Utorak, 08.12.2020.

10:06

Server "skuvao" plan za Bajdena: Nema otcepljenja RS, priznati nezavisnost tzv. Kosova, Angela da kaže FOTO

U Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD danas će biti održano saslušanje na kom će učestvovati stručnjaci za Zapadni Balkan.

Izvor: Avaz.ba

Server "skuvao" plan za Bajdena: Nema otcepljenja RS, priznati nezavisnost tzv. Kosova, Angela da kaže FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Shamu

pre 3 godine

@Lloyd "Sto mislite zasto vas ne vole?
Jeli moguce da niko ne valja osim vas i da je to razlog?"

Molim te objasni mi kako smo prethodne 4 godine bili "good guys" a sad cemo opet biti "bad guys"? Kako to da su "samo hteli da uklone rezim i Milosevica" a onda se ispostavilo da se ni sa Djindjicem nista nije promenilo (kao ni sa SNS-om, ali to je ocekivano)?
O kome tacno pricas? Amerika nije ceo svet. I nisu svi narodi poltroni i podanici (Ne pevaju svi Danke Detchland ili dizu spomenike Bill Clintonu).
Slazem se da grozno zvuci kada se skupe ove spodobe i savetuju americkog predsednika, ali ja gajim nadu da nece sve biti tako crno. Ni Americi ni Nemackoj ne ide u prilog da se izivljavaju opet na Srbiji, ne moraju da se ulizuju muslimanima, niko nikog (jos uvek) nije oralno zadovoljavao u Beloj Kuci... i posle svih tih bizarnih istorijskih razloga da pomenemo da Srbija danas nije Srbija 1998. Povezana je sa svetom na milion nivoa, Rusija i Kina su ozbiljne sile koje su pokazale misice vise u puta u zadnje vreme. Morace da se napravi neki kompromis, i ovaj bal vampira sluzi da se SRB malo zaplasi, ali ja sam siguran da smo spremni za tu igru.

Kosovka

pre 3 godine

Kako je lako deliti tuđe. Tsko će i nama biti svejedno kada se sutra formira Mletačka država u Dalmsciji, koja je postojala, ili Dubrovačka republija itd. Kosovo i Metohija nikada nije bilo Albansko, pa nikada neće ni biti. Svi bi ste da rasparčavate Srboju. E neće da može. Bog sve vidi i svi očekujte Božiji sud...

Drug

pre 3 godine

Kosovo ionako po ssvemu je vec drzava/ americki protektorat i kad SAD pritisne i nas ili se dogovori sa Rusijom i Kinom dolazi i do konacnog priznanja, mada i to im je nepotrebno jer SAD uvwliko sprovodi na prostoru Zapadnog Balkana spoljnu politiku koja njima odgovara, a i nista novo se nije ni ocekivalo. Na kraju krajeva neka bude kako bude, pa i cak Kosovo da priznamo nama nece situaciju nista da promeni, trebalo je o tome 2008. Godine da se misli i 1999. a ne sada samo da se govori Dogodine u Prizrenu itd, ne znam ni gde je Prizren a i nesto da idem na radioaktivno podrucje nema sanse, Srbija puna junaka pa neka idu da vracaju Kosovo. A nista drugo se nije ni ocekivalo od Amerike da menja pravac svoje politike, a i zasto bi kad drzi sve karte u ruci.

nela

pre 3 godine

Kad čovjek pročita sve napisano postane mu jasnije zašto su svi pobjegli od Vas glavom bez obzira. Ta Srpska mitomanija o kraljevima, borbama, nebeskom narodu i inim glupostima kojim Vas hrane SANU i njeni sljedbenici veliko srpske politike i hegemonije postala je gadljiva i nama polutanima u Hravtskoj. Svim tim lažima i podvalama učinili ste nama od života pakao, raselili nas i ostavili nas da trunemo po cijelom Svijetu odbačenim od svih. U zadnjih 25 godina snimilo se filmova o Srbima kao negativcima da nas neće oprati za 100 godina. Srećom, barem u Hravstkoj nitko Vas više ne doživljava i nema tog Slobe ili Vučića koji će nam više prodavati šuplje priće o Velikoj Srbiji. Terajte dalje od nas, dobro nam je i bez Vaših svinjarija. Htjeli ste pola Juge pod svojom kontrolom, na kraju ste/smo izgubili svoju zemlju (Kosovo).........

Onaj tenk ispred stadiona je sve sto ce vam na kraju ostati.

pre 3 godine

Prvo da Republika Srpska postane deo Republike Srbije, može kao federalna jedinica. Isti status dati Crnoj Gori, delu Kosova i Metohije i delu Makedonije ako hoće. Tako bi nastala država koja bi se zvala SRPSKA FEDERACIJA a kolokvijalno SRBIJA! A onda polako raditi na vraćanju i pripajanju Srpske Krajine, integraciji albanskog dela Kosova i Metohije i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 8. decembar 2020 12:04)

Zasto stati ovdje, a Tokyo?

Dzoni

pre 3 godine

RS nikad nije ni bilo moguce.
Jer ko ce im inda davati pomoc?
Odnosno kako ce Dodo da se bogati tada?
Samo prazna prica bez kraja.
Dok su ljudi sve siromasniji.
Kosovo odavno nije dio Srbije.
Jer imaju svoju vlast i drzavu.
Samo se tvrdi pazar.
Sta dobiti zauzvrat.
Samo mnogi zive u nekom svom balonu.

Vladiir

pre 3 godine

Kao mladić 90ih verovao sam da će nas ostaviti na miru kada Milošević padne sa vlasti. Sada znam da to nema veze sa Miloševićem, da je u pitanju krupnija igra. Poklonili im Kosovo ili ne isto je. Oni se neće promeniti prema nama. Makedonija samo potvrđuje sve to.

Čutura

pre 3 godine

Ova i ovakve politike su nista novo. Videli smo to u punom svom sjaju devedesetih i dvehiljaditih sve do dolaska Trampa. Medjutim, svet vise nije isti kao devedesetih, dvehiljaditih i cak pre C-19. Voditi ovakvu jalovu politiku je svakako moguce, ali nece biti nikakvih uspeha. Naravno, Srbija ce biti pod pritiskom, ali kad to nismo bili? Rusija i Kina drze Evropu u šahu na ovom podrucju, tako da suplja prica od svega ovoga.

deki

pre 3 godine

Prvo da Republika Srpska postane deo Republike Srbije, može kao federalna jedinica. Isti status dati Crnoj Gori, delu Kosova i Metohije i delu Makedonije ako hoće. Tako bi nastala država koja bi se zvala SRPSKA FEDERACIJA a kolokvijalno SRBIJA! A onda polako raditi na vraćanju i pripajanju Srpske Krajine, integraciji albanskog dela Kosova i Metohije i to je to.
(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 08. decembar 2020 12:04)

E moj rodjo,u kojem li ti veku živiš ?

Che

pre 3 godine

@Pera Sve si u pravu, ali to ti je samo dokaz koliko je srpska politika 90-ih bila katastrofalna jer su Srbi izabrali krive saveznike. Da su Srbi 90ih bili za NATO danas bi RS bila do Knina (u sklopu međunarodno priznatih BIH i RH), a Albanci na Kosovu nebi smeli ni da razmisljaju o ičem drugom većem od autonomije.

Živeo Honduras

pre 3 godine

Da, samo misle kako Srbiju da unište, da prepolove i zatru! Bože koje gluposti ovde može da pročita čovek! Ovo su detinjarije potpune! Pa jel neko može zaista da pomisli da jedna mala zemlja sa manje od 7 miliona stanovnika (ovo nije pbezveze brojka) tamo negde daleko, koja ne prozivodi nešto što je Americi ključno ili kriticno, može da bude toliki trn u oku Bajdenu? To se mi sami duvamo i puvamo kako eto nešto. A oni imaju sigurno većih problema kod kuće da rešavaju nego da sede i kuju planove da Stbju zeznu i satru.

Pera

pre 3 godine

Pa ni za Trampove četiri godine ni po jednom od ovih pitanja nije bio drugačiji stav SAD. Priznanje Kosova nije povučeno, niti će, o odvajanju Republike Srpske od BiH nije se razmišljalo, niti će a Crna Gora je nezavisna i to niko ne dovodi u pitanje. Bajden će samo napraviti kontinuitet sa ovim stavovima.

polo89

pre 3 godine

Nista novo, nista na sta vec nismo navikli, drugim recima nikom nista, ostaje sve isto kao i poslednjih 30 godina...
Cekamo sledece izbore na kojima ce doci neko ko ima vise simpatija prema Srbiji. Mislim cekali smo vise od 30 godine, bi nakratko, ali doce opet neko, bar na kratko...

absolutezero

pre 3 godine

U svom govoru će navesti da Dejton danas služi interesima "etničkih pljačkaških barona", od kojih "jedan naoružava svoju državnicu za otcepljenje, drugi ga ohrabruje, a treći se žali".

Ne može bolje da se opiše BiH koliko god nas ovaj lik nervirao.

Skiptar

pre 3 godine

Bajdena I ekipu samo iskulirati tri cetiri god,dok se ne vrati Tramp.Okrenuti se pristupu EU,kako tako.Napravimo jake institucije.Budimo pametni.

Gr.

pre 3 godine

Ovo je naravno, plan SAD, koji zajedno sa Britanijom i Nemačkom imaju za cilj da svedu Srbiju na raspadnuto stanje. I uradiće to, ukoliko im dopustimo. Pored SAD postoje i druge zemlje, a postojimo i mi. Ništa SAD ne mogu bez potpisa Srba. Srbi za početak, mogli da povuku potpise sa svih postdejtonovskih sporazuma i Briselskog sporazuma. I to bi morali da urade što pre. Ali to naši političari ne žele. Zgradi mi se svaki put kad ponavljaju to za ulazak u EU, umesto da konačno pomenu prave nacionalne ciljeve i ko nam je stvarni i uporni neprijatelj.

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 3 godine

Prvo da Republika Srpska postane deo Republike Srbije, može kao federalna jedinica. Isti status dati Crnoj Gori, delu Kosova i Metohije i delu Makedonije ako hoće. Tako bi nastala država koja bi se zvala SRPSKA FEDERACIJA a kolokvijalno SRBIJA! A onda polako raditi na vraćanju i pripajanju Srpske Krajine, integraciji albanskog dela Kosova i Metohije i to je to.

Ostin A

pre 3 godine

U čemu se to razlikuje od prethodnih politika? Ovo je standardni protokol. Saveti su uvek isti. Pa i Tramp se zalagao za celovitost BIH, kao i međusobno priznanje Kosova i Srbije.

Čak je i dobio po prvi put glasove Albanaca jer je naterao Vučića da potpiše triletarni sporazum, predstavljajući Kosovo kao ravnopravnu državu Srbiji. Takođe njegova administracija je potpuno ignorisala Dodika, davajući mu 0 legitimiteta. Zato su i Bošnjaci glasali za Trampa.

