Ponedeljak, 12.09.2005.

11:15

Ko predstavlja SCG

Srbija i Crna Gora će biti jedina zemlja koju na Generalnoj skupštini UN neće predstavljati premijer ili predsednik.

Izvor: B92

Ko predstavlja SCG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Бата

pre 18 godina

Drzava-papazijanija, kao sto je bila Jugoslavija, kao sto je bio "srpskohrvatski" jezik, latinica, Vuk, svaciji jezici, itd. Sve genijalna "resenja" koja su izvorno nasa -- e to je talenat! Sve samo da ne bude srpsko. I sve silom, silom, a nikako milom, i na koncu sve -- pukne (jer je prezrelo).

M.S. Mraovic

pre 18 godina

KAKVA BRUKA I SRAMOTA!!! Ovakvo ponasenje predsednika Drzavne Zajednice je toliko nisko i glupo da je bolje da nije otisao u UN da nas tamo bruka i jos vise ponizava. G. Marovic je odbio da raspise izbore za Skupstinu SCG, umesao svoje prste i u Pancir aferu, i sad ovo. Djukanovic je savetnik Marovica i sve je sracunato da se Srbija obruka do najnizeg nivoa, drukcije receno savez Marovic-Djukanovic je dosao do izrazaja i to otvoreno. Trebalo bi odmah: Raspustiti Skupstinu SCG, smeniti predsednika Marovica i raspisati nove izbore Zajednice. Ovim potezom Svetozar Marovic je naneo veliku sramotu drzavi i mora da ode. Pokusaj Djukanovica da stvari neki "savez ravnopravnih i nezavisnih drzava" treba onemoguciti i priterati ga da vec jednom ide na svoj Referendum koga se on plasi najvise, sta ako neuspe? Dole Marovic..... hvala na prostoru.

Pasha of Belgrade

pre 18 godina

Bilo bi glupo i da idu u ime SCG, kad je pomenuta tvorevina samo provizorijum. Da li ste primetili da su Spanci napisali da igraju Espanja i Serbija (fudbal) a Italijani da igraju Italija i SCg, ali su pored imena nasih igraca (odbojka) stavili crvrno-plavo-belu trobojku sa dvoglavim orlom, cetiri ocila i krunom - dakle, srpsku. Ne verujem da je u pitanju zavera ove dve zemlje protiv SCG (ili samo CG), nego, brate, niko vise ne moze da nas uhvati ni za glavu ni za rep ko smo i sta smo. Aferim.

Lala Sivac

pre 18 godina

Mislim da je Vuk Draskovic najbolje resenje jer ima iskustva sa takvim stvarima i poznaje veliki broj diplomata sirom sveta.

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

Ko ga bi predstavljao Marović u Njujorku. Srbiju sigurno ne, kao ni dosada. Možda bi bilo najbolje da tamo odu i Vujanović i Djukanović i Krivokapić, bez ikoga iz Srbije, valjda bi se tada osjećali ravnopravnim i neugroženim od velikosrpskog šovinizma.Neki od novinara, čini mi se jedan od braće Cerović, rekao je otprilike ovako: Svi će se nacionalizmi zaboraviti pri crnogorskom kad na njega dodje red. A vi gospodo Srbi, prihvatite njihov demokratski, bratski predlog o savezu dvije nezavisne države pa ponovo pokucajte na vrata svih medjunarodnih institucija za prijem. A što se tiče saveza država isti možete napraviti sa bilo kojom drugom državom u Evropi ili na svijetu. Biće sigurno korektniji od od onog koji vam nudi ovdašnji politički establišment

vasilije knezevic

pre 18 godina

Ko predstavlja SCG?
Za gore naznacenu zajednicu SCG, UN ustvari ne postoji. Ta organizacija je postala nesto drugo nego sto je zamisljena formiranjem i skoro 50 godina postojanja. Ona je, na kraju, postala orudje onih koji hoce da svoje interese pokazu kao demokratske i humane. Prema tome neka situacija bude i znak bojkotovanja UN od strane onih koji su tu organizaciju gledali kao svjetsku pozornicu pravde i ravnopravnog dogovaranja. To vise ne postoji i ne treba napominjati pojedinosti kao dokaze. Sa druge strane SCG je dobila svoje ime od strane onih koji su ucestvovali u rascjepu maticne drzave Jugoslavije.
Ne postize se napredak stalnim svadjama izmedju dva dijela te izmisljene drzave. Sa kakvim namjerama se ocekuje pridruzavanje vecoj zajednici (EU) kada se jedna tako mala tvorevina ne moze da ocuva. Ne postoji istoriski dokumenat koji moze da dokaze udruzivanje kolonijalnih posjeda u centralnoj osvajackoj imperiji. Otvorite oci!

