Ponedeljak, 16.11.2020.

10:00

Milica Dabović objasnila sporan tvit o Amerikanki VIDEO

Bivša reprezentativka Srbije u košarci Milica Dabović govorila je o spornom tvitu, koji je podigao dosta prašine u javnosti.

Izvor: MT

Milica Daboviæ objasnila sporan tvit o Amerikanki VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

202 Komentari

Sortiraj po:

Konstantin

pre 3 godine

O svrsishodnosti igranja stranaca u reprezentacijama može da se vodi opravdana diskusija, ali to ne menja na činjenici da je dotična primitivna, neobrazovana, nije u korak s vremenom, a vokabular i intelekt su joj na nivou prostaka iz bircuza.

Poradi na pismenosti

pre 3 godine

"Samo se bzvz jos vise uvlaci u sopstvene nebuloze, potpuno je nebitna, zao ..."

Cinik, fantastično si se opisao.

Richard Harrow

pre 3 godine

Devojka ne zna celu recenicu da sastavi. Klasican primer glasne, neobrazovane osobe koja previse prica. Dogodine verovatno Parovi, Zadruga...

Nemanja

pre 3 godine

Nije naš narod nikoga porobljavao i tlačio pa da sad budemo rasistički nastrojeni. To što neke nacije svoju prljavu istoriju peru preko antirasne propagande ne treba nas da dotiče. Ne treba nam u reprezentaciji neko ko nije rođen u našoj državi,a pritom nema naše korene. Ali šta je tu je, sad nema nazad. Podrška za Anderson, samo da se u buduće ne ponavlja.

my way

pre 3 godine

Milica je tvitovala sta je tvitovala, objasnila kako je objasnila i to je to. Vreme je da pustimo i Ivon i nju na miru. U ustavu Srbije stoji da je Srbija zemlja srpskog naroda i svih svojih drzavljana. Zakon predvidja osnove za sticanje srpskog drzavljanstva i jedan od osnova je interes Srbije. Necu da ponavljam sta sam pisao na prethodne clanke o tvitu i o samoj Ivon i plasmanu devojaka na EP. Ponovicu sada namerno samo to da izuzetno cenim Milicu zbog svega sto je kao kosarkasica i kapiten dala reprezentaciji.

new normal do propasti

pre 3 godine

Mlatite li mlatite. Ceo svet ima strance u svojim timovima. Tako imamo Nemce sa ruskim prezimenima, francuze sa srpskim itd, itd. Sve je to new normal (ma koliko to bilo neobično, ali brojanje krvnih zrnaca je prestalo, osim, naravno, u nebeskoj Srbiji). Meni je sve to bezveze, ali ko mene pita.

Dusan K. Ilijenadin

pre 3 godine

Devojko, iskazivala si ambicije da se bavis sportskom pedagogijom. Moras da pazis sa pricas - mogucno je da si nekima, svojevremeno, bila cak i uzor. Poslednjih godina vodis takav zivot - po sopstvenom izboru, da vise ne bi mogla da budes pozitivan primer, bilo kome.
stalno istices da si provela godine u reprezentaciji. OK, hvala, ali ne smes da se ponasas tako kao da si zaboravila da si bila clan SRPSKE reprezentacije. Razmisljaj malo o svojim postupcima pre nego sto nesto uradis jer, posle nepromisljenosti dolaze kritike i osude, pravdanja i sto-sta drugo. Nemas vise 14-15 godina, ponasaj se u skladu sa svojim godinama i sve ce biti OK. Puno srece...

Samo kazem....

pre 3 godine

Ko me nazove belim čovekom optužnicu ga za rasizam!!! A ona jeste crnkinja, i ona jeste druge NACIONALNOSTI i ne treba igrati za nas NACIONALNI tim!!!!

jeremija

pre 3 godine

@AZagor
Sta radimo?Devojku koja je bila kapiten zlatne generacije,koja je svesno rizikovala probleme u svojoj Crnoj Gori zaigravsi za nas,koja se uvek kidala na terenu kao retko ko za reprezentaciju,vredjamo kao da je ubila nekog,i ne samo sad bukvalno ne postoji na javnoj sceni neko se toliko omalovazava kao ona,nazalost to se odrazilo i na njenu sestru,nasu najbolju igracicu,devojka igrala sa polomljenom rukom onomad,i zbog jednog nepotrebnog faula je izvredjana toliko da pas s maslom ne pojede.To sto u mnogim stvarima nema mere jeste posledica odrastanja sa nasilnim ocem,njegova tortura se odrazila i na brata,nije dilovao koks jer mu je dobro bilo i zivotu,ali to smo mi,tako i branimo Damira Dokica koji je rodjeno dete doveo do ivice samoubistva,neko zlo je u nama definitivno,koliko god se u komentarima pravimo tolerantni i osetljivi na satro rasizam,a realno da je neko drugi ovo izjavio bio bi podrzan,ali posto je u pitanju Dabovicka koje je ocigledno u velikim zivotnim problemima i unistene psihe ajde da je isutiramo jos vise dok je na dnu,valjda cemo se tako osetiti uzvisenije.

Iva

pre 3 godine

 (Јабучило, 16. novembar 2020 11:02) 

Sta znaci to da je Milica Srpkinja? Deklarativno? Digla je dva prsta i zatrazila drzavljanstvo kao i mnogi. Ona je rodjena u drugoj drzavi, dakle, strankinja je. Da li ima veca prava da igra od npr. nekog vojvodjanskog Madjara cija je jedina domovina Srbija? Mislim da ne. E, pa onda neka se ne buni protiv drugih strankinja! Sto se mene tice, Ivon je dobrodosla i zelim joj sve najlepse u reprezentativnoj karijeri.

maler

pre 3 godine

i sta je loše napisala?

dok nam neki talenti propadaju mi dovodimo strance.
sta je tu rasisticki?
rasisticki je ignorisati druge talente zbog jednog pojedinca

Mitropolit Jovan

pre 3 godine

Jaoj što volim ove poštenjačine koje se ovde razmeću jeftinom petparačkom demagogijom, optužujući ovu mladu damu za rasizam samo zato što je ženu crne boje kože nazvala crnkinjom?! Šta je trebala da kaže: "Ona belkinja sa crnom bojom kože"?! Mislim da je ovaj sveopšti odijum oko jedne najobičnije izjave ove naše zaslužne sportistkinje, izazvan nekim drugim animozitetima a ne zato što je izgovorila tu PROSKRIBOVANU REČ, crnkinja. Postavio bih pitanje svim ovim "čistuncima", da li bi pristali da im se ćerka uda ili sin oženi crnkinjom? Odgovor treba da daju sami sebi a, ako je odgovor negativan onda se radi o teškim rasistima, koji se "pokrivaju" jeftinim demagoškim poštapalicama i napadajući ljude koji imaju mišljenje i stav i ne stide se da ga iznesu.

Stevan

pre 3 godine

Jaoj što volim ove poštenjačine koje se ovde razmeću jeftinom petparačkom demagogijom, optužujući ovu mladu damu za rasizam samo zato što je ženu crne boje kože nazvala crnkinjom?! Šta je trebala da kaže: "Ona belkinja sa crnom bojom kože"?! Mislim da je ovaj sveopšti odijum oko jedne najobičnije izjave ove naše zaslužne sportistkinje, izazvan nekim drugim animozitetima a ne zato što je izgovorila tu PROSKRIBOVANU REČ, crnkinja. Postavio bih pitanje svim ovim "čistuncima", da li bi pristali da im se ćerka uda ili sin oženi crnkinjom? Odgovor treba da daju sami sebi a, ako je odgovor negativan onda se radi o teškim rasistima, koji se "pokrivaju" jeftinim demagoškim poštapalicama i napadajući ljude koji imaju mišljenje i stav i ne stide se da ga iznesu.
(Mitropolit Jovan, 16. novembar 2020 17:01) #


Kao prvo- kad imas misljenje da je neko los ili nepodoban zato jer je crn- ti nisi covek koji ima petlju da kaze svoje mislienje, vec si pre svega rasista, to se zove tako i nikako drugacije. I Hitler je imao “petlju” da kaze i uradi ono sto misli- pa hajde sad da mu klicemo. Jesi li ti normalan sta si ovde napisao?
I drugo- niko nije rekao da za nekoga ko je crn ne smes da kazes koje je boje njegova koza.
Vec da ni na koji nacin ne smes da ga diskriminises i ogranicavas zbog toga.
Ona nju nije nazvala crnkinjom i nije to predmet rasprave... vec je to da je ona crna naglasila i navela kao jedan od razloga sto ne bi trebalo da igra za nas.

LudZbunjenNormalan

pre 3 godine

Svi osnovci znaju frazu: "Ispeci, pa reci!". Ovo je pogotovo vazno ako ste javna licnost, ciji stav moze da ima uticaj na sire narodne mase...

AZagor

pre 3 godine

Katai je izbacen iz LA Galaxy i US posto je njegova zena Twittovala po mom misljenju bezazleniju rasisticku izjavu od Milicine. Primili su momentalne osude od svih slojeva drustva. Katai se kao javna licnost zvanicno izvinio. Sta mi radimo u slucaju Milicinog Twitta? Razmisljamo da li da osudimo ili ne? Pozivamo je na TV da inkompetentna jos vise "objasni" sirim masama? Ne cenzurisemo mogucnost da se njen vrli glas cuje jos sire u auto-biografiji?
Interesantan napredak drustva...

Voja

pre 3 godine

Otkad je Iznogud rešio da nas obraduje svojom knjigom,javljaju se novi genijalci sa istom idejom.Samo moraće da pazi da zadovolji standarde koje zamenik postavio.Ali kad se vidi koliko je pametna i zrelo razmišlja,bez ikakvih predrasuda,nema sumnje da je dorasla zadatku.Kirjos da nam pozavidi.

Nick

pre 3 godine

Pa dobro sada se vidi zasto je to napisala. Pa uskoro izlazi autobiografija zar ne hahaha. Ja sam bas da igraju i stranci pa ti Ameri i Evropljani su nam decenijama uzimali sve sto valja pa malo i mi sada njima da vratimo. Svako ko hoce da igra srcem za Srbiju je dobro dosao. Gledao sam ovu malu ubi se na utakmicama kao da je ovde rodjena naspram nekih sportista kojima reprezentacija dodje kao neka muka koju treba da odrade.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Ono kad hoćeš nešto da kažeš, a opet ti ne ide od ruke... Pomalo je Milica nerecita, da ne kažem nepismena, ali kako god. Devojka je zaista branila boje naše zemlje i ne treba je osuđivati za ovo.
(Neo@, 16. novembar 2020 12:22)

Kada braniš boje naše zemlje, Srbija je to ovako rešila: ako osvojiš medalju, sleduje ti određena nagrada od Saveza (medalju si već dobila posle pobede), stigne ti pohvala od ministra ili predsednika, a posle 40 god. života imaš pravo na sportsku penziju. Za rasizam od normalnog sveta dobiješ osudu. Je l' sad malo jasnije?

веверица

pre 3 godine

"нисам ја расиста, само желим да истакнем да сам против црнаца и кинеза на првом месту, а потом и против свих осталих несрба."
добро, онда не само да си расиста, него си и нациста...
проблем је што се код нас у земљи ово не кажњава кривично и новчано. то мора да се промени.
ми једино нисмо успели да искажемо сопствени расистички потенцијал и природу јер овде нема обојених. али ево, чим се неко појави, типа мигранти, црнкиња у репрезентацији итд. одмах скочи празилук екипа. што кажу, импулсивно. неки да пљују, неки да бију, неки да прете...
више није 19. век. сад је ДВАДЕСЕТ И ПРВИ! морамо да схватимо да су нација и држава две различите ствари. ко то не може да схвати, тај је осуђен да живи у 19. веку са свим његовим примитивизмом, предрасудама, крвопролићима, страхотама, националним и верским ратовима.

Lala iz Banata

pre 3 godine

Posle umetničkog dela intelektualke Kie očekuje se da prva knjiga Milice Dabović postane novi best Celer u vitrinama supermarketa. Spisateljica je izjavila da nije rasista, odnosno rasistkinja, objašnjavajući svoju nedavnu kratku umetničku formu twit, jer gine za Srbiju, a da stvarno nije u redu da tamo neka Amerikanka i još da tamo neka crnkinja kvari kolorit reprezentacije. Da je kojim slučajem ova Amerikanka druge nijanse, kao što je bila prošla Amerikanka prave nijanse, sjajno bi se uklopila u kolorit tima i ne bi bilo kratke umetnićke forme.

jsx

pre 3 godine

Серби, народ најстарији!!
"Upravu" moze da se pise zajedno, ali iskljucivo kao akuzativ reci "uprava". Generalno, nije smak sveta napraviti pravopisnu, stamparsku ili gramaticku gresku u komentaru koji se kuca na brzinu, pa cak ni ne znati da je pogresno, ali insistirati da je pogresno ispravno vec jeste tuzno.
Ja sam protiv pravila koje omogucava strance u reprezentaciji, ali ako takvo pravilo postoji, ne znam sto ga ne bismo koristili. A u svakom slucaju da li je crna, bela ili ljubicasta je nebitno. A neverovatno je da je uspela u "objasnjavanju" jos da uvredi Nemce (znam da je to naziv jednog od regiona, ali uglavnom ima pejorativno znacenje kad se kod nas upotrebljava)

ninepi

pre 3 godine

Marina Maljkovic je jedna od najstručnijih osoba u bilo kojoj profesiji u Srbiji. Vrlo dobro, odlicno zna šta radi, ima rezultate i ko je ova da komentariše i daje ovakve zlobne ocene. Zar baš nema šta drugo da radi? Svaka čast njoj, davala je svoj doprinos uspehu reprezentacije ranije, ali sada, a i ranije radi nešto suprotno, nešto idiotski čime briše svoj raniji doprinos. Žalosno. Puna podrška našoj selektorki. Gde bi nam bio kraj kad bi imali više, mnogo ovakvih ljudi kao Marina na raznim mestima.

nepopravljivi optimista

pre 3 godine

Stvarno verujem da devojka nije nikakav rasista, ali fali malo obrazovanja, da se formulisu misli. Njen tweet je apsolutno rasisticki. A inace, potpuno se slazem da za Srbiju ne treba da igraju stranci, al to je skroz druga tema.
(Milos, 16. novembar 2020 12:19)

Tako je, zadnja namera verovatno nije postojala, ali odrastao covek treba da razmislja o tome sta govori i o posledicama svojih reci. Evo, ja rekla nekom u lice da je nosat i glup, sta da radim, to sam ja, ja sam impulsivna, bla, bla.. I sad taj sto je nosat i neinteligentan treba da trpi sto je takav, a ja koja sam impulsivna i doduse isto tako neinteligentna cim mogu takve stvari da govorim i pisem ne treba da imam ikakve posledice zbog toga.

Stranix

pre 3 godine

Izvin'te,je l ova cura radila neke korekcije na licu?
Skoro vidjeh njenu fotku i pomislih, da li je mozda Joker stigao u Beograd da snima novi dio o Betmenu.

pera

pre 3 godine

Dzabe njoj igrački kvaliteti kad je prosta i primitivna...
Uvek je privlačila paznju stvarima koje nemaju veze sa sportom...
Podrzavam selektorku..

Milos

pre 3 godine

Stvarno verujem da devojka nije nikakav rasista, ali fali malo obrazovanja, da se formulisu misli. Njen tweet je apsolutno rasisticki. A inace, potpuno se slazem da za Srbiju ne treba da igraju stranci, al to je skroz druga tema.

Neo@

pre 3 godine

Ono kad hoćeš nešto da kažeš, a opet ti ne ide od ruke... Pomalo je Milica nerecita, da ne kažem nepismena, ali kako god. Devojka je zaista branila boje naše zemlje i ne treba je osuđivati za ovo.

