Četvrtak, 03.12.2020.

10:50

"Federer je iskoristio mesto u ATP Savetu da zaštiti svoju poziciju na rang listi"

Izvor: B92

"Federer je iskoristio mesto u ATP Savetu da zaštiti svoju poziciju na rang listi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Hak Fin

pre 3 godine

Najpravednije bi bilo da su se zadzali samo bodovi sa turnira koji nusu odrzani, a ako je turnir odrzan, pa molim lepo realni bodovi. No i u tom slucaju bi Fed dosta izgubio. Mozda bi Novak bio malo ozbiljnij u Becu ili igrao Pariz, no bio bi prvi svakako.

Eggy

pre 3 godine

Izvinjavam se Lajovicu, nije se bas puno osevapio nego za jedno mesto, mislim jeste ima manje oko 100o bodova, no imaju i drugi manje. A najveci gubitnik coorona liste je Pospisil, pa covek bi bio medju nosiocima na GS. No kao sve u zivotu nekom je ova lista majka nekom maceha, osim gospodinu iz Svajcarske kome je sve majka...

Onako samo

pre 3 godine

@Anica

Nije isto da li će na AO izaći sa 5. ili 50. mesta. Peto mesto donosi mnogo lakše rivale skroz do četvrtfinala a sa 50. može da ide od od drugog kola na Tima, pa Medvedeva, pa Zvereva, pa Nadala i Đokovića (na primer)...

Eggy

pre 3 godine

Ih, a onaj njegov obozavalac i moralista Sveti Giros TviterNik, ne bi bio ni u prvih 100 sa svojih 325 bodova sa AO i ATP Cupa. Malo se osevapio i Duci, no bio bi ispred RF sigurno, jer (ako sam dobro izracunao) osvojio vise bodova od njega u 2020 i bar se trudio i igrao za razliku od ove dvojice.

borisc

pre 3 godine

Veliko postovanje za Federera, ali da je ovo istina jeste. Sto se mene tice novak, rafa i on do kraja karijere trrbaju biti povlasceni jer su promenili tenis na bolje. Mnogo bolje!!! Licno ne podnosim Federera , ali postovanje kao igraca ima od mene veliko. Sportski pozdrav

Igor

pre 3 godine

Veliki teniser, ali i najlicemerniji istovremeno od svih šampiona. Lik se uvlačio godinama ATP-u, dok nije imao konkurenciju svi su morali da ga slušaju, stavljali su ga da igra u vreme koje želi i na terenima koje on odabere (sećamo se Wibledona, kada je NOvak igrao na pomoćnim terenima u uvodnim kolima, a Federer na centralnom). E onda, kada su počeli da ga šamaraju Rafa, a posebno Novak (koga Federe nije dobio od 2015!), e tada su frustracije učinile svoje i počeo je da pokazuje pravi karakter. Našao je da kritikuje Novaka, a sebi je namestio poziciju u svetu igrača da može da menja pravila kako mu se prohte, pa normalno je da Novak ne želi da igra po pravilima koja mu bivši šampioni nameću. Sramota

Srbendin klon

pre 3 godine

On je tenis i ima pravo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaiser Roger, 3. decembar 2020 13:58)
Javi mi kad počne da pušta kišu!

питам за друга

pre 3 godine

Ове сезоне сам одиграо само шест мечева мање од Федерера, немам ниједан пораз, за разлику од њега кога је Ђоковић надуо с нулом, а нема ме нигде на листи. Правда за мене.

Danilo

pre 3 godine

Da, Federer je to uradio da bi pomogao Novaku da obori njegov rekord... neverovatno ko sve dobija priliku da komentariše vrhunski tenis.

Proka

pre 3 godine

No on je to uradio iskljucivo da pomogne slabije rangiranim igracima a za njega ga nikad nije bilo briga. Ljudi moji, taj tip ima dilove sa vecinom organizatora turnira i celim ATP. Zaboli ga za igrace i bilo sta drugo.

Milan_PT

pre 3 godine

Ma, nemoguće je da neko kaže nešto ovako o Bogu Federeru, a da nije iz Srbije, tj. Koreje. Pa opšte je poznato da je on najomiljeniji sportista na svetu. Samo njemu aplaudiraju u Kini i Kandaharu. Neki Nemac da otvoreno kaže da on manipuliše sa svim što može, ma mora da je taj Nemac srpskog porekla ili bar Lužički Srbin. Da, to je to...

Ljubo

pre 3 godine

Ma to uopšte nije tačno,on je jedan dobrica i on tako nešto nikada ne bi uradio.Ma on se tome protivio jer bože moj on je 13 puta proglašen za fer plej igrača.Šalu na stranu to je jedan od najvećih licemera,ne može neko ko je u mladosti razbijao rekete da se promeni za 360 stepeni.A tako se ponaša zato što je to zapadni projekat a da nije bio bi isti kao njegov prijatelj Kirgios.To je jedna od najstarijih odluka koja je doneta,znate kada bi uveli ovaj sistem bodovanja da je Đoković povređen godinu dana a da je licemer prvi,nikada!

