Ponedeljak, 04.01.2021.

11:00

Nikola Jokić o problemima Denvera VIDEO

Nikola Jokić je posle četvrtog tripl-dabl učinka u sezoni govorio na konferenciji za medije.

Izvor: SN

Nikola Jokiæ o problemima Denvera VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Locutus

pre 3 godine

Meni se pored Kampaca svideo i Grin. Po meni korisniji igrač za Denver od Grenta Grin je visok, može da pokrije i 4 i 5, ima odličan šut za 3. A u odbrani je isto ok.
Odlučan kao šesti igrač koji će da igra 20-ak minuta.
Sad samo treba ugraditi nekome Herisa i Bartona za jednog dibrog šutera koji igra solidnu odbranu.
I to bi bilo 8 kvalitetnih igrača u rotaciji.
Majer, novi bek, MPJ, Milsep, Jokić, Kampaco, Moris, Grin.
Denver već ima još 3-4 pristojna igrača popune toster (Moris, Dozijer, Hartenstajn, Bol...)
(x, 4. januar 2021 14:45)

Grin je prekaljen košarkaš, 30 godina i sigurno ima bar još 2-3 godine dobre košarke. Jedino što mislim da je poređenje sa Grentom pomalo besmisleno. Grent je 3-4, a Grin 4-5. Grin je trebao biti zamena za Milsapa, što će verovatno do kraja sezone i biti kada Grin bude u prvoj petorci, a Milsap zamena. Zamenu za Grenta trenutno nemaju (možda kasnije uskoči neko od ovih omladinaca), Dozir će verovatno imati ulogu Krejga.

јд123

pre 3 godine

No name, 4. januar 2021 17:22

Нисам ни ја убеђен што се Бол Бола тиче, али је мехуру показао добре офанзивне квалитете као тројка. За сада се није снашао. Али ако хоће некоме да увале Хериса и Бартона, морају да додају некога од талената. Значи трејд за неког талента а ову двојицу да изједначе плату играча које добију.
За сада највећу вредност има МПЈ, онда Бол Бол, па Хемптон. С тиме што Бол Бол и Хемптом мању, пошто су руки и нису још ништа показали.

Што се Портера тиче не брине мене толико његова одбрана и остали недостатци у игри. Поправит ће он то временом. Питање је да ли ће моћи да се уклопи са Николом и Марејем. То је по мени главно питање, зато и нема смисла да игра са резервама. Ако не може са Јокићем и Марејем, онда ће га трејдовати. Ако га случајно опет пребаце на клупу то ће бити знак да га хоће трејдовати. Као резерва ће имати и бољу статистику.
Неће сигурно пристати на продужетак уговора да буде шести играч, јер има доста екипа, које би градили екипу око њега.

Зато мислим да судбина МПЈ-а у Денверу још није одлучена.

No name

pre 3 godine

(јд123, 4. januar 2021 13:49)

Nadamo se da će Porter još napredovati. Kako u odbrani, i u driblingu sa loptom. Ja sam bio njegov žestok kritičar. Ali sa 22 god može on još da napreduje.

Ko je malo gledao Bol Bola, od njega nažalost nema ništa. U najbolem slučaju trebaće mu minimum 5 godina da postane korektan igrač.

deniro

pre 3 godine

Nema tu mnogo filozofije ......Nikola je odličan igrač ali ne vidim u perspektivi da će neki trofej da uzme. Denver nikako i nikad a bogami za reprezentaciju je ona Kina bila zadnje što su mogli....pa vi lupajte minuse.

nevski

pre 3 godine

Problem u igri Denvera....
Hajde da vidimo ko im ne treba,za početak Barton 13 mil. po sezoni,može se i bez Herisa,20 mil. po sezoni,uz jednog ili dva pika prve runde 2025( sve pre toga razdeljeno) mogao bi da se dovede maltene rising superstar,reći ću samo da Cristian Wood nije puno koštao Hjuston,a,legao bi Denveru kao bu..li šamar.
Marej.....koliko god bilo bogohulno,za njega i Bartona recimo možeš da dovedeš koga god hoćeš,neki ne vole Hardena,kvari atmosferu u ekipi,ali,zamislite njega i Jokića rade šta požele,odmah bi i Hardenu bilo lakše i prihvatljivije,njemu nije više bitno gde igra,čoveku samo hvali trofej.
Jokić,da li je moguće da je on problem....pa njega samog radi,da.Treba ili da insistira na pojačanjima pravim,ili da ide u Dalas,on i Luka mogu dalje nego Luka i Porzingis.
Odbrana,pa 26 su u ligi i to posle ove pobede,puštaju skoro 42 % trojki,49%
suta iz igre,po skokovima su takodje pri dnu,Kad se igra pik end rol preko njih,tu je Jokoć najranjiviji u odbrani,nemože nošta da odbrani,dok mu je odbrana jedan na jedan skroz pristojna,poboljšao se malo.Zona koju Denver pokušava da igra je krivac za gore navedene procente.
Napad,ove godine su još pomozi bože,kakvi su prošle bili,ali nedovoljno je to s obzirom na to kakp igraju odbranu.
Roster....
trenutno
Marej,Moris,Kampaco,Grin,Milsap,Jokić,MPJ i Dozier....to su igrači koji kooliko toliko doprinose...za dvojicu prvonavedenih s početka teksta,moglp bi se dovesti kršteno čeljade,a Hartenstajn....WTF
Domet ove sezone,početak je važan,ako u narednih šest utakmica,dve kući i četiri na strani,ostanu glavom iznad vode,tj.budu na 50%,mogu do nosioca u plej offu,za dalje,o tom potom,ako nastave da gube,biće frka i za plej of.
Najveći problem ekipe, Malone,definitivno.

.sportski pozdrav i srečan božić unapred iz hristos se rodi!

Smeh

pre 3 godine

@Pera Ždera

Znaju ti foteljaši bolje od ikoga i kako treba da se igra, trči, šutira, dodaje, skače, itd. Zavisi od sporta samo. Beše da je Greg Popovič pohvalio Jokića za igru i samo u superlativu pričao o njemu i koliko je napredovao kao igrač ali ovdašnji papagaji i sendvičari znaju bolje i od takvog trenera. I najbolje je kada "traže" od nekoga da uradi nešto što sami lično ne znaju i nisu u stanju da urade.

