan. Pitajte bilo kog psihoterapeuta da li se sa svojim trumama i strahovima trba suočiti ili ih zatrpati.

Ja

pre 3 godine

Lepa

17 godina formirana licnost? O cemu Vi pricate?Uporedite sebe sa 17 i sebe danas, pa ce Vam valjda biti jasno koliko ste tada bili formirana licnost. Da je to tako, ne bi se ljudi kroz godine menjali i sazrevali, nego bi ostajali do kraja zivota sa istim pogledom na svet i istim psihickim osobinama i potencijalima kao kad su imali 17. Smesno uopste tako nesto i pomisliti, a ne napisati!

iosonostefan

pre 3 godine

Vidim da je narod dosta podeljen po ovom pitanju. Ali žena je potpuno u pravu! Vrlo dobro su znale koja je nagrada za te bolesti i bile su spremne da ih podnesu. Realno i ja bih pristao kada sam bio mlađi na slične stvari sa profesorkama koje mi se ne dopadaju samo radi koristi, sličan sam ostao i dan danas. Znači nije do godina već do toga kakva je osoba. E sad da im je baš svima "isprao" mozak i toliko dobro manipulisao da ni jedna ne prijavi toliko dugo... Previše čudno.

sos

pre 3 godine

Neko pomenu da je država kriva... Ma ko bio na vlasti, ne može biti odgovaran za postupak pojedinca. Naročito ako je u pitanju žrtva koja to ne želi da prijavi, već čuti godinama i iznova trpi i prihvata sve što joj se dešava.

seljadin

pre 3 godine

ima nečeg bolesnog kad gomila slabih ličnosti jedva čeka da potisnutu frustraciju i mržnju ispolji kroz spremnost na linč pa i ubistvo i to u osnovi ne interesuje ih razlog već da tako pokažu moć

Eugen

pre 3 godine

Vajnstin je osudjen na 23 godine robije, a da sud nije imao ni jedan materijalni dokaz za silovanja i druga seksualna zlostavljanja i isto je zrtvama trebalo mnogo godina da prodje da bi izasle u javnost sa tim sta im se desavalo u proslosti. Pri svemu tome Vajnstin nije silovao maloletnice i zlostavljao decu poput „naseg“ Mike. Vajnstin je prakticno osudjen na dozivotnu robiju s obzirom na starost i zdravstveno stanje, a sa Mikom je situacija skoro identicna. Sledece godine puni 70-u (nadam se da ce rodjendan da slavi u zatvoru), a onomad neko rece da je i srcani bolesnik. Moze i njemu da se desi da bude osudjen na „dozivotnu“.

Sempervivum

pre 3 godine

Тај човек је очигледно припремао жртву неколико година за тај чин. Она је "едукована" да то прихвати и буде искоришћена. То не значи да је напасник дошао пијан, напрасно је истукао и да је имала модрице, не... Ово значи да је она била недовољно свесна шта се то догађа. Схватила је тек касније да је искоришћена. А коришћена је све време, јер је та "игра" корак по корак било својеврсно уживање за напасника и обрада жртве. За напасника је она била један од негованих цветова из његове баште, који је он гајио и на крају убрао. Злоупотребио је своју позицију.
Ово је ствар за психијатра, схватите то!
Није ствар плитких коментара...

Halo Bing

pre 3 godine

Potpuno je u pravu Jelena.17 godina to je formirana ličnost i nemoguće da ideš u školu da te siluju.Pa ja nisam dozvoljavala profesoru da me popreko pogleda a kamoli da me uvredi ili nešto još gore da uradi.Mutno je tu sve i čekam sudjenje da čujemo i drugu stranu.
(Lepa, 28. januar 2021 12
Pa ti nisi dozvoljavala da te neko popreko pogleda ali nisu sve devojke tako Lepe i jake, da ne upotrebim neku goru reč kao ti.

stefan

pre 3 godine

Zašto ćutimo? Zato što nema ko da čuje... Rastužuje me sve u vezi sa ovim slučajem. Hrabrost se stiče, nismo svi istog karaktera, nismo svi otresiti i puni samopouzdanja. Ljudska priroda je složena stvar. Podrška Mileni, i hvala joj što je zbog nje lonac proključao i šljam izašao na površinu.

Marko

pre 3 godine

Žalosno je kada neko (Jelena Tinska) uzima sebi za pravo da definiše silovanje kao akt uz obaveznu primenu fizičke sile. Bilo bi joj mnogo bolje da ćuti i da ne iznosi mišljenja za koja nije kompetentna. Vrlo dobro znamo da akt silovanja može da bude obavljen i bez upotrebe sile na perfidan psihološki način, često primenjivan baš na mladim osobama (čitaj "deci").

Covidenko

pre 3 godine

Bravo Jelena! Dosta ovog rijaliti cirkusa! Dosta Tabloidnog blata i linča i skretanja sa važnih ekonomskih tema za jeftinu zabavu Narodu da ima čime da ispira usta. Svako zaslužuje da bude saslušan i da kaže. Postoji istražni postupak i sud i postoji slobodna volja da na nešto pristaneš ili ne pristaneš! Ša je ovo? Ne zna se više ko je perverzniji od koga ovde, mislim bukvalno na SVE učesnike. Jesmo li mi Srbi to? Ima li opravdane istine kako nas Svet vidi uglavnom kao negativce i da li mi to OVAKO demantujemo?

Pa

pre 3 godine

Vrlo dobro znamo da akt silovanja može da bude obavljen i bez upotrebe sile na perfidan psihološki način, često primenjivan baš na mladim osobama (čitaj "deci").
(Marko, 28. januar 2021 12:02)

Odakle “vrlo dobro znamo”, od tzv. stručnjaka iz NGO ili napisa tabloida?
Pustite to i pročitajte krivični zakon, najjednostavnije je, da ne bi nagađali.

OMG

pre 3 godine

to ona misli da je to tako, da joj se desilo vrv bi se sakrila u misju rupu i cutala. bolje da svi ćute koji ne znaju sta je to, nego, da sam ja to, to i to...meni ne bi nikad...cuti tu i pokrij se usima

PLO

pre 3 godine

Jelena Tinska zaboravlja jednu stvar, devojke kojima se desila ova odvratna stvar nisu naprasno odjednom napastvovane, one su psihicki bile pripremane da to nikada nikom ne kazu kad im se desi i to godinama, znaci predator je pripremao zrtve za zavrsni cin, a zrtve toga nisu bile ni svesne. On je pažljivo godinama sortirao i birao decu koje ce na kraju postati njegove zrtve.

Jelena

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!
(ana, 28. januar 2021 11:53)

Verovatno jeste ucenjena ali pitanje je čime? Da neće upisati glumu, da neće dobiti nijednu ulogu i zatvoriće joj se sva vrata? To mogu da poverujem, ali to opet nije silovanje već zloupotreba položaja, što je isto užasno ali potpuno drugačije delo od silovanja.

Lady B

pre 3 godine

Tako mi je zao sto cu morati donekle da se slozim sa njom, nerado, ali ima i u ovome istine. Razumem i da je to bila sekta, da ne on predator, ali neke stvari su, bar meni, tesko shvatljive i ako sam na strani tih mladih zena.

Tsunami

pre 3 godine

Apsolutna nulta tolerancija nasilja nad ženama. To je nesto najnize sto covek moze da uradi, da se izivljava nad lepsim polom...
Ali ova gospodja govori GOLEMU istinu...
Da te silovao jednom rekla bi mami,tati,policiji nekome, ne bi isla vise u tu skolu. Ali da se to ponavljalo 17 puta?!?!?!? Mora da budes nerd ds bi to dozvolila a vidi se da nisi... Tako da..

Nnj

pre 3 godine

Neverovatno kako babe koje bije glas da im se rođena kolena u mladosti nisu poznavala prve skoče da nam objasne kako bi njih bilo nemoguće silovati.
Eto, neko se ne bi nikad udao za 30 godina mlađeg narkomana, a neko ne bi imao hrabrosti da se bori protiv silovatelja. Svakom svoje.

Razmisli dublje

pre 3 godine

"Jelena Tinska zaboravlja jednu stvar, devojke kojima se desila ova odvratna stvar nisu naprasno odjednom napastvovane, one su psihicki bile pripremane da to nikada nikom ne kazu kad im se desi i to godinama, znaci predator je pripremao zrtve za zavrsni cin, a zrtve toga nisu bile ni svesne. On je pažljivo godinama sortirao i birao decu koje ce na kraju postati njegove zrtve.
(PLO, 28. januar 2021 12:23)"

Znaci neko kome se svidja odredjena osoba on je godinama vrbuje da se ona zaljubi u njega? To je kao sad zlocin? Taj covek je koliko vidim postovao godine, cekao da budu punoletne, meni to tako izgleda, jer mi je cudno da ih je "napao" sa 17, 17 i po. Cak mislim da su imale 18, ali su malo smanjile da bi im tuzba imala osnova. Mislim da ih je drustvo navelo da se postide onog sta su radile sa gospodinom profesorom i sada zele da se malo od toga operu, jer ne zelim da ulazim u politiku. Svaka zena sanja o strogom profesoru, svaki muskarac o strogoj profesorki, to su seksualni snovi svakoga, ne zaboravi to...

Lepa

pre 3 godine

Potpuno je u pravu Jelena.17 godina to je formirana ličnost i nemoguće da ideš u školu da te siluju.Pa ja nisam dozvoljavala profesoru da me popreko pogleda a kamoli da me uvredi ili nešto još gore da uradi.Mutno je tu sve i čekam sudjenje da čujemo i drugu stranu.

Lol

pre 3 godine

Poštenoj ženi silovanje ne bi trebalo nikako da se desi. Ona bi se pre ubila braneći čast. Dakle, Tinska bolje da ćuti, nego da priča na sva zvona ko je i kada na FDU spopadao pre 100 godina. Dala je za ocenu, pa se pokajala i neka ne glumi poštenje.

dejan76

pre 3 godine

Sud će nakon istrage i pravnog postupka da kaže svoje. Ali da silovatelj nije onaj kome se žrtva vraća, to može da tvrdi neznalica. Manipulator može mnogo više nego poslovično žednog da prevede preko vode, naročito ako mu dovedete dete.

sasha

pre 3 godine

Nemojte se praviti pametne i suditi vi kojima se to nije desilo. Razumem da verujete da ste jace i ne biste dozvolile, ali mozda ste sato i jace jer niste imali to iskusenje u detinjstvu i radije budite zahvalne na tome

sasa jokic

pre 3 godine

Kada vidim da mu je advokat Jakovljevic, i sada ove izjave moralnih gromada u bidu Tinsme i Bokana, znam da mu se sprema oslobadjajuca presuda.

filip cg

pre 3 godine

Освјежење је овако разуман, трезвен приступ овом случају. Свака част Еви Рас, Бокану и Тинској на људскости и храбрости да не буду дио разјарене гомиле у лову на човјека.

?

pre 3 godine

Meni nije jasno da te neko siluje ( ne ispricas nikome , to i mogu da verujem zbog stida, sramote itd ) ali da posle ides jos x puta kod iste osobe da te opet maltretira . Nesto definitivno nije u redu .Bolesna pohlepa za polarnoscu i cilju po svaki cenu. To je .

ana

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!

PLO

pre 3 godine

Jelena Tinska zaboravlja jednu stvar, devojke kojima se desila ova odvratna stvar nisu naprasno odjednom napastvovane, one su psihicki bile pripremane da to nikada nikom ne kazu kad im se desi i to godinama, znaci predator je pripremao zrtve za zavrsni cin, a zrtve toga nisu bile ni svesne. On je pažljivo godinama sortirao i birao decu koje ce na kraju postati njegove zrtve.

Lady B

pre 3 godine

Tako mi je zao sto cu morati donekle da se slozim sa njom, nerado, ali ima i u ovome istine. Razumem i da je to bila sekta, da ne on predator, ali neke stvari su, bar meni, tesko shvatljive i ako sam na strani tih mladih zena.

Partizanovac

pre 3 godine

Nemoguce je da te neko siluje vise puta a pri tom je i rodjenu sestru odvela u tu istu skolu.Ima tu mnogo nelogicnosti.Ovolika medijska frka ukazuje na nesto drugo.

?

pre 3 godine

Meni nije jasno da te neko siluje ( ne ispricas nikome , to i mogu da verujem zbog stida, sramote itd ) ali da posle ides jos x puta kod iste osobe da te opet maltretira . Nesto definitivno nije u redu .Bolesna pohlepa za polarnoscu i cilju po svaki cenu. To je .

sasha

pre 3 godine

Nemojte se praviti pametne i suditi vi kojima se to nije desilo. Razumem da verujete da ste jace i ne biste dozvolile, ali mozda ste sato i jace jer niste imali to iskusenje u detinjstvu i radije budite zahvalne na tome

Lepa

pre 3 godine

Potpuno je u pravu Jelena.17 godina to je formirana ličnost i nemoguće da ideš u školu da te siluju.Pa ja nisam dozvoljavala profesoru da me popreko pogleda a kamoli da me uvredi ili nešto još gore da uradi.Mutno je tu sve i čekam sudjenje da čujemo i drugu stranu.

Nebojsa

pre 3 godine

Sva deca svih poznatih i javanih licnosti su isla u tu skolu-ko je bre ovde lud? Jel ta skola poput crkve u kojoj su morala da se "krste" sva deca svih poznatih roditelja! Lik koji je vodio ovu skolu uzimao ogromnu lovu i nasladjivao se mladim devojkama koje su bile omađijane njegovom "lepotom".
Proverite vi da li je ovo bila skola ili ipak neka sekta.

