Subota, 17.09.2005.

11:32

"Afera panciri" sve više politička

Pokretanje "afere panciri" dovelo do najava krivičnih prijava, ali i do zaoštravanja političkih odnosa u državnoj zajednici.

Izvor: B92

"Afera panciri" sve više politièka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Sinisa

pre 18 godina

To Dinkicu cela Srbija je uz tebe ti si jedini politicar koji jos vredi u tu Srbiju.A crnogorci srecan put!!!!!!!!!i molim jedno obecanje ako je to moguce NE VRACAJTE SE

Todorovic Bozidar

pre 18 godina

Svedoci smo da naša "politička elita" za sve probleme u ovoj "nazovi državi" optužuje Crnu Goru.Zaboravljamo da je narod Crne Gore imao pravo da se na referendumu izjasni da li hoće zajedničku državu.To pravo je narodu Srbije oduzeo režim Slobodana Miloševića.
Sada je tobože u Srbiji DEMOKRATSKA VLAST.Sebe tako naziva ali šta je u suštini ova vlast.Narodu Srbije NE DOZVOLJAVA da se na referendumu izjasni da li hoće da živi u zajednici sa narodom Crne Gore.Svim silama i moljakanjem međunarodne zajednice NE DOZVOLJAVAJU ni narodu Crne Gore da se demokratski izjasne da li hoće i dalje da žive u zajednici sa narodom Srbije.Zašto to rade. Pa zato da sve svoje lopovluke,krađe i malverzacije i svu korupciju svale na Crnu Goru.

ssrdjan

pre 18 godina

da. i treba da idu. a mi sledecce godine opet kod njih na more. svi. tamo ccemo da insistiramo na vodivodi, knjazu, nektaru..., pa da od srbije napravimo najvecceg izvoznika u regionu

think about

pre 18 godina

Ne shvatam kakve veze ima LICNA odgovornost jednog coveka sa politickim odnosima dve REPUBLIKE?? Osim toga, interesuje me da li u CG gradjani imaju nesmetan prijem nezavisnih medija iz Srbije?
Kako samo jedna (vecno) vladajuca koalicija u CG, moze da odlucuje o drzavnoj zajednici u momentu velike politicke afere, u kojoj su glavni akteri njeni sopstveni clanovi i bez referenduma!
Duboko verujem da su Crnogorci vecinom za zajednicu SCG, sto ankete i potvrdjuju, samo 50% posto SVIH gradjana je protiv.. dakle preporucila bih da se smire tenzije u nas, i da se mucne glavom ovog puta pre ispaljivanja opstenarodnih generalizacija i optuzbi.
Momenat je tezak za SCG, zato joj treba pomoci...

bogdan

pre 18 godina

Da je 99-ta i da se radi o cuvenim ruskim sistemima i da se sve desava par dana pred bombardovanje ne bi se sve tako brzo zavrsilo.Ugovor od 300miliona evra a sve se dogovara telefonom kao da je dogovor za mali fudbal u pitanju.Uzimali su svi u lancu kao lopatom!!!

Jovo Cobanin

pre 18 godina

Mi ne verujemo da su oni ikada bili politicari. Dasu oni stvarno politicari onda bi ukrali paragrafe is Skupstine a ne milione Evra iz banke. Kada meni vukovi ukradu majdebljeg ovna iz stada ja njih nazivam lopuze i razbojnici ali ako mi lepa komsinica Jela uzbere cvet da se zakiti onda joj ja pozelim svako dobro i srecu na ovom svetu. Sa ovim takozvanim "Politicarima" stvar je mnogo komplikovanija. Nisu oni prvi put bili u lopovluku i pljacki. Moze se reci da imaju veoma dobru praksu - u inostranstvu bi rekli imaju 'Strong Experience'. Ali ta praksa nikakako ne odgovara za radna mesta koje sada zauzimaju. Ja mislim da je njima mesto u dobro zagradjenom toru (oboru) sa resetkama dok ne vrate sve pokradjeno i dok se ne resi kako cemo se njih resiti.

kornelija

pre 18 godina

Afera je bilo i bice.U ovoj zemlji niko nije odgovarao zbog novca od Dafine,preko Kostica i bezbroj drugih.Da li se neko seca da je Dinkic poceo optuzbe protiv Davinica zbog kupovine satelita,pa je okrenuo pricu o odelima(valjda bolje pije vodu kod naroda}.Dakle, u pitanju je politicka igra

Bosko

pre 18 godina

Dokaz da treba svako svojim putem je su i utakmice reprezentacije gdje se klice samo jednoj od dvije drzave clanice. Naravno nije rijec o Crnoj Gori vec o vecoj drzavi clanici koja nam je uvijek preko pojedinih politicara tipa Milosevica a sada i Dinkica solila pamet sta treba da radimo u svojoj kuci. Gospodo nismo umrli od gladi. Jos smo zivi. Zivimo za taj referndum kada cemo na demokratski nacin odluciti da zelimo svoju drzavu. Zasto da ispastamo zbog Kosova, Mladica i ostalih problema i problemcica?

igor

pre 18 godina

Definitivno je u Srbiji anticrnogorska kampanja, a ne obratno, kako rece demokrata Tadic. Crna Gora samostalna, naravno. Bez ikakvih uvreda na racun Srbije i antisrpske kampanje.

spira

pre 18 godina

Pitanje naših odnosa sa CG je tipa "tamni vilajet". Bilo kako da se reši, biće nekog kajanja. Ipak, ovakvo stanje koje traje već duže vreme, očigledno ne valja. Sa aktuelnim političkim snagama, posebno onim u CG, nema govora da se popravi. Potrebno je brzo naći adekvatno rešenje. Razlaz je samo jedan mogući ishod. Samo na prvi pogled najbolji. Bilo koja varijanta rešenja da se prihvati, mora se konsekventno ići do kraja. Polovične varijante ne dolaze u obzir. Ako se razilazimo, razlaz mora da je kompletan, uključujući humane migracije. Pa sad razmislite da li ima i bezbolnijih varijanti (onih koje bi tangirale manji broj ljudi).

Nenad

pre 18 godina

Sve me ovo dragi prijatelji potseca na vremena Milosevicevog uvodjenja sankcija Slovencima, i cini mi se da se nista nije promenilo, opet smo mi najbolji, najposteniji i najpametniji a svi ostali ( ovi ostali se svelo u medjuvremenu samo na Crnu Goru) hoce da nas prevare.I nije valjda da neko veruje Dinkicu posle njegovih osvedoceno uspesnih akcija tipa-vracanja novca sa Kipra ili raskrinkavanja najveceg neznalice u ekonomije Boze Djelica. Uopste ne sumnjam da korupcije u vojsci kao uostalom i u policiji, sudtvu i zdravstvu ima, ali zar vec do sada niste provalili kako kad se Dinkic sa nekim iz politickih ili interesnih razloga obracunava uvek su u pitanju neke afere i pronevere i na kraju pojede vuk magarca. Politicki protivnik biva uklonjen ali cela afera nikad ne dobija sudki epilog.
A sto se tice Kostunice i ekipe ljubitelja sna o velikoj Srbiji, oni bi voleli da Crna Gora ima status Vojvodine. Isto kao sto je isto sanjao Milosevic 1990 kada je Sloveniju hteo da pretvori u srpku provinciju.

Zoran

pre 18 godina

Dinkic stvarno nema mere.Optuziti ljude da su ukrali 80 miliona je stvarno
neozbiljno. Mislim da je ovo kraj Dinkica. Mozda su mu i dobre bile namere ali ne moze predsednika tek tako da napada. Marovic ne moze da sedne i da pregleda ugovor i striklira svaku stavku. Dinkic bih trebalo da se tiho povuce i da vise ne talasa. Siguran sam da se umorio.
Dosta Dinkicu Zoran

Srba

pre 18 godina

Hvala bogu da kod Crnogoraca sazreva svest da treba da se sto pre razdvojimo. Sastanak UN i ponasanje Marovica u vezi sa najznacajnijim dogadjajem u svetu medjunarodne politike skandalozno je i neoprostivo. Njegovo mesanje u trosenje novca poreskih obveznika iz Srbije uvredljivo je jer taj novac placam ja, a ne on. Prema tome neka Crna Gora proglasi jednostranu secesiju jer za referendum ni Milo ni Marovic nemaju hrabrosti.

wolf

pre 18 godina

samo ti udri dinkicu, imas nasu punu podrsku.jedini si uspeo da pomiris i demokratske i slobisticke i seseljisticke kolege kada si ostro napao svakog lopova po imenu i prezimenu, a ne onim ispraznim frazama tipa 'neko je ukrao'. cim te toliko napadaju razni bogoljubi, marovici i dragici to je siguran znak da nesto radis sto je ovom narodu od koristi. sto se tice stankovica, on je pravo resenje mada sam skeptican jer je u ministarstvu odbrane sakupljeno toliko prljavstine i korupcije da to jedan covek bez podrske svoje vlade ne moze da resi. uostalom setite se nacina na koji je oteran sa cela vma bukvalno bez obrazlozenja 'dobro si radio, borio si se protiv naduvanih tendera i nabavki ali nama takav ne treba...'

