Petak, 07.10.2005.

08:18

Ako ne ode Mladić, uslov Karadžić

Izručenje Radovana Karadžića nije obaveza SCG, iako ima i takvih nagoveštaja ukoliko se uskoro u Hagu ne nađe Ratko Mladić.

Izvor: FoNet

Ako ne ode Mladiæ, uslov Karadžiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Misa Milas

pre 18 godina

Zaboga ljudi,
pa ovo je da poludiš od muke. Sada će još da traže da uhapsimo i Bin Ladena ako ne ode Mladić!
Pa zašto njihova silna soldateska u BiH ne uhapsi Karadžića, a traže da to uradi naša obogaljena Vojska i policija!
Zaboga, pa da li su nekim našim novinarima vrane ispile mozak da uopštre ne znaju da postave ta pitanja, ili ne smeju u toj silnoj slobodi i demokratiji.
Nema od slobode i demokratije ništa, to su najviše zloupotrebljavane reči od strane demagogas političara.
Žalostan je ovaj svet ko ga vodi!
Radoje Domanović bi imao odlične teme za nove "vođe"

Srbi Bez Granica

pre 18 godina

Mi smatramo da su Evropska Zajednica i Amerika pobrkali pojmove ko je ko. Oni smatraju da su Srbi Grci. Samo su Grci imali svoje mitoloske junake koji su mogli sve kao na primer Herkul, Jason i mnogi drugi. Oni su cinili cuda ali Srbi nisu bas od te sorte. Sve ono sto se od Srba trazi je najobicnija besmislica. Od srba se trazi nemoguce. Jos malo pa ce im traziti komad sa Mese, sa Marsa pa cak i Sunca ne bi li tako ustedeli na troskovima. Sada traze Mladica i Karadzica a potom ce na red doci Fidel Kastro, pa MUhamar Gadafi. Nije iskljucivo da kasnije ne potraze od Srba da dovedu Hitlera, Hesa, pa sefa Al Kaide Ben Ladena i njegove zamenike pa sve ostale neimenovane koje oni nikako da uhvate iako imaju tako veliku silu. Ocigledno je da je njihova namera da onemoguce Srbe da postanu clanovi Evropske Unije. Glavnu rec protiv Srba jos uvek vodi Magdalena Olbrajt iako su joj ti isti Srbi spasli celu porodicu od istrebljenja. U svakom slucaju, Srbi joj nece zaboraviti to "dobrocinstvo".

stanar

pre 18 godina

E stvarno se pokazuju neozbiljnim cak i ocima njihovih fanaticnih obozavatelja, u koje, ponosno isticem, nikada nisam spadao. Jadni su zaista.

Ivan

pre 18 godina

Ovo je zaista smesno. Kao da smo na pijaci pa se nagodimo oko cene za dzak krompira. Ako neceta da izrucite ovog, dajte bar onog, ma daj sta das. Ne mogu da verujem da covek nonsalantno kaze da ga je cuvala vojska do juna 2002, posle toga jednostavno pobego u sumu, gubimu se trag i NIKOME nista. Svi se prave ludi, niko nista ne zna i niko za nista ne odgovara. Pricace se o ovome jos par meseci i na kraju nikom nista. Bruka!

DARKO KV

pre 18 godina

Postoji više vrsta ljudi, a jedna su ratni zločinci. Žalosno je to dosta njih podržavaju ratne zločince. To pre svega nisu pripadnici istog naroda kojem ja pripadam (mislim na Karadžića i Mladića). Mogu oni sebe da nazivaju ratnim herojima, srpskim herojima ili kako god, ali oni pre svega više nisu Srbi, kao i oni koji im pomažu ili ih vole i podržavaju. Oni će otići u Hag i sudiće im se. Ruka pravde predvođena gospođom Karlom Del Ponte će im pravično presuditi.

G. Milivojevic

pre 18 godina

SCG ce jos da hvata i Gotovinu... Mozda ce Kostunica da promeni "prioritete", pa ce, umesto Mladica (ako bude nuzda, a nuzda je zaista velika!) da izruci Karadzica, pa sad preko Ljajica lansira tezu i pipa put, pa ako prodje, prodje...
Izjava gospodina Ljajica je smesna. Ne mogu da objasnjavam. Omutavih!
(P.S. Hiljadu i jedna ideja kako "nadmudriti" Hag)

Dex

pre 18 godina

Do juna 2002. godine Mladić jeste bio u vojnim objektima.
U kojim objektima? Ko su bili komandanti tih objekata? Da li su uhapseni i osudjeni za skrivanje haskih begunaca - pobogu ljudi zbog toga svi mi trpimo. Ko je tada bio nacelnik generalstaba - po komandnoj odgovornosti i on treba da bude u zatvoru, je l' tu treba nesto dokazivati?