Beka

pre 18 godina

Radi potpune informacije, za sve koji su trebali doci rezervisani su hoteli (ne jeftini), koji se mogu otkazati, ali se pare ne vracaju. Tako su pare ipak potrosene, a delegacije nema. U pitanju je nekoliko desetina hiljada $$$. U poslednji momenat su otkazali Marovic i Tadic.
Draskovicev hotel (Four Season), kosta dnevno oko $3000, a Vuk ce u NY biti 2 nedelje.
Odluka da li ce da idu ili ne, ne bi smela biti prepustena pojedincima, pa ni regrute niko ne pita bi li u vojsku.

Gorica

pre 18 godina

Opet se vraćamo na staro. Nije bitno da li treba ili ne treba da se ode u Ujedinjene Nacije na zasedanje. Bitno je da zarad jeftinih i kratkoročnih političkih poena naši predsednici, i Tadić i Marović, ne žele da idu u Njujork. Sutra će to odmah kao negativan poen da se pripiše vladajućoj koaliciji. Ali, kao što rekoh, već vidjeno, tako da više ne izaziva nervozu i bes već samo razočarenje u male ljude koji misle da su veliki.

Vitez Koja

pre 18 godina

JAAAAAOOOOOOO!!! Ovo je bas nevidjena sramota. Nije da su UN toliko mocne, ali ipak je to i danas jedini globalni forum za razgovore, pregovore, sporazume i vazne odluke. Pogotovo sto su kakve takve UN opstale i pored kriza 60 godina. Bez prisustva na vrhu, mi sami sebe stavljamo u drugi plan. Ministri pricaju sa ministrima, a sefovi drzava i vlada sa sefovima drugih drzava i vlada. A za nas su UN bas posebno vazne i zbog Kosova i mnogo toga drugog. Zaista me po ko zna koji put uvek nanovo razocara nasa vlast. I jos jedno pitanje. Ako dajete informacije, dajte je u potpunosti. Naime, hocu da znam ko to nije dao Vujanovicu da ide? Tadic? Kostunica? Draskovic? Kakve su to gluposti? Ako je hteo covek da ide, trebalo je da ide. Stvarno svasta!

smehotres

pre 18 godina

Ovo je prevrsilo svaku meru. Stvarno ne znam kako Labus trpi sve ovo. Crnogorci su prvi kada se uzimaju plate i kada treba da se prodaje vojna imovina ne bi li jos nesto uzeli od Srbije, a kada treba nesto konkretno da se radi, onda ih nigde nema.

Slavica- Pozega

pre 18 godina

Jos jedan potez Crne Gore u miniranju drzave. Ovo je velika neozbiljnost i neodgovornost Marovica. Ne mogu vise uzimati sve od drzave a nista ne ciniti za istu.

adam

pre 18 godina

Da se mi razumemo, nije Crna Gora trazila samostanost vec je trazila da i u delegaciji zajednicke drzave bude i predstavnik Crne Gore - Filip Vujanovic. Sto je nekako skroz i normalno. Srbija je imala primedbi, sto opet i nije njena stvar, bas me briga ko predstavlja Crnu Goru. A Marovic je odgovorno i trezveno ( prema obe clanice federacije) odbio da ide ako nema predstavnika obe zemlje clanice zajednice koju bi on tamo trebalo da predstavlja. Zanimljivije je da sad neko osipa paljubu po Marovicu, a u isto vreme nije zadovoljan kadrovskim resenjem Crne Gore ... sto se toga tice montenigersi su u pravu.

Lale Pancevo

pre 18 godina

I ova situacija i nasi maniri lepo govore o samoj Srbiji. Da je delegacija sa Vujanovicem, a bez Tadica, smatrali bi normalnim da se bunimo. Posto je obrnuto, smatramo normalnim da se Crnogorci ne bune. Srbija smatra da je pravicno samo ono sto nama odgovara. Zbog toga oni i nece sa nama. Ni Kosovo, ni Hrvatska, ni niko.

Victor

pre 18 godina

Jedanput Mesic rece "ja sam svrsio posao, rasturio sam Jugoslaviju" nakon ove sulude odluke gospodina Marovica ne bih me iznenadilo da on izjavi "ja sam svrsio posao i rasturio zajednicu S.C.G. Jadni smo ti mi.

Olja,Uzice

pre 18 godina

Krajnje je vreme da Srbija postane prava i ozbiljna drzava i da zaista pocnemo sami sebe da predstavljamo u svetu. I pored cinjenice da 95% finansiramo Drzavnu zajednicu, moramo da trpimo ovakve ucene i stetu zbog neucestvovanja na veoma bitnim sastancima. Gradjani Srbije treba da shvate da nam ta "zajednica" ne donosi nista dobro i da treba da nestane sto pre.

Darko, Valjevo

pre 18 godina

Sramota je sta je nasa namucena drzava dozivela, da nema ko da je predstavlja na g. skupstini UN. Tesko je poverovati da ni premijer niti predsednik "ne zele" da idu na generalnu skup[tinu UN. Mislim da je krajnje vreme da se nase dve drzavice razdvoje posto vidim da to vec odavno ne funkcionise kako treba...

maja

pre 18 godina

Sta onda uopste predstavlja ta zajednica SCG kada nema jednog coveka koga bi poslala na izuzetno bitan dogadjaj? Sramota je to sto ocekujemo nesto a ne pruzamo nista! Prilike postoje samo ih treba iskoristiti! Politicarima bi bolje bilo da se uozbilje i pocnu da rade u korist svoje zemlje i svojih gradjana, nego sto se prepucavaju oko imaginarne zajednice!

