Utorak, 15.12.2020.

07:00

"Nije važno šta Srbi misle" - u naše živote vraća se Medlin Olbrajt

Profesor na Univerzitetu "Džon Hopkins" u Vašingtonu Danijel Server izjavio je da će Medlin Olbrajt biti uključena u dijalog Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug

"Nije važno šta Srbi misle" - u naše živote vraæa se Medlin Olbrajt IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

omniameamecumporto

pre 3 godine

Svašta se ovdje piše,smjena vlasti u Americi za četiri godine, Rusija nije više ista,jaja Kina... a na baba je da čekamo priliku.
Morate znati samo jedno Amerika veće mijenjati svoju politiku a Rusija je na koljenima dok Putin postrojava svoje ministre i prijeti
dok mu zemlji prijeti glad. Narod se tamo budi a Putin se ozbiljno ustrašio jer korupcija je u svim sferama.Kina gleda samo svoju ekonomsku korist i stvarnih prijatelja ta koje bi ratovala nema. Rekao sam da Ameri ne mijenjaju svoju politiku a Srbi u Bosni nikada neće dobiti samostalnost jer bi dovukli Rusiju pred vrata Europe.
Shvatite to nikada Europa niti Amerika veće biti na strani Srba
baš zbog Rusije.

Gradimir

pre 3 godine

Ja bih sve osim manastira na kosovu dao kinezima na besplatno koriscenje narednih 100 godina pa da vidimo onda kako bi se situacija odvijala!

Locutus

pre 3 godine

Druga su vremena. Amerika ima problem sa koronom i sa crncima, Evropa isto sa koronom i sa migrantima. Zato i forsiraju neki dogovor da ne moraju da misle više o Kosovu...
Jedino mi treba da budemo malo manje glupi nego devedesetih, mada će to ići jako teško, ista je postava u igri.

mandrak

pre 3 godine

Ja sam razumeo ovako: Srbi, imate dve mogucnosti za konacno resenje statusa Kosova, diplomatijom ili ratom (zato se spominje Olbrajt).
Posto rat nije realna opcija, Vucic ce morati delovati politickim sredstvima (mada bi on najradije zadrzao sadasnje stanje).

1TZBR

pre 3 godine

Svasta se pise u komentarima.
Narod je definitivno zaglupljen.
1990 dug SFRJ je bio 18mlrd $ , te iste godine budzet CIA-e je bio 24 mlrd $
Pametnom dosta, ali za sva vremena...

Vule

pre 3 godine

Čitanje komentara je porazavajuce a pišu ih ljudi koji su najverovatnije glasali za opciju koja nas je dovela dovde. Kada pročitam da neko piše kako 1244 garantuje celovitost Srbije znam odmah da imaš posla sa nekim kome je nekad Dnevnik a danas Informer sredstvo informisanja. Kada ti krenu pričati priče o nekakvim komšijama koji su došli u tvoju sobu a sada traže da im ti daš stan znaš takođe odmah da taj nema pojma šta se uopšte dešavalo jer da zna zao bi da to što priča nema veze sa životom. I na sve to kada se pojave ovi preko Drine koji su pravili RSK i RS po istom receptu kao nezavisno Kosovo samo im nije uspelo znaš da smo apsolutni lideri u dvostrukim aršinima i laganju samog sebe.

Naš problem i dan danas su glasači 90ih koji sami sebi ne priznaju da su grešili u svojim izborima već sve to pravdaju x ili y nebulozom ali ono najgore je što su i svoje potomstvo zagadili istom tom pričom.

jojo

pre 3 godine

SAD 1998. i SAD 2020. nisu za u istu rečenicu. Nisu iste snage i nisu u istim međunarodnim pozicijama. 1998. Kina je još živela od izvoza pirinča i čarapa a u Rusiji se od gladi umiralo. Bajden neće ni Tursku imati za saveznika. Priča oko jake EU posle bregzita je takođe nategnuta jako. Kina je i zvanično postala ekonomska sila broj 1. To sve znači da moramo da se strpimo još 4 godine do sledećih izbora. Politika da se ne blokira ulazak u UN mora na referendum pa da vidimo. Kome se ne bude svideo rezultat koji je jasno koji će biti neka emigrira slobodno. Srećan mu put. RS-u da ukinu realne ingerencije takođe mislim da nemaju šanse. Jednostavna je računica, država u kojoj trećina populacije bojkotuje ustanove i ima paralelne sisteme (ne plaća porez i dažbine, ima paralelne fondove...) tek nema šanse da opstane.

Laik

pre 3 godine

Citam komentare i ne verujem. Pa mi nista nismo naucili za sve ovo vreme. Ne mogu oni ovo, ne mogu oni ono.. sve neki strucnjaci... pa kad su hteli prosuli su na nas tone i tone bombi, okrenuli ceo svet protiv nas. Sta ne mogu, mogu oni bukvalno sta hoce.. a na kraju ce i biti onako kako oni hoce, jer sila Boga ne moli..potpisace se to pre ili kasnije.. a lako je uperiti prstom u drugog, to sve vreme radimo, krivi su nam uvek drugi... ali nije nama niko drugi kriv braco, krivi smo iskljucivo mi.. imali smo i taj 5.oktobar, imali smo sansu.. poslednja je bila 2012.. a mi smo birali....sve dodje na naplatu.

Zoki

pre 3 godine

Jedino što ova ekipa može da uradi je da uništi onaj ekonomski dogovor koji je Tramp napravio, a koji je bio odličan. Ovo više nisu devedesete. Kosovo* ne može da uđe u UN bez pristanka Rusije i Kine. I jedna i druga država će prepoznati pokušaje zavrtanja ruku i neće dozvoliti da se to dogodi, čak i ako Srbija bude prisiljena na to. Od sankcija kakve smo gledali devedesetih nema ništa. Jedino što se može desiti je da gurnu Srbiju još dublje u naručje Rusije ili Kine.

Objavite mi kom. Nikog ne vrijedam!

pre 3 godine

Postovani, primjetio sam da se na temu politike, najvise ljepe i komentiraju oni koji veze nemaju o politici.Preci cu odmah na stvar.Srbija blokiranjem Kosova, blokira i sebe. Vasoj vladajucoj strukturi to odgovara, oni su na vlasti, a da bi ostali na vlasti moraju siriti mrznju prema albancima, ismijavati bosnjake i crnogorce, prkositi Hrvatskoj.....Vasi politicari i kvazi povjesnicari su u narod utkali misljenje da je Srbija glavna u regiji. Zbog takvog misljenja ne mozete imati prijateljske odnose sa susjedima. Kosovo je neovisno, to svi znamo, sad politicarima ostaje RS, vrlo lako se moze desiti ukidanje iste. Ukine li se RS, nema vise sna o velikoj srbiji, ok, ajmo makar pola RS, kao sto je bilo lobiranje i za Kosovsku podjelu. Sad ce se pregovori kao sa Kosovom preliti na RS. Ova vlast ima jos puno posla i godina presjedavanja.Iako se pokusava i aneksija CG, ali otom potom.Narod Srbije mora shvatiti da ce doci i tuzba za genocid na Kosovu. Dogovor je da se prvo sudi albancima, a onda srbima. Kako ce to utjecati na utjecaj srbije u svijetu i njen ulazak u EU? Hrvatska ce potrazivati ratnu odstetu, Kosovo ce takoder ocekivati ratnu ostetu. Sve sto vladajuci u Srbiji sto bi vi rekli decenijama metu pod tepih, izaci ce kad najmanje odgovara! Ako sve te probleme mozete rijesiti prije 2025, svaka cast!

gile

pre 3 godine

Nije ovo nista novo. Jos pre 20 godina, negde u decembru 2000, citao sam jednu nemacku studiju o ulasku zemalja bivse Jugoslavije u EU. Tamo je stajalo da ce Srbija mora da prizna BiH u celini i raskine paralelne odnose s Republikom Srpskom, kao i da obezbedi punu autonomiju Kosovu, da ostvari puni saradnju sa Haskim tribunalom i aktivno ucestvuje u resavanju pitanja ubijenih i nestalih za vreme ratova ... znate li sta znaci ovo poslednje? Da vam prevedem: posto je haska prica zavrsena - kada budemo priznali Kosovo, pristali na reviziju Dejtona i potpisali sve papire na dvevni red ce doci isplata ratne odstete potomcima zrtava. Pa ce onda biti: uslov je prva rata, druga rata, kamata ... sto je najtuznije, sutra da izbije ponovo neki rat NATO ne bi morao da opali nijedan metak, dovoljno je da izdaju radne dozvole svima iz Srbije koji to zele i to je to, rat je gotov za 3 dana jer kad nemas vojsku rat nema ni svrhu. Nasim precima su nudili da rade u nemackim rudnicima tokom I svetskog rata, ali nikome nije bilo ni na kraju pameti da to prihvati. Mi cemo izgubiti na kraju i drzavu jer cemo radije otici i dici ruke nego da se borimo za bilo sta. Inace, ako ste se pitali zasto su Albanci ponavljali onu mantru “uzajamno priznanje” i odakle je to doslo eto vam odgovora. Cekala se smena u Vasingtonu jer Tramp nije hteo da se bavi Balkanom. Ovi hoce.

Ifinus

pre 3 godine

Znači, ako Vučić ne prizna Kosovo idemo na obaranje Vučića. To je pisac hteo da kaže. Mogu oni da obore Vučića, ali ne mogu da ubede 3/4 Srba da treba priznati Kosovo. U tom grmu leži zec.

academia

pre 3 godine

Realnost je daleko od Danijelovih reci! Eto videcete i to brzo. Samo proglasenje Bajdena nece ici glatko, bice i u samoj Americi trzavica i nemira godinama unapred, podelili su se i tu nema povratka. Britanija vise nije na tom kursu uopste sto je 50% od stvarne mocizapada, Nemacka jeste, ali nece po svaku cenu gristi za bilo sta. Da ne pominjem Ruse i Putina, koji je takodje sujetan kao i Olbrajtova pa moze povuci neke teze poteze i nemojte se iznenaditi ako i bude tako. Samo se nas plasim, lose intelektualne postavke vlasti, jer bukvalno Srbija u ovom momentu nema diplomatu vrednog nekog srednjeg ranga a da ne govorim vise. Nas se bojim jer neko od nas nije "cist" a to ovi mogu itekako zloupotrebiti, i kao sto rekoh trenutno smo bez intelektualne moci u drzavi i najveca pretnja nam je samo to. Rata sigurno nema, sankcija takodje, pa vidite da li mi je na mestu komentar cega se trebamo plasiti! Hvala

Бранко Шапоњић

pre 3 godine

После се неко пита што се Срби највише интересују за геополитику.
Са овом екипом вампира, који не мењају аустроугарску политику према нама читав век, како неко може нешто друго да очекује?