Srbijo, tugo

pre 18 godina

Ne mozemo se porediti sa Hrvatskom, bar sto se tice izrucenja optuzenih za ratne zlocine i razgovora za pristupanje EU, iz prostog razloga, sto Hrvatska ima prijatelje u svetu, koji lobiraju za nju, a mi nazalost nemamo jer smo ih izgubili za vreme vladavine ludackog Milosevicevog rezima.
A sto se tice Mladica, znaju oni gde je, nego cekaju poslednji momenat, kad nas medunarodna zajednica do kraja pritisne, pa ce morati da ga isporuce.
Samo mi nije jasno, zasto se vecina optuzenih za ratne zlocine, krije u Srbiji, nije valjda ovo Argentina ili Paragvaj. Nama je potreban jedan Vizental (na zalost nije vise medu zivima), da ih pronade i da se ova drama zavrsi.
A Mladic, ako je tako veliki patriota, zasto se ne preda, nego celoj Srbiji drzi omcu oko vrata, ili sto ne ode da se sakrije u Bosnu ("malo morgen")?
Mislila sam da smo 6. oktobra konacno izasli iz ludila, ali ni posle punih 5 godina, nista se bolje ne osecam, a da imam manje godina, otisla bih odavde i Srbija me nikada vise nebi videla.

sofronije

pre 18 godina

Da li cemo biti pozvani na razgovore sa EU stvar je politicke volje i sa jedne i sa druge strane. Gde su i sta rade Karadzic i Mladic nije ni blizu tako bitno kao zivotni standard gradjana u ovoj zemlji i pravno-drustveno uredjenje po uzoru na zapadne zemlje. Dvojica gore spomenutih nemaju nikakve veze sa ovim, oni su samo povod za dodatne ucene.

Komentar

pre 18 godina

Medjunarodna zajednica ne smislja nove uslove nego ponavlja stare i ustvari smanjuje - ranije su bili obojica a sada makar jedan. Neki
bi verovatno da se oni odlikuju a medjunarodna zajednica prizna da je pogresila. Novih uslova moze biti kao sto se i nove informacije (i grobnice)otkrivaju. Da je Srbija shvatila sta treba da radi sve ovo ne bi bilo tako mucno.

Borisav Knezevic

pre 18 godina

Mislim da je otpocinjanje pregovaranja sa Hrvatskom bez izrucenja Gotovine, dobra "karta" u rukavu za Srbiju. Zasto bi jednima sve bilo dopusteno, a drugima nista, zasto neke zemlje ne moraju da ispunjavaju uslove a druge moraju svaki pa i najmanji uslov. Podsetimo se da je Hrvatska zaustavljena na 6 meseci na putu ka EU zbog Haga na jednoj od poslednjih stepenica, a SCG je nekoliko godina bila stopirana na samom pocetku procesa pridruzivanja. Trebalo bi pokusati eksploatisati cinjenicu da postoje "dupli standardi" u tom pogledu.

GuC

pre 18 godina

I treba tako, zasto ne rade institucije i sluzbe? Zato to sve vec nije godinama iza nas? Kad su uklonili "onog" koji im je smetao i koji je bio kriv i za Mladica i karadzica i inflaciju i Milosevica i za BAS sve...sta je sada? Ne znate da radite, necete da radite i onda cemo opet isto: ako budete dobri i mi cemo sa vama malo pregovarati. Mi to jesmo zasluzili, jer cutke gledamo (ili i ne gledamo) kako nas "nasi" lepo zrtvuju zarad sebe, a mi kao gledamo svoja posla i nervira nas ta EU, stalno nesto hoce. Kad civilizovan svet sa plemenima razgovara, dodju lepo sa sarenim perlicama i ogledalima, a vodje samo pevaju!!

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Ako ne ode Mladic - uslov Karadzic. Ja sam po prirodi realan optimista ali Srbiju cekaju jos uslova, kao Crna Gora, Kosovo, reforme u policiji i vojsci itd. Nikada nije bio vise potreban Srbiji pokojni Djindjic nego danas.