Stevan

pre 3 godine

Zao mi je lektora i recenzenta koji ce raditi na njenoj ‘knjizi’, manje posla bi imali u rudniku soli... koliki god da im bude honorar, bice malo.

realista

pre 3 godine

Mico haubico, najbolje da ne pises i da ne pricas javno. To sta si ti mislila, a sta napisala, ni ti sama ne razumes. Pink-Happy imaju nonstop otvorene pozicije za posao. Takoreci rad od kuce. Placena si masno, ne placas hranu, racune.... Cak se nekad i glasa za tebe. Sta ce tebi drugo u zivotu. Pisanje? Ma ne muci glavicu...

rasista ne razume zasto to sto prica nije u redu

pre 3 godine

Pokazala je da je los sportista kao i los covek: "ima toliko 'nasih' devojaka koje bi izarale..." - pa kad se sport bude zvao 'Takmicenje u sovinistickim bljuvotinama' onda bi takve bile u prednosti!

Arcibald

pre 3 godine

"Ja sam impulsivna, reagujem srcem, ne razmišljam glavom..."

Pa to je to. Ne razlikujes se ni malo od 98,5% Srba. Nista u glavi, ali utoliko vise bahacenje, primitivluk, agresivnost....

Jug Bogdan

pre 3 godine

"Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно." Blago tvojoj učiteljici.

Akhenaton

pre 3 godine

"sve u svemu ako devojka nema nase korene onda ne treba ni da igra za nasu reprezentaciju!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zappex, 16. novembar 2020 10:18)"

Svi ljudi imaju iste korene.

Ivanbg

pre 3 godine

Ma nemojte pod parolom "koliko talentovane dece ima..." da pricate gluposti.

Kakve veze koliko talentovane dece ima? Deca ne igraju za A selekciju... tako da igracica ne uzima mesto nijednom detetu.
Drugo... ako je dete talentovano nece mu A selekcija biti poligon za razvoj, bar ne bi trebalo. :)
Igraju najbolji pa ako to gorepomenuto talentovano dete bude dovoljno kvalitetno i razvilo se individualno i igrom u klubu, igrace i za A selekciju reprezentacije.
Bez obzira sto zenska kosarka funkcionise malo drugacije ovo je jedina ispravna filozofija. Reprezentacija nikome ne duguje sansu i minute... svo dugujemo njoj. Tacka.

Sto se tice rasistickih izjava doticne... relano, tesko je ocekivati nesto drugo od nje. S obzirom na obrazovanje, karakter i desavanja poslednjih godina. Dobro je sto nije rekla nesto drugo.

Zamislite samo koliko posla ima lektor na toj "autobiografiji" :) Zasluzice honorar 200% :) A recenzent vec ne bi mogao da se snadje... ipak je to tabloidna knjiga.

rebro

pre 3 godine

@srki, to što si kršten je nevažno za državljanstvo. Ti si i dalje hrvatski državljanin bez dodira sa Srbijom. Ako živiš i radiš u Srbiji određeni broj godina onda mođeš da dobiješ trajni boravak, ali samo na osnovu tvoje tvrdnje da si Srbin ne možeš.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Rođeni brat joj je uhvaćen sa 2 kg kokaina i dobio je 6 g. Ne smeta joj što ljude truju tim otrovom, a pogotovu omladinu, a smeta joj neka devojka koja igra za Srbiju? Meni tu nešto nije u redu.

Јабучило

pre 3 godine

па и ти си странкиња која је играла за Српску репрезентацију а сад се буниш...
(Бурек са сиром, бре!, 16. novembar 2020 10:42)

Али је Српкиња.

Серби, народ најстарији!!!

pre 3 godine

@Серби, piše se "u pravu", a izjava je rasistička.
(rebro, 16. novembar 2020 10:27)
Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно. Изгуглај ако већ ниси учио у школи. Не трчи пред руду да не испаднеш много глуп као сад.

tocka

pre 3 godine

Lepa devojka, i veliki borac dok je igrala za reprezentaciju. Šteta što joj fali kućnog vaspitanja i malo pameti da obuzda jezik. Ovo što je rekla ipak jeste rasizam i drago mi je da ljudi reaguju ovako kako reaguju, ima nade za nas.

vaxilar

pre 3 godine

Nije objasnila. Ne moze da objasni, moze da se izvini devojci i Srbiji. Mi nismo rasisti, ona je ovim ispadom poslala sliku kakvu niko ne zeli, a iskljucivo zbog sujete.

Back in Black

pre 3 godine

Pa rasisticki je mozgu zato sto si naglasila da je crnkinja a još si stavila ono "pa još crnkinja"Što se nisi bunila.kada je igrala Danijel Pejdz?A da tada si i ti igrala pa nije bio problem.A i Pejdz nije crna.

Crni Stanoje

pre 3 godine

Rekla je što je rekla. Upotrebila je one reči u tvitu. Jeste, borila se i ginula je za reprezentaciju i Srbiju, kao i ostale košarkašice reprezentacije. U tome nije izuzetak.
Ali one reči u tvitu ostavljaju gorki ukus. Možda ni sama nezna šta je rekla, možda je sve to napisala u frustraciji, možda je ljubomorna, ali je svejedno. Reči u tvitu su rasističke i primitivne. Kako bi Milica reagovala ako bi ona bila meta takvog rasističkog napada?
Nadam se da ima dovoljno dostojanstva da se izvine u novom tvitu.

Boris Djordjevic

pre 3 godine

1. Nije igrala u raznim državama zbog altruizma, nego zbog para.
2. Nije ginula za državu, to je sramno reći, bez obzira na uspehe u reprezentativnoj karijeri.
3. Ako neko mora dodatno da objašnjava svoj tvit, znači da je tupav i da treba da ugasi nalog na Twitteru.
4. Nije uopšte objasnila zbog čega je rekla to što je rekla, već je samo trapavo objašnjavala da nije napisala to što jeste.
5. Kad se približi uspesima Maljkovićeve, onda će imati pravo da je kritikuje, a zbog napisanog o američkoj košarkašici, u svakoj normalnoj zemlji, morala bi da odradi bar 3 meseca u nekoj Covid bolnici ribajući podove

Pero

pre 3 godine

Ćurka. Ne zbog ovog tvita konkretno, već onako, takav utisak odaje. Nedostatak obrazovanje, pogrešne odluke, (ispod)prosečna inteligencija, ishitrene izjave. Ni ne može biti drugačije.

Uroš

pre 3 godine

To vam je kao kad Stiven Ej Smit kuka zašto je belac izabran za trenera. Srbi su manje vredni od arfoamerikanaca po CNN-ovoj skali ljudskosti.

Zoran

pre 3 godine

Серби, piše se "u pravu", a izjava je rasistička.
(rebro, 16. novembar 2020 10:27)
Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно. Изгуглај ако већ ниси учио у школи. Не трчи пред руду да не испаднеш много глуп као сад.(Серби, народ најстарији!!!, 16. novembar 2020 11:07)
Jedino si ti glup u ovoj priči.

Yeke

pre 3 godine

Pa, cekaj, zar i ti si nisi strankinja? Ni ti nisi rodjena u Srbiji. Sta je sa svim onim klinkama/klincima koji igraju za nacionalni tim, a rodjeni su u Bosni, Hrvatskoj, CG i pre toga Srbiju nisu ni videli, a kamoli ziveli u njoj? Zar to nisu stranci? Krvna zrnca su bitna, to sto neko jednostavno kaze "ja sam Srpkinja?!" Koja je razlika, ako ce jedna naturalizovana Amerikanka podjednako dobro da igra, odn. verovatno cak i bolje od ostalih saigracica? Pogledajte odbojku...medju najboljim igracicama su Bosanke. Da li je to OK, jer su Srpkinje iz Bosne, a zapravo nemaju nikakve druge veze s nasom zemljom? I ovo je takodje pogresno rasudjivanje, al' samo hocu da predocim koliko nisi u pravu.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Pošto joj pominju brata, dotični je 2016. uhapšen u Beogradu sa 2 kg kokaina i u međuvremenu je pravosnažno osuđen na 6 god.

Legionar

pre 3 godine

Alo, bre, ljudi! Pogrešno je formulisala komentar,otvoreno je protiv učešća stranaca u reprezentaciji i tačka, šta ste se okomili na ženu koja je, za razliku od većine vas, nešto uradila za ovu zemlhu?! Ona je bila neoprezna, a vi mi se gadite, pljujete po nekome ko to nije zaslužio, bolje se i vi malo pogledajte u ogledalo! Ajmo sad, onajo botovski, udrite minuse!

Nastavnik fizickog

pre 3 godine

@Драган КНН - eto Ivon se borila svim srcem i donela nam Evropsko Prvenstvo a fudbaleri sve veci Srbin od Srbina ispadaju is svih takmicenja onako srcem. Podrska za Ivon!

Mile protiv tranzicije

pre 3 godine

Ovde se radi o starom srpskom običaju da nije važno šta je rečeno nego ko je rekao.

Dakle, da ostavimo po strani lični sukob koji očigledno postoji između Milice Dabović i selektorke Marine Maljković, da osmotrimo problem košarkaški, tj. sportski.

Primećuje li neko katastrofalno stanje u domaćim ligama, nevezano koji sport je u pitanju, nebitno jesu li u pitanju muškarci ili žene?

Odbojka, košarka, fudbal, rukomet...?

Domaća takmičenja su svedena na treću evropsku ligu, više nismo ni druga.

Znam da mnoga deca po Srbiji treniraju, ima ih, isto tako znam da je zid pred njima previsok i da ga ogromna većina neće preskočiti što i nije nenormalno. Ali ako nekom i uspe, on je već u 18-oj, 19-oj, 20-oj godini u Španiji, Turskoj, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji...
Onda molimo Boga da ga tamo utreniraju, zaobiđu povrede i loš rad, da onda pokaže patriotizam i zaigra za reprezentaciju.

Paušalan rad, nebriga, nedostatak novca, šuljanje skauta i menadžera oko roditelja i njihove dece, dovelo je srpski sport u stanje da stvara poluproizvode.

Faza neokolonijalizam, nekolicina posrednika zarađuje, srpski klubovi i sport gube.

Regionalni centri uništeni, bez ambicija i sredstava, prestonički lobi samo sa jednim ciljem - stavio u izlog ponudu kao na trgu u Virdžiniji 1795-e.

Tu je problem. Moralisati o Milici Dabović, a moglo bi se bogami i o drugoj strani, je bespotrebno, to nije suština.

Moral je naslonjen na sport, a kod nas ga više nema.

C i n i k

pre 3 godine

Samo se bzvz jos vise uvlaci u sopstvene nebuloze, potpuno je nebitna, zao mi je sto ima takav stav o Ivon koja predstavlja ogromno pojacanje za SRB!
Dusmani nka laju ali SRB ce osvojiti medalju mozda i najsjajniju sa sve Ivon Anderson!

Vlad

pre 3 godine

Da probam da objasnim ono sto ona nije uspela. Sporno Je to sto je rekla "jos I crnkinja". Mislim da je htela time da podvuce ono strankinja a ne da zvuci rasisticki. Dakle ako imate Slovenca u timu "nije dobro" ali ako je jos Slovenac crn omg jer se podebljava onda to stranac.

Yeke

pre 3 godine

Pa, cekaj, zar i ti si nisi strankinja? Ni ti nisi rodjena u Srbiji. Sta je sa svim onim klinkama/klincima koji igraju za nacionalni tim, a rodjeni su u Bosni, Hrvatskoj, CG i pre toga Srbiju nisu ni videli, a kamoli ziveli u njoj? Zar to nisu stranci? Krvna zrnca su bitna, to sto neko jednostavno kaze "ja sam Srpkinja?!" Koja je razlika, ako ce jedna naturalizovana Amerikanka podjednako dobro da igra, odn. verovatno cak i bolje od ostalih saigracica? Pogledajte odbojku...medju najboljim igracicama su Bosanke. Da li je to OK, jer su Srpkinje iz Bosne, a zapravo nemaju nikakve druge veze s nasom zemljom? I ovo je takodje pogresno rasudjivanje, al' samo hocu da predocim koliko nisi u pravu.

Logika

pre 3 godine

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (lesa, 16. novembar 2020 10:15)


Menja tezu jer je izvukla ("patriotski") zakljucak iz rasisticke premise. Takodje je nejasno kod njene izjave sta je to sto konstituise "talenat u Srbiji", s obzirom na to da je ova Afrikanka nas drzavljanin i da se nalazi u Srbiji, i s obzirom na cinjenicu da su mnogi reprezentativci Srbije ili odrasli u stranoj zemlji (tih ima koliko hocete) ili su trenutno van nje (npr Djokovic); ili se mozda izjava odnosi na etnicke osobine (srpske) sto iskljucuje svaku nasu pobedu u kojoj je ucestvovao pripadnik manjine bilo u timu ili solo.

Djoksa

pre 3 godine

@Серби, piše se "u pravu", a izjava je rasistička.
(rebro, 16. novembar 2020 10:27)
Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно. Изгуглај ако већ ниси учио у школи. Не трчи пред руду да не испаднеш много глуп као сад.
(Серби, народ најстарији!!!, 16. novembar 2020 11:07)
Nemoj ti nama "izguglaj" nego lepo ostavi link/ove kojima potkrepljuješ svoju tvrdnju. Inače tvoja tvrdnja vredi kao "časna pionirska reč". U pravu se uvek piše odvojeno isto kao i da li i je li. Ne samo zato što je to gramatički ispravno već i zato što kad bi smo ih pisali zajedno onda bi imali sasvim drugo značenje. Dali, više ne bi bilo pitanje već tvrdnja da smo nekog darovali. Jeli, isto ne bi bilo pitanje već konstatacija da smo se nahranili. Isto tako za "upravu" ljudi bi se mogli zbuniti da li možda misliš na neki upravni odnosno rukovodeći organ, odnosno zgradu ili kancelariju. Iz istog razloga je greška reći umesto zafaliti zahvaliti ako nešto nedostaje. Zato što zahvaliti ima već svoje značenje u smislu izraziti nekom svoju pohvalu zbog nekog dobrog dela.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Alo, bre, ljudi! Pogrešno je formulisala komentar,otvoreno je protiv učešća stranaca u reprezentaciji i tačka, šta ste se okomili na ženu koja je, za razliku od većine vas, nešto uradila za ovu zemlhu?! Ona je bila neoprezna, a vi mi se gadite, pljujete po nekome ko to nije zaslužio, bolje se i vi malo pogledajte u ogledalo! Ajmo sad, onajo botovski, udrite minuse!
(Legionar, 16. novembar 2020 11:10)

Neoprezna? Ne, prijatelju moj, Milica je rasista. Možeš se "vaditi" na neopreznost u živom govoru, a kad kucaš tvit, post, sms imaš dovoljno vremena da sve pročitaš pre nego sto pošalješ, je l' tako?

znanje-imanje

pre 3 godine

Ajmo svi rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sad osmeh na lice. Dobro sada radimo test retardiranosti.
Od sledeće godine će zbog kvaliteta, novog doba a i borbe protiv seksizma ženske državne reprezentacije imati po jednog muškog člana.
Idemo sada rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sad još jači osmeh na lice. A sada odgovaramo na pitanje (nema prepisivanja!):
Da li je takva reprezentacija i dalje "ženska" reprezentacija? Ili nije više?

(E da - nije lako. Naročito ako ste mladi i bili izloženi laganju, lupetanju, indoktrinaciji i glupizaciji zvanoj "građansko vaspitanje". Ubacivanje nihilizma globalizma u neoformljene duše. Ipak - jednom se živi! Samo hrabro!) Dajte sve od sebe i zaokružite ili
DA ili NE

Dobro, vreme je isteklo. Idemo sada svi skupimo sve odgovore. Sad svi rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Ne, ne, skinite taj glupi osmeh sa lica. Idemo sada čitamo odgovore. Za svaki odgovor
DA
idemo svi plačemo plačemo plačemo. Da, mnogo smo tužni. Idemo još plačemo plačemo plačemo. Dokle da plačemo? Bojim se mnogo dugo... Šta da radimo?
Pa ajde ovako. Idemo svi rukice gore. Tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sada osmeh na lice. Dobro, sad radimo popravni test.
Već neko vreme postoji to da reprezentacija građana neke države ima u svom sastavu i one koji nisu njeni građani.
Idemo sada rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sad najjači osmeh na lice. A sada odgovaramo na pitanje:
Da li je to i dalje reprezentacija te države? Ili više nije?

ribolovac79@

pre 3 godine

Generalno, koja je svrha reprezentacije neke zemlje ako za nju igra drzavljanin/ka neke druge zemlje?
Ok za klubove, ali za reprezentaciju ne razumem?!