Srebrni

pre 3 godine

Ustvari, simpatični su mi ovi matorci, oni i dalje žive u ubeđenju da njih neko šljivi pet posto, i da će Kamala I resto nove generacije da igra kako oni sviraju....

Milan

pre 3 godine

Reciprocitet može da postoji između dve međunarodno i uzajamno priznate države. Kosovo* nije država već pobunjena srpska teritorija. Kakav crni reciprocitet s njima. To bi značilo da ih priznajemo za sebi ravne.

Reziel

pre 3 godine

Ako albanci neće prihvatiti ništa manje od nezavisnosti, a Srbija to neće priznati, onda zaista ne vidim svrhu razgovora. S druge strane, insistiranje ovog tipa - Medlin Olbrajt će biti deo razgovora, šta god jedna od DVE strane mislila o tome, nema nikakve logike. Jel može neko da objasni zašto ona MORA da bude deo američkog tima?
S druge strane, cilj razgovora je da se Srbija NATERA da prizna Kosovo. Ako tako nastupate "baš nas briga šta srbi misle, oni moraju", onda je logično da se okrenemo onima koji imaju više razumevanja za našu stranu priče i interese. I Putin i Si Ping su autokratski lideri, međutim, EU i SAD nas sami guraju kod njih. Ako im je Kosovo toliko važno, pa onda OK, nama je još važnije, i onda biramo svoje saveznike na drugom mestu.

EX YU

pre 3 godine

I Bajden i Olbrajtova odlično poznaju događanja na Balkanu kraja osamdesetih i devedesete,što je bilo u igri a što se desilo..Ništa više. To je vaš glavni problem.

gledalac

pre 3 godine

Čak i one koji nisu bili, vi ste svojim bombardovanjem i politikom protiv Srbije, pretvorili u rusofile. Razmišljajte u tom pravcu.
PS i Obama je bio demokrata, ali nije, makar javno, zvao Olbrajt.

Sloba

pre 3 godine

Eto vam ga Bajden i njegovi.
(For whom the bell tolls, 15. decembar 2020)
Pa nisu Amerikanci i Srbi u SAD birali predsednika kakav ce biti Srbima u Srbiji vec kakav ce biti njima u Americi. Za nas je mozda ovo i bolje, barem znamo na cemu smo.

Sreten Zujkic

pre 3 godine

"Amerikanci i Evropljani moraju da razgovaraju jedni s drugima, i pre nego što razgovaraju sa Bosancima i Kosovarima i Srbima"

Pa ajde lepo se vi dogovorite pa nam onda samo kazite sta ste resili da ce biti s nama, moze tako?

Goran

pre 3 godine

"Nije važno šta Srbi misle o tome ili ne da Medlin Olbrajt bude uključena."

Nije vazno sta Srbi misle nas je i dovela do situacije u kojoj se i nalazimo, ceo region. Dok god ne budete saslusali sta Srbi misle, svi cemo na balkanu imati probleme.

Milos

pre 3 godine

Samo EU ima pravo zvanicno da vodi ove pregovore ili da se oni vrate u UN. Ukoliko Amerika zeli da se ukljuci onda traziti da se ukljuce i Rusija i Kina (ako zeli) jer je pitanje vazno a Kina je druga ekonomija sveta.

Nova sreća

pre 3 godine

Gospođi samo treba neko da javi da na kraju njene karijere i njenog života SAD više nisu najjača zemlja na svetu... upravo njenom lošom politikom devedesetih... može ona koliko hoće da viče, što bi Ameri rekli "u gradu su novi šerifi"...

Vaske

pre 3 godine

Ovi će svojim pritiscima da stvore još jednu Belorusiju u Evropi, sa tendencijom pomeranja ka Severnoj Koreji. To je sve što ovako pametni mogu da od nas naprave.

Milan

pre 3 godine

Nemogu shvatiti da tako stara osoba, još uvek se bavi politikom, o Srpskom narodu, ko nezna Srbi su joj dali sve što je zahtevala, Vraca kako.M.Ž.

S-NS

pre 3 godine

Dobri su mi komentari da treba da budemo strpljivi i da čekamo.
Pa čekamo već 30 godina!!!
Nije mi uopšte više stalo do Kosova. Nema tamo ništa. Više ljudi se odselilo iz Srbije nego što ima Srba na Kosovu. 10X. A sve ih više odlazi. Ne znam samo što i sam nisam otišao.
Ako i dalje budemo budale neće nas biti.
A i to ko je Srbin a ko Albanac već mi je odavno preko glave.

laki77

pre 3 godine

Nisam bas siguran da ce oni imati vremena da se bave Srbijom. Zivim u USA, ovde situacija nije ni malo naivna. Drzava je vise nego podeljena. Ekonomija nije najbolja sto zbog virusa, sto zbog protesta koje su isti ovi napravili u celoj Americi. Pitanje je sta ce i biti i do kada ce ovaj virus. Nit je ova vlast ( ako uopste dodje ), vlast koju je americki narod izabrao. Sve u svemu, teska vremena za celu planetu.

Olja

pre 3 godine

Mogu pokusavati svasta, nece moci uraditi nista. Razlog je prost - ovo je drugo vrijeme, nisu devedesete kad je sve bilo smutno, kad nismo bili nacisto ko je ko, ko sta hoce, ko sta moze, a uz sve to na istoku bjese pokvareni Kozirjev sa pijanim Jeljcinom. Sada znamo ko sta hoce, zasto to hoce, a dovoljno smo samosvjesni i jaki, naravno, kao sto bi i trebalo da bude svoj na svome, da se u svakom momentu, na miran nacin, snagom razuma, mozemo oduprijeti otimacini svojih teritorija, sa obje strane Drine. I jos nesto: tuzno je vidjeti dvoje staraca (novoizabrani i gospodja Olbrajt) kako zure da ostave pecat misleci da ce ih neko, u ciju korist rade, pamtiti i slaviti.

box

pre 3 godine

Eto. Ode Kosovo, a jos grdje ukida se Republika Srpska. Meni je najkarakteristicnije ovde kada ogoljeno i direktno kaze ako predsednik ne ispuni nase ciljeve pobrinucemo se da dodje novi predsednik koji ce ih ispuniti. Vec vidim scenario kako je ovaj nas odjednom diktator, ostrascene glasace i protestante koji skidaju diktatora da bi nam procvetalo jer nije vazno Kosovo ili RS vazno je da njega nema, tenzije i unutrasnje sukobe, razvaljenu Srbiju koja sve vise tone...

Miki

pre 3 godine

Možda je postojala realnija prilika da se postigne dogovor za vreme Trampa. Međutim mnogi "pametnjakovići" su se tome protivili. Sada će nam uzeti šta hoće i kako oni hoće bez dogovora, nažalost.

hm

pre 3 godine

Sad je prilika da isprave ono sto su pogresili '90... da vrete Kosovo Srbiji i da uvedu Srbiju i ostale zemlje u EU.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nenad1984, 15. decembar 2020 07:48)

Samo Srbija moze uvesti Srbiju u EU. Naravno da Amerikanci tu mogu pomoci, ali na kraju to iskljucivo ovisi o Srbiji. Ja se nadam da cete cim prije uci, jer smatram da EU nosi konacnu normalizaciju odnosa...

Ayatollah

pre 3 godine

Posle se pitaju što su Srbi navijali za Trampa. Pa i za Kanye Westa bismo navijali, samo da se oslobodimo ovih utvara koje iskreno mrze Srbiju i žele joj sve najgore, bez obzira ko je u Srbiji na vlasti.

mile

pre 3 godine

Albancima sa Kosova samo treba ukinuti vize za EU i problem ce se sam rijesiti za 10tak godina. Zasto su jedini kojima treba viza i opet ni sledece godine im nece biti ukinute. Zato sto eu zna da kada bi ih pustili u roku od pet-deset godina bi se na KiM prepolovili. Poceli su nesto slicno prije par godina da probaju preko azila kad su puni autobusi vozili za eu al su ih i vratili.

sportdetective

pre 3 godine

Nema nista od toga. Dovidjenja. Kako ocekivati mir u svetu, kad na vlast u Americi dolaze ljudi, koji su u sluzbi americke vojne industrije. Koliko ste vi i vasa administracija nanjeli zla u svetu. Koliko ste v destabilizivali regija, sve u intereseu vojne industrije. Dodjete na drugi kraj sveta, potrosite staro oruzje, potrujete narod i onda to lepo upakujete, da ste sprecili humanitarnu katastrofu, da sto pomogli nekome narodu. A vi unistli regiju i zdravlje ljudi za 50 godina. Srusite sve pa posle dodjete kao spasitelji i gradite sta ste srusili, tako da dajete kredite iz vasih fondova i tako zarobite drzave, koje su vase moderne kolonije. Nisam nesto naklonjen Rusiji, ali tas na vagi u svetu protiv amerike mora da postoji. Devedesetih ste izabrali tajming da nas maltretirate, kad je rusija bila posrnula. Sada imate na drugoj strani jakog igraca, tako da vremena su se promenila, mozda vam je bolje da se niste ni vracalina politicku scenu, jer mislim da cete uveriti da sada stvari s svet stoje drugacije. Nisu vam ovo devedesete!

Goxi M

pre 3 godine

Ljudi ne zanosite se da nešto možemo promeniti. Ova žena, Medlin Olbrajt, ako se čvrsto reši da Kosovo bude nezavisno i da mora Srbija prizna Kosovo, to će se desiti u roku od 7 dana. Ima hiljadu načina da nas ucene, a evo jednog najekstremnijeg. Npr. isprovociraju neki incident na granici i Amerikanci će kako bi se navodno odbranili od srpske vojske za manje od jednog dana ući u Preševo i Bujanovac i zakucati na vrata Novom Pazaru. Mi vojsku za odbranu nemamo, a uslov da se Ameri povuku biće priznanje Kosova. To je samo jedan od primera.

cvarci i kavurma

pre 3 godine

Nema sta, jesu najjaca sila ali je moto ubedjivanja da se prizna Kosovo od strane Srbije na nivou deteta od 5 godina ;)...
Znaci ja sam tvoj komsija i onda 'udjem' u jednom trenutku u deo tvog dvorista i tu pozovem glavnog 'serifa' u kraju da tu sagradi svoju garazu gde ce 'parkirati' jedan od svojih automobila, a posle on trazi da komsija prizna da je taj deo dvorista sada moj, kao u crtanim filmovima ;)...