Hajde bre vise....!!!

pre 18 godina

Sve je ovo dobro zato sto se konacno vidi prava slika. Mislimo da se nista nije desilo posle "petog oktobra," a evo, sta se desava. Nema jednog, jedinog tajkuna, "bizmismena," biznismena, politicara koji su "bismismeni'" ili vlasnici firmi/firmica, sa casnim izuzecima(!?), koji ne plivaju, trenutno, u blatu. Mnogi su napravili pare na oruzju, ratu, nemastini, drogama, muci....I ne bi bili niko i nista, a mi o njima ne bismo ni culi, da se nije desila ova golgota. Prolazimo kroz tranziciju, katarzu, purgativno stanje svesti....Sve u svemu, menja se i hvala bogu da ce neko treci odluciti.

Milos

pre 18 godina

Vrlo pametan predlog, Zoki Stankovic je imenom i prezimenom covek za funkciju koja zahteva red, rad, odanost i postenje. Jedino se nece dopasti mutivodama koji su imali svoje saradnike u vlasti. Stankovicu dragi brate neka oni tebe vrate. Glasajmo odmah, ja sam za!.

Srbi Bez Granica

pre 18 godina

Ako je pljacka politicka onda je zatvaranje bilo kojih rukovodioca politicka akcija, posebno kada su lopovi crnogorci. Sram vas bilo i one ko vas postavi tamo. I vi ste neki rukovodioci. Zar se tako gradi drzava lopovisanjem? Koliko je nama poznato, tako se drzava razgradjuje, posebno kada rukovodioci jedne drzave beskurpulozno potkradaju drugu drzavu.

Igor NBgd

pre 18 godina

Hajde otcepite se!? Jedva cekam da se otcepe Crna Gora, Kosovo i Metohija, Sandzak, Vojvodina i Presevska dolina, a bice i drugih. Pa da Srbija bude samostalna. Hajde da razmislimo malo, da ne bude krug dvojke samostalan...

...

pre 18 godina

Citam Vujanovicevu izjavu i iz njegove patetike, kao i patetike Marovica, postaje mi sve ociglednije koliko je Marovic u svemu ovome kriv. Da li ce uspeti da se izvuku?! Nadam se da ne, iako zelim da im sto pre vidim ledja...

Milos

pre 18 godina

Da li ima neko ko moze da objasni ko ce otpoceti pregovore sa EU u oktobru :
1)Srbija,2)SCG ili 3) Srbija i CG svaka za sebe.
Da li je to jasno i samoj EU ili se svi prave ludi i nadaju da ce se u medjuvremenu samo od sebe resiti.
Da li srpski zvanicnici u tim pregovorimna mogu da zamene crnogorske ako se ovi povuku u Podgoricu ?
Dosta problema za g.Havijera Solanu!

Sretni

pre 18 godina

Eh kad bi bilo srece...

PS Dinkicu nedaj se !

PS2 Ovo je prva otkrivena afera o neregularnosti budzeta i bogacenja na rachun sirtomashne drzave. Mogu misliti shta se sve deshavalo za vrijeme Slobe i koje su tu pare pokradene.

PS3 Odakle Aci Djukanovicu 1 000 000 € za kupovinu banke ? Da nije i on zaradio na djeljenu mlijeka za vrijeme studija kao napredni Marko M. ?

napokon

pre 18 godina

Pod hitno zaustaviti pljacku drzave Srbije. Nije moglo nista bolje da se desi nego ovakav skandal, pa da napokon dodje do realne opcije izlaska Crne Gore iz 'Drzavne Zajednice.' Podsecam, ta drzavna zajednica ima dva carinska sistema, dve valute, dve centralne banke. Ona usporava ulazak Srbije u EU. Ovo je dobra prilika da se odvojimo, naravno prijateljski. Crnogorci ce imati iste privilegije kao i ostali nasi trgovinski partneri, da kupuju hranu od drzave Srbije po istoj ceni kao i ostali. Zelim im srecu u razvitku turizma i zivota od istog.

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

Crnogorski politički vrh pokušava da iz svega izvuče nekakvu korist za sebe, bilo političku, bilo materijalnu i u svemu ide toliko daleko, bez mjere, da to postaje krajnje vulgarno. Ako slušate recimo izjave Vukovića, Vlahovića, Kujovića, Banovića, da ne pominjem one čelne, svako iole ozbiljan i razuman će se sjetiti one izjave, jednog od braće Cerovića, koja je otprilike glasila "Svi će se nacionalizmi sa prostora bivše Jugoslavije zaboraviti, kad dodje red na crnogorski".
Ne mogu da shvatim da postoji narod koji je u stanju da prihvati sve nebuloze, laži,niskosti , koje mu se svakodnevno serviraju.
Matej Levi, Nikšić

nikola kapisoda,podgorica CG

pre 18 godina

U pamet gradjani Crne gore,referendum,pa da glasamo za nasu drzavu.I sto dalje od Srbije,mnogo nam je bliza Hrvatska i sa njom nam valja razvijati stratesko partnerstvo.

...

pre 18 godina

O kakavom optuzivanju bez dokaza govori doticni Janjic?! Njemu ugovor od 300 miliona kojim se krse pomenuti zakoni nije dokaz?! I najvecem laiku je jasno da je tim ugovorom prekrsen zakon o Budzetu, da ne idemo dalje od toga. Ko krsi zakon mora da odgovara! A sto se Crnogoraca tice, samo idite i trazite drugoga u ciji cete dzep zavlaciti ruku! Mladjo care, ne daj pare!

SPAŠAVAJ SE KO MOŽE

pre 18 godina

Za razliku od većine komentatora ovde , nisam zlurada i iskreno želim Crnoj gori da izađe iz ove ludnice . Mnogo me sve ovo podseća na 90-te.

Ramadani

pre 18 godina

Stvarno su ovakve vesti i izjave tih likova za Lazu Lazarevica zajedno sa vecinom nas. Osma je godina u toku kako CG odlazi. Mozda se varam, mozda je i vise. Zamislite zenu sa kojom imate decu da vas 8 godina opanjkava gde god stigne kako je ugrozavate u njenom razvoju i da vam 8 godina preti kako ce se razvesti!!! Pa trpljivi i tolerantni Svedi ili hladni Englezi bi je davno izbacili iz zajednickog zivota sa sve rodbinom. Pa zar je moguce da smo mi Srbi Slovencima, kojih ima 2 i vise miliona rekli NE, ne moze jedna republika biti jedan glas i puce lepa zemlja ko' tikva i mi Srbi izvukosmo „Crnog Petra„ a priznasmo u ovoj kreaturi od drzave, CG to pravo i ako je njih cca. 6 puta manje od Slovenaca. Uzgred budi receno u Sloveniji Vam niko nece pominjati familiju kada kazete da ste Srbin i niko ne dira bogoslove. Pa idite braco s milim Bogom

Kvazimodo

pre 18 godina

Tvrdoglavo neponistavanje ugovora je s ciljem da se ponovo Srbija okrivi za maltretiranje demokrata iz drugog oka u glavi. I nista drugo. Ocigledno je da je ugovor potpisan na nedozvoljen nacin, da je stetan i da je mozda i s namerom donesen kako bi se izazvao incident i konacno raskrstilo sa zajednickom drzavom.
Posto sam inace za samostalnu Srbiju, ne mogu reci da me ovo bas nesto rastuzuje ali tolika kolicina licemerja od strane glavnih aktera je nepodnosljiva.
Ajde vise raspisite taj referendum ili ga nemojte ni raspisivati ali idite vec jednom. Bolje ce biti i vama i nama kad smo sami. Samo ponesite sve svoje koji su zarad saveznih funkcija bivstvovali po beogradskim splavovima i restoranima, onako usput direktorujuci po javnim preduzecima. Nemojte da ih zaboravite, tolika kolicina "kvalitetnih" kadrova ce vam sigurno dobro doci u novoj drzavi.
A mi cemo napokon da se ratosiljamo placanja saveznog budzeta i da ustedimo koji dinar. Pametnije je da se ulozi u bilo sta drugo.
Dobronamernoj braci iz drugog oka u glavi zelim sve najbolje a ovima drugima ama bas nista ne zelim, snaci ce se oni i bez mojih zelja.