Dositej

pre 18 godina

Ovo lepo govori o nama. Niko nije bio ni u Aušvicu, za cunami nas je bolelo uvo, Katrinu su "zaslužili", niko nije bio ni u Madridu na sahrani žrtava napada na voz, ali zato očekujemo da svima krvare srca zbog Kosova i patnji nebeskog naroda, koji pati uvek više i dublje od ostalih, prizemnih, ljudi.
Mi smo jedno neobrazovano i nesvesno društvo, vrlo iskvareno posle perioda kada se zarađivalo neradom a zatim gurnuto u nacionalizam, klerikalizam i nekakvu izvitoperenu tradiciju, i gde od morala, i to elementarnog, nije ostalo ništa. Da ne pričam o saosećanju za druge. Ali, i šta da očekuješ od društva gde je 3 miliona ljudi završilo najviše osnovnu školu, a od njih pola ni toliko. Još smo i dobri.
Od takvog društva stvarno ništa dobro ne očekujem, pa ni to da izabrani predstavnici umeju da prepoznaju šta se u svetu smatra važnim događajem, pa da se i oni tamo pojave.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Potvrdjuje se ona izreka da smo "zemlja čuda". Mada bi više pristajalo "zemlja čudovišta", shodno ovom zadnjem potezu G-dina Marovića. Jer šta drugo reći u situaciji, kada najviši državni funkcioneri, teraju šegu i kapric na tako visokom novou, zarad sitnih, dnevno poilitičkih intriga. Prosto je neverovatno koliko neodgovornosti ima u našim "izabranicima". I, sa koliko sadomazohizma ovaj narod može da trpi takve parazite. Zaista je neshvatljiv postupak gospodina Marovića, koji ovako niskim udarcima pokušava da minira državu koja ga, uslovno rečeno, hrani. Crna Gora po svaku cenu ??!! Kao da im neko brani da se "cepaju" ili otcepljuju, svejedno. Preko Olimpa do Menhetna. Neozbiljno. Do bola, kako bi se reklo u beogradskom žargonu.

Sladjana

pre 18 godina

Dakle, oni stvarno nisu normalni! Nažalost, to ponašanje ne govori o nama nego o političarima. Pitam se da li postoji ijedna đavolja stvar oko koje mogu kao ljudi da sednu i dogovore se. Mislim da im je vreme isteklo, jer se ponašaju neozbiljno i neodgovorno!

mama ludaca

pre 18 godina

Mozda nije politicki, a ni diplomatski, ali je svakako efikasan nacin da nekog naterate da uradi ono sto mu je obaveza, bez dodatnih ucenjivanja: zavrnete dotok novca na licne i zajednicke racune.
Dakle, iz nasih izvora nema dotacija, plata i ostalih nameta. Ili neka neposlusne placa Mile Dragic ili neko slican ko ima puno para i zajednicke interese.

Matoro Zakeralo

pre 18 godina

To bi sve i moglo da bude OK, ali kljucno pitanje je iz kog izvora se ta 'delegacija' finansira. Nemam nista protiv da CG svoju buducnost vidi kako je vidi, ali imam mnogo protiv toga da se to finansira parama srpskih poreskih obveznika!

mama ludaca

pre 18 godina

Mozda nije politicki, a ni diplomatski, ali je svakako efikasan nacin da nekog naterate da uradi ono sto mu je obaveza, bez dodatnih ucenjivanja: zavrnete dotok novca na licne i zajednicke racune.
Dakle, iz nasih izvora nema dotacija, plata i ostalih nameta. Ili neka neposlusne placa Mile Dragic ili neko slican ko ima puno para i zajednicke interese.

Sladjana

pre 18 godina

Dakle, oni stvarno nisu normalni! Nažalost, to ponašanje ne govori o nama nego o političarima. Pitam se da li postoji ijedna đavolja stvar oko koje mogu kao ljudi da sednu i dogovore se. Mislim da im je vreme isteklo, jer se ponašaju neozbiljno i neodgovorno!