Vule

pre 3 godine

Pa sigurno jeste uticao, ali zamrzavanje jeste bila dobra stvar. Nema tenisa pet mjeseci, a da se rang lista ažurira normalno? Nema smisla, jer ovo nisu bili normalni uslovi. Nakon nastavka sezone, mogli su da se gube bodovi normalno, nije bilo neophodno uvoditi promjene.

Nal Bandi

pre 3 godine

Ne znam je li najbolji, ali najpovlasceniji u istoriji jeste.
Da je samo renking...
Do kojih detalja se njemu ide cinjenju poslednjih 15 i vise godina...
I sta da kaze neki Nalbandian ili Gaske, a kamoli neki sa 100og mesta koji dodje preko njiva da igra mec na centralnom terenu protiv miljenika sistema.
Nije u pitanju sam mec, termini, centralni tereni vec mnogo vise i sve okolo, to nije fer takmicenje...
Floskule da neko nesto zasluzuje i stavljanje u bolji polozaj u odnosu na nepovlascenje igrace ne moze da skloni senku sa postignuca u ovakvom odnosu snaga.

varburg limuzina

pre 3 godine

Haha stari je to lisac.. Sve na finjaka radi tako da ne upada drugima u oko.. Mogao bi ovaj nas zelembac jos po nesto da nauci od njega ?

Prle Srbadija

pre 3 godine

Čudi me što (već za sada) nema glavnih članova Vermahta 20 (Jumka, Kaiser Rogera i Srkija) da osude ovu izjavu i da nastave sa svojom anti-Đoković promocijom.

Staka Zulu

pre 3 godine

Eto, druge nije zastitio ovakav sistem, samo Federera. Djokovic nije preskakao turnire jer je imao garantovane bodove. Kako da ne.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (axl, 3. decembar 2020 12:20)

Za tvoju informaciju Novak je ove godine osvojio oko 6200 bodova. Skoro 2000 više nego drugoplasirani Tim i skoro 2500 bodova više nego trećeplasirani Nadal. I ovako i onako Novak je broj 1! Pa ako su i bili zaštićeni neki igrači nisu u tolikoj meri koristili tu privilegiju! Sram te bilo!

Mada kad o švajcaraca tisućljetnih izgubiš u košarci, pitanje koliko imaš prava išta reći...

pre 3 godine

Nema ništa lepše kad sistemski neko radi, pravi imidž, pompu, marketing, vrte se silne pare da od sebe praviš panetonsko božanstvo... i onda dođe mali klinac iz mojmilova, sa drvenim krstom oko vrata, i sve to obesmili.

Kako li se taj sistem tada strese, onemoća, oseti bedno i ono njačudnije, umesto da sedne i razmisli... on prokleto pojača priliv love, marketing, pompu, slavopeve o samome sebi... a, kad se ukaže prilika i agresija se potom opravda "divljaci, varvari, neuki, zakržljali, krvoločni,tolače manjine, tlače ceo svet a mi od takvih branimo svet još gorim krvožedstvom..."

I dok to rade, sve su manji, sve truliji, sve bezmisleniji... i Bogu sve ogavniji što je najgore!

mlekadžija

pre 3 godine

Ускоро неће бити начина да Федерер здржи вило који рекорд који тренутно држо. Сат одкуцава ...

uncle tom

pre 3 godine

Roger "fer plej" Federer. Kao nije bitno da li je 5 ili 50-ti, osim kada krenu da racunaju koliko nedelja je proveo u top 5, top 10...

Iz Britanije

pre 3 godine

Ma koji da je broj na ATP listi, na Vimbldonu će uvek biti (nezvanično) rangiran kao broj 1. Zbog toga uvek na Centralnom terenu, uvek u isto vreme..... i tako 8 titula....priča se nastavlja. Sve pod izgovorom da gledaoci tako hoće. Tačno, neki hoće, neki ne. Zavisi koga želite da pitate.

naravno

pre 3 godine

Koliko mi je poznato ove godine je svim teniserima zamrznut broj poena iz prošle godine,a ne Atp lista ,jer Federer je početkom ove godine bio 3. na pomenutoj listi ,a pao je na 5.mjesto jer su ga prestigli Tim i Medved osvajanjem GS na AO,odnosno i Masters kupau Londonu.

Logika

pre 3 godine

Pa pametan covek.Tako se to radi,gledas svoju korist i koristis sistema,a ne ko ovaj nas.Cim je dosao do uticaja hoces da menja sistema iz korena I isteruje pravdu,ko da Srbi moraju da isteruje pravdu svuda.Svajcarac cuti,radi I zaradjuje pare,ne gura prst u oko I ne zamera se mocnicima.