Che

pre 3 godine

Jos jedan u nizu autogolova srpske politike. Srbija je jedina zemlja na svetu koja je javno navijala za Trampa protiv kojeg je bio ceo svet. I sad ubiremo plodove.... Ponavljam stalno da Srbija 30 godina nije u stanju da izabere pravog saveznika. Da smo se 90ih okrenuli Evropi, Nato-u i Americi , rata nebi ni bilo vec bi se Dejton dogodio 1991, Kosovo bi ostalo u Srbiji, a mi bi danas bili vec 20 g u EU i primali plate u evrima.

anti-reklamozder

pre 3 godine

A i živela je u Srbiji, govori srpski. Mislim da bi to trebalo ceniti", rekao je Server za televiziju N1.

isto je i sa Tudjmanom koji ne samo da je govorio srpski nego cak i studirao u Beogradu....ne verujem da to izbegli Srbi iz Hrvatske dovoljno cene

budalastine

Јабучило

pre 3 godine

Srbija mora da prizna Kosovo koje treba da postane članica UN.
...
Beograd se okrenuo u smeru Rusije, ka ultranacionalističkom pravcu

Поново почиње злостављање. Али сад бар знамо да од њихових обећања нема ништа, а знамо и да без Србије од независног Косова нема ништа. Знамо и да они то знају. Рингишпил лагано креће.

NikolaBg

pre 3 godine

Neće baš moći tako lako da se suoči sa Španijom, Grčkom, Rumunijom, Slovačkom i Kiprom, a još kad joj Putin dođe pa i Kinezi samo čekaju varnicu.

Kon ačno

pre 3 godine

To je to...Story of Kosovo. Oriča duga nešto više od 600 godina dobija kraj. Bravo Srbi. Teško je verovati da smo kao Narod izuzetni. Pojedinci nam postaju izuzetni i to tek kada odu napolje i kada ih razviju i izgrade bolji Narodi. Vazda se hvatamo Rusa, ko retardirani klinac starijeg brata. Ovaj put, brat ima važnijeg posla. Mi smo više ta Pinj...

Biću Slobodan

pre 3 godine

Znači ova administracija je rešena da nam otme Kosovo na silu. Malo im je što je Kosovo de facto nezavisno, nego bi da i mi ti priznamo. E pa gospodo učlanjujte ga gde god hoćete ali mi ga nećemo priznati kai državu.

Borisav

pre 3 godine

Kosovara nije ostalo vise od 700.000 u nasoj juznoj pokrajini.....nisu ni oni ludi vise da ginu....ovi stariji polako u Hag....a mir je tada vrlo blizu...

Bulevar Nis

pre 3 godine

Pa,tesko mi mozemo da budemo mirni pored ovakvih ljudi,u pitanju je licna stvar i tesko cemo se izvuci.Licna je stvar jer kad uporedimo Srbe u bosni sa albancima na kosovu,Srbi nemaju pravo na samoopredeljenje,a u isto vreme Azerbejdzan vraca ratom teritoriju,dok mi ne mozemo vratiti teritoriju Kosova i Metohije(i tu ne mislim ratom,apsolutno ne,toga je dosta),tako da sto za neke vazi,za nas ne vazi..i kao papagaji ponavljamo dvostruke standarde,koji su vise nego vidljivi,ali uzalud,jer neko licno insistira na necemu,neko snazan,iznad zakona..Nek nam je Bog upomoc.

vlado

pre 3 godine

Necemo da priznamo Kosovo i odmah smo ultranacionalisti. Ponekad se pitam da li su ovi ljudi samo zli ili je u pitanju neka vrsta mentalnog oboljenja!

патлиџан

pre 3 godine

Чуј, приближава се Русији?!
Мајсторе, много си невешт, престаните да нас газите и нећемо се никоме приближавати...а да, интерес је да нас сатирете

Mediocritical

pre 3 godine

Prihvatili su našu "mudru" ali veoma sebičnu strategiju... Idemo ukrug samo smo svakim ciklusom od par decenija sve manji i manji...

Dragan

pre 3 godine

Nije bitno sta mi mislimo na izbor Olbrajtove i Servera u Americi, ali zato od izbora Olbrajtove i Servera u Americi i toga da li ih Dzo Bajden slusa zavisi da li ce se Srbija usmeriti direktno ka Rusiji i Kini ili ne.

komša

pre 3 godine

U ovoj izjavi Servera vidi se obrisi verovatnog pristupa buduće Američke administracije pregovorima Srbije i Kosova. Treba da konačno naučimo lekciju od komšija Albanaca. Čekali su svoje. Žrtvovali su čak i jednu vladu zarad nacionalnog interesa. Sada mi treba da budemo strpljivi i da sačekamo cetiri ili možda čak osam godina. Da li ćemo kao nacija biti spremni da platimo političku cenu, ostaje da se vidi. Sankcija i rata neće biti. Svet je previše okupiran drugim problemima, a i Srbija više nije ono sto je nekada bila. Zato dragi moji, tiha voda breg roni.

Boki

pre 3 godine

Mi Srbi baš nemamo sreće a i pored toga sami izaberemo pogresnu stranu ili se mešamo kad nije ni potrebno kao i pred poslednje izbore u Usa. Jedno je sigurno da će sad stvari za našeg predsednika ići mnogo brže i smanjiće mu prostor za manipulaciju, zavlčenje, jedna priča i potpis tamo a draga pesma narodu na Happy Tv.

Dusan S.

pre 3 godine

1244 i Ustav Srbije kazu kome pripada Kosovo. Sve ostalo su prazne price, ostarelih i oronulih politicara, koji ce uskoro nestati sa politicke scene. Vreme radi za Srbiju.

Аналитичар

pre 3 godine

Па ово је буквално "Шта је баби мило то јој се и снило". Ха, ха, ха ха... Сервер добро зна да имамо најбољег "ритернера" на свету. Па да видимо ...

Balkanac

pre 3 godine

Ovo je nesto najbole sto moze da se desi.
Otvorice se oci mnogima koji jos ne znaju sa kim imamo posla.
Karte su opet otvorene i sada treba?
Pa pokaziti zube i ne zaliti ma koje posledice bile po evrointegracije koje su ionako zamka.
Sloboda nema cenu niti ja ikada imala u nasem narodu

Milan

pre 3 godine

Priznati Kosovo kao zajedničku državu Srba i Albanaca, ako bi se ustavom Kosova to definisalo jedino rešenje. Naravno paralelno bi i naš ustav morao da se izmeni.

hm?

pre 3 godine

Koliko sam samo negativnih komentare dobio pre dva meseca kada sam napisao komentar sta znaci Bajdenova pobeda za Srbiju i da ce se upravo povampiriti Olbrajtova i slicni. Zbog otvorene podrske Trampu, otvoreno ce nam sve svetiti. Jedina nada za nas, a mislim da nisam gresan, je da biologija odradi svoje... kako u slucaju Olbrajtove, tako i u slucaju Bajdena.

I tata bi sine

pre 3 godine

"Govori srpski i to treba ceniti". Slažem se i predlažem: Evo i Šešelj govori engleski i to isto treba ceniti, pa što recimo njih dvoje tako cenjenih ne bismo zatvorili u jednu sobu (conclave), pa dok ne ub...ede jedno drugog nema puštanja napolje. Hvala za objavljeni komentar

play..

pre 3 godine

Svi mogu da misle a Srbi ne mogu, kako to?? To znači da šta god se dogovori na štetu Srbije, to Srbija treba da prihvati??? Iz vašeg izlaganja se vidi da ćete rešavati situaciju kao na bliskom istoku, latinskoj americi i ostalim državama koje nisu po vašoj volji i da dovodite marionete na vlast ali gospodo, malo ste se zaje...
Živi bili pa videli...

realni

pre 3 godine

Mozda to i nije tako lose.Gdja Olbrajt i Predsednik Vucic su i u mracno doba nasih odnosa sa nekadasnjim saveznikom , bili u vrhu vlast.Eto prilike da se poprave odnosi.

anti-reklamozder

pre 3 godine

A i živela je u Srbiji, govori srpski. Mislim da bi to trebalo ceniti", rekao je Server za televiziju N1.

isto je i sa Tudjmanom koji ne samo da je govorio srpski nego cak i studirao u Beogradu....ne verujem da to izbegli Srbi iz Hrvatske dovoljno cene

budalastine

vlado

pre 3 godine

Necemo da priznamo Kosovo i odmah smo ultranacionalisti. Ponekad se pitam da li su ovi ljudi samo zli ili je u pitanju neka vrsta mentalnog oboljenja!

Reziel

pre 3 godine

Ako albanci neće prihvatiti ništa manje od nezavisnosti, a Srbija to neće priznati, onda zaista ne vidim svrhu razgovora. S druge strane, insistiranje ovog tipa - Medlin Olbrajt će biti deo razgovora, šta god jedna od DVE strane mislila o tome, nema nikakve logike. Jel može neko da objasni zašto ona MORA da bude deo američkog tima?
S druge strane, cilj razgovora je da se Srbija NATERA da prizna Kosovo. Ako tako nastupate "baš nas briga šta srbi misle, oni moraju", onda je logično da se okrenemo onima koji imaju više razumevanja za našu stranu priče i interese. I Putin i Si Ping su autokratski lideri, međutim, EU i SAD nas sami guraju kod njih. Ako im je Kosovo toliko važno, pa onda OK, nama je još važnije, i onda biramo svoje saveznike na drugom mestu.

cvarci i kavurma

pre 3 godine

Nema sta, jesu najjaca sila ali je moto ubedjivanja da se prizna Kosovo od strane Srbije na nivou deteta od 5 godina ;)...
Znaci ja sam tvoj komsija i onda 'udjem' u jednom trenutku u deo tvog dvorista i tu pozovem glavnog 'serifa' u kraju da tu sagradi svoju garazu gde ce 'parkirati' jedan od svojih automobila, a posle on trazi da komsija prizna da je taj deo dvorista sada moj, kao u crtanim filmovima ;)...

Јабучило

pre 3 godine

Srbija mora da prizna Kosovo koje treba da postane članica UN.
...
Beograd se okrenuo u smeru Rusije, ka ultranacionalističkom pravcu

Поново почиње злостављање. Али сад бар знамо да од њихових обећања нема ништа, а знамо и да без Србије од независног Косова нема ништа. Знамо и да они то знају. Рингишпил лагано креће.

Бранко Шапоњић

pre 3 godine

После се неко пита што се Срби највише интересују за геополитику.
Са овом екипом вампира, који не мењају аустроугарску политику према нама читав век, како неко може нешто друго да очекује?

I tata bi sine

pre 3 godine

"Govori srpski i to treba ceniti". Slažem se i predlažem: Evo i Šešelj govori engleski i to isto treba ceniti, pa što recimo njih dvoje tako cenjenih ne bismo zatvorili u jednu sobu (conclave), pa dok ne ub...ede jedno drugog nema puštanja napolje. Hvala za objavljeni komentar

Nova sreća

pre 3 godine

Gospođi samo treba neko da javi da na kraju njene karijere i njenog života SAD više nisu najjača zemlja na svetu... upravo njenom lošom politikom devedesetih... može ona koliko hoće da viče, što bi Ameri rekli "u gradu su novi šerifi"...