Raub

pre 18 godina

Svi se bave trgovinom i ne ustručavaju se da obelodane postojanje tajnih dogovora, tajnnih veza, tajnih uslova... Brine me da i naši najviši državnici pokazuju da raspolažu odredjenim kompromitujućim informacijama "iz pouzdanih izvora". Čija je odgovornost za sakrivanje informacija, za doziranje, za posledice koje nastaju iz takvog ponašanja? Ko ima pravo na autokratsko ponašanje, koji organ, koja služba, koji deo državnog aparata? Gde je osnov takvog ponašanja? U kojoj meri funkcioniše ova država i postoje li " crne rupe" u njenoj nadležnosti?

stratus

pre 18 godina

"Sigurno je da više nijedna državna institucija ne učestvuje u skrivanju i zaštiti Mladića" - iste izjave smo slusali i do juna 2002., ali danas, eto, slusamo kako ga je tada bas vojska cuvala! Sve koji su ga cuvali treba pohapsiti, pa onda mogu da pocnem da razmisljam o tome da verujem ovakvim izjavama!!!

Pak

pre 18 godina

Medjunarodna zajednica pogotovu ti delovi koji uslovljavaju i traze Karadzica po SCG, bi trebalo da ga potraze kod svoje kuce, ko zna mozda bi se iznenadili. Uostalom, mozda Holbruk i Medjunarodna kontakt grupa imaju neku informaciju?

S_L_Helper

pre 18 godina

Karla nezna gde je Mladic, na sta je ovaj svet dosao, sad smo u ozbiljnom problemu, kako mi da ga nadjemo kad ona nezna gde je.

Ivan Novkovic

pre 18 godina

Voleo bih da neko objasni zbog cega ove 2005. godine puna saradnja sa Hagom vise nije uslov za put ove zemlje u Evropu, a bio je uslov 2003. godine i odneo zivot najboljem medju nama?

mikelle

pre 18 godina

Sta je ovo? Nasta ovo lici? Daj sta das? Jaka mi je ta "medjunarodna zajednica". Uostalom, UN i sve njene pratece institucije su izgubile legitimitet kada su, 1999.god. zvanicno podrzale krminalni akt bombardovanja SRJ i to posle 5-6 dana od pocetka agresije.
Ja im ne bi dao nista!
U stavri, dao bi im nesto "drugo".

Tvrtko prvi

pre 18 godina

I kad Mladić bude otišao, sledeći uslov će biti Karadžić... A posle njega će smisliti neki novi uslov... Jednostavno mi smo se doveli u poziciju da međunarodna zajednica sa nama komunicira metodom uslovljavanja što je jako, jako loše. Mi kao narod nismo baš naučili da trpimo ucene, ali ćemo, čini mi se, morati to da naoučimo. Proces ulaska u EU je jedan proces neprestalnog uslovljavanja. NPR. neće biti svinjokolja (u EU se ne kolju svinje u nehigijenskim uslovima-čvarci ispod čardaka pored svinjca u blatnjavom dvorištu). Baš me zanima kako ćemo svi mi to da ispratimo.

mikelle

pre 18 godina

Sta je ovo? Nasta ovo lici? Daj sta das? Jaka mi je ta "medjunarodna zajednica". Uostalom, UN i sve njene pratece institucije su izgubile legitimitet kada su, 1999.god. zvanicno podrzale krminalni akt bombardovanja SRJ i to posle 5-6 dana od pocetka agresije.
Ja im ne bi dao nista!
U stavri, dao bi im nesto "drugo".

Tvrtko prvi

pre 18 godina

I kad Mladić bude otišao, sledeći uslov će biti Karadžić... A posle njega će smisliti neki novi uslov... Jednostavno mi smo se doveli u poziciju da međunarodna zajednica sa nama komunicira metodom uslovljavanja što je jako, jako loše. Mi kao narod nismo baš naučili da trpimo ucene, ali ćemo, čini mi se, morati to da naoučimo. Proces ulaska u EU je jedan proces neprestalnog uslovljavanja. NPR. neće biti svinjokolja (u EU se ne kolju svinje u nehigijenskim uslovima-čvarci ispod čardaka pored svinjca u blatnjavom dvorištu). Baš me zanima kako ćemo svi mi to da ispratimo.