Dositej

pre 18 godina

Ovo lepo govori o nama. Niko nije bio ni u Aušvicu, za cunami nas je bolelo uvo, Katrinu su "zaslužili", niko nije bio ni u Madridu na sahrani žrtava napada na voz, ali zato očekujemo da svima krvare srca zbog Kosova i patnji nebeskog naroda, koji pati uvek više i dublje od ostalih, prizemnih, ljudi.
Mi smo jedno neobrazovano i nesvesno društvo, vrlo iskvareno posle perioda kada se zarađivalo neradom a zatim gurnuto u nacionalizam, klerikalizam i nekakvu izvitoperenu tradiciju, i gde od morala, i to elementarnog, nije ostalo ništa. Da ne pričam o saosećanju za druge. Ali, i šta da očekuješ od društva gde je 3 miliona ljudi završilo najviše osnovnu školu, a od njih pola ni toliko. Još smo i dobri.
Od takvog društva stvarno ništa dobro ne očekujem, pa ni to da izabrani predstavnici umeju da prepoznaju šta se u svetu smatra važnim događajem, pa da se i oni tamo pojave.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Potvrdjuje se ona izreka da smo "zemlja čuda". Mada bi više pristajalo "zemlja čudovišta", shodno ovom zadnjem potezu G-dina Marovića. Jer šta drugo reći u situaciji, kada najviši državni funkcioneri, teraju šegu i kapric na tako visokom novou, zarad sitnih, dnevno poilitičkih intriga. Prosto je neverovatno koliko neodgovornosti ima u našim "izabranicima". I, sa koliko sadomazohizma ovaj narod može da trpi takve parazite. Zaista je neshvatljiv postupak gospodina Marovića, koji ovako niskim udarcima pokušava da minira državu koja ga, uslovno rečeno, hrani. Crna Gora po svaku cenu ??!! Kao da im neko brani da se "cepaju" ili otcepljuju, svejedno. Preko Olimpa do Menhetna. Neozbiljno. Do bola, kako bi se reklo u beogradskom žargonu.

Matoro Zakeralo

pre 18 godina

To bi sve i moglo da bude OK, ali kljucno pitanje je iz kog izvora se ta 'delegacija' finansira. Nemam nista protiv da CG svoju buducnost vidi kako je vidi, ali imam mnogo protiv toga da se to finansira parama srpskih poreskih obveznika!

maja

pre 18 godina

Sta onda uopste predstavlja ta zajednica SCG kada nema jednog coveka koga bi poslala na izuzetno bitan dogadjaj? Sramota je to sto ocekujemo nesto a ne pruzamo nista! Prilike postoje samo ih treba iskoristiti! Politicarima bi bolje bilo da se uozbilje i pocnu da rade u korist svoje zemlje i svojih gradjana, nego sto se prepucavaju oko imaginarne zajednice!

Darko, Valjevo

pre 18 godina

Sramota je sta je nasa namucena drzava dozivela, da nema ko da je predstavlja na g. skupstini UN. Tesko je poverovati da ni premijer niti predsednik "ne zele" da idu na generalnu skup[tinu UN. Mislim da je krajnje vreme da se nase dve drzavice razdvoje posto vidim da to vec odavno ne funkcionise kako treba...

Slavica- Pozega

pre 18 godina

Jos jedan potez Crne Gore u miniranju drzave. Ovo je velika neozbiljnost i neodgovornost Marovica. Ne mogu vise uzimati sve od drzave a nista ne ciniti za istu.

Victor

pre 18 godina

Jedanput Mesic rece "ja sam svrsio posao, rasturio sam Jugoslaviju" nakon ove sulude odluke gospodina Marovica ne bih me iznenadilo da on izjavi "ja sam svrsio posao i rasturio zajednicu S.C.G. Jadni smo ti mi.

Olja,Uzice

pre 18 godina

Krajnje je vreme da Srbija postane prava i ozbiljna drzava i da zaista pocnemo sami sebe da predstavljamo u svetu. I pored cinjenice da 95% finansiramo Drzavnu zajednicu, moramo da trpimo ovakve ucene i stetu zbog neucestvovanja na veoma bitnim sastancima. Gradjani Srbije treba da shvate da nam ta "zajednica" ne donosi nista dobro i da treba da nestane sto pre.

adam

pre 18 godina

Da se mi razumemo, nije Crna Gora trazila samostanost vec je trazila da i u delegaciji zajednicke drzave bude i predstavnik Crne Gore - Filip Vujanovic. Sto je nekako skroz i normalno. Srbija je imala primedbi, sto opet i nije njena stvar, bas me briga ko predstavlja Crnu Goru. A Marovic je odgovorno i trezveno ( prema obe clanice federacije) odbio da ide ako nema predstavnika obe zemlje clanice zajednice koju bi on tamo trebalo da predstavlja. Zanimljivije je da sad neko osipa paljubu po Marovicu, a u isto vreme nije zadovoljan kadrovskim resenjem Crne Gore ... sto se toga tice montenigersi su u pravu.

smehotres

pre 18 godina

Ovo je prevrsilo svaku meru. Stvarno ne znam kako Labus trpi sve ovo. Crnogorci su prvi kada se uzimaju plate i kada treba da se prodaje vojna imovina ne bi li jos nesto uzeli od Srbije, a kada treba nesto konkretno da se radi, onda ih nigde nema.

Lale Pancevo

pre 18 godina

I ova situacija i nasi maniri lepo govore o samoj Srbiji. Da je delegacija sa Vujanovicem, a bez Tadica, smatrali bi normalnim da se bunimo. Posto je obrnuto, smatramo normalnim da se Crnogorci ne bune. Srbija smatra da je pravicno samo ono sto nama odgovara. Zbog toga oni i nece sa nama. Ni Kosovo, ni Hrvatska, ni niko.