Ayatollah

pre 3 godine

Posle se pitaju što su Srbi navijali za Trampa. Pa i za Kanye Westa bismo navijali, samo da se oslobodimo ovih utvara koje iskreno mrze Srbiju i žele joj sve najgore, bez obzira ko je u Srbiji na vlasti.

Olja

pre 3 godine

Mogu pokusavati svasta, nece moci uraditi nista. Razlog je prost - ovo je drugo vrijeme, nisu devedesete kad je sve bilo smutno, kad nismo bili nacisto ko je ko, ko sta hoce, ko sta moze, a uz sve to na istoku bjese pokvareni Kozirjev sa pijanim Jeljcinom. Sada znamo ko sta hoce, zasto to hoce, a dovoljno smo samosvjesni i jaki, naravno, kao sto bi i trebalo da bude svoj na svome, da se u svakom momentu, na miran nacin, snagom razuma, mozemo oduprijeti otimacini svojih teritorija, sa obje strane Drine. I jos nesto: tuzno je vidjeti dvoje staraca (novoizabrani i gospodja Olbrajt) kako zure da ostave pecat misleci da ce ih neko, u ciju korist rade, pamtiti i slaviti.

Goran

pre 3 godine

"Nije važno šta Srbi misle o tome ili ne da Medlin Olbrajt bude uključena."

Nije vazno sta Srbi misle nas je i dovela do situacije u kojoj se i nalazimo, ceo region. Dok god ne budete saslusali sta Srbi misle, svi cemo na balkanu imati probleme.

Vule

pre 3 godine

Čitanje komentara je porazavajuce a pišu ih ljudi koji su najverovatnije glasali za opciju koja nas je dovela dovde. Kada pročitam da neko piše kako 1244 garantuje celovitost Srbije znam odmah da imaš posla sa nekim kome je nekad Dnevnik a danas Informer sredstvo informisanja. Kada ti krenu pričati priče o nekakvim komšijama koji su došli u tvoju sobu a sada traže da im ti daš stan znaš takođe odmah da taj nema pojma šta se uopšte dešavalo jer da zna zao bi da to što priča nema veze sa životom. I na sve to kada se pojave ovi preko Drine koji su pravili RSK i RS po istom receptu kao nezavisno Kosovo samo im nije uspelo znaš da smo apsolutni lideri u dvostrukim aršinima i laganju samog sebe.

Naš problem i dan danas su glasači 90ih koji sami sebi ne priznaju da su grešili u svojim izborima već sve to pravdaju x ili y nebulozom ali ono najgore je što su i svoje potomstvo zagadili istom tom pričom.

komša

pre 3 godine

U ovoj izjavi Servera vidi se obrisi verovatnog pristupa buduće Američke administracije pregovorima Srbije i Kosova. Treba da konačno naučimo lekciju od komšija Albanaca. Čekali su svoje. Žrtvovali su čak i jednu vladu zarad nacionalnog interesa. Sada mi treba da budemo strpljivi i da sačekamo cetiri ili možda čak osam godina. Da li ćemo kao nacija biti spremni da platimo političku cenu, ostaje da se vidi. Sankcija i rata neće biti. Svet je previše okupiran drugim problemima, a i Srbija više nije ono sto je nekada bila. Zato dragi moji, tiha voda breg roni.

hm?

pre 3 godine

Koliko sam samo negativnih komentare dobio pre dva meseca kada sam napisao komentar sta znaci Bajdenova pobeda za Srbiju i da ce se upravo povampiriti Olbrajtova i slicni. Zbog otvorene podrske Trampu, otvoreno ce nam sve svetiti. Jedina nada za nas, a mislim da nisam gresan, je da biologija odradi svoje... kako u slucaju Olbrajtove, tako i u slucaju Bajdena.

Laik

pre 3 godine

Citam komentare i ne verujem. Pa mi nista nismo naucili za sve ovo vreme. Ne mogu oni ovo, ne mogu oni ono.. sve neki strucnjaci... pa kad su hteli prosuli su na nas tone i tone bombi, okrenuli ceo svet protiv nas. Sta ne mogu, mogu oni bukvalno sta hoce.. a na kraju ce i biti onako kako oni hoce, jer sila Boga ne moli..potpisace se to pre ili kasnije.. a lako je uperiti prstom u drugog, to sve vreme radimo, krivi su nam uvek drugi... ali nije nama niko drugi kriv braco, krivi smo iskljucivo mi.. imali smo i taj 5.oktobar, imali smo sansu.. poslednja je bila 2012.. a mi smo birali....sve dodje na naplatu.

Аналитичар

pre 3 godine

Па ово је буквално "Шта је баби мило то јој се и снило". Ха, ха, ха ха... Сервер добро зна да имамо најбољег "ритернера" на свету. Па да видимо ...

Biću Slobodan

pre 3 godine

Znači ova administracija je rešena da nam otme Kosovo na silu. Malo im je što je Kosovo de facto nezavisno, nego bi da i mi ti priznamo. E pa gospodo učlanjujte ga gde god hoćete ali mi ga nećemo priznati kai državu.

Milos

pre 3 godine

Samo EU ima pravo zvanicno da vodi ove pregovore ili da se oni vrate u UN. Ukoliko Amerika zeli da se ukljuci onda traziti da se ukljuce i Rusija i Kina (ako zeli) jer je pitanje vazno a Kina je druga ekonomija sveta.

Ifinus

pre 3 godine

Znači, ako Vučić ne prizna Kosovo idemo na obaranje Vučića. To je pisac hteo da kaže. Mogu oni da obore Vučića, ali ne mogu da ubede 3/4 Srba da treba priznati Kosovo. U tom grmu leži zec.

box

pre 3 godine

Eto. Ode Kosovo, a jos grdje ukida se Republika Srpska. Meni je najkarakteristicnije ovde kada ogoljeno i direktno kaze ako predsednik ne ispuni nase ciljeve pobrinucemo se da dodje novi predsednik koji ce ih ispuniti. Vec vidim scenario kako je ovaj nas odjednom diktator, ostrascene glasace i protestante koji skidaju diktatora da bi nam procvetalo jer nije vazno Kosovo ili RS vazno je da njega nema, tenzije i unutrasnje sukobe, razvaljenu Srbiju koja sve vise tone...

Zoki

pre 3 godine

Jedino što ova ekipa može da uradi je da uništi onaj ekonomski dogovor koji je Tramp napravio, a koji je bio odličan. Ovo više nisu devedesete. Kosovo* ne može da uđe u UN bez pristanka Rusije i Kine. I jedna i druga država će prepoznati pokušaje zavrtanja ruku i neće dozvoliti da se to dogodi, čak i ako Srbija bude prisiljena na to. Od sankcija kakve smo gledali devedesetih nema ništa. Jedino što se može desiti je da gurnu Srbiju još dublje u naručje Rusije ili Kine.

gile

pre 3 godine

Nije ovo nista novo. Jos pre 20 godina, negde u decembru 2000, citao sam jednu nemacku studiju o ulasku zemalja bivse Jugoslavije u EU. Tamo je stajalo da ce Srbija mora da prizna BiH u celini i raskine paralelne odnose s Republikom Srpskom, kao i da obezbedi punu autonomiju Kosovu, da ostvari puni saradnju sa Haskim tribunalom i aktivno ucestvuje u resavanju pitanja ubijenih i nestalih za vreme ratova ... znate li sta znaci ovo poslednje? Da vam prevedem: posto je haska prica zavrsena - kada budemo priznali Kosovo, pristali na reviziju Dejtona i potpisali sve papire na dvevni red ce doci isplata ratne odstete potomcima zrtava. Pa ce onda biti: uslov je prva rata, druga rata, kamata ... sto je najtuznije, sutra da izbije ponovo neki rat NATO ne bi morao da opali nijedan metak, dovoljno je da izdaju radne dozvole svima iz Srbije koji to zele i to je to, rat je gotov za 3 dana jer kad nemas vojsku rat nema ni svrhu. Nasim precima su nudili da rade u nemackim rudnicima tokom I svetskog rata, ali nikome nije bilo ni na kraju pameti da to prihvati. Mi cemo izgubiti na kraju i drzavu jer cemo radije otici i dici ruke nego da se borimo za bilo sta. Inace, ako ste se pitali zasto su Albanci ponavljali onu mantru “uzajamno priznanje” i odakle je to doslo eto vam odgovora. Cekala se smena u Vasingtonu jer Tramp nije hteo da se bavi Balkanom. Ovi hoce.

Milan

pre 3 godine

Reciprocitet može da postoji između dve međunarodno i uzajamno priznate države. Kosovo* nije država već pobunjena srpska teritorija. Kakav crni reciprocitet s njima. To bi značilo da ih priznajemo za sebi ravne.

Borisav

pre 3 godine

Kosovara nije ostalo vise od 700.000 u nasoj juznoj pokrajini.....nisu ni oni ludi vise da ginu....ovi stariji polako u Hag....a mir je tada vrlo blizu...

play..

pre 3 godine

Svi mogu da misle a Srbi ne mogu, kako to?? To znači da šta god se dogovori na štetu Srbije, to Srbija treba da prihvati??? Iz vašeg izlaganja se vidi da ćete rešavati situaciju kao na bliskom istoku, latinskoj americi i ostalim državama koje nisu po vašoj volji i da dovodite marionete na vlast ali gospodo, malo ste se zaje...
Živi bili pa videli...

S-NS

pre 3 godine

Dobri su mi komentari da treba da budemo strpljivi i da čekamo.
Pa čekamo već 30 godina!!!
Nije mi uopšte više stalo do Kosova. Nema tamo ništa. Više ljudi se odselilo iz Srbije nego što ima Srba na Kosovu. 10X. A sve ih više odlazi. Ne znam samo što i sam nisam otišao.
Ako i dalje budemo budale neće nas biti.
A i to ko je Srbin a ko Albanac već mi je odavno preko glave.

laki77

pre 3 godine

Nisam bas siguran da ce oni imati vremena da se bave Srbijom. Zivim u USA, ovde situacija nije ni malo naivna. Drzava je vise nego podeljena. Ekonomija nije najbolja sto zbog virusa, sto zbog protesta koje su isti ovi napravili u celoj Americi. Pitanje je sta ce i biti i do kada ce ovaj virus. Nit je ova vlast ( ako uopste dodje ), vlast koju je americki narod izabrao. Sve u svemu, teska vremena za celu planetu.

gledalac

pre 3 godine

Čak i one koji nisu bili, vi ste svojim bombardovanjem i politikom protiv Srbije, pretvorili u rusofile. Razmišljajte u tom pravcu.
PS i Obama je bio demokrata, ali nije, makar javno, zvao Olbrajt.

Dusan S.

pre 3 godine

1244 i Ustav Srbije kazu kome pripada Kosovo. Sve ostalo su prazne price, ostarelih i oronulih politicara, koji ce uskoro nestati sa politicke scene. Vreme radi za Srbiju.