Zdenko

pre 3 godine

Tako je to kad si u svetu dvostrukih aršina, licemerja i totalnog odsustva ljudskosti. Sve je u interesu stvaranja profita ne birajući sredstva. Mi u Srbiji to najbolje osećamo. Večita sirotinja na marginama dobrih događaja, pravih pozitivnih promena u društvu i jedinstva u teškim trenucima. Ovo me ne iznenađuje od RF. Ceo život živi lagodno i bez razmišljanja o tome šta ću sutra, navikao da sve ima i on ne zna da oseća nešto pozitivno prema drugim ljudima i njihovim potrebama. Nije on kriv, takav je sistem, samo ga bez pardona koristi. Mentalitet nas sa Balkana je drugačiji a njega zabole za nas.

Maksa

pre 3 godine

zamislite da je 29ti..pa onda u Austrlaiji prvo kolo lako,drugo kolo nosioc,trece kolo jos tezi nosioc,cetvrto mozda medvedev,peto novak,sesto cicipas,finale nadal..NIKE PROJEKAT,svetski miljenik,brend,13 godina fer plej..ma idi begaj..a zadnji us open osvojim 2008..goat je,nije da nije...buhahhaha..

koča

pre 3 godine

Tim sladje Nole kad ga obidjes u svim parametrima. Kad dekica bude znao da je sve probao na svetu da ti ubaci sipku u zbice i opet nije uspeo...

naravno

pre 3 godine

Koliko mi je poznato ove godine je svim teniserima zamrznut broj poena iz prošle godine,a ne Atp lista ,jer Federer je početkom ove godine bio 3. na pomenutoj listi ,a pao je na 5.mjesto jer su ga prestigli Tim i Medved osvajanjem GS na AO,odnosno i Masters kupau Londonu.

Bg

pre 3 godine

Gospodin bi bio u pravu 100% da RF nije najavio operaciju kolena pre Korone. Tako da ova vest nije tačna. A druga stvar pa isto se računa za sve igrače a ne samo za Federera. A ta priča da se Novak bori za prava "siromašnih tenisera" je pala u vodu samim tim sto je par tenisera prišli "njegovom" udruženju. Jel Novak propustio Masters u Parizu i sačuvao 1000 poena a igrao Beč i zaradio poene za 1 mesto. Ko je onda iskoristio Koronu?

naravno

pre 3 godine

Koliko mi je poznato ove godine je svim teniserima zamrznut broj poena iz prošle godine,a ne Atp lista ,jer Federer je početkom ove godine bio 3. na pomenutoj listi ,a pao je na 5.mjesto jer su ga prestigli Tim i Medved osvajanjem GS na AO,odnosno i Masters kupau Londonu.

Zvezda

pre 3 godine

Neko da kaze konacno sto Federer i Nadal imaju koristi sto cute i ne izdju ko Djokovic i kazu. To Djokovic i zna da Nadala i Federera ne bi izbacili ko njega sa US opena. Zbog toga se i sigurno desava ovaj pad u igri Noleta na zadnjim turnirima.
Ne spori Federeru niko da je igracina, ali velika nula kao covjek.
Nepravda je velika u svijetu, ali nadam se da ce svako ne sam Djokovic izaci jaci iz nje.

Zvezda

pre 3 godine

Neko da kaze konacno sto Federer i Nadal imaju koristi sto cute i ne izdju ko Djokovic i kazu. To Djokovic i zna da Nadala i Federera ne bi izbacili ko njega sa US opena. Zbog toga se i sigurno desava ovaj pad u igri Noleta na zadnjim turnirima.
Ne spori Federeru niko da je igracina, ali velika nula kao covjek.
Nepravda je velika u svijetu, ali nadam se da ce svako ne sam Djokovic izaci jaci iz nje.

Iz Britanije

pre 3 godine

Ma koji da je broj na ATP listi, na Vimbldonu će uvek biti (nezvanično) rangiran kao broj 1. Zbog toga uvek na Centralnom terenu, uvek u isto vreme..... i tako 8 titula....priča se nastavlja. Sve pod izgovorom da gledaoci tako hoće. Tačno, neki hoće, neki ne. Zavisi koga želite da pitate.

koča

pre 3 godine

Tim sladje Nole kad ga obidjes u svim parametrima. Kad dekica bude znao da je sve probao na svetu da ti ubaci sipku u zbice i opet nije uspeo...

Maksa

pre 3 godine

zamislite da je 29ti..pa onda u Austrlaiji prvo kolo lako,drugo kolo nosioc,trece kolo jos tezi nosioc,cetvrto mozda medvedev,peto novak,sesto cicipas,finale nadal..NIKE PROJEKAT,svetski miljenik,brend,13 godina fer plej..ma idi begaj..a zadnji us open osvojim 2008..goat je,nije da nije...buhahhaha..