NS

pre 18 godina

Samo neka idu , nadam se da ce i ovde postati svima jasno
da su Crna Gora i Kosovo samo kamen oko vrata Srbiji i da sto ih se pre oslobodimo to su nam vece sanse da se neudavimo.

GoranT

pre 18 godina

Uvek me zabavi kada citam izjave zvanicnika iz Crne Gore. Pa zar predsednik SCG nije iz Crne Gore (nesto se ne secam kada je toplicki, knjazevacki, pestarski ili suboticki region dao presednika). Sve vise pocinjem da se pitam, dokle ce tih 200000-250000 ljudi iz Crne Gore (dakle cak ne i puna populacija "regiona") da namece svoju volju drugima, pa i onoj drugoj polovini u svom "regionu" koju potpuno ignorisu kao da ne postoje? Sada kada se izanliziraju ove brojke, postaje sve jasnije "zasto se borimo" u CG. Verovatnoca da neko postane funkcioner, predsednik, potpredsednik, sudija, ambasador, doambasador, sekretarica, sofer na ovih 200-250000 ljudi je daleko veci (kao i sanse da se do ovih pozicija dodje)nego bilo gde u onom drugom "regionu" koji se zove Srbija. Eto sustine borbe za demokratska prava ugnjetavanih crnogoraca. Aferim!

Aca

pre 18 godina

Vidim da je vecina ovde ZA razlaz sa Crnom Gorom, sto se poklapa i sa voljom vecine u CG. Ako neko bude, protivno volji vecine u oba naroda, pokusao da silom spreci taj neminovni proces, nemojmo se zaliti ukoliko dodje do strane intervencije.
A sto se tice Kostunice i njegove "odluke": pa, nemojte, ljudi, kako par dana... a Ustav?

nebojsa-nis

pre 18 godina

Vise mi se smucilo od njihovih referenduma i raznoraznih "pretnji o samostalnosti".Neka se vec jednom odkace, pa svako svojim putem.

Neda,

pre 18 godina

To se već očekuje odavno raspad ove vještačke tvorevine,Koštunica je uništi SR Jugoslaviju više je nema pa će na ist način SCG nestati.Koštunica će biti jedini u istoriji koji je uspeo da dve države uništi i da im se ime nikada više ne spomene.Bravo Koštunica ! Čestitam

novosadjanka

pre 18 godina

Ko će ga znati ko koga ovde i šta radi.Svi političari kradu i u politiku su ušli zbog toga.Nekoga otkriju ranije,a nekoga kasnije.Za to vreme mi bednici kidamo živce pišući po raznim forumima i srljamo u propast.Mislite li da nekoga briga za nas?Ja mislim da ne.
Što se tiče naših braća,ajde nek jednom već idu i neka nam ne prave afere kao razlog odlaska.Sretan vam put i pustite nas da udahnemo malo svežeg vazduha.Svaka treća vest ste vi,uvek u centru pažnje.

Zlatko Gajic

pre 18 godina

Mislim da je zadnji cas da se organizuje taj referendum ili na neki drugi nacin rjese odnosi izmedju Srbije i Crne Gore.Cemu sav ovaj cirkus i tko osim dobro placenih saveznih poslanika na celu s Marovicem ima od toga koristi.
Zlatko Gajic-Zolja,Perth

Mr No

pre 18 godina

Eh, bivse 'komsije'. Kamo srece da ste tako 90-tih razmisljali, a mi se lijepo, ako vec nije isla konfederacija, odvojili. Gdje bi nam bio kraj ? Nigdje. Ne bi bilo ovih mrznji, ovoliko pljacki, bili bi vec u EU i da ne nabrajam dalje, jer me srce zaboli...

mama ludaca

pre 18 godina

Bicu vrlo srecna kad se razdvojimo bez krvi,popicu u tu cast nesto,ali molim Crnogorce da nas ponovo ne obmanu-neka odlazak bude stvaran,a ja im zelim srecan put.

PA STA?

pre 18 godina

Hocete da se povucete?Molim vas samo nam javite kada i gde da dodjemo da vam pomognemo oko bagaza.Sada je opet Mladja kriv,a samim tim i Srbija jer gospodin Uvek sam zauzet,ne zna sta potpisuje.U Ausvic nije mogao da ide bilo je hladno,sada u Nju Jork ne ode zbog divnih plaza oko Budve,ali ce kaze da ode iz Beograda.Ma nemoj?

Ivan Susanjin

pre 18 godina

Nije tacno da je Crna Gora samo region u drzavi, naprotiv. Crna Gora nije ni drzava u drzavi, nego drzava nad drzavom. Takvo stanje stvari nije normalno, ali nismo ni mi normalni. Dokaz za to je sto trpimo takvo stanje. Dokle ce ta sacica ispraznih retoricara da drzi nas 7-8 miliona kao taoce?

crnogorac

pre 18 godina

Samo jedno pitanje:svi su letos u Crnoj Gori mogli da vide Dinkica kako se ne razdvaja od Marovica tokom letovanja,na suvu i na vodi;kada puce prijateljstvo?

Sredoje

pre 18 godina

Da je Srbija u pravu to se valjda podrazumeva. Ali ne razumem samo zbog cega se istorija ponavlja, pa Srbija opet na kraju bude kaznjena, a uvek prava i zdrava? Kako nas to ovaj svet ne shvata, kako to da svi oni- krivi- na jednoj te istoj strani, a mi- pravi- sami samcijati na drugoj strani.

devdoraki

pre 18 godina

Citava afera je jos jedan dokaz nesposobnosti sistema da stvori zdravo drustvo. Ukoliko je Marovic zaista ucestvovao u toj aferi, a kasnije se to potvrdilo njegovim javnim izvinjenjem, u normalnom drustvu mozemo ocekivati podnesenje ostavke. U nasem slucaju Tomasevic na drzak nacin nastoji opravdati postupak sto je velika sramota ne samo sa licne strane nego i za citavu zemlju.

crnogorac

pre 18 godina

Samo jedno pitanje:svi su letos u Crnoj Gori mogli da vide Dinkica kako se ne razdvaja od Marovica tokom letovanja,na suvu i na vodi;kada puce prijateljstvo?

Sredoje

pre 18 godina

Da je Srbija u pravu to se valjda podrazumeva. Ali ne razumem samo zbog cega se istorija ponavlja, pa Srbija opet na kraju bude kaznjena, a uvek prava i zdrava? Kako nas to ovaj svet ne shvata, kako to da svi oni- krivi- na jednoj te istoj strani, a mi- pravi- sami samcijati na drugoj strani.

devdoraki

pre 18 godina

Citava afera je jos jedan dokaz nesposobnosti sistema da stvori zdravo drustvo. Ukoliko je Marovic zaista ucestvovao u toj aferi, a kasnije se to potvrdilo njegovim javnim izvinjenjem, u normalnom drustvu mozemo ocekivati podnesenje ostavke. U nasem slucaju Tomasevic na drzak nacin nastoji opravdati postupak sto je velika sramota ne samo sa licne strane nego i za citavu zemlju.

Ivan Susanjin

pre 18 godina

Nije tacno da je Crna Gora samo region u drzavi, naprotiv. Crna Gora nije ni drzava u drzavi, nego drzava nad drzavom. Takvo stanje stvari nije normalno, ali nismo ni mi normalni. Dokaz za to je sto trpimo takvo stanje. Dokle ce ta sacica ispraznih retoricara da drzi nas 7-8 miliona kao taoce?

PA STA?

pre 18 godina

Hocete da se povucete?Molim vas samo nam javite kada i gde da dodjemo da vam pomognemo oko bagaza.Sada je opet Mladja kriv,a samim tim i Srbija jer gospodin Uvek sam zauzet,ne zna sta potpisuje.U Ausvic nije mogao da ide bilo je hladno,sada u Nju Jork ne ode zbog divnih plaza oko Budve,ali ce kaze da ode iz Beograda.Ma nemoj?

novosadjanka

pre 18 godina

Ko će ga znati ko koga ovde i šta radi.Svi političari kradu i u politiku su ušli zbog toga.Nekoga otkriju ranije,a nekoga kasnije.Za to vreme mi bednici kidamo živce pišući po raznim forumima i srljamo u propast.Mislite li da nekoga briga za nas?Ja mislim da ne.
Što se tiče naših braća,ajde nek jednom već idu i neka nam ne prave afere kao razlog odlaska.Sretan vam put i pustite nas da udahnemo malo svežeg vazduha.Svaka treća vest ste vi,uvek u centru pažnje.