Bojan

pre 3 godine

Ovo je ista ona fanaticna ekipa koja je prekrsila medjunarodno pravo i Rusima servirala Krim na tacni. Najveca zenlja na svetu je postala jos veca a izgleda da se spremaju za novi haos i treba biti 1000% spreman. Ako se usude da "raspakuju" Dejton to ce samo dovesti do internacionalizacije i povezivanja sa statusom Kosova.

Petra

pre 3 godine

Vise mi je svega dosta,ko o čemu onio kosovu,dajte im parce teksasa kada ste toliko zapeli a mi konacno da se okrenemo nekome ko nas hoce,sumnjam da bi nas ovako gazili pre sto godina ali dzabe kada su sada svi koji se pitaju u nasoj zemlji nesposobni.

dejan

pre 3 godine

Ovi tipovi nikako da izadju iz mentalne caure devedesetih kada su oni bili jedini svetski policajac. Odavno vise nisu. Pa aj nek probaju da pritisnu sad! Evo ajde chik nek probaju!

Serpico

pre 3 godine

ko ovog jos ozbiljno shvata
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ako su ruze, procvetace..., 8. decembar 2020 10:30)

Toliko ga neozbiljno shvataju da mu daju priliku da prezentuje svoje misljenje direktno Bidenu i njegovoj vladi...

posmatrac

pre 3 godine

Ovo je loš plan, jer će Srbija onda dati Rusima ili Kinezima da prave vojne baze za zaštitu Republike Srpske i Kosova, a oni će to koristiti za slabljenje Evrope iznutra. Takođe, ovim se potpaljuju aspiracije Muslimana na srbske teritorije u BH koje nisu njihove, tj nastavlja se politika pljačke koja gura svet u dalju propast.

Miomir

pre 3 godine

Gde li behu ovi "mudraci i postenjacijne", dusebriznici oko multikulturalnosti na Balkanu na samom startu 90' tih...da na vreme osporavaju podele po nacionalnim linijama...koliko bi ljudskih zivota i ekonomije bilo sacuvano...ili se bas ta destrukcija htela, ali da bude po njihovoj mapi, meri, do njima znanog (ili placenog) nivoa..

T

pre 3 godine

" To što su Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata, za stvaranje zajedničke države Južnih Slovena, to "mačku o rep""

To se sve ponistilo bombardovanjem Dubrovnika, Sarajeva i masakrom u Srebrenici.

xxxxx

pre 3 godine

Колико год био национални дух успаван тренутно у Срба, историја нам показује да се свака империја која је ударила на нас опасно опекла и тај низ би требало да наставимо, ако до тога дође. Ми не тражимо ништа туђе, само тражимо да се поштује наше. Срби, пробудимо се док не буде касно!

kaboom

pre 3 godine

ja bih samo zamolio sve koji tvrde da je kosovo srbija, to nastave da tvrde kad se presele u taj deo srbije a ne iz bgd-a ili ns-a da to ponavljaju.
Od malih nogu jedino sto znam o kosovu je da su tamo uvek bili problemi i da je silan novac nestao. Jos osamdesetih se pricalo da to tamo kosovo jede par miliona dnevno.
Ja tamo nit bio nit ikad pozeleo da odem a oko mene silni slicni koji ko mantru ponavljaju da je to dusa srbije a niko da mi odgovori zasto se ne preseli gde mu je ta dusa

kekistanac

pre 3 godine

@Boki upravo je ovo najlaksi nacin da rese svoje probleme. Prebacivanje lopte u tudje dvoriste. SAD su duboko podeljene. Pronalazenje zajednickog neprijatelja je oprobano dobar recept za resavanje takvih podela.

Kupac diplome

pre 3 godine

Nema od toga ništa. Niti bi Srbi ikada prihvatili nezavisnost Kosova, niti će Albanci želeti da se vrate u okvire države Srbije. Što se tiče BiH, Srbi nikada neće prihvatiti ukidanje RS-a. Dakle, ostaje sve po starom, ali treba biti oprezan sa novim spletkama koje sprema ekipa iz Vašingtona.

Јабучило

pre 3 godine

@ Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata

Пре ће бити око 2 милиона (што је и даље огроман број). Само не треба надувавати, јер онда све тврдње испадају неозбиљне.

У сваком случају, за наше жртве никога није брига осим нас. А и код нас има оних којима је, утученим и разочараним, свеједно... Мене тај ток догађаја плаши.

stranger

pre 3 godine

Ako ovo bude “agenda” Bajdena a nema sumnje da ce biti jer znamo ko je Bajden treba se potpuno okrenuti Rusiji i Kini. Dati im baze pa neka sve ide dodjavola. Imaju li Srbi ikakva prava po Serveru?

Aluvial

pre 3 godine

sve su to lepe zelje jastreba. Ali USA nisu ono sto su bile. Tako da treba se cuvati ovih planova, ali jasno je da oni to nece moci da sprovode kako zele. Takodje ovo sa vojskom u Brckom nece ici. Njima je mandat dan od UN i ne mogu mimo mandata. Sto se tzv Kosova* tice tu postoje jasne podele na zapadu sta s njim dalje raditi. Nezavisnost su im dali ali sad ne znaju sta bi s njima. A i ta nezavisnost je upitna. Na nama je da branimo nase interese naslanjajuci se na svakog sa kim se nas interes podudara.

Jins

pre 3 godine

Na sastanak su pozvani stručnjaci za Zapadni Balkan, među kojima su bivša državna sekretarka Medlin Olbrajt, profesor ''Džon Hopkins'' univerziteta Danijel Server i analitičar Januš Bugajski, koji će novoj administraciji dati preporuke za dalje delovanje na Balkanu.

Zasto nisam za NATO? Zasto imam rezerve prema EU, iako mislim da Srbija po svemu pripada zapadnoevropskom svetu?
Pa evo, ako nista, zato sto ovi "strucnjaci" za Balkan nisu u zatvoru.

1984

pre 3 godine

Zaista ne znam po kojem osnovu Srbi traze pripajanje RSa Srbiji. Pa ako je bio gradjanski rat kao sto tvrdite, kakve veze imaju Srbija i Bosna. Sta cete sa Kosovom to je vasa stvar, unutrasnje pitanje, koje opet nema veze sa Bosnom. Cudo to ne pripajate RS Krajinu od Hrvatske, nego, nije vam poklonila Medjunarodna zajednica (koju pljujete na svakom koraku) entitet i gotova prica. Manite se ljudi corava posla i pustih zelja, najveci neprijatelj RSa i srpskog naroda u BIH je rukovodstvo iste, koje je lagano vuce u ponor. I Bosnjaci i Srbi trebaju izvuci pouku iz zadnjeg Azerbejdzan-Armenija sukoba. Prijatelja nema, bez interesa! Nece ni Rus ni Turcin prstom maci, budite sigurni.

genije

pre 3 godine

" Nisu ni zasjeli a odmah su počeli kao da je Zapadni Balkan prioritet i pitanje svih pitanja. Ljudi stanite malo ima i važnijih problema u svijetu.
(ajme, 8. decembar 2020 10:55)"

Kako površno... Sastaju se oni oko stotina stvari, samo nas te ostale stotine ne zanimaju, već ova jedna.
I naravno, sami se nameštamo na penal. ("pljačkaški baroni" u BiH... ko je branio Dodiku da pravi snažnu i demokratsku RS? Sad je napravio svoju prćiju od nje i namestio nas lepo tamo gde naši neprijatelji žele)

Dux

pre 3 godine

Srbija da "pripomogne" da joj odseku nogu, a onda nekako u "kafani" ubediti Rusiju i Kinu da to sve lepo prihvate jer tako odgovara Americi. Ko se ovde "sali" Avaz ili ovaj Server.

Pantelija

pre 3 godine

Srbija nikad nece priznati Kosovo i Metohiju kao nezavisnu drzavu, jer je to na silu oteta teritorija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 8. decembar 2020 10:36)

Pa niko nije dobrovoljno predao teritoriju nego ju je izgubio u ratu. A sto se tice priznanja Srbija se tu nista ne pita, kao sto se ni Madjarska nije pitala kada je izgubila Vojvodinu. Moze se reci da je situacija slicna.

posmatracica sa strane

pre 3 godine

Očekivali smo ovo, zar ne? Nećemo da priznamo Kosovo. Možemo da saradjujemo sa SAD, ekonomska saradnja sa svima je dobrodošla ali... Ne možemo samo prepustiti deo sboje teritorije, za sve one koji misle da bi tu bio kraj loseg i pocetak dobrog- ne verujem u to. Samo bi dobili jos vevu snagu i jos vise bi gurali protiv nas.

Prellee

pre 3 godine

Sve skup "strucnjaka" koji su bili neobjektivni i pristrasni oko rjesenja krize na Balkanu.Bas su ga pretjerali u zahtjevima i losim namjerama prema Srpskom narodu.Sve greedy man i zlocinci modernog vremena, bolje receno globalisti, pljackasi tudji prirodni bogastava, anarhisti kojim nije dovoljno dvoriste US, nego vrsljaju svijetom.

Busple

pre 3 godine

Avaz ekskluzivno saznaje?? Taj isti Avaz nije u toku što se tiče Sarajeva a da zna šta odlučuje administracija koja još nije ni stupila na snagu.
Što je babi milo, to joj se i snilo!

.....

pre 3 godine

(Boki, 8. decembar 2020 11:28)

ne daj bože ovog scenarija.

Na svu sreću neće ni Amerikanci to dati ali zastrašujuće je da neko ovako razmišlja uopšte

Orgon

pre 3 godine

Nema od te rabote ništa... Džabe gubite i vaše i naše vreme. Politika duplih standarda može nas samo još više učvrstiti u uverenju da smo u pravu. Srbija ne treba više da se obazire na bilo kakva uslovljavanja i pretnje, već svima jasno da stavi do znanja da je prioritet i cilj teritorijalna celovitost Srbije uključujući i Kosovo. Od ovoga cilja ne treba odustajati. A sto se tiče RS trebalo bi ojačati veze i istrajati u zahtevu izvornog Dejtonskog sporazuma. Pa nek traje kolko traje... Ni jedan svetski siledžija nije večan.