Demar Derozan

pre 3 godine

Denver je pogodio sa Kampacom. Doveden da bude treci plej, ali na njega se uvek mogu osloniti. Zna igru, iskusan, fizicki spreman. Interesantno je da je Real kao zamenu njemu doveo njegovog zemljaka Laprovitolu, isto godiste kao Fakundo, a po stilu igre i fizckom stasu njegova kopija. Tako se radi ozbiljan skauting i tada se retko pogresi.

x

pre 3 godine

Meni se pored Kampaca svideo i Grin. Po meni korisniji igrač za Denver od Grenta Grin je visok, može da pokrije i 4 i 5, ima odličan šut za 3. A u odbrani je isto ok.
Odlučan kao šesti igrač koji će da igra 20-ak minuta.
Sad samo treba ugraditi nekome Herisa i Bartona za jednog dibrog šutera koji igra solidnu odbranu.
I to bi bilo 8 kvalitetnih igrača u rotaciji.
Majer, novi bek, MPJ, Milsep, Jokić, Kampaco, Moris, Grin.
Denver već ima još 3-4 pristojna igrača popune toster (Moris, Dozijer, Hartenstajn, Bol...)

Pera Ždera

pre 3 godine

Covek je centar. Igra odlicno u napadu ali mu odbrana nije jaca strana. Po prosecnom broju defanzivnih skokova po utakmici, Nikola je tek 13. u dosadasnjem delu sezone. Sto je najgore, nisu ni njegovi trenutni saigraci mnogo bolji jer su suplji kao ementaler. A zamisli, nisam ni pomenuo turnovere kojih je onomad samo on imao 10 komada (quadruple double)?
(cinik, 04. januar 2021 13:24)

Odakle pristupiti ovako povrsnom posmatranju kosarke...

Odbrana mu nije jaca strana ali je solidna strana - pored takve ofanzive i uticaja dovoljno a tek ce napredovati u tom segmentu, kao sto i napreduje po malo svake sezone.

13ti po skokovima, pa? Po asistencijama je npr prvi. Aj da si rekao 33ci al 13 je lose u ligi od 500+ igraca. Ok, top 15 skokovi + 1vi asistent + po uticaju na igru i saigrace top dva pored Lebrona (TD prosek do sada) = u ovom momentu top 5 igraca lige.

izgubljene lopte? Apsorvirali i doktorirali, objasnili mnogi ovde pa i ja toliki broj. Obratiti paznju, procitati, ima po nesto i pametno ispod ;)

Влада Слон

pre 3 godine

Хвала Богу да доживех да су сви коментари ОК. Просто не могу да верујем. Дал су се хејтери уморили ил их слаабо плаћају не зна се.
Јокић је дефинитивно један ос најбољих на свету сву срећу му желим као и свим спортистима из региона.

bskfan

pre 3 godine

To je Jokic govorio i ranije, da dobar napad pobedjuje dobru odbranu. To je taj ofanzivni mentalitet zbog koga se sjajno slagao sa bivsim pomocnim trenerom Krisom Finchom. Dobrim napadom izmoris protivnika i poremetis mu ritam i samopouzdanje, sto je nista drugo do dobra odbrana, samo sto se to ne vidi jer nema blokada i slicno. Zatim, kada napad zavrsis kosem onda nema lakih koseva protivnika u tranziciji, sto je takodje nista drugo do odbrana. Dobar skok, i u napadu i u odbrani, je opet nista drugo do dobra odbrana. Naravno, moze i suprotno, ali za to je potrebno imati druge igrace. Ne mozes sa ofanzivnim igracima forsirati jaku odbranu, niti sa defanzivcima igrati jaku napadacku kosarku. To je inace taj prikriveni konflikt izmedju Jokica i Malonea koji je tu jos od samog pocetka. Resenje je naravno uvek - balans. Ako su vam dva najbolja igraca ofanzivci, onda svi ostali clanovi prve petorke moraju biti D&3 igraci. Klupa mora da bude preslikana prva petorka kako bi se u slucaju ispadanja nekog igraca bezbolno resio problem. Konkretno, na klupi Denvera treba da budu napadaci plej i centar, a ostali igraci D&3 igraci. Ideja da u prvoj petorci na nekoj pozicijii imas napadaca a na klupi na toj istoj poziciji defanzivca - nema nikakvog smisla. Zato sam stalno bio i za to da Denverov rezervni centar bude neki ofanzivni igrac, kao npr. Okafor, a ne defanzivac.

cinik

pre 3 godine

@ultrasrbin
A sto se toliko jedis?
Jokica volim i navijam za njega. Covek je centar. Igra odlicno u napadu ali mu odbrana nije jaca strana. Po prosecnom broju defanzivnih skokova po utakmici, Nikola je tek 13. u dosadasnjem delu sezone. Sto je najgore, nisu ni njegovi trenutni saigraci mnogo bolji jer su suplji kao ementaler. A zamisli, nisam ni pomenuo turnovere kojih je onomad samo on imao 10 komada (quadruple double)?

Dragan Borca

pre 3 godine

Ja ne znam samo da li ce imati svezine i snage da gura ovako celu sezonu. Tripl dabl prosek sa samo 25 usage- om je nevidjeno u istoriji kosarke. Vestbruk je imao 3 sezone trip dabl prosek ali sa 41, 35 i 31 usage- om. Luki treba po 30-40, Lebronu 28-35, nevidjen nivo efikasnosti i racionalnosti i preciznosti dodavanja, jer ne davi loptu a ima ovakve brojke.

јд123

pre 3 godine

Zato sam stalno bio i za to da Denverov rezervni centar bude neki ofanzivni igrac, kao npr. Okafor, a ne defanzivac.
(bskfan, 4. januar 2021 13:06)

Слажем се. То сам и ја писао, могли су нпр. да доведу Џајлса, који је потписао једногодишњи уговор са Портландом. Хартенштајн, сличан профил играча као Пламли, већ изгубио место у ротацији. Могли би следеће године довести Џајлса, у Портланду је тренутно трећа центарска опција, после Нуркића и Кантера. Млад, талентован, добро асистира, природно, ништа на силу као неки други центри.