Mr No

pre 18 godina

Eh, bivse 'komsije'. Kamo srece da ste tako 90-tih razmisljali, a mi se lijepo, ako vec nije isla konfederacija, odvojili. Gdje bi nam bio kraj ? Nigdje. Ne bi bilo ovih mrznji, ovoliko pljacki, bili bi vec u EU i da ne nabrajam dalje, jer me srce zaboli...

Zlatko Gajic

pre 18 godina

Mislim da je zadnji cas da se organizuje taj referendum ili na neki drugi nacin rjese odnosi izmedju Srbije i Crne Gore.Cemu sav ovaj cirkus i tko osim dobro placenih saveznih poslanika na celu s Marovicem ima od toga koristi.
Zlatko Gajic-Zolja,Perth

mama ludaca

pre 18 godina

Bicu vrlo srecna kad se razdvojimo bez krvi,popicu u tu cast nesto,ali molim Crnogorce da nas ponovo ne obmanu-neka odlazak bude stvaran,a ja im zelim srecan put.

NS

pre 18 godina

Samo neka idu , nadam se da ce i ovde postati svima jasno
da su Crna Gora i Kosovo samo kamen oko vrata Srbiji i da sto ih se pre oslobodimo to su nam vece sanse da se neudavimo.

nebojsa-nis

pre 18 godina

Vise mi se smucilo od njihovih referenduma i raznoraznih "pretnji o samostalnosti".Neka se vec jednom odkace, pa svako svojim putem.

Kvazimodo

pre 18 godina

Tvrdoglavo neponistavanje ugovora je s ciljem da se ponovo Srbija okrivi za maltretiranje demokrata iz drugog oka u glavi. I nista drugo. Ocigledno je da je ugovor potpisan na nedozvoljen nacin, da je stetan i da je mozda i s namerom donesen kako bi se izazvao incident i konacno raskrstilo sa zajednickom drzavom.
Posto sam inace za samostalnu Srbiju, ne mogu reci da me ovo bas nesto rastuzuje ali tolika kolicina licemerja od strane glavnih aktera je nepodnosljiva.
Ajde vise raspisite taj referendum ili ga nemojte ni raspisivati ali idite vec jednom. Bolje ce biti i vama i nama kad smo sami. Samo ponesite sve svoje koji su zarad saveznih funkcija bivstvovali po beogradskim splavovima i restoranima, onako usput direktorujuci po javnim preduzecima. Nemojte da ih zaboravite, tolika kolicina "kvalitetnih" kadrova ce vam sigurno dobro doci u novoj drzavi.
A mi cemo napokon da se ratosiljamo placanja saveznog budzeta i da ustedimo koji dinar. Pametnije je da se ulozi u bilo sta drugo.
Dobronamernoj braci iz drugog oka u glavi zelim sve najbolje a ovima drugima ama bas nista ne zelim, snaci ce se oni i bez mojih zelja.

Ramadani

pre 18 godina

Stvarno su ovakve vesti i izjave tih likova za Lazu Lazarevica zajedno sa vecinom nas. Osma je godina u toku kako CG odlazi. Mozda se varam, mozda je i vise. Zamislite zenu sa kojom imate decu da vas 8 godina opanjkava gde god stigne kako je ugrozavate u njenom razvoju i da vam 8 godina preti kako ce se razvesti!!! Pa trpljivi i tolerantni Svedi ili hladni Englezi bi je davno izbacili iz zajednickog zivota sa sve rodbinom. Pa zar je moguce da smo mi Srbi Slovencima, kojih ima 2 i vise miliona rekli NE, ne moze jedna republika biti jedan glas i puce lepa zemlja ko' tikva i mi Srbi izvukosmo „Crnog Petra„ a priznasmo u ovoj kreaturi od drzave, CG to pravo i ako je njih cca. 6 puta manje od Slovenaca. Uzgred budi receno u Sloveniji Vam niko nece pominjati familiju kada kazete da ste Srbin i niko ne dira bogoslove. Pa idite braco s milim Bogom

GoranT

pre 18 godina

Uvek me zabavi kada citam izjave zvanicnika iz Crne Gore. Pa zar predsednik SCG nije iz Crne Gore (nesto se ne secam kada je toplicki, knjazevacki, pestarski ili suboticki region dao presednika). Sve vise pocinjem da se pitam, dokle ce tih 200000-250000 ljudi iz Crne Gore (dakle cak ne i puna populacija "regiona") da namece svoju volju drugima, pa i onoj drugoj polovini u svom "regionu" koju potpuno ignorisu kao da ne postoje? Sada kada se izanliziraju ove brojke, postaje sve jasnije "zasto se borimo" u CG. Verovatnoca da neko postane funkcioner, predsednik, potpredsednik, sudija, ambasador, doambasador, sekretarica, sofer na ovih 200-250000 ljudi je daleko veci (kao i sanse da se do ovih pozicija dodje)nego bilo gde u onom drugom "regionu" koji se zove Srbija. Eto sustine borbe za demokratska prava ugnjetavanih crnogoraca. Aferim!

Aca

pre 18 godina

Vidim da je vecina ovde ZA razlaz sa Crnom Gorom, sto se poklapa i sa voljom vecine u CG. Ako neko bude, protivno volji vecine u oba naroda, pokusao da silom spreci taj neminovni proces, nemojmo se zaliti ukoliko dodje do strane intervencije.
A sto se tice Kostunice i njegove "odluke": pa, nemojte, ljudi, kako par dana... a Ustav?

Neda,

pre 18 godina

To se već očekuje odavno raspad ove vještačke tvorevine,Koštunica je uništi SR Jugoslaviju više je nema pa će na ist način SCG nestati.Koštunica će biti jedini u istoriji koji je uspeo da dve države uništi i da im se ime nikada više ne spomene.Bravo Koštunica ! Čestitam

nikola kapisoda,podgorica CG

pre 18 godina

U pamet gradjani Crne gore,referendum,pa da glasamo za nasu drzavu.I sto dalje od Srbije,mnogo nam je bliza Hrvatska i sa njom nam valja razvijati stratesko partnerstvo.

...

pre 18 godina

O kakavom optuzivanju bez dokaza govori doticni Janjic?! Njemu ugovor od 300 miliona kojim se krse pomenuti zakoni nije dokaz?! I najvecem laiku je jasno da je tim ugovorom prekrsen zakon o Budzetu, da ne idemo dalje od toga. Ko krsi zakon mora da odgovara! A sto se Crnogoraca tice, samo idite i trazite drugoga u ciji cete dzep zavlaciti ruku! Mladjo care, ne daj pare!

SPAŠAVAJ SE KO MOŽE

pre 18 godina

Za razliku od većine komentatora ovde , nisam zlurada i iskreno želim Crnoj gori da izađe iz ove ludnice . Mnogo me sve ovo podseća na 90-te.

Sretni

pre 18 godina

Eh kad bi bilo srece...

PS Dinkicu nedaj se !

PS2 Ovo je prva otkrivena afera o neregularnosti budzeta i bogacenja na rachun sirtomashne drzave. Mogu misliti shta se sve deshavalo za vrijeme Slobe i koje su tu pare pokradene.

PS3 Odakle Aci Djukanovicu 1 000 000 € za kupovinu banke ? Da nije i on zaradio na djeljenu mlijeka za vrijeme studija kao napredni Marko M. ?

napokon

pre 18 godina

Pod hitno zaustaviti pljacku drzave Srbije. Nije moglo nista bolje da se desi nego ovakav skandal, pa da napokon dodje do realne opcije izlaska Crne Gore iz 'Drzavne Zajednice.' Podsecam, ta drzavna zajednica ima dva carinska sistema, dve valute, dve centralne banke. Ona usporava ulazak Srbije u EU. Ovo je dobra prilika da se odvojimo, naravno prijateljski. Crnogorci ce imati iste privilegije kao i ostali nasi trgovinski partneri, da kupuju hranu od drzave Srbije po istoj ceni kao i ostali. Zelim im srecu u razvitku turizma i zivota od istog.

Milos

pre 18 godina

Da li ima neko ko moze da objasni ko ce otpoceti pregovore sa EU u oktobru :
1)Srbija,2)SCG ili 3) Srbija i CG svaka za sebe.
Da li je to jasno i samoj EU ili se svi prave ludi i nadaju da ce se u medjuvremenu samo od sebe resiti.
Da li srpski zvanicnici u tim pregovorimna mogu da zamene crnogorske ako se ovi povuku u Podgoricu ?
Dosta problema za g.Havijera Solanu!