Cudna vremena

pre 3 godine

Stvara mi se utisak iz komentara kao da se mi nesto pitamo za RS ili Kosovo dok je realnost nesto sasvim
drugacija,vidim neki prizeljkuju cak pripajanje RS-Srbiji ali pritom da taj scenario gledaju iz svojih toplih domova u Beogradu a to sto ce Bosna opet da gori to nikome nista,mi treba opet ovde sami da ratujemo sa raznoraznim mudzahedinima dok bi dobrovoljaca iz Srbije doslo opet max 500-1000 i to opet likovi sa sumnjivom prosloscu.Ne lozite nas ostavite nas Srbe u Bosni na miru ko imalo ima razuma logike zna da ovde nikakvo odvajanje nece biti bez rata a i sve da bude rata velike sile ce se pitati na kraju za bilo kakvo rjesenje.I iskreno da vam kazem imam 27 god volio bi da Ameri dodju i parkiraju ovde u ovu Bosnu jedno 50 000 vojnika da zaboravimo vise na bratoubilacke ratove i okrenemo se ekonomiji razvijanju ove drzave kako god se ona zvala.Pozdrav svima

Avalon

pre 3 godine

Znači stvari stoje ovako :
1. Ze etničko čišćenje Srba iz Hrvatske niko nije odgovarao, dok je Hrvatska nagrađena članstvom u EU i NATO
2. Republiku Srpsku treba potpuno iskontrolisati ili je de facto "ugasiti"
3. Srbija treba da se odrekne svoje istorijske teritorije i da je preda Albancima, koji će je kasnije pripojiti Albaniji.
To su sve "demokratski procesi u cilju prisajedinjenja Evro-Atlanstkim institucijama i organizacijama". To što su Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata, za stvaranje zajedničke države Južnih Slovena, to "mačku o rep". Mislim stvarno ... Da li nam je uopšte potrebna takva EU ?!!
(Pera, 08. decembar 2020 10:50)

To je tako kad ratuješ protiv Nato i "pobediš"
Kad si gubitnik niko te ne pita da li je pravično ili ne.

fankmaster

pre 3 godine

Kosovo nam je omca oko vrata. Smatram sebe patriotom, mobilisan sam 1999 i nosio sam uniformu svih 78 dana rata. Ali mi moramo da shvatimo jednu stvar - pre sveta za nas same je dobro da se toga resimo.

Moramo biti iskreni - da li iko od nas zaista zeli da zivi dole? Pa dole je srednji vek! Ljudi konstantno pricaju o resursima, ali zar ne vidite da su najbogatije zemlje sveta one gde resursa i nema previse (izuzimam imperije tipa Rusija i SAD, poredim uporedive zemlje Evrope sa 10-20 miliona stanovnika). Bogate zemlje su zemlje jakih i nezavisnih ustanova.

Obavezno zadrzati sever Kosova gde imamo nacionalnu homogenost i nikako ne dozvoliti odvajanje tzv Presevske doline jer kroz nju ide autoput i geostrateski je izuzetno vazna. Debelo naplatiti kosovskim Albancima ostatak teritorije i insistirani na eksteritorijalnosti za manastire i na medjunarodnim garancijama da Kosovo ne sme ikada da se spoji sa Albanijom. Treba napraviti novu Makedoniju od Kosova - okrenuti ih protiv Albanaca iz Albanije i raditi marljivo na stvaranju Kosovskog identiteta Albanaca, kao sto danas postoji crnogorski ili vec pomenuti makedonski.

Ko god je iskren slozice se sa nekom varijacijom mog komentara, a demagozi i politikanti ce ponavljati prazne floskule dok nam se ljudi iseljavaju a majke radjaju po jedno dete (ne krivim zene ili ne nuzno samo zene za ovo).

Samo demokratske zemlje jakih institucija imaju sanse. Sve ostalo je utopija.

Zivela Srbija

Mister $$$

pre 3 godine

Umesto da nas puste na miru i da nas pridobiju kao partnere putem ekonomskih veza oni nam prste guraju pravo u oko, tačnije u oba oka i očekuju da na njih gledamo kao na bogove, zeznuće se kao i sve predhodne imperije, ne kažem da mi njih možemo da pobedimo, ali će na nas izgubiti taman toliko vremena da će u međuvremenu druge velike sile da ih sadžgaju, konkretno Kina.

mlekadžija

pre 3 godine

Није било ни за очекивати ништа другачије. Питање је само да ли ће Бајден бити само послушник Клинтонових или ће полушати да самостално одлучује. А наведена тројка је "позната" још из деведесетих. Фали им само Џејми Шеј па да буду комплетни...

Zoki

pre 3 godine

Šta to je kao novo i mi ćemo to kao da prihvatimo. Možda neka vlast pomisli da hoće, ali srpski narod neće ni po koju cenu. Tako da me ova vest ne brine previše.

Micko

pre 3 godine

Uvek uz RS, ali Kosovo.. duševna rana ovog društva. Nikada, ali nikada ne treba se odreći, do poslednjeg časa i konačnog povratka u svoje okvire. Istorija je puno puta pokazala da je svašta moguće. Ovaj narod ne sme izgubiti svoj identitet.

матори

pre 3 godine

Ишта се ту променило у односу на Србију и Србе?! Иста политика али са Медлинком

Боле

pre 3 godine

Мени се чини да Америчка и Европска администрација све то већ дуго покушавају али им некако не иде. Стога овај чланак можемо да схватимо као путоказ за нову Америчку владу да се држе истог плана као и претходне.

VukVucko

pre 3 godine

Hahahaha... Kakav plan...ili je pogrešan prevod... Kao da je Amerika jedina sila koja ima pipke na Balkanu... Pa ima da rastezemo to priznanje i posle Bajdenovog mandata jer gde god postoji nerešen problem, a čiji koreni sežu u daleku prošlost, nije u interesu da se brzo rešava jer se tu velike pare slivaju i svi ih uzimaju a priču vrte u krug... Evo već 20 godina...

Krstivoje Šalajić

pre 3 godine

"Sve će biti lakše ako Srbija pomogne". Naravno da će biti, samo šta Srbija ima od toga? To je već pitanje u rangu kvadrature kruga - Srbiji se ne smeju dati nikakvi ustupci, jer je Srbija kriva za sve ratove devedesetih - nismo valjda MI nešto pogrešili?!?

Pera

pre 3 godine

Znači stvari stoje ovako :
1. Ze etničko čišćenje Srba iz Hrvatske niko nije odgovarao, dok je Hrvatska nagrađena članstvom u EU i NATO
2. Republiku Srpsku treba potpuno iskontrolisati ili je de facto "ugasiti"
3. Srbija treba da se odrekne svoje istorijske teritorije i da je preda Albancima, koji će je kasnije pripojiti Albaniji.
To su sve "demokratski procesi u cilju prisajedinjenja Evro-Atlanstkim institucijama i organizacijama". To što su Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata, za stvaranje zajedničke države Južnih Slovena, to "mačku o rep". Mislim stvarno ... Da li nam je uopšte potrebna takva EU ?!!

C i n i k

pre 3 godine

Spisak lepih zelja dezurnih antisrpskih faktora, pogotovo je ovo sto sam procitao interesantno, da treba "pritisnuti preostale drzave iz EU da priznaju Kosovo"...
ESP to nece nkd da uradi jer ima svoje Kosovo uostalom kao i Kipar i dr..

e moj

pre 3 godine

Znači sankcionisati one koji zagovaraju secesiju u jednoj zemlji, a priznati i nagraditi secesiju u susednoj zemlji.
Ova ista ekipa isto promoviše već 20 godina, ali niti je BiH ujedinjena, niti je Kosovo u UN. Nešto to ne ide tako.

Goolag

pre 3 godine

Znači, da žalimo za Trampom, ali iskreno. Ovo je nastavak Klintonovske politike tipa, Srblji su ruska sabraća i šta god da rade, treba ih "pridaviti" kako je nekad Austro-ugarska znala reći. Teško nama, nikako nam se ne piše dobro.

ajme

pre 3 godine

Nisu ni zasjeli a odmah su počeli kao da je Zapadni Balkan prioritet i pitanje svih pitanja. Ljudi stanite malo ima i važnijih problema u svijetu.

Pera

pre 3 godine

Znači stvari stoje ovako :
1. Ze etničko čišćenje Srba iz Hrvatske niko nije odgovarao, dok je Hrvatska nagrađena članstvom u EU i NATO
2. Republiku Srpsku treba potpuno iskontrolisati ili je de facto "ugasiti"
3. Srbija treba da se odrekne svoje istorijske teritorije i da je preda Albancima, koji će je kasnije pripojiti Albaniji.
To su sve "demokratski procesi u cilju prisajedinjenja Evro-Atlanstkim institucijama i organizacijama". To što su Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata, za stvaranje zajedničke države Južnih Slovena, to "mačku o rep". Mislim stvarno ... Da li nam je uopšte potrebna takva EU ?!!

e moj

pre 3 godine

Znači sankcionisati one koji zagovaraju secesiju u jednoj zemlji, a priznati i nagraditi secesiju u susednoj zemlji.
Ova ista ekipa isto promoviše već 20 godina, ali niti je BiH ujedinjena, niti je Kosovo u UN. Nešto to ne ide tako.

Micko

pre 3 godine

Uvek uz RS, ali Kosovo.. duševna rana ovog društva. Nikada, ali nikada ne treba se odreći, do poslednjeg časa i konačnog povratka u svoje okvire. Istorija je puno puta pokazala da je svašta moguće. Ovaj narod ne sme izgubiti svoj identitet.

Goolag

pre 3 godine

Znači, da žalimo za Trampom, ali iskreno. Ovo je nastavak Klintonovske politike tipa, Srblji su ruska sabraća i šta god da rade, treba ih "pridaviti" kako je nekad Austro-ugarska znala reći. Teško nama, nikako nam se ne piše dobro.

deki

pre 3 godine

Prvo da Republika Srpska postane deo Republike Srbije, može kao federalna jedinica. Isti status dati Crnoj Gori, delu Kosova i Metohije i delu Makedonije ako hoće. Tako bi nastala država koja bi se zvala SRPSKA FEDERACIJA a kolokvijalno SRBIJA! A onda polako raditi na vraćanju i pripajanju Srpske Krajine, integraciji albanskog dela Kosova i Metohije i to je to.
(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 08. decembar 2020 12:04)

E moj rodjo,u kojem li ti veku živiš ?

Vladiir

pre 3 godine

Kao mladić 90ih verovao sam da će nas ostaviti na miru kada Milošević padne sa vlasti. Sada znam da to nema veze sa Miloševićem, da je u pitanju krupnija igra. Poklonili im Kosovo ili ne isto je. Oni se neće promeniti prema nama. Makedonija samo potvrđuje sve to.

Bojan

pre 3 godine

Ovo je ista ona fanaticna ekipa koja je prekrsila medjunarodno pravo i Rusima servirala Krim na tacni. Najveca zenlja na svetu je postala jos veca a izgleda da se spremaju za novi haos i treba biti 1000% spreman. Ako se usude da "raspakuju" Dejton to ce samo dovesti do internacionalizacije i povezivanja sa statusom Kosova.

C i n i k

pre 3 godine

Spisak lepih zelja dezurnih antisrpskih faktora, pogotovo je ovo sto sam procitao interesantno, da treba "pritisnuti preostale drzave iz EU da priznaju Kosovo"...
ESP to nece nkd da uradi jer ima svoje Kosovo uostalom kao i Kipar i dr..