P-76ers

pre 3 godine

Daniela Pejdž se uklopila fenomenalno, čak je bila bolja od mnogih...

A i njena porodica se više radovala pobedama Srbije, od nekih "naših" koje znam...

I danas mi je u sećanju njena porodica u dresovima i trenerkama reprezentacije Srbije...

Mislim da je i Ivona na dobrom putu da postane članica naših srca...

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Nije joj prvi ispad a ni poslednji verujem,ona je sebe odavno diskreditovala takvim izjavama koje nemaju nikakvu tezinu tako da je ona nebitna osoba u svakom pogledu,nevidim problem da ako neki stranac pa to bio i Amerikanac igra za nasu rep.ako pritom ostavi srce na terenu!.

NADA

pre 3 godine

opet je ponovila crnkinja a ne jednostavno Amerikanka.Objasnjenje joj nije uverljivo.Ona cak i ne zasluzuje nase komentare.Ponosi se time da je igrala u 20 zemalja,a da pri tom nije savladala rasizam.Sluzi se uvredama kako bi sebe promovisala u vaznu facu i kako bi svoju frustraciju istresla na sasvim pogresnu stranu.

Djordje P

pre 3 godine

ne razumem šta je loše rekla. devojka daje prednost domaćim igračicama i ja je u tome podržavam. time branimo domaću košarku
(lesa, 16. novembar 2020 10:15)

Jel toliko tesko da razumes ili se pravis lud/luda? Jednostavno: strankinje u reprezentaciji je nesto sto je otvoreno za raspravu, ali je ona dodala "i to jos crnkinja". Ne kontas ili ...? Taj deo nije OK, tako da nemoj sada da se pravis.

Sabre

pre 3 godine

Ono kad glupa osoba pokusava da se izvuce nevesto. Samo kazi jesam rasista al onaj benigni pricacu gadosti ali ne bih nista nikad uradila i sve kul. Tj nije uopste kul, ali makar je manje blamantno od ovoga.

only fools and horses

pre 3 godine

Nije uopšte bitno da li se neki stranac uklapa u igru i duh reprezentacije. Nije bitno ni koje je boje kože. Igranjem tih ljudi se gubi sama smisao reprezentativnih takmičenja. Neko može da godinama igra i živi u nekoj državi pa da mu ta zemlja postane drugi dom. Mogu da mu rodetelji budi odavde pa da oseća državu kao svoju. Ali igranje za državu u kojoj nisi nikad bio, sa kojom nemaš nikakve veze je potpuna glupost. Bez razlike što je to apsurdnim pravilima dozvoljeno. To onda nisu više reprezentativna takmičenja.

farmakomafijas

pre 3 godine

Očekivao sam neki vid demanta, a ne još deskriptivniji rasizam.

Slažem se da stranci ne treba da igraju za druge zemlje, osim ako do državljanstva nisu došli na način na koji dolaze drugi građani. Sve drugo više liči na klupski nego na reprezentativni sport. Međutim, ovde treba staviti tačku, a ne dodatno uplitati boju kože ili nacionalnost, jer time izlazimo iz okvira gore pomenutog mišljenja...

neko

pre 3 godine

"Ja sam impulsivna, reagujem srcem, ne razmišljam glavom...", sve je rečeno na kraju vesti! Bitno da će uskoro da izađe autobiografija i da je krenulo samoreklamiranje! Da se razumemo, i ja sam protiv stranaca u reprezentaciji ali nisu bivši igrači kompetentni da se bave time!

Valjevska podvala

pre 3 godine

Miličin problem je što je u njenoj glavi stranac=osoba druge boje kože.

Niko nema problema sa osobama druge boje, već je problem što se strancu dozvoljava da igra za reprezentaciju.
Zamislite sad kao da angažujemo npr Šengeliju da igra za nas. Ne bi imalo smisla, čovek nema veze sa Srbijom.
Ako nemamo dovoljno naših talenata, pa onda drugačija taktika i iskoristiti najbolje ono što imamo, a ne preko prečica dolaziti do rezultata. A ovamo kao kritikujete katarsku rukometnu reprezentaciju

Vlasta Skokoglavac iz Kozjaka

pre 3 godine

Stavi sledeći put prst na čelo pre nego što baciš reči u vetar. Nije sve ono što misliš pametno i reći.

milan

pre 3 godine

NAZALOST,ONA JE U PRAVU.MNOGO NASIH IGRACICA ZBOG TAKVIH STVARI NE DOBIJE SVOJU SANSU.SVI SE U EKIPI UKLAPAJU JER JE IGRA EKIPNA.VEROVATNO BI SE I NEKA NASA KOSARKASICA ISTO UKLAPALA.DA BI UZEO NEKOG SA STRANE TAJ MORA DA BUDE 50 POSTO BOLJI OD DAMACE KOSARKICE A MISLIM I DA NIJE TAKO.

SubZero

pre 3 godine

'Nisam rasista, igrala sam u 20 zemalja' je isto kao da kažeš 'ne mogu biti rasista, imam drugara koji je crnac'

Možda ona lično nije rasista, ali je izjava rasističkog karaktera i potpuno je sramotna.

Podrška za Ivon.

shkafishkafnjak

pre 3 godine

Naravno da je to rasizam.Drugo je pitanje zasto se lako dobija nas pasos al ako je zbog napretka drzavnog tima to su opravdani razlozi u vecini zemalja.

dule

pre 3 godine

"Ja sam impulsivna, reagujem srcem, ne razmišljam glavom..."

Ovo za srce bi još i mogli da diskutujemo, ali ovo za glavu je apsolutno tačno.

Бурек са сиром, бре!

pre 3 godine

па и ти си странкиња која је играла за Српску репрезентацију а сад се буниш...

Zox

pre 3 godine

A zasto može sportistkinja da se zabavlja sa političarem koji iza sebe ima mnogo afera na stetu zemlje, i sa kriminalnim dosijeom? Zasto se ne zabavla sa "obicnim" momcima a ne sa čovekom koji je nazalost tada bio predsednik KSSa?

bosko

pre 3 godine

Šteta igrala je super ali očigledno da ima nekih problema koje ne može da kamuflira. Piše knjigu o sebi u kojoj će verovatno ona biti super a ostali oko nje negativni. I ovo objašnjenje što je kao dala samo se upetljala još više. Ima veoma visoko mišljenje o sebi i verovatno smatra da bi trebalo da se pita za mnoge stvari.

Neplivač

pre 3 godine

Ova me svaki put iznenadi svojom gluposcu...
(marko, 16. novembar 2020 10:47)

Zašto ste iznenađeni? Lepo je u poslednjoj rečenici rekla: ,,Ja ne razmišljam glavom!"

Cvrle

pre 3 godine

Ne. Mislila si upravo ono što si rekla, tj. napisala. Sram te bilo. I selektorka i tim su uspešni. Devojka igra pod našom zastavom. Hvala joj do neba. A ti u rijaliti.

dejan

pre 3 godine

Milica je potpuno u pravu uostalom kakva je to reprezentacija jedne drzave kad u njoj igraju stranci.Znam da je mnogim drzavama to normalno ali ne moramo bas u svemu da ih pratimo.Uzimamo otpad drrzava koji ih nece ,njima nisu dobri zasto bi nama bili.

dragojlo

pre 3 godine

ja mislim da je ona potajno zaljubljena u ovu Maljković
a ona je šutnula iz ekipe i ne može da se pomiri sa tim.A i vidi se iz njenih komentara da je teški egocentrik.

Dzo

pre 3 godine

sve u svemu ako devojka nema nase korene onda ne treba ni da igra za nasu reprezentaciju!
(Zappex, 16. novembar 2020 10:18)
Kako to? Pa svi znamo da citav svijet ima nase korijene.

srki

pre 3 godine

ja kao Srbin iz hrvatske ne mogu dobiti državljanstvo. A krsten sam, kumovao dosta puta.. itd. Ova, koliko vidim, nije ni zivela u Srbiji a verovatno ne zna ništa o običajima.

Huh?

farmakomafijas

pre 3 godine

Očekivao sam neki vid demanta, a ne još deskriptivniji rasizam.

Slažem se da stranci ne treba da igraju za druge zemlje, osim ako do državljanstva nisu došli na način na koji dolaze drugi građani. Sve drugo više liči na klupski nego na reprezentativni sport. Međutim, ovde treba staviti tačku, a ne dodatno uplitati boju kože ili nacionalnost, jer time izlazimo iz okvira gore pomenutog mišljenja...

stoper4

pre 3 godine

Da si izostavila ono "pa još crnkinja" bilo bi sasvim ok, ne slažeš se da stranci igraju za reprezentaciju. Ali ovako je rasistički i džaba da se pravdaš.

Серби, народ најстарији!!!

pre 3 godine

Не волим је, много је проста али је овде тотално управу!

Indijanski darovatelj

pre 3 godine

Vama koji je pravdate, šta vama nije jasno u pogledu izjave koja je rasistička? Da se zadržala samo na tome da Srbiji ne trebaju stranci, jer ima dovoljno domaćih talenata, sve bi bilo uredu. Izjaviti da nam ne trebaju stranci i još crnci je isto kao da kažete da nam ne trebaju oni koji imaju madež na desnom obrazu, ili imaju smeđu boju kose, špicast nos i sl. To su izjave koje vređaju ljude po osnovu toga kako su rođeni, i sramota su za onoga ko ih daje.

Mare

pre 3 godine

Čist primer kada neko umisli da je mnogo bitan i umesto da se lepo izvini ona ponovo objašnjava isto.I na kraju dodaje da piše knjigu. Verujem da će joj baš biti čitana knjiga... teško, društvo ne voli rasističke izjave a posebno kada se umesto izvinjenja ponovi isto... Očigledno ne konta ništa...

SrBiCg86

pre 3 godine

Trazila je samo malo mediske paznje, nije rasista sigurno ali cura ima problem za zivcima, glavom. Ovo pricam zbog nekih ranijih stvari iz Herceg Novog

Modute1447xxty1781

pre 3 godine

Izjava je rasisticka i ja se stidim koliko su nam sportisti neobrazovani. Kod nas se samo losi djaci bave sportom, izgleda.
Mlada "dama" ne treba sad da lupa, nego treba da se izvini i da cuti, a novinari da rade svoje i da je provuku kroz blato. Ako ovo nije za blato, ne znam sta je.

Драган КНН

pre 3 godine

Странцима није мјесто у репрезентацији ! Који је њихов мотив да се боре за грб који носе ? Против сам и такмичара у појединачним спортовима џуду , рвању , ... Клубови су прича за себе . Милице , подршка !

Zozo

pre 3 godine

Ostavimo po strani da li je Milica u pravu ili nije i da li je htela da kaže ovo ili ono ali je primetno da svi napadi dolaze u vreme kada se igraju bitne utakmice. Kao da želi da pomuti atmosferu u reperezentaciji i naškodi selektorki po cenu ispadanja naše (izgleda, ne i njene) reprezentacije.

neko

pre 3 godine

"Ja sam impulsivna, reagujem srcem, ne razmišljam glavom...", sve je rečeno na kraju vesti! Bitno da će uskoro da izađe autobiografija i da je krenulo samoreklamiranje! Da se razumemo, i ja sam protiv stranaca u reprezentaciji ali nisu bivši igrači kompetentni da se bave time!

Modute1447xxty1781

pre 3 godine

Izjava je rasisticka i ja se stidim koliko su nam sportisti neobrazovani. Kod nas se samo losi djaci bave sportom, izgleda.
Mlada "dama" ne treba sad da lupa, nego treba da se izvini i da cuti, a novinari da rade svoje i da je provuku kroz blato. Ako ovo nije za blato, ne znam sta je.

Djordje P

pre 3 godine

ne razumem šta je loše rekla. devojka daje prednost domaćim igračicama i ja je u tome podržavam. time branimo domaću košarku
(lesa, 16. novembar 2020 10:15)

Jel toliko tesko da razumes ili se pravis lud/luda? Jednostavno: strankinje u reprezentaciji je nesto sto je otvoreno za raspravu, ali je ona dodala "i to jos crnkinja". Ne kontas ili ...? Taj deo nije OK, tako da nemoj sada da se pravis.

P-76ers

pre 3 godine

Daniela Pejdž se uklopila fenomenalno, čak je bila bolja od mnogih...

A i njena porodica se više radovala pobedama Srbije, od nekih "naših" koje znam...

I danas mi je u sećanju njena porodica u dresovima i trenerkama reprezentacije Srbije...

Mislim da je i Ivona na dobrom putu da postane članica naših srca...

bosko

pre 3 godine

Šteta igrala je super ali očigledno da ima nekih problema koje ne može da kamuflira. Piše knjigu o sebi u kojoj će verovatno ona biti super a ostali oko nje negativni. I ovo objašnjenje što je kao dala samo se upetljala još više. Ima veoma visoko mišljenje o sebi i verovatno smatra da bi trebalo da se pita za mnoge stvari.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Rođeni brat joj je uhvaćen sa 2 kg kokaina i dobio je 6 g. Ne smeta joj što ljude truju tim otrovom, a pogotovu omladinu, a smeta joj neka devojka koja igra za Srbiju? Meni tu nešto nije u redu.

Boris Djordjevic

pre 3 godine

1. Nije igrala u raznim državama zbog altruizma, nego zbog para.
2. Nije ginula za državu, to je sramno reći, bez obzira na uspehe u reprezentativnoj karijeri.
3. Ako neko mora dodatno da objašnjava svoj tvit, znači da je tupav i da treba da ugasi nalog na Twitteru.
4. Nije uopšte objasnila zbog čega je rekla to što je rekla, već je samo trapavo objašnjavala da nije napisala to što jeste.
5. Kad se približi uspesima Maljkovićeve, onda će imati pravo da je kritikuje, a zbog napisanog o američkoj košarkašici, u svakoj normalnoj zemlji, morala bi da odradi bar 3 meseca u nekoj Covid bolnici ribajući podove

Stevan

pre 3 godine

Zao mi je lektora i recenzenta koji ce raditi na njenoj ‘knjizi’, manje posla bi imali u rudniku soli... koliki god da im bude honorar, bice malo.

SubZero

pre 3 godine

'Nisam rasista, igrala sam u 20 zemalja' je isto kao da kažeš 'ne mogu biti rasista, imam drugara koji je crnac'

Možda ona lično nije rasista, ali je izjava rasističkog karaktera i potpuno je sramotna.

Podrška za Ivon.

Cvrle

pre 3 godine

Ne. Mislila si upravo ono što si rekla, tj. napisala. Sram te bilo. I selektorka i tim su uspešni. Devojka igra pod našom zastavom. Hvala joj do neba. A ti u rijaliti.

Neplivač

pre 3 godine

Ova me svaki put iznenadi svojom gluposcu...
(marko, 16. novembar 2020 10:47)

Zašto ste iznenađeni? Lepo je u poslednjoj rečenici rekla: ,,Ja ne razmišljam glavom!"

realista

pre 3 godine

Mico haubico, najbolje da ne pises i da ne pricas javno. To sta si ti mislila, a sta napisala, ni ti sama ne razumes. Pink-Happy imaju nonstop otvorene pozicije za posao. Takoreci rad od kuce. Placena si masno, ne placas hranu, racune.... Cak se nekad i glasa za tebe. Sta ce tebi drugo u zivotu. Pisanje? Ma ne muci glavicu...

Arcibald

pre 3 godine

"Ja sam impulsivna, reagujem srcem, ne razmišljam glavom..."

Pa to je to. Ne razlikujes se ni malo od 98,5% Srba. Nista u glavi, ali utoliko vise bahacenje, primitivluk, agresivnost....

tocka

pre 3 godine

Lepa devojka, i veliki borac dok je igrala za reprezentaciju. Šteta što joj fali kućnog vaspitanja i malo pameti da obuzda jezik. Ovo što je rekla ipak jeste rasizam i drago mi je da ljudi reaguju ovako kako reaguju, ima nade za nas.

stoper4

pre 3 godine

Da si izostavila ono "pa još crnkinja" bilo bi sasvim ok, ne slažeš se da stranci igraju za reprezentaciju. Ali ovako je rasistički i džaba da se pravdaš.