Staka Zulu

pre 3 godine

Eto, druge nije zastitio ovakav sistem, samo Federera. Djokovic nije preskakao turnire jer je imao garantovane bodove. Kako da ne.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (axl, 3. decembar 2020 12:20)

Za tvoju informaciju Novak je ove godine osvojio oko 6200 bodova. Skoro 2000 više nego drugoplasirani Tim i skoro 2500 bodova više nego trećeplasirani Nadal. I ovako i onako Novak je broj 1! Pa ako su i bili zaštićeni neki igrači nisu u tolikoj meri koristili tu privilegiju! Sram te bilo!

Zdenko

pre 3 godine

Tako je to kad si u svetu dvostrukih aršina, licemerja i totalnog odsustva ljudskosti. Sve je u interesu stvaranja profita ne birajući sredstva. Mi u Srbiji to najbolje osećamo. Večita sirotinja na marginama dobrih događaja, pravih pozitivnih promena u društvu i jedinstva u teškim trenucima. Ovo me ne iznenađuje od RF. Ceo život živi lagodno i bez razmišljanja o tome šta ću sutra, navikao da sve ima i on ne zna da oseća nešto pozitivno prema drugim ljudima i njihovim potrebama. Nije on kriv, takav je sistem, samo ga bez pardona koristi. Mentalitet nas sa Balkana je drugačiji a njega zabole za nas.

mlekadžija

pre 3 godine

Ускоро неће бити начина да Федерер здржи вило који рекорд који тренутно држо. Сат одкуцава ...

uncle tom

pre 3 godine

Roger "fer plej" Federer. Kao nije bitno da li je 5 ili 50-ti, osim kada krenu da racunaju koliko nedelja je proveo u top 5, top 10...

Prle Srbadija

pre 3 godine

Čudi me što (već za sada) nema glavnih članova Vermahta 20 (Jumka, Kaiser Rogera i Srkija) da osude ovu izjavu i da nastave sa svojom anti-Đoković promocijom.

Mada kad o švajcaraca tisućljetnih izgubiš u košarci, pitanje koliko imaš prava išta reći...

pre 3 godine

Nema ništa lepše kad sistemski neko radi, pravi imidž, pompu, marketing, vrte se silne pare da od sebe praviš panetonsko božanstvo... i onda dođe mali klinac iz mojmilova, sa drvenim krstom oko vrata, i sve to obesmili.

Kako li se taj sistem tada strese, onemoća, oseti bedno i ono njačudnije, umesto da sedne i razmisli... on prokleto pojača priliv love, marketing, pompu, slavopeve o samome sebi... a, kad se ukaže prilika i agresija se potom opravda "divljaci, varvari, neuki, zakržljali, krvoločni,tolače manjine, tlače ceo svet a mi od takvih branimo svet još gorim krvožedstvom..."

I dok to rade, sve su manji, sve truliji, sve bezmisleniji... i Bogu sve ogavniji što je najgore!

Nal Bandi

pre 3 godine

Ne znam je li najbolji, ali najpovlasceniji u istoriji jeste.
Da je samo renking...
Do kojih detalja se njemu ide cinjenju poslednjih 15 i vise godina...
I sta da kaze neki Nalbandian ili Gaske, a kamoli neki sa 100og mesta koji dodje preko njiva da igra mec na centralnom terenu protiv miljenika sistema.
Nije u pitanju sam mec, termini, centralni tereni vec mnogo vise i sve okolo, to nije fer takmicenje...
Floskule da neko nesto zasluzuje i stavljanje u bolji polozaj u odnosu na nepovlascenje igrace ne moze da skloni senku sa postignuca u ovakvom odnosu snaga.

Ljubo

pre 3 godine

Ma to uopšte nije tačno,on je jedan dobrica i on tako nešto nikada ne bi uradio.Ma on se tome protivio jer bože moj on je 13 puta proglašen za fer plej igrača.Šalu na stranu to je jedan od najvećih licemera,ne može neko ko je u mladosti razbijao rekete da se promeni za 360 stepeni.A tako se ponaša zato što je to zapadni projekat a da nije bio bi isti kao njegov prijatelj Kirgios.To je jedna od najstarijih odluka koja je doneta,znate kada bi uveli ovaj sistem bodovanja da je Đoković povređen godinu dana a da je licemer prvi,nikada!