Ivan Novkovic

pre 18 godina

Voleo bih da neko objasni zbog cega ove 2005. godine puna saradnja sa Hagom vise nije uslov za put ove zemlje u Evropu, a bio je uslov 2003. godine i odneo zivot najboljem medju nama?

Misa Milas

pre 18 godina

Zaboga ljudi,
pa ovo je da poludiš od muke. Sada će još da traže da uhapsimo i Bin Ladena ako ne ode Mladić!
Pa zašto njihova silna soldateska u BiH ne uhapsi Karadžića, a traže da to uradi naša obogaljena Vojska i policija!
Zaboga, pa da li su nekim našim novinarima vrane ispile mozak da uopštre ne znaju da postave ta pitanja, ili ne smeju u toj silnoj slobodi i demokratiji.
Nema od slobode i demokratije ništa, to su najviše zloupotrebljavane reči od strane demagogas političara.
Žalostan je ovaj svet ko ga vodi!
Radoje Domanović bi imao odlične teme za nove "vođe"

stratus

pre 18 godina

"Sigurno je da više nijedna državna institucija ne učestvuje u skrivanju i zaštiti Mladića" - iste izjave smo slusali i do juna 2002., ali danas, eto, slusamo kako ga je tada bas vojska cuvala! Sve koji su ga cuvali treba pohapsiti, pa onda mogu da pocnem da razmisljam o tome da verujem ovakvim izjavama!!!

S_L_Helper

pre 18 godina

Karla nezna gde je Mladic, na sta je ovaj svet dosao, sad smo u ozbiljnom problemu, kako mi da ga nadjemo kad ona nezna gde je.

Pak

pre 18 godina

Medjunarodna zajednica pogotovu ti delovi koji uslovljavaju i traze Karadzica po SCG, bi trebalo da ga potraze kod svoje kuce, ko zna mozda bi se iznenadili. Uostalom, mozda Holbruk i Medjunarodna kontakt grupa imaju neku informaciju?

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Ako ne ode Mladic - uslov Karadzic. Ja sam po prirodi realan optimista ali Srbiju cekaju jos uslova, kao Crna Gora, Kosovo, reforme u policiji i vojsci itd. Nikada nije bio vise potreban Srbiji pokojni Djindjic nego danas.

Borisav Knezevic

pre 18 godina

Mislim da je otpocinjanje pregovaranja sa Hrvatskom bez izrucenja Gotovine, dobra "karta" u rukavu za Srbiju. Zasto bi jednima sve bilo dopusteno, a drugima nista, zasto neke zemlje ne moraju da ispunjavaju uslove a druge moraju svaki pa i najmanji uslov. Podsetimo se da je Hrvatska zaustavljena na 6 meseci na putu ka EU zbog Haga na jednoj od poslednjih stepenica, a SCG je nekoliko godina bila stopirana na samom pocetku procesa pridruzivanja. Trebalo bi pokusati eksploatisati cinjenicu da postoje "dupli standardi" u tom pogledu.

Komentar

pre 18 godina

Medjunarodna zajednica ne smislja nove uslove nego ponavlja stare i ustvari smanjuje - ranije su bili obojica a sada makar jedan. Neki
bi verovatno da se oni odlikuju a medjunarodna zajednica prizna da je pogresila. Novih uslova moze biti kao sto se i nove informacije (i grobnice)otkrivaju. Da je Srbija shvatila sta treba da radi sve ovo ne bi bilo tako mucno.

Raub

pre 18 godina

Svi se bave trgovinom i ne ustručavaju se da obelodane postojanje tajnih dogovora, tajnnih veza, tajnih uslova... Brine me da i naši najviši državnici pokazuju da raspolažu odredjenim kompromitujućim informacijama "iz pouzdanih izvora". Čija je odgovornost za sakrivanje informacija, za doziranje, za posledice koje nastaju iz takvog ponašanja? Ko ima pravo na autokratsko ponašanje, koji organ, koja služba, koji deo državnog aparata? Gde je osnov takvog ponašanja? U kojoj meri funkcioniše ova država i postoje li " crne rupe" u njenoj nadležnosti?