Djoksa

pre 3 godine

@Серби, piše se "u pravu", a izjava je rasistička.
(rebro, 16. novembar 2020 10:27)
Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно. Изгуглај ако већ ниси учио у школи. Не трчи пред руду да не испаднеш много глуп као сад.
(Серби, народ најстарији!!!, 16. novembar 2020 11:07)
Nemoj ti nama "izguglaj" nego lepo ostavi link/ove kojima potkrepljuješ svoju tvrdnju. Inače tvoja tvrdnja vredi kao "časna pionirska reč". U pravu se uvek piše odvojeno isto kao i da li i je li. Ne samo zato što je to gramatički ispravno već i zato što kad bi smo ih pisali zajedno onda bi imali sasvim drugo značenje. Dali, više ne bi bilo pitanje već tvrdnja da smo nekog darovali. Jeli, isto ne bi bilo pitanje već konstatacija da smo se nahranili. Isto tako za "upravu" ljudi bi se mogli zbuniti da li možda misliš na neki upravni odnosno rukovodeći organ, odnosno zgradu ili kancelariju. Iz istog razloga je greška reći umesto zafaliti zahvaliti ako nešto nedostaje. Zato što zahvaliti ima već svoje značenje u smislu izraziti nekom svoju pohvalu zbog nekog dobrog dela.

Zozo

pre 3 godine

Ostavimo po strani da li je Milica u pravu ili nije i da li je htela da kaže ovo ili ono ali je primetno da svi napadi dolaze u vreme kada se igraju bitne utakmice. Kao da želi da pomuti atmosferu u reperezentaciji i naškodi selektorki po cenu ispadanja naše (izgleda, ne i njene) reprezentacije.

Nastavnik fizickog

pre 3 godine

@Драган КНН - eto Ivon se borila svim srcem i donela nam Evropsko Prvenstvo a fudbaleri sve veci Srbin od Srbina ispadaju is svih takmicenja onako srcem. Podrska za Ivon!

SrBiCg86

pre 3 godine

Trazila je samo malo mediske paznje, nije rasista sigurno ali cura ima problem za zivcima, glavom. Ovo pricam zbog nekih ranijih stvari iz Herceg Novog

Back in Black

pre 3 godine

Pa rasisticki je mozgu zato sto si naglasila da je crnkinja a još si stavila ono "pa još crnkinja"Što se nisi bunila.kada je igrala Danijel Pejdz?A da tada si i ti igrala pa nije bio problem.A i Pejdz nije crna.

Dzo

pre 3 godine

sve u svemu ako devojka nema nase korene onda ne treba ni da igra za nasu reprezentaciju!
(Zappex, 16. novembar 2020 10:18)
Kako to? Pa svi znamo da citav svijet ima nase korijene.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Pošto joj pominju brata, dotični je 2016. uhapšen u Beogradu sa 2 kg kokaina i u međuvremenu je pravosnažno osuđen na 6 god.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Alo, bre, ljudi! Pogrešno je formulisala komentar,otvoreno je protiv učešća stranaca u reprezentaciji i tačka, šta ste se okomili na ženu koja je, za razliku od većine vas, nešto uradila za ovu zemlhu?! Ona je bila neoprezna, a vi mi se gadite, pljujete po nekome ko to nije zaslužio, bolje se i vi malo pogledajte u ogledalo! Ajmo sad, onajo botovski, udrite minuse!
(Legionar, 16. novembar 2020 11:10)

Neoprezna? Ne, prijatelju moj, Milica je rasista. Možeš se "vaditi" na neopreznost u živom govoru, a kad kucaš tvit, post, sms imaš dovoljno vremena da sve pročitaš pre nego sto pošalješ, je l' tako?

веверица

pre 3 godine

"нисам ја расиста, само желим да истакнем да сам против црнаца и кинеза на првом месту, а потом и против свих осталих несрба."
добро, онда не само да си расиста, него си и нациста...
проблем је што се код нас у земљи ово не кажњава кривично и новчано. то мора да се промени.
ми једино нисмо успели да искажемо сопствени расистички потенцијал и природу јер овде нема обојених. али ево, чим се неко појави, типа мигранти, црнкиња у репрезентацији итд. одмах скочи празилук екипа. што кажу, импулсивно. неки да пљују, неки да бију, неки да прете...
више није 19. век. сад је ДВАДЕСЕТ И ПРВИ! морамо да схватимо да су нација и држава две различите ствари. ко то не може да схвати, тај је осуђен да живи у 19. веку са свим његовим примитивизмом, предрасудама, крвопролићима, страхотама, националним и верским ратовима.

Ivanbg

pre 3 godine

Ma nemojte pod parolom "koliko talentovane dece ima..." da pricate gluposti.

Kakve veze koliko talentovane dece ima? Deca ne igraju za A selekciju... tako da igracica ne uzima mesto nijednom detetu.
Drugo... ako je dete talentovano nece mu A selekcija biti poligon za razvoj, bar ne bi trebalo. :)
Igraju najbolji pa ako to gorepomenuto talentovano dete bude dovoljno kvalitetno i razvilo se individualno i igrom u klubu, igrace i za A selekciju reprezentacije.
Bez obzira sto zenska kosarka funkcionise malo drugacije ovo je jedina ispravna filozofija. Reprezentacija nikome ne duguje sansu i minute... svo dugujemo njoj. Tacka.

Sto se tice rasistickih izjava doticne... relano, tesko je ocekivati nesto drugo od nje. S obzirom na obrazovanje, karakter i desavanja poslednjih godina. Dobro je sto nije rekla nesto drugo.

Zamislite samo koliko posla ima lektor na toj "autobiografiji" :) Zasluzice honorar 200% :) A recenzent vec ne bi mogao da se snadje... ipak je to tabloidna knjiga.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Ono kad hoćeš nešto da kažeš, a opet ti ne ide od ruke... Pomalo je Milica nerecita, da ne kažem nepismena, ali kako god. Devojka je zaista branila boje naše zemlje i ne treba je osuđivati za ovo.
(Neo@, 16. novembar 2020 12:22)

Kada braniš boje naše zemlje, Srbija je to ovako rešila: ako osvojiš medalju, sleduje ti određena nagrada od Saveza (medalju si već dobila posle pobede), stigne ti pohvala od ministra ili predsednika, a posle 40 god. života imaš pravo na sportsku penziju. Za rasizam od normalnog sveta dobiješ osudu. Je l' sad malo jasnije?

Yeke

pre 3 godine

Pa, cekaj, zar i ti si nisi strankinja? Ni ti nisi rodjena u Srbiji. Sta je sa svim onim klinkama/klincima koji igraju za nacionalni tim, a rodjeni su u Bosni, Hrvatskoj, CG i pre toga Srbiju nisu ni videli, a kamoli ziveli u njoj? Zar to nisu stranci? Krvna zrnca su bitna, to sto neko jednostavno kaze "ja sam Srpkinja?!" Koja je razlika, ako ce jedna naturalizovana Amerikanka podjednako dobro da igra, odn. verovatno cak i bolje od ostalih saigracica? Pogledajte odbojku...medju najboljim igracicama su Bosanke. Da li je to OK, jer su Srpkinje iz Bosne, a zapravo nemaju nikakve druge veze s nasom zemljom? I ovo je takodje pogresno rasudjivanje, al' samo hocu da predocim koliko nisi u pravu.

Crni Stanoje

pre 3 godine

Rekla je što je rekla. Upotrebila je one reči u tvitu. Jeste, borila se i ginula je za reprezentaciju i Srbiju, kao i ostale košarkašice reprezentacije. U tome nije izuzetak.
Ali one reči u tvitu ostavljaju gorki ukus. Možda ni sama nezna šta je rekla, možda je sve to napisala u frustraciji, možda je ljubomorna, ali je svejedno. Reči u tvitu su rasističke i primitivne. Kako bi Milica reagovala ako bi ona bila meta takvog rasističkog napada?
Nadam se da ima dovoljno dostojanstva da se izvine u novom tvitu.

Iva

pre 3 godine

 (Јабучило, 16. novembar 2020 11:02) 

Sta znaci to da je Milica Srpkinja? Deklarativno? Digla je dva prsta i zatrazila drzavljanstvo kao i mnogi. Ona je rodjena u drugoj drzavi, dakle, strankinja je. Da li ima veca prava da igra od npr. nekog vojvodjanskog Madjara cija je jedina domovina Srbija? Mislim da ne. E, pa onda neka se ne buni protiv drugih strankinja! Sto se mene tice, Ivon je dobrodosla i zelim joj sve najlepse u reprezentativnoj karijeri.

Indijanski darovatelj

pre 3 godine

Vama koji je pravdate, šta vama nije jasno u pogledu izjave koja je rasistička? Da se zadržala samo na tome da Srbiji ne trebaju stranci, jer ima dovoljno domaćih talenata, sve bi bilo uredu. Izjaviti da nam ne trebaju stranci i još crnci je isto kao da kažete da nam ne trebaju oni koji imaju madež na desnom obrazu, ili imaju smeđu boju kose, špicast nos i sl. To su izjave koje vređaju ljude po osnovu toga kako su rođeni, i sramota su za onoga ko ih daje.

Pero

pre 3 godine

Ćurka. Ne zbog ovog tvita konkretno, već onako, takav utisak odaje. Nedostatak obrazovanje, pogrešne odluke, (ispod)prosečna inteligencija, ishitrene izjave. Ni ne može biti drugačije.

Milos

pre 3 godine

Stvarno verujem da devojka nije nikakav rasista, ali fali malo obrazovanja, da se formulisu misli. Njen tweet je apsolutno rasisticki. A inace, potpuno se slazem da za Srbiju ne treba da igraju stranci, al to je skroz druga tema.

Mare

pre 3 godine

Čist primer kada neko umisli da je mnogo bitan i umesto da se lepo izvini ona ponovo objašnjava isto.I na kraju dodaje da piše knjigu. Verujem da će joj baš biti čitana knjiga... teško, društvo ne voli rasističke izjave a posebno kada se umesto izvinjenja ponovi isto... Očigledno ne konta ništa...

NADA

pre 3 godine

opet je ponovila crnkinja a ne jednostavno Amerikanka.Objasnjenje joj nije uverljivo.Ona cak i ne zasluzuje nase komentare.Ponosi se time da je igrala u 20 zemalja,a da pri tom nije savladala rasizam.Sluzi se uvredama kako bi sebe promovisala u vaznu facu i kako bi svoju frustraciju istresla na sasvim pogresnu stranu.

C i n i k

pre 3 godine

Samo se bzvz jos vise uvlaci u sopstvene nebuloze, potpuno je nebitna, zao mi je sto ima takav stav o Ivon koja predstavlja ogromno pojacanje za SRB!
Dusmani nka laju ali SRB ce osvojiti medalju mozda i najsjajniju sa sve Ivon Anderson!

Lala iz Banata

pre 3 godine

Posle umetničkog dela intelektualke Kie očekuje se da prva knjiga Milice Dabović postane novi best Celer u vitrinama supermarketa. Spisateljica je izjavila da nije rasista, odnosno rasistkinja, objašnjavajući svoju nedavnu kratku umetničku formu twit, jer gine za Srbiju, a da stvarno nije u redu da tamo neka Amerikanka i još da tamo neka crnkinja kvari kolorit reprezentacije. Da je kojim slučajem ova Amerikanka druge nijanse, kao što je bila prošla Amerikanka prave nijanse, sjajno bi se uklopila u kolorit tima i ne bi bilo kratke umetnićke forme.

vaxilar

pre 3 godine

Nije objasnila. Ne moze da objasni, moze da se izvini devojci i Srbiji. Mi nismo rasisti, ona je ovim ispadom poslala sliku kakvu niko ne zeli, a iskljucivo zbog sujete.

pera

pre 3 godine

Dzabe njoj igrački kvaliteti kad je prosta i primitivna...
Uvek je privlačila paznju stvarima koje nemaju veze sa sportom...
Podrzavam selektorku..

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Nije joj prvi ispad a ni poslednji verujem,ona je sebe odavno diskreditovala takvim izjavama koje nemaju nikakvu tezinu tako da je ona nebitna osoba u svakom pogledu,nevidim problem da ako neki stranac pa to bio i Amerikanac igra za nasu rep.ako pritom ostavi srce na terenu!.

nepopravljivi optimista

pre 3 godine

Stvarno verujem da devojka nije nikakav rasista, ali fali malo obrazovanja, da se formulisu misli. Njen tweet je apsolutno rasisticki. A inace, potpuno se slazem da za Srbiju ne treba da igraju stranci, al to je skroz druga tema.
(Milos, 16. novembar 2020 12:19)

Tako je, zadnja namera verovatno nije postojala, ali odrastao covek treba da razmislja o tome sta govori i o posledicama svojih reci. Evo, ja rekla nekom u lice da je nosat i glup, sta da radim, to sam ja, ja sam impulsivna, bla, bla.. I sad taj sto je nosat i neinteligentan treba da trpi sto je takav, a ja koja sam impulsivna i doduse isto tako neinteligentna cim mogu takve stvari da govorim i pisem ne treba da imam ikakve posledice zbog toga.

ninepi

pre 3 godine

Marina Maljkovic je jedna od najstručnijih osoba u bilo kojoj profesiji u Srbiji. Vrlo dobro, odlicno zna šta radi, ima rezultate i ko je ova da komentariše i daje ovakve zlobne ocene. Zar baš nema šta drugo da radi? Svaka čast njoj, davala je svoj doprinos uspehu reprezentacije ranije, ali sada, a i ranije radi nešto suprotno, nešto idiotski čime briše svoj raniji doprinos. Žalosno. Puna podrška našoj selektorki. Gde bi nam bio kraj kad bi imali više, mnogo ovakvih ljudi kao Marina na raznim mestima.

AZagor

pre 3 godine

Katai je izbacen iz LA Galaxy i US posto je njegova zena Twittovala po mom misljenju bezazleniju rasisticku izjavu od Milicine. Primili su momentalne osude od svih slojeva drustva. Katai se kao javna licnost zvanicno izvinio. Sta mi radimo u slucaju Milicinog Twitta? Razmisljamo da li da osudimo ili ne? Pozivamo je na TV da inkompetentna jos vise "objasni" sirim masama? Ne cenzurisemo mogucnost da se njen vrli glas cuje jos sire u auto-biografiji?
Interesantan napredak drustva...

Драган КНН

pre 3 godine

Странцима није мјесто у репрезентацији ! Који је њихов мотив да се боре за грб који носе ? Против сам и такмичара у појединачним спортовима џуду , рвању , ... Клубови су прича за себе . Милице , подршка !

Zoran

pre 3 godine

Серби, piše se "u pravu", a izjava je rasistička.
(rebro, 16. novembar 2020 10:27)
Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно. Изгуглај ако већ ниси учио у школи. Не трчи пред руду да не испаднеш много глуп као сад.(Серби, народ најстарији!!!, 16. novembar 2020 11:07)
Jedino si ti glup u ovoj priči.

Nick

pre 3 godine

Pa dobro sada se vidi zasto je to napisala. Pa uskoro izlazi autobiografija zar ne hahaha. Ja sam bas da igraju i stranci pa ti Ameri i Evropljani su nam decenijama uzimali sve sto valja pa malo i mi sada njima da vratimo. Svako ko hoce da igra srcem za Srbiju je dobro dosao. Gledao sam ovu malu ubi se na utakmicama kao da je ovde rodjena naspram nekih sportista kojima reprezentacija dodje kao neka muka koju treba da odrade.

dejan

pre 3 godine

Milica je potpuno u pravu uostalom kakva je to reprezentacija jedne drzave kad u njoj igraju stranci.Znam da je mnogim drzavama to normalno ali ne moramo bas u svemu da ih pratimo.Uzimamo otpad drrzava koji ih nece ,njima nisu dobri zasto bi nama bili.

Akhenaton

pre 3 godine

"sve u svemu ako devojka nema nase korene onda ne treba ni da igra za nasu reprezentaciju!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zappex, 16. novembar 2020 10:18)"

Svi ljudi imaju iste korene.