NikolaBg

pre 3 godine

Neće baš moći tako lako da se suoči sa Španijom, Grčkom, Rumunijom, Slovačkom i Kiprom, a još kad joj Putin dođe pa i Kinezi samo čekaju varnicu.

патлиџан

pre 3 godine

Чуј, приближава се Русији?!
Мајсторе, много си невешт, престаните да нас газите и нећемо се никоме приближавати...а да, интерес је да нас сатирете

Che

pre 3 godine

Jos jedan u nizu autogolova srpske politike. Srbija je jedina zemlja na svetu koja je javno navijala za Trampa protiv kojeg je bio ceo svet. I sad ubiremo plodove.... Ponavljam stalno da Srbija 30 godina nije u stanju da izabere pravog saveznika. Da smo se 90ih okrenuli Evropi, Nato-u i Americi , rata nebi ni bilo vec bi se Dejton dogodio 1991, Kosovo bi ostalo u Srbiji, a mi bi danas bili vec 20 g u EU i primali plate u evrima.

sportdetective

pre 3 godine

Nema nista od toga. Dovidjenja. Kako ocekivati mir u svetu, kad na vlast u Americi dolaze ljudi, koji su u sluzbi americke vojne industrije. Koliko ste vi i vasa administracija nanjeli zla u svetu. Koliko ste v destabilizivali regija, sve u intereseu vojne industrije. Dodjete na drugi kraj sveta, potrosite staro oruzje, potrujete narod i onda to lepo upakujete, da ste sprecili humanitarnu katastrofu, da sto pomogli nekome narodu. A vi unistli regiju i zdravlje ljudi za 50 godina. Srusite sve pa posle dodjete kao spasitelji i gradite sta ste srusili, tako da dajete kredite iz vasih fondova i tako zarobite drzave, koje su vase moderne kolonije. Nisam nesto naklonjen Rusiji, ali tas na vagi u svetu protiv amerike mora da postoji. Devedesetih ste izabrali tajming da nas maltretirate, kad je rusija bila posrnula. Sada imate na drugoj strani jakog igraca, tako da vremena su se promenila, mozda vam je bolje da se niste ni vracalina politicku scenu, jer mislim da cete uveriti da sada stvari s svet stoje drugacije. Nisu vam ovo devedesete!

Balkanac

pre 3 godine

Ovo je nesto najbole sto moze da se desi.
Otvorice se oci mnogima koji jos ne znaju sa kim imamo posla.
Karte su opet otvorene i sada treba?
Pa pokaziti zube i ne zaliti ma koje posledice bile po evrointegracije koje su ionako zamka.
Sloboda nema cenu niti ja ikada imala u nasem narodu

Bulevar Nis

pre 3 godine

Pa,tesko mi mozemo da budemo mirni pored ovakvih ljudi,u pitanju je licna stvar i tesko cemo se izvuci.Licna je stvar jer kad uporedimo Srbe u bosni sa albancima na kosovu,Srbi nemaju pravo na samoopredeljenje,a u isto vreme Azerbejdzan vraca ratom teritoriju,dok mi ne mozemo vratiti teritoriju Kosova i Metohije(i tu ne mislim ratom,apsolutno ne,toga je dosta),tako da sto za neke vazi,za nas ne vazi..i kao papagaji ponavljamo dvostruke standarde,koji su vise nego vidljivi,ali uzalud,jer neko licno insistira na necemu,neko snazan,iznad zakona..Nek nam je Bog upomoc.

Srebrni

pre 3 godine

Ustvari, simpatični su mi ovi matorci, oni i dalje žive u ubeđenju da njih neko šljivi pet posto, i da će Kamala I resto nove generacije da igra kako oni sviraju....

Gradimir

pre 3 godine

Ja bih sve osim manastira na kosovu dao kinezima na besplatno koriscenje narednih 100 godina pa da vidimo onda kako bi se situacija odvijala!

jojo

pre 3 godine

SAD 1998. i SAD 2020. nisu za u istu rečenicu. Nisu iste snage i nisu u istim međunarodnim pozicijama. 1998. Kina je još živela od izvoza pirinča i čarapa a u Rusiji se od gladi umiralo. Bajden neće ni Tursku imati za saveznika. Priča oko jake EU posle bregzita je takođe nategnuta jako. Kina je i zvanično postala ekonomska sila broj 1. To sve znači da moramo da se strpimo još 4 godine do sledećih izbora. Politika da se ne blokira ulazak u UN mora na referendum pa da vidimo. Kome se ne bude svideo rezultat koji je jasno koji će biti neka emigrira slobodno. Srećan mu put. RS-u da ukinu realne ingerencije takođe mislim da nemaju šanse. Jednostavna je računica, država u kojoj trećina populacije bojkotuje ustanove i ima paralelne sisteme (ne plaća porez i dažbine, ima paralelne fondove...) tek nema šanse da opstane.

Goxi M

pre 3 godine

Ljudi ne zanosite se da nešto možemo promeniti. Ova žena, Medlin Olbrajt, ako se čvrsto reši da Kosovo bude nezavisno i da mora Srbija prizna Kosovo, to će se desiti u roku od 7 dana. Ima hiljadu načina da nas ucene, a evo jednog najekstremnijeg. Npr. isprovociraju neki incident na granici i Amerikanci će kako bi se navodno odbranili od srpske vojske za manje od jednog dana ući u Preševo i Bujanovac i zakucati na vrata Novom Pazaru. Mi vojsku za odbranu nemamo, a uslov da se Ameri povuku biće priznanje Kosova. To je samo jedan od primera.

1TZBR

pre 3 godine

Svasta se pise u komentarima.
Narod je definitivno zaglupljen.
1990 dug SFRJ je bio 18mlrd $ , te iste godine budzet CIA-e je bio 24 mlrd $
Pametnom dosta, ali za sva vremena...

Sreten Zujkic

pre 3 godine

"Amerikanci i Evropljani moraju da razgovaraju jedni s drugima, i pre nego što razgovaraju sa Bosancima i Kosovarima i Srbima"

Pa ajde lepo se vi dogovorite pa nam onda samo kazite sta ste resili da ce biti s nama, moze tako?

academia

pre 3 godine

Realnost je daleko od Danijelovih reci! Eto videcete i to brzo. Samo proglasenje Bajdena nece ici glatko, bice i u samoj Americi trzavica i nemira godinama unapred, podelili su se i tu nema povratka. Britanija vise nije na tom kursu uopste sto je 50% od stvarne mocizapada, Nemacka jeste, ali nece po svaku cenu gristi za bilo sta. Da ne pominjem Ruse i Putina, koji je takodje sujetan kao i Olbrajtova pa moze povuci neke teze poteze i nemojte se iznenaditi ako i bude tako. Samo se nas plasim, lose intelektualne postavke vlasti, jer bukvalno Srbija u ovom momentu nema diplomatu vrednog nekog srednjeg ranga a da ne govorim vise. Nas se bojim jer neko od nas nije "cist" a to ovi mogu itekako zloupotrebiti, i kao sto rekoh trenutno smo bez intelektualne moci u drzavi i najveca pretnja nam je samo to. Rata sigurno nema, sankcija takodje, pa vidite da li mi je na mestu komentar cega se trebamo plasiti! Hvala

Objavite mi kom. Nikog ne vrijedam!

pre 3 godine

Postovani, primjetio sam da se na temu politike, najvise ljepe i komentiraju oni koji veze nemaju o politici.Preci cu odmah na stvar.Srbija blokiranjem Kosova, blokira i sebe. Vasoj vladajucoj strukturi to odgovara, oni su na vlasti, a da bi ostali na vlasti moraju siriti mrznju prema albancima, ismijavati bosnjake i crnogorce, prkositi Hrvatskoj.....Vasi politicari i kvazi povjesnicari su u narod utkali misljenje da je Srbija glavna u regiji. Zbog takvog misljenja ne mozete imati prijateljske odnose sa susjedima. Kosovo je neovisno, to svi znamo, sad politicarima ostaje RS, vrlo lako se moze desiti ukidanje iste. Ukine li se RS, nema vise sna o velikoj srbiji, ok, ajmo makar pola RS, kao sto je bilo lobiranje i za Kosovsku podjelu. Sad ce se pregovori kao sa Kosovom preliti na RS. Ova vlast ima jos puno posla i godina presjedavanja.Iako se pokusava i aneksija CG, ali otom potom.Narod Srbije mora shvatiti da ce doci i tuzba za genocid na Kosovu. Dogovor je da se prvo sudi albancima, a onda srbima. Kako ce to utjecati na utjecaj srbije u svijetu i njen ulazak u EU? Hrvatska ce potrazivati ratnu odstetu, Kosovo ce takoder ocekivati ratnu ostetu. Sve sto vladajuci u Srbiji sto bi vi rekli decenijama metu pod tepih, izaci ce kad najmanje odgovara! Ako sve te probleme mozete rijesiti prije 2025, svaka cast!

Vaske

pre 3 godine

Ovi će svojim pritiscima da stvore još jednu Belorusiju u Evropi, sa tendencijom pomeranja ka Severnoj Koreji. To je sve što ovako pametni mogu da od nas naprave.

mile

pre 3 godine

Albancima sa Kosova samo treba ukinuti vize za EU i problem ce se sam rijesiti za 10tak godina. Zasto su jedini kojima treba viza i opet ni sledece godine im nece biti ukinute. Zato sto eu zna da kada bi ih pustili u roku od pet-deset godina bi se na KiM prepolovili. Poceli su nesto slicno prije par godina da probaju preko azila kad su puni autobusi vozili za eu al su ih i vratili.

Locutus

pre 3 godine

Druga su vremena. Amerika ima problem sa koronom i sa crncima, Evropa isto sa koronom i sa migrantima. Zato i forsiraju neki dogovor da ne moraju da misle više o Kosovu...
Jedino mi treba da budemo malo manje glupi nego devedesetih, mada će to ići jako teško, ista je postava u igri.

Boki

pre 3 godine

Mi Srbi baš nemamo sreće a i pored toga sami izaberemo pogresnu stranu ili se mešamo kad nije ni potrebno kao i pred poslednje izbore u Usa. Jedno je sigurno da će sad stvari za našeg predsednika ići mnogo brže i smanjiće mu prostor za manipulaciju, zavlčenje, jedna priča i potpis tamo a draga pesma narodu na Happy Tv.

EX YU

pre 3 godine

I Bajden i Olbrajtova odlično poznaju događanja na Balkanu kraja osamdesetih i devedesete,što je bilo u igri a što se desilo..Ništa više. To je vaš glavni problem.

Milan

pre 3 godine

Nemogu shvatiti da tako stara osoba, još uvek se bavi politikom, o Srpskom narodu, ko nezna Srbi su joj dali sve što je zahtevala, Vraca kako.M.Ž.