Nnj

pre 3 godine

Neverovatno kako babe koje bije glas da im se rođena kolena u mladosti nisu poznavala prve skoče da nam objasne kako bi njih bilo nemoguće silovati.
Eto, neko se ne bi nikad udao za 30 godina mlađeg narkomana, a neko ne bi imao hrabrosti da se bori protiv silovatelja. Svakom svoje.

filip cg

pre 3 godine

Освјежење је овако разуман, трезвен приступ овом случају. Свака част Еви Рас, Бокану и Тинској на људскости и храбрости да не буду дио разјарене гомиле у лову на човјека.

Marko

pre 3 godine

Žalosno je kada neko (Jelena Tinska) uzima sebi za pravo da definiše silovanje kao akt uz obaveznu primenu fizičke sile. Bilo bi joj mnogo bolje da ćuti i da ne iznosi mišljenja za koja nije kompetentna. Vrlo dobro znamo da akt silovanja može da bude obavljen i bez upotrebe sile na perfidan psihološki način, često primenjivan baš na mladim osobama (čitaj "deci").

Tsunami

pre 3 godine

Apsolutna nulta tolerancija nasilja nad ženama. To je nesto najnize sto covek moze da uradi, da se izivljava nad lepsim polom...
Ali ova gospodja govori GOLEMU istinu...
Da te silovao jednom rekla bi mami,tati,policiji nekome, ne bi isla vise u tu skolu. Ali da se to ponavljalo 17 puta?!?!?!? Mora da budes nerd ds bi to dozvolila a vidi se da nisi... Tako da..

stefan

pre 3 godine

Zašto ćutimo? Zato što nema ko da čuje... Rastužuje me sve u vezi sa ovim slučajem. Hrabrost se stiče, nismo svi istog karaktera, nismo svi otresiti i puni samopouzdanja. Ljudska priroda je složena stvar. Podrška Mileni, i hvala joj što je zbog nje lonac proključao i šljam izašao na površinu.

ana

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!

Covidenko

pre 3 godine

Bravo Jelena! Dosta ovog rijaliti cirkusa! Dosta Tabloidnog blata i linča i skretanja sa važnih ekonomskih tema za jeftinu zabavu Narodu da ima čime da ispira usta. Svako zaslužuje da bude saslušan i da kaže. Postoji istražni postupak i sud i postoji slobodna volja da na nešto pristaneš ili ne pristaneš! Ša je ovo? Ne zna se više ko je perverzniji od koga ovde, mislim bukvalno na SVE učesnike. Jesmo li mi Srbi to? Ima li opravdane istine kako nas Svet vidi uglavnom kao negativce i da li mi to OVAKO demantujemo?

Ja

pre 3 godine

Lepa

17 godina formirana licnost? O cemu Vi pricate?Uporedite sebe sa 17 i sebe danas, pa ce Vam valjda biti jasno koliko ste tada bili formirana licnost. Da je to tako, ne bi se ljudi kroz godine menjali i sazrevali, nego bi ostajali do kraja zivota sa istim pogledom na svet i istim psihickim osobinama i potencijalima kao kad su imali 17. Smesno uopste tako nesto i pomisliti, a ne napisati!

dejan76

pre 3 godine

Sud će nakon istrage i pravnog postupka da kaže svoje. Ali da silovatelj nije onaj kome se žrtva vraća, to može da tvrdi neznalica. Manipulator može mnogo više nego poslovično žednog da prevede preko vode, naročito ako mu dovedete dete.

OMG

pre 3 godine

to ona misli da je to tako, da joj se desilo vrv bi se sakrila u misju rupu i cutala. bolje da svi ćute koji ne znaju sta je to, nego, da sam ja to, to i to...meni ne bi nikad...cuti tu i pokrij se usima

Jelena

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!
(ana, 28. januar 2021 11:53)

Verovatno jeste ucenjena ali pitanje je čime? Da neće upisati glumu, da neće dobiti nijednu ulogu i zatvoriće joj se sva vrata? To mogu da poverujem, ali to opet nije silovanje već zloupotreba položaja, što je isto užasno ali potpuno drugačije delo od silovanja.

Pa

pre 3 godine

Vrlo dobro znamo da akt silovanja može da bude obavljen i bez upotrebe sile na perfidan psihološki način, često primenjivan baš na mladim osobama (čitaj "deci").
(Marko, 28. januar 2021 12:02)

Odakle “vrlo dobro znamo”, od tzv. stručnjaka iz NGO ili napisa tabloida?
Pustite to i pročitajte krivični zakon, najjednostavnije je, da ne bi nagađali.

Sanja

pre 3 godine

U mojoj bivsoj firmi, kad su nam nadredjeni trazili da potpisemo nezakonit, krajnje ponizavajuc papir i to pod pretnjom otkaza, svi su sem mene, potpisali. Svi, muskarci i zene. A prvi su potpisali oni koji su se pretstavljali kao hrabri i bucni. Sve odrasli ljudi. Zbog mog nepotpisivanja, otkaza, usamljenosti u situaciji, kao i zbog moguceg sudskog postupka na kom ne bi ni bilo dokazivanja, jer su dokazi bili jasni kao dan.. ja sam dobila cir na zelucu. U toj prici su svi bili odrasli i niko nije emotivno bio vezan za svoje okruzenje, niti su nas sefovi vaspitavali i izigravali oceve. Toliko o tome sta bi ko radio. Nikom notmalnom ne treba takva vrsta stresa, a nije cak u pitanju ni seksualno zlostavljanje.

Slucaj

pre 3 godine

Koliko je zena dozivelo da im se manijak prilepi u prepunom autobusu? Pokusavaju da se pomere, cekaju stanicu da se preslazu ljudi. I cute, od stida sto im se to desava! Iako okolo ima desetine ljudi, ne ocekuju pomoc nego samo kriju svoj stid...

sasa jokic

pre 3 godine

Kada vidim da mu je advokat Jakovljevic, i sada ove izjave moralnih gromada u bidu Tinsme i Bokana, znam da mu se sprema oslobadjajuca presuda.

Mojo

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!
(ana, 28. januar 2021 11:53)

Zna se šta je ucena, a šta silovanje. Ko poistovećuje te dve stvari, vređa žrtve pravog silovanja. Ako neko seksom plaća svoju karijeru, to nije silovanje već lični izbor. Ne može niko da me ubedi da će žrtva silovanja da nastavi da dobrovoljno dolazi kod napasnika godinama. Sve ostalo su priče za malu decu.

EU Citizen

pre 3 godine

Tinska sve rekla, nema šta da se doda. To se ne zove "silovanje" već jedan bolestan odnos, tip svakako jeste ljiga koja je po svoj prilici prekršila sva pravila profesionalne etike i mora zbog toga da odgovara, ali žrtva pravog silovanja se svakako ne vraća na to mesto i to se ne dešava još sedam puta. Koliko je kriv profesor, toliko je kriva i ta devojka, odnosno njeni roditelji i potpuno pogrešno vaspitanje u kući. Naravno, kao roditelju ženskog deteta i čoveku koji ima neke iz moje vizure normalne kriterijume, bilo bi mi dosta i samo to što mi neko kaže da nemam pristupa školi koju plaćam ili da dete ne treba da roditeljima priča šta se tamo dešava.

Јабучило

pre 3 godine

Nema tu silovanja,sve su pristale dobrovoljno.
(partizanovac, 28. januar 2021 13:16)

Ове изјаве су подједнако опасне као и оне да су све силоване... Пустимо суд да ради своје.

mamakoka

pre 3 godine

Ja sam bila ozbiljna sa 17 godina,ali nisam bila formirana nimalo. Nekad su deca ranije sazrevala,sad je to nesto kasnije. U podrumu zgrade gde smo živeli umalo me nisu napastvovala 2 brata iz komšiluka. Imala sam 8,9 godina. Kad sam shvatila da ce da se desi nesto strasno samo sam rekla da cu da vrištim iz sveg glasa ,ako se približe jos korak. I oni su sami bili jos uvek deca. Ovo o čemu pričamo je stvarno. Postoji svugde. Stalno moras da si na oprezu. Kao društvo moramo da menjamo svest. Žene su drugorazredna bića uopšte ne samo u Srbiji. Ovaj covek je godinama oblikovao psihu ovih devojčica. I desilo se to sto se desilo.

Razmisli dublje

pre 3 godine

"Jelena Tinska zaboravlja jednu stvar, devojke kojima se desila ova odvratna stvar nisu naprasno odjednom napastvovane, one su psihicki bile pripremane da to nikada nikom ne kazu kad im se desi i to godinama, znaci predator je pripremao zrtve za zavrsni cin, a zrtve toga nisu bile ni svesne. On je pažljivo godinama sortirao i birao decu koje ce na kraju postati njegove zrtve.
(PLO, 28. januar 2021 12:23)"

Znaci neko kome se svidja odredjena osoba on je godinama vrbuje da se ona zaljubi u njega? To je kao sad zlocin? Taj covek je koliko vidim postovao godine, cekao da budu punoletne, meni to tako izgleda, jer mi je cudno da ih je "napao" sa 17, 17 i po. Cak mislim da su imale 18, ali su malo smanjile da bi im tuzba imala osnova. Mislim da ih je drustvo navelo da se postide onog sta su radile sa gospodinom profesorom i sada zele da se malo od toga operu, jer ne zelim da ulazim u politiku. Svaka zena sanja o strogom profesoru, svaki muskarac o strogoj profesorki, to su seksualni snovi svakoga, ne zaboravi to...

Komša

pre 3 godine

"..ako neko moze da te siluje vise puta a ti nastavis i dalje da ides kod njega? o tome nikome ne pricas,cak ni roditeljima?"

@dd

Može.
Isto kao što mali siledžija u školi svaki dan otima užinu mladjem djaku i ovaj uporno dolazi u školu,dobija klepetušu i uredno mu je predaje.
I to tako traje,popusti u školi verovatno ali i dalje ćuti i ne prijavljuje siledžiju .
Dok neko ne primeti,prijavi ili dok on ne pukne pa mu ciglom razbije glavu pa se onda odmota cela prica...

Verujem da ti je ova ,sigurno banalnija i manje stresna situacija od silovanja poznata.
Takva ,ili varijante bez užina a samo sa maltretoranjem,vredjanjem je redovna stvar skoro.
Žrtva je paralisana.
Nije svesna da lako može da se odbrani sama ili da potraži pomoc.
Ne ponasa se racionalno.

Kao što klinac iz ove price nije prekinuo maltretiranje a mogao je to da uradi posle 10 minuta a ne jednog tromesečja ili polugodišta tako i zrtva silovanja moze da se ponasa isto.

Halo Bing

pre 3 godine

Potpuno je u pravu Jelena.17 godina to je formirana ličnost i nemoguće da ideš u školu da te siluju.Pa ja nisam dozvoljavala profesoru da me popreko pogleda a kamoli da me uvredi ili nešto još gore da uradi.Mutno je tu sve i čekam sudjenje da čujemo i drugu stranu.
(Lepa, 28. januar 2021 12
Pa ti nisi dozvoljavala da te neko popreko pogleda ali nisu sve devojke tako Lepe i jake, da ne upotrebim neku goru reč kao ti.

panke

pre 3 godine

halo bing


ako sa sedamnaest godina ne znas da se odbranis onda si retardiran.momci sa 18 su isli u vojsku,a kazu da devojke pre sazrevaju,mozda vizicki a mozak ko kolibri!!!!

Joca

pre 3 godine

Bila sam 5.razred OŠ (11 godina), igrala sam lastiš u parkiću sa drugaricama i neki malo stariji dečak je odjednom prišao i uštinuo me za d***.

Rekla sam mami čim sam došla kući.

Sa svojom decom pričam svakog dana. Osetim kad su ukrivo zakopčali dugmad, a kamoli kad ih nešto muči.

Toliko i pozdrav.

Silverfox

pre 3 godine

(ana, 28. januar 2021 11:53) U srpskom zakonodavstvu postoji krivično delo obljube zloupotrebom položaja i ono što se desilo maloletnim učenicama bi verovatno moglo da se karakteriše na taj način. Međutim, onoga trenutka kada te učenice navrše 18, to više nije ni obljuba zloupotrebom položaja. Za "klasično" silovanje je potrebna prisila, pretnja prisile ili ucena (ali ne ona u stilu "nećeš dobiti ulogu"). Mislim da nigde u svetu nije zabeležen slučaj da je mentalno zdrava punoletna osoba silovana jednom sedmično tokom pola godine, a da pri tome nije bila u zatočeništvu.

seljadin

pre 3 godine

u VJ su momci imali pravo da idu sa 17 godina, mnogi su bili u Vukovaru sa 17 godina, znaci momak je dovoljno star da se bori protiv deda od 60 godina i izgubi zivot sa 17 godina, a devojka je nedovoljno stara da spava sa kim hoce ?

Bruder

pre 3 godine

Da se razumemo ,lik je predator ,znaci T-rex ...to je sindrom ovaca ....kada se ukoce i cekaju svoj red da ih vuk zakolje ,to se isto desavalo u ratu ...znaci lupam hiljadu zarvorenika idu na klanje ,ubijanje ,a 10 vojnika stoji ....ali sindrom stada ...nemoj da iskaces iz reda ...bices ubijen....i niko nece . pljackasi banke koriste istu situaciju ,njih 3 udje u banku gde je 50 ljudi i svi rade ono sto pljackas kaze jer ima oruzije ....znaci postujem izrael ,i njihovo stanovnistvo ...nema predaje do zadnjeg coveka . Ili svi idemo odjednom ,pogine 8-10 ljudi ali ne moze 1000 . pa ako mi je sudjeno da poginem ,neka bude da nisam cekao u redu kao tele ...