GuC

pre 18 godina

I treba tako, zasto ne rade institucije i sluzbe? Zato to sve vec nije godinama iza nas? Kad su uklonili "onog" koji im je smetao i koji je bio kriv i za Mladica i karadzica i inflaciju i Milosevica i za BAS sve...sta je sada? Ne znate da radite, necete da radite i onda cemo opet isto: ako budete dobri i mi cemo sa vama malo pregovarati. Mi to jesmo zasluzili, jer cutke gledamo (ili i ne gledamo) kako nas "nasi" lepo zrtvuju zarad sebe, a mi kao gledamo svoja posla i nervira nas ta EU, stalno nesto hoce. Kad civilizovan svet sa plemenima razgovara, dodju lepo sa sarenim perlicama i ogledalima, a vodje samo pevaju!!

sofronije

pre 18 godina

Da li cemo biti pozvani na razgovore sa EU stvar je politicke volje i sa jedne i sa druge strane. Gde su i sta rade Karadzic i Mladic nije ni blizu tako bitno kao zivotni standard gradjana u ovoj zemlji i pravno-drustveno uredjenje po uzoru na zapadne zemlje. Dvojica gore spomenutih nemaju nikakve veze sa ovim, oni su samo povod za dodatne ucene.

Srbijo, tugo

pre 18 godina

Ne mozemo se porediti sa Hrvatskom, bar sto se tice izrucenja optuzenih za ratne zlocine i razgovora za pristupanje EU, iz prostog razloga, sto Hrvatska ima prijatelje u svetu, koji lobiraju za nju, a mi nazalost nemamo jer smo ih izgubili za vreme vladavine ludackog Milosevicevog rezima.
A sto se tice Mladica, znaju oni gde je, nego cekaju poslednji momenat, kad nas medunarodna zajednica do kraja pritisne, pa ce morati da ga isporuce.
Samo mi nije jasno, zasto se vecina optuzenih za ratne zlocine, krije u Srbiji, nije valjda ovo Argentina ili Paragvaj. Nama je potreban jedan Vizental (na zalost nije vise medu zivima), da ih pronade i da se ova drama zavrsi.
A Mladic, ako je tako veliki patriota, zasto se ne preda, nego celoj Srbiji drzi omcu oko vrata, ili sto ne ode da se sakrije u Bosnu ("malo morgen")?
Mislila sam da smo 6. oktobra konacno izasli iz ludila, ali ni posle punih 5 godina, nista se bolje ne osecam, a da imam manje godina, otisla bih odavde i Srbija me nikada vise nebi videla.

Dex

pre 18 godina

Do juna 2002. godine Mladić jeste bio u vojnim objektima.
U kojim objektima? Ko su bili komandanti tih objekata? Da li su uhapseni i osudjeni za skrivanje haskih begunaca - pobogu ljudi zbog toga svi mi trpimo. Ko je tada bio nacelnik generalstaba - po komandnoj odgovornosti i on treba da bude u zatvoru, je l' tu treba nesto dokazivati?

DARKO KV

pre 18 godina

Postoji više vrsta ljudi, a jedna su ratni zločinci. Žalosno je to dosta njih podržavaju ratne zločince. To pre svega nisu pripadnici istog naroda kojem ja pripadam (mislim na Karadžića i Mladića). Mogu oni sebe da nazivaju ratnim herojima, srpskim herojima ili kako god, ali oni pre svega više nisu Srbi, kao i oni koji im pomažu ili ih vole i podržavaju. Oni će otići u Hag i sudiće im se. Ruka pravde predvođena gospođom Karlom Del Ponte će im pravično presuditi.

G. Milivojevic

pre 18 godina

SCG ce jos da hvata i Gotovinu... Mozda ce Kostunica da promeni "prioritete", pa ce, umesto Mladica (ako bude nuzda, a nuzda je zaista velika!) da izruci Karadzica, pa sad preko Ljajica lansira tezu i pipa put, pa ako prodje, prodje...
Izjava gospodina Ljajica je smesna. Ne mogu da objasnjavam. Omutavih!
(P.S. Hiljadu i jedna ideja kako "nadmudriti" Hag)

stanar

pre 18 godina

E stvarno se pokazuju neozbiljnim cak i ocima njihovih fanaticnih obozavatelja, u koje, ponosno isticem, nikada nisam spadao. Jadni su zaista.

Ivan

pre 18 godina

Ovo je zaista smesno. Kao da smo na pijaci pa se nagodimo oko cene za dzak krompira. Ako neceta da izrucite ovog, dajte bar onog, ma daj sta das. Ne mogu da verujem da covek nonsalantno kaze da ga je cuvala vojska do juna 2002, posle toga jednostavno pobego u sumu, gubimu se trag i NIKOME nista. Svi se prave ludi, niko nista ne zna i niko za nista ne odgovara. Pricace se o ovome jos par meseci i na kraju nikom nista. Bruka!