Vitez Koja

pre 18 godina

JAAAAAOOOOOOO!!! Ovo je bas nevidjena sramota. Nije da su UN toliko mocne, ali ipak je to i danas jedini globalni forum za razgovore, pregovore, sporazume i vazne odluke. Pogotovo sto su kakve takve UN opstale i pored kriza 60 godina. Bez prisustva na vrhu, mi sami sebe stavljamo u drugi plan. Ministri pricaju sa ministrima, a sefovi drzava i vlada sa sefovima drugih drzava i vlada. A za nas su UN bas posebno vazne i zbog Kosova i mnogo toga drugog. Zaista me po ko zna koji put uvek nanovo razocara nasa vlast. I jos jedno pitanje. Ako dajete informacije, dajte je u potpunosti. Naime, hocu da znam ko to nije dao Vujanovicu da ide? Tadic? Kostunica? Draskovic? Kakve su to gluposti? Ako je hteo covek da ide, trebalo je da ide. Stvarno svasta!

Gorica

pre 18 godina

Opet se vraćamo na staro. Nije bitno da li treba ili ne treba da se ode u Ujedinjene Nacije na zasedanje. Bitno je da zarad jeftinih i kratkoročnih političkih poena naši predsednici, i Tadić i Marović, ne žele da idu u Njujork. Sutra će to odmah kao negativan poen da se pripiše vladajućoj koaliciji. Ali, kao što rekoh, već vidjeno, tako da više ne izaziva nervozu i bes već samo razočarenje u male ljude koji misle da su veliki.

Beka

pre 18 godina

Radi potpune informacije, za sve koji su trebali doci rezervisani su hoteli (ne jeftini), koji se mogu otkazati, ali se pare ne vracaju. Tako su pare ipak potrosene, a delegacije nema. U pitanju je nekoliko desetina hiljada $$$. U poslednji momenat su otkazali Marovic i Tadic.
Draskovicev hotel (Four Season), kosta dnevno oko $3000, a Vuk ce u NY biti 2 nedelje.
Odluka da li ce da idu ili ne, ne bi smela biti prepustena pojedincima, pa ni regrute niko ne pita bi li u vojsku.

vasilije knezevic

pre 18 godina

Ko predstavlja SCG?
Za gore naznacenu zajednicu SCG, UN ustvari ne postoji. Ta organizacija je postala nesto drugo nego sto je zamisljena formiranjem i skoro 50 godina postojanja. Ona je, na kraju, postala orudje onih koji hoce da svoje interese pokazu kao demokratske i humane. Prema tome neka situacija bude i znak bojkotovanja UN od strane onih koji su tu organizaciju gledali kao svjetsku pozornicu pravde i ravnopravnog dogovaranja. To vise ne postoji i ne treba napominjati pojedinosti kao dokaze. Sa druge strane SCG je dobila svoje ime od strane onih koji su ucestvovali u rascjepu maticne drzave Jugoslavije.
Ne postize se napredak stalnim svadjama izmedju dva dijela te izmisljene drzave. Sa kakvim namjerama se ocekuje pridruzavanje vecoj zajednici (EU) kada se jedna tako mala tvorevina ne moze da ocuva. Ne postoji istoriski dokumenat koji moze da dokaze udruzivanje kolonijalnih posjeda u centralnoj osvajackoj imperiji. Otvorite oci!

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

Ko ga bi predstavljao Marović u Njujorku. Srbiju sigurno ne, kao ni dosada. Možda bi bilo najbolje da tamo odu i Vujanović i Djukanović i Krivokapić, bez ikoga iz Srbije, valjda bi se tada osjećali ravnopravnim i neugroženim od velikosrpskog šovinizma.Neki od novinara, čini mi se jedan od braće Cerović, rekao je otprilike ovako: Svi će se nacionalizmi zaboraviti pri crnogorskom kad na njega dodje red. A vi gospodo Srbi, prihvatite njihov demokratski, bratski predlog o savezu dvije nezavisne države pa ponovo pokucajte na vrata svih medjunarodnih institucija za prijem. A što se tiče saveza država isti možete napraviti sa bilo kojom drugom državom u Evropi ili na svijetu. Biće sigurno korektniji od od onog koji vam nudi ovdašnji politički establišment

Lala Sivac

pre 18 godina

Mislim da je Vuk Draskovic najbolje resenje jer ima iskustva sa takvim stvarima i poznaje veliki broj diplomata sirom sveta.

Pasha of Belgrade

pre 18 godina

Bilo bi glupo i da idu u ime SCG, kad je pomenuta tvorevina samo provizorijum. Da li ste primetili da su Spanci napisali da igraju Espanja i Serbija (fudbal) a Italijani da igraju Italija i SCg, ali su pored imena nasih igraca (odbojka) stavili crvrno-plavo-belu trobojku sa dvoglavim orlom, cetiri ocila i krunom - dakle, srpsku. Ne verujem da je u pitanju zavera ove dve zemlje protiv SCG (ili samo CG), nego, brate, niko vise ne moze da nas uhvati ni za glavu ni za rep ko smo i sta smo. Aferim.