5ar

pre 3 godine

Znači po zakonu je silovati ako tu žrtvu siluješ više puta?
Kakve veze ima sa bilo čim to zašto je ćutala, i zašto je bila više puta silovana? Kakve veze sa razumom ima to da li je to bila sekta, da li su roditelji znali, ili nisu, da li je ona čak i pristajala na sve to?
Alo, maloletna osoba je imala seks sa čovekom od 60 i kusur god. čak i da ga je molila za seks, po zakonu, morao bi da odgovara. Ili ćemo da menjamo zakon, ili čemo da poštujemo zakon, šta će biti od ta dva?

Nemanja

pre 3 godine

Svaka zena sanja o strogom profesoru, svaki muskarac o strogoj profesorki, to su seksualni snovi svakoga, ne zaboravi to...
(Razmisli dublje, 28. januar 2021 12:51)

Ono kad tripuješ da svi imaju tvoje fantazije.

EU Citizen

pre 3 godine

@ana
Ne, ako je žrtva ucenjena, to nije silovanje, to je ucena, na koju je ta žrtva dobrovoljno pristala, jer uvek postoji alternativa. I to je krivično delo, razume se, ali ni u kom slučaju nije silovanje, a samo toksični neomarksistički levičari poput vas se trude da zamagle jasne granice između vrsta i karaktera zločina i da potpuno oslobode žrtve od saodgvornosti.

Nexus

pre 3 godine

Odmah da se izjasnim da se gnušam i silovanja i bilo koje vrste nasilja nad ženama, ali hajde da budemo realni do kraja. Koliko djevojaka prije punoljetstva dobrovoljno stupa u polne odnose? Ko može da tvrdi da one ne znaju u šta se upuštaju, a ovdje pričamo da te mlade osobe ne znaju ništa o silovanju tj. da ne razlikuju dobrovoljno od prisile. Danas mladi mnogo ranije nego prije stiču saznanja o seksualnosti nego u prijašnjim vremenima. Nema medija koji ne govore o toj temi a i roditelji su daleko liberalniji nego ranije. Zbog čega se priče o silovanjima prije prijavljuju medijima nego pravosudnim organima. Da li to znači da mediji i javnost nakon objavljivanja takvih stvari treba da izvrše pritisak na one koji treba da istraže čitav slučaj. Što se tiče izjave Jelene Tinske da neko ko je silovan ne bi išao kod silovatelja ponovo ko zna koliko puta, mogu reći da se slažem sa njom, jer ne mogu da vjerujem da neko na granici punoljetstva ne razlikuje dobro i loše.

dd

pre 3 godine

kako neko moze da te siluje vise puta a ti nastavis i dalje da ides kod njega? o tome nikome ne pricas,cak ni roditeljima?

ja ne branim njega da se razumemo!!!ali brate to nije normalno.ako te neko siluje pa valjda se branis cupas,grebes,ujedas...posle odes u policiju pa na lekarski pregled,imas modrice,ispod noktiju njegovu kozu,tecnosti iz koje se uzima DNK!!!nista ne peres na sebi da se ne bi zeznula.njega privode dokazi su tu i to je to.

ali ako ti cutis vise od 10g i jos kazes "vise puta me je silovao"to je neverovatno glupa izjava.i fakticki si ga oslobodila krivice,jer on moze na sudu da kaze da si dobrovoljno pristala ne sex bez obaveza!!!i sta mu mozes???

zar je moguce da devojke cute o tome i to godinama.i nikom ne pricaju???i ajd sad sta da pomislis?kada kaze VISE PUTA SAM SILOVANA?to je nenormalno brate!!

ja sam

pre 3 godine

Najvise volim ove sto sve znaju sta bi i kako bi uradili i reagovali u zivotu,sa 17,27,57....a kad im se slicno desi....corak. Onda je to "nesto drugo". Nisu svi isti,ne reagujemo svi isto ni na dobre a kamoli uzasne stvari! I sta sad, koja je poenta te price "sto si se vratila opet tamo da te opet siluje?" Je li to opravdava silovanje i seksualno uznemiravanje? Posto si se vratila,sve je ok,to si htjela?!? Fuj...

Јабучило

pre 3 godine

Danas je njegov advokat izjavio, da je Aleksić operisao prostatu, valjda su mu odstranili, posledica operacije je da nemože da ima erekciju. E, sad, da li je to tačno, utvrdiće istraga i veštačenje.
(marko, 28. januar 2021 16:20)

Био је случај силовања код нас, има томе много година, али је било у новинама. Наиме, полно немоћни старац је силовао девојчицу од 12-13 година прстом у колима (нису у возном стању) свог покојног сина. Тако да... Све је могуће.

gagi4

pre 3 godine

Ako ista tog Aleksica oslobodi, to ce biti ova medijska naklapanja! Imate zakon koji jasno definise, sta je silovanje, sta je obljuba, sta je bludna radnja, sve lepo pise, propisuje kazne, a i zastarelost dela! Ne moze Aleksic da odgovara ako ga neko prijavi anonimno, kao ona devojka pre neki dan, koju je silovao utorkom, i tako sedam meseci?! Dakle, ako hoce pravdu, morace da podnese prijavu tuzilastvu, a ne da pravi senzacije po novinama, time samo rizikuje da sve padne u vodu!

Ja

pre 3 godine

Panke

Ne znam po cemu je vojska dokaz zrelosti, zaista. Odes tamo i radis sta ti se kaze, mozak ostavis kod kuce. To je stvaranje podanickog i poslusnickog mentaliteta u odnosu orema drzavi, a ne stvaranje psihicki zrelog coveka. Mnogi moji poznanici su isli u vojsku i nisam primetila da su se vratili drugaciji nego sto su otisli.

Harry

pre 3 godine

Vajnstin je osudjen na 23 godine robije, a da sud nije imao ni jedan materijalni dokaz za silovanja i druga seksualna zlostavljanja i isto je zrtvama trebalo mnogo godina da prodje da bi izasle u javnost sa tim sta im se desavalo u proslosti. Pri svemu tome Vajnstin nije silovao maloletnice i zlostavljao decu poput „naseg“ Mike. Vajnstin je prakticno osudjen na dozivotnu kaznu s obzirom na starost i zdravstveno stanje, a sa Mikom je situacija skoro identicna. Sledece godine puni 70-u (nadam se da ce rodjendan da slavi u zatvoru), a onomad neko rece da je i srcani bolesnik. Moze i njemu da se desi da bude osudjen na „dozivotnu“.

Bronhitis

pre 3 godine

Mnogima se ne dopada ovo šta su rekli Tinska i Bokan, ali visoki pravnici jesu sa njihove strane. Konsultovao sam komšinicu sudiju i gledao emisiju sa još 2 gošće iz vosokog suda. Na osnovu informacija, ovo šta je Aleksić radio i kako su žrtve opisale nije silovanje već je krivično delo - Obljuba - Zloupotrba položaja. Obljuba - ZP ne podrazumeva fizičku silu ili direktnu pretnju ženi da bi pristala na seks i po tome se, pravno definicijski razlikuje od silovanja. To delo može podrazumevati psihičko slamanje ličnosti pre samoč čina obljube, ali ako u konkretno samom činu nema otpora, onda to nije silovanje. Tipičan primer za obljubu - ZP je kad stanodavac kome podstanarka, samohrana majka, nema da plati, kaže da će joj oprostiti dugove i neće nju sa decom izbaciti na ulicu, ako spava sa njim. Ona onda dolazi sama u njegov krevet, ne kaže ,,Ne'', ne buni se, ali je pre toga psihički slomljena. Ovde je slična priča. Njima dvema je Aleksic stavio do znanja da neće postati glumice bez njegove pomoći jer njegova žena drži katedru glume na FDU (Obe su se kasnije upisale baš kod Aleksićeve žene na katedru), a da tamo prolazi samo 12 od 1000 kandidata. Njih dve, bile su psihički slomljene tom istinom. Od njega im je zavisila sudbina. Zato su dolazile opet i opet, iako je to neobavezan kurs i zato su prihvatile da to bude u tušini, da niko u drugoj prostoriji ne čuje, ali su iznutra mrzele sebe i znale su da će jednog dana pući ako to ne kažu.

Ja

pre 3 godine

Panke

Odakle Vam te ideje? Ako Vam to nisu dovoljni argumenti, evo Vam jos, jer ja sam neko ko obozaaavaaaa argumente: poznato je da u nekim zaostalim drzavama sveta, koje su stalno u nekom stanju oruzanog sukoba, postoje deca ratnici i vojnici. Ta deca pucaju na odrasle ljude i ubijaju ih precizno i rutinski, nemaju vise od desetak godina, prosla su vojnu obuku i drilovana su po vojnickom sistemu, odvojena od roditelja, bez nade da ce im se ikad vratiti, bez svesti da su zloupotrebljena i da im je neko ukrao detinjstvo i svaku sansu da ikada budu normalni ljudi, a mozda i svaku sansu da uopste odrastu. Jesu li Vam to formirane licnosti? Je l i dalje mislite da su vojska ili paravojska merilo neke zrelosti i formirane licnosti?

Јабучило

pre 3 godine

Poštenoj ženi silovanje ne bi trebalo nikako da se desi. Ona bi se pre ubila braneći čast. Dakle, Tinska bolje da ćuti, nego da priča na sva zvona ko je i kada na FDU spopadao pre 100 godina. Dala je za ocenu, pa se pokajala i neka ne glumi poštenje.
(Lol, 28. januar 2021 12:39)

Или само врло добро зна како те ствари функционишу?

Ja

pre 3 godine

Marko

Neke devojke su i svedocile da ih je zlostavljao prstima i vibratorom, a verovatno dok je mogao, radio je to i penisom. Sigurno moze da se utvrdi kad je operisao prostatu i to ce samo pomoci da se kockice sloze, da se utvrdi hronologija dogadjaja, da se odgovori na pitanje zasto je neke silovao na klasican nacin, a druge ne.

Sanja

pre 3 godine

zbog ovakvih komtentara moralnih rugoba su devojke godinama i cutale. dobrovoljno ili ne, to sto je ovaj hohstapler uradio, gnusan je zlocin

tabela zapadne konferencije

pre 3 godine

Procitam ovaj tekst, posle udjem u komentare, procitam komentare, vidim odnose pluseva i minuseva... I zakljucim da smo jedno veoma ograniceno i nakaradno drustvo, lepo je neko rekao, mi ni ne zasluzujemo bolju vlast.

krsta

pre 3 godine

Tinska - moralna gromada
zato je svoj brak sa Igorom Pervićem pretvorila u rijaliti. Ko sve u Srbiji deli lekcije, sve sam rijaliti nivo.

R49

pre 3 godine

U ovom slučaju svi su u pravu, zato istraga mora da bude detaljna i sveobuhvatna. Inače prostata nije neophodna prilikom silovanja, to valjda svi znaju.

posmatracica sa strane

pre 3 godine

klasičan komentar zapravo. "Meni" ne bi moglo da se desi da "mene" neko siluje, bla, bla. Nije se Vama desilo nego njoj pa ne mozete da sudite. Drugo, nismo svi isti, pa opet ne mozete da sudite. Psihologija se ovim fenomenom bavi, pod temom "zasto napadamo zrtve". Razlog, po njima, lezi cesto u sledecem
- ako se meni nije desilo, a ja sam bolja, pametnija i lepsa, sto bi se njoj desilo.
- ako nije ovo gore, cesto je tema da zelimo da osecamo kontrolu nad sopstvenim zivotom pa ne verujemo da neki pakao moze da traje ili da bude tesko resiv.

ruzno je, kako god da okrenes.

Lol

pre 3 godine

Poštenoj ženi silovanje ne bi trebalo nikako da se desi. Ona bi se pre ubila braneći čast. Dakle, Tinska bolje da ćuti, nego da priča na sva zvona ko je i kada na FDU spopadao pre 100 godina. Dala je za ocenu, pa se pokajala i neka ne glumi poštenje.

Sempervivum

pre 3 godine

Тај човек је очигледно припремао жртву неколико година за тај чин. Она је "едукована" да то прихвати и буде искоришћена. То не значи да је напасник дошао пијан, напрасно је истукао и да је имала модрице, не... Ово значи да је она била недовољно свесна шта се то догађа. Схватила је тек касније да је искоришћена. А коришћена је све време, јер је та "игра" корак по корак било својеврсно уживање за напасника и обрада жртве. За напасника је она била један од негованих цветова из његове баште, који је он гајио и на крају убрао. Злоупотребио је своју позицију.
Ово је ствар за психијатра, схватите то!
Није ствар плитких коментара...

kiki

pre 3 godine

Potpuno je u pravu Jelena. (...)
(Lepa, 28. januar 2021 12:22)

šta je potpuno u pravu - pa već u prvoj rečenici je slagala da je neko "išao da bude silovan 17 puta". za početak, izmislila je i brojku i ponašanje žrtava. za kraj, pitanje je da li bi milena radulović ikada prijavila događaj da se nije dogodilo da joj se obratila nepunoletna klinka koja je doživela isto što i ona. moguće da bi naprosto potisnula događaje kao veliku neprijatnost i lični sramotu, sa čime predatori i računaju. skupila je hrabrost da se suoči ne samo sa sopstvenim osećajem srama, već i sa malignim pojavama i naklapanjima poput ovog jelene tinske. hrabra milenina reakcija da se izloži i stane siledžiji na put, i zaštiti druge devojke. želim joj sve najbolje.

podrška devojkama, samo napred

pre 3 godine

To je drska izjava na štetu žrtve. Nije to silovanje došlo iznenada nego je pripremano i deca su manipulisana. On im je bio kao neki guru kojeg bezpogovorno slede da bi uspele u zivotu i karijeri. Stekao je njihovo poverenje mada su njegive metode bile okrutne, ali one su mislile da to tako mora da bude, da je to cena uspeha, da je to stvarno neka vezba i priprema za buduci uspešan glumački zivot, da su to pripreme za snimanje teških scena za film. Čak i kad su posumljale da nesto nije u redu nisu znale ni umele kako da to reše. Roditelji su plaćali visoku cenu, potrošili pare, i druga deca iz boljih porodica idu u istu školu, pa misle valda to tako mora. Ako neko dete ide na časove od osme ili desete godine kod profesora autoriteta i taj ih ne dira pre 17-te, oni su već izgradili poštovanje i poverenje prema njemu i ta promena je nešto šta pomisle da je došlo vreme za tu vrstu “vežbe”. Ništa ne znaju i ne migu da realno razmišljaju. Apsolitno sam na strani žrtava ma koliko nešto izgledalo “nelogično”. Psiholozi da objasne “nelogičnosti”. Te mlade devojke su bile u potpunoj psihološkoj vlasti svog profesora. I nije pitanje zašto niste pre kazale, nego pohvala da ste kazale uopšte.