Stevan

pre 3 godine

Jaoj što volim ove poštenjačine koje se ovde razmeću jeftinom petparačkom demagogijom, optužujući ovu mladu damu za rasizam samo zato što je ženu crne boje kože nazvala crnkinjom?! Šta je trebala da kaže: "Ona belkinja sa crnom bojom kože"?! Mislim da je ovaj sveopšti odijum oko jedne najobičnije izjave ove naše zaslužne sportistkinje, izazvan nekim drugim animozitetima a ne zato što je izgovorila tu PROSKRIBOVANU REČ, crnkinja. Postavio bih pitanje svim ovim "čistuncima", da li bi pristali da im se ćerka uda ili sin oženi crnkinjom? Odgovor treba da daju sami sebi a, ako je odgovor negativan onda se radi o teškim rasistima, koji se "pokrivaju" jeftinim demagoškim poštapalicama i napadajući ljude koji imaju mišljenje i stav i ne stide se da ga iznesu.
(Mitropolit Jovan, 16. novembar 2020 17:01) #


Kao prvo- kad imas misljenje da je neko los ili nepodoban zato jer je crn- ti nisi covek koji ima petlju da kaze svoje mislienje, vec si pre svega rasista, to se zove tako i nikako drugacije. I Hitler je imao “petlju” da kaze i uradi ono sto misli- pa hajde sad da mu klicemo. Jesi li ti normalan sta si ovde napisao?
I drugo- niko nije rekao da za nekoga ko je crn ne smes da kazes koje je boje njegova koza.
Vec da ni na koji nacin ne smes da ga diskriminises i ogranicavas zbog toga.
Ona nju nije nazvala crnkinjom i nije to predmet rasprave... vec je to da je ona crna naglasila i navela kao jedan od razloga sto ne bi trebalo da igra za nas.

Серби, народ најстарији!!!

pre 3 godine

Не волим је, много је проста али је овде тотално управу!

Jug Bogdan

pre 3 godine

"Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно." Blago tvojoj učiteljici.

Richard Harrow

pre 3 godine

Devojka ne zna celu recenicu da sastavi. Klasican primer glasne, neobrazovane osobe koja previse prica. Dogodine verovatno Parovi, Zadruga...

dule

pre 3 godine

"Ja sam impulsivna, reagujem srcem, ne razmišljam glavom..."

Ovo za srce bi još i mogli da diskutujemo, ali ovo za glavu je apsolutno tačno.

jsx

pre 3 godine

Серби, народ најстарији!!
"Upravu" moze da se pise zajedno, ali iskljucivo kao akuzativ reci "uprava". Generalno, nije smak sveta napraviti pravopisnu, stamparsku ili gramaticku gresku u komentaru koji se kuca na brzinu, pa cak ni ne znati da je pogresno, ali insistirati da je pogresno ispravno vec jeste tuzno.
Ja sam protiv pravila koje omogucava strance u reprezentaciji, ali ako takvo pravilo postoji, ne znam sto ga ne bismo koristili. A u svakom slucaju da li je crna, bela ili ljubicasta je nebitno. A neverovatno je da je uspela u "objasnjavanju" jos da uvredi Nemce (znam da je to naziv jednog od regiona, ali uglavnom ima pejorativno znacenje kad se kod nas upotrebljava)

Бурек са сиром, бре!

pre 3 godine

па и ти си странкиња која је играла за Српску репрезентацију а сад се буниш...

rasista ne razume zasto to sto prica nije u redu

pre 3 godine

Pokazala je da je los sportista kao i los covek: "ima toliko 'nasih' devojaka koje bi izarale..." - pa kad se sport bude zvao 'Takmicenje u sovinistickim bljuvotinama' onda bi takve bile u prednosti!

LudZbunjenNormalan

pre 3 godine

Svi osnovci znaju frazu: "Ispeci, pa reci!". Ovo je pogotovo vazno ako ste javna licnost, ciji stav moze da ima uticaj na sire narodne mase...

Logika

pre 3 godine

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (lesa, 16. novembar 2020 10:15)


Menja tezu jer je izvukla ("patriotski") zakljucak iz rasisticke premise. Takodje je nejasno kod njene izjave sta je to sto konstituise "talenat u Srbiji", s obzirom na to da je ova Afrikanka nas drzavljanin i da se nalazi u Srbiji, i s obzirom na cinjenicu da su mnogi reprezentativci Srbije ili odrasli u stranoj zemlji (tih ima koliko hocete) ili su trenutno van nje (npr Djokovic); ili se mozda izjava odnosi na etnicke osobine (srpske) sto iskljucuje svaku nasu pobedu u kojoj je ucestvovao pripadnik manjine bilo u timu ili solo.

Dusan K. Ilijenadin

pre 3 godine

Devojko, iskazivala si ambicije da se bavis sportskom pedagogijom. Moras da pazis sa pricas - mogucno je da si nekima, svojevremeno, bila cak i uzor. Poslednjih godina vodis takav zivot - po sopstvenom izboru, da vise ne bi mogla da budes pozitivan primer, bilo kome.
stalno istices da si provela godine u reprezentaciji. OK, hvala, ali ne smes da se ponasas tako kao da si zaboravila da si bila clan SRPSKE reprezentacije. Razmisljaj malo o svojim postupcima pre nego sto nesto uradis jer, posle nepromisljenosti dolaze kritike i osude, pravdanja i sto-sta drugo. Nemas vise 14-15 godina, ponasaj se u skladu sa svojim godinama i sve ce biti OK. Puno srece...

Stranix

pre 3 godine

Izvin'te,je l ova cura radila neke korekcije na licu?
Skoro vidjeh njenu fotku i pomislih, da li je mozda Joker stigao u Beograd da snima novi dio o Betmenu.

Yeke

pre 3 godine

Pa, cekaj, zar i ti si nisi strankinja? Ni ti nisi rodjena u Srbiji. Sta je sa svim onim klinkama/klincima koji igraju za nacionalni tim, a rodjeni su u Bosni, Hrvatskoj, CG i pre toga Srbiju nisu ni videli, a kamoli ziveli u njoj? Zar to nisu stranci? Krvna zrnca su bitna, to sto neko jednostavno kaze "ja sam Srpkinja?!" Koja je razlika, ako ce jedna naturalizovana Amerikanka podjednako dobro da igra, odn. verovatno cak i bolje od ostalih saigracica? Pogledajte odbojku...medju najboljim igracicama su Bosanke. Da li je to OK, jer su Srpkinje iz Bosne, a zapravo nemaju nikakve druge veze s nasom zemljom? I ovo je takodje pogresno rasudjivanje, al' samo hocu da predocim koliko nisi u pravu.

farmakomafijas

pre 3 godine

Očekivao sam neki vid demanta, a ne još deskriptivniji rasizam.

Slažem se da stranci ne treba da igraju za druge zemlje, osim ako do državljanstva nisu došli na način na koji dolaze drugi građani. Sve drugo više liči na klupski nego na reprezentativni sport. Međutim, ovde treba staviti tačku, a ne dodatno uplitati boju kože ili nacionalnost, jer time izlazimo iz okvira gore pomenutog mišljenja...

only fools and horses

pre 3 godine

Nije uopšte bitno da li se neki stranac uklapa u igru i duh reprezentacije. Nije bitno ni koje je boje kože. Igranjem tih ljudi se gubi sama smisao reprezentativnih takmičenja. Neko može da godinama igra i živi u nekoj državi pa da mu ta zemlja postane drugi dom. Mogu da mu rodetelji budi odavde pa da oseća državu kao svoju. Ali igranje za državu u kojoj nisi nikad bio, sa kojom nemaš nikakve veze je potpuna glupost. Bez razlike što je to apsurdnim pravilima dozvoljeno. To onda nisu više reprezentativna takmičenja.

farmakomafijas

pre 3 godine

Očekivao sam neki vid demanta, a ne još deskriptivniji rasizam.

Slažem se da stranci ne treba da igraju za druge zemlje, osim ako do državljanstva nisu došli na način na koji dolaze drugi građani. Sve drugo više liči na klupski nego na reprezentativni sport. Međutim, ovde treba staviti tačku, a ne dodatno uplitati boju kože ili nacionalnost, jer time izlazimo iz okvira gore pomenutog mišljenja...

Vlasta Skokoglavac iz Kozjaka

pre 3 godine

Stavi sledeći put prst na čelo pre nego što baciš reči u vetar. Nije sve ono što misliš pametno i reći.

new normal do propasti

pre 3 godine

Mlatite li mlatite. Ceo svet ima strance u svojim timovima. Tako imamo Nemce sa ruskim prezimenima, francuze sa srpskim itd, itd. Sve je to new normal (ma koliko to bilo neobično, ali brojanje krvnih zrnaca je prestalo, osim, naravno, u nebeskoj Srbiji). Meni je sve to bezveze, ali ko mene pita.

Sabre

pre 3 godine

Ono kad glupa osoba pokusava da se izvuce nevesto. Samo kazi jesam rasista al onaj benigni pricacu gadosti ali ne bih nista nikad uradila i sve kul. Tj nije uopste kul, ali makar je manje blamantno od ovoga.

shkafishkafnjak

pre 3 godine

Naravno da je to rasizam.Drugo je pitanje zasto se lako dobija nas pasos al ako je zbog napretka drzavnog tima to su opravdani razlozi u vecini zemalja.

dragojlo

pre 3 godine

ja mislim da je ona potajno zaljubljena u ovu Maljković
a ona je šutnula iz ekipe i ne može da se pomiri sa tim.A i vidi se iz njenih komentara da je teški egocentrik.

Valjevska podvala

pre 3 godine

Miličin problem je što je u njenoj glavi stranac=osoba druge boje kože.

Niko nema problema sa osobama druge boje, već je problem što se strancu dozvoljava da igra za reprezentaciju.
Zamislite sad kao da angažujemo npr Šengeliju da igra za nas. Ne bi imalo smisla, čovek nema veze sa Srbijom.
Ako nemamo dovoljno naših talenata, pa onda drugačija taktika i iskoristiti najbolje ono što imamo, a ne preko prečica dolaziti do rezultata. A ovamo kao kritikujete katarsku rukometnu reprezentaciju

rebro

pre 3 godine

@srki, to što si kršten je nevažno za državljanstvo. Ti si i dalje hrvatski državljanin bez dodira sa Srbijom. Ako živiš i radiš u Srbiji određeni broj godina onda mođeš da dobiješ trajni boravak, ali samo na osnovu tvoje tvrdnje da si Srbin ne možeš.

srki

pre 3 godine

ja kao Srbin iz hrvatske ne mogu dobiti državljanstvo. A krsten sam, kumovao dosta puta.. itd. Ova, koliko vidim, nije ni zivela u Srbiji a verovatno ne zna ništa o običajima.

Huh?

Neo@

pre 3 godine

Ono kad hoćeš nešto da kažeš, a opet ti ne ide od ruke... Pomalo je Milica nerecita, da ne kažem nepismena, ali kako god. Devojka je zaista branila boje naše zemlje i ne treba je osuđivati za ovo.

Samo kazem....

pre 3 godine

Ko me nazove belim čovekom optužnicu ga za rasizam!!! A ona jeste crnkinja, i ona jeste druge NACIONALNOSTI i ne treba igrati za nas NACIONALNI tim!!!!

Legionar

pre 3 godine

Alo, bre, ljudi! Pogrešno je formulisala komentar,otvoreno je protiv učešća stranaca u reprezentaciji i tačka, šta ste se okomili na ženu koja je, za razliku od većine vas, nešto uradila za ovu zemlhu?! Ona je bila neoprezna, a vi mi se gadite, pljujete po nekome ko to nije zaslužio, bolje se i vi malo pogledajte u ogledalo! Ajmo sad, onajo botovski, udrite minuse!

maler

pre 3 godine

i sta je loše napisala?

dok nam neki talenti propadaju mi dovodimo strance.
sta je tu rasisticki?
rasisticki je ignorisati druge talente zbog jednog pojedinca

Mile protiv tranzicije

pre 3 godine

Ovde se radi o starom srpskom običaju da nije važno šta je rečeno nego ko je rekao.

Dakle, da ostavimo po strani lični sukob koji očigledno postoji između Milice Dabović i selektorke Marine Maljković, da osmotrimo problem košarkaški, tj. sportski.

Primećuje li neko katastrofalno stanje u domaćim ligama, nevezano koji sport je u pitanju, nebitno jesu li u pitanju muškarci ili žene?

Odbojka, košarka, fudbal, rukomet...?

Domaća takmičenja su svedena na treću evropsku ligu, više nismo ni druga.

Znam da mnoga deca po Srbiji treniraju, ima ih, isto tako znam da je zid pred njima previsok i da ga ogromna većina neće preskočiti što i nije nenormalno. Ali ako nekom i uspe, on je već u 18-oj, 19-oj, 20-oj godini u Španiji, Turskoj, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji...
Onda molimo Boga da ga tamo utreniraju, zaobiđu povrede i loš rad, da onda pokaže patriotizam i zaigra za reprezentaciju.

Paušalan rad, nebriga, nedostatak novca, šuljanje skauta i menadžera oko roditelja i njihove dece, dovelo je srpski sport u stanje da stvara poluproizvode.

Faza neokolonijalizam, nekolicina posrednika zarađuje, srpski klubovi i sport gube.

Regionalni centri uništeni, bez ambicija i sredstava, prestonički lobi samo sa jednim ciljem - stavio u izlog ponudu kao na trgu u Virdžiniji 1795-e.

Tu je problem. Moralisati o Milici Dabović, a moglo bi se bogami i o drugoj strani, je bespotrebno, to nije suština.

Moral je naslonjen na sport, a kod nas ga više nema.

ribolovac79@

pre 3 godine

Generalno, koja je svrha reprezentacije neke zemlje ako za nju igra drzavljanin/ka neke druge zemlje?
Ok za klubove, ali za reprezentaciju ne razumem?!

milan

pre 3 godine

NAZALOST,ONA JE U PRAVU.MNOGO NASIH IGRACICA ZBOG TAKVIH STVARI NE DOBIJE SVOJU SANSU.SVI SE U EKIPI UKLAPAJU JER JE IGRA EKIPNA.VEROVATNO BI SE I NEKA NASA KOSARKASICA ISTO UKLAPALA.DA BI UZEO NEKOG SA STRANE TAJ MORA DA BUDE 50 POSTO BOLJI OD DAMACE KOSARKICE A MISLIM I DA NIJE TAKO.

Јабучило

pre 3 godine

па и ти си странкиња која је играла за Српску репрезентацију а сад се буниш...
(Бурек са сиром, бре!, 16. novembar 2020 10:42)

Али је Српкиња.

Voja

pre 3 godine

Otkad je Iznogud rešio da nas obraduje svojom knjigom,javljaju se novi genijalci sa istom idejom.Samo moraće da pazi da zadovolji standarde koje zamenik postavio.Ali kad se vidi koliko je pametna i zrelo razmišlja,bez ikakvih predrasuda,nema sumnje da je dorasla zadatku.Kirjos da nam pozavidi.

my way

pre 3 godine

Milica je tvitovala sta je tvitovala, objasnila kako je objasnila i to je to. Vreme je da pustimo i Ivon i nju na miru. U ustavu Srbije stoji da je Srbija zemlja srpskog naroda i svih svojih drzavljana. Zakon predvidja osnove za sticanje srpskog drzavljanstva i jedan od osnova je interes Srbije. Necu da ponavljam sta sam pisao na prethodne clanke o tvitu i o samoj Ivon i plasmanu devojaka na EP. Ponovicu sada namerno samo to da izuzetno cenim Milicu zbog svega sto je kao kosarkasica i kapiten dala reprezentaciji.

Uroš

pre 3 godine

To vam je kao kad Stiven Ej Smit kuka zašto je belac izabran za trenera. Srbi su manje vredni od arfoamerikanaca po CNN-ovoj skali ljudskosti.