Logika

pre 3 godine

Pa pametan covek.Tako se to radi,gledas svoju korist i koristis sistema,a ne ko ovaj nas.Cim je dosao do uticaja hoces da menja sistema iz korena I isteruje pravdu,ko da Srbi moraju da isteruje pravdu svuda.Svajcarac cuti,radi I zaradjuje pare,ne gura prst u oko I ne zamera se mocnicima.

varburg limuzina

pre 3 godine

Haha stari je to lisac.. Sve na finjaka radi tako da ne upada drugima u oko.. Mogao bi ovaj nas zelembac jos po nesto da nauci od njega ?

Igor

pre 3 godine

Veliki teniser, ali i najlicemerniji istovremeno od svih šampiona. Lik se uvlačio godinama ATP-u, dok nije imao konkurenciju svi su morali da ga slušaju, stavljali su ga da igra u vreme koje želi i na terenima koje on odabere (sećamo se Wibledona, kada je NOvak igrao na pomoćnim terenima u uvodnim kolima, a Federer na centralnom). E onda, kada su počeli da ga šamaraju Rafa, a posebno Novak (koga Federe nije dobio od 2015!), e tada su frustracije učinile svoje i počeo je da pokazuje pravi karakter. Našao je da kritikuje Novaka, a sebi je namestio poziciju u svetu igrača da može da menja pravila kako mu se prohte, pa normalno je da Novak ne želi da igra po pravilima koja mu bivši šampioni nameću. Sramota

Proka

pre 3 godine

No on je to uradio iskljucivo da pomogne slabije rangiranim igracima a za njega ga nikad nije bilo briga. Ljudi moji, taj tip ima dilove sa vecinom organizatora turnira i celim ATP. Zaboli ga za igrace i bilo sta drugo.

Srbendin klon

pre 3 godine

On je tenis i ima pravo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaiser Roger, 3. decembar 2020 13:58)
Javi mi kad počne da pušta kišu!

Milan_PT

pre 3 godine

Ma, nemoguće je da neko kaže nešto ovako o Bogu Federeru, a da nije iz Srbije, tj. Koreje. Pa opšte je poznato da je on najomiljeniji sportista na svetu. Samo njemu aplaudiraju u Kini i Kandaharu. Neki Nemac da otvoreno kaže da on manipuliše sa svim što može, ma mora da je taj Nemac srpskog porekla ili bar Lužički Srbin. Da, to je to...

Bg

pre 3 godine

Gospodin bi bio u pravu 100% da RF nije najavio operaciju kolena pre Korone. Tako da ova vest nije tačna. A druga stvar pa isto se računa za sve igrače a ne samo za Federera. A ta priča da se Novak bori za prava "siromašnih tenisera" je pala u vodu samim tim sto je par tenisera prišli "njegovom" udruženju. Jel Novak propustio Masters u Parizu i sačuvao 1000 poena a igrao Beč i zaradio poene za 1 mesto. Ko je onda iskoristio Koronu?

Hak Fin

pre 3 godine

Najpravednije bi bilo da su se zadzali samo bodovi sa turnira koji nusu odrzani, a ako je turnir odrzan, pa molim lepo realni bodovi. No i u tom slucaju bi Fed dosta izgubio. Mozda bi Novak bio malo ozbiljnij u Becu ili igrao Pariz, no bio bi prvi svakako.

Vule

pre 3 godine

Pa sigurno jeste uticao, ali zamrzavanje jeste bila dobra stvar. Nema tenisa pet mjeseci, a da se rang lista ažurira normalno? Nema smisla, jer ovo nisu bili normalni uslovi. Nakon nastavka sezone, mogli su da se gube bodovi normalno, nije bilo neophodno uvoditi promjene.

Onako samo

pre 3 godine

@Anica

Nije isto da li će na AO izaći sa 5. ili 50. mesta. Peto mesto donosi mnogo lakše rivale skroz do četvrtfinala a sa 50. može da ide od od drugog kola na Tima, pa Medvedeva, pa Zvereva, pa Nadala i Đokovića (na primer)...

Eggy

pre 3 godine

Izvinjavam se Lajovicu, nije se bas puno osevapio nego za jedno mesto, mislim jeste ima manje oko 100o bodova, no imaju i drugi manje. A najveci gubitnik coorona liste je Pospisil, pa covek bi bio medju nosiocima na GS. No kao sve u zivotu nekom je ova lista majka nekom maceha, osim gospodinu iz Svajcarske kome je sve majka...

Eggy

pre 3 godine

Ih, a onaj njegov obozavalac i moralista Sveti Giros TviterNik, ne bi bio ni u prvih 100 sa svojih 325 bodova sa AO i ATP Cupa. Malo se osevapio i Duci, no bio bi ispred RF sigurno, jer (ako sam dobro izracunao) osvojio vise bodova od njega u 2020 i bar se trudio i igrao za razliku od ove dvojice.