Čutura

pre 3 godine

Ova i ovakve politike su nista novo. Videli smo to u punom svom sjaju devedesetih i dvehiljaditih sve do dolaska Trampa. Medjutim, svet vise nije isti kao devedesetih, dvehiljaditih i cak pre C-19. Voditi ovakvu jalovu politiku je svakako moguce, ali nece biti nikakvih uspeha. Naravno, Srbija ce biti pod pritiskom, ali kad to nismo bili? Rusija i Kina drze Evropu u šahu na ovom podrucju, tako da suplja prica od svega ovoga.

nela

pre 3 godine

Kad čovjek pročita sve napisano postane mu jasnije zašto su svi pobjegli od Vas glavom bez obzira. Ta Srpska mitomanija o kraljevima, borbama, nebeskom narodu i inim glupostima kojim Vas hrane SANU i njeni sljedbenici veliko srpske politike i hegemonije postala je gadljiva i nama polutanima u Hravtskoj. Svim tim lažima i podvalama učinili ste nama od života pakao, raselili nas i ostavili nas da trunemo po cijelom Svijetu odbačenim od svih. U zadnjih 25 godina snimilo se filmova o Srbima kao negativcima da nas neće oprati za 100 godina. Srećom, barem u Hravstkoj nitko Vas više ne doživljava i nema tog Slobe ili Vučića koji će nam više prodavati šuplje priće o Velikoj Srbiji. Terajte dalje od nas, dobro nam je i bez Vaših svinjarija. Htjeli ste pola Juge pod svojom kontrolom, na kraju ste/smo izgubili svoju zemlju (Kosovo).........

Mister $$$

pre 3 godine

Umesto da nas puste na miru i da nas pridobiju kao partnere putem ekonomskih veza oni nam prste guraju pravo u oko, tačnije u oba oka i očekuju da na njih gledamo kao na bogove, zeznuće se kao i sve predhodne imperije, ne kažem da mi njih možemo da pobedimo, ali će na nas izgubiti taman toliko vremena da će u međuvremenu druge velike sile da ih sadžgaju, konkretno Kina.

Onaj tenk ispred stadiona je sve sto ce vam na kraju ostati.

pre 3 godine

Prvo da Republika Srpska postane deo Republike Srbije, može kao federalna jedinica. Isti status dati Crnoj Gori, delu Kosova i Metohije i delu Makedonije ako hoće. Tako bi nastala država koja bi se zvala SRPSKA FEDERACIJA a kolokvijalno SRBIJA! A onda polako raditi na vraćanju i pripajanju Srpske Krajine, integraciji albanskog dela Kosova i Metohije i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 8. decembar 2020 12:04)

Zasto stati ovdje, a Tokyo?

Avalon

pre 3 godine

Znači stvari stoje ovako :
1. Ze etničko čišćenje Srba iz Hrvatske niko nije odgovarao, dok je Hrvatska nagrađena članstvom u EU i NATO
2. Republiku Srpsku treba potpuno iskontrolisati ili je de facto "ugasiti"
3. Srbija treba da se odrekne svoje istorijske teritorije i da je preda Albancima, koji će je kasnije pripojiti Albaniji.
To su sve "demokratski procesi u cilju prisajedinjenja Evro-Atlanstkim institucijama i organizacijama". To što su Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata, za stvaranje zajedničke države Južnih Slovena, to "mačku o rep". Mislim stvarno ... Da li nam je uopšte potrebna takva EU ?!!
(Pera, 08. decembar 2020 10:50)

To je tako kad ratuješ protiv Nato i "pobediš"
Kad si gubitnik niko te ne pita da li je pravično ili ne.

VukVucko

pre 3 godine

Hahahaha... Kakav plan...ili je pogrešan prevod... Kao da je Amerika jedina sila koja ima pipke na Balkanu... Pa ima da rastezemo to priznanje i posle Bajdenovog mandata jer gde god postoji nerešen problem, a čiji koreni sežu u daleku prošlost, nije u interesu da se brzo rešava jer se tu velike pare slivaju i svi ih uzimaju a priču vrte u krug... Evo već 20 godina...

Боле

pre 3 godine

Мени се чини да Америчка и Европска администрација све то већ дуго покушавају али им некако не иде. Стога овај чланак можемо да схватимо као путоказ за нову Америчку владу да се држе истог плана као и претходне.

Kupac diplome

pre 3 godine

Nema od toga ništa. Niti bi Srbi ikada prihvatili nezavisnost Kosova, niti će Albanci želeti da se vrate u okvire države Srbije. Što se tiče BiH, Srbi nikada neće prihvatiti ukidanje RS-a. Dakle, ostaje sve po starom, ali treba biti oprezan sa novim spletkama koje sprema ekipa iz Vašingtona.

Gr.

pre 3 godine

Ovo je naravno, plan SAD, koji zajedno sa Britanijom i Nemačkom imaju za cilj da svedu Srbiju na raspadnuto stanje. I uradiće to, ukoliko im dopustimo. Pored SAD postoje i druge zemlje, a postojimo i mi. Ništa SAD ne mogu bez potpisa Srba. Srbi za početak, mogli da povuku potpise sa svih postdejtonovskih sporazuma i Briselskog sporazuma. I to bi morali da urade što pre. Ali to naši političari ne žele. Zgradi mi se svaki put kad ponavljaju to za ulazak u EU, umesto da konačno pomenu prave nacionalne ciljeve i ko nam je stvarni i uporni neprijatelj.

ajme

pre 3 godine

Nisu ni zasjeli a odmah su počeli kao da je Zapadni Balkan prioritet i pitanje svih pitanja. Ljudi stanite malo ima i važnijih problema u svijetu.

матори

pre 3 godine

Ишта се ту променило у односу на Србију и Србе?! Иста политика али са Медлинком

Drug

pre 3 godine

Kosovo ionako po ssvemu je vec drzava/ americki protektorat i kad SAD pritisne i nas ili se dogovori sa Rusijom i Kinom dolazi i do konacnog priznanja, mada i to im je nepotrebno jer SAD uvwliko sprovodi na prostoru Zapadnog Balkana spoljnu politiku koja njima odgovara, a i nista novo se nije ni ocekivalo. Na kraju krajeva neka bude kako bude, pa i cak Kosovo da priznamo nama nece situaciju nista da promeni, trebalo je o tome 2008. Godine da se misli i 1999. a ne sada samo da se govori Dogodine u Prizrenu itd, ne znam ni gde je Prizren a i nesto da idem na radioaktivno podrucje nema sanse, Srbija puna junaka pa neka idu da vracaju Kosovo. A nista drugo se nije ni ocekivalo od Amerike da menja pravac svoje politike, a i zasto bi kad drzi sve karte u ruci.

Serpico

pre 3 godine

ko ovog jos ozbiljno shvata
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ako su ruze, procvetace..., 8. decembar 2020 10:30)

Toliko ga neozbiljno shvataju da mu daju priliku da prezentuje svoje misljenje direktno Bidenu i njegovoj vladi...

Ostin A

pre 3 godine

U čemu se to razlikuje od prethodnih politika? Ovo je standardni protokol. Saveti su uvek isti. Pa i Tramp se zalagao za celovitost BIH, kao i međusobno priznanje Kosova i Srbije.

Čak je i dobio po prvi put glasove Albanaca jer je naterao Vučića da potpiše triletarni sporazum, predstavljajući Kosovo kao ravnopravnu državu Srbiji. Takođe njegova administracija je potpuno ignorisala Dodika, davajući mu 0 legitimiteta. Zato su i Bošnjaci glasali za Trampa.

Pantelija

pre 3 godine

Srbija nikad nece priznati Kosovo i Metohiju kao nezavisnu drzavu, jer je to na silu oteta teritorija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 8. decembar 2020 10:36)

Pa niko nije dobrovoljno predao teritoriju nego ju je izgubio u ratu. A sto se tice priznanja Srbija se tu nista ne pita, kao sto se ni Madjarska nije pitala kada je izgubila Vojvodinu. Moze se reci da je situacija slicna.

1984

pre 3 godine

Zaista ne znam po kojem osnovu Srbi traze pripajanje RSa Srbiji. Pa ako je bio gradjanski rat kao sto tvrdite, kakve veze imaju Srbija i Bosna. Sta cete sa Kosovom to je vasa stvar, unutrasnje pitanje, koje opet nema veze sa Bosnom. Cudo to ne pripajate RS Krajinu od Hrvatske, nego, nije vam poklonila Medjunarodna zajednica (koju pljujete na svakom koraku) entitet i gotova prica. Manite se ljudi corava posla i pustih zelja, najveci neprijatelj RSa i srpskog naroda u BIH je rukovodstvo iste, koje je lagano vuce u ponor. I Bosnjaci i Srbi trebaju izvuci pouku iz zadnjeg Azerbejdzan-Armenija sukoba. Prijatelja nema, bez interesa! Nece ni Rus ni Turcin prstom maci, budite sigurni.

T

pre 3 godine

" To što su Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata, za stvaranje zajedničke države Južnih Slovena, to "mačku o rep""

To se sve ponistilo bombardovanjem Dubrovnika, Sarajeva i masakrom u Srebrenici.

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 3 godine

Prvo da Republika Srpska postane deo Republike Srbije, može kao federalna jedinica. Isti status dati Crnoj Gori, delu Kosova i Metohije i delu Makedonije ako hoće. Tako bi nastala država koja bi se zvala SRPSKA FEDERACIJA a kolokvijalno SRBIJA! A onda polako raditi na vraćanju i pripajanju Srpske Krajine, integraciji albanskog dela Kosova i Metohije i to je to.

Skiptar

pre 3 godine

Bajdena I ekipu samo iskulirati tri cetiri god,dok se ne vrati Tramp.Okrenuti se pristupu EU,kako tako.Napravimo jake institucije.Budimo pametni.

stranger

pre 3 godine

Ako ovo bude “agenda” Bajdena a nema sumnje da ce biti jer znamo ko je Bajden treba se potpuno okrenuti Rusiji i Kini. Dati im baze pa neka sve ide dodjavola. Imaju li Srbi ikakva prava po Serveru?

Che

pre 3 godine

@Pera Sve si u pravu, ali to ti je samo dokaz koliko je srpska politika 90-ih bila katastrofalna jer su Srbi izabrali krive saveznike. Da su Srbi 90ih bili za NATO danas bi RS bila do Knina (u sklopu međunarodno priznatih BIH i RH), a Albanci na Kosovu nebi smeli ni da razmisljaju o ičem drugom većem od autonomije.