Vlad

pre 3 godine

Da probam da objasnim ono sto ona nije uspela. Sporno Je to sto je rekla "jos I crnkinja". Mislim da je htela time da podvuce ono strankinja a ne da zvuci rasisticki. Dakle ako imate Slovenca u timu "nije dobro" ali ako je jos Slovenac crn omg jer se podebljava onda to stranac.

znanje-imanje

pre 3 godine

Ajmo svi rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sad osmeh na lice. Dobro sada radimo test retardiranosti.
Od sledeće godine će zbog kvaliteta, novog doba a i borbe protiv seksizma ženske državne reprezentacije imati po jednog muškog člana.
Idemo sada rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sad još jači osmeh na lice. A sada odgovaramo na pitanje (nema prepisivanja!):
Da li je takva reprezentacija i dalje "ženska" reprezentacija? Ili nije više?

(E da - nije lako. Naročito ako ste mladi i bili izloženi laganju, lupetanju, indoktrinaciji i glupizaciji zvanoj "građansko vaspitanje". Ubacivanje nihilizma globalizma u neoformljene duše. Ipak - jednom se živi! Samo hrabro!) Dajte sve od sebe i zaokružite ili
DA ili NE

Dobro, vreme je isteklo. Idemo sada svi skupimo sve odgovore. Sad svi rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Ne, ne, skinite taj glupi osmeh sa lica. Idemo sada čitamo odgovore. Za svaki odgovor
DA
idemo svi plačemo plačemo plačemo. Da, mnogo smo tužni. Idemo još plačemo plačemo plačemo. Dokle da plačemo? Bojim se mnogo dugo... Šta da radimo?
Pa ajde ovako. Idemo svi rukice gore. Tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sada osmeh na lice. Dobro, sad radimo popravni test.
Već neko vreme postoji to da reprezentacija građana neke države ima u svom sastavu i one koji nisu njeni građani.
Idemo sada rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sad najjači osmeh na lice. A sada odgovaramo na pitanje:
Da li je to i dalje reprezentacija te države? Ili više nije?

jeremija

pre 3 godine

@AZagor
Sta radimo?Devojku koja je bila kapiten zlatne generacije,koja je svesno rizikovala probleme u svojoj Crnoj Gori zaigravsi za nas,koja se uvek kidala na terenu kao retko ko za reprezentaciju,vredjamo kao da je ubila nekog,i ne samo sad bukvalno ne postoji na javnoj sceni neko se toliko omalovazava kao ona,nazalost to se odrazilo i na njenu sestru,nasu najbolju igracicu,devojka igrala sa polomljenom rukom onomad,i zbog jednog nepotrebnog faula je izvredjana toliko da pas s maslom ne pojede.To sto u mnogim stvarima nema mere jeste posledica odrastanja sa nasilnim ocem,njegova tortura se odrazila i na brata,nije dilovao koks jer mu je dobro bilo i zivotu,ali to smo mi,tako i branimo Damira Dokica koji je rodjeno dete doveo do ivice samoubistva,neko zlo je u nama definitivno,koliko god se u komentarima pravimo tolerantni i osetljivi na satro rasizam,a realno da je neko drugi ovo izjavio bio bi podrzan,ali posto je u pitanju Dabovicka koje je ocigledno u velikim zivotnim problemima i unistene psihe ajde da je isutiramo jos vise dok je na dnu,valjda cemo se tako osetiti uzvisenije.

Mitropolit Jovan

pre 3 godine

Jaoj što volim ove poštenjačine koje se ovde razmeću jeftinom petparačkom demagogijom, optužujući ovu mladu damu za rasizam samo zato što je ženu crne boje kože nazvala crnkinjom?! Šta je trebala da kaže: "Ona belkinja sa crnom bojom kože"?! Mislim da je ovaj sveopšti odijum oko jedne najobičnije izjave ove naše zaslužne sportistkinje, izazvan nekim drugim animozitetima a ne zato što je izgovorila tu PROSKRIBOVANU REČ, crnkinja. Postavio bih pitanje svim ovim "čistuncima", da li bi pristali da im se ćerka uda ili sin oženi crnkinjom? Odgovor treba da daju sami sebi a, ako je odgovor negativan onda se radi o teškim rasistima, koji se "pokrivaju" jeftinim demagoškim poštapalicama i napadajući ljude koji imaju mišljenje i stav i ne stide se da ga iznesu.

Zox

pre 3 godine

A zasto može sportistkinja da se zabavlja sa političarem koji iza sebe ima mnogo afera na stetu zemlje, i sa kriminalnim dosijeom? Zasto se ne zabavla sa "obicnim" momcima a ne sa čovekom koji je nazalost tada bio predsednik KSSa?

Серби, народ најстарији!!!

pre 3 godine

@Серби, piše se "u pravu", a izjava je rasistička.
(rebro, 16. novembar 2020 10:27)
Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно. Изгуглај ако већ ниси учио у школи. Не трчи пред руду да не испаднеш много глуп као сад.

Nemanja

pre 3 godine

Nije naš narod nikoga porobljavao i tlačio pa da sad budemo rasistički nastrojeni. To što neke nacije svoju prljavu istoriju peru preko antirasne propagande ne treba nas da dotiče. Ne treba nam u reprezentaciji neko ko nije rođen u našoj državi,a pritom nema naše korene. Ali šta je tu je, sad nema nazad. Podrška za Anderson, samo da se u buduće ne ponavlja.

Poradi na pismenosti

pre 3 godine

"Samo se bzvz jos vise uvlaci u sopstvene nebuloze, potpuno je nebitna, zao ..."

Cinik, fantastično si se opisao.

Konstantin

pre 3 godine

O svrsishodnosti igranja stranaca u reprezentacijama može da se vodi opravdana diskusija, ali to ne menja na činjenici da je dotična primitivna, neobrazovana, nije u korak s vremenom, a vokabular i intelekt su joj na nivou prostaka iz bircuza.

Серби, народ најстарији!!!

pre 3 godine

Не волим је, много је проста али је овде тотално управу!

dejan

pre 3 godine

Milica je potpuno u pravu uostalom kakva je to reprezentacija jedne drzave kad u njoj igraju stranci.Znam da je mnogim drzavama to normalno ali ne moramo bas u svemu da ih pratimo.Uzimamo otpad drrzava koji ih nece ,njima nisu dobri zasto bi nama bili.

Legionar

pre 3 godine

Alo, bre, ljudi! Pogrešno je formulisala komentar,otvoreno je protiv učešća stranaca u reprezentaciji i tačka, šta ste se okomili na ženu koja je, za razliku od većine vas, nešto uradila za ovu zemlhu?! Ona je bila neoprezna, a vi mi se gadite, pljujete po nekome ko to nije zaslužio, bolje se i vi malo pogledajte u ogledalo! Ajmo sad, onajo botovski, udrite minuse!

Драган КНН

pre 3 godine

Странцима није мјесто у репрезентацији ! Који је њихов мотив да се боре за грб који носе ? Против сам и такмичара у појединачним спортовима џуду , рвању , ... Клубови су прича за себе . Милице , подршка !

Серби, народ најстарији!!!

pre 3 godine

@Серби, piše se "u pravu", a izjava je rasistička.
(rebro, 16. novembar 2020 10:27)
Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно. Изгуглај ако већ ниси учио у школи. Не трчи пред руду да не испаднеш много глуп као сад.

milan

pre 3 godine

NAZALOST,ONA JE U PRAVU.MNOGO NASIH IGRACICA ZBOG TAKVIH STVARI NE DOBIJE SVOJU SANSU.SVI SE U EKIPI UKLAPAJU JER JE IGRA EKIPNA.VEROVATNO BI SE I NEKA NASA KOSARKASICA ISTO UKLAPALA.DA BI UZEO NEKOG SA STRANE TAJ MORA DA BUDE 50 POSTO BOLJI OD DAMACE KOSARKICE A MISLIM I DA NIJE TAKO.

znanje-imanje

pre 3 godine

Ajmo svi rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sad osmeh na lice. Dobro sada radimo test retardiranosti.
Od sledeće godine će zbog kvaliteta, novog doba a i borbe protiv seksizma ženske državne reprezentacije imati po jednog muškog člana.
Idemo sada rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sad još jači osmeh na lice. A sada odgovaramo na pitanje (nema prepisivanja!):
Da li je takva reprezentacija i dalje "ženska" reprezentacija? Ili nije više?

(E da - nije lako. Naročito ako ste mladi i bili izloženi laganju, lupetanju, indoktrinaciji i glupizaciji zvanoj "građansko vaspitanje". Ubacivanje nihilizma globalizma u neoformljene duše. Ipak - jednom se živi! Samo hrabro!) Dajte sve od sebe i zaokružite ili
DA ili NE

Dobro, vreme je isteklo. Idemo sada svi skupimo sve odgovore. Sad svi rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Ne, ne, skinite taj glupi osmeh sa lica. Idemo sada čitamo odgovore. Za svaki odgovor
DA
idemo svi plačemo plačemo plačemo. Da, mnogo smo tužni. Idemo još plačemo plačemo plačemo. Dokle da plačemo? Bojim se mnogo dugo... Šta da radimo?
Pa ajde ovako. Idemo svi rukice gore. Tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sada osmeh na lice. Dobro, sad radimo popravni test.
Već neko vreme postoji to da reprezentacija građana neke države ima u svom sastavu i one koji nisu njeni građani.
Idemo sada rukice gore tapšemo tapšemo tapšemo. Dobro sad najjači osmeh na lice. A sada odgovaramo na pitanje:
Da li je to i dalje reprezentacija te države? Ili više nije?

Samo kazem....

pre 3 godine

Ko me nazove belim čovekom optužnicu ga za rasizam!!! A ona jeste crnkinja, i ona jeste druge NACIONALNOSTI i ne treba igrati za nas NACIONALNI tim!!!!

maler

pre 3 godine

i sta je loše napisala?

dok nam neki talenti propadaju mi dovodimo strance.
sta je tu rasisticki?
rasisticki je ignorisati druge talente zbog jednog pojedinca

Јабучило

pre 3 godine

па и ти си странкиња која је играла за Српску репрезентацију а сад се буниш...
(Бурек са сиром, бре!, 16. novembar 2020 10:42)

Али је Српкиња.

Modute1447xxty1781

pre 3 godine

Izjava je rasisticka i ja se stidim koliko su nam sportisti neobrazovani. Kod nas se samo losi djaci bave sportom, izgleda.
Mlada "dama" ne treba sad da lupa, nego treba da se izvini i da cuti, a novinari da rade svoje i da je provuku kroz blato. Ako ovo nije za blato, ne znam sta je.

Neo@

pre 3 godine

Ono kad hoćeš nešto da kažeš, a opet ti ne ide od ruke... Pomalo je Milica nerecita, da ne kažem nepismena, ali kako god. Devojka je zaista branila boje naše zemlje i ne treba je osuđivati za ovo.

Mitropolit Jovan

pre 3 godine

Jaoj što volim ove poštenjačine koje se ovde razmeću jeftinom petparačkom demagogijom, optužujući ovu mladu damu za rasizam samo zato što je ženu crne boje kože nazvala crnkinjom?! Šta je trebala da kaže: "Ona belkinja sa crnom bojom kože"?! Mislim da je ovaj sveopšti odijum oko jedne najobičnije izjave ove naše zaslužne sportistkinje, izazvan nekim drugim animozitetima a ne zato što je izgovorila tu PROSKRIBOVANU REČ, crnkinja. Postavio bih pitanje svim ovim "čistuncima", da li bi pristali da im se ćerka uda ili sin oženi crnkinjom? Odgovor treba da daju sami sebi a, ako je odgovor negativan onda se radi o teškim rasistima, koji se "pokrivaju" jeftinim demagoškim poštapalicama i napadajući ljude koji imaju mišljenje i stav i ne stide se da ga iznesu.

ribolovac79@

pre 3 godine

Generalno, koja je svrha reprezentacije neke zemlje ako za nju igra drzavljanin/ka neke druge zemlje?
Ok za klubove, ali za reprezentaciju ne razumem?!

jeremija

pre 3 godine

@AZagor
Sta radimo?Devojku koja je bila kapiten zlatne generacije,koja je svesno rizikovala probleme u svojoj Crnoj Gori zaigravsi za nas,koja se uvek kidala na terenu kao retko ko za reprezentaciju,vredjamo kao da je ubila nekog,i ne samo sad bukvalno ne postoji na javnoj sceni neko se toliko omalovazava kao ona,nazalost to se odrazilo i na njenu sestru,nasu najbolju igracicu,devojka igrala sa polomljenom rukom onomad,i zbog jednog nepotrebnog faula je izvredjana toliko da pas s maslom ne pojede.To sto u mnogim stvarima nema mere jeste posledica odrastanja sa nasilnim ocem,njegova tortura se odrazila i na brata,nije dilovao koks jer mu je dobro bilo i zivotu,ali to smo mi,tako i branimo Damira Dokica koji je rodjeno dete doveo do ivice samoubistva,neko zlo je u nama definitivno,koliko god se u komentarima pravimo tolerantni i osetljivi na satro rasizam,a realno da je neko drugi ovo izjavio bio bi podrzan,ali posto je u pitanju Dabovicka koje je ocigledno u velikim zivotnim problemima i unistene psihe ajde da je isutiramo jos vise dok je na dnu,valjda cemo se tako osetiti uzvisenije.

Vlad

pre 3 godine

Da probam da objasnim ono sto ona nije uspela. Sporno Je to sto je rekla "jos I crnkinja". Mislim da je htela time da podvuce ono strankinja a ne da zvuci rasisticki. Dakle ako imate Slovenca u timu "nije dobro" ali ako je jos Slovenac crn omg jer se podebljava onda to stranac.

Zox

pre 3 godine

A zasto može sportistkinja da se zabavlja sa političarem koji iza sebe ima mnogo afera na stetu zemlje, i sa kriminalnim dosijeom? Zasto se ne zabavla sa "obicnim" momcima a ne sa čovekom koji je nazalost tada bio predsednik KSSa?

srki

pre 3 godine

ja kao Srbin iz hrvatske ne mogu dobiti državljanstvo. A krsten sam, kumovao dosta puta.. itd. Ova, koliko vidim, nije ni zivela u Srbiji a verovatno ne zna ništa o običajima.

Huh?

Nemanja

pre 3 godine

Nije naš narod nikoga porobljavao i tlačio pa da sad budemo rasistički nastrojeni. To što neke nacije svoju prljavu istoriju peru preko antirasne propagande ne treba nas da dotiče. Ne treba nam u reprezentaciji neko ko nije rođen u našoj državi,a pritom nema naše korene. Ali šta je tu je, sad nema nazad. Podrška za Anderson, samo da se u buduće ne ponavlja.

neko

pre 3 godine

"Ja sam impulsivna, reagujem srcem, ne razmišljam glavom...", sve je rečeno na kraju vesti! Bitno da će uskoro da izađe autobiografija i da je krenulo samoreklamiranje! Da se razumemo, i ja sam protiv stranaca u reprezentaciji ali nisu bivši igrači kompetentni da se bave time!

Uroš

pre 3 godine

To vam je kao kad Stiven Ej Smit kuka zašto je belac izabran za trenera. Srbi su manje vredni od arfoamerikanaca po CNN-ovoj skali ljudskosti.

Valjevska podvala

pre 3 godine

Miličin problem je što je u njenoj glavi stranac=osoba druge boje kože.

Niko nema problema sa osobama druge boje, već je problem što se strancu dozvoljava da igra za reprezentaciju.
Zamislite sad kao da angažujemo npr Šengeliju da igra za nas. Ne bi imalo smisla, čovek nema veze sa Srbijom.
Ako nemamo dovoljno naših talenata, pa onda drugačija taktika i iskoristiti najbolje ono što imamo, a ne preko prečica dolaziti do rezultata. A ovamo kao kritikujete katarsku rukometnu reprezentaciju

веверица

pre 3 godine

"нисам ја расиста, само желим да истакнем да сам против црнаца и кинеза на првом месту, а потом и против свих осталих несрба."
добро, онда не само да си расиста, него си и нациста...
проблем је што се код нас у земљи ово не кажњава кривично и новчано. то мора да се промени.
ми једино нисмо успели да искажемо сопствени расистички потенцијал и природу јер овде нема обојених. али ево, чим се неко појави, типа мигранти, црнкиња у репрезентацији итд. одмах скочи празилук екипа. што кажу, импулсивно. неки да пљују, неки да бију, неки да прете...
више није 19. век. сад је ДВАДЕСЕТ И ПРВИ! морамо да схватимо да су нација и држава две различите ствари. ко то не може да схвати, тај је осуђен да живи у 19. веку са свим његовим примитивизмом, предрасудама, крвопролићима, страхотама, националним и верским ратовима.