Srbi Bez Granica

pre 18 godina

Mi smatramo da su Evropska Zajednica i Amerika pobrkali pojmove ko je ko. Oni smatraju da su Srbi Grci. Samo su Grci imali svoje mitoloske junake koji su mogli sve kao na primer Herkul, Jason i mnogi drugi. Oni su cinili cuda ali Srbi nisu bas od te sorte. Sve ono sto se od Srba trazi je najobicnija besmislica. Od srba se trazi nemoguce. Jos malo pa ce im traziti komad sa Mese, sa Marsa pa cak i Sunca ne bi li tako ustedeli na troskovima. Sada traze Mladica i Karadzica a potom ce na red doci Fidel Kastro, pa MUhamar Gadafi. Nije iskljucivo da kasnije ne potraze od Srba da dovedu Hitlera, Hesa, pa sefa Al Kaide Ben Ladena i njegove zamenike pa sve ostale neimenovane koje oni nikako da uhvate iako imaju tako veliku silu. Ocigledno je da je njihova namera da onemoguce Srbe da postanu clanovi Evropske Unije. Glavnu rec protiv Srba jos uvek vodi Magdalena Olbrajt iako su joj ti isti Srbi spasli celu porodicu od istrebljenja. U svakom slucaju, Srbi joj nece zaboraviti to "dobrocinstvo".

mikelle

pre 18 godina

Sta je ovo? Nasta ovo lici? Daj sta das? Jaka mi je ta "medjunarodna zajednica". Uostalom, UN i sve njene pratece institucije su izgubile legitimitet kada su, 1999.god. zvanicno podrzale krminalni akt bombardovanja SRJ i to posle 5-6 dana od pocetka agresije.
Ja im ne bi dao nista!
U stavri, dao bi im nesto "drugo".

Tvrtko prvi

pre 18 godina

I kad Mladić bude otišao, sledeći uslov će biti Karadžić... A posle njega će smisliti neki novi uslov... Jednostavno mi smo se doveli u poziciju da međunarodna zajednica sa nama komunicira metodom uslovljavanja što je jako, jako loše. Mi kao narod nismo baš naučili da trpimo ucene, ali ćemo, čini mi se, morati to da naoučimo. Proces ulaska u EU je jedan proces neprestalnog uslovljavanja. NPR. neće biti svinjokolja (u EU se ne kolju svinje u nehigijenskim uslovima-čvarci ispod čardaka pored svinjca u blatnjavom dvorištu). Baš me zanima kako ćemo svi mi to da ispratimo.

Ivan Novkovic

pre 18 godina

Voleo bih da neko objasni zbog cega ove 2005. godine puna saradnja sa Hagom vise nije uslov za put ove zemlje u Evropu, a bio je uslov 2003. godine i odneo zivot najboljem medju nama?

stratus

pre 18 godina

"Sigurno je da više nijedna državna institucija ne učestvuje u skrivanju i zaštiti Mladića" - iste izjave smo slusali i do juna 2002., ali danas, eto, slusamo kako ga je tada bas vojska cuvala! Sve koji su ga cuvali treba pohapsiti, pa onda mogu da pocnem da razmisljam o tome da verujem ovakvim izjavama!!!

S_L_Helper

pre 18 godina

Karla nezna gde je Mladic, na sta je ovaj svet dosao, sad smo u ozbiljnom problemu, kako mi da ga nadjemo kad ona nezna gde je.

Pak

pre 18 godina

Medjunarodna zajednica pogotovu ti delovi koji uslovljavaju i traze Karadzica po SCG, bi trebalo da ga potraze kod svoje kuce, ko zna mozda bi se iznenadili. Uostalom, mozda Holbruk i Medjunarodna kontakt grupa imaju neku informaciju?

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Ako ne ode Mladic - uslov Karadzic. Ja sam po prirodi realan optimista ali Srbiju cekaju jos uslova, kao Crna Gora, Kosovo, reforme u policiji i vojsci itd. Nikada nije bio vise potreban Srbiji pokojni Djindjic nego danas.