питам за друга

pre 3 godine

Ове сезоне сам одиграо само шест мечева мање од Федерера, немам ниједан пораз, за разлику од њега кога је Ђоковић надуо с нулом, а нема ме нигде на листи. Правда за мене.

naravno

pre 3 godine

Koliko mi je poznato ove godine je svim teniserima zamrznut broj poena iz prošle godine,a ne Atp lista ,jer Federer je početkom ove godine bio 3. na pomenutoj listi ,a pao je na 5.mjesto jer su ga prestigli Tim i Medved osvajanjem GS na AO,odnosno i Masters kupau Londonu.

Danilo

pre 3 godine

Da, Federer je to uradio da bi pomogao Novaku da obori njegov rekord... neverovatno ko sve dobija priliku da komentariše vrhunski tenis.

naravno

pre 3 godine

Koliko mi je poznato ove godine je svim teniserima zamrznut broj poena iz prošle godine,a ne Atp lista ,jer Federer je početkom ove godine bio 3. na pomenutoj listi ,a pao je na 5.mjesto jer su ga prestigli Tim i Medved osvajanjem GS na AO,odnosno i Masters kupau Londonu.

naravno

pre 3 godine

Koliko mi je poznato ove godine je svim teniserima zamrznut broj poena iz prošle godine,a ne Atp lista ,jer Federer je početkom ove godine bio 3. na pomenutoj listi ,a pao je na 5.mjesto jer su ga prestigli Tim i Medved osvajanjem GS na AO,odnosno i Masters kupau Londonu.

borisc

pre 3 godine

Veliko postovanje za Federera, ali da je ovo istina jeste. Sto se mene tice novak, rafa i on do kraja karijere trrbaju biti povlasceni jer su promenili tenis na bolje. Mnogo bolje!!! Licno ne podnosim Federera , ali postovanje kao igraca ima od mene veliko. Sportski pozdrav

Bg

pre 3 godine

Gospodin bi bio u pravu 100% da RF nije najavio operaciju kolena pre Korone. Tako da ova vest nije tačna. A druga stvar pa isto se računa za sve igrače a ne samo za Federera. A ta priča da se Novak bori za prava "siromašnih tenisera" je pala u vodu samim tim sto je par tenisera prišli "njegovom" udruženju. Jel Novak propustio Masters u Parizu i sačuvao 1000 poena a igrao Beč i zaradio poene za 1 mesto. Ko je onda iskoristio Koronu?

naravno

pre 3 godine

Koliko mi je poznato ove godine je svim teniserima zamrznut broj poena iz prošle godine,a ne Atp lista ,jer Federer je početkom ove godine bio 3. na pomenutoj listi ,a pao je na 5.mjesto jer su ga prestigli Tim i Medved osvajanjem GS na AO,odnosno i Masters kupau Londonu.

naravno

pre 3 godine

Koliko mi je poznato ove godine je svim teniserima zamrznut broj poena iz prošle godine,a ne Atp lista ,jer Federer je početkom ove godine bio 3. na pomenutoj listi ,a pao je na 5.mjesto jer su ga prestigli Tim i Medved osvajanjem GS na AO,odnosno i Masters kupau Londonu.

Logika

pre 3 godine

Pa pametan covek.Tako se to radi,gledas svoju korist i koristis sistema,a ne ko ovaj nas.Cim je dosao do uticaja hoces da menja sistema iz korena I isteruje pravdu,ko da Srbi moraju da isteruje pravdu svuda.Svajcarac cuti,radi I zaradjuje pare,ne gura prst u oko I ne zamera se mocnicima.

naravno

pre 3 godine

Koliko mi je poznato ove godine je svim teniserima zamrznut broj poena iz prošle godine,a ne Atp lista ,jer Federer je početkom ove godine bio 3. na pomenutoj listi ,a pao je na 5.mjesto jer su ga prestigli Tim i Medved osvajanjem GS na AO,odnosno i Masters kupau Londonu.

Danilo

pre 3 godine

Da, Federer je to uradio da bi pomogao Novaku da obori njegov rekord... neverovatno ko sve dobija priliku da komentariše vrhunski tenis.

Zvezda

pre 3 godine

Neko da kaze konacno sto Federer i Nadal imaju koristi sto cute i ne izdju ko Djokovic i kazu. To Djokovic i zna da Nadala i Federera ne bi izbacili ko njega sa US opena. Zbog toga se i sigurno desava ovaj pad u igri Noleta na zadnjim turnirima.
Ne spori Federeru niko da je igracina, ali velika nula kao covjek.
Nepravda je velika u svijetu, ali nadam se da ce svako ne sam Djokovic izaci jaci iz nje.