A

pre 3 godine

“Ako je ona pod traumom potpuno je logično da joj je teško, da plače da u svedočenju gubi osećaj za racionalno, da počinje da jeca, da ne želi toga da se seća. Šta sad ne želi toga da se seća, a pravi seriju od toga?", kazao je Bokan”—e pa vidiš Bokane, postoje jake osobe koje ne placu i žele da sve sto vernike prikazu javnosti! A i ne dožive sve traumu.

pfff

pre 3 godine

Uff mnogo je to komplikovano. Kad se covek ne unosi onda moze da kaze “pa sto se vracala 7 puta”.
Morate da shvatite da covek koji je na glasu, prof, uspesan u svom poslu fascinira decu. Znaju da ce imati benefit od njega i da ce uspeti da se upisu na fakultet koji ne moze svako da upise, samo najbolji. Ako ti takv jedan covek da kompliment da si odlicna, ti cvetas... pa to traje godinama, red hvaljenja, red pokuda... ali u jednom trenutku imas utisak da si posebna, da si najbolja... tinejdzeri, najgori moguci period... roditelji su bezveze, majku mrzis, cale radi, a profesor ti udeli kompliment i ti procvetas i zivis za to da dobijes opet isti. Na kraju on to zna i koristi, a ti mislis da to tako treba i da je to super, jer se zaljubis u osobu koja ti zeli najbolje i pravi od tebe “bolju” verziju. To je manipulacija. Teska manipulacija koju devojcice tinejdzeri ne prepoznaju. Ja sam sigurna da se u njenoj glavi sukobila zaljubljenost u njega kao prof glume i jedine profesije kojom je zelela da se bavi i one druge strane da je bila svesna da to nije ok, s tim sto je to gurala pod tepih. Ljudi, to nije u redu da vam neko manipulise dete. Nije ok da koristi ljubav prema nekom zanimanju. To prosto nije ok i nemojte sve povrsbo posmatrati. Ja sam gledala nesto sl u muzickoj skoli, gde devojcice od 15,16 godina sedaju u krilo profesoru sa sve osmehom na licu, gde ih ljubi u obraz i kaze kako sy slatke i kako super sviraju. On je bio autoritet i najbolji prof gde su njegovi ucenici najbolji svuda. Je l to vama normalno? Naravno da nije, ali ko je to mogao da vidi sem ucenici i price da se on zapravo postavlja kao da je cale i da je to sve ok.

Sima Strahota

pre 3 godine

Nikad nisam cuo ni video da neka devojka uredno odlazi na silovanja i to jednog te istog dana u sedmici. To je toliko besmisleno i nerealno da moras biti dobro ispranog feministickog mozga pa da poverujes u tu nebulozu.

marko

pre 3 godine

Danas je njegov advokat izjavio, da je Aleksić operisao prostatu, valjda su mu odstranili, posledica operacije je da nemože da ima erekciju. E, sad, da li je to tačno, utvrdiće istraga i veštačenje.

panke

pre 3 godine

Ja


verovatno su sluzili vojsku bez oruzija po zabavistima i ambulantama,tamo sigurno neces nista nauciti.naravno da treba da slusas i radis sta ti se kaze,zamisli da svima ugadjaju na sta bi licila vojska,na cirkus.i za godinu dana ti dodju neke stvari iz dupeta u glavu,a kome ne doju ostace blesav do kraja zivota.

Pera

pre 3 godine

Pita moj stari deda ako ima još neka da bi ćutala da je siluje 17puta, priznao bi sve i prepisao bi joj stan, a u zatvor bi dobrovoljno išao.

PoDediniciji

pre 3 godine

“I još papreno plaćaš časove silovanja na koje se uporno vraćaš, i vrištiš tamo i otimaš se...”
—-/
Po definiciji, žena ne mora da se otima i vrišti da bi bilo silovanje. Punoletna žena je dovoljno da kaže “ne”, a maloletna ne mora ništa da kaže i smatra se silovanjem - dovoljno je da je maloletna. Ukoliko je maloletnica htela - jedna vrsta silovanja. Ukoliko maloletnica nije htela - druga vrsta silovanja. U svakom slučaju je protivzakonito. Zakon ne može da meri stepen mentalno i fizičkog razvoja osobe da bi procenio da je ok da neko ima seksualne odnose. Zakon kaže NE one ispod 18. godine.

Nash Chovek

pre 3 godine

Najmnje 4 meseca ( po njenoj izjavi ) trpela je da je narkoman maltretira I bije, jos ga je I izdrazavala a imala je " malo vise " od 17 godina !
Ne zrela vec prezrela licnost .
I ima hrabrosti da otvori usta.
A Tek o pricama ( Nije bilo interneta) da su joj kolena retko bila zajedno a broj njenih bivsih " osvajana" muskog sveta ni OZNA (ili BIA po danasnjem ) ne moze da dozna.

C i n i k

pre 3 godine

Gnusam se nasih serija i filmova a pogotovo se gnusam te buduce serije ako je budu snimili.
To bi tek bila svojevrsna budalastina .

Eugen

pre 3 godine

Vajnstin je osudjen na 23 godine robije, a da sud nije imao ni jedan materijalni dokaz za silovanja i druga seksualna zlostavljanja i isto je zrtvama trebalo mnogo godina da prodje da bi izasle u javnost sa tim sta im se desavalo u proslosti. Pri svemu tome Vajnstin nije silovao maloletnice i zlostavljao decu poput „naseg“ Mike. Vajnstin je prakticno osudjen na dozivotnu robiju s obzirom na starost i zdravstveno stanje, a sa Mikom je situacija skoro identicna. Sledece godine puni 70-u (nadam se da ce rodjendan da slavi u zatvoru), a onomad neko rece da je i srcani bolesnik. Moze i njemu da se desi da bude osudjen na „dozivotnu“.

Zgembo

pre 3 godine

Silovanje je širok pojam za nas van pravne struke.
Neko kaže da je silovanje ako ženska osoba kaže "ne" a nasilnik se ne povuče. To ovde nije slučaj.
Drugi kaže da je silovanje i kada je žrtva ucenjena? Ovde bi moglo tako da se protumači. Ali onda treba definisati ucenu dovoljno ozbiljnu? Pretnja smrću, batinama ili izbacivanjem iz škole nije ista.
Veoma komplikovana situacija.

m

pre 3 godine

Zar da Tinska sudi o ovoj stvari? Kada je neka od devojaka rekla da joj se to dogodilo 7 puta? Zašto neko ne ispravi Tinsku u ponavljanju optužbi na račun devojaka? Jel ona advokat Aleksića?

Јабучило

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!
(ana, 28. januar 2021 11:53)

Жена поштено каже и од речи до речи је у праву.

abc

pre 3 godine

Sve sto Tinska govori stoji, ali u slucaju da je to neki novi profesor, recimo odes na privatni cas i naravno neces dozvoliti da te neko spopada i siluje svakog utorka, ne sa 17, nego ni sa 14. Ali, ovo su bila deca od 8-9-10 godina koja su polazila u tu skolu... on je od sebe izgradio kult, vrhovni autoritet koji mozda kod kuce nisu imale... one su njega obozavale, mozda i bivale zaljubljene kako su postajale tinejdzerke, ovakva figura je mogla da im radi sta hoce.. naravno ne svima, tako ih je i birao, znao je on dobro ko ce na sta pristati, ko bi vristao, ko ima kakav odnos sa roditeljima iako oni nisu dolazili... i verovatno je ispipavao teren, malo po malo, nije on njih napadao sa vrata uz pretnju po zivot i telo.. i uzivao u celom tom procesu, ne samo u ovome za sta ga optuzuju.

Skywalker

pre 3 godine

Dokle smo mi dosli? Ja sam ateista bio i danas sam, a u zivotu skoro da nisam prekrsio ijednu Bozju zapovest. Dakle, zena koja je potkraj 90-ih u jednoj televizijskoj emisiji, govoreci o bezgresnom zacecu, rekla, parafraziram "ovde bez k.... nema nista" prica o Bogu i zalaze se za uvodjenje veronauke u skole!

pa sad...

pre 3 godine

Danas je njegov advokat izjavio, da je Aleksić operisao prostatu, valjda su mu odstranili, posledica operacije je da nemože da ima erekciju. E, sad, da li je to tačno, utvrdiće istraga i veštačenje.
(marko, 28. januar 2021 16:20)

Koliko znam prostata nije neophodna za seksualni odnost, ona proizvodi seme a testiti spermu. Bez prostate se ne moze napraviti dete, ali bi trebalo da moze da se ima seks. Cak bi po nekoj logici, moglo da bude i lakse imati sex nego kada je prostata uvecana jer u tom slucaju moze da pritiska krvne sudove i kanal koji sprovodi sprermu. Nisam strucnjak ali logika mi govori ovako.

night owl

pre 3 godine

Nemam određeni stav po pitanju serije ili filma o ovom nasilju, ali ovaj gospodin bi trebalo da zna da upravo pisanje takvog scenarija može biti oslobađajuće za žrtvu. Potpuno je pogrešno, potiskivati i truditi se da to zaboraviš jer onda postaješ psihiči bolestan. Pitajte bilo kog psihoterapeuta da li se sa svojim trumama i strahovima trba suočiti ili ih zatrpati.

PfC

pre 3 godine

Po zakonu silovanje je akt koji se radi ili uz prinudu ili uz pretnju. Seks ucenom nije silovanje ali je isto krivicno delo. Tako da se Aleksicu svasta moze staviti za optužbu ali ne i silovanje. Konkretno mislim za Milenin slučaj. Jer se vracala tamo to je ono gde pada optuzba za silovanje. To sto je on koristio svoj polozaj i autoritet za seksualno iskorišćavanje i maltretiranje maloletnica odgovarace svakako jer tu ima elementa i pedofilije jer je napastvovao i devojcicu od 10 god, ona ga je prva i prijavila.

iosonostefan

pre 3 godine

Vidim da je narod dosta podeljen po ovom pitanju. Ali žena je potpuno u pravu! Vrlo dobro su znale koja je nagrada za te bolesti i bile su spremne da ih podnesu. Realno i ja bih pristao kada sam bio mlađi na slične stvari sa profesorkama koje mi se ne dopadaju samo radi koristi, sličan sam ostao i dan danas. Znači nije do godina već do toga kakva je osoba. E sad da im je baš svima "isprao" mozak i toliko dobro manipulisao da ni jedna ne prijavi toliko dugo... Previše čudno.

Snupy

pre 3 godine

Vazno da su one svaki dan isle u skolu,, Stvar Srca"" i plus placale. Da me neko svaki dan zlostavlja na bilo koji nacin i ja dalje da idem i jos da mu platim.. Ej ljudi, pa dajte malo pameti u glavu.

nišlija

pre 3 godine

@PLO:Kažeš žrtva psihički pripremana...Pa i žene se pripremaju vekovima,milenijumima da kad se udaju da ispunjavaju bračne dužnosti pa skoro da neznam nijedan brak koji posle naaajviiiše 5 god ima sex.

željko

pre 3 godine

Bravo za Bokana i Tinsku.Jednom logičnom izjavom pokupili su više simpatija nego sve one nelogične izjave svih navodnh žrtava.Aleksića samo što još nisu personifikovali kao Fredi Krugera pa da i u snovima siluje i to po više puta više godina.Milenici ako ne uspe njen SF scenario,uvek može na kasting za novu Wonder Woman 2021 ili u novom Osmom putniku kao glavna heroina naravno,samo ako može da uklopi snimanje sa silnim filmskim spektaklima u Rusiji,s obzirom da dotična ponosno ističe i neku internacionalnu karijeru bezmalo u rangu jednog Šerbedžije.

joja

pre 3 godine

"one su psihicki bile pripremane da to nikada nikom ne kazu kad im se desi i to godinama"

On im je po vama od 12e šaputao: "e jednom kad nešto bude niko ne sme da zna..." Ceo komentar PLO je potpuna besmislica na način totalne izmišljotine. Svi plusići tu samo su projekcija, znak upinjanja onih koji hoće da je nešto tako - nezavisno od realnosti. Naš pošto-poto MeToo.

РУ

pre 3 godine

Ако се којим случајем докаже да није било силовања и да је све ово лаж, најмања казна за лажове би била доживотна робија. Човеку сте уништили живот и пре пресуде. Срамота.