Џајлс, сличан профил играча Јокићу, сигурно би постао све бољи тренирајући са Јокићем. Али такође није добар у одбрани, зато би им као резервна четворка требао још један играч као што је Грин. Могао би то бити Нађи, али би зато ове сезоне требао добити шансу. Пошто Мелоун већ убацује Хемптона, можда њега виде као замену за Хериса у будућности, али је питање да ли ће следеће сезоне већ бити спреман. Бол Бол би могао бити замена Портеру на тројци. Дозијер играч од задатка.

Само да се ове сезоне реше Бартона који гуши проток лопте.

Проблем у будућности ће бити новац. Дугорочно неће моћи задржати све таленте, МПЈ-а, Бол Бола и Хемптона када им истекну уговори. Без обзира како играли до тада, наћи ће се екипа која ће им понудити више новца, него што ће Денвер моћи, зато ће неке морати трејдовати.

Конли је имао добрих потеза на драфту, али још није направио ниједан добар трејд, за Бизлија ништа није добио, могли су га оставити до краја сезоне.

Arenas

pre 3 godine

Kakvu energiju ima Campazzo I koliko se trudi , ja bih pored tog coveka I glavom kroz zid prolazio..... plus koliko je nesebican ... On I Nikola su olicije prave kosarke , vecina ostalih uglavnom vide samo kos ...da ne pricam kakve carolije pravi na terenu ....nikad nisam video ovakvog igraca u kosarci ..ljepota za gledanje , konacno da dobije vise minuta , koje naravno zasluzuje ..iako ne moze doci do potpunog izrazaja sobzirom da se u americi igra sebicna kosarka , cast izuzetcima

Džoni

pre 3 godine

Jokić je odavno shvatio jedno od nepisanih pravila košarke, a to je da je lopta na terenu mnogo brža od igrača i čovek tako igra. Svaki njegov pravovremeni pas ne može da se meri sa brzinom ni jednog igrača, ni u prodoru ni u driblingu?

jao

pre 3 godine

kako ga to potcenjuju ako je bar poslednje dve godine na svakoi listi top 10 igrača, konsezus je da je najbolji centar u ligi i jedino entoni dejvis i embid imaju isti status kao i jokić

lik je fenomenalan igrač i svi su toga svesni, bukvalno ga niko ne potcenjuje

Slobodan

pre 3 godine

6 meceva 4 tripla dabla i 2 meca mu je po skok falio za tripl dabl (znaci nije hteo namerno). Sto bi pojedini komentatori ovde rekli, a koji misle da su sami pametni, pametnom dosta!

ultrasrbin

pre 3 godine

cinik, 4. januar 2021 11:18

Kada probiju njegovu bekovsku liniju kriv je samo on za kos.
Kada zatvori reket i onemoguci protivniku lake poene kriv je sto nije jos i na skoku da pokupi tu loptu.
Nisi ti igrao ni basket, a kamoli ozbiljnu kosarku.

Pera Ždera

pre 3 godine

Razmisljam nesto... Kod Jokica je najbolje sto ga OBAVEZNO prvo potcene pred bukvalno svaku sezonu pa onda on "iznenadi". Nikada obrnuto, da ga forsiraju, nahvale previse a on podbaci. Sladje je dosta ovako :)

Te Porzingis je mnogo bolji, Pa KAT, pa mnogo je debeo, pa statisticar, spor je (po protoku i kreacije je medju najbrzim u ligi - pravovremeni pas, bez gusenja lopte je brzi od najbrzeg igraca i svakog trcanja). Pa meni omiljena - tako moze u regularnom delu, nestace u POffu i najduze osporavanje - Embiid je bolji. Ovo poslednje je skoro i iscezlo u zadnje dve sezone ali i dalje ima jako ogranicenih posmatraca kosarke kroz atletizam i zakucavanja.

Stavljali ga pred svaku sezonu 3-5 pozicije (u pocetku i doooosta vise) iza njegovog realnog kvaliteta i uticaja na igru. Ove sezone kao 10og sa Lukom i Lilardom ispred njega npr?? Pred sezonu je veoma argumentovano (POff) i ocigledno bio top 5-7 igraca lige (stvar ukusa), trenutno, ovako rano, top tri lagano, mozda i najbolji do sada (jest premali uzorak). 2 skoka falila za 6/6 TD ucinka koji su protom izrazito timski, nikako Westbrook alike. Neverovatno...

Pera Ždera

pre 3 godine

Razmisljam nesto... Kod Jokica je najbolje sto ga OBAVEZNO prvo potcene pred bukvalno svaku sezonu pa onda on "iznenadi". Nikada obrnuto, da ga forsiraju, nahvale previse a on podbaci. Sladje je dosta ovako :)

Te Porzingis je mnogo bolji, Pa KAT, pa mnogo je debeo, pa statisticar, spor je (po protoku i kreacije je medju najbrzim u ligi - pravovremeni pas, bez gusenja lopte je brzi od najbrzeg igraca i svakog trcanja). Pa meni omiljena - tako moze u regularnom delu, nestace u POffu i najduze osporavanje - Embiid je bolji. Ovo poslednje je skoro i iscezlo u zadnje dve sezone ali i dalje ima jako ogranicenih posmatraca kosarke kroz atletizam i zakucavanja.

Stavljali ga pred svaku sezonu 3-5 pozicije (u pocetku i doooosta vise) iza njegovog realnog kvaliteta i uticaja na igru. Ove sezone kao 10og sa Lukom i Lilardom ispred njega npr?? Pred sezonu je veoma argumentovano (POff) i ocigledno bio top 5-7 igraca lige (stvar ukusa), trenutno, ovako rano, top tri lagano, mozda i najbolji do sada (jest premali uzorak). 2 skoka falila za 6/6 TD ucinka koji su protom izrazito timski, nikako Westbrook alike. Neverovatno...

ultrasrbin

pre 3 godine

cinik, 4. januar 2021 11:18

Kada probiju njegovu bekovsku liniju kriv je samo on za kos.
Kada zatvori reket i onemoguci protivniku lake poene kriv je sto nije jos i na skoku da pokupi tu loptu.
Nisi ti igrao ni basket, a kamoli ozbiljnu kosarku.