Djordje P

pre 3 godine

ne razumem šta je loše rekla. devojka daje prednost domaćim igračicama i ja je u tome podržavam. time branimo domaću košarku
(lesa, 16. novembar 2020 10:15)

Jel toliko tesko da razumes ili se pravis lud/luda? Jednostavno: strankinje u reprezentaciji je nesto sto je otvoreno za raspravu, ali je ona dodala "i to jos crnkinja". Ne kontas ili ...? Taj deo nije OK, tako da nemoj sada da se pravis.

my way

pre 3 godine

Milica je tvitovala sta je tvitovala, objasnila kako je objasnila i to je to. Vreme je da pustimo i Ivon i nju na miru. U ustavu Srbije stoji da je Srbija zemlja srpskog naroda i svih svojih drzavljana. Zakon predvidja osnove za sticanje srpskog drzavljanstva i jedan od osnova je interes Srbije. Necu da ponavljam sta sam pisao na prethodne clanke o tvitu i o samoj Ivon i plasmanu devojaka na EP. Ponovicu sada namerno samo to da izuzetno cenim Milicu zbog svega sto je kao kosarkasica i kapiten dala reprezentaciji.

Iva

pre 3 godine

 (Јабучило, 16. novembar 2020 11:02) 

Sta znaci to da je Milica Srpkinja? Deklarativno? Digla je dva prsta i zatrazila drzavljanstvo kao i mnogi. Ona je rodjena u drugoj drzavi, dakle, strankinja je. Da li ima veca prava da igra od npr. nekog vojvodjanskog Madjara cija je jedina domovina Srbija? Mislim da ne. E, pa onda neka se ne buni protiv drugih strankinja! Sto se mene tice, Ivon je dobrodosla i zelim joj sve najlepse u reprezentativnoj karijeri.

Yeke

pre 3 godine

Pa, cekaj, zar i ti si nisi strankinja? Ni ti nisi rodjena u Srbiji. Sta je sa svim onim klinkama/klincima koji igraju za nacionalni tim, a rodjeni su u Bosni, Hrvatskoj, CG i pre toga Srbiju nisu ni videli, a kamoli ziveli u njoj? Zar to nisu stranci? Krvna zrnca su bitna, to sto neko jednostavno kaze "ja sam Srpkinja?!" Koja je razlika, ako ce jedna naturalizovana Amerikanka podjednako dobro da igra, odn. verovatno cak i bolje od ostalih saigracica? Pogledajte odbojku...medju najboljim igracicama su Bosanke. Da li je to OK, jer su Srpkinje iz Bosne, a zapravo nemaju nikakve druge veze s nasom zemljom? I ovo je takodje pogresno rasudjivanje, al' samo hocu da predocim koliko nisi u pravu.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Alo, bre, ljudi! Pogrešno je formulisala komentar,otvoreno je protiv učešća stranaca u reprezentaciji i tačka, šta ste se okomili na ženu koja je, za razliku od većine vas, nešto uradila za ovu zemlhu?! Ona je bila neoprezna, a vi mi se gadite, pljujete po nekome ko to nije zaslužio, bolje se i vi malo pogledajte u ogledalo! Ajmo sad, onajo botovski, udrite minuse!
(Legionar, 16. novembar 2020 11:10)

Neoprezna? Ne, prijatelju moj, Milica je rasista. Možeš se "vaditi" na neopreznost u živom govoru, a kad kucaš tvit, post, sms imaš dovoljno vremena da sve pročitaš pre nego sto pošalješ, je l' tako?

SubZero

pre 3 godine

'Nisam rasista, igrala sam u 20 zemalja' je isto kao da kažeš 'ne mogu biti rasista, imam drugara koji je crnac'

Možda ona lično nije rasista, ali je izjava rasističkog karaktera i potpuno je sramotna.

Podrška za Ivon.

Mile protiv tranzicije

pre 3 godine

Ovde se radi o starom srpskom običaju da nije važno šta je rečeno nego ko je rekao.

Dakle, da ostavimo po strani lični sukob koji očigledno postoji između Milice Dabović i selektorke Marine Maljković, da osmotrimo problem košarkaški, tj. sportski.

Primećuje li neko katastrofalno stanje u domaćim ligama, nevezano koji sport je u pitanju, nebitno jesu li u pitanju muškarci ili žene?

Odbojka, košarka, fudbal, rukomet...?

Domaća takmičenja su svedena na treću evropsku ligu, više nismo ni druga.

Znam da mnoga deca po Srbiji treniraju, ima ih, isto tako znam da je zid pred njima previsok i da ga ogromna većina neće preskočiti što i nije nenormalno. Ali ako nekom i uspe, on je već u 18-oj, 19-oj, 20-oj godini u Španiji, Turskoj, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji...
Onda molimo Boga da ga tamo utreniraju, zaobiđu povrede i loš rad, da onda pokaže patriotizam i zaigra za reprezentaciju.

Paušalan rad, nebriga, nedostatak novca, šuljanje skauta i menadžera oko roditelja i njihove dece, dovelo je srpski sport u stanje da stvara poluproizvode.

Faza neokolonijalizam, nekolicina posrednika zarađuje, srpski klubovi i sport gube.

Regionalni centri uništeni, bez ambicija i sredstava, prestonički lobi samo sa jednim ciljem - stavio u izlog ponudu kao na trgu u Virdžiniji 1795-e.

Tu je problem. Moralisati o Milici Dabović, a moglo bi se bogami i o drugoj strani, je bespotrebno, to nije suština.

Moral je naslonjen na sport, a kod nas ga više nema.

Yeke

pre 3 godine

Pa, cekaj, zar i ti si nisi strankinja? Ni ti nisi rodjena u Srbiji. Sta je sa svim onim klinkama/klincima koji igraju za nacionalni tim, a rodjeni su u Bosni, Hrvatskoj, CG i pre toga Srbiju nisu ni videli, a kamoli ziveli u njoj? Zar to nisu stranci? Krvna zrnca su bitna, to sto neko jednostavno kaze "ja sam Srpkinja?!" Koja je razlika, ako ce jedna naturalizovana Amerikanka podjednako dobro da igra, odn. verovatno cak i bolje od ostalih saigracica? Pogledajte odbojku...medju najboljim igracicama su Bosanke. Da li je to OK, jer su Srpkinje iz Bosne, a zapravo nemaju nikakve druge veze s nasom zemljom? I ovo je takodje pogresno rasudjivanje, al' samo hocu da predocim koliko nisi u pravu.

Akhenaton

pre 3 godine

"sve u svemu ako devojka nema nase korene onda ne treba ni da igra za nasu reprezentaciju!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zappex, 16. novembar 2020 10:18)"

Svi ljudi imaju iste korene.

bosko

pre 3 godine

Šteta igrala je super ali očigledno da ima nekih problema koje ne može da kamuflira. Piše knjigu o sebi u kojoj će verovatno ona biti super a ostali oko nje negativni. I ovo objašnjenje što je kao dala samo se upetljala još više. Ima veoma visoko mišljenje o sebi i verovatno smatra da bi trebalo da se pita za mnoge stvari.

Cvrle

pre 3 godine

Ne. Mislila si upravo ono što si rekla, tj. napisala. Sram te bilo. I selektorka i tim su uspešni. Devojka igra pod našom zastavom. Hvala joj do neba. A ti u rijaliti.

Zozo

pre 3 godine

Ostavimo po strani da li je Milica u pravu ili nije i da li je htela da kaže ovo ili ono ali je primetno da svi napadi dolaze u vreme kada se igraju bitne utakmice. Kao da želi da pomuti atmosferu u reperezentaciji i naškodi selektorki po cenu ispadanja naše (izgleda, ne i njene) reprezentacije.

only fools and horses

pre 3 godine

Nije uopšte bitno da li se neki stranac uklapa u igru i duh reprezentacije. Nije bitno ni koje je boje kože. Igranjem tih ljudi se gubi sama smisao reprezentativnih takmičenja. Neko može da godinama igra i živi u nekoj državi pa da mu ta zemlja postane drugi dom. Mogu da mu rodetelji budi odavde pa da oseća državu kao svoju. Ali igranje za državu u kojoj nisi nikad bio, sa kojom nemaš nikakve veze je potpuna glupost. Bez razlike što je to apsurdnim pravilima dozvoljeno. To onda nisu više reprezentativna takmičenja.

Arcibald

pre 3 godine

"Ja sam impulsivna, reagujem srcem, ne razmišljam glavom..."

Pa to je to. Ne razlikujes se ni malo od 98,5% Srba. Nista u glavi, ali utoliko vise bahacenje, primitivluk, agresivnost....

Zoran

pre 3 godine

Серби, piše se "u pravu", a izjava je rasistička.
(rebro, 16. novembar 2020 10:27)
Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно. Изгуглај ако већ ниси учио у школи. Не трчи пред руду да не испаднеш много глуп као сад.(Серби, народ најстарији!!!, 16. novembar 2020 11:07)
Jedino si ti glup u ovoj priči.

Milos

pre 3 godine

Stvarno verujem da devojka nije nikakav rasista, ali fali malo obrazovanja, da se formulisu misli. Njen tweet je apsolutno rasisticki. A inace, potpuno se slazem da za Srbiju ne treba da igraju stranci, al to je skroz druga tema.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Rođeni brat joj je uhvaćen sa 2 kg kokaina i dobio je 6 g. Ne smeta joj što ljude truju tim otrovom, a pogotovu omladinu, a smeta joj neka devojka koja igra za Srbiju? Meni tu nešto nije u redu.

tocka

pre 3 godine

Lepa devojka, i veliki borac dok je igrala za reprezentaciju. Šteta što joj fali kućnog vaspitanja i malo pameti da obuzda jezik. Ovo što je rekla ipak jeste rasizam i drago mi je da ljudi reaguju ovako kako reaguju, ima nade za nas.

P-76ers

pre 3 godine

Daniela Pejdž se uklopila fenomenalno, čak je bila bolja od mnogih...

A i njena porodica se više radovala pobedama Srbije, od nekih "naših" koje znam...

I danas mi je u sećanju njena porodica u dresovima i trenerkama reprezentacije Srbije...

Mislim da je i Ivona na dobrom putu da postane članica naših srca...

Indijanski darovatelj

pre 3 godine

Vama koji je pravdate, šta vama nije jasno u pogledu izjave koja je rasistička? Da se zadržala samo na tome da Srbiji ne trebaju stranci, jer ima dovoljno domaćih talenata, sve bi bilo uredu. Izjaviti da nam ne trebaju stranci i još crnci je isto kao da kažete da nam ne trebaju oni koji imaju madež na desnom obrazu, ili imaju smeđu boju kose, špicast nos i sl. To su izjave koje vređaju ljude po osnovu toga kako su rođeni, i sramota su za onoga ko ih daje.

Dzo

pre 3 godine

sve u svemu ako devojka nema nase korene onda ne treba ni da igra za nasu reprezentaciju!
(Zappex, 16. novembar 2020 10:18)
Kako to? Pa svi znamo da citav svijet ima nase korijene.

Boris Djordjevic

pre 3 godine

1. Nije igrala u raznim državama zbog altruizma, nego zbog para.
2. Nije ginula za državu, to je sramno reći, bez obzira na uspehe u reprezentativnoj karijeri.
3. Ako neko mora dodatno da objašnjava svoj tvit, znači da je tupav i da treba da ugasi nalog na Twitteru.
4. Nije uopšte objasnila zbog čega je rekla to što je rekla, već je samo trapavo objašnjavala da nije napisala to što jeste.
5. Kad se približi uspesima Maljkovićeve, onda će imati pravo da je kritikuje, a zbog napisanog o američkoj košarkašici, u svakoj normalnoj zemlji, morala bi da odradi bar 3 meseca u nekoj Covid bolnici ribajući podove

Stevan

pre 3 godine

Jaoj što volim ove poštenjačine koje se ovde razmeću jeftinom petparačkom demagogijom, optužujući ovu mladu damu za rasizam samo zato što je ženu crne boje kože nazvala crnkinjom?! Šta je trebala da kaže: "Ona belkinja sa crnom bojom kože"?! Mislim da je ovaj sveopšti odijum oko jedne najobičnije izjave ove naše zaslužne sportistkinje, izazvan nekim drugim animozitetima a ne zato što je izgovorila tu PROSKRIBOVANU REČ, crnkinja. Postavio bih pitanje svim ovim "čistuncima", da li bi pristali da im se ćerka uda ili sin oženi crnkinjom? Odgovor treba da daju sami sebi a, ako je odgovor negativan onda se radi o teškim rasistima, koji se "pokrivaju" jeftinim demagoškim poštapalicama i napadajući ljude koji imaju mišljenje i stav i ne stide se da ga iznesu.
(Mitropolit Jovan, 16. novembar 2020 17:01) #


Kao prvo- kad imas misljenje da je neko los ili nepodoban zato jer je crn- ti nisi covek koji ima petlju da kaze svoje mislienje, vec si pre svega rasista, to se zove tako i nikako drugacije. I Hitler je imao “petlju” da kaze i uradi ono sto misli- pa hajde sad da mu klicemo. Jesi li ti normalan sta si ovde napisao?
I drugo- niko nije rekao da za nekoga ko je crn ne smes da kazes koje je boje njegova koza.
Vec da ni na koji nacin ne smes da ga diskriminises i ogranicavas zbog toga.
Ona nju nije nazvala crnkinjom i nije to predmet rasprave... vec je to da je ona crna naglasila i navela kao jedan od razloga sto ne bi trebalo da igra za nas.

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Nije joj prvi ispad a ni poslednji verujem,ona je sebe odavno diskreditovala takvim izjavama koje nemaju nikakvu tezinu tako da je ona nebitna osoba u svakom pogledu,nevidim problem da ako neki stranac pa to bio i Amerikanac igra za nasu rep.ako pritom ostavi srce na terenu!.

SrBiCg86

pre 3 godine

Trazila je samo malo mediske paznje, nije rasista sigurno ali cura ima problem za zivcima, glavom. Ovo pricam zbog nekih ranijih stvari iz Herceg Novog

Бурек са сиром, бре!

pre 3 godine

па и ти си странкиња која је играла за Српску репрезентацију а сад се буниш...

shkafishkafnjak

pre 3 godine

Naravno da je to rasizam.Drugo je pitanje zasto se lako dobija nas pasos al ako je zbog napretka drzavnog tima to su opravdani razlozi u vecini zemalja.

farmakomafijas

pre 3 godine

Očekivao sam neki vid demanta, a ne još deskriptivniji rasizam.

Slažem se da stranci ne treba da igraju za druge zemlje, osim ako do državljanstva nisu došli na način na koji dolaze drugi građani. Sve drugo više liči na klupski nego na reprezentativni sport. Međutim, ovde treba staviti tačku, a ne dodatno uplitati boju kože ili nacionalnost, jer time izlazimo iz okvira gore pomenutog mišljenja...

Ivanbg

pre 3 godine

Ma nemojte pod parolom "koliko talentovane dece ima..." da pricate gluposti.

Kakve veze koliko talentovane dece ima? Deca ne igraju za A selekciju... tako da igracica ne uzima mesto nijednom detetu.
Drugo... ako je dete talentovano nece mu A selekcija biti poligon za razvoj, bar ne bi trebalo. :)
Igraju najbolji pa ako to gorepomenuto talentovano dete bude dovoljno kvalitetno i razvilo se individualno i igrom u klubu, igrace i za A selekciju reprezentacije.
Bez obzira sto zenska kosarka funkcionise malo drugacije ovo je jedina ispravna filozofija. Reprezentacija nikome ne duguje sansu i minute... svo dugujemo njoj. Tacka.

Sto se tice rasistickih izjava doticne... relano, tesko je ocekivati nesto drugo od nje. S obzirom na obrazovanje, karakter i desavanja poslednjih godina. Dobro je sto nije rekla nesto drugo.

Zamislite samo koliko posla ima lektor na toj "autobiografiji" :) Zasluzice honorar 200% :) A recenzent vec ne bi mogao da se snadje... ipak je to tabloidna knjiga.