Snupy

pre 3 godine

Jelena je super zena, ne predstavlja lazni moral kao sto vi volite.. Sve postene a mi kurve ne mozemo da dodjemo na red od tih moralnih'''''

Pejgamber Radovan

pre 3 godine

Mnogi moji poznanici su isli u vojsku i nisam primetila da su se vratili drugaciji nego sto su otisli.
(Ja, 28. januar 2021 17:34)

Nisu išli u vojsku da bi im penisi porasli. Nege druge promene su se sigurno desile, ali tebe to nije interesovalo...

seljadin

pre 3 godine

ima nečeg bolesnog kad gomila slabih ličnosti jedva čeka da potisnutu frustraciju i mržnju ispolji kroz spremnost na linč pa i ubistvo i to u osnovi ne interesuje ih razlog već da tako pokažu moć

sos

pre 3 godine

Neko pomenu da je država kriva... Ma ko bio na vlasti, ne može biti odgovaran za postupak pojedinca. Naročito ako je u pitanju žrtva koja to ne želi da prijavi, već čuti godinama i iznova trpi i prihvata sve što joj se dešava.

Mare

pre 3 godine

Jelena dajes sebi mnogo za pravo, to sta ti mislis sta bi ti radila u tom slucaju i sta je tebi cudno je totalno nebitno jer nije se tebi desilo i na kraju krajeva ne znas o cemu pricas. Posebno komplikovane su situacije gde je silovatelj ima autoritet roditelja koji se pazljivo gradio tokom godina, koliko zrtava seksualnog nasilja ima u porodicama koje se ponavljaju i gde zrtva oseca da nema kome da se obrati i da joj niko nece verovati, da ne pricam o dubokom osecaju sramote i osecaja krivice koju takve zrtve obicno nose.

Ivana

pre 3 godine

Izjava: "Što nisi išla petkom".
Pa ako je utorkom dozivljavala sta je vec dozivljavala, petkom po onoj narodnoj "petak-metak" tek bi je dokosurio.
Sve je ovo meni sumnjivo. Nadam se da ce sud u skorije vreme presuditi.

PSL

pre 3 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali jedno je pričati ja ne bih ovako ili onako dok se ne nađeš u datoj situaciji. Postavlja se pitanje zašto žene trpe nasilje u porodici? Koliko smo imali prilika da vidimo da su žene trpile fizičko i psihičko nasilje i po dvadeset godina? Zašto? Zato što imamo sistem koji ih neće zaštititi. I kada prijavi nasilje šta se desi sve u stilu, pa neće se više ponoviti, muž dobije neku opomenu i teraj dalje ili joj se kaže pa nemoj ga provocirati i td. e sad nismo svi istog karaktera pa eto ja verujem da Jelena Tinska ne bi trpela da je muž tuče ili ne daj Bože da je neko siluje, ali isto tako verujem da je mnogo mnogo više onih koje ćute.

sofija

pre 3 godine

Mnogo smo moralno I intelektualno nevini kao drustvo. Cuj ove gde su modrice? Pa nisu svi pedofili sadisti. Niti je svaki silovatelj manijak iz zbuna, Majko mila jesmo naivni.

Ja

pre 3 godine

Pejgamber Radovan

Ti znas sta je mene interesovalo? Govorim o cetiri moja brata, o bivsem momku koga sam cekala iz vojske, o najboljem drugu koji mi je sada muz i o jos mnogim ljudima u mom zivotu, koje sam ispratila u vojsku i docekala iz nje i sa kojima sam i sada u bliskom kontaktu. Nisam primetila, niti su oni sami primetili kod sebe neke promene u licnosti, na koje bi mi ukazali. Izuzimam jednog drugara koji je u vojsci trpeo neku vrstu mobinga i maltretiranja i koji odatle izasao bukvalno sa traumama, ali ni on nije izasao kao izmenjena licnost. Zao mi je sto vam rusim sneska, ali tako je kako je. Svi su jedva cekali da se vrate kuci odande i to je sve, to je jedini utisak iz vojske koji su sa sobom poneli. Dovidjenja, prijatno!

kako se kaže "prevari me jednom, krivica je tvoja, prevari me dvaput, krivica je moja"

pre 3 godine

Danas su svi stručnjaci za silovanje jer je to u modi, ali mnogo bi bolje bilo da znaju šta je to Stokholmski sindrom.

mamakoka

pre 3 godine

Ovde nesto nije bilo u redu. Mozda nisu silovane,ali nečeg je bilo. Ako on prodje nekažnjeno kakva se poruka šalje? Koliko ima Mika Aleksića po školama ,koji vrebaju iz prikrajka? Hoćemo li moci mirno da šaljemo decu svakog dana u školu?

Aca

pre 3 godine

Njih su roditelji slali u školu. Roditelji su već dali bogatstvo da oni uspeju u životu. Da li je lako maloletanoj osobi (detetu) da baci sve to i izneveri svoje snove i snove njihovih roditelja?

Realno

pre 3 godine

“Ako je ona pod traumom potpuno je logično da joj je teško, da plače da u svedočenju gubi osećaj za racionalno, da počinje da jeca, da ne želi toga da se seća. Šta sad ne želi toga da se seća, a pravi seriju od toga?", kazao je Bokan”—e pa vidiš Bokane, postoje jake osobe koje ne placu i žele da sve sto vernike prikazu javnosti! A i ne dožive sve traumu.
(A, 28. januar 2021 17:38) # Link komentara
Osnovni uslov da bi se nešto kvalifikovalo kao silovanje je TRAUMA. Nema traume, nema silovanja.

Lepa

pre 3 godine

Potpuno je u pravu Jelena.17 godina to je formirana ličnost i nemoguće da ideš u školu da te siluju.Pa ja nisam dozvoljavala profesoru da me popreko pogleda a kamoli da me uvredi ili nešto još gore da uradi.Mutno je tu sve i čekam sudjenje da čujemo i drugu stranu.

PLO

pre 3 godine

Jelena Tinska zaboravlja jednu stvar, devojke kojima se desila ova odvratna stvar nisu naprasno odjednom napastvovane, one su psihicki bile pripremane da to nikada nikom ne kazu kad im se desi i to godinama, znaci predator je pripremao zrtve za zavrsni cin, a zrtve toga nisu bile ni svesne. On je pažljivo godinama sortirao i birao decu koje ce na kraju postati njegove zrtve.

filip cg

pre 3 godine

Освјежење је овако разуман, трезвен приступ овом случају. Свака част Еви Рас, Бокану и Тинској на људскости и храбрости да не буду дио разјарене гомиле у лову на човјека.

ana

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!

Marko

pre 3 godine

Žalosno je kada neko (Jelena Tinska) uzima sebi za pravo da definiše silovanje kao akt uz obaveznu primenu fizičke sile. Bilo bi joj mnogo bolje da ćuti i da ne iznosi mišljenja za koja nije kompetentna. Vrlo dobro znamo da akt silovanja može da bude obavljen i bez upotrebe sile na perfidan psihološki način, često primenjivan baš na mladim osobama (čitaj "deci").

Covidenko

pre 3 godine

Bravo Jelena! Dosta ovog rijaliti cirkusa! Dosta Tabloidnog blata i linča i skretanja sa važnih ekonomskih tema za jeftinu zabavu Narodu da ima čime da ispira usta. Svako zaslužuje da bude saslušan i da kaže. Postoji istražni postupak i sud i postoji slobodna volja da na nešto pristaneš ili ne pristaneš! Ša je ovo? Ne zna se više ko je perverzniji od koga ovde, mislim bukvalno na SVE učesnike. Jesmo li mi Srbi to? Ima li opravdane istine kako nas Svet vidi uglavnom kao negativce i da li mi to OVAKO demantujemo?

Lady B

pre 3 godine

Tako mi je zao sto cu morati donekle da se slozim sa njom, nerado, ali ima i u ovome istine. Razumem i da je to bila sekta, da ne on predator, ali neke stvari su, bar meni, tesko shvatljive i ako sam na strani tih mladih zena.

?

pre 3 godine

Meni nije jasno da te neko siluje ( ne ispricas nikome , to i mogu da verujem zbog stida, sramote itd ) ali da posle ides jos x puta kod iste osobe da te opet maltretira . Nesto definitivno nije u redu .Bolesna pohlepa za polarnoscu i cilju po svaki cenu. To je .

Ja

pre 3 godine

Lepa

17 godina formirana licnost? O cemu Vi pricate?Uporedite sebe sa 17 i sebe danas, pa ce Vam valjda biti jasno koliko ste tada bili formirana licnost. Da je to tako, ne bi se ljudi kroz godine menjali i sazrevali, nego bi ostajali do kraja zivota sa istim pogledom na svet i istim psihickim osobinama i potencijalima kao kad su imali 17. Smesno uopste tako nesto i pomisliti, a ne napisati!

Partizanovac

pre 3 godine

Nemoguce je da te neko siluje vise puta a pri tom je i rodjenu sestru odvela u tu istu skolu.Ima tu mnogo nelogicnosti.Ovolika medijska frka ukazuje na nesto drugo.

Tsunami

pre 3 godine

Apsolutna nulta tolerancija nasilja nad ženama. To je nesto najnize sto covek moze da uradi, da se izivljava nad lepsim polom...
Ali ova gospodja govori GOLEMU istinu...
Da te silovao jednom rekla bi mami,tati,policiji nekome, ne bi isla vise u tu skolu. Ali da se to ponavljalo 17 puta?!?!?!? Mora da budes nerd ds bi to dozvolila a vidi se da nisi... Tako da..

Razmisli dublje

pre 3 godine

"Jelena Tinska zaboravlja jednu stvar, devojke kojima se desila ova odvratna stvar nisu naprasno odjednom napastvovane, one su psihicki bile pripremane da to nikada nikom ne kazu kad im se desi i to godinama, znaci predator je pripremao zrtve za zavrsni cin, a zrtve toga nisu bile ni svesne. On je pažljivo godinama sortirao i birao decu koje ce na kraju postati njegove zrtve.
(PLO, 28. januar 2021 12:23)"

Znaci neko kome se svidja odredjena osoba on je godinama vrbuje da se ona zaljubi u njega? To je kao sad zlocin? Taj covek je koliko vidim postovao godine, cekao da budu punoletne, meni to tako izgleda, jer mi je cudno da ih je "napao" sa 17, 17 i po. Cak mislim da su imale 18, ali su malo smanjile da bi im tuzba imala osnova. Mislim da ih je drustvo navelo da se postide onog sta su radile sa gospodinom profesorom i sada zele da se malo od toga operu, jer ne zelim da ulazim u politiku. Svaka zena sanja o strogom profesoru, svaki muskarac o strogoj profesorki, to su seksualni snovi svakoga, ne zaboravi to...

sasa jokic

pre 3 godine

Kada vidim da mu je advokat Jakovljevic, i sada ove izjave moralnih gromada u bidu Tinsme i Bokana, znam da mu se sprema oslobadjajuca presuda.

Nnj

pre 3 godine

Neverovatno kako babe koje bije glas da im se rođena kolena u mladosti nisu poznavala prve skoče da nam objasne kako bi njih bilo nemoguće silovati.
Eto, neko se ne bi nikad udao za 30 godina mlađeg narkomana, a neko ne bi imao hrabrosti da se bori protiv silovatelja. Svakom svoje.

Halo Bing

pre 3 godine

Potpuno je u pravu Jelena.17 godina to je formirana ličnost i nemoguće da ideš u školu da te siluju.Pa ja nisam dozvoljavala profesoru da me popreko pogleda a kamoli da me uvredi ili nešto još gore da uradi.Mutno je tu sve i čekam sudjenje da čujemo i drugu stranu.
(Lepa, 28. januar 2021 12
Pa ti nisi dozvoljavala da te neko popreko pogleda ali nisu sve devojke tako Lepe i jake, da ne upotrebim neku goru reč kao ti.

OMG

pre 3 godine

to ona misli da je to tako, da joj se desilo vrv bi se sakrila u misju rupu i cutala. bolje da svi ćute koji ne znaju sta je to, nego, da sam ja to, to i to...meni ne bi nikad...cuti tu i pokrij se usima

sasha

pre 3 godine

Nemojte se praviti pametne i suditi vi kojima se to nije desilo. Razumem da verujete da ste jace i ne biste dozvolile, ali mozda ste sato i jace jer niste imali to iskusenje u detinjstvu i radije budite zahvalne na tome

Lol

pre 3 godine

Poštenoj ženi silovanje ne bi trebalo nikako da se desi. Ona bi se pre ubila braneći čast. Dakle, Tinska bolje da ćuti, nego da priča na sva zvona ko je i kada na FDU spopadao pre 100 godina. Dala je za ocenu, pa se pokajala i neka ne glumi poštenje.

stefan

pre 3 godine

Zašto ćutimo? Zato što nema ko da čuje... Rastužuje me sve u vezi sa ovim slučajem. Hrabrost se stiče, nismo svi istog karaktera, nismo svi otresiti i puni samopouzdanja. Ljudska priroda je složena stvar. Podrška Mileni, i hvala joj što je zbog nje lonac proključao i šljam izašao na površinu.

dejan76

pre 3 godine

Sud će nakon istrage i pravnog postupka da kaže svoje. Ali da silovatelj nije onaj kome se žrtva vraća, to može da tvrdi neznalica. Manipulator može mnogo više nego poslovično žednog da prevede preko vode, naročito ako mu dovedete dete.

Pa

pre 3 godine

Vrlo dobro znamo da akt silovanja može da bude obavljen i bez upotrebe sile na perfidan psihološki način, često primenjivan baš na mladim osobama (čitaj "deci").
(Marko, 28. januar 2021 12:02)

Odakle “vrlo dobro znamo”, od tzv. stručnjaka iz NGO ili napisa tabloida?
Pustite to i pročitajte krivični zakon, najjednostavnije je, da ne bi nagađali.