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

Crnogorski politički vrh pokušava da iz svega izvuče nekakvu korist za sebe, bilo političku, bilo materijalnu i u svemu ide toliko daleko, bez mjere, da to postaje krajnje vulgarno. Ako slušate recimo izjave Vukovića, Vlahovića, Kujovića, Banovića, da ne pominjem one čelne, svako iole ozbiljan i razuman će se sjetiti one izjave, jednog od braće Cerovića, koja je otprilike glasila "Svi će se nacionalizmi sa prostora bivše Jugoslavije zaboraviti, kad dodje red na crnogorski".
Ne mogu da shvatim da postoji narod koji je u stanju da prihvati sve nebuloze, laži,niskosti , koje mu se svakodnevno serviraju.
Matej Levi, Nikšić

Srbi Bez Granica

pre 18 godina

Ako je pljacka politicka onda je zatvaranje bilo kojih rukovodioca politicka akcija, posebno kada su lopovi crnogorci. Sram vas bilo i one ko vas postavi tamo. I vi ste neki rukovodioci. Zar se tako gradi drzava lopovisanjem? Koliko je nama poznato, tako se drzava razgradjuje, posebno kada rukovodioci jedne drzave beskurpulozno potkradaju drugu drzavu.

Igor NBgd

pre 18 godina

Hajde otcepite se!? Jedva cekam da se otcepe Crna Gora, Kosovo i Metohija, Sandzak, Vojvodina i Presevska dolina, a bice i drugih. Pa da Srbija bude samostalna. Hajde da razmislimo malo, da ne bude krug dvojke samostalan...

...

pre 18 godina

Citam Vujanovicevu izjavu i iz njegove patetike, kao i patetike Marovica, postaje mi sve ociglednije koliko je Marovic u svemu ovome kriv. Da li ce uspeti da se izvuku?! Nadam se da ne, iako zelim da im sto pre vidim ledja...

Hajde bre vise....!!!

pre 18 godina

Sve je ovo dobro zato sto se konacno vidi prava slika. Mislimo da se nista nije desilo posle "petog oktobra," a evo, sta se desava. Nema jednog, jedinog tajkuna, "bizmismena," biznismena, politicara koji su "bismismeni'" ili vlasnici firmi/firmica, sa casnim izuzecima(!?), koji ne plivaju, trenutno, u blatu. Mnogi su napravili pare na oruzju, ratu, nemastini, drogama, muci....I ne bi bili niko i nista, a mi o njima ne bismo ni culi, da se nije desila ova golgota. Prolazimo kroz tranziciju, katarzu, purgativno stanje svesti....Sve u svemu, menja se i hvala bogu da ce neko treci odluciti.

Milos

pre 18 godina

Vrlo pametan predlog, Zoki Stankovic je imenom i prezimenom covek za funkciju koja zahteva red, rad, odanost i postenje. Jedino se nece dopasti mutivodama koji su imali svoje saradnike u vlasti. Stankovicu dragi brate neka oni tebe vrate. Glasajmo odmah, ja sam za!.

Srba

pre 18 godina

Hvala bogu da kod Crnogoraca sazreva svest da treba da se sto pre razdvojimo. Sastanak UN i ponasanje Marovica u vezi sa najznacajnijim dogadjajem u svetu medjunarodne politike skandalozno je i neoprostivo. Njegovo mesanje u trosenje novca poreskih obveznika iz Srbije uvredljivo je jer taj novac placam ja, a ne on. Prema tome neka Crna Gora proglasi jednostranu secesiju jer za referendum ni Milo ni Marovic nemaju hrabrosti.

wolf

pre 18 godina

samo ti udri dinkicu, imas nasu punu podrsku.jedini si uspeo da pomiris i demokratske i slobisticke i seseljisticke kolege kada si ostro napao svakog lopova po imenu i prezimenu, a ne onim ispraznim frazama tipa 'neko je ukrao'. cim te toliko napadaju razni bogoljubi, marovici i dragici to je siguran znak da nesto radis sto je ovom narodu od koristi. sto se tice stankovica, on je pravo resenje mada sam skeptican jer je u ministarstvu odbrane sakupljeno toliko prljavstine i korupcije da to jedan covek bez podrske svoje vlade ne moze da resi. uostalom setite se nacina na koji je oteran sa cela vma bukvalno bez obrazlozenja 'dobro si radio, borio si se protiv naduvanih tendera i nabavki ali nama takav ne treba...'

Nenad

pre 18 godina

Sve me ovo dragi prijatelji potseca na vremena Milosevicevog uvodjenja sankcija Slovencima, i cini mi se da se nista nije promenilo, opet smo mi najbolji, najposteniji i najpametniji a svi ostali ( ovi ostali se svelo u medjuvremenu samo na Crnu Goru) hoce da nas prevare.I nije valjda da neko veruje Dinkicu posle njegovih osvedoceno uspesnih akcija tipa-vracanja novca sa Kipra ili raskrinkavanja najveceg neznalice u ekonomije Boze Djelica. Uopste ne sumnjam da korupcije u vojsci kao uostalom i u policiji, sudtvu i zdravstvu ima, ali zar vec do sada niste provalili kako kad se Dinkic sa nekim iz politickih ili interesnih razloga obracunava uvek su u pitanju neke afere i pronevere i na kraju pojede vuk magarca. Politicki protivnik biva uklonjen ali cela afera nikad ne dobija sudki epilog.
A sto se tice Kostunice i ekipe ljubitelja sna o velikoj Srbiji, oni bi voleli da Crna Gora ima status Vojvodine. Isto kao sto je isto sanjao Milosevic 1990 kada je Sloveniju hteo da pretvori u srpku provinciju.

spira

pre 18 godina

Pitanje naših odnosa sa CG je tipa "tamni vilajet". Bilo kako da se reši, biće nekog kajanja. Ipak, ovakvo stanje koje traje već duže vreme, očigledno ne valja. Sa aktuelnim političkim snagama, posebno onim u CG, nema govora da se popravi. Potrebno je brzo naći adekvatno rešenje. Razlaz je samo jedan mogući ishod. Samo na prvi pogled najbolji. Bilo koja varijanta rešenja da se prihvati, mora se konsekventno ići do kraja. Polovične varijante ne dolaze u obzir. Ako se razilazimo, razlaz mora da je kompletan, uključujući humane migracije. Pa sad razmislite da li ima i bezbolnijih varijanti (onih koje bi tangirale manji broj ljudi).

Zoran

pre 18 godina

Dinkic stvarno nema mere.Optuziti ljude da su ukrali 80 miliona je stvarno
neozbiljno. Mislim da je ovo kraj Dinkica. Mozda su mu i dobre bile namere ali ne moze predsednika tek tako da napada. Marovic ne moze da sedne i da pregleda ugovor i striklira svaku stavku. Dinkic bih trebalo da se tiho povuce i da vise ne talasa. Siguran sam da se umorio.
Dosta Dinkicu Zoran

igor

pre 18 godina

Definitivno je u Srbiji anticrnogorska kampanja, a ne obratno, kako rece demokrata Tadic. Crna Gora samostalna, naravno. Bez ikakvih uvreda na racun Srbije i antisrpske kampanje.

Jovo Cobanin

pre 18 godina

Mi ne verujemo da su oni ikada bili politicari. Dasu oni stvarno politicari onda bi ukrali paragrafe is Skupstine a ne milione Evra iz banke. Kada meni vukovi ukradu majdebljeg ovna iz stada ja njih nazivam lopuze i razbojnici ali ako mi lepa komsinica Jela uzbere cvet da se zakiti onda joj ja pozelim svako dobro i srecu na ovom svetu. Sa ovim takozvanim "Politicarima" stvar je mnogo komplikovanija. Nisu oni prvi put bili u lopovluku i pljacki. Moze se reci da imaju veoma dobru praksu - u inostranstvu bi rekli imaju 'Strong Experience'. Ali ta praksa nikakako ne odgovara za radna mesta koje sada zauzimaju. Ja mislim da je njima mesto u dobro zagradjenom toru (oboru) sa resetkama dok ne vrate sve pokradjeno i dok se ne resi kako cemo se njih resiti.