Krstivoje Šalajić

pre 3 godine

"Sve će biti lakše ako Srbija pomogne". Naravno da će biti, samo šta Srbija ima od toga? To je već pitanje u rangu kvadrature kruga - Srbiji se ne smeju dati nikakvi ustupci, jer je Srbija kriva za sve ratove devedesetih - nismo valjda MI nešto pogrešili?!?

polo89

pre 3 godine

Nista novo, nista na sta vec nismo navikli, drugim recima nikom nista, ostaje sve isto kao i poslednjih 30 godina...
Cekamo sledece izbore na kojima ce doci neko ko ima vise simpatija prema Srbiji. Mislim cekali smo vise od 30 godine, bi nakratko, ali doce opet neko, bar na kratko...

absolutezero

pre 3 godine

U svom govoru će navesti da Dejton danas služi interesima "etničkih pljačkaških barona", od kojih "jedan naoružava svoju državnicu za otcepljenje, drugi ga ohrabruje, a treći se žali".

Ne može bolje da se opiše BiH koliko god nas ovaj lik nervirao.

Dzoni

pre 3 godine

RS nikad nije ni bilo moguce.
Jer ko ce im inda davati pomoc?
Odnosno kako ce Dodo da se bogati tada?
Samo prazna prica bez kraja.
Dok su ljudi sve siromasniji.
Kosovo odavno nije dio Srbije.
Jer imaju svoju vlast i drzavu.
Samo se tvrdi pazar.
Sta dobiti zauzvrat.
Samo mnogi zive u nekom svom balonu.

Cudna vremena

pre 3 godine

Stvara mi se utisak iz komentara kao da se mi nesto pitamo za RS ili Kosovo dok je realnost nesto sasvim
drugacija,vidim neki prizeljkuju cak pripajanje RS-Srbiji ali pritom da taj scenario gledaju iz svojih toplih domova u Beogradu a to sto ce Bosna opet da gori to nikome nista,mi treba opet ovde sami da ratujemo sa raznoraznim mudzahedinima dok bi dobrovoljaca iz Srbije doslo opet max 500-1000 i to opet likovi sa sumnjivom prosloscu.Ne lozite nas ostavite nas Srbe u Bosni na miru ko imalo ima razuma logike zna da ovde nikakvo odvajanje nece biti bez rata a i sve da bude rata velike sile ce se pitati na kraju za bilo kakvo rjesenje.I iskreno da vam kazem imam 27 god volio bi da Ameri dodju i parkiraju ovde u ovu Bosnu jedno 50 000 vojnika da zaboravimo vise na bratoubilacke ratove i okrenemo se ekonomiji razvijanju ove drzave kako god se ona zvala.Pozdrav svima

Pera

pre 3 godine

Pa ni za Trampove četiri godine ni po jednom od ovih pitanja nije bio drugačiji stav SAD. Priznanje Kosova nije povučeno, niti će, o odvajanju Republike Srpske od BiH nije se razmišljalo, niti će a Crna Gora je nezavisna i to niko ne dovodi u pitanje. Bajden će samo napraviti kontinuitet sa ovim stavovima.

Jins

pre 3 godine

Na sastanak su pozvani stručnjaci za Zapadni Balkan, među kojima su bivša državna sekretarka Medlin Olbrajt, profesor ''Džon Hopkins'' univerziteta Danijel Server i analitičar Januš Bugajski, koji će novoj administraciji dati preporuke za dalje delovanje na Balkanu.

Zasto nisam za NATO? Zasto imam rezerve prema EU, iako mislim da Srbija po svemu pripada zapadnoevropskom svetu?
Pa evo, ako nista, zato sto ovi "strucnjaci" za Balkan nisu u zatvoru.

Zoki

pre 3 godine

Šta to je kao novo i mi ćemo to kao da prihvatimo. Možda neka vlast pomisli da hoće, ali srpski narod neće ni po koju cenu. Tako da me ova vest ne brine previše.

Orgon

pre 3 godine

Nema od te rabote ništa... Džabe gubite i vaše i naše vreme. Politika duplih standarda može nas samo još više učvrstiti u uverenju da smo u pravu. Srbija ne treba više da se obazire na bilo kakva uslovljavanja i pretnje, već svima jasno da stavi do znanja da je prioritet i cilj teritorijalna celovitost Srbije uključujući i Kosovo. Od ovoga cilja ne treba odustajati. A sto se tiče RS trebalo bi ojačati veze i istrajati u zahtevu izvornog Dejtonskog sporazuma. Pa nek traje kolko traje... Ni jedan svetski siledžija nije večan.

Živeo Honduras

pre 3 godine

Da, samo misle kako Srbiju da unište, da prepolove i zatru! Bože koje gluposti ovde može da pročita čovek! Ovo su detinjarije potpune! Pa jel neko može zaista da pomisli da jedna mala zemlja sa manje od 7 miliona stanovnika (ovo nije pbezveze brojka) tamo negde daleko, koja ne prozivodi nešto što je Americi ključno ili kriticno, može da bude toliki trn u oku Bajdenu? To se mi sami duvamo i puvamo kako eto nešto. A oni imaju sigurno većih problema kod kuće da rešavaju nego da sede i kuju planove da Stbju zeznu i satru.

Јабучило

pre 3 godine

@ Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata

Пре ће бити око 2 милиона (што је и даље огроман број). Само не треба надувавати, јер онда све тврдње испадају неозбиљне.

У сваком случају, за наше жртве никога није брига осим нас. А и код нас има оних којима је, утученим и разочараним, свеједно... Мене тај ток догађаја плаши.

Busple

pre 3 godine

Avaz ekskluzivno saznaje?? Taj isti Avaz nije u toku što se tiče Sarajeva a da zna šta odlučuje administracija koja još nije ni stupila na snagu.
Što je babi milo, to joj se i snilo!

kaboom

pre 3 godine

ja bih samo zamolio sve koji tvrde da je kosovo srbija, to nastave da tvrde kad se presele u taj deo srbije a ne iz bgd-a ili ns-a da to ponavljaju.
Od malih nogu jedino sto znam o kosovu je da su tamo uvek bili problemi i da je silan novac nestao. Jos osamdesetih se pricalo da to tamo kosovo jede par miliona dnevno.
Ja tamo nit bio nit ikad pozeleo da odem a oko mene silni slicni koji ko mantru ponavljaju da je to dusa srbije a niko da mi odgovori zasto se ne preseli gde mu je ta dusa

mlekadžija

pre 3 godine

Није било ни за очекивати ништа другачије. Питање је само да ли ће Бајден бити само послушник Клинтонових или ће полушати да самостално одлучује. А наведена тројка је "позната" још из деведесетих. Фали им само Џејми Шеј па да буду комплетни...

posmatrac

pre 3 godine

Ovo je loš plan, jer će Srbija onda dati Rusima ili Kinezima da prave vojne baze za zaštitu Republike Srpske i Kosova, a oni će to koristiti za slabljenje Evrope iznutra. Takođe, ovim se potpaljuju aspiracije Muslimana na srbske teritorije u BH koje nisu njihove, tj nastavlja se politika pljačke koja gura svet u dalju propast.

xxxxx

pre 3 godine

Колико год био национални дух успаван тренутно у Срба, историја нам показује да се свака империја која је ударила на нас опасно опекла и тај низ би требало да наставимо, ако до тога дође. Ми не тражимо ништа туђе, само тражимо да се поштује наше. Срби, пробудимо се док не буде касно!

Dux

pre 3 godine

Srbija da "pripomogne" da joj odseku nogu, a onda nekako u "kafani" ubediti Rusiju i Kinu da to sve lepo prihvate jer tako odgovara Americi. Ko se ovde "sali" Avaz ili ovaj Server.

genije

pre 3 godine

" Nisu ni zasjeli a odmah su počeli kao da je Zapadni Balkan prioritet i pitanje svih pitanja. Ljudi stanite malo ima i važnijih problema u svijetu.
(ajme, 8. decembar 2020 10:55)"

Kako površno... Sastaju se oni oko stotina stvari, samo nas te ostale stotine ne zanimaju, već ova jedna.
I naravno, sami se nameštamo na penal. ("pljačkaški baroni" u BiH... ko je branio Dodiku da pravi snažnu i demokratsku RS? Sad je napravio svoju prćiju od nje i namestio nas lepo tamo gde naši neprijatelji žele)

Petra

pre 3 godine

Vise mi je svega dosta,ko o čemu onio kosovu,dajte im parce teksasa kada ste toliko zapeli a mi konacno da se okrenemo nekome ko nas hoce,sumnjam da bi nas ovako gazili pre sto godina ali dzabe kada su sada svi koji se pitaju u nasoj zemlji nesposobni.

fankmaster

pre 3 godine

Kosovo nam je omca oko vrata. Smatram sebe patriotom, mobilisan sam 1999 i nosio sam uniformu svih 78 dana rata. Ali mi moramo da shvatimo jednu stvar - pre sveta za nas same je dobro da se toga resimo.

Moramo biti iskreni - da li iko od nas zaista zeli da zivi dole? Pa dole je srednji vek! Ljudi konstantno pricaju o resursima, ali zar ne vidite da su najbogatije zemlje sveta one gde resursa i nema previse (izuzimam imperije tipa Rusija i SAD, poredim uporedive zemlje Evrope sa 10-20 miliona stanovnika). Bogate zemlje su zemlje jakih i nezavisnih ustanova.

Obavezno zadrzati sever Kosova gde imamo nacionalnu homogenost i nikako ne dozvoliti odvajanje tzv Presevske doline jer kroz nju ide autoput i geostrateski je izuzetno vazna. Debelo naplatiti kosovskim Albancima ostatak teritorije i insistirani na eksteritorijalnosti za manastire i na medjunarodnim garancijama da Kosovo ne sme ikada da se spoji sa Albanijom. Treba napraviti novu Makedoniju od Kosova - okrenuti ih protiv Albanaca iz Albanije i raditi marljivo na stvaranju Kosovskog identiteta Albanaca, kao sto danas postoji crnogorski ili vec pomenuti makedonski.

Ko god je iskren slozice se sa nekom varijacijom mog komentara, a demagozi i politikanti ce ponavljati prazne floskule dok nam se ljudi iseljavaju a majke radjaju po jedno dete (ne krivim zene ili ne nuzno samo zene za ovo).

Samo demokratske zemlje jakih institucija imaju sanse. Sve ostalo je utopija.

Zivela Srbija

posmatracica sa strane

pre 3 godine

Očekivali smo ovo, zar ne? Nećemo da priznamo Kosovo. Možemo da saradjujemo sa SAD, ekonomska saradnja sa svima je dobrodošla ali... Ne možemo samo prepustiti deo sboje teritorije, za sve one koji misle da bi tu bio kraj loseg i pocetak dobrog- ne verujem u to. Samo bi dobili jos vevu snagu i jos vise bi gurali protiv nas.

Miomir

pre 3 godine

Gde li behu ovi "mudraci i postenjacijne", dusebriznici oko multikulturalnosti na Balkanu na samom startu 90' tih...da na vreme osporavaju podele po nacionalnim linijama...koliko bi ljudskih zivota i ekonomije bilo sacuvano...ili se bas ta destrukcija htela, ali da bude po njihovoj mapi, meri, do njima znanog (ili placenog) nivoa..