Бата

pre 18 godina

Drzava-papazijanija, kao sto je bila Jugoslavija, kao sto je bio "srpskohrvatski" jezik, latinica, Vuk, svaciji jezici, itd. Sve genijalna "resenja" koja su izvorno nasa -- e to je talenat! Sve samo da ne bude srpsko. I sve silom, silom, a nikako milom, i na koncu sve -- pukne (jer je prezrelo).

M.S. Mraovic

pre 18 godina

KAKVA BRUKA I SRAMOTA!!! Ovakvo ponasenje predsednika Drzavne Zajednice je toliko nisko i glupo da je bolje da nije otisao u UN da nas tamo bruka i jos vise ponizava. G. Marovic je odbio da raspise izbore za Skupstinu SCG, umesao svoje prste i u Pancir aferu, i sad ovo. Djukanovic je savetnik Marovica i sve je sracunato da se Srbija obruka do najnizeg nivoa, drukcije receno savez Marovic-Djukanovic je dosao do izrazaja i to otvoreno. Trebalo bi odmah: Raspustiti Skupstinu SCG, smeniti predsednika Marovica i raspisati nove izbore Zajednice. Ovim potezom Svetozar Marovic je naneo veliku sramotu drzavi i mora da ode. Pokusaj Djukanovica da stvari neki "savez ravnopravnih i nezavisnih drzava" treba onemoguciti i priterati ga da vec jednom ide na svoj Referendum koga se on plasi najvise, sta ako neuspe? Dole Marovic..... hvala na prostoru.

Dositej

pre 18 godina

Ovo lepo govori o nama. Niko nije bio ni u Aušvicu, za cunami nas je bolelo uvo, Katrinu su "zaslužili", niko nije bio ni u Madridu na sahrani žrtava napada na voz, ali zato očekujemo da svima krvare srca zbog Kosova i patnji nebeskog naroda, koji pati uvek više i dublje od ostalih, prizemnih, ljudi.
Mi smo jedno neobrazovano i nesvesno društvo, vrlo iskvareno posle perioda kada se zarađivalo neradom a zatim gurnuto u nacionalizam, klerikalizam i nekakvu izvitoperenu tradiciju, i gde od morala, i to elementarnog, nije ostalo ništa. Da ne pričam o saosećanju za druge. Ali, i šta da očekuješ od društva gde je 3 miliona ljudi završilo najviše osnovnu školu, a od njih pola ni toliko. Još smo i dobri.
Od takvog društva stvarno ništa dobro ne očekujem, pa ni to da izabrani predstavnici umeju da prepoznaju šta se u svetu smatra važnim događajem, pa da se i oni tamo pojave.

mama ludaca

pre 18 godina

Mozda nije politicki, a ni diplomatski, ali je svakako efikasan nacin da nekog naterate da uradi ono sto mu je obaveza, bez dodatnih ucenjivanja: zavrnete dotok novca na licne i zajednicke racune.
Dakle, iz nasih izvora nema dotacija, plata i ostalih nameta. Ili neka neposlusne placa Mile Dragic ili neko slican ko ima puno para i zajednicke interese.

Sladjana

pre 18 godina

Dakle, oni stvarno nisu normalni! Nažalost, to ponašanje ne govori o nama nego o političarima. Pitam se da li postoji ijedna đavolja stvar oko koje mogu kao ljudi da sednu i dogovore se. Mislim da im je vreme isteklo, jer se ponašaju neozbiljno i neodgovorno!

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Potvrdjuje se ona izreka da smo "zemlja čuda". Mada bi više pristajalo "zemlja čudovišta", shodno ovom zadnjem potezu G-dina Marovića. Jer šta drugo reći u situaciji, kada najviši državni funkcioneri, teraju šegu i kapric na tako visokom novou, zarad sitnih, dnevno poilitičkih intriga. Prosto je neverovatno koliko neodgovornosti ima u našim "izabranicima". I, sa koliko sadomazohizma ovaj narod može da trpi takve parazite. Zaista je neshvatljiv postupak gospodina Marovića, koji ovako niskim udarcima pokušava da minira državu koja ga, uslovno rečeno, hrani. Crna Gora po svaku cenu ??!! Kao da im neko brani da se "cepaju" ili otcepljuju, svejedno. Preko Olimpa do Menhetna. Neozbiljno. Do bola, kako bi se reklo u beogradskom žargonu.

Matoro Zakeralo

pre 18 godina

To bi sve i moglo da bude OK, ali kljucno pitanje je iz kog izvora se ta 'delegacija' finansira. Nemam nista protiv da CG svoju buducnost vidi kako je vidi, ali imam mnogo protiv toga da se to finansira parama srpskih poreskih obveznika!

maja

pre 18 godina

Sta onda uopste predstavlja ta zajednica SCG kada nema jednog coveka koga bi poslala na izuzetno bitan dogadjaj? Sramota je to sto ocekujemo nesto a ne pruzamo nista! Prilike postoje samo ih treba iskoristiti! Politicarima bi bolje bilo da se uozbilje i pocnu da rade u korist svoje zemlje i svojih gradjana, nego sto se prepucavaju oko imaginarne zajednice!