Miki

pre 3 godine

Možda je postojala realnija prilika da se postigne dogovor za vreme Trampa. Međutim mnogi "pametnjakovići" su se tome protivili. Sada će nam uzeti šta hoće i kako oni hoće bez dogovora, nažalost.

hm

pre 3 godine

Sad je prilika da isprave ono sto su pogresili '90... da vrete Kosovo Srbiji i da uvedu Srbiju i ostale zemlje u EU.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nenad1984, 15. decembar 2020 07:48)

Samo Srbija moze uvesti Srbiju u EU. Naravno da Amerikanci tu mogu pomoci, ali na kraju to iskljucivo ovisi o Srbiji. Ja se nadam da cete cim prije uci, jer smatram da EU nosi konacnu normalizaciju odnosa...

Dragan

pre 3 godine

Nije bitno sta mi mislimo na izbor Olbrajtove i Servera u Americi, ali zato od izbora Olbrajtove i Servera u Americi i toga da li ih Dzo Bajden slusa zavisi da li ce se Srbija usmeriti direktno ka Rusiji i Kini ili ne.

Kon ačno

pre 3 godine

To je to...Story of Kosovo. Oriča duga nešto više od 600 godina dobija kraj. Bravo Srbi. Teško je verovati da smo kao Narod izuzetni. Pojedinci nam postaju izuzetni i to tek kada odu napolje i kada ih razviju i izgrade bolji Narodi. Vazda se hvatamo Rusa, ko retardirani klinac starijeg brata. Ovaj put, brat ima važnijeg posla. Mi smo više ta Pinj...

Sloba

pre 3 godine

Eto vam ga Bajden i njegovi.
(For whom the bell tolls, 15. decembar 2020)
Pa nisu Amerikanci i Srbi u SAD birali predsednika kakav ce biti Srbima u Srbiji vec kakav ce biti njima u Americi. Za nas je mozda ovo i bolje, barem znamo na cemu smo.

mandrak

pre 3 godine

Ja sam razumeo ovako: Srbi, imate dve mogucnosti za konacno resenje statusa Kosova, diplomatijom ili ratom (zato se spominje Olbrajt).
Posto rat nije realna opcija, Vucic ce morati delovati politickim sredstvima (mada bi on najradije zadrzao sadasnje stanje).

realni

pre 3 godine

Mozda to i nije tako lose.Gdja Olbrajt i Predsednik Vucic su i u mracno doba nasih odnosa sa nekadasnjim saveznikom , bili u vrhu vlast.Eto prilike da se poprave odnosi.

omniameamecumporto

pre 3 godine

Svašta se ovdje piše,smjena vlasti u Americi za četiri godine, Rusija nije više ista,jaja Kina... a na baba je da čekamo priliku.
Morate znati samo jedno Amerika veće mijenjati svoju politiku a Rusija je na koljenima dok Putin postrojava svoje ministre i prijeti
dok mu zemlji prijeti glad. Narod se tamo budi a Putin se ozbiljno ustrašio jer korupcija je u svim sferama.Kina gleda samo svoju ekonomsku korist i stvarnih prijatelja ta koje bi ratovala nema. Rekao sam da Ameri ne mijenjaju svoju politiku a Srbi u Bosni nikada neće dobiti samostalnost jer bi dovukli Rusiju pred vrata Europe.
Shvatite to nikada Europa niti Amerika veće biti na strani Srba
baš zbog Rusije.

Milan

pre 3 godine

Priznati Kosovo kao zajedničku državu Srba i Albanaca, ako bi se ustavom Kosova to definisalo jedino rešenje. Naravno paralelno bi i naš ustav morao da se izmeni.

Mediocritical

pre 3 godine

Prihvatili su našu "mudru" ali veoma sebičnu strategiju... Idemo ukrug samo smo svakim ciklusom od par decenija sve manji i manji...

Vule

pre 3 godine

Čitanje komentara je porazavajuce a pišu ih ljudi koji su najverovatnije glasali za opciju koja nas je dovela dovde. Kada pročitam da neko piše kako 1244 garantuje celovitost Srbije znam odmah da imaš posla sa nekim kome je nekad Dnevnik a danas Informer sredstvo informisanja. Kada ti krenu pričati priče o nekakvim komšijama koji su došli u tvoju sobu a sada traže da im ti daš stan znaš takođe odmah da taj nema pojma šta se uopšte dešavalo jer da zna zao bi da to što priča nema veze sa životom. I na sve to kada se pojave ovi preko Drine koji su pravili RSK i RS po istom receptu kao nezavisno Kosovo samo im nije uspelo znaš da smo apsolutni lideri u dvostrukim aršinima i laganju samog sebe.

Naš problem i dan danas su glasači 90ih koji sami sebi ne priznaju da su grešili u svojim izborima već sve to pravdaju x ili y nebulozom ali ono najgore je što su i svoje potomstvo zagadili istom tom pričom.

Objavite mi kom. Nikog ne vrijedam!

pre 3 godine

Postovani, primjetio sam da se na temu politike, najvise ljepe i komentiraju oni koji veze nemaju o politici.Preci cu odmah na stvar.Srbija blokiranjem Kosova, blokira i sebe. Vasoj vladajucoj strukturi to odgovara, oni su na vlasti, a da bi ostali na vlasti moraju siriti mrznju prema albancima, ismijavati bosnjake i crnogorce, prkositi Hrvatskoj.....Vasi politicari i kvazi povjesnicari su u narod utkali misljenje da je Srbija glavna u regiji. Zbog takvog misljenja ne mozete imati prijateljske odnose sa susjedima. Kosovo je neovisno, to svi znamo, sad politicarima ostaje RS, vrlo lako se moze desiti ukidanje iste. Ukine li se RS, nema vise sna o velikoj srbiji, ok, ajmo makar pola RS, kao sto je bilo lobiranje i za Kosovsku podjelu. Sad ce se pregovori kao sa Kosovom preliti na RS. Ova vlast ima jos puno posla i godina presjedavanja.Iako se pokusava i aneksija CG, ali otom potom.Narod Srbije mora shvatiti da ce doci i tuzba za genocid na Kosovu. Dogovor je da se prvo sudi albancima, a onda srbima. Kako ce to utjecati na utjecaj srbije u svijetu i njen ulazak u EU? Hrvatska ce potrazivati ratnu odstetu, Kosovo ce takoder ocekivati ratnu ostetu. Sve sto vladajuci u Srbiji sto bi vi rekli decenijama metu pod tepih, izaci ce kad najmanje odgovara! Ako sve te probleme mozete rijesiti prije 2025, svaka cast!

Goxi M

pre 3 godine

Ljudi ne zanosite se da nešto možemo promeniti. Ova žena, Medlin Olbrajt, ako se čvrsto reši da Kosovo bude nezavisno i da mora Srbija prizna Kosovo, to će se desiti u roku od 7 dana. Ima hiljadu načina da nas ucene, a evo jednog najekstremnijeg. Npr. isprovociraju neki incident na granici i Amerikanci će kako bi se navodno odbranili od srpske vojske za manje od jednog dana ući u Preševo i Bujanovac i zakucati na vrata Novom Pazaru. Mi vojsku za odbranu nemamo, a uslov da se Ameri povuku biće priznanje Kosova. To je samo jedan od primera.

S-NS

pre 3 godine

Dobri su mi komentari da treba da budemo strpljivi i da čekamo.
Pa čekamo već 30 godina!!!
Nije mi uopšte više stalo do Kosova. Nema tamo ništa. Više ljudi se odselilo iz Srbije nego što ima Srba na Kosovu. 10X. A sve ih više odlazi. Ne znam samo što i sam nisam otišao.
Ako i dalje budemo budale neće nas biti.
A i to ko je Srbin a ko Albanac već mi je odavno preko glave.

Che

pre 3 godine

Jos jedan u nizu autogolova srpske politike. Srbija je jedina zemlja na svetu koja je javno navijala za Trampa protiv kojeg je bio ceo svet. I sad ubiremo plodove.... Ponavljam stalno da Srbija 30 godina nije u stanju da izabere pravog saveznika. Da smo se 90ih okrenuli Evropi, Nato-u i Americi , rata nebi ni bilo vec bi se Dejton dogodio 1991, Kosovo bi ostalo u Srbiji, a mi bi danas bili vec 20 g u EU i primali plate u evrima.

Laik

pre 3 godine

Citam komentare i ne verujem. Pa mi nista nismo naucili za sve ovo vreme. Ne mogu oni ovo, ne mogu oni ono.. sve neki strucnjaci... pa kad su hteli prosuli su na nas tone i tone bombi, okrenuli ceo svet protiv nas. Sta ne mogu, mogu oni bukvalno sta hoce.. a na kraju ce i biti onako kako oni hoce, jer sila Boga ne moli..potpisace se to pre ili kasnije.. a lako je uperiti prstom u drugog, to sve vreme radimo, krivi su nam uvek drugi... ali nije nama niko drugi kriv braco, krivi smo iskljucivo mi.. imali smo i taj 5.oktobar, imali smo sansu.. poslednja je bila 2012.. a mi smo birali....sve dodje na naplatu.

Milan

pre 3 godine

Priznati Kosovo kao zajedničku državu Srba i Albanaca, ako bi se ustavom Kosova to definisalo jedino rešenje. Naravno paralelno bi i naš ustav morao da se izmeni.

Kon ačno

pre 3 godine

To je to...Story of Kosovo. Oriča duga nešto više od 600 godina dobija kraj. Bravo Srbi. Teško je verovati da smo kao Narod izuzetni. Pojedinci nam postaju izuzetni i to tek kada odu napolje i kada ih razviju i izgrade bolji Narodi. Vazda se hvatamo Rusa, ko retardirani klinac starijeg brata. Ovaj put, brat ima važnijeg posla. Mi smo više ta Pinj...

Miki

pre 3 godine

Možda je postojala realnija prilika da se postigne dogovor za vreme Trampa. Međutim mnogi "pametnjakovići" su se tome protivili. Sada će nam uzeti šta hoće i kako oni hoće bez dogovora, nažalost.

Nova sreća

pre 3 godine

Gospođi samo treba neko da javi da na kraju njene karijere i njenog života SAD više nisu najjača zemlja na svetu... upravo njenom lošom politikom devedesetih... može ona koliko hoće da viče, što bi Ameri rekli "u gradu su novi šerifi"...