EU Citizen

pre 3 godine

@ana
Ne, ako je žrtva ucenjena, to nije silovanje, to je ucena, na koju je ta žrtva dobrovoljno pristala, jer uvek postoji alternativa. I to je krivično delo, razume se, ali ni u kom slučaju nije silovanje, a samo toksični neomarksistički levičari poput vas se trude da zamagle jasne granice između vrsta i karaktera zločina i da potpuno oslobode žrtve od saodgvornosti.

EU Citizen

pre 3 godine

Tinska sve rekla, nema šta da se doda. To se ne zove "silovanje" već jedan bolestan odnos, tip svakako jeste ljiga koja je po svoj prilici prekršila sva pravila profesionalne etike i mora zbog toga da odgovara, ali žrtva pravog silovanja se svakako ne vraća na to mesto i to se ne dešava još sedam puta. Koliko je kriv profesor, toliko je kriva i ta devojka, odnosno njeni roditelji i potpuno pogrešno vaspitanje u kući. Naravno, kao roditelju ženskog deteta i čoveku koji ima neke iz moje vizure normalne kriterijume, bilo bi mi dosta i samo to što mi neko kaže da nemam pristupa školi koju plaćam ili da dete ne treba da roditeljima priča šta se tamo dešava.

panke

pre 3 godine

halo bing


ako sa sedamnaest godina ne znas da se odbranis onda si retardiran.momci sa 18 su isli u vojsku,a kazu da devojke pre sazrevaju,mozda vizicki a mozak ko kolibri!!!!

A

pre 3 godine

“Ako je ona pod traumom potpuno je logično da joj je teško, da plače da u svedočenju gubi osećaj za racionalno, da počinje da jeca, da ne želi toga da se seća. Šta sad ne želi toga da se seća, a pravi seriju od toga?", kazao je Bokan”—e pa vidiš Bokane, postoje jake osobe koje ne placu i žele da sve sto vernike prikazu javnosti! A i ne dožive sve traumu.

Jelena

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!
(ana, 28. januar 2021 11:53)

Verovatno jeste ucenjena ali pitanje je čime? Da neće upisati glumu, da neće dobiti nijednu ulogu i zatvoriće joj se sva vrata? To mogu da poverujem, ali to opet nije silovanje već zloupotreba položaja, što je isto užasno ali potpuno drugačije delo od silovanja.

Nexus

pre 3 godine

Odmah da se izjasnim da se gnušam i silovanja i bilo koje vrste nasilja nad ženama, ali hajde da budemo realni do kraja. Koliko djevojaka prije punoljetstva dobrovoljno stupa u polne odnose? Ko može da tvrdi da one ne znaju u šta se upuštaju, a ovdje pričamo da te mlade osobe ne znaju ništa o silovanju tj. da ne razlikuju dobrovoljno od prisile. Danas mladi mnogo ranije nego prije stiču saznanja o seksualnosti nego u prijašnjim vremenima. Nema medija koji ne govore o toj temi a i roditelji su daleko liberalniji nego ranije. Zbog čega se priče o silovanjima prije prijavljuju medijima nego pravosudnim organima. Da li to znači da mediji i javnost nakon objavljivanja takvih stvari treba da izvrše pritisak na one koji treba da istraže čitav slučaj. Što se tiče izjave Jelene Tinske da neko ko je silovan ne bi išao kod silovatelja ponovo ko zna koliko puta, mogu reći da se slažem sa njom, jer ne mogu da vjerujem da neko na granici punoljetstva ne razlikuje dobro i loše.

seljadin

pre 3 godine

u VJ su momci imali pravo da idu sa 17 godina, mnogi su bili u Vukovaru sa 17 godina, znaci momak je dovoljno star da se bori protiv deda od 60 godina i izgubi zivot sa 17 godina, a devojka je nedovoljno stara da spava sa kim hoce ?

Mojo

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!
(ana, 28. januar 2021 11:53)

Zna se šta je ucena, a šta silovanje. Ko poistovećuje te dve stvari, vređa žrtve pravog silovanja. Ako neko seksom plaća svoju karijeru, to nije silovanje već lični izbor. Ne može niko da me ubedi da će žrtva silovanja da nastavi da dobrovoljno dolazi kod napasnika godinama. Sve ostalo su priče za malu decu.

dd

pre 3 godine

kako neko moze da te siluje vise puta a ti nastavis i dalje da ides kod njega? o tome nikome ne pricas,cak ni roditeljima?

ja ne branim njega da se razumemo!!!ali brate to nije normalno.ako te neko siluje pa valjda se branis cupas,grebes,ujedas...posle odes u policiju pa na lekarski pregled,imas modrice,ispod noktiju njegovu kozu,tecnosti iz koje se uzima DNK!!!nista ne peres na sebi da se ne bi zeznula.njega privode dokazi su tu i to je to.

ali ako ti cutis vise od 10g i jos kazes "vise puta me je silovao"to je neverovatno glupa izjava.i fakticki si ga oslobodila krivice,jer on moze na sudu da kaze da si dobrovoljno pristala ne sex bez obaveza!!!i sta mu mozes???

zar je moguce da devojke cute o tome i to godinama.i nikom ne pricaju???i ajd sad sta da pomislis?kada kaze VISE PUTA SAM SILOVANA?to je nenormalno brate!!

Komša

pre 3 godine

"..ako neko moze da te siluje vise puta a ti nastavis i dalje da ides kod njega? o tome nikome ne pricas,cak ni roditeljima?"

@dd

Može.
Isto kao što mali siledžija u školi svaki dan otima užinu mladjem djaku i ovaj uporno dolazi u školu,dobija klepetušu i uredno mu je predaje.
I to tako traje,popusti u školi verovatno ali i dalje ćuti i ne prijavljuje siledžiju .
Dok neko ne primeti,prijavi ili dok on ne pukne pa mu ciglom razbije glavu pa se onda odmota cela prica...

Verujem da ti je ova ,sigurno banalnija i manje stresna situacija od silovanja poznata.
Takva ,ili varijante bez užina a samo sa maltretoranjem,vredjanjem je redovna stvar skoro.
Žrtva je paralisana.
Nije svesna da lako može da se odbrani sama ili da potraži pomoc.
Ne ponasa se racionalno.

Kao što klinac iz ove price nije prekinuo maltretiranje a mogao je to da uradi posle 10 minuta a ne jednog tromesečja ili polugodišta tako i zrtva silovanja moze da se ponasa isto.

Joca

pre 3 godine

Bila sam 5.razred OŠ (11 godina), igrala sam lastiš u parkiću sa drugaricama i neki malo stariji dečak je odjednom prišao i uštinuo me za d***.

Rekla sam mami čim sam došla kući.

Sa svojom decom pričam svakog dana. Osetim kad su ukrivo zakopčali dugmad, a kamoli kad ih nešto muči.

Toliko i pozdrav.

5ar

pre 3 godine

Znači po zakonu je silovati ako tu žrtvu siluješ više puta?
Kakve veze ima sa bilo čim to zašto je ćutala, i zašto je bila više puta silovana? Kakve veze sa razumom ima to da li je to bila sekta, da li su roditelji znali, ili nisu, da li je ona čak i pristajala na sve to?
Alo, maloletna osoba je imala seks sa čovekom od 60 i kusur god. čak i da ga je molila za seks, po zakonu, morao bi da odgovara. Ili ćemo da menjamo zakon, ili čemo da poštujemo zakon, šta će biti od ta dva?

tabela zapadne konferencije

pre 3 godine

Procitam ovaj tekst, posle udjem u komentare, procitam komentare, vidim odnose pluseva i minuseva... I zakljucim da smo jedno veoma ograniceno i nakaradno drustvo, lepo je neko rekao, mi ni ne zasluzujemo bolju vlast.

Silverfox

pre 3 godine

(ana, 28. januar 2021 11:53) U srpskom zakonodavstvu postoji krivično delo obljube zloupotrebom položaja i ono što se desilo maloletnim učenicama bi verovatno moglo da se karakteriše na taj način. Međutim, onoga trenutka kada te učenice navrše 18, to više nije ni obljuba zloupotrebom položaja. Za "klasično" silovanje je potrebna prisila, pretnja prisile ili ucena (ali ne ona u stilu "nećeš dobiti ulogu"). Mislim da nigde u svetu nije zabeležen slučaj da je mentalno zdrava punoletna osoba silovana jednom sedmično tokom pola godine, a da pri tome nije bila u zatočeništvu.

Ja

pre 3 godine

Panke

Ne znam po cemu je vojska dokaz zrelosti, zaista. Odes tamo i radis sta ti se kaze, mozak ostavis kod kuce. To je stvaranje podanickog i poslusnickog mentaliteta u odnosu orema drzavi, a ne stvaranje psihicki zrelog coveka. Mnogi moji poznanici su isli u vojsku i nisam primetila da su se vratili drugaciji nego sto su otisli.

nišlija

pre 3 godine

@PLO:Kažeš žrtva psihički pripremana...Pa i žene se pripremaju vekovima,milenijumima da kad se udaju da ispunjavaju bračne dužnosti pa skoro da neznam nijedan brak koji posle naaajviiiše 5 god ima sex.

ja sam

pre 3 godine

Najvise volim ove sto sve znaju sta bi i kako bi uradili i reagovali u zivotu,sa 17,27,57....a kad im se slicno desi....corak. Onda je to "nesto drugo". Nisu svi isti,ne reagujemo svi isto ni na dobre a kamoli uzasne stvari! I sta sad, koja je poenta te price "sto si se vratila opet tamo da te opet siluje?" Je li to opravdava silovanje i seksualno uznemiravanje? Posto si se vratila,sve je ok,to si htjela?!? Fuj...

Pera

pre 3 godine

Pita moj stari deda ako ima još neka da bi ćutala da je siluje 17puta, priznao bi sve i prepisao bi joj stan, a u zatvor bi dobrovoljno išao.

mamakoka

pre 3 godine

Ja sam bila ozbiljna sa 17 godina,ali nisam bila formirana nimalo. Nekad su deca ranije sazrevala,sad je to nesto kasnije. U podrumu zgrade gde smo živeli umalo me nisu napastvovala 2 brata iz komšiluka. Imala sam 8,9 godina. Kad sam shvatila da ce da se desi nesto strasno samo sam rekla da cu da vrištim iz sveg glasa ,ako se približe jos korak. I oni su sami bili jos uvek deca. Ovo o čemu pričamo je stvarno. Postoji svugde. Stalno moras da si na oprezu. Kao društvo moramo da menjamo svest. Žene su drugorazredna bića uopšte ne samo u Srbiji. Ovaj covek je godinama oblikovao psihu ovih devojčica. I desilo se to sto se desilo.

željko

pre 3 godine

Bravo za Bokana i Tinsku.Jednom logičnom izjavom pokupili su više simpatija nego sve one nelogične izjave svih navodnh žrtava.Aleksića samo što još nisu personifikovali kao Fredi Krugera pa da i u snovima siluje i to po više puta više godina.Milenici ako ne uspe njen SF scenario,uvek može na kasting za novu Wonder Woman 2021 ili u novom Osmom putniku kao glavna heroina naravno,samo ako može da uklopi snimanje sa silnim filmskim spektaklima u Rusiji,s obzirom da dotična ponosno ističe i neku internacionalnu karijeru bezmalo u rangu jednog Šerbedžije.

Sima Strahota

pre 3 godine

Nikad nisam cuo ni video da neka devojka uredno odlazi na silovanja i to jednog te istog dana u sedmici. To je toliko besmisleno i nerealno da moras biti dobro ispranog feministickog mozga pa da poverujes u tu nebulozu.

panke

pre 3 godine

Ja


verovatno su sluzili vojsku bez oruzija po zabavistima i ambulantama,tamo sigurno neces nista nauciti.naravno da treba da slusas i radis sta ti se kaze,zamisli da svima ugadjaju na sta bi licila vojska,na cirkus.i za godinu dana ti dodju neke stvari iz dupeta u glavu,a kome ne doju ostace blesav do kraja zivota.

Harry

pre 3 godine

Vajnstin je osudjen na 23 godine robije, a da sud nije imao ni jedan materijalni dokaz za silovanja i druga seksualna zlostavljanja i isto je zrtvama trebalo mnogo godina da prodje da bi izasle u javnost sa tim sta im se desavalo u proslosti. Pri svemu tome Vajnstin nije silovao maloletnice i zlostavljao decu poput „naseg“ Mike. Vajnstin je prakticno osudjen na dozivotnu kaznu s obzirom na starost i zdravstveno stanje, a sa Mikom je situacija skoro identicna. Sledece godine puni 70-u (nadam se da ce rodjendan da slavi u zatvoru), a onomad neko rece da je i srcani bolesnik. Moze i njemu da se desi da bude osudjen na „dozivotnu“.

iosonostefan

pre 3 godine

Vidim da je narod dosta podeljen po ovom pitanju. Ali žena je potpuno u pravu! Vrlo dobro su znale koja je nagrada za te bolesti i bile su spremne da ih podnesu. Realno i ja bih pristao kada sam bio mlađi na slične stvari sa profesorkama koje mi se ne dopadaju samo radi koristi, sličan sam ostao i dan danas. Znači nije do godina već do toga kakva je osoba. E sad da im je baš svima "isprao" mozak i toliko dobro manipulisao da ni jedna ne prijavi toliko dugo... Previše čudno.

РУ

pre 3 godine

Ако се којим случајем докаже да није било силовања и да је све ово лаж, најмања казна за лажове би била доживотна робија. Човеку сте уништили живот и пре пресуде. Срамота.