Bosko

pre 18 godina

Dokaz da treba svako svojim putem je su i utakmice reprezentacije gdje se klice samo jednoj od dvije drzave clanice. Naravno nije rijec o Crnoj Gori vec o vecoj drzavi clanici koja nam je uvijek preko pojedinih politicara tipa Milosevica a sada i Dinkica solila pamet sta treba da radimo u svojoj kuci. Gospodo nismo umrli od gladi. Jos smo zivi. Zivimo za taj referndum kada cemo na demokratski nacin odluciti da zelimo svoju drzavu. Zasto da ispastamo zbog Kosova, Mladica i ostalih problema i problemcica?

kornelija

pre 18 godina

Afera je bilo i bice.U ovoj zemlji niko nije odgovarao zbog novca od Dafine,preko Kostica i bezbroj drugih.Da li se neko seca da je Dinkic poceo optuzbe protiv Davinica zbog kupovine satelita,pa je okrenuo pricu o odelima(valjda bolje pije vodu kod naroda}.Dakle, u pitanju je politicka igra

ssrdjan

pre 18 godina

da. i treba da idu. a mi sledecce godine opet kod njih na more. svi. tamo ccemo da insistiramo na vodivodi, knjazu, nektaru..., pa da od srbije napravimo najvecceg izvoznika u regionu

think about

pre 18 godina

Ne shvatam kakve veze ima LICNA odgovornost jednog coveka sa politickim odnosima dve REPUBLIKE?? Osim toga, interesuje me da li u CG gradjani imaju nesmetan prijem nezavisnih medija iz Srbije?
Kako samo jedna (vecno) vladajuca koalicija u CG, moze da odlucuje o drzavnoj zajednici u momentu velike politicke afere, u kojoj su glavni akteri njeni sopstveni clanovi i bez referenduma!
Duboko verujem da su Crnogorci vecinom za zajednicu SCG, sto ankete i potvrdjuju, samo 50% posto SVIH gradjana je protiv.. dakle preporucila bih da se smire tenzije u nas, i da se mucne glavom ovog puta pre ispaljivanja opstenarodnih generalizacija i optuzbi.
Momenat je tezak za SCG, zato joj treba pomoci...

bogdan

pre 18 godina

Da je 99-ta i da se radi o cuvenim ruskim sistemima i da se sve desava par dana pred bombardovanje ne bi se sve tako brzo zavrsilo.Ugovor od 300miliona evra a sve se dogovara telefonom kao da je dogovor za mali fudbal u pitanju.Uzimali su svi u lancu kao lopatom!!!

Todorovic Bozidar

pre 18 godina

Svedoci smo da naša "politička elita" za sve probleme u ovoj "nazovi državi" optužuje Crnu Goru.Zaboravljamo da je narod Crne Gore imao pravo da se na referendumu izjasni da li hoće zajedničku državu.To pravo je narodu Srbije oduzeo režim Slobodana Miloševića.
Sada je tobože u Srbiji DEMOKRATSKA VLAST.Sebe tako naziva ali šta je u suštini ova vlast.Narodu Srbije NE DOZVOLJAVA da se na referendumu izjasni da li hoće da živi u zajednici sa narodom Crne Gore.Svim silama i moljakanjem međunarodne zajednice NE DOZVOLJAVAJU ni narodu Crne Gore da se demokratski izjasne da li hoće i dalje da žive u zajednici sa narodom Srbije.Zašto to rade. Pa zato da sve svoje lopovluke,krađe i malverzacije i svu korupciju svale na Crnu Goru.

Sinisa

pre 18 godina

To Dinkicu cela Srbija je uz tebe ti si jedini politicar koji jos vredi u tu Srbiju.A crnogorci srecan put!!!!!!!!!i molim jedno obecanje ako je to moguce NE VRACAJTE SE

crnogorac

pre 18 godina

Samo jedno pitanje:svi su letos u Crnoj Gori mogli da vide Dinkica kako se ne razdvaja od Marovica tokom letovanja,na suvu i na vodi;kada puce prijateljstvo?

Sredoje

pre 18 godina

Da je Srbija u pravu to se valjda podrazumeva. Ali ne razumem samo zbog cega se istorija ponavlja, pa Srbija opet na kraju bude kaznjena, a uvek prava i zdrava? Kako nas to ovaj svet ne shvata, kako to da svi oni- krivi- na jednoj te istoj strani, a mi- pravi- sami samcijati na drugoj strani.

devdoraki

pre 18 godina

Citava afera je jos jedan dokaz nesposobnosti sistema da stvori zdravo drustvo. Ukoliko je Marovic zaista ucestvovao u toj aferi, a kasnije se to potvrdilo njegovim javnim izvinjenjem, u normalnom drustvu mozemo ocekivati podnesenje ostavke. U nasem slucaju Tomasevic na drzak nacin nastoji opravdati postupak sto je velika sramota ne samo sa licne strane nego i za citavu zemlju.

Ivan Susanjin

pre 18 godina

Nije tacno da je Crna Gora samo region u drzavi, naprotiv. Crna Gora nije ni drzava u drzavi, nego drzava nad drzavom. Takvo stanje stvari nije normalno, ali nismo ni mi normalni. Dokaz za to je sto trpimo takvo stanje. Dokle ce ta sacica ispraznih retoricara da drzi nas 7-8 miliona kao taoce?

PA STA?

pre 18 godina

Hocete da se povucete?Molim vas samo nam javite kada i gde da dodjemo da vam pomognemo oko bagaza.Sada je opet Mladja kriv,a samim tim i Srbija jer gospodin Uvek sam zauzet,ne zna sta potpisuje.U Ausvic nije mogao da ide bilo je hladno,sada u Nju Jork ne ode zbog divnih plaza oko Budve,ali ce kaze da ode iz Beograda.Ma nemoj?

novosadjanka

pre 18 godina

Ko će ga znati ko koga ovde i šta radi.Svi političari kradu i u politiku su ušli zbog toga.Nekoga otkriju ranije,a nekoga kasnije.Za to vreme mi bednici kidamo živce pišući po raznim forumima i srljamo u propast.Mislite li da nekoga briga za nas?Ja mislim da ne.
Što se tiče naših braća,ajde nek jednom već idu i neka nam ne prave afere kao razlog odlaska.Sretan vam put i pustite nas da udahnemo malo svežeg vazduha.Svaka treća vest ste vi,uvek u centru pažnje.

Mr No

pre 18 godina

Eh, bivse 'komsije'. Kamo srece da ste tako 90-tih razmisljali, a mi se lijepo, ako vec nije isla konfederacija, odvojili. Gdje bi nam bio kraj ? Nigdje. Ne bi bilo ovih mrznji, ovoliko pljacki, bili bi vec u EU i da ne nabrajam dalje, jer me srce zaboli...

Zlatko Gajic

pre 18 godina

Mislim da je zadnji cas da se organizuje taj referendum ili na neki drugi nacin rjese odnosi izmedju Srbije i Crne Gore.Cemu sav ovaj cirkus i tko osim dobro placenih saveznih poslanika na celu s Marovicem ima od toga koristi.
Zlatko Gajic-Zolja,Perth

mama ludaca

pre 18 godina

Bicu vrlo srecna kad se razdvojimo bez krvi,popicu u tu cast nesto,ali molim Crnogorce da nas ponovo ne obmanu-neka odlazak bude stvaran,a ja im zelim srecan put.

NS

pre 18 godina

Samo neka idu , nadam se da ce i ovde postati svima jasno
da su Crna Gora i Kosovo samo kamen oko vrata Srbiji i da sto ih se pre oslobodimo to su nam vece sanse da se neudavimo.

nebojsa-nis

pre 18 godina

Vise mi se smucilo od njihovih referenduma i raznoraznih "pretnji o samostalnosti".Neka se vec jednom odkace, pa svako svojim putem.

Kvazimodo

pre 18 godina

Tvrdoglavo neponistavanje ugovora je s ciljem da se ponovo Srbija okrivi za maltretiranje demokrata iz drugog oka u glavi. I nista drugo. Ocigledno je da je ugovor potpisan na nedozvoljen nacin, da je stetan i da je mozda i s namerom donesen kako bi se izazvao incident i konacno raskrstilo sa zajednickom drzavom.
Posto sam inace za samostalnu Srbiju, ne mogu reci da me ovo bas nesto rastuzuje ali tolika kolicina licemerja od strane glavnih aktera je nepodnosljiva.
Ajde vise raspisite taj referendum ili ga nemojte ni raspisivati ali idite vec jednom. Bolje ce biti i vama i nama kad smo sami. Samo ponesite sve svoje koji su zarad saveznih funkcija bivstvovali po beogradskim splavovima i restoranima, onako usput direktorujuci po javnim preduzecima. Nemojte da ih zaboravite, tolika kolicina "kvalitetnih" kadrova ce vam sigurno dobro doci u novoj drzavi.
A mi cemo napokon da se ratosiljamo placanja saveznog budzeta i da ustedimo koji dinar. Pametnije je da se ulozi u bilo sta drugo.
Dobronamernoj braci iz drugog oka u glavi zelim sve najbolje a ovima drugima ama bas nista ne zelim, snaci ce se oni i bez mojih zelja.