Borisav Knezevic

pre 18 godina

Mislim da je otpocinjanje pregovaranja sa Hrvatskom bez izrucenja Gotovine, dobra "karta" u rukavu za Srbiju. Zasto bi jednima sve bilo dopusteno, a drugima nista, zasto neke zemlje ne moraju da ispunjavaju uslove a druge moraju svaki pa i najmanji uslov. Podsetimo se da je Hrvatska zaustavljena na 6 meseci na putu ka EU zbog Haga na jednoj od poslednjih stepenica, a SCG je nekoliko godina bila stopirana na samom pocetku procesa pridruzivanja. Trebalo bi pokusati eksploatisati cinjenicu da postoje "dupli standardi" u tom pogledu.

Komentar

pre 18 godina

Medjunarodna zajednica ne smislja nove uslove nego ponavlja stare i ustvari smanjuje - ranije su bili obojica a sada makar jedan. Neki
bi verovatno da se oni odlikuju a medjunarodna zajednica prizna da je pogresila. Novih uslova moze biti kao sto se i nove informacije (i grobnice)otkrivaju. Da je Srbija shvatila sta treba da radi sve ovo ne bi bilo tako mucno.

Raub

pre 18 godina

Svi se bave trgovinom i ne ustručavaju se da obelodane postojanje tajnih dogovora, tajnnih veza, tajnih uslova... Brine me da i naši najviši državnici pokazuju da raspolažu odredjenim kompromitujućim informacijama "iz pouzdanih izvora". Čija je odgovornost za sakrivanje informacija, za doziranje, za posledice koje nastaju iz takvog ponašanja? Ko ima pravo na autokratsko ponašanje, koji organ, koja služba, koji deo državnog aparata? Gde je osnov takvog ponašanja? U kojoj meri funkcioniše ova država i postoje li " crne rupe" u njenoj nadležnosti?

GuC

pre 18 godina

I treba tako, zasto ne rade institucije i sluzbe? Zato to sve vec nije godinama iza nas? Kad su uklonili "onog" koji im je smetao i koji je bio kriv i za Mladica i karadzica i inflaciju i Milosevica i za BAS sve...sta je sada? Ne znate da radite, necete da radite i onda cemo opet isto: ako budete dobri i mi cemo sa vama malo pregovarati. Mi to jesmo zasluzili, jer cutke gledamo (ili i ne gledamo) kako nas "nasi" lepo zrtvuju zarad sebe, a mi kao gledamo svoja posla i nervira nas ta EU, stalno nesto hoce. Kad civilizovan svet sa plemenima razgovara, dodju lepo sa sarenim perlicama i ogledalima, a vodje samo pevaju!!

sofronije

pre 18 godina

Da li cemo biti pozvani na razgovore sa EU stvar je politicke volje i sa jedne i sa druge strane. Gde su i sta rade Karadzic i Mladic nije ni blizu tako bitno kao zivotni standard gradjana u ovoj zemlji i pravno-drustveno uredjenje po uzoru na zapadne zemlje. Dvojica gore spomenutih nemaju nikakve veze sa ovim, oni su samo povod za dodatne ucene.

Srbijo, tugo

pre 18 godina

Ne mozemo se porediti sa Hrvatskom, bar sto se tice izrucenja optuzenih za ratne zlocine i razgovora za pristupanje EU, iz prostog razloga, sto Hrvatska ima prijatelje u svetu, koji lobiraju za nju, a mi nazalost nemamo jer smo ih izgubili za vreme vladavine ludackog Milosevicevog rezima.
A sto se tice Mladica, znaju oni gde je, nego cekaju poslednji momenat, kad nas medunarodna zajednica do kraja pritisne, pa ce morati da ga isporuce.
Samo mi nije jasno, zasto se vecina optuzenih za ratne zlocine, krije u Srbiji, nije valjda ovo Argentina ili Paragvaj. Nama je potreban jedan Vizental (na zalost nije vise medu zivima), da ih pronade i da se ova drama zavrsi.
A Mladic, ako je tako veliki patriota, zasto se ne preda, nego celoj Srbiji drzi omcu oko vrata, ili sto ne ode da se sakrije u Bosnu ("malo morgen")?
Mislila sam da smo 6. oktobra konacno izasli iz ludila, ali ni posle punih 5 godina, nista se bolje ne osecam, a da imam manje godina, otisla bih odavde i Srbija me nikada vise nebi videla.