Prellee

pre 3 godine

Sve skup "strucnjaka" koji su bili neobjektivni i pristrasni oko rjesenja krize na Balkanu.Bas su ga pretjerali u zahtjevima i losim namjerama prema Srpskom narodu.Sve greedy man i zlocinci modernog vremena, bolje receno globalisti, pljackasi tudji prirodni bogastava, anarhisti kojim nije dovoljno dvoriste US, nego vrsljaju svijetom.

dejan

pre 3 godine

Ovi tipovi nikako da izadju iz mentalne caure devedesetih kada su oni bili jedini svetski policajac. Odavno vise nisu. Pa aj nek probaju da pritisnu sad! Evo ajde chik nek probaju!

Aluvial

pre 3 godine

sve su to lepe zelje jastreba. Ali USA nisu ono sto su bile. Tako da treba se cuvati ovih planova, ali jasno je da oni to nece moci da sprovode kako zele. Takodje ovo sa vojskom u Brckom nece ici. Njima je mandat dan od UN i ne mogu mimo mandata. Sto se tzv Kosova* tice tu postoje jasne podele na zapadu sta s njim dalje raditi. Nezavisnost su im dali ali sad ne znaju sta bi s njima. A i ta nezavisnost je upitna. Na nama je da branimo nase interese naslanjajuci se na svakog sa kim se nas interes podudara.

.....

pre 3 godine

(Boki, 8. decembar 2020 11:28)

ne daj bože ovog scenarija.

Na svu sreću neće ni Amerikanci to dati ali zastrašujuće je da neko ovako razmišlja uopšte

kekistanac

pre 3 godine

@Boki upravo je ovo najlaksi nacin da rese svoje probleme. Prebacivanje lopte u tudje dvoriste. SAD su duboko podeljene. Pronalazenje zajednickog neprijatelja je oprobano dobar recept za resavanje takvih podela.

Shamu

pre 3 godine

@Lloyd "Sto mislite zasto vas ne vole?
Jeli moguce da niko ne valja osim vas i da je to razlog?"

Molim te objasni mi kako smo prethodne 4 godine bili "good guys" a sad cemo opet biti "bad guys"? Kako to da su "samo hteli da uklone rezim i Milosevica" a onda se ispostavilo da se ni sa Djindjicem nista nije promenilo (kao ni sa SNS-om, ali to je ocekivano)?
O kome tacno pricas? Amerika nije ceo svet. I nisu svi narodi poltroni i podanici (Ne pevaju svi Danke Detchland ili dizu spomenike Bill Clintonu).
Slazem se da grozno zvuci kada se skupe ove spodobe i savetuju americkog predsednika, ali ja gajim nadu da nece sve biti tako crno. Ni Americi ni Nemackoj ne ide u prilog da se izivljavaju opet na Srbiji, ne moraju da se ulizuju muslimanima, niko nikog (jos uvek) nije oralno zadovoljavao u Beloj Kuci... i posle svih tih bizarnih istorijskih razloga da pomenemo da Srbija danas nije Srbija 1998. Povezana je sa svetom na milion nivoa, Rusija i Kina su ozbiljne sile koje su pokazale misice vise u puta u zadnje vreme. Morace da se napravi neki kompromis, i ovaj bal vampira sluzi da se SRB malo zaplasi, ali ja sam siguran da smo spremni za tu igru.

Kosovka

pre 3 godine

Kako je lako deliti tuđe. Tsko će i nama biti svejedno kada se sutra formira Mletačka država u Dalmsciji, koja je postojala, ili Dubrovačka republija itd. Kosovo i Metohija nikada nije bilo Albansko, pa nikada neće ni biti. Svi bi ste da rasparčavate Srboju. E neće da može. Bog sve vidi i svi očekujte Božiji sud...

nela

pre 3 godine

Kad čovjek pročita sve napisano postane mu jasnije zašto su svi pobjegli od Vas glavom bez obzira. Ta Srpska mitomanija o kraljevima, borbama, nebeskom narodu i inim glupostima kojim Vas hrane SANU i njeni sljedbenici veliko srpske politike i hegemonije postala je gadljiva i nama polutanima u Hravtskoj. Svim tim lažima i podvalama učinili ste nama od života pakao, raselili nas i ostavili nas da trunemo po cijelom Svijetu odbačenim od svih. U zadnjih 25 godina snimilo se filmova o Srbima kao negativcima da nas neće oprati za 100 godina. Srećom, barem u Hravstkoj nitko Vas više ne doživljava i nema tog Slobe ili Vučića koji će nam više prodavati šuplje priće o Velikoj Srbiji. Terajte dalje od nas, dobro nam je i bez Vaših svinjarija. Htjeli ste pola Juge pod svojom kontrolom, na kraju ste/smo izgubili svoju zemlju (Kosovo).........

Drug

pre 3 godine

Kosovo ionako po ssvemu je vec drzava/ americki protektorat i kad SAD pritisne i nas ili se dogovori sa Rusijom i Kinom dolazi i do konacnog priznanja, mada i to im je nepotrebno jer SAD uvwliko sprovodi na prostoru Zapadnog Balkana spoljnu politiku koja njima odgovara, a i nista novo se nije ni ocekivalo. Na kraju krajeva neka bude kako bude, pa i cak Kosovo da priznamo nama nece situaciju nista da promeni, trebalo je o tome 2008. Godine da se misli i 1999. a ne sada samo da se govori Dogodine u Prizrenu itd, ne znam ni gde je Prizren a i nesto da idem na radioaktivno podrucje nema sanse, Srbija puna junaka pa neka idu da vracaju Kosovo. A nista drugo se nije ni ocekivalo od Amerike da menja pravac svoje politike, a i zasto bi kad drzi sve karte u ruci.

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 3 godine

Prvo da Republika Srpska postane deo Republike Srbije, može kao federalna jedinica. Isti status dati Crnoj Gori, delu Kosova i Metohije i delu Makedonije ako hoće. Tako bi nastala država koja bi se zvala SRPSKA FEDERACIJA a kolokvijalno SRBIJA! A onda polako raditi na vraćanju i pripajanju Srpske Krajine, integraciji albanskog dela Kosova i Metohije i to je to.

Dzoni

pre 3 godine

RS nikad nije ni bilo moguce.
Jer ko ce im inda davati pomoc?
Odnosno kako ce Dodo da se bogati tada?
Samo prazna prica bez kraja.
Dok su ljudi sve siromasniji.
Kosovo odavno nije dio Srbije.
Jer imaju svoju vlast i drzavu.
Samo se tvrdi pazar.
Sta dobiti zauzvrat.
Samo mnogi zive u nekom svom balonu.

deki

pre 3 godine

Prvo da Republika Srpska postane deo Republike Srbije, može kao federalna jedinica. Isti status dati Crnoj Gori, delu Kosova i Metohije i delu Makedonije ako hoće. Tako bi nastala država koja bi se zvala SRPSKA FEDERACIJA a kolokvijalno SRBIJA! A onda polako raditi na vraćanju i pripajanju Srpske Krajine, integraciji albanskog dela Kosova i Metohije i to je to.
(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 08. decembar 2020 12:04)

E moj rodjo,u kojem li ti veku živiš ?

T

pre 3 godine

" To što su Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata, za stvaranje zajedničke države Južnih Slovena, to "mačku o rep""

To se sve ponistilo bombardovanjem Dubrovnika, Sarajeva i masakrom u Srebrenici.

Onaj tenk ispred stadiona je sve sto ce vam na kraju ostati.

pre 3 godine

Prvo da Republika Srpska postane deo Republike Srbije, može kao federalna jedinica. Isti status dati Crnoj Gori, delu Kosova i Metohije i delu Makedonije ako hoće. Tako bi nastala država koja bi se zvala SRPSKA FEDERACIJA a kolokvijalno SRBIJA! A onda polako raditi na vraćanju i pripajanju Srpske Krajine, integraciji albanskog dela Kosova i Metohije i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 8. decembar 2020 12:04)

Zasto stati ovdje, a Tokyo?

Živeo Honduras

pre 3 godine

Da, samo misle kako Srbiju da unište, da prepolove i zatru! Bože koje gluposti ovde može da pročita čovek! Ovo su detinjarije potpune! Pa jel neko može zaista da pomisli da jedna mala zemlja sa manje od 7 miliona stanovnika (ovo nije pbezveze brojka) tamo negde daleko, koja ne prozivodi nešto što je Americi ključno ili kriticno, može da bude toliki trn u oku Bajdenu? To se mi sami duvamo i puvamo kako eto nešto. A oni imaju sigurno većih problema kod kuće da rešavaju nego da sede i kuju planove da Stbju zeznu i satru.

Pantelija

pre 3 godine

Srbija nikad nece priznati Kosovo i Metohiju kao nezavisnu drzavu, jer je to na silu oteta teritorija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 8. decembar 2020 10:36)

Pa niko nije dobrovoljno predao teritoriju nego ju je izgubio u ratu. A sto se tice priznanja Srbija se tu nista ne pita, kao sto se ni Madjarska nije pitala kada je izgubila Vojvodinu. Moze se reci da je situacija slicna.

Pera

pre 3 godine

Znači stvari stoje ovako :
1. Ze etničko čišćenje Srba iz Hrvatske niko nije odgovarao, dok je Hrvatska nagrađena članstvom u EU i NATO
2. Republiku Srpsku treba potpuno iskontrolisati ili je de facto "ugasiti"
3. Srbija treba da se odrekne svoje istorijske teritorije i da je preda Albancima, koji će je kasnije pripojiti Albaniji.
To su sve "demokratski procesi u cilju prisajedinjenja Evro-Atlanstkim institucijama i organizacijama". To što su Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata, za stvaranje zajedničke države Južnih Slovena, to "mačku o rep". Mislim stvarno ... Da li nam je uopšte potrebna takva EU ?!!

1984

pre 3 godine

Zaista ne znam po kojem osnovu Srbi traze pripajanje RSa Srbiji. Pa ako je bio gradjanski rat kao sto tvrdite, kakve veze imaju Srbija i Bosna. Sta cete sa Kosovom to je vasa stvar, unutrasnje pitanje, koje opet nema veze sa Bosnom. Cudo to ne pripajate RS Krajinu od Hrvatske, nego, nije vam poklonila Medjunarodna zajednica (koju pljujete na svakom koraku) entitet i gotova prica. Manite se ljudi corava posla i pustih zelja, najveci neprijatelj RSa i srpskog naroda u BIH je rukovodstvo iste, koje je lagano vuce u ponor. I Bosnjaci i Srbi trebaju izvuci pouku iz zadnjeg Azerbejdzan-Armenija sukoba. Prijatelja nema, bez interesa! Nece ni Rus ni Turcin prstom maci, budite sigurni.