Iz Britanije

pre 3 godine

Ma koji da je broj na ATP listi, na Vimbldonu će uvek biti (nezvanično) rangiran kao broj 1. Zbog toga uvek na Centralnom terenu, uvek u isto vreme..... i tako 8 titula....priča se nastavlja. Sve pod izgovorom da gledaoci tako hoće. Tačno, neki hoće, neki ne. Zavisi koga želite da pitate.

borisc

pre 3 godine

Veliko postovanje za Federera, ali da je ovo istina jeste. Sto se mene tice novak, rafa i on do kraja karijere trrbaju biti povlasceni jer su promenili tenis na bolje. Mnogo bolje!!! Licno ne podnosim Federera , ali postovanje kao igraca ima od mene veliko. Sportski pozdrav

Maksa

pre 3 godine

zamislite da je 29ti..pa onda u Austrlaiji prvo kolo lako,drugo kolo nosioc,trece kolo jos tezi nosioc,cetvrto mozda medvedev,peto novak,sesto cicipas,finale nadal..NIKE PROJEKAT,svetski miljenik,brend,13 godina fer plej..ma idi begaj..a zadnji us open osvojim 2008..goat je,nije da nije...buhahhaha..

koča

pre 3 godine

Tim sladje Nole kad ga obidjes u svim parametrima. Kad dekica bude znao da je sve probao na svetu da ti ubaci sipku u zbice i opet nije uspeo...

Zdenko

pre 3 godine

Tako je to kad si u svetu dvostrukih aršina, licemerja i totalnog odsustva ljudskosti. Sve je u interesu stvaranja profita ne birajući sredstva. Mi u Srbiji to najbolje osećamo. Večita sirotinja na marginama dobrih događaja, pravih pozitivnih promena u društvu i jedinstva u teškim trenucima. Ovo me ne iznenađuje od RF. Ceo život živi lagodno i bez razmišljanja o tome šta ću sutra, navikao da sve ima i on ne zna da oseća nešto pozitivno prema drugim ljudima i njihovim potrebama. Nije on kriv, takav je sistem, samo ga bez pardona koristi. Mentalitet nas sa Balkana je drugačiji a njega zabole za nas.

Mada kad o švajcaraca tisućljetnih izgubiš u košarci, pitanje koliko imaš prava išta reći...

pre 3 godine

Nema ništa lepše kad sistemski neko radi, pravi imidž, pompu, marketing, vrte se silne pare da od sebe praviš panetonsko božanstvo... i onda dođe mali klinac iz mojmilova, sa drvenim krstom oko vrata, i sve to obesmili.

Kako li se taj sistem tada strese, onemoća, oseti bedno i ono njačudnije, umesto da sedne i razmisli... on prokleto pojača priliv love, marketing, pompu, slavopeve o samome sebi... a, kad se ukaže prilika i agresija se potom opravda "divljaci, varvari, neuki, zakržljali, krvoločni,tolače manjine, tlače ceo svet a mi od takvih branimo svet još gorim krvožedstvom..."

I dok to rade, sve su manji, sve truliji, sve bezmisleniji... i Bogu sve ogavniji što je najgore!

Milan_PT

pre 3 godine

Ma, nemoguće je da neko kaže nešto ovako o Bogu Federeru, a da nije iz Srbije, tj. Koreje. Pa opšte je poznato da je on najomiljeniji sportista na svetu. Samo njemu aplaudiraju u Kini i Kandaharu. Neki Nemac da otvoreno kaže da on manipuliše sa svim što može, ma mora da je taj Nemac srpskog porekla ili bar Lužički Srbin. Da, to je to...

mlekadžija

pre 3 godine

Ускоро неће бити начина да Федерер здржи вило који рекорд који тренутно држо. Сат одкуцава ...

varburg limuzina

pre 3 godine

Haha stari je to lisac.. Sve na finjaka radi tako da ne upada drugima u oko.. Mogao bi ovaj nas zelembac jos po nesto da nauci od njega ?

Prle Srbadija

pre 3 godine

Čudi me što (već za sada) nema glavnih članova Vermahta 20 (Jumka, Kaiser Rogera i Srkija) da osude ovu izjavu i da nastave sa svojom anti-Đoković promocijom.

Ljubo

pre 3 godine

Ma to uopšte nije tačno,on je jedan dobrica i on tako nešto nikada ne bi uradio.Ma on se tome protivio jer bože moj on je 13 puta proglašen za fer plej igrača.Šalu na stranu to je jedan od najvećih licemera,ne može neko ko je u mladosti razbijao rekete da se promeni za 360 stepeni.A tako se ponaša zato što je to zapadni projekat a da nije bio bi isti kao njegov prijatelj Kirgios.To je jedna od najstarijih odluka koja je doneta,znate kada bi uveli ovaj sistem bodovanja da je Đoković povređen godinu dana a da je licemer prvi,nikada!