Darko, Valjevo

pre 18 godina

Sramota je sta je nasa namucena drzava dozivela, da nema ko da je predstavlja na g. skupstini UN. Tesko je poverovati da ni premijer niti predsednik "ne zele" da idu na generalnu skup[tinu UN. Mislim da je krajnje vreme da se nase dve drzavice razdvoje posto vidim da to vec odavno ne funkcionise kako treba...

Slavica- Pozega

pre 18 godina

Jos jedan potez Crne Gore u miniranju drzave. Ovo je velika neozbiljnost i neodgovornost Marovica. Ne mogu vise uzimati sve od drzave a nista ne ciniti za istu.

Victor

pre 18 godina

Jedanput Mesic rece "ja sam svrsio posao, rasturio sam Jugoslaviju" nakon ove sulude odluke gospodina Marovica ne bih me iznenadilo da on izjavi "ja sam svrsio posao i rasturio zajednicu S.C.G. Jadni smo ti mi.

Olja,Uzice

pre 18 godina

Krajnje je vreme da Srbija postane prava i ozbiljna drzava i da zaista pocnemo sami sebe da predstavljamo u svetu. I pored cinjenice da 95% finansiramo Drzavnu zajednicu, moramo da trpimo ovakve ucene i stetu zbog neucestvovanja na veoma bitnim sastancima. Gradjani Srbije treba da shvate da nam ta "zajednica" ne donosi nista dobro i da treba da nestane sto pre.

adam

pre 18 godina

Da se mi razumemo, nije Crna Gora trazila samostanost vec je trazila da i u delegaciji zajednicke drzave bude i predstavnik Crne Gore - Filip Vujanovic. Sto je nekako skroz i normalno. Srbija je imala primedbi, sto opet i nije njena stvar, bas me briga ko predstavlja Crnu Goru. A Marovic je odgovorno i trezveno ( prema obe clanice federacije) odbio da ide ako nema predstavnika obe zemlje clanice zajednice koju bi on tamo trebalo da predstavlja. Zanimljivije je da sad neko osipa paljubu po Marovicu, a u isto vreme nije zadovoljan kadrovskim resenjem Crne Gore ... sto se toga tice montenigersi su u pravu.

smehotres

pre 18 godina

Ovo je prevrsilo svaku meru. Stvarno ne znam kako Labus trpi sve ovo. Crnogorci su prvi kada se uzimaju plate i kada treba da se prodaje vojna imovina ne bi li jos nesto uzeli od Srbije, a kada treba nesto konkretno da se radi, onda ih nigde nema.

Lale Pancevo

pre 18 godina

I ova situacija i nasi maniri lepo govore o samoj Srbiji. Da je delegacija sa Vujanovicem, a bez Tadica, smatrali bi normalnim da se bunimo. Posto je obrnuto, smatramo normalnim da se Crnogorci ne bune. Srbija smatra da je pravicno samo ono sto nama odgovara. Zbog toga oni i nece sa nama. Ni Kosovo, ni Hrvatska, ni niko.

Vitez Koja

pre 18 godina

JAAAAAOOOOOOO!!! Ovo je bas nevidjena sramota. Nije da su UN toliko mocne, ali ipak je to i danas jedini globalni forum za razgovore, pregovore, sporazume i vazne odluke. Pogotovo sto su kakve takve UN opstale i pored kriza 60 godina. Bez prisustva na vrhu, mi sami sebe stavljamo u drugi plan. Ministri pricaju sa ministrima, a sefovi drzava i vlada sa sefovima drugih drzava i vlada. A za nas su UN bas posebno vazne i zbog Kosova i mnogo toga drugog. Zaista me po ko zna koji put uvek nanovo razocara nasa vlast. I jos jedno pitanje. Ako dajete informacije, dajte je u potpunosti. Naime, hocu da znam ko to nije dao Vujanovicu da ide? Tadic? Kostunica? Draskovic? Kakve su to gluposti? Ako je hteo covek da ide, trebalo je da ide. Stvarno svasta!

Gorica

pre 18 godina

Opet se vraćamo na staro. Nije bitno da li treba ili ne treba da se ode u Ujedinjene Nacije na zasedanje. Bitno je da zarad jeftinih i kratkoročnih političkih poena naši predsednici, i Tadić i Marović, ne žele da idu u Njujork. Sutra će to odmah kao negativan poen da se pripiše vladajućoj koaliciji. Ali, kao što rekoh, već vidjeno, tako da više ne izaziva nervozu i bes već samo razočarenje u male ljude koji misle da su veliki.