Dex

pre 18 godina

Do juna 2002. godine Mladić jeste bio u vojnim objektima.
U kojim objektima? Ko su bili komandanti tih objekata? Da li su uhapseni i osudjeni za skrivanje haskih begunaca - pobogu ljudi zbog toga svi mi trpimo. Ko je tada bio nacelnik generalstaba - po komandnoj odgovornosti i on treba da bude u zatvoru, je l' tu treba nesto dokazivati?

DARKO KV

pre 18 godina

Postoji više vrsta ljudi, a jedna su ratni zločinci. Žalosno je to dosta njih podržavaju ratne zločince. To pre svega nisu pripadnici istog naroda kojem ja pripadam (mislim na Karadžića i Mladića). Mogu oni sebe da nazivaju ratnim herojima, srpskim herojima ili kako god, ali oni pre svega više nisu Srbi, kao i oni koji im pomažu ili ih vole i podržavaju. Oni će otići u Hag i sudiće im se. Ruka pravde predvođena gospođom Karlom Del Ponte će im pravično presuditi.

G. Milivojevic

pre 18 godina

SCG ce jos da hvata i Gotovinu... Mozda ce Kostunica da promeni "prioritete", pa ce, umesto Mladica (ako bude nuzda, a nuzda je zaista velika!) da izruci Karadzica, pa sad preko Ljajica lansira tezu i pipa put, pa ako prodje, prodje...
Izjava gospodina Ljajica je smesna. Ne mogu da objasnjavam. Omutavih!
(P.S. Hiljadu i jedna ideja kako "nadmudriti" Hag)

stanar

pre 18 godina

E stvarno se pokazuju neozbiljnim cak i ocima njihovih fanaticnih obozavatelja, u koje, ponosno isticem, nikada nisam spadao. Jadni su zaista.

Ivan

pre 18 godina

Ovo je zaista smesno. Kao da smo na pijaci pa se nagodimo oko cene za dzak krompira. Ako neceta da izrucite ovog, dajte bar onog, ma daj sta das. Ne mogu da verujem da covek nonsalantno kaze da ga je cuvala vojska do juna 2002, posle toga jednostavno pobego u sumu, gubimu se trag i NIKOME nista. Svi se prave ludi, niko nista ne zna i niko za nista ne odgovara. Pricace se o ovome jos par meseci i na kraju nikom nista. Bruka!

Srbi Bez Granica

pre 18 godina

Mi smatramo da su Evropska Zajednica i Amerika pobrkali pojmove ko je ko. Oni smatraju da su Srbi Grci. Samo su Grci imali svoje mitoloske junake koji su mogli sve kao na primer Herkul, Jason i mnogi drugi. Oni su cinili cuda ali Srbi nisu bas od te sorte. Sve ono sto se od Srba trazi je najobicnija besmislica. Od srba se trazi nemoguce. Jos malo pa ce im traziti komad sa Mese, sa Marsa pa cak i Sunca ne bi li tako ustedeli na troskovima. Sada traze Mladica i Karadzica a potom ce na red doci Fidel Kastro, pa MUhamar Gadafi. Nije iskljucivo da kasnije ne potraze od Srba da dovedu Hitlera, Hesa, pa sefa Al Kaide Ben Ladena i njegove zamenike pa sve ostale neimenovane koje oni nikako da uhvate iako imaju tako veliku silu. Ocigledno je da je njihova namera da onemoguce Srbe da postanu clanovi Evropske Unije. Glavnu rec protiv Srba jos uvek vodi Magdalena Olbrajt iako su joj ti isti Srbi spasli celu porodicu od istrebljenja. U svakom slucaju, Srbi joj nece zaboraviti to "dobrocinstvo".

Misa Milas

pre 18 godina

Zaboga ljudi,
pa ovo je da poludiš od muke. Sada će još da traže da uhapsimo i Bin Ladena ako ne ode Mladić!
Pa zašto njihova silna soldateska u BiH ne uhapsi Karadžića, a traže da to uradi naša obogaljena Vojska i policija!
Zaboga, pa da li su nekim našim novinarima vrane ispile mozak da uopštre ne znaju da postave ta pitanja, ili ne smeju u toj silnoj slobodi i demokratiji.
Nema od slobode i demokratije ništa, to su najviše zloupotrebljavane reči od strane demagogas političara.
Žalostan je ovaj svet ko ga vodi!
Radoje Domanović bi imao odlične teme za nove "vođe"