Che

pre 3 godine

@Pera Sve si u pravu, ali to ti je samo dokaz koliko je srpska politika 90-ih bila katastrofalna jer su Srbi izabrali krive saveznike. Da su Srbi 90ih bili za NATO danas bi RS bila do Knina (u sklopu međunarodno priznatih BIH i RH), a Albanci na Kosovu nebi smeli ni da razmisljaju o ičem drugom većem od autonomije.

Micko

pre 3 godine

Uvek uz RS, ali Kosovo.. duševna rana ovog društva. Nikada, ali nikada ne treba se odreći, do poslednjeg časa i konačnog povratka u svoje okvire. Istorija je puno puta pokazala da je svašta moguće. Ovaj narod ne sme izgubiti svoj identitet.

Avalon

pre 3 godine

Znači stvari stoje ovako :
1. Ze etničko čišćenje Srba iz Hrvatske niko nije odgovarao, dok je Hrvatska nagrađena članstvom u EU i NATO
2. Republiku Srpsku treba potpuno iskontrolisati ili je de facto "ugasiti"
3. Srbija treba da se odrekne svoje istorijske teritorije i da je preda Albancima, koji će je kasnije pripojiti Albaniji.
To su sve "demokratski procesi u cilju prisajedinjenja Evro-Atlanstkim institucijama i organizacijama". To što su Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata, za stvaranje zajedničke države Južnih Slovena, to "mačku o rep". Mislim stvarno ... Da li nam je uopšte potrebna takva EU ?!!
(Pera, 08. decembar 2020 10:50)

To je tako kad ratuješ protiv Nato i "pobediš"
Kad si gubitnik niko te ne pita da li je pravično ili ne.

kaboom

pre 3 godine

ja bih samo zamolio sve koji tvrde da je kosovo srbija, to nastave da tvrde kad se presele u taj deo srbije a ne iz bgd-a ili ns-a da to ponavljaju.
Od malih nogu jedino sto znam o kosovu je da su tamo uvek bili problemi i da je silan novac nestao. Jos osamdesetih se pricalo da to tamo kosovo jede par miliona dnevno.
Ja tamo nit bio nit ikad pozeleo da odem a oko mene silni slicni koji ko mantru ponavljaju da je to dusa srbije a niko da mi odgovori zasto se ne preseli gde mu je ta dusa

fankmaster

pre 3 godine

Kosovo nam je omca oko vrata. Smatram sebe patriotom, mobilisan sam 1999 i nosio sam uniformu svih 78 dana rata. Ali mi moramo da shvatimo jednu stvar - pre sveta za nas same je dobro da se toga resimo.

Moramo biti iskreni - da li iko od nas zaista zeli da zivi dole? Pa dole je srednji vek! Ljudi konstantno pricaju o resursima, ali zar ne vidite da su najbogatije zemlje sveta one gde resursa i nema previse (izuzimam imperije tipa Rusija i SAD, poredim uporedive zemlje Evrope sa 10-20 miliona stanovnika). Bogate zemlje su zemlje jakih i nezavisnih ustanova.

Obavezno zadrzati sever Kosova gde imamo nacionalnu homogenost i nikako ne dozvoliti odvajanje tzv Presevske doline jer kroz nju ide autoput i geostrateski je izuzetno vazna. Debelo naplatiti kosovskim Albancima ostatak teritorije i insistirani na eksteritorijalnosti za manastire i na medjunarodnim garancijama da Kosovo ne sme ikada da se spoji sa Albanijom. Treba napraviti novu Makedoniju od Kosova - okrenuti ih protiv Albanaca iz Albanije i raditi marljivo na stvaranju Kosovskog identiteta Albanaca, kao sto danas postoji crnogorski ili vec pomenuti makedonski.

Ko god je iskren slozice se sa nekom varijacijom mog komentara, a demagozi i politikanti ce ponavljati prazne floskule dok nam se ljudi iseljavaju a majke radjaju po jedno dete (ne krivim zene ili ne nuzno samo zene za ovo).

Samo demokratske zemlje jakih institucija imaju sanse. Sve ostalo je utopija.

Zivela Srbija

Gr.

pre 3 godine

Ovo je naravno, plan SAD, koji zajedno sa Britanijom i Nemačkom imaju za cilj da svedu Srbiju na raspadnuto stanje. I uradiće to, ukoliko im dopustimo. Pored SAD postoje i druge zemlje, a postojimo i mi. Ništa SAD ne mogu bez potpisa Srba. Srbi za početak, mogli da povuku potpise sa svih postdejtonovskih sporazuma i Briselskog sporazuma. I to bi morali da urade što pre. Ali to naši političari ne žele. Zgradi mi se svaki put kad ponavljaju to za ulazak u EU, umesto da konačno pomenu prave nacionalne ciljeve i ko nam je stvarni i uporni neprijatelj.

e moj

pre 3 godine

Znači sankcionisati one koji zagovaraju secesiju u jednoj zemlji, a priznati i nagraditi secesiju u susednoj zemlji.
Ova ista ekipa isto promoviše već 20 godina, ali niti je BiH ujedinjena, niti je Kosovo u UN. Nešto to ne ide tako.

Skiptar

pre 3 godine

Bajdena I ekipu samo iskulirati tri cetiri god,dok se ne vrati Tramp.Okrenuti se pristupu EU,kako tako.Napravimo jake institucije.Budimo pametni.

Cudna vremena

pre 3 godine

Stvara mi se utisak iz komentara kao da se mi nesto pitamo za RS ili Kosovo dok je realnost nesto sasvim
drugacija,vidim neki prizeljkuju cak pripajanje RS-Srbiji ali pritom da taj scenario gledaju iz svojih toplih domova u Beogradu a to sto ce Bosna opet da gori to nikome nista,mi treba opet ovde sami da ratujemo sa raznoraznim mudzahedinima dok bi dobrovoljaca iz Srbije doslo opet max 500-1000 i to opet likovi sa sumnjivom prosloscu.Ne lozite nas ostavite nas Srbe u Bosni na miru ko imalo ima razuma logike zna da ovde nikakvo odvajanje nece biti bez rata a i sve da bude rata velike sile ce se pitati na kraju za bilo kakvo rjesenje.I iskreno da vam kazem imam 27 god volio bi da Ameri dodju i parkiraju ovde u ovu Bosnu jedno 50 000 vojnika da zaboravimo vise na bratoubilacke ratove i okrenemo se ekonomiji razvijanju ove drzave kako god se ona zvala.Pozdrav svima

Čutura

pre 3 godine

Ova i ovakve politike su nista novo. Videli smo to u punom svom sjaju devedesetih i dvehiljaditih sve do dolaska Trampa. Medjutim, svet vise nije isti kao devedesetih, dvehiljaditih i cak pre C-19. Voditi ovakvu jalovu politiku je svakako moguce, ali nece biti nikakvih uspeha. Naravno, Srbija ce biti pod pritiskom, ali kad to nismo bili? Rusija i Kina drze Evropu u šahu na ovom podrucju, tako da suplja prica od svega ovoga.

Bojan

pre 3 godine

Ovo je ista ona fanaticna ekipa koja je prekrsila medjunarodno pravo i Rusima servirala Krim na tacni. Najveca zenlja na svetu je postala jos veca a izgleda da se spremaju za novi haos i treba biti 1000% spreman. Ako se usude da "raspakuju" Dejton to ce samo dovesti do internacionalizacije i povezivanja sa statusom Kosova.

absolutezero

pre 3 godine

U svom govoru će navesti da Dejton danas služi interesima "etničkih pljačkaških barona", od kojih "jedan naoružava svoju državnicu za otcepljenje, drugi ga ohrabruje, a treći se žali".

Ne može bolje da se opiše BiH koliko god nas ovaj lik nervirao.

stranger

pre 3 godine

Ako ovo bude “agenda” Bajdena a nema sumnje da ce biti jer znamo ko je Bajden treba se potpuno okrenuti Rusiji i Kini. Dati im baze pa neka sve ide dodjavola. Imaju li Srbi ikakva prava po Serveru?

VukVucko

pre 3 godine

Hahahaha... Kakav plan...ili je pogrešan prevod... Kao da je Amerika jedina sila koja ima pipke na Balkanu... Pa ima da rastezemo to priznanje i posle Bajdenovog mandata jer gde god postoji nerešen problem, a čiji koreni sežu u daleku prošlost, nije u interesu da se brzo rešava jer se tu velike pare slivaju i svi ih uzimaju a priču vrte u krug... Evo već 20 godina...

Vladiir

pre 3 godine

Kao mladić 90ih verovao sam da će nas ostaviti na miru kada Milošević padne sa vlasti. Sada znam da to nema veze sa Miloševićem, da je u pitanju krupnija igra. Poklonili im Kosovo ili ne isto je. Oni se neće promeniti prema nama. Makedonija samo potvrđuje sve to.

Mister $$$

pre 3 godine

Umesto da nas puste na miru i da nas pridobiju kao partnere putem ekonomskih veza oni nam prste guraju pravo u oko, tačnije u oba oka i očekuju da na njih gledamo kao na bogove, zeznuće se kao i sve predhodne imperije, ne kažem da mi njih možemo da pobedimo, ali će na nas izgubiti taman toliko vremena da će u međuvremenu druge velike sile da ih sadžgaju, konkretno Kina.

posmatrac

pre 3 godine

Ovo je loš plan, jer će Srbija onda dati Rusima ili Kinezima da prave vojne baze za zaštitu Republike Srpske i Kosova, a oni će to koristiti za slabljenje Evrope iznutra. Takođe, ovim se potpaljuju aspiracije Muslimana na srbske teritorije u BH koje nisu njihove, tj nastavlja se politika pljačke koja gura svet u dalju propast.

Orgon

pre 3 godine

Nema od te rabote ništa... Džabe gubite i vaše i naše vreme. Politika duplih standarda može nas samo još više učvrstiti u uverenju da smo u pravu. Srbija ne treba više da se obazire na bilo kakva uslovljavanja i pretnje, već svima jasno da stavi do znanja da je prioritet i cilj teritorijalna celovitost Srbije uključujući i Kosovo. Od ovoga cilja ne treba odustajati. A sto se tiče RS trebalo bi ojačati veze i istrajati u zahtevu izvornog Dejtonskog sporazuma. Pa nek traje kolko traje... Ni jedan svetski siledžija nije večan.

polo89

pre 3 godine

Nista novo, nista na sta vec nismo navikli, drugim recima nikom nista, ostaje sve isto kao i poslednjih 30 godina...
Cekamo sledece izbore na kojima ce doci neko ko ima vise simpatija prema Srbiji. Mislim cekali smo vise od 30 godine, bi nakratko, ali doce opet neko, bar na kratko...