Djoksa

pre 3 godine

@Серби, piše se "u pravu", a izjava je rasistička.
(rebro, 16. novembar 2020 10:27)
Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно. Изгуглај ако већ ниси учио у школи. Не трчи пред руду да не испаднеш много глуп као сад.
(Серби, народ најстарији!!!, 16. novembar 2020 11:07)
Nemoj ti nama "izguglaj" nego lepo ostavi link/ove kojima potkrepljuješ svoju tvrdnju. Inače tvoja tvrdnja vredi kao "časna pionirska reč". U pravu se uvek piše odvojeno isto kao i da li i je li. Ne samo zato što je to gramatički ispravno već i zato što kad bi smo ih pisali zajedno onda bi imali sasvim drugo značenje. Dali, više ne bi bilo pitanje već tvrdnja da smo nekog darovali. Jeli, isto ne bi bilo pitanje već konstatacija da smo se nahranili. Isto tako za "upravu" ljudi bi se mogli zbuniti da li možda misliš na neki upravni odnosno rukovodeći organ, odnosno zgradu ili kancelariju. Iz istog razloga je greška reći umesto zafaliti zahvaliti ako nešto nedostaje. Zato što zahvaliti ima već svoje značenje u smislu izraziti nekom svoju pohvalu zbog nekog dobrog dela.

C i n i k

pre 3 godine

Samo se bzvz jos vise uvlaci u sopstvene nebuloze, potpuno je nebitna, zao mi je sto ima takav stav o Ivon koja predstavlja ogromno pojacanje za SRB!
Dusmani nka laju ali SRB ce osvojiti medalju mozda i najsjajniju sa sve Ivon Anderson!

AZagor

pre 3 godine

Katai je izbacen iz LA Galaxy i US posto je njegova zena Twittovala po mom misljenju bezazleniju rasisticku izjavu od Milicine. Primili su momentalne osude od svih slojeva drustva. Katai se kao javna licnost zvanicno izvinio. Sta mi radimo u slucaju Milicinog Twitta? Razmisljamo da li da osudimo ili ne? Pozivamo je na TV da inkompetentna jos vise "objasni" sirim masama? Ne cenzurisemo mogucnost da se njen vrli glas cuje jos sire u auto-biografiji?
Interesantan napredak drustva...

vaxilar

pre 3 godine

Nije objasnila. Ne moze da objasni, moze da se izvini devojci i Srbiji. Mi nismo rasisti, ona je ovim ispadom poslala sliku kakvu niko ne zeli, a iskljucivo zbog sujete.

jsx

pre 3 godine

Серби, народ најстарији!!
"Upravu" moze da se pise zajedno, ali iskljucivo kao akuzativ reci "uprava". Generalno, nije smak sveta napraviti pravopisnu, stamparsku ili gramaticku gresku u komentaru koji se kuca na brzinu, pa cak ni ne znati da je pogresno, ali insistirati da je pogresno ispravno vec jeste tuzno.
Ja sam protiv pravila koje omogucava strance u reprezentaciji, ali ako takvo pravilo postoji, ne znam sto ga ne bismo koristili. A u svakom slucaju da li je crna, bela ili ljubicasta je nebitno. A neverovatno je da je uspela u "objasnjavanju" jos da uvredi Nemce (znam da je to naziv jednog od regiona, ali uglavnom ima pejorativno znacenje kad se kod nas upotrebljava)

new normal do propasti

pre 3 godine

Mlatite li mlatite. Ceo svet ima strance u svojim timovima. Tako imamo Nemce sa ruskim prezimenima, francuze sa srpskim itd, itd. Sve je to new normal (ma koliko to bilo neobično, ali brojanje krvnih zrnaca je prestalo, osim, naravno, u nebeskoj Srbiji). Meni je sve to bezveze, ali ko mene pita.

NADA

pre 3 godine

opet je ponovila crnkinja a ne jednostavno Amerikanka.Objasnjenje joj nije uverljivo.Ona cak i ne zasluzuje nase komentare.Ponosi se time da je igrala u 20 zemalja,a da pri tom nije savladala rasizam.Sluzi se uvredama kako bi sebe promovisala u vaznu facu i kako bi svoju frustraciju istresla na sasvim pogresnu stranu.

Neplivač

pre 3 godine

Ova me svaki put iznenadi svojom gluposcu...
(marko, 16. novembar 2020 10:47)

Zašto ste iznenađeni? Lepo je u poslednjoj rečenici rekla: ,,Ja ne razmišljam glavom!"

Miloš Ilić

pre 3 godine

Pošto joj pominju brata, dotični je 2016. uhapšen u Beogradu sa 2 kg kokaina i u međuvremenu je pravosnažno osuđen na 6 god.

Stranix

pre 3 godine

Izvin'te,je l ova cura radila neke korekcije na licu?
Skoro vidjeh njenu fotku i pomislih, da li je mozda Joker stigao u Beograd da snima novi dio o Betmenu.

Lala iz Banata

pre 3 godine

Posle umetničkog dela intelektualke Kie očekuje se da prva knjiga Milice Dabović postane novi best Celer u vitrinama supermarketa. Spisateljica je izjavila da nije rasista, odnosno rasistkinja, objašnjavajući svoju nedavnu kratku umetničku formu twit, jer gine za Srbiju, a da stvarno nije u redu da tamo neka Amerikanka i još da tamo neka crnkinja kvari kolorit reprezentacije. Da je kojim slučajem ova Amerikanka druge nijanse, kao što je bila prošla Amerikanka prave nijanse, sjajno bi se uklopila u kolorit tima i ne bi bilo kratke umetnićke forme.

dragojlo

pre 3 godine

ja mislim da je ona potajno zaljubljena u ovu Maljković
a ona je šutnula iz ekipe i ne može da se pomiri sa tim.A i vidi se iz njenih komentara da je teški egocentrik.

stoper4

pre 3 godine

Da si izostavila ono "pa još crnkinja" bilo bi sasvim ok, ne slažeš se da stranci igraju za reprezentaciju. Ali ovako je rasistički i džaba da se pravdaš.

rebro

pre 3 godine

@srki, to što si kršten je nevažno za državljanstvo. Ti si i dalje hrvatski državljanin bez dodira sa Srbijom. Ako živiš i radiš u Srbiji određeni broj godina onda mođeš da dobiješ trajni boravak, ali samo na osnovu tvoje tvrdnje da si Srbin ne možeš.

Crni Stanoje

pre 3 godine

Rekla je što je rekla. Upotrebila je one reči u tvitu. Jeste, borila se i ginula je za reprezentaciju i Srbiju, kao i ostale košarkašice reprezentacije. U tome nije izuzetak.
Ali one reči u tvitu ostavljaju gorki ukus. Možda ni sama nezna šta je rekla, možda je sve to napisala u frustraciji, možda je ljubomorna, ali je svejedno. Reči u tvitu su rasističke i primitivne. Kako bi Milica reagovala ako bi ona bila meta takvog rasističkog napada?
Nadam se da ima dovoljno dostojanstva da se izvine u novom tvitu.

rasista ne razume zasto to sto prica nije u redu

pre 3 godine

Pokazala je da je los sportista kao i los covek: "ima toliko 'nasih' devojaka koje bi izarale..." - pa kad se sport bude zvao 'Takmicenje u sovinistickim bljuvotinama' onda bi takve bile u prednosti!

pera

pre 3 godine

Dzabe njoj igrački kvaliteti kad je prosta i primitivna...
Uvek je privlačila paznju stvarima koje nemaju veze sa sportom...
Podrzavam selektorku..

ninepi

pre 3 godine

Marina Maljkovic je jedna od najstručnijih osoba u bilo kojoj profesiji u Srbiji. Vrlo dobro, odlicno zna šta radi, ima rezultate i ko je ova da komentariše i daje ovakve zlobne ocene. Zar baš nema šta drugo da radi? Svaka čast njoj, davala je svoj doprinos uspehu reprezentacije ranije, ali sada, a i ranije radi nešto suprotno, nešto idiotski čime briše svoj raniji doprinos. Žalosno. Puna podrška našoj selektorki. Gde bi nam bio kraj kad bi imali više, mnogo ovakvih ljudi kao Marina na raznim mestima.

Dusan K. Ilijenadin

pre 3 godine

Devojko, iskazivala si ambicije da se bavis sportskom pedagogijom. Moras da pazis sa pricas - mogucno je da si nekima, svojevremeno, bila cak i uzor. Poslednjih godina vodis takav zivot - po sopstvenom izboru, da vise ne bi mogla da budes pozitivan primer, bilo kome.
stalno istices da si provela godine u reprezentaciji. OK, hvala, ali ne smes da se ponasas tako kao da si zaboravila da si bila clan SRPSKE reprezentacije. Razmisljaj malo o svojim postupcima pre nego sto nesto uradis jer, posle nepromisljenosti dolaze kritike i osude, pravdanja i sto-sta drugo. Nemas vise 14-15 godina, ponasaj se u skladu sa svojim godinama i sve ce biti OK. Puno srece...

Sabre

pre 3 godine

Ono kad glupa osoba pokusava da se izvuce nevesto. Samo kazi jesam rasista al onaj benigni pricacu gadosti ali ne bih nista nikad uradila i sve kul. Tj nije uopste kul, ali makar je manje blamantno od ovoga.

Jug Bogdan

pre 3 godine

"Синко немој да паметујеш много, може да се пише и заједно." Blago tvojoj učiteljici.

Logika

pre 3 godine

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (lesa, 16. novembar 2020 10:15)


Menja tezu jer je izvukla ("patriotski") zakljucak iz rasisticke premise. Takodje je nejasno kod njene izjave sta je to sto konstituise "talenat u Srbiji", s obzirom na to da je ova Afrikanka nas drzavljanin i da se nalazi u Srbiji, i s obzirom na cinjenicu da su mnogi reprezentativci Srbije ili odrasli u stranoj zemlji (tih ima koliko hocete) ili su trenutno van nje (npr Djokovic); ili se mozda izjava odnosi na etnicke osobine (srpske) sto iskljucuje svaku nasu pobedu u kojoj je ucestvovao pripadnik manjine bilo u timu ili solo.

Nastavnik fizickog

pre 3 godine

@Драган КНН - eto Ivon se borila svim srcem i donela nam Evropsko Prvenstvo a fudbaleri sve veci Srbin od Srbina ispadaju is svih takmicenja onako srcem. Podrska za Ivon!

realista

pre 3 godine

Mico haubico, najbolje da ne pises i da ne pricas javno. To sta si ti mislila, a sta napisala, ni ti sama ne razumes. Pink-Happy imaju nonstop otvorene pozicije za posao. Takoreci rad od kuce. Placena si masno, ne placas hranu, racune.... Cak se nekad i glasa za tebe. Sta ce tebi drugo u zivotu. Pisanje? Ma ne muci glavicu...

dule

pre 3 godine

"Ja sam impulsivna, reagujem srcem, ne razmišljam glavom..."

Ovo za srce bi još i mogli da diskutujemo, ali ovo za glavu je apsolutno tačno.

Vlasta Skokoglavac iz Kozjaka

pre 3 godine

Stavi sledeći put prst na čelo pre nego što baciš reči u vetar. Nije sve ono što misliš pametno i reći.

Mare

pre 3 godine

Čist primer kada neko umisli da je mnogo bitan i umesto da se lepo izvini ona ponovo objašnjava isto.I na kraju dodaje da piše knjigu. Verujem da će joj baš biti čitana knjiga... teško, društvo ne voli rasističke izjave a posebno kada se umesto izvinjenja ponovi isto... Očigledno ne konta ništa...

Back in Black

pre 3 godine

Pa rasisticki je mozgu zato sto si naglasila da je crnkinja a još si stavila ono "pa još crnkinja"Što se nisi bunila.kada je igrala Danijel Pejdz?A da tada si i ti igrala pa nije bio problem.A i Pejdz nije crna.

Pero

pre 3 godine

Ćurka. Ne zbog ovog tvita konkretno, već onako, takav utisak odaje. Nedostatak obrazovanje, pogrešne odluke, (ispod)prosečna inteligencija, ishitrene izjave. Ni ne može biti drugačije.

Miloš Ilić

pre 3 godine

Ono kad hoćeš nešto da kažeš, a opet ti ne ide od ruke... Pomalo je Milica nerecita, da ne kažem nepismena, ali kako god. Devojka je zaista branila boje naše zemlje i ne treba je osuđivati za ovo.
(Neo@, 16. novembar 2020 12:22)

Kada braniš boje naše zemlje, Srbija je to ovako rešila: ako osvojiš medalju, sleduje ti određena nagrada od Saveza (medalju si već dobila posle pobede), stigne ti pohvala od ministra ili predsednika, a posle 40 god. života imaš pravo na sportsku penziju. Za rasizam od normalnog sveta dobiješ osudu. Je l' sad malo jasnije?

Voja

pre 3 godine

Otkad je Iznogud rešio da nas obraduje svojom knjigom,javljaju se novi genijalci sa istom idejom.Samo moraće da pazi da zadovolji standarde koje zamenik postavio.Ali kad se vidi koliko je pametna i zrelo razmišlja,bez ikakvih predrasuda,nema sumnje da je dorasla zadatku.Kirjos da nam pozavidi.

LudZbunjenNormalan

pre 3 godine

Svi osnovci znaju frazu: "Ispeci, pa reci!". Ovo je pogotovo vazno ako ste javna licnost, ciji stav moze da ima uticaj na sire narodne mase...

Poradi na pismenosti

pre 3 godine

"Samo se bzvz jos vise uvlaci u sopstvene nebuloze, potpuno je nebitna, zao ..."

Cinik, fantastično si se opisao.

Stevan

pre 3 godine

Zao mi je lektora i recenzenta koji ce raditi na njenoj ‘knjizi’, manje posla bi imali u rudniku soli... koliki god da im bude honorar, bice malo.

nepopravljivi optimista

pre 3 godine

Stvarno verujem da devojka nije nikakav rasista, ali fali malo obrazovanja, da se formulisu misli. Njen tweet je apsolutno rasisticki. A inace, potpuno se slazem da za Srbiju ne treba da igraju stranci, al to je skroz druga tema.
(Milos, 16. novembar 2020 12:19)

Tako je, zadnja namera verovatno nije postojala, ali odrastao covek treba da razmislja o tome sta govori i o posledicama svojih reci. Evo, ja rekla nekom u lice da je nosat i glup, sta da radim, to sam ja, ja sam impulsivna, bla, bla.. I sad taj sto je nosat i neinteligentan treba da trpi sto je takav, a ja koja sam impulsivna i doduse isto tako neinteligentna cim mogu takve stvari da govorim i pisem ne treba da imam ikakve posledice zbog toga.

Richard Harrow

pre 3 godine

Devojka ne zna celu recenicu da sastavi. Klasican primer glasne, neobrazovane osobe koja previse prica. Dogodine verovatno Parovi, Zadruga...

farmakomafijas

pre 3 godine

Očekivao sam neki vid demanta, a ne još deskriptivniji rasizam.

Slažem se da stranci ne treba da igraju za druge zemlje, osim ako do državljanstva nisu došli na način na koji dolaze drugi građani. Sve drugo više liči na klupski nego na reprezentativni sport. Međutim, ovde treba staviti tačku, a ne dodatno uplitati boju kože ili nacionalnost, jer time izlazimo iz okvira gore pomenutog mišljenja...

Nick

pre 3 godine

Pa dobro sada se vidi zasto je to napisala. Pa uskoro izlazi autobiografija zar ne hahaha. Ja sam bas da igraju i stranci pa ti Ameri i Evropljani su nam decenijama uzimali sve sto valja pa malo i mi sada njima da vratimo. Svako ko hoce da igra srcem za Srbiju je dobro dosao. Gledao sam ovu malu ubi se na utakmicama kao da je ovde rodjena naspram nekih sportista kojima reprezentacija dodje kao neka muka koju treba da odrade.

Konstantin

pre 3 godine

O svrsishodnosti igranja stranaca u reprezentacijama može da se vodi opravdana diskusija, ali to ne menja na činjenici da je dotična primitivna, neobrazovana, nije u korak s vremenom, a vokabular i intelekt su joj na nivou prostaka iz bircuza.