Džoni

pre 3 godine

Jokić je odavno shvatio jedno od nepisanih pravila košarke, a to je da je lopta na terenu mnogo brža od igrača i čovek tako igra. Svaki njegov pravovremeni pas ne može da se meri sa brzinom ni jednog igrača, ni u prodoru ni u driblingu?

jao

pre 3 godine

kako ga to potcenjuju ako je bar poslednje dve godine na svakoi listi top 10 igrača, konsezus je da je najbolji centar u ligi i jedino entoni dejvis i embid imaju isti status kao i jokić

lik je fenomenalan igrač i svi su toga svesni, bukvalno ga niko ne potcenjuje

Slobodan

pre 3 godine

6 meceva 4 tripla dabla i 2 meca mu je po skok falio za tripl dabl (znaci nije hteo namerno). Sto bi pojedini komentatori ovde rekli, a koji misle da su sami pametni, pametnom dosta!

Dragan Borca

pre 3 godine

Ja ne znam samo da li ce imati svezine i snage da gura ovako celu sezonu. Tripl dabl prosek sa samo 25 usage- om je nevidjeno u istoriji kosarke. Vestbruk je imao 3 sezone trip dabl prosek ali sa 41, 35 i 31 usage- om. Luki treba po 30-40, Lebronu 28-35, nevidjen nivo efikasnosti i racionalnosti i preciznosti dodavanja, jer ne davi loptu a ima ovakve brojke.

Pera Ždera

pre 3 godine

Covek je centar. Igra odlicno u napadu ali mu odbrana nije jaca strana. Po prosecnom broju defanzivnih skokova po utakmici, Nikola je tek 13. u dosadasnjem delu sezone. Sto je najgore, nisu ni njegovi trenutni saigraci mnogo bolji jer su suplji kao ementaler. A zamisli, nisam ni pomenuo turnovere kojih je onomad samo on imao 10 komada (quadruple double)?
(cinik, 04. januar 2021 13:24)

Odakle pristupiti ovako povrsnom posmatranju kosarke...

Odbrana mu nije jaca strana ali je solidna strana - pored takve ofanzive i uticaja dovoljno a tek ce napredovati u tom segmentu, kao sto i napreduje po malo svake sezone.

13ti po skokovima, pa? Po asistencijama je npr prvi. Aj da si rekao 33ci al 13 je lose u ligi od 500+ igraca. Ok, top 15 skokovi + 1vi asistent + po uticaju na igru i saigrace top dva pored Lebrona (TD prosek do sada) = u ovom momentu top 5 igraca lige.

izgubljene lopte? Apsorvirali i doktorirali, objasnili mnogi ovde pa i ja toliki broj. Obratiti paznju, procitati, ima po nesto i pametno ispod ;)

bskfan

pre 3 godine

To je Jokic govorio i ranije, da dobar napad pobedjuje dobru odbranu. To je taj ofanzivni mentalitet zbog koga se sjajno slagao sa bivsim pomocnim trenerom Krisom Finchom. Dobrim napadom izmoris protivnika i poremetis mu ritam i samopouzdanje, sto je nista drugo do dobra odbrana, samo sto se to ne vidi jer nema blokada i slicno. Zatim, kada napad zavrsis kosem onda nema lakih koseva protivnika u tranziciji, sto je takodje nista drugo do odbrana. Dobar skok, i u napadu i u odbrani, je opet nista drugo do dobra odbrana. Naravno, moze i suprotno, ali za to je potrebno imati druge igrace. Ne mozes sa ofanzivnim igracima forsirati jaku odbranu, niti sa defanzivcima igrati jaku napadacku kosarku. To je inace taj prikriveni konflikt izmedju Jokica i Malonea koji je tu jos od samog pocetka. Resenje je naravno uvek - balans. Ako su vam dva najbolja igraca ofanzivci, onda svi ostali clanovi prve petorke moraju biti D&3 igraci. Klupa mora da bude preslikana prva petorka kako bi se u slucaju ispadanja nekog igraca bezbolno resio problem. Konkretno, na klupi Denvera treba da budu napadaci plej i centar, a ostali igraci D&3 igraci. Ideja da u prvoj petorci na nekoj pozicijii imas napadaca a na klupi na toj istoj poziciji defanzivca - nema nikakvog smisla. Zato sam stalno bio i za to da Denverov rezervni centar bude neki ofanzivni igrac, kao npr. Okafor, a ne defanzivac.

Arenas

pre 3 godine

Kakvu energiju ima Campazzo I koliko se trudi , ja bih pored tog coveka I glavom kroz zid prolazio..... plus koliko je nesebican ... On I Nikola su olicije prave kosarke , vecina ostalih uglavnom vide samo kos ...da ne pricam kakve carolije pravi na terenu ....nikad nisam video ovakvog igraca u kosarci ..ljepota za gledanje , konacno da dobije vise minuta , koje naravno zasluzuje ..iako ne moze doci do potpunog izrazaja sobzirom da se u americi igra sebicna kosarka , cast izuzetcima

Влада Слон

pre 3 godine

Хвала Богу да доживех да су сви коментари ОК. Просто не могу да верујем. Дал су се хејтери уморили ил их слаабо плаћају не зна се.
Јокић је дефинитивно један ос најбољих на свету сву срећу му желим као и свим спортистима из региона.

јд123

pre 3 godine

Zato sam stalno bio i za to da Denverov rezervni centar bude neki ofanzivni igrac, kao npr. Okafor, a ne defanzivac.
(bskfan, 4. januar 2021 13:06)

Слажем се. То сам и ја писао, могли су нпр. да доведу Џајлса, који је потписао једногодишњи уговор са Портландом. Хартенштајн, сличан профил играча као Пламли, већ изгубио место у ротацији. Могли би следеће године довести Џајлса, у Портланду је тренутно трећа центарска опција, после Нуркића и Кантера. Млад, талентован, добро асистира, природно, ништа на силу као неки други центри.

Џајлс, сличан профил играча Јокићу, сигурно би постао све бољи тренирајући са Јокићем. Али такође није добар у одбрани, зато би им као резервна четворка требао још један играч као што је Грин. Могао би то бити Нађи, али би зато ове сезоне требао добити шансу. Пошто Мелоун већ убацује Хемптона, можда њега виде као замену за Хериса у будућности, али је питање да ли ће следеће сезоне већ бити спреман. Бол Бол би могао бити замена Портеру на тројци. Дозијер играч од задатка.