Beka

pre 18 godina

Radi potpune informacije, za sve koji su trebali doci rezervisani su hoteli (ne jeftini), koji se mogu otkazati, ali se pare ne vracaju. Tako su pare ipak potrosene, a delegacije nema. U pitanju je nekoliko desetina hiljada $$$. U poslednji momenat su otkazali Marovic i Tadic.
Draskovicev hotel (Four Season), kosta dnevno oko $3000, a Vuk ce u NY biti 2 nedelje.
Odluka da li ce da idu ili ne, ne bi smela biti prepustena pojedincima, pa ni regrute niko ne pita bi li u vojsku.

vasilije knezevic

pre 18 godina

Ko predstavlja SCG?
Za gore naznacenu zajednicu SCG, UN ustvari ne postoji. Ta organizacija je postala nesto drugo nego sto je zamisljena formiranjem i skoro 50 godina postojanja. Ona je, na kraju, postala orudje onih koji hoce da svoje interese pokazu kao demokratske i humane. Prema tome neka situacija bude i znak bojkotovanja UN od strane onih koji su tu organizaciju gledali kao svjetsku pozornicu pravde i ravnopravnog dogovaranja. To vise ne postoji i ne treba napominjati pojedinosti kao dokaze. Sa druge strane SCG je dobila svoje ime od strane onih koji su ucestvovali u rascjepu maticne drzave Jugoslavije.
Ne postize se napredak stalnim svadjama izmedju dva dijela te izmisljene drzave. Sa kakvim namjerama se ocekuje pridruzavanje vecoj zajednici (EU) kada se jedna tako mala tvorevina ne moze da ocuva. Ne postoji istoriski dokumenat koji moze da dokaze udruzivanje kolonijalnih posjeda u centralnoj osvajackoj imperiji. Otvorite oci!

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

Ko ga bi predstavljao Marović u Njujorku. Srbiju sigurno ne, kao ni dosada. Možda bi bilo najbolje da tamo odu i Vujanović i Djukanović i Krivokapić, bez ikoga iz Srbije, valjda bi se tada osjećali ravnopravnim i neugroženim od velikosrpskog šovinizma.Neki od novinara, čini mi se jedan od braće Cerović, rekao je otprilike ovako: Svi će se nacionalizmi zaboraviti pri crnogorskom kad na njega dodje red. A vi gospodo Srbi, prihvatite njihov demokratski, bratski predlog o savezu dvije nezavisne države pa ponovo pokucajte na vrata svih medjunarodnih institucija za prijem. A što se tiče saveza država isti možete napraviti sa bilo kojom drugom državom u Evropi ili na svijetu. Biće sigurno korektniji od od onog koji vam nudi ovdašnji politički establišment

Lala Sivac

pre 18 godina

Mislim da je Vuk Draskovic najbolje resenje jer ima iskustva sa takvim stvarima i poznaje veliki broj diplomata sirom sveta.

Pasha of Belgrade

pre 18 godina

Bilo bi glupo i da idu u ime SCG, kad je pomenuta tvorevina samo provizorijum. Da li ste primetili da su Spanci napisali da igraju Espanja i Serbija (fudbal) a Italijani da igraju Italija i SCg, ali su pored imena nasih igraca (odbojka) stavili crvrno-plavo-belu trobojku sa dvoglavim orlom, cetiri ocila i krunom - dakle, srpsku. Ne verujem da je u pitanju zavera ove dve zemlje protiv SCG (ili samo CG), nego, brate, niko vise ne moze da nas uhvati ni za glavu ni za rep ko smo i sta smo. Aferim.

Бата

pre 18 godina

Drzava-papazijanija, kao sto je bila Jugoslavija, kao sto je bio "srpskohrvatski" jezik, latinica, Vuk, svaciji jezici, itd. Sve genijalna "resenja" koja su izvorno nasa -- e to je talenat! Sve samo da ne bude srpsko. I sve silom, silom, a nikako milom, i na koncu sve -- pukne (jer je prezrelo).

M.S. Mraovic

pre 18 godina

KAKVA BRUKA I SRAMOTA!!! Ovakvo ponasenje predsednika Drzavne Zajednice je toliko nisko i glupo da je bolje da nije otisao u UN da nas tamo bruka i jos vise ponizava. G. Marovic je odbio da raspise izbore za Skupstinu SCG, umesao svoje prste i u Pancir aferu, i sad ovo. Djukanovic je savetnik Marovica i sve je sracunato da se Srbija obruka do najnizeg nivoa, drukcije receno savez Marovic-Djukanovic je dosao do izrazaja i to otvoreno. Trebalo bi odmah: Raspustiti Skupstinu SCG, smeniti predsednika Marovica i raspisati nove izbore Zajednice. Ovim potezom Svetozar Marovic je naneo veliku sramotu drzavi i mora da ode. Pokusaj Djukanovica da stvari neki "savez ravnopravnih i nezavisnih drzava" treba onemoguciti i priterati ga da vec jednom ide na svoj Referendum koga se on plasi najvise, sta ako neuspe? Dole Marovic..... hvala na prostoru.