Olja

pre 3 godine

Mogu pokusavati svasta, nece moci uraditi nista. Razlog je prost - ovo je drugo vrijeme, nisu devedesete kad je sve bilo smutno, kad nismo bili nacisto ko je ko, ko sta hoce, ko sta moze, a uz sve to na istoku bjese pokvareni Kozirjev sa pijanim Jeljcinom. Sada znamo ko sta hoce, zasto to hoce, a dovoljno smo samosvjesni i jaki, naravno, kao sto bi i trebalo da bude svoj na svome, da se u svakom momentu, na miran nacin, snagom razuma, mozemo oduprijeti otimacini svojih teritorija, sa obje strane Drine. I jos nesto: tuzno je vidjeti dvoje staraca (novoizabrani i gospodja Olbrajt) kako zure da ostave pecat misleci da ce ih neko, u ciju korist rade, pamtiti i slaviti.

hm

pre 3 godine

Sad je prilika da isprave ono sto su pogresili '90... da vrete Kosovo Srbiji i da uvedu Srbiju i ostale zemlje u EU.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nenad1984, 15. decembar 2020 07:48)

Samo Srbija moze uvesti Srbiju u EU. Naravno da Amerikanci tu mogu pomoci, ali na kraju to iskljucivo ovisi o Srbiji. Ja se nadam da cete cim prije uci, jer smatram da EU nosi konacnu normalizaciju odnosa...

omniameamecumporto

pre 3 godine

Svašta se ovdje piše,smjena vlasti u Americi za četiri godine, Rusija nije više ista,jaja Kina... a na baba je da čekamo priliku.
Morate znati samo jedno Amerika veće mijenjati svoju politiku a Rusija je na koljenima dok Putin postrojava svoje ministre i prijeti
dok mu zemlji prijeti glad. Narod se tamo budi a Putin se ozbiljno ustrašio jer korupcija je u svim sferama.Kina gleda samo svoju ekonomsku korist i stvarnih prijatelja ta koje bi ratovala nema. Rekao sam da Ameri ne mijenjaju svoju politiku a Srbi u Bosni nikada neće dobiti samostalnost jer bi dovukli Rusiju pred vrata Europe.
Shvatite to nikada Europa niti Amerika veće biti na strani Srba
baš zbog Rusije.

Zoki

pre 3 godine

Jedino što ova ekipa može da uradi je da uništi onaj ekonomski dogovor koji je Tramp napravio, a koji je bio odličan. Ovo više nisu devedesete. Kosovo* ne može da uđe u UN bez pristanka Rusije i Kine. I jedna i druga država će prepoznati pokušaje zavrtanja ruku i neće dozvoliti da se to dogodi, čak i ako Srbija bude prisiljena na to. Od sankcija kakve smo gledali devedesetih nema ništa. Jedino što se može desiti je da gurnu Srbiju još dublje u naručje Rusije ili Kine.

1TZBR

pre 3 godine

Svasta se pise u komentarima.
Narod je definitivno zaglupljen.
1990 dug SFRJ je bio 18mlrd $ , te iste godine budzet CIA-e je bio 24 mlrd $
Pametnom dosta, ali za sva vremena...

NikolaBg

pre 3 godine

Neće baš moći tako lako da se suoči sa Španijom, Grčkom, Rumunijom, Slovačkom i Kiprom, a još kad joj Putin dođe pa i Kinezi samo čekaju varnicu.

vlado

pre 3 godine

Necemo da priznamo Kosovo i odmah smo ultranacionalisti. Ponekad se pitam da li su ovi ljudi samo zli ili je u pitanju neka vrsta mentalnog oboljenja!

Borisav

pre 3 godine

Kosovara nije ostalo vise od 700.000 u nasoj juznoj pokrajini.....nisu ni oni ludi vise da ginu....ovi stariji polako u Hag....a mir je tada vrlo blizu...

box

pre 3 godine

Eto. Ode Kosovo, a jos grdje ukida se Republika Srpska. Meni je najkarakteristicnije ovde kada ogoljeno i direktno kaze ako predsednik ne ispuni nase ciljeve pobrinucemo se da dodje novi predsednik koji ce ih ispuniti. Vec vidim scenario kako je ovaj nas odjednom diktator, ostrascene glasace i protestante koji skidaju diktatora da bi nam procvetalo jer nije vazno Kosovo ili RS vazno je da njega nema, tenzije i unutrasnje sukobe, razvaljenu Srbiju koja sve vise tone...

Milos

pre 3 godine

Samo EU ima pravo zvanicno da vodi ove pregovore ili da se oni vrate u UN. Ukoliko Amerika zeli da se ukljuci onda traziti da se ukljuce i Rusija i Kina (ako zeli) jer je pitanje vazno a Kina je druga ekonomija sveta.

jojo

pre 3 godine

SAD 1998. i SAD 2020. nisu za u istu rečenicu. Nisu iste snage i nisu u istim međunarodnim pozicijama. 1998. Kina je još živela od izvoza pirinča i čarapa a u Rusiji se od gladi umiralo. Bajden neće ni Tursku imati za saveznika. Priča oko jake EU posle bregzita je takođe nategnuta jako. Kina je i zvanično postala ekonomska sila broj 1. To sve znači da moramo da se strpimo još 4 godine do sledećih izbora. Politika da se ne blokira ulazak u UN mora na referendum pa da vidimo. Kome se ne bude svideo rezultat koji je jasno koji će biti neka emigrira slobodno. Srećan mu put. RS-u da ukinu realne ingerencije takođe mislim da nemaju šanse. Jednostavna je računica, država u kojoj trećina populacije bojkotuje ustanove i ima paralelne sisteme (ne plaća porez i dažbine, ima paralelne fondove...) tek nema šanse da opstane.

Goran

pre 3 godine

"Nije važno šta Srbi misle o tome ili ne da Medlin Olbrajt bude uključena."

Nije vazno sta Srbi misle nas je i dovela do situacije u kojoj se i nalazimo, ceo region. Dok god ne budete saslusali sta Srbi misle, svi cemo na balkanu imati probleme.

mandrak

pre 3 godine

Ja sam razumeo ovako: Srbi, imate dve mogucnosti za konacno resenje statusa Kosova, diplomatijom ili ratom (zato se spominje Olbrajt).
Posto rat nije realna opcija, Vucic ce morati delovati politickim sredstvima (mada bi on najradije zadrzao sadasnje stanje).

Reziel

pre 3 godine

Ako albanci neće prihvatiti ništa manje od nezavisnosti, a Srbija to neće priznati, onda zaista ne vidim svrhu razgovora. S druge strane, insistiranje ovog tipa - Medlin Olbrajt će biti deo razgovora, šta god jedna od DVE strane mislila o tome, nema nikakve logike. Jel može neko da objasni zašto ona MORA da bude deo američkog tima?
S druge strane, cilj razgovora je da se Srbija NATERA da prizna Kosovo. Ako tako nastupate "baš nas briga šta srbi misle, oni moraju", onda je logično da se okrenemo onima koji imaju više razumevanja za našu stranu priče i interese. I Putin i Si Ping su autokratski lideri, međutim, EU i SAD nas sami guraju kod njih. Ako im je Kosovo toliko važno, pa onda OK, nama je još važnije, i onda biramo svoje saveznike na drugom mestu.

Dusan S.

pre 3 godine

1244 i Ustav Srbije kazu kome pripada Kosovo. Sve ostalo su prazne price, ostarelih i oronulih politicara, koji ce uskoro nestati sa politicke scene. Vreme radi za Srbiju.

sportdetective

pre 3 godine

Nema nista od toga. Dovidjenja. Kako ocekivati mir u svetu, kad na vlast u Americi dolaze ljudi, koji su u sluzbi americke vojne industrije. Koliko ste vi i vasa administracija nanjeli zla u svetu. Koliko ste v destabilizivali regija, sve u intereseu vojne industrije. Dodjete na drugi kraj sveta, potrosite staro oruzje, potrujete narod i onda to lepo upakujete, da ste sprecili humanitarnu katastrofu, da sto pomogli nekome narodu. A vi unistli regiju i zdravlje ljudi za 50 godina. Srusite sve pa posle dodjete kao spasitelji i gradite sta ste srusili, tako da dajete kredite iz vasih fondova i tako zarobite drzave, koje su vase moderne kolonije. Nisam nesto naklonjen Rusiji, ali tas na vagi u svetu protiv amerike mora da postoji. Devedesetih ste izabrali tajming da nas maltretirate, kad je rusija bila posrnula. Sada imate na drugoj strani jakog igraca, tako da vremena su se promenila, mozda vam je bolje da se niste ni vracalina politicku scenu, jer mislim da cete uveriti da sada stvari s svet stoje drugacije. Nisu vam ovo devedesete!

Milan

pre 3 godine

Reciprocitet može da postoji između dve međunarodno i uzajamno priznate države. Kosovo* nije država već pobunjena srpska teritorija. Kakav crni reciprocitet s njima. To bi značilo da ih priznajemo za sebi ravne.

Srebrni

pre 3 godine

Ustvari, simpatični su mi ovi matorci, oni i dalje žive u ubeđenju da njih neko šljivi pet posto, i da će Kamala I resto nove generacije da igra kako oni sviraju....

Ifinus

pre 3 godine

Znači, ako Vučić ne prizna Kosovo idemo na obaranje Vučića. To je pisac hteo da kaže. Mogu oni da obore Vučića, ali ne mogu da ubede 3/4 Srba da treba priznati Kosovo. U tom grmu leži zec.

EX YU

pre 3 godine

I Bajden i Olbrajtova odlično poznaju događanja na Balkanu kraja osamdesetih i devedesete,što je bilo u igri a što se desilo..Ništa više. To je vaš glavni problem.

anti-reklamozder

pre 3 godine

A i živela je u Srbiji, govori srpski. Mislim da bi to trebalo ceniti", rekao je Server za televiziju N1.

isto je i sa Tudjmanom koji ne samo da je govorio srpski nego cak i studirao u Beogradu....ne verujem da to izbegli Srbi iz Hrvatske dovoljno cene

budalastine

Gradimir

pre 3 godine

Ja bih sve osim manastira na kosovu dao kinezima na besplatno koriscenje narednih 100 godina pa da vidimo onda kako bi se situacija odvijala!

laki77

pre 3 godine

Nisam bas siguran da ce oni imati vremena da se bave Srbijom. Zivim u USA, ovde situacija nije ni malo naivna. Drzava je vise nego podeljena. Ekonomija nije najbolja sto zbog virusa, sto zbog protesta koje su isti ovi napravili u celoj Americi. Pitanje je sta ce i biti i do kada ce ovaj virus. Nit je ova vlast ( ako uopste dodje ), vlast koju je americki narod izabrao. Sve u svemu, teska vremena za celu planetu.

cvarci i kavurma

pre 3 godine

Nema sta, jesu najjaca sila ali je moto ubedjivanja da se prizna Kosovo od strane Srbije na nivou deteta od 5 godina ;)...
Znaci ja sam tvoj komsija i onda 'udjem' u jednom trenutku u deo tvog dvorista i tu pozovem glavnog 'serifa' u kraju da tu sagradi svoju garazu gde ce 'parkirati' jedan od svojih automobila, a posle on trazi da komsija prizna da je taj deo dvorista sada moj, kao u crtanim filmovima ;)...