Само да се ове сезоне реше Бартона који гуши проток лопте.

Проблем у будућности ће бити новац. Дугорочно неће моћи задржати све таленте, МПЈ-а, Бол Бола и Хемптона када им истекну уговори. Без обзира како играли до тада, наћи ће се екипа која ће им понудити више новца, него што ће Денвер моћи, зато ће неке морати трејдовати.

Конли је имао добрих потеза на драфту, али још није направио ниједан добар трејд, за Бизлија ништа није добио, могли су га оставити до краја сезоне.

Smeh

pre 3 godine

@Pera Ždera

Znaju ti foteljaši bolje od ikoga i kako treba da se igra, trči, šutira, dodaje, skače, itd. Zavisi od sporta samo. Beše da je Greg Popovič pohvalio Jokića za igru i samo u superlativu pričao o njemu i koliko je napredovao kao igrač ali ovdašnji papagaji i sendvičari znaju bolje i od takvog trenera. I najbolje je kada "traže" od nekoga da uradi nešto što sami lično ne znaju i nisu u stanju da urade.

Demar Derozan

pre 3 godine

Denver je pogodio sa Kampacom. Doveden da bude treci plej, ali na njega se uvek mogu osloniti. Zna igru, iskusan, fizicki spreman. Interesantno je da je Real kao zamenu njemu doveo njegovog zemljaka Laprovitolu, isto godiste kao Fakundo, a po stilu igre i fizckom stasu njegova kopija. Tako se radi ozbiljan skauting i tada se retko pogresi.

x

pre 3 godine

Meni se pored Kampaca svideo i Grin. Po meni korisniji igrač za Denver od Grenta Grin je visok, može da pokrije i 4 i 5, ima odličan šut za 3. A u odbrani je isto ok.
Odlučan kao šesti igrač koji će da igra 20-ak minuta.
Sad samo treba ugraditi nekome Herisa i Bartona za jednog dibrog šutera koji igra solidnu odbranu.
I to bi bilo 8 kvalitetnih igrača u rotaciji.
Majer, novi bek, MPJ, Milsep, Jokić, Kampaco, Moris, Grin.
Denver već ima još 3-4 pristojna igrača popune toster (Moris, Dozijer, Hartenstajn, Bol...)

nevski

pre 3 godine

Problem u igri Denvera....
Hajde da vidimo ko im ne treba,za početak Barton 13 mil. po sezoni,može se i bez Herisa,20 mil. po sezoni,uz jednog ili dva pika prve runde 2025( sve pre toga razdeljeno) mogao bi da se dovede maltene rising superstar,reći ću samo da Cristian Wood nije puno koštao Hjuston,a,legao bi Denveru kao bu..li šamar.
Marej.....koliko god bilo bogohulno,za njega i Bartona recimo možeš da dovedeš koga god hoćeš,neki ne vole Hardena,kvari atmosferu u ekipi,ali,zamislite njega i Jokića rade šta požele,odmah bi i Hardenu bilo lakše i prihvatljivije,njemu nije više bitno gde igra,čoveku samo hvali trofej.
Jokić,da li je moguće da je on problem....pa njega samog radi,da.Treba ili da insistira na pojačanjima pravim,ili da ide u Dalas,on i Luka mogu dalje nego Luka i Porzingis.
Odbrana,pa 26 su u ligi i to posle ove pobede,puštaju skoro 42 % trojki,49%
suta iz igre,po skokovima su takodje pri dnu,Kad se igra pik end rol preko njih,tu je Jokoć najranjiviji u odbrani,nemože nošta da odbrani,dok mu je odbrana jedan na jedan skroz pristojna,poboljšao se malo.Zona koju Denver pokušava da igra je krivac za gore navedene procente.
Napad,ove godine su još pomozi bože,kakvi su prošle bili,ali nedovoljno je to s obzirom na to kakp igraju odbranu.
Roster....
trenutno
Marej,Moris,Kampaco,Grin,Milsap,Jokić,MPJ i Dozier....to su igrači koji kooliko toliko doprinose...za dvojicu prvonavedenih s početka teksta,moglp bi se dovesti kršteno čeljade,a Hartenstajn....WTF
Domet ove sezone,početak je važan,ako u narednih šest utakmica,dve kući i četiri na strani,ostanu glavom iznad vode,tj.budu na 50%,mogu do nosioca u plej offu,za dalje,o tom potom,ako nastave da gube,biće frka i za plej of.
Najveći problem ekipe, Malone,definitivno.

.sportski pozdrav i srečan božić unapred iz hristos se rodi!

No name

pre 3 godine

(јд123, 4. januar 2021 13:49)

Nadamo se da će Porter još napredovati. Kako u odbrani, i u driblingu sa loptom. Ja sam bio njegov žestok kritičar. Ali sa 22 god može on još da napreduje.

Ko je malo gledao Bol Bola, od njega nažalost nema ništa. U najbolem slučaju trebaće mu minimum 5 godina da postane korektan igrač.

јд123

pre 3 godine

No name, 4. januar 2021 17:22

Нисам ни ја убеђен што се Бол Бола тиче, али је мехуру показао добре офанзивне квалитете као тројка. За сада се није снашао. Али ако хоће некоме да увале Хериса и Бартона, морају да додају некога од талената. Значи трејд за неког талента а ову двојицу да изједначе плату играча које добију.
За сада највећу вредност има МПЈ, онда Бол Бол, па Хемптон. С тиме што Бол Бол и Хемптом мању, пошто су руки и нису још ништа показали.

Што се Портера тиче не брине мене толико његова одбрана и остали недостатци у игри. Поправит ће он то временом. Питање је да ли ће моћи да се уклопи са Николом и Марејем. То је по мени главно питање, зато и нема смисла да игра са резервама. Ако не може са Јокићем и Марејем, онда ће га трејдовати. Ако га случајно опет пребаце на клупу то ће бити знак да га хоће трејдовати. Као резерва ће имати и бољу статистику.
Неће сигурно пристати на продужетак уговора да буде шести играч, јер има доста екипа, које би градили екипу око њега.

Зато мислим да судбина МПЈ-а у Денверу још није одлучена.