C i n i k

pre 3 godine

Spisak lepih zelja dezurnih antisrpskih faktora, pogotovo je ovo sto sam procitao interesantno, da treba "pritisnuti preostale drzave iz EU da priznaju Kosovo"...
ESP to nece nkd da uradi jer ima svoje Kosovo uostalom kao i Kipar i dr..

dejan

pre 3 godine

Ovi tipovi nikako da izadju iz mentalne caure devedesetih kada su oni bili jedini svetski policajac. Odavno vise nisu. Pa aj nek probaju da pritisnu sad! Evo ajde chik nek probaju!

Goolag

pre 3 godine

Znači, da žalimo za Trampom, ali iskreno. Ovo je nastavak Klintonovske politike tipa, Srblji su ruska sabraća i šta god da rade, treba ih "pridaviti" kako je nekad Austro-ugarska znala reći. Teško nama, nikako nam se ne piše dobro.

Kupac diplome

pre 3 godine

Nema od toga ništa. Niti bi Srbi ikada prihvatili nezavisnost Kosova, niti će Albanci želeti da se vrate u okvire države Srbije. Što se tiče BiH, Srbi nikada neće prihvatiti ukidanje RS-a. Dakle, ostaje sve po starom, ali treba biti oprezan sa novim spletkama koje sprema ekipa iz Vašingtona.

xxxxx

pre 3 godine

Колико год био национални дух успаван тренутно у Срба, историја нам показује да се свака империја која је ударила на нас опасно опекла и тај низ би требало да наставимо, ако до тога дође. Ми не тражимо ништа туђе, само тражимо да се поштује наше. Срби, пробудимо се док не буде касно!

Serpico

pre 3 godine

ko ovog jos ozbiljno shvata
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ako su ruze, procvetace..., 8. decembar 2020 10:30)

Toliko ga neozbiljno shvataju da mu daju priliku da prezentuje svoje misljenje direktno Bidenu i njegovoj vladi...

Petra

pre 3 godine

Vise mi je svega dosta,ko o čemu onio kosovu,dajte im parce teksasa kada ste toliko zapeli a mi konacno da se okrenemo nekome ko nas hoce,sumnjam da bi nas ovako gazili pre sto godina ali dzabe kada su sada svi koji se pitaju u nasoj zemlji nesposobni.

Ostin A

pre 3 godine

U čemu se to razlikuje od prethodnih politika? Ovo je standardni protokol. Saveti su uvek isti. Pa i Tramp se zalagao za celovitost BIH, kao i međusobno priznanje Kosova i Srbije.

Čak je i dobio po prvi put glasove Albanaca jer je naterao Vučića da potpiše triletarni sporazum, predstavljajući Kosovo kao ravnopravnu državu Srbiji. Takođe njegova administracija je potpuno ignorisala Dodika, davajući mu 0 legitimiteta. Zato su i Bošnjaci glasali za Trampa.

Јабучило

pre 3 godine

@ Srbi dali oko 4 miliona ljudskih žrtava u dva svetska rata

Пре ће бити око 2 милиона (што је и даље огроман број). Само не треба надувавати, јер онда све тврдње испадају неозбиљне.

У сваком случају, за наше жртве никога није брига осим нас. А и код нас има оних којима је, утученим и разочараним, свеједно... Мене тај ток догађаја плаши.

Zoki

pre 3 godine

Šta to je kao novo i mi ćemo to kao da prihvatimo. Možda neka vlast pomisli da hoće, ali srpski narod neće ni po koju cenu. Tako da me ova vest ne brine previše.

ajme

pre 3 godine

Nisu ni zasjeli a odmah su počeli kao da je Zapadni Balkan prioritet i pitanje svih pitanja. Ljudi stanite malo ima i važnijih problema u svijetu.

Aluvial

pre 3 godine

sve su to lepe zelje jastreba. Ali USA nisu ono sto su bile. Tako da treba se cuvati ovih planova, ali jasno je da oni to nece moci da sprovode kako zele. Takodje ovo sa vojskom u Brckom nece ici. Njima je mandat dan od UN i ne mogu mimo mandata. Sto se tzv Kosova* tice tu postoje jasne podele na zapadu sta s njim dalje raditi. Nezavisnost su im dali ali sad ne znaju sta bi s njima. A i ta nezavisnost je upitna. Na nama je da branimo nase interese naslanjajuci se na svakog sa kim se nas interes podudara.

Jins

pre 3 godine

Na sastanak su pozvani stručnjaci za Zapadni Balkan, među kojima su bivša državna sekretarka Medlin Olbrajt, profesor ''Džon Hopkins'' univerziteta Danijel Server i analitičar Januš Bugajski, koji će novoj administraciji dati preporuke za dalje delovanje na Balkanu.

Zasto nisam za NATO? Zasto imam rezerve prema EU, iako mislim da Srbija po svemu pripada zapadnoevropskom svetu?
Pa evo, ako nista, zato sto ovi "strucnjaci" za Balkan nisu u zatvoru.

Krstivoje Šalajić

pre 3 godine

"Sve će biti lakše ako Srbija pomogne". Naravno da će biti, samo šta Srbija ima od toga? To je već pitanje u rangu kvadrature kruga - Srbiji se ne smeju dati nikakvi ustupci, jer je Srbija kriva za sve ratove devedesetih - nismo valjda MI nešto pogrešili?!?

genije

pre 3 godine

" Nisu ni zasjeli a odmah su počeli kao da je Zapadni Balkan prioritet i pitanje svih pitanja. Ljudi stanite malo ima i važnijih problema u svijetu.
(ajme, 8. decembar 2020 10:55)"

Kako površno... Sastaju se oni oko stotina stvari, samo nas te ostale stotine ne zanimaju, već ova jedna.
I naravno, sami se nameštamo na penal. ("pljačkaški baroni" u BiH... ko je branio Dodiku da pravi snažnu i demokratsku RS? Sad je napravio svoju prćiju od nje i namestio nas lepo tamo gde naši neprijatelji žele)

.....

pre 3 godine

(Boki, 8. decembar 2020 11:28)

ne daj bože ovog scenarija.

Na svu sreću neće ni Amerikanci to dati ali zastrašujuće je da neko ovako razmišlja uopšte

posmatracica sa strane

pre 3 godine

Očekivali smo ovo, zar ne? Nećemo da priznamo Kosovo. Možemo da saradjujemo sa SAD, ekonomska saradnja sa svima je dobrodošla ali... Ne možemo samo prepustiti deo sboje teritorije, za sve one koji misle da bi tu bio kraj loseg i pocetak dobrog- ne verujem u to. Samo bi dobili jos vevu snagu i jos vise bi gurali protiv nas.

Боле

pre 3 godine

Мени се чини да Америчка и Европска администрација све то већ дуго покушавају али им некако не иде. Стога овај чланак можемо да схватимо као путоказ за нову Америчку владу да се држе истог плана као и претходне.

Busple

pre 3 godine

Avaz ekskluzivno saznaje?? Taj isti Avaz nije u toku što se tiče Sarajeva a da zna šta odlučuje administracija koja još nije ni stupila na snagu.
Što je babi milo, to joj se i snilo!

Miomir

pre 3 godine

Gde li behu ovi "mudraci i postenjacijne", dusebriznici oko multikulturalnosti na Balkanu na samom startu 90' tih...da na vreme osporavaju podele po nacionalnim linijama...koliko bi ljudskih zivota i ekonomije bilo sacuvano...ili se bas ta destrukcija htela, ali da bude po njihovoj mapi, meri, do njima znanog (ili placenog) nivoa..

kekistanac

pre 3 godine

@Boki upravo je ovo najlaksi nacin da rese svoje probleme. Prebacivanje lopte u tudje dvoriste. SAD su duboko podeljene. Pronalazenje zajednickog neprijatelja je oprobano dobar recept za resavanje takvih podela.

Dux

pre 3 godine

Srbija da "pripomogne" da joj odseku nogu, a onda nekako u "kafani" ubediti Rusiju i Kinu da to sve lepo prihvate jer tako odgovara Americi. Ko se ovde "sali" Avaz ili ovaj Server.

Prellee

pre 3 godine

Sve skup "strucnjaka" koji su bili neobjektivni i pristrasni oko rjesenja krize na Balkanu.Bas su ga pretjerali u zahtjevima i losim namjerama prema Srpskom narodu.Sve greedy man i zlocinci modernog vremena, bolje receno globalisti, pljackasi tudji prirodni bogastava, anarhisti kojim nije dovoljno dvoriste US, nego vrsljaju svijetom.

матори

pre 3 godine

Ишта се ту променило у односу на Србију и Србе?! Иста политика али са Медлинком

mlekadžija

pre 3 godine

Није било ни за очекивати ништа другачије. Питање је само да ли ће Бајден бити само послушник Клинтонових или ће полушати да самостално одлучује. А наведена тројка је "позната" још из деведесетих. Фали им само Џејми Шеј па да буду комплетни...

Pera

pre 3 godine

Pa ni za Trampove četiri godine ni po jednom od ovih pitanja nije bio drugačiji stav SAD. Priznanje Kosova nije povučeno, niti će, o odvajanju Republike Srpske od BiH nije se razmišljalo, niti će a Crna Gora je nezavisna i to niko ne dovodi u pitanje. Bajden će samo napraviti kontinuitet sa ovim stavovima.

Shamu

pre 3 godine

@Lloyd "Sto mislite zasto vas ne vole?
Jeli moguce da niko ne valja osim vas i da je to razlog?"

Molim te objasni mi kako smo prethodne 4 godine bili "good guys" a sad cemo opet biti "bad guys"? Kako to da su "samo hteli da uklone rezim i Milosevica" a onda se ispostavilo da se ni sa Djindjicem nista nije promenilo (kao ni sa SNS-om, ali to je ocekivano)?
O kome tacno pricas? Amerika nije ceo svet. I nisu svi narodi poltroni i podanici (Ne pevaju svi Danke Detchland ili dizu spomenike Bill Clintonu).
Slazem se da grozno zvuci kada se skupe ove spodobe i savetuju americkog predsednika, ali ja gajim nadu da nece sve biti tako crno. Ni Americi ni Nemackoj ne ide u prilog da se izivljavaju opet na Srbiji, ne moraju da se ulizuju muslimanima, niko nikog (jos uvek) nije oralno zadovoljavao u Beloj Kuci... i posle svih tih bizarnih istorijskih razloga da pomenemo da Srbija danas nije Srbija 1998. Povezana je sa svetom na milion nivoa, Rusija i Kina su ozbiljne sile koje su pokazale misice vise u puta u zadnje vreme. Morace da se napravi neki kompromis, i ovaj bal vampira sluzi da se SRB malo zaplasi, ali ja sam siguran da smo spremni za tu igru.

Kosovka

pre 3 godine

Kako je lako deliti tuđe. Tsko će i nama biti svejedno kada se sutra formira Mletačka država u Dalmsciji, koja je postojala, ili Dubrovačka republija itd. Kosovo i Metohija nikada nije bilo Albansko, pa nikada neće ni biti. Svi bi ste da rasparčavate Srboju. E neće da može. Bog sve vidi i svi očekujte Božiji sud...