Ramadani

pre 18 godina

Stvarno su ovakve vesti i izjave tih likova za Lazu Lazarevica zajedno sa vecinom nas. Osma je godina u toku kako CG odlazi. Mozda se varam, mozda je i vise. Zamislite zenu sa kojom imate decu da vas 8 godina opanjkava gde god stigne kako je ugrozavate u njenom razvoju i da vam 8 godina preti kako ce se razvesti!!! Pa trpljivi i tolerantni Svedi ili hladni Englezi bi je davno izbacili iz zajednickog zivota sa sve rodbinom. Pa zar je moguce da smo mi Srbi Slovencima, kojih ima 2 i vise miliona rekli NE, ne moze jedna republika biti jedan glas i puce lepa zemlja ko' tikva i mi Srbi izvukosmo „Crnog Petra„ a priznasmo u ovoj kreaturi od drzave, CG to pravo i ako je njih cca. 6 puta manje od Slovenaca. Uzgred budi receno u Sloveniji Vam niko nece pominjati familiju kada kazete da ste Srbin i niko ne dira bogoslove. Pa idite braco s milim Bogom

GoranT

pre 18 godina

Uvek me zabavi kada citam izjave zvanicnika iz Crne Gore. Pa zar predsednik SCG nije iz Crne Gore (nesto se ne secam kada je toplicki, knjazevacki, pestarski ili suboticki region dao presednika). Sve vise pocinjem da se pitam, dokle ce tih 200000-250000 ljudi iz Crne Gore (dakle cak ne i puna populacija "regiona") da namece svoju volju drugima, pa i onoj drugoj polovini u svom "regionu" koju potpuno ignorisu kao da ne postoje? Sada kada se izanliziraju ove brojke, postaje sve jasnije "zasto se borimo" u CG. Verovatnoca da neko postane funkcioner, predsednik, potpredsednik, sudija, ambasador, doambasador, sekretarica, sofer na ovih 200-250000 ljudi je daleko veci (kao i sanse da se do ovih pozicija dodje)nego bilo gde u onom drugom "regionu" koji se zove Srbija. Eto sustine borbe za demokratska prava ugnjetavanih crnogoraca. Aferim!

Aca

pre 18 godina

Vidim da je vecina ovde ZA razlaz sa Crnom Gorom, sto se poklapa i sa voljom vecine u CG. Ako neko bude, protivno volji vecine u oba naroda, pokusao da silom spreci taj neminovni proces, nemojmo se zaliti ukoliko dodje do strane intervencije.
A sto se tice Kostunice i njegove "odluke": pa, nemojte, ljudi, kako par dana... a Ustav?

Neda,

pre 18 godina

To se već očekuje odavno raspad ove vještačke tvorevine,Koštunica je uništi SR Jugoslaviju više je nema pa će na ist način SCG nestati.Koštunica će biti jedini u istoriji koji je uspeo da dve države uništi i da im se ime nikada više ne spomene.Bravo Koštunica ! Čestitam

nikola kapisoda,podgorica CG

pre 18 godina

U pamet gradjani Crne gore,referendum,pa da glasamo za nasu drzavu.I sto dalje od Srbije,mnogo nam je bliza Hrvatska i sa njom nam valja razvijati stratesko partnerstvo.

...

pre 18 godina

O kakavom optuzivanju bez dokaza govori doticni Janjic?! Njemu ugovor od 300 miliona kojim se krse pomenuti zakoni nije dokaz?! I najvecem laiku je jasno da je tim ugovorom prekrsen zakon o Budzetu, da ne idemo dalje od toga. Ko krsi zakon mora da odgovara! A sto se Crnogoraca tice, samo idite i trazite drugoga u ciji cete dzep zavlaciti ruku! Mladjo care, ne daj pare!

SPAŠAVAJ SE KO MOŽE

pre 18 godina

Za razliku od većine komentatora ovde , nisam zlurada i iskreno želim Crnoj gori da izađe iz ove ludnice . Mnogo me sve ovo podseća na 90-te.

Sretni

pre 18 godina

Eh kad bi bilo srece...

PS Dinkicu nedaj se !

PS2 Ovo je prva otkrivena afera o neregularnosti budzeta i bogacenja na rachun sirtomashne drzave. Mogu misliti shta se sve deshavalo za vrijeme Slobe i koje su tu pare pokradene.

PS3 Odakle Aci Djukanovicu 1 000 000 € za kupovinu banke ? Da nije i on zaradio na djeljenu mlijeka za vrijeme studija kao napredni Marko M. ?

napokon

pre 18 godina

Pod hitno zaustaviti pljacku drzave Srbije. Nije moglo nista bolje da se desi nego ovakav skandal, pa da napokon dodje do realne opcije izlaska Crne Gore iz 'Drzavne Zajednice.' Podsecam, ta drzavna zajednica ima dva carinska sistema, dve valute, dve centralne banke. Ona usporava ulazak Srbije u EU. Ovo je dobra prilika da se odvojimo, naravno prijateljski. Crnogorci ce imati iste privilegije kao i ostali nasi trgovinski partneri, da kupuju hranu od drzave Srbije po istoj ceni kao i ostali. Zelim im srecu u razvitku turizma i zivota od istog.

Milos

pre 18 godina

Da li ima neko ko moze da objasni ko ce otpoceti pregovore sa EU u oktobru :
1)Srbija,2)SCG ili 3) Srbija i CG svaka za sebe.
Da li je to jasno i samoj EU ili se svi prave ludi i nadaju da ce se u medjuvremenu samo od sebe resiti.
Da li srpski zvanicnici u tim pregovorimna mogu da zamene crnogorske ako se ovi povuku u Podgoricu ?
Dosta problema za g.Havijera Solanu!

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

Crnogorski politički vrh pokušava da iz svega izvuče nekakvu korist za sebe, bilo političku, bilo materijalnu i u svemu ide toliko daleko, bez mjere, da to postaje krajnje vulgarno. Ako slušate recimo izjave Vukovića, Vlahovića, Kujovića, Banovića, da ne pominjem one čelne, svako iole ozbiljan i razuman će se sjetiti one izjave, jednog od braće Cerovića, koja je otprilike glasila "Svi će se nacionalizmi sa prostora bivše Jugoslavije zaboraviti, kad dodje red na crnogorski".
Ne mogu da shvatim da postoji narod koji je u stanju da prihvati sve nebuloze, laži,niskosti , koje mu se svakodnevno serviraju.
Matej Levi, Nikšić

Srbi Bez Granica

pre 18 godina

Ako je pljacka politicka onda je zatvaranje bilo kojih rukovodioca politicka akcija, posebno kada su lopovi crnogorci. Sram vas bilo i one ko vas postavi tamo. I vi ste neki rukovodioci. Zar se tako gradi drzava lopovisanjem? Koliko je nama poznato, tako se drzava razgradjuje, posebno kada rukovodioci jedne drzave beskurpulozno potkradaju drugu drzavu.

Igor NBgd

pre 18 godina

Hajde otcepite se!? Jedva cekam da se otcepe Crna Gora, Kosovo i Metohija, Sandzak, Vojvodina i Presevska dolina, a bice i drugih. Pa da Srbija bude samostalna. Hajde da razmislimo malo, da ne bude krug dvojke samostalan...

...

pre 18 godina

Citam Vujanovicevu izjavu i iz njegove patetike, kao i patetike Marovica, postaje mi sve ociglednije koliko je Marovic u svemu ovome kriv. Da li ce uspeti da se izvuku?! Nadam se da ne, iako zelim da im sto pre vidim ledja...

Hajde bre vise....!!!

pre 18 godina

Sve je ovo dobro zato sto se konacno vidi prava slika. Mislimo da se nista nije desilo posle "petog oktobra," a evo, sta se desava. Nema jednog, jedinog tajkuna, "bizmismena," biznismena, politicara koji su "bismismeni'" ili vlasnici firmi/firmica, sa casnim izuzecima(!?), koji ne plivaju, trenutno, u blatu. Mnogi su napravili pare na oruzju, ratu, nemastini, drogama, muci....I ne bi bili niko i nista, a mi o njima ne bismo ni culi, da se nije desila ova golgota. Prolazimo kroz tranziciju, katarzu, purgativno stanje svesti....Sve u svemu, menja se i hvala bogu da ce neko treci odluciti.

Milos

pre 18 godina

Vrlo pametan predlog, Zoki Stankovic je imenom i prezimenom covek za funkciju koja zahteva red, rad, odanost i postenje. Jedino se nece dopasti mutivodama koji su imali svoje saradnike u vlasti. Stankovicu dragi brate neka oni tebe vrate. Glasajmo odmah, ja sam za!.