Locutus

pre 3 godine

Meni se pored Kampaca svideo i Grin. Po meni korisniji igrač za Denver od Grenta Grin je visok, može da pokrije i 4 i 5, ima odličan šut za 3. A u odbrani je isto ok.
Odlučan kao šesti igrač koji će da igra 20-ak minuta.
Sad samo treba ugraditi nekome Herisa i Bartona za jednog dibrog šutera koji igra solidnu odbranu.
I to bi bilo 8 kvalitetnih igrača u rotaciji.
Majer, novi bek, MPJ, Milsep, Jokić, Kampaco, Moris, Grin.
Denver već ima još 3-4 pristojna igrača popune toster (Moris, Dozijer, Hartenstajn, Bol...)
(x, 4. januar 2021 14:45)

Grin je prekaljen košarkaš, 30 godina i sigurno ima bar još 2-3 godine dobre košarke. Jedino što mislim da je poređenje sa Grentom pomalo besmisleno. Grent je 3-4, a Grin 4-5. Grin je trebao biti zamena za Milsapa, što će verovatno do kraja sezone i biti kada Grin bude u prvoj petorci, a Milsap zamena. Zamenu za Grenta trenutno nemaju (možda kasnije uskoči neko od ovih omladinaca), Dozir će verovatno imati ulogu Krejga.

cinik

pre 3 godine

@ultrasrbin
A sto se toliko jedis?
Jokica volim i navijam za njega. Covek je centar. Igra odlicno u napadu ali mu odbrana nije jaca strana. Po prosecnom broju defanzivnih skokova po utakmici, Nikola je tek 13. u dosadasnjem delu sezone. Sto je najgore, nisu ni njegovi trenutni saigraci mnogo bolji jer su suplji kao ementaler. A zamisli, nisam ni pomenuo turnovere kojih je onomad samo on imao 10 komada (quadruple double)?

deniro

pre 3 godine

Nema tu mnogo filozofije ......Nikola je odličan igrač ali ne vidim u perspektivi da će neki trofej da uzme. Denver nikako i nikad a bogami za reprezentaciju je ona Kina bila zadnje što su mogli....pa vi lupajte minuse.

cinik

pre 3 godine

@ultrasrbin
A sto se toliko jedis?
Jokica volim i navijam za njega. Covek je centar. Igra odlicno u napadu ali mu odbrana nije jaca strana. Po prosecnom broju defanzivnih skokova po utakmici, Nikola je tek 13. u dosadasnjem delu sezone. Sto je najgore, nisu ni njegovi trenutni saigraci mnogo bolji jer su suplji kao ementaler. A zamisli, nisam ni pomenuo turnovere kojih je onomad samo on imao 10 komada (quadruple double)?

Pera Ždera

pre 3 godine

Razmisljam nesto... Kod Jokica je najbolje sto ga OBAVEZNO prvo potcene pred bukvalno svaku sezonu pa onda on "iznenadi". Nikada obrnuto, da ga forsiraju, nahvale previse a on podbaci. Sladje je dosta ovako :)

Te Porzingis je mnogo bolji, Pa KAT, pa mnogo je debeo, pa statisticar, spor je (po protoku i kreacije je medju najbrzim u ligi - pravovremeni pas, bez gusenja lopte je brzi od najbrzeg igraca i svakog trcanja). Pa meni omiljena - tako moze u regularnom delu, nestace u POffu i najduze osporavanje - Embiid je bolji. Ovo poslednje je skoro i iscezlo u zadnje dve sezone ali i dalje ima jako ogranicenih posmatraca kosarke kroz atletizam i zakucavanja.

Stavljali ga pred svaku sezonu 3-5 pozicije (u pocetku i doooosta vise) iza njegovog realnog kvaliteta i uticaja na igru. Ove sezone kao 10og sa Lukom i Lilardom ispred njega npr?? Pred sezonu je veoma argumentovano (POff) i ocigledno bio top 5-7 igraca lige (stvar ukusa), trenutno, ovako rano, top tri lagano, mozda i najbolji do sada (jest premali uzorak). 2 skoka falila za 6/6 TD ucinka koji su protom izrazito timski, nikako Westbrook alike. Neverovatno...

Slobodan

pre 3 godine

6 meceva 4 tripla dabla i 2 meca mu je po skok falio za tripl dabl (znaci nije hteo namerno). Sto bi pojedini komentatori ovde rekli, a koji misle da su sami pametni, pametnom dosta!

deniro

pre 3 godine

Nema tu mnogo filozofije ......Nikola je odličan igrač ali ne vidim u perspektivi da će neki trofej da uzme. Denver nikako i nikad a bogami za reprezentaciju je ona Kina bila zadnje što su mogli....pa vi lupajte minuse.

jao

pre 3 godine

kako ga to potcenjuju ako je bar poslednje dve godine na svakoi listi top 10 igrača, konsezus je da je najbolji centar u ligi i jedino entoni dejvis i embid imaju isti status kao i jokić

lik je fenomenalan igrač i svi su toga svesni, bukvalno ga niko ne potcenjuje

nevski

pre 3 godine

Problem u igri Denvera....
Hajde da vidimo ko im ne treba,za početak Barton 13 mil. po sezoni,može se i bez Herisa,20 mil. po sezoni,uz jednog ili dva pika prve runde 2025( sve pre toga razdeljeno) mogao bi da se dovede maltene rising superstar,reći ću samo da Cristian Wood nije puno koštao Hjuston,a,legao bi Denveru kao bu..li šamar.
Marej.....koliko god bilo bogohulno,za njega i Bartona recimo možeš da dovedeš koga god hoćeš,neki ne vole Hardena,kvari atmosferu u ekipi,ali,zamislite njega i Jokića rade šta požele,odmah bi i Hardenu bilo lakše i prihvatljivije,njemu nije više bitno gde igra,čoveku samo hvali trofej.
Jokić,da li je moguće da je on problem....pa njega samog radi,da.Treba ili da insistira na pojačanjima pravim,ili da ide u Dalas,on i Luka mogu dalje nego Luka i Porzingis.
Odbrana,pa 26 su u ligi i to posle ove pobede,puštaju skoro 42 % trojki,49%
suta iz igre,po skokovima su takodje pri dnu,Kad se igra pik end rol preko njih,tu je Jokoć najranjiviji u odbrani,nemože nošta da odbrani,dok mu je odbrana jedan na jedan skroz pristojna,poboljšao se malo.Zona koju Denver pokušava da igra je krivac za gore navedene procente.
Napad,ove godine su još pomozi bože,kakvi su prošle bili,ali nedovoljno je to s obzirom na to kakp igraju odbranu.
Roster....
trenutno
Marej,Moris,Kampaco,Grin,Milsap,Jokić,MPJ i Dozier....to su igrači koji kooliko toliko doprinose...za dvojicu prvonavedenih s početka teksta,moglp bi se dovesti kršteno čeljade,a Hartenstajn....WTF
Domet ove sezone,početak je važan,ako u narednih šest utakmica,dve kući i četiri na strani,ostanu glavom iznad vode,tj.budu na 50%,mogu do nosioca u plej offu,za dalje,o tom potom,ako nastave da gube,biće frka i za plej of.
Najveći problem ekipe, Malone,definitivno.