Mediocritical

pre 3 godine

Prihvatili su našu "mudru" ali veoma sebičnu strategiju... Idemo ukrug samo smo svakim ciklusom od par decenija sve manji i manji...

Бранко Шапоњић

pre 3 godine

После се неко пита што се Срби највише интересују за геополитику.
Са овом екипом вампира, који не мењају аустроугарску политику према нама читав век, како неко може нешто друго да очекује?

Biću Slobodan

pre 3 godine

Znači ova administracija je rešena da nam otme Kosovo na silu. Malo im je što je Kosovo de facto nezavisno, nego bi da i mi ti priznamo. E pa gospodo učlanjujte ga gde god hoćete ali mi ga nećemo priznati kai državu.

Balkanac

pre 3 godine

Ovo je nesto najbole sto moze da se desi.
Otvorice se oci mnogima koji jos ne znaju sa kim imamo posla.
Karte su opet otvorene i sada treba?
Pa pokaziti zube i ne zaliti ma koje posledice bile po evrointegracije koje su ionako zamka.
Sloboda nema cenu niti ja ikada imala u nasem narodu

gile

pre 3 godine

Nije ovo nista novo. Jos pre 20 godina, negde u decembru 2000, citao sam jednu nemacku studiju o ulasku zemalja bivse Jugoslavije u EU. Tamo je stajalo da ce Srbija mora da prizna BiH u celini i raskine paralelne odnose s Republikom Srpskom, kao i da obezbedi punu autonomiju Kosovu, da ostvari puni saradnju sa Haskim tribunalom i aktivno ucestvuje u resavanju pitanja ubijenih i nestalih za vreme ratova ... znate li sta znaci ovo poslednje? Da vam prevedem: posto je haska prica zavrsena - kada budemo priznali Kosovo, pristali na reviziju Dejtona i potpisali sve papire na dvevni red ce doci isplata ratne odstete potomcima zrtava. Pa ce onda biti: uslov je prva rata, druga rata, kamata ... sto je najtuznije, sutra da izbije ponovo neki rat NATO ne bi morao da opali nijedan metak, dovoljno je da izdaju radne dozvole svima iz Srbije koji to zele i to je to, rat je gotov za 3 dana jer kad nemas vojsku rat nema ni svrhu. Nasim precima su nudili da rade u nemackim rudnicima tokom I svetskog rata, ali nikome nije bilo ni na kraju pameti da to prihvati. Mi cemo izgubiti na kraju i drzavu jer cemo radije otici i dici ruke nego da se borimo za bilo sta. Inace, ako ste se pitali zasto su Albanci ponavljali onu mantru “uzajamno priznanje” i odakle je to doslo eto vam odgovora. Cekala se smena u Vasingtonu jer Tramp nije hteo da se bavi Balkanom. Ovi hoce.

Јабучило

pre 3 godine

Srbija mora da prizna Kosovo koje treba da postane članica UN.
...
Beograd se okrenuo u smeru Rusije, ka ultranacionalističkom pravcu

Поново почиње злостављање. Али сад бар знамо да од њихових обећања нема ништа, а знамо и да без Србије од независног Косова нема ништа. Знамо и да они то знају. Рингишпил лагано креће.

komša

pre 3 godine

U ovoj izjavi Servera vidi se obrisi verovatnog pristupa buduće Američke administracije pregovorima Srbije i Kosova. Treba da konačno naučimo lekciju od komšija Albanaca. Čekali su svoje. Žrtvovali su čak i jednu vladu zarad nacionalnog interesa. Sada mi treba da budemo strpljivi i da sačekamo cetiri ili možda čak osam godina. Da li ćemo kao nacija biti spremni da platimo političku cenu, ostaje da se vidi. Sankcija i rata neće biti. Svet je previše okupiran drugim problemima, a i Srbija više nije ono sto je nekada bila. Zato dragi moji, tiha voda breg roni.

Milan

pre 3 godine

Nemogu shvatiti da tako stara osoba, još uvek se bavi politikom, o Srpskom narodu, ko nezna Srbi su joj dali sve što je zahtevala, Vraca kako.M.Ž.

hm?

pre 3 godine

Koliko sam samo negativnih komentare dobio pre dva meseca kada sam napisao komentar sta znaci Bajdenova pobeda za Srbiju i da ce se upravo povampiriti Olbrajtova i slicni. Zbog otvorene podrske Trampu, otvoreno ce nam sve svetiti. Jedina nada za nas, a mislim da nisam gresan, je da biologija odradi svoje... kako u slucaju Olbrajtove, tako i u slucaju Bajdena.

Ayatollah

pre 3 godine

Posle se pitaju što su Srbi navijali za Trampa. Pa i za Kanye Westa bismo navijali, samo da se oslobodimo ovih utvara koje iskreno mrze Srbiju i žele joj sve najgore, bez obzira ko je u Srbiji na vlasti.

Аналитичар

pre 3 godine

Па ово је буквално "Шта је баби мило то јој се и снило". Ха, ха, ха ха... Сервер добро зна да имамо најбољег "ритернера" на свету. Па да видимо ...

play..

pre 3 godine

Svi mogu da misle a Srbi ne mogu, kako to?? To znači da šta god se dogovori na štetu Srbije, to Srbija treba da prihvati??? Iz vašeg izlaganja se vidi da ćete rešavati situaciju kao na bliskom istoku, latinskoj americi i ostalim državama koje nisu po vašoj volji i da dovodite marionete na vlast ali gospodo, malo ste se zaje...
Živi bili pa videli...

Sloba

pre 3 godine

Eto vam ga Bajden i njegovi.
(For whom the bell tolls, 15. decembar 2020)
Pa nisu Amerikanci i Srbi u SAD birali predsednika kakav ce biti Srbima u Srbiji vec kakav ce biti njima u Americi. Za nas je mozda ovo i bolje, barem znamo na cemu smo.

realni

pre 3 godine

Mozda to i nije tako lose.Gdja Olbrajt i Predsednik Vucic su i u mracno doba nasih odnosa sa nekadasnjim saveznikom , bili u vrhu vlast.Eto prilike da se poprave odnosi.

I tata bi sine

pre 3 godine

"Govori srpski i to treba ceniti". Slažem se i predlažem: Evo i Šešelj govori engleski i to isto treba ceniti, pa što recimo njih dvoje tako cenjenih ne bismo zatvorili u jednu sobu (conclave), pa dok ne ub...ede jedno drugog nema puštanja napolje. Hvala za objavljeni komentar

mile

pre 3 godine

Albancima sa Kosova samo treba ukinuti vize za EU i problem ce se sam rijesiti za 10tak godina. Zasto su jedini kojima treba viza i opet ni sledece godine im nece biti ukinute. Zato sto eu zna da kada bi ih pustili u roku od pet-deset godina bi se na KiM prepolovili. Poceli su nesto slicno prije par godina da probaju preko azila kad su puni autobusi vozili za eu al su ih i vratili.

academia

pre 3 godine

Realnost je daleko od Danijelovih reci! Eto videcete i to brzo. Samo proglasenje Bajdena nece ici glatko, bice i u samoj Americi trzavica i nemira godinama unapred, podelili su se i tu nema povratka. Britanija vise nije na tom kursu uopste sto je 50% od stvarne mocizapada, Nemacka jeste, ali nece po svaku cenu gristi za bilo sta. Da ne pominjem Ruse i Putina, koji je takodje sujetan kao i Olbrajtova pa moze povuci neke teze poteze i nemojte se iznenaditi ako i bude tako. Samo se nas plasim, lose intelektualne postavke vlasti, jer bukvalno Srbija u ovom momentu nema diplomatu vrednog nekog srednjeg ranga a da ne govorim vise. Nas se bojim jer neko od nas nije "cist" a to ovi mogu itekako zloupotrebiti, i kao sto rekoh trenutno smo bez intelektualne moci u drzavi i najveca pretnja nam je samo to. Rata sigurno nema, sankcija takodje, pa vidite da li mi je na mestu komentar cega se trebamo plasiti! Hvala

Locutus

pre 3 godine

Druga su vremena. Amerika ima problem sa koronom i sa crncima, Evropa isto sa koronom i sa migrantima. Zato i forsiraju neki dogovor da ne moraju da misle više o Kosovu...
Jedino mi treba da budemo malo manje glupi nego devedesetih, mada će to ići jako teško, ista je postava u igri.

gledalac

pre 3 godine

Čak i one koji nisu bili, vi ste svojim bombardovanjem i politikom protiv Srbije, pretvorili u rusofile. Razmišljajte u tom pravcu.
PS i Obama je bio demokrata, ali nije, makar javno, zvao Olbrajt.

Bulevar Nis

pre 3 godine

Pa,tesko mi mozemo da budemo mirni pored ovakvih ljudi,u pitanju je licna stvar i tesko cemo se izvuci.Licna je stvar jer kad uporedimo Srbe u bosni sa albancima na kosovu,Srbi nemaju pravo na samoopredeljenje,a u isto vreme Azerbejdzan vraca ratom teritoriju,dok mi ne mozemo vratiti teritoriju Kosova i Metohije(i tu ne mislim ratom,apsolutno ne,toga je dosta),tako da sto za neke vazi,za nas ne vazi..i kao papagaji ponavljamo dvostruke standarde,koji su vise nego vidljivi,ali uzalud,jer neko licno insistira na necemu,neko snazan,iznad zakona..Nek nam je Bog upomoc.

патлиџан

pre 3 godine

Чуј, приближава се Русији?!
Мајсторе, много си невешт, престаните да нас газите и нећемо се никоме приближавати...а да, интерес је да нас сатирете

Dragan

pre 3 godine

Nije bitno sta mi mislimo na izbor Olbrajtove i Servera u Americi, ali zato od izbora Olbrajtove i Servera u Americi i toga da li ih Dzo Bajden slusa zavisi da li ce se Srbija usmeriti direktno ka Rusiji i Kini ili ne.

Boki

pre 3 godine

Mi Srbi baš nemamo sreće a i pored toga sami izaberemo pogresnu stranu ili se mešamo kad nije ni potrebno kao i pred poslednje izbore u Usa. Jedno je sigurno da će sad stvari za našeg predsednika ići mnogo brže i smanjiće mu prostor za manipulaciju, zavlčenje, jedna priča i potpis tamo a draga pesma narodu na Happy Tv.

Vaske

pre 3 godine

Ovi će svojim pritiscima da stvore još jednu Belorusiju u Evropi, sa tendencijom pomeranja ka Severnoj Koreji. To je sve što ovako pametni mogu da od nas naprave.

Sreten Zujkic

pre 3 godine

"Amerikanci i Evropljani moraju da razgovaraju jedni s drugima, i pre nego što razgovaraju sa Bosancima i Kosovarima i Srbima"

Pa ajde lepo se vi dogovorite pa nam onda samo kazite sta ste resili da ce biti s nama, moze tako?