Srba

pre 18 godina

Hvala bogu da kod Crnogoraca sazreva svest da treba da se sto pre razdvojimo. Sastanak UN i ponasanje Marovica u vezi sa najznacajnijim dogadjajem u svetu medjunarodne politike skandalozno je i neoprostivo. Njegovo mesanje u trosenje novca poreskih obveznika iz Srbije uvredljivo je jer taj novac placam ja, a ne on. Prema tome neka Crna Gora proglasi jednostranu secesiju jer za referendum ni Milo ni Marovic nemaju hrabrosti.

wolf

pre 18 godina

samo ti udri dinkicu, imas nasu punu podrsku.jedini si uspeo da pomiris i demokratske i slobisticke i seseljisticke kolege kada si ostro napao svakog lopova po imenu i prezimenu, a ne onim ispraznim frazama tipa 'neko je ukrao'. cim te toliko napadaju razni bogoljubi, marovici i dragici to je siguran znak da nesto radis sto je ovom narodu od koristi. sto se tice stankovica, on je pravo resenje mada sam skeptican jer je u ministarstvu odbrane sakupljeno toliko prljavstine i korupcije da to jedan covek bez podrske svoje vlade ne moze da resi. uostalom setite se nacina na koji je oteran sa cela vma bukvalno bez obrazlozenja 'dobro si radio, borio si se protiv naduvanih tendera i nabavki ali nama takav ne treba...'

Nenad

pre 18 godina

Sve me ovo dragi prijatelji potseca na vremena Milosevicevog uvodjenja sankcija Slovencima, i cini mi se da se nista nije promenilo, opet smo mi najbolji, najposteniji i najpametniji a svi ostali ( ovi ostali se svelo u medjuvremenu samo na Crnu Goru) hoce da nas prevare.I nije valjda da neko veruje Dinkicu posle njegovih osvedoceno uspesnih akcija tipa-vracanja novca sa Kipra ili raskrinkavanja najveceg neznalice u ekonomije Boze Djelica. Uopste ne sumnjam da korupcije u vojsci kao uostalom i u policiji, sudtvu i zdravstvu ima, ali zar vec do sada niste provalili kako kad se Dinkic sa nekim iz politickih ili interesnih razloga obracunava uvek su u pitanju neke afere i pronevere i na kraju pojede vuk magarca. Politicki protivnik biva uklonjen ali cela afera nikad ne dobija sudki epilog.
A sto se tice Kostunice i ekipe ljubitelja sna o velikoj Srbiji, oni bi voleli da Crna Gora ima status Vojvodine. Isto kao sto je isto sanjao Milosevic 1990 kada je Sloveniju hteo da pretvori u srpku provinciju.

spira

pre 18 godina

Pitanje naših odnosa sa CG je tipa "tamni vilajet". Bilo kako da se reši, biće nekog kajanja. Ipak, ovakvo stanje koje traje već duže vreme, očigledno ne valja. Sa aktuelnim političkim snagama, posebno onim u CG, nema govora da se popravi. Potrebno je brzo naći adekvatno rešenje. Razlaz je samo jedan mogući ishod. Samo na prvi pogled najbolji. Bilo koja varijanta rešenja da se prihvati, mora se konsekventno ići do kraja. Polovične varijante ne dolaze u obzir. Ako se razilazimo, razlaz mora da je kompletan, uključujući humane migracije. Pa sad razmislite da li ima i bezbolnijih varijanti (onih koje bi tangirale manji broj ljudi).

Zoran

pre 18 godina

Dinkic stvarno nema mere.Optuziti ljude da su ukrali 80 miliona je stvarno
neozbiljno. Mislim da je ovo kraj Dinkica. Mozda su mu i dobre bile namere ali ne moze predsednika tek tako da napada. Marovic ne moze da sedne i da pregleda ugovor i striklira svaku stavku. Dinkic bih trebalo da se tiho povuce i da vise ne talasa. Siguran sam da se umorio.
Dosta Dinkicu Zoran

igor

pre 18 godina

Definitivno je u Srbiji anticrnogorska kampanja, a ne obratno, kako rece demokrata Tadic. Crna Gora samostalna, naravno. Bez ikakvih uvreda na racun Srbije i antisrpske kampanje.

Jovo Cobanin

pre 18 godina

Mi ne verujemo da su oni ikada bili politicari. Dasu oni stvarno politicari onda bi ukrali paragrafe is Skupstine a ne milione Evra iz banke. Kada meni vukovi ukradu majdebljeg ovna iz stada ja njih nazivam lopuze i razbojnici ali ako mi lepa komsinica Jela uzbere cvet da se zakiti onda joj ja pozelim svako dobro i srecu na ovom svetu. Sa ovim takozvanim "Politicarima" stvar je mnogo komplikovanija. Nisu oni prvi put bili u lopovluku i pljacki. Moze se reci da imaju veoma dobru praksu - u inostranstvu bi rekli imaju 'Strong Experience'. Ali ta praksa nikakako ne odgovara za radna mesta koje sada zauzimaju. Ja mislim da je njima mesto u dobro zagradjenom toru (oboru) sa resetkama dok ne vrate sve pokradjeno i dok se ne resi kako cemo se njih resiti.

Bosko

pre 18 godina

Dokaz da treba svako svojim putem je su i utakmice reprezentacije gdje se klice samo jednoj od dvije drzave clanice. Naravno nije rijec o Crnoj Gori vec o vecoj drzavi clanici koja nam je uvijek preko pojedinih politicara tipa Milosevica a sada i Dinkica solila pamet sta treba da radimo u svojoj kuci. Gospodo nismo umrli od gladi. Jos smo zivi. Zivimo za taj referndum kada cemo na demokratski nacin odluciti da zelimo svoju drzavu. Zasto da ispastamo zbog Kosova, Mladica i ostalih problema i problemcica?

kornelija

pre 18 godina

Afera je bilo i bice.U ovoj zemlji niko nije odgovarao zbog novca od Dafine,preko Kostica i bezbroj drugih.Da li se neko seca da je Dinkic poceo optuzbe protiv Davinica zbog kupovine satelita,pa je okrenuo pricu o odelima(valjda bolje pije vodu kod naroda}.Dakle, u pitanju je politicka igra

ssrdjan

pre 18 godina

da. i treba da idu. a mi sledecce godine opet kod njih na more. svi. tamo ccemo da insistiramo na vodivodi, knjazu, nektaru..., pa da od srbije napravimo najvecceg izvoznika u regionu

think about

pre 18 godina

Ne shvatam kakve veze ima LICNA odgovornost jednog coveka sa politickim odnosima dve REPUBLIKE?? Osim toga, interesuje me da li u CG gradjani imaju nesmetan prijem nezavisnih medija iz Srbije?
Kako samo jedna (vecno) vladajuca koalicija u CG, moze da odlucuje o drzavnoj zajednici u momentu velike politicke afere, u kojoj su glavni akteri njeni sopstveni clanovi i bez referenduma!
Duboko verujem da su Crnogorci vecinom za zajednicu SCG, sto ankete i potvrdjuju, samo 50% posto SVIH gradjana je protiv.. dakle preporucila bih da se smire tenzije u nas, i da se mucne glavom ovog puta pre ispaljivanja opstenarodnih generalizacija i optuzbi.
Momenat je tezak za SCG, zato joj treba pomoci...

bogdan

pre 18 godina

Da je 99-ta i da se radi o cuvenim ruskim sistemima i da se sve desava par dana pred bombardovanje ne bi se sve tako brzo zavrsilo.Ugovor od 300miliona evra a sve se dogovara telefonom kao da je dogovor za mali fudbal u pitanju.Uzimali su svi u lancu kao lopatom!!!

Todorovic Bozidar

pre 18 godina

Svedoci smo da naša "politička elita" za sve probleme u ovoj "nazovi državi" optužuje Crnu Goru.Zaboravljamo da je narod Crne Gore imao pravo da se na referendumu izjasni da li hoće zajedničku državu.To pravo je narodu Srbije oduzeo režim Slobodana Miloševića.
Sada je tobože u Srbiji DEMOKRATSKA VLAST.Sebe tako naziva ali šta je u suštini ova vlast.Narodu Srbije NE DOZVOLJAVA da se na referendumu izjasni da li hoće da živi u zajednici sa narodom Crne Gore.Svim silama i moljakanjem međunarodne zajednice NE DOZVOLJAVAJU ni narodu Crne Gore da se demokratski izjasne da li hoće i dalje da žive u zajednici sa narodom Srbije.Zašto to rade. Pa zato da sve svoje lopovluke,krađe i malverzacije i svu korupciju svale na Crnu Goru.

Sinisa

pre 18 godina

To Dinkicu cela Srbija je uz tebe ti si jedini politicar koji jos vredi u tu Srbiju.A crnogorci srecan put!!!!!!!!!i molim jedno obecanje ako je to moguce NE VRACAJTE SE