.sportski pozdrav i srečan božić unapred iz hristos se rodi!

ultrasrbin

pre 3 godine

cinik, 4. januar 2021 11:18

Kada probiju njegovu bekovsku liniju kriv je samo on za kos.
Kada zatvori reket i onemoguci protivniku lake poene kriv je sto nije jos i na skoku da pokupi tu loptu.
Nisi ti igrao ni basket, a kamoli ozbiljnu kosarku.

Dragan Borca

pre 3 godine

Ja ne znam samo da li ce imati svezine i snage da gura ovako celu sezonu. Tripl dabl prosek sa samo 25 usage- om je nevidjeno u istoriji kosarke. Vestbruk je imao 3 sezone trip dabl prosek ali sa 41, 35 i 31 usage- om. Luki treba po 30-40, Lebronu 28-35, nevidjen nivo efikasnosti i racionalnosti i preciznosti dodavanja, jer ne davi loptu a ima ovakve brojke.

Влада Слон

pre 3 godine

Хвала Богу да доживех да су сви коментари ОК. Просто не могу да верујем. Дал су се хејтери уморили ил их слаабо плаћају не зна се.
Јокић је дефинитивно један ос најбољих на свету сву срећу му желим као и свим спортистима из региона.

x

pre 3 godine

Meni se pored Kampaca svideo i Grin. Po meni korisniji igrač za Denver od Grenta Grin je visok, može da pokrije i 4 i 5, ima odličan šut za 3. A u odbrani je isto ok.
Odlučan kao šesti igrač koji će da igra 20-ak minuta.
Sad samo treba ugraditi nekome Herisa i Bartona za jednog dibrog šutera koji igra solidnu odbranu.
I to bi bilo 8 kvalitetnih igrača u rotaciji.
Majer, novi bek, MPJ, Milsep, Jokić, Kampaco, Moris, Grin.
Denver već ima još 3-4 pristojna igrača popune toster (Moris, Dozijer, Hartenstajn, Bol...)

Džoni

pre 3 godine

Jokić je odavno shvatio jedno od nepisanih pravila košarke, a to je da je lopta na terenu mnogo brža od igrača i čovek tako igra. Svaki njegov pravovremeni pas ne može da se meri sa brzinom ni jednog igrača, ni u prodoru ni u driblingu?

bskfan

pre 3 godine

To je Jokic govorio i ranije, da dobar napad pobedjuje dobru odbranu. To je taj ofanzivni mentalitet zbog koga se sjajno slagao sa bivsim pomocnim trenerom Krisom Finchom. Dobrim napadom izmoris protivnika i poremetis mu ritam i samopouzdanje, sto je nista drugo do dobra odbrana, samo sto se to ne vidi jer nema blokada i slicno. Zatim, kada napad zavrsis kosem onda nema lakih koseva protivnika u tranziciji, sto je takodje nista drugo do odbrana. Dobar skok, i u napadu i u odbrani, je opet nista drugo do dobra odbrana. Naravno, moze i suprotno, ali za to je potrebno imati druge igrace. Ne mozes sa ofanzivnim igracima forsirati jaku odbranu, niti sa defanzivcima igrati jaku napadacku kosarku. To je inace taj prikriveni konflikt izmedju Jokica i Malonea koji je tu jos od samog pocetka. Resenje je naravno uvek - balans. Ako su vam dva najbolja igraca ofanzivci, onda svi ostali clanovi prve petorke moraju biti D&3 igraci. Klupa mora da bude preslikana prva petorka kako bi se u slucaju ispadanja nekog igraca bezbolno resio problem. Konkretno, na klupi Denvera treba da budu napadaci plej i centar, a ostali igraci D&3 igraci. Ideja da u prvoj petorci na nekoj pozicijii imas napadaca a na klupi na toj istoj poziciji defanzivca - nema nikakvog smisla. Zato sam stalno bio i za to da Denverov rezervni centar bude neki ofanzivni igrac, kao npr. Okafor, a ne defanzivac.

Demar Derozan

pre 3 godine

Denver je pogodio sa Kampacom. Doveden da bude treci plej, ali na njega se uvek mogu osloniti. Zna igru, iskusan, fizicki spreman. Interesantno je da je Real kao zamenu njemu doveo njegovog zemljaka Laprovitolu, isto godiste kao Fakundo, a po stilu igre i fizckom stasu njegova kopija. Tako se radi ozbiljan skauting i tada se retko pogresi.

Smeh

pre 3 godine

@Pera Ždera

Znaju ti foteljaši bolje od ikoga i kako treba da se igra, trči, šutira, dodaje, skače, itd. Zavisi od sporta samo. Beše da je Greg Popovič pohvalio Jokića za igru i samo u superlativu pričao o njemu i koliko je napredovao kao igrač ali ovdašnji papagaji i sendvičari znaju bolje i od takvog trenera. I najbolje je kada "traže" od nekoga da uradi nešto što sami lično ne znaju i nisu u stanju da urade.