Sanja

pre 3 godine

zbog ovakvih komtentara moralnih rugoba su devojke godinama i cutale. dobrovoljno ili ne, to sto je ovaj hohstapler uradio, gnusan je zlocin

Slucaj

pre 3 godine

Koliko je zena dozivelo da im se manijak prilepi u prepunom autobusu? Pokusavaju da se pomere, cekaju stanicu da se preslazu ljudi. I cute, od stida sto im se to desava! Iako okolo ima desetine ljudi, ne ocekuju pomoc nego samo kriju svoj stid...

Nebojsa

pre 3 godine

Sva deca svih poznatih i javanih licnosti su isla u tu skolu-ko je bre ovde lud? Jel ta skola poput crkve u kojoj su morala da se "krste" sva deca svih poznatih roditelja! Lik koji je vodio ovu skolu uzimao ogromnu lovu i nasladjivao se mladim devojkama koje su bile omađijane njegovom "lepotom".
Proverite vi da li je ovo bila skola ili ipak neka sekta.

Јабучило

pre 3 godine

ko ste vi da sudite zrtvama silovanja? zar je silovanje samo ako ima grebanja i vristanja? zar silovanje nije ako je zrtva recimo ucenjena? i sta ako je zrtva i mazohista, ili bez samopostovanja, zar to znaci da treba da bude zlostavljana/silovana od strane 3 puta starijeg coveka? gospodjo tinska, naravno da cete biti osudjivani zbog ovakvih izjava jer njima upravo opravdavate silovatelje!
(ana, 28. januar 2021 11:53)

Жена поштено каже и од речи до речи је у праву.

joja

pre 3 godine

"one su psihicki bile pripremane da to nikada nikom ne kazu kad im se desi i to godinama"

On im je po vama od 12e šaputao: "e jednom kad nešto bude niko ne sme da zna..." Ceo komentar PLO je potpuna besmislica na način totalne izmišljotine. Svi plusići tu samo su projekcija, znak upinjanja onih koji hoće da je nešto tako - nezavisno od realnosti. Naš pošto-poto MeToo.

Nemanja

pre 3 godine

Svaka zena sanja o strogom profesoru, svaki muskarac o strogoj profesorki, to su seksualni snovi svakoga, ne zaboravi to...
(Razmisli dublje, 28. januar 2021 12:51)

Ono kad tripuješ da svi imaju tvoje fantazije.

kiki

pre 3 godine

Potpuno je u pravu Jelena. (...)
(Lepa, 28. januar 2021 12:22)

šta je potpuno u pravu - pa već u prvoj rečenici je slagala da je neko "išao da bude silovan 17 puta". za početak, izmislila je i brojku i ponašanje žrtava. za kraj, pitanje je da li bi milena radulović ikada prijavila događaj da se nije dogodilo da joj se obratila nepunoletna klinka koja je doživela isto što i ona. moguće da bi naprosto potisnula događaje kao veliku neprijatnost i lični sramotu, sa čime predatori i računaju. skupila je hrabrost da se suoči ne samo sa sopstvenim osećajem srama, već i sa malignim pojavama i naklapanjima poput ovog jelene tinske. hrabra milenina reakcija da se izloži i stane siledžiji na put, i zaštiti druge devojke. želim joj sve najbolje.

Ja

pre 3 godine

Marko

Neke devojke su i svedocile da ih je zlostavljao prstima i vibratorom, a verovatno dok je mogao, radio je to i penisom. Sigurno moze da se utvrdi kad je operisao prostatu i to ce samo pomoci da se kockice sloze, da se utvrdi hronologija dogadjaja, da se odgovori na pitanje zasto je neke silovao na klasican nacin, a druge ne.

PoDediniciji

pre 3 godine

“I još papreno plaćaš časove silovanja na koje se uporno vraćaš, i vrištiš tamo i otimaš se...”
—-/
Po definiciji, žena ne mora da se otima i vrišti da bi bilo silovanje. Punoletna žena je dovoljno da kaže “ne”, a maloletna ne mora ništa da kaže i smatra se silovanjem - dovoljno je da je maloletna. Ukoliko je maloletnica htela - jedna vrsta silovanja. Ukoliko maloletnica nije htela - druga vrsta silovanja. U svakom slučaju je protivzakonito. Zakon ne može da meri stepen mentalno i fizičkog razvoja osobe da bi procenio da je ok da neko ima seksualne odnose. Zakon kaže NE one ispod 18. godine.

Јабучило

pre 3 godine

Nema tu silovanja,sve su pristale dobrovoljno.
(partizanovac, 28. januar 2021 13:16)

Ове изјаве су подједнако опасне као и оне да су све силоване... Пустимо суд да ради своје.

Ja

pre 3 godine

Panke

Odakle Vam te ideje? Ako Vam to nisu dovoljni argumenti, evo Vam jos, jer ja sam neko ko obozaaavaaaa argumente: poznato je da u nekim zaostalim drzavama sveta, koje su stalno u nekom stanju oruzanog sukoba, postoje deca ratnici i vojnici. Ta deca pucaju na odrasle ljude i ubijaju ih precizno i rutinski, nemaju vise od desetak godina, prosla su vojnu obuku i drilovana su po vojnickom sistemu, odvojena od roditelja, bez nade da ce im se ikad vratiti, bez svesti da su zloupotrebljena i da im je neko ukrao detinjstvo i svaku sansu da ikada budu normalni ljudi, a mozda i svaku sansu da uopste odrastu. Jesu li Vam to formirane licnosti? Je l i dalje mislite da su vojska ili paravojska merilo neke zrelosti i formirane licnosti?

krsta

pre 3 godine

Tinska - moralna gromada
zato je svoj brak sa Igorom Pervićem pretvorila u rijaliti. Ko sve u Srbiji deli lekcije, sve sam rijaliti nivo.

marko

pre 3 godine

Danas je njegov advokat izjavio, da je Aleksić operisao prostatu, valjda su mu odstranili, posledica operacije je da nemože da ima erekciju. E, sad, da li je to tačno, utvrdiće istraga i veštačenje.

podrška devojkama, samo napred

pre 3 godine

To je drska izjava na štetu žrtve. Nije to silovanje došlo iznenada nego je pripremano i deca su manipulisana. On im je bio kao neki guru kojeg bezpogovorno slede da bi uspele u zivotu i karijeri. Stekao je njihovo poverenje mada su njegive metode bile okrutne, ali one su mislile da to tako mora da bude, da je to cena uspeha, da je to stvarno neka vezba i priprema za buduci uspešan glumački zivot, da su to pripreme za snimanje teških scena za film. Čak i kad su posumljale da nesto nije u redu nisu znale ni umele kako da to reše. Roditelji su plaćali visoku cenu, potrošili pare, i druga deca iz boljih porodica idu u istu školu, pa misle valda to tako mora. Ako neko dete ide na časove od osme ili desete godine kod profesora autoriteta i taj ih ne dira pre 17-te, oni su već izgradili poštovanje i poverenje prema njemu i ta promena je nešto šta pomisle da je došlo vreme za tu vrstu “vežbe”. Ništa ne znaju i ne migu da realno razmišljaju. Apsolitno sam na strani žrtava ma koliko nešto izgledalo “nelogično”. Psiholozi da objasne “nelogičnosti”. Te mlade devojke su bile u potpunoj psihološkoj vlasti svog profesora. I nije pitanje zašto niste pre kazale, nego pohvala da ste kazale uopšte.

Bronhitis

pre 3 godine

Mnogima se ne dopada ovo šta su rekli Tinska i Bokan, ali visoki pravnici jesu sa njihove strane. Konsultovao sam komšinicu sudiju i gledao emisiju sa još 2 gošće iz vosokog suda. Na osnovu informacija, ovo šta je Aleksić radio i kako su žrtve opisale nije silovanje već je krivično delo - Obljuba - Zloupotrba položaja. Obljuba - ZP ne podrazumeva fizičku silu ili direktnu pretnju ženi da bi pristala na seks i po tome se, pravno definicijski razlikuje od silovanja. To delo može podrazumevati psihičko slamanje ličnosti pre samoč čina obljube, ali ako u konkretno samom činu nema otpora, onda to nije silovanje. Tipičan primer za obljubu - ZP je kad stanodavac kome podstanarka, samohrana majka, nema da plati, kaže da će joj oprostiti dugove i neće nju sa decom izbaciti na ulicu, ako spava sa njim. Ona onda dolazi sama u njegov krevet, ne kaže ,,Ne'', ne buni se, ali je pre toga psihički slomljena. Ovde je slična priča. Njima dvema je Aleksic stavio do znanja da neće postati glumice bez njegove pomoći jer njegova žena drži katedru glume na FDU (Obe su se kasnije upisale baš kod Aleksićeve žene na katedru), a da tamo prolazi samo 12 od 1000 kandidata. Njih dve, bile su psihički slomljene tom istinom. Od njega im je zavisila sudbina. Zato su dolazile opet i opet, iako je to neobavezan kurs i zato su prihvatile da to bude u tušini, da niko u drugoj prostoriji ne čuje, ali su iznutra mrzele sebe i znale su da će jednog dana pući ako to ne kažu.

Јабучило

pre 3 godine

Poštenoj ženi silovanje ne bi trebalo nikako da se desi. Ona bi se pre ubila braneći čast. Dakle, Tinska bolje da ćuti, nego da priča na sva zvona ko je i kada na FDU spopadao pre 100 godina. Dala je za ocenu, pa se pokajala i neka ne glumi poštenje.
(Lol, 28. januar 2021 12:39)

Или само врло добро зна како те ствари функционишу?

Bruder

pre 3 godine

Da se razumemo ,lik je predator ,znaci T-rex ...to je sindrom ovaca ....kada se ukoce i cekaju svoj red da ih vuk zakolje ,to se isto desavalo u ratu ...znaci lupam hiljadu zarvorenika idu na klanje ,ubijanje ,a 10 vojnika stoji ....ali sindrom stada ...nemoj da iskaces iz reda ...bices ubijen....i niko nece . pljackasi banke koriste istu situaciju ,njih 3 udje u banku gde je 50 ljudi i svi rade ono sto pljackas kaze jer ima oruzije ....znaci postujem izrael ,i njihovo stanovnistvo ...nema predaje do zadnjeg coveka . Ili svi idemo odjednom ,pogine 8-10 ljudi ali ne moze 1000 . pa ako mi je sudjeno da poginem ,neka bude da nisam cekao u redu kao tele ...

gagi4

pre 3 godine

Ako ista tog Aleksica oslobodi, to ce biti ova medijska naklapanja! Imate zakon koji jasno definise, sta je silovanje, sta je obljuba, sta je bludna radnja, sve lepo pise, propisuje kazne, a i zastarelost dela! Ne moze Aleksic da odgovara ako ga neko prijavi anonimno, kao ona devojka pre neki dan, koju je silovao utorkom, i tako sedam meseci?! Dakle, ako hoce pravdu, morace da podnese prijavu tuzilastvu, a ne da pravi senzacije po novinama, time samo rizikuje da sve padne u vodu!

Јабучило

pre 3 godine

Danas je njegov advokat izjavio, da je Aleksić operisao prostatu, valjda su mu odstranili, posledica operacije je da nemože da ima erekciju. E, sad, da li je to tačno, utvrdiće istraga i veštačenje.
(marko, 28. januar 2021 16:20)

Био је случај силовања код нас, има томе много година, али је било у новинама. Наиме, полно немоћни старац је силовао девојчицу од 12-13 година прстом у колима (нису у возном стању) свог покојног сина. Тако да... Све је могуће.

Snupy

pre 3 godine

Vazno da su one svaki dan isle u skolu,, Stvar Srca"" i plus placale. Da me neko svaki dan zlostavlja na bilo koji nacin i ja dalje da idem i jos da mu platim.. Ej ljudi, pa dajte malo pameti u glavu.

pfff

pre 3 godine

Uff mnogo je to komplikovano. Kad se covek ne unosi onda moze da kaze “pa sto se vracala 7 puta”.
Morate da shvatite da covek koji je na glasu, prof, uspesan u svom poslu fascinira decu. Znaju da ce imati benefit od njega i da ce uspeti da se upisu na fakultet koji ne moze svako da upise, samo najbolji. Ako ti takv jedan covek da kompliment da si odlicna, ti cvetas... pa to traje godinama, red hvaljenja, red pokuda... ali u jednom trenutku imas utisak da si posebna, da si najbolja... tinejdzeri, najgori moguci period... roditelji su bezveze, majku mrzis, cale radi, a profesor ti udeli kompliment i ti procvetas i zivis za to da dobijes opet isti. Na kraju on to zna i koristi, a ti mislis da to tako treba i da je to super, jer se zaljubis u osobu koja ti zeli najbolje i pravi od tebe “bolju” verziju. To je manipulacija. Teska manipulacija koju devojcice tinejdzeri ne prepoznaju. Ja sam sigurna da se u njenoj glavi sukobila zaljubljenost u njega kao prof glume i jedine profesije kojom je zelela da se bavi i one druge strane da je bila svesna da to nije ok, s tim sto je to gurala pod tepih. Ljudi, to nije u redu da vam neko manipulise dete. Nije ok da koristi ljubav prema nekom zanimanju. To prosto nije ok i nemojte sve povrsbo posmatrati. Ja sam gledala nesto sl u muzickoj skoli, gde devojcice od 15,16 godina sedaju u krilo profesoru sa sve osmehom na licu, gde ih ljubi u obraz i kaze kako sy slatke i kako super sviraju. On je bio autoritet i najbolji prof gde su njegovi ucenici najbolji svuda. Je l to vama normalno? Naravno da nije, ali ko je to mogao da vidi sem ucenici i price da se on zapravo postavlja kao da je cale i da je to sve ok.