Nal Bandi

pre 3 godine

Ne znam je li najbolji, ali najpovlasceniji u istoriji jeste.
Da je samo renking...
Do kojih detalja se njemu ide cinjenju poslednjih 15 i vise godina...
I sta da kaze neki Nalbandian ili Gaske, a kamoli neki sa 100og mesta koji dodje preko njiva da igra mec na centralnom terenu protiv miljenika sistema.
Nije u pitanju sam mec, termini, centralni tereni vec mnogo vise i sve okolo, to nije fer takmicenje...
Floskule da neko nesto zasluzuje i stavljanje u bolji polozaj u odnosu na nepovlascenje igrace ne moze da skloni senku sa postignuca u ovakvom odnosu snaga.

Staka Zulu

pre 3 godine

Eto, druge nije zastitio ovakav sistem, samo Federera. Djokovic nije preskakao turnire jer je imao garantovane bodove. Kako da ne.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (axl, 3. decembar 2020 12:20)

Za tvoju informaciju Novak je ove godine osvojio oko 6200 bodova. Skoro 2000 više nego drugoplasirani Tim i skoro 2500 bodova više nego trećeplasirani Nadal. I ovako i onako Novak je broj 1! Pa ako su i bili zaštićeni neki igrači nisu u tolikoj meri koristili tu privilegiju! Sram te bilo!

Igor

pre 3 godine

Veliki teniser, ali i najlicemerniji istovremeno od svih šampiona. Lik se uvlačio godinama ATP-u, dok nije imao konkurenciju svi su morali da ga slušaju, stavljali su ga da igra u vreme koje želi i na terenima koje on odabere (sećamo se Wibledona, kada je NOvak igrao na pomoćnim terenima u uvodnim kolima, a Federer na centralnom). E onda, kada su počeli da ga šamaraju Rafa, a posebno Novak (koga Federe nije dobio od 2015!), e tada su frustracije učinile svoje i počeo je da pokazuje pravi karakter. Našao je da kritikuje Novaka, a sebi je namestio poziciju u svetu igrača da može da menja pravila kako mu se prohte, pa normalno je da Novak ne želi da igra po pravilima koja mu bivši šampioni nameću. Sramota

Vule

pre 3 godine

Pa sigurno jeste uticao, ali zamrzavanje jeste bila dobra stvar. Nema tenisa pet mjeseci, a da se rang lista ažurira normalno? Nema smisla, jer ovo nisu bili normalni uslovi. Nakon nastavka sezone, mogli su da se gube bodovi normalno, nije bilo neophodno uvoditi promjene.

uncle tom

pre 3 godine

Roger "fer plej" Federer. Kao nije bitno da li je 5 ili 50-ti, osim kada krenu da racunaju koliko nedelja je proveo u top 5, top 10...

Srbendin klon

pre 3 godine

On je tenis i ima pravo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kaiser Roger, 3. decembar 2020 13:58)
Javi mi kad počne da pušta kišu!

Eggy

pre 3 godine

Izvinjavam se Lajovicu, nije se bas puno osevapio nego za jedno mesto, mislim jeste ima manje oko 100o bodova, no imaju i drugi manje. A najveci gubitnik coorona liste je Pospisil, pa covek bi bio medju nosiocima na GS. No kao sve u zivotu nekom je ova lista majka nekom maceha, osim gospodinu iz Svajcarske kome je sve majka...

Proka

pre 3 godine

No on je to uradio iskljucivo da pomogne slabije rangiranim igracima a za njega ga nikad nije bilo briga. Ljudi moji, taj tip ima dilove sa vecinom organizatora turnira i celim ATP. Zaboli ga za igrace i bilo sta drugo.

Eggy

pre 3 godine

Ih, a onaj njegov obozavalac i moralista Sveti Giros TviterNik, ne bi bio ni u prvih 100 sa svojih 325 bodova sa AO i ATP Cupa. Malo se osevapio i Duci, no bio bi ispred RF sigurno, jer (ako sam dobro izracunao) osvojio vise bodova od njega u 2020 i bar se trudio i igrao za razliku od ove dvojice.

питам за друга

pre 3 godine

Ове сезоне сам одиграо само шест мечева мање од Федерера, немам ниједан пораз, за разлику од њега кога је Ђоковић надуо с нулом, а нема ме нигде на листи. Правда за мене.

Hak Fin

pre 3 godine

Najpravednije bi bilo da su se zadzali samo bodovi sa turnira koji nusu odrzani, a ako je turnir odrzan, pa molim lepo realni bodovi. No i u tom slucaju bi Fed dosta izgubio. Mozda bi Novak bio malo ozbiljnij u Becu ili igrao Pariz, no bio bi prvi svakako.

Onako samo

pre 3 godine

@Anica

Nije isto da li će na AO izaći sa 5. ili 50. mesta. Peto mesto donosi mnogo lakše rivale skroz do četvrtfinala a sa 50. može da ide od od drugog kola na Tima, pa Medvedeva, pa Zvereva, pa Nadala i Đokovića (na primer)...