Arenas

pre 3 godine

Kakvu energiju ima Campazzo I koliko se trudi , ja bih pored tog coveka I glavom kroz zid prolazio..... plus koliko je nesebican ... On I Nikola su olicije prave kosarke , vecina ostalih uglavnom vide samo kos ...da ne pricam kakve carolije pravi na terenu ....nikad nisam video ovakvog igraca u kosarci ..ljepota za gledanje , konacno da dobije vise minuta , koje naravno zasluzuje ..iako ne moze doci do potpunog izrazaja sobzirom da se u americi igra sebicna kosarka , cast izuzetcima

јд123

pre 3 godine

Zato sam stalno bio i za to da Denverov rezervni centar bude neki ofanzivni igrac, kao npr. Okafor, a ne defanzivac.
(bskfan, 4. januar 2021 13:06)

Слажем се. То сам и ја писао, могли су нпр. да доведу Џајлса, који је потписао једногодишњи уговор са Портландом. Хартенштајн, сличан профил играча као Пламли, већ изгубио место у ротацији. Могли би следеће године довести Џајлса, у Портланду је тренутно трећа центарска опција, после Нуркића и Кантера. Млад, талентован, добро асистира, природно, ништа на силу као неки други центри.

Џајлс, сличан профил играча Јокићу, сигурно би постао све бољи тренирајући са Јокићем. Али такође није добар у одбрани, зато би им као резервна четворка требао још један играч као што је Грин. Могао би то бити Нађи, али би зато ове сезоне требао добити шансу. Пошто Мелоун већ убацује Хемптона, можда њега виде као замену за Хериса у будућности, али је питање да ли ће следеће сезоне већ бити спреман. Бол Бол би могао бити замена Портеру на тројци. Дозијер играч од задатка.

Само да се ове сезоне реше Бартона који гуши проток лопте.

Проблем у будућности ће бити новац. Дугорочно неће моћи задржати све таленте, МПЈ-а, Бол Бола и Хемптона када им истекну уговори. Без обзира како играли до тада, наћи ће се екипа која ће им понудити више новца, него што ће Денвер моћи, зато ће неке морати трејдовати.

Конли је имао добрих потеза на драфту, али још није направио ниједан добар трејд, за Бизлија ништа није добио, могли су га оставити до краја сезоне.

јд123

pre 3 godine

No name, 4. januar 2021 17:22

Нисам ни ја убеђен што се Бол Бола тиче, али је мехуру показао добре офанзивне квалитете као тројка. За сада се није снашао. Али ако хоће некоме да увале Хериса и Бартона, морају да додају некога од талената. Значи трејд за неког талента а ову двојицу да изједначе плату играча које добију.
За сада највећу вредност има МПЈ, онда Бол Бол, па Хемптон. С тиме што Бол Бол и Хемптом мању, пошто су руки и нису још ништа показали.

Што се Портера тиче не брине мене толико његова одбрана и остали недостатци у игри. Поправит ће он то временом. Питање је да ли ће моћи да се уклопи са Николом и Марејем. То је по мени главно питање, зато и нема смисла да игра са резервама. Ако не може са Јокићем и Марејем, онда ће га трејдовати. Ако га случајно опет пребаце на клупу то ће бити знак да га хоће трејдовати. Као резерва ће имати и бољу статистику.
Неће сигурно пристати на продужетак уговора да буде шести играч, јер има доста екипа, које би градили екипу око њега.

Зато мислим да судбина МПЈ-а у Денверу још није одлучена.

Pera Ždera

pre 3 godine

Covek je centar. Igra odlicno u napadu ali mu odbrana nije jaca strana. Po prosecnom broju defanzivnih skokova po utakmici, Nikola je tek 13. u dosadasnjem delu sezone. Sto je najgore, nisu ni njegovi trenutni saigraci mnogo bolji jer su suplji kao ementaler. A zamisli, nisam ni pomenuo turnovere kojih je onomad samo on imao 10 komada (quadruple double)?
(cinik, 04. januar 2021 13:24)

Odakle pristupiti ovako povrsnom posmatranju kosarke...

Odbrana mu nije jaca strana ali je solidna strana - pored takve ofanzive i uticaja dovoljno a tek ce napredovati u tom segmentu, kao sto i napreduje po malo svake sezone.

13ti po skokovima, pa? Po asistencijama je npr prvi. Aj da si rekao 33ci al 13 je lose u ligi od 500+ igraca. Ok, top 15 skokovi + 1vi asistent + po uticaju na igru i saigrace top dva pored Lebrona (TD prosek do sada) = u ovom momentu top 5 igraca lige.

izgubljene lopte? Apsorvirali i doktorirali, objasnili mnogi ovde pa i ja toliki broj. Obratiti paznju, procitati, ima po nesto i pametno ispod ;)

No name

pre 3 godine

(јд123, 4. januar 2021 13:49)

Nadamo se da će Porter još napredovati. Kako u odbrani, i u driblingu sa loptom. Ja sam bio njegov žestok kritičar. Ali sa 22 god može on još da napreduje.

Ko je malo gledao Bol Bola, od njega nažalost nema ništa. U najbolem slučaju trebaće mu minimum 5 godina da postane korektan igrač.

Locutus

pre 3 godine

Meni se pored Kampaca svideo i Grin. Po meni korisniji igrač za Denver od Grenta Grin je visok, može da pokrije i 4 i 5, ima odličan šut za 3. A u odbrani je isto ok.
Odlučan kao šesti igrač koji će da igra 20-ak minuta.
Sad samo treba ugraditi nekome Herisa i Bartona za jednog dibrog šutera koji igra solidnu odbranu.
I to bi bilo 8 kvalitetnih igrača u rotaciji.
Majer, novi bek, MPJ, Milsep, Jokić, Kampaco, Moris, Grin.
Denver već ima još 3-4 pristojna igrača popune toster (Moris, Dozijer, Hartenstajn, Bol...)
(x, 4. januar 2021 14:45)

Grin je prekaljen košarkaš, 30 godina i sigurno ima bar još 2-3 godine dobre košarke. Jedino što mislim da je poređenje sa Grentom pomalo besmisleno. Grent je 3-4, a Grin 4-5. Grin je trebao biti zamena za Milsapa, što će verovatno do kraja sezone i biti kada Grin bude u prvoj petorci, a Milsap zamena. Zamenu za Grenta trenutno nemaju (možda kasnije uskoči neko od ovih omladinaca), Dozir će verovatno imati ulogu Krejga.