Ivana

pre 3 godine

Izjava: "Što nisi išla petkom".
Pa ako je utorkom dozivljavala sta je vec dozivljavala, petkom po onoj narodnoj "petak-metak" tek bi je dokosurio.
Sve je ovo meni sumnjivo. Nadam se da ce sud u skorije vreme presuditi.

Snupy

pre 3 godine

Jelena je super zena, ne predstavlja lazni moral kao sto vi volite.. Sve postene a mi kurve ne mozemo da dodjemo na red od tih moralnih'''''

m

pre 3 godine

Zar da Tinska sudi o ovoj stvari? Kada je neka od devojaka rekla da joj se to dogodilo 7 puta? Zašto neko ne ispravi Tinsku u ponavljanju optužbi na račun devojaka? Jel ona advokat Aleksića?

PfC

pre 3 godine

Po zakonu silovanje je akt koji se radi ili uz prinudu ili uz pretnju. Seks ucenom nije silovanje ali je isto krivicno delo. Tako da se Aleksicu svasta moze staviti za optužbu ali ne i silovanje. Konkretno mislim za Milenin slučaj. Jer se vracala tamo to je ono gde pada optuzba za silovanje. To sto je on koristio svoj polozaj i autoritet za seksualno iskorišćavanje i maltretiranje maloletnica odgovarace svakako jer tu ima elementa i pedofilije jer je napastvovao i devojcicu od 10 god, ona ga je prva i prijavila.

Nash Chovek

pre 3 godine

Najmnje 4 meseca ( po njenoj izjavi ) trpela je da je narkoman maltretira I bije, jos ga je I izdrazavala a imala je " malo vise " od 17 godina !
Ne zrela vec prezrela licnost .
I ima hrabrosti da otvori usta.
A Tek o pricama ( Nije bilo interneta) da su joj kolena retko bila zajedno a broj njenih bivsih " osvajana" muskog sveta ni OZNA (ili BIA po danasnjem ) ne moze da dozna.

night owl

pre 3 godine

Nemam određeni stav po pitanju serije ili filma o ovom nasilju, ali ovaj gospodin bi trebalo da zna da upravo pisanje takvog scenarija može biti oslobađajuće za žrtvu. Potpuno je pogrešno, potiskivati i truditi se da to zaboraviš jer onda postaješ psihiči bolestan. Pitajte bilo kog psihoterapeuta da li se sa svojim trumama i strahovima trba suočiti ili ih zatrpati.

Sempervivum

pre 3 godine

Тај човек је очигледно припремао жртву неколико година за тај чин. Она је "едукована" да то прихвати и буде искоришћена. То не значи да је напасник дошао пијан, напрасно је истукао и да је имала модрице, не... Ово значи да је она била недовољно свесна шта се то догађа. Схватила је тек касније да је искоришћена. А коришћена је све време, јер је та "игра" корак по корак било својеврсно уживање за напасника и обрада жртве. За напасника је она била један од негованих цветова из његове баште, који је он гајио и на крају убрао. Злоупотребио је своју позицију.
Ово је ствар за психијатра, схватите то!
Није ствар плитких коментара...

C i n i k

pre 3 godine

Gnusam se nasih serija i filmova a pogotovo se gnusam te buduce serije ako je budu snimili.
To bi tek bila svojevrsna budalastina .

Skywalker

pre 3 godine

Dokle smo mi dosli? Ja sam ateista bio i danas sam, a u zivotu skoro da nisam prekrsio ijednu Bozju zapovest. Dakle, zena koja je potkraj 90-ih u jednoj televizijskoj emisiji, govoreci o bezgresnom zacecu, rekla, parafraziram "ovde bez k.... nema nista" prica o Bogu i zalaze se za uvodjenje veronauke u skole!

posmatracica sa strane

pre 3 godine

klasičan komentar zapravo. "Meni" ne bi moglo da se desi da "mene" neko siluje, bla, bla. Nije se Vama desilo nego njoj pa ne mozete da sudite. Drugo, nismo svi isti, pa opet ne mozete da sudite. Psihologija se ovim fenomenom bavi, pod temom "zasto napadamo zrtve". Razlog, po njima, lezi cesto u sledecem
- ako se meni nije desilo, a ja sam bolja, pametnija i lepsa, sto bi se njoj desilo.
- ako nije ovo gore, cesto je tema da zelimo da osecamo kontrolu nad sopstvenim zivotom pa ne verujemo da neki pakao moze da traje ili da bude tesko resiv.

ruzno je, kako god da okrenes.

Sanja

pre 3 godine

U mojoj bivsoj firmi, kad su nam nadredjeni trazili da potpisemo nezakonit, krajnje ponizavajuc papir i to pod pretnjom otkaza, svi su sem mene, potpisali. Svi, muskarci i zene. A prvi su potpisali oni koji su se pretstavljali kao hrabri i bucni. Sve odrasli ljudi. Zbog mog nepotpisivanja, otkaza, usamljenosti u situaciji, kao i zbog moguceg sudskog postupka na kom ne bi ni bilo dokazivanja, jer su dokazi bili jasni kao dan.. ja sam dobila cir na zelucu. U toj prici su svi bili odrasli i niko nije emotivno bio vezan za svoje okruzenje, niti su nas sefovi vaspitavali i izigravali oceve. Toliko o tome sta bi ko radio. Nikom notmalnom ne treba takva vrsta stresa, a nije cak u pitanju ni seksualno zlostavljanje.

pa sad...

pre 3 godine

Danas je njegov advokat izjavio, da je Aleksić operisao prostatu, valjda su mu odstranili, posledica operacije je da nemože da ima erekciju. E, sad, da li je to tačno, utvrdiće istraga i veštačenje.
(marko, 28. januar 2021 16:20)

Koliko znam prostata nije neophodna za seksualni odnost, ona proizvodi seme a testiti spermu. Bez prostate se ne moze napraviti dete, ali bi trebalo da moze da se ima seks. Cak bi po nekoj logici, moglo da bude i lakse imati sex nego kada je prostata uvecana jer u tom slucaju moze da pritiska krvne sudove i kanal koji sprovodi sprermu. Nisam strucnjak ali logika mi govori ovako.

Eugen

pre 3 godine

Vajnstin je osudjen na 23 godine robije, a da sud nije imao ni jedan materijalni dokaz za silovanja i druga seksualna zlostavljanja i isto je zrtvama trebalo mnogo godina da prodje da bi izasle u javnost sa tim sta im se desavalo u proslosti. Pri svemu tome Vajnstin nije silovao maloletnice i zlostavljao decu poput „naseg“ Mike. Vajnstin je prakticno osudjen na dozivotnu robiju s obzirom na starost i zdravstveno stanje, a sa Mikom je situacija skoro identicna. Sledece godine puni 70-u (nadam se da ce rodjendan da slavi u zatvoru), a onomad neko rece da je i srcani bolesnik. Moze i njemu da se desi da bude osudjen na „dozivotnu“.

R49

pre 3 godine

U ovom slučaju svi su u pravu, zato istraga mora da bude detaljna i sveobuhvatna. Inače prostata nije neophodna prilikom silovanja, to valjda svi znaju.

Ja

pre 3 godine

Pejgamber Radovan

Ti znas sta je mene interesovalo? Govorim o cetiri moja brata, o bivsem momku koga sam cekala iz vojske, o najboljem drugu koji mi je sada muz i o jos mnogim ljudima u mom zivotu, koje sam ispratila u vojsku i docekala iz nje i sa kojima sam i sada u bliskom kontaktu. Nisam primetila, niti su oni sami primetili kod sebe neke promene u licnosti, na koje bi mi ukazali. Izuzimam jednog drugara koji je u vojsci trpeo neku vrstu mobinga i maltretiranja i koji odatle izasao bukvalno sa traumama, ali ni on nije izasao kao izmenjena licnost. Zao mi je sto vam rusim sneska, ali tako je kako je. Svi su jedva cekali da se vrate kuci odande i to je sve, to je jedini utisak iz vojske koji su sa sobom poneli. Dovidjenja, prijatno!

sos

pre 3 godine

Neko pomenu da je država kriva... Ma ko bio na vlasti, ne može biti odgovaran za postupak pojedinca. Naročito ako je u pitanju žrtva koja to ne želi da prijavi, već čuti godinama i iznova trpi i prihvata sve što joj se dešava.

Aca

pre 3 godine

Njih su roditelji slali u školu. Roditelji su već dali bogatstvo da oni uspeju u životu. Da li je lako maloletanoj osobi (detetu) da baci sve to i izneveri svoje snove i snove njihovih roditelja?

abc

pre 3 godine

Sve sto Tinska govori stoji, ali u slucaju da je to neki novi profesor, recimo odes na privatni cas i naravno neces dozvoliti da te neko spopada i siluje svakog utorka, ne sa 17, nego ni sa 14. Ali, ovo su bila deca od 8-9-10 godina koja su polazila u tu skolu... on je od sebe izgradio kult, vrhovni autoritet koji mozda kod kuce nisu imale... one su njega obozavale, mozda i bivale zaljubljene kako su postajale tinejdzerke, ovakva figura je mogla da im radi sta hoce.. naravno ne svima, tako ih je i birao, znao je on dobro ko ce na sta pristati, ko bi vristao, ko ima kakav odnos sa roditeljima iako oni nisu dolazili... i verovatno je ispipavao teren, malo po malo, nije on njih napadao sa vrata uz pretnju po zivot i telo.. i uzivao u celom tom procesu, ne samo u ovome za sta ga optuzuju.

sofija

pre 3 godine

Mnogo smo moralno I intelektualno nevini kao drustvo. Cuj ove gde su modrice? Pa nisu svi pedofili sadisti. Niti je svaki silovatelj manijak iz zbuna, Majko mila jesmo naivni.

seljadin

pre 3 godine

ima nečeg bolesnog kad gomila slabih ličnosti jedva čeka da potisnutu frustraciju i mržnju ispolji kroz spremnost na linč pa i ubistvo i to u osnovi ne interesuje ih razlog već da tako pokažu moć

Zgembo

pre 3 godine

Silovanje je širok pojam za nas van pravne struke.
Neko kaže da je silovanje ako ženska osoba kaže "ne" a nasilnik se ne povuče. To ovde nije slučaj.
Drugi kaže da je silovanje i kada je žrtva ucenjena? Ovde bi moglo tako da se protumači. Ali onda treba definisati ucenu dovoljno ozbiljnu? Pretnja smrću, batinama ili izbacivanjem iz škole nije ista.
Veoma komplikovana situacija.

Pejgamber Radovan

pre 3 godine

Mnogi moji poznanici su isli u vojsku i nisam primetila da su se vratili drugaciji nego sto su otisli.
(Ja, 28. januar 2021 17:34)

Nisu išli u vojsku da bi im penisi porasli. Nege druge promene su se sigurno desile, ali tebe to nije interesovalo...

mamakoka

pre 3 godine

Ovde nesto nije bilo u redu. Mozda nisu silovane,ali nečeg je bilo. Ako on prodje nekažnjeno kakva se poruka šalje? Koliko ima Mika Aleksića po školama ,koji vrebaju iz prikrajka? Hoćemo li moci mirno da šaljemo decu svakog dana u školu?

Realno

pre 3 godine

“Ako je ona pod traumom potpuno je logično da joj je teško, da plače da u svedočenju gubi osećaj za racionalno, da počinje da jeca, da ne želi toga da se seća. Šta sad ne želi toga da se seća, a pravi seriju od toga?", kazao je Bokan”—e pa vidiš Bokane, postoje jake osobe koje ne placu i žele da sve sto vernike prikazu javnosti! A i ne dožive sve traumu.
(A, 28. januar 2021 17:38) # Link komentara
Osnovni uslov da bi se nešto kvalifikovalo kao silovanje je TRAUMA. Nema traume, nema silovanja.

kako se kaže "prevari me jednom, krivica je tvoja, prevari me dvaput, krivica je moja"

pre 3 godine

Danas su svi stručnjaci za silovanje jer je to u modi, ali mnogo bi bolje bilo da znaju šta je to Stokholmski sindrom.

PSL

pre 3 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali jedno je pričati ja ne bih ovako ili onako dok se ne nađeš u datoj situaciji. Postavlja se pitanje zašto žene trpe nasilje u porodici? Koliko smo imali prilika da vidimo da su žene trpile fizičko i psihičko nasilje i po dvadeset godina? Zašto? Zato što imamo sistem koji ih neće zaštititi. I kada prijavi nasilje šta se desi sve u stilu, pa neće se više ponoviti, muž dobije neku opomenu i teraj dalje ili joj se kaže pa nemoj ga provocirati i td. e sad nismo svi istog karaktera pa eto ja verujem da Jelena Tinska ne bi trpela da je muž tuče ili ne daj Bože da je neko siluje, ali isto tako verujem da je mnogo mnogo više onih koje ćute.

Mare

pre 3 godine

Jelena dajes sebi mnogo za pravo, to sta ti mislis sta bi ti radila u tom slucaju i sta je tebi cudno je totalno nebitno jer nije se tebi desilo i na kraju krajeva ne znas o cemu pricas. Posebno komplikovane su situacije gde je silovatelj ima autoritet roditelja koji se pazljivo gradio tokom godina, koliko zrtava seksualnog nasilja ima u porodicama koje se ponavljaju i gde zrtva oseca da nema kome da se obrati i da joj niko nece verovati, da ne pricam o dubokom osecaju sramote i osecaja krivice koju takve zrtve obicno nose.